Toimivaltadelegointi Alle euron maanhankintapäätökset tekee tekninen johtaja. Muut maanhankintapäätökset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimivaltadelegointi Alle 40 000 euron maanhankintapäätökset tekee tekninen johtaja. Muut maanhankintapäätökset"

Transkriptio

1 80 5 INVESTOINTIOSA Investointien perustelut MAA- JA VESIALUEET Hankitaan raakamaata ja kaavoitettua maata siten, että kaupunkirakenne tiivistyy ja valmiin kunnallistekniikan käyttöaste kasvaa. Myydään valmiita tontteja rakentajille ja vuokralaisille. Myydään sellaista muuta maaomaisuutta, jota ei tarvita kaupungin perustehtävän toteuttamiseen. Kun kaupunkirakenne tiivistyy, saavutetaan pitkäaikaisia kestävän kehityksen mukaisia säästöjä. Kun myydään vuokrattuja tontteja, vuokratulot käyttötaloudessa pienenevät. Investointi ei edellytä uusien työpaikkojen luontia. Toimivaltadelegointi Alle euron maanhankintapäätökset tekee tekninen johtaja. Muut maanhankintapäätökset tekee kaupunginhallitus. RAKENNUKSET (peruskorjaus ja uudisrakentaminen) Kaupungin painopistealue peruskorjauksissa on tulevina vuosina peruskouluissa ja päiväkodeissa. Sivistystoimiala Päiväkodit Hetteenmäen päiväkoti Leikkivälineet ovat huonokuntoisia ja piha-alue on huonosti valvottavissa perusparannetaan piha-alueiden, euroa. Montessori-leikkikoulu (Laitilan päiväkoti) Katto on uusittu maalaamattomana maalataan vesikatto, euroa. Lohtajan päiväkoti 2008 peruskorjaussuunnittelu, euroa peruskorjaus, euroa peruskorjaus, euroa. Vanamon päiväkoti 2010 kunnostetaan leikkipiha, euroa. Nakertajan päiväkoti 2009 liikennejärjestelyt, euroa. Mäntylän päiväkoti 2010 liikennejärjestelyt, euroa.

2 Peruskoulut 81 Kätönlahden koulu Kätönlahden koulu on yksi kaupungin suurimmista koulurakennuksista, jonka peruskorjaus on toiminnallisista syistä jaettava usealle vuodelle. Työsuojeluviranomaiset ovat antaneet useita huomautuksia koulun huoneilman heikosta laadusta peruskorjattiin perusopetustiloja, hallintotilat, opettajien työtilat ja opettajain huone 1,6 milj. mk uusittiin pääosa ilmastoinnista peruskorjattiin fysiikka/kemian ja maantieto/biologian opetustilat ja kolme perusopetustilaa rakennettiin oppilaiden jättöpaikka ja perusparannettiin piha-alueita tehtiin luokkatilojen muutoksia ja piha-alueiden perusparannuksia, valmistauduttiin siirtotiloihin ja Kuurna-osan purkamiseen aloitetaan päiväkodin ja teknisen työtilojen peruskorjaus, euroa jatketaan tilojen ja alueiden korjauksia, euroa saatetaan loppuun tilojen ja alueiden korjaukset euroa. Hauholan koulu 2008 aloitetaan suunnittelu koulun kattoremontin ja jättöpaikan rakentamiseksi, euroa uusitaan todella huonokuntoinen vesikatto ja parannetaan piha-alueiden turvallisuutta, euroa. Pietari Brahe/Lehtikankaan koulu 2008 aloitetaan koulun kattoremontin suunnittelu, euroa uusitaan vesikatto, euroa. Pietari Brahe/Soidinsuon koulu 2009 muutetaan luokkatiloja tilojen käytön tehostamiseksi, euroa. Teppanan koulu Keskusta-alueen koulujen tulevaa käyttöä ei ole vielä lopullisesti ratkaistu uusitaan vesikatto ja tehdään ulkomaalaus, euroa. Nakertajan koulu Lämpölinjat ovat huonossa kunnossa, ja vesi seisoo putkikanaalissa maalataan vesikatto ja korjataan liikuntasalin yläpohja, euroa uusitaan lämpölinjat, euroa. Väinölän koulu 2011 maalataan vesikatto ja ulkoseinät, euroa. Kalevan koulu 2009 maalataan ulkoseinät ja uusitaan ovet, euroa. Paltaniemen koulu Koulu on museokoulu, ja sen vesikatto on erittäin huonokuntoinen uusitaan vesikatto ja rakennetaan ilmanvaihto yhteen luokkaan, euroa. Lohtajan koulu 2010 liikennejärjestelyt, euroa. Lyseo 2009 uusitaan ovien lukitukset, euroa peruskorjataan piha-alue, euroa.

3 Ympäristötekninen toimiala 82 Vesiliikuntakeskus Vesiliikuntakeskuksen kaava Kaukametsän alueelle ei ole saanut lainvoimaa. Hankkeen aloittaminen on mahdollista aikaisintaan vuonna Hankkeelle on myönnetty valtion avustusta euroa vuonna Hankkeen kokonaiskustannusarvio on euroa varattiin suunnitteluun ja aloitukseen euroa suunnitteluun ja tutkimuksiin käytetään noin euroa aloitetaan rakennustyöt, euroa jatketaan rakennustöitä, euroa saatetaan työt loppuun, euroa. Otanmäen urheilutalo Urheilutalo muodostaa yhdessä maauimalan kanssa Otanmäen ainoan liikuntapaikkakokonaisuuden. Urheilutalon korjauksen pääasiallisena perusteena on se, että talo on Otanmäen koulun ainoa liikuntatila. Koko Vuolijoen alueen perusopetus keskittyy Otanmäkeen kuntaliitossopimuksen mukaisesti, mikäli oppilasmäärät kehittyvät arvioidusti. Urheilutalon peruskorjauksen kokonaiskustannusarvio vuosille on euroa. Hanke on läänin liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmassa, ja siihen on mahdollista saada valtionavustusta noin euroa. Avustusta ei myönnetty vuonna 2008, vaan päätös siirtyi vuoteen suunnittelu, euroa 2009 peruskorjaus, euroa 2010 peruskorjaus, euroa. Raatihuone 2008 korjataan vesikatto, euroa ulkomaalaus, euroa. Kaupungintalo 2009 parannetaan energiataloutta, euroa energiatalouden parantaminen jatkuu, euroa. Vienankatu kunnostetaan piha-alueet ja liittymä sekä kellarin työtilojen ilmanvaihto, euroa. Konevarikko 2009 uusitaan ulko-ovet, vaihe 1, euroa. Varastokatu uusitaan vesikatto, euroa. Liikennepuisto Lasten liikennepuisto on toiminut 30 vuotta alkuperäisessä kunnossa olevin puittein. Puiston perusparannushankkeen toteutuksen ehtona on valtion avustus, euroa uusitaan huoltorakennus, euroa. Haukilammen kämppä Kämppäkartano-hankkeen kansallinen tai EU-rahoitus selvitetään aloitetaan suunnittelu kämpän peruskorjauksen ja ympäristön ehostamiseksi, euroa.

4 83 Kainuun maakunta -kuntayhtymä Vuolikoto 2010 peruskorjataan terveyskeskuksen keittiö, euroa. Timperintie peruskorjataan keittiö, euroa. Variskankaan toimintakeskus 2009 uusitaan ikkunat, euroa. Pääterveysasema 2010 rakennetaan ilmanvaihdon jäähdytys, euroa. Työterveysasema 2009 uusitaan rikkoontunut ajoramppi ja vesikatto, euroa. Sosiaalipalvelukeskus, Osmonkatu rakennetaan ilmanvaihdon jäähdytys, euroa. Ryhmäkoti, Kätönkuja maalataan vesikatto maalaus ja uusitaan ilmanvaihto, euroa. Toppilan hoitokoti Osa rakennuksen kantavista yläpohjan puupalkeista ja ikkunoiden välitolpista on painekyllästetty nykyisin kielletyllä kreosoottiöljyllä. Ne on vaihdettava työsuojeluviranomaisten määräyksestä korjattiin yläpohjan rakenteita, euroa korjattiin solujen ja käytävän yläpohjan rakenteita, euroa korjattiin solujen yläpohjan rakenteita, euroa korjataan loput solujen yläpohjat euroa. Kajaanin lukio, Vuorikatu 2 Ammattikorkeakoulun kaupan ja hallinnon yksikkö siirtyi Vimpelinlaakson kampusalueelle syksyllä 2002 ja Kainuun ammattiopiston vastaavat linjat siirtyivät syksyllä 2006 Vimpelinlaakson kehittämisliikelaitoksen omistamiin tiloihin tiloja peruskorjattiin lukion käyttöön, euroa peruskorjaus jatkui, euroa, siirrettiin euroa peruskorjaus jatkui edelleen Ratakadun puoleisen osan opetustiloissa kerroksissa, euroa, siirrettiin euroa tehtiin liikuntasalin ja C-osan ilmanvaihtokonehuone, euroa tehtiin toimistotilojen peruskorjaustöitä, euroa uusitaan ikkunat, euroa peruskorjataan keittiö, euroa. Seppälän oppilaitos Johtajan asuntorakennus on suojeltu. Työpaja ei sovellu opetuskäyttöön ilman korjausta uusittiin johtajan asuntorakennuksen vesikatto, euroa maalataan johtajan asuntorakennuksen ulkoseinät, euroa, ja korjataan työpajan yläpohjan opetuskäyttöön, euroa. Lönnrotinkatu ulkomaalaus, euroa. Liikelaitokset Kajaanin Mamselli Tähkä/pääterveysasema keittiö 2009 astianpesukoneen ja linjaston uusiminen, euroa.

5 84 Muut rakennushankkeet 2009 Ensisijaisesti pihojen pinta- ja pohjavesien hallintaan liittyvät peruskorjaustyöt, euroa. Korjataan sisäilmatyöryhmän osoittamat kiireelliset home- ja vesikattovauriot sekä muut ennalta-arvaamattomat kosteusvauriot, euroa. Laajennetaan rakennusautomaatiota, euroa. Korjataan määräaikaistarkastuksissa havaittujen sähkölaitteiden puutteita, euroa Tehdään käyttötarkoituksen muutoksia, euroa. Uusitaan Kajaanin Mamselli liikelaitoksen vuokraamien keittiöiden keittiölaitteita, joista tilapalvelu vastaa, euroa. Keittiölaitteet ovat aiemmin kuuluneet sivistystoimialan investointeihin. KIINTEÄT RAKENTEET JA LAITTEET Investointien ensisijaisia kohdealueita tulevina vuosina ovat Kajaanin Veden kanssa yhdessä toteutettavien vesihuoltoon ja katuun kohdistuvien saneeraus- ja uudisrakentamishankkeiden lisäksi kävelykeskusta-alueen jatkorakentaminen sekä erilaiset liikenneturvallisuutta parantavat hankkeet. Määrärahoja tullaan osoittamaan myös siltojen korjausrakentamiseen ja kevyen liikenteen alikulkukäytävien rakentamiseen. Määräraha on vuoden 2008 tasolla ja keskeisinä perusteina kunnallistekniikan peruskorjauksen tehostaminen sekä riittävän tonttitarjonnan varmistaminen. Kunnallistekniikan suunnittelu ja tutkimus Määräraha käytetään sellaisten kaupungin omien hankkeiden suunnitteluun sekä tutkimuksiin, joille ei ole olemassa vielä hankekohtaista rahoitusta. 2009, euroa, sisältyy Pöllyrinteen alueen kunnallistekniikan suunnittelu , euroa vuodessa. Kunnallistekniikan rakentaminen 2009, euroa. Merkittävimmät hankkeet: Parannetaan liikenneturvallisuutta, euroa. Päällystetään vanhojen katuja tai lisätään asfalttikulutuskerroksia, euroa. Kunnallistekniset yhteistyökohteet Kajaanin Veden kanssa, euroa, joista suurimmat hankkeet (kustannusarvio sisältää katurakentamisen): rakennetaan asemanseudun kunnallistekniikka, euroa. peruskorjataan Väinämöisenkadun vesihuolto ja katu Koulukatu Vienankatuvälillä, euroa. Työ käynnistetään, mikäli viereisen tontin rakentaminen käynnistyy. saneerataan Ylä-Lehtikankaan katuja ja vesihuoltoa, euroa. saneerataan Purolan katuja ja vesihuoltoa, euroa. rakennetaan Kätönlahden uusien kaava-alueiden I III vesihuoltoa ja katuja, euroa. Karhitien katu ja vesihuolto, uudisrakennuskohde euroa. Pelkän kadun sekä muun kunnallistekniikan rakentaminen, euroa. Suurimmat hankkeet: perusparannetaan Linnantaustietä, euroa. saneerataan Kehräämöntietä, euroa. kunnostetaan puistoja, euroa. kunnostetaan liikennevaloja, euroa. kunnostetaan Kainuunkadun tukimuuria, euroa.

6 , euroa. Rakennetaan Pöllyrinteen alueen kunnallistekniikka, euroa. Kajaanin kaupungin ja Yhtyneet Paperitehtaat Oy:n välinen vaihtokirja vuodelta 1993 edellyttää, että kaupunki huolehtii kunnallistekniikan rakentamisesta kortteleille 62, 67 ja 68. Kaupunki suunnittelee alueen kunnallistekniikan 2009, mutta käynnistää kunnallistekniikan rakentamisen vain mikäli em. kortteleista on myyty tontteja ja rakentaminen niille käynnistyy. Mikäli alueen rakentaminen joudutaan käynnistämään suunniteltua aiemmin, hankkeelle on varattava tarvittava määräraha lisätalousarviossa. 2011, euroa. Urheilu- ja ulkoilualueet sekä satamat 2009, euroa. Parannetaan Vimpelin urheilukeskusta vuoden 2010 Kalevan kisoja varten, euroa. Rakennetaan Lehtikankaan lähiliikunta-alue, euroa. Rakennetaan Vuolijoen valaistu kuntopolku, euroa yksi lähiliikunta-alue, euroa yksi lähiliikunta-alue, kunnostetaan Vimpelin tenniskenttiä ja uusitaan ympärysaita, euroa. Sillat 2009, euroa, mm. peruskorjataan Lamminsalmen Tehdaskadun silta, euroa korjataan Kehräämöntien alikulku ja Koivukosken silta, euroa korjataan Kaupunginlammen alikulku Mainuantiellä, Viitasen alikulku (RHK), Kyynäspääniemen silta ja Koivukosken silta, euroa. Kaupunkikeskustan kehittäminen Suunnittelu Ympäristötekninen toimiala suuntaa työtään alueen liikennejärjestelmä-, paikoitus-, katu-, puisto- ja valaistussuunnitteluun sekä kaavoitukseen. Rakentaminen 2010 Kauppakatu saneerataan välillä Kirkkokatu Koivukoskenkatu ja Kirkkokatu sopeutetaan siihen, euroa. Saneerausta jatketaan vuosittain Kauppakadulla ja torilla sekä ydinkeskustan muilla kaduilla rahoituksen mukaan. Kajaaninjoen kulttuuriympäristöä hoidetaan: puiston kunnostus vaiheittain, maiseman avaaminen, Tervakanavan peruskorjaus ym. määrärahojen puitteissa euroa euroa euroa. Kaupunkikeskustan kehittämisprojekti Tavoite on edistää yhteistyöllä yritysten ja kiinteistönomistajien kehittämisinvestointeja. Projektirahoituksen alustava kustannusarvio vuosille on euroa. Rahoitusta haetaan maakunta kuntayhtymältä ja yrityksiltä. Hankkeelle asetetaan vuorovaikutusta varten luottamushenkilöistä ja viranhaltijoista sekä yrityksistä ja kiinteistönomistajista muodostuva yhteistyöryhmä. Petäisenniskan kehittämisprojekti 2009 rakennetaan Taitokatu, euroa, Taitoraitti, euroa ja Pajakatu Onnelantie Timperintie välillä, euroa, yhteensä euroa.

7 Vuolijoki Otanmäki peruskorjataan Laturintie, euroa peruskorjataan Kaivosmittaajantie ja Kelotie, euroa peruskorjataan Jokiniityntie, euroa. IRTAIN OMAISUUS Sivistystoimiala Varhaiskasvatus 2009 Kätönlahden päiväkodin ensikertainen kalusto, euroa. Perusopetus 2009 oppilaskalusteet ja -välineet, tietokoneet ja dataprojektorit, euroa kuten edellä, euroa kuten edellä, euroa. Kajaanin Kaupunginkirjasto 2009 pääkirjaston asiakaspalvelutilojen ja lainaustoimintojen uudelleenjärjestely, palautusautomaatti, euroa kuten edellä, euroa. Kaukametsä 2009 opetuskalusteet ja välineet, tietokoneet, dataprojektorit, euroa 2010 kuten edellä, euroa kuten edellä, euroa. Ympäristötekninen toimiala Ympäristö ja maankäyttö Yksikön talousresurssi on kiristynyt vuodesta toiseen. Mahdollisuus toteuttaa annettu tulos edellyttää työskentelyä edistyksellisellä mittauskalustolla. Yksikön strategiseksi tavoitteeksi on asetettu GNSS-satelliittipaikantimen kuuluminen jokaisen mittausparin vakiovarustukseen vuoteen 2010 mennessä ja maastotyöasemien uusiminen tarvittavilta osin. Mittaajat liikkuvat mittaustehtävissään kaupungin omilla pakettiautoilla. Valittu tapa on taloudellisesti edullisin. Autot ovat varusteltu erikoisautoiksi kenttämittaustyöskentelyyn. Nyt hankittava auto tarvitaan vetoautoksi vuonna 2007 hankitulle kairavaunulle. Yksikön kuuden mittausryhmän käytössä on kaksi nykyaikaista robottitakymetriä. Muilta osin on käytössä ns. edellisen sukupolven maastotyöasemat (takymetri + maastotallennin). Hankinnat tukevat yksikön strategiaa satelliittipaikantimia ja pakettiauto, euroa satelliittipaikantimia ja robottitakymetri, euroa robottitakymetri, euroa.

8 Kunnallistekniikka 87 Vuosina toteutetun kunnallistekniikka-tulosalueen oman toiminnan kehittämisprojektin yhdeksi strategiseksi tavoitteeksi asetettiin oman henkilöstön ja kalustoresurssien määrän mitoittaminen vastaamaan ympärivuotista, päivittäistä omana palvelutuotantona tehtävän työn tarvetta. Tavoite edellyttää myös oman, yli-ikäisen konekaluston uusimista. Konevarikko 2009 kuorma-auto ja pyöräkuormaaja, euroa kuorma-auto ja pyöräkuormaaja, euroa kuorma-auto ja pyöräkuormaaja tai pyöräalustainen kaivinkone euroa. Puistot ja liikunta-alueet 2011 yksi ajoleikkuri, euroa. Kainuun pelastuslaitos Nykyisellä puomitikasautolla (hankittu 1989) ei pystytä pelastamaan korkealta kaikissa kohteissa, joten se korvataan uudella. Pelastusajoneuvojen (sammutusautojen) hankinnoilla korvataan vanhentunutta kalustoa. Niiden sijoituspaikka ratkeaa hankinnan suunnittelun yhteydessä. Väestöhälyttimien hankintaa jatketaan suunnitelman mukaisesti. Hälyttimillä korvataan vanhoja sopimattomia hälyttimiä. Paineilmalaitteiden hankinnalla korvataan poistuvaa ja vanhentunutta kalustoa, ja yhtenäistetään kalusto. Jälkivahinkojen torjuntakontilla parannetaan Kainuun jälkivahinkojentorjuntavalmiutta. Pelastustyökalusarjalla korvataan vanhentunutta, osin 1990-luvulta peräisin olevaa kalustoa. Öljyntorjuntaveneen hankinnalla parannetaan Oulujärven öljyntorjuntavalmiutta. Nykyinen vene KV1 siirretään Nuasjärvelle. Öljyntorjuntakonttiin sijoitetaan nykyisin vaihtolavalla oleva öljyntorjuntakalusto. 2009, euroa, valtionavustus euroa. Puomitikasauto, euroa. Hankinnan edellytyksenä on euron valtionavustuksen saaminen. Kaksi väestöhälytintä, euroa. Hankinnan edellytyksenä on valtionavustuksen tai palosuojelurahaston avustuksen saaminen. 2010, euroa, valtionavustus euroa. Pelastusajoneuvo (sammutusauto), euroa. Hankinnan edellytyksenä on euron valtionavustuksen saaminen. Kolme väestöhälytintä, euroa. Hankinnan edellytyksenä on valtionavustuksen tai palosuojelurahaston avustuksen saaminen. Paineilmalaitteita, euroa. Jälkivahinkojen torjuntakontti (JVT), euroa. Pelastustyökalusarja, euroa. 2011, euroa, valtionavustus euroa. Pelastusajoneuvo (sammutusauto), euroa. Hankinnan edellytyksenä on euron valtionavustuksen saaminen. Öljyntorjuntavene, euroa. Hankinnan edellytyksenä on öljynsuojelurahaston euroa avustuksen saaminen. Pelastustyökalusarja, euroa. Öljyntorjuntakontti, euroa. Hankinnan edellytyksenä on öljynsuojelurahaston euron avustus.

9 INVESTOINNIT Sitovuustaso on toimielintaso (maa- ja vesialueet, talonrakennus ja kiinteät rakenteet ja laitteet omina sitovuustasoina Määrärahat 1000 euroina investointiraja euroa. Hankeryhmä/hanke TP 2007 TA 2008 HK 2009 TA 2009 TS 2010 TS 2011 MAA- JA VESIALUEET Tulot Menot Nettomenot RAKENNUKSET (peruskorjaus ja uudisrakentaminen) SIVISTYSTOIMIALA Päiväkodit Hetteenmäen päiväkoti Huuhkajavaaran päiväkoti -60 Menninkäisen päiväkoti -91 Tapiolan päiväkoti Montessori-päiväkoti (ent.laitilan päiväkoti) Lohtajan päiväkoti Nakertajan päiväkoti Mäntylän päiväkoti -30 Vanamon päiväkoti -40 Peruskoulut Keskuskoulu Kätönlahden koulu Hauholan koulu Pietari Brahe/Lehtikankaan koulu Pietari Brahe/Soidinsuon koulu Teppanan koulu Nakertajan koulu Väinölän koulu -40 Kalevan koulu Paltaniemen koulu Lohtajan koulu Kajaanin lyseo Kulttuurilaitokset Kaukametsän sali -30 Kainuun Museo Kaupunginteatteri -170 Sissilinna valtionavut 16 YMP.TEKNINEN TOIMIALA Uimahalli -8 Vesiliikuntakeskus valtionavut Liikuntapuisto valtionavut 50 Jäähalli valtionavut Otanmäen urheilutalo valtionavut Kajaanihalli Tennishalli Raatihuone Kaupungintalo Vienankatu 5 ja Konevarikko Mittaustoimisto, varastokatu Haukilammen kämppä

10 89 Hankeryhmä/hanke TP 2007 TA 2008 HK 2009 TA 2009 TS 2010 TS 2011 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ Talous- ja hallintorak. Satamakatu Pääterveysasema Työterveysasema Sosiaalipalvelukeskus, Osmonkatu 3-40 Vuolijoki terveysasema -250 Variskankaan toimintakeskus Ryhmäkoti,Kätönkuja Toppilan hoitokoti Kajaanin lukio, Vuorikatu Timperintie Seppälän oppilaitos Seppälän johtajan asunto Brahenkatu 3, käsityökeskus -40 Lönnrotinkatu Auralan huolto- ja navettarakennus -7 Eino Leino talo -9 LIIKELAITOKSET JA MUUT Mamselli keittiö Lounatuuli -200 Mamselli PääTA, Tähkä MUUT RAKENNUSHANKKEET Pihatyöt ja pintavesitekniikka Home- ja vesikattokorjaukset Kiinteistöjen energiatal.parantaminen Käyttötarkoituksen muutokset Keittiölaitteiden uusiminen Rakennusautomaatio Rakennusten myynti 124 TULOT Valtionavut Myynnit 124 RAKENNUKSET YHTEENSÄ Tulot Menot Nettomenot KIINTEÄT RAKENTEET JA LAITTEET Suunnittelu ja tutkimus myyntituotot 21 Kunnallistekniikan rakentaminen valtionavut 866 Urheilu- ja ulk.alueet, satamat valtionavut Sillat valtionavut Parempi kaupunkikeskusta Kajaaninjoen kulttuuriympäristö Petäisenniskan kehittämisprojekti myyntituotot -2 Otanmäki - Vuolijoki TULOT Valtionavut KIINTEÄT RAKENTEET JA LAITTEET YHTEENSÄ Tulot Menot Nettomenot YMPÄRISTÖTEKNINEN LAUTAKUNTA YHTEENSÄ Tulot Menot Nettomenot

11 90 Hankeryhmä/hanke TP 2007 TA 2008 HK 2009 TA 2009 TS 2010 TS 2011 KAUPUNGINHALLITUS Kaupunginhallitus -14 Keskushallinto SIVISTYSTOIMIALA Varhaiskasvatus Perusopetus valtionavut Mamselli -49 Kaukametsä Kirjasto valtionavut 104 Teatteri -20 YMP.TEKNINEN TOIMIALA Maankäyttö Kunnallistekniikka Tilapalvelu Aluepelastuslaitos valtionavut TULOT Valtionavut IRTAIN OMAISUUS YHTEENSÄ Tulot Menot Nettomenot KÄYTTÖOMAISUUSARVOPAPERIT OSAKKEET JA OSUUDET Hankinnat Kajaanin Elokuvakeskus Oy -500 Kajaanin Teknologiakeskus Oy -137 Finnvera Oy -15 Myynnit Kajaanin Tulliterminaali Oy 39 KAUPUNGINHALLITUS Tulot Menot Nettomenot INVESTOINNIT Tulot Menot Nettomenot

Kaupungin painopistealue peruskorjauksissa on tulevina vuosina peruskouluissa ja päiväkodeissa.

Kaupungin painopistealue peruskorjauksissa on tulevina vuosina peruskouluissa ja päiväkodeissa. 5 INVESTOINTIOSA 5.1.2 RAKENNUKSET (peruskorjaus ja uudisrakentaminen) Kaupungin painopistealue peruskorjauksissa on tulevina vuosina peruskouluissa ja päiväkodeissa. 5.1.2.1 Kainuun maakunta -kuntayhtymä

Lisätiedot

Kajaani. Suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää

Kajaani. Suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää Säily tä lehti, s isältää pal jon hyödyl Kajaani listä tie Suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää ARVOISA KAJAANILAINEN Rakennettu kaupunkiympäristö on meille kaikille tarpeellinen ja välttämätön arkipäivän

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI 1.1.-30.4.2014

Kajaanin kaupunki TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI 1.1.-30.4.2014 TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI 1.1.-30.4.2014 Kaupunginhallitus 27.5.2014 SISÄLLYSLUETTELO KAJAANIN KAUPUNGIN TALOUS JA HENKILÖSTÖ 1.1. 30.4.2014... 1 Talous...1 VEROTULOT 2012 2014... 9 Verotulot...9

Lisätiedot

INVESTOINTIOSA 2012 2016

INVESTOINTIOSA 2012 2016 261 INVESTOINTIOSA 2012 2016 262 263 INVESTOINTIOSA Talousarvion investointiosan määrärahat sitovat tilakeskuksen lautakuntaa ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa hankeryhmittäin siten, että kaupunginvaltuuston

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI 1.1.-31.8.2014

Kajaanin kaupunki TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI 1.1.-31.8.2014 TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI 1.1.-31.8.2014 upunginhallitus 23.9.2014 Ka SISÄLLYSLUETTELO KAJAANIN KAUPUNGIN TALOUS JA HENKILÖSTÖ 1.1. 31.8.2014... 1 Talous...1 VEROTULOT 2012 2014... 8 Verotulot...8

Lisätiedot

TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI

TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI 1.1.-30.4.2015 Kaupunginhallitus 26.5.2014 SISÄLLYSLUETTELO Kajaanin kaupungin talous ja henkilöstö 1.1. 30.4.2015...1 Talous... 1 Verotulot 2013 2015... 10 Verotulot...

Lisätiedot

Kajaani. Arvoisa kajaanilainen. Suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää

Kajaani. Arvoisa kajaanilainen. Suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää Kajaani Suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää Arvoisa kajaanilainen Käsissäsi olasta lehdestä löydät tietoa Kajaanin kaupungin ympäristöteknisen toimen vuoden toiminnasta, palveluista ja suunnitelmista.

Lisätiedot

INVESTOINTIOSA YHTEENSÄ 2002-2008

INVESTOINTIOSA YHTEENSÄ 2002-2008 173 INVESTOINTIOSA 174 INVESTOINTIOSA YHTEENSÄ 2002-2008 1 000 euroa TP TA + M TA Taloussuunnitelma MENOT 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 Maa- ja vesialueet 2 769 6 773 1 297 797 797 797 797 Talonrakennus

Lisätiedot

Kajaani K AS. Suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää 2013 ARVOISA KAJAANILAINEN. Kajaanin Sivistystoimiala Tiedotuslehti. Säilytä le. tietoa.

Kajaani K AS. Suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää 2013 ARVOISA KAJAANILAINEN. Kajaanin Sivistystoimiala Tiedotuslehti. Säilytä le. tietoa. Säilytä le hti, sisält ää paljon Kajaani hyödyllis tä tietoa. Suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää 2013 ARVOISA KAJAANILAINEN Palvelujen säilyttäminen vaatii toimintatapojen muuttamista Ympäristöteknisen

Lisätiedot

INVESTOINNIT YHTEENSÄ 2003-2009

INVESTOINNIT YHTEENSÄ 2003-2009 185 INVESTOINTIOSA 186 INVESTOINNIT YHTEENSÄ 2003-2009 1 000 euroa TP TA + M TA Taloussuunnitelma MENOT 2003 2004 Maa- ja vesialueet 6 819 1 297 797,0 797 797 797 797 Talonrakennus 6 510 50 50,0 50 50

Lisätiedot

TEKLA TALOUSARVIOESITYS VUODEKSI 2011 JA

TEKLA TALOUSARVIOESITYS VUODEKSI 2011 JA LIITE A 1 2 2 KOKKOLA KARLEBY TEKLA TALOUSARVIOESITYS VUODEKSI 2011 JA EHDOTUS TALOUSSUUNNITELMAKSI 2012-2013 INVESTOINTIOSA T e k, a 7. 9. 2 0 1 0 ta r kis t et t u SISÄLLYSLUETTELO Kiinteä omaisuus 2

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Tarkastuslautakunta ARVIOINTIKERTOMUS KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSLAUTAKUNTA

Kajaanin kaupunki Tarkastuslautakunta ARVIOINTIKERTOMUS KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSLAUTAKUNTA ARVIOINTIKERTOMUS 2006 KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLTÖ 1 3 1.1 Tarkastuslautakunnan kokoonpano 3 1.2 Tarkastuslautakunnan toiminta 3 1.3 Tilintarkastus 4 2 Arvioinnin tarkoitus ja lähtökohdat

Lisätiedot

Viranomaistehtävät: Kaikki antavat viranomaistehtäviä. Hyöty: Koulutus, tutkimus, osaamisen kehittäminen, aluekehitys

Viranomaistehtävät: Kaikki antavat viranomaistehtäviä. Hyöty: Koulutus, tutkimus, osaamisen kehittäminen, aluekehitys 102 LIITTEET Liikelaitokset Kajaanin ammattikorkeakoulu Palvelun perustelut - lakisääteisyys - viranomaistehtävät - hyöty tai arvo kuntalaisille Lakisääteisyys: Lain mukaan kunnan ei tarvitse järjestää

Lisätiedot

KAJAANI VUOLIJOKI KUNTALIITOSSELVITYS

KAJAANI VUOLIJOKI KUNTALIITOSSELVITYS KAJAANI VUOLIJOKI KUNTALIITOSSELVITYS 8.3.2006 2 Sisältö Johdanto........................................... 5 1 Yleistä.......................................... 6 1.1 Historiaa........................................

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Tarkastuslautakunta ARVIOINTIKERTOMUS KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSLAUTAKUNTA. Tiivistelmä esityksistä

Kajaanin kaupunki Tarkastuslautakunta ARVIOINTIKERTOMUS KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSLAUTAKUNTA. Tiivistelmä esityksistä ARVIOINTIKERTOMUS 2007 KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSLAUTAKUNTA Tiivistelmä esityksistä 1. Strategisten valintojen myötä on määritelty menestymisen kannalta tärkeimmät alueet, joissa on onnistuttu. Näihin

Lisätiedot

INVESTOINNIT YHTEENSÄ 2005-2011

INVESTOINNIT YHTEENSÄ 2005-2011 INVESTOINTIOSA INVESTOINNIT YHTEENSÄ 2005-2011 1 000 euroa TP TA + M TA Taloussuunnitelma MENOT 2005 2006 Maa- ja vesialueet 440 993 1 250,0 700 700 700 700 Talonrakennus 6 624 0 0,0 0 0 0 0 Yhdyskuntarakentaminen

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Tarkastuslautakunta Arviointikertomus 2008

Kajaanin kaupunki Tarkastuslautakunta Arviointikertomus 2008 Kajaanin kaupunki Arviointikertomus 2008 Havainnekuva : Ajoneuvojen ympärivuotinen testauskeskus ARVIOINTIKERTOMUS 2008 KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSLAUTAKUNTA 2 SISÄLTÖ Tiivistelmä 3 1 4 1.1 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan katsaus

Kaupunginjohtajan katsaus Kaupunginjohtajan katsaus Kertomusvuoden kansantalouden kasvulukuja sekoitti metsäteollisuuden työsulku. Se supisti metsäteollisuudessa tuotantoa noin kymmenen prosenttia ja sen vaikutukset kohdistuivat

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS

TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 2012 Linnan Tilapalvelut -liikelaitoksen johtokunta 13.3.2013 Sisällysluettelo Toimitusjohtajan katsaus vuoteen 2012... - 1 - Johtokunta... - 3 - Liikelaitoksen organisaatio...

Lisätiedot

INVESTOINNIT YHTEENSÄ 2003-2010

INVESTOINNIT YHTEENSÄ 2003-2010 203 INVESTOINTIOSA 204 INVESTOINNIT YHTEENSÄ 2003-2010 1 000 euroa TP TA + M TA Taloussuunnitelma MENOT 2004 2005 Maa- ja vesialueet 861 797 700,0 700 700 700 700 Talonrakennus 0 50 0,0 0 0 0 0 Yhdyskuntarakentaminen

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNGIN MAANKÄYTTÖPOLIITTINEN OHJELMA 2010 2013

KAJAANIN KAUPUNGIN MAANKÄYTTÖPOLIITTINEN OHJELMA 2010 2013 1 KAJAANIN KAUPUNGIN MAANKÄYTTÖPOLIITTINEN OHJELMA 2010 2013 Hyväksytty kaupunginvaltuuston kokouksessa 3.11.2009 179. Maankäyttöpolitiikan strategiset tavoitteet päätetään Kajaanin yleiskaavassa, Kajaanin

Lisätiedot

Sipoon kunnan osavuosikatsaus tammi elokuu 2010

Sipoon kunnan osavuosikatsaus tammi elokuu 2010 Sipoon kunnan osavuosikatsaus tammi elokuu SISÄLTÖ sivu OSAVUOSIKATSAUS TAMMI-ELOKUU... 1 1. KUNNAN TALOUDEN KEHITYS... 2 Tuloslaskelma Verotulot Valtionosuudet Vuosikate Rahoituslaskelma Lainakanta 2.

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Tarkastuslautakunta ARVIOINTIKERTOMUS KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSLAUTAKUNTA 4.5.2011

Kajaanin kaupunki Tarkastuslautakunta ARVIOINTIKERTOMUS KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSLAUTAKUNTA 4.5.2011 ARVIOINTIKERTOMUS 2010 KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSLAUTAKUNTA 4.5.2011 1 SISÄLTÖ Tiivistelmä suosituksista 3 1 4 1.1 Tarkastuslautakunnan kokoonpano 4 1.2 Tarkastuslautakunnan toiminta 4 1.3 Tilintarkastus

Lisätiedot

+KAAVOITUSKATSAUS 2007-2008

+KAAVOITUSKATSAUS 2007-2008 +KAAVOITUSKATSAUS 2007-2008 KANSALAISINFORMAATIOTA! Tässä Kaupunki Rakentaa & Kaavoituskatsaus 2007-2008 -julkaisussa on runsaasti tietoa vireillä olevista Oulun kaupungin kuntatekniikan kohteiden rakentamisesta,

Lisätiedot

Kajaanin kaupungin maankäyttöpoliittinen ohjelma 2014-2018

Kajaanin kaupungin maankäyttöpoliittinen ohjelma 2014-2018 KAJAANIN KAUPUNGIN Luonnos 10-2014 - lautakunta MAANKÄYTTÖPOLIITTINEN OHJELMA 2014-2018 Kajaanin kaupungin maankäyttöpoliittinen ohjelma 2014-2018 KAJAANIN KAUPUNKI Ympäristötekninen toimiala Luonnos

Lisätiedot

Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone. Anneli Mäenpää. Ari Kylkisalo jäsen Rauha Karvala jäsen Esko Mastomäki varajäsen

Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone. Anneli Mäenpää. Ari Kylkisalo jäsen Rauha Karvala jäsen Esko Mastomäki varajäsen LAPUAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 1 Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.1.2006 klo 14.00-16.25 Paikka Tekninen keskus, lautakunnan kokoushuone OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Jussi Kontola varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Palveluverkkosuunnitelman liitteet 1. Investointisuunnitelma 2. Varhaiskasvatuksen kustannusvertailu eri kokoisista päiväkodeista 3.

Palveluverkkosuunnitelman liitteet 1. Investointisuunnitelma 2. Varhaiskasvatuksen kustannusvertailu eri kokoisista päiväkodeista 3. Palveluverkkosuunnitelman liitteet 1. Investointisuunnitelma 2. Varhaiskasvatuksen kustannusvertailu eri kokoisista päiväkodeista 3. Nummelanharjun koulukeskus 4. Vihdin kunnan koulutoimen painopisteet

Lisätiedot

KAINUUN MAAKUNTA- KUNTAYHTYMÄN JA KAJAANIN MAMSELLI-LIIKELAITOKSEN TUOTANTOKEITTIÖSELVITYS

KAINUUN MAAKUNTA- KUNTAYHTYMÄN JA KAJAANIN MAMSELLI-LIIKELAITOKSEN TUOTANTOKEITTIÖSELVITYS Ammattikeittiöiden Suunnittelutoimisto 26.5.2011 KAINUUN MAAKUNTA- KUNTAYHTYMÄN JA KAJAANIN MAMSELLI-LIIKELAITOKSEN TUOTANTOKEITTIÖSELVITYS LOPPURAPORTTI 30.5.2011 Teija Lehtinen, Design Lime Oy 1 TYÖN

Lisätiedot

LIIKELAITOKSET suurten investointien esittelykortit. PALM, maankäytön toteuttamisen ja investointien pitkän tähtäimen suunnitelma 1

LIIKELAITOKSET suurten investointien esittelykortit. PALM, maankäytön toteuttamisen ja investointien pitkän tähtäimen suunnitelma 1 2014 LIIKELAITOKSET suurten investointien esittelykortit PALM, maankäytön toteuttamisen ja investointien pitkän tähtäimen suunnitelma 1 2014 TAMPEREEN VESI Suurten investointien esittelykortit PALM, maankäytön

Lisätiedot

Arviointikertomus 2013

Arviointikertomus 2013 Kajaanin kaupunki Arviointikertomus 2013 Arviointikertomus 2013 Tarkastuslautakunta 27.5.2014 II Sisältö TIIVISTELMÄ... III 1 KAJAANIN KAUPUNGIN TARKASTUSLAUTAKUNTA... 1 1.1 Tarkastuslautakunnan kokoonpano...

Lisätiedot