KOULUTUSTAPAHTUMIEN ENNAKKOVALMISTELUJA

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOULUTUSTAPAHTUMIEN ENNAKKOVALMISTELUJA"

Transkriptio

1 KOULUTUSTAPAHTUMIEN ENNAKKOVALMISTELUJA Suunnitteluohjeita Sinun Paikkasi Kristusruumiissa -, sekä Opetuslapseuttaminen seurakunnassa -koulutustapahtumia varten 1. Koulutustapahtumien järjestäjä: Koulutustapahtumien järjestäjänä toimii Hyvä Sanoma Ry, yhteistyössä Jyrki ja Marika Isohellan kanssa. 2. Mitkä ovat koulutustapahtumien tavoitteet? Sinun Paikkasi Kristusruumiissa -tapahtuman tavoitteena on: a) auttaa seurakunnan jäseniä tunnistamaan omat lahjansa ja armoituksensa (seurakuntavirkansa), että he voisivat löytää oman paikkansa seurakunnan palvelutehtävissä ja kehittyä saamiensa lahjojen ja seurakuntavirkojen käytössä. b) auttaa seurakunnan jäseniä ymmärtämään seurakunnan olemusta, tarkoitusta, vastuuta ja merkitystä paremmin. Opetuslapseuttaminen seurakunnassa -tapahtuman tavoitteena on: Antaa seurakunnan erilaisissa vastuutehtävissä oleville henkilöille työkaluja sellaiseen seurakunnan toiminnan suunnitteluun, jossa pyritään huomioimaan kaikkien seurakunnan jäsenten (eri ikäiset, hengellisesti eri kasvun vaiheessa olevat ja erilaisen armoituksen omaavat ja erilaisessa elämäntilanteessa olevat) mahdollisuus kasvuun omassa jumalasuhteessaan, suhteessaan seurakuntaan, suhteessa toisiin ihmisiin ja suhteessa omaan palvelutehtävään. 3. Tapahtumien luennoitsijat: Pastori Jyrki Isohella (Mth) on vaimonsa Marikan (B.A) kanssa ollut mm. mukana toimittamassa ja julkaisemassa hengellistä ilmaisjakelulehteä v alkaen. V lähtien hän on toiminut raamatunopettajana, vanhimpana ja pastorina. Jyrki Isohella on kirjoittanut kirjat: Mikä, Miksi, Seurakunta? (Kurikan rukoushuoneyhdistys Ry, 1997), Seurakunnan opetussuunnitelma (Fida Ry ja Vapaa Sisälähetys Ry, 2007) ja Seurakuntavirat (Aikamedia Oy, 2011). Yhdessä Marikan kanssa he ovat vastanneet Sinun Paikkasi Kristusruumiissa -koulutustapahtumista v alkaen. Opetuslapseuttaminen seurakunnassa -seminaaria on järjestetty v keväästä saakka. 4. Kumpiko tilaisuus kannattaa järjestää ensin? Koulutustilaisuuksista ensimmäisenä olisi hyvä järjestää Sinun Paikkasi Kristusruumiissa -tapahtuma, sillä on tärkeää, että seurakunnan jäsenistö tunnistaa ensin omat lahjansa, ja tämän jälkeen vasta astuu toiseen osaan, eli opetuslapseuttamiseen (sisältää myös toisten auttamisen eteenpäin omien lahjojen tunnistamisessa ja kehittämisessä), mikä kuuluu erityisesti jo kutsunsa tunnistaneille viranhaltijoille. Opetuslapseuttaminen seurakunnassa -koulutustapahtuma kannattaa järjestää silloin, jos alueelta löytyy jo riittävästi ensimmäisen tapahtuman käyneitä (tiedon saa kouluttajilta).

2 5. Tapahtuman ajankohta: Tilaisuuden mahdollisimman suuren osanoton takaamiseksi, tilaisuuksien ajankohdasta on hyvä neuvotella hyvissä ajoin, niin omassa seurakunnassa, kuin luennoitsijoidenkin kanssa, sillä tapahtumia voi olla sovittuna myös lähialueelle. On myös hyvä kartoittaa suunnitellun ajankohdan muut mahdolliset tilaisuudet lähialueen seurakunnissa (myös muissa kuin oman herätysliikkeen), ettei tilaisuuksien päällekkäisyydestä tule estettä kenenkään mukaantulolle. 6. Tapahtumien koulutusmateriaalit: Sinun Paikkasi Kristusruumiissa - koulutustapahtumassa käytetään koulutusmateriaalina Jyrki Isohellan kirjoittamaa kirjaa: Seurakuntavirat (Aikamedia, 2011) ja Opetuslapseuttaminen seurakunnassa - koulutustapahtumassa kirjaa: Seurakunnan opetussuunnitelma (Fida Ry ja Vapaa Sisälähetys Ry 2007). Muuna materiaalina käytetään kopioitavia A4 monisteita. 7. Tapahtumien toteutustapa: Sinun Paikkasi Kristusruumiissa -tapahtumassa opetus toteutetaan raamattutuntien, luentojen, ryhmätöiden, henkilökohtaisten armolahja- ja armoitustestien, sekä keskusteluiden avulla. Opetuslapseuttaminen seurakunnassa -tapahtuma puolestaan koostuu yhdestä ennakkotehtävästä, luennoista, keskusteluista ja tilaisuuden aikana täytettävästä tehtävästä. 8. Tapahtumien kustannukset: Tapahtumista koituu kuluja järjestävälle seurakunnalle seuraavasti: Ruokailu: Jos ruokailu ja kahvitukset järjestetään seurakunnan toimesta, sen kulut kannattaa jakaa osallistujien kesken. Ruokailujen, aamu- ja iltapalojen sekä kahvituksien määrän näet tilaisuuden ohjelmarungosta (liitteenä). Joillain paikkakunnilla tosin ruokailu on hoidettu kunkin osallistujan itse valitsemassa paikassa, esim. ravintolassa, ja vain kahvitus seurakunnan tiloissa. Monisteet: Kullekin tapahtumaan osallistujalle tulee kopioida monisteet (noin 10 sivua). Näistä tulee seurakunnalle kuluja alle 1 euro/ osallistuja. Lehtimainonta: Järjestävä seurakunta (tai useampi seurakunta yhdessä) laittaa mainokset esim. paikallislehteen (ja mahdollisesti Ristin Voittoon). Värillisten mainosten hinnat ovat Ristin Voitto -lehdessä 4,00 euroa/pmm. Jos mainos on esim. kahden palstan levyinen ja 7 cm (70 mm) korkeana, mainoksen hinta on 2 x 50 x 4,00 euroa, eli 400,00 euroa. Mustavalkoinen ilmoitus maksaa 3,00 euroa/pmm., mutta ei välttämättä erotu niin hyvin, kuin värillinen. Hyvä Sanoma Ry mainostaa tapahtumaa myös kotisivuillaan. Palkat: Vaikka tapahtuman luennoitsijoita on kaksi (joskus poikkeustapauksissa Marika saattaa olla pois), on tapahtumista veloitettu vain yhden hengen palkkio. Seurakuntaoppaan taulukon mukaan, v taulukossa s palkkiot on hinnoiteltu seuraavasti:

