J Ä S E N T I E D O T E

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "J Ä S E N T I E D O T E"

Transkriptio

1 Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry Tässä numerossa: Kutsu EKY kesäpäiville SKAL ry:n liittokokousen satoa Ansiomerkki SKAL Kuljetusyritys 2011 Kuljetusalan lakiasiantoimisto Digipiirturin tulostinpaperi määrä Perus terveys turvaa tiivistetysti Kuljetuskustannusindeksi LIITTEET: Dieselöljyn hintakehitys,indeksi, ilmoittautumislomake, kesäpäivien ohjelma Terveysturvan hakemuslomake Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry Nuijamiestentie Helsinki Puh Fax Sähköposti: etunimi. J Ä S E N T I E D O T E 3 / KUTSU EKY:N KESÄPÄIVILLE KUUSAMON RUKALLE Voidaan kai sanoa, että hyvin perinteiset EKY:n kesäpäivät pidetään tänä vuonna jo seitsemättätoista kertaa.tällä kertaa paikaksi on valittu Koillismaan kaupunki, Kuusamo ja siellä hyvin tunnettu matkailukeskus Ruka. Rukalla tapahtumat keskittyvät Rantasipi Rukahoviin ja sen välittömään läheisyyteen. Tapahtuma alkaa ja päättyy Olen kuullut kuusamolaisten sanovan, että Kuusamo on mualiman napa aikakin Kuusamosta katsottuna. Vaikka Kuusamo on kohtuullisen kaukana suurimmasta osasta Suomea katsottuna, niin kannattaa lähteä joukolla mukaan, ottaa irtiotto arjesta, vähän lomaa ja lähteä Kuusamoon. Paikalliset ovat luvanneet aurinkoa ja lämpöä elokuun viikon loppuun. Siihen me luotamme. Perjantai-ilta Perjantai-illan ohjelma on ollut perinteisesti leppoisa, yhdessäoloa korostava ja johonkin paikalliseen liittyvä. Rukalla tämä liittyy tällä kertaa luontoon ja Venäjän rajaan. Perjantaina illalla lähdemme linja-autoilla liikkeelle klo kohti Venäjän rajaa, mitä sitten tapahtuu jää nähtäväksi. Siihen liittyy aikakin kaunista luontoa, hyvää ruokaa ja jne.takaisin palaamme linja-autoilla hotellille noin 22.30, jos kaikki käy hyvin. Suosittelemme asuksi rentoa vapaa-ajan asua ja jalkineita. Lauantai Seminaari Lauantai aamuna klo alkaa seminaari Rukan upeassa kongressikeskuksessa.kongressikeskus on Rantasipi Rukahovin välittömässä läheisyydessä. Hotellista on käytävä Kongressikeskukseen. Seminaarin teemana on tänä vuonna Henkinen hyvinvointi ja sosiaalinen pääoma. Nyt toteutamme seminaarin aiemmasta poiketen, että luentojen jälkeen on paneelikeskustelu, jossa on mahdollista esittää kysymyksiä luennoitsijoille. Tarkempi ohjelma on liitteenä. Seminaari kestää noin klo asti ja sen jälkeen on lounaan aika Rukahovissa.

2 Sivu 2 Jäsentiedote EKY Olympialaiset Noin aloitamme EKY olympialaiset, olympialaiset, lajit on valittu siten että joukkueissa kaikki voivat osallistua niihin. Viime vuonna Esson aikoinaan lahjoittama Tiikeripokaali löysi uuden kodin Pohjanmaalta. Nyt siis kisataan uudesta pokaalista, jonka nimeä ei vielä ole tiedossa, mutta St1 on luvannut sen lahjoittaa. Alueet, kuljetuksen ostajat ja yhteistyökumppanit muodostavat omat joukkueensa. Ensi kertaa huomioidaan myös joukkueen koko ( henkilömäärä) tuloksissa. Ei kun joukolla mukaan kisaan. Kisan aikana nautitaan iltapäiväkahvit, kisa on ohi noin klo Iltajuhla Lauantai-ilta päättyy klo alkavaan iltajuhlaan Rukahovissa. Iltajuhlassa julkistetaan Elintarvikealan Kuljetusyrittäjien vuoden liikenteenharjoitta 2011 sekä palkitaan olympialaisissa hyvin menestyneet joukkueet. Sitten onkin ruokailun vuoro ja illan päätteeksi tanssit orkesteri Trio Ritchien tahdissa. Sunnuntai Aamupala ja huoneiden luovutus Sunnuntai aamuna on aamupalan vuoro ja huoneiden luovutus klo 12:a mennessä. Sitten alkaa kotimatka. HUOM! Ilmoittautumislomake kesäpäiville löytyy myös EKY:n nettisivuilta jäsenkirjeet osiosta. SKAL RY:N LIITTOKOKOUKSEN SATOA Vahvistettiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle Liittokokouksessa ei ollut henkilö-valintoja. EKY:n edustus SKAL liittokokouksessa: SKAL:n liittokokouksessa EKY:ä edustivat Juha Finnilä Nurmosta, Ralf Hellsberg Halikosta, Esa Häkämies Ylämaalta, Markku Kankkunen Siilinjärveltä, Kyösti Ketola Oulusta, Tomi Roimola Haminasta ja Kai Salminen Somerolta. Kannanotot Liittokokouksen julkilausumassa vaadittiin uudelta eduskunnalta ja hallitukselta todellisia toimia kuljetus-alan hyväksi. Yli 90 prosenttia tavaratonneista kuljetetaan maanteitse ja ala työllistää liki henkilöä. Jotta laillinen ja kannattava kuljetusyrittäjyys saa elintilaa ja sen kilpailukyky säilyy, tulee harmaa talous kitkeä alalta, eikä kustannuksia tule lisätä verotuksella tai muilla toimilla. Riittävät resurssit ulkomaisten kuljetusyritysten valvontaan on taattava ja valvontaa tehostettava rajoilla ja satamissa. Laiton kabotaasiliikenne on karsittava jo rajalla vaatimalla rahtikirjaa esitettäväksi jokaisesta kansainvälisestä kuormasta, jota maahamme ollaan tuomassa. Tyhjät kuorma-autot, jotka tulevat vain kärkkymään Suomen sisäisiä kuljetuksia, tulee käännyttää saman tien takaisin. Lisäksi liittokokous vaati sakotus- ja valvontakäytäntöön yhtenäistä linjaa ja pisteytysjärjestelmän kirjaamista hallitusohjelmaan. SKAL:n liittokokous pidettiin Imatralla Liiton sääntöjen määrääminä asioina käsiteltiin ja vahvistettiin vuoden 2010 tilinpäätös ja päätettiin vastuu-vapauden myöntämisestä liiton hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

3 3 / 2011 Sivu 3 ANSIOMERKKI SKAL:n liittokokouksen yhteydessä yksi huominosoituksen saaja oli liikenteenharjoittaja ( EKY:n hallituksen jäsen ) Ralf Hellsberg Halikosta. Ralfille luovutettiin Suomen Leijonaritarikunnan ansioristi. SKAL KULJETUSYRITYS 2011 KULJE- TUSLIIKE HONKANEN & CO OY SKAL Kuljetusyritykseksi 2011 valittiin Kuljetusliike Honkanen & Co Oy Turusta. Valinnassa kiinnitettiin tänä vuonna erityistä huomiota Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n juhlavuoden teeman Huomisen tiennäyttäjä mukaiseen toimintaan yrityksessä. Yritys on ollut aktiivinen erilaisissa kehitysprojekteissa, joilla on haettu tehokkuutta asiakkaiden logistisiin prosesseihin. Erityisesti on kehitetty menetelmiä jauhemaisten aineiden purkamiseen konteista. Yhtiön vuosikymmenten aikana tekemä kehitystyö osoittaa, että se on ollut jo kauan Huomisen tiennäyttäjä. Valintalautakunta korosti myös yrityksen panostusta henkilökunnan koulutukseen ja liikenneturvallisuuden vaalimiseen. Jo luvun lopulla (vuonna 1870) perustettua perheyritystä luotsaa nykyisin Niilo Honkasen tytär Satu Laaksonen. Yritys on kasvanut uusien tuhatlukujen aikana hevosajuritoiminnasta noin kolmenkymmenen vetoauton kuljetusyritykseksi. KULJETUSALAN LAKIASIAINTOIMISTO OY Kuljetusalan Lakiasiaintoimisto Oy on aloittanut toiminnan Kuljetus-kuutio-talossa Helsingissä. Toimiston omistavat Autoliikenteen Työnantajaliitto ry sekä Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry. Toimiston tarkoituksena on palvella ensisijaisesti näiden yhdistysten jäsen-yrityksiä oikeudenkäyntiasioissa, kuten oikeudenkäynteihin johtaneissa työsuhde - ja kuljetusoikeudellisissa riidoissa. Toimisto palvelee yrittäjiä myös yksityiselämän oikeusasioissa. Toimeksiantoja hoitaa varatuomari, oikeustieteen lisensiaatti Marjo Paananen. Palvelu on maksullista. Yhteystietoja: Kuljetusalan Lakiasiaintoimisto Oy, Nuijamiestentie 7, Helsinki puh , , PARI RULLAA TULOSTINPAPERIA RIITTÄVÄ MÄÄRÄ Eri lehdissä on spekuloitu mukana kuljetettavien digipiirturin paperirullien määriä. Tulostinpaperin rullamäärää ei ole yksiselitteisesti määritelty laissa, eikä sitä ole myöskään linjattu asiaa käsitelleessä korkeimman oikeuden tuomiossa. Liikkuvan poliisin mukaan valvonnan lähtökohtana ei ole kaikkien edeltävien 28 päivän tulostaminen, eikä tähän ole velvoitetta varautua myöskään tulostinpaperinmäärässä. Nykyään valvontaa tehdään ensisijaisesti poliisin valvonta-laitteilla ja valvontaa täydennetään tarvittaessa tulosteita ottamalla. Liikkuvan poliisin mukaan riittää, jos ajo-neuvossa on piirturin tulostimessa olevan paperirullan lisäksi yksi vararulla. Liikenne- ja viestintäministeriön alaisuudessa toimiva ajoja lepoaika-asetuksen soveltamistyöryhmä linjannee asiaa vielä kuluvan vuoden aikana.

