LÄHDÖN JA SAAPUMISEN PAIKAT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LÄHDÖN JA SAAPUMISEN PAIKAT"

Transkriptio

1 Huutijärven risteys on muuttanut muotoaan useasti. Liikkumisen ja kuljettamisen solmukohtia ovat risteykset ja terminaalit, joissa kulkijat tai kuljetettavat vaihtavat suuntaa tai siirtyvät kulkumuodosta toiseen, herkeävät juoksemasta ja hyppäävät junaan. Kangasalan harjujonoa pitkin kulkee eräs maan vanhimmista teistä. Harju oli kulkukelpoinen koko vuoden ajan ja sen laella kulkeva reitti selkeä ja laatuunkäypä. Huutijärvellä oli keskiajalla vedenylityspaikka, jossa matkustajat huutelivat lautturia avukseen. Samaan paikkaan muodostui myös vilkas tienristeys, jossa Hämeenlinnan ja Ulvilan väliseltä tieltä haarautui reitti Raudanmaan kautta Laukaalle ja Pohjanmaalle. Huutijärvi on säilyttänyt risteyspaikan luonteensa vuosisatoja. Ensimmäisiä joukkoliikennevälineitä olivat kirkkoveneet. Kymmenen pikkuvenettä korvattiin yhdellä isolla, jolla selvittiin helpommin aallokoista ja vastatuulista, kuljettiin lujaa ja vakaasti ja saatiin matkustajia mukaan. Kirkkomatka sujui joutuisasti ja lupsakkaasti, ja valkamaan saavuttiin kirkkopunaa poskilla. Monin paikoin tästä ajasta muistuttaa enää nimistö. Pirkkalan Naistenmatka on nimenä erikoinen: sillä kohdalla naiset laskettiin veneestä pois, kun miehet vielä jatkoivat soutua. Kangasalan kirkkoveneistä viimeisin on Siitaman vene, sekin nykyään Oriveden puolella Vesijärveä. Terminaaleista näkyvimpiä olivat vielä muutama vuosikymmen sitten maitolaiturit, joita oli kaupungin rajan ulkopuolella joka tienmutkan takana. Maitolaiturit olivat paitsi maitotonkkien terminaaleja, myös nuorison kokoontumispaikkoja, nuorisotilojen edeltäjiä. Maitotaloustekniikan kehitys ja hygieniavaatimukset merkitsivät maitolaiturien purkamista. Teiskon Velaatassa on säilytetty yksi vuosisadan puolivälin modernia maitolaituriestetiikkaa edustava yksilö museona.

2 N.T.Lahtisen onnikka tilausajossa. YKSIN JA KIMPASSA Ihminen on hyvin liikkuvainen. Ennen kuin opittiin viljelemään maata, kuljettiin ruuan perässä lähes vuoden ympäriinsä. Niin Kangasalan harjujen reunoille majoittuneet metsästäjätkin kävivät vesireittejä ja polkuja pitkin kaukana Pohjanmaalla saalistamassa. Viljelykulttuurikaan ei saanut meitä asettumaan. Väestön lisääntyessä alettiin harjoittaa kauppaa ja käsityöläisyyttä. Markkinat olivat kaukana, ja väenkokouksia tavoiteltiin eri maakunnista. Vielä myöhemmin, teollistumisen myötä, liikkuminen muuttui jokapäiväiseksi. Potkukelkkakin oli liikenneväline ennen vanhaan. Nopean liikkumisen teki mahdolliseksi joukkoliikenteen kehitys niin raiteilla, vesillä kuin maanteilläkin. Joukkoliikenteen kulta-aikaa oli viime vuosisadan alkupuoli. Linja-autossa oli tunnelmaa ja rata kolkkasi. Kun onnikasta tuli bussi, sen viehätys alkoi kadota. Erityisesti miehet istuivat mieluummin yksin omassa autossaan ja täyttivät tiet, eikä lättähattukaan enää kiinnostanut entiseen tapaan. Liikenteen asema- ja terminaalirakennukset ovat muuttumassa muistoiksi. Niin linja-auto- kuin rautatieasemiakin suljetaan yksi toisensa perään, niitä puretaan tai muutetaan muuhun käyttöön. Uusia ei rakenneta juuri lainkaan. Matkustavaisia palvelleet kestikievarit kokivat saman kohtalon jo aikapäiviä sitten. Euroopan rakennusperintöpäivän 2006 tarkoituksena on tuoda esiin liikenteeseen liittyvän rakennuskulttuurin uhanalaisuus. Kangasalla linja-autoliikenne on kokenut saman kehityksen kuin muuallakin: monet pienet yritykset ovat kadonneet ja muutama elinvoimainen jäänyt henkiin. Lähijunaliikenteen lopettaminen 1970-luvulla autioitti pysäkit ja asemat. Vähiin on käynyt myös laivaliikenne, jonka vauhti ei riitä nykypäivänä edes kiireettömälle turistille. Kangasalan asema muutettiin asunnoksi 1980-luvulla.

3 SATULASTA TOISEEN Maalla kuljettiin paljolti jalan vielä 1900-luvun alussa. Pitkiäkin työmatkoja tai kauppareissuja saatettiin jaloitella. Tammelan torille vietiin tavaraa myyntiin käsikärryillä Sammalistosta asti ennen kuin onnikat alkoivat kulkea. Viranomaiset saattoivat turvautua hevoskyytiin kestikievarien välillä, mutta ratsastaminen ei ollut tavanomainen kulkumuoto. Satulaan totuteltiinkin vasta sitten, kun polkupyörä yleistyi. Korkeakosken kenkätehtaan työnjohtajat uusine pyörineen luvun alussa. Pyöränvalmistajia tai -kokoajia alkoi olla joka kylässä. Kangasalla veljekset Harakkamäki pitivät pyöräliikettä 1940-luvulta 1960-luvulle ja valmistivat siinä sivussa laadukkaita Harju-pyöriä. Ajalle olikin ominaista, että joka pajalla oli oma merkkinsä. Kotimaisten tai ulkomaisten runkojen ja osien avulla kasattiin erilaisia miesten ja naisten pyöriä, maalattiin, varustettiin ja kiinnitettiin oma nimikilpi ohjausputkeen. Ensimmäiset polkupyörät Suomessa rakennettiin luvun lopulla luvulla alettiin maahan tuoda isopyöräisiä pyöriä, mutta vasta ketjuvedon läpilyönti 1890-luvulla teki pyörästä helppokäyttöisen. Polkupyörä oli kuitenkin pitkään liian kallis useimmille. Juupajoella kenkätehtaan johtaja hankki työnjohtajilleen polkupyörät 1900-luvun alussa. Kalle Kajander, I.K.Inha ja Juhani Aho tekivät 1800-luvun lopulla pitkiä ulkomaan matkoja polkupyörillä, ja kirjoittivat niistä säännöllisesti juttuja lehdistöön. Pyöräilyn mahdollisuudet tulivat esiin luvulla pyörän hankkiminen myös työläisen kuukausipalkalla tuli mahdolliseksi. Polkupyörä mahdollistikin maaseudun asukkaille ovien aukaisemisen jos ei nyt Eurooppaan asti niin edes naapurikylään. Tanssimatkat pitenivät ja riiureissut venyivät. Heimot ja murteet alkoivat sekoittua. Polkupyörä oli paljon käytetty kulkuväline työmatkaliikenteessä vielä 1960-luvulle asti. Pyöräpysäköinti oli järjestetty yleensä katoksellisiin telineisiin sisäänkäyntien eteen. Kangasalla mm. urkutehtaalla oli monta telinettä rivissä pääoven vieressä. Nykyään pyöräpysäköinti kuuluu koulujen, kauppojen ja asuntojen järjestettäväksi. Kangasala on hoitanut pyöräpysäköinnin rakentamisen sisällyttämällä määräykset siitä rakennusjärjestykseensä - ensimmäisenä Suomessa.

4 DILISANSSILLA LEPOKOTIIN Lähinnä hallintoviranomaisten matkantekoa varten maahan luotiin keskikievarilaitos 1600-luvulla. Kievarit järjestivät maksua vastaan kyytihevosen lähimpään majataloon sekä ruokaa ja majaa. Kievarin pitäjät vaihtuivat aika ajoin. Kangasalan ensimmäinen kievari oli Sorolassa. Kievarista toiseen liikuttiin pääosin hevosten kyydillä. Elias Lönnrot vaelsi Suomen halki jalan Vienan Karjalaan runoja keräillessään luvuilla ja yöpyi usein kestikievareissa. Huutijärven kestikievari nykyään luvulla rakennettu Huutijärven kestikievarin rakennus on edelleen pystyssä. Sen suojissa on matkalaisten ohella majoittunut mm. arkeologi ja kirjailija Sakari Pälsi, joka 1920-luvulla suoritti kaivauksia Sarsan alueella. Kangasala oli matkustajien suosiossa jo 1700-luvun lopulla, kun Kuohun terveyslähde houkutteli turisteja aina Keski-Eurooppaa myöten. Lähteen veden menetettyä parantavat voimansa matkaajat tulivat ihastelemaan harjuja ja maisemia tai asettuivat kesäksi huviloilleen, jotka oli helppo tavoittaa rautateitse Kangasalla perustettiin Lepo- ja Matkailijakoti Osakeyhtiö. Yhtiön käyttöön saatiin vanha kansanopistorakennus, joka siirrettiin Ukkijärven rantaan Lepokodin isännäksi tuli virolaissyntyinen Hans Adler, joka kolmen tyttärensä kanssa palveli matkustajia ja myöhemmin vieraiksi asettuneita kirjailijoita, muusikoita ja taiteilijoita 1900-luvun lopulle asti. Lepokoti tarvitsi joukkoliikenteen apua asiakkaittensa kuskaamiseen. Hevosvetoiset dilisanssit kulkivat aseman ja kirkonkylän väliä useita kertoja päivässä. Rattaille mahtui toistakymmentä matkustajaa kerralla. Yrittäjiäkin oli useita. He kilpailivat matkustajista joskus kovakouraisestikin. Dilisanssiliikenne loppui 1923, kun viimeisetkin yrittäjät hankkivat kuorma-auton rungolle tehdyn linja-auton.

5 Vehoniemi oli onnikoille tuttu kohde. N.T.Lahtinen autonsa nokalla. KOTIKULMALTA ONNIKKAAN Ensiluokkainen Omnibusauto aloittaa säännölliset kulkuvuorot Aamulla kirkolta asemalle, lähtö Tampereelle joka arkipäivä klo 8.00 ap, paluu Tampereelta Kangasalle. Ilmoitus Kangasalan Sanomissa kertoi linja-autoliikenteen aloittamisesta. Ensimmäinen onnikka oli kulkenut Suomessa jo parikymmentä vuotta aiemmin, kun 1905 yritettiin järjestää liikennettä Turun ja Uudenkaupungin välille. Alku oli hieman takkuista, mutta 1920-luvulla liikennettä oli jo monen kaupungin ympäristössä Kangasalla liikennöinnin aloittaneen Leino&Kumpp. -yhtiö onnistui aloituksessaan, ja samana kesänä vuorotiheys Tampereelle kaksinkertaistettiin. Vuoden lopulla oli käytössä jo kolme linja-autoa, kaksi Chevroletia ja yksi Brockway. Vielä 1920-luvun puolella Leino&Kumpp. sai monta kilpailijaa, ja ajoreittejä laajennettiin kunnan eri osiin, jopa Helsinkiin. Myös Sahalahdelta ja Pälkäneeltä pääsi onnikalla Tampereelle asti. Talviaikana tosin liikenne oli vähäisempää, sillä useita teitä ei pystytty pitämään kunnossa. Myös keväällä routakelien aikaan liikennöinti oli vaativaa ja ainakin kuraista. Pitkäaikaisia liikennöitsijöitä olivat Arvo ja Tauno Ylinen Sahalahdelta sekä Alhonen&Lastunen ja N.T.Lahtinen Ponsantien varresta. Liikennöitsijät palvelivat matkustajiaan hyvin. Menestyminen kilpailussa edellytti yksilöllistä palvelua. Matkustajat otettiin kyytiin jos ei ihan kotipihalta niin ainakin tienhaarasta ja kuljetettiin perille asti, jos se suinkin oli mahdollista. Reitit räätälöitiin kulloistenkin tarpeiden mukaan. Kun vielä ja 1930-luvuila onnikoilla hoidettiin asiointia ja matkailua, sotien jälkeen Tampereen teollisuuslaitokset kaipasivat työvoimaa kauempaa. Työläisvuorot olivat niin suosittuja, että samaa vuoroa ajettiin jopa 4-5 onnikalla, joista toiset menivät suoraan Tampellan porttien eteen, toiset Takon. Onnikat kuljettivat myös torikauppiaita. Aamuvuoron peräkonttiin saatettiin nostaa useita perunasäkkejä ja muuta maalaisten myytävää. Luonnollisesti vuorot ajoivat Tammelan torin kautta. Palvelu pelasi.

6 Huutijärven TB avataan. BENSAA SUONISSA Autoliikenteen kehittymisen edellytyksiä oli mm. bensiininjakeluverkoston luominen. Tampereella bensiiniasemiin liitettiin 1920-luvun alussa myös linja-autoasemat, toinen Pyynikintorille, toinen Sorin aukiolle. Kangasalla ensimmäinen bensiininjakelija oli Urho Salon kauppa keskustassa, vielä 1920-luvulla bensiiniä sai Pakkalassakin, ja 1930-luvulla polttoainetta oli myös Tohkalassa Elvi Lastusen kaupalla. Sitä käyttivät eritoten Alhonen & Lastusen onnikat. Linja-autossa kuljetettiin paljon kauppatavaraa. Kirkonkylän kauppoihin makkarat ja muut tuotteet saapuivat tietyillä vuoroilla. Lähettäjä toi makkarat onnikalle, josta ne sitten purettiin kylän raitille, mistä kauppias ne nouti kun ennätti. Urho Salon kauppa toimi jonkin aikaa matkahuoltona, mutta Rauhalan kahvila otti tehtävän hoitaakseen 1938, ja yleisö tottui siihen pikku hiljaa. Linja-autoasema 1960-luvun alussa. Pikavuoro Kotkasta lähtee laiturista 1.

7 Volgata ja Pobedat linja-autoaseman taksissa. LINJURIASEMA - KYLÄN KESKUS Sotien jälkeen toimintansa aloitti Oy Matkahuolto Ab, joka otti toimipisteekseen Osuusravintolan. Oma linja-autoasema Kangasalle valmistui kunnan rahoituksella 1957 seurakunnan maalle, missä oli vanhastaan taksien pysäköintipaikka. Rakennukseen tuli matkahuollon toimitilat, jotka helpottivat tavarankuljetusta. Suuri ja valoisa odotustila palveli onnikkaansa odottavia, ja viereinen kahvila tarjosi virkistystä niin hengelle kuin ruumiillekin. Kahvilan tiloissa moni matkustaja sai nähdä ensimmäisen kerran television. Toimipa paikka keskiolutkulttuurin levittäjänäkin loppuaikoinaan. Toisessa päässä rakennusta oli taksiasema ja taksikuskien tilat, ja niiden edessä kioski, josta sai makeaa matkaevästä. Linja-autoasema oli parhaimmillaan kylän ehdoton keskus. Erityisesti yhteiskoulun työpäivän päättyessä vuoroaan odotteli satoja oppilaita, ja asemalla oli jonossa samaan aikaan kymmenkuntakin onnikkaa. Kangasalan kautta kulkivat vielä kaukomatkavuorot Jyväskylään ja Helsinkiinkin. Linja-autoaseman rakennus oli oman aikansa tyylinen, pienimittakaavainen kuin omakotitalo, yksityiskohdiltaan huoliteltu ja hyvin rakennettu. Sen rapatut pinnat ja suuret ikkunat antoivat valoisan ja avaran vaikutelman. Laattakiviportailla oli mukava istuskella ja hyväillä pyöreitä pylväitä. Viereinen pyörivä mainostorni elokuvajulisteineen toi paikalle glamouria. Takseilla oli paikkansa myös kylissä. Varustelu oli niukkaa. Yleensä siihen kuului tolppaan kiinnitetty puhelin. Arvo Silvan odottaa asiakkaita Hudsoniinsa Huutijärven tolpalla. Kun uusi keskusta rakennettiin vanhan kaatopaikan päälle 1970-luvun alussa, myös linja-autoliikenne siirtyi uuteen paikkaan ja vei mennessään matkahuollon ja taksiaseman. Samat palvelut jatkuvat nyt erilaisessa ympäristössä, josta kuitenkin puuttuu vanhojen tilojen lämpö ja viehättävyys.

8 m/s Roine Kaivannon kanavassa 1950-luvun lopulla. KEINUVILLA LAINEILLA 1869 avattu Valkeakosken kanava mahdollisti laivaliikenteen Längelmävedeltä Hämeenlinnaan. Paikallisia laivanvarustajia olivat Vääksyn luutnantti Favorin ja Kiehelän isäntä, jotka omaaloitteisesti rakensivat Kaivantoon laivasillan. Länkipohja-Orivesi-Hämeenlinna -reittiä liikennöi sen jälkeen useita aluksia ennen kuin rautatiet veivät matkustajat 1880-luvulla. Laivaliikenne palvelikin tämän jälkeen enimmäkseen jatkoyhteytenä junille. Laivaliikennettä Längelmävedellä vuosisatojen vaihteesta luvulle asti Längelmävedellä oli vilkasta matkustajalaivaliikennettä, jota hoitivat useat yhtiöt. Myös Vesijärvelle hankittiin höyrylaiva, kun Lihasulan isäntä Vihtori Peltonen hankki 1891 rautaisen höyrylaivan kuljettaakseen väkeään sunnuntaisin kirkkoon. Laiva oli kuitenkin liian suuri, ja Peltonen myi sen. Myöhemmin opettaja O.F.Helin kuljetti kesäasukkaita pienemmillä laivoilla ja lotjalla. Kaivannon vanha laivalaituri. Huvilaelämään kuului huviretkien tekeminen, eväskorien kuljettaminen ja ankara mässäily. Ruoka- ja juoma-aarteiden terminaali oli huvilan laituri. Laituri oli yleensä sovitettu huvilan tyylin ja varustettu penkein, somin kaitein ja usein vielä uimakopein. Laiturikulttuuri on sittemmin muuttunut, mutta vielä saattaa jossakin niemessä siintää valkoisia kaiteita ja pieni koppi.

9 Laivakahvion laivalaituri nykypäivänä. HOPEALINJA JA LAIVAKAHVIO Vuonna 1943 Vehoniemen matkailumaja siirtyi Suomen Matkailijayhdistyksen omistukseen. Yhdistys ryhtyi kuljettamaan sinne matkailijoita pienellä vesibussilla Valkeakoskelta. Se jäi pieneksi, ja varta vasten perustettu Laiva Oy Matkailu tilasi 1950 suuremman vesibussin. Yhtiöön kuuluivat alueen kunnat, VR, matkailuyhdistys ym. Pian hankittiin toinenkin vesibussi ja linja ulotettiin Hämeenlinnaan. Reitille kehitettiin houkutteleva nimi, Suomen Hopealinja. Sisävesimatkan kohokohtia ovat saapumiset kanavaan. Hopealinjan matkan varrelle niitä kertyi useampikin. Kaivannon kanava jäi torsoksi. Sitä luvun lopulla rakennettaessa Längelmävesi ryöstäytyi ja vei mennessään tekeillään olleet sulkurakennelmat. Jäljelle jäi vain vuolas kapeikko, jossa laivan partaat viistävät kanavan ylle kaartuvia koivuja. Matkailijoita oli parhaimmillaan niin paljon, että Vehoniemeen suunniteltiin hotellia. Paikalla ei ollut kuitenkaan riittävästi vetovoimaa, ja vanhakin toiminta hiipui niin, että Vehoniemi suljettiin kokonaan 1970-luvulla. Kaivannon rantaan tehty Laivakahvio palveli matkustajia 1960-luvun lopulta. Vesibussia varten rakennettu laivalaituri on edelleen Laivakahvion edessä. Vehoniemen matkailumaja. Mobilian rantaa Laitureista satamakauteen päästiin 1990-luvulla, kun Mobilian alueelle rakennettiin vierasvenesatama ja laivalaituri. Välillä vilkastunut laivaliikenne on taas kuihtunut, mutta laiturissa piipahtavat yksityisveneet ovat nykyään tuntuvasti suurempia kuin 1800-luvun lopun höyrylaivat.

10 Suinulan asemarakennus. RADAN VARRESSA Suomen rataverkko alkoi kehittyä 1860-luvulla luvulla kinasteltiin Pohjanmaan radan linjauksesta. Serlachiuksen ja Agathon Meurmanin lobbauksesta valittiin Näsijärven itäpuolta kulkeva reitti, joka sivusi Kangasalaa Halimajärven luona. Rata valmistui 1882, ja sitä pitkin aloitettiin liikenne Vaasaan seuraavana vuonna. Kangasalan ensimmäiset junasuorituspaikat olivat Suinulan asema ja Siitaman seisake. Suinulan sasema rakennettiin pysäkin tyyppipiirustusten mukaan, ja se laajennettiin 1907 lähes kaksinkertaiseksi. Suinulan asemakapäällikkönä toimi jonkin aikaa näytelmäkirjailija Gustav von Numers. Nykyään rakennuksessa toimii Taideasema, taiteilijoiden ateljee. Siitaman pysäkki rakennettiin Se on hyvin säilynyt kansallisromanttinen rakennus, jossa on vielä jäljellä alkuperäinen lippuluukku. Halimaalle saatiin myöhemmin 1880-luvulla pysäkki, josta oli suhteellisen lyhyt yhteys kirkonkylään, ja pysäkistä tulikin pian Kangasalan vilkkain liikennepaikka. Se muutetiin asemakasi 1895, jolloin alettiin rakentaa uutta asemarakennusta. Vanha pysäkkirakennuskin jäi pystyyn. Asema rakennettin arkkitehti Bruno Granholmin piirustusten mukaan. Asemat ja pysäkit rakennettiin aluksi usein tyyppipiirustuksin. Vuonna 1892 rautatiet palkkasivat päätoimisen arkkitehdin. Tehtävään valittu Bruno f. Granholm suunnittelikin Kangasalan aseman yksilöllisillä suunnitelmilla. Granholmilla oli merkittävä vaikutus rautateiden miljööseen rataverkon laajennuskaudella vuosisadan vaihteen tienoilla. Kangasalan asemarakennusta laajennettiin Asemalla on säilynyt myös useita ulkorakennuksia. Yhdessä läheisten asuintalojen kanssa ne muodostavat edelleen viehättävän kokonaisuuden, josta tosin puuttuu hienoimpien liikennepaikkojen uljas puisto. Haapsalun laiturikatos. Suomen rautatieverkosto rakennettiin pääosin Venäjän vallan aikana. Yhteydet itään olivat tärkeät. Venäjän hallitsijaperheen tarpeet otettiin huomioon monilla asemapaikoilla, mm. Helsingin päärautatieasemalla, johon Gesellius, Lindgren ja Saarinen suunnittelivat keisarille oman odotushuoneen. Tsaarin seurueen tarpeisiin rakennettin Viron Haapsaluun 200 metriä pitkä laiturikatos, joka on Euroopan pisin. Se on Itämeren alueen yhteisen rakennusperintöpäivän teeman maskotti.

JOENSUUN ASEMANSEUDUN KEHITTÄMINEN KÄYTTÄJÄKYSELYN TULOKSET

JOENSUUN ASEMANSEUDUN KEHITTÄMINEN KÄYTTÄJÄKYSELYN TULOKSET Kuva: Juha-Pekka Vartiainen JOENSUUN ASEMANSEUDUN KEHITTÄMINEN KÄYTTÄJÄKYSELYN TULOKSET Lisätietoja: Hanna Herkkola, hanna.herkkola@ramboll.fi, 5 51 55 VASTAAJIEN TAUSTATIEDOT 1. Sukupuolenne?. Ikäryhmänne

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Lsp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (5) 38 Helsinkiläisten liikkumistottumukset 2016 HEL 2017-000445 T 08 00 00 Hankenumero 0861_8 Päätös päätti merkitä tiedoksi tutkimuksen, jossa on selvitetty helsinkiläisten

Lisätiedot

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohessa ovat yksinkertaiset ohjeet julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä.

Lisätiedot

Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014

Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014 Henkilöliikenteen asemapaikkojen ja rata-alueiden kehittämistarpeet ylijohtaja Kari Ruohonen 14.5.2014 Kaupungit kasvaneet ja kehittyneet ratapihojen ympärille Asuminen ja muun maankäyttö sijaitsee ratapihojen

Lisätiedot

]tç Çt ]ùüäxçá äâ Jv

]tç Çt ]ùüäxçá äâ Jv ]tç Çt ]ùüäxçá äâ Jv Elipä kerran kolme aivan tavallista lasta: Eeva, Essi ja Eetu. Oli kesä joten koulua ei ollut. Lapset olivat lähteneet maalle isovanhempiensa luokse. Eräänä sateisena kesäpäivänä,

Lisätiedot

VOIMASSA 5.6.2016-4.6.2017

VOIMASSA 5.6.2016-4.6.2017 www.toysanlinja.fi Puh. 014-336 4000, 0400-644 504 keuruu@toysanlinja.fi TAMPERE-ORIVESI-VILPPULA-MÄNTTÄ-KEURUU-JYVÄSKYLÄ M-P L M-P,SS M-L M-P SS 6.05 6.05 15.00yy Tampere laituri 6 10.55 18.30 18.55 X

Lisätiedot

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohessa ovat yksinkertaiset ohjeet julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä.

Lisätiedot

Jyväskylä Valon kaupunki 22.9.2012

Jyväskylä Valon kaupunki 22.9.2012 Jyväskylä Valon kaupunki 22.9.2012 Alvar Aallon jalanjäljillä Lähdimme Kirstin kanssa kahden tutustumaan junakyydillä Jyväskylän elämään, maisemiin ja ihmisiin. Jyväskylä on minulle nuoruudestani tuttu

Lisätiedot

Koti Koskelassa kaikki on lähellä

Koti Koskelassa kaikki on lähellä Koti Koskelassa kaikki on lähellä Rakennamme uusia koteja valmiille asuinalueelle Emäpuuntielle Koskelaan, jossa kadut, puistot ja palvelut ovat jo rakennettu ja asuinympäristö on viihtyisä. Yliopistoon,

Lisätiedot

Liityntäpysäköinti Pirkanmaalla

Liityntäpysäköinti Pirkanmaalla Liityntäpysäköinti Pirkanmaalla Pirkanmaan liikennejärjestelmäsuunnitelmassa tuotu esiin liityntäpysäköinnin kehittämistarpeet erityisesti rautatieasemilla Pirkanmaan maakuntakaavassa 2040 tavoitteena

Lisätiedot

Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00.

Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00. Kaikille avoin, jokamiesluokan Maisema-Triathlon Hämeenkyrössä 26.7.2015 klo 12.00. Kilpailukeskus: Laitilan sillan pielessä, ent. Meijerin tontilla, os. Trossitie Sarjat ja matkat: Miehet yleinen, Naiset

Lisätiedot

Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009. Kaupunki: Fuengirola. Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta

Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009. Kaupunki: Fuengirola. Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta Espanjassa työssäoppimassa 27.10. 6.12.2009 Työssäoppimispaikkamme oli Fuengirolassa. (Costa del sol) Kaupunki: Fuengirola Asukasluku: 68 646 (2008) Keskilämpötila: 18 astetta Lähin lentokenttä: Málaga

Lisätiedot

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? kaunis pimeä viileä rauhallinen raikas virkistävä ikävä Viihdyn täällä. ruma valoisa lämmin levoton tunkkainen unettava kiinnostava Haluan pois täältä! CC Kirsi

Lisätiedot

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin hallien läheisyydessä

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin hallien läheisyydessä Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin hallien läheisyydessä Ohessa ovat yksinkertaiset ohjeet julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja pysäköintiin. Ohjeet on tehty viimeisten tietojen mukaan,

Lisätiedot

LOPPI 23.4.2013. ja muistoja vuosilta 1961-1967 puhelinasentajaharjoittelijana Lopenkin maisemissa.

LOPPI 23.4.2013. ja muistoja vuosilta 1961-1967 puhelinasentajaharjoittelijana Lopenkin maisemissa. LOPPI 23.4.2013 ja muistoja vuosilta 1961-1967 puhelinasentajaharjoittelijana Lopenkin maisemissa. Nyt oltiin liikkeellä mukavasti Bussarin bussilla ja Matti toivotti ratin takaa mukavaa ja rauhallista

Lisätiedot

Suomen historia. Esihistoria ( 1300) Ruotsin vallan aika (1300 1809) Venäjän vallan aika (1809 1917) Itsenäinen Suomi (1917 )

Suomen historia. Esihistoria ( 1300) Ruotsin vallan aika (1300 1809) Venäjän vallan aika (1809 1917) Itsenäinen Suomi (1917 ) 2009-2013 Suomen historia Esihistoria ( 1300) Ruotsin vallan aika (1300 1809) Venäjän vallan aika (1809 1917) Itsenäinen Suomi (1917 ) Sotien jälkeinen aika (1945 ) Nykyaika Esihistoria ( 1300) Suomi

Lisätiedot

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus 7.3.2011 17.4.2011 Joni Kärki ja Mikko Lehtola Matka alkoi Oulaisten rautatieasemalta sunnuntaina 16.3. Juna oli yöjuna, ja sen oli tarkoitus lähteä matkaan

Lisätiedot

TKL:n linjat vuosittain Vuosi 1957

TKL:n linjat vuosittain Vuosi 1957 TKL:n linjat vuosittain Vuosi 1957 2 Lappi Hyhky 6,8 km 4 Järvensivu Rahola 12,1 km 5 Kalevankangas Pyynikki 4,7 km 6 Hippos Lamminpää 1.1. 19.5.1957 11,2 km Hipposkylä Lamminpää 20.5. 31.12.1957 12,3

Lisätiedot

RESÄMÄTKOJÄ SUOMESSA. matkasuunnitelmia. 1925. SUOMEN MATKAILIJAYHDISTYKSEN laatimia

RESÄMÄTKOJÄ SUOMESSA. matkasuunnitelmia. 1925. SUOMEN MATKAILIJAYHDISTYKSEN laatimia Imatra Savonlinna Punkaharju SUOMEN MATKAILIJAYHDISTYKSEN laatimia matkasuunnitelmia. RESÄMÄTKOJÄ SUOMESSA 1925. Allaviitotut matkasuunnitelmat ovat aiotut ohjeiksi kesämatkoja suunniteltaessa ja voidaan

Lisätiedot

Seuraavat kuvat ovat kirjasta Ankravee! Kirja uitosta, joka ilmestyi viime syksynä. Kirjassa on 1040 sivua ja yli 1200 kuvaa.

Seuraavat kuvat ovat kirjasta Ankravee! Kirja uitosta, joka ilmestyi viime syksynä. Kirjassa on 1040 sivua ja yli 1200 kuvaa. Seuraavat kuvat ovat kirjasta Ankravee! Kirja uitosta, joka ilmestyi viime syksynä. Kirjassa on 1040 sivua ja yli 1200 kuvaa. Lennart Segerstråhlen (1892-1975) öljyvärityö Puiden lauttakuljetus kuvaa vahvasti

Lisätiedot

IMATRAN PAIKALLISLIIKENNE 1.7. - 15.8.2016

IMATRAN PAIKALLISLIIKENNE 1.7. - 15.8.2016 IMATRAN PAIKALLISLIIKENNE 1.7. - 15.8.2016 1 Reitti: Koskikatu - Joutsenonkatu - Lempeenlietteentie - Karhunkalliontie - Karhunkatu - Joutsenonkatu - Paperharjuntie - Pienmustalammentie - Saimaantie -

Lisätiedot

Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä.

Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä. Sivu 1 / 7 Esittely 23h Päivä Tallinnassa risteily Lähdöt lähes päivittäin (ei lauantaisin) klo 21:30 tai 20:00 (sunnuntaisin) Helsingistä. Suositulla Ostosristeilyllä vietät yön laivalla ja Tallinnassa

Lisätiedot

Taksioppilaiden aikatauluja ja reittejä voi kysellä suoraan liikennöitsijältä; Koulutaksi Jari Hänninen 0400 572 165

Taksioppilaiden aikatauluja ja reittejä voi kysellä suoraan liikennöitsijältä; Koulutaksi Jari Hänninen 0400 572 165 1 Koululaiskuljetukset Liperissä lv 2015 2016 14.8.2015 Ylämyllyn koulu ja esiopetus: Lentoaseman, Lautasuon ja Ylämylly/Honkalammen alueen oppilaat kulkevat pääsääntöisesti Linja- Karjalan linja-autoilla,

Lisätiedot

Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa

Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa Pirkkalan Vanha kirkko ja hautausmaa Pirkkalan Vanha kirkko Valmistunut 1921 Vihitty käyttöön 3.7.1921 Arkkitehti Ilmari Launis Urut Kirkon kellot Kangasalan Urkutehdas 16-äänikertaiset (1972) Bachumin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 42 05.06.2014. 42 Asianro 4014/08.01.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 42 05.06.2014. 42 Asianro 4014/08.01. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) 42 Asianro 4014/08.01.01/2014 Kuopion toimivalta-alueen maaseutuliikenteen kannusteurakkakohteiden liikennöintisuunnitelmat Kannusteurakkasopimukset Suunnittelupäällikkö

Lisätiedot

Merisuo & Storm Monenlaista luettavaa 2. Sisältö

Merisuo & Storm Monenlaista luettavaa 2. Sisältö Merisuo & Storm 2 Sisältö Opettajalle.................................... 3 Leijona ja hiiri (kansansatua mukaellen).............. 5 Kyyhkynen ja muurahainen (La Fontainea mukaellen).. 8 Korppi ja muurahainen

Lisätiedot

ARVOJEN TIIVISTELMÄ. Hiedanranta - kulttuurihistoriallisten aikakausien kerrostumat HIEDANRANNAN IDEAKILPAILU 2016

ARVOJEN TIIVISTELMÄ. Hiedanranta - kulttuurihistoriallisten aikakausien kerrostumat HIEDANRANNAN IDEAKILPAILU 2016 HIEDANRANNAN IDEAKILPAILU 2016 Hiedanranta - kulttuurihistoriallisten aikakausien kerrostumat ARVOJEN TIIVISTELMÄ Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön kehittäminen, 15.4.2016 Hiedanranta - keskeisimmät

Lisätiedot

Viisas koulumatka luokka

Viisas koulumatka luokka Nämä ohjeet ovat Viisas koulumatka oppitunnin pitoa varten. Diaesityksen löydät osoitteesta: https://www.hsl.fi/oppilaitoksille/vinkkeja opetukseen Oppituntikokonaisuus on tarkoitettu 3. 6. luokkalaisille

Lisätiedot

Pikaraitiotie. Mikä se on. Davy Beilinson

Pikaraitiotie. Mikä se on. Davy Beilinson Pikaraitiotie Mikä se on Davy Beilinson Pikaraitiotien suunnittelutavoitteet Tavoitteena on kohtuuhintainen, tehokas joukkoliikenneväline, jonka kapasiteetti ja matkanopeus (noin 25 km/h pysähdyksineen)

Lisätiedot

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13

Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Kansainvälinen työssäoppiminen 8.11. - 20.12.2013 AlftaQuren, Alfta, Ruotsi Mirella Ohvo Ma13 Halusin lähteä ulkomaille työssäoppimaan sekä tutustumaan pieneksi aikaa toiseen maahan ja kulttuuriin. Kuusi

Lisätiedot

1.6. 31.8. ma-su 11 17, klo 17 päivän viimeinen opastus museoalueelle, talviaikaan ma-pe 9-15.

1.6. 31.8. ma-su 11 17, klo 17 päivän viimeinen opastus museoalueelle, talviaikaan ma-pe 9-15. Sagalundin museo, Sagalunds museum * Sijainti: Kemiönsaari Omistaja: Sagalundin museosäätiö Aukioloajat: 1.6. 31.8. ma-su 11 17, klo 17 päivän viimeinen opastus museoalueelle, talviaikaan ma-pe 9-15. Aikuiset

Lisätiedot

MOBILITY AS A SERVICE HÄMEENLINNA

MOBILITY AS A SERVICE HÄMEENLINNA MOBILITY AS A SERVICE HÄMEENLINNA Liikkuminen palveluna: Maas - Eri liikkumismuodot on yhdistetty puhelinsovelluksen avulla toisiinsa - Ovelta ovelle-palvelu LIIKKUMINEN KASVUKÄYTÄVLLÄ Mobiilipalvelu mahdollistaa

Lisätiedot

Kiskontien Kimppa MUISTIO 1 (2) Jaana Joutsen Kiskontien Kimpan avoin kokous. Aika: kello 18 Tuohikoto, Tuohittu

Kiskontien Kimppa MUISTIO 1 (2) Jaana Joutsen Kiskontien Kimpan avoin kokous. Aika: kello 18 Tuohikoto, Tuohittu Kiskontien Kimppa MUISTIO 1 (2) Jaana Joutsen 12.6.2014 Kokous: Kiskontien Kimpan avoin kokous Läsnä: 12 osallistujaa Aika: 4.6.2014 kello 18 Paikka: Tuohikoto, Tuohittu KOKOUKSESSA POHDITTUJA ASIOITA

Lisätiedot

Raitiotiehankkeen eteneminen

Raitiotiehankkeen eteneminen 23.2.2016 Raitiotiehankkeen eteneminen Raitiotien suunnittelu alkaa 16.6. Kaupunginvaltuusto hyväksyi raitiotien yleissuunnitelman ja päätti raitiotien suunnittelun jatkamisesta 15.6. Valtuusto päätti

Lisätiedot

KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 1

KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön LIITE 1 Sivu 1/8 Tällä liitteellä määritellään kohteen nro 1 aikataulut ja reitit ja mahdollinen ostajan Aikataulu: Kaukjärven koulu alkaa klo 8.30. Iltapäiväkuljetuksia on seuraavasti: ma klo 12.30 ja 14.30,

Lisätiedot

Viisaan liikkumisen edistäminen työpaikoilla, Vinkit työnantajille

Viisaan liikkumisen edistäminen työpaikoilla, Vinkit työnantajille Viisaan liikkumisen edistäminen työpaikoilla, Vinkit työnantajille Termit tutuiksi Viisas liikkuminen? Missä asun, minne kuljen, kuljenko ollenkaan? Asuinpaikka Toimitilan sijainti Sähköinen asiointi Etätyö-

Lisätiedot

MUUTTUVA NASTOLA. Siunauskappeli 1960 - luvulla ja nykyaikana. Huomaa tiealueen nosto etualalla.

MUUTTUVA NASTOLA. Siunauskappeli 1960 - luvulla ja nykyaikana. Huomaa tiealueen nosto etualalla. Näyttely kertoo, kuinka Nastola on kehittynyt ja maisema muuttunut. Näyttelyssä on rinnan vanhoja ja uusia näkymiä samoista kohteista. Valitut kohteet ovat olleet tärkeitä paikkoja. Myös niiden merkitys

Lisätiedot

VAINIKKALAN TIESUUNNAN HENKILÖKULJETUKSET

VAINIKKALAN TIESUUNNAN HENKILÖKULJETUKSET LUONNOS 15.4.2015 VAINIKKALAN TIESUUNNAN HENKILÖKULJETUKSET RAPORTTI 15.4.2015 VAINIKKALAN TIESUUNNAN HENKILÖKULJETUKSET Tarkastus [xx] Päivämäärä 15/04/2015 Laatija Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Pekka Vähätörmä

Lisätiedot

Majoitusliikekysely 2009

Majoitusliikekysely 2009 Lappeenranta ja Imatra Valtakatu 49 :: FIN 53100 LAPPEENRANTA :: GSM +358 45 137 5099 :: info@takoy.fi :: www.takoy.fi Sisällysluettelo Tiivistelmä... 1 Johdanto... 2 Hotellivierailijoiden matkustaminen...

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 6 25.02.2016. 6 Asianro 1347/08.01.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) Kuopion kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 6 25.02.2016. 6 Asianro 1347/08.01. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) 6 Asianro 1347/08.01.00/2016 Kuopion ja Siilinjärven kannusteurakkasopimusten kesäliikenteet 2016 Kaupunkiliikenne Kohde 1 Joukkoliikennepäällikkö Jani Reinikainen

Lisätiedot

Joukkoliikennekäytävä raiteille välillä Mäntyluoto-Pori

Joukkoliikennekäytävä raiteille välillä Mäntyluoto-Pori Joukkoliikennekäytävä raiteille välillä Mäntyluoto-Pori Potentiaalinen lähiraideliikenteen yhteys? Joona Packalén Pori 11.4.2012 Lähtökohdat Esityksen taustalla selvitys kahden eri liikennöintimallin kustannuksista

Lisätiedot

Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki

Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki Junassa on tunnelmaa siitä ei pääse mihinkään. Ja yöjunassa sitä on moninverroin enemmän. Aamulla puoli kahdeksan aikaan astuimme yön rytkytyksen jälkeen Oulun

Lisätiedot

Pori Tampere raideliikenteen jatkokehittäminen

Pori Tampere raideliikenteen jatkokehittäminen Pori Tampere raideliikenteen jatkokehittäminen Esittely Tenho Aarnikko tenho.aarnikko@sito.fi 28.11.2012 SATAKUNTAVALTUUSKUNTA 2 TYÖRYHMÄ Jäsenet: Porin kaupunki: apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus, työryhmän

Lisätiedot

Postitoimipaikka. Tampere. Sähköpostiosoite

Postitoimipaikka. Tampere. Sähköpostiosoite V i r a n o m a i n e n t ä y t t ä ä Dnro REITTILIIKENNELUPAHAKEMUS Liikennöi usean toimivaltaisen lupaviranomaisen alueella 1. Hakija/liikenteenharjoittaja Yrityksen nimi tai henkilön sukunimi ja etunimet

Lisätiedot

RAIMO UOLEVI LIUKKO. Latvavesillä VENERETKIÄ KOKEMÄENJOEN VESISTÖN ALAVESILLÄ

RAIMO UOLEVI LIUKKO. Latvavesillä VENERETKIÄ KOKEMÄENJOEN VESISTÖN ALAVESILLÄ RAIMO UOLEVI LIUKKO Latvavesillä VENERETKIÄ KOKEMÄENJOEN VESISTÖN ALAVESILLÄ Latvavesillä Raimo Uolevi Liukko Layout: R. Liukko Tekninen toteutus: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta 2010 ISBN 978-952-235-238-5

Lisätiedot

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Maanatai aamuna 2.11 hyppäsimme Ylivieskassa junaan kohti Helsinkiä, jossa olimme puolen päivän aikoihin. Lento Pariisiin lähti 16.05. Meitä

Lisätiedot

MATKAKETJUT JA SELVITYS LAPIN LENTOASEMIEN SAAVUTETTAVUUSALUEISTA

MATKAKETJUT JA SELVITYS LAPIN LENTOASEMIEN SAAVUTETTAVUUSALUEISTA Lapin liikennefoorumi 11.06.2013 MATKAKETJUT JA SELVITYS LAPIN LENTOASEMIEN SAAVUTETTAVUUSALUEISTA Elisa Aalto Pitkämatkainen joukkoliikenne Suomessa junaliikenteessä matkustajavirrat ovat vahvimmat Helsinki-Hämeenlinna-

Lisätiedot

Tarjouspyyntöä koskevat tiedoksiannot:

Tarjouspyyntöä koskevat tiedoksiannot: TILAUSLIIKENTEEN TARJOUSPYYNTÖ/ KIRKKONUMMEN KUNNAN KOULUKULJETUKSET 2012-2013 Kirkkonummen kunnan sivistyspalveluiden tarjouspyyntöä Tilausliikenteen tarjouspyyntö/ Kirkkonummen kunnan koulukuljetukset

Lisätiedot

/",rfu?+/ Á),^rs 05.ii3.2015. /t=9

/,rfu?+/ Á),^rs 05.ii3.2015. /t=9 /t=9 /",rfu?+/ Á),^rs 05.ii3.2015 Ylöjärven kunnalle 4.l.20ts Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennettä ollaan yhdistämässä koko Tampereen kaupunkiseutua kattavaksi yksiköksi EU:n palvelusopimusasetuksen

Lisätiedot

Työssäoppimisjaksoni Sierra Leonessa, Afrikassa 15.10-19.11.2015. Nanna Perttunen, vaatetusalan artesaaniopiskelija

Työssäoppimisjaksoni Sierra Leonessa, Afrikassa 15.10-19.11.2015. Nanna Perttunen, vaatetusalan artesaaniopiskelija Työssäoppimisjaksoni Sierra Leonessa, Afrikassa 15.10-19.11.2015 Nanna Perttunen, vaatetusalan artesaaniopiskelija Lounais-Suomen ammattiopisto, Novida Saavuimme Sierra Leonen pääkaupunkiin Freetowniin

Lisätiedot

JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014

JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014 JOUKKUETAITOKILPAILUSÄÄNNÖT JA LAJIT 2014 C- pojat ja C-tytöt 1. Haran potkutaitotesti 2. Lyhyt ja pitkä syöttö (paritaito) + haltuunotto 3. Kuljetus, syöttö ja laukaus (paritaito) Kilpailupallo: pallo

Lisätiedot

ASUKASKYSELY KYMENLAAKSON JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASOMÄÄRITYS LIIDEA OY

ASUKASKYSELY KYMENLAAKSON JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASOMÄÄRITYS LIIDEA OY ASUKASKYSELY KYMENLAAKSON JOUKKOLIIKENTEEN PALVELUTASOMÄÄRITYS LIIDEA OY Vastaajien määrät Vastaajia yhteensä 183 Naisia 77 %, Miehiä 23 % Ikäjakauma painottuu työikäisiin 81 % käy töissä kodin ulkopuolella

Lisätiedot

Opiskelemme matkailualan perustutkintoa ensimmäistä vuotta MATYS14 luokalla.

Opiskelemme matkailualan perustutkintoa ensimmäistä vuotta MATYS14 luokalla. TYÖSSÄOPPIMASSA SAKSASSA, KÖLNISSÄ 25.3-23.5.2015 Opiskelemme matkailualan perustutkintoa ensimmäistä vuotta MATYS14 luokalla. Lähdimme Leonardo- hankkeen rahoituksella, joka kattoi lennot sekä asunnon.

Lisätiedot

Opastepilotin avoin työpajat designpääkaupunkiviikonloppuna. Kaupunkilaiset la 4.2. klo Kiasman seminaaritilassa TYÖPAJAN TULOKSET

Opastepilotin avoin työpajat designpääkaupunkiviikonloppuna. Kaupunkilaiset la 4.2. klo Kiasman seminaaritilassa TYÖPAJAN TULOKSET Opastepilotin avoin työpajat designpääkaupunkiviikonloppuna Kaupunkilaiset la 4.2. klo 13-16 Kiasman seminaaritilassa TYÖPAJAN TULOKSET 60 osallistujaa, joista: Noin puolet helsinkiläisiä ja noin puolet

Lisätiedot

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT TYÖMATKAPYÖRÄILIJÄ SATUNNAINEN PYÖRÄILIJÄ RETKIPYÖRÄILIJÄ MAANTIEPYÖRÄILIJÄ MAASTOPYÖRÄILIJÄ

Lisätiedot

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m Spittelhof Estate Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor Spittelhof Estate on Peter Zumthorin suunnittelema maaston mukaan porrastuva kolmen eri rakennuksen muodostama kokonaisuus Biel-Benkenissä, Sveitsissä.

Lisätiedot

PERUSTIETOJA KUNNASTA

PERUSTIETOJA KUNNASTA PERUSTIETOJA KUNNASTA Nimi Maaninka on saamenkieltä ja tarkoittaa siikaa. Suomenkielinen asutus on omaksunut nimen, vaikkakin alkuperäinen merkitys on unohtunut. Ensimmäistä kertaa nimi esiintyy jo 1500-luvun

Lisätiedot

Postitoimipaikka. Tampere. Sähköpostiosoite

Postitoimipaikka. Tampere. Sähköpostiosoite V i r a n o m a i n e n t ä y t t ä ä Dnro REITTILIIKENNELUPAHAKEMUS Liikennöi usean toimivaltaisen lupaviranomaisen alueella 1. Hakija/liikenteenharjoittaja Yrityksen nimi tai henkilön sukunimi ja etunimet

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2012

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2012 PIRKANMAAN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

pyöräilyn y ja kävelyn edistämisessä Kalle Vaismaa tutkija, projektipäällikkö TTY

pyöräilyn y ja kävelyn edistämisessä Kalle Vaismaa tutkija, projektipäällikkö TTY Euroopan parhaat käytännöt pyöräilyn y ja kävelyn edistämisessä Kalle Vaismaa tutkija, projektipäällikkö TTY 1. Palapeli Khti Kohti kk kokonaiskuvaa ik Paras pyöräilysuunnitelma on autoilusuunnitelma.

Lisätiedot

1. HAKIJAN HENKILÖTIEDOT

1. HAKIJAN HENKILÖTIEDOT 1 (6) VAMMAISPALVELULAIN MUKAINEN Perusturvatoimi Vammaispalvelu Kalevankatu 4 08100 Lohja saapunut: 1. HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Sukunimi ja etunimet: Henkilötunnus: Ammatti: Osoite: Postinumero: Postitoimipaikka:

Lisätiedot

Kirkkopuiston seurakuntakoti

Kirkkopuiston seurakuntakoti Kirkkopuiston seurakuntakoti 10.6.2015 Kirkkopuiston seurakuntakoti sijaitsee Keskuskirkon läheisyydessä kaupungin keskustassa, katuosoite: Hämeenkatu 5, postiosoite: Kirkkopolku 2 a. Rakennus valmistui

Lisätiedot

Keskustaajamassa 34 Palvelulinjojen P1 ja P3 reittikartta 35. Juna-aikataulut Lappeenrannassa 38-39

Keskustaajamassa 34 Palvelulinjojen P1 ja P3 reittikartta 35. Juna-aikataulut Lappeenrannassa 38-39 Sisällysluettelo Sivu Paikallisliikenne 3.6-12.8.2013 LINJA 1 Yliopisto - Keskusta - Mustola/Kiiskinmäki 1-4 LINJA 2 Kivisalmi - Keskusta - Hovinpelto 5-7 LINJAT 1,2 Kanavansuu - Keskusta yhdistelmä 8

Lisätiedot

Työssäoppimisjakso. Terhi Tiilikka ARTE 13 (tekstiili) Kobe, Japani 1.11.2014-4.1.2015

Työssäoppimisjakso. Terhi Tiilikka ARTE 13 (tekstiili) Kobe, Japani 1.11.2014-4.1.2015 Työssäoppimisjakso Terhi Tiilikka ARTE 13 (tekstiili) Kobe, Japani 1.11.2014-4.1.2015 Kobe? Kobe - yksi Japanin suurkaupungeista (~1,6 milj. asukasta) ja tärkeä satamakaupunki, joka sijaitsee Hyogon prefektuurissa

Lisätiedot

Pöljän kotiseutumuseo

Pöljän kotiseutumuseo Pöljän kotiseutumuseo Siilinjärven kunta Nuoriso- ja kulttuuritoimi Esityksessä käytettävät kuvat Pöljän museon valokuvakokoelmasta ja kulttuuritoimen omista tiedostoista ellei toisin mainita. Museon perustaminen

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2011

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODESTA 2011 PIRKANMAAN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Liikenne ja infrastruktuuri -vastuualue EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 217. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 217. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 30.11.2016 Sivu 1 / 1 3477/2016 02.08.00 217 Liikennebarometri 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Heini Peltonen, puh. 043 824 7212 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kaupunkisuunnittelujohtaja

Lisätiedot

Sprintin ratasuunnittelu

Sprintin ratasuunnittelu Sprintin ratasuunnittelu Vesa Elovaara 2010 (muokannut Petteri Palmi 2015) Sprinttiradan suunnittelu (World Cup 2009,Salo) Yleisjärjestelyt: Liikenne Liikennejärjestelyt kilpailualueella tulee miettiä

Lisätiedot

Ulkoilua Kuolimon äärellä!

Ulkoilua Kuolimon äärellä! Ulkoilua Kuolimon äärellä! Kuolimon ympäristö tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Rantametsissä on kilometreittäin merkittyjä retkipolkuja ja monin paikoin myös laavuja

Lisätiedot

TANSKASSA TYÖSSÄ OPPIMASSA

TANSKASSA TYÖSSÄ OPPIMASSA TANSKASSA TYÖSSÄ OPPIMASSA Tammikuun lopulla Aalborgin lentokentälle laskeutui kone, josta astui ulos kaksi aikuisopiston lähihoitajaopiskelijaa. Jännittyneenä ja mielenkiinnolla he odottivat, mitä seuraavan

Lisätiedot

Koti aitiopaikalta Knuutilankankaalta

Koti aitiopaikalta Knuutilankankaalta Koti aitiopaikalta Knuutilankankaalta Rakennamme uusia koteja valmiille asuinalueelle Syväkiventielle Knuutilankankaalle, jossa kadut, puistot ja palvelut ovat jo rakennettu ja asuinympäristö on viihtyisä.

Lisätiedot

Raideliikenteen rooli alueiden kehittämisessä. Otto Lehtipuu 19.2.2014

Raideliikenteen rooli alueiden kehittämisessä. Otto Lehtipuu 19.2.2014 Raideliikenteen rooli alueiden kehittämisessä Otto Lehtipuu 19.2.2014 Matkustajamäärät Lähteneet ja saapuneet asemittain Matkat 2013 Matkat 2012 Muutos % Kemi 169 251 168 820 0,3 % Kemijärvi 25 103 26

Lisätiedot

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN

MÖKILLE SAMMALNIEMEEN MÖKILLE SAMMALNIEMEEN Lähde kaupungin kiireestä Sammalniemen luontoon viettämään unohtumaton loma! Raision Seudun Lasten Tuen mökki on avoinna ympärivuoden, mökki sijaitsee Juupajoella Sammalniemen leirikeskuksen

Lisätiedot

Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus. Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos

Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus. Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos Kaupungin tilat Kauklahden alueella Tilannekatsaus Kauklahti-Foorumi 30.1.2014 Carl Slätis Tilakeskus-liikelaitos Asialista 30.1.2014 Kohteiden esittelyjä Keskustelua 2 Koulut Hansakallion koulu Vanttilan

Lisätiedot

Viisas liikkuminen. Ympäristöystävälliset liikkumisvalinnat. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä

Viisas liikkuminen. Ympäristöystävälliset liikkumisvalinnat. Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Viisas liikkuminen Ympäristöystävälliset liikkumisvalinnat Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä Tarja Jääskeläinen, päivitetty 7.6.2013 Valitse viisaasti liikenteessä Liikkumalla kävellen, pyörällä ja

Lisätiedot

Kestävää liikkumista Pirkanmaalla. Harri Vitikka, Pirkanmaan ELY-keskus, L-vastuualue

Kestävää liikkumista Pirkanmaalla. Harri Vitikka, Pirkanmaan ELY-keskus, L-vastuualue Kestävää liikkumista Pirkanmaalla Harri Vitikka, Pirkanmaan ELY-keskus, L-vastuualue PIRKANMAAN ELY-KESKUKSEN STRATEGISET PAINOTUKSET 2012 2015 1. Hyvän yhdyskuntarakenteen ja liikennejärjestelmän kehitys

Lisätiedot

AALTO-passi. Oma nimi:

AALTO-passi. Oma nimi: AALTO-passi Oma nimi: Kiertele Aalto-keskuksessa ulkona ja niissä sisätiloissa, jotka ovat avoinna. Etsi kuvista näkyvät kohdat. Kun löydät kohteen ja keksit vastauksen kysymyksiin, piirrä rasti kuvan

Lisätiedot

Joukkoliikenne Helsingissä Missä mennään?

Joukkoliikenne Helsingissä Missä mennään? Joukkoliikenne Helsingissä Missä mennään? Liikenneilta 22.9.2016 Niko Setälä Kaupunkisuunnitteluvirasto 22.9.2016 Tavoitteita joukkoliikenteen suunnittelussa 2 Kaupunki kasvaa Kaupungin kasvaessa myös

Lisätiedot

LUOTTAMUKSELLINEN Haukivuoren matkustajajunapysähdysten lopettaminen

LUOTTAMUKSELLINEN Haukivuoren matkustajajunapysähdysten lopettaminen Haukivuoren matkustajajunapysähdysten lopettaminen 28.7.2014 Haukivuori kartalla LUOTTAMUKSELLINEN Vuoden 2013 aikana Haukivuorella 12 190 matkustajaa (2,1 % rataosan matkustajavirrasta) Samaan aikaan

Lisätiedot

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä

Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohjeistus julkiseen liikenteeseen ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä Ohessa ovat yksinkertaiset ohjeet julkisten kulkuvälineiden käyttöön ja pysäköintiin Arena Centerin hallien läheisyydessä.

Lisätiedot

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta

1800-luvun pitäjänkartat. Vuoden 2014 peruskartta 216 Maakirjakartat 1800-luvun pitäjänkartat Karttaa ei ole saatavilla 0 0,5 1 km 1950-luvun peruskartta Vuoden 2014 peruskartta 0 0,5 1 km 0 0,5 1 km 217 Virrat Kihniö Mänttä-Vilppula Parkano Ruovesi Ikaalinen

Lisätiedot

Lappeenrannan paikallisliikenteen aikataulut

Lappeenrannan paikallisliikenteen aikataulut Lappeenrannan paikallisliikenteen aikataulut 13.8.2013-1.6.2014 Sisällysluettelo Paikallisliikenne 13.8.2013-1.6.2014 Sivu LINJA1 Yliopisto - Keskusta - Mustola/Kiiskinmäki 1-5 LINJAT 1,2 Kanavansuu -

Lisätiedot

Työssäoppimassa Espanjan Fuengirolassa

Työssäoppimassa Espanjan Fuengirolassa Työssäoppimassa Espanjan Fuengirolassa Fuengirola Fuengirola on kaupunki eteläisessä Espanjassa, Andalusian maakunnassa. Kaupunki sijaitsee Välimeren rannalla Costa del Solin eli Aurinkorannikon alueella.

Lisätiedot

Hyvä tietää. Rostock Helsinki. Tallink Superfast Helsinki Rostock

Hyvä tietää. Rostock Helsinki. Tallink Superfast Helsinki Rostock Tallink Superfast Helsinki Rostock Rostock Helsinki Hyvä tietää YLEISTÄ: Passi/viisumi: Jokaisen Saksaan matkustavan on oman turvallisuutensa takia pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä tarvittaessa

Lisätiedot

Lähijunaliikenteen toteutusmahdollisuudet Jyväskylän seudulla

Lähijunaliikenteen toteutusmahdollisuudet Jyväskylän seudulla MUISTIO 31.3.2010 Lähijunaliikenteen toteutusmahdollisuudet Jyväskylän seudulla Tarkastelun sisältö Tässä muistiossa on kuvattu Jyväskylän seudun liikennejärjestelmäsuunnitteluun ja rakennemallityöhön

Lisätiedot

Alankomaat, Groningen. Selviytymisopas vaihtoon lähteville

Alankomaat, Groningen. Selviytymisopas vaihtoon lähteville Alankomaat, Groningen Selviytymisopas vaihtoon lähteville Topi Dahlström & Janne Väänänen (LVI4SN) 2007 Matkat Helpoiten pääsee lentämällä Amsterdamiin ja sieltä junalla (n.2h) Groningeniin. Halvimmalla

Lisätiedot

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus Pikku Huopalahti Kaupallinen mitoitus 24.9.2014 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Pikku Huopalahden kaupallinen rakenne 2014... 3 2. Pikku Huopalahden kehittäminen... 7 3. Pikku Huopalahden markkinoiden

Lisätiedot

Kaupungistuvan Suomen aluekehittämispolitiikka

Kaupungistuvan Suomen aluekehittämispolitiikka Osmo Soininvaara Kaupungistuvan Suomen aluekehittämispolitiikka Loura-seminaari 4.2.2016 Miksi kaupungistutaan: Kaupungit kasvavat kaikkialla Erityisesti suuret kaupungit Jotkut suuret kaupungit myös surkastuvat,

Lisätiedot

Matkailun tulevaisuus keskel vesistöö, suurkaupungin kyles

Matkailun tulevaisuus keskel vesistöö, suurkaupungin kyles Matkailun tulevaisuus keskel vesistöö, suurkaupungin kyles Kalle Michelsen 23.3.2010 25.3.2010 1 Matkailun megatrendit Post-modernissa maailmassa matkailu tapahtuu monen eri tekijän yhteisvaikutuksesta.

Lisätiedot

SM Kuvagalleria /21

SM Kuvagalleria /21 www.saunamafia.fi 6.6.2011 1/21 Linja-autossa on tunnelmaa. Shakkia pelaa Lars! Rantagrillikin löytyi. Erik ja Larissa matkalla mukana. Välillä väsyttää.. Ensimmäinen majapaikkamme Fregat-leirintäalueella.

Lisätiedot

Pieksämäen strateginen OYK. Kehityssuuntia 11.9.2013

Pieksämäen strateginen OYK. Kehityssuuntia 11.9.2013 Pieksämäen strateginen OYK Kehityssuuntia 11.9.2013 Tausta-analyysi Miksikö haluan muuttaa Pieksämäelle? Potentiaaliset syyt Siellä on työtä Siellä on liike-/työtiloja Siellä on työvoimaa Se on lapsuuteni

Lisätiedot

Esimerkki muuttuvasta asemanseudusta: Kerasta 20 minuutin kaupunki. Ville Ahvikko ELIAS asemanseutuseminaari

Esimerkki muuttuvasta asemanseudusta: Kerasta 20 minuutin kaupunki. Ville Ahvikko ELIAS asemanseutuseminaari Esimerkki muuttuvasta asemanseudusta: Kerasta 20 minuutin kaupunki Ville Ahvikko ELIAS asemanseutuseminaari 28.1.2016 Leppävaara Vision keskeisin alue Keran juna-asema Keran alue kuvattuna kohti Leppävaaraa,

Lisätiedot

Hyvän elämän iltakahvit Oppiva kahvila ryhmäkeskustelun kooste

Hyvän elämän iltakahvit Oppiva kahvila ryhmäkeskustelun kooste Hyvän elämän iltakahvit Oppiva kahvila ryhmäkeskustelun kooste 26.1.2011 Suomussalmi Ämmänsaaren seurakuntatalo Illan ohjelma Ilmoittautumiset ja iltakahvit Illan teemojen ja keskustelumenetelmän esittely

Lisätiedot

Joukkoliikenteen järjestäminen. Kehto- foorumi Pori 21.3.2013 Silja Siltala liikenneinsinööri

Joukkoliikenteen järjestäminen. Kehto- foorumi Pori 21.3.2013 Silja Siltala liikenneinsinööri Joukkoliikenteen järjestäminen Kehto- foorumi Pori 21.3.2013 Silja Siltala liikenneinsinööri Linja-autoliikenteen järjestäminen ja rooli tulevaisuudessa Liikenne- ja viestintävaliokunta kuuleminen 8.3.2013/

Lisätiedot

Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla

Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Yhteistyössä: Kuljetusala.com Kuljetusala pitää Suomen pyörät pyörimässä Kuljetusala liikuttaa kaikkea Suomessa ja ulkomailla

Lisätiedot

Asunto Oy Raahen Keskustan Portti

Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Unelmakoti historiallisella paikalla Tulevaisuus rakennetaan tänään Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Keskustan Portin tarina Keskustan Portin tarina ulottuu 1800-luvulle

Lisätiedot

Asunto Oy Kuunariranta

Asunto Oy Kuunariranta Asunto Oy Kuunariranta Asunto Oy Kuunariranta Parainen Kirkkosalmenkatu 9 11 1600 Parainen Uusi Kirkkosalmenranta Meren rannalla keskellä kaupunkia Paraisille rakennetaan uniikki pientalokokonaisuus, jossa

Lisätiedot

NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA. Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS. Strateginen maankäytönsuunnittelu 3.2.2015 TK

NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA. Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS. Strateginen maankäytönsuunnittelu 3.2.2015 TK NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS Neulaniemen rakennemallien kuvaus VE1 Vuoristotie Malli pohjautuu kahteen tieyhteyteen muuhun kaupunkirakenteeseen. Savilahdesta tieyhteys

Lisätiedot

TAK Rajatutkimus tuloksia Kouvolan seutu

TAK Rajatutkimus tuloksia Kouvolan seutu TAK Rajatutkimus 2014 tuloksia Kouvolan seutu 2 Suomessa / Ruotsissa vierailleet ulkomaalaiset matkailijat vuonna 2012 Venäjä Viro Ruotsi/Suomi Saksa Iso-Britannia Norja USA Japani Ranska Kiina Tanska

Lisätiedot

PoRha järjestää mm. kerhoiltoja, rautatieaiheisia esitelmä- ja yleisötilaisuuksia sekä jäsenmatkoja ja -retkiä.

PoRha järjestää mm. kerhoiltoja, rautatieaiheisia esitelmä- ja yleisötilaisuuksia sekä jäsenmatkoja ja -retkiä. Perustettu elokuussa 2000. Jäseniä yli 230 Kaakkois-Suomesta Lappiin ja Oulusta Kainuuseen. Jäsenistöön kuuluu rautatiealan ammattilaisia, harrastajia ja yhdistyksen toiminta-ajatuksesta kiinnostuneita

Lisätiedot