TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 23.3.2005 167. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A"

Transkriptio

1 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t Aika keskiviikko klo Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka varapuheenjohtaja Hlavatý Jari jäsen Isotalo Seppo jäsen Kari Kirsti jäsen Lahti Uolevi jäsen von Schöneman Arja jäsen Seppänen Teija jäsen Jarvansalo Matti varajäsen Långbacka Hedvig varajäsen Korhonen Pentti Pispanen Reino Hirvonen Martti Järvensivu Jukka Lehikoinen Jouni Mäntylä Heikki Rinne Heimo Sepponen Eero Vahtola Pirjo Fager Mia Hallia Jouko Hurme Hannu Kaisti Aapo Kosola Seppo Soini Pekka kv:n pj kv:n vpj kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra lakimies, sihteeri tiedotuspäällikkö yhteisten työmuotojen johtaja talous- ja suunnittelujohtaja kiinteistöjohtaja hallintojohtaja Poissa Knuts Lars-Runar jäsen Winter Leena jäsen Viitanen Kauko kirkkoherra 150 KOKOUKSEN LAILLISUUS Kn toteaa kokouksen laillisuuden. Kokous todettiin lailliseksi.

2 KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS Kn toteaa kokouksen päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. 152 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Kn valitsee pöytäkirjan tarkastajat. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tuukka Alhonen ja Jari Hlavatý. 153 ILMOITUSASIAT 1. Pöytäkirjoja S atk-toimikunnan pöytäkirja nro 2/ S kiinteistölautakunnan pöytäkirja nro 2/ S kirkkoherrainkokouksen pöytäkirja nro 2/ S työympäristötoimikunnan pöytäkirja nro 2/ Pöytäkirjojen johdosta ei ole huomautettavaa. 2. Ruokalan käyttösopimus Sopimus kuuluu seuraavasti: Liite Kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston ylimääräiset kokoukset Merkitään tiedoksi ylimääräiset kokoukset, yhteinen kirkkoneuvosto klo ja yhteinen kirkkovaltuusto klo Ylimääräisillä kokouksilla varaudutaan uuden hallintojohtajan vaalia varten. Ilmoitus kirkkovaltuustolle. Kn merkitsee ilmoitusasiat tiedokseen. hyväksyttiin.

3 Hallintojohtajan esittelemät asiat 154 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN TÄYTÄNTÖÖNPANO 34 Kokouksen laillisuus Ei toimenpiteitä. 35 Kokouksen päätösvaltaisuus Ei toimenpiteitä. 36 Pöytäkirjan tarkastajien ja ääntenlaskijoiden valitseminen Ei toimenpiteitä. 37 Ilmoitusasioita Ei toimenpiteitä. 38 Kunstenniemen leirikirkon rakentaminen Ilmoitus kiinteistölautakunnalle, työympäristötoimikunnalle, kasvatusasiain johtokunnalle, kirkkoherrainkokoukselle ja taloustoimistolle. 39 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän taloussäännön hyväksyminen Ilmoitus seurakuntaneuvostoille, kiinteistölautakunnalle, johtokunnille, talous- ja suunnittelujohtajalle, lakimiehelle, kielenkääntäjälle, kirjaajalle ja taloustoimistolle. 40 Kiinteistölautakunnan; kiinteistötoimiston ja kuvataidetoimikunnan toimintakertomukset vuodelta 2004 Ei toimenpiteitä. 41 Keskustelu talouden tulevista suuntaviivoista ja yhtymän strategiasta Tiedoksi taloustoimistolle. 42 Muutoksenhaku Ei toimenpiteitä.

4 Kn päättää hyväksyä kirkkovaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpanoehdotuksen edellä esitetyn mukaisena. hyväksyttiin. 155 KARI J. KAULON OIKAISUVAATIMUS, JOKA KOSKEE HAUDAN 1U IKUISTA HOITOA Oikaisuvaatimuksen tekijä Kari J. Kaulo Niinijoensuuntie 45, Alastaro, jota oikaisuvaatimus koskee , hauta 1U on seuraava: Kirkkoneuvosto päätti, että Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän hautojen ainaishoitosopimukset, joista viimeiset on tehty vuonna 1961, lakkautetaan ja niiden tilalle 1) seurakuntayhtymä osoittaa hautainhoitorahaston nykykäytännön mukaan laskettavat hoitovarat 25 vuoden ajaksi lukien nykyisin voimassa olevien hoitotalletusten ehdoin. Näistä varoista muodostetaan erillinen rahasto, jonka mahdollinen ylijäämä käytetään kulttuurihistoriallisesti merkittävien hautojen hoitoon seurakuntayhtymän toimesta; 2. tämän vaihtoehtona haudan haltijalle, joka osoittaa siihen oikeutensa, palautetaan aikanaan talletettu pääoman rahanarvotaulukon mukaisena nykyarvona viimeistään kuitenkin Samalla koko hoito lakkaa välittömästi. pannaan heti täytäntöön mahdollisesta valituksesta huolimatta. Oikaisuvaatimus Vaadin kyseisen sopimuksen päättymistä koskevan päätöksen välitöntä purkamista ja edellytän, että kyseinen sopimus pysyy voimassa alkuperäisin ehdoin. Perustelut Viitaten oheiseen kuulutukseen, josta sain tiedon totean, että länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan sopimuksia ei voi purkaa yksipuolisesti, ellei ko. klausuulia sopimuksessa ole. Kyseisestä ainaishoitosopimuksesta ei tällaista ehtoa löydy, vaan se on voimassa niin kauan kuin p.o. aluetta hautausmaana käytetään. Kyseessä on isovanhempieni hauta, jonka isoäitini on

5 aikanaan lunastanut siinä uskossa, että ev.lut. srk:n kanssa tehty sopimus pitää! Kari J. Kaulolle on lähetetty lisäselvityspyyntö, joka kuuluu seuraavasti: Liite Hän ei ole kohtuullisessa ajassa siihen vastannut. Käsittely Kirkkoneuvoston asiaa koskeva päätös ja päätöksen liitteistä tehty erillinen asiakirja-akti ovat olleet esillä oikaisuvaatimusta kirkkoneuvostossa käsiteltäessä. Asiakirjoihin on liitetty tuloste hautatiedoista ja talletuksesta sekä päätöksen kuulutusta koskevat tiedot. Kirkkoneuvoston päätös on kuulutettu Virallisessa lehdessä , samoin Turun Sanomissa ja Turkulaisessa. Åbo Underrättelserissä päätös on kuulutettu Haudalle kuulutus on laitettu Nämä asiakirjat on liitetty tähän: Liitteet 1-7 (nähtävinä kirkkoneuvoston kokouksessa) Oikaisuvaatimuksen, joka on saapunut Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymään liitteenä on kuulutus Oikaisuvaatimukseen varattu 14 päivän määräaika on kulunut umpeen, joten oikaisuvaatimus tulee jättää tutkimatta. Siltä varalta että asia käsiteltäisiin totean seuraavaa: 1) tehdyssä haudanhoitotalletuksessa todetaan nimenomaisesti, että hauta hoidetaan pääoman tuottamalla korolla. Kun korko ei riitä hoitoon, on perusteet haudanhoitosopimuksen hoitovelvollisuuden peruuttamiseen olemassa. 2) kirkkoneuvosto on kahdella eri tutkimuksella, jotka sisältyvät kirkkoneuvoston päätökseen osoittanut, mihin rahaston omaisuus on vuosien kuluessa mennyt. Tärkeimmät syyt ovat alunperin liian pieni talletus ja voimakas inflaatio. 3) talletusvarojen loputtua ikuinen haudanhoitosopimus on voitu lakkauttaa (KHO /1932). Verovaroja ei haudan hoitoon pääsääntöisesti ole saanut käyttää KL 15:1, (KHO 1979 II 158) ja vuoden 1948 kirkkolakikomitean kirkolliskokoukselle 1953 antama mietintö nro 1. Kirkkolaki 24:11 3 mom., KL 349 (635/64), KL 15:1, KL 17:3, 4, 5 ja 6, KL 26:7.

6 Asian esitteli hallintojohtaja Pekka Soini. jättää tutkimatta oikaisuvaatimuksen määräajan jälkeen tehtynä. Ilmoitus oikaisuvaatimuksen tekijälle. Saa hakea muutosta valituksella. hyväksyttiin. 156 LAUSUNNON ANTAMINEN SARI AIRON VALITUKSESTA, JOKA KOHDISTUU YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON PÄÄTÖKSEEN Turun hallinto-oikeus on lähetteellään /05/2399 pyytänyt selitystä seuraavasti: Hallinto-oikeus varaa vastaanottajalle tilaisuuden antaa selitys asiassa. Hallinto-oikeus pyytää liittämään asiakirjoihin Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston päätöksen nro 496. Lisäksi hallinto-oikeus pyytää ilmoittamaan asiasta tarvittaessa lisätietoja antavan henkilön nimen ja yhteystiedot. Asian valmistelusta hallinto-oikeudessa vastaa Seija Kaijanen. Kaikki tämän lähetteen liitteet sekä edellä pyydetyt asiakirjat on palautettava viimeistään Filosofian maisteri Sari Airo on esittänyt Turun hallinto-oikeudelle seuraavaa: Liite Seurakuntayhtymän postikirjan mukaan Sari Airolle on lähetetty päätösote valitusosoituksineen ja valitus on saapunut hallinto-oikeuteen , joten valitukselle säädetty määräaika on kulunut umpeen. Valitus on myöhään tehtynä jätettävä tutkimatta. Siltä varalta, että asia tutkittaisiin yhteinen kirkkoneuvosto toteaa, että asian oikeudellinen puoli ja ratkaisun perusteet on käsitelty päätöksessä Mitä tulee nyt esitettyihin perusteisiin, niin erityisesti kauppatieteiden tohtori Veijo Riistaman asiantuntijalausuntoa on pidettävä luotettavana. Sen epäluotettavuudesta ei ole esitetty mitään näyttöä.

7 Arvosteluun, joka kohdistuu hautainhoitorahastoon ja sen yhteen osaan kiinteistöön on todettava, että sitä on valvonut ja valvoo vuosittain kirkkovaltuuston asettamat tilintarkastajat, joiden tarkastustyötä ei ole saatettu epäilyksen alaiseksi. Tilejä on pidettävä luotettavina ja niiden hoitoa säännösten mukaisena ellei muuta näytetä. Valittaja ei ole esittänyt mitään näyttöä hautainhoitorahaston toiminnan lainvastaisuudesta tai epäluotettavuudesta. päättää antaa Turun hallinto-oikeudelle yllä esitetyn lausunnon. hyväksyttiin. 157 KUUROJEN DIAKONIATYÖNTEKIJÄN NINA TULOSEN HOITOVAPAA-ANOMUS JA SIJAISEN NIMEÄMINEN Kuurojen diakoniatyöntekijä Nina Tulonen on esittänyt seuraavaa: Pyydän perhesyistä hoitovapaata ajalle Hoitovapaa on palkaton. Diakoniatyön johtokunta on :n 20 kohdalla käsitellyt asiaa seuraavasti: Kuurojen diakonissa Nina Tulosen äitiysloma päättyy ja hän pitää jäljellä olevan vuosilomansa Hoitovapaata hän anoo ajalle Liite 1 20 Nina Tulosen äitiyslomasijaisena on toiminut diakoni Hanna Boateng. Hänet on nimetty tehtävään saakka. Hän on halukas jatkamaan Nina Tulosen sijaisena myös Nina Tulosen vuosilomien ja hoitovapaan ajan. Nina Tulosen vuosilomien ajaksi on järkevää palkata sijainen, koska toinen kuurojen diakoniatyöntekijä Marja-Leena Lehtonen on silloin myös lomalla. esitys: 1. Yhteisen diakoniatyön johtokunta puoltaa Nina Tulosen hoitovapaa-anomusta. 2. Yhteisen diakoniatyön johtokunta esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että se nimeää diakoni Hanna Boatengin toimimaan Nina Tulosen hoitovapaan ja vuosilomien sijaisena

8 : Esityksen mukainen. Kn päättää myöntää kuurojen diakoniatyöntekijä Nina Tuloselle palkatonta hoitovapaata ajalle Samalla kn päättää nimetä diakoni Hanna Boatengin Nina Tulosen hoitovapaan ja vuosiloman sijaiseksi ajaksi entisin palkkaeduin. Ilmoitus Tuloselle, Boatengille, diakoniajohtajalle ja taloustoimistolle. hyväksyttiin. 158 KIRKKOVALTUUSTON VARAJÄSENEN EINE PULJU-HELISTÖN VAALIKELPOISUUDEN MENETYS Henrikinseurakunnan seurakuntaneuvoston varajäsen Eine Pulju-Helistö on ilmoittanut muuttaneensa pois Henrikinseurakunnan alueelta, jonka vuoksi hän ei enää voi hoitaa seurakuntaneuvoston varajäsenen tehtäviä. Tieto on tarkistettu väestörekisteristä. Hän on muuttanut Rovaniemelle Samalla Eine Pulju-Helistö on menettänyt oikeutensa toimia kirkkovaltuuston jäsenenä. Kn esittää kv:lle, että se toteaa Henrikinseurakunnan kirkkovaltuuston IV listan toisen varajäsenen Eine Pulju-Helistön menettäneen vaalikelpoisuutensa toimia kirkkovaltuuston jäsenenä. Ilmoitus kirkkovaltuustolle. hyväksyttiin. 159 TIEDOTTAJA KYLLIKKI KRAPINOJAN ILMOITUS Kyllikki Krapinoja on esittänyt yhteiselle kirkkoneuvostolle seuraavaa: Anon kunnioittaen eroa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tiedottajan virasta tultuani nimitetyksi seurakuntayhtymän retriittiohjaajan virkaan. Kn myöntää tiedottaja Kyllikki Krapinojalle eron tiedottajan virasta alkaen hänen tultuaan nimetyksi seurakuntayhtymän retriittiohjaajan virkaan.

