LEMIN KUNTA 1/2010. Kunnanhallitus klo Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEMIN KUNTA 1/2010. Kunnanhallitus klo Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti"

Transkriptio

1 1/2010 Kunnanhallitus klo Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen Okko Antti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Huuhilo Marjo " I varapuheenjohtaja Pietiläinen Risto " II varapuheenjohtaja Luukkanen Simo esittelijä, kunnanjohtaja Peutere Markku pöytäkirjanpitäjä Pitkänen Pentti kunnankamreeri Partamies Hannele perusturvajohtaja (läsnä :t 12-14) Todettiin. :t 1-23 Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kari Rummukainen ja Jarmo Tölski. Eija Sinkko Markku Peutere Lemillä Kari Rummukainen Jarmo Tölski Lemillä Hallintojohtaja

2 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Rakenneyleiskaava, seitsemän kunnan yhteinen rakennekaava; lausuntopyyntö Kunnanhallitus 158 Osana Paras-hankkeen (kunta- ja palvelurakenneuudistus) maankäytön, asumisen ja liikenteen seudullisen tarkastelukulman vahvistamistoimia kunnat päättivät käynnistää rakenneyleiskaavan valmistelun Lappeenrannan, Lemin, Luumäen, Savitaipaleen, Suomenniemen, Taipalsaaren ja Ylämaan kuntien alueella. Seitsemän kunnan yhteinen rakenneyleiskaava on laadittu maankuntakaavoituksen ja kuntien osayleiskaavoituksen tueksi. Se ei ole oikeusvaikutteinen kaava. Rakenneyleiskaavan tavoitevuosi on Kaavan päätavoitteena on hahmottaa alueen pitkän aikavälin strategiat, kehittämisen painopistealueet sekä maankäytön kehityssuunnat ja muutosalueet. Suunnittelua ohjaavina periaatteina ovat olleet mm. miten: maankäytön suunnittelulla voidaan minimoida uuden yhdyskunta. ja kunnallistekniikan rakentamisen tulevat kustannukset yhteen sovittaa asuminen ja palvelutarjonta tukemaan toisiaan ottaa huomioon ympäristö- ja ilmastonäkökohdat huomioida asuin- ja työpaikka-alueiden saavutettavuus tarkastella seutua kokonaisuutena ilman kuntarajoja Rakenneyleiskaavan pohjana ovat Etelä-Karjalan maankäytön tavoitteet sekä tutkituista vaihtoehdoista vaihtoehto "Valtatien kehityskäytävä", johon on otettu mukaan osia vaihtoehdoista "Keskusten verkosto" ja "City ja maalaismaisema". Rakennemallin johtavia tavoitteita vuodelle 2050 ovat: tiivistetään ja eheytetään yhdyskuntarakennetta ohjataan asuntorakentaminen pääosin taajamiin ja hyvien liikenneyhteyksien varteen ohjataan työpaikkarakentaminen keskuksiin ja liikenteen solmukohtiin tarjotaan laadukkaita ja viihtyisiä asumisvaihtoehtoja (myös ulkomaalaisille)

3 Kunnanhallitus Kunnanhallitus varmistetaan joukkoliikenteen saavutettavuus ja toimivuus turvataan pääliikenneväylien sujuvuus ja palvelutaso hyödynnetään uusiutuvia energiamuotoja lisätään yhteistyötä vesihuollossa ja jätehuollossa Jatkotoimenpiteinä esitetään mm. rakenneyleiskaavan pohjalta on mahdollista tehdä oikeusvaikutteisia kuntarajat ylittäviä yleiskaavoja asuin- ja työpaikka-alueilla tai hyväksyä yhteinen yleiskaava kehityskäytävän alueella uusien työpaikka-alueiden määrittäminen kuntien yhteistyönä ja yritysalueiden profilointi alueen eri keskusten roolin imagon ja palvelutarjonnan määrittäminen kehityskäytävän palveluverkkoselvityksen valmistelu asumisvaihtoehtojen tarjonnan lisääminen pelisäännöistä sopiminen loma-asuntojen muuttamisesta vakituisiksi asunnoiksi seudullisen maankäytön ja toiminnallisen suunnitelman valmistelu Salpalinjan matkailulliseksi hyödyntämiseksi. Lappeenrannan seudun kaupunkiseutusuunnitelman ohjausryhmä on kokouksessaan käsitellyt seitsemän kunnan yhteistä rakennekaava-asiaa ja päättänyt pyytää lausunnot Lappeenrannan kaupunginhallitukselta sekä Savitaipaleen, Suomenniemen, Ylämaan, Lemin, Luumäen ja Taipalsaaren kunnanhallituksilta. Lausunto pyydetään toimittamaan Lappeenrannan kaupungin tekniselle toimelle mennessä. Kunnanhallitus lausuntonaan toteaa, että rakenneyleiskaavasta ei ole huomauttamista. Kunnanhallitus hyväksyy sen tavoitteet ja ohjausryhmän esitykset jatkotoimenpiteiksi. hyväksyttiin. Lisäksi esitetään Iitiä-Kuukanniemi kevyen liikenteen väylän merkitsemistä karttaan. Merkittiin pöytäkirjaan, että aluearkkitehti Antti Hirvikalliota kuultiin asiantuntijana, mutta hän ei yhtenä suunnitelman laatijana ja siten esteellisenä osallistunut muuhun keskusteluun.

4 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 1 Lappeenrannan kaupunkiseutusuunnitelman ohjausryhmä päätti kokouksessaan saattaa seudullisen rakennekaavan valtuustokäsittelyyn. Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että rakenneyleiskaava hyväksytään. Hyväksyttiin sillä lisäyksellä, että kunnanhallituksen aikaisemmin esittämä kevytliikenneväylä Iitiästä Kuukanniemeen tulisi asiakirjaan merkitä.

5 Kunnanhallitus Kirkonkonseudun asemakaavan uudistaminen Kunnanhallitus 2 Maankäyttö- ja rakennuslain 60 :n mukaan kunnan tulee seurata asemakaavojen ajanmukaisuutta ja tarvittaessa ryhtyä toimenpiteisiin vanhentuneiden asemakaavojen uudistamiseksi. Asemakaavan laatimistarve Asemakaava on laadittava ja pidettävä ajan tasalla sitä mukaa kuin kunnan kehitys, erityisesti asuntotuotannon tarve, taikka maankäytön ohjaustarve sitä edellyttää. Asemakaavan esitystapa Asemakaava esitetään kartalla, jossa osoitetaan: 1. asemakaava-alueen rajat (asemakaava-alue); 2. asemakaavaan sisältyvien eri alueiden rajat; 3. ne yleiset tai yksityiset tarkoitukset, joihin maa- tai vesialueet on aiottu käytettäviksi; 4. rakentamisen määrä; sekä 5. rakennusten sijoitusta ja tarvittaessa rakentamistapaa koskevat periaatteet. Asemakaavaan kuuluvat myös kaavamerkinnät ja -määräykset. Asemakaavaan liittyy selostus, jossa esitetään kaavan tavoitteiden, eri vaihtoehtojen ja niiden vaikutusten sekä ratkaisujen perusteiden arvioimiseksi tarpeelliset tiedot siten kuin asetuksella tarkemmin säädetään. Asemakaavassa määrätään kadun ja muun yleisen alueen nimi samoin kuin kunnanosan ja korttelien numerot. Kadun ja muun yleisen alueen nimi ja edellä mainitut numerotiedot voidaan muuttaa myös kunnan erillisellä päätöksellä siten kuin kuntalaissa säädetään kunnan päätöksenteosta. Erillisellä päätöksellä muutettujen tietojen merkitsemisestä kaavaan säädetään tarkemmin valtioneuvoston asetuksella. Lemin Kirkonkylän alueelle on tehty asemakaavoja (entisiä rakennuskaavoja) vuosien välisenä aikana luvulta peräisin olevien asemakaavojen ei voida katsoa riittävästi ohjaavan alueen maankäyttöä. Osa asemakaava-alueista on toteutunut hieman kaavan vastaisesti tai ei ole toteutunut ollenkaan.

6 Kunnanhallitus Asemakaavaan liikennealueiden (LYT) siirtymäsäännös päättyi vuoden 2010 alkuun. Asemakaavamuutoksilla tulee osoittaa osa vanhoista liikennealueista katuina. Asemakaavamuutoksilla voidaan tutkia täydennysrakentamista mm. Suntionlahden ja Mikonlahden alueella. Maakuntakaavaan osoitetut Kirkonkylän valtakunnalliset ja maakunnalliset kulttuurimaisema-alueet voidaan konkretisoida hyvin asemakaavoituksella samoin rakennussuojelukohteet. (valm. Antti Hirvikallio). 1. Kunnanhallitus päättää käynnistää Kirkonkylän asemakaavan ajantaistuksen ja muutosten laadinnan koko nykyiselle asemakaava-alueelle 2. Hyväksyy aluearkkitehti Antti Hirvikallion asemakaavan laatijaksi 3. Antaa Hirvikalliolle valtuudet asemakaavan tarvitsemien selvitysten sekä numeerisen pohjakartan kilpailuttamiseksi ja tilaamiseksi hyväksyttiin.

7 Kunnanhallitus Kirkonseudun yleiskaavoitus Kunnanhallitus 3 Maankäyttö- ja rakennuslain 5 luvun mukaan alueiden käytön suunnittelun tavoitteina on edistää: 1. turvallisen, terveellisen, viihtyisän, sosiaalisesti toimivan ja eri väestöryhmien, kuten lasten, vanhusten ja vammaisten, tarpeet tyydyttävän elin- ja toimintaympäristön luomista; 2. yhdyskuntarakenteen ja alueiden käytön taloudellisuutta; riittävän asuntotuotannon edellytyksiä, 3. rakennetun ympäristön kauneutta ja kulttuuriarvojen vaalimista; 4. luonnon monimuotoisuuden ja muiden luonnonarvojen säilymistä; 5. ympäristönsuojelua ja ympäristöhaittojen ehkäisemistä; 6. luonnonvarojen säästeliästä käyttöä; 7. yhdyskuntien toimivuutta ja hyvää rakentamista; 8. yhdyskuntarakentamisen taloudellisuutta; 9. elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä; 10. palvelujen saatavuutta; sekä 11. liikenteen tarkoituksenmukaista järjestämistä sekä erityisesti joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen toimintaedellytyksiä MRL 36 :n mukaan Kunnan tulee huolehtia tarpeellisesta yleiskaavan laatimisesta ja sen pitämisestä ajan tasalla. MRL 37 :n mukaan Yleiskaavan hyväksyy kunnanvaltuusto. Yleiskaavan tarkoituksena on kunnan tai sen osan yhdyskuntarakenteen ja maankäytön yleispiirteinen ohjaaminen sekä toimintojen yhteen sovittaminen. Yleiskaava voidaan laatia myös maankäytön ja rakentamisen ohjaamiseksi määrätyllä alueella. Yleiskaavassa esitetään tavoitellun kehityksen periaatteet ja osoitetaan tarpeelliset alueet yksityiskohtaisen kaavoituksen ja muun suunnittelun sekä rakentamisen ja muun maankäytön perustaksi. Yleiskaava voidaan laatia myös vaiheittain tai osa-alueittain. Lemin Kirkonkylän alueelle on tehty asemakaavoja vuosien välisenä aikana. Kouvolan maanmittauslaitos on laatinut alueen yleissuunnitelman vuonna Se ei kuitenkaan vastaa enää maankäyttö ja rakennuslain edellyttämää yleiskaavan ohjausvaikutusta. Oikeusvaikutteisen yleiskaavan puuttuminen on eri viranomaisneuvotteluissa todettu puutteeksi, joka tulisi korjata. Asemakaavojen täydennyskaavoituksella voidaan osoittaa hyvin harkitusti vain muutamia yksittäisiä tontteja.

8 Kunnanhallitus Yleiskaavoituksen yhteydessä on tarpeen käynnistää Kirkonkylän asemakaavan ajantasaistus, jolla varmistetaan Kirkonkylän alueen hallittu kehitys pitkälle tulevaisuuteen. Kirkonkylän alueen yleiskaavoitustyö sisältyy jo kunnanvaltuuston päättämään vuoden 2010 talousarvioon. Yleiskaavoituksen aluerajaus on tehty kattamaan nykyisten Kirkonkylän asemakaava-alueiden lisäksi Suomalaisen kyläalueet ja Kesäniemen Pekonkangas Ukonmäki alueet. Yleiskaavan laatiminen on laaja ja pitkäkestoinen prosessi ja se tulee kestämään vähintään kaksi vuotta. Alustava yleiskaavarajaus on liitteenä. (valm..antti Hirvikallio) 1. Kunnanhallitus päättää käynnistää yleiskaavan laatimisen liitekartan osoittamalle alueelle 2. Hyväksyy aluearkkitehti Antti Hirvikallion yleiskaavan laatijaksi 3. Antaa Hirvikalliolle valtuudet yleiskaavan tarvitsemien selvitysten kilpailuttamiseksi ja tilaamiseksi hyväksyttiin.

9 Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokoukset Kunnanhallitus 4 Kunnanhallituksen toimikauden toinen toimintavuosi on alkamassa. Kunnanhallitus teki kokouksessaan kokousaikaa ja -paikkaa, kokouskutsujen toimittamista sekä pöytäkirjojen nähtävänä pitämistä koskevat ns virallispäätökset tarkoittaen, että ne ovat voimassa koko toimikauden ajan. (kh :t 36, 37 ja 38.) Valm. MP). Merkitään tiedoksi ja edelleen noudatettavaksi. hyväksyttiin.

10 Kunnanhallitus Kunnanhallituksen kokouskutsujen julkaiseminen internetissä kunnan kotisivuilla Kunnanhallitus 5 On esitetty toivomuksia, että kunnanhallituksen kokousten asialistat/esityslistat julkaistaisiin myös kunnan internetsivuilla. Kuntaliiton mukaan julkisuusmyönteisestä tulkinnasta johtuen kunnat voivat julkaista myös toimielinten esityslistoja www-sivuillaan jo ennen varsinaista kokousta ottaen kuitenkin huomioon henkilötietojen käsittelylle laissa asetetut vaatimukset. Verkkoviestinnän lähtökohtana on, että henkilön yksityisyyden suoja on painavampi peruste kuin julkisuusperiaate tai kunnan tiedottamisvelvollisuus. Verkkotiedottamisen kehittäminen vaatii aikaa ja paneutumista, jotta terve varovaisuus henkilötietojen käsittelyssä ja kunnan toiminnan avoimuus voitaisiin tasapainottaa toimivalla ja lainmukaisella tavalla. Edellytyksenä on hyvää ennakkosuunnittelu ja huolellinen toteutus. Siten myös resursseja tarvitaan. Käytännössä eri syistä johtuen esityslista on voinut sisältää mm kirjoitusvirheitä, jotka sitten kokouskäsittelyssä on pyritty korjaamaan. Jos listat julkaistaan, tulisi myös valmistelutoimiin kiinnittää enemmän huomiota. Lailla salassapidettäviksi säädettyjä asiakirjoja ja tietoja ei saa julkaista. Enemmän aiheesta aiheesta: kunnat.net/julkisuus ja tietosuoja. (valm. mp) Kunnanhallitus päättää, että kunnanhallituksessa käsiteltävistä asioista tiedotetaan julkaisemalla kunnan kotisivuilla internetissä etukäteen lista käsiteltävistä asioista. Varsinainen esityslistakin pyritään julkaisemaan mahdollisuuksien mukaan. hyväksyttiin.

11 Kunnanhallitus Luottamushenkilöiden palkkiosäännön 11 :n kumoaminen Kunnanhallitus 6 Voimassa oleva luottamushenkilöiden palkkiosääntö on hyväksytty kunnanvaltuustossa Palkkiosääntöön perustuvia palkkioita on säännön 2 :n 4. momentin nojalla tarkistettu vuosittain talousarvion yleisperustelujen yhteydessä. Säännön 11 :ssä säädetään luottamushenkilönä toimivalle kunnanasiamiehelle ja tämän varamiehelle maksettavista korvauksista. Verohallinnosta annettu laki tuli voimaan Lailla siirrettiin veronsaajien edunvalvonta kokonaan verohallinnon veronsaajien oikeudenvalvontayksikköön. Sen jälkeen on kunnanasiamiesjärjestelmä käynyt tarpeettomaksi. Myös siitä maksettavia palkkioita koskevat määräykset voidaan kumota. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että Lemin kunnan luottamushenkilöiden palkkiosäännön 11 kumotaan. hyväksyttiin.

