KUNTOARVIORAPORTTI (21) Hanke: Joensuun tavara-asema KUNTOARVIO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUNTOARVIORAPORTTI (21) Hanke: Joensuun tavara-asema KUNTOARVIO"

Transkriptio

1 KUNTOARVIORAPORTTI (21) Hanke: Joensuun tavara-asema KUNTOARVIO

2 2/21 ESIPUHE Tässä kuntoarvioraportissa käsitellään Joensuun tavara-aseman rakennus- LVI- ja sähkötekniikkaa. Rakennus on rakennettu 1894 ja peruskorjattu Joensuun tavara-asema tuhoutui suurelta osin tulipalossa Rakennuksen päädyssä oleva toimisto-osa on pystyssä, mutta on pahoin vaurioitunut. Rakennuksen tiloja on ollut vuokrattuna ennen tulipaloa. Rakennus ei ole ollut käytössä tulipalon jälkeen. Tulipalon jälkeen kohteen sähkö- ja vesiliittymät on katkaistu vaurioiden rajoittamiseksi. Kaukolämmön liittymä on ylläpidossa. Kuntoarvion tarkoituksena on antaa käsitys rakennuksen ja pihapiirin tämänhetkisestä kunnosta sekä niistä toimenpiteistä, joilla ne voidaan pitää alkuperäisessä, ennen tulipaloa olleessa kunnossaan. Kiinteistötarkastus tehtiin silmämääräisesti, apuna käytettiin GANN Hydrotest LG2 mittaria, jonka avulla tehtiin pistokoemittauksia pintakosteuksista. Kiinteistötarkastus suoritettiin 27. ja Kuntoarviossa käytetyt tavoitteelliset käyttöiät ja kunnossapitojaksot on määritelty soveltuvin osin RTkortteja RT (rakennusosien, tilojen ja ulkoalueiden kunnossapitojaksot) ja RT (tavoitteelliset käyttöiät ja ohjeelliset kunnossapitojaksot) soveltaen. Raportissa käytetyt kuntoluokat ovat seuraavat: 1. Heikko, uusitaan 1 5 vuoden kuluessa 2. Välttävä, peruskorjaus 1 5 vuoden kuluessa tai uusiminen 6 10 vuoden kuluessa 3. Tyydyttävä, kevyt huoltokorjaus 1 5 vuoden kuluessa tai peruskorjaus 6 10 vuoden kuluessa 4. Hyvä, kevyt huoltokorjaus 6 10 vuoden kuluessa 5. Uusi, ei toimenpiteitä seuraavan 10 vuoden aikana Rakennus-, lvia- ja sähkötekniikkaa käsittelevissä luvuissa kuvataan järjestelmän nykytilanne sekä arvio kuntoluokasta, katselmuksessa tehdyt havainnot sekä ehdotukset kunnossapito- ja korjaustoimenpiteiksi. Korjauskustannusarvio tehdään tarvittaessa erikseen, sitä ei sisällytetty tähän toimeksiantoon. Kuntoarviossa ehdotetut toimenpiteet eivät sinällään ole korjaussuunnitelmia, vaan toimenpiteet on erikseen suunniteltava ennen korjaustyöhön ryhtymistä. Kuntoarvion toteutti rakennusinsinööri (AMK) Jani Alen Ramboll CM Oy:stä. Raportin kokoamisesta on vastannut Jani Alen Ramboll CM Oy:stä. Joensuussa Jani Alen, Ramboll CM Oy Länsikatu 15, JOENSUU

3 3/21 1. YHTEENVETO 1.1 Rakennustekniikka Kuntoarviossa käytetyt tavoitteelliset käyttöiät ja kunnossapitojaksot on määritelty RT-kortteja RT (rakennusosien, tilojen ja ulkoalueiden kunnossapitojaksot) ja RT (tavoitteelliset käyttöiät ja ohjeelliset kunnossapitojaksot) soveltaen. Rakennustekniikan osalta tavoitteelliset käyttöiät on arvioitu seuraavasti: - Sora- ja kivituhkapäällysteet rakennuksen ikä - Asfalttipäällyste 40 vuotta - Betonilaatoitukset 40 vuotta - Alapohjat rakennuksen ikä - Ulkoseinän tiiliverhous rakennuksen ikä - Puuikkunat 50 vuotta - Metalliset ulko-ovet 60 vuotta - Puu-ulko-ovet 40 vuotta - Puurakenteiset väliovet 50 vuotta - Metalliväliovet rakennuksen ikä - Lattian muovipinnoitteet vuotta - Parketti / laminaatti 40/15 vuotta - Lattian keraamiset pinnoitteet 50 vuotta - Kosteat tilat, laatoitus ja vesieristys vuotta - Vesikate (konesauma pelti) 40 vuotta Rakennus on pahoin vaurioitunut tulipalossa kuumuuden, palokaasujen, savun ja sammutusvesien vaikutuksesta. Rakennuksen vesikattoa on jouduttu purkamaan sammutustöiden yhteydessä, lisäksi osa vesikatosta on vaurioitunut tulipalossa palon levittyä jääneen rakennusosan ullakkotiloihin. Sammutusvesijälkiä on koko rakennuksen alalla. Tuhoutuneen makasiinin puoleinen päätyseinä on vaurioitunut tulipalossa, tiilet ovat lohkeilleet lämpötilavaihtelun vaikutuksesta. Rakennuksen vesikatolle on asennettu sääsuojaksi raskaita pressuja, jotka ovat kuitenkin myrskyjen yhteydessä siirtyneet paikoiltaan. Pressujen asennusta on korjattu. Tarkastushetkellä pressut olivat pois paikoiltaan. Sisätiloissa kellarissa ja ensimmäisessä kerroksessa todettiin sisäilmassa poikkeavaa hajuhaittaa, sisäilma todettiin myös selkeästi kosteaksi aistinvaraisesti arvioituna. Kellarikerroksen rakenteissa todettiin poikkeavaa pintakosteutta alapohjassa kaikkialla, ulkoseinissä (maanvastaisissa) noin 1,5 metrin korkeudelle ja väliseinissä noin puolen metrin korkeudelle. Kellarin välipohjan teräsrakenteissa näkyi ruostetta. Ensimmäisen kerroksen rakenteiden pinnoilla todettiin näkyvää mikrobikasvustoa ja sienikasvustoa. Rakenteissa todettiin poikkeavaa pintakosteutta pintakosteudenosoittimella arvioituna monin paikoin lähellä ulkoseinää, sekä keskemmällä rakennusta. Ullakkokerroksessa rakenteet ovat palovaurioituneet. Osa kattokannakkeista on palanut poikki, osa on hiiltynyt pinnaltaan. Entisen sosiaalitilan puolella (2. krs) palaneen osan puoleisen väliseinärakenteen pinnoilla näkyy nokisia sammutusvesijälkiä. Tilan välipohjassa todettiin poikkeavaa pintakosteutta väli- ja ulkoseiniin rajoittuvalla kaistalla. Tehtyjen havaintojen perusteella yläpohja- ja vesikattorakenteiden sekä palon puoleisen ulkoseinärakenteen rakenteellinen kantavuus on heikentynyt, minkä vuoksi rakennus on sortumavaarallinen.

4 4/21 Rakennustekniikan osalta merkittävimmät korjaustarpeet ovat: Rakennus on vaurioitunut tulipalossa ja sen sammutustöissä. Tehtyjen havaintojen perusteella rakennuksen korjaamiseksi tulee rakenteet purkaa tiili, teräs ja betonipinnoille asti. Väli- ja yläpohjat joudutaan rakentamaan pääosin uudestaan. Kantavia rakenteita joudutaan niin ikään korjaamaan laajasti. Vaurioiden laajentumisen estämiseksi tulee vesikaton sääsuojaus korjata ja ikkunat levyttää umpeen. Ulko-oven lukitus tulee korjata kellarin ulko-oven osalla ja tarkastaa kadun puoleisen ulko-oven osalla. 1.2 LVIA-järjestelmät Rakennuksen vesi- ja viemärijärjestelmät, lämmitysjärjestelmät ja IV-järjestelmät ovat vaurioituneet tai tuhoutuneet tulipalossa kauttaaltaan, eikä niitä voida / ole suositeltavaa enää hyödyntää. Järjestelmät tulee rakentaa uudelleen. 1.3 Sähköjärjestelmät kuntoluokka 1 Rakennuksen sähköjärjestelmät ovat pääosin tuhoutuneet tulipalossa, järjestelmät tulee rakentaa kokonaan uudelleen. 1.4 Välittömästi korjattavat puutteet RAKENNUSTEKNIIKKA Vaurioiden laajentumisen estämiseksi tulee vesikaton sääsuojaus korjata ja ikkunat levyttää umpeen. Ulko-oven lukitus tulee korjata kellarin ulko-oven osalla ja tarkastaa kadun puoleisen ulko-oven osalla LVIA-TEKNIIKKA SÄHKÖTEKNIIKKA Ennen peruskorjaussuunnittelua tehtävät lisätutkimukset RAKENNUSTEKNIIKKA Asbesti- ja haitta-ainekartoitus Kantavien rakenteiden kuntotutkimus Mikrobiologisten riskien selvitys purkutöihin liittyen LVIA-TEKNIIKKA SÄHKÖ-TEKNIIKKA PTS Ei sisällytetty toimeksiantoon.

