NW-700 TURVAVALAISIMEN KÄYTTÖOHJEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NW-700 TURVAVALAISIMEN KÄYTTÖOHJEET"

Transkriptio

1 Sisällysluettelo NW-700 TURVAVALAISIMEN KÄYTTÖOHJEET 1. Pakkaussisältö 2. Turvavalaisimen asentaminen 3. Muistinkortin asentaminen tai poistaminen 4. Turvavalaisimen toiminnot ja painikkeet 5. Kellonajan ja päivämäärän asettaminen 6. Kuvausasetusten ohjelmointi 7. Ääniviestin tallentaminen 8. Yö-/päiväkäyttövalinnat 9. Videoleikkeen katselu 10. Tekniset ominaisuudet 11. FAQ - Usein kysytyt kysymykset 12. Yleistietoa ja turvallisuusohjeet 13. Takuuehdot 1. PAKKAUSSISÄLTÖ Käyttöohje 1kpl NW700-turvavalaisin 1kpl kuusiokoloavain 1kpl tarvikepakkaus (2kpl ruuveja, 2kpl seinätulppa) 1kpl 1GB Micro SD-muistikortti ja SD korttiadapteri Turvavalaisin Muistikortti Kuusiokoloavain

2 2. TURVAVALAISIMEN ASENTAMINEN TÄRKEÄÄ: TURVAVALAISIMEN VOI KYTKEÄ AINOASTAAN VALTUUTETTU SÄHKÖLIIKE! 1. Merkkaa porattavaan asennuspintaan reiät asennusalustan reikien mukaisesti, poraa reiät asennuspintaan kiinnitystä varten, laita seinätulpat porattuihin reikiin. Syötä virtajohto asennusalustan läpiviennistä ja kiinnitä asennusalusta asennuspintaan pakkauksessa mukana toimitetuilla ruuveilla. Käytä ruuviväännintä asentamiseen, jotta asennusalusta ei rikkoudu. 2. Kytke kaapelit oheisen kytkentäohjeet mukaisesti. Pidä huoli, että kaapelit ovat siististi kuorittuja ja paljasta kaapelia ei ole näkyvissä liittimen ulkopuolella. 3. Varmista, että napaisuus on oikea. Tarkista kytkennät vielä varmuuden vuoksi. Väärin kytketty laite voi aiheuttaa moottorin hajoamisen tai tulipalovaaran. 4. Kiinnitä turvavalaisin asennusalustaan sille tarkoitettujen muttereiden avulla. 5. Poista suojamuovi kameran linssistä ja teippi moottorin liitoskohdasta. 6. Paina RESET-painiketta, kun virta on kytketty ja turvavalaisin on asennettu. Anna laitteen lämmetä minuutin ajan päälle kytkemisestä. Liiketunnistimen havaintoalue 10m x 210 astetta Hyvä havaintokyky Huono havaintokyky TURVAVALAISIMEN SIJOITTAMINEN: Turvavalaisin kannattaa sijoittaa tilaan missä henkilöt liikkuvat säteen ohi poikittain, sen sijaan että liikkuisivat sitä päin. Optimaalinen asennuskorkeus turvavalaisimella on 2-2,5 metriä maan pinnasta. Mikäli mahdollista, asennuksessa on hyvä huomioida ettei turvavalaisin ole altis suoralle auringonvalolle tai sateelle.

3 3. MUISTIKORTIN ASENTAMINEN TAI POISTAMINEN 1. Jos turvavalaisin on kytketty verkkovirtaan, paina valaisimen pohjassa olevaa MODE-painiketta kolmen sekunnin ajan, tämä pysäyttää turvavalaisimen moottorin toistaiseksi. 2. Oranssina vilkkuva led-valo indikoi turvavalaisimen ohjelmatilaa ja nyt voit asentaa tai poistaa muistikortin ohjeiden mukaisesti. 3. Avaa vesitiivis suojalevy pakkauksen mukana toimitetulla kuusioavaimella ja työnnä muistikorttia kunnes se lukittuu automaattisesti paikoilleen. 4. Kun SD-kortti asennettu tai poistettu, paina valaisimen pohjassa olevaa MODE-painiketta kerran, led-valo lopettaa vilkkumisen ja valaisin on palautettu normaalitilaan 5. Kun led-valo muuttuu vihreäksi, laite on tunnistanut muistikortin. Älä poista korttia tämän jälkeen tai tallenne voi kadota. 6. Jos haluat poistaa muistikortin, paina OFF/REC-painiketta ja poista muistikortti 30 sekunnin kuluessa. 7. Poistaaksesi muistikortin paina muistikorttia kevyesti sisäänpäin kunnes se vapautuu, tämän jälkeen voit poistaa muistikortin varovasti vetämällä ulospäin. Kuva 1.

4 4. TURVAVALAISIMEN TOIMINNOT JA PAINIKKEET Valaisimen ja kamerankääntöalue LED valot 8 kpl CAMERA kamera 3 motion sensors kolmiosainen liiketunnistin Mode LED Indicator piilotettu led-merkkivalo Kuva 2. Kameran säätökulma 25 astetta AUDIOMODE-painikkeella ääniviestin valinta (kuva 2) Oletusasetuksena ei ääniviestiä soiteta. 1. Paina kerran, ääniviesti muistuttaa ovikellon ääntä 2. Paina kaksi kertaa, ääniviesti muistuttaa koiran haukuntaa 3. Paina kolme kertaa, ääniviesti on omatallenne 1 4. Paina neljä kertaa, ääniviesti on omatallenne 2 PLAY/ERASE -painike - tallennettujen ääniviestien kuuntelun ja poistamisen (kuva 2) 1. Mikäli olet tallentanut ainoastaan yhden viestin voit kuunnella sen painamalla PLAY/ERASE painiketta yhden kerran. Halutessasi poistaa viestin paina PLAY/ERASE painiketta kolmen sekunnin ajan kuunneltuasi viestin, kuulet kaksi äänimerkkiä onnistuneen poiston merkiksi. 2. Jos olet tallentanut kaksi viestiä paina PLAY/ERASE painiketta kerran kuunnellaksesi ensimmäiset viestin ja toisen kerran kuunnellaksesi toisen viestin. 3. Jos haluat poistaa viestin, valitse poistettava viestin edellä olevan ohjeen mukaisesti. Kuuntele viesti loppuun ja paina PLAY/ERASE painiketta kolmen sekunnin ajan. Jos ensimmäinen viesti poistetaan, toinen viesti muuttuu automaattisesti ääniviestiksi 1. Jos tallennat uuden viestin, siitä tulee automaattisesti ääniviesti 2. SET/REC-painike - oman ääniviestin tallentamisen (kuva 2) 1. Paina SET/REC painiketta 3 sekunnin ajan ja kuulet yksittäisen äänimerkin. Äänimerkin jälkeen voit tallentaa viestisi puhumalla mikrofoniin (MIC). Kun olet tallentanut viestisi paina SET/REC painiketta lopettaaksesi tallennuksen, kuulet kaksi äänimerkkiä onnistuneen tallennuksen merkiksi. Mikäli painiketta ei paineta tallennus pysähtyy automaattisesti 10 sekunnin kuluttua. 2. Turvavalaisimeen voi tallentaa kaksi tallennetta. Jos haluat tallentaa toisen viestin toista yllä olevan ohjeen mukaiset toimenpiteet. 3. Kun kuulet kolme äänimerkkiä painettuasi SET/REC painiketta se tarkoittaa, että turvavalaisimeen on jo tallennettu kaksi äänitallennetta. Tallentaaksesi uuden viestin poista aiemmin tallennettu viesti.

5 LCD Kameran LCD-näyttö (kuva 2) MIC Mikrofoni (kuva 2) LED indicator Kameran led-merkkivalo kertoo värikoodeilla muistikortin tilatiedon (kuva 2) 1. Punainen Muistikorttia ei ole syötetty tai se on syötetty väärin 2. Vihreä Turvavalaisimen kamera tallentaa tiedostoa 3. Ei merkkivaloa Muistikortti on syötetty ja turvavalaisin on valmiustilassa (kuva 2) Waterproofed cover Muistikortin vesitiivis suojakansi (kuva 2) Kuva 3 Kuva 4 MODE PUSH BUTTON tilanvalintapainike (kuva 3) Painiketta painettaessa 3 sekunnin ajan turvavalaisimen moottori pysähtyy. Moottori palautetaan toimintaan painamalla painiketta lyhyesti. SPEEKER kaiutin (kuva 3) OFF/REC muistikortin asentamiseen ja poistamiseen (kuva 4) Paina OFF/REC-painiketta poistaessasi muistikorttia, poista muistikortti 30 sekunnin kuluessa painalluksesta ettei tallenteet katoa muistikortilta. RESET-painike palauttaa turvavalaisimen tehdasasetuksiin (kuva 4) 1. Paina RESET-painiketta kerran aina turvavalaisinta käynnistäessäsi 2. Paina RESET-painiketta vikatilanteessa TIME/DATE SET- painikkeella asetat kellonajan ja päivämäärän (kuva 4)

6 5. AJAN JA PÄIVÄMÄÄRÄN ASETTAMINEN Tällä toiminnolla on mahdollista sisällyttää tallenteeseen kellonaika ja päivämäärä. 1. Paina TIME/DATE SET painiketta (kuva 11) kolmen sekunnin ajan. LCD-näyttö vilkkuu kolme kertaa ohjelmointitilan merkiksi. 2. Vuosiluvun asettaminen, Y ja 08 näkyy näytöllä, paina TIME/DATE SET painiketta valitaksesi vuosiluvun väliltä 08-99, paina painiketta uudelleen ja pidä painiketta pohjassa kolmen sekunnin, tällä tavoin numeronäyttö rullaa vuosiluvun nopeasti. Jos et paina painiketta kolmeen sekuntiin vuosiluku tallentuu automaattisesti ja valitsin siirtyy kuukausivalinnan kohdalle. 3. Toista yllä olevat toimenpiteet tallentaaksesi kuukauden, päivän, tunnit ja minuutit. Kun olet tallentanut kellonajan ja päivämäärän, siirryt automaattisesti kuvausasetukset valikkoon (kts. kohta 6). Tilamerkiksi näyttöön ilmestyy oheiset kuvakkeet: 6. KUVAUSASETUSTEN OHJELMOINTI 1. Paina TIME/DATE SET painiketta valitaksesi V (video) tai P (kuva) ohjelman. Jos et paina kolmen sekunnin sisällä painiketta, näytössä näkyvä valinta tallentuu automaattisesti ja näyttöön ilmestyy merkiksi OK. Näyttö sammuu 10 sekunnin kuluttua automaattisesti. 2. Jos olet valinnut kuvatoiminnon P turvavalaisin tallentaa digitaalisia kuvia sekunnin välein niin kauan, kun liiketunnistin on aktiivinen. 7. ÄÄNIVIESTIN TALLENTAMINEN 1. Paina SET/REC painiketta 3 sekunnin ajan ja kuulet yksittäisen äänimerkin. Äänimerkin jälkeen voit tallentaa viestisi puhumalla mikrofoniin (kuva 10). Kun olet tallentanut viestisi paina SET/REC painiketta lopettaaksesi tallennuksen, kuulet kaksi äänimerkkiä onnistuneen tallennuksen merkiksi. Jos painiketta ei paineta tallennus pysähtyy automaattisesti 10 sekunnin kuluttua. 2. Turvavalaisimeen voi tallentaa kaksi tallennetta. Jos haluat tallentaa toisen viestin toista yllä olevan ohjeen mukaiset toimenpiteet. 3. Jos kuulet kolme äänimerkkiä painettuasi SET/REC painiketta se tarkoittaa, että turvavalaisimeen on jo tallennettu kaksi äänitallennetta. Tallentaaksesi uuden viestin poista aiemmin tallennettu viesti.

7 8. YÖ-/PÄIVÄKÄYTTÖVALINNAT Tilavalinta 1. suositellaan kotiin ja pienyrityksiin (oletusasetus) Päiväsaikaan valaisin on pois päältä, kamera aktivoituu liikkeestä ja kaiutin on pois päältä Yöaikaan valaisin, kamera ja kaiutin aktivoituvat liikkeestä Tilavalinta 2. suositellaan taajaman ulkopuolelle käytössä oleviin turvavalaisimiin Valaisin, kamera ja kaiutin aktivoituvat liikkeestä ympäri vuorokauden Tilavalinta 3. suositellaan päivittäiseen käyttöön Valaisin yöaikaan, kamera ympäri vuorokauden ja kaiutin päiväsaikaan Päiväsaikaan valaisin on pois päältä, kamera aktivoituu liikkeestä ja kaiutin on päällä Yöaikaan valaisin ja kamera aktivoituvat liikkeestä, kaiutin on pois päältä Liiketunnistimeen piilotettu tilailmaisimen led-valo osoittaa eri tavoin tilavalinnat. Led-valo sammuu 30 sekunnin kuluessa. Kaiutin aktivoituu vasta 30 sekuntia yllä olevien ohjeiden mukaisesti tehdyn tilavalinnan jälkeen. 9. VIDEOLEIKKEEN KATSELU Voit katsella muistikortille taltioidut tallenteet tietokoneen välityksellä seuraavasti: - Poista muistikortti aiemmin annettujen ohjeiden mukaisesti - Aseta muistikortti tietokoneen muistikortinlukijaan tai ulkoiseen muistikortinkortinlukijaan - Nyt voit tarkastella tallenteita tietokoneeltasi 10. TEKNISET OMINAISUUDET: - PIR-tunnistimen havaintoala 210 astetta ja tunnistusetäisyys 10 metriä - Tallentaa 20 sekunnin videoleikkeitä (10fps at 480*640 pixel) - Sisäänrakennettu paikka MicroSD-kortille - MikroSD muistikapasiteetti 2GB max. - MikroSD formaatti: FAT - Automaattinen valotuksen säätö, valkotasapaino ja tarkennus - Tehokas kuvauskulma 60 astetta - Tehokas kuvausetäisyys: 8M - Kuvaformaatti: JPEG AVI - 230V jännitealue - 8 kpl 1W Nichia super power LED - Automaattinen valoisuudentunnistus - Moottorin arvioitu käyttöikä: kääntökertaa

8 11. FAQ USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET K. Kuinka monta kuvaa muistikortille voi tallentaa? V: Videoleikkeiden tiedostokoko riippuu valon kirkkaudesta, värikylläisyydestä ja liikkeestä. Videoleikkeen tiedostokoko on tyypillisesti 2-8Mb:n välillä. SD-kortti Tiedoston koko Tiedostojen määrä 1G 2Mb 500 1G 8Mb 125 2G 2Mb G 8Mb 250 K. Mitä tapahtuu jos muistikortti on täynnä? V: NW700 tallentaa automaattisesti vanhimman tallenteen päälle. Tämä tarkoittaa sitä, että muistikorttia ei tarvitse poistaa tyhjentämistä varten. K. Voinko siirtää kuvia tai videoita kamerakaapelin välityksellä? V: Ette voi, katsellaksesi tallenteita teidän pitää asettaa muistikortti tietokoneen muistikorttilukijaan. K. Voinko katsella reaaliaikaista kuvaa? A: Ette voi, kamerassa ei ole USB-porttia tätä toimintoa varten 12. YLEISTIETOA JA TURVALLISUUSOHJEET NW700-turvavalaisin on suunniteltu vesitiiviiksi, siitä huolimatta älä koskaan upota laitetta veteen tai muuhun nesteeseen. Se vaurioittaa laitetta ja mitätöi takuun. Tämä tuote on suunniteltu valaisemaan, kuvaamaan videoita ja tekemään sanallisia ilmoituksia. Laitetta ei ole valmistettu estämään rikollista toimintaa. Valmistaja ja jälleenmyyjä eivät vastaa mahdollisista vahingoista omaisuudelle tai henkilöille. Käytä pehmeää mikrokuituliinaa linssin puhdistamiseen. Vältä kosketusta linssiin paljaalla sormella. Poista lika ja tahrat pehmeällä ja kostealla pyyhkeellä. Säilytä laitetta kuivassa ja pölyttömässä tilassa, kun se ei ole käytössä. Älä koskaan avaa laitteen kuoria ja tee muutoksia laitteen ominaisuuksiin. Laitteen kuorien avaaminen mitätöi takuun välittömästi NW700 on elektroninen laite, jonka voi huoltaa ainoastaan valtuutettu huoltoliike. Älä yritä huoltaa laitetta itse, laitteen kuorien avaaminen voi altistaa sähköiskuille. TÄRKEÄÄ! MAAHANTUOJAN SUOSITTELEE, ETTÄ ASENNUKSEEN KÄYTETÄÄN VALTUUTETTUA SÄHKÖLIIKETTÄ! TURVAVALAISIN ON MAADOITETTAVA ASENNETTAESSA. Älä asenna laitetta helposti syttyviin pintoihin Liiketunnistimen toiminta saattaa häiriintyä jos turvavalaisin on asennettu: - Ilmastoinnin poistoilmaputken - Osoittamaan liikkuviin ajoneuvoihin - Osoittamaan vedestä tuleviin heijastuksiin - Muiden valaisimien tuottamaan valokeilaan ENNEN KUIN YRITÄT TEHDÄ MITÄÄN ASENNUS- TAI HUOLTOTOIMENPITEITÄ, PIDÄ HUOLI, ETTÄ VERKKOJÄNNITE ON KYTKETTY POIS, SULAKKEET OVAT IRTI TAI AUTOMAATTISULAKE ON KÄÄNNETTY OFF-ASENTOON. PIDÄ HUOLI, ETTÄ JÄNNITEALUE ON OIKEA JA NAPAISUUS ON OIKEIN PÄIN. VÄÄRIN KYTKETTY LAITE VOI AIHEUTTAA TULIPALON TAI SÄHKÖISKUVAARAN, MIKÄLI ET OLE VARMA OLE YHTEYDESSÄ VALTUUTETTUUN SÄHKÖLIIKKEESEEN. ÄLÄ POISTA SUOJATEIPPIÄ ENNEN KUIN ASENNUS ON SUORITETTU LOPPUUN. LIIAN AIKAINEN TEIPIN POISTAMINEN VOI AIHEUTTAA MOOTTORIYKSIKÖN VOITTUMISEN.

9 13. TAKUUEHDOT: Maahantuoja takaa tämän tuotteen olevan toimintakuntoinen takuuaikana. Tämä takuu on voimassa ainoastaan, jos ostotodistus esitetään takuuhuoltopyynnön yhteydessä. Takuuaika Takuuehtojen mukaisesti maahantuoja myöntää laitteelle 12 kuukauden takuun. Takuuaika alkaa tuotteen ostopäivästä. Takuuhuolto Maahantuoja hoitaa tuotteen takuuhuollon keskitetysti Turussa. Takuun rajoitukset Takuu kattaa ainoastaan vain itse tuotteen materiaali- ja valmistusvirheet. Tuotteelle myönnetty rajoitettu takuu ei korvaa huoltoa ja/tai kustannusarviota, jos virhe on aiheutunut käyttöohjeiden vastaisesta käsittelystä. tuote on vaurioitunut kosteuden, mekaanisen rasituksen ja/tai muun tuotteen ulkopuolelta aiheutuneen seikan vuoksi. virhe on aiheutunut onnettomuuden, vahingon tai muun takuun myöntäjän vaikutuspiirin ulkopuolella olevan syyn vuoksi. virhe on aiheutunut normaalia runsaammasta käytöstä ja/tai voidaan katsoa normaaliksi kulumiseksi. Maahantuoja ei ole velvollinen korvaamaan tuotteen käytöstä tai tuotteen virheestä aiheutuneita välittömiä tai välillisiä kustannuksia ellei pakottavassa lainsäädännössä toisin määrätä. MAAHANTUOJA: Sunborn Saga Oy Saga Security PL Turku

KAMERAN TURVALLINEN KÄYTTÖ

KAMERAN TURVALLINEN KÄYTTÖ e_kb437.book Page 1 Thursday, February 22, 2007 4:18 PM KAMERAN TURVALLINEN KÄYTTÖ Olemme kiinnittäneet paljon huomiota kameran turvallisuuteen. Kun käytät kameraa, kehotamme sinua kiinnittämään erityistä

Lisätiedot

sis. Driving Recorder Ohjelmiston Asennusohjeen

sis. Driving Recorder Ohjelmiston Asennusohjeen Käyttöohje sis. Driving Recorder Ohjelmiston Asennusohjeen SISÄLTÖ VAROTOIMENPITEET... TUOTTEEN KÄYTTÖÖN LIITTYVIÄ VAROTOIMIA... TUOTTEEN TEKNISET TIEDOT... PAKKAUKSEN SISÄLTÖ... TUOTTEEN OMINAISUUDET...

Lisätiedot

Digikamera. Käynnistysopas. Kun luet tämän oppaan ennen kameran käyttöä, varmistat kameran mahdollisimman tehokkaan toiminnan.

Digikamera. Käynnistysopas. Kun luet tämän oppaan ennen kameran käyttöä, varmistat kameran mahdollisimman tehokkaan toiminnan. Digikamera Käynnistysopas Kun luet tämän oppaan ennen kameran käyttöä, varmistat kameran mahdollisimman tehokkaan toiminnan. Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-30W -digikameran hankinnasta. Tässä käynnistysoppaassa

Lisätiedot

Käyttöohje Uovision UM565 GSM (GPRS) 8.0MP Inframusta salama & Suomenkielinen käyttövalikko E-MAIL ja MMS kuvaviestiä lähettävä datakamera

Käyttöohje Uovision UM565 GSM (GPRS) 8.0MP Inframusta salama & Suomenkielinen käyttövalikko E-MAIL ja MMS kuvaviestiä lähettävä datakamera Käyttöohje Uovision UM565 GSM (GPRS) 8.0MP Inframusta salama & Suomenkielinen käyttövalikko E-MAIL ja MMS kuvaviestiä lähettävä datakamera Perustiedot Ominaisuudet: 2012ohjever. * Lähettävä riista- ja

Lisätiedot

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista.

Digikamera. Käyttöopas. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista. Haluamme kiittää sinua tämän RICOH WG-30 -digikameran hankinnasta. Ennen kameran

Lisätiedot

3G VIDEOVALVONTAKAMERA EHV-3G. Käyttöohje

3G VIDEOVALVONTAKAMERA EHV-3G. Käyttöohje 3G VIDEOVALVONTAKAMERA EHV-3G Käyttöohje Sisällysluettelo: Kappale 1; Tuotteen ominaisuudet Kappale 2; Termien selitykset Kappale 3, Asennus Kappale 4; Nopea aloitus: 1. 3G videovalvontakameran käynnistäminen

Lisätiedot

Käyttöohje Uovision UM565-SMS (GPRS) 12MP

Käyttöohje Uovision UM565-SMS (GPRS) 12MP Käyttöohje Uovision UM565-SMS (GPRS) 12MP Etäohjattava ja lähettävä, Inframusta salama, Suomenkielinen käyttövalikko Ominaisuudet: E-MAIL ja MMS kuvaviestiä lähettävä datakamera SW V3- * Lähettävä ja etäohjelmoitava

Lisätiedot

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista

FIN. Käyttöopas. Digikamera. Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista FIN Digikamera Käyttöopas Lue käyttöopas ennen kameralla kuvaamista, jotta pääset selville kameran kaikista ominaisuuksista Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran

Lisätiedot

Kameran käyttöopas SUOMI. Lue tämä opas, ennen kuin käytät kameraa. Säilytä opas myöhempää käyttöä varten. IXUS 105-kameran kuva

Kameran käyttöopas SUOMI. Lue tämä opas, ennen kuin käytät kameraa. Säilytä opas myöhempää käyttöä varten. IXUS 105-kameran kuva Kameran käyttöopas IXUS 105-kameran kuva SUOMI Lue tämä opas, ennen kuin käytät kameraa. Säilytä opas myöhempää käyttöä varten. Pakkauksen sisällön tarkastaminen Tarkista, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat

Lisätiedot

Drift HD170 Käyttöohje

Drift HD170 Käyttöohje Drift HD170 Käyttöohje Hyvä asiakas! Kiitos kun ostit Drift HD170:n. Täällä Drift Innovationissa me jaamme intohimosi extremeurheilulajeihin ja rakastamme sitä lisäjännitystä, jonka kokemuksien kuvaaminen

Lisätiedot

Tekijänoikeudet Kameran käyttäjille Tuotemerkit

Tekijänoikeudet Kameran käyttäjille Tuotemerkit e_kb448.book Page 0 Monday, August 6, 2007 3:59 PM Haluamme kiittää sinua PENTAX -digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään kaikki

Lisätiedot

Kameran käyttöopas. Lue tämä opas, ennen kuin käytät kameraa. Säilytä opas myöhempää käyttöä varten. SUOMI

Kameran käyttöopas. Lue tämä opas, ennen kuin käytät kameraa. Säilytä opas myöhempää käyttöä varten. SUOMI Kameran käyttöopas Lue tämä opas, ennen kuin käytät kameraa. Säilytä opas myöhempää käyttöä varten. SUOMI Pakkauksen sisällön tarkastaminen Tarkista, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin

Lisätiedot

Käyttäjän opas. Digitaalikamera

Käyttäjän opas. Digitaalikamera Fi Digitaalikamera Käyttäjän opas Kiitämme sinua tämän CASIO-tuotteen ostamisesta. Ennen kuin käytät sitä, muista lukea tämän käyttäjän oppaan varoitukset. Säilytä käyttäjän opasta turvallisessa paikassa

Lisätiedot

Sisältö 1. Esittely... 2 2. Valmistelu... 3 Pakkauksen sisältö... 3 Skannerin yleiskatsaus... 4 3. Asennus & käyttö... 5 3.1 Alkuasetukset... 5 3.

Sisältö 1. Esittely... 2 2. Valmistelu... 3 Pakkauksen sisältö... 3 Skannerin yleiskatsaus... 4 3. Asennus & käyttö... 5 3.1 Alkuasetukset... 5 3. 0 Sisältö 1. Esittely... 2 2. Valmistelu... 3 Pakkauksen sisältö... 3 Skannerin yleiskatsaus... 4 3. Asennus & käyttö... 5 3.1 Alkuasetukset... 5 3.2 Käynnistä skanneri... 6 3.3 Skannaa kuva... 8 3.4 Skannerin

Lisätiedot

SmartWitness -ajotallennin TIELIIKENNE- JA ONNETTOMUUSKAMERA KÄYTTÖOHJE

SmartWitness -ajotallennin TIELIIKENNE- JA ONNETTOMUUSKAMERA KÄYTTÖOHJE SmartWitness -ajotallennin TIELIIKENNE- JA ONNETTOMUUSKAMERA KÄYTTÖOHJE Kiitos, kun ostit tämän tieliikenne- ja onnettomuuskameran Varmistu, että luet ja ymmärrät tämän käyttöohjeen sekä käytät sitä asentaesasi

Lisätiedot

DIGITAALINEN SANELULAITE. DS-5000 DS-5000iD FI OHJEET

DIGITAALINEN SANELULAITE. DS-5000 DS-5000iD FI OHJEET Johdanto Tämän asiakirjan sisältöä voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta. Ota yhteys asiakastukeen, jos haluat lisätietoja tuotteiden nimistä tai mallien numeroista. Tämän asiakirjan sisällön paikkansa

Lisätiedot

Käyttäjän opas. Digitaalikamera. Siirry esittelyyn Parhaiden tulosten saaminen Dynamic Photo-ominaisuudesta napsauttamalla tätä!

Käyttäjän opas. Digitaalikamera. Siirry esittelyyn Parhaiden tulosten saaminen Dynamic Photo-ominaisuudesta napsauttamalla tätä! Digitaalikamera Fi Käyttäjän opas Kiitämme sinua tämän CASIO-tuotteen ostamisesta. Ennen kuin käytät sitä, muista lukea tämän käyttäjän oppaan varoitukset. Säilytä käyttäjän opasta turvallisessa paikassa

Lisätiedot

ACS ic. Trimmiautomatiikka Käyttöohje. www.mente-marine.com. Mente Marine PL 472 FIN-65101 Vaasa, Suomi Sähköposti: info@mente-marine.

ACS ic. Trimmiautomatiikka Käyttöohje. www.mente-marine.com. Mente Marine PL 472 FIN-65101 Vaasa, Suomi Sähköposti: info@mente-marine. ACS ic Trimmiautomatiikka Käyttöohje Mente Marine PL 472 FIN-65101 Vaasa, Suomi Sähköposti: info@mente-marine.com www.mente-marine.com Copyright Mente Marine Sisällysluettelo JOHDANTO... 3 SYMBOLIT JA

Lisätiedot

Kameran käyttöopas SUOMI. Lue tämä opas, ennen kuin käytät kameraa. Säilytä opas myöhempää käyttöä varten.

Kameran käyttöopas SUOMI. Lue tämä opas, ennen kuin käytät kameraa. Säilytä opas myöhempää käyttöä varten. Kameran käyttöopas SUOMI Lue tämä opas, ennen kuin käytät kameraa. Säilytä opas myöhempää käyttöä varten. Pakkauksen sisällön tarkastaminen Tarkista, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin

Lisätiedot

Tekijänoikeudet Tuotemerkit Kameran käyttäjille PictBridge Tuotteen rekisteröinti

Tekijänoikeudet Tuotemerkit Kameran käyttäjille PictBridge Tuotteen rekisteröinti e_kb450.book Page 0 Tuesday, July 10, 2007 12:08 PM Haluamme kiittää sinua tämän PENTAX-digitaalikameran hankinnasta. Ennen kameran käyttöä sinun kannattaa lukea tämä käyttöopas, jotta pystyt hyödyntämään

Lisätiedot

ACS A. Trimmiautomatiikka Käyttöohje. www.mente-marine.com. Mente Marine PL 472 FIN-65101 Vaasa, Suomi Sähköposti: info@mente-marine.

ACS A. Trimmiautomatiikka Käyttöohje. www.mente-marine.com. Mente Marine PL 472 FIN-65101 Vaasa, Suomi Sähköposti: info@mente-marine. ACS A Trimmiautomatiikka Käyttöohje Mente Marine PL 472 FIN-65101 Vaasa, Suomi Sähköposti: info@mente-marine.com www.mente-marine.com Copyright Mente Marine Sisällysluettelo JOHDANTO...3 SYMBOLIT JA LYHENTEET...3

Lisätiedot

TUTA B2 GSM-valvontakamera

TUTA B2 GSM-valvontakamera TUTA B2 GSM-valvontakamera Suomenkielinen käsikirja 1.12 Version 26.7.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-b2_kasikirja.pdf TUTA B2 GSM-valvontakamera

Lisätiedot

GH200/205-sarja Digitaalinen kamera Käyttöopas

GH200/205-sarja Digitaalinen kamera Käyttöopas GH200/205-sarja Digitaalinen kamera Käyttöopas Tekijänoikeudet Tekijänoikeudet 2012 BenQ Corporation. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään osaa tästä julkaisusta ei saa monistaa, siirtää, transkriboida,

Lisätiedot

MAS 101/102/111. Musiikkijärjestelmä Käyttöohje. iphone/ipod ei sisälly tuotteeseen.

MAS 101/102/111. Musiikkijärjestelmä Käyttöohje. iphone/ipod ei sisälly tuotteeseen. MAS 101/102/111 Musiikkijärjestelmä Käyttöohje iphone/ipod ei sisälly tuotteeseen. Sisältö TurvallisuusohjeeT 3 Johdanto ja ominaisuudet 4 Suorituskykyinen Harman Kardon MAS -äänentoistojärjestelmä 4 Etulevyn

Lisätiedot

Käyttöopas. GE Digitaalikamera. Smart-sarja : C1640W. imagination at work. Valmistelut. Peruskäyttö. Kameratoimintojen ohjaus.

Käyttöopas. GE Digitaalikamera. Smart-sarja : C1640W. imagination at work. Valmistelut. Peruskäyttö. Kameratoimintojen ohjaus. Käyttöopas imagination at work GE Digitaalikamera Smart-sarja : C1640W Peruskäyttö Valmistelut Kameratoimintojen ohjaus Toisto Valikkojen käyttö Kameran liitettävyys Liitteet FI VAROITUS Älä jätä kameran

Lisätiedot

Käyttöopas. Multi-Track Linear PCM -tallennin LS-100. Multi-Track Linear PCM -tallennin

Käyttöopas. Multi-Track Linear PCM -tallennin LS-100. Multi-Track Linear PCM -tallennin Multi-Track Linear PCM -tallennin LS-100 Multi-Track Linear PCM -tallennin Käyttöopas Kiitos, että ostit Multi-Track Linear PCM -tallentimen. Lue tämä opas huolellisesti, jotta osaat käyttää tuotetta asianmukaisesti

Lisätiedot

Monitoimi- DVD-tallennin

Monitoimi- DVD-tallennin 4-156-864-11(2) Kopiointitilan valinta 8 DVDirect-esittely 22 Valmistelut kuvausta varten 29 Kopiointi Handycam -laitteelta 38 Monitoimi- DVD-tallennin Kopioiminen videolaitteilta 55 Kuvien kopiointi 60

Lisätiedot

LS-20M YKSITYISKOHTAISET OHJEET LINEAR PCM -TALLENNIN. Linear PCM -tallennin

LS-20M YKSITYISKOHTAISET OHJEET LINEAR PCM -TALLENNIN. Linear PCM -tallennin LINEAR PCM -TALLENNIN LS-20M Linear PCM -tallennin YKSITYISKOHTAISET OHJEET Kiitos että olet ostanut Olympuksen digitaalisen äänitallentimen. Näistä käyttöohjeista saat tietoa tuotteen asianmukaisesta

Lisätiedot

Savi W440-M. Langaton kevytkuulokejärjestelmä. Käyttöopas

Savi W440-M. Langaton kevytkuulokejärjestelmä. Käyttöopas Savi W440-M Langaton kevytkuulokejärjestelmä Käyttöopas TM Tervetuloa Onnittelumme uuden Plantronics-tuotteen hankinnasta. Tämä pikaopas sisältää langattoman Savi W440-M (D100-M-USB-sovitin + WH500-kuuloke)

Lisätiedot

Käyttäjän opas. Digitaalikamera

Käyttäjän opas. Digitaalikamera Digitaalikamera Fi Käyttäjän opas Kiitämme sinua tämän CASIO-tuotteen ostamisesta. Ennen kuin käytät sitä, muista lukea tämän käyttäjän oppaan varoitukset. Säilytä käyttäjän opasta turvallisessa paikassa

Lisätiedot