LVIS-peruskorjaus. Asunto Oy Kirkkosalmentie 3,5 ja 6

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LVIS-peruskorjaus. Asunto Oy Kirkkosalmentie 3,5 ja 6"

Transkriptio

1 LVIS-peruskorjaus Asunto Oy Kirkkosalmentie 3,5 ja 6

2 Pääkohdat EMC Emator Oy ja työmaahenkilöstö Aikataulu LVIS- peruskorjauksen työt Asukasjärjestelyt Huoneistokatselmus ja materiaalivalinnat Lisä- ja muutostyöt Tiedottaminen ja muistettavat asiat

3 EMC Emator Oy pähkinänkuoressa Kotimainen, asuinkerrostalojen putkiremontteihin erikoistunut yritys n peruskorjattua huoneistoa 2013 Perustettu vuonna 1982 Henkilökuntaa n. 90 Päätoiminta-alue Uusimaa Liikevaihto 2013 n. 30 milj ja 2012 sekä 2013 Putkibarometrin kärkipaikka: kiitetyin urakoitsija palvelun, aikataulun pitävyyden ja laadun suhteen.

4 EMC Talotekniikka konserni EMC Talotekniikka-konsernin yritykset työllistivät 2013 noin 900 henkilöä EMC-talotekniikka kuuluu osana Imtech konserniin. Liikevaihto 2013 n. 105 milj. euroa EMC on Suomen viidenneksi suurin talotekniikka-alan yritys Konserni tarjoaa palveluina myös mm. lvi- ja sähkötyöt, korjaus- ja huoltopalvelut Koko maan laajuudellisesti.

5 EMC Emtor Oy:n työmaahenkilöstö EMC Emator Oy Vastaavat työnjohtajat Jari Sorsa Kimmo Keskitalo Työmaan päivittäinen johtaminen, työmaakokoukset, asukasneuvonta EMC Emator Oy Projektikoordinaattori Janika Lehtinen Tiedottaminen, asukasneuvonta EMC Emator Oy Projektipäällikkö Pekka Myyryläinen Hallinto EMC Emator Oy KVV/ IV-työnjohtaja Hannu Liete LVI-töiden johtaminen Vantaan Sähkö-Jope Oy Projektipäällikkö Jouko Ollila Sähkötöiden esimies

6 2014 aikataulu pääpiirteittäin Työmaan perustaminen aloitetaan Touko-/Kesäkuussa taloyhtiön pihalle. Huoneistokohtaiset työt aloitetaan Kirkkosalmentie 3:sta E-rapusta Elokuun 18 päivä. Ensimmäiset katselmukset suoritetaan Kesäkuun alussa. Huoneistokohtaiset työt aloitetaan Kirkkosalmentie 5:sta B-rapusta Tammikuun 12 päivä. Ensimmäiset katselmukset suoritetaan Joulukuun alussa. Huoneistokohtaiset työt aloitetaan Kirkkosalmentie 6:sta A-rapusta Elokuun 25 päivä. Ensimmäiset katselmukset suoritetaan Kesäkuun alussa. Työt jatkuvat huoneistoissa seuraavasti: Talo 3 Elokuuhun 2015, talo 6 Joulukuuhun 2015 ja talo 5 Heinäkuuhun 2015 Taloyhtiön saunaosastoja saneerataan myös tässä yhteydessä. Talopesulaan tehdään rakennusteknisiä parannustöitä. Kellaritiloissa joissa on urakkasuoritteita, varastot tulee tyhjentää myöhemmin ilmoitettavan aikataulun mukaisesti. Kellarit työn etenemisen mukaan ovat työmaa-aluetta ja niissä liikkumista tulee välttää. Koko kohde, talot 3, 5 ja 6 luovutetaan / 2015.

7 Mitä tehdään ja missä? LVIS-PERUSKORJAUKSEN TYÖT

8 LVIS-peruskorjauksen prosessi Muutossuunnitelma Materiaalivalinnat Huoneistokatselmus Mahdollinen lisätyötarjous Huoneiston irtaimen suojaus osakkaan toimesta Huoneiston töiden alkaminen Huoneiston pintojen suojaus työalueella Purkutyöt Uudelleenrakennus, pinnat ja kalusteet Huoneiston muiden tilojen työt Huoneiston loppusiivous työalueella Huoneiston käyttöönottotarkastus ja luovutus Puute- ja huomautuslomakkeen täyttäminen ja palautus, osakkaan toimesta Puutteiden korjaukset huoneistossa Kohteen luovutus urakan valmistuttua 2 vuoden takuuaika Huolto- ja takuukorjaukset

