KREIKKA. Taustaa tiedotusvälineille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KREIKKA. Taustaa tiedotusvälineille"

Transkriptio

1 KREIKKA Taustaa tiedotusvälineille Upeiden maisemien ja elämää sykkivien kaupunkien Kreikka on eteläeurooppalainen, Välimeren itäisen altaan rannikkovaltio, jolla on uskomattoman rikas kulttuuriperintö. Kreikan sijainti on tehnyt siitä Eu- roopan, Balkanin, Lähi- idän ja Pohjois- Afrikan välisten yhteyksien solmukohdan. Hyvin monipuolisen ja kau- niin Manner- Kreikan lisäksi valtion alueeseen kuuluu isompaa ja pienempää saarta, joista ainoastaan 227:llä on pysyvää asutusta. Kreikan väkiluku on 11 miljoonaa. Kreikka hemmottelee vieraitaan keskimäärin 290 aurinkoisella päivällä vuodessa, joten puitteet matkailulle ovat erinomaiset. Välimeren ilmasto tekee Kreikasta ihanteellisen ympärivuotisen matkakohteen: aurinkoa ja lämpöä riittää lähes vuoden ympäri ja talvet ovat lauhoja. Kreikka on viehättävien vastakohtien maa, joka on jatkuvalla aikamatkalla nykyisyydestä menneeseen ja ta- kaisin. Käyskentele oliivilehdoissa ja arkeologisten muistomerkkien keskellä; kulje saaristossa, rannoilla ja vuorilla, löydä henkeä salpaavia maisemia; vieraile kiehtovissa kaupungeissa ja heittäydy ylelliseen yö- elämään. Kreikassa silmiä hivelevät näkymät eivät ole mielikuvitusta vaan silkkaa todellisuutta! Kreikan saaristo Kreikka tunnetaan Egeanmerta ja Joonianmerta pirstovasta saaristostaan, joka on erottamaton osa maan kulttuuria ja perinteitä. Saariston osuus Kreikan yhteensä kilometrin rantaviivasta on kilo- metriä. Saaristomaisemat ovat erittäin vaihtelevia: kilometrien mittaisia hiekkarantoja, suojaisia lahtia ja poukamia, hiekkkadyynejä, kivikkorantoja, kallioluolia korkeine kallioineen, tummaa vulkaanista hiekkaa ja rannikon kosteikkoluontoa.

2 Moni rannoista täyttää eurooppalaisen Blue Flag - ohjelman laatustandardit ja tarjoaa uimisen lisäksi mah- dollisuuden myös laitesukellukseen, snorklaukseen, vesihiihtoon, purjehdukseen ja purjelautailuun. Kreikan saaristossa kehittyi myös usea Euroopan vanhimmista korkeakulttuureista, kuten kykladinen kult- tuuri ja minolainen kulttuuri, joten saarilla on myös ainutlaatuisia arkeologisia ja arkkitehtonisia kohteita se- kä kiehtovan monimuotoisia ja ikivanhoja perinteitä. Meri, veneily ja purjehdus Veneily Kreikan saaristossa tarjoaa erittäin antoisia kokemuksia. Purjehdus on ihanteellinen tapa nauttia henkeä salpaavista merimaisemista, kuvauksellisista saaristokylistä, muinaismuistoista sekä ihastuttavista havumetsiköistä. Saarten leppoisa ilmapiiri esittelee kävijälle todellista Kreikkaa, ja aidon saarelaiskulttuurin kanssa pääsee kosketuksiin seurustelemalla paikallisten kanssa tavernoissa ja kafeneioissa. Reittimahdollisuudet ovat loputtomat. Mannerta kiertävät rannikkoväylät ja saariryhmien väliset taipaleet pitkin ja poikin Joonianmerta ja Egeaa viettelevät vaativimmankin merikarhun. Syvänsinisiä, kristallinkirk- kaita vesiä, upeita rannikoita, kuvauksellisia valkeiksi kalkittuja taloja, tuhansia lahtia ja poukamia, luonnon- ihmeitä ja vaikuttavia historiallisia ja uskonnollisia muistomerkkejä Kreikan aarteet ovat loputtomat. Kaupunkilomat Kreikka on ihanteellinen kohde myös kaupunkimatkailulle. Kreikkalaisen kaupungin sisintä olemusta ei ta- voita päämonumentit ja - nähtävyydet kiertävällä pikakierroksella. Kreikkalaiset kaupungit ovat täynnä mah- dollisuuksia, helposti tavoitettavia ja kävijäystävällisiä ympäri vuoden. Palvelut ovat ajanmukaisia ja valin- nanvaraa on runsaasti. Erinomaisten kokouspalveluiden ja ylellisten hotellien lisäksi tarjolla on ainutlaa- tuisia museoita, arkeologisia nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja vilkas yöelämä. Ateena on eurooppalaisen kulttuurin historiallinen kehto ja kuuluisien kulttuurimonumenttien sijaintipaikka Akropoliin pyhästä kalliosta lähtien. Kreikan toiseksi suurimman kaupungin Thessalonikin elävät kaupungin- osat tarjoavat kävijälle ainutlaatuisia kokemuksia, kuten vanhan kaupungin tai Ladadikan historiallisen korttelin. Patras tunnetaan laajalti karnevaalistaan, jonka aikana värikkäät tanssiryhmät esiintyvät ympäri kaupunkia ja juhlinta huipentuu satamassa pidettävään kiehtovaan seremoniaan. Pohjois- Kreikan Dramassa järjestetään vuosittain syyskuussa kansainväliset lyhytelokuvajuhlat. Elokuvaharrastajien kohtaamispaikka tarjoaa elämyksiä myös taide- ja valokuvanäyttelyiden, konserttien ja lasten työpajojen muodossa. Tieten- kin myös Etelä- Kreikassa riittää nähtävää, jopa talvisin. Kreetan isoimmat kaupungit Haniá, Iraklion ja Rethymnon tarjoavat upeita näköaloja Kreetanmerelle sekä paikallisia herkkuja.

3 Luonto Maan pienestä pinta- alasta huolimatta Kreikan luonto on erittäin rikas ja monipuolinen ainutlaatuisine pin- nanmuotoineen, jyrkkine vastakohtineen ja monin paikoin myös mittavine taloudellisine arvoineen. Luon- non rikkauksiin sisältyy loputtoman pienipiirteinen rannikko, kunnioitusta herättävät vuoret, luolat ja rot- kot, järviä ja jokia, ainutlaatuisen kauniita ja harvinaisia luontotyyppejä ja eliöyhteisöjä. Yhdistettynä lauh- keaan ilmastoon tuloksena on ihanteellinen kohde ekoturismille ja vaihtoehtomatkailulle. Kreikan eri alueisiin tutustuva kävijä löytää upeita metsiä ja kansallispuistoja mantereen vuoristoisten syr- jäseutujen lisäksi myös saarilla sekä jokien ja järvien rannoilla. Sivistys ja kulttuuri Kreikan keskeisillä arkeologisilla muistomerkeillä on ajaton henki. Maa on tunnetusti inhimillisen sivistyksen syntypaikkoja, ja muinaisia reittejä vaeltava voi todella kokea historian lehtien havinaa. Kreikassa on yli 100 maailmanlaajuisesti merkittävää arkeologista muistomerkkiä. Teatterit, julkiset rakennukset, upeat temp- pelit, torit ja bysanttilaisen kauden muistomerkit piirtävät vuoden taakse yltävän kaaren ihmiskunnan historiaa. Akropoliin ympäristön arkeologiset muistomerkit ovat täynnä muistoja suurista filosofeista, puhetaidon mestareista sekä taiteiden ja tieteiden harjoittajista. Antiikin Ateena kohoaa iättömänä modernin suurkau- pungin ylle. Keski- Kreikassa, Parnassosvuoren juurella sijaitseva Delfoi oli antiikin kreikkalaisille maailman napa, omfalos, ja koko maailmankaikkeuden keskipiste. Peloponnesoksen nimimaalla sijaitseva Olympia on olympiakisojen syntypaikka. Kreetan minolainen kulttuuri oli antiikin maailman huomattavimpia korkeakult- tuureja. Sen keskeisiä piirteitä olivat elämänilo ja rauhanomaisuus. Imathiassa, Keski- Makedoniassa sijaitse- van Verginan kylän kaivaukset ovat tuoneet päivän valoon Kreikan luvun tärkeimmät arkeologiset löydöt. Nykyinen Vergina oli muinaisen Makedonian kuningaskunnan ensimmäinen pääkaupunki, joka tun- nettiin nimellä Aigai. Makedonian kuningassuvun haudat, mm. ehjänä säilynyt Filippos II:n hauta, sekä tär- keimmistä hautalöydöistä koottu näyttely kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Kyseessä on maa- ilmanlaajuisesti merkittävä ja ainutlaatuinen arkeologinen löytö.

4 Viinin viljely Kreikalla on viinin jumalan Dionysoksen kotiseutuna maailman pisimmät ja rikkaimmat perinteet viinin val- mistuksessa ja nauttimisessa. Viiniä on tuotettu Kreikassa yli vuoden ajan. Antiikin kreikkalaiset edis- tivät ensimmäisinä viinikulttuuria nauttivat viiniä asiantuntevasti ja arvostaen seurustelujuomana. On sel- vää näyttöä siitä, että ateenalaiset tunsivat jo tuolloin, kuinka juoma- astian muoto vaikuttaa viinin makuun. Nyky- Kreikka on tärkeä viinintuottaja ja viinikulttuurin keskus. Kreikkalaiset viinintuottajat ovat käsittäneet, että viininviljelyn tehostaminen ja kehittäminen entistäkin pidemmälle vaatii viiniköynnöksen fysiologian, kasvupaikan ja rypälelajikkeen parempaa ymmärrystä. Kym- menet viinitarhat ja valmistajat ottavat vastaan vieraita tutustumaan viiniköynnöksen ja viinin taianomai- seen maailmaan, kuulemaan perinteisistä ja uusista valmistusmenetelmistä sekä tietenkin maistelemaan parhaita viinejään perinneherkkujen kera. Kreikkalainen luksus Kreikka on yksi maailman eturivin ylellisistä lomakohteista. Kreikan saaristo on itsessään kansainvälisen elä- mänmenon vertauskuva, kun taas Ateena ja Thessaloniki houkuttelevat vaativia kävijöitä kaikkialta maail- masta. Kreikkaa on nostanut varakkaimpien matkailijoiden huippukohteeksi luvulta lähtien kasvanut maine ja Kreikan seurapiirien tunnetuimmat nimet, kuten Aristoteles Onassis, Stavros Niarchos, Maria Callas, Melina Merkouri ja monet muut.

5 Unohtumattomia elämyksiä on tarjolla vaativimmillekin kävijöille. Ympäri maata löytyy viiden tähden hotel- leja, huviloita yksityistä rentoutumista kaipaaville sekä mahdollisuuksia irtautua arjesta ja tutustua Kreikan saaristoon jahdin kannelta. Myös kulinaariset perinteet vastaavat vaativaa makua ja tarjolla on myös korkealaatuisia merkkituotteita. Kreikan verrattomat maisemat luovat ihanteellisen ympäristön ylellisille nautinnoille. Huippulaatua hakevalle kävijälle Kreikka tarjoaa virkistäviä kylpylähoitoja ja kosmetologisia käsittelyjä sekä makuaistin ohella silmää hiveleviä herkkuja. Kreikka on ympäri vuoden erittäin monipuolinen matkailukohde, joka tarjoaa kävijälle huimia historial- lisia näköaloja, vuosisataisia kulttuuriaarteita mutta myös tämän päivän elämän sykettä, luonnon ihmei- tä, henkeä salpaavia maisemia niin seikkailuja kuin harmoniaa kulkijan toiveiden mukaan. Haasta seik- kailumielesi, lähde ja löydä Kreikka yhä uudestaan. TERVETULOA KOTIIN!

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit...

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit... Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen, maistelemme viinejä sisilialaisen

Lisätiedot

Euroopan valtioista ensimmäisiä. sopusoinnuksi. sykkivä sydänl Se on melkein yhtä. kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin

Euroopan valtioista ensimmäisiä. sopusoinnuksi. sykkivä sydänl Se on melkein yhtä. kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin on Euroopan sydän, voimakas, sykkivä sydänl Se on melkein yhtä kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin Gibraltarin uhmailevista kallioista ja tarujen ympäröimästä Kreikasta. Se on, historialliselta näkökannalta

Lisätiedot

On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa.

On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa. On siinä omanlaistansa tunnelmaa, kun ympärillä on 100-vuotista historiaa. www.acravintolat.fi ARTS & CRAFTS RESTAURANTS OY:N ASIAKKAAT VOIVAT NAUTTIA NYKYAJAN MUKAVUUKSISTA MENNEEN AJAN HENGESSÄ. www.acravintolat.fi

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä.

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 24.10. 31.10.2015 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme

Lisätiedot

Saaristomuseo Pentala. Merellisen Espoon helmi

Saaristomuseo Pentala. Merellisen Espoon helmi Saaristomuseo Pentala Merellisen Espoon helmi Kehitämme menestyvää ja hyvinvoivaa Espoota. Tulevaisuuden Espoo on luova ja rohkea kulttuurikaupunki, joka tukee kestävää elämäntapaa ja uuden talouden toimintaa.

Lisätiedot

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan

Lisätiedot

Elämänmittaisia muistoja ja ripaus taikaa. Arts & Crafts Restaurants Oy luo unelmiesi juhlan suunnittelusta toteutukseen vahvalla ammattitaidolla.

Elämänmittaisia muistoja ja ripaus taikaa. Arts & Crafts Restaurants Oy luo unelmiesi juhlan suunnittelusta toteutukseen vahvalla ammattitaidolla. Elämänmittaisia muistoja ja ripaus taikaa. Arts & Crafts Restaurants Oy luo unelmiesi juhlan suunnittelusta toteutukseen vahvalla ammattitaidolla. Häät, syntymäpäiväjuhlat, teemajuhlat, karonkat kerro

Lisätiedot

Pasi Tolonen / Tulevaisuusfoorumi 2017

Pasi Tolonen / Tulevaisuusfoorumi 2017 BOMBA TARINA JATKUU 1 10.10.2017 Pasi Tolonen / Tulevaisuusfoorumi 2017 BOMBAN RYTMINVAIHDOS 2016-2 11.10.2017 Pasi Tolonen / Tulevaisuusfoorumi 2017 PKO OMISTAJAKSI 1.2.2016 : UUDISTUMISTARVE KAIKILLA

Lisätiedot

Nakhon Si Thammaratin provinssi upean luonnon ja kulttuurin paratiisi

Nakhon Si Thammaratin provinssi upean luonnon ja kulttuurin paratiisi Nakhon Si Thammaratin provinssi upean luonnon ja kulttuurin paratiisi Nakhon Si Thammaratin provinssi on valloittava vaihtoehto matkailijoille, jotka haluavat välttää liiankin suosittuja turistikohteita.

Lisätiedot

POHJOIS-KREIKAN AARTEET Ateena Olympos Thessaloniki Filippoi Meteora Delfoi

POHJOIS-KREIKAN AARTEET Ateena Olympos Thessaloniki Filippoi Meteora Delfoi OHJELMALLINEN KIERTOMATKA POHJOIS-KREIKAN AARTEET Ateena Olympos Thessaloniki Filippoi Meteora Delfoi Kutsumme sinut upealle kiertomatkalle myyttien ja antiikin Kreikkaan. Kuljet Euroopan vanhimmasta pääkaupungista

Lisätiedot

OSAKSI LUONTOA SMART LUCIA ON AIKA LUODA TOISENLAISIA MUISTOJA

OSAKSI LUONTOA SMART LUCIA ON AIKA LUODA TOISENLAISIA MUISTOJA OSAKSI LUONTOA SMART LUCIA ON AIKA LUODA TOISENLAISIA MUISTOJA SMART LUCIA OSAKSI LUONTOA Jokainen Smart Lucia on ainutlaatuinen. Smart Lucia, jossa moderni lasityö ja luonnon estetiikka yhdistyvät, on

Lisätiedot

Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi 2018 KULTTUURIPERINTÖMME: KUN MENNYT KOHTAA TULEVAN

Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi 2018 KULTTUURIPERINTÖMME: KUN MENNYT KOHTAA TULEVAN Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi 2018 Kulttuuriperintövuosi Projekteja, tapahtumia, aloitteita, kampanjoita ympäri Eurooppaa. Toteuttajina EU:n jäsenvaltiot, alueelliset ja paikalliset viranomaiset/toimijat,

Lisätiedot

Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi 2018

Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi 2018 Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi 2018 Kulttuuriperintövuosi Projekteja, tapahtumia, aloitteita, kampanjoita ympäri Eurooppaa. Toteuttajina EU:n jäsenvaltiot, alueelliset ja paikalliset viranomaiset/toimijat,

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

LOHJA ASUNTOMESSUPAIKKAKUNTANA

LOHJA ASUNTOMESSUPAIKKAKUNTANA LOHJA ASUNTOMESSUPAIKKAKUNTANA Lohja on vireä Länsi-Uudenmaan keskus, noin 50 000 asukkaan kaupunki ja sijaitsee Etelä-Suomen suurimman järven, Lohjanjärven rannalla. Lohjan vahvuudet Lohjan vahvuutena

Lisätiedot

SILTASAARENKATU 10, HELSINKI. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen.

SILTASAARENKATU 10, HELSINKI. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen. 2 Kautta historian moni uusi ja ihmeellinen asia on nähnyt päivänvalon Hakaniemessä. Tarina jatkuu,

Lisätiedot

Lataa Lumoava Helsinki. Lataa

Lataa Lumoava Helsinki. Lataa Lataa Lumoava Helsinki Lataa ISBN: 9789513771805 Sivumäärä: 248 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 14.56 Mb Tiedätkö, missä harmaahaikarat pesivät? Entä mistä löydät harvinaisen vanhat hiidenkirnut, Aarnipadan

Lisätiedot

Iki-ihana Sisilia, Välimeren helmi! !

Iki-ihana Sisilia, Välimeren helmi! ! Iki-ihana Sisilia, Välimeren helmi! 24.04. 28.04.2020! Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme luomuviinitiloilla, tutustumme viinin

Lisätiedot

Yli-Ii. Kierikkikeskus

Yli-Ii. Kierikkikeskus Kierikkikeskus 6000 vuotta matkailua Kierikin historia Ensimmäiset kaivaukset1960 Yliopisto mukaan 1993 Purkajasuon löydöt 1995- Kierikkiprojekti 1996-2001 Kivikauden kylän rakentaminen Päärakennus avattiin

Lisätiedot

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! 1 Majoittuminen Hangosta löytyy monta majoituskohdetta, jotka sopivat leirikoulu ryhmälle. Valitsetko motellin

Lisätiedot

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Vaasan Retkeilijät ry:n 30 hengen iloinen joukko Tuomo Perkiön johdolla teki ikimuistoisen matkan Montenegroon (Crna Gora) jota voidaan kutsua Välimeren helmeksi. Montenegro

Lisätiedot

Opintomatka Kroatiaan syksyllä 2012

Opintomatka Kroatiaan syksyllä 2012 InTek Itä-Suomi Opintomatka Kroatiaan syksyllä 2012 Vuoden 2012 opintomatkamme suuntautui syyskuun viimeisellä viikolla Kroatiaan. Lensimme Splitiin, Dalmatian pääkaupunkiin Adrianmeren rannalle. Opastetulla

Lisätiedot

Hirviniemi HIRVINIEMI

Hirviniemi HIRVINIEMI Hirviniemi HIRVINIEMI 62 09,3' N 29 09,5' E Kaunis niemenkärki pitkän ja kapean järvenselän etelärannalla. Kallioiden vieressä pieni ja viihtyisä lahden poukama. Lisäksi kalliossa on kiinnityslenkit. Satamaan

Lisätiedot

Matkailun tulevaisuus keskel vesistöö, suurkaupungin kyles

Matkailun tulevaisuus keskel vesistöö, suurkaupungin kyles Matkailun tulevaisuus keskel vesistöö, suurkaupungin kyles Kalle Michelsen 23.3.2010 25.3.2010 1 Matkailun megatrendit Post-modernissa maailmassa matkailu tapahtuu monen eri tekijän yhteisvaikutuksesta.

Lisätiedot

Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv Huikeiden vastakohtien Islanti on kuumien lähteiden, jäätiköiden, tulivuorien ja mahtavien putousten maa. Islannista löytyy niin satojen vuosien historiaa

Lisätiedot

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi SAIMAAN SEUDUN AARTEET 23.-25.7.2019, 3 PÄIVÄÄ Suomen suurin vesistö ja Euroopan 4. suurin järvi tunnetaan maisemiensa kauneudesta ja luonnon rauhasta. Lappeenranta nähtävyyksineen ja

Lisätiedot

SUOSITUSPOLKU PERUSKOULUILLE

SUOSITUSPOLKU PERUSKOULUILLE SUOSITUSPOLKU PERUSKOULUILLE 1. luokka Talomuseo Glims: Maatilan vuodenkierto, 30 min. Espoon kaupunginmuseon koululaispalvelut tarjoavat monialaisen kurkistuksen menneisyyden ihmisten elämään. Museoidemme

Lisätiedot

Saimaa Geomatkailukohteeksi Saimaa Geopark valmisteluhanke

Saimaa Geomatkailukohteeksi Saimaa Geopark valmisteluhanke Saimaa Geopark valmisteluhanke Geopark Saimaalle -seminaari 4.11. 2014 projektipäällikkö Minna Kähtävä-Marttinen Saimaa geomatkailukohteeksi - miksi? Saimaalla on kansainvälisestikin katsottuna ainutlaatuinen

Lisätiedot

Australiasta UuteenSeelantiin

Australiasta UuteenSeelantiin Jouluristeily Australiasta UuteenSeelantiin Tutustu kauniiseen Sydneyyn, nauti Bay of Islandin maisemista, näe upea Auckland ja vieraile maorien Rotoruassa. Doha 1 yö Sydney 2+1 yötä/10 yön risteily alkaa

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille

Luomuviinimatka Andien juurille Luomuviinimatka Andien juurille 24.02. - 08.03.2017 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä. Matkamme alkaa

Lisätiedot

Khanom yksi Thaimaan parhaiten säilyneistä salaisuuksista

Khanom yksi Thaimaan parhaiten säilyneistä salaisuuksista Khanom yksi Thaimaan parhaiten säilyneistä salaisuuksista Nauti Etelä-Thaimaan Khanomin rauhallisesta ja kauniista rantaviivasta, jota suuret turistimäärät eivät ole vielä löytäneet. Alue on koskematon

Lisätiedot

luonnosta kumpuavia tuoksuja ja syömään suoraan metsästä ja vedestä.

luonnosta kumpuavia tuoksuja ja syömään suoraan metsästä ja vedestä. HILJENNÄ OLET PERILLÄ UTSJOELLA Tervetuloa Utsjoelle Suomen ainoaan saamelaisenemmistöiseen kuntaan! Utsjoen saamelaiskylissä on luontevaa hiljentää tahtia pysähtyä hengittämään vapaasti, haistelemaan

Lisätiedot

Hyvä tietää. Kreikka. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä

Hyvä tietää. Kreikka. Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Kreikka Matkoja Ajatuksella ja Sydämellä Hyvä tietää Kreikasta Pääkaupunki Asukasluku Kieli Ateena noin 11 miljoonaa Uskonto Valuutta Pinta-ala Virallinen kieli on kreikka Ortodoksinen Euro

Lisätiedot

RIKALANMÄKI. Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme

RIKALANMÄKI. Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme RIKALANMÄKI Sinun kokemuksesi on meidän tarinamme TERVETULOA RIKALANMÄELLE. Rikalanmäki Salon Halikon kulttuurimaisemassa yhdistää historialliset puitteet ja modernin palvelun. Meillä onnistutte luomaan

Lisätiedot

Hyvät purjehduksen ja meren ystävät,

Hyvät purjehduksen ja meren ystävät, 43 47,1 N 15 39,2 E Hyvät purjehduksen ja meren ystävät, Haluaisimme esitellä teille houkuttelevan ja aktiivisen ohjelman liittyen mereen ja purjehdukseen.se on suunnattu nuorille ja opiskelijoille. Saammeko

Lisätiedot

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. 1 1874 perustettu Hangon kaupunki on pikkukaupunki sanan kaikkein parhaimmassa merkityksessä. Rennosti ylellinen Suomen Etelä tarjoaa kiehtovan historian,

Lisätiedot

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE 24.-30.3.2019 Suomi-Portugali yhdistyksen jäsenmatka Vastuullinen matkanjärjestäjä: SUBLU TOUR PORTUGAL (www.sublutour.com/fi) - Nazaré, Portugali Ryhmän

Lisätiedot

ARVOISAT MATKAILIJAT JA RETKEILIJÄT. Vanha Auran kaupunki on muodostunut vuosi vuodelta

ARVOISAT MATKAILIJAT JA RETKEILIJÄT. Vanha Auran kaupunki on muodostunut vuosi vuodelta ARVOISAT MATKAILIJAT JA RETKEILIJÄT Vanha Auran kaupunki on muodostunut vuosi vuodelta laajenemistaan laajenevan matkailun ja retkeilyn pyhiinvaelluspaikaksi. Useihin tuhansiin nousee niiden matkailijain

Lisätiedot

Eritrea kirjaston kulmasta

Eritrea kirjaston kulmasta Eritrea kirjaston kulmasta Posted on 9.12.2014 by helehilt 1 Suomen ulkoministeriö suuntaa kohdennetun hankehaun Suomen ja Eritrean välisille korkeakoulujen kehittämishankkeille. Koska Suomen ja Eritrean

Lisätiedot

Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti

Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti Yritystilaisuudet Yritystilaisuuksia, jotka järjestyvät helposti ff Event on Konffan uusi, ainutlaatuinen tapahtumakonsepti. Kustannuksia säästävä f Event valmispaketti sopii yrityksen henkilöstö- ja asiakastilaisuuksiin.

Lisätiedot

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk

Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Lepoa hoivaamisesta loma omaishoitajalle 5vrk Kaikille löytyy sopivia reittejä patikoida ja samalla antautua luonnon rauhoittavaan syleilyyn. Nuotiopaikat, laavut ja kahvilat toivottavat kulkijan virkistävälle

Lisätiedot

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, Viehättävä ja satumaisen kaunis Alsace sijaitsee Ranskassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan keskiaikaisista kylistään, värikkäästä

Lisätiedot

Tanska. Legoland, Billund

Tanska. Legoland, Billund Pohjoismaat Tanska Kokonaispinta-ala: 43 376 km² Rantaviiva: 7 313 km Korkein kohta: Yding Skovhøj 173 m Isoin sisävesistö: Arresø 41 km² Pisin joki: Gudenå 158 km Asukasluku: 5 400 000 (2006) Pääkaupunki:

Lisätiedot

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5)

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) Matka 14: Myanmar (11 pvä/ 10 yötä) 1 yö Yangon- 1 yö Bagan- 2 yötä Mandalay- 2 yötä Inle-järvi- 1 yö Yangon- 3 yötä Ngpali Hotellit: Summit Park View Hotel (Yangon), Thazin

Lisätiedot

Vaasan seudun viestinnän tavoitteet

Vaasan seudun viestinnän tavoitteet Vaasan seudun viestinnän tavoitteet 202020 Vakioidaan Vaasan seudun imago Suomen seutujen kuuden kärkeen Luodaan kansallisesti vahva kuva Vaasan seudusta erityisesti tekniikan alan osaajien työllistäjänä.

Lisätiedot

INARIN RETKEILYALUEEN KEHITTÄMINEN Pirjo Seurujärvi

INARIN RETKEILYALUEEN KEHITTÄMINEN Pirjo Seurujärvi INARIN RETKEILYALUEEN KEHITTÄMINEN 11.6.2009 Pirjo Seurujärvi 2 Inarin retkeilyalue pähkinänkuoressa - Pinta-ala 121 820 ha - Vettä 68 450 ha - Maata 35 440 ha - Retkeilyn rakenteita - Tuvat yht. 12 -

Lisätiedot

Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019

Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019 Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019 Vastaajien kokonaismäärä: 39 1. Vastaajan ikä alle 20 2 5,13% 20-30 1 2,56% 30-40 5 12,82% 40-50 10 25,64% 50-60 9 23,08% yli 60 12 30,77% 2. Vastaajan sukupuoli nainen

Lisätiedot

LIPICAN HEVOSSIITTOLA, SLOVENIA L I P I Z Z A N H E V O S E N S Y N N Y I N S I J A FIN

LIPICAN HEVOSSIITTOLA, SLOVENIA L I P I Z Z A N H E V O S E N S Y N N Y I N S I J A FIN LIPICAN HEVOSSIITTOLA, L I P I Z Z A N H E V O S E N S Y N N Y I N S I J A FIN Karstin alueen kivinen maaseutu tyypillisine laidunmaineen ja pensaikkoineen tarjoaa epätavallisen, ihmeellisen mäntymetsien

Lisätiedot

LINJAT/PUISTOMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista

LINJAT/PUISTOMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista LINJAT/PUISTOMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista LINJAT/PUISTOMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsissa! Fiskarsin ruukin asuinalueet rakennetaan vaiheittain tiivistämällä olemassa olevia alueita. Tarjolla

Lisätiedot

POHJOIS-KREIKAN AARTEET Ateena Olympos Thessaloniki Filippoi Meteora Delfoi

POHJOIS-KREIKAN AARTEET Ateena Olympos Thessaloniki Filippoi Meteora Delfoi OHJELMALLINEN KIERTOMATKA POHJOIS-KREIKAN AARTEET Ateena Olympos Thessaloniki Filippoi Meteora Delfoi Kutsumme sinut upealle kiertomatkalle myyttien ja antiikin Kreikkaan. Kuljet Euroopan vanhimmasta pääkaupungista

Lisätiedot

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

Matkailutoimijoiden toiveita museoille Raija Sierman

Matkailutoimijoiden toiveita museoille Raija Sierman Matkailutoimijoiden toiveita museoille 1 Matkailun toimiala Matkailuelinkeinoa on vaikea määritellä tarkasti, sillä useat alat ovat siihen yhteydessä. Matkailu kytkeytyy eri elinkeinoihin ja yhteiskuntaan.

Lisätiedot

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Vietä pitkä viikonloppu kesäisessä Krakovassa Finnairin suorilla lennoilla Helsingistä! Krakovan värikäs historia ja eloisa nykypäivä, hyvin säilynyt UNESCO:n maailmanperintökohteisiin

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

Muinaisjäännösten kunnostaminen ja viitoittaminen esittelykuntoon Luistarissa, Käräjämäellä ja Linnavuorella Luistarin muinaispuiston kehittäminen

Muinaisjäännösten kunnostaminen ja viitoittaminen esittelykuntoon Luistarissa, Käräjämäellä ja Linnavuorella Luistarin muinaispuiston kehittäminen Arkeologista tutkimusta on tehty viime vuosisadalta lähtien jatkuvasta. Pelastuskaivausten lisäksi kunta on rahoittanut maamme merkittävintä tutkimuskaivausta Luistarin alueella vuosina 1969-92. Tutkittua

Lisätiedot

ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI

ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI ELÄMÄSI TAPAHTUMIIN LAPPEENRANTA-SALI LAPPEENRANNAN KAUPUNGINTEATTERI JUHLAT, KOKOUKSET, KONFERENSSIT JA SEMINAARIT LAPPEENRANTA TARJOAA AINUTLAATUISET PUITTEET IKIMUISTOISIIN TAPAHTUMIIN! MYLLYSAARI KAUPUNGIN

Lisätiedot

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015

Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Kalastusmatka Malesian Borneoon 8-27.10.2015 Unelmamatka Kaukoitään niille, jotka pitävät kalastuksesta ja yleensä luonnossa liikkumisesta! Kalastusmuotoina ovat vetouistelu ja pohjaonginta. Varaa ja maksa

Lisätiedot

Kelotähti. Saariselkä

Kelotähti. Saariselkä Kelotähti Saariselkä Kelotähti - Saariselän uusi keskipiste. Kelotähti on rakennettu Saariselän keskustaan paikalle, jossa kunnioitettavaan ikään ehtinyt kelovanhus aiemmin kurotti kohti revontulia. Nyt

Lisätiedot

Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa

Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa Venäläisten matkailu Kaakkois- Suomessa Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy 2 Venäläisten Suomen-matkailun kehitys VENÄLÄISTEN MATKAT SUOMEEN 1992-2017 6,0 5,0 4,0 Helsinki (lentokenttä ja satama) rekkakuskit

Lisätiedot

Setai Tel Aviv avaa ovensa

Setai Tel Aviv avaa ovensa Setai Tel Aviv avaa ovensa Setai-hotellibrändi on avannut viimeisimmän kiinteistönsä, Setai Tel Avivin, joka sijaitsee Välimerellä Jaffan muinaisen kaupungin sisäänkäynnillä. Virallinen avajaispäivä on

Lisätiedot

KONKAKUMPU. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista

KONKAKUMPU. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KONKAKUMPU Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KONKAKUMPU Tarjolla hyvä elämä Fiskarsissa! Kuvittele että voisit saada parhaat palat sekä maaseudusta että kaupungista. Luonto ja historia olisivat lähellä,

Lisätiedot

RAJAT YLITTÄVÄÄ VOIMAA. Brändikäsikirja

RAJAT YLITTÄVÄÄ VOIMAA. Brändikäsikirja RAJAT YLITTÄVÄÄ VOIMAA Brändikäsikirja RAJAT YLITTÄVÄÄ VOIMAA Imatran brändikäsikirja Sisällys... 2 Johdanto... 3 Arvokartta... 5 Tavoitemielikuva...6 Brändipersoona...8 Brändiattribuutit...9 Ydinviesti...10

Lisätiedot

KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS

KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS KOE FINLANDIA-TALO AINUTLAATUISTEN ELÄMYSTEN KESKUS Visit Helsinki / Esko Jämsä ALVAR AALTO JA FINLANDIA-TALO KAKSI SUOMALAISEN DESIGNIN LEGENDAA Maailmankuulun arkkitehti Alvar Aallon (1898 1976) suunnittelema

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE 21.-28.3.2020 Suomi-Portugali yhdistyksen jäsenmatka Vastuullinen matkanjärjestäjä: SUBLU TOUR PORTUGAL (www.sublutour.com/fi) - Nazaré, Portugali Ryhmän

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 13:00-17:00 KANOOTTIRETKI OULUJOKISUISTOSSA (EI OPASTUSTA) Ohjelma alkaa Hietasaaren Vauhtipuistosta, josta saat tarvittavat varusteet, turvallisuusohjeet sekä reittiohjeistukset. Tämän jälkeen

Lisätiedot

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga Ry Turku ja Sunnea Oy järjestivat harjoitusleirin Kroatiassa syyskuussa 2011. Matkakohteena oli historiallinen Trogir. lensivät Norwegianilla ja myöhemmin

Lisätiedot

The Baltic Guide -julkaisut

The Baltic Guide -julkaisut The Baltic Guide julkaisut The Baltic Guide matkailulehti on ilmestynyt jo 23 vuotta. Tavoita ostovoimaiset Viron matkailijat suomen, englannin, venäjän ja vironkielisten julkaisujemme kautta. Lehtien

Lisätiedot

Reilu tunti Helsingistä! info@kaakko135.fi 040 135 6588 www.kaakko135.fi

Reilu tunti Helsingistä! info@kaakko135.fi 040 135 6588 www.kaakko135.fi Maalla, merellä vai ilmassa? Testaa mikä Kaakon eläin olet! Osallistu ja voit voittaa elämyksellisen päivän Kaakon upeissa maisemissa. www.kaakko135.fi/ luontokisa Reilu tunti Helsingistä! Kaakko135 on

Lisätiedot

Mikä kotimaan matkailussa kiinnostaa? Kenen mainontaa muistaa nähneensä?

Mikä kotimaan matkailussa kiinnostaa? Kenen mainontaa muistaa nähneensä? Mikä kotimaan matkailussa kiinnostaa? Kenen mainontaa muistaa nähneensä? Luonto, kaupungit, kulttuuri ja historia nousevat kiinnostaviksi matkailun kohteiksi Kansallispuistot, Suomenlinna, Turun linna,

Lisätiedot

Eat My Turku - ruokakulttuuri matkailuvalttina. asddadadas

Eat My Turku - ruokakulttuuri matkailuvalttina. asddadadas Eat My Turku - ruokakulttuuri matkailuvalttina PÄIVI POHJOLAINEN 15.3.2017 asddadadas Tästä se alkoi se Turun ruokakulttuurin kukoistus Turun linnan kautta suomalaiset oppivat käyttämään haarukkaa, juomaan

Lisätiedot

Hyvää oloa Kruunupuistosta HOTELLI RAVINTOLA KYLPYLÄ HYVINVOINTI AKTIVITEETIT KUNTOUTUS KOKOUS

Hyvää oloa Kruunupuistosta HOTELLI RAVINTOLA KYLPYLÄ HYVINVOINTI AKTIVITEETIT KUNTOUTUS KOKOUS Hyvää oloa Kruunupuistosta HOTELLI RAVINTOLA KYLPYLÄ HYVINVOINTI AKTIVITEETIT KUNTOUTUS KOKOUS Tervetuloa Kruunupuistoon! Kruunupuisto on todellinen hyvinvoinnin helmi, haluatpa liittää vierailuusi upeaa

Lisätiedot

Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja bussi vastassa.

Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja bussi vastassa. BALKANIN KIERROS 3-10.10.2015 : Albania, Makedonia, Kosovo Kuvassa Tirana 1. matkapäivä 3.10.2015 Helsinki - Tirana Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja

Lisätiedot

Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa

Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa Tarjoamme senioreille itsenäistä asumista, yhteisökoteja, palvelua ja terveyslomaa Ainutlaatuista asumista Jyllin Kodit tarjoaa mahdollisuudet elinikäiseen asumiseen ja rentouttavaan terveyslomailuun Ikaalisten

Lisätiedot

HyväMe- lomaristeily. Kroatiaan Matkan hinta 1445,00. Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä

HyväMe- lomaristeily. Kroatiaan Matkan hinta 1445,00. Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä HyväMe- lomaristeily Kroatiaan 2018 18. 25.8.2018 Matkan hinta 1445,00 Ilmoittaudu marraskuun 2017 loppuun mennessä Mirja : mirja.hanninen@hyvame.fi puh : 040765528 1 2 HyväMe- ryhmä Makarskassa merenrannalla

Lisätiedot

Matkailijat karsastavat kaivoksia

Matkailijat karsastavat kaivoksia Matkailijat karsastavat kaivoksia Työtä ja hyvinvointia koko Suomeen Matkailu- ja ravintola-ala on merkittävä toimiala, jolla on potentiaalia työllistää, tuoda verotuloja valtiolle ja luoda pysyvää hyvinvointia

Lisätiedot

Hieman historiaa viininviljelystä

Hieman historiaa viininviljelystä Punaviinejä idästä Hieman historiaa viininviljelystä Ensimmäisiä merkkejä viininvalmistuksesta on jo 8000 ekr. Löytöjä on Georgiasta ja muualta Mustanmeren ja itäisen Välimeren alueelta. Raamatun Ararat

Lisätiedot

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö:

Tervetuloa! Varkauden-Pieksämäen seutu. Sisältö: Varkauden-Pieksämäen seutu Sisältö: Tervetuloa! Tule kokemaan iloisia hetkiä Savon sydämeen! Täällä voit nauttia kiireettömästä yhdessäolosta perheesi kanssa tai osallistua elämyksellisiin aktiviteetteihin.

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa

Kiertomatka Sisiliassa Kiertomatka Sisiliassa 30.09. 07.10.2017 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen,

Lisätiedot

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN *, **, **, , JA

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN *, **, **, , JA HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN 13.-19.4.*, 15.-21.5.**, 1.-7.8.**, 22.-28.8., 3.-10.9. JA 14.-20.9.2017 Hurtigruten on Norjan rannikon alkuperäinen laivareitti, joka

Lisätiedot

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 Limerick - Galway - Westport - Sligo - Vihreän saaren kierroksella matkataan kauniissa maisemissa, osin paljon kehuttua "Wild Atlantic Way" -reittiä

Lisätiedot

49 ap Uimaranta. 48 ap. Telttailualue

49 ap Uimaranta. 48 ap. Telttailualue 100 ap 49 ap Uimaranta Kasvimaa- / Viljelysalue 48 ap Toimintametsä Päärakennus Rantapaviljonki Uimaranta Aurinkokello Telttailualue Minigolfkenttä ILOLAN KYLÄ Ilolan kylästä löytyy oivaltamisen iloa,

Lisätiedot

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 1. Päivä: Lento (Kuopio) - Helsinki München: Willkommen in Deutschland! Ajamme Münchenistä Baijerin läpi, Innsbruckin ohi, henkeäsalpaavan

Lisätiedot

SUUTARINMÄKI. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista

SUUTARINMÄKI. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista SUUTARINMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista SUUTARINMÄKI Tarjolla hyvä elämä Fiskarsissa! Kuvittele, että voisit saada parhaat palat sekä maaseudusta että kaupungista. Luonto ja historia olisivat lähellä,

Lisätiedot

Portti maailmaan. Uudenlainen lukio nousee idästä!

Portti maailmaan. Uudenlainen lukio nousee idästä! Portti maailmaan Uudenlainen lukio nousee idästä! Opiskele huomisen lukiossa jo nyt! Vuonna 2021 Vuosaaren metroaseman kupeessa avaa ovensa Helsingin uusin ja upein lukiorakennus, joka kutsuu oppimaan

Lisätiedot

Tuija-Liisa Soininen, kulttuuriympäristö ja matkailu; puheenvuoro kulttuurimatkailuseminaarin yhteydessä Työväenmuseo Werstaalla, Tampereella

Tuija-Liisa Soininen, kulttuuriympäristö ja matkailu; puheenvuoro kulttuurimatkailuseminaarin yhteydessä Työväenmuseo Werstaalla, Tampereella Tuija-Liisa Soininen, kulttuuriympäristö ja matkailu; puheenvuoro kulttuurimatkailuseminaarin yhteydessä Työväenmuseo Werstaalla, Tampereella 25.10.2017 Photo: Vapriikki photo archive, S. Säilynoja Kulttuuriympäristöä

Lisätiedot

Rakennuskohde Duquesan golfkentän laidalla. Hintoja alennettu jopa 65 % Asuntolaina, johon pankki tarjoaa 100 % rahoituksen

Rakennuskohde Duquesan golfkentän laidalla. Hintoja alennettu jopa 65 % Asuntolaina, johon pankki tarjoaa 100 % rahoituksen Rakennuskohde Duquesan golfkentän laidalla Hintoja alennettu jopa 65 % Asuntolaina, johon pankki tarjoaa 100 % rahoituksen 2 makuuhuonetta alkaen 99,000 SIJAINTI ASUNNOT 2 ja 3 makuuhuoneen asuntoja, jotka

Lisätiedot

Rovaniemi Lapin pääkaupunki

Rovaniemi Lapin pääkaupunki Rovaniemi Lapin pääkaupunki Asukasmäärä ylitti 60 000 vuonna 2010, 31.12.2011 yht. 60 626 asukasta Lisäksi tuhansia opiskelijoita 2,3 % väestöstä maahanmuuttajia, 89 eri kansallisuutta Kaupungin pinta-ala

Lisätiedot

LEN European Short Course Swimming Championships Copenhagen, 13/

LEN European Short Course Swimming Championships Copenhagen, 13/ LEN European Short Course Swimming Championships Copenhagen, 13/15.-17.12.2017 KOE VAIVATON FANIMATKA UINNIN EM- KISOIHIN! Viiden tai kolmen päivän fanimatka, jonka aikana näet kaikki tapahtumat ja myös

Lisätiedot

MATKAILUSATSAUKSET 2015. Benjamin Donner benjamin.donner@kimitoon.fi Maija Pirvola maija.pirvola@yrityssalo.fi

MATKAILUSATSAUKSET 2015. Benjamin Donner benjamin.donner@kimitoon.fi Maija Pirvola maija.pirvola@yrityssalo.fi MATKAILUSATSAUKSET 2015 Benjamin Donner benjamin.donner@kimitoon.fi Maija Pirvola maija.pirvola@yrityssalo.fi Miksi aasia? 2 Matkailuelinkeinon toimintasuunnitelma Määrittellään visio, siitä missä voimme

Lisätiedot

Lataa Luonnon poluilla. Lataa

Lataa Luonnon poluilla. Lataa Lataa Luonnon poluilla Lataa ISBN: 9789187841057 Sivumäärä: 192 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 29.42 Mb Aineellinen elintasomme perustuu luonnon antimien varaan, mutta luonto tarjoaa meille monia muitakin

Lisätiedot

aquablue Charter teemapurjehduksia yrityksille 2012

aquablue Charter teemapurjehduksia yrityksille 2012 aquablue Charter teemapurjehduksia yrityksille 2012 Ottakaa irtiotto kaupungin hälystä ja jättäkää stressi laiturille. aquablue Charter vie teidät äänettömin purjein virkistävälle merelle suoraan Helsingin

Lisätiedot

Kuvit teellinen visiokuva alueesta.

Kuvit teellinen visiokuva alueesta. UUSI KAUPUNGINOSA SK A TU KA U A EN U K IV IS N.K LL RE A O U TE ST Kuvit teellinen visiokuva alueesta. 2 TU TU 3 FREDRIKSBERG HERÄÄ HENKIIN. HELSINGISSÄ KALLION KUPEESSA, SIINÄ SATA- MAN JA RAUTATIEN

Lisätiedot

Myydään suosittu kahvila-lounasravintola PÄIVÄMÄÄRÄ: Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus

Myydään suosittu kahvila-lounasravintola PÄIVÄMÄÄRÄ: Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus PÄIVÄMÄÄRÄ: 1.4.2019 Myydään suosittu kahvila-lounasravintola Myyjän yhteystiedot: Sirpa Ihanus +358 44 7415716 Yritys: Kahvila Wanha Postitalo Nilsiäntie 76, 73300 Nilsiä www.wanhapostitalo.fi Perustamisvuosi:

Lisätiedot

± ± ± ± ±± ± ± ƒ ± ; ±± Ι [ [

± ± ± ± ±± ± ± ƒ ± ; ±± Ι [ [ ± ± ± ± ±± ± ± ƒ ± ; ±± Ι [ [ ±± ± ±± ±± ) ± 6± ± ± ; ; ± ± ± ± ±± ) ± ± ± ± ± ;; ± ± ± ± ; ; ; ± ± ± ; ) ; ± ± ƒ ; 6± ± ± ± ± Ι ± ; ) ± ± ± ƒ ; ± ±± ; ƒ ƒ) ± ± ± ƒ ; ƒ ± ; ± ; ) ± ± ± ƒ ± ± ± ; ± ± ;±

Lisätiedot

WWW.CUTRIN.FI. Uskomattoman ihana tuotesarja! Olen suositellut sitä kaikille ystävilleni. - Maarit, 50 v., myyntiryhmän päällikkö, Helsinki

WWW.CUTRIN.FI. Uskomattoman ihana tuotesarja! Olen suositellut sitä kaikille ystävilleni. - Maarit, 50 v., myyntiryhmän päällikkö, Helsinki WWW.CUTRIN.FI Uskomattoman ihana tuotesarja! Olen suositellut sitä kaikille ystävilleni. - Maarit, 50 v., myyntiryhmän päällikkö, Helsinki CUTRIN PREMIUM VIE HIUSTESI HYVINVOINTI ASTETTA PIDEMMÄLLE: Kauniiden

Lisätiedot

. AJm Ä f Ä 4m. rnri. HUIMIA NOfKELMIÄ KUMPUILEVIA KANGASMAITA. PIHKAN KYLLXStXMiX MÄNNIKÖITÄ

. AJm Ä f Ä 4m. rnri. HUIMIA NOfKELMIÄ KUMPUILEVIA KANGASMAITA. PIHKAN KYLLXStXMiX MÄNNIKÖITÄ . AJm Ä f Ä 4m. rnri ' ii HUIMIA NOfKELMIÄ KUMPUILEVIA KANGASMAITA PIHKAN KYLLXStXMiX MÄNNIKÖITÄ HYVINKÄÄNHIIHTOKESKUKSENKARTTA paperiliuskoilla. paperiliuskoilla. punaisilla merkitty latu km. 10 oleva

Lisätiedot