LIITE 1 YLEISRADIO OY:N JA SUOMEN NÄYTTELIJÄLIITTO RY:N YM. VÄLISEEN PÄIVÄTTYYN SOPIMUKSEEN LIITTYVÄT RADION PALKKIOT 1.4.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIITE 1 YLEISRADIO OY:N JA SUOMEN NÄYTTELIJÄLIITTO RY:N YM. VÄLISEEN 1.5.2010 PÄIVÄTTYYN SOPIMUKSEEN LIITTYVÄT RADION PALKKIOT 1.4."

Transkriptio

1 alkaen 1(8) YLEISRADIO OY:N JA SUOMEN NÄYTTELIJÄLIITTO RY:N YM. VÄLISEEN PÄIVÄTTYYN SOPIMUKSEEN LIITTYVÄT RADION PALKKIOT ALKAEN I OHJAAJAT 1. Tätä radio-ohjaajaliitettä sovelletaan jälkeen tehtyihin työsopimuksiin. Sitä ennen tehtyihin työsopimuksiin sovelletaan aiempia oikeus- ja korvausmääräyksiä. Ohjaajien palkkio määräytyy kuunnelmatyypeittäin seuraavasti: 1.1 Vaativa kuunnelma (ns. taidekuunnelma) Vaativan kuunnelman tuotantorakenne on ns. teostuotanto. Vaativa kuunnelma edellyttää kaikissa tuotannon vaiheissa perusteellisuutta. Vaativa kuunnelma perustuu monitasoiseen, kirjallisesti ja draamallisesti laadukkaaseen käsikirjoitukseen, joka voi olla alkuperäiskuunnelma, näytelmä- tai muu sovitus tai dramatisointi. Vaativa kuunnelma edellyttää monimuotoisen, ilmaisullisesti rikkaan äänellisen toteutuksen. Ohjaajalta vaativa kuunnelma edellyttää runsaasti ennakkosuunnittelua sekä mahdollisesti kokeiluja ja harjoituksia. Tuotantopäiviä vähintään 10 Valmis kesto noin minuuttia 1.2 Kuunnelma (ns. käyttökuunnelma) Käyttökuunnelman tuotantorakenne on ns. kevyttuotanto. Käyttökuunnelman tuotanto noudattaa käytännössä testattuja, sujuvia tuotantotapoja. Käyttökuunnelma perustuu omassa lajityypissään laadukkaaseen käsikirjoitukseen tai muuhun ohjelmakonseptiin tai suunnitelmaan, esimerkiksi improvisaatioon. Käyttökuunnelma edellyttää toimivan äänellisen toteutuksen. Ohjaajalta käyttökuunnelma vaatii jonkin verran, vähän tai ei lainkaan ennakkosuunnittelua. Tuotantopäiviä vähintään 3 Valmis kesto noin minuuttia 1.3 Päättyvä taidekuunnelmasarja Päättyvän taidekuunnelmasarjan tuotantorakenne on ns. teostuotannon ja sarjamuotoisen, kevennetyn tuotannon yhdistelmä. Sarjamuotoisuus otetaan huomioon vähentävänä tekijänä tuotantotapaa ja päiväpalkkiota määritettäessä. 1.4 Käyttökuunnelmasarja Käyttökuunnelmasarjan tuotantorakenne on ns. kevyttuotanto. Sarjamuotoisuus otetaan huomioon vähentävänä tekijänä tuotantotapaa ja päiväpalkkiota määritettäessä.

2 alkaen 2(8) 2. Palkkio Päiväpalkkio Päiväpalkkio sisältää kuunnelman vaatiman suunnittelutyön. Päiväpalkkion määrittämisessä otetaan huomioon kuunnelman tyyppi ja sen vaatima suunnittelutyö ja ohjaajan henkilökohtainen ammattitaito alkaen a/tuotantopäivä ja a / 1/2 tuotantopäivä alkaen a/tuotantopäivä ja a / 1/2 tuotantopäivä Päiväpalkkio sisältää voimaan tulleen ns. digi-sopimuksen sisältämät uusintoja kompensoivat korotukset ( % ja %). Päiväpalkkioita korotetaan seuraavan kerran Ylen ns. yleisen linjan mukaisella yleiskorotuksella Tuotantopäivä Tuotantopäivän pituus on 8 tuntia ja puolipäivän 4 tuntia. Tuotantopäivällä tarkoitetaan ohjaajan äänisuunnittelun ennakkotyöhön, äänitystyöhön, koostamiseen, versiointiin, harjoituksiin, tuotantopalavereihin ja ilmaisukokeiluihin käyttämää aikaa. Kuunnelman tai sarjan vaatimat tuotantopäivät sovitaan ohjaajan kanssa aina etukäteen. Tuotantopäivät eivät sisällä ennakkosuunnittelua kuten käsikirjoitukseen perehtyminen, näyttelijöiden kiinnittäminen ja ohjauksen suunnittelu. Tuotantopäivät ja päiväpalkkio sovitaan ohjaajan kanssa etukäteen. Kahdesta ensimmäisestä kuunnelmaohjauksesta vähennetään 25 % tämän sopimuksen mukaisesti määräytyvästä palkkiosta. 3. Kokeilut Mikäli kuunnelma on kokeiluluontoinen, esim. tunnin lähetys, joka sisältää usean ohjaajan yksittäisiä lyhytkuunnelmia, palkkio sovitaan etukäteen erikseen ohjaajan kanssa. 4. Raportointi Pöytäkirjamerkintä: Yle raportoi TEMElle vuosittain tuotantokohtaisesti free-ohjaajien kanssa sovitut tuotantopäivät ja palkkiot. 5. Oikeudet (radio-ohjaajat) Ns. Näyttelijät-sopimuksen sopimusosan kirjauksista poiketen YLE:n oikeudet ovat edellä määriteltyä palkkiota vastaan seuraavat: 1. Kuunnelmien rajoittamattomat radio- ja televisio-oikeudet kotimaassa ja ulkomailla.

3 alkaen 3(8) Pöytäkirjamerkintä: Todettiin, että osapuolten välillä on voimassa myös Tekijänoikeussopimus 2 ( ). 2. YLE:n Internet-oikeudet kuunnelmiin ovat seuraavat: a. Kuunnelmien rajoittamaton välittäminen yleisölle yle.fi sivuilla sekä muilla YLEn hallinnoimilla sivuilla langallisissa ja langattomissa internet- ja muissa tietoverkoissa, mikä sisältää muun muassa on demand streaming ja on demand downloading (esim. podcasting) oikeudet. b. YLE luovuttaa kuunnelmia ulkomaisille internet-sivuille ainoastaan ulkomaisiin myynteihin, vaihtoihin tai kansainvälisiin yhteistuotantoihin liittyen ao. radio- tai tvyhtiöiden tai EBU:n / Pohjoisvision internet-sivuille. c. Lyhyet näytteet (max. 6 min.) YouTuben YLE Tube- tai vastaavilla sivuilla. d. Ohjaajan hyväksymiä osia kuunnelmista voidaan luovuttaa YLEn ulkopuolisille sosiaalisen median tahoille, Ylen hallinnoimien tilien sisältötuotteeksi. esim. Facebook, My space ja vastaavat sivustot. Sivuja päivitetään YLEn toimeksiannosta. e. Kuunnelmia voidaan luovuttaa sosiaalisen median osallistujien toimesta muokattavaksi YLEn internet-palveluissa, YLEn määrittelemillä materiaaleilla ja työkaluilla. Osallistujalla on lupa ja mahdollisuus, julkaista palvelussa valmistamiaan ohjelmatuotteita YLEn hallinnoimilla verkkoalustoilla ja e- kohdan mukaisissa YLEn hallinnoimissa sosiaalisen median palveluissa. Muokattavaksi tarjoaminen edellyttää, että ko. ohjaaja on etukäteen antanut siihen suostumuksensa ja että tämän sopimuksen kirjauksia kunnioitetaan. Kun kuunnelmia tarjotaan muokattavaksi/julkaistavaksi, muistutetaan muokkaajia lain ja sen tarkoittamien moraalisten oikeuksien kunnioittamisen tärkeydestä. f. Kuunnelmia voidaan tarjota kiinnostuneiden muokattavaksi ko. kuunnelman hengessä julkaistavaksi muokkaajan haluamalla verkkosivulla ei-kaupallisesti. Muokattavaksi voidaan tarjota vain erityisesti sitä varten suunniteltuja osia kuunnelmista rajattuna kokonaisuutena. Muokattavaksi tarjoaminen edellyttää, että ko. ohjaaja on etukäteen antanut siihen suostumuksensa ja että tämän sopimuksen kirjauksia kunnioitetaan. Kun kuunnelmia tarjotaan muokattavaksi/julkaistavaksi, muistutetaan muokkaajia lain ja sen tarkoittamien moraalisten oikeuksien kunnioittamisen tärkeydestä.

4 alkaen 4(8) Tämä f-kohta on kokeiluluontoinen ja se voidaan jommankumman osapuolen toimesta kirjallisesti irtisanoa päättymään kahden (2) kuukauden kuluttua irtisanomisesta. Kuunnelmien kaupalliseen käyttöön sovelletaan Tekijänoikeussopimus 2:n (1998) rojaltimääräyksiä. YLE:n tallennemyynti voidaan toteuttaa myös internetjakeluna tai muutoin sähköisesti. Kaupallinen myynti voidaan toteuttaa siten, että kuunnelma on downloadattavissa omalle koneelle. Työsopimuksen peruuttaminen (4 1) Työkerran peruuttaminen (4 2) Jos sovittuun työn alkamispäivään on aikaa vähemmän kuin 1 kk, maksetaan ohjaajalle 30 % ohjaustyön palkkiosta. Jos Yleisradio ohjaajasta riippumattomasta syystä peruuttaa sovitun työkerran vähemmän kuin kolme vuorokautta ennen työkerran alkamista, ohjaajalle suoritetaan peruutetulta ajalta 28,67 a tunnilta, mikäli kysymyksessä ei ole yhteisestä sopimuksesta tehty työaikajärjestely. Samoin jos varattua työkertaa ei ohjaajasta riippumattomasta syystä käytetä kokonaan, maksetaan palkkio siltä ajalta, joksi hänet oli työsuoritusta varten varattu. Päivittäinen työaika ja ylityö (7 ) Yö-, ja pyhätyö (8 ) Matkustaminen (9 3) Sovellettaessa 7 ja 8 :ää on ohjaajan tuntipalkkio 28,67 a. Mikäli Yleisradion järjestämiin päivittäisiin yhteiskuljetuksiin käytetty aika on korkeintaan 2 tuntia, maksetaan ohjaajalle 28,67 a /tunti. Tämän ajan ylittävältä osalta matka katsotaan työmatkaksi. Kotimatkaa ei lueta työajaksi. Kotimatkaksi katsotaan ohjaajan kotipaikkakunnalta tuottavan toimituksen vakinaiselle kotipaikkakunnalle tapahtuva matka. Ulkomaisista matkoista tulee sopia kussakin tapauksessa erikseen. Teatterinäytelmien taltiointi (11 1 mom.) Sovitaan erikseen Uusittu sopimus (16 ) Sovitaan erikseen. Esiintymis- ja palkkiorajoitus (17 3) Sovitaan erikseen.

5 alkaen 5(8) II NÄYTTELIJÄT Pohjamaksu 66,59 Rivimaksu 1,66 Kuitenkin 50 riviin asti 82,74 Työpalkkio/tunti 22,83 Tietyn roolin osalta yhtiö voi maksaa näyttelijälle roolin edellyttämän erityisen pätevyyden ja/tai sen erityisen vaativuuden perusteella yllä mainittuun roolipalkkioon 5-20 %:n lisäpalkkion, jota harkittaessa on otettava huomioon tehtävän laatu, vaativuus ja vastuullisuus sekä näyttelijän taito, kyky ja kokemus. Rivi on 60 kirjainpaikkaa, alle 10 kirjaimen lisärivejä ei oteta huomioon. Runorivi on yksi säe. Laulurivi on 3 laulettua tahtia. Työtuntien vähimmäismäärä 2 t/työkerta. Sarjaohjelmat (15 ) Itsenäisistä, omaotsikkoisista sarjakuunnelmista lasketaan palkkiot kultakin osalta erikseen, kuitenkin vähintään pienin tämän sopimuksen mukainen palkkio. Muista kuin edellä mainituista sarjaohjelmista lasketaan palkkiot samoin kultakin osalta erikseen, kuitenkin vähintään 80 % pienimmästä tämän sopimuksen mukaisesta palkkiosta. Mikäli sarjaohjelmissa taiteilijan työtunnit eivät ole selvästi jaettavissa osille, ne jaetaan osien rivien suhteessa. Työsopimuksen peruuttaminen (4 1) Jos sovittuun työn alkamispäivään on aikaa vähemmän kuin 10 vrk, maksetaan näyttelijälle 70 % pohja- ja rivimaksun summasta. Rivimaksu lasketaan vähintään 50 riviltä. Jos ohjelman tuotanto lopetetaan sen jo alettua, maksetaan näyttelijälle tariffin mukaiset palkkiot tehdystä työstä ottaen myös huomioon mitä työkerran peruuttamisesta on sovittu, kuitenkin vähintään pienin tämän sopimuksen mukainen palkkio. Työkerran peruuttaminen (4 2)

6 alkaen 6(8) Jos Yleisradio taiteilijasta riippumattomasta syystä peruuttaa sovitun työkerran vähemmän kuin kolme vuorokautta ennen työkerran alkamista, taiteilijalle suoritetaan peruutetulta ajalta tämän sopimuksen mukainen työpalkkio, mikäli kysymyksessä ei ole yhteisestä sopimuksesta tehty työaikajärjestely. Samoin jos varattua työkertaa ei taiteilijasta riippumattomasta syystä käytetä kokonaan, maksetaan palkkio siltä ajalta, joksi hänet oli työsuoritusta varten varattu. Teatterinäytelmien taltiointi (11 ) Näyttelijälle maksetaan 70 % pohja- ja rivimaksun summasta. Rivimaksu lasketaan vähintään 50 rivistä. Lisäksi maksetaan radioesitystä varten tehdyistä työtunneista työpalkkiot. Uusittu sopimus (16 ) III OOPPERALAULAJAT 1 Peruspalkkio ooppera- ja operettitehtävistä Näyttelijälle maksetaan 50 rivin rivimaksu ja työpalkkiot. pitkä lyhyt A-rooli 1079,99 834,97 B-rooli 760,24 592,42 C-rooli 514,60 358,96 Työpalkkio tunnilta 19,02 a (yhden työkerran minimiaika 2 t) Uuden produktion lisä on 50 % peruspalkkiosta. 2 Solistitehtävät 2.A Sooloesiintymiset minuuttia ork. solisti I lk 976, ,16 II lk 759,01 790,88 Uudesta produktiosta maksetaan 25 %:n lisä yllä mainittuihin palkkioihin. Tehtävien luokituksesta sovitaan kulloinkin erikseen Yleisradion ja Suomen Kansallisoopperan solistikunnan edustajan kanssa.

7 alkaen 7(8) 2.B.1 Yli 20 minuutin sooloesiintymiset yli 20 min. 15 %:n korotus em. palkkioihin yli 30 " 50 %:n " yli 40 " 80 %:n " 2.B.2 Alle 10 minuutin sooloesiintymiset 90 % em. palkkioista 2.C Julkiset konsertit 1 Radio-orkesterin sinfoniakonsertit päätehtävä 1 968,44 keskisuuret tehtävät 1 090,72 pienet tehtävät 767,07 2 RSO:n muut tai vastaavat konsertit 3 Näyttämö ja lavaesitysten taltioiminen IV LUENTA JA LAUSUNTA a) Lausunta, lähinnä lyriikka päätehtävä 1 090,72 pienet tehtävät 767,07 Näyttämö- ja lavaesitysten taltioimisesta maksetaan taiteilijoille 75 % tämän sopimuksen mukaisista peruspalkkioista minuuttia 248,61 kultakin seuraavalta minuutilta 17,04 Taltioitu lausuntaohjelma voidaan ensilähetyksessä jakaa osiin ainoastaan samassa ohjelmassa tai ohjelmasarjassa ja on ao. taiteilijan saatava jakamisesta tieto. Uusinnat lasketaan aina vähintään vähimmäispalkkion mukaan.

8 alkaen 8(8) b) Luenta, lähinnä kaunokirjallinen proosa ja jatkoluenta 1-15 minuuttia 219,52 kultakin seuraavalta minuutilta 10,72 Yli tunnin kestävästä jatkoluennasta sovitaan erikseen. Jos samaan työkertaan sisältyy sekä a)- että b)-kohdan mukaista työsuoritusta, lasketaan vähimmäispalkkio a)-kohdan mukaan ja 10 minuutin ylimenevältä ajalta ao. työn edellyttämän kohdan mukaan. * * * Matkatuntikorvaus (Sopimuksen 21 ) 12,47 a

LIITE 2 YLEISRADIO OY:N JA SUOMEN NÄYTTELIJÄLIITTO RY:N YM. VÄLISEEN 1.5.2010 PÄIVÄTTYYN SOPIMUKSEEN LIITTYVÄT TELEVISION PALKKIOT 1.4.

LIITE 2 YLEISRADIO OY:N JA SUOMEN NÄYTTELIJÄLIITTO RY:N YM. VÄLISEEN 1.5.2010 PÄIVÄTTYYN SOPIMUKSEEN LIITTYVÄT TELEVISION PALKKIOT 1.4. 1.4.2011 alkaen 1(7) YLEISRADIO OY:N JA SUOMEN NÄYTTELIJÄLIITTO RY:N YM. VÄLISEEN 1.5.2010 PÄIVÄTTYYN SOPIMUKSEEN LIITTYVÄT TELEVISION PALKKIOT 1.4.2011 ALKAEN I OHJAAJAT Ohjaajan palkkio määräytyy ohjelman

Lisätiedot

Tuotantopäiviä vähintään 10 Valmis kesto noin minuuttia

Tuotantopäiviä vähintään 10 Valmis kesto noin minuuttia OHJAAJAT 1. Ohjaajien palkkio määräytyy kuunnelmatyypeittäin seuraavasti: 1.1 Vaativa kuunnelma (ns. taidekuunnelma) Vaativan kuunnelman tuotantorakenne on ns. teostuotanto. Vaativa kuunnelma edellyttää

Lisätiedot

Ohjaajan kokonaispalkkio muodostuu suunnittelu-, kuvaus- ja jälkityöpäivien päiväpalkoista:

Ohjaajan kokonaispalkkio muodostuu suunnittelu-, kuvaus- ja jälkityöpäivien päiväpalkoista: . I Palkkiot 1.1.2018 OHJAAJAT Ohjaajan kokonaispalkkio muodostuu suunnittelu-, kuvaus- ja jälkityöpäivien päiväpalkoista: suunnittelupäivä kuvauspäivä jälkityöt päiväpalkka euro euro euro Tv-elokuvat

Lisätiedot

TEME-SOPIMUS. Tekstit voimassa 1.1.2014, palkkiot 1.5.2015 alkaen.

TEME-SOPIMUS. Tekstit voimassa 1.1.2014, palkkiot 1.5.2015 alkaen. Tekstit voimassa 1.1.2014, palkkiot 1.5.2015 alkaen. Sopijapuolet Yleisradio Oy työnantajana ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden Liitto ry työntekijäpuolina ovat tehneet seuraavan radio- ja televisiotyöehtosopimuksen

Lisätiedot

SOPIMUS 1.5.2010 1(8) Palkkiot 1.11.2012 NÄYTELMÄ- JA KUUNNELMAMUSIIKKI. Sopijapuolet

SOPIMUS 1.5.2010 1(8) Palkkiot 1.11.2012 NÄYTELMÄ- JA KUUNNELMAMUSIIKKI. Sopijapuolet Palkkiot 1.11.2012 1.5.2010 1(8) Sopijapuolet 1 Soveltamisala 2 Oikeudet Yleisradio Oy, jäljempänä Yleisradio ja Säveltäjät ja Sanoittajat ELVIS ry, jäljempänä Säveltäjät Sopimus koskee Säveltäjien jäsenten

Lisätiedot

3 Järjestyssääntö Muusikon on työaikana noudatettava yhtiön antamia järjestyssääntöjä

3 Järjestyssääntö Muusikon on työaikana noudatettava yhtiön antamia järjestyssääntöjä 1.5.2010 1 Palkkiot 1.10.2011 alkaen Sopijapuolet Yleisradio Oy ja Suomen Muusikkojen Liitto ry 1 Sopimuksen soveltamisala 2 Työsopimus Tällä sopimuksella määrätään tilapäisissä tehtävissä olevien Radion

Lisätiedot

4 Palkkiot yhtye- ja orkesterityöstä, laulusolistin tehtävistä sekä laulamisesta taustakuorossa

4 Palkkiot yhtye- ja orkesterityöstä, laulusolistin tehtävistä sekä laulamisesta taustakuorossa 1.5.2010 1(14) Palkkiot 1.11.2012 alkaen Sopijapuolet Yleisradio Oy, jäljempänä yhtiö ja Suomen Muusikkojen Liitto ry 1 Sopimuksen soveltamisala Sopimus koskee ammattimaisten tai ammattitasolla olevien

Lisätiedot

Yleisradion. digisopimus 14.6.2007

Yleisradion. digisopimus 14.6.2007 1 Yleisradion digisopimus 14.6.2007 2 SOPIMUS 14.6.2007 1. Soveltamisala Tätä sopimusta sovelletaan Yleisradion ja allekirjoittajajärjestöjen välillä solmitun Yhtyneet-sopimuksen piirissä tehtyyn suojattuun

Lisätiedot

1.1.2014 1(11) Yleisradio Oy, jäljempänä yhtiö ja Suomen Muusikkojen Liitto ry

1.1.2014 1(11) Yleisradio Oy, jäljempänä yhtiö ja Suomen Muusikkojen Liitto ry 1.1.2014 1(11) Sopijapuolet Yleisradio Oy, jäljempänä yhtiö ja Suomen Muusikkojen Liitto ry 1 Sopimuksen soveltamisala Sopimus koskee ammattimaisten tai ammattitasolla olevien muusikkojen ja laulajien

Lisätiedot

Järjestyssääntö Muusikon on työaikana noudatettava yhtiön antamia järjestyssääntöjä

Järjestyssääntö Muusikon on työaikana noudatettava yhtiön antamia järjestyssääntöjä 1.12.2017 1 Palkkiot 1.1.2018 Sopijapuolet Yleisradio Oy ja Suomen Muusikkojen Liitto ry 1 Sopimuksen soveltamisala 2 Työsopimus Tällä sopimuksella määrätään tilapäisissä tehtävissä olevien Radion Sinfoniaorkesterin

Lisätiedot

AUDIOVISUAALISEN TYÖN PALKKIOT 1.5.2014 ALKAEN

AUDIOVISUAALISEN TYÖN PALKKIOT 1.5.2014 ALKAEN 1.1.2014 1(6) AUDIOVISUAALISEN TYÖN PALKKIOT 1.5.2014 ALKAEN Tekstit voimassa 1.1.2014 lukien. Palkkiot voimassa 1.5.2015 alkaen. Ohjelmat on jaettu palkkioitten kannalta ajankäytön ja vaativuuden perusteella

Lisätiedot

TEME-SOPIMUS (15) Tekstit voimassa , palkkiot alkaen.

TEME-SOPIMUS (15) Tekstit voimassa , palkkiot alkaen. 1.12.2017 1(15) Tekstit voimassa 1.12.2017, palkkiot 1.1.2018 alkaen. Sopijapuolet Yleisradio Oy työnantajana ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden Liitto ry työntekijäpuolina ovat tehneet seuraavan radio-

Lisätiedot

SUOMEN KANSALLISOOPPERAN ORKESTERISSA AVUSTAJINA TOIMIVIA MUUSIKKOJA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS

SUOMEN KANSALLISOOPPERAN ORKESTERISSA AVUSTAJINA TOIMIVIA MUUSIKKOJA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS 1 SUOMEN KANSALLISOOPPERAN ORKESTERISSA AVUSTAJINA TOIMIVIA MUUSIKKOJA KOSKEVA TYÖEHTOSOPIMUS 1 Tällä työehtosopimuksella määrätään työehdot Suomen Kansallisoopperan orkesterissa avustajina toimiville

Lisätiedot

SUOMEN MUUSIKKOJEN 1-IITON JA VANTAAN ORKESTERI RY:N VALINEN VANTAAN VIIHDEORKESTERIA KOSKEVA TYOEHTOSOPIMUS

SUOMEN MUUSIKKOJEN 1-IITON JA VANTAAN ORKESTERI RY:N VALINEN VANTAAN VIIHDEORKESTERIA KOSKEVA TYOEHTOSOPIMUS SUOMEN MUUSIKKOJEN 1-IITON JA VANTAAN ORKESTERI RY:N VALINEN VANTAAN VIIHDEORKESTERIA KOSKEVA TYOEHTOSOPIMUS 19 Soveltamisala Tämä sopimus koskee Vantaan Viihdeorkesterin määräaikaisia muusikoita silloin

Lisätiedot

Suositus harrastajateatterin ohjaustariffiksi

Suositus harrastajateatterin ohjaustariffiksi Teatteri- ja Mediatyöntekijät ry TeMe Suomen Teatteriohjaajien Liitto ry Suositus harrastajateatterin ohjaustariffiksi 1. Tämä on Suomen Teatteriohjaajien Liiton suositus harrastajateatterikentän ohjaustariffiksi.

Lisätiedot

(11) Yleisradio Oy, jäljempänä yhtiö Suomen Muusikkojen liitto ry

(11) Yleisradio Oy, jäljempänä yhtiö Suomen Muusikkojen liitto ry 1.12.2017 1(11) Sopijapuolet Yleisradio Oy, jäljempänä yhtiö Suomen Muusikkojen liitto ry Muusikon tulee työsopimusta tehdessään ilmoittaa aiheuttavatko hänen muut yhtiön kanssa tekemänsä sopimukset yhdessä

Lisätiedot

Palkkiot maksetaan ohjelman todellisen pituuden mukaan kultakin alkavalta minuutilta. ½ tuntiin asti 147,94-246,60 211,35-352,24

Palkkiot maksetaan ohjelman todellisen pituuden mukaan kultakin alkavalta minuutilta. ½ tuntiin asti 147,94-246,60 211,35-352,24 LIITE 1 Audiotyön palkkiot 1.1.2018 alkaen Ohjelmat on jaettu palkkioitten kannalta ajankäytön ja vaativuuden perusteella jäljempänä oleviin ryhmiin. Palkkion määrityksessä otetaan huomioon, mitä palkkioryhmää

Lisätiedot

SOPIMUS KUUNNELMAMUSIIKKI (8) Palkkiot sisältävät on demand streaming korvauksen, joka on audioaineistossa 2 % ja videoaineistossa 2,4 %.

SOPIMUS KUUNNELMAMUSIIKKI (8) Palkkiot sisältävät on demand streaming korvauksen, joka on audioaineistossa 2 % ja videoaineistossa 2,4 %. 1(8) Palkkiot sisältävät on demand streaming korvauksen, joka on audioaineistossa 2 % ja videoaineistossa 2,4 %. Sopijapuolet 1 Soveltamisala 2 Oikeudet Yleisradio Oy, jäljempänä Yleisradio ja Säveltäjät

Lisätiedot

1.11.2012 1(5) Palkkiot maksetaan ohjelman todellisen pituuden mukaan kultakin alkavalta minuutilta.

1.11.2012 1(5) Palkkiot maksetaan ohjelman todellisen pituuden mukaan kultakin alkavalta minuutilta. 1.11.2012 1(5) TELEVISION PALKKIOT 1.11.2012 ALKAEN Ohjelmat on jaettu palkkioitten kannalta ajankäytön ja vaativuuden perusteella jäljempänä oleviin ryhmiin. Palkkion määrityksessä otetaan huomioon, mitä

Lisätiedot

5 v. 8 v. 10 v. 15 v. 20 v. 2 % 4 % 6 % 4 % 6 %

5 v. 8 v. 10 v. 15 v. 20 v. 2 % 4 % 6 % 4 % 6 % OSIO C Liite 8 Metsä- ja puutalousoppilaitos Soveltaminen ja palkka OSIO C LIITE 8 METSÄ- JA PUUTALOUSOPPILAITOS I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala Metsä- ja puutalousoppilaitoksen opetushenkilöstön palvelussuhteen

Lisätiedot

1 Tätä liitettä osiota sovelletaan aikuiskoulutuskeskusten opetushenkilöstöön,

1 Tätä liitettä osiota sovelletaan aikuiskoulutuskeskusten opetushenkilöstöön, OSIO E AMMATILLINEN AIKUISKOULUTUSKESKUS 1 Soveltamisala 1 Tätä liitettä osiota sovelletaan aikuiskoulutuskeskusten opetushenkilöstöön, johon kuuluvat rehtorit ja apulaisrehtorit kokoaikaiset opettajat

Lisätiedot

KEIKKASOPIMUS. Sopijapuolet. 1s Sopimuksen soveltamisala. 2s Työsopimus. Jarjestyssaantö

KEIKKASOPIMUS. Sopijapuolet. 1s Sopimuksen soveltamisala. 2s Työsopimus. Jarjestyssaantö Sopijapuolet Yleisradio Oy, jäljempänä yhtiö ja Suomen Muusikkojen Liitto r.y. 1s Sopimuksen soveltamisala Sopimus koskee ammattimaisten tai ammattitasolla olevien muusikkojen ja laulajien tilapäisesti

Lisätiedot

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja VIRALLINEN NIMI JA HENKILÖTUNNUS (MYÖS TAITEILIJANIMI, JOS KÄYTÄT SITÄ) myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

MUINAISJÄÄNNÖSKOHTEEN NIMI ADOPTOINTISOPIMUS. Maanomistaja Pirkanmaan maakuntamuseo. 1. Sopimuksen tarkoitus. 2. Sopimuksen osapuolet

MUINAISJÄÄNNÖSKOHTEEN NIMI ADOPTOINTISOPIMUS. Maanomistaja Pirkanmaan maakuntamuseo. 1. Sopimuksen tarkoitus. 2. Sopimuksen osapuolet Tampereen museot, Pirkanmaan maakuntamuseo Adoptoi monumentti toiminta 12.11.2015 / MH Maanomistaja Pirkanmaan maakuntamuseo 1. Sopimuksen tarkoitus Tällä sopimuksella sovitaan ehdoista ja yksityiskohdista,

Lisätiedot

YRITYSKOHTAISEN ERÄN JAKAMINEN PAIKALLISESTI SOPIEN TIETOTEKNIIKAN PALVELUALALLA. Infotilaisuudet 2008 Helsinki 4.9., Tampere 5.9., Oulu 8.9.

YRITYSKOHTAISEN ERÄN JAKAMINEN PAIKALLISESTI SOPIEN TIETOTEKNIIKAN PALVELUALALLA. Infotilaisuudet 2008 Helsinki 4.9., Tampere 5.9., Oulu 8.9. YRITYSKOHTAISEN ERÄN JAKAMINEN PAIKALLISESTI SOPIEN TIETOTEKNIIKAN PALVELUALALLA Infotilaisuudet 2008 Helsinki 4.9., Tampere 5.9., Oulu 8.9. Teknologiateollisuus ry Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTO

Lisätiedot

Valtiovarainministeriön 1.12.2004 antamien neuvottelu- ja sopimusohjeiden mukaisesti sovittiin seuraavaa:

Valtiovarainministeriön 1.12.2004 antamien neuvottelu- ja sopimusohjeiden mukaisesti sovittiin seuraavaa: TES: 313013 PL: 01 Pöytäkirja Merenkulkulaitoksen, Suomen Erityisteknisten Liitto SETELI ry:n ja Suomen Laivanpäällystöliitto ry:n välisestä työehtosopimusneuvottelusta, joka pidettiin 17.2.2005 Merenkulkulaitoksessa.

Lisätiedot

YLEINEN OSA. Soveltamisohje KVTES:n V luvun 11 3 momentin soveltamisohjeeseen

YLEINEN OSA. Soveltamisohje KVTES:n V luvun 11 3 momentin soveltamisohjeeseen YLEINEN OSA KUNNALLINEN KUUKAUSIPALKKAISTEN MUUSIKKOJEN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS 2014 2016 I LUKU YLEINEN OSA 1 Soveltamisala 1 mom. Tämä sopimus koskee toistaiseksi voimassa olevassa ja vähintään neljän

Lisätiedot

Vuosittaisen työajan pidentäminen keskimäärin 24 tunnilla

Vuosittaisen työajan pidentäminen keskimäärin 24 tunnilla 1 (5) Vuosittaisen työajan pidentäminen keskimäärin 24 tunnilla Yleistä Kilpailukykysopimuksen mukaisesti vuosittaista säännöllistä työaikaa pidennetään keskimäärin 24 tunnilla ansiotasoa muuttamatta.

Lisätiedot

KOHTEEN NIMI ADOPTOINTISOPIMUS

KOHTEEN NIMI ADOPTOINTISOPIMUS Tampereen museot, Pirkanmaan maakuntamuseo Adoptoi monumentti toiminta SOPIMUSPOHJA 19.12.2013 / mh 1. Sopimuksen tarkoitus Tällä sopimuksella sovitaan ehdoista ja yksityiskohdista, joiden mukaisesti sopimuksessa

Lisätiedot

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Soveltaminen... 2 1.2 Työmenetelmät... 2 2 TOIMITTAJAN VELVOLLISUUDET... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Tiedottaminen palvelun edistymisestä... 2 3 TILAAJAN

Lisätiedot

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava 1 SOPIMUS KUUMA -seutu liikelaitos tilaajana ja Oy toimittajana ovat tehneet seuraavan sopimuksen koskien Paikallisen kehittämisen ja lähidemokratian toimintamalli projektia. 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Tilaaja:

Lisätiedot

AUDIOTYÖN PALKKIOT 1.5.2014 ALKAEN

AUDIOTYÖN PALKKIOT 1.5.2014 ALKAEN AUDIOTYÖN PALKKIOT 1.5.2014 ALKAEN 1.1.2014 1(4) Tekstimuutokset voimassa 1.1.2014 lukien. Palkkiot voimassa 1.5.2014 alkaen (poikkeus kohta 9). Ohjelmat on jaettu palkkioitten kannalta ajankäytön ja vaativuuden

Lisätiedot

Osio C Liite 6 Taide- ja viestintäkulttuurioppilaitos Soveltaminen ja palkka

Osio C Liite 6 Taide- ja viestintäkulttuurioppilaitos Soveltaminen ja palkka Osio C Liite 6 Taide- ja viestintäkulttuurioppilaitos Soveltaminen ja palkka OSIO C LIITE 6 TAIDE JA VIESTINTÄKULTTUURIOPPILAITOS I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala 1 mom. Taide- ja viestintäkulttuurioppilaitosten

Lisätiedot

OHJAAJASOPIMUS (TELEVISIO)

OHJAAJASOPIMUS (TELEVISIO) OHJAAJASOPIMUS (TELEVISIO) Tämän sopimuksen osapuolet ovat:, (jäljempänä Ohjaaja ); ja, (jäljempänä Tuottaja ). 1. SOPIMUKSEN KOHDE 1.1 Tuottaja ottaa ohjaajan palvelukseensa ( Elokuva / Sarja ) valmistamista

Lisätiedot

Työelämän pelisäännöt

Työelämän pelisäännöt Työelämän pelisäännöt 1. Työsopimus Kun työntekijä ottaa työntekijän töihin, hän tekee työntekijän kanssa ensin työsopimuksen. Työsopimus kannattaa tehdä kirjallisesti, vaikka suullinen työsopimus on yhtä

Lisätiedot

KVTES-neuvottelutulos Tarkempia ohjeita sopimusratkaisun soveltamisesta annetaan KT:n yleiskirjeissä.

KVTES-neuvottelutulos Tarkempia ohjeita sopimusratkaisun soveltamisesta annetaan KT:n yleiskirjeissä. KVTES-neuvottelutulos 24.10.2013 Tarkempia ohjeita sopimusratkaisun soveltamisesta annetaan KT:n yleiskirjeissä. KVTES-allekirjoituspöytäkirja 1 Toteutetaan Työllisyys- ja kasvusopimuksen neuvottelutulos

Lisätiedot

rehtorit ja apulaisrehtorit,

rehtorit ja apulaisrehtorit, AMMATILLINEN AIKUISKOULUTUSKESKUS 1 Soveltamisala 1 LIITE T1 Tätä liitettä sovelletaan ten opetushenkilöstöön, johon kuuluvat rehtorit ja apulaisrehtorit, kokoaikaiset opettajat, osa-aikaiset opettajat,

Lisätiedot

Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus

Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus 1 Sopijapuolet 1. Helsingin kaupungin kaupunginkanslian tietotekniikka- ja viestintäosasto (jäljempänä Helsingin kaupunki ) 2. Forum Virium

Lisätiedot

OSIO C Liite 5 Kauppaoppilaitos Soveltaminen ja palkka

OSIO C Liite 5 Kauppaoppilaitos Soveltaminen ja palkka OSIO C Liite 5 Kauppaoppilaitos Soveltaminen ja palkka OSIO C LIITE 5 KAUPPAOPPILAITOS I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala 1 mom. Kauppaoppilaitoksen opetushenkilöstön palvelussuhteen ehtoina sovelletaan tämän

Lisätiedot

JULKISALAN KOULUTETTUJEN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ JUKO RY

JULKISALAN KOULUTETTUJEN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ JUKO RY VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUS KUNNALLISEN OPETUSHENKILÖSTÖN VIRKA- JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN (OVTES) 2010 2011 ERÄIDEN SOPIMUSMÄÄRÄYSTEN MUUTTAMISESTA 1 Sopimuksen tarkoitus Tällä virka- ja työehtosopimuksella sovitaan

Lisätiedot

Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelutilat, Helsinki

Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelutilat, Helsinki NEUVOTTELUTULOS YLEISSOPIMUKSEN PALTA -JYTY UUDISTAMINEN Aika 30.1.2018 Paikka Palvelualojen työnantajat Palta ry:n neuvottelutilat, Helsinki Läsnä PALTA ry JYTY ry. Hanne Salonen Päivi Salin 1. Sopimuskausi

Lisätiedot

1 Suhde aikaisempiin sopimuksiin

1 Suhde aikaisempiin sopimuksiin VES 318051 TES 318003 Ilmatieteen laitoksen sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Pardia ry:n ja Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL ry:n välillä tehtiin tarkentava virka-

Lisätiedot

SOPIMUS RAKENNUKSEN NIMI LUOVUTTAMISESTA ADOPTOITAVAKSI

SOPIMUS RAKENNUKSEN NIMI LUOVUTTAMISESTA ADOPTOITAVAKSI Tampereen museot, Pirkanmaan maakuntamuseo Adoptoi monumentti toiminta 12.11.2015 / MH SOPIMUS RAKENNUKSEN NIMI LUOVUTTAMISESTA ADOPTOITAVAKSI 1. Sopimuksen tarkoitus ja osapuolien vastuut Tällä sopimuksella

Lisätiedot

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 1.2.2017 31.1.2018 Puuliitto puuliitto.fi 1 Metsäkonealan työehtosopimus on voimassa 1.2.2017 31.1.2018. TYÖAIKA Säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia vuorokaudessa

Lisätiedot

TYÖTERVEYSLAITOSTA KOSKEVAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIR- JOITUSPÖYTÄKIRJA

TYÖTERVEYSLAITOSTA KOSKEVAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIR- JOITUSPÖYTÄKIRJA TYÖTERVEYSLAITOSTA KOSKEVAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIR- JOITUSPÖYTÄKIRJA Yleistä Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat 30.8.2013 allekirjoittaneet työllisyys- ja kasvusopimuksen vuosille 2013 2016/2017. Tällä

Lisätiedot

OSIO C Liite 5 Kauppaoppilaitos Soveltaminen ja palkka

OSIO C Liite 5 Kauppaoppilaitos Soveltaminen ja palkka OSIO C Liite 5 Kauppaoppilaitos Soveltaminen ja palkka OSIO C LIITE 5 KAUPPAOPPILAITOS I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala 1 mom. Kauppaoppilaitoksen opetushenkilöstön palvelussuhteen ehtoina sovelletaan tämän

Lisätiedot

PAIKALLINEN TYÖAIKAJÄRJESTELY NUORISOASIAINKESKUKSESSA

PAIKALLINEN TYÖAIKAJÄRJESTELY NUORISOASIAINKESKUKSESSA 1 (5) PAIKALLINEN TYÖAIKAJÄRJESTELY NUORISOASIAINKESKUKSESSA 1. Sopimuksen tarkoitus Tämän sopimuksen tarkoituksena on määritellä joustavan työajan järjestäminen Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksessa.

Lisätiedot

KUSTANNUSSOPIMUS. 1.2 Kaikki muut oikeudet teokseen jäävät Tekijälle.

KUSTANNUSSOPIMUS. 1.2 Kaikki muut oikeudet teokseen jäävät Tekijälle. KUSTANNUSSOPIMUS Kustantaja X OY (edempänä Kustantaja) ja tekijä T (Tekijä) ovat solmineet kustannussopimuksen seuraavin ehdoin teoksesta (teos), johon Tekijällä on täydellinen tekijänoikeus. 1. Luovutettavat

Lisätiedot

Paketin ohjauspalvelun käyttöehdot muuttuvat 1.2.2013. Löydät uudet käyttöehdot tämän dokumentin lopusta.

Paketin ohjauspalvelun käyttöehdot muuttuvat 1.2.2013. Löydät uudet käyttöehdot tämän dokumentin lopusta. PAKETIN OHJAUSPALVELUN PILOTOINTISOPIMUS 13.2.2012 Paketin ohjauspalvelun käyttöehdot muuttuvat 1.2.2013. Löydät uudet käyttöehdot tämän dokumentin lopusta. 1. Sopimuksen kohde, osapuolet ja edellytykset

Lisätiedot

TES: 322104. 1 Soveltamisala

TES: 322104. 1 Soveltamisala GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS TYÖEHTOSOPIMUS TES: 322104 Geologian tutkimuskeskus (GTK) sekä JUKO ry, Pardia ry ja JHL ry ovat tehneet työehtosopimuksen Geologian tutkimuskeskuksen työsopimussuhteista henkilöstöä

Lisätiedot

s o v i n t o e h d o t u k s e n :

s o v i n t o e h d o t u k s e n : 1 Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry:n ja Elintarviketeollisuusliitto ry:n välisen työriidan ratkaisemiseksi ja Elintarviketeollisuusliitto ry:n 26.4.2010 kello 18.00 alkavaksi ilmoittaman elintarvikealaa

Lisätiedot

OSIO D Ammattikorkeakoulu Soveltaminen

OSIO D Ammattikorkeakoulu Soveltaminen OSIO D Ammattikorkeakoulu Soveltaminen OSIO D AMMATTIKORKEAKOULU I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala Ammattikorkeakoulun opetushenkilöstöön sovelletaan tämän osion lisäksi soveltuvin osin OVTES:n osiota A ja

Lisätiedot

ALUEELLISTEN YMPÄRISTÖKESKUSTEN HENKILÖSTÖN UUTTA PALKKAUSJÄRJESTELMÄÄ KOSKEVAN 10.12

ALUEELLISTEN YMPÄRISTÖKESKUSTEN HENKILÖSTÖN UUTTA PALKKAUSJÄRJESTELMÄÄ KOSKEVAN 10.12 ALUEELLISTEN YMPÄRISTÖKESKUSTEN HENKILÖSTÖN UUTTA PALKKAUSJÄRJESTELMÄÄ KOSKEVAN 10.12.2004 UUDISTETUN TARKENTAVAN VIRKAEHTOSOPIMUKSEN JA TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Allekirjoituspöytäkirjan

Lisätiedot

1 Tehtävien vaativuuden määrittelyssä käytetään Hay-järjestelmää.

1 Tehtävien vaativuuden määrittelyssä käytetään Hay-järjestelmää. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS NEUVOTTELUPÖYTÄKIRJA Pöytäkirja Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) sekä JUKO ry:n, Pardia ry:n ja JHL ry:n välisistä neuvotteluista, jotka koskivat GTK:ssa sovellettavaa palkkausjärjestelmää.

Lisätiedot

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja virallinen nimi ja henkilötunnus (myös taiteilijanimi, jos käytät sitä), myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2018 2019 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Sopimuksen voimassaoloaika ja sopimuksen mahdollinen irtisanominen 2 Yleiskorotukset Tämä työehtosopimus (TTES)

Lisätiedot

Liitteessä 3 on esitetty henkilökohtaisen palkanosan taulukko.

Liitteessä 3 on esitetty henkilökohtaisen palkanosan taulukko. PÖYTÄKIRJA Työehtosopimus STUK/ Pardia ja JHL (TES: 331002) Tarkentava virkaehtosopimus STUK/ Pardia ja JHL (VES: 331052) Pöytäkirja Säteilyturvakeskuksen (STUK), Pardia ry:n ja JHL ry:n välisestä neuvottelusta,

Lisätiedot

OSIO C Liite 9 Merenkulkuoppilaitos Soveltaminen ja palkka

OSIO C Liite 9 Merenkulkuoppilaitos Soveltaminen ja palkka OSIO C Liite 9 Merenkulkuoppilaitos Soveltaminen ja palkka OSIO C LIITE 9 MERENKULKUOPPILAITOS I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala 1 mom. Merenkulkuoppilaitoksen opetushenkilöstön palvelussuhteen ehtoina sovelletaan

Lisätiedot

SAK ry ESITYS TULOPOLIITTINEN SOPIMUS VUOSILLE , PALKANTARKISTUKSET

SAK ry ESITYS TULOPOLIITTINEN SOPIMUS VUOSILLE , PALKANTARKISTUKSET SAK ry ESITYS 1 TULOPOLIITTINEN SOPIMUS VUOSILLE 2005-2006, PALKANTARKISTUKSET 1 LÄHTÖKOHDAT Sopimuksen tavoitteena on myönteisen talous- ja työllisyyskehityksen saavuttamiseksi turvata palkansaajien suotuisa

Lisätiedot

Näy$elijöiden TES kiertueolosuhteissa. Tekijä Lahdessa 24.10.2011 / Elina Mäntylä

Näy$elijöiden TES kiertueolosuhteissa. Tekijä Lahdessa 24.10.2011 / Elina Mäntylä Näy$elijöiden TES kiertueolosuhteissa Tekijä Lahdessa 24.10.2011 / Elina Mäntylä Näy$elijälii$o lyhyes@: n. 1800 ammadnäy$elijää itsenäinen ammad- ja kul$uurialan lii$o jäsenet työskentelevät tea$ereissa,

Lisätiedot

YLIOPISTOJEN YLEISEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

YLIOPISTOJEN YLEISEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA YLIOPISTOJEN YLEISEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA Allekirjoittaneet järjestöt ovat sopineet Yksityisen Opetusalan Liitto ry:n jäsenenä olevien yliopistojen palveluksessa olevien työntekijöiden

Lisätiedot

Valtiovarainministeriön antamien neuvotteluohjeiden 20.11.2003, 11/2003, mukaisesti sovittiin seuraavaa:

Valtiovarainministeriön antamien neuvotteluohjeiden 20.11.2003, 11/2003, mukaisesti sovittiin seuraavaa: TES: 313011 PL: 01 06 Pöytäkirja Merenkulkuhallituksen ja Merenkulkulaitoksen teknisten toimihenkilöiden MERTE ry:n välisestä työehtosopimusneuvottelusta, joka pidettiin 6.2.2004 Merenkulkulaitoksessa.

Lisätiedot

1.1. Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys GRAMEX r.y. (jäljempänä Gramex)

1.1. Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys GRAMEX r.y. (jäljempänä Gramex) Sivu 1 / 6 WEBCASTING-SOPIMUS 1. Osapuolet 1.1. Esittävien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusyhdistys GRAMEX r.y. (jäljempänä Gramex) 1.2. (jäljempänä webcasting-toiminnan harjoittaja)

Lisätiedot

Eurajoen kunnan ja kunnanjohtaja Vesa Lakaniemen välinen JOHTAJASOPIMUS. Eurajoen kunnanvaltuusto xx

Eurajoen kunnan ja kunnanjohtaja Vesa Lakaniemen välinen JOHTAJASOPIMUS. Eurajoen kunnanvaltuusto xx Eurajoen kunnan ja kunnanjohtaja Vesa Lakaniemen välinen JOHTAJASOPIMUS Eurajoen kunnanvaltuusto 16.1.2017 xx 1.Kunnanjohtajan tehtävät, työnjako ja yhteistyökäytännöt Tällä Eurajoen kunnan ja kunnanjohtaja

Lisätiedot

Toimivaltuudet on määritelty Lapuan kaupungin hallintosäännössä.

Toimivaltuudet on määritelty Lapuan kaupungin hallintosäännössä. Johtajasopimus Tällä Lapuan kaupungin ja Satu Kankareen (8.2.1966) välisellä johtajasopimuksella sovitaan kaupunginjohtajan työn painopisteistä ja tavoitteista sekä palvelussuhteen ehdoista. 1 Kaupunginjohtajan

Lisätiedot

PALVELULAITOSTEN TYÖNANTAJAYHDISTYKSEN OPETUSALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN (PTYOTES) 2014 2017 ALLEKIRJOITUS- PÖYTÄKIRJA

PALVELULAITOSTEN TYÖNANTAJAYHDISTYKSEN OPETUSALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN (PTYOTES) 2014 2017 ALLEKIRJOITUS- PÖYTÄKIRJA PALVELULAITOSTEN TYÖNANTAJAYHDISTYKSEN OPETUSALAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN (PTYOTES) 2014 2017 ALLEKIRJOITUS- PÖYTÄKIRJA 1. Työllisyys- ja kasvusopimuksen toteuttaminen Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat 30.8.2013

Lisätiedot

OSIO C Kokeilu Ammatilliset oppilaitokset

OSIO C Kokeilu Ammatilliset oppilaitokset OSIO C AMMATILLISTEN OPPILAITOSTEN OPETUSHENKILÖSTÖN TYÖAIKAKOKEILUA KOSKEVAT SOPIMUSMÄÄRÄYKSET I SOVELTAMINEN 1 Soveltamisala 1 mom. Näitä sopimusmääräyksiä (2 10 ) sovelletaan jäljempänä mainittujen

Lisätiedot

1. Toimeksiantaja(t) Nimi: Osoite: Puhelin / sähköposti: Päävastuullinen lakimies: Vastapuoli / asian osallinen:

1. Toimeksiantaja(t) Nimi: Osoite: Puhelin / sähköposti: Päävastuullinen lakimies: Vastapuoli / asian osallinen: TOIMEKSIANTOSOPIMUS 1. Toimeksiantaja(t) Nimi: Osoite: Puhelin / sähköposti: 2. Toimeksisaaja Asianajotoimisto Tammer-Juristit Oy (y-tunnus 1053452-4) Aleksis Kiven katu 11 C, 33100 Tampere Puh. 010 346

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN Hallitus 8.2.2010, LIITE 8 SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ

HELSINGIN JA UUDENMAAN Hallitus 8.2.2010, LIITE 8 SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ Hallitus 8.2.2010, LIITE 8 PAIKALLINEN SOPIMUS LÄÄKÄREIDEN NS. KLIINISEN LISÄTYÖN JA MUUN HENKILÖSTÖN TÄHÄN LIITTYVÄN TAI RINNASTETTAVAN TYÖN KORVAUSPERUSTEET 1 Sopimuksen tarkoitus Sopimuksen tarkoituksena

Lisätiedot

YMPÄRISTÖMINISTERIÖN, SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUKSEN JA YMPÄRIS- TÖHALLINNON TEKNISET VETY RY:N VÄLINEN LUOTTAMUSMIESSOPI- MUS

YMPÄRISTÖMINISTERIÖN, SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUKSEN JA YMPÄRIS- TÖHALLINNON TEKNISET VETY RY:N VÄLINEN LUOTTAMUSMIESSOPI- MUS YMPÄRISTÖMINISTERIÖN, SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUKSEN JA YMPÄRIS- TÖHALLINNON TEKNISET VETY RY:N VÄLINEN LUOTTAMUSMIESSOPI- MUS Ympäristöministeriö, Suomen ympäristökeskus ja Ympäristöhallinnon Tekniset VETY

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA LAHJA- JA MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ

PYHTÄÄN KUNTA LAHJA- JA MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ PYHTÄÄN KUNTA LAHJA- JA MERKKIPÄIVÄSÄÄNTÖ 1 LUOTTAMUSHENKILÖT 1..1 Luokitus Luottamushenkilöt jaetaan tätä lahja- ja merkkipäiväsääntöä sovellettaessa kolmeen luokkaan seuraavasti: I II III kunnanvaltuuston

Lisätiedot

KULTTUURITUOTTAJAT. Vähimmäispalkkasuositus 1.5.2010 30.4.2012

KULTTUURITUOTTAJAT. Vähimmäispalkkasuositus 1.5.2010 30.4.2012 KULTTUURITUOTTAJAT Vähimmäispalkkasuositus 1.5.2010 30.4.2012 Akavan Erityisalat ry ja Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry ovat laatineet tämän vähimmäispalkkasuosituksen yksityisellä taide-

Lisätiedot

REHTORIT, APULAISREHTORIT JA AIKUISKOULUTUSJOHTAJAT

REHTORIT, APULAISREHTORIT JA AIKUISKOULUTUSJOHTAJAT KAUPPAOPPILAITOKSET REHTORIT, APULAISREHTORIT JA AIKUISKOULUTUSJOHTAJAT 1 Peruspalkat, kokemuslisät ja opetusvelvollisuudet Pöytäkirjamerkintä: Palkkamääräysten edessä marginaalissa oleva 6-numeroinen

Lisätiedot

1 (2) SOSIAALIALAN JÄRJESTÖJÄ KOSKEVAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA PALKKARATKAISUSTA VUODELLE 2011

1 (2) SOSIAALIALAN JÄRJESTÖJÄ KOSKEVAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA PALKKARATKAISUSTA VUODELLE 2011 1 (2) SOSIAALIALAN TYÖNANTAJAT RY ERITYISALOJEN TOIMIHENKILÖLIITTO ERTO RY SOSIAALIALAN JÄRJESTÖJÄ KOSKEVAN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA PALKKARATKAISUSTA VUODELLE 2011 Työehtosopimusosapuolet

Lisätiedot

VARANTOTILISOPIMUS. Varantotilisopimus 1 (5) 1 Sopimuksen tarkoitus

VARANTOTILISOPIMUS. Varantotilisopimus 1 (5) 1 Sopimuksen tarkoitus Varantotilisopimus 1 (5) VARANTOTILISOPIMUS Tilinhaltija: Tilinumero: BIC-koodi: XX Pankki Oy (IBAN XX) XXXXXXXX 1 Sopimuksen tarkoitus 2 Tiliehdot Sopimuksessa määritellään menettelyt ja vastuut, joiden

Lisätiedot

KVTES LIITE 12:n neuvottelutulos

KVTES LIITE 12:n neuvottelutulos KVTES LIITE 12:n neuvottelutulos 08.02.2018 JHL:n edustajisto/hallitus 15.02.2018 Marja Lehtonen/Riitta Rautiainen KVTES Liite 12 Palkan korotukset Sopimusta sovelletaan omassa kodissa työskenteleviin

Lisätiedot

KVTES yleistyöaika. Keskeytysmääräykset sisältävät voimaantulevat yleistyöaikamääräykset. JHL koulutus/mp

KVTES yleistyöaika. Keskeytysmääräykset sisältävät voimaantulevat yleistyöaikamääräykset. JHL koulutus/mp KVTES yleistyöaika Keskeytysmääräykset sisältävät 7.5.2018 voimaantulevat yleistyöaikamääräykset JHL koulutus/mp Määräysten voimaantulo Määräykset korvaavat KVTES III luvun 7, 14 ja 15 yleistyöaikaa koskevat

Lisätiedot

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat 29.11.2004 allekirjoittaneet neuvottelutuloksen tulopoliittiseksi sopimukseksi vuosille 2005 2007.

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat 29.11.2004 allekirjoittaneet neuvottelutuloksen tulopoliittiseksi sopimukseksi vuosille 2005 2007. TES : 313011 PL: 01-06 P ö y t ä k i r j a Merenkulkulaitoksen ja Merenkulkulaitoksen tekniset toimihenkilöt MERTE ry:n välisestä työehtosopimusneuvottelusta, joka pidettiin Merenkulkulaitoksessa 9.12.2004.

Lisätiedot

Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus

Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.5.2014 31.1.2017 Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.5.2014 31.1.2017 1 VÄHITTÄISKAUPAN ESIMIESTEN TYÖEHTOSOPIMUS SISÄLLYS 1 Sopimuksen ulottuvuus...

Lisätiedot

Ammattiteatteritoimintaa koskevat valtakunnalliset työehtosopimukset vuodelle 2017

Ammattiteatteritoimintaa koskevat valtakunnalliset työehtosopimukset vuodelle 2017 Ammattiteatteritoimintaa koskevat valtakunnalliset työehtosopimukset vuodelle 2017 Ammattiteatteritoimintaa koskevien valtakunnallisten työehtosopimusten palkkoja ei koroteta vuonna 2017. Teatterialan

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 ALLEKIRJOITUS- KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2005 2007 ALLEKIRJOITUS 1 Tulopoliittisen sopimuksen toteuttaminen Tällä työehtosopimuksella toteutetaan 29.11.2004 allekirjoitettu

Lisätiedot

VUOKRANANTAJAKOULU 2012 Suomen Vuokranantajat ry

VUOKRANANTAJAKOULU 2012 Suomen Vuokranantajat ry VUOKRANANTAJAKOULU 2012 Suomen Vuokranantajat ry Onnistu ja menesty vuokranantajana ja asuntosijoittajana Tuorein tieto vuokramarkkinoista, lainsäädännöstä ja yleisistä käytännöistä Neuvontapalvelu, jossa

Lisätiedot

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta 1 Kaupan vuosivapaajärjestelmä 1 Vuosivapaan ansainta Työntekijä ansaitsee kalenterivuosittain vuosivapaata tosiasiallisesti tehtyjen työtuntien perusteella. Tehdyiksi työtunneiksi luetaan myös muu työaikalain

Lisätiedot

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 2015

Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 2015 Faktaa METSÄKONEALAN TYÖEHDOISTA 2015 Puuliitto www.puuliitto.fi 1 Metsäkonealan työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017. TYÖAIKA Säännöllinen työaika on enintään kahdeksan tuntia vuorokaudessa ja

Lisätiedot

Yrityskohtaisen erän käyttö teknologiateollisuudessa

Yrityskohtaisen erän käyttö teknologiateollisuudessa Yrityskohtaisen erän käyttö teknologiateollisuudessa Toimihenkilöiden työsuhdepäivä 5.2.2009 Silja Symphony Jukka Tiihonen Teknologiateollisuus Roni Jokinen Toimihenkilöunioni TU 4 Palkankorotukset teknologiateollisuudessa

Lisätiedot

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta

Kaupan vuosivapaajärjestelmä. 1 Vuosivapaan ansainta 1 Kaupan vuosivapaajärjestelmä 1 Vuosivapaan ansainta Työntekijä ansaitsee kalenterivuosittain vuosivapaata tosiasiallisesti tehtyjen työtuntien perusteella. Tehdyiksi työtunneiksi luetaan myös muu työaikalain

Lisätiedot

Työehtosopimus PALVELULAITOSTEN TYÖNANTAJAYHDISTYS RY TERVEYS- JA SOSIAALIALAN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ TSN RY

Työehtosopimus PALVELULAITOSTEN TYÖNANTAJAYHDISTYS RY TERVEYS- JA SOSIAALIALAN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ TSN RY Työehtosopimus 2012 2013 PALVELULAITOSTEN TYÖNANTAJAYHDISTYS RY TERVEYS- JA SOSIAALIALAN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ TSN RY 2 PALVELULAITOSTEN TYÖNANTAJAYHDISTYS RY:N JA TERVEYS- JA SOSIAALIALAN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ

Lisätiedot

YHDEN YLITYÖN KÄSITTEESTÄ PAIKALLISESTI SOVITTAESSA HUOMIOON OTETTAVIA ASIOITA

YHDEN YLITYÖN KÄSITTEESTÄ PAIKALLISESTI SOVITTAESSA HUOMIOON OTETTAVIA ASIOITA 1 YHDEN YLITYÖN KÄSITTEESTÄ PAIKALLISESTI SOVITTAESSA HUOMIOON OTETTAVIA ASIOITA Mitä yksi ylityö -käsite tarkoittaa? Työehtosopimuksen kohtaan 20.6 on kirjattu ns. yhden ylityön käsitteen malli, josta

Lisätiedot

Varasto- ja kuljetusesimiesten työehtosopimus

Varasto- ja kuljetusesimiesten työehtosopimus Varasto- ja kuljetusesimiesten työehtosopimus 1.4.2012 30.4.2014 Varasto- ja kuljetusesimiesten työehtosopimus 1.4.2012 30.4.2014 1 VARASTO- JA KULJETUSESIMIESTEN TYÖEHTOSOPIMUS SISÄLLYS 1 Sopimuksen ulottuvuus...

Lisätiedot

Merenkulkulaitoksen, Luotsiliitto ry:n ja Suomen Laivanpäällystöliitto ry:n välinen työehtosopimus

Merenkulkulaitoksen, Luotsiliitto ry:n ja Suomen Laivanpäällystöliitto ry:n välinen työehtosopimus 3 TES: 313013 PL: 01 Merenkulkulaitoksen, Luotsiliitto ry:n ja Suomen Laivanpäällystöliitto ry:n välinen työehtosopimus Tämän työehtosopimuksen osana noudatetaan valtiovarainministeriön sekä Akava-JS ry:n,

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2014 2016 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2014 2016 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2014 2016 ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA 1 Työllisyys- ja kasvusopimuksen toteuttaminen Tällä työehtosopimuksella toteutetaan työmarkkinakeskusjärjestöjen

Lisätiedot

Valtion työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt ovat 7.11.2013 uudistaneet valtion virka- ja työehtosopimukset sopimuskaudelle 2014-2017.

Valtion työmarkkinalaitos ja pääsopijajärjestöt ovat 7.11.2013 uudistaneet valtion virka- ja työehtosopimukset sopimuskaudelle 2014-2017. Suomen ympäristökeskuksen ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Palkansaajajärjestö Pardia ry:n sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n välinen TYÖEHTOSOPIMUS 29.2.2008

Lisätiedot

Siuntion kunta Sjundeå kommun 1

Siuntion kunta Sjundeå kommun 1 Siuntion kunta Sjundeå kommun 1 SIVLTK 362/2010 SIVLTK 24.4.2013 23 Siuntion kunnan sivistystoimen hallinnoimien tilojen KÄYTTÖMAKSUT 1.5.2013 alkaen Siuntion kunta Sjundeå kommun 2 1. Sivistystoimen tiloja

Lisätiedot

, , , ,5 48,75 52

, , , ,5 48,75 52 1 Kaupan vuosivapaajärjestelmä 1 Vuosivapaan ansainta Vuosivapaajärjestelmässä työntekijä ansaitsee kalenterivuosittain 1.1.2017 alkaen vuosivapaata. Niissä työsuhteissa, jotka alkavat 1.1.2017 tai sen

Lisätiedot

Kokonaistyöajassa olevat kansanopistot

Kokonaistyöajassa olevat kansanopistot Kokonaistyöajassa olevat kansanopistot Uusi työaikamalli Kansanopistojen rehtorit 16.2.2010 Asiantuntija Salla Pyymäki Tuottavuus- ja palkkakilpailukykyohjelma Neuvottelutulos 8.2.2010 (hallitus vahvistaa

Lisätiedot

Keskuskauppakamarin Arvosteluperusteet LVV-koe välittäjäkoelautakunta

Keskuskauppakamarin Arvosteluperusteet LVV-koe välittäjäkoelautakunta Tehtävä 1 Toimeksiantosopimus tehdään kirjallisesti tai sähköisesti ja niin, ettei sopimusehtoja voida yksipuolisesti muuttaa. Sopimusehtojen pitää säilyä toimeksiantajan saatavilla myös sähköisesti tehtynä.

Lisätiedot

Uuden palkkausjärjestelmän käyttöönotto

Uuden palkkausjärjestelmän käyttöönotto TES: 279202 Pöytäkirja 30.6.2005 Allekirjoittamispöytäkirja, joka tehtiin puolustusministeriön sekä Maanpuolustuksen Henkilökuntaliitto MPHL ry:n ja Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL ry:n

Lisätiedot

TELIASONERA FINLAND OYJ:N JA KONEYRITTÄJIEN LIITTO RY:N VÄLINEN PUITESOPIMUS, LIITE SONERAN YRITYSSOPIMUKSEEN

TELIASONERA FINLAND OYJ:N JA KONEYRITTÄJIEN LIITTO RY:N VÄLINEN PUITESOPIMUS, LIITE SONERAN YRITYSSOPIMUKSEEN SOPIMUS 1 (6) TELIASONERA FINLAND OYJ:N JA KONEYRITTÄJIEN LIITTO RY:N VÄLINEN PUITESOPIMUS, LIITE SONERAN YRITYSSOPIMUKSEEN TeliaSonera Finland Oyj ja KONEYRITTÄJIEN LIITTO RY, Y-tunnus: 0201722-8, ovat

Lisätiedot

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN TOISTA JAKSOA KOSKEVA ALLEKIRJOITUS- PÖYTÄKIRJA

KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN TOISTA JAKSOA KOSKEVA ALLEKIRJOITUS- PÖYTÄKIRJA KUNNALLISEN TUNTIPALKKAISEN HENKILÖSTÖN TYÖEHTOSOPIMUKSEN 2014 2016 TOISTA JAKSOA 1.1.2016 31.1.2017 KOSKEVA ALLEKIRJOITUS- PÖYTÄKIRJA 1 Työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvottelutuloksen toteuttaminen koskien

Lisätiedot

VENEENRAKENNUSTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISTA KOSKEVA ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA

VENEENRAKENNUSTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISTA KOSKEVA ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA VENEENRAKENNUSTEOLLISUUDEN TYÖEHTOSOPIMUKSEN UUDISTAMISTA KOSKEVA ALLEKIRJOITUSPÖYTÄKIRJA Aika 13.1.2011 Paikka Läsnä Eteläranta 10, Helsinki Veneteollisuuden Työnantajat ry Timo Sarparanta Puu- ja erityisalojen

Lisätiedot