NW-700 TURVAVALAISIMEN KÄYTTÖOHJEET

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NW-700 TURVAVALAISIMEN KÄYTTÖOHJEET"

Transkriptio

1 Sisällysluettelo NW-700 TURVAVALAISIMEN KÄYTTÖOHJEET 1. Pakkaussisältö 2. Turvavalaisimen asentaminen 3. Muistinkortin asentaminen tai poistaminen 4. Turvavalaisimen toiminnot ja painikkeet 5. Kellonajan ja päivämäärän asettaminen 6. Kuvausasetusten ohjelmointi 7. Ääniviestin tallentaminen 8. Yö-/päiväkäyttövalinnat 9. Videoleikkeen katselu 10. Tekniset ominaisuudet 11. FAQ - Usein kysytyt kysymykset 12. Yleistietoa ja turvallisuusohjeet 13. Takuuehdot 1. PAKKAUSSISÄLTÖ Käyttöohje 1kpl NW700-turvavalaisin 1kpl kuusiokoloavain 1kpl tarvikepakkaus (2kpl ruuveja, 2kpl seinätulppa) 1kpl 1GB Micro SD-muistikortti ja SD korttiadapteri Turvavalaisin Muistikortti Kuusiokoloavain

2 2. TURVAVALAISIMEN ASENTAMINEN TÄRKEÄÄ: TURVAVALAISIMEN VOI KYTKEÄ AINOASTAAN VALTUUTETTU SÄHKÖLIIKE! 1. Merkkaa porattavaan asennuspintaan reiät asennusalustan reikien mukaisesti, poraa reiät asennuspintaan kiinnitystä varten, laita seinätulpat porattuihin reikiin. Syötä virtajohto asennusalustan läpiviennistä ja kiinnitä asennusalusta asennuspintaan pakkauksessa mukana toimitetuilla ruuveilla. Käytä ruuviväännintä asentamiseen, jotta asennusalusta ei rikkoudu. 2. Kytke kaapelit oheisen kytkentäohjeet mukaisesti. Pidä huoli, että kaapelit ovat siististi kuorittuja ja paljasta kaapelia ei ole näkyvissä liittimen ulkopuolella. 3. Varmista, että napaisuus on oikea. Tarkista kytkennät vielä varmuuden vuoksi. Väärin kytketty laite voi aiheuttaa moottorin hajoamisen tai tulipalovaaran. 4. Kiinnitä turvavalaisin asennusalustaan sille tarkoitettujen muttereiden avulla. 5. Poista suojamuovi kameran linssistä ja teippi moottorin liitoskohdasta. 6. Paina RESET-painiketta, kun virta on kytketty ja turvavalaisin on asennettu. Anna laitteen lämmetä minuutin ajan päälle kytkemisestä. Liiketunnistimen havaintoalue 10m x 210 astetta Hyvä havaintokyky Huono havaintokyky TURVAVALAISIMEN SIJOITTAMINEN: Turvavalaisin kannattaa sijoittaa tilaan missä henkilöt liikkuvat säteen ohi poikittain, sen sijaan että liikkuisivat sitä päin. Optimaalinen asennuskorkeus turvavalaisimella on 2-2,5 metriä maan pinnasta. Mikäli mahdollista, asennuksessa on hyvä huomioida ettei turvavalaisin ole altis suoralle auringonvalolle tai sateelle.

3 3. MUISTIKORTIN ASENTAMINEN TAI POISTAMINEN 1. Jos turvavalaisin on kytketty verkkovirtaan, paina valaisimen pohjassa olevaa MODE-painiketta kolmen sekunnin ajan, tämä pysäyttää turvavalaisimen moottorin toistaiseksi. 2. Oranssina vilkkuva led-valo indikoi turvavalaisimen ohjelmatilaa ja nyt voit asentaa tai poistaa muistikortin ohjeiden mukaisesti. 3. Avaa vesitiivis suojalevy pakkauksen mukana toimitetulla kuusioavaimella ja työnnä muistikorttia kunnes se lukittuu automaattisesti paikoilleen. 4. Kun SD-kortti asennettu tai poistettu, paina valaisimen pohjassa olevaa MODE-painiketta kerran, led-valo lopettaa vilkkumisen ja valaisin on palautettu normaalitilaan 5. Kun led-valo muuttuu vihreäksi, laite on tunnistanut muistikortin. Älä poista korttia tämän jälkeen tai tallenne voi kadota. 6. Jos haluat poistaa muistikortin, paina OFF/REC-painiketta ja poista muistikortti 30 sekunnin kuluessa. 7. Poistaaksesi muistikortin paina muistikorttia kevyesti sisäänpäin kunnes se vapautuu, tämän jälkeen voit poistaa muistikortin varovasti vetämällä ulospäin. Kuva 1.

4 4. TURVAVALAISIMEN TOIMINNOT JA PAINIKKEET Valaisimen ja kamerankääntöalue LED valot 8 kpl CAMERA kamera 3 motion sensors kolmiosainen liiketunnistin Mode LED Indicator piilotettu led-merkkivalo Kuva 2. Kameran säätökulma 25 astetta AUDIOMODE-painikkeella ääniviestin valinta (kuva 2) Oletusasetuksena ei ääniviestiä soiteta. 1. Paina kerran, ääniviesti muistuttaa ovikellon ääntä 2. Paina kaksi kertaa, ääniviesti muistuttaa koiran haukuntaa 3. Paina kolme kertaa, ääniviesti on omatallenne 1 4. Paina neljä kertaa, ääniviesti on omatallenne 2 PLAY/ERASE -painike - tallennettujen ääniviestien kuuntelun ja poistamisen (kuva 2) 1. Mikäli olet tallentanut ainoastaan yhden viestin voit kuunnella sen painamalla PLAY/ERASE painiketta yhden kerran. Halutessasi poistaa viestin paina PLAY/ERASE painiketta kolmen sekunnin ajan kuunneltuasi viestin, kuulet kaksi äänimerkkiä onnistuneen poiston merkiksi. 2. Jos olet tallentanut kaksi viestiä paina PLAY/ERASE painiketta kerran kuunnellaksesi ensimmäiset viestin ja toisen kerran kuunnellaksesi toisen viestin. 3. Jos haluat poistaa viestin, valitse poistettava viestin edellä olevan ohjeen mukaisesti. Kuuntele viesti loppuun ja paina PLAY/ERASE painiketta kolmen sekunnin ajan. Jos ensimmäinen viesti poistetaan, toinen viesti muuttuu automaattisesti ääniviestiksi 1. Jos tallennat uuden viestin, siitä tulee automaattisesti ääniviesti 2. SET/REC-painike - oman ääniviestin tallentamisen (kuva 2) 1. Paina SET/REC painiketta 3 sekunnin ajan ja kuulet yksittäisen äänimerkin. Äänimerkin jälkeen voit tallentaa viestisi puhumalla mikrofoniin (MIC). Kun olet tallentanut viestisi paina SET/REC painiketta lopettaaksesi tallennuksen, kuulet kaksi äänimerkkiä onnistuneen tallennuksen merkiksi. Mikäli painiketta ei paineta tallennus pysähtyy automaattisesti 10 sekunnin kuluttua. 2. Turvavalaisimeen voi tallentaa kaksi tallennetta. Jos haluat tallentaa toisen viestin toista yllä olevan ohjeen mukaiset toimenpiteet. 3. Kun kuulet kolme äänimerkkiä painettuasi SET/REC painiketta se tarkoittaa, että turvavalaisimeen on jo tallennettu kaksi äänitallennetta. Tallentaaksesi uuden viestin poista aiemmin tallennettu viesti.

5 LCD Kameran LCD-näyttö (kuva 2) MIC Mikrofoni (kuva 2) LED indicator Kameran led-merkkivalo kertoo värikoodeilla muistikortin tilatiedon (kuva 2) 1. Punainen Muistikorttia ei ole syötetty tai se on syötetty väärin 2. Vihreä Turvavalaisimen kamera tallentaa tiedostoa 3. Ei merkkivaloa Muistikortti on syötetty ja turvavalaisin on valmiustilassa (kuva 2) Waterproofed cover Muistikortin vesitiivis suojakansi (kuva 2) Kuva 3 Kuva 4 MODE PUSH BUTTON tilanvalintapainike (kuva 3) Painiketta painettaessa 3 sekunnin ajan turvavalaisimen moottori pysähtyy. Moottori palautetaan toimintaan painamalla painiketta lyhyesti. SPEEKER kaiutin (kuva 3) OFF/REC muistikortin asentamiseen ja poistamiseen (kuva 4) Paina OFF/REC-painiketta poistaessasi muistikorttia, poista muistikortti 30 sekunnin kuluessa painalluksesta ettei tallenteet katoa muistikortilta. RESET-painike palauttaa turvavalaisimen tehdasasetuksiin (kuva 4) 1. Paina RESET-painiketta kerran aina turvavalaisinta käynnistäessäsi 2. Paina RESET-painiketta vikatilanteessa TIME/DATE SET- painikkeella asetat kellonajan ja päivämäärän (kuva 4)

6 5. AJAN JA PÄIVÄMÄÄRÄN ASETTAMINEN Tällä toiminnolla on mahdollista sisällyttää tallenteeseen kellonaika ja päivämäärä. 1. Paina TIME/DATE SET painiketta (kuva 11) kolmen sekunnin ajan. LCD-näyttö vilkkuu kolme kertaa ohjelmointitilan merkiksi. 2. Vuosiluvun asettaminen, Y ja 08 näkyy näytöllä, paina TIME/DATE SET painiketta valitaksesi vuosiluvun väliltä 08-99, paina painiketta uudelleen ja pidä painiketta pohjassa kolmen sekunnin, tällä tavoin numeronäyttö rullaa vuosiluvun nopeasti. Jos et paina painiketta kolmeen sekuntiin vuosiluku tallentuu automaattisesti ja valitsin siirtyy kuukausivalinnan kohdalle. 3. Toista yllä olevat toimenpiteet tallentaaksesi kuukauden, päivän, tunnit ja minuutit. Kun olet tallentanut kellonajan ja päivämäärän, siirryt automaattisesti kuvausasetukset valikkoon (kts. kohta 6). Tilamerkiksi näyttöön ilmestyy oheiset kuvakkeet: 6. KUVAUSASETUSTEN OHJELMOINTI 1. Paina TIME/DATE SET painiketta valitaksesi V (video) tai P (kuva) ohjelman. Jos et paina kolmen sekunnin sisällä painiketta, näytössä näkyvä valinta tallentuu automaattisesti ja näyttöön ilmestyy merkiksi OK. Näyttö sammuu 10 sekunnin kuluttua automaattisesti. 2. Jos olet valinnut kuvatoiminnon P turvavalaisin tallentaa digitaalisia kuvia sekunnin välein niin kauan, kun liiketunnistin on aktiivinen. 7. ÄÄNIVIESTIN TALLENTAMINEN 1. Paina SET/REC painiketta 3 sekunnin ajan ja kuulet yksittäisen äänimerkin. Äänimerkin jälkeen voit tallentaa viestisi puhumalla mikrofoniin (kuva 10). Kun olet tallentanut viestisi paina SET/REC painiketta lopettaaksesi tallennuksen, kuulet kaksi äänimerkkiä onnistuneen tallennuksen merkiksi. Jos painiketta ei paineta tallennus pysähtyy automaattisesti 10 sekunnin kuluttua. 2. Turvavalaisimeen voi tallentaa kaksi tallennetta. Jos haluat tallentaa toisen viestin toista yllä olevan ohjeen mukaiset toimenpiteet. 3. Jos kuulet kolme äänimerkkiä painettuasi SET/REC painiketta se tarkoittaa, että turvavalaisimeen on jo tallennettu kaksi äänitallennetta. Tallentaaksesi uuden viestin poista aiemmin tallennettu viesti.

7 8. YÖ-/PÄIVÄKÄYTTÖVALINNAT Tilavalinta 1. suositellaan kotiin ja pienyrityksiin (oletusasetus) Päiväsaikaan valaisin on pois päältä, kamera aktivoituu liikkeestä ja kaiutin on pois päältä Yöaikaan valaisin, kamera ja kaiutin aktivoituvat liikkeestä Tilavalinta 2. suositellaan taajaman ulkopuolelle käytössä oleviin turvavalaisimiin Valaisin, kamera ja kaiutin aktivoituvat liikkeestä ympäri vuorokauden Tilavalinta 3. suositellaan päivittäiseen käyttöön Valaisin yöaikaan, kamera ympäri vuorokauden ja kaiutin päiväsaikaan Päiväsaikaan valaisin on pois päältä, kamera aktivoituu liikkeestä ja kaiutin on päällä Yöaikaan valaisin ja kamera aktivoituvat liikkeestä, kaiutin on pois päältä Liiketunnistimeen piilotettu tilailmaisimen led-valo osoittaa eri tavoin tilavalinnat. Led-valo sammuu 30 sekunnin kuluessa. Kaiutin aktivoituu vasta 30 sekuntia yllä olevien ohjeiden mukaisesti tehdyn tilavalinnan jälkeen. 9. VIDEOLEIKKEEN KATSELU Voit katsella muistikortille taltioidut tallenteet tietokoneen välityksellä seuraavasti: - Poista muistikortti aiemmin annettujen ohjeiden mukaisesti - Aseta muistikortti tietokoneen muistikortinlukijaan tai ulkoiseen muistikortinkortinlukijaan - Nyt voit tarkastella tallenteita tietokoneeltasi 10. TEKNISET OMINAISUUDET: - PIR-tunnistimen havaintoala 210 astetta ja tunnistusetäisyys 10 metriä - Tallentaa 20 sekunnin videoleikkeitä (10fps at 480*640 pixel) - Sisäänrakennettu paikka MicroSD-kortille - MikroSD muistikapasiteetti 2GB max. - MikroSD formaatti: FAT - Automaattinen valotuksen säätö, valkotasapaino ja tarkennus - Tehokas kuvauskulma 60 astetta - Tehokas kuvausetäisyys: 8M - Kuvaformaatti: JPEG AVI - 230V jännitealue - 8 kpl 1W Nichia super power LED - Automaattinen valoisuudentunnistus - Moottorin arvioitu käyttöikä: kääntökertaa

8 11. FAQ USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET K. Kuinka monta kuvaa muistikortille voi tallentaa? V: Videoleikkeiden tiedostokoko riippuu valon kirkkaudesta, värikylläisyydestä ja liikkeestä. Videoleikkeen tiedostokoko on tyypillisesti 2-8Mb:n välillä. SD-kortti Tiedoston koko Tiedostojen määrä 1G 2Mb 500 1G 8Mb 125 2G 2Mb G 8Mb 250 K. Mitä tapahtuu jos muistikortti on täynnä? V: NW700 tallentaa automaattisesti vanhimman tallenteen päälle. Tämä tarkoittaa sitä, että muistikorttia ei tarvitse poistaa tyhjentämistä varten. K. Voinko siirtää kuvia tai videoita kamerakaapelin välityksellä? V: Ette voi, katsellaksesi tallenteita teidän pitää asettaa muistikortti tietokoneen muistikorttilukijaan. K. Voinko katsella reaaliaikaista kuvaa? A: Ette voi, kamerassa ei ole USB-porttia tätä toimintoa varten 12. YLEISTIETOA JA TURVALLISUUSOHJEET NW700-turvavalaisin on suunniteltu vesitiiviiksi, siitä huolimatta älä koskaan upota laitetta veteen tai muuhun nesteeseen. Se vaurioittaa laitetta ja mitätöi takuun. Tämä tuote on suunniteltu valaisemaan, kuvaamaan videoita ja tekemään sanallisia ilmoituksia. Laitetta ei ole valmistettu estämään rikollista toimintaa. Valmistaja ja jälleenmyyjä eivät vastaa mahdollisista vahingoista omaisuudelle tai henkilöille. Käytä pehmeää mikrokuituliinaa linssin puhdistamiseen. Vältä kosketusta linssiin paljaalla sormella. Poista lika ja tahrat pehmeällä ja kostealla pyyhkeellä. Säilytä laitetta kuivassa ja pölyttömässä tilassa, kun se ei ole käytössä. Älä koskaan avaa laitteen kuoria ja tee muutoksia laitteen ominaisuuksiin. Laitteen kuorien avaaminen mitätöi takuun välittömästi NW700 on elektroninen laite, jonka voi huoltaa ainoastaan valtuutettu huoltoliike. Älä yritä huoltaa laitetta itse, laitteen kuorien avaaminen voi altistaa sähköiskuille. TÄRKEÄÄ! MAAHANTUOJAN SUOSITTELEE, ETTÄ ASENNUKSEEN KÄYTETÄÄN VALTUUTETTUA SÄHKÖLIIKETTÄ! TURVAVALAISIN ON MAADOITETTAVA ASENNETTAESSA. Älä asenna laitetta helposti syttyviin pintoihin Liiketunnistimen toiminta saattaa häiriintyä jos turvavalaisin on asennettu: - Ilmastoinnin poistoilmaputken - Osoittamaan liikkuviin ajoneuvoihin - Osoittamaan vedestä tuleviin heijastuksiin - Muiden valaisimien tuottamaan valokeilaan ENNEN KUIN YRITÄT TEHDÄ MITÄÄN ASENNUS- TAI HUOLTOTOIMENPITEITÄ, PIDÄ HUOLI, ETTÄ VERKKOJÄNNITE ON KYTKETTY POIS, SULAKKEET OVAT IRTI TAI AUTOMAATTISULAKE ON KÄÄNNETTY OFF-ASENTOON. PIDÄ HUOLI, ETTÄ JÄNNITEALUE ON OIKEA JA NAPAISUUS ON OIKEIN PÄIN. VÄÄRIN KYTKETTY LAITE VOI AIHEUTTAA TULIPALON TAI SÄHKÖISKUVAARAN, MIKÄLI ET OLE VARMA OLE YHTEYDESSÄ VALTUUTETTUUN SÄHKÖLIIKKEESEEN. ÄLÄ POISTA SUOJATEIPPIÄ ENNEN KUIN ASENNUS ON SUORITETTU LOPPUUN. LIIAN AIKAINEN TEIPIN POISTAMINEN VOI AIHEUTTAA MOOTTORIYKSIKÖN VOITTUMISEN.

9 13. TAKUUEHDOT: Maahantuoja takaa tämän tuotteen olevan toimintakuntoinen takuuaikana. Tämä takuu on voimassa ainoastaan, jos ostotodistus esitetään takuuhuoltopyynnön yhteydessä. Takuuaika Takuuehtojen mukaisesti maahantuoja myöntää laitteelle 12 kuukauden takuun. Takuuaika alkaa tuotteen ostopäivästä. Takuuhuolto Maahantuoja hoitaa tuotteen takuuhuollon keskitetysti Turussa. Takuun rajoitukset Takuu kattaa ainoastaan vain itse tuotteen materiaali- ja valmistusvirheet. Tuotteelle myönnetty rajoitettu takuu ei korvaa huoltoa ja/tai kustannusarviota, jos virhe on aiheutunut käyttöohjeiden vastaisesta käsittelystä. tuote on vaurioitunut kosteuden, mekaanisen rasituksen ja/tai muun tuotteen ulkopuolelta aiheutuneen seikan vuoksi. virhe on aiheutunut onnettomuuden, vahingon tai muun takuun myöntäjän vaikutuspiirin ulkopuolella olevan syyn vuoksi. virhe on aiheutunut normaalia runsaammasta käytöstä ja/tai voidaan katsoa normaaliksi kulumiseksi. Maahantuoja ei ole velvollinen korvaamaan tuotteen käytöstä tai tuotteen virheestä aiheutuneita välittömiä tai välillisiä kustannuksia ellei pakottavassa lainsäädännössä toisin määrätä. MAAHANTUOJA: Sunborn Saga Oy Saga Security PL Turku

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

Wildgame Innovations Riistakamera Blade 7 (t7i20a)

Wildgame Innovations Riistakamera Blade 7 (t7i20a) Wildgame Innovations Riistakamera Blade 7 (t7i20a) Pakkauksen sisältö 2 kpl kiinnitysmustekaloja Käyttöohje Kamerayksikkö Ominaisuudet Resoluutio Infrapunasalama Infrapunasalaman kantama Liikkeentunnistin

Lisätiedot

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet Herätyskellokamera Käyttäjän ohjeet Sisällysluettelo 1. Tärkeää tietoa 2. Pakkauksen sisältö 3. Tekniset tiedot 4. Tuotetiedot 5. Laitteen käyttö 1. tärkeää tietoa Tämä käsikirja on suunniteltu tutustuttamaan

Lisätiedot

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo

Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20. Sisällysluettelo Käyttöohje Kopiointioikeus: Delivet Oy/Jammaa.com Kypäräkamera DV20 Sisällysluettelo Huomautuksia 1 Rakenne. 2 Ominaisuudet. 3 Tekniset tiedot... 4 Pikaopas. 5 Ongelmanratkaisu.. 6 Huomautuksia: 1. Älä

Lisätiedot

Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys

Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys sähköpostitse info@bracun.net ja sovi takuumenettelystä.

Lisätiedot

Touch Memo -laitteen käyttöopas

Touch Memo -laitteen käyttöopas Touch Memo -laitteen käyttöopas Kiitos, että olet ostanut Touch Memo -äänimerkkauslaitteen. Lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöä ja huomioi varotoimenpiteet. Säilytä käyttöohje

Lisätiedot

Wildgame Innovations Riistakamera Red 4

Wildgame Innovations Riistakamera Red 4 Wildgame Innovations Riistakamera Red 4 Pakkauksen sisältö 1. Kamera 2. Kiinnitysmustekalat 3. USB-Mini5 kaapeli 4. Käyttöohje Ominaisuudet Resoluutio Infrapunasalama Infrapunasalaman kantama Liikkeentunnistin

Lisätiedot

Wildgame Innovations Riistakamera Micro 8 Red

Wildgame Innovations Riistakamera Micro 8 Red Wildgame Innovations Riistakamera Micro 8 Red Pakkauksen sisältö 1. Kamera 2. Kiinnitysmustekalat 3. USB-Mini5 kaapeli 4. Käyttöohje Ominaisuudet Resoluutio Infrapunasalama Infrapunasalaman kantama Liikkeentunnistin

Lisätiedot

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MAAILMAN PIENIN VIDEOKAMERA PIKAOHJE Copyright 2009 Bat. Power Oy www.batpower.fi Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään Versio 1.0 JOHDANTO Kiitos kun ostit MiniDV MD80

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

Terra 8 Lightsout (TR8B1-7)

Terra 8 Lightsout (TR8B1-7) Wildgame Innovations Riistakamera Terra 8 Lightsout (TR8B1-7) Käyttöohje Pakkauksen sisältö Kamerayksikkö 2 kpl kiinnitysmustekaloja Käyttöohje Ominaisuudet Resoluutio Inframustasalama Inframustasalaman

Lisätiedot

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet

Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen. käyttöä. Kameran osat ja painikkeet Käyttöohje Kiitos, että valitsit GoXtreme WiFi Control -toimintakameran. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Kameran osat ja painikkeet 1 1. Laukaisin 8. Mikro USB -portti 2. Mikrofoni

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

CCT-1301 KÄYTTÖOPAS. facebook.com/denverelectronics FIN-1

CCT-1301 KÄYTTÖOPAS. facebook.com/denverelectronics FIN-1 CCT-1301 KÄYTTÖOPAS facebook.com/denverelectronics FIN-1 1.suljin 2.Kaiutin 3.Päälle/Pois päältä 4.USB-portti 5.Micro SD -korttipaikka 6.Objektiivi 7.Latauksen merkkivalo 8.Varatun merkkivalo 9.Kansi 10.Näyttö

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8

SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO 3 TUOTETAKUU 3 Hyväksyntätiedot 3 YLEISKATSAUS 4 OMINAISUUDET 5 PÄÄRAKENNE 6 AMMATTIMAINEN VESITIIVIS RAKENNE 7 ASENNUS 8 KÄYTTÖOHJE 12 TIEDOSTON TALLENTAMINEN JA ESITTÄMINEN

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

2010 Telemic. Turvakamera valolla

2010 Telemic. Turvakamera valolla 2010 Telemic Turvakamera valolla 2 2010 Telemic Sisällysluettelo Pakkauksen sisältö........................................................ 3 Turvakamera valolla.......................................................4

Lisätiedot

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com.

Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. SMILE PERUSNÄYTTÖ Tärkeää: Nähdäksesi täydentäviä ohjeita, katso yksityiskohtaisempi käyttöohje (97711) osoitteessa www.fermax.com. Näppäimet Audio ja lopetusnäppäin Vastaanota puhelu tällä näppäimellä

Lisätiedot

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2

Etälukija PR 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. PR1000v.2 Etälukija PR 1000 Käyttäjäopas PR1000v.2 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 PR 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security Solutions

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT PUHELIN ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español Italiano

Lisätiedot

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä 1 Käyttötoimenpiteet Käytä aina hyvälaatuisia alkaliparistoja Vaihda säännöllisesti paristot Pidä ovikellon painonappi kuivana Älä käytä puhdistukseen puhdistusaineita

Lisätiedot

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260

Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Aloitusopas SUOMI CEL-SV5TA260 Pakkauksen sisältö Tarkista ennen käyttöä, sisältääkö kameran pakkaus seuraavat osat. Jos jokin osista puuttuu, ota yhteys kameran jälleenmyyjään. Kamera Akku NB-13L* 1 Latauslaite

Lisätiedot

IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-W 2016 / 06

IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-W 2016 / 06 IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-S IH-5509-W 2016 / 06 YLEISET OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useampaa liesikupumallia. Asennuskuvat ovat ohjeellisia ja näyttävät yksityiskohtia, jotka eivät

Lisätiedot

Wildgame Innovations Riistakamera Blade X6 Lightsout (t6b1)

Wildgame Innovations Riistakamera Blade X6 Lightsout (t6b1) Wildgame Innovations Riistakamera Blade X6 Lightsout (t6b1) Pakkauksen sisältö: USB Kaapeli 2 kpl kiinnitysmustekaloja Player -ohjelmisto Kamerayksikkö Käyttöohje HUOM: Player -ohjelmistoa ei ole pakollista

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE

HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE HD CAR DVR PERUUTUSPEILI + KAMERA KÄYTTÖOHJE 1. Virtanappi 2. Menu-nappi 3. Mode-nappi 4. Selaus ylös -nappi 5. Selaus alas -nappi 6. OK-nappi 7. USB-portti 8. Peruutuskameran asetukset / käyttöpaneeli

Lisätiedot

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE

CITATION SUB KÄYTTÖOHJE CITATION SUB KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-subwoofer on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91 TALOMAT Easy asennus- ja käyttöohje T91 Talomat Easy -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 4-os talomat-painike x 2 2-os kytkinten asennuskehys kytkinten yhdyskaapeli kosteusteippianturi

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Tuotenumero: 8030 EMT449ETR A. Toiminnot 1. Ohjelmoitavaa ajastinta voidaan käyttää virran katkaisimeksi automaattisesti, esimerkiksi sähkölaitteille kotona. Ajastin

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN

BLUETOOTH- MUSIIKKISOVITIN Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi sen tuotteet.

Lisätiedot

Mini0801 Dash Kamera

Mini0801 Dash Kamera Käyttöohje Mini0801 Dash Kamera Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. 1. X24 Super HD ajoneuvokamera (Mini0801) 1.1 X24 Dash kamera pakkauksen sisältö Kamerayksikkä (vaatii lisäksi erillisen

Lisätiedot

WAKE FM-KELLORADIO KÄYTTÖOPAS

WAKE FM-KELLORADIO KÄYTTÖOPAS Kaikki tavaramerkit ovat vastaavien omistajiensa omaisuutta. Ellei toisin mainita, niiden käyttö ei merkitse sitä, että tavaramerkin omistaja olisi KitSound-yhtiön tytäryhtiö tai hyväksyisi ohjeen tuotteet.

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

PhotoPC 650-kameran poistaminen pakkauksesta. Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. PhotoPC 650 -kamera. kantohihna videokaapeli

PhotoPC 650-kameran poistaminen pakkauksesta. Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. PhotoPC 650 -kamera. kantohihna videokaapeli EPSON R Aluksi -kameran poistaminen pakkauksesta Varmista, että olet saanut kaikki alla olevat osat. -kamera Mac-sovitinkaapeli ohjelmisto (tyyppi ja määrä vaihtelevat maakohtaisesti) kantohihna videokaapeli

Lisätiedot

LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ

LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ TPMS Käyttöohjekirja Malli n:o: CL-M2+SO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TPMS:n PÄÄTOIMINNOT... 1 2. TUOTTEEN OMINAISUUDET...1 3. JÄRJESTELMÄN KOMPONENTIT...1-2

Lisätiedot

Action Camera Wi-Fi - Waterproof - Ultra HD

Action Camera Wi-Fi - Waterproof - Ultra HD FI - Käyttöohje Action Camera Wi-Fi - Waterproof - Ultra HD OMINAISUUDET Ylös/Toisto -painike Laukaisin/Valinta -painike Virta/Tila -painike Latauksen tilan osoitinvalo Kaiutin Alas/Wi-Fi -painike Mikrofoni

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois...

ESITTELY OSAT JA TARVIKKEET RAKENNE EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN EXPLORĒ 7 TOIMINNOT Virta päälle / pois... ESITTELY... 1 1. OSAT JA TARVIKKEET... 2 2. RAKENNE... 2 3. EXPLORĒ 7 KÄYTTÄMINEN... 4 3.1 EXPLORĒ 7 TOIMINNOT... 4 3.1.1 Virta päälle / pois... 4 3.1.2 Suurennus/pienennys... 5 3.1.3 Väritila ja kameran

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

High Definition Car DVR X109

High Definition Car DVR X109 High Definition Car DVR X109 Ohjekirja Kameran kaaviokuva Painiketoiminnot Kamerassa samoilla näppäimillä on useita eri toimintoja riippuen valikosta. Alla on käyty näppäimet ja niiden toiminnot läpi.

Lisätiedot

CAMSET29 OVISILMÄKAMERA LCD MONITORILLA SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE

CAMSET29 OVISILMÄKAMERA LCD MONITORILLA SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE OVISILMÄKAMERA LCD MONITORILLA SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE KÄYTTÖOHJE 1. Johdanto Kaikkia Euroopan Unionin jäsenmaiden asukkaita koskeva tärkeä ympäristönsuojeluun liittyvä tiedotus Tämä symboli laitteessa

Lisätiedot

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Tekniset tiedot Kolme virtakytkimellä varustettua vastaanotinta + kaukosäädin Kaukosäätimen paristo: 1 x 3 V CR2032 (sisältyy pakkaukseen) Lähettimien enimmäismäärä: 3 kpl

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE Arctic Mate HC-500M Riistakamera

KÄYTTÖOHJE Arctic Mate HC-500M Riistakamera KÄYTTÖOHJE Arctic Mate HC-500M Riistakamera Kiitos kun ostit HC-500M Riistakameran. Asiakastyytyväisyys on meille tärkeää, joten jos tuotteen käytössä on jotain epäselvyyksiä tai ilmaantuu kysymyksiä,

Lisätiedot

TOIMINTAVIDEOKAMERA KÄYTTÖOHJE

TOIMINTAVIDEOKAMERA KÄYTTÖOHJE TOIMINTAVIDEOKAMERA KÄYTTÖOHJE Kiitos että valitsit easypix GoXtreme Race kameran. Tässä käyttöohjeessa on käyttöohjeen tekohetken uusimmat ohjeet tuotteen käyttöön. Kameran näytön ja käyttöohjeen tiedoissa

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

PDA CAM KÄYTTÖOPAS PDA CAM

PDA CAM KÄYTTÖOPAS PDA CAM PDA CAM KÄYTTÖOPAS Fi 1 Suomi Käyttäjän käsikirja Sisällys Valmistelut... 2 Pakkauksen sisältö... 2 Järjestelmävaatimukset... 2 PDA Cam -kamera... 3 PDA Cam -kameran osat... 3 Asentaminen... 4 Laitteiston

Lisätiedot

Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä

Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä 088U0212 Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä Sisältö 1. Laitteen toiminnasta................... 3 2. Asennus............................... 4 3. Lämpötila-asetukset................... 5 4. Välitystesti............................

Lisätiedot

088U0213. Käyttöohje CF-RF Huonetermostaatti infrapuna-anturilla VI.UH.R1.20

088U0213. Käyttöohje CF-RF Huonetermostaatti infrapuna-anturilla VI.UH.R1.20 088U0213 Käyttöohje CF-RF Huonetermostaatti infrapuna-anturilla VI.UH.R1.20 Sisältö 1. Laitteen toiminnasta................... 3 2. Asennus............................... 4 3. Lämpötila-asetukset...................

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEKIRJA WILDGAME ir2x KAMERALLE

KÄYTTÖOHJEKIRJA WILDGAME ir2x KAMERALLE KÄYTTÖOHJEKIRJA WILDGAME ir2x KAMERALLE Paketin sisältö: 1) Kamera 1kpl 2) 5-pin Mini USB kaapeli, 1 kpl 3) Kameran kiinitykseen mustekalat, 2kpl 4) Tietokoneeseen Ajurit CD:llä 5) Tuotevihko (Engl) Kameran

Lisätiedot

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas

Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Welcome to the World of PlayStation Pika-aloitusopas Suomi PCH-2016 7025574 PlayStation Vita-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa Paina viisi sekuntia Kytke virta PS Vita -järjestelmään. Kun kytket

Lisätiedot

AUTOMAATTIVÄLITTÄJÄ EAR 1000 / 2000 KÄYTTÖOHJE. Copyright Duratech Oy, Espoo EAR / ADRA KÄYTTÖOHJE V.3/2005.2

AUTOMAATTIVÄLITTÄJÄ EAR 1000 / 2000 KÄYTTÖOHJE. Copyright Duratech Oy, Espoo EAR / ADRA KÄYTTÖOHJE V.3/2005.2 AUTOMAATTIVÄLITTÄJÄ EAR 1000 / 2000 KÄYTTÖOHJE Copyright Duratech Oy, Espoo EAR / ADRA KÄYTTÖOHJE V.3/2005.2 1. JOHDANTO SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO EAR 2000 on pieni itsenäinen automaattivälittäjälaite.

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera. v. 1.01-21.1.2015

T-Cam IPC800 HD valvontakamera. v. 1.01-21.1.2015 T-Cam IPC800 HD valvontakamera v. 1.01-21.1.2015 Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2

Lisätiedot

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE

CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE CITATION SURROUND KÄYTTÖOHJE / TÄRKEITÄ TURVALLI- SUUSTIETOJA Tarkista verkkojännite ennen käyttöä Citation-kaiutin on suunniteltu käytettäväksi 100 240 V:n, 50/60 Hz:n vaihtovirralla. Tuotteen liittäminen

Lisätiedot

T-Cam IPC800 HD valvontakamera

T-Cam IPC800 HD valvontakamera T-Cam IPC800 HD valvontakamera Sisällysluettelo Ennen käyttöä... 1 Käyttöehdot... 1 Huomioitavaa... 1 Valvontakameran käyttöönotto... 2 Kameran etäkäyttö... 2 Kameran kytkeminen... 2 Asetusten nollaus...

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5

Näppäimistö CT 1000. Käyttäjäopas. Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi. CT1000v.5 Näppäimistö CT 1000 Käyttäjäopas CT1000v.5 Global Safety & Security Solutions Oy E-mail: info@globalsafety.fi Sivu 2 CT 1000 Rajoitukset Kaikki oikeudet tähän ohjekirjaan ovat Global Safety & Security

Lisätiedot

FINNISH DENVER CRP-515

FINNISH DENVER CRP-515 DENVER CRP-515 FINNISH TOIMINNOT JA PAINIKKEET 1. VÄHENNÄ ÄÄNENVOIMAKKUUTTA 2. LISÄÄ ÄÄNENVOIMAKKUUTTA/NÄYTÖN AUTOM. VAIHTO PÄÄLLE/POIS 3.

Lisätiedot

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on vasenkätiselle lukolle valmistuspäivästä 4/2014 alkaen. Muiden versioiden koodit ovat erilaiset. Lukkojen asetukset

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

HERÄTYSKELLORADIO PLL CR120

HERÄTYSKELLORADIO PLL CR120 Käyttöopas HERÄTYSKELLORADIO PLL CR120 Lue ohjeet huolellisesti ennen kuin käytät laitetta. HALLINTALAITTEIDEN SIJANTI JA KUVAUS 1. LED-näyttö Suomi 2. Valmiustila/pysäytys Radio päälle/pois 3. Äänenvoimakkuuden

Lisätiedot

1. TEKNISET TIEDOT 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT

1. TEKNISET TIEDOT 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT KÄYTTÖOHJE LITHOS SISÄLLYSLUETTELO: 1. TEKNISET TIEDOT...3 2. LED-TOIMINNOT JA SÄÄDÖT...3 3. OVIPANEELIEN OHJELMOINTI VAS/01 KANSSA...4 3.1 Kytkentäesimerkkejä...4 3.2 Liitinrima...4 3.3 Ovipaneelin manuaalinen

Lisätiedot

PIKAOHJE DATAMAX EX2

PIKAOHJE DATAMAX EX2 PIKAOHJE DATAMAX EX2 Tulostusmateriaalin asettaminen Uuden rullan asettaminen paikoilleen 1. Vedä vihreät rullapidikkeet sivuille kunnes ne lukittuvat paikoilleen. 2. Aseta rulla paikoilleen. Tarvittaessa

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin.

Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Tässä tuotteessa on seuraavat ominaisuudet: - Radiosignaalista

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

Traxter DV30 Pro II kypäräkamera

Traxter DV30 Pro II kypäräkamera Traxter DV30 Pro II kypäräkamera Käyttöohje Huomioi seuraavat asiat käyttäessäsi kameraa Kamera ei ole iskunkestävä. Vältä sen kolhimista tai pudottamista. Oman turvallisuutesi takia älä käytä kameran

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

EL-EPM01 Energiamittari

EL-EPM01 Energiamittari EL-EPM01 Energiamittari SUOMI KÄYTTÖOHJEET Johdanto: EL-PM01-energiamittari on suunniteltu sähkökuormien tarkkailuun ja mittaamiseen. Se on tehokas ratkaisu kulujen määritykseen. Energiamittarin mittausväli

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Kytkinmoduuli 1289 00

Käyttöohjeet. Kytkinmoduuli 1289 00 Käyttöohjeet Kytkinmoduuli 1289 00 Sisällysluettelo 2 Laitekuvaus...3 Käyttölaitteet ja näytöt...4 Liittimet...7 Asennus...8 Käyttötilan asetus...9 Käyttötilan vaihto ohjelmoinnin jälkeen...10 Ohjelmointiohjeita...11

Lisätiedot

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE

HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE SUOMI KÄYTTÖOPAS HQ-CHARGER51 1-2 TUNNIN KOMPAKTI LATURI AAA/AA -PARISTOILLE LUE OHJEET ENNEN LATURIN KÄYTTÖÄ Omistajan käyttöopas Lue tämä käyttöopas huolellisesti. Se sisältää tärkeitä käyttöohjeita.

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija Asennus- ja käyttöohje vuoto- ja kosteushälytin Vahinkovakuutusyhtiöiden hyväksymä 2 ROHS Vakuutusyhtiöt suosittavat sekä voivat antaa maksu- tai muita etuja. Sähkönumero 71 660 10 teknisen tukkukaupan

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje

Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje 1 Reolink WiFi valvontakameran käyttöohje Sisällysluettelo 1 Ennen käyttöä... 3 1.1 Käyttöehdot... 3 1.2 Huomioitavaa... 3 2 Valvontakameran käyttöönotto älypuhelimella... 4 2.1 Asenna Reolink ohjelmisto...

Lisätiedot

KL1000 Ohjelmointi-ja toimintaohjeet

KL1000 Ohjelmointi-ja toimintaohjeet KL1000 Ohjelmointi-ja toimintaohjeet YHTEENSOPIVUUS Tämä ohje on pystymalliselle lukolle. Muiden versioiden koodit ovat erilaiset. Valmistuspäivästä 4/2014 alkaen KOODIT Perusasiat Lukossa on kolme eri

Lisätiedot

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa.

Sisällysluettelo. HUOM! Muista lukea tämä opas huolellisesti ennen käyttöönottoa. 2 Sisällysluettelo Aihe: Sivunumero: 1. Yleistä tietoa laitteesta 1.1. Tärkeimmät ominaisuudet 3. 1.2. Laitteistovaatimukset 3. 1.3. Rajoitukset/kiellot 3. 2. Piirtopöydän esittely 2.1. Laitteen osat 4.

Lisätiedot

DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET

DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET DENVER CRP-514 FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET 1. (AL1) HÄLYTYS 1 PÄÄLLÄ /POIS PÄÄLTÄ 2.

Lisätiedot

Mittalaite ja puhelin on laitettu toimimaan automaattisesti yhdessä, sinun tulee seurata puhelimen antamia ohjeita mittauksen suorittamiseen.

Mittalaite ja puhelin on laitettu toimimaan automaattisesti yhdessä, sinun tulee seurata puhelimen antamia ohjeita mittauksen suorittamiseen. TIETOA MITTAUKSESTA VERENPAINE Olet saanut käyttöösi Beurer-mittalaitteen ja puhelimen. Mittalaitteella mitataan verenpaine ja syke. Mittauksen jälkeen puhelin lähettää mitatut arvot hoitajalle. Käsittele

Lisätiedot

Käyttöohje CF-RS Huonetermostaatti (vakiomalli)

Käyttöohje CF-RS Huonetermostaatti (vakiomalli) 088U0210 Käyttöohje CF-RS Huonetermostaatti (vakiomalli) Sisältö 1. Laitteen toiminnasta................... 3 2. Asennus............................... 4 3. Välitystesti............................ 5 4.

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko

1. Seinäkiinnike 2. Pöytätuki 3. Paristokotelo 4. RESET -näppäin 5. C/ F -näppäin (paristokotelossa) 6. Tuuletusaukko Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR289)

Lisätiedot

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä

D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F: USB-liitäntä DB-80 Kiikarit ja digitaalikamera Tuotetiedot A: Objektiivin rengas B: Kiikariobjektiivi C: Nestekidenäyttö Ohjeet käytettäessä kiikareina D: Digitaalikameran objektiivi E: Asetuspainike ja laukaisin F:

Lisätiedot