TAITOTUOTE väliraportti III

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TAITOTUOTE väliraportti III 1.1.-30.6.2009"

Transkriptio

1 TAITOTUOTE väliraportti III

2 Taito Pohjois-Karjala ry on osa valtakunnallista käsi- ja taideteollisuusjärjestö Taito Groupia. Taito Groupin toiminnan tavoitteena on käsityön arvostuksennostaminen, käsityötaidon ylläpitäminen ja uuden korkeatasoisen ja omaleimaisen käsityön kehittäminen sekä käsityöyrittäjyyden vahvistaminen. Taito Group toimii laaja-alaisesti käsityön edistämiseksi ja laadun kehittämiseksi. Taito Pohjois-Karjala ry:n tehtävänä on edistää käsi- ja taideteollisuutta omassa maakunnassaan. Tärkeä osa toimintaa on käsityöperinteen säilyttäminen ja perinteen sekä taitojen siirtäminen sukupolvilta toisille. Yhdistyksellä on toimintaa seitsemällä eri paikkakunnalla Pohjois-Karjalan maakunnan alueella. Kullakin paikkakunnalla toimii muun muassa taito- tai käsityökeskus, jonka toiminta on yhdistyksen perustehtävää.

3 TAITOTUOTE -HANKE Tavoitteet Taitotuote -hankkeen tavoitteena on kehittää lisävalmiuksia käsityön arvostuksen nostamiseksi ja säilyttämiseksi sekä edelleen kehittämiseksi Pohjois-Karjalassa. Kohderyhmänä ovat Pohjois- Karjalan käsi- ja taideteollisuus ry:n käsityökeskusten käsityöneuvojat ja keskusten asiakkaat. Projektin keskeisenä toimenpiteenä on tuotekehitystyö. Projektin tuloksena kehitetään uusia tekstiili/imagomallistoja ja palvelutuotteita käsityökeskusten neuvontapalveluiden käyttöön. Uusien mallistojen ja palveluiden kehittämisessä yhdistetään käsityö- ja muotoiluosaaminen. Kyseessä on toimijalähtöinen tuotekehitysprojekti, jossa kehittämistarpeet nousevat tekijöiden ja toimijoiden tarpeista Tuotekehitystyössä ovat mukana mm. ammattimuotoilija, käsityöläisiä, ohjaajia ja opiskelijoita sekä neuvontapalveluiden asiakkaita/käyttäjiä. Toimijoiden ja toimintojen välille luodaan uudenlaisia yhteyksiä ja vuoropuhelua. Yhdistyksen neuvojat ovat mukana tuotekehitystyössä koko ajan, jolloin projektin vaikutukset siirtyvät osaksi heidän normaalia työtänsä projektin aikana ja sen jälkeen. Projektissa tehtävällä tuotekehitystyöllä kehitetään alueen osaamis- ja kulttuurirakenteita. Uusilla tuotteilla ja palveluilla rakennetaan ja vahvistetaan sekä käsityön että alueen imagoa. Toiminnan myötä vahvistuu myös muotoilun ja käsityön vuorovaikutus, millä edelleen tuetaan alueen elinkeinopolitiikkaa, alan koulutusta ja harrastustoimintaa. Hallinnoija Taito Pohjois-Karjala ry Muut mukana olevat tahot Käsityökeskusten neuvojat Koulutusorganisaatiot Yritykset Toteutusaika Taitotuote -hanke on saanut projektipäätöksen ajalle Hanke käynnistettiin Hankkeelle on haettu jatkoaikaa saakka. Ohjausryhmä Hannu Huikuri, asiantuntija, rahoittajan edustaja, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto Anna-Kaisa Räsänen, koulutusjohtaja, Pohjois- Karjalan koulutuskuntayhtymä, johtokunnan jäsen, Pohjois-Karjalan käsi- ja taideteollisuus ry Aino Lampio, tuntiopettaja, tekstiili, Pohjois- Karjalan Ammattikorkeakoulu, tekstiilitaiteilija Päivi Fukuda, neuvoja, Taito Pohjois-Karjala ry Marjo Hallila, muotoilija, hankkeen vetäjä, Taito Pohjois-Karjala ry Petra Kärnä, toiminnanjohtaja, hankkeen vastuuhenkilö, Taito Pohjois-Karjala ry Toteutusalue Pohjois-Karjala

4

5 TOIMENPITEET HANKKEESSA Toimijat ja työnjako Hanke käynnistettiin projektipäällikön ja Taito Pohjois-Karjala ry:n lähtien toiminnanjohtajan yhteisellä työpanoksella vuoden 2008 alussa. Lisäksi yhdistyksen kehittämispäällikkö on ollut projektitoiminnoissa mukana. Henkilökunnan osaamisen ja neuvontapalveluiden kehittämisen tueksi yhdistyksen neuvojat ja kehittämispäällikkö ovat osallistuneet koulutustilaisuuksiin, joissa painoalueena on Kehitystyötä toteutetaan muotoilija-projektipäällikön vetämänä. Kehitystyössä ovat mukana yhdistyksen neuvojat ja asiantuntijat sekä tarvittaessa eri alojen asiantuntijoita. Lisäksi syvennetään koulutusorganisaatio yhteistyötä. Syyskuusta 2008 lähtien projektipäällikkö on työskennellyt kokoaikaisesti Taitotuoteprojektissa. Projektipäällikön toimenkuvaan kuuluu niin hankkeen etenemisestä huolehtiminen kuin palveluiden kehittämistyö sekä malliston suunnittelu että graafinen suunnittelu. Toiminnan kehittäminen Taitotuote -hankkeen aikana kehitetään ja suunnitellaan Taito Pohjois-Karjala ry:lle kudonnan neuvontapalveluja ja mallistoja. Toiminnan luonteeseen kuuluu, että se etenee sykleittäin ja useita eri toimintoja on meneillään samanaikaisesti. Kuluneen kauden tointoja Projektipäällikkö ja toiminnanjohtaja osallistuivat International Seminar on Crafts Development seminaariin Kuopiossa. Seminaarissa keskittyttiin kudonnan kansainväliseen näkökulmaan ja alan tulevaisuuteen ja kehittämiseen. ollut uusien tekniikoiden opettelu, palveluiden tuottaminen ja tuotteistaminen sekä prosessien kehittäminen. Tällaisia tilaisuuksia ovat olleet muun muassa Käsi- ja taideteollisuusliiton järjestämä Tekemisen iloa -kampanjakoulutus Tampereella, hopeasavikurssiohjaajien sertifiointikoulutus Helsingissä ja Taitotuotajakoulutus eri paikkakunnilla. Kursseille osallistuneet siirtävät osaamisen yhdistyksen käyttöön ja kouluttavat edelleen yhdistyksen omaa henkilökuntaa.

6 KEHITYSTYÖ Oma mallisto III Kerta kerran jälkeen 2009 Mallistotyöskentely hankkeessa on jatkunut edelleen hyvin. Kolmas imagomallisto ohjeistuksineen suunniteltiin ja totutettiin kevätkaudella Malliston toteutuksessa yhteistyökumppanina oli Kauhavan Kangas-Aitta Oy. Mallistokuvaukset teki ammattivalokuvaaja. Mallisto esitellään ohjeineen Käsi- ja taideteollisuusliiton toimittamassa Taito-lehdessä 4/2009. Sen lisäksi mallisto tulee esille Taito Pohjois- Karjala ry:n toimipisteisiin. Toteutettu mallisto toimii tulevaisuudessa palveluiden markkinointimateriaalina, imagomallistona ja uusien kurssituotteiden ideapankkina. Kaikista hankkeen aikana toteutetuista mallistoista kootaan mallistokansio hankkeen viimeisen jakson aikana. Tuottaja: Taito Pohjois-Karjala Koordinointi: Marjo Hallila Suunnittelu ja toteutus: Mirja Martiskainen, Helena Puhakka, Päivi Fukuda, Marjo Hallila, Arja Korpelainen, Tiina Martiskainen, Evaliisa Luoma, Arja Korhonen Kuvausjärjestelyt: Marjo Hallila Kuvat: Pentti Potkonen Mallit: Tiina ja Ina

