KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 01/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 01/08.03.2012 1"

Transkriptio

1 Nro 01/ Kokousaika klo :31 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Valtuutettu Paikalla.klo 17:00-19:00 Varajäsen Paikalla = läsnä - = poissa Leppänen Ilpo, pj. Urpilainen Leo, 1. vpj Tuikkanen Olavi, 2. vpj Toikkanen Markku, 3. vpj Hakkarainen Anitta Ihanti Mikko Kinnunen Kalevi Kinnunen Marko Kinnunen Rauno Kröger Lasse Leppänen Ilkka Leppänen Jonna Muhonen Heikki Pekkarinen Raimo Pelkonen Esko Peltonen Pentti Piispanen Virpi - Hämäläinen Aulis Koivukoski Marjatta Pekkarinen Tapio Voutila Riitta Linna Raili Ruuska Perttu Suominen Antti Teini Jorma Kauppinen Rauni Rouvinen Marketta Puranen Eeva-Liisa Kuivaniemi Aulis Hytönen Marja-Liisa Sivula Seppo Pasanen Manu Ripatti Anneli Häkkinen Kirsti - Juha Urpilainen Milla Kinnunen Marja Lehtonen Petri Syrjä Sari Urpilainen Kirsi Alonen-Kinnunen Sinikka Linnakallio Kari Kinnunen kunnanjohtaja va. hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä sivistystoimen päällikkö va. rakennustarkastaja vs. kunnanrakennusmestari sosiaalijohtaja maaseutusihteeri henkilöstön edustaja Laillisuus ja päätösvaltaisuus Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastustapa (paikka, aika, tarkastajien valinta) Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi päätti yksimielisesti ottaa käsittelyyn kunnanhallituksen esittämät 11 ja 12 sekä muut asiat 15. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin kunnanvaltuutetut Ilkka Leppänen ja Jonna Leppänen. Tarkastus toimitetaan kunnanvirastossa Puheenjohtaja Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty (Pöytäkirjan lehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme) Ilpo Leppänen Tarkastusaika Milla Kinnunen Allekirjoitukset Pöytäkirja yleisesti nähtävänä Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Paikka ja aika Kinnulan kunnanvirasto klo Virka-asema Allekirjoitus va. hallintojohtaja Milla Kinnunen

2 Nro 01/ TULOSLASKELMA AJALTA Liite 3 merkitsee tuloslaskelman ajalta tiedoksi ja lähettää sen edelleen kunnanvaltuuston käsiteltäväksi. hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen Liite 1 päätti merkitä asian tiedoksi.

3 Nro 01/ KINNULAN KUNNAN JA FINNORTO OY:N VÄLINEN KIINTEISTÖKAUPPA Liite 9 Kinnulan kunta ja Finnorto Oy ovat neuvotelleet Terikangas-nimisen RN: myymisestä Finnorto Oy:lle. Myytävän Kiinteistön osoite on Ammestie Kinnula. Kiinteistöllä on teollisuushalli, joka on rakennettu vuosina 1980 (670 m²) ja 1987 (420 m²), rakennusala on yhteensä noin 1100 m² ja käsittää tuotantotilat (n. 860 m²), toimistotilat ja sosiaaliset sekä tekniset tilat. Kiinteistöön kuuluvat sähkö-, vesi-, jätevesi- ja aluelämpöliittymät. Kiinteistön pinta-ala on 5525 m2. Kinnulan kunnan taseessa kiinteistön arvo rakennuksineen ja liittymineen on ,84 euroa. Kauppahinta on euroa. päättää esittää valtuustolle, että se hyväksyy liitteen 9 mukaisen kauppakirjan. Kauppakirjalla Kinnulan kunta myy Finnorto Oy:lle Terikangas- nimisen kiinteistön RN: Kauppahinta on euroa. Samalla kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että päätös pannaan välittömästi täytäntöön. hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen Liite 2 hyväksyi kunnanhallituksen päätösehdotuksen.

4 Nro 01/ VUONNA 2011 MYÖNNETTYJEN ELINKEINOELÄMÄN KEHITTÄMISRA- HASTON LAINOJEN TOTEAMINEN Elinkeinolautakunta Elinkeinolautakunta käsitteli vuonna 2011 neljä lainahakemusta ja teki niihin myönteisen päätöksen. Liite 1 Maaseutusihteerin Elinkeinolautakunta päättää, että yhteenveto vuoden 2011 myönnetyistä lainoista viedään kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle tiedoksi. Elinkeinolautakunta hyväksyi päätösehdotuksen Liite 14 päättää merkitä asian tiedoksi ja lähettää sen kunnanvaltuustolle tiedoksi. hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen Liite 3 Rauno Kinnunen toivoi, että jatkossa yritysten nimet olisivat näkyvissä vähintäänkin pöytäkirjan liitteenä. merkitsi yhteenvedon vuoden 2011 myönnetyistä lainoista tiedoksi.

5 Nro 01/ PERUSTURVAN LISÄMÄÄRÄRAHA VUODELLE 2011 Perusturvajaos Perusturvan vuoden 2011 talousarvioraami oli euroa. Tuloslaskelman mukaan perusturvan talousarviomäärärahat ovat ylittyneet euroa. on kokouksessaan päättänyt myöntää perusturvalle työllistämiseen lisämäärärahan, joka katetaan lisäämällä tuloja kohtaan työllistäminen. Lisäksi kunnanvaltuusto on kokouksessaan myöntänyt perusturvalle lisämäärärahaa euroa, joten tämänhetkinen lisämäärärahan tarve vuodelle 2011 on tilanteen mukaan euroa. Ylitys muodostuu vastuualueittain seuraavasti: Hallintopalvelut euroa Perhepalvelut euroa Vanhusten ja vammaisten palvelut euroa Terveyspalvelut euroa Yhteensä euroa Sosiaalijohtaja esittää, että perusturvajaos esittää Kinnulan kunnanhallitukselle euron lisämäärärahan myöntämistä perusturvalle. Perusturvajaos Perusturvajaos esittää Kinnulan kunnanhallitukselle euron lisämäärärahan myöntämistä perusturvalle. Samalla perusturvajaos esittää, että ylitys katetaan edellisten vuosien ylijäämästä. päättää esittää valtuustolle, että se myöntää perusturvatoimialalle euron lisämäärärahan vuoden 2011 talousarvioon. Kokous keskeytettiin klo 18:10. Kokous jatkui klo 18:25. hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen.

6 Nro 01/ hyväksyi kunnanhallituksen päätösesityksen.

7 Nro 01/ INVESTOINTIKUSTANNUSTEN YLITYS V Tekninen lautakunta Kunnanrakennusmestarin Tekninen lautakunta: Liite 4. Kinnulan kunnan nettoinvestointimenot v olivat Vuoden 2011 investointiohjelman mukainen nettomeno ( = yht ) ei toteutunut ( = ). Investointimenojen ylitys johtui toteutumatta jääneistä käyttöomaisuuden myyntituloista. Tekninen lautakunta hyväksyy ja esittää edelleen kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi v investointimenojen ylityksen Tekninen lautakunta hyväksyi kunnanrakennusmestarin päätösehdotuksen Liite 5 päättää esittää valtuustolle, että se hyväksyy vuoden 2011 investointimenojen ylityksen euroa ja että ylitys katetaan lainalla tai sijoituksia purkamalla. hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen Liite 4 hyväksyi kunnanhallituksen päätösesityksen.

8 Nro 01/ VALTUUSTOALOITE TIEDONKULUN PARANTAMINEN JA ASIOIDEN HOI- DON AVOIMUUS Liite 4. Jonna Leppänen on tehnyt liitteen 4 mukaisen aloitteen, että otetaan käyttöön käytäntö, että kunnanhallituksen, -valtuuston ja lautakuntien esityslistat ja pöytäkirjat löytyvät netistä. Myös eri toimikuntien ja työryhmien pöytäkirjat tulisi olla näkyvillä. merkitsee tietoon saatetuksi, että aloite on välitetty hallintokunnille tiedoksi/hoidettavaksi vuoden 2010 loppuun mennessä ja esittää valtuustolle, että aloite on loppuun käsitelty. hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen Liite 1 hyväksyi kunnanhallituksen päätösesityksen Liite 6 merkitsee tietoon saatetuksi, että aloite on välitetty hallintokunnille tiedoksi/hoidettavaksi vuoden 2010 loppuun mennessä ja esittää valtuustolle, että aloite on loppuun käsitelty. hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen Liite 5 Markku Toikkanen esitti että puheenjohtaja tiedustelisi, onko valtuusto yksimielinen siitä, että pöytäkirjat liitteineen olisivat nähtävillä kunnan www-sivuilla kesäkuun loppuun 2012 mennessä. Puheenjohtaja tiedusteli, onko valtuusto yksimielinen siitä, että pöytäkirjat liitteineen olisivat nähtävillä kunnan www-sivuilla kesäkuun loppuun 2012 mennessä.

9 Nro 01/ Valtuusto ei ollut asian osalta yksimielinen. hyväksyi kunnanhallituksen päätösesityksen.

10 Nro 01/ VALTUUSTOALOITE AVUSTUKSESTA YRITTÄJILLE UUDEN TYÖNTEKI- JÄN PALKKAUKSEEN Elinkeinolautakunta Aloitteessa esitetään, että Kinnulan kunta maksaa vuodessa 5000 euroa jokaisesta uudesta työntekijästä, jonka kinnulalainen yritys työllistää. Ehtona avustuksen myöntämiselle on, että yritys ei saa työntekijästä mitään yhteiskunnan tukea ja että yritys työllistää lisää työntekijöitä. Aloite esittää, että tuki rahoitetaan muihin työllistämiskeinoihin varattavista määrärahoista, eli kunnan budjettia ei kasvateta tällä esityksellä. Tämä tarkoittaa käytännössä, että tukea hallinnoi perusturva, joka vastaa kunnan työllistämistoimista. Perusturvajaos on käsitellyt asiaa kokouksessaan ja päätynyt esittämään kunnanhallitukselle seuraavaa: Perusturvajaos esittää kunnanhallitukselle, että aloitteen mukaisesta toiminnasta tehdään yksi vaihtoehto työllistämistoiminnalle. ei ole asiaa vielä käsitellyt. Aloite LIITE 4 Perusturvajaoksen käsittely LIITE 5 Maaseutusihteerin Elinkeinolautakunta toteaa, että aloite on hyvä ja esitetty avustusmalli on tarpeellinen työkalu pysyvässä työllistämisessä. Elinkeinolautakunta esittää, että kunnanhallitus ottaa asian myönteisessä hengessä pikaisesti käsittelyyn. Elinkeinolautakunta hyväksyi päätösehdotuksen Liite 7 aloite päättää esittää valtuustolle, että mahdollinen aloitteen mukainen tuki rahoitetaan muihin työllistämiskeinoihin varatuista määrärahoista kunnan budjettia kasvattamatta. Samalla kunnanhallitus esittää valtuustolle, että aloite on loppuun käsitelty. hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen. Liite 6

