Pamina 003 ry:n jäsenlehti 1 / 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pamina 003 ry:n jäsenlehti 1 / 2012 www.pamina003.fi"

Transkriptio

1 Pamina 003 ry:n jäsenlehti 1 / 2012

2 Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Iso-Lähteenmäki Lauri, päätoimittaja Isotalo Piia Juntunen Johanna Koskinen Sinikka Lyytikäinen Heli Rouvinen Hannele Toimituksen osoite Aleksis Kiven katu 18 B Tampere Painopaikka PK-Paino Oy Taitto, kuvitukset Johanna Juntunen Ilmoitushinnat 1 sivu 300 1/2 sivua 150 1/3 sivu 100 1/4 sivu 75 Etu- ja takakannet eivät ole ilmoitustilaa Ilmoittaja, ota yhteyttä toimistolle tai puheenjohtajaan; yhteystiedot alla Pamina 003 ry:n toimisto Yhteystiedot: Aleksis Kiven katu 18 B, 3.krs TAMPERE p GSM Tavoitat järjestösihteeri Hannele Rouvisen yllä olevista numeroista Puheenjohtajan tavoitat klo 8-20 p tai Kurtturyhmä p Virkistysryhmä p Edunvalvonta- ja koulutusryhmä sähköpostilla: Toimisto on suljettuna Aukioloajat: ma ke 9 12 ja Muina aikoina sopimuksen mukaan. Voit myös jättää viestin vastaajaan tai laittaa sähköpostia, niin otamme yhteyttä. PAM liittoon saat yhteyden: jäsenyysneuvonta p työsuhdeneuvonta p työttömyysturvaneuvonta p vaihde p Häme-Pirkanmaan aluetoimistoon voit laittaa sähköpostiviestin tai soittaa vaihteen kautta.

3 3 PÄÄKIRJOITUS Talvinen tervehdys Tämän kirjoituksen ilmestyttyä on suomeen valittu uusi presidentti. Epäilemättä työväen presidentti, koska sellaisiahan kaikki ehdokkaat puheidensa mukaan ovat. Toivottavasti kansa on valinnut viisaasti. Itselläni ehdokkaan valinta oli tuskaisin ikinä, mutta pienimmän pahan järjestelmällä kun karsi, niin se ehdokaskin lopulta löytyi. Mutta mitä presidentistä! Vuoden alusta aloitti kautensa suuri joukko luottamushenkilöitä. Heidän tehtävänsä on tässä maassa ja näinä aikoina huomattavasti tärkeämpi. Oli tittelin etuliite sitten pää, vara, valtakunnallinen, työsuojelu tai jotain siltä väliltä, ovat kaikki yhtä tärkeitä. Tehtävissä jatkoivat monet kokeneet luottamushenkilöt, mutta pitkän uran tehneitä ay-vaikuttajia jäi poiskin. Heille suuri kiitos omistautumisesta ja hienosta työstä! Olennaista kuitenkin on, että mukaan saatiin myös uusia rohkeita vaikuttajia ajamaan työntekijöiden oikeuksia ja pitämään ayliikettä liikenteessä. Mielestäni ammattiosaston tulee panostaa voimavaransa juuri näiden ihmisten tukemiseen, sillä se on myös tehokkain tapa tukea yksittäisiä jäseniä työelämässä. Muistakaa siis, luottikset, että käytössänne ovat ammattiosaston voimavarat. Autamme vaikkapa työpaikkakokouksen järjestämisessä, ja meiltä saat mm. materiaaleja ja apua tiedottamiseen. Tai mitä toimintaa sitten omalla työpaikallasi tai yleisesti haluatkaan toteuttaa, niin voit kääntyä puoleemme. Päättäjät pyrkivät jatkuvasti kiristämään yksilö- ja ilmaisuvapauden kontrollia. Kun samalla ajatukset korkeammista lakkosakoista, palkattomista sairauspäivistä, sekä poliisin mielivaltaisista rekistereistä valtaavat otsikoita, on helppo ennustaa, että ayliikkeellä ei tule olemaan helpot ajat edessään. Nyt siis olisikin aika kaikkien unohtaa vanha motto tehdään niin kuin aina ennenkin ja alkaa tosissaan miettimään millainen ammattiyhdistyksen kurssi pitää olla, jotta selviämme tulevista ajoista. Uusia, radikaalejakin ideoita tullaan tarvitsemaan, jotta matka jatkuu tulevaisuuteen. Ammattiyhdistysliikkeen tehtävänä on jo yli sata vuotta ollut, jäsentensä edun ajamisen ohella, kouluttaa jäsenistöä ja tarjota vapaa-ajan virikkeitä ja ylläpitää sivistystä. Tätä jatkamme tänäkin päivänä eli vuodeksi 2012 on tuttuun tapaan tarjolla kaikkea koulutuksesta teatteriin ja erilaisiin retkiin. Seuraa PaminaVinkki- lehteä sekä verkkosivujamme ja lähde mukaan! Lauri Iso-lähteenmäki, puheenjohtaja Kevätkokouksemme on: torstaina kello Lahdesjärven ABC:n kokoustilassa, Automiehenkatu 39, Tampere. Paikalle pääset linjalla 3. Kokouksen asialistalla on mm: * toimintakertomuksen hyväksyminen vuodelta 2011 * tilinpäätöksen hyväksyminen vuodelta 2011 * jäsenten ja johtokunnan esittämät asiat * muut sääntömääräiset asiat Tarjoilun järjestämiseksi ilmoittautuminen viimeistään toimistolle tai puh. (03) Tervetuloa!

4 4 TAPAHTUMAKALENTERI Jäsenhankintakilpailu alkoi HELMIKUU PaminaVinkki ilmestyy Luottamushenkilöiden tapaaminen klo 18 toimistolla Maailmanlopun hautaustoimisto Työväen Teatteri klo 13 Virkistyksen lätkäilta Tappara Ilves, (loppuunmyyty) MAALISKUU 1.3. Johtoryhmä klo Mustalaisruhtinatar, Työväen Teatteri klo 19 (loppuunmyyty) 8.3. Johtokunta klo Tomaatteja Tomaatteja, Seuraa ilmoittelua kotisivuilla Työttömyysturva- ja eläkemuutokset klo 9 16 Cumulus TYKY -päivä Ikaalisissa 3.4. Johtoryhmä HUHTIKUU 3.4. Virkistysryhmä klo Toimisto lomailee Johtokunta Kurtun kevättalkoot Osaston kevätkokous PaminaVinkin aineistopäivä TOUKOKUU 2.5. Tiedotusryhmä toimistolla klo Johtoryhmä 9.5. Edunvalvonta & Koulutusryhmä toimistolla klo Johtokunta Nuorten koulutusristeily Kevätretki Mänttään Eläkeläiset Ilkossa KESÄKUU 5.6. Virkistysryhmä klo Johtoryhmä 9.6. PAMin kesäpäivät Helsingissä 9.6. Opintoretki Vesilahti Narva PaminaVinkki ilmestyy Johtokunta 1.7. HEINÄKUU Kuuma kesä 85, Pyynikin kesäteatteri klo PaminaVinkin aineistopäivä 2.8. Johtoryhmä ELOKUU 7.8. Virkistysryhmä klo Edunvalvonta- ja koulutusryhmä klo 17 TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautuminen alkaa heti, ellei toisin mainita. Ilmoittautuminen on aina sitova. Varauksia ei oteta vastaan ennakkoon ja osallistumismaksu maksetaan viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Huom! Tapahtumiin ilmoittaudutaan toimistolle, ellei toisin ilmoiteta! OSALLISTUMISEN PERUUTTAMINEN Luotettava selvitys esteestä (esim. lääkärintodistus) oikeuttaa saamaan maksun takaisin. Peruuttamaton poissaolo aiheuttaa tapahtuman todellisten kulujen perimisen ilmoittautuneelta (esim. tapahtuman omavastuuhinta on 20, todelliset kulut ovat osastolle 95, ilmoittamatta pois jäänyt joutuu maksamaan 95 ). Tämä siksi, että joudumme noudattamaan tapahtumien järjestäjien peruutusehtoja, esim. laskutettava osuus tilatuista palveluista: 50 % (30 vrk 10 vrk) ja 100% (10 vrk >).