9 Ilmoitus taloustoimistolle, tiedotuspäällikölle ja Heikki Palmulle. hyväksyttiin. 160 ARNO HEINOSEN VIRKAVAPAA-ANOMUS SVTL ry:n pääluottamusmies Arno Heinonen anoo palkallista virkavapautta ulkomaille suuntautuvaan matkaan SVTL:n luottamusmiesten täydennyskurssille osallistumista varten. Kurssi on Kirkon sopimusvaltuuskunnan hyväksymä ja se pidetään Palmsen kartanossa Virossa. Kirkkoherra Jouni Lehikoinen puoltaa Heinosen anomusta. Myönnetään pääluottamusmies Arno Heinoselle palkallista virkavapautta SVTL:n luottamusmiesten täydennyskurssille osallistumista varten hyväksyttiin. 161 LEENA SAIRASEN OPINTOVAPAA-ANOMUS Seurakuntasihteeri Leena Sairanen anoo opintovapaata yhden työpäivän viikossa yhteensä enintään 30 opintovapaapäivää opiskellakseen Turun Ammattikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksessa Koulutusohjelma on Kehity assistentin työssäsi ja opetus tapahtuu monimuoto-opiskeluna siten, että lähiopetusta on kerran viikossa kesäkuukausia lukuun ottamatta. Koulutus on suunnattu yksityisen tai julkisen sektorin erilaisissa sihteerin tehtävissä toimiville. Myönnetään seurakuntasihteeri Leena Sairaselle palkatonta opintovapaata yksi työpäivä viikossa, yhteensä enintään 30 opintovapaapäivää, Turun Ammattikorkeakoulun täydennyskoulutuslaitoksessa koulutusohjelmassa Kehity assistentin työssäsi ajalle Kirkkoherra Heikki Mäntylä ja keskusrekisterin johtaja Jouko Räty puoltavat anomusta. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin.

10 Talous- ja suunnittelujohtajan asiat 162 SAIRAUSLOMIEN JA PERHEVAPAIDEN MYÖNTÄMINEN Kn päättää myöntää sairauslomat ja perhevapaat edellä mainitun esityksen mukaan. hyväksyttiin. 163 KIRSIMARI POHJANHEIMON OMAN AUTON KÄYTÖN LASKUTUSOIKEUSANOMUS Henrikinseurakunnan seurakuntapastori Kirsimari Pohjanheimo on pyytänyt oman auton käytön laskutusoikeutta. Virkapaikaksi on ehdotettu virastoa Eerikinkatu 3:ssa. Kirkkoherra Heikki Mäntylä on puoltanut anomusta. Pohjanheimo asuu yhtymän ulkopuolella, joten hänen laskutusoikeutensa voi alkaa yhtymän rajalta eli Kirjalansalmen sillalta. Kn päättää myöntää oman auton käytön laskutusoikeuden Kirsimari Pohjanheimolle hänen liikkuessaan virkamatkoilla seurakuntayhtymän alueella ja työpisteissä. Virkamatkalaskutuksen avauspisteeksi määrätään seurakuntayhtymän raja, Kirjalansalmen silta. Virkapaikaksi määrätään virasto Eerikinkatu 1 3. Ilmoitus anojalle, kirkkoherra Mäntylälle ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 164 HAUTAINHOITORAHASTON VAROJEN OSAN MÄÄRÄÄMINEN AINAISHOITOJA VARTEN Kirkkoneuvosto käsitteli vuoden 2004 aikana useaan otteeseen ainaishoitojen lopettamisasiaa. Tärkein päätös tehtiin :n 277 kohdalla. kuuluu seuraavasti: Kirkkoneuvosto päätti, että Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän hautojen ainaishoitosopimukset, joista viimeiset on tehty vuonna 1961, lakkautetaan ja niiden tilalle 1. seurakuntayhtymä osoittaa hautainhoitorahastosta nykykäytännön mukaan laskettavat hoitovarat 25 vuoden ajaksi lukien nykyisin voimassa

11 olevien hoitotalletusten ehdoin. Näistä varoista muodostetaan erillinen rahasto, jonka mahdollinen ylijäämä käytetään kulttuurihistoriallisesti merkittävien hautojen hoitoon seurakuntayhtymän toimesta. 2. Tämän vaihtoehtona haudan haltijalle, joka osoittaa siihen oikeutensa, palautetaan aikanaan talletettu pääoma rahanarvotaulukon mukaisena nykyarvona viimeistään kuitenkin Samalla hoito lakkaa välittömästi. Eräät omaiset, joita päätös on koskenut, ovat valittaneet Turun hallintooikeudelle kirkkoneuvoston päätöksestä, mutta ensimmäistäkään valitusratkaisua ei ole vielä saatu. Nyt pitäisi päättää, kuinka suuri osa hautainhoitorahastosta osoitetaan niiden hautojen 25 vuoden hoitoa varten, joita kirkkoneuvoston päätös koskee. Näitä hautoja oli yhteensä kappaletta. Vain 15 haudan osalta on pyydetty rahakorvausta hoidon päättymisen johdosta. Tavanomainen ainaishoito on koskenut hautaa, jossa on kaksi rinnakkaista hautapaikkaa. Hoitoon on kuulunut tavanomaisesti myös muistokivi ja yhden tai kahden kukan kesäistutus. Nykyisillä hinnoilla tällaisen haudan hoidon veloitus on euroa 25 vuoden hoidosta haudan osalta veloitus olisi siten euroa. Toistaiseksi suurin euromääräinen takaisinmaksu on ollut euroa. Tämän mukaisesti laskettuna haudan rahakorvaukset olisivat yhteensä euroa. Edellä olevan mukaisesti hautainhoitorahaston sisäisen uuden rahaston pääoman tulisi olla vähintään euroa ja täysin riittäväksi on katsottava euroa. Tähän laskelmaan ovat päätyneet talouspäällikkö, talousja suunnittelujohtaja ja hallintojohtaja yhteisessä neuvonpidossa. Tällä hetkellä on hautainhoitorahaston taseen vastattavaa puolella muun oman pääoman osastossa hautainhoitositoumusten pääomat. Tilillä 82071, ainaisten hoitositoumusten pääomat on varoja valmistumassa olevan tilinpäätöksen mukaan euroa. Tämä voidaan siirtää uudelle tilille ja nimetä se ikuisten hoitojen rahastoksi. Tälle tilille tulisi siirtää euroa tililtä 82073, vanhojen määräaikaisten hoitositoumusten pääomat, jolloin uuden tilin saldo nousee euroon. Uuden tilin saldo vastaa sitä, mitä viime keväänä laskettiin tarvittavaksi pääomaksi. Siirto tehdään siten, että uusi saldo on jo vuodelta 2004 laadittavassa tilinpäätöksessä. Uutta ikuisten hoitojen rahastoa tullaan käyttämään myöhemmin laadittavien hoitolaskelmien mukaisesti. Kuluvan vuoden osalta voidaan käyttää euroa laskennallisten kulujen määränä, mikä vastaa yhtä 25-osaa koko pääomasta. Mikäli rahastossa on varoja vielä 25 vuoden hoitojakson päätyttyä,

12 käytetään mahdollinen ylijäämä kulttuurihistoriallisesti merkittävien hautojen hoitoon seurakuntayhtymän toimesta. Johtoryhmä puoltaa talous- ja suunnittelujohtajan ehdotusta. Kn päättää, että hautainhoitorahaston taseen tililtä 82071, ainaisten hoitositoumusten pääomat euroa siirretään uudelle tilille ja se nimetään ikuisten hoitojen rahastoksi. Tälle tilille siirretään euroa tililtä 82073, vanhojen määräaikaisten hoitositoumusten pääomat, jolloin uuden tilin saldo nousee euroon. Kuluvan vuoden ikuisten hoitojen veloitussummaksi vahvistetaan euroa. Ilmoitus hautaustoimen päällikölle ja talouspäällikölle toimenpiteitä varten. hyväksyttiin. 165 KIRKKOHERRA MARTTI HIRVOSEN VIRKAPAIKAN MUUTOS Kirkkoherra Martti Hirvonen asuu Varissuolla. Hänen virkapaikkansa on matkalaskutuksessa ollut Varissuon kirkko. Nyt siihen tulisi tehdä muutos, koska hänen tosiasiallinen virkapaikkansa kirkkoherran virassa on Eerikinkatu 3, jossa myös hänen työhuoneensa sijaitsee. Kn päättää, että kirkkoherra Martti Hirvosen uudeksi virkapaikaksi vahvistetaan virasto osoitteessa Eerikinkatu 1-3. Muutos astuu voimaan , jolloin hän on ryhtynyt hoitamaan kirkkoherran virkaa. Ilmoitus Martti Hirvoselle, seurakuntaneuvostolle ja taloustoimistolle. hyväksyttiin. 166 ATK-TOIMIKUNNAN ESITYS VERKKOLASKUTOIMIKUNNAN NIMEÄMISESTÄ Atk-toimikunta on käsitellyt otsikkoasiaa kokouksessaan :n 4 kohdalla seuraavasti: Päätettiin ehdottaa yhteiselle kirkkoneuvostolle verkkolaskutoimikunnan perustamista. Toimikunnan tehtävänä olisi kartoittaa nykyisen ostolaskujen käsittelyprosessin haitat ja hyödyt, selvittää sähköisen ostolaskukierrätyksen käyttökelpoisuutta sekä tehdä mahdollinen käyttöönottosuunnitelma. Toimikunnan kokoonpanoksi ehdotetaan seuraavaa (roolit sulkeissa):

13 Irma Hokka (taloushallinto), Anneli Lindgren (ostolaskujen esikirjaus), Marita Vikman (laskujen kirjaus), Heikki Mäntylä (seurakunnat), Helena Korhonen (diakoniatyö), Arno Heinonen (nuorisotyö), Samuli Kallio (leirikeskukset), Seppo Kosola (kiinteistötoimi) ja Timo Koskinen (tietohallinto). Esitetään lisäksi että kirkkoneuvosto oikeuttaisi toimikunnan palkkaamaan projektisihteerin enintään 6 kuukauden ajaksi. Kirjanpitoyksikössä tapahtuu kaiken aikaa muutoksia. Parhaillaan sovelletaan käytäntöön kustannusten vyöryttämistä sen lisäksi, että viime vuoden tilinpäätökset ja niihin kuuluva konsernitilinpäätös ovat työn alla. Verkkolaskutuksen selvittäminen kokonaisuudessaan toimikuntatyön muodossa on perusteltua. Asiaan liittyy monenlaisia rutiinisuorituksia alkaen laskujen avaamiseen kirjekuorista, tarkastus ja hyväksymismerkintöjen tekemistä päätyen laskujen maksatukseen, arkistointiin ja maksatusluetteloiden tekemiseen. Kysymys projektisihteerin palkkaamisesta tai vastaavan avun hankkimisesta palvelu ostamalla on syytä ratkaista erikseen sen jälkeen, kun toimikunta on asiaan paneutunut ja sitä tarkemmin selvitellyt. Toimikunnan kokoonkutsujaksi nimettäneen talouspäällikkö Irma Hokka. Kn päättää nimetä toimikunnan valmistelemaan verkkolaskutuksen käyttöönottoa. Toimikunnan tehtävänä on kartoittaa nykyisen ostolaskuprosessin haitat ja hyödyt, selvittää sähköisen ostolaskukierrätyksen käyttökelpoisuus ja tehdä tarvittava käyttöönottosuunnitelma. Toimikuntaan nimetään Irma Hokka, Anneli Lindgren, Marita Vikman, Heikki Mäntylä, Helena Korhonen, Arno Heinonen, Samuli Kallio, Seppo Kosola ja Timo Koskinen. Toimikunnan kokoonkutsujaksi nimetään Irma Hokka. Kysymys mahdollisen projektisihteerin palkkaamisesta on tuotava erikseen kirkkoneuvoston ratkaistavaksi toimikunnan tekemän perusselvityksen pohjalta. Ilmoitus toimikuntaan valittaville ja talous- ja suunnittelujohtajalle. hyväksyttiin. 167 JOHANNA ERKKILÄN OMAN AUTON KÄYTÖN LASKUTUSOIKEUSANOMUS

14 Kaarinan seurakunnan nuorisotyönohjaajan sijainen Johanna Erkkilä on anonut oman auton käytön laskutusoikeutta. Virkapaikaksi on ehdotettu Kaarinan kirkkoa. Kirkkoherra Pirjo Vahtola on puoltanut anomusta. Kn päättää oikeuttaa Johanna Erkkilän laskuttamaan oman auton käytöstä hänen liikkuessaan virkamatkoilla seurakuntayhtymän alueella ja työpisteissä. Erkkilän virkapaikaksi vahvistetaan Kaarinan kirkko. Ilmoitus anojalle, kirkkoherra Vahtolalle ja taloustoimistolle. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. Kiinteistöjohtajan esittelemät asiat 168 TURUN HAUTAUSMAAN KORTTELIN U.11.9 KAAVAN JA KÄYTTÖSUUNNITELMAN MUUTOS Tuomiokapituli vahvisti Turun hautausmaan kerta-arkkuhautakorttelin U.11.9 muutetun hautausmaakaavan ja käyttösuunnitelman. Käytännön töihin ryhdyttiin heti. Entiset muistomerkit poistettiin ja halukkaille annettiin lupa lunastaa S-hauta rivistä 1 ja siirtää muistomerkki sinne. Uurnahautaukset aloitettiin suku-uurnarivissä 3. Jäljelle jäänyt arkkuhauta-alue kaavoitettiin K- haudoiksi. Korttelin sijainti Turun hautausmaalla on seuraava: Liite Tuomiokapitulin 1998 vahvistama kaava on seuraava: Liite Arkkuhautauksia ei kortteliin kuitenkaan aloitettu, koska uuden hautaustoimilain tuomat muutokset alkoivat jo olla tiedossa. Useimmat seurakunnat luopuivat kertahaudoista (K-haudoista) jo nykyisen kirkkolain ja kirkkojärjestyksen astuessa voimaan. K-hauta on luovutettu seurakunnan jäsenille ilmaiseksi ja siihen on sisältynyt ilmainen 20 vuoden nurmenhoito. Mikäli käytäntöä olisi haluttu jatkaa, olisi K-hauta pitänyt voimaan astuneen hautaustoimilain hengen mukaisesti luovuttaa ilmaiseksi myös niille turkulaisille ja kaarinalaisille, jotka eivät kuollessaan olleet seurakunnan jäseniä. Maksujen samantasaisuuden periaatteen vuoksi myös ilmaisuus olisi kuulunut kaikille, joilla on lakiin perustuva oikeus tulla haudatuksi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän hautausmaihin. Jaosta K-hautoihin ja S-hautoi-

15 hin päätettiin luopua vuoden 2004 alusta lukien. Nyt luovutetaan vain hautoja. Luovutusehdot ovat käytännössä samat kuin entisillä S-haudoilla. Edellä kerrotusta johtuen U.11.9 korttelin K-hautakaava on muutettava. Kartoittaja Terttu Juonolainen on laatinut alueelle uuden päivätyn kaavan ja käyttösuunnitelman, joka on seuraava: Liite Kaavaa on väljennetty. Aikaisemmassa suunnitelmassa alueella oli S-arkkuhautoja 185 kpl, S-uurnahautoja 80 kpl ja K-arkkuhautoja 450 kpl. Uudessa suunnitelmassa alueella on 564 arkkuhautaa ja 40 uurnahautaa. Kysymyksessä on hautausmaakaavan ja käyttösuunnitelman muutos, jonka tuomiokapituli vahvistaa KJ 17:5 mukaisesti. Kiinteistölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan ja päätti puoltaa Turun hautausmaan korttelin U.11.9 kaavan ja käyttösuunnitelman muuttamista edellä esitetysti. Kirkkoneuvosto päättää hyväksyä Turun hautausmaan korttelin U.11.9 kaavan ja käyttösuunnitelman muuttamisen edellä esitetyn mukaisesti ja esittää asian edelleen kirkkovaltuuston kautta tuomiokapitulin vahvistettavaksi. hyväksyttiin. 169 VIRVE VÄLIMÄEN ALOITE MUISTOPAIKASTA HAUTAUSMAILLE Kirkkovaltuutettu Virve Välimäki on tehnyt seuraavan aloitteen: Esitän, että Turun hautausmaille tehdään muistopaikat, joihin omaiset voivat laskea kynttilän muille paikkakunnille haudattujen läheistensä muistoksi. Muisto- tai muistelupaikat ovat yleistyneet viime aikoina Suomen hautausmailla. Tällaisille paikoille voivat tuoda kynttilän ihmiset, joiden omaiset on haudattu toiselle paikkakunnalle kuin missä he itse asuvat. Muuttoliikkeen takia varsinkin etelän asutuskeskuksissa asuu paljon ihmisiä, joiden sukulaiset on haudattu muualle. Toisaalta kysymyksessä on muoti-ilmiö. Muistopaikan rakentamisen perusteluksi on eräissä seurakunnissa riittänyt, että naapuriseurakunnankin hautausmaalla on sellainen. Tavallisimmillaan muistopaikassa on matkalaukkumallinen kivi, johon on kaiverrettu kookas kullattu teksti Muualle haudattujen muistoksi. Molemmin puolin kiveä on istutettu yksi pilarituija. Kiven eteen on upotettu vielä

16 reunakivenpätkä. Sen päälle pannaan kynttilät. Lopputuloksena on steariininsotkuinen ja mustaksi palanut aluskivi, jonka puhdistus on mahdotonta. Turun Vanhalla hautausmaalla korttelin V.5.3 länsinurkassa on Menneitten sukupolvien muistomerkki. Se on paljastettu marraskuussa 1957 ja se sijaitsee puretun kappelin paikalla. Muistomerkissä on teksti Tämän hautausmaan 150-vuotisen olemassaolon johdosta pystytettiin tämä kivi edesmenneitten polvien muistoksi. Tästä paikasta on käytännössä tullut suosittu muistopaikka ja viime vuosina siitä on myös tiedotusvälineissä tiedotettu. Paikan sijainti on keskeinen ja tilaa on riittävästi, joten soveltuvuus muistopaikaksi on erinomainen. Katariinan hautausmaalla muistelupaikka sijaitsee kirkon ja sankarihautojen välissä erittäin keskeisellä paikalla. Paikaksi valittiin hylätty, seurakunnalle palautunut hauta. Haudalla ollut kivi hiottiin etupinnaltaan ja siihen kaiverrettiin teksti Läheiseni muistoksi. Herra sinä olet meidän turvamme polvesta polveen. Ps. 90:1". Hanke toteutettiin arvokasta hautausmaaympäristöä kunnioittaen ja sitä muuttamatta. Aloite tuli pastori Anne Norvasuolta. Paattisten hautausmaan muistopaikka sijaitsee sankarihautojen välittömässä läheisyydessä. Paikan muodostaa maahan upotettu kivinen risti ja nurmikko. Paattislaiset tietävät paikan ja käyttävät sitä. Maarian, Kärsämäen, Kuusiston ja Kakskerran hautausmailla sekä Maarian kirkkomaalla ei ole virallista muistopaikkaa. Tiedossa tosin on, että moni vie kynttilänsä tässä merkityksessä esimerkiksi muistolehtoon, julkisen muistomerkin juurelle tai hylätylle haudalle. Kiinteistöosasto on esittänyt, että Katariinan hautausmaan malli otettaisiin käyttöön pohdittaessa muistopaikan perustamista niille yhtymän hautausmaille, joilla sitä ei vielä ole. Toisin sanoen etsittäisiin sopiva olemassa oleva seurakunnalle palautunut hauta ja tekstitettäisiin sillä oleva muistomerkki uudestaan. Asianomaisten seurakuntien seurakuntaneuvostot ja teologit pohtisivat tekstin sisällön. Mitään aluskiveä ei asennettaisi kynttilöille, vaan ne poltettaisiin maassa. Museoasianhoitaja Riikka Kaisi kannattaa Katariinan hautausmaan mallia. Hautausmaiden opaskarttoihin, jotka ovat luettavissa ja kopioitavissa yhtymän kotisivuilta netistä, lisätään nykyisten ja tulevien muistopaikkojen opastus. Kiinteistölautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan ja hyväksyi omalta osaltaan kiinteistötoimiston esityksen muistopaikan perustamisesta kuitenkin muutettuna siten, että seurakuntaneuvostojen sijaan muistokiviin tulevan tekstin sisällöstä päättää yhtenäisyyden vuoksi kiinteistötoimisto.

17 Kirkkoneuvosto merkitsee tiedokseen Turun, Katariinan ja Paattisten muistopaikat ja päättää esittää kirkkovaltuustolle, että niille yhtymän hautausmaille, joilta vielä puuttuu muistopaikka, perustetaan sellainen valitsemalla kultakin hautausmaalta seurakunnalle palautunut hauta, jonka muistomerkki tekstitetään uudestaan. Lisäksi kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että muistokiviin tulevan tekstin sisällöstä päättää yhtenäisyyden vuoksi kiinteistötoimisto. Käsittely Jäsen Tuukka Alhonen esitti, että asian palautetaan uuteen valmisteluun, jossa seurakuntaneuvostoilta pyydetään lausunto asiassa. Jari Hlavatý kannatti Alhosen esitystä. Asia palautettiin yksimielisesti valmisteluun, jossa seurakuntaneuvostoilta pyydetään lausunnot asiassa. 170 LISÄMÄÄRÄRAHAN MYÖNTÄMINEN KUNSTENNIEMEN LEIRIKIRKON RAKENTAMISEEN Kirkkovaltuusto hyväksyi kokouksessaan Kunstenniemen leirikirkon suunnitelmat ja rakentamisen sekä myönsi hankkeelle tarvittavat määrärahat euroa vuodelle Kuten kokouksessa todettiin, perustuivat leirikirkon rakennuskustannukset kustannusarvioon, joka oli tehty vuodenvaihteessa. Tarjoukset urakoitsijoilta saatiin vasta Kustannusarvion mukaan määrärahaa olisi tarvittu vuodelle euroa. Saatujen urakkatarjousten mukaan leirikirkon rakentamiseksi tarvitaan kuitenkin euroa eli lisämäärärahan tarve on euroa. Kustannusarvioon verrattuna rakennusurakka ylittyi reilusti ja LVIS-urakat taas hieman alittuivat. Syynä kustannusten nousuun on voimakas rakentamispaineen kasvu Turun talousalueella ja se näkyi mm. siinä, että jotkut yrityksistä, jotka alunperin halusivat laskea urakkakohteen, eivät jättäneet edes tarjousta. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että se myöntää Kunstenniemen leirikirkon rakentamiselle lisämäärärahaa euroa vuodelle 2005 tilille eli yhteensä määrärahaa euroa vuodelle hyväksyttiin.

18 MUUTOKSENHAKU Liite Lisätietoja päätöksestä antaa asian esittelijä. Rauno Heikola puheenjohtaja Mia Fager sihteeri Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty Turussa Tuukka Alhonen Jari Hlavatý Tämä pöytäkirja on ollut nähtävänä seurakuntien hallintoviraston 3. kerroksessa osoitteessa Eerikinkatu 3 A ajalla klo , josta on ilmoitettu kirkkoherranvirastojen ilmoitustaululla Mia Fager kirkkoneuvoston sihteeri

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 9/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 9/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 4.5.2006 217 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 245-265 Aika torstai 4.5.2006 klo 16.00-17.40 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Hlavatý Jari Isotalo

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla.

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla. Yhteinen kirkkovaltuusto 30.9.2004 42 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 30.9.2004 klo 18.00-18.53 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 6.10.2005 459. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 20/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 6.10.2005 459. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 6.10.2005 459 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 463 472 Aika torstai 6.10.2005 klo 16.10 17.50 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 22.1.2004 klo 18.00-18.38 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 15/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 20.7.2005 361. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 15/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 20.7.2005 361. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 20.7.2005 361 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 356 373 Aika keskiviikko 20.7.2005 klo 16.00 16.45 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Aika Tiistai 21.3.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla.

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto Kokous aloitettiin raamatunluvulla. Yhteinen kirkkovaltuusto 4.3.2004 10 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 4.3.2004 klo 18.00-20.50 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. 57 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Torstai 20.12.2018 klo 17.30 kahvit Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja varapuheenjohtaja Andersson,

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 10.1.2019 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 10.1.2019 klo 16.30 kokous (kahvit 16.00 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 16.6.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 22.6.2016-23.7.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2005 Yhteinen kirkkovaltuusto 7.4.2005 45

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2005 Yhteinen kirkkovaltuusto 7.4.2005 45 Yhteinen kirkkovaltuusto 7.4.2005 45 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 7.4.2005 klo 18.00-19.05 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A liite 1, liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34 Aika Torstai 28.2.2017 kello 16.00 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (10)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (10) JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/2018 1 (10) Aika Keskiviikko 14.3.2018 klo 17.00 19.30 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 24 Kokouksen avaus 3 25 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.00 18.35 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO. Paikka ja aika Keskustan srk-talo, klo

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO. Paikka ja aika Keskustan srk-talo, klo Hallintoelin Kokouspäivä 30.11.2009 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan srk-talo, 30.11.2009 klo 17.30 19.10 paikalla poissa Posti, Timo pj x Erkkilä, Pentti jäsen x Harinen, Ari jäsen poissa Haukijärvi, Eino

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015 Sivu 1/4 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistai 14.04.2015 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Jarmo Arvola Leena Hafrén Timo Isotalo Pekka Kalmi Outi Leino Kaija Mäki Taina Mäkinen Eila Saari Taru Sahla

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 KIRKKONEUVOSTO 26.03.2014 1

SUOMUSSALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 KIRKKONEUVOSTO 26.03.2014 1 KIRKKONEUVOSTO 26.03.2014 1 Aika keskiviikko 26.03.2014 klo 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Ämmänsaaren seurakuntakeskus, kokoushuone n:o sivu n:o 18 4 19 4 TILINPÄÄTÖS 2013 20 4 RUHTINANSALMEN PAPPILAN

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 NRO 7/2015 Sivu 1 Kirkkoneuvosto 10.8.2015 KOKOUSTIEDOT AIKA 10.8.2015 Keskiviikko klo 18 18.45 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, pieni sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kemppainen Jukka, puheenjohtaja Koivunen

Lisätiedot

Liitteet 1 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, 66

Liitteet 1 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, 66 LAURITSALAN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 (6) Hallituskatu 15, PL 1018 53301 LAPPEENRANTA PUH. 05 6126401, 6126406 Aika Keskiviikkona 16.4.2008 klo 17.30 18.25 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Keskuskatu 1.

Lisätiedot

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri Kirkkoneuvosto 9.8.2017 74 Kokousaika: Keskiviikko 9.8.2017 klo 18.00 20.45 N:o 08/2017 Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Käsitellyt asiat: 80-89 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Hannu Bogdanoff Jorma Kivilä

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru poistui paikalta

Lisätiedot

Aika Keskiviikko klo Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja

Aika Keskiviikko klo Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto 17.5.2017 1 MIKAELINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 17.5.2017 klo 18.00-19.30 Paikka Suikkilan seurakuntakoti 50 KOKOUKSEN AVAUS Läsnä Lehikoinen

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3.7.2014 N:o 4/2014 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 25.6.2014 Sivu 37

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3.7.2014 N:o 4/2014 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 25.6.2014 Sivu 37 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 25.6.2014 Sivu 37 Kokousaika Torstai 3.7.2014 kello 17.00 18.02 Kokouspaikka Päätöksen tekijät Laukaan seurakuntatalo Anttila Mika-Olli Ek Terhi, poissa varajäsen Pauliina Jääskeläinen

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) KIRKKONEUVOSTO 3/

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) Aika Keskiviikko 19.3.2014 klo 18.30 19.55 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Virkkunen vs. kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen

Lisätiedot

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri 1/8 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 1/2018 Aika Torstai 15.02.2018 klo 18:00 Paikka Auran seurakuntatalon kahvio LÄSNÄ Torsti Äärelä, pj Leena Hafrén, vpj Jarmo Arvola Timo Isotalo Kaija Mäki, saapui 5 :n käsittelyn

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5 1/5 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai 12.2.2013 klo 18.00 Paikka Läsnä Auran seurakunnan virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Kalmi Pekka Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Lindholm Minna

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 19/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 5.10.2006 415. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 19/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 5.10.2006 415. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 5.10.2006 415 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 497 518 Aika torstai 5.10.2006 klo 16.00 17.30 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tukka varapuheenjohtaja

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: 20.5.2013 klo 17.30-18.00 Paikka: Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kesola Anneli Luukkaala

Lisätiedot

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87.

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87. 107 Aika: 15.10.2015 klo 18.15-19.25 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne Sorva Valto

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Aika: Keskiviikko 9.11.2016 klo 17.00 17.45 kahvitus klo 16.45 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja Kari Hentunen

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 5/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet Keskiviikko 13.9.2017 klo 18 18.24 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen Pentti

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkovaltuusto

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kirkkovaltuusto Aika Keskiviikko 18.12.2013 klo 18.00-20.15 Paikka Seurakuntakoti Jäsenet = läsnä Karanta, Janne Kautto, Jorma Korhonen, Marja Kuustie, Liisa Marttinen, Pentti Nummi, Satu Ojonen, Sointu Puttonen, Ritva

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalon kerhohuone. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45. Tervetuloa!

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 10/

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 10/ ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 16.11.2011 klo 17.00 Kahvitarjoilu klo 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1, 37800 Toijala Päätöksentekijät Lindström Sari, puheenjohtaja Ahlfors Sirpa

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 7/ klo

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 7/ klo 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 7/2017 Aika ja paikka Ahlaisten seurakuntakoti 17.10.2017 klo 18.00-18.49 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, pj Gustafsson Tarja Grönblom

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 Aika Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen Raimo Honkanen

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 22.8.2018 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 22.8.2018 klo 16:30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Aika Tiistai 30.5.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 2/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet poissa Muut osallistujat (KJ 8:7 ) Tiistai 21.2.2017 klo 18 18.17 Seurakuntatalon monitoimisali,

Lisätiedot

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Pohjois-Lapin seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa kuuta 2018 päivänä Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86 Aika Keskiviikko 5.7.2017 kello 16.00 18.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Rossi

Lisätiedot

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10)

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) 173 Kokouksen avaus Puheenjohtaja käytti puheenvuoron, jossa hän mm. kertasi kuluneena vuonna käsiteltyjä asioita, ja avasi kokouksen. 174 Kokouksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif. Elo Joonas Poutiainen Upe 1-11

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif. Elo Joonas Poutiainen Upe 1-11 Aika 31.1.2017 kello 18.30 18.50 Paikka Tervakosken seurakuntakeskus Läsnä Saarinen Kari, varaj. Nummela Leif Ahvenjärvi Seppo Nurminen-Pulkkinen Enni Elo Irmeli Pihkala Isto Elo Joonas Poutiainen Upe

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2015 1 AIKA klo 17.30 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen

jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen Aika: 28.1.2016 klo 18.15 20.00 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Maria-Anne Sorva Valto Vaasvainio

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 1/2018. Kirkkovaltuusto Sivu 1

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 1/2018. Kirkkovaltuusto Sivu 1 NRO 1/2018 Kirkkovaltuusto 28.2.2018 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 28.2.2018 klo 18.30 19.05 PAIKKA Euran seurakuntakeskus, iso sali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Juhola Seppo, puheenjohtaja Paavilainen Hannu,

Lisätiedot

28. Kokouksen avaus. Puheenjohtaja avasi kokouksen alkuhartauden jälkeen klo

28. Kokouksen avaus. Puheenjohtaja avasi kokouksen alkuhartauden jälkeen klo 1 1 Aika Perjantai 22.9.2017 klo 18.00 Paikka Vampulan seurakuntatalo Läsnä Anne Palonen puheenjohtaja Aarne Heinonen jäsen Anne Ojaniittu Liisa Hosikkeen varajäsen Heikki Koivula jäsen Anni Rantala jäsen

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikko klo klo, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikko klo klo, kahvit klo 17.30 7 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 28.2.2018 klo 18.00 klo, kahvit klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja jäsen, saapui klo 18.15

Lisätiedot

Pöytäkirja Esityslista 1/2017

Pöytäkirja Esityslista 1/2017 1 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2017 Aika: keskiviikko 25.1.2017 klo 18.00 18.20 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat:

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku)

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku) 34 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 30.5.2019 klo 16.25 Paikka: Hus Lindman (Piispankatu, Turku) Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville Laitinen, Johanna

Lisätiedot

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika maanantai 7.11.2011 klo 17.30 Paikka Mikaelinkirkon takkahuone, Emännänpolku 1, Helsinki Läsnä Poissa Häkkänen Martti, puh.johtaja

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto 116-125 Aika Tiistai 30.11.2016 kello 17.30 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poistui kokouksesta 122

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 20.09.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.09.2016-27.10.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

18.3.2013 Kokous 2 /2013 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 18.3.2013 klo 18.00 19.45

18.3.2013 Kokous 2 /2013 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 18.3.2013 klo 18.00 19.45 18.3.2013 Kokous 2 /2013 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 18.3.2013 klo 18.00 19.45 Jäsenet Poissaolosta ilmoittaneiden tilalle kutsutut varajäsenet Posti Timo pj Elonsalo Raimo

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 13/2004 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 23.6.2004 308. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 13/2004 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 23.6.2004 308. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 23.6.2004 308 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 296 318 Aika torstai 23.6.2004 klo 16.00 17.00 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka varapuheenjohtaja

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 9 Kirkkoneuvosto 2/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 9 Kirkkoneuvosto 2/ 9 9 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 14.04.2010 9 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi

Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, Kiuruvesi Esityslista/pöytäkirja 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet Maanantai 7.1.2019 klo 18-19.01 Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8, 74700 Kiuruvesi Ahponen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.30 20.40 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Hannu Luostarinen Auli Pääkkönen Marjo Ruokolainen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkoneuvosto Lehtonen Riitta jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkoneuvosto Lehtonen Riitta jäsen Aika 24.1.2017 klo 17.30 18.20 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja, Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Lehtonen Riitta jäsen Puusaari

Lisätiedot

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa /36

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa /36 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa 13.9.2006/36 Vahvistettu Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulissa 15.11.2006 1 LUKU Kokoonpano 1 Yhteiseen

Lisätiedot

2 KOKOUKSEN AVAUS JA NIMENHUUTO Harri Kaukinen avasi kokouksen ja suoritti nimenhuudon, jossa todettiin yllämainitut läsnä oleviksi.

2 KOKOUKSEN AVAUS JA NIMENHUUTO Harri Kaukinen avasi kokouksen ja suoritti nimenhuudon, jossa todettiin yllämainitut läsnä oleviksi. PÖYTYÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKOVALTUUSTO 1/2015 AIKA keskiviikkona 14.1.2015 klo 19 PAIKKA Pöytyän seurakuntatalo LÄSNÄ jäsenet Ali-Rontti Ilkka Auranen Harri Hutko Sinikka Järvelä Jari Kallio Reino

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2016 Kirkkovaltuusto 17-30

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2016 Kirkkovaltuusto 17-30 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2016 Kirkkovaltuusto 17-30 Aika 1.11.2016 klo 18.00 19.35 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Tiitinen Ilkka jäsen/puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Hänninen

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) Aika Tiistai 7.3.2012 klo 9.05 9.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Eija Nurminen puheenjohtaja Jarmo Heinonen Hannu Hyttinen Riitta

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Kirkkoneuvosto 24.04.2013 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.55 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari Kantola Pentti Karjalainen Esa Markkanen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 4.2.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.2.2014-11.3.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Seurakuntatalon pieni sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja. Eerikäinen Anne

Seurakuntatalon pieni sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja. Eerikäinen Anne 15 Aika Maanantai 28.9.2015 klo 18.00 Paikka Seurakuntatalon pieni sali, Parikkalan kunnan Kangaskylässä. Läsnä Neuvonen Timo puheenjohtaja Tykkyläinen Eija varapuheenjohtaja Anttonen Juha Eerikäinen Anne

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 17.21 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet, läsnä Gärdström Keijo pj. 1 Ainali

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1/6 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1/6 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1/6 KOKOUSAIKA 10.1.2017 klo 17-17.35 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Sorjonen Liisa varapuheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula

Lisätiedot

Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2012

Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2012 Salon seurakunta Pöytäkirja Kirkkoneuvosto Esityslista 9/2012 Aika: Keskiviikko 31.10.2012 klo 18.00 20.05 Paikka: Seurakuntatalo, Keskisali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Läsnä: Jäsen Läsnä Poissa Varajäsen

Lisätiedot

Liisa Ilonen-Teivonen jäsen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen jäsen

Liisa Ilonen-Teivonen jäsen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen jäsen Kokousaika keskiviikko 6.5.2015 klo 18-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 11/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 11.5.2005 262. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 11/2005 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 11.5.2005 262. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 11.5.2005 262 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 252 270 Aika torstai 11.5.2005 klo 16.00 17.10 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka varapuheenjohtaja

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Vapaaehtoiskeskus Pysäkin auditoriossa, Kirjastokatu 1, Hämeenlinna.

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Aika Torstai 19.1.2017 kello 16.00 16.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä Reijo

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU

KOKOUSKUTSU KOKOUSKUTSU 30.12.2016 LAITILAN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto AIKA: Torstaina 12.1.2017 kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen, kokous alkaa klo 18.00 PAIKKA: Seurakuntatalo / kahvio, Pappilantie 1 Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 8/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 20.4.2006 206. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 8/2006 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 20.4.2006 206. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A 20.4.2006 206 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS :t 230-244 Aika torstai 20.4.2006 klo 16.00-17.15 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Heikola Rauno puheenjohtaja Alhonen Tuukka varapuheenjohtaja

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot