TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto 31.10.2013 116"

Transkriptio

1 Yhteinen kirkkovaltuusto YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai klo Paikka Osallistujat Toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan Kokouksen aluksi kirkkoherra Heikki Mäntylä piti hartauden. Kirkkoneuvoston lausunnot ja ehdotukset 64 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avaa kokouksen. Merkittiin. 65 KOKOUKSEN LAILLISUUS Kirkkoneuvoston esitys Kuulutus kokouksesta asialistoineen on ollut nähtävillä seurakuntien ilmoitustaululla Kokouskutsu esityslistoineen on toimitettu kokoukseen osallistumiseen oikeutetuille viimeistään viikkoa ennen kokousta. Kuulutus kirkkovaltuuston kokouksesta on pöytäkirjan liitteenä Kirkkovaltuusto toteaa kokouksen laillisuuden. Kokous todettiin lailliseksi. 66 KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS Ennen päätösvaltaisuuden toteamista suoritetaan nimenhuuto, hyväksytään ilmoitetut esteet ja todetaan varajäsenet.

2 Yhteinen kirkkovaltuusto Kirkkoneuvoston esitys Kirkkovaltuusto hyväksyy ilmoitetut esteet ja toteaa varajäsenet sekä kokouksen päätösvaltaisuuden. Liite Kirkkovaltuusto hyväksyi ilmoitetut esteet ja totesi varajäsenet. Nimenhuudossa todettiin, että läsnä oli 43 varsinaista jäsentä ja 14 varajäsentä eli yhteensä 57/61. Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. 67 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN JA ÄÄNTENLASKIJOIDEN VALITSEMINEN Kirkkoneuvoston esitys Kirkkovaltuusto valitsee pöytäkirjan tarkastajat, jotka samalla toimivat ääntenlaskijoina. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Kimmo Hollmén ja Göran Wikstedt. 68 PANSION SEURAKUNTATALON MERKITSEMINEN TASEESEEN Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Valmet Oyj, nykyisin Metso Oyj, tekivät sopimuksen, jonka perusteella vanhan Pansion seurakuntatalon vuokralla ollut maa-alue, määräala Turun kaupungin Pansion kaupunginosan 38 korttelin tontista nro 6, sekä vieressä sijainnut asuinkerrostalo, ns. Insinööritalo, tulevat seurakuntayhtymän omistukseen. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä maksoi tositenumerolla kauppahinnasta mk ( ,85 eur). Sopimuksen mukaan loppuosa mk kauppahinnasta erääntyisi maksettavaksi, kun myydylle alueelle saadaan laaditun asemakaavamuutosluonnoksen mukainen asuinrakennusalueeksi vahvistettu asemakaava sekä luonnoksen mukainen rakennusoikeus, yhteensä krs-m², josta lisärakennusoikeutta 950 krs-m². Sopimusta laadittaessa oli ajatuksena, että vuonna 1991 laadittua asemakaavamuutosta vietäisiin pikaisesti eteenpäin. Näin ei ole tapahtunut eikä kaavan muuttaminen ole vieläkään ajankohtainen. Loppukauppahinta mk ( eur) on ollut maksamattomana yli 15 vuotta.

3 Yhteinen kirkkovaltuusto Kirkkoneuvoston esitys Kirkkovaltuuston kokouksessa päätettiin Metso Oyj:n esityksen pohjalta, että loppuosa kauppahinnasta kuitataan maksetuksi, kun seurakuntayhtymä maksaa kauppasummasta puoliosuuden euroa. Vuonna 1998 seurakuntatalouksissa oli vielä käytössä vanha kirjanpitojärjestelmä, jossa investoinnit maksettiin menoina pääluokasta 7 Pääomatalous. Tositenumerolla / 1998 maksettu mk:n kauppahinta käsiteltiin kirjanpidossa siten, että maa-alueen osuudeksi merkittiin mk ( ,89 eur) ja rakennuksen eli Insinööritalon osuudeksi mk ( ,96 eur). Insinööritalo merkittiin vuoden 1998 tilinpäätöksessä kuitenkin taseeseen mk:n ( ,80 eur) arvoisena eikä pääomatalouden pääluokassa kirjanpitoon merkittynä markkana. Vastakirjauksena oli Peruspääoman lisäys. Laskentatoimen uudistuksen yhteydessä keskuskirjanpidon käyttöomaisuudelle vahvistettiin tasearvot. Alkuarvostus tehtiin arvostamalla omaisuus taseeseen hankintahintaan perustuen niin, että tasearvo kertoi poistamattoman hankintamenon määrän. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä kirkkovaltuusto vahvisti käyttöomaisuuden alkuarvostukset ja poistosuunnitelmat Insinööritalon arvoksi vahvistettiin mk ( ,80 eur). Loppukauppahinnan maksamisen yhteydessä kaupan kohde maa-alueen osalta tulee merkitä taseeseen hankinta-arvostaan. Maa-alueista ei tehdä poistoja, joten taseeseen merkittäväksi tuleva hankinta-arvo kokonaisuudessaan muodostuu vuonna 1998 maksetun kauppahinnan maa-alueeseen kohdistuvasta osuudesta sekä kirkkoneuvoston päätöksellä maksettavaksi tulevasta loppukauppahinnasta. Kaupan kohde on määräala M501, jota ei ole merkitty taseeseen miltään osin. Kun suoritetusta mk:n kauppahinnasta mk käsiteltiin Insinööritalon hintana, jäi maa-alueen osuudeksi mk eli ,05 euroa. Kun tämä osuus maa-alueen kauppahinnasta merkitään taseeseen, vastakirjauksena on Peruspääoman lisäys. Peruspääoman muutokset tehdään kirkkovaltuuston päätöksellä. Kirkkovaltuusto päättää, että Valmet Oyj:lle, nykyisin Metso Oyj, maksettu kauppahinnan osa ,05 euroa Pansion kaupunginosan 38 tontista nro 6 lohkotusta määräalasta merkitään taseeseen Maa- ja vesialueiden tiliryhmään hyödykkeenä nro M501 ja että vastakirjauksena on Peruspääoman lisäys. Esityksen mukaan.

4 Yhteinen kirkkovaltuusto KIRKKOVALTUUSTON JÄSEN HEIKKI KNUUTIN LUOTTAMUSTOIMEN PÄÄTTYMINEN Kirkkoneuvoston esitys Luokanopettaja Heikki Kuuti valittiin viime vaaleissa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston jäseneksi Henrikinseurakunnan edustajana. Heikki Knuuti on ilmoittanut muuttavansa pois Turusta Kirkkojärjestyksen 7 luvun 2 pykälän 1 momentin mukaan hän menettää muuton vuoksi kelpoisuutensa toimia Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkkovaltuustoon Henrikinseurakunnan edustajana valittuna jäsenenä. Kirkkovaltuusto päättää, että luokanopettaja Heikki Knuutin luottamustoimi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston Henrikinseurakuntaa edustavana jäsenenä todetaan päättyneeksi alkaen (KJ 7 luku 2:1). Esityksen mukaan. 70 KIRKKOVALTUUSTON VARAJÄSEN EINI MUURISEN LUOTTAMUSTOIMEN PÄÄTTYMINEN Kirkkoneuvoston esitys Opiskelija Eini Muurinen valittiin viime vaaleissa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston varajäseneksi Tuomioseurakunnan edustajana. Eini Muurinen on ilmoittanut ilmoittanut muuttaneensa pois Turusta. Kirkkojärjestyksen 7 luvun 2 pykälän 1 momentin mukaan hän menettää muuton vuoksi kelpoisuutensa toimia Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkkovaltuustoon Tuomiokirkkoseurakunnan edustajana valittuna varajäsenenä. Kirkkovaltuusto päättää, että opiskelija Eini Muurisen luottamustoimi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston Tuomiokirkkoseurakuntaa edustavana varajäsenenä todetaan päättyneeksi (KJ 7 luku 2:1). Esityksen mukaan.

5 Yhteinen kirkkovaltuusto VUODEN 2014 VIRKAPAKETTI I. Yleistilanne Seurakuntayhtymä on vuoden 2013 aikana joutunut nopeasti sopeuttamaan menotalouttaan, koska alkuperäisessä joulukuussa 2012 vahvistetussa talousarviossa verotulojen määrä oli ennakoitu liian korkeana. Keväällä laadittu lisätalousarvio alensi merkittävästi menoja, joista kuitenkin osa oli vain korjauskustannusten siirtoja. On ennakoitavissa, että vaikka merkkejä talouskehityksen käänteestä on olemassa, seurakuntayhtymä joutuu sopeutumaan vähenevään palkatun työvoiman käyttöön, tällä vuosituhannella vilkastuneen kirkosta eroamisen aiheuttamien tulonvähennysten kompensoimiseksi. Palkkaus- ja kiinteistökustannukset ovat yhteensä noin 4/5 seurakuntayhtymän menoista. Palkkakulujen nousu on viime vuosien matalienkin palkankorostusten aikana ylittänyt verotulojen kehityksen. Vuodesta 2008 alkaen tapahtunut verotulojen erityisen epäedullinen kehitys on todennäköisesti poikkeusilmiö, mutta joka tapauksessa palkkakustannukset sekä odotettavissa oleva eläkemenojen kasvu ovat avainasemassa talouden pitkän aikavälin tasapainotuksessa. Kiinteistökulujen muuta kustannusnousua nopeampi nousuvauhti johtuu monista seikoista, joihin vastaaminen edellyttäisi merkittävää kiinteistökannan vähentämistä ja kiinteistöihin liittyvän palvelutason alentamista. Pääosin kiinteistöjen korjausvelvoitteita kuvaava poistojen määrä on vuoden 2014 talousarvioehdotuksessa euroa. Vuosikymmenen kuluessa tapahtunut poistojen lisääntyminen noin miljoonalla eurolla vastaa jopa 25 ammattikorkeakoulutasoisen työntekijän palkkauskustannuksia. Samana aikana tapahtunut kiinteistöjen hoitomenojen kasvu on nostanut kiinteistöjen kulut euroon. Tämä on noin 33 % kaikista toimintamenoista. Verotulojen nousu kymmenvuotiskaudella tulee olemaan ainoastaan 16 prosenttia. Mittavista kiinteistöinvestoinneista johtuva kiinteistökulujen kasvu kymmenvuotiskaudella on ollut lähes 32 prosenttia. Henkilöstön määrä on pysytellyt noin 520:ssä, missä lisäys vastaa Piikkiön seurakunnan vaikutusta. On nähtävissä, että joudumme samanaikaisesti sopeuttamaan kiinteistökantaamme ja miettimään määrältään alenevan henkilöstön käytön painopisteitä. Toimintamme hahmottaminen korostetusti erillisistä toimintayksiköistä koostuvaksi organisaatioksi saattaa johtaa henkilöstön osaamisen tehottomaan käyttöön. Vuosikatteen tulisi mahdollisimman pian olla vähintään poistojen suuruinen, jotta emme joutuisi tekemään toiminnallisia ratkaisuja kassakirstun vaan toiminnan todellisten tarpeiden ehdoilla. Virkapaketti on seurakuntayhtymän henkilöstöresurssin määrittelyn kannalta keskeinen esitys, jossa pyritään ennakoimaan seuraavan vuoden ja pidemmänkin vuoden uusia resurssitarpeita. Talousarvion henkilöstöliitteen laatimiskäytäntöä on muutettu siten, että auki olevalle viralle ei enää kirjata talousarvioon

6 Yhteinen kirkkovaltuusto kustannuksia, mikäli virkaa ei aiota täyttää talousarviovuoden aikana. Näin talousarvion havainnollisuus paranee. Ensi vuoden virkapaketti ei sisällä lainkaan kuluja lisääviä virkaehdotuksia, ainoastaan virkojen lopettamisehdotuksia. II Virkoja koskevat esitykset Vuodelle 2014 virkojen lakkauttamista koskevia esityksiä on hallintojohtajalle tullut seuraavasti: KESKUSREKISTERI Toimistosihteerin (vaativuusryhmä 402/20) viran lakkauttaminen Virka on ollut avoinna lähtien. MARTINSEURAKUNTA Seurakuntapastorin viran lakkauttaminen Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto on käsitellyt seuraavasti: Pastori Sasa Lehtisen lähdettyä seurakuntapastorin (IV) virasta lukien kyseinen virka jätettiin seurakuntaneuvoston päätöksellä täyttämättä. Syynä viran täyttämättä jättämiseen oli tarve saada aikaan yhteisen kirkkovaltuuston edellyttämät määrärahasäästöt. on saatettu myös tuomiokapitulille tiedoksi. Tuomiokapituli on ilmoittanut, ettei se täytä seurakuntapastorin (IV) virkaa ennen kuin Perusteena kapitulin päätökselle on se, että olemassa olevat virat tulee pääsääntöisesti täyttää, ellei niitä lakkauteta. Vaikka vuoden 2014 osalta ei ole vielä saatu talousarvion laadintaohjeita, on jo nyt selvää, ettei seurakuntayhtymän taloudellinen tilanne ainakaan parane, todennäköisesti päinvastoin. Koska Martinseurakunnalla on jäsenmääräänsä nähden, ilman kyseistäkin virkaa, riittävästi pappistyövoimaa, on perusteltua tässä vaiheessa esittää kyseinen virka lakkautettavaksi. On kuitenkin samalla huomattava, että erityisesti mikäli työntekijäresurssit kokonaisuudessaan tulevaisuudessa vähenevät, se tulee merkitsemään sitä, ettei seurakunnallista toimintaa voida pitää nykyisellään. Johtavien työntekijöiden kanssa on parhaillaan käynnissä prosessi, jossa koetetaan löytää näkemys siitä, miten toiminta ja niukkenevat taloudelliset resurssit suhteutetaan keskenään. Virkojen lakkauttamiset käsitellään seurakuntayhtymän virkapaketin yhteydessä syksyllä, joten käytännössä virka voidaan lakkauttaa lukien yhteisen kirkkovaltuuston päätöksellä. Tähän asti virka tulee jättää edelleen täyttämättä. Esitys Seurakuntaneuvosto

7 Yhteinen kirkkovaltuusto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle lakkautettavaksi Martinseurakunnan seurakuntapastorin viran (IV) virkapaketin yhteydessä siten, että virka lakkautetaan lukien. 2. pyytää tuomiokapitulia huomioimaan tämän päätöksen, ja jättämään ko. seurakuntapastorin (IV) viran täyttämättä. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksella. Ilmoitus hallintojohtajalle, yhteiselle kirkkovaltuustolle ja tuomiokapitulille. Hyväksyttiin esityksen mukaan. HENRIKINSEURAKUNTA Seurakuntapastorin viran lakkauttaminen Henrikinseurakunnan seurakuntaneuvosto on käsitellyt asiaa seuraavasti: II seurakuntapastorin virkaa viimeksi hoitaneen pastori Kirsi Perämaan virkamääräys Turun Henrikin seurakunnan seurakuntapastorin virkaan päättyi Tämän jälkeen virka on ollut vakinaisesti täyttämättä. Koska II seurakuntapastorin virkaa ei viime aikoina ole pystytty täyttämään vakinaisesti ja koska on erittäin epätodennäköistä, että virkaa tulevaisuudessakaan voitaisiin täyttää, on tarkoituksenmukaista lakkauttaa Henrikinseurakunnan II seurakuntapastorin virka. Päätöksen seurakuntapastorin viran lakkauttamisesta tekee seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto. Esitys: Seurakuntaneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle Henrikinseurakunnan II seurakuntapastorin viran lakkauttamista lukien. Tiedoksi: Yhteinen kirkkoneuvosto (Kirkkovaltuusto, Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli) : Esityksen mukaan. KAARINAN SEURAKUNTA Määräaikaisen kansainvälisen sihteerin viran lakkauttaminen Kaarinan seurakunnan seurakuntaneuvosto on käsitellyt asiaa seuraavasti: Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on kokouksessaan antanut ohjeet vuoden 2014 talousarviota varten. Ohjeissa todetaan, että mahdolliset virkoja ja toimia koskevat muutosesitykset tu-

8 Yhteinen kirkkovaltuusto lee esittää omina asioinaan ja osoittaa ne hallintojohtajalle mennessä. Määräaikaisen kansainvälisen työn sihteerin viran taustaa: Lähetys- ja pyhäkoulusihteeri Marjut Vihersaaren eläkkeelle siirtyminen ( ) toi esille ajatuksen kansainvälisen työn sihteerin viran perustamisesta Kaarinan seurakuntaan. Viran tehtäviin sisältyisi lähetyssihteerin tehtävät. Muita työnkuvaan liittyviä työtehtäviä olisivat mm. lähetyskasvatuksen suunnittelu ja toteuttaminen yhtenä osana seurakunnan koulutyötä sekä rippikoulussa, yhteisvastuukeräyksen organisoiminen, maahanmuuttajatyö ja yhteydenpito kansainvälisen diakonian kenttään. Lähetys- ja pyhäkoulusihteeri Vihersaaren lapsityöhön tekemä panos korvattaisiin palkkaamalla osaaikainen lastenohjaaja yhteistyössä kasvatusasiainkeskuksen kanssa. Virka suunniteltiin alusta pitäen määräaikaiseksi, jota perusteltiin mm. sillä, että kolmen vuoden aikana saataisiin riittävästi kokemusta uuden viran tarkoituksenmukaisuudesta Kaarinan seurakunnassa sekä sen alueella ja näin kerätyillä tiedoilla voitaisiin tehdä viran suhteen jatkopäätöksiä. Kaarinan seurakuntaneuvosto esitti kokouksessaan Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkovaltuustolle seuraavaa: Seurakuntaneuvosto pyytää yhteistä kirkkovaltuustoa perustamaan Kaarinan seurakuntaan määräaikaisen ( ) päätoimisen ja kokoaikaisen kansainvälisen työn sihteerin viran, jonka kelpoisuutena on piispainkokouksen määrittelemä lähetyssihteerin kelpoisuus. Virka sijoittuu vaativuusryhmään 502. Yhteinen kirkkovaltuusto päätti kokouksessaan , että 2. perustetaan Kaarinan seurakuntaan päätoiminen ja kokoaikainen kansainvälisen työn sihteerin virka määräaikaisena Kaarinan seurakuntaneuvosto päätti kokouksessaan julistaa viran haettavaksi mennessä. Virkaan saapui määräaikaan mennessä neljä hakemusta, joista yksi myöhemmin peruutettiin. Kolmesta jäljelle jääneestä hakijasta vain yhdellä oli virkaan edellytetty piispainkokouksen hyväksymä lähetyssihteerin kelpoisuus. Seurakuntaneuvosto päätti ) että Kaarinan seurakunnan kansainvälisentyön sihteerin määräaikaista virkaa ei täytetä nyt lainkaan, ja 2) että viran täyttämismenettely tältä osin raukeaa. Seurakuntaneuvosto palasi asiaan , jolloin seurakuntaneuvosto 1) päätti, että vuosille perustettua määräaikaista kansainvälisentyön sihteerin virkaa ei täytetä, Päätöksen jälkeen virka on ollut täyttämättä. Lähetyssihteerin tehtäviä on hoidettu työ- ja sijaisjärjestelyin. Kansainvälisen työn sihteerin virka perustettiin määräaikaiseksi kattaen vuodet Määräajasta on jäljellä alle puolet. Aikoinaan, kun virkaa suunniteltiin, oli yhtenä tavoitteena saada kokemusta viran tarkoituksenmukaisuudesta Kaarinan seurakunnassa. Koska virka on ollut täyttämättä, on tätä kokemusta ollut mahdotonta saada. Viran perustami-

9 Yhteinen kirkkovaltuusto Kirkkoneuvoston esitys sen jälkeen on seurakunnille annettu rankat säästötavoitteet. Tässä tilanteessa, jossa viran määräaikaisuudesta on kulunut jo yli puolet sekä huomioiden YKN:n kokouksessaan tekemä päätös ensi vuoden talousarvion laadinnasta (3 %:n alenema tämän vuoden ensimmäisen lisätalousarvion mukaiseen tasoon), on mietittävä viran lakkauttamista vuoden etuajassa lukien. Esitys: Seurakuntaneuvosto 1) esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle Kaarinan seurakunnan määräaikaisen kansainvälisen työn sihteerin viran lakkauttamista vuoden etuajassa lukien ja 2) antaa vs. kirkkoherralle tehtäväksi ryhtyä tarpeellisiin toimenpiteisiin lähetyssihteerin tehtävien hoidon järjestämiseksi syksyksi Tiedoksi: yhteinen kirkkoneuvosto, hallintojohtaja Hannu Kallio : Esityksen mukaan. Hallintojohtaja yhtyy esityksiin. Kirkkovaltuusto päättää lakkauttaa seuraavat virat lukien: 1. Keskusrekisterin toimistosihteerin (402/20) virka 2. Martinseurakunnasta seurakuntapastorin virka 3. Henrikinseurakunnasta seurakuntapastorin virka 4. Kaarinan seurakunnasta määräaikaisen ( ) kansainvälisen työn sihteerin virka. On muutoksenhakuoikeus. Kirkkovaltuusto päätti lakkauttaa seuraavat virat lukien: 1. Keskusrekisterin toimistosihteerin (402/20) virka 2. Martinseurakunnasta seurakuntapastorin virka 3. Henrikinseurakunnasta seurakuntapastorin virka 4. Kaarinan seurakunnasta määräaikaisen ( ) kansainvälisen työn sihteerin virka. On muutoksenhakuoikeus. 72 VUODEN 2014 KIRKOLLISEN TULOVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN Kirkkovaltuusto vahvistaa tuloveroprosentin kirkkolain 15 luvun 2 :n mukaan ja päätös tulee lähettää verohallinnolle mennessä. Verohallituksen ohjeiden mukaan seurakunnan tuloveroprosentti on ilmoitettava 0,05 prosent-

10 Yhteinen kirkkovaltuusto tiyksikön tarkkuudella. Ilmoitus lähetetään myös silloin, kun seurakunnan tuloveroprosentti on sama kuin edellisenä vuonna. Seurakuntayhtymän talouden perusta on veroprosentti ja sen perusteella kertyvä kirkollisvero, joten siitä päättäminen on keskeinen osa talousarvion hyväksymistä sekä toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelua. Kirkkolain kommentaarissa todetaan, että veroprosentin määrääminen ei ole matemaattinen laskutoimitus vaan seurakuntaa ja sen jäseniä koskeva talouspoliittinen ratkaisu, jota tehtäessä vaaditaan sekä varovaisuutta että taitoa ennakoida tulevaa kehitystä. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on yksi harvoista seurakuntatalouksista, joissa kirkollisveroprosentti on 1,00. Näin on ollut vuodesta 1946 alkaen. Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto on kokouksessaan esittänyt seuraavaa: Mikaelin seurakuntaneuvosto on huolissaan yhtymän seurakuntien taloudellisesta tilanteesta. Nykyinen tilanne aiheuttaa seurakuntien toiminnan alasajamisen ja työntekijöitten ylikuormittumisen. Säästötoimista päästäisiin tulevaisuudessa sillä, että siirryttäisiin Tampereen ja Oulun kaltaiseen taloudenpitoon. Esimerkiksi Oulun seurakuntayhtymän tulos vuonna 2012 oli noin 2 milj. euroa ylijäämäinen (itse asiassa 21 milj. euroa ylijäämäinen, mutta siinä oli 19 milj. euroa tuloutettu aikaisemmin kerättyä ylimääräistä eläkemaksua). Mainituissa seurakuntayhtymissä veroprosentti on 1,25. Kirkkoon kuuluu Oulussa noin 80 % ja Tampereella sama kuin Turussa. Korottamalla veroprosenttiin 1,25 ansioverotulot nousisivat Turussa 25 %. Turun tilanne on täysin erilainen kuin pääkaupunkiseudulla, jossa yhteisöverotulot ovat huomattavasti suuremmat. Lähikunnissa kirkollisveroprosentit ovat korkeammat kuin Turussa ja Kaarinassa, esim. Maskussa 1.6, Ruskossa 1.45, Liedossa 1.2 ja Naantalissa Esitys Seurakuntaneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle kirkollisveroprosentin tarkistamista 1.25:een vuodelle Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto olettaa esityksessään suoraviivaisesti, että veroprosentin nostaminen nostaisi kirkollisverokertymää 25 prosentilla. Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen kuin kunnallisveroprosentin nostamisen kyseessä ollessa olisi, koska kunnasta ei voi erota muuttamatta myös asuinpaikkaansa. Kirkosta sen sijaan voi. Jonna Hovi-Horkan kirjoitti kolumnissaan Turkulaisessa kirkosta pakenevasta väestä. Hän totesi eroamisen taustalla olevan sen, että kirkon toiminta ei ole kiinnostanut alun perinkään, jolloin mikä tahansa kohulausunto tai ärsyttävä toiminta kirkon taholta saa ihmisen nakuttelemaan eroilmoituksen. Juuri tällä hetkellä, yleisesti heikon talous- ja työllisyystilanteen vallitessa, veron kiristäminen varsin suurella todennäköisyydellä olisi juuri se ärsyttävä toiminta, joka johtaisi eroamista harkitsevan toteuttamaan aikeensa. Tammi

11 Yhteinen kirkkovaltuusto elokuussa 2013 seurakuntayhtymän jäsenmäärässä oli vähennystä 496 henkeä eli 0,33 %. ja vuoden lähestyessä loppuaan kirkosta eroavien määrän on tapana lisääntyä muutoinkin. Jäsenyytensä säilyttävien taloudellisen taakan nostaminen olisi väärä viesti niin kauan kun ei ole selvitetty kaikkia mahdollisuuksia seurakuntayhtymän talouden tervehdyttämiseen sekä toiminnan tehostamisen että rakenteiden uudistamisen kautta. Pohdinnassa tulee myös ottaa huomioon kunnallisveroprosentin nostoaie Turun kaupungissa ja se, että Kaarinan kaupungissakin kunnallisveroprosentin tasosta käydään vielä keskustelua. Kirkkoneuvosto asetti rakennetoimikunnan, jonka tarkoituksena on perehtyä kaikkeen yhteisillä talousarviovaroilla tehtävään toimintaan ja tehdä ehdotuksensa sellaisista rakenteellista laatua olevista muutoksista, joilla toiminnan tehokkuutta ja vaikuttavuutta voidaan kehittää. Kirkollisveroprosentin korottaminen ei ole aiheellista eikä ajankohtaista ennen kuin toimikunnan loppuraportin mukaiset toimenpide-ehdotukset on perusteellisesti puitu ja välttämättömät rakenteelliset uudistukset tehty. Omat nurkat on laitettava kuntoon ensin ja sitten vasta mentävä maksavien jäsenten kukkarolle lisärahoituspyynnöin. Toukokuussa 2013 hyväksytyn talousarviomuutoksen jälkeen vuoden 2013 kirkollisveroarvio on 24,5 milj euroa. Syyskuun lopussa kertymä on 21,8 milj euroa. Tilastollinen kertymätahti viime vuosina on ollut, että syyskuun loppuun mennessä on kertynyt noin 83 % koko vuoden kertymästä. Viimeaikaisten korkeiden eroamislukujen takia tilastoihin perustuva kertymäarviointi johtaa liian optimistisiin lukuihin. Kun vertailukohteena on vain vuosi 2012, vuoden 2013 kirkollisverokertymä olisi toteutumassa noin 24,2 milj eurona. Vaikka kirkollinen tuloveroprosentti ei vaikuta seurakuntatalouksille tilitettäviin yhteisöverotilityksiin, esitetään tässä yhteydessä myös yhteisöveron tämänhetkinen toteutuma sekä arvio vuoden 2013 kokonaistoteutumasta, koska yhteisövero osaltaan vaikuttaa seurakuntayhtymän talouden tilaan. Yhteisöveroarvio vuodelle 2013 on 3,6 milj euroa ja mennessä on jo kertynyt 4,0 milj euroa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että yhteisöveroarvio tulee ylittymään runsaalla miljoonalla eurolla. Yhteensä kirkollisveron ja yhteisöveron tuotoksi vuonna 2013 on budjetoitu 28,1 milj euroa, mikä näyttää olevan saavutettavissa. Keväällä 2013 annettujen vuoden 2014 talousarvioehdotuksen laatimisohjeiden lähtökohtana on ollut, että kirkollisveron tuloveroprosentti on edelleen yksi. Veroprosentilla 1,00 voitaisiin odottaa vuonna 2014 kertyvän noin 23,9 milj euron kirkollisverotulo. Hallitus sopi pitämässään kehysriihessä, että yhteisöverokantaa alennetaan 4,5 prosenttiyksiköllä eli 24,5 prosentista 20 prosenttiin vuoden 2014 alussa. Valtion talousarvioesityksen mukaan yhteisöverokannan alentumisesta aiheutuva verotulon menetys seurakunnille ja kunnille kompensoidaan korottamalla niiden osuutta yhteisöveron tuotosta ja alentamalla valtion osuutta vastaavasti. Suomen ev.lut. kirkon osuus yhteisöveron tuotosta verontilityslain (Laki 989/2012, HE 175/2012) perusteella oli 2,35 % vuonna 2013 ja vuonna 2014 se tulee olemaan 2,30 %. Käytännössä tapahtuu vain

12 Yhteinen kirkkovaltuusto Kirkkoneuvoston esitys 0,05 prosentin vähennys jako-osuuteen. On kuitenkin otettava huomioon epätietoisuus siitä, mikä tulee olemaan yritysten tuloskunto. Johtoryhmä esittää vuoden 2014 talousarvioehdotuksessa yhteisöveron tuotoksi 5,3 milj euroa. Kirkkovaltuusto päättää vahvistaa Turussa ja Kaarinassa noudatettavaksi kirkolliseksi tuloveroprosentiksi 1,00 prosenttia vuodelle On muutoksenhakuoikeus. Käsittely Valtuutettu Mikko Nieminen esitti, että kirkollisveroprosentiksi vahvistettaisiin 1,25 Mikaelinseurakunnan jo aikaisemmin esittämän mukaisesti. Valtuutettu Timo Bly esitti, että mikäli kirkollisveroprosenttia korotetaan, tulee sitä korottaa vain vähän eroamisten välttämiseksi. Valtuutettu Matti Pennanen kannatti Niemisen ehdotusta. Valtuutetut Harri Raitis ja Eevi Raunio kannattivat pidättyväisyyttä tässä tilanteessa. Valtuutettu Harri Lukander piti palvelujen ylläpitämiseksi veroäyrin korottamista perusteltuna. Valtuutettu Seppo Sarelius piti tarpeellisena kokemusten keräämistä siitä, mihin veroprosentin korottaminen on muissa seurakuntatalouksissa johtanut, kun asiaan otetaan seuraavina vuosina kantaa. Käsittelyn päätyttyä puheenjohtaja totesi, että asiassa on tehty kannatettu muutosesitys ja että on toimitettava äänestys. Ne jotka kannattavat kirkkoneuvoston esitystä, äänestävät jaa; mikäli ei voittaa, valtuutettu Niemisen esitys kirkollisveroprosentista hyväksytään. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 47 jaa-ääntä, 9 ei-ääntä ja 1 tyhjä. Näin kirkkoneuvoston esitys hyväksyttiin. Äänestysluettelo liitteenä Kirkkovaltuusto päätti vahvistaa Turussa ja Kaarinassa noudatettavaksi kirkolliseksi tuloveroprosentiksi 1,00 prosenttia vuodelle On muutoksenhakuoikeus. 73 KUPITTAAN HENRIKINPOIKIEN S/Y HENRIKA-ALUKSEN KONEREMONTIN LAINOITUS Kupittaan Henrikinpojat ovat ottaneet yhteyttä lippukunnan s/y Henrikaaluksen koneremontin lainoittamisesta. Vanha kone on tullut tiensä päähän ja uuden koneen hankinta maksaa kaikkine kuluineen noin euroa.

13 Yhteinen kirkkovaltuusto Lippukunta pystyy itse suorittamaan summasta puolet. Koska perinteisen kolmikantarahoituksen käyttö (1/3 lippukunta, 1/3 yhtymä, 1/3 yhtymän lainaa) ei ole mahdollista käytössä olevien harkinnanvaraisten varojen tultua jo aiemmin sidotuiksi Lätynkääntäjien edessä olevaan aluksen vaihtoon, on Kupittaan Henrikinpoikien kanssa sovittu, että heille riittää yhtymärahoitukseen pitkäaikainen, koroton laina. Kasvatusasiain johtokunta on käsitellyt asiaa 94/ ja päättänyt esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että seurakuntayhtymä myöntää Kupittaan Henrikinpoikien s/y Henrikan koneremonttiin euron korottoman, 10 vuoden mittaisen lainan, jolloin laina-ajaksi lasketaan vuodet Liite Kirkkoneuvoston esitys Kirkkovaltuusto päättää myöntää Kupittaan Henrikinpoikien s/y Henrikan koneremonttiin euron korottoman, 10 vuoden mittaisen lainan, jolloin laina-ajaksi lasketaan vuodet On muutoksenhakuoikeus. Esityksen mukaan. On muutoksenhakuoikeus. 74 TURUN JA KAARINAN N HAUTAUKSIIN LIITTYVIEN MAKSUJEN VAHVISTAMINEN Kirkkolain mukaan kirkkovaltuusto päättää hautojen lunastusmaksuista. Muista hautauksiin liittyvistä maksuista päättää kirkkoneuvosto. Kiinteistötoimisto ja taloustoimiston hautatoimisto ovat yhdessä valmistelleet esityksen vuoden 2014 hautauksiin liittyviksi maksuiksi. Esitys kuuluu seuraavasti: Liite Hinnastossa entiset hinnat ovat suluissa. Tekstimuutoksia ei esitetä ensi vuodeksi. Hautojen lunastushinnat ja kappelivuokrat nousivat tämän vuoden alusta. Niihin ei nyt esitetä korotuksia. Sen sijaan korotuksia esitetään haudan avaus- ja peittomaksuihin, tuhkausmaksuihin ja haudan kunnostusmaksuihin. Haudan avaus- ja peittomaksuja on nostettu viimeksi vuoden 2012 alusta lukien. Urakoitsija on nostanut taksojaan Mainittakoon esimerkkinä, että Helsinki perii arkkuhaudasta tänä vuonna helsinkiläisiltä 290 euroa ja ulko-

14 Yhteinen kirkkovaltuusto Kirkkoneuvoston esitys paikkakuntalaisilta 410 euroa ja uurnahaudasta vastaavasti 60 ja 100 euroa. Tampere perii sekä omilta että ulkopaikkakuntalaisilta 500 euron hautauspalvelumaksun, joka sisältää arkkuhaudan avaamisen, peittämisen ja kunnostuksen. Uurnahaudoista vastaava kustannus on siellä 90 euroa. Myös tuhkausmaksuja on nostettu viimeksi vuoden 2012 alusta. Helsinki perii 2013 omistaan 150 euroa ja ulkopaikkakuntalaisista 400 euroa. Tampere perii oman kunnan asukkaista 130 euroa ja vieraista 330 euroa. Haudan kunnostusmaksuja on korotettu viimeksi yli 10 vuotta sitten. Helsinki perii arkkuhaudan kunnostamisesta 140 euroa ja uurnahaudoista 60 euroa. Tampereella on edellä kerrottu hautauspalvelumaksu, joka sisältää haudan hautauksen jälkeisen kunnostuksen. Omat hintamme ovat siis korotusesitystenkin toteuduttua varsin maltillisia. Hautainhoitomaksuissa ei ole nyt korotustarvetta. Kiinteistölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan Lautakunta päätti esittää kirkkoneuvostolle ja hautojen lunastushintojen osalta edelleen kirkkovaltuustolle hautauksiin liittyvien maksujen vahvistamista liitteen mukaisesti siten, että maksut astuvat voimaan Kirkkovaltuusto päättää vahvistaa hautojen lunastushinnat liitteen mukaisesti. Hinnat astuvat voimaan On muutoksenhakuoikeus Käsittely Valtuutetut Mikko Nieminen ja Matti Pennanen pyysivät tarkennuksia esitykseen, jotka hallintojohtaja ja kiinteistöjohtaja antoivat. Pennanen toivoi, että jatkossa myös rintamasotilastunnuksen omaavien naisten huomioiminen hintataulukossa toteutetaan seuraavalla kerralla. Kirkkovaltuusto päättää vahvistaa hautojen lunastushinnat liitteen mukaisesti. Hinnat astuvat voimaan On muutoksenhakuoikeus. 75 LISÄYS VUODEN 2013 TALOUSARVION KIINTEISTÖTOIMEN INVESTOINTIBUDJETTIIN Kiinteistötoimen vuoden 2013 talousarvion investointibudjetissa oli määräraha Martin seurakuntatalon peruskorjausta varten. Peruskorjaus käsittää lähinnä putkiremontin ja siitä aiheutuvat rakennustekniset työt sekä sähkökeskusten ja -johtojen uusimiset. Elokuun loppuun mennessä varoja oli käytetty ja nähtävissä on, että myönnetty määräraha ei riitä. Syyskuun loppuun mennessä oli varoja käytetty

15 Yhteinen kirkkovaltuusto Kirkkoneuvoston esitys Kiinteistötoimiston laskelmien mukaan lisämäärärahaa tarvitaan tälle vuodelle vielä eli yhteensä Suurin syy ylitykseen on kreosootin ennakoitua huomattavasti suurempi esiintyminen rakenteissa. Vaikka ennen remontin suunnittelua tehtiin asbesti- ja muu haitta-ainekartoitus, ei rakenteita kuitenkaan purettu riittävästi. Kreosootin poisto aiheutti poistokulujen lisäksi runsaasti ylimääräisiä rakennusteknisiä töitä. Vanhat sähköryhmäkeskukset oli tarkoitus alun perin säilyttää, mutta remontin edetessä oli nekin uusittava. Lisäksi sähköjohdotuksia uusittiin suunniteltua enemmän. Edelleen on ylitys investointitileissä keskusrekisterin tilamuutos (753259), Kustenniemen majoitusrakennuksen laajentaminen (751787) ja liittyminen Kuusiston Vesihuolto-osuuskuntaan (751798). Keskusrekisterin ylitys ,91 ja Kunstenniemen ylitys 8.268,66 johtuvat siitä, että kyseiset investoinnit poistettiin kesken vuotta toukokuussa, kun taloutta piti kiristää. Näille tileille oli kuitenkin tullut tapahtumia alkuvuodesta, kun varat oli vielä silloin annettu. Varoja on käytetty lähinnä suunnitteluun ja rakenteiden tutkimiseen. Kuusiston ylitys johtuu siitä, että varat oli ajatus alun perin ottaa 5. pl:sta, mutta liittyminen vesihuolto-osuuskuntaan onkin investointiluonteinen ja siirrettiin sinne. Kirkkovaltuusto päättää, että vuoden 2013 talousarvion investointiosaan lisätään seuraavat määrärahat: Martin seurakuntatalon putkistosaneeraus tili Keskusrekisterin tilamuutos tili Kunstenniemen majoitusrakennuksen laajennus tili Liittyminen Kuusiston Vesihuolto-osuuskuntaan tili On muutoksenhakuoikeus. Käsittely Valtuutettu Simo Suominen kysyi kiinteistöjohtaja Seppo Kosolalta: - Miten on mahdollista, että kiinteistötoimi hakee taas lisämäärärahaa saneerauskohteisiinsa?

16 Yhteinen kirkkovaltuusto Miten jatkossa estetään ettei tämän tyyppisiä suuria budjetin ylityksiä tule? - Aiotaanko mittavat lisätyön jatkossa kilpailuttaa? - Hankitaanko kiinteistötoimeen saneeraustoimiin ja niiden suunnitteluun lisäosaamista? Kiinteistöjohtaja Seppo Kosola vastasi, että hänen muistissaan ei ole kuin tämän peruskorjaushankkeen ja Pallivahan kirkon korjaustöiden määrärahojen loppuminen kesken. Peruskorjaukset pitää budjetoida parhaan osaamisen mukaan eikä ylibudjetointi ole hyvää ammattitaitoa. Martin seurakuntatalon rakenteissa oli vanhan ajan riskimateriaaleja, joiden käytön laajuutta ei voitu rakenteita avaamalla kartoittaa täydellisesti. Jos näin olisi tehty siinä laajuudessa, että kustannusarvio olisi osattu laatia täysin tarkaksi, olisi näistä toimenpiteistä aiheutunut suuret kustannukset ja luultavasti seurakuntatalo olisi ollut poissa käytöstä tarkastustöistä alkaen. Rakennusalan yleisten urakkaehtojen mukaisesti rakentamisen aikana ilmenevät lisätyöt annetaan aivan normaalisti työn voittaneelle urakoitsijalle. Kirkkovaltuusto päätti, että vuoden 2013 talousarvion investointiosaan lisätään seuraavat määrärahat: Martin seurakuntatalon putkistosaneeraus tili Keskusrekisterin tilamuutos tili Kunstenniemen majoitusrakennuksen laajennus tili Liittyminen Kuusiston Vesihuolto-osuuskuntaan tili On muutoksenhakuoikeus. 76 SEURAKUNNALLISEN TOIMINNAN KÄYTÖSSÄ OLEVIEN TILOJEN VÄHENTÄMINEN Seurakuntayhtymän ja sen seurakunnilla on käytössä runsaasti tiloja: kirkkoja ja seurakuntakeskuksia 14 kpl, seurakuntataloja 26 kpl ja seurakuntahuoneistoja 21 kpl. Lisäksi on leirialueita ja siunauskappeleita. Kartta tiloista löytyy www-sivuilta turunseurakunnat.fi ja sen saa esille klikkaamalla seurakunnat -osiota ja sitten sivun alaosassa olevaa karttaa. Tilojen määrä seurakunnittain kuuluu seuraavasti: Liite Suluissa tilojen määrä, mikäli nyt esitetyistä tiloista luovutaan.

17 Yhteinen kirkkovaltuusto Rakennuskanta on lisääntynyt merkittävästi vuodesta 2000 lähtien ja rakennusten nettokäyttökustannukset ovat kasvaneet vuodesta 2000 vuoteen ,6 milj.. Viime vuosina verotulojen nousu on pysähtynyt ja kääntynyt laskuun ja verotulojen laskun odotetaan jatkuvan myös tulevina vuosina. Rakennusten käyttökulut nousevat vuosittain 2,5 4 % ja vaikka sijoituskiinteistöjen vuokratuotot nousevat 3 4 % vuosittain, ei sillä pystytä kattamaan tuottamattomien seurakuntatilojen kohoavia käyttökustannuksia puhumattakaan siitä, että pystyttäisiin vuokratuloilla kompensoimaan verotulojen lasku. Seurakuntien jäsenmäärä on myös laskenut voimakkaasti ja on ollut nähtävissä myös seurakuntatilojen käytön vähenemistä. Kiinteistötoimisto on jo usean vuoden ajan esittänyt, että vähäkäyttöisistä seurakuntatiloista tulisi luopua ja toimintaa keskittää. Tilojen vähentäminen ei ole onnistunut lukuun ottamatta Mikaelin seurakuntaa, joka on luopunut Vienolan ja Patterihaan seurakuntakodeista ja Henrikinkirkon laajennuksen valmistuttua siirtyi Ispoisten seurakuntakodin toiminta kirkolle. Ilpoisten seurakuntakoti vuokrattiin kaupungille ja tiloissa toimineelle partiolle vuokrattiin pienemmät tilat. Vuoden 2013 talousarvion menoja pienennettiin ensin 1,5 % ja keväällä uudelleen lisää 10 % eli yhteensä 11,5 %. Vuodelle 2014 menoja tulee pienentää 3 %. Yhteensä kiinteistömenoja on vähennetty kahtena vuotena 14,5 % ja lisäksi kiinteistönpitoindeksi nousee vuosittain 2,5 4 %. Ns. juustohöyläperiaatteella ei rakennuksia voida ylläpitää, vaan nyt on tultu selkeästi tilanteeseen, jossa tiloja on vähennettävä. Kirkkoneuvosto käsitteli kokouksessaan seurakunnallisten tilojen arviointia ja pyysi kiinteistötoimistoa esittämään mennessä listan tiloista, joista tulisi luopua. Kiinteistötoimisto on tutkinut tilat ja päättänyt esittää kirkkoneuvostolle, että seuraavista tiloista luovutaan: Härkämäen seurakuntakoti (Mikaelinsrk) Taskulan seurakuntakoti (Maarian srk) Runosmäen seurakuntakoti (Maarian srk) Paattisten pappila (Paattisten srk) Yrjänän seurakuntakoti (Martinsrk) Merimiehenkatu 7 ja 9 (Martinsrk) Hurttivuoren seurakuntakoti (Katariinansrk) Kesämäen seurakuntakoti (Kaarinan srk) Papinholman seurakuntakoti (Kaarinan srk) Kupittaan seurakuntakoti (Tuomiokirkkosrk)

18 Yhteinen kirkkovaltuusto Tilojen vuosittaiset käyttömenot ovat n Lista tiloista ja niiden kuluista kuuluu seuraavasti: Liite Kiinteistötoimisto on tehnyt yhdessä vahtimestareiden kanssa listan tilojen toiminnasta, joka kuuluu seuraavasti: Liite Tarkemmat perustelut ja kuvaukset tiloista ja niistä luopumisista kuuluvat seuraavasti: Härkämäen seurakuntakoti 400 m² Tilat valmistuneet vuonna 1976 ja kuuluvat K.Oy Härkämäen Ostolaan. Seurakuntayhtymän omistusosuus yhtiöstä on 20,6 %. Tiloissa toimii nyt päiväkerho maanantaina ja keskiviikkona sekä raamattupiiri ja perhekerho torstaina. Suunnitelmana on vuokrata tilat viereiselle päiväkodille, joka on ollut tiloista kiinnostunut ja sitten myydä tilat vuokrattuna esimerkiksi muille K. Oy:n osakkaille sijoitustilana. Vaihtoehtoisesti tilat voidaan yrittää myydä suoraan sijoittajalle, joka hankkii vuokralaiset. K.Oy:ssä eikä seurakunnan tiloissa ole tiedossa peruskorjauksia, jotka kasvattaisivat ylläpitokustannuksia. Taskulan seurakuntakoti 286 m² Tilat valmistuneet vuonna 1965 ja kuuluvat As.Oy Kairviitaan, joka käsittää useita asuinkerrostaloja. Seurakuntakoti on erillinen yksikerroksinen rakennus ja lisäksi seurakuntayhtymä omistaa viereisen kerrostalon alakerrasta kaksi pientä huonetilaa, joissa toimi pienoisrautatiekerho. Toiminta tiloissa vähäistä. Vauvakerho kerran viikossa ja yksittäisiä ryhmiä kaksi kertaa kuukaudessa. Yhtenä suunnitelmana on vuokrata tilat yksityiseen päiväkotitoimintaan. Pitempiaikainen kehityshanke olisi yrittää erottaa seurakuntakoti asuntoyhtiöstä ja muodostaa sille oma tontti. Sen jälkeen olisi tavoitteena tehdä tontille kaavamuutos pari/rivitalolle ja myydä/vuokrata tontti rakentajille. Koko asunto-osakeyhtiössä on alkanut mittava putkiremontti, joka kasvattaa tulevaisuudessa yhtiövastikkeen määrää. Runosmäen seurakuntakoti 451 m²

19 Yhteinen kirkkovaltuusto Tilat ovat valmistuneet vuonna 1975 ja kuuluvat K.Oy Piiparintoriin. K.Oy on pienimuotoinen ostoskeskus, jossa on seurakuntatilojen lisäksi kauppa, kampaamo ja ravintola. Seurakuntayhtymän omistusosuus yhtiöstä on 25,9 %. Suurin omistaja on TOK-yhtymä ja lisäksi on muutama pienomistaja. Seurakuntakoti sijaitsee toisessa kerroksessa ja lisäksi kellarin väestönsuojatilat kuuluvat seurakuntayhtymälle. Tiloissa on päiväkerhotoimintaa tiistaina ja perjantaina, partiolaisten kokoontumisia kaksi kertaa viikossa ja Ystävän tupa maanantaina ja torstaina sekä satunnaisia muita kokoontumisia 1 2 kertaa kuukaudessa. Suunnitelmana on yhdessä rakennusliikkeen kanssa tehdä K.Oy:n tontille kaavamuutos, joka mahdollistaisi tontin tehokkaamman käytön siten, että tontille rakennettaisiin 2 3 asuinkerrostaloa sekä tarvittavat palvelutilat (kauppa, ravintola jne). Mikäli seurakuntatiloille on tarvetta, voitaisiin ne vuokrata uudesta rakennuksesta. Tällöin esim. partiolaiset voisivat jatkaa toimintaansa samassa paikassa, mikäli siihen on tarvetta. Nykyiset vanhat tilat olisivat käytössä, kunnes uudet on rakennettu. Nykyinen K.Oy myytäisiin rakennusliikkeelle, joka kantaa riskin alueen toteutuksesta. Myyntihinta riippuu kaavoituksen lopputuloksesta. Paattisten pappila 241 m² Pappila on rakennettu vuonna Edellinen Paattisten seurakunnan kirkkoherra asui pappilassa, mutta kirkkoherran vaihduttua pappila ei enää ole asuinkäytössä, vaan se on otettu kokonaan seurakunnan käyttöön. Rakennus on huonossa kunnossa. Rakennus on painunut epätasaisesti ja se on aiheuttanut repeämiä julkisivuun. Rakennus on öljylämmitteinen ja vanhan maanalaisen öljysäiliön mentyä huonoon kuntoon on uusi säiliö asennettu maan pinnalle. Öljykattilat ja poltin ovat vanhoja. Mikäli rakennus pidetään, on siihen tulossa huomattavia kustannuksia peruskorjausten vuoksi. Siksi rakennuksesta olisi luovuttava. Toiminta voidaan siirtää takaisin seurakuntatalolle, kunhan toiminta-ajat suunnitellaan uudelleen. Pappilassa on bändikerho ja diakonian päivystys kerran viikossa. Lisäksi on erilaisten ryhmien kokoontumisia kerran kuukaudessa. Pappila tulee myydä tai vuokrata omakotitaloksi nykyisessä kunnossaan. Yrjänän seurakuntakoti 420 m² Tilat valmistuneet vuonna 1971 ja ne kuuluvat As.Oy Yrjöntörmään. Tilat olivat vähäisessä käytössä seurakunnalliselta taholta ja siellä kokoontuikin erilaisia kuoro-, musiikki- ja voimisteluryhmiä, jotka eivät olleet seurakunnan vetämiä. Martin seurakuntatalon mennessä putkiremonttiin tämän vuoden kevättalvella siirtyi seurakunnan toimintaa Martista Yrjänään. Putki-

20 Yhteinen kirkkovaltuusto remontti valmistuu vuoden loppuun mennessä, jolloin toiminta voi siirtyä taas takaisin Martin seurakuntataloon. Seurakuntatilaan ei ole tarvetta tehdä lähitulevaisuudessa korjauksia, mutta koko asunto-osakeyhtiöön on suunnitteilla mittava putkiremontti, joka alkaisi vuonna Seurakuntayhtymä joutuu yhtenä osakkaana osallistumaan putkiremontin kustannuksiin ja tällöin vuotuinen yhtiövastike nousee useaksi vuodeksi tuntuvasti. Ennen putkiremonttia tulisi tiloista luopua. Yrjänän tilojen käyttötarkoituksen muutos on haastavaa. Tiloja on esitelty mm. Turun kaupungille, mutta ne eivät sovellu päiväkotitoimintaan, koska ei ole ulkoleikkitilaa. Myynti tai vuokraus eri yhteisöille kokoontumiskäyttöön on todennäköisempää. Myynti- tai vuokrahintaa on vaikeaa vielä tässä vaiheessa arvioida. Merimiehenkatu 7 ja 9 Kyseessä on pienet kerhotilat asuinkerrostalojen alakerrassa. Tilat on saatu kerhokäyttöön nimellisellä vuokralla. Toisessa tilassa ei ole enää mitään toimintaa ja toisessa tilassa kokoontuu kerho kerran viikossa. Koska tilat eivät ole seurakuntayhtymän omia tiloja, on niistä luopuminen nopeaa ja helppoa. Vuosikustannus on kuitenkin pieni, joten säästö on nimellinen ja luopuminen ei tuo lisätuloja. Hurttivuoren seurakuntakoti 200 m² Tilat ovat valmistuneet vuonna 1965 ja kuuluvat As.Oy Säästöhurttiin. Kyseessä on kaksikerroksinen rivitalon päätyhuoneisto, josta on tehty seurakuntatilat. Tiloissa kokoontuu partiolaisia iltaisin maanantaista torstaihin ja lisäksi on kaksi kerhoa kerran viikossa ja toinen kerran kahdessa viikossa. Tiloja on esitelty mm. Turun kaupungille varhaiskasvatustoimintaa varten, mutta neuvottelut ovat kesken. Toisena vaihtoehtona on myydä tilat takaisin asuntokäyttöön. Tämä vaatii ostajalta mittavaa peruskorjausta tiloihin, jolloin myyntihinta jää alhaiseksi. Mikäli Turun kaupunki tulee tilojen käyttäjäksi, tarvitsee se vain yläkerran tilat, jolloin alakerran tilat voivat edelleen olla partiolaisten käytössä. Kesämäen seurakuntakoti 58 m² + 11 m² Tilat valmistuivat vuonna 2000 Kesämäen päiväkodin laajennuksen yhteyteen. Seurakunta rahoitti kahden kerhotilan ( m²) ja varastotilan (11 m²) rakentamisen sekä yhteiskäyttöön tulevien sosiaalitilojen ja salitilan osarahoituksen.

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 17/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 17.10.2013 435. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 17/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 17.10.2013 435. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Yhteinen kirkkoneuvosto 17.10.2013 435 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 17.10.2013 klo 16.00 18.00 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Nappu Juha varapuheenjohtaja Ainasoja

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 22.1.2004 klo 18.00-18.38 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2009 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2009 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: 29.10.2009 kello 18.00 Paikka: Rusko Seurakuntakeskus (Vanhatie 7)/Leipomo Läsnä: Salminen Pasi puheenjohtaja Elomaa Ulla Eskola Reima Himala Milja Kankare Seija Koskinen Rauli

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/ 49 46 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 30.08.2011 46 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 36. Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 36. Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 36 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Kuusiston kanttorila, Linnanrauniontie 157 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja Andersson, Jari

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Torstai klo 18.00 19.40 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. 57 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Torstai 20.12.2018 klo 17.30 kahvit Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja varapuheenjohtaja Andersson,

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 32 Kirkkovaltuusto 4/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 32 Kirkkovaltuusto 4/ 32 30 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 10.10.2016 30 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto sivut 65-72 KOKOUSAIKA. 21.10.2014 klo 18.00 20.25

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto sivut 65-72 KOKOUSAIKA. 21.10.2014 klo 18.00 20.25 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 sivut 65-72 KOKOUSAIKA klo 18.00 20.25 KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) poissaolijat: MUUT LÄSNÄOLIJAT (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla.

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla. Yhteinen kirkkovaltuusto 4.3.2004 10 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 4.3.2004 klo 18.00-20.50 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja. LÄSNÄ Haapsaari Tuula Korhonen Pekka

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KIRKKOVALTUUSTO Konttinen Sirkka puheenjohtaja. LÄSNÄ Haapsaari Tuula Korhonen Pekka ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1/5 KOKOUSAIKA 1.11.2017 klo 18 18.40 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Konttinen Sirkka puheenjohtaja Sorjonen Liisa varapuheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla.

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla. Yhteinen kirkkovaltuusto 30.9.2004 42 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 30.9.2004 klo 18.00-18.53 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkoneuvosto 33-47 26.05.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkoneuvosto 33-47 26.05.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkeuvosto 33-47 26.05.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Tiistai 26.05.2015 kello 19.00 20.40 Paikka: Rusk seurakuntakeskus, kokoustila (Vanhatie 7 21290 Rusko) Kirkkeuvost jäsenet Pasi Salminen, kirkkoherra,

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 5/2015 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto 29.10.2015 55

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 5/2015 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto 29.10.2015 55 Yhteinen kirkkovaltuusto 29.10.2015 55 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 29.10.2015 klo 18.00 18.55 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Alanen ja Risto Holma. Taina Tuohimaa puheenjohtaja

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Nina Alanen ja Risto Holma. Taina Tuohimaa puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 8/2018 1 (5) Aika Keskiviikko 19.9.2018 klo 18 18.16 Paikka Seurakuntakeskus, Arkki Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina Holma Risto Itämetsä Risto Nummela Aulis

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015 Sivu 1/4 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistai 14.04.2015 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Jarmo Arvola Leena Hafrén Timo Isotalo Pekka Kalmi Outi Leino Kaija Mäki Taina Mäkinen Eila Saari Taru Sahla

Lisätiedot

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Pohjois-Lapin seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa kuuta 2018 päivänä Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto (5)

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto (5) Kirkkovaltuusto 6.8.2018 1(5) Aika Maanantaina 6.8.2018 klo 18.00 18.37 Paikka Seurakuntatalo Läsnä Frosti-Nenonen, Sirpa Hammaren, Terho Hanhisalo, Jorma, varapuheenjohtaja Hellsten, Jaana Hänninen, Jyrki

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto 13.2.2014 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto 13.2.2014 1 Yhteinen kirkkovaltuusto 13.2.2014 1 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 13.2.2014 klo 18.00 20.10 Paikka Osallistujat Toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 KOKOUSTIEDOT AIKA 10.8.2015 Keskiviikko klo 18 18.45 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA ASIALISTA/PÖYTÄKIRJA 7/2018 Kirkkoneuvosto

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA ASIALISTA/PÖYTÄKIRJA 7/2018 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTO Kokous 7/2018 Aika Keskiviikko 6.6.2018 klo 18.00 20.10 Paikka Pertunmaan kirkko Läsnä Jäsenet Ann-Maarit Joenperä, puheenjohtaja Ari Hartonen Kristiina Häkkänen Panu Karjalainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 1. Aika: Keskiviikkona 19.1.2011 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 1. Aika: Keskiviikkona 19.1.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 19.1.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Poikluoman seurakuntatalo, Poikluomantie 9 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja Airio, Mirja Andersson,

Lisätiedot

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Lisälista 7/2017 1/5

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Lisälista 7/2017 1/5 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Lisälista 7/2017 1/5 Aika 20.04.2017 klo 17:00 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, 3 krs, Turku. Esteilmoitukset: turku.kirjaamo@evl.fi Käsiteltävät

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 49-64 11.06.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 49-64 11.06.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkeuvosto 49-64 11.06.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 11.6.2014 kello 18.00 19.35 Paikka: Rusk seurakuntakeskuksen (Vanhatie 7, 21290 Rusko) Leipomo-kokoustilassa Kirkkeuvost jäsenet Pasi

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Tiistaina 9.2.2016 klo 16.30 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 19 Kirkkovaltuusto 29.10.2012

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 19 Kirkkovaltuusto 29.10.2012 19 17 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 17 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkovaltuusto Pvm /2018

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkovaltuusto Pvm /2018 ESITYSLISTA N:o Kirkkovaltuusto Pvm 04.12.2018 3/2018 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 04.12.2018 1 Aika 04.12.2018 klo 18.00 19.00 OSALLISTUJAT Jäsenet Buska Matti jäsen Rundgren Marjatta jäsen Gammelin Pertti jäsen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 29.9.2016 klo 17.30 18.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Teuvo Ervasti, varajäsen Irmeli Juntunen Antti Koistinen

Lisätiedot

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016 K U U L U T U S Askolan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään 01.12.2016 klo 18.00 seurakuntakodilla Askolantie 23 Kokouksen asialista on nähtävillä 24.11. 1.12.2016 ja pöytäkirja 2. 16.12.2016

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2016 Kirkkovaltuusto 22.9.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA torstaina 22. päivänä syyskuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen Markku

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.55 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa /36

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa /36 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa 13.9.2006/36 Vahvistettu Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulissa 15.11.2006 1 LUKU Kokoonpano 1 Yhteiseen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen

Anna-Mari Karppinen Puheenjohtaja Nelli Kauppi Läsnä Elsi Kemppainen Samuli Kolehmainen TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 3/2019 Kokousaika torstai 25.4.2019 klo 18.00 Kokouspaikka talo Veli-Matti Hietikko Henna-Leena Isokääntä Anita Junttila Anna-Mari Karppinen

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA 9/2014 Kirkkoneuvosto 2.12.2014

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA 9/2014 Kirkkoneuvosto 2.12.2014 KIRKKONEUVOSTO Kokous 9/2014 Aika Tiistaina 2.12.2014 klo 17.30 22.30 Paikka Seurakuntakeskuksessa Läsnä Poissa Jäsenet Puheenjohtaja Ann-Maarit Joenperä Juha Koivula Maiju Kokkonen Sari Lantta, vpj Jukka

Lisätiedot

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika Tiistai 13.2.2018 kello 18.00 Kokouspaikka Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Käsitellyt asiat 1

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 Aika tiistai 14.1.2014 klo 18.00 19.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo puheenjohtaja Ilkka Raninen valtuutetut

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kirkkoneuvosto 02/2013 8.4.2013

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Kirkkoneuvosto 02/2013 8.4.2013 17 15 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 8.4.2013 15 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9 Sivu 1 Kokousaika Maanantaina 12.12.2016 klo 17 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 9/2015. Seurakuntala, os. Kopsamontie 202, Juupajoki. LÄSNÄ Aakula Kari Mattila Kalle

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 9/2015. Seurakuntala, os. Kopsamontie 202, Juupajoki. LÄSNÄ Aakula Kari Mattila Kalle KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 9/2015 AIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.00 19.08 PAIKKA Seurakuntala, os. Kopsamontie 202, Juupajoki LÄSNÄ Aakula Kari Mattila Kalle Ahava Asta Pentti Krista Hakonen

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3 / 2010. Kirkkovaltuusto 12.7.2010 Sivu 1. AIKA 12.7.2010 Maanantai klo 17.30 17.52

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3 / 2010. Kirkkovaltuusto 12.7.2010 Sivu 1. AIKA 12.7.2010 Maanantai klo 17.30 17.52 NRO 3 / 2010 Kirkkovaltuusto 12.7.2010 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 12.7.2010 Maanantai klo 17.30 17.52 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Sulonen Ritva, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tark: 49 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 19.10.2016 klo 18.00 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja

Lisätiedot

Aika Tiistaina klo Paikka Seurakuntatalon pienessä sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja

Aika Tiistaina klo Paikka Seurakuntatalon pienessä sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja 13 Aika Tiistaina 24.10.2017 klo 18.00 19.10 Paikka Seurakuntatalon pienessä sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja Tykkyläinen Eija varapuheenjohtaja Anttonen Juha Koiso-Kanttila

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015. Kirkkovaltuusto Sivu 1

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015. Kirkkovaltuusto Sivu 1 EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015 Kirkkovaltuusto 27.5.2015 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 27.5.2015 klo 18.30 19.35 PAIKKA Mannilan kesäkoti SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Juhola Seppo, puheenjohtaja Paavilainen

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) Kirkkoneuvosto 4/2010 5.10.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) Kirkkoneuvosto 4/2010 5.10.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) KOKOUSTIEDOT Aika 5.10.2010 klo 16-18.20 Paikka Kanttorila OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Lepistö Jouko vt. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Liikavainio

Lisätiedot

46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen

46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen 22/2018 46 Helsingin seurakuntayhtymän toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2017 sekä vastuuvapauden myöntäminen Yhteinen kirkkovaltuusto päättää 1) vahvistaa Helsingin seurakuntayhtymän vuoden 2017

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 40 Kirkkoneuvosto 4/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 40 Kirkkoneuvosto 4/ 40 33 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 13.9.2017 33 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru poistui paikalta

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Hämeenlinnan kirkossa, Kirkkorinne, 13100 Hämeenlinna. Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kirkkovaltuusto ASIALISTA: pykälät 21-30 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat 4. Työjärjestyksen hyväksyminen 5. Lumijoen seurakunnan tuloveroprosentti 2016 6. Maksut

Lisätiedot

K U U L U T U S. Kirkkovaltuuston tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä ajalla 14.12.2013-15.01.2014 klo 9-11 ja 11.30-14 kirkkoherranvirastossa.

K U U L U T U S. Kirkkovaltuuston tarkastettu pöytäkirja on nähtävänä ajalla 14.12.2013-15.01.2014 klo 9-11 ja 11.30-14 kirkkoherranvirastossa. K U U L U T U S Suomussalmen seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään Suomussalmen kirkon seurakuntasalissa Salmentie 1 89800 Suomussalmi. keskiviikkona 11.12.2013 klo 17. Kokouksen asialuettelo on

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Marjut Niemelä. Aira Pöllänen Marjo Ruokolainen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Marjut Niemelä. Aira Pöllänen Marjo Ruokolainen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen

Lisätiedot

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (6) KOKOUSAIKA 19.5.2015 klo 17 18.20 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto Aika ja paikka: Ti 30.1.2018 klo 18.30 seurakuntatalo Asialista: asiat 1 8 (1-8 ) 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat ja pöytäkirjanpitäjä 4. Työjärjestyksen

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkoneuvosto 4/2012 28.5.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkoneuvosto 4/2012 28.5.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) KOKOUSTIEDOT Aika 28.5.2012 klo 17 19.10 Paikka Kanttorila OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Muraja Asko kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Haikonen Jukka

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 12

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 12 12 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 27.2.2019 klo 18.00 Paikka: Poikluoman seurakuntakoti Läsnä: Lehtonen, Mirkka puheenjohtaja Andersson, Jari Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 18.9. 2013 Kirkkovaltuusto 4/2013 47-58/2013

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 18.9. 2013 Kirkkovaltuusto 4/2013 47-58/2013 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika 18.9.2013 klo 18.05-19.05 Paikka Seurakuntakeskus Leipomo (Vanhatie 7, 21290 RUSKO) Kirkkovaltuusto 2011-2014: Lähteenmäki Antero puheenjohtaja Tuominen Mauri varapuheenjohtaja

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 4/2014 PÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto Sivu 1/5

AURAN SEURAKUNTA 4/2014 PÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto Sivu 1/5 Kirkkovaltuusto Sivu 1/5 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 22.10.2014 klo 18.00 Paikka Läsnä Auran seurakunnan virastotalo Laaksonen Marja, pj. Vilén Ari, vpj. Isotalo Timo Lindholm Minna Numminen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2007 Yhteinen kirkkovaltuusto 29.3.2007 43. (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2007 Yhteinen kirkkovaltuusto 29.3.2007 43. (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan Yhteinen kirkkovaltuusto 29.3.2007 43 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 29.3.2007 klo 18.00 19.00 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke 12.12.2007 klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Ulla Jokinen Johanna Koistinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkovaltuusto (6)

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkovaltuusto (6) Kirkkovaltuusto 30.5.2017 1(6) Aika Tiistaina 30.5.2017 klo 18.00 18.42 Paikka Seurakuntatalo Läsnä Hammaren, Terho Hanhisalo, Jorma Hänninen, Jyrki Ijäs, Esko Leppänen, Kari Liimatta, Juhani Luukkonen,

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA 4/2008 KIRKKOVALTUUSTO 8.10.2008 1 ( 5 )

SYSMÄN SEURAKUNTA 4/2008 KIRKKOVALTUUSTO 8.10.2008 1 ( 5 ) 1 ( 5 ) Aika Keskiviikko klo 19.00 19.50 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Hannu Hyttinen Hannu Jolula Mari Kantola Pekka Koivisto Markku Kontinen Päivi

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 15/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 19.9.2013 394. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 15/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 19.9.2013 394. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Yhteinen kirkkoneuvosto 19.9.2013 394 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 19.9.2013 klo 16.00 17.20 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja Nappu

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 31.5.2017 1 3 25 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO. Asialista Aika Keskiviikko klo Paikka

LAPPEENRANNAN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO. Asialista Aika Keskiviikko klo Paikka YHTEINEN Asialista Aika Keskiviikko 4.2.2015 klo 17.30 Taloustoimisto Valtakatu 38 / PL 45, 53101 Lappeenranta vaihde 040 3126 600 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Paikka ASIALISTA Lappeen seurakuntatalo,

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 85 Kirkkoneuvosto 8/2010 08.12.2010

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 85 Kirkkoneuvosto 8/2010 08.12.2010 85 83 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 08.12.2010 83 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA 14.12.2017 klo 17.30 KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 123 - Kokouksen avaus 124 - Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku)

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku) 34 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 30.5.2019 klo 16.25 Paikka: Hus Lindman (Piispankatu, Turku) Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville Laitinen, Johanna

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) Aika Maanantai 7.12.2009 klo 16.00 16.40 Paikka Hautausmaat, Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Matti Kurvinen puheenjohtaja Hannu Hyttinen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010. KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello Kyrönniemen kappeli/opetustila.

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010. KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello Kyrönniemen kappeli/opetustila. 12.7.2010 20 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2010 KOKOUSAIKA maanantaina 12. päivänä heinäkuuta 2010 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET Kyrönniemen kappeli/opetustila Sanna Eskelinen Markku Haataja

Lisätiedot

Pöytäkirja. Myllykosken seurakuntakoti. Kirkkopelto-Marttila Anita. Lehtomäki Elina. Rasi Merja jäsen. Vainio Marja-Leena Viljakainen Hannele

Pöytäkirja. Myllykosken seurakuntakoti. Kirkkopelto-Marttila Anita. Lehtomäki Elina. Rasi Merja jäsen. Vainio Marja-Leena Viljakainen Hannele Pöytäkirja 5/2019 Anjalankosken srk-neuvoston kokous Kokousaika Kokouspaikka klo 18:30 Myllykosken seurakuntakoti Osallistujat Murto Eija puheenjohtaja Suutari Tero varapuheenjohtaja, kok.pj Heino Matti

Lisätiedot

Seurakuntatalon pieni sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja. Eerikäinen Anne

Seurakuntatalon pieni sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja. Eerikäinen Anne 15 Aika Maanantai 28.9.2015 klo 18.00 Paikka Seurakuntatalon pieni sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja Tykkyläinen Eija varapuheenjohtaja Anttonen Juha Eerikäinen Anne

Lisätiedot

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ (6)

Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ (6) Kannuksen seurakunta Pöytäkirja 6/ 1 (6) 28.12. n kokous Aika Torstai 28.12. klo 19.18 20.22 Paikka Pappila, Valtakatu 13, Kannus Läsnä Pajukoski Teija, puheenjohtaja Niemikorpi Antero, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2018 SIVU 8/2018. AIKA Keskiviikko klo

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2018 SIVU 8/2018. AIKA Keskiviikko klo KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2018 SIVU 8/2018 AIKA Keskiviikko 12.9.2018 klo 18.00 18.40 PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 LÄSNÄ Aakula Kari Musturi Timo Haikka Juha Mäkinen Kirsi Hakonen

Lisätiedot

Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet /

Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet / PYHÄRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 26.1.2017 1/2017 1 (6) KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Torstaina 26.1.2017 klo 18.00 18:53 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Aaltonen Sari Alhoranta Jukka puheenjohtaja 1 7 Huttela

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4031/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 4031/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 170 6.6.2016 42 Asianro 4031/02.05.05/2016 Varkauden Opiskelijakadun kiinteistön siirtäminen kuntayhtymästä Savoniaammattikorkeakoulu Oy:lle Päätöshistoria

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/ Aika Torstai 14.6.2018 klo 18.00 18.55 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka

Lisätiedot

Pöytäkirja Esityslista 1/2017

Pöytäkirja Esityslista 1/2017 1 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2017 Aika: keskiviikko 25.1.2017 klo 18.00 18.20 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat:

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kirkkoneuvosto 102-116 28.10.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kirkkoneuvosto 102-116 28.10.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkeuvosto 102-116 28.10.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Tiistai 28.10.2014 kello 18.00 19.45 Paikka: Rusk seurakuntakeskuksen (Vanhatie 7, 21290 Rusko) kokoustilassa Kirkkeuvost jäsenet Pasi Salminen,

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 65 Kirkkoneuvosto 6/2010 21.10.2010

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 65 Kirkkoneuvosto 6/2010 21.10.2010 65 63 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 21.10.2010 63 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 05.10.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.10.2016-11.11.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009 KOKOUSAIKA keskiviikko 15. päivänä heinäkuuta 2009 kello 10.00 alkaen KOKOUSPAIKKA JÄSENET Seurakuntatalo/takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 2/ Aika Ti 6.6.2017 klo 18.00 19.17 Paikka Mäntyharjun seurakuntakeskus Läsnä Jäsenet: Kristiina Häkkänen Miia Hämäläinen Panu Karjalainen Matti Kemppainen Liisa Kuoksa Pertti Lahti Sari Lantta Jukka Lehtonen

Lisätiedot

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena

Poissa: Muuraiskangas Maria, jäsen Rautakoski Eeva, jäsen Stolp Jukka, jäsen Tuura Elina, jäsen MUUT SAAPUVILLA OLLEET. Lauri Kari Lanteri Leena KALAJOEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kirkkovaltuusto 4 / 2014 Sivu 33 KOKOUSAIKA Torstai 11.12.2014 klo 19.00 20.30 Kokous aloitetaan joulupuurolla ja kahvilla klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kalajoen seurakuntakoti,

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 8/2018 SEURAKUNTAYHTYMÄ Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto Mikaelin seurakuntakoti, kokoushuone II krs

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 8/2018 SEURAKUNTAYHTYMÄ Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto Mikaelin seurakuntakoti, kokoushuone II krs Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto 17.10.2018 1 MIKAELINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 17.10.2018 klo 18-20.13 Paikka Mikaelin seurakuntakoti, kokoushuone II krs 113 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Pöytäkirja nähtävillä: Pöytäkirja on nähtävillä Orimattilan seurakunnan kirkkoherranvirastolla

Pöytäkirja nähtävillä: Pöytäkirja on nähtävillä Orimattilan seurakunnan kirkkoherranvirastolla ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA Kirkkotie 23 16200 Artjärvi PÖYTÄKIRJA4/2018 ARTJÄRVEN KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 6.6.2018 klo 17.00 Paikka Artjärven seurakuntakoti, Kirkkotie 23, 16200 Artjärvi

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 20.1.2016 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 20.1.2016 klo 17.30-19.00 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 17.15 alkaen

Lisätiedot