Toimikunta valitsi puheenjohtajakseen Heikki Kivisen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimikunta valitsi puheenjohtajakseen Heikki Kivisen."

Transkriptio

1 Musiikkitilatoimikunta /6 1. SELVITYSTYÖN TAUSTA JA TOIMEKSIANTO Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen, jossa esitettiin selvitettäväksi Mänttä-Vilppulaan sijoittuvan musiikkisalin toteuttamisen vaihtoehtoja. Aloitteessa todetaan, että Mänttä-Vilppulassa on paljon kuoroja ja orkestereita ja täällä käy usein myös vierailevia musiikintekijöitä. Aloitteen mukaan kaupungista kuitenkin puuttuu kunnollinen musiikkisali. Kokoomuksen valtuustoryhmä esitti, että kaupunginhallitus perustaa henkilöstöpäällikkö Heikki Kivisen johdolla toimikunnan selvittämään asiaa. Aloitteessa toivotaan, että Kivinen valitsee toimikuntaan paikkakunnaltamme muita osaavia musiikki-ihmisiä. Toimikunnan tehtävänä olisi kartoittaa musiikkitaiteeseen sopivia tiloja ja valita niistä yksi, joka varustettaisiin asianmukaisilla ääni-, akustiikka- ja valoratkaisuilla sekä soveltuvalla esiintymislavalla ja/tai katsomolla. Aloitteessa todetaan, että paras ratkaisu luonnollisesti olisi rakentaa uusi musiikkitalo harjoitustiloineen. Kokoomusryhmä kuitenkin jatkaa aloitteessaan, että siihen meillä ei ole vielä varaa ja että toimikunnan selvityksen perusteella päästäneen kuitenkin nykyistä parempaan tilanteeseen. Kaupunginhallitus käsitteli valtuustoaloitetta ja valtuutti henkilöstöpäällikkö Heikki Kivisen kokoamaan toimikunnan selvittämään Mänttä- -Vilppulaan sijoitettavan musiikkisalin toteuttamisvaihtoehtoja. Kaupunginhallitus edellytti päätöksessään, että selvitys eri vaihtoehdoista tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn viimeistään maaliskuussa Henkilöstöpäällikkö Heikki Kivinen kartoitti sopivaa toimikunnan kokoonpanoa ja nimesi sen jäseniksi seuraavat henkilöt: Katja Autonen-Lepistö Erlend Jantsikene Kaja Jantsikene Eero Peltonen Jarkko Penttilä Mika Tepponen musiikinopettaja, muusikko, kuoronjohtaja kuoronjohtaja, muusikko kanttori, kuoronjohtaja, musiikinopettaja, muusikko muusikko pj Mänttä-Vilppula Jazz&Blues, muusikko Merikanto-opiston toimipistejohtaja, musiikinopettaja Toimikunta valitsi puheenjohtajakseen Heikki Kivisen. Toimikunta käsitteli toimeksiantoa ensimmäisessä kokouksessaan ja totesi tuolloin, että aloitteen mukaisesti toimikunta ei käsittele eikä esitä uusien tilojen rakentamista. Toimikunta toteutti tammi-helmikuun aikana Mänttä-Vilppulan musiikkialan toimijoille suunnatun kyselyn toimintatiloista ja niihin liittyvistä kehittämistoiveista. Toimikunta kysyi myös siirrettävän ulkolavan tarpeesta ja varustelusta. Kyselyvastausten alustavan tarkastelun jälkeen toimikunta totesi kokouksessaan , ettei yhden tilan valitseminen ja varustaminen ole ratkaisu musiikin harjoitus- ja esiintymistilojen puutteisiin, vaan olosuhteita tulisi parantaa monissa tiloissa.

2 Musiikkitilatoimikunta /6 Hyvät harjoitusolosuhteet ovat edellytys sille, että esiintyviä ryhmiä on saatavissa omalta paikkakunnalta eri juhla- ym. tilaisuuksiin. Hyvät harjoitustilat ja muut olosuhteet ovat tärkeintä paikallisen, omaehtoisen musiikki- ja muun kulttuuritoiminnan tukea. Harjoitustiloja ja -aikoja tarvitaan monin verroin enemmän kuin on esiintymisiä. Ensisijaisen tärkeänä toimikunta piti kartoittaa harjoitustiloihin ja niiden olosuhteisiin tarvittavia parannusehdotuksia Toimikunta päätti lisäksi, että selvitystyötä jatketaan esiintymistilojen osalta kolmessa kategoriassa: * suuret tilaisuudet henk. * keskisuuret tilaisuudet henk., ja * pienet tilaisuudet alle 100 henk. Näiden lisäksi selvitetään: * siirrettävän ulkolavan toteuttamismahdollisuus, sekä * bänditilojen toteuttamismahdollisuus Mänttään ja Vilppulaan. 2. KYSELY MUSIIKKIALAN TOIMIJOILLE, TULOKSET Toimikunta suuntasi kyselyn Mänttä-Vilppulan musiikkialan toimijoille kaupungin kulttuuritoimesta saadun luettelon mukaan, myös muiden tahojen mm. kotiseutuyhdistysten oli mahdollisuus vastata. Kyselyllä pyrittiin kartoittamaan nykytilannetta: harjoitustiloja, esiintymis- ja tapahtumatiloja ja niiden soveltuvuutta. Vastaajilta pyydettiin kantaa mm. tilojen toimivuuteen, tekniseen varusteluun, sijaintiin ja käyttövuorojen riittävyyteen. Pyydettiin myös parannusehdotuksia. Lisäksi kysyttiin vastaajatahon mahdollista tarvetta korkeatasoiselle, siirrettävälle (tai kiinteälle) ulkolavalle; pyydettiin esittämään toivomuksia lavan koon, varustelun ym. suhteen. Kysely toteutettiin ajalla Kyselylomake liitteenä, liite 1. Harjoitustiloja koskien saatiin eri ryhmiltä yhteensä 18 vastausta, jotka koskivat yhdeksää eri tilaa. Eniten vastauksia tuli koskien Koivuniemeä ja kaupungintaloa. Esiintymistiloista annettiin 41 vastausta. Vastauksissa käsiteltiin eniten Vilppulan urheilutaloa, Mäntän Klubia, koulukeskuksen liikuntasalia ja kaupungintaloa. Ulkolavatarvetta kommentoitiin 12 vastauksessa. Yhteenvedot kyselyn tuloksista on esitetty liitteissä: liite 2 (harjoitustilat), liite 3 (esiintymistilat) ja liite 4 (ulkolavan tarve).

3 Musiikkitilatoimikunta /6 3. TOIMIKUNNAN ESITYS Toimikunta rajasi esityksensä jo aikaisemmin mainittuihin kuuteen kategoriaan. Ulkopuolelle jäi jäähalli, joka soveltuu suurien massatapahtumien järjestämiseen. Toimikunta ei esitä jäähallin suhteen mitään toimenpiteitä, mutta toteaa, että jos koulukeskuksen liikuntasalin ja Vilppulan urheilutalon esiintymislavapuutteet poistetaan hankkimalla molempiin nykyaikaiset, helposti koottavat ja muunneltavat lavaelementit, ne yhdistämällä saadaan jäähalliin tarvittaessa riittävän suuri lavaratkaisu kaikenlaisiin, suuriinkin tilaisuuksiin, mm. kansanoopperan toteutuksessa tarvitaan tällainen HARJOITUSTILOJEN OLOSUHTEIDEN PARANTAMINEN Koivuniemi Koivuniemi on musiikkiopiston tilojen ohella eniten musiikin harjoitustoimintaan käytetty tila. Tiloissa toimii viikoittain kolme kuoroa ja musiikkiopiston opetustoimintaa neljänä päivänä viikossa. Koivuniemessä järjestetään lisäksi konsertteja ja muita tilaisuuksia. Autere-opiston piirejä toimii myös Koivuniemessä kolmena päivänä viikossa. Koivuniemi on ollut kaupungin myytävien kiinteistöjen listalla, kuitenkaan ei ole selvitetty, mihin tiloihin Koivuniemen nykyinen toiminta siirrettäisiin. : 1. Koivuniemi otetaan pois myyntilistalta, kunnes korvaavista tiloista tai Koivuniemen säilyttämisestä nykyisessä käytössä on päätetty, 2. Ensisijaisesti toimikunta katsoo, että Koivuniemi tulee säilyttää nykyisessä käytössä ja tällöin tiloihin tulee toteuttaa seuraavat kunnostustyöt ja muut toimenpiteet: - P-alueen laajennus - piha-alueiden hoidon tehostaminen - rakennuksen kunnostaminen säilyttämisen kannalta tarpeellisessa määrin - lämmitys kuntoon - tutkittava voiko salia suurentaa väliseinää poistamalla - joitakin äänieristyksen parantamisia - kunnostussuunnitelmia laadittaessa kuultava riittävästi tilojen käyttäjiä Kaupungintalo, valtuustosali oheistiloineen 1. Käytännöllisempien ja helpommin siirrettävien kalusteiden sekä toisen pianon hankinta. Nykyiseen pianoon kunnolliset siirtopyörät. Musiikkiopiston tilat (Virkamiehenkatu 4) 1. toimitilojen ja piha-alueiden saneeraus

4 Musiikkitilatoimikunta / SUURET TILAISUUDET, HENK. Vilppulan urheilutalo 1. Vilppulan urheilutalon saneerauksen suunnitteluun on määräraha kuluvan vuoden 2016 talousarviossa. Suunnitteluvaiheessa tulee riittävässä määrin kuulla musiikkialan toimijoita ja tapahtumajärjestäjiä; suunnitteluryhmään musiikkialan edustaja/-jia. 2. Saneerauksen yhteydessä tulee toteuttaa - esiintymisalueen rajaamiseksi helposti asennettavat / osin kiinteästi asennetut sivuseinä ja kattoelementit, joilla parannetaan akustiikka, - valaistuksen uusiminen monipuolisesti säädettäväksi, - ilmastoinnin ja lämmityksen ohjaukseen mahdollisuus säätää tilaisuuksien mukaan tilannekohtaisesti paikan päältä, - nykyinen nouseva katsomo varustettava penkkien tilalle asennettavilla yksittäisillä istuimilla, ja - lattiamateriaali, joka sallii myös tanssimisen 3. Urheilutalolle tulee hankkia - nykyaikaiset, helposti koottavat ja muunneltavat lavaelementit, joista saa koottua erilaisia kuoroportaita ja muita lavarakenteita (siirrettävissä ja voidaan tarvittaessa käyttää yhdessä koulukeskuksen lavan kanssa mm. jäähallin suurissa massatilaisuuksissa), - flyygeli ja flyygelin suoja - muunneltava äänentoistojärjestelmä, ja - uusi tuolikalusto (400 kpl) Koulukeskuksen liikuntasali 1. Liikuntasaliin tulee asentaa vastaavat esiintymisalueen sivuseinä ja kattoelementit kuin urheilutalollekin 2. Seuraavan saneerauksen yhteydessä tulee toteuttaa - valaistuksen uusiminen monipuolisesti säädettäväksi ja ilmastoinnin ohjaus siten, että sitä on mahdollisuus säätää tilaisuuksien tarpeiden mukaan tilannekohtaisesti paikan päältä. - lattiamateriaali, joka sallii myös tanssimisen - suunnitteluvaiheessa tulee riittävässä määrin kuulla musiikki alan toimijoita ja tapahtumajärjestäjiä; suunnitteluryhmään musiikkialan edustaja/-jia.

5 Musiikkitilatoimikunta /6 3. Liikuntasaliin tulee hankkia - nykyaikaiset, helposti koottavat ja muunneltavat lavaelementit, joista saa koottua erilaisia kuoroportaita ja muita rakenteita (siirrettävissä ja voidaan tarvittaessa käyttää yhdessä urheilutalon lavan kanssa mm. jäähallin suurissa massatilaisuuksissa), ja - flyygeli suojineen 3.3. KESKISUURET TILAISUUDET, HENK. Tilaisuuksia järjestetään kyselyn mukaan mm. Mäntän Klubilla ja Gösta-museon Kivijärvi-salissa. Ongelmaksi on koettu tilavuokrat, joihin menee suuri osa lipputuloista harrastusryhmien yrittäessä hankkia varoja toimintaansa konserteilla tms. tilaisuuksilla. Ratkaisu voisi olla kaupungin kulttuuriavustusten osittainen suuntaaminen vuokratukena harrastusryhmille niiden käyttäessä maksullisia tiloja kulttuuritilaisuuksien järjestämiseen. Tätä kautta muutaman tuhannen euron panostuksella parannettaisiin paljon omaehtoisten kulttuuritoimijoiden toimintaedellytyksiä. Toimikunta esittää - että kaupunginhallitus antaisi kulttuuritoimen tehtäväksi kehittää vuosittaista toiminta-avustusjärjestelmää niin, että avustuksia jaettaessa osa suunnattaisiin kohdeavustuksina kulttuuritilaisuuksien vuokramenoihin. Kulttuuritoimen tehtävänä olisi kehittää yksinkertainen haku-/tai ilmoitusmenettely tuen maksamiseksi PIENET TILAISUUDET, ALLE 100 HENK. Pieniä yleisötilaisuuksia järjestetään kyselyn mukaan monissa eri paikoissa, kaupungin omistamissa tiloissa mm. Koivuniemessä ja kaupungintalolla. Toimikunta ei esitä tähän kategoriaan toimenpiteitä sen lisäksi, mitä on esitetty harjoitustilaolosuhteiden parantamiseksi kohdassa ULKOLAVA Kyselyvastausten mukaan siirrettävä ulkolava nähtiin tarpeelliseksi. Joka kesä kaupungin alueella järjestetään useita tapahtumia, joissa lavaratkaisu on useimmiten ollut kuorma-auton peräkärry tai lava. Siirrettävän, esteettisesti miellyttävän, muunneltavan, riittävän suuren, hyvillä sähkö- ja valoratkaisuilla varustetun, toreilla ja muualla ulkotiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa käytettävän lavan hankkiminen kaupungille esimerkiksi kulttuuritoimen hallinnoitavaksi voisi hyvinkin olla taidekaupungin tavoitteiden mukaista. Toimikunta esittää - että kaupunginhallitus päättäisi, että kaupunki selvittää millä tavoin em. siirrettävän ulkolavan hankinta voitaisiin toteuttaa.

6 Musiikkitilatoimikunta / BÄNDITILAT Kaupungista puuttuu kunnolliset tilat bändien ja muiden musiikkiryhmien käyttöön. Tällä hetkellä joitakin tiloja on Länsi-Koskelan koululla. Vilppulan nuorisotalon kellarissa on lisäksi muutama matala, pieni, tunkkainen kellarille haiseva koppi, jotka eivät vastaa tarvetta. Kolhon nuorisotilojen alakerrassa on toimiva bänditila. Tarve bänditiloille on sekä Mäntässä että Vilppulassa. Toimikunta esittää - että Kompus-talon kellarikerroksessa oleva, tällä hetkellä käyttämätön tila annettaisiin kulttuuritoimen hallintaan käytettäväksi bändien ja muiden musiikki- tms. ryhmien käyttöön. Tiloihin on mahdollista toteuttaa riittävät varastotilat eri ryhmien soittimen ja muiden välineiden säilytykseen. Tiloja voisi käyttää myös vieressä olevan musiikkiopiston ryhmät, ja - että kaupunginhallitus antaisi kulttuuritoimen tehtäväksi etsiä toimivat tilat bänditoimintaan myös Vilppulasta. Liite 1: Liite 2: Liite 3: Liite 4: Toimitilakartoitus, kyselylomake Yhteenveto, harjoitustilat Yhteenveto, esiintymistilat Yhteenveto, ulkolavan tarve

KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT

KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT KULTTUURI-, NUORISO- JA LIIKUNTAPALVELUT Toiminta-ajatus Uudenkaupungin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalvelun yksiköt tuottavat kuntalaisille hyvinvointia lisääviä ja tukevia palveluita. Ne tarjoavat

Lisätiedot

OHJEITA LAIKUNLAVAN PUISTOKONSERTTIESIINTYJILLE

OHJEITA LAIKUNLAVAN PUISTOKONSERTTIESIINTYJILLE 1 OHJEITA LAIKUNLAVAN PUISTOKONSERTTIESIINTYJILLE Tämä Ohje koskee vain niitä tamperelaisia esiintyjäryhmiä, jotka esiintyvät osana Puistokonserttisarjaa. Muille Laikunlavan käyttöönsä vuokranneille esiintyjille

Lisätiedot

TOHOLAMMIN URHEILUHALLIN PERUSKORJAUS/LAAJENNUS VAI KOKONAAN UUSI URHEILUHALLI

TOHOLAMMIN URHEILUHALLIN PERUSKORJAUS/LAAJENNUS VAI KOKONAAN UUSI URHEILUHALLI TOHOLAMMIN URHEILUHALLIN PERUSKORJAUS/LAAJENNUS VAI KOKONAAN UUSI URHEILUHALLI Urheiluhallin suunnittelu aloitettu 2010 Maaliskuussa 2010 valmistui ensimmäinen Ins Tsto Juha Kärkimaa Oy:n laatima kuntoarvio

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (8) 53 Valtuutettu Tuomo Valokaisen toivomusponsi kulttuurin harjoittamiseen vuokraamalla harjoittelutiloja HEL 2011-010817 T 00 00 03 Päätös päätti merkitä tiedoksi

Lisätiedot

TERVETULOA SALOHALLIIN! Ohjeita Salohallin käyttäjille

TERVETULOA SALOHALLIIN! Ohjeita Salohallin käyttäjille TERVETULOA SALOHALLIIN! Ohjeita Salohallin käyttäjille TERVETULOA SALOHALLIIN! TEKNISET TIEDOT Palloiluhalli Koko 52x32 m, yhteensä 1.664 m 2. Vapaa korkeus 12,5 m. Tila jaettavissa väliverhoin kolmeen

Lisätiedot

KERAVA-SALI Keuda-talossa

KERAVA-SALI Keuda-talossa KERAVA-SALI Keuda-talossa konsertille, seminaarille, teatteriesitykselle tai operetille? Kerava-sali sopii kaikkiin edellä mainittuihin tarkoituksiin erinomaisesti. Lisäksi sali on mainio paikka järjestää

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1. Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen

Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1. Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen Ulvilan kaupunki Ote pöytäkirjasta 1 Tekninen lautakunta 89 09.12.2014 Vanhankylän alakoulun laajennus- ja peruskorjaustyön suunnitelmaluonnosten hyväksyminen 42/10.03.02.00/2014 Tekninen lautakunta 89

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA 2015 2016

VUOSISUUNNITELMA 2015 2016 1 JOENSUUN KONSERVATORIO Vuosisuunnitelma käsitelty opettajakunnassa 18/9 2015 Toteutuksen arviointi käsitelty opettajakunnassa VUOSISUUNNITELMA 2015 2016 1. OPISKELIJAMÄÄRÄT SYKSY Tilanne 20.9. - ammatillinen

Lisätiedot

Musiikinopetuksen oppimisympäristön kehittämishanke 2008-2010

Musiikinopetuksen oppimisympäristön kehittämishanke 2008-2010 Helsingin kaupunki 1/6 Opetusvirasto, Luonnos: 30.3.2009 Musiikinluokan varustamisohje: Musiikkiluokkien äänentoistojärjestelmät: Äänentoistojärjestelmän suunnittelu liittyy kiinteästi akustiikkasuunnitteluun

Lisätiedot

Iisa Järvinen poistui tämän asian käsittelyn aikana klo

Iisa Järvinen poistui tämän asian käsittelyn aikana klo Tekninen lautakunta 17 16.03.2016 Tekninen lautakunta 26 11.05.2016 Kaupunginhallitus 209 30.05.2016 Tekninen lautakunta 72 02.11.2016 Ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelujen järjestämistavan valinta 455/00.01.02.02/2016

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2016 KÄYTTÖSUUNNITELMA

ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2016 KÄYTTÖSUUNNITELMA ORIVEDEN KAUPUNKI ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2016 KÄYTTÖSUUNNITELMA 3 105 ELÄMÄNLAATUPALVELUT Vastuuhenkilö liikuntapäällikkö Kiti Ruissalo, 25.1.2016 alkaen vs. liikuntapäällikkö Terhi Kettunen KÄYTTÖTALOUS

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2012 1 (5) Yleisten töiden lautakunta Ka/2 11.12.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2012 1 (5) Yleisten töiden lautakunta Ka/2 11.12.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2012 1 (5) 566 Yleisten töiden lautakunnan lausunto Päivi Lipposen ym. valtuustoaloitteesta, joka koskee uuden koirapuiston perustamista Herttoniemeen HEL 2012-013810 T

Lisätiedot

Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt

Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt Kulttuuri-, taide- ja perinnetoimintaan kohdistettavat avustukset, myöntämisperusteet ja jakosäännöt Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/922/00.02.10/2018 Esittelijä: Hyvinvointi- ja sivistyspalvelujen toimialajohtaja

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA 2013 2014

VUOSISUUNNITELMA 2013 2014 1 JOENSUUN KONSERVATORIO Vuosisuunnitelma käsitelty opettajakunnassa 18/9 2013 Toteutuksen arviointi käsitelty opettajakunnassa / 2014 VUOSISUUNNITELMA 2013 2014 1. OPISKELIJAMÄÄRÄT SYKSY Tilanne 20.9.

Lisätiedot

Anu Frosterus jätti yhdessä muiden Karkkilan vihreät valtuustoryhmän valtuutettujen kanssa seuraavan valtuustoaloitteen:

Anu Frosterus jätti yhdessä muiden Karkkilan vihreät valtuustoryhmän valtuutettujen kanssa seuraavan valtuustoaloitteen: Kaupunginvaltuusto 42 25.05.2015 Kaupunginhallitus 131 01.06.2015 Vapaa-aikalautakunta 72 10.11.2015 Vapaa-aikalautakunta 7 02.02.2016 Kaupunginhallitus 26 15.02.2016 Kaupunginvaltuusto 11 14.03.2016 Vastaus

Lisätiedot

LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIOINTI SIVISTYSTOIMEN TOIMINTA- JA TOIMITILAVERKKOSELVITYKSEN YHTEYDESSÄ

LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIOINTI SIVISTYSTOIMEN TOIMINTA- JA TOIMITILAVERKKOSELVITYKSEN YHTEYDESSÄ LAPSIVAIKUTUSTEN ARVIOINTI SIVISTYSTOIMEN TOIMINTA- JA TOIMITILAVERKKOSELVITYKSEN YHTEYDESSÄ Etelä-Pohjanmaan sivistystoimenjohtajat / LAPE 10.4.2018 Taustaa Alajärven kaupunginvaltuusto on vuoden 2018

Lisätiedot

Valtuustoaloitteet 2018

Valtuustoaloitteet 2018 Valtuustoaloitteet 2018 Aloitteen tekijä Aloite Toimenpiteet Käsittelyvaihe Kvalt 5.2.2018 6 Mauri Tenkula Kaupungin osallistumisesta liukkauden torjunnasta aiheutuviin kustannuksiin rahoittamalla kaupunkilaisten

Lisätiedot

Tapahtumajärjestäjäkysely 2017

Tapahtumajärjestäjäkysely 2017 Tapahtumajärjestäjäkysely 2017 IISALMI-LAPINLAHTI-SONKAJÄRVI-VIEREMÄ Kuhinaa keskustaan, tapahtumamatkailua Ylä-Savoon -hanke Kyselyn tavoite ja toteutus Kysely on osa Iisalmen kaupungin sekä Sonkajärven,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 189. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 189. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.06.2013 Sivu 1 / 1 4619/08.01.00/2012 Kaupunginhallitus 381 17.12.2012 189 Selvitys Otaniemen liittämisestä Raide-Jokerin piiriin Valmistelijat / lisätiedot: Antti Mäkinen, puh. (09)

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto Kulttuurilautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuusto Kulttuurilautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 117 15.11.2016 Kulttuurilautakunta 42 11.04.2017 Kaupunginhallitus 102 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 45 09.05.2017 Kokoomuksen valtuustoryhmän aloite lasten harrastustakuusta 3492/12.05.00/2016

Lisätiedot

Valtuustoaloitteet, joita on käsitelty 2017 sekä aloitteet, jotka on jätetty vuonna 2017 sekä niiden johdosta tehdyt toimenpiteet

Valtuustoaloitteet, joita on käsitelty 2017 sekä aloitteet, jotka on jätetty vuonna 2017 sekä niiden johdosta tehdyt toimenpiteet Valtuustoaloitteet, joita on käsitelty 2017 sekä aloitteet, jotka on jätetty vuonna 2017 sekä niiden johdosta tehdyt toimenpiteet 1. Kvalt 22.2.2016 10 Mauri Mäntylän aloite Ouluntien-Koivuhaan suojatien

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

luento ja esitelmätilaisuuksien pitämiseen.

luento ja esitelmätilaisuuksien pitämiseen. WILJAMI WILJAMIN KÄYNTIOSOITE Urheilukatu 1 Rovaniemen kulttuurilautakunta on vuokrannut Wiljamin monikäyttötilaksi rovaniemeläisille taide - ja kulttuuriyhdistyksille sekä muille toimijoille. Wiljami

Lisätiedot

Kokemuksia lapsivaikutusten arvioinnista kouluverkkovalmistelussa, Päivi Raukko

Kokemuksia lapsivaikutusten arvioinnista kouluverkkovalmistelussa, Päivi Raukko Kokemuksia lapsivaikutusten arvioinnista kouluverkkovalmistelussa, Päivi Raukko Case: Hämeenlinnan palveluverkkoselvitys Kaikkia palveluja ja koko kaupunkia koskeva Erityinen mielenkiinto koulu- ja päiväkotiverkossa

Lisätiedot

Lautakunta toivoo, että kaupunki vielä harkitsee päätöstään hammaslääkärin laitteiden siirtämisestä pois Houtskarista.

Lautakunta toivoo, että kaupunki vielä harkitsee päätöstään hammaslääkärin laitteiden siirtämisestä pois Houtskarista. 5 11.03.2015 40 16.04.2015 18 11.05.2015 69 11.06.2015 29 25.11.2015 8 04.02.2016 15 21.03.2016 Houtskarin hammashoito 1770/05.08.01/2014 11.03.2015 5 Lautakunta toteaa, että kaupunginvaltuusto pienensi

Lisätiedot

Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja kulttuurikeskus Harkon remontointia

Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja kulttuurikeskus Harkon remontointia Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 43 13.3.2017 Tekninen lautakunta 51 18.4.2017 Asianro 392/10.03.02.00/2017 65 Valtuutettu Aarre Lehtosen ym. valtuutettujen aloite koskien museo- ja

Lisätiedot

HALLITUSOHJELMATAVOITTEET

HALLITUSOHJELMATAVOITTEET Suomen musiikkineuvoston MUSIIKKIPOLIITTISET HALLITUSOHJELMATAVOITTEET MUSIIKKI TYÖNÄ AMMATTIMUUSIKKOJEN JA MUSIIKIN TEKIJÖIDEN TOIMINTAEDELLYTYKSET JA RESURSSIT TURVATTAVA Suomalaiset muusikot ja musiikin

Lisätiedot

UIMAHALLI JA UUSI LIIKUNTAHALLI - KYSELYIDEN TULOKSET

UIMAHALLI JA UUSI LIIKUNTAHALLI - KYSELYIDEN TULOKSET UIMAHALLI JA UUSI LIIKUNTAHALLI - KYSELYIDEN TULOKSET Janakkalan kunnassa on käynnistetty tarveselvityksen jälkeen hankesuunnitteluvaihe koulu- ja monitoimikeskusten osalta Turenkiin ja Tervakoskelle.

Lisätiedot

Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä

Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä Raportti Tapahtumia kaikille! -oppaasta tehdystä kyselystä Kulttuuria kaikille -palvelu 4.1.2017 2 / 6 Johdanto Tapahtumia kaikille! Opas saavutettavan kulttuurifestivaalin järjestämiseen on Kulttuuria

Lisätiedot

Kulttuurilautakunnan päätös

Kulttuurilautakunnan päätös IISALMEN KAUPUNGIN KULTTUURITOIMEN AVUSTUSSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunnan päätös 20.1.2011 7 1. YLEISPERIAATTEET Kulttuurilautakunta esittää vuosittain kaupungin talousarvioon määrärahan käytettäväksi paikallisten

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2017 KÄYTTÖSUUNNITELMA

ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2017 KÄYTTÖSUUNNITELMA ORIVEDEN KAUPUNKI ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2017 KÄYTTÖSUUNNITELMA 3 105 ELÄMÄNLAATUPALVELUT Vastuuhenkilö vs. liikuntapäällikkö Terhi Kettunen KÄYTTÖTALOUS Toimintatuotot 352 000 Toimintakulut 2 338

Lisätiedot

Suomalaisten näkemyksiä matkailusta

Suomalaisten näkemyksiä matkailusta Matkailun ja elämystuotannon OSKE Taloustutkimus Oy / Christel Nummela.11.2013 T-10244///CN.11.2013 2 Johdanto Taloustutkimus Oy on toteuttanut tämän tutkimuksen Matkailun ja elämystuotannon OSKEn toimeksiannosta.

Lisätiedot

1 Johdanto. 1.1 Selvityksen taustaa

1 Johdanto. 1.1 Selvityksen taustaa Yhdyskuntatekniset palvelut 04 3 1 Johdanto 1.1 Selvityksen taustaa Vuonna 1992 toteutettiin ensimmäisen kerran tämän tutkimusasetelman mukainen selvitys asukkaiden teknisiä palveluita koskevista mielipiteistä.

Lisätiedot

*/* Kokouksessa keskustellaan kiinteistölistasta ja myyntimenetelmistä.

*/* Kokouksessa keskustellaan kiinteistölistasta ja myyntimenetelmistä. Sisäisten palvelujen johtokunta 42 27.04.2015 Kaupunginhallitus 140 18.05.2015 Kaupunginhallitus 169 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 43 08.09.2015 Sisäisten palvelujen johtokunta 82 09.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2014 KÄYTTÖSUUNNITELMA

ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2014 KÄYTTÖSUUNNITELMA ORIVEDEN KAUPUNKI ELÄMÄNLAATULAUTAKUNTA VUODEN 2014 KÄYTTÖSUUNNITELMA 3 105 ELÄMÄNLAATUPALVELUT Vastuuhenkilö vs. liikuntapäällikkö Terhi Kallio KÄYTTÖTALOUS Toimintatuotot 347 978 Toimintakulut - 2 467

Lisätiedot

KH 127 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh

KH 127 Valmistelija/lisätiedot: II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh Kaupunginhallitus 127 23.03.2015 Tuula Partasen ym. valtuustoaloite vuosittaisen määräärahan varaamiseksi Lappeenrannan kaupungin testamenttirahaston varoista kolmannen sektorin toimijoiden tekemän hyvinvoinnin

Lisätiedot

VARAA TILOJA TAPAHTUMIIN JA KOKOUKSIIN AVAUTUVASTA IHMISTEN JA TAITEEN TALOSTA

VARAA TILOJA TAPAHTUMIIN JA KOKOUKSIIN AVAUTUVASTA IHMISTEN JA TAITEEN TALOSTA VARAA TILOJA TAPAHTUMIIN JA KOKOUKSIIN 28.4. AVAUTUVASTA IHMISTEN JA TAITEEN TALOSTA Kulttuuritalo Laikuksi muuntautuva Vanha kirjastotalo puistoineen palvelee kulttuuritapahtumien järjestäjiä ja paikallisia

Lisätiedot

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006):

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 33 28.11.2013 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 2 03.02.2014 Kunnanhallitus 67 10.02.2014 Valtuusto 19 24.02.2014 YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET 417/0/09/092/2014

Lisätiedot

Vuoden 2011 Khn talousarviovalmistelua

Vuoden 2011 Khn talousarviovalmistelua Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 5072-2010 (059) Vuoden 2011 Khn talousarviovalmistelua Tiivistelmä: - Avustk 202 Toimikunta keskusteli sille tulleista avustusanomuksista ja avustamisen linjauksista. Joidenkin

Lisätiedot

Katsaus paikallisdemokratian haasteisiin ja alueellisen edustuksellisuuden mahdollisuuksiin

Katsaus paikallisdemokratian haasteisiin ja alueellisen edustuksellisuuden mahdollisuuksiin Katsaus paikallisdemokratian haasteisiin ja alueellisen edustuksellisuuden mahdollisuuksiin Paikallisdemokratian ja osallistumisen toimikunta 24.2.2010 José Valanta toimikunnan sihteeri Paikallisdemokratia

Lisätiedot

Valtuutettu Jari Salosen ym. valtuutettujen aloite koulujen liikuntatilojen välineistön käytön tehostamiseksi

Valtuutettu Jari Salosen ym. valtuutettujen aloite koulujen liikuntatilojen välineistön käytön tehostamiseksi Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 110/10.03.01.01/2013 79 Valtuutettu Jari Salosen ym. valtuutettujen aloite koulujen liikuntatilojen välineistön käytön tehostamiseksi historia Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

TURVALLISUUSKARTOITUS

TURVALLISUUSKARTOITUS TURVALLISUUSKARTOITUS Turvallisuusosan tarkastukset Hämeenlinnan kirkko Kirkkorinne, 13100, Hämeenlinna Raporttipäivä: 14.01.2014 Tarkastuspäivä: 28.10.2013 Muokkauspäivä: 12.06.2014 2 (13) Hämeenlinnan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 336. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 336. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.11.2016 Sivu 1 / 1 2500/2016 02.08.00 Tekninen lautakunta 99 19.10.2016 336 Valtuustoaloite kaupunkipyörien hankkimiseksi Espooseen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Johanna Nyberg,

Lisätiedot

Pippuri Loppuarviointi Anna Saloranta & Pasi-Heikki Rannisto Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto

Pippuri Loppuarviointi Anna Saloranta & Pasi-Heikki Rannisto Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto Pippuri Loppuarviointi 12.12.2018 Anna Saloranta & Pasi-Heikki Rannisto Johtamiskorkeakoulu Tampereen yliopisto Mitä arvioitiin? Miten Lape hankkeessa toteutettu kehittäminen ilmenee asiakkaiden, ammattilaisten,

Lisätiedot

Aloite merkittiin pöytäkirjaan ja lähetettiin kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi.

Aloite merkittiin pöytäkirjaan ja lähetettiin kaupunginhallitukselle valmisteltavaksi. Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 82 27.8.2012 Asianro 337/10.03.01.00/2012 4 Valtuustoaloite: Selvityksen laatiminen koulukeskuksen parkkipaikoista Päätöshistoria Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

MAPSTO 2015-19 KOOSTE SEKÄ PÄIVITYSESITYKSEN VUOSILLE 2016-20 Matti Hursti 8.4.2015, päivitetty 29.4.2015

MAPSTO 2015-19 KOOSTE SEKÄ PÄIVITYSESITYKSEN VUOSILLE 2016-20 Matti Hursti 8.4.2015, päivitetty 29.4.2015 Oheismateriaali / sivltk 12.5.2015 39 vapltk 26.5.2015 38 MAPSTO 2015-19 KOOSTE SEKÄ PÄIVITYSESITYKSEN VUOSILLE 2016-20 Matti Hursti 8.4.2015, päivitetty 29.4.2015 Kaupunginosa Asukasmäärän Investointi,

Lisätiedot

Yhtiökokousinfo. Asunto-osakeyhtiö Kirkonrotta 3.6.2014

Yhtiökokousinfo. Asunto-osakeyhtiö Kirkonrotta 3.6.2014 Yhtiökokousinfo Asunto-osakeyhtiö Kirkonrotta 3.6.2014 Esityksen sisältö 1. Hankkeen organisaatio 2. Hankkeen vaiheet 3. Ehdotettavat toimenpiteet 4. Alustava aikataulu Hankkeen tilanne/prosessi Toteutussuunnittelu

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunta 67 18.12.2013 Kaupunginhallitus 10 20.01.2014 Kaupunginhallitus 78 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 13 10.03.

Vapaa-aikalautakunta 67 18.12.2013 Kaupunginhallitus 10 20.01.2014 Kaupunginhallitus 78 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 13 10.03. Vapaa-aikalautakunta 67 18.12.2013 Kaupunginhallitus 10 20.01.2014 Kaupunginhallitus 78 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 13 10.03.2014 Lisämäärärahan myöntäminen Painotalon katsomon hankintaan 941/020700/2013

Lisätiedot

HELSINGIN KALASATAMAN YHTEISKERHOTILA TARVESELVITYS

HELSINGIN KALASATAMAN YHTEISKERHOTILA TARVESELVITYS HELSINGIN KALASATAMAN YHTEISKERHOTILA TARVESELVITYS HELSINGIN KALASATAMAN YHTEISKERHOTILA TARVESELVITYS Tarveselvityksen keskeiset tavoitteet Tarveselvitys on laadittu Kalasataman alueelle sijoittavan

Lisätiedot

HAKUINFO PUISTOKONSERTTIESIINTYJILLE 2016

HAKUINFO PUISTOKONSERTTIESIINTYJILLE 2016 1 HAKUINFO PUISTOKONSERTTIESIINTYJILLE 2016 Tampereen kesään jo vuosikymmeniä kuuluneet puistokonsertit soivat jälleen ensi kesänä pitkin kaupunkia. Tanssi-, soitinmusiikki-, ja laulukonsertteja järjestetään

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (5) 217 Esitys kaupunginhallitukselle kiinteistöjen vaihtamiseksi Vuosaaressa ja Munkkiniemessä HEL 2013-005057 T 10 01 01 01 Kiinteistökartta L4 T3, Halkullanniemi

Lisätiedot

Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuusto 20.3.2019 1 (7) 20.3.2019 Kokousaika ke 20.3.2019 kello 17:00-18:16 Kokouspaikka Kihniön yhtenäiskoulu Osallistujat Yli-Kärkelä Amalia Puheenjohtaja Autio Marko 1. varapuheenjohtaja Hylkinen Tiia Jokioja

Lisätiedot

Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015

Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) 21 Kulttuuriavustusten myöntäminen 2015 Asianro 295/02.05.01/2015 Kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Tiina Salon valmistelu 4.5.2015: Kulttuuripalveluiden talousarviossa

Lisätiedot

SAVONLINNASALI, KOY WANHA KASINO, KONSERTTISALIN AKUSTIIKKA. Yleistä. Konserttisali

SAVONLINNASALI, KOY WANHA KASINO, KONSERTTISALIN AKUSTIIKKA. Yleistä. Konserttisali INSINÖÖRITOIMISTO HEIKKI HELIMÄKI OY Akustiikan asiantuntija puh. 09-58933860, fax 09-58933861 1 SAVONLINNASALI, KOY WANHA KASINO, KONSERTTISALIN AKUSTIIKKA Yleistä Konserttisali Helsinki 19.5.2003 Konserttisalin

Lisätiedot

KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET VUO- DELLE 2017

KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET VUO- DELLE 2017 1 KESKENERÄISTEN INVESTOINTIHANKKEIDEN LISÄMÄÄRÄRAHAESITYKSET VUO- DELLE 2017 TALONRAKENNUS/YLEISHALLINTO Villa Breda, palvelukeskus Menot - Utgifte 710,6 9 000,0 0,0 9 000,0 2 463,3 6 536,7 3 536,7 Netto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2012 1 (6) 437 Myllypuron vanhustenkeskuksen siirto apporttiomaisuutena Kiinteistö Oy Helsingin Palveluasunnoille HEL 2012-015114 T 10 01 03 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Vaikeavammaisten päivätoiminta

Vaikeavammaisten päivätoiminta Vaikeavammaisten päivätoiminta Kysely vaikeavammaisten päivätoiminnasta toteutettiin helmikuussa 08. Sosiaalityöntekijät valitsivat asiakkaistaan henkilöt, joille kyselyt postitettiin. Kyselyjä postitettiin

Lisätiedot

Palokan koulukeskuskysely

Palokan koulukeskuskysely - Palokan koulukeskuskyselyssä kysyttiin kuntalaisten mielipiteitä siitä, millaiseksi koulukeskus voisi muodostua - Kysely toteutettiin hankkeen suunnittelussa mukana olevien osapuolten yhteistyönä - Käyttäjien

Lisätiedot

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 13.09.2017, klo 17:34-18:51 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Nuorisolautakunta 22.10.2014 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 47 KUUKAUSIRAPORTTI NUORISOPALVELUIDEN OSALTA SYYSKUULTA 2014 48 LAUSUNTO NURMIJÄRVEN MONITOIMITALON L 2 LUONNOSSUUNNITELMISTA

Lisätiedot

Lieksan kaupungin avustusten hakuinfo 2018

Lieksan kaupungin avustusten hakuinfo 2018 avustusten hakuinfo 2018 14.3.2018 Kaupunginhallituksen toiminta-, kohde- ja talkoo Hyvinvointilautakunnan kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimen sekä sosiaali- ja terveystoiminnan toiminta- ja kohde 15.3.2018

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. 5 Oppilailla esiintyvien sisäilmaongelmista johtuvien oireiden kartoittaminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. 5 Oppilailla esiintyvien sisäilmaongelmista johtuvien oireiden kartoittaminen 09.01.2017 Sivu 1 / 1 4885/2016 10.03.02 5 Oppilailla esiintyvien sisäilmaongelmista johtuvien oireiden kartoittaminen Valmistelijat / lisätiedot: Antti Mäntynen, puh. 043 826 8978 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄILLÄ OLO: Pöytäkirja on julkisissa asioissa nähtävänä , Lavian seurakuntatoimistossa sen aukioloaikoina.

PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄILLÄ OLO: Pöytäkirja on julkisissa asioissa nähtävänä , Lavian seurakuntatoimistossa sen aukioloaikoina. Aika: Paikka: Tiistaina 17.9.2019 klo 18.00, kahvit klo 17.30 alkaen Seurakuntakodin kokoushuone Jäsenet: Tuija Kruus puheenjohtaja Anita Kamppi, varapj Seppo Laakso Matti Peltola Yrjö Rautiainen Anneli

Lisätiedot

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO

NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO NAANTALIN VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNTA 1/2014 VETERAANIASIAIN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS /MUISTIO AIKA tiistai 4.2.2014 klo 14.00-15.10 PAIKKA Naantalin kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat. Kh

Kaupunginhallitus Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat. Kh Kaupunginhallitus 197 19.06.2017 Kaupungin kiinteistöjen sisäilmaongelmat Kh 26.09.2016 255 Kaupunginjohtaja on nimennyt sisäilmatyöryhmään työsuojelupäällikön, yhden työsuojeluvaltuutetun, sosiaali- ja

Lisätiedot

KYSELY. Hyvä asukas tai maanomistaja!

KYSELY. Hyvä asukas tai maanomistaja! Hyvä asukas tai maanomistaja! Haapaveden Vattukylälle on aloitettu osayleiskaavan päivitystyö. Alueella on voimassa oleva osayleiskaava, joka on hyväksytty vuonna 1996, ja lisäksi alueelle ulottuu Haapaveden

Lisätiedot

Nuorisotoimen verkko. Palveluverkko- ja organisaatiotyöryhmä 46 05.03.2015. Kasvatus- ja opetuslautakunta 34 01.04.2015 188/00.01.

Nuorisotoimen verkko. Palveluverkko- ja organisaatiotyöryhmä 46 05.03.2015. Kasvatus- ja opetuslautakunta 34 01.04.2015 188/00.01. Palveluverkko- ja 46 05.03.2015 organisaatiotyöryhmä Kasvatus- ja opetuslautakunta 34 01.04.2015 Nuorisotoimen verkko 188/00.01.02/2015 PALRYH 05.03.2015 46 Lohjan kaupungin nuorisotoimen palvelut koostuvat

Lisätiedot

Apip henkilöstö on mukana päivähoidon ja koulun työhyvinvointiohjelmassa osallistuen sen tarjoamiin palveluihin.

Apip henkilöstö on mukana päivähoidon ja koulun työhyvinvointiohjelmassa osallistuen sen tarjoamiin palveluihin. KH 29.1.2013 LIITE Paltamon perusopetuksen aamu ja iltapäivätoiminnan laatukäsikirja 1 Johtaminen Perusopetuksen aamu ja iltapäivätoiminnan koordinoinnista, arvioinnista ja valvonnasta vastaa Paltamon

Lisätiedot

Mitä kuuluu uimaseurojen ja uimahallien yhteistyölle? Havaintoja Uimaliiton olosuhdekyselystä. Uimahallifoorumi 2.10.2014

Mitä kuuluu uimaseurojen ja uimahallien yhteistyölle? Havaintoja Uimaliiton olosuhdekyselystä. Uimahallifoorumi 2.10.2014 Mitä kuuluu uimaseurojen ja uimahallien yhteistyölle? Havaintoja Uimaliiton olosuhdekyselystä Uimahallifoorumi 2.10.2014 Suomen Uimaliitto tänään 130 jäsenseuraa, joissa jäseniä noin 45 000 Lasten ja nuorten

Lisätiedot

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO

SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKI- OPISTO LÄNSI- RANTA 4B 24100 SALO SALON MUSIIKKIOPISTO Musiikkiopiston Nohterin ja Kärjen talot Musiikkiopiston kirjastotalon tilat Musiikkiopiston toimitilat sijaitsevat Salon keskustassa

Lisätiedot

VALTUUSTOALOITE SIIRTOLAPUUTARHATOIMINNAN MAHDOLLISUUKSIEN SELVITTÄMISESTÄ

VALTUUSTOALOITE SIIRTOLAPUUTARHATOIMINNAN MAHDOLLISUUKSIEN SELVITTÄMISESTÄ Kaupunginvaltuusto 92 01.07.2013 Kaupunginhallitus 275 19.08.2013 Kaupunginhallitus 88 16.03.2015 Tekninen lautakunta 94 28.10.2015 Kaupunginhallitus 80 29.03.2016 Kaupunginvaltuusto 18 25.04.2016 VALTUUSTOALOITE

Lisätiedot

KANGASALAN KULTTUURIKESKUS, KANGAS-ALASALIN AKUSTINEN

KANGASALAN KULTTUURIKESKUS, KANGAS-ALASALIN AKUSTINEN KANGASALAN KULTTUURIKESKUS, KANGAS-ALASALIN AKUSTINEN SUUNNITTELU Sara Vehviläinen 1, Henrik Möller 1, Jukka Ahonen 1 1 Akukon Oy Hiomotie 19 00380 Helsinki info@akukon.fi Tiivistelmä Kangasalan kulttuurikeskus,

Lisätiedot

ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Kulttuurilautakunta 1.4.2009 Liite B 3 20 ULVILAN KULTTUURILAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Voimaantulo: SISÄLLYSLUETTELO SISÅLLYSLUETTELO... l 1 TOIMIALA JA KOKOONPAN0... 2 2 KIRJASTOLAITOS... 2 3

Lisätiedot

Lausunto 1 / 115/ / Hämeenlinnan hallinto-oikeus. Raatihuoneenkatu Hämeenlinna

Lausunto 1 / 115/ / Hämeenlinnan hallinto-oikeus. Raatihuoneenkatu Hämeenlinna Lausunto 1 / 27.05.2016 115/02.02.00/2016 Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu 1 13100 Hämeenlinna hameenlinna.hao@oikeus.fi Lausuntopyyntönne 20.5.2016 dnro 01029/16/2204 Lausunto Hämeenlinnan

Lisätiedot

TIEDOT KATSELMUSESITYKSESTÄ

TIEDOT KATSELMUSESITYKSESTÄ Yhteyshenkilö tapahtumassa: Puhelin ja sposti: TIEDOT KATSELMUSESITYKSESTÄ Ryhmän nimi Esityksen nimi Ohjaaja Musiikkiryhmän nimi Seura Kesto Sommittelija tai koreografi Musiikkiryhmän ohjaaja Musiikkitiedot

Lisätiedot

Tehtäväalue: Hyvinvointi LIITE 1

Tehtäväalue: Hyvinvointi LIITE 1 Tehtäväalue: 210501 Hyvinvointi LIITE 1 Hyvinvointilautakunnan tehtävät ja toimivalta Lautakunta johtaa ja kehittää hyvinvointitoimialaa (aikaisemmat kirjasto- ja kulttuuritoimen ja vapaa-aikatoimen toimialat)

Lisätiedot

Omakotitalojen myynti osoitteessa Satamakatu 32 ja Satamakatu 30 b

Omakotitalojen myynti osoitteessa Satamakatu 32 ja Satamakatu 30 b Kaupunkirakennelautakunta 212 11.12.2013 Omakotitalojen myynti osoitteessa Satamakatu 32 ja Satamakatu 30 b 704/10/03/02/2013 KARA 212 Kaupunkirakennelautakunta 25.6.2013 122: Valmistelijat: Rakennuspäällikkö

Lisätiedot

Kulttuuritoimi. Kulttuurista hyvinvointia, elinvoimaa, osallisuutta ja vetovoimaa!

Kulttuuritoimi. Kulttuurista hyvinvointia, elinvoimaa, osallisuutta ja vetovoimaa! Kulttuuritoimi Kulttuurista hyvinvointia, elinvoimaa, osallisuutta ja vetovoimaa! ORGANISAATIO Kaupunginvaltuusto pj. Anna-Maija Koskela 43 jäsentä Kaupunginhallitus pj. Rami Ala-Nisula 11 jäsentä Vapaa-aikalautakunta

Lisätiedot

Nuva ry:n kysely nuorten vaikuttamismahdollisuuksista kunnassaan

Nuva ry:n kysely nuorten vaikuttamismahdollisuuksista kunnassaan Nuva ry:n kysely nuorten vaikuttamismahdollisuuksista kunnassaan Kyselyn tuloksia käytetään lasten ja nuorten valtuutetun huoneentaulun koostamiseen. Kyselyn tuloksissa on yhdistetty alkuperäiset viisiluokkaiset

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Taloustyöryhmä AIKA 28.05.2018 kello 17:00-19:07 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus 3 7 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa

Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa Kaupunginhallitus 133 08.05.2017 Kaupunginvaltuusto 74 17.05.2017 Luksian Nummentien kiinteistön ja Harjun koulun vaihtokauppa 509/10.03.02/2017 KH 08.05.2017 133 Kaupunginhallituksen asettama kouluverkkoryhmä

Lisätiedot

Vuoden 2011 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma. Valmistelija: kunnankamreeri Sture Lindqvist,

Vuoden 2011 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma. Valmistelija: kunnankamreeri Sture Lindqvist, Valtuusto 102 01.11.2010 Vuoden 2011 talousarvio ja vuosien 2011-2013 taloussuunnitelma 1191/02.01.00/2010 KH 293 Kunnanhallitus 4.10.2010 Valmistelija: kunnankamreeri Sture Lindqvist, sture.lindqvist@sipoo.fi

Lisätiedot

JOUTSAN TERVEYSKESKUS VALTUUSTOSEMINAARI Kunnanhallitus Jari Lämsä, tekninen johtaja

JOUTSAN TERVEYSKESKUS VALTUUSTOSEMINAARI Kunnanhallitus Jari Lämsä, tekninen johtaja JOUTSAN TERVEYSKESKUS VALTUUSTOSEMINAARI 30.1.2017 Kunnanhallitus 6.2.2017 - Jari Lämsä, tekninen johtaja Valmisteluvaiheet - Valtuustoseminaari 30.1.2017 (Terveyskeskus) - Valtuusto 19.12.2016, TA2017,

Lisätiedot

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI

PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI PUTKIREMONTTI- BAROMETRI 2014 TUTKIMUSRAPORTTI WWW.ISANNOINTILIITTO.FI TOTEUTUS - Isännöintiliiton Putkiremonttibarometrin 6. toteutuskerta (2008, 2009, 2011, 2012, 2013) - Kohderyhmä: - Isännöintiliiton

Lisätiedot

Vihreä kirja: Riittävien, kestävien ja turvattujen eurooppalaisten eläkejärjestelmien kehittäminen

Vihreä kirja: Riittävien, kestävien ja turvattujen eurooppalaisten eläkejärjestelmien kehittäminen Useful links Vihreä kirja: Riittävien, kestävien ja turvattujen eurooppalaisten eläkejärjestelmien kehittäminen Download PDF version Komissio pyytää kaikkia asiasta kiinnostuneita osapuolia vastaamaan

Lisätiedot

Selvitys biojätteen ja muiden hyötyjätteiden keräyksestä ravintoloissa sekä laitos- ja keskuskeittiöissä

Selvitys biojätteen ja muiden hyötyjätteiden keräyksestä ravintoloissa sekä laitos- ja keskuskeittiöissä Selvitys biojätteen ja muiden hyötyjätteiden keräyksestä ravintoloissa sekä laitos- ja keskuskeittiöissä Päivi Urrila Hämeenlinnan seudullisen ympäristötoimen monisteita 14 2008 Hämeenlinnan kaupunki Urrila,

Lisätiedot

SISÄILMASTOSEMINAARI 2018 TILOJEN SIIVOTTAVUUDELLA PAREMPAAN SISÄILMAAN. Satu Lahtinen Helsinki

SISÄILMASTOSEMINAARI 2018 TILOJEN SIIVOTTAVUUDELLA PAREMPAAN SISÄILMAAN. Satu Lahtinen Helsinki SISÄILMASTOSEMINAARI 2018 TILOJEN SIIVOTTAVUUDELLA PAREMPAAN SISÄILMAAN Satu Lahtinen Helsinki 15.03.2018 SISÄLTÖ Siivottavuus ja sisäilma saneeraus Toteutus Vaiheet Tulokset Toimintamalli siivottavuuden

Lisätiedot

Energiankäytön tehostaminen olemassa olevissa rakennuksissa. Tomi Mäkipelto kauppatieteiden tohtori, DI toimitusjohtaja

Energiankäytön tehostaminen olemassa olevissa rakennuksissa. Tomi Mäkipelto kauppatieteiden tohtori, DI toimitusjohtaja Energiankäytön tehostaminen olemassa olevissa rakennuksissa Tomi Mäkipelto kauppatieteiden tohtori, DI toimitusjohtaja Rakennetun ympäristön merkitys Suomessa Energiatehokkuuspotentiaali on pääosin hyödyntämättä

Lisätiedot

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006):

YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET. Kehittämispäällikkö Kyösti Honkala (puhelin 08 55 870 006): Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 33 28.11.2013 Tulevaisuus- ja elinkeinojaosto 39 03.02.2014 Kunnanhallitus 67 10.02.2014 YRITYSTILOJEN HANKKIMISEN JA LUOVUTTAMISEN PERIAATTEET 417/0/09/092/2014 Tulevaisuus-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 25/2018 1 (5) 428 Kaupunkipyöräpalvelun laajentamisen hankesuunnitelma HEL 2018-002575 T 00 01 04 00 Päätös päätti hyväksyä kaupunkipyöräpalvelun laajentamista koskevan hankesuunnitelman

Lisätiedot

Elinvoimavaliokunta Kunnanhallitus Valtuusto

Elinvoimavaliokunta Kunnanhallitus Valtuusto Elinvoimavaliokunta 6 01.03.2016 Kunnanhallitus 88 14.03.2016 Valtuusto 21 29.03.2016 LEADER HANKKEEN ANTOLAINA / KEMPELEEN NUORISOSEURA RY / MÄÄRÄRAHAN MUUTOS 694/02.05.01/2015 ELIVK 6 Valmistelija kehitysjohtaja

Lisätiedot

EUROOPAN RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2009 Teemana kunnan- ja kaupungintalot Kankaanpää. äätöksenteon paikat

EUROOPAN RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2009 Teemana kunnan- ja kaupungintalot Kankaanpää. äätöksenteon paikat EUROOPAN RAKENNUSPERINTÖPÄIVÄT 2009 Teemana kunnan- ja kaupungintalot Kankaanpää ään n pääp äätöksenteon paikat Näyttelyn kokosi Maija Anttila avustajinaan Teija Kaarnametsä, Marjo Lahtinen ja Margit Mantila

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 122 24.06.2015. 122 Asianro 8060/08.00.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 122 24.06.2015. 122 Asianro 8060/08.00.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ 1 (1) 122 Asianro 8060/08.00.00/2013 Lehtoniemi ja Peikkometsän alue, vuoropysäköintikysely Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelun tukipalvelut

Lisätiedot

Helsinki-Vantaa-selvityksen toteutus ja eteneminen

Helsinki-Vantaa-selvityksen toteutus ja eteneminen Helsinki-Vantaa-selvityksen toteutus ja eteneminen 9.11.2010 PKS-neuvottelukunta Kaupunginjohtaja Juhani Paajanen Vantaan kaupunginvaltuusto 6.4.2009 (25 ): Kaupunginvaltuusto päätti a) todeta, että pääkaupunkiseudun

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 7640/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 7640/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta 7 22.1.2019 Kaupunginhallitus 28 28.1.2019 10 Asianro 7640/12.05.03/2018 Vastaus valtuustoaloitteeseen koskien pienten koululaisten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2012 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kj/7 28.11.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2012 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kj/7 28.11.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2012 1 (5) 386 Lainan myöntäminen Stadionsäätiölle vuosina 2009-2012 toteutetun perusparannushankkeen loppuunsaattamiseen Käsittely päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

Netto Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden hankintoihin. Tuotot koostuvat maa-alueiden myynnistä.

Netto Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden hankintoihin. Tuotot koostuvat maa-alueiden myynnistä. Investoinnit KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT Kiinteä omaisuus Kiinteistö- ja ympäristötekniikka (6411) Maa- ja metsätilat Kulut Tuotot -20 +27 0 +11-20 +27 Netto +7 +11 +7 Varaudutaan asemakaavoitettavien maa-alueiden

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018

LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018 LIIKUNTAPAIKKAKYSELY 2018 Liikuntapalvelut/Sari Sarpaneva Kyselyn tarkoitus ja toteutustapa Kauniaisten liikuntapaikoista tehtiin kyselytutkimus 16.-31.3.18. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää mitä mieltä

Lisätiedot

CP8-JL AUTOKATOS ALUMIINIRUNGOLLA. KOKO: 576 x 300 x192 (219)cm. Väri: Valkoinen RAL9016 Katto: Polykarbonaatti 8mm

CP8-JL AUTOKATOS ALUMIINIRUNGOLLA. KOKO: 576 x 300 x192 (219)cm. Väri: Valkoinen RAL9016 Katto: Polykarbonaatti 8mm AUTOKATOS ALUMIINIRUNGOLLA KOKO: 576 x 300 x92 (29)cm Väri: Valkoinen RAL906 Katto: Polykarbonaatti 8mm CP8-JL Tuotteella on kahdenkymmenenneljän (24) kuukauden materiaali ja valmistusvirhetakuu. Takuu

Lisätiedot