KREIKKA. Taustaa tiedotusvälineille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KREIKKA. Taustaa tiedotusvälineille"

Transkriptio

1 KREIKKA Taustaa tiedotusvälineille Upeiden maisemien ja elämää sykkivien kaupunkien Kreikka on eteläeurooppalainen, Välimeren itäisen altaan rannikkovaltio, jolla on uskomattoman rikas kulttuuriperintö. Kreikan sijainti on tehnyt siitä Eu- roopan, Balkanin, Lähi- idän ja Pohjois- Afrikan välisten yhteyksien solmukohdan. Hyvin monipuolisen ja kau- niin Manner- Kreikan lisäksi valtion alueeseen kuuluu isompaa ja pienempää saarta, joista ainoastaan 227:llä on pysyvää asutusta. Kreikan väkiluku on 11 miljoonaa. Kreikka hemmottelee vieraitaan keskimäärin 290 aurinkoisella päivällä vuodessa, joten puitteet matkailulle ovat erinomaiset. Välimeren ilmasto tekee Kreikasta ihanteellisen ympärivuotisen matkakohteen: aurinkoa ja lämpöä riittää lähes vuoden ympäri ja talvet ovat lauhoja. Kreikka on viehättävien vastakohtien maa, joka on jatkuvalla aikamatkalla nykyisyydestä menneeseen ja ta- kaisin. Käyskentele oliivilehdoissa ja arkeologisten muistomerkkien keskellä; kulje saaristossa, rannoilla ja vuorilla, löydä henkeä salpaavia maisemia; vieraile kiehtovissa kaupungeissa ja heittäydy ylelliseen yö- elämään. Kreikassa silmiä hivelevät näkymät eivät ole mielikuvitusta vaan silkkaa todellisuutta! Kreikan saaristo Kreikka tunnetaan Egeanmerta ja Joonianmerta pirstovasta saaristostaan, joka on erottamaton osa maan kulttuuria ja perinteitä. Saariston osuus Kreikan yhteensä kilometrin rantaviivasta on kilo- metriä. Saaristomaisemat ovat erittäin vaihtelevia: kilometrien mittaisia hiekkarantoja, suojaisia lahtia ja poukamia, hiekkkadyynejä, kivikkorantoja, kallioluolia korkeine kallioineen, tummaa vulkaanista hiekkaa ja rannikon kosteikkoluontoa.

2 Moni rannoista täyttää eurooppalaisen Blue Flag - ohjelman laatustandardit ja tarjoaa uimisen lisäksi mah- dollisuuden myös laitesukellukseen, snorklaukseen, vesihiihtoon, purjehdukseen ja purjelautailuun. Kreikan saaristossa kehittyi myös usea Euroopan vanhimmista korkeakulttuureista, kuten kykladinen kult- tuuri ja minolainen kulttuuri, joten saarilla on myös ainutlaatuisia arkeologisia ja arkkitehtonisia kohteita se- kä kiehtovan monimuotoisia ja ikivanhoja perinteitä. Meri, veneily ja purjehdus Veneily Kreikan saaristossa tarjoaa erittäin antoisia kokemuksia. Purjehdus on ihanteellinen tapa nauttia henkeä salpaavista merimaisemista, kuvauksellisista saaristokylistä, muinaismuistoista sekä ihastuttavista havumetsiköistä. Saarten leppoisa ilmapiiri esittelee kävijälle todellista Kreikkaa, ja aidon saarelaiskulttuurin kanssa pääsee kosketuksiin seurustelemalla paikallisten kanssa tavernoissa ja kafeneioissa. Reittimahdollisuudet ovat loputtomat. Mannerta kiertävät rannikkoväylät ja saariryhmien väliset taipaleet pitkin ja poikin Joonianmerta ja Egeaa viettelevät vaativimmankin merikarhun. Syvänsinisiä, kristallinkirk- kaita vesiä, upeita rannikoita, kuvauksellisia valkeiksi kalkittuja taloja, tuhansia lahtia ja poukamia, luonnon- ihmeitä ja vaikuttavia historiallisia ja uskonnollisia muistomerkkejä Kreikan aarteet ovat loputtomat. Kaupunkilomat Kreikka on ihanteellinen kohde myös kaupunkimatkailulle. Kreikkalaisen kaupungin sisintä olemusta ei ta- voita päämonumentit ja - nähtävyydet kiertävällä pikakierroksella. Kreikkalaiset kaupungit ovat täynnä mah- dollisuuksia, helposti tavoitettavia ja kävijäystävällisiä ympäri vuoden. Palvelut ovat ajanmukaisia ja valin- nanvaraa on runsaasti. Erinomaisten kokouspalveluiden ja ylellisten hotellien lisäksi tarjolla on ainutlaa- tuisia museoita, arkeologisia nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja vilkas yöelämä. Ateena on eurooppalaisen kulttuurin historiallinen kehto ja kuuluisien kulttuurimonumenttien sijaintipaikka Akropoliin pyhästä kalliosta lähtien. Kreikan toiseksi suurimman kaupungin Thessalonikin elävät kaupungin- osat tarjoavat kävijälle ainutlaatuisia kokemuksia, kuten vanhan kaupungin tai Ladadikan historiallisen korttelin. Patras tunnetaan laajalti karnevaalistaan, jonka aikana värikkäät tanssiryhmät esiintyvät ympäri kaupunkia ja juhlinta huipentuu satamassa pidettävään kiehtovaan seremoniaan. Pohjois- Kreikan Dramassa järjestetään vuosittain syyskuussa kansainväliset lyhytelokuvajuhlat. Elokuvaharrastajien kohtaamispaikka tarjoaa elämyksiä myös taide- ja valokuvanäyttelyiden, konserttien ja lasten työpajojen muodossa. Tieten- kin myös Etelä- Kreikassa riittää nähtävää, jopa talvisin. Kreetan isoimmat kaupungit Haniá, Iraklion ja Rethymnon tarjoavat upeita näköaloja Kreetanmerelle sekä paikallisia herkkuja.

3 Luonto Maan pienestä pinta- alasta huolimatta Kreikan luonto on erittäin rikas ja monipuolinen ainutlaatuisine pin- nanmuotoineen, jyrkkine vastakohtineen ja monin paikoin myös mittavine taloudellisine arvoineen. Luon- non rikkauksiin sisältyy loputtoman pienipiirteinen rannikko, kunnioitusta herättävät vuoret, luolat ja rot- kot, järviä ja jokia, ainutlaatuisen kauniita ja harvinaisia luontotyyppejä ja eliöyhteisöjä. Yhdistettynä lauh- keaan ilmastoon tuloksena on ihanteellinen kohde ekoturismille ja vaihtoehtomatkailulle. Kreikan eri alueisiin tutustuva kävijä löytää upeita metsiä ja kansallispuistoja mantereen vuoristoisten syr- jäseutujen lisäksi myös saarilla sekä jokien ja järvien rannoilla. Sivistys ja kulttuuri Kreikan keskeisillä arkeologisilla muistomerkeillä on ajaton henki. Maa on tunnetusti inhimillisen sivistyksen syntypaikkoja, ja muinaisia reittejä vaeltava voi todella kokea historian lehtien havinaa. Kreikassa on yli 100 maailmanlaajuisesti merkittävää arkeologista muistomerkkiä. Teatterit, julkiset rakennukset, upeat temp- pelit, torit ja bysanttilaisen kauden muistomerkit piirtävät vuoden taakse yltävän kaaren ihmiskunnan historiaa. Akropoliin ympäristön arkeologiset muistomerkit ovat täynnä muistoja suurista filosofeista, puhetaidon mestareista sekä taiteiden ja tieteiden harjoittajista. Antiikin Ateena kohoaa iättömänä modernin suurkau- pungin ylle. Keski- Kreikassa, Parnassosvuoren juurella sijaitseva Delfoi oli antiikin kreikkalaisille maailman napa, omfalos, ja koko maailmankaikkeuden keskipiste. Peloponnesoksen nimimaalla sijaitseva Olympia on olympiakisojen syntypaikka. Kreetan minolainen kulttuuri oli antiikin maailman huomattavimpia korkeakult- tuureja. Sen keskeisiä piirteitä olivat elämänilo ja rauhanomaisuus. Imathiassa, Keski- Makedoniassa sijaitse- van Verginan kylän kaivaukset ovat tuoneet päivän valoon Kreikan luvun tärkeimmät arkeologiset löydöt. Nykyinen Vergina oli muinaisen Makedonian kuningaskunnan ensimmäinen pääkaupunki, joka tun- nettiin nimellä Aigai. Makedonian kuningassuvun haudat, mm. ehjänä säilynyt Filippos II:n hauta, sekä tär- keimmistä hautalöydöistä koottu näyttely kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Kyseessä on maa- ilmanlaajuisesti merkittävä ja ainutlaatuinen arkeologinen löytö.

4 Viinin viljely Kreikalla on viinin jumalan Dionysoksen kotiseutuna maailman pisimmät ja rikkaimmat perinteet viinin val- mistuksessa ja nauttimisessa. Viiniä on tuotettu Kreikassa yli vuoden ajan. Antiikin kreikkalaiset edis- tivät ensimmäisinä viinikulttuuria nauttivat viiniä asiantuntevasti ja arvostaen seurustelujuomana. On sel- vää näyttöä siitä, että ateenalaiset tunsivat jo tuolloin, kuinka juoma- astian muoto vaikuttaa viinin makuun. Nyky- Kreikka on tärkeä viinintuottaja ja viinikulttuurin keskus. Kreikkalaiset viinintuottajat ovat käsittäneet, että viininviljelyn tehostaminen ja kehittäminen entistäkin pidemmälle vaatii viiniköynnöksen fysiologian, kasvupaikan ja rypälelajikkeen parempaa ymmärrystä. Kym- menet viinitarhat ja valmistajat ottavat vastaan vieraita tutustumaan viiniköynnöksen ja viinin taianomai- seen maailmaan, kuulemaan perinteisistä ja uusista valmistusmenetelmistä sekä tietenkin maistelemaan parhaita viinejään perinneherkkujen kera. Kreikkalainen luksus Kreikka on yksi maailman eturivin ylellisistä lomakohteista. Kreikan saaristo on itsessään kansainvälisen elä- mänmenon vertauskuva, kun taas Ateena ja Thessaloniki houkuttelevat vaativia kävijöitä kaikkialta maail- masta. Kreikkaa on nostanut varakkaimpien matkailijoiden huippukohteeksi luvulta lähtien kasvanut maine ja Kreikan seurapiirien tunnetuimmat nimet, kuten Aristoteles Onassis, Stavros Niarchos, Maria Callas, Melina Merkouri ja monet muut.

5 Unohtumattomia elämyksiä on tarjolla vaativimmillekin kävijöille. Ympäri maata löytyy viiden tähden hotel- leja, huviloita yksityistä rentoutumista kaipaaville sekä mahdollisuuksia irtautua arjesta ja tutustua Kreikan saaristoon jahdin kannelta. Myös kulinaariset perinteet vastaavat vaativaa makua ja tarjolla on myös korkealaatuisia merkkituotteita. Kreikan verrattomat maisemat luovat ihanteellisen ympäristön ylellisille nautinnoille. Huippulaatua hakevalle kävijälle Kreikka tarjoaa virkistäviä kylpylähoitoja ja kosmetologisia käsittelyjä sekä makuaistin ohella silmää hiveleviä herkkuja. Kreikka on ympäri vuoden erittäin monipuolinen matkailukohde, joka tarjoaa kävijälle huimia historial- lisia näköaloja, vuosisataisia kulttuuriaarteita mutta myös tämän päivän elämän sykettä, luonnon ihmei- tä, henkeä salpaavia maisemia niin seikkailuja kuin harmoniaa kulkijan toiveiden mukaan. Haasta seik- kailumielesi, lähde ja löydä Kreikka yhä uudestaan. TERVETULOA KOTIIN!

Kypros. Löytämisen arvoinen paikka

Kypros. Löytämisen arvoinen paikka Kypros. Löytämisen arvoinen paikka AURINGONPAISTETTA JA ELÄMYKSIÄ Tunne jasmiinin ja timjamin tuoksu. Maista maailman vanhimpiin kuuluvaa viiniä. Kävele männyntuoksuisissa metsissä tai hiihdä aamuisin

Lisätiedot

Kypros sydämesi valinta

Kypros sydämesi valinta KYPROS Kypros sydämesi valinta Elämä on matka, jonka luot itse Sanonnan mukaan elämässä ei ole niinkään väliä sillä, mitä lahjoja saa vaan miten niistä nauttii. Välimeressä sijaitsevan Kyproksen saaren

Lisätiedot

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä scandjet esite 3 Sisällysluettelo Scandjet Scandjet 4 Haastattelussa Pavel 30 Haastattelussa kohdeoppaamme Karin 78 Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä Tässä esitteessä saatte tutustua meidän

Lisätiedot

KANARIAN- SAARET. Talvi 2013 2014. Kohdetieto. Viisi saarta viikossa m/s Kristina Katarinalla! La Palma. Teneriffa. La Gomera. Gran Canaria.

KANARIAN- SAARET. Talvi 2013 2014. Kohdetieto. Viisi saarta viikossa m/s Kristina Katarinalla! La Palma. Teneriffa. La Gomera. Gran Canaria. Talvi 2013 2014 KANARIAN- SAARET Kohdetieto La Palma La Gomera Teneriffa Lanzarote Fuerteventura El Hierro Gran Canaria Viisi saarta viikossa m/s Kristina Katarinalla! Onnellisten saarina tunnetut Kanariansaaret

Lisätiedot

CITYBREAK Kaupunkiloma juuri sellaisena kuin itse haluat

CITYBREAK Kaupunkiloma juuri sellaisena kuin itse haluat CITYBREAK Kaupunkiloma juuri sellaisena kuin itse haluat Eurooppa on meidän suomalaisten uusi kotimaa. Siihen kannattaa ja pitääkin tutustua. Euroopan monet kansallisuudet ja kulttuurit ovat vielä monille

Lisätiedot

Brasilia Jos matkailu on intohimosi on Brasilia matkakohteesi!

Brasilia Jos matkailu on intohimosi on Brasilia matkakohteesi! Brasilia Jos matkailu on intohimosi on Brasilia matkakohteesi! Sensational! COLUMBIA VENEZUELA GUYANA SURINAM FRANSK GUYANA Brasilia Marajó Belém ECUADOR PERU BOLIVIA PARAGUAY Manaus A M A Z O N A S Cuiabá

Lisätiedot

Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893

Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893 013 Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893 NORja 1893 ambassador Etuja Hurtigrutenin kanta-asiakkaille Trym Ivar Bergsmo 1893 Ambassador -jäsenyys tarjoaa erikoisetuja kanta-asiakkaillemme Tervetuloa

Lisätiedot

THAIMAA. Nautiskelijan VINKKIÄ KANARIAN- SAARILLE 6 JANGTSEJOEN VARRELLA 32 MEKSIKON HERKKUJA 40 KENIAN VÄRIKÄS LINNUSTO 54 KESTOSUOSIKKI RODOS 26

THAIMAA. Nautiskelijan VINKKIÄ KANARIAN- SAARILLE 6 JANGTSEJOEN VARRELLA 32 MEKSIKON HERKKUJA 40 KENIAN VÄRIKÄS LINNUSTO 54 KESTOSUOSIKKI RODOS 26 1/2014 45 VINKKIÄ KANARIAN- SAARILLE 6 JANGTSEJOEN VARRELLA 32 MEKSIKON HERKKUJA 40 KENIAN VÄRIKÄS LINNUSTO 54 KESTOSUOSIKKI RODOS 26 Nautiskelijan THAIMAA Hemmottelua kaikille aisteille 16 Vain Finnmatkoilta

Lisätiedot

Taiteiden ja tieteiden kaupunki. Valencia. 39 27 17.82 N 0 21 10.88 W

Taiteiden ja tieteiden kaupunki. Valencia. 39 27 17.82 N 0 21 10.88 W Taiteiden ja tieteiden kaupunki. Valencia. 39 27 17.82 N 0 21 10.88 W 04 Antaa sinulle kaikkensa 06 Merkkitapahtumat 16 Neljä kohdetta, yksi syke 26 Rantaelämää 30 Omaleimaiset kaupungit 44 Erilainen ja

Lisätiedot

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET KAUPUNKI ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET Alpit, Alsacen viinimatka, Slovenia Kroatia Italia, Amsterdam ja KESTOSUOSIKIT Tallinna, Pärnu ja Saarenmaa! Elämänmittaisia matkamuistoja. Maailma täynnä kauniita,

Lisätiedot

MENORCA MALLORCA. Saaret kuin serkukset 6

MENORCA MALLORCA. Saaret kuin serkukset 6 2/2013 5x MERKKIPÄIVÄT KYPROKSELLA 18 MONIPUOLINEN MEKSIKO 24 ETELÄ-THAIMAAN SADEMETSÄT 30 TURKIN VIINIT 44 BLUE VILLAGE UUDISTUI 50 HERKKUJA EGYPTISTÄ 38 MALLORCA & MENORCA Saaret kuin serkukset 6 Vain

Lisätiedot

Hiekkamatkat. Kesä 2012

Hiekkamatkat. Kesä 2012 Hiekkamatkat Kesä 2012 Helsingin Sanomat. Matkaoppaamme kiertävät joka päivä määrättyinä kellonaikoina kaikissa hotelleissamme. Heiltä voi kysellä mieltä askarruttavista asioista lomamatkaan liittyen.

Lisätiedot

KAP VERDE. Afrikan länsipuolella nautitaan valkoisesta hiekasta, turkoosista merestä ja lokoisasta elämänmenosta > 6

KAP VERDE. Afrikan länsipuolella nautitaan valkoisesta hiekasta, turkoosista merestä ja lokoisasta elämänmenosta > 6 1/2013 KAP VERDE Afrikan länsipuolella nautitaan valkoisesta hiekasta, turkoosista merestä ja lokoisasta elämänmenosta > 6 HERKULLINEN SARDINIA VIE KIELEN MENNESSÄÄN >38 KOKO PERHE VIIHTYY PHUKETISSA >18

Lisätiedot

Liettua. 11 syytä tulla vuonna 2011. K äy koripallomaassa!

Liettua. 11 syytä tulla vuonna 2011. K äy koripallomaassa! Liettua 11 syytä tulla vuonna 2011 K äy koripallomaassa! Itämeri LATVIA VENÄJÄ Norja Ruotsi Suomi VALKO- VENÄJÄ Viro Venäjä Tanska Alankomaat Belgia Saksa Ranska Tšekki Puola Slovakia Latvia Liettua Valko-Venäjä

Lisätiedot

ISLANTI NÄHTÄVÄÄ VUODEN YMPÄRI

ISLANTI NÄHTÄVÄÄ VUODEN YMPÄRI ISLANTI NÄHTÄVÄÄ VUODEN YMPÄRI s u o m i Islannin matkailuneuvonta www.visiticeland.com Ajattelepa kaupunkia Josta poistetaan - tungos - liikenne - melu - saasteet - stressi - kiire ja johon lisätään +

Lisätiedot

Georgian kiertomatka 21:0003:00

Georgian kiertomatka 21:0003:00 Georgian kiertomatka 1. 21:0003:00 SAAPUMINEN GEORGIAAN Nousemme viisumivapaalle lennolle Helsingistä ja yhdellä koneenvaihdolla saavumme pian pääkaupungin upouudelle lentokentälle. Siirrymme keskustan

Lisätiedot

Uusi matkanjärjestäjä Liettua, Latvia ja Viro Ympäri vuoden

Uusi matkanjärjestäjä Liettua, Latvia ja Viro Ympäri vuoden Uusi matkanjärjestäjä Liettua, Latvia ja Viro Ympäri vuoden Sisältö Tervetuloa All Year Balticsin matkaan! 3 Baltian maat ympäri vuoden 6 Yksilölliset matkat 10 Baltian tapahtumakalenteri vuonna 2014 15

Lisätiedot

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP ATEENA

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP ATEENA BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R AD 10 2 GR ER NEXT STOP ATEENA ESITTELY KILROYn ryhmämatkat on erikoistunut opinto- ja ryhmämatkoihin ja tärkeimmät kohderyhmämme

Lisätiedot

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi Makusi mukaan maailmalle 2014 www.matka-agentit.fi 30. 20. San Francisco Los Angeles 25. 12. Makusi mukaan maailmalle... Matkoja ympäri maailmaa valitse omasi! Pohjois- Amerikka New York Miami Reykjavik

Lisätiedot

ISLANTI Täysin valloittava

ISLANTI Täysin valloittava ISLANTI Täysin valloittava s u o m i.. visiticeland.com Islannin matkailuneuvonta Islannin matkailuneuvonnalle tuottanut Prentsni, 2010 Suunnittelu, taitto ja digitaalinen kuvien/värien lajittelu: Prentsni,

Lisätiedot

TerveTuloa! matkailijan opas 2013. pyhtää kotka hamina virolahti miehikkälä

TerveTuloa! matkailijan opas 2013. pyhtää kotka hamina virolahti miehikkälä TerveTuloa! matkailijan opas 2013 pyhtää kotka hamina virolahti miehikkälä Täällä asuu hyvä tuuli. Kaakko135 sijaitsee Itämeren rannalla Suomen kaakkoisrannikolla. Se koostuu Kotkan ja Haminan kaupungeista

Lisätiedot

Tervetuloa turkkiin!*

Tervetuloa turkkiin!* Tervetuloa turkkiin!* KAIKKI TARVITTAVAT TIEDOT LOMAASI VARTEN OPPAASI / ELÄMYKSIÄ / RETKIÄ / KÄYTÄNNÖN TIETOA / KOTIMATKA TERVETULOA TURKKIIN! Arvoisa vieras Nazarin oppaina ja aktiviteettioppaina toivotamme

Lisätiedot

Tervetuloa Uumajaan, vuoden 2014 Euroopan kulttuuripääkaupunkiin. luovuus kauneus perinne

Tervetuloa Uumajaan, vuoden 2014 Euroopan kulttuuripääkaupunkiin. luovuus kauneus perinne Tervetuloa Uumajaan, vuoden 2014 Euroopan kulttuuripääkaupunkiin luovuus kauneus perinne Nähdään Uumajassa kulttuurin kehdossa Uumaja, vilkas kulttuurikaupunki Ruotsin pohjoisosassa, toivottaa koko maailman

Lisätiedot

Tervetuloa Detur-matkalle Kreetalle

Tervetuloa Detur-matkalle Kreetalle Tervetuloa Detur-matkalle Kreetalle PASSI JA VIISUMI Kreikkaan matkustettaessa vaaditaan voimassaoleva passi tai virallinen, kuvallinen henkilötodistus. Myös lapset tarvitsevat oman passin tai virallisen

Lisätiedot

Hurtigruten 2011. Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893

Hurtigruten 2011. Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893 2011 Hurtigruten 2011 Ainutlaatuisia rannikkomatkoja vuodesta 1893 NORja Tervetuloa Hurtigrutenille Hurtigruten tunnetaan monista erilaisista matkoistaan. Useimmille tuttu nimi tuo mieleen miellyttävät

Lisätiedot

saimaannorpan kotikaupunki s. 6 Aikamatkoja historiaan ja taiteeseen s. 28 Oopperajuhlilla kuulee maailman parhaat aplodit s.

saimaannorpan kotikaupunki s. 6 Aikamatkoja historiaan ja taiteeseen s. 28 Oopperajuhlilla kuulee maailman parhaat aplodit s. SAVONLINNA ENONKOSKI HEINÄVESI KERIMÄKI PUNKAHARJU RANTASALMI SULKAVA 2013 Aikamatkoja historiaan ja taiteeseen s. 28 Oopperajuhlilla kuulee maailman parhaat aplodit s. 16 Savonlinna on saimaannorpan kotikaupunki

Lisätiedot

Mobiili. Matkailuaakkosten kärjessä: Aruba, Bonaire ja Curaçao. -teemanumero. Köln - elämäniloa Reinin rannalla

Mobiili. Matkailuaakkosten kärjessä: Aruba, Bonaire ja Curaçao. -teemanumero. Köln - elämäniloa Reinin rannalla CWT Kaleva Travelin asiakaslehti 1/12 Mobiili -teemanumero Tervetuloa messuosastollemme 6b119 Matka 2012-messuille 19. 22.1.2012! Sinun matkasi Design Your Journey Matkailuaakkosten kärjessä: Aruba, Bonaire

Lisätiedot

Puerto de la Cruz Orotavan laakso

Puerto de la Cruz Orotavan laakso Puerto de la Cruz Orotavan laakso Teneriffa, nautintojen saari 2 Kaikkea kaikille 4 Orotavan laakso, Teiden puutarha 6 Puerto de la Cruz, täydellinen pakopaikka 8 La Orotava, mahtava ja majesteettinen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALA. Lomaopas 2010 IMATRA & LAPPEENRANTA LEMI LUUMÄKI PARIKKALA RAUTJÄRVI RUOKOLAHTI SAVITAIPALE SUOMENNIEMI TAIPALSAARI

ETELÄ-KARJALA. Lomaopas 2010 IMATRA & LAPPEENRANTA LEMI LUUMÄKI PARIKKALA RAUTJÄRVI RUOKOLAHTI SAVITAIPALE SUOMENNIEMI TAIPALSAARI ETELÄ-KARJALA Lomaopas 2010 1 IMATRA & LAPPEENRANTA LEMI LUUMÄKI PARIKKALA RAUTJÄRVI RUOKOLAHTI SAVITAIPALE SUOMENNIEMI TAIPALSAARI SAIMAA TERVETULOA SAIMAALLE 3 MÖKKEILY JA KALASTUS SAIMAALLA 5 RISTEILYT

Lisätiedot

2012 2013 Kohteena Varanger

2012 2013 Kohteena Varanger 2012 2013 Kohteena Varanger Tervetuloa Varangeriin Kaukana pohjoisessa, Norjan itäkolkassa, missä taivas kohtaa meren sijaitsee Varanger. Kesällä se kylpee keskiyön auringon ja talvella revontulien valossa.

Lisätiedot