5 5/21 2. KOHTEEN TIEDOT JA HAVAINNOT NYKYTILANTEESTA 2.1 KOHTEEN TIEDOT Kohteen nimi ja osoite: Joensuun tavara-asema, toimisto-osa Itäranta Joensuu Laajuustiedot valm.vuosi bruttoala kerrosala tilavuus m 2 m 2 m 3 Toimisto-osa Omistaja: Kiinteistönhoito: Senaatti-Kiinteistöt ISS Tehdyt merkittävimmät korjaus- ja muutostyöt: - Rakennus on peruskorjattu Rakennukseen on tehty myös muita korjaus- ja tilamuutostöitä elinkaaren aikana - Lämmönjakokeskus on uusittu joitakin vuosia sitten 2.2 ASIAKIRJATILANNE Arkkitehti- ja rakennesuunnitelmat: Kuntoarviota tehtäessä oli käytettävissä seuraavat asiakirjat: - Yksittäisiä rakenne- ja arkkitehtipiirustuksia, yht. 6 kpl Lvia-suunnitelmat: - ei ollut käytettävissä Sähkösuunnitelmat: - ei ollut käytettävissä 2.3 KÄYTTÄJÄKYSELYN PALAUTE Rakennus ei ole käytössä. 2.4 HUOLTOTOIMEN JA KIINTEISTÖN KÄYTÖN ARVIOINTI Ei tehty. 2.5 ENERGIATALOUS Ei arvioitu. 2.6 SISÄOLOSUHTEISIIN LIITTYVÄT HAVAINNOT Lämpötila Lämmitys ei ole päällä, rakennus on tyhjillään.

6 6/ Ilman laatu ja vaihtuvuus Rakennus ei ole käytössä. Sisäilman laatu on huono Sisäilman epäpuhtaudet Sisäilmassa todettiin poikkeavaa hajuhaittaa Valaistus Ei käytettävissä Melu Ratapiha vieressä. Ohi kulkevien junien äänet kantautuvat selkeästi sisätiloihin. 2.7 TURVALLISUUS JA YMPÄRISTÖRISKIT Tarkastuksessa todettiin seuraavat merkittävästi turvallisuuteen, terveyteen tai ympäristöön liittyvät ongelmat: - Rakennuksessa on sortumavaara - Rakennuksessa on todennäköisesti mikrobivaurioita rakenteiden kastumisen seurauksena - Rakennus on mm. peruskorjattu aikana, jolloin rakentamisessa käytettiin asbestia 2.8 SISÄILMARISKEIHIN JA KOSTEUSVAURIOIHIN LIITTYVÄT HAVAINNOT Tarkastuksessa todettiin poikkeavaa hajuhaittaa sisäilmassa. Lisäksi rakennuksen sisätiloissa on selkeästi havaittavia kosteusvaurioita, sekä mahdollista näkyvää mikrobikasvustoa ja näkyvää sienikasvustoa. 3. RAKENNUSTEKNIIKAN KUNTOARVIO D5 Putkirakenteet alueella - Salaojajärjestelmä 40 vuotta - Sadevesijärjestelmä viemärit 50 vuotta - Räystäskourut, syöksytorvet vuotta Kuntoluokka 2 Vesikatto on harjakatto, vedet johdetaan jalkarännien sekä sadevesikourujen ja syöksytorvien kautta rakennuksen vierustalle. Piha-alueella ei ole sadevesikaivoja rakennuksen läheisyydessä. Salaojia ei havaittu katselmuksessa. Havaitut vauriot: Osa vesikatteesta ja räystäskouruista sekä jalkaränneistä on tuhoutunut tulipalossa tai sammutustöissä.

7 7/21 Kuva R1. Piha-alueella ei havaittu sadevesikaivoja. Toimenpide-ehdotus: Uudet räystäskourut, jalkarännit ja syöksytorvet sekä sadevesi- ja salaojajärjestelmä. Piha-alueelle tarvittava määrä sadevesikaivoja olemassa olevien ohjeiden mukaisesti. D6 Viherrakenteet Kuntoluokka 3 Tontin reunalla on kapea nurmikaistale, palanut osa on maisemoitu ja kasvaa puuntaimia. Havaitut vauriot: Ei ole. Toimenpide-ehdotukset: Tarpeenmukaiset rakenteet. D7 Päällysrakenteet - Sora- ja kivituhkapäällysteet R - Asfalttipäällyste 20 vuotta - Betonilaatoitukset 40 vuotta Kuntoluokka 2. Tie- ja piha-alueet ovat asfaltoituja. Lastaussilta on kestopuu- / betonirakenteinen. Kellarin ikkuna-aukot ovat maanpinnantasolla, jolloin sade- ja asulamisvedet pääsevät vaurioittamaan rakenteita.

8 8/21 Kuva R2. Lastauslaiturin betonirakenteet ovat roudan ja kasviston vaurioittamia. Kuva R3. Rakennusta ympäröivän maanpinnan korkeusasema kellarin ikkunoihin nähden. Havaitut vauriot: Asfalttipinnat ovat roudan vaurioittamia rakennuksen piha-alueella. Lisäksi piha-alueella on alkanut kasvaa puuntaimia ja pensaita, joiden juuret ovat aiheuttaneet lisää vaurioitumista. Maanpinnan (asfaltti) kallistukset ovat osin puutteelliset. Pihan asfalttipinnan korkeusasema on rakennuksen kellarin ikkunoihin nähden liian korkealla, sade- ja sulamisvedet voivat päästä vaurioittamaan rakenteita. Lastaussillan puurakenteet ovat haristuneet ja betonirakenteet ovat roudan ja kasviston vaurioittamia. Toimenpide-ehdotukset: Piha-alueen asfalttipinnoitteen uusiminen rakennekerroksineen. Myös maanpinnantason korkeusaseman korjaus. Lastaussillan rakenteiden uusiminen täyttöineen.

9 9/21 D8 Aluevarusteet - Metallirakenteiset aidat 30 vuotta - Talovarusteet 40 vuotta Kestopuinen / betonirakenteinen lastauslaituri. Kts. kohta D7. Kiinteistö on aidattu metalliverkkoaidoin, koska rakennuksessa on sortumavaara ja sivulliset eivät saa päästä alueelle. Rakennuksessa on talotikkaat. Havaitut vauriot: Vanha talotikas on hajonnut, tilalle on asennettu uusi, lapetikkaita, lumiesteitä tai kattosiltoja ei ole. Toimenpide-ehdotukset: Lastauslaiturin rakenteiden uusiminen. Talotikkaiden uusiminen. Kattoturvatuotteet. F1 Perustukset - Perustukset R Kuntoluokka 2. Lastauslaiturin perustukset ovat rikkoontuneet todennäköisesti roudan vaikutuksesta. Palossa säilyneen toimisto-osan perustukset ovat betonia näkyviltä osiltaan. Todennäköisesti perustuksissa on käytetty myös kiviä rakentamisaikakaudelleen tyypillisesti. Betoniset perusmuurit ovat pintapuolisesti arvioituna kunnossa. Tulipalon puoleisen päädyn perustusrakenteet ovat palossa saaneet huomattavasti lämpöä ja sammutusvettä. Tämän vuoksi perustusosa voi olla vaurioitunut. Rakennuksessa ei havaittu ulkopuolista vedeneristystä. Rakenteessa voi olla vedeneristeenä esimerkiksi asfalttitervasively. Sivellyt vedeneristeet ovat menettäneet toimivuutensa maarakenteiden elämisen myötä. Mahdollinen vedeneristys voi sisältää haitta-aineita (PAH). Perusmuurien sisäpuolisissa pintakosteuden arvioinnissa todettiin poikkeavaa pintakosteutta maanvastaisissa perusmuurirakenteissa.

10 10/21 Kuva R4. Lastauslaiturin perustukset. Perustuksissa on näkyviä muodonmuutoksia. Kuva R5. Tulipalon puoleista osaa perustuksista. Toimenpide-ehdotukset: Palopäädyn betonirakenteen kunnon tutkiminen. Lastauslaiturin perustusten uusiminen. Perustusten ulkopuolisen vedeneristyksen asentaminen. Perustusten kuivatus. Sisäpintojen mahdollinen pinnoitus. Alapohjarakenteen kuivatus (ulkopuolisten salaojien avulla) sekä öljymäisen nesteen puhdistus. Mahdollisesti alapohjarakenteen pinnoitus. F2 Rakennusrunko - Rakennusrunko Rakennuksen ikä - Alapohjat Rakennuksen ikä / 2 Rakennuksessa on kantavana ulkoseinärunkona kahden kiven täystiilimuuri. Lisäksi rakennuksessa on kantavia väliseinälinjoja kellarin ulkoseinärakenteita mukaillen, sekä ilmeisesti betonirakenteisia pila-

11 11/21 reita ensimmisen kerroksen salin osalla puretun seinän kohdalla. Kantava seinärakenne on todennäköisesti toteutettu tiilellä, kellarin puolella säästöbetonilla. Kellarin katto on betonirakenteinen. Kantavana rakenteena on havaintojen mukaan teräksinen I- palkisto. Ensimmäisen kerroksen lattia on kantavan rakenteen päälle asennettu puurakenteinen lattia. Pääosalla rakennusta on ullakkotila. Yläpohjarakenne on joko puupalkein tai I-teräksin toteutettu, eristetty rakenne. Rakennepiirustusten perusteella yläpohja on I-teräksin toteutettu. Palopermanto on osin tiililatomus, osin levyrakenne. Sosiaalitilojen (2. krs) osalla on tilojen käyttöönton myötä asennettu eristetty yläpohjarakenne lähelle vesikatetta. Sosiaalitilojen puolella välipohjarakenne (1./2. krs) on teräksisin I-palkein kannatettu teräsbetonivälipohja. Vesikattoa kannattelee puurakenteiset kattokannakkeet. Rakennuksen portaikot kellariin ja ullakolle ovat paikalla valettuja betonirakenteisia. Alapohjarakenne on betonia. Asennetut pinnoitteet ovat suurelta osin irronneet kosteuden vaikutuksesta. Alapohjarakenteessa todettiin kauttaaltaan poikkeavaa pintakosteutta. Lisäksi sähkökeskuksen vieressä rakenteen pinnalle on valunut öljymäistä nestettä. Kuva R6. Palossa vaurioitunutta kantavaa ulkoseinärakennetta. Kuva R7. Tiilipinnan vaurioita toisella puolella rakennusta.

