Kuvaaja Susanna Koivunen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuvaaja Susanna Koivunen"

Transkriptio

1 Kuvaaja Susanna Koivunen

2 2 PYLKÖN ASIOINTIPISTE... 3 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE, POSTI JA KIRJASTO... 4 KESKEISIÄ AUKIOLOAIKOJA PYLKÖNMÄELLÄ KESÄLLÄ KIRJASTON, POSTIN JA ASIOINTIPISTEEN AUKIOLOAJAT... 6 SAARIJÄRVEN KAUPUNGINTALO SULJETTUNA PYLKÖNPOSTISSA ILMOITTAMINEN... 6 SEURAAVAN PYLKÖNPOSTIN ILMESTYMINEN... 6 LÖYTÖELÄINTARHA TIEDOTTAA... 7 OSTOSVINKIT... 7 LOMALAISTEN TORIPÄIVÄ... 7 JÄRJESTÖPALAVERI... 7 KAUPUNGIN YLEISET UIMARANNAT PYLKÖNMÄELLÄ... 8 KOIRAT JA KISSAT... 8 SAARIJÄRVEN KOULULAITOKSEN TYÖ- JA LOMA-AJAT LUKUVUONNA PYLKÖNMÄEN TERVEYSASEMAN VASTAANOTOT...10 NIKKARIPAJAN KUULUMISIA...11 Kansalaisopiston työkausi Musiikkiopisto tiedottaa...12 PYLKÖNMÄEN KAPPELISEURAKUNTA TIEDOTTAA...13 Kuulumisia kirkonmäeltä...13 SEURAKUNNAN TAPAHTUMAKALENTERI KESÄ KANTTORIN NURKKA...15 TERVEHDYS DIAKONIATOIMISTOSTA...15 YRITTÄVÄN TERVEISET...17 ELÄKELIITON PYLKÖNMÄEN YHDISTYKSEN TULEVIA TAPAHTUMIA H TIEDOITTAA...18 HIERONTAKOTIPALVELU...18 PYLKÖNMÄEN RIISTANHOITOYHDISTYS...19 VALVONTAVUOROT PYSSYLÄN HIRVIRADALLA TOIMINTA-AIKATAULU KAUDELLE MLL TIEDOTTAA...21 KESÄKIRPPIS...22 MYYDÄÄN RIVITALOKAKSIO...22 KESÄGAALA...23 Pylkönmäen Mieskuoron uusi cd tulossa...24 TRAKTORIPALVELU MOISIO OY...25 TERVON PUUTARHAN...25 HELPMAN...26 SAARIJÄRVEN HELLUNTAISEURAKUNTAA...27 KIRMOT...28 KESÄTAPAHTUMIA PYLKÖNMÄELLÄ...29

3 3 PYLKÖN ASIOINTIPISTE Asiointipiste on kirjaston kanssa samoissa tiloissa. Asiointipiste on samalla myös yhteispalvelupiste. Yhteispalvelusopimukset on tehty Kelan, Verohallinnon, Työvoimatoimiston sekä Poliisin kanssa. Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät Pylkönmäen yhteispalvelupisteessä: Keski-Suomen verotoimisto - verokortti verkossa palvelu - pientyönantajien maksupalvelujärjestelmä - Lomake.fi - esitäytettyyn veroilmoitukseen tehtävien korjausten palauttaminen sähköisesti - yritys- ja yhteisötietojärjestelmä Äänekosken Työ- ja elinkeinotoimisto - asiakkaiden opastaminen TE-toimiston sähköisten verkkopalvelujen käyttöön - avoimet työpaikat ja paikkavahti, työnhaku ja cv-netti, työnhakuinfo - työvoimakoulutukseen haku ja koulutusvahti, avo- ja urasuunnittelu, ammattinetti - yrittämisen tuki, työttömyysturva Kansaneläkelaitos Keski-Suomen vakuutuspiiri - esitteiden ja lomakkeiden jakelu -hakemusten vastaanotto, pois lukien kuntoutushakemukset, työeläkehakemukset, työeläke-järjestelmän kuntoutushakemukset sekä kuvallisen Kela-kortin tilaaminen - Kelan toimistopalvelulle vaihtoehtoisten palvelukanavien käyttöön opastaminen ja neuvonta (esim. Kelan yhteyskeskuksien palvelut, laskentaohjelmat, omien tietojen seuranta yms.) Keski-Suomen poliisilaitos - ajanvarauksen tekeminen poliisin lupa-asioissa - asiakkaiden informointi poliisin lupa-asioiden päätöksentekoprosessista - hakemuslomakkeiden jakaminen - hakemuksen täyttämiseen liittyvä neuvonta - hakemusasiakirjojen täydellisyyden tarkistaminen - valmiiden asiakirjojen ja lupien luovutus (ei tiedoksi annettavat päätökset) - henkilöllisyyden varmistaminen - hakemusten ja liitteiden vastaanottaminen Asiointipisteestä saatavana myös eri pankkien maksupalvelukuoria.

4 4 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE, POSTI JA KIRJASTO Avoinna ma, ke, pe klo 9-15 ja ti, to klo Osoite: Vilppulantie 11 A 1, PYLKÖNMÄKI Asiointipiste, myös postin palvelut (014) tai Asiointipiste fax (014) Asiakasneuvoja Susanna Koivunen (014) tai Rakennusinsinööri Hakanen Erkki (014) tai Rakennustarkastaja Juhani Sorri, perjantaisin (014) tai KIRJASTO Kirjastovirkailija Hillevi Leppämäki (014) PYLKÖNMÄEN ALAKOULU (014) Keittola TENAVATUPA TUPALA ILTARUSKO Vilkkilä Maija-Liisa SAARIKKA Terveydenhoitaja Kotka Kaija Perushoitaja Raitanen Riitta Kivimäki Lea NIKKARIPAJA Toimisto Entisöinti KIINTEISTÖNHOITAJA Rämänen Jukka VESILAITOS/VIEMÄRILAITOS Kotanen Pasi Viitanen Arvi MUITA TÄRKEITÄ NUMEROITA Nuohooja Javier Moreno Löytöeläintarha Tauno Konttinen Sammakkokangas Oy (014)

5 5 KESKEISIÄ AUKIOLOAIKOJA PYLKÖNMÄELLÄ KESÄLLÄ 2011 Pylkön asiointipiste/kirjasto ja posti Ma, ke, pe , Ti ja to Puh. (014) (asiointipiste) Puh. (014) (kirjasto) Palvelutalo Iltarusko Puh Henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden Kauppa SALE Arkisin Veikkauksen palvelut La Puh Su (touko-elokuu) Seurakuntatoimisto maanantaisin klo Puh. (014) Pylkönmäen sivuapteekki Arkisin Puh. (014) Terveysasema Kotka Kaija Päivystys , Kotisairaanhoito Raitanen Riitta Nikkaripaja Ma Puh Ti Entisöinti puh Ke-Pe Ravintola Kipinä ti-to (02) Puh pe la su (02) ma suljettu KIRKONKYLÄN SIIVOUSTALKOOT Kirkonkylän siivoustalkoot maanantaina 6.6.klo 18. Toivotaan, että jokainen siivoaa talven jäljiltä oman tonttinsa alueen.

6 6 KIRJASTON, POSTIN JA ASIOINTIPISTEEN AUKIOLOAJAT Maanantai klo 9 15 Tiistai klo Keskiviikko klo 9 15 Torstai klo Perjantai klo 9 15 SAARIJÄRVEN KAUPUNGINTALO SULJETTUNA Kaupunginhallitus on päättänyt , että kaupunginvirasto pidetään suljettuna Päivystys- ja määräaikaistehtävät hoidetaan samoin kuin aikaisempina vuosina, jolloin virasto on ollut suljettuna. Puhelinvaihde on toiminnassa koko kesän ajan. PYLKÖNPOSTISSA ILMOITTAMINEN Pylkönpostissa voivat ilmoittaa myös yksityiset, yhdistykset ja yritykset. Ilmoitukset maksavat: - koko sivu 50 - puoli sivua 34 - ¼ sivua 17 Pylkönpostia voi käydä lukemassa myös netissä osoitteessa SEURAAVAN PYLKÖNPOSTIN ILMESTYMINEN Seuraava Pylkönposti ilmestyy , johon materiaalin on oltava viimeistään mennessä Pylkön asiointipisteessä. Materiaalin voi lähettää osoitteeseen Pylkönposti ilmestyy vuoden aikana neljä kertaa: helmikuussa, huhtikuussa, syyskuussa ja marraskuussa.

7 7 LÖYTÖELÄINTARHA TIEDOTTAA Tauno Konttiselle voi ilmoittaa Saarijärven kaupungin alueella tavatuista irtoeläimistä sekä tiedustella kadonneista eläimistä. Löytöeläintarhalta voi myös kysyä lemmikille hoitopaikkaa esimerkiksi lomamatkan ajaksi. Ps. Koiranomistajat merkitkää lemmikkinne kaulapantaan omistajan puhelinnumero selkeästi, näin vältymme turhilta maksuilta ja lemmikkinne löytää kotiinsa. Tauno Konttinen, Päivärinnantie 265, Mahlu puh OSTOSVINKIT Pylkön asiointipisteellä myynnissä: Hinta Pylkönmäen isännänviiri 40,00 Pylkönmäki-kirja 12,00 Veteraani-matrikkeli 15,00 Pylkönmäki-pinssi 2,00 LOMALAISTEN TORIPÄIVÄ Pylkönmäen Yrittävä keittää ja tarjoaa torilla kävijöille keittoa tiistaina klo välisenä aikana. Keittoraha vapaaehtoistyön tukemiseksi. Toripaikka 30 myyjä. Tervetuloa syömään ja tapaamaan tuttuja torille. Pylkönmäen Yrittävä JÄRJESTÖPALAVERI pidetään järjestöpalaveri yhteisöille Yrittävällä kello 18. Palaverissä kartoitetaan talven tapahtumat päällekkäisyyksien ehkäisemiseksi.

8 8 KAUPUNGIN YLEISET UIMARANNAT PYLKÖNMÄELLÄ Uimakauden lähestyessä uimisesta voi nauttia näillä yleisillä uimarannoilla Vihanti Rantatie 7 Kukko Tohtaanjärventie 30 Uimarannoilla on voimassa seuraavat järjestyssäännöt o Uimarannalla ei kukaan saa käyttäytymisellään häiritä yleistä järjestystä tai turvallisuutta. o Vaatteiden ja mattojen peseminen sekä huuhtominen ja kuivattaminen on yleisellä uimarannalla kielletty. o Ajoneuvojen peseminen yleisellä uimarannalla on kielletty. o Yleisellä uimarannalla kalastus on kielletty. o Koiraa ei saa tuoda eikä päästää uimaan yleiselle uimarannalle. o Uimarannalla sekä sen pukusuojissa ja käymälöissä on noudatettava siisteyttä. o Kaupunki ei vastaa uimarannan käyttäjien omaisuuden säilymisestä eikä korvaa heille mahdollisesti sattuvia tapaturmia tai muita vahinkoja. Toivomme, että sääntöjen noudattaminen auttaa säilyttämään uimarantojen viihtyvyyden kaikkien iloksi. Nautinnollisia uintiretkiä! KOIRAT JA KISSAT Koira on pidettävä taajamassa kytkettynä. Taajama on taajaan rakennettu alue, joka on lisäksi osoitettu liikennemerkein. Taajaman sisällä voi olla alueita, jotka eivät ole taajaan rakennettuja. Koiran ja kissan omistajien on pidettävä huolta siitä, ettei eläin pääse ollenkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikalle, toriaikana torille, urheilukentälle tai yleiselle hiihtoladulle. Koiraa ja kissaa voi kytkettynä kuljettaa kuntoradalla. Koiran ulkoiluttajan on huolehdittava siitä, ettei koiran uloste jää ympäristöön hoidetulla alueella. Hoidettuja alueita lain mukaan ovat esimerkiksi alueet, joilla nurmikot on leikattu ja joilla on istutuksia tai joilla tiet ovat päällystettyjä.

9 9 SAARIJÄRVEN KOULULAITOKSEN TYÖ- JA LOMA-AJAT LUKUVUONNA Opettajien veso -päivä tiistaina ja keskiviikkona Syyslukukausi alkaa TORSTAINA elokuu 15 pv -syyskuu 22 pv -lokakuu 16 pv Syysloma (vko 42) marraskuu -joulukuu 22 pv 15 pv Itsenäisyyspäivä tiistaina Syyslukukausi päättyy TORSTAINA ( 90 työpäivää) Joululoma Loppiainen perjantaina Kevätlukukausi alkaa MAANANTAINA tammikuu -helmikuu 17 pv 18 pv Talviloma (vko 9) maaliskuu -huhtikuu 20 pv 19 pv Pääsiäinen toukokuu 21 pv Vapunpäivä tiistaina Helatorstai kesäkuu 2 pv Kevätlukukausi päättyy LAUANTAINA ( 97 työpäivää) LUKUVUODESSA YHTEENSÄ 187 TYÖPÄIVÄÄ Syyslukukausi 90 ja kevätlukukausi 97 työpäivää Kaikki muut lauantait ovat vapaapäiviä, paitsi kevätlukukauden päätöspäivä, lauantai Lisäksi itsenäisyyspäivä, loppiainen ja vappu ovat vapaapäiviä.

10 10 PYLKÖNMÄEN TERVEYSASEMAN VASTAANOTOT Keskustie 7 A Pylkönmäki ( telefax ) Lääkärin vastaanotot Saarijärven tai Karstulan terveyskeskuksessa - ajanvaraus Saarijärvi alue A- Lat alue Lau-Per alue Pie-Wal - Saarijärvi päivystys ajanvaraus Karstula Karstula päivystys Laboratorionäytteiden otto: ke ja pe klo Laboratorioaamuihin voi tulla poikkeuksia koulutusten jne vuoksi. Voit tiedustella asiaa nro / Kaija Sairaanhoitotoimenpiteet ja rokotukset, verenpaine- diabetes- ja astmavastaanotot sekä hoitotarvikejakelu : - ajanvarauksella /Kaija Kotka Neuvola-asiakkaat ajanvarauksella Kuntoneuvolan vastaanotto joka toinen keskiviikko ajanvarauksella: / Niina Friman Hammashoitola : ajanvaraus Kotisairaanhoito sopimuksen mukaan: /Riitta Raitanen Mielenterveystoimisto vastaanotto joka toinen maanantai ajanvarauksella /Heidi Lampinen Terveyskeskuspsykologi, perheneuvola sopimuksen mukaan. Kesällä on terveysasemalla sulku 4 viikkoa, seuraa lehdistä tai netistä. Pylkönmäen terveysaseman sulku

11 11 NIKKARIPAJAN KUULUMISIA Kirpputori / myymälä Kirpputorilla on myyntipaikkoja vielä kesäksi vapaana. Pöytien vuokra on edelleen 10, mutta, jos pöydän myynti kuukaudessa ylittää 40 perimme provisiota 10 %. Tilaustyöt Entisöinti osastolle voidaan kevääksikin vielä ottaa jonkin verran uusia tilauksia ja kesälomista huolimatta tuotantoa on koko kesän. Uusia tilauksia voidaan ottaa vastaan Raijan lomankin aikana. Tilaustöitä teemme tietenkin myös puu- ja tekstiiliosastoilla ja niihinkin otetaan tilauksia. Puutarhakalusteita Valmistamme edelleen puutarhakalusteita. Kuvia kalusteista löytyy nettisivuilta Puutarhakalusteiden hinnat ovat: Pöytäryhmä, jossa kiinteät penkit lepotuolia, penkki ja pöytä 302 Parvekemalli 150 Uutena mallinna olemme tehneet kokoontaitettavan pöydän ja penkin. Mallista ei ole kuvaa nettisivulla, mutta kuvan saa pyynnöstä esim. sähköpostilla, jos ei pääse paikanpäälle katsomaan. Kokoontaittumisesta huolimatta kalusteet ovat tukevat. Niiden hinnat ovat: pöytä 100 ja penkki 50. (Puutarhakalusteiden hinnat voivat muuttua kesällä, jos joudutaan tilaamaan uutta puutavaraa ja jos se on kalliimpaa kuin nykyinen erä.) Uudet nettisivut sivutkin toimivat vielä, mutta Visio- säätiöllä on uudet nettisivut tekeillä. Sivuille tulee myös kuvia tuotteistamme ja ne tulevat olemaan jatkossa ne sivut joille meidän tietoja päivitetään. Sivut löytyvät osoitteesta: Nikkaripajan löytää kohdasta työpajat. Aurinkoista kesää! Nikkaripaja avoinna ma, ke - pe 9-16, ti 9-17 Karstulantie Pylkönmäki toimisto/vastaava ohjaaja/ Sinikka Peltoaho entisöinti/ Raija Inkinen

12 12 Kansalaisopiston työkausi Toiveita uusiksi kursseiksi voi esittää kirjastosta ja kirjastoautosta saatavalla kurssitoivelomakkeella tai ottamalla suoraan yhteyttä kaupungintalon alakerrassa olevaan toimistoon. Uusia kursseja voi esittää toukokuun loppuun asti. Puskaradion markkinoinnilla ja omalla aktiivisuudella kukin voi myös itse vaikuttaa siihen, että uudet, toivotut kurssit toteutuvat. Kurssiohjelma jaetaan elokuussa 2011 jokaiseen talouteen Saarijärveläinen-lehden liitteenä. Ajankohtaista tietoa kansalaisopiston toiminnasta saa internetsivuiltamme Henkilökunta: Rehtori Timo Tikka Koulutussuunnittelija Hannu Liimatainen Musiikinopettaja Maria Svan Opistosihteeri Pirjo Pulkkinen , ma - ke klo 11-18, Eija Pyykkinen ke - to klo Opistosihteeri Pirjo Virnes , mus.op / kans.op. ma-pe Sähköpostit: Musiikkiopisto tiedottaa Ilmoittautuminen tanssiryhmiin ja soitinvalmennukseen ja musiikkileikkikouluun Tanssiryhmiin ja soitinvalmennukseen voi ilmoittautua puhelimitse (toimisto) tai (rehtori) 6.5. mennessä. Soitinvalmennusta tarjotaan ainakin pianon, viulun, sellon, harmonikan, kitaran ja rumpujen soitossa, muutkin soittimet mahdollisia. Soitinvalmennuspaikat täytetään ilmoittautumisten perusteella. Tanssin opetusta järjestetään Saarijärvellä ja Karstulassa. Musiikkileikkikouluryhmät muodostetaan syyslukukauden 2011 alkaessa. Musiikkileikkikouluun ilmoittautumisesta tiedotetaan elokuussa. Jatkamisilmoitukset Musiikin, tanssin ja soitinvalmennuksen oppilaiden tulee tehdä jatkamisilmoitus opiston toimistoon 6.5. mennessä. Jatkamisilmoituksen voi täyttää myös netissä

13 13 Pääsykokeet Kevään viimeinen pääsykoetilaisuus pidetään Musiikkiopistolla (Ilolantie 6) pe 6.5. Pääsykokeisiin ilmoittautuminen on päättynyt Tanssisatu Game Over Karstula, Laaksolan koulu pe klo 18 koululaisnäytöksiä Saarijärvi, Saarijärvi-Sali pe 6.5. klo 18 ja su 8.5. klo 16, lisäksi Kevätkonsertit Karstulan seurakuntatalo ma 9.5. klo 18 Saarijärven Vanha kansakoulu ke klo 18 PYLKÖNMÄEN KAPPELISEURAKUNTA TIEDOTTAA Kuulumisia kirkonmäeltä Suomessa kesä on luonnolle elon ja kasvun aikaa. Niin luonto kuin ihmisetkin saavat nauttia muutaman kuukauden ajan lämmöstä, auringosta ja valosta. Monelle kesä on myös virkistymisen levon ja lomailun aikaa. Pylkönmäellekin tulee paljon kesäasukkaita, monet tulevat viettämään kesää synnyinseudulleen, toiset taas ovat löytäneet Pylkönmäeltä rauhaisan lomanviettopaikan. Osalle kesä on työn aikaa. Varsinkin maa ja metsätaloudelle kesä on tärkeää aikaa. Toivottavasti kesä mahdollistaa levon ja vaihtelun kaikille. Varsinkin vanhusten ja liikuntarajoitteisten liikkuminen ja ulkoilu helpottuvat kesällä. Kynnys lähteä ihmisten ilmoille, ulkoilemaan, torille, kylälle, luontoon ja vaikkapa naapurin pihaan juttelemaan mataloituu. Toivotan lämpimästi kaikki tervetulleeksi myös seurakuntaan. Seurakunnassa toiminta kesäaikana painottuu kirkkoon ja jumalanpalveluksiin. Meillä on kaunis, kodikas ja arvokas kirkko. Kuorikosken ja Alvar Aallon luomus on jokakesäisen tervehdyskäynnin arvoinen. Kirkkoon saa tulla tutustumaan, hiljentymään ja rukoilemaan. Kirkko on paikka, jonne ihminen saa tulla kohtaamaan Jumalaa. Kirkossa voit kertoa taivaalliselle Isälle ilosi, huolesi ja murheesi. Minulla on ollut sellainen tapa, että elämän eri vaiheissa ja varsinkin suurten tapahtumien tai epävarmuuden aikana olen mennyt kirkkoon, istahtanut kirkon penkkiin ja jättänyt kohtaloni Jumalan käsiin. Ajattelen, että Jumala kuulee meitä kotona ja kaikkialla, missä sitten olemmekin. Samalla kuitenkin rohkenen ajatella, että Herran omassa seurakunnassa, huoneessa, temppelissä ja kirkossa Jumala on erityisen lähellä, varsinkin, silloin kun tarjolla on sanaa ja sakramenttia. Siksi messu alkaakin siunauksella ja tervehdyksellä, Herra olkoon teidän kanssanne. Jumalanpalvelukset ovat kesäaikana klo 13. Kirkko on avoinna hiljentymistä ja tutustumista varten päivittäin klo Hyvää kesää, Jumalan siunausta Jarmo Autonen, kappalainen

14 14 Pylkönmäen kappeliseurakunta Keskustie 42 A 1, PYLKÖNMÄKI Seurakuntatoimiston aukioloajat: maanantaisin klo (Maritan kesälomalla kiinni, kiinni olokaudesta ilmoitettu seurakunta talon ulko-ovessa). Saarijärven seurakunnan kirkkoherranvirasto palvelee ma pe klo 8-14, puh , os. Urheilutie 5, Saarijärvi. Pylkönmäen kappeliseurakunnan henkilökunta: Kappalainen Jarmo Autonen, puh Kanttori Margaret Vainio puh Diakoni Tuula Laitinen puh Toimistosihteeri Marita Kantalainen puh Seurakuntamestari Tuomo Moisio puh Seurakuntamestari sijainen Veli Siltasalmi puh Siivooja-emäntä Elina Peränen puh SEURAKUNNAN TAPAHTUMAKALENTERI KESÄ 2011 To 26.5 Kappeliseurakunnan kevätretki, tiedustelut ja ilmoittautumiset Tuulalle Su 29.5 klo 10 Saarijärven seurakunnan vapaaehtoistoimijoiden kirkkopyhä Pylkönmäellä; messu, keittolounas, kahvit ja juhla To 2.6 Helatorstain jumalanpalvelus Saarijärvellä La 4.6 klo 9.15 Koululaisjumalanpalvelus (kevätkirkko ja 7-luokalle lähtevien siunaus) Su 5.6 Jumalanpalvelus Saarijärvellä Su 12.6 klo 13 Messu, helluntaipäivä Su 19.6 klo 13 Sanajumalanpalvelus, Olavi Vuori La 25.6 klo 19 Juhannuspäivän iltamessu kirkossa, Olavi Vuori, 50 -vuotta sitten Pylkönmäellä rippikoulun käyneiden rippikoulumuistelot srk.talossa klo alkaen. Su 26.6 Jumalanpalvelus Saarijärven kirkossa Su 3.7 Jumalanpalvelus Saarijärven kirkossa Su 10.7 klo 13 Messu Su 17.7 klo 13 Sanajumalanpalvelus Su 24.7 klo 13 Messu Olavi Vuori Su 31.7 klo 13 Messu ja Sley:n Keski-Suomen piirin kesäkirkko, messun jälkeen kesäjuhla jatkuu Pääjärven rukoushuoneella klo. 15, Esa Hakkarainen, Petri Harju Su 7.8 Jumalanpalvelus Saarijärvellä Ti 11.8 klo 9.15 Koululaisjumalanpalvelus ja I luokkalaisten siunaus Su 14.8 klo 13 Messu Su 21.8 klo 13 Sanajumalanpalvelus Su 28.8 klo 13 Messu, lenkkikirkko, kirkkokahvit yhteistyössä Yrittävän kanssa (alustava varaus) kirkkokahvit Su 4.9 Jumalanpalvelus Saarijärvellä Lämpimästi tervetuloa

15 15 KANTTORIN NURKKA Kirkkokuoro ja Lapsikuoro valmistautuu Keski-Suomen musiikkijuhlaan, joka pidetään Karstulan kirkossa sunnuntaina klo 18. Keski-Suomen kirkkokuorojen ja lapsikuorojen lisäksi esiintyvät Kuokkalan Kehittyvät laulajat ja käsikello-orkesteri. Suosittelen tätä juhlakonserttia kaikille! Harvoin on näin paljon lauluenergiaa kuultavana samassa tilaisuudessa. Juhlassa saadaan esimakua ensi vuoden valtakunnallisesta Kirkon musiikkijuhlasta, joka pidetään Jyväskylässä Kesäkirkko pidetään sunnuntaisin klo 13 (poikkeus: juhannuspäivänä klo 19.) Jos on kesävieraiden tai paikkakuntalaisten joukossa laulajia tai soittajia, jotka haluaisivat tulla avustamaan jumalanpalveluksissa, ottakaa rohkeasti yhteyttä: Se on aina mieleenpainuva kokemus koko seurakunnalle. Antaessa saa! Kesän vinkki: Pysähdy päivittäin kuuntelemaan kesän kaunista luonnonsinfoniaa. Se on parasta luonnonlääkettä, joka tuottaa mielenrauhaa ja nöyrää kiitollisuutta: Siis kiitos, Herra taivaan, kun lahjas meille toit... V. 462: 3 Margaret TERVEHDYS DIAKONIATOIMISTOSTA Valo voittaa jälleen pimeyden, aika koittaa uuden keväimen Pitkän talven jälkeen näyttää vihdoin kevät tulevan kohisten juuri tällä hetkellä sataa silkkaa vettä ja lumet hupenevat vauhdilla. Pakkasten ja lumikinosten jälkeen on lupa odottaa auringon lämpöä ja kirkkaita kesäisiä päiviä toivottavasti niitä saamme! Joitakin kevään ja kesän tapahtumia, retkiä ja leirejä olen koonnut tähän. Edelleen ilmoitamme kirkollisia Viispiikkisessä ja Sampo-lehdessä sekä kotisivuilla Tervetuloa mukaan erilaisiin tapahtumiin. Riemullista, Taivaan Isän siunaamaa kesää toivottelee Laitisen Tuula, Pylykön diakoni, p , Diakoniatyön kevään ja kesän toimintaa: ke 4.5 klo Ikääntyvien yhdessäolon päivä seurakuntatalolla, yhteistyössä seurakunnat, paikallisjärjestöt ja Kimppa. ti 10.5 klo 11 Kehitysvammaisten kirkkopäivä Pylkönmäellä, mukana kehitysvammaistyön pastori Maarit Nuopponen. Tied. ja ilm. Tuula p ke 11.5 klo 10 Seurakuntakerhon kevätjuhla seurakuntatalolla ke 11.5 klo 9-15 Mielenterveysväen leiripäivä Mellikassa. Päivän hinta 12, sis. kyydin.ilm. Tuula p pe 13.5 klo 9-15 Päihdetyön kevätretkipäivä Kivijärven Koirasalmeen. Ilm. Tuula p

