Sinssi. Fuksinumero 3/2004

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sinssi. Fuksinumero 3/2004"

Transkriptio

1 Sinssi Fuksinumero 3/2004

2 Syksy sai - entä me? Syksy toi, syksy toi teekkarin Syksy toi, syksy toi kylterin Syksy toi, syksy toi humanistinkin Ja syksy toi fuksin Syksy tuli ja muuttokuormat, huokaisi naapuri, kun isäni kertoi tälle tv:ni kantamisen lomassa tyttären palaavan taas opiskelujen ääreen. Niin vierähti kolmas kesä kokoonpanossa ja putken päässä ei näy edes veturin valot. Mutta turhaan yritän jupista, miten epämieluisaa siellä jälleen oli - kun ei edes ollut! Niin paljon minä ryypännyt olen Joka bileissä pyöriskellyt Niin montaa minä noppaa tavoittelen Joita ryypyiltäin vain kykenen sävel: Kevät toi, kevät toi sanat:h&h Kesällä töitä teki teekkari Joskus myös töitä teki kylteri Oli jostain töistä kuullut humanisti Mut nekin vei fuksi Edessäsi oleva Sinssi on oikea testivoittajan unelma. Uusien ja vanhojen tieteenharjoittajien iloksi ja illan ratoksi Sinssin aktiviinen toimittajakunta kävi testaamassa testaamatonta. Perinteitä kunnioittaen fuksi- Sinssistä löytyy myös pienryhmänohjaajien omakehukokoelma. Varoitus: fuksi-sinssi saattaa sisältää asiapitoiselta vaikuttavia juttuja! Sinssin toimitus ja yhteystiedot: Päätoimittaja Heli Pihlajamaa Alapäätoimittaja Mikko Koivunen Alapäätoimittaja Antti Viitala Tyhjäntoimittaja Kaisa Poikela Tyhjäntoimittaja Riina Räihä Alapäägraafikko Kimmo Ovaska Rehtori Antti Toiviainen Chewbacca Janne Lesonen 34. vuosikerta. Sinssi on Sähköinsinöörikilta ry:n tuottama poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, joskus vahingossa asiallinen, mutta yleisesti ottaen viihdyttämään pyrkivä lehti. Jokaisella Sähköinsinöörikilta ry:n jäsenellä on oikeus tuottaa Sinssiin sisältöä. Sinssi ilmestyy 4 kertaa vuodessa. Sinssiä numero 3/04 painetaan Oulun Yliopistopainossa 150 kappaletta. 2 Kannattaa lukea Sinssiä!

3 Kolmossivun kiva 3 Sinssi on jees!

4 4 Kannattaa lukea Sinssiä!

5 Päämaja Syyskuussa 2004 Puheenjohtajan päiväkäsky Vapaussodassa vuonna 1918 lausuin Suomen ja etenkin Oulun sähköläisille, etten tulisi panemaan miekkaani tuppeen ennen kuin Rajakylä ja Itä-Tuira olisivat vapaat. Vannoin tämän suomalaisen teekkarihengen nimessä luottaen SIK:n urhoollisiin miehiin ja sen uhrautuvaisiin naisiin. Kolmekymmentäyhdeksän vuotta ovat Rajakylä ja Itä- Tuira odottaneet tämän lupauksen täyttämistä; tämän ajan ovat nämä Oulun suloalueet kunniakkaana talvisodan jälkeen unohdettuina odottaneet aamun sarastusta. Vapaussodan taistelijat, talvisodan maineikkaat miehet, urhoolliset sotilaani! Uusi päivä on koittanut. Pohjois-Suomi nousee, riveissänne marssivat sen omat pataljoonat. Pohjolan vapaus ja suur-oulu väikkyy edessämme maailmanhistoriallisten tapahtumien valtavassa vyöryssä. Suokoon kansojen kohtaloja ohjaava kaitselmus Hiukkavaaran armeijan täyttää Oulun heimolle antamani lupauksen. Sotilaat! Se kamara, jolle astutte, on heimomme veren ja kärsimysten kyllästämää, pyhää maata. Teidän voittonne tulevat vapauttamaan Oulun, Teidän tekonne luovat Pohjois- Suomelle suuren onnellisen tulevaisuuden. Pohjois-Suomen autonomian Ylivaltias Herr ÜberFührer 5 Sinssi on jees!

6 Pienryhmänohjaajat 2004 Elektroniikka Heijssan! Minut on syntymätodistuksen mukaan ristitty Teemu Sakari Aikavuoreksi ja olen kotoisin Kemingradista. Nykyään harrastelen epämääräisiä trendikkäästi Syynimaalla, eli kavereiden kesken Syntimaalla. Pidän karaoken laulamisesta, etenkin kovassa humalassa, ja kaikenlaisesta urheilusta. Harrastan kitaran rämpyttelyä ja kassatätinä olemista. Oma fuksivuosi on hyvässä ja kullanhohtoisessa muistissa mielessäni, sillä silloin kaikki oli vielä uutta ja hauskaa tekemistä riitti. Toivotankin kaikille uusille opiskelijoille antoisaa ja vaihderikasta fuksivuotta ja toivoisin, että otatte siitä kaiken irti, sillä sehän on (valitettavasti) vain kerran elämässä!! Heissan kaikille! Olen Doubro, jos joku ei tunnista, niin tuossa vieressä on kuva. Nykyisenä kotipaikkakuntana toimii minulla Oulu. Asustan Välivainion omakotitaloalueen iki-ihanassa idyllissä. Ennen opiskelujen alkua asuin Pyhäjärvellä. Harrastuksia on vain yksi, opiskelu. Vaikka opiskelu on vaativa harrastus, se on joskus hyvinkin palkitseva ja lisäksi olen harrasukseni parista löytänyt paljon uusia kavereita. Opiskelussa on toki vaara, että sen parissa saattaa vierähtää valtavasti aikaa. Tällöin täytyy muistaa, että se on vain harrastus ja elämää on myös sen ulkopuolella. Fuksina tuli kyllä käytyä lähes kaikissa bileissä, mutta muistot niistä ovat jostain kumman syystä suht. hatarat. Täytyy tosin sanoa, että Wappu oli mahtavin pippalo ja kuvien perusteella itsellänikin oli todella hauskaa. Myös fuksi-excu jäi mieleen hienona kokemuksena. Lopuksi toivotan vielä omasta puolestani kaikki fuksit tervetulleeksi viettämään hienoa aikaa Sinssin parissa ja opiskelun merkeissä. (Lipevyydestä ei fuksipisteitä! toim. huom.) 6 Kannattaa lukea Sinssiä!

7 Olipa kerran kaukainen valtakunta Pieksämäki. Herran vuonna 1983 siellä syntyi poikalapsi. Joku ristittiin Tomi Hämäläiseksi kuolleen isoisän kuolleen lemmikin mukaan. Vartuttuaan Tomi karkasi Ouluun. Elämä elektroniikan opiskelijana osottautui varsin antoisaksi ja Tomi kävi monissa opiskelijatapahtumissa, Kotimaanpitkä-excursio oli Tomista oikein haska reissu. Elämänsä aikana Tomi oli myös uhrannut aikaa muutamille harrastuksille kuten sulkapallo, lentopallo, laskettelu ja uinti. SuurSuomen ruhtinaskunnalle hän lahjoitti ajastaan vuoden verran Vekaranjärvellä. Vuosien varrella Tomi huomasi pitävänsä nukkumisesta ja mallasjuoman mausta. Kaikki sujui Tomin elämässä varsin hyvin, kunnes eräänä päivänä lähetti- toi hänelle kirjeen, jossa etsittiin opiskelijoiden joukosta halukkaita lähtemään opettamaan seuraavana vuonna aloittaville yliopistoelämään liittyviä asioita. Tämä vaikutti mielenkiintoiselta, Tomi lähti hommaan mukaan. Hänelle kerrotut asiat PRO:na olemisesta avasivat uuden käsityksen elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikeen muuhun sellaiseen. Mietteliäänä, rauhallisena, päättäväisenä hän jäi odottamaan uusia opiskelijoita tulevaksi. Odottamaan... (Toimitus pyytää kaikkia Tomi Hämäläisen pienryhmäläisiä ottamaan välittömästi yhteyttä. Saatatte olla vaarassa.) Olen Tommi Juopperi, pesunkestävä insinööriluonne ja nörtin piirteitäkin voi tarkkasilmäinen löytää. Kotoisin olen Keminmaasta. Siellä sain tokaluokalla joululahjaksi ministereot, joissa oli vieläpä cd-soitin. Tästä historiallisesta tapahtumasta lähtien on tekniikka ja varsinkin elektroniikka ollut lähellä sydäntä hifi- ja tietokoneharrastuksen muodossa. Ensimmäiset kaiuttimeni tein neljännellä luokalla ja tulevaisuuden ammatti elektroniikan parissa siinsi jo varsin selväpiirteisenä horisontissa. Akateemisella urallani olen edennyt mainiosti. Ekavuoden kurssit on kaikki suoritettuna, vieläpä kohtalaisilla arvosanoilla. Juhliminen onkin sitten jäänyt vähemmälle. Parhaat muistot ensimmäiseltä vuodelta jäivät ehdottomasti uuden oppimisesta. Ja tulihan tähän asti parhaimmat karkelotkin nähtyä. Avointa mieltä ja opintomenestystä! 7 Sinssi on jees!

8 Nimi on Miikka, kahdella k:lla ja i:llä. Wompatti nimeäkin tottelen. Ensimmäiset parikymmentä vuotta elämästäni elelin pohjoisessa, Pellossa, ja mahdollisesti sen voi huomata muutamasta ekstra-h:sta siellä täällä... Siitä lähethään. Toinen vuosi Oulussa ja sähköllä lähtee, pysyin uskollisena Sikille, vaikka OTiTin PJ:n paikka oli minulle varattuna jo. Olen PRO-hommien lisäksi kiltamme reissumies, eli järjestelen excursioita MacGyverin kanssa ja yritän pitää jotain rotia omassa juomisessani cursioilla (harvemmin kyllä onnistuen. Alkoholi ei ole ongelma kunhan sitä on riitttävästi). Harrastuksista tärkein minulle on lumilaudalla laskeskelu, lumia joutuu jo odottelemaan. Omalta fuksivuodelta ikimuistoisimpina bileinä taikka tapahtumina mieleen jäi wappuviikko ja Kotimaanpitkä-excu, mutta oikeastaan koko vuosi oli ikimuistoinen, mitä nyt hämärästi muistan. Mitäs muuta vielä? Olen rento ja seksikäs ja toistaiseksi vielä single, soitellaan! Olen Tuomas Mikkonen, pian palindromiiässä (69!? toim huom.) oleva huumorintajuinen ja rehellinen nuorimies. Jo Kajaanissa asuessani tiesin, että minusta kasvaisi mies. Nyt 2 vuotta yliopistossa elektroniikkaa opiskelleena voin todeta, että näin ei ole käynyt, mutta sitä päivää odotan innolla. Harrastukseni pyörivät enimmäkseen liikunta-aktiviteettien linjalla riippuen vähän omista ja kavereiden mielentiloista. Lajilista on pitkä. Pidän myös erityisesti Lapin luonnossa vaeltamisesta. Minusta on mukavaa välillä etsiä rajojani ja aika ajoin ne jonkun asian tiimoilta löydänkin. Fuksivuosi on metkaa aikaa. Kötinöitä tulee ovista ja ikkunoista ja ajoittain voi kärsiä jopa runsaudenpulasta. Fuksille must ovat ainakin fuksisuunnistus, laskiainen ja wappu uittoineen. Näistä varsinkin ensimmäinen ja viimeinen ovat jääneet minulle mukavimmiksi muistoiksi oman fuksivuoteni tapahtumista. Jos jotain olen täällä Oulussa opiskellessani oppinut, niin ainakin, että mitä enemmän kiertää erilaisia paikkoja ja tilaisuuksia, sitä enemmän uusia ja ihmeellisiä kokemuksia ja näkemyksiä itselle kertyy. Niinpä niin, ja kesän jälkeen tulee syksy. 8 Kannattaa lukea Sinssiä!

9 Ja tapahtui niinä päivinä, että minua kerrankin kiinnosti - tässä vaiheessa innokkaimmat rupesivat piirtämään jo rastia kiltahuoneen seinään. HEPSKUKKUU! Olen juuri SE Lesonen SIITÄ kirotusta Haapaveden kylästä. Kummalinen, karvainen ja enimmäkseen harmiton. Syön muiden mielestä aivan iian mausteista ruokaa sekä ulkoilutan putkikameliani säännöllisesti, aina kun muulta harrastukselta kerkeän. Mitä kiltatoimintaan alkoholiaktiviteetteihin tulee niin osallistukaa ihmeessä! Hiihdoissa, souduissa, suunnistuksissa ja muissa törmää ja tutustuu kaikista parhaiten uusiin ihmisiin. Yksin on nähkääs ikävä istua, paitsi vessassa. Örimöri. Nimi on Oikarinen Juha ja minut voi havaita yleensä jumittamassa kiltahuoneen kahvinkeittimen ympäristöstä ennemmän tai vähemmän henkisesti läsnäolevana. Täysipäiväisenä sähköteekkarina tietenkin olen aina säätämässä jotakin. Toimin killan Waunu-vastaavana, joten Möykkäwaunujen huoltaminen, työntäminen sekä musiikillisen annin pitäminen "laadukkaana" kuuluu toimenkuvaani. Harrastuksiksi voisin tässä mainita vaikkapa sähkökitaralla naapurien kiduttamisen, järjettömien elektroniikka juttujen virittelemisen ja aina agressioiden päästessä patoutumaan käyn paukuttelemassa ampumaradalla. Oma fuksivuosi kun oli viime vuonna, kaikki jutut ovat vielä tuoreessa muistissa. Kovin monia bileitä ei ohi tainnut mennä. Hauskaa oli! Excursiot olivat mieleenpainuvimpia. Terve! Nimi on Anna Vehkaperä, kotipaikkakunta Tornio. Mie tykkään suklaasta ja syksystä. Harrastan kuntosalilla käyntiä ja aerobicia. Fuksi vuoden hauskin tapahtuma oli varmaan, yllätys yllätys, fuxicursio. 9 Sinssi on jees!

10 Tietoliikenne Olen Antti Gärding, 22-vuotias Raahesta lähtöisin oleva (en ole enkä aio olla oululainen!) elektroniikkanörtti. Harrastuksiin kuuluu purjehdus ja kaikenlainen elektroniikkaan ja ohjelmointiin liittyvä säätäminen, mistä syystä tänne sähkölle päädyinkin. Toimin killassamme Juottajana eli Elektroniikkakerhon toisena vetäjänä. Jo mainittujen harrastusten lisäksi kuuntelen musiikkia paljon (siis paljon), maun keskittyessä lähinnä raskaampaan (mutta melodiseen) materiaaliin. Fuksivuosi jäi minun osaltani vuodenvaihteessa kutsuneen valtion palveluksen takia vähän typistetyksi, mutta se ei menoa haitannut. Kaiken kaikkiaan hieno syksy (-01) tuli vietettyä, ja kun vielä onnistuin saamaan Wapuksi lomaa vihreistä, sain Lakin noudetuksi "täyden kaavan mukaisesi. Fuksipisteitäkin keräsin sen verran ahkerasti pelkän syksyn aikana, että pääsin uimaan kymmenen ensimmäisen SIK:läisen joukossa. Tuomo Partanen on nimi ja kotoisin olen Kajaanista. Pari vuotta on nyt tullut asuttua Oulussa ja viihtynyt olen. Pidän erityisesti laatuajasta kavereiden kesken sekä hyvästä ruoasta. Harrastan sählyä, punttisalia, frisbeegolfia sekä kaikkea muutakin liikuntaan liittyvää. Ikimuistoisimmat "bileet" ovat varmasti fuksivuodelta. Fuksisuunnistus oli erityisesti aivan mahtava. (Toim.huom. Seuraava kohta saattaa loukata alkoholin pienkuluttajia.) Kännissä oltiin ja sammallettiin ympäri Oulun keskustaa. Parasta oli se, kun ei tuntenut puoliakaan Oulun paikoista puhumattakaan ryhmäläisistä. Qsamosta kotoisin oleva parikymppinen intohimoinen alppinisti tuntee nimen Erika Warpenius. Vuosikurssi on II ja noppia aivan liian vähän fuksivuosi kului lähinnä muualla kuin luennoilla. Viikonloppuisin löytyy yleensä Rukan rinteiltä ja muutenkin elämä kuluu alamäessä. Tykkää pojista, jäätelöstä ja Atomicin Supercrosseistaan. 10 Kannattaa lukea Sinssiä!

11 Hei olen Maija ja en ole alkoholisti. Pohjoisesta "keskeltä ei mitään " karannut ihminen nykyään asuu syntimaan suunnassa. 3. vsk käynnistyi juuri ja ikiteekkarin ura on tähtäimessä. (Nykyään mahdotonta, toim.huom.) Vanhuuden tuoma dementia aiheuttaa välillä muistikatkoksia ja en myönnä tehneeni tai sanoneeni mitään ilkeää. Joku voi olla eri mieltä. Killassa hommailen Fuksivastaavan apurina ja kerrankin tottelen yhtä ihmistä kunnolla, mutta tämäkin käskijä on kultamussukka Saila. Oma Fuksivuosi oli pari vuotta sitten, ja vaikka aluksi vaikutti siltä, että alan vihdoinkin opiskella liiankin vakavasti, löysin samanhenkistä porukkaa, jonka avulla olen päässyt hyviin bileisiin, mutta opinnotkin on menneet eteenpäin. (Tylsä esittely, mutta puhumaan saa tulla, niin juttu voi muuttua mielenkiintoiseksi. (toim.huom. Vaikka olisi voinut, tämä ei ollut toim.huom.)) Ai niin olen sitten virallisesti hyvä Aku Ankka tietäjä.(tämän turhan tiedon tarjosin ihan ilmaiseksi!) Olen Suvi Johanna Vakkala ja kotipaikkakuntani on Simo. Nykyisin minut löytää harhailemasta Syynimaalta tai lipastolta (siis kiltikseltä). Pidän iloisista ihmisistä, auringon paisteesta, hyvistä pileistä, äitin tekemästä lasagnesta, maitokahvista ja irtokarkeista. Harrastan musisointia (selvänä soitan pianoa ja kännissä laulan), lenkkeilyä ja hauskanpitoa hyvässä seurassa. Fuksivuoteni oli huippuhauska ja yrityksestä huolimatta en ole onnistunut elämään sitä uudelleen. Hyvän menon koko vuodeksi takasi kiva pienryhmä, hyvä yhteishenki, riittävä tankkaus ja monet pileet - niin ja tietysti kaikki uudet tuttavuudet. Mukavimmat muistot jäivät fuksisuunnistuksesta ja wappuviikolta. 11 Sinssi on jees!

12 SYKSYN OHJELMAA Syyskuu ti VULCANALIA, Kuusisaari Oulun yliopiston ylioppilaskunnan lukuvuoden avajaisjuhla - keskusaulassa kl (järjestömessut) - Caiossa kl (häppäri) - Kuusisaaressa kl (sisätiloissa bändejä, pääesiintyjänä Kemopetrol) Ilmaistapahtuma ja dresscode vapaa - kannattaa pukeutua lämpimästi! ti FUKSISUUNNISTUS, loppubileet Foxiassa (OLut:n kanssa) Fuksipalleroiset pääsevät testaamaan ryhmähenkeään seikkailemalla rastilta toiselle ympäri kaupunkia. Yksi fuksisyksyn kohokohtia! Startti TeekkariTalolta kello 15:00. to 30.9.LAKINLASKIJAISET Amarillossa / Fuksien lakitus Rotuaarin pallolla Teekkarit laskevat lakkinsa lepoon odottaman Wappua puolilta öin Amarillossa. Sitä seuraavan puolen vuoden aikana lakkia saa käyttää ainoastaan silloin, kun lakkilupa on voimassa. Fuksit saavat omat teekkarilakkien esiasteensa, eli fuksilakit klo 21 lakituksessa Rotuaarin pallolla. Lakkilupa pätee myös fuksilakkeihin (hienot siniset maalarinlakit, joissa musta villalankatupsu), joita fuksit voivat käyttää kuin wanhemmat tieteenharjoittajat teekkarilakkejaan, samoja sääntöjä harjoitellen. Lokakuu to 7.10 KILTAHUONEKIERROS, KHK- bileet Pienryhmäohjaajat kierrättävät päivällä fukseja ympäri yliopistoa eri kiltojen tai ainejärjestöjen kiltahuoneissa. Mahdollisuus seikkailla kombeissa ja hankkia haalarimerkkejä. Illalla (viralliset) pileet jossain kaupungin ravitsemusliikkeessä. ti FUKSIURHEILUKISAT, Norssin kentällä Pienryhmät (tai muuten kootut fuksijoukkueet) kisailevat keskenään vaihteeksi urheilun merkeissä. Hauskoja urheiluhenkisiä rasteja, hikoilu ei pääasia! ti FUKSILAULUILTA, TeekkariTalolla Tutustutetaan fuksit laulukalusta löytyviin lauluihin ja teekkareiden laulukulttuuriin. Teekkari laulaa mielummin kuin hyvin! to FUKSICURSIO (päivämäärä ei vielä varmistunut) Tutustumismatka Kuopion suuntaan, kesto noin vuorokausi. Luvassa kaksi bussilastillista fukseja (plus PRO:t ja muut hengailijat), yritysvierailu(ja) ja tutustuminen kohdekaupungin yöelämään. 12 Kannattaa lukea Sinssiä!

13 Marraskuu ti PIKKUWAPPU, paikkana Foxia Wappu tulee! Harjoittelu on siis syytä aloittaa jo nyt, puoli vuotta aiemmin. su NÄÄSPEKSI Tamperelaisten tekniikan ylioppilaiden toteuttama humoristinen ja yleisön kanssa vuorovaikutteinen musiikkinäytelmä. OMSTART! Tässä speksi tarkoittaa interaktiivista musiikkinäytelmää. Joulukuu to 9.12 PicoJoule OTY:n järjestämät bileet pikkujouluhengessä. Lisäksi Joulukuun alussa killan vaalikokous, jossa valitaan killalle uusi hallitus ja toimihenkilöt, sekä killan ja elektroniikkakerhon pikkujoulut. ti klo Opintosuuntainfo Vuonna 2002 aloittaneille Tietoliikenteen ko:n opiskelijoille pe klo Opintosuuntainfo Vuonna 2002 aloittaneille Elektroniikan ko:n opiskelijoille 13 Sinssi on jees!

14 Tutkimusinsinöörinä Nokiassa - Tarjan tavallinen päivä Kevättalvella DI:ksi valmistunut Tarja työskentelee Oulun Nokiassa tutkimusinsinöörinä tehovahvistimien tutkimus- ja suunnittelutiimissä. Tutkimustyö mielletään helposti yksinäiseksi puurtamiseksi, mutta Nokiassa tämäkin työ tehdään tiimeissä. Työporukkani on kansainvälinen, ja siihen kuuluu sekä nuorempia suunnittelijoita että kokeneita asiantuntijoita. Yhteistyö sujuu tiimissämme hyvin, todistusaineistoksi kelpaa vaikkapa alkukesällä voittamamme kirkkovenesoutukilpailu! Opiskelu/harjoittelutaustaa Tarja aloitti opintonsa Oulun yliopiston sähkö- ja tietotekniikan osastolla syksyllä Perusopintojen jälkeen hän suuntautui digitaaliseen signaalinkäsittelyyn. Kolmannen opiskeluvuotensa Tarja oli Teknillisen korkeakoulun Sähkö- ja tietoliikennetekniikan osastolla, jossa hän suoritti sivuaineopintoja äänenkäsittely- ja akustiikkatekniikassa. Tämä sivuaine hyväksyttiin valinnaismoduliksi, kun hän palasi Ouluun suorittamaan tutkinnon loppuun. Nokia-uransa Tarja aloitti toisen opiskeluvuoden jälkeen, jolloin hän työskenteli tuotannon kesäharjoittelijana, tehtävänään tukiasemien testaus ja kokoaminen. Seuraavan kesän hän vietti tuotekehityksessä algoritmisimuloinnin ja mallinnuksen parissa. Vuodenvaihteessa 2002 aloitin työni tukiaseman lähetinvahvistinten tuotekehityksessä, jossa olin ensin osa-aikaisena työntekijänä ja sittemmin lopputyöntekijänä, aiheenani oli radiotaajuusvahvistimen amplitudi- ja vaihevirheen erotin, Tarja kertaa tarinaansa. 14 Kannattaa lukea Sinssiä!

15 Tutkimusinsinöörin tyypillinen työpäivä Nykyisessä työssäni tutkimusinsinöörinä vastuualueeseeni kuuluvat algoritmien simulointi- ja mallinnustyöt. Suunnittelen ja simuloin matemaattisia malleja tehovahvistimen digitaalisia osia varten. Kun simulointimalli toimii, sitä aletaan testata oikeassa testijärjestelmässä laboratoriossa. Keskustelen myös säännöllisesti eri alueen suunnittelijoiden kanssa varmistuakseni, että kehitteillä olevat mallit menevät oikeaan suuntaan. Projektin etenemistä seurataan projektipalavereissa parin viikon välein tai useamminkin, jos tarvetta ilmenee. Simulointityön ohessa etsin ja luen tutkittavasta aiheesta kirjoitettuja artikkeleita, jotta tietäisin, minkälaista tutkimustyötä kustakin aiheesta on tehty eri puolilla maailmaa. Lisäksi osallistun seminaareihin, joissa esitellään tutkimusalueemme uusimpia teknologioita sekä sisäisiin tilaisuuksiin, joissa on mahdollisuus tutustua laajemmin Nokialla tehtävään tutkimukseen. Kansainvälisyys edellyttää, että dokumentit kirjoitetaan englanniksi kautta Nokian. Monikansallinen tiimi tuo oman lisävivahteensa työyhteisöön, sillä lähes kaikki palaverit ja muut kokoontumiset pidetään englanniksi. Ja onhan se mielenkiintoista vaihtelua, kun kahvipöytäkeskusteluissa pääsee harjoittelemaan small talkia ja kuulee mitä erilaisimpia elämäntarinoita, Tarja toteaa. Mikä tekee tutkimustyöstä mielenkiintoista? Tarjan mielestä mielenkiintoisin työvaihe on algoritmimallinnus. Se tehdään yleensä mitatun datan avulla. Mitatulle datasignaalille keksitään matemaattisten kaavojen joukko eli malli, jota mitattu data noudattaa. Jotta pystyisi ymmärtämään muutoksia, joita signaalille systeemissä tapahtuu, on tarpeen toimia yhteistyössä eri osien tutkijoiden kanssa. Lisäksi teemme yhteistyötä tuotekehityksen kanssa, toisin sanoen raja tutkimuksen ja tuotekehityksen välillä on joskus hyvinkin hatara. Tutkimustyö ei siis suinkaan ole yksinäistä puurtamista pimeässä kopissa, Tarja naurahtaa. Tutkimustyössä opiskellaan ja tehdään työtä samanaikaisesti. Kun oppii jotain uutta, tietoa voi soveltaa käytännön työhön samantien. Se on ehdottomasti yksi työni parhaita puolia, Tarja summaa. Vastapainoa tutkimustyölle Tutkimustehtävissä työ itsessään opettaa paljon, mutta välillä on hauska osallistua myös koulutukseen. Tutkimusaiheeseen liittyvien kurssien lisäksi opiskelen englantia, Tarja kertoo. Jatkuvan itsensä kehittämisen ohella Nokia pyrkii tarjoamaan vastapainoa työlle tukemalla työntekijöidensä harrastustoimintaa. Tarja pelaa sählyä, harrastaa kuntonyrkkeilyä ja käy silloin tällöin punttisalilla. Täytyyhän seuraavan tiimipäivän kisoihin pitää kuntoa yllä, Tarja naurahtaa lopuksi. 15 Sinssi on jees!

16 Mitä se on se projektityöskentely? Arttu Ollinaho Tulevaisuus. Projektityöskentely. Nuo kaksi suurta tuntematonta, mutta kiehtovaa ja mielenkiintoista asiaa tulevat kohtaamaan monen teekkarinalun jossain myöhemmässä elämänvaiheessa. Tulevaisuudesta ja sen päivänselvyydestä en tässä yhteydessä ala profetoimaan, mutta voin sen sijaan valottaa hieman toista, aavistuksen verran suurempaa mysteeriota; projektityöskentelyä. Projekti Ensiksi muutama sananen suuresta ja mahtavasta Projektista. Tämän sanan merkitys on syytä ymmärtää, jotta voi ylipäätänsä sellaisessa työskennellä. Projekti (eng. Project, ruot. Projekt) on erikseen suunniteltu, järjestetty ja rahoitettu hanke - näin siis virallinen määrittely. Suomeksi murtaen projektihan on hanke, joka yhdistää eri alojen asiantuntijoiden tietämyksen ja suuntaa ne samaan tavoitteeseen. Projekti muodostuu täten monimuotoisista ja moniuloitteisista asiantuntijoiden osaamisen ja erilaisten tehtävien verkottumisesta ja kiteytymisestä, joissa asiat ovat usein vahvasti riippuvaisia toisistaan. Projekti on formaatti, jolla saadaan aikaan jonkunmoinen järjestys tähän muutoin niin kaoottiseen ja hajaantuvaan tietotulvaan. Projekti punoo epämääräisen tieton rihmat ja langat yhteen jämäkäksi köydeksi, jolla on selvät kiintopisteet ja solmukohdat. Projektilla on siis aina joku suuri päämäärä, johon pääsemiseksi on määritelty muun muassa projektin asiakas, kesto, aikataulutavoitteet, kustannukset, resurssit, yhteistyökumppanit, yms. projektin muodostamiselle tärkeät rajaukset ja rajapinnat. Ja vielä pakollinen yleistys: jokainen projekti on erilainen, joten projekteja on n potenssiin n erilaista, n:n lähestyessä ääretöntä. Nykyaikainen projektityö käynnistyi 1960 alun aikoihin, kun huomattiin, että eri alojen asiantuntemusten parhaaseen hyväksikäyttöön täytyy tehdä jotain. Projekti pyrkii siis nimenomaan tähän resurssien parhaaseen hyväksikäyttöön. 16 Kannattaa lukea Sinssiä!

17 Projektityöskentely Tärkeä asia projektityöskentelyssä on ennen kaikkea tietää oma paikkansa ja tehtävänsä. Projektissa jokaisella on oma, tärkeä tehtävänsä. Jos ja kun kaikki hoitavat tämän oman hommansa sovitussa aikataulussa sovitulla tavalla, projekti etenee. Jos eivät, projekti viivästyy. Tarkemmin, jos yksikin pieni mutta kriittinen tehtävä jää tekemättä, projekti ei voi edetä. Projektien aikatauluttaminen on haasteellista, koska eri tehtävät vievät eri ajan ja eri määrän resurssseja. Lisäksi useat päällekkäiset projektit ja useat ristikkäiset resurssit sotkevat kuvioita, joten projektin aikataulun luomisesta ja asiakkaan tarpeet huomioimisesta ainakin tämän päivän kiireisessä tietoliikenneyhteiskunnassa on tullut varsinainen taidelaji. Mutta siis kokonaisuus muodostuu aina pienen pienistä asioista, jotka pitää saada hiouttua yhdeksi kokonaisuudeksi. Täten jokainen pienen pieni asiakin on tärkeä hoitaa ajallaan ja oikein. Jottei kaikki tämä tunnu liian viralliselta, niin kyllähän olennaisena osana projektityöskentelyyn liittyy monelle teekkarille (ja myös entiselle) tärkeät vapaa-ajan tahahtumat. Tällaisilla tapahtumilla pyritään luomaan projektihenkeä päälle sekä työstämään yhteenkuuluvuutta projektihenkilöiden kesken. Virkistysiltamia ja -reissuja järjestetään projektin puitteissa mahdollisuuksien mukaan, yleensä projektin etappien ja päämäärien saavuttamisen kunniaksi, ja tarpeen tullen muulloinkin. Kun huvittaa. Ja kun kerkiää. Projektityöskentely kasvattaa omaa tietotaitoa sekä parantaa sosiaalista aktiivisuutta eli kykyä toimia yhteistyössä muiden kanssa isossa ryhmässä. Projektityöskentely tuo jatkuvia haasteita työelämään. Projektissa kaikki melovat samaan suuntaan, vaikkakin omalla tahdillaan. Projektiin ja lukuisiin aliprojekteihin kuuluvat tehtävät ja asiat täyty hoitaa ajoissa - projektityöskentely vaatii täten joskus suurta joustavuutta vapaa-ajan ja työelämän rajapintaan. Kun on kiire, pitää tehdä ylimääräistä, mutta taas joskus on mahdollista ottaa iisimmin. Projektissa työskentelyyn kuuluvat olennaisesti niin karvaat epäonnistumiset kuin upeat onnistumisetkin. Ne kasvattavat luonnetta. Oman työn onnistuminen palkitaan kohonneella itsetunnolla, projektipäällikön kehuilla, projektiryhmän hyvällä fiiliksellä sekä joskus jopa erilaisilla tulospalkkiomenetelmillä. Jatkuva itsensä haastaminen ja kehittäminen kasvattaa vihdoin Teekkarista oikean Diplomi-Insinöörin. Ja yhden tulevien projektien avainhenkilöistä. Yhteenveto Sitä se on se projektityöskentely. Arttu Ollinaho, DI 2000 R&D Project Manager Filtronic Comtek Finland 17 Sinssi on jees!

18 Kiltahuone -K- Tervetuloa SIK ry:n kiltahuoneelle! Kiltahuone Kellarissa pommisuojan kätköissä sijaitsee potentiaalikuoppa, kiltahuoneemme, yhteinen olohuone. Toisille se on kahvihuone 45 minuutin välein tapahtuvaan kofeiinin tankkaukseen, toisille se on vain oleiluun ja sohvilla makoiluun sopiva rentotumispaikka opiskelun välillä. On väitetty kiltahuoneen ilmaston sopivan erityisen hyvin myös kohmelon parantamiseen. Kiltahuone on nimensä mukaisesti kaikkia kiltalaisia varten, kiltalaisten voimin rakennettu ja myös kiltalaisten voimin sitä ylläpidetään jatkuvasti. Kiltahuoneen kunnosta vastaa killan hovimestari, tänä vuonna siis Pehkosen Karri, isännän ja emännän avustuksella, mutta viihtyisyyden jatkuminen on ennen kaikkea jokaisen kiltahuoneen käyttäjän pienistä teoista kiinni. Ellet sinä tee sitä, niin kuka sitten? tai sitten käyt tyhjentämässä roskiksen, jotta muutkin voivat sitä käyttää. Yhteisömme suosittelee jälkimmäistä vaihtoehtoa. Siivous Kiltahuoneen siivous pyörii pienryhmittäin kerran viikossa. Ellet sattumalta tiedä, milloin sinun ryhmäsi siivousvuoro on, niin otapa viipymättä yhteyttä ohjaajaasi. Siivousvuoro ei ole mikään paha rasti, kun koko porukka tulee hommiin. Poisjäännilläsi teet siitä aina vain isomman heille, jotka tulevat paikalle. Ja vaikka joku kiltahuoneemme käyttäjä olisikin jättänyt banaaninkuorensa sohvalle teidän pienryhmänne siivousvuoron ajaksi, niin toivomme, että purat siivouksen herättämät tunteet ja traumat mielummin vaikka armaan puheenjohtajamme olkapäätä vasten kuin jätät kostoksi omat jätteesi seuraavaa siivousvuoroa odottamaan. Juomapolitiikka Viihtyvyys Yleisen siisteyden takaamiseksi toivomme, että malttaisit siirtää tyhjät virvoitusjuomapullot niille tarkoitettuihin koreihin. Myös kertakäyttömukien, Wanhojen autojen kääremuovien sekä suklaapapereiden roskakoriin laitto olisi oikein suotavaa. Mikäli tilanne näyttää siltä, että roskis on liian täynnä, eikä sinne enää mahdu roskiasi, silloin voit valita kahdesta vaihtoehdosta. Joko jätät roskan pöydälle teemalla: "Ei se mahtunut sinne, niin olkoon", 18 Kahvinkeitto ja varsinkin -keittämättömyys herättää aina suuria tunteita. Nämä myös ilmenevät usein kovaäänisinä tunteenpurkauksina. Kahvinkeitto ei ole loppujen lopuksi lainkaan vaikeata. Kun pannun Kannattaa lukea Sinssiä!

19 pohjalla on enää vajaa kupillinen kahvia, niin sitä on aivan turha enää paistaa enempää. Kaada vanha kahvi lavuaariin ja suodatin puruineen roskikseen. Mikäli roskis on täynnä jo valmiiksi, niin lukaisepa edellinen kappale uudelleen läpi. Päiväaikaan saa aina keittää täyden pannullisen, kyllä se siitä katoaa. Mitallinen kahvia per keitettävä kupillinen ja taas jaksaa istua luennolla! Vielä kun käännät kahavikiekkoon oikean keittoajan, niin kylläpä kelpaa. Kehityskeskustelu Joskushan saattaa toki käydä sillälailla, että Hovimestarin herkeämättömästä valvonnasta huolimatta jokin tuote pääsee loppumaan kesken ja aiheuttaa prosessiin kriittisen katkoksen. Tällöin äkkiä viestiä eteenpäin. Kukaanhan ei hyödy tilanteesta, jossa kymmenen ihmistä käy kukin vuorollaan toteamassa, että: "Kappas, kahvi on loppu", kohauttaa olkapäitään ja poistuu alakuppilaan kahville. Samaa metodia saa toki käyttää, mikäli haluat jotain sellaista tuotetta kiltahuoneelle tarjolle, mitä siellä vielä ei ole. Kofeiinitonta kahvia ja alkoholitonta olutta ei tueta, muita ehdotuksia luvataan ainakin harkita. Opiskelu Vain yhteen asiaan kiltahuone ei sovellu. Pitkäkestoiseen opiskelemiseen kiltahuone ei ole välttämättä tehokkain ympäristö siellä vallitsevan yleisen hälinän vuoksi. Tuttujen määrän lisääntyessä, kasvaa kaiken aikaa riski keskustelun karkaamisesta opiskeltavan aiheen ulkopuolelle. Eräs vanha viisas tieteenharjoittaja toikaisikin kerran, että: "Opiskeleminen kiltahuoneella on vähän sama, kuin ostaisi Alkosta limpparia". Silti ei sovi unohtaa kiltahuoneen opiskelua tukevaa puolta. Täältä löytyy niin vanhoja tenttejä arkistoituna kursseittain, kuin myös muuta kirjallista materiaalia kursseihin. Jos haluat ostaa käytettynä (lue: valmiiksi täytettynä) kurssiprujuja / laskuharjoitusmonisteita, kannattaa niitäkin kysellä kiltahuoneella notkuvilta vanhemman sarjan tieteenharjoittajalta. Muistathan kuitenkin killan arkistoja käyttäessäsi, että ne ovat vain kopioitavaksi tarkoitettuja, vanhojen tenttien varastaminen on taas yhteisestä omaisuudestamme pois ja saattaa paljastuessaan johtaa akuuttiin fyysiseen kivuntunteeseen. Mitä se mulle kuuluu? Niinpä niin. Taas tätä samaa tee sitä ja tee tätä, plaa plaa plaa. Niinhän se menee paikasta toiseen, yhtä kauan kuin on vapaaehtoista toimintaa yhteiseksi hyväksi vaatii se kaikilta pienen panostuksen. Vastapainoksi meillä on yliopiston viihtyisin kiltahuone, jossa varmasti tapaat kiltalaisia viikon- ja välillä vuorokaudenajastakin riippumatta. Siellä on vietetty monet etkot ja jatkot, kuulemma jotain parisuhteitakin siellä on alkanut. Sieltä on herätty aamulla pelonsekaisin tuntein, vieläkö se elämä voittaa. Siellä on järjestetty Speksin jatkoja, suunniteltu opiskelijajärjestötoiminnan tulevaisuutta, luotu uutta teekkaritoimintaa ja elvytetty vanhaa. Ja ennen kaikkea, vietetty aikaa. 19 Lopuksi Vihjeenä kaikille uudemmillekin kiltahuoneen käyttäjille: Älkää paritelko kiltahuoneella. Likaiset, vanhat isoveljet valvovat yhä... Sinssi on jees!

20 Osaatko koota tuulettimen? 20 Kannattaa lukea Sinssiä!

3/2014 Fuksiläystäke

3/2014 Fuksiläystäke 3/2014 Fuksiläystäke Sisällysluettelo Päätoimittajan palsta...4 Puheenjohtajan palsta...5 Fuksivastaavan tervehdys...6 Checklist...7 Mikä se Sähköinsinöörikilta on?...8 Mikä se Oulun Teekkariyhdistys on?...9

Lisätiedot

Älähän hättäile! Tämä Teknillisen tiedekunnan fukseille 06 suunnattu opus auttaa sinut hyvään vauhtiin opiskelujesi alkutaipaleella.

Älähän hättäile! Tämä Teknillisen tiedekunnan fukseille 06 suunnattu opus auttaa sinut hyvään vauhtiin opiskelujesi alkutaipaleella. FUKSIOPUS Teksuutimet erikoisnumero 2F/2006 OTY Apua! Miten minä pieni fuksi selviän tästä kaikesta? Älähän hättäile! Tämä Teknillisen tiedekunnan fukseille 06 suunnattu opus auttaa sinut hyvään vauhtiin

Lisätiedot

Hallituskatu 1. www.nightravintolat.com

Hallituskatu 1. www.nightravintolat.com 1 Hallituskatu 1 2 www.nightravintolat.com SISÄLLYSLUETTELO FUKSIJAOKSEN TERVEHDYS >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 4 OTY:N PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS >>>>>>>>>>>>>>>> 5 TIEDEKUNNAN TERVEHDYS >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Lisätiedot

Terminaali - Oulun Tietoteekkarit ry:n kiltalehti; Erikoisnumero fukseille - N:o 2,67F - kesä 2004. Me olemme OTiT - Miehet mustissa!

Terminaali - Oulun Tietoteekkarit ry:n kiltalehti; Erikoisnumero fukseille - N:o 2,67F - kesä 2004. Me olemme OTiT - Miehet mustissa! Fuksinaali Terminaali - Oulun Tietoteekkarit ry:n kiltalehti; Erikoisnumero fukseille - N:o 2,67F - kesä 2004 Me olemme OTiT - Miehet mustissa! http://www.otit.fi http://www.otit.oulu.fi/~terminal Fuksinaali

Lisätiedot

INAGER TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON TIETOJOHTAJAKILTA MAN@GERIN JA TUOTANTOTALOUDEN KILTA INDECSIN

INAGER TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON TIETOJOHTAJAKILTA MAN@GERIN JA TUOTANTOTALOUDEN KILTA INDECSIN INAGER TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON TIETOJOHTAJAKILTA MAN@GERIN JA TUOTANTOTALOUDEN KILTA INDECSIN FUKSILÄYSTÄKE 2008 NAGER F Sisällys Fuksivastaavien höpinät 3 Tiedekunnan tervehdys 4 Opintoneuvojien

Lisätiedot

uksikursio! - sivu 20 -

uksikursio! - sivu 20 - Voihan niitä abeja näinkin rekrytä... Sveitsin lukio, Hyvinkää - Abirekry 6.-8. marraskuuta Rekryreportaasi - sivu 4 - uksikursio! - sivu 20 - Paikalliset Jäynäkisat 2000 - sivu 30 - Pääkirjoitus Syys

Lisätiedot

Sisällys. Pääkirjoitus

Sisällys. Pääkirjoitus Sisällys Pääkirjoitus Pääkirjoitus 2 Puheenjohtajan palsta 3 Fuksit kertovat 4 Killan esittely 6 Tutorit 7 Muistikuvia Titeenien taistoista -07 8 Erään teekkarin tarina 10 TiTen hallitus esittäytyy 13

Lisätiedot

KILTALEHTI KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS. Man@gerin 10-vuotisjuhlat lähestyvät. Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa

KILTALEHTI KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS. Man@gerin 10-vuotisjuhlat lähestyvät. Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa KILTALEHTI Tietojohtajakilta Man@gerin virallinen uutislehti 2/2009 0 Excursiot, Vaihto-opiskelu, Kv-työelämä, Estiem... KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS Lisäksi: Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa

Lisätiedot

Oulun Teekkariyhdistys ry

Oulun Teekkariyhdistys ry FUXIOPUS 2002 Oulun Teekkariyhdistys ry Sisällysluettelo 3 Oma pienryhmäni 4 Fuksijaoksen tervehdys 5 OTYn pj:n tervehdys 6 TTK - Eero Wallin 7 Tupsut esittäytyvät 7 Ulkomaille 8 Phuksisanasto 12 Teekkarilakki

Lisätiedot

Ravintola CAIO. tule. Voimassa olevalla opiskelijakortilla 15% alennus!

Ravintola CAIO. tule. Voimassa olevalla opiskelijakortilla 15% alennus! www.oty.fi Kaijonharjun ostoskeskus Sammonkatu 10, 90570 Oulu Puh. 044 709 0722, caio@hotmail.fi https://www.facebook.com/ravintolacaio Ravintola CAIO on UUDISTUNUT tule TUTUSTUMAAN! Voimassa olevalla

Lisätiedot

n nojatuoli Mukava leposohva on aina parempi kuin kova lattia.

n nojatuoli Mukava leposohva on aina parempi kuin kova lattia. PHUKSIOPAS(1) NAME phuksiopas - Tietophuksin perehdyttämisopas Otaonnelaan SYNOPSIS phuksiopas [-vtenl] BUGS Tämä opas ei jostain kumman syystä johda valmistumiseen. - 2 - TiK Phuksiopas 2003 DESCRIPTION

Lisätiedot

uxisinssi 4/01 Kaunista, minä pyörryn

uxisinssi 4/01 Kaunista, minä pyörryn uxi 4/01 Kaunista, minä pyörryn PT avautuu Hähä, mullapa on isompi fontti, kuin puhiksella =) Niin, fuksit hoi. Saatte ruhtinaalliset 2 (kaksi) fuksipistettä, kun kirjoitatte jutun in. Moisella pistemäärällä

Lisätiedot

4/01. Mistä Neverending Story sai alkunsa? Laitoshoidossa lääketieteellinen tekniikka ja informatiikka Sukellus pönttöön.

4/01. Mistä Neverending Story sai alkunsa? Laitoshoidossa lääketieteellinen tekniikka ja informatiikka Sukellus pönttöön. 4/01 Mistä Neverending Story sai alkunsa? Laitoshoidossa lääketieteellinen tekniikka ja informatiikka Sukellus pönttöön Pääkirjoitus Vuoden viimeinen Sähkösanomat on ilmestynyt. Helpotus. Tähän päättyi

Lisätiedot

Tervetuloa. Tutorit. Skiltaan! esittäytyvät. Sex and th UniverCity. Fuksivastaavien. tervehdys

Tervetuloa. Tutorit. Skiltaan! esittäytyvät. Sex and th UniverCity. Fuksivastaavien. tervehdys http://www.skilta.fi Tervetuloa Skiltaan! Fuksinumero - 2 / 2011 Tutorit esittäytyvät? a in o is e le u t ä t is Mitä me Fuksivastaavien tervehdys Sex and th e UniverCity No mutta morjens, arvon fuksi!

Lisätiedot

16 Odottaako vaiko jännittää? 17 Lukiolainen, tulisitko päiväkirjahuoneeseen? 18 Itsenäisen elämän vapaus ja vastuu

16 Odottaako vaiko jännittää? 17 Lukiolainen, tulisitko päiväkirjahuoneeseen? 18 Itsenäisen elämän vapaus ja vastuu 1 2 Kuva: Taru Kalvi MURROS 2. NUMERO Sisältö 04 Pääkirjoitus: Aikuiseksi tulemisen haasteet 05 Askel baariin vai velvollisuuksien maailmaan? 06 Alkoholi on myrkky, mutta miksi sitä käytetään? 08 Hei,

Lisätiedot

Pörssikurssi. Tervetuloa Pörssiin, Tuore Kylteri! 03/08

Pörssikurssi. Tervetuloa Pörssiin, Tuore Kylteri! 03/08 Pörssikurssi K A P I T A L I S T I S E N I L O S A N O M A N T U O J A 03/08 Kortepohja on hyvä mesta! - oikeesti! s.16 F U K S I K U R S S I!! -Tutorit esittäytyvät, hallitus -08 esittäytyy, opiskelijaystävällisiä

Lisätiedot

Proleko? Tuotantotalouden Kilta Prodekon aikakauslehti 2~2001

Proleko? Tuotantotalouden Kilta Prodekon aikakauslehti 2~2001 Proleko? Tuotantotalouden Kilta Prodekon aikakauslehti 2~2001 Pääkirjoitus Oma kilta tai ainejärjestö on monelle opiskelijalle tärkeä tuki, joka niin järjestää kaikenlaisia hauskoja tapahtumia kuin myös

Lisätiedot

KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15

KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15 KMP2015 Maxwellin työntö-tuijotus teoreema Sinssi testaa: Uusi Caio WAPPUSINSSI 2/15 Sisällysluettelo Päätoimittajan palsta...4 Puhheenjohtajan palsta...5 KMP2015...6 Siis näinhän se oikeesti meni...10

Lisätiedot

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Fuksinumero 2011 Kansi: Mantsalaiset vappupiknikillä 2 Sisältö Päätön kirjoitus...4 Jussin tervehdys Hyvät ensimmäisen vuoden maantieteen opiskelijat...5

Lisätiedot

KILTALEHTI. Manager Maailmalla SIVU 20. Man@ger täytti 9 vuotta MITÄ OIKEIN TAPAHTUI? WAPPU TULEE TAAS, OLETKO VALMIS? SIVU 28

KILTALEHTI. Manager Maailmalla SIVU 20. Man@ger täytti 9 vuotta MITÄ OIKEIN TAPAHTUI? WAPPU TULEE TAAS, OLETKO VALMIS? SIVU 28 Man@gerin 10-vuotis juhlakausi alkaa pian Luvassa 10 tapahtumaa ennen vuosijuhlia Seuraa tiedoitusta asian tiimoilta Verkostoituminen, päivän sana SIVU 12 Opi kirjoittamaan tieteellisesti SIVU 19 KILTALEHTI

Lisätiedot

Oulun yliopiston koneinsinöörikilta ry:n

Oulun yliopiston koneinsinöörikilta ry:n Oulun yliopiston koneinsinöörikilta ry:n 2 Sisällys Johdanto...2 Puheenjohtajan tervehdys...3 Oltermannin tervehdys...4 Konekillan ja Konetekniikan osaston 40-vuotisjuhlat...5 Tiedotus ja Kampiakseli...6

Lisätiedot

K o R K k i r u u v i. 4-2001 TTKY KoRK. KoRKkiruuvi 4-2001

K o R K k i r u u v i. 4-2001 TTKY KoRK. KoRKkiruuvi 4-2001 1 K o R K k i r u u v i 4-2001 TTKY KoRK 2 Pääkirjoitukset Joulu on perinteisesti ihmeiden aikaa. Tutkiskelin Internetistä joulupukkiin liittyviä faktoja ja huomasin, että ihmeiden aika ei totisesti ole

Lisätiedot

Päätoimittajalta. Toimitus: Tervehdys Kaikki! Julkaisija: TTY:n Tuotantotalouden kilta Indecs. Kustantaja: indecs@studenst.cc.tut.fi.

Päätoimittajalta. Toimitus: Tervehdys Kaikki! Julkaisija: TTY:n Tuotantotalouden kilta Indecs. Kustantaja: indecs@studenst.cc.tut.fi. 1/2004 1 Toimitus: Päätoimittajalta Julkaisija: TTY:n Tuotantotalouden kilta Indecs Kustantaja: Indecs indecs@studenst.cc.tut.fi Päätoimittaja: Emilia Mattila Taitto: Emilia Mattila Mikko Kaataja Toimittajat:

Lisätiedot

Hyvä uusi kylteri. Edessäsi on tulevan ainejärjestösi Pörssin oma lehti. Tämän Pörssikurssin

Hyvä uusi kylteri. Edessäsi on tulevan ainejärjestösi Pörssin oma lehti. Tämän Pörssikurssin Pääkirjoitus Uutuudenviehätystä Hyvä uusi kylteri. Edessäsi on tulevan ainejärjestösi Pörssin oma lehti. Tämän Pörssikurssin fuksinumeron tarkoitus on selittää edes karkeasti osa siitä uudesta maailmasta,

Lisätiedot

0VMVO 5JFUPUFFLLBSJU SZ WVPUUB

0VMVO 5JFUPUFFLLBSJU SZ WVPUUB 0VMVO 5JFUPUFFLLBSJU SZ WVPUUB Pääkirjoitus Teinivuodet ovat viimein ohitse, Oulun Tietoteekkarit ry täytti 26.9.2008 rempseät 20 vuotta. Se on hieno ikä melkeinpä millä mittapuulla tahansa. Noihin vuosiin

Lisätiedot

Terminaali. Edarivaaliasiaa keskiaukeamalla. http://www.otit.oulu.fi/~terminal/ Verkk. Me olemme siis tiätsä OTiT niinku miehet vittu mustissa.

Terminaali. Edarivaaliasiaa keskiaukeamalla. http://www.otit.oulu.fi/~terminal/ Verkk. Me olemme siis tiätsä OTiT niinku miehet vittu mustissa. Terminaali Verkk erkkoversio Oulun Tietoteekkarit ry:n kiltalehti N:o 3 05.11.2001 Edarivaaliasiaa keskiaukeamalla http://www.otit.oulu.fi/~terminal/ Me olemme siis tiätsä OTiT niinku miehet vittu mustissa.

Lisätiedot

Tietokillan Phuksiopas

Tietokillan Phuksiopas Tietokillan Phuksiopas 2001 PHUKSIOPAS(1) NAME phuksiopas - Tietophuksin perehdyttämisopas Otaonnelaan SYNOPSIS phuksiopas [-vtenl] DESCRIPTION Phuksiopas on tehty jokaiselle tietophuksille oppaaksi tulevaa

Lisätiedot

Fukslaaki. Kaplaaki Ry. Lappeenrannan tuotantotalouden opiskelijoiden kilta

Fukslaaki. Kaplaaki Ry. Lappeenrannan tuotantotalouden opiskelijoiden kilta Fukslaaki 2009 Kaplaaki Ry Lappeenrannan tuotantotalouden opiskelijoiden kilta 2 Sisällys Alkusanat 3 Arvon tulevat fuksit 4 Osaston tervehdys 5 Kaplaaki ry:n hallitus ja 6 toimihenkilöt Opinto-osio 16

Lisätiedot

Kulti-Sanomat 2006. Kultin tuutorit 2006. esittäytyvät sivulla 8. Sisällys:

Kulti-Sanomat 2006. Kultin tuutorit 2006. esittäytyvät sivulla 8. Sisällys: Kulti-Sanomat 2006 Sisällys: Sisällysluettelo...2 Puheenjohtajalta...3 Syksyn tapahtumakalenteri...3 Kulti sanoo HEI!...4 Hallitus 2006...4 LAKO...7 Tervehdys tuutoreilta ja tuutorit 2006...8 Kultin Perinteet...10

Lisätiedot

Digesta 1/09. sisällysluettelo

Digesta 1/09. sisällysluettelo DIGESTA 1/09 Digesta 1/09 sisällysluettelo Pääkirjoitus... 2 Puheenjohtajan palsta... 3 KOPO-palsta... 4 Unelmien mies vailla seuraa... 5 Uuden hallituksen esittely... 6 Haastattelu: Artistit aikojen

Lisätiedot