RAHVON TEOLLISUUS- ALUEEN YRITYSTEN AVOIMET OVET ja YRITYSTEN MAINOS- TORNIN KÄYTTÖÖNOTTO PERJANTAINA KLO 12-14

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "RAHVON TEOLLISUUS- ALUEEN YRITYSTEN AVOIMET OVET ja YRITYSTEN MAINOS- TORNIN KÄYTTÖÖNOTTO PERJANTAINA 13.3.2009 KLO 12-14"

Transkriptio

1 RAHVON TEOLLISUUS- ALUEEN YRITYSTEN AVOIMET OVET ja YRITYSTEN MAINOS- TORNIN KÄYTTÖÖNOTTO PERJANTAINA KLO Tarjolla Safaritalon lohikeittoa 200:lle ensimmäiselle osoitteessa Rahvontie 4 (alkaen klo 12) Arvontaa kävijöiden kesken, palkintona alueen yritysten lahjoittamia tuotteita Tapahtuman järjestävät: Kalajoen kaupunki ja Rahvon teollisuusalueen yritykset

2 Avoimet ovet seuraavissa yrityksissä pe klo 12 14: FERRAL COMPONENTS OY, Valulantie 1 RAHJA CRANES OY, Rahvontie 1 STEEL-KAMET OY, Rahvontie 20 HAVATOR/KULJETUS PRIUSKA OY, Rahvontie 31 AUTOMAALAUS J. HIMANKA, Rahvontie 53 RAKENNUS HOLLARI OY, Rahvontie 55 JALO-SÄHKÖ KY, Takojantie 35 KALAJOEN TEOLLISUUSRAKENNE OY, Alaymmyrkäisentie 16 JÄTEHUOLTO P. PÄÄKKÖNEN OY, Ouluntie 217 Tästä lehtisestä löydät lisätietoa Rahvon alueella toimivista yrityksistä, yritysten tuotteista ja palveluista, henkilöstöstä, ammateista ja harjoittelupaikkojen/kesätyöpaikkojen tarjoajista.

3 YRITYSESITTELYT FERRAL COMPONENTS Oy Valulantie 1, Kalajoki (08) , (08) Ferral Group on kansainvälinen tavarantoimittaja ja sopimusvalmistaja useille eri teollisuuden aloille. Ferralilla on asiakkaanaan konepajateollisuuden yrityksiä sekä alan tukkuliikkeitä kotimaan lisäksi yli 20 maassa Länsi- ja Itä- Euroopan alueella. Yritys tuo maahan raaka-aineita ja komponentteja useista Aasian ja Itä-Euroopan maista. Ferral Components Oy valmistaa teräs- ja alumiinilaippoja sekä erilaisia komponentteja ja vaativia koneenosia konepajateollisuuden käyttöön. Yrityksen valmistusprosessi käsittää mm. poltto- ja plasmaleikkausta, manuaali- ja robottihitsausta, vaativaa koneistusta CNC-ohjatuilla sorveilla ja koneistuskeskuksilla. Henkilöstöä on Kalajoen tehtaalla noin 55 ja Kruunupyyssä noin 30, lisäksi Vaasassa on markkinoinnin toimisto. Yrityksen henkilöstö on ammateiltaan eri metallialan ammattilaisia, hitsaajia, koneistajia, varastotyöntekijöitä, toimistotyöntekijöitä ja myyjiä. Kesätyöpaikat/harjoittelupaikat: tarjotaan paikkoja suhdannetilanteesta riippuen. Yhteydenotot: Markku Nikupaavo puh ,

4 RAHJA CRANES OY Rahvontie 1, Kalajoki Puh juho.rahja rahjacranes.fi Rahja Cranes Oy (ent. Nosturipalvelu S. Rahja Ky) on toiminut Kalajoella vuodesta 1978 lähtien tarjoten nostopalveluja. Yritys tarjoaa ajanmukaista, turvallista ja asiakkaan tarpeet huomioonottavaa nostopalvelua koko Suomen alueelle. Toiminnan keskipisteitä ovat työturvallisuus ja ympäristön huomioon ottaminen. Yrityksen päätoimiala on nostopalveluiden tarjoaminen, mutta toimintaan kuuluu myös erilaiset asennuspalvelut yhteistyöyritysten kanssa sekä nostureiden huolto- ja korjaustoiminta. Asiakkaita ovat rakennusliikkeet, teollisuus, yksityiset rakentajat ja maatalous. Yritys on on myynyt nostureita mm. Intiaan ja Venäjälle. Henkilöstömäärä yrityksessä keskimäärin 3 6, ammattina ajoneuvonosturin kuljettaja. Työmaat sijaitsevat ympäri Suomen, pääsääntöisesti kuitenkin Pohjois-Pohjanmaan alueella. Yrityksen toimisto sijaitsee Espoossa, Rahvon toimitiloissa suoritetaan kaluston huollot. Kesätyöpaikat/harjoittelupaikat: tilanteen mukaan on mahdollisuus järjestää harjoittelupaikkoja.

5 STEEL-KAMET OY Rahvontie 20, Kalajoki Puh (08) , Fax: (08) info(at)steelkamet.com Steel-Kamet Oy on Pohjoismaiden johtava betonivalmistuksen järjestelmien kehittäjä, suunnittelija ja toteuttaja. Steel-Kamet Oy on kansainvälinen organisaatio, jonka toimittaa tuotteitaan kaikille maapallon mantereille. Asiakkaita löytyy voimalaitos-, kaasu- ja öljykenttien työmaista aina pientalorakentamiseen asti. Yritys toimittaa asiakkailleen betonitehtaiden sekä materiaalinkäsittelyn järjestelmien suunnittelua, valmistusta, projektijohtamista, laiteasennuksia, laitteiden kuljetusta ja muuta alan konsultointia. Valikoimaan kuuluvat mm. betonitehtaat, hihna- ja ruuvikuljettimet, lämmitysjärjestelmät, sekoittimet, siilot, suodattimet, sähköistys ja prosessiautomaatio. Yrityksen asiantunteva ja kokenut henkilöstö antaa käyttäjäkoulutuksen ja varmistaa jokaisen toimitetun tuotantoprosessin toiminnan luotettavuuden. Kattava 150 henkilön toimitusketju tietokoneistetusta suunnittelusta valmistukseen, asennuksiin, huoltoon ja kunnossapitoon asiakkaiden käytössä. Henkilöstöä keskimäärin 75. Steel-Kamet Oy:n henkilökunta koostuu erilaisista metalli- ja koneenrakennusalan ammattilaisista. Steel-Kamet Oy:ssä on töissä ammattikoulusta, teknisistä oppilaitoksista sekä yliopistoista valmistuneita henkilöitä. Kesätyöpaikat/harjoittelupaikat: Steel-Kamet Oy:ssä on yleensä 2-4 harjoittelijaa töissä. Harjoittelupaikoista voi kysyä suoraan yrityksestä.

6 HAVATOR OY, KULJETUS PRIUSKA OY Rahvontie 31, Kalajoki Puh , fax: Kuljetus Priuska Oy:n päätoimialana ovat erilaiset teollisuuden erikoiskuljetukset. Emokonserni Havator Group on nostopalveluita, erikoiskuljetuksia, elementtiasennuksia, satamanosturipalveluita ja teollisuuden teräsrakenteiden toimituksia tarjoava konserni. Havator Cranes vastaa nosturipalveluista, Havator Transport on erikoisraskaiden kuljetusten osaaja, Havator Montage on keskittynyt elementtiasennuksiin, Polar Lift on erikoistunut satamanosturipalveluihin ja Havator Industry vastaa teräsrakenteiden toimittamisesta teollisuudelle. Lisäksi henkilönostimet ovat tärkeä osa konsernin tarjoamia palveluita. Kuljetus Priuskan asiakaskuntaan kuuluu eri alojen teollisuutta, joita tuottavat teräs-, betoni-, energia- ja tuulivoimateollisuus sekä lisäksi haalaustyöt. Emokonsernin asiakkaat löytyvät pääasiassa raskaasta teollisuudesta. Havator Group toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Venäjällä ja Baltian maissa. Konsernilla on yli 30 toimipistettä em. maissa. Varsinaista tuontia perinteisessä mielessä harjoittaa ainoastaan Havator Industry, joka vastaa teräsrakenteiden toimittamisesta teollisuudelle Pohjoismaissa. Kuljetus Priuskalla on noin 50 työntekijää. Koko emokonsernin palveluksessa on yli 560 työntekijää. Ammatteja yrityksessä ovat autonkuljettaja, nosturinkuljettaja, asentaja, mekaanikko, työnjohtaja.

7 AUTOMAALAUS J. HIMANKA Rahvontie 53, Kalajoki Puh Automaalaus J. Himanka on erikoistunut henkilöautojen, pakettiautojen ja kuorma-autojen maalauksiin, peltikorjauksiin, ruostesuojauksiin, muovikorjauksiin, alustanpesuihin jne. Asiakkaita ovat yksityiset moottoriajoneuvojen omistajat, yritykset ja vakuutusyhtiöt. Työllistää yrittäjän kokopäivätoimisesti. Kesätyöpaikat/harjoittelupaikat: ei tarjolla.

8 RAKENNUSHOLLARI OY Rahvontie 55, Kalajoki Puh. (08) , fax. (08) Rakennushollari Oy:n toimialana on yleiset rakennusalan työt. Yritys vastaa lähinnä asuntojen rakentamisesta. Asiakaskunta koostuu kaupungeista, kunnista, yrityksistä, yksityisistä ja yhdistyksistä. Rakennushollari Oy työllistää keskimäärin 30 työntekijää, jotka ovat ammateiltaan rakennusapu-, rakennus- ja kirvesmiehiä sekä insinöörejä ja rakennusmestareita. Yrityksen työmaat sijaitsevat pääsääntöisesti Kalajoen, Oulun ja Vaasan alueilla. Kesätyöpaikat/harjoittelupaikat: Rakennushollari Oy tarjoaa harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja. JALO-SÄHKÖ KY Takojantie 35 Kalajoen toimipiste: (08) , fax (08) Jalo-Sähkö Ky on vuonna 1988 perustettu sähköalan yritys, joka tarjoaa sähköasennuspalveluja. Asiakkaat koostuvat pääosin erikokoisista betoni- ja maansiirtoalan yrityksistä sekä sahateollisuudesta. Päämarkkina-alue on Suomi. Henkilöstöä yrityksessä on keskimäärin 6, ammatteja esim. sähköasentaja, insinööri. Kesätyöpaikat/harjoittelupaikat: Jalo-Sähkö Ky tarjoaa vuosittain kesätyöpaikkoja lähinnä ammattikorkeakoululaisille.

9 KALAJOEN TEOLLISUUSRAKENNE OY Alaymmyrkäisentie 16/PL 67, Kalajoki Puh. (08) Fax (08) Kalajoen Teollisuusrakenne Oy valmistaa mm. kevyen liikenteen siltoja, teollisuuden ja rakennusten teräsrakenteita, varastohalleja, muototeräksiä, hitsattuja levyrakenteita sekä tarjoaa suunnittelua. Muita alan töitä ovat esim. purku- ja asennustyöt, pellitykset, trukinpiikkien hitsaukset ja testaukset sekä erilaiset alihankintatyöt. Palveluita myös muotorautojen katkaisu asiakkaan mittojen mukaan, polttoleikkaus, taivutus, hitsauskorjaukset ja kokoonpanot. Kopiointipalvelu A0 - A4. Yrityksen asiakkaina on mm. terästeollisuus ja rakennusteollisuus. Henkilöstömäärä yrityksessä on keskimäärin 25, henkilöstöön kuuluu metallialan ammattilaisia ja insinöörejä. Työ tapahtuu pääsääntöisesti Kalajoella, Raahessa, Kokkolassa ja Oulussa. Kesätyöpaikat/harjoittelupaikat: Kalajoen Teollisuusrakenne tarjoaa harjoittelupaikkoja jatkuvasti ja kesän ajaksi palkataan muutama kesätyöntekijä.

10 JÄTEHUOLTO P. PÄÄKKÖNEN OY Ouluntie 217, Kalajoki Puh. (08) , fax. (08) Jätehuolto P. Pääkkönen Oy on perustettu vuonna Yrityksen palveluihin kuuluu ympäristölogistiikka, jätteiden hyötykäyttö, ongelmajätehuolto, jätteiden käsittely, lietehuolto, nesteiden kuljetukset, kuivaimuri esim. talojen eristeet, tekninen puhtaanapito, romuautojen vastaanotto ja rekisteristä poistot, kierrätysmateriaalien tuotteistaminen, kappale- ja irtotavaran kotimaankuljetukset, teiden kunnossapito, pysäköinti-, levähdys- ja viheralueiden hoito ja puhtaanapito, yhdyskuntatekniset konepalvelut, traktori- ja koneurakointi, betonin siirtokuljetukset, maarakennus sekä siirtokuormaus- ja lajitteluterminaali. Siirtokuormaus-lajitteluterminaali on avoinna arkisin ma , ti-to , pe Asiakaskuntaan kuuluu kalajokisia ja valtakunnallisia yrityksiä, kaupungin toimipisteitä, paikallinen maatalous ja yksityisiä kotitalouksia. Yrityksellä on vahva halu palvella asiakkaita, yrityksiä, matkailua ja yksityisiä kansalaisia. Periaatteena kestävä kehitys. Laatujärjestelmä SFS-EN ISO 9001:2000, ympäristöstandardi SFS-EN ISO 14001:2004, uusinta-auditointi keväällä 2008 Valtakunnallinen ympäristödiplomi vuosina 2000 ja 2008 Henkilöstöä 18+2, ammatteja mm. kuorma-auton kuljettaja, ympäristöhoitoalan osaaja, metalliartesaani, koneenkuljettaja, pintakäsittelijä, raskaskoneasentaja, huoltoteknikko, toimistotyöntekijä sekä sosionomi. Yrityksen henkilökuntaa on oppisopimuskoulutuksessa, suoritetaan logistiikan perustutkinto Kesätyöpaikat/harjoittelupaikat: Jätehuolto P. Pääkkönen Oy on tarjonnut kesätyöpaikkoja nuorille jo kymmeninä vuosina.

11 T & A MÄMMELÄ OY Linkkitie 35, Kalajoki , T&A Mämmelä Oy on perustettu vuonna 1998 palvelemaan asiakkaita ympäristötekniikan toimialalla. Yhtiön henkilökunnan vuosikymmenten kokemus ja sadat toteutetut kohteet takaavat vahvan pohjan osaamiselle. Yrityksen käytössä on myös eurooppalaisten yhteistyökumppaneiden laaja kokemus. Yritys valmistaa bioroottoreita, porrasvälppiä ja tehdasvalmisteisia jätevedenpuhdistamoita sekä suorittaa niiden saneerauksia kokonais- ja koneistourakoina. Yritys tuo maahan saksalaisia IFU-hienokuplailmaisimia. Yritys suunnittelee, toteuttaa ja asentaa nostettavia ilmastusjärjestelmiä mm. paperi- ja puumassateollisuuden tarpeisiin kokonaistoimituksina sekä toteuttaa esimerkiksi runkoputkistojen mitoituksia ja asennuksia. Yrityksen asiakkaina ovat pääsääntöisesti ympäristötekniikan toimialalla toimivat yhtiöt. T&A Mämmelä Oy työllistää keskimäärin 20 henkilöä, jotka ovat ammateiltaan suunnittelijoita, insinöörejä, asentajia, metallialan ammattilaisia.

12 KALAJOEN TEOLLISUUSERISTYS OY Veten-Ollintie 6, Kalajoki Puh , Fax: (08) Kalajoen Teollisuuseristys Oy on putkisto-, säiliö- ja laite-eristyksiin erikoistunut vuonna 1995 perustettu yritys. Toimintaan kuuluu mm. lvi-eristykset, rakennuspeltityöt sekä asbestipurkutyöt. Asiakaskuntaan kuuluvat kunnat, kaupungit, metalliteollisuus, rakennusliikkeet sekä putkiliikkeet. Vientiä Ruotsiin. Henkilöstömäärä yrityksessä keskimäärin 14 20, ammatteja esim. peltiseppä, eristäjä, asentaja. Kesätyöpaikat/harjoittelupaikat: Kalajoen Teollisuuseristys Oy tarjoaa nuorille kesätyö- ja harjoittelupaikkoja. Kesän 2009 työpaikat on jo täytetty.

13 OY FINN-MARIN LTD Takojantie 46, Kalajoki Puh , Fax Oy Finn-Marin Ltd on Grandezza- ja Finnmaster -veneitä valmistava yritys. Eri venemalleja on tällä hetkellä kuusitoista. Tuotannossa huomioidaan viimeisimmät ympäristönormit. Laadun ja turvallisuuden takeena on CE hyväksyntä. Yrityksen tuotannosta 30 % kohdistuu kotimaan markkinoille ja 70 % kansainvälisille markkinoille, esim. Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Grönlantiin, Iso- Britanniaan, Irlantiin, Sveitsiin, Saksaan, Kreikkaan, Ukrainaan, Venäjälle sekä Baltian maihin. Em. maista löytyy yrityksen jälleenmyyjiä. Henkilöstöä on keskimäärin 110 henkilöä, ammatteja esim. veneenrakentaja (laminoitsija, lasikuituleikkaaja, vaiheasentaja, viimeistelijä), varastotyöntekijä, ostaja, myyntipäällikkö, myyntisihteeri, talouspäällikkö, palkanlaskija, tuotantopäällikkö, työnjohtaja, tuotekehitysinsinööri. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Kokkolassa, tuotantolaitokset Kokkolassa ja Kalajoella. Kesätyöpaikat/harjoittelupaikat: Finn-Marinilla ei ole tällä hetkellä tarjota kesätyö- tai harjoittelupaikkoja.

14 KULJETUSLIIKE ANTTI SIIPOLA OY Rahvontie 3, Kalajoki Puh. (08) , fax. (08) Kuljetusliike Antti Siipola Oy harjoittaa tieliikenteen tavarankuljetusta. Asiakkaita ovat mekaanisen puunjalostusteollisuuden tuotteita valmistavat yritykset sekä kaupan- ja teollisuuden yritykset. Henkilöstömäärä yrityksessä on keskimäärin 10 15, ammatteja yhdistelmäajoneuvonkuljettaja ja raskaankaluston autonasentaja. JUSWELL OY Juswell Oy tarjoaa erikoiskuljetuksen liikenteenohjauspalvelut, hinauspalvelun, kuljetusluvat sekä reittiselvitykset yrityksille. Toimialaan kuuluu myös kuljettajien vuokraus toisille kuljetusyrityksille. Henkilöstömäärä yrityksessä keskimäärin 4, työntekijät ovat käyneet erikoiskuljetuksen liikenteenohjauskoulutuksen. Yrityksen toiminta-alueena on Pohjoismaat, Eurooppa ja Venäjä. Kesätyöpaikat/harjoittelupaikat: ei tarjolla.

15 KULJETUSLIIKE ESA RUHKALA & K:NIT Reijo Ruhkala, puh , Mauri Saarela , fax (08) , Takojantie 5 Kuljetusliike Esa Ruhkala & K:nit toimialana on puutavaran kuljetus. Yrityksellä on käytössä viisi nykyaikaista puutavara-autoa. Yritys on toiminut yli 40 vuotta. Tunnustuksena asiakaslähtöisestä palvelusta Kuljetusliike Esa Ruhkala & K:nit valittiin vuoden QTeam -yrittäjäksi Yrityksen asiakkaita ovat mm. Stora Enso, Junnikkala Oy ja Metsähallitus. Toiminta-alueena on Oulun lääni ja Länsi-Suomen läänin pohjoisosa. Yritys työllistää 11 henkilöä. Ajoneuvonkuljettajan ammattiin tarvitaan tänä päivänä alan ammattikoulutus ja useita kursseja. KALAJOEN LATTIA JA SISUSTUS OY Rahvontie 56 Puh , fax: (08) Kalajoen Lattia ja Sisustus Oy tarjoaa julkisivujen maalausta sekä sisä- että ulkopinnoille, rappauksia, tasoitetöitä, laattatöitä ja mattotöitä. Asiakkaat ovat pääasiassa rakennusliikkeitä, mutta myös yksityisiä asunnonomistajia. Henkilöstömäärä yrityksessä on keskimäärin 8, ammatteja esim. maalari, mattomies, laattamies. Yrityksen työkohteet sijaitsevat 150 km säteellä Kalajoesta. Kesätyöpaikat/harjoittelupaikat: Kalajoen Lattia ja Sisustus Oy tarjoaa kesätyöpaikkoja.

16 KALAJOEN YRITYSPALVELUKESKUS Kalajoen yrityspalvelukeskus tarjoaa asiakkailleen neuvontapalveluja ja toimitilaratkaisuja yritystoiminnan eri vaiheissa. Yrityspalvelukeskuksen toimintaan kuuluu myös hankeneuvontapalvelut sekä tiedon välittäminen yritystoiminnalle suunnatuista hankkeista ja koulutuksista. Yrityspalvelukeskuksen henkilöstö avustaa asiakkaitaan yrityksen perustamiseen, kehittämiseen, kansainvälistymiseen, omistajan-/sukupolvenvaihdokseen ja toimitiloihin liittyvissä kysymyksissä. Osa palveluista voidaan tuottaa itse, osa niistä hankitaan yrityspalvelukeskuksen laajasta yhteistyökumppaneiden verkostosta. Kalajoen yrityspalvelukeskus sijaitsee kaupungintaloa vastapäätä olevan virastotalon toisessa kerroksessa. Samassa rakennuksessa toimii myös Kalajoen työ- ja elinkeinotoimisto (ent. työvoimatoimisto). Yhteystiedot Kalajoen yrityspalvelukeskus Kalajoentie 5 =>yrityspalvelukeskus Kalajoki puh elinkeinojohtaja Miia Himanka hanke- ja yritysasiamies Saila Kukkonen turkistalousneuvoja Hanna Valo lähivalmentaja Henna Väätäinen (yrityshautomo) hankesihteeri Lea Mattila toimistosihteeri Anja Tilvis TOIMITILOJA JA TONTTEJA KALAJOELLA Toimitiloja Tiedossamme olevat vuokralla tai myynnissä olevat toimitilat Kalajoella löydät myös nettisivuiltamme osoitteesta => yrityspalvelukeskus => toimitilarekisteri. Jos sinulla on vapaata toimitilaa vuokrattavaksi tai myytäväksi, voit ilmoittaa niistä maksutta kaupungin internet-sivuilla. Yhteyshenkilö Anja Tilvis. Tontteja Meinalan teollisuusalueelle on kaavoitettu 22 uutta teollisuustonttia, joista kolmeen voidaan osoittaa myös toiminnan mukaista myymälätilaa. Meinalan alueella on myös liikerakennusten korttelialue, johon on mahdollista sijoittaa mm. paljon tilaa vaativaa erikoistavarakauppaa, liikenneasema ja toimistotiloja. Muutamia teollisuustontteja on vielä vapaana myös Rahvon teollisuusalueella. Yhteyshenkilöitä Antti Lastikka, puh ja Esa Juola, puh

Nostetta kuormankäsittelyyn

Nostetta kuormankäsittelyyn Kuormausnosturit Vaihtolavalaitteet Ajoneuvotrukit Takalaitanostimet Puutavara- ja kierrätysnosturit Nostetta kuormankäsittelyyn www.hiab.com Hiab tuntee kuormankäsittelyn toimialat ja niiden erityispiirteet.

Lisätiedot

Masor Works Masor Works

Masor Works Masor Works Luotettava kumppanisi teollisuuden asennus- ja kunnossapitotöihin Masor Works Masor Works Palvelemme niin suuria kunnallisia konserneja kuin pieniä yksityisiä yrityksiä aina samalla tehokkuudella ja palveluasenteella.

Lisätiedot

Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012

Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012 MATERIAALI TEHOKKUUS TUTKIMUS CASE KIDEX Anne-Maria Peitsalo, 14.3.2012 MARTELA LYHYESTI Martela Oyj on työympäristöjen ja julkitilojen muutosten toteuttaja. Martelan sisustusratkaisut tukevat asiakkaan

Lisätiedot

HAXLOG RÄÄTÄLÖITYÄ VARASTOTILAA JA PIENTEOLLISUUDEN TUOTANTOTILAA PÄÄVÄYLIEN VARRELLA KOIVUKYLÄNVÄYLÄ 1, VANTAA MAHDOLLISUUKSIA MONELLE TOIMIALALLE

HAXLOG RÄÄTÄLÖITYÄ VARASTOTILAA JA PIENTEOLLISUUDEN TUOTANTOTILAA PÄÄVÄYLIEN VARRELLA KOIVUKYLÄNVÄYLÄ 1, VANTAA MAHDOLLISUUKSIA MONELLE TOIMIALALLE MAHDOLLISUUKSIA MONELLE TOIMIALALLE RÄÄTÄLÖITYÄ VARASTOTILAA JA PIENTEOLLISUUDEN TUOTANTOTILAA PÄÄVÄYLIEN VARRELLA KOIVUKYLÄNVÄYLÄ 1, VANTAA OPTIMAALINEN SIJAINTI PÄÄKAUPUNKI- ALUEELLA Tampereen Kehä lll

Lisätiedot

Esimerkki valmistuksesta Itä-Euroopassa: Konecranes Ukrainassa

Esimerkki valmistuksesta Itä-Euroopassa: Konecranes Ukrainassa Esimerkki valmistuksesta Itä-Euroopassa: Konecranes Ukrainassa Lähde: Antti Vanhatalo, Group Vice President, Business Development, Konecranes Kuvat: Konecranes www.konecranes.fi 9.9.2008 Taustaa Konecranes

Lisätiedot

Adi Kalusteet Oy. Tutustu laadukkaaseen mallistoomme

Adi Kalusteet Oy. Tutustu laadukkaaseen mallistoomme Adi Kalusteet Oy Adi Kalusteet Oy on 1979 perustettu suomalainen toimisto-, julkitila- ja myymäläkalusteita suunnitteleva ja valmistava yritys. Adi tunnetaan arkkitehtien, muotoilijoiden ja suunnittelijoiden

Lisätiedot

Liiketoimintasuunnitelma 01.12.2015 Giganteum. Giganteum 1/11

Liiketoimintasuunnitelma 01.12.2015 Giganteum. Giganteum 1/11 Liiketoimintasuunnitelma 01.12.2015 Giganteum Giganteum 1/11 Giganteum 2/11 Perustiedot ja osaaminen Sukunimi Etunimi Leppiaho Mika Osoite Postinumero ja -toimipaikka Kotikunta Puhelinnumero Sähköpostiosoite

Lisätiedot

MONIPUOLINEN ELINKEINORAKENNE => BIOTALOUDEN KEHITTÄMINEN. Lähde: OEK 2020 osaamisstrategia

MONIPUOLINEN ELINKEINORAKENNE => BIOTALOUDEN KEHITTÄMINEN. Lähde: OEK 2020 osaamisstrategia MONIPUOLINEN ELINKEINORAKENNE => BIOTALOUDEN KEHITTÄMINEN Lähde: OEK 2020 osaamisstrategia Vieskan Metalli Oy Rautakone Esa Pudas Logmer Forest Kalajoen Teräs oy Kalajoen Teollisuusrakenne Oy Ferral Components

Lisätiedot

NELJÄ TOIMINTA-ALUETTAMME: Terästeollisuus Valimoteollisuus

NELJÄ TOIMINTA-ALUETTAMME: Terästeollisuus Valimoteollisuus BEIJER OY BEIJER OY Beijers on suomalainen, metalliteollisuuden tekniseen maahantuontiin erikoistunut yritys. Palvelemme metallurgisen teollisuuden sekä valimo- ja konepajateollisuuden yrityksiä. Toimintamme

Lisätiedot

Turun työ- ja elinkeinotoimiston HRV-palvelut. Henkilöstökonsultti Tuija Vähä-Touru 2009

Turun työ- ja elinkeinotoimiston HRV-palvelut. Henkilöstökonsultti Tuija Vähä-Touru 2009 Turun työ- ja elinkeinotoimiston HRV-palvelut Henkilöstökonsultti Tuija Vähä-Touru 2009 Perustettu vuonna 1994 Turun toimistossa neljä konsulttia: Päivi Kalliokorpi Hilve Jokinen Mari Kanerva Tuija Vähä-Touru

Lisätiedot

Kauppakeskus Kotkan Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2. Kotka KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI

Kauppakeskus Kotkan Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2. Kotka KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI auppakeskus n Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2 IINTEISTÖEHITYS IINTEISTÖONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSONSULTOINTI iinteistökohde: auppakeskus n Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2 AUPPAESUS OTAN TÄHTI LISÄTIEDOT

Lisätiedot

Heinolan elinkeinopalvelut. jotta yritykset menestyisivät

Heinolan elinkeinopalvelut. jotta yritykset menestyisivät Heinolan elinkeinopalvelut jotta yritykset menestyisivät 2 1000 yritystä Elinvoimainen Heinola Heinola sijaitsee pääkaupunkiseudun tuntumassa, vesien ja harjujen keskellä, Järvi-Suomen portilla. Yhteydet

Lisätiedot

Koja - ilman ammattilainen

Koja - ilman ammattilainen Koja - ilman ammattilainen Oasis of The Seas Luotettavat ja yksilölliset ratkaisut ilmankäsittelyyn Koja Oy tuottaa laadukkaita ja elinkaarikustannuksiltaan edullisia ilmankäsittelylaitteita ja prosessipuhaltimia

Lisätiedot

SUOMALAINEN MAATALOUS- KONETEOLLISUUS

SUOMALAINEN MAATALOUS- KONETEOLLISUUS SUOMALAINEN MAATALOUS- KONETEOLLISUUS MAATALOUSKONETEOLLISUUS JA AGROTEKNOLOGIAVERKOSTO Suomalaisen maatalouskoneteollisuuden liikevaihto ja vienti on kasvanut huomattavasti 1990-luvun alusta Alan liikevaihto

Lisätiedot

Pirkka Mellanen Lahden Tasopalvelu Oy

Pirkka Mellanen Lahden Tasopalvelu Oy Pirkka Mellanen Lahtelainen, vuonna 1998 toimintansa aloittanut, teräsrakenteisiin erikoistunut metallialan yritys. Henkilökuntaa n. 40hlö Asiakkaita pääasiassa rakennusliikkeet. Sertifionti SFS-EN 1090-2

Lisätiedot

Kannattavasti kasvava YIT

Kannattavasti kasvava YIT 1 14.11. 2007 YIT OYJ Kannattavasti kasvava YIT Sijoitus - Invest 14.11.2007 klo 11.30-11.50 Konsernijohtaja Hannu Leinonen 15.11.2007 klo 15.30-15.50 Varatoimitusjohtaja Sakari Toikkanen 2 14.11. 2007

Lisätiedot

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti

Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Teollisuuskemikaalit ja -muovit asiakaslähtöisesti Laatua, asiakaslähtöisyyttä ja suuria volyymeja Suomen Unipol Oy on vuonna 1979 perustettu suomalaisyritys. Tarjoamme mm. Suomen, Skandinavian, Baltian

Lisätiedot

1 Kun laatu ratkaisee

1 Kun laatu ratkaisee Kun laatu ratkaisee 1 2 3 Sisällysluettelo: Yritysesittely...sivu 3 Merkintälaitteet ja -ratkaisut...sivu 4 Kappaleenkiinnitys...sivu 5 Työstönesteet ja voiteluaineet...sivu 6 Standardiosat...sivu 7 Ohutlevylinjat

Lisätiedot

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT

RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Tuoteluettelo / 2014 RENKAAT - SISÄRENKAAT - LEVYPYÖRÄT - PYÖRÄT - AKSELIT Maatalous Teollisuus & materiaalin käsittely Ympäristönhoito Kevytperävaunut Muut laitteet THE SKY IS NOT THE LIMIT STARCO FINLAND

Lisätiedot

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT

ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT ERIKKILA TEOLLISUUSNOSTURIT Kapasiteetti 20 000 kg:aan asti SILTANOSTURIT - Radan päällä kulkevat - Riippuvarakenteiset PUKKINOSTURIT I-PALKKISET KÄÄNTÖ- PUOMINOSTURIT NOSTOPUOMIT HUOLTO ERIKKILA Hyvässä

Lisätiedot

Ammatillinen koulutus ja ammattiosaamisen näytöt Toisen asteen koulutuksen kehittäminen elinkeinoelämän näkökulmasta. elinkeinoelämän näkökulmasta

Ammatillinen koulutus ja ammattiosaamisen näytöt Toisen asteen koulutuksen kehittäminen elinkeinoelämän näkökulmasta. elinkeinoelämän näkökulmasta Ammatillinen koulutus ja ammattiosaamisen näytöt Toisen asteen koulutuksen kehittäminen elinkeinoelämän näkökulmasta elinkeinoelämän näkökulmasta Mirja Mirja Hannula Elinkeinoelämän keskusliitto EK EK

Lisätiedot

Ekovilla Oy 2010 multimediaesittely

Ekovilla Oy 2010 multimediaesittely Puukuitupohjaisia lämmöneristeitä valmistava Ekovilla Oy on 30-vuotias rakennusteollisuusyritys, joka toimii Kuusan-koskella. Yhtiöllä on tehtaat myös Kiimingissä ja Ylistarossa. Ekovilla on orgaanisten

Lisätiedot

TULOSPRESENTAATIO 1.1. 31.12.2013. 26.3.2014 Johanna Lamminen

TULOSPRESENTAATIO 1.1. 31.12.2013. 26.3.2014 Johanna Lamminen TULOSPRESENTAATIO 1.1. 31.12.2013 26.3.2014 Johanna Lamminen Gasum lyhyesti Gasum on suomalainen luonnonkaasujen osaaja. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua, ja siirtää ja toimittaa sitä energiantuotantoon, teollisuudelle,

Lisätiedot

YT-TILASTOT 2015 7.1.2016 ILKKA KAUKORANTA

YT-TILASTOT 2015 7.1.2016 ILKKA KAUKORANTA YT-TILASTOT 2015 7.1.2016 ILKKA KAUKORANTA 45 000 40 000 35 000 30 000 25 000 20 000 15 000 10 000 5 000 0 Alkaneiden yt-neuvotteluiden alaiset henkilöt 2011Q1 2011Q2 2011Q3 2011Q4 2012Q1 2012Q2 2012Q3

Lisätiedot

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut kouluille ja päiväkodeille www.ramirent.fi Korkeat standardit Monipuolisiin High Class-tiloihin sovelletaan standardeja, jotka ovat lähes yhtä tiukat kuin

Lisätiedot

MEKAJOHTOTIET OY. Mekajohtotiet Oy on johtotiejärjestelmien kehittämiseen,

MEKAJOHTOTIET OY. Mekajohtotiet Oy on johtotiejärjestelmien kehittämiseen, MEKAJOHTOTIET OY Mekajohtotiet Oy on johtotiejärjestelmien kehittämiseen, valmistukseen ja markkinointiin erikoistunut yritys. Tuotteitamme ovat tikashyllyt, levyhyllyt, valaisinkiskot sekä alumiinirakenteiset

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) 4 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kiinteistönkaupan esisopimuksen tekemiseksi ja tonttien myymiseksi (Kaartinkaupunki, Kasarmitori, tontit

Lisätiedot

Kuvit teellinen visiokuva alueesta.

Kuvit teellinen visiokuva alueesta. UUSI KAUPUNGINOSA SK A TU KA U A EN U K IV IS N.K LL RE A O U TE ST Kuvit teellinen visiokuva alueesta. 2 TU TU 3 FREDRIKSBERG HERÄÄ HENKIIN. HELSINGISSÄ KALLION KUPEESSA, SIINÄ SATA- MAN JA RAUTATIEN

Lisätiedot

Turvallisuus koneautomaatiossa

Turvallisuus koneautomaatiossa Turvallisuus koneautomaatiossa Uusittu konedirektiivi ja sen soveltaminen Koneen valmistajan velvollisuudet Kone- ja pienjännitedirektiivin soveltaminen Koneyhdistelmä Koneen dokumentit ja CE -merkintä

Lisätiedot

MOOTTORI-, PUTKISTO- JA LAITE-ERISTEET

MOOTTORI-, PUTKISTO- JA LAITE-ERISTEET MOOTTORI-, PUTKISTO- JA LAITE-ERISTEET Intohimona turvalliset ja optimoidut teollisuusprosessit JLX Industry on raumalainen perheyritys, joka tarjoaa asiakkailleen teollisuuteen kokonaisvaltaisia, räätälöityjä

Lisätiedot

Luotettava ratkaisutoimittaja

Luotettava ratkaisutoimittaja Luotettava ratkaisutoimittaja 40 vuoden kokemuksella 1 Asiakaslähtöistä ongelmanratkaisua jo 40 vuotta Vuonna 1976 perustettu Sermatech Group on kasvanut 40 vuodessa mekaniikan suunnittelu- ja valmistusyhtiöstä

Lisätiedot

Matkailuneuvonnan rahoituksen haasteet

Matkailuneuvonnan rahoituksen haasteet Matkailuneuvonnan rahoituksen haasteet Tuulikki Becker, Visit Helsinki 10.9.2015 1 I-lupakriteerit Kaikilta i-toimistoilta edellytetään i-kilpi osoittaa selkeästi palvelupisteen sijainnin. Keskeinen sijainti

Lisätiedot

Kuljetusliike Matti Janhunen Oy

Kuljetusliike Matti Janhunen Oy Nro 1586 voimassa 31.05.2016 Rakentamisen Laatu RALA ry:n arviointilautakunta on hakemuksesta myöntänyt tämän pätevyystodistuksen osoituksena siitä, että Y-tunnus 0530762-6 kotipaikka TAMPERE on todettu

Lisätiedot

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu Kouvolan Ydinkeskusta ry I Keskikatu 9, 3.krs, 45100 Kouvola I 044 311 8250, 044 311 8251 I toimisto@kouvolanydinkeskusta.fi Toiminnanjohtaja Marja-Leena

Lisätiedot

Iin Konepaja Oy Vaativien teräsrakenteiden valmistus

Iin Konepaja Oy Vaativien teräsrakenteiden valmistus Vaativien teräsrakenteiden valmistus Teräsrakenteille asetettavia vaatimuksia Turvallisuus: Tapaturmariskit Ympäristöriskit luonnon voimat Kuormitukset: Väsyttävä kuorma Ylikuormitus Kuluminen, korroosio

Lisätiedot

Kansainvälistymiskartoitus. Tampereen kauppakamari Kyselyajankohta:

Kansainvälistymiskartoitus. Tampereen kauppakamari Kyselyajankohta: Kansainvälistymiskartoitus Tampereen kauppakamari Kyselyajankohta: 10.-31.12.2017 Kansainvälistymiskartoitus 2016 Joka toinen vuosi toteutettavan kyselyn tarkoituksena on saada tieto - yritysten kansainvälistymisen

Lisätiedot

Hanhikivi 1 -hanke. Oulu Business Breakfast 14.4.2016. Jaana Kangas aluetiedottaja

Hanhikivi 1 -hanke. Oulu Business Breakfast 14.4.2016. Jaana Kangas aluetiedottaja Hanhikivi 1 -hanke Oulu Business Breakfast 14.4.2016 Jaana Kangas aluetiedottaja FENNOVOIMA 2016 Fennovoima yrityksenä Perustettu vuonna 2007 Rakentaa ydinvoimalaitoksen Pyhäjoelle Mankala-yhtiö, jonka

Lisätiedot

NAANTALI, MERIMASKUN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KYLÄKAUPAN

NAANTALI, MERIMASKUN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KYLÄKAUPAN Naantalin kaupunki Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sivu 1 (6) ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 02.0.02.20.2010 NAANTALI, MERIMASKUN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KYLÄKAUPAN KAUPAN

Lisätiedot

FluidHouse. www.fluidhouse.fi. Johtava hydrauliikan järjestelmäosaaja. Älykkäitä ja ympäristöystävällisiä fluidijärjestelmiä

FluidHouse. www.fluidhouse.fi. Johtava hydrauliikan järjestelmäosaaja. Älykkäitä ja ympäristöystävällisiä fluidijärjestelmiä FluidHouse Johtava hydrauliikan järjestelmäosaaja Älykkäitä ja ympäristöystävällisiä fluidijärjestelmiä www.fluidhouse.fi FluidHouse Hydrauliikka Öljyvoitelu Pneumatiikka Automaatio Kokonaisuus takaa tehokkuuden

Lisätiedot

Tempo lämpölattia.

Tempo lämpölattia. Tempo lämpölattia www.tempolampolattia.fi Huomaamaton luksusta Jos patteri ei mielestäsi ole sisustuselementti ja lattia voi olla persoonallinen ilman ääntäkin, on valintasi Tempo lämpölattia. Tempo lämpölattiassa

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI ROVANIEMEN YLEISKAAVAN 2015 MUUTOS, TEOLLISUUSTIEN JA ALAKORKALONTIEN VARRESSA OLEVAT TYOPAIKKA ALUEET Osallistumis ja arviointisuunnitelma Suunnittelualue: Alustava suunnittelualue

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi p. 09 5259 0050 info@wulff.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus ja ihanuus on kiinni ennenkaikkea tekijänsä asenteesta!

Lisätiedot

Jyväskylän seudun elinkeinorakenteen muutos 2000 2014 ja kehitysmahdollisuudet

Jyväskylän seudun elinkeinorakenteen muutos 2000 2014 ja kehitysmahdollisuudet Jyväskylän seudun elinkeinorakenteen muutos 2000 2014 ja kehitysmahdollisuudet Selvityksen tavoitteet ja toteutus Taustaa Keski- Suomen ja erityisesti Jyväskylän seudun elinkeinorakenne osoittautui laman

Lisätiedot

the Power of software

the Power of software the Power of software Wapice teollisuuden ohjelmistokumppani on keskittynyt teollisuusyritysten ohjelmistoratkaisuihin ja tietojärjestelmien integrointiin. Tarjoamme turvallisen ja tehokkaan tavan ulkoistaa

Lisätiedot

Palvelujen tuottavuus kasvun pullonkaula?

Palvelujen tuottavuus kasvun pullonkaula? Palvelujen tuottavuus kasvun pullonkaula? Pääjohtaja Erkki Liikanen Kaupan päivä 23.1.2006 Marina Congress Center Talouden arvonlisäys, Euroalue 2004 Maatalous ja kalastus 3 % Rakennusala 5 % Teollisuus

Lisätiedot

Jalostuslogistiikkapalvelut yrityksille 3.11.2015. Jukka Lanu & Marina Sharapova ASIANTUNTIJAPALVELUT LOGISTIIKAN ULKOISTUS- JA PÄÄOMARATKAISUT

Jalostuslogistiikkapalvelut yrityksille 3.11.2015. Jukka Lanu & Marina Sharapova ASIANTUNTIJAPALVELUT LOGISTIIKAN ULKOISTUS- JA PÄÄOMARATKAISUT Jalostuslogistiikkapalvelut yrityksille 3.11.2015 Jukka Lanu & Marina Sharapova ASIANTUNTIJAPALVELUT LOGISTIIKAN ULKOISTUS- JA PÄÄOMARATKAISUT PAKKAUKSET JA PAKKAUSPALVELUT WWW.HUB.FI Agenda Lyhyt yritysesittely

Lisätiedot

Liiketoimintasuunnitelma YT-rules Oy. YT-rules Oy 1/11

Liiketoimintasuunnitelma YT-rules Oy. YT-rules Oy 1/11 Liiketoimintasuunnitelma 01.12.2015 YT-rules Oy YT-rules Oy 1/11 YT-rules Oy 2/11 Perustiedot ja osaaminen Sukunimi Etunimi Kankaanpää Timo Osoite Iiriksentie 7 B 2 Postinumero ja -toimipaikka Kotikunta

Lisätiedot

Neomarkka Oyj Uusi strategia: teolliset sijoitukset

Neomarkka Oyj Uusi strategia: teolliset sijoitukset Neomarkka Oyj Uusi strategia: teolliset sijoitukset SijoitusInvest 08 Sari Tulander Neomarkka Oyj, Aleksanterinkatu 48 A, 00100 Helsinki Neomarkka lyhyesti Neomarkka Oyj:n on sijoitusyhtiö, joka sijoittaa

Lisätiedot

TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset. syyskuu Salon seutukunta / Salo

TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset. syyskuu Salon seutukunta / Salo TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset syyskuu 2016 Salon seutukunta / Salo Tommi Virtanen TYÖMARKKINAT VÄKILUKU 53 656-409 TYÖTTÖMYYS- PROSENTTI 14,9-0,4 ALLE 25 VUOTIAAT 425-13 TYÖVOIMA

Lisätiedot

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta TULLI Tilastointi 1

Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta TULLI Tilastointi 1 Kuvioita Suomen ulkomaankaupasta 215 29.2.216 TULLI Tilastointi 1 TUONTI, VIENTI JA KAUPPATASE 199-215 Mrd e 7 6 5 4 3 2 1-1 9 91 92 93 94 95 96 97 98 99 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 11 12 13 14 15 Kauppatase Tuonti

Lisätiedot

Paikallista energiaa ja vesihuoltoa

Paikallista energiaa ja vesihuoltoa Kemijärven lämpö ja vesi Paikallista energiaa ja vesihuoltoa Kaukolämpö tuotetaan paikallisesti kotimaisilla polttoaineilla. Kattavat palvelut asiantuntemuksella Kemijärven lämpö ja vesi Oy aloitti toimintansa

Lisätiedot

Väestö lisääntyi 178 asukkaalla

Väestö lisääntyi 178 asukkaalla 1/2015 2/2015 3/2015 4/2015 5/2015 6/2015 7/2015 8/2015 9/2015 10/2015 11/2015 12/2015 YLEINEN JA OMAN ALUEEN TALOUDELLINEN KEHITYS Väestönmuutokset Vuoden 2015 lopussa kempeleläisiä oli ennakkotietojen

Lisätiedot

Energiamarkkinoiden nykytila ja tulevaisuus

Energiamarkkinoiden nykytila ja tulevaisuus Energiamarkkinoiden nykytila ja tulevaisuus 27.10.2015 Juha Vanhanen Gaia Consulting Oy Gaia Consulting Oy Kestävän liiketoiminnan konsulttitoimisto vuodesta 1993 Strateginen kumppani ja käytännön toteuttaja

Lisätiedot

REXEL TEOLLISUUSAUTOMAATIO

REXEL TEOLLISUUSAUTOMAATIO N KOKONAISRATKAISUT Toimiva teollisuusautomaatio toimii koko tehtaan prosessitoiminnan keskitettynä työkaluna. Lisäksi oikeaoppinen automaatiokokonaisuus vähentää energiankulutusta jopa 30 prosenttia!

Lisätiedot

LAADUN MERKITYS PALVELULIIKE- TOIMINNASSA. Arto Engbom 23.1.2015 Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari Laatupäivä

LAADUN MERKITYS PALVELULIIKE- TOIMINNASSA. Arto Engbom 23.1.2015 Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari Laatupäivä LAADUN MERKITYS PALVELULIIKE- TOIMINNASSA Arto Engbom Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari Laatupäivä LAADUN MERKITYS PALVELULIIKETOIMINNASSA Arto Engbom Laatu ja kehitysjohtaja, Laitteet liiketoiminta-alue

Lisätiedot

Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi. Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry

Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi. Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry Kiinteistö- ja rakentamisfoorumi Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOL ry Hyvä suunnittelu kannattaa aina. Siitä syntyy rakennuksesi käytettävyys, turvallisuus ja arvo, olipa kohde minkä kokoinen

Lisätiedot

Elektroninen ohjaus helposti

Elektroninen ohjaus helposti Elektroninen ohjaus helposti Koneiden vankka ja yksinkertainen ohjaus älykkään elektroniikan avulla IQAN-TOC2 oikotie tulevaisuuteen Helppo määritellä Helppo asentaa Helppo säätää Helppo diagnosoida Vankka

Lisätiedot

PAAKKOLA CONVEYORS OY

PAAKKOLA CONVEYORS OY PAAKKOLA CONVEYORS OY Paakkola Conveyors Paakkola Conveyors on modernien, toimintavarmojen kuljetinjärjestelmien toimittaja kaivannaistoiminnan ja raskaan perusteollisuuden tarpeisiin. Paakkolan vahvuudet

Lisätiedot

Teline- ja eristystöiden ammattilainen

Teline- ja eristystöiden ammattilainen Teline- ja eristystöiden ammattilainen PEPT on vuonna 1992 perustettu perheyritys, jonka merkittävintä osaamista ovat teollisuuden eristys- ja telinetyöt sekä LVI-eristäminen. PEPT tarjoaa teollisuudelle

Lisätiedot

Kuljetusalan vastuullisuus nyt ja tulevaisuudessa

Kuljetusalan vastuullisuus nyt ja tulevaisuudessa Kuljetusalan vastuullisuus nyt ja Vastuulliset kuljetukset muuttuvilla markkinoilla 10.1.2017 Petri Murto Johtaja, asiantuntijapalvelut Kuorma-autoliikenne on Suomessa merkittävin kuljetusmuotomme Kotimaan

Lisätiedot

YIT:n maantieteellinen laajentuminen

YIT:n maantieteellinen laajentuminen 1 YIT:n maantieteellinen laajentuminen Hannu Leinonen Toimitusjohtaja Tilaisuus, analyytikoille, sijoittajille ja medialle 30.5.2008 2 Sisältö Maantieteellisen laajentumisen strategian toteuttaminen YIT:n

Lisätiedot

HYVÄN TILAN AVAIMET. Opas toimivan logistiikka- ja varastotilan hankintaan

HYVÄN TILAN AVAIMET. Opas toimivan logistiikka- ja varastotilan hankintaan HYVÄN TILAN AVAIMET Opas toimivan logistiikka- ja varastotilan hankintaan Logistiikka- ja varastotilalle asetetaan nykyisin paljon vaatimuksia. Tilaratkaisuja kartoitettaessa onkin tärkeää miettiä liiketoimintaa

Lisätiedot

Kodin tuntu tulee läheltä

Kodin tuntu tulee läheltä Kodin tuntu tulee läheltä Lämmin koti on arvokas, muttei kallis Hippu-kaukolämpö tuo arkeesi turvaa. Edullisesti ja ekologisesti Lapista. Miksi liittyä kaukolämpöön? Kaukolämpö tuo mukavuutta arkeen ihmisistä

Lisätiedot

Mitä yrittäminen on? Mitä muuta yrittämiseen liittyy?

Mitä yrittäminen on? Mitä muuta yrittämiseen liittyy? Mitä yrittäminen on? Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä suhtautumistapa työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä, mutta myös työntekijänä toisen palveluksessa. Yrittäjä

Lisätiedot

Yrityselämän kansainvälisyystaidot - mitä tulevilta ammattilaisilta odotetaan? Piia Alvesalo Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Yrityselämän kansainvälisyystaidot - mitä tulevilta ammattilaisilta odotetaan? Piia Alvesalo Elinkeinoelämän keskusliitto EK Lisää tähän otsikko Yrityselämän kansainvälisyystaidot - mitä tulevilta ammattilaisilta odotetaan? 7.10.09 Piia Alvesalo Elinkeinoelämän keskusliitto EK www.ek.fi Ketä Elinkeinoelämän keskusliitto EK edustaa?

Lisätiedot

PALVELUMME. Arvon rakentaja. RAKENNUTTAMINEN Rakennushankeiden johtamista pitkällä kokemuksella

PALVELUMME. Arvon rakentaja. RAKENNUTTAMINEN Rakennushankeiden johtamista pitkällä kokemuksella Yritysesite PALVELUMME RAKENNUTTAMINEN Rakennushankeiden johtamista pitkällä kokemuksella Arvon rakentaja Olemme rakennuttamisen konsultointia ja teknisen edunvalvonnan palveluja tuottava yritys. Toimimme

Lisätiedot

Kuopion jätekeskus materiaalinkierrätyksestä liiketoimintaa

Kuopion jätekeskus materiaalinkierrätyksestä liiketoimintaa Kuopion jätekeskus materiaalinkierrätyksestä liiketoimintaa Pohjois-Karjalan Teolliset symbioosit resurssit hyötykäyttöön, Lieksa 31.3.2015 Jätekukko Oy, Arto Ryhänen Jätekukko Oy perustettu v. 2001, 13

Lisätiedot

Toimivuutta ja turvaa katolle. Katse kattoon. REM-Taloyhtiötapahtuma 2016 Helsinki Jari Suuronen

Toimivuutta ja turvaa katolle. Katse kattoon. REM-Taloyhtiötapahtuma 2016 Helsinki Jari Suuronen Toimivuutta ja turvaa katolle Katse kattoon REM-Taloyhtiötapahtuma 2016 Helsinki 6.4.2016 Jari Suuronen Nordic Waterproofing Group Liikevaihto n. 200 M Henkilöstöä n. 650 Valmistusta Suomessa, Ruotsissa

Lisätiedot

TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset marraskuu 2016

TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset marraskuu 2016 TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset marraskuu 2016 Salon seutukunta / Salo Tommi Virtanen TYÖMARKKINAT VÄKILUKU 53 560-388 TYÖTTÖMYYS- PROSENTTI 15,7-0,3 ALLE 25 VUOTIAAT 415-9 TYÖVOIMA

Lisätiedot

HAXLOG RÄÄTÄLÖITYÄ VARASTOTILAA JA PIENTEOLLISUUDEN TUOTANTOTILAA PÄÄVÄYLIEN VARRELLA KOIVUKYLÄNVÄYLÄ 1, VANTAA MAHDOLLISUUKSIA MONELLE TOIMIALALLE

HAXLOG RÄÄTÄLÖITYÄ VARASTOTILAA JA PIENTEOLLISUUDEN TUOTANTOTILAA PÄÄVÄYLIEN VARRELLA KOIVUKYLÄNVÄYLÄ 1, VANTAA MAHDOLLISUUKSIA MONELLE TOIMIALALLE MAHDOLLISUUKSIA MONELLE TOIMIALALLE RÄÄTÄLÖITYÄ VARASTOTILAA JA PIENTEOLLISUUDEN TUOTANTOTILAA PÄÄVÄYLIEN VARRELLA KOIVUKYLÄNVÄYLÄ 1, VANTAA OPTIMAALINEN SIJAINTI PÄÄKAUPUNKI- ALUEELLA Tampereen Kehä lll

Lisätiedot

Mottomme pidä pönttösi tyhjänä!

Mottomme pidä pönttösi tyhjänä! Mottomme pidä pönttösi tyhjänä! Nykyaikainen jätehuolto: Uudelleen käyttö! Uusiokäyttö! Energiatuotanto! Loppusijoitus Sama laki kaikilla: erilaisia ratkaisuja esim. lajittelussa 25 Päivämäärä Päijät-Hämeen

Lisätiedot

Teollisuustaito Oy Teollisuustaito Oy KAJAANI Y-tunnus: puh

Teollisuustaito Oy Teollisuustaito Oy KAJAANI Y-tunnus: puh Teollisuustaito Oy 25.5.2016 3 Teollisuustaito Oy Kajaanilainen teollisuuden asiantuntijapalveluita tuottava yritys Asiakaskunta koko Suomen alueella Henkilöstöllä vahva kokemus teollisuuden tuotantolaitoksilla

Lisätiedot

Koululaisten oma yhteiskunta

Koululaisten oma yhteiskunta Koululaisten oma yhteiskunta Yrityskylä on kuudesluokkalaisille suunnattu yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden oppimisympäristö. Yrityskylä on pienoiskaupunki, jossa on vähintään 15 eri yrityksen ja

Lisätiedot

TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset lokakuu 2016

TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset lokakuu 2016 TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset lokakuu 2016 Salon seutukunta / Salo Tommi Virtanen TYÖMARKKINAT VÄKILUKU 53 656-409 TYÖTTÖMYYS- PROSENTTI 15,1-0,3 ALLE 25 VUOTIAAT 415-41 TYÖVOIMA

Lisätiedot

KOPAR GROUP EN 1090; kokemuksia hankinnoista ulkomailta. Samuli Saarela Service Manager, IWE, IWI-C

KOPAR GROUP EN 1090; kokemuksia hankinnoista ulkomailta. Samuli Saarela Service Manager, IWE, IWI-C KOPAR GROUP EN 1090; kokemuksia hankinnoista ulkomailta Samuli Saarela Service Manager, IWE, IWI-C 15.3.2016 Perustietoa Koparista Suomalainen suunnittelu ja valmistus konepaja, jolla neljä yksikköä: Kopar

Lisätiedot

PIDEMPÄÄN TYÖELÄMÄSSÄ HARMAANTUVASSA SUOMESSA. Erkki Pekkarinen

PIDEMPÄÄN TYÖELÄMÄSSÄ HARMAANTUVASSA SUOMESSA. Erkki Pekkarinen PIDEMPÄÄN TYÖELÄMÄSSÄ HARMAANTUVASSA SUOMESSA Erkki Pekkarinen Varma on keskinäinen ja itsenäinen Varma on keskinäinen eli asiakkaidensa omistama yhtiö Päätösvaltaa Varmassa käyttävät kaikki, jotka maksavat

Lisätiedot

Työelämäjakson raportti

Työelämäjakson raportti Työelämäjakson raportti Tapio Leskelä 24.8.2011 1 Yhteenveto... 3 2 Työelämäjakson tavoitteet... 3 3 Tehtäväkuvaus ja tulokset... 4 3.1 Tehtäväkuvaus... 4 3.2 Tulokset... 4 4 Taustatiedot StoraEnsosta...

Lisätiedot

KESKO OSTAA ONNISEN 1

KESKO OSTAA ONNISEN 1 KESKO OSTAA ONNISEN 1 KESKO OSTAA ONNISEN Velaton kauppahinta noin 369 milj. euroa Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto 10/2014-9/2015 1,4 mrd euroa, käyttökate 39 milj. euroa Onninen toimii Suomessa,

Lisätiedot

Telko Oy. Toimitusjohtaja Kalle Kettunen

Telko Oy. Toimitusjohtaja Kalle Kettunen Telko Oy Toimitusjohtaja Kalle Kettunen Telko Telko on muoviraaka-aineiden, aineiden teollisuuskemikaalien ja voiteluaineiden toimittaja B-to-B -asiakkaille Laaja päämies- ja tuotevalikoima maailman johtavilta

Lisätiedot

seminaari Oulu 18.1.2012 Pekka Peiponen Anne Multas Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy www.ksak.fi

seminaari Oulu 18.1.2012 Pekka Peiponen Anne Multas Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy www.ksak.fi TYKE-hankkeiden seminaari Oulu 18.1.2012 Pekka Peiponen Anne Multas Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy www.ksak.fi ESITYKSEN SISÄLTÖ Koillis-Suomen Aikuiskoulutus Oy lyhyesti y TYKE-hankkeemme Kaivostoiminnalla

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi Kari Juutilainen InHunt Group gsm 044 995 5382 kari.juutilainen@inhunt.fi www.urawulffilla.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus

Lisätiedot

Sijainti ja alue. saakka.

Sijainti ja alue. saakka. Sijainti ja alue Sijainti Kemi on noin 22.400 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Perämeren rannalla noin 110 km Oulusta pohjoiseen ja noin 120 km Rovaniemeltä lounaaseen. Kemin naapurikuntia ovat mm. Keminmaa,

Lisätiedot

TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset. joulukuu Salon seutukunta / Salo

TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset. joulukuu Salon seutukunta / Salo TILANNEKATSAUS Työllisyyskatsaus/perustetut yritykset joulukuu 2016 Salon seutukunta / Salo Tommi Virtanen TYÖMARKKINAT VÄKILUKU 53 560-388 TYÖTTÖMYYS- PROSENTTI 17,5-0,8 ALLE 25 VUOTIAAT 548-23 TYÖVOIMA

Lisätiedot

KASVUN SUUNTA KYSELY

KASVUN SUUNTA KYSELY KASVUN SUUNTA KYSELY Olen tyytyväinen elämääni yrittäjänä, mutta olen tehnyt myös pitkää päivää ja nauttinut työni jättämästä jäljestä Toimitilat käy pieneksi, mutta ei tällä iällä viitsisi lainanottoa

Lisätiedot

Yritysten kasvun suunta kysely

Yritysten kasvun suunta kysely Yritysten kasvun suunta kysely Kysely suunnattiin marraskuussa 2015 webropol kyselynä pääosin PPY:n jäsenyrityksiin, vastaajia 662 kpl. Kempeleen osuus vastaajista 75 vastaajaa. KASVUN SUUNTA KYSELY Olen

Lisätiedot

JÄTTEENKÄSITTELYLAITOKSET Kuntien ympäristönsuojelun neuvottelupäivä Jyri Nummela, Lassila&Tikanoja Oyj

JÄTTEENKÄSITTELYLAITOKSET Kuntien ympäristönsuojelun neuvottelupäivä Jyri Nummela, Lassila&Tikanoja Oyj JÄTTEENKÄSITTELYLAITOKSET Kuntien ympäristönsuojelun neuvottelupäivä 4.9.2013 Jyri Nummela, Lassila&Tikanoja Oyj Lassila & Tikanoja Oyj Lassila & Tikanoja Oyj KULUTUSYHTEISKUNNASTA KIERRÄTYSYHTEISKUNNAKSI

Lisätiedot

Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 2020 (miljardia tonnia hiiltä)

Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 2020 (miljardia tonnia hiiltä) Maailman hiilidioksidipäästöt fossiilisista polttoaineista ja ennuste vuoteen 22 (miljardia tonnia hiiltä) 1 8 6 4 2 19 191 192 193 194 195 196 197 198 199 2 21 22 Yhteensä Teollisuusmaat Kehitysmaat Muut

Lisätiedot

Hanhikivi 1 -hankkeen tilannekatsaus

Hanhikivi 1 -hankkeen tilannekatsaus Hanhikivi 1 -hankkeen tilannekatsaus Oulun Kauppakamari 4.10.2013 Pekka Ottavainen Hallituksen puheenjohtaja Fennovoima esittää omistajilleen investointipäätöstä Rosatomin laitoksesta Fennovoima ja venäläinen

Lisätiedot

RANTA-TAMPELLAN JA TAMPEREEN RANTAVÄYLÄN. rakentamisen ajan työllisyys ja rahavirrat

RANTA-TAMPELLAN JA TAMPEREEN RANTAVÄYLÄN. rakentamisen ajan työllisyys ja rahavirrat RANTA-TAMPELLAN JA TAMPEREEN RANTAVÄYLÄN rakentamisen ajan työllisyys ja rahavirrat Erikoistutkija Terttu Vainio RANTA-TAMPELLAN JA TAMPEREEN RANTAVÄYLÄN RAKENTAMINEN Tampereen rantaväylä 185 2 % - Tampere

Lisätiedot

Maailma tarvitsee bioenergiaa

Maailma tarvitsee bioenergiaa Maailma tarvitsee bioenergiaa Turpeen ja puun tulevaisuuden näkymät Punkalaidun 15.3.2014 Pasi Rantonen Vapo tänään Toimintamaat: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Puola Suomen valtio omistaa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54 14.05.2012 Sivu 1 / 1 3449/02.07.00/2011 54 Tontin myyminen Laaksolahdesta Kiinteistö Oy Espoon Lähdekeskukselle liikerakennushankkeen rakentamista varten, kortteli 60022 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kalajoenseudun Yrityspalvelukeskuksen YRITTÄJÄTIEDOTE 7 / 2016

Kalajoenseudun Yrityspalvelukeskuksen YRITTÄJÄTIEDOTE 7 / 2016 Kalajoenseudun Yrityspalvelukeskuksen YRITTÄJÄTIEDOTE 7 / 2016 Tässä tiedotteessa Ajankohtaista Koulutukset Muut Ydinvoimalaprojektin saapuminen naapuriin -seminaari Kalajoella 7.9.2016 - Millä tavoin

Lisätiedot

KLAPIVERKOSTOJEN LUOMINEN SUOMESSA JA MAAILMALLA. Energiahankkeen verkostotapaaminen Jyväskylä

KLAPIVERKOSTOJEN LUOMINEN SUOMESSA JA MAAILMALLA. Energiahankkeen verkostotapaaminen Jyväskylä KLAPIVERKOSTOJEN LUOMINEN SUOMESSA JA MAAILMALLA Energiahankkeen verkostotapaaminen Jyväskylä 9.11.2016 LÄHTÖKOHDAT Selvityshanke: klapituottajat (kiinnostus/määrät), tuotanto, logistiikka, markkinat,

Lisätiedot

Pohjoiskalotilla toimivasta pienestä laitetoimittajasta merkittäväksi kansainväliseksi järjestelmätoimittajaksi

Pohjoiskalotilla toimivasta pienestä laitetoimittajasta merkittäväksi kansainväliseksi järjestelmätoimittajaksi Pohjoiskalotilla toimivasta pienestä laitetoimittajasta merkittäväksi kansainväliseksi järjestelmätoimittajaksi Tuomo Juntikka, Civ. Ing. Hallituksen puheenjohtaja Paakkola Conveyors Oy Historiikki Yritys

Lisätiedot

Kokemuksia PK-yritysten kansainvälistymisestä. Bioenergia ja Keski-Eurooppa

Kokemuksia PK-yritysten kansainvälistymisestä. Bioenergia ja Keski-Eurooppa Kokemuksia PK-yritysten kansainvälistymisestä Bioenergia ja Keski-Eurooppa Zellwatt Bioenergie Freiburg, Saksa www.zellwatt.com Markku Rinne Markku Rinne 12 Tammikuuta 2010 Toimipisteemme sijaitsee Freiburgissa,

Lisätiedot

U P O N O R Y H D Y S K U N TA - J A Y M P Ä R I S T Ö T E K N I I K K A

U P O N O R Y H D Y S K U N TA - J A Y M P Ä R I S T Ö T E K N I I K K A U P O N O R Y H D Y S K U N TA - J A Y M P Ä R I S T Ö T E K N I I K K A j o h d a n t o 04 I 2009 51001 7 1. Alkusanat Puhdas vesi on tärkein elintarvikkeemme. Maapallon vesivaroista vain muutama prosentti

Lisätiedot

Paikallinen ja palveleva kumppani jo vuodesta 1919. Tapamme toimia. Leppäkosken Sähkö Oy. Arvomme. Tarjoamme kestäviä energiaratkaisuja asiakkaidemme

Paikallinen ja palveleva kumppani jo vuodesta 1919. Tapamme toimia. Leppäkosken Sähkö Oy. Arvomme. Tarjoamme kestäviä energiaratkaisuja asiakkaidemme Energiantuotanto Paikallinen ja palveleva kumppani jo vuodesta 1919 Sähkö -konserni on monipuolinen energiapalveluyritys, joka tuottaa asiakkailleen sähkö-, lämpö- ja maakaasupalveluja. Energia Oy Sähkö

Lisätiedot

Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla

Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Yhteistyössä: Kuljetusala.com Kuljetusala pitää Suomen pyörät pyörimässä Kuljetusala liikuttaa kaikkea Suomessa ja ulkomailla

Lisätiedot

ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI

ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI ASIAKASLUPAUKSEMME HELSINKI 02 ASIAKKAAMME PARAS KUMPPANI Meillä Swagelok Helsingissä on tavoitteena aina tyytyväinen asiakas. Haluamme tehdä joka päivä parhaamme asiakkaidemme eteen. Asiakaspalvelu Tarjoamme

Lisätiedot

Takeina turvallisuus ja. järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA. Nostetta korkeuksiin. Nostamisen ammattilaiset

Takeina turvallisuus ja. järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA. Nostetta korkeuksiin. Nostamisen ammattilaiset Takeina turvallisuus ja järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA 1982 Nostetta korkeuksiin Nostamisen ammattilaiset 1 Nykyaikainen kalusto ja ammattitaitoinen henkilökunta. Takeina turvallisuus ja järkkymätön

Lisätiedot