J Ä S E N T I E D O T E

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "J Ä S E N T I E D O T E"

Transkriptio

1 Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry Tässä numerossa: Kutsu EKY kesäpäiville SKAL ry:n liittokokousen satoa Ansiomerkki SKAL Kuljetusyritys 2011 Kuljetusalan lakiasiantoimisto Digipiirturin tulostinpaperi määrä Perus terveys turvaa tiivistetysti Kuljetuskustannusindeksi LIITTEET: Dieselöljyn hintakehitys,indeksi, ilmoittautumislomake, kesäpäivien ohjelma Terveysturvan hakemuslomake Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry Nuijamiestentie Helsinki Puh Fax Sähköposti: etunimi. J Ä S E N T I E D O T E 3 / KUTSU EKY:N KESÄPÄIVILLE KUUSAMON RUKALLE Voidaan kai sanoa, että hyvin perinteiset EKY:n kesäpäivät pidetään tänä vuonna jo seitsemättätoista kertaa.tällä kertaa paikaksi on valittu Koillismaan kaupunki, Kuusamo ja siellä hyvin tunnettu matkailukeskus Ruka. Rukalla tapahtumat keskittyvät Rantasipi Rukahoviin ja sen välittömään läheisyyteen. Tapahtuma alkaa ja päättyy Olen kuullut kuusamolaisten sanovan, että Kuusamo on mualiman napa aikakin Kuusamosta katsottuna. Vaikka Kuusamo on kohtuullisen kaukana suurimmasta osasta Suomea katsottuna, niin kannattaa lähteä joukolla mukaan, ottaa irtiotto arjesta, vähän lomaa ja lähteä Kuusamoon. Paikalliset ovat luvanneet aurinkoa ja lämpöä elokuun viikon loppuun. Siihen me luotamme. Perjantai-ilta Perjantai-illan ohjelma on ollut perinteisesti leppoisa, yhdessäoloa korostava ja johonkin paikalliseen liittyvä. Rukalla tämä liittyy tällä kertaa luontoon ja Venäjän rajaan. Perjantaina illalla lähdemme linja-autoilla liikkeelle klo kohti Venäjän rajaa, mitä sitten tapahtuu jää nähtäväksi. Siihen liittyy aikakin kaunista luontoa, hyvää ruokaa ja jne.takaisin palaamme linja-autoilla hotellille noin 22.30, jos kaikki käy hyvin. Suosittelemme asuksi rentoa vapaa-ajan asua ja jalkineita. Lauantai Seminaari Lauantai aamuna klo alkaa seminaari Rukan upeassa kongressikeskuksessa.kongressikeskus on Rantasipi Rukahovin välittömässä läheisyydessä. Hotellista on käytävä Kongressikeskukseen. Seminaarin teemana on tänä vuonna Henkinen hyvinvointi ja sosiaalinen pääoma. Nyt toteutamme seminaarin aiemmasta poiketen, että luentojen jälkeen on paneelikeskustelu, jossa on mahdollista esittää kysymyksiä luennoitsijoille. Tarkempi ohjelma on liitteenä. Seminaari kestää noin klo asti ja sen jälkeen on lounaan aika Rukahovissa.

2 Sivu 2 Jäsentiedote EKY Olympialaiset Noin aloitamme EKY olympialaiset, olympialaiset, lajit on valittu siten että joukkueissa kaikki voivat osallistua niihin. Viime vuonna Esson aikoinaan lahjoittama Tiikeripokaali löysi uuden kodin Pohjanmaalta. Nyt siis kisataan uudesta pokaalista, jonka nimeä ei vielä ole tiedossa, mutta St1 on luvannut sen lahjoittaa. Alueet, kuljetuksen ostajat ja yhteistyökumppanit muodostavat omat joukkueensa. Ensi kertaa huomioidaan myös joukkueen koko ( henkilömäärä) tuloksissa. Ei kun joukolla mukaan kisaan. Kisan aikana nautitaan iltapäiväkahvit, kisa on ohi noin klo Iltajuhla Lauantai-ilta päättyy klo alkavaan iltajuhlaan Rukahovissa. Iltajuhlassa julkistetaan Elintarvikealan Kuljetusyrittäjien vuoden liikenteenharjoitta 2011 sekä palkitaan olympialaisissa hyvin menestyneet joukkueet. Sitten onkin ruokailun vuoro ja illan päätteeksi tanssit orkesteri Trio Ritchien tahdissa. Sunnuntai Aamupala ja huoneiden luovutus Sunnuntai aamuna on aamupalan vuoro ja huoneiden luovutus klo 12:a mennessä. Sitten alkaa kotimatka. HUOM! Ilmoittautumislomake kesäpäiville löytyy myös EKY:n nettisivuilta jäsenkirjeet osiosta. SKAL RY:N LIITTOKOKOUKSEN SATOA Vahvistettiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle Liittokokouksessa ei ollut henkilö-valintoja. EKY:n edustus SKAL liittokokouksessa: SKAL:n liittokokouksessa EKY:ä edustivat Juha Finnilä Nurmosta, Ralf Hellsberg Halikosta, Esa Häkämies Ylämaalta, Markku Kankkunen Siilinjärveltä, Kyösti Ketola Oulusta, Tomi Roimola Haminasta ja Kai Salminen Somerolta. Kannanotot Liittokokouksen julkilausumassa vaadittiin uudelta eduskunnalta ja hallitukselta todellisia toimia kuljetus-alan hyväksi. Yli 90 prosenttia tavaratonneista kuljetetaan maanteitse ja ala työllistää liki henkilöä. Jotta laillinen ja kannattava kuljetusyrittäjyys saa elintilaa ja sen kilpailukyky säilyy, tulee harmaa talous kitkeä alalta, eikä kustannuksia tule lisätä verotuksella tai muilla toimilla. Riittävät resurssit ulkomaisten kuljetusyritysten valvontaan on taattava ja valvontaa tehostettava rajoilla ja satamissa. Laiton kabotaasiliikenne on karsittava jo rajalla vaatimalla rahtikirjaa esitettäväksi jokaisesta kansainvälisestä kuormasta, jota maahamme ollaan tuomassa. Tyhjät kuorma-autot, jotka tulevat vain kärkkymään Suomen sisäisiä kuljetuksia, tulee käännyttää saman tien takaisin. Lisäksi liittokokous vaati sakotus- ja valvontakäytäntöön yhtenäistä linjaa ja pisteytysjärjestelmän kirjaamista hallitusohjelmaan. SKAL:n liittokokous pidettiin Imatralla Liiton sääntöjen määrääminä asioina käsiteltiin ja vahvistettiin vuoden 2010 tilinpäätös ja päätettiin vastuu-vapauden myöntämisestä liiton hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

3 3 / 2011 Sivu 3 ANSIOMERKKI SKAL:n liittokokouksen yhteydessä yksi huominosoituksen saaja oli liikenteenharjoittaja ( EKY:n hallituksen jäsen ) Ralf Hellsberg Halikosta. Ralfille luovutettiin Suomen Leijonaritarikunnan ansioristi. SKAL KULJETUSYRITYS 2011 KULJE- TUSLIIKE HONKANEN & CO OY SKAL Kuljetusyritykseksi 2011 valittiin Kuljetusliike Honkanen & Co Oy Turusta. Valinnassa kiinnitettiin tänä vuonna erityistä huomiota Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n juhlavuoden teeman Huomisen tiennäyttäjä mukaiseen toimintaan yrityksessä. Yritys on ollut aktiivinen erilaisissa kehitysprojekteissa, joilla on haettu tehokkuutta asiakkaiden logistisiin prosesseihin. Erityisesti on kehitetty menetelmiä jauhemaisten aineiden purkamiseen konteista. Yhtiön vuosikymmenten aikana tekemä kehitystyö osoittaa, että se on ollut jo kauan Huomisen tiennäyttäjä. Valintalautakunta korosti myös yrityksen panostusta henkilökunnan koulutukseen ja liikenneturvallisuuden vaalimiseen. Jo luvun lopulla (vuonna 1870) perustettua perheyritystä luotsaa nykyisin Niilo Honkasen tytär Satu Laaksonen. Yritys on kasvanut uusien tuhatlukujen aikana hevosajuritoiminnasta noin kolmenkymmenen vetoauton kuljetusyritykseksi. KULJETUSALAN LAKIASIAINTOIMISTO OY Kuljetusalan Lakiasiaintoimisto Oy on aloittanut toiminnan Kuljetus-kuutio-talossa Helsingissä. Toimiston omistavat Autoliikenteen Työnantajaliitto ry sekä Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry. Toimiston tarkoituksena on palvella ensisijaisesti näiden yhdistysten jäsen-yrityksiä oikeudenkäyntiasioissa, kuten oikeudenkäynteihin johtaneissa työsuhde - ja kuljetusoikeudellisissa riidoissa. Toimisto palvelee yrittäjiä myös yksityiselämän oikeusasioissa. Toimeksiantoja hoitaa varatuomari, oikeustieteen lisensiaatti Marjo Paananen. Palvelu on maksullista. Yhteystietoja: Kuljetusalan Lakiasiaintoimisto Oy, Nuijamiestentie 7, Helsinki puh , , PARI RULLAA TULOSTINPAPERIA RIITTÄVÄ MÄÄRÄ Eri lehdissä on spekuloitu mukana kuljetettavien digipiirturin paperirullien määriä. Tulostinpaperin rullamäärää ei ole yksiselitteisesti määritelty laissa, eikä sitä ole myöskään linjattu asiaa käsitelleessä korkeimman oikeuden tuomiossa. Liikkuvan poliisin mukaan valvonnan lähtökohtana ei ole kaikkien edeltävien 28 päivän tulostaminen, eikä tähän ole velvoitetta varautua myöskään tulostinpaperinmäärässä. Nykyään valvontaa tehdään ensisijaisesti poliisin valvonta-laitteilla ja valvontaa täydennetään tarvittaessa tulosteita ottamalla. Liikkuvan poliisin mukaan riittää, jos ajo-neuvossa on piirturin tulostimessa olevan paperirullan lisäksi yksi vararulla. Liikenne- ja viestintäministeriön alaisuudessa toimiva ajoja lepoaika-asetuksen soveltamistyöryhmä linjannee asiaa vielä kuluvan vuoden aikana.

4 Sivu 4 Jäsentiedote PERUS TERVEYSTURVA TIIVISTETYSTI Turva myönnetään SKAL ry:n ja Suomen Taksiliitto ry:n jäsenille työkykyisyydellä, erillistä terveysselvitystä ei tarvita. Perus Terveysturva korvaa mm. seuraavia kuluja: Sairauden tai tapaturman aiheuttaman leikkauksen kuluista korvataan erikoislääkärin suorittamat leikkaustoimenpiteet leikkauksen yhteydessä annettava sairaalahoito sairaalan hoitopäivämaksuja vakuutusehtojen mukaisesti fysioterapiaa leikkaushoidon jälkeen vakuuutusehtojen mukaisesti leikkauksen jälkihoidon vaatimia seuranta käyntejä vakuutusehtojen mukaisesti vuokrakuluja apuvälineistä, joita tarvitaan leikkauksesta toipumiseen vakuutusehtojen mukaisesti Vakavan sairauden aiheuttamista hoitokuluista korvataan seuraavia kustannuksia, jotka aiheutuvat sairauden toteamisen jälkeen: lääkärin tekemät tutkimus- ja hoitotoimenpiteet lääkärin määräämät lääkevalmisteet sairaalan hoitopäivämaksuja vakuutusehtojen mukaisesti hoitoon liittyvää fysio-, psyko-, neuropsyko-, toiminta- tai puheterapiaa vakuutusehtojen mukaisesti Edellytykset: yrittäjällä SKAL tai STL jäsenyys lakisääteinen tapaturmavakuutus tai yrittäjän tapaturmavakuutus sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutus A-Vakuutuksessa tai Pohjolassa liittoratkaisuun osallistuvien yritysten koko henkilöstö vakuutettava esitettävän ratkaisun puitteissa A-Vakuutuksessa tai Pohjolassa Hinta: hinta on tarjouksen mukainen, sen jälkeen hintamuutos määräytyy ryhmän vahinkosuhteen perusteella Myöntävä yhtiö Pohjola Vakuutus Oy Lisätietoja tuotteesta A-Vakuutuksen yhteyspäälliköiltä ja yritysmyyntineuvojilta.

