JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2013 KUNNANHALLITUS SISÄLLYSLUETTELO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2013 KUNNANHALLITUS 8.10.2013 SISÄLLYSLUETTELO"

Transkriptio

1 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2013 SISÄLLYSLUETTELO 155 VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSOJEN TARKISTUKSET KAUKOLÄMMÖN KULUTUSMAKSUN KOROTUS VALTUUSTON JA PITÄMIEN KOKOUSTEN LAILLISUUS JA TÄYTÄNTÖÖNPANO VETERAANIAVUSTUKSET VUODELLE KYLÄYHDISTYSTEN AVUSTUKSET SEIJA HALMEEN KUNTALAISALOITE ANOMUS LOMARAHAN MAKSAMISESTA LOMAKUUKAUTENA TERVEYSPALVELUALAN SELVITYSPYYNTÖ LAUSUNTOPYYNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN VALMISTELURYHMÄ VÄLIRAPORTISTA JUUPAJOEN TERVEYSPALVELUJEN JÄRJESTÄMINEN HANKETUKIHAKEMUS LYLYN RAUTATIESEISAKKEEN RAKENTAMISEKSI/ HAKEMUKSEN PERUUTTAMINEN PIRKANMAAN PELASTUSTOIMEN PALVELUTASOESITYS ENNAKOIVAN KUNTALIITOSSELVITYKSEN KÄYNNISTÄMINEN / VALMISTELUTOIMET/ TILANNEKATSAUS TOIMIELINTEN PÖYTÄKIRJAT JA VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT TILAISUUDET JA TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT KIRJELMÄT

2 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ KUNNANHALLITUS Kokouksen paikka ja aika Juupajoen kunnanvirasto, tiistaina klo Läsnäolevat jäsenet Hannu Hämylä Juha Soikka Tarja-Riitta Koskinen Anne Markkula Mirja Saarinen Janne Salomaa Heikki Sikiö Martta Lepistö puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen varajäsen Muut läsnäolevat Jani Jauhiainen Aarno Niemelä Antti Rahkonen Pirkko Lindström Pekka Maasilta Mervi Korhonen valtuuston puheenjohtaja valtuuston I varapuheenjohtaja valtuuston II varapuheenjohtaja poistui klo kunnanjohtaja tekninen johtaja, klo pöytäkirjanpitäjä Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Heikki Sikiö ja Martta Lepistö. Allekirjoitukset Puheenjohtaja Hannu Hämylä Pöytäkirjanpitäjä Mervi Korhonen Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty: Juupajoella Heikki Sikiö Martta Lepistö Anne Markkula Juha Soikka pöytäkirjantarkastaja pöytäkirjantarkastaja pöytäkirjantarkastaja 159 pöytäkirjantarkastaja 159 Pöytäkirja pidetään nähtävillä kunnanvirastossa klo

3 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ VESIHUOLTOLAITOKSEN TAKSOJEN TARKISTUKSET Kunnanhallitus on kokouksessaan , 137 hyväksynyt vuoden 2014 talousarvion ja taloussuunnitelman perusteet. Maksut ja taksat tarkistetaan siten, että ne ovat vähintään maakunnan keskitasossa ja että kustannustason nousu huomioidaan. Esitetty taksojen korotus perustuu vesilaitoksen suurinvestointeihin ja yleiseen kustannustason nousuun. Veden- ja jäteveden perusmaksuihin ja kulutusmaksuihin ehdotetaan tehtäväksi 5 %:n korotukset. Korotusten johdosta veden veroton kulutusmaksu nousee 1,33 eurosta 1,40 euroon/m 3 ja jätevesimaksu 2,08 eurosta 2,18 euroon/m 3. Veden ja jäteveden verottomat perusmaksut nousevat 43,00 850,00 eurosta 45,00 900,00 euroon/vuosi. Teknisen toimen ja vesihuoltolaitoksen palvelumaksutaksa sisältää tavallisimmat asiakkaille vesihuoltolain perusteella kuuluvat palvelumaksut, teknisen toimen erilaisista töistä perimät kustannukset ja jätevedenpuhdistamolle toimitettujen lietteiden käsittelymaksut. Palvelumaksutaksaan ehdotetaan tehtäväksi 5 %:n korotukset. Liitteenä n:o 1 on ehdotus vesihuoltolaitoksen taksaksi, ja liitteenä n:o 2 ehdotus teknisen toimen ja vesihuoltolaitoksen palvelumaksutaksaksi. Taksat tulevat voimaan Kunnanhallitus hyväksyy liitteenä olevan vesihuoltolaitoksen taksan sekä teknisen toimen ja vesihuoltolaitoksen palvelumaksutaksan. Taksat tulevat voimaan Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

4 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ KAUKOLÄMMÖN KULUTUSMAKSUN KOROTUS Kunnanhallitus on kokouksessaan , 137 hyväksynyt vuoden 2014 talousarvion ja taloussuunnitelman perusteet. Maksut ja taksat tarkistetaan siten, että ne ovat vähintään maakunnan keskitasossa ja että kustannustason nousu huomioidaan. Kaukolämmön ostohinta on noussut 7 % alkaen, jonka perusteella kaukolämmön kulutusmaksuja ehdotetaan korotettavaksi 4 %. Perusmaksuihin ei esitetä korotusta. Nyt voimassa oleva veroton kulutusmaksu on 47,70 /MWh ja verollinen kulutusmaksu 59,15 /MWh. Uusi veroton kulutusmaksu alkaen olisi 49,60 /MWh ja verollinen kulutusmaksu 61,50 /MWh. Kunnanhallitus korottaa kaukolämmön kulutusmaksuja 4 %. Uusi veroton kulutusmaksu alkaen on 49,60 /MWh ja verollinen kulutusmaksu 61,50 /MWh. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

5 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ VALTUUSTON JA PITÄMIEN KOKOUSTEN LAILLISUUS JA TÄYTÄNTÖÖNPANO Kunnanhallituksen tehtävänä on valtuuston päätösten laillisuusvalvonta ja täytäntöönpano. Valtuusto on pitänyt kokouksensa ja käsitellyt pykälät Valtuusto teki päätökset seuraavista asioista: - Juupajoen kunnan ympäristönsuojelumääräykset - antolaina Kiinteistö Oy Kirjakoski - päivähoidon hallinnon uudelleen organisointi - Juupajoen terveyspalvelujen järjestäminen Valtuusto on pitänyt kokouksensa ja käsitellyt pykälät Valtuusto teki päätökset seuraavista asioista: - Juupajoen vanhustyön ja vanhuspalveluiden suunnitelma Juupajoen terveyspalvelujen järjestäminen eron myöntäminen Taija Heletojalle kunnan luottamustehtävistä ja täydennysvalinnat. Kunnanhallitus päättää todeta kunnanvaltuuston ja pidetyissä kokouksissa tehdyt päätökset laillisiksi ja valitusajan jälkeen täytäntöönpanokelpoisiksi. Päätösten osalta voidaan ryhtyä täytäntöönpanotoimiin myös ennen lainvoimaisuutta siltä osin, kun se on Kuntalain 98 :n mukaan mahdollista. - Kunnanhallitus toteaa, että ympäristönsuojelumääräykset tulevat voimaan Terveyspalvelujen järjestämisen täytäntöönpanosta (mm. hankintasopimus) kunnanhallitus päättää erikseen. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

6 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ VETERAANIAVUSTUKSET VUODELLE 2013 Hallinnon vastuualueen avustukset vuodelle 2012 myönnettiin seuraavasti: Juupajoen sotaveteraanit 336 eur Juupajoen sotainvalidit 168 eur Juupajoen sotaveteraanien naisjaosto 83 eur Juupajoen sotainvalidien naisjaosto 83 eur Yhteensä 670 eur Lisäksi Sotainvalidien Veljesliiton Juupajoen osastolle myönnettiin syyskeräyksen tuottoa korvaava avustus 84,10 euroa yhtä jäsentä kohti tilanteen mukaisesti. Myönnetty avustus oli 756,90 euroa. Avustus vuodelle 2013 myönnetään seuraavasti: Juupajoen sotaveteraanit 336 eur Juupajoen sotainvalidit 168 eur Juupajoen sotaveteraanien naisjaosto 83 eur Juupajoen sotainvalidien naisjaosto 83 eur Yhteensä 670 eur Lisäksi Sotainvalidien Veljesliiton Juupajoen osastolle myönnetään syyskeräyksen tuottoa korvaava avustus 84,10 euroa yhtä jäsentä kohti tilanteen mukaisesti. Myönnettävä avustus on 756,90 euroa. Avustukset maksetaan sen jälkeen, kun yhdistykset ovat toimittaneet kunnan kirjanpitäjälle vuoden 2012 hyväksytyn tilinpäätöksen, taseen ja tilintarkastajan lausunnon. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

7 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ KYLÄYHDISTYSTEN AVUSTUKSET 2013 Vuonna 2012 myönnettiin 210 euron avustus Kopsamon kyläyhdistykselle, Korkeakosken kyläyhdistykselle, Lylyn kyläyhdistykselle ja Salokunnan kyläyhdistykselle. Vuoden 2013 talousarviossa on varattu kyläyhdistyksille 840 euroa avustuksia varten. Myönnetään seuraaville kyläyhdistyksille kullekin 210 euron avustus vuodelle 2013: - Kopsamon kyläyhdistys ry. - Korkeakosken kyläyhdistys ry. - Lylyn kyläyhdistys ry. - Salokunnan Kyläyhdistys ry. Avustus maksetaan sen jälkeen, kun yhdistykset ovat toimittaneet kunnan kirjanpitäjälle edellisen vuoden hyväksytyn tilinpäätöksen, taseen sekä tilintarkastajien lausunnon. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti. Pöytäkirjaan merkittiin, että Martta Lepistö ja Heikki Sikiö poistuivat esteellisinä kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Tämän pykälän kohdalla pöytäkirjantarkastajina toimivat Anne Markkula ja Juha Soikka.

8 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ SEIJA HALMEEN KUNTALAISALOITE Seija Halme on lähettänyt seuraavan kuntalaisaloitteen kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle: Ehdotan, että Juupajoen kunnanhallitus ja kunnanvaltuusto varaavat ensi vuoden eli vuoden 2014 talousarviota laatiessaan huomattavan summan rahaa Juupajoen kaikkia kyliä koskevaa valokuitulaajakaistaa varten ja korvamerkitsevät tavalla tai toisella. Sen voi joko rahastoida tai siirtää sivuun, tärkeintä on varata riittävästi rahaa, jotta se voidaan rakentaa mahdollisimman pian ja valtiovallan pöydältä ehkä tippuvia murusia odottamatta. Toivon, että se rakennetaan kun kerran hommiin ryhdytään yhtä kattavaksi kuin vesijohto- ja viemäriverkosto. Valokuituyhteys on nykypäivää. Me nykyiset kunnan asukkaat tarvitsemme sitä, mutta uskon, että sen avulla voimme saada myös lisää asukkaita kunnan alueelle ja siten turvata myös erinäisten muiden palveluiden kuten esimerkiksi kauppojen, sivuapteekin, juna- ja bussiyhteyksien säilymisen. Hyvä valokuituyhteys mahdollistaa mm. etätyön tekemisen ja uskoakseni se lisääntyy lähivuosina yhä enenemässä määrin. Juupajoella on huomattava määrä kesäasukkaita ja uskoakseni myös tonttipotentiaalia on. Juupajoelle on myös kaiken aikaa rakennettu uusia omakotitaloja ja vanhoja kunnostettu. Paikkakunta on siis sellaisenaan mieluinen asuinpaikka. Vaikka Juupajoki menettää kaiketi itsenäisyytensä, emme me silti maailmankartalta katoa vaan jatkamme eloa lähes entiseen malliin. Juupajoen kunnanhallitus päätti kokouksessaan kunnan osallistumisesta Hämeenkyrön, Ikaalisten, Kihniön ja Virtain kuntien alueella tehtävään laajakaistainfrastruktuurin esiselvityshankkeeseen. Hankkeen oli tarkoitus käynnistyä jo alkuvuodesta 2013 ja jatkua tarvittaessa vuodelle Hanke oli Pirkanmaan liiton toimesta valmisteltu osana Avoin kuitu - -kokonaisuutta. Hanke ei kuitenkaan käynnistynyt suunnitellusti, mihin osaltaan vaikutti ohjelmakauden päättyminen ja rahoituksen loppuminen. Esiselvityksessä oli tarkoitus toteuttaa em. kuntien alueilla laajakaistayhteyksien liittyjäpotentiaalin kartoittaminen, alustavan verkkosuunnitelman ja kustannusarvion laatiminen ja pysyvän toimintamallin valmisteleminen televerkon toteuttamista ja sen operointia varten em. kuntien alueella. Pirkanmaan Avoin kuitu yhteistyökonseptin (Pirkanmaan liiton vetämä Avoin kuitu tukihanke ja kuntien esiselvityshankkeet) tavoitteena on ollut edistää televerkkojen rakentamista Pirkanmaan kunnissa ja siten varmistaa maaseudun elinvoimaisuus. Nykyinen hallitusohjelma on linjannut tavoitteeksi Edistetään huippunopean laajakaistan tarjontaa ja käyttöä, jotta Suomi nousee Euroopan johtavaksi

9 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ laajakaistamaaksi. Jo aiemmin on asetettu kansallisesti tavoite: 100 megaa kaikille 2015 mennessä kahden kilometrin päähän. Pirkanmaan Avoin kuitu -kokonaisuudella esiselvityshankkeineen on ollut tarkoitus luoda Pirkanmaalle valmiutta laajakaistainfrastruktuurin rakentamiseen, mikäli uudella ohjelmakaudella on tähän tarkoitukseen EU-rahoitusta käytettävissä. Kunnanhallitus on todennut päätöstä tehdessään seuraavaa: Hankkeiden toteuttamisiin liittyvistä vaikeuksista huolimatta tietoverkkojen ulottaminen myös haja-asutusalueille on tärkeää ja voidaan todeta, että hyvien tietoliikenneyhteyksien maaseutupoliittinen merkitys on suuri. Nykyaikaisen asuinmaaseudun perusinfrastruktuuriin kuuluvat tie-, vesi, sähkö- ja viemäriliittymä sekä laajakaista. Jos alueelta puuttuu joku näistä, voi alueen määritellä vajaiden palvelujen maaseuduksi. Sama perus-infra vaatimus koskee pääosin myös yritystoimintaa. Valokuituverkko antaa mahdollisuuden hyödyntää kehittyneempiä julkisia ja yksityisiä verkkopalveluja ja kehittää niitä edelleen. Esiselvityksellä tuotettavan tiedon pohjalta olisi mahdollisuus toteuttaa kustannustehokkaasti avoimen palveluntarjonnan ja palvelurakenteen kehittymisen mahdollistava verkkoinfrastruktuuri. Hankkeessa oli tarkoitus ottaa huomioon kunnan omat tietoliikennetarpeet, muut fyysisen infran rakentamistarpeet, kuntapalvelujen yhdistämiseen liittyvät tarpeet ja tietoverkkojen kehittämiseen liittyvät tarpeet. Hyvän mm. videoyhteyden mahdollistavan tietoverkon avulla voidaan tehostaa kunnan toimintaa terveydenhuollossa, koulutoimessa ja muiden peruspalvelujen tuottamisessa. Esiselvityshankkeen kokonaiskustannusarvio oli , mikä perustui siihen olettamaan, että jokaisen kunnan osuus olisi ollut euroa, josta omarahoitusosuus Hankkeeseen oli tarkoitus saada ELY:n tukea 80 % kokonaiskustannuksista, kuntien omarahoitusosuus 10 % ja yksityistä rahoitusta 10 %. Juupajoen kunnan yksityisrahoitusosuus oli jo hankittu. Hanke ei kuitenkaan siis toteudu tällä ohjelmakaudella. Kunnanhallitus toteaa lausuntonaan aloitteeseen seuraavaa: Seija Halmeen aloite on hyvä ja aloitteen perustelut ovat yhtenevät kunnanhallituksen päätöksen perusteluiden kanssa. Laajakaistainfran rakentaminen vaatii kuitenkin ensin huolellisen suunnittelun, kuten asiaselostuksessa kuvatussa esiselvityshankkeessa oli tarkoitus tehdä. Juupajoen kunnan taloudellinen tilanne on tiukka ja laajakaistan rakentaminen aloitteessa esitetyllä tavalla ei ole mahdollista tulevan talousarviovuoden aikana. Juupajoen kunnan tavoitteena on kuitenkin saada laajakaistan esiselvitystyö toteutettua uudella EU-ohjelmakaudella, mikä mahdollistaa rakennushankkeiden toteuttamisen, mikäli hanke selvityksen myötä todetaan taloudellisesti kannattavaksi.

10 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ Aloite on loppuun käsitelty. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

11 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ ANOMUS LOMARAHAN MAKSAMISESTA LOMAKUUKAUTENA Juupajoen Superin luottamusmies Piritta Lahtinen on osoittanut kunnalle seuraavan kirjeen: Juupajoen vanhuspalveluiden työntekijöiden kesken on noussut keskustelu lomarahojen maksusta lomakuukautena. Työpisteissä kotihoidossa sekä vanhainkodissa tehdyn kyselyn perusteella enemmistö haluaisi näin toimittavan. Edellä mainituin perustein anon lomarahan maksamista jatkossa lomakuukautena. Kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen luku IV 19 :n 2 momentin mukaan lomaraha maksetaan elokuun palkanmaksun yhteydessä, ellei paikallisesti toisin sovita. Juupajoen kunnassa lomarahat on maksettu jo useiden vuosien ajan heinäkuun palkanmaksun yhteydessä. Sama käytäntö on myös Oriveden kaupungilla. Lomarahojen maksuajankohdan muuttaminen meneillään olevassa muutosvaiheessa (sote-muutos ja kuntaliitosselvitys) ei ole tarkoituksenmukaista, koska muutos koskisi aikaisintaan vuotta Kunnanhallitus toteaa, että lomarahojen maksuajankohdan muuttaminen anotulla tavalla ei juuri nyt ole tarkoituksenmukaista, koska parhaillaan on valmistelussa kuntaliitosselvitys ja sote-muutos. Nämä muutokset aiheuttavat sen, että mm. vuoden 2014 osalta sote-henkilöstön palkanmaksusta (myös lomarahat) vastaa yksityinen yritys ja vuoden 2015 alusta on mahdollista, että koko kuntarakenne muuttuu. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

12 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ TERVEYSPALVELUALAN SELVITYSPYYNTÖ Terveyspalvelualan Liitto on lähettänyt Juupajoen kunnanhallitukselle selvityspyynnön, joka koskee kunnan päätöstä hankkia sote-palvelut vuoden 2014 osalta yksityiseltä palvelujen tuottajalta. Terveyspalvelualan Liitto on yksityistä terveyspalvelualaa edustava työmarkkina- ja elinkeinopoliittinen etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 200 yritystä ja yhteisöä, jotka toimivat laaja-alaisesti yksityisellä terveyspalvelualalla. Osana edunvalvontatyötämme seuraamme terveyspalvelumarkkinoiden kehitystä ja pyrimme varmistamaan, että kaikilla markkinoilla toimivilla yksityisillä palveluntuottajilla on yhtäläiset toimintaedellytykset ja että hankintalainsäädäntöä noudatetaan. Liiton tekemän oikeudellisen arvion perusteella näyttäisi ilmeiseltä, että hankkiessaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelukokonaisuuden kilpailuttamatta suorahankintana Juupajoen kunta rikkoo hankintalain säännöksiä. Hankintalain mukaan suorahankinnan edellytyksenä on, että sopimuksen tekeminen on ehdottoman välttämätöntä, eikä säädettyjä määräaikoja voida noudattaa hankintayksiköstä riippumattomasta, ennalta arvaamattomasta syystä aiheutuneen äärimmäisen kiireen vuoksi. Hankintalakia koskevan hallituksen esityksen (50/2006) perusteluissa huomioidaan suorahankinnan edellytysten täyttyminen ainoastaan erityisluonteisissa ja poikkeuksellisissa yksittäistapauksissa: suorahankinta on poikkeus yleiseen kilpailuttamisvelvoitteeseen, sen käyttöedellytyksiä on tulkittava suppeasti. Juupajoen kunnan tapauksessa ei ole kyse hankintalaissa tarkoitetusta kiiretilanteesta, joka olisi aiheutunut hankintayksiköstä riippumattomasta syystä. Juupajoen kunta on itse päättänyt palvelujen järjestämistavasta. Oikeuskäytännössä markkinaoikeus on ottanut erittäin tiukan linjan sen suhteen, milloin suorahankinnan perusteiden katsotaan täyttyvän. Esimerkiksi tuoreissa päätöksissään (MAO:271/13 ja MAO:254/13), markkinaoikeus on katsonut Juupajoen kanssa hyvin vastaavissa tilanteissa tehtyjen suorahankintapäätösten olevan hankintalain vastaisia. Molemmat päätökset käsittelivät nimenomaan sosiaali- ja terveydenhuollon suorahankintoja, joita perusteltiin mm. äärimmäisellä kiireellä ja ehdottomalla välttämättömyydellä. Tapauksessa MAO:271/13 Siuntion kunta perusteli tekemäänsä suorahankintaa sillä, ettei sillä erittäin kiireellisestä aikataulusta johtuen ollut mahdollista tehdä hankintalain mukaista kilpailutusta. Kunnan näkemyksen mukaan kilpailutuksen järjestäminen olisi aiheuttanut kohtuutonta viivästystä ja siten vaarantanut terveyspalveluiden järjestämisen. Siuntiolle jäi kunnan oman näkemyksen mukaan siitä riippumattomista syistä ainoastaan hieman yli kuukausi aikaa palvelun tuottajan valitsemiseksi, jonka takia kunta päätyi lopulta suorahankintaan. Palvelut oli tarkoitus kilpailuttaa seuraavan vuoden aikana. Markkinaoikeus totesi, että

13 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ hankintayksiköllä on harkintavaltaa sen suhteen, tuottaako se palvelut omana työnä vai hankkiiko se palvelut kilpailuttamalla. Vaikka hankintayksikkö oli lopulta joutunut järjestämään palvelut kiireellisellä aikataululla, hankintayksikkö olisi voinut välttää tilanteen omilla toimillaan. Kyse ei siten ole ollut sellaisesta hankintayksikön riippumattomasta ja ennalta arvaamattomasta syystä aiheutuneesta äärimmäisestä kiireestä, jonka nojalla hankintasopimus olisi voitu tehdä kilpailuttamatta. Suorahankinnalle ei näin ollen ole ollut edellytyksiä. Tapauksessa MAO:254/13 Mänttä-Vilppulan kaupunki vetosi suorahankintapäätöksessään hankintayksiköstä riippumattomaan ennalta arvaamattomasta syystä aiheutuneeseen äärimmäiseen kiireeseen. Lisäksi hankintayksikkö perusteli suorahankintaa sillä, että kyse oli lakisääteisten sosiaalija terveyspalveluiden järjestämisestä, jotka hankintayksikkö oli velvollinen järjestämään ja koska ratkaisu oli jo lähtökohdiltaan tarkoitettu väliaikaiseksi. Markkinaoikeus katsoi, että asiassa esitetyn selvityksen mukaan hankintayksiköllä olisi ollut mahdollisuus järjestää palvelut joko omana toimintanaan tai liittymällä yhteistoiminta-alueeseen. Markkinaoikeus totesi, että suorahankinnan tekeminen ei ole ollut ehdottoman välttämätöntä hankintalain 27 :n 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla. Asiassa ei ollut merkitystä sillä, että hankintayksikkö ei katsonut tarkoituksenmukaiseksi liittyä yhteistoiminta-alueeseen tai järjestää palveluja omana toimintanaan. Myöhempien toimenpiteiden välttämiseksi pyydämme Juupajoen kuntaa selvittämään, millaisiin toimenpiteisiin se aikoo ryhtyä hankintalain noudattamiseksi. Odotamme vastaustanne mennessä. Merja Hirvonen, toimitusjohtaja. Virkatyönä on valmisteltu esityslistan liitteenä oleva vastaus Terveyspalvelualan Liitolle ja selvitys on toimitettu pyydetyssä ajassa. Annettu selvitys perustuu valtuuston päätöksessä esitettyihin seikkoihin. Esityslistan liite n:o 3. Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi selvityspyynnön ja siihen annetun vastauksen. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti.

14 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ LAUSUNTOPYYNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN VALMISTELURYHMÄ VÄLIRAPORTISTA Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt kunnilta lausuntoa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän väliraportista päivätyllä kirjeellään. Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmä on laatinut väliraportin, jossa on todettu uudistuksen pääperiaatteet (Sosiaali- ja terveysministeriön raportteja ja muistioita 2013:15). Nämä periaatteet perustuvat pääministeri Jyrki Kataisen hallitusohjelmaan ja hallituksen tekemiin tarkentaviin linjauksiin. Muistio on julkaistu ministeriön internet -sivuilla: Valmisteluryhmä jatkaa työtään kesän jälkeen ja laatii toimeksiantonsa mukaisesti hallituksen esityksen muotoon laaditun ehdotuksensa sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi. Ehdotus sisältää kuntauudistuksen edellyttämät välttämättömät säännökset sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja rahoittamisesta. Jatkotyönsä tueksi valmisteluryhmä pyytää kunnilta ja muilta jakelussa mainituilta tahoilta lausunnot väliraportista. Lausuntopyyntöön voi vastata webropol -kyselyllä, jossa on kohdennettuja kysymyksiä väliraportin mukaisista periaatteista sekä eräistä muista järjestämislain valmistelun kannalta keskeisistä seikoista sekä mahdollisuus vapaaseen kommentointiin. Webropol -kyselyyn vastaamisen sijasta lausunnon voi antaa myös kirjallisesti. Jos lausunto annetaan kirjallisesti, siinä pyydetään esittämään näkemykset webropol -kyselyssä oleviin kysymyksiin, erityisesti sote-alueen ja perustason alueen muodostamisen kriteereistä, erityisvastuualueen asemasta ja toimivallasta, rahoituksesta ja kuntien välisestä kustannusten jaosta sekä aikataulusta. Sosiaali- ja terveysministeriö tulee erikseen pyytämään alkuvuodesta 2014 lausunnot valmisteluryhmän loppuraportista, johon sisältyy ehdotus eduskunnalle annettavaksi hallituksen esitykseksi sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi ja siihen liittyviksi muiksi laeiksi. Lakiesitys annetaan eduskunnalle kevätistuntokaudella ja sen on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2015 alusta lukien. Lisäksi kuntia tullaan kuulemaan lain vahvistamisen jälkeen sosiaali- ja terveysalueiden ja perustason alueiden sekä erityisvastuualueiden muodostamisesta. Lausunnot pyydetään antamaan mennessä sähköpostissa olevan vastauslinkin kautta tai erikseen kirjallisesti. Kirjallisen lausunnon postitusosoite on Sosiaali- ja terveysministeriö, PL 33, Valtioneuvosto. Lausuntopyyntöön voi vastata suomeksi tai ruotsiksi. Annetut vastaukset ovat julkisia.

15 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ Juupajoen kunnanvaltuuston aloitteesta on kuluvana syksynä käynnistetty Juupajoen ja Oriveden kaupungin väliset kuntaliitosneuvottelut. Tämä kuntaliitosneuvottelu on kytketty osaksi Tampereen kaupunkiseudun kuntarakenneselvitystä, koska Orivesi oli jo aiempien päätösten perusteella ko. selvityksessä mukana. Juupajoki-Orivesi kuntaliitosneuvottelut on tarkoitus saada päätökseen tammikuussa 2014 ja valtuustot ottavat kantaa mahdolliseen liitokseen maalishuhtikuussa Neuvottelujen tavoitteeksi on asetettu kuntaliitos lukien. Orivesi kuuluu Tampereen sote -yhteistoiminta-alueeseen kokonaisuudessaan lukien. Juupajoen kunnan sote-palvelut hoidetaan vuoden 2014 ajan tilapäisenä järjestelynä kokonaisulkoistuksen kautta. Mikäli kuntaliitos toteutuu, Juupajoen alueen kaikkien sote -palvelujen järjestäminen tapahtuu väliraportissa esitetyn mallin mukaan sote-alueen vastuukunnan (=Tampere) kautta. Esityslistan liitteenä n:o 4 on Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän väliraportti. Liitteenä n:o 5 on Juupajoen kunnan lausuntoluonnos. Kunnanhallitus hyväksyy Juupajoen kunnan lausunnon sote- järjestämislain väliraportista esityslistan liitteen mukaisena. Lausuntoluonnos käytiin läpi kokouksessa. Tehtyjen täsmennysten jälkeen kunnanhallitus hyväksyi esitetyn lausunnon.

16 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ JUUPAJOEN TERVEYSPALVELUJEN JÄRJESTÄMINEN Kunnanhallitus Kangasalavetoinen yhteistoiminta-alue purkaantuu Ko. ajankohdasta lukien myös Juupajoen terveyspalvelujen järjestäminen on avoinna. Asiaa on käsitelty kunnanvaltuustossa Juupajoen kunta on esittänyt seuraavat vaihtoehdot tilanteen ratkaisemiseksi: 1) Kangasalan kunta jatkaa terveyspalvelujen järjestämistä Juupajoelle vielä vuoden ) Juupajoen kunta ottaa terveyspalvelujen järjestämisvastuun itselleen. Valtuusto on kokouksessaan valtuuttanut kunnanhallituksen toteuttamaan valmistelevia toimenpiteitä, joita varautuminen terveydenhuollon omaan järjestämisvastuuseen edellyttää. Lisäksi kunnanhallitus on esittänyt Kangasalan kunnalle virallisen pyynnön, että Kangasalan kunta toimisi Juupajoen terveyspalvelujen järjestäjänä vielä vuoden 2014 ja että välittömästi käynnistetään neuvottelut sitä koskevan terveydenhuollon yhteistoimintasopimuksen laatimiseksi. Asiasta on käyty Kangasalan kutsusta viranhaltijaneuvottelu ja Kangasalan kunnanhallitus on keskustellut asiasta epävirallisessa suunnittelukokouksessaan Kangasala on ilmoittanut, että se odottaa valtiolta ohjausta asian hoitamisessa. Merkitään tiedoksi terveyspalvelujen tämänhetkinen tilanne. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti. Kunnanhallitus Valtiovarainministeriö kutsui Juupajoen, Kangasalan, Oriveden, Pälkäneen ja Tampereen edustajat neuvotteluun, jonka tarkoituksena oli saada tilannekuva sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen tilanteesta ja Paras-puitelain mukaisten yhteistoimintavelvoitteiden täyttymisestä alueella. Neuvottelussa ministeriön edustajat velvoittivat kunnat ilmoittamaan mennessä näkemyksensä siitä, kuinka alueen tilanne ratkaistaan ja kuinka sotepalvelut Juupajoella vuoden 2014 alkaen järjestetään.

17 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ Kunnat ovat käsitelleet asiaa toimielimissään seuraavasti: - Juupajoen kunnanvaltuusto Oriveden kaupunginvaltuusto Tampereen kaupunginhallitus Pälkäneen kunnanvaltuusto ja - Kangasalan kunnanvaltuusto Ministeriöstä saadun tiedon mukaan valtion ohjauskirje kuntiin koskien Juupajoen sote -palvelujen järjestämistä oli tarkoitus saada viikon 24 aikana. Kangasalan kunnanhallitus (kokous ) piti jatkoneuvottelujen edellytyksenä tietoa siitä, mikä on valtion linjaus em. kuntien kannanottojen perusteella. Juupajoen kunta kutsui Kangasalan kunnanhallituksen puheenjohtajan ja viranhaltijajohdon neuvotteluun perjantaiksi klo Perjantaina klo ylijohtaja Päivi Laajala ilmoitti puhelimitse, että kirje viivästyy sosiaali- ja terveysministeriön käsittelyn johdosta. Näin ollen em. neuvottelu Kangasalan kunnan kanssa peruttiin. Valtiovarainministeriön kirje saapui kuntiin perjantaina klo Kirjeessä todetaan seuraavaa: Tilanteesta saamansa kokonaiskuvan perusteella valtiovarainministeriö katsoo, että Juupajoen kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut on pyrittävä ensisijaisesti turvaamaan kuntaliitoksella. Ratkaisuna tulisi tavoitella sitä, että sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut järjestettäisiin Juupajoen kunnalle samassa kokonaisuudessa kuin Oriveden kaupungille jo vuoden 2014 alusta lukien, vaikka kuntaliitos tulisi voimaan vasta myöhemmin. Ministeriö huomauttaa, että yhdistymisselvityksissä tulee pyrkiä kuntarakennelain mukaisiin ratkaisuihin tai vaihtoehtoisesti hakea lain määrittelemästä selvitysalueesta poikkeusta. Ministeriö seuraa alueen tilannetta. Yhteenvetona ministeriön kirjeestä voidaan todeta, että koska ministeriö esittää Juupajoen sote -palvelujen järjestämistä Tampereen kaupungin toimesta jo vuoden 2014 alusta, on epätodennäköistä, että Kangasalan kunta muuttaa tekemäänsä valtuuston linjausta asiassa. Asiaa selvitetään tarkemmin kokouksessa.

18 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi valtiovarainministeriön kirjeen. Kunnanhallitus toteaa, että neuvotteluteitse tavoitellaan yhteistyötä terveyspalvelujen järjestämisessä Tampereen kaupungin kanssa. Lisäksi kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan valmistelemaan siirtymistä omaan järjestämisvastuuseen kunnan terveyspalvelujen osalta lukien, mikäli Tampereen kaupungin kanta asiaan ei muutu myönteiseksi. Hyväksyttiin ehdotus yksimielisesti. Kunnanhallitus Kangasalan kunnanhallitus on päättänyt kokouksessaan , että valtiovarainministeriön ohjauksen mukaisesti Tampereen kaupungin tulee järjestää Juupajoen terveyspalvelut samassa kokonaisuudessa kuin Oriveden kaupungin terveydenhuoltopalvelut. Tampereen johdon kanssa käydyssä neuvottelussa on kuultu Tampereen kaupungin virallinen kanta ministeriön ohjauskirjeeseen, joka on, että Tampere ei tule toimimaan Juupajoen kunnan terveyspalvelujen järjestäjänä. Asiaan liittyen on järjestetty valtuuston iltakoulu , jossa käytiin läpi eri toimintavaihtoehdot. Juupajoen sosiaali- ja terveystoimen kokonaisuus muodostuu seuraavasti: Toimialan nettomenot ovat 6,5 milj. euroa vuodessa. Tämä jakautuu edelleen eri vastuualueille: hallinto ja sosiaalityö 1,3 milj. euroa, vanhuspalvelut 1,5 milj. euroa, perusterveydenhuolto 1,2 milj. euroa, erikoissairaanhoito 2,5 milj. euroa ja ympäristöterveydenhoito euroa. Henkilökuntaa sosiaalitoimen palveluksessa on n. 30 hlöä ja Juupajoen terveysasemalla 7 hlöä. Sosiaali- ja terveystoimen palvelujen tuottamiseen liittyen on kunnalla ja yhteistoiminta-alueella lukuisia määrä ostopalvelusopimuksia yksityisten ja julkisten palvelujentuottajien kanssa mm. lääkäri- ja hammaslääkäripalveluista. Yhteistoiminta-alueen purkautumisen johdosta on Juupajoella pohdittu useita eri toimintavaihtoehtoja. Toukokuussa tilattiin selvitys FCG Tietojohtaminen Oy:ltä siitä, mitä sosiaali- ja terveystoimen järjestämisvastuu kunnalle tarkoittaa. Selvitys on ollut valtuuston käsittelyssä

19 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ Sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisulkoistus on ollut yhtenä vahvana vaihtoehtona Rääkkylän, Tohmajärven ja Puolangan malliin. Kokonaisulkoistaminen tuo tietyltä osin turvaa palvelujen järjestämiseen, koska yksityisillä palvelujentuottajilla on kuntaa paremmat mahdollisuudet rekrytoida ammattitaitoista henkilökuntaa. Ulkoistamisen kautta olisi myös mahdollista saada uusia toimintakäytänteitä ja vaihtoehtoisia asiointisuuntia nykyiseen tilanteeseen verrattuna. Kokonaisulkoistamiseen liittyy merkittävänä tekijänä palvelujen kilpailuttaminen ja hankintalain muotomääräykset. Kilpailuttaminen erityisesti sosiaali- ja terveyspalvelujen osalta on raskas ja pitkällinen prosessi. Hankintalain suorahankintamenettelyä ja sen kriteerejä sekä kilpailutuksen mahdollista aikataulua on selvitetty asiantuntijoiden kanssa. Yksityisten palveluntuottajien taholta on ollut kiinnostusta sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisulkoistusvaihtoehtoon. Myös Mänttä-Vilppulan kanssa on selvitetty mahdollista yhteistyötä erityisesti palvelujen kilpailuttamisessa, koska Mänttä-Vilppulassa on meneillään merkittävän suuri kilpailutus, jonka kautta olisi mahdollisuus saada synergiaetuja. Terveydenhuollon tietojärjestelmäpalvelut tullaan hankkimaan Mänttä-Vilppulan kaupungilta, jonka kanssa Juupajoella on yhteistyötä myös muiden ICT -palvelujen osalta. Kuntaliitosselvitys Juupajoki-Orivesi on juuri käynnistymässä. Valtiovarainministeriön esityksestä em. kuntaliitosselvitys kytketään osaksi Tampereen kaupunkiseudun elinvoimaselvitystä. Asialle on kaupunkiseudun ohjausryhmän hyväksyntä Kuntaliitosselvityksen tavoiteaikataulu on asetettu siten, että selvitystyö asiakirjoineen olisi valmis tammikuussa Oriveden kaupunki kuuluu Tampereen sote -yhteistoiminta-alueeseen ja lukien Tampere järjestää kaikki Oriveden sosiaali- ja terveystoimenpalvelut. Tässä tilanteessa ja eri toimintavaihtoehtojen puntaroinnin jälkeen Juupajoen kunnan päätösvalmistelussa on päädytty esittämään, että sote -palvelujen kokonaisulkoistukseen ei tässä vaiheessa lähdetä vaan palvelut järjestetään omana toimintana hyödyntäen eri palvelujen tuotantovaihtoehtoja ja yhteistyömalleja. Kunnanhallitus päättää esittää kunnanvaltuustolle, että Kangasalan yhteistoimintaalueen purkautuessa Juupajoen kunta ottaa järjestämisvastuun sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisuudesta lukien ja yhteistoiminta-alueen hoidossa olleet palvelut, lukuun ottamatta ympäristöterveydenhuoltoa, siirretään kunnan omaksi toiminnaksi.

20 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ Lisäksi kunnanhallitus esittää, että valtuusto valtuuttaa kunnanhallituksen neuvottelemaan ja hyväksymään sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamiseen liittyvät sopimukset ja mahdolliset sopimusten siirrot. Edelleen kunnanhallitus päättää, että kunnan hallintosäännön muutoksen valmistelu aloitetaan välittömästi siten, että uusi hallintosääntö astuu voimaan ja se sisältää sosiaali- ja terveystoimen palvelutuotannon uudelleen järjestelyn. Juha Soikka teki esityksen suorahankinnasta Pihlajalinnalta. Hänen ehdotustaan ei kannatettu, joten se raukesi. Valtuusto Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtajan päätösesityksen. Juha Soikka jätti päätöksestä eriävän mielipiteen. Keskustelun kuluessa valtuutettu Juha Soikka esitti asian palauttamista kunnanhallitukselle uudelleen käsiteltäväksi. Hänen esitystään kannattivat valtuutetut Leo Lakiasuo ja Hannu Hämylä. Puheenjohtaja päätti keskustelun ja totesi, että on tehty kunnanhallituksen pohjaehdotuksesta poikkeava esitys ja on äänestettävä. Äänestys suoritetaan nimenhuutoäänestyksenä seuraavasti: ne jotka kannattavat kunnanhallituksen esitystä äänestävät jaa ja ne, jotka kannattavat Juha Soikan esitystä äänestävät ei. Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä annettiin 7 jaa -ääntä ja 12 ei -ääntä. Puheenjohtaja totesi, että valtuusto on äänestyksen jälkeen äänin 7-12 hyväksynyt Juha Soikan esityksen asian palauttamisesta kunnanhallitukselle uudelleen käsiteltäväksi. Pöytäkirjan liitteenä äänestysluettelo. Kunnanhallitus Valtuusto päätti kokouksessaan palauttaa kunnan terveyspalvelujen järjestämisasian uudelleen valmisteluun. Eri toimintavaihtoehtojen selvittelyä on jatkettu viranhaltijoiden toimesta. Asiasta on myös käyty neuvottelua luottamushenkilöjohdon kanssa.

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 VALTUUSTO 23.9.2013 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 VALTUUSTO 23.9.2013 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 SISÄLLYSLUETTELO 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 97 50 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 98 51 JUUPAJOEN VANHUSTYÖN JA VANHUSPALVELUIDEN SUUNNITELMA...

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 SISÄLLYSLUETTELO 19 YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON SEUDULLISEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN PERUSTAMINEN / JÄSENEN VALINTA YHTEISLAUTAKUNTAAN... 36 20 SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN YHTEISTOIMINTA-ALUEEN

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 VALTUUSTO 1.2.2016 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 3 3 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN JA VALTIOVARAINMINISTERIÖN LAUSUNTOPYYNTÖ

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 VALTUUSTO 5.5.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 VALTUUSTO 5.5.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 SISÄLLYSLUETTELO 13 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 46 14 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 47 15 OMAKOTITONTTIEN JA LISÄMAAN MYYNTIHINNAT JA -EHDOT 1.5.2014-31.12.2015...

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 SISÄLLYSLUETTELO 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 99 33 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 100 34 KIINTEISTÖVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2015... 101

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 VALTUUSTO SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 VALTUUSTO SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 SISÄLLYSLUETTELO 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 10 6 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 11 7 KUNTALAISALOITE NEUVOA-ANTAVAN KUNNALLISEN KANSANÄÄNESTYKSEN

Lisätiedot

48 LISÄMÄÄRÄRAHA / KISKOBUSSILIIKENTEEN YHTEYKSIEN PARANTAMISEN KUNTARAHAOSUUS... 98

48 LISÄMÄÄRÄRAHA / KISKOBUSSILIIKENTEEN YHTEYKSIEN PARANTAMISEN KUNTARAHAOSUUS... 98 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 SISÄLLYSLUETTELO 48 LISÄMÄÄRÄRAHA / KISKOBUSSILIIKENTEEN YHTEYKSIEN PARANTAMISEN KUNTARAHAOSUUS... 98 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 97 KUNNANHALLITUS Kokouksen paikka

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2013 KUNNANHALLITUS 17.9.2013 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2013 KUNNANHALLITUS 17.9.2013 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2013 SISÄLLYSLUETTELO 146 SÄHKÖNTOIMITTAJAN VALINTA AJANJAKSOLLE 1.1.2014-31.12.2016... 296 147 JUUPAJOEN VANHUSTYÖN JA VANHUSPALVELUIDEN SUUNNITELMA... 298 2013-2017... 298

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 VALTUUSTO 2.9.2013 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 VALTUUSTO 2.9.2013 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 SISÄLLYSLUETTELO 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 81 44 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 82 45 JUUPAJOEN KUNNAN YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYKSET... 83 46 ANTOLAINA

Lisätiedot

TEKNISTEN PALVELUJEN KILPAILUTTAMISEN HAASTEET. 17.02.2012 Markku Teppo Deveco Oy

TEKNISTEN PALVELUJEN KILPAILUTTAMISEN HAASTEET. 17.02.2012 Markku Teppo Deveco Oy TEKNISTEN PALVELUJEN KILPAILUTTAMISEN HAASTEET 17.02.2012 Markku Teppo Deveco Oy Kunnan teknisen toimen palvelut ovat tärkeitä asukkaille Kiristyneessä kuntataloudessa kunnilla on ollut vaikeuksia teknisen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 5/2010 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 26.5.2010 klo 17.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan

Lisätiedot

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 1 32 Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Kunnanhallitus 22.9.2014 Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen

Lisätiedot

Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Kaupunginhallitus 373 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 92 13.10.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 518/00.01.00/2013 KHALL 06.10.2014 373 Seutukaupunkiverkoston

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta

Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta Kunnanhallitus 84 18.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 28.02.2013 Sonkajärven kunnan lausunto kuntarakennelakiluonnoksesta 100/00.04.01/2013 Kunnanhallitus 18.02.2013 84 Valmistelija: kunnanjohtaja Simo Mäkinen

Lisätiedot

Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen. Kunnanhallitus

Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 148 10.06.2013 Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen 31/00.01.00/2013 Kunnanhallitus 148 Kunnanhallitus 20.05.2013

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 VALTUUSTO 3.2.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 VALTUUSTO 3.2.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 3 3 JUUPAJOEN KUNNAN JA ORIVEDEN KAUPUNGIN TURVALLISUUSSUUNNITELMA...

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 SISÄLLYSLUETTELO 18 ARVIOINNIN KÄYTÄNNÖN SUORITTAMINEN... 28 19 TARKASTUSLAUTAKUNNAN TALOUSARVIO JA MENOJEN HYVÄKSYMINEN... 29 20 VIRANHALTIJOIDEN KUULEMINEN... 30 21

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän väliraportti

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän väliraportti Kunnanhallitus 252 01.10.2013 Kunnanhallitus 64 17.03.2014 Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän väliraportti KH 01.10.2013 252 Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän

Lisätiedot

STM Eeva Kyrönviita Kunnanjohtaja

STM Eeva Kyrönviita Kunnanjohtaja STM 24.8.2018 Eeva Kyrönviita Kunnanjohtaja Ruoveden kunnanvaltuuston päätökset Ruoveden kunnanvaltuuston 2.7.2018 päätöksen 20 esittelytekstissä todetaan,että yhteistoimintasopimuksen irtisanomisaika

Lisätiedot

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 1 122 Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 22.9.2014 Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen parlamentaarinen

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 7. helmikuuta 2013 kello 19.00 20.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo Leino j. x Elina Rauhala

Lisätiedot

19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7)

19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7) Kunnanhallitus 39 06.02.2017 Kunnanvaltuusto 19 20.02.2017 19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7) Khall 06.02.2017 39 Sote-kilpailutukseen asetettu

Lisätiedot

Yhtymähallitus 128 24.06.2015. Väistötilojen hankinta ja kilpailutus 324/02.08.03.01/2015. Yhall 24.06.2015 128. Yhall 12.5.2015

Yhtymähallitus 128 24.06.2015. Väistötilojen hankinta ja kilpailutus 324/02.08.03.01/2015. Yhall 24.06.2015 128. Yhall 12.5.2015 Yhtymähallitus 128 24.06.2015 Väistötilojen hankinta ja kilpailutus 324/02.08.03.01/2015 Yhall 24.06.2015 128 Yhall 12.5.2015 Valmistelija: hallintojohtaja Janne Niemeläinen, janne.niemelainen(at)ylasavonsote.fi,

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto 557/05.00.00/2015 Kunnanhallitus 18.01.2016 10 Pääministeri Juha Sipilän hallitus on

Lisätiedot

Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Sosiaali- ja terveyslautakunta 69 18.09.2014 Kaupunginhallitus 375 29.09.2014 Kaupunginhallitus 383 06.10.2014 Kaupunginvaltuusto 61 13.10.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 92 13.11.2014 Lausunnon antaminen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 17.11.2014 kello 18.00 19.20 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon kaupungin lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä (Kh)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Espoon kaupungin lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä (Kh) 24.09.2014 Sivu 1 / 1 3447/03.00.00/2014 73 Espoon kaupungin lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämistä koskevasta lainsäädännöstä (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Katri Makkonen, puh. 043 825

Lisätiedot

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä

Kuntauudistus ja Kittilä. Kuntalaisinfo Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kuntauudistus ja Kittilä Kuntalaisinfo 22.10.2013 Kunnanjohtaja Anna Mäkelä Kaikki mitä olet halunnut kysyä! Mikä on kuntauudistus ja mihin sitä tarvitaan? Miksi Kittilän kunta on mukana kuntauudistuksessa?

Lisätiedot

Otsikko Sivu 45 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 46 Sosiaali- ja terveystoimen kokonaisuus ja organisointi,

Otsikko Sivu 45 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 46 Sosiaali- ja terveystoimen kokonaisuus ja organisointi, KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 8/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika Keskiviikko 14.11.2018 klo 09:00-12:05 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

Iisalmen kaupunki Pöytäkirjanote Dno 267/ Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän

Iisalmen kaupunki Pöytäkirjanote Dno 267/ Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän 414 Lausunnon antaminen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain valmisteluryhmän väliraportista Kaupunginhallitus 7.10.2013 414 Valmistelijat: hallintojohtaja Esa Laukkanen ja yhteysjohtaja Kaarina

Lisätiedot

Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto

Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto Kunnanhallitus 10 18.01.2016 Kunnanvaltuusto 1 26.01.2016 Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto 557/05.00.00/2015 Kunnanhallitus

Lisätiedot

TYÖTERVEYSHUOLLON JÄRJESTÄMINEN MUHOKSEN KUNNASSA ALKAEN

TYÖTERVEYSHUOLLON JÄRJESTÄMINEN MUHOKSEN KUNNASSA ALKAEN Konsernijaosto 18 28.09.2017 Konsernijaosto 24 18.10.2017 Kunnanhallitus 376 30.10.2017 Valtuusto 88 06.11.2017 TYÖTERVEYSHUOLLON JÄRJESTÄMINEN MUHOKSEN KUNNASSA 1.1.2018 ALKAEN 587/2.23.232/2014, 192/3.32.336/2015

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto Valtuusto 4.3.2013 39 1. LAUSUNTO KUNTARAKENNELAKILUONNOKSESTA Kh. 20.2.2013 51 Esityslistan liitteet 1-4 Pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelmaan mukaan hallitus toteuttaa koko maan laajuisen

Lisätiedot

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012 salainen 31 11.06.2013 195 18.06.2013 Tilintarkastuskertomus 2012 Khsal 31 Tarkastuslautakunta 42 5.6.2013 ja kunnanjohtaja ovat laatineet vuoden 2012 tilinpäätöksen, joka sisältää toimintakertomuksen,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 / Sosiaali- ja terveyslautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 / 2009 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 07.12.2009 klo 19.15 19.50 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kohtala Paavo Heinilä Päivi

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 VIRANOMAISLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 VIRANOMAISLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 SISÄLLYSLUETTELO 1 LYLYNRINTEENTIEN YKSITYISTIEN PERUSTAMINEN... 2 2 HONKAVUOREN JA LAKKAHARJUN METSÄTIEN JAKAMINEN KAHDEKSI ERI TIEKUNNAKSI... 3 3 RAKENNUSLUPA 9/2017,

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA

LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA Sosiaali- ja terveysministeriö on valmistellut esityksen laiksi Paras-lain velvoitteiden jatkamisesta. Kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta annetussa

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Sivu 36 (42) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 23.4.2012 kello 18.00-18.40 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 66 30.09.2014 Kaupunginhallitus 306 06.10.2014. Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakiluonnoksesta

Perusturvalautakunta 66 30.09.2014 Kaupunginhallitus 306 06.10.2014. Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakiluonnoksesta Perusturvalautakunta 66 30.09.2014 Kaupunginhallitus 306 06.10.2014 Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakiluonnoksesta PETUR 30.09.2014 66 Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali-

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017 56 Tiivistelmä Asian yksityiskohtainen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.11.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2015 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.3.2015 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015. 07.09.2015 klo 17.00 17.55 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 07.09.2015 klo 17.00 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Aittoniemi Helena Kohtala Paavo

Lisätiedot

Asianro 134/ / Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla

Asianro 134/ / Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 134/00.04.00/2012 127 Kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen tekeminen Turun seudulla Tiivistelmä 1.7.2013 voimaan tullut kuntarakennelaki edellyttää

Lisätiedot

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1

Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 KESKI-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA- PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kokousaika pe klo 8.00-8.55 Kokouspaikka Jyväskylä, Keskussairaalan koulutustilat, neuvotteluhuone 1 Käsiteltävät asiat Asia Liite

Lisätiedot

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista

Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista Kunnanhallitus 69 26.03.2012 Kunnanvaltuusto 14 11.04.2012 Lausuntopyyntö Kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvityksestä sekä kuntauudistukseen liittyvistä muista uudistuksista 17/10/101/2012 KH 69

Lisätiedot

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA AIKA 30.5.2018 klo 9:00 13:04 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN 2017 25 TILINTARKASTUKSESTA 18 HEINÄVEDEN KUNNAN

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto

Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto Kunnanhallitus 10 18.01.2016 Hallituksen linjaukset itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi, kunnanvaltuuston lausunto 557/05.00.00/2015 Kunnanhallitus 18.01.2016 10 Pääministeri

Lisätiedot

LISÄTILAUS. Anne Juutilainen Hallitussihteeri/TEM/ALO/RARA Työkokoukset Joulukuu 2011

LISÄTILAUS. Anne Juutilainen Hallitussihteeri/TEM/ALO/RARA Työkokoukset Joulukuu 2011 LISÄTILAUS Anne Juutilainen Hallitussihteeri/TEM/ALO/RARA Työkokoukset Joulukuu 2011 Periaatteita ja määritelmiä Hankintayksikön on käytettävä hyväksi olemassa olevat kilpailuolosuhteet, kohdeltava hankintamenettelyn

Lisätiedot

Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset.

Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset. 176 07.08.2012 186 21.08.2012 254 06.11.2012 Tehdastuotantotilojen jatkokäyttö/incap Oy // KHALL 176 Incap Oyj:n ja Sotkamon kunnan välillä on voimassa Lastaajantien tuotantotiloja koskevat lunastussopimukset.

Lisätiedot

Nimi Asema organisaatiossa Matkapuhelin Sähköposti

Nimi Asema organisaatiossa Matkapuhelin Sähköposti Lausuntopyyntö STM 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Kuusamon kaupunki 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Vesa Isoviita 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema organisaatiossa

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 24.01.2019 _ AIKA 13:00-15:07 PAIKKA Kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1(5) Tarkastuslautakunta Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Jokioisten kunta Pöytäkirja 1(5) Tarkastuslautakunta Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Jokioisten kunta Pöytäkirja 1(5) Tarkastuslautakunnan kokous Aika Perjantai klo 9.00 Paikka Käsiteltävät asiat Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Asia Otsikko 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) Tarkastuslautakunta TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 10.00 11.20. Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS,

Lisätiedot

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus

Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus Maakuntahallitus 56 24.04.2017 Maakuntahallitus 69 22.05.2017 Maakuntahallitus 86 19.06.2017 Neuvottelut maakunnan väliaikaisesta valmistelutoimielimestä; tilannekatsaus 510/04.00.02/2016 MHS 24.04.2017

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki. Valmisteluryhmän ehdotus (2013:45) Virpi Kölhi

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki. Valmisteluryhmän ehdotus (2013:45) Virpi Kölhi Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaki Valmisteluryhmän ehdotus (2013:45) Virpi Kölhi 21.1.2014 Yleistä Osa säännöksistä ehdottomia Osa ns. perälautasäännöksiä; kunnat voivat sopia asiasta, mutta

Lisätiedot

Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen. Kunnanhallitus

Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen. Kunnanhallitus Kunnanhallitus 148 10.06.2013 Kunnanvaltuusto 41 25.06.2013 Esitys valtiovarainministeriölle erityisen kuntajakoselvityksen tekemiseksi ja esiselvityksen käynnistäminen 31/00.01.00/2013 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 20.02.2019, klo 17:04-17:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Kokouksen

Lisätiedot

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017

FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 FI lausuntopyyntö VaVa syksy 2017 1. TAUSTATIEDOT Vastaajien määrä: 1 Vastaajatahon virallinen nimi Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot, sähköposti ja puhelinnumero

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 3 3 VALTUUSTON PUHEENJOHTAJIEN VAALI TOIMIKAUDELLE 2015-2016... 4

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA

KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA Kunnanhallitus 169 31.05.2017 Kunnanvaltuusto 43 14.06.2017 KUNNANVALTUUSTON LAUSUNTO KUNNANVALTUUSTON PÄÄTÖKSESTÄ 23 / 2017 TEHDYN VALITUKSEN JOHDOSTA KHALL 169 Valmistelija: : hallintojohtaja Esityslistan

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen:

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen: JÄÄLIIKUNTAKESKUS KARSTULA-AREENA OY:N TOTEUTTAMINEN Khall 113 17.05.2010 Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen: Jääliikuntakeskuksen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

SOTE- uudistuksen valtakunnalliset reunaehdot. apulaiskaupunginjohtaja Pekka Utriainen

SOTE- uudistuksen valtakunnalliset reunaehdot. apulaiskaupunginjohtaja Pekka Utriainen SOTE- uudistuksen valtakunnalliset reunaehdot apulaiskaupunginjohtaja Pekka Utriainen 16.8.2013 Uudistuksen keskeinen sisältö Integroidaan sosiaali- ja terveydenhuolto sekä perus- ja erikoistason palvelut

Lisätiedot

Sisällys KUNNANHALLITUS /2013. Aika: Tiistai 8.10.2013 klo 18.00 19.10 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2

Sisällys KUNNANHALLITUS /2013. Aika: Tiistai 8.10.2013 klo 18.00 19.10 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 REISJÄRVEN KUNTA KUNNANHALLITUS /2013 ASIALISTA Aika: Tiistai 8.10.2013 klo 18.00 19.10 Paikka: Kunnantalo, kokoushuone 2 Läsnä: Nyman Teuvo, pja Muuttola Markus, 1. vpja Haukipuro Henna, vj Järvelä Eila,

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 12/ LEIKKILÄNTIEN VESIOSUUSKUNNAN ANOMUS/VESIHUOLTOAVUSTUS

SAMMATIN KUNTA ASIALISTA 12/ LEIKKILÄNTIEN VESIOSUUSKUNNAN ANOMUS/VESIHUOLTOAVUSTUS ASIALISTA 12/2008 KUNNANHALLITUS **************************************************************************************************************** Kokousaika ja paikka 10.11.2008 KLO 17:00 JOHTOKESKUS Kokouksen

Lisätiedot

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 23 Kokousaika 21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat):

Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä sopijakunnat): Luonnos 16.03.2012 Yhteistoimintasopimus jätehuoltoviranomaisena toimimisesta 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen sopijaosapuolina ovat seuraavat Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n omistajakunnat (jäljempänä

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 7. 7 Espoon kaupunginhallituksen esitys valtioneuvostolle pelastustoimen ja ensihoidon järjestämisestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 7. 7 Espoon kaupunginhallituksen esitys valtioneuvostolle pelastustoimen ja ensihoidon järjestämisestä 09.03.2017 Sivu 1 / 1 660/2017 00.01.00.03 7 Espoon kaupunginhallituksen esitys valtioneuvostolle pelastustoimen ja ensihoidon järjestämisestä Valmistelijat / lisätiedot: Katariina Kaukonen, puh. 040 527

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (7) Osayhteisvaltuusto Asianro 8026/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (7) Kaupunginhallitus 369 28.11.2016 43 Asianro 8026/02.05.01.00/2016 Valtuustoryhmien toiminnan tukemisen periaatteet ja toimintamalli Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 238 10.10.2016 Kunnanhallitus 269 07.11.2016 Kunnanvaltuusto 46 14.11.2016 Rautavaaran kunnan Lausunto hallituksen esitysluonnoksesta eduskunnalle maakuntauudistukseksi ja sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Kaikissa em. vaihtoehdoissa osakeyhtiöt (Energia Oy sekä perustettava vesi- ja viemärilaitososakeyhtiö) pidetään kaupungin 100 % omistuksessa.

Kaikissa em. vaihtoehdoissa osakeyhtiöt (Energia Oy sekä perustettava vesi- ja viemärilaitososakeyhtiö) pidetään kaupungin 100 % omistuksessa. Kaupunginhallitus 49 13.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 20.03.2017 Vesi- ja viemärilaitoksen yhtiöittäminen Khall 13.03.2017 49 Vuoden 2017 talousarviossa kaupunginvaltuusto hyväksyi taloudellisen tilanteen

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA

LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA LAUSUNTOPYYNTÖ PARAS-LAIN VELVOITTEIDEN JATKAMISESTA Sosiaali- ja terveysministeriö on valmistellut esityksen laiksi Paras-lain velvoitteiden jatkamisesta. Kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta annetussa

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 3/2014 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 25.4.2014 klo 9.00 13.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus

Muonion kunta Esityslista 20/ (7) Kunnanhallitus Muonion kunta Esityslista 20/2017 1 (7) Kunnanhallituksen kokous Aika ma klo 17.30 Paikka yhtenäiskoulun auditorio Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Petteri Hirsikangas varapuheenjohtaja Sakari

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY

YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY YHTEISTOIMINTASOPIMUS JA PARAS-PUITELAKI ASIANAJOTOIMISTO HEIKKI PENTTILÄ OY YHTEISTOIMINTASOPIMUKSEN PÄÄTTÄMINEN Ruoveden kunnan ja Virtain kunnan yhteistoimintasopimuksen 18.6.2012 purkamis- ja irtisanomisehdon

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / Perusturvalautakunta klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 06.04.2011 klo 17.30 18.10 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Heinilä Päivi Koivisto

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015

KIHNIÖN KUNTA Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Esityslista KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 07.09.2015 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone Kärkelä Pilvi Yli-Kujala Minna Aittoniemi Helena

Lisätiedot

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne

Kemijärven kaupungin organisaatio- ja päätöksentekorakenne Kaupunginhallitus 195 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 59 15.06.2015 Kaupunginhallitus 278 07.09.2015 Kaupunginvaltuusto 81 21.09.2015 Kaupunginhallitus 232 06.06.2016 Kemijärven kaupungin organisaatio- ja

Lisätiedot

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä)

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä) Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 9.5.2011 klo 10.00 11.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA ESITYSLISTA 16/2017 KUNNANHALLITUS SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA ESITYSLISTA 16/2017 KUNNANHALLITUS SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA ESITYSLISTA 16/2017 SISÄLLYSLUETTELO 203 VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.1.2018 ALKAEN... 436 204 JUUPAJOEN KUNNAN KULJETUSPALVELUJEN KILPAILUTTAMINEN JA ASIOINTILIIKENTEEN KEHITTÄMINEN

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2013 KUNNANHALLITUS 16.12.2013 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2013 KUNNANHALLITUS 16.12.2013 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2013 SISÄLLYSLUETTELO 213 KUNNANHALLITUKSEN JA KUNNANVALTUUSTON KOKOUSAJAT TAMMI- KESÄKUU 2014... 464 214 JUUPAJOEN KUNNAN JA ORIVEDEN KAUPUNGIN TURVALLISUUS- SUUNNITELMA...

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 95. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 95. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 10.06.2013 Sivu 1 / 1 5370/02.05.00/2012 Kaupunginhallitus 169 27.5.2013 95 Sopimus pääkaupunkiseudun kaupunkien osallistumisesta Suomen Kansallisoopperan käyttökustannuksiin Valmistelijat /

Lisätiedot

Mäkinen Heikki ja Alkkiomäki Jari

Mäkinen Heikki ja Alkkiomäki Jari ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Keskiviikko 04.02.2015 klo 22:20 23:00 Puumilan Taitotalo Törmä Tapani Hellgren Jussi Annala Tarmo

Lisätiedot

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht.

t5ft SÄMEDIGOI SAAMELAISKÄRÄJÄT pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo puhelinkokous Paikka puheenjohtaja 1 varapuh. joht. SÄMEDIGOI TTalHtiic PÖYTÄKIRJA 4/20 13 sivu 1 (6 SAAMELAISKÄRÄJIEN HALLITUKSEN KOKOUS 4/2013 Aika Paikka pe 8. päivänä maaliskuuta 2013 alkaen klo 10.00 10.55. puhelinkokous L P Läsnä/ pozsa Klemetti Näl&äläj

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Osayhteisvaltuusto Asianro 6246/03.00/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (1) Kaupunginhallitus 315 24.10.2016 24 Asianro 6246/03.00/2016 Lausunto sote- ja maakuntauudistusta koskevaan hallituksen esitysluonnokseen Päätöshistoria Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2011 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2011 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2011 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 3. helmikuuta 2011 kello 19.00 21.30 Paikka: Kunnanvirasto Läsnä Poissa Puheenjohtaja Martti Mäkitalo x Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / klo

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / klo KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 / 2015 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet 17.03.2015 klo 17.00 17.40 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi

Lisätiedot