12 Kunnanhallitus Veronsaajien verkkopalvelu Kunnanhallitus 7 Verohallinto on vuoden 2009 loppuun saakka lähettänyt kunnille paperitulosteina joukon tilityserittelyjä kuukausittain. Tulosteet on saatettu saapuneiden kirjeiden joukossa myös kunnanhallitukselle tiedoksi. Vuoden 2009 aikana verohallinto on käynnistänyt veronsaajien verkkopalvelun, joka korvaa vuoden 2010 alusta alkaen paperitulosteet. Verkkopalvelu sisältää veronsaajien osalta vain julkisia tietoja, joten sen käyttöön ei tarvita tunnistautumista. Palvelu toimii osoitteessa Kuntien kausitilityksiin pääsee linkin "Kunnat" ja seuraavalta sivulta linkin "Kausitilitys" kautta. Halutun kunnan ja tilityskauden voi valita pudotusvalikoista. Linkistä "Aikataulut" selviää mm. milloin kuukausitilitykset julkaistaan ja linkistä "Tilastot" selviää mm. edellisen vuoden verotuksen valmistelutilanne syksyllä. Palvelun avulla voi varsin hyvin seurata tuoreimpia tietoja oman kunnan ja muidenkin kuntien verotulojen kehityksestä. Paperitulosteiden päättymisen lisäksi verotilityksiin liittyvää rahaliikennettä vähennetään verotilimenettelyn avulla. Siinä eri suuntiin kulkevat suorituksen kootaan yhdelle tilille ja vähennetään verojen maksamisesta ja ilmoittamisesta aiheutuvaa työtä ja kustannuksia. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee verotilitysmenettelyn muutokset tiedoksi. hyväksyttiin.

13 Kunnanhallitus Valtionosuudet ja muu rahoitus vuonna 2010 Kunnanhallitus 8 Valtionvarainministeriö on tehnyt päätöksen kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta ja päätöksen verotuloihin perustuvan valtionosuuksien tasauksen vahvistamisesta kunnille vuonna Valtionvarainministeriö on tehnyt päätöksen kuntien kotikuntakorvauksen perusosista vuodelle Ministeriö lähettänyt kunnalle maksuerittelyn vuoden 2010 valtionosuuksista ja muusta rahoituksesta. Maksuerittely on seuraavanlainen: Peruspalvelujen valtionosuus /kk Kotikuntakorvaustulot /kk Kotikuntakorvausmenot /kk Opetus- ja kulttuuritoimen muu rahoitus /kk Yhteensä /kk Nettokuukausierä maksetaan kunnalle viimeistään kuukauden 11. päivänä. Samana päivänä maksetaan Eksoten kuukausierästä kaksi kolmannesta, joka on noin euroa, joten valtionosuusrahat käytännössä menevät siihen. Lemin kunnalle myönnetty valtionosuus ja muu rahoitus on euroa suurempi kuin kunnan talousarvioon merkitty valtionosuus. Poikkeamat syntyvät seuraavista eristä: Yleinen valtionosuus oli sentin pienempi asukasta kohti, kuin talousarviossa oletettiin: -30 Sosiaali- ja terveydenhuollon valtionosuus oli +2 budjetoitua suurempi. Ero tulee pyöristyksistä, yksikköhinnat ja kertoimet olivat talousarviossa oikein Valtionosuuksiin tehtävissä lisäyksissä ja vähennyksissä oli verovähennysten kompensaation korjauserä vuodelta 2009, joka ei sinne olisi kuulunut: pysyvä siirtymätasaus budjetissa oli puhdas arvaus, tasausvähennys oli arvausta pienempi yhden putken mallin ulkopuolelle jäävien erien nettovähennys oli euroa arvioitua pienempi. Tästä erästä ei erittelyä ole internetissä, joten sen tarkempi muodostuminen ei ole tiedossa kotikuntakorvausmenoja arvioitaessa ei ollut tiedossa yksityisissä oppilaitoksissa opiskelevien lemiläisten määrä. Näistä oppilaista vähennetään oppilaitosten osuus Päätöksiin tyytymätön kunta voi kunnan peruspalvelujen valtionosuuslain 64 :n nojalla tehdä kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä tiedon saatuaan kirjallisen oikaisuvaatimuksen valtionvarainministeriölle. Vertailu päätöksen ja kunnan talousarvion välillä on liitteenä. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus merkitsee valtionosuuspäätökset tiedoksi ja tyytyy päätöksiin. hyväksyttiin.

14 Kunnanhallitus Kehittämismäärärahan käyttösuunnitelma 2010 Kunnanhallitus 9 Talousarvion tulosalueelle "Kehittämis- ja työllistämismääräraha" on varattu työllistämisen lisäksi euroa erilaisiin kehittämishankkeisiin ja euroa Lappeenrannan Seudun Yrityspalvelut Oy:n maksuosuuteen. Talousarvion mukaan määrärahan käytöstä päättää kunnanhallitus. Aloitteita määrärahan käyttöön voivat tehdä kunnan eri toimielimet ja järjestöt sekä elinkeinoprojektit. Kunnanvaltuuston päätöksellä määrärahasta on sidottu euroa haja-asutusalueen omakotirakentamisen edistämiseen ja euroa yrityskoulutukseen. määrärahan ohjeelliseksi jaoksi vuodelle 2010 on liitteenä. (valm. Pentti Pitkänen). Kunnanhallitus hyväksyy kehittämismäärärahan käyttösuunnitelman ohjeellisena noudatettavaksi. hyväksyttiin.

15 Kunnanhallitus Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet 2010 Kunnanhallitus 10 Kunnanhallitus on vuosittain kuntalain 23 :n ja hallintosäännön nojalla antanut lisäohjeita kunnanvaltuuston hyväksymän talousarvion täytäntöönpanoon. Ohjeilla on pyritty täsmentämään menettelytapoja ja toimivaltuuksia, mutta myös ohjaamaan tarvittaessa taloudenhoitoa. Viime vuosien talouden tasapainottamisessa on keskeisessä asemassa ollut vain katettujen ylitysoikeuksien myöntäminen. Tätä korostetaan ohjeissa edelleenkin. Eksoten maksuosuudet ovat kuukausiennakkoja ja samalla lopullisia maksuja. Siksi menot toteutuvat edellisiä vuosia tasaisemmin vuoden alusta alkaen eikä viimeinen erä enää jää menojäämäksi vuodelle täytäntöönpano-ohjeeksi on liitteenä. Verotulojen kehitys saattaa aiheuttaa tarvetta rajoittaa myönnettyjen määrärahojen käyttöä huomattavastikin ja siksi käytön seuranta on tärkeää. Palkkausmäärärahat sisältävät noin 1 %:n korotusvarauksen, mutta uusia sopimuksia ei vielä ole, joten varauksen riittävyydestä ei voi esittää edes arviota. Menojen tasaamiseksi mm. maksuvalmiuden vuoksi on ohjeissa edellisvuosien tapaan rajaus käyttötalousmenojen kehitykselle vuoden aikana. Rajauksen tarkoituksena on menojen pitäminen hallinnassa koko vuoden ajan. (valm.pentti Pitkänen). Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä olevan talousarvion täytäntöönpanoohjeen vuodeksi hyväksyttiin.

16 Kunnanhallitus Asukasvalinnat kunnan vuokrataloyhtiöön Kunnanhallitus 11 Kiinteistö Oy Lemin Vuokratalojen toimitusjohtaja Auli Pietikäinen esittää, että isännöintiä hoitava Lappeenrannan asuntopalvelu Oy ottaisi hoitaakseen myös asukasvalinnat kuitenkin niin, että kunnan viranhaltijoiden paikallistuntemusta käytettäisiin edelleenkin. Asuntopalvelulla on monipuolista ammattitaitoa, kokemusta ja ammattihenkilöstöä tehtävään. Asuntohakemukset voi nykyään tehdä joustavasti Asuntopalvelun järjestelmään suoraan tai vaihtoehtoisesti jättää kuntaan, josta toimitetaan edelleen. Nykyinen järjestely, jonka mukaan kunta tekee valintapäätökset, on käytännössä osoittautunut hankalaksi ja aikaa vieväksi. Kunnanhallituksen toimintasäännön mukaan (279/2000) Kunnanjohtaja päättää: - kunnan omistamien vuokratalojen ja vuokraasuntojen vuokraamisesta yhteistyössä hallintojohtajan ja perusturvajohtajan kanssa. (valm mp) Kunnanhallitus kumoaa päätöksensä 279/2000 ja päättää antaa asukasvalinnat vuokrataloyhtiön hoidettavaksi. Tarvittaessa kunnan viranhaltijat antavat asuntopalvelulle paikallistuntemukseen perustuvaa apuaan. Tämä päätös merkitään kunnanhallituksen toimintasääntöön. hyväksyttiin.

17 Kunnanhallitus Palolakodin keittiön laitehankinnat Kunnanhallitus 12 Tekninen osasto on valmistellut normaalilla kilpailuttamismenettelyllä Palolakodin keittiön laitehankinnat. Tarjouspyyntöjä lähetetty 6 kpl tarjouksia saatiin Avauspöytäkirja liitteenä. Kunnanhallitus hyväksyy halvimman tarjouksen tehneen Dieta Oy:n tarjouksen euroa (alv 0) hyväksyttiin. Merkittiin, että asiassa kuultiin perusturvajohtaja Hannele Partamiestä. _

18

19 Perusturvalautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kuntakohtainen palvelusopimus 2010 ja palvelusuunnitelma , Eksote ja Lemin kunta Kunnanhallitus 236 Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin perussopimuksen 17 :n mukaan kukin jäsenkunta sopii erikseen sosiaali- ja terveyspiirin kanssa vuosittain tehtävällä palvelusopimuksella, miten ja missä laajuudessa piirin järjestämisvelvollisuuteen kuuluvat palvelut kunkin jäsenkunnan osalta toteutetaan ja miten kustannusvastuu määräytyy niissä palveluissa, joihin ei sovelleta 22 :ssä tarkoitettuja maksuja. Palvelusopimusluonnoksen mukaan sopimuksen ja siihen sisältyvän piirin rahoituksen hyväksyminen tapahtuu kunnanvaltuustossa marraskuussa. Vuoden 2010 palvelusopimuksen valmistelu ei ole edennyt palvelusopimusluonnoksessa esitetyn aikataulun mukaan. Viivästyminen on johtunut siitä, että piirin perustamiseen liittyvät käytännön tehtävät ovat vieneet arvioitua enemmän aikaa. Erityisesti talousarvion kasaaminen käytettävissä olevasta laajasta ja kunnittain vaihtelevasta aineistosta on osoittautunut työlääksi. Talousarvion valmistelu on lisäksi edellyttänyt, että piirin järjestämien palveluiden organisointi keskustasolta kuntatasolle saakka on ratkaistu. Ensimmäinen alustava neuvottelu palvelusopimuksesta käytiin virkamiestasolla Piirin valmistelu on sen jälkeen edennyt niin, että lopullinen neuvottelu pidettiin Kunnan puolesta tähän neuvotteluun osallistuivat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Antti Okko, kunnanhallituksen puheenjohtaja Eija Sinkko, kunnan edustajana Eksoten hallituksen kokouksiin osallistuva Hannu Hakonen, kunnanjohtaja, hallintojohtaja, perusturvajohtaja ja kunnankamreeri. Tässä neuvottelussa käytiin läpi luonnos kuntakohtaiseksi palvelusopimukseksi 2010 ja palvelusuunnitelmaksi liitteineen. Liitteitä ovat vuokrasopimus ja sen liitteet sekä palvelukortit ja niiden liitteet. Neuvottelussa jaetut luonnokset ovat tämän esityslistan liitteinä. Ne korvataan tuoreemmilla kappaleille heti kun sellaiset ovat käytettävissä. Tilojen vuokrasopimus on kunnanhallituksessa hyväksytty jo Palvelusopimusluonnoksen mukainen laskelma kuntien maksuosuuksista on myös liitteenä. Lukuisten rakenteellisten muutosten ja erikoissairaanhoidon menojen vuoksi kunnan maksuosuus nousi noin euroa kunnan vuoden 2010 talousarvioehdotukseen merkittyä summaa suuremmaksi. Erikoissairaanhoito on otettu sosiaali- ja terveyspiirin talousarvion mukaisena, vaikka kunnan oma arvio kustannuksista näyttää tässä vaiheessa olevan huomattavasti lähempänä toteutumaa. Menettelystä on sovittu Eksoten kuntajohtajien neuvottelussa. Palvelusopimusneuvottelussa todettiin eron olevan kuitenkin niin pienen, että kumpaakaan talousarviota ei sen vuoksi tässä vaiheessa avata. Piirin talousarvion toteutumaa seurataan kevään ajan ja tarvittaessa siihen tehdään muutoksia huhti-toukokuulla. Siinä vaiheessa arvioidaan myös, onko kunnan talousarvioon tarvetta tehdä muutoksia.

20 Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Palvelusopimuksen valmisteluaikataulun venymisen vuoksi perusturvalautakunta ei tähän mennessä ole palvelusopimusta kokousasiana käsitellyt. Lautakunta on kuitenkin seurannut valmistelun etenemistä. Perusturvalautakunta käsittelee palvelusopimusta ja keskittyy mm. tulevan vuoden palvelujen painopistealueiden määrittelyyn. Koska kunnanhallituksen käsittely nyt sovitun kokousaikataulutuksen mukaan on ennen perusturvalautakunnan käsittelyä, tulee kunnanvaltuustossa varautua ottamaan huomioon myös lautakunnan käsittely. (valm. Pentti Pitkänen) Kunnanhallitus ehdottaa kunnanvaltuustolle, että liitteenä oleva kuntakohtainen palvelusopimus 2010 ja palvelusuunnitelma liitteineen sekä siihen perustuva piirin rahoitus hyväksytään. hyväksyttiin esittelijän ehdotuksesta siten täydennettynä, että Palolakotiin kohdistuvat investoinnit merkitään palvelusopimukseen vuoden 2010 talousarvioon merkityn tekstin mukaisesti. Sen mukaan Palolakodin keittiö-, ilmastointi-, sprinklaus- ja kuntoutustilainvestoinnit otetaan osaksi sopimusta vuoden 2010 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman mukaisesti. Kuntoutustilan suunnittelun yhteydessä suunnitellaan uuden terveyskeskuksen rakentaminen. Merkittiin tiedoksi, että perusturvalautakunta käsittelee asiaa vielä kokouksessaan ja että tässä kokouksessa ei ollut käytettävissä eksotepiirin kanssa 7.12 pidetyn palvelusopimusneuvottelun lopputuloksen mukaista sopimustekstiä. Kunnanvaltuusto 64 Perusturvajohtaja Hannele Partamies esitteli palvelusopimusta ja perusturvalautakunnan määrittelemiä painopistealueita. Lautakunnan päätös jaettiin valtuustolle kokouksen alussa ja se liitetään pöytäkirjaan. Keskustelun aikana Jarmo Tölski ilmaisi huolensa lääkäripalvelujen säilymisestä Lemillä. Hannele Partamies vastasi, että ainakin nyt käsittelyssä olevan palvelusopimuksen mukaan ne säilyvät lähipalveluina. Juha Junnonen ja Tarja Kohonen olivat huolissaan sairaankuljetuspalvelujen ja ensivastetoiminnan säilymisestä. Keskustelun päätteeksi kunnanvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen ehdotuksen puheenjohtajan ehdotuksesta siten täydennettynä, että kunnanhallitus valtuutetaan hyväksymään harkintansa mukaan vähäisiä muutoksia palvelusopimukseen. _

21 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 13 Esityslistan liitteenä on viimeisin tarkennettu versio palvelusopimukseksi 2010 ja palvelusuunnitelma Sosiaali- ja terveyspiirin hallitus käsittelee sopimuksen ja suunnitelman kokouksessaan Kunnanhallitus hyväksyy sopimuksen ja suunnitelman allekirjoitettavaksi. Asiasta keskusteltuaan kunnanhallitus päätti yksimielisestii, että esitetyn kaltaista sopimusta ei vielä allekirjoiteta, vaan asiasta pyritään mahdollisimman pian saamaan aikaan neuvottelu sote-piirin kanssa, jotta osaksi sopimusta tulevat valtuuston päätökseen kirjatut investointikohdat. Lisäksi neuvotteluissa otetaan esille vuoden alkupuolen hämmennystä aiheuttava lääkäripalvelun puute Lemillä ja siitä aiheutuvat sopimusseuraamukset. Neuvottelijoiksi nimettiin Antti Okko, Eija Sinkko, Simo Luukkanen, Markku Peutere ja Pentti Pitkänen. Merkittiin, että asiassa kuultiin perusturvajohtaja Hannele Partamiestä.

22 Kunnanhallitus Eksoten ja kuntien yhteinen strateginen palvelusopimus Kunnanhallitus 14 Kuntakohtaisen palvelusopimuksen lisäksi kaikki Eksoten jäsenkunnat ja Eksote solmivat vielä kuntien yhteisen strategisen palvelusopimuksen. Kuntien yhteinen strateginen palvelusopimus perustuu perussopimukseen ja perustamissuunnitelmaan. Strategiseen palvelusopimukseen sisältyvät yleiset periaatteelliset seikat kuntien Eksotelle asettamista taloudellisista ja toiminnallisista tavoitteista. Sopimus solmitaan neljäksi vuodeksi kerrallaan ja se päivitetään vuosittain. Strategisessa palvelusopimuksessa määritellään mm. erilaiset palvelujen tuottamistavat, piirin kuntalaskutuksen perusteet, tutkimus ja kehittämistoiminta, arviointi ja seuranta sekä turvallisuusyhteistyö. Lisäksi sopimuksessa määritellään kuntakohtaisten sopimusmääräysten yhteiset ja yhdenmukaiset perusteet. Aiemmin hyväksytyt kuntakohtaiset sopimukset perustuvat tälle sopimukselle eikä tämä sopimus tuo muutoksia niihin. Sopimus on liitteenä. (valm. Pentti Pitkänen). Kunnanhallitus merkitsee sopimuksen tiedoksi ja saattaa sen myös kunnanvaltuuston tietoon. hyväksyttiin. Merkittiin, että asiassa kuultiin perusturvajohtaja Hannele Partamiestä.

23 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Vesi- ja jätevesimaksujen korotus Tekninen lautakunta 51 Kirkonkylän vuotovesiä on käyty kesän 2009 aikana läpi. Jätevesijärjestelmän runkoputkistot ja siihen liittyvät kaivot on kirkonkylän alueella korjattu. Kirkonkylän alueella ongelmana ovat yksityisten kiinteistöjen piha-alueilla sijaitsevat jv-kaivot, joiden kansistot vuotavat. Lisäksi tulee selvittää mihin sadevesikaivojen vedet on aikaisemmin johdettu. Viikon 35 aikana työt jatkuvat Kuukanniemen alueella. Tekninen lautakunta keskustelee käyttövesi- ja jätevesitaksojen korotuksista. Kokouksessa tehdyn muutos esityksen mukaisesti tekninen lautakunta merkitsee asian tiedoksi ja jatkaa asian käsittelyä seuraavassa kokouksessa. hyväksyttiin. _ Tekninen lautakunta 63 Tekninen lautakunta käy läpi Tasausaltaan virtaamien seurantataulukon v Tekninen lautakunta käy läpi tehdyn tasapainotusehdotuksen. (Valm. TR) tj Kokouksessa tehdyn muutosesityksen mukaisesti tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi 0,28 korotusta vesimaksuun ja 0,82 korotusta jätevesimaksuun, alv 0%. Uudet taksat tulisivat voimaan alkaen. hyväksyttiin. Kunnanhallitus 196 Liitteenä yhteenveto naapurikuntien vesi- ja jätevesimaksuista. Liitteenä Tuula Lensun ja 38 muun allekirjoittajan vetoomus, jossa pyydetään, että vesi- ja jätevesimaksua ei koroteta. Vetoomuksen tekijät esittävät mm., että sade- ja vuotovesien pääsy viemäriverkostoon ei ole yksittäisten vedenkäyttäjien kustannettava, vaan kuuluu kunnan vastattaviin kunnossapitomenoihin. Merkitään tiedoksi liitteenä olevat taksayhteenveto ja vetoomus, Kunnanhallitus keskustelee asiasta. ehdotus kokouksessa. Kunnanhallitus hyväksyi esittelijän ehdotuksen.

24 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Yhteenveto naapurikuntien taksoista ja vetoomus merkittiin tiedoksi. Esittelijä ehdotti, että valtuustolle ensi vuoden budjettiesityksen yhteydessä esitettävät korotukset ovat lautakunnan esityksestä poiketen seuraavat (alv22%): vesimaksun korotus +0,24, uusi hinta 1,44 ja jätevesimaksun korotus + 0,43, uusi hinta 2,83. Keskustelussa Juha Koivisto esitti Sonja Laitisen kannattamana, että vastaisuudessa vesilaskutus toimeenpantaisiin neljä kertaa vuodessa. Esittelijä ehdotti, että neljästi vuodessa tapahtuvaan laskutuskäytäntöön siirrytään ensi vuoden aikana, minkä kunnanhallitus hyväksyi. Merkittiin, että keskustelussa Mervi Rings esitti korotukset toimeenpantaviksi vasta sen jälkeen kun ensin on neuvoteltu Lappeenrannan kaupungin kanssa kaupungin verkostoon pumpattavan jäteveden hinnan alentamisesta ja kunta on käyttänyt talousarviossa varaamansa koko määrärahan, euroa vuotovesien vähentämiseen. Esitystä ei kannatettu, joten se raukesi. Kunnanhallitus 206 Toukkalan vesiosuuskunta on toimittanut kuntaan valituskirjelmän, jossa pyydetään, että vesi- ja jätevesimaksuja ei ensi vuoden alusta koroteta liitteenä olevasta kirjelmästä tarkemmin ilmenevin perustein. Kirjeen mukaan osuuskuntaa laskutetaan samalla tavoin kuin tavallista vesi- ja viemäriverkoston käyttäjää, vaikka osuuskuntaa rasittaa verkoston investointikulut. Osuuskunta vastaa myös itse vesilinjojen korjauksista ja huollosta. Kirjelmässä todetaan vielä mm. seuraavaa: Jos kunta kohtelee vesiosuuskuntaa edellisen korotuspäätöksen mukaan, niin kunnan tulisi lunastaa verkosto omaan hallintaan ja omistukseen. (valm mp). Kunnanhallitus toteaa, että 1. kunnan hallintosäännön 58 :n 23. kohdan mukaan kunnanhallitus päättää maksuista ja niiden yksityiskohtaisista perusteita kunnanvaltuuston yleisiä perusteita koskevien päätösten pohjalta, ellei päätösvaltaa niistä ole siirretty jollekin muulle toimielimelle 2. valituksen kohteena oleva kunnanhallituksen päätös ( ) on luonteeltaan vasta asian valmistelua. Seuraavaksi vesimaksujen korotuksiin ottaa kantaa kunnanvaltuusto päättäessään vuoden 2010 talousarviosta perusteluineen. Vesiosuuskunnan kirjelmä saatetaan talousavioesityksen yhteydessä valtuustolle tiedoksi. 3. kunnanhallitus ottaa vesi- ja jätevesimaksujen korottamisen lopullisesti päätettäväkseen sen jälkeen kun valtuusto on hyväksynyt ensi vuoden talousarvion ja sen perustelut. Mikäli maksuihin edelleen esitetään korotusta, vesiosuuskunnan kirjelmä voidaan ottaa oikaisuvaatimuksena käsiteltäväksi. hyväksyttiin. Todettiin tässä yhteydessä, että vesiosuuskunnat saavat vedenostohinnassa kunnalta tavalliseen kuluttajaan verrattuna 20 %:n alennuksen. Vesiosuuskunnan kirje annetaan tekniselle lautakunnalle tiedoksi.

25 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 15 Kunnanhallitus jatkaa asian käsittelyä. Kunnanhallitus toteaa, että valtuusto on vuoden 2010 talousarvion hyväksyessään hyväksynyt myös vesi- ja jätevesimaksujen korotusperusteet kunnanhallituksen ehdotuksen mukaisina. Kunnanhallitus hyläten Toukkalan vesiosuuskunnan oikaisuvaatimuksen päättää vahvistaa uudeksi vesimaksuksi 1,44 euroa m 3 (alv 22 % sis.) ja jätevesimaksuksi 2,83 m 3 (alv 22% sis.) lukien. Lisäksi päätetään pitää voimassa tähänastinen käytäntö, jonka mukaan vesiosuuskunnat saavat ostaa vetensä kunnalta 20 % alhaisemmalla hinnalla. Todetaan vielä laskutuskäytännön muutos, jonka mukaan asiakkaat voivat halutessaan maksaa vuotuisen vesilaskunsa neljässä erässä. Tämä päätös annetaan tiedoksi Toukkalan vesiosuuskunnalle valitusosoituksin Kouvolan hallinto-oikeuteen. pannaan täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta. hyväksyttiin.

26 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Teknisen osaston viranhaltijoiden tehtäväkuvat Tekninen lautakunta 74 Tekninen osasto on saanut tehtäväksi tarkentaa vuoden 2010 aikana teknisen osaston viranhaltijoiden tehtäväkuvia ja -nimikkeitä. Koska Tapio Rapi siirtyy rakennustarkastajaksi ja tarkoituksena on valita tekniselle osastolle uusi tekninen johtaja, on syytä tarkentaa nykyisin kunnaninsinöörinä toimivan Jari Hyrkkäsen tehtäväkuvaa ja -nimikkeitä. tj Kokouksessa tehdyn muutosesityksen perusteella tekninen lautakunta selvittää tehtäväkuvat ja siirtää asian käsittelyyn seuraavaan kokoukseen. hyväksyttiin. _ Tekninen lautakunta 79 Tekninen lautakunta oli pitämässään kokouksessa sopinut, että lautakunta kokoontuu selvittämään teknisen osaston johtavien viranhaltijoiden ja työnjohdon tehtäväkuvia. Palaveristä on tehty muistio (liite 1). (valm. TR) tj Kokouksessa tehdyn muutosesityksen mukaisesti teknisen osaston olosuhteet ja osastojen välinen toiminta huomioon ottaen tekninen lautakunta yksimielisesti esittää kunnanhallitukselle seuraavaa: Tekniselle osastolle haetaan uusi tekninen johtaja nykyinen tekninen johtaja siirtyy rakennustarkastajaksi nykyisen kunnaninsinöörin tehtäväkuvaa kehitetään, tehtäväkuvaa tarkastetaan tehtävien määrän ja vastuualueiden osalta Kunnanhallitus määrää hallintosäännön mukaisesti osaston päällikön määräajaksi. hyväksyttiin.

27 Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Tekninen lautakunta 7 Kunnanvaltuusto on , Talousarvio 2010 ja taloussuunnitelma käsittelyssä päättänyt Juha Koiviston ehdotuksesta, että teknisen johtajan virkaa ei perusteta, mutta palkataan työsopimussuhteinen rakennusmestari. hyväksyttiin äänestyksen jälkeen. Tekninen osasto on pitänyt palaverin tehtävien uudelleen jakamisesta (liite 1 luettelo tehtäväjaosta). (Valm. TR) tj Tekninen lautakunta tekee ehdotuksen kokouksessa käydyn keskustelun perusteella. Teknisen johtajan kokouksessa tekemän muutosehdotuksen mukaisesti, tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle hyväksyttäväksi liite 1:n mukaiset tehtävänkuvat. Samalla tekninen lautakunta päättää julistaa rakennusmestarin työsopimusuhteisen toimen haettavaksi. Kunnanhallitus 16 Tekninen lautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan Teknisen osaston valmistelema esitys teknisen osaston tehtäväalueista lukien on esityslistan liitteen. Tehdään kokouksessa. Esittelijän ehdotuksesta merkittiin teknisen lautakunnan hyväksymät liitteen mukaiset teknisen osaston tehtäväalueet sekä rakennusmestarin hakuvalmistelut tiedoksi. Teknisen osaston osastopäällikön nimittämiseen palataan sen jälkeen kun on ensin kuultu Jari Hyrkkästä ja Tapio Rapia.

28 Kunnanhallitus Työkykyä ylläpitävä toiminta Kunnanhallitus 17 Kunnanhallitus on viime vuosina hyväksynyt ohjeellisena noudatettavaksi kunnan työkykyä ylläpitävän toiminnan suunnitelman. Suunnitelma on valmisteltu johtoryhmässä myös vuodelle Suunnitelmassa on otettu huomioon myös aiempia suunnitelmia varten saadut ehdotukset henkilöstöltä ja yhteistyötoimikunnalta. Suunnitelma perustuu kunnanhallituksen käyttösuunnitelmaehdotuksen mukaiseen määrärahaan. Toiminnassa ovat mukana myös kunnalta Eksoteen siirtyneet työntekijät. Suunnitelmaa voidaan tarpeen mukaan muuttaa vuoden aikana. Suunnitelma vuodelle 2010 ja selvitys vuoden 2009 suunnitelman toteutumisesta on liitteenä. (valm. PP) Merkitään toteutumaselvitys tiedoksi sekä suunnitelma tiedoksi ja ohjeellisena noudatettavaksi. hyväksyttiin.

29 Kunnanhallitus Kunnan hallinnon tilatarpeet, valtuuston täytäntöönpano Kunnanhallitus 18 Liitteenä luonnospiirustus uusista väliaikaisista toimitiloista henkilöittäin/toiminnoittain ajateltuine tilatarpeineen ja asemapiirroksineen. Tätä versiota voitaneen vielä supistaa yhden siivun verran. Tältä osin päivitetty suunnitelma saataneen kokoukseen mennessä. Kyseessä on suuntaa antava luonnoskuva toimitettavaksi firmoille, joilta tekninen osasto tarjouksia pyytäisi. Tarjoajilla olisi siten mahdollisuus esittää myös omia ratkaisuvaihtoehtoja rakennustapaselostuksineen. Esityslistan liitteenä luonnospiirustus. Kunnanhallitus on aiemmin päättänyt, että kunnan hallinnon tilatarpeita koskevan valtuuston päätöksen 57 täytäntöönpanoa hoidetaan teknisen osaston ja konsultiksi lupautuneen insinööri Jussi Parosen tiiviillä yhteistyöllä sekä kunnan muiden virkamiesten yhteisin valmisteluin. Merkitään valmistelutoimet hyväksyen tiedoksi. hyväksyttiin. Todettiin, että tilojen rakennustapaselostuksen valmistuttua tekninen osasto pyytää tarjouksia vaihtoehtoisista ratkaisuista sekä myös eri pituisiksi vuokra-ajoiksi. Kunnanviraston piharakennukselle päätettiin hakea purkulupa.

30 Kunnanhallitus Palolan keittiöremontin rakennustoimikunta Kunnanhallitus 19 Kunnanhallitus päättää, että Palolan keittiöremontin rakennushankkeen rakennustoimikuntana toimii tekninen lautakunta tai sen määräämä osa lautakunnan jäsenistä. hyväksyttiin. 20. Merkkipäiviä 2010 Kunnanhallitus 20 Kunnanhallitukselle jaetaan perinteiseen tapaan merkkipäivälista. Merkitään tiedoksi ja päätetään muistamisista. Käsiteltiin listaa helmikuun loppuun saakka. Muistaminen tapahtuu totuttuun tapaan. 21. Saapuneet kirjeet Kunnanhallitus 21 Merkitään tiedoksi liitteessä 1 mainitut saapuneet kirjeet. ( vam. Ph) Merkittiin tiedoksi.

31 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano Kunnanhallitus 22 Kuntalain 23 :n perusteella kunnanhallitus vastaa valtuuston päätösten täytäntöönpanosta. Täytäntöönpanoon kuuluu olennaisena osana päätösten laillisuuden valvonta (KuntaL 56 ). Hallituksen tehtävänä on myös arvioida, mitkä päätökset ovat kuntalain 98 :n mukaan täytäntöönpanokelpoisia ennen kuin ne ovat lainvoimaisia. Kunnanhallitus katsoo, että valtuuston tekemät päätökset eivät ole syntyneet virheellisessä järjestyksessä, eivät mene valtuuston toimivaltaa ulommaksi eivätkä muutenkaan ole lainvastaisia ja päättää panna kyseiset päätökset täytäntöön. hyväksyttiin. 23. Valtuuston kyselytunti Kunnanhallitus 23 Todettiin pidettävään valtuutetuille järjestettävään kyselytuntiin tähän mennessä tulleet kysymykset ja käytiin ne läpi.

32 Kunnanhallitus Asialista 1. Rakenneyleiskaava, seitsemän kunnan yhteinen rakennekaava; lausuntopyyntö Kirkonkonseudun asemakaavan uudistaminen Kirkonseudun yleiskaavoitus Kunnanhallituksen kokoukset Kunnanhallituksen kokouskutsujen julkaiseminen internetissä kunnan kotisivuilla Luottamushenkilöiden palkkiosäännön 11 :n kumoaminen Veronsaajien verkkopalvelu Valtionosuudet ja muu rahoitus vuonna Kehittämismäärärahan käyttösuunnitelma Talousarvion täytäntöönpano-ohjeet Asukasvalinnat kunnan vuokrataloyhtiöön Palolakodin keittiön laitehankinnat Kuntakohtainen palvelusopimus 2010 ja palvelusuunnitelma , Eksote ja Lemin kunta Eksoten ja kuntien yhteinen strateginen palvelusopimus Vesi- ja jätevesimaksujen korotus Teknisen osaston viranhaltijoiden tehtäväkuvat Työkykyä ylläpitävä toiminta Kunnan hallinnon tilatarpeet, valtuuston täytäntöönpano Palolan keittiöremontin rakennustoimikunta Merkkipäiviä Saapuneet kirjeet Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano Valtuuston kyselytunti...31

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2010. Kunnanvaltuusto 1. Ma 25.1.2010 klo 18.00 18.40. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2010. Kunnanvaltuusto 1. Ma 25.1.2010 klo 18.00 18.40. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali PÖYTÄKIRJA 1/2010 Kunnanvaltuusto 1 Ma 25.1.2010 klo 18.00 18.40 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Okko Antti Huuhilo Marjo Pietiläinen Risto Hakonen Hannu Junnonen Juha Kohonen Tarja Lehtonen Matti Punkka

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

Valmistelija: Antti Hirvikallio puh mail:

Valmistelija: Antti Hirvikallio puh mail: Tekninen lautakunta 6 31.01.2013 Kunnanhallitus 59 11.02.2013 Tekninen lautakunta 35 27.06.2013 Kunnanhallitus 148 12.08.2013 Tekninen lautakunta 11 29.04.2015 Kunnanhallitus 70 11.05.2015 Kunnanhallitus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

Valmistelija: Antti Hirvikallio puh mail:

Valmistelija: Antti Hirvikallio puh mail: Tekninen lautakunta 6 31.01.2013 Kunnanhallitus 59 11.02.2013 Tekninen lautakunta 35 27.06.2013 Kunnanhallitus 148 12.08.2013 Tekninen lautakunta 11 29.04.2015 Kunnanhallitus 70 11.05.2015 Kunnanhallitus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti PÖYTÄKIRJA 5/2010 Kunnanhallitus 63 22.3.2010 klo 17.30-18.25 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Tuomi

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 2/2010 13 Tekninen lautakunta Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a.

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a. 7/2010 74 Tekninen lautakunta Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50 Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 8/2010 82 Tekninen lautakunta. Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 8/2010 82 Tekninen lautakunta. Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 8/2010 82 Tekninen lautakunta Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rakennusjärjestyksen uusiminen Kunnanhallitus 95 24.03.2009 Kunnanhallitus 37 09.02.2010 Kunnanhallitus 142 07.06.2011 Kunnanhallitus 256 22.11.2011 Kunnanhallitus 63 15.03.2012 Kunnanvaltuusto 15 11.04.2012 Rakennusjärjestyksen uusiminen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 Tekninen lautakunta Nro 8/2012 KOKOUSAIKA Torstaina 1.11.2012 klo 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

Turvetuotanto, suoluonto ja tuulivoima maakuntakaavoituksessa. Petteri Katajisto Yli-insinööri 3. Vaihemaakuntakaavaseminaari 2.3.

Turvetuotanto, suoluonto ja tuulivoima maakuntakaavoituksessa. Petteri Katajisto Yli-insinööri 3. Vaihemaakuntakaavaseminaari 2.3. Turvetuotanto, suoluonto ja tuulivoima maakuntakaavoituksessa Petteri Katajisto Yli-insinööri 3. Vaihemaakuntakaavaseminaari 2.3.2012 Alueidenkäytön suunnittelun tavoitteet (maankäyttö- ja rakennuslaki

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 3/2011 34 Tekninen lautakunta. torstaina 14.04.2011 klo 18.00-19.40. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari

LEMIN KUNTA 3/2011 34 Tekninen lautakunta. torstaina 14.04.2011 klo 18.00-19.40. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari 3/2011 34 Tekninen lautakunta torstaina 14.04.2011 klo 18.00-19.40 Kunnantalo, neuvotteluhuone Punkka Olavi Lohtander Mika Laitinen Sonja Rummukainen Kari Rämä Maija Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Hakala

Lisätiedot

169. Kirkonseudun yleiskaavoitus...223. 170. Palolan alueen rakennushankkeet...227

169. Kirkonseudun yleiskaavoitus...223. 170. Palolan alueen rakennushankkeet...227 ESITYSLISTA Kunnanhallitus 26.9.2011 Käsiteltävät asiat 169. Kirkonseudun yleiskaavoitus...223 170. Palolan alueen rakennushankkeet...227 171. Määräalan kauppakirja kunta/kiinteistö Oy Lemin Teollisuushalli,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011 KOKOUSAIKA Torstai 27.10.2011 klo 18.00-19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali 1/2010 1 Sivistyslautakunta 26.1.2010 klo 18.00 18.50 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Sisällysluettelo 47. Saapuneet kirjeet...88 48. Sivistyslautakunnan talousarvioehdotus vuodeksi 2013 ja talous- ja henkilöstösuunnitelmat vuosiksi 2013 2015...89 49. Lasten päivähoitomaksujen määrittäminen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Sotkamon kunnan hallintosääntö alkaen

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Sotkamon kunnan hallintosääntö alkaen Kunnanhallitus 91 18.04.2017 Kunnanvaltuusto 25 24.04.2017 Sotkamon kunnan hallintosääntö 1.6.2017 alkaen KHALL 91 6.6.2016 154 Hallintojohtaja Sotkamon kunnan hallintosääntö on päivitetty viimeksi vuoden

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/2011 1 Tekninen lautakunta. Torstai 10.02.2011 klo 18.00-19.30. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari.

LEMIN KUNTA 1/2011 1 Tekninen lautakunta. Torstai 10.02.2011 klo 18.00-19.30. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari. 1/2011 1 Tekninen lautakunta Torstai 10.02.2011 klo 18.00-19.30 Kunnantalo, neuvotteluhuone Punkka Olavi Lohtander Mika Laitinen Sonja Rummukainen Kari Rämä Maija Taipale Heikki Tikka Raija Liisa puheenjohtaja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala Kaupunginhallitus 341 19.12.2016 Kaupunginhallitus 50 20.02.2017 Kaupunginhallitus 70 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 13 13.03.2017 Toimielimet ja luottamushenkilöorganisaatio 1.6.2017 alkaen Kh 19.12.2016

Lisätiedot

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012 salainen 31 11.06.2013 195 18.06.2013 Tilintarkastuskertomus 2012 Khsal 31 Tarkastuslautakunta 42 5.6.2013 ja kunnanjohtaja ovat laatineet vuoden 2012 tilinpäätöksen, joka sisältää toimintakertomuksen,

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 7. helmikuuta 2013 kello 19.00 20.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo Leino j. x Elina Rauhala

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 37 23.05.2017 Tekninen

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 4.4.2013 klo 17 17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Osmo Pylkkö puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä

Osmo Pylkkö puheenjohtaja ja pöytäkirjanpitäjä. Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä Lemin kunta 1 Aika klo 16.00-16.30 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanvirasto Pylkkö Osmo Huttunen Matti Pesari Markku puheenjohtaja varapuheenjohtaja varajäsen Muut saapuvilla olleet - Laillisuus

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 7/2010. Kunnanhallitus 85. 19.4.2010 klo 17.30 19.44. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA 7/2010. Kunnanhallitus 85. 19.4.2010 klo 17.30 19.44. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti 7/2010 Kunnanhallitus 85 19.4.2010 klo 17.30 19.44 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Junnonen Juha puheenjohtaja

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013 Aika: Maanantaina 11.3.2013 kello 18.00 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala Varapuheenjohtaja Matti Tausa Jäsenet

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. MAAKUNTAKAAVOITUS 3. YLEISKAAVOITUS 4. ASEMAKAAVAT 5. RANTA-ASEMAKAAVAT 6. RAKENNUSJÄRJESTYS 7.

SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. MAAKUNTAKAAVOITUS 3. YLEISKAAVOITUS 4. ASEMAKAAVAT 5. RANTA-ASEMAKAAVAT 6. RAKENNUSJÄRJESTYS 7. 2017 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. MAAKUNTAKAAVOITUS 3. YLEISKAAVOITUS 4. ASEMAKAAVAT 5. RANTA-ASEMAKAAVAT 6. RAKENNUSJÄRJESTYS 7. YHTEYSTIEDOT 1. YLEISTÄ Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kunnan tulee

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen

Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen Kunnanhallitus 194 31.10.2016 Laukaan kunnan hallintosäännön päivittäminen ja valtuuston työjärjestyksestä sekä luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen 497/00.01.01/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Auran kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Tarkastuslautakunta Auran kunta Pöytäkirja 3/2018 1 ( 10) Aika 11.09.2018, klo 08:41-14:43 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanvirasto, valtuustosali 12 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjantarkastajat 14 Kunnan taloudellisen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.5.2017 kello 18.15-18.35 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B211 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kunnanvaltuusto

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJA 2/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Ma 6.2.2012 klo 18.00 - Kokouspaikka Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Käsiteltävät asiat 1. 2. 3. 4. liite 5. 6. Kokouksen avaus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN UUSIMINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 208 Yleistä Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan jokaisella kunnalla tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksessä annetaan rakentamista

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 5/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari.

LEMIN KUNTA 5/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari. 5/2011 54 Tekninen lautakunta Torstai 14.7.2011 klo 18.00-18.50 Kunnantalo, neuvotteluhuone Punkka Olavi Lohtander Mika Laitinen Sonja Rummukainen Kari Rämä Maija Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Buuri

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (5) 77 Hallintosäännön muuttaminen HEL 2018-002397 T 00 01 00 Päätös hyväksyi Helsingin kaupungin hallintosäännön liitteen 1 mukaisesti. Muutos tulee voimaan 17.4.2018.

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista / 3/

Muonion kunta Esityslista / 3/ Muonion kunta Esityslista / 3/2016 Kokouskutsu 12.5.2016 Tarkastuslautakunnan kokous Aika to klo 16.30 Paikka Valtuustosali Kutsutut Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Juha Särkijärvi varapuheenjohtaja

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Kunnanhallitus nro 11/ SISÄLLYSLUETTELO

Kunnanhallitus nro 11/ SISÄLLYSLUETTELO nro 11/2015 SISÄLLYSLUETTELO KH 165 Kokouksen järjestäytyminen KH 166 Lähetekeskustelun käyminen vuoden 2016 talousarviosta ja vuosien 2017-2019 taloussuunnitelmasta KH 167 KH 168 KH 169 KH 170 Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 07.03.2017 klo 14:00-17:20 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 12/2013 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 27.6.2013 klo 12.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu 218 219

Lisätiedot

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista:

1) hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: Kaupunginhallitus 23 30.01.2017 Kaupunginhallitus 38 27.02.2017 Kaupunginhallitus 94 27.03.2017 Kaupunginhallitus 117 24.04.2017 Kaupunginhallitus 137 15.05.2017 Hallintosääntö Hangon kaupunki / Kvo-asia

Lisätiedot

Maankäyttö, asuminen ja liikenne kuntajakoselvitysalueella

Maankäyttö, asuminen ja liikenne kuntajakoselvitysalueella Maankäyttö, asuminen ja liikenne kuntajakoselvitysalueella Jyväskylän kaupunkiseudun erityisen kuntajakoselvitys Kuntajakoselvittäjät Jarmo Asikainen, Paavo Kaitokari ja Jouko Luukkonen Sähköposti: etunimi.sukunimi@vm.fi

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely

Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 662/00.02.02/2018 110 Teknisen lautakunnan otto-oikeusmenettely Hallintopäällikkö Anne Rantala 4.6.2018: Raision kaupunginhallitus on päättänyt 21.5.2018 118 päätösten

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 2/2010 9 Sivistyslautakunta 15.2.2010 klo 18.00 19.22 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

3 Kunnan lausunto Ely-keskuksen lausuntopyyntöön 28.5.2013; Tolsan maantien 11246 kevyen liikenteen väylä

3 Kunnan lausunto Ely-keskuksen lausuntopyyntöön 28.5.2013; Tolsan maantien 11246 kevyen liikenteen väylä 3..03 tiedote (5) 5.8.03 Ennakkotiedot Kirkkonummen kunnanhallituksen päätöksistä 5.8.03 tiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Tarkastuslautakunta 16.09.2014 AIKA 16.09.2014 klo 16:00-20:21 PAIKKA KPMG:n toimitilat, Isokatu 32B, Oulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Vammaisneuvosto 3 5.04.07 Kunnanhallitus 79 5.05.07 Kirkkonummen vammaisneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta 0.03.07 9 Perusturvan

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Sivistyslautakunta 22.05.2017 AIKA 22.05.2017 klo 18:00-21:10 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Kuntayhtymän valtuusto Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 60 24.4.2017 Tarkastuslautakunta 35 26.4.2017 22.5.2017 9 459/00.01.01.01/2016 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallintosäännöt

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 240

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 240 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 237 Kunnanhallitus 25.06.2018 AIKA 25.6.2018 klo 19.10-19.19 PAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 137 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012 Aika: torstaina 23.2.2012 kello 18.00 19.20 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Jutta Kivikallio

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 20.12.1999 190 Voimaan 1.1.2000 Valtuusto 21.3.2011 26 Voimaan 25.3.2011 Valtuusto 3.9.2012 81 Voimaan 7.9.2012 Valtuusto 7.12.2015

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 3/2010 23 Tekninen lautakunta. Torstai 25.03.2010 klo 18.00 19.30. Kunnanvirasto II, kokoushuone. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 3/2010 23 Tekninen lautakunta. Torstai 25.03.2010 klo 18.00 19.30. Kunnanvirasto II, kokoushuone. Tikka Raija Liisa 3/2010 23 Tekninen lautakunta Torstai 25.03.2010 klo 18.00 19.30 Kunnanvirasto II, kokoushuone Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Niskala Sonja puheenjohtaja

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 3/2017 Kokousaika: 19.4.2017 klo 12.00 15.45 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Minna Yli-Kujala, varajäsen

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2011 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2011 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2011 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 3. helmikuuta 2011 kello 19.00 21.30 Paikka: Kunnanvirasto Läsnä Poissa Puheenjohtaja Martti Mäkitalo x Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 8/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 17.10.2013 klo 17 18 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen

Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen alkaen Perusturvalautakunta 9 0.03.07 Kunnanhallitus 00 0.03.07 Vanhusneuvosto 4 09.05.07 Kunnanhallitus 80 5.05.07 Kirkkonummen vanhusneuvoston toimintasäännön muuttaminen.6.07 alkaen 786/00.0.0/06 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

Sipoon kunta, Nikkilä PORNAISTENTIEN KIERTOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päivitetty

Sipoon kunta, Nikkilä PORNAISTENTIEN KIERTOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päivitetty SIPOON KUNTA SIBBO KOMMUN Sipoon kunta, Nikkilä PORNAISTENTIEN KIERTOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 6.11.2008 päivitetty 10.12.2008, 20.02.2009 SIPOON KUNTA KEHITYS-

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA 4.4.2016 LEMIN KUNTA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 1 2 SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2014 605 Kunnanhallitus 27.10.2014 Aika Maanantai 27.10.2014 klo 17:30-18:56 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Drockila Leif Alestalo

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015. Sivistyslautakunta 10.02.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015. Sivistyslautakunta 10.02.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015 Sivistyslautakunta 10.02.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 10.02.2015 klo 18.00 18.55 Kunnanviraston kokoushuone Pystykoski Tero

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 18.01.2017, klo 17:00-17:48 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Adressi Mäntyharjun

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 Kunnanvaltuusto

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJA 3/2011 Kunnanvaltuusto Kokousaika Ma 3.10.2011 klo 18.00 - Kokouspaikka Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Käsiteltävät asiat 1. 2. 3. 4. 5. liite 6. liite 7. liite 8. liite Kokouksen avaus

Lisätiedot

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta

Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 65 19.06.2017 Tekninen lautakunta 79 31.08.2017 Arviointikertomus vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Kaupunginvaltuusto 19.06.2017 65 TARK.LTK

Lisätiedot

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs

Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka 113, 1. krs KOKOUSKUTSU 4 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymähallitus 11.5.2012 1 KOKOUSAIKA Tiistai 22.5.2012 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Satakunnan ammattiopisto, Myllykatu 10, Harjavalta, luokka

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat

Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen energiamaksun korottaminen Talousarvion toteutuminen tammi-lokakuu 2015 Muut asiat SAVUKOSKEN KUNTA ASIALISTA Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 24.11.2015 klo 18.00 19.30 Paikka Savukosken kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t 27 28 29 30 Tiedoksi lautakunnalle Savukosken lämpölaitoksen

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu:8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu: 12.3.2012

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Kaupunginvaltuusto 10 18.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017,

Lisätiedot

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle

Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle Kaupunginhallitus 11 09.01.2017 Esittelyoikeutta koskevien määräysten muuttaminen johtosääntöihin ajalle 1.1. - 31.5.2017 3/00.01.01/2017, 4/00.01.01/2017, 5/00.01.01/2017, 6/00.01.01/2017 KH 28.11.2016

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 6/2012 KOKOUSAIKA Torstai 2.8.2012 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 22.05.2017 klo 18:00 PAIKKA Pelkosenniemen koulu, takkahuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 30 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 31 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti

PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta ( ) PHKS Karpalo-kabinetti PÄIJÄT-HÄMEEN HYVINVOINTIYHTYMÄ ESITYSLISTA N:o 16/2017 Tarkastuslautakunta (2017-2020) KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 18.10.2017 klo 14.00 - Paikka PHKS Karpalo-kabinetti KÄSITELTÄVÄT ASIAT 59 Kokouksen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 17.joulukuu 2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 156 Luvan myöntäminen kiinteistöhoitajan toimen täyttämiseen... 260 157 Työsuojelupäällikön

Lisätiedot