7

8 Weaving 09 -näyttely Kevätkaudella 2009 työstettiin Taito Pohjois-Karjalan Taitokorttelin Aitan kesänäyttelyä Weaving 09. Näyttely kertoo tarinaa kudotusta tekstiilistä. Näyttelyn sydän ja sielu on yhden merkittävimmän suomalaisen tekstiilitaiteilijan, Dora Jungin tuotantoa esittelevä kokonaisuus. Esillä on Doran oman kutomon uniikkeja taidetekstiilejä Tuomas Sopasen yksityiskokoelmasta sekä teollista tuotantoa Tampereen museon kokoelmista. Aikamme tekstiilitaidetta näyttelyssä edustavat Agneta Hobinin, Aino Kajaniemen ja Riitta Turusen työt. Hanna Korvelan ja Johanna Gullichsenin tuotanto ovat esimerkkeinä teollisesti tuotteistetuista suomalaisista kudotuista tekstiileistä, jotka ovat löytäneet tiensä koteihin ympäri maailmaa. Oman tuulahduksensa näyttelyyn ja näkemyksiin kudotuista tekstiileistä tuovat tanskalaisen Lotte Dalgaardin, japanilaisen Shino (Enya) Miyashitan ja bulgarialaisen Miglena Hristova Petrova-Tsviatkovan teokset. Lisäksi mukana on karjalaisesta kulttuurista kumpuava kokonaisuus Käspaikka.Nyt, joka esittelee moderneja tulkintoja perinteisestä käspaikasta. Weaving 09 Taitokorttelin Aitta Koskikatu Joensuu. Mukana: Agneta Hobin, Dora Jung, Aino Kajaniemi, Johanna Gullichsen, Hanna Korvela, Lotte Dalgaard, Shino (Enya) Miyashita, Miglena Hristova Petrova-Tsviatkova, Aino Lampio, Outi Särkikoski ja Marjo Hallila Näyttelyn on tuottanut Taito Pohjois-Karjala yhteistyössä Tampereen Museoiden ja Tuomas Sopasen kanssa ja se on osa heinäkuun viimeisellä viikolla 2009 ärjestettävää Kansainvälistä kudontasymposiumia.

9

10 International Weaving Symposium Kansainvälisen kudontasymposiumin ( ) työstäminen on myös jatkunut kevätkaudella Viikon aikana tullaan toteuttamaan 18 erilaista työpajaa, joita ohjaavat tanskalaiset, japanilaiset, bulgarialaiset, thaimaalais- ja USA:laissyntyiset sekä suomalaiset tekstiilitaiteilijat ja kudonta-alan ammattilaiset. Symposiumviikon ohjelmaan kuuluu myös järjestettävä seminaaripäivä, jossa kuullaan ja nähdään taiteilijoiden ja asiantuntijoiden alustuksia. Lisäksi viikon aikana järjestetään erilaista oheisohjelmaa symposiumkävijöille. Osallistujia tulee liikkuumaan symposiumissa viikon aikana kaikkiaan kuutisenkymmentä. Symposiumin markkinoinnin yhteydessä on kartoitettu yhteistyöverkostoja ja rakennettu asiantuntijarekisterejä. Kudontasymposium on valtakunnallisella tasolla uraauurtava ja merkittävä tapahtuma kudontakulttuurin ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Taphtumasta toivotaan tulevaisuudessa muodostuvan määräajoin toistuva foorumi alan asiantuntijoiden ja harrastajien kohtaamiselle. Mukana yhteistyössä ovat Pohjois-Karjalan ammattiopisto ja ammattikorkeakoulu ja Pohjois- Karjalan museot, kauhavan kangas-aitta Oy ja Opetusministeriö.

