TOIMINTASUUNNITELMA

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2013 30.9.2014"

Transkriptio

1 TOIMINTASUUNNITELMA Kuopion Reipas ry Toimintasuunnitelma ( ) Pankkiyhteys: Pohjois-Savon Osuuspankki Tilinumero: FI Y:tunnus:

2 Sisällysluettelo: 1. Toimintaympäristö 1. Toimintaympäristön analyysi 2. Strategia 3. Talous ja hallinto 4. Markkinointi ja viestintä 5. Kioski ja huolto 6. Nuorisotoiminta 7. Valmennustoiminta 8. Veteraanitoiminta 9. Kuntoliikunta 10. Kilpailut ja tapahtumat Lähtökohdat ja toimintaympäristön muutos Johdanto Kuopiolainen yleisurheilu ja sen toimijat Kuopion NMKY (yleisurheilujaosto) ja Kuopion Sisu-Veikot yhdistivät toimintansa vuonna Näin yleisurheiluosaaminen keskitettiin uuteen seuraan Kuopion Reippaaseen. Yhdistymisellä saatiin yleisurheiluun liittyvä osaaminen seuratasolla yhteen seuraan. Näin palattiin tilanteeseen, joka viimeksi oli ollut Kuopiossa vuonna Kaudella 2013 toteutui Kuopion Seudun Veteraaniurheilijoiden toiminnan siirtyminen Reippaaseen. Yleisurheilun harrastajamäärä on lasten osalta kasvanut merkittävästi vuosina Kuopiossa ja koko Pohjois-Savossa. Seuroissa toimivien valmentajien määrä kääntyi nousuun vuodesta 2005 alkaen. Kuopion Reippaaseen liittyi jäseniä 607 ensimmäisen toimintavuoden aikana. Toinen toimintavuosi nosti jäsenmäärän noin 800. Lisenssejä seuralla oli kaudella kappaletta. Kausi nosti lisenssimäärän 460. Yleisurheilun imago on Itä-Suomessa suhteessa huonompi kuin muualla Suomessa. Tämä käy ilmi Sponsor Navigator tutkimuksesta. Tämän johdosta seuratasolla pitää tehdä rajusti töitä imagon kehittämiseksi ja lajin näkyvyyden lisäämiseksi. Toimintaympäristön muutos Huippu - Urheilun muutosryhmän lanseeraama urheilijanpolku on valtava haaste ja mahdollisuus kuopiolaiselle yleisurheilulle. Kuopiolainen yleisurheiluseura ei ole kyennyt tuottamaan arvokisaurheilijoita pitkään aikaan. Kaudella nuorisovalmennuksen suurin onnistuminen oli pääsy Vattenfall-seuracupin finaaliin ja 14/15 sarjojen SM pisteiden kasvu 37 pisteestä 60 pisteeseen. Suomen paidan maaotteluissa ja arvokisoissa puki ylleen 8 urheilijaa.

3 Kuopiossa ovat maan parhaat olosuhteet yleisurheiluun. Pohjois-Savon urheiluakatemia ja urheilulukio muodostavat hyvän mahdollisuuden nuorille urheilijoille. Kauden aikana toteutui akatemian yleisurheiluvalmennuksen ostopalvelusopimus Reippaalta alkaen. Lisäksi lasten liikuntaan on panostettu Kuopion kouluissa mm. erilaisten kerhotoimintojen ja liikuntapainotusten kautta. Nuorisotoimintaa on saatu levitettyä mm. Vehmersalmelle ja Pihkainmäkeen. Vuodelle 2014 myönnetyt Kalevan Kisat ovat oiva mahdollisuus yleisurheilutoiminnan kehittämiselle kaupungissa. Kuopion kaupungin väkimäärä on voimakkaassa kasvussa mm. kuntaliitosten kautta. Harrastajamäärän lisäämiseksi on tärkeätä järjestää lasten ja nuorten yleisurheilutoimintaa useassa toimintapisteessä Kuopion kaupungin alueella. Suurin haaste ensimmäisen toimintakauden jälkeen on kilpa- ja huippuurheilun ja nuorisovalmennuksen kehittäminen. Tähän liittyvät lahjakkuuksien etsintä, kouluyhteistyö ja valmentajien osaamisen ja verkostoitumisen lisääminen. Vapaaehtoistoiminnasta Kuopiolainen yleisurheilu nojaa jatkossa vahvaan vapaaehtoistoimintaan. Seuran eri tiimeissä työskentelee lähes 100 vapaaehtoista. Tapahtumissa vapaaehtoisten määrä on jopa lähes 600 henkilöä (Kalevan kisat 2014). Toiminnat ovat tiimeittäin pilkottu osiin, jolloin yhden henkilön työmäärä pysyy kohtuullisena. Vapaaehtoisten tukena toimii palkattua henkilöstöä, joiden työt keskittyvät rajattuihin tehtäviin. Alkaen 9 vuotiaista (kilparyhmät) johtokunta on velvoitettu tekemään vapaaehtoistyön työvuorolistat vanhemmille yhdessä työntekijöiden kanssa. Vanhempien sitouttaminen toimintaan on lasten harrastuksen jatkuvuutta tukevaa ja seuran tapahtumien ja kilpailujen järjestämisen kannalta välttämätöntä. Osa vapaaehtoisista joutui kaudella liian suuren työtaakan alle. Haasteellista on saada edelleen lisättyä aktiivisten vapaaehtoisten määrää. Palkattuhenkilöstö Seurassa on päätoiminen nuorisopäällikkö, alkaen päätoiminen valmennuspäällikkö ja oppisopimusopiskelija, joka toimii myös kilpailusihteerinä. Lisäksi seuralla on sanssikortilla palkattu henkilö. Kalevan kisoille on palkattu pääsihteeri ajalle Johtokunta tutkii kauden aikana onko seuralle mahdollista palkata toiminnan- /toimitusjohtaja. Tässä säännöllisen juoksutapahtuman/tapahtumien ja uusien taloutta vahvistavien toimien merkitys on keskeinen. Palkatun henkilöstön työssä jaksamiseen pitää panostaa, jotta osaava ja kehityshaluinen henkilöstö jaksaa edelleen tehdä motivoituneesti arvokasta työtä yleisurheilun parissa.

4 2. Strategia Missio: Kuopion Reipas innostaa Kuopiolaisia yleisurheilun pariin. Visio: Kuopion Reipas on yleisurheilun menestyvin ja näkyvin seura Suomessa ja Kuopion johtava urheiluseura vuoteen 2020 mennessä. Toiminta-ajatus: Kuopion Reipas järjestää ympärivuotista lasten, nuorten, veteraanien, kilpa- ja huippu-urheilijoiden ja kuntoilijoiden yleisurheilupohjaista toimintaa ja valmennusta ja muita liikuntapalveluita Kuopiossa. Seura järjestää tavoitteidensa mukaisia tapahtumia ja kilpailuja. Seura tuottaa yleisurheilu- ja juoksupalveluja yrityksille ja yhteisöille. Vammaisyleisurheilu on osa seuran toimintaa. Arvot: - Hyvinvointia lisäävä - Yhteistyöhakuinen ja yhteisöllinen - Menestyshakuinen ja tavoitteellinen - Yleisurheilua joka lähtöön Strategiset painopisteet: Strategian peruspilarina on urheilijakeskeisyys, joka on kaiken toiminnan lähtökohta. Urheilijakeskeisyys ymmärretään kokonaisuudeksi, joka käsittää lapset, nuoret, aikuiset ja kuntoliikkujat. 1. Harjoituksia ja parasta valmennusta - eri ikäisille, eri lähtökohdista ja erilaisin tavoittein - paras seuratoimintaympäristö kilpaurheilijoille - mahdollisuus urheilijanpolulla aina kansainväliselle huipulle saakka 2. Näkyviä ja tuottavia tapahtumia - eri kohderyhmille, paljon osanottajia, hyvä taloudellinen tulos 3. Näkyminen - viestintä ja imagon jatkuva kehittäminen - näkyminen toiminnassa ja kisamatkoilla asujen, yhteisten matkojen ja muun rekvisiitan suhteen

5 4. Talous -terveelle pohjalle rakennettu talous -kustannustehokkuus ja tulorahoitukseen pohjautuva budjetointi 5. Yhteisöllisyys -laajaan kansalaistoimintaan ja vapaaehtoisuuteen perustuva toiminta -ammattilaiset, neljä (4 kpl), vapaaehtoisten tukena Tulosmittarit: 1. Harjoitusten määrä ja aktiivien määrä säännöllisessä toiminnassa/jäsenmäärä 2. Piirin nuorisotoimintakilpailumenestys ja Vattenfall-seuracup menestys 3. Seuraluokittelumenestys ja lisenssimäärä 4. Näkyvyyden ja imagon seuranta 5. Taloudelliset mittarit 6. Vapaaehtoisten määrä ja jäsenistön tyytyväisyys 7. Veteraani- ja kuntoliikunnassa liikkujien määrä Hallinto: Jäsenistön hallinnoima yhdistys (perhejäsenyys, yksilöjäsenyys) - kaksi vuosikokousta (syyskokous elo-/syyskuussa, kevätkokous tammi-/helmikuussa) Johtokunta jäsentä sekä varajäsenet Johtokunnan alaiset tiimit vastuualueittain vähintään 6 jäsentä Johtoryhmä Nuorisotiimi (ml. vammaisurheilu) Valmennustiimi (ml. vammaisurheilu) Veteraanitiimi Kuntoliikuntatiimi Kilpailu- ja tapahtumatiimi Kioski- ja huoltotiimi Markkinointi- ja viestintätiimi Operatiiviset henkilöt: Nuorisopäällikkö, Jonna Kettunen, sijainen Tiina Lukin Valmennuspäällikkö, Olli Pulkkanen Oppisopimusopiskelija (kilpailusihteeri), Petra Rissanen Sanssikortilla palkattu seuratyöntekijä, Matti Haatainen