3 Sinun Paikkasi Kristusruumiissa -koulutustapahtuma: Perjantai 1. tilaisuus 165,00 euroa, seuraavat tilaisuudet 84,00 euroa. Lauantaina 1. tilaisuus 220,00 euroa, seuraavat tilaisuudet 84,00 euroa. Sunnuntaina 1. tilaisuus 220,00 euroa, seuraavat tilaisuudet 84,00 euroa. Perjantai: 2 tuntia = 165, ,00 euroa Lauantai: 7 tuntia = 220, x 84,00 euroa Sunnuntai 4 tuntia = 220, x 84,00 euroa Yhteensä palkat: 249,00 euroa 724,00 euroa 462,00 euroa 1435,00 euroa + Stm (jos sunnuntaina halutaan raamattutunti myös päiväkokoukseen, siitä tulee 84,00 euroa lisämaksu/ raamattutunti). Huom! Hinnassa on huomioitu vain raamattutuntien, luentojen ja ryhmätöiden osuus, muista osioista, kuten henkilökohtaisesta ohjauksesta, rukouspalvelusta ja testien tarkastuksesta (vähintään 4 tuntia) ei laskuteta. Opetuslapseuttaminen seurakunnassa -koulutustapahtuma: Koska Opetuslapseuttaminen seurakunnassa -koulutustapahtuma on vain kaksipäiväinen (Pe-La.), opetus- ym. tunteja tulee vähemmän (yht. 9). Perjantai: 3 tuntia = 165, x 84,00 euroa Lauantai: 6 tuntia = 220, x 84,00 euroa Yhteensä palkat 333,00 euroa 640,00 euroa 973,00 euroa + Stm Muut palkkaan verrattavat kulut tapahtumissa: Matkakorvaus. Vuoden 2014 taulukon mukaan oman auton käytöstä päätoimisesti kiertävälle julistajalle 0,43 euroa/km. Päivärahat: Sinun Paikkasi Kristusruumiissa -tapahtumasta vuoden 2014 taulukon mukaan kahdelta täydeltä päivältä ja yhdeltä osapäivältä, eli 2 x 36 euroa ja 1 x 16 euroa. (yhteensä 88 euroa). Opetuslapseuttaminen seurakunnassa -tapahtumasta yhdeltä täydeltä päivältä 36 euroa ja yhdeltä vajaalta päivältä 16 euroa (yhteensä 52 euroa). Palkkioiden maksu: Palkkiot jaetaan puoliksi molempien luennoitsijoiden kesken, ja järjestävä seurakunta maksaa niiden päälle vaadittavat sosiaalikulut (n. 40%). Tapahtuman aikana saatte verokortit, henkilötiedot ja tilinumeron, jonne tapahtuman maksut voi suorittaa.

4 9. Tapahtumien kustannukset osallistujille: Koulutustapahtumasta aiheutuvat kulut on hyvä jakaa osallistujien kesken (jotkin seurakunnat eivät toki ole ottaneet maksua omilta jäseniltään). Maksut ovat vaihdelleet eri paikkakuntien kesken. Jos osallistujia on noin 60 henkeä, Sinun Paikkasi Kristusruumiissa -tapahtuman hinnaksi tulee noin 34 euroa/henkilö + suunnittelemanne ruokamaksu. Opetuslapseuttaminen seurakunnassa -tapahtumalle tulee kuluja noin 23 euroa/henkilö. Suurimmillaan tapahtumassa on ollut toki yli 120 henkilöä, jolloin kulut jäävät huomattavasti pienemmiksi/ osallistuja. Lisäksi osallistujat voivat hankkia itselleen tapahtumassa oppikirjoina käytettävät kirjat: Seurakuntavirat (hinta 23,50 euroa) ja Seurakunnan opetussuunnitelma (hinta 12,50 euroa), joita luennoitsijat tuovat tilaisuuteen (ei pakollinen). Kolmipäiväisessä tapahtumassa on tapahtuman välissä sunnuntaina ollut normaali päiväkokous, jossa on myös kannettu normaaliin tapaan uhri. Tätä kautta on tullut uhrituloja myös koulutustapahtumaan osallistujilta seurakuntaan. 10. Tapahtuman markkinointi alueen toisiin seurakuntiin: Koska tapahtumat on pyritty järjestämään alueellisina koulutustilaisuuksina, markkinoinnissa olisi hyvä lähestyä lähialueen (ja miksei kauempienkin) seurakuntien (kaikkien eri seurakuntien ja kirkkokuntien) pastoreita ja nuorisopastoreita, esim. siten, että seurakuntanne lähettää heille mainoksen, ja pienen jutun tapahtumasta, joko sähköpostilla tai kirjeessä. Kukin seurakunta voi sitten laittaa mainoksen esim. ilmoitustaululle ja tiedottaa tapahtumasta jutun perusteella. 11. Lehtimainonta ja lehtijutut: Järjestävän seurakunnan on hyvä laittaa mainos (mainoksen malli liitteenä) ja juttu tapahtumasta sekä paikallislehteen, että Ristin Voitto -lehteen (aineistoa juttuun lopussa). RV:n päätoimittajalle kannattaa soittaa ja pyytää puffijuttua hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Puffijuttu on hyvä kirjoittaa itse, niin se menee varmemmin läpi lehdessä. Ilmoituksista RV:llä vastaa ilmoitussihteeri Pirkko Fält-Rantanen, Puh Sähköposti: rv.ilmoitukset(at)aikamedia.fi Tilaisuudesta on tietenkin hyvä tiedottaa useaan kertaan seurakunnan omissa tilaisuuksissa, ja laittaa esite, sekä infoa tapahtumasta myös seurakunnan ilmoitustaululle, seurakuntalehteen, sekä seurakunnan kotisivuille. Muu markkinointi: Hyvä Sanoma Ry markkinoi myös tapahtumia omilla kotisivuillaan: (http://www.kotimaanevankeliointi.fi/), Sieltä löytyy tiedot kohdasta: Toiminnot ja siellä linkistä: Opetussarjat. Tästä syystä on hyvä jo hyvissä ajoin etukäteen tiedottaa sovitusta tapahtumasta Hyvä Sanoma Ry:n koordinaattorille, Helena Kärkkäiselle, Puh , helena.karkkainen(at)netikka.fi. Näin tieto tapahtumastanne ehtii mukaan myös heidän mainontaansa. Hyvä Sanoma Ry informoi tapahtumista myös Helluntaiherätyksen talvipäivillä ja maakunnallisilla työntekijäpäivillä.

5 12. Kenelle tapahtumia kannattaa markkinoida? Sinun Paikkasi Kristusruumiissa -tapahtumasta parhaan hyödyn saavat jo jonkin aikaa uskossa olleet henkilöt, jotka alkavat kipuilla oman armoituksensa ja kutsunsa kanssa. Joillekin vasta vähän aikaa sitten uskoon tulleille sisältö saattaa olla hieman liian vaativa. Opetuslapseuttaminen seurakunnassa -tapahtumaan osallistuvan puolestaan on hyvä käydä ensin läpi ensimmäinen koulutustapahtuma. 13. Ilmoittautuminen: Tapahtuman ilmoittautumisaika kannatta varata riittävän pitkäksi (vähintään kaksi viikkoa), että ihmiset voivat varautua siihen riittävän hyvin (lastenhoidon sopiminen, työasioiden järjestely ym.). Tilaisuuksiin on hyvä laittaa sitova ilmoittautuminen, ts. mukaan ilmoittautuva henkilö sitoutuu olemaan mukana koko viikonlopun. Ohjelma etenee alusta loppuun saakka siten, että kesken tapahtumaan tullut ei pääse siihen enää mukaan. Myöskään ryhmätyöt eivät onnistu, jos joku tulee kesken tapahtuman ryhmään tai poistuu siitä kesken. Yksittäisiä henkilöitä ei Sinun Paikkasi Kristusruumiissa -tapahtumaan kannata ottaa, koska ryhmätyöt sisältävät tehtäviä, joissa täytyy olla mukana vähintään kuusi henkilöä kustakin ilmoittautuvasta paikallisseurakunnasta. Toisin sanoen kunkin ilmoittautujan täytyy kerätä vähintään kuuden hengen ryhmä omasta seurakunnastaan Sinun Paikkasi Kristusruumiissa -tapahtumaan. Opetuslapseuttaminen seurakunnassa -tapahtumassa ei ole ryhmätöitä, ja siksi siihen voi ilmoittautua myös yksittäisiä henkilöitä. Ilmoittautumisten vastaanottaja: Ilmoittautumisia vastaanottamaan kannattaa järjestää yksi henkilö, joka on tavoitettavissa puhelimesta koko ilmoittautumisajan (alkaen mainoksien lähettämisestä lehtiin ja seurakuntiin, siihen saakka, kuin ilmoittautumisaika kestää). Tämän henkilön nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite on hyvä laittaa näkyviin lehti- ym. mainoksiin ja seurakunnan kotisivulle. Ilmoittautumisen voi laittaa myös seurakunnan kotisivulle, jolloin siihen ei tarvitse sitoa ketään henkilöä. Ilmoittautumiskaavakkeessa (esimerkkikaavio ohessa) tulee kysyä seuraavia asioita: - ilmoittautujan nimi - paikallisseurakunta, johon hän kuuluu (esim. Seinäjoen helluntaiseurakunta) - mahdollinen tehtävä, jossa hän palvelee seurakunnassaan. Tieto ilmoittautuneista luennoitsijoille: Nämä ilmoittautujista kootut tiedot olisi hyvä laittaa sähköpostilla luennoitsijoille (isohellat(at)luukku.com) jo muutamaa päivää ennen koulutustilaisuuden alkua, voidaksemme suunnitella jo etukäteen ryhmätöitä varten koottavien ryhmien koostumusta jne. Ilmoittautuvien vastaanottaminen tapahtuman alussa: Koulutustilaisuuden ilmoittautuvien vastaanottamisessa perjantai-illalla, olisi hyvä olla vastuussa kaksi henkilöä, jolloin toinen henkilö voisi myydä tapahtumissa käytettäviä kirjoja. Toinen henkilö puolestaan voi ottaa vastaan seurakunnalle tulevat maksut, antaa tapahtuman opintomonisteet ja mahdolliset majoittajien yhteystiedot, sekä informoida mahdollisesta lastenhoidosta.

6 Nimikyltit: Koulutustapahtumaan osallistuville olisi hyvä tehdä nimikyltit, joista näkyy sekä tapahtuman, että henkilön nimi. Näin ruokailuissa, ryhmätöissä ym. on helppo tunnistaa henkilöt. Muoviset nimitaskut, joita myydään kirjakaupoissa, voi kerätä takaisin tapahtuman lopussa ja käyttää uudelleen toisissa järjestämissänne tapahtumissa. 14. Majoitus: Jos tapahtumaan tulee osallistujia kauempaa, seurakuntanne voinee järjestää myös majoituksen sitä tarvitseville henkilöille. Tästä on hyvä mainita mainonnassa ja ilmoittautumisen yhteydessä. 15. Lastenhoito: Jos seurakunnassanne on mahdollista järjestää lastenhoito tapahtuman ajalle, se voi mahdollistaa joidenkin sellaisten henkilöiden mukaanpääsyn, joilla ei ole saatavissa lastenhoitoa tapahtuman ajaksi (lapsien mukanaolo tapahtumassa vanhempiensa joukossa ei ole tosin ollut mikään ongelma). Lastenhoitomahdollisuudesta on hyvä tiedottaa ilmoittautumisen yhteydessä. 16. Ruokailu: Jos ruokailu järjestetään seurakunnan toimesta, sen hoitamiseen on syytä varata riittävästi henkilökuntaa. Joillain paikkakunnilla tosin ruokailu on hoidettu kunkin osallistujan itse valitsemassa ravintolassa, ja vain kahvitus seurakunnan tiloissa. Jos päädytty sellaiseen ratkaisun, että kukin osallistuja järjestää ruokailunsa itse, on hyvä selvittää ravintoloiden aukioloajat ja jakaa ilmoittautumisen yhteydessä osallistujille kartta, johon on merkitty näiden ravintoloiden sijainti. Valitsemastanne ratkaisusta on syytä mainita ilmoittautumisen yhteydessä ja seurakuntiin lähetettävissä mainoksissa. 17. Tilaisuudessa tarvittavat AV -välineet, ym. valmistelut: Järjestävän seurakunnan tulee järjestää tilaisuuteen seuraavat AV -välineet: - videotykki - riittävän suuri valkokangas, myös salin takaosassa istuvia ajatellen. - äänentoistolaitteet - kaksi mikrofonia, joista toinen mielellään langaton. Muuta tarvittavaa välineistöä: - Fläppitaulu (mielellään kaksikin), jossa noin 50 paperia, sekä kaksi tussia (väri musta tai punainen. Sininen ei erotu salin takaosaan). - ryhmätöitä ajatellen tulisi eri puolille seurakuntaa järjestää tiloja, joissa on myös yksi pöytä. Näissä tiloissa pienet ryhmät (6-8 h) voivat käydä läpi tilaisuudessa annettavia ryhmätöitä. Osa ryhmistä voi kokoontua myös salin eri puolilla.

7 Tarvittavaa henkilöstöä: - keittiöhenkilökunnan ja ilmoittautumisesta vastaavien henkilöiden lisäksi tilaisuudessa tarvitaan myös: - äänentoistosta vastaava henkilö, joka vastaa myös AV -välineiden toiminnasta. Hänen olisi hyvä olla paikalla rukoushuoneella viimeistään tapahtuman vetäjien tullessa paikalle, eli tunti ennen tilaisuuden alkua. - Tapahtuman avauksen ja alkurukouksen, sekä viimeisen tilaisuuden lopussa tapahtuman päättämisen, voisi mielellään hoitaa joku järjestävän seurakunnan pastoreista tai vanhimmista. - sekä eri osioiden alussa, että rukoushetkissä olisi hyvä olla joku pianisti, kitaristi tai ryhmä, joka voi laulattaa yleisöä. 18. Kopioitava materiaali: tilaisuutta varten täytyy järjestävän seurakunnan monistaa noin kymmenen mustavalkoista A4 sivua kullekin ilmoittautuneelle. Lähetämme nämä kopioitavat sivut teille ennen tilaisuutta. 19. Seurakunnan johdon osallistuminen tapahtumaan: Tapahtumasta ei saada täyttä hyötyä irti, elleivät seurakunnan pastorit ja vanhimmisto sitoudu siihen! Vanhimpien ja pastoreiden esimerkki saa myös jäsenistön innostumaan asiasta. Tilaisuudessa monet seurakuntanne jäsenet kokevat ahaa -elämyksen, kun he tunnistavat omat lahjansa. Tässä hetkessä on hyvä, että seurakunnan johtajat ovat paikalla tukemassa, kannustamassa ja ohjaamassa näitä henkilöitä erilaisiin palvelutehtäviin. Tästä syystä on välttämätöntä, että mukaan tulevat kaikki seurakunnan pastorit, vanhimmat, diakonit ja muut vastuunkantajat. Suuri osa tapahtuman hyödystä valuu hukkaan, elleivät seurakunnan johtajat osoita kiinnostusta tässä jäsenille tärkeässä löytämisen hetkessä. 20. Rukous: Muistetaan tapahtumaa rukouksin jatkuvasti etukäteen. Tapahtumalla on ollut mullistava vaikutus monen uskovan sitoutumisessa Kristukseen ja seurakuntaan. Kiitos kaikesta jo etukäteen! Teitä tärkeässä työssänne siunaten: Hyvä Sanoma Ry/ Pastorit Jyrki ja Marika Isohella isohellat(at)luukku.com Puh

8 Tässä aineistoa Sinun Paikkasi Kristusruumiissa -koulutustapahtumasta tehtävää juttua varten. Tapahtumaan on osallistunut henkilöitä lähes kaikista eri kristillisistä seurakunnista. Sinun Paikkasi Kristusruumiissa Hyvä Sanoma Ry:n sekä Jyrki ja Marika Isohellan yhteistyönä toteutettava Sinun paikkasi Kristus-ruumiissa - koulutustapahtuma tarjoaa konkreettisia välineitä seurakuntien suunnitelmalliseen opetuslapseuttamiseen. Toiminnassa huomioitava kaikki seurakuntalaiset Sinun Paikkasi Kristus-ruumiissa -koulutustapahtuman opettaja ja Seurakunnan opetussuunnitelma, sekä Seurakuntavirat kirjojen kirjoittaja, pastori Jyrki Isohella on tullut tunnetuksi raamatunopettajana, kirjoittajana sekä muusikkona. Vankan teologisen tietämyksen ja seurakuntakokemuksen omaava pastori kertoo kirjan saaneen alkunsa jo 1980-luvulla kun Jumala alkoi puhua hänelle siitä, että seurakunnan tilaisuuksissa ja toiminnassa olisi huomioitava tasapuolisesti kaikki seurakuntalaiset. Jo seurakunnan tilaisuuksia suunnitellessa on otettava huomioon sekä lapset, varhaisnuoret, nuoret kuin muunkin ikäiset seurakuntalaiset. Myös vammaiset ja eri kasvun tasollakin olevat uskovat on huomioitava, ei ainoastaan seurakunnan kovaäänisimpiä tai silmäätekeviä kuten valitettavan usein tapahtuu. Sittemmin Isohella alkoi tutkia systemaattisesti seurakunnan toiminnan ja opetuksen suunnittelemista, jolloin hän huomasi, ettei aiheesta ole juurikaan kirjallisuutta. Tästäkin syystä tutkija ryhtyi keräämään aineistoa Raamatusta ja kirjallisuudesta. Isossa Kirjassa 2000-luvulla opiskellessaan hän kokosi löytämäänsä seurakunnan opetussuunnitelman laatimista koskevaa materiaalia kirjan muotoon. Seurakuntavirat -kirja puolestaan syntyi Sinun Paikkasi Kristusruumiissa -koulutustapahtumissa esiin tulleesta suomenkielisen, aihetta käsittelevän kirjallisuuden puutteesta. Ytimenä seurakuntalaisten elinikäinen oppiminen Seurakunnan johtajien vastuulla on löytää seurakunnasta ihmiset, jotka Jumala on kutsunut Efesolaiskirjeen 4:11-12:ssa mainittuihin seurakuntavirkoihin. Millä me voimme saada seurakunnan jäsenet eteenpäin ja kasvamaan uskossaan? Miten he voivat löytää oman armoituksensa Jumalan elopelloilla ja kuinka he pääsevät kasvamaan oman armoituksensa käyttämisessä, pastori Jyrki Isohella luettelee sydämensä kipeimpiä kysymyksiä. Pastorit Jyrki ja Marika Isohella ovat pitänyt aiheesta useita viikonloppukoulutuksia eri puolilla Suomea. He kertovat saaneensa runsaasti palautetta siitä, että tietämys seurakuntaviroista ja seurakunnan jäsenten suunnitelmallisesta opetuslapseuttamisesta olisi saatava jokaisen vastuunkantajan ja seurakuntalaisen ulottuville ja myös laajempaan tietoisuuteen. Sisälähetys ja Isohellat ovat vastanneet tähän haasteeseen ja tarjoavat helluntaiseurakunnille Sinun paikkasi Kristusruumiissa -koulutustapahtumia. Luentojen lisäksi tapahtuma voi pitää sisällään keskusteluja, armolahja- ja armoitustestin, erilaisia ryhmätöitä jne. Opettajana ja ohjaajana toimiva pastori Jyrki Isohella kertoo koulutustapahtuman sopivan sekä seurakuntien pastoreille, vanhimmille, eri työmuotojen vastuunkantajille että kaikille omaa armoitustaan ja palveluspaikkaansa etsiville seurakuntalaisille.

9 KUVIA TAPAHTUMAN MAINONTAA VARTEN Marika ja Jyrki Isohella Opetuslapseuttaminen seurakunnassa -koulutustapahtumien opetusmateriaalina käytettävä kirja, Seurakunnan Opetussuunnitelma

10 Sinun Paikksasi Kristusruumiissa -koulutustapahtumien opetusmateriaalina käytettävä kirja, Seurakuntavirat

11 SINUN PAIKKASI KRISTUSRUUMIISSA -KOULUTUSTAPAHTUMA ILMOITTAUTUMISKAAVAKE HENKILÖN NIMI PAIKALLISSEURAKUNTA Huom! ilmoittauduttava vähintään kuuden hengen ryhmissä MAHDOLLINEN TEHTÄVÄ SEURAKUNNASSA

12 OPETUSLAPSEUTTAMINEN SEURAKUNNASSA -KOULUTUSTAPAHTUMA ILMOITTAUTUMISKAAVAKE HENKILÖN NIMI PAIKALLISSEURAKUNTA MAHDOLLINEN TEHTÄVÄ SEURAKUNNASSA

Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta

Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta!1 LUENTO 1 MIKÄ SOLU ON?!2 Näky Tavoite, jota kohti ponnistelemme Toiminnan tulos Kaikille yhteinen Kuka näkymme määrittelee? Pastori tai vanhimmat? Jokainen

Lisätiedot

Helluntaiseurakunta. Käytäntöjä uusien työmuotojen aloittamiseksi

Helluntaiseurakunta. Käytäntöjä uusien työmuotojen aloittamiseksi Rovaniemen Helluntaiseurakunta Välähtikö? Käytäntöjä uusien työmuotojen aloittamiseksi 2 Rovaniemen helluntaiseurakunnan käytäntöjä uuden työmuodon aloittamiseksi Rovaniemen helluntaiseurakunnan käytäntöjä

Lisätiedot

XXXXXXXXXXXXSEMINAARI XX. XX.5.20XX

XXXXXXXXXXXXSEMINAARI XX. XX.5.20XX XXXXXXXXXXXXSEMINAARI XX. XX.5.20XX Xxxxxxxxxxxx ry. on saanut järjestettäväkseen Etelä-Hämeen Kennelpiirin huippulaadukkaan tottelevaisuusseminaarin, joka on tarkoitettu kaikille tottelevaisuudesta kiinnostuneille

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun

Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun Riparille 2013 Tervetuloa rippikouluun NASTOLAN SEURAKUNTA RIPPIKOULUINFO 2013 2/5 Ketkä vuorossa? Nyt on aika ilmoittautua rippikouluun. Rippikoulussa sinulla on mahdollisuus pohtia tärkeitä elämään ja

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

Tukikohdan tila ja tulevaisuus. Markku Kellomäki 25.1.2009

Tukikohdan tila ja tulevaisuus. Markku Kellomäki 25.1.2009 Tukikohdan tila ja tulevaisuus Markku Kellomäki 25.1.2009 Mikä Tukikohta on? Tukikohta on kristillinen paikallisseurakunta, joka on osa Kuopion helluntaiseurakuntaa Seurakunnan talousjohto Rukoushuoneyhdistys

Lisätiedot

Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I

Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I Kaipaako vertaistuutoritoimintanne vetoapua; Vai onko teillä draivia vaikka muille jakaa? VETURI I Vertaistuutoritapaaminen Kouvolassa 24.-25.4.2004 Vetoapua ja verkottumista VETURI I on Oped-Exo -hankkeen

Lisätiedot

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus 1 (9) Pikatreffit Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille ja työnantajille - matchmaking-viestipohjat treffien jälkeen lähetettäväksi - treffikorttipohjat

Lisätiedot

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info Toimisto: Avoinna ke - to klo 10 12, puh. 6822 233 Työntekijät: Jukka Nieminen, pastori, puh. 0400 920 363 s-posti: jukka.nieminen@saalem.net Jukka talvilomalla 16. 24.2. Reijo Vierula, pastori, puh. 045

Lisätiedot

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky Näky Kuva: SXC/S. Braswell Kansanlähetys Yhteystiedot Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin!

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016 Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Parempi avioliitto ry järjestää Avioparikurssin Itä-Hämeen opistossa Tainionvirran

Lisätiedot

Harjoittelu omassa opetustyössä ammatillisen koulutuksen parissa

Harjoittelu omassa opetustyössä ammatillisen koulutuksen parissa Harjoittelu omassa opetustyössä ammatillisen koulutuksen parissa Ohjeet opiskelijalle Opiskelija harjoittelee omassa opetustyössään ammatillisessa koulutuksessa. Opetusharjoittelussa keskeisenä tavoitteena

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2014. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA

OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA 1.12.2014 PALOKUNTANUORTEN OHJAAJIEN JA PALOKUNTANAISTEN OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA SPEK Pohjois-Suomi järjestää Pohjois-Suomen ja Lapin pelastusliiton palokuntanuorten ohjaajien ja palokuntanaisten opintopäivät

Lisätiedot

Mitä Jumala voi tehdä. yhden papin kautta. kun seurakuntalaisten ideat ja lahjat vapautetaan Jumalan käyttöön?

Mitä Jumala voi tehdä. yhden papin kautta. kun seurakuntalaisten ideat ja lahjat vapautetaan Jumalan käyttöön? Mitä Jumala voi tehdä yhden papin kautta kun seurakuntalaisten ideat ja lahjat vapautetaan Jumalan käyttöön? Tätä kaikkea on Kohtaamispaikka Johtoryhmä Näky-ryhmä Iltamessu Solut Alfa-tiimi Rukoustiimi

Lisätiedot

Opas kurssin järjestämiseksi yhdessä KSL-opintokeskuksen kanssa 3.3.2015 1

Opas kurssin järjestämiseksi yhdessä KSL-opintokeskuksen kanssa 3.3.2015 1 Opas kurssin järjestämiseksi yhdessä KSL-opintokeskuksen kanssa 3.3.2015 1 KURSSIN JÄRJESTÄMISEN VAIHEET 3.3.2015 Opas kurssin järjestämiseksi 2 Kurssin järjestämisen vaiheet 1. Kurssituntivaraus Ideat

Lisätiedot

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2015. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

Ohje esittelijälle sinun ei tarvitse lukea jokaista diaa sanasta sanaan Paras on edessä

Ohje esittelijälle sinun ei tarvitse lukea jokaista diaa sanasta sanaan  Paras on edessä Ohje esittelijälle Tämän ohjaustekstin tarkoitus on auttaa sinua kertomaan lyhyesti ja vapaasti mitä valkokankaalla lukee. Tavoite on, että sinun ei tarvitse lukea jokaista diaa sanasta sanaan valkokankaalta

Lisätiedot

Jyty Varkaus Ry Syyskuu 2014

Jyty Varkaus Ry Syyskuu 2014 Jyty Varkaus Ry Syyskuu 2014 Jäsentiedote 1 Hallituksen kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Jyty Varkaus ry:n jäsenkampanja 4 Itä-Suomen alueen Työhyvinvointi-seminaari 22. - 23.11.2014 Vuorelan

Lisätiedot

Weboodi. Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi

Weboodi. Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi Weboodi Katri Laaksonen Oppimisen IT oodi@aalto.fi WebOodissa: Henkilötietojen ylläpito Henkilötietojen luovutusluvat ja niiden ylläpito Ilmoittautuminen opetukseen / tentteihin Virallinen suoritusrekisteri

Lisätiedot

HARVINAISIA SAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN VALTAKUNNALLINEN KURSSI 26-27.9.09 HELSINGISSÄ

HARVINAISIA SAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN VALTAKUNNALLINEN KURSSI 26-27.9.09 HELSINGISSÄ 1 HARVINAISIA SAIRAUKSIA SAIRASTAVIEN VALTAKUNNALLINEN KURSSI 26-27.9.09 HELSINGISSÄ Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikki harvinaiset! TEEMA: HARVINAISIA IHMISSUHTEITA Toinen harvinaisten yhdistysten itsensä

Lisätiedot

1. Yleistä ohjeistusta

1. Yleistä ohjeistusta Suomen Lions-liitto Kokoukseen ilmoittautuminen OHJE Sisällysluettelo 1. Yleistä ohjeistusta...1 2. Kirjautuminen...2 3. Osallistujatyypin valinta...3 4. Osallistujan tiedot...4 5. Ilmoittautumisen vahvistaminen/peruminen...5

Lisätiedot

Ekklesiologia 14. Paikallisseurakunta

Ekklesiologia 14. Paikallisseurakunta Ekklesiologia 14 Kevään tunnit: 1 Dispensaatiot, Kristus Seurakunnan pää ja perustus 2 Seurakunnan olemassaolon kolme päätarkoitusta 3 Seurakunnan rakenteita ja johtajuusmalleja 4 Evankelioiminen 5 Rakentaminen

Lisätiedot

Sitova ilmoittautumiskaavake...

Sitova ilmoittautumiskaavake... Sitova ilmoittautumiskaavake... Palautettava järjestäjälle Osallistumismaksut ja osallistujapassit Yhteisön nimi: Yhteyshenkilö (nimi, puhelinnumero ja sähköposti): Osallistumismaksu tapahtumaan on 10

Lisätiedot

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA Seurakunnan strategia TOIMINTA-AJATUS Liperin seurakunta kohtaa ihmisen, huolehtii jumalanpalveluselämästä, sakramenteista ja muista kirkollisista toimituksista,

Lisätiedot

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät TiVoLin viestintä Seuran www-sivujen päivitysvastaavat Seuratoiminnan työryhmä Projektien työryhmät Johtokunta: pj, sihteeri, rahastonhoitaja, toimialavastaavat Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät Valmentajat,

Lisätiedot

LIONIEN PALVELUT LAPSILLE PAIKKAKUNNAN ARVIOINTILOMAKE

LIONIEN PALVELUT LAPSILLE PAIKKAKUNNAN ARVIOINTILOMAKE LIONIEN PALVELUT LAPSILLE PAIKKAKUNNAN ARVIOINTILOMAKE Uusimmat tilastot kertovat, että uskomattoman monet lapset joka puolella maailmaa kärsivät köyhyydestä, sairauksista, vammoista ja lukutaidottomuudesta

Lisätiedot

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä)

4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua edeltävänä päivänä) KILPAILUN JÄRJESTÄMISEN OHJEISTUS 1. Kilpailupaikka 2. Kilpailusta tiedottaminen 3. Tuomareiden ja toimihenkilöiden varaaminen 4. Kaluston varaaminen ja kilpailutilojen kunnostaminen (viimeistään kilpailua

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tampereella Tietoa yhdistyksille Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 1/2015 Kausi 2015 on startannut, Tervetuloa mukaan toimintaamme kaudelle 2015. Tulet jatkossa saamaan kaikille jäsenillemme

Lisätiedot

Vaihtoehto A. Harjoittelu Oulun seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto B. Harjoittelu Rovaniemen seudun harjoitteluverkostossa

Vaihtoehto A. Harjoittelu Oulun seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto B. Harjoittelu Rovaniemen seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto A. Harjoittelu Oulun seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto B. Harjoittelu Rovaniemen seudun harjoitteluverkostossa Ohjeet opiskelijalle Vaihtoehdoissa A ja B opiskelija harjoittelee joko

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

SUOMEN HELLUNTAIKIRKKO

SUOMEN HELLUNTAIKIRKKO SUOMEN HELLUNTAIKIRKKO Suomen Helluntaikirkon julkaisuja 2 2014 tekijät, Suomen Helluntaikirkko ja Aikamedia Oy Raamatunlainauksissa on käytetty Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokouksen

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012.

Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 ja päivitetty 28.07.2012. Näillä säännöillä määritellään

Lisätiedot

Teemapäivän tavoitteena on lisääntynyt tietämys, miten

Teemapäivän tavoitteena on lisääntynyt tietämys, miten Teemapäivän tavoitteena on lisääntynyt tietämys, miten kohdata vammainen ihminen käytännön toimin helpottaa hänen osallisuuttaan seurakunnassa aloittaa vammaistyö seurakunnassa Tiesitkö? Miljardi (1 000

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2015 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2015 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

VARUSTAUDU KOHTAAMAAN AJAN HAASTEET

VARUSTAUDU KOHTAAMAAN AJAN HAASTEET VARUSTAUDU KOHTAAMAAN AJAN HAASTEET YLIVOIMAINEN + KAIKKIRIITTÄVÄ + KAIKEN KATTAVA JEESUS-VOITTO JA JEESUS-VAHVUUS KAIKKIIN AJAN HAASTEISIIN JA KAIKKIIN ELÄMÄN TILANTEISIIN Rukous- ja sielunhoitopäivät

Lisätiedot

Omatoiminen tehtävävihko

Omatoiminen tehtävävihko Rippikoulu 2014 Ilomantsin ev.lut. seurakunta Omatoiminen tehtävävihko Nimi Rippikouluryhmä palautettava viimeistään 30.4.2014 Rippikoulusi alkaa nyt eikä vasta kesällä leirijaksolle tullessasi. Omatoimiset

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille

Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Irman käyttöohje Tunturisuunnistajille Tämä ohje on tarkoitettu niille suunnistajille joilla ei ole koskaan ollut nk. lisenssiä. Mikäli sinulla on joskus ollut lisenssi, niin ohjeet Irman käyttöön löytyvät

Lisätiedot

MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat!

MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat! MIKÄ TURVALLISUUSLOMAKE? Hyvät nuorten vanhemmat! Olette ilmoittaneet nuorenne rippikouluun. Rippikoulun osana on leirijakso, jonka pitopaikkoina ovat pääasiassa seurakuntayhtymän omat leirikeskukset Heinänokka

Lisätiedot

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario -pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi 4.aste musta vyö Defendo -Defendo Blue pääkouluttaja -I.D.D.I-

Lisätiedot

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille

Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Lahjan Päivä 2006: Lahjoita iloa kaikille aisteille Kerro kokemuksia ja mielipiteitä Lahjan Päivästä. Tänä vuonna kampanjaa vietetään uudella konseptilla ja senkin vuoksi on tärkeää kuulla sinun mielipiteesi

Lisätiedot

Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna. Hämeenlinna 7.11.2009

Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna. Hämeenlinna 7.11.2009 Liikesarjan SM-liiga Hämeenlinna Hämeenlinna 7.11.2009. Järjestäjä: Hämeenlinnan Taekwondoseura ry Kilpailukutsu Liikesarjakilpailut Hämeenlinnan Taekwondoseura järjestää liikesarjojen SM-liigan kilpailun

Lisätiedot

Yhdistystiedote 8/2015

Yhdistystiedote 8/2015 Yhdistystiedote 8/2015 Tärkeimmät: - Jäsenjärjestöavustuksen päivämäärät s. 2 - Kuinka näytte aivovammaviikolla? s. 5 Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 TÄRKEÄ: Jäsenjärjestöavustuksen

Lisätiedot

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2017!

Laukaan. seurakunta. tervetuloa 2017! Laukaan seurakunta tervetuloa 2017! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2017. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi nuorista käy rippikoulun

Lisätiedot

Osallistamisen käytännöt

Osallistamisen käytännöt Osallistamisen käytännöt Lotta Mattsson Asiantuntija Kuntaliitto CHAMP-työpaja 4.5.2010, Tampere Esityksen sisältö Osallistaminen kuntien ilmastotyössä Keskustelutilaisuudet Tilaisuuksien fasilitointi

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassasi! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

ARVOISA SEURAKUNNAN JOHTAJA / KIRJEENVAIHTAJA. Ilmoittautuminen hankkeeseen. Vanhimmistotapaamiset. Rukous- ja paastojakso 23.3. 11.5.

ARVOISA SEURAKUNNAN JOHTAJA / KIRJEENVAIHTAJA. Ilmoittautuminen hankkeeseen. Vanhimmistotapaamiset. Rukous- ja paastojakso 23.3. 11.5. ARVOISA SEURAKUNNAN JOHTAJA / KIRJEENVAIHTAJA Ilmoittautuminen hankkeeseen Vanhimmistotapaamiset Talvipäivät päätti tammikuussa ottaa Paras on edessä -hankkeen herätysliikkeemme yhteiseksi projektiksi

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX Sinä 7 20 -vuotias nuori, oletko miekkailija? Tule mukaan perinteiseen Suomen suurimpaan juniorimiekkailun huipputapahtumaan. Junioreiden JuhlaSuurkilpailut

Lisätiedot

HYVÄN ASIAKASPALVELUN AAKKOSET SEURAKUNNASSA Kouluttaja Tytti Pietilä, Agricola. Toimistohenkilöiden teemapäivät Turku

HYVÄN ASIAKASPALVELUN AAKKOSET SEURAKUNNASSA Kouluttaja Tytti Pietilä, Agricola. Toimistohenkilöiden teemapäivät Turku HYVÄN ASIAKASPALVELUN AAKKOSET SEURAKUNNASSA Kouluttaja Tytti Pietilä, Agricola Toimistohenkilöiden teemapäivät Turku KOKEMUKSENI HYVÄSTÄ PALVELUSTA Kerro tilanteesta, jossa Sinä olet ollut asiakkaana

Lisätiedot

RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta

RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta RIPPIKOULUT 2016 Imatran seurakunta TERVEHDYS VUODEN 2016 RIPPIKOULULAINEN! Tämä esite auttaa sinua valitsemaan rippikoulusi yhdessä huoltajasi kanssa. Lukekaa tämä esite yhdessä läpi kokonaan, jonka jälkeen

Lisätiedot

TYÖPAJA: HYVÄ, HUONO OPPIKIRJA

TYÖPAJA: HYVÄ, HUONO OPPIKIRJA Jakelussa mainituille Miten huomioida oppimisvaikeudet oppikirjatyöskentelyssä? Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään kolmeen samansisältöiseen koulutukseen tiistaina 22.3.2011 klo

Lisätiedot

Seurakunnallisten toimitusten kirja

Seurakunnallisten toimitusten kirja Seurakunnallisten toimitusten kirja Suomen Helluntaikirkko Seurakunnallisten toimitusten kirja Suomen Helluntaikirkon julkaisuja 5 2015 Suomen Helluntaikirkko ja Aikamedia Oy Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisätiedot

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET:

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET: 1 + SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + Nimesi: Osoitteesi: Puhelinnumerosi: PERUSOHJEET: Seurakunnan toimintaan tutustumista varten käyt 3-4 kertaa itsenäisesti jumalanpalveluksessa

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Hyvä muistaa ja tietää. Kutsu suunnittelemaan 20-vuotisjuhliamme 3 Alateen Kolon tiedotus 4 Seuraava alkkariviikonloppu 5 Tapahtumia 10

Hyvä muistaa ja tietää. Kutsu suunnittelemaan 20-vuotisjuhliamme 3 Alateen Kolon tiedotus 4 Seuraava alkkariviikonloppu 5 Tapahtumia 10 Alkkari Elokuu 2005 Sisällysluettelo: Hyvä muistaa ja tietää 2 Kutsu suunnittelemaan 20-vuotisjuhliamme 3 Alateen Kolon tiedotus 4 Seuraava alkkariviikonloppu 5 Tapahtumia 10 Hyvä muistaa ja tietää Askelvihkotilaukset

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry

Toimintasuunnitelma 2011. Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Toimintasuunnitelma 2011 Vaasan Ekonomit Vasa Ekonomer ry Yleistä 2 Yhdistyksemme on perustettu 9.5.1937, vuosi 2011 on yhdistyksemme 74. toimintavuosi. Jäsenmäärämme 1.1.2010 oli 786. Toiminta-ajatuksemme

Lisätiedot

Kurssit Virkussa - ohje yhdistyskäyttäjälle

Kurssit Virkussa - ohje yhdistyskäyttäjälle Kurssit Virkussa - ohje yhdistyskäyttäjälle Kursseja voi anoa yhdistyksessä yhdistyskäyttäjä, jolla on yhdistyksen sääntöjen mukainen oikeus anoa kursseja (esim nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö).

Lisätiedot

Valtakunnalliset SAK-päivät Jyväskylän Paviljonki 3. 4.10.2015 Lutakonaukio 12

Valtakunnalliset SAK-päivät Jyväskylän Paviljonki 3. 4.10.2015 Lutakonaukio 12 Ohjelma 8.6.2015 Valtakunnalliset SAK-päivät Jyväskylän Paviljonki 3. 4.10.2015 Lutakonaukio 12 Perjantai 2.10.2015 12.00 18.00 SAK Nuorten seminaari, Sokos hotel Alexandra, Hannikaisenkatu 35 17.00 Jyväskylän

Lisätiedot

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT

TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT 1 TUL:N NAISTEN JA TYTTÖJEN JOUKKUEVOIMISTELUN VAPAA- JA VÄLINEOHJELMAN KILPAILUSÄÄNNÖT Hyväksytty TUL:n voimistelu- ja naisvaliokunnassa 27.02.2010 Näillä säännöillä määritellään TUL:n kilpailujen järjestämistä,

Lisätiedot

VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011

VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011 VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011 Hyvä Sanoma ry järjesti virkistyspäivän Nivalassa helluntaiseurakunnan tiloissa. Se oli tarkoitettu erikoisesti diakonia työntekijöille sekä evankelistoille ja mukana

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y..

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y.. Kuva: YLE Etelä-Karjala TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu KITEEN SUKUSEUROJEN YHTEINEN KYLPYLÄVIIKONLOPPU...2 SYKSYN KAHVITILAISUUDELLE JATKOA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA...3 JUHLAVUOSI 2016...4 MUUTTUNEISTA

Lisätiedot

Konferenssin järjestämisopas. Kuva: Ms free

Konferenssin järjestämisopas. Kuva: Ms free Konferenssin järjestämisopas Kuva: Ms free Tavoitteiden ja sisällön suunnittelu Mikä on konferenssin tavoite? Entä kohderyhmä? Onko aiempaa kokemusta konferenssin suunnittelusta? Jos konferenssi on järjestetty

Lisätiedot

SOPIMUS TILAISUUDEN JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS TILAISUUDEN JÄRJESTÄMISESTÄ Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitilat Raahesalin lipunmyynti Kirkkokatu 28, 92100 Raahe Kirkkokatu 28, 92100 Raahe tilavaraukset puh. 044 439 3232 puh. 044 439 3237 tekniikanhoitaja puh. 044 439

Lisätiedot

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella!

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Kehitysvammaisten tukiliitto ry:n liittokokous 2013, Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Toimitamme tällä kirjeellä teille liittokokouskutsun, tarvittavat asiakirjat ja tiedot

Lisätiedot

Terveisin Mäntsälän Messut 2014-tiimi

Terveisin Mäntsälän Messut 2014-tiimi Mäntsälän Messut 2014 PL 2O 04601 Mäntsälä Irma Pesonen Puh 045 2090700 irma.peso@gmail.com Mäntsälän Messut 2014 järjestetään elokuussa Mäntsälän Suurlavalla. Messut tarjoavat yrittäjille, yhdistyksille

Lisätiedot

Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus

Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus Miten sinne pääsee? Paikallismuseoiden markkinointi ja saavutettavuus Kotkan paikallismuseo seminaari 27.4. Riina Nurmio, maakuntatutkija Etelä-Karjalan museo Potentiaalisista kävijöistä pitää saada kävijöitä

Lisätiedot

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013

Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions K piiri toimintasuunnitelma kaudelle 2012 2013 Lions teema: Me Palvelemme Kansainvälisen presidentin teema: In a World of Service Palvelun Maailmassa Kotimainen teema: Palvelulla Hyvinvointia Piirin

Lisätiedot

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205 Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

TP Keskellä elämää Paras on edessä

TP Keskellä elämää Paras on edessä Paras on edessä Keskellä elämää n o s a Par ä s s e ed Keskellä elämää Yhteistyöllä tulevaisuuden hyväksi Yhteistyöllä saadaan suuria aikaan. Vuonna 2007 helluntaiseurakuntien toteuttama kampanja Keskellä

Lisätiedot

HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE

HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE HAKUOHJEET RINGETEN NAISTEN MM2015 JA NUORTEN U19 MM2015 JÄRJESTÄJILLE AJANKOHTA 28.12.2015 3.1.2016 1. Naisten finaalipeli perjantaina 2. Naisten finaalipeli lauantaina 3. Naisten finaalipeli (tarvittaessa)

Lisätiedot

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa

Asumisen suunnitelmani. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Asumisen yksilölliset tukimallit projektin tuottamaa aineistoa Asumisen suunnitelmani Jos suunnittelet muuttoa, on hyödyllistä pohtia etukäteen, millaiset asiat ovat sinulle tärkeitä

Lisätiedot

Just duunit. Kevät 2015

Just duunit. Kevät 2015 Just duunit Kevät 2015 Just duunit Mitä tehdään? Perustetaan yritys. Miten tehdään? Keksitään yritysidea. Perustetaan yritys. Laaditaan kirjallinen yrityssuunnitelma. Toteutetaan! Just duunit: Tavoite

Lisätiedot

Orientaatiojakson opetus 2012

Orientaatiojakson opetus 2012 Orientaatiojakson opetus 2012 sivu 1/8 VERSIO 1.4. korjattu 21.5.2012 (vihreät merkinnät) Orientaatiojakson ( 8 op) aikana opiskelijalla on yhteensä 102 tuntia kontaktiopetusta. Opetus sisältää sekä koko

Lisätiedot

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet PYHÄ BIRMAN KISSA RY Sivu 1 / 13 Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet Hotlineen kirjautuminen tapahtuu valitsemalla Kasvatus ja terveys -valikosta Hotline. Avautuvalla sivulla on Kirjaudu sisään palveluun

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Tietoa Hampurin vuosikokouksesta - Ilmoittautumisohjeet ja tietoa matkoista

Tietoa Hampurin vuosikokouksesta - Ilmoittautumisohjeet ja tietoa matkoista Tietoa Hampurin vuosikokouksesta - Ilmoittautumisohjeet ja tietoa matkoista Hampuri kutsuu 96. kansainvälinen vuosikokous järjestetään Hampurissa 5. - 9.7.2013 Ohjelma: Perjantai 5.7. Näyttelyhalli ja

Lisätiedot

KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS. (Loppi n.

KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS. (Loppi n. KESÄRETRIITTI 2012 JOOGA & CHI KUNG TIETOISUUS, SYDÄN JA VAHVAT JUURET ABHAYALOKA BUDDHALAINEN RETRIITTIKESKUS (Loppi n.70km Helsingistä) TO-SU 28.6.-1.7.2012 RETRIITIN TEEMAT JA HARJOITUKSET TORSTAI on

Lisätiedot

Näy netissä! Hio LinkedIn profiilisi kuntoon ja paranna näkyvyyttäsi

Näy netissä! Hio LinkedIn profiilisi kuntoon ja paranna näkyvyyttäsi Näy netissä! Hio LinkedIn profiilisi kuntoon ja paranna näkyvyyttäsi 19.10.2015 1 Agenda Lyhyesti atalentista Miksi LinkedIn Profiilin hionti Kansikuva Otsikko Yhteystiedot Summary Skills Kiinnostuksenkohteet

Lisätiedot

Reilun Pelin työkalupakki: Kiireen vähentäminen

Reilun Pelin työkalupakki: Kiireen vähentäminen Reilun Pelin työkalupakki: Kiireen vähentäminen Tavoitteet Tämän toimintamallin avulla opit määrittelemään kiireen. Työyhteisösi oppii tunnistamaan toistuvan, kuormittavan kiireen sekä etsimään sen syitä

Lisätiedot

SEURAKUNTAOPAS Emrone Oy ja Aikamedia Oy Kaikki oikeudet pidätetään.

SEURAKUNTAOPAS Emrone Oy ja Aikamedia Oy Kaikki oikeudet pidätetään. SEURAKUNTAOPAS 2017 Helluntaiseurakunnat Pingstförsamlingar Adventtikirkko Baptistiseurakunnat Metodistikirkko Pelastusarmeija Vapaakirkko Muut seurakunnat Taustajärjestöt Työntekijät ja vastuuhenkilöt

Lisätiedot

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012

Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kutsu kendon joukkueiden SM- kisoihin ja Dan cupiin 2012 Kisat järjestetään Helsingissä 11. 12.2.2012. Järjestävät seurat Tapanilan Erän kendojaosto ja Helsingin Yliopiston Kendoseura toivottavat kaikki

Lisätiedot

Useasti Kysyttyä ja Vastattua

Useasti Kysyttyä ja Vastattua 1. Miksen ostaisi tykkääjiä, seuraajia tai katsojia? Sinun ei kannata ostaa palveluitamme mikäli koet että rahasi kuuluvat oikeastaan kilpailijoidesi taskuun. 2. Miksi ostaisin tykkääjiä, seuraajia tai

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella 1 (5) KILPAILUKUTSU AIKA: 1.-2.11.2014 Lämpimästi tervetuloa Aerobic Cup 4 kilpailuihin Nokialle! PAIKKA: Nokian palloiluhalli, Kankaantaankatu 4, 37100 Nokia SARJAT ja alustava aikataulu: Lauantai 1.11.

Lisätiedot

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin!

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! PUTIIKKIVIIKOT.fi taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! kaikkien pitää ymmärtää suurempi kuva. nyt tehdään yhdessä, toistaan tukien, ei siis vain oman navan kautta omaa etua ajatellen

Lisätiedot

Pelaajan ja kilpailun järjestäjän ohjekirja

Pelaajan ja kilpailun järjestäjän ohjekirja 1(16) Tennisliitto Ässä-kilpailujärjestelmä Pelaajan ja kilpailun järjestäjän ohjekirja 1 Tennisliitto Ässä-kisajärjestelmä 2 2 Päävalikko 2 3 Kilpailun hakeminen 3 4 Kilpailun luonti 3 4.1 Kilpailun luokkien

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Allan Kardecin opin ystävät ry - Yhdistyksen päämäärät ja toimintatavat

Allan Kardecin opin ystävät ry - Yhdistyksen päämäärät ja toimintatavat Allan Kardecin opin ystävät ry - Yhdistyksen päämäärät ja toimintatavat Lisätietoja Yhdistys kunnioittaa kaikkia uskontoja ja oppeja sekä arvostaa kaikkia hyvän harjoittamisen yrityksiä. Yhdistyksen toiminta

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

Kuukausitiedote huhtikuu 2013. Turuntie 12

Kuukausitiedote huhtikuu 2013. Turuntie 12 Kuukausitiedote huhtikuu 2013 Turuntie 12 Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE

ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE 1 (5) ILMOITTAUTUMINEN OPINNOILLE Opintojen toteutuksille tulee ilmoittautua SoleOPSissa niiden ilmoittautumisaikana joko HOPSilta tai toteutussuunnitelmalta. Ilmoittautumisajat - syksyn opinnoille 15.4.

Lisätiedot

Armolahjat ja luonnonlahjat

Armolahjat ja luonnonlahjat Armolahjat ja luonnonlahjat Rakkauden palvelua varten Jumalan antamat lahjat Luonnonlahjat ja armolahjat liittyvät t syvällisell llisellä tavalla ihmisen kokonaisvaltaiseen kutsumukseen. Luonnonlahjat

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot