KONSERNIJOHDON JA TOIMIALOJEN JOHTOSÄÄNNÖN MUKAINEN RATKAISUVALTA JA RATKAISUVALLAN SIIRROT Konsernijohto ja hallintopalvelut.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KONSERNIJOHDON JA TOIMIALOJEN JOHTOSÄÄNNÖN MUKAINEN RATKAISUVALTA JA RATKAISUVALLAN SIIRROT Konsernijohto ja hallintopalvelut."

Transkriptio

1 KONSERNIJOHDON JA TOIMIALOJEN JOHTOSÄÄNNÖN MUKAINEN RATKAISUVALTA JA RATKAISUVALLAN SIIRROT Konsernijohto ja hallintopalvelut Päätösvalta Ratkaisuvalta Ratkaisuvalta siirretty 2 1. kohta 1. kiinteän omaisuuden ostamista kaupungille, noudattaen Kaupunginhallitus niitä ohjeita ja määräyksiä, joita valtuusto mahdollisesti määrärahan myöntäessään on antanut 2. rakennuskiellon määräämistä ja pidentämistä yleis- tai Kaupunginhallitus asemakaavan laatimista varten sekä asemakaavassa määrätyn rakennuskiellon pidentämistä (MRL 38, 53 ja 58 ) 3. rakentamiskehotuksen antamista (MRL 97 ) Kaupunginhallitus 4. MRL 128 tarkoitetun toimenpiderajoituksen määräämistä yleiskaavan laatimista varten (MRL 38 ja 128 ) Kaupunginhallitus 5. valituksen tekemistä asiassa, joka koskee kaavaa tai rakennusjärjestystä koskevaa hallinto-oikeuden kumoamis- Kaupunginhallitus tai muuttamispäätöstä (MRL 191 ) 6. vapautuksen tai lykkäyksen myöntämistä kunnallisveron Kaupunginhallitus sekä kansaneläke- ja sairausvakuutusmaksun suorittamisesta siten kuin siitä on säädetty 7. vapautuksen tai lykkäyksen myöntämistä kunnallisen Kaupunginhallitus maksun ja sille määrätyn viivästyskoron suorittamisesta, milloin se säädösten tai määräysten mukaan on sallittua 8. kaupunginjohtajalle ja toimialajohtajille asetettavista hankintarajoista Kaupunginhallitus 9. julkisista kuulutuksista vastaavan henkilön määräämistä Kaupunginhallitus

2 2/ kaupungin edustuksen siirtämistä toisen hallintoelimen Kaupunginhallitus vastattavaksi kaupunginhallituksen toimikaudeksi silloin, kun hallintoelimen tehtävät olennaisesti liittyvät osakeyhtiön tai muun toimielimen toimialaan 11. tiloista perittäviä sisäisiä vuokria Kaupunginhallitus 12. maksuja ja myyntihintoja, ellei tässä säännössä ole delegoitu joltakin osin päätösvaltaa toiselle viranomaiselle. Kaupunginhallitus Tästä poiketen vesi- ja jätevesimaksuista päättää kaupunginvaltuusto 13. valtuustolle tehtävää alaisensa toiminnan taloussuunnitelmaesitystä sekä alaisellensa toiminnalle myönnettyjen Kaupunginhallitus määrärahojen käyttösuunnitelmia 14. alaisensa toiminnan osalta investointiesityksiä ja niiden Kaupunginhallitus kiireellisyysjärjestystä. 15. kaavoitusohjelman hyväksymistä Kaupunginhallitus kohta 1. antaa kaupunginhallitukselle, sopimuskunnille ja muille Laskentapalveluiden viranomaisille johtokunnan toimialaan kuuluvat lausunnot johtokunta ja selvitykset 2. hyväksyy talousarvio- ja taloussuunnitelmaesityksen sekä Laskentapalveluiden vahvistaa käyttösuunnitelman johtokunta 3. hyväksyy palvelusuunnitelman Laskentapalveluiden johtokunta 4. hyväksyy toimintaansa koskevat sopimukset Laskentapalveluiden johtokunta 5. päättää toimialansa palveluista ja muista suoritteista perittävistä maksuista palvelusuunnitelman ja valtuuston asettamien yleisten perusteiden mukaisesti Laskentapalveluiden johtokunta 6. hyväksyy laskentapalvelukeskuksen toiminnan yleisperiaatteet ja organisaation johtokunta Laskentapalveluiden 7. vastaa palvelujärjestelmästä ja toiminnan taloudesta Laskentapalveluiden johtokunta

3 3/32 8. suorittaa muut johtokunnalle määrätyt tehtävät. Laskentapalveluiden johtokunta 2 2. kohta 1. yleisperiaatteista henkilöstön palkkaukselle sekä muille Henkilöstölautakunta henkilöstöä koskeville asioille 2. paikallisen sopimuksen tekemisestä kunnallisen pääsopimuksen ja valtakunnallisten virka- ja työehtosopimusten Henkilöstölautakunta sallimissa rajoissa 3. työnantajapoliittisista linjauksista Henkilöstölautakunta 4. hyväksyä taloussuunnitelmaesityksen sekä hyväksyä Henkilöstölautakunta henkilöstölautakunnalle myönnettyjen määrärahojen käyttösuunnitelmat 5. osaltaan investointiesityksestä ja niiden kiireellisyysjärjestyksestä. Henkilöstölautakunta 4 1. kohta 1. toimialan irtaimen omaisuuden myynnistä ja muusta poistamisesta poislukien osakkeet ja Hallintojohtaja osuudet 2. aravalain, omaksilunastuslain ja asumisoikeuslain sekä näiden lakien perusteella annettujen asetusten mukaan kaupungin päätösvaltaan kuuluvista tehtävistä, mikäli laissa tai asetuksissa tms. ei päätösvaltaa määrätä tietyn toimielimen tehtäväksi lukuun ottamatta lainoitettavien kohteiden valintaa 3. edellä olevassa kohdassa mainittujen lakien perusteella enintään kaksiasuntoisten rakennusten rakennussuunnitelmien, rakennuskustannusten ja hankinta-arvon hyväksymisestä 4. kiinteistöosakeyhtiöiden vuokralaisvalintojen hyväksymisestä 5. henkilökohtaisten lisien, työkokemuslisien, ammattialalisien ja vuosisidonnaisten lisien myöntämisestä Hallintojohtaja Hallintojohtaja Hallintojohtaja Hallintojohtaja nro 12 siirretty tietohallintojohtajalle tietohallinnon irtaimen omaisuuden myynnistä ja muusta poistamisesta nro 3 siirretty palveluneuvojalle nro 3 siirretty palveluneuvojalle nro 3 siirretty palveluneuvojalle nro 11 siirretty henkilöstösihteerille.

4 4/32 6. erillispalkkioiden ja muiden lisien myöntämisestä Hallintojohtaja nro 11 siirretty henkilöstösihteerille. 7. talousarviolainan ja tilapäislainojen ottamisesta kaupungille valtuuston talousarviossa antamissa rajoissa Hallintojohtaja Talousarviolainojen nostamiseen liittyvä ratkaisuvalta on määritelty taloussäännössä. Taloussäännön 13 mukaan kaupunginhallituksen lisäksi kaupunginjohtaja, talousjohtaja tai hallintojohtaja päättää ja allekirjoittaa kukin yksin ottolainasopimuksen kaupungin puolesta noudattaen talousarviossa vahvistettuja 8. kaupungin kassavarojen sijoittamisesta kaupunginhallituksen antamien ohjeiden mukaisesti 9. kaupungin omaisuuden vakuuttamisesta sekä kaupungin velvollisuudeksi säädetystä ja muusta vakuuttamisesta kaupunginhallituksen antamia yleisohjeita noudattaen 10. alaistensa hankintarajoista, kuitenkin enintään toimialajohtajan hankintarajaan asti. Hallintojohtaja Hallintojohtaja Hallintojohtaja Kaupunginhallitus päätös 70 hankintaraja euroa lainanottosääntöjä. Kaupungin kassavarojen sijoittamiseen liittyvä ratkaisuvalta on määritelty taloussäännössä. Taloussäännön 14 :n mukaan kaupunginjohtaja, talousjohtaja tai hallintojohtaja päättää ja allekirjoittaa kukin yksin sopimukset kassavarojen sijoittamisesta nro 15 siirretty hankintapäällikölle nro 10 viranhaltijoiden hankintarajoista päätetty seuraavasti: tietohallintojohtaja ja talousjohtaja euroa. Hankintapäällikkö euroa, kuitenkin niin, että hankintapäällikkö päättää puitesopimukset itsenäisesti kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti. Kansliapalvelupäällikkö, laskentapäällikkö ja henkilöstöjohtaja kukin euroa.

5 5/32 HYVINVOINTIPALVELUT 6 1. kohta 1. sosiaalihuollon ja terveydenhuollon järjestämisestä Perusturvalautakunta 2. tarvittaessa sosiaalihuollon ja terveydenhuollon toimeenpanossa noudatettavista perusteista ja yleisistä ohjeista Perusturvalautakunta 3. sosiaalihuollon ja terveydenhuollon toimeenpanosta siltä Perusturvalautakunta osin kuin tehtävää ei ole määrätty viranhaltijalle 4. sosiaali- ja terveydenhuollon maksuista sekä toimialan Perusturvalautakunta muista maksuista ja myyntihinnoista siltä osin kuin tehtävää ei ole määrätty viranhaltijalle 5. hallinnassaan olevien tilojen jälleenvuokrauksen perusteista 6. hyväksyä taloussuunnitelmaesityksen sekä hyväksyä perusturvalautakunnalle myönnettyjen määrärahojen käyttösuunnitelmat Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta siirretty hyvinvointipalveluiden johtajalle päätösvalta perheneuvolan palveluiden sekä yksittäisten viranhaltijoiden työpanoksen myynnissä käytettävien yksikköhintojen osalta siirretty palvelujohtajalle vammaispalveluista perittävistä maksuista, niiden alentamisesta tai perimättä jättämisestä päättämisen hyvinvointipalveluiden maksutaksassa vahvistettujen perusteiden mukaisesti. Viranhaltija voi edelleen siirtää ratkaisuvaltaansa alaisilleen viranhaltijoille siirretty palvelujohtajalle, vanhuspalvelujohtajalle ja johtavalle ylilääkärille kunkin oman vastuualueen toiminnan osalta. Tällöin toimivaltaan sisältyy asunnon vuokraus tila- ja ravintopalveluilta, asunnon ja liiketilan vuokrasopimuksen tekeminen ja allekirjoitus sekä vuokranmääritys.

6 6/32 7. osaltaan investointiesityksestä ja niiden kiireellisyysjärjestyksestä 8. alaisensa toiminnan osalta järjestöjen ja yhteisöjen avustusten myöntämisestä Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 6 2. kohta 1. hyvinvoinnin edistämisen palvelujen (kansalaisopisto, kulttuuri, liikunta, nuorisotyö, terveyden edistäminen) järjestämisestä 2. kansalaisopiston opetussuunnitelmasta ja opintoohjelmasta 3. alaisensa toiminnan maksuista ja myyntihinnoista siltä osin kuin tehtävää ei ole määrätty viranhaltijalle Kansalaistoiminnan lautakunta Kansalaistoiminnan lautakunta Kansalaistoiminnan lautakunta 4. kaupungin taidehankinnoista Kansalaistoiminnan lautakunta 5. hyvinvoinnin edistämisen alueella toimivien järjestöjen ja Kansalaistoiminnan yhteisöjen avustusten myöntämisestä lautakunta 6. taiteen perusopetuksen järjestämisestä Kansalaistoiminnan lautakunta 7. museotoiminnan järjestämisestä Kansalaistoiminnan lautakunta 8. hallinnassaan olevien tilojen jälleenvuokrauksen perusteista 9. hyväksyä taloussuunnitelmaesityksen sekä hyväksyä kansalaistoiminnan lautakunnalle myönnettyjen määrärahojen käyttösuunnitelmat 10. osaltaan investointiesityksestä ja niiden kiireellisyysjärjestyksestä. Kansalaistoiminnan lautakunta Kansalaistoiminnan lautakunta Kansalaistoiminnan lautakunta 7 1. kohta 1. toimialan irtaimen omaisuuden myynnistä ja muusta poistamisesta poislukien osakkeet ja osuudet Hyvinvointipalveluiden johtaja nro 44 siirretty vastuualuejohtajille euroon asti.

