LVIS-peruskorjaus. Asunto Oy Kirkkosalmentie 3,5 ja 6

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LVIS-peruskorjaus. Asunto Oy Kirkkosalmentie 3,5 ja 6"

Transkriptio

1 LVIS-peruskorjaus Asunto Oy Kirkkosalmentie 3,5 ja 6

2 Pääkohdat EMC Emator Oy ja työmaahenkilöstö Aikataulu LVIS- peruskorjauksen työt Asukasjärjestelyt Huoneistokatselmus ja materiaalivalinnat Lisä- ja muutostyöt Tiedottaminen ja muistettavat asiat

3 EMC Emator Oy pähkinänkuoressa Kotimainen, asuinkerrostalojen putkiremontteihin erikoistunut yritys n peruskorjattua huoneistoa 2013 Perustettu vuonna 1982 Henkilökuntaa n. 90 Päätoiminta-alue Uusimaa Liikevaihto 2013 n. 30 milj ja 2012 sekä 2013 Putkibarometrin kärkipaikka: kiitetyin urakoitsija palvelun, aikataulun pitävyyden ja laadun suhteen.

4 EMC Talotekniikka konserni EMC Talotekniikka-konsernin yritykset työllistivät 2013 noin 900 henkilöä EMC-talotekniikka kuuluu osana Imtech konserniin. Liikevaihto 2013 n. 105 milj. euroa EMC on Suomen viidenneksi suurin talotekniikka-alan yritys Konserni tarjoaa palveluina myös mm. lvi- ja sähkötyöt, korjaus- ja huoltopalvelut Koko maan laajuudellisesti.

5 EMC Emtor Oy:n työmaahenkilöstö EMC Emator Oy Vastaavat työnjohtajat Jari Sorsa Kimmo Keskitalo Työmaan päivittäinen johtaminen, työmaakokoukset, asukasneuvonta EMC Emator Oy Projektikoordinaattori Janika Lehtinen Tiedottaminen, asukasneuvonta EMC Emator Oy Projektipäällikkö Pekka Myyryläinen Hallinto EMC Emator Oy KVV/ IV-työnjohtaja Hannu Liete LVI-töiden johtaminen Vantaan Sähkö-Jope Oy Projektipäällikkö Jouko Ollila Sähkötöiden esimies

6 2014 aikataulu pääpiirteittäin Työmaan perustaminen aloitetaan Touko-/Kesäkuussa taloyhtiön pihalle. Huoneistokohtaiset työt aloitetaan Kirkkosalmentie 3:sta E-rapusta Elokuun 18 päivä. Ensimmäiset katselmukset suoritetaan Kesäkuun alussa. Huoneistokohtaiset työt aloitetaan Kirkkosalmentie 5:sta B-rapusta Tammikuun 12 päivä. Ensimmäiset katselmukset suoritetaan Joulukuun alussa. Huoneistokohtaiset työt aloitetaan Kirkkosalmentie 6:sta A-rapusta Elokuun 25 päivä. Ensimmäiset katselmukset suoritetaan Kesäkuun alussa. Työt jatkuvat huoneistoissa seuraavasti: Talo 3 Elokuuhun 2015, talo 6 Joulukuuhun 2015 ja talo 5 Heinäkuuhun 2015 Taloyhtiön saunaosastoja saneerataan myös tässä yhteydessä. Talopesulaan tehdään rakennusteknisiä parannustöitä. Kellaritiloissa joissa on urakkasuoritteita, varastot tulee tyhjentää myöhemmin ilmoitettavan aikataulun mukaisesti. Kellarit työn etenemisen mukaan ovat työmaa-aluetta ja niissä liikkumista tulee välttää. Koko kohde, talot 3, 5 ja 6 luovutetaan / 2015.

7 Mitä tehdään ja missä? LVIS-PERUSKORJAUKSEN TYÖT

8 LVIS-peruskorjauksen prosessi Muutossuunnitelma Materiaalivalinnat Huoneistokatselmus Mahdollinen lisätyötarjous Huoneiston irtaimen suojaus osakkaan toimesta Huoneiston töiden alkaminen Huoneiston pintojen suojaus työalueella Purkutyöt Uudelleenrakennus, pinnat ja kalusteet Huoneiston muiden tilojen työt Huoneiston loppusiivous työalueella Huoneiston käyttöönottotarkastus ja luovutus Puute- ja huomautuslomakkeen täyttäminen ja palautus, osakkaan toimesta Puutteiden korjaukset huoneistossa Kohteen luovutus urakan valmistuttua 2 vuoden takuuaika Huolto- ja takuukorjaukset

9 Huoneistossa tehtävät työt Kylpyhuone ja erillinen wc Kaikki vanhat kalusteet ja pintamateriaalit puretaan. Osakkaan halutessa säästää kalusteita, kirjaa hän säästettävät kalusteet materiaalivalintalomakkeeseen. Asiasta on hyvä mainita myös huoneistokatselmuksessa sekä merkitä säästettävät kalusteet teipillä. Mahdolliset takaisin asennettavat kalusteet tulee sopia työnjohdon kanssa ja lisäksi merkitä selvästi. Kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin tehdään alakattorakenne kipsilevystä. Alakattoihin tulee poistoilmaventtiili ja mahdollisesti tarkistusluukku. Kylmä-, lämmin- ja kiertovesijohdot sekä viemärit ja lattiakaivot uusitaan. Kylpyhuoneisiin tulee varaus pyykinpesukoneelle. Kaikkiin kylpyhuoneisiin asennetaan sähköinen lattialämmitys Kylpyhuoneen ja wc:n lattiat ja seinät laatoitetaan suunnitelman tai asukkaan toimittamilla laatoilla. Kylpyhuoneen ja wc:n kaikki sähköt uusitaan suunnitelmien mukaan.

10 Huoneistossa tehtävät työt Kylpyhuone ja erillinen wc Kylpyhuoneiden ja wc:den mahdolliset lämmityspatterit poistetaan kokonaan ja korvataan tikaspatterein. Kylpyhuoneiden ja wc:den ovet ja karmit kunnostetaan maalaamalla. Halutessaan osakas voi tilata lisätyönä uuden oven. Kynnys uusitaan urakkaan kuuluvana. Kylpyhuoneen ja wc:n sekoittajat ovat Oras hanoja, altaat sekä wc-istuimet ovat Laattapisteen/Idon tuotevalikoimasta, suunnittelijan laatiman kalusteluettelon mukaisesti.

11 Huoneistossa tehtävät työt Keittiöt Keittiöön asennetaan uudet kylmä- ja lämminvesijohdot sekä viemäri uusitaan. Keittiön kylmä- ja lämminvesijohdot pyritään kuljettamaan keittiökalusteiden sokkelitilassa allaskaappiin. Keittiön hana uusitaan. Vesilukko uusitaan ja tiskiallaskaappiin tehdään vuodon ilmaiseva tiivistys. Keittiössä vesi- ja viemäritöitä varten saatetaan joutua keittiökalusteita irrottamaan LVIS-asennusten vaatimassa laajuudessa. Kaapistot asennetaan töiden valmistuttua takaisin. Keittiön välitilan laatat pyritään säilyttämään ehjinä. Mahdollinen välitilan laatoitus sovitaan osakkaan kanssa erikseen. Keittiöön asennetaan lieden kolmivaihesyötön lisäksi astianpesukoneelle yksi pistorasia ja lisäsyöttö mahdollisia tulevia tarpeita varten.

12 Huoneistossa tehtävät työt Keittiöt Urakka-aikana huoneistoissa ulkopuolisten työskentely ei ole luvallista. Keittiöremonttien tekijäksi on valittu Keittiömaailma. Yhteystiedot löytyvät infosivuilta sekä tilaisuudessa olevista esitteistä. Osakkaan omien keittiöremonttien onnistumisen kannalta on tärkeää, että työmaa saa keittiökuvat viimeistään aloituskatselmukseen mennessä. Tällöin saadaan viemäri, vesijohdot ja sähköpisteet oikeille paikoilleen. Urakoitsijalta voi tilata lisätyönä erillishintaan keittiön purkutyön ja mahdollisia uusia sähkövarauksia keittiöön. Mikäli sähköasennukset tekee jokin muu urakoitsija, muistutamme asennusten laillisuudesta ja lain vaatimasta käyttöönottotarkastuspöytäkirjasta, joka tulee toimittaa työmaan käyttöön rakennusvalvonnan tarkastusta varten sekä liitettäväksi taloyhtiön loppudokumentaatioon. Astianpesukoneet kytketään takaisin urakkaan kuuluvana, mutta niiden kunto on osakkaiden vastuulla.

13 Huoneistossa tehtävät työt Muut huonetilat Huonetiloihin tuodaan sähkötyösuunnitelmien mukaisesti tietoliikenne- ja antennivalmius. Vanhat käyttöpisteet poistuvat käytöstä, mutta ne jäävät seinäpintaan paikoilleen. Muiden huoneistojen sähköpistokkeita ei uusita. Osakkaan on omalla kustannuksellaan mahdollista tilata huoneistoonsa uusia sähköpisteitä suunnitelmissa määriteltyjen lisäksi. Sähköasennukset toteutetaan osittain pintaasennuksena, muovikourulistalla jalkalistan päällä. Huoneiston iv-kanavat nuohotaan ja päätelaitteet uusitaan.

14 Yhteisissä tiloissa tehtävät työt Piha-alue Urakan aikana pihalle rakennetaan työmaan käyttöön väliaikaisia varasto- ja sosiaalitiloja. Urakoitsijan työmaatoimisto tullaan sijoittamaan 3-talon edustalle parkkipaikan alueelle. Työjohtajat ovat paikalla arkisin klo 7-15 välisenä aikana. Työmaatoimiston seinään tulee postilaatikko, johon voi jättää postia urakoitsijalle. Väliaikainen postilaatikko sijoitetaan 5 C-kellaritilan ulko-oveen. Urakan käyttöön tulevasta piha-alueesta laaditaan työmaasuunnitelma, joka tuodaan rappukäytävään Toukokuun aikana. Pihalla tehdään kaivuutöitä, uusitaan vesi- ja viemäriliittymiä, sekä sähköistystä uusitaan. Näiden aiheuttamista pihan käyttörajoituksista tiedotetaan erikseen.

15 Yhteisissä tiloissa tehtävät työt Taloyhtiön yleiset tilat Kellaritiloissa tehdään putki- ja sähkötöitä. Kellaritiloista nostetaan uudet putkilinjat asuntoihin. Tämä vaikuttaa osaan kellarikomeroista. Kellaritiloissa suoritetaan laajoja korjaus- ja asbestipurkutöitä ja näiden vuoksi komeroita ja kellaritiloja joudutaan tyhjentämään. Tyhjennettävistä kellarikomeroista laaditaan tiedote. Irtaimiston tyhjennys on osakkaan vastuulla. Vaikka kellarikomeroa ei tarvitsisi tyhjentää töiden takia, voi tavaroihin tulla pölyä, kun tilassa työskennellään. Osakkaan vastuulla on suojata kellarikomeroon jätetyt tavarat.

16 Mitä asukkaan tulee ottaa huomioon ennen remonttia ja sen aikana ASUKASJÄRJESTELYT

17 Asukasjärjestelyt Asunnoissa Huoneistokohtaisessa katselmuksessa täydennetään katselmuskutsussa lähetettyä ohjetta huonekalujen ja tavaroiden siirrosta huoneistoissa sekä tilojen ja esineiden suojauksesta. Ennakkoon lähetetty ohje voi siis olla viitteellinen ja tarkentuu katselmuksessa. Asukkaiden tulee poistaa kaikki irtaimisto työalueelta. Arvoesineet tulee poistaa huoneistosta urakan ajaksi. Myös kattovalaisimet tulee irrottaa työalueelta, mutta sokeripalat tulee jättää johtoihin kiinni. Hienojakoinen pöly saattaa levitä suojauksista huolimatta, joten pölylle herkät laitteet tulee viedä pois tai suojata hyvin. Vaikka työt eivät ole vielä oman asunnon kohdalla, on syytä varautua sähkö- ja vesikatkoksiin. Töiden jo valmistuttua huoneistossanne voi vielä esiintyä sähkö- ja vesikatkoksia. Asukkaiden tulee tyhjentää pakastimet ja jääkaapit, sulattaa ne sekä kytkeä niiden virta pois huoneiston saneeraustyön ajaksi. Urakoitsija ei vastaa sulaneista elintarvikkeista.

18 Asukasjärjestelyt EMC Emator Oy rakentaa kaikkiin työtiloihin pölyä pidättäviä osastoja. Tästä huolimatta purkaminen aiheuttaa pölyä. Hyvät suojaukset ovat tarpeen. Ovia voi teipata kiinni, mutta osakas vastaa itse aiheutuneista maalivaurioista. Urakoitsija ei suosittele teippaamista. Asukas vastaa itse oman irtaimistonsa suojaamisesta. Irtaimiston tulee olla suojattuna huoneistossa tapahtuvien töiden ajan. Urakoitsija ei korjaa osakkaiden omia irronneita tai pudonneita suojauksia.

19 Asukasjärjestelyt Yleiset tilat Saunat ja pesula/kuivaushuone poistuvat käytöstä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, työaikataulun mukaan. Asukkaiden väliaikaisina peseytymis- ja wc-tiloina toimivat: Saunaosastot työn etenemisen mukaan, tai erillinen sosiaalitila.

20 Asukasjärjestelyt Työmaa Urakoitsija toimittaa mallitilaan suojamuovia, ennen huoneistoiden remontin alkua, josta voi leikata tarvittavan määrän muovia. Muovirullia ei saa viedä huoneistoon. Suojaamisessa on hyvä käyttää myös vanhoja lakanoita. Urakanmukaiset kylpyhuonekalusteet, varusteet ja laattamallit ovat esillä Talo 5 C- rapun kylmäkellarissa. Tilaan on rakennettu mallikylpyhuone. Tilan valmistumisesta tiedotetaan erikseen. Pohjaviemäreiden saneerauksen vuoksi viemäreihin tulee ajoittaisia käyttökatkoksia.

21 HUONEISTOKATSELMUS JA MATERIAALIVALINNAT

22 Huoneistokatselmus Huoneistokatselmuksessa käydään läpi yksilölliset kysymykset, muutos- ja lisätyötoiveet sekä suojaus- ja irtainsiirto-ohjeistus. Katselmukseen osallistuvat työnjohtaja, projektikoordinaattori ja sähkötöiden esimies. Ennen katselmusta postitetaan osakkaille materiaalivalintalomake ja ohjeistukset sekä huoneiston pohjakuva. Materiaalivalintalomakkeeseen osakas merkitsee haluamansa laatat ja kalusteet sekä mahdolliset lisätyötoiveet. Materiaalivalintalomakkeelle kirjataan myös kylpyhuoneesta ja wc:stä säästettävät kalusteet. Materiaalivalintalomake tulee palauttaa katselmuksen yhteydessä.

23 Huoneistokatselmus Materiaalivalintalomake (malli) Huoneistokohtaiset tiedot täydennetään. Osakkaan tulisi ilmoittaa puhelinnumero ja sähköposti. Asumisesta huoneistossa työskentelyn aikana ilmoitetaan. Lomakkeeseen kirjataan säästettävät kylpyhuonekalusteet ja huoneistoa koskevat lisätiedot Kylpyhuoneen lattialaatta valitaan rastimalla. Laatan sauma-aine kirjataan.

24 Huoneistokatselmus Materiaalivalintalomake (malli) Kylpyhuoneen seinälaatta valitaan rastittamalla. Sauma-aine kirjataan. Kylpyhuoneen kalustevaihtoehdot valitaan rastittamalla. (vaikka olisivatkin urakanmukaiset) Lisätyötoiveet kirjataan. Lomake päivätään ja allekirjoitetaan. Lomake palautetaan työnjohdolle huoneistokatselmuksessa.

25 Materiaalivalinnat Laatat ja kalusteet Mallitilassa on esillä urakanmukaiset kalusteet ja laattamallit. Mahdollisista muutostoiveista tulee olla laadittuna selkeät suunnitelmat sekä kirjallinen esitys työnjohdolle, katselmukseen mennessä. Muutoksista on esitettävä toteutuskelpoiset kuvat, mitat ja ohjeet. Pienimuotoiset muutokset piirretään pohjakuvaan, joihin tulee merkata myös halutut mitoitukset. Jos osakas haluaa säästää vanhoja kalusteita itselleen, tulee kalusteet merkitä selvästi ja mainita asiasta erikseen katselmuksessa ja materiaalivalintalomakkeella.

26 Lisä- ja muutostyöt Urakan suunnitelmista poikkeavien suunnitelmien toteutuskelpoisuus katsotaan tapauskohtaisesti. Osakkaiden on hyvä tiedostaa myös asunto-osakeyhtiölaki! Jokaisesta lisätyöstä työnjohto tekee osakkaalle tarjouksen, joka on voimassa määräajan. Hyväksyttyään tarjouksen, osakas kuittaa sen allekirjoituksellaan. Jos tarjousta ei ole hyväksytty määräaikaan mennessä, työ toteutetaan urakan mukaan. Myös miinusmerkkiset tarjoukset on hyväksyttävä.

27 Lisä- ja muutostyöt Hyvityskäytäntö: Jos osakas ei halua urakkaan kuuluvia kalusteita ja laattoja, suorittaa urakoitsija näistä hyvityksen taloyhtiölle. Jos osakas teettää lisätöitä urakoitsijalla, vähennetään hyvitykset tällöin lisätyölaskun loppusummasta. Osakkaan mahdolliset omat korjaustyöt huoneistossa voi aloittaa, kun urakkaohjelman mukainen työ on luovutettu yhtiölle ja puutteet korjattu ja kuitattu.

28 Urakan vastaanottomenettely Kunkin asunnon vastaanottotarkastuksen suorittaa taloyhtiön puolesta valvojat ja he antavat huoneistolle käyttöönottoluvan. Tämä on ns. luovutus- eli valmistumispäivä. Valmistuneisiin huoneistoihin jätetään asukkaille puute- ja huomautuslomake, joka tulee toimittaa täytettynä työmaapostilaatikkoon lomakkeella annettuun päivämäärään mennessä. Tämän jälkeen urakoitsija korjaa mahdolliset puutteet 1-2 viikon sisällä. Taloyhtiölle kohteen luovutus on Syyskuussa 2015.

29 TIEDOTTAMINEN JA MUISTETTAVAT ASIAT

30 Tiedottaminen ja Asukasinfo-palvelu Asunto Oy Kirkkosalmentie 3,5 ja 6:den LVIS- peruskorjauksen tiedotuksesta vastaa projektikoordinaattori Janika Lehtinen. Työnjohtajat ovat tällä hetkellä kiinni aiemmissa työmaissa, joten toimin ensisijaisena yhteyshenkilönä. -> Asukasinfo sivun oikeassa laidassa -> sisäänkirjautuminen tapahtuu salasanalla.on.jaettu.paperitiedotteella. Asukasinfosta löydätte esimerkiksi yleistiedotteen, aikataulun ja jatkossa ilmoitukset esimerkiksi vesi- ja sähkökatkoista. Sähköisen tiedottamisen lisäksi kaikki asiat tiedotetaan myös perinteisin menetelmin eli postitettavin paperitiedottein sekä portaiden ovissa ja ilmoitustauluilla.

31 Tiedottaminen ja Asukasinfo-palvelu

32 Työmaaturvallisuus ja kulku huoneistoissa Asbesti- tai muita erikoistöitä koskevia ilmoituksia ja ohjeita tulee ehdottomasti noudattaa. Urakoitsijan roskalavoille ei saa jättää omia roskia. Ylimääräisistä jätteistä laskutetaan taloyhtiötä. Asentajillamme ja aliurakoitsijoillamme on kuvallinen EMC Emator Oy:n henkilökortti tai vastaava oman yrityksensä henkilökortti, jolla henkilöllisyys voidaan todistaa työmaalla liikkuessa.

33 Muistettavia asioita Ennen työn aloitusta kylpyhuoneen vastaisella seinällä oleva irtain tulee siirtää. Huoneistojen irtaimisto tulee suojata työn ajaksi huolellisesti. Sähkösopimusta ei tule katkaista. Mikäli sähkön katkaisee, täytyy sen olla käytössä 2 viikkoa ennen asunnon luovutusta. Urakoitsija ei ota sähköä huoneistoista, kuin ainoastaan asennusten tarkistusta varten. Muistattehan kääntää postin väliaikaiseen osoitteeseen kun muutat pois asunnostasi! Asukkaan tulee huolehtia kotivakuutuksen voimassaolosta sekä tarkistaa vakuutusehdot. Muistattehan kotieläimet, vaikka työ ei ole vielä huoneistosi kohdalla, melu saattaa aiheuttaa stressiä kotieläimelle.

34 Yhteystiedot PÄÄURAKOITSIJA, RAKENNUS- JA PUTKITYÖT EMC Emator Oy Vastaavat työnjohtajat Jari Sorsa Kimmo Keskitalo Hannu Liete Projektikoordinaattori, tiedottaja Janika Lehtinen Projektipäällikkö Pekka Myyryläinen ISÄNNÖINTI Isännöinti Oksanen Rauno Rauno Oksanen VALVONTA JA TILAAJAN EDUSTUS Primaplan Oy Petri Saukkonen Insinööritoimisto Huotila Oy Uolevi Huotila SÄHKÖURAKOITSIJA Vantaan Sähkö-Jope Jouko Ollila

35 KIITOS!

36 Talotekniikan osaajat yhden nimen takana.

LVIS-peruskorjaus. Jussaarenkuja 1, 3 ja Aarholmankuja 4

LVIS-peruskorjaus. Jussaarenkuja 1, 3 ja Aarholmankuja 4 LVIS-peruskorjaus Jussaarenkuja 1, 3 ja Aarholmankuja 4 Pääkohdat EMC Emator Oy ja työmaahenkilöstö Aikataulu LVIS-peruskorjauksen työt Asukasjärjestelyt Huoneistokatselmus ja materiaalivalinnat Lisä-

Lisätiedot

LVIS-peruskorjaus. As Oy Degerö

LVIS-peruskorjaus. As Oy Degerö LVIS-peruskorjaus As Oy Degerö Pääkohdat EMC Emator Oy ja työmaahenkilöstö Aikataulu LVIS-peruskorjauksen työt Asukasjärjestelyt Huoneistokatselmus ja materiaalivalinnat Lisä- ja muutostyöt Tiedottaminen

Lisätiedot

As. Oy Malmila. Asukasilta

As. Oy Malmila. Asukasilta As. Oy Malmila Asukasilta 11.01.2012 As Oy Malmila Putkisto- ja sähkösaneeraus EMC Emator Oy Työmaahenkilöstö Urakan aikataulu Urakan vaiheet ja eteneminen Työt huoneistoissa ja taloyhtiössä Huoneistokatselmukset

Lisätiedot

AS.OY LAAJAKUMPU HELSINKI

AS.OY LAAJAKUMPU HELSINKI AS.OY LAAJAKUMPU HELSINKI PUTKIREMONTIN SUUNNITELMIEN ESITTELY Palvelukeskus Sofia 26.11.2013 26.11.2013 Ins.tsto Conditio Oy / Juha Räisänen 1 SUUNNITELMISTA Suunnitelmat ovat valmistumassa ja tarjouspyyntökierrosta

Lisätiedot

Pääurakoitsija /Rakennusurakoitsija Rakennusliike Asko Kokkonen Oy Heikki Rusanen 040 517 6009 Asko Kokkonen 0400 675 279

Pääurakoitsija /Rakennusurakoitsija Rakennusliike Asko Kokkonen Oy Heikki Rusanen 040 517 6009 Asko Kokkonen 0400 675 279 AS OY AGRICOLANKUJA 3 ASUKASTIEDOTUSTILAISUUS 1. Urakkasopimusneuvottelut 2. Urakoitsijat As Oy Agricolankuja 3 ja Rakennusliike Asko Kokkonen Oy välille on solmittu urakkasopimus, joka käsittää kiinteistön

Lisätiedot

Materiaalivalintalomakkeen sekä tarjouspyynnön viimeinen palautuspäivä. V1: 2, 4, 6 30.10.2008 V20: 117, 119, 121,123 30.10.2008

Materiaalivalintalomakkeen sekä tarjouspyynnön viimeinen palautuspäivä. V1: 2, 4, 6 30.10.2008 V20: 117, 119, 121,123 30.10.2008 Helsinki 09.10.2008 Sivu 1/5 Kohde: AS Oy Liusketie 6 Omistaja/omistajat: Osoite: Liusketie 6, 00710 Helsinki Porras/Asunto: Osoite: Väliaikainen osoite: Puh: Sähköposti: Asunnossa asutaan rakennustöiden

Lisätiedot

Näytesivut. 2.1. Märkätilat - Kylpyhuone ja asuntosauna

Näytesivut. 2.1. Märkätilat - Kylpyhuone ja asuntosauna 2 Seuraavaksi voidaan katsoa tulevaan ja nähdä, mitä remonttiin uppoavilla euroilla voidaan saada. Suunnittelijat antavat lähtökohdat onnistuneelle remontille. Asuntoosakeyhtiö hyväksyy suunnitelmat tietyin

Lisätiedot

Asunto-Oy Säästökenno Ikkunoiden ja ovien uusiminen

Asunto-Oy Säästökenno Ikkunoiden ja ovien uusiminen TIEDOTE Asunto-Oy Säästökenno Ikkunoiden ja ovien uusiminen 2017-2018 HUOM. Huoneistoissa tulee tehdä valmisteluja sujuvan asennuksen varmistamiseksi. Katso asennukseen valmistautuminen. Remontin sisältö

Lisätiedot

LVIS-peruskorjaus Yleistiedote asukkaille

LVIS-peruskorjaus Yleistiedote asukkaille LVIS-peruskorjaus Yleistiedote asukkaille RK-Hanke Degerö As. Oy Jussaarenkuja 1 As. Oy Jussaarenkuja 3 As. Oy Jussaarenkuja 4 As. Oy Aarholmankuja 4 As. Oy Laajasalontie 27 As. Oy Degerö 21.11.2012 2

Lisätiedot

LVIS-peruskorjaus Yleistiedote asukkaille

LVIS-peruskorjaus Yleistiedote asukkaille LVIS-peruskorjaus Yleistiedote asukkaille RK-Hanke Degerö As. Oy Jussaarenkuja 1 As. Oy Jussaarenkuja 3 As. Oy Jussaarenkuja 4 As. Oy Aarholmankuja 4 As. Oy Laajasalontie 27 As. Oy Degerö 21.11.2012 2

Lisätiedot

Asukasmuutosopas Asunnonostajan opas asunnon hintaan kuuluvien materiaalivalintojen sekä lisähintaisten asukasmuutostöiden tekemiseen

Asukasmuutosopas Asunnonostajan opas asunnon hintaan kuuluvien materiaalivalintojen sekä lisähintaisten asukasmuutostöiden tekemiseen Pääurakoitsijan logo tähän ASOY HELSINGIN MALLI Asukasmuutosopas Asunnonostajan opas asunnon hintaan kuuluvien materiaalivalintojen sekä lisähintaisten asukasmuutostöiden tekemiseen 1 Yleistä Kohde toteutetaan

Lisätiedot

AS OY ULVILANTIE 29 ALUSTAVIEN SUUNNITELMIEN INFOTILAISUUS 10.2.2016. Tomas Andersson (LVI) Arto Heikkilä (sähkö) Marja Heikinheimo Heiskanen `(ARK)

AS OY ULVILANTIE 29 ALUSTAVIEN SUUNNITELMIEN INFOTILAISUUS 10.2.2016. Tomas Andersson (LVI) Arto Heikkilä (sähkö) Marja Heikinheimo Heiskanen `(ARK) AS OY ULVILANTIE 29 ALUSTAVIEN SUUNNITELMIEN INFOTILAISUUS 10.2.2016 Tomas Andersson (LVI) Arto Heikkilä (sähkö) Marja Heikinheimo Heiskanen `(ARK) VESIJOHTOJEN, VIEMÄREIDEN JA LÄMMITYSJÄRJESTELMIEN SEKÄ

Lisätiedot

Linjasaneeraus tulossa mikä on mahdollista? EMC Emator Helsinki Jyväskylä

Linjasaneeraus tulossa mikä on mahdollista? EMC Emator Helsinki Jyväskylä Linjasaneeraus tulossa mikä on mahdollista? EMC Emator Helsinki Jyväskylä Linjasaneeraus kulusta investoinniksi Isännöintiliiton palkitsema EMC EMATOR on kehittänyt linjasaneeraukseen uudenlaisen kokonaispalvelun,

Lisätiedot

AS OY HARJUTORI 8 PUTKIREMONTTI

AS OY HARJUTORI 8 PUTKIREMONTTI AS OY HARJUTORI 8 PUTKIREMONTTI INFOTILAISUUS 25.11.2014 INFON TEEMAT Suunnitteluorganisaation esittely Linjasaneeraushankkeen toteutusperiaatteet Aikataulu ja toteutus Arkkitehdit esittelevät yleisten

Lisätiedot

Kuusitie 14, KLAUKKALA

Kuusitie 14, KLAUKKALA Isännöitsijätoimisto Lahex Oy ISA Kuusitie 14, 01840 KLAUKKALA www.lahex.fi Ilmoitus huoneiston kunnossapito- ja muutostöistä Huom! Muutostyötä ei tule ja saa aloittaa missään muodossa, ennen kuin taloyhtiö

Lisätiedot

LVIS saneeraus 9/2008 9/2009

LVIS saneeraus 9/2008 9/2009 LVIS saneeraus 9/2008 9/2009 As. Oy Liusketie 6 As. Oy Liusketie 6 Rakennusvuosi 1962 1963, HAKA 124 asuntoa 18 rappua, L muotoinen 3 4 kerrosta Tehtävät työt: Asbestisaneeraus, vesijohtojen ja viemäriputkien

Lisätiedot

Putkisto- ja sähkösaneeraus Yleistiedote asukkaille

Putkisto- ja sähkösaneeraus Yleistiedote asukkaille Putkisto- ja sähkösaneeraus Yleistiedote asukkaille Asunto-osakeyhtiö Kirkkosalmentie 3,5 ja 6 Kirkkosalmentie 3,5 ja 6 00840 Helsinki 22.4.2014 EMC Emator Oy on vuonna 1982 perustettu korjausrakentamiseen

Lisätiedot

Liite 3 (1) 6.3 Huoneistojen urakkaan kuuluvat laatta-, kaluste- ja varustemallit

Liite 3 (1) 6.3 Huoneistojen urakkaan kuuluvat laatta-, kaluste- ja varustemallit 21 Liite 3 (1) 6.3 Huoneistojen urakkaan kuuluvat laatta-, kaluste- ja varustemallit Kaikki urakkaan kuuluvat tuotteet sekä lisähintaisia urakan ulkopuolisia tuotteita on nähtävillä marraskuussa talon

Lisätiedot

Töiden arvioitu aloitus on ja arvioitu kestoaika viikkoa. Töiden päätoteuttajana toimii: ja yhteyshenkilönä toimii : Sähköurakoitsija: Y-tunnus

Töiden arvioitu aloitus on ja arvioitu kestoaika viikkoa. Töiden päätoteuttajana toimii: ja yhteyshenkilönä toimii : Sähköurakoitsija: Y-tunnus 1 ASUNTO-OSAKEYHTIÖLAIN MUKAINEN ILMOITUS TEHTÄVISTÄ KUNNOSSAPITOTÖISTÄ MUUTOSTÖISTÄ Asunto-osakeyhtiö Osoite Huoneistossa tehtävistä kunnossapito- ja muutostöistä on esitetty toimenpiteet liitteenä olevassa

Lisätiedot

Isännöitsijätoimisto Tili-Kiinti Oy ISA Haarniskatie 6 D, 00910 Helsinki, puh. (09) 325 6221, faksi (09) 328 1696 isannointi@tili-kiinti.inet.

Isännöitsijätoimisto Tili-Kiinti Oy ISA Haarniskatie 6 D, 00910 Helsinki, puh. (09) 325 6221, faksi (09) 328 1696 isannointi@tili-kiinti.inet. 1 ( 6 ) ILMOITUS HUONEISTON KORJAUSTÖISTÄ pvm. / 201 Ilmoitus on jätettävät isännöitsijätoimistoon hyvissä ajoin ennen suunnitellun korjaustyön aloittamista (vähintään 2 viikkoa ennen töiden aloitusta

Lisätiedot

K-S Tili ja Isännöinti Oy

K-S Tili ja Isännöinti Oy K-S Tili ja Isännöinti Oy Asunto Oy:n valvontavastuu huoneiston kunnossapito- tai muutostöissä Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakas on velvollinen ilmoittamaan kirjallisesti taloyhtiölle kaikista huoneistonsa

Lisätiedot

OHJE OSAKKEENOMISTAJALLE HUONEISTON KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖILMOITUKSEN LAATIMISEKSI:

OHJE OSAKKEENOMISTAJALLE HUONEISTON KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖILMOITUKSEN LAATIMISEKSI: OHJE OSAKKEENOMISTAJALLE HUONEISTON KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖILMOITUKSEN LAATIMISEKSI: Taloyhtiön tiedot: Taloyhtiön nimi: Isännöitsijän nimi: Osoite: Puhelin/sähköpostiosoite: Osakkaan tiedot: Nimi:

Lisätiedot

LVIS-peruskorjaus Yleistiedote asukkaille

LVIS-peruskorjaus Yleistiedote asukkaille LVIS-peruskorjaus Yleistiedote asukkaille As Oy Hakanmäki Lumikintie 6 00820 Helsinki 9.12.2015 2 EMC Emator Oy on vuonna 1982 perustettu korjausrakentamiseen erikoistunut yritys. Tarjoamme 60 kotimaisen

Lisätiedot

ASUKASINFO 10.2.2010 - AS OY MELKONKATU 4 - Markko Kalevo, Tapani Eisanen, Seppo Siimeslehto Keskiviikkona 10.2.2010

ASUKASINFO 10.2.2010 - AS OY MELKONKATU 4 - Markko Kalevo, Tapani Eisanen, Seppo Siimeslehto Keskiviikkona 10.2.2010 ASUKASINFO 10.2.2010 - AS OY MELKONKATU 4 - Markko Kalevo, Tapani Eisanen, Seppo Siimeslehto Keskiviikkona 10.2.2010 Saumauksesta täyden palvelun korjausrakentajaksi Historia 1966 Yritys perustetaan Raitalinna

Lisätiedot

Asukasinfo KSU märkätilakorjaukset 2014 Jyväskylä

Asukasinfo KSU märkätilakorjaukset 2014 Jyväskylä Asukasinfo KSU märkätilakorjaukset 2014 Jyväskylä 13.2.2014 Maarit Toveri Korjaukset perustuvat 2013 tehtyihin kuntokartoituksiin Korjattavat huoneistot on valittu huoneiston märkätilojen kunnon perusteella

Lisätiedot

IDEN PERUSKORJAUKSET

IDEN PERUSKORJAUKSET TALOYHTIÖIDEN IDEN PERUSKORJAUKSET säästöjen etsiminen lisä- ja muutostöiden minimointi voiko urakoitsija olla mukana jo suunnitteluvaiheessa? aikataulutus lisärakentaminen yhtenä rahoituskeinona Säästöjen

Lisätiedot

Linjasaneerausten ja putkiremonttien ammattilainen

Linjasaneerausten ja putkiremonttien ammattilainen Linjasaneerausten ja putkiremonttien ammattilainen Peab on Pohjoismaiden suurimpia rakennuskonserneja Peab on mittavat resurssit omaava pohjoismainen yhteiskuntarakentaja. Olemme ammattitaitoinen ja luotettava

Lisätiedot

Remonttisuunnitelma 1 (12) Kohde

Remonttisuunnitelma 1 (12) Kohde Remonttisuunnitelma 1 (12) 1 Kohde As Oy yhtiön Huoneisto sijaitsee Tahmelassa,Tamperella. Taloyhtiön rakennukset ovat otettu käyttöön vuonna 1980-1981. Yhtiöjärjestyksen mukaan huoneisto on 3. Kerroksinen

Lisätiedot

Osakkaan ilmoitusvelvollisuus kunnossapito- ja muutostöissä

Osakkaan ilmoitusvelvollisuus kunnossapito- ja muutostöissä Osakkaan ilmoitusvelvollisuus kunnossapito- ja muutostöissä Asunto-osakeyhtiölain II osan 4. luvussa on säädetty osakkaan kunnossapitotöistä ja 5. luvussa osakkaan muutostöistä. Osakas on velvollinen ilmoittamaan

Lisätiedot

Asunto-osakeyhtiö: Valvoja tarkastaa tehdyn työn ja tekee siitä tarkastuspöytäkirjan sekä dokumentoi työn. Töiden aloitus on ja arvioitu kestoaika

Asunto-osakeyhtiö: Valvoja tarkastaa tehdyn työn ja tekee siitä tarkastuspöytäkirjan sekä dokumentoi työn. Töiden aloitus on ja arvioitu kestoaika ASUNTO-OSAKEYHTIÖLAIN MUKAINEN ILMOITUS TEHTÄVISTÄ KUNNOSSAPITOTÖISTÄ MUUTOSTÖISTÄ Asunto-osakeyhtiö: Huoneistossa tehtävistä kunnossapito- ja muutostöistä on esitetty toimenpiteet liitteenä olevassa neljäosaisessa

Lisätiedot

ASUKASINFOTILAISUUS As Oy Jyväskylän Cygnaeuksenkatu

ASUKASINFOTILAISUUS As Oy Jyväskylän Cygnaeuksenkatu ASUKASINFOTILAISUUS As Oy Jyväskylän Cygnaeuksenkatu 3 11.11.2015 Info&laisuuden sisältö Tilaisuuden avaus YritysesiDely Saneerauksen yhteysfedot Saneerauksen sisältö Töiden eteneminen Aikataulu Yleistä

Lisätiedot

KYLPPÄRIT KUNTOON. 20.5.2015 Riihimäki. Jari Hännikäinen Neuvontainsinööri

KYLPPÄRIT KUNTOON. 20.5.2015 Riihimäki. Jari Hännikäinen Neuvontainsinööri KYLPPÄRIT KUNTOON 20.5.2015 Riihimäki Jari Hännikäinen Neuvontainsinööri SISÄLTÖ Kuka vastaa kylpyhuoneiden kunnossapidosta ja mikä on vastuunjakotaulukko? Kolme erilaista kylpyhuoneremonttia: 1. Oma-aloitteiset

Lisätiedot

PUTKIREMONTTI NÄIN ONNISTUT. ASUKASLÄHTÖINEN JA PALVELEVA s.06. PUTKIREMONTIN VAIHEET s.04. HYVÄ VIESTINTÄ s.09

PUTKIREMONTTI NÄIN ONNISTUT. ASUKASLÄHTÖINEN JA PALVELEVA s.06. PUTKIREMONTIN VAIHEET s.04. HYVÄ VIESTINTÄ s.09 PUTKIREMONTTI NÄIN ONNISTUT PUTKIREMONTIN VAIHEET s.04 ASUKASLÄHTÖINEN JA PALVELEVA s.06 HYVÄ VIESTINTÄ s.09 AVAIMET ONNISTUNEESEEN PUTKIREMONTTIIN Linjasaneeraus on aina merkittävä ja iso päätös taloyhtiölle.

Lisätiedot

Mitä remontteja osakas saa tehdä?

Mitä remontteja osakas saa tehdä? 1.1 Lain määräykset 1 Mitä remontteja osakas saa tehdä? Asunto-osakeyhtiön osakas saa lain mukaan tehdä asunnossaan omalla kustannuksellaan erilaisia remontteja. Osakas voi esimerkiksi muuttaa huoneistonsa

Lisätiedot

Linjasaneerausten suunnittelu

Linjasaneerausten suunnittelu Linjasaneerausten suunnittelu Ari Savolainen, DI Ajatuksia putkiremontista Ajattele pahinta mahdollista vaihtoehtoa ja kerro se sitten kahdella! En voinut uskoa miten se voi mennä näinkin kivuttomasti!

Lisätiedot

suunnitelmien tarkastus ja arkistointi sekä töiden valvonta 2.12.2014 Jari Hännikäinen neuvontainsinööri

suunnitelmien tarkastus ja arkistointi sekä töiden valvonta 2.12.2014 Jari Hännikäinen neuvontainsinööri Osakasmuutosten valvonta asuntoosakeyhtiössä: toimijoiden pätevyys, suunnitelmien tarkastus ja arkistointi sekä töiden valvonta 2.12.2014 Jari Hännikäinen neuvontainsinööri Oikeus ja velvollisuus 1.7.2010

Lisätiedot

USEIN KYSYTTYÄ REMONTISTA

USEIN KYSYTTYÄ REMONTISTA USEIN KYSYTTYÄ REMONTISTA Olemme koonneet remontista usein kysyttyjä kysymyksiä vastauksineen tähän lomakkeeseen. Lomakkeeseen on lisätty yhtiön asukasillassa 23.1.2018 jätetyt kysymykset. Jälkikäteen

Lisätiedot

Paritalo Kontiolahti. Vierevänniementie 12

Paritalo Kontiolahti. Vierevänniementie 12 Paritalo Kontiolahti Vierevänniementie 12 91,5m 2 TERASSI S 4h + K + KHH + S + var Tämä paritalo on rakenteilla Höytiäisen upeisiin rantamaisemiin aivan palveluiden äärelle. K PSH Tule tutustumaan paritaloon,

Lisätiedot

AS OY PORVOONPORTTI ASUKASINFO PORMESTARINKATU 3

AS OY PORVOONPORTTI ASUKASINFO PORMESTARINKATU 3 AS OY PORVOONPORTTI ASUKASINFO 15.5.2013 PORMESTARINKATU 3 TYÖMAAN ORGANISAATIO JA YHTEYSTIEDOT Vastaava työnjohtaja Sami Ansala puh: 040 525 8606 Tuotantoinsinööri Arto Puolakka puh. 050 411 1288 Työnjohtaja,

Lisätiedot

18 Mallisivut putkiremontti paketissa_2016_a5_48s.indd

18 Mallisivut putkiremontti paketissa_2016_a5_48s.indd 18 100 ja 1 kysymystä putkiremontista 19 Putkiremontti voidaan nykyisin TOTEUTTAA useilla eri tavoilla. Yleisimmät näistä ovat perinteinen putkiremontti, sukitus ja pinnoitus tai edellisten yhdistelmä.

Lisätiedot

Uusi asunto-osakeyhtiölaki

Uusi asunto-osakeyhtiölaki OULUN LÄÄNIN KIINTEISTÖYHDISTYS Hyvän asumisen puolesta Uusi asunto-osakeyhtiölaki Osakkeenomistajan remontit Pakkalan Sali 2. 9 2010 Pekka Luoto Uusien määräysten tavoitteita, miksi uudet määräykset ovat

Lisätiedot

As. Oy Naantalin Metsätähti

As. Oy Naantalin Metsätähti 1 As. Oy Naantalin Metsätähti PERUSTAMINEN JA PIHA: Rakennukset perustetaan pohjatutkijan ohjeiden ja rakennesuunnitelmien mukaan teräsbetonipaaluin sekä maanvaraisesti. Piha-alue on liikennöitäviltä osin

Lisätiedot

VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN

VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMINEN Koulukatu 19 Skolhusgatan PL 2 PB, Vaasa 65101 Vasa faksi/fax (06) 325 3629, www.pikipruukki.com Pvm TÄYTÄ JA TULOSTA. Palauta allekirjoitettuna osoitteeseen: Koy Pikipruukki,

Lisätiedot

OSAKKAAN ILMOITUSVELVOLLISUUS MUUTOSTYÖN HYVÄKSYNTÄ MUUTOSTYÖN VALVONTA ILMOITUKSEN TOIMITTAMINEN, KULUT JA LUPA-ASIAT NEUVONTA

OSAKKAAN ILMOITUSVELVOLLISUUS MUUTOSTYÖN HYVÄKSYNTÄ MUUTOSTYÖN VALVONTA ILMOITUKSEN TOIMITTAMINEN, KULUT JA LUPA-ASIAT NEUVONTA MUSTIKKAHAAN HUOLTO OY Versio 2016 OSAKKAAN ILMOITUSVELVOLLISUUS Asunto-osakeyhtiölaki 5. luku 2, osakkeenomistajan on ilmoitettava muutostyöstä etukäteen kirjallisesti hallitukselle tai isännöitsijälle,

Lisätiedot

Huoneistoremontit kohti toimivia käytäntöjä ja menettelytapoja

Huoneistoremontit kohti toimivia käytäntöjä ja menettelytapoja Huoneistoremontit kohti toimivia käytäntöjä ja menettelytapoja Taloyhtiöiden hallitusforum 24.9.2011 Mikko Peltokorpi Matinkylän Huolto Oy toimitusjohtaja, kiinteistöneuvos Tarvitaan lisää tietoa Taloyhtiöllä

Lisätiedot

InSert - putkiremonttien asukaskysely. Satu Paiho & Veijo Nykänen 14.4.2008

InSert - putkiremonttien asukaskysely. Satu Paiho & Veijo Nykänen 14.4.2008 InSert - putkiremonttien asukaskysely Satu Paiho & Veijo Nykänen 14.4.2008 Yhteenveto vastaajista Kyselyyn vastasi noin 400 taloyhtiön osakkeenomistajaa Vastaajat asuvat noin 330 eri taloyhtiössä Noin

Lisätiedot

ASUMISOIKEUDEN LUOPUMISILMOITUS

ASUMISOIKEUDEN LUOPUMISILMOITUS ASUMISOIKEUDEN LUOPUMISILMOITUS Koulukatu 19 Skolhusgatan PL 2 PB, Vaasa 65101 Vasa faksi/fax (06) 325 3629, www.pikipruukki.com Pvm TÄYTÄ JA TULOSTA. Palauta allekirjoitettuna osoitteeseen: Oy Vaasan

Lisätiedot

Pyydän tarjoustanne kylpyhuoneen muutostyöstä tässä tarjouspyynnössä ja liitteissä esitetyn mukaisesti.

Pyydän tarjoustanne kylpyhuoneen muutostyöstä tässä tarjouspyynnössä ja liitteissä esitetyn mukaisesti. KYLPYHUONEEN MUUTOSTYÖ Muutostyön kohde Pyydän tarjoustanne kylpyhuoneen muutostyöstä tässä tarjouspyynnössä ja liitteissä esitetyn mukaisesti. Muutostyön kohteen on vuonna 2003 valmistuneen kerrostaloasunnon

Lisätiedot

Liitteessä on lueteltu yleisimpiä huoneistojen muutostöitä, sekä tarvitaanko mainitusta työstä ilmoitus.

Liitteessä on lueteltu yleisimpiä huoneistojen muutostöitä, sekä tarvitaanko mainitusta työstä ilmoitus. Sivu 1 / 5 MUSTIKKAHAAN HUOLTO OY Tammikuu 2015 OSAKKAAN ILMOITUSVELVOLLISUUS Asunto-osakeyhtiölaki 5. luku 2, osakkeenomistajan on ilmoitettava muutostyöstä etukäteen kirjallisesti hallitukselle tai isännöitsijälle,

Lisätiedot

ASUKASMUUTOSTYÖT MATERIAALIVALINNAT. Haso Kivipadonpuisto

ASUKASMUUTOSTYÖT MATERIAALIVALINNAT. Haso Kivipadonpuisto ASUKASMUUTOSTYÖOHJE 1 (5) ASUKASMUUTOSTYÖT MATERIAALIVALINNAT Haso Kivipadonpuisto 1. YLEISTÄ Muutostöiden tekeminen perustuu rakennuttajan ja urakoitsijana toimivan Lujatalo Oy:n väliseen sopimukseen.

Lisätiedot

PUTKIREMONTTI NÄIN ONNISTUT. ASUKASLÄHTÖINEN JA PALVELEVA s.06. PUTKIREMONTIN VAIHEET s.04. HYVÄ VIESTINTÄ s.09

PUTKIREMONTTI NÄIN ONNISTUT. ASUKASLÄHTÖINEN JA PALVELEVA s.06. PUTKIREMONTIN VAIHEET s.04. HYVÄ VIESTINTÄ s.09 PUTKIREMONTTI NÄIN ONNISTUT PUTKIREMONTIN VAIHEET s.04 ASUKASLÄHTÖINEN JA PALVELEVA s.06 HYVÄ VIESTINTÄ s.09 LUOTETTAVA KUMPPANI VÄHENTÄÄ STRESSIÄ JA SÄÄSTÄÄ RAHAA Pylon on pääkaupunkiseudun suurin yksityisomisteinen

Lisätiedot

>ASUNTONI >MUUTTO. MILLOIN VOIN ALOITTAA MUUTON? Voit aloittaa muuton tiistaina 30.9.2014.

>ASUNTONI >MUUTTO. MILLOIN VOIN ALOITTAA MUUTON? Voit aloittaa muuton tiistaina 30.9.2014. 215 TOAS PEKOLA 27 >ASUNTONI MINKÄLAISIA LAITTEITA KEITTIÖSSÄNI ON? Keittiössä on vakioliesi ja jää-/pakastinkaappi. Lieden yläpuolella on liesikupu, joka on yhdistetty talon koneelliseen ilmanvaihtojärjestelmään

Lisätiedot

HASO FANNYNKALLIO. Muutostyöopas

HASO FANNYNKALLIO. Muutostyöopas HASO FANNYNKALLIO Muutostyöopas Asumisoikeusasunnon haltijan opas asunnon hintaan kuuluvien materiaalivalintojen sekä lisähintaisten muutostöiden tekemiseen. 1 Yleistä MUUTOSTYÖOHJE Kohde toteutetaan voimassa

Lisätiedot

Korjaus- ja kunnossapitovastuun jakautuminen osakkaan muutostöissä Kirsi Ruutu Lakimies, varatuomari

Korjaus- ja kunnossapitovastuun jakautuminen osakkaan muutostöissä Kirsi Ruutu Lakimies, varatuomari Korjaus- ja kunnossapitovastuun jakautuminen osakkaan muutostöissä Kirsi Ruutu Lakimies, varatuomari Yhtiö, vanha osakas ja uusi osakas Yhtiö Vahingonkorvaus Kunnossapitovastuu Vanha Uusi osakas Asuntokauppa

Lisätiedot

Paritalo Lehmo. Saappanintie 3

Paritalo Lehmo. Saappanintie 3 Paritalo Lehmo Saappanintie 3 80m 2 TERASSI 3h + K + KHH + S + var Tämä Lehmoon, rauhalliselle sijainnille rakentuva paritalo on ekologinen ja hengittävä. Katot ja seinät on eristetty Hunton puukuitueristeellä,

Lisätiedot

Asukkaiden muutostyöt

Asukkaiden muutostyöt HELSINGIN KAUPUNKI 1 (11) OHJE Asukkaiden muutostyöt Ohje suunnittelijoille ja urakoitsijalle Sisällysluettelo: 1 Muutostyöohje suunnittelijalle... 2 1.1 Yleistä... 2 1.2 Seuraavat vakiomuutokset tulee

Lisätiedot

ASUNTO-OY HELSINGIN MERENPEILI

ASUNTO-OY HELSINGIN MERENPEILI ASUNTO-OY HELSINGIN MERENPEILI ASUKASTIEDOTE Lokakuu 2015 Arvoisat asukkaat VESIHANOJEN UUSINTA ALKAA Toukokuun 2015 yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti kaikkien asuntojen vesihanat uusitaan. Vesihanojen

Lisätiedot

Näytesivut KORJAUS- HANKKEEN. taustavalmistelut

Näytesivut KORJAUS- HANKKEEN. taustavalmistelut Ennen kuin korjaushanketta voi alkaa suunnitella, on selvitettävä, missä kunnossa kiinteistö nyt on ja mitä korjattavaa siinä on. Selvitys tehdään valmistumisvuoden, vauriohistorian, teknisten selvitysten

Lisätiedot

Linjasaneerauksen infopaketti. As Oy Ulvilantie 29

Linjasaneerauksen infopaketti. As Oy Ulvilantie 29 Linjasaneerauksen infopaketti As Oy Ulvilantie 29 Linjasaneerauksen infopakettiin on koottu tulevaa putkiremonttia käsittelevät asiat, jotka käytiin läpi asukasillassa 23.1.2018. Infopaketissa käydään

Lisätiedot

Energiankulutus ja kiinteistökierroksen tulokset Syksy 2014. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.

Energiankulutus ja kiinteistökierroksen tulokset Syksy 2014. Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto. Energiankulutus ja kiinteistökierroksen tulokset Syksy 2014 Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi 1 3.12.2014 Lauri Penttinen 2 Kulutuskäyrästöt talon iän mukaan

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTE As Oy Kuopion Rantakerttu Osoite: Asuntoja: Autokatospaikkoja: PIHA-ALUE JULKISIVUT JA VESIKATE IKKUNAT OVET VÄLISEINÄT SEINÄPINNAT KATTOPINNAT LATTIAPINNAT KALUSTEET VARUSTEET KODINKONEET

Lisätiedot

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto Asukasmuutosohje

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto Asukasmuutosohje Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto Asukasmuutosohje ASMU 2014 päivitetty ASMU 2014 2 Sisällysluettelo: 1 Asukasmuutosohje suunnittelijalle... 3 1.1 Yleistä... 3 1.2 Suunniteltavat vakiomuutokset...

Lisätiedot

RK-hanke Degerö PRIMAPLAN OY INSINÖÖRITOIMISTO HUOTILA OY ARKKITEHTITOIMISTO FOGEL-MICHAEL OY SÄHKÖSUUNNITTELU ELBOX OY RI-KONSULTIT OY

RK-hanke Degerö PRIMAPLAN OY INSINÖÖRITOIMISTO HUOTILA OY ARKKITEHTITOIMISTO FOGEL-MICHAEL OY SÄHKÖSUUNNITTELU ELBOX OY RI-KONSULTIT OY 12 RK-hanke Degerö PRIMAPLAN OY INSINÖÖRITOIMISTO HUOTILA OY ARKKITEHTITOIMISTO FOGEL-MICHAEL OY SÄHKÖSUUNNITTELU ELBOX OY RI-KONSULTIT OY 2 Linjasaneeraus asunnoissa ARKFM OY 3 Mitä kylpyhuoneessa tapahtuu?

Lisätiedot

SUKITUS Tuotantojohtaja Heikki Jyrämä, Picote Oy

SUKITUS Tuotantojohtaja Heikki Jyrämä, Picote Oy SUKITUS Tuotantojohtaja Heikki Jyrämä, Picote Oy PICOTE OY LTD Toiminut alalla omalla Picote-menetelmällä vuodesta 2008 lähtien. Sitä ennen rakennusurakoitsija Innotia Oy. Tänään kiinteistöjen sisäpuolisen

Lisätiedot

42,0 m², 2h, kk, kh, vh,

42,0 m², 2h, kk, kh, vh, Kohteen ilmoittaja Nimi: Tiina Viljakainen Puh: 040 750 9233 JYA Housing LKV, Kuopio Haapaniemenkatu 34 70110 Kuopio Puh: 029 000 4130 Heti vapaa kerrostalokaksio, hyvä sijainti Särkiniemessä. Soveltuu

Lisätiedot

>ASUNTONI >MUUTTO. MILLOIN VOIN ALOITTAA MUUTON? Voit aloittaa muuton perjantaina 30.5.2014.

>ASUNTONI >MUUTTO. MILLOIN VOIN ALOITTAA MUUTON? Voit aloittaa muuton perjantaina 30.5.2014. 215 TOAS PEKOLA 31 >MUUTTO MILLOIN VOIN ALOITTAA MUUTON? Voit aloittaa muuton perjantaina 30.5.2014. MISTÄ JA KUINKA SAAN AVAIMET? Asunnon avaimet voit noutaa perjantaista 30.5.2014 alkaen asuntotoimistostamme,

Lisätiedot

RAJA-KARHUN REMONTTIOHJE

RAJA-KARHUN REMONTTIOHJE RAJA-KARHUN REMONTTIOHJE Tässä asunto-osakeyhtiö Raja-Karhun huoneistoremontteja koskevat pelisäännöt. Ohjeita noudattamalla varmistat onnistuneen remontin niin huoneiston, taloyhtiön kuin naapureidenkin

Lisätiedot

Näytesivut 40 Kylppärit kuntoon

Näytesivut 40 Kylppärit kuntoon ut iv es yt Nä 40 Kylppärit kuntoon 4 REMONTTITYYPPI 3: KAIKKIEN KYLPYHUONEIDEN YHTÄAIKAINEN SANEERAUS Kylpyhuoneiden käyttöikä on yleensä noin 20 25 vuotta. Yhtiössä tulee aloittaa kylpyhuonesaneerausten

Lisätiedot

Asunto Oy Kuopion. Neulamuikku. Savottatie 9, Kuopio

Asunto Oy Kuopion. Neulamuikku. Savottatie 9, Kuopio Asunto Oy Kuopion Neulamuikku Savottatie 9, 70150 Kuopio Uutta rakentamista Neulamäessä! Asunto Oy Kuopion Neulamuikku rakennetaan Neulamäen etuosaan lähelle palveluja ja hyviä ulkoilumaastoja. Yhtiöön

Lisätiedot

Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista

Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista Sujuvan toteutuksen perusta on hyvä suunnittelu case esimerkki toteutusvaihtoehdoista Päätehtävät ja roolit Tilaaja päättää Isännöitsijä johtaa taloyhtiötä Projektijohtaja johtaa hanketta Valvoja valvoo

Lisätiedot

Asukkaiden kosteudenhallinta Pekka Luoto

Asukkaiden kosteudenhallinta Pekka Luoto Asukkaiden kosteudenhallinta Pekka Luoto toiminnanjohtaja Kiinteistöliitto Pohjois-Suomi Kiinteistöliittoyhteisö 2015 Yksityiset vuokranantajat Taloyhtiöt, KOY:t Vuokrataloyhteisöt Suomen Vuokranantajat

Lisätiedot

MUUTOS- JA KUNNOSSAPITOTYÖT

MUUTOS- JA KUNNOSSAPITOTYÖT MUUTOS- JA KUNNOSSAPITOTYÖT Osakkeenomistajalla ilmoitusvelvollisuus kunnossapito- ja muutostöistä Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkeenomistajan on ilmoitettava huoneistonsa kunnossapito- ja muutostyöstä

Lisätiedot

Asunto Oy Pirkkalan Metsämäenhelmi. Metsämäenkaari 6, 33960 Pirkkala. Kortteli 843 / tontti 3, Pirkkalan kunnan vuokratontti. Tontin pinta-ala 7151 m2

Asunto Oy Pirkkalan Metsämäenhelmi. Metsämäenkaari 6, 33960 Pirkkala. Kortteli 843 / tontti 3, Pirkkalan kunnan vuokratontti. Tontin pinta-ala 7151 m2 RAKENNUSTAPASELOSTE Kohde Osoite Kaupungin osa Kortteli/Tontti Asunto Oy Pirkkalan Metsämäenhelmi Metsämäenkaari 6, 33960 Pirkkala Kurikka Kortteli 843 / tontti 3, Pirkkalan kunnan vuokratontti. Tontin

Lisätiedot

SUORITTAJAT Rakennustekniset työt Suorittajan nimi ja Y-tunnus: Sähkötyöt Suorittajan nimi ja Y-tunnus: Y-tunnus

SUORITTAJAT Rakennustekniset työt Suorittajan nimi ja Y-tunnus: Sähkötyöt Suorittajan nimi ja Y-tunnus: Y-tunnus Huvilakatu 14 L2 04400 Järvenpää Puh: 020 781 1490 E-mail: vuori.co@iststovuori.fi 1 (3) MUUTOSTYÖSOPIMUKSEN LOMAKE. HUONEISTON HALTIJA TÄYTTÄÄ SIVUT 1 JA 3 SEKÄ AS OY SIVUN 2. Muutostyösopimuksen perustiedot

Lisätiedot

TYÖMAAKOKOUS NRO 2 PÖYTÄKIRJA 27. KOKOUKSEN AVAUS 28. EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN HYVÄKSYMINEN 29. EDELLISEN KOKOUKSEN AVOIMET ASIAT

TYÖMAAKOKOUS NRO 2 PÖYTÄKIRJA 27. KOKOUKSEN AVAUS 28. EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN HYVÄKSYMINEN 29. EDELLISEN KOKOUKSEN AVOIMET ASIAT 4.9.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: TUUSULAN KUNTA Tilakeskus / EKo Hanke: Jokelan paloasema, väistötilat TYÖMAAKOKOUS NRO 2 Kokousajankohta: Maanantai 3. syyskuuta 2018, klo. 14:00 14:45 Paikka: Työmaa Läsnä:

Lisätiedot

Putkiremontti luotettavasti, nopeasti ja vaivattomasti. Thomas Granberg 0400 14 22 14 thomas.granberg@newliner.fi

Putkiremontti luotettavasti, nopeasti ja vaivattomasti. Thomas Granberg 0400 14 22 14 thomas.granberg@newliner.fi Putkiremontti luotettavasti, nopeasti ja vaivattomasti Thomas Granberg 0400 14 22 14 thomas.granberg@newliner.fi NewLiner lyhyesti NewLiner on suomalainen voimakkaasti kasvava putkien saneeraukseen erikoistunut

Lisätiedot

AS OY TURUN WESTPARKIN EEBEN

AS OY TURUN WESTPARKIN EEBEN AS OY TURUN WESTPARKIN EEBEN Lukkosepänkatu 5 A, 20320 Turku ARVIOITU VALMISTUMISAIKA 1/2013 www.suomenvuokrakodit.fi SIJAINTI SVK Kartta: Fonecta Karttapalvelu, 2012. As Oy Turun Westparkin Eeben valmistuu

Lisätiedot

Urakkaohjelma. Pvm. 14.11.2014. Projekti nro Projekti 1649V01. Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus. Kittilä VESIJOHTOJEN SANEERAUS

Urakkaohjelma. Pvm. 14.11.2014. Projekti nro Projekti 1649V01. Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus. Kittilä VESIJOHTOJEN SANEERAUS Laatija Rauno Huuki Urakkaohjelma Pvm. 14.11.2014 Sivu 1(9) Projekti nimi, Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus Projekti nro Projekti 1649V01 Kaukosen asuinrakennuksen vesijohtosaneeraus Kittilä

Lisätiedot

Kalusteovi: Valkoinen melamiini (141 Aino, Novart Oy) VAKIO. Valkoinen taivelaminaatti (321 Aurora, Novart Oy) VAKIO

Kalusteovi: Valkoinen melamiini (141 Aino, Novart Oy) VAKIO. Valkoinen taivelaminaatti (321 Aurora, Novart Oy) VAKIO 1 (6) ETEINEN Eteiskalusteina on piirustuksessa esitetyssä laajuudessa komerokaappeja. Rungot sekä ylä- ja alatäytteet ovat väriltään valkoiset. Kalusteovi: Valkoinen melamiini (141 Aino, Novart Oy) KEITTIÖ

Lisätiedot

PELLASLAAKSO RAKENNUSTAPASELOSTE JA MATERIAALILUETTELO

PELLASLAAKSO RAKENNUSTAPASELOSTE JA MATERIAALILUETTELO PELLASLAAKSO RAKENNUSTAPASELOSTE JA MATERIAALILUETTELO RAKENNUSTAPASELOSTE 2 Alapohja Anturat paalutetaan kovaan maahan asti ja toteutetaan betonivaluna. Anturan päälle muurataan kevytsoraharkko-sokkeli,

Lisätiedot

Helsinki, Vartiokylä. SATO LaatuKoti. Arhotie 22, 00900 Helsinki. Valoisia vuokra-asuntoja viihtyisällä alueella. Kuva otettu ennen peruskorjausta.

Helsinki, Vartiokylä. SATO LaatuKoti. Arhotie 22, 00900 Helsinki. Valoisia vuokra-asuntoja viihtyisällä alueella. Kuva otettu ennen peruskorjausta. Helsinki, Vartiokylä Arhotie 22, 00900 Helsinki SATO LaatuKoti Valoisia vuokra-asuntoja viihtyisällä alueella 1 Kuva otettu ennen peruskorjausta. Arhotie 22, 00900 Helsinki Asu aidossa 1960-luvun klassikkoasunnossa

Lisätiedot

Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus 1(13) Tiedote 4.12.2010, Jouko Aho, Martti Remes

Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus 1(13) Tiedote 4.12.2010, Jouko Aho, Martti Remes Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus 1(13) Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus 2(13) Asunto Oy Rudolfintie 15, kylpyhuoneiden ja keittiöiden saneeraus

Lisätiedot

Viemäreiden sisäpuolinen korjaus

Viemäreiden sisäpuolinen korjaus Viemäreiden sisäpuolinen korjaus Ennen remonttia Remontin aikana Remontin jälkeen Jari Virta, Kiinteistöliitto Korjausedellytysten selvittäminen Hankesuunnittelu Suunnittelu Ennen remonttia Korjausedellytysten

Lisätiedot

VTS-kotien palveluhinnasto 1.5.2016 alkaen

VTS-kotien palveluhinnasto 1.5.2016 alkaen VTS-kotien palveluhinnasto 1.5.2016 alkaen Seinäpinnat Asukas saa materiaalit (maalit, tapetit ja lisätarvikkeet) remontoimattomaan asuntoon x Asukas tekee itse luvan saatuaan ohjeiden mukaan omakustanteinen

Lisätiedot

MATINKYLÄ Leenankuja 3 3h, k, kph ja wc, las. parv. 76m2

MATINKYLÄ Leenankuja 3 3h, k, kph ja wc, las. parv. 76m2 MATINKYLÄ Leenankuja 3 3h, k, kph ja wc, las. parv. 76m2 Asunnossa tehdään kokonaisvaltainen remontti huhti-toukokuussa 2015. Remontissa uusitaan kaikki asunnon pinnat sekä keittiö ja kylpyhuone. Asunnon

Lisätiedot

Koti lähellä kaupungin keskustaa

Koti lähellä kaupungin keskustaa Koti lähellä kaupungin keskustaa Laadustaan tunnettu Jopera rakentaa upeita koteja viihtyisään ja pidettyyn Haapalehtoon. Alueella on runsaasti palveluja ja hyvät liikenneyhteydet. Matkaa Oulun kaupungintalolle

Lisätiedot

67,0 m², 3h+k,

67,0 m², 3h+k, Kohteen ilmoittaja Nimi: Tiina Björkman Puh: 045 129 9909 OP Koti Länsi-Uusimaa Oy LKV Nummela Vihdintie 3 03100 Nummela Puh: 010 254 5206 Etsitkö kotia aivan Nummelan keskustassa mutta kuitenkin suojaisen

Lisätiedot

106,0 m², 4 h + k + s,

106,0 m², 4 h + k + s, Kohteen ilmoittaja Sp-Koti l Imatra Lappeentie 18 55100 Imatra Puh: 010 396 5200 Kivasti persoonallinen rivitalon päätyasunto. Sähkölämmityksen lisäksi takka ja ilmalämpöpumppu. Vino sisäkatto antaa avaruutta,

Lisätiedot

LIITE 1. Yleistä: Tarkasta vakuutus ennen töiden aloitusta

LIITE 1. Yleistä: Tarkasta vakuutus ennen töiden aloitusta LIITE 1 Tässä liitteessä selvennetään Teille myönnetyn muutostyöluvan yleisiä ehtoja, joita tulee työssä noudattaa. Lisäksi tuodaan esille asioita, jotka remontin teettäjän on hyvä huomioida, jotta paras

Lisätiedot

62,5 m², 2h, k, s,

62,5 m², 2h, k, s, Kohteen ilmoittaja Nimi: Liisa Kovanen Puh: 0400 557 372 Kiinteistömaailma, Mikkeli, Asuntoporras Oy LKV Porrassalmenkatu 27 50100 Mikkeli Puh: (015) 760 0001 Kaunis ja viehättävä saunallinen pikkukoti,

Lisätiedot

NYKYINEN ASUNTO-OSAKEYHTIÖLAKI VOIMAAN HEINÄKUUSSA 2010

NYKYINEN ASUNTO-OSAKEYHTIÖLAKI VOIMAAN HEINÄKUUSSA 2010 NYKYINEN ASUNTO-OSAKEYHTIÖLAKI VOIMAAN HEINÄKUUSSA 2010 Uudistunut Asunto-osakeyhtiölaki astui voimaan 1. heinäkuuta 2010. Valvontayrityksen näkökulmasta uusi laki selkeyttää alan pelisääntöjä, ja se luonnollisesti

Lisätiedot

Huittinen, Hein-Erkkilä Kohdenumero h,k,s, 58,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00

Huittinen, Hein-Erkkilä Kohdenumero h,k,s, 58,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Vh ,00 Rivitalo Huittinen, Hein-Erkkilä Kohdenumero 607234 2h,k,s, 58,0 m² Kov. 1987 Energialuokka e-tod. Mh. 65 250,00 Vh. 79 500,00 Kyntäjänkatu 3. Rivitalokaksio päättyvän kadun varrella lähellä keskustaa.

Lisätiedot

ASOY HELSINGIN MALLI ASUNNON MATERIAALIVALINTATILAUS JA LISÄ- JA MUUTOSTYÖTARJOUS / -TILAUS. XX.XX.201X As Oy Helsingin Malli / Huoneisto A1

ASOY HELSINGIN MALLI ASUNNON MATERIAALIVALINTATILAUS JA LISÄ- JA MUUTOSTYÖTARJOUS / -TILAUS. XX.XX.201X As Oy Helsingin Malli / Huoneisto A1 ASOY HELSINGIN MALLI ASUNNON MATERIAALIVALINTATILAUS JA LISÄ- JA MUUTOSTYÖTARJOUS / -TILAUS As Oy Helsingin Malli / Huoneisto A1 Tässä lisä- ja muutostyötarjouksessa / tilauksessa on esitetty asunnon perushintaiset

Lisätiedot

ILMOITUS HUONEISTON KUNNOSSAPITO JA MUUTOSTYÖSTÄ

ILMOITUS HUONEISTON KUNNOSSAPITO JA MUUTOSTYÖSTÄ 1 ILMOITUS HUONEISTON KUNNOSSAPITO JA MUUTOSTYÖSTÄ 1. TALOYHTIÖ (osakas täyttää) Yhtiön nimi Rakennuksen sijaintiosoite Isännöitsijän nimi Osoite Puhelin Sähköpostiosoite 2. OSAKAS (osakas täyttää) Nimi

Lisätiedot

HUONEISTO G HINTA HUONEISTO D HINTA. ValajaGroup Oy

HUONEISTO G HINTA HUONEISTO D HINTA. ValajaGroup Oy HUONEISTO G Tilat: 2 H + sauna Pinta-ala: 48 m 2 Sijainti: Riihimäki 2 H + sauna Osoite: Otonpolku 3, Riihimäki Kerros: 1/1 Näköalat: päätyhuoneisto Keittiön varusteet: jää/pakastinkaappi, keraaminen liesi,

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Osa 1. Tuleeko taloyhtiööni putkiremontti? 4 Mikä on putkiremontti? 4 Päätös remontista 5 Urakkaneuvottelut 6

Sisällysluettelo. Osa 1. Tuleeko taloyhtiööni putkiremontti? 4 Mikä on putkiremontti? 4 Päätös remontista 5 Urakkaneuvottelut 6 Putkiremonttiopas Sisällysluettelo Osa 1. Tuleeko taloyhtiööni putkiremontti? 4 Mikä on putkiremontti? 4 Päätös remontista 5 Urakkaneuvottelut 6 Osa 2. Miten putkiremontti käytännössä etenee? 6 Asukasilta

Lisätiedot

Kuopio, Saaristokaupunki Kohdenumero h,k,khh,s, 95,0 m² Kov Energialuokka D 2013 Mh ,00 Vh ,00

Kuopio, Saaristokaupunki Kohdenumero h,k,khh,s, 95,0 m² Kov Energialuokka D 2013 Mh ,00 Vh ,00 Rivitalo Kuopio, Saaristokaupunki Kohdenumero 639864 4h,k,khh,s, 95,0 m² Kov. 2010 Energialuokka D 2013 Mh. 224 000,00 Vh. 224 000,00 Jynkänmäenkatu 2. Kaunis hyvin pidetty huoneisto suositulta asuinaleelta

Lisätiedot

ASOY HELSINGIN MALLI. Lisää tähän kohteen havainnekuva. Asunnon materiaalivalinnat

ASOY HELSINGIN MALLI. Lisää tähän kohteen havainnekuva. Asunnon materiaalivalinnat ASOY HELSINGIN MALLI Lisää tähän kohteen havainnekuva Asunnon materiaalivalinnat Kalusteet, keittiö Kaapiston ovet Novart Milka 961: Valkoinen maalattu, sileä MDF 19mm Novart Milka 965: harmaa maalattu,

Lisätiedot

Esa Varho Oras Group, Isometsän tehdas Raumalla

Esa Varho Oras Group, Isometsän tehdas Raumalla Esa Varho 2017 Oras Group, Isometsän tehdas Raumalla Erikoisesta tai halvasta hanasta voi tulla kallis Isännöitsijät ja taloyhtiöt ovat ihmeissään, kun osakkaat asentavat asuntoihinsa tyyppihyväksymättömiä-

Lisätiedot

55,0 m², Loviisa KT 2h,k, lasitettu parveke. Kohteen ilmoittaja. Valkolammentie 26, Loviisa Valko, 11 kaupunginosa

55,0 m², Loviisa KT 2h,k, lasitettu parveke. Kohteen ilmoittaja. Valkolammentie 26, Loviisa Valko, 11 kaupunginosa Kohteen ilmoittaja Nimi: Laura Pesonen Puh: +358 50 4200662 Porvoon Habita Oy, Habita Porvoo Lundinkatu 10 06100 Porvoo Puh: 010 585 5840 Loviisa KT 2h,k, lasitettu parveke Keskellä kaunista Valkoa upea

Lisätiedot