Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1.krs., luentosali C

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1.krs., luentosali C"

Transkriptio

1 Asiakasraati Aika: Tiistai klo Paikka: Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1.krs., luentosali C MUISTIO 1. Kokoontuminen Puheenjohtaja Minna avasi tilaisuuden kahvien lomassa. 2. Tutustumiskierros Käytiin esittelykierros Muumi-korttien avulla. Raadissa kaksi uutta vetäjää; Unton sosiaaliohjaaja Anne-Mari Putkonen ja Sosiaalisen kuntoutuksen sosiaalityöntekijä Erika Veltheim. 3. Viime raadin muistio Muistiossa ei huomautettavaa. Aiheeseen (Sosiaalihuoltolaki) palataan vielä jälkeenpäin. STM järjestää koulutusta Sosiaalihuoltolaista, jonka voi halutessaan katsoa osoitteesta: 4. Sosiaalinen kuntoutus Erika kertoi Sosiaalisesta kuntoutuksesta. Tampereen kaupunki tarjoaa työelämään pääsyn edistämiseksi sekä elämänhallinnan vahvistamiseksi mahdollisuutta osallistua sosiaalisen kuntoutuksen ryhmään. Ryhmätoimintaa toteuttaa Tampereen kaupungin aikuissosiaalityö yhdessä yhteistyökumppaneineen. Palveluntuottajia ovat Sopimusvuori, Siltavalmennus, Sininauha, A-Klita, YST ja Kuntoutuspolku. Ryhmässä mahdollistuu vertaistuki, tiedon saaminen itseä kiinnostavista aiheista ja paikoista, tieto työllistymisvaihtoehdoista sekä toiminnallinen ohjaus. Ryhmäkerroilla voidaan tehdä yhdessä ruokaa, tutustua erilaisiin har-

2 rastusmahdollisuuksiin sekä vahvistaa arjen sujumista. Kukin ryhmä kestää kolme kuukautta, ja ryhmä kokoontuu yhden kerran viikossa. Ryhmäkerroilla tarjotaan aamukahvi ja lounas. Ryhmätoiminnan ajaksi osallistujille myönnetään matkakorttiinsa joukkoliikenteen työmatkalippu sekä ylläpitokorvaus toteutuneista läsnäolokerroista. tml Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmätoiminta jakoi hieman asiakasraatilaisten mielipiteitä. Viidellä raatilaisella oli henkilökohtaista kokemusta Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmistä. Koettiin, että ryhmistä on apua joillekin mutta ei kaikille. Joillekin yksi päivä ryhmässä voi olla hyvin suuri merkitys. Aina oppii jotain uutta. Ryhmissä on ollut hauska yhteishenki ja se on ollut terapeuttista. Tulevaisuudessa kyseiseen palveluun saattaa tulla muutoksia ja siksi nyt asiakasraadilta halutaankin mielipiteitä liittyen toimintaan. Käytiin pareittain aihetta läpi, jonka jälkeen tehtiin koonti ja keskusteltiin vielä aiheesta. Aiheesta tehdään mahdollisesti yhteenvetoa asiakasraadin nimissä. Ryhmätyö: 1) Toimintaan kuuluu tällä hetkellä neljän tunnin tapaaminen kerran viikossa. Mitä mieltä olet tästä? Pitäisikö olla enemmän/vähemmän? - Voisi olla useammin esim. kaksi kertaa viikossa. Riippuu ryhmäläisten voimavaroista ja kunnosta. Riippuu ryhmän tavoitteista. - On sopivasti, riippuu tavoitteista. - Nykymalli on hyvä. Päihdekuntoutujat tippuvat pois toiminnasta, jos siihen velvoitetaan osallistumaan enemmän. Jyrkkä kannanotto.

3 - Kaksi päivää viikossa. Toinen päivä tutustumiskäynteihin. Toinen päivä voisi olla vapaaehtoinen esim. jos on jokin tapahtuma. Täky-ryhmä toimii näin. 1pv sitoutumispäivä 4h, 1pv tutustumiskäynnit 4h. - Tuntimäärä on riittävä. Jatkoryhmissä voisi olla useampia päiviä. - Nykyinen on riittävä määrä tämän tyyppiseen toimintaan. - Kaksi kokoontumista viikossa yhteensä 8h olisi sopiva. - Kerran viikossa on todella hyvä. On aikaa valmistautua itse päivään ja sinne pääsemiseen. Jää aikaa pohdiskella ja havainnoida päivään liittyviä asioita. - Päihdeongelmat ja mielenterveysongelmat vaikuttavat osallistumismahdollisuuteen. Kerran viikossa osallistuminen on maksimimahdollisuus, jotta ei tule epäonnistumisen kokemusta. Viikon aikana pystyy työstämään ryhmässä käytyjä asioita. - Toiminta voidaan aloittaa nykymallin mukaan. Jos jatkaa toiminnassa, niin voisi lisätä päiviä. - Keskustelussa nousi esiin, että asiakasraatia pidetään sosiaalisena kuntoutuksena. 2) Päätös sosiaaliseen kuntoutukseen osallistumisesta on asiakkaan. Jos asiakas päättää osallistua, muuttuu toiminta sitovaksi. Mitä hyviä/huonoja puolia tässä sinusta on? - Sitoutuminen motivoi ja auttaa tekemään töitä asian eteen sekä suhtautumaan kuntoutukseen vakavammin, ottamaan tosissaan. - Pitää olla Force Majour ehto. - Jos epävarmassa tilanteessa on sitoutunut kuntoutukseen, voi se alkaa ahdistamaan, mikä johtaa helposti lukkiutumiseen ja luopumiseen.

4 - Huonoa on, että tulee karenssi, jos ei jaksakaan. Hyvää, että saa mielekästä tekemistä ja tärkeitä asioita tietoonsa. - Sosiaalityöntekijä tai muu taho ei voisi määrätä sosiaaliseen kuntoutukseen. Asiakkaan tulee itse päättää osallistumisestaan. Oman valinnan jälkeen toiminta voi olla sitovaa. - Omasta päätöksestä pitäisi ottaa vastuu, kun allekirjoittaa sitoumuksen. Mikäli töihin pääsee, niin tulee olla oikeus ottaa työ vastaan. - Hyvä, että on tarpeellinen jossakin ja pääsee yhteiskuntaan osalliseksi. Osallistuminen sosiaaliseen kuntoutus ryhdistää. - Sitoutuminen on hyvä asia. Mikäli haluat kuntoutua, on sitouduttava johonkin. Kun on pätevä syy, ei tule sanktioita ja sosiaalisen kuntoutuksen voi lopettaa halutessaan. - Sitoutuminen on hyvä asia. Se tuo ryhtiä, että edes kerran viikossa täytyy lähteä johonkin. Lopullinen tarkoitus on kuitenkin, että ryhmäläiset työllistyvät tai pääsevät opiskelemaan. - Osallistuminen on hyvä. - Sitoutuminen on kuntoutujalle hyvä asia. 3) Sosiaaliseen kuntoutukseen osallistuja saa ryhmän ajalle työmatkalipun, työmarkkinatuen ja se purkaa työssäolovelvoitetta. Lisäksi jokaiselta osallistumiskerralta saa yhdeksän euroa kulukorvausta, sekä kahvin ja lounaan. Mitä mieltä olet eduista? - Edut ovat aika hyvät velvollisuuteen nähden. Ilmainen työmatkalippu edistää asiointia muutenkin. Eräälle työmatkalippu oli merkittävä tekijä sosiaaliseen kuntoutukseen lähtemiseen. - Edut ovat vähintäänkin riittävät. - Edut ovat sellaiset kuin ne on. Kannustaa lähtemään.

5 - Loistavat edut. - Riittävät edut. Bussilippu on tosi hyvä. - Edut ovat hyvät mutta kulukorvaus on liian pieni ja sitä pitäisi korottaa. Lain mukainen. - Edut ovat todella hyvät ja kannustavat. Itselle ei jää muita kuluja. Mikäli vertaa muihin opintoihin, on huomattava ero. - Edut ovat todella hyvät! Ja kannustavat! :) - Edut riittävät, eritoten bussilippu 9 euroa. - Erika: Mistä edusta olisit valmis luopumaan? Työmatkalippu on ehdoton! Aamukahvista voisi ehkä luopua, jos pakko. 4) Mitä aiheita ryhmissä tulisi mielestäsi käsitellä? - Esitteessä on hyvin lueteltu aiheet. Niiden tulee lähtea ryhmän tarpeista. Ei pitäisi olla valmista aihetta. Kysyttäisiin ryhmäläisiltä. - Ryhmäläisten tarpeet ja tavoitteet. Ryhmän vetäjä antaa ehdotuksia esim. talous, terveys, elämänhallinta, tietotekniikka. Enemmän ATK-asioiden käsittelyä mutta myös uusi aihe voisi olla yksinäisyys. Tästä halutaan enemmän tietoa. - Suurin osa on päihdekuntoutujia, joten voisi kertoa enemmän ja antaa päihdeasioista tietoa esim. Nervi, AA, NA, A-Klita jne. Lyhyt esittely muista kolmannen sektorin palveluista. Esitteitä. Höntsy ry->tukea? Esitteen mukaan tosi hyvin aiheita käsitellään. - Nettiosaamista enemmän. - Työkkärin, Kelan ja sosiaalitoimen asioita. Tietotekniikka-asiat tärkeitä, koska viranomaiset ajavat verkkoasiointiin. Lenkkeilyä esim. sauvakävely. Enemmän yksilökeskusteluita, jotka liittyvät jatkoon. Vapaata kommentointia.

6 - Arjen hallintaan ja omaan hyvinvointiin liittyvät asiat olisi hyvä liittää nykyisiin. Ovat aiheissa, mutta niitä tulisi painottaa enemmän. - Osallistujien asioita. 5) Miten kehittäisit toimintaa? - Viestintään ja vuorovaikutukseen tulisi kiinnittää huomiota ja auttaa sen kehittämisessä. Sosiaalisen vuorovaikutuksen kehittäminen. Ryhmän huomioiminen. - Asiakaspalautteen kautta. Sitä tehdäänkin jo. Kysymykset ovat liian johdattelevia. Sitä kautta parantaa. - Nollatoleranssi ja suostumus puhallutukseen. Tämä on jo käytössä. Voi tulla poissaolo. - Keskusteltaisiin työttömyydestä ja väliinputoajista. - Kokemusasiantuntijoiden ja vertaisten käyttöä toivotaan ryhmiin. Joka ryhmään tulisi vieraaksi kokemusasiantuntija. - Kuntoutuspolulla tutustumiskäyntipäivinä on saattanut olla lyhyempi päivä. - Olisi hyvä, jos saisi enemmän tietoa määräaikaisista- tai pätkätöistä ja miten niistä pääsisi eroon tai miten niitä voisi parantaa. - Kokemusasiantuntijoita tulisi käyttää/vertaiset. - Kiinnitetään huomioita/autetaan viestintään ja vuorovaikutukseen ryhmäläisten kunnon ja tilanteen mukaan. Ohjelmarytmi sovelletaan ryhmän mukaiseksi. 6) Vapaata kommentointia - Mielestämme on hyvä, että järjestetään ylipäätään kokemusasiantuntijatoimintaa ja asiakasraatitoimintaa, jolla pystytään kehittämään heikompiosaisten toimintaa.

7 - Hyvä, että on olemassa. Vähän törmätty esim. kuka tiedottaa ja mistä saa tietoa? 5. Asiakastyytyväisyyskysely Sarviksen sosiaaliasemalla toteutettiin asiakastyytyväisyyskysely keväällä Samuli jakoi kyselystä tehdyn tiivistelmän. Koko kyselyn tulokset löytyvät SOS II-hankkeen kotisivuilta 6. Muut asiat Vapaaehtoistyön adressi. Jaettiin vetoomus vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä hallituskaudella Ajatuksena on allekirjoittaa vetoomus asiakasraadin nimissä. Pyydetään raatilaisia ilmoittamaan Samulille, mikäli joku ei halua tätä. Keskiviikkona järjestetään kokemusasiantuntijoiden työkokous. Paikka ei ole vielä tiedossa. Kutsu ja ilmoittautumisohjeet välitetään kokemusasiantuntijoille myöhemmin. Nyt jokainen voisi kuitenkin miettiä, mitä aiheita haluaisi työkokouksessa käsiteltävän. Nämä tulisi ilmoittaa Mialle tai Samulille lähiaikoina mielellään viimeistään seuraavassa raadissa. Kokemusasiantuntijakortit ovat lähes valmiit. Pyydettiin vielä raatilaisten kommentteja niihin, mutta ei ollut korjattavaa. Kaikki jotka ovat kuvissa, tulee täyttää Suostumus valokuvien käyttöön lomake, mikäli antaa luvan valokuvien julkiseen käyttöön raadin jälkeen. Kokemusasiantuntijat, jotka ovat tehneet kokemusasiantuntijan CV:n, tulee tarkistaa se raadin jälkeen. Maaliskuun asiakasraadissa on vieraana lastensuojelun avohuollon palvelupäällikkö Minna Kuusela. Jokaista pyydetään miettimään hänelle kysymyksiä etukäteen. Kysymykset tulisi välittää Mialle mielellään mennessä. Seuraava Asiakasraati on:

8 - tiistaina klo Sarviksen sosiaaliaseman luentosalissa C osoitteessa Hatanpäänkatu 3 F 1krs Tampere. - Huhtikuun asiakasraati joudutaan siirtämään. Huhtikuun raati on maanantaina klo Sarviksen sosiaaliaseman luentosalissa C osoitteessa Hatanpäänkatu 3 F 1krs Tampere. - Toukokuussa asiakasraati kokoontuu tiistaina klo Sarviksen sosiaaliaseman luentosalissa C osoitteessa Hatanpäänkatu 3 F 1krs Tampere. Muistion kirjasi Mia

Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1krs., luentosali C

Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1krs., luentosali C Asiakasraati Aika: Tiistai 20.1.2015 klo 13-15 Paikka: Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1krs., luentosali C Muistio 1. Kokoontuminen Asiakasraati tulee saamaan uusia vetäjiä Tampereen kaupungilta.

Lisätiedot

Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1.krs., luentosali C

Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1.krs., luentosali C Asiakasraati Aika: Maanantai 20.4.2015 klo 13-15 Paikka: Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1.krs., luentosali C Muistio 1. Kokoontuminen Käytiin nimikierros. Vieraana Tuija Hyyrynen Kotouttavasta

Lisätiedot

Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1.krs., luentosali C

Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1.krs., luentosali C Asiakasraati Aika: Tiistai 17.3.2015 klo 13-15 Paikka: Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1.krs., luentosali C MUISTIO 1. Kokoontuminen Esiteltiin vieraat ja juotiin kakkukahvit Kansainvälisen

Lisätiedot

Asiakasraati. Aika: Keskiviikko 11.6.2014 klo 13.00-15.00 Paikka: Frenckellin konttori, Puutarhakatu 2. Muistio: 1. Kokoontuminen ja kahvit

Asiakasraati. Aika: Keskiviikko 11.6.2014 klo 13.00-15.00 Paikka: Frenckellin konttori, Puutarhakatu 2. Muistio: 1. Kokoontuminen ja kahvit Asiakasraati Aika: Keskiviikko 11.6.2014 klo 13.00-15.00 Paikka: Frenckellin konttori, Puutarhakatu 2 Muistio: 1. Kokoontuminen ja kahvit Minna toimi puheenjohtajana ja Mia sihteerinä. 2. Esittelykierros

Lisätiedot

Asiakasraadin. suunnittelu, tavoitteet. Asiakkaiden rekrytointi - kyselyt - mainokset - oma työntekijä

Asiakasraadin. suunnittelu, tavoitteet. Asiakkaiden rekrytointi - kyselyt - mainokset - oma työntekijä Asiakasraadin perustaminen, mallinnus Pirkanmaan SOS II-hanke, 2013-2015 Asiakasraadin suunnittelu, tavoitteet. Asiakkaiden rekrytointi - kyselyt - mainokset - oma työntekijä Aloitustilaisuus, tarkennetaan