16 16 to 19.5 klo 10 Perhekerhon kevätjuhla kerhotilassa su klo 10 Näkövammaisten kirkkopyhä Jyväskylässä Huhtasuon kirkossa. Kyytimaksu 5, ruokailu omakustanteinen. Ilm.Tuula p ke 25.5 klo 9-15 Omaishoitajien ja hoidettavien leiripäivä Mellikassa. Kyytimaksu 5. Päivään tervetulleita myös ne omaistaan hoitavat, jotka eivät saa omaishoidon tukea. Ilm. Tuula p to 26.5 klo Seurakuntaretki Kokkolaan. Lähtö srk-talolta klo 8.30 ja paluu n Retken hinta n.35. Ilm. Tuula 20.5 mennessä p su 29.5 klo 10 Vapaaehtoistoimijoiden kirkkopyhä Pylkönmäellä. Tervetuloa kaikki eri tavoin vapaaehtoistoiminnassa mukana olevat. ke ja to klo 9-15 Kouluikäisten toimintapäivät, yhteistyökumppaneina MLL, 4H, Musiikinystävät, Yrittävä ja srk. Päivät tarjoavat toimintaa ja tekemistä aamupäivisin ja iltapäivisin, välillä lounas ja välipala. Osallistumismaksu 2 / päivä (sis. ruoan, välipalan ja askartelutarvikkeet) Ilm. Tuula 31.5 mennessä p Päivät toteutuvat, jos ilmoittautuneita väh. 10. ti ja ke Kehitysvammaisten leiri Mellikassa. Hinta 20, sis. kyydin ja to 25.8 Kehitysvammaisten päiväleiri Mellikassa 12, sis. kyydin. Tied. ja ilm. Tuula p ti 30.8 klo 9-15 Näköleiripäivä Mellikassa. Päivän hinta 12, sis. kyydin. Ilm. Tuula p ke 31.8 klo 9-15 Kuuloleiripäivä Mellikassa. Päivän hinta 12, sis. kyydin.ilm. Tuula p to 1.9 klo 9-15 Vanhemman väen leiripäivä Mellikassa. Päivän hinta 12, sis. kyydin. Ilm. Tuula p ti ja ke Mielenterveysväen leiri Mellikassa. Leirin hinta 20, sis. kyydin. Ilm. Tuula p ti-su Päihdetyön ruskaleiri Mellikassa. leirimaksu 25. Ilm. Tuula p ma-pe Ruskaretki Kuusamoon. Järjestäjinä diakoniatyö ja mielenterveystoimisto.hinta n. 200 (tarkentuu myöhemmin) Tied. ja ilm. Tarja Salminen p

17 17 YRITTÄVÄN TERVEISET Runsaslumisen talven jälkeen kesä lähestyy! Talvenaikana on tehty latuja, jäädytetty jäätä, pidetty hiihtokisoja, liikutettu lasta kolme kertaa viikossa liikuntahallilla. Kevään mittaan teemme vielä liikuntaretken ja sitten alamme suuntaamaan katseita kesään! Kesän tapahtumia Torstaina 7.7 klo Viispikkinen cup osakilpailu Lauantaina klo Pentin Olympialaiset Perjantaina klo Sakun Hölkkä Torikeittopäivänä 5.7 keiton keittelee Yrittävän talkooporukka. Lasten liikuntakerhoa suunnitellaan, samoin pesäpallokoulua. Jalkapalloilua monenikäisille. Suunnitelmissa myös kahvakuulaa ja zumpaa... Ajankohdista saa lisää tietoa lähempänä kesää Viispiikkisen ja Sampon seurapalstoilta ja Yrittävän nettisivuilta Liikunnallista kesän odotusta! ELÄKELIITON PYLKÖNMÄEN YHDISTYKSEN TULEVIA TAPAHTUMIA 1. Ke kello Ikääntyvienpäivä seurakuntatalolla 2. To kello 18. Toukosiunaus Anssi ja Leena Sirosella, Pyhämäentie Ti kelo 13. Yrittävällä Sokkotreffit ohjelmaa, keittoruoka, hinta yhteensä 10 euroa. Ilmoita Paula tai Risto , 1.6. mennessä. 4. Ti Retki Ränssin Kievariin. Ruokailu klo 17. ja klo 19 teatteriesitys Heikki Luoman kirjoittama Nuoruustango. Hinta jäsenille 36, muille 40. Lähtö Karstulan matkahuolto, Pylkönmäen St1 5. To Kirmot Yrittävällä, hoidetaan kahvitus, talkoo porukkaa tarvitaan. 6. Ti Jokilahdessa perinteinen kilpailupäivä Tule mukaan, yhdessä olo tuo vaihtelua ja virikkeitä. Älä anna toisten toteuttaa unelmiasi vaan toteuta ne itse.

18 18 4H TIEDOITTAA! - Kerhot ovat viimeisen kerran viikolla 20, jonka jälkeen kerhot jäävät kesälomalle. - 4H:lla on jälleen keväällä metalliromunkeräys. Aika ja paikat tarkentuvat pian ja ovat jo selvillä, kun tämä lehti ilmestyy. Keräyksestä tulee lisää infoa asiointipisteeseen sekä yhdistyksen kotisivuille - Keski-Suomen 4H-kilpailupäivä Iloa taidoista on 7.6. Ränssin kievarissa. Kilpailulajeina mm. luontopolku, mönkijäcup ja hevostaito. Kilpailut ovat 4h:n jäsenille. Tapahtumassa esiintymässä myös Pete Parkkonen. Tapahtumasta löytyy lisätietoja yhdistyksen kotisivuilta. - Viikolla 24 retket Särkänniemeen ja Powerparkkiin. - Heinäkuun alussa tulossa retki Korkeasaareen. Kaikkien asioiden tiimoilta voi ottaa yhteyttä ja kysellä lisää tai käydä katsomassa lisäinfoa yhdistyksen kotisivuilta. Saarijärven 4H-yhdistys löytyy myös facebookista! Aurinkoista kevättä kaikille! Anni Marttila tai HIERONTAKOTIPALVELU Rekisteröity hieroja Veli-Matti Valkeinen kiertää hieromassa maanantaisin Pylkönmäen alueella sopimuksen mukaan. *KOTIKÄYNNIT -niska-hartia 30 min -osahieronta 45 min -puolihieronta 60 min -kokohieronta 90 min *LAHJAKORTIT *KUPPAUS *HUVILAKÄYNNIT TOUKO-KESÄ-HEINÄKUU SOITA JA KOITA

19 19 PYLKÖNMÄEN RIISTANHOITOYHDISTYS VALVONTAVUOROT PYSSYLÄN HIRVIRADALLA 2011 Ti Pentti Pekkanen Reijo Heinäaho Ti Vesa Lehtomäki Kalevi Kulla Ti 5.7. Voitto Vilander Hannu Keisanen Ti Antti Vilkkilä Maija Vilkkilä Ti Jukka Huttunen Tuomo Rantala Ti Timo Leppämäki Yrjö Soidinmäki Ti 2.8. Hannu Ahlgren Tero Lehtomäki Ti 9.8. Jukka Kujala Timo Martens Ti Juha Länkinen Jaakko Tukia Ti Risto Kotka Seppo Kotka Ti Pasi Kotanen Juhani Lehtonen OHJEITA VALVOJILLE: -KUKIN VALVOJA HUOLEHTII SIJAISEN JOS ON ESTYNYT -AMPUMARADALLA OLEVA VALVOJA JOHTAA TOIMINTAA RADALLA -Tarkastaa että ampuja on suorittanut riistanhoitomaksu. -Perii ratamaksua 2 /ilta ja tarkastaa onko kausikorttilainen maksanut 10 kausikortin. -Saarijärveläiset on maksaneet ratamaksun hirviseurueittain, kukin seurue 3 /jäsen. -Vastaa siitä että ammunta suoritetaan turvallisesti. -Tarkastaa ampujan aseen ammunnan jälkeen, että se on tyhjä. -Vertaa illan jälkeen kassan ja huolehtii valvontatarvikkeet hyvissä ajoin seuraavalle valvojalle. -Jos havaitsee radalla jotain puutteita ilmoittaa niistä suoraan ratamestari Mauri Kauppiselle puh HALLITUS

20 20 TOIMINTA-AIKATAULU KAUDELLE Metsästäjätutkinnot Pyssylän ampumaradan majalla ke 18.5., Ke 10.8., Ke 31.8., Ke 7.9., Ke alkaen klo Metsästajätutkinnon koulutusosa Pyssylän ampumaradan majalla Teoriaosat Ase- ja ampumakoulutus to Pylkönmäki osallistuu ampumakoulutuksen järjestämiseen. 3. Ampumakokeet Pyssylässä La 6.8. klo RHY La klo SOIPA-ERÄ La 3.9. klo PAAJALA 4. Harjoitusammunnat Pyssylän hirviradalla Tiistaisin klo 18 21, alkaen Valvontavuoroista jaetaan erillinen luettelo Kausikortti 10 ja ilta 2 5. Harjoitusammunnat haulikkoradalla Maanantaisin ja torstaisin klo Ampumakilpailut Hirvenjuoksu ja kävely su 3.7. klo 13 SoiPan radalla Luodikkoammunta su 3.7. klo 15 SoiPan radalla Hirviammunta su klo 12 Pyssylän hirviradalla Metsästyshaulikkoammunta su klo 14 Pyssylän haulikkoradalla Hirviottelu Saarijärveä vastaan to 1.9. klo 18 Pyssylän ampumaradalla 7. Koulutus Hirvenmetsästäjille su 4.9. klo 12 SoiPan radalla, mukaan metsästysase ja viisi patruunaa. Tilaisuus jatkuu Yrittävällä klo 15 riistanhoitopiirin edustajan luennolla, joka on tarkoitettu kaikille hirvenmetsästäjille, sen jälkeen metsästyksenjohtajien kokous. Lasten luontopäivä pidetään syksyllä. 8. Yhteydet Puheenjohtaja Yrjö Soidinmäki puh Petoyhdysmies Pentti Pekkanen puh

21 21 MLL TIEDOTTAA Mll-tuotteita myynnissä. Kysy Viitasen Päiviltä tai kahvilasta. Muista kysyä MLL- jäsenetua jäsenkortilla Mll-tuotteista sekä seutukunnan eri liikkeistä - alennukset yleensä % Jäsenmaksu 15 / hlö. Liity jäseneksi TAPAHTUMIA: KEVÄTILOKERÄYS LA KLO 9-> KEVÄTILOTEMPAUS SALEN EDESSÄ: MUNKKEJA JA SIMAA MYYNNISSÄ, ILMAPALLOJA, KARKKEJA MLL-KAHVILA VANHAINTUEN KERHOHUONEELLA TI 3.5. JA TI KLO MLL VÄKI ON TUTUSTUMASSA VIRON LASTEKAITSELIITTOON TI KLO 9-13 TORIKAHVILAN AVAJAISET POLKUPYÖRÄKYPÄRIEN JAKO TULEVILLE 2. LUOKKALAISILLE LEIKKIKENTÄN SIIVOUSTALKOOT TOUKOKUUSSA KE 8.6. KLO LASTEN TOIMINTAPÄIVÄ LEIKKIKENTÄLLÄ (LETTUKESTIT, PELEJÄ, KÄDENTAITOJA) MLL VÄKI LIITTOKOKOUKSESSA OULUSSA TI 5.7. KLO MLL TARJOILEE LOMALAISTEN TORIKAHVIT TO VENETSIALAISET LEIKKIKENTÄLLÄ (leikkejä, lauluja, tarjoilua ym.) TI TORIKAHVILAN PÄÄTTÄJÄISET TULOSSA LA PAIKALLISYHDISTYKSEN 85-VUOTISTAPAHTUMA! LÄMMINTÄ KESÄÄ! toivottaa Mll:n väki

PYLKÖN ASIOINTIPISTE... 3 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE JA KIRJASTO... 4 KIRJASTON, POSTIN JA ASIOINTIPISTEEN AUKIOLOAJAT...

PYLKÖN ASIOINTIPISTE... 3 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE JA KIRJASTO... 4 KIRJASTON, POSTIN JA ASIOINTIPISTEEN AUKIOLOAJAT... 2 PYLKÖN ASIOINTIPISTE... 3 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE JA KIRJASTO... 4 KIRJASTON, POSTIN JA ASIOINTIPISTEEN AUKIOLOAJAT... 5 PYLKÖNPOSTISSA ILMOITTAMINEN... 5 SEURAAVAN PYLKÖNPOSTIN ILMESTYMINEN...

Lisätiedot

PYLKÖN ÄÄNEN HALUTAAN KUULUVAN... 3 KUTSU PERUSTAVAAN KOKOUKSEEN... 4 KIRJASTON, POSTIN JA ASIOINTIPISTEEN AUKIOLOAJAT... 4 SEURAAVAN PYLKÖNPOSTIN

PYLKÖN ÄÄNEN HALUTAAN KUULUVAN... 3 KUTSU PERUSTAVAAN KOKOUKSEEN... 4 KIRJASTON, POSTIN JA ASIOINTIPISTEEN AUKIOLOAJAT... 4 SEURAAVAN PYLKÖNPOSTIN PYLKÖN ÄÄNEN HALUTAAN KUULUVAN... 3 KUTSU PERUSTAVAAN KOKOUKSEEN... 4 KIRJASTON, POSTIN JA ASIOINTIPISTEEN AUKIOLOAJAT... 4 SEURAAVAN PYLKÖNPOSTIN ILMESTYMINEN... 4 PYLKÖN ASIOINTIPISTE... 5 SAARIJÄRVEN

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Kuvaaja Henna Suhonen

Kuvaaja Henna Suhonen Kuvaaja Henna Suhonen PYLKÖN ASIOINTIPISTE...3 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE, POSTI JA KIRJASTO...4 LÖYTÖELÄINTARHA TIEDOTTAA...5 KOTISIVUT...5 INFO PYLKÖNMÄEN KYLIEN KEHITTÄMISYHDISTYS PYLKÖN

Lisätiedot

PYLKÖN ASIOINTIPISTE...3 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE, POSTI JA KIRJASTO...4 KIRJASTON, POSTIN JA ASIOINTIPISTEEN AUKIOLOAJAT...

PYLKÖN ASIOINTIPISTE...3 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE, POSTI JA KIRJASTO...4 KIRJASTON, POSTIN JA ASIOINTIPISTEEN AUKIOLOAJAT... Kuvaaja H.L. 2 PYLKÖN ASIOINTIPISTE...3 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE, POSTI JA KIRJASTO...4 KIRJASTON, POSTIN JA ASIOINTIPISTEEN AUKIOLOAJAT...5 PYLKÖNPOSTISSA ILMOITTAMINEN...5 SEURAAVAN

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011 SISÄLTÖ Valtuuston kokous. 1 Löydetty silmälasit. 1 Kirpputoritapahtuma.. 1 Sosiaali ja terveyspiiri Helmen kesätiedote. 1 5 Sivistysosasto tiedottaa.. 5 Kirjasto avoinna 1.6. 31.8.2011. 6 Taidenäyttely..

Lisätiedot

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 1 MAANANTAI 2 TIISTAI 3 KESKIVIIKKO 4 TORSTAI 5 PERJANTAI 6 Loppiainen LAUANTAI 7 SUNNUNTAI 8 1 TAMMIKUU 2017 VIIKKO 2 MAANANTAI 9 TIISTAI 10 KESKIVIIKKO 11 TORSTAI 12 PERJANTAI 13

Lisätiedot

Riistaveden alueseurakunta

Riistaveden alueseurakunta Riistaveden alueseurakunta Kesä 2016 Toukokuu Su 1.5, klo 10, Rukouskirkko, Kirkko. Marjaana Mäkinen ja Riikka Tuura. To 5.5, klo 10, Helatorstain Messu, Kirkko. Viitakko 2-rippikoulun kirkkokäynti, Pystykahvit.

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa syksy 2016 PERHEMESSUT 7.8. Hyvinkään kirkossa klo 18.00 (Tulevien 1 lk. siunaus) 4.9. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (Koululaisten iltakerhonohjaajien siunaaminen)

Lisätiedot

Näkövammaistyö Kevät

Näkövammaistyö Kevät Näkövammaistyö Kevät 2015 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten kevään 2015 toiminnasta.

Lisätiedot

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA VÄRTSILÄN TAPAHTUMAKALENTERI VÄRT SI LÄN KYL ÄT IEDO T E t alvi 2013 /20 14 www. vart sila.f i Värtsilän kirkossa tapahtuu! 04.12. klo 18 Jouluaskartelu perheille seurakuntakodilla. 08.12. klo 17-19 Myyjäiset

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2015. Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1

Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2015. Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1 Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2015 Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1 2 Hei! Tästä esitteestä löydät itsellesi monipuolista tekemistä ja toimintaa kesäloman

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä

Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä Näkövammaistyö Syksy 2015 Kesä 2016 1 Tervetuloa mukaan! Espoon seurakunnat järjestävät näkövammaisille monenlaisia kohtaamisen paikkoja. Tästä esitteestä löydät kaikki tiedot näkövammaisten syksyn 2015

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Syksyn muut muksukirjastopäivät ke 9.9. 7.10. 4.11. 2.12. Merkkaa kalenteriin.

Syksyn muut muksukirjastopäivät ke 9.9. 7.10. 4.11. 2.12. Merkkaa kalenteriin. KOKKOLAN KAUPUNKI TIEDOTTAA Lohtajalainen - Lohtajan aluetoimiston tiedotuslehti 7/2015 9.8.2015 Kokkolan kaupungin Lohtajan aluetoimisto os. Lokaniituntie 1, 68230 Lohtaja Avoinna ma pe, klo 9 11 ja 12

Lisätiedot

PYLKÖLLÄ EKSYKSISSÄ JA VIININMAISTELUSSAKIN...2 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE...3 PYLKÖNPOSTISSA ILMOITTAMINEN...

PYLKÖLLÄ EKSYKSISSÄ JA VIININMAISTELUSSAKIN...2 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE...3 PYLKÖNPOSTISSA ILMOITTAMINEN... PYLKÖLLÄ EKSYKSISSÄ JA VIININMAISTELUSSAKIN...2 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE...3 PYLKÖNPOSTISSA ILMOITTAMINEN...4 SEURAAVAN PYLKÖNPOSTIN ILMESTYMINEN...4 PYLKÖNMÄEN LÄHIKIRJASTON AUKIOLOAJAT...4

Lisätiedot

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi

LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016. Raahen nuorisotoimi LASTEN & NUORTEN KESÄTÖPINÄT 2016 Raahen nuorisotoimi Sisältö Sisältö: Nuorisotoimen tervehdys Nuorisotoimen tapahtumat Nuorisotilojen aukioloajat Kaupunginlahden liikennepuisto Järjestöjen tarjonta Nuorisotoimen

Lisätiedot

3.5.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-5 Viitasaari..s. 6-7

3.5.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-5 Viitasaari..s. 6-7 3.5.2010 - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja Äänekoski s. 2-5 Viitasaari..s. 6-7 1 Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut Lasten leiri 7.6.-9.6. 8-12 -vuotiaille.

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2016. Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30

YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja 2/2016. Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30 Kurun kappelineuvosto 13.4.2016-1- Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 13.4.2016 klo 17.30 18.30 Kurun seurakuntatalon sali Jäsenet KUTSUTUT JÄSENET: Varsinainen jäsen Petäjäniemi Liisa, puheenjohtaja,

Lisätiedot

POWER PARKIIN TÖYSÄN 4H-YHDISTYS. 4H-yhdistyksen kautta saatavana kotipalveluapua siivouksiin. Lasten Lauluilta. Leikkipuistoon! Leikkipuistoon!

POWER PARKIIN TÖYSÄN 4H-YHDISTYS. 4H-yhdistyksen kautta saatavana kotipalveluapua siivouksiin. Lasten Lauluilta. Leikkipuistoon! Leikkipuistoon! Nro 6/2013 TÖYSÄN 4H-YHDISTYS Kotisivumme ovat uudistuneet. Osoitteesta www.toysa.4h.fi löydät tietoa 4H tapahtumista, kerhoista, kotipalvelusta ym. Meidät löydät myöskin Facebookista > Töysän NeljäHoo.

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2014! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2014. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA

KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA JÄSENLEHTI 1/2013 KEVÄTKAUDEN TANSSIKURSSIOHJELMA Keski-Suomen Tanssin Ystävät KESTÄVÄT ry 1 KESKI-SUOMEN TANSSIN YSTÄVÄT KESTÄVÄT RY:N HALLITUS YLÄRIVI: Markku Kärkkäinen, jäsen, äänentoistolaitteet,

Lisätiedot

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10

SYKSY 2015. JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 HAUHON SEURAKUNTA SYKSY 2015 JUMALANPALVELUKSET Hauhon kirkossa sunnuntaisin klo 10 13.9. Hauho-päivän messu, liturgia ja saarna Tapani Vanhanen, kanttori Taina Kujanen. Mukana Hauhon kirkkokuoro ja vieraita

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa 2015 1 PERHEMESSUT 25.1. Hyvinkään kirkossa klo 10 8.3. Martin srk-talossa klo 15 15.3. Vehkojan srk-keskuksessa klo 11. Perhebrunssi klo 9.30 alk. 29.3.

Lisätiedot

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1

TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 1 MAANANTAI 4 TIISTAI 5 KESKIVIIKKO 6 Loppiainen TORSTAI 7 PERJANTAI 8 LAUANTAI 9 SUNNUNTAI 10 Jussi Kiiskilä Valteri-koulu, Onerva 1 TAMMIKUU 2016 VIIKKO 2 MAANANTAI 11 TIISTAI 12

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassa! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

PYLKÖN ASIOINTIPISTEEN UUDISTUMINEN... 3 KIRJASTON JA ASIOINTIPISTEEN SUUNNITELLUT UUDET AUKIOLOAJAT 1.6.2010 ALKAEN... 4 HYVÄT PYLKÖNMÄKELÄISET...

PYLKÖN ASIOINTIPISTEEN UUDISTUMINEN... 3 KIRJASTON JA ASIOINTIPISTEEN SUUNNITELLUT UUDET AUKIOLOAJAT 1.6.2010 ALKAEN... 4 HYVÄT PYLKÖNMÄKELÄISET... 2 PYLKÖN ASIOINTIPISTEEN UUDISTUMINEN... 3 KIRJASTON JA ASIOINTIPISTEEN SUUNNITELLUT UUDET AUKIOLOAJAT 1.6.2010 ALKAEN... 4 HYVÄT PYLKÖNMÄKELÄISET... 4 PYLKÖN ÄÄNI... 4 SAARIJÄRVEN KAUPUNGINTALO SULJETTUNA

Lisätiedot

Palveluopas senioreille LIITEOSIO

Palveluopas senioreille LIITEOSIO Palveluopas senioreille LIITEOSIO Pylkönmäki 2015 J Jalkahoitajan palveluita Seuraavilta yksityisiltä palveluntuottajilta voi ostaa jalkojenhoitopalveluita. Palveluntuottajalta kannattaa kysyä mahdollisuutta

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA KESÄ 2016

LAMMIN SEURAKUNTA KESÄ 2016 LAMMIN SEURAKUNTA KESÄ 2016 2 JUMALANPALVELUKSET Jumalanpalvelukset Lammin kirkossa joka sunnuntai klo 10 su 12.6. klo 10 su 19.6. klo 10 la 25.6. klo 10 su 26.6. klo 18 su 17.7. klo 10 su 31.7. klo 10

Lisätiedot

Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen

Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen PÄIVITETTY 2016 Hyvä Isokyröläinen! Perusterveydenhuollon palvelut Isonkyrön kunnan asukkaille tuottaa ja järjestää yhteistoimintasopimuksen perusteella Seinäjoen kaupunki. Tässä esitteessä kerrotaan järjestettävien

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016

PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 PUISTOLAN SEURAKUNTAPIIRIN kevät 2016 Puistolan kirkko Tapulin seurakuntakoti PUISTOLAN KIRKKO Messut sunnuntaisin klo 10 17.1. 2.su.lopp. Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa. Esko M. Laine, Sofia Tuomenvirta,

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015!

laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi tervetuloa 2015! Rippikoulu on ajankohtainen asia sinulle, joka täytät 15 vuotta vuonna 2015. Tässä asiassa et ole yksin, joka vuosi n. 90 % laukaalaisista ikäisistäsi

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017 Lauantai 1.7. 12.00-13.00 Iloa musiikista Ohjaajana Marjatta Aarne Sunnuntai 2.7. Maanantai 3.7. 9.30 10.15 Voimaa ja tasapainoa ryhmä

Lisätiedot

Sunnuntaisin ja arkipyhinä ampuminen on kokonaan kielletty. Ampumarata on suljettu ympäristöluvan ehtojen mukaan (viikot 26. ja 27.

Sunnuntaisin ja arkipyhinä ampuminen on kokonaan kielletty. Ampumarata on suljettu ympäristöluvan ehtojen mukaan (viikot 26. ja 27. Ampumaradalla saa ampua ma to klo 12.00-19.00 perjantaisin klo 12.00-15.00 lauantaisin klo 12.00-15.00 Sunnuntaisin ja arkipyhinä ampuminen on kokonaan kielletty. Ampumarata on suljettu ympäristöluvan

Lisätiedot

Elokuu Viikko 33 Jakso 1 11 Maanantai 12 Tiistai 13 Keskiviikko 14 Torstai 15 Perjantai 16 Lauantai 8.05-9.20. RO juniorit 8.05. WILMA 14A v05 /KLm

Elokuu Viikko 33 Jakso 1 11 Maanantai 12 Tiistai 13 Keskiviikko 14 Torstai 15 Perjantai 16 Lauantai 8.05-9.20. RO juniorit 8.05. WILMA 14A v05 /KLm Elokuu Viikko 33 Jakso 1 11 Maanantai 12 Tiistai 13 Keskiviikko 14 Torstai 15 Perjantai 16 Lauantai 9.30-10.45 4 7 7 1 2 6 11.25-12.40 ruokailut 5 1 4 12.50-14.05 17 Sunnuntai VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

Lisätiedot

Tiistai / Lempäälä. Keskiviikko / Lempäälä LEMPÄÄLÄ

Tiistai / Lempäälä. Keskiviikko / Lempäälä LEMPÄÄLÄ LEMPÄÄLÄ Tiistai / Lempäälä 0550106LV SUPERHEROES AND ANGRY BIRDS LEFFA JA PELIMUSIIKKIA 12.1.2016 10.5.2016 Tiistaisin Klo 16.30 17.15 Hääkivi Opettaja Mikko Kiiski 0530101LV MINIJOUSET 12.1.2016 10.5.2016

Lisätiedot

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat

Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Hyvä rippikoululainen ja vanhemmat Toivotamme sinut tervetulleeksi rippikouluun kotiseurakunnassasi! Laukaan seurakunta www.laukaasrk.fi Mikä ihmeen rippikoulu? Rippikoulu on seurakunnan koulu. Kasteessa

Lisätiedot

LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015

LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015 LASTEN- JA NUORTEN SYYSLOMATIEDOTE 2015 Raahen teatteri esittää Komppakujan Cityjänis ja Lehmä-Ammuu Ohjaus: Toni Kettukangas ke 28.10. kello 13.00 Pyhäjoen kirjastossa Esitys on suunnattu päiväkoti- ja

Lisätiedot

Sunnuntaisin ja arkipyhinä ampuminen on kokonaan kielletty. Ampumarata on suljettu ympäristöluvan ehtojen mukaan (viikot 26. ja 27.

Sunnuntaisin ja arkipyhinä ampuminen on kokonaan kielletty. Ampumarata on suljettu ympäristöluvan ehtojen mukaan (viikot 26. ja 27. Ampumaradalla saa ampua ma to klo 12.00-19.00 perjantaisin klo 12.00-15.00 lauantaisin klo 12.00-15.00 Sunnuntaisin ja arkipyhinä ampuminen on kokonaan kielletty. Ampumarata on suljettu ympäristöluvan

Lisätiedot

Lisätietoja: Berit Tamminen, puh

Lisätietoja: Berit Tamminen, puh Halli Lisätietoja: Berit Tamminen, puh. 040 752 1138 Tapahtuma: Bingo Ajankohta: 03.05.2017 Paikka: Hallin palvelutalo Ohjelma: Palvelupäivän sauna, jumppa, lehdenluku ja bingo Hallin palvelutalo Palvelupäivässä

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ. SYKSYN ohjelma 2015

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ. SYKSYN ohjelma 2015 HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen seurakuntatyö NÄKÖVAMMAISTYÖ SYKSYN ohjelma 2015 Helsingin Seurakuntayhtymä Näkövammaistyö Seurakuntien talo, 4 krs. Kolmas linja 22, 00530 Helsinki Toimisto 09-2340

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki

Tapahtumakalenteri ja uutisia kotisivuillamme: www.helsinginseurakunnat.fi/kannelmaki 1 Sisällysluettelo Suvivirsi...3 Seurakunta verkossa.4 Tervetuloa kirkkoon jumalanpalvelukset.5 Retkiä, seuraa, soppaa.6 Konsertteja.8 Lasten kesäkurssit ja retki..12 Apua ja tukea elämään...12 Anna palautetta

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 10.11.2016 Tuolijumppa Olohuoneessa torstaisin klo 12.00-12.30 vapaaehtoisemme ohjauksessa ja jumpan jälkeen on kahvittelua, ei osall.maksua! Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun

Lisätiedot

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2014 Järvenpään seurakunta Sisällys LASTEN PÄIVÄLEIRIT I & II Leiriniemessä 07 09 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN PÄIVÄLEIRI III Leiriniemessä 05 07 syntyneet tytöt ja pojat LASTEN YÖLEIRIT

Lisätiedot

Torstaina 4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä

Torstaina 4.6. Puolustusvoimain lippujuhlan päivä TOIMINTAOHJELMA 1.6.-7.6.2015 PALVELUKESKUS AVOINNA; MA-TO 7.30-15.00, PE 7.30-15.00 ja LA 7.30-12.00 PALVELUKESKUS SIIRTYY KESÄAIKAAN! SULJEMME 1.6.-30.8. MAANANTAISTA PERJANTAIHIN KLO 15.00. Maanantaina

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ 1. LUKUVUODEN 2012-2013 TYÖ JA LOMA-AJAT LUKUVUOSI 2012-2013 Syyslukukausi 14.8.2012 (ti) - 21.12.2012

Lisätiedot

2/2006. Koululehti. mikki-dvd:t. Kuva Juha Hyvärinen. Tässä lehdessä mm.:

2/2006. Koululehti. mikki-dvd:t. Kuva Juha Hyvärinen. Tässä lehdessä mm.: Koululehti 2/2006 Kuva Juha Hyvärinen Tässä lehdessä mm.: Käykää netissä antamassa palautetta Lomalle Topelius-projekti alkaa Uusia opettajia u mikki-dvd:t mikki-dvd:t Keskitalven terveisiä Eput ilmoitettiin

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2017

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2017 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2017 Tiistai 1.8. 13.30-15.00 Filmikammari, katsotaan yhdessä elokuvaa lähitorin olohuoneessa Keskiviikko 2.8. Torstai 3.8. 12.45-13.30 Yhteislaulua ryhmäkodissa

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 2 JUMALAN- PALVELUKSET JUMALANPALVELUKSET su 29.11. klo 10 klo 18 su 6.12. klo 11 su 13.12. klo 10 su 20.12. klo 10 to 24.12. klo 14 klo 15.30 klo 16.30 pe

Lisätiedot

Viikkotiedote 5.12.2014 vko 49

Viikkotiedote 5.12.2014 vko 49 Sivu 1 Viikkotiedote 5.12.2014 vko 49 Tirlittan-näytelmä Viides luokka esittää Tirlittan-näytelmän Wiljamissa (Urheilukatu 1). Koulun oma näytös on tiistaina 16.12. klo 12.00. Koulupäivä päättyy näytöksen

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 2/2015 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Hallituksen kokoukset... 2 Toimiston kesäloma... 2 Lahden Seudun me itse... 2 Vapaa-ajan toiminta...

Lisätiedot

KESÄÄ ODOTELLESSA... 1 KESKUSHALLINTO TIEDOTTAA...

KESÄÄ ODOTELLESSA... 1 KESKUSHALLINTO TIEDOTTAA... Kesäkuva Kukosta 2007 KESÄPYLKÖNPOSTI 2/2008 30.5.2008 SISÄLLYSLUETTELO KESÄÄ ODOTELLESSA... 1 KESKUSHALLINTO TIEDOTTAA... 2 KUNNANTOIMISTON AUKIOLOAIKA KESÄLLÄ 2008... 2 LOMALAISTEN TORIPÄIVÄ... 2 UUSIA

Lisätiedot

SYKSY 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE

SYKSY 2011 RYHMÄTOIMINTAA JAALAN ALUEEN IKÄIHMISILLE Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Sovellettu kuntosali klo. 9-10 sekä klo.10-11. Ohjattua kuntosaliliikuntaa pienryhmässä. Eläkeliiton Jaalan yhdistyksen kerho klo. 12, parittoman viikon

Lisätiedot

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6

8.3.2010. - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja. Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 8.3.2010 - Pohjoisen Keski-Suomen alueen lapsille ja nuorille suunnattuja kesätoimintoja Äänekoski s. 2-4 Viitasaari..s. 5-6 1 Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut Lasten leiri 7.6.-9.6. 8-12 -vuotiaille.

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla toukokuu 2017

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla toukokuu 2017 Maanantai 1.5. Vapunpäivä Tiistai 2.5. YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla toukokuu 2017 9.30-10.15 Voimaa ja tasapainoa ryhmä seisten 3 ohjaajana Hanna Nikander 10.30-11.15 Liikettä niveliin

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 Sisältö: Seuraava kuntatiedote... 1 Valtuuston kokous... 1 Viemärilaitoksen päivystys... 1 Avoin luento/ Pääasia muistista... 1 MTK-Pyhäntä tiedottaa... 1 Eläkeliitto

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

TAMMIKUU 2014 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI. Sunnuntai. Sunnuntai. Sunnuntai. Sunnuntai JOULUKUU 2013

TAMMIKUU 2014 MAANANTAI TIISTAI KESKIVIIKKO TORSTAI PERJANTAI LAUANTAI SUNNUNTAI. Sunnuntai. Sunnuntai. Sunnuntai. Sunnuntai JOULUKUU 2013 1 TAMMIKUU 2014 1 2 3 4 5 Uudenvuodenpäivä 1.-8.1. Uusi Vuosi ja joulu Venäjällä Koululaisten Joululoma 22.12.2013-6.1.2014 6 7 8 9 10 11 12 JOULUKUU 2013 48 1 49 2 3 4 5 6 7 8 50 9 10 11 12 13 14 15 51

Lisätiedot

Infokirje

Infokirje Infokirje 1 11.8.2017 Tässä infokirjeessä: 1. Syyskausi alkaa 14.8. 2. Läsnä- ja poissaolot 3. Nuotisto 4. Tulevat tapahtumat 4.1. Kesäkonsertti 22.8. 4.2. Harjoitus Nuuksiossa 24.8. sekä luonnon päivän

Lisätiedot

3/2013 VEHMAA. KUNTATlEDOTE. Kunnanvirasto avoinna: Postiosoite:

3/2013 VEHMAA. KUNTATlEDOTE. Kunnanvirasto avoinna: Postiosoite: VEHMAA KUNTATlEDOTE 3/2013 Kunnanvirasto avoinna: Postiosoite: Saarikontie 8, 23200 Vinkkilä Ma, ti, ke klo 9.00-15.00 Kotisivujen osoite: To klo 9.00-17.00 www.vehmaa.fi Pe klo 9.00-14.00 Sähköpostiosoite:

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI vko 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 7.1. 12.1. 21.1. 26.1. 4.2. 9.2. 18.2. 23.2. 3.3. 8.3. 16.3. 14.1. 28.1. 9. -10.2. 25.2. 10.3. 17.3.

Lisätiedot

Tammikuu 2012. Muista äänestää! Sunnuntai. vk 52. Vk Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai 1

Tammikuu 2012. Muista äänestää! Sunnuntai. vk 52. Vk Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai 1 Tammikuu 2012 Vk Maanantai Tiistai Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai 1 Loppiainen 2 3 4 5 6 7 8 vk 52 1 Sunnuntai Uudenvuodenpäivä 2 3 4 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä 2014 (1.4.2014-31.10.2014)

Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä 2014 (1.4.2014-31.10.2014) Siviiliseurojen ampumaratavuorot Hälvälä 2014 (1.4.2014-31.10.2014) Ampumisen edellytyksenä on: - Ilmoittautuminen ja kirjautuminen tauluvarastolla ennen ammuntaa. - Ammunnan jälkeen ammuttujen laukausten

Lisätiedot

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 Elokuu Viikko 33 Jakso 1 10 Maanantai 11 Tiistai 12 Keskiviikko 13 Torstai 14 Perjantai 15 Lauantai 9.30-10.45 4 7 7 1 2 6 11.25-12.40 ruokailut 5 1 4 12.50-14.05 16 Sunnuntai VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

Lisätiedot

2 PYLKÖN ASIOINTIPISTE... 3 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE, POSTI JA KIRJASTO... 4 KIRJASTON, POSTIN JA ASIOINTIPISTEEN AUKIOLOAJAT...

2 PYLKÖN ASIOINTIPISTE... 3 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE, POSTI JA KIRJASTO... 4 KIRJASTON, POSTIN JA ASIOINTIPISTEEN AUKIOLOAJAT... 2 PYLKÖN ASIOINTIPISTE... 3 SAARIJÄRVEN KAUPUNKI, PYLKÖN ASIOINTIPISTE, POSTI JA KIRJASTO... 4 KIRJASTON, POSTIN JA ASIOINTIPISTEEN AUKIOLOAJAT... 5 PYLKÖNPOSTISSA ILMOITTAMINEN... 5 SEURAAVAN PYLKÖNPOSTIN

Lisätiedot

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info Elokuu Viikko 32 Jakso 1 7 Maanantai 8 Tiistai 9 Keskiviikko 10 Torstai 11 Perjantai 12 Lauantai 9.30-10.45 11.25-12.40 ruokailut 4 VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info erillinen info 12.50-14.05

Lisätiedot

HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012

HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012 HAKA GYM RY:N JÄSENTIEDOTE KESÄLLE 2012 Hei! Tässä Haka Gym ry:n jäsentiedote kaikille jäsenille! Tiedotteesta löydät tietoa mm. kesän jumppa- tarjonnasta sekä leikkikenttä- ja kesäkerhoista. Muistuttelemme

Lisätiedot

klo 9.30 KUNTOUTTAVA TUOLIJUMPPA Vinttikamarissa klo 10.00-13.00 NEULETÖITÄ MYYTÄVÄNÄ Ala-Aulassa Else Mikkinen myy

klo 9.30 KUNTOUTTAVA TUOLIJUMPPA Vinttikamarissa klo 10.00-13.00 NEULETÖITÄ MYYTÄVÄNÄ Ala-Aulassa Else Mikkinen myy TOIMINTAOHJELMA 30.11.-6.12.2015 PALVELUKESKUS AVOINNA: MA, KE ja TO klo 7.30-15.30, TI 7.30-13.00, PE 7.30-15.00 ja LA 7.30-13.00. TOIMINTATUPA AVOINNA: MA klo 9.00-15.00, TI klo 9.00-13.00 ja KE JA PE

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla kesäkuu 2017

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla kesäkuu 2017 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla kesäkuu 2017 Torstai 1.6. 10.00-12.00 Lähitorin fysioterapeutin vastaanotto ajanvarauksella TOIVO-yhteisötaide: 10.15-11.00 Yhteislaulua ravintolasalissa

Lisätiedot

Adventin- ja joulunaika

Adventin- ja joulunaika Adventin- ja joulunaika 2013 Kirkkonummen suomalainen seurakunta Hartaudet ja jumalanpalvelukset Su 1.12. klo 10 Hoosianna! 1. adventtisunnuntain messu Nuorisokuoro Merituuli Su 1.12. klo 18 Hoosianna!

Lisätiedot

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45

VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 Elokuu Viikko 32 Jakso 1 8 Maanantai 9 Tiistai 10 Keskiviikko 11 Torstai 12 Perjantai 13 Lauantai 9.30-10.45 11.25-12.40 ruokailut 4 VAASAN KIRKKO 9.00 RO 9.45 erillinen info erillinen info 12.50-14.05

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2014. Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1

Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2014. Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1 Tekemisen iloa ja meninkiä lapsille ja nuorille JALASJÄRVELLÄ 2014 Jalasjärven kunta, nuorisotoimi ja liikuntatoimi 1 2 Hei! Tästä esitteestä löydät itsellesi monipuolista tekemistä ja toimintaa kesäloman

Lisätiedot

Kaavi JOULUNAIKA 2015

Kaavi JOULUNAIKA 2015 Kaavi JOULUNAIKA 2015 Kaavin alueseurakunnan toimintaesite Enkelit ensin paimenille lauloi, sielusta sieluhun kaiku soi: Kunnia Herran, maassa nyt rauha, kun Jeesus meille armon toi. Virsi 30: 3. Bernhard

Lisätiedot

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET

Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET Espoon seurakuntien NÄKÖVAMMAISET syksy 2012 1 Haluatko jutella? 3 Uudet ryhmät 4 Viikoittaiset 5 Tapahtumia 6 Vapaaehtoistyö 6 Opaspalaverit ja koulutukset 7 2 Espoon seurakuntien näkövammaistyö tarjoaa

Lisätiedot

LEIRIHAKEMUKSEN voi tehdä netissä; www.lahdenseurakuntayhtyma.fi/tule_mukaan/diakoniatyon_retkille_ja_leirille.

LEIRIHAKEMUKSEN voi tehdä netissä; www.lahdenseurakuntayhtyma.fi/tule_mukaan/diakoniatyon_retkille_ja_leirille. 1 LEIRIHAKEMUKSEN voi tehdä netissä; www.lahdenseurakuntayhtyma.fi/tule_mukaan/diakoniatyon_retkille_ja_leirille. Hakemuslomakkeita saa myös diakoniatyöntekijöiltä tai Diakoniakeskus Marian neuvonnasta.

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2010

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2010 PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2010 SISÄLTÖ Kuntatiedotteista... 1 Valtuuston kokouskutsu... 1 112-päivä Pyhännällä... 2 Mitä haluaisit opiskella kansalaisopistossa... 2 Pyhännän rintamaveteraanien

Lisätiedot

koulun nimi Valmistava opetus

koulun nimi Valmistava opetus ASIKKALAN KUNTA koulun nimi Valmistava opetus LUKUVUOSISUUNNITELMA (PA9 ) 2016-2017 YHTEYSTIEDOT Koulu Lähiosoite: Perusopetukseen valmistava opetus Tallukantie 1 Postinumero ja postitoimipaikka 17200

Lisätiedot

lapset - nuoret perheet

lapset - nuoret perheet lapset - nuoret perheet Hyvinkään seurakunnassa kevät 2016 1 PERHEMESSUT 17.1. Vehkojalla klo 11.00 Perhebrunssi klo 9.30 alk. 24.1. Hyvinkään kirkossa klo 10.00 (rippikoulusunnuntai) 31.1. Vauvakirkko

Lisätiedot

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2014

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2014 HAULIKKOJAOSTO 2014 HAULIKKOJAOSTO Pj Marko Aalto 040 8217 707 Siht. + nettisivut Päivi Laine 040 8472 411 paiv.lain@gmail.com Rahastonhoit. Matti Kokkonen 040 5511 544 Ampumakoulut Matti Kokkonen 040

Lisätiedot

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy.

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy. ELOKUU TAPAHTUMAT: To 6.8. Klo 11.00-14.30.Virkistyspäivä Pyhännän Ahvenjärvellä. Mukana Anne Happo, Muistiluotsista. Lähtö Haapaveden toimiston pihalta klo 9.00. Mahdollisuus on nousta matkan varrelta

Lisätiedot

LASKIAISRIEHA LESTIN KOULULLA su 14.2. klo 13.30-15.30

LASKIAISRIEHA LESTIN KOULULLA su 14.2. klo 13.30-15.30 Lestijärven kunta Lestintie 39 69440 Lestijärvi p. 06 8889111 JULKINEN TIEDOTE Jaetaan kaikkiin talouksiin LASKIAISRIEHA LESTIN KOULULLA su 14.2. klo 13.30-15.30 Myytävänä hernekeittoa (paikanpäällä ja

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 9 / 2013 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 9 / 2013 Sivistyslautakunta Kosken Tl kunta Pöytäkirja nro 9 / 2013 Sivistyslautakunta 115 Kokousaika Keskiviikko 12.12.2013 klo 18-18.39 Kokouspaikka Koskisali, Hämeentie 12, Koski TL Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Jalli

Lisätiedot

Viikkotiedote 5.12.2014 vko 49

Viikkotiedote 5.12.2014 vko 49 Sivu 1 Viikkotiedote 5.12.2014 vko 49 Loppuvuoden aikatauluja: Tirlittan-näytelmä Viides luokka esittää Tirlittan-näytelmän Wiljamissa. Koulun oma näytös on tiistaina 16.12. klo 12.00. Muut näytökset ovat

Lisätiedot

KUNTATIEDOTE. ISSN 0782-1719 Kivijärven kunnan kuntatiedote 4 / 17.9.2013. Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin

KUNTATIEDOTE. ISSN 0782-1719 Kivijärven kunnan kuntatiedote 4 / 17.9.2013. Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin KUNTATIEDOTE ISSN 0782-1719 Kivijärven kunnan kuntatiedote 4 / 17.9.2013. Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin Talteenotetut eläimet Eläinsuojelulaki 15 mukaan: Kunnan on huolehdittava alueellaan

Lisätiedot

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2017

HAULIKKOJAOSTO HARJOITUSAJAT HAULIKKOJAOSTO 2017 HAULIKKOJAOSTO 2017 HAULIKKOJAOSTO Pj Risto Väyrynen 040 5166 045 Siht. + nettisivut Päivi Laine 040 8472 411 paiv.lain@gmail.com Rah.hoit./Amp.koulu Matti Kokkonen 040 5511 544 Ratavastaava Markku Kokkonen

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla Tammikuu 2018 Maanantai 1.1. 12.00-12.30 Katsotaan yhdessä Tasavallan presidentin uudenvuodenpuhe, TV1 / Tarjolla pientä naposteltavaa Tiistai 2.1. 10.30-11.15

Lisätiedot

Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla.

Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla. Pellon ikäihmisten palvelut Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla. Kansalaisopisto: Eri kursseja mm. Joogan senioriryhmä vanhalla koululla, sekä musiikillinen viriketoiminta

Lisätiedot

Kevätlukukausi to 7.1. la Talviloma ma su (vko 9) Pääsiäinen pe 2.4. ma

Kevätlukukausi to 7.1. la Talviloma ma su (vko 9) Pääsiäinen pe 2.4. ma 2 LUKUVUODEN 2009-10 AIKATAULUT TYÖAIKA Lukuvuosi ke 12..2009 la.6.2010 Syyslukukausi ke 12.. pe 1.12.2009 Syysloma ma 12.10 su 1.10.2009 Joululoma la 19.12.2009 ke 6.1.2010 Kevätlukukausi to.1. la.6.2010

Lisätiedot