Oberon kylvää pelkoa ja vihaa

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oberon kylvää pelkoa ja vihaa"

Transkriptio

1 2 Oberon kylvää pelkoa ja vihaa Ilta oli jo hämärtynyt ylittäessämme rajan kuolevaisten maailmasta pimeyden maailmaan. Ainahan pimeyden maailman valtavan lehväkaton alla oli hämärää. Aurinko ei kyennyt läpäisemään satojen metrien korkeuteen kohoavien puiden paksuja oksia. Kesähovin värikkään valoisuuden ja talvihovin hyytävän kylmyyden vastakohtana pimeyden maailmassa oli aina hämärää, sotkuista ja vaarallista. Se muuttui jatkuvasti, niin ettei koskaan voinut tietää, mihin seuraavaksi törmäisi. Minä rakastin sitä. Vaikka olin kesähovista, tunsin oloni siellä kotoisammaksi kuin missään muualla. - Perillä ollaan, minä totesin astuessani parin sypressin alle. Ne kaartuivat yhteen niin, että runkojen väliin muodostui holvikaari. Ympärillämme oleva pimeyden maailma oli äänetön, mutta muutama virvatuli tanssahteli lehvien lomasta eksyneitä matkamiehiä etsien. Puiden välissä kasvoi paksua, mustaa puukanervaa, joka peitti maan tukahduttaen elämän kaikelta muulta kasvustolta. - Arcadiaan ei ole pitkä matka. Olisin tullut kvartsiluolien kautta kulkevaa reittiä, mutta valitettavasti lohikäärmeliskot ovat asettuneet niihin asumaan viime käyntini jälkeen. Ash katseli ympärilleen valppaana, kuten aina, ja kohotti kulmakarvojaan. - Sinä varmasti tiedät tuoneesi meidän suoraan keskelle pensassusien reviiriä. Minä hätkähdin. Olin salaa toivonut, ettei hän huomaisi moista sivuseikkaa. - No, meidän pitää vain liikkua hiljaa ja rauhallisesti. - Pensassusilla ei ole korvia, Ash jatkoi. - Ne metsästävät maassa ja ilmassa tuntemiensa värähtelyjen avulla. Ne luultavasti kuuntelevat meitä paraikaakin. - Haluatko sinä päästä kesähoviin vai et, pikkuprinssi? minä haastoin käsivarteni ristien. - Tämä on nopein tie. Karhunvatukkapensaikosta kuuluva kahina kiinnitti huomiomme. Näimme vilahduksen vaarallisesta, vihreästä silmästä, ennen kuin jokin suuri, harjasniskainen vetäytyi piiloon varjoihin. - Ja siitä lähtee ilmoitus muulle laumalle. Ash mulkaisi minua. - Miksi tapahtuu aina kaikenlaista, kun olen sinun seurassasi?

2 - Kai se on vain hyvää onnea, minä totesin pirteästi kiiruhtaessamme matkaan, ennen kuin muu lauma saapuisi paikalle. Ei se ihan niin hyvin sujunut kuin olin toivonut. Pensassudet olivat vaanivia saalistajia, joskaan eivät pahimpia kohtaamiamme hirviöitä. Ne olivat kuitenkin ovelia pirulaisia, ja niillä oli ikävä tapa pystyä näyttämään viattomilta puukanervikoilta, kunnes oli aivan niiden kohdalla, ja pum, samassa iso, suden muotoinen pensas loikkasi päin naamaa. Me väistelimme, syöksähtelimme ja huidoimme päästäksemme ensimmäisen tusinan ohi, väistelimme piikkisiä kuolemanpensaita, jotka syöksyivät kimppuumme varoituksetta tai ponnahtivat esiin kanervikosta. Valitettavasti röyhkeät pensassudet oppivat tekemistään virheistä ja alkoivat käyttää strategiaa ja ryhmätaktiikkaa meitä vastaan. Me astuimme aukiolle juuri, kun yksi harjasniskainen olento livahti edessämme olevaan karhunvatukkopensaikkoon. Hiivimme juuri jännittyneitä ja varuillamme eteenpäin, kun neljä ympärillämme olevaa pensasta heräsi henkiin ja hyökkäsi. Me käännyimme selät vastakkain piikkisten olentojen hyökätessä joka sivustalta. Ashin miekka välähti ja hän löi yhden pensassuden ilmassa. Minä iskin tikarillani yhtä pensassutta leuan alle ja lennätin sen kaveriaan päin. Viimeinen susi kohtasi yllättävän loppunsa Ashin miekanterässä, mutta sitten täysin yllättäen toinen pensaspari heräsi henkiin ja hyökkäsi. Sillä kertaa emme ennättäneet torjua niitä, vaan tunsin valtavan suden piikkisen vartalon iskeytyvän minua vastaan ja kaatavan minut maahan. Toinen susi tarrasi hampaillaan prinssin miekkakäteen. Tunsin kylmän tuulenpuuskan takanani ja sävähdin. Jääpojan kiukku oli viimeinkin kuohahtanut. Minä näin silmäkulmastani prinssin astuvan eteenpäin ja työntävän käsivartensa syvälle suden kitaan. Tunsin uuden kylmän tuulahduksen, ja sitten pensassusi jähmettyi, kun sen kidasta pursusi jääpuikkoja, jotka työntyivät sen leukojen läpi jättimäisten neulojen tavoin. Ash tarttui toisella kädellään suden kuonosta ja nykäisi sitä alaspäin. Kuului rasahdus, kun kuono katkesi jäätyneen oksan tavoin. Susi ulvahti, käpertyi kasaan ja lakkasi liikkumasta. Minä mulkaisin päälläni olevaa sutta pidellen sen ilkeät hampaat kaukana kasvoistani. - Huh, ystävä hyvä, suuvesi tekisi sinulle hyvää, minä totesin lähettäen loitsujani piikkiseen hirviöön. - Katsotaan, voimmeko tehdä jotain pahanhajuiselle hengityksellesi. Suden piikkipäästä alkoi kasvaa köynnöksiä, jotka valuivat sen kasvoille. Ne kiertyivät sen kuonon ympärille sitoen sen kiinni, ja suden silmät pullistuivat. Se vingahti säälittävästi, loikkasi tiehensä naamaansa raapien ja juoksi sitten karkuun metsän uumeniin.

3 Minä nousin seisomaan pölyjä yltäni pudistellen. - No, sehän oli... mielenkiintoista, minä uskaltauduin huomauttamaan Ashin mulkoilusta piittaamatta. Hänen hihansa oli revennyt ja hänen käsivartensa oli kyynärpäähän asti veressä. - En muista pensassusien koskaan ennen tehneen vastaavaa. - Jos en tarvitsisi sinua päästäkseni kesähoviin... - Mutta kun sinä tarvitset, minä muistutin virnistellen. - Emmehän me kai unohda sitä, jääpoika? Hänen ilmeensä synkkeni entisestään, mutta hän kääntyi poispäin. - Lähdetään, Ash kehotti ääni tavallistakin kylmempänä. - Meillä ei ole aikaa sinun typeryyksiisi juuri nyt. - Juuri tuosta minä sinussa pidän, talvihaltija... Olet niin häikäisevän nokkela, niin taitava sanaseppä, niin viisas ja leikkisä... Minä väistin, kun päätäni kohti singahti männynkäpy hiuksiani hipoen, ja naurahdin. - Hyvä tietää, että välität, jääpoika. Minä pinkaisin nauraen hänen edelleen toivoen pääseväni pakoon kylmempiä - ja terävämpiä - ammuksia, joita minua kohti olisi saatettu singota. Susifiaskon jälkeen me erkanimme hetkeksi. Jäätävä prinssi katosi lähimetsään siistiytymään ja sitomaan käsivartensa, ja minä tein sillä aikaa leirin. Emme voineet odottaa kauempaa. Pimeyden maailmassa ei kannata kulkea verta vuotavana. Se herättää kaiken - siis todella kaiken - seudulla liikkuvan mielenkiinnon. Sitä paitsi yö oli jo tulossa, ja jos olisimme uskaltautuneet pitemmälle, olisimme tulleet suolle. Peikkokoirat ja suohenget kuljeskelevat yöaikaan suolla uhreja etsimässä, ja vaikka olisi ollut haaste yrittää selvitä suon poikki tulematta syödyksi tai hukkumatta, meillä oli tehtävä suoritettavana. Löysin luolan, jonka suuta ympäröivät hohtavat siniset ja oranssit sienet ja jossa oli pehmeä sammalmatto. Raivasin luolan pohjalle paikan, johon tein nuotion. Keihästin pari aiemmin löytämääni sientä kepin päähän ja pitelin niitä liekkien yllä taaksepäin tyytyväisenä nojatessani. Ash ei ollut vielä palannut, mutta jääpojan tuntien arvasin hänen menneen metsästämään kätensä hoidettuaan. En ollut huolissani. Hän löytäisi paikan, kun olisi valmis. Minä hymähdin silmiäni pyöritellen. Olihan se jääräpäinen idiootti saattanut tietenkin jatkaa matkaa omin päin. Toivoin kuitenkin hänen oppineen läksynsä edellisestä kerrasta, jolloin hän oli sitä yrittänyt. Syyllisyys painoi mieltäni. En ollut aikonut muistella sitä yötä, mutta nyt kun se oli tapahtunut, sitä oli turha yrittää unohtaa. Katselin tulta sitä varsinaisesti näkemättä ja annoin muistojeni tulla mieleeni.

4 Silloin oli ollut samanlainen ilta. Olimme olleet hohtavien kukkien ympäröimässä paikassa, joskin talvihovin reviirillä, emmekä pimeyden maailmassa. Ash ja Meghan eivät olleet huomanneet minua, eivätkä olleet tienneet minun olevan hereillä, mutta olin katsellut heitä. Olin kuunnellut Ashia hänen kertoessaan Meghanille, että hän oli lähdössä, yksin, hakemaan takaisin vuodenaikain valtikkaa. Hän oli kehottanut Meghania palaamaan kotiin, takaisin kuolevaisten maailmaan, ja unohtamaan hänet. Olin katsellut heidän kummankin kasvoja. Meghanin kasvot olivat olleet kyynelistä märät. Hän oli yrittänyt olla urhea. Ashin ahdistus oli ollut visusti piilossa ilmeettömyyden naamion takana. En ollut sanonut tai tehnyt mitään, kun Ash oli särkenyt sydämen Meghanilta, kääntynyt ja poistunut tämän elämästä. Ja minä... minä olin ollut iloinen. Hieraisin kasvojani itseäni inhoten. Minä olin ollut iloinen, koska Ash oli murskannut prinsessani sydämen, koska hän oli lähtenyt, ja koska minulle oli ehkä viimeinkin tullut tilaisuus saada prinsessa huomaamaan minut. Olin ollut liian kärsivällinen ja odottanut vuoroni, odottanut päivää, jolloin prinsessa avaisi silmänsä ja näkisi uskollisen Puckinsa muunakin kuin hassuna ystävänään. Olisin muutakin kuin hänen vartijansa, puolustajansa ja hovinarrinsa, joka sai hänet nauramaan. Olisin hänen kaikkensa, jos vain voisin. Otin huokaisten sienet nuotion yltä ja haukkasin niitä äkäisesti. Ashin lähdettyä olin yrittänyt parannella prinsessani särkynyttä sydäntä, jonka hyytävän kylmä jääprinssi oli niin armottomasti murskannut. Yhden autuaan hetken ajan olin kuvitellut saaneeni tilaisuuden. Meghanin suudelman muisto oli syöpynyt mieleeni, enkä unohtaisi ikinä sitä päivää, sitä elämäni yhtä onnellisinta hetkeä. Vastoin kaikkea todennäköisyyttä Meghan ja Ash olivat kuitenkin löytäneet uudelleen toisensa ja uhmanneet kaikkia haltijahoveja voidakseen olla yhdessä. Minä olin jäänyt ulkopuolelle. Olin menettänyt Meghanin. Miksi hemmetissä olen siis yhä täällä? - Goodfellow. Minä hätkähdin. Matala ääni ei ollut Ashin. Se oli liian syvä ja voimakas ollakseen kylmän jääprinssin. Tiesin välittömästi: sellainen ääni komensi kokonaisia metsiä ja metsämaita, ja sitä ääntä olin totellut kauan ennen kuin olin tavannut oikukkaan talviprinssin. Oberon tuijotti minua nuotion yli meripihkanväriset silmät varjoissa hohtaen. Hänen kapeilla kasvoillaan oleva ilme sai maankin tärisemään pelosta. - Tervehdys, Robin, Oberon tervehti hymyilemättä. - Valitettavasti meidän pitää jutella hieman. Voi pahus.

5 Nousin seisomaan varautuneena, mutta huolettoman virnistykseni säilyttäen, ja ristin käteni pääni taakse. Kuka tahansa muu olisi kumartanut, polvistunut tai niiannut, tai vähintään nyökännyt kunnioittavasti, mutta minä olin tuntenut haltijakuninkaan niin pitkään, etteivät moiset muodollisuudet olleet välillämme tarpeen. Jos olisin osoittanut kunnioitusta, Oberon olisi tiennyt, että jotain oli tekeillä. Minä tunsin kesäkuninkaan hyvin, mutta hän tunsi minut yhtä hyvin. - Kas, Oberon. Minä nyökkäsin hymyillen edelleen. - Mitä sinä täällä teet? Vilkaisin hänen haarniskaansa ja selässään olevaa suurta jousipyssyä. - Oletko menossa metsälle? Yksiksesi? Etkä kutsunut minua mukaan? Olen loukkaantunut. - Unohda pötypuheet, Robin. Haltijakuningas heilautti kättään, ja kauempana jyrähti ukkonen. Meidän välissämme oleva nuotio roihahti aivan kuin olisi halunnut hypätä pois kuopasta. Ympärillämme olevat kasvit sekosivat alkaen kiemurrella ja kääntyillä ja tanssia, aivan kuin ne olisivat riemuinneet kuninkaan näkemisestä. Niin mahtava oli kesäkuninkaan valta. - Tiedämme kai kumpikin, miksi me täällä olemme. Missä talviprinssi on? - Prinssi? Minä rypistin otsaani, vaikka sydämeni pamppaili paitani alla. Miten Oberon oli saanut tietää Ashista niin pian? Emmehän me olleet vielä edes Arcadiassa. - Miksi minä tietäisin mitään talviprinssistä? minä ihmettelin mahdollisimman viattomalta näyttäen. - Meidänhän pitäisi olla viholliset. Mikäli et ole sattunut kuulemaan, niin hän on vannonut pikkiriikkisen valan, että hän tappaa minut vielä jonain päivänä. Se ei ollut valhetta. Kun oli elänyt niinkin kauan kuin minä, oppi "venyttämään totuutta", kuten joku voisi sen ilmaista. Valitettavasti Oberonkaan ei ollut eilisen teeren poikia. - Robin. Hän katsoi minua kärsivällisesti. - Minä tiedän. Mitä tiedän, mitä sinä suunnittelet tekeväsi. Kuvitteletko todellakin, etten tietäisi, mitä minun omassa hovissani tapahtuu? Titania rakastaa uutta soitintaan yli kaiken. Tiedän hänen varastaneen sen Leanansidhelta - hän ei yritäkään salata, mistä on sen saanut. Minä olin jo miettinytkin, miten Leanansidhe reagoisi. Sitten kuulin sinun ja talviprinssin saapuneen pimeyden maailmaan ja olevan matkalla kohti Arcadiaa. Älä pidä minua typeryksenä, Goodfellow. Tiedän sinun aikovan viedä Leanansidhen lelun takaisin hänelle. Voit kuitenkin rentoutua, Oberon jatkoi, ennen kuin ennätin keksiä uutta suunnitelmaa, joka olisi auttanut minua pälkähästä ilman, että olisin muuttunut linnuksi tai rotaksi ties miten pitkäksi aikaa. - En tullut tänne estämään sinua. Minä en rentoutunut. Itse asiassa olin entistä varautuneempi. Ristin käsivarteni rinnalleni ja kohotin kulmakarvojani. - Etkö? - Rakas vaimoni on ollut viime aikoina hyvin poissa oleva, haltijakuningas jatkoi. - Hän palvoo uutta leluaan, eikä piittaa hovistaan, alamaisistaan eikä kuninkaastaan. En pidä siitä.

6 Ahaa. Totuus tuli ilmi. Oberonilla oli aina ollut taipumusta mustasukkaisuuteen. Kaikki, mikä vei Titanian mielenkiinnon pois hänestä, aiheutti kiihkeitä riitoja hallitsijaparin välillä. Edellisen kerran niin oli tapahtunut Titanian kieltäydyttyä luopumasta pienestä intialaisesta vaihdokkaastaan. Oberon oli määrännyt minut antamaan hänelle lemmenrohtoa, niin että hän olisi unohtanut sen. Me kaikki tiedämme, miten siinä kävi. Minä huokasin tietäessäni, mitä oli tulossa. - Anna kun arvaan, minä sanoin. - Olet täällä ollaksesi sopivasti pois kesähovista jonkin aikaa. Sillä välin Titanian uusin lelu katoaa salaperäisesti, etkä sinä voi tietenkään tietää, mitä sille on tapahtunut. - Olen menossa metsälle ritareideni ja koirieni kanssa, haltijoiden kuningas vastasi äärettömän arvokkaasti. - En piittaa siitä, mitä Titania poissa ollessani tekee. Kuitenkin... Hän astui lähemmäs täyttäen pienen luolan olemuksellaan. Hänen pitkä varjonsa lankesi ylleni hänen katsoessaan minua silmiin. - Haluan sinunkin ajattelevan erästä asiaa, Robin. Muista nämä sanat, kun menet Arcadiaan toteuttamaan suunnitelmasi, mikä se sitten onkin. Oberon kumartui lähemmäs. Hänen äänensä oli matala ja tumma hänen kuiskatessaan minulle nuotion yli: - Jos matkakumppanisi yllättäen... katoaisi, hän kuiskasi synnyttäen kylmän kouraisun vatsanpohjassani. - Jos talviprinssi ei olisi enää täällä, miten kauan uskoisit menevän, ennen kuin Meghan Chase tulisi luoksesi? Minun henkeni salpautui. Tuijotin Oberonia tyrmistyneenä. Hän vastasi katseeseeni tyynesti ja hievahtamatta kuin vankka tammi. - Mitä... sinä...? En kyennyt edes päättämään lausettani. - Miksi sinä kuvittelet...? - Tiedän sinun rakastavan Meghania, Oberon jatkoi häkeltymättä. - Minun tytärtäni. Tiedän, mitä sinä tunnet Meghan Chasea kohtaan, Robin. Minä tulin tänne kertomaan, että hyväksyn sen. Näen mieluummin teidät kaksi yhdessä kuin hänet vanhan viholliseni pojan kanssa. - Etpä sinä paljon pyydäkään. Minun ääneni oli käheä ja kireä, ja käänsin hänelle selkäni. En enää yrittänytkään teeskennellä, etten tiennyt Ashista mitään. Olin tolaltani. Oberon seurasi minua katseellaan ottaessani muutaman askeleen eteenpäin ja siepatessani maasta pienen männynoksan. Tuijotin pimeyteen. Tuli rätisi ja ritisi takanani, ja Oberonin katse poltti selkääni kuuman liekin tavoin. - Mitä sinä haluat minun tekevän? minä jupisin yöhön tuijottaessani. - Puukottavan häntä selkään, kun hän ei katso? Niinkö sinä käsket minun tehdä? Ajatus sai sisikuntani kouristelemaan. - Etkö usko, että Meghanilla olisi mitään sanomista siihen? En voisi ikimaailmassa salata sitä häneltä.

7 - Sinun ei tarvitse tehdä mitään, Oberon jatkoi hiljaa. - Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin paljastaa prinssi ollessanne kesähovissa. Titania hoitaa loput. Talviprinssin veri ei ole sinun käsissäsi. Sinä vain tekisit, kuten jokaisen kunnon kesähovin alamaisen kuuluukin tehdä. Kun prinssi on poissa, Meghan Chase tulee hakemaan sinulta lohtua. Kaikki on silloin niin kuin pitääkin olla. Minä en kyennyt vastaamaan. Saatoin miltei tuntea Meghanin sylissäni hänen itkiessään ja surressaan talviprinssiä. Saatoin tuntea käsivarteni hänen ympärillään kuiskaillessani hänelle, että kaikki olisi hyvin ja että hänellä olisi yhä minut ja etten minä lähtisi koskaan. Sitten olisin halunnut potkaista itseäni päähän siitä hyvästä, että ajattelin moisia. Oberon katseli minua ääneti. - Robin Goodfellow, hän totesi sitten. - Aiemmista erimielisyyksistämme huolimatta pidän sinua luotettavimpana alamaisenani. Me olemme vanhoja, vanhempia kuin talviprinssi. Me olemme tunteneet toisemme kauan. Toisinaan en kuitenkaan voi olla miettimättä, ymmärrätkö kuuluvasi yhä kesähoviin. Se on sinun kotisi. Sinä et tarvitse mitään muuta. Minä puristin käteni nyrkkiin ja tunsin siinä olevan oksan murtuvan. Jos Oberon huomasi sen, hän ei ainakaan huolestunut. - Minun tyttäreni on nyt ihan oikeasti yksi meistä, hän jatkoi. - Kuolematon, haltijoiden kuningatar. Sinulla on aikaa saada hänet rakastumaan sinuun. Se ei olisi vaikeaa, te kaksihan olette jo valmiiksi läheiset. Tiedän, että keksisit keinon olla hänen kanssaan jopa rautamaailmassa. Mikään ei estä sinua, kun olet päättänyt jotakin. Sinun pitää kuitenkin päästä eroon talviprinssistä, ennen kuin Meghan huomaa sinut. Minä en vastannut. Tunsin haltijakuninkaan perääntyvän ja valmistautuvan lähtemään. - Valinta on tietenkin sinun, hän sanoi liekkien pienentyessä ja ympärillämme olevien kasvien lopettaessa hullaantuneen tanssinsa. - Metsästysretkeni vie minut kauas Arcadiasta sekä kesähovia piinaavista ilkeistä kuiskailuista. Tee, kuten haluat, Robin, mutta muista, että jos rakastat tytärtäni, tämä saattaa olla ainoa tilaisuutesi saada hänet itsellesi. Muuten voit menettää Meghan Chasen samaiselle henkilölle, joka on vannonut tappavansa sinut. Luolan läpi puhalsi lämmin tuulenhenkäys, joka sai liekit ja kasvit jälleen tanssimaan. Sen laannuttua luola oli tyhjä, minua lukuun ottamatta. Haltijakuningas oli poistunut. Seuraava osa Julie Kagawan jatkotarinasta Kesän taittuessa ilmestyy ensi keskiviikkona!

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Kaija Rantakari. hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10

Kaija Rantakari. hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10 Kaija Rantakari hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10 astun tarinan yli, aloitan lopusta: sydämeni ei ole kello putoan hyvin hitaasti ansaan unohdan puhua sinulle,

Lisätiedot

Hirmuinen valtiattareni on rakastunut

Hirmuinen valtiattareni on rakastunut 3 Hirmuinen valtiattareni on rakastunut Ash palasi muutamaa minuuttia myöhemmin astuen luolaan etukäteen varoittamatta. Hänellä oli mukanaan pari jänistä, mikä kertoi hänen todellakin käyneen metsästämässä.

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Jumalan lupaus Abrahamille

Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille

Nettiraamattu lapsille. Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta

Nettiraamattu. lapsille. Prinssi joesta Nettiraamattu lapsille Prinssi joesta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

MAAILMAN NAPA. Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008. apa_mv_a7.indd 1 4.6.

MAAILMAN NAPA. Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008. apa_mv_a7.indd 1 4.6. MAAILMAN NAPA Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008 apa_mv_a7.indd 1 4.6.2007 22:32:08 Ketä sinä kosketit viimeksi? Miltä tuntui koskettaa? Miten

Lisätiedot

Niin totta kuin nimeni on Puck

Niin totta kuin nimeni on Puck 1 Niin totta kuin nimeni on Puck Nimet. Mitä väliä nimellä muka on? Niissähän on vain joukko kirjaimia tai äänteitä, jotka muodostavat sanan. Eikö ruusu muuksi kutsuttuna tuoksuisi yhtä suloiselta? Eikö

Lisätiedot

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä.

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. M istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. Poika meni metsään. Hän katseli ympärilleen ja huomasi satuja

Lisätiedot

Välähdyksiä lasten maailmasta välähdyksiä tulevaisuudesta

Välähdyksiä lasten maailmasta välähdyksiä tulevaisuudesta Välähdyksiä lasten maailmasta välähdyksiä tulevaisuudesta Lapsen ääni ja peruspalvelut -päivä Jyrki Reunamo Merja Salmi 7.4.2011 Hyvinkää, Laurea Helsingin yliopisto 1. Ajatellaan että olet leikkimässä

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

LAPSELLINEN POIKA TEKIJÄ: LASSI 7B

LAPSELLINEN POIKA TEKIJÄ: LASSI 7B LAPSELLINEN POIKA TEKIJÄ: LASSI 7B Oli kaunis päivä, aurinko paistoi, taivas oli kirkas ja linnut lauloivat. Anselmi keräili kukkia niityillä. Yhtäkkiä Anselmi näki peltohiiren ja säikähti niin, että juoksi

Lisätiedot

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Kiperiä kysymyksiä Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Opetus Neljä jaksoa Vihasta ja riidasta (Matt. 5:21-26) Aviorikoksesta (5:27-32) Vannomisesta (5:33-37) Vihamiesten rakastamisesta (5:38-48) Matt.5:21-26

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 1

Agricolan Monenlaista luettavaa 1 Tiainen ja karhu Puun oksalla oli tiaisen pesä. Karhu tuli pesän luokse ja olisi halunnut tulla vie-rai-sil-le. Tiaisen pojat tirs-kah-te-li-vat pesässä. Onko isänne kotona? karhu kysyi. Ei ole, vastasivat

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Prinssistä paimeneksi

Nettiraamattu lapsille. Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

VELJEKSET KAIN JA AABEL

VELJEKSET KAIN JA AABEL Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VELJEKSET KAIN JA AABEL Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt:

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

yökerhon takaoven. Se jysähti äänekkäästi seinää vasten ennen kuin hän astui kujalle. Hän

yökerhon takaoven. Se jysähti äänekkäästi seinää vasten ennen kuin hän astui kujalle. Hän 5 Suuttumus sai toimimaan hätiköidysti. Ei kovin hyvä juttu, Stacia ajatteli työntäessään auki yökerhon takaoven. Se jysähti äänekkäästi seinää vasten ennen kuin hän astui kujalle. Hän muistutti itselleen,

Lisätiedot

Cait, oletko sinä vielä siellä? Saatoin

Cait, oletko sinä vielä siellä? Saatoin Ensimmäinen luku Cait, oletko sinä vielä siellä? Saatoin kuulla Caitin hengityksen linjan toisessa päässä, mutta hänen äänensä oli kadonnut kesken lauseen. Haloo? Ulkona oli pimeää, oli myöhäinen ilta

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Perustunteita. Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita.

Perustunteita. Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita. Perustunteita Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita. Perustunteita ovat: ilo, suru, pelko, viha, inho ja häpeä. Niitä on kaikilla ihmisillä. Ilo Ilon tunne on hyvä tunne.

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Pupu Painokkaan pihapuuhakirja

Pupu Painokkaan pihapuuhakirja Pupu Painokkaan pihapuuhakirja Turun Kaupungin Terveystoimi Tartuthan käpälään! --hei, näin me lähdetään! --pihapoluille leikkimään! --pupun loikkia hyppimään! Nurkkajussia Yksi leikkijöistä on nurkkajussi,

Lisätiedot

Kuutamossa tavataan, ylpeä Titania

Kuutamossa tavataan, ylpeä Titania 4 Kuutamossa tavataan, ylpeä Titania Me kävelimme portin kautta kukkatunneliin. Minä hengitin syvään ja huokasin nauttien metsän voimakkaista, miellyttävistä tuoksuista. Rinnallani oleva Ash ei näyttänyt

Lisätiedot

Aurinko nousi ja valaisi Ihmevaaran kaatopaikan. Jostain kuului hiljainen ääni. Lilli-kettu höristi korviaan. Mistä ääni kuului? Ei se ainakaan lintu

Aurinko nousi ja valaisi Ihmevaaran kaatopaikan. Jostain kuului hiljainen ääni. Lilli-kettu höristi korviaan. Mistä ääni kuului? Ei se ainakaan lintu Aurinko nousi ja valaisi Ihmevaaran kaatopaikan. Jostain kuului hiljainen ääni. Lilli-kettu höristi korviaan. Mistä ääni kuului? Ei se ainakaan lintu ollut. Ääni kuului uudestaan. - Sehän tulee tuosta

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Maija Hynninen: Orlando-fragmentit (2010) 1. Unelma Sormiharjoitus 1 2. Tammipuu Sormiharjoitus 2 3. suunnit. duration ca. 23

Maija Hynninen: Orlando-fragmentit (2010) 1. Unelma Sormiharjoitus 1 2. Tammipuu Sormiharjoitus 2 3. suunnit. duration ca. 23 Maija Hynninen: Orlando-fragmentit (2010) 1. Unelma Sormiharjoitus 1 2. Tammipuu Sormiharjoitus 2 3. suunnit duration ca. 23 Työskentelimme Henriikka Tavin kanssa löyhässä symbioosissa, keskustelimme ja

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

8-99- vuotiaille taikuri + yleisö

8-99- vuotiaille taikuri + yleisö 8-99- vuotiaille taikuri + yleisö Pelin tavoite: Tulla taikuriksi FI Sisältö: 61 korttia (48 kortin pakka + 6 tuplatausta korttia + 1 lyhyt kortti + 6 temppukorttia 4 perhettä (punainen, sininen, vihreä,

Lisätiedot

Suosikkipojasta orjaksi

Suosikkipojasta orjaksi Nettiraamattu lapsille Suosikkipojasta orjaksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Kerr; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Ehyeksi aikuiseksi osa 3. 12 askelta Ehyempään aikuisuuteen - Opas Kristus-keskeisen parantumisen tielle, 1996

Ehyeksi aikuiseksi osa 3. 12 askelta Ehyempään aikuisuuteen - Opas Kristus-keskeisen parantumisen tielle, 1996 12 askelta Ehyempään aikuisuuteen - Opas Kristus-keskeisen parantumisen tielle, 1996 Saarnaajan kirjasta (4:9-12) voidaan lukea Kristus-keskeisen kumppanuuden periaate: Kaksin on parempi kuin yksin, sillä

Lisätiedot

Brasil - Sempre em meu coração!

Brasil - Sempre em meu coração! Brasil - Sempre em meu coração! (Always in my heart) Pakokauhu valtasi mieleni, enhän tiennyt mitään tuosta tuntemattomasta latinomaasta. Ainoat mieleeni kumpuavat ajatukset olivat Rio de Janeiro, pienempääkin

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Vakaan uskon miehet

Nettiraamattu. lapsille. Vakaan uskon miehet Nettiraamattu lapsille Vakaan uskon miehet Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 2

Agricolan Monenlaista luettavaa 2 Helikopteri Jo 500 vuotta sitten italialainen keksijä Leonardo da Vinci suunnitteli helikopterin. Silloin sellaista ei kuitenkaan osattu vielä valmistaa. Vasta 70 vuotta sitten tehtiin ensimmäinen toimiva

Lisätiedot

Pikaopas. ALOITA TÄSTÄ! Pelin tavoite: Valmistaudu taisteluun!! Riko kaikki vastustajasi kilvet ja hyökkää vielä kerran voittaaksesi

Pikaopas. ALOITA TÄSTÄ! Pelin tavoite: Valmistaudu taisteluun!! Riko kaikki vastustajasi kilvet ja hyökkää vielä kerran voittaaksesi ALOITA TÄSTÄ! Pelin tavoite: Riko kaikki vastustajasi kilvet ja hyökkää vielä kerran voittaaksesi pelin! Pikaopas Valmistaudu taisteluun!! Sekoita pakkasi. Ota 5 korttia pakkasi päältä. Älä katso niitä.

Lisätiedot

1. KAPITTEL 2. KAPITTEL

1. KAPITTEL 2. KAPITTEL 1. KAPITTEL Joka alusta oli, jonka me kuulimme, jonka me silmillämme näimme, jota me katselleet olemme, ja meidän kätemme pidelleet ovat elämän sanasta, 2 (Ja elämä on ilmestynyt, ja me olemme nähneet,

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

SORIA MORIAN LINNA Tuhkapojan seikkailuja. Theodor Kittelsen

SORIA MORIAN LINNA Tuhkapojan seikkailuja. Theodor Kittelsen SORIA MORIAN LINNA Tuhkapojan seikkailuja Theodor Kittelsen Eräänä päivänä Tuhkapoika oli levittelemässä tulisijaan kertynyttä tuhkakasaa, kun siinä kytevät kekäleet vierähtivät esiin ja niistä muodostui

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Teidän talonne on upouusi. MINKÄ? KENEN? MILLAISEN? = talon, teidän, sinisen huoneen= GENETIIVI Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Genetiivi ilmaisee omistusta Laurin koira, minun

Lisätiedot

Dalinda Luolamo. Tunteiden sota. Runokokoelma

Dalinda Luolamo. Tunteiden sota. Runokokoelma Dalinda Luolamo Tunteiden sota Runokokoelma Tunteiden sota Dalinda Luolamo Ulkoasu: R. Penttinen Painettu: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-235-4 Alkusanat Arvoisat lukijat. Tahdon kertoa teille projektistani

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Lapsellanne synt. on varattu aika neuvolan

Lapsellanne synt. on varattu aika neuvolan Janakkala- Hattulan perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alue Janakkalan neuvola Lapsi 4 vuotta Arvoisat vanhemmat Lapsellanne synt. on varattu aika neuvolan terveydenhoitajalle / 201 klo. Käynti on osa

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jaakob, petturi

Nettiraamattu. lapsille. Jaakob, petturi Nettiraamattu lapsille Jaakob, petturi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: M. Kerr; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2011 Bible

Lisätiedot

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle.

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. Hän rakastaa minua. Tietenkin minä rakastan häntä. Kyllä minä uskon, että hän rakastaa minua... Hänhän on vaimoni! Joskus hän sanoo sen ääneenkin. Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. On hyvä

Lisätiedot

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. vikaan.

Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen. vikaan. KYLLÄ, JA Onnistut yrittämässäsi ja saavutat enemmän kuin odotit, enemmän kuin kukaan osasi odottaa. KYLLÄ, MUTTA Onnistut yrittämässäsi, mutta jokin täysin epäolennainen asia menee vikaan. EI, MUTTA Et

Lisätiedot

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan.

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Tunteet voivat olla miellyttäviä tai epämiellyttäviä ja ne muuttuvat ja vaihtuvat.

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumala loi kaiken

Nettiraamattu. lapsille. Jumala loi kaiken Nettiraamattu lapsille Jumala loi kaiken Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: Bob Davies; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2008

Lisätiedot

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti

Minä päätin itse sitoa ankkurinköyden paikalle, johon laitetaan airot. Kun ankkuri upposi joen pohjaan ja heti Joki Minä asun omakotitalossa. Talo sijaitsee Kemijärven rannan lähellä. Talon ja rannan välimatka on noin 20 metriä. Tänä keväänä Kemijoen pinnan jää alkoi sulaa aikaisemmin kuin ennen. Kaiken jään sulamisen

Lisätiedot

LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA?

LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA? LEIKIT KUKA PELKÄÄ HUUHKAJAA? Yksi huuhkaja (kiinniottaja), loput viivalle. Huuhkaja huutaa kuka pelkää huuhkajaa?!, jonka jälkeen viivalla olevat yrittävät päästä toiseen päähän ilman, että huuhkaja koskee

Lisätiedot

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset.

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset. MAI FRICK KOMPARAATIO ELI VERTAILU 1. Komparatiivi -mpi -mpa, -mma monikko: -mpi, -mmi - Kumpi on vanhempi, Joni vai Ville? - Joni on vanhempi kuin Ville. - Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

9.1. Mikä sinulla on?

9.1. Mikä sinulla on? 9.kappale (yhdeksäs kappale) 9.1. Mikä sinulla on? Minulla on yskä. Minulla on nuha. Minulla on kuumetta. Minulla on kurkku kipeä. Minulla on vesirokko. Minulla on flunssa. Minulla on vatsa kipeä. Minulla

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Mary-Anne S. Suomi Kertomus 27/60 www.m1914.org Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Vakaan uskon miehet

Nettiraamattu lapsille. Vakaan uskon miehet Nettiraamattu lapsille Vakaan uskon miehet Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible for

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

3. Kun jossakin asiassa ei pääse mitenkään eteenpäin, voit sanoa: 4. Kun jossakin on tosi paljon ihmisiä, voit sanoa:

3. Kun jossakin asiassa ei pääse mitenkään eteenpäin, voit sanoa: 4. Kun jossakin on tosi paljon ihmisiä, voit sanoa: SANONTOJA, SANANLASKUJA JA PUHEKIELTÄ HARJOITUS 1 joutua jonkun hampaisiin olla koira haudattuna kärpäsestä tulee härkänen niellä purematta kaivaa maata toisen alta panna jauhot suuhun ei ole mailla eikä

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

TAIKURI VERTAISRYHMÄT

TAIKURI VERTAISRYHMÄT TAIKURI VERTAISRYHMÄT C LAPSILLE JOIDEN VANHEMMAT OVAT ERONNEET Erofoorumi 3.11.15 Tina Hav erinen Suom en Kasv atus- ja perheneuvontaliitto Kenelle ja miksi? Alakouluikäisille kahden kodin lapsille joiden

Lisätiedot

Pikkuinen Amina istuu mutustelemassa leipää, äiti Safia korjaa tytön lettejä. Samalla Amila harjaa äitinsä paksua, mustia hiuksia.

Pikkuinen Amina istuu mutustelemassa leipää, äiti Safia korjaa tytön lettejä. Samalla Amila harjaa äitinsä paksua, mustia hiuksia. Käsikirjoitus ENSIMMÄINEN AVAINKOHTAUS INT. KEITTIÖ - AIKAINEN AAMU Pikkuinen Amina istuu mutustelemassa leipää, äiti Safia korjaa tytön lettejä. Samalla Amila harjaa äitinsä paksua, mustia hiuksia. Äiti,

Lisätiedot

Henric Rönnberg. pari riviä ennen pimeyttä

Henric Rönnberg. pari riviä ennen pimeyttä Henric Rönnberg pari riviä ennen pimeyttä 2015 John Hugo Nikulan muistolle (30.5.1988-31.9.2008) Olit liian kaunis tähän maailmaan Hugolle Ystäväni, niin monta asiaa olet minulle opettanut ja toivon sinun

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Lapsi tarvitsee ympärilleen luotettavia, sanansa pitäviä ja vastuunsa kantavia aikuisia. Silloin lapsi saa olla lapsi. Tämä vahvistaa lapsen uskoa

Lapsi tarvitsee ympärilleen luotettavia, sanansa pitäviä ja vastuunsa kantavia aikuisia. Silloin lapsi saa olla lapsi. Tämä vahvistaa lapsen uskoa Luottamus SISÄLTÖ Perusluottamus syntyy Vastavuoroinen kiintymyssuhde Pieni on suurta Lapsi luottaa luonnostaan Lapsen luottamuksen peruspilarit arjessa Lapsen itseluottamus vahvistuu Luottamuksen huoneentaulu

Lisätiedot

VARHAINEN PUUTTUMINEN

VARHAINEN PUUTTUMINEN VARHAINEN PUUTTUMINEN www.tasapainoa.fi MITÄ VARHAINEN PUUTTUMINEN ON? Varhaisella puuttumisella tarkoitetaan yksinkertaisesti sitä, että autetaan kaveria tai ystävää jo silloin kun mitään vakavaa ei vielä

Lisätiedot

Vainoajan tie saarnaajaksi

Vainoajan tie saarnaajaksi Nettiraamattu lapsille Vainoajan tie saarnaajaksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 25/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 13.5.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 25/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 13.5. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) ARMOTON PALVELIJA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Sillä, missä Jeesus tämän vertauksen kertoi, ei ole merkitystä. Mutta ilmeisesti

Lisätiedot

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki AAMUSTA ILTAAN ON KIINNI. JA YÖTKIN JOSKUS Se menikin sitten sillain,

Lisätiedot

3. Miksi rottaa kutsuttiin Ronkeliksi? 4. Mitä rotta söi maanantaisin? 5. Mitä rotta söi tiistaisin? 6. Mitä rotta söi keskiviikkoisin?

3. Miksi rottaa kutsuttiin Ronkeliksi? 4. Mitä rotta söi maanantaisin? 5. Mitä rotta söi tiistaisin? 6. Mitä rotta söi keskiviikkoisin? Rotta Ronkeli Eräällä rotalla oli kummallinen nimi. Rottaa kutsuttiin Ronkeliksi. Ronkeli oli saanut nimensä ruokatavoistaan. Se halusi syödä vain hedelmiä. Maanantaisin rotta söi banaaneja. Tiistaisin

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Kaverini Eetu hukkasi pyöränavaimensa, kun oli kylässä meillä. Hän huomasi sen vasta illalla, kun oli jo pimeää.

Kaverini Eetu hukkasi pyöränavaimensa, kun oli kylässä meillä. Hän huomasi sen vasta illalla, kun oli jo pimeää. Papuri.papunet.net Kaverini Eetu hukkasi pyöränavaimensa, kun oli kylässä meillä. Hän huomasi sen vasta illalla, kun oli jo pimeää. Riku, pliis, auta mua etsimään niitä. Muuten mun täytyy kävellä kotiin,

Lisätiedot

Jeesuksen seuraaminen maksaa

Jeesuksen seuraaminen maksaa Jeesuksen seuraaminen maksaa Mt 8:18-34 18. Seuraa minua! Kun Jeesus näki, miten paljon väkeä hänen ympärillään oli, hän käski lähteä vastarannalle. 19. Muuan lainopettaja tuli silloin hänen luokseen ja

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Sano näin itsellesi Ohjaa lasta Jos lapsi on jatkuvasti vihainen Kun aikuista suututtaa Ole etuviisas Kun aikuisen tunteet kiehuvat

SISÄLTÖ. Sano näin itsellesi Ohjaa lasta Jos lapsi on jatkuvasti vihainen Kun aikuista suututtaa Ole etuviisas Kun aikuisen tunteet kiehuvat Tunteet SISÄLTÖ Värikylläinen tunne-elämä Tunne on aina viesti Olet malli tunteiden ilmaisemisessa Auta lasta tunnistamaan Auta lasta nimeämään Kiukku lapsen haasteena Kun lapsi kiukustuu Sano näin itsellesi

Lisätiedot

Märsky 29.10.2012. Heikki Pajunen Novetos Oy. Luomme menestystarinoita yhdessä

Märsky 29.10.2012. Heikki Pajunen Novetos Oy. Luomme menestystarinoita yhdessä Märsky 29.10.2012 Heikki Pajunen Novetos Oy Luomme menestystarinoita yhdessä Aamun ajatus By Positiivarit: Maanantai 29.10.2012 AAMUN AJATUS Elämä on 10-prosenttisesti sitä miten elää ja 90-prosenttisesti

Lisätiedot

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle)

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) Lapsi Haastattelija Päivä ja paikka 1 LAPSI JA HÄNEN PERHEENSÄ Vanhempasi ovat varmaankin kertoneet Sinulle syyn siihen, miksi olen halunnut tavata Sinua.

Lisätiedot

runo päivässä Kuvitukset: Mirkka Eskonen

runo päivässä Kuvitukset: Mirkka Eskonen Lue lapselle runo päivässä 2014 Kuvitukset: Mirkka Eskonen Maanantai Oravasatu Oli orava. Unessa hännällään se purjehti kauas etelään. Siis lenteli häntä purjeenaan. Siitä tässä nyt kerrotaan. Se saapui

Lisätiedot

Yllättävän, keskustelun aikana puhkeavan ristiriidan käsittely

Yllättävän, keskustelun aikana puhkeavan ristiriidan käsittely Yllättävän, keskustelun aikana puhkeavan ristiriidan käsittely TOIMI NÄIN Pysäytä keskustelu hetkeksi ja sanoita havaitsemasi ristiriita. Kysy osallistujilta, mitä he ajattelevat havainnostasi. Sopikaa

Lisätiedot

Lue lapselle runo päivässä

Lue lapselle runo päivässä Lue lapselle runo päivässä Runot kirjoitti: Kaarina Helakisa Vihkosen kuvitti: Minna-Maria Virtanen Viikon runot valitsi: Kaija Haapalinna-Lintinen Runovihkon taittoi: Riikka Käkelä-Rantalainen Olipa kerttunen

Lisätiedot

Tekijät: Kerstin Wallner ja Klaus Miltenberger ( 2010) Lisenssi Projekt Spiel:n kautta

Tekijät: Kerstin Wallner ja Klaus Miltenberger ( 2010) Lisenssi Projekt Spiel:n kautta Art. Nr. 22421 Move & Twist Iloinen toimintapeli, jossa pienet leppäkertut yrittävät kiivetä kukan vartta pitkin ylös päästäkseen kauniin kukan luo. Tehtävästä suoriutumiseen leppäkertut tarvitsevat kuitenkin

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (1. osa)

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (1. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (1. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009 Bible for

Lisätiedot

Joka kaupungissa on oma presidentti

Joka kaupungissa on oma presidentti Kaupungissa on johtajia. Ne määrää. Johtaja soittaa ja kysyy, onko tarpeeksi hoitajia Presidentti päättää miten talot on rakennettu ja miten tää kaupunki on perustettu ja se määrää tätä kaupunkia, Niinkun

Lisätiedot

Puuha- Penan päiväkirja. by: Basil ja Lauri

Puuha- Penan päiväkirja. by: Basil ja Lauri Puuha- Penan päiväkirja by: Basil ja Lauri Eräänä päivänä Puuha-Pena meni ullakolle siivoamaan, koska hänen ystävänsä Plup- Plup tulee hänen luokse kylään ja Plup-Plup kutsuu Keke Keksin, joka on hyvin

Lisätiedot

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset:

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset: LAUSETREENEJÄ Kysymykset: Mikä - kuka - millainen? (perusmuoto) Mitkä ketkä millaiset? (t-monikko) Minkä kenen millaisen? (genetiivi) Milloin? Millainen? Minkävärinen? Minkämaalainen? Miten? Kenellä? Keneltä?

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot