Kaikkien tulosalueiden paitsi terveyspalvelujen maksutuottojen arvioidaan toteutuvan talousarviota

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaikkien tulosalueiden paitsi terveyspalvelujen maksutuottojen arvioidaan toteutuvan talousarviota"

Transkriptio

1 Sosiaali- ja terveystoimen tuotantolautakunnan liitteet

2

3 Mikkelin kaupunki SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI TALOUDEN TOTEUMINEN, SEURANTARAPORTTI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI YHTEENSÄ Toimintatuottojen / liikevaihdon kehitys Sosiaali- ja terveystoimen toimintatuotot olivat 9,7 M (22,2 %). Edellisen vuoden maaliskuun toteuma oli 5,9 M (20,5 %). Toimintatuottoja ei voi suoraan verrata vuoteen 2011, koska seutusoten käynnistymisen myötä toimintatuottoihin kirjautuu palvelujen myyntituotot Hirvensalmelle, Ristiinaan ja Suomenniemelle. Lisäksi toimintatuottoihin kirjautuu hirvensalmen, Ristiinan ja Suomenniemen soten muut toimintatuotot. Toimintatuottojen arvioidaan olevan koko vuoden tasolla 44,6 M ja ylittävän talousarvion n. 0,8 M. Koko vuoden tasolla myyntituottojen arvioidaan ylittyvän n. 0,7 Me, maksutuottojen n. 0,5 M. Tuet ja avustuksen jäävät n. 0,3 m alle talousarvion ja muut toimintatuottojen arvioidaan toteutuvan arvioidusti. Myyntituottojen kasvu johtuu vanhusten palvelujen ja perhepalvelujen arvioitua suuremmasta myyntituottojen kehityksestä. Seutusoten kuntalaskutuksen toteutumista koko vuoden osalta ei voida vielä tässä vaiheessa arvioida. Laskelmissa kuntalaskutuksen on arvioitu toteutuvan talousarvion mukaisesti. Kaikkien tulosalueiden paitsi terveyspalvelujen maksutuottojen arvioidaan toteutuvan talousarviota suurempana. Toimintakulujen kehitys Sosiaali- ja terveystoimen toimintakulut olivat 44,1 M (21,6 %) kun edellisen vuoden huhtikuun toteuma oli 34,8 M (21,0 %). Vuosia ei voi verrata toisiinsa seutusoten laajentumisen vuoksi. Henkilöstömenojen kehitys ja ennuste Sosiaali- ja terveystoimen palkkamenovaraus ilman henkilöstösivukuluja on käyttösuunnitelmassa 44,0 M. Maaliskuun toteuman mukaan palkkamenot olivat 10,4 M (23,6 %). Sivukulut huomioiden henkilöstömenot olivat 13,7 M (23,6 %). Vakinaisen henkilöstön palkkasumma maaliskuun lopussa oli 8,2 M (22,0 %). Tilapäisen työvoiman kustannukset ovat olleet 1,5 M (65,1 %). Vaikka Mikkelin palvelutuotantoyksikköön on yhdistetty Hirvensalmen, Ristiinan ja Suomenniemen henkilökunta, niin vuodesta 2011 tilapäisen työvoiman käyttö on pysynyt samalla tasolla. Tilapäisen työvoiman käytön osalta voidaan arvioida, että vanhusten palveluissa käynnistetty keskitetty sijaisten välitys on tuonut selkeästi tehokkuushyötyjä. Kuitenkaan tilapäisen työvoiman määrärahat eivät tule riittämään. Pelkästään arvioitaessa Mikkelin kaupungin oman toiminnan henkilöstömenoja, (seutusoten vaikutus on eliminoitu) niin palkkakustannukset ovat muuttuneet vuodesta 2011 seuraavasti:

4 KS 2012 Tot 3/12 Tot 3/11 muutos muutos % Päivähoito ,4 % Muut perhepalvelut ,4 % Perhepalvelut yht ,7 % Psykososiaaliset palvelut ,5 % Terveyspalvelut ,0 % Vanhusten palvelut ,8 % Johdon tukipalvelut ,5 % Kaikki ilman päivähoitoa ,0 % Kaikki yhteensä ,6 % Kustannuksia vertailtaessa on huomioitava, että vanhusten palveluista on siirtynyt 2012 psykososiaalisiin palveluihin ja vanhusten palveluista on siirtynyt ruoka- ja puhtauspalveluihin palkkasummana n. 1,0 M. Koko vuoden tasolla henkilöstömenojen arvioidaan ylittyvän n. 2,4 M. Henkilöstökulut ylittyvät sekä perhepalveluissa että vanhustenpalveluissa. Perhepalvelujen osalta painetta on erityisesti päivähoidossa, jossa on jouduttu avaamaan uusia toimintayksiköitä päivähoidon tarpeen kasvaessa. Päivähoitoon on jouduttu palkkaamaan 15 työntekijää lisää. Päivähoidon osalta toimintaa sopeutetaan syksyllä 2012 keskittämällä vuorohoitoa. Vuorohoidon keskittämisellä saavutetaan vuositasolla n. 1,0 M :n henkilöstösäästöt, joista vuodelle 2012 kohdentuu n. 0,4 M. Toimenpiteet huomioiden perhepalvelujen ylitysennuste on n. 0,6 M. Vanhusten palveluissa henkilöstömenojen ylitysennuste on n. 1,8 M. Vanhusten palvelujen palkkabudjettia karsittiin syksyllä 2011, eikä kaikkiin säästötavoitteisiin ole ollut mahdollista päästä. Erityisesti kotihoidon osalta on erityisiä paineita. Henkilöstömenojen sopeuttamistoimenpiteinä jätetään yksi päiväkeskustoiminnasta eläköitymisen kautta vapautuva virka täyttämättä. Lisäksi osasto 3:n lakkauttamisen myötä 16 vakanssia siirretään korvaamaan muita olemassa olevia vakansseja. Käytännössä 1.7 lukien vähentyy 16 vakanssia. Palveluiden oston kehitys ja ennuste Palvelujen ostojen toteuma on 24,3 M (20,3 %). Menojen toteutumisen vähäisyys johtuu erityisesti siitä, että maaliskuun menoja on kirjautunut huhtikuulle. Kokonaisuudessaan palvelujen ostojen arvioidaan ylittyvän n. 4,6 M. Erikoissairaanhoidon laskutus on ollut maaliskuun loppuun mennessä 8,8 % suurempi vuoteen 2011 verrattuna. Erikoissairaanhoidon avohoidon käynnit ovat kasvaneet 4,9 % prosenttia ja hoitopäivät vähentyneet 0,9 %. Siirtoviivemaksuja ei ole kertynyt. Psykiatrian avohoidon käynnit ovat kasvaneet 21,9 % ja muun toiminnan käynnit 2,1 %. Keskussairaalan hoitopäivät ovat vähentyneet 4,0 % ja psykiatrian kasvaneet 6,4 %. Oman toiminnan hoitojaksot ovat kasvaneet 4,5 %. Erikoissairaanhoidon laskutus on kasvanut vuoteen 2011 verrattuna n. 1,1 M, josta oman toiminnan avohoito 0,2 M (3 %) ja vuodeosastohoito 0,8 M (14 %). Ostot ovat kasvaneet n. 0,2 M (20 %). Avohoidon osalta erityisesti psykiatrian käyttö on kasvanut (28 %). Yhteispäivystyksen kasvu on ollut vain n. 40 t.

5 Mikäli koko vuoden käyttö säilyy entisellä tasolla, arvioidaan erikoissairaanhoidon kustannuksiksi 55,3 M, mikä on 3,3 M arvioitua enemmän. Erikoissairaanhoidon kustannuskehitys on ollut erityisen huolestuttava. Lisäksi tuleville vuosille kohdistuu lisää kustannuspaineita, mikäli ensihoitoon liittyviä järjestelyjä ei saada kustannustehokkaasti toteutettua. Lapsiperheiden palveluissa ostopalvelumäärärahojen arvioidaan riittävän. Psykososiaalisissa palveluissa palvelujen ostojen osalta arvioidaan ylitystä tapahtuvan n. 1,0 M., josta tehostetun palveluasumisen kustannusylitys arvioidaan olevan n. 0,4 M. Tehostettua palveluasumista on ostettu alkuvuonna 18 paikkaa edellisvuotta enemmän. Paikoista 13 on siirtynyt soten muusta toiminnasta ja 5 lähinnä erikoissairaanhoidosta. Tapauksissa on katsottu tehostetun palveluasumisen olevan aina kustannustehokkain palvelumuoto. Erikoissairaanhoidosta kotiuttamisen eivät kuitenkaan käytännössä tuota juurikaan kustannussäästöjä, koska erikoissairaanhoidon menot eivät alene. Vammaispalvelujen asumispalvelujen ja laitoshoidon ylitysarvio on n. 0,7 M. Laitoshoitoa on pyritty koko ajan vähentämään, mutta mm valtiovallan palvelujen vähentämisen vuoksi ollaan jouduttu tekemään uusia kalliita sijoituksia, joiden kustannusvaikutus on ollut jopa 0,2 M. Vanhusten palveluissa palvelujen ostojen arvioidaan ylittyvät n. 0,5 M. Tehostetun palveluasumisen paikkamäärää pyritään vuoden aikana purkamaan siten, että vuoden lopussa päästään budjetoituun ostopalvelujen paikkamäärään 263. Maaliskuussa ostettuja paikkoja oli vielä 291. Muiden kulujen kehitys Toimeentulotuen tarve on tammi-maaliskuun toteuman perusteella edelleen kasvussa +9,2 % (Mikkeli). Toimeentulotukimenojen arvioidaan kuitenkin pysyvän kokonaisuutena talousarviossa arvioidulla tasolla. Työmarkkinatuen kuntaosuuteen varatut määrärahat 1,5 M eivät näytä oleva riittäviä. Työmarkkinatuen kuntaosuuden ylityspaine on tämänhetkisen arvioin mukaan n. 0,5 M. Työllisuudenhoitoon liittyviä toimenpiteitä tulle erityisesti kehittää, jotta kehityksen suuntaa voidaan muuttaa. Lasten kotihoidon tuen käyttö on kasvanut 15 %, mutta vastaavasti yksityisen tuen käyttö vähentynyt 16 %. Kotihoidon tuen arvioidaan ylittyvän n, 0,2 M, mutta yksityisestä tuen arvioidaan säästyvän n. 0,3 M. Talouden tulosennuste (tulot, menot ja nettomenot) Tuloja arvioidaan kertyvän noin 0,8 M arvioitua enemmän. Menojen osalta ylityspaineita on sekä palvelujen ostoissa että henkilöstökuluissa. Menojen ylityspaine on n. 7,0 M ja kokonaisuudessaan nettoylitys n 6,2 M.

