RAUTAVAARAN KUNTA Tekninen lautakunta. Aika klo Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Käsitellyt asiat.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAUTAVAARAN KUNTA Tekninen lautakunta. Aika 23.5.2013 klo 16.00 17.32. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Käsitellyt asiat."

Transkriptio

1 Tekninen lautakunta Aika klo Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 19 Maa-aineslupa, Savon Kuljetus Oy, Rautavara, Nälkämännikkö, , Alaluosta Ympäristölupa, Savon Kuljetus Oy, Rautavaara, Nälkämännikkö, , Alaluosta Maa-aineslupa, Kari Parviainen, vakuuden hyväksyminen Keskuskeittiön pää- ja rakennusurakka Keskuskeittiön putkiurakka Keskuskeittiön ilmanvaihtourakka Keskuskeittiön sähköurakka Keskuskeittiön säätö- ja valvontalaiteurakka Keskuskeittiön kylmälaiteurakka Rautavaaran torimyyntiä koskevat yleiset ehdot ja hinnat Pieneläinten hautausmaan säännöt ja maksut Muut esille tulevat asiat 61

2 PÖYTÄKIRJA 4 / Tekninen lautakunta KOKOUSAIKA Torstai klo KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET Kainulainen Pentti Heikkinen Merja Kilpeläinen Reijo Korhonen Jorma Korhonen Lilja Pursiainen Markku Tuppurainen Tarja MUUT SAAPUVILLA OLLEET Berg Jorma kunnaninsinööri, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä Murto Unto kunnanjohtaja Ahonen Matti kunnanhallituksen puheenjohtaja Korhonen Mikko kunnanhallituksen jäsen LAILLISUUS JA PÄÄ- TÖSVALTAISUUS Teknisen lautakunnan kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Jorma Korhonen ja Lilja Korhonen, varalle Markku Pursiainen. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS JA VARMENNUS Pentti Kainulainen Jorma Berg puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Jorma Korhonen Lilja Korhonen PÖYTÄKIRJA ON PIDETTY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Tekninen osasto klo toimistotyöntekijä

3 Tekninen lautakunta MAA-AINESLUPA SAVON KULJETUS OY, RAUTAVAARA, NÄLKÄMÄNNIKKÖ, , ALALUOSTA Tekn. ltk 19 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Asia Päätös maa-aineslain 4 :n mukaisesta maa-aineslupahakemuksesta. Luvan hakija Savon Kuljetus Oy Suurahontie Kuopio Kiinteistötiedot ja ottamisalueen sijainti Mika Pakarinen Savon Kuljetus Oy Nälkämännikkö , Alaluosta Asian vireille tulo Asia on tullut vireille Hakemuksen täydentäminen - Kaavoitustilanne ja muut maankäyttöön liittyvät suunnitelmat Nälkämännikön maa-ainesalue sijaitsee Rautavaaran Alaluostalla. Alueella on otettu maa-aineksia jo vuosikymmeniä. Viimeksi alueelle on myönnetty lupa vuonna 2002 Tieliikelaitokselle (nyk. Destia Oy), kokonaismäärälle m 3 ktr. Lupa on päättynyt maaliskuussa Alueella ei ole asema- tai yleiskaavaa. Pohjois-Savon maakuntakaavassa ei alueelle ole merkintää. Alueen välittömässä läheisyydessä on sm-merkinnällä osoitettu muinaisjäännös, joka on hiekanotossa lähes kokonaan tuhoutunut. Alue ei sijaitse pohjavesialueella. Nykytilanne alueella Alue on normaalissa metsätalouskäytössä ja alueelta on otettu maaaineksia. Alue rajoittuu metsään ja Honkalampeen. Naapurin rajaan ei ole suojavyöhykettä. Hakemus ja ottamissuunnitelma Yleistä Kiviaineksen ottoalueelta otetaan suunnitelman mukaisesti kiviaineksia 10 vuoden aikana noin m 3 ktr. Alueelta otetaan soraa, hiekkaa ja kalliokiviainesta. Murskaukselle ja louhinnalle haetaan erikseen ympäristölupa. 70 % otettavasta kiviaineksesta on kalliota. Vuotuinen otto on noin m 3 ktr. Alue rajoittuu Honkalampeen. Hakemuksessa on esitetty suojaetäisyydeksi 40 m. Ottamisalue rajoittuu suoraan naapuritiloihin jolloin suojaetäisyys on 0 m. Lähimpää asuinrakennukseen on matkaa 470 m.

4 Tekninen lautakunta Pohjavedet Alue ei sijaitse pohjavesialueella. Päästöt ilmaan Alueella syntyy pölyä kiviaineksen, louhinnasta, porauksesta, murskauksesta ja kuormauksesta. Pölyämistä estetään maakasojen sijoittamisella ja työteknisesti pienentämällä etäisyyksiä ja pudotuskorkeuksia. Teknisiä menetelmiä ovat laitteiden kotelointi, pölynsidonta, pölynsieppaus ja pölynsidonta. Melu ja tärinä Melun syntyä estetään laitteiston kunnossapidolla ja sijoittamisella sekä laitteiden teknisillä ratkaisuilla. Jälkihoitosuunnitelma Suunnitelmassa on esitetty maisemointikartta. Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma Alueelle on laadittu kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma. Asian käsittely Hakemuksesta tiedottaminen Hakemuksesta on kuulutettu Rautavaaran kunnan ilmoitustaululla välisenä aikana. Hakemusasiakirjat ovat olleet nähtävillä teknisessä toimistossa kuulutusajan. Lisäksi alueen kiinteistöjenomistajille on tiedotettu asiasta kirjeellä ja julkaistu kuulutus Pitäjäläinen lehdessä. Tarkastukset Valmistelija on tutustunut alueeseen syksyllä Muistutukset ja mielipiteet Hakemuksesta ei ole jätetty muistutuksia. Lausunnot - Kunnaninsinöörin ehdotus: Asian ratkaisu Maa-aineslain 7 :n tarkoittamana lupaviranomaisena Rautavaaran kunnan tekninen lautakunta on tutkinut asian ja päättää myöntää haetun luvan Savon Kuljetus Oy:lle maa-ainesten ottamiseksi tilalla Nälkämännikkö Rautavaaran kunnassa hakijan esittämän ottamissuunnitelman mukaisesti sekä seuraavin lupamääräyksin: Maa-ainesten ottamisluvan voimassaoloaika ja laajuus Lupa on voimassa 10 vuotta saakka lupahakemuksessa esitetyllä alueella.

5 Tekninen lautakunta Valvonta Lupaviranomainen suorittaa alueella vuosittaisen katselmuksen. Lisäksi luvanhaltijan on toimitettava vuosittain tiedot otetusta ainesmäärästä maa-ainestenottamista seuraavaan tietojärjestelmään. Varotoimenpiteet maa-ainesten ottamisalueella Ottamisalueella on noudatettava ottamissuunnitelmassa esitettyjä varotoimenpiteitä. Pohjaveteen liittyvät varotoimenpiteet Alueella käsiteltävät polttoaineet on varastoitava alueella, jossa on suojarakenne. Alueella ei saa tehdä laitteiden huoltoa. Alueen turvallisuuteen on kiinnitettävä huomiota sen syrjäisen sijainninvuoksi. Alueella on tarkkailtava pohjaveden pintaa vuosittain keväällä ja syksyllä. Mittaustulokset ja tiedot pohjavesiputkista on toimitettava kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle ja Pohjois-Savon ympäristökeskukselle. Kaivusyvyys Alimmaksi ottamistaso on hakemuksessa esitetty +131alueen eteläosassa ja ottamistaso laskee kohti pohjoista tasoille Suojakerros pohjaveteen tulee alueella olla 2 m. Alin ottotaso on merkittävä selvästi maastoon. Ottamisalueen rajaus Ottamisalue on merkittävä maastoon kiinteillä paaluilla ja jyrkät rinteet on erotettava maastossa lippusiimalla. Honkalammen rantaan on jätettävä vähintään 40 suojaetäisyys. Naapuritilojen rajoihin on jätettävä vähintään 10 m suojaetäisyys. Liikennejärjestelyt Liikennöintiin saa käyttää alueella olevaa tieverkkoa. Hakija osallistuu tieverkon ylläpitoon tienpitäjän sille määräämin yksiköin. Jälkihoito Alue on maisemoitava rakentamalla kasvustolle riittävä kasvualusta ja istuttamalla alueelle siellä luontaisesti kasvavaa puustoa. Maisemointi on oltava tehtynä ennen luvan päättymistä. Ottamissuunnitelman tarkastamisesta, asianosaisten kuulemisesta jaottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut sekä vakuusjälkihoitotoimenpiteiden suorittamisen varmistamiseksi Tarkastusmaksuna peritään Rautavaaran kunnan määräämään maaainestaksanmukaisesti 3507 ( hax66 /ha m 3 x0.02 /m3). Vuosittain peritään valvontamaksu otetun maaainesmäärän mukaisesti. Hakijan on toimitettava Rautavaaran kunnan tekniselle lautakunnalle hyväksyttäväksi vakuus. Vakuus on toimitettava ennen toiminnan aloittamista. Vakuuden tulee olla voimassa saakka.

6 Tekninen lautakunta Perustelut Ottamistoiminnasta on esitetty asianmukainen ottamissuunnitelma ja muut selvitykset. Kun toimitaan ottosuunnitelman ja myönnetyn luvan mukaisesti, ei ottotoiminta kyseisellä alueella aiheuta maa-aineslain 3 :ssä mainittua kauniin maisemakuvan turmeltumista, huomattavia tai laajalle ulottuvia vahingollisia muutoksia luonnonolosuhteissa taikka pohjavesiesiintymänlaadun tai antoisuuden vaarantumista. Toiminta ei ole kaavan vastaista. Ottamisalueen ja alimman ottotason merkintävaatimuksen tarkoituksena on varmistaa, että ottotoiminta pysyy suunnitelluissa rajoissa. Lisäksi se helpottaa ottotoiminnan valvontaa ja seurantaa. Suojaetäisyydet lampeen ja naapurikiinteistöihin on määrätty, koska hakija ei ole niitä esittänyt lupahakemuksessa. Pohjaveden tarkkailulla taataan pohjaveden tilan säilyminen. Jyrkkien kohtien merkintä tehdään maastossa kulkijoiden turvallisuuden vuoksi. Maisemointimääräykset varmistavat, että alue voidaan ottaa uudelleen metsätalouskäyttöön. Ottamistoiminnan aloittaminen Maa-aineslain 21 :n 1 momentin mukaisesti toiminta voidaan aloitta lupapäätöksen tultua lainvoimaiseksi. Sovelletut oikeusohjeet Rautavaaran kunnan hallinto- ja toimintasääntö Rautavaaran kunnan maa-ainestaksa Maa-aineslaki (555/1981) 1, 3-7, 10-16, 19-21, 23, 23 a VNA maa-ainesten ottamisesta (926/2005) 1-4, 6-9 VNA kaivannaisjätteistä (379/2008)1-4- Muutoksenhaku Tähän päätöksen tyytymätön saa hakea muutosta valittamalla Kuopion hallinto-oikeuteen. Valitusosoitus liitteenä. Päätöksen julkipano Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Antopäivä on ja viimeinen muutoksenhakupäivä on Päätös Hyväksyttiin keskustelujen jälkeen yksimielisesti.

7 Tekninen lautakunta YMPÄRISTÖLUPA SAVON KULJETUS OY, RAUTAVAARA, NÄLKÄMÄNNIKKÖ, ALALUOSTA Tekn. ltk 20 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa Savon Kuljetus Oy hakee Rautavaaran kunnan tekniseltä lautakunnalta ympäristönsuojelulain 28 :n mukaista lupaa kiviaineksen murskaukselle Rautavaaralla tilalla Nälkämännikkö 9:25, Alaluosta. 2. HAKIJA Savon Kuljetus Oy, Suurahontie 5, Kuopio. 3. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE, LUPAVIRANOMAISEN TOIMI- VALTA, ASIAN VIREILLETULO Murskaus ja louhinta toiminta. Ympäristönsuojeluasetus 1 2 momentti, kohdat 7c ja 7e Ympäristönsuojeluasetus 7 2 momentti, kohdat 7a ja 7b Hakemus on jätetty tekniselle lautakunnalle LAITOKSEN SIJAINTIA KOSKEVAT TIEDOT JA LUPATILANNE Toiminta sijoittuu Rautavaaralle Alaluostaan tilalle Nälkämännikkö 9:25. Alue ei sijoitu pohjavesialueelle. Lähimmät häiriintyvät kohteet ovat 470 m päässä sijaitseva pysyvässä asuinkäytössä olevat kiinteistö. Toiminnalle on vireillä maa-aineslupa. Alueella on harjoitettu kiviainesten ottoa useita vuosia. 5. TOIMINNAN KUVAUS Savon Kuljetus Oy hakee lupaa kiviaineksen louhintaan ja murskaukseen. Louhinta Porausta tehdään ma - pe klo Räjäytykset tehdään ma pe klo Rikotusta tehdään ma - pe klo Vuodessa on yksi louhintajakso, joka kestää noin 2-4 viikkoa. Murskaus Alueelle tehdyn ottosuunnitelman mukaan sieltä voidaan ottaa kaikkiaan m 3 ktr kiviainesta. Murskaukseen käytetään tela-alustaisia koneita, jotka sisältävät esi-, väli- ja jälkimurskaimet, hihnakuljettimet ja seulat. Murskausta tehdään alueella 1-2 kertaa vuodessa. Toimintaa on noin 4 viikon ajan. Toimintaa on maanantaista perjantaihin klo Kuljetus ja lastaus tapahtuu ma-pe Tarvittaessa lastausta ja kuljetusta tehdään myös lauantaisin klo Käyttöenergia tuotetaan aggregaatilla. Murskauslaitos sijoitetaan mahdollisimman lähelle rintausta, joten sen sijainti vaihtelee.

8 Tekninen lautakunta Raaka-aineiden ja tuotteiden varastointi Jalostetut materiaalit varastoidaan kasoissa. Murskauksen käyttöenergia otetaan aggregaatilla, jonka polttoaineena on kevyt polttoöljy. Toiminnassa tarvittavat polttoaineet, voiteluöljyt ja kemikaalit varastoidaan asiamukaisissa astioissa ja lukutuissa varastokaapeissa. Tiedot liikenteestä Liikenne alueella on normaalia työkoneiden liikennettä. Liikennöinti tapahtuu paikallistieltä ja metsäautotieltä. 6. HAKEMUKSESSA ESITETTY YMPÄRISTÖKUORMITUS JA SEN RAJOITTAMINEN Vaikutukset luonnonympäristöön Alueen luonnonarvot ovat tavanomaiset. Alueella ei ole uhanalaisten tai huomionarvoisten eliölajien esiintymiä tai niille soveliaita elinympäristöjä. Hankkeen maisemalliset vaikutukset ovat vähäiset, koska alue on syrjäinen. Vaikutukset pohjavesiin Alue ei sijoitu pohjavesialueelle. Alueelta ei tule päästöjä pohjaveteen. Laitteet pidetään kunnossa. Vuotojen yhteydessä käytetään imeytysaineita. Melu ja tärinä Melua aiheutuu murskauksesta, kuormauksesta ja liikenteestä. Murskausta tehdään toiminta-aikana klo Toiminnasta ei aiheudu huomattavaa tärinää. Melua syntyy lyhytaikaisesti räjäytysten yhteydessä. Päästöt ilmaan Toiminnassa syntyy pölyä. Pölyämistä estetään tuulisuojilla ja koteloinnilla. Tiepölyn sitomiseen käytetään vettä. Jätteet Alueella syntyy vain vähän jätettä, joka kuljetetaan pois kunkin työvuoronpäätyttyä. Varsinaista jätealuetta alueella ei ole. Sekajäte toimitetaan keräykseen. Vesihuolto Alueelle tuodaan vesi ulkopuolelta. Jätevesiä ei toiminnassa synny. Vettä käytetään alueella pölyämisen estämiseen. 7. HAKEMUKSESSA ESITETTY TOIMINNAN JA SEN VAIKUTUS- TEN TARKKAILU Laitosten toiminnasta pidetään käyttöpäiväkirja. 8. TOIMINTAAN LIITTYVÄT RISKIT JA TOIMET HÄIRIÖTILAN- TEESSA Toiminnan riski on esimerkiksi polttoaineiden joutuminen maaperään. Alueella ei ole polttoaineiden tai öljyjen varastoja. Alueelle on varastoituimeytysainetta mahdollisten vuotojen sitomiseen. Koneet ja

9 Tekninen lautakunta Kunnaninsinöörin ehdotus laitteet pidetään kunnossa ja käytössä on toimintaan sopivat työtavat. Alueen syrjäinen sijainti on myös riski. 9. LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY Lupahakemuksesta tiedottaminen Hakemuksesta on kuulutettu Nilsiän kaupungin kunnan ilmoitustaululla Kuulutuksen julkaisemisesta on ilmoitettu myös Pitäjäläinen - lehdessä. Hakemuksen vireilläolosta on lisäksi annettu tieto erikseen kirjeellä naapurikiinteistöjenhaltijoille. Tarkastukset, neuvottelut ja katselmukset Ympäristötarkastaja on tutustunut toiminta-alueeseen syksyllä Lausunnot Tekninen lautakunta myöntää Savon Kuljetus Oy:lle ympäristöluvan hakemuksessa esitetylle louhinta ja murskaustoiminnalle. Hakemuksessa esitetyn lisäksi on toiminnassa noudatettava lupamääräysten ehtoja. Lupamääräykset Toiminta-ajat, melu ja tärinä 1. Murskausta ja louhintaa sekä niihin liittyviä melua aiheuttavia toimintoja kuten rikotusta saa suorittaa maanantaista perjantaihin klo välisenä aikana. Porausta saa tehdä maanantaista perjantaihin klo ja räjäytyksiä maanantaista perjantaihin klo Kuljetusta ja lastausta voidaan tehdä ma-pe klo Kiviaineksia voidaan lastata ja kuljettaa myös lauantaisin klo välisenä aikana. Perustelu: Toiminta-ajat perustuvat toiminnan sijoittumiseen 400 m päähän vakituisesta asutuksesta. 2. Toiminnasta aiheutuva ekvivalenttimelutaso (LAeq) ei saa lähimpienasuinkiinteistöjen pihalla ylittää klo välisenä aikana tasoa 55dB (A) eikä klo tasoa 50 db(a). Lomakäytössä olevien kiinteistöjenpihalla ekvivalenttimelutaso ei saa ylittää klo välisenä aikana tasoa 45 db (A) eikä klo tasoa 40 db(a). Tarvittaessa melutasoja on pienennettävä laitteisiin ja koneisiin asennettavienvaimentimien, maaston sijoitettavien meluesteiden, murskekasojen tai laitteidenoikean sijoittelun avulla. 3. Toiminnan aiheuttamat melutasot on tarvittaessa mitattava. 4. Toiminnasta ei saa tärinän muodossa aiheutua haittaa tai vahinkoa ympäristössä oleskeleville tai asuville. Perustelu: Määräyksillä estetään melusta aiheutuvat terveys- ja viihtyvyyshaitat. Päätöksessä on annettu yleismääräys melusta lähimpien häiriintyvienkohteiden piha-alueilla. Toiminta-ajat alueella voivat olla hakemuksenmukaiset, koska murskauksesta annetussa asetuksessa vaaditut etäisyydet häiriintyviin kohteisiin täyttyvät. Päästöt ilmaan 5. Murskaustoiminta on järjestettävä niin, että pöly ei aiheuta haittoja ympäristössä. Pölyämistä on tarvittaessa estettävä alueita tai

10 Tekninen lautakunta murskattavaa ja louhittavaa materiaalia kastelemalla, kuljettimia koteloimalla tai muilla vastaavilla keinoilla. Perustelu: Määräys on annettu pölyn aiheuttamien ympäristö- ja terveyshaittojen minimoimiseksi. Päästöt maaperään sekä pinta- ja pohjavesiin 6. Alueella ei saa pitää suojarakenteettomia polttoaineiden säiliöitä tai varastojaeikä ongelmajätevarastoa. Alueelle ei saa sijoittaa pysyviä polttoainesäiliöitä. Suojaussuunnitelmat ja suojarakenteet on esitettävä tarkastettavaksi ennen niiden käyttöön ottamista. 7. Mahdollisen pienenkin öljyvahingon sattuessa tulee alueella ryhtyä välittömästi toimenpiteisiin öljyyntyneen maan poistamiseksi. Asiasta on ilmoitettava pelastusviranomaiselle ja ympäristönsuojeluviranomaiselle. Perustelu: Määräykset on annettu maaperän ja pohjaveden suojaamiseksi. Jätteet ja niiden käsittely ja hyödyntäminen 8. Yhdyskuntajätteet tulee toimittaa kaatopaikalle. Hyötykäyttöön meneväjäte (esim. metallijäte) on lajiteltava erilleen ja toimitettava eteenpäin. Toiminnassa muodostuvat ongelmajätteet on varastoitava tiiviissä ja lukitussa tilassa. Ongelmajätteet on toimitettava asianmukaiseen käsittelyyn vähintään kerran vuodessa tai aina toimintajakson päätyttyä. Perustelu: Toiminnassa muodostuvat jätteet tulee lajitella ja toimittaa jätelain mukaisesti asianmukaisiin käsittelypaikkoihin. Määräyksellä estetään jätteistä terveydelle tai ympäristölle aiheutuvia haittoja. Häiriö- ja poikkeustilanteet 9. Onnettomuuksista ja muista poikkeuksellisista häiriötilanteista on tehtävä välittömästi ilmoitus ympäristöviranomaiselle ja pelastusviranomaiselle sekä ryhdyttävä välittömästi toimenpiteisiin vahingosta aiheutuvan ympäristöhaitan ehkäisemiseksi. Perustelu: Poikkeuksellisissa tilanteissa on tarpeen arvioida välittömästi mahdolliset ympäristö- ja terveysriskit sekä tarvittavat toimenpiteet. Tarkkailu ja raportointi 10. Luvan saajan on pidettävä kirjaa toimintajaksoista, tuotantomääristä, toiminnassa syntyvistä jätteistä ja niiden toimituspaikoista sekä poikkeuksellisista tilanteista. Kirjanpito tulee pyydettäessä esittää valvontaviranomaiselle. Yhteenveto laitoksen tarkkailusta ja kirjanpidosta on toimitettava ympäristönsuojeluviranomaiselle vuosittain maaliskuun loppuun mennessä. Perustelu: Tämän päätöksen mukainen tarkkailu ja kirjanpito on tarpeen toiminnan aiheuttamien ympäristöhaittojen valvonnan kannalta. Toiminnan muuttaminen tai lopettaminen 11. Toiminnan olennaisesta muuttamisesta ja lopettamisesta tai toiminnanharjoittajanvaihtumisesta on ilmoitettava viipymättä tekniselle lautakunnalle. Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti ja siinä on selvitettävä tarvittavat ympäristönsuojelutoimet, jotka alueella on tarpeen tehdä.

11 Tekninen lautakunta Perustelu: Määräys on tarpeen toiminnan valvonnan kannalta. Sillä varmistetaan mm.,että alueelle ei jää toiminnasta peräisin olevia jätteitä, eikä toiminta ole aiheuttanut maaperän pilaantumista. 12. Toiminta ei saa aloittaa ennen kuin päätös on saanut lainvoiman. Perustelu: Toimintaa ei ole syytä aloittaa ennen luvan saattamista lainvoimaiseksi. 11. PÄÄTÖKSEN PERUSTELUT Luvan myöntämisen edellytykset Ympäristölupa on myönnettävä, jos toiminta täyttää ympäristönsuojelulain ja jätelain sekä niiden nojalla annettujen asetusten vaatimukset (YSL 41 ). Ympäristönsuojelulain 42 :n mukaan ympäristöluvan myöntäminen edellyttää, ettei toiminnasta, asetettavat lupamääräykset ja toiminnan sijoituspaikka huomioon ottaen, aiheudu yksinään tai yhdessä muiden toimintojen kanssa: - terveyshaittaa; - merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa; - maaperän tai pohjaveden pilaantumista; - erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista taikka vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnanvaikutusalueella; - eräistä naapuruussuhteista annetun lain 17 :n 1 momentissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta naapurille tai lähistöllä asuville. Ympäristönsuojelulain 42 :n mukaan toimintaa ei saa sijoittaa asemakaavanvastaisesti. Sijoittamisessa on lisäksi noudatettava, mitä ympäristönsuojelulain6 :ssä säädetään. Luvan myöntämisen yleiset perustelut Luvassa on annettu määräykset melun tasoista, melun mittaamisesta, jätteistä, päästöistä ilmaan, maaperään ja vesiin. Päätöksen mukainen toiminta ei ennalta arvioiden aiheuta ympäristöön sellaista melua tai päästöjä, että niistä olisi haittaa ihmisten terveydelle tai muuta kohtuutonta rasitusta asukkaille. Tekninen lautakunta katsoo, että toimittaessa esitetyn suunnitelman ja tämän päätöksen määräysten mukaisesti kiviaineksen louhinnasta ja murskauksesta ei aiheudu naapureille eikä lähistöllä asuville sellaista eräistä naapuruussuhteista annetun lain 17 :n 1 momentissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta melun, pölyn, tärinän tai muun haitan muodossa, mikä estäisi luvan myöntämisen. Toiminnasta ei muutoinkaan aiheudu lupamääräykset ja laitoksen sijoituspaikka huomioon ottaen terveyshaittaa, merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa, maaperän tai pohjaveden pilaantumista, erityisten luonnonolosuhteiden huonontumistaeikä veden hankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuudenvaikeutumista. Murskaus toiminta täyttää luvan myöntämisen edellytykset.

12 Tekninen lautakunta LUVAN VOIMASSAOLO JA LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTA- MINEN Lupa on voimassa saakka. Asetuksen noudattaminen Jos asetuksella annetaan ympäristönsuojelulain tai jätelain nojalla jo myönnetyn luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava. (YSL 56 ) 13. SOVELLETUT SÄÄNNÖKSET Laki eräistä naapuruussuhteista (NaapL) 17 ja 18 Ympäristönsuojelulaki (YSL) 4-8, 28, 29, 31, 35-38, 41-43, 45-47, 52-59,76,81, 96, 97, 105 Ympäristönsuojeluasetus (YSA) 1, 7, 9, 10, 16-19, 30 Jätelaki (JäteL) Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista (993/1992) Valtioneuvoston asetus murskauksesta 800/ KÄSITTELYMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN Hakijalta peritään ympäristöluvan käsittelymaksua Rautavaaran kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen taksan mukaisesti LUPAPÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN Päätös Savon Kuljetus Oy Jäljennös päätöksestä - Pohjois-Savon ELY-keskus Tieto päätöksestä Ympäristönsuojelulain 54 :n mukaan ympäristölupapäätöksen antamisesta on lisäksi ilmoitettava niille, jotka ovat tehneet muistutuksen asiassa tai ovat ilmoitusta erikseen pyytäneet sekä niille, joille on 38 :n 2 momentin mukaan annettu lupahakemuksesta erikseen tieto. Ilmoittaminen kunnan ilmoitustaululla ja lehdessä Päätös julkaistaan Rautavaaran kunnan ilmoitustaululla sekä Pitäjäläinen- lehdessä. 16. PÄÄTÖKSEN ANTAMINEN Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Päätöksen antopäivä on ja viimeinen muutoksenhakupäivä on MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto - oikeuteen. Valitus on toimitettava päätöksen tehneelle viranomaiselle. Päätös Hyväksyttiin keskustelujen jälkeen yksimielisesti.

13 Tekninen lautakunta MAA-AINESLUPA KARI PARVIAINEN, VAKUUDEN HYVÄKSYMINEN Tekn. ltk 21 Rautavaaran kunnan tekninen lautakunta on kokouksessaan myöntänyt maa-ainesluvan Kari Parviaiselle Särkän maa-ainesten ottoalueelle. Luvalle on määrätty 2000,00 vakuus, jonka on oltava voimassa saakka. Kari Parviainen on toimittanut 2000,00 pankkitakauksen lupamääräysten mukaisesti. Kunnaninsinöörin ehdotus Tekninen lautakunta hyväksyy annetun vakuuden. Vakuuden hyväksymisestä peritään taksan mukaisesti 31,00. Päätös Hyväksyttiin keskustelujen jälkeen yksimielisesti.

14 Tekninen lautakunta KESKUSKEITTIÖN PÄÄ- JA RAKENNUSURAKKA Tekn. ltk 22 Tekninen lautakunta pyysi urakoitsijoita ilmoittautumaan Keskuskeittiön pääurakkakilpailuun HILMA:n kautta ( kautta. Osallistumishakemukset tuli jättää tekniseen toimistoon klo mennessä. Määräaikaan mennessä osallistumisilmoituksensa jätti 3 urakoitsijaa, jotka kaikki valittiin urakkakilpailuun. Kunnaninsinöörin ehdotus Urakkatarjoukset tuli toimittaa tekniseen toimistoon klo mennessä. Tarjousaikaa jatkettiin siten, että uudeksi jättöpäiväksi sovittiin klo Urakkatarjousten avauspöytäkirjat ovat nähtävillä teknisen lautakunnan kokouksessa. Urakoitsija Tarjoushinta alv 0 % Rakennusliike Mustonen Oy ,00 Savon julkisivurakennus Oy ,00 Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se valitsee Keskuskeittiön pää- ja rakennusurakoitsijaksi Savon julkisivurakennus Oy Tarkistetaan pöytäkirja tämän pykälän osalta heti kokouksessa julkilukemalla. Päätös Keskustelujen jälkeen tekninen lautakunta päätti hylätä pääurakkatarjouksen, perusteluna korkea kokonaishinta. Päätös annetaan tiedoksi kunnanhallitukselle.

15 Tekninen lautakunta KESKUSKEITTIÖN PUTKIURAKKA Tekn. ltk 23 Tekninen lautakunta pyysi urakoitsijoita ilmoittautumaan Keskuskeittiön putkiurakkakilpailuun HILMA:n kautta ( kautta. Osallistumishakemukset tuli jättää tekniseen toimistoon klo mennessä. Määräaikaan mennessä osallistumisilmoituksensa jätti 3 urakoitsijaa, jotka kaikki valittiin urakkakilpailuun. Kunnaninsinöörin ehdotus Urakkatarjoukset tuli toimittaa tekniseen toimistoon klo mennessä. Tarjousaikaa jatkettiin siten, että uudeksi jättöpäiväksi sovittiin klo Urakkatarjousten avauspöytäkirjat ovat nähtävillä teknisen lautakunnan kokouksessa. Urakoitsija Tarjoushinta alv 0 % LVI-Tahko Oy ,00 LVI-Karmitsa Oy ,00 Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se valitsee Keskuskeittiön putkiurakoitsijaksi LVI-Karmitsa Oy Tarkistetaan pöytäkirja tämän pykälän osalta heti kokouksessa julkilukemalla. Päätös Keskustelujen jälkeen tekninen lautakunta päätti hylätä putkiurakkatarjouksen, perusteluna korkea kokonaishinta. Päätös annetaan tiedoksi kunnanhallitukselle.

16 Tekninen lautakunta KESKUSKEITTIÖN ILMANVAIHTOURAKKA Tekn. ltk 24 Tekninen lautakunta pyysi urakoitsijoita ilmoittautumaan Keskuskeittiön ilmanvaihtourakkakilpailuun HILMA:n (ilmoitukset.fi) kautta. Osallistumishakemukset tuli jättää tekniseen toimistoon klo mennessä. Määräaikaan mennessä osallistumisilmoituksensa jätti 6 urakoitsijaa, jotka kaikki valittiin urakkakilpailuun. Kunnaninsinöörin ehdotus Urakkatarjoukset tuli toimittaa tekniseen toimistoon klo mennessä. Tarjousaikaa jatkettiin siten, että uudeksi jättöpäiväksi sovittiin klo Urakkatarjousten avauspöytäkirjat ovat nähtävillä teknisen lautakunnan kokouksessa. Urakoitsija Tarjoushinta alv 0 % LVI Karmitsa Oy ,00 Ilmastointi- ja peltityö Ilpe Oy ,00 Ilmasiili Oy ,00 Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se valitsee Keskuskeittiön ilmanvaihtourakoitsijaksi Ilmasiili Oy. Tarkistetaan pöytäkirja tämän pykälän osalta heti kokouksessa julkilukemalla. Päätös Todettiin, että Ilmapörssi Oy:n tarjous saapui myöhästyneenä Keskustelujen jälkeen tekninen lautakunta päätti hylätä ilmanvaihtourakkatarjouksen, perusteluna korkea kokonaishinta. Päätös annetaan tiedoksi kunnanhallitukselle

17 Tekninen lautakunta KESKUSKEITTIÖN SÄHKÖURAKKA Tekn. ltk 25 Tekninen lautakunta pyysi urakoitsijoita ilmoittautumaan Keskuskeittiön sähköurakkakilpailuun HILMA:n kautta ( kautta. Osallistumishakemukset tuli jättää tekniseen toimistoon klo mennessä. Määräaikaan mennessä osallistumisilmoituksensa jätti 5 urakoitsijaa, jotka kaikki valittiin urakkakilpailuun. Kunnaninsinöörin ehdotus Urakkatarjoukset tuli toimittaa tekniseen toimistoon klo mennessä. Tarjousaikaa jatkettiin siten, että uudeksi jättöpäiväksi sovittiin klo Urakkatarjousten avauspöytäkirjat ovat nähtävillä teknisen lautakunnan kokouksessa. Urakoitsija Tarjoushinta alv 0 % Paikallis-sähkö Oy ,00 Sähkötoimisto Murtola ,00 Ylä-Karjalan Sähkö Oy ,00 Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se valitsee Keskuskeittiön sähköurakoitsijaksi Ylä-Karjalan Sähkö Oy Tarkistetaan pöytäkirja tämän pykälän osalta heti kokouksessa julkilukemalla. Päätös Keskustelujen jälkeen tekninen lautakunta päätti hylätä sähköurakkatarjouksen, perusteluna korkea kokonaishinta. Päätös annetaan tiedoksi kunnanhallitukselle

18 Tekninen lautakunta KESKUSKEITTIÖN SÄÄTÖ- JA VALVONTALAITEURAKKA Tekn. ltk 26 Tekninen lautakunta pyysi urakoitsijoita ilmoittautumaan Keskuskeittiön säätö- ja valvontalaiteurakkakilpailuun HILMA:n kautta ( kautta. Osallistumishakemukset tuli jättää tekniseen toimistoon klo mennessä. Määräaikaan mennessä osallistumisilmoituksensa jätti 4 urakoitsijaa, jotka kaikki valittiin urakkakilpailuun. Kunnaninsinöörin ehdotus Urakkatarjoukset tuli toimittaa tekniseen toimistoon klo mennessä. Tarjousaikaa jatkettiin siten, että uudeksi jättöpäiväksi sovittiin klo Urakkatarjousten avauspöytäkirjat ovat nähtävillä teknisen lautakunnan kokouksessa. Urakoitsija Tarjoushinta alv 0 % Paikallis-Sähkö Oy ,81 Kap-Tek Oy ,00 Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se valitsee Keskuskeittiön säätö- ja valvontalaiteurakoitsijaksi Kap-Tek Oy Tarkistetaan pöytäkirja tämän pykälän osalta heti kokouksessa julkilukemalla. Päätös Keskustelujen jälkeen tekninen lautakunta päätti hylätä säätö- ja valvontalaiteurakkatarjouksen, perusteluna korkea kokonaishinta. Päätös annetaan tiedoksi kunnanhallitukselle

19 Tekninen lautakunta KESKUSKEITTIÖN KYLMÄLAITEURAKKA Tekn. ltk 27 Tekninen lautakunta pyysi urakoitsijoita ilmoittautumaan Keskuskeittiön säätö- ja valvontalaiteurakkakilpailuun HILMA:n kautta ( kautta. Osallistumishakemukset tuli jättää tekniseen toimistoon klo mennessä. Määräaikaan mennessä osallistumisilmoituksensa jätti 4 urakoitsijaa, jotka kaikki valittiin urakkakilpailuun. Kunnaninsinöörin ehdotus Urakkatarjoukset tuli toimittaa tekniseen toimistoon klo mennessä. Tarjousaikaa jatkettiin siten, että uudeksi jättöpäiväksi sovittiin klo Urakkatarjousten avauspöytäkirjat ovat nähtävillä teknisen lautakunnan kokouksessa. Urakoitsija Tarjoushinta alv 0 % ISS-Palvelut ,20 Huurre Oy ,00 LVI-Karmitsa Oy ,00 Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se valitsee Keskuskeittiön kylmälaiteurakoitsijaksi LVI-Karmitsa Oy. Tarkistetaan pöytäkirja tämän pykälän osalta heti kokouksessa julkilukemalla. Päätös Keskustelujen jälkeen tekninen lautakunta päätti hylätä kylmälaiteurakkatarjouksen, perusteluna korkea kokonaishinta. Päätös annetaan tiedoksi kunnanhallitukselle

20 Tekninen lautakunta RAUTAVAARAN TORIMYYNTIÄ KOSKEVAT YLEISET EHDOT JA HINNAT Tekn. ltk 28 Rautavaaran torimyyntiä koskevien ehtojen ja hinnaston päivittäminen. Kunnaninsinöörin ehdotus RAUTAVAARAN TORIMYYNTIÄ KOSKEVAT YLEISET EHDOT 1. Torimyynnissä on noudatettava Rautavaaran kunnan järjestyssääntöä, rakennusjärjestystä, terveydenhuoltolakia ja asetusta sekä niiden nojalla annettuja ohjeita ja määräyksiä. 2. Torimyynti arkipäivisin klo Iltatorimyynti arki-iltoina klo Toripaikan järjestelyjen (tarvittaessa) ja paikan myynnin hoitaa teknisen osaston kiinteistönhoitaja tai teknisen osaston erikseen nimeämä henkilö, joka valvoo torin toimintaa ja perii myyntiaikana voimassaolevan taksan mukaiset torimaksut. Torimaksut voi myös maksaa suoraan kunnanviraston opastukseen. 4. Torin myyntipaikkojen hinnoitteluperusteet ovat seuraavat: - Pienmyyntipaikka, koko max 2 x 2 alue (henkilöauto) - Myyntipaikka, max 5 x 5 - Iso myyntipaikka, asuntovaunu, kuorma-auto, linja-auto tai vast. kokoinen alue - Koko torin varaus. 5. Vuosi- tai kuukausipaikkoja ei toistaiseksi myydä. Jos niille on tarvetta, teknisen osaston osastopäällikkö päättää niiden käytöstä ja hinnoittelusta eri sopimuksella. 6. Moottoriajoneuvojen pysäköinti on sallittua torimyyjille silloin, kun siitä ei ole haittaa toisille torimyyjille, tilaisuuksille tai tapahtumille. Koulujen kesälomien aikana torimyyjille on riittävästi paikoitustiloja alaasteen päädyssä tai sen pitkän sivun kohdalla katualueen levikkeellä. 7. Yksittäinen torimyynti ei ole sallittua silloin, kun koko tori on varattu markkinakäyttöön tai kun torilla on Rautavaara-päivät tai muu varattu tapahtuma. Koko torialueen varaukset on tehtävä viimeistään 14 vrk ennen tilaisuutta kunnanviraston opastukseen. 8. Torille on varattu riittävä määrä sähköpisteitä. Sähkön käyttö sisältyy torimaksuihin silloin, kun torimaksut ovat käytössä. 9. Torimyyjien tulee huolehtia myyntipaikkojen siisteydestä. Jätteet on toimitettava niitä varten varattuihin säiliöihin. Jätteiden lajittelu tulee myös huomioida.

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2017 45 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:30-17:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47 28 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2016 83 24.05.2016 Aika 24.05.2016 klo 15:00-16:00 Paikka Kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 85 45 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen

Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki. Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen Tekninen lautakunta 33 17.06.2015 Ympäristölupa Metsähallitus, Rautavaara, Rautavaaran Valtionmaa 1:5, Lehmimäki Tekla 17.06.2015 33 Valmistelija ympäristötarkastaja Pirkko Nevalainen 1. ASIA Ympäristölupa

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA ESITYSLISTA 4 / 2013 39 Tekninen lautakunta

RAUTAVAARAN KUNTA ESITYSLISTA 4 / 2013 39 Tekninen lautakunta ESITYSLISTA 4 / 2013 39 Tekninen lautakunta KOKOUSAIKA Torstai 23.5.2013 klo 16.00 - KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET Kainulainen Pentti Heikkinen Merja Kilpeläinen

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 12/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 12/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 12/2016 182 14.12.2016 Aika 14.12.2016 klo 16:30-17:30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 94 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 184 95

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 32 Asianro 822/00.02.03/2013 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2013 Vs. ympäristöjohtaja Erkki Pärjälä Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 Asiat 73, 74, 75, 76, 78, 79 ja 81 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 99, 100, 102, 103, 105, 106, 107 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Suoritemaksu on 85 (lasku suoritemaksusta postitetaan myöhemmin).

Suoritemaksu on 85 (lasku suoritemaksusta postitetaan myöhemmin). Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 9/2015 1 (5) 84 Poikkeamishakemus / Luusniemi, Vääräsaari 2:59 / Siirtopäätös KNGDno-2015-514 Valmistelija / lisätiedot: Hannu Manninen hannu.manninen@kangasniemi.fi Liitteet

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kokousaika 1.10.2014 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto 9.3.2011 7 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 16-19 Kiellon peruste Asiat Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kokousaika 10.04.2012 klo 19.00 19.25 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2016 10 Rakennuslautakunta 25.04.2016 KOKOUSAIKA 25.04.2016 klo 18.00 18.21 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Marttilan kunnanvirasto, kokoustila Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Kulttuuri- ja liikuntalautakunta 24.4.2013 23 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto 34 37, 39-41 Kiellon peruste Kiellon peruste Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 22.5.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta. :t 143. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta. :t 143. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta :t 143 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus tekniselle lautakunnalle. Oikeus oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 14.6.2012 klo 18.30 19.50 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS. Oikaisuvaatimuskielto

OIKAISUVAATIMUS. Oikaisuvaatimuskielto OIKAISUVAATIMUS Oikaisuvaatimuskielto VALITUSOSOITUS Valituskielto Pöytäkirjan 10, 11, 14, 15, 22 ja 23 : tehdystä päätöksestä ei kuntalain 91 mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta, koska päätökset koskevat

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja Nro 2/2016 Ympäristönsuojelulautakunta 97 36 Päätös ympäristöluvan raukeamisesta Ritva Haarala, Pöytyä Asia Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän ympäristöjaoston Ritva Haaralalle 6.9.2006 myöntämän broilerikasvattamon ympäristöluvan ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 48 URAKKATARJOUKSET KATUVALAISTUSKESKUKSIEN UUSIMISESTA (LIITE 1) 49 KIRJEITÄ TIEDOKSI 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 48 URAKKATARJOUKSET KATUVALAISTUSKESKUKSIEN UUSIMISESTA (LIITE 1) 49 KIRJEITÄ TIEDOKSI 4 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kokousaika 7.10.2014 klo 18.00 20.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 Asiat Kiellon peruste 19, 24, 33, 34, 35, 36, 37 Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 37, 39, 41-43. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 37, 39, 41-43. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 37, 39, 41-43 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin

Lisätiedot

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012

Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012. Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 145/2012/1 Dnro ESAVI/193/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 21.9.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Lassila & Tikanoja Oyj:n Savion jätehuoltoalueen

Lisätiedot

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta.

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta. MUUTOKSENHAKUOHJE 67,68, 69, 70, 71 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa;

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Teknisen lautakunnan lupajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2018 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:45 Paikka Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Läsnä Ilkka

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä:

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 25.04.2019 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 25.04.2019 klo 12.30 Vastaukset: torstai 25.4.2019 klo 22.00

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, 61-63 Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 PÄÄTÖS Nro 136/12/1 Dnro PSAVI/117/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.12.2012 1 ASIA HAKIJA ON Kuusamo-työhönvalmennuskeskus ry:n ympäristöluvan rauettaminen, Kuusamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika 15.04.2015 klo 12:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 28.10.2010 klo 19.00 20.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 Kokousaika 18.10.2012 klo 18.30-19.20 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 1.9.2014 34 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 65, 66, 67, 72, 74, 75 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista, Forssa. Etelä-Suomi Päätös Nro 206/2012/1 Dnro ESAVI/173/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 7.12.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Fenestra Oy:n Forssan tehtaan ympäristöluvan rauettamista,

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 09.10.2012 AIKA 09.10.2012 klo 14:00-14:40 PAIKKA Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 54-60 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisu vaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Kokousaika 29.04.2013 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 6/2011 61. Jussi Leinonen. Anneli Partanen. Seija Sainkangas, Helinä Niemelä, jäsen

Tekninen lautakunta 6/2011 61. Jussi Leinonen. Anneli Partanen. Seija Sainkangas, Helinä Niemelä, jäsen HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tekninen lautakunta 6/2011 61 KOKOUSAIKA 16.11.2011 klo 18.00-18.45 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo, kahvio SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Hannu Riuttanen, Jussi Leinonen,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot