Tiistai klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tiistai 28.09.2010 klo 17.00-21.15"

Transkriptio

1 8/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Tiistai klo Vretantie 19, Kemiö Päättäjät: Jörgen Törnqvist Börje Ström Brita Drugge Gustaf Ekholm Veronica Heikkilä Kristian Lindroos Tony Andersson Kauko Pietikäinen Silja Puranen puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen varajäsen jäsen Poissa: Kerstin Lindholm Eva Magnusson-Tamminen kunnanhallituksen edustaja jäsen Muut: Lars Nummelin Roger Hakalax Åke Lindeberg, (-klo 17.45) Juha Suominen, (-klo 18.15) Birgitta Parikka, (-klo 18.09) tekninen johtaja infrapäällikkö kaavoitusarkkitehti kaavoittaja ruokahuolto- ja siivouspäällikkö Asia: Allekirjoitus: Puheenjohtaja Sihteeri Jörgen Törnqvist Tarkistus, paikka ja aika: Kemiön kunnantoimistossa Lars Nummelin Pöytäkirja pidetty nähtävänä: Gustaf Ekholm Kemiönsaaressa Kristian Lindroos Otteen oikeaksi todistaa: Lars Nummelin

2 8/2010 ESITYSLISTA Laatimispäivä Kokousaika: Tiistai klo Kokouspaikka: Vretantie 19, Kemiö Asia numero Asia Pöytäkirja on nähtävänä, aika ja paikka Puheenjohtaja 134 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA VALTAISUUS PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN AJANKOHTAISTA TIETOA POIKKEAMISHAKEMUS KIINTEISTÖLLÄ SOLBACKEN RN:O 2:109 WESTERILLON KYLÄSSÄ, Gunnar ja Kerstin Fagerström POIKKEAMINEN KIINTEISTÖLLÄ ALHÄLL RN:O 8:4 LABBNÄSIN KYLÄSSÄ, Lars Poulsen POIKKEAMINEN KIINTEISTÖLLÄ ÖYKISTSKÄREN RN:O 4:53 ROSALAN KYLÄSSÄ, Kaius Juuranto POIKKEAMINEN KIINTEISTÖLLÄ FUNCKVIK RN:O 1:15 TRÄSKÖN KYLÄSSÄ, Greger Lindholm POIKKEAMINEN KIINTEISTÖLLÄ TEERIMÄKI RN:O 6:3 NORDANÅN KYLÄSSÄ, Heikki ja Katriina Murtomaa MRL 137 MUKAINEN SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS KIINTEISTÖLLÄ KURU, RN:o 1:206 Santasaaren kylässä, Tiina ja Markku Herranen POIKKEAMINE KIINTEISTÖLLÄ TAKVEDAHOLM RN:O 13:1 HIITTISTEN KYLÄSSÄ, Gilbert v Rettigin kuolinpesä POIKKEAMINEN KIINTEISTÖLLÄ HASSELBERGA RN:O 20:2 ROSALAN KYLÄSSÄ, Maria Didrichsen POIKKEAMINEN KIINTEISTÖLLÄ JALLUNKALLIO RN:O 1:115 RÖVIKIN KYLÄSSÄ, Matti Ikäläinen ja Jaana Toppila - Ikäläinen POIKKEAMINEN KIINTEISTÖLLÄ LIDEN RN:O 5:53 PEDERSÅN KYLÄSSÄ, Christine Wahlsten BÖTESÖNIN RANTA-ASEMAKAAVA 2, vireille tulo ja kaavaluonnos MAINIEMEN RANTAKAAVA, ranta-asemakaavan muutos, vireille tulo ja kaavaluonnos Kemiönsaaressa Jörgen Törnqvist

3 8/2010 ESITYSLISTA Laatimispäivä BÖTESÖNIN RANTA-ASEMAKAAVA, ehdotus EKHOLMEN-HÖGSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA, ranta-asemakaavan muutos, kaavaehdotus KAXSJÄLÄ ÖSTERGÅRDIN RANTA-ASEMAKAAVA JA DRAGSFJÄRDIN LÄNTISEN SAARISTON RANTAOSAYLEISKAAVA, ranta-asemakaavan muutos ja rantaosayleiskaavan muutos, hyväksyttäväksi ELINTARVIKEHANKINTA KADUN LUOVUTTAMINEN YLEISEEN KÄYTTÖÖN, Kullantie SUOJATIE ENGELSBYNTIEN YLI ANOMUS SUOJATIESTÄ MT 183 YLI KEMIÖSSÄ, ELY-KESKUS SUOJATIE TULLIMÄENTIEN YLI ANOMUS SUOJATEISTÄ TAALINTEHTAALLA, ELY-KESKUS UUSI TIENIMI, Apilatie UUSI TIENIMI, Charlottenkuja KESTÄVÄN KEHITYKSEN OHJELMA, EKO-LOOGISESTI KIINTEISTÖJEN JA ASUNTOHUONEISTOJEN MYYNTI VASTINE TARKASTUSLAUTAKUNNALLE, arviointikertomus TALOUSARVIO 2011 JA TALOUSSUUNNITELMA PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT ANOMUS NOPEUSRAJOITUKSEN ALENTAMISESTA MT:LLÄ 183 TAALINTEHTAALLA, ELY-keskus Pöytäkirja on nähtävänä, aika ja paikka Puheenjohtaja Kemiönsaaressa Jörgen Törnqvist

4 4 134 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA VALTAISUUS Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

5 5 135 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Kunnan hallintosäännön mukaan pöytäkirjanpitäjä pitää pöytäkirjaa puheenjohtajan johdolla. Puheenjohtaja allekirjoittaa pöytäkirjan ja se vahvistetaan pöytäkirjanpitäjän nimikirjoituksella. Pöytäkirja on vahvistettava siten kuin toimielin päättää. päättää valita kaksi pöytäkirjantarkastajaa tarkastamaan pöytäkirjan. Gustaf Ekholm ja Kristian Lindroos ovat vuorossa tulla valituiksi pöytäkirjantarkastajiksi. Puheenjohtajan ehdotuksesta valittiin Gustaf Ekholm ja Kristian Lindroos.

