Kasvatustieteilijöiden toimintakentät 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kasvatustieteilijöiden toimintakentät 2015"

Transkriptio

1 HR, Henkilöstöjohtaminen Kasvatustieteilijöiden toimintakentät 2015 Ida Husberg-Veikkolainen Äitiyslomalla, 04/2014-> Nykyinen työnantaja: HR4 Group (HR4 Promenade)

2 Kuka minä olen?! Kasvatustieteiden maisteri, 01/2011 (aloitin 2004)! Allmän och vuxenpedagogik, Pedagogiska fakulteten! Laaja sivu-aine, Aalto yliopiston Teknillinen korkeakoulu (silloinen TKK), työpsykologia ja johtajuus, 60 op! Lyhyt sivu-aine: psykologian perusteet, avoin yliopisto, HY! Pro gradu: Sambandet mellan personal- och kundnöjdhet Betydelsen av lyckat ledarskap och teamgemenskap för resultat! Muut koulutukset:! International Coach Certification, WeCreate (03/2015)! Diplomi-koulutus, Suomen Coaching yhdistys! Starttaa yrittäjyyteen kurssi, Aalto yliopiston Pienyrityskeskus (02/2015)

3 Työhistoria (opintojen ohella) (1/2)! Kesko Oyj, Kodin Ykkönen, 2004 ja 04/ /2007! asiakaspalvelupiste, kassojen tauotus, tilitykset, palautukset ja reklamaatiot jne.! Psycon Oy 11/ /2009! Henkilöarviointi assistentti! Avustin konsultteja arviointien toteuttamisessa, tehtävien pisteyttämistä, asiakkaiden huolenpitoa, ryhmäsimulaatiotehtäviä asiakkaille, havainnointi tehtäviä, konfrontaatio tehtäviä jne.! Asiantuntijoista kansainvälisiin johto- ja hallitustehtäviin! Trainers House Oyj 08/ /2010! Growth Academy, tehtävä: markkinoija! tapaamisten buukkari asiakasyrityksille (puhelimitse)! Miksi? Mielestäni on tärkeää, että kasvatustieteilijät osaavat myydä ja ymmärtää liiketoiminnan perusteita ja myynnin tärkeyttä

4 Työhistoria (2/2)! HR4 Group (ent. Promenade Research Oy)! Titteli: Junior Account Manager! Aloitin täällä kun tein graduani 03/2010-! Aikaisemmat työtehtävät: Sales & Marketing Consultant, Research Trainee! Työtehtävät: asiakastilaisuudet ja niiden suunnittelu ja toteutus (suomeksi ja englanniksi), omien asiakkuuksien johtaminen ja hallinnointi, uusmyynti, myyntiprosessin kehittäminen, sales funnelin ylläpito, markkinointitilaisuudet ja messut, markkinointi! Nyt: äitiyslomalla

5 Työmarkkina myllerryksessä (1/3)! Yrityksillä ei enää ole varaa rekrytoida tarpeeksi osaamista vakituisiin työsuhteisiin! Kiinteät henkilöstökulut on usealle yritykselle riski (n. 1,3*kk-palkka)! Tarve projektityyppisille ja määräaikaisille työntekijöille kasvaa (lisää joustavuutta)! Samaan aikaan, kun Talenttien metsästys, heistä taisteleminen ja kiinnipitäminen kynsin ja hampain on tärkeämpää kuin koskaan!

6 Työmarkkina myllerryksessä (2/3)! Yritykset, jotka tarjoavat ulkoistuspalveluita ovat kasvussa ja kasvavat (esim. IT-alan asiantuntijoita, HRammattilaisia)! Tukifunktiot kuten markkinointi, henkilöstöjohtaminen ja HR, tietotekniikka ja teknologia-ratkaisut > nämä voidaan helposti ulkoistaa! Asiakastyötä tekevät talentit, heistä pidetään kiinni! (=tuovat rahaa yritykselle)! Suomalaisten työnhakijoiden kilpailijoina ovat Talentit ympäri maailmaa miten sinä aiot erottautua joukosta?

7 Työmarkkina myllerryksessä (3/3) Kiina ja Intia vs. muu maailma! Kiinassa ja Intiassa on 1.06 Miljardia alle 25-vuotiasta! Jos haluat tietää, miltä maailma näyttää 20 vuoden kuluttua, kysy, miltä Intian ja Kiinan 1, 06 miljardia alle 25-vuotiasta haluavat sen näyttävän.! Intian ja Kiinan nuoria on siis 1,06 miljardia eli saman verran kuin on ihmisiä EU:ssa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Turkissa ja Australiassa. Yhteensä.! Esimerkiksi Standard Chartered -jättipankki ennustaa, että maailmantaloutta 2030-luvulta eteenpäin hallitsevat kiinalaiset, amerikkalaiset ja intialaiset. Tässä järjestyksessä. Vallassa ovat silloin sukupolvet, jotka nyt ovat kaksi- tai kolmekymppisiä.!

8 Henkilöstöjohtaminen intro (1/2)! Henkilöstöjohtaminen on kilpailuetu!! Strategisessa henkilöstöjohtamisessa nähdään ihminen voimavarana eikä kuluna (historiassa henkilöstö on nähty kuluna samalla tavalla kuin muutkin kulut)! Termistöä ja teoriaa henkilöstöjohtamisessa: High-involment management, performance management, employee engagement, onborading tai henkilöstötuottavuus (Marko Kesti), tuloskunto, employer experience ja CUSTOMER experience! Tästä puhutaan rekrytoinnin saralla: social recruitment, mobile workforce, employer branding, employer engagement, candidate experience (hakijakokemus), globalisation and international workforce

9 Henkilöstöjohtaminen intro (2/2)! Kuulumme Pohjoismaiseen klusteriin henkilöstöjohtamisen saralla, ei eroa niinkään paljon Eurooppalaisesta mutta tietyin piirtein:! sosiaalidemokraattinen hyvinvointivaltio! korkea sosiaaliturva! tasa-arvo! palkkapolitiikan solidaarisuus! kattava työlainsäädäntö! suuri julkinen sektori

10 Esimerkki ilmiöstä: On-boarding When it comes to careers, the new reality is clear: an individualized approach is the key to attracting, engaging, and retaining top talent in the 21st century. Each employee is on a unique journey in their career and so are the factors that engage or disengage them as they experience their work through each critical phase in their Employee Lifecycle. Materiaali Sirota Survey Intelligence.

11 Rekrytoinnin 5 trendiä Puhujana: Marjo Pylkkänen, Monsterin aamiaistilaisuus ! Hakijoita ei voi enää jaotella aktiivisiin ja passiivisiin. Tietoa jaetaan paljon somessa ja ihmiset ovat uteliaita. Ihmiset hakevat yhä enemmän myös paikkoja kiinnostavien yritysten mukaan.! Netin mobiilikäyttö kasvaa. Mobiilikäyttäjät ovat 2x enemmän aktiivisempia jakamaan sisältöjä.! P2P (Person to person) markkinointi nosteessa työnantajakuvan rakentajana. Yritysten sijaan valitaan kulttuuri.! Somen videon käyttö lisääntyy. 60% suomalaisista katsonut videoita viimeisen 3kk aikana somessa. Omat työntekijät lisäävät videoita uskottavampaa kuin viralliset.! Tulevaisuuden tärkeimmät kompetenssit tulevat olemaan itseohjautuvuus ja kyky oppia nopeasti.

12 5 ideaa hyödyntää trendejä Puhujana: Marjo Pylkkänen, Monsterin aamiaistilaisuus ! Mieti mikä tekee meistä uniikin. Kohderyhmät ja viestikärjet. Milloin viimeksi päivitit kotisivusi?! Mobiili responsiivisen sivun lisäksi sisältöä, joka toimii mobiilissa ja kouluttaa.! Employer branding done by employees. Innosta, kannusta, mahdollista. Instagram, blogit yms.! Älä mieti liikaa videoiden laatua. Jos laatu liian hyvä niin vie uskottavuutta. Videot nostavat mahdollisuutta päästä googlen etusivulle.! Kaikki rekrytoivat. Hyödynnä oma henkilöstö (some, referenssit yms.)

13 Esimerkki uusista tuulista ja toimintamuodoista Rovio Entertainment Oy! Missio tehdä opetuksesta hauskaa!! Missiona kouluttaa Kiinalaisia opettajia hauskan opetuksen pariin! Syksy 2014 Rovio Entertainment ja Helsingin yliopiston Playful Learning Center yhteistyöhön, yhteisprojektissa on 123 Kiinalaista lastentarhaa.! Press release!

14 Esimerkki uusista tuulista ja toimintamuodoista Creative Technology Company Reaktor! Reaktor järjesti ensimmäiset koodauksen maailmanmestaruuskilpailut vuonna 2014! Hello World Open yhdessä Supercellin kanssa! Koodikoulu tytöille ja pojille yhdessä vanhempien kanssa! Edelläkävijä, uusien ja innovatiivisten henkilöstöratkaisujen toteuttaja! Yhteisen hyvän puolesta tarjoaa myös koulutuksia kiinnostuneille (tosin maksullisia, kuka vaan voi osallistua uusi liiketoimintatapa!)!

15 Esimerkki uusista tuulista ja toimintamuodoista Heebo Match&Meet -palvelu! Uuden tyyppinen rekrytointiyritys, joka haastaa perinteisiä toimintamalleja! Tuore yritys, jolla on erittäin aktiivinen omistaja! Mukana Taivas+Helvetti vol2. kirjassa! suosittelen näitä kirjoja, jos yrittäjyys kiehtoo! Rekrytoi paljon IT-alan asiantuntijoita ja tekee paljon yhteistyötä Start-up yritysten kanssa!

16 Esimerkki uusista tuulista ja toimintamuodoista GoWorkaBit! Virolainen yritys, joka oli mukana Slush 2014 tapahtumassa! Tee töitä silloin kun sinulle sopii, saat tietää työllesi annetun tuntihinnan, kun haet projektia! Uudenlainen rekrytointialusta, jossa työnantajat voivat saada nopeaa resurssiapua! https://goworkabit.fi/?lang=fi

17 Esimerkki uusista tuulista ja toimintamuodoista atalent Recruiting! Aalto yliopiston Kauppakorkeakoulun perustama rekrytointitoimisto! Rekrytoi ja välittää nuoria ammattilaisia, jotka opiskelevat tai ovat vastavalmistuneita (korkeakoulu/yliopisto-taso)! Rekrytointiyritykset tai yritysten HR kasvattavat palautteenantoaan hakijoille ja auttavat näitä kehittymään ammatillisesti. Fiksuimmat toimijat antavat ohjeita, joiden avulla hakija pystyy kehittämään taitojaan juuri kyseistä yritystä/toimialaa kohtaan mikäli on oikeasti motivoitunut.! https://atalent.fi/

18 Slush 2014 Me uskomme tulevaisuuteen! Jos olet kiinnostunut tulevaisuuden henkilöstöjohtamisesta, kannattaa seurata pioneereja ja mitä he tekevät, mm. yritykset Slushissa! Slush ja start-up ovat yhteiskuntamme kuumimpia aiheita, ja täällä tapahtuu todella mielenkiintoisia ja mahtavia juttuja!! Käy Slushin sivuilla ja kuuntele esityksiä, joita pidettiin Slushissa lokakuussa 2014!

19 Kasvatustiedeopinnot ja työ Kurssimateriaali Kasvatustieteilijän toimintakentät, 2015

20 Mitä neuvoja voisin antaa? (1/3)! PEER GROUP - Varmista että sinulla on vahva tukijoukko ihmisiä, jotka haastaa, kannustaa ja tarvittaessa neuvoo sinua urasi eri vaiheissa ja kenen kanssa pystyt sparrailemaan, jakamaan ideoita ja ajatuksia! PUNAINEN LANKA - Uskalla unelmoida, mieti missä olet viiden vuoden päästä, mikä on suurin ura-unelmasi? Unelmoi ja pidä siinä tietty punainen lanka ja kehity/ etene sen mukaisesti.! INTUITIO - Luota omaan intuitioon ja tunnetilaasi!

21 Mitä neuvoja voisin antaa? (2/3)! KEHITTYMINEN - Kehittyminen ei aina etene siihen tahtiin, mikä sinulle olisi mielekästä. Joskus yrityksellä ei vain ole varaa kehittää/ ylentää henkilöitä - sinulla on vastuu siitä, että kehität itseäsi siihen suuntaan mikä on sinun urasi tulevaisuuden suunta > kaikki kehittyminen on aina plussa tekee sitä sitten opintojen tai työn ohella (omakustanne) taikka vapaa-ajalla > kaikki nämä kehittää sinua ammatillisesti ja voit mainita näistä cv:ssäsi.! OLE ROHKEA & AKTIIVINEN - Monet työpaikat saadaan kontaktien kautta / oman aktiivisuuden tuloksena. On tärkeää, että verkostoidut positiivisella tavalla hyödyntäen esim. LinkedIn:iä. Ole rohkea ja kontaktoi päättäjiä yrityksissä, jotka kiinnostavat sinua. Jokainen positiivinen keskustelu tai kontakti voi joskus johtaa johonkin mielekkääseen tulokseen!

22 Mitä neuvoja voisin antaa? (3/3)! KILPAILU ON KOVAA - kasvatustieteilijät, joita kiinnostaa ura liiketoiminnan parissa, niin kilpailu työpaikoista on erittäin kova! Varsinkin kun samoista työpaikoista kilpailee henkilöt, kenellä on ns. liiketoimintalähtöistä todistusaineistoa tutkinnossa. Kasvatustieteilijänä on hyvin vaikea todistaa liiketoimintalähtöisyys mitä esim. melkein kaikki HR-tehtävät vaativat. Kasvatustieteilijöillä ei ehkä ole niin vahvaa liiketoimintalähtöistä brändiä työmarkkinoilla ja tämän takia on tärkeää, että tätä asiaa viestii selkeästi rekrytointihaastatteluissa / työhakemuksissa. Hanki liiketoimintalähtöistä osaamista/ kokemusta - myyntikokemus ja myynnillisyys on hyväksi.

23 Kiitos!! Jos haluat sparrailla tai tarvitset apua, neuvoja niin ota rohkeasti yhteyttä:! puh: ! Teen myös coachingia huhtikuusta lähtien, joten jos olet kiinnostunut coachaamisesta coachaan sinua mielelläni tosin pientä palkkiota vastaan.

GREAT PLACE TO WORK CULTURE AUDIT Osa 2: Avoimet kysymykset

GREAT PLACE TO WORK CULTURE AUDIT Osa 2: Avoimet kysymykset GREAT PLACE TO WORK CULTURE AUDIT Osa 2: Avoimet kysymykset AVOIMET KYSYMYKSET: 1. Taustatiedot Kuvatkaa lyhyesti organisaationne toimintaa mukaan lukien organisaationne toimiala, tuotteet/palvelut sekä

Lisätiedot

AC-SANAFORIN VIESTINTÄOPAS: Ajatusjohtajuus. viestinnän. työkaluna

AC-SANAFORIN VIESTINTÄOPAS: Ajatusjohtajuus. viestinnän. työkaluna AC-SANAFORIN VIESTINTÄOPAS: Ajatusjohtajuus viestinnän työkaluna MAALISKUU 2014 Johdanto... 3 Tämän oppaan kirjoittajat... 5 Mitä ajatusjohtajuudella tarkoitetaan?... 6 Ajatusjohtajuuden punainen lanka...

Lisätiedot

GET CONNECTED. GET STRONGER. CONTACT FORUM MESSUOPAS 2015 REKRYTOINTIMESSUT UNELMIESI KESÄDUUNIT JA PALJON MUUTA!

GET CONNECTED. GET STRONGER. CONTACT FORUM MESSUOPAS 2015 REKRYTOINTIMESSUT UNELMIESI KESÄDUUNIT JA PALJON MUUTA! CONTACT FORUM MESSUOPAS 2015 GET STRONGER. GET CONNECTED. REKRYTOINTIMESSUT 29.1.2015 klo 10-17, Kaapelitehdas #contactforum - Voita palkinto! UNELMIESI KESÄDUUNIT JA PALJON MUUTA! 2 MESSUKARTTA SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

amicase Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Noste auttaa jaksamaan s.14 Tehokas Spar Akatemia s.

amicase Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Noste auttaa jaksamaan s.14 Tehokas Spar Akatemia s. amicase Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Tehokas Spar Akatemia s.10 Noste auttaa jaksamaan s.14 Johtaminen vaatii oppimista s.16 amicase 1 2005 Sisältö 4 Jet vahvistaa

Lisätiedot

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUN LIIKETALOUDEN TRADENOMIT TYÖELÄMÄSSÄ 2006

MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUN LIIKETALOUDEN TRADENOMIT TYÖELÄMÄSSÄ 2006 Kaisa-Mari Huovinen ja Piia Oranen MIKKELIN AMMATTIKORKEAKOULUN LIIKETALOUDEN TRADENOMIT TYÖELÄMÄSSÄ 2006 Opinnäytetyö Liiketalouden koulutusohjelma Toukokuu 2007 KUVAILULEHTI Opinnäytetyön päivämäärä

Lisätiedot

David Clutterbuck: uusia sävyjä johtamiseen. www.hrviesti.fi. Mustavalkoista ajattelua vastaan. 4/2013 Johtaminen Taltuta johtoryhmätaudit!

David Clutterbuck: uusia sävyjä johtamiseen. www.hrviesti.fi. Mustavalkoista ajattelua vastaan. 4/2013 Johtaminen Taltuta johtoryhmätaudit! 4/2013 Johtaminen Taltuta johtoryhmätaudit! Koulutus Kiire jyrää oppimisen Työ & hyvinvointi Työntekijöille elvyttävää tilaa Mustavalkoista ajattelua vastaan www.hrviesti.fi HINTA 14,50 EUR David Clutterbuck:

Lisätiedot

TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI

TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE Elokuu 2007 TALENT MANAGEMENT Filosofi - valmentaja Esa Saarinen: Syväinhimillisyys on uusiutuvuuden ja supertuottavuuden

Lisätiedot

Vuoden. palkitut TIETOLIITE. Aalto ES & Antti Rainio. Julkisen tiedon avaaminen kannattaa. Opiskelijat innostuivat kasvuyrittämisestä

Vuoden. palkitut TIETOLIITE. Aalto ES & Antti Rainio. Julkisen tiedon avaaminen kannattaa. Opiskelijat innostuivat kasvuyrittämisestä TIETOLIITE TIETOTEKNIIKAN LIITON JÄSENLEHTI 1/2012 Vuoden 2011 palkitut Aalto ES & Antti Rainio Julkisen tiedon avaaminen kannattaa Opiskelijat innostuivat kasvuyrittämisestä Vuoden 2011 tietotekniikkatuote

Lisätiedot

B2b myynnin ongelmakohdat ja ratkaisut Case Helsinki Sales Academy

B2b myynnin ongelmakohdat ja ratkaisut Case Helsinki Sales Academy B2b myynnin ongelmakohdat ja ratkaisut Case Helsinki Sales Academy Jauhiainen, Sirkku 2009 Laurea Leppävaara Laurea-ammattikorkeakoulu Laurea Leppävaara Liiketalouden koulutusohjelma Pääaine: Markkinointi

Lisätiedot

Tähdet, joukkue ja voittaminen

Tähdet, joukkue ja voittaminen Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry Tähdet, joukkue ja voittaminen Erityisesti talouden taantumissa tuntuu olevan muotia etsiä syntyjä syviä abstrakteista maailmanselityksistä. Kuitenkin juuri tällaisina aikoina

Lisätiedot

13.03-4. Tässä numerossa. Pä ä t o i m i t t a j a Juuso Strömberg. Pääkirjoitus. Puheenjohtajan palsta. Lauri Kangassalo

13.03-4. Tässä numerossa. Pä ä t o i m i t t a j a Juuso Strömberg. Pääkirjoitus. Puheenjohtajan palsta. Lauri Kangassalo 13.03-4 13.03-4 Tässä numerossa Pä ä t o i m i t t a j a Juuso Strömberg 3 4 5 Pääkirjoitus Puheenjohtajan palsta Koulutus näkyy IT-alan palkoissa To i m i t t a j a t Jerry Mesimäki Ulkoasu

Lisätiedot

SUORAHAKU JOHDON REKRYTOINNIN VÄLINEENÄ

SUORAHAKU JOHDON REKRYTOINNIN VÄLINEENÄ SUORAHAKU JOHDON REKRYTOINNIN VÄLINEENÄ Liiketaloustiede, johtamisen ja organisoinnin kandidaatintutkielma Laatija: Elina Mannonen Ohjaaja: KTT Essi Saru 6.5.2011 Turku Turun kauppakorkeakoulu Turku School

Lisätiedot

PRH:n kysely suojauksesta startupeille. Tutkimusraportti 14.11. 2014 Pohjoisranta Burson-Marsteller / Anu Vuokko

PRH:n kysely suojauksesta startupeille. Tutkimusraportti 14.11. 2014 Pohjoisranta Burson-Marsteller / Anu Vuokko PRH:n kysely suojauksesta startupeille Tutkimusraportti 14.11. 2014 Pohjoisranta Burson-Marsteller / Anu Vuokko 1 Kyselyn toteutus ja vastaajamäärä Kysely kohdistettiin Startup Saunaan ja Uuteen Tehtaaseen

Lisätiedot

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez

TOIMIVAT KOTISIVUT. ja menestyvä markkinointi 2014. Sisään! Roy Gonzalez TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Sisään! Roy Gonzalez 2 TOIMIVAT KOTISIVUT ja menestyvä markkinointi 2014 Hyvä lukija, Olen koko aikuisikäni ollut mukana markkinoinnin ja mainonnan maailmassa.

Lisätiedot

N u m e r o 2 /2 0 1 4

N u m e r o 2 /2 0 1 4 N u m e r o 2 /2 0 1 4 7 8 14 ROHKEA UUDISTAJA Opetusta mittojen mukaan VUODEN 2014 NUORI YRITTÄJÄ Minua pelottavat pelot 12 VIISI VINKKIÄ OPETTAJILLE YHTEISTYÖ Kuinka kouluttaa kohti tuntematonta? Yrityskylä

Lisätiedot

LIIDIT HALTUUN MARKKINOINTIVIESTINNÄN AVULLA YRITYSASIAKASPALVELUSSA

LIIDIT HALTUUN MARKKINOINTIVIESTINNÄN AVULLA YRITYSASIAKASPALVELUSSA Opinnäytetyö (AMK) Liiketalous Markkinointi urheilijoille 2011 Kim Kärkkäinen LIIDIT HALTUUN MARKKINOINTIVIESTINNÄN AVULLA YRITYSASIAKASPALVELUSSA OPINNÄYTETYÖ (AMK) TIIVISTELMÄ TURUN AMMATTIKORKEAKOULU

Lisätiedot

Filosofian Akatemia REIMA LAUNONEN KOHTI KUTSUMUSTYÖTÄ. Kutsumuksellisen työllistymisen raportti

Filosofian Akatemia REIMA LAUNONEN KOHTI KUTSUMUSTYÖTÄ. Kutsumuksellisen työllistymisen raportti Filosofian Akatemia REIMA LAUNONEN KOHTI KUTSUMUSTYÖTÄ Kutsumuksellisen työllistymisen raportti 1. painos Reima Launonen ISBN 978-952-93-2968-7 Taitto: Lauri Virkkunen adigi Oy Helsinki 2013 5 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

Kun hiljattain sain kysymyksen voiko

Kun hiljattain sain kysymyksen voiko Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry JOHTAMINEN - LEADERSHIP Voiko hyvä johtaminen olla kilpailuetu Kun hiljattain sain kysymyksen voiko hyvä johtaminen olla kilpailuetu, oli helppo vastata: KYLLÄ. Tutkimukset

Lisätiedot

SAMALLE VIIVALLE. Malleja monikulttuuristen nuorten ja työelämän kumppanuuteen. Kesätyöpaikka. tutuksi. Sarja. kuva. Työelämäillat.

SAMALLE VIIVALLE. Malleja monikulttuuristen nuorten ja työelämän kumppanuuteen. Kesätyöpaikka. tutuksi. Sarja. kuva. Työelämäillat. SAMALLE VIIVALLE Malleja monikulttuuristen nuorten ja työelämän kumppanuuteen Ura haaveet Hissipuhe Ideasta tuotteeksi kesätyöpaikka Tietoa myös vanhemmille Sarja kuva Verkostot tutuksi Apuun Työelämäillat

Lisätiedot

UUSIA TUOTTEITA JA PALVELUITA. s. 7 PUUTU. s.6. s.19. Matka. s.23. uudenlaiseen. työhön. s.12

UUSIA TUOTTEITA JA PALVELUITA. s. 7 PUUTU. s.6. s.19. Matka. s.23. uudenlaiseen. työhön. s.12 EILAKAISLAN sidosryhmälehti 1/2013 Matka uudenlaiseen UUSIA TUOTTEITA JA PALVELUITA s. 7 PUUTU TYÖPAIKKA- KIUSAAMISEEN s.6 Inhousekonsultista Tukea s.19 vinkit työnhakuun s.23 työhön s.12 EILAKAISLAN sidosryhmälehti

Lisätiedot

Naisjohtajan tulee sanoa tahdon ja myös tarkoittaa sitä. www.hrviesti.fi. Elina Piispanen: 1/2014 Menestyvä Johtaja 2013 Tue tiimiä, tähtää tuloksiin

Naisjohtajan tulee sanoa tahdon ja myös tarkoittaa sitä. www.hrviesti.fi. Elina Piispanen: 1/2014 Menestyvä Johtaja 2013 Tue tiimiä, tähtää tuloksiin 1/2014 Menestyvä Johtaja 2013 Tue tiimiä, tähtää tuloksiin Rekrytointi Rekrytointi siirtyy uuteen aikaan Työ ja hyvinvointi Stressistä eroon harjoittelemalla Elina Piispanen: www.hrviesti.fi HINTA 14,50

Lisätiedot

Nuoret ja työnantajat yhteisen pulman edessä

Nuoret ja työnantajat yhteisen pulman edessä nuorisofoorumi 2013 Nuoret ja työnantajat yhteisen pulman edessä Helsingissä 2013 Taloudellinen tiedotustoimisto TAT Graafinen suunnittelu ja taitto: Vanto Design Oy Kuvat: Dora Cheffi Kustantaja: Taloudellinen

Lisätiedot

Alumnus. Oman osaamisen. etenemiseen. Metropolia alumnit ry:n jäsen- ja tiedotuslehti 1/2011. MetkaGaala opiskelijat ja alumnit juhlivat yhdessä

Alumnus. Oman osaamisen. etenemiseen. Metropolia alumnit ry:n jäsen- ja tiedotuslehti 1/2011. MetkaGaala opiskelijat ja alumnit juhlivat yhdessä Metropolia alumnit ry:n jäsen- ja tiedotuslehti 1/2011 Kaksoistutkinnolla suoraan myyntipäälliköksi MetkaGaala opiskelijat ja alumnit juhlivat yhdessä Sosiaalinen media ja yhteisöllisyys markkinoinnissa

Lisätiedot

Työperustaisesta maahanmuutosta apua työvoimapulaan. kysymystä huippuosaamisesta. Yksinkertainen moninaisuus? Amiedun asiakaslehti 1 2011

Työperustaisesta maahanmuutosta apua työvoimapulaan. kysymystä huippuosaamisesta. Yksinkertainen moninaisuus? Amiedun asiakaslehti 1 2011 amicase Amiedun asiakaslehti 1 2011 9 kysymystä huippuosaamisesta Työperustaisesta maahanmuutosta apua työvoimapulaan Asiantuntijoina maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors ja NCC Rakennus Oy:n

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO

LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Tuotantotalouden tiedekunta Diplomityö Tero Thil ASIAKASKOKEMUKSEN VAIKUTUS LIIKETOIMINTAPROSESSIEN KEHITTÄMISEEN Työn tarkastajat: Professori Tuomo Uotila Professori

Lisätiedot

MITÄ TAPAHTUU HUOMENNA?

MITÄ TAPAHTUU HUOMENNA? MITÄ TAPAHTUU HUOMENNA? [ TYÖNANTAJUUDELLE ] VÄITEKIRJA-SARJA mitä tapahtuu huomenna? [ TYÖNANTAJUUDELLE ] KIRJOITTAJAT Maria Vesanen & Emma Varis KUVITUS JA TAITTO Lea-Maija Laitinen KUSTANTAJA Strateginen

Lisätiedot

Tuomas Korkalainen [toim.] Somepentujen käsikirja. rekrytointi- ja selviytymisvinkkejä sosiaalisen median sokkeloihin

Tuomas Korkalainen [toim.] Somepentujen käsikirja. rekrytointi- ja selviytymisvinkkejä sosiaalisen median sokkeloihin Tuomas Korkalainen [toim.] Somepentujen käsikirja rekrytointi- ja selviytymisvinkkejä sosiaalisen median sokkeloihin Somepentujen käsikirja attribution 1.0 Finland Toimittaja Sarjan ulkoasu Taitto Kansi

Lisätiedot

Vapa Media -julkaisu

Vapa Media -julkaisu MISTÄ ON KYSE? Hiljainen signaali -trendiraportti käsittelee digitaalista murrosta ja sen moninaisia seurauksia yritysten, kuluttajien ja median arkeen. Kolme kertaa vuodessa ilmestyvä trendiraportti koostuu

Lisätiedot

Asmo Kalpala vieroksuu pelolla johtamista

Asmo Kalpala vieroksuu pelolla johtamista 2/2013 Tietojärjestelmät Keskitetty henkilöstötiedon hallinta Kokous & kongressi Virikkeellinen ympäristö Työ & hyvinvointi Työhyvinvoinnilla tuottavuutta Sydämen ääntä kulmahuoneeseen Asmo Kalpala vieroksuu

Lisätiedot

HENKILÖSTÖ & REKRYTOINTI

HENKILÖSTÖ & REKRYTOINTI ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE Syyskuu 2007 HENKILÖSTÖ & REKRYTOINTI Voittajaksi ei synnytä Helena Åhman SIVU 14 AKATEEMISTA VAPAUTTA HPL:n teettämän tutkimuksen

Lisätiedot