Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunginhallituksen kokoushuone. pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen"

Transkriptio

1 -1, TEK :30 Kokousaika kello Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Muut saapuvilla olleet Laillisuus ja päätösvaltaisuus Kaupunginhallituksen kokoushuone Honkala Taimo Palola Jussi Perkkiö Timo Kaikkonen Aimo Korkiakoski Janna Vainio Suvi Vihtari Rauno Päivärinta Miia Pajukoski Merja Vierimaa Jari Vuolteenaho Jarmo Vähäsöyrinki Leena Jaakola Vesa Päivärinta Mikko Pihlajamaa Mikko Viio Joel Hautala Jouni Aksila Raija Mäkäräinen Jouni pj. 1. vpj. 2. vpj. jäsen Korkiakoski vj. kh:n puh.joht. kh:n 1 varapj. kh:n 2 varapj kh:n edustaja nuorisov.ed. nuorisov. ed esittelijä sihteeri FCG konsultti Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Läsnä x x x x poissa x x x x x poissa poissa poissa x poissa x x x x 50 klo Asiat Asialistan mukaiset :t Pöytäkirjan tarkistus Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Päivärinta Miia ja Pajukoski Merja. Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastustoimitus Taimo Honkala Raija Aksila Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Tarkastusaika Nivala Allekirjoitukset Allekirjoitukset Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Miia Päivärinta Aika ja paikka palvelusihteerin työhuoneessa Merja Pajukoski Todistaa: Virka-asema palvelusihteeri Raija Aksila

2 50, TEK :30 Osayleiskaavoituksen käynnistäminen Kukonahon tuulivoimapuistohankkeelle Tekninen lautakunta Valmistelijan ehdotus Valmistelija maanmittausteknikko TM Voima Oy on lähettänyt kirjallisen anomuksen tuulivoimarakentamista ohjaavan osayleiskaavan laatimiseksi Kukonahon alueelle. Osayleiskaava tulisi laatia MRL:n 77 a :n mukaisena yleiskaavana, jolloin yleiskaavaa voidaan käyttää suoraan rakennusluvan perusteena. Yritys on solminut osittain alueen maanomistajien kanssa vuokrasopimuksia. Hanketta on myös esitelty kaupungin virkamiehille ja maanomistajille. TM Voima esittää kaavan laatijaksi FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy:tä jossa kaavan laadinnasta vastaavat suunnittelupäällikkö Jaakko Isoherranen ja projektipäällikkö Jouni Mäkäräinen. TM Voima vastaa kaavan laadinnan ja selvitysten konsulttikustannuksista sekä muista kaavaprosessiin liittyvistä suorista kuluista MRL 77 c :n mukaisesti. Kaupunki vastaa henkilöstö- ja hallintokuluista. Nivalan kaupunki käynnistää osayleiskaavan laatimisen Kukonahon tuulipuistohankkeelle. Valitaan kaavan laatijaksi FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy. Laaditaan sopimus TM Voiman kanssa kustannusten jaosta esityksen mukaisesti. Laaditaan osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä ilmoitetaan kaavoituksen vireilletulosta (MRL 63 ) sekä pidetään tarvittaessa viranomaisneuvottelu (MRL 66, MRA 18 ). Teknisen johtajan esitys Hyväksytään valmistelijan ehdotus. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tekninen lautakunta Valmistelija maanmittausteknikko OHEISMATERIAALI Kaavoituksen vireilletuloaikana esitetyt lausunnot/mielipiteenmilmaisut Kukonahon tuulivoimapuiston vireilletulosta on kuulutettu Vireilletulon jälkeen olemme saaneet museoviraston lausunnon, Lähdenevan yksityistiekunnankirjeen sekä Nivala-Seuralta sähköpostin kaavoitukseen liittyen. ELY-keskus on antanut päätöksen että Kukonahon tuulipuistohankkeeseen ei sovelleta ympäristövaikutusten arviointimenettelyä. Konsultti on laatinut yleiskaavaluonnoksen ja selostuksen.

3 50, TEK :30 Valmistelijan ehdotus Teknisen johtajan Asetetaan Kukonahon tuulipuiston osayleiskaavaluonnos yleisesti nähtäville ja pyydetään tarvittavat lausunnot (MRA 30, MRL 62 ) Hyväksytään valmistelijan ehdotus. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Konsultti Jouni Mäkäräinen FCG Suunnittelu ja Tekniikka Oy:stä selosti lautakunnalle Kukonahon tuulivoimalapuiston osayleiskaavaluonnosta. Konsultti poistui klo

4 51, TEK :30 TEKNI: 21/2013 Kaavanmuutosesitys kortteliin 116 rakennuspaikka 1 Tekninen lautakunta Valmistelijan ehdotus Valmistelija maanmittausteknikko LIITE Kokkolan Halpa-Hallin kirje Kokkolan Halpa-Halli on hakenut kirjallisesti asemakaavan muutosta korttelissa 116 tontilla 1 sijaitsevalle kauppakiinteistölle. Hakemuksen mukaan asemakaavan muutoksen tarkoituksena on laajentaa Halpa-Hallin tonttia, poistaa Hastinkuja niminen katu. Kalliontien varrella sijaitsevien Rahtimaa Oy:n omistamien kiinteistöjen osalta (osoite Hastinkuja 1 ja 3) asemakaavanmuutosaluetta joudutaan ehkä laajentamaan koskemaan myös niitä. Käynnistetään asemakaavanmuutostyö ja pyydetään tarjoukset kaavoitustyön suorittamisesta. Hakija vastaa kaavoituksesta aiheutuvista kustannuksista. Laaditaan kaavoitussopimus, jossa sovitaan kustannusten korvaamisesta. Teknisen johtajan esitys Hyväksytään valmistelijan ehdotus. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tekninen lautakunta Valmistelijan ehdotus Valmistelija maanmittausteknikko Kaavanlaatijaksi on valittu FCG suunnittelu ja tekniikka. Konsultti on laatinut osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Kaavoitettavana oleva alue on voimassa olevassa asemakaavassa kaavamerkinnällä MT. Asemakaavaluonnoksessa alue muutetaan urheilu- ja virkistyspalvelujen alueeksi, kaavamerkintä VU. Alueelle osoitetaan myös jonkin verran rakennusoikeutta. Ilmoitetaan kaavoitustyön vireilletulosta ja asetetaan osallistumis- ja arviointisuunnitelma 14 vrk nähtäville. Kaavoituksen lähtökohtiin sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan on osallisilla mahdollisuus tutustua, arvioida kaavoituksen vaikutuksia ja lausua kirjallisesti mielipiteensä asiasta (MRL 62, 63 MRA 30). Teknisen johtajan esitys Hyväksytään valmistelijan ehdotus.

5 51, TEK :30 TEKNI: 21/2013 Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tekninen lautakunta valmistelijan ehdotus Toimialajohtajan esitys Valmistelija maanmittausteknikko Edellisessä lautakunnan valmistelutekstissä on ollut virheellinen kaavoitettavan alueen kuvaus. Halpahallin tontti on voimassa olevassa asemakaavassa kaavamerkinnällä K. Konsultti on laatinut asemakaavaluonnoksen, jossa Halpa-Hallin tontti laajenee Korttelin 119 tontille 1. Lisäksi Hastinkuja poistuu ja korttelin 109 tontti 6 sekä 116 korttelin tontti 4 yhdistetään yhdeksi AL- rakennuspaikaksi kortteliin 119. Ilmoitetaan kaavoitustyön vireilletulosta ja asetetaan OAS, asemakaavaluonnos sekä asemakaavaselostus valmisteluvaiheen kuulemista varten nähtäville 30 vuorokaudeksi ja pyydetään tarpeelliset lausunnot (MRL 62, 63, MRA 30 ). Hyväksytään valmistelijan ehdotus Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

6 52, TEK :30 TEKNI: 14/2013 Rakennusjärjestyksen uusiminen Tekninen lupajaos Voimassa oleva rakennusjärjestys on vahvistettu ja rakennusjärjestyksen uusiminen on ajankohtaista osayleiskaavan uudistamisen myötä. Rakennustarkastajan esitys Tekninen lupajaos esittää tekniselle lautakunnalle, että rakennusjärjestyksen uusiminen käynnistetään ja valitaan ohjausryhmä joka valmistelee rakennusjärjestyksen uusimisen. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tekninen lautakunta Valmistelija vt tekninen johtaja Nivalan kaupungin osayleiskaavan laatiminen on käynnissä. Vuoden 2011 alussa laitetaan asemakaavaluonnos nähtäville ja kesälomien jälkeen on varsinaisen kaavaehdotuksen vuoro. Tavoitteena on saada yleiskaava hyväksytyksi 2011 loppuun mennessä. Uuden teknisen johtajan hakuprosessi on käynnissä, hakuaika päättyy Uusi tekninen johtaja ottanee viran vastaan mahdollisimman pikaisesti alkuvuodesta Vt teknisen johtajan esitys Jätetään asia pöydälle siihen saakka, kunnes uusi tekninen johtaja on valittu. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tekninen lautakunta Teknisen johtajan esitys Käynnistetään rakennusjärjestyksen uudistaminen ja esitetään kaupunginhallitukselle rakennusjärjestyksen valmistelun alistamista erikseen nimettävälle ohjausryhmälle, johon esitetään nimettäväksi luottamusmiehistä kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen, teknisen lautakunnan ja lupajaoksen puheenjohtajat sekä virkamiehistä kaupunginjohtaja, tekninen johtaja, rakennustarkastaja, ympäristösihteeri ja maanmittausteknikko. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

7 52, TEK :30 TEKNI: 14/2013 Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan esitys Kaupunginhallitus merkitsee tietoon saaduksi rakennusjärjestyksen uudistamisen aloittamisen. Koollekutsujana toimii tekninen johtaja. Päätös Yksimielisesti hyväksyttiin. Lisäksi yksimielisesti päätettiin nimetä kaupunginhallituksen edustajina ohjausryhmään Ari Kukkurainen ja Kalervo Mantila. OTE: Nimetyt Tekninen lautakunta Valmistelijan ehdotus Valmistelija maanmittausteknikko Ohjausryhmä on aloittanut työskentelyn rakennusjärjestyksen uusimiseksi. Konsultti on laatinut osallistumis- ja arviointisuunnitelman, jossa kerrotaan hankkeen lähtökohdista, aikataulusta sekä osallistumis- ja arviointimenettelystä. Ilmoitetaan rakennusjärjestyksen laatimisen vireille tulosta ja osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta, MRL 63. Pidetään MRL:n 62:n ja MRA 30 :n mukaisesti osallisten kuuleminen rakennusjärjestystä valmisteltaessa asettamalla aineisto nähtäville 30 vuorokaudeksi ja pyydetään tarpeelliset lausunnot. Osalliset voivat lausua mielipiteensä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta kirjallisesti. Asiakirjat ovat nähtävillä Nivalan kaupungin teknisen toimen ilmoitustaululla sekä kaupungin internetsivuilla osoitteessa Teknisen johtajan esitys Hyväksytään valmistelijan ehdotus. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tekninen lautakunta Valmistelija maanmittausteknikko Rakennusjärjestyksen vireilletulosta on ilmoitettu kuulutuksella ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut nähtävillä välisenä aikana. Ohjausryhmä on käsittellyt rakennusjärjestysluonnosta pitämässään kokouksessa.

8 52, TEK :30 TEKNI: 14/2013 Valmistelijan ehdotus Asetetaan rakennusjärjestysluonnos nähtäville 30 vrk:ksi ja pyydetään tarvittavat lausunnot (MRL 62 ja MRA 30 ). Osalliset voivat lausua mielipiteensä rakennusjärjestysluonnoksesta kirjallisesti. Asiakirjat ovat nähtävillä Nivalan kaupungin teknisen toimen ilmoitustaululla sekä kaupungin internetsivuilla osoitteessa Teknisen johtajan esitys Hyväksytään valmistelijan ehdotus Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tekninen lautakunta Valmistelijan ehdotus Toimialajohtajan esitys Valmistelija maanmittausteknikko Rakennusjärjestysluonnos on ollut nähtävillä välisenä aikana. Määräaikaan mennessä saimme 5 lausuntoa, joihin konsultti on antanut vastineet. Konsultti on päivittänyt rakennusjärjestystä nähtävilläolon jälkeen. Asetetaan Rakennusjärjestysehdotus yleisesti nähtäville 30 vuorokaudeksi ja pyydetään tarpeelliset lausunnot (MRL 62, 65 MRA 30 ). Hyväksytään valmistelijan ehdotus. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

9 53, TEK :30 TEKNI: 27/2013 Hakemus aluenopeusrajoituksen asettamiseksi Erkkisjärven yksityistielle Valmistelijan ehdotus Valmistelija maanmittausteknikko LIITE Erkkisjärven yksityistien tiekunnan kirje Erkkisjärven yksityistie on kokouksessaan päättänyt anoa kaupungin yksityistieasiota hoitavalta toimielimeltä lupaa asettaa liikennemerkki rajoittamaan yksityistien nopeuksia. Tieliikennelain 51 :n mukaan mm yksityistielle liikenteen ohjauslaitteen asettaa tienpitäjä saatuaan siihen kunnan suostumuksen, jota ei kuitenkaan saa ilman pätevää syytä evätä. Suostumusta ei tarvita tien kunnon taikka tiellä tai sen vieressä tehtävän työn vuoksi tarpeellisten tilapäisten liikennemerkkien asettamiseen. Kyseessä oleva tie on liikenteellisesti merkittävä tie, tien varrella sijaitsee Erkkilän koulu ja Erkkisjärvi. Sillä on myös läpiajoliikennettä. Tie kulkee osittain pihojen läpi. Annetaan tiekunnalle lupa hankkia ja pystyttää 30 km / h aluenopeusrajoitusmerkit kolmen tien alkuun hakemuksen liitteenä olevassa kartassa sijaitseviin paikkoihin. Nykyiset nopeusrajoitusmerkit on poistettava. Liikennemerkkien tulee täyttää liikennemerkeille asetetut vaatimukset. Liikennemerkkien hankintakustannuksista ja kunnossapidosta vastaa tiekunta. Teknisen johtajan esitys Hyväksytään valmistelijan ehdotus. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Merkitään, että Aimo Kaikkonen esteellisenä ei osallistunut tämän asian käsittelyyn ja päätöksentekoon. Hän poistui kokoushuoneesta asian käsittelyn ajaksi.

10 53, TEK :30 / Pykälän liite: Hakemus aluenopeusrajoituksen asettamiseksi Erkkisjärven yksityistielle

11 53, TEK :30 / Pykälän liite: Hakemus aluenopeusrajoituksen asettamiseksi Erkkisjärven yksityistielle

12 53, TEK :30 / Pykälän liite: Hakemus aluenopeusrajoituksen asettamiseksi Erkkisjärven yksityistielle

13 53, TEK :30 / Pykälän liite: Hakemus aluenopeusrajoituksen asettamiseksi Erkkisjärven yksityistielle

14 53, TEK :30 / Pykälän liite: Hakemus aluenopeusrajoituksen asettamiseksi Erkkisjärven yksityistielle

15 54, TEK :30 TEKNI: 30/2013 Tontin varaaminen korttelista 74, rakennuspaikka 9 Valmistelijan ehdotus Teknisenjohtajan esitys Valmistelija maanmittausteknikko LIITE Nivalan asumisoikeusyhdistyksen kirje Nivalan kaupunkiin on perustettu uusi asumisoikeusyhdistys, jonka tarkoituksena on toteuttaa senioritalo-hanke. Yhdistys on kirjeellään ilmoittaneet halunsa varata Nokelan kerrostaloalueelta rakentamiseen soveltuvan kerrostalotontin. Tontilla on rakennusoikeutta 1200 k-m². Varataan Nivalan asumisoikeusyhdistykselle Nokelan alueelta korttelista 74 tontti numero 9. Varaus on voimassa saakka ja varauksesta peritään vuosittaisena varausmaksuna 3 % tontin myyntihinnasta. Tontti on ostettavissa varauksen voimassaoloaikana normaalein tontinmyyntiehdoin. Hyväksytään valmistelijan ehdotus Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

16 54, TEK :30 / Pykälän liite: Nivalan Asumisoikeudyhdistyksen kirje

17 54, TEK :30 / Pykälän liite: Nivalan Asumisoikeudyhdistyksen kirje

18 54, TEK :30 / Pykälän liite: Nivalan Asumisoikeudyhdistyksen kirje

19 55, TEK :30 HALL: 80/2013 Valtionavustuspäätös Nivalan liikuntapuiston / jalkapallokentän rakentamiseen Valmistelija tekninen johtaja Liitteet: Ely-keskuksen valtionavustuspäätös Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY - keskus) on myöntänyt Nivalan kaupungille valtionavustuksena euroa käytettäväksi Nivalan liikuntapuiston / jalkapallokentän rakentamiseen. Rakentamishanke sisältää lämmitysputkistovarauksella varustetun tekonurmikentän rakentamisen. Rakennustyöt tulee aloittaa viimeistään lokakuun loppuun 2013 mennessä. Avustusta saadaan käyttää hankkeen toteuttamisesta aiheutuneisiin menoihin, jotka ovat syntyneet ennen avustuksen myöntämistä sekä menoihin, jotka ovat syntyneet avustuksen myöntämisvuonna ja kahtena seuraavana vuonna. Talousarviossa ja taloussuunnitelmassa kentän rakentamiseen on varauduttu vuosille Myönnetyn valtionavustuksen saamiseksi rakentaminen tulee kuitenkin toteuttaa nopeammassa aikataulussa. Kentän rakentamisen kustannusarvio on ,00 alv 0%. Avustuksen jälkeen omarahoitusosuudeksi jää ,00, josta vuodelle 2013 on budjetoitu ,00. Vuoden 2013 talousarvioon varatulla määrärahalla ja avustuksen osalla voidaan toteuttaa rakentamisalueen kuivatus. Samalla tulee varautua jalkapallokentän yhteyteen suunnitellun pysäköintialueen rakentamiseen vuonna Pysäköintialueen kustannusarvio viheralueineen on ,00 alv 0%. Teknisen johtajan esitys Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle, jalkapallokentän rakentamisen toteuttamista vuosien aikana. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Jussi Palola jätti asiasta eriävän mielipiteen, joka on liitetty pöytäkirjaan.

20 55, TEK :30 / Pykälän liite: Päätös

21 55, TEK :30 / Pykälän liite: Päätös

22 55, TEK :30 / Pykälän liite: Päätös

23 55, TEK :30 / Pykälän liite: Päätös

24 55, TEK :30 / Pykälän liite: Päätös

25 55, TEK :30 / Pykälän liite: Päätös

26 55, TEK :30 / Pykälän liite: Päätös

27 55, TEK :30 / Pykälän liite: Päätös

28 55, TEK :30 / Pykälän liite: Päätös

29 55, TEK :30 / Pykälän liite: Päätös

30 55, TEK :30 / Pykälän liite: Päätös

31 55, TEK :30 / Pykälän liite: Päätös

32 55, TEK :30 / Pykälän liite: Päätös

33 56, TEK :30 Toimien täyttäminen ruoka- ja puhdistuspalveluiden tehtäväalueella Valmistelijan ehdotus Oheismateriaali: Ruoka- ja puhdistuspalveluiden avoinna olleet toimet sisäistä hakemista varten Valmistelija ruokahuoltopäällikkö Nivalan kaupungin teknisen toimen ruoka- ja puhdistuspalveluilla on ollut useita toimia määräaikaisesti täytettynä tehtäväalueella tapahtuneiden töiden uudelleen organisointien, eläköitymisten ja palvelujen oston lisääntymisen johdosta. Asiakastarpeet huomioivan palvelun takaamiseksi tehtäväalue tarvitsee osaavaa ja työhön sitoutunutta henkilökuntaa. Talousarvion toimeenpano-ohjeiden mukaan ennen viran tai toimen täyttämistä tulee saada kaupunginhallituksen lupa. Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus antaa vakituisen täyttöluvan kahden (2) keittiötyöntekijän, kahden (2) siivoojan ja yhden (1) laitoshuoltajan toimiin. Keittiötyöntekijöiden tehtävänimikkeet (ruokapalvelutyöntekijä / keittäjä / dieettikeittäjä) täsmentyvät, kun uuden keskuskeittiön toiminta saadaan muotoutumaan. Koulutusvaatimuksena puhdistuspalveluiden toimiin on laitoshuoltajan ammattitutkinto ja ruokapalvelun toimiin suurtalousalan perustutkinto tai vastaava. Teknisen johtajan esitys Hyväksytään valmistelijan ehdotus. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

34 57, TEK :30 TEKNI: 3/2013 Ilmoitus lakien vastaisesta toiminnasta rakennustarkastajan tehtävissä ja vaatimus Tekninen lautakunta Valmistelija tekninen johtaja LIITE Mauri Vähäsöyringin kirje tekniselle lautakunnalle ja Nivalan kaupunginhallitukselle Mauri Vähäsöyrinki on lähettänyt tekniselle lautakunnalle päivätyn kirjeen, jossa vaatimuksena on että rakennustarkastaja Kiviahteen on lakattava heti tekemästä rakennustarkastajan tehtäviä ja Kiviahteen toiminta rakennustarkastajana on muutoin heti estettävä. Perusteluina kirjeessä esitetään, että rakennustarkastajan toiminta on lain vastaista liittyen rakennustarkastajan valintaan vuonna 2005 sekä rakennustarkastajan pätevyyteen toimia rakennustarkastajan tehtävässä. Rakennustarkastajan valintaan liittyen asiasta on tehty aiemmin kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle. Valinnasta rakennustarkastajaksi on myös tehty rikosilmoitus Jokilaaksojen Poliisilaitokselle. Samassa rikosilmoituksessa on myös esitetty epäily kahden rakennusluvan myöntämisessä tapahtuneen rikoksen. Rakennuslupapäätöksiin liittyen on tehty myös useita valituksia hallinto-oikeuteen. Edellä mainitut rikosilmoitukset, kantelut ja valitukset ovat pääosin yhden henkilön tekemiä, eivätkä ne ole rikosilmoitusten osalta johtaneet tutkinnan käynnistämiseen (Jokilaaksojen poliisilaitoksen ilmoitus tutkinnan päätöksestä ) Hallinto-oikeudelle osoitetut valitukset liittyen rakennuslupien myöntämisiin on hylätty tai hallintooikeus ei ole niitä ottanut käsittelyyn lainkaan. Eduskunnan oikeusasiamiehen vastauksessa rakennustarkastajan valintaan liittyen on todettu että kantelu koskee tapahtumia, joista on kulunut yli viisi vuotta, eikä kantelun tutkimiseen ole näiltä osin ilmennyt laissa tarkoitettua erityistä syytä. Samoin Jokilaaksojen Poliisilaitoksen ilmoituksessa tutkinnan päätöksestä on todettu, että rakennustarkastajan valintaan liittyvä asia on vanhentunut ja nimityspäätöksen lainmukaisuuden arviointia rikosoikeudelliselta kannalta ei käynnistetä. Edellä mainittujen asioiden perusteella voidaan päätellä, ettei rakennustarkastajan vuonna 2005 tapahtuneeseen valintaan ole perusteita puuttua. Samoin edellä mainitusta rakennustarkastajan toiminnan aktiivisesta laillisuustarkkailusta johtuen voidaan todeta, ettei ole toteen näytetty puutteita rakennustarkastajan pätevyyden suhteen. Teknisen johtajan päätösesitys

35 57, TEK :30 TEKNI: 3/2013 Tekninen lautakunta toteaa, että kirjeessä esitetyt vaatimukset ovat perusteettomia eivätkä aiheuta mitään toimenpiteitä. Päätös lähetetään tiedoksi kaupunginhallitukselle. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tekninen lautakunta Mauri Vähäsöyrinki on lähettänyt oikaisuvaatimuksen tekniselle lautakunnalle. Oikaisuvaatimus koskee teknisen lautakunnan päätöstä Oikaisuvaatimuksessa vaaditaan rakennustarkastajan viran julistamista avoimeksi viipymättä. Teknisen johtajan päätösesitys Rakennustarkastajan valinta vuonna 2005 on asiana vanhentunut ja näin ollen oikaisuvaatimus on aiheeton. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

36 57, TEK :30 / Pykälän liite: Vähäsöyrinki Maurin kirje

37 57, TEK :30 / Pykälän liite: Vähäsöyrinki Maurin kirje

38 57, TEK :30 / Pykälän liite: Mauri Vähäsöyringin oikaisuvaatimus

39 58, TEK :30 HALL: 129/2012 Hannu-Pekka Honkasen kantelu/valitus Tekninen lautakunta Valmistelija tekninen johtaja LIITE Hannu-Pekka Honkasen kantelu/valitus liitteineen Hannu-Pekka Honkanen on jättänyt kantelun/valituksen rakennustarkastajan toiminnan lainmukaisuudesta perustuen myönnettyyn rakennuslupaan 121/12. Kantelun/valituksen tekijä ei ole asianosainen liittyen kyseiseen rakennuslupaan. Rakennuslupa koskee Välikylällä Torppa nimisellä tilalla RN:o 15:41 sijaitsevan vapaa-ajanrakennuksen muuttamista vakituiseksi asunnoksi. Teknisen johtajan esitys Tekninen lautakunta päättää merkitä kantelun/valituksen tiedoksi ja siirtää rakennustarkastajan toiminnan lainmukaisuuden luvan myöntämisessä lupajaoksen käsiteltäväksi. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tekninen lupajaos Eira Kukkolalle on myönnetty Teknisen lupajaoksen kokouksessa poikkeaminen sekä rakennuslupa uuden asuinrakennuksen kerrosalaltaan 68 m 2 rakentamiseksi ranta-alueelle kiinteistölle Poikkeaminen kuului kunnan päätösvaltaan, koska rakennuspaikalla oli olemassa oleva vapaa-ajan asunto. Vanha vapaa-ajan rakennus oli tarkoitus purkaa uuden asuinrakennuksen valmistuttua. Rakentamiseen ryhtyvä oli kuitenkin päätynyt korjaamaan vanhan vapaa-ajan rakennuksen vakituiseksi asunnoksi. Sovittiin rakentajan kanssa, että uudisrakennuksen rakennuslupa perutaan ja haetaan uusi lupa käyttötarkoituksen muutokselle. Käyttötarkoituksen muutosluvanhakijana oli Risto Nyrhinen, koska Eira Kukkola oli luovuttanut kiinteistön omistusoikeuden pojalleen. Eira Kukkolalla on tilaan hallinta-oikeus. Rakennuspaikalle on myönnetty rakennuslupa v kerrosalaltaan 41 m 2 suuruiselle vapaa-ajan rakennukselle. Rakennuslupa käyttötarkoituksen muutokselle on myönnetty Myönnetty lupa käyttötarkoituksen muutokselle täyttää Suomen rakentamismääräyskokoelman G1:n mukaiset määräykset asuinhuoneen koon, huonekorkeuden ja valoisuuden osalta. Asuinrakennuksessa on riittävästi tilaa lepoa, oleskelua, vapaa-ajan viettoa, ruokailua, ruoanvalmistusta, hygienian hoitoa sekä asumi-

40 58, TEK :30 HALL: 129/2012 seen liittyvää välttämätöntä huoltoa ja säilytystä varten. Asuinrakennuksessa on käymälä sekä vesi -ja sähköliittymä. Rakennusluvan myöntämiseen ei vaikuta kiinteistövero eikä tulevaisuudessa tapahtuvat mahdolliset luovutukset. Rakennustarkastajan esitys Myönnetty rakennuslupa on MRL:n sekä Suomen rakentamismääräyskokoelman G1:n mukainen. Lupa on lainvoimainen ja MRL :n 192 mukaan rakennuslupapäätöksestä on valitusoikeus viereisen tai vastapäätä olevan alueen omistajalla ja haltijalla, sellaisen kiinteistön omistajalla ja haltijalla, jonka rakentamiseen tai muuhun käyttämiseen päätös voi olennaisesti vaikuttaa, sillä, jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikutta; sekä kunnalla. Kantelun tekijällä ei ole MRL 192 :n mukaista valitusoikeutta rakennusluvasta 121/2012 joten kantelu/valitus on aiheeton. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Tekninen lautakunta Hannu-Pekka Honkanen on lähettänyt oikaisuvaatimuksen lupajaoksen tekemästä päätöksestä. Päätöksessä todetaan että kantelun tekijällä ei ole MRL 192 :n mukaista valitusoikeutta rakennusluvasta 121/2012. Teknisen johtajan päätösesitys Oikaisuvaatimus on aiheeton. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

41 58, TEK :30 / Pykälän liite: Hannu-Pekka Honkasen oikaisuvaatimus

42 58, TEK :30 / Pykälän liite: Hannu-Pekka Honkasen oikaisuvaatimus

43 58, TEK :30 / Pykälän liite: Hannu-Pekka Honkasen oikaisuvaatimus

44 58, TEK :30 / Pykälän liite: Hannu-Pekka Honkasen oikaisuvaatimus

45 59, TEK :30 HALL: 69/2013 Aloite torialueen rauhoittamisesta Kaupunginhallitus Oheismateriaali: Aloite Kaupunginvaltuuston kokouksessa jätettiin aloite koskien Nivalan torin rauhoittamista. Kaupunginjohtajan esitys Kaupunginhallitus päättää merkitä aloitteen tietoon saaduksi antaa aloitteen teknisen lautakunnan valmisteltavaksi. Päätös Yksimielisesti hyväksyttiin. Kaupunginhallitus evästi, että asia on valmisteltava nopealla aikataululla. Tekninen lautakunta Aloitteen sisällössä ehdotetaan että Nivalan torille palkattaisiin kesän ajaksi vartija tai vastaava henkilö pitämään yllä yleistä järjestystä. Teknisen johtajan esitys Merkitään aloite tiedoksi ja käydään evästyskeskustelu jatkokäsittelyn pohjaksi. Päätös Tekninen lautakunta keskusteli asiasta ja evästi teknistä tointa selvittämään kesäkuun kokoukseen eri vartiointi vaihtoehtojen kustannuksia ja toimintamalleja. Esimerkiksi tutkimalla mahdollisuutta rakentaa oleskelupaikka torilla ongelmia aiheuttavien henkilöiden käyttöön sellaiseen paikkaan, jossa se ei aiheuta häiriötä ulkopuolisille. Tekninen lautakunta Valmistelija tekninen johtaja Nivalan torialueen järjestyksen ylläpitoon liittyen on käyty keskusteluja poliisin edustajien kanssa sekä vartiointiliikkeen edustajien kanssa. Keskustelujen avulla on pyritty selvittämään mitä mahdollisuuksia lainsäädäntö antaa kaupungille torialueen järjestyksen ylläpitoon. Yleiseen järjestykseen liittyvät säännöt ovat koko maassa olleet samat alkaen. Aiemmin Suomessa ei ollut järjestyslakia, vaan voimassa olivat kuntien itse laatimat järjestyssäännöt. Järjestyslain yhteydessä on kumottu kuntalain 7, jossa oli järjestyssääntöjen antamisvaltuutus. Valtuutussäännöksen kumoutuessa

46 59, TEK :30 HALL: 69/2013 kumoutuivat myös kunnalliset järjestyssäännöt. Järjestyslain mukaisten yleisten paikkojen valvonta kuuluu poliisille. Vastuu valvonnasta ei kuitenkaan siirry automaattisesti kaupungille, vaikka koettaisiin yleisesti, ettei poliisin resurssiensa puitteissa suorittama valvonta ole riittävää. Kuitenkin rikosten torjunnassa keskeisessä asemassa on yhteistyö poliisin kanssa. Torialueen yleisen järjestyksen ylläpitämiseksi kaupungin toimesta on tarkasteltu erilaisia vaihtoehtoja. Järjestyksenvalvojan asettamiseen tarvitaan erillinen lupa paikalliselta poliisiviranomaiselta. Käytyjen keskustelujen perusteella torialueelle järjestyksenvalvojan asettaminen ei ole mahdollista. Järjestyslain 22 toteaa järjestyksenvalvojan asettamisesta seuraavasti: järjestyksenvalvojien toimialue on rajattava kauppakeskuksen tai liikenneaseman kiinteistön alueelle taikka kulkuneuvoon ja tarvittaessa niiden välittömään läheisyyteen. Vartijan asettaminen torialueelle on mahdollista, mutta vartijan toimintavaltuudet ovat rajalliset. Vartija voi puuttua asioihin, jos torialueella aiheutetaan aineellista vahinkoa, mutta varsinaisiin käytöshäiriöihin, kuten esimerkiksi alkoholin nauttimisen osalta juomien takavarikoiminen ei ole mahdollista. Henkilöiden poistaminen torilta on perusteltua silloin kun asianomainen toiminnallaan rikkoo järjestyslakia. Henkilöiden poistaminen alueelta ei ole laillista sillä perusteella, että kuuluu johonkin sellaiseen ryhmään jonka keskuudessa järjestyshäiriöitä usein tapahtuu. Torialueelle vartijan asettamisen kustannusvaikutukset jatkuvan päivittäisen vartioinnin osalta olisivat arviolta noin :n suuruusluokkaa kuukaudessa alv 0 %. Vartioinnin järjestäminen jaksottaisena siten, että vartija suorittaa alueella sovitun määrän käyntejä päivän aikana, olisi kustannuksiltaan edullisempi riippuen käyntien määrästä. Ilta- ja yöaikana järjestetty jatkuva vartiointi olisi kustannuksiltaan päiväaikaista vartiointia huomattavasti kalliimpaa. Hälytysluonteisen vartioinnin järjestämiseen ei ole mahdollisuuksia. Hälytysluonteisissa asioissa on turvauduttava poliisin apuun. Tallentavan videovalvonnan järjestäminen torialueelle on mahdollista, kun alueelle asetetaan asianmukaiset merkinnät videovalvonnasta, sekä tehdään tarvittavat ilmoitukset videovalvonnan suorittamisesta. Kesän 2013 aikana videovalvonnan järjestäminen ei ole vielä aikataulullisesti realistista. Rakennetulla ympäristöllä ja sen hoidolla on vaikutusta ihmisten kokemaan turvattomuuteen. Tällä hetkellä torialue on vaikeasti saavutettavissa oleva suljettu alue keskellä kaupunkia. Torialueen kehittämiseksi on laadittu luonnossuunnitelmat ja on jätetty EAKR rahoitushakemus suunnitelmien toteuttamiseksi. Luonnossuunnitelmissa torialue on pyritty muuttamaan avoimemmaksi, paremmin saavutettavammaksi ja viihtyisämmäksi. Suunnitelmissa on myös kiinnitetty huomiota toiminnallisuuteen siten että erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen olisi paremmat puitteet. Torialueen toiminnan vilkastumi-

47 59, TEK :30 HALL: 69/2013 nen antaisi kaupunkilaisille mahdollisuuden ottaa torialue asianmukaiseen käyttöön. Tehtyjen selvitysten perusteella millään yksittäisellä toimenpiteellä ei saavuteta nopeita ratkaisuja. Jatkuvan vartioinnin järjestämisen kustannukset ovat korkeat saavutettaviin hyötyihin nähden. Ensisijaisina vaihtoehtoina torialueen valvonnan parantamiseksi on yhteistyön lisääminen poliisin kanssa, sekä tallentavan videovalvonnan asentaminen torialueelle. Pitemmällä aikavälillä nousee esille torialueen kehittämishanke, jolla torin toiminnallisuutta saadaan parannettua ja käyttöä lisättyä. Teknisen johtajan esitys Tekninen lautakunta esittää hallitukselle 1. Pyydetään Jokilaaksojen Poliisilaitosta tehostamaan valvontaa Nivalan keskustan - erityisesti torialueella järjestyshäiriöiden vähentämiseksi. 2. Sisällytetään tallentavan videovalvonnan toteuttaminen torin uudistamishankkeeseen. Mikäli hanke ei vielä toteudu vuoden 2014 aikana esitetään erillisen määrärahan varaamista vuoden 2014 talousarvioon videovalvonnan toteuttamiseksi. 3. Palkataan heinäkuun ajaksi vartija jaksottaista vartiointia varten. Kustannus vartioinnista on noin 5000 euroa. Päätös Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Yhtymähallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Pykälä 24.3.2017 22-31 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa.

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa. Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 Oikaisuohje ja valitusosoitus ( 39) Oikaisuohje ja valitusosoitus Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista

Lisätiedot

Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön

Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön Ohje 1 (1) Oikaisuohje Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista annetun lain (hankintalaki) mukaan hakea muutosta vaatimalla

Lisätiedot

Valituskirjassa on ilmoitettava

Valituskirjassa on ilmoitettava Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän valtuuston valitusosoitus VALITUSOSOITUS Valitusoikeus ja -perusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) VALITUSOSOITUS Valitusoikeus Kunnanvaltuuston päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen. Sosiaali- ja terveyslautakunta MUUTOKSENHAKU 1. OIKAISUVAATIMUS Muutosta :ssä tehtyihin päätöksiin voi hakea Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnalta kirjallisella oikaisuvaatimuksella. Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) MUUTOKSENHAKUOHJE Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai

Lisätiedot

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto Valitusosoitus Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: : 21-22,

Lisätiedot

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite:

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa)

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa) OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa) Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34 Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallituksen muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/ (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/ (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2016 1 (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen

HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen Viranhaltijapäätös HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen Sivistysjohtajan 12.5.2015 16 tekemä viranhaltijapäätös koskien jäänhoitokoneen hankintaa, kumotaan hankintamenettelyssä tapahtuneen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 30.9.2014 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 19.10.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, katu- ja postiosoite:

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, katu- ja postiosoite: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite Ranuan kunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 10.6.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle.

Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle. MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimusohje Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

Lisätiedot

Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus

Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016,

Lisätiedot

:t 2, 4-5, 7 ja 9. :t 1 ja 8. :t 1 ja 8. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

:t 2, 4-5, 7 ja 9. :t 1 ja 8. :t 1 ja 8. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: MUUTOKSENHAKUOHJE Toimielin Tekninen lautakunta Kokouspäivämäärä 27.1.2016 Pöytäkirja yleisesti nähtävänä 2.2.2016 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Valituskieltojen perusteet: 89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Valituskieltojen perusteet: 89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: MUUTOKSENHAKUOHJE Toimielin Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokouspäivämäärä 19.12.2016 Pöytäkirja yleisesti nähtävänä 27.12.2016 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Kunnallishallinnossa voidaan päätöksenteon jälkeen tutkia päätökseen ja päätöksentekoon liittyviä erimielisyyksiä ja virheellisyyksiä monin tavoin. Yleensä päätökseen

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella.

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valtuusto tai kuntayhtymän ylintä päätösvaltaa käyttävä toimielin Ruoveden kunnanvaltuusto Valitusosoitus Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan

Lisätiedot

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät:

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät: Muutoksenhakuohje, koulutuslautakunta Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua

Lisätiedot

Pykälät: ja 32-35

Pykälät: ja 32-35 Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2018 1 (1) Kuntayhtymän hallituksen muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 2/2017

Päätöspöytäkirja 2/2017 Päätöspöytäkirja 2/2017 Päätöspvm 22.8.2017 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro PORI/1868/02.08.00/2017 Infrayksikön infran rakentaminen - toimintayksikön esimies Otsikko Länsiväylän - Tuorsniementien

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan:

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN HALLITUS Kokouspäivä 21.9.2015 Pykälät 102-108 Sivut 1-21 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta kunnallisvalituksella.

Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta kunnallisvalituksella. Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin

Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin Hankinnan kuvaus Kiinteiden vetokaappien hankinta Pohjois-Savon aluelaboratorion Puijon laboratorioiden KYSin sairaalan peruskorjaushankkeiden

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Tämä pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävillä 10.5.2017. MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain (364/1995) 91

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 17.4.2019 46-55 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n

Lisätiedot

Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta

Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta Hankinnan kuvaus Rotem Sigma-tromboelastometri ja Rotem Live -ohjelmisto potilastulosten Liveseurantaan etänä KYSin ja ISLABin

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Veriviljelyautomaatti

Veriviljelyautomaatti ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Veriviljelyautomaatti Hankinnan kuvaus Veriviljelyautomaatti, joka hankitaan nykyisen laitekannan täydennykseksi (kapasiteetin lisäys yhdelle toimipaikalle) Kuvaus kilpailutus-

Lisätiedot

Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet ( )

Muutoksenhakuohjeet ( ) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) et (147-169 ) Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta tai valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 2/2018

Päätöspöytäkirja 2/2018 Päätöspöytäkirja 2/2018 Päätöspvm 9.5.2018 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro TELA/831/10.03.01/2015 Infrayksikön infran rakentamisen toimintayksikön esimies Otsikko Liukuvalettavien reunakivien

Lisätiedot

HallintolainkäyttöL 5 :n / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla Pykälät ja valituskieltojen perusteet

HallintolainkäyttöL 5 :n / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla Pykälät ja valituskieltojen perusteet VALITUSOSOITUS Pöytäkirja on yleisesti nähtävänä 3.2.2015. MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Muutoksenhakukielto :t 35-38, 42-43 Muutoksenhakukielto Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksistä jotka koskevat - yksinomaan valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 91 ) - virka- tai työehtosopimuksen

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla:

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN TALOUS- JA KONSERNIJAOSTO Kokouspäivä 3.6.2015 Pykälät 37-41 Sivut 1-11 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 12/2018

Päätöspöytäkirja 12/2018 Päätöspöytäkirja 12/2018 Päätöspvm 11.6.2018 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro PORI/1418/10.03.02/2018 Tilayksikön päällikkö Otsikko NOORMARKUN LÄHIPALVELUKESKUS, HAPPIKESKUKSEN HANKINTA

Lisätiedot

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla).

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). Muutoksenhakukiellot ja kieltojen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

OIKAISUVAATIMUSOHJEET Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Perusturvalautakunta 25.02.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet Toimielin OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 16.5.2018 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n (410/2015)

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Tekninen lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) MUUTOKSENHAKUKIELLOT 20.3.2019 29-45 52- Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n (410/2015)

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 6.6.2018 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n (410/2015)

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n

Lisätiedot

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA 26.1.2015 Kärsämäen kunta Keskuskatu 14 86710 KÄRSÄMÄKI S-posti: karsamaen.kunta@karsamaki.fi Attendo ryhmittymä (Attendo Oy & Attendo Terveyspalvelu Oy) Ilmoitettu virallinen sähköposti: satu.karvonen@attendo.fi

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Valitusosoitus. OIKAISUVAATIMUSOHJE (numero 1 A)

Valitusosoitus. OIKAISUVAATIMUSOHJE (numero 1 A) Valitusosoitus OIKAISUVAATIMUSOHJE (numero 1 A) Päätökseen tyytymätön, mikäli päätös ei ole luonteeltaan yksinomaan valmistelua tai täytäntöönpanoa, voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Riihimäen kaupungin

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 15.6.2017 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta

Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (7) Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta Hankinnan kuvaus ISLABin genetiikan laboratoriotutkimukset on keskitetty Pohjois-Savon aluelaboratorion Puijon laboratorioon,

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Päätös 1 (7) Perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Päätös 1 (7) Perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon Päätös 1 (7) Hammaslääkärityövoiman vuokraaminen Keiteleen hammashoitolaan Hankintapäätökset 6 / 2019 Valmistelija(t) hallintosihteeri Merja Harju, puh. 044 7171213 sähköpostiosoite: Merja.Harju@kuh.fi

Lisätiedot

Tämän pöytäkirjan päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (KuntaL 89 ).

Tämän pöytäkirjan päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (KuntaL 89 ). MUUTOKSENHAKU Kirkkonummen perusturvalautakunnan 25.8.2016 pöytäkirjaan I OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKELPOISUUSKIELTO 92-95, 99, 101, 102, 103, 104, 105 ja 106 Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua

Lisätiedot

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle 1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka molemmat. 1 OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimusviranomainen Oikaisuvaatimusaika Pöytäkirjan nähtäväksi asettaminen Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä

Lisätiedot

27 Viranhaltijapäätös 1 / 5

27 Viranhaltijapäätös 1 / 5 Viranhaltijapäätös 1 / 5 10 / 2018 / Hankintapäätös Liikuntatoimen pienoistraktorin hankinta Asiaselostus/perustelu Asian valmistelija: kunnossapitopäällikkö Juha Rojo puh. 0400 550732 Liikuntatoimi on

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai perusteet

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA

MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä: Valitusosoitus OIKAISUVAATIMUSOHJE (nro 1) Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot

Savonlinja Oy 0,610 38, , ,160

Savonlinja Oy 0,610 38, , ,160 Hankintapäätös 1 (5) 24.1.2019 VARELY/3047/2018 Jakelussa mainitut Hankintailmoitus 18.12.2018 Hankintapäätös Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tarjouskilpailusta reittipohjaisista

Lisätiedot

OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA

OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA HANKINTAPÄÄTÖS 1 (5) 18.12.2013 0 VA 1 /5 3-/3-010 OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA Oikeusministeriön demokratia-,

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 11.4.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta.

Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta. Muutoksenhakuohjeet Kunnanhallituksen päätöksiin Muutoksenhakukielto Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta. Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 ( 5) Kaupunginjohtaja Hankintapäätös

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 ( 5) Kaupunginjohtaja Hankintapäätös Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 ( 5) KAJDno-2018-1045 Kajaanin Lyseon sähköurakka Kajaanin kaupungin tilakeskus on pyytänyt EU:n kynnysarvon ylittävästä Kajaanin Lyseon sähöurakasta (alistettu sivu-

Lisätiedot

Valitusviranomainen Päätökseen 5 tyytymätön saa hakea muutosta kunnallisvalituksella Helsingin hallinto-oikeudelta.

Valitusviranomainen Päätökseen 5 tyytymätön saa hakea muutosta kunnallisvalituksella Helsingin hallinto-oikeudelta. MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto Päätöksistä 1-4, 6, 8-12 ei saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätökset kos kevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 410/2015 136 ). Valitusviranomainen

Lisätiedot

HValL 3 :n 1 mom. / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa ha kea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet

HValL 3 :n 1 mom. / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa ha kea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet O I K A I S U V A A T I M U S O H J E E T Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta ei kä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla ( Muutoksenhakukielto ( , )

Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla ( Muutoksenhakukielto ( , ) MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla (www.hsl.fi) 11.9.2018. Muutoksenhakukielto ( 102-103, 105-111) Päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 15.8.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

Muutoksenhakuosoitukset

Muutoksenhakuosoitukset Muutoksenhakuosoitukset Valitusosoitus OIKAISUVAATIMUSOHJE Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimusoikeus

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS MARKKINAOIKEUTEEN

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS MARKKINAOIKEUTEEN MUUTOKSENHAKUOHJEET JULKINEN HANKINTA Kynnysarvon suuruiset ja sen ylittävät hankinnat HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS MARKKINAOIKEUTEEN Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016)

Lisätiedot

Hallintolain käyttölain / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet.

Hallintolain käyttölain / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet. Kaupunginhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 7.12.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimus ta eikä perus

Lisätiedot

DELFIA Xpress laitteisto sikiön kehityshäiriöiden seulontoihin

DELFIA Xpress laitteisto sikiön kehityshäiriöiden seulontoihin 1 (6) DELFIA Xpress laitteisto sikiön kehityshäiriöiden seulontoihin Hankinnan kuvaus Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymän sikiöseulonnat on keskitetty Kuopion Savotalon laboratorioon.

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LUOTTAMUKSELLINEN

LUOTTAMUKSELLINEN LUOTTAMUKSELLINEN Lempäälän seurakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kirkkoneuvosto 20.8.2019 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevat muutoksenhakukiellot

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) Tekninen johtaja Hankintapäätös

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) Tekninen johtaja Hankintapäätös Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 (5) KA JDno-2017-898 Otanmäen koulun muutostyöt päiväkodiksi rakennusurakka Hankinta sisältää Otanmäen koulun entisen lukio-osan muutostyöt päiväkotitiloiksi rakennustekniset

Lisätiedot

Valitusosoitus. Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalain 136 (410/2015)).

Valitusosoitus. Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalain 136 (410/2015)). Valitusosoitus Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalain 136 (410/2015)). Pykälät: 63 & 66 Valitusviranomainen

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. 98 Valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.40 sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. Loppurukouksen piti Minna Latvala. OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 69/2017

Päätöspöytäkirja 69/2017 Päätöspöytäkirja 69/2017 Pelastusjohtaja Päätöspvm 13.12.2017 Hankinnat Dnro SATPEL/2790/02.08.00/2017 Otsikko Kahden sammutusauton hankinta Asian esittely ja perustelut Pelastuslaitos on pyytänyt tarjoukset

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 5/2018

Päätöspöytäkirja 5/2018 Päätöspöytäkirja 5/2018 Päätöspvm 28.5.2018 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro PORI/963/02.08.00/2018 Infran kunnossapidon esimies Otsikko Tiemerkintämassan hankinta 2018-2019 Asian esittely

Lisätiedot

Sivistysjohtaja 15.10.2015 7. Kankaanpään kirjaston peruskorjaus ja laajennushankkeen suunnittelijoiden valinta

Sivistysjohtaja 15.10.2015 7. Kankaanpään kirjaston peruskorjaus ja laajennushankkeen suunnittelijoiden valinta KANKAANPÄÄN KAUPUNKI VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Kankaanpään kirjaston peruskorjaus ja laajennushankkeen suunnittelijoiden valinta Hankintayksikkö Kankaanpään kaupunki, sivistyskeskus Hankinnan kohde Kankaanpään

Lisätiedot

Tiera Pöytäkirja 2/ (15) Aika , klo 12:40-12:43. Paikka Conference room 2. Käsitellyt asiat

Tiera Pöytäkirja 2/ (15) Aika , klo 12:40-12:43. Paikka Conference room 2. Käsitellyt asiat Tiera Pöytäkirja 2/2016 1 (15) Aika, klo 12:40-12:43 Paikka Conference room 2 Käsitellyt asiat 9 Legal validity of the meeting 10 Inspection of meeting minutes 11 Privilege to withdrawal section 12 1.05-128

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA

MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

HvalL 3 1 mom./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

HvalL 3 1 mom./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTA MUUTOKSENHAKU Kokouspäivämäärä 25.7.2019 67-74 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnal

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Savonlinnan kaupunginhallituksen kokous 9.10.2017 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kuntalain 91 (365/1995), (kuntalaki 136, 410/2015, voimaantulo 1.6.2017), mukaan seuraavista päätöksistä ei

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Tietohallintojohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Tietohallintojohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Intranetin ylläpitosopimus jatkuvasta palvelusta TRE:841/07.01.02/2017 Lisätietoja päätöksestä Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 5588958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot