SIPERIAN NERO! osa 10. "Se löytyy" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SIPERIAN NERO! osa 10. "Se löytyy" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma"

Transkriptio

1 SIPERIAN NERO! osa 10 "Se löytyy" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999

2 1 INT. FOXYTRONICS. TOIMISTO. -- PÄIVÄ 1 (, ) etsii toimistosta jotain, nyyhkii. tulee RAMBON kanssa. LLA on päällystakki ja kaulaliina. Aa. Saaraveera. Mitä sinä täällä teet? Mä tuuraan äitiä. Se joutu lähteen kotiin--flunssa. itkeä tyrskäyttää. N ilme. Älä itke. Kyllä Marjukka paranee. En minä sitä itkekään. Vaan sitä että mä olen hukannut Sampon! Sampon? Ni--mun uuden poikaystävän! Uusi itkunpurskahdus. N ilme. niistää nenänsä N kaulaliinaan. ALKUTEKSTIT 2 INT. FOXYTRONICS. TOIMISTO. -- ILTA 2 (, ) ja. Sampo oli tumma, lyhythiuksinen-- hänellä oli puku--tavattiin Kulauksessa. Se oli ihan kohtalon johdatusta. Minä pidän ratsastamisesta ja Sampo taas on hevoskauppias--ja minä hukkasin hänet! Ehkä hän on Kulauksessa jo tänä iltana.

3 2 (JATKOA:) 2 RAMBO haukahtaa. Mun pitää olla töissä koko ilta-- mä hukkasin yhden sopimuksen. Täytyy kirjottaa se uusiks. Aa. Ymmärrän. Tule Rambo, lähdetään. Mitä Rambo tekee sun kanssas? Taru on myös flunssassa. Minä lupasin hoitaa Ramboa. Jätä Rambo tänne. Ei tarvitsisi olla yksin. (RAMBOLLE) Haluatko jäädä tänne? (JATKAA; LLE) Se pitää murtovarkaat loitolla. 3 INT. FOXYTRONICS. VEIKON KOPPI. -- ILTA 3 (, ) on pukeutunut naiseksi, on neekeripäällikkö. vetää mustaa väriä kasvoihinsa, työntää tennispalloja rintoihin. Eiks me ens kerralla voitais keksiä jotain sellaista sketsiä, jossa ei tarvitsis pukeutua? Vuosijuhlassa johtajien täytyy uskaltaa vähän irrotella. Työntekijät pitää siitä. Perhanan hankalaa. Ja miks meidän pitää illalla tätä treenata? 2.

4 3 (JATKOA:) 3 Jos joku näkis, kun me harjotellaan niin eihän se mikään yllätys sitten olis. Ei vai? Joka vuosihan mä oon naiseks pukeutunu! Sopii sulle hyvin. Kulti. N vihainen ilme. 4 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 4 (, ) tanssii vatsatanssimusiikin tahdissa. MARJUKALLA on yöpaita, villasukat ja kaulaliina. tulee ovelle. lopettaa kun näkee N. MARJUKAN ilme. Hän sammuttaa stereot. Aa! Meillä kotona Siperiassakin on heimoja, jotka karkottavat tauteja shamanistisilla rituaalitansseilla. MARJUKAN ääni on käheä. Menee sohvalle peittojen alle. Ihan vaan kokeilin--saaraveeran levy--niitä opintojuttuja. Hänen tutkielmansa Feminismi haaremissa. Tapasin hänen opintoryhmänsä täällä, kaksi oikein mukavaa poikaa. Marjukka, saanko kysyä sinulta yhtä asiaa. Kaikin mokomin. Jos joku hyvä ystäväni on kadottanut jotain, ja minä etsin sen hänelle, niin onko se sopivaa vai sopimatonta? Sehän on ihan kohteliasta. 3.

5 4 (JATKOA:) 4 Vaikka se olisi hyvin henkilökohtaistakin? Jos kyseessä on hyvä ystävä niin mikä ettei. N tyytyväinen ilme. Niin minäkin olen asian ajatellut. 5 INT. FOXYTRONICS. VEIKON KOPPI. -- ILTA 5 (, ) ja harjoittelevat sketsiä -nainen on puuteroivinaan nenäänsä, -murjaani hiipii hänen taakseen ja nipistää takapuolesta. -nainen kääntyy ja antaa korvapuustin. (kimittää naisena) Senkin murjaani, aina nipistelemässä! (hieroo poskeaan) Perhana! Ei sitä vielä harjotuksissa tarvis oikeesti lyödä. Sori. Otetaan uudestaan. ottaa huikat kaljapullosta, jonka pistää pöydälle. Hän kääntyy ja alkaa puuteroida. VEIKON hiippailu, nipistys ja litsari. Taas poskelle! Sä teet ton tahallas! tönäisee A, joka horjahtaa vasten pöytää. Kaljapullo putoaa lattialle ja räsähtää rikki. 6 INT. FOXYTRONICS. TOIMISTO. -- ILTA 6 () RAMBO nousee pystyyn ja murisee. Mitä nyt? Kuulitko sinä jotain? 4.

6 6 (JATKOA:) 6 RAMBO haukahtaa ja lähtee kovaa vauhtia huoneesta. N ilme. (JATKAA) Rambo! Takaisin! 7 EXT. RAVINTOLA KULAUS. -- ILTA 7 Ravintola Kulaus ulkoa. 8 INT. RAVINTOLA KULAUS. BAARITISKI. -- ILTA 8 (, BAARIMIKKO,, ) BAARIMIKKO juoksee juoksumatollaan. juo mehua baaritiskin ääressä. 5. Hyvää. BAARIMIKKO Yksi neljäsosa porkkanamehua, yksi neljäsosa raparperimehua ja kolme neljäsosaa hapankaalimehua. Mutta sehän tekee viisi neljäsosaa? BAARIMIKKO Asiakkaat pysyy tyytyväisinä, kun ei säästele raaka-aineissa. N ilme. Onko täällä näkynyt nuorta miestä, jolla olisi musta lyhyt tukka ja puku yllä. BAARIMIKKO Tuolla loosissahan niitä on kaksin kappalein. MIKKO osoittaa loosiin, jossa ovat asiakkaat ja. BAARIMIKKO (JATKAA) Kaupparatsuja. N innostunut ilme.

7 8 (JATKOA:) 8 (itsekseen) Kaupparatsuja? Ratsukauppiaita? Aa! Hevoskauppiaita! 9 INT. KULAUS. -- ILTA 9 (,,, ) tulee N ja N luokse. Anteeksi, mutta kaipaako jompikumpi teistä nuorta neitosta, jolla on ruskeat puolipitkät hiukset, siniset silmät, sorja vartalo ja joka pitää ratsastamisesta? N ja N ilmeet. Että kaipaanko? Joka ilta... Tämä nuori nainen pitää erityisesti Sampo-nimisestä miehestä. Onko teistä jompikumpi nimeltään Sampo? N ja N ilmeet. Jos se on ainoo ehto niin kyllä. Ollaan vaikka molemmat Sampoja. Sepä merkillistä. No, siinä tapauksessa saatte molemmat tulla mukaani. Vien teidät Saaraveeran luo. Eihän se ole kallis mesta? Ei lainkaan. Varsin keskiluokkainen paikka. Mennään äkkiä sitten. Menevät. Kuva viereisessä loosissa istuneeseen komisario SÄRKIJÄRVEEN. Seuraa katseellaan kolmikon menoa. SÄRKIJÄRVEN ilme. Hän ottaa kännykän ja soittaa. 6.

8 9 (JATKOA:) 9 Komisario Särkijärvi täällä. Lähden seuraamaan ravintola Kulauksesta epäilyttävää henkilöä, oletettavasti parittajaa. Loppu. 10 INT. FOXYTRONICS. VEIKON KOPPI. -- ILTA 10 (, ) ja kopissa. Oven ulkopuolelta kuuluu RAMBON raivokasta haukuntaa ja raapimista. (huutaa oven läpi) Rambo, rauhotu. Se on Veikko-setä vaan täällä! Ja Lauri-setä! Haukunta jatkuu. N ja VEIKON ilmeet. Eihän se meitä tunne näissä vetimissä. Sattuko suhun? katsoo hamettaan jossa on repeämä. Ei. Mutta Lauri-sedän mekon toi hurtta ehti repiä. Mitä se tekee tähän aikaan tehtaalla? Ei se yksin täällä o. VEIKON ja N ilmeet. He painavat kasvonsa kopin ikkunaan ja alkavat katsella tehdassaliin. (huutaa) Hei, onks siellä joku? 11 INT. FOXYTRONICS. TUOTANTOTILAT. VEIKON KOPPI. -- ILTA 11 (,, ) tulee. Näkee RAMBON haukkuvan VEIKON kopin ovella. N ilme hiipii varovasti eteenpäin kohtaan josta näkee kopin ikkunan, jota vasten ja tiirailevat. N kauhunhuuto. 7.

9 11 (JATKOA:) 11 menee. Rambo, pidä ne varkaat sisällä kopissa, niin minä käyn soittamassa poliisin! (koppiin) Turha yrittää mitään, hän koulutettu poliisikoira! 12 INT. FOXYTRONICS. VEIKON KOPPI. -- ILTA 12 (,, ) ja ikkunassa. He näkevät miten juoksee poispäin. (huutaa)! Ei se kuule. Mitä se säikähti? Murjaanien kuningasta ja sen hutsua. 8. Mitä? katsoo säälivästi A päästä jalkoihin. (JATKAA) Ai ni--no, kaipa me täältä pian pois päästään. Istuvat alas. Tauko. Äkkiä ponnahtaa pystyyn. Se sanoi soittavansa poliisit! Mitä sitten? Ei me voida olla näissä kuteissa kun poliisit tulee! Miksei?

10 12 (JATKOA:) 12 Koska komisario Särkijärvi on samassa vapaamuurariloosissa kuin minä! Minähän joudun veljien silmissä naurunalaiseksi! Teillä rappareillahan onkin niin muodikkaita asuja. Huppuja. Kissannahkaesiliinoja. Karitsannahka! Ja se on tervettä ja kuuluu perinteisiin. Naiseksi pukeutuminen taas on perverssiä. N ilme. Katselee ympärilleen. N ilme. (JATKAA) Ei o kun yks vaihtoehto. työntää kätensä rintoihinsa ja vetää sieltä tennispallon. Hän raottaa ovea. RAMBON murina. 13 INT. FOXYTRONICS.TUOTANTOSALI. -- ILTA 13 (, ) RAMBO katsoo, kun oven raosta työntyy N käsi, jossa on tennispallo. heittää pallon salin toiseen päähän. RAMBO säntää perään. Ovi aukeaa ja ja tulevat kopista kiireesti. Me ei ehditä ulko-ovelle! näyttää ilmanvaihtokanavan ritilää. Tuosta ulos! 14 EXT. FOXYTRONICS. ETUPIHA. -- ILTA 14 (, ) on pihalla ja auttaa A, joka ahtautuu tuuletusaukosta ulos jalat edellä. N hame on korvissa. Hän humpsahtaa maahan. Mä heitän sut autolla kotiin. työntää kättään kohtaan jossa on normaalisti housuntasku. N ilme. 9.

11 (JATKOA:) 14 Mitä nyt? VEIKON ilme. VEIKON ilme. Autonavaimet--housuntaskussa. Pukuhuoneessa. Mitäs nyt tehdään? Mennään teille. Se on lähempänä. Kävellään? Näissä kuteissa? Onko parempaakaan ideaa? 15 INT. TARUN ASUNTO. ETEINEN - RAPPUKÄYTÄVÄ. -- ILTA 15 (TARU, KÄNSÄLÄ) Flunssainen, froteekylpytakkiin ja pörröisiin sukkiin pukeutunut TARU avaa ulko-oven. Sen takana seisoo KÄNSÄLÄ. TARU on nolo. TARU Kerra Känsälä! KÄNSÄLÄ Neiti Niemi! Kuinka te olette pukeutunut? TARU Minä olen sairas. KÄNSÄLÄ Pieni flunssa ei oikeuta meitä rikkomaan pitovaateohjesääntöä. Tulin hakemaan taksikuittejanne. On esitetty kritiikkiä operatiivisen osaston leväperäisestä taksinkäytöstä. TARU Kuitit ovat (aivastaa) Foxytronicsissa. Työpöytäni laatikossa.

12 (JATKOA:) 15 KÄNSÄLÄ Käyn hakemassa ne sieltä. TARU Minä annan avaimen. KÄNSÄLÄ Ei tarvitse. Haluan verestää supokoulussa oppimiani murtautumistaitoja. Tämä on minule mieluinen tehtävä, lähtetän taksin takaisin Helsinkiin. KÄNSÄLÄ menee. TARUN ilme, hän aivastaa. 16 EXT. FOXYTRONICS. TAKAOVI. -- ILTA 16 (KÄNSÄLÄ) KÄNSÄLÄ tulee ovelle. Hän on pukeutunut kuin elokuvan Leon päähenkilö, pitkään tummaan poplariin ja aurinkolaseihin. KÄNSÄLÄ vilkaisee ympärilleen, avaa takkinsa, jonka alla on VALTAVA MÄÄRÄ murtautumisvälineitä. Osa työkaluista on KÄNSÄLÄN vartalon ympärillä olevissa vöissä, osa on kiinnitetty poplariin sisäpuolelle. 17 EXT. KATU RAAVASTEN TALON KOHDALLA. -- ILTA 17 (,,, ) Kuva RAAVAKSEN postilaatikosta, jossa on osoite Kettutie 2., ja tulevat. He menevät kadulta pihaan. N, N ja N jäljessä tulee, joka pysähtyy portille, katsoo miesten perään. SÄRKIJÄRVEN ilme. 18 INT. RAAVASTEN TALO. ETEINEN. -- ILTA 18 (,, ), ja eteisessä. Olohuoneesta kuuluu vatsatanssimusiikkia. menee edeltä. Aa! Saaraveera taitaa harjoitella olohuoneessa. Tänne päin. (puoliääneen LLE) Taidettiin päästä haaremiin. 19 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 19 (,,, ), ja tulevat olohuoneen ovelle. Näkevät miten tanssii yöpaidassaan vatsatanssia silmät kiinni. N ja N ilmeet.

13 (JATKOA:) 19 (LLE) Toiko on se sorja yheksäntoistakesänen? huomaa miehet. MARJUKAN ilme. MARJUKAN ääni on käheä. Aa. Tässä on talon emäntä. Nämä ovat Saaraveeran ystäviä. Iltaa--anteeksi tää asu. Tekö teette Saaraveeran kanssa ryhmässä sitä haaremijuttua? ja vilkaisevat toisiinsa. menee. Yks tyttökö teillä vaan on? Saaraveera on meidän ainut tyttö. Sitten on kyllä vielä yks poika, Ilja-Matti. (nopeasti) Kiitos, mutta tämä Saaraveera on ihan okei. Anteeks, minä käyn laittamassa vähän vaatetta päälle. Istukaa. Minä soitan Saaraveeran paikalle. Hauskaa nähdä hänen ilmeensä kun hän tapaa teidät. menee. ja katsovat sohvaa joka on auki ja sillä on MARJUKAN jäljiltä peittoja ja tyynyjä. Madame oli ryypännyt äänensä-- Minkähänlainen se on se mistä se puhu. Mikä?

14 (JATKOA:) (2) 19 Se haaremijuttu. En tiä. En o törmännyt semmoseen edes Tallinnassa. Eiköhän oteta vaatteet pois, niin saadaan asia hoidettua nopeammin. Just. Niillähän saattaa olla tuntitaksa. 20 EXT. FOXYTRONICS. TUOTANTOTILAT. -- ILTA 20 (MATTINEN,, KÄNSÄLÄ) KÄNSÄLÄ hiippailee tuotantotilassa, jossa on pimeää. KÄNSÄLÄLLÄ taskulamppu. Kuulee kuinka ulko-oveen koputetaan raskaasti jossain lähistössä. Oven avaamisen ääni. KÄNSÄLÄN ilme. KÄNSÄLÄ menee. MATTINEN (off) Mattinen poliisista iltaa. Täälläkö oli murtovaras? (off) Niin. Ihanaa te tulitte. KÄNSÄLÄ (itsekseen) Loistavaa. Piiloutumisharjoitus! 21 INT. FOXYTRONICS. TAUKOTILA. -- ILTA 21 (KÄNSÄLÄ) KÄNSÄLÄ tulee pukuhuoneeseen. Yksi pukukaappi on auki. KÄNSÄLÄ menee kaappiin ja jättää oven hieman raolleen. Kaapin oveen on joku kirjoittanut horjuvalla käsialalla ARSKAN KAAPPI. 22 EXT. KATU. -- ILTA 22 (ILJA-MATTI, MATIAS, TUOMAS,, ) ja juoksevat kadulla, piiloutuvat VASTAANTULIJALTA porttikonkiin. He katsovat molemmat kadun suuntaan eivätkä huomaa ILJA-MATTIA ja POIKIA, jotka tulevat pihan puolelta. Nämä pysähtyvät kun näkevät N ja VEIKON.

15 (JATKOA:) 22 Isä? ILJA-MATTI säpsähtää rajusti. MATIAS Ukki on tervannut naamansa. TUOMAS Ja Lauri-sedällä on hame. ILJA-MATTI No niinpäs onkin! (painokkaasti) Kyllä tutut nauraa tälle jutulle, kun kerron! ja vilkaisevat toisiinsa. Paljonko? Vaitiolosta? ILJA-MATTI Enhän minä nyt sillä, että käyttäisin lähimmäisten hädänalaista tilaa hyväkseni. Viiskymppiä. Molemmilta. Hyvä on. Vie meidät Kettutielle. ILJA-MATTI Pojat. Mitä pitää sanoa kun ukki pyytää kauniisti palvelusta. MATIAS Son viiskymppiä. TUOMAS Molemmilta. 23 INT. FOXYTRONICS. TAUKOTILA. -- ILTA 23 (, MATTINEN, TEPPONEN) Poliisi MATTINEN ottaa tietoja LTA. heidän takanaan on kaappi, jonka ovessa lukee ARSKAN KAAPPI. nojautuu kaapin ovea vasten, joka napsahtaa lukkoon. Niitä oli yksi mies ja yksi nainen. Rambo lähti niiden perään tuuletuskanavasta--mitä minä sanon Tarulle?

16 (JATKOA:) 23 MATTINEN Oliko erikoistuntomerkkejä? Oli. Ylimääräinen reikä tässä nenän päällä. MATTINEN Reikä--miehellä vai naisella? Ei kun Rambolla. Schäeferillä. MATTISEN ilme. TEPPONEN tulee. MATTINEN Kiitos. Me ilmoitellaan jos saadaan nämä tekijät kiinni. TEPPONEN Mattinen. Keikka Kettutiellä. MATTINEN Selvä-- (LLE) Näkemiin vaan. MATTINEN ja TEPPONEN menevät. (itsekseen) Kettutiellä? Naapurissa varmaan taas riidellään. menee. Kuva jää ARSKAN KAAPPIIN. Sisältä kuuluu KÄNSÄLÄN voitonriemuista hihitystä. 24 INT. RAAVASTEN TALO. ETEINEN. -- ILTA 24 (, ) puhelimessa. Murtovarkaita--poliisit--hukkasit Rambon? Aa--älä itke Saaraveera, se löytyy kyllä. Minä lähden etsimään. Tule sinä tänne, täällä on sinulle yllätys. Näet sitten. hei. sulkee puhelimen. tulee kylpytakki yllään. Kantaa tarjotinta.

17 (JATKOA:) 24 Minä vien Saaraveeran ystäville kahvia. Kerro heille, että Saaraveera on tulossa kohta. ottaa koiran remmin, jossa on kuristuspanta. Menee ulos. menee olohuoneeseen. 25 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 25 () tulee sisään tarjottimen kanssa. Ajattelin että kahvi voisi maistua-- aaa! MARJUKAN ilme hänen nähdessään jotain. Kuva MARJUKAN katseen suuntaan N ja N yllä on vain verkkopaita ja alushousut. 26 EXT. KATU RAAVASTEN TALON ULKOPUOLELLA. -- ILTA 26 (,,, ) tulee panta käsissään. kadulla. Onko täällä näkynyt nuorta narttua? Narttua-- (näyttää pantaa) Niin. Pääsi pahus karkuun. menee. SÄRKIJÄRVEN ilme. Kaivaa puhelimen esiin. Näppäilee. Särkijärvi tässä. Lähetä iskuryhmä Kettutie kahteen. Täällä on ilotalo, jossa pidetään naisia vankeina--odotas hetki-- katsoo miten ILJA-MATIN auto pysähtyy portin kohdalle. ja juoksevat autosta RAAVASTEN pihaan.

18 (JATKOA:) 26 (JATKAA) Se on jonkinlainen pervopaikka. Sinne meni just semmonen trans-- mikä se on--transportteri. Pistä pojat tulemaan heti! Loppu. sulkee puhelimen. Tuima ilme. 27 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 27 (,,,, ), ja. Mitäs miehiä te oikein olette? Mikkola. Suomen Alusvaate Oy. Kukkola. Sama firma. Ja tuotesittely käynnissä? Pistäkää nyt kuulkaa päällenne ja lähtekää täältä vähän äkkiä! Tässä talossa asuu tavallista väkeä, eikä mitään kummajaisia! ja tulevat sisään. MARJUKAN ilme. N ja N ilmeet. Mitäs täällä tapahtuu? katsoo A ja A. Sen minäkin haluaisin tietää. Meille sanottiin että tämä on ilotalo. Mitä! Kuka niin sanoi? No se kaveri, se Aa. Ymmärrän. Leo?

19 (JATKOA:) 27 kumartuu N puoleen. Supattavat. Tää on varmaan se haaremijuttu. Miten niin? Vähän niinku näytelmä. Että vihainen sheikki yllättää vieraat miehet haaremistaan. Niin tietenkin! Leikitään mukana vaan. ja iskevät toisilleen silmää. 28 EXT. RAAVASTEN TALON EDUSTA. -- ILTA 28 (, MATTINEN, TEPPONEN) ja kaksi POLIISIA, MATTINEN ja TEPPONEN portailla. Valmista? MATTINEN Mattinen valmis. TEPPONEN Tepponen valmis. kääntää rannekellonsa näkyviin Operaatio perverssit rautoihin alkaa. Rynnäkköön aikaa kaksikymmentä sekuntia. 29 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. ILTA. 29 (,,,,, MATTINEN, TEPPONEN),, supattavat päät yhdessä. Vilkaisevat toisinaan A JA A. (LLE) Minkä takia se on väittänyt tätä ilotaloksi?

20 (JATKOA:) 29 (VEIKOLLE) Se on testi. Se järjestää meille ongelmia ja katsoo miten me toimitaan. Niin se o. Miks teillä on tommoset vaatteet? (LLE) Eikä o. Kai mulla silmät päässä on! Konstantinovin agentit toimii niin. ottaa A ja A nenästä kiinni ja kääntää puoleensa. Kuuluuko, kuuntelen? Mitä me tehdään noille? nyökkää AN ja AN päin. Kaikki muut ratkaisut käy, mutta poliiseja ei kutsuta., MATTINEN ja TEPPONEN ryntäävät sisään. Poliisi! Liikkumatta! HUONEESSAOLIJOIDEN ilmeitä. supisee LLE. Nyt tuli eunukit kehiin. Tää haaremijuttu senkun paranee. 30 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- HETKEÄ MYÖHEMMIN 30 (MATTINEN,,,, TEPPONEN) MATTINEN jututtaa A ja A, joiden pokka ei tahdo pitää. Nimi? MATTINEN

21 (JATKOA:) 30 Ali Baba. MATTISEN ilme. Ja mä olen toi Ben Hur. Eiks teillä eunukeilla pitäis olla sellaset käyrät sapelit? Nii ja pyjamahousut ja turpaani. ja nauravat. MATTINEN menee SÄRKIJÄRVEN luokse. MATTINEN Noi kaks on jossain aineissa. Puheissa ei o mitään tolkkua. Pannaan yöksi putkaan, Aamuksi selviävät kyllä--harmi että se Kulauksen kaveri ehti lähteä. TEPPONEN Se on varmaan ulkona etsimässä uutta hyväuskoista uhria. 31 EXT. KATU. -- ILTA 31 () etsii RAMBOA remmi kädessään. IHMISET katselevat kummastuneina A. Ramboo!! Leo-setä täällä! Tule! Tse! Tse! 32 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 32 (TEPPONEN,,, ) TEPPONEN ottaa tietoja VEIKOLTA. Nimi? TEPPONEN Veikko Raavas. Tässä on kuulkaa nyt tapahtunut paha erehdys. Minä olen tämän talon isäntä ja--

22 (JATKOA:) 32 TEPPONEN Isäntä? Vai niin--kukas tuo on (osoittaa A). Se ei suostu sanomaan sanaakaan. Hän on minun työnantajani. TEPPONEN (ilme) Vai työnantaja-- TEPPONEN menee etäämmällä olevan SÄRKIJÄRVEN luokse. tulee VEIKON viereen, puhuu puoliääneen. Minä yritän herättää komisario Särkijärven huomion salaisella vapaamuuraritervehdyksellä. TEPPONEN juttelee SÄRKIJÄRVEN kanssa. TEPPONEN Taidettiin saada iso kiho kiinni. Miten niin? TEPPONEN Toi murjaani pyörittää käytännön toimintaa. Mutta toi transu on koko jutun rahottaja. SÄRKIJÄRVEN ilme. Kääntää katseensa kohti A, joka tekee mielikuvituksellisia vapaamuurareiden käsimerkkejä SÄRKIJÄRVELLE. SÄRKIJÄRVEN ällistynyt ilme. Minä kuulustelen häntä ihan erikseen. 33 INT. RAAVASTEN TALO. KEITTIÖ. -- ILTA 33 (, ) ja keittiössä. Mikäs mies sinä olet kun osaat pyhiä käsimerkkejä? tempaa peruukin päästään.

23 (JATKOA:) 33 SÄRKIJÄRVEN ilme. N hymy. Lauri Kettunen! Pyhän Pentagrammin looshin Valaistun kolmion ritari! Eikö veli Särkijärvi tunne minua! Kettunen! Mitä te teette ilotalossa naisten vaatteissa? Ei tämä ole ilotalo, vaan työntekijäni koti, eivätkä nämä ole naisten vaatteet--tai siis ovat, mutta eivät sillä tavalla kuin veli ehkä luulee, vaan ikään kuin miehekkäämmin. Aivan--miehekkäämmin. Kai veli muistaa Pyhän valan Ol sonug varsag--autan veljeä aina kun mahdollista. Veljeä niin. Sisarista siinä valassa ei puhuttu mitään. Minä muistutan veljeä siitä, mitä seuraa valan rikkomisesta. Mutta asemalla teitä pitää kyllä käyttää. Muodon vuoksi. 34 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 34 (, ) ja RAMBO istuvat olohuoneen sohvalla ja katsovat televisiota, syövät popcornia. RAMBO haukahtaa. Minneköhän kaikki katosivat sillä aikaa kun minä kävin etsimässä sinua?

24 (JATKOA:) 34 (JATKAA) Ei, en usko että he ovat oopperan ystäviä. ja SAMPO, tummaihoinen mies, tulevat ovelle. N ilme. Menevät. N ilme. Minä löysin Sampon! Hän oli jäänyt minun sänkyyni aamulla nukkumaan! Minä en vain muistanut sitä! Aa--sehän on hauskaa. Tule Sampo, mennään ratsastamaan! (RAMBOLLE) Mitäs minä olin sinulle sanomassa-- (miettii) toivottavasti tuo unohtelu ei ole tarttunut minuunkin-- N miettiväinen ilme. LOPPUTEKSTIT 35 INT. FOXYTRONICS. PUKUHUONE. -- YÖ 35 (KÄNSÄLÄ) ARSKAN KAAPISTA kuuluu kolinaa. Koko kaappi heiluu. KÄNSÄLÄ (off) Ei perr--ei tälläkään aukene (huutaa) auttakaa--onko siellä ketään--päästäkää minut ulos! Kaappi heilu yhä hurjemmin ja lopulta kaatua rysähtää. Hiljaisuus. KÄNSÄLÄ (JATKAA; off) Vaikka kovin koskisi, valita ei poliisi. Vaikka kovin koskisi, valita ei poliisi--

SIPERIAN NERO! osa 12. "Kansallissankarin kaato" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

SIPERIAN NERO! osa 12. Kansallissankarin kaato kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma SIPERIAN NERO! osa 12 "Kansallissankarin kaato" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999 1 INT. FOXYTRONICS. PAKKAAMO. -- PÄIVÄ 1 (,, HELI, KOISTINEN, PERA) pakkaa mittareita. Kuulemme

Lisätiedot

Käsikirjoitus (2.) HelaHoito. Marjo Lundvall

Käsikirjoitus (2.) HelaHoito. Marjo Lundvall Käsikirjoitus (2.) HelaHoito Marjo Lundvall HelaHoito: siivouspalveluyritys, jonka perustaja Valtteri Huttunen on kuollut 62-vuotiaana sydänkohtaukseen. Muistotilaisuudesta alkaa komediallinen tarina Ville-pojan

Lisätiedot

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin 1 SINÄ PUTOSIT SILLALTA JUURI SINÄ ILTANA JOLLOIN RAKKAUTEMME TUNNUSTIMME LINNUNLAULUUN KULJIMME TOISIAMME KATSOIMME SILLALLA ENSI KERRAN SUUTELIMME ÄLÄ PELKÄÄ, RAKAS... EN ANNA HEIDÄN TEHDÄ SULLE PAHAA,

Lisätiedot

Kolmin aina kaunihimpi

Kolmin aina kaunihimpi Kolmin aina kaunihimpi TIMO MÄNNIKKÖ Paula asteli keittöön haukotellen raskaasti. Huomenta, hän sanoi unisella äänellä. Huomenta, kulta, sanoin ja kaadoin kahvia hänen mukiinsa. Ei sinun olisi tarvinnut

Lisätiedot

1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1. Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. SAMI

1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1. Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. SAMI 1 KUVAKOLLAASIJAKSO: 1-18 1 Musta. Krediitit alkavat ilmestyä mustalle taustalle. Kuulemme Sarin ja Annikan itkevän. Millon? Mitä väliä sillä on? Joskus sillon, ku sä et ollu kotona. Mikä se on? Se kappale.

Lisätiedot

1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU

1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU Käsikirjoitus 1. EPILOGI: INT. HELSINKI-VANTAA LENTOKENTTÄ - HYVIN AIKAINEN AAMU ABDULLAHI kävelee lentokentän tyhjässä hallissa. Kioskityöntekijä on juuri avaamassa kioskia, hän sovittelee lehtitelineeseen

Lisätiedot

PAHA MAA - FROZEN LAND- KUVAUSKÄSIKIRJOITUS KIRJOITTANUT. PAAVO WESTERBERG & JARI RANTALA ja AKU LOUHIMIES

PAHA MAA - FROZEN LAND- KUVAUSKÄSIKIRJOITUS KIRJOITTANUT. PAAVO WESTERBERG & JARI RANTALA ja AKU LOUHIMIES PAHA MAA - FROZEN LAND- KUVAUSKÄSIKIRJOITUS KIRJOITTANUT PAAVO WESTERBERG & JARI RANTALA ja AKU LOUHIMIES HUOM: Lopullinen elokuva ei vastaa kaikilta osin kuvauskäsikirjoitusta. Kohtauksia on voitu poistaa,

Lisätiedot

LEVOTTOMAT. kuvausk sikirjoitus. versio 16 /LUONNOS! kirjoittanut aleksi bardy. tarina aleksi bardy ja aku louhimies

LEVOTTOMAT. kuvausk sikirjoitus. versio 16 /LUONNOS! kirjoittanut aleksi bardy. tarina aleksi bardy ja aku louhimies LEVOTTOMAT kuvausk sikirjoitus versio 16 /LUONNOS! kirjoittanut aleksi bardy tarina aleksi bardy ja aku louhimies tuotanto markus selin / solar films 14. 6. 1999 Levottomat v 17 korjaus 7-3-99 1 PROLOGI

Lisätiedot

ALKUTEKSTIT - Kuvia kes isestä Helsingistä, joka kuhisee elämää ja ihmisiä. Samalla kuulemme otteita suositun radiokanavan seksiohjelmasta.

ALKUTEKSTIT - Kuvia kes isestä Helsingistä, joka kuhisee elämää ja ihmisiä. Samalla kuulemme otteita suositun radiokanavan seksiohjelmasta. EXT. HELSINKI -- EVENING ALKUTEKSTIT - Kuvia kes isestä Helsingistä, joka kuhisee elämää ja ihmisiä. Samalla kuulemme otteita suositun radiokanavan seksiohjelmasta. RADIO (energisen DJ:n ääni)...olette

Lisätiedot

Etualalla kaksi mustaa, epätarkkaa siluettia, joista pystyssä seisova potkii maassa makaavaa. Liikkeet ovat hitaita, unenomaisia.

Etualalla kaksi mustaa, epätarkkaa siluettia, joista pystyssä seisova potkii maassa makaavaa. Liikkeet ovat hitaita, unenomaisia. INT. TEHDASHALLI. -- YÖ Sataa kaatamalla, Potkimisen ja lyömisen kaukaisia, kumeita ääniä. (V.O.) Se oli sateisin kesä miesmuistiin. Vesi putosi raskaana taivaalta, ruoski peltikattoja ja asfalttia. Koko

Lisätiedot

MY SCRIPT. an original screenplay by.

MY SCRIPT. an original screenplay by. <Your Name> MY SCRIPT an original screenplay by (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com 1 EXT. KEINU MEREN RANNALLA - DAY 1 Kaksi 8-vuotiasta pientä TYTTÖÄ parikeinussa,

Lisätiedot

KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI

KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI KIRSIKKA ARKIMIES: SIJAISÄITI 1. INT. HYGIENIAVIRASTO. AAMUPÄIVÄ. KUVA ISOSTA SEINÄKELLOSTA, KELLO ON 11.55 STERIILISSÄ JA VALKOISESSA HYGIENIAVIRASTON LABORATORIOSSA. PIENIKOKOINEN, VAALEA JAANA HYÖRII

Lisätiedot

Sisko tahtoisin jäädä Laura Suhonen ja Marja Pyykkö

Sisko tahtoisin jäädä Laura Suhonen ja Marja Pyykkö Sisko tahtoisin jäädä Laura Suhonen ja Marja Pyykkö Versio 6.0. 9.5.2009 Käsikirjoitus ei vastaa täydellisesti elokuvan sisältöä. Kohtauksia on voitu poistaa lisätä tai muuttaa. 1 1. EXT. UIMASTADION YÖ

Lisätiedot

Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA

Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA 2 HENKILÖT SULO -leskimies SAIMI - kuollut vaimo INKERI -vanhin tytär SANNA - keskimmäinen tytär ELINA - nuorin tytär OSMO - Sannan aviomies KERTTU - naapuri KATARIINA

Lisätiedot

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein 1. Istun nyt yksin puiston penkillä. Tarvitsen nyt rauhaa ja yksinoloa. Otan päiväkirjani laukustani, ja aloitan: Rakas Päiväkirjani! Tänään oli taas samanlainen päivä

Lisätiedot

1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1. Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa.

1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1. Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa. 1 EXT. VIISKULMA.TALVI.1979 -- EVENING 1 Kuva ylhäältä Viiskulman risteykseen. Räntää sataa. Ajamme lumisateen kanssa kohti katutasoa. Kadulla kävelee kädet takintaskuissa, paljaspäin,.(huom: Krisulla

Lisätiedot

HERRA HEINÄMÄKI JA LEIJONATUULIVIIRI. koko perheen elokuva. Kirjoittaneet: Timo Kahilainen & Heikki Salo. versio 8

HERRA HEINÄMÄKI JA LEIJONATUULIVIIRI. koko perheen elokuva. Kirjoittaneet: Timo Kahilainen & Heikki Salo. versio 8 HERRA JA LEIJONATUULIVIIRI koko perheen elokuva Kirjoittaneet: Timo Kahilainen & Heikki Salo versio 8 18.2.2011 Jackpot Films Oy Ponsantie 1034 36200 Kangasala 1 EXT.MAANTIE/METSÄ 1800-LUVULLA.PÄIVÄ 1

Lisätiedot

CANTUNDO. 2. versio, 26.4.2010. Sauli Sampo

CANTUNDO. 2. versio, 26.4.2010. Sauli Sampo CANTUNDO 2. versio, 26.4.2010 Sauli Sampo INT. MAKUUKAMMARI -- AAMU Aamuauringon valo taittuu ikkunaverhon läpi ja osuu MIKON (13) kasvoihin. Mikko makaa sängyllään ja avaa silmänsä. Sänky on korkeareunainen,

Lisätiedot

BLUE Revision - 6-19-07 1.* 1 EXT. OJA (VEDENALAISTA KUVAA) -- NIGHT 1

BLUE Revision - 6-19-07 1.* 1 EXT. OJA (VEDENALAISTA KUVAA) -- NIGHT 1 BLUE Revision - 6-19-07 1. 1 EXT. OJA (VEDENALAISTA KUVAA) -- NIGHT 1 Peilityyni vesi. Kuun valo osuu siihen. Kuunvalon täyttää juokseva varjo. Kädet uppoavat veteen. Suttuista, likaista, harmaanruskeaa

Lisätiedot

Pitkän elokuvan käsikirjoitus

Pitkän elokuvan käsikirjoitus KOHTA 18 Pitkän elokuvan käsikirjoitus käsikirjoittajat Maarit Lalli Henrik Mäki-Tanila 12.1.2010 Maarit Lalli Suomenlinna C 71 B 5 00190 HELSINKI maarit.lalli@kolumbus.fi 050-5469094 Henrik Mäki-Tanila

Lisätiedot

Oikeesti aikuisten 1 - tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen

Oikeesti aikuisten 1 - tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen Oikeesti aikuisten 1 - tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen Petra Autio Eva Lönnbäck Johanna Piirainen Oikeesti aikuisten 1 tekstejä ja harjoituksia suomen kielen opetukseen 1 Turun kristillisen

Lisätiedot

Muistoja. Kappale III. Maryl ja Mayalia

Muistoja. Kappale III. Maryl ja Mayalia Muistoja Kappale III Maryl ja Mayalia Ajattelin kuinka inhottavaa oli matkustaa ventovieraiden ihmisten kanssa, mutta yksi asia vaivasi; Riku ja mitä hän oli sanonut. Riku oli nimittäin melkein kutsunut

Lisätiedot

URS Harmaa antologia

URS Harmaa antologia URS Harmaa antologia Tekstien ja kuvien copyright on tekijöillä. Kansikuva: Slobodan Mračina (Twister025) Dreamstime.com Toimitus & taitto: Tuomas Saloranta Kustannus Hauenleuka 2011 http://hauenleuka.nettisivu.org/

Lisätiedot

Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008

Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008 1(17) Kaarlo Kankaanpää Purkaus raakaa puhetta rakkaudesta Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008 Maailma pysähtyisi äkkiä ellei pyörää

Lisätiedot

VIISARI. Valkeavuoren koulun lehti 1/2014

VIISARI. Valkeavuoren koulun lehti 1/2014 VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 1/2014 Hymy vai hymiö? Sanan paino Hienoja käsinukkeja teki 1b Katselin tässä välituntipihan yleisnäkymää: lähes kaikki oppilaat olivat syventyneinä omaan ruutuunsa, oli

Lisätiedot

LOMALLA kaikki on toisin

LOMALLA kaikki on toisin KUVAUSKÄSIKIRJOITUS Huom! Lopullinen elokuva poikkeaa osittain käsikirjoituksesta Venla Mäkelä: LOMALLA kaikki on toisin FADE IN: EXT. RANNIKKO - ILTAPÄIVÄ Paluumatka saaren rantakaupungista - turistivene

Lisätiedot

HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015

HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015 HIOTTUMA Lotta Aarikka 2015 I Kun nousen ylös Ava nukkuu vielä. Herään vessassa, kuseminen havahduttaa. Ava sanoi, että se aikoo maalata vessanpöntön sisälle sydämen. Sen besserwisserkaveri oli jostain

Lisätiedot

Yhteensattumia - kertomus siitä, miten perheet muodostuvat. Luku 1 - Mitä ihmettä Petra?

Yhteensattumia - kertomus siitä, miten perheet muodostuvat. Luku 1 - Mitä ihmettä Petra? Yhteensattumia - kertomus siitä, miten perheet muodostuvat Luku 1 - Mitä ihmettä Petra? Juoksin alas metropysäkin portaita. Metro liukui jo tunnelista valaistulle asemalle ja kuulin sen jarruttavan. Harpoin

Lisätiedot

Heinosen perhe huvimatkalla. Frans Hodell

Heinosen perhe huvimatkalla. Frans Hodell Frans Hodell Table of Contents Heinosen perhe huvimatkalla...1 Frans Hodell...2 ENSIMÄINEN NÄYTÖS...3 13 kohtaus...10 TOINEN NAYTOS...12 i 1 Frans Hodell This page formatted 2007 Blackmask Online. http://www.blackmask.com

Lisätiedot

UDE Anna mennä ny, Arska. Vai pitääks mun auttaa sua? Arska puristaa silmänsä tiukasti kiinni. Puukkoa pitelevä käsi tärisee kämmenellä.

UDE Anna mennä ny, Arska. Vai pitääks mun auttaa sua? Arska puristaa silmänsä tiukasti kiinni. Puukkoa pitelevä käsi tärisee kämmenellä. INT. PUULIITERI. KESÄ (1968) -- AFTERNOON Vanha puuliiteri. Seinustoilla halkopinot, saha roikkuu naulasta. Lattialla puupölli, johon isketty kirves. Vieressä sahapukki. Neljä pikkupoikaa (n. 7-10 v.)

Lisätiedot