Oberon kylvää pelkoa ja vihaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oberon kylvää pelkoa ja vihaa"

Transkriptio

1 2 Oberon kylvää pelkoa ja vihaa Ilta oli jo hämärtynyt ylittäessämme rajan kuolevaisten maailmasta pimeyden maailmaan. Ainahan pimeyden maailman valtavan lehväkaton alla oli hämärää. Aurinko ei kyennyt läpäisemään satojen metrien korkeuteen kohoavien puiden paksuja oksia. Kesähovin värikkään valoisuuden ja talvihovin hyytävän kylmyyden vastakohtana pimeyden maailmassa oli aina hämärää, sotkuista ja vaarallista. Se muuttui jatkuvasti, niin ettei koskaan voinut tietää, mihin seuraavaksi törmäisi. Minä rakastin sitä. Vaikka olin kesähovista, tunsin oloni siellä kotoisammaksi kuin missään muualla. - Perillä ollaan, minä totesin astuessani parin sypressin alle. Ne kaartuivat yhteen niin, että runkojen väliin muodostui holvikaari. Ympärillämme oleva pimeyden maailma oli äänetön, mutta muutama virvatuli tanssahteli lehvien lomasta eksyneitä matkamiehiä etsien. Puiden välissä kasvoi paksua, mustaa puukanervaa, joka peitti maan tukahduttaen elämän kaikelta muulta kasvustolta. - Arcadiaan ei ole pitkä matka. Olisin tullut kvartsiluolien kautta kulkevaa reittiä, mutta valitettavasti lohikäärmeliskot ovat asettuneet niihin asumaan viime käyntini jälkeen. Ash katseli ympärilleen valppaana, kuten aina, ja kohotti kulmakarvojaan. - Sinä varmasti tiedät tuoneesi meidän suoraan keskelle pensassusien reviiriä. Minä hätkähdin. Olin salaa toivonut, ettei hän huomaisi moista sivuseikkaa. - No, meidän pitää vain liikkua hiljaa ja rauhallisesti. - Pensassusilla ei ole korvia, Ash jatkoi. - Ne metsästävät maassa ja ilmassa tuntemiensa värähtelyjen avulla. Ne luultavasti kuuntelevat meitä paraikaakin. - Haluatko sinä päästä kesähoviin vai et, pikkuprinssi? minä haastoin käsivarteni ristien. - Tämä on nopein tie. Karhunvatukkapensaikosta kuuluva kahina kiinnitti huomiomme. Näimme vilahduksen vaarallisesta, vihreästä silmästä, ennen kuin jokin suuri, harjasniskainen vetäytyi piiloon varjoihin. - Ja siitä lähtee ilmoitus muulle laumalle. Ash mulkaisi minua. - Miksi tapahtuu aina kaikenlaista, kun olen sinun seurassasi?

2 - Kai se on vain hyvää onnea, minä totesin pirteästi kiiruhtaessamme matkaan, ennen kuin muu lauma saapuisi paikalle. Ei se ihan niin hyvin sujunut kuin olin toivonut. Pensassudet olivat vaanivia saalistajia, joskaan eivät pahimpia kohtaamiamme hirviöitä. Ne olivat kuitenkin ovelia pirulaisia, ja niillä oli ikävä tapa pystyä näyttämään viattomilta puukanervikoilta, kunnes oli aivan niiden kohdalla, ja pum, samassa iso, suden muotoinen pensas loikkasi päin naamaa. Me väistelimme, syöksähtelimme ja huidoimme päästäksemme ensimmäisen tusinan ohi, väistelimme piikkisiä kuolemanpensaita, jotka syöksyivät kimppuumme varoituksetta tai ponnahtivat esiin kanervikosta. Valitettavasti röyhkeät pensassudet oppivat tekemistään virheistä ja alkoivat käyttää strategiaa ja ryhmätaktiikkaa meitä vastaan. Me astuimme aukiolle juuri, kun yksi harjasniskainen olento livahti edessämme olevaan karhunvatukkopensaikkoon. Hiivimme juuri jännittyneitä ja varuillamme eteenpäin, kun neljä ympärillämme olevaa pensasta heräsi henkiin ja hyökkäsi. Me käännyimme selät vastakkain piikkisten olentojen hyökätessä joka sivustalta. Ashin miekka välähti ja hän löi yhden pensassuden ilmassa. Minä iskin tikarillani yhtä pensassutta leuan alle ja lennätin sen kaveriaan päin. Viimeinen susi kohtasi yllättävän loppunsa Ashin miekanterässä, mutta sitten täysin yllättäen toinen pensaspari heräsi henkiin ja hyökkäsi. Sillä kertaa emme ennättäneet torjua niitä, vaan tunsin valtavan suden piikkisen vartalon iskeytyvän minua vastaan ja kaatavan minut maahan. Toinen susi tarrasi hampaillaan prinssin miekkakäteen. Tunsin kylmän tuulenpuuskan takanani ja sävähdin. Jääpojan kiukku oli viimeinkin kuohahtanut. Minä näin silmäkulmastani prinssin astuvan eteenpäin ja työntävän käsivartensa syvälle suden kitaan. Tunsin uuden kylmän tuulahduksen, ja sitten pensassusi jähmettyi, kun sen kidasta pursusi jääpuikkoja, jotka työntyivät sen leukojen läpi jättimäisten neulojen tavoin. Ash tarttui toisella kädellään suden kuonosta ja nykäisi sitä alaspäin. Kuului rasahdus, kun kuono katkesi jäätyneen oksan tavoin. Susi ulvahti, käpertyi kasaan ja lakkasi liikkumasta. Minä mulkaisin päälläni olevaa sutta pidellen sen ilkeät hampaat kaukana kasvoistani. - Huh, ystävä hyvä, suuvesi tekisi sinulle hyvää, minä totesin lähettäen loitsujani piikkiseen hirviöön. - Katsotaan, voimmeko tehdä jotain pahanhajuiselle hengityksellesi. Suden piikkipäästä alkoi kasvaa köynnöksiä, jotka valuivat sen kasvoille. Ne kiertyivät sen kuonon ympärille sitoen sen kiinni, ja suden silmät pullistuivat. Se vingahti säälittävästi, loikkasi tiehensä naamaansa raapien ja juoksi sitten karkuun metsän uumeniin.

3 Minä nousin seisomaan pölyjä yltäni pudistellen. - No, sehän oli... mielenkiintoista, minä uskaltauduin huomauttamaan Ashin mulkoilusta piittaamatta. Hänen hihansa oli revennyt ja hänen käsivartensa oli kyynärpäähän asti veressä. - En muista pensassusien koskaan ennen tehneen vastaavaa. - Jos en tarvitsisi sinua päästäkseni kesähoviin... - Mutta kun sinä tarvitset, minä muistutin virnistellen. - Emmehän me kai unohda sitä, jääpoika? Hänen ilmeensä synkkeni entisestään, mutta hän kääntyi poispäin. - Lähdetään, Ash kehotti ääni tavallistakin kylmempänä. - Meillä ei ole aikaa sinun typeryyksiisi juuri nyt. - Juuri tuosta minä sinussa pidän, talvihaltija... Olet niin häikäisevän nokkela, niin taitava sanaseppä, niin viisas ja leikkisä... Minä väistin, kun päätäni kohti singahti männynkäpy hiuksiani hipoen, ja naurahdin. - Hyvä tietää, että välität, jääpoika. Minä pinkaisin nauraen hänen edelleen toivoen pääseväni pakoon kylmempiä - ja terävämpiä - ammuksia, joita minua kohti olisi saatettu singota. Susifiaskon jälkeen me erkanimme hetkeksi. Jäätävä prinssi katosi lähimetsään siistiytymään ja sitomaan käsivartensa, ja minä tein sillä aikaa leirin. Emme voineet odottaa kauempaa. Pimeyden maailmassa ei kannata kulkea verta vuotavana. Se herättää kaiken - siis todella kaiken - seudulla liikkuvan mielenkiinnon. Sitä paitsi yö oli jo tulossa, ja jos olisimme uskaltautuneet pitemmälle, olisimme tulleet suolle. Peikkokoirat ja suohenget kuljeskelevat yöaikaan suolla uhreja etsimässä, ja vaikka olisi ollut haaste yrittää selvitä suon poikki tulematta syödyksi tai hukkumatta, meillä oli tehtävä suoritettavana. Löysin luolan, jonka suuta ympäröivät hohtavat siniset ja oranssit sienet ja jossa oli pehmeä sammalmatto. Raivasin luolan pohjalle paikan, johon tein nuotion. Keihästin pari aiemmin löytämääni sientä kepin päähän ja pitelin niitä liekkien yllä taaksepäin tyytyväisenä nojatessani. Ash ei ollut vielä palannut, mutta jääpojan tuntien arvasin hänen menneen metsästämään kätensä hoidettuaan. En ollut huolissani. Hän löytäisi paikan, kun olisi valmis. Minä hymähdin silmiäni pyöritellen. Olihan se jääräpäinen idiootti saattanut tietenkin jatkaa matkaa omin päin. Toivoin kuitenkin hänen oppineen läksynsä edellisestä kerrasta, jolloin hän oli sitä yrittänyt. Syyllisyys painoi mieltäni. En ollut aikonut muistella sitä yötä, mutta nyt kun se oli tapahtunut, sitä oli turha yrittää unohtaa. Katselin tulta sitä varsinaisesti näkemättä ja annoin muistojeni tulla mieleeni.

4 Silloin oli ollut samanlainen ilta. Olimme olleet hohtavien kukkien ympäröimässä paikassa, joskin talvihovin reviirillä, emmekä pimeyden maailmassa. Ash ja Meghan eivät olleet huomanneet minua, eivätkä olleet tienneet minun olevan hereillä, mutta olin katsellut heitä. Olin kuunnellut Ashia hänen kertoessaan Meghanille, että hän oli lähdössä, yksin, hakemaan takaisin vuodenaikain valtikkaa. Hän oli kehottanut Meghania palaamaan kotiin, takaisin kuolevaisten maailmaan, ja unohtamaan hänet. Olin katsellut heidän kummankin kasvoja. Meghanin kasvot olivat olleet kyynelistä märät. Hän oli yrittänyt olla urhea. Ashin ahdistus oli ollut visusti piilossa ilmeettömyyden naamion takana. En ollut sanonut tai tehnyt mitään, kun Ash oli särkenyt sydämen Meghanilta, kääntynyt ja poistunut tämän elämästä. Ja minä... minä olin ollut iloinen. Hieraisin kasvojani itseäni inhoten. Minä olin ollut iloinen, koska Ash oli murskannut prinsessani sydämen, koska hän oli lähtenyt, ja koska minulle oli ehkä viimeinkin tullut tilaisuus saada prinsessa huomaamaan minut. Olin ollut liian kärsivällinen ja odottanut vuoroni, odottanut päivää, jolloin prinsessa avaisi silmänsä ja näkisi uskollisen Puckinsa muunakin kuin hassuna ystävänään. Olisin muutakin kuin hänen vartijansa, puolustajansa ja hovinarrinsa, joka sai hänet nauramaan. Olisin hänen kaikkensa, jos vain voisin. Otin huokaisten sienet nuotion yltä ja haukkasin niitä äkäisesti. Ashin lähdettyä olin yrittänyt parannella prinsessani särkynyttä sydäntä, jonka hyytävän kylmä jääprinssi oli niin armottomasti murskannut. Yhden autuaan hetken ajan olin kuvitellut saaneeni tilaisuuden. Meghanin suudelman muisto oli syöpynyt mieleeni, enkä unohtaisi ikinä sitä päivää, sitä elämäni yhtä onnellisinta hetkeä. Vastoin kaikkea todennäköisyyttä Meghan ja Ash olivat kuitenkin löytäneet uudelleen toisensa ja uhmanneet kaikkia haltijahoveja voidakseen olla yhdessä. Minä olin jäänyt ulkopuolelle. Olin menettänyt Meghanin. Miksi hemmetissä olen siis yhä täällä? - Goodfellow. Minä hätkähdin. Matala ääni ei ollut Ashin. Se oli liian syvä ja voimakas ollakseen kylmän jääprinssin. Tiesin välittömästi: sellainen ääni komensi kokonaisia metsiä ja metsämaita, ja sitä ääntä olin totellut kauan ennen kuin olin tavannut oikukkaan talviprinssin. Oberon tuijotti minua nuotion yli meripihkanväriset silmät varjoissa hohtaen. Hänen kapeilla kasvoillaan oleva ilme sai maankin tärisemään pelosta. - Tervehdys, Robin, Oberon tervehti hymyilemättä. - Valitettavasti meidän pitää jutella hieman. Voi pahus.

5 Nousin seisomaan varautuneena, mutta huolettoman virnistykseni säilyttäen, ja ristin käteni pääni taakse. Kuka tahansa muu olisi kumartanut, polvistunut tai niiannut, tai vähintään nyökännyt kunnioittavasti, mutta minä olin tuntenut haltijakuninkaan niin pitkään, etteivät moiset muodollisuudet olleet välillämme tarpeen. Jos olisin osoittanut kunnioitusta, Oberon olisi tiennyt, että jotain oli tekeillä. Minä tunsin kesäkuninkaan hyvin, mutta hän tunsi minut yhtä hyvin. - Kas, Oberon. Minä nyökkäsin hymyillen edelleen. - Mitä sinä täällä teet? Vilkaisin hänen haarniskaansa ja selässään olevaa suurta jousipyssyä. - Oletko menossa metsälle? Yksiksesi? Etkä kutsunut minua mukaan? Olen loukkaantunut. - Unohda pötypuheet, Robin. Haltijakuningas heilautti kättään, ja kauempana jyrähti ukkonen. Meidän välissämme oleva nuotio roihahti aivan kuin olisi halunnut hypätä pois kuopasta. Ympärillämme olevat kasvit sekosivat alkaen kiemurrella ja kääntyillä ja tanssia, aivan kuin ne olisivat riemuinneet kuninkaan näkemisestä. Niin mahtava oli kesäkuninkaan valta. - Tiedämme kai kumpikin, miksi me täällä olemme. Missä talviprinssi on? - Prinssi? Minä rypistin otsaani, vaikka sydämeni pamppaili paitani alla. Miten Oberon oli saanut tietää Ashista niin pian? Emmehän me olleet vielä edes Arcadiassa. - Miksi minä tietäisin mitään talviprinssistä? minä ihmettelin mahdollisimman viattomalta näyttäen. - Meidänhän pitäisi olla viholliset. Mikäli et ole sattunut kuulemaan, niin hän on vannonut pikkiriikkisen valan, että hän tappaa minut vielä jonain päivänä. Se ei ollut valhetta. Kun oli elänyt niinkin kauan kuin minä, oppi "venyttämään totuutta", kuten joku voisi sen ilmaista. Valitettavasti Oberonkaan ei ollut eilisen teeren poikia. - Robin. Hän katsoi minua kärsivällisesti. - Minä tiedän. Mitä tiedän, mitä sinä suunnittelet tekeväsi. Kuvitteletko todellakin, etten tietäisi, mitä minun omassa hovissani tapahtuu? Titania rakastaa uutta soitintaan yli kaiken. Tiedän hänen varastaneen sen Leanansidhelta - hän ei yritäkään salata, mistä on sen saanut. Minä olin jo miettinytkin, miten Leanansidhe reagoisi. Sitten kuulin sinun ja talviprinssin saapuneen pimeyden maailmaan ja olevan matkalla kohti Arcadiaa. Älä pidä minua typeryksenä, Goodfellow. Tiedän sinun aikovan viedä Leanansidhen lelun takaisin hänelle. Voit kuitenkin rentoutua, Oberon jatkoi, ennen kuin ennätin keksiä uutta suunnitelmaa, joka olisi auttanut minua pälkähästä ilman, että olisin muuttunut linnuksi tai rotaksi ties miten pitkäksi aikaa. - En tullut tänne estämään sinua. Minä en rentoutunut. Itse asiassa olin entistä varautuneempi. Ristin käsivarteni rinnalleni ja kohotin kulmakarvojani. - Etkö? - Rakas vaimoni on ollut viime aikoina hyvin poissa oleva, haltijakuningas jatkoi. - Hän palvoo uutta leluaan, eikä piittaa hovistaan, alamaisistaan eikä kuninkaastaan. En pidä siitä.

6 Ahaa. Totuus tuli ilmi. Oberonilla oli aina ollut taipumusta mustasukkaisuuteen. Kaikki, mikä vei Titanian mielenkiinnon pois hänestä, aiheutti kiihkeitä riitoja hallitsijaparin välillä. Edellisen kerran niin oli tapahtunut Titanian kieltäydyttyä luopumasta pienestä intialaisesta vaihdokkaastaan. Oberon oli määrännyt minut antamaan hänelle lemmenrohtoa, niin että hän olisi unohtanut sen. Me kaikki tiedämme, miten siinä kävi. Minä huokasin tietäessäni, mitä oli tulossa. - Anna kun arvaan, minä sanoin. - Olet täällä ollaksesi sopivasti pois kesähovista jonkin aikaa. Sillä välin Titanian uusin lelu katoaa salaperäisesti, etkä sinä voi tietenkään tietää, mitä sille on tapahtunut. - Olen menossa metsälle ritareideni ja koirieni kanssa, haltijoiden kuningas vastasi äärettömän arvokkaasti. - En piittaa siitä, mitä Titania poissa ollessani tekee. Kuitenkin... Hän astui lähemmäs täyttäen pienen luolan olemuksellaan. Hänen pitkä varjonsa lankesi ylleni hänen katsoessaan minua silmiin. - Haluan sinunkin ajattelevan erästä asiaa, Robin. Muista nämä sanat, kun menet Arcadiaan toteuttamaan suunnitelmasi, mikä se sitten onkin. Oberon kumartui lähemmäs. Hänen äänensä oli matala ja tumma hänen kuiskatessaan minulle nuotion yli: - Jos matkakumppanisi yllättäen... katoaisi, hän kuiskasi synnyttäen kylmän kouraisun vatsanpohjassani. - Jos talviprinssi ei olisi enää täällä, miten kauan uskoisit menevän, ennen kuin Meghan Chase tulisi luoksesi? Minun henkeni salpautui. Tuijotin Oberonia tyrmistyneenä. Hän vastasi katseeseeni tyynesti ja hievahtamatta kuin vankka tammi. - Mitä... sinä...? En kyennyt edes päättämään lausettani. - Miksi sinä kuvittelet...? - Tiedän sinun rakastavan Meghania, Oberon jatkoi häkeltymättä. - Minun tytärtäni. Tiedän, mitä sinä tunnet Meghan Chasea kohtaan, Robin. Minä tulin tänne kertomaan, että hyväksyn sen. Näen mieluummin teidät kaksi yhdessä kuin hänet vanhan viholliseni pojan kanssa. - Etpä sinä paljon pyydäkään. Minun ääneni oli käheä ja kireä, ja käänsin hänelle selkäni. En enää yrittänytkään teeskennellä, etten tiennyt Ashista mitään. Olin tolaltani. Oberon seurasi minua katseellaan ottaessani muutaman askeleen eteenpäin ja siepatessani maasta pienen männynoksan. Tuijotin pimeyteen. Tuli rätisi ja ritisi takanani, ja Oberonin katse poltti selkääni kuuman liekin tavoin. - Mitä sinä haluat minun tekevän? minä jupisin yöhön tuijottaessani. - Puukottavan häntä selkään, kun hän ei katso? Niinkö sinä käsket minun tehdä? Ajatus sai sisikuntani kouristelemaan. - Etkö usko, että Meghanilla olisi mitään sanomista siihen? En voisi ikimaailmassa salata sitä häneltä.

7 - Sinun ei tarvitse tehdä mitään, Oberon jatkoi hiljaa. - Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin paljastaa prinssi ollessanne kesähovissa. Titania hoitaa loput. Talviprinssin veri ei ole sinun käsissäsi. Sinä vain tekisit, kuten jokaisen kunnon kesähovin alamaisen kuuluukin tehdä. Kun prinssi on poissa, Meghan Chase tulee hakemaan sinulta lohtua. Kaikki on silloin niin kuin pitääkin olla. Minä en kyennyt vastaamaan. Saatoin miltei tuntea Meghanin sylissäni hänen itkiessään ja surressaan talviprinssiä. Saatoin tuntea käsivarteni hänen ympärillään kuiskaillessani hänelle, että kaikki olisi hyvin ja että hänellä olisi yhä minut ja etten minä lähtisi koskaan. Sitten olisin halunnut potkaista itseäni päähän siitä hyvästä, että ajattelin moisia. Oberon katseli minua ääneti. - Robin Goodfellow, hän totesi sitten. - Aiemmista erimielisyyksistämme huolimatta pidän sinua luotettavimpana alamaisenani. Me olemme vanhoja, vanhempia kuin talviprinssi. Me olemme tunteneet toisemme kauan. Toisinaan en kuitenkaan voi olla miettimättä, ymmärrätkö kuuluvasi yhä kesähoviin. Se on sinun kotisi. Sinä et tarvitse mitään muuta. Minä puristin käteni nyrkkiin ja tunsin siinä olevan oksan murtuvan. Jos Oberon huomasi sen, hän ei ainakaan huolestunut. - Minun tyttäreni on nyt ihan oikeasti yksi meistä, hän jatkoi. - Kuolematon, haltijoiden kuningatar. Sinulla on aikaa saada hänet rakastumaan sinuun. Se ei olisi vaikeaa, te kaksihan olette jo valmiiksi läheiset. Tiedän, että keksisit keinon olla hänen kanssaan jopa rautamaailmassa. Mikään ei estä sinua, kun olet päättänyt jotakin. Sinun pitää kuitenkin päästä eroon talviprinssistä, ennen kuin Meghan huomaa sinut. Minä en vastannut. Tunsin haltijakuninkaan perääntyvän ja valmistautuvan lähtemään. - Valinta on tietenkin sinun, hän sanoi liekkien pienentyessä ja ympärillämme olevien kasvien lopettaessa hullaantuneen tanssinsa. - Metsästysretkeni vie minut kauas Arcadiasta sekä kesähovia piinaavista ilkeistä kuiskailuista. Tee, kuten haluat, Robin, mutta muista, että jos rakastat tytärtäni, tämä saattaa olla ainoa tilaisuutesi saada hänet itsellesi. Muuten voit menettää Meghan Chasen samaiselle henkilölle, joka on vannonut tappavansa sinut. Luolan läpi puhalsi lämmin tuulenhenkäys, joka sai liekit ja kasvit jälleen tanssimaan. Sen laannuttua luola oli tyhjä, minua lukuun ottamatta. Haltijakuningas oli poistunut. Seuraava osa Julie Kagawan jatkotarinasta Kesän taittuessa ilmestyy ensi keskiviikkona!

Niin totta kuin nimeni on Puck

Niin totta kuin nimeni on Puck 1 Niin totta kuin nimeni on Puck Nimet. Mitä väliä nimellä muka on? Niissähän on vain joukko kirjaimia tai äänteitä, jotka muodostavat sanan. Eikö ruusu muuksi kutsuttuna tuoksuisi yhtä suloiselta? Eikö

Lisätiedot

Muistoja. Kappale III. Maryl ja Mayalia

Muistoja. Kappale III. Maryl ja Mayalia Muistoja Kappale III Maryl ja Mayalia Ajattelin kuinka inhottavaa oli matkustaa ventovieraiden ihmisten kanssa, mutta yksi asia vaivasi; Riku ja mitä hän oli sanonut. Riku oli nimittäin melkein kutsunut

Lisätiedot

ANALAN PORTIT. Michael Ovitz

ANALAN PORTIT. Michael Ovitz ANALAN PORTIT Michael Ovitz Manalan portit Manalan portit Michael Ovitz Manalan portit Copyright 2009 Michael Ovitz Kansi: Copyright 2009 Roosa Nenonen Kuvat: Copyright 2009 Roosa Nenonen Taitto: Copyright

Lisätiedot

Cheshkan taru 1: Girnan kasvatit

Cheshkan taru 1: Girnan kasvatit Cheshkan taru 1: Girnan kasvatit Tekijä: Cara Joan Reen Alkusanat Girnan Salin seinälle oli ripustettu mahtava graniittilaatta, johon oli kaiverrettu teksti: "Alussa oli tyhjyys. Sitten Suuri Jumala Calewa

Lisätiedot

Kolmin aina kaunihimpi

Kolmin aina kaunihimpi Kolmin aina kaunihimpi TIMO MÄNNIKKÖ Paula asteli keittöön haukotellen raskaasti. Huomenta, hän sanoi unisella äänellä. Huomenta, kulta, sanoin ja kaadoin kahvia hänen mukiinsa. Ei sinun olisi tarvinnut

Lisätiedot

Pelaaja 1. Rosvoritari Konrad von Ransbach. vilpitön, maanläheinen ja luottavainen

Pelaaja 1. Rosvoritari Konrad von Ransbach. vilpitön, maanläheinen ja luottavainen Pelaaja 1 Rosvoritari Konrad von Ransbach vilpitön, maanläheinen ja luottavainen Proomulla syntyi kiivasta kuhinaa, kun Konradin miehet laskivat puomin alas. Proomun kippari oli pieni, tanakka mies, jolla

Lisätiedot

Tekijät. Kerttulin koulun 6A, kevät 2006. Tulostettu osoitteesta http://www.tkukoulu.fi/~kerttuli/oppilaat/novelli/

Tekijät. Kerttulin koulun 6A, kevät 2006. Tulostettu osoitteesta http://www.tkukoulu.fi/~kerttuli/oppilaat/novelli/ Tekijät Luku 1: Verna ja Joni Luku 2: Lotta ja Jan-Kristian Luku 3: Tiina ja Tuomas Luku 4: Niilo ja Sannamari Luku 5: Rosa ja Lari Luku 6: Aleksi O. ja Linda Luku 7: Saarlotta ja Erkka Luku 8: Rafael

Lisätiedot

Rob McCool ja Krimin jalokivi. Copyright: Tatu Kokko 2015. 1-204/288 s. ICASOS KUOPIO

Rob McCool ja Krimin jalokivi. Copyright: Tatu Kokko 2015. 1-204/288 s. ICASOS KUOPIO Tatu Kokko Rob McCool ja Krimin jalokivi. Copyright: Tatu Kokko 2015. 1-204/288 s. ja Krimin jalokivi ICASOS KUOPIO 3 ENSIMMÄINEN OSA 7 Luku 1 Kettujahti Rob McCool ja Krimin jalokivi. Copyright: Tatu

Lisätiedot

Luku VI Ymalorin kätyri Dufalas; Dor Gornad Vuosi 1416 Sekasorron aikakausi

Luku VI Ymalorin kätyri Dufalas; Dor Gornad Vuosi 1416 Sekasorron aikakausi Luku VI Ymalorin kätyri Dufalas; Dor Gornad Vuosi 1416 Sekasorron aikakausi Maailma on täynnä absoluuttisia totuuksia. Tai niin ainakin monet, turhankin monet ihmiset väittävät. Papit väittävät oman uskonsa

Lisätiedot

Siiri Enoranta. Nokkosvallankumous. werner söderström osakeyhtiö helsinki

Siiri Enoranta. Nokkosvallankumous. werner söderström osakeyhtiö helsinki SIIRI ENORANTA wsoy Siiri Enoranta Nokkosvallankumous werner söderström osakeyhtiö helsinki Tekijä kiittää Valtion kirjallisuustoimikuntaa ja Taiteen keskustoimikuntaa rahallisesta avusta tämän kirjan

Lisätiedot

Jumalten Valittu. Kappale 14 -Filian tarina

Jumalten Valittu. Kappale 14 -Filian tarina Jumalten Valittu Kappale 14 -Filian tarina Maria oli vieläkin aivan äimänä. Hän oli edellisenä päivänä saanut tietää Andren rakastavan tyttöä, ja poika oli pyytänyt Mariaa vielä uloskin kanssaan. Se oli

Lisätiedot

santeri niemelle Sateenkaarentekijät avaa heti! Sateenkaarentekijät - Osa 1 Osa 1 Sateenkaarentekijät Osa 1 Klaus Hagerup Klaus Hagerup

santeri niemelle Sateenkaarentekijät avaa heti! Sateenkaarentekijät - Osa 1 Osa 1 Sateenkaarentekijät Osa 1 Klaus Hagerup Klaus Hagerup Sateen- kaaren- tekijät Sateenkaarentekijät - Osa 1 Santeri on aivan tavallinen poika. Hänelle tapahtuu kuitenkin kummia. Hän tapaa aivan tavalliselta näyttävän tytön, Saran, joka lentää hyrrällä ja laskee

Lisätiedot

Sateenkaarentekijät. Osa 3. Klaus Hagerup. agerup

Sateenkaarentekijät. Osa 3. Klaus Hagerup. agerup Sa kaaren- tekijät - Sateen- Klaus Hagerup agerup Sateenkaarentekijät Osa 3 Sateenkaarentekijät Tämä kirja on kolmiosaisen kirjasarjan Sateenkaarentekijät viimeinen osa. Sateenkaarentekijät on julkaistu

Lisätiedot

USVA USV ZINE 3/2013

USVA USV ZINE 3/2013 USVA ZINE 3/2013 Usva 3/2013 ISSN 1795-6242 Pääkirjoitus 3 Mixu Lauronen: Kaivoonkatsoja 4 Juha Jyrkäs: Iski tulta Ismaroinen 14 Johannes Tuoni: Ikkuna 26 Heikki Hietala: Keinutuoli 28 Saara Henriksson:

Lisätiedot

Jaaronia. Häntä otti päähän äikän aineen seiska miikka. Ei Jaaron oikeasti kutosia saanut. Hän painoi päänsä joka kerran kokeiden jaossa, kirosi

Jaaronia. Häntä otti päähän äikän aineen seiska miikka. Ei Jaaron oikeasti kutosia saanut. Hän painoi päänsä joka kerran kokeiden jaossa, kirosi Luku 1 Haaveeni Mä haluaisin isona kirjailijaksi. Haluisin kirjoittaa yhtä upeita tarinoita kuin Potter ja Taru Sormusten Herrasta. Sellaisia, joita kaikki rakastaisi, ja joita lapset leikkisi vielä vuosikymmeniä

Lisätiedot

- uusrahvaanomaisia tarinoita -

- uusrahvaanomaisia tarinoita - - uusrahvaanomaisia tarinoita - 1 ISSN-L 1799-9863 ISSN 1799-9863 Sisällys: Pääkirjoitus Jani Kangas: Maanalaisten vesien vanki Anne Leinonen: Elä vie neittä pahoille Petri Laine: Täydellinen Patricia

Lisätiedot

URS Harmaa antologia

URS Harmaa antologia URS Harmaa antologia Tekstien ja kuvien copyright on tekijöillä. Kansikuva: Slobodan Mračina (Twister025) Dreamstime.com Toimitus & taitto: Tuomas Saloranta Kustannus Hauenleuka 2011 http://hauenleuka.nettisivu.org/

Lisätiedot

ja muita tuomiopäivän tarinoita URS

ja muita tuomiopäivän tarinoita URS MAAILMANLOPUN KIRJASTO ja muita tuomiopäivän tarinoita URS URS Maailmanloppuantologia Copyright tekstien ja kuvien tekijöillä 2012 Kansikuva: Heidi Reponen Toimitus: Jussi Katajala, Markus Harju, Alpo

Lisätiedot

Jari Eerola Lohikäärmekivet 2002

Jari Eerola Lohikäärmekivet 2002 1 LUKU 1 PLANEETTA GROZ...3 LUKU 2 LOHIKÄÄRMEKIVI...5 LUKU 3 HÄÄTÖ REVILISTÄ...7 LUKU 4 TOINEN LOHIKÄÄRME KIVI...10 LUKU 5 UUSI TEHTÄVÄ...12 LUKU 6 CANVIRIN LUOLASTO...15 LUKU 7 VIIMEINEN VALITTU...18

Lisätiedot

HALUT JA TARPEET ANN SOMERVILLE

HALUT JA TARPEET ANN SOMERVILLE HALUT JA TARPEET (Remastering Jerna) ANN SOMERVILLE suomentanut / translated by Paula Merensuo Needful Copyright 2005 by Ann Somerville. Alkuperäisteos Needful Copyright 2005 by Ann Somerville. Suomentanut

Lisätiedot

Pelinjohtajan avustaja 1

Pelinjohtajan avustaja 1 Pelinjohtajan avustaja 1 Hyvä lukija, Tämä on Felician tarina, ei sinun. Olet kuitenkin kokonaisuuden kannalta yhtä tärkeä osa peliä kuin Feliciakin. Tässä hahmopelissä on vain yksi hahmo, eikä se ole

Lisätiedot

Sisällys. Toimitus: Maria Carole, Taru Kumara Moisio, Minna Roininen ursula@osuuskumma.fi Taitto: Maria Carole

Sisällys. Toimitus: Maria Carole, Taru Kumara Moisio, Minna Roininen ursula@osuuskumma.fi Taitto: Maria Carole 1 Sisällys Pääkirjoitus...3 Elisabeth Saranti: Emilie ja rautahevonen... 4 Monique N.: Jälkikuva... 12 Liliana Lento: Perjantaityttöystävä...24 Hanna Salamanteri: Ihon kieltä... 37 Acheron Styx: Tahdon...47

Lisätiedot

Seitsemän kolumbialaisen nuoren ilmestykset Taivaasta ja Helvetistä

Seitsemän kolumbialaisen nuoren ilmestykset Taivaasta ja Helvetistä Seitsemän kolumbialaisen nuoren ilmestykset Taivaasta ja Helvetistä Yhtenä ryhmänä Jeesus Kristus vei nämä seitsemän kolumbialaista nuorta ja näytti heille Taivaan ja Helvetin. Kuuntele heidän selostuksensa

Lisätiedot

Kaisa Ikola Betty ja muutosten aika Tyttöromaani

Kaisa Ikola Betty ja muutosten aika Tyttöromaani Kaisa Ikola Betty ja muutosten aika Tyttöromaani 1 Kaisa Ikola 2014 2 1. Eräänä kesäisenä päivänä Elokuun päivä oli sellainen, jota läntisen Ylämaan asukkaat sanoivat miellyttäväksi : ei satanut, ja puolenpäivän

Lisätiedot

MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies

MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies hankkeen kanssa. Kilpailu tuotti noin 80 kiinnostavaa nuorten kirjoittajien

Lisätiedot

Suomentanut Anu Nyyssönen

Suomentanut Anu Nyyssönen Ilmainen lukunäyte Suomentanut Anu Nyyssönen 1 Edie Kiglatuk sulatti retkikeittimellä jäävuoresta lohkaistua kimpaletta teevedeksi ja pohti syitä sille, miksi metsästysretki oli ollut niin käsittämättömän

Lisätiedot

Stuttgart ennen talvea

Stuttgart ennen talvea 1 / 30 Stuttgart ennen talvea Maailma loppuu, mutta elämä jatkuu. Franz, joka yrittää kovasti olla katsomatta minuun, köröttelee moottoritietä kuorma-autonromullaan ja puhuu taukoamatta kaikesta ja ei-mistään

Lisätiedot

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein 1. Istun nyt yksin puiston penkillä. Tarvitsen nyt rauhaa ja yksinoloa. Otan päiväkirjani laukustani, ja aloitan: Rakas Päiväkirjani! Tänään oli taas samanlainen päivä

Lisätiedot

Usva 1/2012. Usva 1/2012 sisällys

Usva 1/2012. Usva 1/2012 sisällys USVA ZINE 1/2012 Usva 1/2012 ISSN 1795-6242 Pääkirjoitus 3 J.S. Meresmaa: Puhtaan lumen aikaan 4 Christine Thorel: Sydänmetsä 8 Tuomas Saloranta: Joku sytytti kynttilän 14 Anne-Mari Halonen: Adisan talo

Lisätiedot

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen.

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen. 1 Hei, haluaisin kiittää kirjasta. Se oli todella koskettava ja rehellinen. Olet varmaan saanut paljon samaa palautetta. Itkin hillittömästi kun luin sitä. Kiitos kun kirjoitit kirjan ja jaoit surusi meidän

Lisätiedot