Susi palaa Suomeen. kirjoittanut Mika Oja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "01.07.2007. Susi palaa Suomeen. kirjoittanut Mika Oja"

Transkriptio

1 Susi palaa Suomeen kirjoittanut Mika Oja

2 KOHTAUS 1: Murhapaikkatutkimus aamunkoitteessa. (Tapahtumapaikkana on pieni katu Helsingissä, on aamu ja hiljaista. Maassa makaa naisen ruumis, ammuttuna, ja paikalla on poliiseja. Katu on tyhjennetty muusta liikenteestä. Tutkinnanjohtaja on komisario Jubei, apulaisenaan TheBoss. Molemmat siviiliasussa.) Jubei: (nousee autostaan) Tilanneraportti. Onko uhria tunnistettu? TheBoss: (kävelee ruumiin luota tapaamaan komisariota) Paperit mukana. Nimi Tezzy. Jubei: Onko silminnäkijöitä? TheBoss: Paikalla ei ole niin ketään. (kävelevät ruumiin luokse) TheBoss: (osoittaa ruumiin luota kadun toiseen päähän) Se on ammuttu tuolta. Yksi laukaus päähän, ammattilainen. Jubei: Onko luotia löytynyt? TheBoss: Löytyi vastapäisestä seinästä. 9mm kaliiberi, pistoolilla ammuttu. Luoti löyty. Näitä ei ihan joka jannu saa ostaa marketeista. Jubei: Tarkka mies. Ampuja meinaan. Onko lähialuetta kuulusteltu, onko kukaan kuullut mitään? TheBoss: Vesiperä. Ampuja lie käyttänyt äänenvaimenninta. Jubei: Niin, tyhmähän se ampuja ammattilaiseks olis, jos ei käyttäisi. Jubei: (katselee ympärilleen hetken) Ei täällä mitään nähtävää ole, asemalle tekemään jatkotutkimuksia. Onko omaisille ilmoitettu? TheBoss: Omaisia selvitetään juuri. (tässä vaiheessa yhdeltä poliisiautolta viittoillaan Jubeille, joka menee paikalle) Jubei: No, onko jotain uutta? poliisi: Omainen on löydetty. Uhri on Wompatin vaimo. Jubei: Jaahas, vanha tuttu. TheBoss: Se eläkkeelle jääny hakkeri? Jubei: Sama mies. Se ei mahda ilahtua tästä. ALKUTEKSTIT: (Cult of Luna Dark City, Dead Man [3:20 asti, sitten fade out])

3 Koruttomat tekstit mustalla taustalla, loppupäässä kuvataan pimeää Helsingin kaupunkia ja sen tyhjiä katuja. KOHTAUS 2: Susi saapuu Suomeen (Kohtaus alkaa kun kuvataan lentokoneen laskeutumista. Hetken päästä kuva siirtyy tarkastukseen, jossa Enkulin matkatavarat läpivalaistaan. Mies odottelee tarkastuksen päättymistä ja muistelee mennyttä. Päällään tällä on pitkä musta, raskaan ja uutuudenkiiltävän näköinen nahkatakki ja alla mustat siisti vaatteet, musta kauluspaita, suorat housut. ) (huoneen nurkassa pelokas mies, Enkuli astuu huoneeseen) mies: Nan da kore!? [Mitä tämä on] Enkuli: (paljastaa kasvonsa sopivaan valokeilaan) mies: O ookami?! [Susi?!] Enkuli: Un. [Kyllä] mies: (vetää pistoolin esiin hieman vapisten) Shine! [Kuole!] Enkuli: (liu'uttaa tyynesti katanan takin alta vasemmassa kädessään) Pisotoru ka. Sonna mono wa yowai hitotachi dake ga tsukaimasu. [Pistooliko? Sellaisia käyttävät vain heikot] (Enkuli ottaa nopean askeleen eteenpäin ja samalla oikealla kädellä heittää hihaan piilotetun heittoveitsen miehen käteen hetkeä ennen ensimmäistä laukausta. Kättään pitelevä mies kaatuu kolmen lisäaskeleen jälkeen Enkulin katana upotettuna syvälle kylkeensä) Enkuli: Omae wa, hontou ni yowai da ne. (työntää miehen pois miekkansa terästä) [Olet todellakin heikko] (takaisin nykyhetkeen, kun lentokentän vartija herättää Enkulin muistelostaan) vartija: (nostaa laukusta katanan ja perään nahkakoteloon laitetut kuusi heittoveistä) Melkoiset tuliaiset miehellä. Enkuli: Itse asiassa jäähyväislahjoja... ystäviltä. Niiden tuomisen ei pitäisi olla kiellettyä.

4 vartija: Melkoisia ystäviä. Kuules kaveri, mitähän aiot tehdä näillä? Enkuli: (kohauttaa olkiaan vähän tympääntyneenä) Laittaa vaikka seinälle. Nämä muistoesineet on tuotu täysin laillisesti. Voit toki soitella ympäriinsä ja tuhlata aikaa sekä jonossa takana olevien kärsivällisyyttä, mutta lopulta kävelen ulos nuo laukussani. Laki sanoo niin. vartija: (näyttää hetken aikaa ärtyneeltä mutta laittaa sitten aseet takaisin laukkuun). Hyvä on. (Enkuli kävelee laukkunsa kanssa pois paikalta pienesti myhäillen.) KOHTAUS 3: Hirvi saapuu Suomeen (Jälleen laskeutuva lentokone ensin. Ari jää niin ikään tarkastukseen. Mies on pukeutunut siististi tummaan pukuun, jonka alla valkoinen kauluspaita ja musta kravatti. Odottaa salkkuaan läpivalaisusta ja muistelee) (Kuvataan tuolilla istuvaa miestä läheltä. Hetken päästä kuuluu kliksahdus pistoolista, joka painetaan miehen takaraivoon. Pistooli pitelee Ari, joka hymyilee kapeasti) Ari: So, this is where you're hiding. [Täällä siis piileskelet.] mies: Who? [Kuka?] Ari: IBM. mies: What the... don't you guys like, make computers and stuff? [Mitä... ettekös te tee niinku tietokoneita ja muuta sellaista?] Ari: Yes. This is the stuff part. [Kyllä. Tämä on sitä muuta] (Ari vetää liipasimesta ja mies lyhistyy tietokoneensa näppäimistön päälle. Agentti suoristaa kravattinsa ja kävelee pois paikalta. Paluu nykyaikaan) vartija: (avaa salkun ja ottaa Arin aseen esille) Mahtaakos kaverilla olla luvat kunnossa? Ari: (kaivelee papereita hetken lompakostaan ja esittää luvan) Työkeikka. vartija: (katselee papereita hetken aikaa epäluuloisena) Selvä homma.

5 (Vartija antaa Arin aseen takaisin ja tämä laittaa sen laukkuunsa, kävellen sitten pois lentokentältä). KOHTAUS 4: Poliisin vanhat tutut (Väkivaltayksikön toimisto, Jubei istuu huoneessaan jonne TheBoss ryntää) Jubei: Mikäs kiire miehellä on, keskellä päivää? TheBoss: Ne on saapunu Suomeen! Jubei: Niin ketkä? TheBoss: Hirvi ja Susi. Jubei: Mitäs ne täällä tekee, miksei niitä ole pidätetty. Miehet on etsintäkuulutettuja murhan yrityksestä. TheBoss: Eivät muuten ole enää. Arkistoissa lukee tapon yritys, ja se on vanhentunu rikos jo. Jubei: Jaahas, alkaakohan tässä muisti pettää. Eläkkeellekin on perhanan pitkä aika vielä. TheBoss: Ne oli nähty lentokentällä, tulivat melkein peräkkäin. Aseiden kera kumpikin. Jubei: Ne on Wompatin kavereita. Onkohan niillä yhteyksiä tähän juttuun? TheBoss: Ehkä. Pitäiskö niille tehdä jotain? Jubei: Ei ole näyttöä. Tosin ne pojat tuntien syytä kuulusteluun tulee ihan varmasti, jos yhtään ovat vanhoilla kujeilla liikenteessä. Mistä ne ilmesty? TheBoss: Enkuli Japanista, Ari Irlannista. Jubei: Jaaha, taas on kansainvälinen poliisiyhteistyö osoittanu toimivuutensa jos ei noissakaan maissa ole miehiä saatu kymmenessä vuodessa kiinni. Tiedätkös mitä pojat teki? TheBoss: Eikös ne yrittäneet tappaa sen entisen ministerin? Gabrielkos se oli? Jubei: Ne saatiin kiinni vain koska joku ampui Enkulia. Ei tiedetä kuka. Gabrielin ministerinura loppu kyllä siihen, kun sen taustoja alettiin penkomaan. Jubei: Mutta onkos tästä jutusta mitään uutta? TheBoss: Wompatilta terveisiä, ollaan kuulemma saamattomia paskoja koko laitos. Tuon palautteen kyllä arvaskin. Jubei: No sellasia ne vanhat tutut on, osoittavat kiitollisuuttaan.

6 KOHTAUS 5: Jälleennäkeminen (Enkuli on Wompatin talon sisäpihalla odottelemassa Aria. Ovi aukeaa, Ari astuu sisään. Molemmat miehet vetävät aseet esiin. Kamera keskittyy kuvaamaan kuinka Enkuli vasemmalla kädellä koteloidun miekan kera työntää Arin pistoolin poispäin itsestään ja samalla Arin pistooli estää Enkulia vetämästä miekkaa.) Enkuli: Et voi ampua. Ari: Et voi vetää. Enkuli: Niinpä. (Sama kohtaus uudestaan mustavalkoisena, mutta kamera keskittyy nyt miesten toisiin käsiin. Ari tarttuu Enkulin oikeaan käteen vasemmalla, mutta samalla Enkuli liu'uttaa heittoveitsen hihasta käteen ja kyynärpäätä käyttäen onnistuu viemään sen vasten Arin haaroväliä. Värit palaavat ja Enkuli taputtaa Arin sisäreittä heittoveitsen terän lappeella. Sitten miehet perääntyvät ja vetävät aseet takaisin.) Enkuli: Tulit sitte Suomeen. Ari: Tuli kutsu. Enkuli: Taisin saada saman kirjeen. Mites meni Irlannissa? Ari: Olin IBM:llä agenttina. Kutsuivat mua The Mooseksi. Enkuli: IBM? Eikös ne tee tietokoneita? Ari: Joo, tekeehän ne niitäki. Lopetit sitte pistoolien käytön Japanissa? Enkuli: Tuliaseet on vaan välivaihe aitoon tappamiseen. Näinhän mä ajattelin jo Suomessa, mutta silloin ei taidot riittäny. Nyt riittää. Ari: Onks Wompatti jo kertonu miks me ollaan Suomes? Enkuli: Ei, se sano kertovansa kun ollaan molemmat täällä. Ari: No nyt ollaan. Enkuli: Niinpä.

7 KOHTAUS 6: Susi, hirvi ja vompatti. (Miehet astuvat sisäpihalta toisesta ovesta taloon sisälle, missä Wompatti istuu olohuoneessa sohvalla. Pöydällä on täysi viskipullo ja kolme lasia.) Wompatti: Maistuuko? Ari: Kaada vaan. Enkuli: Kaada sille kaks, se juo vieläki mun puolesta. (Molemmat miehet istuvat alas nojatuoleille) Ari: Sulla taitaa olla aika kova ongelma, otit riskin ja muokkaisit meidän etsintäkuulutuksetkin. Wompatti: (on hetken hiljaa) Tezzy on murhattu. Se ammuttiin kolme päivää sitten kun se tuli myöhään illalla töistä. Enkuli: Tekijää ei varmaan ole saatu kiinni? Wompatti: Ei, siks te oottekin täällä. Selvittäkää se ja tehkää se mitä parhaiten teette sille paskalle. Mä maksan mitä vaan. Ari: Ei meillä rahasta oo pulaa, näillä hommilla tienaa ulkomailla. Tämä sen sijaan on miesten välinen asia, kunniakysymys suorastaan. Ei toisten naisia tapeta rankaisematta. Enkuli: Kostaisin Tezzyn puolesta ilman pyyntöäkin, tiedät sen. (hetken hiljaisuus, Ari juo viskiään) Ari: Mitä me tiedetään? Wompatti: Ei paljoa. Se on ammuttu alkuyöstä, pistoolilla pienen matkan päästä. Tarkkuudesta päätellen ammattilainen. Enkuli: No niitä ei montaa Suomessa ole. Montako me tunnetaan? Ari: Kyllä ne kaikki taitaa tässä pöydässä istua. Wompatti: Parina edellisenä päivänä Tezzy puhui jostain oudoista jutuista mihin se oli töissä törmänny. Se ei kertonu niistä paljoa, mutta ne vaikutti hämäriltä. Ari: Mikä firma? Ja kuka sen omistaa? Wompatti: Sith Solutions. Omistajan arvaa nimestä. Enkuli: JF. Siitäki miehestä tullu kunnon bisneshai, toi firmahan on kansainvälinen megakorporaatio. Liittyykö se jotenki tähän juttuun?

8 Wompatti: Mahdollista. Te sen varmaan saatte selville. Ari: Heh. Kaksi tappajaa vastaan megakorporaatio. Näen suuren tarinan aineksia. Enkuli: No jos se firma on mukana, niin helppoa tästä ei tule. Mutta jos meillä ei enempää tietoja oo niin voitais ehkä kotiutua hieman. Mites Suomessa nykyään? Teetkö sä edelleen sitä täydellistä foorumia? Wompatti: Foorumi ei oo koskaan valmis. Täydellisyys on aina vasta nurkan takana. Ari: Oot kuitenkin eläkkeellä hakkeripuuhista? Wompatti: Joo, ei sitä enää jaksa. Välillä tulee jotain säädettyä, mutta ei sitä nykyään viitti riskejä lähteä ottamaan. Teillä taitaa tappohommat jatkua Enkuli: Mihinkäs sitä susi hampaistaan pääsee. Ari: Tai hirvi sarvistaan. Mä oon nykyään IBM:n palkkalistoilla, agenttina. Wompatti: Häh, eikö ne tee vaan tietokoneita? Mitä ne tappajalla tekee? Ari: (selkeästi vähän tympääntynyt tuohon kysymykseen) Joo, no, tekee ne tietokoneitakin. Enkuli: Missäs Memo ja Puhvi? Wompatti: Memo lähti Kuopioon, sillä on siellä pornokauppa. Puhvi on kai edelleen Oulussa. Enkuli: Voitaisiin tarvita apua, tai ainakin seuraa jos tästä tulee pitkä keikka. Mitenkäs vanhat piirit muuten pärjää? Wompatti: Eipä oo paljoa kuulunu niistä. Crazzie ja Korento asuu Hesassa, mutta emmä paljoa niiden kanssa oo ollu yhteyksissä. Kaali on alkoholisoitunu sen jälkeen kun FFfin ajettiin alas ja nykyään se vaan ryyppää ja luuhaa baareissa. Enkuli: Alkaa aikaero väsyttää. Vois painua nukkumaan. Mä lähen huomenna Ouluun tapaamaan Puhvia, jos siitä olis jotain apua. Muutenki kiva tietää mitä oppilaalle kuuluu. Ari: Mä voisin lähteä Kuopioon jos se Memo sattuis olemaan kiinnostunu tästä jutusta. Soittele jos ilmenee jotain. KOHTAUS 7: Kuopion karhu (Kamera kuvaa Aria kun tämä kävelee erään hentaipainotteisen pornokaupan eteen. Mies astelee sisään, ottaa hatun pois ja tervehtii myyjätärtä.)

9 Ari: Päivää Sagu: Mitäs teille saisi olla? Ari: Onks Memo missä? Sagu: Tuolla takahuoneessa (osoittaa). (Ari kävelee osoitettuun huoneeseen) Memo: Kah, sehän on Hirvi itse! Ari: Terve. Sullahan on täällä melkoiset bisnekset. Mistäs tämmönen ura? Memo: Jätkähän on ihan pimennossa, missä oot oikein ollu. Ari: Irlannissa. IBM:llä. Memo: Aijoo, menit sinne. Jiriki on muuten menossa sinne kans. Ari: Ai, joku sun tuttus? Onkohan se mun seuraaja sitten, sellasesta puhuivat lähtiessä. Memo: Voi olla. Mutta eiks IBM tee tietokoneita? Ari: Niin... Mitä jos kertoisit sun tarinas? Memo: No silloin ku te kaks häivyitte ulkomaille sen keikan jälkeen niin mä aloin tekemään ryöstökeikkaa bonklereitten kanssa. Ne oli silloin ihan näpsäkkiä varkaita, varsinkin Qualin, sillä leikkas pää hyvin. Memo: Eipä siinä mitään, pari vuotta heitettiin hyvää keikkaa eikä jääty kiinni tai mitään. Sitte kävi kohtalokkaasti, kun Jesh suunnitteli keikan. Meidän piti ryöstää yks lähetys, joka oli kuulemma arvokas. No, sitähän lähettiin ryöstämään, joka pakettiauto sitä kuskas. Paikalle saavuttiin, auto tyhjä, pysäköity kujalle. Mä lähin kattomaan ohjaamoa, bonklerit avas tavaratilaa ja sitte tuli kytät paikalle. Bonklerit lähti juoksemaan, kytät perässä ja mä jäin sinne ohjaamaan hölmistyneenä istumaan, avaimetki löyty perhana. No päätin sitte että mähän en tänne jää, nostin kytkimen ja ajoin syrjään. Fiksu veto, bonklerit jäi kiinni tosta keikasta ja ne istu aika monta vuotta. Mulle taas jäi pakettiautollinen pornoa, pääasiassa hentsua ja sitte, ootas, mä näytän. (Memo nousee ylös ja vetää verhon sivuun. Verhon takaa paljastuu suurikokoinen teddymäinen karhuasu). Memo: Tommonen siellä oli kaiken pornon ja muun epäilyttävän kaman keskellä. Ari: Aattelit, että maskottieläimes täytyy merkitä tärkeää tapahtumaa tai jotain? Memo: No emmä oikeastaan, kuhan piti joku bisnes saada pyörimään. Pornot oli siinä valmiina ja

10 Kuopiossa on Suomen aktiivisin animeskene, tokihan niille hentsua saa myytyä. Ja näin kävi, tässä sitä sitte ollaan. Sain palkattua ton Sagun myyjäksiki kun oli vähän aikaa bisnekset pyöriny ja nyt oon seudun pornokuningas melkeinpä. Ari: Vai hyvin menee. Mikäs siinä. Memo: Mutta sä et varmaan tullu tänne puhumaan pornosta? Ari: En. Työkeikalta näyttäis, Wompatin vaimo on murhattu ja joku saa maksaa. Memo: Ai perhana. (menee hiljaiseksi) Ari: Enkuliki on Suomessa saman jutun takia. Me ei vielä tiedetä paljoakaan, mutta Tezzy oli töissä JF:n firmassa ja se ehkä saatto saada tietoonsa jotain. Sen oli ampunu joku ammattilainen, ne ei tee töitä huvikseen. Memo: Sith Solutions vai? Ari: Se. Memo: Ehkä meidän pitäs käydä kattomassa Rhailia, se on samassa firmassa töissä. Pitäshän sille muutenkin kertoa jos kerran Enk on Suomessa. KOHTAUS 8: Kupoemon luona (Memo ja Ari saapuvat Rhaililaan. Talossa on PALJON kissoja. Emäntä itse on miehiä vastassa tavalliseen tapaan mustiin pukeutuneena). Rhail: Oho, Memoakaan ei oo hetkeen näkyny. Memo: Joo, ei oo tullu käytyä. Muistatkos Arin? Rhail: Eiks se ollu Enkun kaveri? Ari: Sama mies. Rhail: Mitä, onks Enkkuki päässy takas Suomeen? Ari: On se. Se vaan lähti ensin Ouluun, mut ehkä se ehtii tännekin. Rhail: No huhhuh, taitaa olla melkoset puinnit edessä jos nähhään. Memo: Voinhan mä aina raahata sen tänne! Rhail: Nomut tulkaa nyt sisään. (huutelee sisälle) Heikki, ota KyK jääkapista, saatiin vieraita!

11 Memo: (katselee jaloissa pyöriviä kissoja) Ei kai näillä kissoilla oo Ellin tapoja? Rhail: Eip. Paljo rauhallisempia ovat, tottuneet vilinään. (porukka astelee sisälle pöydän ääreen, vieressä talon isäntä katselee telkusta snookeria) Ari: Meillä oli tosiaan vähän vakavampaakin asiaa. Sähän oot Sith Solutionsilla töissä? Rhail: Joo, ohjelmistopäällikkönä. Suunnittelen kaikkea jännää. Ari: Ei siellä oo liikkunu mitään epäilyttävää tietoa viime aikoina? Rhail: Eipä ole, kuinkas niin? Ari: No, meillä on syytä epäillä että Tezzy oltais ehkä tapettu joidenki tietojen takia. Ei vaan viittis niin isoa firmaa suututtaa ilman varmaa tietoa. Rhail: Eipä oo tullu vastaan tosiaan. En viittis alkaa kaivelemaankaan. Ari: Ei tosiaan pyydettäisikään. Jos on pakko, niin kyllä se on Enkuli joka saa asian hoitaa. Toivotaan ettei tarvi, se on vaarallista touhua. Rhail: No mut kertokaa Enkulle terveisiä. Memo: Kerrotaan. Ehkä meidän tosiaan pitäs lähteä. Ari: Jep, täytyy lähteä takas Helsinkiin jos Wompatilla olis tietoja. KOHTAUS 9: Kotiseutu (Enkuli saapuu Ouluun ja kiertelee hieman kaupunkia kävellen rautatieasemalta Ainolan puistoon, kierrellen siellä ja päätyen lopulta patosillan kautta Tuiraan. Sieltä ottaa taksin) KOHTAUS 10: Oulun viimeinen tiikeri (Puhvin talo. Puhvi on kotonaan kun ovikello soi. Menee avaamaan, Enkuli seisoo oven takana.) Puhvi: Tulit sitte Suomeen. Enkuli: Niinpä.

12 Puhvi: No oliks Japanissa kivaa? Enkuli: Oli. Puhvi: Näitkö ees Ringoa? Enkuli: Monesti. Keikoilla. Pari kertaa muutenkin. Puhvi: Kai pyysit edes treffeille. Enkuli: Itse asiassa joo. Tosin se kieltäyty, ei halunnu lähteä näin vaarallisen kaverin kanssa mihinkään. Fiksu nainen. Oot vieläki sinkku? Puhvi: Hmph. Enkuli: Hah. Oot siis edelleen liian nirso. Mitä ees teet nykyään? Puhvi: Koruja. Enkuli: Kyllästyit sitte talojen piirtelyyn. Ootko harjotellu? Puhvi: Mitä? Enkuli: (huokaa) Puhvi: Ah, joo. En oikein. Enkuli: Osaatko vielä jotain? Puhvi: Haluaks kokeilla? Enkuli: (arvioi hetken) Hmm, en. En leiki pikkukissojen kanssa. Puhvi: Mur. Enkuli: Keitä teetä, emmä jaksa tässä koko päivää seistä. (Puhvi menee keittämään teetä, Enkuli tulee sisälle pöydän ääreen istumaan) Enkuli: Siskos on nykyään Helsingissä? Puhvi: On. Enkuli: Pitääkö se mun ja Arin touhuista edelleen yhtä vähän? Puhvi: No kyllä sä sen tunnet. Enkuli: Arvelinkin. Entäs muut? Puhvi: Prome ja Liha on täällä edelleen. Liha pelaa kaikki päivät pokeria, Prome on proffana historian laitoksella. Haluaks tavata ne? Enkuli: En ehdi. Puhvi: Mit, et muka ehdi?

13 Enkuli: En. Oon Suomessa työkeikalla melkeinpä. Tezzy on murhattu. Mutta muita? Purri, bonklerit, Kuppi? Puhvi: Purri ja Jesh eros vähän sen jälkeen kun bonklerit pääsi vankilasta. Purri on kai lastentarhanhoitajana jossain lähiössä Vantaalla. Craz tietää siitä enemmän. Muista ei oo pahemmin kuulunu aikoihin. Enkuli: Miten muuten Memo pääty pornokauppiaaksi? Puhvi: Kysy siltä, emt. Enkuli: Vois melkein luulla että oot istunu sisällä nörttäämässä koko kymmenen vuotta. Puhvi: Eh, no, tota, en ihan! Enkuli: Käyt töissä? Puhvi: Niin, ja, ja... jotain! Enkuli: Niinpä. Puhvi: Mut. Tezzy tapettu, milloin? Enkuli: Muutama päivä sitten. Wompo hoiti mun ja Arin etsintäkuulutukset pois tieltä että me päästiin Suomeen selvittämään juttua. Puhvi: Jaa. Enkuli: Jaa a. Pitää varmaan teen jälkeen lähteä takas Hellsinkkiin. Puhvi: Siinäs kun. Enkuli: (kaivaa taskusta levyn) Laitapa toi soimaan siksi aikaa, uutta Jiheniä. KOHTAUS 11: Vihollinen on liikkeellä (MKUPin hämärä asunto. Mies saapuu sisälle ja tarttuu puhelimeen.) MKUP: Mä näin Enkulin. salaperäinen miesääni: Missä? MKUP: Oulussa. Käveli kaupungilla. salaperäinen miesääni: Se voi olla Tezzyn murhan jäljillä. MKUP: Mitä tehdään? salaperäinen miesääni: Sen heikko kohta on siellä, Puhvi. Kaappaa se, jos Enkuli sotkeutuu tähän

14 juttuun. MKUP: Ok. KOHTAUS 12: Poliisi ansaitsee leipäänsä (Korson kadulla D_R hölkkäilee huolettomasti. Takaa lähestyy Jubein valkoinen Lada. Auto hidastaa D_R:n vierelle ja Jubei rullaa ikkunan auki.) D_R: Mitäs poliisisetä haluaa korsolaiselta? Jubei: Tietoja. D_R: Säälittävää. Jubei: Joskus poliisin on oltava sitäkin jos tieto on tiukassa. Kerros nyt mitä tiedät Tezzyn murhasta. Sulla oli jotain bisneksiä Wompatin kanssa, oot varmasti kuullut tästä. D_R: Saattaa olla. Murhasta mä en tiä mitään. Jubei: Se oli joku ammattilainen, sä varmaan osaat sanoa nimiä? D_R: Enkuli ja Ari. Niistä kovempia ei löydy. Jubei: Vaan ne ei tehny tätä. Eivät olleet edes Suomessa silloin. Onko muita? D_R: Vaikea sanoa. Jubei: (näyttää hetken aikaa räjähdyspisteessä olevalta ja ajaa sitten pois) KOHTAUS 13: Poliisi saa vihjeen (Jubei palaa toimistolleen. TheBoss odottaa pöydän ääressä) TheBoss: Me saatiin vihje. Joku oli ollu siellä kun murha tapahtui. Jätti nimettömänä, mutta suoraan tohon ovelle. Me yritetään jäljittää sitä nyt. Jubei: No mikset soittanu. TheBoss: Noku sitä miestä ei oo vielä löytyny. Jubei: Lähdetään etsimään sitten.

15 KOHTAUS 14: Ari saa vihjeen. (Ari palaa Wompatin talolle, miehet tapaavat jälleen olohuoneessa viskin kera) Wompatti: Oliks Kuopiossa mitään? Ari: Eipä juuri. Rhail on töissä siinä samassa firmassa, mutta se ei oo kuullu mitään. Missä Enkuli? Wompatti: Sen pitäs tulla tänään kans, varmaan vähän myöhemmin. Ari: Onko meillä uutta tietoa? Wompatti: Joo, Kaali kävi äsken jutustelemassa pitkästä aikaa. Se oli tavannu krapulassa baarissa Atmis nimisen kaverin, joka oli nukkunu roskiksessa murhapaikalla tapahtumayönä. Se oli kuulemma nähny jotain. Ari: Onkohan se vielä siellä samassa baarissa? Wompatti: Voi olla, oli kuulemma melkoisessa kunnossa. Ari: No lähden kattomaan. Puhutaan myöhemmin lisää. KOHTAUS 15: Hämyinen kohtaus baarissa (Paikkana baari. Ari istuu tiskin äärellä. Jubei ja TheBoss siviiliasuisena yhdessä pöydässä. Atmis nurkkapöydässä huonovointisena. Hetken päästä Jubei huomaa Arin ja poliisit tulevat jututtamaan miestä) Jubei: Te olette mies jota kutsutaan Hirveksi. Ari: Niinpä. Jubei: Mitä mies, jota kutsutaan Hirveksi, tekee juuri tässä räkälässä? Ari: Juo viskiä, se maistuu parhaalta räkälässä. Ei taida olla ihan poliisien vakiokuppila? Jubei: Mitäs teet Suomessa. Viimeisimpien tietojen mukaan olit etsintäkuulutettuna murhasta, mutta etpä ole enää. Onkohan ystävälläs Wompatilla sormet pelissä? Ari: Vaikea sanoa.

16 Jubei: Olit sitte Irlannissa piilossa. Ari: Joo, tein rehellistä työtä IBM:n palkkalistoilla. Voitte tilata paperit sieltä. Jubei: Eikös IBM tee tietokoneita? Mihinkä ne tarvitsee tuollaisen miehen taitoja? Ari: (näyttäen hetken aikaa tuskastuneelta) Tekeehän se. Osaan puhua ja näyttää hyvältä. Jubei: No ainaki jauhaa paskaa. Ari: Paskasta puheen ollen, mä lähen vessaan, jos ei konstaapelit halua pidättää jostain. (nousee ylös) (Ari lähtee vessaan) TheBoss: Se jätkä on hävinny. Jubei: No mikset sanonu aiemmin. TheBoss: No en huomannu. Jubei: Perään, ei se kauas oo voinu ehtiä. (Poliisit lähtevät ulos baarista kiireellä. Tällä välin Ari saapuu vessaan ja löytää Atmiksen sammuneena kusilaarin vierestä. Mies virnistää hyvälle onnelleen.) KOHTAUS 16: Toinen siskoksista (Crazzien ja Korennon talo Helsingissä. Molemmat kotona, ovikello soi. Crazzie menee avaamaan. Enkuli seisoo oven takana, eikä Crazzie näytä ihan niin ilahtuneelta kuin siskonsa). Crazzie: Palasit. Mitä pahuuksia aiot tällä kertaa tehdä? Enkuli: Aika julma tervehdys ihmiselle jota näkee ekaa kertaa kymmeneen vuoteen. Crazzie: Miks sä oot täällä? Korento: (hyppii ovelle vaimonsa ohi Enkulin kaulaan roikkumaan) Enkulii! Enkuli: No, ei ole aikaa alkaa jauhaa tätä samaa taas. Haluan tietoja. Korento: Olit Japanissa? Millasta siellä oli, kerro kerro! Enkuli: Ehkä myöhemmin. Crazzie: (vähän epäluuloisena) Mitä tietoja?

17 Enkuli: Missä Purity on? Crazzie: Miks sä sen haluat löytää? Enkuli: Eikö vanhoja tuttuja saa nykyään tavata rauhassa? Crazzie: Sulla on aina jotain muutakin kuin pelkkä tapaaminen mielessä. Korento: Ootko pelannu paljonkin? Mitä? Enkuli: En oikein oo ehtiny. Vähän seuraillu meininkiä. Crazzie: Niin, ku oot vaan tappanu ihmisiä. Korento: Millanen on uus FF? Enkuli: No mulla loppu kiinnostus siihen peliin kun Square keksi kirjoittaa maailman jossa vaatteet on ihme naruja ja yhden rodun tunnuspiirre on giganttiset ilmapallotissit... äh, voidaanko me puhua peleistä myöhemmin? Korento: No okei. Kulta, meenkö keittämään teetä? Crazzie: Ei tarvi, Enkulilla on selkeästi kiire. Enkuli: Niin, Purity. Haluan oikeasti tavata sen, viime kerrasta on aikaa Crazzie: Hyvä on. Se asuu edelleen Länsimäessä, on nykyään lastentarhan johtajana siellä. Kirjotan sen osotteen sulle. Enkuli: Kiitän. Crazzie: (kirjoittaa lapun ja ojentaa sen) Olitkin varmaan jo menossa? Enkuli: Olin. Näkemiin. (Enkuli poistuu ja huokaa raskaasti saatuaan oven kiinni perässään) KOHTAUS 17: Atmiksen huono krapulapäivä jatkuu (Hotellihuone. Atmis makaa lattialla, Ari odottelee miehen heräämistä sängyllä istuen.) Atmis: (availee silmiään) Mitää helvettiä... Ari: Huomenta vaan, maistuukos viski? Atmis: (nousee huojuen istumaan, puhuu sammaltaen) Viski, maistuu toki. Ari: (kaataa lasiin viskiä ja antaa Atmikselle) Olit kuulemma nukkunu roskiksessa vajaa viikko

18 takaperin. Atmis: Mähän nukun joka yö roskiksessa. Lehtiroskikset, ne on mukavia Ari: No nyt voit nukkua tässä hotellihuoneessa jos kerrot mitä näit. Atmis: Saanko mä tän viskin kans? Ari: Saat. Mitä näit? Atmis: No mä kuulin laukauksen. Raotin varovasti kantta. Siellä oli kaks miestä, ainaski ne näytti miehiltä. Ne runkkas ilmaa hetken aikaa käsillään ja sitte ne lähti hypähdelleen pois. Ari: Öm, runkkasivat ilmaa? Selvä. Atmis: No siltä se näytti. Ari: Ok. Muuta et nähny? Atmis: En nähny. Ari: Poliisit muuten ettii sua. En ehkä kertois niille mitään sun asemassa. Voit vielä joutua kohteeksi. Atmis: Jaa. Kukas sä sitten olet, jos et kyttä? Ari: Mä olen mies, jota kutsutaan Hirveksi. Atmis: (menee kalpeaksi) Okei, mä oon ihan hiljaa. Saanks mä nyt sen viskin? KOHTAUS 18: Enkuli tapaa Purityn (Puilla reunustettu rauhallinen kävelytie Länsimäessä, Enkuli odottaa Puritya tämän työpaikan ulkopuolella puuhun nojaten. Purity lähtee työpaikalta ja alkaa kävellä pitkin kävelytietä.) Enkuli: (ottaa pari askelta puun vierestä Purityä kohti ja heilauttaa kättään) Purity: M mäy? Enkuli: (hymyillen pienesti) Tuota en ole kuullutkaan hetkeen. Purity: Mäy! (ryntää halaamaan) Enkuli: (halaa rauhallisesti takaisin) Sopiiko jos saatan kotiin? Purity: Kai se sopii. (lähtevät kävelemään tietä pitkin) Enkuli: Miten nykyään menee? Purity: Ihan hyvin. Rauhallista. Sulla niitä kuulumisia enemmän pitäis olla.

19 Enkuli: Ehkä, mutta ei kauheasti halua tai aikaa kertoa. Enkuli: (katselee ympärilleen) Täällä tuli vietettyä hyviä vuosia aikoinaan kun porukka oli vielä kasassa. Purity: Nyt on vain minä. Enkuli: Menikö kaikki omille teilleen bonklereitten vankilareissun jälkeen? Purity: (pudistaa päätään) JF alotteli silloin bisneksiä. Mut en halunnu niihin mukaan, vaikka Jeshin kanssa olinkin vielä hetken silloin. Bonklerit lähti siihen kuitenkin innokkaasti mukaan ja lopulta en halunnut olla enää osa sitä. Muut meni suureen maailmaan, minä jäin tänne. Enkuli: Vai bonklerit on nykyään JF:n palkkalistoilla. Tiedätkö siitä firmasta paljoakaan? Purity: En oikein. Jotain hämärää ne teki sen firman ulkokuoren alla. Enkuli: Laitonta? Purity: Laitonta. Enkuli: Uskallat kuitenkin puhua näin avoimesti, etkö pelkää yhtään? Purity: En vaan jaksa enää. Tappavat jos tappavat. Enkuli: Tappoivat jo Tezzyn, se ilmeisesti sai tietää jotain. Purity: Ei yllätä edes. Ajan kysymys tuo oli milloin joku kuolee. Enkuli: Et vaikuta kovin pirteältä. Purity: En oo ollu pirteä vuosiin. En jaksa enää. Se firma pilas mun miehen ja menestyy vaan edelleen. Tee jotain niille, oot mun salamurhaajakin. Enkuli: Saatan tehdäkin. Vaikka pidin ehkä varamuistin tehtävästä enemmän. Purity: Oot huono varamuisti kun karkasit johonki Japaniin. Enkuli: No ehkä vähän. Purity: Oliko siellä kivaa? Enkuli: Oli ja ei. Samaa kuin täällä, mutta enemmän. Alan itsekin väsyä. Purity: Ollaanko me muka jo näin vanhoja? Enkuli: Jotenkin toivoin että sinä et vanhenisi koskaan. Mutta no, ne huolettomat vuodet ovat takana eikä kukaan ole entisensä. Paitsi Puhvi. Purity: En tainnut onnistua parittamaan teitä sitten lopulta. Enkuli: Et, onneksi. (saapuvat Purityn kotiovelle) Enkuli: No, täällä ollaan. Pitää lähteä. Tavataan ehkä myöhemmin?

20 Purity: Tavataan. Et pääse muuten pois maasta. Enkuli: Pidetään mielessä. KOHTAUS 19: Eläinkopla melkein koolla vompattiluolassa (Wompatti, Enkuli ja Ari istuvat kaikki Wompatin olohuoneessa jälleen. Ari nauttii viskiä. On iltamyöhä. Enkuli on juuri saapunut Puritya tapaamasta) Enkuli: Täällähän miehet onkin jo. Mitä uutta? Ari: Memolla oli aika eeppinen pornokauppa Kuopiossa. Rhail lähetti terveisiä. Se on Sith Solutionsilla töissä nykyään. Enkuli: Ai, kävitte sitäkin tapaamassa. Harmi etten ite ehtiny mukaan. Oulusta ei juuri irronnu tietoa, Puhvi on jämähtäny viime vuosikymmenelle. Wompatti: Kaali oli löytäny jonku juopon. Se oli nähny murhaajat lehtiroskiksen kannen raosta. Ari kävi vähän jututtamassa kaveria. Enkuli: Mitä selvis? Ari: Tekijöitä oli kaks. Miehiä. Niillä oli joku outo käsiliike, jos tämä meidän viskisieppo näki oikein. Enkuli: Millanen? Ari: Vähän niinku olisivat ilmaa runkanneet. Enkuli: (naurahtaen) wtf? Ari: Niinpä. Wompatti: Sith Solutions on ollut muuten otsikoissa, jos ette oo lehtiä ehtineet katella. Ne suunnittelee jotain fuusiota. Enkuli: Jaa a. Firma siis laajenee entisestään. Jotain epäilyttävää kenties? Wompatti: No ei uutisista ainakaan voi päätellä sellaista. Enkuli: Ehkä Tezzy tiesi jotain. Wompatti: Tutkinta sentään etenee. Ari: Joo, tiedetään että murhaajat tykkää runkata... ainaki ilmaa. Hyödyllistä. Enkuli: Todellakin. Ilman runkkaamisesta ei jää edes DNA näytteitä. Tosin voidaan olla nyt aika varmoja, että se firma on tässä takana. Niillä on ollu hämäriä puolia liiketoiminnassa jo alusta asti.

21 Ari: Mistäs tämä tieto on peräisin? Enkuli: Puritylta. Wompatti: Ai sä kävit sitäkin tapaamassa. Tiesikö se paljonkin? Enkuli: Ei, se jäi aika alussa pois kuvioista. Ari: Me tarvitaan tässä sisäpiirin tietoa jos halutaan päästä yhtään mihinkään. Enkuli: Niin tarvitaan. Soitan huomenna Rhailille, ehkä se pystyy auttamaan jos me suojellaan sitä. Ootko Wompo yrittäny yhtään tunkeutua Sith Solutionsin järjestelmiin? Wompatti: Yritin jotain, mutta siellä oli aika pahat turvajärjestelmät. Niillä taitaa olla joku oma verkko siellä, joka ei oo edes ulkomaailmaan yhteydessä. Pitäis päästä sinne sisälle kirjautumaan paikalliselle koneelle. Enkuli: No sitä ei taideta yrittää. Joo o. Vai runkkaavia murhaajia. Mitä seuraavaksi? Ari: En tiä. Taidan mennä nukkumaan ennenku maailma keksii mitään paljon jännempää. Enkuli: Samoin. KOHTAUS 20: Seuraava aamu (Sama paikka, aamu. Miehet nauttivat aamupalaa keittiössä. Enkuli puhuu puhelimessa Rhailin kanssa) Enkuli: (puhelimeen) Moi. Rhail: Moi. Enkuli: Arvaat varmaan miksi soittelen. Sori, mutta on pakko pyytää selvittämään juttuja Sith Solutionsista. Rhail: Nojoo, arvashan tuon. Mitäpä haluat tietää? Enkuli: Sith Solutionsilla on laajenenmishaluja. Niihin voi liittyä jotain hämärää. Ja jos pystyt, niin voisit selvittää onko firmalla tappolistalla muutakin väkeä, ennen kuin homma menee rumaksi. Rhail: Taidan joutua ite sinne listalle. Enkuli: Varmaankin. Just siks ei haluaisi pyytää tätä, mutta pakko. Mä tuun sinne kuitenkin, lähden heti matkaan. Tavataan rautiksella. Rhail: Ok. Moi.

MY SCRIPT. an original screenplay by.

MY SCRIPT. an original screenplay by. <Your Name> MY SCRIPT an original screenplay by (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com 1 EXT. KEINU MEREN RANNALLA - DAY 1 Kaksi 8-vuotiasta pientä TYTTÖÄ parikeinussa,

Lisätiedot

1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1. Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. SAMI

1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1. Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. SAMI 1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1 Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. Millon? Mitä väliä sillä on? Joskus sillon, ku sä et ollu kotona. Mikä se on? Se kappale.

Lisätiedot

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin 1 SINÄ PUTOSIT SILLALTA JUURI SINÄ ILTANA JOLLOIN RAKKAUTEMME TUNNUSTIMME LINNUNLAULUUN KULJIMME TOISIAMME KATSOIMME SILLALLA ENSI KERRAN SUUTELIMME ÄLÄ PELKÄÄ, RAKAS... EN ANNA HEIDÄN TEHDÄ SULLE PAHAA,

Lisätiedot

PAHA MAA - FROZEN LAND- KUVAUSKÄSIKIRJOITUS KIRJOITTANUT. PAAVO WESTERBERG & JARI RANTALA ja AKU LOUHIMIES

PAHA MAA - FROZEN LAND- KUVAUSKÄSIKIRJOITUS KIRJOITTANUT. PAAVO WESTERBERG & JARI RANTALA ja AKU LOUHIMIES PAHA MAA - FROZEN LAND- KUVAUSKÄSIKIRJOITUS KIRJOITTANUT PAAVO WESTERBERG & JARI RANTALA ja AKU LOUHIMIES HUOM: Lopullinen elokuva ei vastaa kaikilta osin kuvauskäsikirjoitusta. Kohtauksia on voitu poistaa,

Lisätiedot

1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1. Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa.

1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1. Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa. 1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1 Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa. Kadulla kävelee kädet takintaskuissa, paljaspäin,.(huom: Krisulla

Lisätiedot

Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA

Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA 2 HENKILÖT SULO -leskimies SAIMI - kuollut vaimo INKERI -vanhin tytär SANNA - keskimmäinen tytär ELINA - nuorin tytär OSMO - Sannan aviomies KERTTU - naapuri KATARIINA

Lisätiedot

KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI

KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI 1. INT. HYGIENIAVIRASTO. AAMUPÄIVÄ. KUVA ISOSTA SEINÄKELLOSTA, KELLO ON 11.55 STERIILISSÄ JA VALKOISESSA HYGIENIAVIRASTON LABORATORIOSSA. PIENIKOKOINEN, VAALEA JAANA HYÖRII

Lisätiedot

Etualalla kaksi mustaa, epätarkkaa siluettia, joista pystyssä seisova potkii maassa makaavaa. Liikkeet ovat hitaita, unenomaisia.

Etualalla kaksi mustaa, epätarkkaa siluettia, joista pystyssä seisova potkii maassa makaavaa. Liikkeet ovat hitaita, unenomaisia. INT. TEHDASHALLI. -- YÖ Sataa kaatamalla, Potkimisen ja lyömisen kaukaisia, kumeita ääniä. (V.O.) Se oli sateisin kesä miesmuistiin. Vesi putosi raskaana taivaalta, ruoski peltikattoja ja asfalttia. Koko

Lisätiedot

ALKUTEKSTIT - Kuvia kes isestä Helsingistä, joka kuhisee elämää ja ihmisiä. Samalla kuulemme otteita suositun radiokanavan seksiohjelmasta.

ALKUTEKSTIT - Kuvia kes isestä Helsingistä, joka kuhisee elämää ja ihmisiä. Samalla kuulemme otteita suositun radiokanavan seksiohjelmasta. EXT. HELSINKI -- EVENING ALKUTEKSTIT - Kuvia kes isestä Helsingistä, joka kuhisee elämää ja ihmisiä. Samalla kuulemme otteita suositun radiokanavan seksiohjelmasta. RADIO (energisen DJ:n ääni)...olette

Lisätiedot

LEVOTTOMAT. kuvausk sikirjoitus. versio 16 /LUONNOS! kirjoittanut aleksi bardy. tarina aleksi bardy ja aku louhimies

LEVOTTOMAT. kuvausk sikirjoitus. versio 16 /LUONNOS! kirjoittanut aleksi bardy. tarina aleksi bardy ja aku louhimies LEVOTTOMAT kuvausk sikirjoitus versio 16 /LUONNOS! kirjoittanut aleksi bardy tarina aleksi bardy ja aku louhimies tuotanto markus selin / solar films 14. 6. 1999 Levottomat v 17 korjaus 7-3-99 1 PROLOGI

Lisätiedot

1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU

1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU Käsikirjoitus 1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU ABDULLAHI kävelee lentokentän tyhjässä hallissa. Kioskityöntekijä on juuri avaamassa kioskia, hän sovittelee lehtitelineeseen

Lisätiedot

HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015

HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015 HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015 I Kun nousen ylös Ava nukkuu vielä. Herään vessassa, kuseminen havahduttaa. Ava sanoi, että se aikoo maalata vessanpöntön sisälle sydämen. Sen besserwisserkaveri oli jostain

Lisätiedot

UDE Anna mennä ny, Arska. Vai pitääks mun auttaa sua? Arska puristaa silmänsä tiukasti kiinni. Puukkoa pitelevä käsi tärisee kämmenellä.

UDE Anna mennä ny, Arska. Vai pitääks mun auttaa sua? Arska puristaa silmänsä tiukasti kiinni. Puukkoa pitelevä käsi tärisee kämmenellä. INT. PUULIITERI. KESÄ (1968) -- AFTERNOON Vanha puuliiteri. Seinustoilla halkopinot, saha roikkuu naulasta. Lattialla puupölli, johon isketty kirves. Vieressä sahapukki. Neljä pikkupoikaa (n. 7-10 v.)

Lisätiedot

Pitkän elokuvan käsikirjoitus

Pitkän elokuvan käsikirjoitus KOHTA 18 Pitkän elokuvan käsikirjoitus käsikirjoittajat Maarit Lalli Henrik Mäki-Tanila 12.1.2010 Maarit Lalli Suomenlinna C 71 B 5 00190 HELSINKI maarit.lalli@kolumbus.fi 050-5469094 Henrik Mäki-Tanila

Lisätiedot

Suomelle ja suomalaisille

Suomelle ja suomalaisille t u o m i o P Ä i v Ä Suomelle ja suomalaisille Ensimmäinen painos Toimittanut Jonni Aho Kannen kuva Olli Mannila Painopaikka Gummerus Kirjapaino Oy Jyväskylä 2001 Kustannusosakeyhtiö Revontuli ISBN 952-51

Lisätiedot

Käsikirjoitus (2.) HelaHoito. Marjo Lundvall

Käsikirjoitus (2.) HelaHoito. Marjo Lundvall Käsikirjoitus (2.) HelaHoito Marjo Lundvall HelaHoito: siivouspalveluyritys, jonka perustaja Valtteri Huttunen on kuollut 62-vuotiaana sydänkohtaukseen. Muistotilaisuudesta alkaa komediallinen tarina Ville-pojan

Lisätiedot

URS Harmaa antologia

URS Harmaa antologia URS Harmaa antologia Tekstien ja kuvien copyright on tekijöillä. Kansikuva: Slobodan Mračina (Twister025) Dreamstime.com Toimitus & taitto: Tuomas Saloranta Kustannus Hauenleuka 2011 http://hauenleuka.nettisivu.org/

Lisätiedot

VIISARI. Valkeavuoren koulun lehti 1/2014

VIISARI. Valkeavuoren koulun lehti 1/2014 VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 1/2014 Hymy vai hymiö? Sanan paino Hienoja käsinukkeja teki 1b Katselin tässä välituntipihan yleisnäkymää: lähes kaikki oppilaat olivat syventyneinä omaan ruutuunsa, oli

Lisätiedot

Jerry Cotton Taskulehti vuodelta 1975 2:nro ( kolmio-kirja) Taitto ja digitalisointi Jari Saarinen 1.3.2013

Jerry Cotton Taskulehti vuodelta 1975 2:nro ( kolmio-kirja) Taitto ja digitalisointi Jari Saarinen 1.3.2013 Murhaaja ottaa hatkat Olin saanut tehtäväkseni etsiä käsiini Butch Donaldin. Mies ei suinkaan ollut mikään kullanmuru, vaikka täytyy sanoa, ettei New Yorkin poliisille ollut hänestä vielä ollut paljonkaan

Lisätiedot

Päivä jolloin tunteetkin pikakelataan

Päivä jolloin tunteetkin pikakelataan Päivä jolloin tunteetkin pikakelataan A. Sovijärvi, 2002, rev 1.02 http://apz.fi/kirjat/ Tämä teksti on 2. osa "Olet parempi ihminen ilman tunteita"-sarjaa. Esitän syvimmät kiitokseni avusta tämän tekstin

Lisätiedot

V25.4 PROJECT X. Written by Mika Varis ja Team Hot Shot

V25.4 PROJECT X. Written by Mika Varis ja Team Hot Shot V25.4 PROJECT X Written by Mika Varis ja Team Hot Shot ESITTELYSIVU Tarinan idea ja kulku Elokuva on suurelta osin musikaali kahdella tapaa: hahmot laulavat usein ja valmis musiikki soi paljon. Lisäksi

Lisätiedot

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein 1. Istun nyt yksin puiston penkillä. Tarvitsen nyt rauhaa ja yksinoloa. Otan päiväkirjani laukustani, ja aloitan: Rakas Päiväkirjani! Tänään oli taas samanlainen päivä

Lisätiedot

Kuinkas sitten kävikään? Kertomuksia rakennustyömaan työtapaturmista

Kuinkas sitten kävikään? Kertomuksia rakennustyömaan työtapaturmista Kuinkas sitten kävikään? Kertomuksia rakennustyömaan työtapaturmista Kuinkas sitten kävikään? Kertomuksia rakennustyömaan työtapaturmista Suomen Rakennusmedia Oy Unioninkatu 14 00130 Helsinki www.rakennusmedia.fi

Lisätiedot

Yhteensattumia - kertomus siitä, miten perheet muodostuvat. Luku 1 - Mitä ihmettä Petra?

Yhteensattumia - kertomus siitä, miten perheet muodostuvat. Luku 1 - Mitä ihmettä Petra? Yhteensattumia - kertomus siitä, miten perheet muodostuvat Luku 1 - Mitä ihmettä Petra? Juoksin alas metropysäkin portaita. Metro liukui jo tunnelista valaistulle asemalle ja kuulin sen jarruttavan. Harpoin

Lisätiedot

Stuttgart ennen talvea

Stuttgart ennen talvea 1 / 30 Stuttgart ennen talvea Maailma loppuu, mutta elämä jatkuu. Franz, joka yrittää kovasti olla katsomatta minuun, köröttelee moottoritietä kuorma-autonromullaan ja puhuu taukoamatta kaikesta ja ei-mistään

Lisätiedot

LOMALLA kaikki on toisin

LOMALLA kaikki on toisin KUVAUSKÄSIKIRJOITUS Huom! Lopullinen elokuva poikkeaa osittain käsikirjoituksesta Venla Mäkelä: LOMALLA kaikki on toisin FADE IN: EXT. RANNIKKO - ILTAPÄIVÄ Paluumatka saaren rantakaupungista - turistivene

Lisätiedot

TURUN POLIISIASEMA AMANDA 7.12.2006 (POLIISIVIDEO)

TURUN POLIISIASEMA AMANDA 7.12.2006 (POLIISIVIDEO) TURUN POLIISIASEMA AMANDA 7.12.2006 (POLIISIVIDEO) Amanda Auer 9v. istuu tuolilla pienessä huoneessa. Vastapäätä on poliisi, joka ei näy kuvassa. Amandalla on suklaapatukka kädessään. Poliisi haastattelee

Lisätiedot

Sisko tahtoisin jäädä Laura Suhonen ja Marja Pyykkö

Sisko tahtoisin jäädä Laura Suhonen ja Marja Pyykkö Sisko tahtoisin jäädä Laura Suhonen ja Marja Pyykkö Versio 6.0. 9.5.2009 Käsikirjoitus ei vastaa täydellisesti elokuvan sisältöä. Kohtauksia on voitu poistaa lisätä tai muuttaa. 1 1. EXT. UIMASTADION YÖ

Lisätiedot

Kolmin aina kaunihimpi

Kolmin aina kaunihimpi Kolmin aina kaunihimpi TIMO MÄNNIKKÖ Paula asteli keittöön haukotellen raskaasti. Huomenta, hän sanoi unisella äänellä. Huomenta, kulta, sanoin ja kaadoin kahvia hänen mukiinsa. Ei sinun olisi tarvinnut

Lisätiedot

Kansikuva: Andreas Gradin Dreamstime.com Graafinen ulkoasu: Eija Lappalainen Taitto: Anne Leinonen

Kansikuva: Andreas Gradin Dreamstime.com Graafinen ulkoasu: Eija Lappalainen Taitto: Anne Leinonen USVA Joulunumero 2010 Usva Joulunumero 2010 ISSN 1795-6242 Pääkirjoitus 3 Petri Salin: Aikansa kutakin, sanoi pässi kun päätä leikattiin 4 Niko Peltonen: Tähdenlento 16 Kirjoituskilpailuja 25 Tuomas Saloranta:

Lisätiedot