Lisätiedot

Asiakasraati. Aika: Torstai klo Frenckellin konttori Puutarhakatu 2 1krs. MUISTIO: - Kokoontuminen ja kahvit

Asiakasraati. Aika: Torstai klo Frenckellin konttori Puutarhakatu 2 1krs. MUISTIO: - Kokoontuminen ja kahvit Asiakasraati Aika: Torstai 13.2.2014 klo 14.00-16.00 Paikka: Frenckellin konttori Puutarhakatu 2 1krs. MUISTIO: - Kokoontuminen ja kahvit Vieraana seuraamassa asiakasraadin toimintaa on johtava sosiaalityöntekijä

Lisätiedot

Tuula Tuominen Puutarhakatu Tampere

Tuula Tuominen Puutarhakatu Tampere MUISTIO Asiakasraati Aika: Torstai 23.1.2014 klo 14.00-16.00 Paikka: Paikalla: Frenckellin konttori Puutarhakatu 2 3krs. Projektityöntekijät Samuli Pietilä ja Mia Mäki-Fränti 1. Kokoontuminen ja kahvit

Lisätiedot

#Noste sosiaalista kuntoutusta Lahdessa

#Noste sosiaalista kuntoutusta Lahdessa #Noste sosiaalista kuntoutusta Lahdessa Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät 25.-26.1.2017 Lahti Sibeliustalo Kaisa Hujanen Johtava sosiaalityöntekijä Lahden aikuissosiaalityö 23.1.2017 Kaisa Hujanen

Lisätiedot

Paikka Maskun sosiaalitoimen neuvotteluhuone, Keskuskaari 3

Paikka Maskun sosiaalitoimen neuvotteluhuone, Keskuskaari 3 Asiakasraadin muistio Aika 23.2.2018 klo 14 16 Paikka Maskun sosiaalitoimen neuvotteluhuone, Läsnä 7 asiakasraatilaista Työntekijät: Tuuli Lehtola (Puheenjohtaja) ja Suvi Sippola (sihteeri) 1. Kokouksen

Lisätiedot

Asiakasraati. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Frenckellin konttori, Puutarhakatu 2. Muistio: 1. Kokoontuminen ja kahvit

Asiakasraati. Aika: Keskiviikko klo Paikka: Frenckellin konttori, Puutarhakatu 2. Muistio: 1. Kokoontuminen ja kahvit Asiakasraati Aika: Keskiviikko 16.4.2014 klo 14.00-16.00 Paikka: Frenckellin konttori, Puutarhakatu 2 Muistio: 1. Kokoontuminen ja kahvit 2. Vierailijat esittäytyvät Asiakasraadin vieraina Kangasalta olivat

Lisätiedot

Jyväskylän Vanha Asemaravintola, Hannikaisenkatu 18, JYVÄSKYLÄ. Läsnä puheenjohtaja Juho Suortti sihteeri Johanna Masalin

Jyväskylän Vanha Asemaravintola, Hannikaisenkatu 18, JYVÄSKYLÄ. Läsnä puheenjohtaja Juho Suortti sihteeri Johanna Masalin Aikuissosiaalityö ja Sosku-hanke Hannikaisenkadun sosiaaliasema Jyväskylän kaupunki 15.2.2017 / 1 AIKUISSOSIAALITYÖN ASIAKASRAATI Aika torstai 9.2.2017 klo 10.00 13.00 Paikka Jyväskylän Vanha Asemaravintola,

Lisätiedot

Asiakasraadit kuntalaisten osallisuutta vahvistamassa 15.5.2014. Kuntalaiset keskiöön projektiverkosto 15.5.2014 Projektipäällikkö Tuula Tuominen

Asiakasraadit kuntalaisten osallisuutta vahvistamassa 15.5.2014. Kuntalaiset keskiöön projektiverkosto 15.5.2014 Projektipäällikkö Tuula Tuominen Asiakasraadit kuntalaisten osallisuutta vahvistamassa 15.5.2014 Kuntalaiset keskiöön projektiverkosto 15.5.2014 Projektipäällikkö Tuula Tuominen SOS hanke SOS I 2011-2013 SOS II 2013-2015 (31.10.2015 asti)

Lisätiedot

Asiakasraati. Muistio

Asiakasraati. Muistio Asiakasraati Aika: Torstai 21.11.2013 klo 14-16 Paikka: Hatanpään pirtti, Hatanpään puistokuja 10 Paikalla: Projektityöntekijät Samuli Pietilä ja Mia Mäki- Fränti Muistio 1. Kokoontuminen ja kahvit - Samuli

Lisätiedot

Vanhuspalvelujen asiakasraati

Vanhuspalvelujen asiakasraati Vanhuspalvelujen asiakasraati 14.10.2015 14.10.2015 tapaaminen Tervetuloa asiakasraatiin Lyhyt esittelykierros Ketä me olemme ja miksi haluamme olla täällä Mikä ja miksi asiakasraati Jyväskylän kaupungin

Lisätiedot

Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1.krs., luentosali C

Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1.krs., luentosali C Asiakasraati Aika: Maanantai 11.5.2015 klo 13 15 Paikka: Sarviksen sosiaaliasema, Hatanpäänkatu 3 F 1.krs., luentosali C Muistio 1. Kokoontuminen - Kokous aloitettu kahveilla ja käymällä esittelykierros.

Lisätiedot

Muistio.

Muistio. Muistio Nämä diat toimivat 28.3.2019 kokoontuneen työllisyyden asiakasraadin muistiona. Raadissa käsiteltiin Joensuun raatilaisten kokemuksia ja näkemyksiä raatitoiminnasta sekä ajatuksia ja ideoita siitä,

Lisätiedot

ASIAKASRAATI ASIAKASRAATI

ASIAKASRAATI ASIAKASRAATI ASIAKASRAATI ASIAKASRAATI Yleistä Asiakasraati on työntekijöiden ja asiakkaiden yhteinen kehittämisryhmä Raadin tarkoituksena on tuottaa tietoa, mielipiteitä ja kokemuksia sekä tehdä ehdotuksia, joita

Lisätiedot

8 asiakasraatilaista Työntekijät: Tuuli Alamäki (Puheenjohtaja) ja Suvi Sippola (sihteeri)

8 asiakasraatilaista Työntekijät: Tuuli Alamäki (Puheenjohtaja) ja Suvi Sippola (sihteeri) Asiakasraadin muistio Aika 28.9.2018 klo 14 16 Paikka Läsnä Nummentie 4, 21270 Nousiainen 8 asiakasraatilaista Työntekijät: Tuuli Alamäki (Puheenjohtaja) ja Suvi Sippola (sihteeri) 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja

Lisätiedot

VANTAAN VALO. Vantaan Valo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, aivan Korson juna-aseman lähettyvillä. VANTAAN VALO

VANTAAN VALO. Vantaan Valo sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, aivan Korson juna-aseman lähettyvillä. VANTAAN VALO VANTAAN VALO Yhteystiedot: Palveluesimies Kati Hytönen 050 312 1717, kati.hytonen@vantaa.fi Toimistoassistentti Aila Enström, 043 825 4537, aila.enström@vantaa.fi Vahtimestari, Heikki Reinikainen, 043

Lisätiedot

Asiakasraati. Jyväskylän kaupunki Varhaiskasvatuspalvelut

Asiakasraati. Jyväskylän kaupunki Varhaiskasvatuspalvelut Asiakasraati Jyväskylän kaupunki Varhaiskasvatuspalvelut 21.9.2016 Asiakasraati aloittanut toimintansa maaliskuussa 2008 on kunnallisten ja yksityisten varhaiskasvatuspalvelujen asiakkaiden osallisuus-

Lisätiedot

Asiakasraati. Aika: Torstai klo Paikka: Frenckellin konttori, Puutarhakatu 2. Muistio: 1. Kokoontuminen ja kahvit

Asiakasraati. Aika: Torstai klo Paikka: Frenckellin konttori, Puutarhakatu 2. Muistio: 1. Kokoontuminen ja kahvit Asiakasraati Aika: Torstai 14.8.2014 klo 13.00-15.00 Paikka: Frenckellin konttori, Puutarhakatu 2 Muistio: 1. Kokoontuminen ja kahvit 2. Kuulumiskierros Paikalla oli yksitoista raatilaista, osa paikalla

Lisätiedot

Sosiaalisen kuntoutus Noste Lahdessa

Sosiaalisen kuntoutus Noste Lahdessa Sosiaalisen kuntoutus Noste Lahdessa asiakkaan toimintakyvyn vahvistamista syrjäytymisen torjumista osallisuuden edistämistä 4 sosiaaliohjaajaa 2 lähihoitajaa UUSI SOSIAALIHUOLTOLAKI MÄÄRITTÄÄ SOSIAALISEN

Lisätiedot

SOSIAALITYÖN ASIAKASRAADIN KÄSIKIRJA

SOSIAALITYÖN ASIAKASRAADIN KÄSIKIRJA SOSIAALITYÖN ASIAKASRAADIN KÄSIKIRJA Mia Mäki-Fränti ja Samuli Pietilä SOS II -HANKE 2015 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Sosiaalityön asiakasraadin toimintamallin perustiedot... 3 3 Sosiaalityön asiakasraadin

Lisätiedot

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018

#tulevaisuudenpeloton. Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 #tulevaisuudenpeloton Opiskelijakyselyn tulokset Huhtikuu 2018 Opiskelijakyselyn tulokset Taustatiedot Kysely toteutettiin ajalla 20.3.-8.4.2018 Vastaajia 2055 Lähes 70 % kyselyyn vastanneista oli naisia

Lisätiedot

Antaa eväitä hyvälle elämälle Susanna Holopainen Opinnäytetyö sosionomi (ylempi AMK)

Antaa eväitä hyvälle elämälle Susanna Holopainen Opinnäytetyö sosionomi (ylempi AMK) Sosiaalisen kuntoutuksen toimintamallin kehittäminen Antaa eväitä hyvälle elämälle Susanna Holopainen Opinnäytetyö sosionomi (ylempi AMK) Opinnäytetyö käsittelee sosiaalista kuntoutusta: sen taustoja,

Lisätiedot

Jyväskylän päivähoidon asiakasraati. INFOPAKETTI elokuu 2011 Merja Adenius-Jokivuori Tarja Ahlqvist

Jyväskylän päivähoidon asiakasraati. INFOPAKETTI elokuu 2011 Merja Adenius-Jokivuori Tarja Ahlqvist Jyväskylän päivähoidon asiakasraati INFOPAKETTI elokuu 2011 Merja Adenius-Jokivuori Tarja Ahlqvist Päivähoitopalveluiden asiakasraati toiminut maaliskuusta 2008 päivähoidon asiakkaista koottu päivähoitopalveluiden

Lisätiedot

Tää on tällästä reunalla elämistä koko ajan. Espoon keskuksen aikuissosiaalityön asiakasraadin kokemuksia aikuissosiaalityöstä ja toimeentulotuesta

Tää on tällästä reunalla elämistä koko ajan. Espoon keskuksen aikuissosiaalityön asiakasraadin kokemuksia aikuissosiaalityöstä ja toimeentulotuesta Tää on tällästä reunalla elämistä koko ajan. Espoon keskuksen aikuissosiaalityön asiakasraadin kokemuksia aikuissosiaalityöstä ja toimeentulotuesta Johtava sosiaalityöntekijä Marja Koskenalho & Sosionomiopiskelija

Lisätiedot

Asiakasraati. Aika: Keskiviikko 17.9.14 klo 13-15. Paikka: Frenckelin konttori, Puutarhakatu 2. Muistio: 1. Kokoontuminen ja kahvit

Asiakasraati. Aika: Keskiviikko 17.9.14 klo 13-15. Paikka: Frenckelin konttori, Puutarhakatu 2. Muistio: 1. Kokoontuminen ja kahvit Asiakasraati Aika: Keskiviikko 17.9.14 klo 13-15 Paikka: Frenckelin konttori, Puutarhakatu 2 Muistio: 1. Kokoontuminen ja kahvit 2. Viime raadin muistiot Ei lisättävää. 3. Raadin toimintasäännöt Raadin

Lisätiedot

Päivitetty 9.5.2014. AlfaKuntoutus Hervanta. ALFAKUNTOUTUS HERVANTA / AVOPALVELUT Ryhmä- ja Pajatoiminta RYHMÄTOIMINTA TILANNE 5/2014

Päivitetty 9.5.2014. AlfaKuntoutus Hervanta. ALFAKUNTOUTUS HERVANTA / AVOPALVELUT Ryhmä- ja Pajatoiminta RYHMÄTOIMINTA TILANNE 5/2014 AlfaKuntoutus Hervanta ALFAKUNTOUTUS HERVANTA / AVOPALVELUT Ryhmä- ja Pajatoiminta RYHMÄTOIMINTA TILANNE 5/2014 Maanantai Mielikki-ryhmä klo 10.00-11.45 Tiistai Päivikki-ryhmä klo 10.00-11.45 Keskiviikko

Lisätiedot

Koonti: Sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäryhmän tapaaminen II Harjavallassa

Koonti: Sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäryhmän tapaaminen II Harjavallassa Koonti: Sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäryhmän tapaaminen II 2.5.2018 Harjavallassa Erilaisia tapoja järjestää sosiaalista kuntoutusta Satakunnassa: Sinkokatu / Rauma: Asiakkaiden vahvuuksien esille

Lisätiedot

Henkilökohtaisen avun hakeminen. Työpaja

Henkilökohtaisen avun hakeminen. Työpaja Henkilökohtaisen avun hakeminen Työpaja 10.10.2013 Vammaispalvelulaki - Henkilökohtainen apu liittyy vammaispalvelulakiin. - Vammaispalvelulaki uudistui 1.9.2009. - Vammaispalvelulakia muutettiin, jotta

Lisätiedot

Varhaiskasvatuspalveluiden kysely huoltajille kesäajan järjestelyistä. Ylöjärven kaupunki

Varhaiskasvatuspalveluiden kysely huoltajille kesäajan järjestelyistä. Ylöjärven kaupunki Varhaiskasvatuspalveluiden kysely huoltajille kesäajan järjestelyistä Eri mallien esittely Ylöjärven varhaiskasvatuksessa on toteutettu viimeisen kolmen kesän aikana erilaisia kesäajan järjestelyjä, joilla

Lisätiedot

Jyväskylän Vanha Asemaravintola, Hannikaisenkatu 18, JYVÄSKYLÄ. sosiaalityöntekijä Maarit Engman, aikuissosiaalityö

Jyväskylän Vanha Asemaravintola, Hannikaisenkatu 18, JYVÄSKYLÄ. sosiaalityöntekijä Maarit Engman, aikuissosiaalityö Aikuissosiaalityö ja Sosku-hanke Hannikaisenkadun sosiaaliasema Jyväskylän kaupunki 29.11.2016 / 1 AIKUISOSISAALITYÖN ASIAKASRAATI Aika keskiviikko 23.11.2016 klo 11.30 13.30 Paikka Läsnä Jyväskylän Vanha

Lisätiedot

PÄIVÄ- JA TYÖTOIMINTA PSYKOSOSIAALISET AVOPALVELUT

PÄIVÄ- JA TYÖTOIMINTA PSYKOSOSIAALISET AVOPALVELUT PÄIVÄ- JA TYÖTOIMINTA PSYKOSOSIAALISET AVOPALVELUT PÄIVÄ- JA TYÖTOIMINTA PÄIVÄ- JA TYÖTOIMINTA ON OSA PORIN PERUS- TURVAN PSYKOSOSIAALISIA AVOPALVELUJA. SEN PERUSTEHTÄVÄ ON EDISTÄÄ ASIAKKAAN KOKONAISVALTAISTA

Lisätiedot

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä)

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Muistio 1(5) Asiakasraati Aika Keskiviikko 25.2.2016 kello 16.00 18.00 Paikka Osallistujat Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Seppo Ranta, asiakasraadin puheenjohtaja, johtajaylilääkäri

Lisätiedot

Kuntouttava työtoiminta ja rajapinnat työllisyyspalveluihin ja sosiaaliseen kuntoutukseen

Kuntouttava työtoiminta ja rajapinnat työllisyyspalveluihin ja sosiaaliseen kuntoutukseen Kuntouttava työtoiminta ja rajapinnat työllisyyspalveluihin ja sosiaaliseen kuntoutukseen Aikuissosiaalityön päivät 25.1.2017 Lahti Palvelupäällikkö Tuula Kähäri ja sosiaaliohjaaja Henna Nousiainen (Eksote)

Lisätiedot

Aikuisten palvelut kansalaisosallisuus prosessi

Aikuisten palvelut kansalaisosallisuus prosessi Aikuisten palvelut kansalaisosallisuus prosessi 11.3.2013 Tärkeimmät kehittämisideat Lääkinnällinen kuntoutus: Miten heidän kuntoutuksen rahoitus, jotka eivät täytä tiukkoja kriteereitä ja eivät täten

Lisätiedot

Paikka Maskun sosiaalitoimen neuvotteluhuone, Keskuskaari 3

Paikka Maskun sosiaalitoimen neuvotteluhuone, Keskuskaari 3 Asiakasraadin muistio Aika 20.4.2018 klo 14 16 Paikka Maskun sosiaalitoimen neuvotteluhuone, Läsnä 6 asiakasraatilaista Työntekijät: Tuuli Lehtola (puheenjohtaja) ja Suvi Sippola (sihteeri) sekä sosionomiopiskelija

Lisätiedot

KP OTE. Osallisuutta tukeva toiminta

KP OTE. Osallisuutta tukeva toiminta KP OTE Osallisuutta tukeva toiminta Osallisuutta tukevan toimintamallin kuvaus LUONNOS KP OTE- hankkeen tavoitteet KP OTE- hankkeen päätavoite on sovittaa yhteen eri organisaatioiden toimintaa ja koordinoida

Lisätiedot

Jyväskylän Vanha Asemaravintola, Hannikaisenkatu 18, JYVÄSKYLÄ

Jyväskylän Vanha Asemaravintola, Hannikaisenkatu 18, JYVÄSKYLÄ Aikuissosiaalityö ja Sosku-hanke Hannikaisenkadun sosiaaliasema Jyväskylän kaupunki 12.9.2016 / 1 AIKUISOSISAALITYÖN ASIAKASRAATI Aika keskiviikko 31.8.2016 klo 11.30 13.30 Paikka Läsnä Jyväskylän Vanha

Lisätiedot

Palauta täytetty kysely Kelan tutkijalle kotikäynnin yhteydessä.

Palauta täytetty kysely Kelan tutkijalle kotikäynnin yhteydessä. 1 Hankkeeseen osallistuvan kuntoutujan nimi: Tutkimusnumero (tutkimussihteeri täyttää): Vastauspäivämäärä: / 2012 TÄYTTÖOHJE Tällä kyselylomakkeella kerätään tietoa elokuun 2010 toukokuun 2012 aikana toteutuneen

Lisätiedot

OHJAAMO STAGE HÄMEENLINNA Vuosi Veera Takala-Tikkanen/ Ohjaamokoordinaattori

OHJAAMO STAGE HÄMEENLINNA Vuosi Veera Takala-Tikkanen/ Ohjaamokoordinaattori OHJAAMO STAGE HÄMEENLINNA Vuosi 2018 Veera Takala-Tikkanen/ Ohjaamokoordinaattori Mikä Ohjaamo? - Ohjaamo on palvelua alle 30 vuotiaille nuorille. - Ohjaamoissa tarjotaan henkilökohtaista neuvontaa, ohjausta

Lisätiedot

Ensiasuntoon muuttaneiden nuorten ryhmä. Espoonlahti kevät 2011

Ensiasuntoon muuttaneiden nuorten ryhmä. Espoonlahti kevät 2011 Ensiasuntoon muuttaneiden nuorten ryhmä Espoonlahti kevät 2011 Suunnitelma alle 25-vuotiaita sosiaalitoimen asiakkaita, jotka ovat saaneet/saamassa oman ensiasunnon tai joilla on ollut aikaisemmin vaikeuksia

Lisätiedot

Käyttäjädemokratiatyöryhmän esittely

Käyttäjädemokratiatyöryhmän esittely Käyttäjädemokratiatyöryhmän esittely Demokratiapäivän asukastilaisuus 14.10.2014 Leena Kostiainen apulaispormestari käyttäjädemokratiatyöryhmän puheenjohtaja Sisällys työryhmän toimeksianto ja kokoonpano

Lisätiedot

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille Viikon tavoitteet Kansainvälisellä World Green Building Weekillä haluamme kiinnittää huomion kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön

Lisätiedot

Kokemusohjaus mielenterveys- ja päihdetyön työmuotona

Kokemusohjaus mielenterveys- ja päihdetyön työmuotona Kokemusohjaus mielenterveys- ja päihdetyön työmuotona Valtakunnalliset aikuissosiaalityön päivät 25.-26.1.2017, Lahti Vastaava kokemusohjaaja, YTL Mervi Piiroinen 1. Mitä kokemusohjaus on? - Uusi mielenterveys-

Lisätiedot

Sosiaalisen toimintakyvyn turvaaminen akuuttihoidossa

Sosiaalisen toimintakyvyn turvaaminen akuuttihoidossa Sosiaalisen toimintakyvyn turvaaminen akuuttihoidossa päivystystilanteen haasteet ja mahdollisuudet sosiaalisen kuntoutuksen näkökulmasta Järvenpään SOSKU-hankkeen seminaari 7.11.2017 Outi Hietala, erikoistutkija-kehittäjä

Lisätiedot

Yhteistyökokous Kela ja NUOTTIvalmennuksen Skype Klo

Yhteistyökokous Kela ja NUOTTIvalmennuksen Skype Klo Yhteistyökokous Kela ja NUOTTIvalmennuksen palveluntuottajat 08.01.2019 Skype Klo 8.30-9.30 Skype-kokoukset Kokouksiin ei tarvitse ilmoittautua, riittää että liitytte skype-linkistä vähän ennen kokouksen

Lisätiedot

Ruoka-apukysely Kemi ja Rovaniemi Marianne Hietaranta

Ruoka-apukysely Kemi ja Rovaniemi Marianne Hietaranta Ruoka-apukysely Kemi ja Rovaniemi 2018 Marianne Hietaranta Ruoka-apukyselyn tarkoitus ja vastaajat Mitä haluttiin tutkia? Keitä ruoka-avussa käy? Millaisia ovat näiden ihmisten kokemukset omasta terveydestä

Lisätiedot

KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA MUUTTUVASSA TILANTEESSA

KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA MUUTTUVASSA TILANTEESSA KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA MUUTTUVASSA TILANTEESSA Peppi Saikku Kuntouttava työtoiminta tie osallisuuteen vai pakkotyötä? 20.10.2016 SSOS Kuntien lakisääteisiä palveluita ja muita velvoitteita työllisyydenhoidossa

Lisätiedot

Työnhakuvalmennus klubitoimintana kannustus avoimille työmarkkinoille

Työnhakuvalmennus klubitoimintana kannustus avoimille työmarkkinoille Työnhakuvalmennus klubitoimintana kannustus avoimille työmarkkinoille Riitta Romppainen, Koulutusavain Oy Maakunnallinen työllisyysfoorumi 13.12.2011 Kevät 2008: Kirjalliset kyselyt ja keskustelut paikallisen

Lisätiedot

Nokian kaupungin sosiaalityön asiakasraati. 4. tapaaminen 12.2.2015

Nokian kaupungin sosiaalityön asiakasraati. 4. tapaaminen 12.2.2015 Nokian kaupungin sosiaalityön asiakasraati MUISTIO 4. tapaaminen 12.2.2015 Paikka: Neuvotteluhuone 201, Harjukatu 21. Paikalla: 7/8 asiakasraatilaista sekä raadin vetäjät Helvi Ulvila ja Marianne Kukkasniemi-

Lisätiedot

Uusi paikallisuus -hanke. Oma lähiympäristö tärkeäksi - Osallistuminen, vaikuttaminen ja yhteisöllisyys

Uusi paikallisuus -hanke. Oma lähiympäristö tärkeäksi - Osallistuminen, vaikuttaminen ja yhteisöllisyys Uusi paikallisuus -hanke Oma lähiympäristö tärkeäksi - Osallistuminen, vaikuttaminen ja yhteisöllisyys Suomen Setlementtiliitto ry:n koordinoima Uusi paikallisuus hanke on RAY:n rahoittama 5- vuotinen

Lisätiedot

TOIVEET, ODOTUKSET JA KOKEMUKSET ELÄKEPÄIVISTÄ

TOIVEET, ODOTUKSET JA KOKEMUKSET ELÄKEPÄIVISTÄ TOIVEET, ODOTUKSET JA KOKEMUKSET ELÄKEPÄIVISTÄ Hopeakirstu-projekti hyvinvoinnin edistäjänä Marja-Leena Heikkilä Opinnäytetyö Hyvinvointipalvelut Geronomikoulutus 2018 Opinnäytetyön tarkoitus ja tavoite

Lisätiedot

Jyväskylän Vanha Asemaravintola, Hannikaisenkatu 18, JYVÄSKYLÄ. Läsnä puheenjohtaja Juho Suortti sihteeri Johanna Masalin

Jyväskylän Vanha Asemaravintola, Hannikaisenkatu 18, JYVÄSKYLÄ. Läsnä puheenjohtaja Juho Suortti sihteeri Johanna Masalin Aikuissosiaalityö ja Sosku-hanke Hannikaisenkadun sosiaaliasema Jyväskylän kaupunki 12.4.2017 / 1 AIKUISSOSIAALITYÖN ASIAKASRAATI Aika tiistai 4.4.2017 klo 10.00 13.00 Paikka Jyväskylän Vanha Asemaravintola,

Lisätiedot

Kykyviisari ja valokuvaus yksilötyön menetelminä

Kykyviisari ja valokuvaus yksilötyön menetelminä Kykyviisari ja valokuvaus yksilötyön menetelminä Kokemuksia sosiaalisen kuntoutuksen kehittämisestä Laukaassa 2015-2017 Laukaan Sosku Prosos seminaari Helsinki 6.10.2017 Työpajan esitys Seija Kerkelä 6.10.2017

Lisätiedot

Aikuisten startti. Kuntouttava työtoiminta ryhmämuotoisena toimintana Siilinjärvellä

Aikuisten startti. Kuntouttava työtoiminta ryhmämuotoisena toimintana Siilinjärvellä Aikuisten startti Kuntouttava työtoiminta ryhmämuotoisena toimintana Siilinjärvellä Lähtökohtia: Kunnan vastuun kasvattaminen työllisyyden hoitamisessa (Kuntouttavan) työtoiminnan ohjaajien lisääminen

Lisätiedot

VERTAISARVIOINTI. s a a p u u k o u l u k o t i i s i! Mitä sulle kuuluu? Minkälainen tyyppi sä olet? Onko sulla hyvä olla täällä?

VERTAISARVIOINTI. s a a p u u k o u l u k o t i i s i! Mitä sulle kuuluu? Minkälainen tyyppi sä olet? Onko sulla hyvä olla täällä? VERTAISARVIOINTI s a a p u u k o u l u k o t i i s i! Minkälainen tyyppi sä olet? Mitä sulle kuuluu? Onko sulla hyvä olla täällä? VALTTI VERTAISARVIOINTI SIJAISHUOLLOSSA VERTAISARVIOINTI? MIKSI? MITÄ HYÖTYÄ?

Lisätiedot

Nuorten ammatillinen kuntoutuskurssi 125 vrk

Nuorten ammatillinen kuntoutuskurssi 125 vrk Nuorten ammatillinen kuntoutuskurssi 125 vrk Kohderyhmä: Kurssi on tarkoitettu Pohjois-Suomessa asuville 16-25 vuotiaille, joille sairaus tai vamma aiheuttaa työkyvyn olennaisen heikentymisen tai työkyvyttömyyden

Lisätiedot

1-2 MITEN YHTEISKEHITTÄMISEEN VOI VALMENTAUTUA

1-2 MITEN YHTEISKEHITTÄMISEEN VOI VALMENTAUTUA TYÖPAJOJEN ANTIA 1-2 MITEN YHTEISKEHITTÄMISEEN VOI VALMENTAUTUA Yhteiskehittäminen on tapa toimia,ajatella ja suhtautua asioihin, siis pikemminkin tyylilaji kuin menetelmä Tyylilajia määrittelee yhteisöllisyys,

Lisätiedot

Tuloksellisuuden seuranta. Veli-Matti Vadén

Tuloksellisuuden seuranta. Veli-Matti Vadén Tuloksellisuuden seuranta Veli-Matti Vadén 23.11.2016 Kuntoutuksen hyödyn arviointi ja raportointi Tuloksellisuuden seuranta Kuntoutuksen hyödyn arviointi ja raportointi (AKVA) 1. Tietojen toimittamisen

Lisätiedot

ASIAKASPALAUTTEEN POHJALTA LAADITUT KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2016

ASIAKASPALAUTTEEN POHJALTA LAADITUT KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2016 1 ASIAKASPALAUTTEEN POHJALTA LAADITUT KEHITTÄMISTOIMENPITEET 2016 Sisällys Lapsiperheiden sosiaalipalvelut Aikuisten sosiaalipalvelut Lasten ja nuorten terveyspalvelut Vastaanottotoiminta Mielenterveys-

Lisätiedot

7 asiakasraatilaista Työntekijät: Tuuli Alamäki (puheenjohtaja) ja Suvi Sippola (sihteeri)

7 asiakasraatilaista Työntekijät: Tuuli Alamäki (puheenjohtaja) ja Suvi Sippola (sihteeri) Asiakasraadin muistio Aika 15.2.2019 klo 14 16 Paikka Hermannin tilat, ryhmätila Nummentie 4, 21270 Nousiainen Läsnä 7 asiakasraatilaista Työntekijät: Tuuli Alamäki (puheenjohtaja) ja Suvi Sippola (sihteeri)

Lisätiedot

Ylä-Pirkanmaan lastensuojelun kehittämishanke

Ylä-Pirkanmaan lastensuojelun kehittämishanke 2(6) Sisällys Aloite perhetyöhön... 3 Aloitusvaihe... 3 n suunnitelman tekeminen... 4 n työskentelyvaihe... 4 n työskentelyn arviointi... 5 n päättäminen... 5 3(6) Aloite perhetyöhön Asiakkuus lastensuojelun

Lisätiedot

Ohjeet korvaavan työn tekemisestä Raision kaupungissa

Ohjeet korvaavan työn tekemisestä Raision kaupungissa Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Yhteistoimintaryhmä 93 25.10.2018 Asianro 973/01.01.01/2018 306 Ohjeet korvaavan työn tekemisestä Raision kaupungissa Päätöshistoria Yhteistoimintaryhmä 25.10.2018 93

Lisätiedot

Työelämäkokeilu. Porissa Jenni Ketonen, TYP-päällikkö

Työelämäkokeilu. Porissa Jenni Ketonen, TYP-päällikkö Työelämäkokeilu Porissa 1.8.17-31.12.18 Jenni Ketonen, TYP-päällikkö Työelämäkokeilun kohderyhmä Projektin kohderyhmä eri kuin työelämäkokeilun kohderyhmä. Työelämäkokeilua järjestetään kuntouttavan työtoiminnan

Lisätiedot

(OPI) Kuntoutujan arvioitilomake

(OPI) Kuntoutujan arvioitilomake (OPI) Kuntoutun arvioitilomake 01. Ohan nimi 02. Kyselyyn vastaamisen päivämäärä 03. Kuntoutuslaitos 1. Kiipula 2. Verve 04. Monesko toteutunut kurssi on kyseessä? Ensimmäinen Toinen Kolmas Neljäs 05.

Lisätiedot

Järjestöedustajan kokemuksia

Järjestöedustajan kokemuksia Järjestöedustajan kokemuksia Raadeista yleistä Raatilaisen näkökulma Toteutusesimerkkejä Keskeistä raatien toiminnassa Sipilän hallitusohjelma: Tavoitteena vahvistaa kokemusasiantuntemuksen käyttöä ja

Lisätiedot

Oulun yliopiston humanistisen tiedekunnan historiatieteiden palautepalaveri

Oulun yliopiston humanistisen tiedekunnan historiatieteiden palautepalaveri MUISTIO Oulunyliopistonhumanistisentiedekunnanhistoriatieteidenpalautepalaveri 2.12.2009 Historiatieteiden syyslukukauden 2009 palautepäivätilaisuus pidettiin yliopiston tiloissa Linnanmaalla, salissa

Lisätiedot

Aikuisten palvelut

Aikuisten palvelut Aikuisten palvelut 11.2.2013 2013 Lääkinnällinen kuntoutus Hyvää: Palvelu koetaan hyväksi ja kuntoutus on tehokasta, kun sitä saa. Palveluita on useanlaisiajakoulutusalalleon alalle on riittävää. Kehitettävää:

Lisätiedot

- Kokemusasiantuntija - hoidon ja avun kohteesta omien kokemusten jakajaksi sekä palveluiden kehittäjäksi

- Kokemusasiantuntija - hoidon ja avun kohteesta omien kokemusten jakajaksi sekä palveluiden kehittäjäksi - Kokemusasiantuntija - hoidon ja avun kohteesta omien kokemusten jakajaksi sekä palveluiden kehittäjäksi Kokemustutkija & VTL Päivi Rissanen Erikoistutkija-kehittäjä & VTT Outi Hietala, 18.3.2015 1 Juuret

Lisätiedot

Hopealuuppi. Tornion etsivän Seniorityön toimintamalli

Hopealuuppi. Tornion etsivän Seniorityön toimintamalli Hopealuuppi Tornion etsivän Seniorityön toimintamalli 2016-2018 Etsivä Seniorityö Etsivää seniorityötä ei Suomessa ole määritelty, mutta sen määrittelyssä voidaan soveltaa etsivän nuorisotyön määritelmää

Lisätiedot

A130A0760 Ekonomin viestintätaidot

A130A0760 Ekonomin viestintätaidot A130A0760 Ekonomin viestintätaidot Johdanto ja ohjeita kurssille Opettajat: Päivi Maijanen-Kyläheiko Heidi Parkkinen Lauri Haiko Mirka Rahman Päivän ohjelma 9.15 10.00 Esittäytyminen 10.00 10.45 Kurssin

Lisätiedot

EDURO-SÄÄTIÖN NUORTEN PALVELUT JA NEUROPSYKIATRINEN KUNTOUTUS. 6.10.2015 Tanja Raappana

EDURO-SÄÄTIÖN NUORTEN PALVELUT JA NEUROPSYKIATRINEN KUNTOUTUS. 6.10.2015 Tanja Raappana EDURO-SÄÄTIÖN NUORTEN PALVELUT JA NEUROPSYKIATRINEN KUNTOUTUS 6.10.2015 Tanja Raappana Eduro-säätiö Toiminnan ohjaus Työ- ja toimintakyvynarvionninp alvelut Kuntoutuksen palvelut Osaamisen vahvistamisen

Lisätiedot

Vapaaehtoisuus, vertaisuus ja kokemusasiantuntijuus päihde - ja mielenterveysjärjestöissä. Päivi Rissanen Helsinki

Vapaaehtoisuus, vertaisuus ja kokemusasiantuntijuus päihde - ja mielenterveysjärjestöissä. Päivi Rissanen Helsinki Vapaaehtoisuus, vertaisuus ja kokemusasiantuntijuus päihde - ja mielenterveysjärjestöissä Päivi Rissanen 4.4.2017 Helsinki Vapaaehtoisuuteen, vertaisuuteen ja kokemusasiantuntijuuteen liittyvät toimintamuodot

Lisätiedot

1 2/201 3 Joulu- ja tammikuu

1 2/201 3 Joulu- ja tammikuu AlfaNews AlfaKuntoutus, Kuntoutuspolku ja Kyröskartano 1 2/201 3 Joulu- ja tammikuu AlfaNews on AlfaKuntoutuksen, Kuntoutuspolun ja Kyröskartanon yhteinen tiedotuslehti AlfaKuntoutus on päihde- ja mielenterveyskuntoutujien

Lisätiedot

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio Ikäihmisten perhehoidon valmennus

Kokemuksia perhehoidosta. Kuudes tapaaminen. Kouluttajakansio Ikäihmisten perhehoidon valmennus Kokemuksia perhehoidosta Kuudes tapaaminen Kouluttajakansio Ikäihmisten perhehoidon valmennus Copyright Perhehoitoliitto ry Ilmarisenkatu 17 A 40100 Jyväskylä p. 040 310 1440 toimisto@perhehoitoliitto.fi

Lisätiedot

Hoivakodin kannustinmalli Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun vuoden 2014 potentiaalinen innovaatio. 17.2.2015/Mona Hägglund

Hoivakodin kannustinmalli Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun vuoden 2014 potentiaalinen innovaatio. 17.2.2015/Mona Hägglund Hoivakodin kannustinmalli Kaupunginjohtajan innovaatiokilpailun vuoden 2014 potentiaalinen innovaatio 17.2.2015/Mona Hägglund Vanhusten palvelujen ympärivuorokautisten asumispalvelujen kilpailutus 2014

Lisätiedot

Kyselyn perusteella voidaan todeta Aurinkoisen asiakkaiden oleva pääosin tyytyväisiä saamaansa palveluun ja kohteluun Aurinkoisessa.

Kyselyn perusteella voidaan todeta Aurinkoisen asiakkaiden oleva pääosin tyytyväisiä saamaansa palveluun ja kohteluun Aurinkoisessa. ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN TULOKSET Vuoden 2017 asiakastyytyväisyyskysely tehtiin lokakuussa ja siihen vastasi yhteensä 51 asiakasta. Aurinkoisen asiakkaista suurin osa on mielenterveyskuntoutujia, itsenäistymisvaiheessa

Lisätiedot

Tämä toimintamalli on koottu osana opinnäytetyötä

Tämä toimintamalli on koottu osana opinnäytetyötä Y H T E I S T Y Ö N AVA I M E T TOIMINTAMALLI TUKIVIITTOMAOPETTAJIEN JA PUHETERAPEUTTIEN MONIAM- MATILLISEEN YHTEISTYÖHÖN Tämä toimintamalli on koottu osana opinnäytetyötä, jonka tarkoituksena on kehittää

Lisätiedot

Terveysasemien asiakasraadin tapaaminen Jutta Peltoniemi, vs. ylilääkäri Terveysasemat/avopalvelut, Terveyspalvelut, Hyvinvointitoimiala

Terveysasemien asiakasraadin tapaaminen Jutta Peltoniemi, vs. ylilääkäri Terveysasemat/avopalvelut, Terveyspalvelut, Hyvinvointitoimiala Terveysasemien asiakasraadin tapaaminen 13.12.2017 Jutta Peltoniemi, vs. ylilääkäri Terveysasemat/avopalvelut, Terveyspalvelut, Hyvinvointitoimiala Vuosi 2017 Mitä kaikkea on käsitelty asiakasraadin tapaamisissa

Lisätiedot

Tornion Työvoimalasäätiön Starttivalmennus Stara hanke

Tornion Työvoimalasäätiön Starttivalmennus Stara hanke 20.10.2015 Tornion Työvoimalasäätiön Starttivalmennus Stara hanke 2015 2018 Toimijaverkosto Sosiaalitoimi Nuorisotoimi ja etsivä nuorisotyö Typ / tetoimisto Mielenterveyspalvelut STARTTI VALMENNUS Päihdepalvelut

Lisätiedot

Uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa

Uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa Uudenlaista sosiaalityötä yhdessä rakentamassa Osallisuuden avaimetseminaari 29.11.2018 Marja-Liisa Saariaho, marjaliisa.saariaho@seamk.fi Hanketyöntekijä, sosiaalityön lehtori SeAMK, Sosiaali- ja terveysala

Lisätiedot

Kysely Kansalaisareenan vapaaehtoisille

Kysely Kansalaisareenan vapaaehtoisille Kysely Kansalaisareenan vapaaehtoisille Kansalaisareena 2016 Järjestöasiantuntija Jokke Reimers Yleistä Kyselyn nimi Kysely Kansalaisareenan vapaaehtoisille Kyselyn vastausaika 1.12. 11.12.2015 Vastuuhenkilö

Lisätiedot

Asukkaiden osallisuus, kuuleminen ja vapaa valinta. Tehtävän yhteenvetoa

Asukkaiden osallisuus, kuuleminen ja vapaa valinta. Tehtävän yhteenvetoa Asukkaiden osallisuus, kuuleminen ja vapaa valinta Tehtävän yhteenvetoa Työryhmän tehtävät Asukaslähtöisyys Sote-integraatio Kustannustehokkuus 1. Suunnitelma asukkaiden osallistamisesta, kuulemisesta

Lisätiedot

SOTE- ja maakuntauudistus

SOTE- ja maakuntauudistus Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenne muuttuu miten kuntouttava työtoiminta, sosiaalinen kuntoutus ja muu osallisuutta edistävä toiminta asemoituvat muutoksessa Eveliina Pöyhönen SOTE- ja maakuntauudistus

Lisätiedot

Minkälaista yhteistyötoimintaa luontaishoitoalalla mielestäsi tarvitaan?

Minkälaista yhteistyötoimintaa luontaishoitoalalla mielestäsi tarvitaan? Oulussa 19.3.2013 LUONTAISHOITOALAN TOIMIJOIDEN YHTEISTYÖ Kyselytutkimuksen lähtökohtana on kartoittaa luontaishoitoalan toimijoiden tarvetta yhteistoimintaan Pohjois-Pohjanmaan alueella. Tämän tutkimuksen

Lisätiedot

Johtaja Kari Ilmonen STM Kuntakokeilu pitkäaikaistyöttömyyden ehkäisemiseksi - Käynnistämisseminaari 27.8.2012

Johtaja Kari Ilmonen STM Kuntakokeilu pitkäaikaistyöttömyyden ehkäisemiseksi - Käynnistämisseminaari 27.8.2012 Sosiaali- ja terveysministeriö aktiivisena kumppanina kokeilussa Johtaja Kari Ilmonen STM Kuntakokeilu pitkäaikaistyöttömyyden ehkäisemiseksi - Käynnistämisseminaari 27.8.2012 Kokeilun lähtökohdat päävastuun

Lisätiedot

Talous- ja velkaneuvonta

Talous- ja velkaneuvonta Talous- ja velkaneuvonta Toiminta ja kehittäminen - 1 johtava talous- ja velkaneuvoja - 9 talous- ja velkaneuvojaa - 2,8 sihteeriä - asukaspohja n. 335 000 Toimintatavat - Talous- ja velkaneuvonta - Talous-

Lisätiedot

Salli osallisuus III koulutuspäivä, puheenvuoro. Aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä Hanna Tabell 22.11.2012

Salli osallisuus III koulutuspäivä, puheenvuoro. Aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä Hanna Tabell 22.11.2012 Salli osallisuus III koulutuspäivä, puheenvuoro Aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä Hanna Tabell 22.11.2012 Hannikaisenkadun sosiaaliasema Asiakaskäynnit vuonna 2011 sosiaaliohjaajan ja sosiaalityöntekijän

Lisätiedot

Muistio TYÖLLISYYDEN ASIAKASRAATI. Aika Ma klo Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry, kokoustila Sorina.

Muistio TYÖLLISYYDEN ASIAKASRAATI. Aika Ma klo Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry, kokoustila Sorina. Muistio TYÖLLISYYDEN ASIAKASRAATI Aika Ma 18.9.2017 klo 9-11 Paikka Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry, kokoustila Sorina Osallistujat: Asiakasraadissa oli mukana kolme uutta jäsentä, seitsemän

Lisätiedot

PELILLISYYTTÄ JA LEIKILLISYYTTÄ AIKUISSOSIAALITYÖHÖN

PELILLISYYTTÄ JA LEIKILLISYYTTÄ AIKUISSOSIAALITYÖHÖN PELILLISYYTTÄ JA LEIKILLISYYTTÄ AIKUISSOSIAALITYÖHÖN Leikillisyyden ja pelillisyyden mahdollisuudet sosiaalisen toimintakyvyn ja kuntoutustarpeen arvioinnissa CASE Maahanmuuttajamiesten sirkuskokeilu PRO

Lisätiedot

Sosiaalipalveluohjaajat. Anna Kinnunen & Katja Pietikäinen. Sosiaalitoimisto, Lapinlahden kunta

Sosiaalipalveluohjaajat. Anna Kinnunen & Katja Pietikäinen. Sosiaalitoimisto, Lapinlahden kunta Sosiaalipalveluohjaajat Anna Kinnunen & Katja Pietikäinen Sosiaalitoimisto, Lapinlahden kunta www.lapinlahti.fi 10.067 asukasta Vireä kulttuuri- ja liikuntapitäjä Kuntaliitos Varpaisjärven kunnan kanssa

Lisätiedot

Kehitysvammaisten lasten puheen ja kielen kuntoutus

Kehitysvammaisten lasten puheen ja kielen kuntoutus Kehitysvammaisten lasten puheen ja kielen kuntoutus Jaana Salminen, johtava puheterapeu3 Helsingin kaupunki, Kehitysvammapoliklinikka jaana.salminen@hel.fi 1 Kehitysvammaisten lasten puheen ja kielen kuntoutus

Lisätiedot

Mikä muuttui projektin tuloksena?

Mikä muuttui projektin tuloksena? Mikä muuttui projektin tuloksena? Laki nuoren ammatillisesta kuntoutuksesta Milla Kaitola Suunnittelija Kela, Työ- ja toimintakykyetuuksien osaamiskeskus, Kuntoutusryhmä Mitä projekti toi tullessaan kuntoutuksen

Lisätiedot

LIIKUNTAA JA KULTTUURIA KAIKILLE

LIIKUNTAA JA KULTTUURIA KAIKILLE LIIKUNTAA JA KULTTUURIA KAIKILLE KENELLE LIIKUNTAA JA KULTTUURIA KAIKILLE-TOIMINTA ON TARKOITETTU? Perhe- ja sosiaalipalveluiden sekä työttömien terveystarkastuksen asiakkaille. Asiakkaille joiden muuten

Lisätiedot

Kuntoutusraha toimeentulo kuntoutuksen aikana. Anne Flak Suunnittelija

Kuntoutusraha toimeentulo kuntoutuksen aikana. Anne Flak Suunnittelija Kuntoutusraha toimeentulo kuntoutuksen aikana Anne Flak Suunnittelija 17.4.2019 Kuntoutusrahan myöntöedellytykset 16 67 vuoden ikä Kuntoutuspäätös Työstä estyminen kuntoutuksen vuoksi, vähintään 4h matkoineen

Lisätiedot

Crohnin tauti ja colitis ulcerosa Aikuisten ja lasten kurssit

Crohnin tauti ja colitis ulcerosa Aikuisten ja lasten kurssit Crohnin tauti ja colitis ulcerosa Aikuisten ja lasten kurssit Palveluntuottajien koulutus 14.11.2018 Arita Goh Crohnin tauti ja colitis ulcerosa -kurssit vuoden 2019 alusta alkaen Aikuisten sopeutumisvalmennuskurssi

Lisätiedot

Kansalais- ja vapaaehtoistyö

Kansalais- ja vapaaehtoistyö Kansalais- ja vapaaehtoistyö Yhdistysverkosto ry 2016 Juha Saurama 2015 Kansalais- ja vapaaehtoistoiminta Ihmiset eivät enää osallistu entisessä määrin perinteiseen kansalaisja vapaaehtoistoimintaan Ihmiset

Lisätiedot

Renessanssi-hanke. - Sosiaalisen resilienssin ja yhteiskuntavastuullisen työllistämisen kehittämishanke

Renessanssi-hanke. - Sosiaalisen resilienssin ja yhteiskuntavastuullisen työllistämisen kehittämishanke Renessanssi-hanke - Sosiaalisen resilienssin ja yhteiskuntavastuullisen työllistämisen kehittämishanke 2015 2018 Heikki Rantala Oma Häme II Järjestöfoorumi : Renessanssi-hankkeen järjestöyhteistyö Heikki

Lisätiedot