Espoonlahden lukiossa aloitti 2015 lähes 30 maajoukkue/sm-tason urheilijaa. He saivat opiskelun tueksi ilmaiset tablet-tietokoneet ja ovat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoonlahden lukiossa aloitti 2015 lähes 30 maajoukkue/sm-tason urheilijaa. He saivat opiskelun tueksi ilmaiset tablet-tietokoneet ja ovat"

Transkriptio

1

2 Espoonlahden lukiossa aloitti 2015 lähes 30 maajoukkue/sm-tason urheilijaa. He saivat opiskelun tueksi ilmaiset tablet-tietokoneet ja ovat kirjoittaneet vinkkejä tuleville lukiolaisille ensimmäisten jaksojen kokemuksistaan lukiossa. Lue seuraavilta sivuilta kokemuksia/vinkkejä lukio-opintojen aloittamiseen.

3 ENSIMMÄINEN JAKSO HUIPPU-URHEILIJOIDEN KOKEMUKSIA

4 Nyt on ensimmäinen jakso uudessa koulussa saatu pakettiin ja ensivaikutelma on oikeastaan ollut yllättävän hyvä. Yläasteella tuntui paljon haastavammalta tutustua omiin luokkalaisiinsa ja muihin koululaisiin, mutta tutustumispäivät ja muut ohjelmat ovat oikeasti olleet hauskoja ja olen tutustunut uusiin mahtaviin ihmisiin. Meidän luokalla on myös ihan mahtava ryhmähenki ja se näkyy sekä opiskelussa, että myös välitunneilla ja vapaa-ajalla. Aamutreenien puolesta koulu on myös hoitanut asiansa. Se, ettei joka treenin jälkeen tarvitse juosten lähteä kouluun on ollut todella iso plussa. Lämmintä aamupuuro en voi myöskään pitää aivan itsestäänselvyytenä. Kiitos siitä kuuluu tietenkin keittäjille, jotka senkin jaksavat keittää. Opettajat ovat olleet onneksi joustavia kouluasioissa ja on mahdollista suorittaa opinnot kotona omalla ajalla, jos ei jostain syystä tunnille pääsisikään, tai jos tunnilta joutuu lähtemään aikaisemmin, niin kuin esimerkiksi omassa tapauksessani jouduin tekemään usein saksan tunneilla. Eka jakso on ollut kiva, toivottavasti seuraavat ovat vielä parempia!

5 Ensimmäinen päivä lukiossa oli todella jännittävä. Olin jännittänyt koulun alkamista jo monta viikkoa. Tapasimme omat luokkamme ja mukavana yllätyksenä tunsin monta ihmistä meidän ryhmästämme ja rinnakkaisryhmistä osan. Meidän luokallamme on minusta hyvä ryhmähenki ja olen saanut paljon uusia tuttuja ja kavereita lukiosta. Ensimmäinen jakso minun kohdallani meni ihan hyvin. En osannut odottaa lukion olevan silti näin hankalaa. Opettajat ovat kivoja ja ruoka on hyvää. Kotitehtäviä sen sijaan tulee paljon enemmän kuin peruskoulussa. Odotin muutaman kokeen menevän paremmin, mitä sain arvosanakseni, mutta ei se mitään. Aion tehdä seuraavassa jaksossa asiat paremmin. Olen nyt päättänyt elämäni ensimmäisen jakson lukiossa. Jakso oli kaikin puolin kiva ja etenkin uusien kavereiden saaminen oli kivaa. Alkujännityksen laannuttua olen tykännyt tosi paljon luokkalaisista, koulun tiloista ja sähköisestä opiskelusta. Odotan innolla toisen jakson aineita.

6 Ensimmäisenä päivinä mentyäni lukioon, en tiennyt yhtään mitä odottaa, mitä tehdä tai miten lukiota edes käydään. Onneksi Jyllassa otetaan kaikki uudet oppilaat hyvin vastaan ja tutorit sekä opot opettavat, miten lukiota käydään, esim. miten kannattaa tehdä läksyt, mitä ovat koeviikot ja miten tehdään omat lukkarit. Muutaman ensimmäisen viikon jälkeen olin ihan selvillä kärryillä lukiosta. Kavereista en jännittänyt ollenkaan, koska tiesin, että Jyllaan oli tulossa todella paljon kavereitani. Tutustumispäivinä opin kuitenkin tuntemaan muutamia uusia kavereita. Ainoa asia mitä olin kuullut lukiosta oli, että se on todella rankkaa, mutta ainakin ensimmäinen jakso oli paljon rankempaa mitä luulin. Minusta 9-luokka olisi lomaa verrattuna lukioon. Jos haluaa pärjätä koeviikoilla, läksyjä tarvitsee tehdä noin kaksi tuntia päivässä. Sitten koeviikolla voi melkeinpä vain kertailla alueita ja aloittaa lukeminen ajoissa, mutta lukemiseen menee paljon aikaa, koska alueet ovat niin laajoja. Jylla on muuten ollut erittäin viihtyisä lukio uuden rakennuksen ja hyvän hengen perusteella!

7 Lukion aloittaminen jännitti minua todella paljon. Tiesin, etten tunne koko lukiosta kuin vain yhden ihmisen, sitten tuli tieto luokista ja kuulin, että en ole edes hänen kanssaan samalla luokalla. Alkoi jännittää vielä enemmän, koska tiesin, etten tuntisi ketään tulevasta ryhmästäni. Ensimmäisenä päivänä muistan, kun kävelimme kotiluokkaamme tutoreidemme johdattelemina. Katsoin ympärilleni ja huomasin, että kaikki tältä luokalta tuntevat jo jonkun entuudestaan. Olin aivan kauhuissani, kun menin luokkaan ja mietin kauan, että mihin menisin istumaan. Sitten tuli ruokailu ja olin ihan kauhuissani, että kenen kanssa menen istumaan ruokailuun, mutta onneksi löysin vanhan kaverini, se oli suuri helpotus. Kuitenkaan en edes muista, missä tilanteessa olimme luokassa ja sitten yhtäkkiä olin jo tutustunut kahteen uuteen ihmiseen, ketkä ovat tällä hetkellä aika hyviäkin kavereita, vaikka olemme tutustuneet vasta kun lukio alkoi. Sitten seurasi infotilaisuus urheilijoille ja huomasin, että meidän luokalta sinne meni moni. Siinä tutustuin taas kahteen uuteen kaveriin, jotka myös ovat hyviä kavereitani. Olen iloinen, että olen saanut uusia hyviä ystäviä lukion alettua. Suurin ero lukioon ja yläkouluun oli se, että tuli paljon enemmän läksyjä. Ensin läksymäärä tuntui todella suurelta, mutta sitten siihen tottui todella nopeasti. Ensimmäinen jakso meni todella nopeasti ja mukavasti, vaikka heti olikin minulle vaikeita aineita. On mukava jatkaa Jyllassa toiseen jaksoon.

8 Ensimmäinen jakso Jyllassa on nyt takana. Olen saanut paljon uusia kavereita ja tuttuja, eikä kouluun tuleminen jännitä enää yhtään. Muistan hyvin sen päivän, kun koulu alkoi. Aluksi jännitti se, että onko opettajat hyviä ja saanko kavereita. Mutta kun ensimmäinen tutustumispäivä oli ohi mietin, että jännitin aivan liikaa koulun alkamista. Tutustuin luokkalaisiini ja sain paljon uusia kavereita. Kaikki alkoi sujua normaalisti niin kuin olisi ollut vanhassa koulussa. Kun ensimmäinen koeviikko lähestyi, aloin stressaamaan aika paljon. En oikein tiennyt mitä odottaisin. Mutta kun koeviikon ensimmäiset kokeet olivat ohi, en enää stressannut niin paljoa. Loppuviikosta aloin jo huomata, miten kannatti lukea esimerkiksi reaaliaineisiin. Jyllassa on ollut ensimmäisen jakson aikana todella hyvä ilmapiiri sekä oman ryhmäni kesken, että kaikkien lukiolaisten kesken.

9 Ensimmäinen päivä lukiossa oli todella jännittävä. Olin jännittänyt koulun alkamista jo monta viikkoa. Tapasimme omat luokkamme ja mukavana yllätyksenä tunsin monta ihmistä meidän ryhmästämme ja rinnakkaisryhmistä osan. Meidän luokallamme on minusta hyvä ryhmähenki ja olen saanut paljon uusia tuttuja ja kavereita lukiosta. Ensimmäinen jakso minun kohdallani meni ihan hyvin. En osannut odottaa lukion olevan silti näin hankalaa. Opettajat ovat kivoja ja ruoka on hyvää. Kotitehtäviä sen sijaan tulee paljon enemmän kuin peruskoulussa. Odotin muutaman kokeen menevän paremmin, mitä sain arvosanakseni, mutta ei se mitään. Aion tehdä seuraavassa jaksossa asiat paremmin. Lukion alku ei jännittänyt minua paljon, sillä tunsin monta kouluun tulevista henkilöistä. Opiskeluun panostaminen ja koulutyön muu muuttuminen jännittivät kyllä hiukan. Ensimmäiset koulupäivät lukiossa sujuivat hyvin ja sain paljon uusia tuttavia ja ystäviä. Tajusin myös, että opiskelu lukiossa ei olekaan niin raskasta ja stressaavaa, kuin kuvittelin (ainakaan vielä). Tein mielestäni oikean valinnan, kun valitsin Espoonlahden lukion!!

10 Ennen koulun alkua olin innoissani ja vähän jännittyneenä aloittamassa uutta vaihetta elämässäni, lukiota. Tunsin ennestään Jyllasta kavereita. Lukion aloittamista helpotti tutustumispäivät sekä oli kiva, että ensimmäisen jakson lukujärjestys oli tehty valmiiksi. Ensimmäisen päivän ja viikon aikana sain lisää uusia ystäviä enimmäkseen omasta ryhmästäni, jonka kanssa opiskelin. Ensimmäisen jakson lukio-opinnot olivat haastavampia, kuin yläasteella olin tottunut. Silti ensimmäinen jakso meni kivasti uusien ystävien, uuden koulurakennuksen sekä opettajien kanssa. Ensimmäinen koeviikko oli rankka. Koealueena oli kaikissa oppiaineissa kokonainen oppikirja, mikä oli erilaista verrattuna yläkouluun. Olen jo saanut muutamia kokeita takaisin ja huomannut, että arviointi on tiukempaa. Silti olen viihtynyt lukiossa ja odotan innolla tulevaa! Koulu on alkanut mukavasti, sillä vaikka työmäärä ja vastuu on kasvanut, on opiskelu ollut palkitsevampaa ja vapaampaa. Olen saanut myös paljon uusia kavereita ja ilmapiiri on ollut hyvä. Koeviikko oli erilainen ja raskaampi peruskouluun verrattuna, mutta siitäkin selvittiin. Kaiken kaikkiaan lukiossa on ollut mukavaa ja rentoa.

11 Eka jakso alkoi jännityksellä tulevasta, selviänkö kokeista, saanko kavereita, ja pitävätkö hän muut minusta. Olin muuttanut kaksi viikkoa ennen koulun alkua Espooseen. En tuntenut ketään, mutta ystävystyin jo ensimmäisenä päivänä melkein kaikkien ryhmäläisteni kanssa. Siinä meni jo kaksi huoltani pois Jyllassa jo ensimmäisenä päivänä. Kavereiden kanssa jaksoin opiskella ja ottaa välillä kevyemmin, kun oli monta tuntia painettu esseetä tai esitelmää. Toki joskus edes uudet kaverinikaan eivät pystyneet helpottamaan stressiä koulusta, mutta silloin minun piti vain itse osata löysätä otetta ilman apua. Uinti on myös auttanut minua koulunkäynnissä, ryhmässäni on muutama suomenruotsalainen, joten minulle on välillä väännetty treeneissä rautalangasta ruotsin kieltä ja se on kyllä auttanut. Juuri kun olin tottunut lukionrytmiin, tuli toiseksi pahin pelkoni lukiossa vastaan, koeviikko. Odotin kokeista huippuvaikeita ja mahdottomia. Vasta ensimmäisen fysiikan kokeen jälkeen osasin ottaa rennosti. Ei se koe ollutkaan niin vaikea ja sen ehti hyvin tehdä. Kun astuin luokasta ulos, tuntui kuin olisin voinut tehdä mitä vain, kun selvisin lukion kokeesta hengissä ja omasta mielestäni vielä hyvin. Näin voitin toiseksi viimeisen pelkoni lukiosta. Vielä viimeinen pelko odottaa kukistamistaan, kun kirjoitan ensimmäisen YO-kirjoitukset. Onneksi siihen on vielä paljon aikaa. Aion edetä jakso kerrallaan.

12 Lukion ensimmäinen jakso on mennyt mallikkaasti omien kokemuksien perusteella. Itse hain Jyllaan, koska ajattelin, että koulu tukee tietäni matkalla urheilijaksi. Vaikka jossain vaiheessa ensimmäistä jaksoa on tuntunut rankalta, niin olen kumminkin selvinnyt. On ymmärrettävää, että urheilu vie suuren osan ajasta, varsinkin jos urheilee huipputasolla, kuten moni meidän koulussamme. Tässä asiassa koulu on ymmärtänyt haasteen ja tukenut minua kaikessa mahdollisessa. Minun on nyt helppo aloittaa toinen jakso tätä lukuvuotta, koska tiedän, että kaikki tulee sujumaan mallikkaasti! Ensimmäinen jakso Espoonlahden lukiossa sujui hyvin. Sain heti alussa hyvää ja selkeää opastusta mm. lukujärjestyksien tekemisessä ja kurssivalinnoissa. Sain myös heti uusia kavereita ryhmästäni. Koeviikko on mielestäni hyvä juttu. Kokeisiin lukeminen on sen ansiosta paljon helpompaa ja niihin pystyy keskittymään myös paljon paremmin. Koeviikkoa on siis ihan turha pelätä.

13 Ennen koulun alkua minua jännitti mennä tuntemattomaan kouluun, missä kaikki alkaa tyhjältä pöydältä. Jännityksen huomasi myös muissa uusissa opiskelijoissa, joille tämä oli kanssa uusi kokemus. Kuitenkin ensimmäisen viikon jälkeen olin jo tutustunut uuteen ympäristöön ja uusiin kavereihin. Tämän ensimmäisen jakson aikana olen tajunnut, että lukio vaatii paljon työtä, eikä voi mennä sieltä, missä aita on matalin. Kuitenkin lukion ensimmäinen jakso on ollut kaikille uusille jännä kokemus, sillä siihen sisältyy alkujännitys ja uudet kokemukset. Lukiossa ollessani olen huomannut, että kavereita saa koko ajan, enkä ikinä jää yksin. Tunneilla pystyy keskittymään, kun ei ole häiriköitä ja kaikki kohtelevat toisiaan samalla tavoin. Välillä kuitenkin ei jaksa, sillä päivät ovat pitkiä ja läksyjä tulee paljon. Tykkään koeviikoista, sillä silloin ei tarvitse keskittyä muuhun kuin lukemiseen. Ensimmäinen jakso meni ihan hyvin ja toivon, että tulevat jaksot ovat myös näin mukavia, kuin tämä eka jakso.

14 Ensimmäinen jakso meni aika mukavasti. Minua ei kovin paljon jännittänyt lukio, koska minulla oli paljon kavereita ennestään, joihin pystyin tukeutumaan. Sain myös todella paljon uusia kavereita ja pääsin uusiin ystäväpiireihin. Kouluaineiden opiskelu meni ihan sujuvasti, vaikka ensimmäinen jakso oli rankka. Kokeista sain hyviä ja huonoja, mutta mielestäni olisin pystynyt parempaan. Ensi jaksossa otan opikseni ja luen enemmän kokeisiin ja panostan enemmän läksyihin ja oppitunneilla. Ekat koulupäivät oli rentoja, kun ei tehty mitään muuta kuin tutustuttu toisiin. Kouluhommat ovat paljon haastavampia ja raskaampia yläkouluun verrattuna ja kokeisiin täytyy lukea paljon enemmän. Ensimmäinen koeviikko oli todella rankka ja alussa minua jännitti paljon, kun en tiennyt minkälaisia kokeita oli tulossa. Olisi pitänyt lukea enemmän kokeisiin koeviikkoa varten. Lukion alku jännitti minua aika paljon, koska en tuntenut montaa oppilasta entuudestaan. Heti ensimmäisen päivän aikana sain kuitenkin uusia kavereita. Odotin lukion olevan raskaampaa kuin yläaste ja niin se myös on ollut. Minulle lukion alku on ollut hankalaa, sillä aiheet on käyty tunnilla nopeaan tahtiin, enkä ole ehtinyt opiskelemaan tarpeeksi kotona, koska on ollut paljon muita menoja (treenejä). Kokeisiin olisi pitänyt lukea enemmän, mutta ajan kuluessa oppii tekemään asioita uudella tavalla.

15 ENTÄ LOPPUSYKSY, TOINEN JAKSO

16 ENTÄ LOPPUSYKSY, TOINEN JAKSO? Yksi kuudesosa lukiosta alkaa olla nyt takana. Olen päässyt nyt hyvin kiinni lukiorytmiin ja opiskelu sujuu hyvin. Olen oppinut menneen syksyn aikana monia asioita opiskelusta: Miten läksyt kannattaa hoitaa? Miten opiskelen mahdollisimman tehokkaasti? Miten luen ja valmistaudun kokeisiin? Arkipäivinä aika on kyllä aika vähissä. Koulupäivän jälkeen aikaa kuluu paljon treeneissä. Kun niiden jälkeen pääsee kotiin ja saa hoidettua suihkut ja syömiset, niin ei läksyille ainakaan liikaa aikaa jää. Mutta kyllä ne läksytkin ehtii tehdä, kun on tehokas. Tehokkuus on ehkä se asia, jota lukio paljon vaatii varsinkin urheilijalta. Lukion aloittavan urheilijan kannattaa muistaa muutama tärkeä juttu. 1. Koulu pitää hoitaa hyvin. (jos koulu ei mene hyvin niin urheilukin kärsii) 2. Pitää osata suunnitella omaa ajankäyttöä. 3. Ole tehokas 4. Aloita lukemaan kokeisiin ajoissa (vähintään viikkoa ennen) 5. Hoida ajoissa mahdolliset poissaolot ja keskustele niistä kyseisen aineen opettajan kanssa. Kun lukio sujuu hyvin niin urheilukin on helpompaa eikä turhaa stressiä pääse syntymään. On hyvä muistaa, että todella harva tulee elättämään itseään urheilulla, joten on tärkeää käydä koulut kunnolla.

17 ENTÄ LOPPUSYKSY, TOINEN JAKSO? Toinen jakso oli omalla tavallaan erilainen kuin ensimmäinen, jossa kaikki oli enimmäkseen totuttelemista uuteen kouluun ja uusiin opettajiin, sekä myös omaan ryhmään ja muihin koululaisiin. Suurimmat paineet pystyi päästämään pihalle ensimmäisen jakson loputtua. Minulle itselleni toinen jakso oli kuitenkin melko rankka, sillä koeviikko sattui uinnin kannalta hieman huonoon kohtaan ja oli vaikeaa keskittyä molempiin samaan aikaan. Väsymyksestä ja vaikeuksista kokeisiin lukemiseen huolimatta selviydyin omasta mielestäni koeviikosta vallan hyvin. Jaksoin panostaa tunneilla, mikä teki jo oman osansa kokeisiin lukemisesta ja näin ollen viimeisenä iltana lukeminen tuotti ihan hyviä arvosanoja. Toisessa jaksossa tein enemmän töitä sekä enemmän läksyjä. Toisen jakson aikana huomasin, että kannattavinta urheilijan näkökulmasta rytmittää päivä oikein. Kokeisiin en lukenut hirveän paljon ja olisin voinut lukea enemmän. Lukiorytmiin pääseminen kesti aika kauan, mutta nyt se tuntuu jo normaalilta.

18 ENTÄ LOPPUSYKSY, TOINEN JAKSO? Toinen jakso tuntui erilaiselta kuin ensimmäinen. Saattaa johtua eri oppiaineista, mitä minulla oli ensimmäisessä jaksossa. Toisessa jaksossa opin lukemaan koe-alueesta tärkeitä ydinasoita. Pääsin lukiorytmiin melko nopeasti. Ensimmäisen koeviikon jälkeen helpottui selkeästi, sillä tiesi mitä odottaa toisessa jaksossa. Lukio eroaa monellakin tapaa peruskoulusta, suurimman muutoksen olen huomannut saamastamme lisävastuusta ja itsenäisemmästä työskentelystä. Lukio on vapaa-ehtoinen ja olemme siellä itseämme, eikä ketään muuta varten. Itse huomasin urheilun ja koulunkäynnin yhdistämiseen auttavan keskittyminen tunneilla ja olemalla siellä aktiivinen sekä aloittamalla kertaamaan tulevaan koeviikkoon ajoissa. Nämä asiat ovat hyviä vinkkejä tuleville urheilija ykkösille!

19 ENTÄ LOPPUSYKSY, TOINEN JAKSO? Tokan jakson päätyttyä on ainakin varmasti jo päässyt sisälle lukiorytmiin. Ekan jakson kokemusten perusteella tietää jo, minkälaista tämä on: millainen on koeviikko, miten siihen kannattaa valmistautua, miten olisi järkevintä aikatauluttaa arkea jne. Ero peruskouluun on siinä, että lukion kursseilla tulee paljon enemmän asiaa, ja sitä kaikkea opiskeltua tietoa ei ehdi päntätä päähän päivää ennen koetta. Siksi, jos tietää, ettei aikaa/kiinnostusta ole aloittaa lukemista kovin kauaa ennen koetta, on tärkeää, ettei silloin jätä koko kurssiarvosanaa kokeen varaan. Tuntiaktiivisuus, esitelmiin panostaminen, yms. voi hilata kurssiarvosanaa ylöspäin, jos koe jäi esim. kahden numeron välille. Ja jos on kuunnellut tunneilla, ei lukemisenkaan tarvitse olla niin isossa roolissa, jolloin voi keskittyä enemmän urheiluun myös koeviikon lähestyessä. Verrattuna ensimmäiseen jaksoon, toinen jakso oli selkeästi rankempi, koska kursseja oli enemmän ja ne olivat myös vähän vaativampia. Siitä kuitenkin selvisi hyvin, kun piti vain pään kylmänä.

20 ENTÄ LOPPUSYKSY, TOINEN JAKSO? Toinen jakso oli minulle huomattavasti helpompi ja kevyempi. Minulla oli henkilökohtaisesti vähemmän aineita eikä niin paljon töitä, kuin ensimmäisessä jaksossa. Oli myös jo huomattavasti helpompaa, kun tiesi miten lukio toimii ja miten töitä kannattaa tehdä. En kuitenkaan huomannut suurta eroa toiminnassani ensimmäisen ja toisen jakson välillä. Urheilun ja koulun yhdistämisessä ei ole ollut suuria ongelmia. Toki välillä on vaikea löytää aika milloin tehdä läksyt ja lukea, mutta kun omaa päivää hieman aikatauluttaa, ei minulla ainakaan ole ollut mitään vaikeuksia. Lukuaineissa helpottaa myös paljon, jos lukee kappaleet aina läksyjen yhteydessä. Tällöin ei joudu lukemaan koeviikolla niin paljoa. Itse en ole ihan noudattanut tätä ohjetta, vaikka olisi ehkä kannattanut. Yleisesti toinen jakso oli minusta jo helpompi ja lukio ei tuntunut läheskään niin vaikealta kuin ensimmäisessä jaksossa ja urheilunkin on saanut yhdistettyä hyvin mukaan lukioon. Toinen jakso on ollut yhtä rankka kuin ensimmäinen jakso. Tällä kertaa aloitin kokeisiin lukemisen reilusti aikaisemmin kuin viimeksi. Tunneilla paremmin keskittyminen on oikeasti kannattavaa. Urheilu tuo minulle tasapainoa opiskeluun ja helpottaa jaksamaan viikon yli.

21 ENTÄ LOPPUSYKSY, TOINEN JAKSO? Nyt on jo selvitty toisesta jaksosta ja ihan hyvin arvosanoin. Se kannatti, että alkoi lukemaan edes viikon ennen kokeita, koska kahden kolmen illan lukemisesta ei oikein ollut apua viimeksi. Toka jakso ei ollut läheskään niin vaikea kuin eka, kun tähän oli tottunut. Lukio rytmiin tottuu oikeasti jo yhdessä jaksossa, toki lukio on siltikin stressaavaa välillä. Toinen jakso oli mielestäni ensimmäistä rennompi ja mukavampi. Päivät olivat sopivan pituisia, joten jaksoin paremmin. Olen ollut myös vähän virkeämpi kiireen ja kouluhommien vähentymisen vuoksi ensimmäiseen jaksoon verrattuna. Luin koeviikkoon ensimmäistä enemmän, mutta silti mielestäni olisi voinut lukea vielä enemmän. Kolmannessa jaksossa aion tehdä entistä enemmän kouluhommia ja läksyjä. Toinen jakso on mennyt aika samalla tavalla kuin ykkös jakso. Ehkä nyt kakkosjaksossa tiesin enemmän, miten pitää lukea kokeisiin ennen koeviikkoa. Ja tiesin, minkä tyyppisiä kokeet ovat. Eli ei niinkään pieniä yksityiskohtaisia kysymyksiä, vaan isompia esseitä. Ykkösjaksossa koulunkäynti saattoi tuntua ajoittain raskaalta, mutta nyt kakkosjaksossa olen jo tottunut lukion tahtiin.

22 ENTÄ LOPPUSYKSY, TOINEN JAKSO? Toinen jakso sujui ihan hyvin, mutta ei ihan odotetun mukaisesti. Se oli paljon haastavampi ja minulla oli siinä jaksossa paljon pidempiä päiviä kuin ykkösjaksossa. Kaikki muu sujui toisessa jaksossa ihan hyvin, mutta tärkeimmät uintikilpailut oli valitettavasti juuri ennen koeviikkoa. Se rajoitti vähän kokeisiin lukemista. En ollut ihan tyytyväinen minun koetuloksiini, jotka saimme, mutta aion satsata paremmin kouluun tässä jaksossa. Toinen jakso sujui jo paremmin kuin ensimmäinen jakso. Aloitin lukemaan kokeisiin aikaisemmin, mikä oli hyvä päätös. Toisessa jaksossa oli huomattavasti vähemmän kursseja, mikä oli mielestäni mukavaa ja aikaa jäi myös treeneihin. Nyt kolmannessa jaksossa tahti tuntuu taas todella nopealta verrattuna peruskouluun. Uuden urheilevan ykkösen tulisi tehdä mahdollisimman paljon läksyjä mahdollisilla hypäreillä ja heti koulun jälkeen, jos on aikaa.

23 ENTÄ LOPPUSYKSY, TOINEN JAKSO? Toinen jakso oli helpompi kun ensimmäinen, sillä oli jo tottunut lukioon ja tämä jakso ei ollut niin rankka kuin eka. Opin aloittamaan lukemaan kokeisiin hyvin ajoin ja tekemään tunnilla ja kotona enemmän tehtäviä. Kovan tason urheilijana suosittelen tekemään lukion 3,5-4 vuoteen, sillä silloin ei tarvitse ottaa niin tiukkoja lukujärjestyksiä ja pystyy rauhassa keskittymään kouluun ja urheiluun ilman, että pää ja kroppa hajoaa, kun on niin rankkaa. Jylla suhtautuu hyvin urheiluun ja SM-tason urheilija saa jopa 5 kurssia lukion aikana pelkästä urheilusta. Olin toisella jaksossa viisaampi lukemisen kanssa. Aloitin lukemisen aikaisemmin, mutta olin keskellä koeviikkoa viikonloppuna pelimatkalla, niin lukeminen pääsi vähän jäämään vähemmälle. Lukiorytmiin pääseminen kesti aika kauan, enkä ole vieläkään välttämättä päässyt siihen. Ekana lukiosyksynä kannattaa keskittyä siihen, että tekee läksyt ajallaan vaikka olisi paljon harjoituksia, jotta ei jää jälkeen.

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät!

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! OPPILAS 1 Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! Kurssi oli superhyvä, juuri sellainen mitä halusin, jopa parempi! Tietokoneohjelma oli loistava opiskeluapuri

Lisätiedot

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi

Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi JUTTUTUOKIO Juttutuokio Toimintatapa opettajan ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tueksi Opettajan ja oppilaan välinen suhde on oppimisen ja opettamisen perusta. Hyvin toimiva vuorovaikutussuhde kannustaa,

Lisätiedot

Pietarin matka. - Sinella Saario -

Pietarin matka. - Sinella Saario - Pietarin matka - Sinella Saario - Matkakuumetta, kirjaimellisesti. Kun astuin Pietariin vievästä junasta ulos, oli tunnelma epätodellinen. Ensimmäinen ulkomaanmatkani oli saanut alkunsa. Epätodellisuutta

Lisätiedot

KOULUN SISÄILMAONGELMAT LASTEN JA NUORTEN ARJESSA AJATUKSIA KOHTAAMISESTA

KOULUN SISÄILMAONGELMAT LASTEN JA NUORTEN ARJESSA AJATUKSIA KOHTAAMISESTA KOULUN SISÄILMAONGELMAT LASTEN JA NUORTEN ARJESSA AJATUKSIA KOHTAAMISESTA JENNI HELENIUS SISÄILMATYÖRYHMÄN PJ., JOHTOKUNNAN JÄSEN, SUOMEN VANHEMPAINLIITTO NUORISOTYÖN PÄÄLLIKKÖ MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO

Lisätiedot

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa 15.10.-26.11. 2016 Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Kiinnostuin ulkomaan työssäoppimisesta muistaakseni ensimmäisellä luokalla ammattikoulussa, kun opettaja otti

Lisätiedot

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012

Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen. Pekka Peura 28.01.2012 Oppilaiden motivaation ja kiinnostuksen lisääminen matematiikan opiskeluun ja harrastamiseen Pekka Peura 28.01.2012 MOTIVAATIOTA JA AKTIIVISUUTTA LISÄÄVÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN ESITTELY (lisätietoja maot.fi)

Lisätiedot

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut.

HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. Kurssipalaute HUOMAUTUS LUKIJALLE: Tässä on esitelty kaikkien aineiden palaute. Kysymyksestä 1. ilmenee mitä aineita oppilas on kurssilla lukenut. OPPILAS 1 Vastaa seuraaviin kysymyksiin asteikolla 1 5.

Lisätiedot

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta D LEIRIKOULU.-.2.2012 Vuokatti Palaute osallistujilta Tässä esityksessä on viikolla Vuokatissa järjestetyn jääkiekon leirikoulun palauteyhteenveto Palaute on kerätty nettikyselyllä anonyymisti Palaute

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 45

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 45 Koulukysely oppilaille 1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 45 1/19 2/19 N Prosentti Hirvijärvi 0 0% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas 0 0% Keskikylä 0 0% Kirkonkylä 0 0% Koivisto 0 0% Koskue 0 0%

Lisätiedot

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68

Palaute orientaatioviikosta Vastauksia yhteensä: 68 Palaute orientaatioviikosta 19.9.1 Vastauksia yhteensä: Hakukohteeni on 1 1 1 11 Informaatioverkostot Teknillinen fysiikka ja matematiikka Tietotekniikka Tuotantotalous Mikä oli parasta orientaatioviikossa?

Lisätiedot

Koulu. Koetko koulunkäynnin mielekkäänä ja tarpeellisena? Kyllä Joskus Ei. Missä aineissa olet hyvä?

Koulu. Koetko koulunkäynnin mielekkäänä ja tarpeellisena? Kyllä Joskus Ei. Missä aineissa olet hyvä? Koulu ja työ - ohje Koulunkäyntiin liittyen tärkeää on selvittää sekä motivaatio käydä koulua, mutta myös mahdolliset pulmat tai oppimisvaikeudet. Mikäli koulut on jo käyty, niin työelämään liittyen on

Lisätiedot

VALITSE LUKIO-OPINNOT

VALITSE LUKIO-OPINNOT VALITSE LUKIO-OPINNOT OVI MAHDOLLISUUKSIEN MAAILMAAN. Lukio on tärkeä ponnahduslauta tulevaisuuteesi. Se tarjoaa Sinulle hyvät valmiudet ja suoran väylän eri alojen jatko-opintoihin sekä lisäaikaa tulevaisuutesi

Lisätiedot

25 responses. Summary. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Edit this form

25 responses. Summary. Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? Perustele edellisen kohdan vastauksesi. Edit this form herttaoksanen@gmail.com 25 responses Edit this form View all responses Publish analytics Summary Sopiiko omaan tahtiin oppiminen sinulle? 16% 28% 36% 20% Ei sovi. 5 20% Sopii melko hyvin. 9 36% Sopii hyvin.

