Pamina 003 ry:n jäsenlehti 1 / 2012

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pamina 003 ry:n jäsenlehti 1 / 2012 www.pamina003.fi"

Transkriptio

1 Pamina 003 ry:n jäsenlehti 1 / 2012

2 Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Iso-Lähteenmäki Lauri, päätoimittaja Isotalo Piia Juntunen Johanna Koskinen Sinikka Lyytikäinen Heli Rouvinen Hannele Toimituksen osoite Aleksis Kiven katu 18 B Tampere Painopaikka PK-Paino Oy Taitto, kuvitukset Johanna Juntunen Ilmoitushinnat 1 sivu 300 1/2 sivua 150 1/3 sivu 100 1/4 sivu 75 Etu- ja takakannet eivät ole ilmoitustilaa Ilmoittaja, ota yhteyttä toimistolle tai puheenjohtajaan; yhteystiedot alla Pamina 003 ry:n toimisto Yhteystiedot: Aleksis Kiven katu 18 B, 3.krs TAMPERE p GSM Tavoitat järjestösihteeri Hannele Rouvisen yllä olevista numeroista Puheenjohtajan tavoitat klo 8-20 p tai Kurtturyhmä p Virkistysryhmä p Edunvalvonta- ja koulutusryhmä sähköpostilla: Toimisto on suljettuna Aukioloajat: ma ke 9 12 ja Muina aikoina sopimuksen mukaan. Voit myös jättää viestin vastaajaan tai laittaa sähköpostia, niin otamme yhteyttä. PAM liittoon saat yhteyden: jäsenyysneuvonta p työsuhdeneuvonta p työttömyysturvaneuvonta p vaihde p Häme-Pirkanmaan aluetoimistoon voit laittaa sähköpostiviestin tai soittaa vaihteen kautta.

3 3 PÄÄKIRJOITUS Talvinen tervehdys Tämän kirjoituksen ilmestyttyä on suomeen valittu uusi presidentti. Epäilemättä työväen presidentti, koska sellaisiahan kaikki ehdokkaat puheidensa mukaan ovat. Toivottavasti kansa on valinnut viisaasti. Itselläni ehdokkaan valinta oli tuskaisin ikinä, mutta pienimmän pahan järjestelmällä kun karsi, niin se ehdokaskin lopulta löytyi. Mutta mitä presidentistä! Vuoden alusta aloitti kautensa suuri joukko luottamushenkilöitä. Heidän tehtävänsä on tässä maassa ja näinä aikoina huomattavasti tärkeämpi. Oli tittelin etuliite sitten pää, vara, valtakunnallinen, työsuojelu tai jotain siltä väliltä, ovat kaikki yhtä tärkeitä. Tehtävissä jatkoivat monet kokeneet luottamushenkilöt, mutta pitkän uran tehneitä ay-vaikuttajia jäi poiskin. Heille suuri kiitos omistautumisesta ja hienosta työstä! Olennaista kuitenkin on, että mukaan saatiin myös uusia rohkeita vaikuttajia ajamaan työntekijöiden oikeuksia ja pitämään ayliikettä liikenteessä. Mielestäni ammattiosaston tulee panostaa voimavaransa juuri näiden ihmisten tukemiseen, sillä se on myös tehokkain tapa tukea yksittäisiä jäseniä työelämässä. Muistakaa siis, luottikset, että käytössänne ovat ammattiosaston voimavarat. Autamme vaikkapa työpaikkakokouksen järjestämisessä, ja meiltä saat mm. materiaaleja ja apua tiedottamiseen. Tai mitä toimintaa sitten omalla työpaikallasi tai yleisesti haluatkaan toteuttaa, niin voit kääntyä puoleemme. Päättäjät pyrkivät jatkuvasti kiristämään yksilö- ja ilmaisuvapauden kontrollia. Kun samalla ajatukset korkeammista lakkosakoista, palkattomista sairauspäivistä, sekä poliisin mielivaltaisista rekistereistä valtaavat otsikoita, on helppo ennustaa, että ayliikkeellä ei tule olemaan helpot ajat edessään. Nyt siis olisikin aika kaikkien unohtaa vanha motto tehdään niin kuin aina ennenkin ja alkaa tosissaan miettimään millainen ammattiyhdistyksen kurssi pitää olla, jotta selviämme tulevista ajoista. Uusia, radikaalejakin ideoita tullaan tarvitsemaan, jotta matka jatkuu tulevaisuuteen. Ammattiyhdistysliikkeen tehtävänä on jo yli sata vuotta ollut, jäsentensä edun ajamisen ohella, kouluttaa jäsenistöä ja tarjota vapaa-ajan virikkeitä ja ylläpitää sivistystä. Tätä jatkamme tänäkin päivänä eli vuodeksi 2012 on tuttuun tapaan tarjolla kaikkea koulutuksesta teatteriin ja erilaisiin retkiin. Seuraa PaminaVinkki- lehteä sekä verkkosivujamme ja lähde mukaan! Lauri Iso-lähteenmäki, puheenjohtaja Kevätkokouksemme on: torstaina kello Lahdesjärven ABC:n kokoustilassa, Automiehenkatu 39, Tampere. Paikalle pääset linjalla 3. Kokouksen asialistalla on mm: * toimintakertomuksen hyväksyminen vuodelta 2011 * tilinpäätöksen hyväksyminen vuodelta 2011 * jäsenten ja johtokunnan esittämät asiat * muut sääntömääräiset asiat Tarjoilun järjestämiseksi ilmoittautuminen viimeistään toimistolle tai puh. (03) Tervetuloa!

4 4 TAPAHTUMAKALENTERI Jäsenhankintakilpailu alkoi HELMIKUU PaminaVinkki ilmestyy Luottamushenkilöiden tapaaminen klo 18 toimistolla Maailmanlopun hautaustoimisto Työväen Teatteri klo 13 Virkistyksen lätkäilta Tappara Ilves, (loppuunmyyty) MAALISKUU 1.3. Johtoryhmä klo Mustalaisruhtinatar, Työväen Teatteri klo 19 (loppuunmyyty) 8.3. Johtokunta klo Tomaatteja Tomaatteja, Seuraa ilmoittelua kotisivuilla Työttömyysturva- ja eläkemuutokset klo 9 16 Cumulus TYKY -päivä Ikaalisissa 3.4. Johtoryhmä HUHTIKUU 3.4. Virkistysryhmä klo Toimisto lomailee Johtokunta Kurtun kevättalkoot Osaston kevätkokous PaminaVinkin aineistopäivä TOUKOKUU 2.5. Tiedotusryhmä toimistolla klo Johtoryhmä 9.5. Edunvalvonta & Koulutusryhmä toimistolla klo Johtokunta Nuorten koulutusristeily Kevätretki Mänttään Eläkeläiset Ilkossa KESÄKUU 5.6. Virkistysryhmä klo Johtoryhmä 9.6. PAMin kesäpäivät Helsingissä 9.6. Opintoretki Vesilahti Narva PaminaVinkki ilmestyy Johtokunta 1.7. HEINÄKUU Kuuma kesä 85, Pyynikin kesäteatteri klo PaminaVinkin aineistopäivä 2.8. Johtoryhmä ELOKUU 7.8. Virkistysryhmä klo Edunvalvonta- ja koulutusryhmä klo 17 TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen alkaa heti, ellei toisin mainita. Ilmoittautuminen on aina sitova. Varauksia ei oteta vastaan ennakkoon ja osallistumismaksu maksetaan viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Huom! Tapahtumiin ilmoittaudutaan toimistolle, ellei toisin ilmoiteta! OSALLISTUMISEN PERUUTTAMINEN Luotettava selvitys esteestä (esim. lääkärintodistus) oikeuttaa saamaan maksun takaisin. Peruuttamaton poissaolo aiheuttaa tapahtuman todellisten kulujen perimisen ilmoittautuneelta (esim. tapahtuman omavastuuhinta on 20, todelliset kulut ovat osastolle 95, ilmoittamatta pois jäänyt joutuu maksamaan 95 ). Tämä siksi, että joudumme noudattamaan tapahtumien järjestäjien peruutusehtoja, esim. laskutettava osuus tilatuista palveluista: 50 % (30 vrk 10 vrk) ja 100% (10 vrk >).

5 Pamina 003:sen omistama virkistäytymispaikka Kurttu sijaitsee järven rannalla, Tampereen Aitolahdessa. Paikka on vuokrattavissa sekä kokous- että lomailukäyttöön ja siellä on majoitustilat kahdeksalle ja kesäisin jopa 14:sta hengelle (päärakennus, aitta ja saunamökki). 5 Kurtun kevättalkoot Talkoot ovat huhtikuun päivinä. Olet tervetullut koko ajaksi tai vain yhtenä päivänä; miten sinulle parhaiten sopii! Talkoissa siivotaan päärakennus talven jäljiltä ja siistitään ympäristöä. Myös puutalkoita on tarjolla. Ruoat tarjotaan talkoolaisille ja samoin mahdollisuuden saunoa. Ilmoita tulostasi toimistolle tarjoilun ja kuljetusten (kimppakyytien) järjestämiseksi. Innokasta osallistumista odotellen! Kurttu-ryhmä PAMfest PAM:in kesätapahtuma, PAMfest järjestetään Helsingissä 9.6. Tapahtuman omavastuu on 10 euroa henkilöltä. Linnanmäki on vain pamilaisille klo 9-13, jonka jälkeen huvipuisto avautuu myös yleisölle. Pamilaiset voivat ostaa tällöin 50%:n alennuksella rannekkeet laitteisiin. Jäsen voi ilmoittaa itsensä lisäksi puolisonsa sekä enintään neljä alaikäistä lasta. Helsingin jäähallilla järjestetään klo kaikille avoin PAM palvelee -osuus, jossa on tarjolla niin asia-ohjelmaa, elämyksiä kuin musiikkiakin. ei ennakkoilmoittautumisia. Jäähallilla on iltakonsertti klo 19 23, jossa esiintyy Suomen huippuartisteja. Omavastuu on 10 euroa jäseneltä ja seuralaiselta. Tilaisuus on K-18. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen. Varsinainen ilmoittautumissivu avautuu tiistaina ja ilmoittautuminen päättyy maaliskuun alussa. Ilmoittautuminen kumpaankin osuuteen tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä eli nopeus on valttia! Vain sivuston kautta voit ilmoittautua. Osasto on järjestämässä kuljetusta Helsinkiin ja on varannut alustavasti hotellihuoneita. Seuraa sivua pamina003.fi, PAM -lehden ilmoittelua tai kysy toimistolta! kaikki Ilmoittautumiset tai

6 6 virkistys MATKA RIIKAAN Lähtö on Tampereen Vanhalta kirkolta torstaina klo 4.30 ja paluu Tampereelle sunnuntaina noin klo 23. Matkan hinta jäsenelle on 230 ja ei-jäsenen hinta 315. Hintaan sisältyy: Matkat Tuovisen turistibussilla Eckerö Linen m/s Nordlandia kansipaikoin Aamiaisbuffet mennessä laivalla Majoitus 2-hengen huoneissa (3 yötä) hotelli Elisabete**** Aamiaiset hotelliaamuina Illallinen hotellilla tulopäivänä Kaupunkikierros Jurmalassa käynti Lidon hirsilinna Oppaan palvelut Riiassa 1 vapaapäivä jolloin voi käydä esim. kuuluisalla isolla torilla ja kauppakeskuksissa Lähtijällä tulee olla mukana voimassaoleva passi, jonka voimassaolo pitää jatkua 3kk matkan jälkeen. Ryhmämatka ei sisällä peruutusturvaa, joten sellaisen matkavakuutuksen ottaminen, joka sisältää peruutusturvan, on ehdottoman tärkeää sairaustapausten varalta. SITOVAT ILMOITTAUTUMISET ja maksu toimistolle mennessä. VIINI-JA JUUSTOMAISTIAISET LA PÄLKÄNEELLÄ Lähde mukaan maistelemaan Rönnvikin viinitilan viinejä ja Heikkilän tilan juustoja. Maistelun jälkeen jatkamme Strutsitila Syrjyselle, jossa tutustumme ensin tilan eläimiin ja sen jälkeen ruokailemme siellä. Strutsitila Syrjynen aloitti toimintansa elokuussa -99, jolloin saapuivat ensimmäiset linnut, 6kpl, ei kuitenkaan lentämällä vaan turvallisesti hevoskuljetus trailerilla. Lintumäärä on tasaisesti kasvanut ja vaihtelee vuodenajasta riippuen 50 ja 140 linnun välillä. Aluksi tarkoituksena oli olla pelkkä lihantuottajatila. Kävi kuitenkin niin, että linnut lähes magneetin tavoin alkoivat vetää uteliaita matkailijoita puoleensa. Niinpä Syrjyset alkoivat maatilamatkailuyrittäjäksi. Pikkuhiljaa eläinvalikoima on monipuolistunut, on ylämaan karjaa eli Highlandeja, villisikoja, tavallisia kotipossuja, kuusipeuroja, poroja, vuohia, kanoja, kissoja ym. Eli katsottavaa riittää. Kummassakin paikassa on mahdollisuus tehdä ostoksia. Matkan hinta on 40 euroa jäsenelle ja muille 50 euroa. Lähtö on Vanhalta kirkolta la. klo Ilmoittautumiset ja maksu toimistolle 4.4. mennessä. Ilmoita myös ruokarajoitteesi. kaikki Ilmoittautumiset tai

7 7 virkistys TANSSIN TÄHDET Sunnuntaina klo Tampere-talo TANSSIN TÄHDET a la carte-estradi viihdeshow tuo lavalle niin kansainvälisen tason tanssijoita kuin teränsä kadottaneita parkettien partaveitsiä. Mukana on lavan täydeltä huipputaidokkaita ja näyttäviä tanssinumeroita, joita esittävät Tanssii tähtien kanssa-ohjelmasta tutut huippuammattilaiset Katja Koukkula, Sanna Hento, Ansku Bergström, Jussi Väänänen, Aleksi Seppänen ja Jani Rasimus. A la carte viihdyttää myös niitä, joiden oma tanssitaito on jäänyt parketin laidalle. Nämä tylsistymään päässeet partaveitset voivat samaistua Tanssin Tähteisiin eli Jone Nikulaan ja Heikki Kahilaan, jotka tuovat mukaan omat harha-askeleensa ja syrjähyppynsä tarjoten sanallista sambaa, runollista rumbaa ja muita verbaalisia haarukkapaloja. Lipun hinta 28e ja jäsen voi ostaa lippuja 2kpl Varaukset toimistolle 13.3 mennessä ja liput voi lunastaa välisenä aikana. UUSI KOTIMAINEN MUSIIKKIKOMEDIA KUUMA KESÄ 85 Pyynikin kesäteatteri sunnuntaina klo Menestysmusikaalin tarina jatkuu! KUUMA KESÄ 85 tuo Pyynikin kesäteatterin näyttämölle joukon tuttuja hahmoja Tampereen Työväen Teatterin hittimusikaalista. Työryhmä Heikki Syrjä - Riku Suokas - Heikki Vihinen ovat kirjoittaneet Pyynikille uuden musiikkikomedian, joka alkaa samasta tilanteesta kuin TTT:n esitys, mutta kertoo mitä päähenkilöiden elämässä tapahtuu kesän 1985 aikana. Koulut ovat juuri päättyneet. Lokomon duunari Tommi Turmiola kohtaa Pyynikin kesäisessä yössä vaalean kaunottaren Karoliinan, ja lempi leiskahtaa. Tommin tietämättä Karoliina on pysähtynyt vain hetkeksi Tampereelle jatkaakseen kesäreissuaan poikaystävänsä Reksun bändin keikkabussissa pieniä rock-festivaaleja kiertäen. Palavasti rakastunut Tommi lähtee jäljittämään Karoliinaa. Pääparina nähdään Sami Hintsanen (Tommi) ja Kaisa Mattila (Karoliina). Kuuma kesä 85-musiikkikomediassa kuullaan ensimmäisen osan tapaan Eppu Normaalin, Juicen ja Popedan kappaleita ja siinä irvaillaan rakkaudelle 80-luvun musiikkimaailman erilaisille ilmiöille. Käsikirjoitus: Heikki Suokas, Riku Suokas ja Heikki Vihinen Ohjaus: Riku Suokas ja Heikki Vihinen Musiikin sovitus: Pekka Siistonen Puvustus: Marjaana Mutanen Lipun hinta on 32e ja jäsen voi ostaa niitä 2kpl, Lippujen myynti toimistolla on välisenä aikana. EI VARAUKSIA kaikki Ilmoittautumiset tai

8 8 PaminaVinkin uusi juttusarja esittelee yhdistyksen toimintaryhmät, jotka muodostavat toimintamme ytimen. Jokaisella toimintaryhmällä on selkeä vastuualueensa, josta ryhmän puuhahenkilöt huolehtivat tapaamalla säännöllisesti. Ryhmiin on vapaa pääsy, mukaan pääsee ottamalla yhteyttä ryhmän vetäjään ja tulemalla mukaan seuraavaan kokoontumiseen. Yhteisten tapahtumien ja päätöksenteon lomassa on yleensä jotain pientä naposteltavaa. Ryhmistä voit löytää uusia mukavia tuttavuuksia, kivan harrastuksen ja mahdollisuuden vaikuttaa yhdistyksen toimintaan. Lisäksi osallistuttuasi kolmeen kokoukseen vuoden aikana olet oikeutettu pieneen kokouspalkkioon vuoden lopussa. Tervetuloa mukaan toimintaan! Toimituskunta ja Tiedotus esittäytyy. Tämän porukan tehtävänä on hoitaa Pamina003:n tiedotusta ulkomaailmaan. Toimintamme on suunnattu pääasiassa jäsenille sekä yhteistyökumppaneille. Tiedostusryhmän vetäjäksi valittiin 2011 Sinikka Koskinen. Osaston tiedotuksen kaksi pääkanavaa ovat neljästi vuodessa ilmestyvä PaminaVinkki -lehti sekä osaston verkkosivut Muitakin kanavia käytetään aina tarpeen mukaan. PaminaVinkin toimituskunta muodostuu vastaavasta päätoimittajasta, jona toimii osaston puheenjohtaja, taittajasta (Johanna Juntunen), toimitussihteeristä (Hannele Rouvinen) sekä ryhmän aktiiveista Heli Lyytikäinen ja Piia Isotalo. Verkkosivujen päivityksestä ja ulkoasusta vastaa tehtävään värvätty Maria Vuorma, joka huolehtii myös sosiaalisesta mediasta. Ryhmän suurin työllistäjä on osaston lehti. Toimituskunta suunnittelee ensin ilmestymisaikataulun ja sen mukaan määritellään aineistopäivät ja muu aikataulu. Suurimman haasteen muodostaa sopivan materiaalin etsiminen. Yritämme löytää jäsenistöämme monipuolisesti kiinnostavia aiheita, mieluiten paikallisia aiheita, oman jäsenistömme tekeminä. Eräänlaista lähijournalismiasiis. Harva ilmestymisaikataulu tosin karsii aivan ajankohtaiset aiheet pois. Lisäksi panostamme uudistumiseen sekä verkossa että paperilla, jotta aiheet ja asiat pysyisivät ajassa mukana. Otamme myös mielellämme vastaan juttuja ja muuta materiaalia. Lauri Iso-Lähteenmäki, päätoimittaja EDUNVALVONTA- JA KOULUTUSRYHMÄ Kevätretki Mänttään lauantaina Mukaan mahtuu 32 henkilöä. Ilmoittauduttava henkilökohtaisesti viimeistään toimistolle. Katso lisätietoja ilmoituksesta sivulta 15 ja kotisivuiltamme. Opintomatka Vesilahden/Narvan historiaan lauantaina Lähtö klo 9.30 Tampereen Vanhalta kirkolta Vierailu Savipaja Samotissa, missä nautimme aloituskahvit ja tutustumme savipajan toimintaan, siellä on myös mahdollisuus tehdä ostoksia. Klo 11 jatkamme opastettua kierrosta, jonka aikana käymme myös Laukon kartanossa klo on lounas Hukian Hovissa n. klo 15 paluumatka Tampereelle alkaa Osallistumismaksu on 50 ja mukaan mahtuu 48 henkilöä Ilmoittauduttava henkilökohtaisesti viimeistään kaikki Ilmoittautumiset tai

9 Minua pyydettiin kirjoittamaan kokemuksistani arkipäivän liikenteessä. Vaikka olen yrittäjä, näkökulmani asiaan tuskin kovin paljon eroaa kenen tahansa myyjän lähtökohdista. Hiukan taustaa: Olen 37-vuotias kahden lapsen isä ja kenkäkauppias. Pidin kauppaa Ideaparkissa reilut kaksi vuotta ja sen jälkeen siirryin Tampereen keskustaan, Kuninkaankadulle. Ideaparkissa ollessani kävin töissä autolla, siitä ei ole kovin paljon kerrottavaa, lähinnä se että sinne saisi olla paremmat julkiset yhteydet. Muistan kun naapuriliikkeen myyjä kulki jonkin verran kyydissäni ajankohdasta riippuen hän arvioi bussimatkan kestoksi Ideaparkista kotiinsa 1h 15 min 2h vaihtoineen. Kaksi tuntia alkaa olla aika hurja aika suuntaansa, varsinkin jos on osa-aikainen, jonka työpäivä kestää 4h! Eli työpäivä tuplaantuu matka-ajassa. Ei kuulosta kivalta. Toivottavasti tilanne on nyt parempi. Tuolta pohjalta en Ideaparkissa ollessani juurikaan edes miettinyt muita kulkuvälineitä kuin autoa. Tilanne muuttui radikaalisti heti, kun muutin liikkeeni keskustaan. Koska sain liikkeelle myös riittävät varastotilat, työn puolesta en autoa tarvinnut. Myin auton ja siirryin julkisen liikenteen käyttäjäksi. Matkaa kotoani on töihin 3,5km joten liikun töihin eri tavoin: Kävellen, pyöräillen tai bussilla. Perheessämme on edelleen auto, jolla vaimoni liikkuu työmatkaansa. Kävellen Tampereen keskustaan on mukava tulla: Ei tarvitse välittää aikatauluista, se on ilmaista ja tekee hyvää kunnollekin. Jalkaisin liikkuessa huonoja puolia ovat talvikunnossapidon heikkous/ sen puute ja tietysti se, että matkalle tulee helposti kestoa ajallisesti. Huono keli on myöskin sellainen, joka laittaa miettimään kahdesti, eikä aina jaksaisi. Monesti itse tulen aamuisin töihin kävellen ja palaan kotiin bussilla päivän päätteeksi. Kesäisin keskustaan on kätevää tulla pyörällä. Pyöräilyä puoltavat samat syyt kuin kävelyäkin, etuna vielä nopeus: Ei tahdo bussillakaan ehtiä nopeammin, vaikka lähtisi samaan aikaan. Vesikeli on oikeastaan 9 Töissä Tampereella isoin ongelma. Senkin voi ratkaista pukeutumisella. Bussilla on muuten mukavaa ja edullistakin liikkua, kotiini oikeastaan isoin ongelma on bussien vuoroväli, 30min. Jos myöhästyy bussista hiukan, kävellen on nopeammin perillä. Tampereen keskusta on ahdas. Tämä johtuu siitä että se sijaitsee suhteellisen kapealla kannaksella Näsijärven ja Pyhäjärven välissä. Tästä ahtaudesta aiheutuu se, että keskustaan ei mahdu määräänsä enemmän autoja. Bussit ja henkilöautot ruuhkauttavat keskustan jo nyt ja kaupunki kasvaa koko ajan. Jotain on pakko muuttaa, jotta jatkossakin mahdumme. Keskustan liikkeiden kannalta tärkeintä on, että jatkossa ei vain säilytetä nykyisiä asiakasvirtoja, niitä olisi myös saatava lisää. Tämä loisi tarvetta uusille palvelualan työpaikoille ja hyödyttäisi näin myös kaikkia tämän lehden lukijoita. Miten tämä sitten on mahdollista, jos ei autoja mahdu? Vastaus on liikenteen muuttamisessa. Henkilöautot tulisi ohjata parkkihalleihin (Hämpin parkki hyvä lisä) ja pois Hämeenkadulta. Ajatus on, että ainakin alkuvaiheessa Hämeenkadun sivukaduille pääsisi, mutta ei itse Hämeenkadulle. Siitä tehtäisiin joukkoliikennekatu, jota pitkin kulkisivat bussit ja uusi kaupunkiraitiotie. Tampereen keskusta muuttuisi näillä ratkaisuilla viihtyisämmäksi ja turvallisemmaksi ostospaikaksi. Ratikka on yksittäisistä muutoksista suurin joukkoliikennettä lisäävä tekijä. Nyt suunnitellulla reitillä Hervanta - Lentävänniemi on niin paljon ihmisiä, että sitä ei yksinkertaisesti kannata jättää rakentamatta. Hinta tietysti tuntuu kovalta, mutta kun asiaa alkaa miettiä laskelmien pohjalta pidemmällä aikavälillä ei se niin kova olekaan. Pitää myös muistaa, että joukkoliikenteen lisääntynyt käyttö palvelee myös sitä käyttämättömiä, eli autoilijoita. Se ei siis ole keltään pois. Tieverkkoon suunnitellaan jatkuvasti muutoksia, perusteluna kasvava yksityisautoilu. Tämä ei suinkaan ole ilmaista. Entäpä jos yksityisautoilua saataisiin joukkoliikenteen avulla vähennettyä? Silloin tarve uusiin tiehankkeisiin vähenisi merkittävästi. Ville Virjo, kauppias

10 Olen nyt tehnyt maksettuja taikurikeikkoja kolmisen vuotta, josta 2011 oli ehdottomasti kiireisin. Parhaimpina päivinä heitin kolme keikkaa illassa, ja keikkoja oli keskimäärin viittä viikossa. Omaa alaani on moderni mielen taikuus ja mentalismi, joka on vielä suhteellisen tuntematon käsite Suomessa. Taikurit yleensä mielletään automaattisesti lasten viihdyttäjiksi, ja itse en tee lasten keikkoja laisinkaan. Tämä myös nettisivuillani selkeästi ilmoitetaan. Tästä huolimatta pikkujoulukauteen mahtui pari keikkaa, jossa yleisö oli pääosin lapsia. Tämä on hiukan harmillista, sillä taikuuteni käsittää ajatustenlukua, suggestioita ja muita mielen ihmeitä, ja pienille lapsille tämä voi heittää vähän yli lipan, eikä välttämättä sillä halutulla tavalla. Pääosa keikoistani oli kuitenkin yritysten pikkujouluja. Yleisömäärät vaihtelivat nollasta satoihin. Nollamäärän keikka olikin mielenkiintoinen, kyseessä oli erään yrityksen uusien tilojen avajaisjuhlat, joihin oli kutsuttu toistasataa ihmistä. Paikalle ei kuitenkaan saapunut ketään, ilmeisesti jonkun tietokatkoksen vuoksi. Kehuin sitten järjestäjille, miten hienot juhlat he olivat vuokseni järjestäneet - kakkukahvit ja kaikki! Ehkä suurin keikka oli uudenvuoden aattona YO-talolla, jossa yleisöä oli täyden talon verran. Tai nyt kun tarkemmin miettii, esiinnyinhän Chili-festivaaleillakin, jossa yleisöä oli keskustorillinen. Taikuuteni otettiin kaikkialla hyvin vastaan, ja useat tilaajat ehtivät tilata minua keikalle useampaankin otteeseen syksyn aikana. Ennätyksen taisi vetää TAKK, joka tilasi minut jopa viiteen tilaisuuteen. 99 prosenttisesti yleisö oli erittäin mukavaa ja menossa mukana, mutta toki useaan tilaisuuteen mahtui jokunen hankala asiakas mukaan. Nämä hankalat asiakkaat 10 TAIKUUTTA ovat usein vahvasti humalassa, häiritsevät esitystä ja jankkaavat samoja asioita: Näytä vielä se yksi temppu kerran... Yhdellä keikalla eräs keski-ikäinen nainen huuteli kaiken aikaa kovaan ääneen EI OLE MAH- DOLLISTA! EI VOI NOIN TEHDÄ, joka oli hieman häiritsevää. Keikoilla olen ehtinyt nähdä monenlaista juhlaa, ja juhlijaa. Myös takahuoneet siivouskomerosta täysimittaisiin saunatiloihin on tullut koettua. On intetty venäläiselle stripparille, että kyllä, tämä takahuone on myös minun käytössäni. On syöty kuivaa sämpylää ja toisaalta myös täysi menú alkupaloista jälkiruokiin. Esimerkiksi ainakin Tampereen mittakaavalla huippuravintola Hella & Huoneen omistajan, Arto Rastaan syntymäpäivien tarjoilu oli vertaansa vailla. Taksilla on ajeltu niin paljon, että kotona piti järjestää oma laatikko taksikuiteille. Lyhyin matka kesti kaksi minuuttia. Olin keikalla Tammelassa, ja keikan jälkeen tilasin taksin. Soittelin sitten kaverille, että josko vielä tuopposella kävisi, kun tuona päivänä oli jopa kolme keikkaa takana. Yllättäen hämeenpuiston läheisyydessä asuva kaveri kertoi olevansa Kivenheiton Pubissa. En sitten viitsinyt taksia enää poiskaan lähettää, niin ajelin sitten reteästi kaksi minuuttia, ja maksoin huvista kymmenen euroa. Syksyyn mahtui myös oman taikuriklubin vetämistä. Hyvät ystäväni ostivat viime keväänä Ravintola Kaijakan, ja näin sen yläkerran kabinettitilassa mahdollisuuden. Ystävämme Johannes Malkamäen kanssa aloimme järjestää tiloissa kuukausittaista taikuriklubia, Club Harhaa. Iltoihin ostetaan liput ja tilat vetävät kuutisenkymmentä henkeä. Illat ovat olleet menestys, ja jokainen on ollut loppuunmyyty. Esiintyjinä on nähty Suomen etulinjan taikureita, kuten Pete Poskiparta, Taikuri Luttinen, Miika Pelkonen ja Jore Sohlman. Illoista lisää infoa löydät Facebookista Club Harhan sivuilta tai sitten Taianomaista vuotta 2012 toivottaen, Jose Ahonen Taikuri, Mentalisti

11 11 AY Sanakirja Ammattiyhdistystoiminnassa tulee vastaan pitkä lista sanoja ja lyhenteitä; ay-slangia joka ei aina aukea edes pidempään mukana olleelle, saati sitten tuoreemmalle aktiiville. Ja koska lupaukset lyhenteiden ja slangin välttämisestä tahtovat unohtua, on tähän kerätty joitakin käsitteitä ja lyhenteitä joihin meidän ammattiosastossamme aina välillä törmää. Lista on varmaankin loputon, mutta näillä pääsee alkuun. Alue Ammattiliitto Ammattiosasto Ay -liike E & K Edunvalvonta EK Henkilöstön edustaja ILO JL 500 Kenttä Keskusjärjestö Keskusjärjestösopimus Kurttu Liittokierros LM Alueesta puhuessa tarkoitetaan liiton aluetoimistoa. Työntekijöiden edunvalvontajärjestö, joka muodostuu alansa ammattiosastoista. Pamina003 kuuluu palvelualojen ammattiliitto PAM:n Oman alansa työntekijöiden muodostama yhdistys. Kuuluessaan liittoon, henkilö on aina ammattiosaston jäsen. Ammattiosasto voi olla alueellinen tai työpaikkakohtainen. Ammattiyhdistysliike, tarkoittaa toiminnassa mukana olevia tahoja yleisesti. Pamina003:n edunvalvonta- ja koulutusryhmä. Järjestää esim. koulutuksia ja työpaikkatoimintaa. Ammattiliitto ja osastot valvovat työntekijöiden etuja työpaikoilla. Käytännössä luottamusmiesjärjestelmän avulla. Elinkeinoelämän keskusliitto, työnanajapuolen keskusjärjestö. Työntekijät valitsevat henkilöstön edustajan joka osallistuu yrityksen päätöksentekoon. Ei välttämättä ole luottamusmies. Kansainvälinen työjärjestö Henkilö jonka 500 päivän ansiosidonnainen päiväraha on käytetty Tarkoitetaan ammattiliiton jäseniä työpaikoilla ja toiminnassa. Järjestöjen yhteenliittymä, kattojärjestö. Esim. SAK. Keskusjärjestöjen jostain asiasta tekemä sopimus Osastomme vuokrattava lomamökki, jota hoitaa Kurttu-ryhmä. Ammattiliiton ja työnantajan käymät neuvottelut. Tähän eivät osallistu hallitus tai keskusjärjestöt. Luottamusmies. Työntekijöiden edustajakseen valitsema henkilö työpaikalla.

12 12 Luottamushenkilö Luottamusvaltuutettu Nuortenryhmä Paikallinen sopimus Paikallisjärjestö Pamina003 SAK SASK TaPJ TES Toimituskunta TSV Tukilakko TUPO Työrauha Työsopimus Työtuomioistuin Virkistys Yhteyshenkilö Yleiskorotus YPA Tarkoitetaan kaikkia luottamustehtävissä toimivia, esim. luottamusmies, työsuojeluvatuutettu ja heidän varahenkilönsä tai yhteyshenkilö. Henkilöstöryhmän edustaja jonka työehdoista ei ole työehtosopimusta. Pamina003:n ryhmä jonka tehtävä on järjestää koulutusta ja toimintaa nuorille, eli alle 35v jäsenille. Luottamusmiehen ja työnantajan edustajan tekemä työpaikkaa koskeva sopimus. SAK:n alueellinen toimielin. Katso kohta: TaPJ PAM- palvelualojen Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003ry. Tuttavallisemmin Pamina003, paminakolmonen tai 003. Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö. PAM on SAK:n jäsen Ammattilittojen solidaarisuuskeskus SAK:n Tampereen paikallisjärjestö ry. Tehtävänä on mm. edistää ammattiliittojen ja -osastojen alueellista yhteistyötä. Työehtosopimus, määrää mm. palkat ja työehdot sovitun sopimuskauden ajaksi. Eri aloilla on erilaiset sopimukset. (Ent. tiedotus) tekee Paminavinkki lehteä ja huolehtii muustakin Pamina 003:n tiedotuksesta. Työsuojeluvaltuutettu. Työntekijöiden valitsema työsuojeluasioiden edustaja. Työntekijät menevät lakkoon tukeakseen toisen alan työntekijöitä. Tulopoliittinen kokonaisratkaisu, työmarkkinajärjestöt ja hallitus sopivat suuntaviivat työehtosopimusneuvotteluille Sovitaan työehtosopimuksessa, tarkoittaa että sopimuksen voimassaoloaikana ei ole lakko-oikeutta. Työntekijän ja työnantajan välinen sopimus työsuhteen ehdoista. Ratkoo työehtosopimuksesta syntyneitä riitoja. Pamina 003:n virkistysryhmä. Järjestää esim. erilaisia retkiä. Työpaikalle jossa ei ole luottamusmiestä voidaan nimetä yhteyshenkilö. Sopimuksessa sovittu euro- tai prosenttimääräinen korotus, joka maksetaan kaikille sopimuksen piiriin kuuluville. Yksityinen palveluala, TaPJ:n jäsenyhdistys jonka toimintaan voivat osallistua palvelualojen eri ammattiosastojen jäsenet.

13 13 JÄSENHAASTATTELUJA 1. Nimi Mikko Kettunen 2. Ammatti Varastopäällikkö 3. Mistä asioista nautit työssäsi? Monipuolisuudesta, vastuusta ja siitä, että saa aika pitkälti itse ohjata työskentelyään. Hyvästä työporukasta.. 4. Mitä harrastat ja mikä sinua innostaa vapaa-ajalla? Salilla käymistä, valokuvausta ja mallasviskejä. Vapaa-ajalla innostaa hyvin syöminen, luonnossa liikkuminen ja rentoutuminen. 5. Toivomus ammattiosastollesi? Osasto enemmän esille työpaikoilla -> luottikset! 1. Nimi Maria Vuorma 2. Ammatti Opiskelija AMK:ssa, valmistunut merkonomiksi ja media-asissistentiksi. 3. Mistä asioista nautit työssäsi Uusista haasteista, mielenkiintoisista ja hauskoista työkavereista. 4. Mitä harrastat ja mikä sinua innostaa vapaa-ajalla? Harrastan joogaa, seinäkiipeilyä, sisustamisesta, valokuvauksesta, uimisesta ja sählyn pelaamisesta. 5. Toivomus ammattiosastollesi? Lupaavaa tulevaisuutta olisi ajantasaiset nettisivut ja niihin panostaminen.

14 14 NUORET Nuoret presidenttiehdokasta tapaamassa Tätä kirjoittaessani jännitämme vielä vaalitulosta, joka on tätä lehteä lukiessasi jo selvinnyt. Lauantaina 28. tammikuuta lähdimme Johanna Vuorman kanssa Tampereen kauppahalliin toiveena nähdä vilaus Pekka Haavistosta, joka vietti päivän Pirkanmaalla kampanjoiden. Saimmekin hiukan enemmän kun odotimme. Ehdokkaan avustaja kiinnostui kovasti, kun kerroimme olevamme mukana ammattiosaston nuorten toiminnassa ja istuttikin meidät samaan pöytään itse presidenttiehdokkaan kanssa. Oli mukava kuulla meidän aktiivisuudesta, kun myös Kemissä kampanjoidessa, olivat Pamilaiset olleet ensimmäisenä Pekkaa vastassa. Kiireisen aikataulun vuoksi ajatustenvaihto jäi melko lyhyeksi, mutta jonkunlaisen käsityksen ehdokkaasta ehti siinä jo saamaan. Päällimmäisenä välittyi kuva aidosti asioista kiinnostuneesta ihmisestä, jolle on tärkeää yhteishenki, tasa-arvo ja nuorten hyvinvointi. Hän oli myös kiinnostunut mitkä asiat meidän mielestä ovat niitä, mistä pitäisi herättää keskustelua. Keskustelu kääntyi yhteishengen puutteeseen ja toisista välittämiseen. Suomessa on liikaa kiusaamista, niin kouluissa, kuin työelämässäkin. Pekka kertoi jopa eräästä henkilöstä jota kiusattiin ainoastaan siksi, että hän puhui erilailla. Toivoisinkin, että jokainen nyt miettisi hetken, miten voisi itse vaikuttaa ettei tällaista tapahdu? Me olemme juuri niitä, jotka tuon muutoksen voimme tehdä. Ihan jokaisen toiminta vaikuttaa. Terveisin, Hanna Late, Pamina003/nuortenvastaava Nuorten tapahtumat on tarkoitettu alle 35-vuotiaille jäsenille. Ilmoittautumiset toimistolle määräpäivään mennessä tai Turku - tukholma RISTEILY Katso lisätietoja nettisivuiltamme tai katso edellisestä lehdestä. Omavastuu kurssista on 20 ja mukaan mahtuu enintään 30 jäsentä. Ilmoittautuminen alkaa Ikäraja 21-vuotta Viimeinen ilmoittautumis- ja perumispäivä

15

16 PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto koulutusta tapahtumia harrastustoimintaa tietoa edunvalvontaa

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun?

Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Kuka voi tulla rippikouluun? Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2016 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2016! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA.

HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA. HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA. PAMista PAM, eli Palvelualojen ammattiliitto on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ja opiskelevien liitto PAMilaisia on jo yhteensä yli 232 000 PAMin alat:

Lisätiedot

Yleisesti puhutaan liiton jäsenyydestä, mutta oikeasti homma menee näin:

Yleisesti puhutaan liiton jäsenyydestä, mutta oikeasti homma menee näin: Yleisesti puhutaan liiton jäsenyydestä, mutta oikeasti homma menee näin: Sinä olet jäsen ammattiosastossa eli Jyväskylän Kirjatyöntekijäin Yhdistyksessä (JKY) JKY ja noin 300 muuta ammattiosastoa ovat

Lisätiedot

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

TYÖEHTOSOPIMUS INFO. Materiaali on tarkoitettu työuransa alussa oleville työntekijöille taustatiedoksi työmarkkinoiden sopimusjärjestelmästä

TYÖEHTOSOPIMUS INFO. Materiaali on tarkoitettu työuransa alussa oleville työntekijöille taustatiedoksi työmarkkinoiden sopimusjärjestelmästä TYÖEHTOSOPIMUS INFO Materiaali on tarkoitettu työuransa alussa oleville työntekijöille taustatiedoksi työmarkkinoiden sopimusjärjestelmästä SISÄLTÖ: Mikä on työehtosopimus Työehtosopimuksen sitovuus Työehtosopimusneuvottelut

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012

JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012 JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012 Hyvääsyksynalkuakaikillejäsenillemme! KävimmeelokuunlopussaretkelläPorvoossajaHangossa.Oliupeasääjamuutenkin reissuolionnistunut.kuvassaistunmustionlinnankartanonportaikolla.enollutkäynytsiellä

Lisätiedot

FACEBOOK case pkssk. Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi

FACEBOOK case pkssk. Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi FACEBOOK case pkssk Heli Sivonen Työhönottaja, PKSSK heli.sivonen@pkssk.fi FACEBOOK case pkssk PKSSK:n rekrytointi siirtyi sosiaaliseen mediaan alkutalvella 2010. Olimme ensimmäinen sairaala Suomessa,

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Suomalainen. työelämätietous. Pikku-koto kurssi

Suomalainen. työelämätietous. Pikku-koto kurssi Suomalainen työelämätietous Pikku-koto kurssi Työelämätietoutta - Suomalaisia pidetään ahkerasti työtä tekevänä kansana. - Erityisen haluttuja työntekijöitä tulee Pohjanmaalta. - Nykyisin Suomessa on paljon

Lisätiedot

liittyä liittoon kuulua yhdistykseen Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133

liittyä liittoon kuulua yhdistykseen Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133 Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133 Ammattina hyvinvointi Tiedotuslehti Lehden toimitus: Levikki: Kohderyhmä: Merja Patokoski Vesa Vento 200 kpl Opetustoimen henkilöstö, pois lukien

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Löydä oma ammattiliittosi. www.liitot.fi

Löydä oma ammattiliittosi. www.liitot.fi Löydä oma ammattiliittosi www.liitot.fi Miksi juuri sinun kannattaa liittyä ammattiliittoon? Ammattiliiton toiminnan ydin on työpaikoilla, jossa ammattiliittojen ja työnantajien yhdessä sopimia työehtoja

Lisätiedot

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta

Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta Sanomalehti syntyy vuorovaikutuksesta 1. Sähköpostilla 2. Puhelimella suoraan päätoimittajaan, toimitussihteeriin tai toimittajaan (numerot lehden viimeisellä aukeamalla) 3. Kirjeellä/kortilla 4. Facebookisssa,

Lisätiedot

Työmarkkinoiden pelikenttä

Työmarkkinoiden pelikenttä Työmarkkinoiden pelikenttä Luennon sisältö Työmarkkinajärjestöt Palkansaajien keskusjärjestöt Työnantajien keskusjärjestöt Ammattiliitto Luottamusmiesjärjestelmä Paikallinen toiminta Toimihenkilökeskusjärjestö

Lisätiedot

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Liite 1 Me HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1. EDUNVALVONTA TAVOITE MITÄ TEHDÄÄN MISSÄ JA MILLÄ VÄLINEELLÄ työsuhdeturva palvelurakennemuutoksessa jäsenten palkkojen oikeudenmukaisuus paikallinen

Lisätiedot

Sisältö. Luottamusmiesvalinnat perustuvat työnantaja- ja työntekijäliiton välisiin sopimuksiin, jotka ovat osa kunkin alan työehtosopimusta.

Sisältö. Luottamusmiesvalinnat perustuvat työnantaja- ja työntekijäliiton välisiin sopimuksiin, jotka ovat osa kunkin alan työehtosopimusta. PAMin jäsenillä on oikeus valita keskuudestaan luottamusmies. Luottamusmies toimii pamilaisten työntekijöiden edustajana työpaikalla. Luottamusmiehen ja varaluottamusmiehen valinnat on järjestettävä niin,

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Edunvalvonta Talentia Pohjois-Savo ry:n hallitus kokoontuu vuonna 2010 vähintään viisi kertaa. Hallitus pyritään muodostamaan

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

RL Nuorisotyöryhmän avoinkokous 3/12

RL Nuorisotyöryhmän avoinkokous 3/12 Aika 27.05.12 klo: 09:30 Paikka Siikaranta Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2. Työjärjestyksen hyväksyminen 3. Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen 4. Osastojen

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa

JÄSENTIEDOTE 2/2015. Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry. Tässä tiedotteessa Lahden Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry JÄSENTIEDOTE 2/2015 Tässä tiedotteessa Yhdistyskuulumiset... 2 Hallituksen kokoukset... 2 Toimiston kesäloma... 2 Lahden Seudun me itse... 2 Vapaa-ajan toiminta...

Lisätiedot

4 Kesätyöt, monia mahdollisuuksia! 6 Tiedä mistä sovit 7 Työsopimuksen sisältö 8 Tee töitä oikeassa työsuhteessa 10 Työehtosopimus ja Luottamusmies

4 Kesätyöt, monia mahdollisuuksia! 6 Tiedä mistä sovit 7 Työsopimuksen sisältö 8 Tee töitä oikeassa työsuhteessa 10 Työehtosopimus ja Luottamusmies 4 Kesätyöt, monia mahdollisuuksia! 6 Tiedä mistä sovit 7 Työsopimuksen sisältö 8 Tee töitä oikeassa työsuhteessa 10 Työehtosopimus ja Luottamusmies 11 Muista töihin mennessäsi 13 Muista työsuhteen päättyessä

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Työehtosopimus eli TES

Työehtosopimus eli TES TYÖEHTOSOPIMUS Luennon sisältö Mikä on työehtosopimus Työehtosopimuksen sitovuus Työehtosopimusneuvottelut Työehtosopimus vs. työsopimus vs. työlainsäädäntö Työehtosopimus ja paikallinen sopiminen Työehtosopimus

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU. Tapahtumia 2011. Osaston toimikunta 2011

KOKOUSKUTSU. Tapahtumia 2011. Osaston toimikunta 2011 KOKOUSKUTSU :n sääntömääräinen kevätkokous pidetään torstaina 10.3.2011 kello 17.00 alkaen Ravintola Vanhan Kellarin Karhu-kabinetissa. Asialistalla on sääntömääräisten asioiden (mm. vuoden 2010 tilinpäätös

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015 Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015 KESÄTEATTERI KIINNOSTI Kuopion Uudessa Kesäteatterissa Rauhalahdessa esitettiin kuluneena kesänä täysille katsomoille musikaalia Solistina Olavi Virta.

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

Jyty Kalajoki ry Kesätiedote

Jyty Kalajoki ry Kesätiedote Jyty Kalajoki ry Kesätiedote Yhdistys tarjoaa jäsenille teatteriesityksen joko Pyhäjoen tai Kalajoen kesäteatteriin. 1 lippu / jäsen!! Kertomalla nimesi ja näyttämällä jäsenkorttia voit käydä katsomassa

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1 Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa 29.3. klo 12.00 Kuntavaalit

Lisätiedot

JHL 105 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarvios sa varattu summa

JHL 105 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarvios sa varattu summa Järjestötoiminta Jäsenasiain päivystys yhdistyksen toimistolla (Jäsenasiainhoitajien p.0452165225 sekä Päivi Korkeamäki p.0400982999) antaa jäsenille henkilökohtaista apua jäsenasiainhoitaja parillisten

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

Teollisuusliiton opiskelijajäseneksi

Teollisuusliiton opiskelijajäseneksi Teollisuusliiton opiskelijajäseneksi www.operaatiovakiduuni.fi www.taisteluamisopetuksesta.fi 14.9.2016 Jussi-Pekka Ahonen 1 Teollisuusliitto Metalliliitosta tuli Teollisuusliitto vuonna 2017 Perustettu

Lisätiedot

VANAJAN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 250 ry. Edunvalvontajaosto plm: Karo Suoknuuti 15.10.2014 EDUNVALVONTAJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

VANAJAN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 250 ry. Edunvalvontajaosto plm: Karo Suoknuuti 15.10.2014 EDUNVALVONTAJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 VANAJAN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 250 ry. Edunvalvontajaosto plm: Karo Suoknuuti 15.10.2014 EDUNVALVONTAJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Edunvalvontajaoston perinteinen tehtävä on toimia ammattiosaston

Lisätiedot

Jäsenmaksu on 1,4 % veronalaisesta palkasta ja sen voi vähentää verotuksessa.

Jäsenmaksu on 1,4 % veronalaisesta palkasta ja sen voi vähentää verotuksessa. Liittymällä Sähköliiton jäseneksi olet hyvässä seurassa. Meitä sähköliittolaisia on noin 36 000 ajamassa parempia työehtoja kaikille. Meitä on niin rakennustyömailla, voimalaitoksissa ja tehtaissa kuin

Lisätiedot

VANAJAN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 250 ry. Edunvalvontajaosto plm: Karo Suoknuuti 11.11.2015 EDUNVALVONTAJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016

VANAJAN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 250 ry. Edunvalvontajaosto plm: Karo Suoknuuti 11.11.2015 EDUNVALVONTAJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 VANAJAN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO 250 ry. Edunvalvontajaosto plm: Karo Suoknuuti 11.11.2015 EDUNVALVONTAJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Edunvalvontajaoston perinteinen tehtävä on toimia ammattiosaston

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

KAUHAJOEN KARHU RY 17.02.2015 PL 7 PL 76 61801 KAUHAJOKI

KAUHAJOEN KARHU RY 17.02.2015 PL 7 PL 76 61801 KAUHAJOKI MARATONJAOSTO Jäsentiedote 2/2015 (J.Hautala) MATKAT KARHU-VIESTI 11.4.2015 Miesjoukkue on ilmoitettu juoksuun jaoston toimesta mutta saataisiinko mukaan myös naisjoukkue?. Lisätietoa löytyy osoitteesta

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN SIJAISVANHEMMAT RY:N JÄSENLEHTI

KESKI-SUOMEN SIJAISVANHEMMAT RY:N JÄSENLEHTI KESKI-SUOMEN SIJAISVANHEMMAT RY:N JÄSENLEHTI Viestikyyhkysen sisältö: Puheenjohtajan pulinoita.3 Perhehoidon rekrykamppanaja...4-5 Jäsentuotteemme: Mustaharakka,pelikortit..6 Hupparit,T-paidat...7 Miltä

Lisätiedot

LUOTTAMUSMIESVALINTASÄÄNNÖT

LUOTTAMUSMIESVALINTASÄÄNNÖT LUOTTAMUSMIESVALINTASÄÄNNÖT 1. Yleistä Luottamusmiesvalinnoissa noudatetaan Palvelualojen Ammattiliitto PAMin hallituksen vahvistamia luottamusmiesvalintoja koskevia sääntöjä. Näillä säännöillä ei ole

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖN VUOSIKELLO

LUOTTAMUSHENKILÖN VUOSIKELLO LUOTTAMUSHENKILÖN VUOSIKELLO lm vaalit (2v välein): materiaali, ehdokasasettelu, valinnat, ilmoitus liittoon osallistuminen osasto syyskokoukseen osaston tapahtuma lm jatkokoulutus, täsmäkoulutus osaston

Lisätiedot

Aurinkoista kevättä!

Aurinkoista kevättä! Jyty Varkaus Ry Huhtikuu 2016 Jäsentiedote 1 Hallituksen päätöksiä 2 Edunvalvontakatsaus 3 Vuoden 2017 kalenterien tilausmuutos 4 Kevätkokous 5 Kuntokorttien palautus 6 Haluatko luottamusmieheksi 7 Sampea

Lisätiedot

TTYHY:n jäsenkysely 2014

TTYHY:n jäsenkysely 2014 TTYHY:n jäsenkysely 2014 1. Oletko saanut yhdistyksestä tarvitsemaasi apua tai palvelua? Kerrotko missä onnistuimme tai mitä jäit kaipaamaan. en Rakenneuudistus: työsopimukseen lisätty koeaika tiettyyn

Lisätiedot

SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa

SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa 1/6 SATL:n 83. Liittokokous Tallinnassa 17.-18.3.2018 2/6 Ohjelmat ja hinnasto LIITTOKOKOUS Majoitus Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel, Tallinna 17.-18.3.2018 Park Inn by Radisson Meriton

Lisätiedot

HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA. https://www.youtube.com/watch?v =kbfgwp3ywoi

HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA. https://www.youtube.com/watch?v =kbfgwp3ywoi HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA. https://www.youtube.com/watch?v =kbfgwp3ywoi Mikä ihmeen PAM? PAM, eli Palvelualojen ammattiliitto on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ja opiskelevien liitto

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet

puheenjohtaja /sihteeri Kevätkokous Päätösten vahvistaminen hallitus maalis-huhtikuu 300 yhdistyksen jäsenet Järjestötoiminta Edustajistovaalit - sähköinen tiedotus jäsenille vaaleista - mahd. yhdistyksen ehdokkaan oma alasivu yhdistyksen sivuilla Avustetaan yhdistyksen jäsentä vaalityössä tiedottamalla asiasta/mainostamalla

Lisätiedot

Jäsenenä ammattiliitto Prossa

Jäsenenä ammattiliitto Prossa Jäsenenä ammattiliitto Prossa Jäsenyys Pron on toimihenkilötyön ammattilaisten asiantuntijoiden, esimiesten ja toimihenkilöiden oma etujärjestö. Jäseneksi voi liittyä koulutuksesta, ammattinimikkeestä,

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA Kylärekisteri ja kylätalorekisteri Muistakaa ilmoittaa kylärekisteriin yhteystietojen muutokset. Kylärekisterin kautta teemme kaiken tiedotuksen teidän kylien

Lisätiedot

HOLLOLAN JHL. Jäsenkirje 2016. Puheenjohtajalta

HOLLOLAN JHL. Jäsenkirje 2016. Puheenjohtajalta HOLLOLAN JHL Jäsenkirje 2016 Puheenjohtajalta Vuosi alkoi muutoksin yhdistyksessämme, uusina jäseninä aloitti Padasjoen JHL:läiset TERVETULOA! Työnantaja vaihtui Hämeenkoskelaisilla kuntaliitoksen myötä

Lisätiedot

Yhdistystiedote 3/2015

Yhdistystiedote 3/2015 Yhdistystiedote 3/2015 Tervehdys yhdistysaktiivi, Kevät etenee hyvää vauhtia. Useimpien kanssa tapasimmekin jo liittokokouksessa. Tässä yhdistystiedotteessa on koottu tärkeimpiä liiton kuulumisia teille

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2012 Carita Bardakci 23.11.2011 1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 1. JOHDANTO JA TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 Tervehdys Turun NNKY jäsen Taas saimme käyntiin uuden toimintavuoden. Tämä vuosi on juhlavuotemme.

Lisätiedot

kampanjaopas #kunnontyönpäivä

kampanjaopas #kunnontyönpäivä kampanjaopas #kunnontyönpäivä mistä on kyse? Kansainvälistä kunnon työn päivää juhlitaan 7.10. Satoja tapahtumia yli 60 eri maassa. Juhlimme onnistumisia sekä muistamme, että korjattavaa löytyy vielä niin

Lisätiedot

JHL 674 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2017

JHL 674 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2017 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Arviointi (tekemisen jälkeen) Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Äänestysaika 13.3. 28.3.

Lisätiedot

10 hyvää syytä. Järjestäytynyt työntekijä on työnantajan etu

10 hyvää syytä. Järjestäytynyt työntekijä on työnantajan etu 10 hyvää syytä Järjestäytynyt työntekijä on työnantajan etu 10 hyvää syytä, miksi järjestäytynyt työntekijä on työnantajan etu Yhteiset pelisäänöt 1. Tehokas yhteistyö henkilöstön kanssa Luottamusmies

Lisätiedot

HONKALAHDEN PUUTYÖNTEKIJÄIN ammattiosasto 005 ry:n

HONKALAHDEN PUUTYÖNTEKIJÄIN ammattiosasto 005 ry:n HONKALAHDEN PUUTYÖNTEKIJÄIN ammattiosasto 005 ry:n TOIMINTASUUNNITELMA 2011 TOIMINTA-AJATUS TARKOITUSTAAN VARTEN AMMATTIOSASTO; Hoitaa sääntöjen määräämien asioiden lisäksi jäsenasioiden, vapaa-ajan ja

Lisätiedot

Työpaikan huoneentaulun rakentaminen pilottihanke

Työpaikan huoneentaulun rakentaminen pilottihanke Työpaikan huoneentaulun rakentaminen pilottihanke Työelämä 2020 hanke yhteistyössä Työpaikkojen työhyvinvointiverkoston kanssa www.tyoelama2020.fi Jaana Lerssi-Uskelin Työterveyslaitos Visio Työelämästrategia

Lisätiedot

Raportointi: Vuoden 2015 tulokset

Raportointi: Vuoden 2015 tulokset Posti-ja logistiikka-alan unioni PAU ry JÄSENTUTKIMUS 2015/Yhteenvetoraportti 13.4.2015 Raportointi: Vuoden 2015 tulokset Jäsentutkimus Tutkimusprosessi ja rakenne Jäsentyytyväisyystutkimuksessa vastaajaa

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC NORDEA UNIONI SUOMI RY TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikkaosastoille Järjestötoimikunta 2012 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE

Lisätiedot

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus 1 (9) Pikatreffit Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille ja työnantajille - matchmaking-viestipohjat treffien jälkeen lähetettäväksi - treffikorttipohjat

Lisätiedot

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Sinut ry:n lehti 2014 Testaa tietosi Sinuista Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Mikä tää on? Hyppysissäsi oleva lehti on sijaisperheiden nuorille suunnattu Sinutlehti. Suomen Sijaiskotinuorten

Lisätiedot

Pamina 003 ry:n jäsenlehti 4/ 2011 www.pamina003.fi

Pamina 003 ry:n jäsenlehti 4/ 2011 www.pamina003.fi Pamina 003 ry:n jäsenlehti 4/ 2011 www.pamina003.fi 3 Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Iso-Lähteenmäki Lauri, päätoimittaja Juntunen Johanna Koskinen Sinikka

Lisätiedot

Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan Rakennusinsinöörit ja arkkitehdit RIA ry

Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan Rakennusinsinöörit ja arkkitehdit RIA ry ETELÄ-POHJANMAA 2015 KESÄKUUN NUMEROSSA 3 Yhdistyksen toimintakalenteri & STTK tiedottaa 4 Puheenjohtajan palsta 5 Toukokuun RIA-ilta 6 RIA-viesti 6/2015 7 Syysmatka Amsterdamiin info ja ilmoittautuminen

Lisätiedot

Jytyn Itä-Suomen alueen Työhyvinvointipäivät

Jytyn Itä-Suomen alueen Työhyvinvointipäivät Jytyn Itä-Suomen alueen Työhyvinvointipäivät Aika ja paikka 6. - 7.5.2017 Scandic Kuopio Satamakatu 1, Kuopio Kohderyhmä Jytyn jäsenet Itä-Suomen alueelta OHJELMA Lauantai 6.5. 09.30-10.15 10.15-10.30

Lisätiedot

TÄRKEIMMÄT PERUSTEET LIITTYÄ SUOMEN ELINTARVIKETYÖLÄISTEN LIITTOON

TÄRKEIMMÄT PERUSTEET LIITTYÄ SUOMEN ELINTARVIKETYÖLÄISTEN LIITTOON TÄRKEIMMÄT PERUSTEET LIITTYÄ SUOMEN ELINTARVIKETYÖLÄISTEN LIITTOON LÄHTÖKOHDAT Selvittää jäseneksi liittyneiden ajatuksia ammattiliittoon liittymisestä, mitkä ovat tärkeimmät syyt, jotka ovat merkinneet

Lisätiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot

veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Jag vill veta www.jagvillveta.se Nuori ja suojatut henkilötiedot Tämä esite on tarkoitettu nuorille, joilla on suojatut henkilötiedot. Sen ovat laatineet yhdessä Rikosuhriviranomainen (Brottsoffermyndigheten)

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario -pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi 4.aste musta vyö Defendo -Defendo Blue pääkouluttaja -I.D.D.I-

Lisätiedot

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 TOIMINTA- JA EDUNVALVONTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Turun Seudun Sähkötyöntekijöiden ammattiosasto on perustettu 1956. Osastoon kuuluu tällä hetkellä yli 2000 jäsentä. Ammattiosasto on ns. sekaosasto. Osastoon

Lisätiedot

Kilsat kasaan! Tutkittua tietoa ja poikkihallinnollista yhteistyötä. Kuvaaja: Pertti Nisonen

Kilsat kasaan! Tutkittua tietoa ja poikkihallinnollista yhteistyötä. Kuvaaja: Pertti Nisonen Kilsat kasaan! Tutkittua tietoa ja poikkihallinnollista yhteistyötä Kuvaaja: Pertti Nisonen Kilsat kasaan -työmatkaliikkumishanke Helsingin kaupungin henkilöstölle (n. 40.000) suunnattu poikkihallinnollinen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007 MAANANTAI 9.7.2007 N. Klo 8.00 startti Huttulasta ja sen jälkeenvesilahdelta Koskenkylästä kohti Vantaata, keli pilvinen ja vesikuurojen mahdollisuus ilmassa Yöpyminen vaimon serkun luona mistä aamulla

Lisätiedot

KirjautuminenPro+ PIKA OPAS PRO+ KÄYTTÖÖN

KirjautuminenPro+ PIKA OPAS PRO+ KÄYTTÖÖN KirjautuminenPro+ 1) Ammattiliitto Pro:n sivuilla, sivun oikeassa reunassa on Pro+ jäsenille. 1) Klikkaamalla logoa, pääset kirjautumaan Pro+ sivuille. Oman profiilin julkaisu Pro+ 2) 2) Kun olet kirjautunut

Lisätiedot

Ritva bingo-emäntänä VANA

Ritva bingo-emäntänä VANA VANA JOUNI TENTATTA- Ritva bingo-emäntänä Halusin haastatella Jounia siksi, että hän on ahkerasti kirjoittanut lehteemme vuosien aikana, mutta en muista onko häntä haastateltu lehdessä kertaakaan. Esitin

Lisätiedot

Kemin Latu on Suomen Ladun alaisuudessa toimiva jäsenyhdistys.

Kemin Latu on Suomen Ladun alaisuudessa toimiva jäsenyhdistys. 20.2.2017 KEMIN LATU ry. Jäsentiedote 2017 62 toimintavuosi Ulkoile hyvässä seurassa Kemin Latu on Suomen Ladun alaisuudessa toimiva jäsenyhdistys. Suomen Ladun jäsenenä pääset mukaan tapahtumiin, kursseille

Lisätiedot

EXTRA JÄRJESTÖSEKTORIN. tulevaa vuotta 2011. Iloisin mielin kohti. Sisällys. 4 Henkilöstöedustajien yhteystiedoista. Joulukuu 2010

EXTRA JÄRJESTÖSEKTORIN. tulevaa vuotta 2011. Iloisin mielin kohti. Sisällys. 4 Henkilöstöedustajien yhteystiedoista. Joulukuu 2010 JÄRJESTÖSEKTORIN EXTRA Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry Ratavartijankatu 2 00520 Helsinki www.ytn.fi > Järjestösektori Iloisin mielin kohti tulevaa vuotta 2011 Joulukuu 2010 Näin joulun alla on hyvä pysähtyä

Lisätiedot

Lingon & Blåbär. pähkinänkuoressa

Lingon & Blåbär. pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär pähkinänkuoressa Lingon & Blåbär (L&B) on tarjonnut ruotsalaista suunnittelua olevia laadukkaita vaatteita koko perheelle vuodesta 1996 lähtien. Tänä päivänä

Lisätiedot

Kiltauutiset 1/2014. Kaartin Jääkärirykmentin Kilta

Kiltauutiset 1/2014. Kaartin Jääkärirykmentin Kilta Kiltauutiset 1/2014 Kaartin Jääkärirykmentin Kilta Kaartin Jääkärirykmentin Kilta KUTSU Paikka: Perinnetalo/ Jääkärisali Aika: 26.4.2014 klo 11:00 alkaen Tilaisuuden kesto noin tunnin Esityslista Kaartin

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Lahjoita lukuhetki palvelukonseptin polku kirjastoille

Lahjoita lukuhetki palvelukonseptin polku kirjastoille Hei! Tämähän on hieno juttu! Mielelläni lahjoittaisin lukutuokiota hoivakotiin. Mukavaa kun saa jakaa iloa muillekin. Lahjoittaja Marja Aaltonen Tämä ilahduttaisi kovasti meidän asukkaita eikä vaatisi

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

Nimikilpailun jälkeen lehdellämme on uusi nimi. Käy myös tutustumassa Pro-liiton sivuilla uudistuneisiin nettisivuihimme!

Nimikilpailun jälkeen lehdellämme on uusi nimi. Käy myös tutustumassa Pro-liiton sivuilla uudistuneisiin nettisivuihimme! !"#$%%"&'' 2/2012 T a m p e r e e n S e u d u n T o i m i h e n k i l ö t P r o r y : n j ä s e n l e h t i Nimikilpailun jälkeen lehdellämme on uusi nimi. Käy myös tutustumassa Pro-liiton sivuilla uudistuneisiin

Lisätiedot

TAMPEREEN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO RY TOIMINTASUUNNITELMA

TAMPEREEN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO RY TOIMINTASUUNNITELMA TAMPEREEN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMIVA JA TOIMINNALLINEN AMMATTIOSASTO ON KIINNOSTAVA JA TEHOKAS Ammattiosaston on oltava vahva edunvalvoja, joka pystyy aidosti ajamaan

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tampereella Tietoa yhdistyksille Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa

Lisätiedot

Espoon kaupungin työntekijät jhl ry 197 jäsenkirje, syksy 2015

Espoon kaupungin työntekijät jhl ry 197 jäsenkirje, syksy 2015 Espoon kaupungin työntekijät jhl ry 197 jäsenkirje, syksy 2015 2 Hyvä jäsen Nykyinen hallitus on toiminut kaksi vuotta, joten meillä on edessä syyskokouksessa 4.11.2015 toimihenkilöiden valinta vuosille

Lisätiedot

Proplus. Petri Varjonen, Ammattiliitto Pro Turun aluekeskus Harjavalta 21.1.-14

Proplus. Petri Varjonen, Ammattiliitto Pro Turun aluekeskus Harjavalta 21.1.-14 Proplus Petri Varjonen, Ammattiliitto Pro Turun aluekeskus Harjavalta 21.1.-14 1 Proplus 1. YLEISTÄ 2. MITEN PROPLUS TOIMII, PERUSIDEA 3. OMAN SIVUN PERUSSISÄLTÖ 4. RYHMÄT (= Proplussan perusta) 5. RYHMIEN

Lisätiedot

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 3/2015

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 3/2015 Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 3/2015 15.12.2015 Jouluinen tervehdys kaikille MUAn jäsenille! Tässä vuoden viimeisessä jäsenkirjeessä on tietoa Maaseudun uusi aika -yhdistyksen ajankohtaisista

Lisätiedot

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1 Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1 Finanssialan Keskusliitto ja Vakuutusväen Liitto ovat sopineet vuoden 2012 palkalliset koulutukset. Oikeus osallistua koulutukseen määräytyy vakuutusalan

Lisätiedot

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 KOULUTUSOHJELMA 2015 1 (8) NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 Nousu tarjoaa jäsenilleen ja luottamustoimisille monipuolista ja innoittavaa koulutusta! Arkena työajalla tapahtuva koulutus on palkallista.

Lisätiedot