SIPERIAN NERO! osa 10. "Se löytyy" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SIPERIAN NERO! osa 10. "Se löytyy" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma"

Transkriptio

1 SIPERIAN NERO! osa 10 "Se löytyy" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999

2 1 INT. FOXYTRONICS. TOIMISTO. -- PÄIVÄ 1 (, ) etsii toimistosta jotain, nyyhkii. tulee RAMBON kanssa. LLA on päällystakki ja kaulaliina. Aa. Saaraveera. Mitä sinä täällä teet? Mä tuuraan äitiä. Se joutu lähteen kotiin--flunssa. itkeä tyrskäyttää. N ilme. Älä itke. Kyllä Marjukka paranee. En minä sitä itkekään. Vaan sitä että mä olen hukannut Sampon! Sampon? Ni--mun uuden poikaystävän! Uusi itkunpurskahdus. N ilme. niistää nenänsä N kaulaliinaan. ALKUTEKSTIT 2 INT. FOXYTRONICS. TOIMISTO. -- ILTA 2 (, ) ja. Sampo oli tumma, lyhythiuksinen-- hänellä oli puku--tavattiin Kulauksessa. Se oli ihan kohtalon johdatusta. Minä pidän ratsastamisesta ja Sampo taas on hevoskauppias--ja minä hukkasin hänet! Ehkä hän on Kulauksessa jo tänä iltana.

3 2 (JATKOA:) 2 RAMBO haukahtaa. Mun pitää olla töissä koko ilta-- mä hukkasin yhden sopimuksen. Täytyy kirjottaa se uusiks. Aa. Ymmärrän. Tule Rambo, lähdetään. Mitä Rambo tekee sun kanssas? Taru on myös flunssassa. Minä lupasin hoitaa Ramboa. Jätä Rambo tänne. Ei tarvitsisi olla yksin. (RAMBOLLE) Haluatko jäädä tänne? (JATKAA; LLE) Se pitää murtovarkaat loitolla. 3 INT. FOXYTRONICS. VEIKON KOPPI. -- ILTA 3 (, ) on pukeutunut naiseksi, on neekeripäällikkö. vetää mustaa väriä kasvoihinsa, työntää tennispalloja rintoihin. Eiks me ens kerralla voitais keksiä jotain sellaista sketsiä, jossa ei tarvitsis pukeutua? Vuosijuhlassa johtajien täytyy uskaltaa vähän irrotella. Työntekijät pitää siitä. Perhanan hankalaa. Ja miks meidän pitää illalla tätä treenata? 2.

4 3 (JATKOA:) 3 Jos joku näkis, kun me harjotellaan niin eihän se mikään yllätys sitten olis. Ei vai? Joka vuosihan mä oon naiseks pukeutunu! Sopii sulle hyvin. Kulti. N vihainen ilme. 4 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 4 (, ) tanssii vatsatanssimusiikin tahdissa. MARJUKALLA on yöpaita, villasukat ja kaulaliina. tulee ovelle. lopettaa kun näkee N. MARJUKAN ilme. Hän sammuttaa stereot. Aa! Meillä kotona Siperiassakin on heimoja, jotka karkottavat tauteja shamanistisilla rituaalitansseilla. MARJUKAN ääni on käheä. Menee sohvalle peittojen alle. Ihan vaan kokeilin--saaraveeran levy--niitä opintojuttuja. Hänen tutkielmansa Feminismi haaremissa. Tapasin hänen opintoryhmänsä täällä, kaksi oikein mukavaa poikaa. Marjukka, saanko kysyä sinulta yhtä asiaa. Kaikin mokomin. Jos joku hyvä ystäväni on kadottanut jotain, ja minä etsin sen hänelle, niin onko se sopivaa vai sopimatonta? Sehän on ihan kohteliasta. 3.

5 4 (JATKOA:) 4 Vaikka se olisi hyvin henkilökohtaistakin? Jos kyseessä on hyvä ystävä niin mikä ettei. N tyytyväinen ilme. Niin minäkin olen asian ajatellut. 5 INT. FOXYTRONICS. VEIKON KOPPI. -- ILTA 5 (, ) ja harjoittelevat sketsiä -nainen on puuteroivinaan nenäänsä, -murjaani hiipii hänen taakseen ja nipistää takapuolesta. -nainen kääntyy ja antaa korvapuustin. (kimittää naisena) Senkin murjaani, aina nipistelemässä! (hieroo poskeaan) Perhana! Ei sitä vielä harjotuksissa tarvis oikeesti lyödä. Sori. Otetaan uudestaan. ottaa huikat kaljapullosta, jonka pistää pöydälle. Hän kääntyy ja alkaa puuteroida. VEIKON hiippailu, nipistys ja litsari. Taas poskelle! Sä teet ton tahallas! tönäisee A, joka horjahtaa vasten pöytää. Kaljapullo putoaa lattialle ja räsähtää rikki. 6 INT. FOXYTRONICS. TOIMISTO. -- ILTA 6 () RAMBO nousee pystyyn ja murisee. Mitä nyt? Kuulitko sinä jotain? 4.

6 6 (JATKOA:) 6 RAMBO haukahtaa ja lähtee kovaa vauhtia huoneesta. N ilme. (JATKAA) Rambo! Takaisin! 7 EXT. RAVINTOLA KULAUS. -- ILTA 7 Ravintola Kulaus ulkoa. 8 INT. RAVINTOLA KULAUS. BAARITISKI. -- ILTA 8 (, BAARIMIKKO,, ) BAARIMIKKO juoksee juoksumatollaan. juo mehua baaritiskin ääressä. 5. Hyvää. BAARIMIKKO Yksi neljäsosa porkkanamehua, yksi neljäsosa raparperimehua ja kolme neljäsosaa hapankaalimehua. Mutta sehän tekee viisi neljäsosaa? BAARIMIKKO Asiakkaat pysyy tyytyväisinä, kun ei säästele raaka-aineissa. N ilme. Onko täällä näkynyt nuorta miestä, jolla olisi musta lyhyt tukka ja puku yllä. BAARIMIKKO Tuolla loosissahan niitä on kaksin kappalein. MIKKO osoittaa loosiin, jossa ovat asiakkaat ja. BAARIMIKKO (JATKAA) Kaupparatsuja. N innostunut ilme.

7 8 (JATKOA:) 8 (itsekseen) Kaupparatsuja? Ratsukauppiaita? Aa! Hevoskauppiaita! 9 INT. KULAUS. -- ILTA 9 (,,, ) tulee N ja N luokse. Anteeksi, mutta kaipaako jompikumpi teistä nuorta neitosta, jolla on ruskeat puolipitkät hiukset, siniset silmät, sorja vartalo ja joka pitää ratsastamisesta? N ja N ilmeet. Että kaipaanko? Joka ilta... Tämä nuori nainen pitää erityisesti Sampo-nimisestä miehestä. Onko teistä jompikumpi nimeltään Sampo? N ja N ilmeet. Jos se on ainoo ehto niin kyllä. Ollaan vaikka molemmat Sampoja. Sepä merkillistä. No, siinä tapauksessa saatte molemmat tulla mukaani. Vien teidät Saaraveeran luo. Eihän se ole kallis mesta? Ei lainkaan. Varsin keskiluokkainen paikka. Mennään äkkiä sitten. Menevät. Kuva viereisessä loosissa istuneeseen komisario SÄRKIJÄRVEEN. Seuraa katseellaan kolmikon menoa. SÄRKIJÄRVEN ilme. Hän ottaa kännykän ja soittaa. 6.

8 9 (JATKOA:) 9 Komisario Särkijärvi täällä. Lähden seuraamaan ravintola Kulauksesta epäilyttävää henkilöä, oletettavasti parittajaa. Loppu. 10 INT. FOXYTRONICS. VEIKON KOPPI. -- ILTA 10 (, ) ja kopissa. Oven ulkopuolelta kuuluu RAMBON raivokasta haukuntaa ja raapimista. (huutaa oven läpi) Rambo, rauhotu. Se on Veikko-setä vaan täällä! Ja Lauri-setä! Haukunta jatkuu. N ja VEIKON ilmeet. Eihän se meitä tunne näissä vetimissä. Sattuko suhun? katsoo hamettaan jossa on repeämä. Ei. Mutta Lauri-sedän mekon toi hurtta ehti repiä. Mitä se tekee tähän aikaan tehtaalla? Ei se yksin täällä o. VEIKON ja N ilmeet. He painavat kasvonsa kopin ikkunaan ja alkavat katsella tehdassaliin. (huutaa) Hei, onks siellä joku? 11 INT. FOXYTRONICS. TUOTANTOTILAT. VEIKON KOPPI. -- ILTA 11 (,, ) tulee. Näkee RAMBON haukkuvan VEIKON kopin ovella. N ilme hiipii varovasti eteenpäin kohtaan josta näkee kopin ikkunan, jota vasten ja tiirailevat. N kauhunhuuto. 7.

9 11 (JATKOA:) 11 menee. Rambo, pidä ne varkaat sisällä kopissa, niin minä käyn soittamassa poliisin! (koppiin) Turha yrittää mitään, hän koulutettu poliisikoira! 12 INT. FOXYTRONICS. VEIKON KOPPI. -- ILTA 12 (,, ) ja ikkunassa. He näkevät miten juoksee poispäin. (huutaa)! Ei se kuule. Mitä se säikähti? Murjaanien kuningasta ja sen hutsua. 8. Mitä? katsoo säälivästi A päästä jalkoihin. (JATKAA) Ai ni--no, kaipa me täältä pian pois päästään. Istuvat alas. Tauko. Äkkiä ponnahtaa pystyyn. Se sanoi soittavansa poliisit! Mitä sitten? Ei me voida olla näissä kuteissa kun poliisit tulee! Miksei?

10 12 (JATKOA:) 12 Koska komisario Särkijärvi on samassa vapaamuurariloosissa kuin minä! Minähän joudun veljien silmissä naurunalaiseksi! Teillä rappareillahan onkin niin muodikkaita asuja. Huppuja. Kissannahkaesiliinoja. Karitsannahka! Ja se on tervettä ja kuuluu perinteisiin. Naiseksi pukeutuminen taas on perverssiä. N ilme. Katselee ympärilleen. N ilme. (JATKAA) Ei o kun yks vaihtoehto. työntää kätensä rintoihinsa ja vetää sieltä tennispallon. Hän raottaa ovea. RAMBON murina. 13 INT. FOXYTRONICS.TUOTANTOSALI. -- ILTA 13 (, ) RAMBO katsoo, kun oven raosta työntyy N käsi, jossa on tennispallo. heittää pallon salin toiseen päähän. RAMBO säntää perään. Ovi aukeaa ja ja tulevat kopista kiireesti. Me ei ehditä ulko-ovelle! näyttää ilmanvaihtokanavan ritilää. Tuosta ulos! 14 EXT. FOXYTRONICS. ETUPIHA. -- ILTA 14 (, ) on pihalla ja auttaa A, joka ahtautuu tuuletusaukosta ulos jalat edellä. N hame on korvissa. Hän humpsahtaa maahan. Mä heitän sut autolla kotiin. työntää kättään kohtaan jossa on normaalisti housuntasku. N ilme. 9.

11 (JATKOA:) 14 Mitä nyt? VEIKON ilme. VEIKON ilme. Autonavaimet--housuntaskussa. Pukuhuoneessa. Mitäs nyt tehdään? Mennään teille. Se on lähempänä. Kävellään? Näissä kuteissa? Onko parempaakaan ideaa? 15 INT. TARUN ASUNTO. ETEINEN - RAPPUKÄYTÄVÄ. -- ILTA 15 (TARU, KÄNSÄLÄ) Flunssainen, froteekylpytakkiin ja pörröisiin sukkiin pukeutunut TARU avaa ulko-oven. Sen takana seisoo KÄNSÄLÄ. TARU on nolo. TARU Kerra Känsälä! KÄNSÄLÄ Neiti Niemi! Kuinka te olette pukeutunut? TARU Minä olen sairas. KÄNSÄLÄ Pieni flunssa ei oikeuta meitä rikkomaan pitovaateohjesääntöä. Tulin hakemaan taksikuittejanne. On esitetty kritiikkiä operatiivisen osaston leväperäisestä taksinkäytöstä. TARU Kuitit ovat (aivastaa) Foxytronicsissa. Työpöytäni laatikossa.

12 (JATKOA:) 15 KÄNSÄLÄ Käyn hakemassa ne sieltä. TARU Minä annan avaimen. KÄNSÄLÄ Ei tarvitse. Haluan verestää supokoulussa oppimiani murtautumistaitoja. Tämä on minule mieluinen tehtävä, lähtetän taksin takaisin Helsinkiin. KÄNSÄLÄ menee. TARUN ilme, hän aivastaa. 16 EXT. FOXYTRONICS. TAKAOVI. -- ILTA 16 (KÄNSÄLÄ) KÄNSÄLÄ tulee ovelle. Hän on pukeutunut kuin elokuvan Leon päähenkilö, pitkään tummaan poplariin ja aurinkolaseihin. KÄNSÄLÄ vilkaisee ympärilleen, avaa takkinsa, jonka alla on VALTAVA MÄÄRÄ murtautumisvälineitä. Osa työkaluista on KÄNSÄLÄN vartalon ympärillä olevissa vöissä, osa on kiinnitetty poplariin sisäpuolelle. 17 EXT. KATU RAAVASTEN TALON KOHDALLA. -- ILTA 17 (,,, ) Kuva RAAVAKSEN postilaatikosta, jossa on osoite Kettutie 2., ja tulevat. He menevät kadulta pihaan. N, N ja N jäljessä tulee, joka pysähtyy portille, katsoo miesten perään. SÄRKIJÄRVEN ilme. 18 INT. RAAVASTEN TALO. ETEINEN. -- ILTA 18 (,, ), ja eteisessä. Olohuoneesta kuuluu vatsatanssimusiikkia. menee edeltä. Aa! Saaraveera taitaa harjoitella olohuoneessa. Tänne päin. (puoliääneen LLE) Taidettiin päästä haaremiin. 19 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 19 (,,, ), ja tulevat olohuoneen ovelle. Näkevät miten tanssii yöpaidassaan vatsatanssia silmät kiinni. N ja N ilmeet.

13 (JATKOA:) 19 (LLE) Toiko on se sorja yheksäntoistakesänen? huomaa miehet. MARJUKAN ilme. MARJUKAN ääni on käheä. Aa. Tässä on talon emäntä. Nämä ovat Saaraveeran ystäviä. Iltaa--anteeksi tää asu. Tekö teette Saaraveeran kanssa ryhmässä sitä haaremijuttua? ja vilkaisevat toisiinsa. menee. Yks tyttökö teillä vaan on? Saaraveera on meidän ainut tyttö. Sitten on kyllä vielä yks poika, Ilja-Matti. (nopeasti) Kiitos, mutta tämä Saaraveera on ihan okei. Anteeks, minä käyn laittamassa vähän vaatetta päälle. Istukaa. Minä soitan Saaraveeran paikalle. Hauskaa nähdä hänen ilmeensä kun hän tapaa teidät. menee. ja katsovat sohvaa joka on auki ja sillä on MARJUKAN jäljiltä peittoja ja tyynyjä. Madame oli ryypännyt äänensä-- Minkähänlainen se on se mistä se puhu. Mikä?

14 (JATKOA:) (2) 19 Se haaremijuttu. En tiä. En o törmännyt semmoseen edes Tallinnassa. Eiköhän oteta vaatteet pois, niin saadaan asia hoidettua nopeammin. Just. Niillähän saattaa olla tuntitaksa. 20 EXT. FOXYTRONICS. TUOTANTOTILAT. -- ILTA 20 (MATTINEN,, KÄNSÄLÄ) KÄNSÄLÄ hiippailee tuotantotilassa, jossa on pimeää. KÄNSÄLÄLLÄ taskulamppu. Kuulee kuinka ulko-oveen koputetaan raskaasti jossain lähistössä. Oven avaamisen ääni. KÄNSÄLÄN ilme. KÄNSÄLÄ menee. MATTINEN (off) Mattinen poliisista iltaa. Täälläkö oli murtovaras? (off) Niin. Ihanaa te tulitte. KÄNSÄLÄ (itsekseen) Loistavaa. Piiloutumisharjoitus! 21 INT. FOXYTRONICS. TAUKOTILA. -- ILTA 21 (KÄNSÄLÄ) KÄNSÄLÄ tulee pukuhuoneeseen. Yksi pukukaappi on auki. KÄNSÄLÄ menee kaappiin ja jättää oven hieman raolleen. Kaapin oveen on joku kirjoittanut horjuvalla käsialalla ARSKAN KAAPPI. 22 EXT. KATU. -- ILTA 22 (ILJA-MATTI, MATIAS, TUOMAS,, ) ja juoksevat kadulla, piiloutuvat VASTAANTULIJALTA porttikonkiin. He katsovat molemmat kadun suuntaan eivätkä huomaa ILJA-MATTIA ja POIKIA, jotka tulevat pihan puolelta. Nämä pysähtyvät kun näkevät N ja VEIKON.

15 (JATKOA:) 22 Isä? ILJA-MATTI säpsähtää rajusti. MATIAS Ukki on tervannut naamansa. TUOMAS Ja Lauri-sedällä on hame. ILJA-MATTI No niinpäs onkin! (painokkaasti) Kyllä tutut nauraa tälle jutulle, kun kerron! ja vilkaisevat toisiinsa. Paljonko? Vaitiolosta? ILJA-MATTI Enhän minä nyt sillä, että käyttäisin lähimmäisten hädänalaista tilaa hyväkseni. Viiskymppiä. Molemmilta. Hyvä on. Vie meidät Kettutielle. ILJA-MATTI Pojat. Mitä pitää sanoa kun ukki pyytää kauniisti palvelusta. MATIAS Son viiskymppiä. TUOMAS Molemmilta. 23 INT. FOXYTRONICS. TAUKOTILA. -- ILTA 23 (, MATTINEN, TEPPONEN) Poliisi MATTINEN ottaa tietoja LTA. heidän takanaan on kaappi, jonka ovessa lukee ARSKAN KAAPPI. nojautuu kaapin ovea vasten, joka napsahtaa lukkoon. Niitä oli yksi mies ja yksi nainen. Rambo lähti niiden perään tuuletuskanavasta--mitä minä sanon Tarulle?

16 (JATKOA:) 23 MATTINEN Oliko erikoistuntomerkkejä? Oli. Ylimääräinen reikä tässä nenän päällä. MATTINEN Reikä--miehellä vai naisella? Ei kun Rambolla. Schäeferillä. MATTISEN ilme. TEPPONEN tulee. MATTINEN Kiitos. Me ilmoitellaan jos saadaan nämä tekijät kiinni. TEPPONEN Mattinen. Keikka Kettutiellä. MATTINEN Selvä-- (LLE) Näkemiin vaan. MATTINEN ja TEPPONEN menevät. (itsekseen) Kettutiellä? Naapurissa varmaan taas riidellään. menee. Kuva jää ARSKAN KAAPPIIN. Sisältä kuuluu KÄNSÄLÄN voitonriemuista hihitystä. 24 INT. RAAVASTEN TALO. ETEINEN. -- ILTA 24 (, ) puhelimessa. Murtovarkaita--poliisit--hukkasit Rambon? Aa--älä itke Saaraveera, se löytyy kyllä. Minä lähden etsimään. Tule sinä tänne, täällä on sinulle yllätys. Näet sitten. hei. sulkee puhelimen. tulee kylpytakki yllään. Kantaa tarjotinta.

17 (JATKOA:) 24 Minä vien Saaraveeran ystäville kahvia. Kerro heille, että Saaraveera on tulossa kohta. ottaa koiran remmin, jossa on kuristuspanta. Menee ulos. menee olohuoneeseen. 25 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 25 () tulee sisään tarjottimen kanssa. Ajattelin että kahvi voisi maistua-- aaa! MARJUKAN ilme hänen nähdessään jotain. Kuva MARJUKAN katseen suuntaan N ja N yllä on vain verkkopaita ja alushousut. 26 EXT. KATU RAAVASTEN TALON ULKOPUOLELLA. -- ILTA 26 (,,, ) tulee panta käsissään. kadulla. Onko täällä näkynyt nuorta narttua? Narttua-- (näyttää pantaa) Niin. Pääsi pahus karkuun. menee. SÄRKIJÄRVEN ilme. Kaivaa puhelimen esiin. Näppäilee. Särkijärvi tässä. Lähetä iskuryhmä Kettutie kahteen. Täällä on ilotalo, jossa pidetään naisia vankeina--odotas hetki-- katsoo miten ILJA-MATIN auto pysähtyy portin kohdalle. ja juoksevat autosta RAAVASTEN pihaan.

18 (JATKOA:) 26 (JATKAA) Se on jonkinlainen pervopaikka. Sinne meni just semmonen trans-- mikä se on--transportteri. Pistä pojat tulemaan heti! Loppu. sulkee puhelimen. Tuima ilme. 27 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 27 (,,,, ), ja. Mitäs miehiä te oikein olette? Mikkola. Suomen Alusvaate Oy. Kukkola. Sama firma. Ja tuotesittely käynnissä? Pistäkää nyt kuulkaa päällenne ja lähtekää täältä vähän äkkiä! Tässä talossa asuu tavallista väkeä, eikä mitään kummajaisia! ja tulevat sisään. MARJUKAN ilme. N ja N ilmeet. Mitäs täällä tapahtuu? katsoo A ja A. Sen minäkin haluaisin tietää. Meille sanottiin että tämä on ilotalo. Mitä! Kuka niin sanoi? No se kaveri, se Aa. Ymmärrän. Leo?

19 (JATKOA:) 27 kumartuu N puoleen. Supattavat. Tää on varmaan se haaremijuttu. Miten niin? Vähän niinku näytelmä. Että vihainen sheikki yllättää vieraat miehet haaremistaan. Niin tietenkin! Leikitään mukana vaan. ja iskevät toisilleen silmää. 28 EXT. RAAVASTEN TALON EDUSTA. -- ILTA 28 (, MATTINEN, TEPPONEN) ja kaksi POLIISIA, MATTINEN ja TEPPONEN portailla. Valmista? MATTINEN Mattinen valmis. TEPPONEN Tepponen valmis. kääntää rannekellonsa näkyviin Operaatio perverssit rautoihin alkaa. Rynnäkköön aikaa kaksikymmentä sekuntia. 29 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. ILTA. 29 (,,,,, MATTINEN, TEPPONEN),, supattavat päät yhdessä. Vilkaisevat toisinaan A JA A. (LLE) Minkä takia se on väittänyt tätä ilotaloksi?

20 (JATKOA:) 29 (VEIKOLLE) Se on testi. Se järjestää meille ongelmia ja katsoo miten me toimitaan. Niin se o. Miks teillä on tommoset vaatteet? (LLE) Eikä o. Kai mulla silmät päässä on! Konstantinovin agentit toimii niin. ottaa A ja A nenästä kiinni ja kääntää puoleensa. Kuuluuko, kuuntelen? Mitä me tehdään noille? nyökkää AN ja AN päin. Kaikki muut ratkaisut käy, mutta poliiseja ei kutsuta., MATTINEN ja TEPPONEN ryntäävät sisään. Poliisi! Liikkumatta! HUONEESSAOLIJOIDEN ilmeitä. supisee LLE. Nyt tuli eunukit kehiin. Tää haaremijuttu senkun paranee. 30 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- HETKEÄ MYÖHEMMIN 30 (MATTINEN,,,, TEPPONEN) MATTINEN jututtaa A ja A, joiden pokka ei tahdo pitää. Nimi? MATTINEN

21 (JATKOA:) 30 Ali Baba. MATTISEN ilme. Ja mä olen toi Ben Hur. Eiks teillä eunukeilla pitäis olla sellaset käyrät sapelit? Nii ja pyjamahousut ja turpaani. ja nauravat. MATTINEN menee SÄRKIJÄRVEN luokse. MATTINEN Noi kaks on jossain aineissa. Puheissa ei o mitään tolkkua. Pannaan yöksi putkaan, Aamuksi selviävät kyllä--harmi että se Kulauksen kaveri ehti lähteä. TEPPONEN Se on varmaan ulkona etsimässä uutta hyväuskoista uhria. 31 EXT. KATU. -- ILTA 31 () etsii RAMBOA remmi kädessään. IHMISET katselevat kummastuneina A. Ramboo!! Leo-setä täällä! Tule! Tse! Tse! 32 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 32 (TEPPONEN,,, ) TEPPONEN ottaa tietoja VEIKOLTA. Nimi? TEPPONEN Veikko Raavas. Tässä on kuulkaa nyt tapahtunut paha erehdys. Minä olen tämän talon isäntä ja--

22 (JATKOA:) 32 TEPPONEN Isäntä? Vai niin--kukas tuo on (osoittaa A). Se ei suostu sanomaan sanaakaan. Hän on minun työnantajani. TEPPONEN (ilme) Vai työnantaja-- TEPPONEN menee etäämmällä olevan SÄRKIJÄRVEN luokse. tulee VEIKON viereen, puhuu puoliääneen. Minä yritän herättää komisario Särkijärven huomion salaisella vapaamuuraritervehdyksellä. TEPPONEN juttelee SÄRKIJÄRVEN kanssa. TEPPONEN Taidettiin saada iso kiho kiinni. Miten niin? TEPPONEN Toi murjaani pyörittää käytännön toimintaa. Mutta toi transu on koko jutun rahottaja. SÄRKIJÄRVEN ilme. Kääntää katseensa kohti A, joka tekee mielikuvituksellisia vapaamuurareiden käsimerkkejä SÄRKIJÄRVELLE. SÄRKIJÄRVEN ällistynyt ilme. Minä kuulustelen häntä ihan erikseen. 33 INT. RAAVASTEN TALO. KEITTIÖ. -- ILTA 33 (, ) ja keittiössä. Mikäs mies sinä olet kun osaat pyhiä käsimerkkejä? tempaa peruukin päästään.

23 (JATKOA:) 33 SÄRKIJÄRVEN ilme. N hymy. Lauri Kettunen! Pyhän Pentagrammin looshin Valaistun kolmion ritari! Eikö veli Särkijärvi tunne minua! Kettunen! Mitä te teette ilotalossa naisten vaatteissa? Ei tämä ole ilotalo, vaan työntekijäni koti, eivätkä nämä ole naisten vaatteet--tai siis ovat, mutta eivät sillä tavalla kuin veli ehkä luulee, vaan ikään kuin miehekkäämmin. Aivan--miehekkäämmin. Kai veli muistaa Pyhän valan Ol sonug varsag--autan veljeä aina kun mahdollista. Veljeä niin. Sisarista siinä valassa ei puhuttu mitään. Minä muistutan veljeä siitä, mitä seuraa valan rikkomisesta. Mutta asemalla teitä pitää kyllä käyttää. Muodon vuoksi. 34 INT. RAAVASTEN TALO. OLOHUONE. -- ILTA 34 (, ) ja RAMBO istuvat olohuoneen sohvalla ja katsovat televisiota, syövät popcornia. RAMBO haukahtaa. Minneköhän kaikki katosivat sillä aikaa kun minä kävin etsimässä sinua?

24 (JATKOA:) 34 (JATKAA) Ei, en usko että he ovat oopperan ystäviä. ja SAMPO, tummaihoinen mies, tulevat ovelle. N ilme. Menevät. N ilme. Minä löysin Sampon! Hän oli jäänyt minun sänkyyni aamulla nukkumaan! Minä en vain muistanut sitä! Aa--sehän on hauskaa. Tule Sampo, mennään ratsastamaan! (RAMBOLLE) Mitäs minä olin sinulle sanomassa-- (miettii) toivottavasti tuo unohtelu ei ole tarttunut minuunkin-- N miettiväinen ilme. LOPPUTEKSTIT 35 INT. FOXYTRONICS. PUKUHUONE. -- YÖ 35 (KÄNSÄLÄ) ARSKAN KAAPISTA kuuluu kolinaa. Koko kaappi heiluu. KÄNSÄLÄ (off) Ei perr--ei tälläkään aukene (huutaa) auttakaa--onko siellä ketään--päästäkää minut ulos! Kaappi heilu yhä hurjemmin ja lopulta kaatua rysähtää. Hiljaisuus. KÄNSÄLÄ (JATKAA; off) Vaikka kovin koskisi, valita ei poliisi. Vaikka kovin koskisi, valita ei poliisi--

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen.

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Oppilaan nimi: PRONOMINIT Persoonapronominien omistusliitteet Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Esimerkiksi: - Kenen pipo

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA. (Lyhytelokuva, draama komedia)

KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA. (Lyhytelokuva, draama komedia) KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA (Lyhytelokuva, draama komedia) 1. INT. Työpaikka, toimisto. Ilta klo.19.45. Kesto 30s. istuu yksin työpaikan suuressa toimistotilassa omassa työpisteessään. Yösiivooja tulee

Lisätiedot

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom Mikun koekuvausmateriaali MUSTA RUUTU. Kuulemme musiikkia. Ruudun oikeaan ala-laitaan ilmestyy grafiikkaa: SANNA on POKEttanut sinua. S0 INT.

Lisätiedot

BOOGIE & WOOGIE. Osa II: Liima. Kirjoittanut: Timo Anttila

BOOGIE & WOOGIE. Osa II: Liima. Kirjoittanut: Timo Anttila & Osa II: Liima Kirjoittanut: Timo Anttila (C)2012 Timo Anttila 040 353 0797 Tämä sivu on tarkoituksella tyhjä. FADE IN: 1. EXT N & N KOTI - AAMU Kuuluu kuin kukko ehtisi kiekaista, mutta kuuluu heti perään

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

Aakkoset Aa Ii Uu Ss Nn Ee Oo Ll Rr Mm Tt Ää Pp Kk Jj Vv Hh Yy Öö Dd Gg Bb Ff Cc Ww Xx Zz Qq Åå Numerot 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kuka on...? (adjektiivit) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Kenellä on...? (omistaminen)

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12.1. Liian pieni asunto Fereshten perheessä on äiti ja neljä lasta. Heidän koti on Hervannassa. Koti on liian pieni. Asunnossa on vain kaksi huonetta,

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

SIPERIAN NERO! osa 5. "Suuret setelit" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

SIPERIAN NERO! osa 5. Suuret setelit kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma SIPERIAN NERO! osa 5 "Suuret setelit" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999 1 INT. RAAVASTEN TALO. KEITTIÖ. -- ILTA 1 (MARJUKKA,, ) Keittiön pöydällä on ruskeaan paperiin kääritty

Lisätiedot

Joka kaupungissa on oma presidentti

Joka kaupungissa on oma presidentti Kaupungissa on johtajia. Ne määrää. Johtaja soittaa ja kysyy, onko tarpeeksi hoitajia Presidentti päättää miten talot on rakennettu ja miten tää kaupunki on perustettu ja se määrää tätä kaupunkia, Niinkun

Lisätiedot

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja.

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja. Täytyy-lause Minun täytyy lukea kirja. Kenen? (-N) TÄYTYY / EI TARVITSE perusmuoto missä? mistä? mihin? milloin? miten? millä? Minun täytyy olla luokassa. Pojan täytyy tulla kotiin aikaisin. Heidän täytyy

Lisätiedot

Kun sä olet poissa kurssilta

Kun sä olet poissa kurssilta Kun sä olet poissa kurssilta Kun sä olet poissa kurssilta, soita tai kirjoita viesti. Anteeksi, mä en voi tulla tänään kurssille, koska mä oon sairas. mulla on flunssa. mun vatsa on tosi kipeä. mun lapsi

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää.

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. 2. NUMERO (EI 1) + PARTITIIVI o Minulla on kaksi autoa. o Kadulla seisoo

Lisätiedot

JOKA -pronomini. joka ja mikä

JOKA -pronomini. joka ja mikä JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Auto kolisee kovasti. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti. Tuolla on opettaja. Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa

Lisätiedot

4.1 Samirin uusi puhelin

4.1 Samirin uusi puhelin 4. kappale (neljäs kappale) VÄRI T JA VAATTEET 4.1 Samirin uusi puhelin Samir: Tänään on minun syntymäpäivä. Katso, minun lahja on uusi kännykkä. Se on sedän vanha. Mohamed: Se on hieno. Sinun valkoinen

Lisätiedot

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset:

LAUSETREENEJÄ. Kysymykset: LAUSETREENEJÄ Kysymykset: Mikä - kuka - millainen? (perusmuoto) Mitkä ketkä millaiset? (t-monikko) Minkä kenen millaisen? (genetiivi) Milloin? Millainen? Minkävärinen? Minkämaalainen? Miten? Kenellä? Keneltä?

Lisätiedot

ANDREA MARIA SCHENKEL HILJAINEN KYLÄ

ANDREA MARIA SCHENKEL HILJAINEN KYLÄ ANDREA MARIA SCHENKEL HILJAINEN KYLÄ SUOMENTANUT LEENA VALLISAARI GUMMERUS 3 Ympäristövastuu on osa Gummerus Kustannus Oy:n jokapäiväistä toimintaa. www.gummerus.fi/ymparisto Saksankielinen alkuteos Tannöd

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Inessiivi, elatiivi, illativi, adessiivi, ablatiivi vai allatiivi?

Inessiivi, elatiivi, illativi, adessiivi, ablatiivi vai allatiivi? KERTAUSTEHTÄVIÄ WS 05/06 A Inessiivi, elatiivi, illativi, adessiivi, ablatiivi vai allatiivi? 1. Juha käy aina lauantaina (TORI). 2. Juna saapuu (ASEMA). 3. Olemme (HELSINKI). 4. (MIKÄ KATU) te asutte?

Lisätiedot

Kimmo Yläkäs Antilooppi KOHTAUS 31.3 2010

Kimmo Yläkäs Antilooppi KOHTAUS 31.3 2010 EXT.INT SATAMA / KONTTI YÖ Eero kävelee hämärällä konttipihalla voimapihdit kädessään. Taskuun on tungettu yksi puhelinlaatikko ja toinen on hänellä kainalossa. Hän siristelee silmiään ja yrittää nähdä

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe Ilolan perhe 1 Pentti ja Liisa ovat Reinon, Jaanan ja Veeran isä ja äiti. Heidän lapsiaan ovat Reino, Jaana ja Veera. 'Pikku-Veera' on perheen nuorin. Hän on vielä vauva. Henry-vaari on perheen vanhin.

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

SIPERIAN NERO! osa 7. "Rakkauden monet kasvot" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

SIPERIAN NERO! osa 7. Rakkauden monet kasvot kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma SIPERIAN NERO! osa 7 "Rakkauden monet kasvot" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999 1 INT. FOXYTRONICS. TUOTANTOTILA - VEIKON KOPPI. -- AAMU 1 (,,, ) Kuva VEIKON kopista tuotantotiloihin

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Kehitä kuuntelutaitojasi Tarkista, kuulitko oikein Hyvät sanat avaavat korvat Kasvokkain

SISÄLTÖ. Kehitä kuuntelutaitojasi Tarkista, kuulitko oikein Hyvät sanat avaavat korvat Kasvokkain Sanat SISÄLTÖ Puhuminen ja kuunteleminen tie läheisyyteen Mitä on viestintä? Puhumisen tasoja Miten puhun? Keskustelu itsensä kanssa Puhumisen esteitä Kuuntelemisen tasoja Tahdo kuunnella Kehitä kuuntelutaitojasi

Lisätiedot

9.1. Mikä sinulla on?

9.1. Mikä sinulla on? 9.kappale (yhdeksäs kappale) 9.1. Mikä sinulla on? Minulla on yskä. Minulla on nuha. Minulla on kuumetta. Minulla on kurkku kipeä. Minulla on vesirokko. Minulla on flunssa. Minulla on vatsa kipeä. Minulla

Lisätiedot

Pupu Painokkaan pihapuuhakirja

Pupu Painokkaan pihapuuhakirja Pupu Painokkaan pihapuuhakirja Turun Kaupungin Terveystoimi Tartuthan käpälään! --hei, näin me lähdetään! --pihapoluille leikkimään! --pupun loikkia hyppimään! Nurkkajussia Yksi leikkijöistä on nurkkajussi,

Lisätiedot

Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011. Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen. sekä Leena Kuusisto. Alkuperäisidea: Julieta Lehto

Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011. Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen. sekä Leena Kuusisto. Alkuperäisidea: Julieta Lehto Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011 Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen sekä Leena Kuusisto Alkuperäisidea: Julieta Lehto 01 INT. RAVINTOLAVAUNU - ALKUILTA Tyttö istuu junan ravintolavaunussa pienen baaripöydän

Lisätiedot

KÄSIKIRJOITTAMINEN Rinna Härkönen / Yle

KÄSIKIRJOITTAMINEN Rinna Härkönen / Yle KÄSIKIRJOITTAMINEN Rinna Härkönen / Yle Idea ja rakenne Lähde: Jouko Aaltonen: Käsikirjoittajan työkalupakki (1993, Painatuskeskus Oy) 1. Valitse aihe joka todella kiinnostaa sinua. Päätä teema. Mikä on

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Puuha- Penan päiväkirja. by: Basil ja Lauri

Puuha- Penan päiväkirja. by: Basil ja Lauri Puuha- Penan päiväkirja by: Basil ja Lauri Eräänä päivänä Puuha-Pena meni ullakolle siivoamaan, koska hänen ystävänsä Plup- Plup tulee hänen luokse kylään ja Plup-Plup kutsuu Keke Keksin, joka on hyvin

Lisätiedot

SIPERIAN NERO! osa 6. "Lapset ensin" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

SIPERIAN NERO! osa 6. Lapset ensin kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma SIPERIAN NERO! osa 6 "Lapset ensin" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999 1 INT. FOXYTRONICS. TAUKOTILA. -- AAMUPÄIVÄ 1 (HELI,,, TYÖNTEKIJÖITÄ) TYÖNTEKIJÖITÄ taukotilassa. HELI

Lisätiedot

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Suomen Taitoluisteluliitto Radiokatu 20, 00093 VALO, Finland puhelin 02 919 333 20 fax 09 3481 2095 office@stll.fi www.stll.fi www.facebook.com/taitoluistelu Tehtävä: Lämmittely

Lisätiedot

Menninkäisen majatalo

Menninkäisen majatalo Ari Ruokola Menninkäisen majatalo runoja Menninkäisen majatalo Ari Ruokola Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-224-8 Menninkäisen majatalohon, ovi auki aina on. Pääsee sinne

Lisätiedot

SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ

SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ SEKALAISIA IMPERFEKTI-TREENEJÄ 1. TEE POSITIIVINEN JA NEGATIIVINEN IMPERFEKTI Hän lukee kirjaa. Me ajamme autoa. Hän katsoo televisiota. Minä rakastan sinua. Hän itkee usein. Minä annan sinulle rahaa.

Lisätiedot

Jos vaatteesi syttyvät palamaan, heittäydy maahan tai lattialle ja kieri kunnes tuli sammuu.

Jos vaatteesi syttyvät palamaan, heittäydy maahan tai lattialle ja kieri kunnes tuli sammuu. Lain mukaan joka kodissa täytyy olla palovaroitin. Tulipalo alkaa usein keittiöstä. Jos rasva syttyy palamaan, laita kansi päälle. Älä koskaan käytä vettä. Huolehdi palavasta kynttilästä. Älä tupakoi sängyllä

Lisätiedot

VERBI + VERBI - LAUSE. -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä

VERBI + VERBI - LAUSE. -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä VERBI + VERBI - LAUSE -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä MIHIN LIIA MENEE? LIIA MENEE RAVINTOLAAN SYÖMÄÄN. MISSÄ LIIA ON? LIIA ON RAVINTOLASSA SYÖMÄSSÄ.

Lisätiedot

Vnitřní lokální pády statický: inessiv ssa směr od: elativ sta směr do: illativ Vn, -hvn, -seen

Vnitřní lokální pády statický: inessiv ssa směr od: elativ sta směr do: illativ Vn, -hvn, -seen Vnitřní lokální pády statický: inessiv ssa směr od: elativ sta směr do: illativ Vn, -hvn, -seen Vytvoř elativ: Minä olen kotoisin Tšekistä (Tšekki). Hän on kotoisin Suomesta (Suomi). Oletko sinä kotoisin

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti. Oppitunti 11- Adjektiivien taivutus Audio osa 1. kaunis - ruma

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti. Oppitunti 11- Adjektiivien taivutus Audio osa 1. kaunis - ruma 1 Oppitunti 11- Adjektiivien taivutus Audio osa 1 kaunis - ruma kaunis joutsen ruma olio = ruma otus kaunis puutalo Suomessa on paljon kauniita puutaloja. ruma olio Oliolla on yksi silmä. Olio on sininen.

Lisätiedot

Kaija Rantakari. hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10

Kaija Rantakari. hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10 Kaija Rantakari hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10 astun tarinan yli, aloitan lopusta: sydämeni ei ole kello putoan hyvin hitaasti ansaan unohdan puhua sinulle,

Lisätiedot

Välähdyksiä lasten maailmasta välähdyksiä tulevaisuudesta

Välähdyksiä lasten maailmasta välähdyksiä tulevaisuudesta Välähdyksiä lasten maailmasta välähdyksiä tulevaisuudesta Lapsen ääni ja peruspalvelut -päivä Jyrki Reunamo Merja Salmi 7.4.2011 Hyvinkää, Laurea Helsingin yliopisto 1. Ajatellaan että olet leikkimässä

Lisätiedot

ABERDEEN - kohtausluettelo

ABERDEEN - kohtausluettelo ABERDEEN - kohtausluettelo 1. ext. laituri meren rannassa - iltapäivä (elokuu)... 1 2. int. ruokahuone - iltapäivä... 1 3. int. keittiö - alkuilta... 3 4. ext. kylän kauppa - ilta... 3 5. ext. tie - yö...

Lisätiedot

Kappale 2. Olla-verbi. Kirjoita kyllä-muoto (positiivinen). Kirjoita ei-muoto (negatiivinen). Matti mies. Minä opettaja. Me koulussa. Sinä iloinen.

Kappale 2. Olla-verbi. Kirjoita kyllä-muoto (positiivinen). Kirjoita ei-muoto (negatiivinen). Matti mies. Minä opettaja. Me koulussa. Sinä iloinen. Lisä- harjoituksia Kappale 2 Olla-verbi Kirjoita kyllä-muoto (positiivinen). Matti mies. Minä opettaja. Me koulussa. Sinä iloinen. Te Helsingissä. Kirjoita ei-muoto (negatiivinen). Matti nainen. Minä opiskelija.

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Et kai sä nyt mennyt sinne koneelle? Mun pitää tehdä tää sun helvetan mekkos eikä siitä tuu mitään, jos sä et oo tässä mallinukkena.

Et kai sä nyt mennyt sinne koneelle? Mun pitää tehdä tää sun helvetan mekkos eikä siitä tuu mitään, jos sä et oo tässä mallinukkena. Hämärä huone, jonka keskellä on sänky ja sivussa ovi. Sängyssä on pastellin väriset petivaatteet ja sänky on petaamatta, vuodevaatteet myllättyinä. Huoneen päävalonlähde on karusellilamppu, joka piirtää

Lisätiedot

Löydät meidät kanttiinin yläpuolelta, kolmannesta kerroksesta.

Löydät meidät kanttiinin yläpuolelta, kolmannesta kerroksesta. Osastollamme tehdään paljon erilaisia tutkimuksia. Lääkärin pyynnöstä haluamme ottaa sinusta EEG- eli aivosähkötutkimuksen, joka tutkii aivojen toimintaa. Löydät meidät kanttiinin yläpuolelta, kolmannesta

Lisätiedot

Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa. Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi!

Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa. Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi! Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi! "Missäs sun toinen sukka on? [Naurua.] Tosi kivaa kun on vaan yks sukka. Ehdottomasti yks

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

Lennä, kotka, lennä. Afrikkalainen kertomus. Mukaillut Christopher Gregorowski. Lennä, kotka, lennä

Lennä, kotka, lennä. Afrikkalainen kertomus. Mukaillut Christopher Gregorowski. Lennä, kotka, lennä Lennä, kotka, lennä Afrikkalainen kertomus Mukaillut Christopher Gregorowski Lennä, kotka, lennä 5 Muuan maanviljelijä lähti eräänä päivänä etsimään kadonnutta vasikkaa. Karjapaimenet olivat palanneet

Lisätiedot

SANATYYPIT JA VARTALOT

SANATYYPIT JA VARTALOT SANATYYPIT JA VARTALOT nominatiivi Kuka? Mikä? Millainen? t-monikko Ketkä? Mitkä? Millaiset? vartalo genetiivi Kenen? Minkä? Millaisen? opiskelija opiskelijat opiskelija- opiskelijan pöytä pöydät pöydä-

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT

KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) KUNINKAAN POJAN HÄÄT JA SUURET PIDOT Tänään meillä on kaksi vertausta, jotka kertovat siitä, kuinka Jumala kutsuu kaikkia taivaan hääjuhliin. 1. Kertomuksen

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

Aamunavaus alakoululaisille

Aamunavaus alakoululaisille Aamunavaus alakoululaisille Punainen Risti on maailmanlaajuinen järjestö, jonka päätehtävänä on auttaa hädässä olevia ihmisiä. Järjestön toiminta pohjautuu periaatteisiin, jotka antavat sille mahdollisuuden

Lisätiedot

Bussipysäkillä. Hei sori, onks sulla kelloa? Okei, kiitti kuitenkin. Anteeks, tiiätkö, paljonko kello on? Se on kakskyt vaille kymmenen.

Bussipysäkillä. Hei sori, onks sulla kelloa? Okei, kiitti kuitenkin. Anteeks, tiiätkö, paljonko kello on? Se on kakskyt vaille kymmenen. 1 Bussipysäkillä 1. Hei sori, onks sulla kelloa? puhekieli kirjakieli bussipysäkki = linja-autopysäkki = 2. Mies: Sori, ei oo. Okei, kiitti kuitenkin. Anteeks, tiiätkö, paljonko kello on? Joo, hetki Se

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Mohamedin serkku Omid tulee ensi viikonloppuna Helsingistä Tampereelle. Mohamed soittaa Omidille.

Mohamedin serkku Omid tulee ensi viikonloppuna Helsingistä Tampereelle. Mohamed soittaa Omidille. 14. kappale (neljästoista kappale): P UHELIMESSA 14.1 Treffit Mohamedin serkku Omid tulee ensi viikonloppuna Helsingistä Tampereelle. Mohamed soittaa Omidille. Omidin äiti: Mohamed: Omidin äiti: Mohamed:

Lisätiedot

VAIN NAISASIAKKAITA VARTEN Asunnottomien naisten tulkintoja naiserityisestä asunnottomuustyöstä

VAIN NAISASIAKKAITA VARTEN Asunnottomien naisten tulkintoja naiserityisestä asunnottomuustyöstä VAIN NAISASIAKKAITA VARTEN Asunnottomien naisten tulkintoja naiserityisestä asunnottomuustyöstä Diakonian tutkimuksen päivä 7.11.2008 Riikka Haahtela, YTM, jatko-opiskelija sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön

Lisätiedot

PUHELINKESKUSTELUJA. Lääkäriasia Olga on potilas, Titi on lääkäri.

PUHELINKESKUSTELUJA. Lääkäriasia Olga on potilas, Titi on lääkäri. PUHELINKESKUSTELUJA Lääkäriasia Olga on potilas, Titi on lääkäri. - Hei, täällä on Olga Komulainen. - Hei,tervekeskus. Titikan Phuakphool täällä. - Tota, haluan varata ajan hammaslääkärille. Voisitko auttaa

Lisätiedot

ESIINTYMINEN. Laura Elo Cambiare p. 040 748 7884 laura@johtajuustaito.fi

ESIINTYMINEN. Laura Elo Cambiare p. 040 748 7884 laura@johtajuustaito.fi ESIINTYMINEN Laura Elo Cambiare p. 040 748 7884 laura@johtajuustaito.fi Jännitys hyvä renki huono isäntä Kumpi kuvaa sinua? Jännitys auttaa minua. Jännitys lamaannuttaa ja vaikeuttaa esillä oloani. Jännitys

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS:

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Rauman freinetkoulun 2lk:n luokkalehti 5# helmikuu 2011 KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Oppilaan haastattelu 2 Mikaelin arvoitus 2 Kaksi merenneitoa 3 Kirjaesittely 3 Hiihtoloma 5 Hiihtoretki 5 Silja Europalla

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

VEIJOLLA ON LASTENREUMA

VEIJOLLA ON LASTENREUMA VEIJOLLA ON LASTENREUMA T ässä on Veijo ja hänen äitinsä. Veijo on 4-vuotias, tavallinen poika. Veijo sairastaa lastenreumaa. Lastenreuma tarkoittaa sitä, että nivelet ovat kipeät ja tulehtuneet. Nivelet

Lisätiedot

320075 Mitä nyt (4) What now?

320075 Mitä nyt (4) What now? 320075 Mitä nyt (4) What now? Lapset joutuvat usein tilanteisiin, joissa on hyvä miettiä omia reaktioitaan ennen toimimista. Tässä korttisarjassa esitetään erilaisia hankalia tilanteita, joihin jokainen

Lisätiedot

Pöllönkankaan verkkokohina

Pöllönkankaan verkkokohina Pöllönkankaan verkkokohina 2011-2012 Ensimmäinen luokka Pöllöjä liikkeellä Pöllönkankaalla ... ihan joka puolella! Talvikaupunkeja Talvella Pipo päässä... lapaset kädessä! Lentävää grafiikkaa Kevättä

Lisätiedot

Seinät puhuvat asukkaat tekemässä tulevaisuuden tiloja

Seinät puhuvat asukkaat tekemässä tulevaisuuden tiloja Seinät puhuvat asukkaat tekemässä tulevaisuuden tiloja ASPA-palveluiden Koti on enemmän -seminaari 16.4.2013 Tutkija Tuuli Kaskinen Demos Helsinki Twitter: @tuulikas Tavoitteena on tukea kehitysvammaisia

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

SIPERIAN NERO! osa 8. "Yksin kotona" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

SIPERIAN NERO! osa 8. Yksin kotona kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma SIPERIAN NERO! osa 8 "Yksin kotona" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999 1 UNI. INT. RAAVASTEN TALO. KEITTIÖ. -- AAMU 1 (SAARAVEERA,,, ) lukee aamulehteä, haukottelee. häärää

Lisätiedot

Aurinko nousi ja valaisi Ihmevaaran kaatopaikan. Jostain kuului hiljainen ääni. Lilli-kettu höristi korviaan. Mistä ääni kuului? Ei se ainakaan lintu

Aurinko nousi ja valaisi Ihmevaaran kaatopaikan. Jostain kuului hiljainen ääni. Lilli-kettu höristi korviaan. Mistä ääni kuului? Ei se ainakaan lintu Aurinko nousi ja valaisi Ihmevaaran kaatopaikan. Jostain kuului hiljainen ääni. Lilli-kettu höristi korviaan. Mistä ääni kuului? Ei se ainakaan lintu ollut. Ääni kuului uudestaan. - Sehän tulee tuosta

Lisätiedot

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla.

4.1 Kaikki otti mut tosi hyvin ja ilosella naamalla vastaan, enkä tuntenu oloani mitenkään ulkopuoliseksi, kiitos hyvän yhteishengen työpaikalla. Ranska Chamonix Niin tällänen blogikin pitäis kirjottaa. Meinasin että kirjotan ihan mitä olen Ranskassa tehny ja lisäilen sinne tänne kuvia, en oo mitenkään blogin kirjottaja tyyppiä. 3.1 Lähin Kittilästä

Lisätiedot

asiakas työntekijä suhde pitkäaikaistyöttömän identiteetti Outi Välimaa Tampereen yliopisto Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos

asiakas työntekijä suhde pitkäaikaistyöttömän identiteetti Outi Välimaa Tampereen yliopisto Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos asiakas työntekijä suhde pitkäaikaistyöttömän identiteetti Outi Välimaa Tampereen yliopisto Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos asiakas työntekijä suhde työn ydin on asiakkaan ja työntekijän kohtaamisessa

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Odpowiedzi do ćwiczeń

Odpowiedzi do ćwiczeń Odpowiedzi do ćwiczeń Lekcja 1 1. c 2. b 3. d 4. a 5. c Lekcja 2 1. ruotsia 2. Norja 3. tanskalainen 4. venäjää 5. virolainen 6. englantia 7. Saksa 8. kiina 9. espanjaa 10. Suomi 11. puolalainen 12. englanti

Lisätiedot

ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA

ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA ASUNNOTTOMIEN NAISTEN OSALLISUUS JA IDENTITEETIT DIAKONIATYÖN PALVELUKETJUSSA Diakonian tutkimuksen päivä 9.11.2007 Riikka Haahtela Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön laitos Tampereen yliopisto NAISTYÖN

Lisätiedot

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia

Mun perhe. * Joo, mulla on kaksi lasta. Mulla on Mulla ei oo. 1 2,3,4 + a ei + a. Mulla on yksi lapsi kaksi lasta Mulla ei oo lapsia 1 Mun perhe suomi äidinkieli suomi äidinkieli perhe äiti _ vaimo isä _ mies vanhemmat lapsi isoäiti tyttö isoisä poika isovanhemmat vauva sisko tyttöystävä poikaystävä veli Ootko sä naimisissa? * Joo,

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

KUVALIITE ESIMERKKI 1. Samu Pehkonen (2013). Kättely ja kättelemättä jättäminen. Esimerkkejä politiikasta ja urheilusta. Kosmopolis 43:4.

KUVALIITE ESIMERKKI 1. Samu Pehkonen (2013). Kättely ja kättelemättä jättäminen. Esimerkkejä politiikasta ja urheilusta. Kosmopolis 43:4. KUVALIITE Samu Pehkonen (2013). Kättely ja kättelemättä jättäminen. Esimerkkejä politiikasta ja urheilusta. Kosmopolis 43:4. ESIMERKKI 1 E V1 Kuva 1 Kansalliskokousedustaja (E) nousee lavalle noutamaan

Lisätiedot

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Petri Kallio Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asiantuntijaryhmän jäsen Petra Tiihonen Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Henkilökohtainen avustajatoiminta Syyskuu 2014

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

KUVIA K-PENNUISTA V. 2012 HUHTIKUU 2012

KUVIA K-PENNUISTA V. 2012 HUHTIKUU 2012 SIVUSTO Etusivu Jorsakin kenneli Koiramme Pentuboxi Kasvatit Koiratietoa Linkit KUVIA K-PENNUISTA V. 2012 Uusimmat kuvat ovat sivun alalaidassa HUHTIKUU 2012 53 VRK PIKALINKIT K-pentueen sivu Sivuston

Lisätiedot

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013

Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Esi-kakkosen uutiset Helmikuu 2013 Me haastateltiin1a luokkaa, mikä on heidän lempitalviurheilulajinsa. Suosituin laji oli hiihto. Tekijät Kerttu,Iida,Veikka ja Bedran Haastattelimme apulaisrehtoria Katri

Lisätiedot

Kirjaraportti. Elina Karhu P08D 28.09.09 1

Kirjaraportti. Elina Karhu P08D 28.09.09 1 Kirjaraportti Elina Karhu P08D 28.09.09 1 Akvaariorakkautta Luin kirjan nimeltä Akvaariorakkautta, joka kertoo kahden nuoren ihmisen, Saaran ja Jounin suhteesta. Suhteen pulmana on Saaran ongelmat oman

Lisätiedot

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle.

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. Hän rakastaa minua. Tietenkin minä rakastan häntä. Kyllä minä uskon, että hän rakastaa minua... Hänhän on vaimoni! Joskus hän sanoo sen ääneenkin. Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. On hyvä

Lisätiedot

2.12.2011. Titta Hänninen

2.12.2011. Titta Hänninen 2.12.2011 Titta Hänninen Kotitehtävätekstit! Palauta viimeistään, viimeistään, viimeistään ensi viikolla (koska meillä on viimeinen tunti)! OHJE JEŠTĔ JEDNOU: 1. Etsi internetistä jokin suomenkielinen

Lisätiedot

8 9 Kopionti ehdottomasti kielletty.

8 9 Kopionti ehdottomasti kielletty. Nä-mä jo o-saam-me. Kir-joi-ta sa-nat so-pi-van ku-van al-le. Li-sää puut-tu-vat ta-vut. Piir-rä ju-tus-ta ku-va. Kek-si pen-nuil-le ni-met.... 8 9 Kirjoita ku-vaan: Piir-rä ku-vaan: Lu-mi-u-kol-le hat-tu

Lisätiedot

VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA!

VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA! VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA! 1 Ulkona on kaunis ilma. Noah herää. Häntä eivät herätä auringonsäteet vaan herätyskello, joka vilkuttaa valoa ja tärisee. Noah on kuuro ja siksi hänen herätyskellonsa

Lisätiedot

Erilaista, samanlaista sisaruutta ja ihanan älytöntä touhua! - Sisarussuhteet erityislapsiperheessä

Erilaista, samanlaista sisaruutta ja ihanan älytöntä touhua! - Sisarussuhteet erityislapsiperheessä Erilaista, samanlaista sisaruutta ja ihanan älytöntä touhua! - Sisarussuhteet erityislapsiperheessä Projektipäällikkö Kehitysvammaisten Tukiliitto ry pia.molsa@kvtl.fi // puh. 0207 718 326 Sisaruussuhde

Lisätiedot