MOODLE-OHJE: Tenttiasetusten dokumentaatio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MOODLE-OHJE: Tenttiasetusten dokumentaatio"

Transkriptio

1 Tässä ohjeessa on selostettuna moodle-tentin asetusten toiminta. Se ei ole opas miten asetukset tulisi kunkin tenttitapauksen kohdalla laittaa, mutta auttaa hahmottamaan mitä mikäkin asetus tekee. (Alla näkyvät oletusasetukset)

2 NIMI Anna tentillesi nimi tähän, esim. Malliopintojakson tentti. Nimi näkyy opiskelijoille myös linkkinä josta he pääsevät yrittämään kyseistä tenttiä. JOHDANTO Tähän kirjoitetaan ohjeistukset jotka näkyvät juuri ennen tenttiyrityksen aloittamista. Tenttiasetuksista on hyvä mainita opiskelijalle ainakin: mikä on asetettuna tenttiyrityksen aikarajaksi montako kysymystä tentissä on ja mitä kysymystyyppejä ne ovat (Essee-kysymys, oikein/väärin-tehtävä, aukkotehtävä, jne) tentin arvosana-asteikko ja montako pistettä tarvitaan tentistä läpipääsemiseen kuinka monta yrityskertaa opiskelijalla on käytettävissään millä kalenteriaikavälillä tenttiä voi tehdä, esim. tentti on avoinna 2 viikon ajan tuleeko lopullinen arvosana yrityskertojen keskiarvona, viimeisen yrityksen perusteella vai jääkö yrityskertojen paras tulos voimaan. Lisäksi on hyvä mainita mitä mistäkin painikkeesta tapahtuu tentin aikana sekä kehoittaa välitallennuksien tekemiseen jos tenttiä tekee yhtäjaksoisesti pitkään. AVAA TENTTI/SULJE TENTTI Tässä määritetään aikaväli, jonka sisällä opiskelija voi yrittää tentin tekoa. Eli milloin tentti avataan opiskelijoille ja milloin se taas sulkeutuu heiltä. Jos aikaväliä ei ole määritelty (ruksi puuttuu kummastakin ruudusta), on tentti avoinna jatkuvasti sen luomishetkestä eteenpäin. Jos opiskelija on parhaillaan suorittamassa tenttiä kun sulkemisaika koittaa, tentin teko päättyy opiskelijalta automaattisesti ja keskenjääneet vastaukset palautuvat arvioitaviksi siinä kunnossa missä ovat. Oletuksena Moodle ehdottaa tentin alkamis- ja sulkemisajankohdaksi sen hetkistä päivää ja kellonaikaa 5 minuutin tarkkuudella. AIKARAJA Aikaraja -kohtaan annetaan aika minuutteina kuinka pitkään yksi tenttiyritys saa kestää ennen kuin Moodle lopettaa sen. Opiskelijalle näkyy tenttiä tehdessä juokseva aika (JavaScriptin on oltava päällä selaimessa), joka menee punaiseksi viimeisten 15 sekunnin kohdalla. Ajan loputtua Moodle palauttaa tentin senhetkisessä tilassaan arviointia varten. HUOM: Moodle-järjestelmä pitää käyttäjät kirjautuneena tunnin ajan eli 60 minuuttia viimeisimmästä käyttäjän aktiivisuudesta sivustolla. Jos asetat tentin aikarajaksi enemmän kuin 60 minuuttia, opasta tentin tekijöitä suorittamaan silloin tällöin välitallennuksia tai vaihtamaan tenttisivua pysyäkseen linjoilla. Muuten vastaukset katoavat bittiavaruuteen siinä vaiheessa kun opiskelija päättää palauttaa vastauksensa.

3 MONTAKO KYSYMYSTÄ SIVULLA? Vaihtoehtoina Rajoittamaton sekä Pitkät ja paljon tehtäviä sisältävät tentit on hyvä jakaa useammalle sivulle jo pelkästään automaattisen välitallennuksen vuoksi, joka tapahtuu sivua vaihtaessa. Sivunvaihdon kohtia voi vielä erikseen muokata tenttikysymysten hallintasivulta vasemman palstan ruksikohdasta Näytä sivun muotoilu. SEKOITA KYSYMYKSET Jos valitset tämän vaihtoehdon, tenttikysymysten järjestys arvotaan uudestaan joka kerta kun tenttiä yritetään. Tämän vaihtoehdon tarkoituksena on hieman vaikeuttaa oikeiden vastausten kopioimista vierustoverilta. SEKOITA KYSYMYSTEN SISÄLLÄ Koskee tenttikysymyksiä, jotka pitävät sisällään useita vastausvaihtoehtoja. Tällaisia ovat monivalinta- ja yhteensopivat vastaukset tehtävät. Näiden tehtävätyyppien alla olevat vastausvaihtoehdot ovat silloin joka kerralla eri järjestyksessä. MONTAKO YRITYSTÄ SALLITTU? Montako kertaa tenttiä saa yrittää uudelleen. Vaihtoehtoina ovat Rajattomasti yrityksiä sekä 1-6 yritystä. Jos haluat tenttisi olevan vain harjoitus oikeiden vastausten löytämiseen, voit laittaa päälle rajattomat yritykset sekä asetuksen Jokainen uusi yritys on jatkoa edelliselle. Silloin tenttiä voi yrittää niin kauan kunnes kaikki vastaukset menevät oikein. JOKAINEN UUSI YRITYS ON JATKOA EDELLISELLE Tämä asetus määrää, säilyykö aikaisemmat vastaukset seuraavalle yrityskierrokselle. Päällä ollessaan opiskelijat voivat koettaa korjata aiemmin väärin menneitä vastauksiaan seuraavalla yrittämiskerrallaan. ARVIOINTITAPA Kun opiskelija voi vastata tenttiin useamman kerran, voidaan lopullinen arviointi laskea eri tavoin: Ylin Lopullinen arviointi on paras kaikista yrityksistä. Keskiarvo Lopullinen arviointi on keskiarvo kaikista yrityksistä. Ensimmäinen yritys Lopullinen arviointi on ensimmäinen kaikista yrityksistä (muut hylätään). Viimeinen yritys Lopullinen arviointi on viimeinen kaikista yrityksistä (muut hylätään).

4 MUKAUTUVA TILA Kun Mukautuva tila kohdassa on kyllä, opiskelija voi vastata useaan kertaan samaan kysymykseen yhden tenttiyrityksen aikana. Mukautuvan tilan päällä ollessa jokaisen tenttikysymyksen vieressä näkyy painike nimeltä Palauta. Sitä painettaessa vastaus tallennetaan ja opiskelija saa välittömästi tietää menikö kyseisen kysymyksen vastaus oikein vai väärin sekä siitä saadut/menetetyt pisteet. Tämän jälkeen hän voi samantien kokeilla toista vastausvaihtoehtoa ja palauttaa uudestaan. Mukautuvalle tilalle on omat käyttökohteensa, kuten leikkimielinen testi, jossa pitää kokeilemalla etsiä oikeat vaihtoehdot kysymyksiin tai tentti, jossa voi etsiä oikeat vastaukset kysymyksiin mutta vain ensimmäinen vastaus otetaan arvioinnissa huomioon. (ks. huomautus) Perinteisessä yhden yrityskerran tentissä Mukautuva tila on kuitenkin parempi pitää pois päältä. Esseetehtävissä mukautuvalla tilalla ei ole merkitystä, sillä niissä Palautanappi ei tee muuta kuin välitallennuksen sen hetkisestä vastauksesta. Mukautuvassa tilassa opiskelija saa aina välittömän palautteen siitä, menikö vastaus oikein vai väärin ja paljonko siitä tuli pisteitä. (poislukien Essee-tehtävät, jotka arvioidaan käsin) Niitä tietoja ei voi estää näkymästä mukautuvassa tilassa mutta kirjallisen palautteen näkymistä voi hallita kohdasta Oppilaat saavat tarkastella tenttiä jättämällä tyhjäksi ruksikohdan Palaute (Heti yrityksen jälkeen). Lisäksi tentin alalaidassa näkyy uusi painike, Palauta sivu, joka lähettää aukiolevan tenttisivun kaikki vastaukset kerralla ja näyttää menivätkö ne oikein. Käytännössä tämä on sama asia kuin klikata jokaisen kysymyksen kohdalla olevaa Palauta-nappia vuoron perään. Opiskelijoille on hyvä tehdä selväksi mitä mikäkin nappi tekee, jotta hämmennykseltä vältyttäisiin tenttitilanteessa. Lisätietoa painikkeista löytyy täältä. VÄHENNÄ PISTEITÄ VÄÄRISTÄ VASTAUKSISTA? Tällä asetuksella on vaikutusta vain jos mukautuva tila on päällä. Vähennettävien pisteiden määrä annetaan erikseen jokaisen tenttikysymyksen kohdalla sen omista asetuksista. HUOM! Kun pisteiden vähentäminen ja mukautuva tila ovat käytössä, otetaan jokaisen tenttivastauksen arvioinnissa vain ensimmäinen vastaus huomioon yhtä tentin yrityskertaa kohden. Tällöin opiskelija voi halutessaan etsiä oikeat vastaukset tenttikysymyksiin ja palauttaa ne uudelleen saman yrityskerran aikana, mutta ne eivät vaikuta enää hänen lopulliseen pistemääräänsä. Sen sijaan jos mukautuva tila on päällä mutta pisteiden vähennys ei, jää oikea vastaus voimaan kunhan edes kerran on vastausyrityksissään osunut oikeaan. DECIMAL DIGITS IN GRADES Näytettävien arvosanojen tarkkuus desimaaleissa mitattuna, vaihtoehtoina ovat 0 (näyttää kokonaislukuna), 1, 2 ja 3 desimaalia.

5 OPPILAAT SAAVAT TARKASTELLA TENTTIÄ Oppilaat saavat tarkastella tenttiä -taulukossa on 4x3 kohtaa, joiden avulla määritellään mitä tietoja opiskelijat näkevät ja milloin. Vaakasuunnassa valitaan mitä tietoja opiskelijalle näytetään: opiskelijan omat vastaukset, eli saako opiskelija nähdä vielä myöhemmin mitä vastauksia on tentissä antanut. vastauksistaan saadut pisteet, menikö vastaukset oikein vai väärin sekä näytetään myös opiskelijan vastaushistoria. kirjalliset palautteet, jotka opettaja on kirjoittanut valmiiksi tehtäviin. tenttikysymysten oikeat vastaukset. Pystysuunnassa määritellään missä vaiheessa opiskelijat pääsevät näkemään yllämainitut tiedot: Heti yrityksen jälkeen tarkoittaa, näyttääkö Moodle tentin tulossivun palauta kaikki napin painamisen jälkeen. Myöhemmin, kun tentti on yhä auki antaa opiskelijalle mahdollisuuden käydä katsomassa aikaisempien yrityksiensä tulokset silloin kun tentti on yhä avoinna. Kun tentti on suljettu Tämä on turvallisin vaihtoehto jos pelkona on vastaustietojen leviäminen opiskelijoiden keskuuteen ennen kuin tenttiyritykset ovat kaikkien osalta käytetty. Opiskelijat voivat käydä vasta tenttiajan päättymisen jälkeen katsomassa tuloksensa, palauteensa ja oikeat vastaukset, jos ne on asetettu näkyviin. TIME DELAY BETWEEN FIRST AND SECOND ATTEMPT Kuinka kauan opiskelijan on odotettava voidakseen yrittää tenttiä uudelleen ensimmäisen yrityksensä jälkeen. Asettamalla esimerkiksi päivän viiveeksi voi kannustaa opiskelijaa hakemaan tietoa väärin menneistä kohdista odotellessaan uutta yrityskertaansa. Vaihtoehdot ovat 30 minuutista yhteen viikkoon. TIME DELAY BETWEEN LATER ATTEMPTS Viiveen määrä toisen yrityskerran jälkeen ja siitä eteenpäin.

6 NÄYTÄ TENTTI "SUOJATUSSA" IKKUNASSA: Tentti aukeaa omaan koko ruudun ikkunaansa, jossa on estetty joitakin hiiren ja näppäimistön toimintoja. Sillä tavoin koitetaan estää verkkotentissä huijaamista. Tämä suojaus ei kuitenkaan ole mitenkään aukoton, ja sen asettamat rajoitukset pystyy kiertämään pienen yrittämisen jälkeen. (vaatii javascriptin toimiakseen) VAADI SALASANA Vapaaehtoinen salasana, joka kysytään ennen tentin yrittämistä. Tässä salasanassa voi käyttää myös ääkkösiä ja erikoismerkkejä. VAADI TIETTY VERKKO-OSOITE Tähän annetaan ip-osoite, kuten esimerkiksi: / Asetus on vapaaehtoinen ja oletuksena poissa käytöstä. Tämän asetuksen mahdollisia käyttökohteita ovat: tentin suorittaminen vain yhden ainoan tietokoneen kautta yhden tietyn luokan koneilta käsin vain oppilaitoksen tiloissa olevilta koneilta, jolloin opiskelijat eivät voi käyttää omia kotikoneitaan tentin tekoon. RYHMÄMOODI Tenttiaktiviteetissa ryhmämoodilla ei ole opiskelijan kannalta mitään vaikutusta, koska opiskelija ei joka tapauksessa pääse näkemään toisten opiskelijoiden tenttivastauksia. Opettajan kannalta asetuksella on kuitenkin vaikutusta siihen, voiko hän tarkastella kaikkien opintojakson osallistujien tenttituloksia yhdellä kertaa vai ryhmittäin jaoteltuna. Asetusvaihtoehtoina ovat Ei ryhmiä, Erilliset ryhmät ja Näkyvät ryhmät. Erilliset ja Näkyvät ryhmät eivät tässä yhteydessä eroa toisistaan mitenkään. NÄYTETÄÄN ROOLILLE Tarkoittaa näkyykö tentti opiskelijalle/opintojakson suorittajalle vaiko pelkästään opintojaksolla oleville opettajille. Tämän asetuksen avulla tentti voidaan pitää piilossa opiskelijoiden silmistä. Kun laitat tentin näkyväksi, muista myös tarkistaa että tentti on oikeaan aikaan avoinna opiskelijoille kohdasta Avaa tentti.

7 Tentti opiskelijan silmin ja painikkeiden toiminta Palauta Mukautuva tila asetuksen ollessa päällä jokaisen tehtävän perässä näkyy Palauta -painike, joka lähettää kyseisen vastauksen palvelimelle tallennettavaksi ja tarkastettavaksi. Tämän jälkeen se palauttaa opiskelijalle tiedon onko vastaus mennyt oikein vai väärin (tätä ominaisuutta ei saa pois päältä) ja antaa myös opettajan valmiiksi kirjoittaman palautteen jos näkyvyysasetus Palaute välittömästi tenttiyrityksen jälkeen on päällä. Tämän jälkeen opiskelija voi vielä muuttaa vastaustaan ja yrittää uudelleen. Kun vastaus on kerran mennyt oikein, ei sen jälkeen tehdyt muutokset vaikuta enää lopulliseen pistemäärään vähentävästi. Tallenna ilman palauttamista Suorittaa välitallennuksen tenttivastauksista. Muutoksia vastauksiin voi yhä tämän jälkeen tehdä, eikä siitä mene yhtä yrityskertaa, toisin kuin varsinaisesta palauttamisesta. Tätä käytetään väliaikaistallenteena ennen lopullista palauttamista sähkökatkon, yhteyden katkeamisen tai automaattisen uloskirjautumisen varalta. Opasta opiskelijoita käyttämään nappia etenkin pitkissä esseevastauksissa. Palauta sivu Lähettää kaikki avoinna olevan tenttisivun vastaukset palvelimelle samalla kertaa, tallentaa ne ja antaa niistä palautteen. Tämä painike näkyy vain jos mukautuva tila on päällä. Palauta kaikki ja lopeta Yrityskerta päättyy tätä nappia painamalla. Antaa palautteet tehtävistä jos niin on määritelty. Tämä on se nappi mitä opiskelijan tulee painaa kun vastaukset ovat valmiina ja tentin tekeminen halutaan lopettaa.

Tentin asetukset. Tentin lisääminen. Tentin asetukset

Tentin asetukset. Tentin lisääminen. Tentin asetukset Tentin asetukset Moodlen tentti-aktiviteetin perusasetukset käydään läpi tällä sivulla. Jos etsit ohjetta kysymysten luomiseen, katso erillinen ohjesivu kysymyspanki sta. Tentti soveltuu "perinteisen tenttimisen"

Lisätiedot

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013 Tehtävä 2.2. Tehtävä-työkalun avulla opiskelijat voivat palauttaa tehtäviä Moodleen opettajan arvioitaviksi. Palautettu tehtävä näkyy ainoastaan opettajalle, ei toisille opiskelijoille. Tehtävä-työkalun

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Työpaja Työpaja on vertaisarviointiin soveltuva työkalu. Työpaja mahdollistaa töiden palautuksen ja niiden jakelun opiskelijoiden arvioitavaksi sekä arvioinnin antamisen. Laita Muokkaustila päälle ja lisää

Lisätiedot

Tentti erilaiset kysymystyypit

Tentti erilaiset kysymystyypit Tentti erilaiset kysymystyypit Kysymystyyppien kanssa kannatta huomioida, että ne ovat yhteydessä tentin asetuksiin ja erityisesti Kysymysten toimintatapa-kohtaan, jossa määritellään arvioidaanko kysymykset

Lisätiedot

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet.

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet. Palaute Palaute -työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset: Nimeä palaute

Lisätiedot

Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tentti Tentti -työkalun avulla opettaja voi laatia tentin, jonka tulokset tallentuvat Moodleen. Tentissä on mahdollista käyttää erilaisia kysymystyyppejä: monivalintakysymyksiä, tosi/epätosi -väittämiä,

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2012

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2012 Palaute Palaute työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset Nimeä palaute

Lisätiedot

Tentti erilaiset kysymystyypit

Tentti erilaiset kysymystyypit Tentti erilaiset kysymystyypit Monivalinta Monivalintatehtävässä opiskelija valitsee vastauksen valmiiden vastausvaihtoehtojen joukosta. Tehtävään voi olla yksi tai useampi oikea vastaus. Varmista, että

Lisätiedot

Moodle Kysymyspankki / Tenttiaktiviteetti / Arviointi. Jukka Kurttila

Moodle Kysymyspankki / Tenttiaktiviteetti / Arviointi. Jukka Kurttila Moodle Kysymyspankki / Tenttiaktiviteetti / Arviointi Jukka Kurttila Tenttiä voi käyttää esim. Harjaannuttaa oppilaita sähköiseen vastaamiseen rajatussa aikataulussa Verkkotenttejä / kokeita Tenttejä /

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2013

Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2013 Palaute Palaute työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset Nimeä palaute

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Oppitunti - Oppitunti rakentuu yleensä peräkkäisistä teksti- ja kysymyssivuista siten, että opiskelija tekstin luettuaan vastaa sitä koskevaan kysymykseen ja käy siten oppitunnin sivu sivulta läpi opettajan

Lisätiedot

Kysymyspankin käyttäminen

Kysymyspankin käyttäminen 1 Henkilöstökoulutus 22.8.2018 Moodlen tentit Mervi ruotsalainen Tentin tai itsetestaavien harjoitusten tekeminen Moodlessa. Vaiheet: Luo kategoria kysymystyypeille Luo Kysymykset Lisää Aktiviteetti Tentti

Lisätiedot

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu

Google Forms / Anna Haapalainen. Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms Googlen lomake-työkalu Google Forms / Anna Haapalainen Googlen lomaketyökalulla on helppoa tehdä sähköisiä kyselyitä, tehtäviä tai kokeita. Voidaksesi luoda Googlen lomakkeita, sinulla tulee

Lisätiedot

Tentin luominen aloitetaan kirjautumalla tenttipalveluun. Sähköisen tenttipalvelun osoite on: https://tenttis.utu.fi

Tentin luominen aloitetaan kirjautumalla tenttipalveluun. Sähköisen tenttipalvelun osoite on: https://tenttis.utu.fi Sähköinen tenttipalvelu Turun yliopiston sähköinen tenttijärjestelmä on tietojärjestelmä, joka mahdollistaa kirjallisuuskuulustelujen, opintojakso-/luentotenttien ja tasotestien toteuttamisen tietoverkon

Lisätiedot

Julkaistu. 1 Johdanto... 2

Julkaistu. 1 Johdanto... 2 OHJE 1 (6) RPAS-verkkokurssi Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Koulutusportaalin käyttöönotto... 2 2.1 Siirtyminen koulutusportaaliin... 2 2.2 Salasanan pyytäminen ensimmäisellä kerralla...

Lisätiedot

Pauliina Munter Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2012

Pauliina Munter Tampereen yliopisto / Tietohallinto 2012 Tentti Tentti -työkalun avulla opettaja voi laatia tentin, jonka tulokset tallentuvat Moodleen. Tentissä on mahdollista käyttää erilaisia kysymystyyppejä: monivalintakysymyksiä, tosi/epätosi -väittämiä,

Lisätiedot

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit.

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Tehtävä Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Uusi tehtävä näkyy Lisää aineisto tai aktiviteetti - valikossa muiden

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2013

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2013 Keskustelualue Keskustelualue soveltuu eriaikaisen viestinnän välineeksi. Keskustelualueelle voidaan lähettää viestejä toisten luettavaksi, ja sitä voidaan käyttää alueena myös ryhmätöiden tekemiseen,

Lisätiedot

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Käytä EXAM:issa Firefox tai Chrome selainta. Järjestelmän www-osoite opettajille ja opiskelijoille on https://exam.utu.fi Kypsyysnäytteen voit osoittaa

Lisätiedot

Tietokannan luominen:

Tietokannan luominen: Moodle 2 Tietokanta: Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia, linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat,

Lisätiedot

Ohje 1 (12) Maarit Hynninen-Ojala MOODLE PIKAOHJE. Kirjautuminen Moodleen ja työtilan valitseminen

Ohje 1 (12) Maarit Hynninen-Ojala MOODLE PIKAOHJE. Kirjautuminen Moodleen ja työtilan valitseminen Ohje 1 (12) Maarit Hynninen-Ojala MOODLE PIKAOHJE Kirjautuminen Moodleen ja työtilan valitseminen 1. Verkko-osoite: http://moodle.metropolia.fi 2. Kirjautuminen: omat verkkotunnukset 3. Oma Moodlessa näkyvät

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Tehtävän lisääminen ja tärkeimmät asetukset

Tehtävän lisääminen ja tärkeimmät asetukset Tehtävä Moodlen Tehtävä-aktiviteetti on tarkoitettu erilaisten tehtävien antamiseen verkossa. Tehtävä-aktiviteettia ei ole tarkoitettu ainoastaan tehtävien palautukseen, kuten moni sen sellaiseksi mieltää,

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen 1/12 Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen Avaa Firefox- tai Chrome -selain ja kirjaudu Karelia-amk:n

Lisätiedot

Keskustelualue. Tampereen yliopisto/ tietohallinto 2017 Suvi Junes/Pauliina Munter

Keskustelualue. Tampereen yliopisto/ tietohallinto 2017 Suvi Junes/Pauliina Munter Keskustelualue Keskustelualue soveltuu eriaikaisen viestinnän välineeksi. Keskustelualueelle voidaan lähettää viestejä toisten luettavaksi, ja sitä voidaan käyttää alueena myös ryhmätöiden tekemiseen,

Lisätiedot

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle

Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Samk Exam ohjeistus opiskelijalle Mikäli opintojaksolla käytetään tenttiakvaariotenttiä, avoinna olevat tenttiperiodit löytyvät SoleOPSista opintojaksoselosteelta. Kaikilla opintojaksoilla ei käytetä tenttiakvaariota.

Lisätiedot

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut: 1. Aloitus

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut:  1. Aloitus Opettajan ohje 1/2 Tentin luominen 1. Aloitus Kirjoita selaimen osoitekenttään: https://tenttiakvaario.it.helsinki.fi/hallinta/ Kirjautuminen tenttijärjestelmään tapahtuu syöttämällä yliopiston käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Ohjeistus Seppo pelipalvelun käyttämiseen

Ohjeistus Seppo pelipalvelun käyttämiseen Ohjeistus Seppo pelipalvelun käyttämiseen Kirjautuminen Seppo pelipalveluun Seppo (ex-smartfeet) löytyy nykyään osoitteesta seppo.io. Kirjautumiseen tarvitset käyttäjätunnuksen sekä salasanan. Salpauksessa

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tampereen yliopisto / tietohallinto 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tampereen yliopisto / tietohallinto 2014 Keskustelualue Keskustelualue soveltuu eriaikaisen viestinnän välineeksi. Keskustelualueelle voidaan lähettää viestejä toisten luettavaksi, ja sitä voidaan käyttää alueena myös ryhmätöiden tekemiseen,

Lisätiedot

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Sähköisen tentin järjestelmän EXAMin käyttöön suositellaan Firefox selainta. Järjestelmän www-osoite opettajille ja opiskelijoille on https://exam.utu.fi

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi

Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi Henkilökohtaisen tentin voit osoittaa tietylle opiskelijalle tai opiskelijoille. Tentti EI tule näkyville Nettipsuun. Opiskelija/opiskelijat saavat sähköpostia,

Lisätiedot

ESLC koetyökalun ohjeet opiskelijalle (FI)

ESLC koetyökalun ohjeet opiskelijalle (FI) ESLC koetyökalun ohjeet opiskelijalle (FI) Sisällysluettelo 1 JOHDANTO 3 2 KOKEIDEN SUORITTAMINEN 3 2.1 Sisäänkirjautuminen 3 2.2 Ääniasetusten testaus kuullunymmärtämiskoetta varten 5 2.3 Kokeen suorittaminen

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte vai ei. Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen

Tuen tarpeen tunnistaminen Tuen tarpeen tunnistaminen Matematiikan arviointi toinen luokka talvi Esitysohjeet opettajalle Arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin sekä tarkista,

Lisätiedot

Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi

Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi Henkilökohtaisen tentin laatiminen ja arviointi Henkilökohtaisen tentin voit osoittaa tietylle opiskelijalle tai opiskelijoille. Tentti EI tule näkyville Nettipsuun. Opiskelija/opiskelijat saavat sähköpostia,

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen

Tuen tarpeen tunnistaminen Tuen tarpeen tunnistaminen Matematiikan arviointi toinen luokka syksy Esitysohjeet opettajalle Arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin sekä tarkista,

Lisätiedot

Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS

Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS tammikuu 2011 SISÄLLYS 1 OPINTOJAKSOPALAUTEJÄRJESTELMÄ 1 2 OPINTOJAKSOPALAUTTEEN OPETTAJAN TOIMINNOT 1 2.1 Kirjautuminen järjestelmään 1 2.2 Kyselyn rakenne

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte-toiminto vai ei. Osassa kouluja kypsyysnäytteet

Lisätiedot

Kompassi-digikokeen suoritusten arviointi ja tulosten julkaisu

Kompassi-digikokeen suoritusten arviointi ja tulosten julkaisu Kompassi-digikokeen suoritusten arviointi ja tulosten julkaisu Kokeen suoritusten arvioinnin voi aloittaa heti, kun ensimmäinen oppilas on lähettänyt vastauksensa ja siten päättänyt kokeensa suorittamisen.

Lisätiedot

Johdatus ohjelmointiin

Johdatus ohjelmointiin Johdatus ohjelmointiin EXAM tentin liitetiedostojen lataaminen, käyttäminen ja palauttaminen Kerro mahdolliset puutteet tai parannusehdotukset: pietari.heino@tut.fi Tällä sivulla on selitetty lyhyesti

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014 Aineistot Kun laitat Muokkaustilan päälle, näet jokaisessa osiossa Lisää aktiviteetti tai aineisto - linkin. Valitse linkin takaa avautuvasta listasta, millaisen aineiston haluat alueelle tuoda, ja paina

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen

Tuen tarpeen tunnistaminen Tuen tarpeen tunnistaminen Matematiikan arviointi toinen luokka kevät Esitysohjeet opettajalle Arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin sekä tarkista,

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto /Tietohallinto 2012

Suvi Junes Tampereen yliopisto /Tietohallinto 2012 Työpaja Työpaja on vertaisarviointiin soveltuva työkalu. Työpaja mahdollistaa töiden palautuksen ja niiden jakelun opiskelijoiden arvioitavaksi, sekä arvioinnin antamisen. Laita Muokkaustila päälle ja

Lisätiedot

Kompassi Suoritusten tarkistaminen ja tulosten julkaisu

Kompassi Suoritusten tarkistaminen ja tulosten julkaisu Kompassi Suoritusten tarkistaminen ja tulosten julkaisu Tässä ohjeessa kerrotaan, kuinka tarkistat kokeen ja julkaiset tulokset oppilaille. Suoritusten tarkistamisen voi aloittaa heti, kun ensimmäinen

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen. Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi. Esitysohjeet opettajalle. toinen luokka syksy

Tuen tarpeen tunnistaminen. Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi. Esitysohjeet opettajalle. toinen luokka syksy Tuen tarpeen tunnistaminen Lukemisen ja kirjoittamisen ryhmäarviointi toinen luokka syksy Esitysohjeet opettajalle arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio 2.2.2017 LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio SISÄLTÖ 2 1. Tunnusten luominen 3 2. Ensimmäinen kirjautumiskerta ja kursseille liittyminen 6 3. Opiskelu ja oppituntien sisältö 8 4. Tenttiminen

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä Exam-tenttinä Sisällys Prosessin kuvaus... 3 1. Tilaa kielentarkastajan rooli... 4 2. Luo kypsyysnäyte (tentti)... 5 3. Julkaise

Lisätiedot

MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET

MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET Jos haluat itsellesi tai jollekin ryhmälle uuden kurssipohjan, ota yhteyttä Virpi Järvenreunaan, Leena Kankaanpäähän, Mervi Lehtoseen, Konsta Ojaseen, Jarno

Lisätiedot

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa!

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! - Elikkä tässä ohjeessa näet kuinka voit tehdä peda.net palveluun koti/etätehtäviä tai vaikka kokeitten tekoa, tapoja on rajattomasti.

Lisätiedot

Kysymystyypit. Tentin kysymystyypit. Monivalinta

Kysymystyypit. Tentin kysymystyypit. Monivalinta Kysymystyypit Tentin kysymystyypit Monivalinta Tosi/Epätosi Lyhytvastaus Numeerinen kysymys Laskutehtävä Essee Yhdistämistehtävä Yhdistämistehtävä lyhytvastauksista Aukkotehtävät Matemaattinen monivalinta

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Tentin luominen aloitetaan kirjautumalla tenttipalveluun. Sähköisen tenttipalvelun osoite on: https://tenttis.uta.fi

Tentin luominen aloitetaan kirjautumalla tenttipalveluun. Sähköisen tenttipalvelun osoite on: https://tenttis.uta.fi Sähköinen tenttipalvelu Tampereen yliopiston sähköinen tenttijärjestelmä on tietojärjestelmä, joka mahdollistaa perinteisten kirjallisuuskuulustelujen, luentotenttien ja tasotestien toteuttamisen tietoverkon

Lisätiedot

FORMATIIVINEN ARVIOINTI

FORMATIIVINEN ARVIOINTI FORMATIIVINEN ARVIOINTI (OHJEISTUKSESSA KÄYTETTY VISMAN YLEISIÄ OHJEITA FORMATIIVISEN ARVIOINNIN TEKEMISESTÄ. LISÄTIETOJA VISMA.FI) 1 OPETTAJAN ARVIOINTINÄKYMÄ Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2012

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2012 Keskustelualue Uudet ominaisuudet: - Keskustelualueen voi näyttää blogin näköisenä - Viestiin voi liittää useita liitetiedostoja. Opettaja voi määritellä liitteiden maksimimäärän per viesti keskustelualueen

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Opiskelijan osio SISÄLTÖ 2 1. Tunnusten luominen 3 2. Ensimmäinen kirjautumiskerta ja kursseille liittyminen 6 3. Opiskelu ja oppituntien sisältö 8 4. Tenttiminen 12 5.

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3. 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7. 3 Palautusten tallentaminen omalle koneelle...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3. 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7. 3 Palautusten tallentaminen omalle koneelle... Palautuslaatikko 2 Sisällysluettelo 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3 1.1 Palautuslaatikon luominen... 3 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7 2.1 Palautusten tarkastelu... 8 2.2 Arvosanojen antaminen...

Lisätiedot

4. Lue ja arvioi vastauksia

4. Lue ja arvioi vastauksia 4. Lue ja arvioi vastauksia Tenttipalvelu lähettää sinulle kerran viikossa sähköpostiviestin, jos tenttiisi on tullut suorituksia. Jos opiskelija on vastannut tenttiin, voit mennä lukemaan vastaukset Lue

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Yleistä... 3 Sijainti... 3 Kirjautuminen... 3 Kyselyn rakenne... 3 Opettajan toiminnot kirjautumisen jälkeen... 3 Lukuvuoden opintojaksojen listaaminen...

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Avaimet käteen

LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Avaimet käteen LOVe-verkkokoulutuksen käyttöohje Avaimet käteen SISÄLTÖ 2 1) Kirjautuminen 3 2) Kurssiavaimen käyttö 5 3) Liikkuminen kurssilla 6 4) Välitehtävät 8 5) Tenttiminen 9 6) Tenttitodistuksen tulostaminen 11

Lisätiedot

Opintojaksopalautejärjestelmä OPISKELIJAN OPAS

Opintojaksopalautejärjestelmä OPISKELIJAN OPAS Opintojaksopalautejärjestelmä OPISKELIJAN OPAS tammikuu 2011 SISÄLLYS 1 OPINTOJAKSOPALAUTEJÄRJESTELMÄ 1 2 OPINTOJAKSOPALAUTTEEN ANTAMINEN 1 2.1 Kirjautuminen järjestelmään suoran kirjautumislinkin avulla

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

1 Turnitin-tehtävä Moodlessa 1. 1.1 Opettajan näkymä Turnitin-tehtävässä 4. 1.2 Raportin katselu 8. 1.3 Raportin tulostus 10. 1.

1 Turnitin-tehtävä Moodlessa 1. 1.1 Opettajan näkymä Turnitin-tehtävässä 4. 1.2 Raportin katselu 8. 1.3 Raportin tulostus 10. 1. Alkuperän tarkistus -Turnitin-tehtävä Moodlessa Opettajan ohje Sisällys 1 Turnitin-tehtävä Moodlessa 1 1.1 Opettajan näkymä Turnitin-tehtävässä 4 1.2 Raportin katselu 8 1.3 Raportin tulostus 10 1.4 Kommentointi

Lisätiedot

Opiskelijan pikaopas Opintojaksopalautejärjestelmään

Opiskelijan pikaopas Opintojaksopalautejärjestelmään Opiskelijan pikaopas Opintojaksopalautejärjestelmään Jouni Hämäläinen 11.3.2008 Johdanto... 3 Kirjautuminen suoran kirjautumislinkin avulla... 3 Kirjautuminen etusivun kautta... 4 Opintojakson etsiminen

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen

Tuen tarpeen tunnistaminen Tuen tarpeen tunnistaminen Matematiikan arviointi esiopetus talvi Esitysohjeet opettajalle Arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin sekä tarkista, että

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Sisällys 1 YLEISTÄ 1 2 ASENNUKSEN VALMISTELUT 2 2.1 VARMUUSKOPIOT 2 2.2 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, WWW.FEBDOK.FI 2 2.3 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, FEBDOK:IN SISÄINEN

Lisätiedot

EXAM opiskelijan ohjeet

EXAM opiskelijan ohjeet 1 EXAM opiskelijan ohjeet Sisältö Ilmoittautuminen tenttiin ja tenttitilan varaaminen... 1 Ajankohdan vaihtaminen... 5 Tentti-ilmoittautumisen peruminen... 5 Tenttitilat... 5 Tenttiin tulo... 5 Tenttiminen...

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Worldpress ohje. Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen

Worldpress ohje. Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen Worldpress ohje Artikkelin kirjoittaminen, päivittäminen, kuvan, linkin, lomakkeen ja Google-kalenterimerkkinnän lisääminen Kun päivität sivuja, kirjaudu omalla salasanalla ja lisäksi jäsenten yhteisellä

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Tuen tarpeen tunnistaminen

Tuen tarpeen tunnistaminen Tuen tarpeen tunnistaminen Matematiikan arviointi esiopetus kevät Esitysohjeet opettajalle Arvioinnin yleisiä periaatteita Tutustu ennen tehtävien esittämistä ohjeisiin ja materiaaliin sekä tarkista, että

Lisätiedot

Ryhmät. Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto/ Tietohallinto 2014

Ryhmät. Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto/ Tietohallinto 2014 1 Ryhmät Moodlessa voi jakaa opiskelijoita pienempiin alaryhmiin, joilla toimitaan esim. keskustelualueella tai työskennellään wikissä. Ryhmätoiminto on hyödyllinen, jos kurssilla on paljon osallistujia

Lisätiedot