12 12/21 Kuva R8. Kellarin katon kantavia teräsrakenteita oviaukon kohdalla. Kuva R9. Kellariin johtava portaikko. Kuva R10. Kellarin rakenteita. Rakenteet ovat kosteita.

13 13/21 Kuva R11. Rakennuksen ullakollisen osan rakenteita. Yläpohjarakenne hytkyi selkeästi tarkastuksen yhteydessä. Havaitut vauriot: Rakennuksen eteläpääty (palon puoli) on vaurioitunut kauttaaltaa tulipalon ja sammutusvesien vaikutuksesta. Tiilimuuri on halkeillut ja lohkeillut äkillisen lämpötilavaihtelun seurauksena. Rakennuksen muulla osalla julkisivussa on havaittavissa tiilien halkeilua ja rapautumista. Ullakollisella osalla yläpohjarakenne hytkyi selkeästi tarkastuksen yhteydessä. Rakenne ei todennäköisesti ole enää kunnossa. Suuri osa kattokannakkeista on vaurioitunut tai tuhoutunut tulipalon yhteydessä. Kellarin portaikossa ja portaikon katossa, joka on ullakolle johtavien portaiden alaosaa, todettiin runsaasti kalkkihärmettä sekä rappauksen irtoamista. Kellarin katto / ensimmäisen kerroksen lattia on kosteusvaurioitunut. Kantavissa teräsrakenteissa havaittiin ruostetta. Toimenpide-ehdotukset: Eteläpäädyn (palon puoli) ulkoseinärakenne tulee purkaa ja uusia osin (ulompi osa muurista). Rakennuksen muulla julkisivulla tulee tehdä paikkakorjauksia monin paikoin, lähes koko julkisivun alalla lisävaurioiden syntymisen estämiseksi. Ullakollisen osan yläpohjarakenteen uusiminen kokonaan. Vaurioituneet vesikaton kannakkeet tulee uusia. Portaiden pintarakenteiden uusiminen, mahdollisesti portaiden uusiminen kokonaan. Kellarin katto / ensimmäisen kerroksen lattian korjaaminen, sisältäen kantavan rakenteen korjaukset. F3 Ulkoseinät ja julkisivu - Ulkoseinän tiiliverhous rakennuksen ikä Kuntoluokka 2. Kts. kohta F2. Edellisen kohdan lisäksi ulkoseinien sisäpinnat on levyverhoiltu, mahdollisesti eristetty. Kaikki sisäpuoliset levyverhoilut ovat vaurioituneet, minkä vuoksi ne joudutaan uusimaan.

14 14/21 Kuva R12. Rakennuksen ulkoseinien sisäpinnan levyverhoiluja. F32 Ikkunat - Puuikkunat 50 vuotta. Ikkunoita on uusittu rakennuksen elinkaaren aikana. Nykyiset ikkunat ovat pääosin rikki ja on uusittava kokonaan. Kuva R13: Rakennuksen ikkunat on pääosin rikottu. F33 Ulko-ovet - Puu-ulko-ovet 40 vuotta. Rakennuksessa on kolme puurakenteista ulko-ovea ja yksi metallirakenteinen ulko-ovi. Yhtä lukuun ottamatta puurakenteiset ulko-ovet ovat rikki. Metalliovi on ehjä, pinnoitteet ovat kuluneet. Lisäksi varasto-osalla on nosto-ovi.

15 15/21 Toimenpide-ehdotukset Kaikkien ovien uusiminen karmeineen. F4 Yläpohjarakenteet ja vesikate - Konesaumattu peltikate, 60 vuotta - Kulkusillat, lumisesteet, yms. 50 vuotta - Räystäskourut, syöksytorvet vuotta. Vesikate on suurelta osin tuhoutunut tulipalossa. Säilyneiltä osin vesikate on saavuttanut teknisen käyttöikänsä. Vesikatteen alustana on harvalaudoitus. Pääosalla rakennusta on ullakkotila. Yläpohjarakenne on joko puupalkein tai I-teräksin toteutettu, eristetty rakenne. Rakennepiirustusten perusteella yläpohja on I-teräksin toteutettu. Palopermanto on osin tiililatomus, osin levyrakenne. Sosiaalitilojen (2. krs) osalla on tilojen käyttöönton myötä asennettu eristetty yläpohjarakenne lähelle vesikatetta. Rakennuksessa on nosto-ovellinen varasto-osa. Rakennusosassa on puurakenteinen lämpöeristetty yläpohjarakenne, loiva peltikate. Kuva R14: Vesikate on suurelta osin tuhoutunut tulipalossa. Kuva R15. Sammutusvesijälkiä sosiaalitiloissa 2. krs.

16 16/21 Kuva R16. Kuumuuden vaurioittama iv-kanava sosiaalitiloissa 2. krs. Kuva R17. Varasto-osan yläpohjaa. Havaitut vauriot: Vesikate on vaurioitunut / tuhoutunut tulipalossa. Yläpohjarakenteet ovat vaurioituneet ja kosteusvaurioituneet tulipalon ja sammutustöiden yhteydessä. Yläpohjarakenteet ovat sortumavaarallisia, etenkin varasto-osalla ja ullakollisella osalla. Toimenpide-ehdotukset Vesikaton uusiminen kokonaan, kattoturvavarusteet. Yläpohjarakenteiden uusiminen kokonaan. F5 Täydentävät sisäosat F51 Sisäovet - Puurakenteiset väliovet 50 vuotta Sisäovet ovat puurakenteisia tai lasirakenteisia.

17 17/21 Havaitut vauriot: Kaikki sisäovet ovat vaurioituneet. Toimenpide-ehdotukset: Kaikkien sisäovien uusiminen karmeineen. F52 Kevyet väliseinät - Väliseinät R /2 Kevyet väliseinät todettiin osin levyrakenteisiksi ja osin kivirakenteisiksi. Havaitut vauriot: Levyrakenteiset väliseinät ovat vaurioituneet. Kivirakenteisessa väliseinissä on lähinnä pinnoitevaurioita, sekä paikoin kalkkihärmettä. Toimenpide-ehdotukset Levyrakenteiset väliseinät tulee uusia kokonaan. Kivirakenteisten väliseinien pinnoitteet tulee korjata / uusia. F57 Hormit, tulisijat - Hormit, tulisijat R Kuntoluokka 3 Rakennuksessa ei ole tulisijoja. Rakennuksen entiseen pannuhuoneeseen johtaa tiilirakenteinen hormi, jonka nykyisestä käyttötarkoituksesta ei ole tietoa. Toimenpide-ehdotukset Hormin tiilirakenteiden korjaus ullakolla ja vesikaton yläpuolella. F6 Sisäpinnat F61, F62, F63 Seinäpinnat, kattopinnat ja lattiapinnat - Lattian muovipinnoitteet vuotta - Lattian keraamiset pinnoitteet 50 vuotta - kuivissa tiloissa muovilattiapäällysteet 30 vuotta. - märissä tiloissa muovilattiapäällysteet 20 vuotta. - sisäkattojen maalipinnat kuivissa tiloissa 30 vuotta. - alakattorakenteet rakennuksen ikä - sisäseinien maalipinnat kuivissa tiloissa 20 vuotta. - märkätilojen seinälaatoitukset; laatoitus,

18 18/21 kosteussulku ja kiviainesrakenne 18 vuotta. Ulko- ja väliseinien sisäpinnat on maalattu. Sisäkatto on puukuitulevyverhoiltu tai rakennuslevyverhoiltu, sosiaalitilojen puolella maalattua betonia. Kosteissa tiloissa on osin laatoitetut seinäpinnat. Lattiapinnoitteena on muovimatto, kosteat tilat on laatoitettu. Kosteiden tilojen vesieristyksistä ei ole tietoa. Kellarin portaiden ja pannuhuoneen lattian pinnoitteena on ollut maali / epoksipinnoite. Havaitut vauriot: Sisätilojen pintarakenteet ovat vaurioituneet tulipalossa lähes kauttaaltaan. Lisävaurioitumista on aiheutunut kosteuden vaikutuksesta. Kuva R kerroksen laipion sisäkattorakenteita, kuvassa näkyy sieniä. Kuva R18. Ensimmäisen kerroksen pintarakenteita.

19 19/21 Kuva R kerroksen pintarakenteita sosiaalitilojen puolella. Toimenpide-ehdotukset Kaikkien pintarakenteiden uusiminen kokonaisuudessaan, mukaan lukien kosteiden tilojen vesieristykset. F7 Rakennusvarusteet ja kalusteet - Vakiokalusteet, kuiva tila 25 vuotta - Vakiokalusteet, märkä tila 15 vuotta Rakennuksen kalusteet ja laitteet ovat vaurioituneet tulipalossa. Toimenpide-ehdotukset Kalusteiden ja laitteiden uusiminen käyttötarkoitukseen soveltuen. 4. LVIA-JÄRJESTELMIEN KUNTOARVIO G1 Lämmitysjärjestelmät Rakennuksen lämmitysjärjestelmät ovat vaurioituneet tulipalossa. Järjestelmät ovat olleet käytöstä poistettuina palon jälkeen. Kaukolämmön liittymä on ylläpidossa. Järjestelmät tulee uusia kokonaan.

20 20/21 G2 Vesi- ja viemärijärjestelmät Rakennuksen vesi ja viemärijärjestelmät ovat vaurioituneet tulipalossa. Järjestelmät ovat olleet käytöstä poistettuina palon jälkeen. Järjestelmät tulee uusia kokonaan. G3 Ilmastointijärjestelmät Rakennuksessa on ollut koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä. Järjestelmä on vaurioitunut tulipalossa eikä ole enää käyttökuntoinen. Ilmanvaihtojärjestelmä tulee uusia kokonaan. G 4 Jäähdytysjärjestelmät Kuntoluokka? Jäähdytysjärjestelmästä ei ole tietoa. G 7 Palontorjuntajärjestelmät Ei ole. J6 Rakennusautomaatiojärjestelmät Rakennuksessa on ollut automaatiojärjestelmä. Järjestelmä ei ole käyttökuntoinen. Järjestelmä tulee uusia kokonaan. 5. SÄHKÖJÄRJESTELMIEN KUNTOARVIO H SÄHKÖJÄRJESTELMÄT Rakennuksen sähkö- ja tietojärjestelmät ovat vaurioituneet tai tuhoutuneet tulipalossa. Kaikki järjestelmät ja keskukset tulee uusia kokonaisuudessaan.

21 21/21 ESIPUHE Rakennustekniikka LVIA-järjestelmät Sähköjärjestelmät Välittömästi korjattavat puutteet RAKENNUSTEKNIIKKA LVIA-TEKNIIKKA SÄHKÖTEKNIIKKA Ennen peruskorjaussuunnittelua tehtävät lisätutkimukset RAKENNUSTEKNIIKKA LVIA-TEKNIIKKA SÄHKÖ-TEKNIIKKA PTS KOHTEEN TIEDOT JA HAVAINNOT NYKYTILANTEESTA KOHTEEN TIEDOT ASIAKIRJATILANNE Arkkitehti- ja rakennesuunnitelmat: Lvia-suunnitelmat: Sähkösuunnitelmat: KÄYTTÄJÄKYSELYN PALAUTE HUOLTOTOIMEN JA KIINTEISTÖN KÄYTÖN ARVIOINTI ENERGIATALOUS SISÄOLOSUHTEISIIN LIITTYVÄT HAVAINNOT Lämpötila Ilman laatu ja vaihtuvuus Sisäilman epäpuhtaudet Valaistus Melu TURVALLISUUS JA YMPÄRISTÖRISKIT SISÄILMARISKEIHIN JA KOSTEUSVAURIOIHIN LIITTYVÄT HAVAINNOT RAKENNUSTEKNIIKAN KUNTOARVIO... 6 D5 Putkirakenteet alueella... 6 D6 Viherrakenteet... 7 D7 Päällysrakenteet... 7 D8 Aluevarusteet... 9 F1 Perustukset... 9 F2 Rakennusrunko F3 Ulkoseinät ja julkisivu F32 Ikkunat F33 Ulko-ovet F4 Yläpohjarakenteet ja vesikate F5 Täydentävät sisäosat F51 Sisäovet F52 Kevyet väliseinät F57 Hormit, tulisijat F6 Sisäpinnat F61, F62, F63 Seinäpinnat, kattopinnat ja lattiapinnat F7 Rakennusvarusteet ja kalusteet LVIA-JÄRJESTELMIEN KUNTOARVIO G1 Lämmitysjärjestelmät G2 Vesi- ja viemärijärjestelmät G3 Ilmastointijärjestelmät G 4 Jäähdytysjärjestelmät G 7 Palontorjuntajärjestelmät J6 Rakennusautomaatiojärjestelmät SÄHKÖJÄRJESTELMIEN KUNTOARVIO H SÄHKÖJÄRJESTELMÄT... 20

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009

KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo. Kirkkokatu 9. 53100 Lappeenranta 17.12.2009 1(9) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta 17.12.2009 2(9) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Kirkkola / Tapanaisen talo Kirkkokatu 9 53100 Lappeenranta

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013

KUNTOTARKASTUS 1(7) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Matkatalo. Valtakatu 36. 53100 Lappeenranta 24.09.2013 1(7) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Matkatalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta 24.09.2013 2(7) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 36 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio

Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio 25.9.2013 Lehtismäki, Kaanaa Kumputie 41, Raisio KUNTOARVIORAPORTTI 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTIEDOT... 3 1.1 Kuntotarkastus kohde... 3 1.2 Yhteyshenkilöt... 3 1.3 Kohteen kuvaus... 3 1.4 Kuntotarkastuksen tarkoitus...

Lisätiedot

YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS

YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS YLIVIESKAN KAUPUNGINTALO PERUSKORJAUS RAKENNUSTAPASELOSTUS 25.1.2016 Oy Kyöstintie 29 84100 Ylivieska puhelin 08-420 009 faksi 08-420 060 2 D1 Olevat aluerakenteet D10 Oleva maaperä Rakennusalue on rakennettua

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 1/7 Niinimaantie 691, 63210 Niinimaa Omakotitalon kuntokatselmus 9.12.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 312/2015 2/7 Tilaus 2.12.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Esa Pitkänen KY Käsämäntie 122 as 11 83100 LIPERI puh 040 5649141 www.esapitkanen.fi

Esa Pitkänen KY Käsämäntie 122 as 11 83100 LIPERI puh 040 5649141 www.esapitkanen.fi sivu 1 Kohteen osoite: 1 RAKENTEET Rakenne On korjauksia ja huoltotöitä; Toimenpiteet Korjaus ajankohta n. 1v tarkkuudella 1.1 Rakennuksen vierustan työt (maanpinnan kaltevuuden tai korkeusaseman korjaaminen,

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS 1(8) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Koulutalo. Valtakatu 34. 53100 Lappeenranta 29.08.2013

KUNTOTARKASTUS 1(8) KUNTOTARKASTUS. Kiinteistö Oy Koulutalo. Valtakatu 34. 53100 Lappeenranta 29.08.2013 1(8) KUNTOTARKASTUS Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 34 53100 Lappeenranta 29.08.2013 2(8) 1.YLEISTIETOA KOHTEESTA Kohde: Kiinteistö Oy Koulutalo Valtakatu 34 53100 Lappeenranta Tarkastuksen tilaaja:

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1 Jotta saisitte suurimman mahdollisen hyödyn kuntotarkastuksesta, olkaa ystävällisiä ja vastatkaa mukaan alla oleviin kysymyksiin etukäteen, ennen tarkastusta. Tämä nopeuttaa ja helpottaa kuntotarkastusta.

Lisätiedot

korjaukset Kellarikerroksen lämpöjohdot uusittu 2006 Todistus toimitetaan myöhemmin, liitteenä kulutustiedot vuosilta 2010-2013

korjaukset Kellarikerroksen lämpöjohdot uusittu 2006 Todistus toimitetaan myöhemmin, liitteenä kulutustiedot vuosilta 2010-2013 Kiinteistön tiedot Rakennuksen nimi Rakennuksentyyppi Sijainti Tontin tiedot Ketorinne Asuinkerrostalo Ketomaantie 2 A, 41340 LAUKAA P-ala n. 2690 m 2, määräala 410-409-0016-0000 Lääkärilä Rakennusten

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5

KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5 KUNTOTARKASTUKSEN HAASTATTELUOSA 1/5 Kohteen osoite: Omistushistoria: (vähintään vuosi, jolloin kohde on tullut nykyisen omistajan omistukseen) 1 RAKENTEET TEHDYT KORJAUS- JA HUOLTOTYÖT SEKÄ RAKENTEIDEN

Lisätiedot

KEVYT KUNTOARVIO. LOMPANLINNA Peltokatu 33 33100 Tampere

KEVYT KUNTOARVIO. LOMPANLINNA Peltokatu 33 33100 Tampere KEVYT KUNTOARVIO LOMPANLINNA Peltokatu 33 33100 Tampere Tarkastuspäivä 7.9.2011 1 SISÄLLYSLUETTELO 0. JOHDANTO...2 1. YHTEENVETO...2 1.1 Kiinteistön tekninen PTS...2 2. KOHTEEN TIEDOT JA HAVAINNOT NYKYTILANTEESTA...3

Lisätiedot

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Untamontie 2

Wise Group Finland Oy. Käpylän peruskoulu Untamontie 2 Wise Group Finland Oy Käpylän peruskoulu Untamontie 2 Untamontie 2 1. Tutkimuksen laajuus ja tutkimusmenetelmät 2. Koonti merkittävimmistä havainnoista ja rakenneosittain 3. Koonti toimenpide-ehdotuksista

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TUOTANTOHALLI JA HUOLTORAKENNUS JUUAN REHU OY LUIKONLAHDENTIE 506 A JA B 83900 JUUKA 25.03.2013 Rakennus A Rakennus B Sisällys Esipuhe... 1 Yleistä kiinteistöstä... 2 Asiakirjat...

Lisätiedot

Selvitys korjauskustannuksista

Selvitys korjauskustannuksista Selvitys korjauskustannuksista Johdanto Tässä arviossa tarkastellaan SR-raudan rakennusta jossa toimii rautakauppa sekä vuokralaisina muita pienyrittäjiä. Arviossa otetaan kantaa rakennuksen kunnon rapistuneisuuteen

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 3 Kivelä Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 13 Marjala Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

KORJAAMO- VARASTOHALLI TOIMISTO- JA LABORATORIOTILAA VAASAN VANHASTA SATAMASTA

KORJAAMO- VARASTOHALLI TOIMISTO- JA LABORATORIOTILAA VAASAN VANHASTA SATAMASTA MYYDÄÄN KORJAAMO- VARASTOHALLI TOIMISTO- JA LABORATORIOTILAA VAASAN VANHASTA SATAMASTA Tulli Business Park, Åkerlundinkatu 11 A - PL 352-33101 Tampere Puh. 010 5220 100 Fax 03 222 9835 www.catella.fi OSOITE

Lisätiedot

KUNTOARVIO JA KIINTEISTÖJEN ARVONMÄÄRITYS

KUNTOARVIO JA KIINTEISTÖJEN ARVONMÄÄRITYS KUNTOARVIO JA KIINTEISTÖJEN ARVONMÄÄRITYS Svapa Oy Muurarinkatu 2, 92120 Paavo Koskela p. 050 529 0012, paavo.koskela@svapa.fi www.svapa.fi 1(4) Pikku Soini Tontti 1,, kuntoarvio hinnan määritystä varten

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Sokkelin päällä Lattiapinnan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 29.07.13 7809 Joensuu Henri 0458814141 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27511 Eura Rantanen Markus 044 4224882 TYÖKOHDE Euran kunta Kotivainiontie 3 27400

Lisätiedot

Kuntokartoitus katselmus Prijuutissa 2.12.2013

Kuntokartoitus katselmus Prijuutissa 2.12.2013 Insinööritoimisto Kimmo Kaitila Oy RAPORTTI Tuusulan kunta/ Tilakeskus Kuntokartoitus katselmus Prijuutissa 2.12.2013 Kohde on Hyrylässä Ajomiehentiellä sijaitseva vanha kauppiastalo ( tila 3:282 ). Rakennus

Lisätiedot

KUNTOARVIOISTA: Rakennustekniikka

KUNTOARVIOISTA: Rakennustekniikka KUNTOARVIOISTA: A-Insinöörit Suunnittelu Oy Kauhava; Pernaan koulu KUNTOARVIO Rakennukset ovat rakennusteknisiltä osiltaan tyydyttävässä sekä osin vain välttävässä kunnossa. Merkittävimmät kustannukset

Lisätiedot

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA

RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE JUUKA RAKENNUSTEKNINEN KUNTOARVIO TEOLLISUUS ALUEEN HUOLTOHALLIKIINTEISTÖ SAHATEOLLISUUSTIE 3 83900 JUUKA 14.02.2011 Sisällys Esipuhe...3 1 Yleistä kiinteistöstä...3 2 Asiakirjat...3 3 Rakenteiden ja järjestelmien

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30

Knuuttilantie 5 B, Jalasjärvi. Rivitalorakennuksen kuntokatselmus klo 12.30 1 7 Knuuttilantie 5 B, 61600 Jalasjärvi Rivitalorakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 12.30 2 7 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta

TARKASTUSKÄYNTI Santaholmantie 94, Haukipudas Talo-C, huoneiston C 1 osalta TARKASTUSKÄYNTI 12.6.2014 Talo-C, huoneiston C 1 osalta 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTIETOA TARKASTUKOHTEESTA... 3 2. VAINNOT KOHTEESTA JA TOIMENPIDESUOSITUKSET... 4 2.1. Perustukset, alapohja ja rakennuksen

Lisätiedot

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus

Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin liittyvä katselmus 1 Helsingin kaupunki MUISTIO HKR-Rakennuttaja Rakennuttajatoimisto 1 Riitta Harju 9.3.2009 Käpylän peruskoulu Väinölänkatu 7 ja Untamontie 2 00610 HELSINKI Käpylän peruskoulun sisäilma- ja kosteusongelmiin

Lisätiedot

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia

PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN TYÖKOHDE. Välikarintie 62 29100 Luvia PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 13.11.15 10185 Markku Viljanen 050 9186694 TILAAJA Satakunnan Ulosottovirasto PL44 28101 Pori sari.merivalli@oikeus.fi TYÖKOHDE Välikarintie 62 29100 Luvia

Lisätiedot

VESIKATTOSELVITYS. Tammirinteen vastaanottokoti 21.8.2006. Tammirinteentie 2 01760 VANTAA. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki

VESIKATTOSELVITYS. Tammirinteen vastaanottokoti 21.8.2006. Tammirinteentie 2 01760 VANTAA. ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki 21.8.2006 VESIKATTOSELVITYS Tammirinteen vastaanottokoti Tammirinteentie 2 01760 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Projektipäällikkö, insinööri (AMK) VESIKATTOSELVITYS/

Lisätiedot

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin

Pohjakuva ja rakenteet. Seinä- ja alapohjarakenteiden toteutustavat tarkistettiin rakenneavauksin VANHAINKOTIKÄYTÖSSÄ OLLEEN RAKENNUKSEN RAKENNE - JA SISÄILMASTOTUTKIMUS Lähtötiedot Kohde on rakennettu 1980-luvulla Rakennus on ollut koko historiansa ajan vanhainkotikäytössä Tiloissa tehty pintasaneerauksia

Lisätiedot

Kurikantie 7, Kurikka. Liikerakennuksen kuntokatselmus klo 10.00

Kurikantie 7, Kurikka. Liikerakennuksen kuntokatselmus klo 10.00 1 9 Kurikantie 7, 61300 Kurikka Liikerakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 10.00 2 9 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

RAKENNUSTAPASELOSTUS KAUKAAN VIRKAILIJAKERHO

RAKENNUSTAPASELOSTUS KAUKAAN VIRKAILIJAKERHO RAKENNUSTAPASELOSTUS KAUKAAN VIRKAILIJAKERHO RAKENNUSTAPASELOSTUS YLEISTIEDOT PAIKKATIEDOT Rakennuskohteen nimi Kaukaan Virkailijakerho Osoite Kaukaankatu 28 Rakennuspaikkaa koskevat tiedot (tontti, kaavoitus,

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 14 Päärakennus Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 1/8 Yli-Vallintie (856), 61720 Yli-Valli Vapaa-ajan asunnon kuntokartoitus 25.11.2015 klo 10.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 2811/2015 2/8 Tilaus 12.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Opinnäytetyö, seminaari. Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK

Opinnäytetyö, seminaari. Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK Opinnäytetyö, seminaari Sisäilmakohteen tutkimus ja korjaustyön valvonta 7-8.6.2017 Eveliina Mattila RTA-koulutus, RATEKO/SAMK Työn aihe Koulurakennuksen kellarin (osa rakennuksesta) sisäilma ja kosteustekninen

Lisätiedot

Hangon neuvola, Korjaustapaehdotus

Hangon neuvola, Korjaustapaehdotus S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HANGON KAUPUNKI Hangon neuvola, Korjaustapaehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Sami Heikkilä, Juhani Pirinen Sisällysluettelo 1 Korjaustapaehdotus rakenneosittain...

Lisätiedot

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella

Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Kosteus- ja mikrobivauriot koulurakennuksissa TTY:n suorittamien kosteusteknisten kuntotutkimusten perusteella Sisäilmastoseminaari 2014 Petri Annila, Jommi Suonketo ja Matti Pentti Esityksen sisältö Tutkimusaineiston

Lisätiedot

Kuntokartoitus. Sivuja:1/24. Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson. Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa. Tutkimus pvm: 16.10.

Kuntokartoitus. Sivuja:1/24. Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson. Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa. Tutkimus pvm: 16.10. Sivuja:1/24 Vastaanottaja: Länsi-Uudenmaan Ulosottovirasto Gun Adamsson Kuntokartoitus Kohde: Tammisaarentie 8, 10300 Karjaa Tutkimus pvm: 16.10.15 Raportointi pvm: 25.10.15 Läsnä olleet: Omistajat sekä

Lisätiedot

Kuntoselvitys. Rakennustekniikka

Kuntoselvitys. Rakennustekniikka LIITE C2 KUNTOSELVITYS Kuntoselvitys Rakennustekniikka Rasumovo Kauppatie 6 43 Raporttipäivä: 2.1.213 Tarkastuspäivä: 1.9.213 Rekisteröity osoite ja kotipaikka: Pihlajistonkuja 4, 71 HELSINKI / Y tunnus

Lisätiedot

TIIVESTELMÄ HAVAITUISTA ONGELMISTA

TIIVESTELMÄ HAVAITUISTA ONGELMISTA PAIJULAN KOULU Paijulan koulu Nousiaisten kunnassa. Alun perin rakennettu noin 1920 ja laajennus tehty 1970. Rakennuksen kerrosala on noin 528 m² ja huoneistoala noin 470 m². Rakennuksen arvioitu tilavuus

Lisätiedot

PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET

PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET PÄIVÄKOTIEN KUNNOSSAPITOTARPEET PÄIVÄKOTI m2 /m2/a Otan päiväkoti 1.700 1.6 M 92,22 Onnelan päiväkoti 466 200.800 43,09 Nummen päiväkoti 1.070 270.300 25,26 Heinon talo 80 146.400 183,00 Sampaanalan päiväkoti

Lisätiedot

KUNTOTUTKIMUS. Kiinteistö Oy NIKKARINKRUUNU ALEKSISKIVENTIE 8 04200 KERAVA 26.9.2013. RI Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA

KUNTOTUTKIMUS. Kiinteistö Oy NIKKARINKRUUNU ALEKSISKIVENTIE 8 04200 KERAVA 26.9.2013. RI Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA KUNTOTUTKIMUS Kiinteistö Oy NIKKARINKRUUNU ALEKSISKIVENTIE 8 04200 KERAVA 26.9.2013 RI Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA puh 020-7792722, 040-7067620 tapani.alatalo@saneeraustekniikka.com

Lisätiedot

II Taloyhtiön vastuunjakotaulukko. Seinien sisäpinnat. Lattianpäällysteet. Sisäpinnat. Pilari. Alapohjarakenne Lämmöneriste

II Taloyhtiön vastuunjakotaulukko. Seinien sisäpinnat. Lattianpäällysteet. Sisäpinnat. Pilari. Alapohjarakenne Lämmöneriste II Taloyhtiön vastuunjakotaulukko RAKENTEET Ulkoseinärakenne Sisäpinnat Seinien sisäpinnat Lattianpäällysteet Pilari Sisäpinnat Vesikate Aluskate, alusrakenne Kantava rakenne, kattotuolit Lämmöneriste

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/7 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki / Peter Backman Raportti Kohde: Toimeksianto: Kvarnbergsgatan 18 06100 Borgå Kartoitus Tutkimus pvm: 7.8.2015 Läsnäolijat: Tomas Backman Raportointi pvm: 24.8.2015

Lisätiedot

Kiinteistökatselmus 2 (8)

Kiinteistökatselmus 2 (8) Kiinteistökatselmus 2 (8) TAUSTATIEDOT Rakennus sijaitsee osoitteessa Kauppilantie 1, 61600 Jalasjärvi. Katselmuksen kohteena on yksi kerroksinen Jalasjärven lukiona toimiva kiinteistö. Rakennus on rakennettu

Lisätiedot

RAKENTEELLISET SELVITYKSET

RAKENTEELLISET SELVITYKSET Kiinteistökatselmus 2 (11) Kohteen yleiskuvaus Katselmuksen kohteet sijaitsevat Kurikassa osoitteessa Hakunintie 42, 61360 MIETO. Katselmus suoritettiin silmämääräisesti rakenteita avaamatta ja rikkomatta.

Lisätiedot

Tontti Kohde sijaitsee Naantalin kunnassa, kunnan omistamalla tontilla (2491 m2), korttelin tontilla 7.

Tontti Kohde sijaitsee Naantalin kunnassa, kunnan omistamalla tontilla (2491 m2), korttelin tontilla 7. RAKENNUSTAPASELOSTUS Rakentaja: Rakennusliike Hörkkö Oy YLEISTÄ As Oy Naantalin Keihäänkärki 2 on RS-rahoitteinen rivitaloyhtiö. Yhtiö muodostuu kahdesta erillisestä rakennuksesta ja seitsemästä asunnosta.

Lisätiedot

Anttilan koulu, korjaustapaehdotus rakenneosittain

Anttilan koulu, korjaustapaehdotus rakenneosittain S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LOHJAN KAUPUNKI Anttilan koulu, korjaustapaehdotus rakenneosittain FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Jokelainen Heidi-Johanna Sisällysluettelo 1 Korjaustapaehdotus rakenneosittain...

Lisätiedot

Yksikkö. Määrä. 1 Soramurske/kunnostus - 2002 Kunnostaminen 4-5 2 Kivituhka/kunnostus - 2002 Kunnostaminen 4-5

Yksikkö. Määrä. 1 Soramurske/kunnostus - 2002 Kunnostaminen 4-5 2 Kivituhka/kunnostus - 2002 Kunnostaminen 4-5 D ALUERAKENTEET D1 Olevat rakenteet D15 Alueen pintakerrokset 1 Soramurske/kunnostus 4-5 2 Kivituhka/kunnostus 4-5 Kunnossapitojakso [a] 3 Asfaltti/uusiminen 16-20 4 Laattapäällyste/uusiminen 16-20 D5

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 8 Sauna 3 Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

Kohde Suomen kasarmit Varastorakennus 20 Vuorikatu, Hämeenlinna

Kohde Suomen kasarmit Varastorakennus 20 Vuorikatu, Hämeenlinna 1 1. KOHTEEN TIEDOT Kohde Vuorikatu, Hämeenlinna Tilaaja Asko Taskila, Senaatti-kiinteistöt Myyntipäällikkö Kehityskiinteistöt PL 237 (Lintulahdenkatu 5 A) 00531 Helsinki gsm. 040 511 2157 2. TEKNINEN

Lisätiedot

MITTAUSRAPORTTI. Asunto Oy Kemin Takajärventie I 55

MITTAUSRAPORTTI. Asunto Oy Kemin Takajärventie I 55 1 MITTAUSRAPORTTI Asunto Oy Kemin Takajärventie 28 30 I 55 23.04.2015 2 Vastaanottaja: Länsi-Pohjan ulosottovirasto Valtakatu 28 94100 Kemi Tutkimusraportti Kohde: Asunto Oy Kemin Takajärventie 28 30 I

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 21 Leirimaja Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET

HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET HAKALAN KOULU SISÄILMATUTKIMUKSET Petri Lönnblad RI. RTA 4.9.2017 Tehdyt tutkimukset HUHTIKUU 2006: Asbestikartoitus KESÄ-HEINÄKUU 2017: - Kosteuskartoitus, kosteusmittaukset - Rakenneavaukset, mikrobinäytteenotto

Lisätiedot

TERVANOKKA. Alustava kuntoselvitys 18.01.2016. ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA

TERVANOKKA. Alustava kuntoselvitys 18.01.2016. ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA TERVANOKKA Alustava kuntoselvitys 18.01.2016 ri Tapani Alatalo Rakennus Oy Uudenmaan SANEERAUSTEKNIIKKA puh 020-7792 722, 040-7067620 tapani.alatalo@saneeraustekniikka.com Kytkinkatu 4E 04220 KERAVA 1

Lisätiedot

Rakennuksen kuntotarkastus

Rakennuksen kuntotarkastus Rakennuksen kuntotarkastus Kohde: Laatija: Tonttula, Tonttulantie 15, 92180 Lapaluoto Jyrki Määttä, tarkastusarkkitehti Raahen kaupunki, Rakennusvalvonta Ruskatie 1, 90240 Pattijoki puh. 040-830 3153 jyrki.maatta@raahe.fi

Lisätiedot

Kuntoarvio/kuntotodistus

Kuntoarvio/kuntotodistus KIINTEISTÖ OY NIKKARINKRUUNU 16.10.2012 ALEKSIS KIVEN TIE 8 Kuntoarvio/kuntotodistus Aleksis Kiven tie 8:n kiinteistö siirtyi kaupungin omistuksesta Nikkarinkruunulle vuoden 2009 alusta. Kohteesta ei ole

Lisätiedot

Kuntoarvioraportti Haukiputaan Kirkonkylän alakoulu 6 (59) WO

Kuntoarvioraportti Haukiputaan Kirkonkylän alakoulu 6 (59) WO Haukiputaan Kirkonkylän alakoulu 6 (59) 2. Tämä kuntoarvioraportti koostuu yhteenvedosta, 10 vuoden elinkaariennusteesta ja rakennusosakuntoarvioista, joita voidaan täydentää kuntotutkimuksilla ja tarvittaessa

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 04.05.205 /6 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 930 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite

Lisätiedot

Tarkastuskäynti. Porin kaupunki, Tekninen toimiala Mikko Muurinen, Piritta Salmi

Tarkastuskäynti. Porin kaupunki, Tekninen toimiala Mikko Muurinen, Piritta Salmi Tarkastuskäynti 15.2.2019 Kohdetiedot: Rantamakasiini, 280 m 2 Eteläranta 5, 28100 Pori Rakennusvuosi 1896, Cafe Jazz kahvilatoiminta vuodesta 1985, Rakennusperintölailla suojeltu rakennus Uusrenessanssi

Lisätiedot

Kuntoarvio Peltokaari Aarnenkatu 26

Kuntoarvio Peltokaari Aarnenkatu 26 arvio 1.6.2016 Peltokaari Aarnenkatu 26 49400 Hamina Petri Karnaattu p. 0400 579 310 Kuva 1. Etujulkisivu Peltokaari 1.6.2016 JOHDANTO... 1 1. YHTEENVETO JA TOIMENPIDE-EHDOTUKSET... 2 RAKENNUSTEKNIIKKA...

Lisätiedot

KERROSTALOHUONEISTON KOSTEUSKARTOITUS

KERROSTALOHUONEISTON KOSTEUSKARTOITUS KERROSTALOHUONEISTON KOSTEUSKARTOITUS Mäkikatu 5-7 B12 76100 Pieksämäki 1 1. LÄHTÖTIETOJA KOHTEESTA: Omistaja: - Kohteen osoite: Toimeksianto: Mäkikatu 5-7 B12, 76100 Pieksämäki Kosteuskartoitus myyntiä

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/5 Vastaanottaja: Porvoon Tilapalvelut Raportti Kohde: Toimeksianto: Mika Waltarinkatu 12 06100 Porvoo Kartoitus Tutkimus pvm: 16.6.2016 Läsnäolijat: Hans Bergman / Porvoon Tilapalvelut Kim Laaksonen

Lisätiedot

SISÄILMATUTKIMUS. Yhteenveto PÄIVÄTUULI KIUKAINEN. I n s i n ö ö r i t o i m i s t o L E V O L A Sivu 1 / 15

SISÄILMATUTKIMUS. Yhteenveto PÄIVÄTUULI KIUKAINEN. I n s i n ö ö r i t o i m i s t o L E V O L A Sivu 1 / 15 L E V O L A Sivu 1 / 15 PÄIVÄTUULI 27400 KIUKAINEN SISÄILMATUTKIMUS Yhteenveto 01.02.2016 L E V O L A Sivu 2 / 15 Tilaaja Euran kunta / Markus Rantanen Toimeksianto Rakennuksen sisäilmatutkimus käyttötarkoituksen

Lisätiedot

RAKENNETEKNINEN KUNTOARVIO Helsingin kaupungin liikennelaitos

RAKENNETEKNINEN KUNTOARVIO Helsingin kaupungin liikennelaitos RAKENNETEKNINEN KUNTOARVIO Helsingin kaupungin liikennelaitos Kulosaaren sähkönsyöttöasema Kulosaaren puistotie 7 00570 Helsinki Työ nro H04639.P019.025 Raportin päiväys 29.4.2015 GRANLUND OY Markku Salminen

Lisätiedot

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00

Knuuttilantie 5 C, Jalasjärvi. Asuinrakennuksen kuntokatselmus klo 15.00 1 8 Knuuttilantie 5 C, 61600 Jalasjärvi Asuinrakennuksen kuntokatselmus 1.8.2017 klo 15.00 2 8 Tilaus 27.7.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Tarkastuksessa

Lisätiedot

Pientaloteollisuus PTT ry PIENTALOPAKETTIEN YLÄKÄSITTEET 01.06.2010 1(5)

Pientaloteollisuus PTT ry PIENTALOPAKETTIEN YLÄKÄSITTEET 01.06.2010 1(5) 1(5) TOIMITUKSEN SISÄLTÖKUVAUS Materiaalitoimitus = M Materiaalit toimitetaan asennettuna = A Ei sisälly toimitukseen = tyhjä solu YLÄKÄSITTEET Talopaketin toimituslaajuus 1 RAKENNUSOSAT TALOVALMIS MUUTTOVALMIS

Lisätiedot

Finnmap Consulting Oy SSM

Finnmap Consulting Oy SSM 1 Idänpuoleinen rakennusosa Liikuntasali Idänpuoleinen rakennusosa Kirjasto Liikuntasali Kuvat 1, 2. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää os. Varistontie 3, Vantaa sijaitsevan koulurakennuksen

Lisätiedot

Kuntoarvio Start. Fridhem Sahamäenkaari 1 01360 Vantaa. Tarkastuspäivä 1.11.2012

Kuntoarvio Start. Fridhem Sahamäenkaari 1 01360 Vantaa. Tarkastuspäivä 1.11.2012 Kuntoarvio Start Fridhem Sahamäenkaari 1 01360 Vantaa Tarkastuspäivä 1.11.2012 Kuntoarvio Start 2/16 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. YHTEENVETO... 4 KORJAUSEHDOTUKSET VUOSILLE 2011 2020... 4 2.1.

Lisätiedot

Näytesivut. Vastuunjakotaulukko selityksineen. 28 Kopiointi kielletty. 1 Rakenteet

Näytesivut. Vastuunjakotaulukko selityksineen. 28 Kopiointi kielletty. 1 Rakenteet II Vastuunjakotaulukko selityksineen 1 Rakenteet Asunto-osakeyhtiölain mukaan yhtiö vastaa rakenteiden ja eristeiden kunnossapidosta. Yhtiö vastaa myös huoneiston sisäosien ja pinnoitemateriaalien korjaamisesta,

Lisätiedot

AS OY TUUSULAN UPSEERINHOVI Nappulakatu 1, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 5.6.2015

AS OY TUUSULAN UPSEERINHOVI Nappulakatu 1, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 5.6.2015 AS OY TUUSULAN UPSEERINHOVI Nappulakatu 1, 04300 Tuusula RAKENNUSTAPASELOSTUS 5.6.2015 Yleiskuvaus: Perustukset: Ulkoseinät: Yläpohja: Alapohja: Välipohja: Väliseinät: Ikkunat: Ovet: Portaat Parvekkeet

Lisätiedot

KUNTOARVIO Jokelan talo Torikatu 26 80100 Joensuu

KUNTOARVIO Jokelan talo Torikatu 26 80100 Joensuu KUNTOARVIO Jokelan talo Torikatu 26 80100 Joensuu Laatijat: Rakennuttajatoimisto Protiimi Oy LVI-insinööritoimisto Akel Oy Sähkösuunnittelu Juha Eskelinen 2(22) 1. Yleistä Kohde: Jokela Torikatu 26 80100

Lisätiedot

KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä

KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä KORJAUSTARVESELVITYS As Oy Kuopion Esimerkki Yleistä Tämä korjaustarveselvitys pohjautuu kiinteistöstä 2010 laadittuun kuntoarvioon. Kiinteistön perustiedot löytyvät isännöitsijätodistuksesta. Kiinteistön

Lisätiedot

KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS

KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS KUUSKAJASKARIN KIINTEISTÖIDEN KUNTOKARTOITUS Rivitalorakennukset 1-3 Kasarmirakennus J.Kekki Vahinkokartoittaja YLEISTÄ Kuuskajaskarin kiinteistöt Kolme puurunkoista lautaverhoiltua yhteen asuinkerrokseen

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4009/2017 1/8

KK-Kartoitus RAPORTTI 4009/2017 1/8 KK-Kartoitus RAPORTTI 4009/2017 1/8 Kauppatie 36, 61850 Kauhajoki as. Liikerakennuksen kuntokatselmus 4.10.2017 klo 09.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4009/2017 2/8 Tilaus 25.9.2017: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto

Lisätiedot

Tarkastusväli (vuotta)

Tarkastusväli (vuotta) 1 TONTTI Yleistarkastus vuosittain Salaojat ja putket 40-50 2 5 Asfalttipäällysteet 20 2 5-12 Sora- ja kivituhkapäällysteet 1 Tasaus vuosittain Lipputanko, kuivatusteline, yms. 40 1 10 Puurakenteiset aidat

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 20 Törmälä Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan osasto Antti

Lisätiedot

Martinkartano. Asemapiirros Rakennustapaseloste Kerrospohjakuvat Huoneistojen pohjakuvat. Senioriasumisoikeusasuntoja. Iltamantie 7, 05810 Hyvinkää

Martinkartano. Asemapiirros Rakennustapaseloste Kerrospohjakuvat Huoneistojen pohjakuvat. Senioriasumisoikeusasuntoja. Iltamantie 7, 05810 Hyvinkää Martinkartano Senioriasumisoikeusasuntoja Iltamantie 7, 05810 Hyvinkää Asemapiirros Rakennustapaseloste Kerrospohjakuvat Huoneistojen pohjakuvat SENIORIASUMISOIKEUS OY ILTAMANTIE 7, 05810 HYVINKÄÄ P +108.00

Lisätiedot

KOHTEEN OSOITE: Nykyisessä omistuksessa lähtien.

KOHTEEN OSOITE: Nykyisessä omistuksessa lähtien. KUNTOTARKASTUKSEN KIRJALLINEN HAASTATTELUOSA Kuntotarkastuksessa myyjälle ja ostajalle parhaimman hyödyn saamiseksi, toivomme teidän vastaavan kysymyksiin huolellisesti ja parhaanne mukaan. Täytetty lomake

Lisätiedot

Kosteuskartoitus RS 1

Kosteuskartoitus RS 1 Kosteuskartoitus RS 1 Pakkahuoneenkatu 17 B 9 90100 Oulu 11.04.2017 Paavo Havaksentie 5 F 90570 Oulu p. 030 670 5500 www.raksystems.fi Y-tunnus: 0905045-0 1 RAJAUKSET Kiinteiden kalusteiden ja laitteiden

Lisätiedot

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä

ULKOSEINÄ VÄLISEINÄ Teräs, alapohjassa Anturan päällä Laatan päällä PÄIVÄMÄÄRÄ TYÖNUMERO TYÖN SUORITTAJA PUHELIN 20.08.15 9935 Kinnunen Vesa 050-9186695 TILAAJA Euran kunta Sorkkistentie 10 27510 Eura markus.rantanen@eura.fi TYÖKOHDE As Oy Kotivainio Kotivainiontie 3 as

Lisätiedot

VANTAAN KAUPUNKI. NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa . 1 (20) 1920540 Ari Kuusisto 5.5.2009. Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009.

VANTAAN KAUPUNKI. NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa . 1 (20) 1920540 Ari Kuusisto 5.5.2009. Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009. . 1 (20) Sisältö KUNTOARVIORAPORTTI 5.5.2009 Projekti VANTAAN KAUPUNKI NAVETHALIA Oraskuja 1 01370 Vantaa Rev. Päiväys Muuttanut Hyväksynyt Muutos P:\\Kuntoarvio_.doc Aaro Kohonen Oy www.aarokohonen.com

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7

KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7 KK-Kartoitus RAPORTTI 5309/2014 1/7 Kohde: Kämmekänkuja 7 60100 Seinäjoki Tilaus 24.9.2014: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto / Peltoniemi Pasi Laskutusosoite: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Omakotitalon

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9

KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9 KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 1/9 Tammisentie 4, 63700 Ähtäri Omakotitalon kuntokartoitus 4.12.2015 klo 13.00 KK-Kartoitus RAPORTTI 4111/2015 2/9 Tilaus 18.11.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto Laskutusosoite:

Lisätiedot

Kuntoarvio. Pulesjärven leirintäalue Itäniementie Tampere. Tarkastuspäivä

Kuntoarvio. Pulesjärven leirintäalue Itäniementie Tampere. Tarkastuspäivä Kuntoarvio Pulesjärven leirintäalue Itäniementie 63 33680 Tampere Tarkastuspäivä 12.4.2016 Haarlankatu 1 E FI-33230 Tampere p. 030 670 5500 www.raksystems.fi Y-tunnus: 0905045-0 Kuntoarvio 2/16 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Omistushistoria: Nykyiset omistajat ovat ostaneet kiinteistön vuonna 2007. Jukka Tolvanen, Mervi Pirinen ja Janne Juntunen.

Omistushistoria: Nykyiset omistajat ovat ostaneet kiinteistön vuonna 2007. Jukka Tolvanen, Mervi Pirinen ja Janne Juntunen. 1 1. YLEISTIEDOT TARKASTUKSESTA Kohde: Kuhmontie 174, 75500 Nurmes. Kiinteistötunnus: 541-416-15-19 Kohteen pinta-ala: 97 m 2 (huoneistoala) 113 m² (kerrosala) Kerrosluku: 1 Rakennusvuosi: 1934 sekä laajennus

Lisätiedot

Tarkastettu omakotitalo

Tarkastettu omakotitalo Tarkastettu omakotitalo Asuinrakennuksen ja varastorakennuksen väli on pieni, jonka vuoksi varasto on tehty julkisivujen osalta kivirakenteisena (paloturvallisuus) Asuinrakennuksen parvekkeen pilareiden

Lisätiedot

As Oy Juhannusrinne. Parolantie 3 02120 ESPOO

As Oy Juhannusrinne. Parolantie 3 02120 ESPOO As Oy Juhannusrinne Parolantie 3 02120 ESPOO LAUSUNTO PAROLANTIE 3, 02120 ESPOO 2 HUONEISTOJEN PÄÄTYJEN TARKASTUS AVATUILTA KOHDILTA Kohde: Tilaaja: As Oy Juhannusrinne Parolantie 3 02120 ESPOO As Oy Juhannusrinne

Lisätiedot

1920 luvulla rakennettujen vuokratalojen kuntotutkimus ja korjausehdotuksia MAURI PIHLAJAVIITA

1920 luvulla rakennettujen vuokratalojen kuntotutkimus ja korjausehdotuksia MAURI PIHLAJAVIITA 1920 luvulla rakennettujen vuokratalojen kuntotutkimus ja korjausehdotuksia MAURI PIHLAJAVIITA Johdanto Tämän kuntotutkimuksen lähtökohtana oli selvittää Porin kaupungin omistamien Sahamäenkadun 1-3, 5-7

Lisätiedot

Kosteus- ja mikrobivauriot kuntien rakennuksissa. Petri Annila

Kosteus- ja mikrobivauriot kuntien rakennuksissa. Petri Annila Kosteus- ja mikrobivauriot kuntien rakennuksissa Petri Annila Kosteus- ja mikrobivauriot kuntien rakennuksissa Sijoittuminen COMBI-hankkeeseen WP3 Rakenneratkaisujen lämpö- ja kosteustekninen toiminta

Lisätiedot

REMONTTIKUVAUS YLÄKERRAN WC YLÄPOHJAN ERISTEET VESIKATE SAVUPIIPPU

REMONTTIKUVAUS YLÄKERRAN WC YLÄPOHJAN ERISTEET VESIKATE SAVUPIIPPU REMONTTIKUVAUS Kiinteistö: rv. 1954 (laajennusosa 1987). Kiinteistön vanha osa 2krs. Kiinteistöä ei ole aikaisemmin peruskorjattu. Remontti käsittää: - 1. Yläkerran wc:n remontointi, yläpohjan eristeen

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUS ASUNTOKAUPPAA VARTEN

KUNTOTARKASTUS ASUNTOKAUPPAA VARTEN KUNTOTARKASTUS ASUNTOKAUPPAA VARTEN Kokonkatu 6 33960 Pirkkala 1. YLEISTIETOA TARKASTUKSESTA Kohde Omakotitalo Kokonkatu 6 33960 Pirkkala Kohteen pinta-ala: Ei tarkemitattu Kohteen tilavuus: - m³ Kerrosluku:

Lisätiedot

Pihkoon koulu. Kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus ISS Proko Oy Peter Mandelin

Pihkoon koulu. Kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus ISS Proko Oy Peter Mandelin Pihkoon koulu Kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus 7.12.2017 ISS Proko Oy Peter Mandelin Tutkitut rakennukset Uusi Koulu Vanha koulu Uusi koulu Vanha koulu 2 Tehdyt tutkimukset: Rakenneavauksia:

Lisätiedot

Raportti Työnumero:

Raportti Työnumero: Sivuja:1/9 Vastaanottaja: Porvoon Kaupunki / Jani Wilhola Raportti Kohde: Toimeksianto: Edelfeltinbulevardi 2 06100 Porvoo Kartoitus Tutkimus pvm: 2.4.2015 Läsnäolijat: Viktor Johansson Tomas Backman Raportointi

Lisätiedot

PINTAKALLISTUSSELVITYS

PINTAKALLISTUSSELVITYS 27.7.2011 PINTAKALLISTUSSELVITYS Kimokujan koulu Kimokuja 5 01200 VANTAA ASB-YHTIÖT, ASB-Consult Oy Ab, Helsinki Asko Karvonen (GSM 0400 646 244) Insinööri (AMK) PÄÄKONTTORI, Konalankuja 4, 00390 HELSINKI

Lisätiedot

RAKENNUSOSAN KUNTOTUTKIMUS EVIRAN TOIMITILAT

RAKENNUSOSAN KUNTOTUTKIMUS EVIRAN TOIMITILAT RAKENNUSOSAN KUNTOTUTKIMUS EVIRAN TOIMITILAT KOHTEEN YLEISTIEDOT KOHDE TILAAJA Satamatie 15 90520 Oulu Liikelaitos Oulun Tilakeskus Tekninen isännöitsijä Matias Pirttimaa TUTKIMUKSEN TEKIJÄT Instaro Oy

Lisätiedot

KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo

KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo KUNTOTARKASTUKSEN OHJE ja SISÄLTÖ Omakoti- tai paritalo OHJE Tarkastukseen on hyvä varata aikaa 3-4 tuntia. Kylpyhuoneessa ei saisi kastella lattiaa ja seiniä 2 päivää ennen tarkastusta. Mikäli on amme

Lisätiedot

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123

Käyttäjän tiedot. Nimi. Katuosoite Hämeenkatu 1 A 1 Postiosoite Sähköposti. Puhelinnumero 000 1234123 04.05.205 /6 Kohteen tiedot Nimi MALLITALO 950 luvun esimerkki Katuosoite Hämeenkatu Postiosoite 00000, Kotikunta Rakennuskunta/maakunta Helsinki, Uusimaa Käyttäjän tiedot Nimi Erkki Esimerkki Katuosoite

Lisätiedot

Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ

Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ Proj. nro 3318 Asunto Oy Jyväskylän Tavintie Tavintie 8 A 1 40400 JYVÄSKYLÄ Raportti Kuntotarkastus asuntokauppaa varten 17.06.2013 Laukaantie 4, Fax 0 10 322 0909 pts@pts.fi www.pts.fi Tekijä: Juhana

Lisätiedot

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS

YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS YHTEISTOIMINTAMALLIN MUKAINEN KUNTOTARKASTUS 22 Vierasniemen sauna Ärjänsaari Yrityksen/ja tarkastajan yhteystiedot ja pätevyys Tarkastuksen suorittaja(t) Kajaanin ammattikorkeakoulu/rakennustekniikan

Lisätiedot

Tapiolan uimahalli. TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA Kimmo Martinsen

Tapiolan uimahalli. TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA Kimmo Martinsen Tapiolan uimahalli TIIVISTELMÄ KORJAUSHANKKEESTA 8.1.2018 Kimmo Martinsen 1 Tiivistelmä hankkeesta Korjaushankkeen ensimmäisessä vaiheessa v. 2014 2016 on jo toteutettu uimahallin vanhan osan puku- ja

Lisätiedot

KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 1/9

KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 1/9 KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 1/9 Tattikuja 3, 62510 Evijärvi Omakotitalon kuntokartoitus 14.10.2015 klo 14.30 KK-Kartoitus RAPORTTI 1510/2015 2/9 Tilaus 6.10.2015: Etelä-Pohjanmaan ulosottovirasto /

Lisätiedot