4 Sivu 4 Jäsentiedote PERUS TERVEYSTURVA TIIVISTETYSTI Turva myönnetään SKAL ry:n ja Suomen Taksiliitto ry:n jäsenille työkykyisyydellä, erillistä terveysselvitystä ei tarvita. Perus Terveysturva korvaa mm. seuraavia kuluja: Sairauden tai tapaturman aiheuttaman leikkauksen kuluista korvataan erikoislääkärin suorittamat leikkaustoimenpiteet leikkauksen yhteydessä annettava sairaalahoito sairaalan hoitopäivämaksuja vakuutusehtojen mukaisesti fysioterapiaa leikkaushoidon jälkeen vakuuutusehtojen mukaisesti leikkauksen jälkihoidon vaatimia seuranta käyntejä vakuutusehtojen mukaisesti vuokrakuluja apuvälineistä, joita tarvitaan leikkauksesta toipumiseen vakuutusehtojen mukaisesti Vakavan sairauden aiheuttamista hoitokuluista korvataan seuraavia kustannuksia, jotka aiheutuvat sairauden toteamisen jälkeen: lääkärin tekemät tutkimus- ja hoitotoimenpiteet lääkärin määräämät lääkevalmisteet sairaalan hoitopäivämaksuja vakuutusehtojen mukaisesti hoitoon liittyvää fysio-, psyko-, neuropsyko-, toiminta- tai puheterapiaa vakuutusehtojen mukaisesti Edellytykset: yrittäjällä SKAL tai STL jäsenyys lakisääteinen tapaturmavakuutus tai yrittäjän tapaturmavakuutus sekä vapaa-ajan tapaturmavakuutus A-Vakuutuksessa tai Pohjolassa liittoratkaisuun osallistuvien yritysten koko henkilöstö vakuutettava esitettävän ratkaisun puitteissa A-Vakuutuksessa tai Pohjolassa Hinta: hinta on tarjouksen mukainen, sen jälkeen hintamuutos määräytyy ryhmän vahinkosuhteen perusteella Myöntävä yhtiö Pohjola Vakuutus Oy Lisätietoja tuotteesta A-Vakuutuksen yhteyspäälliköiltä ja yritysmyyntineuvojilta.

5 3 / 2011 Sivu 5 KULJETUSKUSTANNUSINDEKSI Kokonaismuutos ilman polttoainetta Eri ajoneuvo tyyppien painotettua keskiarvoa kuvaavan ilman polttoainekustannuksia olevan kokonaisindeksin nousu oli 3,1 %. Esim. vaikutus kokonaiskustannuksiin 77 %:n keskimääräisellä kustannusosuudella oli 2,39 % (77/100 x 3,1 %). Kevyellä kalustolla vaikutus on kuitenkin keskimääräistä suurempi TOIMISTON KESÄLOMAT Seppo Tolonen on lomalla Kiireellisissä tapauksissa voitte ottaa yhteyttä puhelimella tai lähettää teksitiviestillä yhteydenottopyynnön. Toimistosihteeri Salla Laurin on lomalla Hyvää Kesää! ELINTARVIKEALAN KULJETUSYRITTÄJÄ RY Liittenä EL-korin esite, kannattaa lukea! (jakelu ja siirto yrittäjät) Seppo Tolonen toimitusjohtaja

6 Sivu 6 L i i t e Jäsentiedote SKAL Logistiikka DIESELÖLJYN HINTAKEHITYS D-mittarien bruttohinta /litra sis. alv 22 %, alkaen 23 % Päivämäärä Kesälaatu Talvilaatu DIK DIV DIT ,307 1,326 1, ,331 1,351 1, ,339 1,358 1, ,345 1,364 1, ,370 1,389 1, ,355 1,375 1, ,364 1,384 1, ,324 1,343 1, ,315 1,334 1, ,329 1,349 1, ,352 1,371 1, ,340 1,359 1, ,327 1,347 1, ,342 1,361 1, ,358 1,378 1, ,338 1,358 1, ,348 1,367 1, ,369 1,387 1, ,375 1,394 1, ,355 1,374 1, ,390 1,409 1, ,406 1,425 1, ,426 1,445 1, ,454 1,473 1, ,441 1,460 1, ,435 1,455 1, ,463 1,483 1, ,490 1,510 1, ,463 1,483 1, ,444 1,463 1, ,467 1,486 1, ,475 1,494 1, ,492 1,511 1, ,512 1,531 1, ,550 1,569 1, ,537 1,556 1, ,558 1,577 1, ,541 1,560 1, ,524 1,543 1, ,475 1,494 1, ,486 1,505 1, ,511 1,530 1, ,495 1,514 1, ,519 1,538 1, ,530 1,549 1, ,501 1,520 1, ,471 1,490 1,501

7 Taulu 2 KUORMA-AUTOLIIKENTEEN KUSTANNUSINDEKSI KOKONAISINDEKSI Indeksit kustannustekijöittäin Ilman arvonlisäveroa 2005 = 100 Vuosi ja kuukausi Kuljettajien palkat Välilliset palkat Päivärahat Korjaus ja huolto Renkaat Pääoman poisto Korot Polttoaineet Vakuutukset Liikennöimismaks. Hallinto Ylläpito Kok. kustann. paino (24,6) (16,6) (1,2) (23,4) (6,7) (3,2) (10,9) (2,3) (4,3) (1,6) (3,5) (1,7) (100) ,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100,0 100, ,7 103,6 100,9 106,0 105,0 106,3 102,8 121,4 107,8 100,6 102,0 104,4 104, ,9 106,7 102,5 106,0 108,7 112,5 106,8 157,2 112,0 101,7 106,8 109,1 108, I 116,0 114,6 104,8 104,0 117,8 120,5 111,6 133,2 127,8 104,1 117,5 115,7 113,4 II 121,4 119,9 116,7 103,5 120,0 121,2 111,8 106,7 127,8 104,1 117,4 117,6 115,2 III 121,4 119,9 116,7 100,6 119,9 121,2 111,7 95,2 127,8 104,1 117,6 117,7 114,3 IV 121,4 118,0 116,7 102,3 119,8 120,7 111,9 84,8 127,8 104,9 117,1 117,6 114,1 V 121,4 118,0 116,7 102,9 119,2 120,2 111,9 79,4 127,8 104,9 117,0 117,5 114,1 VI 121,4 118,0 116,7 108,3 119,4 120,0 113,9 79,1 127,8 104,9 117,1 117,5 115,5 VII 121,4 118,0 116,7 105,8 119,3 122,8 112,9 81,7 127,8 104,9 117,1 117,2 115,0 VIII 121,4 118,0 116,7 110,0 119,3 122,2 112,6 73,2 127,8 105,2 117,1 117,2 115,7 IX 121,2 118,0 116,7 106,8 119,6 122,1 112,8 70,0 127,8 105,2 117,4 117,3 115,0 X 123,3 119,9 116,7 108,5 120,6 121,3 112,8 68,5 127,8 105,2 119,5 119,3 116,3 XI 123,3 119,9 116,7 110,7 120,6 121,3 112,8 72,3 127,8 105,2 119,4 119,3 116,9 XII 123,3 119,9 116,7 111,4 120,6 121,7 112,8 75,5 127,8 105,2 119,4 119,3 117, I 123,3 115,0 116,7 115,7 121,7 121,5 113,5 74,4 132,6 106,5 120,5 118,8 117,7 II 123,3 115,0 116,7 115,7 123,6 121,1 114,9 71,7 132,6 106,5 120,6 118,2 117,9 III 123,3 115,0 116,7 119,2 123,6 121,8 114,9 68,4 132,6 106,5 120,6 118,4 118,7 IV 124,1 115,7 116,7 122,1 123,7 123,4 114,8 70,4 132,6 106,5 120,6 118,7 119,7 V 124,1 115,7 118,7 122,8 123,6 123,7 114,8 63,8 132,6 106,5 120,8 118,7 119,8 VI 124,1 115,7 118,7 123,3 123,7 123,4 115,4 63,1 132,6 106,5 121,3 118,8 120,0 VII 124,1 115,7 118,7 120,3 123,5 125,1 115,5 67,4 132,6 106,5 121,1 118,7 119,4 VIII 124,1 115,7 118,7 120,7 123,5 124,3 115,5 57,6 132,6 106,6 121,3 119,0 119,2 IX 124,1 115,7 118,7 121,5 124,3 125,0 115,5 67,1 132,6 106,6 121,6 119,4 119,7 X 125,0 116,5 118,7 121,7 124,8 124,9 115,6 63,8 132,6 106,6 122,1 119,8 120,1 XI 125,0 116,5 118,7 123,8 124,8 125,2 115,6 73,1 132,6 106,6 122,1 119,9 120,8 XII 125,0 116,5 118,7 133,3 124,8 125,1 115,6 74,1 132,6 106,6 122,1 120,0 123, I 125,0 117,8 118,7 138,2 125,4 132,6 117,5 83,0 140,9 106,6 122,7 121,9 125,7 II 125,0 117,8 118,7 140,9 126,2 132,7 117,5 86,4 140,8 106,6 122,8 122,8 126,3 III 125,0 117,8 118,7 145,6 126,3 132,5 117,7 84,2 140,8 106,9 123,1 123,1 127,4 Lähde: Tilastokeskus IV 125,0 117,8 118,7 145,0 126,5 135,7 117,7 84,5 140,8 106,9 123,1 123,4 127,7 V 125,7 118,5 114,8 140,2 126,6 135,7 117,7 89,5 140,8 106,9 123,5 123,5 126,7

8 EKY:N KESÄPÄIVÄT Rantasipi Rukahovi Rukankyläntie 15, RUKATUNTURI ILMOITTAUTUMISLOMAKE Tapahtumat: hlö /hlö Yht. 1. pe x 81,00 Matka sinne jonnekin 2. la x 0,00 Seminaari 3. la x 136,50 Lounas, iltapäiväkahvi, illallinen ruokajuomineen, kahvi avec Majoitus: Rantasipi Rukahovi Hinnat: yhden hengen huone 80,00 /vrk, kahden hengen huone 100,00 /vrk 4. Majoitus (pe - su, 2 vrk) 1 hh x 160,00 5. Majoitus (pe - su, 2 vrk) 2 hh x 200,00 6. Majoitus (la - su, 1 vrk) 1 hh x 80,00 7. Majoitus (la - su, 1 vrk) 2 hh x 100,00 YHTEENSÄ Huoneet täytetään varausjärjestyksessä. (klikkaa hiirellä tapahtumanumero) Osanottaja: Osanottaja: Ruoka-aineallergia: Henkilö: Laskutetaan nimellä: Osoite: Alueosasto: Päiväys ja allekrijoitus: Puh. päivisin PALAUTUS MENNESSÄ: Postitse: EKY, Nuijamiestentie 7, HELSINKI, faksilla (09)

9 Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry EKY:N KESÄPÄIVÄT RANTASIPI RUKAHOVI OHJELMA Perjantai Majoittuminen Rantasipi Rantasipi Rukahovi Matka sinne jonnekin ;tutustuminen Rukan luontoon ja matka kohti Venäjän rajaa Lauantai klo klo klo Henkinen hyvinvointi ja sosiaalinen pääoma - seminaari Tilaisuuden avaus puheenjohtaja Matti Heikkilä, EKY ry Valtiovallan tervehdys, Liikenneministeri Merja Kyllönen, Liikenneministeriö klo Yhteinen henkinen kumppanuus- mitä se voisi olla Sirpa Arvonen, Valio Olo-Palvelu klo Elämänkumppanina yrittäjä- yhdessä menestyminen, Leena Piikkilä klo Kahvitauko klo Henkinen voima- mistä se löytyy, Elokuvaohjaa, tuottaja Kari Väänänen klo klo Paneelikeskustelu, alustaja mukana Seminaarin yhteenveto klo 12: Lounas 13:45-15:15 EKY: n olympiaadit, Rukan eturinteen maasto, kokoontuminen 13:40 hotellin aulassa, kaikki mukaan Osoite: Nuijamiestentie Helsinki Puhelin: Faksi Y Keskusjärjestö: Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry

10 Elintarvikealan Kuljetusyrittäjät ry Lauantai jatkuu klo Coctail Varapuheenjohtaja Kari Kähkönen Liikeystävien tervehdys Contromatic Ldt Vuoden Elintarvikealan Kuljetusyrittäjän julkistaminen Puheenjohtaja Matti Heikkilä, EKY ry Varapuheenjohtaja Kari Kähkönen, EKY ry Puheenjohtaja Ahti Myllys, SKAL ry Alueosastokilpailun palkintojenjako Toimitusjohtaja Seppo Tolonen, EKY ry klo Illallinen Sunnuntai klo Aamiainen Huoneiden luovutus Osoite: Nuijamiestentie Helsinki Puhelin: Faksi Y Keskusjärjestö: Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry

11 TUOTESELOSTE Voimassa alkaen. Perus Terveysturva Työntekijän tai yrittäjän tapaturma tai sairastuminen voi aiheuttaa ongelmia yrityksen toiminnalle sekä suuria kuluja yritykselle ja sairastuneelle. Perus Terveysturva -vakuutuksella yritys voi täydentää lakisääteistä tapaturmavakuutustaan ja työterveyshuoltoaan vakavien henkilöriskien varalta. Vakuutuksen avulla työntekijä pääsee vakavimmissa sairaus- tai tapaturmatilanteissa nopeammin ja helpommin hoidettavaksi ja poissaoloaika jää näin ollen mahdollisimman lyhyeksi. Mitä Perus Terveysturva korvaa? Perus Terveysturva korvaa leikkausten ja vakavien sairauksien aiheuttamia hoitokuluja vakuutetulle. Vakavalla sairaudella tarkoitetaan syöpää, sydäninfarktia, aivohalvausta, halvaantumista, pitkäaikaista tajuttomuutta tai MS-tautia sellaisina kuin ne on määritelty vakuutusehdoissa. Kuluja korvataan vakuutuksen voimassaoloaikana yhteensä enintään euroa vakuutettua kohti ilman omavastuuta. Vakuutetun samaa sairautta tai tapaturmaa korvataan enintään kaksi vuotta ensimmäisen kulun syntymisestä. Vakuutus on voimassa työssä ja vapaa-aikana. Perus Terveysturva korvaa mm. seuraavia kuluja: Sairauden tai tapaturman aiheuttaman leikkauksen kuluista korvataan erikoislääkärin suorittamat leikkaustoimenpiteet leikkauksen yhteydessä annettava sairaalahoito sairaalan hoitopäivämaksuja, enintään 32,50 /vrk fysioterapiaa leikkaushoidon jälkeen, enintään viideltä käyntikerralta leikkausta kohden leikkauksen jälkihoidon vaatimia seurantakäyntejä enintään kolme kertaa vuokrakuluja apuvälineistä, joita tarvitaan leikkauksesta toipumiseen, enintään kolmelta kuukaudelta. Vakuutuksesta ei korvata leikkauksen jälkeisiä lääkekuluja. Vakavan sairauden aiheuttamista hoitokuluista korvataan seuraavia kustannuksia, jotka aiheutuvat sairauden toteamisen jälkeen: lääkärin tekemät tutkimus- ja hoitotoimenpiteet lääkärin määräämät lääkevalmisteet sairaalan hoitopäivämaksuja, enintään 32,50 /vrk hoitoon liittyvää fysio-, psyko-, neuropsyko-, toiminta- tai puheterapiaa, enintään 20 hoitokertaa kutakin. Ehdoissa on tarkasti määritetty, mitkä vahingot korvataan. Tutustu myös ehtoihin Vakuutuksesta korvattavat hoidot ja tutkimukset tehdään hoitolaitoskumppanillamme. Paikallisen hoitolaitoskumppanimme yhteystiedot löytyvät osoitteesta Hoitolaitoskumppanimme voivat yleensä laskuttaa vakuutuksesta korvattavat kulut suoraan Pohjolasta. Mitä Perus Terveysturva ei korvaa? Vakuutuksesta ei korvata kuluja esimerkiksi tutkimuksesta ja hoidosta, jotka ovat syntyneet ennen vakavan sairauden toteamista hammashoidosta raskaudentilasta tai synnytyksestä huumaavien aineiden aiheuttamien tapaturmien tai sairauksien hoidosta kuorsauksen hoidosta vitamiineista, perusvoiteista, hiven- ja kivennäisaineista tai ravinto- ja rohdosvalmisteista silmien taittovirheen hoidosta ulkonäköön, liikalihavuuteen tai ensisijaisesti elämänlaadun parantamiseen liittyvistä leikkaushoidoista lääkärinlausuntopalkkioista matkoista tai majoituksista sairaudesta tai tapaturmasta, jos sairaus tai vamma on aiheutunut vakuutusehdoissa luetelluissa lajeissa tai osallistumisesta urheiluliiton tai -seuran järjestämään kilpaurheiluun tai sen harjoitteluun. Rajoitukset on määritelty yksityiskohtaisesti vakuutusehdoissa. 1/2

12 Kenet voi vakuuttaa? Yritys voi vakuuttaa Perus Terveysturva -vakuutuksella kaikki vuotiaat työntekijänsä tai tietyn henkilöstöryhmän. Varmistattehan, että vakuutettujen henkilöiden kotikunta on Suomessa ja heillä on voimassa oleva Kela-kortti. Vakuutetun vakuutusturva päättyy viimeistään sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu täyttää 68 vuotta. Vakuutus päättyy myös aina, kun vakuutetun työsuhde päättyy. Pienelle yritykselle yksilöllisenä ja suuremmalle yritykselle ryhmävakuutuksena Yksilöllinen Perus Terveysturva sopii yrittäjälle tai kun yritys vakuuttaa alle 10 henkilöä. Kun vakuutettuja on vähintään 10 ja yrityksellä on lakisääteinen tapaturmavakuutus Pohjolassa tai A-Vakuutuksessa, voidaan Perus Terveysturva ottaa ryhmävakuutuksena. Ryhmävakuutuksena otettuun Perus Terveysturvaan sisältyy aina kriisiturva. Sen avulla yritys voi järjestää ryhmäterapiatilaisuuden, jos työtehtävissä sattuu kuolemantapaus tai alkavat Yt-neuvottelut kohdistuvat yli puoleen henkilökunnasta. Kriisiturva korvaa yritykselle enintään euroon asti palkkiokuluja psykologin tai muun terveydenhuoltoalan ammattihenkilön pitämästä ryhmäterapiatilaisuudesta. Terveysselvitys ja myöntäminen Kun vakuutettavia on alle 10, vakuutus myönnetään vakuutettavan täyttämän terveysselvityksen perusteella. Terveysselvityksen perusteella vakuutukseen voidaan joissain tilanteissa liittää yksilöllinen rajoitusehto, jonka mukaan vakuutuksesta ei korvata vakuutetulla ennestään olleesta sairaudesta, viasta tai vammasta aiheutuneita kuluja. Vakava sairaus saattaa estää vakuutetun liittämisen vakuutussopimukseen. Kun vakuutettavia on vähintään 10 ja vakuutus otetaan koko henkilöstölle ryhmävakuutuksena, voidaan vakuutus tietyissä tilanteissa myöntää vaihtoehtoisesti ilman terveysselvitystä henkilöille, jotka ovat työkykyisiä työnantajan ilmoituksen perusteella. Sairauslomalla oleva ei ole työkykyinen, vaan hänen työkykynsä voidaan vahvistaa vasta sairausloman päätettyä. Kun vakuutus myönnetään ilman terveysselvityksiä, vakuutusturva kattaa myös sairaudet, jotka vakuutetulla on ollut ennen vakuutuksen alkamista. Hintaan vaikuttavat tekijät ja vakuutusmaksu Vakuutusmaksuun vaikuttavat vakuutettavien lukumäärä, vakuutettujen ikä ja sukupuoli sekä myönnetäänkö vakuutus terveysselvityksellä vai ilman sitä. Vakuutetun maksu muuttuu vuosittain vakuutetun ikääntyessä. Lisäksi vakuutusmaksua ja jäljellä olevaa vakuutusmäärää voidaan korottaa vuosittain kuluttajahintaindeksin terveyden- ja sairaudenhoitohyödykeryhmän hintakehityksen mukaisesti. Vakuutusyhtiöllä on myös oikeus muuttaa vakuutusmaksua vakuutusehdoissa määritellyissä tilanteissa. Nämä muutokset tehdään kerran vuodessa tammikuun 1. päivänä. Vakuutuskausi on aina kalenterivuosi. Perus Terveysturvan vakuutusmaksu ei ole ollut työntekijälle verotettavaa etua, kun vakuutus on täydentänyt työterveyshuoltoa ja se on otettu koko henkilökunnalle. Verotuskäytäntö voi kuitenkin muuttua. Ohjeet vahingon sattuessa 1. Jos vakuutetulle sattuu sairaus tai tapaturma, joka erikoislääkärin tutkimuksen perusteella vaatii leikkausta tai jos vakuutetulla on todettu vakuutusehdoissa tarkoitettu vakava sairaus, hän voi hakeutua hoitoon hoitolaitoskumppanillemme. 2. Hoitolaitoskumppanimme voivat yleensä laskuttaa korvattavat kulut suoraan Pohjolasta, kun vakuutettu esittää hoitolaitoksessa Kela-kortin, vahvistuksen vakuutuksesta ja henkilöllisyystodistuksen. Vahvistus Perus Terveysturvaan kuulumisesta toimitetaan vakuutetulle vuosittain. 3. Lääkkeet vakuutettu maksaa apteekissa itse. Vakuutuksesta korvattavista lääkkeistä vakuutettu voi hakea korvausta sivuilta pohjola.fi tai soittamalla oheisen palvelunumeroomme. Pohjolan vakuutus- ja korvauspalvelu * * Puheluhinnat Pohjolan palvelunumeroon kiinteän verkon lankaliittymistä ja kotimaisista matkapuhelinliittymistä 0,0828 /puhelu sekä 0,12 /minuutti. Hinnat voimassa alkaen ja sisältävät ALV 23 % 2/2

13 SKAL-Terveysturva LEIKKAUKSET (pois luettuna kosmeettiset/kauneusleikkaukset) SYDÄNINFARKTI SYÖPÄ AIVOHALVAUS MS-TAUTI Liitto on neuvotellut merkittävän edun jäsenyrittäjille sekä jäsenyritysten työntekijöille. Tarjoamme vakuutusta ilman terveysselvitystä ja SKAL-jäsenetuhintaan leikkausten sekä yllä mainitujen sairauksien hoidon turvaamiseksi. Täydennä tiedot ja palauta: A-Vakuutus / Arto Soini, Lapinmäentie 1, HELSINKI tai samat tiedot sähköpostilla Yrityksen nimi y-tunnus puhelin sähköposti Yrittäjän nimi / nimet sukupuoli syntymävuosi Työntekijöiden nimet sukupuoli syntymävuosi voit jatkaa kääntöpuolelle

14 KORI-INFO EL-Kori Oy:n asiakaslehti EL-Kori Oy Marjut Nordström Vuosi 2011 on alkanut toiveikkaissa merkeissä, kuljetuskalusto-investoinnit ovat lisääntyneet ja työllisyystilanne päällirakennealalla on tällä hetkellä hyvä. Olemme olleet paljon yhteydessä asiakkaidemme kanssa erilaisissa tilaisuuksissa ja on tullut käsitys, että kentällä on tiukkuudesta huolimatta usko tulevaisuuteen. Me EL-Korilla olemme tehneet lujasti työtä kehittääksemme tuoteestamme ja palvelustamme entistä parempia. Toivomme, että se näkyy arjen työssä kaluston toimivuuteena ja työ on helpompaa hyvällä kalustolla. Toivotamme asiakkaillemme työntäyteistä vuotta. Tervetuloa poikkeamaan Vääksyssä. EL-Kori Oy Marjut Kuljetukset ja palvelu onnistuu Liikosen porukalta Koritarkastusmatkalla Vääksyssä Lari Liikonen, Aki Liikonen, EL-Korin perustaja Erkki Lempiäinen ja Artturi Liikonen Kuljetus Liikonen Oy on tuttu valiolaisten tuotteiden kuljettaja Riihimäen seudulla. Artturi Liikosen perustama yritys sai alkunsa , kun Kärkölän Osuusmeijeriltä aloitettiin tonkkamaidon kuljetukset. Taustalla oli monipuolinen työkokemus maatilalta, jossa tuli opittua rakennustyöt, metsurihommat ja tukinkuljetukset. Tänä päivänä yrityksessä on mukana nuorempi poika Aki ja vanhempi poika Lari toimii itsenäisenä yrittäjänä Kuljetus Lari Liikonen Ky:n nimissä. Kuljetus Liikonen Oy:ssä kalustoa pyöritetään Akin lisäksi viidellä kuljettajalla ja eläkkeellä oleva Artturi auttaa välillä iltavuoroissa, että pysyy ammattitaito yllä ja mieli virkeänä. Mielekkäintä tässä työssä on ollut työn vapaus, saa itse soveltaa, miten parhaiten työt saadaan sujumaan, työtä on tehtävä paljon ja se edellyttää, että taustajoukot tässä työssä on oltava kunnossa, toteaa Artturi. Meijerin jakelupuoli on kehittynyt hyvään suuntaan, kun kuormat on pääsääntöisesti kerätty asiakaskohtaisesti valmiiksi. Nykypäivänä onkin tärkeää että kuorman saa nopeasti kyytiin ja seuraava auto pääsee lastaamaan. EL-Kori Oy on valmistanut sekä Artturille ja Larille kalustoa ja nyt työn alla on Akille räätälöity päällirakenne. Yhteistyö on ollut hyvää ja nopea apu esimerkiksi korikorjauksissa on ollut tärkeää, toteaa Lari.Yhteistyöhankkeena Larin toivomuksesta saatiin kehitettyä myös moduuliväliseinän kynnysrakenne rullakoille sopivaksi, mikä otettiin EL-Korissa heti käyttöön kaikkiin moduuliväliseinän oviin. Kuljetus Tuuri Oy:n uusinta kalustoa kuljettajien kera Kuljetus Tuuri Oy monipuolista palvelua Kouvolasta Kuljetus Tuuri Oy sijaitsee keskeisellä paikalla Kouvolassa. Yrityksellä on yli 40 vuoden vankka kokemus tieliikenteen tavarankuljetuksesta ja työllistämme tällä hetkellä parisenkymmentä ammattitaitoista työntekijää kuljetusalan eri tehtävissä, toteaa kuljetusyrittäjä Jari Tuuri. Sijainti Tehontien logistiikka-alueella hyvien kulkuyhteyksien varrella Vt6:n ja Vt15:n tuntumassa mahdollistaa säännölliset yhteydet Kouvolasta mm. pääkaupunkiseudulle, Lahteen, Kotkaan, Haminaan, Lappeenrantaan, Imatralle ja Mikkeliin. EL-Kori Oy on toimittanut Kuljetus Tuurin Oy:n uusimmat päällirakenteet, tavoitteena Jari Tuurilla on ollut, että yhdenmukaisten päällirakenteiden ansiosta omalla korjaamolla on helppo tehdä huoltotyöt, selkeät sähkökaaviot ja dokumentit ja yhdenmukaiset komponentit, lukot, valot ym. ovat suuri etu. Jarin isä Lauri perusti yrityksen vuonna Vuonna 1980 Jari tuli yritykseen mukaan ja perustettiin kommandiittiyhtiö, jonka nimeksi tuli Lauri Tuuri Ky. Vuodesta 1995 toimintaan tuli mukaan varastointi- ja terminaalipalvelut ja yhtiön nimeksi tuli Kuljetus Tuuri Oy. JA Takalaitanostimet nyt samasta paikasta Cargotecin markkina-asema takalaitanostimissa vahvistuu entisestään. Zepro takalaitanostinten markkinointi, myynti ja huolto siirtyivät huhtikuun 2011 alussa Cargotec Suomelle. Zepro takalaitanostimet tulevat täydentämään ennestään laajaa Focolift takalaitanostinten valikoimaa. Focolift on Suomessa selvä markkinajohtaja ja Zeprolla on ollut myös merkittävä markkinaosuus sekä uskollinen asiakaskunta jo vuosikymmenien ajan. Nyt Zepron edustuksen siirtyessä Cargotecille on myös Zepro asiakkailla käytettävissään koko laaja ja kattava Hiab huolto- ja varaosaverkosto. Nostimet varastoidaan Raisiossa Cargotec Suomen toimitiloissa. Varastossa tulee olemaan yleisimmät nostinmallit ja nostotasot, jolloin ne ovat saatavilla alle viikon toimitusajalla. Suuremmat määrät kuten myös erikoismallit toimitetaan kuuden viikon toimitusajalla tehdastoimituksena. Focolift nostinten myynti ja edustus jatkuu entiseen tapaan Zepron rinnalla Cargotec Suomen toimipisteissä. Myös mallit uudistuvat. Aiemmin esitellyn 2500 HD mallin jatkoksi on tulossa myös 2000 kg kapasiteetin HD nostin. Huomiota on kiinnitetty erityisesti nostimen jämeryyteen raskaita kuormia nostettaessa ja laskettaessa. Tähän on päästy nostovarsien uudelleen mitoituksella sekä hydrauliikkaan tehdyillä muutoksilla. Kaikissa sylintereissä männänvarsi on ruostumatonta terästä ja vakiona olevat suojapalkeet pitävät lian loitolla. Pronssilaakerointi nostovarsissa ja asettelusylintereissä parantaa kestävyyttä, vähentää huoltotarvetta ja takaa yhdessä sylintereiden suojapalkeiden kanssa pitkän käyttöiän. Näillä muutoksilla parannetaan nostinten luotettavuutta ja samalla vähennetään huoltotarvetta. Uudet mallit ovat saatavana syksystä 2011 alkaen. Myyntipäällikkö Tom Suomela esittelee Raision varastossa olevia laitteita

15 Kuljetusliike T. Lehtisellä Väliseinäseinä- vaihtoehtoja Eurooppa ja Venäjä EL-Korilta kotikenttänä Topi Lehtinen (vas) ja Hannu Sundqvist hakemassa Vääksystä uutta kuljetusyksikköä taidekuljetuksiin. Kuljetusliike T. Lehtinen vastaanotti uuden auton ja EL-korin, mikä lähtee taidekuljetuksiin mm. Venäjän suuntaan. Kuormatilassa huomioitiin mm. lämpötilan hallinta ja kiinnityspisteet sopiviksi taiteenkuljetukselle. T. Lehtinen Ky liikennöi kappaletavarakuljetuksia Suomessa ja ulkomailla. T. Lehtinen Ky on vuonna 1989 perustettu kuljetusalan perheyritys, jonka toimitusjohtajana toimii Topi Lehtinen, yhtiön pääkonttori sijaitsee Kouvolassa. Työntekijöitä on 56, joista 45 on kuljettajia. Yhtiö on erikoistunut lämpötilasäädeltyihin elintarvikekuljetuksiin sekä pikaja arvokuljetuksiin. Myös ADR- ja erikoiskuljetukset kuuluvat tarjontaan. Liikenteemme suuntautuu päivittäin myös Venäjälle ja kauttakulkuliikenteenä kolmansiin maihin. Ajojärjestelyssä panostamme varmuuteen, joustavuuteen ja tavoitettavuuteen, kuljetuspalvelujen lisäksi yritys tarjoaa erilaisia varasto- ja terminaalitiloja sekä tullauspalveluja. Pitkäaikaisen kuljetusalan kokemuksen ja laajan verkostomme avulla pystymme kokonaisvaltaiseen logistiikan hallintaan, toteaa Topi Lehtinen. Ammattiosaamista Nastolasta neljännessä polvessa Vas. Jarkko, Anitta ja Laura Salo. Oik. Lauralta siirtyvät rullakot kevyesti. Kuljetus Timo Salo Oy toimii Nastolasta käsin ja yrityksellä on viisi autoa ajossa, kolmella ajetaan puita ja kahdella nupilla päivittäistavaraa keskusvarastolta suurkeittiöihin. Timo Salon isä Matti ajoi aikanaan puutavaraa, samoin kuin Matin isä Ilmo. Nyt on remmissä Timo ja Anitta Salo sekä heidän poikansa Toni ja Jarkko sekä tytär Laura. Toni Salo aloitti ajot puutavara-autoilijana oman yrityksen nimiin v Anitta Salo hoitaa yrityksen päivittäistavaran kuljetuksia ja menossa on neljäs EL-Kori. Anitta oli jo ennen Timoa päätynyt kuljetusalalle ja ajoi Villähteen Leivän tuotteita pakettiautolla. Lastenhoidon jälkeen tuli taas kuljetustyöt ajankohtaisiksi, mutta nyt isommalla kalustolla ja lämpösäädellyillä koreilla. Kuljetus Timo Salo Oy kaluston tunnistaa tutuista teipeistä ja väreistä, kaluston kuntoon ja siisteyteen on aina kiinnitetty huomiota. Yrityksen kaluston huoltoa helpottaa oma talli, jossa voidaan tehdä pienet kunnostukset ja kaluston pesut. EL-Kori Oy:n kanssa on ollut hauska asioida, kun henkilökunta on mukavaa ja aina saa apua, kun sitä on tarvinnut, työn laatu on myös miellyttänyt meitä, toteaa Anitta Salo. Mm. takalaitanosturin kanssa on välillä tullut akuutteja tilanteita, jolloin nopea avunsaanti on ollut arvokasta. Vapaa-ajalla Salon perhe suunnistaa mieluiten luontoon ja hiljaisuuteen Konneveden mökille Rautalammille. Timo Nummela hoitaa Arla Ingmanin jakelua 25 vuoden kokemuksella UUSI KYLMÄLAITESARJA KUORMA-AUTOIHIN T600 - T800 - T T1200 Diesel- ja verkkokäytön jäähdytys ja lämmitys. Yksi- kaksi- tai kolmeosastoisena. Uusin teknologia takaa laitteen toimintojen monipuolisen ohjauksen sekä tarkan kuljetuslämpötilan ylläpidon. Tehokas ja taloudellinen. Timo Nummela jakaa Hämeenlinnasta Arla Ingmanin tuotteita Pälkäne, Kangasala, Tampere linjalla ja iltapäivällä vielä heitetään Lahden reissu. Kaksi kuormaa ehtii päivän aikana jakoon uudella Scanialla. Talvella hankittu Scania räätälöitiin EL-Korilla Timo Nummelan toiveiden mukaisesti. Hankintapäätökseen vaikutti erityisesti se, että EL-Korilla oltiin valmiit kuuntelemaan, miten päällirakenteen yksityiskohdat toteutetaan, työn laatu ja pienet yksityiskohdat varustelussa helpottavat arkea, toteaa Timo Nummela. Käynnit Vääksyssä olivat myös hyödyllisiä, oli mukava, kun pääsi Timo Nummela osallistumaan tuotteen kehittämiseen, käyntien yhteydessä tuli uusia ideoita, joita muuten tuskin olisi huomannut tilatessa. Timo Nummela on ollut yrittäjänä jo 25 vuoden ajan, ammatti periytyi isältä, joka aikanaan ajoi 25 vuotta maitoa Urjalassa, silloin saman työnantajan nimi oli vain Hämeenlinnan Osuusmeijeri. Vapaa-ajalla Timo rentoutuu puolisonsa kanssa moottoripyörän selässä, suunnalla ei ole väliä, kun pääsee vapaalle. Uutena harrastuksena on asuntovaunu, jolla pääsee helposti irtaantumaan arjesta. MBB TAKALAITANOSTIMET - Nostinvalikoima kg: nostoteholla - MBB:n oman tehtaan valmistamat sylinterit - sylinterit suojattu haitarikumeilla - KTL maalaus - 1,5 t nostimista alkaen maksimi taakka nousee 1000 mm etäisyydeltä - Radio-ohjaus valmius myös jälkiasennusta silmälläpitäen - 1,5 ja 2,0 nostimet jopa 2800 mm:n pituisilla teräs- tai alumiininostotasoilla Kuussillantie 23, VANTAA p./f /

16 Ympäristöystävällistä jakelua pääkaupunkiseudulla Heka-Kuljetuksen kalusto erottuu näyttävillä teippauksilla Raine Vartiainen, VV-Kuljetus Oy:stä, Mika Jyrkönen Valiolta ja toimitusjohtaja Raimo Lehtiö Scan-Auto Oy:ltä luovutustilaisuudessa VV-Kuljetus Oy:n Raine Vartiainen kipparoi Valion uutta testiautoa. Kotimainen St1:n kehittämä jäteetanoli-diesel kuljettaa Scaniaa ympäristöystävällisesti. Etanolipolttoaineella toimittaessa vähenevät fossiiliset hiilidioksidipäästöt jopa 90 %. Etanoli-Scania kuuluu 3-vuotiseen yhteishankkeeseen, jossa selvitetään etanolikäyttöisten kuorma- ja linja-autojen ympäristövaikutuksia sekä energiakulutusta. Hankkeessa ovat mukana Valio, St1, VTT, Scan-Auto Oy, Lassila&Tikanoja, Sita Finland, Helsingin Seudun Liikenne ja Helsingin Seudun ympäristöpalvelut-kuntayhtymä. Ensimmäisten testien tulokset ovat lupaavia ja hanke etenee nyt kenttätutkimusvaiheeseen. Scanian päällä on EL-Kori Oy:n valmistama pakastekori. Myös päällirakenteen suunnittelussa on tärkeänä tekijänä ollut ympäristöystävällisyys. Päällirakenteen valmistuksessa on huomioitu kuljetuskorin kestävyys, muunneltavuus ja pitkä käyttöikä. Elementit ovat freonittomia uretaanieristeisiä kerroselementtejä. Kuljetuskori on valmistettu siten, että se voidaan tarpeen mukaan siirtää vielä toisellekin alustalle. Teemu Heinonen ja Marjut Nordström uuden auton äärellä. Heka-Kuljetus Oy on Vantaalla sijaitseva kuljetusalan yritys, joka hoitaa elintarvikekuljetukset, kappaletavarakuljetukset ja kylmäkuljetukset. Yritystä pyörittää Teemu Heinonen ja se työllistää kymmenkunta kuljettajaa. Toimialueena on koko Suomi. Teemu aloitti itsenäisenä yrittäjänä kuusi vuotta sitten ja sen jälkeen yritystä on kehitetty ja kalusto on lisääntynyt. Ammattikoulun kuljetuspuolelle tuli nuorena mentyä ja sitä kautta reitti vei isän kuljetusyritykseen ja yrittäjäksi. Työn vaihtelevuus on ollut etuna alalla, maisemat ja asiakkaat vaihtuvat ettei tarvitse kangistua kaavoihin, toteaa Teemu Heinonen. Perheessä on neljä 5-17 vuotiasta lasta, joiden vapaa-ajan harrastuksien parissa menee vapaa-aika vauhdikkaasti, loma-aikoina mökkielämä kutsuu. EL-Korilta on tullut jo useampi kori Heka-Kuljetus Oy:lle. Valintaan on vaikuttanut asioinnin helppous, apua saa aina tarvittaessa ja tuote on ollut kohdallaan, toteaa Teemu hakiessaan uutta autoa Vääksystä. Kylmäkoneena on Thermo Kingin gryogeeninen kylmäkone Gryo STCR MT 30 kahdella höyrystimellä. Kylmäkonetyyppi on myös ympäristöystävällinen. Jäähdytys toteutetaan nestemäisellä hiilidioksidilla, mitä saadaan teollisuuden jätepäästöistä. Kryogeenisten kylmälaitteiden etuna on lähes äänetön käynti, ei pakokaasupäästöjä, yksinkertainen, lähes huoltovapaa rakenne sekä pieni koko. Laite ei vaadi isoa tilaa hytin yläpuolella. Etanoliauton kylmäkoneen osalta on toteutettu myös kierrätystä. Kylmäkone on palvellut jo yhden auton käyttöiän ja alkaa nyt uudistettuna uuden elämän. Kuva s atoa

17 Panostamme korjausja huoltotoimintaan. Espoo: Korihuolto Moksi Oy, Juvantasku 7, Espoo, Jukka Moksi, p Vantaa: Cargo Fix Oy, Halmekuja 2, (Koivukylä) Vantaa, Janne Oksa, p Tampere: Tampereen Autopalvelu Oy, Pöytäsarankatu 6, Tampere, Sami Vilppo, p Seinäjoki: Käyttöauto Oy, Pohjankaari 2, Seinäjoki, Martti Ollila, p EL-Kori on nosturien ja Kouvola/Koria: korien huoltopaikka Turku: Asennustyö M. Ahlqvist Oy, Vuoritie 6, Turku, Mika Ahlqvist, p , Markku Ahlqvist, p T:mi Janne Korpivaara, Varastotie 3, Koria, Janne Korpivaara, p EL-Korin huoltopisteet - nopea apu läheltä Katso uusituilta www-sivuiltamme EL-Korin huoltopisteet: Mikkeli: ALK-Laite Ky, Porrassalmenkatu 50, Mikkeli, Juha Hytönen, p Jyväskylä: Refrigo Oy, Laukaantie 9, Jyväskylä, Juha Kallantie, p Oulu: Kiitohuolto Oy, Oritkarintie 1, Oulu, Vastaanotto p varaosat p ALUSAL Oy ja EL-Kori Oy tarjoavat laadukkaan vaihtoehdon mm. energialaitoskäyttöön EL-Kori Oy rakentaa lavoja yhteistyössä nastolalaisen ALUSAL Oy:n kanssa. ALUSAL Oy valmistaa kevyt-, alumiini- ja rahtilavat sekä erikoislavat kuorma- ja pakettiautoihin. Vuonna 1986 perustetulla ALUSALilla on vankka ammattitaito alumiinirakentamisessa. EL-Kori Oy markkinoi tuotteet, asentaa päällirakenteet ja nostimet sekä sähköistää autot. Tuotantoon kuuluvat mm. erikoislavat energia- ja telelaitoskäyttöön, lavat 6.5t-18t alustaluokkiin sekä 1-kerros- ja 2-kerroslavat. Ammattitaitoinen suunnittelu ja rakenteiden hyvä tekninen dokumentointi takaavat asiakkaalle luotettavan ja nopean varaosapalvelun. Laadukkaat tekniset ratkaisut ja rakenteiden modulointi nopeuttavat valmistumisprosessia. Asiakaslähtöinen tuotekehitystyö varmistaa, että tuote on helppokäyttöinen. Hyvä huolto- ja varaosapalvelu pitää kaluston jatkuvasti hyötykäytössä. Lavat soveltuvat kaikille nosturimerkeille, lavojen rakenteissa käytetään erikoislujaa alumiinia, näin saavutetaan kevyt ja kestävä rakenne. Laadukas kylmäeristys turvallista kuljetusta Manu Tomula vastaanotti Tomulan Kuljetuksen uuden pakettiauton Pakettiauton kylmäeristyksessä tärkeää on rakenteen hygieenisyys, helppo puhtaanapito, eristyskyky sekä oikea ilmankierto. Valittaessa kylmäkonetta on ratkaistava, tarvitaanko jäähdytyksen ja ajokäytön lisäksi lämmitystä ja sähkökäyttöä. EL-Korin eristysratkaisussa eristeaineena on pääosin polyuretaani ja pintamateriaalina lujitemuovilevy, lattiat ja saumat on laminoitu. Kuormatilaan asennetaan sidontakiskot, verhot, vedenpoistoaukot ja väliseinät asiakkaan käyttötarpeen mukaan. Erilainen takalaitanostin. Kuljetusalan ammattilaisten suunnittelema ja valmistama, ensin itselle nyt sinullekin. LIFTRO Tomulan Kuljetuksen uusi pakettiauto on varustettu Thermo King B100 kylmäkoneella ja väliseinällä. B-100 kylmäkoneen etuna on, että se ei tarvitse erillistä generaattoria ja soveltuu kaikkiin automalleihin autoilmastoinnin kanssa. Tomulan Kuljetuksella autolla viedään aamulla kaloja, päivällä maitotuotteita ja illalla postia, joten auto on tehokkaassa käytössä. Helppo puhdistettavuus on meille tärkeä tekijä, toteaa Manu Tomula. Brigade-peruutuskamerajärjestelmällä turvallisuutta työhön Uusi kattava Brigade- tuotesarja on täynnä toimintoja, jotka tuovat selkeää hyötyä käyttäjälle. Monitorissa aurinkosuoja, kuvaruutuvalikko, DVD-liitäntä, LED-taustavalo parantaa kuvan laatua ja pidentää kestoikää. Kamera BE-810C on värikamera, jossa on moottoroitu sulkijaläppä, mikrofoni ja kuusi infrapuna LED:iä pimeässä käyttöä varten. Sulkijaläppä pitää linssin puhtaana kameran ollessa pois toiminnasta. EL-Korilla kameraan asennetaan lisäksi rst-suoja, joka suojaa kameraa kolhuilta. Brigade-monitorissa kuvasuhde on 16:9, mikä takaa entistä laajemman kuva-alan. Lisävarusteena sivukamerat ja navigaattori Kysy kamerajärjestelmistä ja niiden asennuksest a autoosi myö s EL-Korin väel tä! Peruskameran lisäksi järjestelmään voidaan asentaa etu- ja sivukamerat, silloin saadaan myös kuolleet kulmat näkyviin. Sivukamerat ovat pöly- ja vesitiiviitä. Peruutuskameran näyttöä voit käyttää myös navigaattorin näyttönä, Brigade-kamerajärjestelmään voi liittää Garmin GSN-002 navigaattorin. Laitetta ohjataan kaukosäätimellä ja siinä on erillinen GPSantenni, joka löytää satelliitit nopeasti. Järjestelmä voidaan asentaa näyttämään eteenpäin ajettaessa navigaattorin kuvaa ja vaihtamaan peruutuskameralle, kun peruutusvaihde kytketään. Brigade-peruutuskameroiden maahantuonti: Suomen Elektrolind Oy EL-KORI OY Tehtaantie 1, Vääksy puhelin fax sähköposti: Parhaiten tavoitat meidät kännykästä! Myynti Marjut Nordström Myynti Matti Jokela Tuotanto ja varaosat Ari Leppänen Suunnittelu Jukka Kulmalahti Tuotanto Joni Heistola

Tervetuloa toistekin.

Tervetuloa toistekin. 1 Kiitos kun teitte kanssamme avajaisista hienon juhlan! Tervetuloa toistekin. TÄSSÄ NUMEROSSA: - Me saimme liikenneministerin - Yhteistyösopimus Ukkohalla - Skal Oulun lääni ry - Uusi puheenjohtaja esittelyssä

Lisätiedot

Aurinkoista kesää tähtimerkkien parissa! SCANIA V8 King of the Load! Tässä numerossa mm:

Aurinkoista kesää tähtimerkkien parissa! SCANIA V8 King of the Load! Tässä numerossa mm: Julkaisija: SKAL Oulun lääni ry 43. vuosikerta KESÄKUU 204 N:o SCANIA V8 King of the Load! Parasta Verkostoluettelo parhaille. 202 Tilaukset 24 h 0800 83 30 Asiakaspalvelu 020 470 0900 asiakaspalvelu@teboil.fi

Lisätiedot

VAK Huoltopalvelut. www.vak.fi. Uusi Scania Streamline. VARMISTA PAIKKASI ETURIVISSÄ. Uutuutena ATPkausitarkastukset! raskone pakuhuolto.

VAK Huoltopalvelut. www.vak.fi. Uusi Scania Streamline. VARMISTA PAIKKASI ETURIVISSÄ. Uutuutena ATPkausitarkastukset! raskone pakuhuolto. 1 Julkaisija: SKAL Oulun lääni ry 42. vuosikerta KESÄKUU 2013 N:o 1 Uusi Scania Streamline. VARMISTA PAIKKASI ETURIVISSÄ. Maksimoi tuottavuutesi pienentämällä polttoaineen kulutusta jopa 8 %. Minimoi kaluston

Lisätiedot

Laukaan Rahtiautot on kemikaalikuljetusten edelläkävijä

Laukaan Rahtiautot on kemikaalikuljetusten edelläkävijä KALLANSILLAT-PROJEKTI MKY 40 VUOTTA JÄRJESTÖPÄIVÄ JYVÄSKYLÄSSÄ 8 11 + Kansanedustajat kyydittiin valtiopäiville Vahinko ei tule kello kaulassa teuraseläinkuljetuksissakaan Työterveyshuolto on välittämistä

Lisätiedot

Royalti-elementtejä voi käyttää seuraavasti: vaan aina yhdessä, alla kuvatuilla tavoilla) Elementit: Päävärit:

Royalti-elementtejä voi käyttää seuraavasti: vaan aina yhdessä, alla kuvatuilla tavoilla) Elementit: Päävärit: Savon Yritys- maailma Hyvää kesää! Heinäkuu 2/2014 Paljon enemmän kuin pelkkä hiiri Royalti-elementtejä voi käyttää seuraavasti: RollerMouse (Huom. logoa ja Justusta Red ei saa plus koskaan on käyttää

Lisätiedot

4/2011 4 11 KULJETUSYRITTÄJÄ SKAL 75 SKAL VUOTT A 75 vuotta!

4/2011 4 11 KULJETUSYRITTÄJÄ SKAL 75 SKAL VUOTT A 75 vuotta! 4 11 SKAL 75 vuotta! pääkirjoitus pasi.moisio@skal.fi Avoin, mutta jämäkkä Suomi Suomi elää ja kehittyy pitkälti vientivetoisesti. Suomalainen teollinen tuotanto ja tuotteet ovat menestyneet aina maailmanmarkkinoilla

Lisätiedot

Kuljetus. Katkeamattoman kuljetusketjun periaatteella. Yrittäjä. Ari Antikainen, Ajorahti A-K Oy: Jari Yrjölä: Artisti maksaa jakeluliikenteessä

Kuljetus. Katkeamattoman kuljetusketjun periaatteella. Yrittäjä. Ari Antikainen, Ajorahti A-K Oy: Jari Yrjölä: Artisti maksaa jakeluliikenteessä Kuljetus Yrittäjä Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenlehti 8/12 Ari Antikainen, Ajorahti A-K Oy: Katkeamattoman kuljetusketjun periaatteella Jari Kanerva: Uutuuskirjat painolämpiminä julkistamistilaisuuteen

Lisätiedot

Kuljetus4/15. Palveleva SKAL jäsenten suulla. Yrittäjä. Kuljetuspalvelu Voutilainen sai vahvan startin. SKAL kokoaan vahvempi EU:ssa

Kuljetus4/15. Palveleva SKAL jäsenten suulla. Yrittäjä. Kuljetuspalvelu Voutilainen sai vahvan startin. SKAL kokoaan vahvempi EU:ssa Kuljetus4/15 Suomen ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenlehti Yrittäjä -osasto 6g79 halli 6 11. 13.6. Palveleva SKAL jäsenten suulla Äänekosken tehdas nielee 100 000 kuormaa kuitupuuta vuodessa SKAL kokoaan

Lisätiedot

YRITYS- UUTISET SAVON. pyörät pyörimään. .com TILAUKSET/TYÖRYHMÄT 044 368 3801, 044 368 3802

YRITYS- UUTISET SAVON. pyörät pyörimään. .com TILAUKSET/TYÖRYHMÄT 044 368 3801, 044 368 3802 pyörät pyörimään SAVON YRITYSUUTISET 1 SAVON YRITYS- UUTISET 2/2011 Kesäkuu Betonisahaukset ja -poraukset Maa- ja pohjarakentaminen Injektointi- ja lujitustyöt Tukiseinämät Kunnallistekniset työt Vaativat

Lisätiedot

- Hyvää ja Rauhallista Joulua asiakkaillemme ja Menestyksellistä Uutta Vuotta 2014.

- Hyvää ja Rauhallista Joulua asiakkaillemme ja Menestyksellistä Uutta Vuotta 2014. 1 Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2014! - Hyvää ja Rauhallista Joulua asiakkaillemme ja Menestyksellistä Uutta Vuotta 2014. WWW.WETTERIPOWER.FI TÄSSÄ NUMEROSSA: Korsu Oy 90 vuotta Toiminnanjohtajan

Lisätiedot

MAALLA MERELLÄ ILMASSA. MAALLA 1/2011 14. MERELLÄ vuosikerta www.kuljetusjalogistiikka.com

MAALLA MERELLÄ ILMASSA. MAALLA 1/2011 14. MERELLÄ vuosikerta www.kuljetusjalogistiikka.com MAALLA MERELLÄ ILMASSA MAALLA 1/2011 14. MERELLÄ vuosikerta www.kuljetusjalogistiikka.com ILMASSA 11 VUODEN MERKITTÄVIN MESSUTAPAHTUMA KUNNOSSAPIDON JA TUOTANNON AMMATTILAISILLE TEOLLISET PALVELUT HELSINKI

Lisätiedot

VAK Huoltopalvelut. SCANIA King of the Offroad! www.vak.fi. raskone. Uutuutena ATPkausitarkastukset! Ammattitaitoista monimerkkipalvelua.

VAK Huoltopalvelut. SCANIA King of the Offroad! www.vak.fi. raskone. Uutuutena ATPkausitarkastukset! Ammattitaitoista monimerkkipalvelua. 1 SCANIA King of the Offroad! Uutuutena ATPkausitarkastukset! VAK Huoltopalvelut Oulu Voudintie 11 VAK Oulu palvelee arkisin klo 7.00-21.00. Toimipisteessä suoritetaan kaikki kuljetuskalustoa (kuormatilat/perävaunut)

Lisätiedot

YRITYS- UUTISET SAVON KULJETUS HUTTUNEN OY. Suomen GPS-Mittaus Oy Sammonkatu 12, 70500 KUOPIO Puh. 0400-675 621, fax 017-263 2464

YRITYS- UUTISET SAVON KULJETUS HUTTUNEN OY. Suomen GPS-Mittaus Oy Sammonkatu 12, 70500 KUOPIO Puh. 0400-675 621, fax 017-263 2464 SAVON 1 YRITYS- UUTISET 2/2012 Toukokuu Sisällä: s. 2-13 Kuljetus s. 14-25 Maarakentaminen s. 25-33 Tie- ja siltarakentaminen s. 34-39 Metsä KULJETUS HUTTUNEN OY Kuljetuspalvelut Maansiirtopalvelut Maanrakennustyöt

Lisätiedot

Yritys- Herkut. Rautavaara ETSITKÖ OMAKOTITALOTONTTIA? SAVOLAESTA OSSOOMISTA PARHAIMMILLAAN. Teemme rakennusurakointia kaikissa muodoissaan

Yritys- Herkut. Rautavaara ETSITKÖ OMAKOTITALOTONTTIA? SAVOLAESTA OSSOOMISTA PARHAIMMILLAAN. Teemme rakennusurakointia kaikissa muodoissaan Savon Yritys- maailma Huhtikuu 1/2013 Rautavaara Teemme rakennusurakointia kaikissa muodoissaan ETSITKÖ OMAKOTITALOTONTTIA? Ei huolta. Meiltä niitä löytyy! Katso www.rautavaara.fi ja www.kotimaallainfo.fi

Lisätiedot

Napapiirin logistiikka

Napapiirin logistiikka N Ä Y T T E L Y T J A M E S S U T 2 0 1 1 K U S T A N N U S I N D E K S I K U N T O U T U S T A 10 10 Napapiirin logistiikka on sesonkipainotteista + Kuljetusverkoston eettiset ohjeet koulutuspaketti tiukkaa

Lisätiedot

Koulutus on. Yrittäjä. Parhaat kuljettajat perehdyttämällä ja kouluttamalla. SKAL:n Työvoimapankki tulevaisuuden työkalu

Koulutus on. Yrittäjä. Parhaat kuljettajat perehdyttämällä ja kouluttamalla. SKAL:n Työvoimapankki tulevaisuuden työkalu Kuljetus Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenlehti Koulutus on pop! 2/12 Yrittäjä Parhaat kuljettajat perehdyttämällä ja kouluttamalla SKAL:n Työvoimapankki tulevaisuuden työkalu Next Step -messuilla

Lisätiedot

YRITYS- UUTISET SAVON. pyörät pyörimään. Sorat Murskeet Kaivinkonetyöt Lavettisiirrot Rataverkkotyöt

YRITYS- UUTISET SAVON. pyörät pyörimään. Sorat Murskeet Kaivinkonetyöt Lavettisiirrot Rataverkkotyöt pyörät pyörimään SAVON YRITYS- UUTISET 5/2010 Marraskuu SAVON YRITYSUUTISET 1 opasteet kilvet KAIKKI LIIKENNE- MERKIT MEILTÄ! vesitiemerkit pystytystarvikkeet Puh. (014) 720 354, fax (014) 720 044 MERKKIMIEHET

Lisätiedot

pohjantie SCANIA V8 King of the Load! Tässä numerossa mm:

pohjantie SCANIA V8 King of the Load! Tässä numerossa mm: pohjantie Julkaisija: SKAL Pohjois-Suomi Oulun lääni ry ry 42. 44. vuosikerta KESÄKUU 203 205 N:o SCANIA V8 King of the Load! Parasta Verkostoluettelo parhaille. 202 Tilaukset 24 h 0800 83 30 Asiakaspalvelu

Lisätiedot

Kuljetus6/13. Jäsenyrittäjien kalusto esillä Power Truck Showssa Kannessa Markku Mäkelä Ky. Yrittäjä. Kaluston massat nousevat entä kustannukset?

Kuljetus6/13. Jäsenyrittäjien kalusto esillä Power Truck Showssa Kannessa Markku Mäkelä Ky. Yrittäjä. Kaluston massat nousevat entä kustannukset? Kuljetus6/13 Suomen ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenlehti Yrittäjä Jäsenyrittäjien kalusto esillä Power Truck Showssa Kannessa Markku Mäkelä Ky Liitteenä Kuljetusasiakkaan ohjeet Kaluston massat nousevat

Lisätiedot

Kuljetus7/13. Tieverkkoon saatava lisärahoitusta. Yrittäjä. Kalle Jokinen, Liikenne- ja viestintävaliokunta: Tuloksia sähköisillä järjestelmillä

Kuljetus7/13. Tieverkkoon saatava lisärahoitusta. Yrittäjä. Kalle Jokinen, Liikenne- ja viestintävaliokunta: Tuloksia sähköisillä järjestelmillä Kuljetus7/13 Suomen ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenlehti Yrittäjä Kalle Jokinen, Liikenne- ja viestintävaliokunta: Tieverkkoon saatava lisärahoitusta Tuloksia sähköisillä järjestelmillä LogForce antaa kuljetusyrityksille

Lisätiedot

Tehokkuutta uudella kemikaalilaiturilla. High&heavy -lastit. Tila luo tulevaisuutta. Hyvät yhteydet

Tehokkuutta uudella kemikaalilaiturilla. High&heavy -lastit. Tila luo tulevaisuutta. Hyvät yhteydet PORIN SATAMALLA on pian valmius jopa kaksinkertaistaa liikenteensä KOULUTUS Yrityksen kilpailukyky kuntoon Ammattipätevyyskoulutus uhkaa ruuhkautua Logistiikka Koulutus V&P vannoo työturvallisuuden nimiin

Lisätiedot

Vähälä Yhtiöiden asiakaslehti 2014. Halusimme keskittää maailmanlaajuiset kuljetukset yhdelle kumppanille

Vähälä Yhtiöiden asiakaslehti 2014. Halusimme keskittää maailmanlaajuiset kuljetukset yhdelle kumppanille Vähälä Yhtiöiden asiakaslehti 2014 Meka Pro ja Vähälä kehittävät toimintaa yhdessä Vähälä vie Polar Metallin grillit ja savupellit maailmalle Sähköinen asiointi lisää laatua, tehokkuutta ja läpinäky- vyyttä

Lisätiedot

Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10

Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10 Espoo-Vantaa Maaliskuu 1/10 2 YRITYSMAAILMA Gustavelund kutsuu Tuusulanjärven rannalle Onnistuneita kokouksia - unohtumattomia elämyksiä Kokoushotelli Gustavelund sijaitsee upealla paikalla Tuusulanjärven

Lisätiedot

Royalti-elementtejä voi käyttää seuraavasti: vaan aina yhdessä, alla kuvatuilla tavoilla) Elementit: Päävärit:

Royalti-elementtejä voi käyttää seuraavasti: vaan aina yhdessä, alla kuvatuilla tavoilla) Elementit: Päävärit: Espoon-Vantaan Yritys- maailma Maaliskuu 1/2014 Paljon enemmän kuin pelkkä hiiri Royalti-elementtejä voi käyttää seuraavasti: RollerMouse (Huom. logoa ja Justusta Red ei saa plus koskaan on käyttää käyttäjän

Lisätiedot

Moneen lähtöön. Vito ja Sprinter.

Moneen lähtöön. Vito ja Sprinter. 2.2009 Suomen Sairaankuljetusliitto ry:n valtakunnallinen ammattilehti SSK Rescue Expo Oulussa 24. 26.4.2009 Oulun ja Lapin läänien Sairaankuljetus ry 40-vuotias Suomalainen ambulanssiteknologia kelpaa

Lisätiedot

Jäsenedut 2009 -liite lehden keskiosassa. Ota talteen!

Jäsenedut 2009 -liite lehden keskiosassa. Ota talteen! SMYL ry:n jäsenlehti nro 4 12.12.2008 www.smyl.fi info@smyl.fi (09) 827 5542 Jäsenedut 2009 -liite lehden keskiosassa. Ota talteen! 12 vuotta 1996 2008 TÄSSÄ NUMEROSSA 4/2008 Pääkirjoitus 2...PÄÄKIRJOITUS

Lisätiedot

Yksilöllistä hoivaa ja huolenpitoa. OmaKammari Oy. Savo Lokakuu 3/2010 HOLLEN AUTOSÄHKÖ OY. Päivystys 24 h

Yksilöllistä hoivaa ja huolenpitoa. OmaKammari Oy. Savo Lokakuu 3/2010 HOLLEN AUTOSÄHKÖ OY. Päivystys 24 h Yritys- maailma Savo Lokakuu 3/2010 Kuljetamme energiapuuta yritysten ja yksityisten tarpeisiin. Haketamme energiapuuta. Toimialueemme kattaa Pohjois- Savon lisäksi Keski- ja Etelä- Pohjanmaan. Toimialaamme

Lisätiedot

Kokemusta ja ammattitaitoa Joensuusta. Pohjois-Karjala Marraskuu 4/2011. Täyden palvelun autopesula

Kokemusta ja ammattitaitoa Joensuusta. Pohjois-Karjala Marraskuu 4/2011. Täyden palvelun autopesula Yritys- maailma Pohjois-Karjala Marraskuu 4/2011 Kokemusta ja ammattitaitoa Joensuusta Torikatu 15, 80100 Joensuu puh. 0500 188 605, fax 013 318 013 toimisto@tiimi-perinta.fi www.tiimi-perinta.fi Tervetuloa

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaa Huhtikuu 1/2010

Etelä-Pohjanmaa Huhtikuu 1/2010 Etelä-Pohjanmaa Huhtikuu 1/2010 Täyden palvelun rengastalo! Suupohjan Akku ja Rengas Oy Olemme ammattitaitoinen akkuihin ja renkaisiin erikoistunut yritys. Meiltä saat alan työt vuosien kokemuksella ja

Lisätiedot