11

12

13 Palveluiden saatavuus ja näkyvyys Visuaalinen ilme ja näkyvyys Palveluiden saatavuutta ja tunnettavuutta on kehitetty edelleen. Ilmettä on pyritty pikkuhiljaa muokkaamaan siihen suuntaan, että se herättäisi myös uudemman asiakaskunnan huomiota, vierraannuttamatta kuitenkaan jo olemassa olevaa asiakaskuntaa. Nythän mie kudon! -kampanja Keväällä suunniteltiin ja tuotettiin uudella konseptilla yhdistyksen palveluita markkinoiva kampanja. Kampanjan painopisteenä oli kudonta, ja erityisesti myös nuorten ihmisten huomion kiinnittäminen kudontaan. Kampanjaan sisältyi kuukauden mittainen kampanjointi Radio Rexissä ja OI Fm:ssä, mainokset Joensuu Livessä ja Opix-lehdessä. Lisäksi samalla ilmeellä uudistettiin taitokeskusten paperikassit. Kampanjaa jatketaan syksyllä ja siinä pyritään myös hyödyntämään sosiaalisen median kanavia ja mahdollisuuksia.

14 Uudet toimijat asiakashankinta Keväällä 2009 toteutettiin Lahja ystävälle -kampanja. Kampanja ajoittautui ystävänpäivän läheisyyteen. Tavoitteena oli tehdä kuten aiemmissakin kampanjoissa taito- ja käsityökeskuksia tutuksi ja saada uusia ihmisiä kokeilemaan kudontaa. Kampanjassa tarjottiin yhdistyksen jäsenille mahdollisuus tuoda ystäviään kokeilemaan kudontaa ilmaiseksi yhdistyksen toimipisteissä. Hankkeesta tiedottaminen Uusista tuotteista ja palveluista on tiedotettu paikalliseen mediaan. Valtakunnallisessa alan lehdessä esitellään (Taito 4/2009) kesän 2009 mallisto. Lisäksi on järjestetty erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia yhdistyksen toimipisteissä. Hankkeen tapahtumista ilmoitetaan käsi- ja taideteollisuus ry:n www sivuilla Yhteistyö Yhteistyötä koulutusorganisaatioiden kanssa on jatkettu normaaliin tapaan. Uusina yhteistyökumppaneina tullut toimintaan mukaan organisaatioiden osalta muun muassa Tampereen museot ja Pohjois-Karjalan museo. Toiminta ja tavotteiden saavuttaminen Olemassa olevia käytänteitä on pyritty syventämään ja kehittämään. Toimintojen kehittämisen painopiste on edelleen Joensuun taitokeskuksessa mistä näitä käytänteitä levitetään niin alueen taito- ja käsityökeskuksiin kuin myös valtakunnallisiin yhteyksiin asioiden edelleen kehittämiseksi ja jalostamiseksi. Tiedotuksessa ja tulosten levityksessä on hyödynnetty Käsi- ja taideteollisuusyhdistyksen jo olemassa olevia tiedotuskanavia, kuten Taito Groupia. Toiminnanjohtaja on esitellyt tuloksia valtakunnallisesti toiminnanjohtajien yhteisissä tilaisuuksissa ja kehittämispäällikkö ja projektipäällikkö ovat esitelleet hankkeen toimintoja ja tuloksia Taitotuottaja -koulutuksen yhteydessä. Marjo Hallila Mediassa Haasteellista toiminnassa on yhdistyksen toimipisteiden sijainti eri paikkakunnilla kaukana toisistaan. Tämä luo erityisiä haasteita toimivalle vuorovaikutussuhteelle ja tiimityöskentelylle. Hankkeen aikana on havaittu, että toimintatapojen uudistaminen ja muutoksen kohtaaminen ovat haastavia prosesseja pitkät perinteet omaavassa yhteisössä. Jatkossa pyritään edelleen kiinnittämään entistä enemmän huomiota kohderyhmän perehdyttämiseen ja sitouttamiseen. Taitotuote -hankkeen tavoitteet vaikuttavat edelleen realistisesti asetetuilta ja tuloksia on syntynyt tavoitteiden mukaisesti, jopa odotettua enemmänkin. Taitolehti 1/2009

15 Karjalainen 07/02/09 Karjalainen 04/02/09 Lomasuomi Kesä 09 Karjalainen 04/07/09

16 Mallisto III Tuupparit Taito-lehteen

17

18

19 ORNAMO tiedote 1/2009 ORNAMO tiedote 1/2009

20

21

22

23

24

25

26

27

Home Crafts Elinkeinojen kehittämishanke, loppuraportti 1.8.2011 31.7.2014. Taito Pohjois-Karjala ry

Home Crafts Elinkeinojen kehittämishanke, loppuraportti 1.8.2011 31.7.2014. Taito Pohjois-Karjala ry Home Crafts Elinkeinojen kehittämishanke, loppuraportti 1.8.2011 31.7.2014 Taito Pohjois-Karjala ry SISÄLLYSLUETTELO 1 HANKKEEN TOTEUTTAJAN NIMI... 3 2 HANKKEEN NIMI JA HANKETUNNUS... 3 3 YHTEENVETO HANKKEESTA...

Lisätiedot

V U O S I K E R T O M U S

V U O S I K E R T O M U S 2014 V U O S I K E R T O M U S www.taitopohjoiskarjala.fi Taito Pohjois-Karjala ry 1 www.taitopohjoiskarjala.fi 2 SISÄLTÖ TOIMINNANJOHTAJAN KATSAUS... 5 1 JOHDANTO... 6 2 TOIMINNAN LÄHTÖKOHDAT... 8 2.2

Lisätiedot

NUORI KULTTUURI STRATEGIA 2011 2020

NUORI KULTTUURI STRATEGIA 2011 2020 STRATEGIA 2011-2020 NUORI KULTTUURI STRATEGIA 2011 2020 Nuori Kulttuuri on nuorten omaehtoista taiteen tekemistä tukeva organisaatio, joka tukee uutta ja kokeilevaa kulttuuria. Nuori Kulttuuri tarjoaa

Lisätiedot

Taito Craftnet. -projekti 2004-2007

Taito Craftnet. -projekti 2004-2007 Taito Craftnet -projekti 2004-2007 Taito Craftnet 2 projektin loppuraportin ovat rahoittaneet kauppa- ja teollisuusministeriö ja Euroopan sosiaalirahasto. Kannen kuvat: Kuva 1. Yksityiskohta sydänvadista,

Lisätiedot

Taito Innovaatiot 2001 2006 -projektin toiminta ja tulokset

Taito Innovaatiot 2001 2006 -projektin toiminta ja tulokset Taito Innovaatiot 2001 2006 -projektin toiminta ja tulokset Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry 2006 Taitto: Maini Tulokas Sisällysluettelo ESIPUHE...4 KÄSITYÖALAN YHTEISTYÖ...5 TAITO INNOVAATIOT 2001

Lisätiedot

Taitomarkkinointi 2007 2008. projektin toiminta ja tulokset

Taitomarkkinointi 2007 2008. projektin toiminta ja tulokset Taitomarkkinointi 2007 2008 projektin toiminta ja tulokset Taitomarkkinointi-projektin loppuraportin ovat rahoittaneet työ- ja elinkeinoministeriö ja Euroopan sosiaalirahasto. Kannen kuvat: Tomi Aho, Studio

Lisätiedot

Tarranauha. Muotoilun ja käsityön kehittämisen tavoitteita ja toimenpiteitä. Muotoilun ja käsityön tarpeista toimenpiteisiin -hanke

Tarranauha. Muotoilun ja käsityön kehittämisen tavoitteita ja toimenpiteitä. Muotoilun ja käsityön tarpeista toimenpiteisiin -hanke Tarranauha Muotoilun ja käsityön kehittämisen tavoitteita ja toimenpiteitä Muotoilun ja käsityön tarpeista toimenpiteisiin -hanke 1 Sisällysluettelo Johdanto 3 Muotoilun ja käsityön maakunta 4 Käsityö-

Lisätiedot

LAPIN KÄSI- JA TAIDETEOLLISUUS RY

LAPIN KÄSI- JA TAIDETEOLLISUUS RY 1 LAPIN KÄSI- JA TAIDETEOLLISUUS RY SISÄLTÖ 1. JOHDANTO 2. TOIMINNAN LÄHTÖKOHDAT 3. TULOSALUEET 3.1 Tulosalue 1. KÄSITYÖKULTTUURI 3.2 Tulosalue 2. KÄSITYÖTAIDOT 3.3 Tulosalue 3. KÄSITYÖELINKEINO 4. HALLINTO

Lisätiedot

2 Hankkeen nimi ja tunnus: Taitosaari3- esinekulttuurinen tuotekehityshanke, tunnus 2159

2 Hankkeen nimi ja tunnus: Taitosaari3- esinekulttuurinen tuotekehityshanke, tunnus 2159 20.01.2011 LOPPURAPORTTI Taitosaari3 - esinekulttuurinen tuotekehityshanke ajalla 1.3.2008-31.12.2010 1 Hankkeen toteuttaja: Keski-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry 2 Hankkeen nimi ja tunnus: Taitosaari3-

Lisätiedot

TAITO PIRKANMAA RY PIRKANMAA CRAFTS ASSOCIATION

TAITO PIRKANMAA RY PIRKANMAA CRAFTS ASSOCIATION 2011 2011 TAITO PIRKANMAA RY PIRKANMAA CRAFTS ASSOCIATION Strategia 2011 2013 Käsi- ja taideteollisuusjärjestö Taito Groupin strategia: Kulttuuri elää käsityössä. Visio Taito Pirkanmaa ry on kaikille avoin,

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINNIN TERVEYDEN ITÄSUOMALAINEN POLKU HANKE 1.1.2007 30.6.2008. Loppuraportti

LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINNIN TERVEYDEN ITÄSUOMALAINEN POLKU HANKE 1.1.2007 30.6.2008. Loppuraportti LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN ITÄSUOMALAINEN POLKU HANKE 1.1.2007 30.6.2008 Loppuraportti Itä-Suomen Innovatiiviset toimet -ohjelma 1 LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN ITÄSUOMALAINEN

Lisätiedot

AIKUISKOULUTUKSEN ALUEELLINEN KEHITTÄMISHANKE (2006 2007) LOPPURAPORTTI

AIKUISKOULUTUKSEN ALUEELLINEN KEHITTÄMISHANKE (2006 2007) LOPPURAPORTTI AIKUISKOULUTUKSEN ALUEELLINEN KEHITTÄMISHANKE (2006 2007) LOPPURAPORTTI 1 SISÄLTÖ 1. AIKE-HANKKEEN HYVÄT KÄYTÄNNÖT JA JULKAISUT... 2 2. PERUSTAT KUNTOON... 4 Lähtökohdat ja tavoitteet... 4 Organisaatio

Lisätiedot

MUUTTUVA MATKAILU. - tietoa matkailusta ja matkailuelinkeinosta MATKAILUN VERKOSTO-OSAAMISKESKUS 3/2005. - toimintamalleja ja tuloksia

MUUTTUVA MATKAILU. - tietoa matkailusta ja matkailuelinkeinosta MATKAILUN VERKOSTO-OSAAMISKESKUS 3/2005. - toimintamalleja ja tuloksia MUUTTUVA MATKAILU - tietoa matkailusta ja matkailuelinkeinosta MATKAILUN VERKOSTO-OSAAMISKESKUS 3/2005 - toimintamalleja ja tuloksia yritysten ja yritysverkostojen hyödynnettäviksi SISÄLLYSLUETTELO Johdanto...5

Lisätiedot

PESÄPUU RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015

PESÄPUU RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 PESÄPUU RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2 SISÄLLYSLUETTELO MISSIO... 4 VISIO... 4 YLEISTÄ... 4 LAPSEN JA NUOREN OSALLISUUDEN EDISTÄMINEN... 7 Lapsilähtöiset työskentelymallit osallisuuden ja lapsen edun toteuttamiseksi...

Lisätiedot

EU-HANKKEEN LOPPUARVIOINTI. PROJEKTIN TULOKSELLISUUS (miten hyvin projektille asetetut tavoitteet saavutettiin):

EU-HANKKEEN LOPPUARVIOINTI. PROJEKTIN TULOKSELLISUUS (miten hyvin projektille asetetut tavoitteet saavutettiin): MAAKUNTAHALLITUS 18.12.2006 LIITTYY ASIAAN 18 EU-HANKKEEN LOPPUARVIOINTI Tel Tules Jatkosuunnittelu, PHL 582 Tel Tules Jatkosuunnittelu -hankkeelle asetettiin tavoiteiksi yhdessä asiantuntijoiden kanssa

Lisätiedot

Hyvinvointia kulttuurista

Hyvinvointia kulttuurista Etelä-Pohjanmaan liitto Hyvinvointia kulttuurista - Mitä, miten ja kenelle? C:50 Hyvinvointia kulttuurista Mitä, miten ja kenelle? Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan liitto Hyvinvointia kulttuurista Etelä-Pohjanmaalla

Lisätiedot

TAITOBUSSI -kiertävä käsityöneuvonta, hyvinvointia ja tekemistä maaseudulle Loppuraportti 1.4.2010 31.12.2013. Taito Pohjois-Karjala ry

TAITOBUSSI -kiertävä käsityöneuvonta, hyvinvointia ja tekemistä maaseudulle Loppuraportti 1.4.2010 31.12.2013. Taito Pohjois-Karjala ry TAITOBUSSI -kiertävä käsityöneuvonta, hyvinvointia ja tekemistä maaseudulle Loppuraportti 1.4.2010 31.12.2013 Taito Pohjois-Karjala ry 2 3 Sisältö 1. Hankkeen toteuttajan nimi... 5 2. hankekokonaisuuden

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 YAD Youth Against Drugs ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2015 YAD Youth Against Drugs ry / Keskustoimisto Lutakonaukio 3 40100 Jyväskylä yad@yad.fi puh. 040 827 6250 Toiminnanjohtaja Janne Paananen Lutakonaukio

Lisätiedot

YHTEYKSIÄ POHJOIS-KARJALASTA Näkökulmia yhteys- ja palvelukeskusalasta

YHTEYKSIÄ POHJOIS-KARJALASTA Näkökulmia yhteys- ja palvelukeskusalasta Riitta Makkonen & Pilvi Purmonen (toim.) YHTEYKSIÄ POHJOIS-KARJALASTA Näkökulmia yhteys- ja palvelukeskusalasta Osaamisen kehittäminen sähköisessä liiketoiminnassa -hanke Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Suomen Nuorisoseurat ry

Toimintakertomus 2014. Suomen Nuorisoseurat ry Toimintakertomus 2014 Suomen Nuorisoseurat ry SISÄLTÖ Johdanto 5 1. Kulttuuri- ja harrastus- ja kansainvälinen toiminta 6 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 6 1.2 Kerhotoiminta 9 1.3 Koulutus 10 1.4 Tapahtumat

Lisätiedot

LAPIN LETKAN TOIMINTA

LAPIN LETKAN TOIMINTA LAPIN LETKA-HANKE www.lapinletka.fi Tatja Karvonen Projektipäällikkö 15.10.2013 LAPIN LETKAN TOIMINTA 1.5-31.8.2013 NIINHÄN SEN PITÄISI MENNÄ. JA NIIN SE MYÖS USEIN MENEE VALITETTAVASTI. Työssä ja kaikessa

Lisätiedot

Vuosikertomus 2012. Hetki unelmaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry

Vuosikertomus 2012. Hetki unelmaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Vuosikertomus 2012 Hetki unelmaa Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Kansi: Hetki unelmaa -muotokuvanäyttely tuli avautui ensimmäisen kerran Porvoossa syyskuussa 2012. Nina Kautonen toteuttaa unelmaansa avustajan

Lisätiedot

VALIKKOVERKOSTOT vapaaehtoistyötä varten - yhteistyötä kolmannen sektorin ja kuntien ytimessä

VALIKKOVERKOSTOT vapaaehtoistyötä varten - yhteistyötä kolmannen sektorin ja kuntien ytimessä Järjestö: Kansalaisareena ry yhteistyökumppaneineen toukokuu 2015 VALIKKOVERKOSTOT vapaaehtoistyötä varten - yhteistyötä kolmannen sektorin ja kuntien ytimessä Kohdennettu (Ak) -toiminta-avustushakemus

Lisätiedot

Liisa Jurmu & Marjo Pääkkö

Liisa Jurmu & Marjo Pääkkö Liisa Jurmu & Marjo Pääkkö Ikä-ESKO ILOA JA OSALLISUUTTA IKÄIHMISTEN ARKEEN Liisa Jurmu & Marjo Pääkkö Kirjoittajat: Liisa Jurmu & Marjo Pääkkö Kannen suunnittelu ja taitto: Lea Virolainen Valokuvat:

Lisätiedot

SUOMEN KÄSITYÖN MUSEO TOIMINTAKERTOMUS 2012

SUOMEN KÄSITYÖN MUSEO TOIMINTAKERTOMUS 2012 SUOMEN KÄSITYÖN MUSEO TOIMINTAKERTOMUS 2012 2 SUOMEN KÄSITYÖN MUSEO Suomen käsityön museo on käsityön ja käsiteollisuuden valtakunnallinen erikoismuseo - ihmisten ja tiedon kohtauspaikka. Museossa on myös

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNGIN EU JA MUUT KEHITTÄMISHANKKEET VUONNA 2013

JOENSUUN KAUPUNGIN EU JA MUUT KEHITTÄMISHANKKEET VUONNA 2013 1 JOENSUUN KAUPUNGIN EU JA MUUT KEHITTÄMISHANKKEET VUONNA 2013 Kustannuspaikka 1272 Kehittämishankkeet Tilanne 31.12.2013 perustuen kaupunginhallituksen, kaupunkisuunnittelulautakunnan, suunnittelu /liiketoimintajohtajan

Lisätiedot

Esiselvitysraportti. Musiikki elämään osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön. alueellinen kehityshanke. Sonja Munter-Mäkeläinen

Esiselvitysraportti. Musiikki elämään osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön. alueellinen kehityshanke. Sonja Munter-Mäkeläinen Metropolia Ammattikorkeakoulu Kulttuuri ja luova ala 2010 Esiselvitysraportti Musiikki elämään osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehityshanke Sonja Munter-Mäkeläinen Sisällysluettelo

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013

Toimintakertomus 2013 Suomen Nuorisoseurat ry Toimintakertomus 2013 1 (20) Sisältö: Johdanto Nuorisoseurat 2020 1. Kulttuuri-, harrastus- ja kansainvälinen toiminta 1.1 Kehittäminen ja hanketoiminta 1.2 Kerhotoiminta 1.3 Koulutus

Lisätiedot

Opin Ovi Osaamiseen Väliraportti 2011 0

Opin Ovi Osaamiseen Väliraportti 2011 0 Opin Ovi Osaamiseen Väliraportti 2011 0 Opin Ovi Osaamiseen VÄLIRAPORTTI 2011 Sisältö 1. RAPORTOINTIKAUSI... 2 2. PROJEKTIN PERUSTIEDOT... 2 3. PROJEKTIN TOTEUTTAJAN TIEDOT... 2 4. LOMAKKEEN TÄYTTÄJÄN

Lisätiedot

Mediataide kartalle Suomalaisen mediataiteen maahantuontiprojekti

Mediataide kartalle Suomalaisen mediataiteen maahantuontiprojekti Mediataiteen läänintaiteilija Soile Ollikainen Taiteen edistämiskeskus / Keski-Suomen aluetoimipiste Mediataide kartalle Suomalaisen mediataiteen maahantuontiprojekti Hankesuunnitelma (päivitetty 9.1.2014)

Lisätiedot