11 Nro 01/ Keskustaryhmä esitti, että Kinnulan kunta maksaa tukea 5000 euroa vuodessa jokaisen uuden työntekijän palkkaukseen, jonka kinnulalainen yritys työllistää. Ehtona avustuksen myöntämiselle on, että yritys ei saa työntekijän palkkaukseen mitään yhteiskunnan tukea ja että yritys työllistää lisää työntekijöitä. Ehdot määräytyvät liitteen 6.1 mukaisesti. Puheenjohtaja tiedusteli, onko kunnanvaltuuston yksimielinen siitä, että keskustaryhmän aloite hyväksytään. Valtuusto oli yksimielinen asiasta. Raimo Pekkarinen esitti, että keskustaryhmän esityksen mukaisen toiminnan rahoitus palautetaan kunnanhallituksen valmisteltavaksi. Pentti Peltonen kannatti Raimo Pekkarisen esitystä. Puheenjohtaja tiedusteli, onko kunnanvaltuuston yksimielinen siitä, että keskustaryhmän esityksen mukaisen toiminnan rahoitus palautetaan kunnanhallituksen valmisteltavaksi. Valtuusto oli yksimielinen asiasta. päätti, että Kinnulan kunta maksaa tukea 5000 euroa vuodessa jokaisen uuden työntekijän palkkaukseen, jonka kinnulalainen yritys työllistää. Ehtona avustuksen myöntämiselle on, että yritys ei saa työntekijän palkkaukseen mitään yhteiskunnan tukea ja että yritys työllistää lisää työntekijöitä. Ehdot määräytyvät liitteen 6.1 mukaisesti. Toiminnan rahoitus palautetaan kunnanhallituksen valmisteltavaksi. Aloite on loppuun käsitelty.

12 Nro 01/ VALTUUSTOALOITE: VERKKOPANKIN E-LASKUT KÄYTTÖÖN KAIKISSA LASKUISSA Liite 8 Markku Toikkanen on tehnyt liitteen 8 mukaisen aloitteen E-laskujen käyttöönotosta Kinnulan kunnassa. päättää esittää valtuustolle, että se merkitsee aloitteen tiedoksi, koska Kinnulan kunnassa on otettu käyttöön aloitteen mukainen käytäntö vuoden 2011 aikana. Samalla kunnanhallitus esittää valtuustolle, että aloite on loppuun käsitelty. hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen Liite 7 hyväksyi kunnanhallituksen päätösesityksen.

13 Nro 01/ VALTUUSTOALOITE E-LUKION SAAMISEKSI KINNULAAN Sivistyslautakunta Esityslistan liite 5 Pentti Peltonen, Raimo Pekkarinen, Virpi Piispanen ja Olavi Tuikkanen ovat tehneet kunnallisaloitteen e-lukion saamiseksi Kinnulaan. Hankealoitteessa mainitaan mm. että Suomessa yliopistot ja korkeakoulut ovat edelläkävijöitä ja Keski-Suomessa Jyväskylän yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat hyvin kehityksessä mukana ja ne voisivat varmasti olla avuksi ko. asiassa. Jos Kinnulan e-lukioasiassa on jo jossain määrin edetty, pitää kokonaistilanne kuitenkin selvittää ja aikataulua nopeuttaa. Kinnulan lukion aloittava ikäluokka on neljäs, jotka saavat kannettavan tietokoneen kunnalta. Eri selvityksissä on todettu, että tietokoneet voisivat olla nykyistä tehokkaammassa opetus- ja opiskelukäytössä. Mm. tämän vuoksi em. valtuustoaloitetta voidaan pitää hyvänä ja kannatettavana. E-oppimisen kehittäminen on myös koulun laadullista kehittämistyötä, mihin tulisi satsata, koska mm. käsitykset oppimisesta ovat muuttuneet tiedon jakamisesta tiedon henkilökohtaista konstruointia, vuorovaikutusta ja oppilaiden osallistumista painottavaksi. Opiskelija ei enää pelkästään valmiin tiedon vastaanottaja vaan tietoa työstävä, rakentava ja tuottava toimija. Tämän tyyppisen toimintaan tietotekniikan aiempaa laajamittaisempi pedagoginen käyttö antaisi erinomaiset mahdollisuudet. Kinnulan lukio on ollut mukana eri e-verkostojen toiminnassa jo useana vuonna (mm. pienten lukioiden hanke yhdessä Keski-Suomen lukioiden kanssa, Keski-Pohjanmaan alueen e-oppimishankkeet jne.). Tällä hetkellä lukio on mukana lähes kaikkien muiden Keski-Suomen lukioiden kanssa yrittäjyyspainotteisessa hankkeessa, jolla on yhtymäkohtia myös e-oppimiseen. Edellä mainitut hankkeet ovat tuloksiltaan jääneet kuitenkin siinä mielessä vähäisiksi, että vain yksittäiset opiskelijat ovat tarjolla olleisiin verkkokursseihin tarttuneet ja ne lopulta saanet suoritettua. Muutama oppilas muista lukioista (mm. Petäjävesi, Vihanti) on suorittanut Kinnulan lukioon mm. psykologian verkkokursseja. Avoimen yliopiston opintokokonaisuuksia on myös vuosien varrella tarjottu, mutta myöskään ne eivät ole lukiolaisissa herättäneet erityi sempää kiinnostusta lukion oppimäärien ollessa jo sinällään hyvinkin työntäyteisiä yliopistollisiin opintokokonaisuuksiin ei enää oppilailla ole yleensä riittänyt panostusta. Jotta e-oppimista ja sitä kautta myöhemmin jopa e-painotusta voitaisiin saada Kinnulan lukioon, tulisi opettajien täydennyskoulutukseen tässä asiassa satsata aiempaa enemmän. Myös lukion opiskelijat

14 Nro 01/ tarvitsivat tähän aiheeseen perehdytystä ja neuvontaa. Myös netissä olevien valmiiden, tarjolla olevien kurssien markkinointia tulisi tehostaa ja niistä laatia erillinen, rajoitettu tarjotin, jolta oppilas voisi valita. Saatavilla internetissä on myös paljon kursseja, jota eivät ole laadullisesti kelvollisia tai liian hinnakkaita. Koska asia on kuitenkin tärkeä, tulee sivistyslautakunta seuraavassa kokouksessaan kun koulut ovat alkaneet nimeämään työryhmän valmistelemaan e-oppimisasiaa käytännössä. Sivistystoimen päällikön Sivistyslautakunta merkitsee tehdyn kunnallisaloitteen tiedokseen ja palaa asian valmisteluun seuraavassa kokouksessa mm. nimeämällä työryhmän asiaa valmistelemaan. Sivistyslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen. Sivistyslautakunta Sivistystoimen päällikön Sivistyslautakunta nimeää e-oppimista valmistelevaan toimikuntaan seuraavat henkilöt: Anitta Hakkarainen Kirsti Häkkinen Marja Lehtonen Timo Leppänen Tapani Pekkarinen Satu Pelkonen Työryhmän ensimmäisen kokouksen koollekutsujana toimii Marja Lehtonen. Työryhmälle valitaan puheenjohtaja ja sihteeri työryhmän ensimmäisessä kokouksessa. Sivistyslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen. Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta on laittanut alkuun kaksi kehittämistyöryhmää. Toinen ryhmistä työstää perusopetuksen laatukriteereitä ja toinen liittyy Kinnulan sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän aloitteeseen koskien e-lukioasiaa. Molemmissa työryhmissä on myös sivistyslautakunnan edustus. Työryhmien kokoontumiset ovat olleet kuitenkin vähäisiä vuoden 2011 aikana. Lisäksi opetusministeriöltä on haettu uutta perusopetuksen laadunkehittämisrahaa joulukuussa Molempia asiakokonaisuuksia on kuitenkin työstetty eteenpäin mm.

15 Nro 01/ sivistystoimenjohdon ja rehtorien työkokouksissa sekä erilaisissa verkostoissa. Mm. e-lukioasiaan on syntymässä keskisuomalaisittain iso hanke, johon myös Kinnulan lukion edustajia on kutsuttu mukaan. (Kurssitarjottimelle tulisi tasa-arvoisesti myös Kinnulan lukion verkkotuotteita.) Lukiossa on meneillään myös toinen yhteinen keskisuomainen hanke, jossa ovat mukana kaikki alueen lukiot. Koska edellä mainitut asiakokonaisuudet tulisi kuitenkin keskitetysti, ohjatusti ja aikataulutetusti päivittää ja työstää eteenpäin, tulee em. työskentelylle varata aika- ja muut työskentelyraamit. Laatuasiassa tulee ottaa huomioon myös se, että opetushallitus on edellyttänyt, että koulujen kerhotoimintaan ja perusopetuksen aamuja iltapäivätoimintaan laaditaan laatukriteerit, jotka ovat yhteensopivia perusopetuksen laatukriteereiden kassa. Sivistystoimen päällikön ehdotus: Sivistyslautakunta päättää, että perusopetuksen laatukriteerityön (ml. kerhotoiminnan ja perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laatukriteerit) ja e-oppimisen työryhmien työskentelyä jäntevöitetään siten, että ensimmäiset versiot perusopetuksen kaikista laatukriteereistä (1 11) sekä e-oppimisen mahdollisista toimenpiteistä tulee olla valmiina e-lukion osalta ja perusopetuksen laatukriteereiden osalta Samalla sivistyslautakunta valitsee sopivat päivämäärät tammikuulle 2012 em. kahden työryhmätyön aloittamiseksi. Sivistyslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen Liite 11 päättää esittää valtuustolle, että asia palautetaan lukion johtokuntaan ja edelleen sivistyslautakunnan käsiteltäväksi. hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen Liite 8 hyväksyi kunnanhallituksen päätösesityksen.

16 Nro 01/ KUNTALAISALOITE ILMAISESTA KUNTOSALIN KÄYTÖSTÄ ELÄKELÄI- SILLE Liite 12 Paavo Pekkarinen on tehnyt liitteen 12 mukaisen aloitteen ilmaisesta kuntosalin käytöstä eläkeläisille. päättää esittää valtuustolle, että aloitteessa esitettyyn ilmaisen kuntosalin käyttöoikeuden myöntämiseen eläkeläisille palataan vuoden 2013 talousarvion käsittelyn yhteydessä. Vuoden 2012 talousarviossa aloitteessa esitettyyn avustukseen ei ole varattu rahoitusta. Samalla kunnanhallitus esittää valtuustolle, että aloite on loppuun käsitelty. Kunnanjohtaja muutti päätösehdotustaan siten, että kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että eläkeläisille myönnetään kuntosalin ilmainen käyttöoikeus vapaa-aikatoimen hyväksymien kriteerien mukaisesti. Samalla kunnanhallitus esittää valtuustolle, että aloite on loppuun käsitelty. hyväksyi kunnanjohtajan muutetun päätösehdotuksen Liite 9 hyväksyi kunnanhallituksen päätösesityksen.

17 Nro 01/ KESKUSTARYHMÄN VALTUUSTOALOITE / KINNULAN KUNNAN YMPÄ- RISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYSTEN VALMISTELU Ympäristönsuojelulain täytäntöön panemiseksi kunnanvaltuustot voivat antaa tarpeellisia, paikallisista olosuhteista johtuvia, kuntaa tai sen osaa koskevia yleisiä määräyksiä. Ympäristönsuojelumääräysten tavoitteena on ehkäistä ympäristön pilaantumista siten kuin ympäristönsuojelulain 19 :ssä on säädetty. Ympäristönsuojelumääräyksillä lainsäädäntöä voidaan joustavasti täydentää ja kunnan ympäristön erityispiirteet ja paikalliset olosuhteet saadaan otetuksi huomioon. Määräyksillä voidaan tarkentaa ja selventää yleisesti hyväksyttäviä velvoitteita ja käytännön tilanteita ympäristöhaittojen ehkäisemiseksi kunnassa. Kunnan ympäristönsuojelumääräykset tulee antaa paikallisten olosuhteiden perusteella. Määräysten valmistelussa on keskeistä selvittää mitkä ovat niitä paikallisia olosuhteita ja alueita, joiden osalta ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseksi tulee antaa yleisiä määräyksiä. Paikallisia erityisolosuhteita ja alueita voivat olla esimerkiksi pohjavesialueet, ranta-alueet ja muut vesiensuojelullisesti arvokkaat vesistön ranta-alueet, taajaan asutut alueet ja pientaloalueet taikka kaupunkimaiset olosuhteet kuten kaupunkien keskustat. Määräysten perusteluissa tulee selvittää paikallisten olosuhteiden lisäksi myös määräyksen perusteena olevan toiminnan tms. aiheuttamat ympäristöriskit sekä ympäristönsuojelulain säännös, johon määräyksen antaminen pohjautuu, esimerkiksi ympäristönsuojelulain 8 :n pohjaveden pilaamiskielto. Ympäristönsuojelumääräyksien valmistelu on perusteltua tehdä tiiviissä yhteistyössä kunnan muiden asiantuntijaviranomaisten, erityisesti terveydensuojelu- ja rakennusvalvontaviranomaisten kanssa. Ympäristönsuojelumääräysten valmistelusta ja vaikuttamismahdollisuuksien varaamisesta on tiedotettava hallintolain 41 :n (434/2003) mukaisesti asian laajuuden ja merkityksen kannalta sopivalla tavalla. Ympäristönsuojelumääräysten valmistelusta voidaan tiedottaa julkisten kuulutusten ilmoitustaululla ja harkinnan mukaan kunnassa yleisesti leviävässä sanomalehdessä. Hallintolain mukaiseksi vireilläolosta ilmoittamiseksi on katsottu riittävän paikallislehdissä ilmoittaminen. Ennen ympäristönsuojelumääräysten antamista siitä on pyydettävä lausunnot alueelliselta ympäristökeskukselta ja työvoima- ja elinkeinokeskukselta. Lisäksi lausuntoja voidaan pyytää muun muassa eri yhdis-

18 Nro 01/ tyksiltä ja kansalaisjärjestöiltä, vesihuoltolaitoksilta, poliisiviranomaiselta sekä alueen pelastusviranomaiselta. Ympäristönsuojelumääräyksien valmistelun tavoitteellisena aikatauluna voidaan pitää koko prosessin valmistumista joulukuun valtuustoon. Ympäristönsuojelumääräysten valmistelua ohjaamaan tulisi asettaa toimikunta. Va. rakennustarkastajan Tekninen lautakunta päättää perustaa toimikunnan ohjaamaan ympäristönsuojelumääräysten valmistelua, toimikuntaan nimetään seuraavat henkilöt: Heikki Muhonen, puheenjohtaja Tapio Pekkarinen, jäsen Rauni Kauppinen, jäsen Raili Linna, jäsen Sari Urpilainen, jäsen/va. ympäristötarkastaja Petri Syrjä, va. rakennustarkastaja/sihteeri Lisäksi kunnanhallitus voi nimetä toimikuntaan oman edustajansa Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta hyväksyi va. rakennustarkastajan päätösehdotuksen. Kinnulan kunnanhallitus päättää nimetä ympäristösuojelumääräyksiä valmistelevaan toimikuntaan edustajakseen Ilkka Leppäsen. hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen Liite 7. (luonnosehdotus, ei liitteenä) Tekninen lautakunta päättää asettaa ympäristönsuojelumääräysten luonnoksen nähtäville valmisteluvaiheen kuulemista varten. Kuulemisvaiheen aikana luonnoksesta pyydetään lausunnot Keski-Suomen ELY- keskukselta (elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus), poliisiviranomaiselta, palo- ja pelastusviranomaiselta, MTK Keski-Suomelta ja Kivijärven kalastusalueelta. Tekninen lautakunta hyväksyi va. rakennustarkastajan päätösehdotuksen.

19 Nro 01/ Tekninen lautakunta Ympäristönsuojelumääräysten valmistelutoimikunta kokoontui kolme kertaa valmistelemaan Kinnulan kunnan ympäristönsuojelumääräyksiä. Kokoukset pidettiin , ja Tekninen lautakunta päätti laittaa ympäristönsuojelumääräys luonnoksen nähtäville kokouksessaan :ssä 92. Hallintolain 41 mukaan Kinnulan kunnan ympäristönsuojelumääräysten luonnos on ollut kuntalaisten ja kaikkien osallisten nähtävillä välisenä aikana. Luonnoksessa on esitetty annettavaksi yleisiä määräyksiä vesistöjen ja pohjavesien suojelusta, kemikaaleista ja jätteistä, melusta, toimintojen sijoittumisesta ja niiden päästöjen rajoittumisesta, eläinten ulkotarhojen sijoittumisesta sekö lannan, lietelannan, virtsan ja puristenesteen levityksestä. Luonnoksesta pyydettiin ympäristönsuojelulain 19 :n mukaisesti lausunto Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta. Lausunto pyydettiin myös poliisiviranomaiselta, palo- ja pelastusviranomaiselta, MTK Keski-Suomelta sekä Kivijärven kalastusalueelta. Kirjallisia lausuntoja luonnoksesta saatiin Keski-Suomen ELYkeskukselta, MTK Keski-Suomi ry:ltä, Maataloustuottajain Kinnulan yhdistys ry:ltä, Keski-Suomen poliisilaitokselta ja Mika Tuikkaselta. Ympäristönsuojelumääräyksiä valmisteleva toimikunta on kokouksessaan käsitellyt saapuneet lausunnot ja antanut niihin vastineet (Liite 7). Vastineiden mukaisesti luonnokseen on tehty tarkistuksia ja ehdotukseen on lisäksi lisätty perustelut. Va. rakennustarkastajan Tekninen lautakunta käsittelee vastineiden ja toimikunnan esitysten mukaan muutetun ympäristönsuojelumääräys - luonnoksen ja asettaa sen ehdotuksena nähtäville (Liite 8). Tekninen lautakunta hyväksyi va. rakennustarkastajan päätösehdotuksen. Tekninen lautakunta Liite 1. määräykset, liite 2. ELY:n lausunto, liite 3. vastine, liite 4. pohjavesialueet. Ympäristönsuojelumääräykset ehdotus on ollut nähtävillä Ehdotuksen johdosta on Elinkeino-, liikenne- ja ympäristöministeriö antanut lausunnon (liite 3.). Muita muistutuksia tai lausuntoja ei ehdotuksesta saatu. Ympäristönsuojelumääräys ehdotukseen on tehty muutokset liitteessä 1. esitetyllä tavalla. Kinnulan kunnan ympäristöntila, erityisesti vesistöjen tila, on huonontunut vuosikymmenen aikana huomattavasti ja nyt annettavilla määräyksillä halutaan parantaa ympäristön toipumista tyydyttävälle tasolle. Ympäristön virkistys- ja hyötykäyttö mahdollisuudet ovat vähentyneet ja näillä määräyksillä pyritään parantamaan ympäristön tilaa siten, että kuntalaisilla olisi myös tulevaisuudessa mahdollisuus mm. uimiseen,

20 Nro 01/ kalastukseen ja puhtaaseen pohjaveteen. Va. rakennustarkastajan päätösehdotus Tekninen lautakunta käsittelee korjatun ympäristönsuojelumääräys ehdotuksen ja hyväksyy ehdotuksen ympäristönsuojelumääräyksiksi ja esittää sen edelleen kunnanhallituksen ja -valtuuston hyväksyttäväksi. Tekninen lautakunta hyväksyi va. rakennustarkastajan päätösehdotuksen. Liitteet 1-3 Kokouksessa kuullaan asiantuntijoina rakennustarkastajaa ja ympäristösihteeriä. päättää käydä ympäristönsuojelumääräyksistä lähetekeskustelun valmistelua varten. kuuli asiantuntijana rakennustarkastajaa ja kävi ympäristönsuojelumääräyksistä lähetekeskustelun valmistelua varten. Lisäksi kunnanhallitus päätti pyytää asiasta lausunnon elinkeinolautakunnalta. Elinkeinolautakunta LIITE 6-7 Kunnan ympäristönsuojelumääräykset ovat olleet nähtävillä kaksi kertaa valmistelun aikana. Kuntalaisilla (ml. yrittäjät) on ollut mahdollisuus sinä aikana lausua kannanottonsa asiaan. Määräyksillä pyritään parantamaan kunnan alueen järvien tilaa ja suojelemaan pohjavesialueita. Maaseutusihteerin Elinkeinolautakunta päättää antaa kunnanhallitukselle LIITTEEN 8 mukaisen lausunnon. Elinkeinolautakunta hyväksyi ehdotuksen. Liite 9 päättää esittää valtuustolle, että ympäristönsuojelumääräysten käsittely keskeytetään toistaiseksi keskustaryhmän aloitteen mukaisesti ja lähetetään elinkeinolautakuntaan ja tekniseen lautakuntaan uudelleen valmisteltavaksi.

21 Nro 01/ Samalla kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että aloite on loppuun käsitelty. Tämän lisäksi kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto käsittelee aloitteen pidettävässä valtuuston kokouksessa. Kalevi Kinnunen esitti, että aloite hyväksytään siinä muodossa kuin se on liitteessä 9 esitetty ja asian valmistelu lopetetaan. Jonna Leppänen kannatti Kalevi Kinnusen esitystä. Kunnanjohtaja muutti päätösehdotustaan siten, että kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että ympäristönsuojelumääräysten käsittely lopetetaan keskustaryhmän aloitteen mukaisesti. Samalla kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että aloite on loppuun käsitelty. Tämän lisäksi kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto käsittelee aloitteen pidettävässä valtuuston kokouksessa. hyväksyi kunnanjohtajan muutetun päätösehdotuksen Liite 10 Rauno Kinnunen esitti, että kunnanjohtajan alkuperäinen esitys hyväksytään eli että ympäristönsuojelumääräysten käsittely keskeytetään toistaiseksi keskustaryhmän aloitteen mukaisesti ja lähetetään elinkeinolautakuntaan ja tekniseen lautakuntaan uudelleen valmisteltavaksi. Keskustaryhmä esitti, että Kinnulan kunnan ympäristönsuojelumääräysten valmistelu ja käsittely lopetetaan. Raimo Pekkarinen ilmoitti olevansa kunnanhallituksen esityksen kannalla. Rauno Kinnusen esitys raukesi kannattamattomana. Puheenjohtaja tiedusteli, onko valtuusto yksimielisesti keskustaryhmän esityksen takana. Valtuusto yksimielisesti hyväksyi keskustaryhmän esityksen, että Kinnulan kunnan ympäristönsuojelumääräysten valmistelu ja käsittely lopetetaan. Aloite on loppuun käsitelty.

22 Nro 01/ KUNTALAISALOITE LASTEN KOTIHOIDONTUEN KUNTALISÄN MAKSA- MISEKSI KINNULAN KUNNASSA Liite 10 Päivi Vasalampi on tehnyt liitteen 10 mukaisen aloitteen lasten kotihoidontuen kuntalisän maksamiseksi Kinnulan kunnassa. päättää esittää valtuustolle, että aloitteessa esitettyyn kuntalisän maksamiseen lapsiperheille palataan vuoden 2013 talousarvion käsittelyn yhteydessä. Vuoden 2012 talousarviossa aloitteessa esitettyyn kotihoidontuen kuntalisän maksamiseen ei ole varattu rahoitusta. Tämän lisäksi kunnanhallitus esittää valtuustolle, että aloite käsitellään pidettävässä valtuuston kokouksessa. Samalla kunnanhallitus esittää valtuustolle, että aloite on loppuun käsitelty. hyväksyi kunnanjohtajan päätösehdotuksen Liite 11 hyväksyi kunnanhallituksen päätösesityksen.

23 Nro 01/ VALTUUTETTUJEN VUONNA 2011 VALTUUSTON KOKOUKSISSA JÄTTÄ- MÄT ALOITTEET Valtuuston työjärjestys 2 luku 5 Valtuutettujen aloitteet: Kokouskutsussa mainittujen asioiden jälkeen on valtuustoryhmällä ja valtuutetulla oikeus tehdä kirjallisia aloitteita kunnan toimintaa ja hallintoa koskevista asioista. Aloite annetaan puheenjohtajalle. Aloitetta ei oteta heti käsiteltäväksi, vaan se lähetetään kunnanhallituksen valmisteltavaksi. Valtuusto voi erikseen päättää, että aloitteesta käydään lähetekeskustelu siitä, miten asia on valmisteltava. Kunnanhallituksen on vuosittain maaliskuun loppuun mennessä esitettävä valtuustolle luettelo valtuutettujen tekemistä ja kunnanhallitukselle lähetetyistä aloitteista, joita valtuusto ei edellisen vuoden loppuun mennessä ole lopullisesti käsitellyt. Samalla on ilmoitettava mihin toimenpiteisiin niiden johdosta on ryhdytty. Valtuusto voi todeta, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun. Valtuutettujen tekemät aloitteet vuonna 2011; 1. Kv liite 1: Keskustaryhmän valtuustoaloite / Kinnulan kunnan ympäristönsuojelumääräykset Kv : Kinnulan kunnan ympäristönsuojelumääräysten valmistelu ja käsittely lopetetaan. 2. Kv liite 2: Markku Toikkasen valtuustoaloite; Verkkopankin e-laskut käyttöön kaikissa laskuissa Kv : Kinnulan kunnassa on otettu käyttöön aloitteen mukainen käytäntö vuoden 2011 aikana. 3. Kv liite 16: Valtuustoaloite avustuksesta yrittäjille uuden työntekijän palkkaukseen Kv : Kinnulan kunta maksaa tukea 5000 euroa vuodessa jokaisen uuden työntekijän palkkaukseen, jonka kinnulalainen yritys työllistää. Ehtona avustuksen myöntämiselle on, että yritys ei saa työntekijän palkkaukseen mitään yhteiskunnan tukea ja että yritys työllistää lisää työntekijöitä. Ehdot määräytyvät liitteen 6.1 mukaisesti. Toiminnan rahoitus palautetaan kunnanhallituksen valmisteltavaksi.

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2012 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Keskiviikko 9.5. klo 19-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (-) (x) (-) (x) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (-) (x) (-) (x) (x) (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 08/07.05.2012 106 Kokousaika 7.5.2012 klo 17.00 20.07 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Pelkonen Esko, pj Ihanti Mikko 1. vpj. Urpilainen Leo 2. vpj. Tuikkanen Olavi 3. vpj. x x x - x x x x x x x x x x x x - x x x x x x

Pelkonen Esko, pj Ihanti Mikko 1. vpj. Urpilainen Leo 2. vpj. Tuikkanen Olavi 3. vpj. x x x - x x x x x x x x x x x x - x x x x x x Kunnanvaltuusto Nro 3/27.4.2015 68 Kokousaika Maanantai 27.4.2015 klo 19.00 21.02 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Valtuutettu

Lisätiedot

Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 6 / 2009 129 Kokousaika 23.02.2009 klo 17.00 19.12 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 6 / 2009 91

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 6 / 2009 91 KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 6 / 2009 91 Kokousaika 01.06.2009 klo 19.00 20.22 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Valtuutettu Paikalla Paikalla jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 19 17.06.2013 318. Henkilökohtaiset varajäsenet

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 19 17.06.2013 318. Henkilökohtaiset varajäsenet KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 19 17.06.2013 318 Kokousaika 17.06.2013 klo 17.00 19.04 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

Henkilökohtaiset varajäsenet. Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 27/7.11.2011 460 Kokousaika 7.11.2011 klo 17:00 19:08 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 4/ 2010 1 Kokousaika 8.2.2010 klo 17.00-19.30 (iltakoulu 18.40 19.30 ) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

Henkilökohtaiset varajäsenet. Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 18/15.8.2011 321 Kokousaika 15.8.2011 klo 17.00 20.28 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 9/28.11.2014 140

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 9/28.11.2014 140 Kunnanvaltuusto Nro 9/28.11.2014 140 Kokousaika Perjantai 28.11.2014 klo 19.00 20.24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Valtuutettu

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 22 17.11.2014 581. (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x) Manu Toikkanen

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 22 17.11.2014 581. (x) (-) (x) (x) (x) (x) (x) Manu Toikkanen KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 22 17.11.2014 581 Kokousaika 17.11.2014 klo 15.00 17.54 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 21/29.10.2012 308 Kokousaika 29.10.2012 klo 17.00 19.03. Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 13 / 2009 223 Kokousaika 27.04.2009 klo 17.00 17.55 Kokouspaikka Metsäpeuramaan Opastuskeskus, Yli-Lesti Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Anitta Hakkarainen Markku Toikkanen**** (x) (x) Sampo Laitala Jonna Laulumaa Virpi Piispanen Manu Toikkanen Kari-Pekka Urpilainen*

Anitta Hakkarainen Markku Toikkanen**** (x) (x) Sampo Laitala Jonna Laulumaa Virpi Piispanen Manu Toikkanen Kari-Pekka Urpilainen* KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 5 16.3.2015 167 u Kokousaika 16.3.2015 klo 17.00 20.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Elinkeinolautakunta Nro 2 23.2.2015 6. Henkilökohtaiset varajäsenet:

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Elinkeinolautakunta Nro 2 23.2.2015 6. Henkilökohtaiset varajäsenet: KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 2 23.2.2015 6 Kokousaika 23.2.2015 klo 19.00-20.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 3 / 2011 Aika Perjantaina 29.04.2011 klo 19.00-19.20 Paikka Valtuustosali

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 3 / 2011 Aika Perjantaina 29.04.2011 klo 19.00-19.20 Paikka Valtuustosali Pöytäkirja Kokousnumero 3 / 2011 Aika Perjantaina 29.04.2011 klo 19.00-19.20 Paikka Valtuustosali ASIALISTA Perjantaina 29.04.2011 klo 19.00 Valtuustosali Nro 3/ 2011 ASIA LIITE 15 3 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 22 01.07.2013 337. Henkilökohtaiset varajäsenet: (x) (x) (-) (x) (x) (x) (x)

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 22 01.07.2013 337. Henkilökohtaiset varajäsenet: (x) (x) (-) (x) (x) (x) (x) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 22 01.07.2013 337 Kokousaika 01.07.2013 klo 17.00 19.50 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 6 / 21.2.2011 114 Kokousaika 21.2.2011 klo 17.00 19.07 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Poissa Salonen Jarkko puheenjohtaja Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2.

Poissa Salonen Jarkko puheenjohtaja Temonen Tuukka kunnanvaltuuston 2. Iitin kunta Pöytäkirja 14/2013 327 Kunnanhallitus 17.06.2013 Aika Maanantai 17.06.2013 klo 17:30-21:20 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Koivunen Pasi Pitkänen Jyrki Drockila

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 24 1.12.2014 621

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 24 1.12.2014 621 KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 24 1.12.2014 621 Kokousaika 1.12.2014 klo 17.00 20.23 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 3/2012

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 3/2012 -3, KH 13.2.2012 15:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 13.2.2012 Esityslista 3/2012 -2, KH 13.2.2012 15:00 Kokousaika Maanantai 13.2.2012 klo 15.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen huone KOKOUKSEN

Lisätiedot

Viranomainen No 3/2013

Viranomainen No 3/2013 Viranomainen No 3/2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus Sivu 96 KOKOUSAIKA Maanantai 25.2.2013 kello 18.00 21.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Elinkeinolautakunta Nro 3 29.4.2015 18. Henkilökohtaiset varajäsenet:

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Elinkeinolautakunta Nro 3 29.4.2015 18. Henkilökohtaiset varajäsenet: KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3 29.4.2015 18 Kokousaika 29.4.2015 klo 19.00-20.12 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kokousaika Maanantai 30.6.2008 klo 18.00-21.45 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali

Kokousaika Maanantai 30.6.2008 klo 18.00-21.45 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Kunnanvaltuusto Kokousaika Maanantai 30.6.2008 klo 18.00-21.45 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsiteltävät asiat liite 25 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 26 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 8 14.4.2014 245. Henkilökohtaiset varajäsenet:

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro 8 14.4.2014 245. Henkilökohtaiset varajäsenet: KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 8 14.4.2014 245 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 20.34 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali. Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 4 / 2012 Aika Maanantai 02.04.2012 klo 18.30-21.44 Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanhallitus. Kokousnumero 4 / 2012 Aika Maanantai 02.04.2012 klo 18.30-21.44 Kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirja Kokousnumero 4 / 2012 Aika Maanantai 02.04.2012 klo 18.30-21.44 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Maanantaina 02.04.2012 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro 4 / 2012 ASIA LIITE

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 4 / 2011 Aika Maanantaina 27.06.2011 klo 19.00

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Kunnanvaltuusto. Kokousnumero 4 / 2011 Aika Maanantaina 27.06.2011 klo 19.00 Pöytäkirja Kokousnumero 4 / 2011 Aika Maanantaina 27.06.2011 klo 19.00 Paikka Valtuustosali ASIALISTA Maanantaina 27.06.2011 klo 19.00 Valtuustosali Nro 4/ 2011 ASIA LIITE 24 4 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 02/07.02.2013 32

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 02/07.02.2013 32 Nro 02/07.02.2013 32 Kokousaika Torstai 07.02.2013 klo 19.00 19.52 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Valtuutettu Paikalla.klo 17:00-19:00

Lisätiedot

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Veli-Pekka Suni

Nimenhuutoluettelo on pöytäkirjan liitteenä A. Puheenjohtaja Veli-Pekka Suni Viranomainen No 1/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto Sivu 1 KOKOUSAIKA Maanantai 17.3.2014 kello 19.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Köyliön

Lisätiedot

Maanantai 31.01.2011 klo 17.00 19.58

Maanantai 31.01.2011 klo 17.00 19.58 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Maanantai 31.01.2011 klo 17.00 19.58 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot