Elisa E . Käyttöohje Versio 1.1. Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI Helsinki Y-tunnus

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Elisa Eemail. Käyttöohje Versio 1.1. Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI-00530 Helsinki Y-tunnus 1539836-5 www.appelsiini.fi"

Transkriptio

1 Elisa E Käyttöohje Versio 1.1 Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI Helsinki Y-tunnus

2 Elisa Oyj 2/31 Sisällys 1. YHTEENVETO ALKUPERÄINEN TYÖPÖYTÄASIAKAS KAIKILLE ALUSTOILLE OMINAISUUDET SYNKRONOINTI MOBIILILAITTEIDEN KANSSA VAPAA/VARATTU-TIETO TAPAAMISTEN SUUNNITTELUUN TAPAAMISKUTSUT VIESTIEN KÄSITTELY POSTIN SUODATUS PALVELIMELLA USEITA KALENTERIKANSIOITA KALENTERINÄKYMÄT TEHTÄVIEN HALLINTA TIEDOSTOJEN TALLENNUS ALKUPERÄISEN TIEDOSTON INTEGROINTI MUOKATTAVA KÄYTTÖLIITTYMÄ MOBIILILAITTEET MUUT ASIAKASOHJELMISTOT TIEDOSTOT ASETUKSET ANDROID-MOBIILILAITE IPHONEN JA IPADIN IOS -ASETUKSET WINDOWS PHONEN 8.1ASETUKSET FAQ... 22

3 Elisa Oyj 3/31 1. Yhteenveto 1.1. Alkuperäinen työpöytäasiakas kaikille alustoille Elisa E asiakasohjelma toimii kaikilla moderneilla käyttöjärjestelmillä, joita ovat Linux, Windows ja OS X:llä. Tämä tehokas ja ominaisuuksiltaan moninainen työryhmäohjelmisto tukee eri sovelluksia, kuten sähköpostia, osoitekirjoja, kalentereita, tehtävien hallintaa, päivyreitä ja muistiinpanoja, ja sisältää monia yksityiskohtaisia ominaisuuksia jokaiselle niistä. Toiminne perustuu KDE Kontact ratkaisuun. Huomaa, että OS X -versiota ei ole tällä hetkellä saatavilla. 2. Ominaisuudet 2.1. Synkronointi mobiililaitteiden kanssa ActiveSync-toiminnon avulla saat synkronoitua sähköpostit, yhteystiedot, tapahtumat ja tehtävät eri laitteiden välillä nopeasti ja vaivattomasti. Tiedot päivittyvät automaattisesti mobiililaitteeseen, kun ActiveSync on otettu käyttöön. Tämä ominaisuus toimii yleisimpien ActiveSynctoimintoa tukevien laitteiden kanssa, kuten esimerkiksi Android, ios, Blackberry, Z10 sekä Windows Phone käyttöjärjestelmiä käyttävissä laitteissa. Voit käyttää tietojen synkronointiin myös sovelluksia, joissa on CardDAV- ja CardDAV-tuki Vapaa/varattu-tieto tapaamisten suunnitteluun Elisa E in helppokäyttöisen kalenterin kautta näet tapahtumiesi osallistujien sen hetkisen tilan, eli näet ovatko osanottajat vapaita, varattuja tai poissa toimistolta. Elisa E in kalenterin avulla tapaamisten sopiminen on mutkatonta ja nopeaa helppokäyttöisen käyttöliittymän ansiosta.

4 Elisa Oyj 4/ Tapaamiskutsut Osallistujien lisääminen tapaamisiin tapahtuu yhdellä hiiren klikkauksella. Kun käyttäjä hyväksyy kutsupyynnön, niin hänet lisätään automaattisesti kutsuttujen kalenteriin. Kutsutun vastauksesta tieto välittyy välittömästi kutsujalle. Kutsujan tehdessä muutoksia kutsuun, saavat tapahtumaan osallistujat muutoksista tiedon sähköpostitse Viestien käsittely Viestin käsitteleminen on tehty E issa nopeaksi ja yksinkertaiseksi. Valituille viesteille pystytään antamaan erilaisia määrityksiä, kuten merkitäänkö ne esimerkiksi korostetuiksi ja tällä tavoin erotellaan tärkeämmät viestit muiden joukosta. Elisa E issa on myös älykäs sähköpostien ketjuttamisominaisuus, joka automaattisesti kerää kaikki saman aiheen alle kuuluvat viestit samaan ketjuun ja näin ollen helpottaa pitkien viestiketjujen lukemista Postin suodatus palvelimella Voit vapaasti määrittää ehdot, joiden mukaan viestit suodatetaan eri postikansioihin. Suodatus tapahtuu palvelimella heti postin vastaanottamisen jälkeen. Näin sähköpostiviestisi ovat täysin samanlaiset kaikilla laitteilla. Voit luoda suodattimia, jotka lähettävät edelleen, poistavat, uudelleenohjaavat ja merkitsevät viestejä. Voit lähettää tietyistä viesteistä automaattisen kopion muille tai merkitä viestejä luetuiksi tai tärkeiksi. Kokeneet käyttäjät voivat muokata suodattimia suoraan SIEVE-komentosarjoina Useita kalenterikansioita Järjestä tapaamisesi eri kansioihin. Jaa kansiot kollegojen tai perheen kanssa. Vaihda yhdellä napsautuksella, mitkä kalenterikansiot näytetään kalenterissasi ja mitkä ei. Näin vaivattomasti voit hallita tapaamisiasi. Kun luot uusia sähköposti-kansioita, niin niiden nimissä saa käyttää vain ascii-merkkejä, eli vältä käyttämästä ääkkösiä kansion luonnin yhteydessä.

5 Elisa Oyj 5/ Kalenterinäkymät Kalenterissa saat näkymään tapahtumat tarvittaessa päivän, viikon tai kuukauden mukaan. Vaihtoehtoisesti voit aktivoida tapahtumanäkymän, joka kertoo, mitkä tapaamiset ovat tulossa seuraavaksi. Kun etsit tapahtumia, vain tulokset näkyvät, ja ne voi nähdä kaikissa eri kalenterinäkymissä vaihtamalla niiden välillä Tehtävien hallinta 2.9. Tiedostojen tallennus Elisa E issa on kattavan tehtäväluettelo, jolla voit luoda tehtäviä ja asettaa niiden määräpäivät muistutuksilla. Tehtävien merkitseminen tärkeiksi tai niiden valmistumisasteen määrittely helpottaa huomattavasti esimerkiksi erilaisten projektien seurantaa. Voit jakaa tehtäväsi muiden käyttäjien kanssa ja muut voivat jakaa tehtävänsä kanssasi, joka mahdollistaa paremman ryhmätyöskentelyn. Tiedostojen tallentaminen Elisa E illa on tehty nopeaksi ja vaivattomaksi. Tallentaminen onnistuu yhtä painiketta napsauttamalla tiedostot sivulla. Kaikki E iin tallennetut tiedostot sijaitsevat Elisan Suomessa sijaitsevaan konesalissa, johon voi muodostaa yhteyden mistä tahansa Internet-yhteydellä. Tiedostoja voi myös liittää sähköposteihin suoraan tallennetuista tiedostoista. Myös asiakirjojen, kuvien ja videoiden katselu suoraan selaimessa on tuettua Alkuperäisen tiedoston integrointi Voit käyttää E .fin tiedostosäilöä suoraan tietokoneeltasi, aivan kuin tiedostot olisivat omalla kiintolevylläsi. Sinun tarvitsee vain lisätä tai ottaa käyttöön säilösi WebDAV-asemana. Olemme laatineet erilliset ohjeet Mac OS X:n käyttäjille alkuasetusten tekemisestä. Windowsin osalta paljon hyviä ohjeita on saatavana Internetissä. GNU:n/Linuxin käyttäjät löytävät apua Ubuntu Wikistä.

6 Elisa Oyj 6/ Muokattava käyttöliittymä Voit mukauttaa Web-käyttöliittymää, jopa satojen eri asetusten avulla. Voit muuttaa monia käyttöliittymän yksityiskohtia, kuten kielen, ja määrittää erilaisia identiteettejä. Voit muuttaa postilaatikoiden näyttötapaa tai kalenterin ulkoasua. Voit valita asetukset uusien viestien kirjoittamiselle, määrittää ylläpitotehtäviä ja tehdä monia muita asioita. 3. Mobiililaitteet Elisa E toimii myös mobiililaitteilla. Sen saa toimimaan muun muassa Android, ios, ja Windows Phone käyttöjärjestelmillä, joten sähköpostin käyttö mobiililla sujuu helposti. Ohesta löytyy ohjeistus, kuinka saat E in toimimaan haluamallasi alustalla. Voit käyttää ActiveSync-protokollaa tapahtumiin, tehtäviin ja yhteystietoihin. Luo laitteeseesi Exchange- tai Corporate-tili ja käytä palvelimena osoitetta activesync.e .fi. Käytä Elisa E käyttäjätunnusta sekä salasanaa kirjautumiseen. Active Sync on Elisa E in vakioominaisuus. Voit käyttää myös CardDAV- ja CalDAV-protokollaa. Katso lisätietoja tähän jäljempänä. 4. Muut asiakasohjelmistot Muita asiakasohjelmistoja varten Elisa E in määritykset ovat: IMAP-palvelin: imap.e .com Portti: aina TLS tai Portti: SSL SMTP-palvelin: smtp.e .com Portti: aina TLS Käytä käyttäjätunnuksena koko ensisijaista osoitettasi. Tarjoamme TLS-salauksen yhteydelle näihin palveluihin ja kehotamme käyttämään sitä aina. Emacs org-mode -kalenteria voi käyttää myös Elisa E -kalenterin kanssa. Katso emacsin ja e .fin alkuasetusten ohjeita. 5. Tiedostot Webin kautta voi helpoimmin käyttää tiedostoja. Valitse vain tiedostot oikeasta yläkulmasta. Voit käyttää tiedostoja myös millä tahansa WebDAV-yhteensopivalla asiakkaalla. Osoita se vain johonkin seuraavista sijainneista: https://webdav.e .fi webdavs://webdav.e .fi davs://webdav.e .fi Ensimmäisen osoitteen pitäisi toimia useimmilla käyttäjillä. Kokeile muita vain, jos ensimmäinen ei sinulla toimi.

7 Elisa Oyj 7/31 6. Asetukset 6.1. Android-mobiililaite Tällä sivulla kerrotaan, miten pääset käsiksi Elisa E tilisi tietoihin > Android-matkapuhelimella tai -tabletilla. Kaikki tiedot synkronoidaan, joten ne pysyvät muuttumattomina kaikissa laitteissasi. Noudata seuraavia ohjeita huolellisesti ja ota yhteyttä tukeemme, jos tulee ongelmia Sähköpostin vakioasetukset On suositeltavaa käyttää sähköpostissa IMAP-protokollaa. Androidin vakiosähköpostisovellus tukee sitä, kuten useimmat muutkin sovellukset. Olemme huomanneet, että näistä K-9 Mail toimii parhaiten, ja siksi ohjeemme koskevat kyseistä ohjelmaa. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa muuta IMAP-yhteensopivaa ohjelmaa vakioasetustemme avulla. Varmista, että kirjoitat tiedot tarkalleen samalla tavalla kuin näyttökuvissa, sillä muuten asetukset eivät toimi! Kiinnitä erityistä huomiota tietoturva- ja porttiasetuksiin käyttämiseen käyttäjätunnuksena. K-9 Mail Syötä käyttäjän sähköposti ja salasana. Tilin tyypiksi valitaan IMAP.

8 Elisa Oyj 8/31 Tarkistetaan, että saapuvan postin palvelinasetukset -kohdan asetukset ovat oikein. IMAP-Palvelin: Tähän kirjoitetaan imap.e .fi. Suojauksen tyyppi: Tähän valitaan SSL/TLS. Portti: Tähän määritellään portiksi 993. Käyttäjätunnus: Tähän kirjoitettaan käyttäjän sähköpostiosoite. Todennuksentyyppi: Tähän valitaan Tavallinen salasana. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina kyseisessä kohdassa. Tunnista IMAP-nimiavaruus automaattisesti asetus valitaan käyttöön. Asetusten määrittelyn jälkeen on mahdollista, että puhelin ei luota varmenteeseen. Elisa E in varmenne on kuitenkin turvallinen, joten käyttäjä voi huoletta sallia yhteyden muodostamisen palvelimeen. Tarkistetaan, että Lähtevän postin palvelinasetukset -kohdan asetukset ovat oikein. SMTP-Palvelin: Tähän kirjoitettaan smtp.e .fi. Suojaus: Tähän valitaan STARTTLS. Portti: Tähän määritellään portiksi 587. Edellytä kirjautumista asetus valitaan käyttöön. Käyttäjätunnus: Tähän kirjoitetaan käyttäjän sähköpostiosoite. Todennustapa: Tähän valitaan Tavallinen salsana. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina

9 Elisa Oyj 9/31 Tilin asetukset kohdassa käyttäjä voi valita itselleen sopivat asetukset. Käyttäjä voi valita sähköpostitilille nimen ja lisätä oman nimensä joka näkyy lähtevissä viesteissä. Tämän jälkeen asennus on valmis.

10 Elisa Oyj 10/ Kalenterien ja yhteystietojen määrittäminen CalDAV/CardDAV-protokollilla Tässä osiossa kerrotaan, miten voit hakea kalenterisi ja yhteystietojasi e .fi:stä Androidpuhelimeesi maksullisella DAVdroid-sovelluksella. Voit käyttää myös ilmaista CalDAV-Sync- ja CardDAV-Sync-sovelluksia. Toinen vaihtoehto on käyttää sisäänrakennettua Active Sync - tukea. Katso lisätietoja jäljempää. CalDAV sovelluksessa avautuu vierellä oleva näkymä. Napsauta CalDAV painiketta. tarkistetaan että Add CalDAV Account -kohdan asetukset ovat oikein. Server name or url: Tähän kirjoitetaan https://caldav.e .fi. Valitaan use SSL asetus käyttöön. Username: Tähän kirjoitetaan käyttäjän sähköpostiosoite. Password: Tähän kirjoitetaan käyttäjän salasana. Client certificate: Tähän kohtaan valitaan None.

11 Elisa Oyj 11/31 Asetusten määrittelyn jälkeen on mahdollista, että puhelin ei luota varmenteeseen. Elisa E in varmenne on kuitenkin turvallinen, joten käyttäjä voi huoletta sallia yhteyden muodostamisen palvelimeen. Tähän kohtaan kirjoitetaan käyttäjän sähköpostiosoite. Select calendars to sync kohdassa valitaan mitkä kalenterit synkronoidaan laitteen kanssa. Tämän jälkeen asennus on valmis.

12 Elisa Oyj 12/ Kalenterien ja yhteystietojen määrittäminen ActiveSync-protokollilla Tässä osiossa kerrotaan, miten voit hakea kalenterisi ja yhteystietojasi Elisa E ista Android-puhelimeesi. Tässä oletuksena on, että käytössä on Mobile Synchronization with ActiveSync, joka integroituu hyvin Android-oletussovelluksiisi. Voit myös käyttää CalDAV- ja CardDAV-protokollaa kolmannen osapuolen sovelluksella. Katso lisätietoja edeltä. Tilit ja synkronointi Valitse kohta Asetukset, jolloin avautuu vierellä oleva näkymä. Napsauta Tilit ja synkronointi painiketta. Seuraavaksi napsauta + merkkiä lisätäksesi uuden tilin. Tämän jälkeen valitaan, mihin tili luodaan. Valitse Sähköposti. Syötä käyttäjän sähköposti ja salasana.

13 Elisa Oyj 13/31 Tarkistetaan, että Saapuvan postin asetukset -kohdan asetukset ovat oikein. Protokolla: Tähän valitaan IMAP. Sähköpostiosoite ja Käyttäjätunnus: Käyttäjän sähköpostiosoite syötetään tähän. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina kyseisessä kohdassa. IMAP-Palvelin: Tähän kirjoitetaan imap.e .fi. Suojaustapa: Tähän valitaan SSL. Palvelimen portti: Tähän määritellään portiksi 993. Asetusten määrittelyn jälkeen on mahdollista, että puhelin ei luota varmenteeseen. Elisa E in varmenne on kuitenkin turvallinen, joten käyttäjä voi huoletta sallia yhteyden muodostamisen palvelimeen. Tarkistetaan, että Lähtevän postin palvelinasetukset -kohdan asetukset ovat oikein. Sisään kirjautuminen vaaditaan: Tämä asetus valitaan käytettäväksi. Käyttäjätunnus: Käyttäjän sähköpostiosoite syötetään tähän. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina kyseisessä kohdassa. SMTP-Palvelin: Tähän kirjoitettaan smtp.e .fi. Suojaustapa: Tähän valitaan TLS. Palvelimen portti: Tähän määritellään portiksi 587.

14 Elisa Oyj 14/31 Lisää tili -kohdan asetuksissa voi antaa sähköpostitilille nimen, lisätä oman nimen näkymään sähköpostiin ja halutessaan määrittää tämä tili oletussähköpostiksi.

15 Elisa Oyj 15/ iphonen ja ipadin IOS -asetukset Posti, yhteystiedot, kalenterit Valitse kohta Asetukset, jolloin avautuu vierellä oleva näkymä. Napsauta Posti, yhteystiedot, kalenterit painiketta. Seuraavaksi napsauta Lisää tili painiketta. Tämän jälkeen valitaan, mihin tili luodaan. Koska valmiita asetuksia Elisa E ille ei ole, valitse Muu. Seuraavaksi valitse Lisää sähköpostitili.

16 Elisa Oyj 16/31 Syötä käyttäjän nimi, sähköposti ja salasana. Kuvaus määrittelee, että millä nimellä sähköposti näkyy valikossa. Kun kirjautumisasetukset ovat syötetty, niin määritellään palvelinnimet ja tunnukset. Tämän jälkeen napsautetaan oikeasta yläkulmasta Seuraava. Vasemmalla olevan kuvan mukaisesti napsautetaan Posti, yhteystiedot, kalenterit painiketta vasemmasta yläkulmasta.

17 Elisa Oyj 17/31 Päästään takaisin Posti, yhteystiedot, kalenterit näkymään, jossa pitäisi nyt näkyä E (tai käyttäjän aiemmin määrittelemä kuvaus nimi). Tässä tapauksessa napsautetaan E . E tilin asetuksista napsautetaan SMTP painiketta.

18 Elisa Oyj 18/31 Tarkistetaan, että Lähtevän postin palvelin -kohdan asetukset ovat oikein. Palvelinnimi: Tähän syötetään smtp.e .fi Tunnus: Käyttäjän sähköpostiosoite syötetään tähän. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina kyseisessä kohdassa. Käytä SSL:ää: SSL:n tulee olla käytössä. Todentaminen: Salasana on riittävä todennus, joten tähän ei tarvitse koskea. Palvelimen portti: Tähän määritellään portiksi 587. Lopuksi määritellään Saapuvan Postin Asetukset. Käytä SSL:ää: Samoin kun lähtevän postin palvelimessa, tulee tässäkin olla SSL käytössä. Todentaminen: Salasana on riittävä todennus, joten tähän ei tarvitse koskea. IMAP-polun etuliite: Oletus asetukset ovat riittävät, joten niihin ei tarvitse koskea. Palvelimen portti: Tähän määritellään portiksi 993.

19 Elisa Oyj 19/ Windows Phonen 8.1asetukset WP-laitteen ja Elisa E in käytön määrittämistä varten on avattava Settings-sovellus ja napsautettava vieressä olevan näyttökuvan mukaisesti kohtaa sähköposti + tilit. Napsauta seuraavalla sivulla kohtaa Lisää tili ja jatka ohjeiden mukaisesti. Seuraavaksi valitaan Määritä tili itse Tämän jälkeen tulee kirjautumisikkuna, johon käyttäjä syöttää oman sähköpostitunnuksena ja salasanansa.

20 Elisa Oyj 20/31 Kirjautumistietojen syöttämisen jälkeen valitaan tilin tyyppi vasemman puolen kuvan tyyppisesti. Näistä kahdesta vaihtoehdosta valitaan Internet-sähköposti. Tämän jälkeen avautuu oikealla puolella olevan kuvan mukainen asetusvalikko. Määritellään asetukset kuvan mukaisiksi. Tilin nimi: Käyttäjä saa laittaa tähän sähköpostin nimen, millä sähköposti tulee näkymään valikossa. Oma nimesi: Tätä nimeä käytetään käyttäjän viesteissä. Saapuvan postin palvelin: Tähän tulee imap.e .fi:993 Tilityyppi: IMAP4 Käyttäjänimi: Käyttäjän sähköpostiosoite tulee tähän. Salasana: Salasana, millä kirjaudutaan sähköpostiin sisään. Kohdassa on valmiiksi aiemmin syötetty salasana, joten tähän ei välttämättä tarvitse koskea. Lähtevän postin palvelin (SMTP): Tähän syötetään smtp.e .fi:587 Tämän jälkeen valitaan seuraavat kohdat: Lähtevän postin palvelin edellyttää todennusta Käytä samaa käyttäjänimeä ja salasanaa postin lähettämiseen Edellytä SSL-salausta saapuvassa sähköpostissa Edellytä SSL-salausta lähtevässä sähköpostissa kohta jätetään tyhjäksi. Lataa uusi sisältö: Käyttäjä voi itse määritellä, kuinka usein sähköpostin sisältö ladataan. Lataa sähköpostit: Käyttäjä voi itse määritellä, kuinka pitkältä ajalta sähköpostiviestit ladataan. Kun asetukset on määritelty, painetaan Kirjaudu sisään painiketta.

21 Elisa Oyj 21/31 Asetusten määrittelyn jälkeen on mahdollista, että puhelin ei luota varmenteeseen. Elisa E in varmenne on kuitenkin turvallinen, joten käyttäjä voi huoletta sallia yhteyden muodostamisen palvelimeen. Painetaan painiketta jatka Jos asetusten määrittely suoritettiin onnistuneesti, tulee E sähköpostitili muiden sähköpostitilien kaltaisesti näkyviin sähköposti + tilit valikon alle.

22 Elisa Oyj 22/31 7. FAQ Onko olemassa tapaa kalenteritiedostojen tuomiseen työpöydältä websovellukseenne? Mene oikean yläkulman Calendars-välilehteen. Siirryt kalenterinäkymään, josta näet kaikki kalenterisi vasemmassa reunassa. Valitse vasemmasta reunasta kalenteri, johon haluat tuoda tapahtumasi, ja napsauta sitten vasemmasta alakulmasta hammasrataskuvaketta. Näkyviin tulee luettelo, josta voit valita tapahtumien tuonnin oikealla olevan näyttökuvan mukaisesti Kun vien yhteystietoja Googlesta, ryhmäni katoavat. Mitä tehdä? Googlen Export toiminto ei sisällä ryhmien tietoja, joten viedyissä yhteystiedoissa ei ole tietoa siitä, mihin ryhmään ne kuuluvat. Suosittelemme ratkaisuksi yhteystietojen viemisen ja tuomisen ryhmittäin. Tämä ei ole yhtä kätevää kuin vieminen kerralla, mutta toisaalta se ei ole niin työlästä kuin jokaisen yhteystiedon määrittäminen ryhmään yksitellen. Luo Elisa E issa samat yhteystietoryhmät kuin Google-tililläsi. Vie sitten yhteystiedot ryhmäkohtaisesti ja tuo ne sopivaan ryhmään. Toista sama jokaisen ryhmän kohdalla. Olen lähdössä lomalle. Miten voin tiedottaa minuun yhteyttä ottaville, etten ole paikalla?

23 Elisa Oyj 23/31 Voit määrittää automaattisen vastaustoiminnon, joka vastaa kaikkiin saapuviin sähköpostiviesteihin etukäteen määritetyllä viestillä. Voit määrittää sen Elisa E -tilillesi menemällä webmailin näytön oikean yläkulman kohtaan Settings. Valitse sitten Filters ja luo uusi suodatin, jossa toinen vihreä rasti on kuten vasemmalla olevassa näyttökuvassa. Kirjoita näyttökuvassa esimerkkinä olevan -osoitteen sijaan. Kirjoita sinua tavoitteleville viesti ja määritä, kuinka moneen päivään heitä ei häiritä uudella automaattisella viestillä. Kun olet palannut lomalta, voit poistaa automaattisen vastauksen käytöstä napsauttamalla Save-painikkeen oikealla puolella olevaa valintaruutua ja tallentamalla sitten muutokset Miten siirrän ensisijaisen sähköpostini ja miten vastaanotan kaikki uudet sähköpostini uuteen osoitteeseeni? Voit siirtää nykyiset sähköpostisi Elisa E -tilillesi kahdella tavalla. Ensimmäinen tapa on käyttää automatisoitua siirtopalvelua, joka tekee kaiken puolestasi. Toinen vaihtoehto on siirtää tiedot manuaalisesti itse. Tämä on paras tehdä sähköpostin IMAP-protokollan kautta. Voit liittää alkuperäisen asiakasohjelman, kuten Kontactin tai Thunderbirdin, kumpaankin tiliisi ja sitten vain vetää ja pudottaa viestit (drag & drop). Yhteystietojen ja kalenterien siirtäminen on hieman vaikeampaa. Suosittelemme Elisa E in siirtopalvelun käyttöä. Jotta kaikki vanhaan osoitteeseesi lähetetyt sähköpostiviestit tulisivat Elisa E -tilillesi, määritä vanhalle tilillesi sähköpostin edelleen lähetys uuteen Elisa E -osoitteeseesi Kirjautuminen Webmailiin toimi. Mikä on vialla? Oletko saanut tilauksen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen käyttäjätunnukset ja salasanan? jos olet niin tällöin myös Elisa E tilisi on aktivoitu. Jos et tästä huolimatta pääse käyttämään Elisa E ia niin ota yhteyttä Elisa Pilven tekniseen tukeen. Yhteystiedot löytyvät osoitteessa: https://pilvi.elisa.fi/fi/contact Postilaatikkooni tulee joitain roskaposteja. Miten pääsen näistä eroon? Elisa E in taustalla toimii Elisan käyttämät erittäin korkeatasoiset roskapostisuodattimet. Jotkut roskapostit tämänkin tiukan seulan läpäisevät -valitettavasti. Eroon näistä pääset niin, että valitset halutut sähköpostit ja painat yläpalkissa olevaa liekin kuvaa. Varmista, että roskapostikansio (Junk ) on olemassa. Mene kohtaan Settings ja valitse vasemmalta Filters, vasemmalla olevan näyttökuvan mukaisesti. Luo uusi suodatin napsauttamalla toista vihreää plusmerkkiä. Kirjoita suodattimen nimeksi Spam ja määritä loput asetukset näyttökuvan mukaisiksi. Mitä enemmän tähtiä valitset, sitä varmempia olemme siitä, että sähköposti on todella roskapostia. Mitä vähemmän tähtiä valitset, sitä enemmän vääriä osumia on.

24 Elisa Oyj 24/ Tukeeko Elisa E viestien jatkolähettämistä? Kyllä, voit luoda suodattimen, joka lähettää postia edelleen yhteen tai useaan osoitteeseen niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Mene kohtaan Settings ja valitse sitten suodattimet. Luo uusi suodatin napsauttamalla Filters-sarakkeesta vihreää plusmerkkiä. Jos haluat lähettää kaikki viestit edelleen, voit määrittää, että koon on oltava suurempi kuin 0. Tämä koskee kaikkia sähköpostiviestejä. Jos et halua säilyttää kopiota viestistä, valitse toiminnoksi Redirect message to. Muussa tapauksessa valitse Send message copy to Voinko vaihtaa liittymisen yhteydessä valitsemaani sähköpostiosoitetta? Sähköpostiosoitteesi vaihtaminen ei ole mahdollista. Tekninen tukemme voi kuitenkin lisätä uuden osoitteen alias osoitteeksi niin, että voit käyttää kumpaakin sähköpostiosoitetta. Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain mennä webmailissa kohtaan Settings -> Identities ja vaihtaa sähköpostiosoitteesi sieltä. Voit myös määrittää toisen identiteetin ja valita sen sitten aina, kun kirjoitat sähköpostia. Sisäänkirjautumiseen käytät edelleen vanhaa osoitetta. Jos sinulla on ryhmän valvojan tili ja haluat vaihtaa toimialuetta, rekisteröidy uuteen toimialueeseen ja siirrä kaikki tiedot vanhoilta tileiltäsi (mahdollista Mozilla Thunderbirdillä tai millä tahansa muulla IMAP-sovelluksella) uusille tileillesi ja sitten poista vanhat Mikä on sähköpostin liitetiedostojen ja ladattavien tiedostojen enimmäiskoko? Tällä hetkellä sähköpostin liitetiedostojen ja Web-sovelluksen kautta ladattavien tiedostojen enimmäiskoko on 25 Mt. Huomaa, että liitteen sähköpostiviestin koodaamisen vuoksi todellinen käyttökelpoinen koko voi joskus olla pienempi. Jos haluat tallentaa pilvipalveluun tätä suurempia tiedostoja, muodosta yhteys WebDAVilla Haluan synkronoida OSX:ni. Tuetteko CalDAV- ja CardDAV-protokollaa? Kyllä. CalDAV- ja CardDAV-tuki on kuitenkin edelleen beetavaiheessa. Ota yhteyttä tekniseen tukeemme, jos sinulla on ongelmia Kerrotte, että käyttämänne tekniikka ei ole Microsoftin tai Googlen, vaan avointa, eikö avoimuus ole ristiriidassa käyttämänne ActiveSyncin kanssa ja miksette tarjoa SyncML:ää? Elisa E on vaihtoehto Microsoftin ja Googlen tekniikoille. Palvelun luonne ja vaihtoehdon tarjoaminen tarkoittaa sitä, että Elisa E issa pyritään käyttämään avoimia standardeja aina, kun se vain on mahdollista. Jotta synkronointi olisi ylipäänsä mahdollista, meidän on käytettävä ActiveSync-standardia. Vaikka se ei olekaan avoin standardi, se on ainoa laajasti käytössä oleva protokolla, mikä toimii suoraan lähes kaikilla laitteilla. SyncML puolestaan ei ole kovinkaan suositeltava, koska sen toiminta ei täytä laatukriteerejämme Onko mahdollista liittää kalenteri XML- tai ICAL-palveluihin? Tämä ei ole tällä hetkellä mahdollista.

25 Elisa Oyj 25/ Haluan lopettaa Elisa E in käytön. Miten saan siellä olevat tiedot helpoiten mukaani? Kaikkien tietojen vienti onnistuu, mutta emme ole vielä dokumentoineet koko prosessia yksityiskohtaisesti. Kaikki, myös yhteystietosi ja tapahtumasi, tallennetaan IMAP-protokollan mukaisesti, joten minkä tahansa IMAP-yhteensopivan sovelluksen avulla voi hakea tietoja ja kopioida ne toiselle palvelimelle. Tämä onnistuu palvelinten välillä imapsync-työkalun avulla. Jos uusi palvelin ei ole Elisan palvelin, voi olla, että kalenterit ja yhteystiedot on vietävä muuta kautta Voinko käyttää vanhaa sähköpostiosoitettani Elisa E illa? Tällä hetkellä emme salli ulkoisia aliaksia domaineista, jotka eivät ole omistuksessasi, esimerkiksi tämmöisestä käy hyvin vaikka gmail.com. Elisa E issa on erittäin tiukka käytäntö siitä, kenellä on oikeus lähettää sähköpostia, millä identiteetillä ja kenelle. Elisa E in yhtenä lähtökohtana on ollut panostaa nimenomaan tietoturvaan, tietosuojaan ja luottamukseen mihin liittyy se, että sen kautta lähetetyn postin vastaanottaja voi aina selvästi ja varmasti tunnistaa lähettäjän. Ulkoisten aliasten kohdalla tästä ei voi antaa takuita. Reply To osoitteen voi vaihtaa ulkoiseksi sähköpostiosoitteeksi, mutta ei lähettäjän From-osoitetta Voinko päivittää yksilöllisen tilini ryhmän valvojan tiliksi? Tämä ei valitettavasti ole mahdollista, sillä ryhmän valvojan tilit luovat eristetyt ympäristöt. Sinun on rekisteröidyttävä uudelle ryhmän valvojan tilille, jos sinulla on jo yksilöllinen tili. Kun olet vahvistanut uuden ryhmänvalvojan tilisi, voit kirjautua käyttöliittymään osoitteella ja vahvistaa toimialueen omistajuuden. Tämän jälkeen luot käyttäjätilin omassa toimialueessasi. Sen jälkeen voit synkronoida tietosi vanhalta tililtäsi uudelle tilillesi millä tahansa IMAP-sovelluksella, kuten Mozilla Thunderbirdillä, tai erillisellä synkronointityökalulla, kuten imapsyncilla. Varmista, että kopioit kaikkien kansioiden sisällön, et pelkästään sähköpostia vaan myös osoitekirjan yhteystietojen ja kalenterin Contacts- ja Calendar-kansiot. Kun kaikki on siirretty, kirjaudu sisään Elisa E in Web sovellukseen ja tarkista, että kaikki tiedot ovat käytettävissä uudella tilillä. Seuraavaksi tulee muuttaa toimialueesi MX-tietuetta niin, että sähköpostit tulevat Elisa E in käyttämille palvelimille. Tarvittavat asetukset ovat saatavilla käyttöliittymässä. Web-sivustosi yms. pysyvät nykyisessä ylläpitopalvelussasi, me hoidamme vain sähköpostin. Lopuksi poistat vanhan yksilöllisen tilisi käyttöliittymässä Tukeeko Elisa E DKIM:ää? DKIM tukea ei tällä hetkellä Elisa E issa ole. Koska useimmat sähköpostipalvelimet eivät tue sitä, sillä on todellisuudessa aika vähän käyttöä. Ensisijaisestihan DIAM:ää käytetään roskapostin tunnistukseen. DKIM:n tullaan kyllä jossain vaiheessa lisäämään Elisa E iin Miten sähköpostit salataan Tarvitset tietokoneellasi toimivan sähköpostiohjelman sähköpostisi salaamiseen, sillä emme halua, että yksityinen avaimesi on palvelimellamme. Tutustu Kontactiin tai Thunderbirdiin ja Enigmail-lisäosaan kunnollista end to end -salausta varten Tukeeko Elisa E Perfect Forwarding Secrecy (PFS) -tekniikkaa? Kyllä, tuemme sitä sekä sähköpostissa että webissä. Valitettavasti sen käyttö riippuu aina vastaanottavasta sähköpostipalvelimesta tai selaimesta. Näin ollen sen käytöstä ei ikävä kyllä voi antaa takuita. Chromiumissa/Chromessa voi tarkistaa, käytetäänkö sitä.

26 Elisa Oyj 26/ Elisa E in Web sovelluksen oikeinkirjoituksesta ja sen tarkistamisesta kysymys - antaako se myös muille palvelimille mahdollisuuden tarkistaa oikeinkirjoituksen? Oikeinkirjoituksen tarkistuksemme käyttää paikallisia sanakirjoja, eikä se paljasta mitään tekstejäsi kolmansille osapuolille Onko Elisa E ista olemassa hinnasto ja mistä sen löydän? Elisa E on hinnoittelultaan hyvin suoraviivainen. Hinnat löytyvät nopeimmin Elisa Pilvi sovelluskaupasta, samasta paikasta siis mistä olet palvelun hankkinut Tarjoatteko vaihtoehtoisia maksutapoja? Tällä hetkellä ainoa hankintakanava Elisa E ille on juurikin Elisa Pilvi sovelluskauppa, missä maksuvälineenä toimivat tunnetuimmat Luottokortit, Hinta tuntuu kovalta webmailista, mistä se johtuu? Elisa E on paljon enemmän kuin pelkkä webmail. Sillä voit hallita myös kalentereja, yhteystietoja, tehtäviä ja tiedostoja. Tunnetuin kilpailija Elisa E ille on Microsoft Exchange. Avoimeen lähdekoodiin perustuvana Elisa E on erittäin luotettava. Elisa E in kaikki tiedot ovat Elisan Suomessa sijaitsevissa konesaleissa, niin ikään Elisa E palvelua toimitetaan samaisista konesaleista. Esimerkiksi Exchangea pyöritetään Microsoftin omissa datakeskuksissa, mitkä sijaitsevat jossain päin Eurooppaa Asiakkaan asetukset Windows - Mac OS X - GNU/Linux - Mobiililaitteet - Muut asiakkaat - Tiedostot Web-sovellus Web-sovellus löytyy aina osoitteesta webmail.e .fi. Jos menet tälle sivulle, käytä sisäänkirjautumisessa koko rekisteröitymiseen käyttämääsi sähköpostiosoitetta (esimerkiksi ja salasanaasi. Windows Jos haluat käyttää Mozilla Thunderbirdiä Elisa E -tilisi kanssa, katso erillisiä Thunderbirdin asetusohjeitamme. Jos käyttämääsi sovellusta ei ole tässä, katso muiden asiakkaiden yleisiä asetuksia. Voit halutessasi jakaa myös oman asiakkaasi ohjeet ottamalla meihin yhteyttä. Apple Mac OSX Alkuperäisiä OS X -sovelluksia, joita ovat Apple Mail, ical, Contacts ja Reminders, voi käyttää myös e .fin kanssa. Katso alkuasetusten ohjeitamme. GNU/Linux Jani -> mitä tässä pitäisi olla vai otetaanko kokonaan pois Mobiililaitteet Jos käytät Android-laitetta, katso erillistä Androidin asetusten ohjesivuamme! Jos käytät ios-laitetta, kuten Apple iphonea tai ipadia, katso puolestaan ios-ohjeitamme. Muiden mobiililaitteiden ja tablettien osalta on suositeltavaa käyttää muiden jäljempänä esiteltyjen sovellusten asetuksia, siis silloin, kun määrität IMAP-tiliä haluamassasi sähköpostisovelluksessa.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä.

Android. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Android 4.0.3 Ice Cream Sandwichissä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Android Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Android-laitteeseesi, voit

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto

Sähköpostitilin käyttöönotto Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 1.0 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi Sivu 1 / 16 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.2 Tietojen

Lisätiedot

ProNetti -sähköpostijärjestelmä

ProNetti -sähköpostijärjestelmä Sivu 1(6) käyttöohje ProNetti -sähköpostijärjestelmä Protacon Solutions Oy:n tarjoamassa sähköpostijärjestelmässä sähköposteja voidaan lukea ja lähettää käyttämällä esimerkiksi Thunderbird tai Microsoft

Lisätiedot

AXXION OY. Hosting-palvelut Asiakasohjeistus Versio 1.0

AXXION OY. Hosting-palvelut Asiakasohjeistus Versio 1.0 AXXION OY Hosting-palvelut Asiakasohjeistus Versio 1.0 27.09.2007 1 Yleistä Tämä dokumentti on asiakkaille tarkoitettu ohjeistus Axxion Oy:n toimittamien hosting-palveluiden myymiseksi. Dokumentin aihepiiriin

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY

SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 1 SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 17.8.2015 Lounea Oy Tehdaskatu 6, 24100 Salo Puh. 029 707 00 Y-tunnus 0139471-8 www.lounea.fi Asiakaspalvelu 0800 303 00 Yrityspalvelu 0800 303 01 Myymälät

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti 30.10.2013 Luottamuksellinen MS Outlook, Standard postitilin asennus 1/6 Käynnistä Outlook 2010. Seuraava näyttö avautuu Valitse Next (Seuraava). 2 MS Outlook,

Lisätiedot

Sähköpostilaatikoiden perustaminen

Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen Sähköpostilaatikoiden perustaminen ja hallinnointi tapahtuu oma.kaisanet.fi-sivuston kautta. Palveluun kirjautuminen tapahtuu menemällä osoitteeseen https://oma.kaisanet.fi.

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu

SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu 1 Ohjeen nimi Vastuuhenkilö Sähköpostiohje Järjestelmäasiantuntija Antero Istolainen Voimaantulo 19.02.2013 Päätös Muutettu viimeksi 11.02.2014 Tarkistettu viimeksi

Lisätiedot

Apple Mail. Määritys ja käyttö

Apple Mail. Määritys ja käyttö YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Apple Mail Määritys ja käyttö Tämä on käyttöopas Apple Mail sähköpostiohjelman käyttöönottoon ja tehokkaaseen hallintaan. Käyttöopas

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen Enigmail-opas Enigmail on Mozilla Thunderbird ja Mozilla Seamonkey -ohjelmille tehty liitännäinen GPG-salausohjelmiston käyttöä varten. Sitä käytetään etenkin Thunderbirdin kanssa sähköpostin salaamiseen

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL).

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). 1 Käyttöohje SÄHKÖPOSTIPALVELU Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Sisältö SELAINPOSTIIN KIRJAUTUMINEN... 2 Kirjautumisosoite... 2 Kirjautuminen...

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIOHJE. Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun

SÄHKÖPOSTIOHJE. Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun SÄHKÖPOSTIOHJE Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun 1 Ohjeen nimi Vastuuhenkilö Sähköpostiohje Järjestelmäasiantuntija Pekka Patrikka Voimaantulo 15.08.2013 Muutettu viimeksi 16.08.2013 Tarkistettu

Lisätiedot

SSH Secure Shell & SSH File Transfer

SSH Secure Shell & SSH File Transfer SSH Secure Shell & SSH File Transfer TIETOHALLINTO Janne Suvanto 1.9 2002 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Yleistä... 2 SSH Secure Shell ohjelman asetukset... 3 POP3 tunnelin asetukset... 6 Yhteyden

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Nettikalenterin tilausohjeet

Nettikalenterin tilausohjeet Nettikalenterin tilausohjeet Tässä dokumentissa kuvataan Nettikalenterin tilausohjeet erilaisille laitteille ja kalenteriohjelmille. Nettikalenterin tilaus toimii eri tavalla riippuen käytettävästä laitteesta,

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 SÄHKÖPOSTITILIN LUONTI Tilin luonti pääkäyttäjän hallintaportaalissa 3 Sähköpostitilin luonti Outlook 2010 ohjelmaan 8 Tämä ohje on lyhennetty versio sähköpostilin Hallintaportaalin

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Microsoft Outlook. Käyttöönotto

Microsoft Outlook. Käyttöönotto YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Microsoft Outlook Käyttöönotto Tämä on käyttöopas Microsoft Outlook sähköpostiohjelman käyttöönottoon ja tehokkaaseen hallintaan.

Lisätiedot

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Oikeudet... 2 2 TimeEdit Web... 2 3 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Android-puhelin lähettämään ja vastaanottamaan Office 365-sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Android-puhelimeen

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

GroupWise Calendar Publishing Host User

GroupWise Calendar Publishing Host User GroupWise 8 Calendar Publishing Host User 8 17. lokakuu 2008 Novell GroupWise Calendar Publishing Host User PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com YLEISTÄ Novell GroupWise Calendar Publishing Host User on Web-pohjainen

Lisätiedot

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Tekniikka 11.10.2015 10:45 Olavi Koistinen, Helsingin Sanomat Yhteystietojen siirto Androidista iphoneen kuin Gmail-käyttäjätunnus.

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Maventa Connector Käyttöohje

Maventa Connector Käyttöohje Maventa Connector Käyttöohje 17.4.2015 Sisällys 1. Esittely... 2 1.1. Käytön edellytykset... 2 1.2. Tuetut aineistomuodot... 2 2. Asennustiedosto... 3 2.1. Sisäänkirjautuminen... 7 3. Asetuksien määrittäminen...

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje

SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje Käyttöohje 10.12.2014 1 SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje Tässä ohjeessa kuvataan LOUNEA:n kuluttaja-sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Ohje on asiakkaille joiden osoite päättyy @seutuposti.fi,

Lisätiedot

Pajun sähköpostien siirto Outlookiin

Pajun sähköpostien siirto Outlookiin Pajun sähköpostien siirto Outlookiin Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka Pajun sähköpostit on mahdollista siirtää käytettäväksi Outlook-sähköpostissa ja kuinka sähköpostiviestit voidaan tallettaa omalle tietokoneelle.

Lisätiedot

Adobe -määrälisensointi

Adobe -määrälisensointi Adobe -määrälisensointi VIP-asiakkaiden hallintakonsolin käyttöopas Value Incentive Plan -ohjelmalle (VIP) Versio 2.5 9..203 Sisältö Mikä on VIP-asiakkaiden hallintakonsoli?... 4 Näin pääset alkuun VIP-ohjelmassa...

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE

HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE HAMINETTI WLAN LIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO-OHJE Vaihe 1, Client manager ohjelmiston ja sovittimen ajureiden asennus Asennuksen vaiheissa saattaa olla sovitin ja käyttöjärjestelmä kohtaisia eroja. Alla olevassa

Lisätiedot

OFFICE 365 PIKAOHJE 14.01.2014

OFFICE 365 PIKAOHJE 14.01.2014 OFFICE 365 PIKAOHJE 14.01.2014 SISÄLTÖ 1. O365 AVAAMINEN 3 2. KIRJAUTUMINEN 3 3. SALASANAN VAIHTAMINEN 5 4. SÄHKÖPOSTIN KANSIO RAKENNE 6 5. POISSAOLOVIESTI 7 6. SÄHKÖPOSTIN ALLEKIRJOITUS 8 7. YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.1 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä Microsoft Outlook -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita.

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö Versio 1.0 Tiedostonsiirto FTP -menetelmällä Lahden Väriasemoinnilla on käytössä suurempien tiedostojen siirtoa varten oma FTP -yhteys. Tällä menetelmällä saadaan

Lisätiedot

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Mikä SendIT järjestelmä on? SendIT -järjestelmä on maksuton tapa lähettää kopiotilaukset netin kautta suoraan Kopio Niinin palvelimelle. SendIT - järjestelmään

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

@PHPOINT / @KOTIPOINT Sähköpostitilin asetukset

@PHPOINT / @KOTIPOINT Sähköpostitilin asetukset 1(10) OHJEEN SISÄLTÖ Sivu Sähköpostitilin lisääminen 2 Oletussähköpostiosoitteen muuttaminen 7 Sähköpostiliikenteen käyttäminen suojatulla yhteydellä 9 (Viestintäviraston suositus) 2(10) Sähköpostitilin

Lisätiedot

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa.

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa. Pikaopas Microsoft Outlook 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot.tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Ulkoasun mukauttaminen Mukauta Outlook: Valitse

Lisätiedot

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013)

Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) Copyright 1999-2012 Basware Corporation. All rights reserved. Pikaopas toimittajille Supplier Portal (Toukokuu 2013) 1 Rekisteröityminen ja sisäänkirjautuminen Sinun täytyy kirjautua Supplier Portal -sovellukseen,

Lisätiedot

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE 3.8.2011 1 (25) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Planeetta Tiedostopalvelin... 2 Yleistä tietoa palvelusta... 2 Palvelun

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS

NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS 23.3.2017 1 (7) NEUVOTTELUPALVELUT NETTINEUVOTTELU PIKAOPAS Työkalurivi Työpöytäsovellus Nettineuvottelulla voit muun muassa jakaa työpöytäsi, ladata ja jakaa asiakirjojasi, tallentaa neuvottelut, osallistua

Lisätiedot

iphone ja ipad

iphone ja ipad 1 Laadinta- ja lähettämisohje Laadinnassa on mahdollista käyttää sähköpostipohjaa tai Word-asiakirjapohjia. Tietokoneilla (Windows 10) on erilliset ohjeet Word-asiakirjapohjien käyttöön, mutta tässä ohjeessa

Lisätiedot

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje

Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje Turvapaketti Omahallinta.fi ka ytto ohje 05/2015 Vaihda tämän ohjeen mukaisesti VSP Nettiturva TURVAPAKETTI-palveluun 14.6.2015 mennessä, jotta tietoturvapalvelusi säilyy voimassa! Kirjautuminen Palveluun

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0

ILMOITUSSOVELLUS 4.1. Rahanpesun selvittelykeskus REKISTERÖINTIOHJE. SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Rahanpesun selvittelykeskus ILMOITUSSOVELLUS 4.1 REKISTERÖINTIOHJE SOVELLUS: 2014 UNODC, versio 4.1.38.0 Tekninen tuki: puh: 0295 486 833 (ark. 8-16) email: goaml.krp@poliisi.fi Ilmoitusten sisältöön liittyvät

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Lukujärjestyspalvelun osoite: http://lukujarjestys.ucpori.fi Lukujärjestyslistalla näkyy sekä opintokokonaisuuksia, että yksittäisten kurssien lukujärjestyksiä.

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Kaislanet-käyttöohjeet

Kaislanet-käyttöohjeet päivitetty 25.10.2013 Kaislanet-käyttöohjeet Rekisteröityminen Sisällysluettelo 1. Yleistä Kaislanetistä... 3 1.1 Tekniset vaatimukset Kaislanetin käyttöön... 3 1.2 Kaislanet-helpdesk... 3 2. Rekisteröityminen...

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Pidä tiedostot aina ulottuvilla

Pidä tiedostot aina ulottuvilla KÄYTÄ PILVIPALVELUA: 7 Gt ILMAISTA LEVYTILAA TIEDOSTOILLE Pidä tiedostot aina ulottuvilla TIETOJA Luo Microsoft-tili ja ota käyttöön SkyDrive-palvelu. TÄTÄ TARVITSET Internet-yhteys TARVITTAVA AIKA 0 minuuttia

Lisätiedot

WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY

WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 1 WWW-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 10.4.2015 Lounea Oy Tehdaskatu 6, 24100 Salo Puh. 029 707 00 Y-tunnus 0139471-8 www.lounea.fi Asiakaspalvelu 0800 303 00 Yrityspalvelu 0800 303 01 Myymälät 0800 303

Lisätiedot

Maestro Sähköpostilähetys

Maestro Sähköpostilähetys Maestro Sähköpostilähetys Maestrossa on toiminut sähköpostin lähetysmahdollisuus käyttäen SMTP-protokollaa. Tällöin sähköposti lähtee suoraan Maestrosta eikä käytä käyttäjän sähköpostitiliä. Elisan asiakkaiden

Lisätiedot

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft-käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset voit tilata suoraan omalta Lemonsoft-myyjältäsi tai Lemonsoftin asiakaspalvelun kautta. Käyttäjätunnusta tilatessasi ilmoitathan

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014

Open Badge -osaamismerkit - ohje 13.8.2014 1. Sähköpostiviesti osaamismerkin saapumisesta Kun saat ensimmäisen kerran sähköpostiisi viestin Open Badge -osaamismerkin myöntämisestä, tulee sinun luoda itsellesi tunnukset nk. merkkireppuun osaamismerkin

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Pikaopas Sähköpostien tarkistaminen Määritä iphone tai ipad lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteri missä tahansa Voit

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa.

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Tapa 1 Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Kuva 1. Määrittämistä jatketaan valitsemalla Kyllä ja painamalla Seuraava -painiketta. Kuva 2. Uuden sähköpostitilin

Lisätiedot

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013

http://www.wordle.net Opiskelijan ohje Tutkintopalvelu 1.9.2013 http://www.wordle.net Opiskelijan ohje 1.9.2013 Opiskelijan ohje 2 (9) n käyttöohje tutkinnon suorittajalle Ohjeen sisältö TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan ssa, jonka osoite on /tupa. Jokainen TIEKEn tutkintoa

Lisätiedot

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje AinaUCX 1 (6) AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje Microsoft Lync Web Scheduler on verkkopohjainen ohjelma, jolla voit luoda Lync-kokouksia, jos käytössäsi ei ole Microsoft Outlookia tai käytät käyttöjärjestelmää,

Lisätiedot

Verkkoposti selkokielellä

Verkkoposti selkokielellä Petri Ilmonen Verkkoposti selkokielellä Tekijä ja Oppimateriaalikeskus Opike, FAIDD, 2009 Selkokielinen käsikirjoitus: Petri Ilmonen Selkokielen tarkistus: Ari Sainio Kustannustoimitus: Petri Ilmonen Kansikuva

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Muistio 1 (7) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Outlook 2007 ensikäynnistys... 4 Outlook 2007 käynnistys ikkuna... 5 Microsoft

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Ohje sähköiseen osallistumiseen

Ohje sähköiseen osallistumiseen Ohje sähköiseen osallistumiseen Kepan kevätkokouksessa käytetään Adobe Connect -sovellusta, joka mahdollistaa sähköisen osallistumisen kokouksiin. Kokoukseen osallistutaan henkilökohtaisella Adobe Connect

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

SUOJAA YRITYKSESI AINA JA KAIKKIALLA. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas

SUOJAA YRITYKSESI AINA JA KAIKKIALLA. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas SUOJAA YRITYKSESI AINA JA KAIKKIALLA F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas SISÄLLYS 1 KIRJAUTUMINEN SOVELLUSKAUPPAAN... 3 2 LAITTEIDEN SUOJAAMINEN... 4 3 IPHONE JA IPAD-LAITTEIDEN APN-VARMENNE... 6 4 MOBIILITIETOTURVAN

Lisätiedot