6 Johdon toimenpiteet ja sisäinen valvonta Talouden tasapainottamiseksi on tehty seuraavia toimepiteita: - Palvelujen ostojen osalta suunnitelmat tehostetun palveluasumisen paikkatilanteen purkamisesta - Psykososiaalisten palvelujen osalta tehdään tarkka asiakaskunta-arviointi, jossa samalla arvioidaan palvelurakenteen toimivuus - Päihde- ja mielenterveyspalveluprosessien läpikäyminen erillisessä omassa työryhmässä - Sijaisten käytön tiukka kontrolli - Vanhusten palvelujen 16 vakanssin siirto korvaamaan muita vakansseja sekä eläkkeelle siirtyvien vakanssien täyttämättä jättäminen aina kuin mahdollista - Päivähoidon vuorohoidon keskittäminen (säästö ,4 M ). Lisäksi päivähoidon sijaisten käytän periaatteita tullaa kehittämään Lisäksi kustannusten osalta selkeää painetta kohdistuu kotihoitoon. Kotihoidon toiminta ja asiakaskunta tulee käydä tarkkaan läpi. Erityinen huomio kiinnitetään erikoissairaanhoitoon. Erikoissairaanhoidon kustannukset ovat Mikkelin kaupungin osalta olleet poikkeuksellisia verrattuna useimpiin sairaanhoitopiirin kuntiin.

7 MIKKELIN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI TALOUDEN TOTEUMINEN, SEURANTARAPORTTI PERHEPALVELUT Toimintatuottojen kehitys ja ennuste Päivähoidossa maaliskuun hoitomaksutulot eivät ole vielä kertyneet. Päivähoitotuloja koko vuoden osalta arvioidaan kertyvän arvioitua enemmän noin euroa enemmän. Perhepalveluissa myyntituottoja kokonaisuudessaan arvioidaan kertyvän noin euroa enemmän. Toisaalta tuki ja avustuksia kertyy arvioitua vähemmän. Toimintatuottoja arvioidaan kertyvän kokonaisuudessaan noin euroa enemmän. Henkilöstömenojen kehitys ja ennuste Terveysneuvonnassa arvioidaan henkilöstömenojen pysyvän talousarviossa. Sijaisten käyttö tapahtuu todella harkitusti. Palkattomilla ja lomarahavapailla arvioidaan tulevan noin 6000 euron säästö, joka kattaa osittain soten henkilöstömenoista tehtyjen vähennysten osuutta. Lapsiperheiden tukiyksikössä on alkuvuosi pidetty osaa vakansseista täyttämättä ja rekrytointeja tiettyjen vakanssien osalta ollaan vasta nyt käynnistämässä. Osittain henkilöstökuluissa säästö on syntynyt sillä, että rekrytointien kautta ei ole saatu palkattua esimerkiksi sosiaalityöntekijää. Rekrytoiniteja on käynnistetty uudelleen. Kokonaisuutena arvioidaan kuitenkin, että vuoden aikana henkilöstömenojen säästö tältä osin on noin euroa koko vuonna. Päivähoidon henkilöstömenojen ylitys arvioidaan olevan ilman vuorohoidon keskittämistä noin 1,3 miljoonaan euroa. Ylitykseen vaikuttaa päivähoidon kasvanut kysyntä. Lapsi on noin 75 lasta enemmän hoidossa maaliskuun lopussa 2012 verrattuna vuoden 2011 vastaavaan tilanteeseen. Eli olemassa oleviin tiloihin on pysytty järjestelyin ja resurssein ottamaan lisää lapsia sekä lisäksi on perustettu uusia lapsiryhmiä Pankarantaan ja Yhteiskoulun tiloihin. Kasvaneesta kysynnästä johtuen arvioidaan lisäkustannus 15 henkilön palkkakuluihin olevan noin euroa. Lisäksi ylitykseen tuo haasteen se, että vuodelle 2012 varattiin päivähoitoon noin euroa vähemmän rahaa kuin tilinpäätöksen 2011 henkilöstömenojen toteuma oli. Henkilöstömenoja karsittiin jo osittain siitä johtuen, että vuorohoitoa suunniteltiin keskitettäväksi. Toimenpiteet. Vuorohoito keskitetään Pankarantaan ja Saksalaan alkaen. Onnimannista, Oravanpesästä, Lilliputista, Pesäpuusta sekä Torpantieltä päättyy vuorohoito. Pääskynpesä kunnallisena yksikkönä lakkaa ja tilaa on esitetty päiväkoti Pirtin käyttöön. Lisäksi Posetiivin toiminta tulee lakkaamaan, koska siellä on tarjottu vuorohoitolapsille esikoulu ja nyt esikoulu järjestetään Pankarannan tiloissa. Oravanpesä, Onnimanni, Lilliputti ja Torpantie tarjoavat jatkossa päiväaikaista päivähoitoa. Vuorohoidon keskittämisen myötä tarvitaan 28,5 henkilöä vähemmän töissä ko. yksiköissä. Vuositasolla puhutaan noin 1,4 miljoonasta eurosta vähemmän henkilöstökuluja. Viiden kuukauden osalta tarkoittaa noin euroa, koska 2, 5 työntekijän panosta ja kolmen työntekijän työpanosta esitetään uuteen johtamisjärjestelmämalliin, eli yhteensä 23,5 työntekijää vähemmän.

8 Lisäksi nyt maaliskuussa perustetun Pankarannan uuden päiväyksikön lapset on saatu sijoitettua olemassa oleviin muihin yksiköihin. Syksyn osalta arvioidaan lapsia tulevan edelleen päivähoitoon ja tila on mahdollista toimia edelleen päivähoidon käytössä. Jos näitä kuutta määräaikaisesti palkattua työntekijää ei tarvita vähennys palkkakuluihin on edelleen noin euroa, yhteensä loppuvuonna euroa. Perhepalveluissa 1,3 miljoonan ylityksestä voidaan siis vähentää sekä euroa (tukiyksiköstä tuleva säästö) eli ylitykseksi henkilöstökulujen osalta arvioidaan euroa (tai euroa). Palvelujen ostojen kehitys ja ennuste Ostopalveluiden arvioidaan pysyvän talousarviossa. Uusia sijoituksia ja arviointijaksoja on tehty koko alkuvuoden aikana. Vastaanottoyksikkö Havurinteeseen ja lastenkoti Pellokseen on sijoitettu useita nuoria arviointi- ja tukijaksolla Samoin ensikoti- ja perhekuntoutusjaksoja on käynnissä useampi. Vuoden alusta mikkeliläisiä on otettu huostaan viisi, joista neljä on sijoitettu perhehoitoon ja yksi lastensuojelulaitokseen. Hirvensalmen määrärahat avohuollon ja lastensuojelulaitosten osalta tulevat ylittymään. Yhden nuoren kohdalla on tulossa sijaishuollon muutos lastensuojelulaitokseen. Mikkelissä uudet sijoitukset perhehoitoon ja uudet palkkioiden ja kulukorvauksien suuruudet kasvattavat perhehoidon kustannuksia. Riski ylitykselle on ennakoimattomat uudet mahdolliset lastensuojelun sijoitukset. Päivähoidon ruoka- ja puhtaanapitopalveluiden arvioidaan toteutuvan ennusteen mukaan vaikka alkuvuoden laskutus on ollut vähäistä. Muiden toimintakulujen kehitys Muut toimintakulut näyttävät toteutuvan talousarvion mukaisina. Ennuste talousarvion toteutumisesta sekä johdon toimenpiteet Perhepalveluiden arvioidaan ylittyvän kokonaisuudessaan noin euroa. Tähän siis vaikuttaa se, että tuloja kertyy enemmän ja vuorohoito keskitetään ja alkuvuonna ei ole rekrytoitu henkilöitä, vaan rekrytoinnit käynnistetään kevään ja kesän aikana.

9 Mikkelin kaupunki SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI TALOUDEN TOTEUMINEN, SEURANTARAPORTTI PSYKOSOSIAALISET PALVELUT Toimintatuottojen kehitys ja ennuste Psykososiaalisten palvelujen tulot kertyvät arvioidusti. Maahanmuuttotyön osalta valtionkorvaukset voidaan hakea jälkikäteen ja kirjautuvat siksi myöhemmin. Myös toimeentulotuen takaisinperinnän osalta tulot realisoituvat jälkikäteen. Henkilöstömenojen kehitys ja ennuste Tarkasteltuna kokonaisuutena vakinaisten ja tilapäisen työvoiman kuluja henkilöstömenoihin varatut määrärahat näyttäisivät riittävän. Ylityspaineita aiheuttavat kuitenkin se, että kesälomarahoja ei ole vielä maksettu ja tilapäistä henkilöstöä on jouduttu palkkaamaan, jotta käsittelyajat pysyvät lain vaatimissa rajoissa. Palvelujen ostojen kehitys ja ennuste Palvelujen ostojen ylitysarvio kokonaisuudessaan noin 1 milj. euroa. Mielenterveyskuntoutujien asumispalveluissa olevien määrä lisääntynyt tp 2011 tilanteesta 18:llä.Vastaavasti psykiatrian laitoshoidon hoitopäivät vähentyneet, mutta tämä ei näy koko erikoissairaanhoidon menojen vähenemisenä. Ylityspaine asumispalveluiden ostopalveluihin noin euroa. Päihdehuollon laitoskuntoutuksen päivät sekä eurot toteutuneet yli talousarvion. Katkaisuhoito, johon ohjaudutaan terveydellisin perustein näyttäisi ylittyvän noin eurolla. Vastaava säästö näyttäisi syntyvän päihdehuollon hoivapalveluista. Vammaispalveluiden asumispalveluissa ylityspaine noin euroa. Asiakasmäärä ei ole lisääntynyt edellisestä vuodesta, mutta määrärahaa leikattu talousarvioehdotuksesta. Kehitysvammaisten asumispalvelupäivät vähentyneet ja vastaavasti laitoshoidon päivät lisääntyneet. Alkuvuoteen ajoittanut paljon asumispalveluissa olevien säännöllisiä laitoskuntoutusjaksoja. Tilanne tasoittuu loppuvuoden osalta. Laitoshoidossa ylityspaine Mikkelin palvelutuotantoyksikön osalta yhteensä euroa johtuen talousarvion karsimisesta ja uusista asiakkuuksista. Muiden toimintakulujen kehitys Muut toimintakulut näyttävät toteutuvan talousarvion mukaisina. Ennuste talousarvion toteutumisesta sekä johdon toimenpiteet Psykososiaalisten palveluiden talousarvio ylittyy kokonaisuutena noin miljoona euroa. Talousarvion toteutumista seurataan tiiviisti ja palveluja pyritään rajoittamaan mahdollisuuksien mukaan. Tilannetta hankaloittaa etuisuuksien lakisääteisyys ja subjektiiviset oikeudet.

10 Laitoshoidon viimesijaisuus ja avohuollon kevyempien palveluiden kehittäminen erityisesti päihde- ja mielenterveyspuolella ovat tulevaisuuden keinoja hillitä jatkuvaa kustannusten nousua. Tehostetun palveluasumisen osuutta tulee vähentää hallitusti ja suunnata kevyempään palvelu- ja tukiasumiseen sekä luoda kotiin tarjottavia palveluita asumispalvelun vaihtoehdoksi.

11 TERVEYSPALVELUIDEN TALOUDEN TOTEUMINEN SEURANTARAPORTTI Toimintatuottojen kehitys ja ennuste Avoterveydenhoito: Maksutuotot ovat kehittyneet talousarvion mukaisesti, jopa hieman yli talousarvion (26 %). Mutta terveydenhuollon maksutuotot painottuvat alkuvuoteen. Fysioterapia: Maksutuotot ovat hieman alle tavoitetason (20,4 %). Hammashoito: Tulot kertyvät suunniteltua paremmin. Toimintatuotot 26,6 %. Tukipalvelut: Maksutuotot ovat kehittyneet hieman alle talousarvion (20 %). Henkilöstömenojen kehitys ja ennuste Avoterveydenhoito: Henkilöstökulut kokonaisuudessa alle talousarvion (18 %), mutta suuria paineita on tilapäisissä työvoimakustannuksissa (toteuma 71 %). Kesäaika nostaa edelleen tilapäisen työvoiman kustannuksia edelleen. Esimerkiksi kesäksi on saatu palkattua hyvin lääkäreitä, mutta osin tämä vähentää kalliimman vuokralääkärityövoiman tarvetta tuolloin. Fysioterapia: Henkilöstökulut ovat alle talousarvion (20,2 %), tilapäisen työvoiman määräraha on vielä käyttämättä. Hammashoito: Tilapäisen työvoiman menokohta on ylittynyt (69,3 %). Tilapäisen työvoiman menokohta ylittyy jatkossa lisää, koska hammaslääkäreiden kesäsijaisten rekrytoinnissa on onnistuttu. Kokonaisuudessaan henkilöstökulut ovat hyvin talousarvion puitteissa (22,2 %). Tukipalvelut: Tällä hetkellä näyttää alittavan talousarvion (20 %).

12 Palvelujen ostojen kehitys ja ennuste Avoterveydenhoito: Tällä hetkellä näyttää alittavan talousarvion (21 %). Osin alhainen toteuma selittyy sillä, että ostopalveluiden laskutus ei ole ajantasaista. Tässä vaiheessa on kuitenkin vaikea vielä ennustaa talousarvion kestävyyttä. Palveluiden ostoissa on kovia paineita pysyä talousarviossa. Fysioterapia: Lääkinnällisen kuntoutuksen ostot ovat alle talousarvion (18,9 %), Alueellisen apuvälineyksikön ensimmäisen erän laskutusta ei ole tähän seurantaan tehty. Hammashoito Asiakaspalvelujen ostot muilta alittavat tällä hetkellä talousarvion (17 %). Kesäkuun alusta ostopalvelujen osto laajenee viikonloppupäivystyksen osalta. Ostopalveluun ei ole varattu erillistä määrärahaa. Ostopalvelun laajennuksen kustannusvaikutus on euroa. Tukipalvelut: Tällä hetkellä näyttää alittavan talousarvion (17 %). Paineita on talousarviossa pysymiseen. Laitekanta melkoisen iäkästä ja huonokuntoista, joka lisää huolto- sekä korjauskustannuksia. Muiden toimintakulujen kehitys Avoterveydenhoito: Suunnitelman mukaista kalustoa ei ole vielä hankittu terveysasemille, mutta siitä huolimatta kalustomäärä rahasta on käytetty puolet. Johtuuko Ensineuvon hankinnoista? Terveysasemien osalta ei muiden toimintakulujen osalta ole huolta tässä vaiheessa. Fysioterapia: Muut toimintakulut ovat hieman yli tavoitetason (25,4 %), lukuun vaikuttavat ylitykset menokohdissa asiakaspalveluiden ostot kunnilta (määräraha 400 e) ja Atk- ohjelmien käyttöoikeudet (1200 e), euromääräisesti pieni ylitys, muut menokohdat hyvin talousarviossa Hammashoito: Aineet ja tarvikkeet ovat hyvin määrärahojen puitteissa (21,9 %). Maaliskuun taloustietojen perusteella ollaan toistaiseksi talousarvion puitteissa. Tukipalvelut: Todennäköisesti tullaan pysymään talousarviossa. Tällä hetkellä ei paineita ylitykseen.

13 Ennuste talousarvion toteutumisesta sekä johdon toimenpiteet Kaiken kaikkiaan terveyspalveluiden toimintakulut näyttävät olevan alle talousarvion (20 %). Terveyspalveluiden palkkabudjetti ei ole ylittymässä. Seutusoten alkaessa vuoden 2012 alussa terveyspalveluihin ei ole siirtynyt henkilöstöä. Kustannuksia tässä vaiheessa on vaikea arvioida / ennustaa (esim. Asiakaspalveluiden ostot). Terveyspalveluiden suurimmat kustannuspaineet ovat ostopalveluissa (lääkäripalveluiden osto). Kesken toimintavuoden atk-kulujen nouseminen (23 %), vaikeuttaa varmasti osaltaan terveyspalveluita talousarviossa pysymisessä. Myös uutena toimintana alkanut Ensineuvo-palvelu ja tämän palvelun aiheuttamat kustannukset ovat epäselvät. Terveyspalvelut eivät ole voineet vaikuttaa tämän palvelun/ toiminnan kustannuksiin. Näyttää myös siltä, ettei toteumassa ole vielä kaikkia sisäisiä kustannuksia. Toimintatuotot terveyspalveluissa ovat kertyneet talousarvion mukaisesti; mutta asiakasmaksut kertyvätkin pääsääntöisesti alkuvuosi painoteisesti (kolme ensimmäistä käyntiä laskutetaan). Uutena toimintana on sovittu, että kesällä 2012 paikkakunnalla olevat kesäasukkaat hoidetaan pääsääntöisesti terveysasemilla (hoitoon ohjaus hoidon tarpeen mukaan); tämä lisää todennäköisesti hieman terveysasemien maksutuottoja. Hammashoito osalta maaliskuun taloustietojen perusteella ollaan toistaiseksi talousarvion puitteissa. Eli kaiken kaikkiaan luotettavaa arviointia on tässä vaiheessa vaikea tehdä. Erikoissairaanhoito: Somaattinen: Kulujen kasvu on jatkunut edellisen vuoden tapaan. Toimenpiteinä on yleislääkäripäivystyksen kehittäminen; päivystyksessä toimii lääkäri, jonka tehtävänä on päivystystoiminnan koordinointi, perusterveydenhuollon yksikön toiminnan käynnistäminen sekä nuorten lääkäreiden kouluttaminen. Psykiatrinen: Kuluissa on tapahtunut merkittävä nousu. Kustannusten taustalla on erikoissairaanhoidon avohoidon kehittäminen. Toimenpiteenä on jatkossa arvioida tätä erikoissairaanhoidon avohoidon toimintaa sekä toimintaan resurssoidun henkilöstön määrää.

14 TALOUDEN TOTEUMINEN SEURANTARAPORTTI , VANHUSTEN PALVELUT TOIMINTATUOTOT: Toimintatuottoihin ei ole vielä kirjautunut kaikkia alkuvuoden tuloja. Kotihoidossa on laskuttamatta maaliskuun loppuun asti noin Palveluasumisessa laskutus on valmiina tammi-helmikuun osalta. Toimintatuottoja tulee arvioitua enemmän. HENKILÖSTÄMENOT: Tilapäisen työvoiman määrärahat arvioidaan menevän yli noin 2 miljoonaan euroa johtuen määrärahojen riittämättömyydestä. Budjetista vähennettiin vakinaisten kuukausipalkoista n euroa Mikkelin osalta ja tilapäisen työvoiman määrärahoista n euroa. Riskit budjetin ylityksestä oli tiedossa. Arvioitu ylitys on henkilöstömenoissa kokonaisuutena noin 1,8 miljoonaa euroa. Tilapäisen henkilöstön määrärahat ovat tehotiimillä. Tehotiimi koordinoi vuosilomia ja äkillisiä poissaoloja, n. 600 työntekijän osalta siirtyi Ristiinan, Suomenniemen ja Hirvensalmen työntekijöitä 99. Tehotiimin vakituiset työntekijät (45) kattavat osan poissaoloista ja osaan joudutaan palkkaamaan tilapäistä työvoimaa. Tehotiimiin tarvitaan noin 35 työntekijää lisää kattamaan Mikkelin palvelutuotannon osalta vuosilomat. Lisäksi tarvitaan äkillisiin poissaoloihin sijaismäärärahaa, koska kaikkia sijaisuuksia ei voida sisäisesti järjestää. Taulukko henkilöstömenoista TP2011 TP 2011 TA 2012 TOT maaliskuu Tilapäinen työvoima , josta (tot.76,3 %) (tot. 255,5 %) Mikkeli Mikkeli , Puumala Ristiina, Hirvensalmi ja Suomenniemi Vakituinen Henkilöstömenot yht (tot. 102,8 %) (tot %) (tot. 24,4 %) Vakanssien määrän kehitys: v v v siirtyneet seutusoten myötä 99, yht. 595 Toimenpiteet:

15 Jokainen vakanssi arvioidaan erikseen, mikäli mahdollista, jätetään täyttämättä. Kotihoitoon tulee vakanssit täyttää. Palkattomiin päiviin kannustetaan ja annetaan mahdollisuuksien mukaan, mutta ympärivuorokautisessa toiminnassa on oltava tietty henkilökuntamitoitus ja kotihoitoresurssi asiakasmäärään nähden jo minimi, joten palkattomien päivien pitäminen on vaikeaa. Eläköityvät: Kotihoidon eteläinen alue: eläköityminen kaksi henkilöä, ja , täytetään Kotihoidon läntinen alue: eläköityminen yksi henkilö , täytetään Tenhola: eläköityminen , paikka jätetään täyttämättä, työt järjestetään sisäisillä järjestelyillä Laitos- ja asumispalveluiden osalta: - 1 sh (vakanssi 3488) eläköityminen osasto 1:ltä, täytetään - 1 sh ( vakanssi 3084 ) eläköityminen elokuussa Haukivuoren palvelukeskuksesta, täytetään. - 2 lh ( vakanssit 3527 ja 1050) eläköityminen Ristiinan osastolta ja Suonsaaren vanhainkodilta vakanssit kotihoidon eteläiselle alueelle kattamaan ostopalveluita. Suonsaaren paikka täytettävä tehtäväsiirtona tk-sairaalan osasto 3:n lakkautumisen myötä. - 1 lh eläköityminen Suonsaaren vanhainkodilta, täytettävä tehtäväsiirtona osasto 3:n lakkautumisen myötä - 5 lähihoitajaa (vakanssit 992, 2503, 999, 993 ja yksi vielä nimeämättä ) siirtynyt Suonsaaren tehostetun palveluasumisen yksikköön. Yksikön toimintaa jouduttu käynnistämään v 2011 tilapäisen työvoiman turvin. Osasto 3:n toiminnan lakkaamisen myötä ko. yksikköön saadaan vakituinen henkilöstö vanhusten palvelujen sisäisinä siirtoina ja määräaikaisten työsuhteita ei jatketa jälkeen. Osasto 3:n lakkauttamisen osalta henkilöstön siirrot ja suunnitelma: - osasto 3:lla on 5 sairaanhoitajan ja 11 lähihoitajan vakanssia eli yhteensä 16 vakanssia - sairaanhoitajat jäävät työskentelemään osastoilla 1 ja 2, joilta siirtyy vastaava määrä lähihoitajia pois. Näin ollen osastojen henkilöstömäärä ei tule lisääntymään lähihoitajaa siirtyy vanhustenpalvelujen avoimiin paikkoihin, joita on jätetty täyttämättä, jotta osaston päättymisen myötä vakituisille työntekijöille löytyy työpaikka. Henkilöstömäärä ei lisäänny missään yksikössä. Avoimia paikkoja on tehnyt määräaikaiset työntekijät, joiden työsuhde päättyy. Näin tilapäisen työvoiman määrärahoja saadaan vähennettyä. PALVELUJEN OSTOT: Tehostetun palveluasumisen ostojen osalta maaliskuun toteuma ostopalveluiden osalta on 21,99 %. Johdon ennuste on, että palveluasumisen ostot ylittyvät noin miljoona euroa, (291 asukasta). Loppuvuoden osalta osasto 3 sulkemisen jälkeen ostoja rajoitetaan, tavoite ostopalvelupaikoissa on 263 paikkaa, noin 30 paikkaa vähemmän, jolloin ylitystä saadaan alemmaksi. Riski on se, että paikkojen vähentäminen ei onnistu ja näin ollen ostotarvetta ei saada vähennettyä. Toimenpiteenä on välimuotoisten asumispalveluiden järjestäminen ja lyhytaikahoitopaikkojen luominen Suonsaareen vapautuvien paikkojen tilalle. Kotihoidon riittävä resursointi vaikuttaa ostopalvelupaikkojen määrään. Palveluasumisen ostojen seurannasta on erillinen exeltaulukko. Liitteenä w-asemalla. Tehostetun palveluasumisen paikkaa on odottamassa kaikkiaan 54 kriteerit täyttävää asiakasta, ( 8 osastolla 3, 5 Kyyhkylässä, 7 dementia yksikössä ja 20 muilla osastoilla eli yhteensä 40 asiakasta osastoilla, lisäksi 4 Suonsaarella ja 10 kotona/ tilanne) Osastoilla jonottaminen on kalliimpaa kuin tehostetun palveluasumisen hoitopäivähinta ja asiakkaiden kannalta huono ratkaisu.

16 Kotihoito: Asiakaspalvelujen ostot muilta Läntisellä alueella on ollut alkuvuodessa 2012 ostopalveluna Otavan alueen kotihoidon käyntejä. Otavan alueen kotihoidolla ei ole ollut iltatyöntekijää, jolloin alueen iltatyön käynnit on hoidettu ostopalveluna. Otavan alueella on aloitettu omana toimintana iltatyö ja ostopalvelua purettu alkaen. Läntisellä alueella ostopalveluihin oli varattu rahaa euroa ja toteuma , 68 euroa. Eteläisellä alueella vakanssien suhde asiakkaiden määrään ei ole ollut tasapainossa. Ostopalveluna on jouduttu hankkimaan lisäapuja asiakkaiden palveluiden järjestämiseksi. Eteläisellä alueella asiakaspalveluiden ostoon on varattu euroa ja toteuma euroa. Ostopalvelut puretaan mennessä. Kotihoidon palveluseteli Palveluseteliin oli varattu kotihoidossa , josta toteuma oli maaliskuussa eli 62,9 %, joten määräraha ei tule riittämään. Palveluseteliä on käytetty kotihoidon palveluihin ja omaishoidon lakisääteisten vapaiden järjestämiseen. Omaishoito Ikäihmisten kohdalla tammi-helmikuun käyttö euroa ja arvio koko vuoden osalta on euroa, joten ylitystä noin euroa. Uusia sopimuksia ei voida tehdä enää vuoden 2012 aikana näillä määrärahoilla.. MUUTA HUOMIOITAVAA: Puumalan kotisairaanhoito Budjetista puuttuu edelleen asiakaspalveluiden ostosta (pelastuslaitoksen kustannus) YHTEENVETO: Kotihoito on painopiste ja mikäli kotihoito ei toimi, se vaikuttaa koko palveluketjun toimivuuteen. Kotihoitoon on vaikea saada määräaikaisiin työtehtäviin työntekijöitä ja tämä on riski. Resurssien jakaminen tiimien kesken on tärkeää. Sairaalapalvelu toimii hyvin ja on budjetin mukaista. Osasto 3 suljetaan asteittain niin että toiminta loppuu alkaen. Siirtoviivemaksuja ei ole syntynyt ja potilaat siirtyvät viiveettä erikoissairaanhoidosta jatkohoitoon. Kuormitusprosentit ovat toiminnan luonteen mukaisia, akuuttiosastolla sen päivystystä tukevan toiminnan vuoksi muita alempi. Kun terveyskeskussairaalaa nyt supistetaan 50 paikan verran, eivät lisäsupistukset enää ole tarpeen eivätkä mahdollisia. Tulevaisuuden terveyskeskussairaalan paikkaluvuksi on suunniteltu 80 paikkaa. Sairaalan toimivuuden takaamiseksi viiveetön jatkohoidon järjestyminen on oleellista ja tässä kotihoito on avainasemassa. Lakisääteiset palvelut on tuotettava ja toiminta edellyttää tiettyä henkilöstömitoitusta. Vanhustenpalveluissa työntekijöiden määrää on vähennetty, vaikka on kasvava asiakasmäärä ja hoitoisuus lisääntyy asiakkaiden keski-iän kasvaessa. Uusia toimintatapoja tulee kehittää jatkuvasti. Säästö syntyy palkkamenoissa (varattu talousarvioon vakinaisten palkkoihin mutta ei käytetä) alkaen osastonhoitaja alkaen 4 lähihoitajaa (osasto 3) alkaen talonmies alkaen huoltomies alkaen lähihoitaja (Tenhola) yhteensä

17 Talousarvion toteutuminen Tulosalue TP 2011 KS 2012 Tot Tot Tot % 2011 Tot % 2012 m% 02/11 ja 02/12 kasvu KS:ssa Perhepalvelut Tulot ,3 % 22,3 % 54,6 % 20,1 % Menot ,5 % 23,2 % 9,0 % 5,5 % Netto ,0 % 23,3 % 5,4 % 3,9 % Psykososiaaliset palvelut Tulot ,4 % 20,7 % 225,2 % 126,2 % Menot ,5 % 22,4 % 45,4 % 13,5 % Netto ,0 % 23,1 % 22,6 % -4,4 % Terveyspalvelut Tulot ,3 % 25,8 % 14,4 % 3,1 % Menot ,5 % 20,1 % 12,7 % 3,5 % Netto ,9 % 15,9 % 10,7 % 3,9 % Vanhusten palvelut Tulot ,2 % 21,0 % 88,3 % 54,0 % Menot ,0 % 20,8 % 22,9 % 12,1 % Netto ,6 % 20,8 % 3,6 % -1,9 % Johtamisen tukipalvelut Tulot ,8 % 0,0 % 0,0 % -42,6 % Menot ,3 % 18,1 % -7,4 % -6,6 % Netto ,6 % 22,1 % -6,3 % 8,5 % Omat tulosalueet yht. Tulot ,7 % 22,2 % 65,4 % 39,7 % Menot ,5 % 21,6 % 20,7 % 9,0 % Netto ,7 % 21,3 % 8,4 % 0,1 % Erikoissairaanhoito Tulot ,0 % 0,0 % 0,0 % Menot ,3 % 21,7 % 47,4 % -2,9 % Netto ,3 % 21,7 % 47,4 % -2,9 % SOTE YHTEENSÄ Tulot ,7 % 22,2 % 65,4 % 39,7 % Menot ,0 % 21,6 % 26,6 % 5,7 % Netto ,9 % 21,4 % 18,7 % -0,9 %

18 Henkilöstökulujen toteuma SOSIAALI- JA TERVEYSLTK YHTEENSÄ KS 2012 Tot Tot % TP 2011 Tot Tot % Kasvu ks:ssa m % Kuukausipalkat , ,3 21,3 14,5 Muu tilap. työvoima , ,1-64,0 1,5 Yht , ,3 6,2 12,2 Erilliskorvaukset , ,9 2,9-6,8 Muut , ,6 50,3-27,4 Palkat ja palkkiot yht , ,7 6,2 10,6 Eläkekulut , ,5 5,2 8,5 Muut henk.sivukulut , ,7 6,8 13,1 Sairasvak. ja tap. korv , ,2-45,2 19,5 Henkilöstösivuk. yht , ,5 8,2 8,8 HENK.KULUT YHT , ,9 6,7 10,2 LAPSIPERHEIDEN PALVELUT KS 2012 Tot Tot % TP 2011 Tot Tot % Kasvu ks:ssa m % Kuukausipalkat , ,4 13,5 9,9 Muu tilap. työvoima , ,1-61,9 13,2 Yht , ,4 1,7 10,4 Erilliskorvaukset , ,3 8,7 41,4 Muut , ,6-95,1-86,1 Palkat ja palkkiot yht , ,3 1,1 9,5 Eläkekulut , ,1 3,0 7,2 Muut henk.sivukulut , ,1 2,4 12,5 Sairasvak. ja tap. korv , ,9-48,5-10,9 Henkilöstösivuk. yht , ,7 5,5 9,2 HENK.KULUT YHT , ,4 2,1 9,4 PSYKOSOSIAALISET PALVELUT KS 2012 Tot Tot % TP 2011 Tot Tot % Kasvu ks:ssa m % Kuukausipalkat , ,9 47,8 49,4 Muu tilap. työvoima , ,7-7,6 1,4 Yht , ,5 36,7 40,5 Erilliskorvaukset , ,6 80,0 302,1 Muut , ,7 129,4-37,9 Palkat ja palkkiot yht , ,2 41,9 39,1 Eläkekulut , ,2 22,7 31,2 Muut henk.sivukulut , ,3 50,3 45,9 Sairasvak. ja tap. korv , ,6-95,9 16,9 Henkilöstösivuk. yht , ,3 32,0 34,1 HENK.KULUT YHT , ,2 39,4 37,8

19 TERVEYSPALVELUT KS 2012 Tot Tot % TP 2011 Tot Tot % Kasvu ks:ssa m % Kuukausipalkat , ,2 26,4 4,6 Muu tilap. työvoima , ,0-70,8-28,9 Yht , ,3 12,2-0,4 Erilliskorvaukset , ,8-2,3 6,4 Muut 4 0 0, ,0 29,6 0,0 Palkat ja palkkiot yht , ,9 10,4 0,0 Eläkekulut , ,8 10,5-2,3 Muut henk.sivukulut , ,0 10,9 1,7 Sairasvak. ja tap. korv , ,5-14,3 269,2 Henkilöstösivuk. yht , ,2 11,3-3,8 HENK.KULUT YHT , ,2 10,7-1,0 VANHUSTEN PALVELUT KS 2012 Tot Tot % TP 2011 Tot Tot % Kasvu ks:ssa m % Kuukausipalkat , ,3 24,8 20,4 Muu tilap. työvoima , ,5-68,9 1,4 Yht , ,3 5,6 16,5 Erilliskorvaukset , ,5 3,4-11,6 Muut , ,0 0,0-1111,3 Palkat ja palkkiot yht , ,6 5,9 13,5 Eläkekulut , ,5-69,2 11,8 Muut henk.sivukulut , ,6 5,4 15,4 Sairasvak. ja tap. korv , ,8-45,3 31,1 Henkilöstösivuk. yht , ,6-57,6 11,3 HENK.KULUT YHT , ,8 5,7 12,9 JOHTAMISEN TUKIPALVELUT KS 2012 Tot Tot % TP 2011 Tot Tot % Kasvu ks:ssa m % Kuukausipalkat , ,0-13,8-20,8 Muu tilap. työvoima 0 16 #JAKO/0! ,7-100,0 134,9 Yht , ,7-25,7-13,2 Erilliskorvaukset 2 0 0, ,0-75,5 Muut , ,9 21,8-39,0 Palkat ja palkkiot yht , ,4-23,5-15,6 Eläkekulut , ,3 56,5-17,9 Muut henk.sivukulut , ,4-23,5-14,5 Sairasvak. ja tap. korv , ,0 0,0 0,0 Henkilöstösivuk. yht , ,2 43,6-19,8 HENK.KULUT YHT , ,6-7,6-16,6

20 SOTE, Laskennallinen ennuste ja johdon ennuste 1-3/ 2012, ulkoiset ja sisäiset erät Valmis TULOSLASKELMA JA TP (Käyttös.) TA Maaliskuun toteuma Maaliskuun toteuma Laskennal. ennuste Johdon ennuste Johdon ennuste / Johdon ennuste / Maalis tot. 12/Maalis TOTEUTUMISENNUSTE TA 2012 TP 2011 tot. 11 Toimintatuotot Myyntituotot ,4 % 188,5 % 215,5 % Maksutuotot ,8 % 103,1 % 107,2 % Tuet ja avustukset ,0 % 93,2 % 120,9 % Muut toimintatuotot ,0 % 155,0 % 346,6 % Toimintatuotot yhteensä ,8 % 142,2 % 165,4 % Valmistus omaan käyttöön ,0 % 0,0 % 0,0 % Toimintakulut Henkilöstömenot ,2 % 111,1 % 110,2 % Palkat ja palkkiot ,2 % 110,7 % 110,6 % Henkilöstösivukulut ,0 % 112,5 % 108,8 % Eläkekulut ,2 % 110,7 % 108,5 % Muut henkilöstösivukulut ,7 % 125,1 % 110,6 % Palvelujen ostot ,8 % 107,5 % 134,8 % josta ulkoiset ,4 % 109,2 % 88,7 % josta sairaanhoitopiiri ,3 % 103,2 % 282,2 % josta sisäiset ,1 % 120,9 % 113,9 % Aineet, tarvikkeet ja tavarat ,1 % 106,6 % 114,7 % Avustukset ,4 % 112,5 % 124,9 % Muut toimintakulut ,2 % 115,9 % 252,9 % Toimintakulut yhteensä ,2 % 109,1 % 126,6 % Toimintakate ,7 % 102,7 % 118,7 %

21 PEPA, Laskennallinen ennuste ja johdon ennuste 1-3/ 2011, ulkoiset ja sisäiset erät Maaliskuun Maaliskuun Laskennal. Johdon Johdon Johdon Maalis tot. TULOSLASKELMA JA TP (Käyttös.) TA toteuma toteuma ennuste ennuste ennuste / ennuste / 12/Maalis TOTEUTUMISENNUSTE TP 2011 tot. 11 Toimintatuotot Myyntituotot ,7 % 240,8 % 283,5 % Maksutuotot ,8 % 115,1 % 108,4 % Tuet ja avustukset ,5 % 16,4 % -469,9 % Muut toimintatuotot ,3 % 37,9 % 31,8 % Toimintatuotot yhteensä ,6 % 129,2 % 154,6 % Valmistus omaan käyttöön ,0 % 0,0 % 0,0 % Toimintakulut Henkilöstömenot ,3 % 105,4 % 109,4 % Palkat ja palkkiot ,2 % 103,2 % 109,5 % Henkilöstösivukulut ,6 % 112,4 % 109,3 % Eläkekulut ,1 % 108,3 % 107,2 % Muut henkilöstösivukulut ,9 % 140,5 % 125,3 % Palvelujen ostot ,0 % 113,7 % 103,1 % josta ulkoiset ,0 % 119,6 % 109,8 % josta sisäiset ,0 % 104,7 % 91,3 % Aineet, tarvikkeet ja tavarat ,0 % 113,1 % 161,1 % Avustukset ,0 % 101,1 % 102,5 % Muut toimintakulut ,0 % 106,3 % 137,5 % Toimintakulut yhteensä ,5 % 107,1 % 109,0 % Toimintakate ,8 % 104,7 % 105,4 %

22 PSYPA, Laskennallinen ennuste ja johdon ennuste 1-3/ 2012, ulkoiset ja sisäiset erät Maaliskuun Maaliskuun Laskennal. Johdon Johdon Johdon Maalis tot. TULOSLASKELMA JA TP (Käyttös.) TA toteuma toteuma ennuste ennuste ennuste / ennuste / 11/ Maalis TOTEUTUMISENNUSTE TA 2012 TP 2011 tot. 11 Toimintatuotot Myyntituotot ,0 % 672,2 % 20991,5 % Maksutuotot ,3 % 86,2 % 225,6 % Tuet ja avustukset ,0 % 121,1 % 116,5 % Muut toimintatuotot ,8 % 133,9 % 269,8 % Toimintatuotot yhteensä ,1 % 226,5 % 325,2 % Valmistus omaan käyttöön ,0 % 0,0 % 0,0 % Toimintakulut Henkilöstömenot ,6 % 141,7 % 137,9 % Palkat ja palkkiot ,0 % 144,8 % 139,1 % Henkilöstösivukulut ,3 % 132,4 % 134,5 % Eläkekulut ,2 % 122,9 % 131,2 % Muut henkilöstösivukulut ,1 % 207,3 % 160,3 % Palvelujen ostot ,1 % 113,8 % 151,9 % josta ulkoiset ,2 % 114,0 % 153,3 % josta sisäiset ,7 % 97,8 % 82,8 % Aineet, tarvikkeet ja tavarat ,9 % 194,2 % 121,7 % Avustukset ,3 % 115,8 % 134,9 % Muut toimintakulut ,0 % 140,5 % 1380,8 % Toimintakulut yhteensä ,6 % 117,6 % 145,4 % Toimintakate ,9 % 100,3 % 122,6 %

23 TEPA, Laskennallinen ennuste ja johdon ennuste 1-3/ 2012, ulkoiset ja sisäiset erät Maaliskuun Maaliskuun Laskennal. Johdon Johdon Johdon Maalis tot. TULOSLASKELMA JA TP (Käyttös.) TA toteuma toteuma ennuste ennuste ennuste / ennuste / 12/ Maalis TOTEUTUMISENNUSTE TA 2012 TP 2011 tot. 11 Toimintatuotot Myyntituotot ,0 % 101,7 % 115,6 % Maksutuotot ,0 % 112,6 % 110,0 % Tuet ja avustukset ,5 % 99,2 % 308,8 % Muut toimintatuotot ,6 % 49,6 % 90,2 % Toimintatuotot yhteensä ,1 % 102,1 % 114,4 % Valmistus omaan käyttöön ,0 % 0,0 % 0,0 % Toimintakulut Henkilöstömenot ,0 % 110,7 % 99,0 % Palkat ja palkkiot ,0 % 110,4 % 100,0 % Henkilöstösivukulut ,0 % 111,3 % 96,2 % Eläkekulut ,0 % 110,5 % 97,7 % Muut henkilöstösivukulut ,0 % 116,8 % 88,5 % Palvelujen ostot ,0 % 97,9 % 115,1 % josta ulkoiset ,0 % 95,5 % 115,9 % josta sisäiset ,0 % 105,3 % 113,3 % Aineet, tarvikkeet ja tavarat ,0 % 104,9 % 122,3 % Avustukset ,0 % 0,0 % 0,0 % Muut toimintakulut ,4 % 139,1 % 5605,9 % Toimintakulut yhteensä ,5 % 104,0 % 112,7 % Toimintakate ,5 % 105,4 % 110,7 %

24 VAPA, Laskennallinen ennuste ja johdon ennuste 1-3/ 2012, ulkoiset ja sisäiset erät Maaliskuun Maaliskuun Laskennal. Johdon Johdon Johdon Maalis tot. TULOSLASKELMA JA TP (Käyttös.) TA toteuma toteuma ennuste ennuste ennuste / ennuste / 12/Maalis TOTEUTUMISENNUSTE TA 2012 TP 2011 tot. 11 Toimintatuotot Myyntituotot ,1 % 302,4 % 369,0 % Maksutuotot ,4 % 99,5 % 103,6 % Tuet ja avustukset ,0 % 31,7 % 189,8 % Muut toimintatuotot ,0 % 243,4 % 1738,5 % Toimintatuotot yhteensä ,1 % 158,7 % 188,3 % Valmistus omaan käyttöön ,0 % 0,0 % 0,0 % Toimintakulut Henkilöstömenot ,0 % 113,1 % 112,9 % Palkat ja palkkiot ,1 % 113,4 % 113,5 % Henkilöstösivukulut ,0 % 111,4 % 111,3 % Eläkekulut ,4 % 111,8 % 111,8 % Muut henkilöstösivukulut ,4 % 107,8 % 107,8 % Palvelujen ostot ,9 % 118,2 % 127,5 % josta ulkoiset ,3 % 111,7 % 125,5 % josta sisäiset ,0 % 153,7 % 135,1 % Aineet, tarvikkeet ja tavarat ,0 % 103,4 % 103,4 % Avustukset ,7 % 141,4 % 0,0 % Muut toimintakulut ,6 % 114,6 % 466,6 % Toimintakulut yhteensä ,0 % 115,5 % 122,9 % Toimintakate ,0 % 101,0 % 103,6 %

25 Palveluntuottaja (Avin lupa) TP 2011 Asiakaspalveluid en ostot TA 2012 Asiakaspalveluide TA 2012 n ostot Toimintakate Asiakaspalvelu iden ostot yhteensä Tuotot yhteensä Toimintakate käytetty % TA 2012 Asiakasmäärä maaliskuu 2012 Asiakasmäärä Mikkelin vanhainkotiyhdistys ry/pietarinpirtti (50) , , , , , ,00 19 % Mikkelin Ropoyhdistyksen Annakoti-säätiö/Annakoti (76) , , , , , ,00 25, Attendo Oy/Lavilanhovi (60) , , , , ,00 21, Hoitokoti Iltasatu Oy/Iltasatu (10) , , , , ,00 26, EsperiCare Oy/Mielihyvä Hoiva Oy/Lounatuuli (30) , , , , ,00 27, Vetrea Terveys Oy/Mikkelin palvelukoti (35) , , , , ,00 10, Kyyhkyläsäätiö/Kyyhkylän asumispalveluyksikkö (18) , , , , ,00 17, Mikeva Oy/Tiiterontupa (28) , , , , , Espericare Oy/Mielihyvä Hoiva Oy/Astuvanhelmi ( , , , , ,00 25, Matti ja Liisakoti Oy/Matti ja Liisakoti (2) , ,00 0,00 0,00 0, Suomen Ikihyvä Oy/Ikihyvä (20) , , , , ,00 25, Sateenkaari ry/pappilanpuisto (36) , , , , , ,00 37,

26 Hoivahovi Oy/Helmikoti (10) , , , , , Sateenkaari ry/mäntypuisto (24) 14,71 Omat kustannuspaikat Yhteensä , , , , , ,00 22,26 Muut ostopalvelut Yhteensä , , , , , ,00 19,33 KAIKKI YHTEENSÄ , , , , , ,00 21,

27 Palvelut: Psykososiaaliset palvelut Vastuuhenkilö:Niina Helminen Tilinpäätös 2010 Talousarvio 2011 (lautakunta) Talousarvio 2012 (valtuusto) Tot 3/2012 TOT % Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 68,2 % ei kiireellinen jonotusaika (kk) #JAKO/0! / asiakas ,9 % Kulut ,6 % Tuotot ,0 % Netto ,7 % Palveluasumisen asiakkaat ,0 % Palveluasumisen hoitopäivät ,1 % / asiakas ,0 % / hoitopäivä ,2 % Kulut ,4 % Tuotot ,8 % Netto ,0 % Päivätoiminnan asiakkaat ,0 % Päivätoiminnan hoitopäivät ,7 % / asiakas ,0 % / hoitopäivä ,4 % Kulut ,2 % Tuotot ,1 % Netto ,2 % Hoitopäivät / 1000 asukasta ,6 % MIELENTERVEYSPALVELUIDEN KULUT YHTEENSÄ 21,2 % TUOTOT YHTEENSÄ ,1 % NETTO ,2 % Päihdehuollon polikliinisen avohuollon asiakkaat 53,0 % ei-kiireellinen jonotusaika #JAKO/0! / asiakas ,6 % Kulut ,1 % Tuotot #JAKO/0! Netto ,1 % Päihdehuollon asumispalvelun asiakkaat 0,0 % Päihdehuollon asumispalvelun hoitopäivät 15,6 % / asiakas ,0 % / hoitopäivä ,9 % Kulut ,8 % Tuotot ,7 % Netto ,7 % Laitoskuntoutusostot (hoitopäivät) ,1 % / hoitopäivä ,4 % Kulut ,8 % Tuotot ,3 % Netto ,0 % Päihdepalvelut yhteensä / asiakas 68,5 %

Talouden seuranta 9/ 2016 ja hankintojen seuranta 9/ 2016

Talouden seuranta 9/ 2016 ja hankintojen seuranta 9/ 2016 Kaupunginhallitus 31.10.2016 Liite 1 388 Talouden seuranta 9/ 2016 ja hankintojen seuranta 9/ 2016 KH 31.10.2016 Tulosennuste 9/ 2016 MIKKELIN KAUPUNKI, Laskennallinen ennuste ja johdon ennuste 1-9/ 2016,

Lisätiedot

Koko sosiaali- ja terveyspalveluissa tuet ja avustukset toteutuvat talousarvion mukaisesti.

Koko sosiaali- ja terveyspalveluissa tuet ja avustukset toteutuvat talousarvion mukaisesti. Tuotantolautakunta LIITTEET 14.5.2014 Mikkelin kaupunki SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMI TUOTANTOLAUTAKUNTA TALOUDEN TOTEUMINEN, SEURANTARAPORTTI 1.1.- 31.3.2014 TUOTANTOLAUTAKUNTA YHTEENSÄ SEKÄ MIKKELI Toimintatuottojen

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Liite 1 60

Kasvatus- ja opetuslautakunta Liite 1 60 Kasvatus- ja opetuslautakunta 30.11.2017 Liite 1 60 Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 10/ 2017, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon Johdon TULOSLASKELMA JA TP 2016 TA Lokakuu

Lisätiedot

Kuukausikatsaus tammi-heinäkuu 2019

Kuukausikatsaus tammi-heinäkuu 2019 Kuukausikatsaus tammi-heinäkuu 2019 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä 18.9.2019 Yleistilanne Tulokertymä hieman parantunut Kuntien maksuosuuksien muutosta ei ole huomioitu Henkilöstökulut

Lisätiedot

Kuukausikatsaus tammi-toukokuu 2019

Kuukausikatsaus tammi-toukokuu 2019 Kuukausikatsaus tammi-toukokuu 2019 Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä 18.6.2019 Yleistilanne Tulot talousarvion mukaiset Kuntien maksuosuuksien muutosta ei ole huomioitu Henkilöstökulut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät 20.03.2013 Sivu 1 / 1 890/00.01.01/2013 30 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät Valmistelijat / lisätiedot: Hietanen Tommi, puh. (09) 816 23001 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät

Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät Kasvatus- ja opetuslautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon Johdon TULOSLASKELMA JA TP 2015 TA Maaliskuu Maaliskuu ennuste ennuste / ennuste / Käyttö % Muutos

Lisätiedot

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Liite 1 32

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Liite 1 32 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta 26.4.2017 Liite 1 32 Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/ 2017, ulkoiset ja sisäiset erät TULOSLASKELMA JA TP 2016 TA Maaliskuu

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia)

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia) 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 30.9.2008 (ilman liikelaitoksia) Maakunnan talousarvio 2008 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 13.12.2007 135. Sosiaali- ja terveystoimialan osalta on hyväksyttyä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2013 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 89 22.10.2013. 89 Asianro 7575/02.02.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2013 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 89 22.10.2013. 89 Asianro 7575/02.02.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2013 1 (1) 89 Asianro 7575/02.02.00/2013 Talousarviomuutokset 2013 / perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet Kaupungin talousarvion sitovuusmääräysten mukaan bruttobudjetoiduilla

Lisätiedot

Tammi-elokuun tulos 2017

Tammi-elokuun tulos 2017 Tammi-elokuun tulos Eksote Elokuun tulos ja ennuste EKSOTE Tammi-elokuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 293,5 293,5 0,0 440,2 440,2 0,0 Nettotoimintamenot

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia)

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia) 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.2008 (ilman liikelaitoksia) Maakunnan talousarvio 2008 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 13.12.2007 135. Sosiaali- ja terveystoimialan osalta on hyväksyttyä

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote. elokuu 2017

Oulunkaaren taloustiedote. elokuu 2017 Oulunkaaren taloustiedote elokuu 2017 Oulunkaaren kuntayhtymä (1000 ) Sitovat tasot (1000 ) Sairauspoissaolojen kehitys (tammi-elokuu 2017 ja 2016) Sairauspoissaolojen kokonaiskehitystä seurataan laajemmin

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammimaaliskuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 Talousjohtaja Anne Arvola 25.4.2016 Tuloslaskelma *TP 2016 (vain todelliset kustannukset) ULKOISET ERÄT TOT 2011 TOT 2012 TOT 2013

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti Kaupunginhallitus

Talouden seurantaraportti Kaupunginhallitus Talouden seurantaraportti 1.1.-30.9.2018 Kaupunginhallitus 12.11.2018 1 Tilinpäätösennuste Toiminnantuotot ylittävät budjetoidun noin 5,4 m Maanmyyntitulot +2,0 m Elokaaren myyntivoitto +1,5 m Tuleva lastensuojelun

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Lokakuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Lokakuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Lokakuu 2013 Julkaistu 21.11.2013 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia)

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA (ilman liikelaitoksia) 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2008 (ilman liikelaitoksia) Maakunnan talousarvio 2008 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 13.12.2007 135. Sosiaali- ja terveystoimialan osalta on hyväksyttyä

Lisätiedot

Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys. Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous

Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys. Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous Perusturvapalvelujen toimialan määrärahankorotusesitys Vt. perusturvajohtaja Jaana Koskela Valtuuston kokous 15.12.2018 Perusturvan talous menolajeittain TP 2017 TOT 10 / 2017 TA 2018 TOT 10 / 2018 Tot-%

Lisätiedot

Tammi-heinäkuun tulos 2017

Tammi-heinäkuun tulos 2017 Tammi-heinäkuun tulos Eksote Heinäkuun tulos ja ennuste EKSOTE Tammi-heinäkuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 256,8 256,8 0,0 440,2 440,2 0,0 Nettotoimintamenot

Lisätiedot

Tammi-heinäkuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu laboratorio- ja kuvantamistoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia hyötyjä 3,7 milj.

Tammi-heinäkuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu laboratorio- ja kuvantamistoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia hyötyjä 3,7 milj. Tammi-heinäkuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu laboratorio- ja kuvantamistoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia hyötyjä 3,7 milj. :n arvosta vuodelle 2019. Hyötyjen jakautuminen vuosien välillä

Lisätiedot

RAPORTTI TOIMENPITEISTÄ V. 2007 TALOUSARVIOSSA PYSYMISEKSI

RAPORTTI TOIMENPITEISTÄ V. 2007 TALOUSARVIOSSA PYSYMISEKSI 1 RAPORTTI TOIMENPITEISTÄ V. 2007 TALOUSARVIOSSA PYSYMISEKSI Hallituksen alainen toiminta Suunnittelu- ja kehittämisyksikkö Yhteiset palvelut Toiminta sopeutuu talousarvion 2007 voimavaroihin vähentämällä

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Huhtikuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Huhtikuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Huhtikuu 2013 Julkaistu 21.5.2013 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Tammi-toukokuun tulos 2017

Tammi-toukokuun tulos 2017 Tammi-toukokuun tulos 2017 Eksote Toukokuun tulos ja ennuste 2017 EKSOTE 2017 Tammi-toukokuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 183,4 183,4 0,0 440,2

Lisätiedot

Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne

Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne Talousarvio 2017 Muutosesitykset ja tasapainotilanne 21.9.2016 SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT YHTEENSÄ TP 2015 TA 2016 est Est 2016 LTK 2017 (ilman esh) Myyntituotot 1 526 837 1 347 234 1 347 234 1 388 029

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 29.6.216] KUUKAUSIRAPORTTI TOUKOKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Toukokuu 216 TOUKOKUU PÄHKINÄNKUORESSA Toukokuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2016

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2016 Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2016 Julkaistu 27.7.2016 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2016

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2016 Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2016 Julkaistu 22.6.2016 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Heinäkuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Heinäkuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Heinäkuu 2013 Julkaistu 19.8.2013 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Tammi-heinäkuun tulos 2018

Tammi-heinäkuun tulos 2018 Tammi-heinäkuun tulos 28 Eksote Tammi-heinäkuun tulos ja ennuste 28 EKSOTE 28 Tammi-heinäkuu Koko vuosi milj. EUR Ennuste Jäsenkuntatuotot 255,8 255,8, 44,2 44,2, Nettotoimintamenot 265,8 26,9-3,9 453,9

Lisätiedot

ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ

ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ 60 ERIKOISSAIRAANHOITO YHTEENSÄ Ulkoiset tuotot yht. 73 008 349,00 77 208 349,00 4 200 000,00 TOIMINTATUOTOT YHT. 73 008 349,00 77 208 349,00 4 200 000,00 Ulkoiset kulut yht. -51 982 441,00-56 182 441,00-4

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 100 18.11.2014. 100 Asianro 7402/02.02.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 100 18.11.2014. 100 Asianro 7402/02.02.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 100 Asianro 7402/02.02.00/2014 Talousarviomuutokset 2014 / perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet Perusturvan ja terveydenhuollon vuoden 2014 talousarvion

Lisätiedot

Mikkeli: Mielenterveys ja päihdepalveluiden tuotot tulevat jäämään tällä kehityksellä noin

Mikkeli: Mielenterveys ja päihdepalveluiden tuotot tulevat jäämään tällä kehityksellä noin Mikkelin kaupunki SOSIAALI JA TERVEYSTOIMI TUOTANTOLAUTAKUNTA TALOUDEN TOTEUMINEN, SEURANTARAPORTTI 1.1. 31.10.2016 Toimintatuottojen kehitys ja ennuste Myyntituottojen kehitys ja ennuste Mikkeli: Arvioidaan

Lisätiedot

Tammi-elokuun tulos 2018

Tammi-elokuun tulos 2018 Tammi-elokuun tulos Eksote Tammi-elokuun tulos ja ennuste 4,0 2,0 0,0-2,0-4,0-6,0-8,0-10,0-12,0-14,0-16,0 BUDJETTIERO, MILJ. EUR Nettotoimintamenot Jäsenkuntatuotot Yli-/alijäämä, kumul. toteuma - 0,0

Lisätiedot

ennuste / Käyttö % '14/15 TOTEUTUMISENNUSTE 2014 yhteensä TA 2015 TP

ennuste / Käyttö % '14/15 TOTEUTUMISENNUSTE 2014 yhteensä TA 2015 TP Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 9/ 2015, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Johdon ennuste Johdon Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2014 TA Syyskuu Syyskuu ennuste / ennuste

Lisätiedot

Tammi-kesäkuun tulos 2018

Tammi-kesäkuun tulos 2018 Tammi-kesäkuun tulos 28 Eksote Tammi-kesäkuun tulos ja ennuste 28 EKSOTE 28 Tammi-kesäkuu Koko vuosi milj. EUR Ennuste Jäsenkuntatuotot 28,9 28,9, 44,2 44,2, Nettotoimintamenot 229, 225,9-3,2 45,7 448,9-2,7

Lisätiedot

Tammi-lokakuun tulos 2017

Tammi-lokakuun tulos 2017 Tammi-lokakuun tulos Eksote Syyskuun tulos ja ennuste EKSOTE Tammi-lokakuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 366,8 366,8 0,0 440,2 440,2 0,0 Nettotoimintamenot

Lisätiedot

Tammi-marraskuun tulos 2017

Tammi-marraskuun tulos 2017 Tammi-marraskuun tulos Eksote Marraskuun tulos ja ennuste EKSOTE Tammi-marraskuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 403,5 403,5 0,0 440,2 440,2 0,0 Nettotoimintamenot

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Toukokuu 2013 Julkaistu 18.6.2013 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Toteuma 2013-11 285 229 81 %

Toteuma 2013-11 285 229 81 % Palvelu: Vastaanotto Vastuuhenkilö: Johtava ylilääkäri TILAUS TA %:a Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 8 000 7 515 94 % Vastaanotto / yhteistoiminta-alueen asukas 207 161 78 % Vastaanotto /

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Lokakuu 2015

Oulunkaaren taloustiedote Lokakuu 2015 Oulunkaaren taloustiedote Lokakuu 2015 Julkaistu 25.11.2015 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Marraskuun tulos ja ennuste 2017

Marraskuun tulos ja ennuste 2017 Tammi-marraskuun tulos 2017 Marraskuun tulos ja ennuste 2017 EKSOTE 2017 Tammi-marraskuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Eksote Jäsenkuntatuotot Nettotoimintamenot

Lisätiedot

Tammi-elokuun tulos ja ennuste Hallitus

Tammi-elokuun tulos ja ennuste Hallitus Tammi-elokuun tulos ja ennuste Hallitus 23.9. Eksote yhteensä tammi-elokuu EKSOTE 1000 EUR Muutos Tammi-elokuu Koko vuosi TP 2014 E vs. TP 2014 Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Toteuma EUR

Lisätiedot

Tammi-huhtikuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia

Tammi-huhtikuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia Tammi-huhtikuun tulos 219 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia hyötyjä 3, milj. :n arvosta (mahdollinen liiketoimintojen

Lisätiedot

Väkiluku ja sen muutokset 31.12.2013

Väkiluku ja sen muutokset 31.12.2013 KUUKAUSIRAPORTOINTI Väkiluku ja sen muutokset 31.12. Väkiluvun kehitys 54800 Mikkelin kaupungin väkilukuennakko kuukausittain 1.1. lukien (joulukuun 2012 luvussa on myös Ristiina ja Suomenniemi vertailun

Lisätiedot

PoSan talouden toteutuminen ajalla Kustannuskehitys. Toiminta ja suoritemäärät

PoSan talouden toteutuminen ajalla Kustannuskehitys. Toiminta ja suoritemäärät PoSan talouden toteutuminen ajalla 1.1. 31.3.2017 Kustannuskehitys Talousarvion mukaisista tuotoista toteutui 24,9% ja ulkoisista kuluista 23,5%. Toimintatuotot laskivat -1,0% verrattuna edelliseen vuoteen.

Lisätiedot

Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia

Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia Tammi-maaliskuun tulos 219 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia hyötyjä 3, milj. :n arvosta (mahdollinen liiketoimintojen

Lisätiedot

Tammi-helmikuun tulos 2018

Tammi-helmikuun tulos 2018 Tammi-helmikuun tulos 218 Eksote Tammi-helmikuun tulos ja ennuste 218 EKSOTE 218 Tammi-helmikuu Koko vuosi milj. Ennuste Jäsenkuntatuotot 72,6 72,6, 435,3 435,3, Nettotoimintamenot 7, 67,9-2,1 443,5 439,3-4,2

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.10.2007 KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.1.27 Liite nro: 1 TOIMINTATUOTOT Maakunnan talousarvion (MV 23.4.7) (ilman liikelaitoksia) mukaan toimintatuotot ovat vuodelle 27

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 41

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 41 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta 25.4.2018 Liite 1 41 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/2018, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2017

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 3.11.215] KUUKAUSIRAPORTTI LOKAKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Lokakuu 215 LOKAKUU PÄHKINÄNKUORESSA Lokakuun raportin perusteella voidaan toiminnan osalta todeta seuraavaa: Lääkäripalvelujen

Lisätiedot

Lisämäärärahan myöntäminen sosiaalityöhön, vammaispalveluihin, päivähoitoon ja vanhusten asumispalveluihin

Lisämäärärahan myöntäminen sosiaalityöhön, vammaispalveluihin, päivähoitoon ja vanhusten asumispalveluihin Sosiaali- ja terveyslk 50 11.10.2011 Kunnanhallitus 317 07.11.2011 Lisämäärärahan myöntäminen sosiaalityöhön, vammaispalveluihin, päivähoitoon ja vanhusten asumispalveluihin 351/030.033/2010 SOSTE 50 Sosiaali-

Lisätiedot

Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia

Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia Tammi-maaliskuun tulos 2019 Ennusteessa on huomioitu neuvottelujen alla olevien laboratorio- ja röntgentoimintojen tulevista järjestelyistä saatavia hyötyjä 3,0 milj. :n arvosta (mahdollinen liiketoimintojen

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Syyskuu 2015

Oulunkaaren taloustiedote Syyskuu 2015 Oulunkaaren taloustiedote Syyskuu 2015 Julkaistu 22.10.2015 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Hirvensalmi: Tällä hetkellä näyttää kertyvän alle talousarvion, huomioitava kuitenkin että suun terveydenhuollon

Hirvensalmi: Tällä hetkellä näyttää kertyvän alle talousarvion, huomioitava kuitenkin että suun terveydenhuollon Mikkelin kaupunki SOSIAALI JA TERVEYSTOIMI TUOTANTOLAUTAKUNTA TALOUDEN TOTEUMINEN, SEURANTARAPORTTI 1.1. 31.3.2016 Toimintatuottojen kehitys ja ennuste Myyntituottojen kehitys ja ennuste Mikkeli, Hirvensalmi

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS

OSAVUOSIKATSAUS Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.4.2017 Omistajaohjausryhmä/Kuntajohto Yhtymähallitus Pyhäjoen kunnanhallitus Raahen kaupunginhallitus Siikajoen kunnanhallitus 1 Osavuosikatsaus

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 5.1.216] KUUKAUSIRAPORTTI MARRASKUU 215 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/21 Marraskuu 215 MARRASKUU PÄHKINÄNKUORESSA Marraskuun raportin perusteella voidaan toiminnan osalta todeta seuraavaa:

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu 2018

OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu 2018 Yhtymähallitus 30.10. 156 LIITE 1 OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu Talousjohtajan katsaus Toimintaluvut Sairaanhoidossa saapuneiden lähetteiden määrät sekä käyntimäärät ovat lisääntyneet edelliseen

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammilokakuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammilokakuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammilokakuu Tähän tarvittaessa otsikko 2015 Talousjohtaja Anne Arvola 23.11.2015 Koko kunta - Toteumavertailu - Tulosennuste Lautakunnat - Kuukausiseuranta - perinteinen kumulatiivinen

Lisätiedot

Tammi-heinäkuun tulos 2016

Tammi-heinäkuun tulos 2016 Tammi-heinäkuun tulos 2016 Eksote Tammi-heinäkuun tulos ja ennuste 2016 EKSOTE 2016 Tammi-heinäkuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 263,2 263,0 0,2

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 1.9.216] KUUKAUSIRAPORTTI HEINÄKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Heinäkuu 216 HEINÄKUU PÄHKINÄNKUORESSA Heinäkuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.8.212 ALUSTAVA ARVIO Maakunnan talousarvio 212 ja toimintasuunnitelma 213 215 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 28.11.211 62. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Talousarvio 2013 (valtuusto) Tilinpäätös 2012

Talousarvio 2013 (valtuusto) Tilinpäätös 2012 Asiakas: Joensuu Palvelu: Vastaanotto Vastuuhenkilö: Johtava ylilääkäri TILAUS -05-05 %:a Vastaanotto Avohoito- / vastaanottoasiakkaat 7 697 8 000 5 877 73 % Vastaanotto / yhteistoiminta-alueen asukas

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2013

Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2013 Oulunkaaren taloustiedote Kesäkuu 2013 Julkaistu 7.8.2013 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 % 66,7

Lisätiedot

Ylitysennuste johtuu seuraavista tulosaluekohtaisista ennusteista perusteluineen (ylitysennuste +/alitusennuste -):

Ylitysennuste johtuu seuraavista tulosaluekohtaisista ennusteista perusteluineen (ylitysennuste +/alitusennuste -): Johdon kuukausiraportti 1-10/2018 Hyvinvointitoimiala Käyttötalous Tuloslaskelma Tot. 2018 1-10 Tot.% KS+muut. 2018 TP 2018 Ennuste Tot. 2017 1-10 TP 2017 Toimintatuotot 51 502 756 348 % 14 783 585 75

Lisätiedot

Tammi-maaliskuun tulos 2016

Tammi-maaliskuun tulos 2016 Tammi-maaliskuun tulos 2016 Eksote yhteensä EKSOTE 1000 EUR 2016 Tammi-maaliskuu 2016 Koko vuosi TP Muutos E2016 vs. TP Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Toteuma EUR % TOIMINTATUOTOT Myyntituotot

Lisätiedot

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-maaliskuu 2015

Raportointi jäsenkunnille. Tammi-maaliskuu 2015 Raportointi jäsenkunnille Tammi-maaliskuu 2015 Eksoten tulos Q1 2015 Kausi Jäsenkuntien maksuosuudet Toimintakate Tulos Alijäämä Raportointikokous BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN BUDJ TOT/ENN 3/2014

Lisätiedot

Tammikuun tulos 2017 ETE T LÄ-KAR - J KAR ALAN J SOSIAALI- JA J TE T RVEYSPIIRI Y

Tammikuun tulos 2017 ETE T LÄ-KAR - J KAR ALAN J SOSIAALI- JA J TE T RVEYSPIIRI Y Tammikuun tulos 2017 Eksote Tammikuun tulos ja ennuste 2017 EKSOTE 2017 Tammi-marraskuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 36,7 36,7 0,0 440,2 440,2 0,0

Lisätiedot

Tammikuun tulos E TE A KAR ALA'\J c;oc;1aal1 JA TE wevc:;p11 {I

Tammikuun tulos E TE A KAR ALA'\J c;oc;1aal1 JA TE wevc:;p11 {I Tammikuun tulos 2018 E TE A KAR ALA'\J c;oc;1aal1 JA TE wevc:;p11 {I Eksote Tammikuun tulos ja ennuste 2018* IEKSOTE 2018 Tammikuu Koko vuosi I milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus

Lisätiedot

Johdon ennuste. Johdon ennuste / Laskennal. ennuste. Laskenn. Enn. - TA. Johdon ennuste. Laskennal. ennuste. Toteutunut kasvu % TA 2015 Kasvu %

Johdon ennuste. Johdon ennuste / Laskennal. ennuste. Laskenn. Enn. - TA. Johdon ennuste. Laskennal. ennuste. Toteutunut kasvu % TA 2015 Kasvu % MIKKELIN KAUPUNKI, Laskennallinen ja johdon 1-8/ 2015, ulkoiset ja sisäiset erät Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta TULOSLASKELMA JA TP TA Elokuun toteuma Elokuun toteuma Laskennal. / / Muutos

Lisätiedot

AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT

AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT AIKUISTEN PSYKOSOSIAALISET PALVELUT Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 52 90 60 67 ei kiireellinen jonotusaika (kk) kk / asiakas /asiakas -867-663 -883 133-45 066-59 635-52 977 89 145 351 291

Lisätiedot

Oulunkaaren taloustiedote Marraskuu 2016

Oulunkaaren taloustiedote Marraskuu 2016 Oulunkaaren taloustiedote Marraskuu 2016 Julkaistu 21.12.2016 1 Tasainen toteuma (%) Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu 8,3 % 16,7 % 25,0 % 33,3 % 41,7 % 50,0 % 58,3 %

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI, KOULUTUSLAUTAKUNTA TALOSARVION TOTEUTUMISEN SEURANTA ROVANIEMEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNTA Talousraportti 2017

ROVANIEMEN KAUPUNKI, KOULUTUSLAUTAKUNTA TALOSARVION TOTEUTUMISEN SEURANTA ROVANIEMEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNTA Talousraportti 2017 2017 ROVANIEMEN KAUPUNKI, KOULUTUSLAUTAKUNTA ROVANIEMEN KAUPUNKI KOULUTUSLAUTAKUNTA Talousraportti 2017 1 SISÄLLYS 1 KOULTUSLAUTAKUNTA YHTEENSÄ... 1 1.1 KOULUTUSLAUTAKUNNAN TALOUDEN TOTEUMA PALVELUALOITTAIN...

Lisätiedot

Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2015 TA Huhtikuu Huhtikuu Johdon ennuste /

Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2015 TA Huhtikuu Huhtikuu Johdon ennuste / Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 4/ 2016, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon ennuste Johdon Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2015 TA Huhtikuu Huhtikuu Johdon ennuste / ennuste

Lisätiedot

Tammi-marraskuun tulos ja ennuste 2015

Tammi-marraskuun tulos ja ennuste 2015 Tammi-marraskuun tulos ja ennuste 2015 Eksoten tulos tammi-marraskuu ja ennuste 2015 EKSOTE 2015 Tammi-marraskuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 354,4

Lisätiedot

Luottamushenkilökoulutus 15.4.2013 Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi. Tasapainoinen kasvu ja talous. Timo Talo

Luottamushenkilökoulutus 15.4.2013 Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi. Tasapainoinen kasvu ja talous. Timo Talo Luottamushenkilökoulutus 15.4.2013 Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimi Tasapainoinen kasvu ja talous Timo Talo Mikkelin PTY ja talouden haasteet - Mikkelin PTY:n kunnat sotekustannusten osalta erilaisia

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 6.4.215] KUUKAUSIRAPORTTI HELMIKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Helmikuu 216 HELMIKUU PÄHKINÄNKUORESSA Helmikuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2016-03 %:a Seija Heikkonen 2015 2016 2016-03 talousarviosta 2016 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 72 60 44 + 73,33 % ei kiireellinen

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuissosiaalityö Raisio Raisio Raisio Toteuma 2015-09 %:a Arja Iho 2014 2015 2015-09 talousarviosta 2015 Sosiaalityö Asiakasperheet 2 244 2 102 1 868 + 88,87 % / asiakasperhe /perhe -577-689 -483 + 70,14

Lisätiedot

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja TP Simo Simo TP 2016

Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja TP Simo Simo TP 2016 Horisontti 7 Kodin ulkopuolelle sijoitetut lapset ja nuoret: hoitopäivät ja 6 5 1 89 4 3 116 328 1 24 1 44 3 463 1 56 4 795 761 2 76 6 48 365 1 92 12 649 472 1 445 Perhehoidon ja lyhytaikaisen avohuollon

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2016 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2016-06 %:a Seija Heikkonen 2015 2016 2016-06 talousarviosta 2016 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 72 60 52 + 86,67 % ei kiireellinen

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma 2015-09 %:a Arja Iho 2014 2015 2015-09 talousarviosta 2015 Sosiaalityö Asiakasperheet 140 125 102 + 81,60 % / asiakasperhe /perhe -566-676 -701 + 103,80 % -79

Lisätiedot

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT

TILAUSKEHYKSEEN SISÄLTYVÄT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT MUUTOKSET/TERVEYSPALVELUT Vastaanottopalvelut + 0,9 me Hoitoonpääsy ja yhteydensaanti parantunut Tavoite 90 %:n vastausprosentti lokakuussa > tason ylläpitäminen ja parantaminen Siilaisen vastaanottotilojen

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Leena Lahti talousarviosta 2017 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Leena Lahti talousarviosta 2017 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2017-03 %:a Seija Heikkonen 2016 2017 2017-03 talousarviosta 2017 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat kpl 71 65 36 + 55,38 % ei

Lisätiedot

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta Liitteet 24.5.2012 Talousarvion toteumavertailu Hirvensalmi Hirvensalmi Hirvensalmi Talousarvio 2012 (valtuusto) 0 Toteuma 2012-03 TILAUS Aikuispsykososiaaliset

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Arja Iho talousarviosta 2015 Tilinpäätös Talousarvio valtuusto Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2015-06 %:a Seija Heikkonen 2014 2015 2015-06 talousarviosta 2015 Arja Iho Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat 57 60 50 83 ei kiireellinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 3619/02.02/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 3619/02.02/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (1) 45 Asianro 3619/02.02/2013 Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueiden vuoden 2013 tekniset talousarviomuutokset Perusturvan palvelualue Vanhus- ja vammaispalvelujen

Lisätiedot

Poikkeama. Kunnallisvero ,5. Yhteisövero ,9

Poikkeama. Kunnallisvero ,5. Yhteisövero ,9 1000 TA Ennuste 07/ Erotus 2015/ Muut. % Kunnallisvero 42.950 43.015 65 20.345 20.450 106 0,5 Yhteisövero 2.000 2.079 79 1.332 1.254-78 -5,9 Kiinteistövero 2.750 2.801 51 36 77 41 114,0 Yhteensä 47.700

Lisätiedot

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen

2015 - Sosiaali- ja terveystoimi. Resurssit ja johtaminen 2015 - Sosiaali- ja terveystoimi Resurssit ja johtaminen Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri Seuranta 30.4. Työn tuottavuus Sote-palveluissa paranee Tuottavuus

Lisätiedot

Tammi-helmikuun tulos 2017

Tammi-helmikuun tulos 2017 Tammi-helmikuun tulos 2017 Eksote Tammikuun tulos ja ennuste 2017 EKSOTE 2017 Tammi-helmikuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 73,4 73,4 0,0 440,2 440,2

Lisätiedot

Tammi-elokuun tulos 2016

Tammi-elokuun tulos 2016 Tammi-elokuun tulos 2016 Eksote Tammi-elokuun tulos ja ennuste 2016 EKSOTE 2016 Tammi-elokuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 300,8 300,6 0,2 451,1

Lisätiedot

Paraisten kaupunki Kolmannesvuosiraportti elokuu 2014 Sosiaali- ja terveysosasto TERVEYDENHUOLTO

Paraisten kaupunki Kolmannesvuosiraportti elokuu 2014 Sosiaali- ja terveysosasto TERVEYDENHUOLTO Sosiaali- ja terveyslautakunta Katariina Korhonen HÄLSOVÅRD / Förändr.budget /Muutettu talousarvio Förverkligat / Prognos / Social- och hälsovårdsnämnden Käyttö % Ennuste Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lisätiedot

PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2019

PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2019 PERUSTURVAOSASTON ALAISTEN TOIMINTOJEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT VUODELLE 2019 Perusturvan hallinto Hyvinvointilautakunta vahvistaa sitovat käyttösuunnitelmat tulosyksikkö I-tasolla. Perusturvajohtaja, johtava

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion käyttösuunnitelma vuodelle 2019 Talousarvion noudattamista koskevat ohjeet Talousarvion sitovuuden osalta kaupunginhallitus esittää noudatettavaksi

Lisätiedot

Tammi-huhtikuun tulos 2016

Tammi-huhtikuun tulos 2016 Tammi-huhtikuun tulos 2016 Eksote Tammi-huhtikuun tulos ja ennuste 2016 EKSOTE 2016 Tammi-huhtikuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 150,1 150,3-0,1

Lisätiedot

Tammi-helmikuun tulos 2016

Tammi-helmikuun tulos 2016 Tammi-helmikuun tulos 2016 Eksote yhteensä EKSOTE 1000 EUR 2016 Tammi-helmikuu 2016 Koko vuosi TP Muutos E2016 vs. TP Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Toteuma EUR % TOIMINTATUOTOT Myyntituotot

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 Talousjohtaja Anne Arvola 8.8.2016 *TP ENNUSTE 2016 ULKOISET ERÄT TOT 2012 TOT 2013 TOT 2014 TOT 2015 TA2016 ENNUSTE 2016 Toimintatuotot

Lisätiedot

Toteuma

Toteuma 1 Kymenlaakson Liitto OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2013 Osavuosikatsauksessa arvioidaan talouden toteutumista suhteessa valtuuston hyväksymään vuoden 2013 talousarvioon. Arvio tehdään kirjanpidon toteuman

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Tammi-syyskuun tulos 2016

Tammi-syyskuun tulos 2016 Tammi-syyskuun tulos Eksote Tammi-syyskuun tulos ja ennuste EKSOTE Tammi-syyskuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 338,4 338,1 0,2 451,1 450,8 0,3 Nettotoimintamenot

Lisätiedot

Tammi-lokakuun tulos 2016

Tammi-lokakuun tulos 2016 Tammi-lokakuun tulos Eksote Tammi-lokakuun tulos ja ennuste EKSOTE Tammi-lokakuu Koko vuosi milj. EUR Toteuma Budjetti Erotus Ennuste Budjetti Erotus Jäsenkuntatuotot 376,0 375,7 0,3 451,1 450,8 0,3 Nettotoimintamenot

Lisätiedot