TOIMINTASUUNNITELMA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2013 30.9.2014"

Transkriptio

1 TOIMINTASUUNNITELMA Kuopion Reipas ry Toimintasuunnitelma ( ) Pankkiyhteys: Pohjois-Savon Osuuspankki Tilinumero: FI Y:tunnus:

2 Sisällysluettelo: 1. Toimintaympäristö 1. Toimintaympäristön analyysi 2. Strategia 3. Talous ja hallinto 4. Markkinointi ja viestintä 5. Kioski ja huolto 6. Nuorisotoiminta 7. Valmennustoiminta 8. Veteraanitoiminta 9. Kuntoliikunta 10. Kilpailut ja tapahtumat Lähtökohdat ja toimintaympäristön muutos Johdanto Kuopiolainen yleisurheilu ja sen toimijat Kuopion NMKY (yleisurheilujaosto) ja Kuopion Sisu-Veikot yhdistivät toimintansa vuonna Näin yleisurheiluosaaminen keskitettiin uuteen seuraan Kuopion Reippaaseen. Yhdistymisellä saatiin yleisurheiluun liittyvä osaaminen seuratasolla yhteen seuraan. Näin palattiin tilanteeseen, joka viimeksi oli ollut Kuopiossa vuonna Kaudella 2013 toteutui Kuopion Seudun Veteraaniurheilijoiden toiminnan siirtyminen Reippaaseen. Yleisurheilun harrastajamäärä on lasten osalta kasvanut merkittävästi vuosina Kuopiossa ja koko Pohjois-Savossa. Seuroissa toimivien valmentajien määrä kääntyi nousuun vuodesta 2005 alkaen. Kuopion Reippaaseen liittyi jäseniä 607 ensimmäisen toimintavuoden aikana. Toinen toimintavuosi nosti jäsenmäärän noin 800. Lisenssejä seuralla oli kaudella kappaletta. Kausi nosti lisenssimäärän 460. Yleisurheilun imago on Itä-Suomessa suhteessa huonompi kuin muualla Suomessa. Tämä käy ilmi Sponsor Navigator tutkimuksesta. Tämän johdosta seuratasolla pitää tehdä rajusti töitä imagon kehittämiseksi ja lajin näkyvyyden lisäämiseksi. Toimintaympäristön muutos Huippu - Urheilun muutosryhmän lanseeraama urheilijanpolku on valtava haaste ja mahdollisuus kuopiolaiselle yleisurheilulle. Kuopiolainen yleisurheiluseura ei ole kyennyt tuottamaan arvokisaurheilijoita pitkään aikaan. Kaudella nuorisovalmennuksen suurin onnistuminen oli pääsy Vattenfall-seuracupin finaaliin ja 14/15 sarjojen SM pisteiden kasvu 37 pisteestä 60 pisteeseen. Suomen paidan maaotteluissa ja arvokisoissa puki ylleen 8 urheilijaa.

3 Kuopiossa ovat maan parhaat olosuhteet yleisurheiluun. Pohjois-Savon urheiluakatemia ja urheilulukio muodostavat hyvän mahdollisuuden nuorille urheilijoille. Kauden aikana toteutui akatemian yleisurheiluvalmennuksen ostopalvelusopimus Reippaalta alkaen. Lisäksi lasten liikuntaan on panostettu Kuopion kouluissa mm. erilaisten kerhotoimintojen ja liikuntapainotusten kautta. Nuorisotoimintaa on saatu levitettyä mm. Vehmersalmelle ja Pihkainmäkeen. Vuodelle 2014 myönnetyt Kalevan Kisat ovat oiva mahdollisuus yleisurheilutoiminnan kehittämiselle kaupungissa. Kuopion kaupungin väkimäärä on voimakkaassa kasvussa mm. kuntaliitosten kautta. Harrastajamäärän lisäämiseksi on tärkeätä järjestää lasten ja nuorten yleisurheilutoimintaa useassa toimintapisteessä Kuopion kaupungin alueella. Suurin haaste ensimmäisen toimintakauden jälkeen on kilpa- ja huippuurheilun ja nuorisovalmennuksen kehittäminen. Tähän liittyvät lahjakkuuksien etsintä, kouluyhteistyö ja valmentajien osaamisen ja verkostoitumisen lisääminen. Vapaaehtoistoiminnasta Kuopiolainen yleisurheilu nojaa jatkossa vahvaan vapaaehtoistoimintaan. Seuran eri tiimeissä työskentelee lähes 100 vapaaehtoista. Tapahtumissa vapaaehtoisten määrä on jopa lähes 600 henkilöä (Kalevan kisat 2014). Toiminnat ovat tiimeittäin pilkottu osiin, jolloin yhden henkilön työmäärä pysyy kohtuullisena. Vapaaehtoisten tukena toimii palkattua henkilöstöä, joiden työt keskittyvät rajattuihin tehtäviin. Alkaen 9 vuotiaista (kilparyhmät) johtokunta on velvoitettu tekemään vapaaehtoistyön työvuorolistat vanhemmille yhdessä työntekijöiden kanssa. Vanhempien sitouttaminen toimintaan on lasten harrastuksen jatkuvuutta tukevaa ja seuran tapahtumien ja kilpailujen järjestämisen kannalta välttämätöntä. Osa vapaaehtoisista joutui kaudella liian suuren työtaakan alle. Haasteellista on saada edelleen lisättyä aktiivisten vapaaehtoisten määrää. Palkattuhenkilöstö Seurassa on päätoiminen nuorisopäällikkö, alkaen päätoiminen valmennuspäällikkö ja oppisopimusopiskelija, joka toimii myös kilpailusihteerinä. Lisäksi seuralla on sanssikortilla palkattu henkilö. Kalevan kisoille on palkattu pääsihteeri ajalle Johtokunta tutkii kauden aikana onko seuralle mahdollista palkata toiminnan- /toimitusjohtaja. Tässä säännöllisen juoksutapahtuman/tapahtumien ja uusien taloutta vahvistavien toimien merkitys on keskeinen. Palkatun henkilöstön työssä jaksamiseen pitää panostaa, jotta osaava ja kehityshaluinen henkilöstö jaksaa edelleen tehdä motivoituneesti arvokasta työtä yleisurheilun parissa.

4 2. Strategia Missio: Kuopion Reipas innostaa Kuopiolaisia yleisurheilun pariin. Visio: Kuopion Reipas on yleisurheilun menestyvin ja näkyvin seura Suomessa ja Kuopion johtava urheiluseura vuoteen 2020 mennessä. Toiminta-ajatus: Kuopion Reipas järjestää ympärivuotista lasten, nuorten, veteraanien, kilpa- ja huippu-urheilijoiden ja kuntoilijoiden yleisurheilupohjaista toimintaa ja valmennusta ja muita liikuntapalveluita Kuopiossa. Seura järjestää tavoitteidensa mukaisia tapahtumia ja kilpailuja. Seura tuottaa yleisurheilu- ja juoksupalveluja yrityksille ja yhteisöille. Vammaisyleisurheilu on osa seuran toimintaa. Arvot: - Hyvinvointia lisäävä - Yhteistyöhakuinen ja yhteisöllinen - Menestyshakuinen ja tavoitteellinen - Yleisurheilua joka lähtöön Strategiset painopisteet: Strategian peruspilarina on urheilijakeskeisyys, joka on kaiken toiminnan lähtökohta. Urheilijakeskeisyys ymmärretään kokonaisuudeksi, joka käsittää lapset, nuoret, aikuiset ja kuntoliikkujat. 1. Harjoituksia ja parasta valmennusta - eri ikäisille, eri lähtökohdista ja erilaisin tavoittein - paras seuratoimintaympäristö kilpaurheilijoille - mahdollisuus urheilijanpolulla aina kansainväliselle huipulle saakka 2. Näkyviä ja tuottavia tapahtumia - eri kohderyhmille, paljon osanottajia, hyvä taloudellinen tulos 3. Näkyminen - viestintä ja imagon jatkuva kehittäminen - näkyminen toiminnassa ja kisamatkoilla asujen, yhteisten matkojen ja muun rekvisiitan suhteen

5 4. Talous -terveelle pohjalle rakennettu talous -kustannustehokkuus ja tulorahoitukseen pohjautuva budjetointi 5. Yhteisöllisyys -laajaan kansalaistoimintaan ja vapaaehtoisuuteen perustuva toiminta -ammattilaiset, neljä (4 kpl), vapaaehtoisten tukena Tulosmittarit: 1. Harjoitusten määrä ja aktiivien määrä säännöllisessä toiminnassa/jäsenmäärä 2. Piirin nuorisotoimintakilpailumenestys ja Vattenfall-seuracup menestys 3. Seuraluokittelumenestys ja lisenssimäärä 4. Näkyvyyden ja imagon seuranta 5. Taloudelliset mittarit 6. Vapaaehtoisten määrä ja jäsenistön tyytyväisyys 7. Veteraani- ja kuntoliikunnassa liikkujien määrä Hallinto: Jäsenistön hallinnoima yhdistys (perhejäsenyys, yksilöjäsenyys) - kaksi vuosikokousta (syyskokous elo-/syyskuussa, kevätkokous tammi-/helmikuussa) Johtokunta jäsentä sekä varajäsenet Johtokunnan alaiset tiimit vastuualueittain vähintään 6 jäsentä Johtoryhmä Nuorisotiimi (ml. vammaisurheilu) Valmennustiimi (ml. vammaisurheilu) Veteraanitiimi Kuntoliikuntatiimi Kilpailu- ja tapahtumatiimi Kioski- ja huoltotiimi Markkinointi- ja viestintätiimi Operatiiviset henkilöt: Nuorisopäällikkö, Jonna Kettunen, sijainen Tiina Lukin Valmennuspäällikkö, Olli Pulkkanen Oppisopimusopiskelija (kilpailusihteeri), Petra Rissanen Sanssikortilla palkattu seuratyöntekijä, Matti Haatainen

6 Kalevan kisojen pääsihteeri, Marko Ahtiainen Talous: Tilikausi lokakuusta syyskuuhun (yleisurheiluvuosi) Taloushallintopalvelut ostettuna Talouden kulmakivet: Jäsenmaksut Toimintamaksut Tapahtumat Yhteistyökumppanit Aktiivinen hankkeisiin ja tukimahdollisuuksiin tarttuminen Yhteisöllinen vapaaehtoistoiminta on talouden perusta Osaava ja motivoitunut henkilöstö Perinteet: Kantaa entisten toimijoiden ja veteraaniseura KuSVun perinteitä. Kantaa ylipäätään Kuopiolaisen yleisurheilun perinteitä Perusteet seuratoiminnan keskittämiselle: Nuorten urheilijoiden palaute Kuopiolaisen yleisurheilun menestys ja 2000-luvuilla Enemmän toimijoita, tavoitteena urheilun ja liikunnan etu Yleisurheilun edunvalvonta ja asema Kuopiossa Kuopio takaisin maailmankartalle yleisurheilussa Yhdessä enemmän toimintaa, samaan hiileen puhaltaminen Johtokunta tutkii ja hyödyntää erialaisia hankkeita ja avustuksia ml. työvoimahallinnon tuet ja tekee talousarvioinnin ja toiminnan tarpeiden mukaan palkkauspäätöksiä. Kalevan kisat 2014 Tapahtuman budjetti ja järjestämissuunnitelma hyväksytään seuran kevätkokouksessa. Valmistelu vastuu on järjestelytoimikunnalla ja pääsihteerillä.

7 3. Hallinto ja talous 3.1. Yleistä Kuopion Reipas ry:n hallinto- ja taloustoiminnot muodostuvat seuran sääntöjen, yhdistyslain, kirjanpitolain ja lajiliiton vaatimusten mukaisista toiminnoista Mittarit ja tavoitteet Talouden seuranta Henkilöstön ja tiimien tehtävien arviointi ja tehtäväkuvat Jäsenmarkkinointisuunnitelma Yhteistyökumppanuudet 3.3. Organisaatio ja vastuut Yleiskokous päättää toimintasuunnitelman ja budjetin, vahvistaa tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen ja valitsee johtokunnan erovuoroisten tilalle. Johtokunta panee yleiskokousten päätökset toimeen ja analysoi toimintaa. Johtokunnan toimintaa johtaa puheenjohtaja. Seuran sihteeri pitää yllä ns. virallista arkistoa ja pöytäkirjoja. Johtokunta jakaa tehtävät seuraavin vastuualuein. varapuheenjohtaja sihteeri nuorisotiimin pj valmennustiimin pj kilpailutiimin pj ja kilpailutiimin vara pj veteraanitiimin pj viestintä kuntoliikuntatiimin pj kioski- ja huoltotiimin pj asiantuntija jäsen, jolla erilaisia projektitehtäviä Työntekijöiden käytännön vastuualueita ja työnjakoa täsmennetään syksyllä Kirjanpito ja palkkahallinto ostetaan sopimuksen mukaan Pohjois-Savon Liikunta ry:ltä.

8 3.4. Toiminnot ja niiden kuvaus (kronologisessa järjestyksessä) Johtokunta kokoontuu seuraavasti: 1. kokous, lokakuu 2013, järjestäytymiskokous 2. kokous, joulukuu kokous, tammikuu 2014, kevätkokouksen valmisteleva kokous 4. kokous, maaliskuu kokous, toukokuu kokous, kesäkuu kokous, elokuu kokous, syyskuu 2014, syyskokouksen valmisteleva kokous Yleiskokoukset: 1. kevätkokous, tammi helmikuussa syyskokous, syyskuussa 2014 Toimistopalaverit pidetään parillisten viikkojen maanantaisin. Työntekijöiden esimiehenä toimii puheenjohtaja. Oppisopimusopiskelijan ohjaajana toimii nuorisopäällikkö. Yhteistyökumppani toimintaa ja myyntiä kehitetään vuoden aikana. 4. Viestintä 4.1. Yleistä Kuopion Reippaan markkinointi- ja viestintästrategiassa markkinointi, sponsorisuhteet ja viestintä ovat erotettu omiksi alueiksi, joilla on omat vastuuhenkilöt. Tämän jaon mukaisesti viestintä käsittää pääasiassa seuran sisäisen viestinnän Mittarit ja tavoitteet Tavoitteena on jatkuvasti parantaa seuran sisäistä tiedottamista ja sen avulla lisätä tunnetta siitä, että kuulumme yhteen. Sisäisen viestinnän tavoitteena on myös seuraihmisten työn helpottaminen ja toiminnan tehokkuuden parantaminen. Toimintakauden tavoitteena on luoda selkeä toimintamalli viestinnän käytännön toteuttamiselle. Mittareiden valinta on vielä päättämättä, mutta yleisellä tasolla mittarina toimii seuran jäsenten tyytyväisyys esimerkiksi tiedon kulun osalta Organisaatio ja vastuut Seuran sisäisen viestinnän tekemiseen osallistuvat toimiston palkattu henkilöstö, kaikki tiimit ja puheenjohtaja. Kokonaisuuden ohjaus- ja kehittämisvastuu on viestintätiimin puheenjohtajalla. Käytännön toteutusvastuu tulee jakaa toimiston ja tiimien kesken niin, että toimitaan järkevästi ja tehokkaasti. Kehitettävän toimintamallin on tarkoitus selkeyttää vastuita ja käytännön toimintaa Toiminnot ja niiden kuvaus Viestintäsuunnitelma on vielä keskeneräinen ja tavoitteena on toimintavuoden aikana saada viestintäsuunnitelma valmiiksi. Viestintäsuunnitelman tulee kuvata viestinnän kohderyhmät, tekijät ja

9 viestintäkeinot niin selkeästi, että kaikilla, joilla on viestintävastuu ja oikeus pystyvät lähettämään viestin perille helposti ja tehokkaasti. 5. Kioski ja huolto 5.1. Yleistä Kioski- ja huoltotiimi vastaa kilpailujen ja tapahtumien kioski- ja huoltotoiminnasta. Kilpailujen aikana pidetään kioskia kilpailupaikoilla kuten Väinölänniemellä, Puijolla ja talviaikaan tarvittaessa myös Kuopio-hallissa. Kioski- ja huoltotiimi vastaa myös toimitsijoiden ruokailusta ja katsomoiden siisteydestä. Tulevana toimikautena tiimi suunnittelee toimintaansa etukäteen, jotta toiminta olisi sujuvaa. Tehtäviä pyritään jakamaan koko tiimin kesken. Tiimin sisäistä ja ulkoista tiedottamista pyritään parantamaan edelleen tulevan toimintakauden aikana. Terveyskasvatukselliset seikat otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon valittaessa kioskin valikoimaa. Edellä mainittu pätee myös valmisteltaessa toimitsijoiden ruokailua. 5.2.Mittarit ja tavoitteet Tiimin toiminnan tavoite on tukea seuran toimintaa ja taloutta ja tarjota palveluja urheilijoille, vanhemmille ja toimitsijoille unohtamatta yleisöä. Pyrimme toiminnallamme nostamaan tapahtumien tasoa. 5.3.Organisaatio Tiimin vetäjänä toimii Kaija Räty. Muina tiimin jäseninä toimivat Rauni Väisänen -Rouvali ja Elina Mykkänen. Lisäksi tiimin toimintaan mukaan ovat lupautuneet Mauri Manninen, Tuija Räsänen ja Rebekka Norja. Tarvittaessa rekrytoimme lisää käsipareja suurimpiin kilpailuihin ja tapahtumiin Vastuun jako: Toiminnan suunnittelu Kaija Räty Tavaran hankinta yhteistyössä Reippaan toimiston kanssa Toimitsijaruokailu Rauni Väisänen -Rouvali Yleinen siisteys (katsomo, WC-tilat, pukuhuoneet, kioski, toimitsijoiden ruokailu) Kaija Räty Myynti ja valmistelu Elina Mykkänen, Mauri Manninen, Tuija Räsänen ja Rebekka Norja 5.5. Toiminnot Kioski- ja huoltotiimi järjestää kioskitoimintaa seuran järjestämissä kisoissa ja hallikaudella suurimmissa hallikisoissa tarvittaessa. Kaudella suurimmat haasteet tulevat olemaan Kalevan kisat, Kuopio-maraton ja itsenäisyysmaraton, joiden valmisteluun on erityisesti panostettava. Tämän kauden kokemuksista Kuopio-maratonilla tulee ottaa oppia ja pyrkiä parantamaan toimintaa tulevalla kaudella. Tiimi huolehtii talkooväen ruokailusta kilpailujen aikana. Toimitsijoille, joiden on lähes mahdotonta irrottautua toiminnasta (ajanotto ja juoksu toimitsijat ja maratonilla huoltopisteiden toimijat) tarjotaan ns. ruokalähettipalvelua.

10 Tiimin vetäjältä vaaditaan hygieniapassi. Kaija Rädyllä ja Mauri Mannisella on sellainen. 6. Nuorisotoiminta 6.1. Yleistä Reippaan nuorisotoiminnan tarkoituksena on tarjota laadukasta urheilukoulu- ja harrasteryhmätoimintaa Reippaan jäsenistölle. Nuorisotoiminta käsittää 3 13-vuotiaat (alakouluikäiset ja sitä nuoremmat) ja harrasteryhmät vuotiaiden osalta. Toiminnassa huomioidaan erityistä tukea tarvitsevat lapset ja nuoret Mittarit ja tavoitteet Kuopion Reippaan nuorisotoiminnan onnistumisessa katsotaan sekä määrällisiä että laadullisia mittareita. Nuorisotoiminnan harrastajien määrä (lisenssimäärä) on määrällisistä mittareista tärkein. Nuorisotoiminnan tavoitteena on myös menestys, jota mitataan sisulisä- ja Vattenfall-pisteiden avulla. Tavoitteena on olla piirin paras seura sisulisäkisoissa ja Vattenfall seuracupissa ja pääsy Vattenfall-finaaliin. Tavoitteena on myös siellä sijoittuminen kymmenen parhaan seuran joukkoon. Tärkeitä tavoitteita ovat myös jäsenistön tyytyväisyys, harrastuksen jatkaminen vuosi vuoden jälkeen ja vanhempien aktivoiminen mukaan toimintaan. Palautetta ja parannusehdotuksia kysytään jäsenistöltä vuosittain nettilomakkeella ja keskustelutilaisuuksissa. Tavoitteet kaudelle : Ylläpidetään nykyinen toiminta ja kehitetään sitä tarpeen mukaan Pyritään nostamaan harrastajamäärää ja saamaan laadukkaita ja hyviä ohjaajia Pyritään saamaan enemmän lapsia kilpailemaan Pyritään saamaan vanhemmat tiiviimmin mukaan toimintaan Laajennetaan urheilukoulutoimintaa kaupunginosiin Jaetaan Reippaan yhteystiedot ja infoa liikunnanopettajille, jotka voivat antaa tiedot lahjakkaille/kiinnostuneille lapsille ja kannustaa heitä tulemaan mukaan harrastamaan yleisurheilua Lisenssi ja harrastajamäärän kasvu 500 lisenssiin Kouluyhteistyö: toteutetaan osana Kalevan kisojen toimenpiteitä Nuorisotoiminnan markkinointia toteutetaan Kalevan Kisojen 2014 järjestämissuunnitelman mukaisesti 6.3. Organisaatio ja vastuut Nuorisotoimintaa johtaa nuorisotiimin puheenjohtaja, joka edustaa tiimiä Reippaan johtokunnassa. Nuorisopäällikkö vastaa nuorisotoiminnan toimintasuunnitelman toteuttamisesta. Nuorisotiimissä on suunnitteluryhmä, jossa kokoontuvat nuorisotoiminnan asiantuntijat, kilpailuvastaava, nuorisotoiminnan valmennuksen yhteyshenkilö, koulupuolenvastaava, ohjaajien vastaava, yhteyshenkilö vanhempien suuntaan, seurayhteistyö, koulutus vastaava.

11 6.4. Toiminnot ja niiden kuvaus (kronologisessa järjestyksessä) Harjoituskausi käynnistyy syyskuun alussa ja päättyy elokuussa alle 17 vuotiaiden osalta. Harjoitukset toteutetaan pääosin Väinölänniemen urheilukentällä ja Kuopio-hallissa. Ohjaajille järjestetään 3 4 kuukauden välein ohjaajapalaverit, joissa käydään läpi seuran ohjauksen linjoja ja jaetaan informaatiota. Nuorisopäällikkö tekee ohjaajasopimukset kaikkien seuran ohjaajien kanssa. Nuorisotiimi on koonnut nuorisotoiminnan osalta Kuopion Reippaan urheilijanpolun, joka on pohjana kaikelle nuorisotoiminnalle seurassa. Naperot Urheilukoulut 3 4-v. ja 4 5-v. Naperot kokoontuvat kerran viikossa koulujen saleissa. Seura rekrytoi ja kouluttaa uudet ohjaajat uusiin Naperot ryhmiin vuoden 2014 alusta. Salivaraus tehdään Naperoita varten yhdessä muiden tarvittavien salivarausten kanssa keväällä Naperoiden markkinointi toteutetaan tammikuussa, toukokuussa ja elokuussa omia tiedotuskanavia pitkin. Tarvittavat välineet hankitaan syksyllä ja vuoden alussa. Savon Sanomat Yleisurheilukoulut 5 9-v. ja Harrasteryhmät v. Yleisurheilukoulut ja harrasteryhmät kokoontuvat kaksi kertaa viikossa, Väinölänniemellä ja Kuopiohallissa. Keväällä tehdään Väinölänniemen kenttävaraukset kesää varten ja Kuopio-hallin varaukset syksyä/talvea varten. Yleisurheilukoulujen markkinointia tehostetaan mm. lehti-ilmoittelulla harrastajamäärän kasvattamiseksi. Syksyllä ja keväällä inventoidaan yleisurheilukoulujen välineistö ja tarvittaessa hankitaan uutta. Keväällä 2014 Yleisurheilukoulut siirtyvät harjoittelemaan Kuopio-hallista Väinölänniemelle toukokuun ensimmäisellä viikolla ja syksyllä 2014 Väinölänniemeltä siirrytään Kuopio-halliin takaisin lokakuun ensimmäisellä viikolla. Nykyiset ohjaajat vakiinnutetaan toimintaan tekemällä pidempiaikaiset ohjaussopimukset ja tarjoamalla ohjaajille nuorten yleisurheiluohjaajakoulutus keväällä/syksyllä. Tarvittaessa rekrytoidaan uusia ohjaajia. Toteutetaan seuran sisäisiä koulutuksia entistä enemmän. Kerhotoiminta Kaupungintuella järjestettyjen liikuntakerhojen toimintaa jatketaan. Kerhot kokoontuvat kerran viikossa koulujen saleissa. Tarvittaessa rekrytoidaan uusia ohjaajia ja heidät koulutetaan. Salivaraukset kerhoja varten tehdään suoraan ko. koulujen kanslioiden kautta. Vuorot ovat maksuttomia. Kerhoihin hankitaan tarvittaessa välineistöä. Haetaan kerhojen kehittämistukea kaupungilta keväällä 2014 syksyä 2014 varten.

12 Koulutus Kaikki uudet ohjaajat koulutetaan. Yleisurheilukouluohjaajille tarjotaan lasten yleisurheiluohjaajakurssi ja nuorten yleisurheiluohjaajakurssi. Koulutukset järjestää Pohjois-Savon Yleisurheilu ry. Kerho-ohjaajat koulutetaan tarvittaessa. Muita koulutuksia, mm. seuran sisäistä koulutusta tullaan järjestämään tasaisin aikavälein vuoden aikana. Kummiurheilijat Jokaiselle urheilukouluryhmälle nimetään kummiurheilija/t, jotka tulevat tietyin aika välein vierailemaan urheilukouluryhmissä. Kummiurheilijat tulevat toimimaan oman ryhmänsä esikuvina, kertovat omasta lajistaan ja osallistuvat mahdollisesti myös harjoituksiin. Kilpailut Yleisurheilukoululaisia kannustetaan lähtemään sisulisäkilpailuihin kilpailukaudella. Luodaan joukkuehenkeä kilpailuja varten. Ohjaajilla on suuri rooli kilpailuihin kannustamisessa. Yleisurheilukoululaisista kerätään joukkue Vattenfall seuracup-kisoihin. Tiimi järjestää myös yhteiskyyditykset valmennustiimin kanssa sisulisäkilpailuihin ja Vattenfall-seuracupiin. Nuorisotoiminnan puolelta nimetään aina jokaiseen kilpailuun vastuuhenkilö, joka lähtee mukaan kisoihin. - Vattenfall seuracup kilpailut: Vattenfall seuracupin osakilpailut käydään alku- ja loppukesästä. Seuran nuorisotoiminnan vastaava kokoaa yhdessä ohjaajien kanssa yleisurheilukoululaisista vuotiaiden sarjoihin urheilijat, periaatteella kaikista lajeista ainakin yksi urheilija. Seura kilpailee yhtenä joukkueena keräämällä pisteitä jokaisesta lajista. Nuorisotoiminnan vastaava hoitaa ilmoittamisen ja mainonnan kisoista ja järjestää valintatilaisuuden joukkueen kokoamista varten. Ohjaajien tehtävänä on myös saada urheilijat kiinnostumaan ja osallistumaan kisoihin. Nuorisotoiminnan vastaava yhdessä valmennuspäällikön ja nuorisovalmennusryhmien valmentajien kanssa kokoaa joukkueen Vattenfall-kisoihin. He hoitavat yhteistyössä joukkueen kokoonpanot, kyyditykset kisoihin, informaation ja luovat hyvän ja kannustavan joukkuehengen. - Sisulisäkisat ja sisulisäcup: Yleisurheilukoululaisille tiedotetaan hyvissä ajoin tulevista kisoista ja niihin osallistumisesta. Seuran tavoitteena on saada mahdollisimman monta urheilukoululaista osallistumaan kisoihin. Seura kustantaa kilpailijoiden osallistumisen ko. kisoihin. Urheilukouluryhmissä pyritään luomaan hyvää yhteishenkeä kilpailuihin ja kannustetaan urheilijoita lähtemään mukaan. Nuorille tuki on tärkeätä, joten ensi vuoden kisoihin on tarkoitus saada ohjaajat mukaan kilpailuihin auttamaan ja kannustamaan oman ryhmän urheilijoita. Nuoria ohjeistetaan hyvin ja kerrotaan kisojen olevan nuorelle monipuolista yleisurheilua, kisaamista yhdessä, sääntöjen oppimista, tutustumista kavereihin ja lajikokeiluja hyvässä ja iloisessa hengessä.

13 - Savon Sanomat Kuukausikilpailut Kuukausikilpailut järjestetään 5-vuotiaista ylöspäin. Alle 5-vuotiaille järjestetään ohjaajan johdolla yhden lajin lajikokeiluja kuukausikisojen yhteydessä. Alle 5-vuotiaat eivät ole mukana oikeassa kuukausikilpailu sarjassa. - Testikerrat: Harrasteryhmille järjestetään vuoden aikana neljä testikertaa (loka-, joulu-, helmi- ja huhtikuussa.) Testikerta toteutetaan urheilukoulujen harjoitusaikana Kuopio-hallissa. Testikertojen tarkoituksena on oppia seuraamaan omaa kehitystä ja mittaamaan tulosta kuten kilpailuissa ja madaltaa kynnystä kilpailuihin osallistumiseen. Pelisäännöt Kaikissa nuorisotoiminnan ryhmissä tehdään pelisäännöt. Lasten vanhemmille pidetään pelisääntökeskustelu kerran vuodessa kauden alussa syyskuussa. Seura hakee Nuoren Suomen sinettiä ja siihen tarkoitettua seuratoiminnan kehittämistukea keväällä Valmennus 7.1. Yleistä Reippaan valmennustoiminta tarjoaa laadukasta yleisurheiluvalmennusta yli 9-vuotiaille urheilijoille. Nuorisovalmennus käsittää 9 17-vuotiaiden valmennustoiminnan. Aikuisvalmennus sisältää kaiken kilpa- ja huippu-urheiluun tähtäävän toiminnan 17 ikävuodesta ylöspäin. Seuran valmennustoimintaan kuuluu myös vammaisyleisurheiluvalmennus. Kauden aikana suunnitellaan ja toteutetaan urheilijoiden ja heidän valmentajiensa toimintaa kehittävä järjestelmä valmennuspäällikön ja valmennustiimin johdolla. 7.2 Mittarit ja Tavoitteet Kuopion Reippaan valmennustoiminnalla on sekä määrälliset että laadulliset mittarit. Määrällisenä mittarina käytetään lisenssiurheilijoiden määrää ja seuraluokittelussa luokiteltujen urheilijoiden määrän kehittymistä. Laadullisena mittarina käytetään Kalevan malja-, arvokisa-, luokkaurheilija ja sarjan SM- kisapisteitä. Valmennustiimi pyrkii vaikuttamaan yhdessä johtokunnan kanssa harjoittelutilojen lisäämiseen. Vuoden 2014 tavoitteena on parantaa vuonna 2013 saavutettua sijoitusta seuraluokittelussa. Nuorisovalmennuksen tavoitteena on myös seuracup-finaalin valtakunnallinen finaalipaikka ja Pohjois- Savon nuorisotoimintakilpailun voitto yhdessä nuorisotiimin kanssa Organisaatio ja vastuut Valmennustoiminnasta vastaa valmennuspäällikkö yhdessä valmennustiimin puheenjohtajan kanssa. Valmennustiimin varapuheenjohtaja toimii puheenjohtajan varamiehenä seuran johtokunnassa.

14 Valmennustiimi kokoontuu 3 5 kertaa toimintavuoden aikana valmennuspäällikön kutsusta. Kutsu lähetetään kaikille seuran valmentajille sähköpostilla Toiminnot ja niiden kuvaus Valmennustoiminta Valmennustiimi perustaa 9 15-vuotiaille valmennusryhmät urheilija määrän mukaisesti. Tavoitteena on ikäryhmittäin jaetut nuorisovalmennusryhmät 9 15-vuotiaille urheilijoille. Tämän lisäksi vuotiaille muodostetaan ryhmät lajiryhmäpainotteisesti kestävyysjuoksuun ja pikajuoksuun suuntautuneille ja tarpeen mukaan myös muihin lajiryhmiin. Valmennustiimi järjestää kaikkiin perustettuihin ryhmiin osaavat ja sitoutuneet valmentajat. Seura tukee tarvittaessa koulutuksen ja vertaistuen avulla muodostuvia vanhempi/lapsi ja valmentaja-urheilija pareja. Yli 15-vuotiaat urheilijat ohjataan heidän valitsemansa lajin perusteella henkilökohtaisen valmentajan valmennukseen. Valmennustiimin ja eri lajiryhmien yhteisistä harjoituksista sovitaan valmennustiimin kokouksissa tai valmentajien kahdenkeskisissä keskusteluissa. Valmennustiimi järjestää kokoontumistensa yhteydessä valmennuskoulutusta, alustuksia ja keskusteluja valmennuksen eri osaalueista. Valmennuksen tukipalveluja kehitetään edelleen toimintavuoden aikana. Kilpailutoiminta Seura lähettää joukkueen kaikkiin SM-kilpailuihin ja maksaa kilpailuista aiheutuneet kustannukset kaikille A-luokan tuloksen tehneille urheilijoille. Kuluista korvataan osanottomaksut, matkat ja majoitukset. Kaikkiin SM-kilpailuihin nimetään joukkueenjohtajat, jotka vastaavat joukkueiden kokoamisesta, majoituksen varaamisesta ja kuljetuksen järjestämisestä. Seura vastaa myös pmkilpailujen osanottomaksuista ja mahdollisesta yhteiskuljetuksesta. Joukkueiden johtajat / valmentajat nimetään seuraavan luettelon mukaisesti. SM-hallit nuoret Helsinki Matkanjohtaja SM-hallit aikuiset Rovaniemi Matkanjohtaja: Valmennuspäällikkö SM-hallimoniottelut Jyväskylä Matkanjohtaja SM-maatiejuoksut Heinola Matkanjohtaja SM-maastot Lempäälä Matkanjohtaja: Valmennuspäällikkö SM-viestit Lahti Matkanjohtaja ja Valmennuspäällikkö + 2 valmentajaa Kalevan Kisat Kuopio Joukkueenjohtaja Valmennuspäällikkö SM-P/T Raisio Matkanjohtaja SM-M/N17-16 Kotka Matkanjohtaja SM-M/N19 Huittinen Matkanjohtaja SM-M/N 22 Seinäjoki Matkanjohtaja SM-moniottelut Pietarsaari/Nykarleby Matkanjohtaja Matkanjohtajan lisäksi joukkueisiin voidaan nimetä yksi valmentaja aina kymmentä urheilijaa kohden. SM-viestien matkanjohtaja ja valmentajat vastaavat myös pm viestijoukkueiden kokoamisesta. Urheilija- ja valmentajavalinnat

15 SM- ja pm/am viestijoukkueet varamiehineen nimeää SM-/pm viestien matkanjohtaja ja joukkueen valmentajat, valmennuspäällikkö koordinoi valintoja. Valmennustiimi tekee esityksen toimintavuoden päättäjäisissä palkittavasta seuravalmentajasta. Palkittavat valmentajat valitsee seuran johtokunta. Valmentajakoulutus ja valmentajien yhteistyö Toimintakaudella perus-/jatkokoulutetaan kolme valmentajaa. Valmentajien välisen yhteistyön parantamiseksi valmentajien yhteystiedot jaetaan kaikille seuran valmentajille 8. Veteraanit 8.1. Yleistä: Reippaan veteraanitoiminnan tarkoituksena on innostaa yli 30-vuotiaita urheiluharrastukseen ja edistää näin veteraani-ikäisten ruumiillista ja henkistä hyvinvointia. Tiimi luo edellytykset harrastukseen järjestämällä harjoitusmahdollisuuksia ja kilpailutapahtumia, ja tukee jäseniensä osallistumista veteraanien Suomen mestaruus ja muihin arvokilpailuihin Mittarit ja tavoitteet Tavoitteena kaudella on, että saamme käynnistettyä veteraaneille tarkoitetun ohjatun toiminnan ja saamme enemmän joukkueitta SM-viesteihin kuin aiempina vuosina. Mittarina Suomen mestaruus ja arvokisaosallistuminen. 8.3.Organisaatio ja vastuut Arttu Dahlström, Pentti Hiltunen, Jaakko Vainikainen, Osmo Vuorio, Taneli Konttinen ja Jukka Kaukola (pj) 9. Kuntoliikunta 9.1. Yleistä Kuopion Reipas järjestää juoksemiseen ja yleisurheiluun pohjautuvaa kunto- ja terveysliikuntaa Mittarit ja tavoitteet Osallistujamäärä Talous Osallistujien tyytyväisyys 9.3. Organisaatio ja vastuut Laura Korhonen, tiimin pj Maraton- ja juoksukoulu, Laura Korhonen ja Matti Haatainen Aikuisten yleisurheilukoulu, Laura Korhonen, Ville Kiviniemi ja Arttu Dahlström 9.4. Toiminnot ja niiden kuvaus Juoksu- ja maratonkoulu Aikuisten yleisurheilukoulu elokuu 2014 Lisäksi käynnistetään toimintoja vuoden aikana, kun saadaan varmistettua riittävä osallistujamäärä.

16 10. Kilpailu- ja tapahtumatoiminta Yleistä: Kilpailujen järjestämisessä pääpaino on Kalevan Kisoihin valmistautumisessa ja itse kisojen järjestämisessä. Hannes Games -kilpailuja ei vuonna 2014 järjestetä Organisaatio Ilkka Juutinen Minna Pitkänen Arttu Dahlström Alustava kilpailusuunnitelma vuodelle 2014 Hallikausi Järjestämme tarvittaessa pienimuotoisen hallikilpailun Kuopio-Hallissa. - Olemme mukana järjestämässä pm-kilpailuja Kuopio-hallissa. Kesä 2014: - Aikuisten aluemestaruuskilpailut välillä Toimivat Kalevan Kisojen "esikisoina" toimitsijoille. - Anotaan Vattenfall-seuracupin kesäkuun piirikisaa. Varmistuu myöhemmin. - Kuukausikisat. Vastuu nuorisotiimillä. Mukana myös aikuisten lajeja seuran urheilijoiden toiveiden mukaisesti. - Veteraanien pm-kisat osa-1. Vastuu veteraanitiimillä. - Kuopio Maraton Itsenäisyysmaraton Anotaan kansalliseksi kilpailuksi syksyllä aluekilpailua tarpeen mukaan. - Kaikilla kilpailuilla oltava nimettynä kilpailunjohtaja/vastuuhenkilö ennen kilpailujen anomista. Muuten kilpailua ei anota Tavoitteet: Kilpailujen onnistunut läpivienti. Kalevan Kisojen toimitsijoista saadaan seuraan aktiivisia ja osaavia toimitsijoita myös tuleviksi vuosiksi.

TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2012 30.9.2013

TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2012 30.9.2013 TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2012 30.9.2013 Kuopion Reipas ry Toimintasuunnitelma 2012 2013 (1.10.2012 30.9.2013) (hyväksytty syyskokouksessa 26.9.2012) Pankkiyhteys: Pohjois-Savon Osuuspankki Tilinumero:

Lisätiedot

Kuopion Reipas ry Toimintasuunnitelma 2011 2012 (1.10.2011 30.9.2012)

Kuopion Reipas ry Toimintasuunnitelma 2011 2012 (1.10.2011 30.9.2012) Kuopion Reipas ry Toimintasuunnitelma 2011 2012 (1.10.2011 30.9.2012) (hyväksytty syyskokouksessa 26.9.2011) Pankkiyhteys: Pohjois-Savon Osuuspankki Tilinumero: FI82 5600 0520 3935 57 Y:tunnus: 2428670-1

Lisätiedot

Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu

Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu Toimintakäsikirja 2012 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 4 Toiminnan perusperiaatteet... 4 Nuorisotoiminta...

Lisätiedot

TOIMINTAKÄSIKIRJA Jyväskylän Kenttäurheilijat ry

TOIMINTAKÄSIKIRJA Jyväskylän Kenttäurheilijat ry TOIMINTAKÄSIKIRJA Jyväskylän Kenttäurheilijat ry Päivitetty 3.5.2013 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 SEURAN PERIAATTEET... 4 1.1 TOIMINTA-AJATUS... 4 1.2 ARVOT, MISSIO JA VISIO... 4 1.3 LÄHITULEVAISUUDEN TAVOITTEET...

Lisätiedot

Toimintakäsikirja 2010

Toimintakäsikirja 2010 0 2010 1 Sisällysluettelo Johdanto 3 1.Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu..4 1.1 Toiminnan perusperiaatteet 4 1.1.1 Arvot.4 1.1.2 Missio..4 1.1.3Visio 2012..4 1.1.4 Toiminta ajatus 5

Lisätiedot

Toimintakäsikirja 2014

Toimintakäsikirja 2014 Toimintakäsikirja 2014 Kaustisen Pohjan Veikot Yleisurheilu 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 5... 5 1.1 Toiminnan perusperiaatteet... 5 1.1.1 Arvot... 5 1.1.2 Missio... 6 1.1.3

Lisätiedot

4.5. Yhteistyötahot... 14 4.5.1. Kaupunki ja yritysmaailma... 14 4.5.2. Poliisi ja muut viranomaiset... 14 5. VIESTINTÄ, MARKKINOINTI, VARAINHANKINTA

4.5. Yhteistyötahot... 14 4.5.1. Kaupunki ja yritysmaailma... 14 4.5.2. Poliisi ja muut viranomaiset... 14 5. VIESTINTÄ, MARKKINOINTI, VARAINHANKINTA 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1. Johdanto... 4 1.1.1. Mikä on toiminnan käsikirja... 4 1.1.2. Seuran historia... 4 1.1.3. Seuran asema alueella... 4 1.1.4. Kattojärjestöt ja lajiliitot... 4 2.

Lisätiedot

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU Toimintakäsikirja 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 5 1.1 Mikä on toimintakäsikirja?... 5 1.2 Turun Weikot ry... 5 1.3 Lajiliittojen jäsenyys... 5 1.4 Toiminnan

Lisätiedot

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA 2015 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 4 1.1 Historia... 4 1.2 Toiminta-alue... 4 1.3 Kattojärjestöt ja jäsenyydet... 5 1.4 Sidosryhmät... 5 2 SEURAN TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...

Lisätiedot

Toimintakäsikirja LAPUAN VIRKIÄ/YLEISURHEILU

Toimintakäsikirja LAPUAN VIRKIÄ/YLEISURHEILU Toimintakäsikirja LAPUAN VIRKIÄ/YLEISURHEILU Päivitetty 1.2. 2013 Priimaa yleisurheilua SISÄLLYS 1 JOHDANTO 5 2 SEURAN PERIAATTEET 6 2.1 Toiminta-ajatus 6 2.2 Arvolähtökohdat 6 2.3 Missio 6 2.4 Visio 6

Lisätiedot

Nakkilan Vire. Toimintakäsikirja

Nakkilan Vire. Toimintakäsikirja Nakkilan Vire Toimintakäsikirja Päivitetty 3.2.2015 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO... 4 2 SEURAN STRATEGIA, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU... 5 2.1 Toiminnan perusperiaatteet... 5 2.2 Arvot... 5 2.3 Missio...

Lisätiedot

Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto

Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto Toimintakäsikirja 1.3.2015 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Johdanto... 4 2. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 5 Toiminnan perusperiaatteet...

Lisätiedot

NAANTALIN LÖYLY RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA

NAANTALIN LÖYLY RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA NAANTALIN LÖYLY RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ...4 1.1. Naantalin Löyly ry:n Historia...4 1.2. Toiminta-alue...4 1.3. Kattojärjestöt ja jäsenyydet...5 1.4. Sidosryhmät...5 2. SEURAN

Lisätiedot

Kenttäurheilijat-58 ry Toimintasuunnitelma 2014

Kenttäurheilijat-58 ry Toimintasuunnitelma 2014 1 Kenttäurheilijat-58 ry Toimintasuunnitelma 2014 23 Kenttäurheilijat-58 ry:n toimintasuunnitelma 2013 2 / 16 Puheenjohtajan katsaus Kenttäurheilijat -58 on vantaalainen yleisurheilun erikoisseura, joka

Lisätiedot

Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007->

Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007-> Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007-> SISÄLLYSLUETTELO 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu 1.1. Toiminnan perusperiaatteet 1.1.1. Arvot 1.1.2. Missio 1.1.3. Visio 1.1.4. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Raahen Vesa ry TOIMINTAKÄSIKIRJA

Raahen Vesa ry TOIMINTAKÄSIKIRJA Raahen Vesa ry TOIMINTAKÄSIKIRJA Päivitetty 3/2015 1 Johdanto Raahen seutukuntaan kuuluu Raahen kaupungin lisäksi Pyhäjoen ja Siikajoen kunnat. 35000 asukkaan alue tunnetaan merestä, Raahen vanhasta puutalokaupunginosasta,

Lisätiedot

Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry Toimintakäsikirja

Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry Toimintakäsikirja Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry Toimintakäsikirja Sisällysluettelo Johdanto...4 Toiminnanperusperiaatteet...5 Missio...5 Visio2015...5 Arvot...5 Seuranorganisaatio...6 Johtokunnankokoonpanojavalinta...6

Lisätiedot

TOIMINTAKÄSIKIRJA SEURATOIMINNAN

TOIMINTAKÄSIKIRJA SEURATOIMINNAN SEURATOIMINNAN TOIMINTAKÄSIKIRJA Tämän toimintakäsikirjan tavoitteena on selkiyttää ja yhtenäistää seuramme toimintatapoja sekä määrittää keskeiset vastuualueet. Toimintakäsikirja vastaa jäsenille ja muille

Lisätiedot

Laatukäsikirja 16.8.2012

Laatukäsikirja 16.8.2012 Laatukäsikirja 16.8.2012 2 ESIPUHE Tämä on Espoo Basket Team ry:n laatukäsikirja. Viimeisin laatukäsikirjan päivitys on elokuulta 2012. Laatukäsikirjaa tarkastellaan seuran hallituksen toimesta vuosittain

Lisätiedot

TAMMELAN RYSKE RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA

TAMMELAN RYSKE RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA TAMMELAN RYSKE RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA Hiihto Yleisurheilu v4.0 15.09.2012 Tammelan Ryske ry:n toimintakäsikirja v4.0 15.9.2012 2 (21) TOIMINTAKÄSIKIRJAN VERSION HALLINTA 05/06/2009 v0.1 Toimintakäsikirjan

Lisätiedot

Toimintakäsikirja. Vilpas Yleisurheilu

Toimintakäsikirja. Vilpas Yleisurheilu Toimintakäsikirja Salon Vilpas Yleisurheilu Salon Vilpas Vilpas Yleisurheilu päivitetty 16.9.2012 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO 2 SEURAN STRATEGIA, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU 2.1 Toiminnan perusperiaatteet

Lisätiedot

Parkanon Kiekko ry Toimintaohje SISÄLLYS 1. JOHDANTO... 1 2. TOIMINTA AJATUS JA VISIO... 2 2.1 VISIO 2013-2018... 2 2.2 STRATEGISET TAVOITTEET...

Parkanon Kiekko ry Toimintaohje SISÄLLYS 1. JOHDANTO... 1 2. TOIMINTA AJATUS JA VISIO... 2 2.1 VISIO 2013-2018... 2 2.2 STRATEGISET TAVOITTEET... 0 SISÄLLYS 1. JOHDANTO... 1 2. TOIMINTA AJATUS JA VISIO... 2 2.1 VISIO 2013-2018... 2 2.2 STRATEGISET TAVOITTEET... 3 2.2.1 Urheilutoiminta... 3 2.2.2 Valmennustoiminta... 3 2.2.3 Pelaajahankinta... 4

Lisätiedot

Haapajärven Pesä-Kiilat. Toimintakäsikirja

Haapajärven Pesä-Kiilat. Toimintakäsikirja 1 Haapajärven Pesä-Kiilat Toimintakäsikirja 2 Sisällysluettelo Johdanto... 1 1 Seuraesittely Haapajärven Pesä-Kiilat, pesäpallon erikoisseura... 2 1.1 Toiminnan perusta... 3 1.1.1 Arvot... 3 1.1.2 Missio...

Lisätiedot

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE VERSIO 1.5 Seuraohje_v1_5.doc SIVU 1/25 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 MIKÄ ON SEURAOPAS... 5 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 3.1 Toiminta-ajatus... 6 3.2 Arvot... 6 3.3 Visiot...

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry. TOIMINTAKÄSIKIRJA 2013

Jaguars Spirit Athletes ry. TOIMINTAKÄSIKIRJA 2013 Jaguars Spirit Athletes ry. TOIMINTAKÄSIKIRJA 2013 Toimintakäsikirja 1. Johdanto 4 2. Seuratoimintamme perusteet 4 2.1. Yhdistyksen perustiedot 4 2.2. Toiminta-ajatus 4 2.3. Visio Suomen paras seura 2017

Lisätiedot

Toimintakäsikirja Roihu ry

Toimintakäsikirja Roihu ry Toimintakäsikirja Roihu ry päivitetty 29.3.2014 0/ 18 Sisällysluettelo Johdanto... 2 Toimintakäsikirja... 2 Seuran tavoitteet... 3 Seuratoiminta... 3 4.1. Roihun toimintamalli... 4 4.2. Kevät- ja syyskokoukset...

Lisätiedot

Toimintamme periaatteet

Toimintamme periaatteet 21.8.2014 1 Toimintamme periaatteet Nivalan Saukot ry. perustettiin kaupungintalon valtuustosalissa toukokuussa 2005. Uikkouimahallia vasta rakennettiin, kun Nivalan innokkaimmat vesiurheilun ystävät kokoontuivat

Lisätiedot

Toimintakäsikirja Hämeenkyrön Räpsä ry

Toimintakäsikirja Hämeenkyrön Räpsä ry Toimintakäsikirja Hämeenkyrön Räpsä ry Sisällysluettelo Toimintakäsikirja Hämeenkyrön Räpsä 4 Johdanto... 4 Toiminnan perusteet... 4 Arvot...4. Missio, suuntaviivat... 4 Visiot, tulevaisuus... 6 Organisaatio...

Lisätiedot

Kenttäurheiljat-58 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2008

Kenttäurheiljat-58 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2008 KU-58:n toimintasuunnitelma vuodelle 2008 Kenttäurheilijat-58 ry:n toimintasuunnitelma 2008 2 / 10 Kenttäurheiljat-58 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2008 Kenttäurheiljat-58 ry (KU-58) on vantaalainen

Lisätiedot

SEURAN TOIMINTALINJA. Mikkelin Luistelijat ry. Päivitetty: helmikuu 2012

SEURAN TOIMINTALINJA. Mikkelin Luistelijat ry. Päivitetty: helmikuu 2012 1 SEURAN TOIMINTALINJA Mikkelin Luistelijat ry Elokuu 2005 Päivitetty: helmikuu 2012 2 SISÄLLYSLUETTELO I JOHDANTO... 5 II STRATEGIA, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU... 6 1 TOIMINNAN PERUSPERIAATTEET...

Lisätiedot