7 7/32 2. vastuualuejohtajan esityksestä ilmoituksenvaraisten palveluntuottajien hyväksymisestä Hyvinvointipalveluiden johtaja 3. tutkimuslupien hyväksymisestä Hyvinvointipalveluiden johtaja 4. alaistensa hankintarajoista, kuitenkin enintään toimialajohtajan hankintarajaan asti. Hyvinvointipalveluiden johtaja Kaupunginhallitus päätös 70 hankintaraja euroa nro 130 siirretty vastuualuejohtajille siten, että kukin vastuualuejohtaja hyväksyy oman vastuualueen alaan kuuluvat ilmoituksenvaraiset palveluntuottajat nro 85 siirretty toimialan vastuualuejohtajille siten, että kukin vastuualuejohtaja myöntää tutkimusluvat oman vastuualueensa aihealueelta nro 7 päätetty hankintarajoista. Hyvinvoinnin edistäminen Kansalaistoiminnan johtaja Kansalaisopiston rehtori Nuorisopalvelujohtaja Kulttuurisihteeri Liikuntapalvelujohtaja Perhe- ja sosiaalipalvelut Johtava sosiaalityöntekijä, lastensuojelu Johtava sosiaalityöntekijä, sosiaalipalvelut Perhekeskuksen johtaja Vammaistyön johtaja Johtava hoitaja Toimintakeskuksen johtaja Kotihoito- ja vanhuspalvelut Vanhuspalvelujohtaja Kotihoidon johtaja Yksikön johtajat Terveyspalvelut Johtava ylilääkäri Johtava ylihoitaja Ylilääkärit Johtava hammaslääkäri Osastonhoitajat 3 000

8 8/ kohta 1. lapsen elatusavusta tehtyjen sopimusten vahvistamisesta (Laki lapsen elatuksesta /704) sekä lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevien sopimusten vahvistamisesta (Laki lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta /361) 2. lapsen huoltoa tai tapaamisoikeutta koskevan selvityksen antamisesta tuomioistuimelle (Laki lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta /361) 3. toimeentulotukilain (Laki toimeentulotuesta /1412) toimeenpanosta lastensuojelun asiakkaiden kohdalla 4. perhehoitajille suoritettavista palkkioista sekä kulukorvauksista sekä perhehoidon toimeksiantosopimusten vahvistamisesta lastensuojelun osalta (Perhehoitolaki /263,10-12, 16, 17 ) 5. perhehoitajan vapaan aikana perhehoidossa olevan lapsen hoidon tarkoituksenmukaisesta järjestämisestä huolehtimisesta tai avustamisesta (Perhehoitolaki /263,13, 14 ) 6. perhehoitajalle annettavasta tarvittavasta valmennuksesta, työnohjauksesta ja koulutuksesta lastensuojelun osalta. (Perhehoitolaki /263,15 ) 7. lapsen sijoittamisesta vankilan perheosastolle kiireelliseen sijoitukseen liittyvissä tilanteissa tai huostaanottoon tai sijaishuollon muutoksiin liittyvissä tilanteissa (Lastensuojelulaki 13, 13 a ) nro 255 siirretty lastenvalvojalle ja perhekeskuksen johtajalle nro 255 siirretty lastenvalvojalle, lastensuojelupalvelujen sosiaalityöntekijälle ja lastensuojelunpalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle ja perhekeskuksen johtajalle nro 122 siirretty lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle ja lastensuojelupalvelujen sosiaalityöntekijälle nro 122 siirretty sijaisperheiden kanssa tehtävien perhehoitosopimusten vahvistaminen lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle nro 122 siirretty lastensuojelupalvelujen sosiaalityöntekijälle ja lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle nro 122 siirretty lastensuojelupalvelujen sosiaalityöntekijälle ja lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle nro 122 lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle.

9 9/32 8. asiakkailta perittävistä maksuista liittyen lastensuojelun kustannuksiin (Lastensuojelulaki 19 ) 9. hakemuksen tekemisestä hallinto-oikeudelle lapsen tutkimuksen suorittamiseksi (Lastensuojelulaki 28 ) 10. Lastensuojelulain (36 ) mukaisten avohuollon tukitoimien ja sosiaalihuoltolain 28 mukaisten tukihenkilö- sekä tukiperhepalveluiden järjestämisestä, tukihenkilöiden ja tukiperheiden sopimusten vahvistamisesta sekä tukihenkilöille ja tukiperheille suoritettavista palkkioista sekä kulukorvauksista. 11. kiireellisen sijoituksen jatkamisesta (Lastensuojelulaki 38 a ) 12. lapsen huostaanotosta, jos huoltaja tai 12 vuotta täyttänyt lapsi ei vastusta huostaanottoa ja siihen liittyvää sijaishuoltoon sijoittamista (Lastensuojelulaki 43, 1 mom.) 13. hakemuksen tekemisestä hallinto-oikeudelle lapsen huostaanottamiseksi ja siihen liittyvän sijaishuollon järjestämiseksi jos lapsen huoltaja tai 12 vuotta täyttänyt lapsi vastustaa huostaanottoa tai siihen liittyvää sijaishuoltoon sijoittamista (Lastensuojelulaki 43 2 mom.) 14. sijaishuoltopaikan muutoksesta (Lastensuojelulaki 43, 3 mom.) nro 122 siirretty lastensuojelupalvelujen sosiaalityöntekijälle asiakkaille maksettavien etuisuuksien osalta ja näiden lisäksi lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle asiakkailta perittävät maksut nro 122 siirretty lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle ei kuitenkaan niiden asiakkaiden osalta, joissa hän toimii valmistelijana nro 122 siirretty tukihenkilöiden ja tukiperheiden kanssa tehtävien sopimusten vahvistaminen lastensuojelupalvelujen sosiaalityöntekijöille ja lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle nro 255 siirretty lisäksi perhekeskuksen johtajalle nro 122 siirretty lastensuojelupalvelujen sosiaalityöntekijälle ja lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle nro 122 siirretty lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle, ei kuitenkaan niiden asiakkaiden osalta, joissa hän toimii valmistelijana nro 122 siirretty lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle, ei kuitenkaan niiden asiakkaiden osalta joissa hän toimii valmistelijana nro 122 siirretty lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle, ei kuitenkaan niiden asiakkaiden osalta joissa hän toimii valmistelijana.

10 10/ huostassapidon lopettamisesta (Lastensuojelulaki 47, 1 mom.) 16. sijaishuollossa olevan lapsen yhteydenpidon rajoittamisesta vanhempiinsa tai muille hänelle läheisiin henkilöihin sekä lastensuojelulaitoksen johtajan lyhytaikaisen yhteydenpidon rajoittamispäätöksen jatkamisesta sekä yhteydenpidon rajoittamisen poistamisesta (Lastensuojelulaki 63 ) 17. erityisen huolenpidon aloittamisesta ja sen jatkamisesta (Lastensuojelulaki 72, 2 mom.) 18. päihdehuoltolain ( /41) mukaisten palveluiden myöntämisestä lastensuojelun asiakkaina oleville perheille koko perheen sijoituksen ollessa kyseessä sekä alaikäisille lapsille ja jälkihuollossa oleville nuorille nro 122 siirretty lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle, ei kuitenkaan niiden asiakkaiden osalta, joissa hän toimii valmistelijana nro 122 siirretty lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle nro 122 siirretty lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle, ei kuitenkaan niiden osalta, joissa hän toimii valmistelijana nro 122 siirretty lastensuojelupalvelujen sosiaalityöntekijälle ja lastensuojelupalvelujen johtavalle sosiaalityöntekijälle. 19. yksityisistä sosiaalipalveluista annetussa laissa ( /922) säädetystä valvonnasta toimialallaan 20. vammaispalvelulain mukaisista palveluista ja tukitoimista 21. kehitysvammaisten perhehoidon perhehoitajille suoritettavista palkkioista ja kulukorvauksista sekä perhehoidon toimeksiantosopimusten vahvistamisesta nro 122 siirretty vammaistyön ja toimintakeskuksen johtajalle, vammaispalveluohjaajalle ja vammaispalvelun sosiaalityöntekijälle kuitenkin pois lukien laitoshoidossa tehtävät yli euroa vuodessa ylittävät hankinnat, joissa päätöksentekijä on vammaistyön johtaja nro 122 siirretty sijaisperheiden kanssa tehtävien perhehoitosopimusten vahvistaminen vammaispalvelun sosiaalityöntekijälle, vammaistyön johtajalle ja toimintakeskuksen johtajal-

11 11/ erityishuolto-ohjelmien hyväksymisestä 23. vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisista asumispalveluista 24. asiakkaiden ottamisesta työ- ja päivätoimintaan sekä avotyöhön 25. työosuusrahojen määrästä 26. toimeentulotuen myöntämisestä ja takaisinperinnästä le nro 122 siirretty vammaistyön johtajalle nro 122 siirretty vammaispalvelun sosiaalityöntekijälle ja toimintakeskuksen johtajalle alle euron vuodessa hankinnoissa ja sen ylittävissä hankinnoissa vammaistyön johtajalle nro 28 ratkaisuvalta sosiaalihuoltolain mukaisista asumispalveluista siirretty sosiaalipalveluiden johtavalle sosiaalityöntekijälle ja sosiaalipalveluiden sosiaalityöntekijälle, mielenterveysja päihdeyksikön sosiaalityöntekijälle ja sijaiselle päihdeterapeutille nro 255 siirretty lisäksi sosiaalihuoltolain mukaisista asumispalveluista perhekeskuksen johtajalle ja ohjaajalle nro 122 siirretty avotyön osalta vammaistyön ohjaajalle ja työ- ja päivätoiminnan osalta toimintakeskuksen johtajalle nro 122 siirretty asiakaskohtaisten työosuusrahan vahvistaminen työ- ja päivätoiminnan osalta toimintakeskuksen johtajalle, avotyön osalta vammaistyön ohjaajalle nro 122 siirretty sosiaalipalveluiden johtavalle sosiaalityöntekijälle, sosiaalipalveluiden ja vammaispalvelun sosiaalityöntekijälle, sosiaaliohjaajalle, vammaistyön johtajalle, etuuskäsittelijäl-

12 12/ kehitysvammaisten kotihoidon palvelujen ja tukipalvelujen antamisesta perusturvalautakunnan vahvistamien perusteiden mukaisesti 28. kuntouttavaan työtoimintaan sijoittamisesta 29. yksiköiden toteutuneista työtoimintapäivistä saamasta korvauksesta 30. työllistämistoimintaan sijoittamisesta 31. pakolaisten vastaanotosta sekä pakolaisista saatavien korvausten perinnästä kaupunginhallituksen asettamien periaatteiden mukaisesti 32. omaishoidontuen myöntämisestä alle 65-vuotiaille 33. omaishoidon tukipalkkioiden määrän tarkistuksesta alle Perhe- ja sosiaalipalve- 65-vuotiaille 34. Sosiaalihuoltolain 27 mukaisen lapsen ja vanhemman välisten tapaamisten valvontapalvelun myöntämisestä lujohtaja 35. Palveluseteliyritysten auktorisoinnista 36. Palvelusetelin arvon korottamisesta sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusetelistä annetun lain 8 :n mukaisesti 37. muusta lakien, asetusten ja perusturvalautakunnan vahvistamien perusteiden mukaisesta perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialaan kuuluvasta sosiaalihuollon antamisesta. le, ohjaajalle ja kuntoutusohjaajalle nro 122 siirretty lukien vammaistyön johtajalle, vammaispalvelun sosiaalityöntekijälle ja vammaispalveluohjaajalle nro 122 siirretty kuntoutusohjaajalle ja työsuunnittelijalle nro 122 siirretty sosiaalipalveluiden johtavalle sosiaalityöntekijälle nro 122 siirretty työsuunnittelijalle nro 122 siirretty sosiaalipalveluiden johtavalle sosiaalityöntekijälle nro 30 siirretty vammaistyön johtajalle ja sosiaalityöntekijälle nro 255 siirretty lastenvalvojalle, perhekeskuksen johtajalle, johtavalle sosiaalityöntekijälle ja sosiaalityöntekijälle nro 142 siirretty lapsiperheiden kotipalvelun osalta perhekeskuksen johtajalle ja virkasuhteisille perheohjaajille nro 122 siirretty vammaistyön ja toimintakeskuksen johtajalle, sosiaalityöntekijälle, johtavalle sosiaalityöntekijälle, johtavalle hoitajalle, lastenvalvojalle ja ohjaajalle nro 255 siirretty lisäksi perhekeskuksen johtajalle.

13 13/ kohta 1. kotihoidon palvelujen ja tukipalvelujen antamisesta perusturvalautakunnan vahvistamien perusteiden mukaisesti Vanhuspalvelujohtaja nro 41 siirretty alkaen kotihoidon johtajalle kotihoidon palvelujen osalta ja kotihoidon palveluohjaajalle tukipalvelujen osalta nro 393 siirretty asunnon muutostöiden osalta omaishoidon palveluohjaajalle nro 5 siirretty edelleen kotihoidon palvelusetelien myöntämisen osalta kotihoidon palveluohjaajalle. 2. kotihoidosta ja palveluasumisesta ja perhehoidosta perittävästä korvauksesta hyvinvointipalvelujen maksutaksassa vahvistettujen perusteiden mukaisesti Vanhuspalvelujohtaja nro 77 siirretty kotihoito- ja vanhuspalvelujen toimistosihteereille nro 393 siirretty perhehoidon osalta koti- ja vanhuspalveluiden toimistosihteereille. 3. kotihoidon palvelujen ja tukipalvelujen sekä palveluasumisen ja perhehoidon asiakasmaksujen alentamisesta ja poistamisesta Vanhuspalvelujohtaja nro 113 siirretty kotihoidon palvelujen ja tukipalvelujen osalta kotihoidon johtajalle. Kaarinakodin ja Visiitin osalta siirretty yksikön johtajalle nro 393 siirretty Hovirinnan ja Värttinän osalta yksikön johtajalle. Tupasvillan osalta kotihoidon johtajalle. 4. omaishoidontuen myöntämisestä 65 v. täyttäneille Vanhuspalvelujohtaja nro 41 siirretty alkaen omaishoidon palveluohjaajalle. 5. omaishoidon tukipalkkioiden määrän tarkistuksesta 65 v. Vanhuspalvelujohtaja täyttäneiden osalta 6. omaishoidontukikeskuksen palveluasumisjaksojen myöntämisestä. Vanhuspalvelujohtaja nro 41 siirretty alkaen omaishoidon palveluohjaajalle ja yksikön johtajalle (Kaarinakoti-Visiitti).

14 14/32 7. palveluasumisen ja perhehoidon hoitopaikkojen myöntämisestä Vanhuspalvelujohtaja nro 41 siirretty alkaen asumispalvelukoordinaattorille siirretty edelleen alkaen Kaarinakodin osalta yksikön johtajalle (Kaarinakoti-Visiitti) nro 393 siirretty edelleen Hovirinnan ja Värttinän osalta yksikön johtajalle ja Tupasvillan osalta kotihoidon johtajalle ja perhehoidon osalta asumispalvelukoordinaattorille. 8. vanhainkodin hoitopaikkojen myöntämisestä Vanhuspalvelujohtaja nro 41 siirretty alkaen yksikön johtajalle (Valmakoti- Vanamo). 9. vanhainkodin ja terveyskeskuksen sairaalan pitkäaikaishoidon hoitomaksujen vahvistamisesta hyvinvointipalvelujen maksutaksassa vahvistettujen perusteiden mukaisesti 10. vanhainkodissa hoidettavien henkilöiden hoitomaksujen Vanhuspalvelujohtaja alentamisesta tai poistamisesta 11. palveluseteliyritysten auktorisoinnista Vanhuspalvelujohtaja 12. laitosasumispalveluista (ostopalvelut) ja asiakkaiden hoitomaksujen vahvistamisesta hyvinvointipalveluiden mak- Vanhuspalvelujohtaja sutaksassa vahvistettujen perusteiden mukaisesti Vanhuspalvelujohtaja nro 41 siirretty alkaen kotihoito- ja vanhuspalelujen vastuualueen toimistosihteereille nro 113 siirretty yksikön johtajalle (Valmakoti-Vanamo) nro 37 siirretty asumispalvelukoordinaattorille. 13. vapaakortin myöntämisestä maksukaton täyttyessä Vanhuspalvelujohtaja nro 37 siirretty kotihoito- ja vanhuspalveluiden vastuualueen toimistosihteereille. 14. Palvelusetelin arvon korottamisesta tulosidonnaisten palvelusetelien osalta (kotihoidon ja tehostetun palveluasumisen palveluseteli) 15. Ikäihmisten perhehoidon perhehoitajille suoritettavista palkkioista ja kulukorvauksista sekä perhehoidon toimeksiantosopimusten vahvistamisesta Vanhuspalvelujohtaja Vanhuspalvelujohtaja nro 42 siirretty kotihoidon johtajalle palvelusetelin arvon korottaminen kotihoidon tulossidonnaisen palvelusetelin osalta nro 119 siirretty asumispalvelukoordinaattorille ikäihmisten perhehoidon toimeksiantosopimusten vahvistaminen.

15 15/ muusta lakien, asetusten ja perusturvalautakunnan vahvistamien perusteiden mukaisesta vanhustenhuollon toimialaan kuuluvasta sosiaalihuollon antamisesta 17. yksityisistä sosiaalipalveluista annetussa laissa ( /922) säädetystä valvonnasta toimialallaan. Vanhuspalvelujohtaja Vanhuspalvelujohtaja 7 4. kohta 1. lääkinnällisestä kuntoutuksesta Johtava ylilääkäri 2. veteraanikuntoutuksesta Johtava ylilääkäri 3. terveyskeskuksen sairaalassa hoidettavien henkilöiden Johtava ylilääkäri hoitomaksujen alentamisesta tai poistamisesta 4. lääkärin vastaanottoajan käyttämättä ja peruuttamatta Johtava ylilääkäri jättämisestä perittävän maksun poistamisesta 5. hammashuollon vastaanottoajan käyttämättä ja peruutta- Johtava ylilääkäri nro 1 siirretty lukien johtavalle hammaslääkärille. matta jättämisestä perittävän maksun poistamisesta 6. päihdehuoltolain mukaisten palveluiden myöntämisestä Johtava ylilääkäri nro 1 siirretty lukien mielenterveys- ja päihdeyksikön sosiaalityöntekijälle ja sijaiselle päihdeterapeutille. 7. mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden toimeentulotuen myöntämisestä ja takaisinperinnästä Johtava ylilääkäri nro 1 siirretty lukien mielenterveys- ja päihdeyksikön sosiaalityöntekijälle ja sijaiselle tk-sairaalan sosiaalityöntekijälle. 8. mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluista Johtava ylilääkäri nro 1 siirretty lukien mielenterveys- ja päihdeyksikön sosiaalityöntekijälle. 9. mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden kotihoidon palvelujen ja tukipalvelujen antamisesta 10. mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden kotihoidon palvelujen ja tukipalvelujen asiakasmaksujen alentamisesta ja poistamisesta 11. mielenterveys- ja päihdepotilaiden työosuusrahojen määrästä Johtava ylilääkäri Johtava ylilääkäri Johtava ylilääkäri nro 1 siirretty lukien mielenterveys- ja päihdeyksikön ylilääkärille.

16 16/ muusta lakien, asetusten ja perusturvalautakunnan vahvistamien perusteiden mukaisesta terveyspalvelujen toimialaan kuuluvasta sosiaali- ja terveydenhuollon antamisesta kohta 1. vastuualueen liikuntapaikkojen ja muiden tilojen käyttövuoroista ja aukioloajoista sekä koulun liikuntatilojen vuorojen jaosta kouluajan ulkopuolisen käytön osalta Johtava ylilääkäri Kansalaistoiminnan johtaja 2. leiri-, kurssi-, osallistumis- ym. maksujen suuruudesta. Kansalaistoiminnan johtaja nro 2 siirretty: yksiköiden esimiehet päättävät oman yksikkönsä tilojen käyttövuoroista ja aukioloajoista sekä liikuntapalvelujohtaja päättää koulun liikuntatilojen vuorojen jaosta kouluajan ulkopuolisen käytön osalta nro 3 siirretty: yksiköiden esimiehet päättävät oman yksikkönsä leiri-, kurssi-, osallistumis- ym. maksujen suuruudesta. SIVISTYSPALVELUT 9 1. kohta 1. niistä asioista, jotka koskevat lainsäädännön perusteella toimielimen toimintaa 2. hyväksyä taloussuunnitelmaesityksen sekä hyväksyä sivistyspalveluille myönnettyjen määrärahojen käyttösuunnitelmat 3. osaltaan investointiesityksestä ja niiden kiireellisyysjärjestyksestä 4. opetussuunnitelmien, vuotuisten suunnitelmien sekä järjestyssääntöjen hyväksymisestä PerusopetusL 15, PerusopetusA 9, LukioL 11, LukiaA 3 5. oppilasvalintojen perusteista LukioL erityisen tuen antamisesta oppilaalle kun huoltajan suostumusta asialle ei saada PerusopetusL 17 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta

17 17/32 7. oppilaan/opiskelijan erottamisesta määräajaksi PerusopetusL 36 a, LukioL 26 a 8. opiskelijan pidättäminen opiskelusta rikostutkinnan ajaksi LukioL Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 9. lukuvuoden työajoista Sivistyslautakunta PerusopetusL 23, PerusopetusA päivähoidon maksutaksan vahvistamisesta Sivistyslautakunta 11. kirjaston käyttösäännöistä Sivistyslautakunta 12. alaisensa toiminnan osalta perittävistä maksuista ja myyntihinnoista Sivistyslautakunta 13. koulutuksen ja kirjaston arvioinnin perusteista Sivistyslautakunta PerusopetusL 21, PerusopetusL 48c, LukioL hallinnassaan olevien tilojen jälleenvuokrauksen perus- Sivistyslautakunta teista 15. koulukuljetusten periaatteista Sivistyslautakunta 16. kokeiluihin osallistumisesta PerusopetusL 20, LukioL 15 Sivistyslautakunta 17. koulutuksen järjestämisluvan hakemisesta, koulutuksesta ja sen laajuudesta LukioL koulutapaturman korvaamisesta PerusopetusL 34, PerusopetusL 48d Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta kohta 1. toimialan irtaimen omaisuuden myynnistä ja muusta poistamisesta poislukien osakkeet ja osuudet Sivistysjohtaja 2. virkojen sijoittamisesta vastuualueiden välillä Sivistysjohtaja 3. koulukuljetusten järjestämisestä Sivistysjohtaja PerusopetusL nro 10 siirretty johtavalle rehtorille.

18 18/32 4. opettajan virantoimitusvelvollisuuden laajentamisesta /poistamisesta rehtorin tehtävien osalta PerusopetusL 37, LukioL 30,1 5. vieraskuntalaisten oppilaiden ottamisesta perusopetukseen PerusopetusL alaistensa hankintarajoista, kuitenkin enintään toimialajohtajan hankintarajaan asti. Sivistysjohtaja Sivistysjohtaja Sivistysjohtaja Kaupunginhallitus päätös 70 hankintaraja euroa nro 10 siirretty johtavalle rehtorille nro 12 päätetty viranhaltijoiden hankintarajoista seuraavasti: 1. oppilaitosten rehtoreilla, päivähoidon toimintayksiköiden johtajilla, kirjastotoimenjohtajalla ja toimistopäälliköllä on omien kustannuspaikkojensa osalta euron kertahankintaoikeus, 2. varhaiskasvatuksen johtajalla, johtavalla rehtorilla ja talouspäälliköllä on euron kertahankintaoikeus kohta 1. lapsen ottamisesta päiväkotiin, perhepäivähoitoon, vuorohoitoon tai leikkitoimintaan sivistyslautakunnan vahvistamien perusteiden mukaisesti 2. esiopetuksen järjestämispaikoista PerusopetusL 26 a 3. esiopetukseen ottamisesta PerusopetusA 23 a Varhaiskasvatuksen johtaja Varhaiskasvatuksen johtaja Varhaiskasvatuksen johtaja 4. päivähoidon tukitoimenpiteistä erityispäivähoidon tarpeessa olevan lapsen kohdalla Varhaiskasvatuksen johtaja 5. päivähoidon asiakasmaksujen alentamisesta tai poistamisesta Varhaiskasvatuksen johtaja 6. tutkimuslupien myöntämisestä Varhaiskasvatuksen johtaja nro 3 siirretty päivähoidon ohjaajalle, perhepäivähoidon ohjaajille, päiväkodinjohtajille ja vuorokodin johtajalle nro 3 siirretty päivähoidon ohjaajalle, perhepäivähoidon ohjaajille, päiväkodinjohtajille ja vuorokodin johtajalle nro 2 siirretty päivähoidon ohjaajalle lukien.

19 19/ kohta 1. lähikoulun osoittamisesta kaarinalaisille oppilaille PerusopetusL 6 2. luvasta aloittaa koulunkäynti yhtä vuotta säädettyä aikaisemmin tai myöhemmin PerusopetusL oppilaan vapauttamisesta koulunkäynnistä kahta viikkoa pidemmäksi ajaksi PerusopetusL erityisen tuen antamisesta oppilaalle huoltajan suostumuksella. PerusopetusL 17 Johtava rehtori Johtava rehtori Johtava rehtori Johtava rehtori Johtava rehtori 5. opettajanvirkojen sijoittamisesta eri kouluille PerusopetusL 37, LukioL opettajavirkoihin liittyvien oppiaineiden muutoksista rehto- Johtava rehtori rin esityksen pohjalta 7. tutkimuslupien myöntämisestä Johtava rehtori nro 61 siirretty rehtorille, jos lupa koskee vain omaa koulua. 8. tulkitsemis- ja avustajapalveluista ja erityisistä apuvälineistä PerusopetusL 31 Johtava rehtori 9. koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan ottamisesta PerusopetusL 48 b 10. koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan maksun alentamisesta tai poistamisesta PerusopetusL 48 f Johtava rehtori Johtava rehtori nro 349 siirretty seuraavien koulujen rehtoreille: Auranlaakson koulu, Hovirinnan koulu, Kotimäen koulu, Niemenkulman koulu, Piikkiön yhtenäiskoulu, Piispanlähteen koulu, Rungon koulu ja Valkeavuoren koulu. Lisäksi St. Karins svenska skolan toimintakaudesta alkaen nro 346 siirretty Kuusiston koulun rehtorille.

20 20/ kohta 1. kirjastotoimen hallinnassa olevien tilojen käytöstä Kirjastotoimen johtaja 2. kirjaston aukioloajoista Kirjastotoimen johtaja 3. kirjastopalveluista perittävien maksujen alentamisesta tai Kirjastotoimen johtaja poistamisesta kohta 1. vapautuksen myöntämisestä oppilaalle koulunkäynnistä enintään 14 päivän ajaksi. PerusopetusL vapautuksen myöntämisestä lukion opiskelusta LukioL valitun aineen tai oppimäärän vaihtaminen toiseksi PerusopetusL oppilaalle/opiskelijalle annettavasta kirjallisesta varoituksesta PerusopetusL 36, LukioL oppilaalle annettavasta tutkintotodistuksesta, päättö- ja erotodistuksesta sekä todistuksesta oppimäärän suorittamisesta PerusopetusA 12, LukioA 8 6. opetusharjoittelijan ottamisesta PerusopetusA 22, LukioA lukion opiskelijoiden valinnasta ja muualla suoritettujen opintojen tunnistamisesta LukioL nro 1 Kotimäen koulun rehtori siirtänyt Kotimäen koulun apulaisrehtorille nro 69 Piikkiön yhtenäiskoulun rehtori on siirtänyt asian Piikkiön yhtenäiskoulun apulaisrehtorille nro 75 Piispanlähteen rehtori siirtänyt Piispanlähteen koulun apulaisrehtorille nro 12 Kaarinan lukion rehtori siirtänyt aikuislinjan osalta Kaarinan lukion apulaisrehtorille nro 1 Kaarinan lukion rehtori siirtänyt aikuislinjan osalta Kaarinan lukion apulaisrehtorille nro 12 Kaarinan lukion rehtori siirtänyt aikuislinjan osalta Kaarinan lukion apulaisrehtorille nro 12 Kaarinan lukion rehtori siirtänyt aikuislinjan osalta Kaarinan lukion apulaisrehtorille.

21 21/32 8. luvasta opiskelujen suoritusajan pidennykseen LukioL lukuvuoden aikana koulutyön vuotuisen suunnitelman muutoksista, joiden taloudellinen vaikutus ei ole merkittävä nro 12 Kaarinan lukion rehtori siirtänyt aikuislinjan osalta Kaarinan lukion apulaisrehtorille nro 12 Kaarinan lukion rehtori siirtänyt aikuislinjan osalta Kaarinan lukion apulaisrehtorille. 10. koulutilojen vuokrauksesta nro 1 Kotimäen koulun rehtori siirtänyt ratkaisuvallan koulutilojen vuokrauksesta apulaisrehtorille. 11. kaarinalaisen oppilaan toissijaisesta koulupaikasta päättäminen PerusopetusL oppilaan/opiskelijan opiskelun poikkeuksellisesta järjestämisestä PerusopetusL 18, LukioL opetuksen julkisuuden rajoittamisesta perustellusta syystä PerusopetusL 19, LukioL luvasta suorittaa opintoja opetukseen osallistumatta LukioA oppilaan henkilökohtaisen opetussuunnitelman vahvistamisesta PeruskouluL opiskelijan toteamisesta eronneeksi LukioL koulun työjärjestyksistä sekä henkilöstölle erikseen määrättävistä tehtävistä 18. opettajasta, joka arvioi muualla kuin koulussa opiskelevan oppilaan edistymistä PerusopetusL nro 12 Kaarinan lukion rehtori siirtänyt aikuislinjan osalta Kaarinan lukion apulaisrehtorille nro 12 Kaarinan lukion rehtori siirtänyt aikuislinjan osalta Kaarinan lukion apulaisrehtorille nro 12 Kaarinan lukion rehtori siirtänyt aikuislinjan osalta Kaarinan lukion apulaisrehtorille nro 13 Kaarinan lukion rehtori siirtänyt aikuislinjan osalta Kaarinan lukion apulaisrehtorille nro 13 Kaarinan lukion rehtori siirtänyt aikuislinjan osalta Kaarinan lukion apulaisrehtorille.

22 22/ koulutuspalvelujen hankkimisesta ulkopuolelta LukioL oppilaskunnan toiminnan järjestämisestä PerusopetusL 47 YMPÄRISTÖPALVELUT nro 13 Kaarinan lukion rehtori siirtänyt aikuislinjan osalta Kaarinan lukion apulaisrehtorille kohta 1. vesihuoltolain 22 :n mukaiset vesihuollon yleiset toimitusehdot Tekninen lautakunta 2. vesihuollon liittymismaksun aluekertoimesta Tekninen lautakunta 3. kaivulupiin liittyvistä maksuista ja ehdoista Tekninen lautakunta 4. jätelain 7 :n mukaisen muun kuin hyötyjätteen keräyksen Tekninen lautakunta ja jätelain 10 :n mukaisesta kuljetuksen järjestämisestä 5. jätelain 13 :n mukaisesta jätteen hyödyntämisen ja käsittelyn toteuttamisesta Tekninen lautakunta 6. maankäyttö- ja rakennuslain 85 :n mukaisesta katusuunnitelman hyväksymisestä sekä 86 :n mukaisesta Tekninen lautakunta kadunpitopäätöksen tekemisestä 7. maankäyttö- ja rakennuslain 90 :n mukaisesta muiden Tekninen lautakunta yleisten alueiden suunnitelman hyväksymisestä. 8. kadun kunnossapitoa koskevan lain 1978/669 mukaisista Tekninen lautakunta asioista, jotka eivät koske valvontaa 9. yksityistielaissa tielautakunnalle määrätyistä tehtävistä sekä Tekninen lautakunta lisäksi tietoimitusten hakemisesta, tieavustuksista sekä tienpidon sopimuksista. 9.b valitsee tarvittaessa keskuudestaan yksityistiejaoston, jossa on kolme jäsentä ja heille nimetyt varajäsenet hoitamaan tehtävänä olevien tietoimitusten ja tiekatselmusten suorittamista, lautakunta määrää yhden jäsenistä puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi sekä päättää esittelijästä ja sihteeristä. 10. lautakunnan hallinnassa olevan maan, rakennusten ja Tekninen lautakunta irtaimen omaisuuden luovutusten periaatteista

23 23/ rakennustöiden pääpiirustusten ja lopullisen kustannusarvion hyväksymisestä sekä rakennustyön suorittamistavasta ja työn aloittamisen ajankohdasta valtuuston hyväksymän talousarvion mukaan 12. kunnallisteknisten töiden rakennusohjelman, kustannusarvion hyväksymisestä 13. hyväksyä investointihankkeiden hankesuunnitelmat kuultuaan asianomaista lautakuntaa, kun hankkeen arvo on enintään miljoona euroa 14. hyväksyä taloussuunnitelmaesityksen sekä hyväksyä tekniselle lautakunnalle myönnettyjen määrärahojen käyttösuunnitelmat 15. koota toimialojen investointiesityksistä koko kaupungin investointisuunnitelma ja tehdä esityksen investointien toteuttamisjärjestyksestä. Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta kohta 1. rakennusvalvonnan viranomaistehtävistä (MRL 21 ) Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 2. kaavoituskatsauksen hyväksymisestä (MRL 7 ) Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 3. asemakaavan ajanmukaisuudesta (MRL 60 ) Kaavoitus- ja rakennuslautakunta

24 24/32 4. MRL 171 mukaisen poikkeamisluvan myöntämisestä Kaavoitus- ja rakennuslautakunta lukuun ottamatta kohdan mukaisia asioita 5. MRL 187 mukaisesta oikaisuvaatimuksesta Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 6. ELY-keskuksen poikkeamispäätöksestä ja hallintooikeuden poikkeamispäätöstä koskevasta ratkaisusta valautakunta Kaavoitus- ja rakennuslittamisesta (MRL 193 ) 7. rakentamistapaohjeiden hyväksymisestä Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 8. erillisestä tonttijaosta valittamisesta (MRL 194 ) Kaavoitus- ja rakennus- 9. lunastusluvan tai lunastuksen hakemisesta ja lunastuspäätöksestä valittamisesta sekä antaa niistä pyydetyt kaupungin lausunnot ja vastineet lautakunta Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 10. katujen ja teiden nimeämisestä Kaavoitus- ja rakennuslautakunta 11. lykkäyksen myöntämistä tonttien ja muiden alueiden Kaavoitus- ja rakennuslautakunta myynti- tai vuokraehtojen mukaisten rakentamis- tai muun sellaisen velvollisuuden täyttämisestä 12. niistä kortteleista, joissa rakennusluvan myöntämisen edellytyksenä on kaavoitus- ja rakennuslautakunnan hyväksymät rakentamistapaohjeet tai korttelisuunnitelma 13. kaavoitusohjelmaan kuuluvan asemakaavan laatimisesta, kun kaavatyöhön ei liity maankäyttösopimusta 14. muun kuin vaikutukseltaan merkittävän asemakaavan laatimisesta, nähtäville asettamisesta ja hyväksymisestä (MRL 52 ) 15. osallistumis- ja arviointisuunnitelman hyväksymisestä (MRL 63 ) 16. valituksen tekemisestä hallinto-oikeuden päätöksestä, jolla on kumottu tai muutettu 14. kohdan mukaisen asemakaavan hyväksymistä koskeva lautakunnan päätös Kaavoitus- ja rakennuslautakunta Kaavoitus- ja rakennuslautakunta Kaavoitus- ja rakennuslautakunta Kaavoitus- ja rakennuslautakunta Kaavoitus- ja rakennuslautakunta

25 25/ rakennusluvan myöntämisen edellytysten olemassaolosta suunnittelutarvealueella rakennuslupamenettelyn yhteydessä tai erillisessä menettelyssä (MRL 137 ) 18. hyväksyä taloussuunnitelmaesityksen sekä hyväksyä kaavoitus- ja rakennuslautakunnalle myönnettyjen määrärahojen käyttösuunnitelman 19. osaltaan investointiesityksestä ja niiden kiireellisyysjärjestyksestä kohta 1. kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle, kunnan leirintäalueviranomaiselle, maa-aineslain mukaiselle lupa- ja valvontaviranomaiselle säädetyistä tehtävistä 2. esityksistä ja lausunnoista koskien maastoliikennelain 8 :ssä ja vesiliikennelain 15 ja 16 :ssä tarkoitettujen kieltojen ja rajoitusten antamista 3. luonnonsuojelulaissa ja -asetuksessa kunnille annetuista luonnonsuojelutehtävistä 4. maa-ainesten oton osalta maankäyttö- ja rakennuslain 128 :n mukaisesta maisematyöluvasta 5. kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena, ympäristölupaviranomaisena ja leirintäalueviranomaisena toimivallan siirrosta edelleen alaiselleen viranhaltijalle, jollei laissa erikseen toisin säädetä tai jollei asia sisällä hallinnollisen pakon käyttämistä. Kaavoitus- ja rakennuslautakunta Kaavoitus- ja rakennuslautakunta Kaavoitus- ja rakennuslautakunta Ympäristönsuojelulautakunta Ympäristönsuojelulautakunta Ympäristönsuojelulautakunta Ympäristönsuojelulautakunta Ympäristönsuojelulautakunta Ympäristönsuojelulautakunta siirtänyt ratkaisuvaltaa Ympäristöinsinööri 3. tarkastaa maa-aineslain 16b :n mukaiset kaivannaisjätehuoltosuunnitelmat Ympäristönsuojelulautakunta siirtänyt ratkaisuvaltaa Ympäristöpäällikkö, ympäristöinsinööri ja ympäristötarkastaja: 1.Em. viranhaltijoille annetaan ympäristönsuojelulain 172 :ssä, jätelain 122:ssä, 123 :ssä ja vesilain 14 luvun 3 :ssä mainittu tiedonsaanti- ja tarkastusoikeus sekä ympäristönsuojelulain 188 :n ja jätelain 136 :n mukainen rikosilmoituksen/tutkintapyynnön tekeminen; 2. antavat tehtäväjaon mukaisesti ympäristönsuojelulain 182 :n mukaisen määräyk-

26 26/32 sen kiireellisissä tapauksissa; 3.käyttävät tehtäväjaon mukaisesti ympäristönsuojelulautakunnan puhevaltaa katselmuksissa ja vastaavissa viranomaistoimituksissa sekä antavat lausuntoja kaupungin ulkopuolisille viranomaisille toimialaansa liittyvissä asioissa ellei lausuntoa ole tarpeen tai mahdollista käsitellä kaupungin toimielimissä Ympäristöinsinööri 1. ratkaisee ympäristönsuojelulain 118 ja 119 :ien tarkoittamien ilmoitusten käsittelyn ja niistä annettavat määräykset; 2. päättää maastoliikennelain 30 :n ja vesiliikennelain 21 :n tarkoittamista luvista yksittäisen tapahtuman järjestämiseen; Ympäristötarkastaja; 1. päättää vesihuoltolain 11 :n mukaisista vapautusanomuksista viemäriverkkoon liittymisestä; 2. päättää merenkulun ympäristönsuojelulain 9 luvun 4 :n huvivenesatamien jätehuoltosuunnitelmien hyväksymisen ja ympäristönsuojelun tietojärjestelmään merkitsemisestä; Ympäristöinsinööri tai ympäristötarkastaja; 1. ratkaisevat tehtäväjaon mukaisesti ympäristönsuojelulain 116 :n mukaiset ilmoitukset koskien rekisteröitäviä toimintoja; 2. antavat tehtäväjaon mukaisesti vesilain 2 luvun 6 :n ja 14 luvun 2 :n mukaisen kehotuksen ilmoitusta tai lupaa edellyttävän ruoppaustoiminnan lopettamiseksi; 3. voivat antaa tehtäväjaon mukaisesti jätelain 125 :n mukaisen yksittäisen määräyksen roskaantumisen ehkäisemiseksi tai jäte-

27 27/32 Ympäristönsuojelulautakunta 6. hyväksyä taloussuunnitelmaesityksen sekä hyväksyä ympäristönsuojelulautakunnalle myönnettyjen määrärahojen käyttösuunnitelmat 7. osaltaan investointiesityksestä ja niiden kiireellisyysjärjestyksestä. Ympäristönsuojelulautakunta huollon asianmukaiseksi järjestämiseksi; 4. määräävät tehtäväjaon mukaisesti vahvistetun taksan mukaiset tarkastus- ja valvontamaksut yksittäisissä tapauksissa, jollei ympäristönsuojelulautakunta niitä päätä lupapäätösten ja muiden määräysten yhteydessä; 5. hyväksyvät tehtäväjaon mukaisesti ympäristönsuojelulain 64 :n mukaisen ympäristölupaan tai maa-aineslupaan liittyvän vesienvalvontaohjelman ja vesientarkkailuohjelman; 6. antavat tehtäväjaon mukaisesti ympäristönsuojelulain 123 :n mukaisen väliaikaisen määräyksen kohta 1. toimialan irtaimen omaisuuden myynnistä ja muusta poistamisesta poislukien osakkeet ja osuudet 2. vesi- ja viemärilaitoksen sopimusten irtisanomisesta, virheeseen liittyvästä hinnanalennuksesta tai vahingonkorvauksesta vesihuoltolain 24, 27 ja 28 :ien mukaisesti 3. johdon tai pysyvän laitteen asentamisesta teknisen lautakunnan hallinnassa olevalle maalle 4. lautakunnan hallinnassa olevan kiinteän tai irtaimen omaisuuden tilapäisestä luovutuksesta ulkopuolisille Tekninen johtaja Tekninen johtaja Tekninen johtaja Tekninen johtaja 5. toimialaan liittyvien vakuuksien hyväksymisestä Tekninen johtaja 6. kunnossa- ja puhtaanapitoon sekä rakentamiseen liittyvistä Tekninen johtaja vahingonkorvauksista päätösvallan puitteissa nro 7 siirretty yhdyskuntainsinöörille nro 13 siirretty kaupungininsinöörille nro 20 siirretty kaupungininsinöörille katujen, torin ja Oskarinaukion osalta nro 13 siirretty kaupungininsinöörille.

28 28/32 7. kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapitoa koskevan lain 4, 6, 8 :n 1, 2 ja 3 momentin, 10 :n 5 momentin, 11, 12 sekä 13 :n 1 ja 2 momentin mukaisista kadun ja torin kunnossa- ja puhtaanapitämistä sekä niiden tehtävien kaupungille ottamista koskevista asioista 8. tieliikennelain 51 :n 1 momentin mukaisesta liikenteen ohjauslaitteen asentamisesta 9. ajoneuvojen siirtämistä ja romuajoneuvojen hävittämistä koskevan lain ja asetuksen perusteella kaupungille kuuluvista siirtämis-, hävittämis- ja korvausasioista 10. yksityistielain 3 :n 3 momentin ja 39 :n sekä yksityistieasetuksen 42a :n mukaisista tienpito- ja sopimusasioista 11. maankäyttö- ja rakennusasetuksen 41 :n mukaisista vähäisistä katusuunnitelmamuutoksista sekä 46 :n mukaisista vähäisistä yleisten alueiden suunnitelmamuutoksista 12. maankäyttö- ja rakennuslain 128 :n mukaisia puunkaatotoimenpiteitä koskevien lupien myöntämisestä 13. päättää maankäyttö- ja rakennuslain 161 :n mukaisten yhdyskunta-teknisten laitteiden sijoittamisesta maksettavista korvauksista teknisen lautakunnan vahvistamien perusteiden mukaan Tekninen johtaja Tekninen johtaja Tekninen johtaja Tekninen johtaja Tekninen johtaja Tekninen johtaja Tekninen johtaja nro 13 siirretty kaupungininsinöörille nro 13 siirretty kaupungininsinöörille nro 13 siirretty kaupungininsinöörille nro 13 siirretty kaupungininsinöörille nro 13 siirretty kaupungininsinöörille siirretty suunnitteluhortomonomille nro 16 siirretty kaupunginarkkitehdille. 14. Tilakeskuksen ylläpitopalveluista perittävistä korvauksista Tekninen johtaja siirretty tilakeskuksen päällikölle. 15. Tilakeskuksen kaupungin organisaation ulkopuolisilta perittävistä maksuista Tekninen johtaja siirretty tilakeskuksen päällikölle. 16. rakennuksen paikan ja korkeusaseman merkitsemisestä sekä katselmuksesta, jossa todetaan rakennuksen paikka ja korkeusasema (MRA 75 ) Tekninen johtaja nro 8 siirretty mittaustyönjohtajalle. 17. lämpölaitoksen päästöoikeuksien hankkimisesta Tekninen johtaja

29 29/ alaistensa hankintarajoista, kuitenkin enintään toimialajohtajan hankintarajaan asti. 19. katu- ja muille yleisille alueille sijoitettavista mainoslaitteista ja opasteviitoista (MRL 126, MRA 62.1 kohta 8) Tekninen johtaja Kaupunginhallitus päätös 70 hankintarajat: - rakennus-, ym. urakat euroa - muut hankinnat euroa Tekninen johtaja nro 15 päätetty hankintarajoista seuraavasti: vastuualuepäälliköille (kaupungininsinööri, tilakeskuksen päällikkö, työpäällikkö, kaupunginarkkitehti, ympäristöpäällikkö) euroa ja lisäksi toimistopäällikkö euroa nro 9 päätetty hankintarajoista yhdyskuntainsinöörille euroa nro 12/2016 päätetty hankintarajoista johtavalle rakennustarkastajalle, maankäyttöinsinöörille ja kiinteistöinsinöörille euroa nro 72 siirretty kaupungininsinöörille kohta 1. antaa MRL 173 mukaisen kunnan lausunnon ELYkeskukselle Kaupunginarkkitehti poikkeamispäätöksen tekemistä varten 2. päättää MRL 59 tarkoittamien kaavan laatimisesta aiheutuneiden Kaupunginarkkitehti kustannusten perimisestä 3. päättää yhdessä johtavan rakennustarkastajan kanssa Kaupunginarkkitehti poikkeuksen myöntämisestä ARK-rakennussuunnittelijan pätevyysvaatimuksista 4. määrää kaupungin edustajan maanmittaus- ja lunastustoimitukseen Kaupunginarkkitehti 5. laatii ja hyväksyy erillisen tonttijaon (MRL 79 ) Kaupunginarkkitehti Siirretty nro 3 paikkatietopäällikölle. Siirretty nro 3 paikkatietopäällikölle. 6. päättää kiinteistönmuodostamislain mukaisesta kunnan Kaupunginarkkitehti suostumuksesta tai lausunnosta 7. päättää kartankäyttöoikeudesta Kaupunginarkkitehti Siirretty nro 3 paikkatietopäällikölle. 8. päättää osoitenumeroinnista Kaupunginarkkitehti Siirretty nro 3 paikkatietopäällikölle.

30 30/32 9. päättää katualueen haltuunotosta sekä siitä maksettavista korvauksista MRL 95 :n ja kaupunginhallituksen päättämien perusteiden mukaan 10. pitää luetteloa annetuista rakentamiskehotuksista (MRL 97 ja MRA 101 ) 11. pitää luetteloa kehittämiskorvauspäätöksistä (MRL 91 p ) 12. päättää tontin osan, muun kiinteistön tai kiinteistön osan hankkimisesta ja luovutuksesta sekä yleisen alueen hankkimisesta asemakaavan toteuttamista varten enintään siihen euromääräiseen rajaan asti kuin mikä on maankäyttöinsinöörin päätösvalta hankinta-asioissa 13. päättää asemakaava-alueella olevien tonttien ja määräalojen myymisestä ja vuokraamisesta kaupunginvaltuuston vahvistamien ehtojen mukaisesti sekä vuokrattujen tonttien myymisestä lunastustapauksissa 14. päättää kiinteän omaisuuden vuokralle antamisesta ja ottamisesta noudattaen niitä ohjeita, joita valtuusto mahdollisesti on antanut 15. päättää varata yritystontin suunnittelua varten enintään kuudeksi kuukaudeksi 16. antaa MRA 65 :n mukaiset lausunnot, kun kaupunkia kuullaan rakennuslupamenettelyssä naapurina Kaupunginarkkitehti Kaupunginarkkitehti Kaupunginarkkitehti Kaupunginarkkitehti Kaupunginarkkitehti Kaupunginarkkitehti Siirretty nro 1 paikkatietopäällikölle nro 3 siirretty maankäyttöinsinöörille nro 3 siirretty maankäyttöinsinöörille nro 3 siirretty maankäyttöinsinöörille nro 3 siirretty maankäyttöinsinöörille nro 3 siirretty maankäyttöinsinöörille Kaupunginarkkitehti nro 3 siirretty maankäyttöinsinöörille. Kaupunginarkkitehti nro 3 siirretty maankäyttöinsinöörille. 17. päättää rasitesopimuksesta Kaupunginarkkitehti nro 3 siirretty maankäyttöinsinöörille 18. antaa kaupungin omistamaa maata ja pienehköjä hankkeita Kaupunginarkkitehti nro 3 siirretty maankäyttöinsisiä, koskevia lausuntoja, käyttölupia, sijoittamispäätöknöörille suostumuksia tai vastaavia 19. edustaa kaupunkia yhteisen alueen osakaskunnan kokouksessa Kaupunginarkkitehti nro 3 siirretty maankäyttöinsinöörille nro 15 päätös, että maankäyttöinsinöörin vuosiloman, sairausloman tai muun virkavapauden aikana edustaa kaupunkia yhteisen alueen osakaskunnan kokouksessa paikkatietopäällikkö.

KONSERNIJOHDON JA TOIMIALOJEN JOHTOSÄÄNNÖN MUKAINEN RATKAISUVALTA JA RATKAISUVALLAN SIIRROT Konsernijohto ja hallintopalvelut.

KONSERNIJOHDON JA TOIMIALOJEN JOHTOSÄÄNNÖN MUKAINEN RATKAISUVALTA JA RATKAISUVALLAN SIIRROT Konsernijohto ja hallintopalvelut. KONSERNIJOHDON JA TOIMIALOJEN JOHTOSÄÄNNÖN MUKAINEN RATKAISUVALTA JA RATKAISUVALLAN SIIRROT Konsernijohto ja hallintopalvelut Päätösvalta Ratkaisuvalta Ratkaisuvalta siirretty 2 1. kohta 1. kiinteän omaisuuden

Lisätiedot

KONSERNIJOHDON JA TOIMIALOJEN JOHTOSÄÄNNÖN MUKAINEN RATKAISUVALTA JA RATKAISUVALLAN SIIRROT Konsernijohto ja hallintopalvelut

KONSERNIJOHDON JA TOIMIALOJEN JOHTOSÄÄNNÖN MUKAINEN RATKAISUVALTA JA RATKAISUVALLAN SIIRROT Konsernijohto ja hallintopalvelut KONSERNIJOHDON JA TOIMIALOJEN JOHTOSÄÄNNÖN MUKAINEN RATKAISUVALTA JA RATKAISUVALLAN SIIRROT Konsernijohto ja hallintopalvelut Päätösvalta Ratkaisuvalta Ratkaisuvalta siirretty 2 1. kohta 1. kiinteän omaisuuden

Lisätiedot

2/31. Kaupunginhallitus

2/31. Kaupunginhallitus KONSERNIJOHDON JA TOIMIALOJEN JOHTOSÄÄNNÖN MUKAINEN RATKAISUVALTA JA RATKAISUVALLAN SIIRROT Konsernijohto ja hallintopalvelut Päätösvalta Ratkaisuvalta Ratkaisuvalta siirretty 2 1. kohta 1. kiinteän omaisuuden

Lisätiedot

Kaarinan kaupungin hallintosäännön mukainen siirrettävissä oleva toimivalta ja toimivallan siirrot.

Kaarinan kaupungin hallintosäännön mukainen siirrettävissä oleva toimivalta ja toimivallan siirrot. 1/16 Kaarinan kaupungin hallintosäännön mukainen siirrettävissä oleva toimivalta ja toimivallan siirrot. Toimielin tai viranhaltija voi siirtää ratkaisuvaltaansa alaiselleen viranhaltijalle. Se, jolle

Lisätiedot

Kaarinan kaupungin hallintosäännön mukainen siirrettävissä oleva toimivalta ja toimivallan siirrot.

Kaarinan kaupungin hallintosäännön mukainen siirrettävissä oleva toimivalta ja toimivallan siirrot. 1/26 Kaarinan kaupungin hallintosäännön mukainen siirrettävissä oleva toimivalta ja toimivallan siirrot. Toimielin tai viranhaltija voi siirtää ratkaisuvaltaansa alaiselleen viranhaltijalle. Se, jolle

Lisätiedot

KONSERNIJOHDON JA TOIMIALOJEN JOHTOSÄÄNTÖ

KONSERNIJOHDON JA TOIMIALOJEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto 01.12.2008 Kaupunginvaltuusto 23.02.2009 Kaupunginhallitus 20.04.2009 Kaupunginvaltuusto 27.04.2009 Kaupunginvaltuusto 14.12.2009 Kaupunginvaltuusto 01.02.2010 Kaupunginvaltuusto 22.03.2010

Lisätiedot

Kaarinan kaupungin hallintosäännön mukainen siirrettävissä oleva toimivalta ja toimivallan siirrot.

Kaarinan kaupungin hallintosäännön mukainen siirrettävissä oleva toimivalta ja toimivallan siirrot. 1/29 Kaarinan kaupungin hallintosäännön mukainen siirrettävissä oleva toimivalta ja toimivallan siirrot. Toimielin tai viranhaltija voi siirtää ratkaisuvaltaansa alaiselleen viranhaltijalle. Se, jolle

Lisätiedot

PERUSTURVALAUTAKUNNAN DELEGOINTISÄÄNTÖ

PERUSTURVALAUTAKUNNAN DELEGOINTISÄÄNTÖ PERUSTURVALAUTAKUNNAN DELEGOINTISÄÄNTÖ Perusturvalautakunta 21.4.2015 45 Korvaa 18.6.2013 80 vahvistetun delegointisäännön Keuruun kaupunki 2 Perusturvalautakunnan toimialan delegointi / lastensuojelun

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon viranhaltijoiden päätösvalta ja viranomaistehtävien hoito

Sosiaali- ja terveydenhuollon viranhaltijoiden päätösvalta ja viranomaistehtävien hoito Liite nro 1 Pela 13.1.2009 1 (9) Sosiaali- ja terveydenhuollon viranhaltijoiden päätösvalta ja viranomaistehtävien hoito Perusturvan tilaajaorganisaatio Viranhaltija viranomaistehtävä Tilaajajohtaja -

Lisätiedot

Kaarinan kaupungin hallintosäännön mukainen siirrettävissä oleva toimivalta ja toimivallan siirrot.

Kaarinan kaupungin hallintosäännön mukainen siirrettävissä oleva toimivalta ja toimivallan siirrot. 1/30 Kaarinan kaupungin hallintosäännön mukainen siirrettävissä oleva toimivalta ja toimivallan siirrot. Toimielin tai viranhaltija voi siirtää ratkaisuvaltaansa alaiselleen viranhaltijalle. Se, jolle

Lisätiedot

Palveluesimiehen tehtävänä on, sen lisäksi mitä muutoin on määrätty:

Palveluesimiehen tehtävänä on, sen lisäksi mitä muutoin on määrätty: Sosiaali- ja terveystoimen delegointisääntö Voimassa 1.5.2018 1 Tausta ja tarkoitus Hallintosäännön 42 :n mukaan Riihimäen kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta huolehtii tehtävistä, jotka sosiaali-

Lisätiedot

TUUSNIEMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

TUUSNIEMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 TUUSNIEMEN KUNTA SOSIAALITOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 2 1 Toiminta- ajatus 2 Sosiaalilautakunta Sosiaalitoimen vastuualueen toiminta- ajatuksena on järjestää kunnan asukkaille palveluja tarpeen mukaan sekä ylläpitää

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ Sosiaali- ja terveyslautakunta 9.12.2015 94 Voimaantulo 1.1.2016 Sisällysluettelo I LUKU... 2 1 Toimintasääntö... 2 II LUKU...

Lisätiedot

DELEGOINTISÄÄNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYSOSASTO TYRNÄVÄN KUNTA

DELEGOINTISÄÄNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYSOSASTO TYRNÄVÄN KUNTA DELEGOINTISÄÄNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYSOSASTO TYRNÄVÄN KUNTA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA, 26.4.2016 Sosiaali- ja terveyslautakunnan ratkaisuvalta (Hallintosääntö 3, 7, 8) Sosiaali- ja terveyslautakunnan

Lisätiedot

DELEGOINTISÄÄNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYSOSASTO TYRNÄVÄN KUNTA

DELEGOINTISÄÄNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYSOSASTO TYRNÄVÄN KUNTA DELEGOINTISÄÄNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYSOSASTO TYRNÄVÄN KUNTA SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA, 26.8.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunnan ratkaisuvalta (Hallintosääntö 3, 7, 8) Sosiaali- ja terveyslautakunnan

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN KÄYTTÄMISTÄ YKSILÖASIOISSA KOSKEVA SÄÄNTÖ

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN KÄYTTÄMISTÄ YKSILÖASIOISSA KOSKEVA SÄÄNTÖ 1 YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN KÄYTTÄMISTÄ YKSILÖASIOISSA KOSKEVA SÄÄNTÖ Perusturvalautakunta 20.1.2015 I Yleistä 1 Soveltamisala Ylöjärven kaupungin

Lisätiedot

Kyh Kyh liite 3 Kyh Kyh liite 1

Kyh Kyh liite 3 Kyh Kyh liite 1 Kyh 20.1.209 6 Kyh liite 3 Kyh 21.9.2010 94 Kyh liite 1 2 SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON ANTAMISESTA JA JÄRJESTÄMISESTÄ PÄÄT- TÄMINEN JA RATKAISUVALTA YKSILÖASIOISSA Sosiaalihuollon ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Perusturvalautakuntan siirtää päätöksellään toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille lukien seuraavasti:

Perusturvalautakuntan siirtää päätöksellään toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille lukien seuraavasti: LAUKAAN KUNTA Perusturvalautakunta LIITE Perusturvalautakuntan siirtää päätöksellään 27.8.2015 toimivaltaansa alaisilleen viranhaltijoille 28.8.2015 lukien seuraavasti: 1. PERUSTURVAJOHTAJA/OSASTOPÄÄLLIKKÖ

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtäväalueena ovat sosiaali- ja terveydenhuollon toimialaan kuuluvien lakien mukaiset tehtävät.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtäväalueena ovat sosiaali- ja terveydenhuollon toimialaan kuuluvien lakien mukaiset tehtävät. SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuuston hyväksymä, muutokset kv 21.1.2015, voimaan 1.2.2015 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT 1. Toiminta-ajatus Lempäälän sosiaali- ja terveyspalveluiden toiminta-ajatuksena

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat valtuutettuja.

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat valtuutettuja. 1 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toimiala Tekninen lautakunta vastaa kaupungin rakennusomaisuuden suunnittelusta, rakentamisesta, kunnossapidosta ja kehittämisestä; kaavoituksesta;

Lisätiedot

SÄÄDÖ SKO K O E L M A

SÄÄDÖ SKO K O E L M A Kotkan kaupungin SÄÄDÖ SKO K O E L M A 2015 Nro 15 SOSIAALIHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 16.12.2015) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus Sosiaalihuollon

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN PALVELUIDEN VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ

LASTEN JA NUORTEN PALVELUIDEN VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ LASTEN JA NUORTEN PALVELUIDEN VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ Lasten ja nuorten palveluiden valiokunta 20.9.2017 1 Sisällysluettelo 1 Lasten ja nuorten palveluiden valiokunnan toimintasäännön soveltaminen...

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 SUONENJOEN KAUPUNKI SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 10.9.2012 53. Voimaantulo: 1.10.2012 1 Toiminta-ajatus Tekninen lautakunta luo edellytykset viihtyisän,

Lisätiedot

Lautakunnan esittelijänä toimii vapaa-aikatoimenjohtaja.

Lautakunnan esittelijänä toimii vapaa-aikatoimenjohtaja. 1 SIMON KUNTA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty Simon kunnanvaltuusto 15.6.2015 36 Voimaantulo 1.8.2015 1 Toiminta-ajatus Sivistystoimen tehtävänä on varhaiskasvatuksen, koulutuksen

Lisätiedot

Vakinaiset viranhaltijat käyttävät päätösvaltaa heidän ratkaistavakseen määrätyissä asioissa asianomaiseen virkaan tultuaan.

Vakinaiset viranhaltijat käyttävät päätösvaltaa heidän ratkaistavakseen määrätyissä asioissa asianomaiseen virkaan tultuaan. SASTAMALAN KAUPUNKI Sosiaalinen hyvinvointi ja toimintakyky ydinprosessi Sosiaali- ja terveyslautakunnan delegointisääntö I YLEISTÄ 1 Soveltamisala Sastamalan kaupungin hallintosäännön 9 :n mukaan lautakunnalla

Lisätiedot

1. Toimii kunnan hallintosäännön 10 :n mukaisena tulosalueen vastuuhenkilönä. 2. Käyttää kunnan puhevaltaa tulosalueellensa kuuluvissa asioissa.

1. Toimii kunnan hallintosäännön 10 :n mukaisena tulosalueen vastuuhenkilönä. 2. Käyttää kunnan puhevaltaa tulosalueellensa kuuluvissa asioissa. Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille terveyspalveluiden ja toimintakyvyn tukipalveluiden tulosalueilla (esitetyt muutokset / lisäykset sinisellä fontilla):

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2016 Nro 14 LASTEN JA NUORTEN PALVELUIDEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 6.6.2016) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä Lautakunnan erityisenä tehtävänä

Lisätiedot

Muutosehdotukset perusturvalautakunnan toimivaltansa edelleen siirtämisestä tekemään päätökseen:

Muutosehdotukset perusturvalautakunnan toimivaltansa edelleen siirtämisestä tekemään päätökseen: Muutosehdotukset perusturvalautakunnan toimivaltansa edelleen siirtämisestä tekemään päätökseen: Ennen muutoksia: Muutosehdotukset ajalle 2.29.7.2018 (kesäajan sijaiset): Vt. perusturvajohtaja, sijaisena

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU... 2 SIVISTYSTOIMEN YLEISET TOIMINTAPERUSTEET... 2 1 Toiminta-ajatus... 2 2 LUKU... 2 ORGANISAATIO... 2 2 Lautakunnat... 2 3 Lautakuntien

Lisätiedot

SÄÄDÖ SKO K O E L M A

SÄÄDÖ SKO K O E L M A Kotkan kaupungin SÄÄDÖ SKO K O E L M A 2017 Nro 2 SOSIAALIHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 29.3.2017) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala Sosiaalihuollon vastuualueen

Lisätiedot

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö

P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö KOKEMÄEN KAUPUNKI Hyväksytty KV 19.4.2010 14 Voimaantulo 1.5.2010 P E R U S T U R V AT O I M E N J O H T O S Ä Ä N T Ö I LUKU PERUSTURVALAUTAKUNTA 1 Valinta ja kokoonpano 2 Perusturvalautakunnan tehtävä

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI SOSIAALIJOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 8.12.2014 52. Voimaan: 1.1.2015 I LUKU

SUONENJOEN KAUPUNKI SOSIAALIJOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 8.12.2014 52. Voimaan: 1.1.2015 I LUKU 1 SUONENJOEN KAUPUNKI SOSIAALIJOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 8.12.2014 52 Voimaan: 1.1.2015 I LUKU SOVELTAMISALA 1 Suonenjoen kaupungin sosiaalihuollon järjestämisessä noudatetaan, mitä on

Lisätiedot

SOTKAMON KUNTA Sivistystoimi

SOTKAMON KUNTA Sivistystoimi Sivistystoimen lautakunta 19.6.2018, liite 52 SOTKAMON KUNTA Sivistystoimi Delegoitu erityispäätäntävalta VIRANHALTIJAT Sivistysjohtaja kansalaisopiston rehtori Sivistystoimen taloussuunnittelu ja taloudenhoito,

Lisätiedot

TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TERVOLA Myönteisiä mahdollisuuksia TEKNISEN TOIMEN PÄÄVASTUUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 2 SISÄLTÖ 1 ' Toiminta-ajatus... 3 2 ' Päävastuualueen toimielimet, tulosalueet ja jäsenmäärä... 3 3 ' Toimielimen ratkaisuvalta...

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN KÄYTTÄMISTÄ YKSILÖASIOISSA KOSKEVA SÄÄNTÖ

YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN KÄYTTÄMISTÄ YKSILÖASIOISSA KOSKEVA SÄÄNTÖ 1 YLÖJÄRVEN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN KÄYTTÄMISTÄ YKSILÖASIOISSA KOSKEVA SÄÄNTÖ Perusturvalautakunta 20.1.2015 Päivitys 17.1.2017 I Yleistä 1 Soveltamisala Ylöjärven

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päämääränä on hyvä ja turvallinen elinympäristö.

Ympäristölautakunnan päämääränä on hyvä ja turvallinen elinympäristö. 1 ULVILAN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 31.01.2011 Valt. 7 Voimaantulo: 01.02.2011 1 Toiminta-ajatus Ympäristölautakunnan päämääränä on hyvä ja turvallinen elinympäristö. Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Sosiaalipalvelut. Muutosehdotukset: Voimassaolevien delegointipäätösten mukaan:

Sosiaalipalvelut. Muutosehdotukset: Voimassaolevien delegointipäätösten mukaan: Kirkkonummen kunta Perusturva Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille: Voimassaolevien delegointipäätösten mukaan: Muutosehdotukset: Sosiaalipalvelut Sosiaalipalveluiden

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 16.6.2014 27. Voimaantulo: 1.8.2014.

SUONENJOEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 16.6.2014 27. Voimaantulo: 1.8.2014. SUONENJOEN KAUPUNKI 1 KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 16.6.2014 27 Voimaantulo: 1.8.2014 1 Soveltamisala Koulutuslautakunnan alaisen toiminnan järjestämisessä noudatetaan

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI 1.3.2015 ALKAEN

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI 1.3.2015 ALKAEN KAUNIAISTEN KAUPUNKI GRANKULLA STAD 1 Sosiaali- ja terveyslautakunta 20.1.2015 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI 1.3.2015 ALKAEN Tällä asiakirjalla tarkoitetaan Kauniaisten kaupungin

Lisätiedot

SÄÄDÖ SKO K O E L M A

SÄÄDÖ SKO K O E L M A Kotkan kaupungin SÄÄDÖ SKO K O E L M A 2017 Nro 12 SOSIAALIHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 14.6.2017) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus 3 Toimintatapa

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1.

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1. Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 6 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 14.11.2011, voimaan 1.1.2012) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan kokoonpano 3 Lautakunnan

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2014 Nro 1

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2014 Nro 1 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2014 Nro 1 SOSIAALIHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 20.11.2013) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus Sosiaalihuollon

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI ALKAEN

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI ALKAEN KAUNIAISTEN KAUPUNKI GRANKULLA STAD 1 Sosiaali- ja terveyslautakunta 20.9.2016 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI 1.11.2016 ALKAEN Tällä asiakirjalla tarkoitetaan Kauniaisten kaupungin

Lisätiedot

KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ

KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN TOIMINTASÄÄNTÖ Kasvatus- ja koulutuslautakunta 16.5.2017 43 Kulttuurilautakunta 17.5.2017 36 Liikuntalautakunta 10.5.2017 22 Nuorisolautakunta

Lisätiedot

Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Koulutuslautakunnan johtosääntö 1(5) KEMIN KAUPUNGIN KOULUTUSLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 8.10.2012 102 x.xx.2013 xx ja tulee voimaan 1.1.2013 1.1.2014 Muutos KV 10.12.2012 134

Lisätiedot

Loimaan kaupunki/sosiaali- ja terveyspalvelukeskus RATKAISUVALLAN DELEGOINTILUETTELO

Loimaan kaupunki/sosiaali- ja terveyspalvelukeskus RATKAISUVALLAN DELEGOINTILUETTELO 1 Loimaan kaupunki/sosiaali- ja terveyspalvelukeskus RATKAISUVALLAN DELEGOINTILUETTELO KUKA MITÄ KOSKA KENELLE Perusturvalautakunta a) Päättää omalla vastuu- 28.2.2017 Vastuualueiden esimiehet alueellaan

Lisätiedot

1. maksun perimättä jättämisestä tai alentamisesta lain sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuis ta 11 :n nojalla.

1. maksun perimättä jättämisestä tai alentamisesta lain sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuis ta 11 :n nojalla. Oulunkaaren kuntayhtymä Palvelutuotantolautakunnan päätösvallan delegointi viranhaltijoille. Palvelujohtaja päättää 1. maksun perimättä jättämisestä tai alentamisesta lain sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö.

Sivistyslautakunnan pöytäkirjan pitäjänä toimii sivistystoimenjohtajan määräämä henkilö. Heinolan kaupunki Kunnallinen johtosääntö III/SIV Sivistystoimi Kaupunginvaltuuston 11.11.2013 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 17.2.2014 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 24.8.2015 hyväksymä Sivistystoimen johtosääntö

Lisätiedot

Jämsän sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö

Jämsän sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö 1 (13) Jämsän sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö Sosiaali- ja terveyslautakunta 20.5.2015 2 (13) Sisällysluettelo Jämsän sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö Organisaatio... 3 1. Toimiala...

Lisätiedot

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A Kotkan kaupungin S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A 2015 Nro 16 VANHUSTENHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 16.12.2015, voimaan 1.1.2016) YLEISTÄ 1 Soveltamisala

Lisätiedot

KASVATUS JA KOULUTUS -VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ

KASVATUS JA KOULUTUS -VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ KASVATUS JA KOULUTUS -VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ Kasvatus ja koulutus -valiokunta 16.1.2019 1 Sisällysluettelo 1 Kasvatus ja koulutus -valiokunnan toimintasäännön soveltaminen... 3 2 Vahvana elämään -palveluprosessin

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 8. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa ) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 8. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa ) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2016 Nro 8 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 29.2.2016) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan ja jaoston kokoonpano Teknisen lautakunnan

Lisätiedot

Kurikan kaupunginhallituksen johtosääntö

Kurikan kaupunginhallituksen johtosääntö 1 (6) Kurikan kaupunginhallituksen johtosääntö Kaupunginvaltuuston 21.1.2013 hyväksymä Voimaantulo 21.1.2013 1 Toimiala Kaupunginhallituksen tehtävänä on johtaa kaupungin hallintoa ja valvoa, että kaupungin

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan johtosääntö

Sivistyslautakunnan johtosääntö 1 (7) Sivistyslautakunnan johtosääntö Kaupunginvaltuuston 20.6.2011 hyväksymä Voimaantulo 1.7.2011 Toiminta-ajatus 1 Sivistyslautakunta huolehtii kunnan varhaiskasvatus-, koulutus- ja kirjastopalvelujen

Lisätiedot

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ TAMMELAN KUNNAN KASVATUS- JA SIVISTYSTOIMEN PÄÄVASTUU- ALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LUKU...2 TOIMINNAN YLEISET PERUSTEET...2 1 Toiminta-ajatus...2 2 LUKU...2 ORGANISAATIO...2 2 Lautakunnat...2 3 Lautakunnan kokoonpano...3

Lisätiedot

Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille toimintakyvyn tukipalveluiden tulosalueella:

Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille toimintakyvyn tukipalveluiden tulosalueella: Kirkkonummen kunta Perusturva Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille toimintakyvyn tukipalveluiden tulosalueella: Perusturvan toimiala Voimassaolevien delegointipäätösten

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2013 Nro 7

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2013 Nro 7 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2013 Nro 7 SOSIAALIHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 20.3.2013) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus Sosiaalihuollon

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2019 Nro 14 HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala Hyvinvointilautakunnan tehtävänä

Lisätiedot

OPETUS- JA SIVISTYSPALVELUKESKUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ

OPETUS- JA SIVISTYSPALVELUKESKUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ KIURUVEDEN KAUPUNKI OPETUS- JA SIVISTYSPALVELUKESKUKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty opetuslautakunnan kokouksessa 9.11.2016 46 ja sivistyslautakunnan kokouksessa 9.11.2016 19. 1 SISÄLTÖ Palvelukeskuksella

Lisätiedot

Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyskeskus

Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyskeskus Uudenkaupungin sosiaali- ja terveyskeskus 17.2.2017 1 Henkilöstöasiat Sote-keskuksen vakinaisen henkilöstön valinta, virkavaalin vahvistaminen Ympäristöterveydenhuollon ja palkkauksesta henkilöstön päättäminen.

Lisätiedot

päättää oman toimialansa osalta valtionavustusten sekä muiden avustusten hakemisesta sekä tilityksistä

päättää oman toimialansa osalta valtionavustusten sekä muiden avustusten hakemisesta sekä tilityksistä Ympäristölautakunnan määräys ratkaisuvallan siirtämisestä Ympäristölautakunta siirtää ratkaisuvaltaansa 1.1.2015 alkaen seuraavasti: Muutettu ympäristölautakunnan kokouksessa 3.11.2016 77, tulee voimaan

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen sekä ikäihmisten palveluiden toimintasääntö

Hämeenlinnan kaupungin terveyden ja toimintakyvyn edistämisen sekä ikäihmisten palveluiden toimintasääntö HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN TERVEYDEN JA TOIMINTAKYVYN EDISTÄMISEN SEKÄ IKÄIHMISTEN PALVELUIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ Tetola 12.2.2013 Säännön nimi Hämeenlinnan kaupungin

Lisätiedot

Mäntyharjun kunnan sivistyspalveluiden palvelualue jakautuu vastuuyksiköihin seuraavasti:

Mäntyharjun kunnan sivistyspalveluiden palvelualue jakautuu vastuuyksiköihin seuraavasti: JOHTOSÄÄNTÖ / SIVISTYSPALVELUT Hyväksytty Kv 28.3.2013 6 Voimaantulo 1.1.2013 1 Luku SIVISTYSPALVELUIDEN PALVELUALUE 1 Organisaatio Mäntyharjun kunnan sivistyspalveluiden palvelualue jakautuu vastuuyksiköihin

Lisätiedot

Kurikan kaupunginhallituksen johtosääntö

Kurikan kaupunginhallituksen johtosääntö 1 (5) Kurikan kaupunginhallituksen johtosääntö Yhteisvaltuuston hyväksymä 29.12.2015 Voimaantulo 1.1.2016 Tämä sääntö korvaa nyt voimassa olevan säännön. 1 Toimiala Kaupunginhallituksen tehtävänä on johtaa

Lisätiedot

B. VIRKAVAPAUDET, TYÖLOMAT, PERHEVAPAAT JA MUUT LAKISÄÄTEISET VAPAAT

B. VIRKAVAPAUDET, TYÖLOMAT, PERHEVAPAAT JA MUUT LAKISÄÄTEISET VAPAAT 1 PERUSTURVA- JA SIVISTYSLAUTAKUNNAN PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI VALTUUSTOKAUDEKSI 2015-2016 1. HENKILÖSTÖHALLINNON ASIAT A. VIRKA / TYÖSUHTEESEEN OTTAMINEN Lautakunta 1. 2. Palvelupäälliköt 3. Rehtorit ja

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNNAN PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI ALKAEN

SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNNAN PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI ALKAEN KAUNIAISTEN KAUPUNKI GRANKULLA STAD 1 Sosiaali- ja terveysvaliokunta 13.3.2018 SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNNAN PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI 1.4.2018 ALKAEN Tällä asiakirjalla tarkoitetaan Kauniaisten kaupungin

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 14.4.2014 Voimaantulo: 1.6.2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU, LAUTAKUNTA... 3 1 Toimiala... 3 2 Lautakunnan kokoonpano ja

Lisätiedot

Kaarinan kaupungin hallintosääntö

Kaarinan kaupungin hallintosääntö Kaarinan kaupungin hallintosääntö Voimaantulo 1.6.2017 1 Sisällysluettelo I OSA Hallinnon ja toiminnan järjestäminen...2 1 luku Kaupungin johtaminen...2 2 luku Toimielinorganisaatio...5 3 luku Henkilöstöorganisaatio...7

Lisätiedot

Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa:

Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa: Viranhaltijalla on oman toimialueensa osalta oikeus tehdä päätöksiä seuraavissa asioissa: Lasten ja nuorten palvelut, peruspalvelut Palveluvastaava sosiaalihuoltolain (1301/2014) 19. :n mukaisesta lapsiperheiden

Lisätiedot

1. Ratkaista toimialallaan kaupungille kuuluvat asiat, ellei niitä ole tällä johtosäännöllä määrätty sen alaisen viranhaltijan ratkaistavaksi.

1. Ratkaista toimialallaan kaupungille kuuluvat asiat, ellei niitä ole tällä johtosäännöllä määrätty sen alaisen viranhaltijan ratkaistavaksi. HEINOLAN KAUPUNKI KUNNALLINEN III/PER SÄÄNTÖKOKOELMA Sosiaali- ja terveystoimi Kaupunginvaltuuston 17.11.2008 hyväksymä Kaupunginvaltuuston 9.2.2009 hyväksymä muutos Kaupunginvaltuuston 11.5.2009 hyväksymä

Lisätiedot

SÄÄDÖ SKO K O E L M A

SÄÄDÖ SKO K O E L M A 1 (7) Kotkan kaupungin SÄÄDÖ SKO K O E L M A 2017 Nro 13 PERHEPALVELUIDEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 14.6.2017) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN PALVELUJEN LAUTAKUNNAN TOIMIVALLAN SIIRTÄMINEN VIRANHALTIJOILLE

LASTEN JA NUORTEN PALVELUJEN LAUTAKUNNAN TOIMIVALLAN SIIRTÄMINEN VIRANHALTIJOILLE LASTEN JA NUORTEN PALVELUJEN LAUTAKUNNAN TOIMIVALLAN SIIRTÄMINEN VIRANHALTIJOILLE Tällä päätöksellä lasten ja nuorten palvelujen lautakunta siirtää yksilöön ja perheeseen kohdistuvaa päätösvaltaansa viranomaiselle,

Lisätiedot

Listaus hallintosäännön tarkistuksista 1.4.2015 lukien

Listaus hallintosäännön tarkistuksista 1.4.2015 lukien 1(5) Listaus hallintosäännön tarkistuksista 1.4.2015 lukien - juokseva pykälänumero suluissa kursivoituna HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET 1. 10 (10 ) Läsnäolo toimielinten kokouksissa: Korvataan

Lisätiedot

Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset alkaen

Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset alkaen Kaupunginhallitus 506 07.12.2016 Kaupunginvaltuusto 116 12.12.2016 Perusturvan toimialan siirrosta johtuvat hallintosääntömuutokset 1.1.2017 alkaen 40/01/010/2015 KH 506 Selostus: Savonlinnan kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtäväalueena ovat sosiaali- ja terveydenhuollon toimialaan kuuluvien lakien mukaiset tehtävät.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtäväalueena ovat sosiaali- ja terveydenhuollon toimialaan kuuluvien lakien mukaiset tehtävät. SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT 1. Toiminta-ajatus Lempäälän sosiaali- ja terveyspalveluiden toiminta-ajatuksena on edistää kuntalaistensa hyvinvointia, toimintakykyä

Lisätiedot

Sivistyslautakunnan johtosääntö

Sivistyslautakunnan johtosääntö 1 Sivistyslautakunnan johtosääntö Kaupunginvaltuuston 21.3.2016 hyväksymä Voimaantulo 1.5.2016 Tämä sääntö korvaa nyt voimassa olevan säännön. Toiminta-ajatus 1 Sivistyslautakunta huolehtii kunnan varhaiskasvatus-,

Lisätiedot

1. viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain ja henkilötietolain perusteella annettavista päätöksistä ja todistuksista

1. viranomaisen toiminnan julkisuudesta annetun lain ja henkilötietolain perusteella annettavista päätöksistä ja todistuksista Sosiaali- ja terveyslautakunta 16.8.2018 85 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMIVALLAN SIIRTÄMINEN VIRANHALTIJOILLE 1 Palvelualueen johtaja tai hänen määräämänsä päättää 1. suorittaa sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö

Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan sivistystoimen toimialan johtosääntö Sisällysluettelo 1. Sivistystoimen toimialan toiminta-ajatus... 1 2. Toimielimien

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen toimintaohje

Kaupunginhallituksen toimintaohje Kaupunginhallitus 12.6.2017 Kohta 1 51 Talousarvion käyttösuunnitelma Kaupunginhallituksen talousarvion käyttösuunnitelman toimintayksikkökohtaista osatehtävää tarkemmalla tasolla hyväksyy toimintayksikön

Lisätiedot

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT Hyväksytty: Kv 5.9.2012 30 Voimaantulo: 1.1.2013 1 LUKU HALLINTO-ORGANISAATIO 1 Luottamushenkilöorganisaatio Teknisen palvelualueen luottamushenkilöorganisaatio

Lisätiedot

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT

PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT PALVELUALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ / TEKNISET PALVELUT Hyväksytty Kv 10.12.2008 80 Voimaantulo 1.1.2009 1 LUKU HALLINTO-ORGANISAATIO 1 Luottamushenkilöorganisaatio Teknisen palvelualueen luottamushenkilöorganisaatio

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6.

Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 56100 Ruokolahti Voimaan 1.1.2009 (kv 15.12.2008/ 59) muutos 1.8.2010 (kv. 21.6. Ruokolahden kunta Sivistystoimen johtosääntö 1 (8) 1 Soveltaminen Tämä johtosääntö kattaa sivistystoimen päävastuualueen. Johtosäännön määräyksiä sovelletaan opetus- ja kulttuuritoimeen, varhaiskasvatukseen

Lisätiedot

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA PERUSTURVATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA PERUSTURVATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KUNNALLINEN SÄÄDÖSKOKOELMA PERUSTURVATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Nakkilan kunta Voimaantulo 1.1.2013 1. Luku... 1 YLEISET MÄÄRÄYKSET... 1 1 Soveltamisala... 1 2 Perusturvatoimen tehtävät... 1 2. Luku... 1 PERUSTURVATOIMEN

Lisätiedot

Peruspalvelulautakunta määrää toimintasäännössä sille hallintosäännön perusteella kuuluvan ratkaisuvallan siirtämisestä

Peruspalvelulautakunta määrää toimintasäännössä sille hallintosäännön perusteella kuuluvan ratkaisuvallan siirtämisestä 1 SIVISTYSTOIMEN TOIMIALAN TOIMINTA-/ DELEGOINTISÄÄNTÖ Voimaan 1.8.2012 (Peruspalvelulautakunta 6.6.2012 38) Muutos 1.1.2014 (Peruspalvelulautakunta 3.12.2013 77) Muutos 1.4.2018 (Peruspalvelulautakunta

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ TAIVALKOSKEN KUNTA SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty valtuustossa 19.12.2012 93 2/8 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ SISÄLLYSLUETTELO 1 Tehtäväalue... 3 2 Sosiaali- ja terveyslautakunta...

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMIVALLAN SIIRTÄMINEN VIRANHALTIJOILLE

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMIVALLAN SIIRTÄMINEN VIRANHALTIJOILLE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN TOIMIVALLAN SIIRTÄMINEN VIRANHALTIJOILLE 1 Palvelualueen johtaja tai hänen määräämänsä päättää 1. suorittaa sosiaali- ja terveydenhuollon viranomaisvalvontaa ja toimii yksityisistä

Lisätiedot

Jaoston esittelijästä ja tämän sijaisesta päättää lautakunta.

Jaoston esittelijästä ja tämän sijaisesta päättää lautakunta. Hyvinvoinnin toimiala kahden lautakunnan malli (muutokset luonnoksen pykäliin 12 16 ja 40). 5 Luku. Hyvinvoinnin toimiala 12 Kasvatus- ja opetuslautakunta ja sen jaosto Kasvatus- ja opetuslautakunnassa

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Teknisen ja ympäristötoimen 4.1 1 (6) ESPOON KAUPUNGIN TEKNISEN JA YMPÄRISTÖTOIMEN LAUTAKUNTIEN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 12.12.2011 Viimeksi muutettu Valtuusto 26.1.2015 Voimaan 26.1.2015 Viimeksi muutettu

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 12.3.2012 Voimaantulo: johtosääntö muilta osin tulee voimaan 1.4.2012, mutta luottamushenkilöorganisaatiota koskevat muutokset

Lisätiedot

19) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen maksaminen

19) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen maksaminen Hyvinvoinnin palvelualue / Avo- ja asumispalvelut Liite 1 Johtajan tai konsernihallinnon toimivaltaan kuuluvan asia siirtäminen viranhaltijan ratkaistavaksi HANKINNAT, KORVAUKSET JA VAPAUTUKSET 12) Muutoksen

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 SUONENJOEN KAUPUNKI SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 14.12.2015 56 Voimaantulo: 01.01.2016 1 Toiminta-ajatus Tekninen lautakunta luo edellytykset viihtyisän,

Lisätiedot

Säännön nimi. Tetola 20.01.2009 Terveyden ja toimintakyvyn sekä Ikla 27.01.2009 ikäihmisten palveluiden toimintasääntö

Säännön nimi. Tetola 20.01.2009 Terveyden ja toimintakyvyn sekä Ikla 27.01.2009 ikäihmisten palveluiden toimintasääntö HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN TERVEYDEN JA TOIMINTAKYVYN EDISTÄMISEN SEKÄ IKÄIHMISTEN PALVELUIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ Säännön nimi Tetola 20.01.2009 Terveyden ja

Lisätiedot

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A Kotkan kaupungin S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A 2017 Nro 14 VANHUSTENHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 14.6.2017) YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 3 11 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 1 Toimiala Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston johtokunta ja sen

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN KÄYTTÄMISTÄ YKSILÖASIOISSA KOSKEVA SÄÄNTÖ

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN KÄYTTÄMISTÄ YKSILÖASIOISSA KOSKEVA SÄÄNTÖ Sosiaali- ja terveystoimen viranhaltijoiden 2.2.2 1 (17) ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSVALLAN KÄYTTÄMISTÄ YKSILÖASIOISSA KOSKEVA SÄÄNTÖ Viimeksi muutettu. Sosiaali-

Lisätiedot

Sen lisäksi mitä muuten on säädetty ja määrätty, kaupunginhallitus päättää seuraavista asioista:

Sen lisäksi mitä muuten on säädetty ja määrätty, kaupunginhallitus päättää seuraavista asioista: Karkkilan kaupungin hallintosääntö Muutosehdotus Lisäykset tummennettuna, poistettavat yliviivattuna. 9 Kaupunginhallituksen ja lautakuntien toimiala sekä erityinen ratkaisuvalta Kaupunginhallitus Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

5 Kokoukset Lautakunnan kokouksista, pöytäkirjoista ja muista asiakirjoista määrätään kunnan hallintosäännössä.

5 Kokoukset Lautakunnan kokouksista, pöytäkirjoista ja muista asiakirjoista määrätään kunnan hallintosäännössä. PUUMALAN KUNNAN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1/5 Kunnanvaltuusto hyväksynyt 5.11.2007 Voimaantulo 1.1.2008 1 Toiminta-ajatus Teknisen lautakunnan tarkoituksena on luoda fyysiset edellytykset asumiselle,

Lisätiedot

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen delegointisääntö

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen delegointisääntö Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen delegointisääntö Delegointisääntö on vahvistettu Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen kokouksessa 15.12.2014 189 ja se astuu

Lisätiedot

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen delegointisääntö

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen delegointisääntö Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen delegointisääntö Delegointisääntö on vahvistettu Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen kokouksessa 16.12.2013 223 ja se astuu

Lisätiedot