Kristiansund, Norja Scuba Libre ry, Emma Littunen kuvat Matti Kanervo, Hannu Kylkilahti, Nina Haring ja Emma Littunen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kristiansund, Norja 12. 21.7.2013 Scuba Libre ry, Emma Littunen kuvat Matti Kanervo, Hannu Kylkilahti, Nina Haring ja Emma Littunen"

Transkriptio

1 Kristiansund, Norja , kuvat Matti Kanervo, Hannu Kylkilahti, Nina Haring ja Emma Littunen

2 2(6) ti FB-päivitys: Scuba-makaronilaatikko uunissa, paistumista odotellessa lenkki järven ympäri. Huomenna pakastettu loora ja mä lähdetään kohti Norjaa, jeeeeee! to Paniikki. Pakattavaa on paljon, vaikka ei saisi olla. Tähän mennessä on kinasteltu hyvässä hengessä siitä, mitä ostetaan ja mitä ei, sitten ostettu paljon ruokaa, joista munia lukuun ottamatta kaikki maksettu, pakattu sukelluskamat jo luolalla Hiaceen, uusittu sukellusvakuutus jne. Nyt pitäisi vielä saada kaikennäköistä keittiötavaraa ja omat kamat mukaan. Ja tietysti tehdä ravitseva tonnikalamössö matkalle leivän kanssa nautittavaksi. pe Vesa noukki minut kyytiin klo Sitten poimittiin Nekalasta Hannu, Hatanpäältä Matti ja lopuksi Rantatieltä Nina. Nokka kohti Turkua, perässä Eepin Hiace, jossa laina-asiakkaina kaksi Jussia. ABC:llä tingattiin croissantin hinnasta. En tietenkään ollut nukkunut silmäystäkään, mutta laivalla asia korjattiin. Oma punkka merkattiin leivinjauheella ja rintaliiveillä. Nyt ollaan Tukholmassa, josta pyritään ulos. Luen kartan sijasta rakkausrunoja vuodelta Ei, en tuonut niitä kotoa, vaan löysin Vesan autosta la Vihdoin perillä! Takana hysteerinen ja perseet puuduttava ajomatka. Taukoja pidettiin riittävästi ja eväitä oli liikaakin. Maisemat olivat henkeäsalpaavat rajaseudulta asti, ja paranivat koko ajan loppua kohti. Hannu uuvahti kesken ajon sikaosastoon, mutta seurueen muut jäsenet jaksoivat pysyä hereillä ja viihdyttää Vesaa, joka todistettavasti pysyi tiellä koko matkan ajan. Auringonlaskua ihailtiin, mutta nousua ei paljon näkynyt, koska Norjan puolella oli melko harmaata. su Eilen tehtiin vain koesukellus ja kotiuduttiin Sjøbodeniin. Vesa-Matti asuu ylhäällä toisessa makkarissa, Jussi toisessa. Nina ja minä alhaalla. Toisessa kämpässä eli Garnbodenissa kuorsaavat Jussi L. ja Hannu. Ekalla sukella olin Ninan ja Veskun perässä kolmantena pyöränä (Valholmen). Loistava sukellus, 21,3 m, kirkasta vettä ja paljon katseltavaa, kaloja, meritähtiä, kasveja... Painoja liikaa, seuraaville vähensinkin. Vesi oli yllättävän lämmintä, n. 12 asteista. Tänään päivä alkoi hotellitason aamiaisella, ja luvassa kaksi sukellusta. Can t wait!

3 3(6) ma FB-päivitys: Sukellus on parasta elämässä, varsinkin parhaiden ihmisten kanssa! paikassa Vikaneset Havhotell, Kristiansund. Sunnuntain aamusuke (Klubbneset) jäi väliin puhaltavan regun vuoksi, joten kävin mentaalihygieniani vuoksi vähän juoksemassa. On meinaan intervallia tässä maassa! Kakkossukellus (Raudsandneset) olikin sitten sitä parempi, 33,5 m. Tänään pääsin ekalla sukella tekemään uusia syvyysennätyksiä, Veskun kanssa käytiin 37,5 metrissä. Pysyin järjissäni, ainakin omasta mielestäni Jussi ja Rebekka olivat mukana meillä toisena parina. ti On sukellettu, syöty, juotu, naurettu, liian vähän nukuttu ja kansalainen Kanervon iloksi myös aamujoogattu. Tehty kaikkea, mitä lomalla pitää, paitsi saunottu, koska sauna meiltä puuttuu. Myöskään ei ole otettu kovin paljoa aurinkoa biksuissa, koska ilmat ovat no norjalaiset. Päivän jälkimmäinen sukellus tehtiin Torp-hylylle Kvitnesbuktassa, jossa Matti onneton kadotti kellonsa. Harmittaa ke Eilen juhlittiin 50-vuotiasta Hannua poksauttamalla pari kuoharipulloa. Taidettiin siinä maistaa vähän viiniäkin! Vesa teki kakun sokerikorpusta, mansikkahillosta ja Crème Vanillasta. Sankari liikuttui silminnähtävästi. Loppuillasta taas joogattiin. Tänään syödään seafoodia, sillä mä bongasin meille krotin Stavnesissa! Tiimityö oli täydellistä: mä näin kalan, Nina tajusi, että se on krotti ja haki pojat. Lehtola puukotti ensin, ja Hannu vähän lisää myöhemmin. Venematkalla vielä kommandotkin joutuivat taisteluun krotin kanssa. Saalina yhtä kaikki upea kala, jolta tosin oli pää aika tohjona. Mutta mä sain fileoida toisen puolen. Ihanaa! to Jos krotin metsästyksessä tiimityö toimi, niin illallisen valmistuksessa yhteistyö olikin sitten no, mukana olleet tietävät, mistä. Meni vähän kuppi nurin. Liian monta lyhyttä yötä takana, ja ehkä vähän lapsia ikävä. Vetäydyin sitten omaan huoneeseen mököttämään, ihan niin kuin kiukuttelevat lapset tekevät. Mutta Kattholmenilta itse kerätyt ja Matin paistamat kampasimpukat olivat TÄYDELLISIÄ, ja olen jo pyytänyt (ja ilmeisesti saanut) matkatovereiltani anteeksi. Merikrotti sen sijaan ei tehnyt kovin suurta vaikutusta, varsinkin, kun olin sen itse pilannut liialla suolalla ja huonolla paistamisella. No, ensi vuonna uudestaan

4 4(6) Selkkauksesta selvittiin, ja elämä vaakasuuntaisen sateen maassa (by Hannu) palaa taas normaaliin rytmiinsä: klo portaat alkavat natista, ja keittiöstä alkaa kuulua kolinaa, pauketta ja vähän myöhemmin iloista kälätystä klo 8.00 tarjoillaan täydellinen Vesan aamiainen puuron, LÄMPIMIEN munien ja viipaloitujen kasvisten kera (näitä tulee ikävä). Lisänä jogurttia (ei tule ikävä). klo tavisten ja kommandojen veneet starttaavat ekalle sukelle n. klo paluu, Jussit aloittavat pullojen täytön n. klo ravitseva ja maukas lounas joko Hannu-Matin tai Emman ja Ninan valmistamana klo lähtö tokalle sukelle n. klo paluu, Jussit aloittavat pullojen täytön ja kisa suihkuvuoroista alkaa. Eräät yllättävät joitakuita vähissä vaatteissa. n. klo täydellinen illallinen, juomana mm. olutta, viiniä, siideriä ja harmaata hurmejuomaa n. klo tunnollisten ja kunnollisten nukkumaanmeno n. klo Emman nukkumaanmeno n. klo Emma hereillä, jos on ehtinyt siihen mennessä jo muutaman tunnin nukkumaan. to Eilen sukelsimme kelppihelvetissä (Revhammeren), joka oli todella kaunis ja ainutlaatuinen paikka, toisin kuin lempinimensä. Kapeaa uomaa valtavien kelppien ali ja lopulta kallion läpi jyrkälle seinämälle. Uskomaton elämys! Tänään sain kauan kaivattua liikuntaa, kun jaloittelimme poikain kanssa läheiselle kotivuorelle. Tahtia piti Vesa the Moose Helminen, joten hikihän siinä hommassa tuli. Marjoja ei keritty paljoa Matin kanssa poimimaan, vaikka tarjolla oli mahtavia mustikoita ja mehukkaita lakkoja. Maisemat olivat henkeäsalpaavat, kunnes keli muuttui norjalaiseen tapaan viidessä minuutissa: huipulla tuli yhtäkkiä erittäin tiukka sumu, tuulikin oli kohtalainen eikä sateelta voinut välttyä. Alla panoraamaa:

5 5(6) Pe En olekaan muistanut kertoa, että olen ajellut myös venettä. Se on sujunut öö kohtalaisesti? Välillä on tehty aika näyttäviä mutkia laituriin tullessa ja sieltä peruutettaessa. Mutta on se ollut kivaa! Ei ehkä ihan niin tasaista, kuin kommandoilla, mutta kommandotkin ovat silti ihmisiä. Paitsi Rebekka. Mutta kyllä kommandoiltakin lentosuukko lähtee, ja hei, loppujen lopuksihan kaikki on fucking okay! Tänään ehdimme tehdä kaksi sukellusta (Revhammeren ja Valholmen uudelleen), vaikka perinteisesti ei ole ollut tapana tehdä perjantaina kuin yksi Mutta eukot saivat kuin saivatkin tahtonsa läpi, ja hyvin ehdimme siinä illalla vielä pesemään ja pakkaamaan sukekamat, varsinkin kun Jussi S. tarjoutui olemaan meille kuskina, ja aikaa säästyi. Illalla on ohjelmassa viinipöniköiden tyhjennys, eihän niitä takaisin kannata viedä! La päivällä Paniikinomaisen pakkaamisen jälkeen meillä olikin reilusti aikaa. Päätimme Matin ja Ninan kanssa käydä tsekkaamassa paikallisen cityn. No, sehän oli juuri sellainen, kun meille etukäteen kuvailtiin: pieni. Mutta kaunis, ja niin oli myös se nuori norjalaisneito, jolle Matti menetti sydämensä paikallisessa lahjatavaramyymälässä. Pakkohan meidän oli mennä sinne uudelleen ja ostaa Vesalle kiitoslahjaksi villapaita. Niin ja ihanat kahvit ja leivokset nautittiin uudessa kantakahvilassa! Sitten palasimme kotiin syömään aamulla hopulla tehtyä Spaghetti Bolognesea, jossa oli riittävästi juustoa. Lähtöitkut. Täällä on tuntenut elävänsä. La 20.7 illalla & yöllä Käsittämättömän pitkä paluuajo Tukholmaan. Eväitä on jälleen liikaa, jogurttia ainakin. Pysähdyspaikkojen fasiliteetit on onneksi menomatkalla kirjattu muistiin, joten paluumatkalla on helpompaa. Hirveä kusimesta jätetään tällä kertaa väliin. Matti päättää luovuttaa passinsa ja kotiavaimensa virolaisille. (Ne saatiin onneksi myöhemmin takaisin!)

6 6(6) su aamulla Vesa on Tukholman päässä väsymyksestä noin parissa promillessa, hihittää ja puhuu rivoja. Toivoo liikennevaloissa, että vielä ei vaihtuisi vihreä, koska ei naurultaan pysty ajamaan. Kun pääsee taas vauhtiin, ajaa n. 140 km/h, ja huutaa kanssamatkustajille, että lukekaa nyt niitä kylttejä ja kehuu paikallisia tunneleita. Matti painaa virtuaalijarrua takapenkillä. Kaikilla on turvallinen ja hyvä olo. Takana tulevan HiAcen kuski paljastaa myöhemmin, että hänellä oli lieviä vaikeuksia pysyä Helmisen kaistanvaihdoissa perässä. Nyt odotamme laivaan pääsyä, suunnitelmissa NUKKUA ja syödä hyvin viimeisen kerran yhdessä. Auringonnousu Tukholman kesässä on muuten käsittämättömän kaunis! su illalla Kotona. Borta bra, men hemma bäst! Omaan sänkyyn ja lapset kainaloon <3 Mutta ei tarvitse kovin montaa kertaa miettiä, lähdenkö uudelleen. Norja on kaunis, niin pinnalta, kuin veden altakin. Olen menettänyt sydämeni vaakasuuntaisen sateen maalle. Scuban porukka oli mitä mainiointa matkaseuraa, kuten niin monesti aiemminkin on tullut todettua. Mutta aina pitää pyrkiä parempaan, ja jotta totuus ei unohtuisi, alla on muistilista seuraavaa reissua varten: 1. Älä ota mukaan yli sataa jogurttipurkkia, vaikka tarjolla olisi ilmaista sileää. 2. Vesaa pitää kaupassa vähän hillitä, ainakin juustohyllyllä. 3. Rakkausrunokirjoja kannattaa ottaa matkalle useampia. 4. Keittiöjakkara mukaan, sillä Norjassa leivätkin ovat korkealla. 5. Ruokaa pitää säästää, ettei vaan lopu kesken. Mitään ei kannata heittää pois. Paitsi vihreät perunat. 6. Emman kannattaa antaa aamulla nukkua, ettei mene kuppi nurin. 7. Biksut ja aurinkorasvan voi jättää suosiolla kotiin. Sen sijaan kumisaappaat mukaan! 8. Paleleville suosittelen kuutta (6) aluskerrosta kuivapuvun alle. Minimissään 3 merinovillakerrastoa ja 2 fleece-kerrastoa. Hieman hidastavat vessassa käyntiä, mutta sukelluksen jälkeen ei niin kovasti palele. 9. Facebook ei ole s..sta, vaan sinne voi laittaa kivoja reissukuvia kaikkien katseltavaksi. 10. Joskus kannattaa tehdä asiat siten, kun on ollut tapana tehdä. Mutta välillä tekee hyvää hieman ravistella vanhoja käytäntöjä! ma FB-päivitys: Reissusta on palattu. Fiilikset Mårtensonia mukaillen: Kaikki paitsi sukellus on turhaa...

Kertomus Rebreather MOD 1 kurssista Englannista.

Kertomus Rebreather MOD 1 kurssista Englannista. Kertomus Rebreather MOD 1 kurssista Englannista. Kaikki alkoi viime Norjan matkalla juteltuamme yhden Repe sukeltajan kanssa, hän kertoi sillä sukeltamisesta ja laitteesta noin yleensä. Siitä syttyi kipinä

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Omega Platanias

Rauno Vääräniemi. Hotelli Omega Platanias Kreeta 2011 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Kreetan lomalta. Matkan ajankohta oli 7.8. 14.8.2011. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Kreetalla Plataniaksessa

Lisätiedot

Teemana patikointi Teneriffa ja La Gomera 5.2. 12.2.2012

Teemana patikointi Teneriffa ja La Gomera 5.2. 12.2.2012 Teemana patikointi Teneriffa ja La Gomera 5.2. 12.2.2012 Reija Satokangas http://www.satokangas.fi reija.satokangas@oulu.fi 15.2.2012 Su 05022012 Lomaviikko alussa Matkaohjelmassa lukee näin: 1 PÄIVÄ.

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Nafsika Rodoksen kaupungissa.

Rauno Vääräniemi. Hotelli Nafsika Rodoksen kaupungissa. Kreikka Rodos 2013 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Rodoksen lomalta. Matkan ajankohta oli 28.8. 4.9.2013. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Rodoksen kaupungissa

Lisätiedot

LAKEUDEN SUKELTAJAT ry JÄSENKIRJE 2/2006. Arvoisat seuran jäsenet!

LAKEUDEN SUKELTAJAT ry JÄSENKIRJE 2/2006. Arvoisat seuran jäsenet! JÄSENKIRJE Lakeuden Sukeltajat ry LAKEUDEN SUKELTAJAT ry JÄSENKIRJE 2/2006 Arvoisat seuran jäsenet! KESÄKAUSI ALKAA OLLA LOPUILLAAN Kelirikon saapumiseen ei ole enää pitkä aika. Silti seuran aktiivijäsenet

Lisätiedot

Kerholehti. HONDA Riders of Finland ry 2/2009. Sisällysluettelo

Kerholehti. HONDA Riders of Finland ry 2/2009. Sisällysluettelo Kerholehti HONDA Riders of Finland ry 2/2009 v Sisällysluettelo 1 SISÄLLYSLUETTELO Puheenjohtajan "hörinät"... 3 Reissu Saksaan 12.05 21.05.2009... 4 Ruosteenpoistoa ja rokkenrollia... 7 HRoF Ruosteenpoisto

Lisätiedot

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Kyösti Vatanen Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009 Kirjoittanut Kari Hirvonen Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Leila Lehikoinen

Lisätiedot

Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008

Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008 1(17) Kaarlo Kankaanpää Purkaus raakaa puhetta rakkaudesta Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008 Maailma pysähtyisi äkkiä ellei pyörää

Lisätiedot

Unohtumaton kevät Ranskassa 2009

Unohtumaton kevät Ranskassa 2009 Unohtumaton kevät Ranskassa 2009 Leonardo Da Vinci - Projekti Legta Charles Baltet Ranska 14.4-5.5.2009 Iina Hulkko Maaseutuopisto Kannus Johdanto Sähköpostia tutkiessani osui heti silmääni otsikko Ranskaan!!!

Lisätiedot

Raetkikunta. Hannu Malinen, Sallamaaria Aalto, Pertti Kuivalainen

Raetkikunta. Hannu Malinen, Sallamaaria Aalto, Pertti Kuivalainen 1 Nurmijärven Ladun talvivaellus Saariselälle 2005 31.3.-10.4.2005 Varsinainen retki: Kemihaara- Kiilopää 1.- 8.4.2005 Raetkikunta. Hannu Malinen, Sallamaaria Aalto, Pertti Kuivalainen Vetäjänä: Hannu

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta?

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta? 4 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Olen ylpeä teistä! Olette olleet hienosti mukana tämän lehden teossa. Lehteä on tehty yhdessä, juuri niin kuin jäsenlehteä mielestäni

Lisätiedot

Lentokone nousee ja matka alkaa. Edessä yhdeksän tunnin pitkä lentomatka: onneksi oli elokuvia ja tv-sarjoja katsottavana omasta ruudusta.

Lentokone nousee ja matka alkaa. Edessä yhdeksän tunnin pitkä lentomatka: onneksi oli elokuvia ja tv-sarjoja katsottavana omasta ruudusta. Otto Kananen, Hyria Koulutus Oy Suzhou 1. 28.4.2011 1.4. Lentokone nousee ja matka alkaa. Edessä yhdeksän tunnin pitkä lentomatka: onneksi oli elokuvia ja tv-sarjoja katsottavana omasta ruudusta. 2.4.

Lisätiedot

Hyvää ja siunattua alkanutta vuotta 2012!

Hyvää ja siunattua alkanutta vuotta 2012! Blogi kirjoitukset 2012 2.1. Uusi vuosi (Mari) Hyvää ja siunattua alkanutta vuotta 2012! Mennyt vuosi 2011 oli meidän perheessä monien muutosten vuosi. Lopetimme mm. kielikoulun, aloitimme työt seurakunnassa,

Lisätiedot

Kokemuksia auton ostosta saksasta

Kokemuksia auton ostosta saksasta Kokemuksia auton ostosta saksasta Saksa on monien mahdollisuuksien maa! Tämä pätee myös autokauppaan. Täällä kun noita autoja riittää pilvin pimein niin löytyy myöskin monenlaista kauppamiestä. On kaikennäköistä,

Lisätiedot

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein 1. Istun nyt yksin puiston penkillä. Tarvitsen nyt rauhaa ja yksinoloa. Otan päiväkirjani laukustani, ja aloitan: Rakas Päiväkirjani! Tänään oli taas samanlainen päivä

Lisätiedot

POHJAMUTA 1/2000. Saaristomeren Sukeltajat ry.

POHJAMUTA 1/2000. Saaristomeren Sukeltajat ry. POHJAMUTA 1/2000 Saaristomeren Sukeltajat ry. Puhiksen palsta Taas on vuosi vierähtänyt ja on kerhon syyskokouksen aika. Seuramme toiminta ei ole edistynyt toivomallani tavalla ja toivoisinkin uusia henkilöitä

Lisätiedot

lastakin. Hoitanut kotiamme ja lapsiamme, joskus jopa yli voimiesi. Silti valittamatta siitä. En olisi koskaan voinut löytää itselleni parempaa ja

lastakin. Hoitanut kotiamme ja lapsiamme, joskus jopa yli voimiesi. Silti valittamatta siitä. En olisi koskaan voinut löytää itselleni parempaa ja ARTSI ALKUSANAT Yöllä sitä ehtii ajattelemaan kaikenlaista, silloin kun uni ei meinaa tulla silmään. Ennen kaikkea tätä omaa elämää ja kuinka nopeasti se aika onkaan täällä mennyt. Nuorin lapsistamme,

Lisätiedot

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma Tuhkapilvileirikoulu Barcelona 2010 Hermannin koulu 9E Esa Orelma 12.4.2010 maanantai Matkapäivän aamuna minulla oli herätys aamulla klo 6:25. Bussi Saloon lähti 11:20, joskin olin väärällä puolella tietä..

Lisätiedot

Kolmin aina kaunihimpi

Kolmin aina kaunihimpi Kolmin aina kaunihimpi TIMO MÄNNIKKÖ Paula asteli keittöön haukotellen raskaasti. Huomenta, hän sanoi unisella äänellä. Huomenta, kulta, sanoin ja kaadoin kahvia hänen mukiinsa. Ei sinun olisi tarvinnut

Lisätiedot

Kurkijoen reissu. Sivu 1 (39) Matkan taustoja.

Kurkijoen reissu. Sivu 1 (39) Matkan taustoja. Matkan taustoja. Ihan pikkupoika-ajoista on elävästi jäänyt mieleen Isän tarinoinnint nuoruusvuosistaan Karjalassa, Sorjosta, Elisenvaarasta, Kurkijoesta, sota-ajoista ja evakkoreissuista. Tuo kaikki oli

Lisätiedot

Matkalla Via Balticaa pitkin

Matkalla Via Balticaa pitkin Matkalla Via Balticaa pitkin Ma 19.7. Ensimmäinen kesälomapäivä, ja kello kuudelta soimassa. Rikollista!!! Eckerö Linen laiva kohti Tallinnaa lähti klo 8:00, ja satamassa olis pitänyt olla tuntia aikasemmin.

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi Turkki 2012 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Turkin lomalta. Matkan ajankohta oli 9.8. 16.8.2012. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Turkin Kusadasissa Hotelli

Lisätiedot

Harhailua ja ihmettelyä

Harhailua ja ihmettelyä 1 Harhailua ja ihmettelyä - Reppumatka maailman ympäri Antti Halla (Draft 13.12.2013) Sisältö Alkusanat 5 Lähtö 7 Intia 9 Nepal 15 Kiina 21 Merelle 29 Kalifornia 33 Alkusanat Lähdin vuonna 2009 reppumatkalle

Lisätiedot

Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin

Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin Risto Honkala 1 Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin 28.6-14.7.2011 2 Risto Honkala Risto Honkala 3 SISÄLLYSLUETTELO MOOTTORIPYÖRÄMATKA MUSTALLEMERELLE, VARNAAN JA TAKAISIN... 1 LYHYESTI...

Lisätiedot

Raportti Brasilian työharjoittelusta kesällä 2005

Raportti Brasilian työharjoittelusta kesällä 2005 Heikki Huotari Oulun yliopisto Raportti Brasilian työharjoittelusta kesällä 2005 Kesäharjoittelu Telêmaco Borbassa Klabinin paperitehtaalla oli minulle henkilökohtaisesti todella antoisa kokemus. Kirjoittelen

Lisätiedot

Sukellukset Meksiko 2006

Sukellukset Meksiko 2006 Sukellukset Meksiko 2006 Tämän jutun kuvia enemmän www.lohjanurheilusukeltajat.fi sivujen kautta Jukatanin niemimaa Meksikossa on erilainen kuin muu Meksiko. Jukatan on entistä merenpohjaa jonka huokoinen

Lisätiedot

Pari päivää puhalteli tuuli kunnolla, ja hiekkapöly sotki paikkoja.

Pari päivää puhalteli tuuli kunnolla, ja hiekkapöly sotki paikkoja. Tammikuu 2007 ma. 01.01. ke. 03.01. la. 06.01. su. 07.01. Vuosi vaihtui. Me olimme Uutta Vuotta vastaanottamassa Charcolla. Ranta-alue oli tupaten täynnä väkeä, joten me jäimme vapaaehtoisesti hieman kauemmas

Lisätiedot

Valkeavuoren koulun lehti 2/2014

Valkeavuoren koulun lehti 2/2014 VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 2/2014 Mikä sinulle tuo joulun? Tämän lehden sinulle tarjoavat kirjoittajat ja piirtäjät ja VIVAkurssilaiset jutut kokosi Saara Normia ja Virve Jordman. Taitto Timo Moukola

Lisätiedot