Elisa E . Käyttöohje Versio 1.1. Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI Helsinki Y-tunnus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Elisa Eemail. Käyttöohje Versio 1.1. Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI-00530 Helsinki Y-tunnus 1539836-5 www.appelsiini.fi"

Transkriptio

1 Elisa E Käyttöohje Versio 1.1 Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI Helsinki Y-tunnus

2 Elisa Oyj 2/31 Sisällys 1. YHTEENVETO ALKUPERÄINEN TYÖPÖYTÄASIAKAS KAIKILLE ALUSTOILLE OMINAISUUDET SYNKRONOINTI MOBIILILAITTEIDEN KANSSA VAPAA/VARATTU-TIETO TAPAAMISTEN SUUNNITTELUUN TAPAAMISKUTSUT VIESTIEN KÄSITTELY POSTIN SUODATUS PALVELIMELLA USEITA KALENTERIKANSIOITA KALENTERINÄKYMÄT TEHTÄVIEN HALLINTA TIEDOSTOJEN TALLENNUS ALKUPERÄISEN TIEDOSTON INTEGROINTI MUOKATTAVA KÄYTTÖLIITTYMÄ MOBIILILAITTEET MUUT ASIAKASOHJELMISTOT TIEDOSTOT ASETUKSET ANDROID-MOBIILILAITE IPHONEN JA IPADIN IOS -ASETUKSET WINDOWS PHONEN 8.1ASETUKSET FAQ... 22

3 Elisa Oyj 3/31 1. Yhteenveto 1.1. Alkuperäinen työpöytäasiakas kaikille alustoille Elisa E asiakasohjelma toimii kaikilla moderneilla käyttöjärjestelmillä, joita ovat Linux, Windows ja OS X:llä. Tämä tehokas ja ominaisuuksiltaan moninainen työryhmäohjelmisto tukee eri sovelluksia, kuten sähköpostia, osoitekirjoja, kalentereita, tehtävien hallintaa, päivyreitä ja muistiinpanoja, ja sisältää monia yksityiskohtaisia ominaisuuksia jokaiselle niistä. Toiminne perustuu KDE Kontact ratkaisuun. Huomaa, että OS X -versiota ei ole tällä hetkellä saatavilla. 2. Ominaisuudet 2.1. Synkronointi mobiililaitteiden kanssa ActiveSync-toiminnon avulla saat synkronoitua sähköpostit, yhteystiedot, tapahtumat ja tehtävät eri laitteiden välillä nopeasti ja vaivattomasti. Tiedot päivittyvät automaattisesti mobiililaitteeseen, kun ActiveSync on otettu käyttöön. Tämä ominaisuus toimii yleisimpien ActiveSynctoimintoa tukevien laitteiden kanssa, kuten esimerkiksi Android, ios, Blackberry, Z10 sekä Windows Phone käyttöjärjestelmiä käyttävissä laitteissa. Voit käyttää tietojen synkronointiin myös sovelluksia, joissa on CardDAV- ja CardDAV-tuki Vapaa/varattu-tieto tapaamisten suunnitteluun Elisa E in helppokäyttöisen kalenterin kautta näet tapahtumiesi osallistujien sen hetkisen tilan, eli näet ovatko osanottajat vapaita, varattuja tai poissa toimistolta. Elisa E in kalenterin avulla tapaamisten sopiminen on mutkatonta ja nopeaa helppokäyttöisen käyttöliittymän ansiosta.

4 Elisa Oyj 4/ Tapaamiskutsut Osallistujien lisääminen tapaamisiin tapahtuu yhdellä hiiren klikkauksella. Kun käyttäjä hyväksyy kutsupyynnön, niin hänet lisätään automaattisesti kutsuttujen kalenteriin. Kutsutun vastauksesta tieto välittyy välittömästi kutsujalle. Kutsujan tehdessä muutoksia kutsuun, saavat tapahtumaan osallistujat muutoksista tiedon sähköpostitse Viestien käsittely Viestin käsitteleminen on tehty E issa nopeaksi ja yksinkertaiseksi. Valituille viesteille pystytään antamaan erilaisia määrityksiä, kuten merkitäänkö ne esimerkiksi korostetuiksi ja tällä tavoin erotellaan tärkeämmät viestit muiden joukosta. Elisa E issa on myös älykäs sähköpostien ketjuttamisominaisuus, joka automaattisesti kerää kaikki saman aiheen alle kuuluvat viestit samaan ketjuun ja näin ollen helpottaa pitkien viestiketjujen lukemista Postin suodatus palvelimella Voit vapaasti määrittää ehdot, joiden mukaan viestit suodatetaan eri postikansioihin. Suodatus tapahtuu palvelimella heti postin vastaanottamisen jälkeen. Näin sähköpostiviestisi ovat täysin samanlaiset kaikilla laitteilla. Voit luoda suodattimia, jotka lähettävät edelleen, poistavat, uudelleenohjaavat ja merkitsevät viestejä. Voit lähettää tietyistä viesteistä automaattisen kopion muille tai merkitä viestejä luetuiksi tai tärkeiksi. Kokeneet käyttäjät voivat muokata suodattimia suoraan SIEVE-komentosarjoina Useita kalenterikansioita Järjestä tapaamisesi eri kansioihin. Jaa kansiot kollegojen tai perheen kanssa. Vaihda yhdellä napsautuksella, mitkä kalenterikansiot näytetään kalenterissasi ja mitkä ei. Näin vaivattomasti voit hallita tapaamisiasi. Kun luot uusia sähköposti-kansioita, niin niiden nimissä saa käyttää vain ascii-merkkejä, eli vältä käyttämästä ääkkösiä kansion luonnin yhteydessä.

5 Elisa Oyj 5/ Kalenterinäkymät Kalenterissa saat näkymään tapahtumat tarvittaessa päivän, viikon tai kuukauden mukaan. Vaihtoehtoisesti voit aktivoida tapahtumanäkymän, joka kertoo, mitkä tapaamiset ovat tulossa seuraavaksi. Kun etsit tapahtumia, vain tulokset näkyvät, ja ne voi nähdä kaikissa eri kalenterinäkymissä vaihtamalla niiden välillä Tehtävien hallinta 2.9. Tiedostojen tallennus Elisa E issa on kattavan tehtäväluettelo, jolla voit luoda tehtäviä ja asettaa niiden määräpäivät muistutuksilla. Tehtävien merkitseminen tärkeiksi tai niiden valmistumisasteen määrittely helpottaa huomattavasti esimerkiksi erilaisten projektien seurantaa. Voit jakaa tehtäväsi muiden käyttäjien kanssa ja muut voivat jakaa tehtävänsä kanssasi, joka mahdollistaa paremman ryhmätyöskentelyn. Tiedostojen tallentaminen Elisa E illa on tehty nopeaksi ja vaivattomaksi. Tallentaminen onnistuu yhtä painiketta napsauttamalla tiedostot sivulla. Kaikki E iin tallennetut tiedostot sijaitsevat Elisan Suomessa sijaitsevaan konesalissa, johon voi muodostaa yhteyden mistä tahansa Internet-yhteydellä. Tiedostoja voi myös liittää sähköposteihin suoraan tallennetuista tiedostoista. Myös asiakirjojen, kuvien ja videoiden katselu suoraan selaimessa on tuettua Alkuperäisen tiedoston integrointi Voit käyttää E .fin tiedostosäilöä suoraan tietokoneeltasi, aivan kuin tiedostot olisivat omalla kiintolevylläsi. Sinun tarvitsee vain lisätä tai ottaa käyttöön säilösi WebDAV-asemana. Olemme laatineet erilliset ohjeet Mac OS X:n käyttäjille alkuasetusten tekemisestä. Windowsin osalta paljon hyviä ohjeita on saatavana Internetissä. GNU:n/Linuxin käyttäjät löytävät apua Ubuntu Wikistä.

6 Elisa Oyj 6/ Muokattava käyttöliittymä Voit mukauttaa Web-käyttöliittymää, jopa satojen eri asetusten avulla. Voit muuttaa monia käyttöliittymän yksityiskohtia, kuten kielen, ja määrittää erilaisia identiteettejä. Voit muuttaa postilaatikoiden näyttötapaa tai kalenterin ulkoasua. Voit valita asetukset uusien viestien kirjoittamiselle, määrittää ylläpitotehtäviä ja tehdä monia muita asioita. 3. Mobiililaitteet Elisa E toimii myös mobiililaitteilla. Sen saa toimimaan muun muassa Android, ios, ja Windows Phone käyttöjärjestelmillä, joten sähköpostin käyttö mobiililla sujuu helposti. Ohesta löytyy ohjeistus, kuinka saat E in toimimaan haluamallasi alustalla. Voit käyttää ActiveSync-protokollaa tapahtumiin, tehtäviin ja yhteystietoihin. Luo laitteeseesi Exchange- tai Corporate-tili ja käytä palvelimena osoitetta activesync.e .fi. Käytä Elisa E käyttäjätunnusta sekä salasanaa kirjautumiseen. Active Sync on Elisa E in vakioominaisuus. Voit käyttää myös CardDAV- ja CalDAV-protokollaa. Katso lisätietoja tähän jäljempänä. 4. Muut asiakasohjelmistot Muita asiakasohjelmistoja varten Elisa E in määritykset ovat: IMAP-palvelin: imap.e .com Portti: aina TLS tai Portti: SSL SMTP-palvelin: smtp.e .com Portti: aina TLS Käytä käyttäjätunnuksena koko ensisijaista osoitettasi. Tarjoamme TLS-salauksen yhteydelle näihin palveluihin ja kehotamme käyttämään sitä aina. Emacs org-mode -kalenteria voi käyttää myös Elisa E -kalenterin kanssa. Katso emacsin ja e .fin alkuasetusten ohjeita. 5. Tiedostot Webin kautta voi helpoimmin käyttää tiedostoja. Valitse vain tiedostot oikeasta yläkulmasta. Voit käyttää tiedostoja myös millä tahansa WebDAV-yhteensopivalla asiakkaalla. Osoita se vain johonkin seuraavista sijainneista: https://webdav.e .fi webdavs://webdav.e .fi davs://webdav.e .fi Ensimmäisen osoitteen pitäisi toimia useimmilla käyttäjillä. Kokeile muita vain, jos ensimmäinen ei sinulla toimi.

7 Elisa Oyj 7/31 6. Asetukset 6.1. Android-mobiililaite Tällä sivulla kerrotaan, miten pääset käsiksi Elisa E tilisi tietoihin > Android-matkapuhelimella tai -tabletilla. Kaikki tiedot synkronoidaan, joten ne pysyvät muuttumattomina kaikissa laitteissasi. Noudata seuraavia ohjeita huolellisesti ja ota yhteyttä tukeemme, jos tulee ongelmia Sähköpostin vakioasetukset On suositeltavaa käyttää sähköpostissa IMAP-protokollaa. Androidin vakiosähköpostisovellus tukee sitä, kuten useimmat muutkin sovellukset. Olemme huomanneet, että näistä K-9 Mail toimii parhaiten, ja siksi ohjeemme koskevat kyseistä ohjelmaa. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa muuta IMAP-yhteensopivaa ohjelmaa vakioasetustemme avulla. Varmista, että kirjoitat tiedot tarkalleen samalla tavalla kuin näyttökuvissa, sillä muuten asetukset eivät toimi! Kiinnitä erityistä huomiota tietoturva- ja porttiasetuksiin käyttämiseen käyttäjätunnuksena. K-9 Mail Syötä käyttäjän sähköposti ja salasana. Tilin tyypiksi valitaan IMAP.

8 Elisa Oyj 8/31 Tarkistetaan, että saapuvan postin palvelinasetukset -kohdan asetukset ovat oikein. IMAP-Palvelin: Tähän kirjoitetaan imap.e .fi. Suojauksen tyyppi: Tähän valitaan SSL/TLS. Portti: Tähän määritellään portiksi 993. Käyttäjätunnus: Tähän kirjoitettaan käyttäjän sähköpostiosoite. Todennuksentyyppi: Tähän valitaan Tavallinen salasana. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina kyseisessä kohdassa. Tunnista IMAP-nimiavaruus automaattisesti asetus valitaan käyttöön. Asetusten määrittelyn jälkeen on mahdollista, että puhelin ei luota varmenteeseen. Elisa E in varmenne on kuitenkin turvallinen, joten käyttäjä voi huoletta sallia yhteyden muodostamisen palvelimeen. Tarkistetaan, että Lähtevän postin palvelinasetukset -kohdan asetukset ovat oikein. SMTP-Palvelin: Tähän kirjoitettaan smtp.e .fi. Suojaus: Tähän valitaan STARTTLS. Portti: Tähän määritellään portiksi 587. Edellytä kirjautumista asetus valitaan käyttöön. Käyttäjätunnus: Tähän kirjoitetaan käyttäjän sähköpostiosoite. Todennustapa: Tähän valitaan Tavallinen salsana. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina

9 Elisa Oyj 9/31 Tilin asetukset kohdassa käyttäjä voi valita itselleen sopivat asetukset. Käyttäjä voi valita sähköpostitilille nimen ja lisätä oman nimensä joka näkyy lähtevissä viesteissä. Tämän jälkeen asennus on valmis.

10 Elisa Oyj 10/ Kalenterien ja yhteystietojen määrittäminen CalDAV/CardDAV-protokollilla Tässä osiossa kerrotaan, miten voit hakea kalenterisi ja yhteystietojasi e .fi:stä Androidpuhelimeesi maksullisella DAVdroid-sovelluksella. Voit käyttää myös ilmaista CalDAV-Sync- ja CardDAV-Sync-sovelluksia. Toinen vaihtoehto on käyttää sisäänrakennettua Active Sync - tukea. Katso lisätietoja jäljempää. CalDAV sovelluksessa avautuu vierellä oleva näkymä. Napsauta CalDAV painiketta. tarkistetaan että Add CalDAV Account -kohdan asetukset ovat oikein. Server name or url: Tähän kirjoitetaan https://caldav.e .fi. Valitaan use SSL asetus käyttöön. Username: Tähän kirjoitetaan käyttäjän sähköpostiosoite. Password: Tähän kirjoitetaan käyttäjän salasana. Client certificate: Tähän kohtaan valitaan None.

11 Elisa Oyj 11/31 Asetusten määrittelyn jälkeen on mahdollista, että puhelin ei luota varmenteeseen. Elisa E in varmenne on kuitenkin turvallinen, joten käyttäjä voi huoletta sallia yhteyden muodostamisen palvelimeen. Tähän kohtaan kirjoitetaan käyttäjän sähköpostiosoite. Select calendars to sync kohdassa valitaan mitkä kalenterit synkronoidaan laitteen kanssa. Tämän jälkeen asennus on valmis.

12 Elisa Oyj 12/ Kalenterien ja yhteystietojen määrittäminen ActiveSync-protokollilla Tässä osiossa kerrotaan, miten voit hakea kalenterisi ja yhteystietojasi Elisa E ista Android-puhelimeesi. Tässä oletuksena on, että käytössä on Mobile Synchronization with ActiveSync, joka integroituu hyvin Android-oletussovelluksiisi. Voit myös käyttää CalDAV- ja CardDAV-protokollaa kolmannen osapuolen sovelluksella. Katso lisätietoja edeltä. Tilit ja synkronointi Valitse kohta Asetukset, jolloin avautuu vierellä oleva näkymä. Napsauta Tilit ja synkronointi painiketta. Seuraavaksi napsauta + merkkiä lisätäksesi uuden tilin. Tämän jälkeen valitaan, mihin tili luodaan. Valitse Sähköposti. Syötä käyttäjän sähköposti ja salasana.

13 Elisa Oyj 13/31 Tarkistetaan, että Saapuvan postin asetukset -kohdan asetukset ovat oikein. Protokolla: Tähän valitaan IMAP. Sähköpostiosoite ja Käyttäjätunnus: Käyttäjän sähköpostiosoite syötetään tähän. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina kyseisessä kohdassa. IMAP-Palvelin: Tähän kirjoitetaan imap.e .fi. Suojaustapa: Tähän valitaan SSL. Palvelimen portti: Tähän määritellään portiksi 993. Asetusten määrittelyn jälkeen on mahdollista, että puhelin ei luota varmenteeseen. Elisa E in varmenne on kuitenkin turvallinen, joten käyttäjä voi huoletta sallia yhteyden muodostamisen palvelimeen. Tarkistetaan, että Lähtevän postin palvelinasetukset -kohdan asetukset ovat oikein. Sisään kirjautuminen vaaditaan: Tämä asetus valitaan käytettäväksi. Käyttäjätunnus: Käyttäjän sähköpostiosoite syötetään tähän. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina kyseisessä kohdassa. SMTP-Palvelin: Tähän kirjoitettaan smtp.e .fi. Suojaustapa: Tähän valitaan TLS. Palvelimen portti: Tähän määritellään portiksi 587.

14 Elisa Oyj 14/31 Lisää tili -kohdan asetuksissa voi antaa sähköpostitilille nimen, lisätä oman nimen näkymään sähköpostiin ja halutessaan määrittää tämä tili oletussähköpostiksi.

15 Elisa Oyj 15/ iphonen ja ipadin IOS -asetukset Posti, yhteystiedot, kalenterit Valitse kohta Asetukset, jolloin avautuu vierellä oleva näkymä. Napsauta Posti, yhteystiedot, kalenterit painiketta. Seuraavaksi napsauta Lisää tili painiketta. Tämän jälkeen valitaan, mihin tili luodaan. Koska valmiita asetuksia Elisa E ille ei ole, valitse Muu. Seuraavaksi valitse Lisää sähköpostitili.

16 Elisa Oyj 16/31 Syötä käyttäjän nimi, sähköposti ja salasana. Kuvaus määrittelee, että millä nimellä sähköposti näkyy valikossa. Kun kirjautumisasetukset ovat syötetty, niin määritellään palvelinnimet ja tunnukset. Tämän jälkeen napsautetaan oikeasta yläkulmasta Seuraava. Vasemmalla olevan kuvan mukaisesti napsautetaan Posti, yhteystiedot, kalenterit painiketta vasemmasta yläkulmasta.

17 Elisa Oyj 17/31 Päästään takaisin Posti, yhteystiedot, kalenterit näkymään, jossa pitäisi nyt näkyä E (tai käyttäjän aiemmin määrittelemä kuvaus nimi). Tässä tapauksessa napsautetaan E . E tilin asetuksista napsautetaan SMTP painiketta.

18 Elisa Oyj 18/31 Tarkistetaan, että Lähtevän postin palvelin -kohdan asetukset ovat oikein. Palvelinnimi: Tähän syötetään smtp.e .fi Tunnus: Käyttäjän sähköpostiosoite syötetään tähän. Salasana: Käyttäjän salasana on syötetty aiemmin, joten se on valmiina kyseisessä kohdassa. Käytä SSL:ää: SSL:n tulee olla käytössä. Todentaminen: Salasana on riittävä todennus, joten tähän ei tarvitse koskea. Palvelimen portti: Tähän määritellään portiksi 587. Lopuksi määritellään Saapuvan Postin Asetukset. Käytä SSL:ää: Samoin kun lähtevän postin palvelimessa, tulee tässäkin olla SSL käytössä. Todentaminen: Salasana on riittävä todennus, joten tähän ei tarvitse koskea. IMAP-polun etuliite: Oletus asetukset ovat riittävät, joten niihin ei tarvitse koskea. Palvelimen portti: Tähän määritellään portiksi 993.

19 Elisa Oyj 19/ Windows Phonen 8.1asetukset WP-laitteen ja Elisa E in käytön määrittämistä varten on avattava Settings-sovellus ja napsautettava vieressä olevan näyttökuvan mukaisesti kohtaa sähköposti + tilit. Napsauta seuraavalla sivulla kohtaa Lisää tili ja jatka ohjeiden mukaisesti. Seuraavaksi valitaan Määritä tili itse Tämän jälkeen tulee kirjautumisikkuna, johon käyttäjä syöttää oman sähköpostitunnuksena ja salasanansa.

20 Elisa Oyj 20/31 Kirjautumistietojen syöttämisen jälkeen valitaan tilin tyyppi vasemman puolen kuvan tyyppisesti. Näistä kahdesta vaihtoehdosta valitaan Internet-sähköposti. Tämän jälkeen avautuu oikealla puolella olevan kuvan mukainen asetusvalikko. Määritellään asetukset kuvan mukaisiksi. Tilin nimi: Käyttäjä saa laittaa tähän sähköpostin nimen, millä sähköposti tulee näkymään valikossa. Oma nimesi: Tätä nimeä käytetään käyttäjän viesteissä. Saapuvan postin palvelin: Tähän tulee imap.e .fi:993 Tilityyppi: IMAP4 Käyttäjänimi: Käyttäjän sähköpostiosoite tulee tähän. Salasana: Salasana, millä kirjaudutaan sähköpostiin sisään. Kohdassa on valmiiksi aiemmin syötetty salasana, joten tähän ei välttämättä tarvitse koskea. Lähtevän postin palvelin (SMTP): Tähän syötetään smtp.e .fi:587 Tämän jälkeen valitaan seuraavat kohdat: Lähtevän postin palvelin edellyttää todennusta Käytä samaa käyttäjänimeä ja salasanaa postin lähettämiseen Edellytä SSL-salausta saapuvassa sähköpostissa Edellytä SSL-salausta lähtevässä sähköpostissa kohta jätetään tyhjäksi. Lataa uusi sisältö: Käyttäjä voi itse määritellä, kuinka usein sähköpostin sisältö ladataan. Lataa sähköpostit: Käyttäjä voi itse määritellä, kuinka pitkältä ajalta sähköpostiviestit ladataan. Kun asetukset on määritelty, painetaan Kirjaudu sisään painiketta.

21 Elisa Oyj 21/31 Asetusten määrittelyn jälkeen on mahdollista, että puhelin ei luota varmenteeseen. Elisa E in varmenne on kuitenkin turvallinen, joten käyttäjä voi huoletta sallia yhteyden muodostamisen palvelimeen. Painetaan painiketta jatka Jos asetusten määrittely suoritettiin onnistuneesti, tulee E sähköpostitili muiden sähköpostitilien kaltaisesti näkyviin sähköposti + tilit valikon alle.

22 Elisa Oyj 22/31 7. FAQ Onko olemassa tapaa kalenteritiedostojen tuomiseen työpöydältä websovellukseenne? Mene oikean yläkulman Calendars-välilehteen. Siirryt kalenterinäkymään, josta näet kaikki kalenterisi vasemmassa reunassa. Valitse vasemmasta reunasta kalenteri, johon haluat tuoda tapahtumasi, ja napsauta sitten vasemmasta alakulmasta hammasrataskuvaketta. Näkyviin tulee luettelo, josta voit valita tapahtumien tuonnin oikealla olevan näyttökuvan mukaisesti Kun vien yhteystietoja Googlesta, ryhmäni katoavat. Mitä tehdä? Googlen Export toiminto ei sisällä ryhmien tietoja, joten viedyissä yhteystiedoissa ei ole tietoa siitä, mihin ryhmään ne kuuluvat. Suosittelemme ratkaisuksi yhteystietojen viemisen ja tuomisen ryhmittäin. Tämä ei ole yhtä kätevää kuin vieminen kerralla, mutta toisaalta se ei ole niin työlästä kuin jokaisen yhteystiedon määrittäminen ryhmään yksitellen. Luo Elisa E issa samat yhteystietoryhmät kuin Google-tililläsi. Vie sitten yhteystiedot ryhmäkohtaisesti ja tuo ne sopivaan ryhmään. Toista sama jokaisen ryhmän kohdalla. Olen lähdössä lomalle. Miten voin tiedottaa minuun yhteyttä ottaville, etten ole paikalla?

23 Elisa Oyj 23/31 Voit määrittää automaattisen vastaustoiminnon, joka vastaa kaikkiin saapuviin sähköpostiviesteihin etukäteen määritetyllä viestillä. Voit määrittää sen Elisa E -tilillesi menemällä webmailin näytön oikean yläkulman kohtaan Settings. Valitse sitten Filters ja luo uusi suodatin, jossa toinen vihreä rasti on kuten vasemmalla olevassa näyttökuvassa. Kirjoita näyttökuvassa esimerkkinä olevan -osoitteen sijaan. Kirjoita sinua tavoitteleville viesti ja määritä, kuinka moneen päivään heitä ei häiritä uudella automaattisella viestillä. Kun olet palannut lomalta, voit poistaa automaattisen vastauksen käytöstä napsauttamalla Save-painikkeen oikealla puolella olevaa valintaruutua ja tallentamalla sitten muutokset Miten siirrän ensisijaisen sähköpostini ja miten vastaanotan kaikki uudet sähköpostini uuteen osoitteeseeni? Voit siirtää nykyiset sähköpostisi Elisa E -tilillesi kahdella tavalla. Ensimmäinen tapa on käyttää automatisoitua siirtopalvelua, joka tekee kaiken puolestasi. Toinen vaihtoehto on siirtää tiedot manuaalisesti itse. Tämä on paras tehdä sähköpostin IMAP-protokollan kautta. Voit liittää alkuperäisen asiakasohjelman, kuten Kontactin tai Thunderbirdin, kumpaankin tiliisi ja sitten vain vetää ja pudottaa viestit (drag & drop). Yhteystietojen ja kalenterien siirtäminen on hieman vaikeampaa. Suosittelemme Elisa E in siirtopalvelun käyttöä. Jotta kaikki vanhaan osoitteeseesi lähetetyt sähköpostiviestit tulisivat Elisa E -tilillesi, määritä vanhalle tilillesi sähköpostin edelleen lähetys uuteen Elisa E -osoitteeseesi Kirjautuminen Webmailiin toimi. Mikä on vialla? Oletko saanut tilauksen yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen käyttäjätunnukset ja salasanan? jos olet niin tällöin myös Elisa E tilisi on aktivoitu. Jos et tästä huolimatta pääse käyttämään Elisa E ia niin ota yhteyttä Elisa Pilven tekniseen tukeen. Yhteystiedot löytyvät osoitteessa: https://pilvi.elisa.fi/fi/contact Postilaatikkooni tulee joitain roskaposteja. Miten pääsen näistä eroon? Elisa E in taustalla toimii Elisan käyttämät erittäin korkeatasoiset roskapostisuodattimet. Jotkut roskapostit tämänkin tiukan seulan läpäisevät -valitettavasti. Eroon näistä pääset niin, että valitset halutut sähköpostit ja painat yläpalkissa olevaa liekin kuvaa. Varmista, että roskapostikansio (Junk ) on olemassa. Mene kohtaan Settings ja valitse vasemmalta Filters, vasemmalla olevan näyttökuvan mukaisesti. Luo uusi suodatin napsauttamalla toista vihreää plusmerkkiä. Kirjoita suodattimen nimeksi Spam ja määritä loput asetukset näyttökuvan mukaisiksi. Mitä enemmän tähtiä valitset, sitä varmempia olemme siitä, että sähköposti on todella roskapostia. Mitä vähemmän tähtiä valitset, sitä enemmän vääriä osumia on.

24 Elisa Oyj 24/ Tukeeko Elisa E viestien jatkolähettämistä? Kyllä, voit luoda suodattimen, joka lähettää postia edelleen yhteen tai useaan osoitteeseen niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Mene kohtaan Settings ja valitse sitten suodattimet. Luo uusi suodatin napsauttamalla Filters-sarakkeesta vihreää plusmerkkiä. Jos haluat lähettää kaikki viestit edelleen, voit määrittää, että koon on oltava suurempi kuin 0. Tämä koskee kaikkia sähköpostiviestejä. Jos et halua säilyttää kopiota viestistä, valitse toiminnoksi Redirect message to. Muussa tapauksessa valitse Send message copy to Voinko vaihtaa liittymisen yhteydessä valitsemaani sähköpostiosoitetta? Sähköpostiosoitteesi vaihtaminen ei ole mahdollista. Tekninen tukemme voi kuitenkin lisätä uuden osoitteen alias osoitteeksi niin, että voit käyttää kumpaakin sähköpostiosoitetta. Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain mennä webmailissa kohtaan Settings -> Identities ja vaihtaa sähköpostiosoitteesi sieltä. Voit myös määrittää toisen identiteetin ja valita sen sitten aina, kun kirjoitat sähköpostia. Sisäänkirjautumiseen käytät edelleen vanhaa osoitetta. Jos sinulla on ryhmän valvojan tili ja haluat vaihtaa toimialuetta, rekisteröidy uuteen toimialueeseen ja siirrä kaikki tiedot vanhoilta tileiltäsi (mahdollista Mozilla Thunderbirdillä tai millä tahansa muulla IMAP-sovelluksella) uusille tileillesi ja sitten poista vanhat Mikä on sähköpostin liitetiedostojen ja ladattavien tiedostojen enimmäiskoko? Tällä hetkellä sähköpostin liitetiedostojen ja Web-sovelluksen kautta ladattavien tiedostojen enimmäiskoko on 25 Mt. Huomaa, että liitteen sähköpostiviestin koodaamisen vuoksi todellinen käyttökelpoinen koko voi joskus olla pienempi. Jos haluat tallentaa pilvipalveluun tätä suurempia tiedostoja, muodosta yhteys WebDAVilla Haluan synkronoida OSX:ni. Tuetteko CalDAV- ja CardDAV-protokollaa? Kyllä. CalDAV- ja CardDAV-tuki on kuitenkin edelleen beetavaiheessa. Ota yhteyttä tekniseen tukeemme, jos sinulla on ongelmia Kerrotte, että käyttämänne tekniikka ei ole Microsoftin tai Googlen, vaan avointa, eikö avoimuus ole ristiriidassa käyttämänne ActiveSyncin kanssa ja miksette tarjoa SyncML:ää? Elisa E on vaihtoehto Microsoftin ja Googlen tekniikoille. Palvelun luonne ja vaihtoehdon tarjoaminen tarkoittaa sitä, että Elisa E issa pyritään käyttämään avoimia standardeja aina, kun se vain on mahdollista. Jotta synkronointi olisi ylipäänsä mahdollista, meidän on käytettävä ActiveSync-standardia. Vaikka se ei olekaan avoin standardi, se on ainoa laajasti käytössä oleva protokolla, mikä toimii suoraan lähes kaikilla laitteilla. SyncML puolestaan ei ole kovinkaan suositeltava, koska sen toiminta ei täytä laatukriteerejämme Onko mahdollista liittää kalenteri XML- tai ICAL-palveluihin? Tämä ei ole tällä hetkellä mahdollista.

25 Elisa Oyj 25/ Haluan lopettaa Elisa E in käytön. Miten saan siellä olevat tiedot helpoiten mukaani? Kaikkien tietojen vienti onnistuu, mutta emme ole vielä dokumentoineet koko prosessia yksityiskohtaisesti. Kaikki, myös yhteystietosi ja tapahtumasi, tallennetaan IMAP-protokollan mukaisesti, joten minkä tahansa IMAP-yhteensopivan sovelluksen avulla voi hakea tietoja ja kopioida ne toiselle palvelimelle. Tämä onnistuu palvelinten välillä imapsync-työkalun avulla. Jos uusi palvelin ei ole Elisan palvelin, voi olla, että kalenterit ja yhteystiedot on vietävä muuta kautta Voinko käyttää vanhaa sähköpostiosoitettani Elisa E illa? Tällä hetkellä emme salli ulkoisia aliaksia domaineista, jotka eivät ole omistuksessasi, esimerkiksi tämmöisestä käy hyvin vaikka gmail.com. Elisa E issa on erittäin tiukka käytäntö siitä, kenellä on oikeus lähettää sähköpostia, millä identiteetillä ja kenelle. Elisa E in yhtenä lähtökohtana on ollut panostaa nimenomaan tietoturvaan, tietosuojaan ja luottamukseen mihin liittyy se, että sen kautta lähetetyn postin vastaanottaja voi aina selvästi ja varmasti tunnistaa lähettäjän. Ulkoisten aliasten kohdalla tästä ei voi antaa takuita. Reply To osoitteen voi vaihtaa ulkoiseksi sähköpostiosoitteeksi, mutta ei lähettäjän From-osoitetta Voinko päivittää yksilöllisen tilini ryhmän valvojan tiliksi? Tämä ei valitettavasti ole mahdollista, sillä ryhmän valvojan tilit luovat eristetyt ympäristöt. Sinun on rekisteröidyttävä uudelle ryhmän valvojan tilille, jos sinulla on jo yksilöllinen tili. Kun olet vahvistanut uuden ryhmänvalvojan tilisi, voit kirjautua käyttöliittymään osoitteella ja vahvistaa toimialueen omistajuuden. Tämän jälkeen luot käyttäjätilin omassa toimialueessasi. Sen jälkeen voit synkronoida tietosi vanhalta tililtäsi uudelle tilillesi millä tahansa IMAP-sovelluksella, kuten Mozilla Thunderbirdillä, tai erillisellä synkronointityökalulla, kuten imapsyncilla. Varmista, että kopioit kaikkien kansioiden sisällön, et pelkästään sähköpostia vaan myös osoitekirjan yhteystietojen ja kalenterin Contacts- ja Calendar-kansiot. Kun kaikki on siirretty, kirjaudu sisään Elisa E in Web sovellukseen ja tarkista, että kaikki tiedot ovat käytettävissä uudella tilillä. Seuraavaksi tulee muuttaa toimialueesi MX-tietuetta niin, että sähköpostit tulevat Elisa E in käyttämille palvelimille. Tarvittavat asetukset ovat saatavilla käyttöliittymässä. Web-sivustosi yms. pysyvät nykyisessä ylläpitopalvelussasi, me hoidamme vain sähköpostin. Lopuksi poistat vanhan yksilöllisen tilisi käyttöliittymässä Tukeeko Elisa E DKIM:ää? DKIM tukea ei tällä hetkellä Elisa E issa ole. Koska useimmat sähköpostipalvelimet eivät tue sitä, sillä on todellisuudessa aika vähän käyttöä. Ensisijaisestihan DIAM:ää käytetään roskapostin tunnistukseen. DKIM:n tullaan kyllä jossain vaiheessa lisäämään Elisa E iin Miten sähköpostit salataan Tarvitset tietokoneellasi toimivan sähköpostiohjelman sähköpostisi salaamiseen, sillä emme halua, että yksityinen avaimesi on palvelimellamme. Tutustu Kontactiin tai Thunderbirdiin ja Enigmail-lisäosaan kunnollista end to end -salausta varten Tukeeko Elisa E Perfect Forwarding Secrecy (PFS) -tekniikkaa? Kyllä, tuemme sitä sekä sähköpostissa että webissä. Valitettavasti sen käyttö riippuu aina vastaanottavasta sähköpostipalvelimesta tai selaimesta. Näin ollen sen käytöstä ei ikävä kyllä voi antaa takuita. Chromiumissa/Chromessa voi tarkistaa, käytetäänkö sitä.

26 Elisa Oyj 26/ Elisa E in Web sovelluksen oikeinkirjoituksesta ja sen tarkistamisesta kysymys - antaako se myös muille palvelimille mahdollisuuden tarkistaa oikeinkirjoituksen? Oikeinkirjoituksen tarkistuksemme käyttää paikallisia sanakirjoja, eikä se paljasta mitään tekstejäsi kolmansille osapuolille Onko Elisa E ista olemassa hinnasto ja mistä sen löydän? Elisa E on hinnoittelultaan hyvin suoraviivainen. Hinnat löytyvät nopeimmin Elisa Pilvi sovelluskaupasta, samasta paikasta siis mistä olet palvelun hankkinut Tarjoatteko vaihtoehtoisia maksutapoja? Tällä hetkellä ainoa hankintakanava Elisa E ille on juurikin Elisa Pilvi sovelluskauppa, missä maksuvälineenä toimivat tunnetuimmat Luottokortit, Hinta tuntuu kovalta webmailista, mistä se johtuu? Elisa E on paljon enemmän kuin pelkkä webmail. Sillä voit hallita myös kalentereja, yhteystietoja, tehtäviä ja tiedostoja. Tunnetuin kilpailija Elisa E ille on Microsoft Exchange. Avoimeen lähdekoodiin perustuvana Elisa E on erittäin luotettava. Elisa E in kaikki tiedot ovat Elisan Suomessa sijaitsevissa konesaleissa, niin ikään Elisa E palvelua toimitetaan samaisista konesaleista. Esimerkiksi Exchangea pyöritetään Microsoftin omissa datakeskuksissa, mitkä sijaitsevat jossain päin Eurooppaa Asiakkaan asetukset Windows - Mac OS X - GNU/Linux - Mobiililaitteet - Muut asiakkaat - Tiedostot Web-sovellus Web-sovellus löytyy aina osoitteesta webmail.e .fi. Jos menet tälle sivulle, käytä sisäänkirjautumisessa koko rekisteröitymiseen käyttämääsi sähköpostiosoitetta (esimerkiksi ja salasanaasi. Windows Jos haluat käyttää Mozilla Thunderbirdiä Elisa E -tilisi kanssa, katso erillisiä Thunderbirdin asetusohjeitamme. Jos käyttämääsi sovellusta ei ole tässä, katso muiden asiakkaiden yleisiä asetuksia. Voit halutessasi jakaa myös oman asiakkaasi ohjeet ottamalla meihin yhteyttä. Apple Mac OSX Alkuperäisiä OS X -sovelluksia, joita ovat Apple Mail, ical, Contacts ja Reminders, voi käyttää myös e .fin kanssa. Katso alkuasetusten ohjeitamme. GNU/Linux Jani -> mitä tässä pitäisi olla vai otetaanko kokonaan pois Mobiililaitteet Jos käytät Android-laitetta, katso erillistä Androidin asetusten ohjesivuamme! Jos käytät ios-laitetta, kuten Apple iphonea tai ipadia, katso puolestaan ios-ohjeitamme. Muiden mobiililaitteiden ja tablettien osalta on suositeltavaa käyttää muiden jäljempänä esiteltyjen sovellusten asetuksia, siis silloin, kun määrität IMAP-tiliä haluamassasi sähköpostisovelluksessa.

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti 30.10.2013 Luottamuksellinen MS Outlook, Standard postitilin asennus 1/6 Käynnistä Outlook 2010. Seuraava näyttö avautuu Valitse Next (Seuraava). 2 MS Outlook,

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

GroupWise Calendar Publishing Host User

GroupWise Calendar Publishing Host User GroupWise 8 Calendar Publishing Host User 8 17. lokakuu 2008 Novell GroupWise Calendar Publishing Host User PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com YLEISTÄ Novell GroupWise Calendar Publishing Host User on Web-pohjainen

Lisätiedot

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin

Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Vaihdoitko puhelinta? Yhteystietojen siirto Lumian, iphonen ja Androidin välillä käy näin Tekniikka 11.10.2015 10:45 Olavi Koistinen, Helsingin Sanomat Yhteystietojen siirto Androidista iphoneen kuin Gmail-käyttäjätunnus.

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIOHJE. Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun

SÄHKÖPOSTIOHJE. Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun SÄHKÖPOSTIOHJE Opiskelijoiden Office 365 for Education -palveluun 1 Ohjeen nimi Vastuuhenkilö Sähköpostiohje Järjestelmäasiantuntija Pekka Patrikka Voimaantulo 15.08.2013 Muutettu viimeksi 16.08.2013 Tarkistettu

Lisätiedot

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0

Sähköpostitilin käyttöönotto. Versio 2.0 Sähköpostitilin käyttöönotto Versio 2.0 Sivu 1 / 10 Jarno Parkkinen jarno@atflow.fi 1 Johdanto... 2 2 Thunderbird ohjelman lataus ja asennus... 3 3 Sähköpostitilin lisääminen ja käyttöönotto... 4 3.1 Tietojen

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Pidä tiedostot aina ulottuvilla

Pidä tiedostot aina ulottuvilla KÄYTÄ PILVIPALVELUA: 7 Gt ILMAISTA LEVYTILAA TIEDOSTOILLE Pidä tiedostot aina ulottuvilla TIETOJA Luo Microsoft-tili ja ota käyttöön SkyDrive-palvelu. TÄTÄ TARVITSET Internet-yhteys TARVITTAVA AIKA 0 minuuttia

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Lukujärjestyspalvelun osoite: http://lukujarjestys.ucpori.fi Lukujärjestyslistalla näkyy sekä opintokokonaisuuksia, että yksittäisten kurssien lukujärjestyksiä.

Lisätiedot

Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista

Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Asetukset Exchange 2007 alustalle Office 2007 AutoDiscover (RPC over HTTPS) Alue: Finland / Käyttöjärjestelmä: Windows Vista Outlook 2007 ensikäynnistys... 4 Outlook 2007 käynnistys ikkuna... 5 Microsoft

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

Webinaariin liittyminen Skype for

Webinaariin liittyminen Skype for Webinaariin liittyminen Skype for Business Web Appin kautta Ohjeet Sähköpostin Liity webinaariin tästä -linkki Kun klikkaat Osallistumisohjeet webinaariin -sähköpostiviestissä olevaa Liity webinaariin

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Nokia E5 ja Mail for Exchange

Nokia E5 ja Mail for Exchange Nokia E5 ja Mail for Exchange Uuden esiasennetun puhelinlaitteen käyttöönotto tapahtuu DataInfon käyttäjälle lähettämien ohjeiden mukaan. Ohjeistetussa käyttöönotossa puhelimeen asentuu langattoman verkon

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Koivun sähköpostien siirto O365-palveluun

Koivun sähköpostien siirto O365-palveluun Oulun yliopisto / Tietohallinto / 9.10.2014 1 Koivun sähköpostien siirto O365-palveluun Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka Koivun sähköpostit on mahdollista siirtää käytettäväksi O365-sähköpostissa ja kuinka

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa

Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Xerox QR Code -sovellus Pika-aloitusopas 702P03999 Käytettäväksi QR-koodin lukulaitteen/lukijan kanssa yhteensopivien sovellusten kanssa Käytä QR (Quick Response) Code -sovellusta seuraavien sovellusten

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut

Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen. Osaamispalvelut Ohje Tutkintopalveluun rekisteröitymiseen Osaamispalvelut 1.2.2008 2 (9) Ohje tutkinnon suorittajan rekisteröitymiseen Tutkintopalveluun TIEKEn tutkintoja hallinnoidaan Tutkintopalvelussa, jonka osoite

Lisätiedot

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje

Julkinen. Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Ohje 1 (10) Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan suojattu sähköposti: ulkoisen käyttäjän ohje Sisällys 1 Johdanto... 1 2 Suojatun viestin vastaanottaminen... 1 3 Suojatun viestin lukeminen... 2 4 Vastaanotetun

Lisätiedot

Salasanojen turvallinen tallentaminen KeePass ohjelmalla

Salasanojen turvallinen tallentaminen KeePass ohjelmalla Salasanojen turvallinen tallentaminen KeePass ohjelmalla KeePass on vapaasti saatavilla oleva, avoimen lähdekoodin ohjelma, jonka tarkoituksena on auttaa salasanojen hallinnassa. Tämä KeePass ohje on päivitetty

Lisätiedot

Käyttöönotto-ohje. DNA Sähköposti

Käyttöönotto-ohje. DNA Sähköposti 1 Käyttöönotto-ohje: DNA sähköposti Sisällysluettelo: 1. Tarkoitus... 1 2. Webmail (Outlook Web App)... 2 3. Webmail postilaatikon lisääminen Outlookiin (IMAP)... 3 4. Palvelimen tekniset tiedot... 6 1.

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena tai etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

VIRTUAALITOIMISTO. Käyttäjän opas

VIRTUAALITOIMISTO. Käyttäjän opas ------- VIRTUAALITOIMISTO Käyttäjän opas OHJE VIRTUAALITOIMISTO Yleiset ohjeet 15.7.2016 Sisältö 1 VIRTUAALITOIMISTON KÄYTTÖ... 1 1.1 Kirjautuminen virtuaalitoimistoon... 1 1.2 Uloskirjautuminen virtuaalitoimistosta...

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

Julkaistu. 1 Johdanto... 2

Julkaistu. 1 Johdanto... 2 OHJE 1 (6) RPAS-verkkokurssi Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Koulutusportaalin käyttöönotto... 2 2.1 Siirtyminen koulutusportaaliin... 2 2.2 Salasanan pyytäminen ensimmäisellä kerralla...

Lisätiedot

Salasanojen hallinta. Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION

Salasanojen hallinta. Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION Salasanojen hallinta Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION Restaurant Enterprise Solution Asiakirjan tarkoitus Tämä asiakirja kertoo tarvittavat säännöt kuinka hallinnoida RES salasanoja

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti

Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti Etäkokousohjeet HUS:n ulkopuolisille ammattilaisille, joilla on käytössä VRK-kortti Tämä ohje on tarkoitettu HUS:n ulkopuolella, muussa sairaanhoitopiirissä työskentelevälle ammattilaiselle, jolla on käytössä

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

SELIGSON & CO:n mobiilisovellus TASKUSALKKU

SELIGSON & CO:n mobiilisovellus TASKUSALKKU SELIGSON & CO:n mobiilisovellus TASKUSALKKU lyhyt käyttöopastus (9 sivua) helmikuu 2016, Android 5.0. tai uudempi 1 Sovelluksen lataaminen Seligson & Co Taskusalkku Android-puhelimille ladataan Googlen

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 MY STANDARD -OHJE mystandard.hansaworld.com Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 KÄYTTÖÖNOTTO Mikäli Standard ERP -ohjelmistonne on HansaWorldin pilvipalvelimella (hostingissa), teidän on mahdollista hallinnoida

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje Mac Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai sähköiseen

Lisätiedot

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto

Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Mirva Jääskeläinen Espoon kaupungin työväenopisto Windows Phonet yleisesti Nokian Lumiat Vanhemmat WindowsPhone 7 Uudemmat WindowsPhone 8 Samsungin Windows Phone mallit HTC:n mallit www.windowsphone.com

Lisätiedot

WINDOWS 10 -kurssi. petri.kiiskinen@wellamo-opisto.fi

WINDOWS 10 -kurssi. petri.kiiskinen@wellamo-opisto.fi WINDOWS 10 -kurssi petri.kiiskinen@wellamo-opisto.fi Yleistä kurssista Keskiviikkoisin 9.9. 30.9. (15 oppituntia) 16:45 20:00 (viimeinen kerta 16:45 19:15) Puolivälissä 15 minuutin kahvitauko Materiaali

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 01/2017 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje ARFM- hankkeessa jatkokehitetylle SoftGIS-työkalulle Dokumentti sisältää ohjeistuksen osallistavan suunnittelun työkalun käyttöön. Työkalu on käytettävissä

Lisätiedot

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut.

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. Käyttöopas Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. 2 3 4 1 Lisää uusi palvelu: 1. Aloita seuraavasti: Valitse Asetukset ja sen jälkeen palvelut. Valitse luo uusi palvelu. 2. Nimi ja palvelun

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaalin käyttöohje

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaalin käyttöohje ETÄPALVELU HALTIK Videoportaalin käyttöohje 19.5.2015 Kirjautuminen Videoportaaliin 1. Kirjaudu sivustolle https://videoportal.haltik.fi 2. Määritä tunnukset "Login" ikkunassa ja klikkaa LOGIN-painiketta

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Oppimisympäristön ominaisuudet

Oppimisympäristön ominaisuudet Oppimisympäristön ominaisuudet Skholen oppimisympäristö Skholessa voit opiskella tietokoneella, mobiililaitteella tai tabletilla Kaksikielinen käyttöliittymä suomeksi ja englanniksi Kirjautuminen osoitteista

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Poissaolotiedotetoiminnallisuuden käyttöopas 1 (8) Sonera Viestintäpalvelu VIP - poissaolotiedotetoiminnallisuus Toiminnallisuuden kuvaus Poissaolotiedotteen aktivoit päälle

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia Outlook 2007:stä

Kysymyksiä ja vastauksia Outlook 2007:stä Kuopion yliopisto / Tike / Pekka Ruippo 1 Kysymyksiä ja vastauksia Outlook 2007:stä Miten saan Outlookissa vastausviesteihin vanhan viestin tunnisteeksi > -merkin? Miten saan selville viestin lähettäjän

Lisätiedot

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Johdanto 3 Aloita - Sonera Omat Sivut tilin luominen 3 Sonera Business Apps hallintaportaalin aktivointi 5 Pääkäyttäjätunnuksen aktivoiminen 5 Käyttäjien lisääminen 10 Nykyisen sähköpostiratkaisun

Lisätiedot

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje Palvelupyyntöjärjestelmä Asiakkaan ohje Festum Software Oy Palvelupyyntöjärjestelmä asiakkaan ohje 2 ( 8 ) Sisällysluettelo 1. Palvelupyyntöjärjestelmä osana asiakastukea... 3 2. Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia

Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Etäkokousohjeet ammattilaisille, jotka eivät työskentele HUS:n palveluksessa ja eivät omista VRK-korttia Tämä ohje on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työskentelevät HUS:n ulkopuolella ja eivät omista

Lisätiedot

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri SNKK:n M-Files jäsenrekisteri Tässä tiedostossa on ohjeistettu Nuorkauppakamarin jäsenrekisterin käyttö. Yhdistyslain 11 mukaan Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa. Luetteloon on merkittävä

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.51a NOKIA 6510 -PUHELIMELLE Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON ASENTAMINEN...2

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

EASY Tiedostopalvelin Käyttöopas

EASY Tiedostopalvelin Käyttöopas EASY Tiedostopalvelin Käyttöopas Windows Client www.storageit.fi - Äyritie 8 D, 01510 VANTAA Salorantie 1, 98310 KEMIJÄRVI Sisältö 1. Asennus 2. Yhdistäminen pilveen - Tiedostojen siirto - Paikallisten

Lisätiedot

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows

Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Loppukäyttäjän ohje Asennus- ja käyttöohje - Windows Fujitsun mpollux DigiSign Client on kortinlukijaohjelmisto, jonka avulla voit kirjautua luotettavasti ja turvallisesti organisaation tietoverkkoon tai

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Kuvan ottaminen ja siirtäminen

Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvien ottaminen Kuvien ottaminen tapahtuu oppilaiden omien kännykkäkameroiden tai koulun tablettien kameran avulla o Työ tehdään pareittain, joten ainakin toisella työparin

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Zimbran käyttöohje

Zimbran käyttöohje Zimbran käyttöohje ZIMBRAN KÄYTTÖOHJE 2 Sisältö 1 ZIMBRA LYHYESTI... 3 2 EDELLEENLÄHETYKSEN KYTKENTÄ... 3 3 LOMAVASTAAJA... 4 4 POSTIN SUODATTIMET... 5 5 ALLEKIRJOITUKSET... 6 6 OSOITEKIRJAN HALLINTA...

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

My easyfairs -palvelun käyttö

My easyfairs -palvelun käyttö My easyfairs A palvelun käyttö Page 1 My easyfairs -palvelun käyttö Näytteilleasettajien opas My easyfairs A palvelun käyttö Page 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 LOGON JA OSASTONIMEN LISÄÄMINEN... 5 YRITYSTIETOJEN

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE 14.4.2015

SÄHKÖPOSTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE 14.4.2015 SÄHKÖPOSTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE 14.4.2015 Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevan sähköpostipalvelun webmailia varten. Palvelussa olevat sähköpostiosoitteet päättyvät @surffi.fi

Lisätiedot

Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje

Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje Valtiokonttori Ohje 1 (5) Valtion IT-palvelukeskus Vyvi Työtila ja Ryhmä kirjautumisohje 11.10.2013 Valtion yhteisen viestintäratkaisun (Vyvi) Työtila- ja Ryhmä-palvelun kirjautumisohje Tässä ohjeessa

Lisätiedot

Elisa E . Palvelukuvaus Versio 1.1. Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI Helsinki Y-tunnus

Elisa E . Palvelukuvaus Versio 1.1. Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI Helsinki Y-tunnus . Elisa Eemail Palvelukuvaus Versio 1.1 Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI-00530 Helsinki Y-tunnus 1539836-5 www.appelsiini.fi Elisa Oyj 2/6 Sisällys 1. ELISA EEMAIL SÄHKÖPOSTIPALVELU... 3 1.1. PALVELUN

Lisätiedot

Yrityspalvelujärjestelmä

Yrityspalvelujärjestelmä Yrityspalvelujärjestelmä Voit tehdä tyylikkäät nettisivut yrityksellesi YPJ:n sivueditorilla. Sivueditorin avulla on helppoa päivittää ittää ja ylläpitää sivuja silloin, i kun sinulle parhaiten sopii.

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi.

mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. mytnt Quick Guide mytnt-käyttäjän pikaopas mytnt - Helppoa, nopeaa ja vaivatonta - suomeksi. Näin saat ohjelman käyttöösi 1. Mene osoitteeseen www.tnt.fi 2. Klikkaa vasemman reunan valikossa mytnt-lähetä

Lisätiedot

Käyttöohje. Energent MagiCAD plugin

Käyttöohje. Energent MagiCAD plugin Käyttöohje Energent MagiCAD plugin Sisältö 1. Yleistä 1 Dokumentin sisältö... 1 Ohjelman asennus... 1 Vaadittavat ohjelmistot... 1 Asennus... 1 Ohjelman käynnistys... 2 2. Toiminnallisuudet 3 Insert Energent

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Adobe Digital Editions -ohjeet

Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions -ohjeet Adobe Digital Editions on Adoben e-kirjojen lukemiseen tarkoitettu kevyt erillinen lukuohjelma, joka on ollut käytössä Adobe Reader -ohjelman 8-versiosta alkaen. Ohjelman

Lisätiedot

HomeMonitor käyttöönotto-ohje

HomeMonitor käyttöönotto-ohje HomeMonitor käyttöönotto-ohje Sisällys HomeMonitor käyttöönotto-ohje... 1 Käyttäjätunnuksen luonti... 3 Henkilötiedot... 4 Kameran lisäys käyttäjätiliin... 5 Verkkoon yhdistäminen... 6 Kamerayhteyden tarkistus...

Lisätiedot

Public Account-tili on pysyvä, joten kannattaa käyttää mieluummin sitä kuin kaupallisen tilin kokeiluversiota.

Public Account-tili on pysyvä, joten kannattaa käyttää mieluummin sitä kuin kaupallisen tilin kokeiluversiota. 1.1 Tässä harjoituksessa opit laatimaan luokitellun teemakartan maastossa aiemmin keräämistäsi pisteistä. Käytämme Esrin ArcGis-palvelun ilmaisia ominaisuuksia. Kartan tekoa voi harjoitella kokonaan ilman

Lisätiedot

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Projektikoodi A30387 31.7.2009 Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Käyttöohjeet Lapin sairaanhoitopiirin ky PL 8041 96101 Rovaniemi Katuosoite Porokatu 39 D 96100 Rovaniemi Y-tunnus 0819616-7 Puhelinvaihde

Lisätiedot

HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas

HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas HomeSecure Sisäkamera - Käyttöopas 1 Esittely 3 1.1 Toiminnot 3 2 Aloittaminen 4 2.1 Paketin sisältö 4 2.2 Kameran yleiskatsaus 5 3 Asennus 6 3.1 Kameran asentaminen 6 3.2 Sovelluksen käyttö 6 3.3 Pääsy

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0

Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 Orion Orio Portaali Käyttäjäopas v1.0 SISÄLLYS Liity asiakkaaksi 02 Kirjautuminen 03 Tuotehaku 03 Ostoskori 05 Normaalin tilauksen tekeminen 06 Tilaushistoria 08 Asiakaspalvelu ja yleistä tietoa 09 orio.com

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

OTTELUN TILASTOINTI AIKUISTEN VALTAKUNNALLISET SARJAT (LIVE)

OTTELUN TILASTOINTI AIKUISTEN VALTAKUNNALLISET SARJAT (LIVE) OTTELUN TILASTOINTI AIKUISTEN VALTAKUNNALLISET SARJAT (LIVE) OTTELUN LIVE-TILASTOINNIN ALOITTAMINEN JA LOPETTAMINEN MATCH KEY 1) HAE MATCH KEY BASKETHOTELLISTA kirjaudu baskethotelliin etsi Minun otteluni

Lisätiedot