PUMIN TURKIN HOITO JA TRIMMAUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PUMIN TURKIN HOITO JA TRIMMAUS"

Transkriptio

1 PUMIN TURKIN HOITO JA TRIMMAUS Kennel Fifikus

2 Kennel Fifikus MARIANNE JA JYRKI FÖRSTI OPISKELIJANKATU TAMPERE Marianne Jyrki Löydät meidät myös Facebookista nimellä Kennel Fifikus

3 Pumi menossa näyttelyyn

4 Alkusanat Tämän lehtisen tarkoitus on valottaa pumin turkin hoitoa ja trimmaamista. Olen tehnyt sen pentupaketin mukana jaettavaksi materiaaliksi. Olen laittanut oppaaseen ohjeiden lisäksi paljon kuvia, toivottavasti ne puhuvat puolestaan. Mitään luotitiedettä pumin turkinhoito ei ole. Sehän on turkki, jota voi helposti mainostaa pese ja pidä -turkiksi. Kurainen ja likaantunut turkki pestään, kuivataan pyyhekuivaksi ja annetaan sen kuivua itsekseen. Pentukoiran tullessa uuteen kotiin on turkin hoitoa syytä ruveta harjoittelemaan. Se on hyvää treeniä nuorelle, vilkkaalle pennulle. Aluksi harjoitellaan kampaamalla ja opettamalla pentua seisomaan paikallaan. Puolen vuoden iässä on tarvetta ensimmäiselle trimmaukselle. Sitä varten kannattaa pyytää joku alan harrastaja, joka neuvoo ja opastaa turkin hoidossa. Myöhemmin voi alkaa itse opettelemaan pumin trimmausta. Suomessa on neljä vuodenaikaa, joita on syytä kunnioittaa koiran turkkia trimmatessa. Suomen talven oletusarvona on, että kylmimmät pakkaset ovat tammi-helmikuussa, eli silloin ei kannata leikata kovin lyhyttä turkkia. Myös kesän kuumilla ilmoilla turkin tarkoitus on viilentää koiraa auringonpaisteelta ja suojata sateen sattuessa, pitäähän se ötökätkin loitommalla. Ehkä loka-marraskuun loskakeleihin on syytä turkkia lyhentää. Siitä se sitten kasvaa sinne tammikuun pakkasille. Eli maalaisjärkeä kannattaa käyttää! Pentukoiran tai nuoren koiran turkki on vielä keskeneräinen ja vaatii enemmän huoltoa ja hoitoa. Nuoren koiran turkki on vielä pehmeää ja kampaamista on harrastettava useammin. Se takkuuntuu helpommin kuin vanhan koiran karkeampi turkki. Pumin turkin työvälineiksi tarvitset metallikamman ja sakset, niistä löytyy tietoa tästä oppaasta. Myös pohjavillakarsta on syytä hankkia. Sitä kannattaa käyttää pohjavillan poistamiseen. Pohjavillaa on enemmän aikuisella koiralla, kun nuorella koiralla. Pohjavilla on sitä karvaa, jota löytyy sängyn alta ja nurkista sängynalusvillakoirina.

5 Mitään luotitiedettä pumin turkinhoito ei ole. Sehän on turkki, jota voi helposti mainostaa pese ja pidä -turkiksi Trimmauksessa käytetään saksia, joilla turkkia voi lyhentää vaikka kuinka lyhyeksi. Koneella pumin turkkia ei kannata ajella, se ei tee hyvää turkin laadulle. Myös koneella ajettava koira on kammattava takuttomaksi, eli hyöty koneella ajamiseen on todella pieni. Kun aloittelevana koiran trimmaajana leikkaat pumin turkkia saksilla, mitään peruuttamatonta et voi saada aikaiseksi. Uusi turkki alkaa taas kasvaa ja saksista jääneet leikkausjäljet katoavat muutamassa päivässä. Marianne Försti / Kennel Fifikus

6 Pumin trimmaus sanallisesti Tämä teksti on suora lainaus Raija Järvisen Koirien trimmauskirjasta. Tässä kerrotaan, kuinka pumi tulisi trimmata. Ohjeet kuvien kera löydät seuraavalta aukeamalta. Pumi on unkarilainen rotu, jota on käytetty nautakarjan ja sikojen paimentamiseen. Pumi on myös vahtikoira ja vahingollisten jyrsijöiden hävittäjä. Se on keskikokoinen ja vaikuttaa korkearaajaiselta. Luonteeltaan se on vilkas. Pumin karvapeite on keskipitkä ja kihara muodostuen peitinkarvasta ja pohjavillasta. Pumin karva ei huopaannu mistään kohdin. Lyhyintä se on kuonossa ja raajoissa. Korvissa karva on keskipitkää, tiheää ja karkeaa, sekä pystyä. Muualta karva on lyhyempää ja karkeaa, noin 4 cm:n pituista. Pumia ei föönata villakoiramaiseksi, vaan karvan on oltava kiharaa. Virheitä ovat puutteellinen ja huono karvapeite sekä sileä ja silkkinen karva. Hylkäävä virhe on huopaantuva ja sileä karvapeite. Näyttelyissä pumi kuuluu esittää luonnollisen näköiseksi siistittynä ja ääriviivoiltaan selvämuotoisena. Pumin turkki leikataan pitkillä saksilla. Karkeuden säilyttämiseksi turkkia kuitenkin nypitään silloin tällöin. Leikkaa koiralle selkälinja, jonka tulee olla takaosaa kohden laskeva. Jätä sään päälle runsaasti karvaa. Karva lyhenee takaosaa kohden. Tee koiralle vyötärö ja pyöristä sitten takaosa. Reiden etusivu jätetään melko pitkäksi ja pyöristetään. Polvikulmat siistitään. Reiden sisäsivu tasoitetaan. Takaosan raajan karvat kammataan ylöspäin ja leikataan niin, että karva on pisintä kinnerkulman kohdalla tassua kohden lyhentyen. Rungon alla olevat karvat tasoitetaan niin, että alalinja tulee liioittelematta esille ääriviivojen mukaan. Eturinta leikataan lyhyeksi ja pyöristetään runkoon sopivaksi. Rintakehä on syvä ja pitkä. Älä jätä liian pitkiä karvoja lapojen päälle. Kaula leikataan sivuilta lyhyeksi ja sulautetaan huomaamattomasti pidempään karvaan. Etu-

7 raajat siistitään varovasti niin, että niiden karvoitus lyhenee tasaisesti tassuja kohden. Pään karvoitus leikataan kauttaaltaan melko lyhyeksi. Pumin pään tulee olla tylpän kiilan muotoinen. Otsapengertä ei korosteta. Posket leikataan lyhyiksi korvien alta, samoin leuan alta varovasti niin, että leuka ei näytä liian kevyeltä. Korvien tyvet leikataan lyhyiksi, noin parin sentin matkalta ja hapsut siistitään. Korvahapsujen pituus määräytyy koirakohtaisesti. Peräpeili siistitään. Hännän tyvi leikataan lyhyiksi ja häntäkarvat tasoitetaan. Häntä on sapelimainen. Tassut ovat pyöreät ja tiiviit. Ne pyöristetään ja pohjat leikataan lyhytkarvaisiksi. Pumi tulisi trimmata noin viikkoa ennen näyttelyä, jotta turkki ehtisi kihartua. Sitä kostutetaan vedellä esim. suihkepulloa käyttäen. Näyttelykoirat ja kotikoirat siistitään samoin, mutta kotikoirat voi pitää lyhyemmässä turkissa. Näyttelyissä pumi kuuluu esittää luonnollisen näköiseksi siistittynä ja ääriviivoiltaan selvämuotoisena

8 Ennen trimmaamista Turkin karstaaminen Muutaman kerran vuodessa pumin turkkia on syytä karstata. Karstoja on yksi- ja kaksirivisiä, kiinteillä- ja pyörivillä piikeillä varustettuna, iso- ja pienikokoisia. Myös hinnoissa on eroja. Kammattu turkki karstataan siten että piikit osuvat karvan juureen (ihoon). Pohjavillaa irtoaa karstaan. Jos sitä ei karstata pois, turkki takkuuntuu. Jos koirallasi on runsas karvankasvu, karstaamista kannatta harrastaa useammin. Pennulla ja nuorella koiralla pohjavillaa on vähemmän kuin aikuisella koiralla. Kuvasta löytyy myös takkukampa, jota kannattaa käyttää yksittäisten takkujen aukaisemiseen. Koko turkkia sillä ei kannata kammata, se repii ja katkoo turkkia! Lemmikkieläinkaupoista voi ostaa erilaisia harjoja ja karstoja. Näillä ei pumin turkkia kannata harjata. Se silottaa turkin päältä, jolloin takut jäävät juureen!