5 Pamina 003:sen omistama virkistäytymispaikka Kurttu sijaitsee järven rannalla, Tampereen Aitolahdessa. Paikka on vuokrattavissa sekä kokous- että lomailukäyttöön ja siellä on majoitustilat kahdeksalle ja kesäisin jopa 14:sta hengelle (päärakennus, aitta ja saunamökki). 5 Kurtun kevättalkoot Talkoot ovat huhtikuun päivinä. Olet tervetullut koko ajaksi tai vain yhtenä päivänä; miten sinulle parhaiten sopii! Talkoissa siivotaan päärakennus talven jäljiltä ja siistitään ympäristöä. Myös puutalkoita on tarjolla. Ruoat tarjotaan talkoolaisille ja samoin mahdollisuuden saunoa. Ilmoita tulostasi toimistolle tarjoilun ja kuljetusten (kimppakyytien) järjestämiseksi. Innokasta osallistumista odotellen! Kurttu-ryhmä PAMfest PAM:in kesätapahtuma, PAMfest järjestetään Helsingissä 9.6. Tapahtuman omavastuu on 10 euroa henkilöltä. Linnanmäki on vain pamilaisille klo 9-13, jonka jälkeen huvipuisto avautuu myös yleisölle. Pamilaiset voivat ostaa tällöin 50%:n alennuksella rannekkeet laitteisiin. Jäsen voi ilmoittaa itsensä lisäksi puolisonsa sekä enintään neljä alaikäistä lasta. Helsingin jäähallilla järjestetään klo kaikille avoin PAM palvelee -osuus, jossa on tarjolla niin asia-ohjelmaa, elämyksiä kuin musiikkiakin. ei ennakkoilmoittautumisia. Jäähallilla on iltakonsertti klo 19 23, jossa esiintyy Suomen huippuartisteja. Omavastuu on 10 euroa jäseneltä ja seuralaiselta. Tilaisuus on K-18. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen. Varsinainen ilmoittautumissivu avautuu tiistaina ja ilmoittautuminen päättyy maaliskuun alussa. Ilmoittautuminen kumpaankin osuuteen tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä eli nopeus on valttia! Vain sivuston kautta voit ilmoittautua. Osasto on järjestämässä kuljetusta Helsinkiin ja on varannut alustavasti hotellihuoneita. Seuraa sivua pamina003.fi, PAM -lehden ilmoittelua tai kysy toimistolta! kaikki Ilmoittautumiset tai

6 6 virkistys MATKA RIIKAAN Lähtö on Tampereen Vanhalta kirkolta torstaina klo 4.30 ja paluu Tampereelle sunnuntaina noin klo 23. Matkan hinta jäsenelle on 230 ja ei-jäsenen hinta 315. Hintaan sisältyy: Matkat Tuovisen turistibussilla Eckerö Linen m/s Nordlandia kansipaikoin Aamiaisbuffet mennessä laivalla Majoitus 2-hengen huoneissa (3 yötä) hotelli Elisabete**** Aamiaiset hotelliaamuina Illallinen hotellilla tulopäivänä Kaupunkikierros Jurmalassa käynti Lidon hirsilinna Oppaan palvelut Riiassa 1 vapaapäivä jolloin voi käydä esim. kuuluisalla isolla torilla ja kauppakeskuksissa Lähtijällä tulee olla mukana voimassaoleva passi, jonka voimassaolo pitää jatkua 3kk matkan jälkeen. Ryhmämatka ei sisällä peruutusturvaa, joten sellaisen matkavakuutuksen ottaminen, joka sisältää peruutusturvan, on ehdottoman tärkeää sairaustapausten varalta. SITOVAT ILMOITTAUTUMISET ja maksu toimistolle mennessä. VIINI-JA JUUSTOMAISTIAISET LA PÄLKÄNEELLÄ Lähde mukaan maistelemaan Rönnvikin viinitilan viinejä ja Heikkilän tilan juustoja. Maistelun jälkeen jatkamme Strutsitila Syrjyselle, jossa tutustumme ensin tilan eläimiin ja sen jälkeen ruokailemme siellä. Strutsitila Syrjynen aloitti toimintansa elokuussa -99, jolloin saapuivat ensimmäiset linnut, 6kpl, ei kuitenkaan lentämällä vaan turvallisesti hevoskuljetus trailerilla. Lintumäärä on tasaisesti kasvanut ja vaihtelee vuodenajasta riippuen 50 ja 140 linnun välillä. Aluksi tarkoituksena oli olla pelkkä lihantuottajatila. Kävi kuitenkin niin, että linnut lähes magneetin tavoin alkoivat vetää uteliaita matkailijoita puoleensa. Niinpä Syrjyset alkoivat maatilamatkailuyrittäjäksi. Pikkuhiljaa eläinvalikoima on monipuolistunut, on ylämaan karjaa eli Highlandeja, villisikoja, tavallisia kotipossuja, kuusipeuroja, poroja, vuohia, kanoja, kissoja ym. Eli katsottavaa riittää. Kummassakin paikassa on mahdollisuus tehdä ostoksia. Matkan hinta on 40 euroa jäsenelle ja muille 50 euroa. Lähtö on Vanhalta kirkolta la. klo Ilmoittautumiset ja maksu toimistolle 4.4. mennessä. Ilmoita myös ruokarajoitteesi. kaikki Ilmoittautumiset tai

7 7 virkistys TANSSIN TÄHDET Sunnuntaina klo Tampere-talo TANSSIN TÄHDET a la carte-estradi viihdeshow tuo lavalle niin kansainvälisen tason tanssijoita kuin teränsä kadottaneita parkettien partaveitsiä. Mukana on lavan täydeltä huipputaidokkaita ja näyttäviä tanssinumeroita, joita esittävät Tanssii tähtien kanssa-ohjelmasta tutut huippuammattilaiset Katja Koukkula, Sanna Hento, Ansku Bergström, Jussi Väänänen, Aleksi Seppänen ja Jani Rasimus. A la carte viihdyttää myös niitä, joiden oma tanssitaito on jäänyt parketin laidalle. Nämä tylsistymään päässeet partaveitset voivat samaistua Tanssin Tähteisiin eli Jone Nikulaan ja Heikki Kahilaan, jotka tuovat mukaan omat harha-askeleensa ja syrjähyppynsä tarjoten sanallista sambaa, runollista rumbaa ja muita verbaalisia haarukkapaloja. Lipun hinta 28e ja jäsen voi ostaa lippuja 2kpl Varaukset toimistolle 13.3 mennessä ja liput voi lunastaa välisenä aikana. UUSI KOTIMAINEN MUSIIKKIKOMEDIA KUUMA KESÄ 85 Pyynikin kesäteatteri sunnuntaina klo Menestysmusikaalin tarina jatkuu! KUUMA KESÄ 85 tuo Pyynikin kesäteatterin näyttämölle joukon tuttuja hahmoja Tampereen Työväen Teatterin hittimusikaalista. Työryhmä Heikki Syrjä - Riku Suokas - Heikki Vihinen ovat kirjoittaneet Pyynikille uuden musiikkikomedian, joka alkaa samasta tilanteesta kuin TTT:n esitys, mutta kertoo mitä päähenkilöiden elämässä tapahtuu kesän 1985 aikana. Koulut ovat juuri päättyneet. Lokomon duunari Tommi Turmiola kohtaa Pyynikin kesäisessä yössä vaalean kaunottaren Karoliinan, ja lempi leiskahtaa. Tommin tietämättä Karoliina on pysähtynyt vain hetkeksi Tampereelle jatkaakseen kesäreissuaan poikaystävänsä Reksun bändin keikkabussissa pieniä rock-festivaaleja kiertäen. Palavasti rakastunut Tommi lähtee jäljittämään Karoliinaa. Pääparina nähdään Sami Hintsanen (Tommi) ja Kaisa Mattila (Karoliina). Kuuma kesä 85-musiikkikomediassa kuullaan ensimmäisen osan tapaan Eppu Normaalin, Juicen ja Popedan kappaleita ja siinä irvaillaan rakkaudelle 80-luvun musiikkimaailman erilaisille ilmiöille. Käsikirjoitus: Heikki Suokas, Riku Suokas ja Heikki Vihinen Ohjaus: Riku Suokas ja Heikki Vihinen Musiikin sovitus: Pekka Siistonen Puvustus: Marjaana Mutanen Lipun hinta on 32e ja jäsen voi ostaa niitä 2kpl, Lippujen myynti toimistolla on välisenä aikana. EI VARAUKSIA kaikki Ilmoittautumiset tai

8 8 PaminaVinkin uusi juttusarja esittelee yhdistyksen toimintaryhmät, jotka muodostavat toimintamme ytimen. Jokaisella toimintaryhmällä on selkeä vastuualueensa, josta ryhmän puuhahenkilöt huolehtivat tapaamalla säännöllisesti. Ryhmiin on vapaa pääsy, mukaan pääsee ottamalla yhteyttä ryhmän vetäjään ja tulemalla mukaan seuraavaan kokoontumiseen. Yhteisten tapahtumien ja päätöksenteon lomassa on yleensä jotain pientä naposteltavaa. Ryhmistä voit löytää uusia mukavia tuttavuuksia, kivan harrastuksen ja mahdollisuuden vaikuttaa yhdistyksen toimintaan. Lisäksi osallistuttuasi kolmeen kokoukseen vuoden aikana olet oikeutettu pieneen kokouspalkkioon vuoden lopussa. Tervetuloa mukaan toimintaan! Toimituskunta ja Tiedotus esittäytyy. Tämän porukan tehtävänä on hoitaa Pamina003:n tiedotusta ulkomaailmaan. Toimintamme on suunnattu pääasiassa jäsenille sekä yhteistyökumppaneille. Tiedostusryhmän vetäjäksi valittiin 2011 Sinikka Koskinen. Osaston tiedotuksen kaksi pääkanavaa ovat neljästi vuodessa ilmestyvä PaminaVinkki -lehti sekä osaston verkkosivut Muitakin kanavia käytetään aina tarpeen mukaan. PaminaVinkin toimituskunta muodostuu vastaavasta päätoimittajasta, jona toimii osaston puheenjohtaja, taittajasta (Johanna Juntunen), toimitussihteeristä (Hannele Rouvinen) sekä ryhmän aktiiveista Heli Lyytikäinen ja Piia Isotalo. Verkkosivujen päivityksestä ja ulkoasusta vastaa tehtävään värvätty Maria Vuorma, joka huolehtii myös sosiaalisesta mediasta. Ryhmän suurin työllistäjä on osaston lehti. Toimituskunta suunnittelee ensin ilmestymisaikataulun ja sen mukaan määritellään aineistopäivät ja muu aikataulu. Suurimman haasteen muodostaa sopivan materiaalin etsiminen. Yritämme löytää jäsenistöämme monipuolisesti kiinnostavia aiheita, mieluiten paikallisia aiheita, oman jäsenistömme tekeminä. Eräänlaista lähijournalismiasiis. Harva ilmestymisaikataulu tosin karsii aivan ajankohtaiset aiheet pois. Lisäksi panostamme uudistumiseen sekä verkossa että paperilla, jotta aiheet ja asiat pysyisivät ajassa mukana. Otamme myös mielellämme vastaan juttuja ja muuta materiaalia. Lauri Iso-Lähteenmäki, päätoimittaja EDUNVALVONTA- JA KOULUTUSRYHMÄ Kevätretki Mänttään lauantaina Mukaan mahtuu 32 henkilöä. Ilmoittauduttava henkilökohtaisesti viimeistään toimistolle. Katso lisätietoja ilmoituksesta sivulta 15 ja kotisivuiltamme. Opintomatka Vesilahden/Narvan historiaan lauantaina Lähtö klo 9.30 Tampereen Vanhalta kirkolta Vierailu Savipaja Samotissa, missä nautimme aloituskahvit ja tutustumme savipajan toimintaan, siellä on myös mahdollisuus tehdä ostoksia. Klo 11 jatkamme opastettua kierrosta, jonka aikana käymme myös Laukon kartanossa klo on lounas Hukian Hovissa n. klo 15 paluumatka Tampereelle alkaa Osallistumismaksu on 50 ja mukaan mahtuu 48 henkilöä Ilmoittauduttava henkilökohtaisesti viimeistään kaikki Ilmoittautumiset tai

9 Minua pyydettiin kirjoittamaan kokemuksistani arkipäivän liikenteessä. Vaikka olen yrittäjä, näkökulmani asiaan tuskin kovin paljon eroaa kenen tahansa myyjän lähtökohdista. Hiukan taustaa: Olen 37-vuotias kahden lapsen isä ja kenkäkauppias. Pidin kauppaa Ideaparkissa reilut kaksi vuotta ja sen jälkeen siirryin Tampereen keskustaan, Kuninkaankadulle. Ideaparkissa ollessani kävin töissä autolla, siitä ei ole kovin paljon kerrottavaa, lähinnä se että sinne saisi olla paremmat julkiset yhteydet. Muistan kun naapuriliikkeen myyjä kulki jonkin verran kyydissäni ajankohdasta riippuen hän arvioi bussimatkan kestoksi Ideaparkista kotiinsa 1h 15 min 2h vaihtoineen. Kaksi tuntia alkaa olla aika hurja aika suuntaansa, varsinkin jos on osa-aikainen, jonka työpäivä kestää 4h! Eli työpäivä tuplaantuu matka-ajassa. Ei kuulosta kivalta. Toivottavasti tilanne on nyt parempi. Tuolta pohjalta en Ideaparkissa ollessani juurikaan edes miettinyt muita kulkuvälineitä kuin autoa. Tilanne muuttui radikaalisti heti, kun muutin liikkeeni keskustaan. Koska sain liikkeelle myös riittävät varastotilat, työn puolesta en autoa tarvinnut. Myin auton ja siirryin julkisen liikenteen käyttäjäksi. Matkaa kotoani on töihin 3,5km joten liikun töihin eri tavoin: Kävellen, pyöräillen tai bussilla. Perheessämme on edelleen auto, jolla vaimoni liikkuu työmatkaansa. Kävellen Tampereen keskustaan on mukava tulla: Ei tarvitse välittää aikatauluista, se on ilmaista ja tekee hyvää kunnollekin. Jalkaisin liikkuessa huonoja puolia ovat talvikunnossapidon heikkous/ sen puute ja tietysti se, että matkalle tulee helposti kestoa ajallisesti. Huono keli on myöskin sellainen, joka laittaa miettimään kahdesti, eikä aina jaksaisi. Monesti itse tulen aamuisin töihin kävellen ja palaan kotiin bussilla päivän päätteeksi. Kesäisin keskustaan on kätevää tulla pyörällä. Pyöräilyä puoltavat samat syyt kuin kävelyäkin, etuna vielä nopeus: Ei tahdo bussillakaan ehtiä nopeammin, vaikka lähtisi samaan aikaan. Vesikeli on oikeastaan 9 Töissä Tampereella isoin ongelma. Senkin voi ratkaista pukeutumisella. Bussilla on muuten mukavaa ja edullistakin liikkua, kotiini oikeastaan isoin ongelma on bussien vuoroväli, 30min. Jos myöhästyy bussista hiukan, kävellen on nopeammin perillä. Tampereen keskusta on ahdas. Tämä johtuu siitä että se sijaitsee suhteellisen kapealla kannaksella Näsijärven ja Pyhäjärven välissä. Tästä ahtaudesta aiheutuu se, että keskustaan ei mahdu määräänsä enemmän autoja. Bussit ja henkilöautot ruuhkauttavat keskustan jo nyt ja kaupunki kasvaa koko ajan. Jotain on pakko muuttaa, jotta jatkossakin mahdumme. Keskustan liikkeiden kannalta tärkeintä on, että jatkossa ei vain säilytetä nykyisiä asiakasvirtoja, niitä olisi myös saatava lisää. Tämä loisi tarvetta uusille palvelualan työpaikoille ja hyödyttäisi näin myös kaikkia tämän lehden lukijoita. Miten tämä sitten on mahdollista, jos ei autoja mahdu? Vastaus on liikenteen muuttamisessa. Henkilöautot tulisi ohjata parkkihalleihin (Hämpin parkki hyvä lisä) ja pois Hämeenkadulta. Ajatus on, että ainakin alkuvaiheessa Hämeenkadun sivukaduille pääsisi, mutta ei itse Hämeenkadulle. Siitä tehtäisiin joukkoliikennekatu, jota pitkin kulkisivat bussit ja uusi kaupunkiraitiotie. Tampereen keskusta muuttuisi näillä ratkaisuilla viihtyisämmäksi ja turvallisemmaksi ostospaikaksi. Ratikka on yksittäisistä muutoksista suurin joukkoliikennettä lisäävä tekijä. Nyt suunnitellulla reitillä Hervanta - Lentävänniemi on niin paljon ihmisiä, että sitä ei yksinkertaisesti kannata jättää rakentamatta. Hinta tietysti tuntuu kovalta, mutta kun asiaa alkaa miettiä laskelmien pohjalta pidemmällä aikavälillä ei se niin kova olekaan. Pitää myös muistaa, että joukkoliikenteen lisääntynyt käyttö palvelee myös sitä käyttämättömiä, eli autoilijoita. Se ei siis ole keltään pois. Tieverkkoon suunnitellaan jatkuvasti muutoksia, perusteluna kasvava yksityisautoilu. Tämä ei suinkaan ole ilmaista. Entäpä jos yksityisautoilua saataisiin joukkoliikenteen avulla vähennettyä? Silloin tarve uusiin tiehankkeisiin vähenisi merkittävästi. Ville Virjo, kauppias

10 Olen nyt tehnyt maksettuja taikurikeikkoja kolmisen vuotta, josta 2011 oli ehdottomasti kiireisin. Parhaimpina päivinä heitin kolme keikkaa illassa, ja keikkoja oli keskimäärin viittä viikossa. Omaa alaani on moderni mielen taikuus ja mentalismi, joka on vielä suhteellisen tuntematon käsite Suomessa. Taikurit yleensä mielletään automaattisesti lasten viihdyttäjiksi, ja itse en tee lasten keikkoja laisinkaan. Tämä myös nettisivuillani selkeästi ilmoitetaan. Tästä huolimatta pikkujoulukauteen mahtui pari keikkaa, jossa yleisö oli pääosin lapsia. Tämä on hiukan harmillista, sillä taikuuteni käsittää ajatustenlukua, suggestioita ja muita mielen ihmeitä, ja pienille lapsille tämä voi heittää vähän yli lipan, eikä välttämättä sillä halutulla tavalla. Pääosa keikoistani oli kuitenkin yritysten pikkujouluja. Yleisömäärät vaihtelivat nollasta satoihin. Nollamäärän keikka olikin mielenkiintoinen, kyseessä oli erään yrityksen uusien tilojen avajaisjuhlat, joihin oli kutsuttu toistasataa ihmistä. Paikalle ei kuitenkaan saapunut ketään, ilmeisesti jonkun tietokatkoksen vuoksi. Kehuin sitten järjestäjille, miten hienot juhlat he olivat vuokseni järjestäneet - kakkukahvit ja kaikki! Ehkä suurin keikka oli uudenvuoden aattona YO-talolla, jossa yleisöä oli täyden talon verran. Tai nyt kun tarkemmin miettii, esiinnyinhän Chili-festivaaleillakin, jossa yleisöä oli keskustorillinen. Taikuuteni otettiin kaikkialla hyvin vastaan, ja useat tilaajat ehtivät tilata minua keikalle useampaankin otteeseen syksyn aikana. Ennätyksen taisi vetää TAKK, joka tilasi minut jopa viiteen tilaisuuteen. 99 prosenttisesti yleisö oli erittäin mukavaa ja menossa mukana, mutta toki useaan tilaisuuteen mahtui jokunen hankala asiakas mukaan. Nämä hankalat asiakkaat 10 TAIKUUTTA ovat usein vahvasti humalassa, häiritsevät esitystä ja jankkaavat samoja asioita: Näytä vielä se yksi temppu kerran... Yhdellä keikalla eräs keski-ikäinen nainen huuteli kaiken aikaa kovaan ääneen EI OLE MAH- DOLLISTA! EI VOI NOIN TEHDÄ, joka oli hieman häiritsevää. Keikoilla olen ehtinyt nähdä monenlaista juhlaa, ja juhlijaa. Myös takahuoneet siivouskomerosta täysimittaisiin saunatiloihin on tullut koettua. On intetty venäläiselle stripparille, että kyllä, tämä takahuone on myös minun käytössäni. On syöty kuivaa sämpylää ja toisaalta myös täysi menú alkupaloista jälkiruokiin. Esimerkiksi ainakin Tampereen mittakaavalla huippuravintola Hella & Huoneen omistajan, Arto Rastaan syntymäpäivien tarjoilu oli vertaansa vailla. Taksilla on ajeltu niin paljon, että kotona piti järjestää oma laatikko taksikuiteille. Lyhyin matka kesti kaksi minuuttia. Olin keikalla Tammelassa, ja keikan jälkeen tilasin taksin. Soittelin sitten kaverille, että josko vielä tuopposella kävisi, kun tuona päivänä oli jopa kolme keikkaa takana. Yllättäen hämeenpuiston läheisyydessä asuva kaveri kertoi olevansa Kivenheiton Pubissa. En sitten viitsinyt taksia enää poiskaan lähettää, niin ajelin sitten reteästi kaksi minuuttia, ja maksoin huvista kymmenen euroa. Syksyyn mahtui myös oman taikuriklubin vetämistä. Hyvät ystäväni ostivat viime keväänä Ravintola Kaijakan, ja näin sen yläkerran kabinettitilassa mahdollisuuden. Ystävämme Johannes Malkamäen kanssa aloimme järjestää tiloissa kuukausittaista taikuriklubia, Club Harhaa. Iltoihin ostetaan liput ja tilat vetävät kuutisenkymmentä henkeä. Illat ovat olleet menestys, ja jokainen on ollut loppuunmyyty. Esiintyjinä on nähty Suomen etulinjan taikureita, kuten Pete Poskiparta, Taikuri Luttinen, Miika Pelkonen ja Jore Sohlman. Illoista lisää infoa löydät Facebookista Club Harhan sivuilta tai sitten Taianomaista vuotta 2012 toivottaen, Jose Ahonen Taikuri, Mentalisti

11 11 AY Sanakirja Ammattiyhdistystoiminnassa tulee vastaan pitkä lista sanoja ja lyhenteitä; ay-slangia joka ei aina aukea edes pidempään mukana olleelle, saati sitten tuoreemmalle aktiiville. Ja koska lupaukset lyhenteiden ja slangin välttämisestä tahtovat unohtua, on tähän kerätty joitakin käsitteitä ja lyhenteitä joihin meidän ammattiosastossamme aina välillä törmää. Lista on varmaankin loputon, mutta näillä pääsee alkuun. Alue Ammattiliitto Ammattiosasto Ay -liike E & K Edunvalvonta EK Henkilöstön edustaja ILO JL 500 Kenttä Keskusjärjestö Keskusjärjestösopimus Kurttu Liittokierros LM Alueesta puhuessa tarkoitetaan liiton aluetoimistoa. Työntekijöiden edunvalvontajärjestö, joka muodostuu alansa ammattiosastoista. Pamina003 kuuluu palvelualojen ammattiliitto PAM:n Oman alansa työntekijöiden muodostama yhdistys. Kuuluessaan liittoon, henkilö on aina ammattiosaston jäsen. Ammattiosasto voi olla alueellinen tai työpaikkakohtainen. Ammattiyhdistysliike, tarkoittaa toiminnassa mukana olevia tahoja yleisesti. Pamina003:n edunvalvonta- ja koulutusryhmä. Järjestää esim. koulutuksia ja työpaikkatoimintaa. Ammattiliitto ja osastot valvovat työntekijöiden etuja työpaikoilla. Käytännössä luottamusmiesjärjestelmän avulla. Elinkeinoelämän keskusliitto, työnanajapuolen keskusjärjestö. Työntekijät valitsevat henkilöstön edustajan joka osallistuu yrityksen päätöksentekoon. Ei välttämättä ole luottamusmies. Kansainvälinen työjärjestö Henkilö jonka 500 päivän ansiosidonnainen päiväraha on käytetty Tarkoitetaan ammattiliiton jäseniä työpaikoilla ja toiminnassa. Järjestöjen yhteenliittymä, kattojärjestö. Esim. SAK. Keskusjärjestöjen jostain asiasta tekemä sopimus Osastomme vuokrattava lomamökki, jota hoitaa Kurttu-ryhmä. Ammattiliiton ja työnantajan käymät neuvottelut. Tähän eivät osallistu hallitus tai keskusjärjestöt. Luottamusmies. Työntekijöiden edustajakseen valitsema henkilö työpaikalla.

12 12 Luottamushenkilö Luottamusvaltuutettu Nuortenryhmä Paikallinen sopimus Paikallisjärjestö Pamina003 SAK SASK TaPJ TES Toimituskunta TSV Tukilakko TUPO Työrauha Työsopimus Työtuomioistuin Virkistys Yhteyshenkilö Yleiskorotus YPA Tarkoitetaan kaikkia luottamustehtävissä toimivia, esim. luottamusmies, työsuojeluvatuutettu ja heidän varahenkilönsä tai yhteyshenkilö. Henkilöstöryhmän edustaja jonka työehdoista ei ole työehtosopimusta. Pamina003:n ryhmä jonka tehtävä on järjestää koulutusta ja toimintaa nuorille, eli alle 35v jäsenille. Luottamusmiehen ja työnantajan edustajan tekemä työpaikkaa koskeva sopimus. SAK:n alueellinen toimielin. Katso kohta: TaPJ PAM- palvelualojen Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003ry. Tuttavallisemmin Pamina003, paminakolmonen tai 003. Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö. PAM on SAK:n jäsen Ammattilittojen solidaarisuuskeskus SAK:n Tampereen paikallisjärjestö ry. Tehtävänä on mm. edistää ammattiliittojen ja -osastojen alueellista yhteistyötä. Työehtosopimus, määrää mm. palkat ja työehdot sovitun sopimuskauden ajaksi. Eri aloilla on erilaiset sopimukset. (Ent. tiedotus) tekee Paminavinkki lehteä ja huolehtii muustakin Pamina 003:n tiedotuksesta. Työsuojeluvaltuutettu. Työntekijöiden valitsema työsuojeluasioiden edustaja. Työntekijät menevät lakkoon tukeakseen toisen alan työntekijöitä. Tulopoliittinen kokonaisratkaisu, työmarkkinajärjestöt ja hallitus sopivat suuntaviivat työehtosopimusneuvotteluille Sovitaan työehtosopimuksessa, tarkoittaa että sopimuksen voimassaoloaikana ei ole lakko-oikeutta. Työntekijän ja työnantajan välinen sopimus työsuhteen ehdoista. Ratkoo työehtosopimuksesta syntyneitä riitoja. Pamina 003:n virkistysryhmä. Järjestää esim. erilaisia retkiä. Työpaikalle jossa ei ole luottamusmiestä voidaan nimetä yhteyshenkilö. Sopimuksessa sovittu euro- tai prosenttimääräinen korotus, joka maksetaan kaikille sopimuksen piiriin kuuluville. Yksityinen palveluala, TaPJ:n jäsenyhdistys jonka toimintaan voivat osallistua palvelualojen eri ammattiosastojen jäsenet.

13 13 JÄSENHAASTATTELUJA 1. Nimi Mikko Kettunen 2. Ammatti Varastopäällikkö 3. Mistä asioista nautit työssäsi? Monipuolisuudesta, vastuusta ja siitä, että saa aika pitkälti itse ohjata työskentelyään. Hyvästä työporukasta.. 4. Mitä harrastat ja mikä sinua innostaa vapaa-ajalla? Salilla käymistä, valokuvausta ja mallasviskejä. Vapaa-ajalla innostaa hyvin syöminen, luonnossa liikkuminen ja rentoutuminen. 5. Toivomus ammattiosastollesi? Osasto enemmän esille työpaikoilla -> luottikset! 1. Nimi Maria Vuorma 2. Ammatti Opiskelija AMK:ssa, valmistunut merkonomiksi ja media-asissistentiksi. 3. Mistä asioista nautit työssäsi Uusista haasteista, mielenkiintoisista ja hauskoista työkavereista. 4. Mitä harrastat ja mikä sinua innostaa vapaa-ajalla? Harrastan joogaa, seinäkiipeilyä, sisustamisesta, valokuvauksesta, uimisesta ja sählyn pelaamisesta. 5. Toivomus ammattiosastollesi? Lupaavaa tulevaisuutta olisi ajantasaiset nettisivut ja niihin panostaminen.

14 14 NUORET Nuoret presidenttiehdokasta tapaamassa Tätä kirjoittaessani jännitämme vielä vaalitulosta, joka on tätä lehteä lukiessasi jo selvinnyt. Lauantaina 28. tammikuuta lähdimme Johanna Vuorman kanssa Tampereen kauppahalliin toiveena nähdä vilaus Pekka Haavistosta, joka vietti päivän Pirkanmaalla kampanjoiden. Saimmekin hiukan enemmän kun odotimme. Ehdokkaan avustaja kiinnostui kovasti, kun kerroimme olevamme mukana ammattiosaston nuorten toiminnassa ja istuttikin meidät samaan pöytään itse presidenttiehdokkaan kanssa. Oli mukava kuulla meidän aktiivisuudesta, kun myös Kemissä kampanjoidessa, olivat Pamilaiset olleet ensimmäisenä Pekkaa vastassa. Kiireisen aikataulun vuoksi ajatustenvaihto jäi melko lyhyeksi, mutta jonkunlaisen käsityksen ehdokkaasta ehti siinä jo saamaan. Päällimmäisenä välittyi kuva aidosti asioista kiinnostuneesta ihmisestä, jolle on tärkeää yhteishenki, tasa-arvo ja nuorten hyvinvointi. Hän oli myös kiinnostunut mitkä asiat meidän mielestä ovat niitä, mistä pitäisi herättää keskustelua. Keskustelu kääntyi yhteishengen puutteeseen ja toisista välittämiseen. Suomessa on liikaa kiusaamista, niin kouluissa, kuin työelämässäkin. Pekka kertoi jopa eräästä henkilöstä jota kiusattiin ainoastaan siksi, että hän puhui erilailla. Toivoisinkin, että jokainen nyt miettisi hetken, miten voisi itse vaikuttaa ettei tällaista tapahdu? Me olemme juuri niitä, jotka tuon muutoksen voimme tehdä. Ihan jokaisen toiminta vaikuttaa. Terveisin, Hanna Late, Pamina003/nuortenvastaava Nuorten tapahtumat on tarkoitettu alle 35-vuotiaille jäsenille. Ilmoittautumiset toimistolle määräpäivään mennessä tai Turku - tukholma RISTEILY Katso lisätietoja nettisivuiltamme tai katso edellisestä lehdestä. Omavastuu kurssista on 20 ja mukaan mahtuu enintään 30 jäsentä. Ilmoittautuminen alkaa Ikäraja 21-vuotta Viimeinen ilmoittautumis- ja perumispäivä

15

16 PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto koulutusta tapahtumia harrastustoimintaa tietoa edunvalvontaa

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA.

HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA. HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA. PAMista PAM, eli Palvelualojen ammattiliitto on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ja opiskelevien liitto PAMilaisia on jo yhteensä yli 232 000 PAMin alat:

Lisätiedot

liittyä liittoon kuulua yhdistykseen Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133

liittyä liittoon kuulua yhdistykseen Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133 Helsingin kunnallisten koulujen henkilökunta JHL ry 133 Ammattina hyvinvointi Tiedotuslehti Lehden toimitus: Levikki: Kohderyhmä: Merja Patokoski Vesa Vento 200 kpl Opetustoimen henkilöstö, pois lukien

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

JHL 105 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarvios sa varattu summa

JHL 105 yhdistyksen toimintasuunnitelma Järjestötoiminta. Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarvios sa varattu summa Järjestötoiminta Jäsenasiain päivystys yhdistyksen toimistolla (Jäsenasiainhoitajien p.0452165225 sekä Päivi Korkeamäki p.0400982999) antaa jäsenille henkilökohtaista apua jäsenasiainhoitaja parillisten

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

4 Kesätyöt, monia mahdollisuuksia! 6 Tiedä mistä sovit 7 Työsopimuksen sisältö 8 Tee töitä oikeassa työsuhteessa 10 Työehtosopimus ja Luottamusmies

4 Kesätyöt, monia mahdollisuuksia! 6 Tiedä mistä sovit 7 Työsopimuksen sisältö 8 Tee töitä oikeassa työsuhteessa 10 Työehtosopimus ja Luottamusmies 4 Kesätyöt, monia mahdollisuuksia! 6 Tiedä mistä sovit 7 Työsopimuksen sisältö 8 Tee töitä oikeassa työsuhteessa 10 Työehtosopimus ja Luottamusmies 11 Muista töihin mennessäsi 13 Muista työsuhteen päättyessä

Lisätiedot

TTYHY:n jäsenkysely 2014

TTYHY:n jäsenkysely 2014 TTYHY:n jäsenkysely 2014 1. Oletko saanut yhdistyksestä tarvitsemaasi apua tai palvelua? Kerrotko missä onnistuimme tai mitä jäit kaipaamaan. en Rakenneuudistus: työsopimukseen lisätty koeaika tiettyyn

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma toimintavuosi syyskokous Liite 1 Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa 29.3. klo 12.00 Kuntavaalit

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015

Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015 Itä-Suomen senioriviinakauppiaiden jäsentiedote 3/2015 KESÄTEATTERI KIINNOSTI Kuopion Uudessa Kesäteatterissa Rauhalahdessa esitettiin kuluneena kesänä täysille katsomoille musikaalia Solistina Olavi Virta.

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖN VUOSIKELLO

LUOTTAMUSHENKILÖN VUOSIKELLO LUOTTAMUSHENKILÖN VUOSIKELLO lm vaalit (2v välein): materiaali, ehdokasasettelu, valinnat, ilmoitus liittoon osallistuminen osasto syyskokoukseen osaston tapahtuma lm jatkokoulutus, täsmäkoulutus osaston

Lisätiedot

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU

TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU TEKSTIVIESTI SÄHKÖPOSTI KUTSU a) TEKSTIVIESTIN KIRJOITTAMINEN Hei Minna! (Hei!) (Kiitos viestistä(si).) Asia lyhyesti Terveisin Minna / T. Minna / Terveisin Minna Aho (MUISTA LÄHETTÄJÄ!!!) Kirjoita tähän

Lisätiedot

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 Tervehdys Turun NNKY jäsen Taas saimme käyntiin uuden toimintavuoden. Tämä vuosi on juhlavuotemme.

Lisätiedot

Aurinkoista kevättä!

Aurinkoista kevättä! Jyty Varkaus Ry Huhtikuu 2016 Jäsentiedote 1 Hallituksen päätöksiä 2 Edunvalvontakatsaus 3 Vuoden 2017 kalenterien tilausmuutos 4 Kevätkokous 5 Kuntokorttien palautus 6 Haluatko luottamusmieheksi 7 Sampea

Lisätiedot

HOLLOLAN JHL. Jäsenkirje 2016. Puheenjohtajalta

HOLLOLAN JHL. Jäsenkirje 2016. Puheenjohtajalta HOLLOLAN JHL Jäsenkirje 2016 Puheenjohtajalta Vuosi alkoi muutoksin yhdistyksessämme, uusina jäseninä aloitti Padasjoen JHL:läiset TERVETULOA! Työnantaja vaihtui Hämeenkoskelaisilla kuntaliitoksen myötä

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2012 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2012 Carita Bardakci 23.11.2011 1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 1. JOHDANTO JA TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Sinut ry:n lehti 2014 Testaa tietosi Sinuista Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Mikä tää on? Hyppysissäsi oleva lehti on sijaisperheiden nuorille suunnattu Sinutlehti. Suomen Sijaiskotinuorten

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC

TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC NORDEA UNIONI SUOMI RY TYÖPAIKKATOIMINNAN ABC Työpaikkaosastoille Järjestötoimikunta 2012 R A T A M E S T A R I N K A T U 12A 8.K R S, 00520 H E L S I N K I TYÖPAIKKATOIMINNAN TOIMINTAMALLI 1. TOIMIALUE

Lisätiedot

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016

Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 Vuoden 2016 Scandinavian Defendon Suurleiri- Kotkassa 2.-3.4.2016 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario -pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi 4.aste musta vyö Defendo -Defendo Blue pääkouluttaja -I.D.D.I-

Lisätiedot

Ritva bingo-emäntänä VANA

Ritva bingo-emäntänä VANA VANA JOUNI TENTATTA- Ritva bingo-emäntänä Halusin haastatella Jounia siksi, että hän on ahkerasti kirjoittanut lehteemme vuosien aikana, mutta en muista onko häntä haastateltu lehdessä kertaakaan. Esitin

Lisätiedot

PAPERILIITTO SUOMALAISTEN PAPERITYÖNTEKIJÖIDEN EDUNVALVONTAJÄRJESTÖ

PAPERILIITTO SUOMALAISTEN PAPERITYÖNTEKIJÖIDEN EDUNVALVONTAJÄRJESTÖ PAPERILIITTO SUOMALAISTEN PAPERITYÖNTEKIJÖIDEN EDUNVALVONTAJÄRJESTÖ 23.9.2016 Paperiliitto r.y. 1 PAPERILIITTO Yksi liitto (21:stä) yli miljoona jäsenisestä SAK:sta Perustettu vuonna 1906 Tampereella 61

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät Rauhanturvaajat, Taas on vuosi vaihtunut. Yhdistys piti syyskokouksensa ilman suurempia

Lisätiedot

HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA. https://www.youtube.com/watch?v =kbfgwp3ywoi

HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA. https://www.youtube.com/watch?v =kbfgwp3ywoi HYMYILE LEVEÄMMIN PALVELUAMMATISSA. https://www.youtube.com/watch?v =kbfgwp3ywoi Mikä ihmeen PAM? PAM, eli Palvelualojen ammattiliitto on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ja opiskelevien liitto

Lisätiedot

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme?

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 Palautekysely 22.8.2014 miten menestymme? Palautekysely 22.8.2014 Vastasiko asiaosuus odotuksianne? 4,96 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 4,5 5 5,5

Lisätiedot

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 KOULUTUSOHJELMA 2015 1 (8) NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 Nousu tarjoaa jäsenilleen ja luottamustoimisille monipuolista ja innoittavaa koulutusta! Arkena työajalla tapahtuva koulutus on palkallista.

Lisätiedot

TÄRKEIMMÄT PERUSTEET LIITTYÄ SUOMEN ELINTARVIKETYÖLÄISTEN LIITTOON

TÄRKEIMMÄT PERUSTEET LIITTYÄ SUOMEN ELINTARVIKETYÖLÄISTEN LIITTOON TÄRKEIMMÄT PERUSTEET LIITTYÄ SUOMEN ELINTARVIKETYÖLÄISTEN LIITTOON LÄHTÖKOHDAT Selvittää jäseneksi liittyneiden ajatuksia ammattiliittoon liittymisestä, mitkä ovat tärkeimmät syyt, jotka ovat merkinneet

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2016 Tampereella Tietoa yhdistyksille Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa

Lisätiedot

EXTRA JÄRJESTÖSEKTORIN. tulevaa vuotta 2011. Iloisin mielin kohti. Sisällys. 4 Henkilöstöedustajien yhteystiedoista. Joulukuu 2010

EXTRA JÄRJESTÖSEKTORIN. tulevaa vuotta 2011. Iloisin mielin kohti. Sisällys. 4 Henkilöstöedustajien yhteystiedoista. Joulukuu 2010 JÄRJESTÖSEKTORIN EXTRA Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry Ratavartijankatu 2 00520 Helsinki www.ytn.fi > Järjestösektori Iloisin mielin kohti tulevaa vuotta 2011 Joulukuu 2010 Näin joulun alla on hyvä pysähtyä

Lisätiedot

TAMPEREEN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO RY TOIMINTASUUNNITELMA

TAMPEREEN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO RY TOIMINTASUUNNITELMA TAMPEREEN METALLITYÖVÄEN AMMATTIOSASTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMIVA JA TOIMINNALLINEN AMMATTIOSASTO ON KIINNOSTAVA JA TEHOKAS Ammattiosaston on oltava vahva edunvalvoja, joka pystyy aidosti ajamaan

Lisätiedot

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 3/2015

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 3/2015 Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 3/2015 15.12.2015 Jouluinen tervehdys kaikille MUAn jäsenille! Tässä vuoden viimeisessä jäsenkirjeessä on tietoa Maaseudun uusi aika -yhdistyksen ajankohtaisista

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

TEHYYN ON OIKEUS KUULUA TEHY ON VAHVA VAIKUTTAJA TEHY EDUSTAA SINUA

TEHYYN ON OIKEUS KUULUA TEHY ON VAHVA VAIKUTTAJA TEHY EDUSTAA SINUA TEHY OPISKELIJAT ON OIKEUS KUULUA TEHYYN Tehy on Suomen suurin sosiaali- ja terveysalan ammattiliitto. Jäseninä voivat olla kaikki alan tutkinnon suorittaneet sekä alaa opiskelevat toisesta asteesta korkeakoulututkintoon

Lisätiedot

ROCKTAIL NEWS. sekä sekalaista muuta tavaraa. kysy koulutus-kentällä Jannelta tai puhelimitse p tai sähköpostilla

ROCKTAIL NEWS. sekä sekalaista muuta tavaraa. kysy koulutus-kentällä Jannelta tai puhelimitse p tai sähköpostilla 3/2015 1 ROCKTAIL NEWS RockTail News ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Mainosmyynti, artikkelit, ilmoitukset ja tiedustelut Anna-Riitta Forss, Vierutie 3 15560 Nastola 040-5956529 rocktail@netti.fi Lehden

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Kiltauutiset 1/2014. Kaartin Jääkärirykmentin Kilta

Kiltauutiset 1/2014. Kaartin Jääkärirykmentin Kilta Kiltauutiset 1/2014 Kaartin Jääkärirykmentin Kilta Kaartin Jääkärirykmentin Kilta KUTSU Paikka: Perinnetalo/ Jääkärisali Aika: 26.4.2014 klo 11:00 alkaen Tilaisuuden kesto noin tunnin Esityslista Kaartin

Lisätiedot

Yhdistystiedote 1/2016

Yhdistystiedote 1/2016 Yhdistystiedote 1/2016 Tärkeimmät: Aivoituksen aineistopäivä on pe 29.1. Raha-automaattiyhdistys (RAY) myönsi meille jälleen jäsenjärjestöavustuksen Jäsenmäärä kasvoi 2015 vuonna 12% Ystäväkurssilla vielä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013

Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013 Vuoden 2013 Scandinavian Defendon Suurleiri- Surviving armed assaults Kotkassa 6-7.4.2013 LEIRIN OHJAAJAT: Jyrki Saario pääkouluttaja Scandinavian Defendo Antti Nurmi/Madman Sport Center I.D.D.I- Level

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä 6.10. 14.11.2014 Sisustusrakennusalan opiskelijat Anne Kinnunen ja Johanna Laukkanen Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto Ajatuksena oli lähteä työharjoittelujakson

Lisätiedot

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta.

Parisuhteen vaiheet. Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet Yleensä ajatellaan, että parisuhteessa on kolme vaihetta. Parisuhteen vaiheet ovat seurusteluvaihe, itsenäistymisvaihe ja rakkausvaihe. Seuraavaksi saat tietoa näistä vaiheista. 1.

Lisätiedot

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia..

2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. 2/2010. Tässä numerossa: Elämys putki. Haastatteluja. Syksyisiä kuvia. Kamera esittely. Tulevia tapahtumia.. Pääkirjoitus. Hei vaan kaikki lukijat, tässä olisi nyt toinen numero lehdestä jolla on nyt nimikin.

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Riihimäen Rakennusmestarit ja insinöörit AMK ry 77 vuotta

Riihimäen Rakennusmestarit ja insinöörit AMK ry 77 vuotta Riihimäen Rakennusmestarit ja insinöörit AMK ry 77 vuotta 15.12.2017 www.rkl.fi KUUKAUSIKOKOUS NRO: 1/2017 PÖYTÄKIRJA Aika 25.01.2017 klo 19.00 1(2) Paikka Scandic Hotels, Hämeenaukio 1, Riihimäki Läsnä

Lisätiedot

Talent Partners Group / Forma & Furniture lukijatutkimus 2007 LUKIJATUTKIMUS 2007

Talent Partners Group / Forma & Furniture lukijatutkimus 2007 LUKIJATUTKIMUS 2007 LUKIJATUTKIMUS 2007 Lukijoiden ammattiryhmät Ammati Otos (kpl) %-koko otannasta Vähittäiskauppias 141 kpl. 70,5 % Sisäänostaja 7 kpl. 3,4 % Sisustussuunnittelija 11 kpl. 5,7 % Muu 41 kpl. 20,5 % Yhteensä

Lisätiedot

OU! Kirjaston yö taiteissa

OU! Kirjaston yö taiteissa OU! Kirjaston yö taiteissa Taiteiden yön toinen juhlajulkaisu 22.8.2013 1 Pääkirjoitus Taidetta ja remonttia K eskellä pääkirjaston remonttia vietettiin uuden Oulun kaupungin juhlavuoden taiteiden yötä.

Lisätiedot

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016

Kiuruveden JHL ry toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksen toiminnallisen tilan kuvaus Yhdistyksen jäsenmäärä 311 Jäsenten työpaikat Kiuruveden kaupunki, Iisalmen kaupunki, Seurakunta, Yksityiset hoivakodit, Fysikaaliset hoitolaitokset, Toimi-säätiö

Lisätiedot

Osaaja tekee. Shutterstock. Liity Verovirkailijain Liittoon!

Osaaja tekee. Shutterstock. Liity Verovirkailijain Liittoon! Osaaja tekee. Shutterstock Liity Verovirkailijain Liittoon! Verovirkailijain Liitto tukenasi työelämässä VISIO Verovirkailijain Liitto on Verohallinnon suurin ja vaikuttavin henkilöstöjärjestö, joka neuvottelee

Lisätiedot

TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE

TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE Lupaus laadusta SalPa taitoluistelu on Sinettiseura Valmennuksen terveiset Luistelijat muistakaa täyttää harjoituspäiväkirjaa, aina silmuista ylöspäin. Uuden vuoden jälkeen

Lisätiedot

Visbyn risteily Helsingistä

Visbyn risteily Helsingistä Visbyn risteily Helsingistä Reitti: Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä (menoon mahdollista saada liityntäkuljetukset myös Keuruulta ja Petäjävedeltä -> kysy lisää toimistoistamme!) Lähdöt: 3.7 ja 24.7

Lisätiedot

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin,

Kimmeltävien hankien ja huurteisen luonnon kauneutta kaikille! Terveisin, Turun Seudun Epilepsiayhdistys ry TOIMISTO AVOINNA: Vartiokuja 1 20700 TURKU tiistai keskiviikko 9:00 15:00 Puh. (02) 231 9632 torstai 9:00 17:00 e-mail: toimisto@tsey.fi Internetsivut: www.tsey.fi torstaikerhoiltaisin

Lisätiedot

SU 13.12. Suurpujottelu klo 09.00 Joukkueenjohtajien kokous klo 09.30 Rataan tutustuminen klo 10.15 SP 1. kierros

SU 13.12. Suurpujottelu klo 09.00 Joukkueenjohtajien kokous klo 09.30 Rataan tutustuminen klo 10.15 SP 1. kierros Kilpailukutsu PS ALPPI CUP 2015/2016 12.-13.12.2015 PYHÄ 30.-31.1.2016 SALLA LA 12.12. Alueleiri klo 11.00 leiriohjelma alkaa treeniklinikka (myös pujottelusukset mukaan) aikuisille radanmerkkauskoulutus

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Lakeuden Bioanalyytikot

Lakeuden Bioanalyytikot Lakeuden Bioanalyytikot LaBit ry. järjestää jäsenilleen opintotapahtumia sekä vapaaajan virkistäytymistilaisuuksia. 1 Yhdistyksen historiaa Kaikki sai alkunsa ajatuksesta perustaa oma yhdistys Seinäjoen

Lisätiedot

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla

Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla Vapaamuotoinen raportti työssäoppimisajasta / opiskelusta ulkomailla 1. Perustiedot a. Roosa Haapa, Hotelli-, ravintola-, cateringala, b. The Sandwich Company, The Diamond, Derry, Northern Ireland, http://www.thesandwichco.com/stores/thediamond.php

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 HSY:n kompostointikurssi Aiheuttaako kompostointi päänvaivaa? Oletko suunnitellut kompostin perustamista? Tule käytännölliselle ja maksuttomalle kompostointikurssille ma 2.5.2016

Lisätiedot

Päätös. Laki. työsopimuslain 4 luvun muuttamisesta

Päätös. Laki. työsopimuslain 4 luvun muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 59/2006 vp Hallituksen esitys laeiksi työsopimuslain 4 luvun ja merimieslain muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi työsopimuslain 4 luvun ja merimieslain

Lisätiedot

1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 4/13 Aika 10.4.2013 klo 17.30 Paikka Urheilukentän huoltorakennus Osallistujat Niina Kivinen (pj), Marke Paavola (si), Katri Paavola, Ari Kankkonen, Ari Pekkarinen, Pekka Nikula, Heli Sorvisto, Marjo Salminen,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 EPSILON RY

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 EPSILON RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 EPSILON RY 1 YLEISTÄ Yhdistyksen toiminta tulee jatkumaan vuonna 2015 hyväksyttyjen sääntöjen mukaan. Epsilon ry:n tärkeimpänä tarkoituksena on toimia jäsentensä yhdyssiteenä,

Lisätiedot

Ammattiosaston nuorisovastaavan käsikirja

Ammattiosaston nuorisovastaavan käsikirja Ammattiosaston nuorisovastaavan käsikirja Ammattiosaston tehtävä ja tarkoitus 1. Koota palvelu- ja niitä lähellä olevilla aloilla työskenteleviä jäseniksi 2. Toimia palkka- ja työehtojen parantamiseksi

Lisätiedot

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet).

Voit itse päättää millaisista tavaroista on kysymys (ruoka, matkamuisto, CD-levy, vaatteet). Kirjoittaminen KESKITASO Lyhyet viestit: 1. Ystäväsi on lähtenyt lomamatkalle ja pyytänyt sinua kastelemaan hänen poissa ollessaan kukat. Kun olet ystäväsi asunnossa, rikot siellä vahingossa jonkin esineen.

Lisätiedot

Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON

Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON Liity SuPeriin LÄHI- JA PERUSHOITAJIEN OMAAN LIITTOON Sinun liittosi on SuPer SuPer on ainoa liitto, joka on keskittynyt lähi- ja perushoitajien edunvalvontaan. Ajamme etujasi kaikissa ammatillisissa ja

Lisätiedot

Skenaario 1: Paavo kokouksessa

Skenaario 1: Paavo kokouksessa Vaatimusmäärittely liite A: Skenaariot 1-6 Skenaario 1: kokouksessa Osapuolet Tero Eeva Siirrettävä data Paikkatieto Kalenterimerkinnät Käyttäjän tunnistus Oikeuksien luovutus Käyttäjäprofiilit Tilanne

Lisätiedot

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE TAMMIKUU 2013 ARVOISAT LEIJONAT, LEOT, LADYT JA PUOLISOT KAUSI ON PUOLIVÄLISSÄ Kausi on ollut vauhdikas ja tapahtumarikas. Kiitokset klubeille ja jäsenille menneestä syksystä.

Lisätiedot

Meikäläisiä Satakunnasta

Meikäläisiä Satakunnasta Meikäläisiä Satakunnasta syystiedote 2014 päivitys 17.9.2014 Meikäläisiä Satakunnassa on kehitysvammaisten Me Itse ry:n aktivistien sekä MEKA TV toiminnoissa osallistuvien meikäläisten yhteinen työnimi.

Lisätiedot

Jäsenkirje / Kevät 2016

Jäsenkirje / Kevät 2016 Jäsenkirje / Kevät 2016 Hei MLL Kaarinan jäsen! Kiitos, että kuulut paikallisyhdistykseemme. Uusi jäsenyyskausi on startattu käyntiin osittain uudella hallituksella. Uusien ja vanhojen jäsenten yhteystiedot

Lisätiedot

19. 20.3.2016. Hotelli Petäys, Hämeenlinna. A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous

19. 20.3.2016. Hotelli Petäys, Hämeenlinna. A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous A - K i l t o j e n L i i t t o r y : n v a l t a k u n n a l l i s e t Kevätpäivät ja -kokous 19. 20.3.2016 A-Kiltojen Liitto ry:n kevätpäiviä vietetään 19. 20.3.2016 Hotelli Petäyksessä Hämeenlinnassa.

Lisätiedot

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille!

TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! TERVETULOA Tanssikkaan Tango & Tanssilava -tangoleirille! Tangon saloihin meitä ovat perehdyttämässä tanssinopettajat: Jari ja Sari Aaltonen (JaSa) Tanssikoulu Aaltonen, Oulu Kimmo ja Marika Lasanen (KiMa)

Lisätiedot

KATUKIIT TIEDOTUSLEHTI 1/99

KATUKIIT TIEDOTUSLEHTI 1/99 KATUKIIT TUKIITÄJÄ JÄT TIEDOTUSLEHTI 1/99 www.katukiitajat.fi.fi Hei taas kaikki vanhat ja uudet jäsenet! Taas on yksi luisteluvuosi takana ja pikkujoulut juhlittu. Porukkaa olikin mukavasti paikalla.

Lisätiedot

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi

KUTSU. 19,50 /hlö (vain viralliselta edustajalta) Päiväkahvi 1 (7) KUTSU LIONSPIIRI 107-H:n VUOSIKOKOUKSEEN JA -JUHLAAN Paikka: Kummun koulu Kummunkatu 15, 83500 OUTOKUMPU Ohjelma: 09.30 10.00 Aamukahvi piirihallituksen osanottajille 10.00 12.00 Piirihallituksen

Lisätiedot

EPT 4/2016. tiedottaa

EPT 4/2016. tiedottaa EPT 4/2016 tiedottaa ESPOON PARTIOTUKI RY Puheenjohtaja Lippukuntakoordinaattori Toimisto Pankkitili Martta Jämsén (050 551 4815) Tarja Vartiainen Töölönkatu 55 00250 Helsinki puh. 8865 1212 s-posti ept@partio.fi

Lisätiedot

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013

Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 1 Jäsenkirje 5/2013 27.8.2013 Hyvä yhdistysväki Tässä kirjeessä kerrotaan seuraavista asioista: Liiton organisaatiouudistus Revanssin toimituksen uudet yhteystiedot Yhdistysten juhlista ja tapahtumista

Lisätiedot

TEKNISTEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU

TEKNISTEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU VIESTINNÄN KESKUSLIITTO MEDIAUNIONI TEKNISTEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUSTA KOSKEVA NEUVOTTELU Aika 23.11.2011 Paikka Viestinnän Keskusliiton kokoustilat, Helsinki Läsnä VKL Johanna Varis Elina Nissi

Lisätiedot

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 1/2016

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 1/2016 Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 1/2016 23.3.2016 Keväinen tervehdys kaikille MUAn jäsenille! Kevät keikkuen tulevi ja niin myös Mua-yhdistyksen keväinen jäsenkirje. Tässä kirjeessä on tietoa

Lisätiedot

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu

KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu KOUVOLAN YDINKESKUSTA RY:N JÄSENTIEDOTE 3/2016 maaliskuu Kouvolan Ydinkeskusta ry I Keskikatu 9, 3.krs, 45100 Kouvola I 044 311 8250, 044 311 8251 I toimisto@kouvolanydinkeskusta.fi Toiminnanjohtaja Marja-Leena

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 MISSIO Edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää tervettä kilpailua ja naisyrittäjien

Lisätiedot

Kiltauutiset 1/2016. Kaartin Jääkärirykmentin Kilta

Kiltauutiset 1/2016. Kaartin Jääkärirykmentin Kilta Kiltauutiset 1/2016 Kaartin Jääkärirykmentin Kilta Kaartin Jääkärirykmentin Kilta KUTSU KAARTIN JÄÄKÄRIRYKMENTIN KILLAN JÄSENILLE Killan vuosikokous pidetään Santahaminassa Perinnetalolla lauantaina 23.4.2016

Lisätiedot

VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013

VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 VIEREMÄN KUNNANKIRJASTON ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY 2013 VASTAAJIA: 56 SUKUPUOLI MIES (11) NAINEN (43) EI VASTAUSTA/EOS (2) ELÄMÄNTILANNE TYÖSSÄ (18) TYÖTÖN (6) KOULULAINEN/OPISKELIJA (5) ELÄKELÄINEN (26)

Lisätiedot

Ranska, Chamonix TAMMIKUU

Ranska, Chamonix TAMMIKUU Ranska, Chamonix TAMMIKUU Tulin Ranskaan 2.1.2013 Riitan & Katjan kanssa. Oltiin hotelilla, joskus 9 jälkeen illalla. Sain oman huoneen ja näytettiin pikaisesti missä on suihkut ja vessat. Ensimmäisenä

Lisätiedot

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Jäsenkokous ehdokasasettelusta Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa

Lisätiedot

NUORISOVALIOKUNTALAISEN KÄSIKIRJA

NUORISOVALIOKUNTALAISEN KÄSIKIRJA NUORISOVALIOKUNTALAISEN KÄSIKIRJA Nuorisovaliokunnan rooli Hallituksen asettama, nuorten asioiden asiantuntijaelin. Noudattaa PAMin hallituksen laatimaa valiokuntien yleisohjesääntöä. Vie nuorten asioita

Lisätiedot

Puheenjohtajan palsta

Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan palsta Einon päivän mietteitä Keväällä pohdittiin syksyn tes-neuvotteluista tulevan haasteelliset ja että lakoistakaan tuskin säästytään. Neuvotteluissa päästiin kuitenkin sekä työntekijöitä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310

Toimintasuunnitelma. Joensuun seudun JHL 310 Toimintasuunnitelma 2012 Joensuun seudun JHL 310 TOIMIHENKILÖT 2012 2013 2 (10) (: etunimi.sukunimi@jns.fi tai poikkeavat mainittu erikseen) Puheenjohtaja Helena Timoskainen.............. 050 452 0013

Lisätiedot

KUKA KERTOISI MINULLE?

KUKA KERTOISI MINULLE? KUKA KERTOISI MINULLE? JÄSENET... 3 Uudet jäsenet... 3 Jäsenyysasiat... 3 Jäsenmaksut... 3 Jäsentunnukset Jäsenhuone... 3 Jäsentunnukset Nimenhuuto... 3 TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMINEN... 3 Ryhmät... 3 Aktiivipäivät

Lisätiedot

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat Matkatyö vie miestä 5.4.2001 07:05 Tietotekniikka on helpottanut kokousten valmistelua, mutta tapaaminen on silti arvossaan. Yhä useampi suomalainen tekee töitä lentokoneessa tai hotellihuoneessa. Matkatyötä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Pörssin Alumnit ry www.porssinalumnit.fi Yleistä Yleistoiminta Jäsenhankinta Kokoukset Opinto ja koulutustoiminta JSBE:n luennot Helsingissä Yritysvierailut/ esittelyt Yhteistoiminta Jyväskylän yliopiston

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 3 / 2015

JÄSENTIEDOTE 3 / 2015 JÄSENTIEDOTE 3 / 2015 JYTYN TASKUKALENTERI 2016 - TILAUSOHJEET Vuoden 2016 kalenterissa tulee olemaan laadukas, kuten on ollut aikaisemminkin. AIKATAULUT ja MUUTA HUOMIOITAVAA Aikataulut ovat tänä vuonna

Lisätiedot

5. Toimittajan Fanny Segerfelt vierailu/haastattelut. 8. Street-tanssi alkaa koulun salissa 18.1.2016

5. Toimittajan Fanny Segerfelt vierailu/haastattelut. 8. Street-tanssi alkaa koulun salissa 18.1.2016 TOIMINTAKAUSI 2016-2017 Leikkipuisto Kesanto Koululaisten talokokous Talokokous 12.1.2016 /1 Asialista: 1. Osallistujalista 2. Edellisen kokouksen muistion kertaus 3. Apuohjaajien ja pihapoliisien tehtävät

Lisätiedot

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto

TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016. Suomen Uimaliitto TIEDOTE 1 ROLLO-UINNIT 10.-12.6.2016 ROLLO-LEIRI 13.-15.6.2016 Suomen Uimaliitto 2 Tervehdys Tampereelta! Tätä kirjoittaessani joulukuun alkupuolella vesisateen ropistessa ikkunaan täällä Mansessa nääs

Lisätiedot

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella!

Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Kehitysvammaisten tukiliitto ry:n liittokokous 2013, Hyvä jäsenyhdistys ja tukipiiri, tapaamme toukokuussa Tampereella! Toimitamme tällä kirjeellä teille liittokokouskutsun, tarvittavat asiakirjat ja tiedot

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa

Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty JHL 212:n syyskokouksessa Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Hyväksytty :n syyskokouksessa 25.11.2016 Sivu 2 / 10 Sisällysluettelo Järjestötoiminta... 3 Edunvalvonta...

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSIA SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N YHTEYSTIEDOT Suomen Monikkoperheet ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2017

Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2017 Joensuun seudun JHL ry osasto 310 toimintasuunnitelma 2017 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Arviointi (tekemisen jälkeen) Järjestötoiminta Lisätään yhteistyötä

Lisätiedot