5 3 / 2011 Sivu 5 KULJETUSKUSTANNUSINDEKSI Kokonaismuutos ilman polttoainetta Eri ajoneuvo tyyppien painotettua keskiarvoa kuvaavan ilman polttoainekustannuksia olevan kokonaisindeksin nousu oli 3,1 %. Esim. vaikutus kokonaiskustannuksiin 77 %:n keskimääräisellä kustannusosuudella oli 2,39 % (77/100 x 3,1 %). Kevyellä kalustolla vaikutus on kuitenkin keskimääräistä suurempi TOIMISTON KESÄLOMAT Seppo Tolonen on lomalla Kiireellisissä tapauksissa voitte ottaa yhteyttä puhelimella tai lähettää teksitiviestillä yhteydenottopyynnön. Toimistosihteeri Salla Laurin on lomalla Hyvää Kesää! ELINTARVIKEALAN KULJETUSYRITTÄJÄ RY Liittenä EL-korin esite, kannattaa lukea! (jakelu ja siirto yrittäjät) Seppo Tolonen toimitusjohtaja

6 Sivu 6 L i i t e Jäsentiedote SKAL Logistiikka DIESELÖLJYN HINTAKEHITYS D-mittarien bruttohinta /litra sis. alv 22 %, alkaen 23 % Päivämäärä Kesälaatu Talvilaatu DIK DIV DIT ,307 1,326 1, ,331 1,351 1, ,339 1,358 1, ,345 1,364 1, ,370 1,389 1, ,355 1,375 1, ,364 1,384 1, ,324 1,343 1, ,315 1,334 1, ,329 1,349 1, ,352 1,371 1, ,340 1,359 1, ,327 1,347 1, ,342 1,361 1, ,358 1,378 1, ,338 1,358 1, ,348 1,367 1, ,369 1,387 1, ,375 1,394 1, ,355 1,374 1, ,390 1,409 1, ,406 1,425 1, ,426 1,445 1, ,454 1,473 1, ,441 1,460 1, ,435 1,455 1, ,463 1,483 1, ,490 1,510 1, ,463 1,483 1, ,444 1,463 1, ,467 1,486 1, ,475 1,494 1, ,492 1,511 1, ,512 1,531 1, ,550 1,569 1, ,537 1,556 1, ,558 1,577 1, ,541 1,560 1, ,524 1,543 1, ,475 1,494 1, ,486 1,505 1, ,511 1,530 1, ,495 1,514 1, ,519 1,538 1, ,530 1,549 1, ,501 1,520 1, ,471 1,490 1,501

7 Taulu 2 KUORMA-AUTOLIIKENTEEN KUSTANNUSINDEKSI KOKONAISINDEKSI Indeksit kustannustekijöittäin Ilman arvonlisäveroa 2005 = 100 Vuosi ja kuukausi Kuljettajien palkat Välilliset palkat Päivärahat Korjaus ja huolto Renkaat Pääoman poisto Korot Polttoaineet Vakuutukset Liikennöimismaks. Hallinto Ylläpito Kok. kustann. paino (24,6) (16,6) (1,2) (23,4) (6,7) (3,2) (10,9) (2,3) (4,3) (1,6) (3,5) (1,7) (100) ,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100, ,7 103,6 100,9 106,0 105,0 106,3 102,8 121,4 107,8 100,6 102,0 104,4 104, ,9 106,7 102,5 106,0 108,7 112,5 106,8 157,2 112,0 101,7 106,8 109,1 108, I 116,0 114,6 104,8 104,0 117,8 120,5 111,6 133,2 127,8 104,1 117,5 115,7 113,4 II 121,4 119,9 116,7 103,5 120,0 121,2 111,8 106,7 127,8 104,1 117,4 117,6 115,2 III 121,4 119,9 116,7 100,6 119,9 121,2 111,7 95,2 127,8 104,1 117,6 117,7 114,3 IV 121,4 118,0 116,7 102,3 119,8 120,7 111,9 84,8 127,8 104,9 117,1 117,6 114,1 V 121,4 118,0 116,7 102,9 119,2 120,2 111,9 79,4 127,8 104,9 117,0 117,5 114,1 VI 121,4 118,0 116,7 108,3 119,4 120,0 113,9 79,1 127,8 104,9 117,1 117,5 115,5 VII 121,4 118,0 116,7 105,8 119,3 122,8 112,9 81,7 127,8 104,9 117,1 117,2 115,0 VIII 121,4 118,0 116,7 110,0 119,3 122,2 112,6 73,2 127,8 105,2 117,1 117,2 115,7 IX 121,2 118,0 116,7 106,8 119,6 122,1 112,8 70,0 127,8 105,2 117,4 117,3 115,0 X 123,3 119,9 116,7 108,5 120,6 121,3 112,8 68,5 127,8 105,2 119,5 119,3 116,3 XI 123,3 119,9 116,7 110,7 120,6 121,3 112,8 72,3 127,8 105,2 119,4 119,3 116,9 XII 123,3 119,9 116,7 111,4 120,6 121,7 112,8 75,5 127,8 105,2 119,4 119,3 117, I 123,3 115,0 116,7 115,7 121,7 121,5 113,5 74,4 132,6 106,5 120,5 118,8 117,7 II 123,3 115,0 116,7 115,7 123,6 121,1 114,9 71,7 132,6 106,5 120,6 118,2 117,9 III 123,3 115,0 116,7 119,2 123,6 121,8 114,9 68,4 132,6 106,5 120,6 118,4 118,7 IV 124,1 115,7 116,7 122,1 123,7 123,4 114,8 70,4 132,6 106,5 120,6 118,7 119,7 V 124,1 115,7 118,7 122,8 123,6 123,7 114,8 63,8 132,6 106,5 120,8 118,7 119,8 VI 124,1 115,7 118,7 123,3 123,7 123,4 115,4 63,1 132,6 106,5 121,3 118,8 120,0 VII 124,1 115,7 118,7 120,3 123,5 125,1 115,5 67,4 132,6 106,5 121,1 118,7 119,4 VIII 124,1 115,7 118,7 120,7 123,5 124,3 115,5 57,6 132,6 106,6 121,3 119,0 119,2 IX 124,1 115,7 118,7 121,5 124,3 125,0 115,5 67,1 132,6 106,6 121,6 119,4 119,7 X 125,0 116,5 118,7 121,7 124,8 124,9 115,6 63,8 132,6 106,6 122,1 119,8 120,1 XI 125,0 116,5 118,7 123,8 124,8 125,2 115,6 73,1 132,6 106,6 122,1 119,9 120,8 XII 125,0 116,5 118,7 133,3 124,8 125,1 115,6 74,1 132,6 106,6 122,1 120,0 123, I 125,0 117,8 118,7 138,2 125,4 132,6 117,5 83,0 140,9 106,6 122,7 121,9 125,7 II 125,0 117,8 118,7 140,9 126,2 132,7 117,5 86,4 140,8 106,6 122,8 122,8 126,3 III 125,0 117,8 118,7 145,6 126,3 132,5 117,7 84,2 140,8 106,9 123,1 123,1 127,4 Lähde: Tilastokeskus IV 125,0 117,8 118,7 145,0 126,5 135,7 117,7 84,5 140,8 106,9 123,1 123,4 127,7 V 125,7 118,5 114,8 140,2 126,6 135,7 117,7 89,5 140,8 106,9 123,5 123,5 126,7

8 EKY:N KESÄPÄIVÄT Rantasipi Rukahovi Rukankyläntie 15, RUKATUNTURI ILMOITTAUTUMISLOMAKE Tapahtumat: hlö /hlö Yht. 1. pe x 81,00 Matka sinne jonnekin 2. la x 0,00 Seminaari 3. la x 136,50 Lounas, iltapäiväkahvi, illallinen ruokajuomineen, kahvi avec Majoitus: Rantasipi Rukahovi Hinnat: yhden hengen huone 80,00 /vrk, kahden hengen huone 100,00 /vrk 4. Majoitus (pe - su, 2 vrk) 1 hh x 160,00 5. Majoitus (pe - su, 2 vrk) 2 hh x 200,00 6. Majoitus (la - su, 1 vrk) 1 hh x 80,00 7. Majoitus (la - su, 1 vrk) 2 hh x 100,00 YHTEENSÄ Huoneet täytetään varausjärjestyksessä. (klikkaa hiirellä tapahtumanumero) Osanottaja: Osanottaja: Ruoka-aineallergia: Henkilö: Laskutetaan nimellä: Osoite: Alueosasto: Päiväys ja allekrijoitus: Puh. päivisin PALAUTUS MENNESSÄ: Postitse: EKY, Nuijamiestentie 7, HELSINKI, faksilla (09)

9 Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry EKY:N KESÄPÄIVÄT RANTASIPI RUKAHOVI OHJELMA Perjantai Majoittuminen Rantasipi Rantasipi Rukahovi Matka sinne jonnekin ;tutustuminen Rukan luontoon ja matka kohti Venäjän rajaa Lauantai klo klo klo Henkinen hyvinvointi ja sosiaalinen pääoma - seminaari Tilaisuuden avaus puheenjohtaja Matti Heikkilä, EKY ry Valtiovallan tervehdys, Liikenneministeri Merja Kyllönen, Liikenneministeriö klo Yhteinen henkinen kumppanuus- mitä se voisi olla Sirpa Arvonen, Valio Olo-Palvelu klo Elämänkumppanina yrittäjä- yhdessä menestyminen, Leena Piikkilä klo Kahvitauko klo Henkinen voima- mistä se löytyy, Elokuvaohjaa, tuottaja Kari Väänänen klo klo Paneelikeskustelu, alustaja mukana Seminaarin yhteenveto klo 12: Lounas 13:45-15:15 EKY: n olympiaadit, Rukan eturinteen maasto, kokoontuminen 13:40 hotellin aulassa, kaikki mukaan Osoite: Nuijamiestentie Helsinki Puhelin: Faksi Y Keskusjärjestö: Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry

10 Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry Lauantai jatkuu klo Coctail Varapuheenjohtaja Kari Kähkönen Liikeystävien tervehdys Contromatic Ldt Vuoden Elintarvikealan Kuljetusyrittäjän julkistaminen Puheenjohtaja Matti Heikkilä, EKY ry Varapuheenjohtaja Kari Kähkönen, EKY ry Puheenjohtaja Ahti Myllys, SKAL ry Alueosastokilpailun palkintojenjako Toimitusjohtaja Seppo Tolonen, EKY ry klo Illallinen Sunnuntai klo Aamiainen Huoneiden luovutus Osoite: Nuijamiestentie Helsinki Puhelin: Faksi Y Keskusjärjestö: Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry

11 TUOTESELOSTE Voimassa alkaen. Perus Terveysturva Työntekijän tai yrittäjän tapaturma tai sairastuminen voi aiheuttaa ongelmia yrityksen toiminnalle sekä suuria kuluja yritykselle ja sairastuneelle. Perus Terveysturva -vakuutuksella yritys voi täydentää lakisääteistä tapaturmavakuutustaan ja työterveyshuoltoaan vakavien henkilöriskien varalta. Vakuutuksen avulla työntekijä pääsee vakavimmissa sairaus- tai tapaturmatilanteissa nopeammin ja helpommin hoidettavaksi ja poissaoloaika jää näin ollen mahdollisimman lyhyeksi. Mitä Perus Terveysturva korvaa? Perus Terveysturva korvaa leikkausten ja vakavien sairauksien aiheuttamia hoitokuluja vakuutetulle. Vakavalla sairaudella tarkoitetaan syöpää, sydäninfarktia, aivohalvausta, halvaantumista, pitkäaikaista tajuttomuutta tai MS-tautia sellaisina kuin ne on määritelty vakuutusehdoissa. Kuluja korvataan vakuutuksen voimassaoloaikana yhteensä enintään euroa vakuutettua kohti ilman omavastuuta. Vakuutetun samaa sairautta tai tapaturmaa korvataan enintään kaksi vuotta ensimmäisen kulun syntymisestä. Vakuutus on voimassa työssä ja vapaa-aikana. Perus Terveysturva korvaa mm. seuraavia kuluja: Sairauden tai tapaturman aiheuttaman leikkauksen kuluista korvataan erikoislääkärin suorittamat leikkaustoimenpiteet leikkauksen yhteydessä annettava sairaalahoito sairaalan hoitopäivämaksuja, enintään 32,50 /vrk fysioterapiaa leikkaushoidon jälkeen, enintään viideltä käyntikerralta leikkausta kohden leikkauksen jälkihoidon vaatimia seurantakäyntejä enintään kolme kertaa vuokrakuluja apuvälineistä, joita tarvitaan leikkauksesta toipumiseen, enintään kolmelta kuukaudelta. Vakuutuksesta ei korvata leikkauksen jälkeisiä lääkekuluja. Vakavan sairauden aiheuttamista hoitokuluista korvataan seuraavia kustannuksia, jotka aiheutuvat sairauden toteamisen jälkeen: lääkärin tekemät tutkimus- ja hoitotoimenpiteet lääkärin määräämät lääkevalmisteet sairaalan hoitopäivämaksuja, enintään 32,50 /vrk hoitoon liittyvää fysio-, psyko-, neuropsyko-, toiminta- tai puheterapiaa, enintään 20 hoitokertaa kutakin. Ehdoissa on tarkasti määritetty, mitkä vahingot korvataan. Tutustu myös ehtoihin Vakuutuksesta korvattavat hoidot ja tutkimukset tehdään hoitolaitoskumppanillamme. Paikallisen hoitolaitoskumppanimme yhteystiedot löytyvät osoitteesta Hoitolaitoskumppanimme voivat yleensä laskuttaa vakuutuksesta korvattavat kulut suoraan Pohjolasta. Mitä Perus Terveysturva ei korvaa? Vakuutuksesta ei korvata kuluja esimerkiksi tutkimuksesta ja hoidosta, jotka ovat syntyneet ennen vakavan sairauden toteamista hammashoidosta raskaudentilasta tai synnytyksestä huumaavien aineiden aiheuttamien tapaturmien tai sairauksien hoidosta kuorsauksen hoidosta vitamiineista, perusvoiteista, hiven- ja kivennäisaineista tai ravinto- ja rohdosvalmisteista silmien taittovirheen hoidosta ulkonäköön, liikalihavuuteen tai ensisijaisesti elämänlaadun parantamiseen liittyvistä leikkaushoidoista lääkärinlausuntopalkkioista matkoista tai majoituksista sairaudesta tai tapaturmasta, jos sairaus tai vamma on aiheutunut vakuutusehdoissa luetelluissa lajeissa tai osallistumisesta urheiluliiton tai -seuran järjestämään kilpaurheiluun tai sen harjoitteluun. Rajoitukset on määritelty yksityiskohtaisesti vakuutusehdoissa. 1/2

12 Kenet voi vakuuttaa? Yritys voi vakuuttaa Perus Terveysturva -vakuutuksella kaikki vuotiaat työntekijänsä tai tietyn henkilöstöryhmän. Varmistattehan, että vakuutettujen henkilöiden kotikunta on Suomessa ja heillä on voimassa oleva Kela-kortti. Vakuutetun vakuutusturva päättyy viimeistään sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 68 vuotta. Vakuutus päättyy myös aina, kun vakuutetun työsuhde päättyy. Pienelle yritykselle yksilöllisenä ja suuremmalle yritykselle ryhmävakuutuksena Yksilöllinen Perus Terveysturva sopii yrittäjälle tai kun yritys vakuuttaa alle 10 henkilöä. Kun vakuutettuja on vähintään 10 ja yrityksellä on lakisääteinen tapaturmavakuutus Pohjolassa tai A-Vakuutuksessa, voidaan Perus Terveysturva ottaa ryhmävakuutuksena. Ryhmävakuutuksena otettuun Perus Terveysturvaan sisältyy aina kriisiturva. Sen avulla yritys voi järjestää ryhmäterapiatilaisuuden, jos työtehtävissä sattuu kuolemantapaus tai alkavat Yt-neuvottelut kohdistuvat yli puoleen henkilökunnasta. Kriisiturva korvaa yritykselle enintään euroon asti palkkiokuluja psykologin tai muun terveydenhuoltoalan ammattihenkilön pitämästä ryhmäterapiatilaisuudesta. Terveysselvitys ja myöntäminen Kun vakuutettavia on alle 10, vakuutus myönnetään vakuutettavan täyttämän terveysselvityksen perusteella. Terveysselvityksen perusteella vakuutukseen voidaan joissain tilanteissa liittää yksilöllinen rajoitusehto, jonka mukaan vakuutuksesta ei korvata vakuutetulla ennestään olleesta sairaudesta, viasta tai vammasta aiheutuneita kuluja. Vakava sairaus saattaa estää vakuutetun liittämisen vakuutussopimukseen. Kun vakuutettavia on vähintään 10 ja vakuutus otetaan koko henkilöstölle ryhmävakuutuksena, voidaan vakuutus tietyissä tilanteissa myöntää vaihtoehtoisesti ilman terveysselvitystä henkilöille, jotka ovat työkykyisiä työnantajan ilmoituksen perusteella. Sairauslomalla oleva ei ole työkykyinen, vaan hänen työkykynsä voidaan vahvistaa vasta sairausloman päätettyä. Kun vakuutus myönnetään ilman terveysselvityksiä, vakuutusturva kattaa myös sairaudet, jotka vakuutetulla on ollut ennen vakuutuksen alkamista. Hintaan vaikuttavat tekijät ja vakuutusmaksu Vakuutusmaksuun vaikuttavat vakuutettavien lukumäärä, vakuutettujen ikä ja sukupuoli sekä myönnetäänkö vakuutus terveysselvityksellä vai ilman sitä. Vakuutetun maksu muuttuu vuosittain vakuutetun ikääntyessä. Lisäksi vakuutusmaksua ja jäljellä olevaa vakuutusmäärää voidaan korottaa vuosittain kuluttajahintaindeksin terveyden- ja sairaudenhoitohyödykeryhmän hintakehityksen mukaisesti. Vakuutusyhtiöllä on myös oikeus muuttaa vakuutusmaksua vakuutusehdoissa määritellyissä tilanteissa. Nämä muutokset tehdään kerran vuodessa tammikuun 1. päivänä. Vakuutuskausi on aina kalenterivuosi. Perus Terveysturvan vakuutusmaksu ei ole ollut työntekijälle verotettavaa etua, kun vakuutus on täydentänyt työterveyshuoltoa ja se on otettu koko henkilökunnalle. Verotuskäytäntö voi kuitenkin muuttua. Ohjeet vahingon sattuessa 1. Jos vakuutetulle sattuu sairaus tai tapaturma, joka erikoislääkärin tutkimuksen perusteella vaatii leikkausta tai jos vakuutetulla on todettu vakuutusehdoissa tarkoitettu vakava sairaus, hän voi hakeutua hoitoon hoitolaitoskumppanillemme. 2. Hoitolaitoskumppanimme voivat yleensä laskuttaa korvattavat kulut suoraan Pohjolasta, kun vakuutettu esittää hoitolaitoksessa Kela-kortin, vahvistuksen vakuutuksesta ja henkilöllisyystodistuksen. Vahvistus Perus Terveysturvaan kuulumisesta toimitetaan vakuutetulle vuosittain. 3. Lääkkeet vakuutettu maksaa apteekissa itse. Vakuutuksesta korvattavista lääkkeistä vakuutettu voi hakea korvausta sivuilta pohjola.fi tai soittamalla oheisen palvelunumeroomme. Pohjolan vakuutus- ja korvauspalvelu * * Puheluhinnat Pohjolan palvelunumeroon kiinteän verkon lankaliittymistä ja kotimaisista matkapuhelinliittymistä 0,0828 /puhelu sekä 0,12 /minuutti. Hinnat voimassa alkaen ja sisältävät ALV 23 % 2/2

13 SKAL-Terveysturva LEIKKAUKSET (pois luettuna kosmeettiset/kauneusleikkaukset) SYDÄNINFARKTI SYÖPÄ AIVOHALVAUS MS-TAUTI Liitto on neuvotellut merkittävän edun jäsenyrittäjille sekä jäsenyritysten työntekijöille. Tarjoamme vakuutusta ilman terveysselvitystä ja SKAL-jäsenetuhintaan leikkausten sekä yllä mainitujen sairauksien hoidon turvaamiseksi. Täydennä tiedot ja palauta: A-Vakuutus / Arto Soini, Lapinmäentie 1, HELSINKI tai samat tiedot sähköpostilla Yrityksen nimi y-tunnus puhelin sähköposti Yrittäjän nimi / nimet sukupuoli syntymävuosi Työntekijöiden nimet sukupuoli syntymävuosi voit jatkaa kääntöpuolelle

