ALD Ajotietopalvelu Aloitusopas, työsuhdeautot

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ALD Ajotietopalvelu Aloitusopas, työsuhdeautot"

Transkriptio

1 ALD Ajotietopalvelu Aloitusopas, työsuhdeautot ALD Ajotietopalvelu tallentaa kaikki ajetut matkat automaattisesti. Palvelun avulla voit seurata säännöllisesti ajotietojasi ja polttoaineenkulutusta. ALD Ajotietopalvelu on vaivaton ja toimiva tapa taloudellisen ja turvallisen ajotavan omaksumiseen. Tervetuloa hyödyntämään ALD Ajotietopalvelua!

2 ALD Ajotietopalvelun hyödyt leasingautoilijalle ALD Ajotietopalvelu tarjoaa monipuolisia etuja leasingautoilijan käyttöön. Sähköinen palvelu helpottaa omien ajotietojen seurantaa. Palvelusta saa otettua vaivattomasti erilaisia raportteja ja dokumentteja, esimerkiksi matkalaskujen tekeminen onnistuu palvelussa. Ajotietopalvelun avulla autoilija voi vertailla reittivalintoja ja polttoaineenkulutusta eri ympäristöissä. Ajoympäristön tutkiminen on mahdollista myös ALD Ajotietopalveluun kytketyn Google Street View -palvelun kautta. ALD Ajotietopalvelun hyötyjä pähkinänkuoressa: Henkilökohtainen ajotapavalmentaja Verotus ja työnantajan sivukulut Polttoaine Ajansäästö Turvallisuus ja ympäristö Työhyvinvointi Ajotietojen jakaminen Facebookissa Näin aloitat palvelun käytön Tutustu ALD Ajotietopalvelun ominaisuuksiin ja seuraaviin palvelun käyttöönottoa helpottaviin ohjeisiin. Palveluun kirjautuminen Verkkopalvelumme käyttäjätunnus ja salasana on lähetetty ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Kirjaudu palveluun osoitteessa https://www.driveco.fi/login. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasanasi niille varattuihin kenttiin ja napsauta Kirjaudu-painiketta. Palvelun etusivu Etusivulla näet arvion viimeaikaisesta ajotavastasi asteikolla yhdestä viiteen. Ajotapa-arvio annetaan sekä ajosta kokonaisuutena että osa-alueittain. Saat tarkempaa tietoa arvioinnista napsauttamalla arviointipalkkeja. Ilmoitukset Ilmoitukset näet ALD Ajotietopalvelun etusivun oikeasta yläkulmasta. Niitä voivat lähettää palvelun tarjoaja tai palvelua käyttävä yritys sekä Driveco. Ilmoitusten sisältöä ei ole rajattu ja ne sisältävät käyttäjälle tarpeellista tai hyödyllistä tietoa. Vikakoodit OBD eli On Board Diagnostics on järjestelmä, joka valvoo auton eri moottorinohjausyksiköiden komentoja ja vastauksia. Tämän lisäksi OBD valvoo auton eri anturien toimintaa. Kaikki tapahtuu samalla, kun autoa normaalisti käytetään.

3 OBD-järjestelmään on määritelty vikakoodeja erilaisia auton toimintahäiriöitä varten. Näiden tarkoitus on helpottaa vian-määritystä ja auttaa ongelman korjaamisessa. Ajopäiväkirja Ajopäiväkirjassa on listattuna kaikki ajamasi matkat. Voit myös rajata ajopäiväkirjan näyttämään esimerkiksi vain tietyn tyyppiset ajot. Ajopäiväkirjan hakuehtoja ovat: Aikaväli: voit rajata aikavälin, jolla ajetut matkat näytetään täyttämällä aikavälin alku- ja loppupäivän Päivästä- ja Päivään-kenttiin. Ajon syy: ajopäiväkirja näyttää vain ajot, joiden syykoodi vastaa valitsemaasi. Lähtöpaikka ja loppupaikka: jos olet luonut ajopäiväkirjaan vakiopaikkoja, voit helposti katsella ajopäiväkirjasta vain tietystä vakiopaikasta lähteviä tai tiettyyn paikkaan päättyvä ajoja. Ajoja per sivu: voit valita, kuinka monta ajoa ajopäiväkirja enintään näyttää yhdellä sivulla. Ajon syy: voit valita ajon syyksi joko työajon, yksityisajon tai muun ajon. Ajon selite: halutessasi tarkentaa ajon syytä voit hyödyntää vapaata selitekenttää. Pysäköinti: parkkimaksuille on varattu ajoihin oma kenttänsä. Kommenttikenttään voit eritellä, ketkä olivat kyydissäsi. Muut kustannukset: ALD Ajotietopalvelun avulla pidät vaivatta kirjaa ajamisen kokonaiskustannuksista. Matkustajat: voit helposti lisätä ajopäiväkirjaan tiedon matkustajien määrästä esimerkiksi kilometrikorvauksia varten. Ajopäiväkirjaan liittyvät palvelut Ajopäiväkirjaan kuuluu mahdollisuus tarkastella ajoja kartalla. Karttanäkymä aukeaa ponnahdusikkunaan, kun klikkaat ajoa ajopäiväkirjasta ja painat Reittikartta-painiketta. Karttanäkymä kertoo ajoreitin lisäksi ajon kulusta ja ajon-aikaisista olosuhteista. Ajopäiväkirjaan liittyviä palveluita ovat vakiopaikat, ajojen yhdistely- ja erottelutoiminto, ajon lisätiedot, reittikartta, tilastot, matkalasku ja verotusraportti. Reittikartta Vakiopaikat Vaihtamalla reittiviivan väritystä ikkunan yläosasta saat nopeasti tiedon esimerkiksi nopeusrajoitusten noudattamisesta ajon aikana. Ajojen yhdistely ja erottelu Tarkempaan tarkasteluun sopivia työkaluja ovat Kuvaajat ja Mittaristo. Ikkunan alalaidassa näet kuvaajan, jossa on esitetty nopeus, moottorin kierrosluku ja polttoaineenkulutus ajon aikana. Viemällä hiiren kuvaajan päälle voit liikuttaa autoa kuvaavaa nuolta kartalla. Jos taas valitset oikeasta laidasta Dashboard-näkymän, näet samat suureet esitettynä mittareilla. Mittarinäkymässä nuolta voi liikuttaa mittareiden alla sijaitsevalla liukukytkimellä. Molemmissa näkymissä on mahdollista valita, haluatko tarkastella ajoasi ajan vai matkan suhteen. Voit luoda ajopäiväkirjaan vakiopaikkoja sinulle tärkeistä paikoista. ALD Ajotietopalvelun ajopäiväkirjassa on myös helppo ajojen yhdistely- ja erottelutoiminto. Ajon lisätiedot Ajopäiväkirjan tietoja ajosta on mahdollista täydentää jälkikäteen. Mahdollisia lisätietoja ovat:

4 Ajoympäristön tutkiminen on mahdollista ALD Ajotietopalveluun kytketyn Google Street View -palvelun kautta. Karttaikkunan vasemmasta laidasta löydät Street View -painikkeen, joka avaa Google Street View -näkymän siitä kohdasta reittiä, missä auto on. Tilastot Napsauttamalla ajoa ajopäiväkirjassa avautuu laajempi näkymä ajon tiedoista. Tästä näkymästä löydät Tilastotpainikkeen. Painikkeella avaat uuden ikkunan, jossa on listattuna runsaasti erilaisia lukuja kyseisestä ajosta. Matkalasku Ajopäiväkirjassa voit helposti tehdä ajoistasi matkalaskuja. Voit valita yhteen matkalaskuun yhden tai useampia ajoja. Matkalasku luodaan ajopäiväkirjassa: Siirry ajopäiväkirjaan. Valitse ajo tai ajot klikkaamalla laatikkoa ajon edessä. Napsauta ajopäiväkirjan vasemmalta puolelta Matkalasku-painiketta. Voit lisätä laskuun vapaamuotoisen selitteen ja tiedot mahdollisista päivärahoista. Lähetä matkalasku sähköpostiosoitteeseen tai lataa lasku Vie PDF -painikkeella. Verotusraportti Verotusraportti listaa kaikki työ- ja yksityisajosi tietyltä aikaväliltä. Luodaksesi verotusraportin siirry ajopäiväkirjaan ja napsauta ajopäiväkirjan vasemmalta puolelta Verotusraportti-painiketta. Raportti sisältää yhteenvedon valitulta aikaväliltä ja lisäksi myös kuukausierittelyn ja yksittäiset ajot, jos ne ovat valittuina raportti-ikkunan vasemmassa yläkulmassa. Valitse haluamasi raportin tiedostomuoto ikkunan yläosasta ja lataa raportti Vie Excel / PDF -painikkeella. Lähetä matkalasku sähköpostiosoitteeseen tai lataa lasku Vie PDF -painikkeella. Raportit Raportit-välilehdeltä löydät yksityiskohtaiset raportit kuten kuukausiraportit, tunnusluvut ja profiilikuvaajat. Kuukausiraportit Tällä sivulla voit katsella ja ladata henkilökohtaisen kuukausiraporttisi pdf- tai html-muodossa. Kuukausiraportit löytyvät sivulta aina kuukauden päätyttyä. Tunnusluvut Tunnuslukusivulla sinun on mahdollista muodostaa kuvaajia ajojesi tunnusluvuista valitsemallasi aikavälillä. Voit esimerkiksi muodostaa kuvaajan halutun aikavälin päivittäisistä ajokilometreistä tai työajojen määrästä. Voit tarkastella yksittäisiä pisteitä viemällä hiiren kuvaajan päälle. Profiilikuvaajat Kohdassa Profiilikuvaajat voit luoda yksityiskohtaisempia kaavioita ajotiedoista. Valitset vain kaavioon haluamasi muuttujat pysty- ja vaaka-akseleille. Erilliset lisäpalvelut ALD Ajotietopalvelun erillisiä lisäpalveluita ovat esimerkiksi ajoraportti ja ajovertailuraportti. Ajoraportti Ajoraportti on yhden ajon kattava raportti. Raporttiin voi automaattisten tietojen lisäksi lisätä omia kommentteja. Valmis ajoraportti on helppo lähettää valitsemaasi sähköpostiosoitteeseen suoraan käyttöliittymästä.

5 Ajovertailuraportti ALD Ajotietopalvelu sisältää ajokoulutukseen tarkoitetun raportin. Ajovertailuraportti esittää kahden ajon erot havainnollisesti kuvaajia ja taulukoita käyttäen. Raporttiin voi lisätä kommentteja ennen sen luomista. Valmiin raportin voi lähettää suoraan valitsemaasi sähköpostiosoitteeseen. Vinkit Ajotapavinkit ovat konkreettisia neuvoja ajotavan kehittämiseen. Kuljettajalle annetaan yleisiä ohjeita, jotka parantavat ajotapaa. Lisäksi annetaan erikseen taloudellisuuteen ja turvallisuuteen ohjaavia neuvoja. Asetukset Asetukset-sivulla voit muuttaa omia tietojasi ja muokata ALD Ajotietopalvelusi toimintaa. Muutettavia perustietoja ovat sähköpostiosoite, kutsumanimi/nimimerkki, käyttöliittymän kieli ja salasana. Vahvista muutokset asetusten muokkaamisen jälkeen napsauttamalla Tallenna-painiketta. Laitteen käyttö autossa Laite aktivoituu automaattisesti auton käynnistyttyä. ALD Ajotietopalvelun käyttöä ei huomaa ajon missään vaiheessa. Ajonvalintakytkimen käyttö (lisävaruste) Ajonvalintakytkimen avulla voit kirjata ajon syyn valmiiksi ajopäiväkirjaan jo autosta. Valinta tulee tehdä ajon alussa käynnistyksen yhteydessä tai sen voi tehdä jo ennen virran kytkemistä autoon. Ajonvalintakytkimen keinukytkimellä on kolme eri asentoa. Valinnan voi tarkistaa ibutton-lukijaan syttyvän LED-valon väristä. Työajo: Työajon keinukytkimen asento on ylhäällä ja LEDnäytön väri on punainen. Muu: Muu ajo -valinnan keinukytkimen asento on keskellä ja LED-näytön väri on oranssi. Jos ajon syyksi on kirjattu Muu, GPS-paikannus ei ole käytössä Yksityisajo: Yksityisajossa keinukytkimen asento on alhaalla ja LED-näytön väri on vihreä. Ajon syyn voi aina muuttaa web-liittymässä myös jälkikäteen. Ajojen syyt kannattaa aina tarkistaa jälkikäteen, koska esimerkiksi ajojen yhdistely saattaa joissakin tilanteissa johtaa syykoodien muuttumiseen. Yhteystiedot ja lisätiedot ALD Ajotietopalveluun liittyvissä asioissa voit lähettää helposti palautetta palvelun etusivun alapalkissa olevalla Lähetä palautetta -toiminnolla. Voit myös olla yhteydessä HelpDeskiin joko puhelimitse (arkisin 8-16) tai sähköpostilla: Tarkemmat ALD Ajotietopalvelun kuljettajan ohjeet löydät palvelun etusivun alapalkista sekä Asetukset-välilehdeltä kohdasta Omat asetukset. Kuljettajan ohjeet löytyvät myös osoitteesta

6 Algeria Belgia Brasilia Egypti Englanti Espanja Hollanti Intia Italia Itävalta Kiina Kreikka Kroatia Latvia Liettua Luxemburg Malesia Marokko Meksiko Norja Portugali Puola Ranska Romania Ruotsi Saksa Serbia Slovakia Slovenia Suomi Sveitsi Tanska Tsekin tasavalta Turkki Ukraina Unkari USA Venäjä Viro ALD Automotive Ohtolankatu 4, Vantaa Puhelin:

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Sivu 1

Sisällysluettelo. Sivu 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Yleistä... 2 Vastuut... 2 Lisenssi- ja selainvaatimukset... 2 Termistöä... 3 Palveluun kirjautuminen... 3 Omat tiedot- välilehti... 4 Käyttäjän tiedot... 4 Salasanan

Lisätiedot

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi

FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi FaktaNet live v3 Käyttöohje Versio: 121217-1 Kieli: Suomi 1 Sisällysluettelo Sisäänkirjautuminen... 4 Valikko... 4 Etusivu... 4 Omat tiedot... 5 Ohje... 5 Sulje palvelu... 5 Tekstihaku... 5 Tekstihaun

Lisätiedot

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com Firstbeat Hyvinvointianalyysi Käyttäjän opas tammikuu 2015 1 Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Järjestelmävaatimukset... 4 2. Käytön aloittaminen... 5 2.1 Adobe Flash Player -ohjelmiston asentaminen...

Lisätiedot

DriveLooper käyttöopas

DriveLooper käyttöopas DriveLooper käyttöopas Sisällysluettelo DriveLooper palvelun käyttöönotto...2 DriveLooper Ensimmäinen käynnistäminen...2 DriveLooper tärkeät asetukset...3 Kirjautuminen DriveLooper-palveluun...3 Uuden

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella

Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella Pääkäyttäjän opas Näin pääset alkuun Yhdistysavaimella Oppaassa esitellään Avaimen tilaajalle ja pääkäyttäjälle käytettävissä olevat ominaisuudet ja opastetaan hyödyntämään Yhdistysavainta yhdistyksen

Lisätiedot

DYNAFLEET ONLINE Julkaisupäivä toukokuu 2013

DYNAFLEET ONLINE Julkaisupäivä toukokuu 2013 DYNAFLEET ONLINE Julkaisupäivä toukokuu 2013 Johdanto Johdanto Tietoja Dynafleet Online Ohjeesta Dynafleet Online -ohjetoiminto, josta käytetään myös nimeä WebHelp, on käyttöalustasta riippumaton HTML-pohjainen

Lisätiedot

SEMPRE M E D I A. Monet. Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0. Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki. +358 45 113 8137 www.sempre.

SEMPRE M E D I A. Monet. Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0. Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki. +358 45 113 8137 www.sempre. SEMPRE M E D I A Monet Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0 Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki +358 45 113 8137 Sisällys 1. Aloitus 3 Yleistä Monet-työkalusta 3 Käyttövaatimukset 3 Kirjautuminen

Lisätiedot

BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje

BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje Johdanto Base ContentManager Base ContentManager on Media Cabinet Oy:n toteuttama julkaisujärjestelmä, jonka avulla organisaation julkinen www-sivusto sekä intranet ja ekstranet

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL).

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). 1 Käyttöohje SÄHKÖPOSTIPALVELU Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Sisältö SELAINPOSTIIN KIRJAUTUMINEN... 2 Kirjautumisosoite... 2 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

Käyttäjän opas. ABAX Ajopäiväkirja. www.abax.fi. The difference is ABAX

Käyttäjän opas. ABAX Ajopäiväkirja. www.abax.fi. The difference is ABAX Käyttäjän opas ABAX Ajopäiväkirja www.abax.fi The difference is ABAX 2 The difference is ABAX Sisällysluettelo Onnittelut sähköisestä ABAX-ajopäiväkirjasta 3 Ajopäiväkirjan käyttö 3 Valikko 3 Ajopäiväkirja

Lisätiedot

LENTOKALENTERIN KÄYTTÖOHJEKIRJA

LENTOKALENTERIN KÄYTTÖOHJEKIRJA LENTOKALENTERIN KÄYTTÖOHJEKIRJA LENTOKONEEN- VARAUSJÄRJESTELMÄ JA LENNON- RAPORTOINTIJÄRJESTELMÄ ----------------------------- INTERNETLIITTYMÄ Versio 4.0.4 13.10.2007 1 / 22 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Point TCS Tapahtumien koontipalvelu Käyttäjän ohjekirja

Point TCS Tapahtumien koontipalvelu Käyttäjän ohjekirja Point TCS Tapahtumien koontipalvelu Käyttäjän ohjekirja 16.8.2012 Versio 2.0 Sisällysluettelo 1 Yleistä palvelusta... 3 1.1 Tietoturva ja käytettävyys... 3 2 Palveluun kirjautuminen... 4 3 Palvelun etusivu...

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/36 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

WEBROPOL 2.0 Raportointiopas. Päivitetty 2.4.2013

WEBROPOL 2.0 Raportointiopas. Päivitetty 2.4.2013 WEBROPOL 2.0 Raportointiopas Päivitetty 2.4.2013 1. Alkusanat... 3 2. Miten avaan raportin ja kuinka navigoin työkalussa... 4 2.2. Raportoinnissa käytetyt termit... 5 3. Perusraportti... 6 4.1. Excel-tallennusasetukset...

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Ankkuri jäsenrekisteriohjelmisto Käyttöohjeet

Ankkuri jäsenrekisteriohjelmisto Käyttöohjeet Ankkuri jäsenrekisteriohjelmisto Käyttöohjeet Päiväys Versio Muokkaaja 18.3.2009 1.0 Minna Hautamäki 8.4.2009 1.1 Minna Hautamäki 14.4.2009 1.2 Minna Hautamäki Sisällys 1 Ankkuri... 4 2 Help desk... 4

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Usein kysyttyjä kysymyksiä Usein kysyttyjä kysymyksiä Sisällysluettelo Peruskäyttäjät...3 Pääkäyttäjät...7 Tuntinetin käyttö ja perusasetukset...7 Tuntinetin maksullisten lisäominaisuuksien hallinta...8 Käyttäjien ja yksiköiden

Lisätiedot

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille

Moodle-ohje versioon 1.9. Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Ohjeet Moodlen käytön tueksi - opettajille ja pohjan hallinnoijille Muokattu viimeksi 26.8.2010 1 Ohjeet Moodlen käytön tueksi Sisällys Mistä löydän SAMKin Moodlen ja kirjaudun verkko-oppimis-ympäristöön?...

Lisätiedot

JOULUKUU 2013. Soliditet.fi -palvelu LUOTTOTIETORAPORTIT KÄYTTÖOHJE. Bisnode Finland Oy Kumpulantie 3, 00520 HELSINKI Puh 09-7511 9100 www.bisnode.

JOULUKUU 2013. Soliditet.fi -palvelu LUOTTOTIETORAPORTIT KÄYTTÖOHJE. Bisnode Finland Oy Kumpulantie 3, 00520 HELSINKI Puh 09-7511 9100 www.bisnode. JOULUKUU 2013 Soliditet.fi -palvelu LUOTTOTIETORAPORTIT KÄYTTÖOHJE Bisnode Finland Oy Kumpulantie 3, 00520 HELSINKI Puh 09-7511 9100 www.bisnode.fi Sisällysluettelo Tervetuloa käyttämään Soliditet.fi -asiakasportaalia...

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi KÄYTTÖOPAS Sisältö 1. PERUSSANASTO... 1 1.1 Kysymystyypit... 1 1.2 Palvelun termit... 2 2. KYSELYN LUONTI... 5 2.1 Pikaopas... 5 2.2 Eri kysymystyyppien luonti (Classic mode)... 7 2.2.1 Otsikko... 7 2.2.2

Lisätiedot

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12

Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 Noppa-opintoportaalin OHJE OPETTAJALLE V 12/12 1 Yleistä... 3 Muistilista Nopan opintojaksosivuston ylläpitäjälle... 4 Kerro opiskelijoille Nopasta opintojakson alkaessa... 4 Opintojaksotietojen siirtyminen

Lisätiedot

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle

OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle 27.4. 2015 OPAL-järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjälle Tämä ohje on niille kouluttajille, jotka aktivoivat koulutusten väli- ja päättöpalautteita ja tarvittaessa kommentoivat palautteita Jos oppilaitoksesi

Lisätiedot

Elisa Ring 2.0. Vaihteenhoitaja

Elisa Ring 2.0. Vaihteenhoitaja Elisa Ring 2.0 Vaihteenhoitaja Johdanto Ring käyttöliittymä Asiakaspalvelusarjat Vaihteenhoitajan toiminteet Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa

Lisätiedot

Alkutoimien pääkohdat

Alkutoimien pääkohdat Alkutoimien pääkohdat Alkutoimet Tobii Communicator Alkutoimien pääkohdat Koskee Tobii Communicator -malleja alkaen versiosta 4.6. Sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Tarkasta tämän käyttöoppaan

Lisätiedot

ZEF Arviointikone. Käyttöohje.

ZEF Arviointikone. Käyttöohje. SISÄLLYS SISÄLLYS...2 1. JOHDANTO...4 2. MITEN OPIT KÄYTTÄMÄÄN ZEF EDITORIA...5 3. ALOITUS...7 4. KYSYMYKSET...10 4.1. Kysymysryhmien luominen...10 4.2. Kysymysten luominen...10 4.2.1 Jana...12 4.2.2.

Lisätiedot

CWT Program Management Center PMC

CWT Program Management Center PMC CWT Program Management Center PMC Carlson Wagonlit Travel Online Helpdesk Puhelin: +358 (0)205 615 531 Sähköposti: e-servicecenter@carlsonwagonlit.fi CWT Program Management Center PMC 1. Esittely... 3

Lisätiedot