9 Pennulla ja nuorella koiralla pohjavillaa on vähemmän kuin aikuisella koiralla Erilaisia karstoja Lemmikkieläinkaupoista voi ostaa erilaisia harjoja ja karstoja, joilla ei pumin turkkia kannata harjata.

10 Trimmataan pumi Kampaaminen Näin paljon karvaa lähti kammatessa! Erilaisia kampoja Tästä se lähtee! Ensimmäinen työ on kammata koira takuttomaksi. Koko koiraa ei ole pakko kammata kerralla vaan kampaamisen voi jakaa useammalle päivälle. Kampaamiseen käytämme koiratarvikemyymälästä ostettua metallikampaa. Ensimmäiseksi kammaksi suosittelen ylhäällä keskellä olevaa kampaa, jossa on toisella puolella tiheämpi kampaosa ja toisella harvempi. Pyörivät piikit löytyvät osasta kammoista, ne helpottavat kampaamista. Isompia takkuja voi halkaista saksilla. Turkki kammataan metallikammalla kauttaaltaan siten että kampa kulkee ihoa myöten. Kun takkujen kampaaminen on suoritettu, alkaa itse koiran trimmaaminen. Kammattu koira on valmiina trimmaamiseen. Jokaisen trimmaajan toive on että koira tuodaan leikattavaksi takuttomana. Jos olet aikeissa konettaa turkin, tämä työvaihe pitää tehdä. Takkuista koiraa ei koneteta.

11 Kamman pitää kulkea ihoa myöten. Trimmaaminen Pumilla käytetään yleensä ns. villakoirasaksia, mitä pidemmät sen paremmat. Myös perinteiset keittiösakset ovat ainakin ensialkuun toimivat. Pienimmillä saksilla voi leikata korvia ja tassuja. Pumin turkki leikataan saksilla koiran rakennetta myötäillen. Aloita koiran leikkaaminen taka-osasta. Lyhennä turkkia vähän kerrallaan. Mahan aluskarvat leikataan tasaiseksi ns. alalinjaksi. Leikkaa turkki tasaiseksi. Takajalkojen edestä saa muotoilla pumille kunnon vyötärön. Jos vyötärö jää leikkaamatta koira näyttää paksulta ja pitkältä. Tasoittele selkä saksilla tasaiseksi. Nosta korva pois tieltä ettei se vaurioidu. Pää Leikkaa molemmilta puolilta poskia karvaa lyhyemmäksi. Myös leukakarvoja tarvitsee lyhentää. Nosta korvien edestä karvat pystyyn, ja leikkaa lyhyeksi. Nostele kammalla otsapenkereen (silmien väli) kohdalta karvat kevyesti ylös ja leikkaa otsapenger tasaiseksi. Pumin pään tulisi näyttää tylpältä kiilalta. Korvat Korvakarvojen leikkaaminen aloitetaan korvan tyvestä olevista karvoista, noin 2 cm:n matka tyvestä kärkeä kohti korvan reunaa myötäillen. Korvan ulkoreunasta leikataan turkki lyhyeksi korvan reunaa myötäillen.

12 Lopuksi korvien kärjestä lyhennetään pikkuhiljaa karvaa lyhyemmäksi kerroksittain. Välillä on syytä tarkastaa tilannetta, ettei korvista lähde liikaa karvaa. Jos leikkaat liian paljon karvaa silloin korvat nousevat pystyyn. Tupsuja ilmaantuu yleensä vielä seuraavanakin päivänä eli saksia ei kannata laittaa kovin kauas. Erilaisia saksia Jalat Näyttelykoiralla tulee olla pitkät ja kammatut jalkakarvat, kotikoiralle riittää lyhyet jalkakarvat Tassut Nosta jalka ylös anturan puoli ylöspäin, leikkaa anturankarvat tasaiseksi. Tassu pyöristetään etuosasta.

13 Takapuoli Leikkaa takapuolen karvat lyhyeksi ja takajalkojen välistä tasaiseksi. Häntä Tasoittele häntähapsut tasaiseksi. Hännässä oleva karva on pidempää, sitä ei leikata lyhyeksi. Lopuksi Varmista, että turkki on tasainen joka puolelta ja korjaa tarvittaessa. Trimmattu turkki kastellaan suihkupullolla tai pestään. Pesty turkki kuivataan pyyhekuivaksi ja annetaan kuivua itsekseen. Näin pumi saa kiharansa takaisin.

14 Erilaisia korvia Pumin tavaramerkki on korkealle kiinnittyneet eloisat korvat. Luppakorvat Pystykorvat Tyypilliset pennun korvat

15 Liian raskaat korvat Hieman pystyt korvat Näitä korvia voisi siistiä ja keventää Teipatut korvat Tyypilliset nuoren koiran hieman pystyt korvat

16 Niksi-Pirkka Painot korviin Mikäli nuoren koiran korvat eivät tahdo taittua korvan kärjestä, voi niihin laittaa painoja. Olen joskus saanut reseptin, johon tulee glyserolia ja valkosavea, joista molempia saat apteekista. Näistä tehdään sekoitus ilmatiiviiseen purkkiin. Ohessa on käytetty filmirullan purkkia, jossa aine säilyy kuivumatta. Korvan kärkeen laitetaan ainetta ja sillä korva painuu oikeaan asentoon. Tästä käytetään myös nimitystä Collien korvavaha. Korvavaha lähtee pesemällä ja/tai kynnellä rapsuttamalla pois. Sinitarrat ja purukumit repivät karvaa, Collien korvavaha ei! Liimaamista pumin korvakarvat eivät kestä! Teippaus Teippaamalla korvien tyveä saatetaan saada luppakorviin taipuvaisia korvia ryhdikkäämmäksi. Kiharat pumille Saat pumille hyvät kiharat, kun teet suolavettä. ½ l vettä 2 rkl glyserolia 2 rkl suolaa Vielä parempi vaihtoehto on merivesi.

17 Turkin ajaminen koneella Onko mielessäsi ajatus, että koneella pumin trimmaus sujuu helposti ja nopeasti? Kannattaa ottaa huomioon, että koira on edelleen kammattava takuttomaksi ja sen jälkeen vasta voi päräyttää koneella. Ammattitrimmaajan tulisi käyttää terävää terää turkin koneella ajamiseen. Jos turkissa on takkuja, terä tylstyy ja pahimmassa tapauksessa kone mene rikki. Siksi turkin pitää olla täsin takuton. Jos turkki on takkuinen, se pitää leikata takun ja nahkan välistä, ja kuten arvata saattaa, karva on silloin tosi lyhyt (ehkä kalju) ja jos vielä terä on tylsä, niin saattaa siinä sivussa lähteä nahkastakin palasia. Konettaminen ei tee turkin laadulle hyvää. Jos koira on takkuinen, on paljon parempi vaihtoehto leikata se saksilla niin lyhyeksi kun niillä saa. Poikkeuksia toki löytyy, jos koirasi on kova uimaan, pohjavilla saattaa huopaantua ihoon kiinni. Silloin on ehkä syytä harkita koneen käyttöä, mutta silloinkin koira pitää ensin kammata ja pestä, vasta sitten ajella koneella. Suomessa on nykyään trimmauksen ammattilaisia, koulun käyneitä trimmaajia. Pumin turkki on suurimmalle osalle niistä mysteeri ja onneksi suurin osa heistä, tai pitäisikö sanoa, ne hyvät trimmaajat osaavat sanoa ei kun kuulevat että kyseessä on pumi rotuinen koira. Trimmauskouluissa perehdytään pumin turkkiin hyvin vähän, ehkä sen vuoksi, että pumeja käy niin vähän ammattilaisilla trimmauksessa. Pumit ry on rotua harrastava yhdistys, sen sivuilta löytyy eri paikkakuntien lähellä asuvia harrastajia. He osaavat trimmauksen paljon paremmin kuin kadunkulmissa olevat koirantrimmaussalongit. Tässä oppaassa on myös ihmisiä, joilta voi kysellä turkin leikkaamisessa. He auttavat sinua! Pumin turkki vaatii töitä takkujen kanssa. Varsinkin nuorella koiralla turkkia joudutaan kampaamaan enemmän kuin sellaisella koiralla, jolla ikää on enemmän. Vilkkaalle pumille on ihan hyvä, että se joutuu alistumaan turkin hoitoon ja siihen, että sitä käsitellään ja että sen turkkia trimmataan jo pikkupennusta lähtien.

18 Trimmaajia Tässä lista niistä ihmisistä jotka opastavat turkin hoidossa ja trimmaamisessa. Yhteystiedot voit kysyä meiltä, sillä ne voivat muuttua koko ajan. Marianne Försti trimmaa Pirkanmaalla ilman eri kuluja, se kuuluu kauppahintaan. Christine Nyholm Maria Nylander Marika Kumpulainen Nina Järvikallio Susanna Kaitamäki Kaija Laihonen Maarit Salmi Espoo (pääkaupunkiseutu) Nummela Oulu Petäjävesi (Jyväskylän seutu) Päntäne (Etelä-Pohjanmaa) Rauman ympäristö Turku

19 Lähteet: Raija Järvinen, Koirien trimmauskirja (1999) Taitto: Hanna Linna

20

Vehnäterrierin turkinhoito ja trimmaus

Vehnäterrierin turkinhoito ja trimmaus Vehnäterrierin turkinhoito ja trimmaus Vehnäterrierin turkki vaatii paljon aikaa ja huolenpitoa, jotta se olisi rotumääritelmän mukainen, pehmeän ja silkkisen tuntuinen, ei karkea. Turkkien laatu vaihtelee

Lisätiedot

Cairnin karvan tulisi olla karheaa ja kaksikerroksista. Tämä tarkoittaa säänkestävää päällyskarvaa ja tiheää, tarpeeksi runsasta pohjavillaa.

Cairnin karvan tulisi olla karheaa ja kaksikerroksista. Tämä tarkoittaa säänkestävää päällyskarvaa ja tiheää, tarpeeksi runsasta pohjavillaa. Trimmaus Yleistä Cairnterrieri on trimmattava rotu. Vaikka koiraa harjaisi ja kampaisi kuinka usein tahansa, se ei korvaa nyppimällä tehtyä siistimistä. Kun cairnterrieri on oikein trimmattu, se näyttää

Lisätiedot

KORTHALSINGRIFFONI. Kuva Totti Turunen

KORTHALSINGRIFFONI. Kuva Totti Turunen KORTHALSINGRIFFONI Kuva Totti Turunen Saksanseisojakerho ry 2013. Laatinut Raija Tammelin SKL rotumääritelmä 107a. Koshyk C. Pointing Dogs, Volume one, The Continentals. Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben

Lisätiedot

Akita vrt. Amerikanakita. rotumääritelmävertailua

Akita vrt. Amerikanakita. rotumääritelmävertailua vrt. rotumääritelmävertailua Historia Rotujen historia on sama noin 1950-luvulle saakka. Alkuperäinen metsästyskoiratyyppi oli 1900-luvulle tultaessa pitkälti kadonnut rotuun risteytettyjen länsimaisten

Lisätiedot

ISOMÜNSTERINSEISOJA GROSSER MÜNSTERLÄNDER

ISOMÜNSTERINSEISOJA GROSSER MÜNSTERLÄNDER ISOMÜNSTERINSEISOJA GROSSER MÜNSTERLÄNDER Alkuperämaa Saksa FCI:n numero: 118b, luokitus: ryhmä 7 kanakoirat Käyttötarkoitus: monipuolinen ja monikäyttöinen metsästyskoira Käyttökoetulos vaaditaan laatineet

Lisätiedot

Shiba ja hokkaido. Rotumääritelmävertailua

Shiba ja hokkaido. Rotumääritelmävertailua ja hokkaido Rotumääritelmävertailua Käyttötarkoitus Seurakoira Metsästys Linnut, pieneläimet Seurakoira Metsästys Yleisvaikutelma Pienikokoinen Tasapainoinen Hyväluustoinen Hyvät lihakset Voimakas Liikunta

Lisätiedot

ROTUMÄÄRITELMÄN TULKINTA

ROTUMÄÄRITELMÄN TULKINTA Piirrokset (C) Seija Kaarlela ROTUMÄÄRITELMÄN TULKINTA YLEISVAIKUTELMA Tiibetinterrieri on ääriviivoiltaan neliömäinen. Kriteerit neliömäisyyden mittaamiseksi: 1. Säkäkorkeus ja pituus lapakulman kärjestä

Lisätiedot

Korvat: Muoto Keskikokoiset, leveät tyvestä, pyöristyneet kärjet. Sijainti Sijoittuneet päälaelle kauas toisistaan hiukan eteenpäin kaareutuneet.

Korvat: Muoto Keskikokoiset, leveät tyvestä, pyöristyneet kärjet. Sijainti Sijoittuneet päälaelle kauas toisistaan hiukan eteenpäin kaareutuneet. RAG RAGDOLL ROTUMÄÄRITELMÄ Yleistä: Ulkomuoto Ragdolleissa on kolme erilaista kuviota: colourpoint, mitted ja bicolour ja 20 värimuunnosta kussakin, yhteensä 60. Ragdoll on kiinteä, suuri kissa, jolla

Lisätiedot

Kainkoira, kishu ja shikoku. Rotumääritelmävertailua

Kainkoira, kishu ja shikoku. Rotumääritelmävertailua , kishu ja shikoku Rotumääritelmävertailua Käyttötarkoitus Metsästys Seurakoira Villisika ja peura Villisika ja peura Suurriista,esim.villisika Yleisvaikutelma Keskikokoinen Tasapainoinen Vankarakenteinen

Lisätiedot

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE PÄIVÄYS JA PAIKKA: Tarkastajat: KOIRAN TIEDOT KOIRAN NIMI: REKISTERINUMERO: TUONTIKOIRA/TUONTIMAA: SYNTYMÄAIKA: VANHEMMAT: KASVATTAJA: TUNNISTUSMERKINTÄ: SUKUPUOLI: UROS UROKSELLA

Lisätiedot

ALASKANMALAMUUTTI (ALASKAN MALAMUTE) Alkuperämaa: Yhdysvallat (hyväksytty FCI 14.8.96, käännös SKL-FKK 3.12.97) KÄYTTÖTARKOITUS: - Rekikoira

ALASKANMALAMUUTTI (ALASKAN MALAMUTE) Alkuperämaa: Yhdysvallat (hyväksytty FCI 14.8.96, käännös SKL-FKK 3.12.97) KÄYTTÖTARKOITUS: - Rekikoira ALASKANMALAMUUTTI (ALASKAN MALAMUTE) Alkuperämaa: Yhdysvallat (hyväksytty FCI 14.8.96, käännös SKL-FKK 3.12.97) KÄYTTÖTARKOITUS: - Rekikoira YLEISVAIKUTELMA: - Alaskanmalamuutti, eräs vanhimmista arktisista

Lisätiedot

Puhtaus mies. Puhtaus edistää terveyttä. Se edistää myös hyvää oloa, koska on kiva olla puhdas. Puhtaana myös tuoksut hyvälle.

Puhtaus mies. Puhtaus edistää terveyttä. Se edistää myös hyvää oloa, koska on kiva olla puhdas. Puhtaana myös tuoksut hyvälle. Puhtaus mies Puhtaus edistää terveyttä. Se edistää myös hyvää oloa, koska on kiva olla puhdas. Puhtaana myös tuoksut hyvälle. Puhtaus ei ole vain oma asiasi. Puhtaus on tärkeää, kun olet tekemisissä muiden

Lisätiedot

Erikoiskoulutus maremmanoabruzzese, owczarek podhalanski

Erikoiskoulutus maremmanoabruzzese, owczarek podhalanski Erikoiskoulutus maremmanoabruzzese, slovakiancuvac ja owczarek podhalanski Elena Ruskovaara Rotujen yhteinen tausta Huomioi käyttötarkoitus ja historia Laumanvartijarotujen lähestyminen; minkälainen on

Lisätiedot

JALOSTUSTARKASTUSLAUSUNTO. Paikka: Raisio aika: ##### sp narttu rek.nro FIN14135/07 Isä: Kärradalens Hasse Husbock

JALOSTUSTARKASTUSLAUSUNTO. Paikka: Raisio aika: ##### sp narttu rek.nro FIN14135/07 Isä: Kärradalens Hasse Husbock SKV Numero JALOSTUSTARKASTUSLAUSUNTO Paikka: Raisio aika: ##### Nimi: synt: Stenrikas Hurtiga Hedda 11.7.2006 sp narttu rek.nro FIN14135/07 Isä: Kärradalens Hasse Husbock rek.nro S47901/2002 Emä: Stenrikas

Lisätiedot

SKV. JALOSTUSTARKASTUSLAUSUNTO Paikka: Raisio aika: 14.7.2007. Numero

SKV. JALOSTUSTARKASTUSLAUSUNTO Paikka: Raisio aika: 14.7.2007. Numero SKV Numero JALOSTUSTARKASTUSLAUSUNTO Paikka: Raisio aika: 14.7.2007 Nimi: Jaxonville Leo Lottovoitto synt: 18.6.2006 sp uros rek.nro FIN35240/06 Isä: Cimillan Indescribable rek.nro FIN31258/98 Emä: Stenrikas

Lisätiedot

PUMI 1/5 (PUMI) Alkuperämaa: Unkari

PUMI 1/5 (PUMI) Alkuperämaa: Unkari Ryhmä:1 FCI:n numero:56 Hyväksytty: FCI 13.9.2000 SKL-FKK 2.3.2002 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry PUMI 1/5 (PUMI) Alkuperämaa: Unkari Pohjoismainen Kennelunioni Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag

Lisätiedot

VALKOINENPAIMENKOIRA 1/5 (BERGER BLANC SUISSE) Alkuperämaa: Sveitsi

VALKOINENPAIMENKOIRA 1/5 (BERGER BLANC SUISSE) Alkuperämaa: Sveitsi Ryhmä: 1 FCI:n numero: 347 Hyväksytty: FCI 12.8.2011 Kennelliitto 8.5.2012 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry VALKOINENPAIMENKOIRA 1/5 (BERGER BLANC SUISSE) Alkuperämaa: Sveitsi Pohjoismainen

Lisätiedot

KARAATIN SÄKENÖIVA SHANNON

KARAATIN SÄKENÖIVA SHANNON JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE PÄIVÄYS JA PAIKKA: Tarkastajat: KOIRAN TIEDOT KOIRAN NIMI: 21.4.2013 Kiljava Jaana Hartus Kaisa Vanhatalo, Satu Väliheikki, Tiina Kaltakari, Katriina Kauhaniemi, Eeva-Riitta Alanen

Lisätiedot

AIREDALENTERRIERI 1/4 (AIREDALE TERRIER) Alkuperämaa: Iso-Britannia

AIREDALENTERRIERI 1/4 (AIREDALE TERRIER) Alkuperämaa: Iso-Britannia Ryhmä: 3 FCI:n numero: 7 Hyväksytty: FCI 22.11.2012 Kennelliitto 11.12.2012 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry AIREDALENTERRIERI 1/4 (AIREDALE TERRIER) Alkuperämaa: Iso-Britannia Pohjoismainen

Lisätiedot

Uros Syntynyt: FI50927/12 - RZ Väri: punainen riistanvärinen Isä: LISEGO NOSA ERNIK YULISSY LISANTY FI36021/12

Uros Syntynyt: FI50927/12 - RZ Väri: punainen riistanvärinen Isä: LISEGO NOSA ERNIK YULISSY LISANTY FI36021/12 Uros Syntynyt: 25.8.2012 AAVISTUKSEN HE-MAN FI50927/12 - RZ Väri: punainen riistanvärinen Isä: LISEGO NOSA ERNIK YULISSY LISANTY FI36021/12 Emä: LAMARK WONDA FIN50422/08 Paino 6,30 kg Tarkastustulos: Hyväksytty

Lisätiedot

Uros Syntynyt: 22.4.2012. Isä: QUINCAS OIS SAKKORYSÄ FI27567/10 Emä: AAVISTUKSEN ZASTAVA

Uros Syntynyt: 22.4.2012. Isä: QUINCAS OIS SAKKORYSÄ FI27567/10 Emä: AAVISTUKSEN ZASTAVA Uros Syntynyt: 22.4.2012 AAVISTUKSEN ÖINEN-TEHORATSIA Isä: QUINCAS OIS SAKKORYSÄ FI27567/10 Emä: AAVISTUKSEN ZASTAVA FIN23280/07 FI30976/12- LZ Väri: punainen Paino 6,10 kg Tarkastustulos: Hyväksytään

Lisätiedot

PUOLANVINTTIKOIRA. chart polski. Suomen Puolanvinttikoirat ry 2017

PUOLANVINTTIKOIRA. chart polski. Suomen Puolanvinttikoirat ry 2017 PUOLANVINTTIKOIRA chart polski UUSI, MUTTA VANHA ROTU 1875 1885 1886 1998 2001 1994 1902 1911 1911 1916 RODUN NYKYISEN KANNAN ALKU JA LINJATUIMMAT KANTAYKSILÖT Rodun nykyinen kanta luotiin 1970-luvulla.

Lisätiedot

KÄÄPIÖSNAUTSERI 1/6 (ZWERGSCHNAUZER) Alkuperämaa: Saksa

KÄÄPIÖSNAUTSERI 1/6 (ZWERGSCHNAUZER) Alkuperämaa: Saksa Ryhmä: 2 FCI:n numero: 183 Hyväksytty: FCI 18.4.2007 Kennelliitto 27.11.2008 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry KÄÄPIÖSNAUTSERI 1/6 (ZWERGSCHNAUZER) Alkuperämaa: Saksa Pohjoismainen Kennelunioni

Lisätiedot

Helsinki Eeva Rautala

Helsinki Eeva Rautala Helsinki 22.5.2016 Eeva Rautala PEN, Urokset PEN 2 KP / Cinodes Calypso / FI52742/15 Voimakasrakenteinen uros. Maskuliininen pää. Hyvä ilme ja korvat. Voimakas rintakehä. Hyvä eturinta ja häntä. Vankka

Lisätiedot

WHITE VILLAN ACE VENTURA

WHITE VILLAN ACE VENTURA Pieksämäki 7.6, Tuire Okkola FLAMMEUS KEPPONEN 16195/08 PEN 2. 7 kk nuori uros jonka turkin laatu tänään vielä erittäin pehmeä. Kuono-osa tulee vielä kehittyä ja pään täyttyä silmien alta. Hyvä pigmentti

Lisätiedot

PULI 1/5 (PULI) Alkuperämaa: Unkari

PULI 1/5 (PULI) Alkuperämaa: Unkari Ryhmä:1 FCI:n numero:55 Hyväksytty: FCI 6.12.2013 Kennelliitto 4.2.2014 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry PULI 1/5 (PULI) Alkuperämaa: Unkari Pohjoismainen Kennelunioni Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag

Lisätiedot

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE PÄIVÄYS JA PAIKKA: Turku 10.9.2016 Tarkastajat: Maija Lehtonnen KOIRAN TIEDOT KOIRAN NIMI: Huisin Grand Legend REKISTERINUMERO: FI14804/15 TUONTIKOIRA/TUONTIMAA: SYNTYMÄAIKA: 29.12.2014

Lisätiedot

VENÄJÄNTOY 1/5 (RUSSKIY TOY) Alkuperämaa: Venäjä

VENÄJÄNTOY 1/5 (RUSSKIY TOY) Alkuperämaa: Venäjä Ryhmä: 9 FCI:n numero: 352 Hyväksytty 12.6.2006 SKL-FKK 24.10.2007 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry VENÄJÄNTOY 1/5 (RUSSKIY TOY) Alkuperämaa: Venäjä Pohjoismainen Kennelunioni Dansk Kennel

Lisätiedot

Narttu Syntynyt 22.03.2010. Isä: LISEGO NOSA UNTER OFITSER FIN29926/08

Narttu Syntynyt 22.03.2010. Isä: LISEGO NOSA UNTER OFITSER FIN29926/08 Narttu Syntynyt 22.03.2010 CHOIRAN TINWHISTLE Isä: LISEGO NOSA UNTER OFITSER FIN29926/08 Emä: MINELAN CHOIRANITA FIN20512/06 FI24997/10 - RZ Väri: riistanvärinen Paino 5,65 kg Tarkastustulos: Hyväksytty

Lisätiedot

HOVAWART 1/5 (HOVAWART) Alkuperämaa: Saksa

HOVAWART 1/5 (HOVAWART) Alkuperämaa: Saksa Ryhmä: 2 FCI:n numero: 190 Hyväksytty: FCI 12.1.1998 SKL-FKK 13.5.2000 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry HOVAWART 1/5 (HOVAWART) Alkuperämaa: Saksa KÄYTTÖTARKOITUS: Käyttökoira. FCI:N LUOKITUS:

Lisätiedot

ISLANNINLAMMASKOIRA 1/5 (ISLENSKUR FJÁRHUNDUR) Alkuperämaa: Islanti

ISLANNINLAMMASKOIRA 1/5 (ISLENSKUR FJÁRHUNDUR) Alkuperämaa: Islanti Ryhmä: 5 FCI:n numero: 289 Hyväksytty: FCI 3.7.2018 Kennelliitto 23.10.2018 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry ISLANNINLAMMASKOIRA 1/5 (ISLENSKUR FJÁRHUNDUR) Alkuperämaa: Islanti Pohjoismainen

Lisätiedot

AMERIKANCOCKERSPANIELI 1/5 (AMERICAN COCKER SPANIEL) Alkuperämaa: Yhdysvallat

AMERIKANCOCKERSPANIELI 1/5 (AMERICAN COCKER SPANIEL) Alkuperämaa: Yhdysvallat Ryhmä: 8 FCI:n numero: 167 Hyväksytty: FCI 22.1.1999 Kennelliitto 24.3.2010 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry AMERIKANCOCKERSPANIELI 1/5 (AMERICAN COCKER SPANIEL) Alkuperämaa: Yhdysvallat KÄYTTÖTARKOITUS:

Lisätiedot

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy

Tutustu. Innostu. Luo! www.villihelmi.fi. 2013 VilliHelmi Oy 1 Yhteen (avain)kaulakoruun tarvitset: 1-2 m 0,6 tai 0,8 mm metallilankaa (valitse paksuus helmien reikäkoon mukaan) erilaisia ja kokoisia helmiä, riipuksia, korunosia, renkaita kalotteja, mikäli käytät

Lisätiedot

VENÄJÄNMUSTATERRIERI 1/5 (RUSSKIY TCHIORNY TERRIER) Alkuperämaa: Venäjä

VENÄJÄNMUSTATERRIERI 1/5 (RUSSKIY TCHIORNY TERRIER) Alkuperämaa: Venäjä Ryhmä: 2 FCI:n numero: 327 Hyväksytty: FCI 10.1.2011 Kennelliitto 10.1.2012 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry VENÄJÄNMUSTATERRIERI 1/5 (RUSSKIY TCHIORNY TERRIER) Alkuperämaa: Venäjä KÄYTTÖTARKOITUS:

Lisätiedot

Lapinporokoira Rotumääritelmän tulkinta-ohje

Lapinporokoira Rotumääritelmän tulkinta-ohje Lapinporokoira Rotumääritelmän tulkinta-ohje Lappalaiskoirat ry 2010 Kuvat: Kaisa Hurme, Taru Vallius, Marja Talvitie ja joku tuntematonkin Hieno uros Hieno narttu Omaksi rodukseen lapinporokoira erotettiin

Lisätiedot

BUHUND ROTUMÄÄRITELMÄN TULKINTAOHJE. Flink

BUHUND ROTUMÄÄRITELMÄN TULKINTAOHJE. Flink BUHUND ROTUMÄÄRITELMÄN TULKINTAOHJE HISTORIA Buhundin tyyppisiä pystykorvia on ollut joka puolella pohjoista havumetsävyöhykettä jo esihistoriallisella ajalla. Koirien luurankoja on löydetty mm. vanhoista

Lisätiedot

LÄNSIGÖÖTANMAANPYSTYKORVA 1/5 (VÄSTGÖTASPETS) Alkuperämaa: Ruotsi

LÄNSIGÖÖTANMAANPYSTYKORVA 1/5 (VÄSTGÖTASPETS) Alkuperämaa: Ruotsi Ryhmä: 5 FCI:n numero: 14 Hyväksytty: FCI 27.5.2014 Kennelliitto 2.9.2014 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry LÄNSIGÖÖTANMAANPYSTYKORVA 1/5 (VÄSTGÖTASPETS) Alkuperämaa: Ruotsi Pohjoismainen Kennelunioni

Lisätiedot

T URKIN H O ITOA JA T RIMMAUS TA PA LKKIOIDEN AV UL L A

T URKIN H O ITOA JA T RIMMAUS TA PA LKKIOIDEN AV UL L A HYV INVO INT I T URKIN H O ITOA JA T RIMMAUS TA PA LKKIOIDEN AV UL L A TEKSTI: SIRU TIKKA KUVAT: JOEL ROSENDAHL Kun trimmaukseen ja käsittelyyn totutetaan, saadaan paremmin turvattua niin koiran kuin koiran

Lisätiedot

ITÄSIPERIANLAIKA 1/6 (VOSTOTCHNO-SIBIRSKAÏA LAÏKA) Alkuperämaa: Venäjä

ITÄSIPERIANLAIKA 1/6 (VOSTOTCHNO-SIBIRSKAÏA LAÏKA) Alkuperämaa: Venäjä Ryhmä: 5 FCI:n numero: 305 Hyväksytty: FCI 2.3.2011 Kennelliitto 20.3.2012 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry ITÄSIPERIANLAIKA 1/6 (VOSTOTCHNO-SIBIRSKAÏA LAÏKA) Alkuperämaa: Venäjä KÄYTTÖTARKOITUS:

Lisätiedot

Pomeranian. Rotumääritelmä ja tulkintaohje Jussi Liimatainen ja Esa Ruotsalainen

Pomeranian. Rotumääritelmä ja tulkintaohje Jussi Liimatainen ja Esa Ruotsalainen Pomeranian Rotumääritelmä ja tulkintaohje Jussi Liimatainen ja Esa Ruotsalainen Lyhyt historiaosuus: Saksanpystykorvat ovat kehittyneet kivikautisesta suokoirasta (Canis familiaris palustris Rüthimeyer)

Lisätiedot

Aika: 31.8.2014 Paikka: Renko, Hämeenlinna Arvioija: Pia Vatanen, kennel Ikurin Kuvat: Silja Beierschoder

Aika: 31.8.2014 Paikka: Renko, Hämeenlinna Arvioija: Pia Vatanen, kennel Ikurin Kuvat: Silja Beierschoder UROSKAVALKADI Suomen Keeshond ry Aika: 31.8.2014 Paikka: Renko, Hämeenlinna Arvioija: Pia Vatanen, kennel Ikurin Kuvat: Silja Beierschoder CINEREUS RINTIN MOON SHADOWS, "Ezio" Rek. nro FI10311/13 Synt.

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Nurmes ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Katariina ja Jarno Nummela KOIRAN NIMI Naavan Senna FI28276/09 PÄIVÄMÄÄRÄ 28.6.2014 SIHTEERIT

Lisätiedot

PONT-AUDEMERINSPANIELI (EPAGNEUL DE PONT-AUDEMER) Alkuperämaa: Ranska

PONT-AUDEMERINSPANIELI (EPAGNEUL DE PONT-AUDEMER) Alkuperämaa: Ranska PONT-AUDEMERINSPANIELI (EPAGNEUL DE PONT-AUDEMER) Alkuperämaa: Ranska Kuva: Creig Koshyk Laatinut: Raija Tammelin, Saksanseisojakerho ry. 2012. Aineisto: Suomen Kennelliiton rotumääritelmä Creig Koshyk:

Lisätiedot

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE PÄIVÄYS JA PAIKKA: Lahti 19.10.2014 Tarkastajat: KOIRAN TIEDOT KOIRAN NIMI: Rainer Vuorinen Pia Enlund Foula's secret Who REKISTERINUMERO: FI16726/12 TUNNISTUSMERKINTÄ: 2E+14 TUONTIKOIRA/TUONTIMAA:

Lisätiedot

BARBET JALOSTUSKATSELMUS

BARBET JALOSTUSKATSELMUS RET JLOSTUSKTSELMUS 1(8) Paikka Hämeenlinna rvioija Markku Santamäki Koiran nimi Tulimaan Valo Rekisterinumero FI33062/12 Sukupuoli U Tunnistusmerkintä tarkastettu Syntymäaika 22.4.2012 ika 25.7.2015 N

Lisätiedot

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE PÄIVÄYS JA PAIKKA: Lahti 19.10.2014 Tarkastajat: KOIRAN TIEDOT KOIRAN NIMI: Rainer Vuorinen Pia Enlund Peltsun Boop-Jedi Warrior REKISTERINUMERO: FI35188/09 TUNNISTUSMERKINTÄ: siru

Lisätiedot

Narttu Syntynyt: FI10833/14 - RZ Väri: riistanvärinen Isä: ZEKIWA HANG LOOSE FI16208/11 Emä: TINY TROTTER S RAGTIME GIRL

Narttu Syntynyt: FI10833/14 - RZ Väri: riistanvärinen Isä: ZEKIWA HANG LOOSE FI16208/11 Emä: TINY TROTTER S RAGTIME GIRL Narttu Syntynyt: 3.12.2013 CHOIRAN NYANSSI FI10833/14 - RZ Väri: riistanvärinen Isä: ZEKIWA HANG LOOSE FI16208/11 Emä: TINY TROTTER S RAGTIME GIRL FIN14468/07 Paino 5,45 kg Tarkastustulos: Hyväksytty Rinnanympärys

Lisätiedot

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE PÄIVÄYS JA PAIKKA: Turku 10.9.2016 Tarkastajat: Maija Lehtonen KOIRAN TIEDOT KOIRAN NIMI: Marvillan Elizeija REKISTERINUMERO: FI54161/13 TUNNISTUSMERKINTÄ: TUONTIKOIRA/TUONTIMAA:

Lisätiedot

1. TrendyNailWraps kynsikalvot koko kynnelle

1. TrendyNailWraps kynsikalvot koko kynnelle 1. TrendyNailWraps kynsikalvot koko kynnelle TrendyNailWraps kynsikalvot on valmistettu yhdysvalloissa erityiselle laminoidulle pinnalle joka on niin kestävä että sen päälle voidaan karhentamisen jälkeen

Lisätiedot

AMERIKANAKITA 1/5 (AMERICAN AKITA) Alkuperämaa: Japani Kehittäjämaa: USA

AMERIKANAKITA 1/5 (AMERICAN AKITA) Alkuperämaa: Japani Kehittäjämaa: USA Ryhmä: 5 FCI:n numero: 344 Hyväksytty: FCI 29.1.2015 Kennelliitto 14.4.2015 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry AMERIKANAKITA 1/5 (AMERICAN AKITA) Alkuperämaa: Japani Kehittäjämaa: USA KÄYTTÖTARKOITUS:

Lisätiedot

Rotumääritelmä. Tyyppierot kolmen rodun välillä: bernhardinkoira landseer newfoundlandinkoira

Rotumääritelmä. Tyyppierot kolmen rodun välillä: bernhardinkoira landseer newfoundlandinkoira Rotumääritelmä sen tulkinta ja arvosteluohjeet Tyyppierot kolmen rodun välillä: bernhardinkoira landseer newfoundlandinkoira Tulkinnan ja arvosteluohjeet ovat laatineet: Elina Haapaniemi, Marion Klok,

Lisätiedot

Uros Syntynyt: FI33760/09 - KZ Väri: musta punaisin merkein Isä: SEA-ROCK ZORRO FIN33781/02

Uros Syntynyt: FI33760/09 - KZ Väri: musta punaisin merkein Isä: SEA-ROCK ZORRO FIN33781/02 Uros Syntynyt: 21.5.2009 HAKIAVAN LUTUKKA FI33760/09 - KZ Väri: musta punaisin merkein Isä: SEA-ROCK ZORRO FIN33781/02 Emä: HAKIAVAN HOPEA FIN28405/02 Paino 7,50 kg Tarkastustulos: Hyväksytty Rinnanympärys

Lisätiedot

IRLANNINVESISPANIELI

IRLANNINVESISPANIELI IRLANNINVESISPANIELI Tuomarikoulutus 2004 Perustuu FCI:n 2.4.2001 hyväksymään rotumääritelmään Käännös SKL 24.9.2002 Seidi Linnavuori KÄYTTÖTARKOITUS: Irlanninvesispanieli soveltuu hyvin lähes kaikkeen

Lisätiedot

Nurmes , Pylvänäinen-Suorsa Marjatta PEN. PEN 3 / Chakiran Princess Pocahontas / FI44142/15

Nurmes , Pylvänäinen-Suorsa Marjatta PEN. PEN 3 / Chakiran Princess Pocahontas / FI44142/15 Nurmes 13.3.2016, Pylvänäinen-Suorsa Marjatta PEN PEN 3 / Chakiran Princess Pocahontas / FI44142/15 Hyvänkokoinen, hyväluustoinen pentu, hyvä pään muoto, hyvät silmät ja korvat. Hieman pitkä alaleuka ja

Lisätiedot

GRIFFON FAUVE DE BRETAGNE 1/5 (GRIFFON FAUVE DE BRETAGNE) Alkuperämaa: Ranska

GRIFFON FAUVE DE BRETAGNE 1/5 (GRIFFON FAUVE DE BRETAGNE) Alkuperämaa: Ranska Ryhmä: 6 FCI:n numero: 66 Hyväksytty: FCI 5.5.2003 Kennelliitto 3.12.2013 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry GRIFFON FAUVE DE BRETAGNE 1/5 (GRIFFON FAUVE DE BRETAGNE) Alkuperämaa: Ranska Pohjoismainen

Lisätiedot

SAKSANPYSTYKORVAT 1/5 (DEUTSCHE SPITZE) Alkuperämaa: Saksa

SAKSANPYSTYKORVAT 1/5 (DEUTSCHE SPITZE) Alkuperämaa: Saksa Ryhmä: 5 FCI:n numero: 97 Hyväksytty: FCI 25.1.2013 Kennelliitto 2.4.2013 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry SAKSANPYSTYKORVAT 1/5 (DEUTSCHE SPITZE) Alkuperämaa: Saksa KÄYTTÖTARKOITUS: FCI:N

Lisätiedot

BARBET JALOSTUSKATSELMUS

BARBET JALOSTUSKATSELMUS - ULKOMUOTO RET JLOSTUSKTSELMUS 1(8) Paikka Hämeenlinna rvioija Markku Santamäki Koiran nimi Laulava Laika Rekisterinumero FI46299/10 Sukupuoli U Tunnistusmerkintä tarkastettu Syntymäaika 15.7.2010 ika

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

SVKL:n erikoiskoulutus SLOUGHI

SVKL:n erikoiskoulutus SLOUGHI SVKL:n erikoiskoulutus 28.2.2015 SLOUGHI Sloughi, FCI 188 Alkuperämaa Marokko KÄYTTÖTARKOITUS: Näkönsä avulla metsästävä koira. LYHYT HISTORIAOSUUS: Slougheja on ollut Pohjois- Afrikassa jo vuosisatojen

Lisätiedot

Ulkomuodon jalostustarkastus

Ulkomuodon jalostustarkastus Ulkomuodon jalostustarkastus Jalostustarkastuksen tulokset ovat julkisia. Aika Paikka Järjestäjä (yhdistys) Tunnistusmerkintä (TM) Rotu TM tarkastettu, tark. nimi tekstaten Rotukoodi Koiran nimi Rek.nro

Lisätiedot

MAREMMANAJOKOIRA 1/5 (SEGUGIO MAREMMANO) Alkuperämaa: Italia

MAREMMANAJOKOIRA 1/5 (SEGUGIO MAREMMANO) Alkuperämaa: Italia Ryhmä: 6 FCI:n numero: 361 Hyväksytty: FCI 12.10.2018 Kennelliitto 12.2.2019 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry MAREMMANAJOKOIRA 1/5 (SEGUGIO MAREMMANO) Alkuperämaa: Italia Pohjoismainen Kennelunioni

Lisätiedot

Säämiskäpaikat baletin kärkitossuille

Säämiskäpaikat baletin kärkitossuille Säämiskäpaikat baletin kärkitossuille Baletin kovakärkisten tossujen kärjet joutuvat auttamattoman koville käytössä. Satiini, josta tossun pinta on yleensä tehty, on herkästi purkautuvaa ja rispaantuvaa,

Lisätiedot

Jalostustarkastetut schipperket 2015

Jalostustarkastetut schipperket 2015 Jalostustarkastetut schipperket 2015 Tässä katalogissa julkaistaan niiden vuonna 2015 jalostustarkastettujen ja jalostustarkastuksen hyväksytysti läpäisseiden schipperkeiden jalostustarkastusarvostelut,

Lisätiedot

KOOIKERHONDJE 1/5 (NEDERLANDSE KOOIKERHONDJE) Alkuperämaa: Alankomaat

KOOIKERHONDJE 1/5 (NEDERLANDSE KOOIKERHONDJE) Alkuperämaa: Alankomaat Ryhmä: 8 FCI:n numero: 314 Hyväksytty: FCI 19.01.2011 Kennelliitto 10.1.2012 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry KOOIKERHONDJE 1/5 (NEDERLANDSE KOOIKERHONDJE) Alkuperämaa: Alankomaat Pohjoismainen

Lisätiedot

TSEKINSEISOJA 1/5 (CESKÝ FOUSEK) Alkuperämaa: Entinen Tšekkoslovakia, nykyinen Tšekin tasavalta.

TSEKINSEISOJA 1/5 (CESKÝ FOUSEK) Alkuperämaa: Entinen Tšekkoslovakia, nykyinen Tšekin tasavalta. Ryhmä: 7 FCI:n numero: 245 Hyväksytty: FCI 7.8.1998 Kennelliitto 8.5.2012 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry TSEKINSEISOJA 1/5 (CESKÝ FOUSEK) Alkuperämaa: Entinen Tšekkoslovakia, nykyinen Tšekin

Lisätiedot

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE PÄIVÄYS JA PAIKKA: Tarkastajat: KOIRAN TIEDOT KOIRAN NIMI: 16.9.2012 Tyrnävä Jaana Hartus Kaisa Vanhatalo, Satu Väliheikki, Tiina Kaltakari(sihteeri) Minitiimin You Make Hearts

Lisätiedot

CHESAPEAKELAHDENNOUTAJA 1/5 (CHESAPEAKE BAY RETRIEVER) Alkuperämaa: USA

CHESAPEAKELAHDENNOUTAJA 1/5 (CHESAPEAKE BAY RETRIEVER) Alkuperämaa: USA Ryhmä: 8 FCI:n numero: 263 Hyväksytty: FCI 14.2.1995 SKL-FKK 30.9.1996 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry CHESAPEAKELAHDENNOUTAJA 1/5 (CHESAPEAKE BAY RETRIEVER) Alkuperämaa: USA KÄYTTÖTARKOITUS:

Lisätiedot

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE PÄIVÄYS JA PAIKKA: Turku 10.9.2016 Tarkastajat: Maija Lehtonen KOIRAN TIEDOT KOIRAN NIMI: Mutkis Jare Räppääjä REKISTERINUMERO: FI38961/13 TUNNISTUSMERKINTÄ: TUONTIKOIRA/TUONTIMAA:

Lisätiedot

ARNE &CARLOS HEVONEN

ARNE &CARLOS HEVONEN ARNE&CARLOS HEVONEN MATERIAALIT: Rauman Petter superwash -lankaa 1 kerä mustaa (312) 1 kerä ruskeaa (322) hevoseen 1 kerä harjaan ja häntään Hieman roosaa (344) korvien sisäosaan Sukkapuikot nro 2,5 Takajalat

Lisätiedot

CHIHUAHUA 1/5 (CHIHUAHUEÑO) Alkuperämaa: Meksiko

CHIHUAHUA 1/5 (CHIHUAHUEÑO) Alkuperämaa: Meksiko Ryhmä: 9 FCI:n numero: 218 Hyväksytty: FCI 15.9.2010 Kennelliitto 1.12.2010 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry CHIHUAHUA 1/5 (CHIHUAHUEÑO) Alkuperämaa: Meksiko Pohjoismainen Kennelunioni Dansk

Lisätiedot

Spinonen rotumääritelmä ja käyttöä kestävä rakenne

Spinonen rotumääritelmä ja käyttöä kestävä rakenne Spinonen rotumääritelmä ja käyttöä kestävä rakenne Vain terverakenteinen koira kykenee täysipainoisesti täyttämään ne fyysiset vaatimukset, joita meidänkin harrastuslajissamme koirilta edellytetään. Puutteet

Lisätiedot

SIVU 1. laittaa mikä tahansa geeli tai akryyli. TrendyNailWraps kynsikalvot ovat erittäin kestäviä ja saatavilla 50 erilaisena mallina.

SIVU 1. laittaa mikä tahansa geeli tai akryyli. TrendyNailWraps kynsikalvot ovat erittäin kestäviä ja saatavilla 50 erilaisena mallina. TrendyNailWraps kynsikalvot on valmis- tettu Yhdysvalloissa erityiselle laminoidulle pinnalle, joka on niin kestävä että sen pintaa voidaan karhentaa. TrendyNailWraps kynsikalvojen päälle voidaan laittaa

Lisätiedot

APINAPINSERI 1/5 (AFFENPINSCHER) Alkuperämaa: Saksa

APINAPINSERI 1/5 (AFFENPINSCHER) Alkuperämaa: Saksa Ryhmä: 2 FCI:n numero: 186 Hyväksytty: FCI 18.4.2007 Kennelliitto 27.11.2008 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry APINAPINSERI 1/5 (AFFENPINSCHER) Alkuperämaa: Saksa Pohjoismainen Kennelunioni

Lisätiedot

Lämmittely LEIKKAUS VÄRJÄYS KIHARAT KÄSITTELY ÖLJYHOITO TASOITUS KASVATTAA KASVAA VÄRJÄTÄ VÄRJÄYTTÄÄ KUIVATA KALJU SIILI IROKEESI NUTTURA

Lämmittely LEIKKAUS VÄRJÄYS KIHARAT KÄSITTELY ÖLJYHOITO TASOITUS KASVATTAA KASVAA VÄRJÄTÄ VÄRJÄYTTÄÄ KUIVATA KALJU SIILI IROKEESI NUTTURA Lämmittely LEIKKAUS VÄRJÄYS KIHARAT KÄSITTELY ÖLJYHOITO TASOITUS KASVATTAA KASVAA VÄRJÄTÄ VÄRJÄYTTÄÄ LEIKATA LEIKKAUTTAA PESTÄ PESETTÄÄ TEHDÄ KAMPAUS KUIVATA KALJU SIILI IROKEESI NUTTURA LETIT PONINHÄNTÄ

Lisätiedot

PUMI. FCI:n numero:56 Hyväksytty: FCI SKL-FKK (c) unkarinpaimenkoirat ry 1

PUMI. FCI:n numero:56 Hyväksytty: FCI SKL-FKK (c) unkarinpaimenkoirat ry 1 PUMI FCI:n numero:56 Hyväksytty: FCI 13.9.2000 SKL-FKK 2.3.2002 1 PUMI Lihavoitu kursiivilla oleva teksti on rotumääritelmän tulkintaa Alkuperämaa: Unkari KÄYTTÖTARKOITUS: Terrierityyppinen paimenkoira,

Lisätiedot

LAPINPOROKOIRA. - rotumääritelmä - rotumääritelmän tulkintaohje

LAPINPOROKOIRA. - rotumääritelmä - rotumääritelmän tulkintaohje LAPINPOROKOIRA - rotumääritelmä - rotumääritelmän tulkintaohje 1 LAPINPOROKOIRA (Lapinporokoira) Suomalainen rotu Ryhmä 5 (alaryhmä 3) FCI:n numero 284 Hyväksytty: FCI, SKL-FKK 8.5.1997 KÄYTTÖTARKOITUS:

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Marko Herraniemi KOIRAN NIMI Kaikenriistan Luja PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina

Lisätiedot

One click is enough to make the world a better place.

One click is enough to make the world a better place. One click is enough to make the world a better place. MITÄ MUN TUKALLE VOI TEHDÄ.? Mä haluaisin hiustenleikkauksen. Mä haluan värin. Mä haluan kiharat. Mä haluan tasoituksen. Mä haluan kasvattaa mun hiuksia.

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Susanna Pulkkinen KOIRAN NIMI Loistawan Bruce PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Kimmo Pljo KOIRAN NIMI Nirppu PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi SYNTYMÄAIKA

Lisätiedot

Kesäpäiväarvostelut 2015. Merikarvia 18.7.2015 Tuomarina Leni Finne KOTIKOIRALUOKKA UROS. Kalliovaaran Ådi Princ

Kesäpäiväarvostelut 2015. Merikarvia 18.7.2015 Tuomarina Leni Finne KOTIKOIRALUOKKA UROS. Kalliovaaran Ådi Princ Kesäpäiväarvostelut 2015 Merikarvia 18.7.2015 Tuomarina Leni Finne KOTIKOIRALUOKKA UROS Kalliovaaran Ådi Princ Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Oikealinjainen pää. Erinomainen pigmentti. yvät silmät

Lisätiedot

SAKSANMETSÄSTYSTERRIERI 1/5 (DEUTSCHER JAGDTERRIER) Alkuperämaa: Saksa

SAKSANMETSÄSTYSTERRIERI 1/5 (DEUTSCHER JAGDTERRIER) Alkuperämaa: Saksa Ryhmä: 3 FCI:n numero: 103 Hyväksytty: FCI 26.5.2015 Kennelliitto 25.8.2015 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry SAKSANMETSÄSTYSTERRIERI 1/5 (DEUTSCHER JAGDTERRIER) Alkuperämaa: Saksa Pohjoismainen

Lisätiedot

Matti Majava. Lyhenteet s = silmukka tr = taikarengas krs = kierros /kerros r = rivi ks = kiinteä silmukka ss = seuraava silmukka

Matti Majava. Lyhenteet s = silmukka tr = taikarengas krs = kierros /kerros r = rivi ks = kiinteä silmukka ss = seuraava silmukka Matti Majava Materiaalit: Puuvillalanka: Mayflower Cotton 8/4 Ruskea (1432), oranssi (1497), valkoinen (1402) harmaa (1442) ja musta (1443). Turvasilmat: 2 kpl. (8 mm.) Virkkuukoukku: Ohjeessa käytetty

Lisätiedot

DOBERMANNI 1/6 (DOBERMANN) Alkuperämaa: Saksa

DOBERMANNI 1/6 (DOBERMANN) Alkuperämaa: Saksa Ryhmä: 2 FCI:n numero: 143 Hyväksytty: FCI 14.2.1994 SKL-FKK 8.2.1995 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry DOBERMANNI 1/6 (DOBERMANN) Alkuperämaa: Saksa KÄYTTÖTARKOITUS: FCI:N LUOKITUS: Seura-,

Lisätiedot

RUOTSINLAPINKOIRA. - rotumääritelmä - rotumääritelmän tulkintaohje

RUOTSINLAPINKOIRA. - rotumääritelmä - rotumääritelmän tulkintaohje RUOTSINLAPINKOIRA - rotumääritelmä - rotumääritelmän tulkintaohje 1 RUOTSINLAPINKOIRA (Svensk Lapphund) Alkuperämaa: Ruotsi Ryhmä 5 FCI:n numero 135 Hyväksytty: FCI 22.9.2000 SKL-FKK 20.10.2001 KÄYTTÖTARKOITUS:

Lisätiedot

FILA BRASILEIRO 1/4 (FILA BRASILEIRO) Alkuperämaa: Brasilia

FILA BRASILEIRO 1/4 (FILA BRASILEIRO) Alkuperämaa: Brasilia Ryhmä: 2 FCI:n numero: 225 Hyväksytty: FCI 12.1.1993 SKL-FKK 10.8.1993 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry FILA BRASILEIRO 1/4 (FILA BRASILEIRO) Alkuperämaa: Brasilia KÄYTTÖTARKOITUS: Vahtikoira

Lisätiedot

SVKL:n erikoiskoulutus Unkarinvinttikoira. Magyar agar

SVKL:n erikoiskoulutus Unkarinvinttikoira. Magyar agar SVKL:n erikoiskoulutus 25.2.2017 Unkarinvinttikoira Magyar agar Unkarinvinttikoira, FCI 240 Alkuperämaa Unkari KÄYTTÖTARKOITUS: Metsästävä ja kiinniottava koira, joka metsästää näkönsä avulla. Myös hajuaisti

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

ALKUVERRYTTELY: KÄSIEN PYÖRITTELY, SELKÄRULLAUS JA POLVENNOSTOKÄVELY PAIKALLAAN

ALKUVERRYTTELY: KÄSIEN PYÖRITTELY, SELKÄRULLAUS JA POLVENNOSTOKÄVELY PAIKALLAAN KUNTOPIIRI- OHJELMA KUNTOPIIRITYYPPINEN LIHASKUNTOHARJOITUS Treeni 1 Ikäisesi nuoren suositellaan harrastavan vähintään 3 kertaa viikossa lihaskuntoa, liikkuvuutta ja luiden terveyttä edistävää liikuntaa

Lisätiedot

Narttu Syntynyt: Isä: PEACE HIP JP MERU SILVER PRINCE AKCHP Emä: AAVISTUKSEN MUSTA-MAKKARA FIN46289/08

Narttu Syntynyt: Isä: PEACE HIP JP MERU SILVER PRINCE AKCHP Emä: AAVISTUKSEN MUSTA-MAKKARA FIN46289/08 Narttu Syntynyt: 6.3.2014 AAVISTUKSEN ROSA DI ROMA FI22960/14 - LK Väri: musta laikulinen Isä: PEACE HIP JP MERU SILVER PRINCE AKCHP26360101 Emä: AAVISTUKSEN MUSTA-MAKKARA FIN46289/08 Paino 4,15 kg Tarkastustulos:

Lisätiedot

CESKYTERRIERI 1/5 (CESKÝ TERRIER) Alkuperämaa: Tsekin tasavalta

CESKYTERRIERI 1/5 (CESKÝ TERRIER) Alkuperämaa: Tsekin tasavalta Ryhmä: 3 FCI:n numero: 246 Hyväksytty: FCI 11.3.1997 SKL-FKK 19.5.1998 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry CESKYTERRIERI 1/5 (CESKÝ TERRIER) Alkuperämaa: Tsekin tasavalta KÄYTTÖTARKOITUS: Alkuperäinen

Lisätiedot

IRLANNINTERRIERI 1/5 (IRISH TERRIER) Alkuperämaa: Irlanti

IRLANNINTERRIERI 1/5 (IRISH TERRIER) Alkuperämaa: Irlanti Ryhmä: 3 FCI:n numero: 139 Hyväksytty: FCI 2.4.2001 SKL-FKK 8.6.2002 Suomen Kennelliitto- Finska Kennelklubben ry IRLANNINTERRIERI 1/5 (IRISH TERRIER) Alkuperämaa: Irlanti Pohjoismainen Kennelunioni Dansk

Lisätiedot

Hard Core Keskivartalo

Hard Core Keskivartalo Hard Core Keskivartalo Keskivartalo kuntopiiri kestävyysurheilijalle Keskity jokaisessa liikkeessä keskivartaloon ja siihen että paketti pysyy kasassa. Staattisissa liikkeissä lankkupito toimii perusasentona.

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA Antero Hämäläinen KOIRAN NIMI Nemo PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi SYNTYMÄAIKA

Lisätiedot

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE

JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE JALOSTUSTARKASTUSLOMAKE PÄIVÄYS JA PAIKKA: Oulu 16.9.2012 Tarkastajat: KOIRAN TIEDOT KOIRAN NIMI: Jaana Hartus Kaisa Vanhatalo, Satu Väliheikki, Tiina Kaltakari(sihteeri) Nenitan Arctic Royal REKISTERINUMERO:

Lisätiedot

12.6.2010 Tuuri tuomari: Reia Leikola-Walden. sininen NARTUT JUNIORILUOKKA

12.6.2010 Tuuri tuomari: Reia Leikola-Walden. sininen NARTUT JUNIORILUOKKA 12.6.2010 Tuuri tuomari: Reia Leikola-Walden sininen Evanesence Vom Napoleonstein FI46037/09 Mittasuhteiltaan oikea, elegantti nuori narttu. Oikealinjainen pää sivusta, vahvanpuoleinen kallo ja avonaiset

Lisätiedot

Jalostustarkastuksen pöytäkirja

Jalostustarkastuksen pöytäkirja 1 Jalostustarkastuksen pöytäkirja TARKASTUSPAIKKA Sodankylä Luosto ULKOMUOTOTUOMARI Hannu Talvi PÄIVÄMÄÄRÄ 27.6.2015 SIHTEERIT Elina Sieppi VALOKUVAUS Heini Lehisto ELÄINLÄÄKÄRI KOIRAN TIEDOT KASVATTAJA

Lisätiedot

Puukon valmistaminen. terän takominen helan valmistaminen lestin ja kahvan valmistaminen tupen ompelu

Puukon valmistaminen. terän takominen helan valmistaminen lestin ja kahvan valmistaminen tupen ompelu Puukon valmistaminen terän takominen helan valmistaminen lestin ja kahvan valmistaminen tupen ompelu Terän takominen kuumenna taottava rauta ahjossa keltaiseksi pidä rauta hehkuvan hiilikasan sisällä älä

Lisätiedot

Pystypuusta lattialankuksi

Pystypuusta lattialankuksi Pystypuusta lattialankuksi Naapuripalstallamme tehtiin eräänä talvena avohakkuu, jonka seurauksena seuraavan kesän puhurituulet kaatoivat useita suuria kuusia oman metsäpalstamme suojattomasta reunasta.

Lisätiedot

Edut. Deep Clarifying Shampoo. Instant Keratin Infusion. Smooth Extending Shampoo. Boost Shine Drops

Edut. Deep Clarifying Shampoo. Instant Keratin Infusion. Smooth Extending Shampoo. Boost Shine Drops SUPREME KERATIN Klikkaa tästä saadaksesi tuotteista enemmän tietoa: Edut Deep Clarifying Shampoo Instant Keratin Infusion Smooth Extending Shampoo Smooth Conditioning Gloss Mask Boost Shine Drops ASK Education

Lisätiedot