Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Keskiviikko 17.6.2015 klo 17.15 20.35. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16"

Transkriptio

1 ESITYSLISTA N:o 6/2015 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (22) 149 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen Ilkka Ahtikari Markku Haapamäki Jaakko Hakala Hanna Heimonen Taisto Hutri Yrjö Karppinen Hannele Kiuttu Pekka Pietilä Nina Paananen Eeva-Liisa Rantala Kyllikki Valtonen Mika Virtanen Marja-Leena Räsänen Antti puheenjohtaja varajäsen poissa MUUT SAAPUVILLA OLLEET Helttunen Pentti Karhunen Tuula Lätti Jouni Marjamäki Ritva Hämäläinen Visa ASIAT ALLEKIRJOITUS Puheenjohtaja KV:n puheenjohtaja KV:n varapuheenjohtaja talousjohtaja hallintosihteeri kiinteistöpäällikkö , Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU Ilkka Järvinen Hyvinkäällä Allekirjoitukset Ritva Marjamäki Markku Ahtikari Jaakko Haapamäki

2 Kirkkoneuvosto Kokouksen asialista 156. Kokouksen avaus 157. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 158. Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävillä pitäminen 159. Kokousasioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 160. Edustaja Noposta Vehkojan alueneuvostoon 161. Suomen Pipliaseuran nimikkosopimusten tarkistus 162. Seurakunnan juhlavuoden 2017 kirjahanke juhlakirjatoimikunnan nimeäminen 163. Johtavan sairaalapastorin Jussi Ollilan virkavapausanomus 164. Seurakunnan valmiussuunnitelma 165. Veikkarin kerhotilan käyttötarkoituksen muutos 166. Virastojen palveluajat ja liukuvan työajan ohjeiden päivitys 167. Pankkitilin käyttövaltuuden myöntäminen Kirkon palvelukeskukselle 168. Hautainhoitorahaston lakkauttamisen valmistelu 169. Talousarvion 2016 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelu 170. Ruokapalvelujen toiminta- ja talousselvitys 171. Ruokapalvelujen pääemännän tehtävän täyttäminen 172. Kirkkohallituksen ja kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeet 173. Johto- ja toimikuntien kokousten asialistat 174. Kirkkoherran ja talousjohtajan päätösluetteloiden asiat 175. Muita asioita 176. Valitusosoitus ja kokouksen päättäminen

3 Kirkkoneuvosto Kokouksen avaus Alkuvirren 408 ja rukouksen jälkeen puheenjohtaja avasi kokouksen. 157 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Esityslista on toimitettu jäsenille Kokous todetaan KJ 9:1 :n ja KL 7:4 :n mukaisesti lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 158 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävillä pitäminen Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Markku Ahtikari ja Jaakko Haapamäki. Pöytäkirja tarkastetaan kirkkoherranvirastossa maanantaina Tarkastettu pöytäkirja pidetään nähtävillä kirkkoherranvirastossa viraston aukioloaikana. Ilmoitus pöytäkirjan nähtävillä pitämisestä on seurakunnan virallisella ilmoitustaululla Ehdotus hyväksyttiin. 159 Kokousasioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen Esityslista hyväksytään kokousasioiden käsittelyjärjestykseksi. Esityslista hyväksyttiin kokousasioiden käsittelyjärjestykseksi lisättynä lisäesityslistan asialla: 1. Veikkarin kerhotilan käyttötarkoituksen muutos. Lisäksi 164, Seurakunnan valmiussuunnitelma ja 165 Veikkarin kerhotilan käyttötarkoituksen muutos päätettiin käsitellä heti tämän pykälän 159 jälkeen.

4 Kirkkoneuvosto Edustaja Noposta Vehkojan alueneuvostoon Kirkkoneuvoston hyväksymän ja voimaan tulleen aluetyön johtosäännön mukaan kirkkoneuvosto valitsee toimikautensa ensimmäisessä kokouksessa viiteen alueneuvostoon kahdeksi vuodeksi puheenjohtajan ja neljä kuusi muuta jäsentä. Kirkkoneuvosto valitsi kokouksessaan Vehkojan alueneuvostoon Anita Myllymäen, pj, Jouko Jokisen, Salme Laitisen, Pauli Natusen, Annaleena Pakkasen, Aino Tenkula-Niemisen ja Kari Vierimaan. Aluetyön yhteistyötoimikunta on kokouksessaan käsitellyt Vehkojan alueneuvoston kokoonpanoa. Aluetyön yhteistyötoimikunta toteaa asian esittelyssä, että Noppo kuuluu Vehkojan alueeseen, kuten yhteistyötoimikunta on aikanaan esittänyt. Em. kokouksessaan yhteistyötoimikunta toteaa, että Vehkojan alueneuvostossa pitäisi olla edustaja myös Noposta ja toimikunta ehdottaa kirkkoneuvostolle, että se kutsuisi Marja Jyrkisen Noposta ylimääräiseksi jäseneksi Vehkojan alueneuvostoon. Marja Jyrkinen on tehtävään lupautunut. Kirkkoneuvosto nimeää Marja Jyrkisen Noposta Vehkojan alueneuvoston ns. ylimääräiseksi jäseneksi vuoden 2016 loppuun. Ehdotus hyväksyttiin. 161 Suomen Pipliaseuran nimikkosopimusten tarkistus Julistusjohtokunta on kokouksessaan käsitellyt Suomen Pipliaseuran nimikkosopimusten tarkistamista. Asian esittelyssä todetaan, että Hyvinkään seurakunta tukee raamatunkäännöstyötä Intiassa ja Thaimaassa. Kummankin sopimuksen kannatussumma on 2500 euroa. Julistusjohtokunta on linjannut vuonna 2009, että nimikkokohteiden kannatussumma olisi vähintään 5000 euroa.

5 Kirkkoneuvosto Julistusjohtokunta toteaa käsittelyssään, että koska on kyseessä kaksi eri sopimusta, johtokunta ehdottaa, että molempien Suomen Pipliaseuran nimikkosopimusten kannatussumma nostetaan 5000 euroon. Hyväksytään Suomen Pipliaseuran nimikkosopimusten yhteiseksi kokonaiskannatustavoitteeksi euroa. Ehdotus hyväksyttiin. 162 Seurakunnan juhlavuoden 2017 kirjahanke juhlakirjatoimikunnan nimeäminen Juhlavuoden 2017 kirjahanke on kirjattu ensimmäisen kerran hallinnon tavoitteisiin vuoden 2014 talousarviossa. Epävirallinen työryhmä on kirkkoneuvostossa todetun mukaisesti toiminut jo vuoden 2014 lopusta. Työryhmässä ovat olleet mukana rovastit Tapio Turunen ja Reijo Huuskonen, pastori Juha Koivulahti, seurakunnan eläkkeellä oleva tiedotussihteeri Solveig Crusell sekä johtava tiedottaja Jorma Ersta. Vuoden 2015 aikana ryhmä on kokoontunut kolme kertaa, 19.1., ja 1.6. Kirkkoherra osallistui työryhmän tapaamiseen 1.6. Työryhmä keskusteli tuolloin mm. tulevan kirjan koosta ja painosmäärästä. Työryhmällä on tavoitteena v kirja, jossa olisi noin 250 sivua ja painosmäärä noin 1000 kappaletta. Kirjan disposition on määrä olla valmis tulevan syksyn kuluessa. Kirkkoneuvoston on tarkoituksenmukaista asettaa juhlakirjatoimikunta, jonka tehtävä on kirjan toimittamiseen liittyvä ohjaus ja esitysten tekeminen kirkkoneuvostolle. Käytännössä juhlakirjatoimikuntana voi toimia hallintotyöryhmä. Lisäksi nyt toiminut työryhmä (Turunen, Huuskonen, Koivulahti, Crusell ja Ersta) nimettäisiin toimituskunnaksi, jonka puheenjohtajaksi kirkkoherra esittää Tapio Turusta ja sihteeriksi Jorma Erstaa. Alustavasti kirjahankkeen kustannuksista Vuonna 2011 painettiin kirkon 50-vuotisjuhlavuoden juhlakirjaa lux continua virtaava valo 1000 kappaletta. Painatuskustannukset olivat tuolloin kokonaisuudessaan noin euroa. Kirjan painoi Libris Oy, Helsinki.

6 Kirkkoneuvosto Vuoden 2011 juhlakirjassa on sivuja 127 ja nyt suunnitteilla olevaan kirjaan niitä on siis ajateltu noin 250. Sivumäärällä on luonnollisesti vaikutus painatusja taittokustannuksiin. Vuoden 2011 juhlakirjan taittoi valokuvaaja Esa Kivivuori. Taiton, vanhojen valokuvien käsittelyn ja uusien kuvien ottamisen kustannukset olivat noin 5000 euroa. Merkitään tiedoksi juhlavuoden 2017 kirjahanke ja varataan tuleviin talousarvioihin määrärahaa hankkeen toteuttamiseksi. Nimetään juhlakirjatoimikunnaksi seurakunnan hallintotyöryhmä, kirkkoherra Ilkka Järvinen, puheenjohtajaksi, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Pentti Helttunen ja varapuheenjohtaja Tuula Karhunen, kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Marja-Leena Virtanen, talousjohtaja Jouni Lätti ja hallintosihteeri Ritva Marjamäki. Nimetään toimituskunnaksi jo toiminut kirjoittajaryhmä, rovastit Tapio Turunen ja Reijo Huuskonen, pastori Juha Koivulahti, seurakunnan eläkkeellä oleva tiedotussihteeri Solveig Crusell ja johtava tiedottaja Jorma Ersta. Nimetään toimituskunnan puheenjohtajaksi Tapio Turunen ja sihteeriksi Jorma Ersta. Päätetään lisäksi, että toimituskunnalle maksetaan kokouspalkkiot vuoden 2015 kokouksista, 19.1., ja 1.6. Ehdotus hyväksyttiin.

7 Kirkkoneuvosto Johtavan sairaalapastorin Jussi Ollilan virkavapausanomus Jussi Ollila on valittu Helsingin seurakuntayhtymän yhteisen seurakuntatyön johtavan sairaalapapin virkaan lukien. Hän anoo tuomiokapitulilta kuuden kuukauden virkavapautta uuden viran koeajaksi (liite 1). Mikäli virkavapauden kokonaiskesto on yli kaksi kuukautta, on papinviran haltijan lähetettävä virkavapausanomuksensa tuomiokapitulin käsiteltäväksi ja liitettävä siihen kirkkoneuvoston lausunto (KJ 6:8). Kirkkoneuvosto puoltaa johtavan sairaalapastorin Jussi Ollilan virkavapausanomusta Lausuntonaan tuomiokapitulille kirkkoneuvosto puoltaa johtavan sairaalapastorin Jussi Ollilan virkavapausanomusta Seurakunnan valmiussuunnitelma Kirkkolaissa on kirkollishallinnon varautumista ja poikkeusoloja koskevia erityissäännöksiä. Seurakuntien varautumisen perustana on kirkkolain säännös kirkon tehtävästä. Tunnustuksensa mukaisesti kirkko julistaa Jumalan sanaa ja jakaa sakramentteja sekä toimii kristillisen sanoman levittämiseksi ja lähimmäisenrakkauden toteuttamiseksi. Tämä merkitsee, että kirkon tulee varautua hoitamaan perustehtäväänsä kaikissa olosuhteissa. Poikkeusoloissa kirkon tehtävän toteuttamisen merkitys korostuu. Kirkollisen valmiussuunnittelun kokonaisohjauksesta vastaa kirkkohallitus. Valmiussuunnitelmalla tarkoitetaan niiden toimenpiteiden selvittämistä ja esittämistä, joihin on ryhdyttävä, jotta toiminta ja hallinto voidaan poikkeavissa oloissa järjestää. Suunnittelun osien on täydennettävä toisiaan. Toimintavalmiuden luomiseksi ja ylläpitämiseksi tarvittava suunnittelu ja sen edellyttämät muut valmistelut muodostavat kokonaisuuden, johon sisältyy erilaisia toimia. Seurakuntien velvollisuutena on huolehtia tehtävistään kaikissa olosuhteissa. Toimintoja voidaan poikkeusoloissa joutua järjestelemään uudelleen. Toiminnan, hallinnon ja johtamisen on sopeuduttava tilanteiden muutoksiin. Poikkeusoloissa seurakunnat voivat täydentää kunnan vastuulla olevia toimintoja, jos toimenpiteistä on sovittu etukäteen.

8 Kirkkoneuvosto Valmiussuunnitelmassa määritellään organisaation kokonaistoiminnan päämäärät ja perusajatus sekä poikkeusolojen ratkaisut ja niihin liittyvät henkilöjärjestelyt. Organisaatiota muutetaan häiriö- ja kriisitilanteissa mahdollisimman vähän. Suunnitelmasta tulee käydä ilmi, miten seurakunnan jumalanpalveluksista, toimituksista ja palveluista huolehditaan poikkeusoloissa. Valmiustoimen ylin hallintoelin on kirkkoneuvosto, joka hyväksyy valmiussuunnitelman ja siihen tehtävät muutokset sekä nimeää valmiussuunnittelua varten johtoryhmän. Valmiussuunnittelusta ja valmiustoimen johtamisesta vastaa kirkkoherra. Hyvinkään seurakunnassa kiinteistöpäällikkö toimii valmiuspäällikkönä, jonka vastuulle kuuluu suunnitelman ja varausten ylläpitäminen, yhteistoimintasuhteiden hoitaminen ja koulutuksen järjestäminen henkilöstölle. Valmius-päällikkö valmistelee suunnitelman periaatteelliset muutokset ja tekee itsenäisesti tekniset muutokset. Valmiussuunnittelun johtoryhmänä on toiminut kirkkoherra, talousjohtaja, kiinteistöpäällikkö (valmiuspäällikkö), diakoniasihteeri, hautaustoimen päällikkö ja johtava tiedottaja sekä varahenkilöinä samassa järjestyksessä I kappalainen, kirjanpitäjä, suntio-talonmies, diakoniatyöntekijä, työnjohtaja ja tiedottaja. Samaa ryhmää esitetään myös jatkamaan valmiussuunnittelun johtoryhmänä. Hyvinkään seurakunnan valmiussuunnitelma liitteenä 2, valmiussuunnitelman liitteet ovat salaisia. Kirkkoneuvosto hyväksyy Hyvinkään seurakunnan valmiussuunnitelman 2015 liitteineen. Valmiussuunnittelun johtoryhmänä toimii edelleen kirkkoherra, talousjohtaja, kiinteistöpäällikkö (valmiuspäällikkö), diakoniasihteeri, hautaustoimen päällikkö ja johtava tiedottaja sekä heidän varahenkilöinään samassa järjestyksessä I kappalainen, kirjanpitäjä, suntio-talonmies, diakoniatyöntekijä, työnjohtaja ja tiedottaja. Ehdotus hyväksyttiin. Valmiussuunnitelma lähetetään tiedoksi Espoon hiippakunnan tuomiokapitulille.

9 Kirkkoneuvosto Veikkarin kerhotilan käyttötarkoituksen muutos Seurakunnan lapsityö ei tarvitse Veikkarin kerhotilaa tulevana toimintavuonna. Kerhotila on hankittu vuonna Myös Hyvinkään kaupunki on lopettanut samassa kiinteistössä päiväkodin ja valmistelee seurakunnan saaman tiedon mukaan oman tilansa myyntiä. Voimassa olevassa yhtiöjärjestyksessä tila on määritelty päiväkotikäyttöön. Ennen mahdollista huoneiston myyntiä tai asuntokäyttöön vuokraamista seurakunnan tulee hakea Veikkarin Kiinteistö Oy:ltä yhtiöjärjestykseen tilan käyttötarkoituksen muutosta asumiskäyttöön. Lisäksi ennen yhtiöjärjestyksen muuttamista rakennusvalvontaan pitää tehdä toimenpideilmoitus käyttötarkoituksen muuttamisesta. Hyvinkään kaupungin rakennusvalvonta on ilmoittanut, että rakennusvalvonta ei toimi tällä hetkellä täydellä henkilöstöresurssilla, joten lupien käsittelyajat ovat pidentyneet 2 4 kuukauteen. Myyntiin asettaminen tai vuokraus voitaneen tehdä siten aikaisintaan loppusyksystä. 1. Tehdään rakennusvalvontaan toimenpideilmoitus Veikkarin kerhotilan käyttötarkoituksen muuttamisesta päiväkotikäytöstä asuntokäyttöön. 2. Haetaan Veikkarin Kiinteistö Oy:ltä yhtiöjärjestyksen muutosta sen jälkeen, kun käyttötarkoituksen muutoksesta on saatu Hyvinkään kaupungin päätös. 3. Päätetään huoneiston myymisestä tai vuokraamisesta sen jälkeen, kun lupaasiat ovat valmiit. Keskustelun jälkeen ehdotus hyväksyttiin.

10 Kirkkoneuvosto Virastojen palveluajat ja liukuvan työajan ohjeiden päivitys Palveluajat Taloustoimiston ja opastuksen palveluajat on vahvistettu vuonna Kirkkoherranviraston palveluaikoja lyhennettiin vuonna 2013, jotta saataisiin riittävästi keskeytymätöntä työaikaa jäsentietojärjestelmä Kirjurin tuomiin lisätehtäviin. Palveluajat ovat seuraavat: Päivä Kirkkoherranvirasto Taloustoimisto Opastus ja puhelinvaihde ma-ke to pe Liukuva työaika Liukuva työaika on ollut käytössä toimisto- ja hallintotehtävissä toimistotyöaikalain mukaista työaikaa tekevien osalta vuodesta 1998 alkaen. Vanha liukuvan työajan seurantajärjestelmä uusittiin kesäkuun 2015 alussa. Tarkistetut liukuvan työajan soveltamisohjeet ovat liitteessä 3. Liukuvan työajan iltaliukuma esitetään venytettäväksi klo saakka kaikkina päivinä. Muutoin liukuma-ajat esitetään pidettäväksi ennallaan. Päivä aamuliukuma iltaliukuma kaikki paikalla perustyöaika, aamupäivä iltapäivä laskennallinen ma-to pe Liukuvan työajan järjestelmän työaikatietokanta/raportit muodostavat työaikalain edellyttämän työaikakirjanpidon. Liukuvan työajan piirissä olevia työntekijöitä edustavien luottamusmiesten kanssa on käyty valmisteluvaiheessa soveltamisohjeluonnos läpi ja todettu sen olevan eräin tarkennuksin käyttökelpoinen. Merkitään sovellettavat palveluajat tiedoksi. Taloustoimiston palveluaikoja lyhennetään syyskaudella 2015 ja vuoden 2016 alussa tarpeen mukaan Kirkon palvelukeskukseen liittymisen vaatimien koulutusten ja työjärjestelyjen mukaisesti. Hyväksytään liukuvan työajan soveltamisperiaatteet liitteen 3 mukaisena.

11 Kirkkoneuvosto Merkittiin kirkkoneuvoston päätöksestä alkaen sovellettavat palveluajat tiedoksi. Taloustoimiston palveluaikoja lyhennetään syyskaudella 2015 ja vuoden 2016 alussa tarpeen mukaan Kirkon palvelukeskukseen liittymisen vaatimien koulutusten ja työjärjestelyjen mukaisesti. Hyväksyttiin liukuvan työajan soveltamisperiaatteet lukien liitteen 3 mukaisena. 167 Pankkitilin käyttövaltuuden myöntäminen Kirkon palvelukeskukselle (Lätti) Taloussäännön 7 :n mukaan pankkitilien avaamisesta ja lopettamisesta päättää talousjohtaja. Tilien käyttövaltuuksista päättää kirkkoneuvosto. Viranhaltijoille myönnetyt pankkitilien käyttövaltuudet on hyväksytty kirkkoneuvostossa Seurakunta siirtyy vuoden 2016 alussa Kirkon palvelukeskuksen asiakkaaksi. Kirkon palvelukeskus hoitaa seurakunnan kirjanpidon ja palkanlaskennan myöhemmin hyväksyttävässä palvelusopimuksessa määriteltävällä tavalla. Jatkossa Kirkon palvelukeskus hoitaa seurakunnan maksut ja palkat seurakunnan pankkitililtä. Tekninen valmistelutyö maksuliikennetilin käyttöoikeuksien määrittelemiseksi edellyttää seurakunnan puolelta allekirjoitettua sopimusta maksuliikepalveluiden välittämisestä mennessä. Sopimus on toimitettu kirkkoherran ja talousjohtajan allekirjoituksella Kirkon palvelukeskukselle (liite 4). Valtuutetaan Kirkon palvelukeskus käyttämään seurakunnan maksuliikennetiliä liitteessä 4 määritellyllä tavalla. Valtuutettiin Kirkon palvelukeskus käyttämään seurakunnan maksuliikennetiliä liitteessä 4 määritellyllä tavalla.

12 Kirkkoneuvosto Hautainhoitorahaston lakkauttamisen valmistelu (Lätti) Kirkkolakiin ja kirkkohallituksen taloushallinnon ohjeistukseen sisältyy vaihtoehto hautojen hoitamisesta ilman hautainhoitorahastoa. Taloustoimiston ja hautaustoimen alustavissa selvityksissä on tultu siihen tulokseen, että on perusteltua selvittää muun kirjanpitokäytännön tarkistamisen yhteydessä myös mahdollisuus siirtää hautojen hoito tehtäväksi ilman erillistä hautainhoitorahastoa. Toimenpide yksinkertaistaisi taloushallintoa tältä osin ja kokoaisi koko hautaustoimen talouden saman pääluokan sisälle. Kirkon palvelukeskuksen uusi kirjanpitokäytäntö edellyttää erillisen pankkitilin avaamista hoitorahastolle, mikäli käytetään edelleen erillistä rahastoa. Palvelukeskuksen kirjanpitovastaavien kanssa on todettu, että seurakunta voi hoitaa hautainhoitoon liittyvän taloushallinnon ilman rahastoa. Käytännön hautainhoidossa ei tapahtuisi muutoksia eikä kustannustason muutoksia, jos erillinen hoitorahasto lakkautettaisiin. Seurakunta vastaisi rahaston lakkauttamisen jälkeen voimassa olevien määräaikaisten hoitosopimusten sopimuksenmukaisista hoitovelvoitteista, kuten se on käytännössä vastannut tähänkin asti sopimusvelvoitteista hautainhoitorahaston osalta. Haudanhoitosopimuksiin liittyvä kirjanpito vain hoidettaisiin erillisen rahaston asemesta hautaustoimen pääluokassa omalla kustannuspaikalla/tehtäväalueella Haudanhoitosopimukset. Alustavasti hautainhoitorahaston lakkautus sovittiin tutkittavaksi kirkkoneuvostossa jo , mutta mm. esiin nousseiden mahdollisten seurakuntaliitosten vuoksi lakkautusta ei valmisteltu pidemmälle. Valmistellaan hautainhoitorahaston lakkauttaminen vuoden 2015 aikana kirkkovaltuuston lokakuun kokoukseen. Ehdotus hyväksyttiin.

13 Kirkkoneuvosto Talousarvion 2016 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelu (Lätti) Talousarvion ja toimintasuunnitelmien laatimisen rinnalla valmistellaan seurakunnan uusi strategia vuosille Lähtökohtana on koko kirkon strategialinjaus Kohtaamisen kirkko, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen Talousarvion 2016 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman laadintaohjeluonnos on liitteenä 5. Ohje on muokattu siten, että varsinainen ohje sisältää keskeiset asiat, mutta teknisluontoiset ja toistuvat asiat on esitetty liitteenä tai niiden osalta on viitattu muihin asiakirjoihin. Kirkollisveron tuloveroprosenttia tarkistettiin viimeksi vuodelle 2014 ja vuoden 2016 tuloveroprosenttiin ei ole tulossa muutoksia. Kirkkoneuvosto totesi vuoden 2014 veroprosentin noston valmistelukeskustelun yhteydessä, että myös käyttötaloutta on ryhdyttävä supistamaan sekä varauduttava tuleviin investointeihin. Toiminnallisia painotuksia vuonna 2016 ovat: - valmistelut seurakunnan 100 -vuotisjuhliin sekä uskonpuhdistuksen vuotisjuhliin vuonna Kipa-järjestelmään siirtyminen vuoden 2016 alussa (kirkon yhteinen kirjanpidon ja palkanlaskennan palvelukeskus) - vapaaehtoistoiminnan vahvistaminen. - seurakunta- ja kuntarakenteen muutosprosessien seuranta ja mahdollisten seurakuntakohtaisten ratkaisujen valmistelu ja toteuttaminen Talousarvion laadinnan keskeisiä taloudellisia lähtökohtia ja kehyksiä ovat: - Kirkollisveron tuloveroprosentti on 1,25 %. - Kirkollisverotulojen ja arvioidaan olevan vuoden 2015 tasolla ( euroa) tai hieman parempi. Verotuloarvioita tarkistetaan talousarviovalmistelujen edetessä. - Tavoitteena on vähentää lievästi käytettyä kokonaistyöpanosta. - Palkkataso noussee vuositasolla noin 0,5 %. - Toimintayksiköiden perustoiminnan muutosprosenttikehys = 0 % muiden kuin henkilöstökulujen osalta - Investointisuunnitelma tarkistetaan; nykyisessä taloussuunnitelmassa vuoden 2016 investointitarpeeksi on arvioitu euroa. - Vuosikatteen perustavoitetaso vastaa keskimääräistä viiden vuoden investointitasoa suunnitelmakaudella ( euroa).

14 Kirkkoneuvosto Valtion rahoitus seurakunnille yhteiskunnallisiin tehtäviin Yhteisöveron tuotto-osuus poistuu Valtion rahoitus euroa vuonna 2016 Verotuskulujen ennakoitu lasku euroa Keskusrahastomaksu alenee 8,2 % -> 7,5 % kirkollisverosta (säästöä euroa). Eläkemaksut Eläkerahastomaksun korotus 1,2 % -> 4 % kirkollisverotuloista, lisäkulua euroa Työnantajan eläkemaksun lasku 28 % -> 24 % palkoista säästää eläkemaksuissa euroa Laadintaohje sisältää päätehtäväalueittaiset määrärahakehykset. Kehykset laaditaan kirkkoneuvoston kokoukseen. Kehysten laskenta vaatii hoitorahaston ja eläkemaksumuutosten vuoksi tavallista enemmän laskentaa. Kirkkohallitus ei ole vielä antanut ohjeita vuoden 2016 talousarvion laadintaan eikä arvioita verotulojen kehityksestä. Hyväksytään talousarvion 2016 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelunohjeet ja esittelyyn sisältyvät määräraha/henkilöstökehykset. Annetaan strategian valmisteluun liittyvät ohjeet (laadintaohjeen liite). Ohjeet viimeistellään kirkkoneuvoston käsittelyn pohjalta. Keskustelun jälkeen hyväksyttiin talousarvion 2016 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelunohjeet ja esittelyyn sisältyvät määräraha/henkilöstökehykset. Strategian valmisteluun liittyvät ohjeet annettiin laadintaohjeen liitteen mukaisina.

15 Kirkkoneuvosto Ruokapalvelujen toiminta- ja talousselvitys (Lätti) Kirkkoneuvosto käsitteli pitopalvelun toimintaa ja taloutta erillisen selvitysraportin pohjalta tammikuussa 2015 (liite 7). Tuolloin toivottiin tarkempaa selvitystä mm. siitä, - mitä toiminnalle ja taloudelle merkitsee, jos yleisen lounasruokailun mallia muutetaan ja mitä muutos merkitsisi nyt ruokailutilana käytettävän seurakuntakuntasalin käyttöön - kannattavuus tulee selvittää (verovaroja ei voi käyttää pitopalveluun) - miten muissa seurakunnissa ruokapalveluasiat on järjestetty ja muistutettiin seurakunnan ydintehtävästä - korostettiin, että henkilöstön asema on myös pidettävä mielessä asioista päätettäessä. Kirkkoneuvosto päätti tammikuussa, että - lounasruokailukysymyksen selvittämistä jatketaan, pohditaan nykyisen mallin etuja ja haittoja ja mahdollisen muutoksen vaikutuksia sekä työpaikkaruokailukysymystä - ruokapalveluselvitys tuodaan kirkkoneuvostolle kevään aikana. Liitteenä olevaa selvitystä päivitetään vielä ennen kokousta. Tarvittaessa tarkastelua voidaan syventää ulkopuolista kehittämispanosta hankkimalla. 1. Merkitään ruokapalvelujen toiminta- ja talousselvitys tiedoksi. 4. Jatketaan seurakunnan ruokapalvelutoimintaa nykyisessä laajuudessa ml. lounasruokailu. 5. Toimintaa ja sen taloutta kehitetään selvitysraportin kohdan 7 mukaisin toimenpitein 6. Kirjataan kirkkoneuvoston mahdolliset lisäselvityspyynnöt. Keskustelun jälkeen 1. Ruokapalvelujen toiminta- ja talousselvitys merkittiin tiedoksi. 2. Seurakunnan ruokapalvelutoimintaa päätettiin jatkaa nykyisessä laajuudessa ml. lounasruokailu. 3. Toimintaa ja sen taloutta kehitetään selvitysraportin kohdan 7 mukaisin toimenpitein.

16 Kirkkoneuvosto Ruokapalvelujen pääemännän tehtävän täyttäminen (Lätti) Ruokapalvelujen pääemännän tehtävä tuli avoimeksi eläkkeelle siirtymisen myötä. Pääemännän tehtävän täyttämistä on siirretty seurakuntien mahdollisen rakennemuutoksen ja ruokapalvelujen tulevaan toimintaan liittyvien muiden selvitysten tekemisen vuoksi. Kirkkoneuvoston päätti tammikuussa 2015, että pääemännän tehtävää hoidetaan edelleen sijaisuusjärjestelyn avulla. Kirkkoneuvosto on palkannut pitopalvelun pääemännän sijaisuuden hoitajaksi emäntä Anne Silvánin lukien saakka. Järjestely on voimassa kuitenkin enintään siihen saakka, kunnes pääemännän tehtävä täytetään vakinaisesti. Kirkon rakennemuutoskaavailujen peruunnuttua on perusteltua täyttää tehtävä vakinaisesti Hyvinkään oman ruokapalvelutoiminnan tarpeiden mukaisesti. Myöskään sijaisuusjärjestelyjen jatkaminen pidemmälle ei ole perusteltua toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen kannalta. Pääemännän valinta kuuluu kirkkoneuvostolle. Pääemännän toimenkuva on vahvistettu kirkkoneuvostossa (liite 8). Pääemännän kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ammattikorkeakoulun tai opistoasteen tutkinto ja riittävä työkokemus alan tehtävissä. Julistetaan pääemännän tehtävä haettavaksi klo mennessä. Hakuilmoitukset julkaistaan tai sitä lähinnä olevina aikoina (Aamuposti, Kotimaa ja sähköiset ilmoituskanavat: Oikotie, työvoimahallinto ja seurakunnan kotisivut). Valitaan haastatteluryhmä, joka suorittaa haastatteluun kutsuttavien haastattelut (tavoiteaikataulu ). Valinta tehdään kirkkoneuvoston kokouksessa tai siirretään tarvittaessa syyskuun kokoukseen. Pääemännän tehtävä julistetaan haettavaksi klo mennessä. Hakuilmoitukset julkaistaan tai sitä lähinnä olevina aikoina (Aamuposti, Kotimaa ja sähköiset ilmoituskanavat: Oikotie, työvoimahallinto ja seurakunnan kotisivut). Haastatteluryhmään nimettiin puheenjohtajaksi Marja-Leena Virtanen ja muiksi luottamushenkilöjäseniksi Markku Ahtikari ja Taisto Heimonen. Viranhaltijoista haastatteluryhmässä ovat kirkkoherra Ilkka Järvinen ja talousjohtaja Jouni Lätti.

17 Kirkkoneuvosto Kirkkohallituksen ja kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeet Kirkkohallituksen yleiskirje 10/ Kirkonkirjojen tietojen luovuttamisesta perittävät uudet maksut Kirkkohallituksen yleiskirje 11/ Valtionkorvauksen jakaminen seurakunnille ja seurakuntayhtymille sekä seurakuntien ja seurakuntayhtymien maksut Kirkon keskusrahastolle vuodesta 2016 alkaen Kirkkohallituksen yleiskirje 12/ Kirkon yleiset tietoturvamääräykset Merkitään yleiskirjeet tiedoksi. Yleiskirjeet merkittiin tiedoksi. 173 Johto- ja toimikuntien kokousten asialistat Aluetyön yhteistyötoimikunta Aluejakoon liittyvä ehdotus 2. Alueneuvostojen osavuosikatsaukset 3. Osavuosiraportin antaminen kirkkoneuvostolle 4. Alueneuvostojen yhteinen koulutus- ja virkistyspäivä 5. Alueneuvostojen yhteinen jouluateria Julistusjohtokunta Julistuksen osavuosiraportti 2. Julistuksen talouden toteutuma 1/ Lähetystyön talousarviomäärärahojen jakaminen vuodelle Suomen Pipliaseuran nimikkosopimusten tarkistus 5. Edustajien valinta lähetysjärjestöjen kesäjuhlille 6. Tulevat tapahtumat Merkitään asialistat tiedoksi. Asialistat merkittiin tiedoksi.

18 Kirkkoneuvosto Kirkkoherran ja talousjohtajan päätösluetteloiden asiat Kirkkoherran päätösluettelon asialista 20 24/ Seurakuntapastori Saija Lottosen virkavapaus hoitovapaata varten 21. Maksuvapautushakemus 22. Annica Maljanen määräaikaiseksi lastenohjaajaksi 23. Maksuvapautushakemus 24. Maksuvapautushakemus Talousjohtajan päätösluettelon asialista 45 61/ Vuokrasopimuksen irtisanominen, Helenenkatu 30-34, autotalli 46. Vuokrasopimus kesäteatterin esityspaikasta 47. Asuinhuoneiston vuokrasopimus, Helenenkatu B 48. Virkavapaus, Kahra 49. Päätös vuosisidonnaisesta palkanosasta, Niinistö 50. Päätös vuosisidonnaisesta palkanosasta, Laukkanen 51. Päätös vuosisidonnaisesta palkanosasta, Voutila-Makena 52. Sairauslomien myöntäminen 53. Päätös vuosisidonnaisesta palkanosasta, Paasio 54. Päätös vuosisidonnaisesta palkanosasta, Kurikka 55. Päätös vuosisidonnaisesta palkanosasta, Orivuori 56. Vuokrasopimuksen irtisanominen, Helenenkatu A 57. Virkavapaus, Petlin 58. Päätös vuosisidonnaisesta palkanosasta, Kerko 59. Työajanseurantajärjestelmän hankinta 60. Sääksin kesähinnaston vahvistaminen alkaen 61. Asuinhuoneiston vuokrasopimus, Helenenkatu B 62. Liikehuoneiston vuokrasopimus, Pappilankatu Vuokrasopimus, Puolustusvoimat Merkitään asialistat tiedoksi. Asialistat merkittiin tiedoksi.

19 Kirkkoneuvosto Muita asioita Hyväntekeväisyysottelu Hyvinkään urheilupuistossa Seuraavat kokoukset 2015 Bulletproof All Stars ja HJK Legends järjestävät elo-syyskuun vaihteessa 2015 hyväntekeväisyysjalkapallo-ottelun Hyvinkään urheilupuiston nurmella PK - 09:n tukemana. Ottelun tuotot käytetään Hyvinkään ampumavälikohtauksessa vakavasti haavoittuneen poliisikonstaapelin sairaala- ja kuntoutuskustannusten kattamiseen sekä yhteen hänen valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen. Kirkkoherraan on asiassa ollut yhteydessä tapahtuman myyntiä hoitava Kai Ollila. Tapahtumaa voi tukea toimimalla Enkelinä (2000 euroa), jolloin on mukana kaikessa tapahtuman näkyvyydessä, Hyväntekijänä (1000 euroa) tai Tukijana (500 euroa). Kirkkoneuvosto päätti, että seurakunta osallistuu Enkelinä tukemaan tapahtumaa. Tukimaksu, 2000 euroa, maksetaan kirkkoneuvoston määrärahoista. Kirkkoneuvosto 26.8., 23.9., , 4.11., , Kirkkovaltuusto ke ja ke Valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Puheenjohtaja antoi valitusosoituksen. Kokous päätettiin suvivirteen.

Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 7/2017 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (8) 170 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 26.7.2017 klo 16 18.10 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 6/2015 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (22) 149 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 17.6.2015 klo 17.15 20.35 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 7/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 17:01-18.34 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Aika Torstai 19.1.2017 kello 16.00 16.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä Reijo

Lisätiedot

Seurakuntakeskus, iso sali, Hämeenkatu 16

Seurakuntakeskus, iso sali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA Nro 1/2008 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Sivu 1(7) KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Maanantai 11.2.2008 klo 18.30 19.15 Kahvi klo 18 alkaen Seurakuntakeskus, iso sali, Hämeenkatu

Lisätiedot

Puronvarsi-Syrjälä Tuula. Poissa: Lahtinen Helena, Luoma Riitta, Nyrhilä Jaakko, Panula Aaro, Rajala Lasse, Ylitalo Teppo

Puronvarsi-Syrjälä Tuula. Poissa: Lahtinen Helena, Luoma Riitta, Nyrhilä Jaakko, Panula Aaro, Rajala Lasse, Ylitalo Teppo 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 29.1.2013 klo 19.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Äystö Leena, pj Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Joutsiniemi Juha Kangasluoma Pentti Kontola

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto 116-125 Aika Tiistai 30.11.2016 kello 17.30 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poistui kokouksesta 122

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013 46 KOKOUSAIKA Tiistaina 23.4.2013 klo 19.00 20.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Lemettinen Maiju Haukkala Pentti Hietala Heikki Kangasluoma Pentti Koskiahde Markku Kuntsi

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Aika Tiistai 21.3.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 1/ 2017 Kirkkovaltuusto 1-14 Aika 24.1.2017 klo 18.00 19.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Tiitinen Ilkka jäsen/puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen poissa Hänninen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Keskiviikko 5.11.2014 klo 17.15 20.50. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16

Keskiviikko 5.11.2014 klo 17.15 20.50. Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 ESITYSLISTA N:o 10/2014 Kirkkoneuvosto PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (13) 211 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Keskiviikko 5.11.2014 klo 17.15 20.50 Seurakuntakeskus, kokoussali, Hämeenkatu 16 Järvinen

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (8) A S I A L U E T T E L O: 48. Kokouksen avaus 49. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 51. Ääntenlaskijoiden valinta 52.

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kirkkoneuvosto Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kirkkoneuvosto Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 5.6.2012 klo 17.30-19.52 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Eero varajäsen Elo Veijo jäsen Kautto Kaisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Nummela Leif varajäsen Selinummi

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Tiistai 12.2.1.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Heikki Kilpeläinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen.

Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Kokousaika: tiistai 8.9.2015 klo 18-20 Kokouspaikka: Hauhon Pappila Läsnä: Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa, poissa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KIRKKONEUVOSTO 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 15.3.2017 klo 17.00-18.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KN 38 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen. Virtanen Markku jäsen, läsnä 87-99

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen. Virtanen Markku jäsen, läsnä 87-99 Aika 1.6.2015 klo 16.30 17.50 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen, läsnä 95-103 Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 16.09.2014 klo 18:00 19.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/35 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 13.3.2017 klo 17.30 18.07 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 ASIALISTA

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O

A S I A L U E T T E L O IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) A S I A L U E T T E L O 32. Kokouksen avaus 33. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 34. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 35. Ääntenlaskijoiden valinta 36.

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen ,Aika 15.4.2014 klo 17.30 - Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Kangas Anja varajäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 Aika Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen Raimo Honkanen

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 14 Aika tiistai 10.12.2013 klo 18.30 19.56 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

Talola Pirkko. Pentti Lemettinen 1-6 Jaana Holma 7-11 Anne Marjamäki puheenjohtaja puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä

Talola Pirkko. Pentti Lemettinen 1-6 Jaana Holma 7-11 Anne Marjamäki puheenjohtaja puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 3.1.2017 klo 19.00 19.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, alasali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Ikola Simo Jänikselä Leena Kallio

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Tiistai klo Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali, Hietakallionkatu 7

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Tiistai klo Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali, Hietakallionkatu 7 Asialista Hietakallionkatu 7, 53850 Lappeenranta p. 040 3126 501 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Tiistai 16.5.2017 klo 17.00 Paikka Sammonlahden seurakuntakeskus, Ankkurisali, Hietakallionkatu 7 ASIALISTA

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 22.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 16 - - Allekirjoitukset

Lisätiedot

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10)

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) 173 Kokouksen avaus Puheenjohtaja käytti puheenvuoron, jossa hän mm. kertasi kuluneena vuonna käsiteltyjä asioita, ja avasi kokouksen. 174 Kokouksen

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla

taloustoimistossa, Kirkkokatu 8 A ajalla Esityslista/pöytäkirja 2/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Osallistujat: jäsenet varajäsenet poissa Muut osallistujat (KJ 8:7 ) Tiistai 21.2.2017 klo 18 18.17 Seurakuntatalon monitoimisali,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkoneuvosto 1/2012 1.3.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkoneuvosto 1/2012 1.3.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) KOKOUSTIEDOT Aika 1.3.2012 klo 17-19.10 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Muraja Asko kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Haikonen

Lisätiedot

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87.

Asiat: Liitteet: 1/ 82, 1-2/ 83, 1/ 84, 1-5/ 86, 1/ 87. 107 Aika: 15.10.2015 klo 18.15-19.25 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Luukas Mari-Anne Sorva Valto

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015 Sivu 1/4 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistai 14.04.2015 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Jarmo Arvola Leena Hafrén Timo Isotalo Pekka Kalmi Outi Leino Kaija Mäki Taina Mäkinen Eila Saari Taru Sahla

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2016 Kirkkovaltuusto 22.9.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA torstaina 22. päivänä syyskuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen Markku

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Aika Tiistai 30.5.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri Kirkkoneuvosto 9.8.2017 74 Kokousaika: Keskiviikko 9.8.2017 klo 18.00 20.45 N:o 08/2017 Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Käsitellyt asiat: 80-89 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Hannu Bogdanoff Jorma Kivilä

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 16.6.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 22.6.2016-23.7.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013 AIKA Torstaina 12.9.2013 klo 16.00 17.25 PAIKKA Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä

Ritva Kivisaari Pentti Lemettinen Anne Marjamäki puheenjohtaja 1-7 puheenjohtaja 8-13 pöytäkirjanpitäjä 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 6.1.2015 klo 12.00-13.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä: Annala Tarja Hakola Anni Haukkala Pentti Hietala Heikki Holma Jaana Härsilä Maria Ikola Simo Jänikselä

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 24 Kirkkovaltuusto 3/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 24 Kirkkovaltuusto 3/ 24 23 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 13.6.2016 23 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / 2013

PORNAISTEN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto Pöytäkirja 1 / 2013 Kokousaika Tiistai 8.1.2013 Klo 18.37 18.53 Kokouspaikka Osallistujat Kirkon Wanha Sali Asikanius Pertti Haapala Konsta Jokinen Eija-Sisko Kanerva Teemu Karhunen Otto poistui kokouksesta klo 18.51 Kippilä

Lisätiedot

LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1

LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 LIEDON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Paikka Tarvasjoen kappelitoimisto Kokousaika 29.8.2017 klo 18.00 18.40 Pykälät 27-37 Osanottajat Kokoukseen kutsuttu/läsnä Kappelineuvoston jäsenet: vs. kappalainen

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Keskiviikko klo Kirkkokatu 10, neuvotteluhuone 3. krs, Lappeenranta.

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Keskiviikko klo Kirkkokatu 10, neuvotteluhuone 3. krs, Lappeenranta. Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Kirkkokatu 10 A, 3. krs. / PL 45 53101 Lappeenranta 040 3126 301 lappeenranta.seurakunta@evl.fi Aika Keskiviikko 7.10.2015 klo 18.00 20.31 Paikka Kirkkokatu

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Kokousaika 14.12.2016 klo 18.00 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 27 Kokouksen avaus 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (9) A S I A L U E T T E L O: 19. Kokouksen avaus 20. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 22. Ääntenlaskijoiden valinta 23.

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9)

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9) Kirkkoneuvosto 1 (9) Aika: Keskiviikko 27.9.2017 kello 16.30-17.38 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Kaisa Rönkä puheenjohtaja Seppo Eerola jäsen Onni Hämäläinen Jukka Lemmetyinen Ville

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 1 AIKA 8.6.2017 klo 16.30 17.30 PAIKKA Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 25 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 14.9.2017 klo 16.30-18.52. PAIKKA Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Kirkkoneuvosto Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo jäsen Aika 12.4.2016 klo 17.30 18.10 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja ( 50-56, 58-60) Ahvenjärvi Seppo Elo Joonas Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja (pj 57) Lehtonen Riitta

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto 30.11.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 30. päivä marraskuuta 2016, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kirkkoneuvosto Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 Kirkkoneuvosto Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Kirkkoneuvosto 21.1.2013 Aika 21.1.2014 klo 17.30 18.15 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo Ilmarinen Liisa Kiukkonen Sirpa Lassila Mirja Pihkala Isto Selinummi

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Keskiviikko klo Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta.

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Keskiviikko klo Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. PL 45, 53101 Lappeenranta P. 040 3126 601, 040 3126 602 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Keskiviikko 24.2.2016 klo 17.30 18.20 Paikka Lappeen seurakuntasali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta ASIALISTA 14

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kirkkoneuvosto 16.2.2016. Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kirkkoneuvosto 16.2.2016. Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Aika 16.2.2016 klo 17.45 18.15 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO. Paikka ja aika Keskustan srk-talo, klo

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO. Paikka ja aika Keskustan srk-talo, klo Hallintoelin Kokouspäivä 30.11.2009 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan srk-talo, 30.11.2009 klo 17.30 19.10 paikalla poissa Posti, Timo pj x Erkkilä, Pentti jäsen x Harinen, Ari jäsen poissa Haukijärvi, Eino

Lisätiedot

Pöytäkirja Lappeen srk-sali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta

Pöytäkirja Lappeen srk-sali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta PL 45, 53101 Lappeenranta P. 040 3126 601, 040 3126 602 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 21.8.2017 klo 17.00 17.48 Paikka Lappeen srk-sali, Kirkkokatu 10, Lappeenranta ASIALISTA 63 KOKOUKSEN

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkoneuvosto Lehtonen Riitta jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkoneuvosto Lehtonen Riitta jäsen Aika 24.1.2017 klo 17.30 18.20 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja, Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Lehtonen Riitta jäsen Puusaari

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 12/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2013

KIRKKONEUVOSTO 12/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2013 KEMIN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 12/2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 18.12.2013 sivu 105. Kirkkovaltuuston 11.12.2013 toimeenpanopäätökset... 2 106. Kirkkoherranviraston toimistosihteerin

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (5) Limingan seurakunta Pappilantie 6, 91900 Liminka KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016 KOKOUSAIKA: 29.11.2016 ALKAMISAIKA: klo 18.00 PÄÄTTYMISAIKA: klo 19.52 KOKOUSPAIKKA: seurakuntatalo Heiskari Helli

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: 20.5.2013 klo 17.30-18.00 Paikka: Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kesola Anneli Luukkaala

Lisätiedot

3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30

3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30 3.10.2011 Kokous 7/2011 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 3.10.2011 klo 18.00-19.30 Jäsenet Posti Timo pj Elonsalo Raimo Erkkilä Pentti Harinen Ari poissa Hickey Hanna-Leena Kaurila

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 1 (9) A S I A L U E T T E L O: 28. Kokouksen avaus 29. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30. Pöytäkirjan tarkastus 31. Ääntenlaskijat 32. Työjärjestys 33. Kirkkovaltuuston

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2017 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2017 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 4. päivä tammikuuta klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015

JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 JOUTSAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 6/2015 Kokousaika 14.10.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Joutsan seurakuntakoti Käsiteltävät asiat 68 Kokouksen avaus 69 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 70 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2009 Kirkkovaltuusto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 10.12.2009 39 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 4/2009 KOKOUSAIKA torstaina 10. päivänä joulukuuta 2009 kello 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Haataja Markku Huttunen Eino Piippo

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 (8) A S I A L U E T T E L O: 28 Kokouksen avaus 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 31 Ääntenlaskijoiden valinta 32 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86 Aika Keskiviikko 5.7.2017 kello 16.00 18.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Rossi

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2013 SIVU 1/2013. PAIKKA Seurakuntakeskus, Latokartanontie 5. Sikala Touko

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2013 SIVU 1/2013. PAIKKA Seurakuntakeskus, Latokartanontie 5. Sikala Touko KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1/2013 SIVU 1/2013 AIKA Keskiviikko 16.1.2013 klo 18 18.20 PAIKKA Seurakuntakeskus, Latokartanontie 5 Aakula Kari Haikka Juha Hietanen Markku Hjerppe Ilkka Jokinen Kaarina Luukkonen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika maanantai 7.11.2011 klo 17.30 Paikka Mikaelinkirkon takkahuone, Emännänpolku 1, Helsinki Läsnä Poissa Häkkänen Martti, puh.johtaja

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 31 Kirkkoneuvosto 3/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 31 Kirkkoneuvosto 3/ 31 28 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 30.05.2016 28 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.00 20.00 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 9/2017 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 9/2017 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 9/2017 Kirkkoneuvosto Kokousaika Maanantai 28.8.2017 klo 16 17.18 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Häyrynen Mirita

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Aika: Keskiviikko 9.11.2016 klo 17.00 17.45 kahvitus klo 16.45 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja Kari Hentunen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 19 Kirkkovaltuusto 29.10.2012

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 19 Kirkkovaltuusto 29.10.2012 19 17 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 17 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään viikkoa ennen kokousta

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, tulee hänen ilmoittaa siitä varajäsenelleen.

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, tulee hänen ilmoittaa siitä varajäsenelleen. JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2017 1 / 6 AIKA to klo 17 (kahvit klo 16.45) PAIKKA Sivu / Korpilahden seurakuntatalo Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2016 K U U L U T U S Askolan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään 01.12.2016 klo 18.00 seurakuntakodilla Askolantie 23 Kokouksen asialista on nähtävillä 24.11. 1.12.2016 ja pöytäkirja 2. 16.12.2016

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 1.9.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 62 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.55 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

AIKA To klo PAIKKA Kabinetti, Vesala, Vesalantie 136, Vesanka. Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus

AIKA To klo PAIKKA Kabinetti, Vesala, Vesalantie 136, Vesanka. Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5 / 2017 1 AIKA To 15.6.2017 klo 17.00. PAIKKA Kabinetti, Vesala, Vesalantie 136, 41940 Vesanka Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 / 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2015 1 AIKA 8.10.2015 klo 16.30 - PAIKKA Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 69 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 70

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Kirkkoneuvosto Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Kirkkoneuvosto Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 11.2.2014 klo 17.30-18.30 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika Tiistai 14.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Käsitellyt asiat 1

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.5.2016 klo 16.30-17.40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015. Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone Toppelius. Läsnä Holma Sisko kirkkoneuvoston jäsen

KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015. Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone Toppelius. Läsnä Holma Sisko kirkkoneuvoston jäsen 1 KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 PL 28, 90441 KEMPELE KIRKKONEUVOSTO p. 08-561 4500 kempeleen.seurakunta@evl.fi Aika Tiistaina 15.10.2015 klo 18:00-19.28 Paikka Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone

Lisätiedot