Tampereen yliopiston toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tampereen yliopiston toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2015"

Transkriptio

1 Tasekirja 1 (38) Tampereen yliopiston toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2015

2 Tasekirja 2 (38) Sisällys Toimintakertomus... 3 Johdon katsaus... 3 Toiminta ja tulokset... 4 Voimavarat Riskit ja epävarmuudet Arvio tulevasta kehityksestä Olennaiset tapahtumat tilikauden päättymisen jälkeen Tilinpäätös Tuloslaskelma Tase Rahoituslaskelma Liitetiedot Toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen allekirjoitukset Luettelo kirjanpitokirjoista, tositelajeista ja säilytystavoista... 38

3 Tasekirja 3 (38) TOIMINTAKERTOMUS Johdon katsaus Yliopiston tutkimuksen kansainvälisen arvioinnin loppuraportti valmistui huhtikuussa 2015 ja samassa kuussa Kansallinen koulutuksen arviointikeskus myönsi yliopistolle laatujärjestelmän tasoa osoittavan laatuleiman. Tutkimusta arvioineiden panelistien mukaan yliopiston tutkimuksen laatu ja tieteellinen vaikuttavuus ovat erinomaisella tasolla useilla tutkimusaloilla. Tutkimuksen vahvistumista osoitti myös kansainvälisesti vertaisarvioitujen ja kansainvälisten tieteellisten yhteisjulkaisujen määrän nousu edellisvuodesta. Tieteellisistä julkaisuista 56 prosenttia oli perustasoa, 23 johtavaa tasoa ja lähes 10 prosenttia korkeinta tasoa. Johtavan ja korkeimman tason julkaisujen osuudet kasvoivat edellisvuodesta. Tutkintomääriä lisäsi yliopiston oma koulutusuudistus, jonka myötä opiskelijoiden piti valita valmistuminen aiempien vaatimusten mukaisesta tutkinto-ohjelmasta tai opiskelun jatkaminen uusien vaatimusten mukaisessa tutkinto-ohjelmassa. Siirtymäaika päättyi Alempia korkeakoulututkintoja suoritettiin 1 563, ylempiä korkeakoulututkintoja 1 477, lisensiaatin tutkintoja 16, tohtorintutkintoja 130 ja ammatillisia jatkokoulutuksia 127. Yliopisto on edelleen vetovoimainen opiskelemaan hakevien keskuudessa. Yliopiston taloudellinen tulos oli 3,2 miljoonaa euroa, mistä 0,8 miljoonaa euroa oli yliopiston toiminnan tulosta. Toiminnan tulos jää alijäämäiseksi vuosina 2016 ja 2017, mihin on varauduttu sopeuttamissuunnitelmalla ja rakenteellisilla kehittämistoimilla. Laboratoriopalvelut yliopiston uusimpana erillisyksikkönä aloitti Yliopiston hallitus päätti joulukuussa strategiasta, joka korostaa yliopistoa tiedeyliopistona ja Suomen johtavana yhteiskuntatieteellisenä yliopistona. Tavoitteena on muodostaa Tampereen yliopistosta, Tampereen teknillisestä yliopistosta ja Tampereen ammattikorkeakoulusta konserni. Nykyinen Tampereen yliopisto tuo siihen vahvan yhteiskuntaan ja terveyteen liittyvän osaamisen.

4 Tasekirja 4 (38) Toiminta ja tulokset Tutkimus Tieteellisiä julkaisuja tehtiin 2 369, joista kansainvälisesti vertaisarvioituja oli 71 prosenttia. Kansainvälisten yhteisjulkaisujen määrä oli 812. (Taulukko 1) Taulukko 1 Tieteelliset julkaisut (julkaisutyypit A1-C2) Tieteelliset julkaisut A1-C2 Kansainvälisesti vertaisarvioidut Kansainvälisesti vertaisarvioitujen osuus tieteellisistä Kansainväliset yhteisjulkaisut Vuosi % % % 812 Lähde: 2013 Opetushallinnon raportointipalvelu Vipunen, 2014 ja 2015 TaY:n johdon tietojärjestelmä Tohtorin tutkintoa opiskeli vuoden 2015 lopussa 790 laskennallisesti kokoaikaista opiskelijaa 1 ja lisensiaatin tutkintoa 46. Tohtorin tutkintoa opiskelevien määrää on viime vuosina laskenut yliopiston tiukentuneet valintamenettelyt ja kriteerit. (Taulukko 2) Taulukko 2 Tieteellistä jatkotutkintoa opiskelevien määrä , FTE-luvut, tilanne Vuosi Lisensiaatin tutkintoa opiskelevat Tohtorin tutkintoa opiskelevat Yhteensä Lähde: Tampereen yliopiston opintohallinnon tietojärjestelmä Erikoislääkärikoulutus ei ole alkaen tutkintomuotoista, eikä sitä sisällytetä FTE-laskentaan. 1 Laskennallisessa kokoaikaisten opiskelijoiden lukumäärässä (FTE-opiskelijamäärä) otetaan huomioon opiskelijan läsnäolo, opintosuoritusten määrä ja opintojen aloitus. Opiskelija voi tulla laskennassa tilastoiduksi arvoilla 0, 0,5 ja 1. Arvolla 0 tilastoidaan poissaolevat opiskelijat. Arvolla 0,5 tilastoidaan läsnä olevat, ennen tilastovuotta aloittaneet alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon opiskelijat, jotka ovat edellisenä lukuvuotena suorittaneet alle 30 opintopistettä. Arvolla 0,5 tilastoidaan myös läsnä olevat lisensiaatin-, tohtorin-, ja muun tutkinnon opiskelijat. Arvolla 1 tilastoidaan läsnä olevat, ennen tilastovuotta aloittaneet alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon opiskelijat, jotka ovat edellisellä lukuvuotena suorittaneet vähintään 30 opintopistettä. Arvolla 1 tilastoidaan myös uudet, tilastovuonna aloittaneet ylemmän tai alemman korkeakoulututkinnon opiskelijat. FTE on lyhenne sanoista full time equivalent.

5 Tasekirja 5 (38) Tohtorin tutkintoja tehtiin 130, lisensiaatin tutkintoja 16 ja muun koulutusasteen tutkintoja 127. (Taulukko 3) Taulukko 3 Tieteelliset jatkotutkinnot ja muu koulutusaste Vuosi Lisensiaatin tutkinto Tohtorin tutkinto Muu koulutusaste Yhteensä Lähde: Tampereen yliopiston opintohallinnon tietojärjestelmä Yliopistossa oli vuoden lopussa kaksi yliopiston koordinoimaa Suomen Akatemian tutkimuksen huippuyksikköä: FinMIT, Centre of Excellence in Research on Mitochondria, Metabolism and Disease kautenaan ja Yhteiskunnan historian huippuyksikkö The Finnish Centre of Excellence in Historical Research kautenaan Yliopisto oli mukana kahdessa muun yliopiston koordinoimassa huippuyksikössä: Helsingin yliopiston koordinoimassa huippuyksikössä The Finnish Centre of Excellence in Russian Studies Choices of Russian Modernisation, jonka kausi on , ja Oulun yliopiston koordinoimassa Rajojen, identiteettien ja transnationalisaation tutkimuksen huippuyksikössä, jonka kausi on Finland Distinguished Professor Programme ohjelmasta rahoitettuja professorin tehtäviä oli vuoden päättyessä kuusi, joista kolme Suomen Akatemian ja kolme Tekesin rahoittamaa. Koulutus Taulukko 4 Yliopistoon opiskelemaan hakijoita oli yhteensä ja paikan vastaanottaneita sisältäen erillis- ja päävalinnoissa hakeneet (lähde Opetushallinnon raportointipalvelu Vipunen, ). Kokoaikaisten tutkinto-opiskelijoiden määrä oli vuoden lopussa yhteensä Heistä alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa suorittavia oli 91 prosenttia ja lisensiaatin tai tohtorin tutkintoa suorittavia 9 prosenttia. Luvussa ei ole enää mukana erikoislääkärit, koska erikoislääkärikoulutus ei ole enää tutkintomuotoista alkaen. (Taulukko 4) Kokoaikaiset tutkinto-opiskelijat tutkintotasoittain , FTE-luvut, tilanne Vuosi Alempi korkeakoulututkinto Ylempi korkeakoulututkinto Lisensiaatin tutkinto Tohtorin tutkinto Yhteensä Lähde: Tampereen yliopiston opintohallinnon tietojärjestelmä Huom! Erikoislääkärit poistettu tästä, erikoislääkärikoulutus ei ole enää tutkintomuotoista alkaen.

6 Tasekirja 6 (38) Alempia korkeakoulututkintoja suoritettiin 1 563, ylempiä korkeakoulututkintoja 1 477, lisensiaatin tutkintoja 16, tohtorintutkintoja 130 ja ammatillisia jatkokoulutuksia 127. (Taulukko 5) Taulukko 5 Tutkinnot Alempi korkeakoulututkintkoulututkinto Ylempi korkea- Lisensiaatin Tohtorin Muu Vuosi tutkinto tutkinto koulutusaste Yhteensä Lähde: Opetushallinnon raportointipalvelu Vipunen Ensimmäisen lukuvuoden opiskelijoista 51,4 prosenttia suoritti vähintään 55 opintopistettä. Kaikista opiskelijoista 32,0 prosenttia suoritti vähintään 55 opintopistettä. (Taulukko 6) Taulukko 6 Vähintään 55-opintopistettä suorittaneiden opiskelijoiden osuus 1. lukuvuoden opiskelijoista ja kaikista opiskelijoista lukuvuosittain Lukuvuosi 55 opintopistettä suorittaneiden osuus 1. lukuvuoden opiskelijoista Yli 55 opintopistettä suorittaneiden osuus kaikista opiskelijoista ,6 % 27,7 % ,0 % 27,2 % ,4 % 32,0 % Lähteet: Opetushallinnon raportointipalvelu Vipunen sekä Tampereen yliopiston opintohallinnon tietojärjestelmä Ulkomaalaisten perustutkinto-opiskelijoiden määrä laski hieman edellisvuodesta. Vaihtoon saapuneiden ja vaihtoon lähteneiden opiskelijoiden määrä sen sijaan nousi edellisvuodesta. (Taulukko 7) Taulukko 7 Ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden sekä saapuneiden ja lähteneiden vaihtoopiskelijoiden määrä Ulkomaalaiset tutkinto-opiskelijat Vaihto-opiskelijat* Vuosi Perustutkinto Tieteellinen jatkotutkinto tai muu koulutusaste Yli 3 kuukauden vaihtoon saapuneet Yli 3 kuukauden vaihtoon lähteneet * Sisältää sekä opiskelijavaihdon että kansainvälisen harjoittelun. Lähteet: 2015 ulkomaalaiset johdon tietojärjestelmä, vaihtotiedot Vipunen.

7 Tasekirja 7 (38) Yliopiston opettajien ja tutkijoiden muihin maihin tekemien vierailujen määräksi tuli 494. Yliopistoon saapuneita vierailuja kertyi 161. (Taulukko 8) Taulukko 8 Opetus- ja tutkimushenkilöstön kansainvälisten vierailujen määrä Lyhyet vierailut Pitkät vierailut Vierailut yhteensä Vuosi Suomesta Suomeen Suomesta Suomeen Suomesta Suomeen Lähde: Vipunen Kumppanuudet ja valtakunnalliset tehtävät Organisaatio Yliopisto syvensi yhteistyötään Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa Tampere3-hankkeen myötä. Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti työryhmän, ohjausryhmän ja johtoryhmän valmistelemaan Tampere3 konsernia. Yliopisto solmi strategisen yhteistyösopimuksen Itä-Suomen yliopiston, Turun yliopiston ja Oulun yliopiston kanssa joulukuussa 2015, mihin sopimukseen Jyväskylän yliopisto liittyi tammikuussa Alueellisista kumppaneista tärkeimmät olivat edelleen Tampereen kaupunki, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan liitto ja kaupungissa toimivat muut korkeakoulut eli Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Poliisiammattikorkeakoulu (Unipoli-yhteistyö) sekä alueen yritykset. Kansallisista kumppaneista tärkeimmät olivat muut yliopistot, tutkimuslaitokset ja tutkimusrahoittajat, kuten Suomen Akatemia ja Tekes. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamia valtakunnallisia tehtäviä olivat Seinäjoen yliopistokeskuksen koordinointi, yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto ja osa Finnish Centre for Alternative Methods keskuksen toiminnasta. Yliopisto osallistuu myös Porin yliopistokeskuksen toimintaan. Yliopistossa oli vuoden 2015 lopussa yhdeksän tieteenalayksikköä, neljä erillisyksikköä ja yliopistopalvelut. Erillisyksiköiden määrä lisääntyi yhdellä laboratoriopalvelujen tultua perustetuksi alkaen. Tieteenalayksiköt, erillisyksiköt ja yliopistopalvelut toimivat johtosäännön mukaisina tulosyksikköinä.

8 Tasekirja 8 (38) Kuvio 1 Tampereen yliopiston organisaatio alkaen ja vuoden 2015 lopussa Tieteenalayksiköt 1. Biolääketieteellisen teknologian yksikkö 2. Informaatiotieteiden yksikkö 3. Johtamiskorkeakoulu 4. Kasvatustieteiden yksikkö 5. Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö 6. Lääketieteen yksikkö 7. Terveystieteiden yksikkö 8. Viestinnän, median ja teatterin yksikkö 9. Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Erillisyksiköt 1. Kielikeskus 2. Kirjasto 3. Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto 4. Laboratoriopalvelut Yliopistokollegio jäsentä ja henkilökohtaiset varajäsenet Puheenjohtaja Jyrki Nummenmaa 1. varapuheenjohtaja Kirsi Lumme-Sandt, 2. varapuheenjohtaja Pyry Urhonen Hallituksen kokoonpano Kai Öistämö, puheenjohtaja Seija Ilmakunnas, varapuheenjohtaja Johtaja, Palkansaajien tutkimuslaitos

9 Tasekirja 9 (38) Leena Heino Risto Heiskala Rauno Ihalainen Veera Kaleva kausi Pirkko-Liisa Kellokumpu-Lehtinen Eetu Kreivi kausi Johannes Lehtinen kausi Jaana Parviainen Marita Ruohonen Petri Räsänen Anne Soinsaari kausi Järjestelmäasiantuntija, Tampereen yliopisto Professori, Tampereen yliopisto Johtaja, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Opiskelija, Tampereen yliopisto Professori, Tampereen yliopisto Opiskelija, Tampereen yliopisto Opiskelija, Tampereen yliopisto Yliopistotutkija, Tampereen yliopisto Toiminnanjohtaja, Suomen Mielenterveysseura Tulevaisuus- ja innovaatiojohtaja, Pirkanmaan liitto Opiskelija, Tampereen yliopisto Rehtori, vararehtorit ja hallintojohtaja Rehtori Kaija Holli Hallintojohtaja Petri Lintunen Vararehtorit Pertti Haapala, 1. vararehtori Harri Melin, 2. vararehtori Rehtoriston toimikausi päättyi ja hallitus valitsi rehtorin tehtävään alkavaksi viisivuotiskaudeksi valtiotieteiden tohtori Liisa Laakson ja vararehtoreiksi Harri Melinin, Katariina Mustakallion ja Seppo Parkkilan. Tilintarkastajat PricewaterhouseCoopers Oy, tilintarkastusyhteisö, päävastuullisena tilintarkastajana KHT Hannu Pellinen ja PWC Julkistarkastus Oy, JHTT-yhteisö, päävastuullisena tilintarkastajana JHT, KHT Raija Porokka-Maunuksela marraskuuhun 2015 asti ja siitä eteenpäin JHT, KHT Juha Huuskonen.

10 Tasekirja 10 (38) Voimavarat Henkilöstö Tampereen yliopiston henkilöstön keskimääräinen määrä vuonna 2015 oli (Taulukko 9) Taulukko 9 Henkilöstön keskimääräinen määrä Vuosi Yhteensä Lähde: Tampereen yliopiston henkilöstöhallinnon tietojärjestelmä Henkilötyövuosia tehtiin 1 982, josta opetus- ja tutkimushenkilöstön ja harjoittelukoulun opetushenkilöstön osuus oli 59 prosenttia ja muun henkilöstön osuus 41 prosenttia. (Taulukko 10) Taulukko 10 Henkilötyövuodet henkilöstöryhmittäin Harjoittelukoulun Vuosi Opetus- ja tutkimushenkilöstö Muu henkilöstö opetushenkilöstö Harjoittelukoulun muu henkilöstö Yhteensä Lähde: Tampereen yliopiston henkilöstöhallinnon tietojärjestelmä Opetus- ja tutkimushenkilöstön henkilötyövuosia tehtiin yhteensä Henkilötyövuosiltaan suurin ryhmä oli 3. tutkijauravaiheen henkilöstö. (Taulukko 11) Taulukko 11 Opetus- ja tutkimushenkilöstön henkilötyövuodet uraportaittain Muu Vuosi 1. porras 2. porras 3. porras 4. porras opetus- ja tutkimushenkilöstö Tuntiopettaja Harjoittelukoulun opetushenkilöstö Yhteensä Muu opetus- ja tutkimushenkilöstö -kohtaan on luokiteltu vuodesta 2014 alkaen tehtävät, jotka eivät sijoitu tutkijauralle mm. tehtävät, joihin ei sisälly jatkotutkintotavoitetta. Vuoden 2013 tiedoissa nämä tehtävät sisältyvät 1. portaalle. Lähde: Tampereen yliopiston henkilöstöhallinnon tietojärjestelmä

11 Tasekirja 11 (38) Vuoden 2015 lopussa henkilöstöstä 52 prosenttia oli määräaikaisessa työsuhteessa, vuotta aiemmin 53 prosenttia ja kaksi vuotta aiemmin 56 prosenttia. Opetus- ja tutkimushenkilöstöstä määräaikaisessa työsuhteessa oli 66 prosenttia. (Taulukko 12). Lähde: Tampereen yliopiston henkilöstöhallinnon tietojärjestelmä Määräaikaisella tarkoitetaan tässä henkilöä, jolla ei ole määräaikaisen työsopimuksensa taustalla TaY:ssa toistaiseksi voimassa olevaa työsopimusta. Ulkomaalaisen opetus- ja tutkimushenkilöstön henkilötyövuosien määrä oli 111. (Taulukko 13) Taulukko 13 Ulkomaalaisen opetus- ja tutkimushenkilöstön henkilötyövuodet Ulkomaalaisen opetus- ja tutkimushenkilöstön Vuosi htv:t Lähde: Tampereen yliopiston henkilöstöhallinnon tietojärjestelmä Palkat ja palkkiot olivat yhteensä euroa. (Taulukko 14) Taulukko 12 Määräaikaisen henkilöstön osuus henkilöstöryhmittäin Opetus- ja Vuosi tutkimushenkilöstö Muu henkilöstö Kaikki % 43 % 56 % % 37 % 53 % % 32 % 52 % Taulukko 14 Henkilöstökulut Palkat ja Henkilösivukulut palkkiot 1000 eur 1000 eur Yhteensä 1000 eur Lähde: Tampereen yliopiston tilinpäätökset

12 Tasekirja 12 (38) Talous Yliopiston taloudellinen tulos oli rahoituksen pienentymisestä huolimatta kohtuullisen hyvä. Tulos oli yhteensä 3,2 miljoonaa euroa, mistä 0,8 miljoonaa euroa oli yliopiston toiminnan tulosta. Toiminnan tulos oli 0,5 prosenttia toiminnan tuotoista ja kokonaistulos 1,8 prosenttia kokonaisrahoituksesta. (Taulukko 15) Yliopistolain mukainen valtionrahoitus oli 115,3 miljoonaa euroa, missä vähennystä vuoteen 2014 verrattuna oli 0,8 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi yleisavustuksena valtiolta saatiin 1,5 miljoonaa euroa korkeakoulujen aloituspaikkojen määräaikaisen lisäyksen perusteella. Täydentävän rahoituksen tuotot olivat 60,1 miljoonaa euroa, missä vähennystä vuoteen 2014 verrattuna oli 3,5 miljoonaa euroa. Suomen Akatemian ja säätiöiden yliopistolle osoittama rahoitus kuitenkin kasvoi hiukan. Lisäksi yliopisto sai 0,6 miljoonaa euroa investointiavustuksia. (Taulukko 16) Varsinaisen toiminnan kulut olivat yhteensä 176,1 miljoonaa euroa, mikä oli 1,7 miljoonaa euroa ja 1,0 prosenttia vähemmän kuin vuonna Henkilöstökulut olivat 117,9 miljoonaa euroa. Henkilöstökulujen pienenivät 1,5 miljoonaa euroa, mikä on 1,3 prosenttia vuoden 2014 henkilöstökuluihin verrattuna. Sijoitustoiminnan tuotot olivat yhteensä 6,7 miljoonaa euroa, kulut 4,2 miljoonaa euroa ja sijoitustoiminnan nettotulos 2,5 miljoonaa euroa. Sijoitustoiminnan tulosta heikensi arvopaperien kurssien lasku vuoden lopussa. Sijoitusomaisuuden arvon muutokset on kokonaisuudessaan kirjattu tulosvaikutteisesti. Vuonna 2015 toteutetun varainhankinnan tuloksena kertyi 0,8 miljoonaa euroa lahjoituksia, mikä on siirretty taseen Tieteenraivaajat-rahastoon. Taseen loppusumma tilikauden alussa oli 152,6 miljoonaa euroa ja vuoden lopussa 160,9 miljoonaa euroa. Omavaraisuusaste oli 82,7 prosenttia.

13 Tasekirja 13 (38) Taulukko 15 Tampereen yliopiston talouden tunnusluvut euroa Täydentävä rahoitus (varsinaisen toiminnan tuotot) Valtionrahoitus/ yleisavustukset Täydentävä rahoitus ja valtionrahoitus yhteensä Toiminnan kulut Toiminnan tulos Toiminnan tulos % tuotoista 0,5 % 1,2 % 3,2 % Sijoitus ja rahoitustoiminta Varainhankinta Täydentävä rahoitus, valtionrahoitus, sijoitustoiminta ja varainhankinta yhteensä Tilikauden voitto Tilikauden voitto % tuotoista 1,8 % 3,4 % 6,1 % Tase Omavaraisuusaste 82,7 % 83,4 % 82,6 % Maksuvalmius (Quick Ratio) 5,2 4,6 4,4 Investoinnit Investointiavustukset Poistot

14 Tasekirja 14 (38) Taulukko 16 Täydentävä rahoitus rahoittajittain euroa Suomen Akatemia Tekes EU komissio EU rakennerahasto Harjoittelukoulun valtionosuus Muu valtion laitos Kunnat ja kuntainliitot Muu julkinen Kotimaiset säätiöt ja rahastot Kotimaiset yritykset Ulkomaiset säätiöt ja rahastot Ulkomaiset yritykset Muut Täydentävän rahoitukset tuotot Investointiavustukset Suomen Akatemia Tekes Rakennerahasto Säätiöt Investointiavustukset yhteensä Rahoituslähteiden ryhmittelyä on tarkistettu vuonna Vuosien tiedot on tähän taulukkoon yhtenäistetty vuoden 2015 ryhmittelyn mukaiseksi. Sijoitustoiminta Infrastruktuuri Yliopiston sijoitustoiminnan tavoitteena on huolehtia sijoitettavan varallisuuden hoidosta ottaen huomioon tuottotavoite, hyväksytty riskitaso ja likvidien varojen tarve. Sijoitusvarallisuuden markkina-arvo oli 93,6 miljoonaa euroa ja tasearvo 92,4 miljoonaa euroa. Sijoitusten vuosituotto oli 0,3 prosenttia. Vuoden lopussa 44,6 prosenttia sijoituksista oli osakesidonnaisia, 50,0 prosenttia korko- ja rahamarkkinasijoituksia ja 5,4 prosenttia asuntorahastosijoituksia. Yliopiston käytössä olevat tilat vuoden alussa olivat m2 ja vuoden lopussa m2. Kaupin kampuksen uudisrakennuksen rakentaminen eteni suunnitelman mukaisesti. Rakennuksen on tarkoitus valmistua keväällä 2016.

15 Tasekirja 15 (38) Konserni Yliopistokonsernin tilinpäätökseen on sisällytetty TAY-Palvelut Oy ja Tampereen yliopiston tukisäätiö sekä omistusyhteysyrityksenä vuoden 2014 alussa toimintansa aloittanut Finland University Oy. Finland University Oy:n tarkoituksena on yliopistojen koulutusviennin järjestäminen. Yliopiston omistusosuus yhtiöstä on kolmasosa. Konsernitaseen loppusumma oli vuoden alussa 176,0 miljoonaa euroa ja vuoden lopussa 182,9 miljoonaa euroa. Konsernin omavaraisuusaste oli 76,2 prosenttia. Sekä tukisäätiön että TAY-Palvelut Oy:n tulos vuodelta 2015 oli positiivinen. Konsernin tulos yhteensä oli 3,2 miljoonaa euroa, mikä on 1,8 prosenttia kokonaistuotoista. Riskit ja epävarmuudet Valtioneuvoston kehyspäätösten mukaisesti yliopistojen rahoituksen kehitys on aleneva kaudella Valtakunnalliseen yliopistokehykseen kohdistuvat tiedossa olevat muutokset ovat yliopistoindeksin jäädyttäminen koko hallituskauden ajaksi ja yhteensä 50 miljoonan euron siirto yliopistokehyksestä Suomen Akatemian kautta jaettavaan rahoitukseen. Epävarmuutta valtionrahoituksen kehitykseen tuo myös yliopistojen tulossopimuskauden vaihtuminen. Uusi tulossopimus opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa solmitaan kaudeksi Yliopiston tulossopimuksen mukainen valtionrahoitus vuodeksi 2016 väheni 6,6 % verrattuna vuodeksi 2015 saatuun valtionrahoitukseen. Hallitus hyväksyi sopeuttamisohjelman, jonka mukaan kustannukset saatetaan vastaamaan alentunutta tulotasoa vuoteen 2018 mennessä. Toiminnan tulos jää alijäämäiseksi vuosina 2016 ja Täydentävän rahoituksen supistuminen muodostaa merkittävän riskin tutkimustoiminnalle. Riskien hallitsemiseksi tarvitaan kansainvälistymisen edistämistä, tutkimustoiminnan johtamisen ja tutkimusryhmien organisoinnin kehittämistä ja rekrytointien suunnitelmallisuutta. Kansainvälinen kilpailtu rahoitus muodostuu entistä tärkeämmäksi. Valmiutta menestyä tutkimusrahoitusta koskevassa kilpailussa tulee lisätä. Koulutuksen laadun ja vaikuttavuuden lisäämiseksi yliopisto varautuu työnjaollisiin muutoksiin yliopistojen kesken. Yliopisto kehittää tutkinto-ohjelmiaan niin, että niiden tuottama osaaminen vastaa entistä paremmin muuttuvan työelämän tarpeita. Tutkintoohjelmissa annettavaa opiskelijoiden ohjausta parannetaan. Hallitus on vahvistanut yliopiston riskienhallinnan periaatteet ja hyväksyy vuosittain riskienhallintasuunnitelman toiminta- ja taloussuunnitelman yhteydessä. Riskienhallinnan vastuut on määritelty yliopiston johtamisjärjestelmän mukaisesti. Rehtori vastaa siitä, että riskienhallinta on järjestetty asianmukaisesti. Riskienhallinta on

16 Tasekirja 16 (38) järjestetty toiminnan ja talouden suunnittelun yhteyteen. Tulosyksiköissä ja yliopiston tasolla kartoitetaan kerran vuodessa merkittävät riskit ja niiden hallintakeinot ja sisällytetään ne toiminta- ja taloussuunnitelmiin. Sisäinen valvonta on määritelty osaksi toiminnan ja talouden prosesseja. Sijoitustoiminnan riskienhallintaa on kehitetty vuoden 2015 aikana. Yliopiston hallitus on hyväksynyt vuodeksi 2016 sijoitussuunnitelman, jossa on määritelty tuottotavoite, tavoiteallokaatio ja vaihteluvälit, hyväksyttävät sijoitusinstrumentit sekä täsmennetty päätöksentekomenettely, vastuut ja raportointi. Sijoitustoiminnan riskienhallintaa tukee ulkopuolisista asiantuntijoista koostuva sijoitustoimikunta. Yliopistolla ei ole korollista vierasta pääomaa. Yliopistokonsernilla on pitkäaikaista lainaa rahoituslaitoksilta 16,9 miljoonaa euroa, joka liittyy kirjaston ja yhteiskuntatieteen yksiköiden käytössä olevaan Linna-kiinteistöön. Lainan korko on sidottu yhden kuukauden Euriboriin ja suojattu korkoriskiltä. Vahinkoriskejä hallitaan huolehtimalla riittävästä vakuutusturvasta. Arvio tulevasta kehityksestä Yliopiston hallitus on hyväksynyt yliopiston uuden strategian Kohti uutta yliopistoa vuosiksi Strategian keskeisiä perusteita ovat Tampere3-yhteistyössä muodostuva uusi yliopisto, monitieteinen tutkimus, uusimpaan tietoon perustuva oppiminen, kansainvälisyys ja yliopistoyhteisö. Tampereen yliopisto valmistelee yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa uuden säätiöyliopiston ja ammattikorkeakoulun muodostaman konsernin perustamista. Tavoite on muodostaa kansainvälisesti vaikuttava tiedeyliopisto, joka luo uutta osaamista ja mahdollisuuksia monialaisiin läpimurtoihin tekniikan, terveyden, talouden ja yhteiskuntatieteiden aloilla. Kolmen korkeakoulun välinen aiesopimus laaditaan maaliskuussa Yliopisto odottaa koulutuksen tulosten edelleen paranevan ja yliopiston vetovoimaisuuden opiskelijoiden keskuudessa säilyvän. Opetussuunnitelmat on uudistettu vuonna 2015 vahvistaen niiden laaja-alaisuutta ja osaamisperusteisuutta. Yliopisto toteuttaa vuonna 2016 koulutuksen ulkoisen arvioinnin. Kaupissa otetaan toukokuussa 2016 käyttöön uudisrakennus, jonka kustannusarvio on 67,1 miljoonaa euroa. Esivuokrasopimuksen mukainen vuokra-aika on 25 vuotta, mikä kasvattaa yliopiston vuokravastuita vuodesta 2016 alkaen. Uudisrakennuksen varustaminen aiheuttaa merkittäviä investointeja vuosina Investointeihin sisältyy laboratorioiden varustaminen, millä vahvistetaan opetuksen ja tutkimuksen edellytyksiä. Laboratoriotoiminnan uudelleen organisoinnilla lisätään myös toiminnan tehokkuutta. Vuokrien lisäys, investoinneista aiheutuvat

17 Tasekirja 17 (38) poistot ja opetuksen lisäkustannukset kasvattavat kuluja jaksolla, jona tulokehitys on nykyistä heikompi. Talouden epävarmuus edellyttää vahvaa kulujen hallintaa sekä valmiutta arvioida eri toimintojen tuloksellisuutta ja tehokkuutta. Harjoittelukoulun käytössä olevien tilojen peruskorjaus käynnistyy kesällä 2016 ja valmistuu keväällä Suunnitteilla on tilaratkaisu, joka tukee harjoittelukoulun toimintaa osana Tampereen kouluverkkoa sekä yhtenäisen peruskoulun ja lukion profiilin kehittämistä. Olennaiset tapahtumat tilikauden päättymisen jälkeen Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut työryhmän, ohjausryhmän ja johtoryhmän valmistelemaan Tampere3-konsernia.

18 Tasekirja 18 (38) TILINPÄÄTÖS Tuloslaskelma Konserni Konserni Yliopisto Yliopisto Varsinainen toiminta Tuotot Muut avustustuotot Liiketoiminnan tuotot Muut tuotot Osuus osakkuusyhtiöin tuloksesta Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Tuotto-/kulujäämä Varainhankinta Tuotot Keräystuotot Lahjoitukset Kulut Varainhankinnan kulut Tuotto-/Kulujäämä Sijoitus- ja rahoitustoiminta Tuotot Osinkotuotot Korkotuotot Vuokratuotot Arvonalennusten palautukset Muut tuotot Kulut Korkokulut Arvonalennukset Muut kulut Tuotto-/kulujäämä Yleisavustukset Yliopistolain mukainen valtionrahoitus Muut yleisavustukset Omakatteisten rahastojen muutos Tilikauden tulos Tilinpäätössiirrot Sidottujen rahastojen muutos Tuloverot Tilikauden voitto

19 Tasekirja 19 (38) Tase Konserni Konserni Yliopisto Yliopisto VASTAAVAA PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineettomat oikeudet Muut pitkävaikutteiset menot Ennakkomaksut Aineelliset hyödykkeet Maa- ja vesialueet Rakennukset ja rakennelmat Koneet ja kalusto Muut aineelliset hyödykkeet Sijoitukset Osuudet saman konsernin yrityksissä Osuudet omistusyhteysyrityksissä Muut osakkeet ja osuudet Omakatteisten rahastojen varat PYSYVÄT VASTAAVAT YHTEENSÄ VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Aineet ja tarvikkeet Saamiset Pitkäaikaiset saamiset Muut saamiset Lyhytaikaiset saamiset Myyntisaamiset Muut saamiset Siirtosaamiset Maksetut ennakot Rahoitusarvopaperit Osakkeet ja osuudet Muut arvopaperit Rahat ja pankkisaamiset VAIHTUVAT VASTAAVAT YHTEENSÄ VASTAAVAA YHTEENSÄ

20 Tasekirja 20 (38) Konserni Konserni Yliopisto Yliopisto VASTATTAVAA OMA PÄÄOMA Peruspääoma Sidotut rahastot Omakatteiset rahastot Tieteenraivaajat-rahasto Tukisäätiön oma pääoma Muu oma pääoma Toimintapääoma Edellisten tilikausien voitto/tappio Tilikauden voitto OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ PAKOLLISET VARAUKSET Muut pakolliset varaukset VIERAS PÄÄOMA Pitkäaikainen vieras pääoma Lainat rahoituslaitoksilta Velat saman konsernin yrityksille Muut velat Lyhytaikainen vieras pääoma Lainat rahoituslaitoksilta Saadut ennakot Ostovelat Velat saman konsernin yrityksille Muut velat Siirtovelat VIERAS PÄÄOMA YHTEENSÄ VASTATTAVAA YHTEENSÄ

21 Tasekirja 21 (38) Rahoituslaskelma Konserni Konserni Yliopisto Yliopisto Toiminnan rahavirta Varsinaisen toiminnan rahavirta Varsinaisen toiminnan kulujäämä Edelliseen sisältyvät poistot Käyttöpääoman muutos Vaihto-omaisuuden muutos Lyhytaikaisten korottomien saamisten muutos Lyhytaikaisten korottomien velkojen muutos Muiden pitkäaik. saamisten/ velkojen muutos (alv) Muiden pakollisten varausten muutos Varsinaisen toiminnan rahavirta Varainhankinnan rahavirta Saadut yleisavustukset Maksetut verot Toiminnan rahavirta (A) Investointien rahavirta Investoinnit pysyviin vastaaviin Saadut investointiavustukset Investoinnit sijoituksiin ja arvopapereihin Sijoitusten muut tuotot Investointien rahavirta (B) Rahoituksen rahavirta Rahoituslaitoslainojen takaisinmaksut Oman pääoman lisäykset, Tieteenraivaajat-rahasto Tukisäätiön oman pääoman muutos Velkojen muutos saman konsernin yrityksille Maksetut korot ja maksut rahoituskuluista Rahastojen rahoituksen rahavirta Rahoituksen rahavirta (C) Rahavarojen muutos (A+B+C) lisäys (+) / vähennys (-) Rahavarat tilikauden alussa Rahavarat tilikauden lopussa Muutos Omakatteisten rahastojen rahavarat tilikauden alussa Omakatteisten rahastojen rahavarat tilikauden lopussa Muutos Rahavarat yhteensä tilikauden alussa Rahavarat yhteensä tilikauden lopussa Muutos

22 Tasekirja 22 (38) Liitetiedot Tilinpäätöksen laadintaperiaatteet Arvostus- ja jaksotusperiaatteet ja -menetelmät Monivuotisten projektien tuottojen jaksottaminen Varsinaisen toiminnan tuottoihin kirjatut pitkäaikaisten projektien tuotot on jaksotettu noudattaen seuraavia periaatteita - Pitkäaikaisena projektina on käsitelty ulkopuolisen rahoittajan tai asiakkaan kanssa tehtyyn sopimukseen tai rahoituspäätökseen perustuva hanke, jonka päättymispäivä on jälkeen. - Vuodelle 2015 on kohdennettu projektille kertyneitä kuluja vastaava määrä tuottoja. Samaa perustetta on noudatettu sekä liiketoiminnan että yhteisrahoitteisten projektien jaksotuksessa mennessä rahoittajan yliopistolle maksama käyttämätön rahoitusosuus on kirjattu taseen vastattaviin saatuihin ennakoihin. - Projektin syntyneitä kustannuksia vastaava laskuttamaton rahoitus on kirjattu taseen vastaaviin siirtosaamisiin edellyttäen, että yliopistolla on vastaava sopimuksen tai päätöksen mukainen laskutusoikeus. - Osarahoitteisissa projekteissa saamiseksi on kirjattu enintään rahoittajan osuutta vastaava määrä. Yliopistolain 49 :n mukainen arvonlisäverokompensaatio Yliopistolain 49 :n mukainen arvonlisäverokompensaatio on käsitelty yliopiston kirjanpidossa nettoperiaatteella siten, että opetus- ja kulttuuriministeriön maksama alv-kompensaatio on kirjattu taseeseen saadut alv-kompensaatioennakot-tilille ja kompensoitavat arvonlisäverot ennakkotilin veloitukseksi. Vuonna 2015 kertyi: Kompensoitavia arvonlisäveroja yhteensä OKM maksoi alv-kompensaatiota Harjoittelukoulujen kotikuntakorvauksiin liittyvä alv-kompensaatio Alv-kompensaatiosaatava vuodelta Alv-kompensaatiosaatava vuodelta Alv-kompensaatiosaatava (+)/-velka(-) tilikaudelta Pysyvien vastaavien arvostaminen Tampereen yliopiston taseeseen merkittyjen aineettomien ja aineellisten hyödykkeiden hankintamenosta on vähennetty suunnitelman mukaiset poistot. Hankintamenoon on luettu hankinnasta ja valmistuksesta aiheutuneet muuttuvat menot. Hankintamenon vähennykseksi on kirjattu ,66 euroa saatuja avustuksia. Suunnitelman mukaiset poistot on laskettu tasapoistoina aineettomien ja aineellisten hyödykkeiden taloudellisen pitoajan perusteella.

23 Tasekirja 23 (38) Poistot on tehty hyödykkeen käyttöönottokuukaudesta alkaen. Aktivointiraja on 5 000,00 euroa. Poistoajat ovat: Aineettomat oikeudet 4-5 vuotta Muut pitkävaikutteiset menot 4-10 vuotta Rakennukset vuotta Rakennelmat 10 vuotta Koneet ja kalusto 4-15 vuotta Konserniin kuuluvien Tampereen yliopiston Tukisäätiön ja TAY-Palvelut Oy:n pysyviin vastaaviin kuuluvien aineellisten hyödykkeiden hankintamenot poistetaan poistosuunnitelman mukaisesti: Koneet ja kalusto 25 % menojäännöspoisto Osakehuoneistojen perusparannusmenot tasapoisto 5 vuotta Maanvuokraoikeus tasapoisto ajalla Rakennukset tasapoisto 40 vuotta Rakennusten tekniset laitteet tasapoisto 15 vuotta. Vaihto-omaisuuden arvostaminen Vaihto-omaisuus on pääosin arvostettu hankintamenoon. Kirjaston omassa julkaisusarjassa varaston arvo on määritelty kirjan iän mukaan 1-5 euroon ja TUP-sarjassa 5 euroon. Kudospankin arvo perustuu kudospankin kustannuslaskelmaan. Rahoitusvälineiden arvostaminen Vaihtuviin vastaaviin sisältyvät rahoitusarvopaperit on arvostettu hankinta-arvoon tai sitä alempaan markkina-arvoon. Joukkovelkakirjoista on lisäksi jaksotettu hankintahintaan sisältyvä yli-/alihinta, jolloin joukkovelkakirjojen korot on kirjattu kuponkituoton mukaisesti. Pakollinen varaus Pakollisista varauksista on yliopiston tilinpäätöksessä purettu euroa oikeudellisten asioiden perusteella. Tukisäätiön tilinpäätöksessä tehtiin euron suuruinen pakollinen varaus johdannaissopimuksen negatiivisen käyvän arvon perusteella. Työterveyshuollon palautusten käsittely Työterveyshuollon Kela-palautukset jaksotetaan tilikaudelle suoriteperusteella. Valuuttamääräiset erät Ulkomaanrahan määräiset saamiset ja velat on muutettu Suomen rahan määräiseksi tilinpäätöspäivän kurssiin.

24 Tasekirja 24 (38) Konsernilaskelmien laadintaperusteet Yliopistokonsernin tilinpäätökseen on sisällytetty Tampereen yliopiston tukisäätiö ja TAY- Palvelut Oy. Tukisäätiöllä ja yliopistolla on toiminnallinen yhteys, joka perustuu siihen, että yliopisto on vuokralaisena tukisäätiön omistamassa kiinteistössä. Konsernitilinpäätös on laadittu hankintamenomenetelmällä. Konsernituloslaskelmassa kiinteistöön liittyvät kulut on esitetty varsinaisen toiminnan yhteydessä. Konsernitaseessa säätiön oma pääoma on esitetty omana eränään sidottujen rahastojen ryhmässä. Tampereen yliopisto omistaa Finland University Oy:stä kolmanneksen. Finland University Oy on merkitty taseeseen omistusyhteysyrityksenä. Yhtiön toinen tilikausi päättyi ja Tampereen yliopiston tilinpäätökseen on yhdistelty pääomaosuusmenetelmällä kolmasosa tappiosta. Edellisen tilikauden tietojen vertailukelpoisuus Oikaisu rahoituslaskelman vuoden 2014 vertailutietoihin. Tilikauden 2014 vertailutietoja rahoituksen rahavirran ja toiminnan rahavirran välillä on oikaistu vastaamaan tilikauden 2015 esittämistapaa. Toimintokohtainen erittely ja liiketoiminnan tuloslaskelma Tilinpäätöksen liitteenä esitetyt toimintokohtainen erittely varsinaisen toiminnan tuotoista ja kuluista ja liiketoiminnan tuloslaskelma perustuvat yliopiston kirjanpidosta ja kustannuslaskennasta johdettuihin tietoihin.

25 Tasekirja 25 (38) Tuloslaskelman liitetiedot Konserni Konserni Yliopisto Yliopisto Varsinaisen toiminnan tuotot Jakauma toiminnoittain Koulutustoiminta Tutkimustoiminta Taiteellinen toiminta Muu yhteiskunnallinen toiminta Harjoittelukoulut Yhteensä Konsernin muu yhteiskunnallinen toiminta on yhdistelty Tampereen yliopiston tukisäätiön ja TAY-palveluiden toiminnan tuotot sekä Tampereen yliopiston osuus 1/3 osa FinlandUniversity Oy:n tuloksesta. Varsinaisen toiminnan kulut Aineet ja tarvikkeet Varaston muutos Ulkopuoliset palvelut Muut kulut Yhteensä Poistot ja arvonalentumiset Poistot ja arvonalentumiset OKM:n kompensaation piiriin kuuluva arvonlisäveron määrä tilikaudella Tilintarkastajan palkkiot (PricewaterhouseCoopers Oy ja PwC Julkistarkastus Oy) Tilintarkastuspalkkiot Veroneuvonta Yhteensä Varainhankinnan tuotot ja kulut Varainhankinnan tuotot Varainhankinnan kulut Yhteensä Rahoitustuotot ja -kulut Osinkotuotot Korkotuotot Vuokratuotot Arvonalennusten palautukset Muut tuotot Sijoitus- ja rahoitustoiminnan tuotot yhteensä Rahoitustuotot yhteensä

26 Tasekirja 26 (38) Konserni Konserni Yliopisto Yliopisto Arvonalentumiset vaihtuvien vastaavien rahoitusarvopapereista Korkokulut ja muut rahoituskulut Korkokulut Muut kulut Korkokulut ja muut rahoituskulut yhteensä Rahoituskulut yhteensä Rahoitustuotot ja kulut yhteensä Rahoitustuotot ja -kulut kohtaan sisältyy kurssivoittoja (netto) Yleisavustukset Yliopistolain mukainen valtionrahoitus Muut yleisavustukset Omakatteisten rahastojen muutos Omakatteisten rahastojen muutos Sidottujen rahastojen muutos Sidottujen rahastojen muutos Tuloverot Tilikauden ja aikaisempien tilikausien verot Tuottoihin ja kuluihin sisältyvät pakollisten varausten muutokset Henkilöstökulut Lisäykset Vähennykset Muut kulut Lisäykset Vähennykset Varausten muutos yhteensä

27 Tasekirja 27 (38) Toimintokohtainen erittely varsinaisen toiminnan tuotoista ja kuluista, 1000 euroa VARSINAINEN TOIMINTA Koulutustoiminta Tuotot Avustustuotot Liiketoiminnan tuotot Muut tuotot Kulut Henkilöstökulut Poistot 0 0 Muut kulut Osuus yhteisistä kuluista Koulutustoiminta yhteensä Tutkimustoiminta Tuotot Avustustuotot Liiketoiminnan tuotot Muut tuotot Kulut Henkilöstökulut Poistot 0-48 Muut kulut Osuus yhteisistä kuluista Tutkimustoiminta yhteensä Taiteellinen toiminta Tuotot Avustustuotot 0 0 Liiketoiminnan tuotot 0 0 Muut tuotot 0 0 Kulut Henkilöstökulut Poistot 0 0 Muut kulut 0-87 Osuus yhteisistä kuluista Taiteellinen toiminta yhteensä Muu yhteiskunnallinen toiminta Tuotot Avustustuotot Liiketoiminnan tuotot Muut tuotot Kulut Henkilöstökulut Poistot 0-11 Muut kulut Osuus yhteisistä kuluista Muu yhteiskunnallinen toiminta yhteensä

28 Tasekirja 28 (38) Harjoittelukoulut Tuotot Avustustuotot Liiketoiminnan tuotot 0 15 Muut tuotot Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Osuus yhteisistä kuluista Harjoittelukoulut yhteensä Yhteiskulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Siirretty toiminnanaloille Yhteiskulut yhteensä 0 0 Liiketoiminnan tuloslaskelma kululajeittain Tampereen yliopisto LIIKEVAIHTO Liiketoiminnan muut tuotot Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja palvelut Ostot tilikauden aikana Varastojen lisäys (-)/vähennys (+) Ulkopuoliset palvelut Henkilöstökulut Palkat ja palkkiot Henkilösivukulut Eläkekulut Muut henkilösivukulut Poistot ja arvonalentumiset Suunnitelman mukaiset poistot Liiketoiminnan muut kulut VOITTO/-TAPPIO ENNEN TILINPÄÄTÖSSIIRTOJA JA VEROJA Tuloverot TILIKAUDEN VOITTO/TAPPIO

29 Tasekirja 29 (38) Taseen liitetiedot Pysyvien vastaavien erittely, konserni Aineettomat hyödykkeet Aineettomat Muut pitkävaik. Ennakkomaksut Yhteensä oikeudet menot Hankintameno Lisäykset Hankintameno Kertyneet poistot ja arvonalennukset Tilikauden poisto Kertyneet poistot ja arvonal Kirjanpitoarvo Kirjanpitoarvo Hankintamenoon perustuva alv-kompensaatio Aineelliset hyödykkeet Maa-ja vesialueet Rakennukset ja rakennelmat Koneet ja kalusto Muut aineelliset hyödykkeet Yhteensä Hankintameno Lisäykset Vähennykset Hankintameno Kertyneet poistot ja arvonalennukset Vähennysten ja siirtojen kertyneet poistot Tilikauden poisto Kertyneet poistot ja arvonal Kirjanpitoarvo Kirjanpitoarvo Hankintamenoon perustuva alv-kompensaatio Sijoitukset Osuudet saman konsernin yrityksissä Osuudet Muut osakkeet omistusyhteysyrityksissä ja osuudet Yhteensä Hankintameno Lisäykset Vähennykset Hankintameno Kirjanpitoarvo Kirjanpitoarvo Käyttöomaisuuden hankintamenoista on katettu investointiavustuksilla ,85 euron suuruinen määrä tilikaudella 2015.

30 Tasekirja 30 (38) Pysyvien vastaavien erittely, Tampereen yliopisto Aineettomat hyödykkeet Aineettomat Muut pitkävaik. Ennakkomaksut Yhteensä oikeudet menot Hankintameno Lisäykset Hankintameno Kertyneet poistot ja arvonalennukset Tilikauden poisto Kertyneet poistot ja arvonal Kirjanpitoarvo Kirjanpitoarvo Hankintamenoon perustuva alv-kompensaatio Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto Muut aineelliset hyödykkeet Yhteensä Hankintameno Lisäykset Vähennykset Hankintameno Kertyneet poistot ja arvonalennukset Vähennysten ja siirtojen kertyneet poistot Tilikauden poisto Kertyneet poistot ja arvonal Kirjanpitoarvo Kirjanpitoarvo Hankintamenoon perustuva alv-kompensaatio Sijoitukset Osuudet saman konsernin yrityksissä Osuudet Muut osakkeet omistusyhteysyrityksissä ja osuudet Yhteensä Hankintameno Lisäykset Vähennykset Hankintameno Kirjanpitoarvo Kirjanpitoarvo Käyttöomaisuuden hankintamenoista on katettu investointiavustuksilla ,85 euron suuruinen määrä tilikaudella 2015.

31 Tasekirja 31 (38) Konserni Konserni Yliopisto Yliopisto Vaihtuvien vastaavien rahoitusarvopaperit Osakkeet Markkina-arvo yhteensä Vastaava kirjanpitoarvo Erotus Osakesidonnaiset indeksiobligaatiot Markkina-arvo yhteensä Vastaava kirjanpitoarvo Erotus Korkosidonnaiset indeksiobligaatiot Markkina-arvo yhteensä Vastaava kirjanpitoarvo Erotus Muut arvopaperit Markkina-arvo yhteensä Vastaava kirjanpitoarvo Erotus Vaihtuvien vastaavien rahoitusarvopaperit yhteensä Markkina-arvo yhteensä Vastaava kirjanpitoarvo Erotus Omakatteisten rahastojen arvopaperit Osakkeet Markkina-arvo yhteensä Vastaava kirjanpitoarvo Erotus Muut arvopaperit Markkina-arvo yhteensä Vastaava kirjanpitoarvo Erotus Omakatteisten rahastojen arvopaperit yhteensä Markkina-arvo yhteensä Vastaava kirjanpitoarvo Erotus Saamisten erittely Pitkäaikaiset saamiset Muut saamiset Yhteensä Pitkäaikaiset saamiset yhteensä

KONSERNITULOSLASKELMA

KONSERNITULOSLASKELMA KONSERNITULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 5 099 772 4 390 372 Liiketoiminnan muut tuotot 132 300 101 588 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden aikana

Lisätiedot

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS

Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Tilinpäätös Emoyhtiön tuloslaskelma Emoyhtiön tuloslaskelma, FAS Milj. Liite 1. 1. 31. 12. 2012 1. 1. 31. 12. 2011 Liikevaihto 1 12,5 8,9 Liiketoiminnan muut tuotot 2 4,6 3,6 Materiaalit ja palvelut 3

Lisätiedot

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös NIVOS ENERGIA OY Tilinpäätös 1.1.2017-31.12.2017 Sepäntie 3 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2 4 7 7 1 TULOSLASKELMA 1.1.2017 31.12.2017 1.1.2016

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma ei laadittu 1.1.2017-31.12.2017 1.1.2016-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 26 416 878,43 Liiketoiminnan muut tuotot 1 468 655,80 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 Tuloslaskelma Liitetieto 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 (EUR) Liikevaihto

Lisätiedot

Konsernituloslaskelma

Konsernituloslaskelma Konsernituloslaskelma 1.1.2018-31.12.2018 1.1.2017-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 28 729 986,76 26 416 878,43 Valmistus omaan käyttöön 6 810,90 Liiketoiminnan muut tuotot 1 500 810,15 1 468 655,80 Materiaalit

Lisätiedot

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös NIVOS ENERGIA OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Sepäntie 3 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2-3 4-6 7 7 1 TULOSLASKELMA 1 000 eur 1.1.2018 31.12.2018

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös ELENIA PALVELUT OY 1.1.2017-31.12.2017 ELENIA PALVELUT OY Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 ELENIA PALVELUT OY Tuloslaskelma

Lisätiedot

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös

ELENIA PALVELUT OY Tilinpäätös ELENIA PALVELUT OY 1.1.2016-31.12.2016 ELENIA PALVELUT OY Sisällysluettelo Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5-8 Allekirjoitukset 9 1 ELENIA PALVELUT OY Tuloslaskelma

Lisätiedot

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös

NIVOS ENERGIA OY. Tilinpäätös NIVOS ENERGIA OY Tilinpäätös 1.1.2016-31.12.2016 Sepäntie 3 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä 7 sivu 1 2-3 4-6 7 1 TULOSLASKELMA 1.1.2016 31.12.2016 1.1.2015

Lisätiedot

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj Tuloslaskelma ja tase

BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj Tuloslaskelma ja tase Tuloslaskelma ja tase 30.6.2018 BBS-Bioactive Bone Substitutes Oyj KONSERNITULOSLASKELMA 1.1.-30.6.2018 1.1.-30.6.2017 1.1.-31.12.2017 Liiketoiminnan muut tuotot * 2 237 121,94 13 879,38 20 466,26 Materiaalit

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA

Kullo Golf Oy TASEKIRJA Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ TASEKIRJA 1.1.2011-31.12.2011 Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus 1761478-9 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.2011-31.12.2011 Sisällysluettelo Tase 3 Tuloslaskelma 5 Rahoituslaskelma

Lisätiedot

NIVOS OY. Tilinpäätös

NIVOS OY. Tilinpäätös NIVOS OY Tilinpäätös 1.1.2016-31.12.2016 Nivos Oy Sepäntie 3 04600 MÄNTSÄLÄ Sisältö Tuloslaskelma, emoyhtiö Tase, emoyhtiö Tuloslaskelma, konserni Tase, konserni Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä

Lisätiedot

Varsinaisen toiminnan tuotto- / kulujäämä -1 951 104,22-1 758 750,67. Tuotot Jäsenmaksut 39 140,00 37 720,00. Kulut Varainhankinnan kulut 516,19 0,00

Varsinaisen toiminnan tuotto- / kulujäämä -1 951 104,22-1 758 750,67. Tuotot Jäsenmaksut 39 140,00 37 720,00. Kulut Varainhankinnan kulut 516,19 0,00 SUOMEN LUTERILAINEN EVANKELIUMIYHDISTYS RY TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta 1.1.-31.12.2009 1.1.-31.12.2008 Testamentit 140 489,00 275 845,49 Srk:n talousarviomäärärahat 1 203 139,49 1 351 418,02 Vapaaehtoinen

Lisätiedot

TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009

TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009 TULOSLASKELMA VARSINAIS- SUOMEN ALUEPELASTUSLAITOS 2009 Liikevaihto 33 202 242,72 Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Valmistus omaan käyttöön (+) Liiketoiminnan

Lisätiedot

KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13)

KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13) KULULAJIPOHJAISEN TULOSLASKELMAN KAAVA LIITE 1 (Yritystutkimus ry 2011, 12-13) Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen lisäys (+) tai vähennys (-) Valmistus omaan käyttöön (+) Liiketoiminnan

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2016-31.12.2016 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2-3 4-5 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2016 31.12.2016

Lisätiedot

1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot

1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot 1. Kunnan/kuntayhtymän tilinpäätöstiedot 1.1 Tuloslaskelma, ulkoinen Toimintatuotot Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot Valmistevarastojen muutos +/- Valmistus omaan käyttöön

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2017-31.12.2017 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö Tuloslaskelma Tase Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä sivu 1 2 4 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2017 31.12.2017

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS

HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 LIIKENNELIIKELAITOS HELSINGIN KAUPUNKI 1/6 TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2018 1.1.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 15 232 079,52 18 934 845,99 Liikennöintikorvaukset 96 887 065,70 91 199 717,21 Infrakorvaukset 76 680 586,12

Lisätiedot

Yhtiön taloudelliset tiedot päättyneeltä yhdeksän kuukauden jaksolta LIIKEVAIHTO Liiketoiminnan muut tuotot 0 0

Yhtiön taloudelliset tiedot päättyneeltä yhdeksän kuukauden jaksolta LIIKEVAIHTO Liiketoiminnan muut tuotot 0 0 EFECTE OYJ Yhtiön taloudelliset tiedot 30.9.2017 päättyneeltä yhdeksän kuukauden jaksolta (Luvut euroina, ellei toisin ilmoitettu) Konsernin Tuloslaskelma 1.1.2017 30.9.2017 1.1.2016 30.9.2016 LIIKEVAIHTO

Lisätiedot

TULOSLASKELMA

TULOSLASKELMA TULOSLASKELMA 1000 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO Tuki kaupungilta 18 935 12 470 Liikennöintikorvaukset 91 200 81 885 Infrakorvaukset 67 110 65 482 Muut myyntitulot 3 392 656 180 637 160 493

Lisätiedot

NIVOS OY. Tilinpäätös

NIVOS OY. Tilinpäätös NIVOS OY Tilinpäätös 1.1.2017-31.12.2017 Nivos Oy Sepäntie 3 04600 MÄNTSÄLÄ Sisältö Tuloslaskelma, emoyhtiö Tase, emoyhtiö Tuloslaskelma, konserni Tase, konserni Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä

Lisätiedot

Tampereen yliopiston toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017

Tampereen yliopiston toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 Tasekirja 1 (38) Tampereen yliopiston toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 Tasekirja 2 (38) Sisällys Toimintakertomus... 3 Johdon katsaus... 3 Toiminta ja tulokset... 4 Voimavarat... 10 Riskit

Lisätiedot

Y-tunnus Kotipaikka Vaasa. Oy RAVERA Ab

Y-tunnus Kotipaikka Vaasa. Oy RAVERA Ab Y-tunnus 1993664-2 Kotipaikka Vaasa Oy RAVERA Ab TILINPÄÄTÖS 2018 2/14 SISÄLLYSLUETTELO Tuloslaskelma ja tase 3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5 Luettelo kirjanpitokirjoista ja tositteiden

Lisätiedot

NIVOS OY. Tilinpäätös

NIVOS OY. Tilinpäätös NIVOS OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Nivos Oy Sepäntie 3 04600 MÄNTSÄLÄ Sisältö Tuloslaskelma, emoyhtiö Tase, emoyhtiö Tuloslaskelma, konserni Tase, konserni Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä

Lisätiedot

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta

Vuosikate Poistot käyttöomaisuudesta TULOSLASKELMA JA SEN TUNNUSLUVUT 2018 2017 2016 2015 2014 1 000 1 000 1 000 1 000 1 000 Toimintatuotot 8 062 8 451 7 781 7 800 7 318 Valmistus omaan käyttöön 60 56 47 67 96 Toimintakulut -53 586-51 555-51

Lisätiedot

Ravintola Gumböle Oy

Ravintola Gumböle Oy Ravintola Gumböle Oy Gumbölentie 20 02770 Espoo Kotipaikka: Espoo Y-tunnus: 2463691-9 TASEKIRJA 1.1.2013-31.12.2013 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2023 asti Tilinpäätöksen toteutti: Gumböle Golf

Lisätiedot

Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. TASEKIRJA

Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. TASEKIRJA TASEKIRJA Tilikausi: 01.01.2010-31.12.2010 Tämä tilinpäätös on allekirjoitettava ja säilytettävä paperilla 31.12.2020 asti. Laatija: Nurmi Susanna Sivu 2(11) Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2010-31.12.2010

Lisätiedot

KANGASALAN LÄMPÖ OY TASEKIRJA 31.12.2006

KANGASALAN LÄMPÖ OY TASEKIRJA 31.12.2006 KANGASALAN LÄMPÖ OY TASEKIRJA 31.12.2006 2 Kangasalan Lämpö Oy Tyrnimarjankuja 3 36220 Kangasala Kotipaikka Kangasala Y-tunnus 0510578-4 TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 1.1. 31.12.2006 SISÄLLYS SIVU Tuloslaskelma

Lisätiedot

TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y.

TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. 1 / 15 TASEKIRJA Suomen Ilmailuliitto - Finlands Flygförbund R.Y. Y-tunnus: 01.01.2012-31.12.2012 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2022 asti 2 / 15 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2012-31.12.2012 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Haminan Energian vuosi 2016

Haminan Energian vuosi 2016 VUOSIKERTOMUS Haminan Energian vuosi 2016 Tilinpäätös 2016 30 772t 1 148t 3,7% LIIKEVAIHTO LIIKEVOITTO LIIKEVOITTO-%/lvv TULOSLASKELMA 01.01.-31.12.2016 01.01.-31.12.2015 LIIKEVAIHTO 30 772 043,64 30 229

Lisätiedot

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös

NIVOS VESI OY. Tilinpäätös NIVOS VESI OY Tilinpäätös 1.1.2018-31.12.2018 Porvoontie 23 04600 Mäntsälä Sisältö sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2-3 Liitetiedot Allekirjoitukset Tilinpäätösmerkintä 4-5 6 6 1 TULOSLASKELMA 1.1.2018 31.12.2018

Lisätiedot

12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat

12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat Osa I: Toimintakertomus 12.6. Konsernin tilinpäätöslaskelmat 12.6.1. Konsernin tuloslaskelma ja sen tunnusluvut 2017 2 016 1 000 1 000 Toimintatuotot 84 053 81 643 Toimintakulut -159 229-154 656 Osuus

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25

Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25 Suomen Asiakastieto Oy 29.06.2010 09:25 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity kaupparekisteriin

Lisätiedot

Tampereen yliopiston toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2016

Tampereen yliopiston toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2016 Tasekirja 1 (41) Tampereen yliopiston toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2016 Tasekirja 2 (41) Sisällys Toimintakertomus... 3 Johdon katsaus... 3 Toiminta ja tulokset... 4 Voimavarat... 10 Riskit

Lisätiedot

Emoyhtiön tilinpäätöksen liitetiedot (FAS)

Emoyhtiön tilinpäätöksen liitetiedot (FAS) 1 1 000 euroa 1.1. - 31.12.2006 1.1. - 31.12.2005 1 TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO Liikevaihto toimialoittain Päällystys- ja kiviainesryhmä 266 897 260 025 Rakennusmateriaaliryhmä

Lisätiedot

Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen

Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen 1(16) Kuntien ja kuntayhtymien taloustilaston tilinpäätöstietojen tiedonkeruun sisältö tilastovuodesta 2015 alkaen 1. KUNNAN JA KUNTAYHTYMÄN TILINPÄÄTÖSLASKELMAT... 2 1.1. Kunnan ja kuntayhtymän tuloslaskelma,

Lisätiedot

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24

Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Tulosta Suomen Asiakastieto Oy 20.01.2009 12:24 Yrityksen Talousraportti Suomen Asiakastieto Oy Työpajankatu 10 00580 Helsinki Y-tunnus 01110279 Kaupparekisterinumero 161689 Kotipaikka Helsinki Rekisteröity

Lisätiedot

Hyvigolf Oy TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014. Golftie 63 05880 Hyvinkää Kotipaikka: Hyvinkää Y-tunnus: 0677032-1

Hyvigolf Oy TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014. Golftie 63 05880 Hyvinkää Kotipaikka: Hyvinkää Y-tunnus: 0677032-1 Hyvigolf Oy Golftie 63 05880 Hyvinkää Kotipaikka: Hyvinkää Y-tunnus: 0677032-1 TASEKIRJA 1.1.2014-31.12.2014 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2024 asti Tilinpäätöksen toteutti: Visma Services Oy Helsinki

Lisätiedot

LPOnet Osk Anl:n tilinpäätös 2018

LPOnet Osk Anl:n tilinpäätös 2018 LPOnet Osk Anl:n tilinpäätös 2018 LPOnet Osk Anl 1 Y-tunnus 0129056-4 T U L O S L A S K E L M A 2018 2017 LIIKEVAIHTO 4 528 004,57 LIIKETOIMINNAN MUUT TUOTOT 55 708,20 5 035 225,82 Materiaalit ja palvelut

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA

Kullo Golf Oy TASEKIRJA Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ TASEKIRJA 1.1.2015-31.12.2015 Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus 1761478-9 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1.2015-31.12.2015 Sisällysluettelo Tase 3 Tuloslaskelma 5 Rahoituslaskelma

Lisätiedot

1 000 euroa TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO

1 000 euroa TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO Emoyhtiön tilinpäätöksen 1 1 000 euroa 1.1. 31.12.2007 1.1. 31.12.2006 1 TULOSLASKELMAN LIITETIEDOT 1.1 LIIKEVAIHTO JA LIIKEVOITTO/-TAPPIO Liikevaihto toimialoittain Päällystys- ja kiviainesryhmä 301 560

Lisätiedot

MYLLYN PARAS -KONSERNI

MYLLYN PARAS -KONSERNI 8 Myllyn Paras -nimisen konsernin emoyhtiö on Myllyn Paras Oy Hallinto, kotipaikka Hyvinkää. Edellä mainitun konsernin konsernitilinpäätöksen jäljennökset ovat saatavissa osoitteesta: Verkatehtaankatu

Lisätiedot

Yhdistys ry Asteri kirjanpito-ohjelman tulostusmalli

Yhdistys ry Asteri kirjanpito-ohjelman tulostusmalli TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset Tilikauden tulos

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan energia Oy VuOsikertOmus 2014

TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan energia Oy VuOsikertOmus 2014 TULOSTIEDOT 24 Lappeenrannan Energia Oy Vuosikertomus 2014 Konserni Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2014 1.1. 31.12.2013 LIIKEVAIHTO 128 967 121 379 Valmistus omaan käyttöön 4 869 4 273 Liiketoiminnan

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017 VUOSIKERTOMUS 2017 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2017 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2017 1.1. 31.12.2016 LIIKEVAIHTO 121 109 124 180 Valmistus omaan käyttöön 14 673

Lisätiedot

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016

TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016 VUOSIKERTOMUS 2016 TULOSTIEDOT 2 LAPPEENRANNAN ENERGIA OY VUOSIKERTOMUS 2016 KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 1.1. 31.12.2016 1.1. 31.12.2015 LIIKEVAIHTO 124 180 124 532 Valmistus omaan käyttöön 673 4 647

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2013 TILINPÄÄTÖS 2013 TULOSLASKELMA 2013 2012 Liikevaihto 3 960 771 3 660 966 Valmistus omaan käyttöön 1 111 378 147 160 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -104 230-104 683 Palvelujen ostot

Lisätiedot

YH Asteri yhdistys YH14

YH Asteri yhdistys YH14 TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet Sijoitukset VAIHTUVAT VASTAAVAT Vaihto-omaisuus Pitkäaikaiset Myyntisaamiset pitkäaik. Muut pitkäaikaiset saamiset Lyhytaikaiset

Lisätiedot

EMOYHTIÖN TILINPÄÄTÖKSEN LIITETIEDOT, FAS 1 000 EUR

EMOYHTIÖN TILINPÄÄTÖKSEN LIITETIEDOT, FAS 1 000 EUR n tilinpäätös, FAS Efore Oyj vuosikertomus 2008 1. Liikevaihto markkina-alueittain Asiakkaiden mukaan Suomi 2008 10 544 2007 6 693 Muut EU-maat 25 996 18 241 USA 1 229 194 Muut maat 6 775 8 386 Yhteensä

Lisätiedot

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015

Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Siilinjärven kunnan TILINPÄÄTÖS 2015 Keskeiset tunnusluvut 2015 TP 2014 TP 2015 TA 2016 Tuloveroprosentti 21,25 21,25 21,25 Kiinteistöveroprosentti, asunnoista 0,65 0,65 0,65 Kiinteistöveroprosentti, yleinen

Lisätiedot

TASEKIRJA VIRPINIEMI GOLF OY

TASEKIRJA VIRPINIEMI GOLF OY TASEKIRJA 31.12.2015 VIRPINIEMI GOLF OY Virpiniemi Golf Oy Y-tunnus 1892969-4 kotipaikka OULU TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 01.01.2015 31.12.2015 Sisällys: Sivu Toimintakertomus 1 Tuloslaskelma 2 Tase 3-4 Liitetiedot

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy T A S E K I R J A 31.12.2014

Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy T A S E K I R J A 31.12.2014 Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy T A S E K I R J A 31.12.2014 Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus Oy Y-tunnus: 0582075-3 Kotipaikka: Joensuu Säilytä 31.12.2024 asti Pohjois-Karjalan Tietotekniikkakeskus

Lisätiedot

ELITE VARAINHOITO OYJ LIITE TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2015

ELITE VARAINHOITO OYJ LIITE TILINPÄÄTÖSTIEDOTTEESEEN 2015 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT, 1000 EUR 7-12/2015 7-12/2014 1-12/2015 1-12/2014 Liikevaihto, tuhatta euroa 6 554 5 963 15 036 9 918 Liikevoitto, tuhatta euroa 69 614 1 172 485 Liikevoitto, % liikevaihdosta

Lisätiedot

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (yh11)

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (yh11) TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset Tilikauden tulos

Lisätiedot

Tasekirja. Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys 1.1.-31.12.2011

Tasekirja. Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys 1.1.-31.12.2011 Tasekirja Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys 1.1.-31.12.2011 2 Teologian Ylioppilaiden Tiedekuntayhdistys Tase 2011 Vastaavaa Pysyvät vastaavat Aineelliset hyödykkeet Koneet ja kalusto 327,37 452,01

Lisätiedot

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (Yh13)

Yhdistys - Asteri mallitilikartta (Yh13) TASE Vastaavaa PYSYVÄT VASTAAVAT Aineettomat hyödykkeet 1000 Aineettomat hyödykkeet Aineelliset hyödykkeet 1100 Maa- ja vesialueet 1110 Rakennukset ja rakennelmat 1120 Koneet ja kalusto Sijoitukset 1200

Lisätiedot

1 / 10. Iiden ry TILINPÄÄTÖS. Iiden ry. Y-tunnus: Tämä tilinpäätös on säilytettävä

1 / 10. Iiden ry TILINPÄÄTÖS. Iiden ry. Y-tunnus: Tämä tilinpäätös on säilytettävä 1 / 10 15505490 TILINPÄÄTÖS Iiden ry Ytunnus: 15505490 01.01.2017 31.12.2017 Tämä tilinpäätös on säilytettävä 31.12.2027 asti 2 / 10 15505490 Tilinpäätös tilikaudelta 01.01.2017 31.12.2017 Sisällysluettelo

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISPERIAATTEET Konsernitilinpäätökseen on yhdistelty kaikki konserni- ja osakkuusyritykset. Konsernitilinpäätöstä laadittaessa

Lisätiedot

KIRJANPITOASETUKSEN 1:3 :N AATTEELLISEN YHTEISÖN JA SÄÄTIÖN TULOSLASKELMA JA TASE -KAAVAT

KIRJANPITOASETUKSEN 1:3 :N AATTEELLISEN YHTEISÖN JA SÄÄTIÖN TULOSLASKELMA JA TASE -KAAVAT KIRJANPITOASETUKSEN 1:3 :N AATTEELLISEN YHTEISÖN JA SÄÄTIÖN TULOSLASKELMA JA TASE -KAAVAT Aatteellisen yhteisön ja säätiön tuloslaskelma laaditaan seuraavan kaavan mukaan: Varsinainen toiminta a) Henkilöstökulut

Lisätiedot

KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 )

KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) VUOSIKERTOMUS 2018 TULOSTIEDOT KONSERNI Tuloslaskelma (1 000 ) 01.01.-31.12.2018 01.01.-31.12.2017 LIIKEVAIHTO 129 238 121 109 Valmistus omaan käyttöön 0 14 Liiketoiminnan muut tuotot 989 993 Materiaalit

Lisätiedot

Emoyhtiön. Liiketoiminnan muut tuotot muodostuu tilikaudella 2012 tutkimushankkeisiin saaduista avustuksista.

Emoyhtiön. Liiketoiminnan muut tuotot muodostuu tilikaudella 2012 tutkimushankkeisiin saaduista avustuksista. Emoyhtiön LIITETIEDOT Tuloslaskelmaa koskevat liitetiedot: 1.1. 31.12.2013 1.1. 31.12.2012 1) Liikevaihto Vuokrat 136 700 145,50 132 775 734,25 Käyttökorvaukset 205 697,92 128 612,96 Muut kiinteistön tuotot

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISPERIAATTEET Konsernitilinpäätökseen on yhdistelty kaikki konserni- ja osakkuusyritykset. Konsernitilinpäätöstä laadittaessa

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISPERIAATTEET Konsernitilinpäätökseen on yhdistelty kaikki konserni- ja osakkuusyritykset. Konsernitilinpäätöstä laadittaessa

Lisätiedot

PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle

PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle PMA:n peruskaavat tuloslaskelmalle ja taseelle PIENYRITYKSEN KULULAJIKOHTAINEN TULOSLASKELMA 1. LIIKEVAIHTO 2. Valmiiden ja keskeneräisten tuotteiden varastojen muutos 3. Valmistus omaan käyttöön 4. Liiketoiminnan

Lisätiedot

Hallituksen jäsenten ja toimitusjohtajan palkat ja palkkiot tilikauden aikana , ,00

Hallituksen jäsenten ja toimitusjohtajan palkat ja palkkiot tilikauden aikana , ,00 Konsernin LIITETIEDOT Tuloslaskelmaa koskevat liitetiedot: 1.1. 31.12.2013 1.1. 31.12.2012 1) Liikevaihto Vuokrat 137 267 442,47 133 221 948,96 Käyttökorvaukset 369 976,17 297 155,70 Muut kiinteistön tuotot

Lisätiedot

SUOMEN JUDOLIITTO RY

SUOMEN JUDOLIITTO RY SUOMEN JUDOLIITTO RY Tilinpäätös ajalta 1.1. - 31.12.2016 Arkistoviite: 2016-003 1 SUOMEN JUDOLIITTO RY Radiokatu 20 00240 Helsinki Kotipaikka Helsinki Y-tunnus 0202136-6 Sisällys Sivu Tuloslaskelma 3

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2016

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2016 TILINPÄÄTÖS 2016 TULOSLASKELMA 2016 2015 Liikevaihto 2 994 437 3 576 109 Valmistus omaan käyttöön 0 140 276 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -56 436-115 284 Palvelujen ostot -344 363-400

Lisätiedot

5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut

5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut 5.5 Konsernituloslaskelma ja sen tunnusluvut 1000 1000 Toimintatuotot 81 901 80 382 Toimintakulut -234 338-223 246 Osuus osakkuusyht. voitosta (tappiosta) 33 7 Toimintakate -152 403-142 858 Verotulot 124

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2015

LAPPEENRANNAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI TILINPÄÄTÖS 2015 TILINPÄÄTÖS 2015 TULOSLASKELMA 2015 2014 Liikevaihto 3 576 109 3 741 821 Valmistus omaan käyttöön 140 276 961 779 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat -115 284-96 375 Palvelujen ostot

Lisätiedot

Pohjanmaan Partiolaiset ry

Pohjanmaan Partiolaiset ry TILINPÄÄTÖS 1.1. - 31.12.2016 Säilytettävä vähintään 31.12.2026 asti. Osoite: Hallituskatu 35 A 5 90100 Oulu Kotipaikka Oulu Y-tunnus 2169301-0 TASEKIRJA 31.12.2016 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2016

Lisätiedot

Tuloslaskelmaa koskevat liitetiedot:

Tuloslaskelmaa koskevat liitetiedot: Suomen Yliopistokiinteistöt Oy KONSERNIN LIITETIEDOT Tuloslaskelmaa koskevat liitetiedot: 1.1.-31.12.2014 1.1.-31.12.2013 1) Liikevaihto Vuokrat 139 199 578,93 137 267 442,47 Käyttökorvaukset 416 079,10

Lisätiedot

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00

Urheiluseura U TULOSLASKELMA. VARSINAINEN TOIMINTA Tuotot. Kulut. TUOTTO-/KULUJÄÄMÄ Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00 TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Sijoitus- ja rahoitustoiminta Yleisavustukset TILIKAUDEN TULOS Tilinpäätössiirrot Poistoeron muutos Veroperust. varausten

Lisätiedot

Emoyhtiön tilinpäätöksen liitetiedot (FAS)

Emoyhtiön tilinpäätöksen liitetiedot (FAS) Emoyhtiön tilinpäätöksen liitetiedot (FAS) Ulkomaan rahan määräisten erien muuntaminen Ulkomaanrahan määräiset liiketapahtumat on kirjattu tapahtumapäivän kurssiin. Tilikauden päättyessä avoimina olevat

Lisätiedot

Suomen LVI-liitto SuLVI ry

Suomen LVI-liitto SuLVI ry TILINPÄÄTÖS 31.12.2018 Tilikausi 1.1.31.12.2018 Sisällysluettelo Sivut Tuloslaskelma 1 Tase 2 Tilinpäätöksen liitetiedot 3 4 Allekirjoitukset ja tilinpäätösmerkintä 5 Käytetyt tilikirjat 6 Tilinpäätös

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT

TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT TILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISTA KOSKEVAT LIITETIEDOT KONSERNITILINPÄÄTÖKSEN LAATIMISPERIAATTEET Konsernitilinpäätökseen on yhdistelty kaikki konserni- ja osakkuusyritykset. Konsernitilinpäätöstä laadittaessa

Lisätiedot

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9

Kullo Golf Oy TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010. Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 Kullo Golf Oy Golftie 119 06830 KULLOONKYLÄ Kotipaikka: PORVOO Y-tunnus: 1761478-9 TASEKIRJA 1.1.2010-31.12.2010 Tämä tasekirja on säilytettävä 31.12.2020 asti Tilinpäätöksen laatija: Tilisampo Oy 1 TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Y-tunnus Kotipaikka Vaasa VAASAN SÄHKÖVERKKO OY TILINPÄÄTÖS 2018

Y-tunnus Kotipaikka Vaasa VAASAN SÄHKÖVERKKO OY TILINPÄÄTÖS 2018 Y-tunnus 1993667-7 Kotipaikka Vaasa VAASAN SÄHKÖVERKKO OY TILINPÄÄTÖS 2018 2/17 SISÄLLYSLUETTELO Tuloslaskelma ja tase 3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5 Luettelo kirjanpitokirjoista ja

Lisätiedot

Yhdistys YH TULOSLASKELMA. Varsinainen toiminta Tuotot. Kulut. Tuotto-/Kulujäämä. Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00

Yhdistys YH TULOSLASKELMA. Varsinainen toiminta Tuotot. Kulut. Tuotto-/Kulujäämä. Varainhankinta 0,00 0,00 0,00 0,00 TULOSLASKELMA Varsinainen toiminta Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Tuotto-/Kulujäämä Varainhankinta Kulut Tuotto-/Kulujäämä Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Tuotto-/Kulujäämä Yleisavustukset

Lisätiedot

Elite Varainhoito Oyj Liite puolivuotiskatsaus

Elite Varainhoito Oyj Liite puolivuotiskatsaus Liite puolivuotiskatsaus 1.1. 3.6.216 KONSERNIN KESKEISET TUNNUSLUVUT, 1 EUR 1 6/216 1 6/215 1 12/215 Liikevaihto, tuhatta euroa Liikevoitto, tuhatta euroa 9 25 8 482 15 36 4 1 14 1 172 Liikevoitto, %

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010

TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010 TILINPÄÄTÖSTIETOJA KALENTERIVUODELTA 2010 Viking Line -konserni, jonka edellinen tilikausi käsitti ajan 1. marraskuuta 2009 31. joulukuuta 2010, on siirtynyt 1. tammikuuta 2011 alkaen kalenterivuotta vastaavaan

Lisätiedot

NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A 1.1. - 31.12.2011

NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A 1.1. - 31.12.2011 Nuorisotutkimusseura Ry Asemapäällikönkatu 1 00520 Helsinki Y-tunnus 0835106-7 NUORISOTUTKIMUSSEURA RY T A S E K I R J A 1.1. - 31.12.2011 Säilytettävä 31.12.2021 asti Nuorisotutkimusseura Ry Asemapäällikönkatu

Lisätiedot

Suomen LVI-liitto SuLVI ry

Suomen LVI-liitto SuLVI ry TILINPÄÄTÖS 31.12.2017 Tilikausi 1.1.31.12.2017 Sisällysluettelo Sivut Tuloslaskelma 1 Tase 2 Tilinpäätöksen liitetiedot 3 4 Allekirjoitukset ja tilinpäätösmerkintä 5 Käytetyt tilikirjat 6 Tilinpäätös

Lisätiedot

EMOYHTIÖN TILINPÄÄTÖKSEN LIITETIEDOT, FAS 1 000 EUR

EMOYHTIÖN TILINPÄÄTÖKSEN LIITETIEDOT, FAS 1 000 EUR n tilinpäätös, FAS 1. Liikevaihto markkina-alueittain Asiakkaiden mukaan Suomi 6 693 9 897 Muut EU-maat 18 241 20 948 USA 194 9 800 Muut maat 8 386 10 290 Yhteensä 33 515 50 935 Liiketoiminnan muut tuotot

Lisätiedot

Y-tunnus Kotipaikka Vaasa. Oy RAVERA Ab

Y-tunnus Kotipaikka Vaasa. Oy RAVERA Ab Y-tunnus 1993664-2 Kotipaikka Vaasa Oy RAVERA Ab TILINPÄÄTÖS 2017 2/15 SISÄLLYSLUETTELO Tuloslaskelma ja tase 3 Rahoituslaskelma 4 Tilinpäätöksen liitetiedot 5 Luettelo kirjanpitokirjoista ja tositteiden

Lisätiedot

TASEKIRJA 31.12.2015. MÄNTSÄLÄN SÄHKÖ OY Sepäntie 3 04600 Mäntsälä Y-tunnus 0773810-4

TASEKIRJA 31.12.2015. MÄNTSÄLÄN SÄHKÖ OY Sepäntie 3 04600 Mäntsälä Y-tunnus 0773810-4 MÄNTSÄLÄN SÄHKÖ OY Sepäntie 3 04600 Mäntsälä TASEKIRJA 31.12.2015 SISÄLLYSLUETTELO Tuloslaskelma Tase Rahoituslaskelma Tilinpäätöksen laadintaperiaatteet Tuloslaskelman liitetiedot Taseen liitetiedot Muut

Lisätiedot

KIINTEISTÖ OY H-SEITSIKKO. Y-tunnus Keski-Pohjanmaan erikoisssairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä 100 % TILINPÄÄTÖS 2011

KIINTEISTÖ OY H-SEITSIKKO. Y-tunnus Keski-Pohjanmaan erikoisssairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä 100 % TILINPÄÄTÖS 2011 KIINTEISTÖ OY H-SEITSIKKO Y-tunnus 1086342-4 Omistusosuudet: Keski-Pohjanmaan erikoisssairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä 100 % TILINPÄÄTÖS 2011 SISÄLLYSLUETTELO Toimintakertomus 1 Tuloslaskelma 2

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS

TILINPÄÄTÖS SUOMEN BRIDGELIITTO - FINLANDS BRIDGEFÖRBUND R.Y. TILINPÄÄTÖS 1.1.2018-31.12.2018 sivu Tuloslaskelma 1 Tase 2 Liitetiedot 3 Luettelo kirjanpitokirjoista ja tositteista 4 Tilinpäätöksen allekirjoitukset

Lisätiedot

Tampereen yliopiston toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2014

Tampereen yliopiston toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2014 Tasekirja 1 (38) Tampereen yliopiston toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2014 Tasekirja 2 (38) Sisällys Toimintakertomus... 3 Johdon katsaus... 3 Toiminta ja tulokset... 4 Voimavarat... 11 Arvio

Lisätiedot

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (u111)

Urheiluseura - Asteri mallitilikartta (u111) TULOSLASKELMA VARSINAINEN TOIMINTA Kulut Henkilöstökulut Poistot Muut kulut Varainhankinta Kulut Sijoitus- ja rahoitustoiminta Kulut Satunnaiset erät Satunnaiset tuotot Satunnaiset kulut Yleisavustukset

Lisätiedot

Pohjanmaan Partiolaiset ry

Pohjanmaan Partiolaiset ry TASEKIRJA 1.1. - 31.12.2011 Säilytettävä vähintään 31.12.2021 asti. Osoite: Hallituskatu 35 A 5 90100 Oulu Kotipaikka Oulu Y-tunnus 2169301-0 TASEKIRJA 31.12.2011 Tilinpäätös tilikaudelta 1.1. - 31.12.2011

Lisätiedot

TALOUDELLISIA TIETOJA AJANJAKSOLTA

TALOUDELLISIA TIETOJA AJANJAKSOLTA Oy 30.6.2014 TALOUDELLISIA TIETOJA AJANJAKSOLTA 1.1.2014-30.6.2014 Tämä katsaus ei täytä First North -sääntöjen asettamia vaatimuksia puolivuotiskatsaukselle TULOSLASKELMA 01.01.2014-30.6.2014 01.01.-30.06.2014

Lisätiedot

Rahoituslaskelma 1 000 EUR 1.1. 31.12.2011 1.1. 31.12.2010

Rahoituslaskelma 1 000 EUR 1.1. 31.12.2011 1.1. 31.12.2010 Rahoituslaskelma 1.1. 31.12.2011 1.1. 31.12.2010 Liiketoiminnan rahavirta Liiketulos 4 163,1 27 575,2 Oikaisut liikevoittoon: Suunnitelman mukaiset poistot Realisoitumattomat kurssivoitot ja tappiot 61,8

Lisätiedot

Emoyhtiön tilinpäätös,

Emoyhtiön tilinpäätös, 106 FORTUM TILINPÄÄTÖS 2011 Emoyhtiön tilinpäätös, FAS Tuloslaskelma Liite 2011 2010 Liikevaihto 2 77 67 Muut tuotot 3 36 12 Henkilöstökulut 4 36 35 Poistot ja arvonalentumiset 7 8 9 Muut kulut 67 55 Liikevoitto/-tappio

Lisätiedot

PRO LUOMU RY TILINPÄÄTÖS

PRO LUOMU RY TILINPÄÄTÖS PRO LUOMU RY TILINPÄÄTÖS 1.1. - 31.12.2016 Pro Luomu ry TILINPÄÄTÖS TILIKAUDELTA 1.1. - 31.12.2016 Sisällys Sivu Toimintakertomus 1-11 Tase 12 Tuloslaskelma 13 Liitetiedot 14 Luettelo kirjanpitokirjoista

Lisätiedot

Suomen LVI-liitto SuLVI ry Y-tunnus

Suomen LVI-liitto SuLVI ry Y-tunnus Suomen LVIliitto SuLVI ry Ytunnus 01169633 Suomen LVIliitto SuLVI ry TILINPÄÄTÖS 31.12.2016 Suomen LVIliitto SuLVI ry Ytunnus 01169633 Tilikausi 1.1.31.12.2016 Sisällysluettelo Sivut Tuloslaskelma 1 Tase

Lisätiedot

Rahoituksen rahavirta *Lyhytaik.lainojen lisäys/vähenn 0,9 30,7 *Lainojen takaisinmaksut -29,7 0,0 *Omien osakkeiden hankinta -376,2-405,0 0,0 30,7

Rahoituksen rahavirta *Lyhytaik.lainojen lisäys/vähenn 0,9 30,7 *Lainojen takaisinmaksut -29,7 0,0 *Omien osakkeiden hankinta -376,2-405,0 0,0 30,7 RAHOITUSLASKELMA (1000 euroa) VUODELTA 2014 Liiketoiminnan rahavirta *Myynnistä ja muista liiketoim. tuotoista saadut maksut 1010,4 1044,3 *Maksut liiketoiminnan kuluista -839,9-860,6 *Saadut korot 3,8

Lisätiedot

Tuloslaskelmaa koskevat liitetiedot:

Tuloslaskelmaa koskevat liitetiedot: Suomen Yliopistokiinteistöt Oy KONSERNIN LIITETIEDOT Tuloslaskelmaa koskevat liitetiedot: 1.1.-31.12.2015 1.1.-31.12.2014 1) Liikevaihto Vuokrat 144 543 408,84 139 199 578,93 Käyttökorvaukset 209 446,66

Lisätiedot

Vakinaiset palvelussuhteet

Vakinaiset palvelussuhteet Konsernitilinpäätös ja sen tunnusluvut Kaupungin henkilöstömäärä käsitellään henkilöstökertomuksessa. Keskeisten konserniyhteisöjen henkilöstöpanoskuvaus on alla. Vakinaiset palvelussuhteet Tehty työpanos,

Lisätiedot