Elisa E . Käyttöohje Versio 1.1. Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI Helsinki Y-tunnus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Elisa Eemail. Käyttöohje Versio 1.1. Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI-00530 Helsinki Y-tunnus 1539836-5 www.appelsiini.fi"

Transkriptio

1 Elisa E Käyttöohje Versio 1.1 Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI Helsinki Y-tunnus

2 Elisa Oyj 2/31 Sisällys 1. YHTEENVETO ALKUPERÄINEN TYÖPÖYTÄASIAKAS KAIKILLE ALUSTOILLE OMINAISUUDET SYNKRONOINTI MOBIILILAITTEIDEN KANSSA VAPAA/VARATTU-TIETO TAPAAMISTEN SUUNNITTELUUN TAPAAMISKUTSUT VIESTIEN KÄSITTELY POSTIN SUODATUS PALVELIMELLA USEITA KALENTERIKANSIOITA KALENTERINÄKYMÄT TEHTÄVIEN HALLINTA TIEDOSTOJEN TALLENNUS ALKUPERÄISEN TIEDOSTON INTEGROINTI MUOKATTAVA KÄYTTÖLIITTYMÄ MOBIILILAITTEET MUUT ASIAKASOHJELMISTOT TIEDOSTOT ASETUKSET ANDROID-MOBIILILAITE IPHONEN JA IPADIN IOS -ASETUKSET WINDOWS PHONEN 8.1ASETUKSET FAQ... 22

3 Elisa Oyj 3/31 1. Yhteenveto 1.1. Alkuperäinen työpöytäasiakas kaikille alustoille Elisa E asiakasohjelma toimii kaikilla moderneilla käyttöjärjestelmillä, joita ovat Linux, Windows ja OS X:llä. Tämä tehokas ja ominaisuuksiltaan moninainen työryhmäohjelmisto tukee eri sovelluksia, kuten sähköpostia, osoitekirjoja, kalentereita, tehtävien hallintaa, päivyreitä ja muistiinpanoja, ja sisältää monia yksityiskohtaisia ominaisuuksia jokaiselle niistä. Toiminne perustuu KDE Kontact ratkaisuun. Huomaa, että OS X -versiota ei ole tällä hetkellä saatavilla. 2. Ominaisuudet 2.1. Synkronointi mobiililaitteiden kanssa ActiveSync-toiminnon avulla saat synkronoitua sähköpostit, yhteystiedot, tapahtumat ja tehtävät eri laitteiden välillä nopeasti ja vaivattomasti. Tiedot päivittyvät automaattisesti mobiililaitteeseen, kun ActiveSync on otettu käyttöön. Tämä ominaisuus toimii yleisimpien ActiveSynctoimintoa tukevien laitteiden kanssa, kuten esimerkiksi Android, ios, Blackberry, Z10 sekä Windows Phone käyttöjärjestelmiä käyttävissä laitteissa. Voit käyttää tietojen synkronointiin myös sovelluksia, joissa on CardDAV- ja CardDAV-tuki Vapaa/varattu-tieto tapaamisten suunnitteluun Elisa E in helppokäyttöisen kalenterin kautta näet tapahtumiesi osallistujien sen hetkisen tilan, eli näet ovatko osanottajat vapaita, varattuja tai poissa toimistolta. Elisa E in kalenterin avulla tapaamisten sopiminen on mutkatonta ja nopeaa helppokäyttöisen käyttöliittymän ansiosta.

4 Elisa Oyj 4/ Tapaamiskutsut Osallistujien lisääminen tapaamisiin tapahtuu yhdellä hiiren klikkauksella. Kun käyttäjä hyväksyy kutsupyynnön, niin hänet lisätään automaattisesti kutsuttujen kalenteriin. Kutsutun vastauksesta tieto välittyy välittömästi kutsujalle. Kutsujan tehdessä muutoksia kutsuun, saavat tapahtumaan osallistujat muutoksista tiedon sähköpostitse Viestien käsittely Viestin käsitteleminen on tehty E issa nopeaksi ja yksinkertaiseksi. Valituille viesteille pystytään antamaan erilaisia määrityksiä, kuten merkitäänkö ne esimerkiksi korostetuiksi ja tällä tavoin erotellaan tärkeämmät viestit muiden joukosta. Elisa E issa on myös älykäs sähköpostien ketjuttamisominaisuus, joka automaattisesti kerää kaikki saman aiheen alle kuuluvat viestit samaan ketjuun ja näin ollen helpottaa pitkien viestiketjujen lukemista Postin suodatus palvelimella Voit vapaasti määrittää ehdot, joiden mukaan viestit suodatetaan eri postikansioihin. Suodatus tapahtuu palvelimella heti postin vastaanottamisen jälkeen. Näin sähköpostiviestisi ovat täysin samanlaiset kaikilla laitteilla. Voit luoda suodattimia, jotka lähettävät edelleen, poistavat, uudelleenohjaavat ja merkitsevät viestejä. Voit lähettää tietyistä viesteistä automaattisen kopion muille tai merkitä viestejä luetuiksi tai tärkeiksi. Kokeneet käyttäjät voivat muokata suodattimia suoraan SIEVE-komentosarjoina Useita kalenterikansioita Järjestä tapaamisesi eri kansioihin. Jaa kansiot kollegojen tai perheen kanssa. Vaihda yhdellä napsautuksella, mitkä kalenterikansiot näytetään kalenterissasi ja mitkä ei. Näin vaivattomasti voit hallita tapaamisiasi. Kun luot uusia sähköposti-kansioita, niin niiden nimissä saa käyttää vain ascii-merkkejä, eli vältä käyttämästä ääkkösiä kansion luonnin yhteydessä.

5 Elisa Oyj 5/ Kalenterinäkymät Kalenterissa saat näkymään tapahtumat tarvittaessa päivän, viikon tai kuukauden mukaan. Vaihtoehtoisesti voit aktivoida tapahtumanäkymän, joka kertoo, mitkä tapaamiset ovat tulossa seuraavaksi. Kun etsit tapahtumia, vain tulokset näkyvät, ja ne voi nähdä kaikissa eri kalenterinäkymissä vaihtamalla niiden välillä Tehtävien hallinta 2.9. Tiedostojen tallennus Elisa E issa on kattavan tehtäväluettelo, jolla voit luoda tehtäviä ja asettaa niiden määräpäivät muistutuksilla. Tehtävien merkitseminen tärkeiksi tai niiden valmistumisasteen määrittely helpottaa huomattavasti esimerkiksi erilaisten projektien seurantaa. Voit jakaa tehtäväsi muiden käyttäjien kanssa ja muut voivat jakaa tehtävänsä kanssasi, joka mahdollistaa paremman ryhmätyöskentelyn. Tiedostojen tallentaminen Elisa E illa on tehty nopeaksi ja vaivattomaksi. Tallentaminen onnistuu yhtä painiketta napsauttamalla tiedostot sivulla. Kaikki E iin tallennetut tiedostot sijaitsevat Elisan Suomessa sijaitsevaan konesalissa, johon voi muodostaa yhteyden mistä tahansa Internet-yhteydellä. Tiedostoja voi myös liittää sähköposteihin suoraan tallennetuista tiedostoista. Myös asiakirjojen, kuvien ja videoiden katselu suoraan selaimessa on tuettua Alkuperäisen tiedoston integrointi Voit käyttää E .fin tiedostosäilöä suoraan tietokoneeltasi, aivan kuin tiedostot olisivat omalla kiintolevylläsi. Sinun tarvitsee vain lisätä tai ottaa käyttöön säilösi WebDAV-asemana. Olemme laatineet erilliset ohjeet Mac OS X:n käyttäjille alkuasetusten tekemisestä. Windowsin osalta paljon hyviä ohjeita on saatavana Internetissä. GNU:n/Linuxin käyttäjät löytävät apua Ubuntu Wikistä.

6 Elisa Oyj 6/ Muokattava käyttöliittymä Voit mukauttaa Web-käyttöliittymää, jopa satojen eri asetusten avulla. Voit muuttaa monia käyttöliittymän yksityiskohtia, kuten kielen, ja määrittää erilaisia identiteettejä. Voit muuttaa postilaatikoiden näyttötapaa tai kalenterin ulkoasua. Voit valita asetukset uusien viestien kirjoittamiselle, määrittää ylläpitotehtäviä ja tehdä monia muita asioita. 3. Mobiililaitteet Elisa E toimii myös mobiililaitteilla. Sen saa toimimaan muun muassa Android, ios, ja Windows Phone käyttöjärjestelmillä, joten sähköpostin käyttö mobiililla sujuu helposti. Ohesta löytyy ohjeistus, kuinka saat E in toimimaan haluamallasi alustalla. Voit käyttää ActiveSync-protokollaa tapahtumiin, tehtäviin ja yhteystietoihin. Luo laitteeseesi Exchange- tai Corporate-tili ja käytä palvelimena osoitetta activesync.e .fi. Käytä Elisa E käyttäjätunnusta sekä salasanaa kirjautumiseen. Active Sync on Elisa E in vakioominaisuus. Voit käyttää myös CardDAV- ja CalDAV-protokollaa. Katso lisätietoja tähän jäljempänä. 4. Muut asiakasohjelmistot Muita asiakasohjelmistoja varten Elisa E in määritykset ovat: IMAP-palvelin: imap.e .com Portti: aina TLS tai Portti: SSL SMTP-palvelin: smtp.e .com Portti: aina TLS Käytä käyttäjätunnuksena koko ensisijaista osoitettasi. Tarjoamme TLS-salauksen yhteydelle näihin palveluihin ja kehotamme käyttämään sitä aina. Emacs org-mode -kalenteria voi käyttää myös Elisa E -kalenterin kanssa. Katso emacsin ja e .fin alkuasetusten ohjeita. 5. Tiedostot Webin kautta voi helpoimmin käyttää tiedostoja. Valitse vain tiedostot oikeasta yläkulmasta. Voit käyttää tiedostoja myös millä tahansa WebDAV-yhteensopivalla asiakkaalla. Osoita se vain johonkin seuraavista sijainneista: https://webdav.e .fi webdavs://webdav.e .fi davs://webdav.e .fi Ensimmäisen osoitteen pitäisi toimia useimmilla käyttäjillä. Kokeile muita vain, jos ensimmäinen ei sinulla toimi.

7 Elisa Oyj 7/31 6. Asetukset 6.1. Android-mobiililaite Tällä sivulla kerrotaan, miten pääset käsiksi Elisa E tilisi tietoihin > Android-matkapuhelimella tai -tabletilla. Kaikki tiedot synkronoidaan, joten ne pysyvät muuttumattomina kaikissa laitteissasi. Noudata seuraavia ohjeita huolellisesti ja ota yhteyttä tukeemme, jos tulee ongelmia Sähköpostin vakioasetukset On suositeltavaa käyttää sähköpostissa IMAP-protokollaa. Androidin vakiosähköpostisovellus tukee sitä, kuten useimmat muutkin sovellukset. Olemme huomanneet, että näistä K-9 Mail toimii parhaiten, ja siksi ohjeemme koskevat kyseistä ohjelmaa. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa muuta IMAP-yhteensopivaa ohjelmaa vakioasetustemme avulla. Varmista, että kirjoitat tiedot tarkalleen samalla tavalla kuin näyttökuvissa, sillä muuten asetukset eivät toimi! Kiinnitä erityistä huomiota tietoturva- ja porttiasetuksiin käyttämiseen käyttäjätunnuksena. K-9 Mail Syötä käyttäjän sähköposti ja salasana. Tilin tyypiksi valitaan IMAP.

8 Elisa Oyj 8/31 Tarkistetaan, että saapuvan postin palvelinasetukset -kohdan asetukset ovat oikein. IMAP-Palvelin: Tähän kirjoitetaan imap.e .fi. Suojauksen tyyppi: Tähän valitaan SSL/TLS. Portti: Tähän määritellään portiksi 993. Käyttäjätunnus: Tähän kirjoitettaan käyttäjän sähköpostiosoite. Todennuksentyyppi: Tähän valitaan Tavallinen salasana. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina kyseisessä kohdassa. Tunnista IMAP-nimiavaruus automaattisesti asetus valitaan käyttöön. Asetusten määrittelyn jälkeen on mahdollista, että puhelin ei luota varmenteeseen. Elisa E in varmenne on kuitenkin turvallinen, joten käyttäjä voi huoletta sallia yhteyden muodostamisen palvelimeen. Tarkistetaan, että Lähtevän postin palvelinasetukset -kohdan asetukset ovat oikein. SMTP-Palvelin: Tähän kirjoitettaan smtp.e .fi. Suojaus: Tähän valitaan STARTTLS. Portti: Tähän määritellään portiksi 587. Edellytä kirjautumista asetus valitaan käyttöön. Käyttäjätunnus: Tähän kirjoitetaan käyttäjän sähköpostiosoite. Todennustapa: Tähän valitaan Tavallinen salsana. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina

9 Elisa Oyj 9/31 Tilin asetukset kohdassa käyttäjä voi valita itselleen sopivat asetukset. Käyttäjä voi valita sähköpostitilille nimen ja lisätä oman nimensä joka näkyy lähtevissä viesteissä. Tämän jälkeen asennus on valmis.

10 Elisa Oyj 10/ Kalenterien ja yhteystietojen määrittäminen CalDAV/CardDAV-protokollilla Tässä osiossa kerrotaan, miten voit hakea kalenterisi ja yhteystietojasi e .fi:stä Androidpuhelimeesi maksullisella DAVdroid-sovelluksella. Voit käyttää myös ilmaista CalDAV-Sync- ja CardDAV-Sync-sovelluksia. Toinen vaihtoehto on käyttää sisäänrakennettua Active Sync - tukea. Katso lisätietoja jäljempää. CalDAV sovelluksessa avautuu vierellä oleva näkymä. Napsauta CalDAV painiketta. tarkistetaan että Add CalDAV Account -kohdan asetukset ovat oikein. Server name or url: Tähän kirjoitetaan https://caldav.e .fi. Valitaan use SSL asetus käyttöön. Username: Tähän kirjoitetaan käyttäjän sähköpostiosoite. Password: Tähän kirjoitetaan käyttäjän salasana. Client certificate: Tähän kohtaan valitaan None.

11 Elisa Oyj 11/31 Asetusten määrittelyn jälkeen on mahdollista, että puhelin ei luota varmenteeseen. Elisa E in varmenne on kuitenkin turvallinen, joten käyttäjä voi huoletta sallia yhteyden muodostamisen palvelimeen. Tähän kohtaan kirjoitetaan käyttäjän sähköpostiosoite. Select calendars to sync kohdassa valitaan mitkä kalenterit synkronoidaan laitteen kanssa. Tämän jälkeen asennus on valmis.

12 Elisa Oyj 12/ Kalenterien ja yhteystietojen määrittäminen ActiveSync-protokollilla Tässä osiossa kerrotaan, miten voit hakea kalenterisi ja yhteystietojasi Elisa E ista Android-puhelimeesi. Tässä oletuksena on, että käytössä on Mobile Synchronization with ActiveSync, joka integroituu hyvin Android-oletussovelluksiisi. Voit myös käyttää CalDAV- ja CardDAV-protokollaa kolmannen osapuolen sovelluksella. Katso lisätietoja edeltä. Tilit ja synkronointi Valitse kohta Asetukset, jolloin avautuu vierellä oleva näkymä. Napsauta Tilit ja synkronointi painiketta. Seuraavaksi napsauta + merkkiä lisätäksesi uuden tilin. Tämän jälkeen valitaan, mihin tili luodaan. Valitse Sähköposti. Syötä käyttäjän sähköposti ja salasana.

13 Elisa Oyj 13/31 Tarkistetaan, että Saapuvan postin asetukset -kohdan asetukset ovat oikein. Protokolla: Tähän valitaan IMAP. Sähköpostiosoite ja Käyttäjätunnus: Käyttäjän sähköpostiosoite syötetään tähän. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina kyseisessä kohdassa. IMAP-Palvelin: Tähän kirjoitetaan imap.e .fi. Suojaustapa: Tähän valitaan SSL. Palvelimen portti: Tähän määritellään portiksi 993. Asetusten määrittelyn jälkeen on mahdollista, että puhelin ei luota varmenteeseen. Elisa E in varmenne on kuitenkin turvallinen, joten käyttäjä voi huoletta sallia yhteyden muodostamisen palvelimeen. Tarkistetaan, että Lähtevän postin palvelinasetukset -kohdan asetukset ovat oikein. Sisään kirjautuminen vaaditaan: Tämä asetus valitaan käytettäväksi. Käyttäjätunnus: Käyttäjän sähköpostiosoite syötetään tähän. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina kyseisessä kohdassa. SMTP-Palvelin: Tähän kirjoitettaan smtp.e .fi. Suojaustapa: Tähän valitaan TLS. Palvelimen portti: Tähän määritellään portiksi 587.

14 Elisa Oyj 14/31 Lisää tili -kohdan asetuksissa voi antaa sähköpostitilille nimen, lisätä oman nimen näkymään sähköpostiin ja halutessaan määrittää tämä tili oletussähköpostiksi.

15 Elisa Oyj 15/ iphonen ja ipadin IOS -asetukset Posti, yhteystiedot, kalenterit Valitse kohta Asetukset, jolloin avautuu vierellä oleva näkymä. Napsauta Posti, yhteystiedot, kalenterit painiketta. Seuraavaksi napsauta Lisää tili painiketta. Tämän jälkeen valitaan, mihin tili luodaan. Koska valmiita asetuksia Elisa E ille ei ole, valitse Muu. Seuraavaksi valitse Lisää sähköpostitili.

16 Elisa Oyj 16/31 Syötä käyttäjän nimi, sähköposti ja salasana. Kuvaus määrittelee, että millä nimellä sähköposti näkyy valikossa. Kun kirjautumisasetukset ovat syötetty, niin määritellään palvelinnimet ja tunnukset. Tämän jälkeen napsautetaan oikeasta yläkulmasta Seuraava. Vasemmalla olevan kuvan mukaisesti napsautetaan Posti, yhteystiedot, kalenterit painiketta vasemmasta yläkulmasta.

17 Elisa Oyj 17/31 Päästään takaisin Posti, yhteystiedot, kalenterit näkymään, jossa pitäisi nyt näkyä E (tai käyttäjän aiemmin määrittelemä kuvaus nimi). Tässä tapauksessa napsautetaan E . E tilin asetuksista napsautetaan SMTP painiketta.

18 Elisa Oyj 18/31 Tarkistetaan, että Lähtevän postin palvelin -kohdan asetukset ovat oikein. Palvelinnimi: Tähän syötetään smtp.e .fi Tunnus: Käyttäjän sähköpostiosoite syötetään tähän. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina kyseisessä kohdassa. Käytä SSL:ää: SSL:n tulee olla käytössä. Todentaminen: Salasana on riittävä todennus, joten tähän ei tarvitse koskea. Palvelimen portti: Tähän määritellään portiksi 587. Lopuksi määritellään Saapuvan Postin Asetukset. Käytä SSL:ää: Samoin kun lähtevän postin palvelimessa, tulee tässäkin olla SSL käytössä. Todentaminen: Salasana on riittävä todennus, joten tähän ei tarvitse koskea. IMAP-polun etuliite: Oletus asetukset ovat riittävät, joten niihin ei tarvitse koskea. Palvelimen portti: Tähän määritellään portiksi 993.

19 Elisa Oyj 19/ Windows Phonen 8.1asetukset WP-laitteen ja Elisa E in käytön määrittämistä varten on avattava Settings-sovellus ja napsautettava vieressä olevan näyttökuvan mukaisesti kohtaa sähköposti + tilit. Napsauta seuraavalla sivulla kohtaa Lisää tili ja jatka ohjeiden mukaisesti. Seuraavaksi valitaan Määritä tili itse Tämän jälkeen tulee kirjautumisikkuna, johon käyttäjä syöttää oman sähköpostitunnuksena ja salasanansa.

20 Elisa Oyj 20/31 Kirjautumistietojen syöttämisen jälkeen valitaan tilin tyyppi vasemman puolen kuvan tyyppisesti. Näistä kahdesta vaihtoehdosta valitaan Internet-sähköposti. Tämän jälkeen avautuu oikealla puolella olevan kuvan mukainen asetusvalikko. Määritellään asetukset kuvan mukaisiksi. Tilin nimi: Käyttäjä saa laittaa tähän sähköpostin nimen, millä sähköposti tulee näkymään valikossa. Oma nimesi: Tätä nimeä käytetään käyttäjän viesteissä. Saapuvan postin palvelin: Tähän tulee imap.e .fi:993 Tilityyppi: IMAP4 Käyttäjänimi: Käyttäjän sähköpostiosoite tulee tähän. Salasana: Salasana, millä kirjaudutaan sähköpostiin sisään. Kohdassa on valmiiksi aiemmin syötetty salasana, joten tähän ei välttämättä tarvitse koskea. Lähtevän postin palvelin (SMTP): Tähän syötetään smtp.e .fi:587 Tämän jälkeen valitaan seuraavat kohdat: Lähtevän postin palvelin edellyttää todennusta Käytä samaa käyttäjänimeä ja salasanaa postin lähettämiseen Edellytä SSL-salausta saapuvassa sähköpostissa Edellytä SSL-salausta lähtevässä sähköpostissa kohta jätetään tyhjäksi. Lataa uusi sisältö: Käyttäjä voi itse määritellä, kuinka usein sähköpostin sisältö ladataan. Lataa sähköpostit: Käyttäjä voi itse määritellä, kuinka pitkältä ajalta sähköpostiviestit ladataan. Kun asetukset on määritelty, painetaan Kirjaudu sisään painiketta.

21 Elisa Oyj 21/31 Asetusten määrittelyn jälkeen on mahdollista, että puhelin ei luota varmenteeseen. Elisa E in varmenne on kuitenkin turvallinen, joten käyttäjä voi huoletta sallia yhteyden muodostamisen palvelimeen. Painetaan painiketta jatka Jos asetusten määrittely suoritettiin onnistuneesti, tulee E sähköpostitili muiden sähköpostitilien kaltaisesti näkyviin sähköposti + tilit valikon alle.

22 Elisa Oyj 22/31 7. FAQ Onko olemassa tapaa kalenteritiedostojen tuomiseen työpöydältä websovellukseenne? Mene oikean yläkulman Calendars-välilehteen. Siirryt kalenterinäkymään, josta näet kaikki kalenterisi vasemmassa reunassa. Valitse vasemmasta reunasta kalenteri, johon haluat tuoda tapahtumasi, ja napsauta sitten vasemmasta alakulmasta hammasrataskuvaketta. Näkyviin tulee luettelo, josta voit valita tapahtumien tuonnin oikealla olevan näyttökuvan mukaisesti Kun vien yhteystietoja Googlesta, ryhmäni katoavat. Mitä tehdä? Googlen Export toiminto ei sisällä ryhmien tietoja, joten viedyissä yhteystiedoissa ei ole tietoa siitä, mihin ryhmään ne kuuluvat. Suosittelemme ratkaisuksi yhteystietojen viemisen ja tuomisen ryhmittäin. Tämä ei ole yhtä kätevää kuin vieminen kerralla, mutta toisaalta se ei ole niin työlästä kuin jokaisen yhteystiedon määrittäminen ryhmään yksitellen. Luo Elisa E issa samat yhteystietoryhmät kuin Google-tililläsi. Vie sitten yhteystiedot ryhmäkohtaisesti ja tuo ne sopivaan ryhmään. Toista sama jokaisen ryhmän kohdalla. Olen lähdössä lomalle. Miten voin tiedottaa minuun yhteyttä ottaville, etten ole paikalla?

23 Elisa Oyj 23/31 Voit määrittää automaattisen vastaustoiminnon, joka vastaa kaikkiin saapuviin sähköpostiviesteihin etukäteen määritetyllä viestillä. Voit määrittää sen Elisa E -tilillesi menemällä webmailin näytön oikean yläkulman kohtaan Settings. Valitse sitten Filters ja luo uusi suodatin, jossa toinen vihreä rasti on kuten vasemmalla olevassa näyttökuvassa. Kirjoita näyttökuvassa esimerkkinä olevan -osoitteen sijaan. Kirjoita sinua tavoitteleville viesti ja määritä, kuinka moneen päivään heitä ei häiritä uudella automaattisella viestillä. Kun olet palannut lomalta, voit poistaa automaattisen vastauksen käytöstä napsauttamalla Save-painikkeen oikealla puolella olevaa valintaruutua ja tallentamalla sitten muutokset Miten siirrän ensisijaisen sähköpostini ja miten vastaanotan kaikki uudet sähköpostini uuteen osoitteeseeni? Voit siirtää nykyiset sähköpostisi Elisa E -tilillesi kahdella tavalla. Ensimmäinen tapa on käyttää automatisoitua siirtopalvelua, joka tekee kaiken puolestasi. Toinen vaihtoehto on siirtää tiedot manuaalisesti itse. Tämä on paras tehdä sähköpostin IMAP-protokollan kautta. Voit liittää alkuperäisen asiakasohjelman, kuten Kontactin tai Thunderbirdin, kumpaankin tiliisi ja sitten vain vetää ja pudottaa viestit (drag & drop). Yhteystietojen ja kalenterien siirtäminen on hieman vaikeampaa. Suosittelemme Elisa E in siirtopalvelun käyttöä. Jotta kaikki vanhaan osoitteeseesi lähetetyt sähköpostiviestit tulisivat Elisa E -tilillesi, määritä vanhalle tilillesi sähköpostin edelleen lähetys uuteen Elisa E -osoitteeseesi Kirjautuminen Webmailiin toimi. Mikä on vialla? Oletko saanut tilauksen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen käyttäjätunnukset ja salasanan? jos olet niin tällöin myös Elisa E tilisi on aktivoitu. Jos et tästä huolimatta pääse käyttämään Elisa E ia niin ota yhteyttä Elisa Pilven tekniseen tukeen. Yhteystiedot löytyvät osoitteessa: https://pilvi.elisa.fi/fi/contact Postilaatikkooni tulee joitain roskaposteja. Miten pääsen näistä eroon? Elisa E in taustalla toimii Elisan käyttämät erittäin korkeatasoiset roskapostisuodattimet. Jotkut roskapostit tämänkin tiukan seulan läpäisevät -valitettavasti. Eroon näistä pääset niin, että valitset halutut sähköpostit ja painat yläpalkissa olevaa liekin kuvaa. Varmista, että roskapostikansio (Junk ) on olemassa. Mene kohtaan Settings ja valitse vasemmalta Filters, vasemmalla olevan näyttökuvan mukaisesti. Luo uusi suodatin napsauttamalla toista vihreää plusmerkkiä. Kirjoita suodattimen nimeksi Spam ja määritä loput asetukset näyttökuvan mukaisiksi. Mitä enemmän tähtiä valitset, sitä varmempia olemme siitä, että sähköposti on todella roskapostia. Mitä vähemmän tähtiä valitset, sitä enemmän vääriä osumia on.

24 Elisa Oyj 24/ Tukeeko Elisa E viestien jatkolähettämistä? Kyllä, voit luoda suodattimen, joka lähettää postia edelleen yhteen tai useaan osoitteeseen niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Mene kohtaan Settings ja valitse sitten suodattimet. Luo uusi suodatin napsauttamalla Filters-sarakkeesta vihreää plusmerkkiä. Jos haluat lähettää kaikki viestit edelleen, voit määrittää, että koon on oltava suurempi kuin 0. Tämä koskee kaikkia sähköpostiviestejä. Jos et halua säilyttää kopiota viestistä, valitse toiminnoksi Redirect message to. Muussa tapauksessa valitse Send message copy to Voinko vaihtaa liittymisen yhteydessä valitsemaani sähköpostiosoitetta? Sähköpostiosoitteesi vaihtaminen ei ole mahdollista. Tekninen tukemme voi kuitenkin lisätä uuden osoitteen alias osoitteeksi niin, että voit käyttää kumpaakin sähköpostiosoitetta. Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain mennä webmailissa kohtaan Settings -> Identities ja vaihtaa sähköpostiosoitteesi sieltä. Voit myös määrittää toisen identiteetin ja valita sen sitten aina, kun kirjoitat sähköpostia. Sisäänkirjautumiseen käytät edelleen vanhaa osoitetta. Jos sinulla on ryhmän valvojan tili ja haluat vaihtaa toimialuetta, rekisteröidy uuteen toimialueeseen ja siirrä kaikki tiedot vanhoilta tileiltäsi (mahdollista Mozilla Thunderbirdillä tai millä tahansa muulla IMAP-sovelluksella) uusille tileillesi ja sitten poista vanhat Mikä on sähköpostin liitetiedostojen ja ladattavien tiedostojen enimmäiskoko? Tällä hetkellä sähköpostin liitetiedostojen ja Web-sovelluksen kautta ladattavien tiedostojen enimmäiskoko on 25 Mt. Huomaa, että liitteen sähköpostiviestin koodaamisen vuoksi todellinen käyttökelpoinen koko voi joskus olla pienempi. Jos haluat tallentaa pilvipalveluun tätä suurempia tiedostoja, muodosta yhteys WebDAVilla Haluan synkronoida OSX:ni. Tuetteko CalDAV- ja CardDAV-protokollaa? Kyllä. CalDAV- ja CardDAV-tuki on kuitenkin edelleen beetavaiheessa. Ota yhteyttä tekniseen tukeemme, jos sinulla on ongelmia Kerrotte, että käyttämänne tekniikka ei ole Microsoftin tai Googlen, vaan avointa, eikö avoimuus ole ristiriidassa käyttämänne ActiveSyncin kanssa ja miksette tarjoa SyncML:ää? Elisa E on vaihtoehto Microsoftin ja Googlen tekniikoille. Palvelun luonne ja vaihtoehdon tarjoaminen tarkoittaa sitä, että Elisa E issa pyritään käyttämään avoimia standardeja aina, kun se vain on mahdollista. Jotta synkronointi olisi ylipäänsä mahdollista, meidän on käytettävä ActiveSync-standardia. Vaikka se ei olekaan avoin standardi, se on ainoa laajasti käytössä oleva protokolla, mikä toimii suoraan lähes kaikilla laitteilla. SyncML puolestaan ei ole kovinkaan suositeltava, koska sen toiminta ei täytä laatukriteerejämme Onko mahdollista liittää kalenteri XML- tai ICAL-palveluihin? Tämä ei ole tällä hetkellä mahdollista.

25 Elisa Oyj 25/ Haluan lopettaa Elisa E in käytön. Miten saan siellä olevat tiedot helpoiten mukaani? Kaikkien tietojen vienti onnistuu, mutta emme ole vielä dokumentoineet koko prosessia yksityiskohtaisesti. Kaikki, myös yhteystietosi ja tapahtumasi, tallennetaan IMAP-protokollan mukaisesti, joten minkä tahansa IMAP-yhteensopivan sovelluksen avulla voi hakea tietoja ja kopioida ne toiselle palvelimelle. Tämä onnistuu palvelinten välillä imapsync-työkalun avulla. Jos uusi palvelin ei ole Elisan palvelin, voi olla, että kalenterit ja yhteystiedot on vietävä muuta kautta Voinko käyttää vanhaa sähköpostiosoitettani Elisa E illa? Tällä hetkellä emme salli ulkoisia aliaksia domaineista, jotka eivät ole omistuksessasi, esimerkiksi tämmöisestä käy hyvin vaikka gmail.com. Elisa E issa on erittäin tiukka käytäntö siitä, kenellä on oikeus lähettää sähköpostia, millä identiteetillä ja kenelle. Elisa E in yhtenä lähtökohtana on ollut panostaa nimenomaan tietoturvaan, tietosuojaan ja luottamukseen mihin liittyy se, että sen kautta lähetetyn postin vastaanottaja voi aina selvästi ja varmasti tunnistaa lähettäjän. Ulkoisten aliasten kohdalla tästä ei voi antaa takuita. Reply To osoitteen voi vaihtaa ulkoiseksi sähköpostiosoitteeksi, mutta ei lähettäjän From-osoitetta Voinko päivittää yksilöllisen tilini ryhmän valvojan tiliksi? Tämä ei valitettavasti ole mahdollista, sillä ryhmän valvojan tilit luovat eristetyt ympäristöt. Sinun on rekisteröidyttävä uudelle ryhmän valvojan tilille, jos sinulla on jo yksilöllinen tili. Kun olet vahvistanut uuden ryhmänvalvojan tilisi, voit kirjautua käyttöliittymään osoitteella ja vahvistaa toimialueen omistajuuden. Tämän jälkeen luot käyttäjätilin omassa toimialueessasi. Sen jälkeen voit synkronoida tietosi vanhalta tililtäsi uudelle tilillesi millä tahansa IMAP-sovelluksella, kuten Mozilla Thunderbirdillä, tai erillisellä synkronointityökalulla, kuten imapsyncilla. Varmista, että kopioit kaikkien kansioiden sisällön, et pelkästään sähköpostia vaan myös osoitekirjan yhteystietojen ja kalenterin Contacts- ja Calendar-kansiot. Kun kaikki on siirretty, kirjaudu sisään Elisa E in Web sovellukseen ja tarkista, että kaikki tiedot ovat käytettävissä uudella tilillä. Seuraavaksi tulee muuttaa toimialueesi MX-tietuetta niin, että sähköpostit tulevat Elisa E in käyttämille palvelimille. Tarvittavat asetukset ovat saatavilla käyttöliittymässä. Web-sivustosi yms. pysyvät nykyisessä ylläpitopalvelussasi, me hoidamme vain sähköpostin. Lopuksi poistat vanhan yksilöllisen tilisi käyttöliittymässä Tukeeko Elisa E DKIM:ää? DKIM tukea ei tällä hetkellä Elisa E issa ole. Koska useimmat sähköpostipalvelimet eivät tue sitä, sillä on todellisuudessa aika vähän käyttöä. Ensisijaisestihan DIAM:ää käytetään roskapostin tunnistukseen. DKIM:n tullaan kyllä jossain vaiheessa lisäämään Elisa E iin Miten sähköpostit salataan Tarvitset tietokoneellasi toimivan sähköpostiohjelman sähköpostisi salaamiseen, sillä emme halua, että yksityinen avaimesi on palvelimellamme. Tutustu Kontactiin tai Thunderbirdiin ja Enigmail-lisäosaan kunnollista end to end -salausta varten Tukeeko Elisa E Perfect Forwarding Secrecy (PFS) -tekniikkaa? Kyllä, tuemme sitä sekä sähköpostissa että webissä. Valitettavasti sen käyttö riippuu aina vastaanottavasta sähköpostipalvelimesta tai selaimesta. Näin ollen sen käytöstä ei ikävä kyllä voi antaa takuita. Chromiumissa/Chromessa voi tarkistaa, käytetäänkö sitä.

26 Elisa Oyj 26/ Elisa E in Web sovelluksen oikeinkirjoituksesta ja sen tarkistamisesta kysymys - antaako se myös muille palvelimille mahdollisuuden tarkistaa oikeinkirjoituksen? Oikeinkirjoituksen tarkistuksemme käyttää paikallisia sanakirjoja, eikä se paljasta mitään tekstejäsi kolmansille osapuolille Onko Elisa E ista olemassa hinnasto ja mistä sen löydän? Elisa E on hinnoittelultaan hyvin suoraviivainen. Hinnat löytyvät nopeimmin Elisa Pilvi sovelluskaupasta, samasta paikasta siis mistä olet palvelun hankkinut Tarjoatteko vaihtoehtoisia maksutapoja? Tällä hetkellä ainoa hankintakanava Elisa E ille on juurikin Elisa Pilvi sovelluskauppa, missä maksuvälineenä toimivat tunnetuimmat Luottokortit, Hinta tuntuu kovalta webmailista, mistä se johtuu? Elisa E on paljon enemmän kuin pelkkä webmail. Sillä voit hallita myös kalentereja, yhteystietoja, tehtäviä ja tiedostoja. Tunnetuin kilpailija Elisa E ille on Microsoft Exchange. Avoimeen lähdekoodiin perustuvana Elisa E on erittäin luotettava. Elisa E in kaikki tiedot ovat Elisan Suomessa sijaitsevissa konesaleissa, niin ikään Elisa E palvelua toimitetaan samaisista konesaleista. Esimerkiksi Exchangea pyöritetään Microsoftin omissa datakeskuksissa, mitkä sijaitsevat jossain päin Eurooppaa Asiakkaan asetukset Windows - Mac OS X - GNU/Linux - Mobiililaitteet - Muut asiakkaat - Tiedostot Web-sovellus Web-sovellus löytyy aina osoitteesta webmail.e .fi. Jos menet tälle sivulle, käytä sisäänkirjautumisessa koko rekisteröitymiseen käyttämääsi sähköpostiosoitetta (esimerkiksi ja salasanaasi. Windows Jos haluat käyttää Mozilla Thunderbirdiä Elisa E -tilisi kanssa, katso erillisiä Thunderbirdin asetusohjeitamme. Jos käyttämääsi sovellusta ei ole tässä, katso muiden asiakkaiden yleisiä asetuksia. Voit halutessasi jakaa myös oman asiakkaasi ohjeet ottamalla meihin yhteyttä. Apple Mac OSX Alkuperäisiä OS X -sovelluksia, joita ovat Apple Mail, ical, Contacts ja Reminders, voi käyttää myös e .fin kanssa. Katso alkuasetusten ohjeitamme. GNU/Linux Jani -> mitä tässä pitäisi olla vai otetaanko kokonaan pois Mobiililaitteet Jos käytät Android-laitetta, katso erillistä Androidin asetusten ohjesivuamme! Jos käytät ios-laitetta, kuten Apple iphonea tai ipadia, katso puolestaan ios-ohjeitamme. Muiden mobiililaitteiden ja tablettien osalta on suositeltavaa käyttää muiden jäljempänä esiteltyjen sovellusten asetuksia, siis silloin, kun määrität IMAP-tiliä haluamassasi sähköpostisovelluksessa.

IBM SmartCloud inotes. IBM SmartCloud inotes Käyttöopas

IBM SmartCloud inotes. IBM SmartCloud inotes Käyttöopas IBM SmartCloud inotes IBM SmartCloud inotes Käyttöopas IBM SmartCloud inotes IBM SmartCloud inotes Käyttöopas Huomautus Ennen kuin käytät näitä tietoja ja niiden tukemaa tuotetta, lue kohdan Huomautukset

Lisätiedot

Sähköposti ja Kalenteri. Nebula dokumentti 6.5. Asiakasohjeistus

Sähköposti ja Kalenteri. Nebula dokumentti 6.5. Asiakasohjeistus Nebula dokumentti Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Yhteenveto... 4 2. Ympäristöt... 4 3. Tilityypit... 4 4. Hosted Exchange 2010... 5 4.1. Exchange-tilin käyttöönotto - Outlook 2010... 5 4.2. Exchange-tilin

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

Microsoft Outlook. Käyttöönotto

Microsoft Outlook. Käyttöönotto YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Microsoft Outlook Käyttöönotto Tämä on käyttöopas Microsoft Outlook sähköpostiohjelman käyttöönottoon ja tehokkaaseen hallintaan.

Lisätiedot

Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla. Sami Lavikko

Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla. Sami Lavikko Toimistotyökalut pilveen - Office 365 käytännön tasolla Sami Lavikko Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO... 1 MIKSI LUKISIT TÄMÄN OPPAAN?... 2 MIKÄ ON OFFICE 365?... 2 MITEN HYÖDYN OFFICE 365:STÄ?... 3 MINKÄ

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL).

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). 1 Käyttöohje SÄHKÖPOSTIPALVELU Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Sisältö SELAINPOSTIIN KIRJAUTUMINEN... 2 Kirjautumisosoite... 2 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Käyttöopas. (tarkoitettu tuoteversiolle 4.2 tai sitä uudemmille versioille) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / 2003 / 2008

Käyttöopas. (tarkoitettu tuoteversiolle 4.2 tai sitä uudemmille versioille) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / 2003 / 2008 Käyttöopas (tarkoitettu tuoteversiolle 4.2 tai sitä uudemmille versioille) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / 2003 / 2008 Sisältö 1. ESET Smart Security 4...4 1.1 Uudet ominaisuudet... 4 1.2 Järjestelmävaatimukset...

Lisätiedot

Webforum Teamwork & Professional

Webforum Teamwork & Professional Webforum Teamwork & Professional Käyttö- ja hallinnointiopas versio 15.1 Viimeisin päivitys: 2015-03-31 Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sisään kirjautuminen... 4 Kadotitko tai unohditko henkilökohtaiset

Lisätiedot

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö SISÄLLYS Sisällys... 2 Kurssiaineiston sisältö... 4 Käyttöjärjestelmän mukauttaminen... 4 Tiedostohallinnan asetukset ja pikakuvakkeet... 4 Ikkunoiden hallinta... 4 Tiedoston

Lisätiedot

Tämä käsikirja on suojattu tekijänoikeuslailla. Sisällön muuttaminen tai osittainen kopioiminen on kielletty ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa.

Tämä käsikirja on suojattu tekijänoikeuslailla. Sisällön muuttaminen tai osittainen kopioiminen on kielletty ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa. Tekijänoikeus Tämä käsikirja on suojattu tekijänoikeuslailla. Sisällön muuttaminen tai osittainen kopioiminen on kielletty ilman tekijänoikeuksien haltijan lupaa. Käsikirjaa voi vapaasti levittää kokonaisena

Lisätiedot

INTERNET. Internetin palvelut. Sähköposti. Postituslistat. Internet ja käyttöjärjestelmät

INTERNET. Internetin palvelut. Sähköposti. Postituslistat. Internet ja käyttöjärjestelmät SISÄLLYS Sisällys... 2 Internet... 3 Internetin palvelut... 3 Sähköposti... 3 Postituslistat... 3 Internet ja käyttöjärjestelmät... 3 Internet ja TCP/IP-protokolla... 4 IP-osoite... 4 Yhteyden muodostaminen...

Lisätiedot

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014 Opas versiolle 8.1 Päivitetty 11.6.2014 Sisältö JOHDANTO... 1 YLEISTÄ... 1 WINDOWS-VERSIOT... 2 MODERN-KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 Aloitusnäyttö... 3 Kaikkien sovellusten näyttäminen... 4 Navigointi käyttöliittymässä...

Lisätiedot

Amazon ja Amazon-logo ovat Amazon.com-yhtiön tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä.

Amazon ja Amazon-logo ovat Amazon.com-yhtiön tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä. Käyttöohje Tekijänoikeustiedot TP1843-US Issue01 2013 Promethean Limited. Kaikki oikeudet pidätetään. Kaikkien Promethean ActivEngage2 -latauksen sisältämien ohjelmistojen, resurssien, ohjainten ja ohjeiden

Lisätiedot

Jesse Urholin OFFICE 365 KÄYTTÖÖNOTTO JA JÄRJESTELMÄNVALVONTA. Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma

Jesse Urholin OFFICE 365 KÄYTTÖÖNOTTO JA JÄRJESTELMÄNVALVONTA. Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Jesse Urholin OFFICE 365 KÄYTTÖÖNOTTO JA JÄRJESTELMÄNVALVONTA Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma 2013 OFFICE 365 KÄYTTÖÖNOTTO JA JÄRJESTELMÄNVALVONTA Urholin, Jesse Satakunnan ammattikorkeakoulu Liiketalouden

Lisätiedot

FreeAgent GoFlex Home Käyttöopas

FreeAgent GoFlex Home Käyttöopas FreeAgent GoFlex Home Käyttöopas FreeAgent GoFlex Home -käyttöopas 2011 Seagate Technology LLC. Kaikki oikeudet pidätetään. Seagate, Seagate Technology, aaltologo ja FreeAgent ovat Seagate Technology LLC:n

Lisätiedot

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA Pääkohdat Tobii Communicator 4 Ajotila Tämä on ohjelman käyttötila tai käyttäjän tila, jossa muokattuja ja tehtyjä sivuja voidaan käyttää. Kun painikkeita

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Verkkokäyttäjän opas. Versio 0 FIN

Verkkokäyttäjän opas. Versio 0 FIN Verkkokäyttäjän opas Versio 0 FIN Sisällysluettelo 1 Johdanto 1 Verkkotoiminnot...1 Muut verkkotoiminnot...2 2 Verkkoasetusten muuttaminen 3 Laitteen verkkoasetusten muuttaminen...3 BRAdmin Light -apuohjelman

Lisätiedot

Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6.

Memeo AutoBackupin voi asentaa koneeseen, jossa on jokin seuraavista käyttöjärjestelmistä: Windows 2000, johon on asennettu Service Pack 6. Memeo AutoBackup käyttöohje Memeo AutoBackupin asentaminen Tärkeää: Sinulla on oltava järjestelmänvalvojan oikeudet siihen tietokoneeseen, johon olet asentamassa Memeo AutoBackupia. Memeo AutoBackupia

Lisätiedot

Ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -ohje... 3 Johdanto... 3 Mikä on F-Secure Online Backup Service for Consumers?... 3 Ohjelman toimintaperiaate...

Lisätiedot

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.2. Käyttöopas

BlackBerry Classic Smartphone. Versio: 10.3.2. Käyttöopas BlackBerry Classic Smartphone Versio: 10.3.2 Käyttöopas Julkaistu: 2015-05-27 SWD-20150527101433616 Sisältö Määritys ja perustiedot...6 Uutta tässä julkaisussa...6 Johdatus BlackBerry-älypuhelimeen...

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

KÄYTTÖOIKEUS JA -MAHDOLLISUUDET

KÄYTTÖOIKEUS JA -MAHDOLLISUUDET 3 KÄYTTÖOIKEUS JA -MAHDOLLISUUDET Olet saanut käyttöoikeuden ATK-keskuksen ylläpitämiin tutkimuksen ja henkilökunnan palvelinkoneisiin, joiden käyttöjärjestelmänä on Unix. Tervetuloa ATK-keskuksen asiakkaaksi!

Lisätiedot

Norman Virus Control for Workstations. Versio 5.81. Käsikirja

Norman Virus Control for Workstations. Versio 5.81. Käsikirja Norman Virus Control for Workstations Versio 5.81 Käsikirja ii NVC for Workstations - Käsikirja Rajoitettu takuu Norman takaa, että oheisessa levykkeessä tai CD-levyssä ja ohjeissa ei ole valmistusvikoja.

Lisätiedot

MELCloudpalvelun. käyttöopas

MELCloudpalvelun. käyttöopas The Renewable Solutions Provider Making a World of Difference MELCloudpalvelun käyttöopas Tervetuloa käyttämään MELCloudTMpalvelua, jonka avulla valvot Mitsubishi Electric -järjestelmiäsi nopeasti ja helposti.

Lisätiedot

Järjestelmänvalvojan opas Tarkistusversio D. SaaS Email Archiving

Järjestelmänvalvojan opas Tarkistusversio D. SaaS Email Archiving Järjestelmänvalvojan opas Tarkistusversio D SaaS Email Archiving COPYRIGHT Copyright 2014 McAfee, Inc. Älä kopioi ilman lupaa. TUOTEMERKIT McAfee, McAfee-logo, McAfee Active Protection, McAfee DeepSAFE,

Lisätiedot

Käyttöohje: FirstClass Client 7.0 Muokattu: 19.08.2003

Käyttöohje: FirstClass Client 7.0 Muokattu: 19.08.2003 Versio ja pvm Laatinut Muokattu pvm Muokannut 1.0c / 19.08.2003 Tero Avellán 19.08.2003 Tero Auranmaan Aluetietoverkko Oy 1/31 Käyttöohjeen muutoshistoria: Pvm. Versio Mitä tehty Nimi Huomautukset Tämän

Lisätiedot

Käyttöopas versio 8.00

Käyttöopas versio 8.00 versio 8.00 Antivirus Antispam Intrusion Guard Personal Firewall Parental Control Privacy Tools Rajoitettu takuu Norman takaa, että oheisessa CD- tai DVD-levyssä ja ohjeissa ei ole valmistusvikoja. Jos

Lisätiedot

Asennusopas Tarkistusversio B. McAfee SaaS Web Protection Service

Asennusopas Tarkistusversio B. McAfee SaaS Web Protection Service Asennusopas Tarkistusversio B McAfee SaaS Web Protection Service COPYRIGHT Copyright 2013 McAfee, Inc. Älä kopioi ilman lupaa. TUOTEMERKIT McAfee, McAfee logo, McAfee Active Protection, McAfee CleanBoot,

Lisätiedot

IBM SmartCloud for Social Business. IBMSmartCloudEngageja IBM SmartCloud Connections Pääkäyttäjän opas

IBM SmartCloud for Social Business. IBMSmartCloudEngageja IBM SmartCloud Connections Pääkäyttäjän opas IBM SmartCloud for Social Business IBMSmartCloudEngageja IBM SmartCloud Connections Pääkäyttäjän opas IBM SmartCloud for Social Business IBMSmartCloudEngageja IBM SmartCloud Connections Pääkäyttäjän opas

Lisätiedot