6 6 136 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN hyväksyy esityslistan kutsun mukaan ja tässä pykälässä jätetyt muiden asioiden ehdotukset. MUUTETTU hyväksyy esityslistan kutsun mukaan ja tässä pykälässä jätetyt muiden asioiden ehdotukset. Muut asiat: 147 Täydennetty valmistelu joka lähetettiin sähköpostina 27.8 ja jaettiin kokouksessa, jossa täydennetty valmisteluteksti on kirjoitettu punaisella. Asiaan kuuluu myös, kokouksessa jaettu, liite TL ANOMUS NOPEUSRAJOITUKSEN ALENTAMISESTA MT:LLÄ 183 TAA- LINTEHTAALLA, ELY-keskus Lisäksi Kauko Pietikäinen ilmoitti ylimääräisestä asiasta tiedoksi: Toimenpiteitä Byholmantielle päätti yksimielisesti ottaa 147 täydennyksen ja asian 167 käsittelyyn. Päätettiin että Kauko Pietikäinen selvittää asiasta Toimenpiteitä Byholmantielle :ssä 166 Tiedoksi saatettavat asiat.

7 7 137 AJANKOHTAISTA TIETOA TL , 137 VALMISTELU (tekninen johtaja Lars Nummelin) Teknisellä lautakunnalla on yleissuuntautuva aihe joka kokouksessa. Tällä kertaa aiheena on Kiinteistönmuodostus. Infrapäällikkö tiedottaa. merkitsee informaation tiedoksi.

8 8 Dnr: MOT 442/ POIKKEAMISHAKEMUS KIINTEISTÖLLÄ SOLBACKEN RN:O 2:109 WESTERILLON KYLÄSSÄ, Gunnar ja Kerstin Fagerström TL , 138 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Gunnar ja Kerstin Fagerström hakevat poikkeamista käyttötarkoituksen muuttamiselle saadakseen rakentaa omakotitalon yllämainitulle kiinteistölle. Tarkempi selostus poikkeamisesta ja sen perusteluista käy ilmi kaavoitusarkkitehdin lausunnosta liite 138/1. Kaavoitusarkkitehti on lausunnossaan todennut että haetusta rakentamisesta ei ole ympäristöllistä haittaa eikä vaikeuta kaavan toteutumista. Hakemus puolletaan. myöntää haetun poikkeamisen. Lupa on voimassa 2 vuotta laskettuna siitä kun päätös on saanut lainvoiman. Rakennuslupaa tulee hakea tämän ajan puitteissa.

9 9 Dnr: MOT 459/ POIKKEAMINEN KIINTEISTÖLLÄ ALHÄLL RN:O 8:4 LABBNÄSIN KYLÄSSÄ, Lars Poulsen TL , 139 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Lars Poulsen hakee poikkeamista saadakseen tehdä noin 80 % laajennuksen lomaasuntoon. Koska laajennus alittaa 100 % alkuperäisestä rakennuksesta, poikkeaminen on kunnan toimivallassa. Tarkempi selostus poikkeamisesta ja sen perusteluista käy ilmi kaavoitusarkkitehdin lausunnosta liite 139/1. Kaavoitusarkkitehti on lausunnossaan todennut että haettu rakentaminen ei vaikeuta tulevaa kaavoitusta. Liittyminen kunnallistekniikkaan parantaa tilannetta Dragsfjärdenin suhteen. Hakemus puolletaan. myöntää haetun poikkeamisen. Lupa on voimassa 2 vuotta laskettuna siitä kun päätös on saanut lainvoiman. Rakennuslupaa tulee hakea tämän ajan puitteissa.

10 10 Dnr: MOT 444/ POIKKEAMINEN KIINTEISTÖLLÄ ÖYKISTSKÄREN RN:O 4:53 ROSALAN KYLÄSSÄ, Kaius Juuranto TL , 140 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Kaius Juuranto hakee poikkeamista saada ylittää RA rakennusoikeuden m 2 yllämainitulla kiinteistöllä. Rakennusoikeus on jo aikaisemmin ylitetty siten että nykyinen kerrosala on m 2. Nyt kyseessä oleva laajennus on 27m 2. Tarkempi selostus poikkeamisesta ja sen perusteluista käy ilmi kaavoitusarkkitehdin lausunnosta liite 140/1. Kaavoitusarkkitehti on lausunnossaan todennut että haettu ylitys on vähäinen, eikä aiheuta merkittävää muutosta nykytilanteeseen. Laajennus ei myöskään vaikeuta kaavan muuttamista, joka voitaisiin suorittaa itäisen rantayleiskaavan päivityksen yhteydessä. Hakemus puolletaan. myöntää haetun poikkeamisen. Lupa on voimassa 2 vuotta laskettuna siitä kun päätös on saanut lainvoiman. Rakennuslupaa tulee hakea tämän ajan puitteissa.

11 11 Dnr: MOT 467/ POIKKEAMINEN KIINTEISTÖLLÄ FUNCKVIK RN:O 1:15 TRÄSKÖN KYLÄSSÄ, Greger Lindholm TL , 141 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Greger Lindholm hakee poikkeamista saada laajentaa 25m 2 suuruisen saunan 20m 2 siten että lopputulos on yhdistetty sauna-vierasmaja. Tarkempi selostus poikkeamisesta ja sen perusteluista käy ilmi kaavoitusarkkitehdin lausunnosta liite 141/1. Kaavoitusarkkitehti on lausunnossaan todennut että haetusta rakentamisesta ei ole ympäristöllistä haittaa. Kaavan toteuttaminen ei myöskään vaikeudu. Pienempi määrä rakennuksia on ympäristölle eduksi. Hakemus puolletaan. myöntää haetun poikkeamisen. Lupa on voimassa 2 vuotta laskettuna siitä kun päätös on saanut lainvoiman. Rakennuslupaa tulee hakea tämän ajan puitteissa.

12 12 Dnr: MOT 469/ POIKKEAMINEN KIINTEISTÖLLÄ TEERIMÄKI RN:O 6:3 NORDANÅN KYLÄSSÄ, Heikki ja Katriina Murtomaa TL , 142 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Heikki ja Katriina Murtomaa hakevat poikkeamista rakennusoikeuden ylittämiseksi yllämainitulla kiinteistöllä. Tarkoituksen on rakentaa uusi päärakennus ja vanha päärakennus muutettaisi talousrakennukseksi. Tarkempi selostus poikkeamisesta ja sen perusteluista käy ilmi kaavoitusarkkitehdin lausunnosta liite 142/1. Kaavoitusarkkitehti on lausunnossaan todennut että haetusta rakentamisesta ei ole ympäristöllistä haittaa. Kaavan toteuttaminen ei myöskään vaikeudu. Hakemus puolletaan. myöntää haetun poikkeamisen. Lupa on voimassa 2 vuotta laskettuna siitä kun päätös on saanut lainvoimain. Rakennuslupaa tulee hakea tämän ajan puitteissa. Lupaa tulee myös hakea nykyisen päärakennuksen muuttamiseksi talousrakennukseksi.

13 13 Dnr: MOT 472/ MRL 137 MUKAINEN SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS KIINTEISTÖLLÄ KURU, RN:o 1:206 Santasaaren kylässä, Tiina ja Markku Herranen TL , 143 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Tiina ja Markku Herranen hakevat suunnittelutarveratkaisua vapaa-ajan asunnon rakentamiseksi yllämainitulla kiinteistöllä. Johtuen lähialueen rakennetuista kiinteistöistä tulee asia ratkaista MRL 137 mukaisesti. Tarkempi selostus toimenpiteestä ja sen perusteluista käy ilmi kaavoitusarkkitehdin lausunnosta liite 143/1. Kaavoitusarkkitehti on lausunnossaan todennut että haettu rakentaminen täyttää lain asettamat vaatimukset. Hakemus puolletaan. myöntää haetun suunnittelutarveratkaisun. Päätös on voimassa 2 vuotta laskettuna siitä kun päätös on saanut lainvoiman. Rakennuslupaa tulee hakea tämän ajan puitteissa.

14 14 Dnr: MOT 485/ POIKKEAMINE KIINTEISTÖLLÄ TAKVEDAHOLM RN:O 13:1 HIITTISTEN KYLÄSSÄ, Gilbert v Rettigin kuolinpesä TL , 144 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Gilbert von Rettigin kuolinpesä, edustajanaan VT Finn Berg valtakirjalla, hakee poikkeamista saada ylittää yleiskaavan rakennusoikeus sekä muuttaa loma-asunto sauna - vierasmajaksi yllämainitulla kiinteistöllä. Vuonna 2009 hyväksyttiin aluetta koskeva rantayleiskaavan muutos, jonka lähtökohtana oli rakennusluparekisterissä olevat virheelliset tiedot, minkä takia kaavassa osoitettu rakennusoikeus jäi vaillinaiseksi. Tarkempi selostus toimenpiteistä ja niiden perusteluista käy ilmi kaavoitusarkkitehdin lausunnosta liite 144/1. Kaavoitusarkkitehti on lausunnossaan todennut että haetut poikkeamiset eivät vaikeuta yleiskaavan toteutumista eivätkä myöskään johda muihin ympäristöllisiin tai visuaalisiin epäkohtiin. Hakemus puolletaan. myöntää haetut poikkeamiset. Päätös on voimassa 2 vuotta laskettuna siitä kun päätös on saanut lainvoimain. Rakennuslupaa tulee hakea tämän ajan puitteissa.

15 15 Dnr: MOT 484/ POIKKEAMINEN KIINTEISTÖLLÄ HASSELBERGA RN:O 20:2 ROSALAN KYLÄSSÄ, Maria Didrichsen TL , 145 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Maria Didrichsen hakee poikkeamista yllämainitulle kiinteistölle yleiskaavan rakennusoikeuden ylittämiseksi siten että kokonaisrakennusoikeus tulisi olemaan 220m 2. Alueelle on valmisteilla ranta-asemakaava, jossa tälle kiinteistölle osoitetaan 220m 2 rakennusoikeutta. Tarkempi selostus toimenpiteistä ja niiden perusteluista käy ilmi kaavoitusarkkitehdin lausunnosta liite 145/1. Kaavoitusarkkitehti on lausunnossaan todennut että haettu poikkeaminen ei vaikeuta yleiskaavan toteutumista eikä myöskään vaikeuta nyt ajankohtaista ranta-asemakaavan valmistelua. Hakemus puolletaan. myöntää haetun poikkeamisen. Päätös on voimassa 2 vuotta laskettuna siitä kun päätös on saanut lainvoiman. Rakennuslupaa tulee hakea tämän ajan puitteissa.

16 16 Dnr: MOT 499/ POIKKEAMINEN KIINTEISTÖLLÄ JALLUNKALLIO RN:O 1:115 RÖVIKIN KYLÄSSÄ, Matti Ikäläinen ja Jaana Toppila - Ikäläinen TL , 146 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Matti Ikäläinen ja Jaana Toppila Ikäläinen hakevat yllä mainitulle kiinteistölle poikkeamista rakentaakseen autotallin noin 50m 2. Kiinteistöllä oleva rakennuskanta on toteutettu poikkeamisluvalla vuonna 2005, jossa kokonaisrakennusoikeus oli 420m 2, josta 380m 2 on toteutunut. Tarkempi selostus toimenpiteistä ja niiden perusteluista käy ilmi kaavoitusarkkitehdin lausunnosta, liite 146/1. Kaavoitusarkkitehti on lausunnossaan todennut että haettu poikkeaminen ei vaikeuta yleiskaavan toteutumista eikä rakentamisella ole merkittävää ympäristöllistä vaikutusta. Hakemus puolletaan. myöntää haetun poikkeamisen. Päätös on voimassa 2 vuotta laskettuna siitä kun päätös on saanut lainvoiman. Rakennuslupaa tulee hakea tämän ajan puitteissa.

17 17 Dnr: MOT 464/ POIKKEAMINEN KIINTEISTÖLLÄ LIDEN RN:O 5:53 PEDERSÅN KYLÄSSÄ, Christine Wahlsten TL , 152 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Christine Wahlsten hakee poikkeamista saada rakentaa omakotitalon ympärivuotiseen käyttöön rantaosayleiskaavassa RA rakennuspaikaksi osoitetulle tontille. Tontilla on olemassa vanha vapaa-ajan rakennus joka säilytettäisiin vierasmajana. Vanha saunarakennus tulisi purettavaksi. Kaavoitusarkkitehti on lausunnossaan liite 3 todennut että kiinteistö täyttää ympäri vuotiselle asumiselle asetettavat vaatimukset ja että naapuri kiinteistöillä jo on omakotitaloja. Liäksi todetaan että muutos ympärivuotiseksi rakennuspaikaksi ei vaikeuta kaavan toteutumista ja puoltaa poikkeamisen myöntämistä. EHDOTUS (tekninen johtaja) myöntää haetun poikkeamisen. Poikkeuslupa on voimassa kaksi vuotta laskettuna siitä päivästä kun päätös on saanut lainvoiman. : TL , 174 VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Turun hallinto-oikeus pyytää lausuntoa koskien valitusta joka kohdistuu Teknisen lautakunnan päätökseen 152, kokouspäivämäärä on päätöksellään 152 myöntänyt poikkeamisen pysyvän asunnon rakentamiselle kiinteistölle Liden Rno. 5:53 Pedersån kylässä. Ehdotus lausunnoksi liitteenä (liite 3). EHDOTUS (tekninen johtaja) hyväksyy lausunnon liitteessä 3. : Ehdotus hyväksyttiin

18 18 TL , 147 UUSI VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Turun hallinto-oikeus on kumonnut teknisen lautakunnan päätöksen ja palauttanut asian uudelleen käsiteltäväksi teknisessä lautakunnassa. Asia koskee poikkeamispäätöstä omakotitalon rakentamiseksi RA tontille, toisin sanoen käyttötarkoituksen muutos. Poikkeamista hakee Christine Wahlsten. Syy kumoamiseen on että 2 naapureista on jäänyt kuulematta. Näitä naapureita on nyt kunnan toimesta kuultu kirjeitse. Kumpikaan ei ole kuitenkaan annetun aikarajan puitteissa, , antanut lausumaa. Tämä tulee tulkita siten että näillä naapureilla ei ole huomauttamista hakemuksessa tarkoitetun rakentamisen johdosta. Kuulemisajan, , jälkeen Martha Virtanen, edustaen kiinteistöä Dalbäck 5:43, on palauttanut naapurin kuulemislomakkeen ottamatta siinä kantaa kyseessä olevaan rakentamiseen. Virtanen on liittänyt saatekirjeen jossa hän toteaa että kiinteistöä Dalbäck ollaan myymässä Valplan Oy:lle. Nämä asiakirjat ovat olleet valmistelijan saatavilla Kirjelähetys on postileimattu Tukholmassa Turun hallintooikeudelta (esittelijä Veronika Storträsk) on tiedusteltu ketä tässä tapauksessa tulisi kuulla. Vastaus oli yksiselitteisesti: Omistaja kuulemisajankohtana. Börje Törnqvist, edustaen Valplan Oy:tä, on tekniselle lautakunnalle jättänyt kirjelmän jossa hän muun muassa toteaa että Valplan Oy omistaa kiinteistön Dalbäck lähtien. Tarkempi selostus toimenpiteistä ja niiden perusteluista käy ilmi kaavoitusarkkitehdin lausunnosta, liite 147/1. Kaavoitusarkkitehti on lausunnossaan todennut että haettu poikkeaminen ei vaikeuta yleiskaavan toteutumista eikä rakentamisella ole merkittävää ympäristöllistä vaikutusta. Rakentaminen ei myöskään johda haitalliseen yhteiskuntakehitykseen. Hakemus puolletaan. myöntää haetun poikkeamisen. Päätös on voimassa 2 vuotta laskettuna siitä kun päätös on saanut lainvoiman. Rakennuslupaa tulee hakea tämän ajan puitteissa.

19 19 Dnr: MOT 502/ BÖTESÖNIN RANTA-ASEMAKAAVA 2, vireille tulo ja kaavaluonnos TL , 148 VALMISTELU (kaavoittaja Juha Suominen) Christian Ramm-Schmidt hakee että Kemiönsaaren kunta panisi vireille kaavoituksen koskien eteläistä Bötesönin ranta-asemakaavaa Rosalan kylässä, kiinteistö Kaavan tavoitteena on tarkentaa rantaosayleiskaavassa kiinteistölle osoitetut lomarakennusoikeudet. Anomuksen yhteydessä kaavanlaatija, Jukka Liikari, on toimittanut kuntaan kaavaluonnoksen, liite 148/1 ja selostuksen suomeksi sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman, liite 148/2. päättää seuraavasti: 1. Päättää kaavan vireille tulosta sekä kuuluttaa vireille tulon. 2. Päättää asettaa kaavaluonnoksen ja selostuksen sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville laatimisvaiheen kuulemista varten 14 päiväksi sekä kuuluttaa ne.

20 20 Dnr: MOT 352/ MAINIEMEN RANTAKAAVA, ranta-asemakaavan muutos, vireille tulo ja kaavaluonnos TL , 149 VALMISTELU (kaavoittaja Juha Suominen) Kari ja Virpi Koskinen, Tiina Hento, Riitta-Maija ja Lasse Virtanen sekä Toni, Heli, Salla- Maria ja Jarmo Lehmussaari hakevat että Kemiönsaaren kunta panisi vireille kaavamuutoksen koskien Mainiemen ranta-asemakaavaa ja siellä kiinteistöjä , M601, , M601, , ja Kaavan tarkoituksena on päivittää vuoden 1972 Mainiemen rantakaavaa olemassa olevan tilanteen mukaan sekä muuttaa rannasta kauempana olevien rakennuspaikkojen sijainteja. Anomuksen yhteydessä kaavamuutoksen laatija, DI Pasi Rantanen, on toimittanut kuntaan kaavamuutosluonnoksen, liite 149/1 ja selostuksen sekä siihen liittyvän osallistumis- ja arviointisuunnitelman, liite 149/2. päättää seuraavasti: 1. Päättää kaavamuutosten vireille tulosta sekä kuuluttaa vireille tulon. 2. Päättää asettaa kaavamuutosluonnoksen ja selostuksen sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville laatimisvaiheen kuulemista varten sekä kuuluttaa ne.

21 BÖTESÖNIN RANTA-ASEMAKAAVA, ehdotus TL , 92, VALMISTELU (kaavoittaja Juha Suominen) Dnr: MOT 353/2010 Leif Ramm-Schmidt, Maria Didrichsen sekä Kathe ja Michael Ramm-Schmidt hakevat (liite 92/1) että Kemiönsaaren kunta panisi vireille kaavoituksen koskien Bötesönin ranta-asemakaavaa ja siellä kiinteistöjä , , , ja Kaavan tavoitteena on tarkentaa rantaosayleiskaavassa kiinteistölle osoitetut lomarakennusoikeudet. Anomuksen yhteydessä kaavanlaatija, Jukka Liikari, on toimittanut kuntaan kaavaluonnoksen ja selostuksen sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Kopiot asiakirjoista ja kartasta liitteenä (liite 92/2). päättää seuraavasti: 1. Päättää kaavan vireille tulosta sekä kuuluttaa vireille tulon. 2. Päättää asettaa kaavaluonnoksen ja selostuksen sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville laatimisvaiheen kuulemista varten 14 päiväksi sekä kuuluttaa ne. Ehdotus hyväksyttiin TL , 150 VALMISTELU (kaavoittaja Juha Suominen) Bötesönin ranta-asemakaavaluonnos on ollut nähtävillä välisenä aikana. Lausuntoja kaavasta ei ole jätetty nähtävillä oloaikana ja kaavaehdotus, liitteet 150/1 ja 150/2, on valmis nähtäville asetettavaksi. Kaavaehdotus tulee asettaa virallisesti nähtäville 30 päivää, ja sellaisille osallisille joiden osoite on toisella paikkakunnalla tulee asiasta tiedottaa kirjeitse. Lausuntoja koskien kaavaa tulee pyytää Varsinais-Suomen liitolta, ELY keskukselta sekä kunnan rakennus- ja ympäristövalvontalautakunnalta.

22 22 päättää seuraavasti: 1. Päättää asettaa kaavaehdotuksen virallisesti nähtäville 30 päivää sekä kuuluttaa nähtävillä olo. 2. Päättää pyytää lausunnot Varsinais-Suomen liitolta, ELY-keskukselta sekä kunnan rakennus- ja ympäristövalvontalautakunnalta.

23 23 Dnr: MOT 94/ EKHOLMEN-HÖGSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA, ranta-asemakaavan muutos, kaavaehdotus TL , 22, VALMISTELU (kaavoittaja Juha Suominen) Ab Turehamn Oy, Suvi ja Marko Snellman, Jari Mauno ja Jaana Vallo sekä Matti Tiainen hakevat (liite 22/1) että Kemiönsaaren kunta panisi vireille kaavamuutoksen koskien Ekholmen-Högskär ranta-asemakaavaa ja siellä kiinteistöjä , , , sekä Ekholmenin saaressa. Yllämainitussa kaavamuutoksessa Ab Turehamn Oy haluaisi muuttaa omistuksessa olevan loma-asuntojen korttelialueen (RA) tontin matkailua palvelevien rakennusten korttelialueeksi (RM), sekä osoittaa venevalkama(lv) saaren itäosassa olevaan niemeen. Muiden kaavamuutoksien hakijoiden osalta korttelialueita tarkistetaan olemassa olevan tilanteen mukaan. Kaavamuutoksessa on tarkoitus myös poistaa saaren itäosassa oleva tuulivoimalalle varattu yhdyskuntateknisen huollon alue (ET-1) ja osoittaa kyseinen alue maa- ja metsätalousalueena, jolla on erityistä ulkoilun ohjaamistarvetta (MU). Anomuksen yhteydessä kaavamuutoksen laatija, DI Pasi Rantanen, on toimittanut kuntaan kaavamuutosluonnoksen ja selostuksen sekä siihen liittyvän osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Kopiot asiakirjoista ja kartasta liitteenä (liite 22/2). päättää seuraavasti: 1. Päättää kaavamuutoksen vireille tulosta sekä kuuluttaa vireille tulon. 2. Päättää asettaa kaavamuutosluonnoksen ja selostuksen sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtäville laatimisvaiheen kuulemista varten sekä kuuluttaa ne.

24 24 TL , 151 VALMISTELU (kaavoittaja Juha Suominen) Kaavamuutoksessa on tarkoitus korjata yleiskaavan kantatilatarkastelussa olevaa virhettä ja osoittaa puuttuvat kaksi rakennusoikeutta Ekholmenin saarelle sekä poistaa ET -kaavamerkintä. Ekholmenin ranta-asemakaavan muutos on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä MRL 62 mukaisesti aikana Nähtävillä oloaikana kaavaluonnoksesta jätettiin 12 lausuntoa tai muistutusta. Viranomaisneuvottelu käytiin Turussa ELY-keskuksessa, jossa läpikäytiin annettuja lausuntoja ja kaavoittajan vastineet. Korjauksia kaavaehdotukseen, liitteet 151/1 ja 151/2 on suoritettu sen mukaisesti mitä neuvottelussa sovittiin ja kaavaehdotus on valmis nähtäville asetettavaksi. Kaavaehdotus tulee asettaa virallisesti nähtäville 30 päivää, ja sellaisille osallisille joiden osoite on toisella paikkakunnalla tulee asiasta tiedottaa kirjeitse. Lausuntoja koskien kaavamuutosta tulee pyytää Varsinais-Suomen liitolta, ELYkeskukselta sekä kunnan rakennus- ja ympäristövalvonta lautakunnalta. päättää seuraavasti: 1. Päättää asettaa kaavaehdotuksen virallisesti nähtäville 30 päivää sekä kuuluttaa nähtävillä olo. 2. Päättää pyytää lausunnot Varsinais-Suomen liitolta, ELY-keskukselta sekä kunnan rakennus- ja ympäristövalvontalautakunnalta. ASIAN KÄSITTELY: Kaavoittaja Juha Suominen ilmoitti että ennen kaavaehdotuksen nähtäville asettamista se täydennetään kaavaselostuksen uusilla tiedoilla jotka paremmin tarkentavat kaavamuutoksen perustietoja. Ehdotus hyväksyttiin ja täydennys kirjattiin.

25 25 Dnr: MOT 169/ KAXSJÄLÄ ÖSTERGÅRDIN RANTA-ASEMAKAAVA JA DRAGSFJÄRDIN LÄNTISEN SAARISTON RANTAOSAYLEISKAAVA, ranta-asemakaavan muutos ja rantaosayleiskaavan muutos, hyväksyttäväksi TL , 202, VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Jan Sjöman hakee (liite 4a) Åke Sjömanin oikeudenomistajien puolesta että Kemiönsaaren kunta panisi vireille kaavamuutoksen koskien Kaxsjäla Östergårdin rantakaavaa, kiinteistö , sekä Dragsfjärdin läntisen saariston rantaosayleiskaavaa, koskien määräalaa M601 tilasta Storön saaressa. Yllämainittujen kaavamuutosten kautta Sjöman pyrkii siirtämään 2 rakennusoikeutta Storössä olevalta määräalalta kiinteistölle Kaxsjälan kylässä. Anomuksen yhteydessä Sjöman on toimittanut kuntaan kaavamuutosten luonnokset sekä niihin liittyvät osallistumis- ja arviointi suunnitelmat. Kopiot kaavamuutos luonnoksista liitteenä (liite 4b). Oikeuden omistajat ovat antaneet suostumuksensa muutoksille. Hakemuksen yhteydessä Jan Sjöman ilmoittaa vastaavansa kaavamuutosten laadinnan kustannuksista. EHDOTUS (tekninen johtaja): päättää seuraavasti: 1. Päättää kaavamuutosten vireilletulosta sekä kuuluttaa vireilletulon. 2. Päättää asettaa kaavamuutos luonnokset ja osallistumis- ja arviointi-suunnitelmat nähtäville laatimisvaiheen kuulemista varten sekä kuuluttaa ne. : TL , 5, VALMISTELU (kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg) Nämä kaksi kaavaa ovat kytköksissä toisiinsa siten että Storön saaressa olevalta määräalalta M601 ollaan siirtämässä 2 rakennusoikeutta kiinteistölle Kaxsjälan kylässä. Tästä kytköksestä johtuen kaavoja tulle viedä etenpäin rinnakkain. Kaavaluonnokset ovat olleet nähtävillä laatimisvaiheessa aikana , ja tänä aikana ei kaavaa koskevia lausumia ole jätetty. Kaavat etenevät nyt kaavaehdotuksina (liite 5/1) ja kaavaselostuksia ja osallistumis ja arviointisuunnitelmia on täydennetty.

26 26 Kaavaehdotukset tulee asettaa virallisesti nähtäville 30 päivää, ja sellaisille osallisille joidenka osoite on toisella paikkakunnalla tulee asiasta tiedottaa kirjeitse. Lausuntoja koskien kaavamuutoksia tulee pytää ELY-keskukselta sekä kunnan rakennus- ja ympäristövalvonta lautakunnalta. päättää seuraavasti: 1. Päättää asettaa kaavaehdotukset virallisesti nähtäville 30 päivää sekä kuuluttaa nähtävillä olo. 2. Päättää pyytää pyytä lausunnot ELY-keskukselta ja kunnan rakennus- ja ympäristönvalvonta lautakunnalta. TL , 152 VALMISTELU (kaavoittaja Juha Suominen) Ranta-asemakaavamuutosehdotus koskien Kaxsjälan kylän Östergårdin rantakaavaa, kiinteistö , liitteet 152/1 ja 152/2 sekä Dragsfjärdin läntisen saariston rantaosayleiskaavaa, koskien määräalaa M601 tilasta Storön saaressa, liitteet 152/3 ja 152/4 ovat olleet virallisesti nähtävillä välisenä aikana. Nähtävillä oloaikana on jätetty yksi lausunto. Maanomistajat ovat hyväksyneet kaavaehdotuksen ja pyytävät kuntaa hyväksymään kaavan. hyväksyy osaltaan kaavaehdotukset ja ehdottaa kunnanhallitukselle että valtuusto hyväksyy kaavaehdotukset. Kaavoitusarkkitehti Åke Lindeberg poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn jälkeen, klo

27 ELINTARVIKEHANKINTA Dnr: MOT 440/2010 TL , 153 VALMISTELU (kiinteistöpäällikkö Thomas Ginlund) Kemiönsaaren kunta teki elintarvikehankinnan vuoden 2009 aikana vuoden jaksoksi. Hankintajakso on tullut päätökseen ja uusi hankinta on näin ollen tehtävä. Uusi hankinta tehdään kahden vuoden jaksolle lisäksi kahden vuoden optiolla. Hankinnan arvo ylittää EU-kynnysarvon tavara- ja palveluhankinnoille ja hanke on näin ollen ilmoitettu julkisten hankintojen nettisivuilla, Hilmassa. Ilmoitus on julkaistu myös Ilmoituslehdessä ja kunnan kotisivuilla Internetissä. Tarjoukset jätetään viimeistään perjantaina klo 12. Tarjouspyyntö on laadittu niin että tarjoajat voivat tarjota kahdeksaa eri tuoteryhmää ja valintaperusteena käytetään kokonaistaloudellisesti edullisinta tarjousta jokaisesta tuoteryhmästä. Kokouksessa esitetään yhteenveto annetuista tarjouksista. päättää: 1. Tarvittaessa hylätä ne tarjoajat jotka eivät yllä tarjouspyynnössä asetettuihin kriteereihin. 2. Valita eri tuoteryhmien kokonaistaloudellisesti edullisimmat tarjoukset. Ehdotus annetaan kokouksessa. ASIAN KÄSITTELY Ruokahuolto- ja siivouspäällikkö Birgitta Parikka kertoi hankinnasta, jätetyistä tarjouksista määrältään 9 ja valintakriteereistä tarjouspyynnön mukaan sekä tarjousvertailun tuloksesta. Tarjouksista on yhdistelmä liitteessä 153/1 Elintarviketarjousten vertailu. Liite sisältää myös avauspöytäkirjan ja valintakriteerit. UUSI päättää: 1. Tarvittaessa hylätä ne tarjoajat jotka eivät yllä tarjouspyynnössä asetettuihin kriteereihin. Seuraavat tarjoukset esitetään hylättäviksi: HK:n tarjous tuoteryhmässä Lihajalosteet ja Saarioisen tarjous tuoteryhmässä Pakasteet ja jäätelöt. Molemmat sillä perusteella että tarjoukset eivät ole tarjouspyynnön mukaisia koska osatarjous alittaa 80 % kaikista tuoteryhmän tuotteista.

28 28 2. Valita eri tuoteryhmien kokonaistaloudellisesti edullisimmat tarjoukset liitteen 153/1, Elintarviketarjousten vertailu, mukaan. Kokonaistaloudellisesti edullisimmat tarjoukset ovat eniten pisteitä saaneet ja ne ovat liitteessä merkittyjä vihreällä värillä.

29 29 Dnr: MOT 503/ KADUN LUOVUTTAMINEN YLEISEEN KÄYTTÖÖN, Kullantie TL , 154 VALMISTELU (infrapäällikkö Roger Hakalax) Maankäyttö- ja rakennuslain 86 mukaan velvollisuudet katujen ja tiettyjen yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta alkavat, kun katu tai kadun osa tyydyttää asemakaavan mukaan toteutetun maankäytön tarpeen ja sitä koskeva päätös (kadunpitopäätös) on tehty. Osa Kullantiestä on Kirkonkylän rakennuskaava-alueella. Kaava on vahvistettu ja nyt on pyydetty kuntaa ottamaan hoitaakseen rakennetun tien kunnossapito. Mainittu osa Kullantiestä on tänä päivänä osa Kulla-Genbölen tiekuntaa. Tiekunnan puheenjohtajaa on puhelimitse tiedotettu tulevasta kadunpitopäätöksestä ja että n 320 m poistetaan tiekuntaluettelosta asemakaavan mukaan. Karttaote annetaan tiedoksi. tekee kadunpitopäätöksen osalle Kullantiestä, Kirkonkylän rakennuskaava-alueella karttaliitteen 154/1 mukaan, samalla päätetään että Kulla-Genböle tiekunnan tietä lyhennetään vastaavasti n 320 m.

30 SUOJATIE ENGELSBYNTIEN YLI TL , 155 VALMISTELU (infrapäällikkö Roger Hakalax) Dnr: MOT 504/2010 Tänä vuonna on valitettavasti tapahtunut useampia liikenneonnettomuuksia Kemiönsaarella ja siksi on aihetta kiinnittää suurempaa huomiota liikenneturvallisuuteen. Kemiönsaaren suurimman päivittäistavarakaupan S-marketin lähellä ei ole suojatietä Engelsbyntien yli. Yhdessä Suur Seudun Osuuskaupan kiinteistöpäällikön kanssa, joka edustaa S- marketin omistajaa, on haettu suojatielle sopiva paikka. päättää uuden suojatien rakentamisesta Engelsbyntien yli liitetyn kartan 155/1 mukaan.

Toimielin Kokouspäivä Sivu Tekninen lautakunta 6 / 2009 18.8.2009 1. Kunnantoimisto, Vretantie 19, Kemiö

Toimielin Kokouspäivä Sivu Tekninen lautakunta 6 / 2009 18.8.2009 1. Kunnantoimisto, Vretantie 19, Kemiö PÖYTÄKIRJA Toimielin Kokouspäivä Sivu Tekninen lautakunta 6 / 2009 18.8.2009 1 Kokousaika : 18.8.2009, klo 17.00 19.25 Kokouspaikka : Kunnantoimisto, Vretantie 19, Kemiö Päättäjät: Jörgen Törnqvist puheenjohtaja

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2009. Kunnanhallitus 19.5.2009 1

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2009. Kunnanhallitus 19.5.2009 1 PÖYTÄKIRJA 6/2009 Kokouspäivä Sivu Kunnanhallitus 19.5.2009 1 Kokousaika Tiistai 19. toukokuuta 2009 klo 16.00 21.15 Kokouspaikka Kunnantoimisto Taalintehtaalla Päättäjät: Nurmio Mårten puheenjohtaja Salonen

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto, 6. maaliskuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto, 6. maaliskuuta 2015 2/2015 KUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 24. helmikuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kemiön kunnantoimisto Päättäjät Muut Wilhelm Liljeqvist Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman Veronica

Lisätiedot

Taalintehtaan kunnantoimisto

Taalintehtaan kunnantoimisto 2/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Keskiviikko 17. helmikuuta 2010 klo 16.00-19.05 Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Poissa oleva: Mårten Nurmio Kalevi Kallonen Jan Drugge Ingalill Granlund

Lisätiedot

Kunnantoimisto Taalintehtaalla 28. toukokuuta 2010

Kunnantoimisto Taalintehtaalla 28. toukokuuta 2010 5/2010 KUTSU 1 Kokousaika: Keskiviikko 19. toukokuuta 2010 klo 16.00 Kokouspaikka: Taalintehtaan kunnantoimisto Päättäjät: Muut: Mårten Nurmio Börje Salonen Kalevi Kallonen Jan Drugge Ingalill Granlund

Lisätiedot

VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 VIROLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 Rakennuslautakunta 17.03.2015 AIKA 17.03.2015 18:00-19:12 PAIKKA Virolahden kunnan rakennusvalvontatoimistossa KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 Poikkeamislupahakemus

Lisätiedot

Helsingin hallinto-oikeuden päätöstä Siuntion kunnanvaltuuston kuntaliitospäätöksestä

Helsingin hallinto-oikeuden päätöstä Siuntion kunnanvaltuuston kuntaliitospäätöksestä nro 7/2012 SISÄLLYSLUETTELO KH 95 KH 96 KH 97 KH 98 KH 99 KH 100 KH 101 KH 102 KH 103 KH 104 KH 105 KH 106 Kokouksen järjestäytyminen Talouden seuranta Lautakuntien ja viranhaltijoiden päätösten laillisuusvalvonta

Lisätiedot

Kunnanhallitus nro 7/2013 3.6.2013 SISÄLLYSLUETTELO

Kunnanhallitus nro 7/2013 3.6.2013 SISÄLLYSLUETTELO nro 7/2013 SISÄLLYSLUETTELO KH 106 KH 107 KH 108 Kokouksen järjestäytyminen n kunnan vuoden 2012 talousarvioylitykset Kunta-asunnot Oy:n takauksen täytäntöönpano KH 109 Pohjois-n osayleiskaavan muutoshanke

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto, 4. syyskuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto, 4. syyskuuta 2015 7/2015 KOKOUSKUTSU Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 25. elokuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Westersin puutarha, Kiila Päättäjät Muut Asiat Allekirjoitus Wilhelm Liljeqvist Martti Murto Brita

Lisätiedot

EKENÄS STAD PÖYTÄKIRJA 2/06 TAMMISAAREN KAUPUNKI. Kokouspäivämäärä Kaupunginhallitus

EKENÄS STAD PÖYTÄKIRJA 2/06 TAMMISAAREN KAUPUNKI. Kokouspäivämäärä Kaupunginhallitus PÖYTÄKIRJA 2/06 1 Paikka ja aika KaupungintaloTammisaaressa klo 18.30-21.35 Läsnä Varsinainen Forsbäck Isa Gahnström Ralf Grönroos Pirkko, puh.joht. Heimberg Ulf Lindström Anders, II v.puh.joht. Lindström-Dahl

Lisätiedot

Kunnanhallitus 7/2013 234 (-274) Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanhallitus 7/2013 234 (-274) Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus 7/2013 234 (-274) Aika Maanantaina 6. toukokuuta 2013 klo 18.00-19.40 Paikka Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Mustonen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kunnanvaltuusto. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kunnanvaltuusto. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kunnanvaltuusto Kokousaika Ma 18.5.2015 klo 18.00-18.55 Kokouspaikka Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Käsiteltävät asiat 1. 2. 3. 4. liite 5. 6. liite 7. 8. liite 9. liite 10. liite

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS PÖYTÄKIRJA 17/2012. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat

KUNNANHALLITUS PÖYTÄKIRJA 17/2012. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KUNNANHALLITUS PÖYTÄKIRJA 17/2012 Kokousaika 8.10.2012 klo 18.00-20.52 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 254 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 528. 255 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 529

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 254 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 528. 255 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 529 15/2013 526 Kaupunginhallitus TID - AIKA 04.11.2013 kl./klo 15:00-18:15 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 254 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 528 255 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 5/2008 1. 81 KESKUSTAN KAAVOITUS, TEOLLISUUSTIE 2. 82 KESKUSTAN KAAVOITUS, KOULUN ALUE JA LOHNASSUONTIEN RISTEYS

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 5/2008 1. 81 KESKUSTAN KAAVOITUS, TEOLLISUUSTIE 2. 82 KESKUSTAN KAAVOITUS, KOULUN ALUE JA LOHNASSUONTIEN RISTEYS ASIALISTA 5/2008 KUNNANHALLITUS **************************************************************************************************************** Kokousaika ja paikka 28.04.2008 KLO 18:00 JOHTOKESKUS Kokouksen

Lisätiedot

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA Kunnanhallitus 1.10.2012 287

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu HIRVENSALMEN KUNTA Kunnanhallitus 1.10.2012 287 Kunnanhallitus 1.10.2012 287 Kunnanhallituksen kokoushuone kello 15.00 137 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 138 Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen 139 Työjärjestyksen hyväksyminen 140 Puulan

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto nro 7/2011 5.9.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Kunnanvaltuusto nro 7/2011 5.9.2011 SISÄLLYSLUETTELO nro 7/2011 SISÄLLYSLUETTELO KV 62 KV 63 Kokouksen järjestäytyminen Talouden tasapainotusohjelman seuranta KV 64 Lisämäärärahaesitys teknisen lautakunnan tehtäväalueelle 2011 KV 65 KV 66 KV 67 KV 68 KV

Lisätiedot

Tekninen lautakunta nro 2/2011 1.3.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Tekninen lautakunta nro 2/2011 1.3.2011 SISÄLLYSLUETTELO nro 2/2011 SISÄLLYSLUETTELO TEKNLTK 11 Kokouksen järjestäytyminen TEKNLTK 12 Viranhaltijoiden päätösten laillisuusvalvonta TEKNLTK 13 Länsi-n osayleiskaavan muutos (myransin kylä) TEKNLTK 14 Pohjois-n

Lisätiedot

Kunnanhallitus nro 9/2013 19.8.2013 SISÄLLYSLUETTELO

Kunnanhallitus nro 9/2013 19.8.2013 SISÄLLYSLUETTELO nro 9/2013 SISÄLLYSLUETTELO KH 138 KH 139 KH 140 Kokouksen järjestäytyminen Talouden tasapainotusohjelman hyväksyminen Talouden seuranta KH 141 Kuntien harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen hakeminen

Lisätiedot

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2009. Kunnanhallitus 21.1.2009 1

KEMIÖNSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2009. Kunnanhallitus 21.1.2009 1 PÖYTÄKIRJA 1/2009 Toimielin Kokouspäivä Sivu Kunnanhallitus 21.1.2009 1 Kokousaika Keskiviikko 21. tammikuuta 2009 klo 16.00-18.30 Kokouspaikka Virastotalo Taalintehtaalla Päättäjät: Nurmio Mårten puheenjohtaja

Lisätiedot

ESITYSLISTA 30.8.2011

ESITYSLISTA 30.8.2011 nro 6/2011 SISÄLLYSLUETTELO TEKNLTK 62 Kokouksen järjestäytyminen TEKNLTK 63 Viranhaltijapäätösten laillisuusvalvonta TEKNLTK 64 Lappersin osayleiskaavan muutoshanke (rakennusoikeuden muuttaminen/tilat

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen kokoushuone

Kaupunginhallituksen kokoushuone -2, TEK 8.12.2010 18:30 Kokousaika Torstai 8.12.2010 klo 18.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN... 3 KV 1A VALTUUTETTU SIG-BRITT SAHLBERGIN ESTE... 3 KV 1B VALTUUTETTU TRYGVE LINDQVISTIN

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN... 3 KV 1A VALTUUTETTU SIG-BRITT SAHLBERGIN ESTE... 3 KV 1B VALTUUTETTU TRYGVE LINDQVISTIN KV 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN... 3 KV 1A VALTUUTETTU SIG-BRITT SAHLBERGIN ESTE... 3 KV 1B VALTUUTETTU TRYGVE LINDQVISTIN ESTE... 3 KV 1C VALTUUTETTU TOMMY WIKSTEDTIN ESTE...

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 27.8.2012, kello 17.00 19.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Haavisto Veli,

Lisätiedot

PIHTIPUTAAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2015 1

PIHTIPUTAAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2015 1 Kunnanhallitus PIHTIPUTAAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2015 1 Aika 17.08.2015 klo 17:05-17:57 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Ylälehto Jani puheenjohtaja Parkkonen Kari varapuheenjohtaja Jämsén Teppo

Lisätiedot

Puheenjohtaja Mika Munkki

Puheenjohtaja Mika Munkki Kunnanhallitus Kokous 144 Nro 5 Kokoustiedot Aika: Maanantai 7.4.2014, klo 17.00 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Sivu 77 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 146 78 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KH 133 Siuntion kunnan julkisten alueiden hoitourakoiden hankinta ajalle 1.9.2015-31.8.2018 (+ 1 optiovuosi)

KH 133 Siuntion kunnan julkisten alueiden hoitourakoiden hankinta ajalle 1.9.2015-31.8.2018 (+ 1 optiovuosi) nro 8/2015 SISÄLLYSLUETTELO KH 116 KH 117 Kokouksen järjestäytyminen Talouden seuranta KH 118 Kaavoitusohjelma vuosille 2015 2021 KH 119 KH 120 Maa-alueen vuokraaminen n Monitoimihalli Oy - Sjundeå Allaktivitetshall

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginvaltuusto

KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginvaltuusto KRISTIINANKAUPUNKI Kaupunginvaltuusto Kokouksen: Ajankohta 18.4.2002 klo 19:00 Paikka Raatihuone Asiat 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 4 18 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

EKENÄS STAD PÖYTÄKIRJA 6/05 TAMMISAAREN KAUPUNKI. Kokouspäivämäärä Kaupunginvaltuusto

EKENÄS STAD PÖYTÄKIRJA 6/05 TAMMISAAREN KAUPUNKI. Kokouspäivämäärä Kaupunginvaltuusto PÖYTÄKIRJA 6/05 1 Paikka ja aika SeminarieskolanTammisaaressa klo. 18.00-23.05 Läsnä Jäsenet Pykälät 1-20 Augustson Anne-May Biström Bernhard - Biström Lennart Blomqvist Thomas Borgman Mikael Donner Irina

Lisätiedot

Kunnanhallitus. 220 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Kunnanhallitus. 220 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 10/2010 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 28.6.2010 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu Kunnanvirasto 220 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot