Katsaus verkkojulkaisuihin. Pasi Kivioja ProComin lehtikatsaus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Katsaus verkkojulkaisuihin. Pasi Kivioja 25.11.2014 ProComin lehtikatsaus"

Transkriptio

1 Katsaus verkkojulkaisuihin Pasi Kivioja ProComin lehtikatsaus

2

3

4

5

6

7

8 Käytettävyys Käytettävyys eli: - navigoitavuus - sivuston rakenteen selkeys - intuitiivisuus, asioiden löydettävyys - yhteystietojen sijainti - arkisto ja arkistohaku - mobiilioptimointi

9 Käytettävyys: plussat Sivustot ovat yleisesti ottaen simppeleitä ja selkeitä. Sivuilla on helppo liikkua ja löytää etsimänsä, koska aineiston määrä on hallittavissa. Yhteystiedot löytyvät helpommin kuin verkkolehdillä keskimäärin eli joko etusivulta tai yhden klikkauksen takaa. Arkistot: - Arkisto-toiminto löytyy jokaiselta lehdeltä. - Yleisin tapa arkistoida on tallentaa vanhat jutut numerokohtaisesti html-tekstinä. Yhdellä lehdellä on vanhat lehdet vain pdf:nä, jolloin haettavuus heikkenee merkittävästi. - Hakutoiminto toimii kaikilla muilla paitsi pdf-lehdellä. - Yhdellä lehdellä on jutut sekä html- että pdf-muodossa. Hyvää lukijan palvelua!

10 Käytettävyys: miinukset Pitkät printtitekstit on laitettu verkkoon sellaisenaan eikä ole hyödynnetty hypertekstiominaisuuksia (linkitykset tekstistä muualle verkkoon, ääni, grafiikka, liikkuva kuva). Tämä tekee kokonaisuudesta staattisen ja passiivisen.

11 Kokonaisuuden hahmottamista vaikeuttavat hierarkian puute ja samankokoiset otsikot, kuvat ja laatikot sivulla. Vaakasuuntainen navigointi on suomalaislukijalle vieras.

12 Miltä se näyttää kännykällä?

13

14 Mobiilioptimointi Enstotoday.com, Yhteenveto.fi ja Kauppapolitiikka.fi ovat mobiilioptimoituja. Kaksi ensin mainittua järjestää kaikki jutut pitkään pötköön allekkain. Enston mobiilisivulla pysyy navigointikuvake koko ajan yläreunassa (lukijan palvelua), Yhteenveto.fi:ssä ei navigointikuvaketta (hankala liikkua). Kauppapolitiikka.fi:ssä on juttujen kohdalla myös horisontaalivieritys pyyhkäisemällä.

15 Sisältö Verkkolehtien sisältö on pääosin samaa kuin printissäkin. Concrete Issues on katsauksen ainoa lehti, jossa ajattelutapa on käännetty niin päin, että painettu lehti toimii teaserina ja verkossa on varsinainen sisältö. Tämä on nykyaikaa ja tulevaisuutta. Toteutus pitäisi kuitenkin viedä pidemmälle verkon ehdoilla. Kuvien laatu on verkkolehdissä pääosin kelvollinen, mutta kuvakokoihin ja kokovaihteluihin kannattaa kiinnittää huomiota. Yksittäisten kuvien merkitys on suurempi kuin printissä. Älkää käyttäkö esitteistä kuvateksteineen skannattuja kuvia verkossa. Enemmän kaipaisi myös eläväisiä henkilökuvia ja dynaamista kuvasisältöä. Videoita oli vain yhdellä lehdellä. Tosin osa näistä videoista ei toimi. Videot ovat juuri sitä sisältöä, mitä verkossa kannattaa hyödyntää, koska printti ei sitä tarjoa! Printtiotsikot on yleensä laitettu verkkoon sellaisenaan. Tämä ei toimi verkossa, jossa lukija saattaa kohdata pelkän otsikon ilman kontekstia.

16

17 Vuorovaikutteisuus Lukijoiden osallistaminen eli: - kommentointimahdollisuus, kommenttien ja keskustelun määrä - keskustelun ohjaaminen sosiaaliseen mediaan - RSS-syötteen tarjoaminen

18

19

20

21

22

23 Lukijan aktivointia

24 Silta eri kanavien välillä jää usein vajaaksi tai olemattomaksi. Sisäänheitto printistä verkkoon, verkosta printtiin, printistä ja verkosta someen, somesta printtiin.

25 RSS-syötteen tarjoaminen RSS-syötteen pystyy tilaamaan: - Kauppapolitiikka.fi - Sic.fimea.fi - Concreteissues.com

26 Concrete Issues: RSS-syöte selkeästi esillä

27 Kaivamalla sai RSS-syötteen esiin: Ensto Today

28 RSS-syötettä ei löytynyt: - Yhteenveto.fi - Duodecimlehti.fi

29 RSS-syöte on lukijan palvelua Älä odota, että lukijat tulisivat www-sivullesi tarkistamaan, onko siellä uutta sisältöä, vaan toimita juttusi suoraan heidän syötelukijaansa.

30 Sanojen jälkeen jää hiljaisuus

31 Juttujen kommentointimahdollisuus on verkossa vain yhdellä lehdellä. Yhdessä lehdessä pystyy arvioimaan artikkeleita tähtiluokituksella. Kommentointimahdollisuudesta aiheutuu tietysti vaivaa ja vastuuta. Vaikka kommentointimahdollisuus olisi, jutut eivät kerää kommentteja. Sisällön pitää olla sellaista, että se herättelee vuorovaikutukseen ja lukijoita kannustetaan kommentoimaan ja jakamaan juttuja somessa. Myönteistä on se, että some-jakokuvakkeet löytyvät jo jokaisesta verkkolehdestä. Seuraavaksi pitää ymmärtää, miksi ne ovat siellä.

32 Miten synnytetään keskustelua verkossa?

33 Lukijan pitää löytää teksti Mitä enemmän näkijöitä, sitä enemmän reaktioita. Www-sivu ei välttämättä yksinään kerää kovin paljon trafiikkia. Yleisökeskustelu on siirtynyt ja siirtymässä www-sivustoilta, keskustelupalstoilta ja blogeista muille sosiaalisen median alustoille. Ohjaa keskustelu suosittuihin some-kanaviisi, jossa tavoitat enemmän ihmisiä. Viritä keskustelua ja osallistu muiden keskusteluihin Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, LinkedInissä, YouTubessa. Verkkojutun tavoittavuuden kannalta on olennaista, että se jaetaan ainakin Facebookissa, Twitterissä ja muissa kohderyhmien kannalta keskeisissä some-välineissä. Kuka jakaa? Kirjoittaja itse, toimitus, lukijat, jos juttu on hyvä.

34 Lukijan pitää samastua Jos www-juttusi kerää 0 kommenttia, se voi johtua paitsi vähäisestä tavoittavuudesta, mutta myös siitä, ettei juttu tarjoa lukijalle riittävästi tarttumapintaa mielipiteen muodostukseen.

35 Kysy itseltäsi kirjoittajana / julkaisijana - Onko juttu otsikoitu kiinnostavasti ja ymmärrettävästi? - Toimiiko otsikko verkossa pelkkänä otsikkona? - Jos kyse on asiantuntijakirjoituksesta, mitä uutta tietoa tai näkökulmaa se tarjoaa ja käykö tämä riittävän selkeästi tekstistä ensivilkaisulla ilmi? - Jos kyse on journalistisesta jutusta, tarjoaako se lukijalle samastumisen aiheita tai kirvoittaako se hänestä vastakkaisia mielipiteitä? - Onko lukijoilla riittävästi tietoa, jotta he voisivat ottaa kantaa artikkelin sisältöön? - Haastaako juttu pohtimaan artikkelin aihetta pidemmälle tai esittääkö se suoria kysymyksiä? Provosoiko se? - Näkyykö kirjoittajan persoona jutussa tai onko kirjoittaja tunnettu henkilö? - Onko jutulla ja sivustolla houkutteleva ulkoasu? Onko jutussa kuva? - Syntyykö sivustosta responsiivinen vaikutelma eli tuleeko lukijalle tunne, että täällä käydään keskustelua? - Millainen feedback-kanava on tarjottu lukijoille?

36 Päätelmiä Mukana 6 verkkojulkaisua, joilla kaikilla myös printtilehti. Yleisvaikutelma kaikista arvioiduista sivustoista on passiivinen, staattinen ja yksisuuntainen. Ei riitä se, että printtiaineisto vain tuupataan nettiin ja odotetaan, että alkaa tapahtua. Aktiivinen vuorovaikutus ja tekijöidensä näköinen ote puuttuu täysin. Verkkojulkaisuissa ei ole myöskään aktiviteettia printtilehden ilmestymiskertojen välillä. Verkon mahdollisuuksia ja ominaisuuksia on hyödynnetty hyvin suppeasti. Näin ollen lukijaltakaan ei voi odottaa minkäänlaista sitoutumista sivustoihin tai niiden some-jatkeisiin. Tarkasteltujen verkkosivustojen keskeisimmät ongelmakohdat ovat otsikoinnissa, vuorovaikutteisuuden puutteessa ja verkon/somen ominaisuuksien hyödyntämättömyydessä. Silta printin ja verkon välillä on usein heikko tai olematon.

37 Entä jos ei verkko ei olisikaan printti?

38 Pelkkää keskustelua

39 Visuaalisuutta verkon ehdoilla

40 Yli 2 miljoonaa tykkääjää ihan hyvin tylsältä rahtifirmalta.

AC-SANAFORIN VIESTINTÄOPAS: Sosiaalinen media. osana julkisten organisaatioiden. viestintää

AC-SANAFORIN VIESTINTÄOPAS: Sosiaalinen media. osana julkisten organisaatioiden. viestintää AC-SANAFORIN VIESTINTÄOPAS: Sosiaalinen media osana julkisten organisaatioiden viestintää HELMIKUU 2014 Sisällysluettelo 2 Sisällysluettelo... 2 3 Johdanto... 3 Kirjoittajat... 6 Kansalaisen näkökulma...

Lisätiedot

Työkalupakki järjestöjen viestintään. Näin saat asiasi esille tiedotusvälineissä ja olet läsnä sosiaalisessa mediassa

Työkalupakki järjestöjen viestintään. Näin saat asiasi esille tiedotusvälineissä ja olet läsnä sosiaalisessa mediassa Työkalupakki järjestöjen viestintään Näin saat asiasi esille tiedotusvälineissä ja olet läsnä sosiaalisessa mediassa 2 Viestintätyökalupakin sisältö: 1. Miksi kertoa toiminnastanne tiedotusvälineille?

Lisätiedot

Viherympäristöliiton some ja verkonkäytön kehityssuunnitelma. Ville Miettinen / Jussi Front 2015

Viherympäristöliiton some ja verkonkäytön kehityssuunnitelma. Ville Miettinen / Jussi Front 2015 + Viherympäristöliiton some ja verkonkäytön kehityssuunnitelma Ville Miettinen / Jussi Front 2015 + Perusteita yrityksen sosiaalisessa mediassa mukana ololle Sosiaalinen media tarjoaa periaatteessa ilmaiseksi

Lisätiedot

Pertti Sillanpää. PAIKALLISLEHDET VERKOSSA analyysi nykytilanteesta

Pertti Sillanpää. PAIKALLISLEHDET VERKOSSA analyysi nykytilanteesta Pertti Sillanpää PAIKALLISLEHDET VERKOSSA analyysi nykytilanteesta Digisilta 23.9.2013 TIIVISTELMÄ Paikallislehdillä on tärkeä rooli paikallisen tiedon levittäjänä sekä yhteisöllisyyden ja identiteetin

Lisätiedot

1 JOHDANTO... 2 2 SOSIAALINEN MEDIA JA MAASEUTUMATKAILUYRITYKSET... 3

1 JOHDANTO... 2 2 SOSIAALINEN MEDIA JA MAASEUTUMATKAILUYRITYKSET... 3 1 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 2 2 SOSIAALINEN MEDIA JA MAASEUTUMATKAILUYRITYKSET... 3 3 INTERNETIN KÄYTTÄJÄT... 3 3.1 Ryhmä 1: Tyytyväiset... 3 3.2 Ryhmä 2: Funktionaaliset... 3 3.3 Ryhmä 3: Tiedonjanoiset...

Lisätiedot

Kysely Innokylän hyödyntämisestä

Kysely Innokylän hyödyntämisestä Kysely Innokylän hyödyntämisestä. Missä tarkoituksessa ensisijaisesti vierailet Innokylän verkkopalvelussa? Vastaajien määrä: 38 Etsin tietoa kehittämishankkeista ja niiden tuloksista Käytän Innokylän

Lisätiedot

VERKKOLEHTIEN VIEHÄTYSTÄ

VERKKOLEHTIEN VIEHÄTYSTÄ VERKKOLEHTIEN VIEHÄTYSTÄ Tutkimus verkkolehtien konseptisuunnittelusta Heikki Ylipaavalniemi 2007 Oulun seudun ammattikorkeakoulu VERKKOLEHTIEN VIEHÄTYSTÄ Tutkimus verkkolehtien konseptisuunnittelusta

Lisätiedot

TYYLIKKÄÄN JA KÄYTETTÄVYYDELTÄÄN HYVÄN WWW-SIVUSTON SUUNNITTELU JA TOTEUTUS

TYYLIKKÄÄN JA KÄYTETTÄVYYDELTÄÄN HYVÄN WWW-SIVUSTON SUUNNITTELU JA TOTEUTUS 1 Minna Haarala TYYLIKKÄÄN JA KÄYTETTÄVYYDELTÄÄN HYVÄN WWW-SIVUSTON SUUNNITTELU JA TOTEUTUS Case Mainoset ja Maigrafi Oy Liiketalouden koulutusohjelma 2004 2 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 1 1.1 Työn taustaa...

Lisätiedot

EVENZINE. Tapahtumasta blogiksi. Lahden Ammattikorkeakoulu Matkailun koulutusohjelma Tapahtumamatkailu Opinnäytetyö Syksy 2013 Sofia Mäkinen

EVENZINE. Tapahtumasta blogiksi. Lahden Ammattikorkeakoulu Matkailun koulutusohjelma Tapahtumamatkailu Opinnäytetyö Syksy 2013 Sofia Mäkinen EVENZINE Tapahtumasta blogiksi Lahden Ammattikorkeakoulu Matkailun koulutusohjelma Tapahtumamatkailu Opinnäytetyö Syksy 2013 Sofia Mäkinen Lahden ammattikorkeakoulu Matkailun koulutusohjelma MÄKINEN, SOFIA:

Lisätiedot

Facebookin hyödyntäminen pankki- ja vakuutusalan yrityksessä

Facebookin hyödyntäminen pankki- ja vakuutusalan yrityksessä Saimaan ammattikorkeakoulu Koulutusalan nimi Lappeenranta Liiketalouden koulutusohjelma Markkinointi Sara Anttonen Facebookin hyödyntäminen pankki- ja vakuutusalan yrityksessä Opinnäytetyö 2013 Tiivistelmä

Lisätiedot

Hyvän verkkosisällön opas Versio 1.0 12.11.2012

Hyvän verkkosisällön opas Versio 1.0 12.11.2012 Hyvän verkkosisällön opas Versio 1.0 12.11.2012 1/14 MRS. MUIR & GHOSTWRITERS 2012 HYVÄN VERKKOSISÄLLÖN OPAS Tässä materiaalissa käsittelemme hyvää verkkosisältöä ja verkkokirjoittamisen tapoja ja tyylejä,

Lisätiedot

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net Kotisivujen abc Sisällysluettelo: Kotisivujen abc... s. 1 1. Perusteet... s. 2 2. Suunnittelu... s. 5 3. Koosto... s. 9 4. Julkaisu... s. 12 5. Ylläpito ja päivitys... s. 14 6. Markkinointi... s. 15 Kotisivut

Lisätiedot

Blogiyhteistyön opas

Blogiyhteistyön opas Blogiyhteistyön opas Sosiaalisen median task force Joulukuu 2014 Esipuhe IAB Finlandin sosiaalisen median työryhmän muodostaa laaja joukko alan ammattilaisia niin medioiden, mainostajien kuin muiden toimijoiden

Lisätiedot

VIESTINTÄOPAS. Ai niin, tästähän pitää tiedottaa!

VIESTINTÄOPAS. Ai niin, tästähän pitää tiedottaa! VIESTINTÄOPAS Ai niin, tästähän pitää tiedottaa! Sisältö: Yhdistysten pieni viestintäopas 1 Saate: Ai niin, tästähän pitää tiedottaa! 3 2 Termit tutuksi 4 3 Yhdistysten viestintä - mitä ja miksi viestimme?

Lisätiedot

SOCIAL MEDIA NEWSROOM

SOCIAL MEDIA NEWSROOM SOCIAL MEDIA SOSIAALISEN B-TO-B MARKKINOINNIN KÄSIKIRJA MISTÄ SOSIAALISESSA MARKKINOINNISSA ON OIKEASTI KYSYMYS? Timo Kruskopf Tero Rantaruikka ID BBN IDBBN Läntinen Rantakatu 3, FI-20100 Turku, Finland

Lisätiedot

10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51

10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51 10 askelta Facebook-markkinointiin 1/51 10 askelta Facebook-markkinointiin 2/51 10 askelta Facebookmarkkinointiin Jari Juslén 10 askelta Facebook-markkinointiin 3/51 10 askelta Facebook-markkinointiin

Lisätiedot

Miten voit itse parantaa sivujesi näkyvyyttä verkossa

Miten voit itse parantaa sivujesi näkyvyyttä verkossa Miten voit itse parantaa sivujesi näkyvyyttä verkossa Mikko Manninen 7.11.2013 Kirsi Mikkola 12.11.2013 12.11.2013 Materiaalit www.liiketoiminta.info/yrityskaari Illan teema Pienillä, mutta oikeilla toimenpiteillä

Lisätiedot

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas

Internetmarkkinoinnin aloittajan pikaopas Opas vastaa mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi markkinoida Internetissä? Miten saada internetmarkkinoinnilla tulosta? Mitä askeleita kohti tehokasta internetmarkkinointia? Mistä saat lisätietoa menestyksekkäästä

Lisätiedot

SOSIAALINEN MEDIA ORGANISAATION YLEISÖVIESTINNÄSSÄ. Yhteisillä vesillä Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry

SOSIAALINEN MEDIA ORGANISAATION YLEISÖVIESTINNÄSSÄ. Yhteisillä vesillä Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry SOSIAALINEN MEDIA ORGANISAATION YLEISÖVIESTINNÄSSÄ Yhteisillä vesillä Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry Henna Ryömä Pyhäjärvi-isntituutti 25.6.2015 Sosiaalisen median ja internet-viestinnän

Lisätiedot

MISTÄ ON HYVÄT VERKKOSIVUT TEHTY?

MISTÄ ON HYVÄT VERKKOSIVUT TEHTY? MISTÄ ON HYVÄT VERKKOSIVUT TEHTY? verkkosivujen ostajan opas Hannu Heljala & Marja Hautala 03 / 2014 Yleinen pulma verkkosivujen ostajalla on, että useampaa tarjousta on vaikea verrata toisiinsa. Kuinka

Lisätiedot

Käytettävyys www-sivujen suunnittelussa Anna Perttilä

Käytettävyys www-sivujen suunnittelussa Anna Perttilä Käytettävyys www-sivujen suunnittelussa Anna Perttilä 1 Mitä käytettävyys on 2 Tavoite, kohderyhmä ja motiivi 3 Ymmärrettävyys 4 Www-sivusto on kokonaisuus 5 Konkreettista www-suunnittelussa 5.1 Ohjeisto

Lisätiedot

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Sisään! Roy Gonzalez 2 TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Hyvä lukija, Olen koko aikuisikäni ollut mukana markkinoinnin ja mainonnan maailmassa.

Lisätiedot

Sosiaalisen median strategia

Sosiaalisen median strategia Sosiaalisen median strategia Fiksu toiminta somessa tukee työtämme Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus Sisällysluettelo Sosiaalisen median strategia 1. Sosiaalisen median opas 1.1. MEKU sosiaalisessa mediassa

Lisätiedot

Sosiaalinen media vertaisohjauksessa kartoitus Kesäkuu 2011

Sosiaalinen media vertaisohjauksessa kartoitus Kesäkuu 2011 Sosiaalinen media vertaisohjauksessa kartoitus Kesäkuu 2011 Varustamo-hanke Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta Tampereen ammattikorkeakoulu Tekijät: VOV1-vertaisohjaajat Sisällys Facebook... 2 Mindomo...

Lisätiedot

PAUKKULAN VERKKOMARKKINOINNIN OHJEISTO

PAUKKULAN VERKKOMARKKINOINNIN OHJEISTO Atte Ahapainen PAUKKULAN VERKKOMARKKINOINNIN OHJEISTO Opinnäytetyö Liiketalous Joulukuu 2013 KUVAILULEHTI Opinnäytetyön päivämäärä 9.12.2013 Tekijä(t) Atte Ahapainen Koulutusohjelma ja suuntautuminen Liiketalouden

Lisätiedot

Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin. perusteet. White paper

Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin. perusteet. White paper Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin perusteet White paper Vaikuttavan sähköpostimarkkinoinnin perusteet Sähköpostimarkkinoinnin maailma pursuaa tärkeitä neuvoja niin toimitettavuudesta kuin mobiilioptimoinnistakin,

Lisätiedot

Tiedote on osa tiedotussuunnitelmaa

Tiedote on osa tiedotussuunnitelmaa Tiedote on osa tiedotussuunnitelmaa 1. Tiedote ja tiedotussuunnitelma 2. Vinkkejä tapahtumatiedotukseen sosiaalisessa mediassa 1. Tiedote ja tiedotussuunnitelma Hyvä tiedote on kohderyhmäänsä kiinnostava

Lisätiedot

WEB 2.0 PALVELUT JA NIIDEN HYÖDYNTÄMINEN YRITYSTOIMINNASSA

WEB 2.0 PALVELUT JA NIIDEN HYÖDYNTÄMINEN YRITYSTOIMINNASSA WEB 2.0 PALVELUT JA NIIDEN HYÖDYNTÄMINEN YRITYSTOIMINNASSA Case: Lahden hiihtomuseo LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Yritysviestintäjärjestelmät Opinnäytetyö Kevät 2009 Tuukka

Lisätiedot

KESKUSTELUFOORUMIEN JA BLOGIEN KÄYTTÖ VAUVAN ODOTUSTA KOSKEVASSA TIEDON- HANKINNASSA JA TIEDON JAKAMISESSA. Pia Ylenius

KESKUSTELUFOORUMIEN JA BLOGIEN KÄYTTÖ VAUVAN ODOTUSTA KOSKEVASSA TIEDON- HANKINNASSA JA TIEDON JAKAMISESSA. Pia Ylenius KESKUSTELUFOORUMIEN JA BLOGIEN KÄYTTÖ VAUVAN ODOTUSTA KOSKEVASSA TIEDON- HANKINNASSA JA TIEDON JAKAMISESSA Pia Ylenius Tampereen yliopisto Informaatiotieteiden yksikkö Informaatiotutkimus ja interaktiivinen

Lisätiedot

Sosiaalinen media osana Viherympäristöliiton markkinointia ja viestintää

Sosiaalinen media osana Viherympäristöliiton markkinointia ja viestintää Sosiaalinen media osana Viherympäristöliiton markkinointia ja viestintää Ammattikorkeakoulun opinnäytetyö Puutarhatalouden koulutusohjelma Lepaa, kevät 2015 Oma Allekirjoituksesi Ville Miettinen & Jussi

Lisätiedot