9 Huoneistossa tehtävät työt Kylpyhuone ja erillinen wc Kaikki vanhat kalusteet ja pintamateriaalit puretaan. Osakkaan halutessa säästää kalusteita, kirjaa hän säästettävät kalusteet materiaalivalintalomakkeeseen. Asiasta on hyvä mainita myös huoneistokatselmuksessa sekä merkitä säästettävät kalusteet teipillä. Mahdolliset takaisin asennettavat kalusteet tulee sopia työnjohdon kanssa ja lisäksi merkitä selvästi. Kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin tehdään alakattorakenne kipsilevystä. Alakattoihin tulee poistoilmaventtiili ja mahdollisesti tarkistusluukku. Kylmä-, lämmin- ja kiertovesijohdot sekä viemärit ja lattiakaivot uusitaan. Kylpyhuoneisiin tulee varaus pyykinpesukoneelle. Kaikkiin kylpyhuoneisiin asennetaan sähköinen lattialämmitys Kylpyhuoneen ja wc:n lattiat ja seinät laatoitetaan suunnitelman tai asukkaan toimittamilla laatoilla. Kylpyhuoneen ja wc:n kaikki sähköt uusitaan suunnitelmien mukaan.

10 Huoneistossa tehtävät työt Kylpyhuone ja erillinen wc Kylpyhuoneiden ja wc:den mahdolliset lämmityspatterit poistetaan kokonaan ja korvataan tikaspatterein. Kylpyhuoneiden ja wc:den ovet ja karmit kunnostetaan maalaamalla. Halutessaan osakas voi tilata lisätyönä uuden oven. Kynnys uusitaan urakkaan kuuluvana. Kylpyhuoneen ja wc:n sekoittajat ovat Oras hanoja, altaat sekä wc-istuimet ovat Laattapisteen/Idon tuotevalikoimasta, suunnittelijan laatiman kalusteluettelon mukaisesti.

11 Huoneistossa tehtävät työt Keittiöt Keittiöön asennetaan uudet kylmä- ja lämminvesijohdot sekä viemäri uusitaan. Keittiön kylmä- ja lämminvesijohdot pyritään kuljettamaan keittiökalusteiden sokkelitilassa allaskaappiin. Keittiön hana uusitaan. Vesilukko uusitaan ja tiskiallaskaappiin tehdään vuodon ilmaiseva tiivistys. Keittiössä vesi- ja viemäritöitä varten saatetaan joutua keittiökalusteita irrottamaan LVIS-asennusten vaatimassa laajuudessa. Kaapistot asennetaan töiden valmistuttua takaisin. Keittiön välitilan laatat pyritään säilyttämään ehjinä. Mahdollinen välitilan laatoitus sovitaan osakkaan kanssa erikseen. Keittiöön asennetaan lieden kolmivaihesyötön lisäksi astianpesukoneelle yksi pistorasia ja lisäsyöttö mahdollisia tulevia tarpeita varten.

12 Huoneistossa tehtävät työt Keittiöt Urakka-aikana huoneistoissa ulkopuolisten työskentely ei ole luvallista. Keittiöremonttien tekijäksi on valittu Keittiömaailma. Yhteystiedot löytyvät infosivuilta sekä tilaisuudessa olevista esitteistä. Osakkaan omien keittiöremonttien onnistumisen kannalta on tärkeää, että työmaa saa keittiökuvat viimeistään aloituskatselmukseen mennessä. Tällöin saadaan viemäri, vesijohdot ja sähköpisteet oikeille paikoilleen. Urakoitsijalta voi tilata lisätyönä erillishintaan keittiön purkutyön ja mahdollisia uusia sähkövarauksia keittiöön. Mikäli sähköasennukset tekee jokin muu urakoitsija, muistutamme asennusten laillisuudesta ja lain vaatimasta käyttöönottotarkastuspöytäkirjasta, joka tulee toimittaa työmaan käyttöön rakennusvalvonnan tarkastusta varten sekä liitettäväksi taloyhtiön loppudokumentaatioon. Astianpesukoneet kytketään takaisin urakkaan kuuluvana, mutta niiden kunto on osakkaiden vastuulla.

13 Huoneistossa tehtävät työt Muut huonetilat Huonetiloihin tuodaan sähkötyösuunnitelmien mukaisesti tietoliikenne- ja antennivalmius. Vanhat käyttöpisteet poistuvat käytöstä, mutta ne jäävät seinäpintaan paikoilleen. Muiden huoneistojen sähköpistokkeita ei uusita. Osakkaan on omalla kustannuksellaan mahdollista tilata huoneistoonsa uusia sähköpisteitä suunnitelmissa määriteltyjen lisäksi. Sähköasennukset toteutetaan osittain pintaasennuksena, muovikourulistalla jalkalistan päällä. Huoneiston iv-kanavat nuohotaan ja päätelaitteet uusitaan.

14 Yhteisissä tiloissa tehtävät työt Piha-alue Urakan aikana pihalle rakennetaan työmaan käyttöön väliaikaisia varasto- ja sosiaalitiloja. Urakoitsijan työmaatoimisto tullaan sijoittamaan 3-talon edustalle parkkipaikan alueelle. Työjohtajat ovat paikalla arkisin klo 7-15 välisenä aikana. Työmaatoimiston seinään tulee postilaatikko, johon voi jättää postia urakoitsijalle. Väliaikainen postilaatikko sijoitetaan 5 C-kellaritilan ulko-oveen. Urakan käyttöön tulevasta piha-alueesta laaditaan työmaasuunnitelma, joka tuodaan rappukäytävään Toukokuun aikana. Pihalla tehdään kaivuutöitä, uusitaan vesi- ja viemäriliittymiä, sekä sähköistystä uusitaan. Näiden aiheuttamista pihan käyttörajoituksista tiedotetaan erikseen.

15 Yhteisissä tiloissa tehtävät työt Taloyhtiön yleiset tilat Kellaritiloissa tehdään putki- ja sähkötöitä. Kellaritiloista nostetaan uudet putkilinjat asuntoihin. Tämä vaikuttaa osaan kellarikomeroista. Kellaritiloissa suoritetaan laajoja korjaus- ja asbestipurkutöitä ja näiden vuoksi komeroita ja kellaritiloja joudutaan tyhjentämään. Tyhjennettävistä kellarikomeroista laaditaan tiedote. Irtaimiston tyhjennys on osakkaan vastuulla. Vaikka kellarikomeroa ei tarvitsisi tyhjentää töiden takia, voi tavaroihin tulla pölyä, kun tilassa työskennellään. Osakkaan vastuulla on suojata kellarikomeroon jätetyt tavarat.

16 Mitä asukkaan tulee ottaa huomioon ennen remonttia ja sen aikana ASUKASJÄRJESTELYT

17 Asukasjärjestelyt Asunnoissa Huoneistokohtaisessa katselmuksessa täydennetään katselmuskutsussa lähetettyä ohjetta huonekalujen ja tavaroiden siirrosta huoneistoissa sekä tilojen ja esineiden suojauksesta. Ennakkoon lähetetty ohje voi siis olla viitteellinen ja tarkentuu katselmuksessa. Asukkaiden tulee poistaa kaikki irtaimisto työalueelta. Arvoesineet tulee poistaa huoneistosta urakan ajaksi. Myös kattovalaisimet tulee irrottaa työalueelta, mutta sokeripalat tulee jättää johtoihin kiinni. Hienojakoinen pöly saattaa levitä suojauksista huolimatta, joten pölylle herkät laitteet tulee viedä pois tai suojata hyvin. Vaikka työt eivät ole vielä oman asunnon kohdalla, on syytä varautua sähkö- ja vesikatkoksiin. Töiden jo valmistuttua huoneistossanne voi vielä esiintyä sähkö- ja vesikatkoksia. Asukkaiden tulee tyhjentää pakastimet ja jääkaapit, sulattaa ne sekä kytkeä niiden virta pois huoneiston saneeraustyön ajaksi. Urakoitsija ei vastaa sulaneista elintarvikkeista.

18 Asukasjärjestelyt EMC Emator Oy rakentaa kaikkiin työtiloihin pölyä pidättäviä osastoja. Tästä huolimatta purkaminen aiheuttaa pölyä. Hyvät suojaukset ovat tarpeen. Ovia voi teipata kiinni, mutta osakas vastaa itse aiheutuneista maalivaurioista. Urakoitsija ei suosittele teippaamista. Asukas vastaa itse oman irtaimistonsa suojaamisesta. Irtaimiston tulee olla suojattuna huoneistossa tapahtuvien töiden ajan. Urakoitsija ei korjaa osakkaiden omia irronneita tai pudonneita suojauksia.

19 Asukasjärjestelyt Yleiset tilat Saunat ja pesula/kuivaushuone poistuvat käytöstä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, työaikataulun mukaan. Asukkaiden väliaikaisina peseytymis- ja wc-tiloina toimivat: Saunaosastot työn etenemisen mukaan, tai erillinen sosiaalitila.

20 Asukasjärjestelyt Työmaa Urakoitsija toimittaa mallitilaan suojamuovia, ennen huoneistoiden remontin alkua, josta voi leikata tarvittavan määrän muovia. Muovirullia ei saa viedä huoneistoon. Suojaamisessa on hyvä käyttää myös vanhoja lakanoita. Urakanmukaiset kylpyhuonekalusteet, varusteet ja laattamallit ovat esillä Talo 5 C- rapun kylmäkellarissa. Tilaan on rakennettu mallikylpyhuone. Tilan valmistumisesta tiedotetaan erikseen. Pohjaviemäreiden saneerauksen vuoksi viemäreihin tulee ajoittaisia käyttökatkoksia.

21 HUONEISTOKATSELMUS JA MATERIAALIVALINNAT

22 Huoneistokatselmus Huoneistokatselmuksessa käydään läpi yksilölliset kysymykset, muutos- ja lisätyötoiveet sekä suojaus- ja irtainsiirto-ohjeistus. Katselmukseen osallistuvat työnjohtaja, projektikoordinaattori ja sähkötöiden esimies. Ennen katselmusta postitetaan osakkaille materiaalivalintalomake ja ohjeistukset sekä huoneiston pohjakuva. Materiaalivalintalomakkeeseen osakas merkitsee haluamansa laatat ja kalusteet sekä mahdolliset lisätyötoiveet. Materiaalivalintalomakkeelle kirjataan myös kylpyhuoneesta ja wc:stä säästettävät kalusteet. Materiaalivalintalomake tulee palauttaa katselmuksen yhteydessä.

23 Huoneistokatselmus Materiaalivalintalomake (malli) Huoneistokohtaiset tiedot täydennetään. Osakkaan tulisi ilmoittaa puhelinnumero ja sähköposti. Asumisesta huoneistossa työskentelyn aikana ilmoitetaan. Lomakkeeseen kirjataan säästettävät kylpyhuonekalusteet ja huoneistoa koskevat lisätiedot Kylpyhuoneen lattialaatta valitaan rastimalla. Laatan sauma-aine kirjataan.

24 Huoneistokatselmus Materiaalivalintalomake (malli) Kylpyhuoneen seinälaatta valitaan rastittamalla. Sauma-aine kirjataan. Kylpyhuoneen kalustevaihtoehdot valitaan rastittamalla. (vaikka olisivatkin urakanmukaiset) Lisätyötoiveet kirjataan. Lomake päivätään ja allekirjoitetaan. Lomake palautetaan työnjohdolle huoneistokatselmuksessa.

25 Materiaalivalinnat Laatat ja kalusteet Mallitilassa on esillä urakanmukaiset kalusteet ja laattamallit. Mahdollisista muutostoiveista tulee olla laadittuna selkeät suunnitelmat sekä kirjallinen esitys työnjohdolle, katselmukseen mennessä. Muutoksista on esitettävä toteutuskelpoiset kuvat, mitat ja ohjeet. Pienimuotoiset muutokset piirretään pohjakuvaan, joihin tulee merkata myös halutut mitoitukset. Jos osakas haluaa säästää vanhoja kalusteita itselleen, tulee kalusteet merkitä selvästi ja mainita asiasta erikseen katselmuksessa ja materiaalivalintalomakkeella.

26 Lisä- ja muutostyöt Urakan suunnitelmista poikkeavien suunnitelmien toteutuskelpoisuus katsotaan tapauskohtaisesti. Osakkaiden on hyvä tiedostaa myös asunto-osakeyhtiölaki! Jokaisesta lisätyöstä työnjohto tekee osakkaalle tarjouksen, joka on voimassa määräajan. Hyväksyttyään tarjouksen, osakas kuittaa sen allekirjoituksellaan. Jos tarjousta ei ole hyväksytty määräaikaan mennessä, työ toteutetaan urakan mukaan. Myös miinusmerkkiset tarjoukset on hyväksyttävä.

27 Lisä- ja muutostyöt Hyvityskäytäntö: Jos osakas ei halua urakkaan kuuluvia kalusteita ja laattoja, suorittaa urakoitsija näistä hyvityksen taloyhtiölle. Jos osakas teettää lisätöitä urakoitsijalla, vähennetään hyvitykset tällöin lisätyölaskun loppusummasta. Osakkaan mahdolliset omat korjaustyöt huoneistossa voi aloittaa, kun urakkaohjelman mukainen työ on luovutettu yhtiölle ja puutteet korjattu ja kuitattu.

28 Urakan vastaanottomenettely Kunkin asunnon vastaanottotarkastuksen suorittaa taloyhtiön puolesta valvojat ja he antavat huoneistolle käyttöönottoluvan. Tämä on ns. luovutus- eli valmistumispäivä. Valmistuneisiin huoneistoihin jätetään asukkaille puute- ja huomautuslomake, joka tulee toimittaa täytettynä työmaapostilaatikkoon lomakkeella annettuun päivämäärään mennessä. Tämän jälkeen urakoitsija korjaa mahdolliset puutteet 1-2 viikon sisällä. Taloyhtiölle kohteen luovutus on Syyskuussa 2015.

29 TIEDOTTAMINEN JA MUISTETTAVAT ASIAT

30 Tiedottaminen ja Asukasinfo-palvelu Asunto Oy Kirkkosalmentie 3,5 ja 6:den LVIS- peruskorjauksen tiedotuksesta vastaa projektikoordinaattori Janika Lehtinen. Työnjohtajat ovat tällä hetkellä kiinni aiemmissa työmaissa, joten toimin ensisijaisena yhteyshenkilönä. -> Asukasinfo sivun oikeassa laidassa -> sisäänkirjautuminen tapahtuu salasanalla.on.jaettu.paperitiedotteella. Asukasinfosta löydätte esimerkiksi yleistiedotteen, aikataulun ja jatkossa ilmoitukset esimerkiksi vesi- ja sähkökatkoista. Sähköisen tiedottamisen lisäksi kaikki asiat tiedotetaan myös perinteisin menetelmin eli postitettavin paperitiedottein sekä portaiden ovissa ja ilmoitustauluilla.

31 Tiedottaminen ja Asukasinfo-palvelu

32 Työmaaturvallisuus ja kulku huoneistoissa Asbesti- tai muita erikoistöitä koskevia ilmoituksia ja ohjeita tulee ehdottomasti noudattaa. Urakoitsijan roskalavoille ei saa jättää omia roskia. Ylimääräisistä jätteistä laskutetaan taloyhtiötä. Asentajillamme ja aliurakoitsijoillamme on kuvallinen EMC Emator Oy:n henkilökortti tai vastaava oman yrityksensä henkilökortti, jolla henkilöllisyys voidaan todistaa työmaalla liikkuessa.

33 Muistettavia asioita Ennen työn aloitusta kylpyhuoneen vastaisella seinällä oleva irtain tulee siirtää. Huoneistojen irtaimisto tulee suojata työn ajaksi huolellisesti. Sähkösopimusta ei tule katkaista. Mikäli sähkön katkaisee, täytyy sen olla käytössä 2 viikkoa ennen asunnon luovutusta. Urakoitsija ei ota sähköä huoneistoista, kuin ainoastaan asennusten tarkistusta varten. Muistattehan kääntää postin väliaikaiseen osoitteeseen kun muutat pois asunnostasi! Asukkaan tulee huolehtia kotivakuutuksen voimassaolosta sekä tarkistaa vakuutusehdot. Muistattehan kotieläimet, vaikka työ ei ole vielä huoneistosi kohdalla, melu saattaa aiheuttaa stressiä kotieläimelle.

34 Yhteystiedot PÄÄURAKOITSIJA, RAKENNUS- JA PUTKITYÖT EMC Emator Oy Vastaavat työnjohtajat Jari Sorsa Kimmo Keskitalo Hannu Liete Projektikoordinaattori, tiedottaja Janika Lehtinen Projektipäällikkö Pekka Myyryläinen ISÄNNÖINTI Isännöinti Oksanen Rauno Rauno Oksanen VALVONTA JA TILAAJAN EDUSTUS Primaplan Oy Petri Saukkonen Insinööritoimisto Huotila Oy Uolevi Huotila SÄHKÖURAKOITSIJA Vantaan Sähkö-Jope Jouko Ollila

35 KIITOS!

36 Talotekniikan osaajat yhden nimen takana.

LVIS-peruskorjaus. As Oy Degerö

LVIS-peruskorjaus. As Oy Degerö LVIS-peruskorjaus As Oy Degerö Pääkohdat EMC Emator Oy ja työmaahenkilöstö Aikataulu LVIS-peruskorjauksen työt Asukasjärjestelyt Huoneistokatselmus ja materiaalivalinnat Lisä- ja muutostyöt Tiedottaminen

Lisätiedot

LVIS-peruskorjaus Yleistiedote asukkaille

LVIS-peruskorjaus Yleistiedote asukkaille LVIS-peruskorjaus Yleistiedote asukkaille RK-Hanke Degerö As. Oy Jussaarenkuja 1 As. Oy Jussaarenkuja 3 As. Oy Jussaarenkuja 4 As. Oy Aarholmankuja 4 As. Oy Laajasalontie 27 As. Oy Degerö 21.11.2012 2

Lisätiedot

Putkisto- ja sähkösaneeraus Yleistiedote asukkaille

Putkisto- ja sähkösaneeraus Yleistiedote asukkaille Putkisto- ja sähkösaneeraus Yleistiedote asukkaille Asunto-osakeyhtiö Kirkkosalmentie 3,5 ja 6 Kirkkosalmentie 3,5 ja 6 00840 Helsinki 22.4.2014 EMC Emator Oy on vuonna 1982 perustettu korjausrakentamiseen

Lisätiedot

Pääurakoitsija /Rakennusurakoitsija Rakennusliike Asko Kokkonen Oy Heikki Rusanen 040 517 6009 Asko Kokkonen 0400 675 279

Pääurakoitsija /Rakennusurakoitsija Rakennusliike Asko Kokkonen Oy Heikki Rusanen 040 517 6009 Asko Kokkonen 0400 675 279 AS OY AGRICOLANKUJA 3 ASUKASTIEDOTUSTILAISUUS 1. Urakkasopimusneuvottelut 2. Urakoitsijat As Oy Agricolankuja 3 ja Rakennusliike Asko Kokkonen Oy välille on solmittu urakkasopimus, joka käsittää kiinteistön

Lisätiedot

LIITE 1. Yleistä: Tarkasta vakuutus ennen töiden aloitusta

LIITE 1. Yleistä: Tarkasta vakuutus ennen töiden aloitusta LIITE 1 Tässä liitteessä selvennetään Teille myönnetyn muutostyöluvan yleisiä ehtoja, joita tulee työssä noudattaa. Lisäksi tuodaan esille asioita, jotka remontin teettäjän on hyvä huomioida, jotta paras

Lisätiedot

SILTAMÄKIOPAS SILTAMÄEN HUOLTO OY

SILTAMÄKIOPAS SILTAMÄEN HUOLTO OY SILTAMÄKIOPAS SILTAMÄEN HUOLTO OY 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 JÄRJESTYSMÄÄRÄYKSET 6 Yleistä 7 Ulko-ovet ja yhteiset tilat 7 Jätehuolto 7 Pysäköinti ja huoltoajo 7 Huoneistot 8 Parvekkeet ja terassipihat

Lisätiedot

AS OY RISUPADONTIE 4. RISUPADONTIE 4 00640 Helsinki HANKESUUNNITELMA 24.11.2014 LINJASANEERAUS

AS OY RISUPADONTIE 4. RISUPADONTIE 4 00640 Helsinki HANKESUUNNITELMA 24.11.2014 LINJASANEERAUS AS OY RISUPADONTIE 4 RISUPADONTIE 4 00640 Helsinki HANKESUUNNITELMA 24.11.2014 LINJASANEERAUS 00640 Helsinki 2(33) SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISET TIEDOT... 4 1.1 Rakennuskohde... 4 1.2 Tilaaja... 4 1.3 Hankesuunnitelman

Lisätiedot

Kantavien rakenteiden muutokset (mm. erikokoiset aukot ja läpiviennit)

Kantavien rakenteiden muutokset (mm. erikokoiset aukot ja läpiviennit) 1(13) Remontointiohje Ohjeen tarkoitus on selventää työn teettäjälle tai tekijällä, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon ryhtyessä korjaustyöhön asuinhuoneistossa. Alla olevien asioiden huomioon ottamisella

Lisätiedot

Asukastiedote 25.9.2014

Asukastiedote 25.9.2014 VAHAN E N Asukastiedote Asunto Oy Hurtti vuori 1 (3) Satakielenkatu 14 20610 Turku TALOYHTIÖNNE PUTKIREMONTIN HANKE SUUNNITTELU ON KÄYNNISTYNYT As Oy Hurttivuoressa on aloitettu putkiremontin hankesuunnittelu,

Lisätiedot

REMONTTIOHJE. Asunto Oy Etelä Hesperiankatu 6

REMONTTIOHJE. Asunto Oy Etelä Hesperiankatu 6 REMONTTIOHJE 1(4) TALOYHTIÖN HUONEISTOKOHTAISIA KORJAUS JA MUUTOSTOI MENPITEITÄ KOSKEVIA OHJEITA Tämän remonttiohjeen tarkoitus on auttaa remontin suunnittelijaa/tekijää huomioimaan ja ennakoimaan niitä

Lisätiedot

Peltikylpyhuoneiden korjaukset ja niiden kustannukset

Peltikylpyhuoneiden korjaukset ja niiden kustannukset Tampereen ammattikorkeakoulu Rakennustekniikan koulutusohjelma Talonrakennustekniikka Tuomas Lummikko Opinnäytetyö Peltikylpyhuoneiden korjaukset ja niiden kustannukset Työnohjaaja Työntilaaja Tommi Lehtonen

Lisätiedot

Huom! Lisätietoja liitteenä olevista Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston ohjeesta internetosoitteesta http://www.rakvv.hel.fi.

Huom! Lisätietoja liitteenä olevista Helsingin kaupungin rakennusvalvontaviraston ohjeesta internetosoitteesta http://www.rakvv.hel.fi. REMONTTIOHJE Asunto-osakeyhtiölaki 2009, II osa, 4 luku, 7 Osakkeenomistajan ilmoitusvelvollisuus omasta kunnossapitotyöstä Osakkeenomistajan on ilmoitettava kunnossapitotyöstä etukäteen kirjallisesti

Lisätiedot

JULKISIVUKORJAUS 2015

JULKISIVUKORJAUS 2015 KIINTEISTÖ OY AURORANLINNA TÖÖLÖNKATU 49 00250 HELSINKI JULKISIVUKORJAUS 2015 URAKKAOHJELMA 1 + 19 SIVUA 10.02.2015 Insinööritoimisto Konstru Oy Ahventie 4 B 02170 ESPOO DI Mika Laitala Urakkaohjelma 10.02.2015

Lisätiedot

AS OY LIUSKETIE 6. Linjasaneeraus RAKENNUSTYÖSELOSTUS OSA 1 / 4 Rakennushankkeen yleistiedot ja työmaatekniikka 25.5.2007

AS OY LIUSKETIE 6. Linjasaneeraus RAKENNUSTYÖSELOSTUS OSA 1 / 4 Rakennushankkeen yleistiedot ja työmaatekniikka 25.5.2007 AS OY LIUSKETIE 6 Linjasaneeraus RAKENNUSTYÖSELOSTUS OSA 1 / 4 Rakennushankkeen yleistiedot ja työmaatekniikka Tel: +358 207 698 668 Fax: +358 207 698 669 INSINÖÖRITOIMISTO MIKKO VAHANEN OY Tel: +358 207

Lisätiedot

Eri asukasryhmien muutostarpeiden ja esteettömyyden huomioiminen linjasaneerauksen suunnittelussa, Projektityö

Eri asukasryhmien muutostarpeiden ja esteettömyyden huomioiminen linjasaneerauksen suunnittelussa, Projektityö Projektitunnus 11k11 Eri asukasryhmien muutostarpeiden ja esteettömyyden huomioiminen linjasaneerauksen suunnittelussa, Projektityö Insinööriopiskelijat: Kalle Nurmi Pyry Laaksonen Helsinki 9.5.2011 Tiivistelmä

Lisätiedot

AS.OY LAAJAKUMPU HELSINKI

AS.OY LAAJAKUMPU HELSINKI AS.OY LAAJAKUMPU HELSINKI PUTKIREMONTIN SUUNNITELMIEN ESITTELY Palvelukeskus Sofia 26.11.2013 26.11.2013 Ins.tsto Conditio Oy / Juha Räisänen 1 SUUNNITELMISTA Suunnitelmat ovat valmistumassa ja tarjouspyyntökierrosta

Lisätiedot

AS OY VANHA RATEKO PERUSKORJAUS SAUNAOSASTO, TOIMITILAT JA PESULA RAKENNUSTAPASELOSTUS

AS OY VANHA RATEKO PERUSKORJAUS SAUNAOSASTO, TOIMITILAT JA PESULA RAKENNUSTAPASELOSTUS AS OY VANHA RATEKO PERUSKORJAUS SAUNAOSASTO, TOIMITILAT JA PESULA RAKENNUSTAPASELOSTUS VIRTUAALIMAAILMA 11.5.2011 001. RAKENNUSHANKKEEN YLEISTIEDOT... 4 02. TYÖJÄRJESTELYT JA SUOJAUKSET... 4 02.1 Työjärjestys...

Lisätiedot

URAKKAOHJELMA (YSE 1998)

URAKKAOHJELMA (YSE 1998) Rakennuskohde: KOY Raumanmerenkatu 11 URAKKAOHJELMA (YSE 1998) 2.7.2015 Tämä asiakirja koskee seuraavia urakoita: RAKENNUSURAKKA (PÄÄURAKKA) PUTKIURAKKA ILMANVAIHTOURAKKA SÄHKÖURAKKA Laatija dipl.ins.

Lisätiedot

Oulaisten Amiraali Oy

Oulaisten Amiraali Oy Oulaisten Amiraali Oy c/o Oulaisten Tilitoimisto Oy Kaarikatu 1 86300 Oulainen puh. 0207550043, 0207550045 Oulaisten Amiraali Oy Asukasopas Yhtiö Oulaisten Amiraali Oy on osakeyhtiö, jonka koko osakekannan

Lisätiedot

PUTKIREMONTIN KÄYNNISTÄMINEN CASE ASUNTO OY MALLITALO

PUTKIREMONTIN KÄYNNISTÄMINEN CASE ASUNTO OY MALLITALO TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU Tutkintotyö Antti Toivonen PUTKIREMONTIN KÄYNNISTÄMINEN CASE ASUNTO OY MALLITALO Työn ohjaajat Tampere 2007 Lehtori, DI Petri Murtomaa ja isännöitsijä, insinööri Anna Poutanen,

Lisätiedot

Muuttoilmoitus Muuttoilmoitus talonkirjoihin tehdään talonmiehelle / huoltoyhtiöön ja lisäksi rekisteritoimistoon. ( Ohje: Liite 1.

Muuttoilmoitus Muuttoilmoitus talonkirjoihin tehdään talonmiehelle / huoltoyhtiöön ja lisäksi rekisteritoimistoon. ( Ohje: Liite 1. Tervetuloa osakkeenomistajaksi taloyhtiöön! Olemme koonneet tähän muutamia asioita, joita uuden osakkeenomistajan on syytä huomioida. Toivomme, että luette tämän tiedotteen liitteineen läpi. Rekisteröiminen

Lisätiedot

URAKKARAJALIITE (YSE 1998)

URAKKARAJALIITE (YSE 1998) Rakennuskohde: KOY Paranvaha Paranvahe 1 ja 3 URAKKARAJALIITE (YSE 1998) 28.3.2014 Tämä asiakirja koskee seuraavia urakoita: RAKENNUSURAKKA (PÄÄURAKKA) PUTKIURAKKA ILMANVAIHTOURAKKA SÄHKÖURAKKA Laatija

Lisätiedot

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI SARAPIHAN SAIRAALA PAKKAAJANKATU 18, 35800 MÄNTTÄ

MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI SARAPIHAN SAIRAALA PAKKAAJANKATU 18, 35800 MÄNTTÄ MÄNTTÄ-VILPPULAN KAUPUNKI SARAPIHAN SAIRAALA PAKKAAJANKATU 18, 35800 MÄNTTÄ URAKKAOHJELMA 04.08.2014 TÄMÄ URAKKAOHJELMA KOSKEE SEURAAVIA URAKOITA: RAKENNUSURAKKA RU (PÄÄURAKKA) PUTKIURAKKA PU (LVV-URAKKA

Lisätiedot

Asumisen opas. Lahden vanhusten asuntosäätiö SÄILYTÄ ASUMISEN OPAS HUONEISTOSSA.

Asumisen opas. Lahden vanhusten asuntosäätiö SÄILYTÄ ASUMISEN OPAS HUONEISTOSSA. Asumisen opas Lahden vanhusten asuntosäätiö SÄILYTÄ ASUMISEN OPAS HUONEISTOSSA. Hyvä Lahden vanhusten asuntosäätiön asukas, Lahden vanhusten asuntosäätiö on toiminut jo vuodesta 1964 lahtelaisten ikäihmisten

Lisätiedot

AS OY MÄKÄRÄ HAKAMAANKUJA 1 02120 ESPOO

AS OY MÄKÄRÄ HAKAMAANKUJA 1 02120 ESPOO AS OY MÄKÄRÄ HAKAMAANKUJA 1 02120 ESPOO URAKKARAJALIITE LINJASANEERAUS 18.5.2009 URAKKALASKENTAA VARTEN Laatija: Lasse Maaranen Muutokset A Sivujen ylätunniste korjattu 01.06.2009 1 0 YLEISTÄ RAKENNUSKOHTEESTA

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN KESKUSSAIRAALA C3 JA C4 KERROSTEN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA URAKKALASKENTAAN 18.9.2014 EKKS HANKETUNNUS

ETELÄ-KARJALAN KESKUSSAIRAALA C3 JA C4 KERROSTEN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA URAKKALASKENTAAN 18.9.2014 EKKS HANKETUNNUS ARKKITEHTUURITOIMISTO OVASKAINEN OY SATAMATIE 25, 53900 LAPPEENRANTA ETELÄ-KARJALAN KESKUSSAIRAALA C3 JA C4 KERROSTEN PERUSKORJAUS URAKKAOHJELMA URAKKALASKENTAAN 18.9.2014 EKKS HANKETUNNUS 13 URAKKAOHJELMA

Lisätiedot

KAUNISMÄEN PÄIVÄKODIN LAAJENNUS JA HYVINVOINTINEUVOLA

KAUNISMÄEN PÄIVÄKODIN LAAJENNUS JA HYVINVOINTINEUVOLA 1 KAUNISMÄEN PÄIVÄKODIN LAAJENNUS JA HYVINVOINTINEUVOLA Menninkäinen 2-4 04620 MÄNTSÄLÄ URAKKAOHJELMA Laadittu 14.5.2013 Tämä urakkaohjelma koskee seuraavia urakoita: KVR-URAKKA 2 URAKKAOHJELMAN SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Vastaanottaja: Siuntion kunta, Tekninen toimisto. 02570 Siuntio. Puhelin: 040 713 0662

Vastaanottaja: Siuntion kunta, Tekninen toimisto. 02570 Siuntio. Puhelin: 040 713 0662 1/6 Vastaanottaja:..2015 URAKKATARJOUSPYYNTÖ SIUNTION KUNTA KARLSÅKERIN ASEMAKAAVA-ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKKA Pyydämme urakkatarjoustanne alla mainitusta urakasta liitteenä olevien asiakirjojen mukaan.

Lisätiedot

Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä;

Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä; Asumisinfo 1 (15) TERVETULOA ASUKKAAKSI Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä; Kotivakuutus Koy Oulun Metsätähti/Peltokurki Kurkelantie 10 B, 90230 Oulu Koy Hiirosen Jänönkulma Repolaisentie

Lisätiedot