Pamina 003 ry:n jäsenlehti 1 / 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pamina 003 ry:n jäsenlehti 1 / 2012 www.pamina003.fi"

Transkriptio

1 Pamina 003 ry:n jäsenlehti 1 / 2012

2 Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Iso-Lähteenmäki Lauri, päätoimittaja Isotalo Piia Juntunen Johanna Koskinen Sinikka Lyytikäinen Heli Rouvinen Hannele Toimituksen osoite Aleksis Kiven katu 18 B Tampere Painopaikka PK-Paino Oy Taitto, kuvitukset Johanna Juntunen Ilmoitushinnat 1 sivu 300 1/2 sivua 150 1/3 sivu 100 1/4 sivu 75 Etu- ja takakannet eivät ole ilmoitustilaa Ilmoittaja, ota yhteyttä toimistolle tai puheenjohtajaan; yhteystiedot alla Pamina 003 ry:n toimisto Yhteystiedot: Aleksis Kiven katu 18 B, 3.krs TAMPERE p GSM Tavoitat järjestösihteeri Hannele Rouvisen yllä olevista numeroista Puheenjohtajan tavoitat klo 8-20 p tai Kurtturyhmä p Virkistysryhmä p Edunvalvonta- ja koulutusryhmä sähköpostilla: Toimisto on suljettuna Aukioloajat: ma ke 9 12 ja Muina aikoina sopimuksen mukaan. Voit myös jättää viestin vastaajaan tai laittaa sähköpostia, niin otamme yhteyttä. PAM liittoon saat yhteyden: jäsenyysneuvonta p työsuhdeneuvonta p työttömyysturvaneuvonta p vaihde p Häme-Pirkanmaan aluetoimistoon voit laittaa sähköpostiviestin tai soittaa vaihteen kautta.

3 3 PÄÄKIRJOITUS Talvinen tervehdys Tämän kirjoituksen ilmestyttyä on suomeen valittu uusi presidentti. Epäilemättä työväen presidentti, koska sellaisiahan kaikki ehdokkaat puheidensa mukaan ovat. Toivottavasti kansa on valinnut viisaasti. Itselläni ehdokkaan valinta oli tuskaisin ikinä, mutta pienimmän pahan järjestelmällä kun karsi, niin se ehdokaskin lopulta löytyi. Mutta mitä presidentistä! Vuoden alusta aloitti kautensa suuri joukko luottamushenkilöitä. Heidän tehtävänsä on tässä maassa ja näinä aikoina huomattavasti tärkeämpi. Oli tittelin etuliite sitten pää, vara, valtakunnallinen, työsuojelu tai jotain siltä väliltä, ovat kaikki yhtä tärkeitä. Tehtävissä jatkoivat monet kokeneet luottamushenkilöt, mutta pitkän uran tehneitä ay-vaikuttajia jäi poiskin. Heille suuri kiitos omistautumisesta ja hienosta työstä! Olennaista kuitenkin on, että mukaan saatiin myös uusia rohkeita vaikuttajia ajamaan työntekijöiden oikeuksia ja pitämään ayliikettä liikenteessä. Mielestäni ammattiosaston tulee panostaa voimavaransa juuri näiden ihmisten tukemiseen, sillä se on myös tehokkain tapa tukea yksittäisiä jäseniä työelämässä. Muistakaa siis, luottikset, että käytössänne ovat ammattiosaston voimavarat. Autamme vaikkapa työpaikkakokouksen järjestämisessä, ja meiltä saat mm. materiaaleja ja apua tiedottamiseen. Tai mitä toimintaa sitten omalla työpaikallasi tai yleisesti haluatkaan toteuttaa, niin voit kääntyä puoleemme. Päättäjät pyrkivät jatkuvasti kiristämään yksilö- ja ilmaisuvapauden kontrollia. Kun samalla ajatukset korkeammista lakkosakoista, palkattomista sairauspäivistä, sekä poliisin mielivaltaisista rekistereistä valtaavat otsikoita, on helppo ennustaa, että ayliikkeellä ei tule olemaan helpot ajat edessään. Nyt siis olisikin aika kaikkien unohtaa vanha motto tehdään niin kuin aina ennenkin ja alkaa tosissaan miettimään millainen ammattiyhdistyksen kurssi pitää olla, jotta selviämme tulevista ajoista. Uusia, radikaalejakin ideoita tullaan tarvitsemaan, jotta matka jatkuu tulevaisuuteen. Ammattiyhdistysliikkeen tehtävänä on jo yli sata vuotta ollut, jäsentensä edun ajamisen ohella, kouluttaa jäsenistöä ja tarjota vapaa-ajan virikkeitä ja ylläpitää sivistystä. Tätä jatkamme tänäkin päivänä eli vuodeksi 2012 on tuttuun tapaan tarjolla kaikkea koulutuksesta teatteriin ja erilaisiin retkiin. Seuraa PaminaVinkki- lehteä sekä verkkosivujamme ja lähde mukaan! Lauri Iso-lähteenmäki, puheenjohtaja Kevätkokouksemme on: torstaina kello Lahdesjärven ABC:n kokoustilassa, Automiehenkatu 39, Tampere. Paikalle pääset linjalla 3. Kokouksen asialistalla on mm: * toimintakertomuksen hyväksyminen vuodelta 2011 * tilinpäätöksen hyväksyminen vuodelta 2011 * jäsenten ja johtokunnan esittämät asiat * muut sääntömääräiset asiat Tarjoilun järjestämiseksi ilmoittautuminen viimeistään toimistolle tai puh. (03) Tervetuloa!

4 4 TAPAHTUMAKALENTERI Jäsenhankintakilpailu alkoi HELMIKUU PaminaVinkki ilmestyy Luottamushenkilöiden tapaaminen klo 18 toimistolla Maailmanlopun hautaustoimisto Työväen Teatteri klo 13 Virkistyksen lätkäilta Tappara Ilves, (loppuunmyyty) MAALISKUU 1.3. Johtoryhmä klo Mustalaisruhtinatar, Työväen Teatteri klo 19 (loppuunmyyty) 8.3. Johtokunta klo Tomaatteja Tomaatteja, Seuraa ilmoittelua kotisivuilla Työttömyysturva- ja eläkemuutokset klo 9 16 Cumulus TYKY -päivä Ikaalisissa 3.4. Johtoryhmä HUHTIKUU 3.4. Virkistysryhmä klo Toimisto lomailee Johtokunta Kurtun kevättalkoot Osaston kevätkokous PaminaVinkin aineistopäivä TOUKOKUU 2.5. Tiedotusryhmä toimistolla klo Johtoryhmä 9.5. Edunvalvonta & Koulutusryhmä toimistolla klo Johtokunta Nuorten koulutusristeily Kevätretki Mänttään Eläkeläiset Ilkossa KESÄKUU 5.6. Virkistysryhmä klo Johtoryhmä 9.6. PAMin kesäpäivät Helsingissä 9.6. Opintoretki Vesilahti Narva PaminaVinkki ilmestyy Johtokunta 1.7. HEINÄKUU Kuuma kesä 85, Pyynikin kesäteatteri klo PaminaVinkin aineistopäivä 2.8. Johtoryhmä ELOKUU 7.8. Virkistysryhmä klo Edunvalvonta- ja koulutusryhmä klo 17 TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen alkaa heti, ellei toisin mainita. Ilmoittautuminen on aina sitova. Varauksia ei oteta vastaan ennakkoon ja osallistumismaksu maksetaan viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Huom! Tapahtumiin ilmoittaudutaan toimistolle, ellei toisin ilmoiteta! OSALLISTUMISEN PERUUTTAMINEN Luotettava selvitys esteestä (esim. lääkärintodistus) oikeuttaa saamaan maksun takaisin. Peruuttamaton poissaolo aiheuttaa tapahtuman todellisten kulujen perimisen ilmoittautuneelta (esim. tapahtuman omavastuuhinta on 20, todelliset kulut ovat osastolle 95, ilmoittamatta pois jäänyt joutuu maksamaan 95 ). Tämä siksi, että joudumme noudattamaan tapahtumien järjestäjien peruutusehtoja, esim. laskutettava osuus tilatuista palveluista: 50 % (30 vrk 10 vrk) ja 100% (10 vrk >).

5 Pamina 003:sen omistama virkistäytymispaikka Kurttu sijaitsee järven rannalla, Tampereen Aitolahdessa. Paikka on vuokrattavissa sekä kokous- että lomailukäyttöön ja siellä on majoitustilat kahdeksalle ja kesäisin jopa 14:sta hengelle (päärakennus, aitta ja saunamökki). 5 Kurtun kevättalkoot Talkoot ovat huhtikuun päivinä. Olet tervetullut koko ajaksi tai vain yhtenä päivänä; miten sinulle parhaiten sopii! Talkoissa siivotaan päärakennus talven jäljiltä ja siistitään ympäristöä. Myös puutalkoita on tarjolla. Ruoat tarjotaan talkoolaisille ja samoin mahdollisuuden saunoa. Ilmoita tulostasi toimistolle tarjoilun ja kuljetusten (kimppakyytien) järjestämiseksi. Innokasta osallistumista odotellen! Kurttu-ryhmä PAMfest PAM:in kesätapahtuma, PAMfest järjestetään Helsingissä 9.6. Tapahtuman omavastuu on 10 euroa henkilöltä. Linnanmäki on vain pamilaisille klo 9-13, jonka jälkeen huvipuisto avautuu myös yleisölle. Pamilaiset voivat ostaa tällöin 50%:n alennuksella rannekkeet laitteisiin. Jäsen voi ilmoittaa itsensä lisäksi puolisonsa sekä enintään neljä alaikäistä lasta. Helsingin jäähallilla järjestetään klo kaikille avoin PAM palvelee -osuus, jossa on tarjolla niin asia-ohjelmaa, elämyksiä kuin musiikkiakin. ei ennakkoilmoittautumisia. Jäähallilla on iltakonsertti klo 19 23, jossa esiintyy Suomen huippuartisteja. Omavastuu on 10 euroa jäseneltä ja seuralaiselta. Tilaisuus on K-18. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen. Varsinainen ilmoittautumissivu avautuu tiistaina ja ilmoittautuminen päättyy maaliskuun alussa. Ilmoittautuminen kumpaankin osuuteen tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä eli nopeus on valttia! Vain sivuston kautta voit ilmoittautua. Osasto on järjestämässä kuljetusta Helsinkiin ja on varannut alustavasti hotellihuoneita. Seuraa sivua pamina003.fi, PAM -lehden ilmoittelua tai kysy toimistolta! kaikki Ilmoittautumiset tai

6 6 virkistys MATKA RIIKAAN Lähtö on Tampereen Vanhalta kirkolta torstaina klo 4.30 ja paluu Tampereelle sunnuntaina noin klo 23. Matkan hinta jäsenelle on 230 ja ei-jäsenen hinta 315. Hintaan sisältyy: Matkat Tuovisen turistibussilla Eckerö Linen m/s Nordlandia kansipaikoin Aamiaisbuffet mennessä laivalla Majoitus 2-hengen huoneissa (3 yötä) hotelli Elisabete**** Aamiaiset hotelliaamuina Illallinen hotellilla tulopäivänä Kaupunkikierros Jurmalassa käynti Lidon hirsilinna Oppaan palvelut Riiassa 1 vapaapäivä jolloin voi käydä esim. kuuluisalla isolla torilla ja kauppakeskuksissa Lähtijällä tulee olla mukana voimassaoleva passi, jonka voimassaolo pitää jatkua 3kk matkan jälkeen. Ryhmämatka ei sisällä peruutusturvaa, joten sellaisen matkavakuutuksen ottaminen, joka sisältää peruutusturvan, on ehdottoman tärkeää sairaustapausten varalta. SITOVAT ILMOITTAUTUMISET ja maksu toimistolle mennessä. VIINI-JA JUUSTOMAISTIAISET LA PÄLKÄNEELLÄ Lähde mukaan maistelemaan Rönnvikin viinitilan viinejä ja Heikkilän tilan juustoja. Maistelun jälkeen jatkamme Strutsitila Syrjyselle, jossa tutustumme ensin tilan eläimiin ja sen jälkeen ruokailemme siellä. Strutsitila Syrjynen aloitti toimintansa elokuussa -99, jolloin saapuivat ensimmäiset linnut, 6kpl, ei kuitenkaan lentämällä vaan turvallisesti hevoskuljetus trailerilla. Lintumäärä on tasaisesti kasvanut ja vaihtelee vuodenajasta riippuen 50 ja 140 linnun välillä. Aluksi tarkoituksena oli olla pelkkä lihantuottajatila. Kävi kuitenkin niin, että linnut lähes magneetin tavoin alkoivat vetää uteliaita matkailijoita puoleensa. Niinpä Syrjyset alkoivat maatilamatkailuyrittäjäksi. Pikkuhiljaa eläinvalikoima on monipuolistunut, on ylämaan karjaa eli Highlandeja, villisikoja, tavallisia kotipossuja, kuusipeuroja, poroja, vuohia, kanoja, kissoja ym. Eli katsottavaa riittää. Kummassakin paikassa on mahdollisuus tehdä ostoksia. Matkan hinta on 40 euroa jäsenelle ja muille 50 euroa. Lähtö on Vanhalta kirkolta la. klo Ilmoittautumiset ja maksu toimistolle 4.4. mennessä. Ilmoita myös ruokarajoitteesi. kaikki Ilmoittautumiset tai

7 7 virkistys TANSSIN TÄHDET Sunnuntaina klo Tampere-talo TANSSIN TÄHDET a la carte-estradi viihdeshow tuo lavalle niin kansainvälisen tason tanssijoita kuin teränsä kadottaneita parkettien partaveitsiä. Mukana on lavan täydeltä huipputaidokkaita ja näyttäviä tanssinumeroita, joita esittävät Tanssii tähtien kanssa-ohjelmasta tutut huippuammattilaiset Katja Koukkula, Sanna Hento, Ansku Bergström, Jussi Väänänen, Aleksi Seppänen ja Jani Rasimus. A la carte viihdyttää myös niitä, joiden oma tanssitaito on jäänyt parketin laidalle. Nämä tylsistymään päässeet partaveitset voivat samaistua Tanssin Tähteisiin eli Jone Nikulaan ja Heikki Kahilaan, jotka tuovat mukaan omat harha-askeleensa ja syrjähyppynsä tarjoten sanallista sambaa, runollista rumbaa ja muita verbaalisia haarukkapaloja. Lipun hinta 28e ja jäsen voi ostaa lippuja 2kpl Varaukset toimistolle 13.3 mennessä ja liput voi lunastaa välisenä aikana. UUSI KOTIMAINEN MUSIIKKIKOMEDIA KUUMA KESÄ 85 Pyynikin kesäteatteri sunnuntaina klo Menestysmusikaalin tarina jatkuu! KUUMA KESÄ 85 tuo Pyynikin kesäteatterin näyttämölle joukon tuttuja hahmoja Tampereen Työväen Teatterin hittimusikaalista. Työryhmä Heikki Syrjä - Riku Suokas - Heikki Vihinen ovat kirjoittaneet Pyynikille uuden musiikkikomedian, joka alkaa samasta tilanteesta kuin TTT:n esitys, mutta kertoo mitä päähenkilöiden elämässä tapahtuu kesän 1985 aikana. Koulut ovat juuri päättyneet. Lokomon duunari Tommi Turmiola kohtaa Pyynikin kesäisessä yössä vaalean kaunottaren Karoliinan, ja lempi leiskahtaa. Tommin tietämättä Karoliina on pysähtynyt vain hetkeksi Tampereelle jatkaakseen kesäreissuaan poikaystävänsä Reksun bändin keikkabussissa pieniä rock-festivaaleja kiertäen. Palavasti rakastunut Tommi lähtee jäljittämään Karoliinaa. Pääparina nähdään Sami Hintsanen (Tommi) ja Kaisa Mattila (Karoliina). Kuuma kesä 85-musiikkikomediassa kuullaan ensimmäisen osan tapaan Eppu Normaalin, Juicen ja Popedan kappaleita ja siinä irvaillaan rakkaudelle 80-luvun musiikkimaailman erilaisille ilmiöille. Käsikirjoitus: Heikki Suokas, Riku Suokas ja Heikki Vihinen Ohjaus: Riku Suokas ja Heikki Vihinen Musiikin sovitus: Pekka Siistonen Puvustus: Marjaana Mutanen Lipun hinta on 32e ja jäsen voi ostaa niitä 2kpl, Lippujen myynti toimistolla on välisenä aikana. EI VARAUKSIA kaikki Ilmoittautumiset tai

8 8 PaminaVinkin uusi juttusarja esittelee yhdistyksen toimintaryhmät, jotka muodostavat toimintamme ytimen. Jokaisella toimintaryhmällä on selkeä vastuualueensa, josta ryhmän puuhahenkilöt huolehtivat tapaamalla säännöllisesti. Ryhmiin on vapaa pääsy, mukaan pääsee ottamalla yhteyttä ryhmän vetäjään ja tulemalla mukaan seuraavaan kokoontumiseen. Yhteisten tapahtumien ja päätöksenteon lomassa on yleensä jotain pientä naposteltavaa. Ryhmistä voit löytää uusia mukavia tuttavuuksia, kivan harrastuksen ja mahdollisuuden vaikuttaa yhdistyksen toimintaan. Lisäksi osallistuttuasi kolmeen kokoukseen vuoden aikana olet oikeutettu pieneen kokouspalkkioon vuoden lopussa. Tervetuloa mukaan toimintaan! Toimituskunta ja Tiedotus esittäytyy. Tämän porukan tehtävänä on hoitaa Pamina003:n tiedotusta ulkomaailmaan. Toimintamme on suunnattu pääasiassa jäsenille sekä yhteistyökumppaneille. Tiedostusryhmän vetäjäksi valittiin 2011 Sinikka Koskinen. Osaston tiedotuksen kaksi pääkanavaa ovat neljästi vuodessa ilmestyvä PaminaVinkki -lehti sekä osaston verkkosivut Muitakin kanavia käytetään aina tarpeen mukaan. PaminaVinkin toimituskunta muodostuu vastaavasta päätoimittajasta, jona toimii osaston puheenjohtaja, taittajasta (Johanna Juntunen), toimitussihteeristä (Hannele Rouvinen) sekä ryhmän aktiiveista Heli Lyytikäinen ja Piia Isotalo. Verkkosivujen päivityksestä ja ulkoasusta vastaa tehtävään värvätty Maria Vuorma, joka huolehtii myös sosiaalisesta mediasta. Ryhmän suurin työllistäjä on osaston lehti. Toimituskunta suunnittelee ensin ilmestymisaikataulun ja sen mukaan määritellään aineistopäivät ja muu aikataulu. Suurimman haasteen muodostaa sopivan materiaalin etsiminen. Yritämme löytää jäsenistöämme monipuolisesti kiinnostavia aiheita, mieluiten paikallisia aiheita, oman jäsenistömme tekeminä. Eräänlaista lähijournalismiasiis. Harva ilmestymisaikataulu tosin karsii aivan ajankohtaiset aiheet pois. Lisäksi panostamme uudistumiseen sekä verkossa että paperilla, jotta aiheet ja asiat pysyisivät ajassa mukana. Otamme myös mielellämme vastaan juttuja ja muuta materiaalia. Lauri Iso-Lähteenmäki, päätoimittaja EDUNVALVONTA- JA KOULUTUSRYHMÄ Kevätretki Mänttään lauantaina Mukaan mahtuu 32 henkilöä. Ilmoittauduttava henkilökohtaisesti viimeistään toimistolle. Katso lisätietoja ilmoituksesta sivulta 15 ja kotisivuiltamme. Opintomatka Vesilahden/Narvan historiaan lauantaina Lähtö klo 9.30 Tampereen Vanhalta kirkolta Vierailu Savipaja Samotissa, missä nautimme aloituskahvit ja tutustumme savipajan toimintaan, siellä on myös mahdollisuus tehdä ostoksia. Klo 11 jatkamme opastettua kierrosta, jonka aikana käymme myös Laukon kartanossa klo on lounas Hukian Hovissa n. klo 15 paluumatka Tampereelle alkaa Osallistumismaksu on 50 ja mukaan mahtuu 48 henkilöä Ilmoittauduttava henkilökohtaisesti viimeistään kaikki Ilmoittautumiset tai

9 Minua pyydettiin kirjoittamaan kokemuksistani arkipäivän liikenteessä. Vaikka olen yrittäjä, näkökulmani asiaan tuskin kovin paljon eroaa kenen tahansa myyjän lähtökohdista. Hiukan taustaa: Olen 37-vuotias kahden lapsen isä ja kenkäkauppias. Pidin kauppaa Ideaparkissa reilut kaksi vuotta ja sen jälkeen siirryin Tampereen keskustaan, Kuninkaankadulle. Ideaparkissa ollessani kävin töissä autolla, siitä ei ole kovin paljon kerrottavaa, lähinnä se että sinne saisi olla paremmat julkiset yhteydet. Muistan kun naapuriliikkeen myyjä kulki jonkin verran kyydissäni ajankohdasta riippuen hän arvioi bussimatkan kestoksi Ideaparkista kotiinsa 1h 15 min 2h vaihtoineen. Kaksi tuntia alkaa olla aika hurja aika suuntaansa, varsinkin jos on osa-aikainen, jonka työpäivä kestää 4h! Eli työpäivä tuplaantuu matka-ajassa. Ei kuulosta kivalta. Toivottavasti tilanne on nyt parempi. Tuolta pohjalta en Ideaparkissa ollessani juurikaan edes miettinyt muita kulkuvälineitä kuin autoa. Tilanne muuttui radikaalisti heti, kun muutin liikkeeni keskustaan. Koska sain liikkeelle myös riittävät varastotilat, työn puolesta en autoa tarvinnut. Myin auton ja siirryin julkisen liikenteen käyttäjäksi. Matkaa kotoani on töihin 3,5km joten liikun töihin eri tavoin: Kävellen, pyöräillen tai bussilla. Perheessämme on edelleen auto, jolla vaimoni liikkuu työmatkaansa. Kävellen Tampereen keskustaan on mukava tulla: Ei tarvitse välittää aikatauluista, se on ilmaista ja tekee hyvää kunnollekin. Jalkaisin liikkuessa huonoja puolia ovat talvikunnossapidon heikkous/ sen puute ja tietysti se, että matkalle tulee helposti kestoa ajallisesti. Huono keli on myöskin sellainen, joka laittaa miettimään kahdesti, eikä aina jaksaisi. Monesti itse tulen aamuisin töihin kävellen ja palaan kotiin bussilla päivän päätteeksi. Kesäisin keskustaan on kätevää tulla pyörällä. Pyöräilyä puoltavat samat syyt kuin kävelyäkin, etuna vielä nopeus: Ei tahdo bussillakaan ehtiä nopeammin, vaikka lähtisi samaan aikaan. Vesikeli on oikeastaan 9 Töissä Tampereella isoin ongelma. Senkin voi ratkaista pukeutumisella. Bussilla on muuten mukavaa ja edullistakin liikkua, kotiini oikeastaan isoin ongelma on bussien vuoroväli, 30min. Jos myöhästyy bussista hiukan, kävellen on nopeammin perillä. Tampereen keskusta on ahdas. Tämä johtuu siitä että se sijaitsee suhteellisen kapealla kannaksella Näsijärven ja Pyhäjärven välissä. Tästä ahtaudesta aiheutuu se, että keskustaan ei mahdu määräänsä enemmän autoja. Bussit ja henkilöautot ruuhkauttavat keskustan jo nyt ja kaupunki kasvaa koko ajan. Jotain on pakko muuttaa, jotta jatkossakin mahdumme. Keskustan liikkeiden kannalta tärkeintä on, että jatkossa ei vain säilytetä nykyisiä asiakasvirtoja, niitä olisi myös saatava lisää. Tämä loisi tarvetta uusille palvelualan työpaikoille ja hyödyttäisi näin myös kaikkia tämän lehden lukijoita. Miten tämä sitten on mahdollista, jos ei autoja mahdu? Vastaus on liikenteen muuttamisessa. Henkilöautot tulisi ohjata parkkihalleihin (Hämpin parkki hyvä lisä) ja pois Hämeenkadulta. Ajatus on, että ainakin alkuvaiheessa Hämeenkadun sivukaduille pääsisi, mutta ei itse Hämeenkadulle. Siitä tehtäisiin joukkoliikennekatu, jota pitkin kulkisivat bussit ja uusi kaupunkiraitiotie. Tampereen keskusta muuttuisi näillä ratkaisuilla viihtyisämmäksi ja turvallisemmaksi ostospaikaksi. Ratikka on yksittäisistä muutoksista suurin joukkoliikennettä lisäävä tekijä. Nyt suunnitellulla reitillä Hervanta - Lentävänniemi on niin paljon ihmisiä, että sitä ei yksinkertaisesti kannata jättää rakentamatta. Hinta tietysti tuntuu kovalta, mutta kun asiaa alkaa miettiä laskelmien pohjalta pidemmällä aikavälillä ei se niin kova olekaan. Pitää myös muistaa, että joukkoliikenteen lisääntynyt käyttö palvelee myös sitä käyttämättömiä, eli autoilijoita. Se ei siis ole keltään pois. Tieverkkoon suunnitellaan jatkuvasti muutoksia, perusteluna kasvava yksityisautoilu. Tämä ei suinkaan ole ilmaista. Entäpä jos yksityisautoilua saataisiin joukkoliikenteen avulla vähennettyä? Silloin tarve uusiin tiehankkeisiin vähenisi merkittävästi. Ville Virjo, kauppias

10 Olen nyt tehnyt maksettuja taikurikeikkoja kolmisen vuotta, josta 2011 oli ehdottomasti kiireisin. Parhaimpina päivinä heitin kolme keikkaa illassa, ja keikkoja oli keskimäärin viittä viikossa. Omaa alaani on moderni mielen taikuus ja mentalismi, joka on vielä suhteellisen tuntematon käsite Suomessa. Taikurit yleensä mielletään automaattisesti lasten viihdyttäjiksi, ja itse en tee lasten keikkoja laisinkaan. Tämä myös nettisivuillani selkeästi ilmoitetaan. Tästä huolimatta pikkujoulukauteen mahtui pari keikkaa, jossa yleisö oli pääosin lapsia. Tämä on hiukan harmillista, sillä taikuuteni käsittää ajatustenlukua, suggestioita ja muita mielen ihmeitä, ja pienille lapsille tämä voi heittää vähän yli lipan, eikä välttämättä sillä halutulla tavalla. Pääosa keikoistani oli kuitenkin yritysten pikkujouluja. Yleisömäärät vaihtelivat nollasta satoihin. Nollamäärän keikka olikin mielenkiintoinen, kyseessä oli erään yrityksen uusien tilojen avajaisjuhlat, joihin oli kutsuttu toistasataa ihmistä. Paikalle ei kuitenkaan saapunut ketään, ilmeisesti jonkun tietokatkoksen vuoksi. Kehuin sitten järjestäjille, miten hienot juhlat he olivat vuokseni järjestäneet - kakkukahvit ja kaikki! Ehkä suurin keikka oli uudenvuoden aattona YO-talolla, jossa yleisöä oli täyden talon verran. Tai nyt kun tarkemmin miettii, esiinnyinhän Chili-festivaaleillakin, jossa yleisöä oli keskustorillinen. Taikuuteni otettiin kaikkialla hyvin vastaan, ja useat tilaajat ehtivät tilata minua keikalle useampaankin otteeseen syksyn aikana. Ennätyksen taisi vetää TAKK, joka tilasi minut jopa viiteen tilaisuuteen. 99 prosenttisesti yleisö oli erittäin mukavaa ja menossa mukana, mutta toki useaan tilaisuuteen mahtui jokunen hankala asiakas mukaan. Nämä hankalat asiakkaat 10 TAIKUUTTA ovat usein vahvasti humalassa, häiritsevät esitystä ja jankkaavat samoja asioita: Näytä vielä se yksi temppu kerran... Yhdellä keikalla eräs keski-ikäinen nainen huuteli kaiken aikaa kovaan ääneen EI OLE MAH- DOLLISTA! EI VOI NOIN TEHDÄ, joka oli hieman häiritsevää. Keikoilla olen ehtinyt nähdä monenlaista juhlaa, ja juhlijaa. Myös takahuoneet siivouskomerosta täysimittaisiin saunatiloihin on tullut koettua. On intetty venäläiselle stripparille, että kyllä, tämä takahuone on myös minun käytössäni. On syöty kuivaa sämpylää ja toisaalta myös täysi menú alkupaloista jälkiruokiin. Esimerkiksi ainakin Tampereen mittakaavalla huippuravintola Hella & Huoneen omistajan, Arto Rastaan syntymäpäivien tarjoilu oli vertaansa vailla. Taksilla on ajeltu niin paljon, että kotona piti järjestää oma laatikko taksikuiteille. Lyhyin matka kesti kaksi minuuttia. Olin keikalla Tammelassa, ja keikan jälkeen tilasin taksin. Soittelin sitten kaverille, että josko vielä tuopposella kävisi, kun tuona päivänä oli jopa kolme keikkaa takana. Yllättäen hämeenpuiston läheisyydessä asuva kaveri kertoi olevansa Kivenheiton Pubissa. En sitten viitsinyt taksia enää poiskaan lähettää, niin ajelin sitten reteästi kaksi minuuttia, ja maksoin huvista kymmenen euroa. Syksyyn mahtui myös oman taikuriklubin vetämistä. Hyvät ystäväni ostivat viime keväänä Ravintola Kaijakan, ja näin sen yläkerran kabinettitilassa mahdollisuuden. Ystävämme Johannes Malkamäen kanssa aloimme järjestää tiloissa kuukausittaista taikuriklubia, Club Harhaa. Iltoihin ostetaan liput ja tilat vetävät kuutisenkymmentä henkeä. Illat ovat olleet menestys, ja jokainen on ollut loppuunmyyty. Esiintyjinä on nähty Suomen etulinjan taikureita, kuten Pete Poskiparta, Taikuri Luttinen, Miika Pelkonen ja Jore Sohlman. Illoista lisää infoa löydät Facebookista Club Harhan sivuilta tai sitten Taianomaista vuotta 2012 toivottaen, Jose Ahonen Taikuri, Mentalisti

11 11 AY Sanakirja Ammattiyhdistystoiminnassa tulee vastaan pitkä lista sanoja ja lyhenteitä; ay-slangia joka ei aina aukea edes pidempään mukana olleelle, saati sitten tuoreemmalle aktiiville. Ja koska lupaukset lyhenteiden ja slangin välttämisestä tahtovat unohtua, on tähän kerätty joitakin käsitteitä ja lyhenteitä joihin meidän ammattiosastossamme aina välillä törmää. Lista on varmaankin loputon, mutta näillä pääsee alkuun. Alue Ammattiliitto Ammattiosasto Ay -liike E & K Edunvalvonta EK Henkilöstön edustaja ILO JL 500 Kenttä Keskusjärjestö Keskusjärjestösopimus Kurttu Liittokierros LM Alueesta puhuessa tarkoitetaan liiton aluetoimistoa. Työntekijöiden edunvalvontajärjestö, joka muodostuu alansa ammattiosastoista. Pamina003 kuuluu palvelualojen ammattiliitto PAM:n Oman alansa työntekijöiden muodostama yhdistys. Kuuluessaan liittoon, henkilö on aina ammattiosaston jäsen. Ammattiosasto voi olla alueellinen tai työpaikkakohtainen. Ammattiyhdistysliike, tarkoittaa toiminnassa mukana olevia tahoja yleisesti. Pamina003:n edunvalvonta- ja koulutusryhmä. Järjestää esim. koulutuksia ja työpaikkatoimintaa. Ammattiliitto ja osastot valvovat työntekijöiden etuja työpaikoilla. Käytännössä luottamusmiesjärjestelmän avulla. Elinkeinoelämän keskusliitto, työnanajapuolen keskusjärjestö. Työntekijät valitsevat henkilöstön edustajan joka osallistuu yrityksen päätöksentekoon. Ei välttämättä ole luottamusmies. Kansainvälinen työjärjestö Henkilö jonka 500 päivän ansiosidonnainen päiväraha on käytetty Tarkoitetaan ammattiliiton jäseniä työpaikoilla ja toiminnassa. Järjestöjen yhteenliittymä, kattojärjestö. Esim. SAK. Keskusjärjestöjen jostain asiasta tekemä sopimus Osastomme vuokrattava lomamökki, jota hoitaa Kurttu-ryhmä. Ammattiliiton ja työnantajan käymät neuvottelut. Tähän eivät osallistu hallitus tai keskusjärjestöt. Luottamusmies. Työntekijöiden edustajakseen valitsema henkilö työpaikalla.

12 12 Luottamushenkilö Luottamusvaltuutettu Nuortenryhmä Paikallinen sopimus Paikallisjärjestö Pamina003 SAK SASK TaPJ TES Toimituskunta TSV Tukilakko TUPO Työrauha Työsopimus Työtuomioistuin Virkistys Yhteyshenkilö Yleiskorotus YPA Tarkoitetaan kaikkia luottamustehtävissä toimivia, esim. luottamusmies, työsuojeluvatuutettu ja heidän varahenkilönsä tai yhteyshenkilö. Henkilöstöryhmän edustaja jonka työehdoista ei ole työehtosopimusta. Pamina003:n ryhmä jonka tehtävä on järjestää koulutusta ja toimintaa nuorille, eli alle 35v jäsenille. Luottamusmiehen ja työnantajan edustajan tekemä työpaikkaa koskeva sopimus. SAK:n alueellinen toimielin. Katso kohta: TaPJ PAM- palvelualojen Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003ry. Tuttavallisemmin Pamina003, paminakolmonen tai 003. Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö. PAM on SAK:n jäsen Ammattilittojen solidaarisuuskeskus SAK:n Tampereen paikallisjärjestö ry. Tehtävänä on mm. edistää ammattiliittojen ja -osastojen alueellista yhteistyötä. Työehtosopimus, määrää mm. palkat ja työehdot sovitun sopimuskauden ajaksi. Eri aloilla on erilaiset sopimukset. (Ent. tiedotus) tekee Paminavinkki lehteä ja huolehtii muustakin Pamina 003:n tiedotuksesta. Työsuojeluvaltuutettu. Työntekijöiden valitsema työsuojeluasioiden edustaja. Työntekijät menevät lakkoon tukeakseen toisen alan työntekijöitä. Tulopoliittinen kokonaisratkaisu, työmarkkinajärjestöt ja hallitus sopivat suuntaviivat työehtosopimusneuvotteluille Sovitaan työehtosopimuksessa, tarkoittaa että sopimuksen voimassaoloaikana ei ole lakko-oikeutta. Työntekijän ja työnantajan välinen sopimus työsuhteen ehdoista. Ratkoo työehtosopimuksesta syntyneitä riitoja. Pamina 003:n virkistysryhmä. Järjestää esim. erilaisia retkiä. Työpaikalle jossa ei ole luottamusmiestä voidaan nimetä yhteyshenkilö. Sopimuksessa sovittu euro- tai prosenttimääräinen korotus, joka maksetaan kaikille sopimuksen piiriin kuuluville. Yksityinen palveluala, TaPJ:n jäsenyhdistys jonka toimintaan voivat osallistua palvelualojen eri ammattiosastojen jäsenet.

13 13 JÄSENHAASTATTELUJA 1. Nimi Mikko Kettunen 2. Ammatti Varastopäällikkö 3. Mistä asioista nautit työssäsi? Monipuolisuudesta, vastuusta ja siitä, että saa aika pitkälti itse ohjata työskentelyään. Hyvästä työporukasta.. 4. Mitä harrastat ja mikä sinua innostaa vapaa-ajalla? Salilla käymistä, valokuvausta ja mallasviskejä. Vapaa-ajalla innostaa hyvin syöminen, luonnossa liikkuminen ja rentoutuminen. 5. Toivomus ammattiosastollesi? Osasto enemmän esille työpaikoilla -> luottikset! 1. Nimi Maria Vuorma 2. Ammatti Opiskelija AMK:ssa, valmistunut merkonomiksi ja media-asissistentiksi. 3. Mistä asioista nautit työssäsi Uusista haasteista, mielenkiintoisista ja hauskoista työkavereista. 4. Mitä harrastat ja mikä sinua innostaa vapaa-ajalla? Harrastan joogaa, seinäkiipeilyä, sisustamisesta, valokuvauksesta, uimisesta ja sählyn pelaamisesta. 5. Toivomus ammattiosastollesi? Lupaavaa tulevaisuutta olisi ajantasaiset nettisivut ja niihin panostaminen.

14 14 NUORET Nuoret presidenttiehdokasta tapaamassa Tätä kirjoittaessani jännitämme vielä vaalitulosta, joka on tätä lehteä lukiessasi jo selvinnyt. Lauantaina 28. tammikuuta lähdimme Johanna Vuorman kanssa Tampereen kauppahalliin toiveena nähdä vilaus Pekka Haavistosta, joka vietti päivän Pirkanmaalla kampanjoiden. Saimmekin hiukan enemmän kun odotimme. Ehdokkaan avustaja kiinnostui kovasti, kun kerroimme olevamme mukana ammattiosaston nuorten toiminnassa ja istuttikin meidät samaan pöytään itse presidenttiehdokkaan kanssa. Oli mukava kuulla meidän aktiivisuudesta, kun myös Kemissä kampanjoidessa, olivat Pamilaiset olleet ensimmäisenä Pekkaa vastassa. Kiireisen aikataulun vuoksi ajatustenvaihto jäi melko lyhyeksi, mutta jonkunlaisen käsityksen ehdokkaasta ehti siinä jo saamaan. Päällimmäisenä välittyi kuva aidosti asioista kiinnostuneesta ihmisestä, jolle on tärkeää yhteishenki, tasa-arvo ja nuorten hyvinvointi. Hän oli myös kiinnostunut mitkä asiat meidän mielestä ovat niitä, mistä pitäisi herättää keskustelua. Keskustelu kääntyi yhteishengen puutteeseen ja toisista välittämiseen. Suomessa on liikaa kiusaamista, niin kouluissa, kuin työelämässäkin. Pekka kertoi jopa eräästä henkilöstä jota kiusattiin ainoastaan siksi, että hän puhui erilailla. Toivoisinkin, että jokainen nyt miettisi hetken, miten voisi itse vaikuttaa ettei tällaista tapahdu? Me olemme juuri niitä, jotka tuon muutoksen voimme tehdä. Ihan jokaisen toiminta vaikuttaa. Terveisin, Hanna Late, Pamina003/nuortenvastaava Nuorten tapahtumat on tarkoitettu alle 35-vuotiaille jäsenille. Ilmoittautumiset toimistolle määräpäivään mennessä tai Turku - tukholma RISTEILY Katso lisätietoja nettisivuiltamme tai katso edellisestä lehdestä. Omavastuu kurssista on 20 ja mukaan mahtuu enintään 30 jäsentä. Ilmoittautuminen alkaa Ikäraja 21-vuotta Viimeinen ilmoittautumis- ja perumispäivä

Pamina 003 ry:n jäsenlehti 4/ 2011 www.pamina003.fi

Pamina 003 ry:n jäsenlehti 4/ 2011 www.pamina003.fi Pamina 003 ry:n jäsenlehti 4/ 2011 www.pamina003.fi 3 Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Iso-Lähteenmäki Lauri, päätoimittaja Juntunen Johanna Koskinen Sinikka

Lisätiedot

Pamina 003 ry:n jäsenlehti 2/ 2012 www.pamina003.fi

Pamina 003 ry:n jäsenlehti 2/ 2012 www.pamina003.fi Pamina 003 ry:n jäsenlehti 2/ 2012 www.pamina003.fi 3 Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Iso-Lähteenmäki Lauri, päätoimittaja Isotalo Piia Juntunen Johanna

Lisätiedot

Toimisto on suljettuna 26.3.2010-5.4.2010. Yhteystiedot: Aukioloajat: Ma 9 12 ja 13 16 Ke 9 12 ja 13 16 To 9 12 ja 13 17. Aleksis Kiven katu 18 B

Toimisto on suljettuna 26.3.2010-5.4.2010. Yhteystiedot: Aukioloajat: Ma 9 12 ja 13 16 Ke 9 12 ja 13 16 To 9 12 ja 13 17. Aleksis Kiven katu 18 B Pamina 003 ry:n jäsenlehti 1 / 2010 www.pamina003.fi Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Hintikka Anna Iso-Lähteenmäki Lauri Juntunen Johanna Koskinen Sinikka,

Lisätiedot

SAK:n Tampereen Paikallisjärjestö ry julkaisu 12.vsk. No: 4/2011

SAK:n Tampereen Paikallisjärjestö ry julkaisu 12.vsk. No: 4/2011 SAK:n Tampereen Paikallisjärjestö ry julkaisu 12.vsk. No: 4/2011 Hyvää alkanutta vuotta 2012 Kaivosteollisuudestako Suomen uusi Nokia? Monet viimeaikaiset tapahtumat ovat mielestäni olleet hälyttäviä Suomessa

Lisätiedot

Minkä puolesta SINÄ äänestät?

Minkä puolesta SINÄ äänestät? Pamina 003 ry:n jäsenlehti 1/ 2011 www.pamina003.fi Minkä puolesta SINÄ äänestät? Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Hintikka Anna Iso-Lähteenmäki Lauri, päätoimittaja

Lisätiedot

Pamina 003 ry:n jäsenlehti 3 / 2011 www.pamina003.fi

Pamina 003 ry:n jäsenlehti 3 / 2011 www.pamina003.fi Pamina 003 ry:n jäsenlehti 3 / 2011 www.pamina003.fi Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Hintikka Anna Iso-Lähteenmäki Lauri, päätoimittaja Juntunen Johanna

Lisätiedot

Paminavinkki 1/2013 1

Paminavinkki 1/2013 1 Paminavinkki 1/2013 1 Pamina 003 ry:n jäsenlehti 1/ 2013 www.pamina003.fi 2 PAMINAVINKKI Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituksen osoite Aleksis Kiven katu 18 B, 33210

Lisätiedot

PAMINA 003 RY:N TOIMISTO

PAMINA 003 RY:N TOIMISTO Pamina 003 ry:n jäsenlehti 2/ 2014 www.pamina003.fi PAMINAVINKKI Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituksen osoite Aleksis Kiven katu 18 B, 33210 Tampere Toimituskunta

Lisätiedot

Pamina 003 ry:n toimisto Yhteystiedot:

Pamina 003 ry:n toimisto Yhteystiedot: Pamina 003 ry:n jäsenlehti 3/ 2013 www.pamina003.fi 3 PAMINAVINKKI Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Ahomäki Sinikka, Hintikka Anna, Iiliäinen Piia, Iso-Lähteenmäki

Lisätiedot

PAMINA 003 RY:N TOIMISTO Yhteystiedot:

PAMINA 003 RY:N TOIMISTO Yhteystiedot: Pamina 003 ry:n jäsenlehti 2/ 2013 www.pamina003.fi PAMINAVINKKI Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Ahomäki Sinikka, Hintikka Anna, Iiliäinen Piia, Iso-Lähteenmäki

Lisätiedot

HOX! Toimisto kesälomalla 25.6-23.7.2010. Yhteystiedot: Aukioloajat: Ma 9 12 ja 13 16 Ke 9 12 ja 13 16 To 9 12 ja 13 17. Aleksis Kiven katu 18 B

HOX! Toimisto kesälomalla 25.6-23.7.2010. Yhteystiedot: Aukioloajat: Ma 9 12 ja 13 16 Ke 9 12 ja 13 16 To 9 12 ja 13 17. Aleksis Kiven katu 18 B Pamina 003 ry:n jäsenlehti 2 / 2010 www.pamina003.fi Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Hintikka Anna Iso-Lähteenmäki Lauri Juntunen Johanna Koskinen Sinikka,

Lisätiedot

250 TAMPERE 4/2010. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille

250 TAMPERE 4/2010. Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille 250 TAMPERE 4/2010 Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2011 kaikille lehden lukijoille Lehden aikataulu Seuraava JHL-250-Tampere nro 1/ 2011 ilmestyy jäsenistölle viikolla 12-13 / 2011 Lehtijengi

Lisätiedot

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa 2 1/2014 Koulutus kannattaa Julkaisija: Logistiikan toimihenkilöt ry Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki Puh. 09-613 231 Telefax 020 1130

Lisätiedot

Kutsu kevät kokoukseen! s. 22 1/15

Kutsu kevät kokoukseen! s. 22 1/15 Yksityisen Sosiaali- ja Terveysalan Ammattilaiset ry 1/15 JÄSENLEHTI Tässä numerossa mm. 4 YSTEAssa kuunnellaan jäsentä 6 ASLAK-kurssilla kuntoudutaan! 12 Aluetoiminnan arvostus on kohdallaan Kutsu kevät

Lisätiedot

250 Tampere 1/2014. JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00

250 Tampere 1/2014. JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00 250 Tampere 1/2014 JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00 Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 2/2014 ilmestyy viikolla 21-22 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta, jonka sisältö tai

Lisätiedot

250 TAMPERE 1/2011 JHL

250 TAMPERE 1/2011 JHL 250 TAMPERE 1/2011 JHL 250:n kevätkokous ti 29.3.2011 Eduskuntavaalit 17.4.2011 Ennakkoäänestys 6.-12.4.2011 Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 2/2011 ilmestyy viikolla 21 Tee lehteen juttu! Tai anna

Lisätiedot

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille

250 Tampere. 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille 250 Tampere 4/2013 Iloista joulua ja aktiivista uutta vuotta JHL 250 Tampere -lehden lukijoille Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 1/2014 ilmestyy viikolla 8-9 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta,

Lisätiedot

Autoalan etutaistelija riisui haarniskansa

Autoalan etutaistelija riisui haarniskansa AUTOALAN TYÖNTEKIJÖIDEN VALTAKUNNALLINEN LEHTI 1/2010 Tässä lehdessä: Autoala uuteen nousuun, Raimo Riima...2 Piristymistä havaittavissa kirjoittaa liittosihteeri Matti Mäkelä...3 Järjestösihteeri Ville-Petteri

Lisätiedot

Pameliitti. PAM Hotelli ja ravintola-alan pääkaupunkiseudun osasto r.y. 716 1 2013 AMMATTIOSASTOJEN KANNANOTTO ME VAADIMME ARVOSTUSTA!

Pameliitti. PAM Hotelli ja ravintola-alan pääkaupunkiseudun osasto r.y. 716 1 2013 AMMATTIOSASTOJEN KANNANOTTO ME VAADIMME ARVOSTUSTA! PAM Hotelli ja ravintola-alan pääkaupunkiseudun osasto r.y. 1 2013 4/2011 May Day May Day AMMATTIOSASTOJEN KANNANOTTO ME VAADIMME ARVOSTUSTA! KEVÄTKOKOUS 23.4.2013 KELLO 18.00 HOKKUS POKKUS SIMSALABIM

Lisätiedot

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 4/2010 työn JÄLKEEN

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 4/2010 työn JÄLKEEN logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 4/2010 työn JÄLKEEN 2 4/2010 Työn jälkeen Julkaisija: Logistiikan toimihenkilöt ry Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki Puh. 09-613 231 Telefax 020 1130 201 Logistiikan

Lisätiedot

Työsuojeluvaltuutetut tapasivat s. 6-7

Työsuojeluvaltuutetut tapasivat s. 6-7 Vaasan Metallityöväen ao.28 1899-2015 28 Kaks Kasi Jäsenlehti 2015 Työsuojeluvaltuutetut tapasivat s. 6-7 TAPAHTUMIA 2015 2 KaksKasi Matti Meikäläinen 0000000 Vaasan kaupunginteattereihin jäsenkortilla

Lisätiedot

250 TAMPERE 4 / 2011. JHL 250 ehdokasasettelukokous 26.1.2012 klo 18.00 SAK:n kokoushuone, Rautatienkatu 10, 7.krs

250 TAMPERE 4 / 2011. JHL 250 ehdokasasettelukokous 26.1.2012 klo 18.00 SAK:n kokoushuone, Rautatienkatu 10, 7.krs 250 TAMPERE 4 / 2011 JHL 250 ehdokasasettelukokous 26.1.2012 klo 18.00 SAK:n kokoushuone, Rautatienkatu 10, 7.krs Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 1/2012 ilmestyy viikolla 10 Tee lehteen juttu! Tai

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

Viisseiska Kevät 2013

Viisseiska Kevät 2013 Viisseiska Kevät 2013 Salon metallityöväenammattiosasto r.y. Someron metallityöväen ammattiosasto r.y. Puheenjohtajan palsta s. 2 Kirjoittajavieras s. 3 Aluetoimiston kuulumisia s. 3 Monien mahdollisuuksien

Lisätiedot

Kuljetus- ja huolinta-alan. toimihenkilöt

Kuljetus- ja huolinta-alan. toimihenkilöt 1 Kuljetus- ja huolinta-alan toimihenkilöt KHT ry No 3/2005 Tarjolla KHTeetä ja ay-tiet -tietoutta 2 Uusia tuulia Jokaisen järjestön, yhdistyksen sen ja ammatti- liiton tärkeimpiä tavoitteita on saada

Lisätiedot

VIISSEISKA. Salon metallityöväen ammattiosasto r.y. sekä osastot 315 ja 211 Huhtikuu 2006 www.metalli57.com. Palkat nousevat 1.6.

VIISSEISKA. Salon metallityöväen ammattiosasto r.y. sekä osastot 315 ja 211 Huhtikuu 2006 www.metalli57.com. Palkat nousevat 1.6. VIISSEISKA Salon metallityöväen ammattiosasto r.y. sekä osastot 315 ja 211 Huhtikuu 2006 www.metalli57.com Palkat nousevat 1.6.2006 sivu 5 Helsingintie 16 in memoriam sivu 5 Puheenjohtajan palsta sivu

Lisätiedot

Hämeenlinnan Yrittäjien jäsenille avautuu uusia asiakasmahdollisuuksia

Hämeenlinnan Yrittäjien jäsenille avautuu uusia asiakasmahdollisuuksia Helmikuu l 1/2013 Levikki 27 722 kpl Yrjö Raunisto lataa asiaa suomalaisesta työelämästä Keksijä Yrjö Raunisto on vienyt tuotteitaan 42 maahan. Hänellä on myös kokemusta erilaisista työkulttuureista maailmalta.

Lisätiedot

Oulun seutu 2/2013. Ammattiliitto Pro Oulun Seudun Toimihenkilöt Pro ry ja Oulun Metsäteollisuuden Toimihenkilöt Pro ry

Oulun seutu 2/2013. Ammattiliitto Pro Oulun Seudun Toimihenkilöt Pro ry ja Oulun Metsäteollisuuden Toimihenkilöt Pro ry Oulun seutu 2/2013 Ammattiliitto Pro Oulun Seudun Toimihenkilöt Pro ry ja Oulun Metsäteollisuuden Toimihenkilöt Pro ry Kuulumisia pääkonttorista 30.4.2013 Hyvät Pro Oulun Seutu -lehden lukijat. Edellisen

Lisätiedot

3/2014. Valkeata kuulasta ja Aktiivista syksyä JHL 250 Tampere-lehden lukijalle! Osallistu syksyn tapahtumiin ja vaikuta 2015 suunnitelmiin!

3/2014. Valkeata kuulasta ja Aktiivista syksyä JHL 250 Tampere-lehden lukijalle! Osallistu syksyn tapahtumiin ja vaikuta 2015 suunnitelmiin! 250 Tampere 3/2014 Valkeata kuulasta ja Aktiivista syksyä JHL 250 Tampere-lehden lukijalle! Osallistu syksyn tapahtumiin ja vaikuta 2015 suunnitelmiin! Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 4/2014 ilmestyy

Lisätiedot

1 /10. 4 Vuoden työpaikkaosasto 8 Tulevaisuus haastaa 11 Kuopiolainen perheyritys Muista kevätkokous! jäsenlehti

1 /10. 4 Vuoden työpaikkaosasto 8 Tulevaisuus haastaa 11 Kuopiolainen perheyritys Muista kevätkokous! jäsenlehti Yksityisen Sosiaali- ja Terveysalan Ammattilaiset ry 1 /10 jäsenlehti 4 Vuoden työpaikkaosasto 8 Tulevaisuus haastaa 11 Kuopiolainen perheyritys Muista kevätkokous! Puheenjohtajalta Puheenjohtajalta Tärkeintä

Lisätiedot