Lisätiedot

VINKKEJÄ OPISKELUUN. Tampereen teknillinen lukio

VINKKEJÄ OPISKELUUN. Tampereen teknillinen lukio VINKKEJÄ OPISKELUUN Tampereen teknillinen lukio ÄIDINKIELENOPISKELUN KULTAISET KONSTIT Asenne. Ei äikästä voi reputtaa., Mitä väliä oikeinkirjoituksella? Kyllä kaikki tajuavat, mitä tarkoitan, vaikka teksti

Lisätiedot

AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni

AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni Ihmisen hyvinvointi on kokonaisuus, jossa on eri osa-alueita. Tämä mittari auttaa sinua hahmottamaan, mitä asioita hyvinvointiisi kuuluu. Osa-alueet:

Lisätiedot

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava

Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava Helsingissä Kustannusosakeyhtiö Otava JAKSON❶TAVOITTEET 1. Tutustu jaksoon 1. Kotona, koulussa ja kaupungissa. Mikä aiheista kiinnostaa sinua eniten? 2. Merkitse rastilla tärkein tavoitteesi tässä jaksossa.

Lisätiedot

Kinnarilaiset haastattelivat lukiolaisia Järjen mediapajalla Minkälaista lukio on?

Kinnarilaiset haastattelivat lukiolaisia Järjen mediapajalla Minkälaista lukio on? Kinnarilaiset haastattelivat lukiolaisia Järjen mediapajalla Minkälaista lukio on? Kinnarin koulun kakkosluokkalaiset pääsivät viime viikolla tutustumaan haastattelun tekemiseen. Kakkosluokkalaisten pohtimiin

Lisätiedot

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet

Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Alkukartoitus Opiskeluvalmiudet Päivämäärä.. Oppilaitos.. Nimi.. Tehtävä 1 Millainen kielenoppija sinä olet? Merkitse rastilla (x) lauseet, jotka kertovat sinun tyylistäsi oppia ja käyttää kieltä. 1. Muistan

Lisätiedot

Ranska, Chamonix TAMMIKUU

Ranska, Chamonix TAMMIKUU Ranska, Chamonix TAMMIKUU Tulin Ranskaan 2.1.2013 Riitan & Katjan kanssa. Oltiin hotelilla, joskus 9 jälkeen illalla. Sain oman huoneen ja näytettiin pikaisesti missä on suihkut ja vessat. Ensimmäisenä

Lisätiedot

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä.

Emma ja Julija ovat ruvenneet huomioimaan Jennaa enemmän. He ovat hyviä ystäviä. Sakke aloittaa peruskoulun, Eetu ja Karim menee yhdeksännelle luokalle ja Julija, Emma ja Jenna aloittavat kahdeksannen luokan ja ovat siitä innoissaan. Emma ja Julija ovat ottaneet Jennan mukaan ja Jennakin

Lisätiedot

Oppilaskysely Opetuspalvelut

Oppilaskysely Opetuspalvelut Oppilaskysely 2019 Opetuspalvelut Taustatietoja Oppilaat vastasivat kyselyyn ajalla 25.4. 17.5.2019 saamansa linkin kautta Kyselyyn vastasi 3330 oppilasta 2019 kyselyyn vastasi 76% kaikista perusopetuksen

Lisätiedot

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet

Numeeriset arviot. Opintojaksolla vallinnut ilmapiiri loi hyvät puitteet oppimiselle. Saavutin opintojaksolle määritellyt osaamistavoitteet Tämä asiakirja sisältää opiskelijoiden antaman palautteen opettajan Metropoliassa vuoteen 2014 mennessä opettamista kursseista. Palautteet on kerätty Metropolian anonyymin sähköisen palautejärjestelmän

Lisätiedot

Muonion, Kolarin ja Pellon 7. luokkien kysely kevät Kyselyn toteuttanut Hanna Vuorinen, tulokset koostanut Anna-Maiju Kaakkurivaara

Muonion, Kolarin ja Pellon 7. luokkien kysely kevät Kyselyn toteuttanut Hanna Vuorinen, tulokset koostanut Anna-Maiju Kaakkurivaara Muonion, Kolarin ja Pellon 7. luokkien kysely kevät 2012 Kyselyn toteuttanut Hanna Vuorinen, tulokset koostanut Anna-Maiju Kaakkurivaara Kyselyn täyttäneiden määrä Vastanneita jä Poikia Muonio 24 12 12

Lisätiedot

Työssäoppimassa Tanskassa

Työssäoppimassa Tanskassa Työssäoppimassa Tanskassa Taustatietoja kohteesta: Herning- kaupunki sijaitsee Tanskassa Keski- Jyllannissa. Herningissä asukkaita on noin. 45 890. Soglimt koostuu yhteensä 50 hoitopaikasta. Soglimtissa

Lisätiedot

Opetussuunnitelmakysely - Oppilaat OPS-kysely, yhteenveto/kaikki koulut

Opetussuunnitelmakysely - Oppilaat OPS-kysely, yhteenveto/kaikki koulut Opetussuunnitelmakysely - Oppilaat OPS-kysely, yhteenveto/kaikki koulut Mäntsälä n = 1613 Oletko kokenut, että seuraavia asioita on mielestäsi enemmän, saman verran tai vähemmän kuin Oppitunnilla istutaan

Lisätiedot

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30

1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 Koulukysely oppilaille 1. Missä koulussa olet? Vastaajien määrä: 30 1/16 2/16 N Prosentti Hirvijärvi 0 0% Jurvan yhtenäiskoulu 0 0% Kangas 0 0% Keskikylä 30 100% Kirkonkylä 0 0% Koivisto 0 0% Koskue 0

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä 6.10. 14.11.2014 Sisustusrakennusalan opiskelijat Anne Kinnunen ja Johanna Laukkanen Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto Ajatuksena oli lähteä työharjoittelujakson

Lisätiedot

Tervetuloa Seiskalle-iltaan! RITAHARJUN KOULU/ MONITOIMITALO

Tervetuloa Seiskalle-iltaan! RITAHARJUN KOULU/ MONITOIMITALO Tervetuloa Seiskalle-iltaan! RITAHARJUN KOULU/ MONITOIMITALO Seiskalle-illan kulku klo 18-20 TERVETULOA! Tiimivalmentaja Marika Kerola KOULUN HENKILÖKUNNAN ESITTELY MILLAISTA YLÄKOULUSSA OPISKELU ON? opinto-ohjaaja

Lisätiedot

Miten kurssit tehdään Eirassa?

Miten kurssit tehdään Eirassa? Miten kurssit tehdään Eirassa? Peruskoulussa sinun pitää olla tunneilla, tehdä kurssiin kuuluvat tehtävät ja osallistua loppukokeisiin. Verkkokurssit (suomen kielen kirjoituskurssi s2kki2v ja s2klu2v)

Lisätiedot

Auranlaakson koulu. Auranlaakson koulu Koulun hyvinvointiprofiili (alakoulu)

Auranlaakson koulu. Auranlaakson koulu Koulun hyvinvointiprofiili (alakoulu) Sivu 1/5 Auranlaakson koulu tulostusohje Tyttöjä: Poikia: 64 vastaajaa 32 (50 %) 32 (50 %) Koulun tilat ja toiminta Samaa mieltä Ei samaa eikä eri mieltä Eri mieltä Vastaajia Luokkahuone on riittävän tilava

Lisätiedot

Kuusiston koulu (Kaarina)

Kuusiston koulu (Kaarina) Sivu 1/5 Kuusiston koulu (Kaarina) tulostusohje Tyttöjä: Poikia: 101 vastaajaa 59 (58 %) 42 (42 %) Koulun tilat ja toiminta Samaa mieltä Ei samaa eikä eri mieltä Eri mieltä Vastaajia Luokkahuone on riittävän

Lisätiedot

(8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2014 Lappeenranta 2014, 2013 ja 2012 KOULUN TILAT JA TOIMINTA

(8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2014 Lappeenranta 2014, 2013 ja 2012 KOULUN TILAT JA TOIMINTA 16.6.2014 1 (8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2014 Lappeenranta 2014, 2013 ja 2012 KOULUN TILAT JA TOIMINTA Samaa mieltä koko maa 2014 Samaa mieltä Lpr 2014 Samaa

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Avoin alku Haarajoen koulussa LV 2012-2013 Vanhempien kysely - Tulokset. Haarajoen koulu, Jan Mikkonen

Avoin alku Haarajoen koulussa LV 2012-2013 Vanhempien kysely - Tulokset. Haarajoen koulu, Jan Mikkonen Avoin alku Haarajoen koulussa LV 2012-2013 Vanhempien kysely - Tulokset Järvenpään kaupunki Haarajoen koulu, Jan Mikkonen 1 1.Sain riittävästi tietoa Haarajoen koulun avoimesta alusta (info-tilaisuudet).

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

Espoonlahden lukio eli Jylla sijaitsee urheilupuiston kupeessa keskeisellä ja rauhallisella paikalla, hyvien liikenneyhteyksien varrella ja luonnon

Espoonlahden lukio eli Jylla sijaitsee urheilupuiston kupeessa keskeisellä ja rauhallisella paikalla, hyvien liikenneyhteyksien varrella ja luonnon Espoonlahden lukio eli Jylla sijaitsee urheilupuiston kupeessa keskeisellä ja rauhallisella paikalla, hyvien liikenneyhteyksien varrella ja luonnon ympäröimänä meren läheisyydessä. Jyllassa nuoren on hyvä

Lisätiedot

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio

OPS-KYSELY. Syksy Vetelin lukio OPS-KYSELY Syksy 2015 Vetelin lukio KYSYMYKSET Mikä lukiossa on tärkeää? Millainen on unelmalukio? Missä ja miten opitaan parhaiten? VASTAAJAT 58 opiskelijaa 4 huoltajaa 7 opettajaa OPISKELIJAT Viihtyisät

Lisätiedot

MITEN TÄLLAISET VAIKEUDET / ONGELMAT NÄKYVÄT OPISKELIJASSA?

MITEN TÄLLAISET VAIKEUDET / ONGELMAT NÄKYVÄT OPISKELIJASSA? 1. Ihmissuhde-Seppo/Saara Seppo/Saara opiskelee ensimmäisen vuoden kevättä. Hän on alkanut seurustelemaan samassa ryhmässä opiskelevan opiskelijan kanssa. Nyt asiat ovat alkaneet kuitenkin mennä huonoon

Lisätiedot

Jaksojärjestelmästä. 6 jaksoa Vs 4 jaksoa

Jaksojärjestelmästä. 6 jaksoa Vs 4 jaksoa Jaksojärjestelmästä 6 jaksoa Vs 4 jaksoa Taustaa 1) Laki velvoittaa yhteistoimintaan toisen asteen muiden koulutuksenjärjestäjien kanssa (MAHIS) Ammatillinen puoli kärsinyt lukion 6vko jaksotuksesta koko

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 2018 Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 161 ruotsinkielistä (peruskouluikäisiä n 900) 21%

Lisätiedot

(12) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2014 Lappeenranta 2014, 2014 ja 2012 KOULUN OLOSUHTEET 1

(12) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2014 Lappeenranta 2014, 2014 ja 2012 KOULUN OLOSUHTEET 1 13.6.2014 1 (12) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2014 Lappeenranta 2014, 2014 ja 2012 KOULUN OLOSUHTEET 1-40 % -20 % 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Luokat ovat riittävän

Lisätiedot

Anni sydäntutkimuksissa

Anni sydäntutkimuksissa Anni sydäntutkimuksissa Tietopaketti vanhemmalle Lapsenne on saanut kutsun lasten sydäntautien poliklinikalle. Käynnille tullessanne lapsella olisi hyvä olla yllään helposti riisuttavat vaatteet niin,

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2015 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa Lappeenranta 2015, 2014 ja 2013 KOULUN OLOSUHTEET 1 1 (12)

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2015 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa Lappeenranta 2015, 2014 ja 2013 KOULUN OLOSUHTEET 1 1 (12) 20.4.2015 KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2015 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2015 - Lappeenranta 2015, 2014 ja 2013 KOULUN OLOSUHTEET 1 1 (12) -60 % -40 % -20 % 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Luokat ovat

Lisätiedot

ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA

ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA Aurinkoista KESÄÄ! ME 112 HUHTIKUU 2015 - PÄÄTOIMITTAJA marketta.sarahonka@edu.hel.fi Keväinen tervehdys täältä koulusta! Lukuvuosi 2014-2015 lähenee kovaa vauhtia loppuaan! Luonnossa on jo kauan ollut

Lisätiedot

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILIT 2015 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Lappeenranta 2015, 2014, 2013 koko maa 2015 KOULUN TILAT JA TOIMINTA

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILIT 2015 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Lappeenranta 2015, 2014, 2013 koko maa 2015 KOULUN TILAT JA TOIMINTA 1 (8) 5.5.2015 KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILIT 2015 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Lappeenranta 2015, 2014, 2013 koko maa 2015 KOULUN TILAT JA TOIMINTA Samaa mieltä koko maa 2015 Samaa mieltä Lpr 2015 Samaa mieltä

Lisätiedot

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILIT 2016 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Lappeenranta 2016, 2015, 2014 koko maa 2016 KOULUN TILAT JA TOIMINTA

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILIT 2016 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Lappeenranta 2016, 2015, 2014 koko maa 2016 KOULUN TILAT JA TOIMINTA 1 (8) 29.4.2016 KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILIT 2016 ALAKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Lappeenranta 2016, 2015, 2014 koko maa 2016 KOULUN TILAT JA TOIMINTA Samaa mieltä koko maa 2016 Samaa mieltä Lpr 2016 Samaa mieltä

Lisätiedot

Talvisalon koulu. Kysely huoltajille / tulokset, kevät 2013. Vanhempainillat. 1. Oletko osallistunut syksyn vanhempainiltoihin?

Talvisalon koulu. Kysely huoltajille / tulokset, kevät 2013. Vanhempainillat. 1. Oletko osallistunut syksyn vanhempainiltoihin? Talvisalon koulu Kysely huoltajille / tulokset, kevät 2013 Vanhempainillat 1. Oletko osallistunut syksyn vanhempainiltoihin? 94 Kyllä 28 Ei Kyllä Ei 2. Kuinka hyödyllisinä koet vanhempainillat? 51 Erittäin

Lisätiedot

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2016 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa Lappeenranta 2016, 2015 ja 2014 KOULUN OLOSUHTEET 1 1 (12)

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2016 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa Lappeenranta 2016, 2015 ja 2014 KOULUN OLOSUHTEET 1 1 (12) 20.4.2016 KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2016 YLÄKOULUT KYSYMYKSITTÄIN Koko maa 2016 - Lappeenranta 2016, 2015 ja 2014 KOULUN OLOSUHTEET 1 1 (12) -60% -40% -20% 0% 20% 40% 60% 80% 100% Luokat ovat riittävän

Lisätiedot

Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki

Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki Hyvinvointikysely 2017 Yläkoulu ja toinen aste Joensuun kaupunki Tulkintaohjeita Tässä raportissa käytetty seuraavia värikoodeja: - Suorat jakaumat (kaikki vastaajat), keskiarvot 1,0 2,99 Heikko taso 3,0

Lisätiedot

TYÖKALUJA HYVINVOINTITYÖHÖN TOISELLE ASTEELLE

TYÖKALUJA HYVINVOINTITYÖHÖN TOISELLE ASTEELLE TYÖKALUJA HYVINVOINTITYÖHÖN TOISELLE ASTEELLE Valtakunnalliset LAPE-päivät 30.-31.8.2018 Erikoistutkija Miia Sainio Turun yliopisto 2 OPINTOKAMU TOIMENPIDEOHJELMA OPISKELUHYVINVOINNIN EDISTÄMISEKSI TOISELLA

Lisätiedot

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti

Ammattitaitoista työvoimaa yhteistyöllä -projekti YHDEKSÄN N + 1 KYSYMYSTÄ YSEILLE Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Pohjois-Karjalan Aikuisopisto toteuttivat 13.-24.11.2006 Yhdeksän + 1 kysymystä yseille internetkyselyn Pohjois-Karjalan peruskoulujen

Lisätiedot

How to prepare for the 7th grade entrance exam? Kuinka lukea englannin linjan soveltuvuuskokeisiin?

How to prepare for the 7th grade entrance exam? Kuinka lukea englannin linjan soveltuvuuskokeisiin? How to prepare for the 7th grade entrance exam? Kuinka lukea englannin linjan soveltuvuuskokeisiin? When? Milloin? Tärkeitä päivämääriä: - 12.1. 2017 Infotilaisuus Helsingin Uudessa Yhteiskoulussa - 19.1.

Lisätiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot

22 vastausta. Tiivistelmä. Olen. Vuosiluokkani on. Alakouluni oli. Muokkaa tätä lomaketta. Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vastausta Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot vesa.raasumaa@gmail.com Muokkaa tätä lomaketta Tiivistelmä Olen 5% Tyttö 5 % Poika 5 % 5% Vuosiluokkani on 8,% 3,8% 7. 5 % 8. 8. % 9. 7 3.8 % 5% Alakouluni

Lisätiedot

Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan koulunsa aloittavan tai alakoulussa olevan lapsen kyselylomake 2

Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan koulunsa aloittavan tai alakoulussa olevan lapsen kyselylomake 2 Liite 9 LA2 Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan koulunsa aloittavan tai alakoulussa olevan lapsen kyselylomake 2 Hyvä kurssilainen! Osallistut narkolepsiaa sairastavien lasten sopeutumisvalmennuskurssin

Lisätiedot

Liite 11. Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan nuoren kyselylomake 2. Hyvä kurssilainen!

Liite 11. Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan nuoren kyselylomake 2. Hyvä kurssilainen! Liite 11 N2 Sopeutumisvalmennuskurssille osallistuvan nuoren kyselylomake 2. Hyvä kurssilainen! Olet osallistumassa narkolepsiaa sairastavien lasten ja nuorten sopeutumisvalmennuskurssin toiselle jaksolle.

Lisätiedot

PARKANON YHTENÄISKOULU

PARKANON YHTENÄISKOULU PARKANON YHTENÄISKOULU Koulu- ja kulttuurikampus Kaarna, Satakunnankatu 36, 39700 Parkano TIEDOTUSLEHTI PERUSOPETUKSEN 7. LUOKKIEN OPPILAILLE JA NÄIDEN HUOLTAJILLE KESÄKUU 2019 REHTORIN TERVEHDYS Yläluokille

Lisätiedot

Mielen supervoimat foorumi verkkoperuskoulua käyville klo 11-15, Kuopio RAPORTTI. Hanna-Leena Niemelä ja Christine Välivaara Pesäpuu ry

Mielen supervoimat foorumi verkkoperuskoulua käyville klo 11-15, Kuopio RAPORTTI. Hanna-Leena Niemelä ja Christine Välivaara Pesäpuu ry Mielen supervoimat foorumi verkkoperuskoulua käyville 29.5.2018 klo 11-15, Kuopio RAPORTTI Hanna-Leena Niemelä ja Christine Välivaara Pesäpuu ry TEEMAT KOULUNKÄYNTI - koulunkäyntiä helpottavat ja vaikeuttavat

Lisätiedot

Osoite. Kansalaisuus Äidinkieli. Vanhempien / huoltajan luona Jos vain toisen huoltajan luona, kumman? Yksin omassa asunnossa Muuten, miten?

Osoite. Kansalaisuus Äidinkieli. Vanhempien / huoltajan luona Jos vain toisen huoltajan luona, kumman? Yksin omassa asunnossa Muuten, miten? TULOHAASTATTELULOMAKE Tämän lomakkeen tarkoituksena on helpottaa opiskelusi aloitusta ja suunnittelua. Luokanvalvojasi keskustelee kanssasi lomakkeen kysymyksistä ja perehdyttää Sinut ammatillisiin opintoihin.

Lisätiedot

AmAk Opettajakysely - Perusraportti

AmAk Opettajakysely - Perusraportti AmAk Opettajakysely - Perusraportti 1. Yksikkö? 2. Osaamisala? 3. Kuinka monta Ammattiakatemian opiskelijaa on ollut ryhmässäsi? 4. Montako opiskelijaa on ryhmässäsi kokonaisuudessaan? (numeerinen vastaus)

Lisätiedot

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun

Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun Kalvomateriaalia: SCI-A0000 Johdatus opiskeluun 2016 Luento #3 Tiedeyhteisö ja työelämä Kysymyksiä parin viikon takaa Toinen kotimainen kieli https://into.aalto.fi/display/filc/toinen+kotimainen+kieli

Lisätiedot

POHJANKARTANON KOULU LISÄLUOKKAOPISKELIJAN HENKILÖKOHTAINEN OPPIMISSUUNNITELMA

POHJANKARTANON KOULU LISÄLUOKKAOPISKELIJAN HENKILÖKOHTAINEN OPPIMISSUUNNITELMA 1 POHJANKARTANON KOULU LISÄLUOKKAOPISKELIJAN HENKILÖKOHTAINEN OPPIMISSUUNNITELMA OPISKELUPAIKKATIEDOT Pohjankartanon koulu Suvantokatu 1 90140 OULU Puhelinnumerot Opettajainhuone 08 5571476 Kanslia 08

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä

Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä Oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä matematiikassa hankkeen eri vaiheissa Aineistoa on kerätty matematiikan projektityöskentelystä kolmessa

Lisätiedot

TULEVIEN SEITSEMÄSLUOKKALAISTEN JA HEIDÄN HUOLTAJIENSA INFOILTA

TULEVIEN SEITSEMÄSLUOKKALAISTEN JA HEIDÄN HUOLTAJIENSA INFOILTA 21.5.2019 TULEVIEN SEITSEMÄSLUOKKALAISTEN JA HEIDÄN HUOLTAJIENSA INFOILTA 21.5.2019 Järvenperän koulu Järvenperän koulu 1 Muutoksia koulutyössä Koulussa ollaan noin 30 tuntia viikossa eli tavallisesti

Lisätiedot

Four Ferries Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019

Four Ferries Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019 Julkinen loppuraportti 30.07.2019 Four Ferries Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma II, kevätlukukausi 2019 Kokeilun tavoitteet Four Ferries Checker on

Lisätiedot

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017

Minun elämäni. Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, 2017 Minun elämäni Kirjoita 10 lausetta sinun elämästäsi. Voit laittaa myös kuvan. :) SANNA JANUARY 11, Nid Minä olen syntynyt Buriramissa Thaimaassa. Minun perheeni oli iskä äiskä 2 veljeä ja 2 siskoa. Minun

Lisätiedot

Kysely huoltajille ja oppilaille

Kysely huoltajille ja oppilaille Kysely huoltajille ja oppilaille Kysely huoltajille ja oppilaille tammikuussa 2013 Kysely lähetettiin kaikille 20 000 oppilaan huoltajille Wilman kautta Kyselyyn vastasi 3400 huoltajaa Sekä 2500 oppilasta

Lisätiedot

Yleisiä kommentteja kokeesta.

Yleisiä kommentteja kokeesta. Lukuvuoden fysiikan valtakunnallisen kokeen palaute.6. Palautteita yhteensä 454 oppilaan tuloksesta. Pistekeskiarvo 7,6 joka vastaa arvosanaa 6,5. Oppilaita per pistemäärä 5 5 5 5 4 6 8 4 6 8 4 6 8 4 6

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja

Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja Paras paikka valmistua. lukion aikuislinja Ei alinta keskiarvorajaa Ensisijaisesti 18 vuotta täyttäneille, myös nuorille erityisistä syistä Mahdollisuus valita kursseja myös päivälukion kurssitarjonnasta

Lisätiedot

Preesens, imperfekti ja perfekti

Preesens, imperfekti ja perfekti Preesens, imperfekti ja perfekti ennen nyt Neljä vuotta sitten olin töissä tehtaassa. Nyt minä olen lähihoitaja. r Olen työskennellyt sairaalassa jo kaksi vuotta. J Joo, kävin toissapäivänä. Sinun tukka

Lisätiedot

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi MÄMMI Videovihko Mämmi on noin 10-vuotias ihan tavallinen koululainen, vaikka ulkomuodoltaan hän voi jonkun mielestä näyttääkin oranssilta läjältä. Mämmi pohtii kaikkien alakoululaisten tavoin elämän iloja

Lisätiedot

OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015!

OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015! OPPIKIRJATON OPETUS! Kari Nieminen!! Tampereen yliopiston normaalikoulu!! ITK 2015! OMA TAUSTA! Matematiikan opetukseen liittyvä FL-tutkielma tietojenkäsittelyopissa 90-luvun alussa! Jatko-opiskelija "Mobile

Lisätiedot

Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa

Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa Kahden tutkinnon suorittaminen Joensuussa info-tilaisuus TI 14.8.2018 Tervetuloa! Ammatillinen tutkinto + yo-tutkinto > Ammatillista perustutkintoa opiskeleva voi suorittaa osan perustutkintoon kuuluvista

Lisätiedot

VANHEMMAN NEUVO VERTAISTUKIRYHMÄT Rovaniemellä kevät 2012

VANHEMMAN NEUVO VERTAISTUKIRYHMÄT Rovaniemellä kevät 2012 VANHEMMAN NEUVO VERTAISTUKIRYHMÄT Rovaniemellä kevät 0 Palautteen yhteenveto Marja Leena Nurmela/ Tukeva -hanke.5.0 Vanhemman neuvo vertaistukiryhmät Rovaniemellä keväällä 0 Päiväryhmä 8...4.0, kokoontumisia

Lisätiedot

Wanted. Kohti hyvää elämää Hyvään. Taiteen taito. Mysteeriloota. Tölön taidetta. Koulun kysytyin kysymys

Wanted. Kohti hyvää elämää Hyvään. Taiteen taito. Mysteeriloota. Tölön taidetta. Koulun kysytyin kysymys Koulun kysytyin kysymys "Miksi koulua käydään?". Otimme tehtäväksemme ottaa siitä selvää. Wanted Taiteen taito Tölön taidetta Kohti hyvää elämää Hyvään elämään on monta tietä ja neuvoa. Tässä muutama.

Lisätiedot

LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIONTI HUITTISTEN KOULUVERKKOSELVITYKSESSÄ

LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIONTI HUITTISTEN KOULUVERKKOSELVITYKSESSÄ LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIONTI HUITTISTEN KOULUVERKKOSELVITYKSESSÄ KYSYMYKSET KOULULAISILLE 1. Millaisissa ympäristöissä on helppo ja kiva oppia? (Koulu, luokka, piha, lähiympäristö, retket) 2. Millaisissa

Lisätiedot

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan koulu yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna 2017-18 Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1260 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut noin

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAAN- 1 (5) HOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Oulun yliopistollinen sairaala Lastenneurologian yksikkö (os.65) 10.2.

POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAAN- 1 (5) HOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Oulun yliopistollinen sairaala Lastenneurologian yksikkö (os.65) 10.2. POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAAN- 1 (5) Hyvät vanhemmat, Lapsellenne on varattu tutkimusaika OYS:n lastenneurologian yksikköön. Toivomme, että pyydätte opettajaa täyttämään oheisen lomakkeen lapsenne koulunkäynnistä.

Lisätiedot

Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 2018

Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 2018 Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi kevät 208 Merituulen koulun aamu- ja iltapäivätoiminnassa toteutettiin oma laadunarviointikysely toimintaan osallistuneille lapsille toukokuussa

Lisätiedot

OPISKELIJAN NÄKÖKULMA. Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu

OPISKELIJAN NÄKÖKULMA. Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu OPISKELIJAN NÄKÖKULMA Katja Lempinen Satakunnan ammattikorkeakoulu 2 EXAM-konsortion käyttäjäkysely opiskelijoille 2017 Vastauksia 2119 kpl 15 eri yliopistosta ja korkeakoulusta. Vastaajista : 36,5% tehnyt

Lisätiedot

Paras paikka rakentaa tulevaisuuttasi! Kuva: Lea Kallio

Paras paikka rakentaa tulevaisuuttasi! Kuva: Lea Kallio Paras paikka rakentaa tulevaisuuttasi! Kuva: Lea Kallio Opiskelu lukiossa Vaatii hyvän pohjatason äidinkielestä, matematiikasta, ruotsista ja englannista Vaatii itsenäistä otetta opiskeluun ja vastuun

Lisätiedot

Q1 Olen. Koulutuskysely kevät / 47. Answered: 2,264 Skipped: 0. Mies. Nainen 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 15.55% 352.

Q1 Olen. Koulutuskysely kevät / 47. Answered: 2,264 Skipped: 0. Mies. Nainen 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 15.55% 352. Q1 Olen Answered: 2,264 Skipped: 0 Mies Nainen Mies Nainen 15.55% 352 84.45% 1,912 Total 2,264 1 / 47 Q2 Ikäni on Answered: 2,264 Skipped: 0 15 17 vuotta 18 20 vuotta 21 25 vuotta 26 30 vuotta yli 31 vuotta

Lisätiedot

Vuosaaren koulujen yhdistyminen

Vuosaaren koulujen yhdistyminen Vuosaaren koulujen yhdistyminen Kaupunginvaltuusto on päättänyt, että Vuosaaren alueella kahdeksan peruskoulua yhdistyvät neljäksi peruskouluksi 1.8.2017 alkaen seuraavasti: Heteniityn ala-asteen koulu

Lisätiedot

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki AAMUSTA ILTAAN ON KIINNI. JA YÖTKIN JOSKUS Se menikin sitten sillain,

Lisätiedot

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2015 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2015, 2014, (8) OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1

KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2015 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2015, 2014, (8) OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1 15.4.2015 KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2015 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2015, 2014, 2013 1 (8) OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1 Samaa tai täysin samaa mieltä Lpr 2013 Eri tai täysin eri mieltä Lpr 2015-150

Lisätiedot

Johdanto. Järjestelyt

Johdanto. Järjestelyt Johdanto Olin työssäoppimassa yksin Irlannissa 4.4-17.5.2017. Työskentelin hostellissa Killarneyssa ja työkuvaani kuului hostellin respassa työskentely, aamupalasta huolehteminen sekä siivoaminen. Olen

Lisätiedot

Galactor and the Codebreakers: - oppimispeli online maailman sudenkuopista

Galactor and the Codebreakers: - oppimispeli online maailman sudenkuopista Galactor and the Codebreakers: - oppimispeli online maailman sudenkuopista Eija Kuoppa-aho Opettaja Alajärven kaupunki Taina Mäntylä Ylitarkastaja Kuluttajavirasto Millainen peli on kyseessä? Kuluttajaviranomaisten

Lisätiedot

Tehtävät. ravintoon liittyvät tehtävät 1 4. Opiskelijaelämä ja ruokailu. Oma ruokarytmini. Minkä haluaisin olevan toisin? Oletko tunnesyöjä?

Tehtävät. ravintoon liittyvät tehtävät 1 4. Opiskelijaelämä ja ruokailu. Oma ruokarytmini. Minkä haluaisin olevan toisin? Oletko tunnesyöjä? Tehtävät 1 ravintoon liittyvät tehtävät 1 4 Opiskelijaelämä ja ruokailu Pohdi, miten ruokailusi on muuttunut opintojen aloittamisen jälkeen. 2 Oma ruokarytmini Millainen on oma ruokarytmisi? Oletko huomannut

Lisätiedot

LUVA - lukioon valmistava koulutus maahanmuuttajille

LUVA - lukioon valmistava koulutus maahanmuuttajille LUVA - lukioon valmistava koulutus maahanmuuttajille LUVA on suomenkielisen lukion suorittamiseen valmentava lukuvuosi maahanmuuttajille ja vieraskielisille nuorille. LUVAn aikana opiskellaan mm. suomea

Lisätiedot

EKOLOGISUUS. Ovatko lukiolaiset ekologisia?

EKOLOGISUUS. Ovatko lukiolaiset ekologisia? EKOLOGISUUS Ovatko lukiolaiset ekologisia? Mitä on ekologisuus? Ekologisuus on yleisesti melko hankala määritellä, sillä se on niin laaja käsite Yksinkertaisimmillaan ekologisuudella kuitenkin tarkoitetaan

Lisätiedot

Koulupoissalokysely SRAS-R (Lapsi/nuori)

Koulupoissalokysely SRAS-R (Lapsi/nuori) Koulupoissalokysely SRAS-R (Lapsi/nuori) Lapsilla ja nuorilla on joskus erilaisia syitä jäädä pois koulusta. Joillakin on koulussa paha olla, joillakin on vaikeuksia toisten ihmisten kanssa, jotkut vain

Lisätiedot

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli

Lisätiedot

(8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2014, 2013, 2012 OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1

(8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2014, 2013, 2012 OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1 5.6.2014 1 (8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2014 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2014, 2013, 2012 OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1-60% -40% -20% 0% 20% 40% 60% 80% 100% Luokat ovat riittävän tilavia Luokkien

Lisätiedot

(8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2013 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2013, 2012, 2011 OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1

(8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2013 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2013, 2012, 2011 OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1 18.6.2013 1 (8) KOULUJEN HYVINVOINTIPROFIILI 2013 LUKIOT KYSYMYKSITTÄIN LAPPEENRANTA 2013, 2012, 2011 OPPILAITOKSEN OLOSUHTEET 1-80% -60% -40% -20% 0% 20% 40% 60% 80% 100% 120% Luokat ovat riittävän tilavia

Lisätiedot

Kouluterveyskysely 2017 Poimintoja Turun tuloksista

Kouluterveyskysely 2017 Poimintoja Turun tuloksista Kouluterveyskysely 2017 Poimintoja Turun tuloksista Sisältö 1. Kyselyn taustatietoja THL:n kansallinen Kouluterveyskysely Kouluterveyskyselyyn 2017 vastanneet 2. Kyselyn tuloksia 2.1 Hyvinvointi, osallisuus

Lisätiedot