14 KORI-INFO EL-Kori Oy:n asiakaslehti EL-Kori Oy Marjut Nordström Vuosi 2011 on alkanut toiveikkaissa merkeissä, kuljetuskalusto-investoinnit ovat lisääntyneet ja työllisyystilanne päällirakennealalla on tällä hetkellä hyvä. Olemme olleet paljon yhteydessä asiakkaidemme kanssa erilaisissa tilaisuuksissa ja on tullut käsitys, että kentällä on tiukkuudesta huolimatta usko tulevaisuuteen. Me EL-Korilla olemme tehneet lujasti työtä kehittääksemme tuoteestamme ja palvelustamme entistä parempia. Toivomme, että se näkyy arjen työssä kaluston toimivuuteena ja työ on helpompaa hyvällä kalustolla. Toivotamme asiakkaillemme työntäyteistä vuotta. Tervetuloa poikkeamaan Vääksyssä. EL-Kori Oy Marjut Kuljetukset ja palvelu onnistuu Liikosen porukalta Koritarkastusmatkalla Vääksyssä Lari Liikonen, Aki Liikonen, EL-Korin perustaja Erkki Lempiäinen ja Artturi Liikonen Kuljetus Liikonen Oy on tuttu valiolaisten tuotteiden kuljettaja Riihimäen seudulla. Artturi Liikosen perustama yritys sai alkunsa , kun Kärkölän Osuusmeijeriltä aloitettiin tonkkamaidon kuljetukset. Taustalla oli monipuolinen työkokemus maatilalta, jossa tuli opittua rakennustyöt, metsurihommat ja tukinkuljetukset. Tänä päivänä yrityksessä on mukana nuorempi poika Aki ja vanhempi poika Lari toimii itsenäisenä yrittäjänä Kuljetus Lari Liikonen Ky:n nimissä. Kuljetus Liikonen Oy:ssä kalustoa pyöritetään Akin lisäksi viidellä kuljettajalla ja eläkkeellä oleva Artturi auttaa välillä iltavuoroissa, että pysyy ammattitaito yllä ja mieli virkeänä. Mielekkäintä tässä työssä on ollut työn vapaus, saa itse soveltaa, miten parhaiten työt saadaan sujumaan, työtä on tehtävä paljon ja se edellyttää, että taustajoukot tässä työssä on oltava kunnossa, toteaa Artturi. Meijerin jakelupuoli on kehittynyt hyvään suuntaan, kun kuormat on pääsääntöisesti kerätty asiakaskohtaisesti valmiiksi. Nykypäivänä onkin tärkeää että kuorman saa nopeasti kyytiin ja seuraava auto pääsee lastaamaan. EL-Kori Oy on valmistanut sekä Artturille ja Larille kalustoa ja nyt työn alla on Akille räätälöity päällirakenne. Yhteistyö on ollut hyvää ja nopea apu esimerkiksi korikorjauksissa on ollut tärkeää, toteaa Lari.Yhteistyöhankkeena Larin toivomuksesta saatiin kehitettyä myös moduuliväliseinän kynnysrakenne rullakoille sopivaksi, mikä otettiin EL-Korissa heti käyttöön kaikkiin moduuliväliseinän oviin. Kuljetus Tuuri Oy:n uusinta kalustoa kuljettajien kera Kuljetus Tuuri Oy monipuolista palvelua Kouvolasta Kuljetus Tuuri Oy sijaitsee keskeisellä paikalla Kouvolassa. Yrityksellä on yli 40 vuoden vankka kokemus tieliikenteen tavarankuljetuksesta ja työllistämme tällä hetkellä parisenkymmentä ammattitaitoista työntekijää kuljetusalan eri tehtävissä, toteaa kuljetusyrittäjä Jari Tuuri. Sijainti Tehontien logistiikka-alueella hyvien kulkuyhteyksien varrella Vt6:n ja Vt15:n tuntumassa mahdollistaa säännölliset yhteydet Kouvolasta mm. pääkaupunkiseudulle, Lahteen, Kotkaan, Haminaan, Lappeenrantaan, Imatralle ja Mikkeliin. EL-Kori Oy on toimittanut Kuljetus Tuurin Oy:n uusimmat päällirakenteet, tavoitteena Jari Tuurilla on ollut, että yhdenmukaisten päällirakenteiden ansiosta omalla korjaamolla on helppo tehdä huoltotyöt, selkeät sähkökaaviot ja dokumentit ja yhdenmukaiset komponentit, lukot, valot ym. ovat suuri etu. Jarin isä Lauri perusti yrityksen vuonna Vuonna 1980 Jari tuli yritykseen mukaan ja perustettiin kommandiittiyhtiö, jonka nimeksi tuli Lauri Tuuri Ky. Vuodesta 1995 toimintaan tuli mukaan varastointi- ja terminaalipalvelut ja yhtiön nimeksi tuli Kuljetus Tuuri Oy. JA Takalaitanostimet nyt samasta paikasta Cargotecin markkina-asema takalaitanostimissa vahvistuu entisestään. Zepro takalaitanostinten markkinointi, myynti ja huolto siirtyivät huhtikuun 2011 alussa Cargotec Suomelle. Zepro takalaitanostimet tulevat täydentämään ennestään laajaa Focolift takalaitanostinten valikoimaa. Focolift on Suomessa selvä markkinajohtaja ja Zeprolla on ollut myös merkittävä markkinaosuus sekä uskollinen asiakaskunta jo vuosikymmenien ajan. Nyt Zepron edustuksen siirtyessä Cargotecille on myös Zepro asiakkailla käytettävissään koko laaja ja kattava Hiab huolto- ja varaosaverkosto. Nostimet varastoidaan Raisiossa Cargotec Suomen toimitiloissa. Varastossa tulee olemaan yleisimmät nostinmallit ja nostotasot, jolloin ne ovat saatavilla alle viikon toimitusajalla. Suuremmat määrät kuten myös erikoismallit toimitetaan kuuden viikon toimitusajalla tehdastoimituksena. Focolift nostinten myynti ja edustus jatkuu entiseen tapaan Zepron rinnalla Cargotec Suomen toimipisteissä. Myös mallit uudistuvat. Aiemmin esitellyn 2500 HD mallin jatkoksi on tulossa myös 2000 kg kapasiteetin HD nostin. Huomiota on kiinnitetty erityisesti nostimen jämeryyteen raskaita kuormia nostettaessa ja laskettaessa. Tähän on päästy nostovarsien uudelleen mitoituksella sekä hydrauliikkaan tehdyillä muutoksilla. Kaikissa sylintereissä männänvarsi on ruostumatonta terästä ja vakiona olevat suojapalkeet pitävät lian loitolla. Pronssilaakerointi nostovarsissa ja asettelusylintereissä parantaa kestävyyttä, vähentää huoltotarvetta ja takaa yhdessä sylintereiden suojapalkeiden kanssa pitkän käyttöiän. Näillä muutoksilla parannetaan nostinten luotettavuutta ja samalla vähennetään huoltotarvetta. Uudet mallit ovat saatavana syksystä 2011 alkaen. Myyntipäällikkö Tom Suomela esittelee Raision varastossa olevia laitteita

15 Kuljetusliike T. Lehtisellä Väliseinäseinä- vaihtoehtoja Eurooppa ja Venäjä EL-Korilta kotikenttänä Topi Lehtinen (vas) ja Hannu Sundqvist hakemassa Vääksystä uutta kuljetusyksikköä taidekuljetuksiin. Kuljetusliike T. Lehtinen vastaanotti uuden auton ja EL-korin, mikä lähtee taidekuljetuksiin mm. Venäjän suuntaan. Kuormatilassa huomioitiin mm. lämpötilan hallinta ja kiinnityspisteet sopiviksi taiteenkuljetukselle. T. Lehtinen Ky liikennöi kappaletavarakuljetuksia Suomessa ja ulkomailla. T. Lehtinen Ky on vuonna 1989 perustettu kuljetusalan perheyritys, jonka toimitusjohtajana toimii Topi Lehtinen, yhtiön pääkonttori sijaitsee Kouvolassa. Työntekijöitä on 56, joista 45 on kuljettajia. Yhtiö on erikoistunut lämpötilasäädeltyihin elintarvikekuljetuksiin sekä pikaja arvokuljetuksiin. Myös ADR- ja erikoiskuljetukset kuuluvat tarjontaan. Liikenteemme suuntautuu päivittäin myös Venäjälle ja kauttakulkuliikenteenä kolmansiin maihin. Ajojärjestelyssä panostamme varmuuteen, joustavuuteen ja tavoitettavuuteen, kuljetuspalvelujen lisäksi yritys tarjoaa erilaisia varasto- ja terminaalitiloja sekä tullauspalveluja. Pitkäaikaisen kuljetusalan kokemuksen ja laajan verkostomme avulla pystymme kokonaisvaltaiseen logistiikan hallintaan, toteaa Topi Lehtinen. Ammattiosaamista Nastolasta neljännessä polvessa Vas. Jarkko, Anitta ja Laura Salo. Oik. Lauralta siirtyvät rullakot kevyesti. Kuljetus Timo Salo Oy toimii Nastolasta käsin ja yrityksellä on viisi autoa ajossa, kolmella ajetaan puita ja kahdella nupilla päivittäistavaraa keskusvarastolta suurkeittiöihin. Timo Salon isä Matti ajoi aikanaan puutavaraa, samoin kuin Matin isä Ilmo. Nyt on remmissä Timo ja Anitta Salo sekä heidän poikansa Toni ja Jarkko sekä tytär Laura. Toni Salo aloitti ajot puutavara-autoilijana oman yrityksen nimiin v Anitta Salo hoitaa yrityksen päivittäistavaran kuljetuksia ja menossa on neljäs EL-Kori. Anitta oli jo ennen Timoa päätynyt kuljetusalalle ja ajoi Villähteen Leivän tuotteita pakettiautolla. Lastenhoidon jälkeen tuli taas kuljetustyöt ajankohtaisiksi, mutta nyt isommalla kalustolla ja lämpösäädellyillä koreilla. Kuljetus Timo Salo Oy kaluston tunnistaa tutuista teipeistä ja väreistä, kaluston kuntoon ja siisteyteen on aina kiinnitetty huomiota. Yrityksen kaluston huoltoa helpottaa oma talli, jossa voidaan tehdä pienet kunnostukset ja kaluston pesut. EL-Kori Oy:n kanssa on ollut hauska asioida, kun henkilökunta on mukavaa ja aina saa apua, kun sitä on tarvinnut, työn laatu on myös miellyttänyt meitä, toteaa Anitta Salo. Mm. takalaitanosturin kanssa on välillä tullut akuutteja tilanteita, jolloin nopea avunsaanti on ollut arvokasta. Vapaa-ajalla Salon perhe suunnistaa mieluiten luontoon ja hiljaisuuteen Konneveden mökille Rautalammille. Timo Nummela hoitaa Arla Ingmanin jakelua 25 vuoden kokemuksella UUSI KYLMÄLAITESARJA KUORMA-AUTOIHIN T600 - T800 - T T1200 Diesel- ja verkkokäytön jäähdytys ja lämmitys. Yksi- kaksi- tai kolmeosastoisena. Uusin teknologia takaa laitteen toimintojen monipuolisen ohjauksen sekä tarkan kuljetuslämpötilan ylläpidon. Tehokas ja taloudellinen. Timo Nummela jakaa Hämeenlinnasta Arla Ingmanin tuotteita Pälkäne, Kangasala, Tampere linjalla ja iltapäivällä vielä heitetään Lahden reissu. Kaksi kuormaa ehtii päivän aikana jakoon uudella Scanialla. Talvella hankittu Scania räätälöitiin EL-Korilla Timo Nummelan toiveiden mukaisesti. Hankintapäätökseen vaikutti erityisesti se, että EL-Korilla oltiin valmiit kuuntelemaan, miten päällirakenteen yksityiskohdat toteutetaan, työn laatu ja pienet yksityiskohdat varustelussa helpottavat arkea, toteaa Timo Nummela. Käynnit Vääksyssä olivat myös hyödyllisiä, oli mukava, kun pääsi Timo Nummela osallistumaan tuotteen kehittämiseen, käyntien yhteydessä tuli uusia ideoita, joita muuten tuskin olisi huomannut tilatessa. Timo Nummela on ollut yrittäjänä jo 25 vuoden ajan, ammatti periytyi isältä, joka aikanaan ajoi 25 vuotta maitoa Urjalassa, silloin saman työnantajan nimi oli vain Hämeenlinnan Osuusmeijeri. Vapaa-ajalla Timo rentoutuu puolisonsa kanssa moottoripyörän selässä, suunnalla ei ole väliä, kun pääsee vapaalle. Uutena harrastuksena on asuntovaunu, jolla pääsee helposti irtaantumaan arjesta. MBB TAKALAITANOSTIMET - Nostinvalikoima kg: nostoteholla - MBB:n oman tehtaan valmistamat sylinterit - sylinterit suojattu haitarikumeilla - KTL maalaus - 1,5 t nostimista alkaen maksimi taakka nousee 1000 mm etäisyydeltä - Radio-ohjaus valmius myös jälkiasennusta silmälläpitäen - 1,5 ja 2,0 nostimet jopa 2800 mm:n pituisilla teräs- tai alumiininostotasoilla Kuussillantie 23, VANTAA p./f /

16 Ympäristöystävällistä jakelua pääkaupunkiseudulla Heka-Kuljetuksen kalusto erottuu näyttävillä teippauksilla Raine Vartiainen, VV-Kuljetus Oy:stä, Mika Jyrkönen Valiolta ja toimitusjohtaja Raimo Lehtiö Scan-Auto Oy:ltä luovutustilaisuudessa VV-Kuljetus Oy:n Raine Vartiainen kipparoi Valion uutta testiautoa. Kotimainen St1:n kehittämä jäteetanoli-diesel kuljettaa Scaniaa ympäristöystävällisesti. Etanolipolttoaineella toimittaessa vähenevät fossiiliset hiilidioksidipäästöt jopa 90 %. Etanoli-Scania kuuluu 3-vuotiseen yhteishankkeeseen, jossa selvitetään etanolikäyttöisten kuorma- ja linja-autojen ympäristövaikutuksia sekä energiakulutusta. Hankkeessa ovat mukana Valio, St1, VTT, Scan-Auto Oy, Lassila&Tikanoja, Sita Finland, Helsingin Seudun Liikenne ja Helsingin Seudun ympäristöpalvelut-kuntayhtymä. Ensimmäisten testien tulokset ovat lupaavia ja hanke etenee nyt kenttätutkimusvaiheeseen. Scanian päällä on EL-Kori Oy:n valmistama pakastekori. Myös päällirakenteen suunnittelussa on tärkeänä tekijänä ollut ympäristöystävällisyys. Päällirakenteen valmistuksessa on huomioitu kuljetuskorin kestävyys, muunneltavuus ja pitkä käyttöikä. Elementit ovat freonittomia uretaanieristeisiä kerroselementtejä. Kuljetuskori on valmistettu siten, että se voidaan tarpeen mukaan siirtää vielä toisellekin alustalle. Teemu Heinonen ja Marjut Nordström uuden auton äärellä. Heka-Kuljetus Oy on Vantaalla sijaitseva kuljetusalan yritys, joka hoitaa elintarvikekuljetukset, kappaletavarakuljetukset ja kylmäkuljetukset. Yritystä pyörittää Teemu Heinonen ja se työllistää kymmenkunta kuljettajaa. Toimialueena on koko Suomi. Teemu aloitti itsenäisenä yrittäjänä kuusi vuotta sitten ja sen jälkeen yritystä on kehitetty ja kalusto on lisääntynyt. Ammattikoulun kuljetuspuolelle tuli nuorena mentyä ja sitä kautta reitti vei isän kuljetusyritykseen ja yrittäjäksi. Työn vaihtelevuus on ollut etuna alalla, maisemat ja asiakkaat vaihtuvat ettei tarvitse kangistua kaavoihin, toteaa Teemu Heinonen. Perheessä on neljä 5-17 vuotiasta lasta, joiden vapaa-ajan harrastuksien parissa menee vapaa-aika vauhdikkaasti, loma-aikoina mökkielämä kutsuu. EL-Korilta on tullut jo useampi kori Heka-Kuljetus Oy:lle. Valintaan on vaikuttanut asioinnin helppous, apua saa aina tarvittaessa ja tuote on ollut kohdallaan, toteaa Teemu hakiessaan uutta autoa Vääksystä. Kylmäkoneena on Thermo Kingin gryogeeninen kylmäkone Gryo STCR MT 30 kahdella höyrystimellä. Kylmäkonetyyppi on myös ympäristöystävällinen. Jäähdytys toteutetaan nestemäisellä hiilidioksidilla, mitä saadaan teollisuuden jätepäästöistä. Kryogeenisten kylmälaitteiden etuna on lähes äänetön käynti, ei pakokaasupäästöjä, yksinkertainen, lähes huoltovapaa rakenne sekä pieni koko. Laite ei vaadi isoa tilaa hytin yläpuolella. Etanoliauton kylmäkoneen osalta on toteutettu myös kierrätystä. Kylmäkone on palvellut jo yhden auton käyttöiän ja alkaa nyt uudistettuna uuden elämän. Kuva s atoa

17 Panostamme korjausja huoltotoimintaan. Espoo: Korihuolto Moksi Oy, Juvantasku 7, Espoo, Jukka Moksi, p Vantaa: Cargo Fix Oy, Halmekuja 2, (Koivukylä) Vantaa, Janne Oksa, p Tampere: Tampereen Autopalvelu Oy, Pöytäsarankatu 6, Tampere, Sami Vilppo, p Seinäjoki: Käyttöauto Oy, Pohjankaari 2, Seinäjoki, Martti Ollila, p EL-Kori on nosturien ja Kouvola/Koria: korien huoltopaikka Turku: Asennustyö M. Ahlqvist Oy, Vuoritie 6, Turku, Mika Ahlqvist, p , Markku Ahlqvist, p T:mi Janne Korpivaara, Varastotie 3, Koria, Janne Korpivaara, p EL-Korin huoltopisteet - nopea apu läheltä Katso uusituilta www-sivuiltamme EL-Korin huoltopisteet: Mikkeli: ALK-Laite Ky, Porrassalmenkatu 50, Mikkeli, Juha Hytönen, p Jyväskylä: Refrigo Oy, Laukaantie 9, Jyväskylä, Juha Kallantie, p Oulu: Kiitohuolto Oy, Oritkarintie 1, Oulu, Vastaanotto p varaosat p ALUSAL Oy ja EL-Kori Oy tarjoavat laadukkaan vaihtoehdon mm. energialaitoskäyttöön EL-Kori Oy rakentaa lavoja yhteistyössä nastolalaisen ALUSAL Oy:n kanssa. ALUSAL Oy valmistaa kevyt-, alumiini- ja rahtilavat sekä erikoislavat kuorma- ja pakettiautoihin. Vuonna 1986 perustetulla ALUSALilla on vankka ammattitaito alumiinirakentamisessa. EL-Kori Oy markkinoi tuotteet, asentaa päällirakenteet ja nostimet sekä sähköistää autot. Tuotantoon kuuluvat mm. erikoislavat energia- ja telelaitoskäyttöön, lavat 6.5t-18t alustaluokkiin sekä 1-kerros- ja 2-kerroslavat. Ammattitaitoinen suunnittelu ja rakenteiden hyvä tekninen dokumentointi takaavat asiakkaalle luotettavan ja nopean varaosapalvelun. Laadukkaat tekniset ratkaisut ja rakenteiden modulointi nopeuttavat valmistumisprosessia. Asiakaslähtöinen tuotekehitystyö varmistaa, että tuote on helppokäyttöinen. Hyvä huolto- ja varaosapalvelu pitää kaluston jatkuvasti hyötykäytössä. Lavat soveltuvat kaikille nosturimerkeille, lavojen rakenteissa käytetään erikoislujaa alumiinia, näin saavutetaan kevyt ja kestävä rakenne. Laadukas kylmäeristys turvallista kuljetusta Manu Tomula vastaanotti Tomulan Kuljetuksen uuden pakettiauton Pakettiauton kylmäeristyksessä tärkeää on rakenteen hygieenisyys, helppo puhtaanapito, eristyskyky sekä oikea ilmankierto. Valittaessa kylmäkonetta on ratkaistava, tarvitaanko jäähdytyksen ja ajokäytön lisäksi lämmitystä ja sähkökäyttöä. EL-Korin eristysratkaisussa eristeaineena on pääosin polyuretaani ja pintamateriaalina lujitemuovilevy, lattiat ja saumat on laminoitu. Kuormatilaan asennetaan sidontakiskot, verhot, vedenpoistoaukot ja väliseinät asiakkaan käyttötarpeen mukaan. Erilainen takalaitanostin. Kuljetusalan ammattilaisten suunnittelema ja valmistama, ensin itselle nyt sinullekin. LIFTRO Tomulan Kuljetuksen uusi pakettiauto on varustettu Thermo King B100 kylmäkoneella ja väliseinällä. B-100 kylmäkoneen etuna on, että se ei tarvitse erillistä generaattoria ja soveltuu kaikkiin automalleihin autoilmastoinnin kanssa. Tomulan Kuljetuksella autolla viedään aamulla kaloja, päivällä maitotuotteita ja illalla postia, joten auto on tehokkaassa käytössä. Helppo puhdistettavuus on meille tärkeä tekijä, toteaa Manu Tomula. Brigade-peruutuskamerajärjestelmällä turvallisuutta työhön Uusi kattava Brigade- tuotesarja on täynnä toimintoja, jotka tuovat selkeää hyötyä käyttäjälle. Monitorissa aurinkosuoja, kuvaruutuvalikko, DVD-liitäntä, LED-taustavalo parantaa kuvan laatua ja pidentää kestoikää. Kamera BE-810C on värikamera, jossa on moottoroitu sulkijaläppä, mikrofoni ja kuusi infrapuna LED:iä pimeässä käyttöä varten. Sulkijaläppä pitää linssin puhtaana kameran ollessa pois toiminnasta. EL-Korilla kameraan asennetaan lisäksi rst-suoja, joka suojaa kameraa kolhuilta. Brigade-monitorissa kuvasuhde on 16:9, mikä takaa entistä laajemman kuva-alan. Lisävarusteena sivukamerat ja navigaattori Kysy kamerajärjestelmistä ja niiden asennuksest a autoosi myö s EL-Korin väel tä! Peruskameran lisäksi järjestelmään voidaan asentaa etu- ja sivukamerat, silloin saadaan myös kuolleet kulmat näkyviin. Sivukamerat ovat pöly- ja vesitiiviitä. Peruutuskameran näyttöä voit käyttää myös navigaattorin näyttönä, Brigade-kamerajärjestelmään voi liittää Garmin GSN-002 navigaattorin. Laitetta ohjataan kaukosäätimellä ja siinä on erillinen GPSantenni, joka löytää satelliitit nopeasti. Järjestelmä voidaan asentaa näyttämään eteenpäin ajettaessa navigaattorin kuvaa ja vaihtamaan peruutuskameralle, kun peruutusvaihde kytketään. Brigade-peruutuskameroiden maahantuonti: Suomen Elektrolind Oy EL-KORI OY Tehtaantie 1, Vääksy puhelin fax sähköposti: Parhaiten tavoitat meidät kännykästä! Myynti Marjut Nordström Myynti Matti Jokela Tuotanto ja varaosat Ari Leppänen Suunnittelu Jukka Kulmalahti Tuotanto Joni Heistola

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry Tässä numerossa: Kutsu EKY:n vuosikokoukseen J Ä S E N T I E D O T E 1 / 2011 22.03.2011 Kuljettajien palkat Yrittäjien päivärahat ja km korvaukset Ajoneuvopääte ja

Lisätiedot

Työntekijän Hoitoturva Työterveyshuoltoa täydentävä turva koko henkilöstölle

Työntekijän Hoitoturva Työterveyshuoltoa täydentävä turva koko henkilöstölle Työntekijän Hoitoturva Työterveyshuoltoa täydentävä turva koko henkilöstölle Onneksi olkoon! Työnantajasi haluaa pitää sinusta hyvää huolta täydentämällä terveyshuoltoasi. Työnantajasi tarjoaa sinulle

Lisätiedot

19. 20.3.2016. Hotelli Petäys, Hämeenlinna. A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous

19. 20.3.2016. Hotelli Petäys, Hämeenlinna. A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous 19. 20.3.2016 A-Kiltojen Liitto ry:n kevätpäiviä vietetään 19. 20.3.2016 Hotelli Petäyksessä Hämeenlinnassa.

Lisätiedot

OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA

OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA 1.12.2014 PALOKUNTANUORTEN OHJAAJIEN JA PALOKUNTANAISTEN OPINTOPÄIVÄT KALAJOELLA SPEK Pohjois-Suomi järjestää Pohjois-Suomen ja Lapin pelastusliiton palokuntanuorten ohjaajien ja palokuntanaisten opintopäivät

Lisätiedot

Nostetta kuormankäsittelyyn

Nostetta kuormankäsittelyyn Kuormausnosturit Vaihtolavalaitteet Ajoneuvotrukit Takalaitanostimet Puutavara- ja kierrätysnosturit Nostetta kuormankäsittelyyn www.hiab.com Hiab tuntee kuormankäsittelyn toimialat ja niiden erityispiirteet.

Lisätiedot

VAKUUTUSSUOSITUS APTEEKEILLE

VAKUUTUSSUOSITUS APTEEKEILLE 1/5 VAKUUTUSSUOSITUS APTEEKEILLE Alla olevissa taulukoissa on esitetty asiat, jotka on otettava huomioon käytäessä läpi apteekkien riskejä ja mietittäessä oikeaa vakuutusturvaa yritykselle. Suositus käsittää

Lisätiedot

Parasta TURVAA HEVOSELLESI. Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen

Parasta TURVAA HEVOSELLESI. Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen Parasta TURVAA HEVOSELLESI Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen IF HEVOSVAKUUTUS Sisällys Perusasioita, jotka on hyvä tietää... 3 Vakuutuksen sisältö............................................

Lisätiedot

Vakuutussuositus lääkäripalveluyritykselle. if.fi

Vakuutussuositus lääkäripalveluyritykselle. if.fi Vakuutussuositus lääkäripalveluyritykselle if.fi Alla olevissa taulukoissa on esitetty asiat, jotka on otettava huomioon käytäessä läpi lääkäripalveluyrityksen riskejä ja mietittäessä oikeaa vakuutusturvaa

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 11.6.2016 Paikka Porin Yliopistokeskus, Pohjoisranta 11, 28101 Pori Lounas klo 12.00-13.00 Kahvi klo 15.30 16.00 9.00 10.00 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario -pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi 4.aste musta vyö Defendo -Defendo Blue pääkouluttaja -I.D.D.I-

Lisätiedot

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous

A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät ja syyskokous 22. 23.10.2016 Vesalan kurssi- ja leirikeskus, Vesalantie 136, Vesanka A-Kiltojen Liitto ry:n syyspäivät pidetään 22. 23.10.2016 ja niiden yhteydessä A-Kiltojen

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry Vakuutusturva VPK:ille OP Vakuutus Oy

Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry Vakuutusturva VPK:ille OP Vakuutus Oy Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry Vakuutusturva VPK:ille OP Vakuutus Oy 29.10.2016 OP Vakuutus Liiton kautta sovitut ryhmäsopimukset: Ryhmätapaturmavakuutus Hälytysosastot Nuoriso-osastot Muut osastot

Lisätiedot

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille!

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! Tangon saloihin meitä ovat perehdyttämässä tanssinopettajat: Jari ja Sari Aaltonen (JaSa) Tanssikoulu Aaltonen, Oulu Kimmo ja Marika Lasanen (KiMa)

Lisätiedot

A - Kiltojen Liitto ry:n valtakunnalliset Kevätpäivät ja -kokous

A - Kiltojen Liitto ry:n valtakunnalliset Kevätpäivät ja -kokous A - Kiltojen Liitto ry:n valtakunnalliset Kevätpäivät ja -kokous 1. 2.4.2017 Silokallion kurssikeskus, Silokalliontie 160, Kullaa A-Kiltojen Liitto ry:n kevätpäiviä vietetään 1. 2.4.2017 Silokallion kurssikeskuksessa

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Käyttö ja velvollisuudet

Käyttö ja velvollisuudet Käyttötarkoitus Käyttötarkoitus Kohderyhmä Scanian päällirakennetiedot on pääosin tarkoitettu päällirakentajille ja ne koskevat kaikkia Scanian kuorma-autoalustoihin ja valmiisiin kuorma-autoihin tehtyjä

Lisätiedot

Liikennekaari-vaikutusarviointikysely

Liikennekaari-vaikutusarviointikysely Liikennekaari-vaikutusarviointikysely Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenille 18.5.2016 Liikennekaari-vaikutusarviointi Kysely lähetettiin noin 4 350 Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n

Lisätiedot

Agria Kissa Vakuutus kissanomistajille. Turvallisuutta läpi elämän

Agria Kissa Vakuutus kissanomistajille. Turvallisuutta läpi elämän Agria Kissa Vakuutus kissanomistajille Turvallisuutta läpi elämän Astuu voimaan 1.6.2016 1 Agrian kissavakuutus antaa turvaa koko elämän ajan Agrian kissavakuutukset ovat kaikille kissoille; olivatpa ne

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry J Ä S E N T I E D O T E 3 / 2010 29.4.2010 Tässä numerossa: EKY:n ja MKY:n yhteinen seminaari ja vuosikokoukset Kuusamossa EKY:n vuosikokous Elintarvikealan työnseisaukset

Lisätiedot

VIP. Luokkatulokset SKAL LITRA PÄIVÄSSSÄ -TALOUDELLISUUSAJO JYVÄSKYLÄSSÄ litraa / tn / 100km. Matka: 147,08 km. (artikla 23.

VIP. Luokkatulokset SKAL LITRA PÄIVÄSSSÄ -TALOUDELLISUUSAJO JYVÄSKYLÄSSÄ litraa / tn / 100km. Matka: 147,08 km. (artikla 23. Sija. SKAL LITRA PÄIVÄSSSÄ -TALOUDELLISUUSAJO JYVÄSKYLÄSSÄ 5.9.2009 VIP Matka: 147,08 km 1. 101 Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Ahti Myllys Teppo Mikkola Ford Transit 2,22 9,46 6,432 2,897 2. 105

Lisätiedot

2 YRITYSVAKUUTUS 2.1 Toiminnan turvat Vastuuturva Oikeusturva 2.2 Vakuutettu toiminta 3 ERITYISESTI HUOMIOITAVAA

2 YRITYSVAKUUTUS 2.1 Toiminnan turvat Vastuuturva Oikeusturva 2.2 Vakuutettu toiminta 3 ERITYISESTI HUOMIOITAVAA 1 Asiakastunnus 109024153 Woltman Group Oy Paciuksenkaari 16 B 64 00270 HELSINKI VAKUUTUSSOPIMUS 16-522-521-2 Vakuutuskirja muodostuu seuraavista osista: 1 YLEISTÄ 1 YLEISTÄ 2 YRITYSVAKUUTUS 2.1 Toiminnan

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2016

SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2016 SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2016 www.skal.fi SKAL:n Kuljetusbarometri 1/2016 SKAL ry:n vuoden 2016 ensimmäiseen kuljetusbarometriin vastasi yhteensä 690 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL ry:n

Lisätiedot

Liiketoimintasuunnitelma YT-rules Oy. YT-rules Oy 1/11

Liiketoimintasuunnitelma YT-rules Oy. YT-rules Oy 1/11 Liiketoimintasuunnitelma 01.12.2015 YT-rules Oy YT-rules Oy 1/11 YT-rules Oy 2/11 Perustiedot ja osaaminen Sukunimi Etunimi Kankaanpää Timo Osoite Iiriksentie 7 B 2 Postinumero ja -toimipaikka Kotikunta

Lisätiedot

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 Leiri alkaa perjanitaina 5.9. klo 17:00 ja loppuu sunnuntaina 7.9. noin klo 13:30. Eerikkilän urheilukeskuksen osoite on Urheiluopistontie 138, 31370

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 6.-7.6.2015 Paikka Valkea Talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki Lauantai 6.6. Lounas klo 11.30-12.30 Kahvi klo 15.00-15.30 8.30 9.30 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

Ohjelma, perjantai klo

Ohjelma, perjantai klo Ohjelma, perjantai 9.12. klo 8.30-15.00 Valmentajat: Marikka Heikkilä ja Hilkka Halla, Turun kauppakorkeakoulu, Timo Makkonen, Koneyrittäjien liitto. 8.30 Mikä on tärkeää metsäalan liiketoiminnassa? Osallistujien

Lisätiedot

Tämä vakuutuskirja korvaa päivätyn vakuutuskirjan.

Tämä vakuutuskirja korvaa päivätyn vakuutuskirjan. Asiakastunnus 57250970 1 Anttolainen Tuomo Matintie 13-15 D 45610 KORIA Vakuutuksenottaja Anttolainen Tuomo (100883-231S) Vakuutuskausi Vakuutusmaksu Sopimusehdot 08.06.2016-07.06.2017. Sopimus on jatkuva.

Lisätiedot

ehdot 12.1 Toimitus- Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Tilaukset ja toimitukset Tekninen palvelu ORDER

ehdot 12.1 Toimitus- Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Tilaukset ja toimitukset Tekninen palvelu ORDER Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Gyproc-tuotteet Myyntijohtaja: Jan Rokama, puh: 0400 534 357 Myyntipäällikkö: Markku Itänen, puh: 040 754 2794 Aluemyyntipäälliköt: Etelä-Suomi: Marko Alho, puh: 044 735

Lisätiedot

Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla

Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla Liikuttavan hyviä duuneja kuljetusalalla Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry Yhteistyössä: Kuljetusala.com Kuljetusala pitää Suomen pyörät pyörimässä Kuljetusala liikuttaa kaikkea Suomessa ja ulkomailla

Lisätiedot

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS Aika Perjantaina 20.5.2016, kello 13.05-16.23 Paikka Hotelli Haaga, Nuijamiestentie 10, Helsinki 1 KOKOUKSEN AVAUS Valtuuston puheenjohtaja Eero Rämö avasi

Lisätiedot

URHEILUHELPPI PALVELUKONSEPTI

URHEILUHELPPI PALVELUKONSEPTI URHEILUHELPPI URHEILUHELPPI PALVELUKONSEPTI Laajennettu tapaturmavakuutus Urheilijalle Kuntoilijalle TerveysHelppi-palvelu, jossa Dextran terveydenhuollon ammattilaiset auttavat joka päivä 7-23 Korvauskäsittely

Lisätiedot

SANTALAHTI-LINTULUOTO VESIOSUUSKUNTA Kuivarauma Pyhämaa y-tunnus /5

SANTALAHTI-LINTULUOTO VESIOSUUSKUNTA Kuivarauma Pyhämaa y-tunnus /5 1/5 Aika 9.6.2013 klo 17:00 Paikka Pyhämaan paloasema, Lyökintie 7 23930 PYHÄMAA 1. Kokouksen avaus Hallituksen puheenjohtaja Olle Kari avasi kokouksen ja toivotti osakkaat tervetulleeksi kokoukseen. 2

Lisätiedot

Fennian edut Suomen Yrittäjien jäsenille. Voimassa 1.1.2016 alkaen

Fennian edut Suomen Yrittäjien jäsenille. Voimassa 1.1.2016 alkaen Fennian edut Suomen Yrittäjien jäsenille Voimassa 1.1.2016 alkaen 2016 Fennialla on tyytyväisimmät yritysasiakkaat liity sinäkin joukkoon! Fennia-konserni on vakuutusten ja niihin liittyvien palveluiden

Lisätiedot

SKAL Litra Päivässä - taloudellisuusajot Auto Renault Master Etuvetu autom. (*1,04) 2,340 10,23 8,259 3,394

SKAL Litra Päivässä - taloudellisuusajot Auto Renault Master Etuvetu autom. (*1,04) 2,340 10,23 8,259 3,394 / korjauskerroin VIP Matka: 123,86 km I 1. 103 Liikkuva Poliisi/liitto Jarmo Weijo Juha Kokko 2. 104 YLE Keski-Suomi Pekka Ilmoniemi Tomi Rossi 3. 101 Renault Jukka Oja Reijo Virtamo 4. 105 SKAL Ahti Myllys

Lisätiedot

ERISTETYT PUTKISTOJÄRJESTELMÄT. Vettä ja lämpöä turvallista asumista. laadukkaita LVI-ratkaisuja rakentajalle ja remontoijalle.

ERISTETYT PUTKISTOJÄRJESTELMÄT. Vettä ja lämpöä turvallista asumista. laadukkaita LVI-ratkaisuja rakentajalle ja remontoijalle. ERISTETYT PUTKISTOJÄRJESTELMÄT Vettä ja lämpöä turvallista asumista laadukkaita LVI-ratkaisuja rakentajalle ja remontoijalle. Uponor neliputkinen elementti lämmön ja lämpimän käyttöveden johtamiseen autotallin

Lisätiedot

NAUTINNOLLISIA TERASSIHETKIÄ ARJEN KESKELLÄ TERASSIKUVASTO

NAUTINNOLLISIA TERASSIHETKIÄ ARJEN KESKELLÄ TERASSIKUVASTO NAUTINNOLLISIA TERASSIHETKIÄ ARJEN KESKELLÄ TERASSIKUVASTO JAMAR TERASSIT - ASIAKKAAN EHDOILLA Terassin hankkiminen Jamarilta on ennenkuulumattoman helppoa ja turvallista. Toimitamme avo- ja lasiterassit

Lisätiedot

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen

Liikkuvan Arjen Design KÄYTTÄJÄPROFIILIT. Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT Metropolia Ammattikorkeakoulu Hanna Laisi, Sabella Kiias & Noora Hokkanen KÄYTTÄJÄPROFIILIT TYÖMATKAPYÖRÄILIJÄ SATUNNAINEN PYÖRÄILIJÄ RETKIPYÖRÄILIJÄ MAANTIEPYÖRÄILIJÄ MAASTOPYÖRÄILIJÄ

Lisätiedot

SKAL:n ja STL:n talvipäivät HIIHTOMESTARUUS Kuopio, Puijo TULOKSET

SKAL:n ja STL:n talvipäivät HIIHTOMESTARUUS Kuopio, Puijo TULOKSET Lapset alle 6, SKAL 0,5 km (v) 1. Petra Tuovinen Kuopion Kuorma-autoilijat ry 6.20 Lapset alle 8, SKAL 0,5 km (v) 1. Jukka Rautio Oulun Kuorma-autoilijat ry 3.08 2. Jenni Tuovinen Kuopion Kuorma-autoilijat

Lisätiedot

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 1 Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 Hyvä yhdistysväki Tässä kirjeessä kerrotaan seuraavista asioista: Liiton organisaatiouudistus Revanssin toimituksen uudet yhteystiedot Yhdistysten juhlista ja tapahtumista

Lisätiedot

Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva

Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva Lainamäärät erityisesti asuntoluottojen määrät ovat vuosi vuodelta kasvaneet ja laina-ajat pidentyneet. Moni lainanottaja mitoittaa luottonsa melko tarkkaan

Lisätiedot

Elektroninen ohjaus helposti

Elektroninen ohjaus helposti Elektroninen ohjaus helposti Koneiden vankka ja yksinkertainen ohjaus älykkään elektroniikan avulla IQAN-TOC2 oikotie tulevaisuuteen Helppo määritellä Helppo asentaa Helppo säätää Helppo diagnosoida Vankka

Lisätiedot

Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite 2016

Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite 2016 www.eksote.fi Vaikeavammaisten kuljetuspalveluesite 2016 Asiointi- ja virkistysmatkat Hakeminen Vaikeavammaisten kuljetuspalvelua voi hakea henkilö, jolla on erityisiä vaikeuksia liikkumisessa ja joka

Lisätiedot

Aluetapaaminen 3/ Ruokoniemen leirikeskus, Siilinjärvi

Aluetapaaminen 3/ Ruokoniemen leirikeskus, Siilinjärvi Aluetapaaminen 3/2017 19.-20.11. Ruokoniemen leirikeskus, Siilinjärvi Ohjelma Lauantai Sunnuntai 12:00 Saapuminen ja majoittuminen 8:00 Aamupala Keittolounas ja kahvit 13:00 ALUETAPAAMINEN Pikkujouluohjelmaa

Lisätiedot

Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017

Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017 2016 Palkka- ym. sopi musehdot ovat lyhyesti tässä esitteessä. Työehtosopimus on voimassa 1.2.2014 31.1.2017 Säännöllinen työaika 2-viikkojaksossa säännöllinen työaika on 80 tuntia. Lyhyemmästä kuin 4

Lisätiedot

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi.

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi. ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Paikka Järjestötalo, Paulan Sali, Seinäjoki Aika Ke 25.5.2016 klo 18.00 - Läsnä VUOSIKOKOUS 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen järjestäytyminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri,

Lisätiedot

Ohjelmistoyrittäjien vakuutukset. if.fi 010 19 15 00

Ohjelmistoyrittäjien vakuutukset. if.fi 010 19 15 00 Ohjelmistoyrittäjien vakuutukset if.fi 010 19 15 00 vakuutussuositus ohjelmistoyrittäjät ry:n jäsenille Oheista taulukkoa voidaan käyttää apuna vakuutusratkaisua suunniteltaessa. Siinä olevat turvalaajuudet

Lisätiedot

LähiTapiola Pohjoinen. Palokuntatyön nuoriso-osastojen ohjaajat Kalajoki

LähiTapiola Pohjoinen. Palokuntatyön nuoriso-osastojen ohjaajat Kalajoki LähiTapiola Pohjoinen Palokuntatyön nuoriso-osastojen ohjaajat Kalajoki 14.2.2015 23.2.2015 LÄHITAPIOLA LYHYESTI LähiTapiola-ryhmä on täyden palvelun finanssitalo. Tarjoamme palveluita henkilö-, maatila-,

Lisätiedot

Espoon seurakuntayhtymän vakuutukset

Espoon seurakuntayhtymän vakuutukset Espoon seurakuntayhtymän vakuutukset 12.4.2012 Työntekijöitä koskevat Lakisääteinen tapaturmavakuutus Työntekijäin ryhmähenkivakuutus Työttömyysvakuutus Seurakuntalaisia koskevat Vapaaehtoinen ryhmätapaturmavakuutus

Lisätiedot

Uusi Myllypuron Ostari

Uusi Myllypuron Ostari Citycon on aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Ostari Citycon on kauppakeskusten aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä. Luomme puitteet menestyvälle

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2013

SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2013 SKAL KULJETUSBAROMETRI 3/2013 www.skal.fi SKAL:n Kuljetusbarometri 3/2013 SKAL:n vuoden 2013 kolmanteen kuljetusbarometriin vastasi 694 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL:n alue- ja erikoisjärjestöjä

Lisätiedot

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen. Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy,

Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen. Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, Suoramyyntipalvelu, joka tuo lähiruoan myyjät ja ostajat yhteen osoitteeseen Eero Kananen, Toimitusjohtaja, LähiPro Oy, 6.10.2016 Palvelun tausta Palvelu sai alkunsa vuonna 2013 havainnosta, että tuottajien

Lisätiedot

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain Asiakaspalvelukeskus löytää asiantuntijamme Asiakaspalvelukeskus on ABB:n yhteydenottokanava, jonka kautta välitämme asiasi oikean henkilön

Lisätiedot

Canorama 2008 projekti

Canorama 2008 projekti Canorama 2008 projekti Kajaanin ammattikorkeakoulun kaikkiin pääaineisiin liittyy projektiopintoja, jotka tehdään yhteistyössä toimeksiantajien kanssa. Tässä yksi esimerkki. Canorama Oy on erikoistunut

Lisätiedot

SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2013

SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2013 SKAL KULJETUSBAROMETRI 1/2013 www.skal.fi SKAL:n Kuljetusbarometri 1/2013 SKAL:n vuoden 2013 ensimmäiseen kuljetusbarometriin vastasi 966 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL:n alue- ja erikoisjärjestöjä

Lisätiedot

Kumppaniksi Kaukolämpöpäiville ja Lämpöklubille. Kaukolämpöpäivät Verkatehdas, Hämeenlinna Kohtaamispaikka keskiviikkona 23.8.

Kumppaniksi Kaukolämpöpäiville ja Lämpöklubille. Kaukolämpöpäivät Verkatehdas, Hämeenlinna Kohtaamispaikka keskiviikkona 23.8. Kumppaniksi Kaukolämpöpäiville ja Lämpöklubille Kaukolämpöpäivät 23.-24.8.2017 Verkatehdas, Hämeenlinna Kohtaamispaikka keskiviikkona 23.8.2017 Tule ja ole osa kaukolämpöalan päätapahtumaa! Kaukolämpöpäiville

Lisätiedot

Järvi-Suomen Partiolaiset ry. LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat

Järvi-Suomen Partiolaiset ry. LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat Järvi-Suomen Partiolaiset ry LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat MUISTATHAN Ajankohtaiset asiat ANSIOMERKIT haetaan neljä kertaa vuodessa: 15.1. Yrjönpäivänä jaettavat merkit 15.4. Kesäleireillä

Lisätiedot

VAKUUTUSKIRJA Autoturva Asiakastunnus Anttolainen Tuomo. Matintie D KORIA.

VAKUUTUSKIRJA Autoturva Asiakastunnus Anttolainen Tuomo. Matintie D KORIA. Anttolainen Tuomo Matintie 13-15 D 45610 KORIA VAKUUTUSKIRJA Asiakastunnus 57250970 1 Hyvä asiakkaamme -sopimuksenne sisältö on muuttunut, minkä vuoksi lähetämme teille korjatut asiakirjat. Tämä vakuutuskirja

Lisätiedot

Postitoimipaikka. Tampere. Sähköpostiosoite

Postitoimipaikka. Tampere. Sähköpostiosoite V i r a n o m a i n e n t ä y t t ä ä Dnro REITTILIIKENNELUPAHAKEMUS Liikennöi usean toimivaltaisen lupaviranomaisen alueella 1. Hakija/liikenteenharjoittaja Yrityksen nimi tai henkilön sukunimi ja etunimet

Lisätiedot

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella!

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Kehitysvammaisten tukiliitto ry:n liittokokous 2013, Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Toimitamme tällä kirjeellä teille liittokokouskutsun, tarvittavat asiakirjat ja tiedot

Lisätiedot

Takeina turvallisuus ja. järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA. Nostetta korkeuksiin. Nostamisen ammattilaiset

Takeina turvallisuus ja. järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA. Nostetta korkeuksiin. Nostamisen ammattilaiset Takeina turvallisuus ja järkkymätön ammattitaito NOSTOPALVELUJA 1982 Nostetta korkeuksiin Nostamisen ammattilaiset 1 Nykyaikainen kalusto ja ammattitaitoinen henkilökunta. Takeina turvallisuus ja järkkymätön

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 3/2015 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 2.10.2015 klo 14.00 15.45 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuonenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone (2. krs) Paikalla:

Lisätiedot

Koulutusta 35 vuotta. Laboratorioalan teemapäivät 22. 23.9.2009. www.pohto.fi

Koulutusta 35 vuotta. Laboratorioalan teemapäivät 22. 23.9.2009. www.pohto.fi Koulutusta 35 vuotta. Laboratorioalan teemapäivät 22. 23.9.2009 www.pohto.fi Laboratorioalan teemapäivät Teemapäivistä on muodostunut laboratorioalan ammattilaisten alkusyksyn kohtaamispaikka, missä kuullaan,

Lisätiedot

Kuorma-autoliikenteen kustannusindeksi

Kuorma-autoliikenteen kustannusindeksi Hinnat ja kustannukset 2014 Kuorma-autoliikenteen kustannusindeksi 2014, maaliskuu Kuorma-autoliikenteen kustannukset nousivat maaliskuussa 0,1 prosenttia Tilastokeskuksen mukaan ammattimaisen kuorma-autoliikenteen

Lisätiedot

MTK Maaseutunuor ten SPORTTI STARTTI

MTK Maaseutunuor ten SPORTTI STARTTI MTK Maaseutunuor ten SPORTTI STARTTI HOTELLI HIMOS JÄMSÄ 17.-19.3.2011 MTK Maaseutunuor ten SPORTTI STARTTI HOTELLI HIMOS JÄMSÄ 17.-19.3.2011 Maaseutunuorten Sportti Startti on valtakunnallinen tapahtuma.

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

VAKUUTUSTUTKINNON TENTTIKYSYMYKSIÄ: VAPAAEHTOINEN HENKILÖVAKUUTUS

VAKUUTUSTUTKINNON TENTTIKYSYMYKSIÄ: VAPAAEHTOINEN HENKILÖVAKUUTUS VAKUUTUSTUTKINNON TENTTIKYSYMYKSIÄ: VAPAAEHTOINEN HENKILÖVAKUUTUS VAKUUTUSTUTKINTO 171. SUORITUSTILAISUUS VAPAAEHTOINEN HENKILÖVAKUUTUS 16.9.2015 Kirjoita nimesi vain erilliselle kansilehdelle, EI vastaussivuille.

Lisätiedot

ENSIREKISTERÖINNIT Tammi-joulukuu Taulu 1. Kuukausittain. Ensirekisteröinnit. Autot. Kuukausi. yhteensä. yhteensä

ENSIREKISTERÖINNIT Tammi-joulukuu Taulu 1. Kuukausittain. Ensirekisteröinnit. Autot. Kuukausi. yhteensä. yhteensä Taulu 1. Kuukausittain Kuukausi Nelipyörät Mopot Moottorikelkat Traktorit Moottorityökoneeperävaunuperävaunut Matkailu- Puoli- Muut L7/L7e perävaunut Helmikuu 70 89 578 481 662 519 373 373 170 172 46 52

Lisätiedot

JAKSAMINEN VUOROTYÖSSÄ

JAKSAMINEN VUOROTYÖSSÄ JAKSAMINEN VUOROTYÖSSÄ 2/23/2016 Ulla Peltola; OH lab.hoit., TtM, opettaja 1 SISÄLTÖ vuorotyö ja terveys vuorotyön edut ja haitat työvuorosuunnittelu esimiestyö työn ja perheen/muun elämän yhteensovittaminen

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Kylät Ry Kellomäentie TAIPALSAARI. Tarjouksen numero S VAKUUTUSTARJOUS

Etelä-Karjalan Kylät Ry Kellomäentie TAIPALSAARI. Tarjouksen numero S VAKUUTUSTARJOUS 16.1.2015 Etelä-Karjalan Kylät Ry Kellomäentie 1 54920 TAIPALSAARI Tarjouksen numero S0353-20150114-122307451 VAKUUTUSTARJOUS Kiitos tarjouspyynnöstänne. Tarjoamme yrityksellenne vakuutusturvaa seuraavasti:

Lisätiedot

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin!

Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016. Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Tervetuloa Avioparikurssille 5.-7.8.2016 Hartolan Kuningaskuntaan, Ekon historialliseen kartanoon ja Linna-hotelliin! Parempi avioliitto ry järjestää Avioparikurssin Itä-Hämeen opistossa Tainionvirran

Lisätiedot

Porin Yrittäjät ry vuosikokous 22.4.2015

Porin Yrittäjät ry vuosikokous 22.4.2015 Porin Yrittäjät ry vuosikokous 22.4.2015 Op Länsi-Suomi Vesa Rosendahl Op Vakuutus Kimmo Aho 2 Uusia palveluja yrittäjille keväällä 2015 Verkkoneuvottelu mahdolliseksi myös yrityksille! Varaa aika neuvotteluun

Lisätiedot

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita.

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita. Showajat: 11:30, 13:00 ja 14:30 ENSIMMÄINEN ESITELTÄVÄ Automaattitrukki Tervetuloa tänne Roclan osastolle hyvä yleisö! Minun nimeni on Markku Sivonen ja toimin tämän trukkiesittelyn assistenttina ja jututan

Lisätiedot

Turnaus Info

Turnaus Info Turnaus Info 2016-2017 Kuka voi osallistua? Kaikki seurat, jotka ovat heidän FIFA kuuluvien kansallisten yhdistysten, ovat tervetulleita osallistumaan Euroopan Nuorten Akatemian Football League. Maissa,

Lisätiedot

SKAL:n Kuljetusbarometri 3/2012

SKAL:n Kuljetusbarometri 3/2012 Kuljetusbarometri 3/2012 SKAL:n Kuljetusbarometri 3/2012 SKAL:n vuoden 2012 kolmanteen kuljetusbarometriin vastasi 810 jäsenyritystä. Vastaajat edustavat kaikkia SKAL:n alue- ja erikoisjärjestöjä sekä

Lisätiedot

Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00

Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00 Lähtö linja-autoasemalta, tilausajolaiturilta to 9.6 klo 6.30, Savon Linjan bussilla. Auton pakkaaminen alkaa klo 6.00 Iso tapahtuma! 850 joukkuetta, 6538 passia 300 pelikenttää, n. 5000 peliä 100 000

Lisätiedot

PRIMUS. -henk - ja tapaturmavakuutus. Vakuutusopas Voimassa 1.1.2016 alkaen

PRIMUS. -henk - ja tapaturmavakuutus. Vakuutusopas Voimassa 1.1.2016 alkaen PRIMUS -henk - ja tapaturmavakuutus Vakuutusopas Voimassa 1.1.2016 alkaen PRIMUS-VAKUUTUS turvaa sinut ja perheesi Primus on Ifin ja Kalevan yhteistyöjärjestöjen jäsenille ja heidän perheilleen tarkoitettu

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun valtioneuvoston asetuksen (1257/1992)

Lisätiedot

Y L E I S O H J E SAIRAUSKASSA LAIVAN JÄSENILLE

Y L E I S O H J E SAIRAUSKASSA LAIVAN JÄSENILLE Y L E I S O H J E SAIRAUSKASSA LAIVAN JÄSENILLE 1.1.2016 YHTEYSTIEDOT Postiosoite: Käyntiosoite: Sairauskassa Laiva Meyer Turku Oy, Turun telakka (P32) PL 666 Telakkakatu 1 20101 TURKU 20240 TURKU Palvelemme:

Lisätiedot

AVAAMME UUSIA OVIA TYÖELÄMÄÄN - keikka kerrallaan. Jari Raitanen Jan 2016

AVAAMME UUSIA OVIA TYÖELÄMÄÄN - keikka kerrallaan. Jari Raitanen Jan 2016 AVAAMME UUSIA OVIA TYÖELÄMÄÄN - keikka kerrallaan Jari Raitanen Jan 2016 NUORET TARVITSEVAT TYÖKOKEMUSTA Talous digitalisoituu ja teollinen tuotanto vähenee. Työpaikkojen kadotessa yhä useampien on etsittävä

Lisätiedot

Sähköketjutalja DELTA 1000 kg / 230V

Sähköketjutalja DELTA 1000 kg / 230V Sähköketjutalja DELTA 1000 kg / 230V Käyttöohje (Model: DU902) Maahantuoja Suomessa : Carl Stahl Oy Jonkankatu 2, 20360 Turku Puh: 02 2750060 e mail: myynti@carlstahl.fi 1. Teknisiä tietoja Mini sähköketjutalja

Lisätiedot

Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet

Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet Hiab Multilift Matalat XR -koukkulaitteet Tuote-esite Korkea laatu, matala asennuskorkeus ja omapaino Käyttöturvallisuus ja helppokäyttöisyys ovat matalien Hiab Multilift XR-koukkulaitteiden tärkeimmät

Lisätiedot

MOOTTORI-, PUTKISTO- JA LAITE-ERISTEET

MOOTTORI-, PUTKISTO- JA LAITE-ERISTEET MOOTTORI-, PUTKISTO- JA LAITE-ERISTEET Intohimona turvalliset ja optimoidut teollisuusprosessit JLX Industry on raumalainen perheyritys, joka tarjoaa asiakkailleen teollisuuteen kokonaisvaltaisia, räätälöityjä

Lisätiedot

Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013

Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013 Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi/Madman Sport Center I.D.D.I- Level

Lisätiedot

J Ä S E N T I E D O T E

J Ä S E N T I E D O T E Etelä-Suomen SKAL Kuljetusyrittäjät ry Oulun lääni ry J Ä S E N T I E D O T E 2 / 15.3.2007 A U T O I L I J AV I I K O N VA I H D E K U U S A M O S S A 1 3. - 1 5. 4. 2 0 0 7 VUOSIKOKOUS, MAANSIIRTOINFO

Lisätiedot

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 6.2.2017 klo 17.00 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PÖRSSITIEDOTE. Konecranes Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset

PÖRSSITIEDOTE. Konecranes Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset Konecranes Oyj:n varsinaisen yhtiökokouksen päätökset Konecranes Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidettiin torstaina klo 11.00 alkaen yhtiön auditoriossa, Hyvinkäällä. Yhtiökokous vahvisti yhtiön tilinpäätöksen

Lisätiedot

Monta tarinaa yhteisillä poluilla -seminaari

Monta tarinaa yhteisillä poluilla -seminaari Monta tarinaa yhteisillä poluilla -seminaari 20. 21.10.2016 Jyväskylä Monta tarinaa yhteisillä poluilla 20-21.10.2016 Päihdetyön seminaari järjestetään jo neljättä kertaa. Olemme rakentaneet seminaarin

Lisätiedot

TURVALLISEMPI HUOMINEN Kutsu valtakunnalliseen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaariin 22. 23.1.2013

TURVALLISEMPI HUOMINEN Kutsu valtakunnalliseen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaariin 22. 23.1.2013 Tarkistettu 2.1.2013 TURVALLISEMPI HUOMINEN Kutsu valtakunnalliseen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaariin 22. 23.1.2013 Arvoisa vastaanottaja Vuoden 2013 valtakunnallinen paikallisen turvallisuussuunnittelun

Lisätiedot

Huomisen tiennäyttäjä

Huomisen tiennäyttäjä Huomisen tiennäyttäjä 75 huomisen tiennäyttäjä HUOMISEN TIENNÄYTTÄJÄ SKAL on jäsentensä näköinen ja arvostat niitä. Järjestömme valvoo kokoinen, maanteiden tavaraliikenteessä toimivien yritysten ja kuljetusyrittäminen

Lisätiedot

Liikeyhtymä M&R Ruokolainen Ky

Liikeyhtymä M&R Ruokolainen Ky 1/6 TARJOUSTEN VERTAILUTAULUKKO 28839 / KORJAUSILMOITUS: Lieksan ja Nurmeksen kaupunkien maa-ainesten ym. kuljetuspalvelut (Pisteytys kohderyhmittäin) Saapuneita tarjouksia yhteensä: 8 Kelvollisia tarjouksia

Lisätiedot

Viisaan liikkumisen edistäminen työpaikoilla, Vinkit työnantajille

Viisaan liikkumisen edistäminen työpaikoilla, Vinkit työnantajille Viisaan liikkumisen edistäminen työpaikoilla, Vinkit työnantajille Termit tutuiksi Viisas liikkuminen? Missä asun, minne kuljen, kuljenko ollenkaan? Asuinpaikka Toimitilan sijainti Sähköinen asiointi Etätyö-

Lisätiedot

Liiketoimintasuunnitelma 01.12.2015 Giganteum. Giganteum 1/11

Liiketoimintasuunnitelma 01.12.2015 Giganteum. Giganteum 1/11 Liiketoimintasuunnitelma 01.12.2015 Giganteum Giganteum 1/11 Giganteum 2/11 Perustiedot ja osaaminen Sukunimi Etunimi Leppiaho Mika Osoite Postinumero ja -toimipaikka Kotikunta Puhelinnumero Sähköpostiosoite

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolai 23 :n. tukevat palvelut alkaen. Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos

Sosiaalihuoltolai 23 :n. tukevat palvelut alkaen. Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos Sosiaalihuoltolai n 23 :n l i i k k u m i s t a tukevat palvelut S o v e l t a m i s o h j e e t 1.1.2017 alkaen Limingan kunta perusturvapalvelut Luonnos Sisällys Sosiaalihuoltolain 23.n mukaisten liikkumista

Lisätiedot

Työharjoittelu. www.mol.fi. Työharjoittelu ja työelämävalmennus

Työharjoittelu. www.mol.fi. Työharjoittelu ja työelämävalmennus Työharjoittelu www.mol.fi Työharjoittelu ja työelämävalmennus Työtön työnhakija voi osallistua työharjoitteluun tai työelämävalmennukseen perehtyäkseen työelämään sekä edistääkseen työhönsijoittumistaan

Lisätiedot

Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI. Ajankohtaiset

Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI. Ajankohtaiset Turvalliseen huomiseen! SPEK POHJOIS-SUOMI Ajankohtaiset Sosiaalinen media www.facebook.com/pspel pohjoissuomenpelastusliitto Nettisivuilta ajankohtaista tietoa Toimintatilastot 2014: Nuorisotyö 21 nuoriso-osastoa

Lisätiedot

Kuljetus TOT 8/00. Kuorma-autonkuljettaja jäi liikkeelle lähteneen kuorma-autonsa alle TOT-RAPORTIN AVAINTIEDOT. Kuorma-autonkuljettaja

Kuljetus TOT 8/00. Kuorma-autonkuljettaja jäi liikkeelle lähteneen kuorma-autonsa alle TOT-RAPORTIN AVAINTIEDOT. Kuorma-autonkuljettaja TOT-RAPORTTI 8/00 Kuorma-autonkuljettaja jäi liikkeelle lähteneen kuorma-autonsa alle TOT-RAPORTIN AVAINTIEDOT Tapahtumakuvaus Kuorma-autonkuljettaja NN oli pysäyttänyt kuorma-autonsa lastausta varten

Lisätiedot

26.-28.6. 2015 SJ15, GT15, GT30, F4 KILPAILUKUTSU

26.-28.6. 2015 SJ15, GT15, GT30, F4 KILPAILUKUTSU 26.-28.6. 2015 SJ15, GT15, GT30, F4 KILPAILUKUTSU KILPAILUKUTSU 2 / 8 Järjestäjä Ohjaajaluvat (202.02.1) Kilpailun arvo ja luokat Paikka ja aika Kilpailuerät Salon Kilpaveneilijät ry. Rajakivenkatu 27,

Lisätiedot