6 Kalevan kisojen pääsihteeri, Marko Ahtiainen Talous: Tilikausi lokakuusta syyskuuhun (yleisurheiluvuosi) Taloushallintopalvelut ostettuna Talouden kulmakivet: Jäsenmaksut Toimintamaksut Tapahtumat Yhteistyökumppanit Aktiivinen hankkeisiin ja tukimahdollisuuksiin tarttuminen Yhteisöllinen vapaaehtoistoiminta on talouden perusta Osaava ja motivoitunut henkilöstö Perinteet: Kantaa entisten toimijoiden ja veteraaniseura KuSVun perinteitä. Kantaa ylipäätään Kuopiolaisen yleisurheilun perinteitä Perusteet seuratoiminnan keskittämiselle: Nuorten urheilijoiden palaute Kuopiolaisen yleisurheilun menestys ja 2000-luvuilla Enemmän toimijoita, tavoitteena urheilun ja liikunnan etu Yleisurheilun edunvalvonta ja asema Kuopiossa Kuopio takaisin maailmankartalle yleisurheilussa Yhdessä enemmän toimintaa, samaan hiileen puhaltaminen Johtokunta tutkii ja hyödyntää erialaisia hankkeita ja avustuksia ml. työvoimahallinnon tuet ja tekee talousarvioinnin ja toiminnan tarpeiden mukaan palkkauspäätöksiä. Kalevan kisat 2014 Tapahtuman budjetti ja järjestämissuunnitelma hyväksytään seuran kevätkokouksessa. Valmistelu vastuu on järjestelytoimikunnalla ja pääsihteerillä.

7 3. Hallinto ja talous 3.1. Yleistä Kuopion Reipas ry:n hallinto- ja taloustoiminnot muodostuvat seuran sääntöjen, yhdistyslain, kirjanpitolain ja lajiliiton vaatimusten mukaisista toiminnoista Mittarit ja tavoitteet Talouden seuranta Henkilöstön ja tiimien tehtävien arviointi ja tehtäväkuvat Jäsenmarkkinointisuunnitelma Yhteistyökumppanuudet 3.3. Organisaatio ja vastuut Yleiskokous päättää toimintasuunnitelman ja budjetin, vahvistaa tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen ja valitsee johtokunnan erovuoroisten tilalle. Johtokunta panee yleiskokousten päätökset toimeen ja analysoi toimintaa. Johtokunnan toimintaa johtaa puheenjohtaja. Seuran sihteeri pitää yllä ns. virallista arkistoa ja pöytäkirjoja. Johtokunta jakaa tehtävät seuraavin vastuualuein. varapuheenjohtaja sihteeri nuorisotiimin pj valmennustiimin pj kilpailutiimin pj ja kilpailutiimin vara pj veteraanitiimin pj viestintä kuntoliikuntatiimin pj kioski- ja huoltotiimin pj asiantuntija jäsen, jolla erilaisia projektitehtäviä Työntekijöiden käytännön vastuualueita ja työnjakoa täsmennetään syksyllä Kirjanpito ja palkkahallinto ostetaan sopimuksen mukaan Pohjois-Savon Liikunta ry:ltä.

8 3.4. Toiminnot ja niiden kuvaus (kronologisessa järjestyksessä) Johtokunta kokoontuu seuraavasti: 1. kokous, lokakuu 2013, järjestäytymiskokous 2. kokous, joulukuu kokous, tammikuu 2014, kevätkokouksen valmisteleva kokous 4. kokous, maaliskuu kokous, toukokuu kokous, kesäkuu kokous, elokuu kokous, syyskuu 2014, syyskokouksen valmisteleva kokous Yleiskokoukset: 1. kevätkokous, tammi helmikuussa syyskokous, syyskuussa 2014 Toimistopalaverit pidetään parillisten viikkojen maanantaisin. Työntekijöiden esimiehenä toimii puheenjohtaja. Oppisopimusopiskelijan ohjaajana toimii nuorisopäällikkö. Yhteistyökumppani toimintaa ja myyntiä kehitetään vuoden aikana. 4. Viestintä 4.1. Yleistä Kuopion Reippaan markkinointi- ja viestintästrategiassa markkinointi, sponsorisuhteet ja viestintä ovat erotettu omiksi alueiksi, joilla on omat vastuuhenkilöt. Tämän jaon mukaisesti viestintä käsittää pääasiassa seuran sisäisen viestinnän Mittarit ja tavoitteet Tavoitteena on jatkuvasti parantaa seuran sisäistä tiedottamista ja sen avulla lisätä tunnetta siitä, että kuulumme yhteen. Sisäisen viestinnän tavoitteena on myös seuraihmisten työn helpottaminen ja toiminnan tehokkuuden parantaminen. Toimintakauden tavoitteena on luoda selkeä toimintamalli viestinnän käytännön toteuttamiselle. Mittareiden valinta on vielä päättämättä, mutta yleisellä tasolla mittarina toimii seuran jäsenten tyytyväisyys esimerkiksi tiedon kulun osalta Organisaatio ja vastuut Seuran sisäisen viestinnän tekemiseen osallistuvat toimiston palkattu henkilöstö, kaikki tiimit ja puheenjohtaja. Kokonaisuuden ohjaus- ja kehittämisvastuu on viestintätiimin puheenjohtajalla. Käytännön toteutusvastuu tulee jakaa toimiston ja tiimien kesken niin, että toimitaan järkevästi ja tehokkaasti. Kehitettävän toimintamallin on tarkoitus selkeyttää vastuita ja käytännön toimintaa Toiminnot ja niiden kuvaus Viestintäsuunnitelma on vielä keskeneräinen ja tavoitteena on toimintavuoden aikana saada viestintäsuunnitelma valmiiksi. Viestintäsuunnitelman tulee kuvata viestinnän kohderyhmät, tekijät ja

9 viestintäkeinot niin selkeästi, että kaikilla, joilla on viestintävastuu ja oikeus pystyvät lähettämään viestin perille helposti ja tehokkaasti. 5. Kioski ja huolto 5.1. Yleistä Kioski- ja huoltotiimi vastaa kilpailujen ja tapahtumien kioski- ja huoltotoiminnasta. Kilpailujen aikana pidetään kioskia kilpailupaikoilla kuten Väinölänniemellä, Puijolla ja talviaikaan tarvittaessa myös Kuopio-hallissa. Kioski- ja huoltotiimi vastaa myös toimitsijoiden ruokailusta ja katsomoiden siisteydestä. Tulevana toimikautena tiimi suunnittelee toimintaansa etukäteen, jotta toiminta olisi sujuvaa. Tehtäviä pyritään jakamaan koko tiimin kesken. Tiimin sisäistä ja ulkoista tiedottamista pyritään parantamaan edelleen tulevan toimintakauden aikana. Terveyskasvatukselliset seikat otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon valittaessa kioskin valikoimaa. Edellä mainittu pätee myös valmisteltaessa toimitsijoiden ruokailua. 5.2.Mittarit ja tavoitteet Tiimin toiminnan tavoite on tukea seuran toimintaa ja taloutta ja tarjota palveluja urheilijoille, vanhemmille ja toimitsijoille unohtamatta yleisöä. Pyrimme toiminnallamme nostamaan tapahtumien tasoa. 5.3.Organisaatio Tiimin vetäjänä toimii Kaija Räty. Muina tiimin jäseninä toimivat Rauni Väisänen -Rouvali ja Elina Mykkänen. Lisäksi tiimin toimintaan mukaan ovat lupautuneet Mauri Manninen, Tuija Räsänen ja Rebekka Norja. Tarvittaessa rekrytoimme lisää käsipareja suurimpiin kilpailuihin ja tapahtumiin Vastuun jako: Toiminnan suunnittelu Kaija Räty Tavaran hankinta yhteistyössä Reippaan toimiston kanssa Toimitsijaruokailu Rauni Väisänen -Rouvali Yleinen siisteys (katsomo, WC-tilat, pukuhuoneet, kioski, toimitsijoiden ruokailu) Kaija Räty Myynti ja valmistelu Elina Mykkänen, Mauri Manninen, Tuija Räsänen ja Rebekka Norja 5.5. Toiminnot Kioski- ja huoltotiimi järjestää kioskitoimintaa seuran järjestämissä kisoissa ja hallikaudella suurimmissa hallikisoissa tarvittaessa. Kaudella suurimmat haasteet tulevat olemaan Kalevan kisat, Kuopio-maraton ja itsenäisyysmaraton, joiden valmisteluun on erityisesti panostettava. Tämän kauden kokemuksista Kuopio-maratonilla tulee ottaa oppia ja pyrkiä parantamaan toimintaa tulevalla kaudella. Tiimi huolehtii talkooväen ruokailusta kilpailujen aikana. Toimitsijoille, joiden on lähes mahdotonta irrottautua toiminnasta (ajanotto ja juoksu toimitsijat ja maratonilla huoltopisteiden toimijat) tarjotaan ns. ruokalähettipalvelua.

10 Tiimin vetäjältä vaaditaan hygieniapassi. Kaija Rädyllä ja Mauri Mannisella on sellainen. 6. Nuorisotoiminta 6.1. Yleistä Reippaan nuorisotoiminnan tarkoituksena on tarjota laadukasta urheilukoulu- ja harrasteryhmätoimintaa Reippaan jäsenistölle. Nuorisotoiminta käsittää 3 13-vuotiaat (alakouluikäiset ja sitä nuoremmat) ja harrasteryhmät vuotiaiden osalta. Toiminnassa huomioidaan erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret Mittarit ja tavoitteet Kuopion Reippaan nuorisotoiminnan onnistumisessa katsotaan sekä määrällisiä että laadullisia mittareita. Nuorisotoiminnan harrastajien määrä (lisenssimäärä) on määrällisistä mittareista tärkein. Nuorisotoiminnan tavoitteena on myös menestys, jota mitataan sisulisä- ja Vattenfall-pisteiden avulla. Tavoitteena on olla piirin paras seura sisulisäkisoissa ja Vattenfall seuracupissa ja pääsy Vattenfall-finaaliin. Tavoitteena on myös siellä sijoittuminen kymmenen parhaan seuran joukkoon. Tärkeitä tavoitteita ovat myös jäsenistön tyytyväisyys, harrastuksen jatkaminen vuosi vuoden jälkeen ja vanhempien aktivoiminen mukaan toimintaan. Palautetta ja parannusehdotuksia kysytään jäsenistöltä vuosittain nettilomakkeella ja keskustelutilaisuuksissa. Tavoitteet kaudelle : Ylläpidetään nykyinen toiminta ja kehitetään sitä tarpeen mukaan Pyritään nostamaan harrastajamäärää ja saamaan laadukkaita ja hyviä ohjaajia Pyritään saamaan enemmän lapsia kilpailemaan Pyritään saamaan vanhemmat tiiviimmin mukaan toimintaan Laajennetaan urheilukoulutoimintaa kaupunginosiin Jaetaan Reippaan yhteystiedot ja infoa liikunnanopettajille, jotka voivat antaa tiedot lahjakkaille/kiinnostuneille lapsille ja kannustaa heitä tulemaan mukaan harrastamaan yleisurheilua Lisenssi ja harrastajamäärän kasvu 500 lisenssiin Kouluyhteistyö: toteutetaan osana Kalevan kisojen toimenpiteitä Nuorisotoiminnan markkinointia toteutetaan Kalevan Kisojen 2014 järjestämissuunnitelman mukaisesti 6.3. Organisaatio ja vastuut Nuorisotoimintaa johtaa nuorisotiimin puheenjohtaja, joka edustaa tiimiä Reippaan johtokunnassa. Nuorisopäällikkö vastaa nuorisotoiminnan toimintasuunnitelman toteuttamisesta. Nuorisotiimissä on suunnitteluryhmä, jossa kokoontuvat nuorisotoiminnan asiantuntijat, kilpailuvastaava, nuorisotoiminnan valmennuksen yhteyshenkilö, koulupuolenvastaava, ohjaajien vastaava, yhteyshenkilö vanhempien suuntaan, seurayhteistyö, koulutus vastaava.

11 6.4. Toiminnot ja niiden kuvaus (kronologisessa järjestyksessä) Harjoituskausi käynnistyy syyskuun alussa ja päättyy elokuussa alle 17 vuotiaiden osalta. Harjoitukset toteutetaan pääosin Väinölänniemen urheilukentällä ja Kuopio-hallissa. Ohjaajille järjestetään 3 4 kuukauden välein ohjaajapalaverit, joissa käydään läpi seuran ohjauksen linjoja ja jaetaan informaatiota. Nuorisopäällikkö tekee ohjaajasopimukset kaikkien seuran ohjaajien kanssa. Nuorisotiimi on koonnut nuorisotoiminnan osalta Kuopion Reippaan urheilijanpolun, joka on pohjana kaikelle nuorisotoiminnalle seurassa. Naperot Urheilukoulut 3 4-v. ja 4 5-v. Naperot kokoontuvat kerran viikossa koulujen saleissa. Seura rekrytoi ja kouluttaa uudet ohjaajat uusiin Naperot ryhmiin vuoden 2014 alusta. Salivaraus tehdään Naperoita varten yhdessä muiden tarvittavien salivarausten kanssa keväällä Naperoiden markkinointi toteutetaan tammikuussa, toukokuussa ja elokuussa omia tiedotuskanavia pitkin. Tarvittavat välineet hankitaan syksyllä ja vuoden alussa. Savon Sanomat Yleisurheilukoulut 5 9-v. ja Harrasteryhmät v. Yleisurheilukoulut ja harrasteryhmät kokoontuvat kaksi kertaa viikossa, Väinölänniemellä ja Kuopiohallissa. Keväällä tehdään Väinölänniemen kenttävaraukset kesää varten ja Kuopio-hallin varaukset syksyä/talvea varten. Yleisurheilukoulujen markkinointia tehostetaan mm. lehti-ilmoittelulla harrastajamäärän kasvattamiseksi. Syksyllä ja keväällä inventoidaan yleisurheilukoulujen välineistö ja tarvittaessa hankitaan uutta. Keväällä 2014 Yleisurheilukoulut siirtyvät harjoittelemaan Kuopio-hallista Väinölänniemelle toukokuun ensimmäisellä viikolla ja syksyllä 2014 Väinölänniemeltä siirrytään Kuopio-halliin takaisin lokakuun ensimmäisellä viikolla. Nykyiset ohjaajat vakiinnutetaan toimintaan tekemällä pidempiaikaiset ohjaussopimukset ja tarjoamalla ohjaajille nuorten yleisurheiluohjaajakoulutus keväällä/syksyllä. Tarvittaessa rekrytoidaan uusia ohjaajia. Toteutetaan seuran sisäisiä koulutuksia entistä enemmän. Kerhotoiminta Kaupungintuella järjestettyjen liikuntakerhojen toimintaa jatketaan. Kerhot kokoontuvat kerran viikossa koulujen saleissa. Tarvittaessa rekrytoidaan uusia ohjaajia ja heidät koulutetaan. Salivaraukset kerhoja varten tehdään suoraan ko. koulujen kanslioiden kautta. Vuorot ovat maksuttomia. Kerhoihin hankitaan tarvittaessa välineistöä. Haetaan kerhojen kehittämistukea kaupungilta keväällä 2014 syksyä 2014 varten.

12 Koulutus Kaikki uudet ohjaajat koulutetaan. Yleisurheilukouluohjaajille tarjotaan lasten yleisurheiluohjaajakurssi ja nuorten yleisurheiluohjaajakurssi. Koulutukset järjestää Pohjois-Savon Yleisurheilu ry. Kerho-ohjaajat koulutetaan tarvittaessa. Muita koulutuksia, mm. seuran sisäistä koulutusta tullaan järjestämään tasaisin aikavälein vuoden aikana. Kummiurheilijat Jokaiselle urheilukouluryhmälle nimetään kummiurheilija/t, jotka tulevat tietyin aika välein vierailemaan urheilukouluryhmissä. Kummiurheilijat tulevat toimimaan oman ryhmänsä esikuvina, kertovat omasta lajistaan ja osallistuvat mahdollisesti myös harjoituksiin. Kilpailut Yleisurheilukoululaisia kannustetaan lähtemään sisulisäkilpailuihin kilpailukaudella. Luodaan joukkuehenkeä kilpailuja varten. Ohjaajilla on suuri rooli kilpailuihin kannustamisessa. Yleisurheilukoululaisista kerätään joukkue Vattenfall seuracup-kisoihin. Tiimi järjestää myös yhteiskyyditykset valmennustiimin kanssa sisulisäkilpailuihin ja Vattenfall-seuracupiin. Nuorisotoiminnan puolelta nimetään aina jokaiseen kilpailuun vastuuhenkilö, joka lähtee mukaan kisoihin. - Vattenfall seuracup kilpailut: Vattenfall seuracupin osakilpailut käydään alku- ja loppukesästä. Seuran nuorisotoiminnan vastaava kokoaa yhdessä ohjaajien kanssa yleisurheilukoululaisista vuotiaiden sarjoihin urheilijat, periaatteella kaikista lajeista ainakin yksi urheilija. Seura kilpailee yhtenä joukkueena keräämällä pisteitä jokaisesta lajista. Nuorisotoiminnan vastaava hoitaa ilmoittamisen ja mainonnan kisoista ja järjestää valintatilaisuuden joukkueen kokoamista varten. Ohjaajien tehtävänä on myös saada urheilijat kiinnostumaan ja osallistumaan kisoihin. Nuorisotoiminnan vastaava yhdessä valmennuspäällikön ja nuorisovalmennusryhmien valmentajien kanssa kokoaa joukkueen Vattenfall-kisoihin. He hoitavat yhteistyössä joukkueen kokoonpanot, kyyditykset kisoihin, informaation ja luovat hyvän ja kannustavan joukkuehengen. - Sisulisäkisat ja sisulisäcup: Yleisurheilukoululaisille tiedotetaan hyvissä ajoin tulevista kisoista ja niihin osallistumisesta. Seuran tavoitteena on saada mahdollisimman monta urheilukoululaista osallistumaan kisoihin. Seura kustantaa kilpailijoiden osallistumisen ko. kisoihin. Urheilukouluryhmissä pyritään luomaan hyvää yhteishenkeä kilpailuihin ja kannustetaan urheilijoita lähtemään mukaan. Nuorille tuki on tärkeätä, joten ensi vuoden kisoihin on tarkoitus saada ohjaajat mukaan kilpailuihin auttamaan ja kannustamaan oman ryhmän urheilijoita. Nuoria ohjeistetaan hyvin ja kerrotaan kisojen olevan nuorelle monipuolista yleisurheilua, kisaamista yhdessä, sääntöjen oppimista, tutustumista kavereihin ja lajikokeiluja hyvässä ja iloisessa hengessä.

13 - Savon Sanomat Kuukausikilpailut Kuukausikilpailut järjestetään 5-vuotiaista ylöspäin. Alle 5-vuotiaille järjestetään ohjaajan johdolla yhden lajin lajikokeiluja kuukausikisojen yhteydessä. Alle 5-vuotiaat eivät ole mukana oikeassa kuukausikilpailu sarjassa. - Testikerrat: Harrasteryhmille järjestetään vuoden aikana neljä testikertaa (loka-, joulu-, helmi- ja huhtikuussa.) Testikerta toteutetaan urheilukoulujen harjoitusaikana Kuopio-hallissa. Testikertojen tarkoituksena on oppia seuraamaan omaa kehitystä ja mittaamaan tulosta kuten kilpailuissa ja madaltaa kynnystä kilpailuihin osallistumiseen. Pelisäännöt Kaikissa nuorisotoiminnan ryhmissä tehdään pelisäännöt. Lasten vanhemmille pidetään pelisääntökeskustelu kerran vuodessa kauden alussa syyskuussa. Seura hakee Nuoren Suomen sinettiä ja siihen tarkoitettua seuratoiminnan kehittämistukea keväällä Valmennus 7.1. Yleistä Reippaan valmennustoiminta tarjoaa laadukasta yleisurheiluvalmennusta yli 9-vuotiaille urheilijoille. Nuorisovalmennus käsittää 9 17-vuotiaiden valmennustoiminnan. Aikuisvalmennus sisältää kaiken kilpa- ja huippu-urheiluun tähtäävän toiminnan 17 ikävuodesta ylöspäin. Seuran valmennustoimintaan kuuluu myös vammaisyleisurheiluvalmennus. Kauden aikana suunnitellaan ja toteutetaan urheilijoiden ja heidän valmentajiensa toimintaa kehittävä järjestelmä valmennuspäällikön ja valmennustiimin johdolla. 7.2 Mittarit ja Tavoitteet Kuopion Reippaan valmennustoiminnalla on sekä määrälliset että laadulliset mittarit. Määrällisenä mittarina käytetään lisenssiurheilijoiden määrää ja seuraluokittelussa luokiteltujen urheilijoiden määrän kehittymistä. Laadullisena mittarina käytetään Kalevan malja-, arvokisa-, luokkaurheilija ja sarjan SM- kisapisteitä. Valmennustiimi pyrkii vaikuttamaan yhdessä johtokunnan kanssa harjoittelutilojen lisäämiseen. Vuoden 2014 tavoitteena on parantaa vuonna 2013 saavutettua sijoitusta seuraluokittelussa. Nuorisovalmennuksen tavoitteena on myös seuracup-finaalin valtakunnallinen finaalipaikka ja Pohjois- Savon nuorisotoimintakilpailun voitto yhdessä nuorisotiimin kanssa Organisaatio ja vastuut Valmennustoiminnasta vastaa valmennuspäällikkö yhdessä valmennustiimin puheenjohtajan kanssa. Valmennustiimin varapuheenjohtaja toimii puheenjohtajan varamiehenä seuran johtokunnassa.

14 Valmennustiimi kokoontuu 3 5 kertaa toimintavuoden aikana valmennuspäällikön kutsusta. Kutsu lähetetään kaikille seuran valmentajille sähköpostilla Toiminnot ja niiden kuvaus Valmennustoiminta Valmennustiimi perustaa 9 15-vuotiaille valmennusryhmät urheilija määrän mukaisesti. Tavoitteena on ikäryhmittäin jaetut nuorisovalmennusryhmät 9 15-vuotiaille urheilijoille. Tämän lisäksi vuotiaille muodostetaan ryhmät lajiryhmäpainotteisesti kestävyysjuoksuun ja pikajuoksuun suuntautuneille ja tarpeen mukaan myös muihin lajiryhmiin. Valmennustiimi järjestää kaikkiin perustettuihin ryhmiin osaavat ja sitoutuneet valmentajat. Seura tukee tarvittaessa koulutuksen ja vertaistuen avulla muodostuvia vanhempi/lapsi ja valmentaja-urheilija pareja. Yli 15-vuotiaat urheilijat ohjataan heidän valitsemansa lajin perusteella henkilökohtaisen valmentajan valmennukseen. Valmennustiimin ja eri lajiryhmien yhteisistä harjoituksista sovitaan valmennustiimin kokouksissa tai valmentajien kahdenkeskisissä keskusteluissa. Valmennustiimi järjestää kokoontumistensa yhteydessä valmennuskoulutusta, alustuksia ja keskusteluja valmennuksen eri osaalueista. Valmennuksen tukipalveluja kehitetään edelleen toimintavuoden aikana. Kilpailutoiminta Seura lähettää joukkueen kaikkiin SM-kilpailuihin ja maksaa kilpailuista aiheutuneet kustannukset kaikille A-luokan tuloksen tehneille urheilijoille. Kuluista korvataan osanottomaksut, matkat ja majoitukset. Kaikkiin SM-kilpailuihin nimetään joukkueenjohtajat, jotka vastaavat joukkueiden kokoamisesta, majoituksen varaamisesta ja kuljetuksen järjestämisestä. Seura vastaa myös pmkilpailujen osanottomaksuista ja mahdollisesta yhteiskuljetuksesta. Joukkueiden johtajat / valmentajat nimetään seuraavan luettelon mukaisesti. SM-hallit nuoret Helsinki Matkanjohtaja SM-hallit aikuiset Rovaniemi Matkanjohtaja: Valmennuspäällikkö SM-hallimoniottelut Jyväskylä Matkanjohtaja SM-maatiejuoksut Heinola Matkanjohtaja SM-maastot Lempäälä Matkanjohtaja: Valmennuspäällikkö SM-viestit Lahti Matkanjohtaja ja Valmennuspäällikkö + 2 valmentajaa Kalevan Kisat Kuopio Joukkueenjohtaja Valmennuspäällikkö SM-P/T Raisio Matkanjohtaja SM-M/N17-16 Kotka Matkanjohtaja SM-M/N19 Huittinen Matkanjohtaja SM-M/N 22 Seinäjoki Matkanjohtaja SM-moniottelut Pietarsaari/Nykarleby Matkanjohtaja Matkanjohtajan lisäksi joukkueisiin voidaan nimetä yksi valmentaja aina kymmentä urheilijaa kohden. SM-viestien matkanjohtaja ja valmentajat vastaavat myös pm viestijoukkueiden kokoamisesta. Urheilija- ja valmentajavalinnat

15 SM- ja pm/am viestijoukkueet varamiehineen nimeää SM-/pm viestien matkanjohtaja ja joukkueen valmentajat, valmennuspäällikkö koordinoi valintoja. Valmennustiimi tekee esityksen toimintavuoden päättäjäisissä palkittavasta seuravalmentajasta. Palkittavat valmentajat valitsee seuran johtokunta. Valmentajakoulutus ja valmentajien yhteistyö Toimintakaudella perus-/jatkokoulutetaan kolme valmentajaa. Valmentajien välisen yhteistyön parantamiseksi valmentajien yhteystiedot jaetaan kaikille seuran valmentajille 8. Veteraanit 8.1. Yleistä: Reippaan veteraanitoiminnan tarkoituksena on innostaa yli 30-vuotiaita urheiluharrastukseen ja edistää näin veteraani-ikäisten ruumiillista ja henkistä hyvinvointia. Tiimi luo edellytykset harrastukseen järjestämällä harjoitusmahdollisuuksia ja kilpailutapahtumia, ja tukee jäseniensä osallistumista veteraanien Suomen mestaruus ja muihin arvokilpailuihin Mittarit ja tavoitteet Tavoitteena kaudella on, että saamme käynnistettyä veteraaneille tarkoitetun ohjatun toiminnan ja saamme enemmän joukkueitta SM-viesteihin kuin aiempina vuosina. Mittarina Suomen mestaruus ja arvokisaosallistuminen. 8.3.Organisaatio ja vastuut Arttu Dahlström, Pentti Hiltunen, Jaakko Vainikainen, Osmo Vuorio, Taneli Konttinen ja Jukka Kaukola (pj) 9. Kuntoliikunta 9.1. Yleistä Kuopion Reipas järjestää juoksemiseen ja yleisurheiluun pohjautuvaa kunto- ja terveysliikuntaa Mittarit ja tavoitteet Osallistujamäärä Talous Osallistujien tyytyväisyys 9.3. Organisaatio ja vastuut Laura Korhonen, tiimin pj Maraton- ja juoksukoulu, Laura Korhonen ja Matti Haatainen Aikuisten yleisurheilukoulu, Laura Korhonen, Ville Kiviniemi ja Arttu Dahlström 9.4. Toiminnot ja niiden kuvaus Juoksu- ja maratonkoulu Aikuisten yleisurheilukoulu elokuu 2014 Lisäksi käynnistetään toimintoja vuoden aikana, kun saadaan varmistettua riittävä osallistujamäärä.

16 10. Kilpailu- ja tapahtumatoiminta Yleistä: Kilpailujen järjestämisessä pääpaino on Kalevan Kisoihin valmistautumisessa ja itse kisojen järjestämisessä. Hannes Games -kilpailuja ei vuonna 2014 järjestetä Organisaatio Ilkka Juutinen Minna Pitkänen Arttu Dahlström Alustava kilpailusuunnitelma vuodelle 2014 Hallikausi Järjestämme tarvittaessa pienimuotoisen hallikilpailun Kuopio-Hallissa. - Olemme mukana järjestämässä pm-kilpailuja Kuopio-hallissa. Kesä 2014: - Aikuisten aluemestaruuskilpailut välillä Toimivat Kalevan Kisojen "esikisoina" toimitsijoille. - Anotaan Vattenfall-seuracupin kesäkuun piirikisaa. Varmistuu myöhemmin. - Kuukausikisat. Vastuu nuorisotiimillä. Mukana myös aikuisten lajeja seuran urheilijoiden toiveiden mukaisesti. - Veteraanien pm-kisat osa-1. Vastuu veteraanitiimillä. - Kuopio Maraton Itsenäisyysmaraton Anotaan kansalliseksi kilpailuksi syksyllä aluekilpailua tarpeen mukaan. - Kaikilla kilpailuilla oltava nimettynä kilpailunjohtaja/vastuuhenkilö ennen kilpailujen anomista. Muuten kilpailua ei anota Tavoitteet: Kilpailujen onnistunut läpivienti. Kalevan Kisojen toimitsijoista saadaan seuraan aktiivisia ja osaavia toimitsijoita myös tuleviksi vuosiksi.

17 Liite 1 Talousohjeet: Kaikessa Kuopion Reipas ry:n toiminnassa noudatetaan toimintojen lisäksi talouden arviointia. Seuran talouden liikkumavara on pieni, joten kustannustehokkuus tulee olla kaikilla toimijoilla yhtenä perusteena päätöksiä tehtäessä. Samalla kaikkien toimijoiden tulee arvioida mahdollisuuksia lisätä seuran tuloja yleishyödyllisen liikunta- ja urheilutoiminnan ylläpitämiseksi. Laskujen hyväksymismenettely: Kaikki laskut on toimitettava seuran toimistolle 7 vrk:n kuluessa kulun syntymisestä. Laskujen on oltava oikein täytettyjä ja niiden on kohdistuttava kuluvalle tilikaudelle Väärin tai puutteellisesti täytettyjä laskuja ei käsitellä. Laskut on täytettävä seuran virallisille laskupohjille, jotka ovat saatavissa mm. www -sivuilta kohdasta seura materiaalipankki. Laskut tarkastavat: Nuoriso- ja valmennustoiminnan osalta nuoriso/valmennuspäällikkö. Johtokunnan jäsenet oman vastuualueensa mukaan. Puheenjohtaja. Laskut hyväksyvät: Laskut hyväksyy ensisijaisesti puheenjohtaja, hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja tai sihteeri. Puheenjohtajan laskut hyväksyy varapuheenjohtaja tai sihteeri. Puheenjohtaja hyväksyy laskuja kunkin viikon maanantaina. Tämän jälkeen ne toimitetaan kirjanpitäjälle maksua varten. Kilpailukulut (koordinointi valmennuspäälliköllä) Kuopion Reipas maksaa urheilijoilleen PM- ja SM-kilpailujen osallistumismaksut ja majoitukset SM- kilpaluissa seuran varaamissa sopimusmajoituspaikoissa (A-luokan urheilijat) Matkakorvaukset 0,20 /km maksetaan seuraavasti: urheilijoiden yhteiskyydit, valmentajien matkat mikäli kyydissä on urheilijoita, ja vanhempien osalta, mikäli kyydissä on lisäksi muita kuin omia lapsia. (poikkeuksena seiväshyppääjät, koska seipäiden kuljetukset vaativat erityisjärjestelyjä). Kisoihin siirrytään aina vähimmän haitan periaatteella aiheuttaen mahdollisimman pienet kustannukset (yhteiskyydeillä, yhteismajoituksiin jne.). SM-kilpailuihin nimetään mukaan seuran taholta joukkueenjohtaja ja valmentajia/huoltajia joukkueen koon mukaan. Seura korvaa nimettävän joukkueenjohtajan ja valmentajien/huoltajien kulut. Joukkueenjohtajat nimetään johtokunnan joulukuun kokoukseen mennessä vuotiaiden SM-kilpailuihin lähteville B-luokan urheilijoille mahdollistetaan mukanaolo yhteiskyydeissä ja majoituksissa, mikäli tästä ei aiheudu ylimääräisiä kuluja seuralle. Valmennuspäällikkö ja valmennustiimi koordinoivat kustannustehokkaita yhteiskyytejä, kunkin kilpailun joukkueenjohtajan toimesta. Matkalaskutus perusteet tulee varmistaa ennalta valmennuspäälliköltä. Joukkueenjohtaja tarkastaa matkalaskut kilpailuja edeltävän viikon aikana ja toimittaa ne seuran toimistolle 7 vrk kuluessa kilpailujen jälkeen.

18 Leiritykset Piirileirityksen ja alueleirityksen urheilijat maksavat kokonaan itse. Mikäli kyseinen valmennusryhmä kokoaa varoja 80/20 % periaatteella, on mahdollista kerätä ryhmittäin varoja leiritoimintaan. Valmentajakorvaukset ja ohjaajakorvaukset Ryhmiä vetäville valmentajille maksetaan kuukaudessa korvauksena 10 / ryhmässä harjoitteleva Kuopio Reippaan urheilija / vedetty viikkoharjoituskerta (esim. 8 urheilijaa, 3 harjoitusta viikossa = 10 *8*3 = 240 ). Korvausta maksetaan 10,5 kuukauden ajalta. Korvaukset maksetaan seuraavan aikataulun mukaan: joulukuussa 2013, toukokuussa 2014 ja elokuussa 2014 Korvaukset maksetaan palkkioina verokorttia vastaan tai matkakorvauksina harjoitus/kilpailumatkoista aiheutuneista todellisista kuluista. Myös valmentajan leiritysmaksut voidaan lukea hyväksi valmentajakorvauksista kertyneestä potista. Ohjaajille korvataan 9 / 1 h tai kokemuksen perusteella 10 / 1 h (vuoden kokemus) Kuntoliikuntaryhmistä korvaus on 15 / tunti Palkkioiden maksua varten tulee valmentajan ja ohjaajan toimittaa palkkionmaksukaavakkeet/matkalaskut ajallaan seuran toimistolle annettuun päivämäärään mennessä. Ohjaajakorvaukset / Aikataulut / / / / / Valmentajakorvaukset / / / ja Valmentajien ja ohjaajien osalta toteutuvat maksut määritetään lokakuussa Käytännössä tämä tehdään siten, että ryhmien osalta nuorisopäällikkö tekee koosteen maksettavista palkkioista ja NVR ja muiden ryhmien osalta tehdään koontilomake / valmentaja, jossa näkyy urheilijoiden maksama korvaus ja valmentajan osuus siitä. Periaatteet ja ohjeet luovat nuoriso- ja valmennuspäällikkö lokakuun 2013 alussa.

19 Urheilijoiden valmennusmaksut Valmennusryhmissä (2005 ja aiemmin syntyneet) maksut ovat seuraavat: Ohjatut harjoitukset á 2 h (nuorisovalmennus ja valmennustoiminta) 1 x vko 47 /kk 2 x vko 55 /kk (8-9 v. 90min/37 /kk) 3 x vko 64 /kk 4 x vko 73 /kk 5 x vko 82 /kk Laskutus tapahtuu 10,5 kuukaudelta vuodessa. Urheilija voi myös sopia valmentajan kanssa korvauksista suoraan, jolloin hän maksaa seuralle 150 /vuosi urheilijamaksun. Suorissa sopimuksissa tulee huomioida, että ne tapahtuvat lakien ja asetusten mukaan huomioiden verotus ja työnantaja velvoitteet. (150 euron urheilijamaksu kattaa lisenssin, sm/pm-kisa osanotto, SM kisamajoitus ja kyydit seuran osoittamalla tavalla). Urheilijoilta, jotka maksavat seuralle vain urheilijamaksun, seuran hallivuorojen ma-pe klo käytöstä peritään lisäksi 70 /vuosi vuoromaksu, mikäli urheilijalla haluaa käyttää seuran vuoroja. Yli 16-vuotiaan urheilijan ohjelmoidusta harjoittelusta (päivittäiset harjoitusohjelmat, vuosisuunnitelmat, pitkäntähtäimen suunnitelmat) valmentajalla on oikeus 15 /kk ohjelmointimaksuun ryhmävalmennusmaksujen lisäksi. Seuran valmennuspäällikkö tarkastaa, että asia on kunnossa valmentajapalavereissa. Seuran ulkopuoliset urheilijat ovat tervetulleita valmennusryhmiin joko +20 % hintaisilla valmennusmaksuilla tai sopimalla valmentajan kanssa suoraan korvauksista, mikäli valmentajalla on yritys, jonka kautta laskutus tapahtuu. Seuran hallivuoroille voidaan muiden seurojen urheilijoille myydä käyttöoikeus hintaan 140 /vuosi. Valmennusmaksut peritään yhdellä laskulla, mutta kolmessa erässä: Erä 1 Loka - Joulukuu (3,5 kk) Erä 2 Tammi-huhtikuu (4kk) Erä 3 Touko-elokuu (3kk) Nuorisotoiminnassa laskutus tapahtuu 15 viikon jaksoissa. Kuntoliikuntapalveluissa laskutus tehdään kunkin toiminnan alkaessa.

20 KUOPION REIPAS YLEISURHEILUKOULUMAKSUT Yleisurheilukoulut 3 12 vuotta Sisältö: 1 kertaa viikossa 45-60min kerta harjoitukset, lisenssi/vakuutus, tilamaksu, ohjaus, tuote Hinta: 16 /kk (45vko), 17 /kk (30vko), 18 /kk (15vko) Sisältö: 2 kertaa viikossa 60min kerta harjoitukset, lisenssi/vakuutus, tilamaksu, ohjaus, tuote Hinta: 28 /kk (45vko), 30 /kk (30vko), 32 /kk (15vko) Sisältö: 1 kertaa viikossa 60min kerta harjoitukset, lisenssi/vakuutus, tilamaksu, ohjaus, tuote Hinta: 21 /kk (45vko), 23 /kk (30vko), 25 /kk (15vko) Sisältö: 2 kertaa viikossa 90min kerta harjoitukset, lisenssi/vakuutus, tilamaksu, ohjaus, tuote, pm - kisojen ja Vattenfall-seuracupin osanottomaksut Hinta: 37 /kk (45vko), 38 /kk (30vko), 43 /kk (15vko) Sisältö: 1 kertaa viikossa 90min kerta harjoitukset, lisenssi/vakuutus, tilamaksu, ohjaus, tuote, pm - kisojen ja Vattenfall-seuracupin osanottomaksut Hinta: 27 /kk (45vko), 30 /kk (30vko), 35 /kk (15vko) Sisältö: 2 kertaa viikossa 120min kerta harjoitukset, lisenssi/vakuutus, tilamaksu, ohjaus, tuote, pm - kisojen ja Vattenfall-seuracupin osanottomaksut Hinta: 45 /kk (45vko), 46 /kk (30vko), 54 /kk (15vko) Sisältö: 1 kertaa viikossa 120min kerta harjoitukset, lisenssi/vakuutus, tilamaksu, ohjaus, tuote, pm - kisojen ja Vattenfall-seuracupin osanottomaksut Hinta: 33 /kk (45vko), 37 /kk (30vko), 45 /kk (15vko Liite 2. Veteraanien matkustussääntö Seura maksaa ilmoittautumismaksut SM-kilpailuihin, viestit mukaan lukien, kun osallistuja itse ilmoittautuu ja ilmoittaa vähintään viikkoa ennen viimeistä maksupäivää seuran toimistolle tiedot (nimi, sarja ja lajit) maksamista varten. Seura korvaa matkakulut SM-kilpailuihin 0,10 /km.matkojen järjestelyissä tulee huomioida yhteiskuljetukset. Matkakulut korvataan kulukorvauslomakkeella tehtyyn hakemukseen, joka on palautettu seuran toimistolle enintään kaksi viikkoa matkan päättymisestä. (http://www.kuopionreipas.fi/seura/materiaalisalkku/laskutus-lomakkeet/) Päivärahoja ja majoituksia ei makseta Toimitsijapulan vuoksi korvauksia saavien urheiljoiden on osallistuttava vähintään yhteen Reippaan järjestämään kilpailuun toimitsijana.

TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2012 30.9.2013

TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2012 30.9.2013 TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2012 30.9.2013 Kuopion Reipas ry Toimintasuunnitelma 2012 2013 (1.10.2012 30.9.2013) (hyväksytty syyskokouksessa 26.9.2012) Pankkiyhteys: Pohjois-Savon Osuuspankki Tilinumero:

Lisätiedot

Kuopion Reipas ry Toimintasuunnitelma 2011 2012 (1.10.2011 30.9.2012)

Kuopion Reipas ry Toimintasuunnitelma 2011 2012 (1.10.2011 30.9.2012) Kuopion Reipas ry Toimintasuunnitelma 2011 2012 (1.10.2011 30.9.2012) (hyväksytty syyskokouksessa 26.9.2011) Pankkiyhteys: Pohjois-Savon Osuuspankki Tilinumero: FI82 5600 0520 3935 57 Y:tunnus: 2428670-1

Lisätiedot

Kuopion Reipas ry Toimintakertomus 1.10.2012 30.9.2013. Sisällysluettelo:

Kuopion Reipas ry Toimintakertomus 1.10.2012 30.9.2013. Sisällysluettelo: Kuopion Reipas ry Toimintakertomus 1.10.2012 30.9.2013 Sisällysluettelo: 1. Toimintaympäristön analyysi 2. Strategia 3. Talous ja hallinto 4. Markkinointi ja viestintä 5. Kioski ja huolto 6. Nuorisotoiminta

Lisätiedot

Kuopion Reipas ry Toimintakertomus 1.10.2013 30.9.2014. Sisällysluettelo:

Kuopion Reipas ry Toimintakertomus 1.10.2013 30.9.2014. Sisällysluettelo: Kuopion Reipas ry Toimintakertomus 1.10.2013 30.9.2014 Sisällysluettelo: 1. Toimintaympäristö 1. Toimintaympäristön analyysi 2. Strategia 3. Talous ja hallinto 4. Markkinointi ja viestintä 5. Kioski ja

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com.

SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012. Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com. SEURATIEDOTE NRO 2 / 2012, 2.3.2012 Pohjois-Savon Yleisurheilu ry Haapaniemenkatu 10 70100 Kuopio www.psy.sporttisaitti.com Puheenjohtajalta Marko Ahtiainen puheenjohtaja p. 044 3044626 marko.ahtiainen@pohjois-savonliikunta.fi

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 Järvenpään Voimistelijat ry. pähkinänkuoressa Perustettu vuonna 1950 Jäseniä n. 667 henkilöä (tilanne 24.8.2015) Lapset

Lisätiedot

Toimintakäsikirja on perehdyttämisasiakirja, jonka avulla uudet toimijat saavat tietoa jaoston toimintavoista ja heidät voidaan opastaa tehtäviinsä.

Toimintakäsikirja on perehdyttämisasiakirja, jonka avulla uudet toimijat saavat tietoa jaoston toimintavoista ja heidät voidaan opastaa tehtäviinsä. ÄHTÄRIN URHEILIJAT Yleisurheilu TOIMINTAKÄSIKIRJA Johdanto Ähtärin Urheilijat on vuonna 1920 perustettu urheilun yleisseura, johon kuuluu myös kyläosasto Ähtärinrannan Kisa. Ähtärin Urheilijoiden päälajit

Lisätiedot

Syksy 2014 TERVETULOA!

Syksy 2014 TERVETULOA! Syksy 2014 TERVETULOA! Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen Vuonna

Lisätiedot

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015

TURUN JYRYN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 TURUN JYRYN Seuran toimintaa kehitetään koko ajan. Haluamme tarjota laadukasta ja virikkeellistä toimintaa liikunnasta kiinnostuneille. Seuraamme puhaltavat uudet tuulet, jos seuratoiminnan kehittämistukea

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo

Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo 29.9.2014 Kataja-yu Seuran esittely Toiminnanjohtaja: Tomi Pyylampi - Vastuu, talous Valmennuspäällikkö: Anssi Vänskä - Valmennustoiminta + kilpailut

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 2013 Liikuntapalvelut puh. 27191 LIIKUNTATOIMINTA-AVUSTUKSET

JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 2013 Liikuntapalvelut puh. 27191 LIIKUNTATOIMINTA-AVUSTUKSET JÄRVENPÄÄN KAUPUNKI AVUSTUSHAKEMUS 2013 Liikuntapalvelut puh. 27191 LIIKUNTATOIMINTA-AVUSTUKSET Yhdistyksen nimi Virallinen lyhenne Yhdistys rek.no tai y-tunnus Kotikunta YHTEYSTIEDOT LIIKUNTAPALVELUIDEN

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

Kuopion Reipas ry:n ensimmäinen toiminta- ja tilivuosi oli

Kuopion Reipas ry:n ensimmäinen toiminta- ja tilivuosi oli Kuopion Reipas ry Toimintakertomus 1.10.2011 30.9.2012 Kuopion Reipas ry:n ensimmäinen toiminta- ja tilivuosi oli 1.10.2011 30.9.2012. Sisällysluettelo: 1. Toimintaympäristön analyysi 2. Strategia 3. Talous

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Kriteerit jakautuvat peruskriteereihin ja laatukriteereihin. Peruskriteerit luovat seuran tavoite- ja tahtotilan, jotka toteutuvat laatukriteerien toimenpiteiden

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 SISÄLTÖ 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset... 3 1.1.4 Seuran toimisto... 3

Lisätiedot

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012 PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 LUISTELUJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Yleistä Hallinto Talous Luistelujaoston päälajit ovat pikaluistelu ja Short track eli kaukalopikaluistelu.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2009

Toimintasuunnitelma 2009 Toimintasuunnitelma 2009 2 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1. Yleistä 2 2. Talous, tiedotus, tilastot ja kalenteri 4 3. Nuoriso- ja valmennustoimikunta 5 Kilpailu- ja koulutustoimikunta 5 Kouluttajat 5 4. Pm- ja

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2015 2016 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 2.4.2015 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Yleisurheilijan ura. Suomen Urheiluliitto ry. Lajikarnevaalit 2007. Radiokatu 20 00240 Helsinki

Yleisurheilijan ura. Suomen Urheiluliitto ry. Lajikarnevaalit 2007. Radiokatu 20 00240 Helsinki Yleisurheilijan ura Lajikarnevaalit 2007 Suomen Urheiluliitto ry Marko Ahtiainen Seura- ja nuorisovalmennuspäällikkö Radiokatu 20 00240 Helsinki marko.ahtiainen@sul.fi Tapio Rajala Koulutuspäällikkö tapio.rajala@sul.fi

Lisätiedot

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015

TEAM FINCHEVAL RY TOIMINTALINJA 2015 1 TEAM FINCHEVAL RY 2 JOHDANTO Toimintalinja on laadittu Suomen Ratsastajainliiton seurakehittämisohjelman mukaisesti vuodelle 2015. Toimintalinjasta käy ilmi asioita, jotka ovat seurallemme tärkeitä ja

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos LAATUOHJELMA yhteiset kriteerit luonnos 28.11.2016 SEURATOIMINNAN LUPAUS - MENESTYSSUUNNITELMASTA Huolehdimme siitä, että seurat näkevät toimintaympäristön muutokset ja elävät ajassa. Seurat ovat innostavia

Lisätiedot

KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry

KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry KymY Kymenlaakson Yleisurheilu ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODELLE 2014 Kymenlaakson Yleisurheilu ry keskittyy uudistetun yleisurheilustrategian painopisteiden mukaisesti alueen ja piirin kilpailujen

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1/2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 YLEISTÄ Lielahden Kipinä ry:n toiminta perustuu ihmisten omatoimisuuteen ja vapaehtoiseen osallistumiseen. Toiminta on jatkunut menestyksellisesti jo vuodesta 1929.

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE

KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE TAMMELAN URHEILUKENTÄLLÄ Tiistaisin ja torstaina 24.5 alkaen klo 17.30-19.00 Ilmoittautuminen joka kerralla klo 17.25 valmentajalle HUOM! omatoiminen alkuverkka ennen ilmoittautumista!

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016_ 1.Yleistä Vuoden 2016 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, järjestää hyviä kilpailuja,

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

Kilparyhmät - Syksy 2015 TERVETULOA!

Kilparyhmät - Syksy 2015 TERVETULOA! Kilparyhmät - Syksy 2015 TERVETULOA! Harjoitteleminen Leirit Valmennuksen kehittämisryhmä Kilpailut ja tapahtumat Vanhempaintoiminta Ajankohtaiset asiat Monipuolisuus ja perusliikkumistaidot harjoittelun

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 04.11.2013

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 04.11.2013 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1.Yleistä Vuoden 2014 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, kultahippufinaalin onnistunut

Lisätiedot

KANGASALAN MELOJAT RY

KANGASALAN MELOJAT RY KANGASALAN MELOJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 TOIMINTA-AJATUS Vuonna 1946 perustettu Kangasalan Melojat ry on melonnan yleisseura. Seuran tavoitteena on edistää melonnan

Lisätiedot

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012

Copyright year ABB - 1. NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 1 NokianUrheilijat, Yleisurheilu 2011-2012 Copyright year ABB - 2 Tilanne: -Nokian Urheilijoilla on tällä hetkellä yleisurheilujoukkueessaan iso joukko erinomaisia nuoria huippu-urheilijoita.

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2018 Laatineet: Virve Närhi ja Iida Pelkonen Toiminnan arvot - monipuolinen liikunta lajitaitojen harjoittaminen kasvatus yhteistyössä vanhempien, koulujen ja muiden

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta Avustusten hakuaika päättyy 31.03.2015 klo 16.00. Posion kunta, hyvinvointilautakunta, Kirkkotie 1, 97900 POSIO. Myöhästyneitä hakemuksia

Lisätiedot

Syyskokousmateriaali 2010

Syyskokousmateriaali 2010 Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2010 Kokouskutsu/esityslista Hämeen hallitus 2010, erovuoroiset Toimintasuunnitelma vuodelle 2011 Talousarvio vuodelle 2011 Valtakirja

Lisätiedot

ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0

ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0 1 ALUEELLISEN TOIMINNAN MALLI VERSIO 1.0 HYVÄKSYTTY OHJAUSRYHMÄSSÄ 9.12.2014 teemu.japisson@valo.fi www.sport.fi Lähtökohdat eli miksi tarvitaan muutosta 2 kentän toimijat (seuratoimijat, urheilijat, liikkujat,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma kaudelle 2012. Nokian Urheilijat, Yleisurheilujaosto 2012

Toimintasuunnitelma kaudelle 2012. Nokian Urheilijat, Yleisurheilujaosto 2012 Toimintasuunnitelma kaudelle 2012 Nokian Urheilijat, Yleisurheilujaosto 2012 Visio Yleisurheilun valioseura, joka tarjoaa Nokialaisille: Myönteisiä elämyksiä harrastuksesta huippu-urheiluun ympäri vuoden

Lisätiedot

Urheilun johtaminen hyvässä seurassa Lappeenranta

Urheilun johtaminen hyvässä seurassa Lappeenranta Urheilun johtaminen hyvässä seurassa 3.11.2015 Lappeenranta Yhdistykset perustetaan toteuttamaan tiettyä tarkoitusta. Toiminta-ajatus sitoo yhdistyksen toimijat yhteen ja ohjaa seuran toimintaa Urheiluseurassa

Lisätiedot

Suomen Karateliitto ry Radiokatu Helsinki

Suomen Karateliitto ry Radiokatu Helsinki Paikallistoiminta vuonna 2017 Vuonna 2014 karateliitto aloitti strategiansa linjassa paikallistoiminnan kehittämisen. Karateliitto hakee paikallisia yhteistyökumppaneita eripuolilta Suomea hyvän toiminnan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016. Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 Rajamäen Kehitys Ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Rajamäen Kehitys Ry:n toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta Rajamäen Kehitys Ry eli RaKe on perustettu 1924 ja on yksi suurimmista ja vanhimmista Nurmijärvellä

Lisätiedot

NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006

NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006 NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006 Yleisurheilujaoston kokoonpano puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsenet -Kari Löyttymäki -Karri Packalen -Jouko Huppunen -Jari Rand -Sanna

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät

TiVoLin viestintä. Seuran www-sivujen päivitysvastaavat. rahastonhoitaja, toimialavastaavat. Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät TiVoLin viestintä Seuran www-sivujen päivitysvastaavat Seuratoiminnan työryhmä Projektien työryhmät Johtokunta: pj, sihteeri, rahastonhoitaja, toimialavastaavat Kiva-, Aili-, ja Lanu työryhmät Valmentajat,

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa T09-10 vanhempainilta 8.1.2017 T09-10 vanhempainilta Asialista Lyhyt seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Viestinnän käytännöt Maksut Toimihenkilöt FC REIPAS Iloa

Lisätiedot

SATAKUNNAN HIIHTO RY SUUNNITELMA Liisankatu 11 Pori SATAKUNNAN HIIHTO RY:N TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTAKAUDELLE

SATAKUNNAN HIIHTO RY SUUNNITELMA Liisankatu 11 Pori SATAKUNNAN HIIHTO RY:N TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTAKAUDELLE SATAKUNNAN HIIHTO RY SUUNNITELMA Liisankatu 11 Pori 30.10.2017 SATAKUNNAN HIIHTO RY:N TOIMINTASUUNNITELMA TOIMINTAKAUDELLE 1.5.2018 30.4.2019 1. YLEISTÄ - Ollaan mukana alueellisen yläkoululeiritystoiminnan

Lisätiedot

Holiday Inn, Tampere. 28.4.2012 Kari Lahti

Holiday Inn, Tampere. 28.4.2012 Kari Lahti Holiday Inn, Tampere Taustaa } Syyskokous valtuutti liittohallituksen jatkamaan yhteistyömahdollisuuksien kartoittamista } Yhdistymisestä tulee olla muitakin etuja kuin taloudellinen } Raportointi tuloksista

Lisätiedot

KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio

KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio 1.1.2017 31.12.2017 YLEISTÄ Kuusamon Erä-Veikkojen yleisurheilujaoston toiminta painottuu lasten ja nuorten ohjattuun harjoitteluja kilpailutoimintaan.

Lisätiedot

M-Teamin strategia

M-Teamin strategia M-Teamin strategia 2014-2018 25.8.2014 Toimintaympäristön muutostekijät M-Teamin strategia Salibandyliiton strategia Yhteisöllisyys, vapaaehtoistyö ja seurauskollisuus Kilpailu kunnallisista liikuntapaikoista

Lisätiedot

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016

Stadin paras kasvattajaseura 2020. Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Stadin paras kasvattajaseura 2020 Toimintasuunnitelma vuosille 2014 2016 Toiminta-ajatus Jalkapalloa lähialueella, omalla tasolla ja itselle sopivassa joukkueessa Kustannukset ovat suhteessa harrastukseen

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN URHEILIJAT YLEISURHEILU SEURATOIMINNANLINJAUKSIA

POLVIJÄRVEN URHEILIJAT YLEISURHEILU SEURATOIMINNANLINJAUKSIA POLVIJÄRVEN URHEILIJAT YLEISURHEILU SEURATOIMINNANLINJAUKSIA SEURATOIMINNAN TAVOITTEET Polvijärven Urheilijat pyrkii Suomen Urheiluliiton, Pohjois-Karjalan Liikunnan, Pohjois- Karjalan Yleisurheilun ja

Lisätiedot

Huippu-urheilutyöryhmä: Sanoista teoiksi. Jari Lämsä KIHU

Huippu-urheilutyöryhmä: Sanoista teoiksi. Jari Lämsä KIHU Huippu-urheilutyöryhmä: Sanoista teoiksi Jari Lämsä KIHU Työn asemointi Oleellinen havainto on se, että työryhmä ei sinänsä ole keksinyt toimenpideluetteloon mitään uutta, vaikka vision ja nykytilan analysointi

Lisätiedot

Seuratuen painopisteet

Seuratuen painopisteet Seuratuki 2013 Seuratuki Urheilu- ja liikuntaseurojen perustoiminnan kehittämiseen Seuratoiminnan laadun vahvistamiseen Perustoiminnan uudistamiseen ja kehittämiseen Liikunnan harrastamisen mahdollistamiseksi

Lisätiedot

Visio, missio, arvot ja strategia

Visio, missio, arvot ja strategia Visio, missio, arvot ja strategia Joensuun Kataja ry taitoluistelujaosto Arvot toiminnan perusta Visio tahtotila Jatkuva kehitys Missio tehtävä Strategia toimintamalli Arvot AVOIMUUS Asioista puhutaan

Lisätiedot

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet.

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki

Lisätiedot

Seuratuki 2013: Hakuprosessi ja epäsuora tuki seuroille. www.salibandy.net

Seuratuki 2013: Hakuprosessi ja epäsuora tuki seuroille. www.salibandy.net Seuratuki 2013: Hakuprosessi ja epäsuora tuki seuroille www.salibandy.net Seuratuki: tarkoitus Liikunnan harrastaminen kaikille lapsille ja nuorille Liikunnallinen elämäntapa ohjatun seuratoiminnan kautta

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Sinettiseura uudistus etenee

Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseurojen uusien kriteerien osa-alueet Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa organisointi ja toimintaperiaatteet osaamisen kehittäminen viestintä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2009 30.4.2010 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoissa eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio1.1.2015 31.12.2015

KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio1.1.2015 31.12.2015 KEV:n yleisurheilujaoston toimintasuunnitelma ja talousarvio1.1.2015 31.12.2015 YLEISTÄ Kuusamon Erä-Veikkojen yleisurheilujaoston toiminta painottuu lasten ja nuorten ohjattuun harjoittelu- ja kilpailutoimintaan.

Lisätiedot

Keskustelutilaisuus Toiminta-ajatus, visio ja arvot

Keskustelutilaisuus Toiminta-ajatus, visio ja arvot Keskustelutilaisuus 22.10.2017 Toiminta-ajatus, visio ja arvot Espoon Akilles on espoolainen yleisseura, jonka alla toimii aktiivinen suunnistusjaos. Toiminnan pääpaino on kesäsuunnistuksessa. Jaosto tarjoaa

Lisätiedot

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1996 tai myöhemmin syntyneet).

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1996 tai myöhemmin syntyneet). TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2012 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015

HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015 HPK-Juniorijääkiekon strategia 2012-2015 Pitelet käsissäsi HPK-Juniorijääkiekon strategiaa kausille 2012-2015. Strategian luomisessa olemme pitäneet mielessä nimenomaan, miten seuramme voi kehittyä vastaamaan

Lisätiedot

Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen

Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen Tämä on suunnitelma Maskin & KyIF:n välisen YJ-toiminnan perustamisesta (pohjana yhteinen keskustelutilaisuus 25.8.2016 sekä seurojen jalkapallojaostojen päätökset

Lisätiedot

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS 2015 Palautus 31.3.2015. 1. Hakija Seura / Yhdistys: Rekist.vuosi Osoite: Internet kotisivut: Avustusta haetaan vuodelle 2015

VUOSIAVUSTUSHAKEMUS 2015 Palautus 31.3.2015. 1. Hakija Seura / Yhdistys: Rekist.vuosi Osoite: Internet kotisivut: Avustusta haetaan vuodelle 2015 VUOSIAVUSTUSHAKEMUS 2015 Palautus 31.3.2015 Kulttuuri- ja Vapaa-aikalautakunta klo15.00 mennessä. Avustusta haetaan (rasti): Liikuntaan Nuorisotyöhön 1. Hakija Seura / Yhdistys: Rekist.vuosi Osoite: Internet

Lisätiedot

Toimintasuunnitelmat Jyväskylän Hiihtoseura r.y.

Toimintasuunnitelmat Jyväskylän Hiihtoseura r.y. Toimintasuunnitelmat 2005-2006 Jyväskylän Hiihtoseura r.y. Jyväskylän Hiihtoseura r.y. Emoseuran toimintasuunnitelma kaudelle 2005-2006 2 1. Yleistä Jyväskylän Hiihtoseura on perustettu Jyväskylään 21.10.1945

Lisätiedot

Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015

Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015 Tuusulan Luistelijat ry / Strategia 2012-2015 Strategian tavoitteena on selkeyttää ja fokusoida seuran toimintaa. Se on tulevaisuuden rakentamisen työväline. Strategia on työstetty ryhmässä, jonka jäseniä

Lisätiedot

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE 1 Sisältö 1 Yhdistyksen johto ja hallitus... 3 2 Toimisto ja toimihenkilöt... 3 3 Toiminnan tavoite...

Lisätiedot

Toimintalinjauksen hyväksyi seuran johtokunta 29.4.2008.

Toimintalinjauksen hyväksyi seuran johtokunta 29.4.2008. Keravan Uimarit ry Seuran toimintalinja Keravan Uimaseuran toimintalinja perustuu Nuori Suomi ry:n Urheiluseuran Toimintalinja-ohjeeseen. Seuran toimintalinjan työsti työryhmä, johon kuuluivat puheenjohtaja

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa?

Miksei vanhemmille järjestetä omaa uintivuoroa? Hei UiTalainen, Seura kartoitti toimivuuttaan Oman seuran analyysillä johon vanhemmat, valmentajat ja muut seuratoimijat pääsivät vastaamaan. Kysely oli valtakunnallinen liikunnan kattojärjestö Valon tekemä.

Lisätiedot

egroup 2014 Valmennusryhmä-info

egroup 2014 Valmennusryhmä-info egroup 2014 Valmennusryhmä-info 12.12.2013 Kilpasuunnistajan polku Essussa egroup ja egrouph-valmennusryhmät vastaavat sarjoissa H/D 16-21 kilpasuunnistajana menestymään pyrkivien urheilijoiden valmennuksesta

Lisätiedot

SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA. Suomen Keilailuliitto ry.

SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA. Suomen Keilailuliitto ry. SUOMALAISEN KEILAILUN STRATEGIA ry. 6. SYYSKUUTA 2016 Suomalaisen keilailun strategia Tämän dokumentin sisältämässä strategiassa linjataan Suomen Keilailuliiton keskeiset valinnat vuoteen 2020 saakka.

Lisätiedot

Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2

Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2 Strategia 2015-2020 Pieksämäki Curling ry versio 2 1 Johdanto Tämä Pieksämäki Curling Ry:n strategia 2015-2020 ohjaa seuran toimintaa ja antaa suuntaviivat kehitykselle. Käytännössä strategia ohjaa vuosien

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

3.5.2016, Seuratalo Sampo

3.5.2016, Seuratalo Sampo 3.5.2016, Seuratalo Sampo Seuran perustaminen 1893 Otto Wilhelm Snellman (Sirkka) "Nuoret miehet, tänä iltana pidetään Karhulan kansakoululla klo ½ 8 i.p. puhe voimistelun tarpeellisuudesta ja sen jälkeen

Lisätiedot

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO LOKAKUU Vanhempainilta 1. Toimintasuunnitelma joukkueelle Budjetti Taitokisailmoittautumiset Hallitalkoot SYYSKUU Talviliigan maksujen eräpäivä Vuoden palkittavat Seuran taitokisat

Lisätiedot

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2/6 Sisällysluettelo 1. VUODEN 2016 PÄÄTAVOITTEET...

Lisätiedot

LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2011

LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2011 LeKi Yleisurheilun yhteistyötarjous 2011 Yleistä LeKi-Yu:sta Lempäälän Kisalla on pitkä perinne. Seura on perustettu jo vuonna 1904. LeKi -Yu:ssa on tällä hetkellä lähes 300 aktiivista urheilijaa. Seurassamme

Lisätiedot

HALLINTO syysparlamentti. Johtokunta PJ. Sihteeri

HALLINTO syysparlamentti. Johtokunta PJ. Sihteeri esitys HALLINTO syysparlamentti Johtokunta PJ Asiantuntija Sihteeri Työntekijä Olosuhde Valmennus ja koulutus Talous ja markkinointi Kilpa- ja harrastetoiminnan Seuratoimin nan organisointi Puheenjohtaja:

Lisätiedot

Puolustusvoimien kilpailutoiminta

Puolustusvoimien kilpailutoiminta Puolustusvoimien kilpailutoiminta Ohje Puolustusvoimien kilpailu- ja valmennustoiminnasta 1. Johdanto 1.1 Kilpaurheilun perusteet Puolustusvoimien kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta tähtää

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008 2 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TAVOITTEET VUODELLE 2008 1. URHEILIJOIDEN TUKEMINEN SEKÄ TOIMINNAN TASON NOSTAMINEN 2. VALMENTAJIEN KOULUTUS

Lisätiedot

PEP Seurakehitys. Alkutila 2011 vs. lopputila 2012. Kari Alho, Johtokunnan pj.

PEP Seurakehitys. Alkutila 2011 vs. lopputila 2012. Kari Alho, Johtokunnan pj. PEP Seurakehitys 11 vs. lopputila 1 Kari Alho, Johtokunnan pj. Tausta PEP osallistui vuonna 11 alueelliseen seurakehityshankkeeseen yhdessä muun Uudenmaan ja Pirkanmaan seuran kanssa kyselyllä tammikuussa

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Luonnos 9.5.2016 3 Suomen elinvoimalle on ensiarvoisen tärkeää, että tämä kokonaisuus toimii vaikuttavasti, inspiroivasti ja tuloksellisesti.

Lisätiedot