ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25)"

Transkriptio

1 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta AIKA klo 18:30-19:30 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 32 Pöytäkirjan tarkastajien valinta ja tarkastustapa 4 33 Asialistan hyväksyminen 5 34 Sähköenergian kilpailutus vuosille Vesikolmio Oy:n yhdyskuntateknisten laitteiden 7 sijoittaminen tilan Kotikangas alueelle 36 Vesikolmio Oy:n yhdyskuntateknisten laitteiden 8 sijoittaminen tilan Halvahaka alueelle 37 Yksityistieavustukset v Maansiirto Kari Huttusen maa-aineksen 10 ottamislupahakemus 39 Maansiirto Kari Huttusen ympäristölupahakemus 13 läjitysalueelle 40 Viranhaltijapäätökset 20

2 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) OSALLISTUJAT Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Alahautala Osmo 18:30-19:30 Pj Kääntä Marika 18:30-19:30 Jäsen Nahkala Kari 18:30-19:30 Jäsen Raudaskoski-Pudas Anita 18:30-19:30 Jäsen Nuorala Aili 18:30-19:30 Varajäsen Jutila Eija 18:30-19:30 K.hall. edustaja Häggman Tuomas 18:30-19:30 Pöytäkirjanpitäjä Haapakoski Hannu 18:30-19:30 Esittelijä POISSA Simi Olavi Vpj Hautakoski Satu Jäsen Kauppila Veijo Jäsen Kivimaa Lahja Jäsen Ikonen Olli Kunnanjohtaja ALLEKIRJOITUKSET Osmo Alahautala Puheenjohtaja Tuomas Häggman Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Kari Nahkala Anita Raudaskoski-Pudas PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Kokouksen tarkastettu ja allekirjoitettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävillä teknisessä toimistossa torstaina klo Jaana Pudas Ilmoitustaulunhoitaja

3 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Laillisuus ja päätösvaltaisuus Teknltk Kunnaninsinööri: Päätös: Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Pöytäkirjan tarkastajien valinta ja tarkastustapa Teknltk Kunnaninsinööri: Päätös: Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi Kari Nahkala ja Anita Raudaskoski-Pudas. Pöytäkirja tarkastetaan teknisessä toimistossa. Lautakunta hyväksyi esityksen yksimielisesti.

5 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Asialistan hyväksyminen Teknltk Kunnan hallintosäännön 23 :n mukaan asiat käsitellään esityslistan mukaisessa järjestyksessä, jollei toimielin toisin päätä. Toimielin voi päättää ottaa käsiteltäväksi sellaisenkin asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa. Kunnaninsinööri: Päätös: Tekninen lautakunta hyväksyy esityslistan kokouksen asialistaksi. Lautakunta hyväksyi esityksen yksimielisesti.

6 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Sähköenergian kilpailutus vuosille Teknltk Sähköntoimitussopimus päättyy Oulun Sähkömyynti Oy:n kanssa Ylivieskan seutukunnan (Ylivieska, Kalajoki, Alavieska ja Merijärvi) sähköenergiakilpailutuksen teki Suomen Energianeuvonta Oy. Määräaikaan mennessä jätti seitsemän sähkönmyyjää tarjouksen: Nordic Green Energy, Energiapolar, Oulun Sähkönmyynti, Energia Myynti Suomi, Herrfors, Turku Energia ja Jyväskylän Energia. Jyväskylän Energian ja Turku Energian tarjoukset hylättiin, koska ne eivät täyttäneet tarjouspyynnössä olevia vaatimuksia. Tarjousvertailu ja tarjousten avauspöytäkirja liitteenä. Kunnaninsinööri: Päätös: Energianeuvonta Oy:n tekemän tarjousten yhteenvedon mukaan halvimman tarjouksen jätti Nordic Green Energy. Tekninen lautakunta valitsee halvimman tarjouksen jättäneen Nordic Green Energyn sähköntoimittajaksi ajalle Lautakunta hyväksyi esityksen yksimielisesti.

7 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Vesikolmio Oy:n yhdyskuntateknisten laitteiden sijoittaminen tilan Kotikangas alueelle Teknltk Vesikolmio Oy on jättänyt hakemuksen yhdyskuntateknisten laitteiden sijoittamisesta Alavieskan kylälle Kotikangas-nimisen tilan alueelle. Kotikangas-tilan alueelle on tarkoitus rakentaa siirtoviemäriputkistoa. Tilan Kotikangas 27:42 alueella johtoalueen pituudeksi tulisi yhteensä n. 180 m ja työalueen leveydeksi enintään 13 m sekä rasitealueen leveydeksi n. 4 m. Kotikangas-tilan omistaja ei ole vastannut, eikä häneen ole yrityksistä huolimatta saatu yhteyttä. " Kiinteistön omistaja ja haltija on velvollinen sallimaan yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevan johdon sijoittamisen omistamalleen alueelle tai hallitsemalleen alueelle, jollei sijoittamista muutoin voida järjestää tyydyttävästi ja kohtuullisin kustannuksin. Sama koskee johtoihin liittyviä vähäisiä laitteita, rakennelmia ja laitoksia. Johtoa tai muuta laitetta ei saa rakentaa niin, että vaikeutetaan alueen kaavoitusta tai kaavan toteutumista. Jollei sijoittamisesta ole sovittu kiinteistön omistajan ja haltijan kanssa, sijoittamisesta päättää kunnan rakennusvalvontaviranomainen. Sijoittamisesta päätettäessä on kiinnitettävä huomiota siihen, ettei kiinteistölle aiheuteta tarpeetonta haittaa." MRL 161. Kunnaninsinööri: Päätös: Esitän, että lautakunta hyväkyy Vesikolmio Oy:n yhdyskuntateknisten laitteiden sijoittamisen tilan Kotikangas 27:42 alueelle. Lautakunta päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Teknltk Maanomistaja ei ole jättänyt kuulemisaikana vastinetta laitteiden sijoittamisesta omistamalleen kiinteistölle. Kunnaninsinööri: Päätös: Esitän, että lautakunta hyväkyy Vesikolmio Oy:n yhdyskuntateknisten laitteiden sijoittamisen tilan Kotikangas 27:42 alueelle. Lautakunta hyväksyi esityksen yksimielisesti. Yhdyskuntainsinööri Hannu Haapakoski poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi.

8 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Vesikolmio Oy:n yhdyskuntateknisten laitteiden sijoittaminen tilan Halvahaka alueelle Teknltk Vesikolmio Oy on jättänyt hakemuksen yhdyskuntateknisten laitteiden sijoittamisesta Alavieskan kylälle Halvahaka-nimisen tilan alueelle. Tilan Halvahaka 28:1 alueelle rakennettaisiin seuraavat johdot / laitteet: jätevesipumppaamo, pumppaamon huoltotie, mittarikaivo, 3 kpl sulkuventtiileitä, viemäriputkea halkaisijaltaan 500 mm ja 560 mm sekä antennipylväs. "Kiinteistön omistaja ja haltija on velvollinen sallimaan yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevan johdon sijoittamisen omistamalleen alueelle tai hallitsemalleen alueelle, jollei sijoittamista muutoin voida järjestää tyydyttävästi ja kohtuullisin kustannuksin. Sama koskee johtoihin liittyviä vähäisiä laitteita, rakennelmia ja laitoksia. Johtoa tai muuta laitetta ei saa rakentaa niin, että vaikeutetaan alueen kaavoitusta tai kaavan toteutumista. Jollei sijoittamisesta ole sovittu kiinteistön omistajan ja haltijan kanssa, sijoittamisesta päättää kunnan rakennusvalvontaviranomainen. Sijoittamisesta päätettäessä on kiinnitettävä huomiota siihen, ettei kiinteistölle aiheuteta tarpeetonta haittaa." MRL 161. Kunnaninsinööri: Päätös: Esitän, että lautakunta hyväksyy Vesikolmio Oy:n yhdyskuntateknisten laitteiden ja johtojen sijoittamisen tilan Halvahaka 28:1 alueelle. Lautakunta päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Teknltk Maanomistajan edustaja on antanut kielteisen lausunnon suhtautumisestaan omistamalleen kiinteistölle tulevista yhdyskuntateknisistä laitteista. Maanomistaja on velvollinen sallimaan yhdyskuntateknisten laitteiden sijoittamisen omistamalleen kiinteistölle ja koska ko. yhdyskuntateknisten laitteiden vaatima tila ei aiheuta haittaa viljelylle, on perusteltua sijoittaa laitteet suunnitellulle paikalle. Kunnaninsinööri: Päätös: Esitän, että lautakunta hyväksyy Vesikolmio Oy:n yhdyskuntateknisten laitteiden ja johtojen sijoittamisen tilan Halvahaka 28:1 alueelle. Lautakunta hyväksyi esityksen yksimielisesti. Yhdyskuntainsinööri Hannu Haapakoski poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ajaksi.

9 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Yksityistieavustukset v Teknltk Yksityistieavustukset ovat olleet haettavina mennessä. Kunnanvaltuusto on varannut kuluvan vuoden talousarvioon :n määrärahan käytettäväksi yksityisteiden ja metsäteiden kunnossa pitoavustuksiin. Avustusta myönnetään sellaisten yksityisteiden kun nossapitoon, joiden varrella on pysyvää asutusta. Metsäteiden osal ta avustus maksetaan kilometrikohtaisena avustuksena teiden so rastukseen. Liitteenä lista anotuista avustuksista. Yhdyskuntainsinööri: Päätös: Lautakunta päättää myöntää yksityisteiden ja metsäteiden kunnossapitoavustukset liitteen mukaisina. Lautakunta hyväksyi esityksen yksimielisesti.

10 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Maansiirto Kari Huttusen maa-aineksen ottamislupahakemus Teknltk ASIA Maa-aineksen ottamisen lupahakemus Hakija Maansiirto Kari Huttunen Kiinteistö Alavieskan kylä, tilat Nurkkala 6:60, Ahtimus 4:82 ja Murskemaa 6:95 Ottamistoiminta Maansiirto Kari Huttunen hakee maa-aineslupaa Alavieskan kunnan Alavieskan kylässä. Maa-ainesten, kuten rahka, turve, multa, savi ja siltti, ottaminen, kokonaismäärältään m 3 10 vuoden aikana. Alue ei sijaitse pohjavesialueella, eikä sen läheisyydessä ole muinaismuistokohteita tai suojelualueita. Lähimmät häiriintyvät kohteet sijaitsevat n metrin etäisyydellä (omakotiasuntoja). Ottoalueen pinta-ala on noin 4,9 ha. Nykyinen maanpinnan taso on ja maa-aineksia otetaan tasoon + 49,60. Voimassaolevat luvat Haettavalla alueella ei ole olemassa maa-ainesten ottamislupaa. Hakijalla on vieressä samalla tilalla kalliokiviaineksen ottamislupa. Ottamismäärä Kokonaismäärä m 3 Ottamisaika 10 vuotta Yhdyskuntainsinööri: ASIAN RATKAISU Kuuleminen Tekninen lautakunta on tiedottanut hakemuksen vireillepanosta kuuluttamalla lupahakemuksesta kunnan virallisella ilmoitustaululla ja kunnan internet-sivuilla välisen ajan. Lisäksi hakemuksesta on il moi tettu Alavieska-lehdessä. Lähialueen kiinteistönomistajille on lähetetty erillinen ilmoitus hakemuksesta Muistutukset ja mielipiteet Hakemuksesta ei ole jätetty muistutuksia. Tekninen lautakunta päättää myöntää Maansiirto Kari Huttuselle maa-aineksen ottamisluvan Alavieskan kunnan Alavieskan kylässä

11 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta tiloilla Nurkkala 6:60, Ahtimus 4:82 ja Murskemaa 6:95 hakemuksen mukaisesti seuraavin ehdoin: 1. Lupa on voimassa saakka ja kokonaisottamismäärä on m 3. Alin ottamistaso on +49, Luvanhakijan on toimitettava Alavieskan kunnalle :n suuruinen hyväksyttävä pankkitakaus jälkihoitotoimenpiteiden suorittamisen vakuudeksi. Vakuuden on oltava voimassa saakka. Vakuuden määrää on mahdollista eri päätöksellä muuttaa luvan voimassaoloaikana. 3. Ottamistoiminnan aikana reunat on luiskattava kaltevuuteen 1:1. 4. Ottamistoiminta sekä jälkihoito- ja kunnostustoimenpiteet tulee suorittaa vaiheittain osa-alue kerrallaan. Maisemointityöt on saatettava kokonaisuudessaan loppuun viimeistään tämän luvan voimassaoloaikana. 5. Mahdollisten poltto-, voitelu- ym. ympäristölle haitallisten kemikaalien varastosäiliöiden suojarakenteiden tulee olla sellaiset, ettei niiden käytöstä tai koneiden tankkauksesta voi aiheutua vaaraa ympäristölle. 6. Hakija vastaa siitä, että mahdolliset urakoitsijat saavat tämän sekä ympäristölupapäätöksen tiedoksi ja noudattavat sitä. 7. Suojaetäisyydet naapurin rajasta maa-aineksen ottamisalueella tulee olla vähintään 10 m, ellei pienempään etäisyyteen ole saatu naapurin suostumusta. Yleiseen tiehen etäisyys pitää olla 50 m. Perustelut Lupa voidaan myöntää, koska asianmukainen ottamissuunnitelma on esitetty, eikä ottaminen tai sen järjestely ole ristiriidassa maa-aineslain 3 :n rajoitusten kanssa, kun lisäksi otetaan huomioon tässä päätöksessä annettujen lupamääräysten vaikutus. Oikeusohjeet Maa-aineslaki 1, 3-7, 10-13, 16, 19-21, 23a VnA Maa-ainesten ottamisesta 1-4, 6-9 Asetus ympäristövaikutusten arviointimenettelystä 6 kohta 2b Päätöksestä tiedottaminen Päätös lähetetään hakijalle ja Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle. Päätöksestä kuulutetaan kunnan virallisella ilmoitustaululla. Muutoksen hakeminen Päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen. Muutoksenhakuohje liitteenä. Lupamaksu 759,70

12 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Päätös: Lautakunta hyväksyi esityksen yksimielisesti. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Antopäivämäärä on

13 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Maansiirto Kari Huttusen ympäristölupahakemus läjitysalueelle Teknltk ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen läjittämistä. Hakija Maansiirto Kari Huttunen Nyypakantie Alavieska Toiminnan sijainti Alavieskan kunnan Alavieskan kylässä tiloilla Ahtimus 4:82, Nurkkala 6:60 ja Murskemaa 6:95. Varastointi sijoittuu olemassa olevan louhinta- ja murskausalueen vierelle Ahtimukseen, Alavieska Taluskylä -tien varrelle sekä Laakion metsätien varteen. Alue on nevaa, rämettä ja matalaa sekametsää ja sisältyy pääosin Alavieskan osayleiskaava-alueeseen. Asian vireilletulo Maansiirto Kari Huttunen on jättämällään hakemuksella hakenut Alavieskan tekniseltä lautakunnalta ympäristönsuojelulain mukaista lupaa maanläjitysalueelle. Lupahakemuksen peruste Ympäristönsuojeluasetus 2 :n kohta 12b. Lupaviranomaisen toimivalta Kunnan tekninen lautakunta on asiassa toimivaltainen viranomainen ympäristönsuojeluasetuksen 2 :n perusteella. Toiminnan lupatilanne Alueelle viereen on myönnetty maa-aineksen (kalliokiviaines) ottamislupa. Alue sijaitsee n. 2 km:n päässä kuntakeskuksesta Taluksen suuntaan. Maaperä Alue on suoperäistä metsämaata. Alueen välittömässä läheisyydessä ei ole suojelualueita. Alueella ei ole tiedossa olevia muinaismuistoja. Toiminnan kuvaus Lupaa haetaan alueelle yrityksen maa-aineksen oton jälkeen syntyneen varastointialueen käyttöönottoon puhtaille kivi- ja maa-aineksille, kannoille ja asfalttibetonille. Hakijan tarkoituksena on käsitellä ja varastoida Ahtimuksen, Nurkkalan ja Murskemaan tilojen alueella yhteensä n m 3 ktr puhtaita kivi- ja maa-aineksia, kantoja sekä asfalttibetonia.

14 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Jatkokäyttöön soveltuvat kivi- ja maa-ainekset lajitellaan. Tarkoituksena on myös ottaa paikanpäältä kaivannaismaista hyötykäyttöön soveltuvat osat, kuten turve ja multa, sekä soveltuvin osin myös savi (mikäli sitä löytyy). Muu osa kaivannaisjätteestä (rahka ja siltti) käytetään varastoalueen suojaukseen ja maisemointiin. Varastoalueen pinta-ala on n. 5 ha. Asutus, tiestö Lähin asutus sijaitsee itäsuunnassa n.1 kilometrin päässä. Kulku alueelle tulee Taluskyläntieltä ja Laakion metsätieltä. Pohjavesi Alue ei sijaitse pohjavesialueella. Alueelta tulevat vedet johdetaan ympärysojia myöten länsipuolella oleviin metsä- ja pelto-ojiin. Melu ja pöly Läjitysaluealue sijaitsee metsäalueella, kaukana asutuksesta. Pöly ja melu kohdentuvat vain välittömään ympäristöön. Poltto ja voiteluaineet Kevyttä polttoöljyä käytetään keskimäärin n. 20 t/a, voiteluaineita n. 0,2 t/a. Kemikaaleja ja polttoaineita säilytetään ja varastoidaan päätoiminnan eli louhinnan ja murskauksen yhteydessä ja lukituissa varastotiloissa. Polttoöljy säilytetään valuma-altaallisessa, lukitussa 3000 litran säiliössä. Alueelle ei varastoida haitallisia kemikaaleja, polttoöljyä ja voiteluaineita lukuun ottamatta. Jätehuolto Varsinaisia jätevesiä alueelta ei muodostu. Ongelmajätteitä ei varastoida alueella. Maisemointi ja jälkikäyttö Toiminnan päätyttyä alue jätetään metsittymään luontaisesti. Laitoksen toiminta-aika Hakemuksen mukaan toiminta-aika on v:t Tuotannossa käytettävät polttoaineet Polttoöljy säilytetään kaksoisvaipallisissa säiliöissä kulutuksen ollessa 0-200l/vrk. ASIAN KÄSITTELY Asian vireillepanosta tiedottaminen Lupahakemuksesta on tiedotettu ympäristönsuojelulain 38 :n mukaisesti kuuluttamalla Alavieskan kunnan ilmoitustaululla.

15 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Kuulutus on julkaistu Alavieska-lehdessä ja kunnan internet-sivuilla. Lisäksi kuulutuksesta on annettu tieto rajanaapureille sekä vaikutusalueen muille kiinteistönomistajille. Kuulemistilaisuudet ja katselmukset Hakemuksen johdosta ei ole järjestetty kuulemistilaisuutta eikä suoritettu katselmusta. Lausunnot Hakemuksesta on pyydetty lausunto ympäristöterveydenhuollolta. Muistutukset ja mielipiteet sekä esitetyt vaatimukset Hakemuksesta ei ole jätetty mielipiteitä eikä muistutuksi. Yhdyskuntainsinööri: ASIAN RATKAISU Tekninen lautakunta päättää myöntää Maansiirto Kari Huttuselle ympäris tösuojelulain 28 :n mukaisen ympäristöluvan puhtaiden maa- ja kiviainesten, kantojen sekä asfalttibetonin läjittämiseen ja uudelleenkäsittelyyn tiloilla Ahtimus 4:82, Nurkkala 6:60 ja Murskemaa 6:95 Alavies kan kun nan Ala vies kan ky lässä. Toimintaa on harjoitettava hakemuksen mukaisesti, ellei näissä lupamääräyksissä toisin määrätä. Toimintaa koskevat määräykset 1. Läjitysalueelle (myöh. maankaatopaikka) tuotavista maa-aineksista on etukäteen eroteltava hyö dyn tä mis kel poi nen aines. Maamassat tai jätteet, joiden vastaanottoon toiminnan harjoittajalla ei ole lu paa, on viipymättä palautettava jätteen haltijalle tai toimitettava paikkaan, jolla on lupa ky sei sen jätteen vastaanottoon. Alue on raivattava ennen toiminnan aloittamista ja rai vaus jät teet on käsiteltävä asianmukaisesti. (JL 29, 30, 31 ). 2. Maankaatopaikan täytön reunasta tulee olla vähintään 10 metriä naapuritilan rajalle ja 50 m yleiseen tiehen. Täytön rajat ja käytössä oleva maankaatopaikan osa on selvästi merkittävä maastoon. (YSL 4 ). 3. Laitoksen toiminta tulee järjestää siten, että ympäristön roskaantuminen sekä maa pe rän että pohjaveden pilaantuminen estetään. Alueen yleisestä siisteydestä on huo leh dit ta va. (YSL 4 ). 4. Luvattomien henkilöiden pääsy alueelle on estettävä. Alueen käyttötarkoitus on käytävä ilmi opastaulusta, joka sijoitetaan sisääntulotien varteen tai si sään tu lo tie on suljettava muiksi ajoiksi. (YSL 4 ).

16 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Erityistä melua aiheuttavia työvaiheita maankaatopaikalla ei saa suorittaa kello välisenä aikana. Laitoksen toiminnasta aiheutuva ekvivalenttinen melutaso ei saa lä him mis sä asuinkiinteistöissä ulkotiloissa kello 7 22 välisenä aikana ylittää A-painotetun ek vi va lent ti ta son (LAeq) arvoa 55 dba tai yöaikaan (kello 22 7) arvoa 45 db. (Vnp 993/1992 2, YSL 4 ). 6. Toiminnasta ei saa aiheutua pölyhaittaa. Maankaatopaikalle johtavien teiden ja muun toi min ta ym pä ris tön pölyntorjunnasta on huolehdittava tarvittaessa harjaamalla, kas te le mal la tai suolauksella. (YSL 4 ). 7. Toiminnanharjoittajan tulee olla selvillä parhaan taloudellisesti käyttökelpoisen tek nii kan kehittymisestä ympäristönsuojelutoimenpiteenä ja varauduttava sen käyttöönottoon erik seen sovittavien määräaikojen mukaisesti. (YSL 4, 5, 43, 36, 58 ). 8. Toiminnanharjoittajan on ennen toiminnan aloittamista asetettava :n suu rui nen hyväksyttävä vakuus asiamukaisen jätehuollon varmistamiseksi. Vakuuden on oltava voi mas sa vähintään 10 vuotta. Lupaviranomainen voi tarvittaessa tarkistaa vakuuden suu ruut ta. (YSL 43 a, 43 b, 43 c ). Maankaatopaikan käyttö ja hoito 9. Maankaatopaikan toiminnan on oltava valvottua ja maankaatopaikalle tuotavat kuor mat on tarkastettava ja kirjattava vastaanotettaessa. Maa-aineksen kelpoisuus maan kaa to pai kal le on selvitettävä, mikäli sen puhtaudesta ei ole varmuutta. (YSL 4, JL 13 ). 10. Maankaatopaikan täyttöalueelle läjittäminen tulee suorittaa esitetyn suunnitelman mukaisesti. 11. Maankaatopaikan täyttö ei saa estää tai heikentää ympäröivän alueen pe rus kui va tus ta. Toiminnanharjoittajan on kaivettava uudet ojat kiertämään maankaatopaikan alueen, mi kä li täyttö katkaisee olemassa olevia ojia. Maankaatopaikan suoto- ja pintavedet on ke rät tä vä ja ohjattava hallitusti laskuojiin. Mikäli maankaatopaikan toiminnasta aiheutuu alapuolisten ojien liettymistä, on toi min nan har joit ta ja velvollinen poistamaan maankaatopaikalta peräisin olevat liettymät ja tuk keu mat. (YSL 4 ). Jätehuoltoa koskevat määräykset 12. Toiminnassa syntyvät jätteet on välittömästi toimitettava asianmukaiseen jät teen ke räys pis tee seen tai ne on vaihtoehtoisesti

17 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta säilytettävä asianmukaisesti niille erikseen va ra tuis sa jäteastioissa. Hyötykäyttöön kelpaava jäte on lajiteltava erilleen hyötykäyttöön kelpaa mat to mas ta jätteestä. Jätteet on toimitettava asianmukaisen luvan omaavalle laitokselle. (YSL 4, JL 13, JL 15 ). Toiminnan tarkkailua koskevat määräykset 13. Toiminnasta tulee pitää kirjaa ja laatia vuosittain ympäristöraportti, josta ilmenevät ai na kin seuraavat asiat: -maankaatopaikan toiminta-ajat; -vastaanotettujen ylijäämämaiden (jäteluokka ) määrä kuluneen vuoden aikana; -tiedot täytön etenemisestä; -toiminnasta vuoden aikana syntyneet muut jätteet, jätemäärät sekä niiden toimituspaikat; -kivien murskausajat, määrät -mahdolliset vaaratilanteet ja onnettomuudet laitoksella. Ympäristöraportti tulee esittää kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle vuosittain seu raa van vuoden maaliskuun loppuun mennessä. (YSL 46, 83 ). 14. Toiminnanharjoittajan on viivytyksettä ilmoitettava Alavieskan ym pä ris tön suo je lu vi ran omai sel le sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle merkityksellisestä onnettomuudesta tai muusta poikkeuksellisesta tilanteesta. Samalla on ilmoitettava niistä toimenpiteistä, joi hin on ryhdytty tilanteen korjaamiseksi. (YSL 62, 76, YSA 30 ). Vastaava hoitaja 15. Luvan haltijan on ilmoitettava laitoksesta vastaavan henkilön ja hänen sijaisensa ni met ja yhteystiedot ennen toiminnan aloittamista ym pä ris tön suo je lu vi ran omai sel le. Henkilön vaihtuessa yhteystiedot tulee päivittää viipymättä. (YSL 42, 43 ). Toiminnan muutoksia ja lopettamista koskevat määräykset 16. Kun maankaatopaikan täyttö on valmis tai se poistetaan käytöstä, on toi min nan har joit ta jan maisemoitava alue. Maankaatopaikka on maisemoitava puhtailla maa-aineksilla ja kasvukerroksella sekä sen pinta on muotoiltava siten, että siihen ei jää vettä kerääviä pai nan tei ta. Täyttökorkeuden saavuttanut maankaatopaikan osa on saatettava mai se maan ja ympäröivään maastoon soveltuvaksi. Täytön korkeus saa olla enintään tasolla. Täytön reunojen kaltevuus suhteessa ym pä röi vään maastoon on oltava 1:3 tai loivempi.

18 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Maisemoinnin valmistuttua toiminnanharjoittajan on toimitettava maastomalli maan täyt tö alu ees ta sekä tiedot alueelle loppusijoitettavien massojen määrästä. (YSL 4 ). 17. Toiminnan pitkäaikaisesta keskeyttämisestä sekä toiminnassa tapahtuvista muu tok sis ta tai toiminnanharjoittajan vaihtumisesta on ilmoitettava hyvissä ajoin ennen muutosta kir jal li ses ti toimivaltaiselle ympäristönsuojeluviranomaiselle. (YSA 30 ). 18. Toiminnan lopettamisesta on ilmoitettava viipymättä toimivaltaiselle ym pä ris tön suo je lu vi ran omai sel le, joka voi antaa määräyksiä alueen siivoamisesta sekä maaperän puh dis ta mis tarpeen selvittämisestä. Myös alueellinen ELY-keskus voi antaa määräyksiä maa pe rän puhdistamistarpeen selvittämisestä sekä lisäksi tarvittaessa alueen puhdistamisesta. (YSL 75, 77, 79, 90, YSA 30 ). Jos asetuksella annetaan ympäristönsuojelulain tai jätelain nojalla jo myönnetyn luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava. Päätöksen perustelut Lupahakemuksen selvitys toiminnasta, esitetyt suunnitelmat ja edellä olevat lupaehdot huomioiden maankaatopaikan ja murskaustoiminnan sijoittaminen esitettyyn paikkaan ei aiheuta ympäristön pilaantumista tai sen vaa raa, terveydellistä haittaa eikä pysyvää kohtuutonta rasitusta naapu reille. Luvan voimassaolo Lupapäätös on voimassa vuoteen 2026 saakka. Luvan mukainen toi minta on aloitettava viiden vuoden kuluessa päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta. Sovelletut oikeusohjeet Ympäristönsuojelulaki 4-8, 28, 31, 33, 35 38, 41 43, 51 57, 83, 96, 97, 101, 105 :t Ympäristönsuojeluasetus 1, 7,16 19 :t Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös 415/98 Päätöksestä tiedottaminen Päätös lähetetään hakijalle ja Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle. Päätöksestä kuulutetaan kunnan virallisella ilmoitustaululla. Muutoksen hakeminen Päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen. Valitusasiakirjat on toimitettava Alavieskan kunnan tekniselle lautakunnalle. Valitusosoitus on liitteenä.

19 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Lupamaksu 1015 Päätös: Lautakunta hyväksyi esityksen yksimielisesti. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. Antopäivämäärä on

20 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Tekninen lautakunta Viranhaltijapäätökset Teknltk Yhdyskuntainsinöörin viranhaltijapäätökset ajalta ja kunnaninsinöörin/rakennustarkastajan viranhaltijapäätökset ajalta Puheenjohtaja: Päätös: Lautakunta merkitsee yhdyskuntainsinöörin ja kunnaninsinöörin/rakennustarkastajan viranhaltijapäätökset tietoonsa saatetuksi ja päättää, ettei ota niitä käsittelyyn. Lautakunta hyväksyi esityksen yksimielisesti.

21 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Pykälä(t) Sivu MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa pykälät 31-33, 40 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom mukaan kirjallinen oikaisuvaati mus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla pykälät HallintolainkäyttöL 5 :n/muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Oikaisuvaatimusaika ja vaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimusviranomainen VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Valituskirjelmä Valitusasiakirjojen toimittaminen Lisätietoja Tekninen lautakunta Pappilantie 1, Alavieska Pykälät Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on teh nyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa pää tök seen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen ja postiosoite Oulun hallinto-oikeus PL 189, OULU Kunnallisvalitus, pykälät käyntiosoite Isokatu 4, 3.krs Oulu Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät 38 Valitusaika 30 päivää Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusaika päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista, ajan laskussa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Valituskirjelmässä on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyt tää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu hen kilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajan kohdasta. Valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei nii tä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mu kaan kuin HLL 21 :ssä säädetään. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päi vänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimit taa valitusviranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla valitus asiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettä vä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Jos valitusasiakirjat on toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle, Pykälät vastaanottajan nimi, osoite ja postiosoite Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään hallinto-oikeudessa kulloinkin voi massa oleva oikeudenkäyntimaksu, 90 euroa/2012.

22 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) VALITUSOSOITUS Tekn. ltk VALITUSVIRANOMAINEN Tähän päätökseen ja/tai päätökseen asian käsittelystä peritystä maksusta saa ha kea muutosta Vaasan hallinto-oikeudelta kirjallisella valituksella. VALITUSOIKEUS on: asianosaisella rekisteröidyllä yhdistyksellä tai säätiöllä, jonka tarkoituksena on ympä ristön-, terveyden- tai luonnonsuojelun taikka asuinympäristön viihtyi syyden edistäminen ja jonka toiminta-alueella kysymyksessä olevat ym päristövaikutukset ilmenevät toiminnan sijaintikunnalla ja muulla kunnalla, jonka alueella toiminnan ympäristövaikutukset ilmenevät Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksella (ELY) ja vaikutusalueen edellä mainitun muun kunnan ympäristönsuojeluvi ranomaisella muulla asiassa yleistä etua valvovalla viranomaisella VALITUSAIKA JA VALITUKSEN PERILLE TOIMITTAMINEN Valituskirjelmä liitteineen on toimitettava 30 päivän kuluessa tämän päätöksen an topäivästä, sitä päivää lukuun ottamatta päätöksen tehneelle kunnan ympäris tön suojeluviranomaiselle (ympäristölupaa koskevat päätökset). Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Pos tiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan vii meise nä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Jos valitusta ei ole teh ty määrä ajas sa, valitus voidaan jättää tutkimatta. VALITUSKIRJELMÄN SISÄLTÖ JA ALLEKIRJOITTAMINEN Vaasan hallinto-oikeudelle osoitettavassa valituskirjelmässä on ilmoitettava: valittajan nimi ja kotikunta päätös, johon haetaan muutosta miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaadi taan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tä män nimi ja kotikunta. Valituskirjelmässä on lisäksi ilmoitettava postiosoite ja pu he linnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimit-

23 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) taa. Valitta jan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. VALITUSKIRJELMÄN LIITTEET Valituskirjelmään on liitettävä: tämä päätös alkuperäisenä tai jäljennöksenä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo ai kaisemmin toimitettu viranomaiselle. VALTUUTUS Asiamiehen on, jollei hän ole asianajaja tai yleinen oikeusavustaja, liitettävä valitus kirjelmään valtakirja, jollei valittaja ole valtuuttanut häntä suullisesti valitusvi ran omaisessa. Oikeudenkäyntimaksu Valittajalta peritään asian käsittelystä Vaasan hallinto-oikeudessa 90,00 :n oikeu denkäyntimaksu, ellei toisin määrätä. Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen postiosoite on ALAVIESKAN KUNTA Tekninen lautakunta / Ympäristönsuojelusihteeri Hannu Haapakoski Pappilantie ALAVIESKA

24 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) Oikaisuvaatimus- ja hakemusosoitusohje hankinta-asioissa Tekninen lautakunta päätöksen tehnyt taho päivämäärä pykälä I. KUNTALAISSA TARKOITETTU OIKAISUVAATIMUS Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen hallituksen, lautakunnan, niiden jaoston tai niiden alaisen viranomaisen päätöksestä asianomaiselle toimielimelle. Oikaisuvaatimuksen voi tehdä asianosainen eli se, johon päätös on kohdis tettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikut taa tai kunnan jäsen. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muu ta näytetä, seitsemän päivän kuluttua siitä, kun päätöstä koskeva pöytäkirjanote on lähetetty hänelle kirjeellä. Kunnan jäsenen katsotaan saa neen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväk si. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen. Hakemukseen on merkittävä oikaisua vaativan ja kirjelmän laatijan nimi ja kotikunta sekä postiosoite ja puhelinnumero. Oikaisuvaatimukseen on liitettävä päätös, johon oikaisua haetaan joko kopiona tai alkuperäisenä asiakirjat, joihin vedotaan Kunnan yhteystiedot Alavieskan kunta Pappilantie ALAVIESKA puh faksi

25 ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (25) II. ASIAN SAATTAMINEN MARKKINAOIKEUDEN TUTKITTAVAKSI Hakemukseen on liitettävä Kansalliset kynnysarvot ylittävissä hankinnoissa asia voidaan saattaa mark kinaoikeuden tutkittavaksi. Asianosainen voi saattaa hankintapäätöksen markkinaoikeuden käsiteltä väksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain tai sen nojalla annettujen säännösten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankinto ja koskevan sopimuksen vastaisesti. Hakemus markkinaoikeudelle on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut tiedon päätöksestä ja sen perusteluista sekä ohjeen asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi. Asiakirja katsotaan saadun tiedoksi, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua asiakirjan lähettämisestä. Hakemuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen sekä hankinta-asia, jota hakemus koskee. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava hakemus. Hakemukseen on merkittävä hakijan ja kirjelmän laatijan nimi ja kotikunta sekä postiosoite ja puhelinnumero. päätös, johon muutosta haetaan joko kopiona tai alkuperäisenä asiakirjat, joihin vedotaan valtakirja, mikäli käytetään asiamiestä EU- kynnysarvon alittavat ns. tekniset peruspalvelut Erityisalojen hankintalain tarkoittamissa teknisiä peruspalveluja (vesi-, ener gia-, liikenne- ja postipalvelut) koskevissa hankinnoissa markkinaoikeuden toimivalta alkaa vasta EU- kynnysarvot ylittävissä hankinnoissa. Valituskielto Markkinaoikeuden toimivaltaan kuuluvasta asiasta ei saa valittaa kuntalain nojalla sillä perusteella, että päätös on julkisista hankinnoista anne tun lain vastainen. Markkinaoikeuden yhteystiedot Postiosoite Radanrakentajantie 5, Helsinki Käyntiosoite Radanrakentajantie 5, Helsinki puh faksi sähköposti:

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Teknltk ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen läjittämistä.

Teknltk ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen läjittämistä. Tekninen lautakunta 39 28.06.2016 Maansiirto Kari Huttusen ympäristölupahakemus läjitysalueelle Teknltk 28.06.2016 39ASIA Ympäristönsuojelulain 35 :n mukainen ympäristölupahakemus, joka koskee maa-aineksen

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ (10)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ (10) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2016 1 (10) Tekninen lautakunta 22.11.2016 AIKA 22.11.2016 klo 18:30-19:15 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 57 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 58 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40 OIKAISUVAATIMUS JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaati musta ei kä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (10)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ (10) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 (10) Tarkastuslautakunta 29.01.2018 AIKA 29.01.2018 klo 09:00-10:50 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, alakerran neuvotteluhuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (11)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ (11) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 1 (11) Tekninen lautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 18:30-19:35 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 50 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 51 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (10)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (10) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (10) Tekninen lautakunta 23.05.2017 AIKA 23.05.2017 klo 18:00-18:42 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (9)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (9) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (9) Tekninen lautakunta 17.09.2015 AIKA 17.09.2015 klo 18:30-19:30 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 37 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 38 Pöytäkirjan

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 (11)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 (11) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 (11) Tekninen lautakunta 20.08.2015 AIKA 20.08.2015 klo 18:30-20:30 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 29 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 30 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (10)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (10) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 (10) Tekninen lautakunta 22.03.2016 AIKA 22.03.2016 klo 18:30-20:20 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 15 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 (8) Sivistyslautakunta 26.10.2015 AIKA 26.10.2015 klo 16:30-16:50 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 67 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (9)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (9) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1 (9) Kunnanhallitus 03.02.2014 AIKA 03.02.2014 klo 17:30-18:05 PAIKKA Kunnanviraston valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen IV-koneiden uusimisen tarjoukset 56

Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen IV-koneiden uusimisen tarjoukset 56 Lappajärven kunta Pöytäkirja 5/2017 54 ltekninen lautakunta 23.05.2017 Aika 23.05.2017 klo 16:00-16:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 30-30 Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 09.10.2012 AIKA 09.10.2012 klo 14:00-14:40 PAIKKA Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2017 45 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:30-17:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47 28 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kokousaika 1.10.2014 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 19.10.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

Otsikko Sivu 15 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 16 Kiinteistöyhtiöiden tavoitteiden toteutuminen ja

Otsikko Sivu 15 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 16 Kiinteistöyhtiöiden tavoitteiden toteutuminen ja KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika Torstai 22.02.2018 klo 09:00-11:55 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 15 Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 99, 100, 102, 103, 105, 106, 107 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 14.6.2012 klo 18.30 19.50 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 32 Asianro 822/00.02.03/2013 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2013 Vs. ympäristöjohtaja Erkki Pärjälä Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 Asiat 73, 74, 75, 76, 78, 79 ja 81 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto klo

Pyhtään kunnanvirasto klo PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 24 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 26.04.2017 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Teknisen lautakunnan lupajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika 15.04.2015 klo 12:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (9)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (9) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2012 1 (9) Tarkastuslautakunta 03.05.2012 AIKA 03.05.2012 klo 14:00-16:00 PAIKKA Valtuustosali, Alavieskan kunnantalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 54-60 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisu vaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto 9.3.2011 7 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 16-19 Kiellon peruste Asiat Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä,

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/2009 26 KOKOUSAIKA 13.5.2009 klo 19.00-20.42 KOKOUSPAIKKA hallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jari Koukka, puheenjohtaja,

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä:

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 25.04.2019 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 25.04.2019 klo 12.30 Vastaukset: torstai 25.4.2019 klo 22.00

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 17.4.2019 46-55 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS. Oikaisuvaatimuskielto

OIKAISUVAATIMUS. Oikaisuvaatimuskielto OIKAISUVAATIMUS Oikaisuvaatimuskielto VALITUSOSOITUS Valituskielto Pöytäkirjan 10, 11, 14, 15, 22 ja 23 : tehdystä päätöksestä ei kuntalain 91 mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta, koska päätökset koskevat

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2016 83 24.05.2016 Aika 24.05.2016 klo 15:00-16:00 Paikka Kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 85 45 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle 1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka molemmat. 1 OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (11)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ (11) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 (11) Tarkastuslautakunta 07.11.2017 AIKA 07.11.2017 klo 09:00-11:22 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 41 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

73 Enerkon Ympäristöpalvelut Oy:n hakemus jätteenkäsittelytoiminnan olennaiseen muuttamiseen. Valmistelija / lisätiedot: Pasi Halme

73 Enerkon Ympäristöpalvelut Oy:n hakemus jätteenkäsittelytoiminnan olennaiseen muuttamiseen. Valmistelija / lisätiedot: Pasi Halme Tampere Ote pöytäkirjasta 9/2017 1 (5) 73 Enerkon Ympäristöpalvelut Oy:n hakemus jätteenkäsittelytoiminnan olennaiseen muuttamiseen TRE:4648/11.01.01/2016 Valmistelija / lisätiedot: Pasi Halme Valmistelijan

Lisätiedot

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. 98 Valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.40 sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. Loppurukouksen piti Minna Latvala. OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) VALITUSOSOITUS Valitusoikeus Kunnanvaltuuston päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot

Tietoimitusjaosto nro 1/ SISÄLLYSLUETTELO

Tietoimitusjaosto nro 1/ SISÄLLYSLUETTELO nro 1/2015 SISÄLLYSLUETTELO TIETOIMJ 1 Kokouksen järjestäytyminen TIETOIMJ 2 Avustusprosenttien vahvistaminen vuodelle 2015 TIETOIMJ 3 Perusparannusavustuksien osuus avustussummasta Sivu 2 Nro 1/2015 Kokouspaikka-

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 48 URAKKATARJOUKSET KATUVALAISTUSKESKUKSIEN UUSIMISESTA (LIITE 1) 49 KIRJEITÄ TIEDOKSI 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 48 URAKKATARJOUKSET KATUVALAISTUSKESKUKSIEN UUSIMISESTA (LIITE 1) 49 KIRJEITÄ TIEDOKSI 4 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kokousaika 7.10.2014 klo 18.00 20.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 1.11.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Kulttuuri- ja liikuntalautakunta 24.4.2013 23 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto 34 37, 39-41 Kiellon peruste Kiellon peruste Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014)

PÄÄTÖS. KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) PÄÄTÖS PL 110, Ailakinkatu 17 Pvm 25.11.2008 40101 JYVÄSKYLÄ Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 490 110 Dnro KSU 2003 Y 240/111 Telefaksi (014) 614 273 ASIA Ympäristöluvan siirtäminen HAKIJA Skanska Asfaltti

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) MUUTOKSENHAKUOHJE Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 Maaseutulautakunta 15.05.2009 AIKA 15.05.2009 klo 11:00-12:40 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2016 1 / 12 Tarkastuslautakunta 15.12.2016 Aika 15.12.2016 klo 15:00-17:09 Paikka Toivakkatalo neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/ ( 5) Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta

Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/ ( 5) Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta Tuusulan kunta Ote pöytäkirjasta 1/2019 1 ( 5) 8 Seppälä Matti, maa-ainesluvan siirto, Mäntsälä TUUDno-2018-1491 Valmistelija / lisätiedot: Saku Nurminen Asia Keski- Uudenmaan ympäristölautakunta on myöntänyt

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot