KIRJASTO-KULTTUURI TIEDOTTAA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KIRJASTO-KULTTUURI TIEDOTTAA"

Transkriptio

1 Kuntatiedote 3 /2015 8/22 KIRJASTO-KULTTUURI TIEDOTTAA UUSIA HANKINTOJA TERVETULOA LAINAAMAAN! Lappalainen: Miksi aivot sanovat ei uusi tapa ajatella Wiseman: Pää tyynyyn hyvän unen kahdeksan oppituntia Takanen: Tunne sydämesi matka uuteen rakkauteen Kiljunen: Eläkeläisten taitettu itsetunto seniorikansalaisena Pasternack: Tautitehdas miten ylidiagnostiikka tekee meistä Rutanen: Tuohitöiden käsikirja Cajander: Luontopiha ympäristöystävällinen piha ja puutarha Suomen kauneimmat puutarhat Yrityksen taloushallinto tänään Holmila: Suomi sodan jälkeen Avojaloin 20 tositarinaa Karjalan Kannakselta Uimonen: Juha Sipilä keskustajohtajan henkilökuva Atkinson: Joka lapsia ja koiria rakastaa Church: Korealainen kuurupiilo Gavalda: Parempaa elämää Hoeg: Susanin vaikutus Honkasalo: Perillä kello kuusi Kivelä: Taikatemppuja Katajamäellä Larsson: Paviaanivarkaus Nesbö: Verta lumella I Vuori: Neidonpaula Väisänen: Piisamiturkki ja muita kertomuksia DVD Metsästysseikkailu, osa 1. Etnobik Jambaila Aerolates Kiinteyttävä pilates Laulava koira (karaoke) Lawrence of Arabia Leijonasydän Helinä-keiju (3) CD-LEVYT Wanhanajan lastenlauluja Helenius: Matkalla Robin: 16 stadion Leskinen: Kaikkien aikojen Juice Neljä ruusua: Euforia Elastinen: Iso kuva E-KIRJA (SÄHKÖINEN KIRJA) Keski-kirjastojen e-kirjakokoelmasta voit lainata tällä hetkellä yli 600 eri julkaisua e-kirjana. Kokoelmaa täydennetään jatkuvasti. E-kirjat hankitaan kotimaiselta Ellibsiltä, joka on myös toteuttanut palvelun. Kokoelmasta suurin osa on aikuisten suomenkielistä kaunokirjallisuutta ja tietokirjallisuutta. Kokoelmaan kuuluu myös lasten- ja nuortenkirjallisuutta sekä Long Play -artikkeleita. E-kirjojen lainaamiseen tarvitset Keski-kirjastokortin ja siihen kirjastosta saatavan PIN-koodin. Kokoelman selaamiseen ei tarvita kirjautumista. Laina-aika on joko 1 vuorokausi tai 14 vuorokautta. Uusiminen ei ole mahdollista, mutta jos kirjasta ei ole varauksia, sen voi lainata palautuksen jälkeen uudelleen. Lainoja voi olla yhtäaikaisesti viisi, varauksia voi olla seitsemän kerrallaan. Lainasi ja varauksesi näkyvät kirjautumisen jälkeen tiedoissasi. Etsi lainattavia e-kirjoja Keski-kirjastojen verkkokirjaston haulla tai suoraan e-kirjapalvelusta. Verkkokirjaston pikahaulla kaikki e-kirjat löytää hakusanalla Ellibs tai tarkennetun haun aineistolaji-rajauksella: e-kirja. Älä käytä kunta- tai muita rajauksia samalla. E-kirjan lukeminen on helppoa "Lue selaimessa" -vaihtoehdolla. Lukuohjelmaasennuksia tai Adobe-tunnusta ei tarvita. Selainlukeminen toimii ainakin seuraavissa selaimissa: Mozilla Firefox, Google Chrome ja Apple Safari. Kirjan voi myös ladata lukuohjelmaan tietokoneelle, tabletille tai muulle mobiililaitteelle. Ladattua kirjaa voi lukea myös ilman internet-yhteyttä. Lainat palautuvat automaattisesti eräpäivänä. Voit myös itse palauttaa lainan tiedoistasi. E-kirjoista ei kerry varaus- tai myöhästymismaksuja.

2 Kuntatiedote 3 /2015 9/22 ISÄNNÄNVIIREJÄ TAAS SAATAVILLA KIRJASTOSTA Suosittuja isännänviirejä saa jälleen kirjastosta kesäkuusta lähtien. Useimpiin lipputankoihin sopiva pienempi viiri (400 x 150 cm) on aiempia parempi ja kestävämpi, Texmesh 155g/m2 materiaalia, joten hinnatkin ovat nousseet. Nyt pienemmän viirin hinta 75 euroa (kotiseutuyhdistyksen jäsenelle viiden euron alennus). Lähinnä maatalojen pitkiin tankoihin löytyy vielä varastosta aiemmin hankittuja pitempiä viirejä, joiden hinta on entinen eli 70 euroa (viiden euron jäsenalennus). Myynnissä myös Kotiportti-lehtiä Veneilykarttoja Kirjaston kangaskasseja Kivijärvi-kortteja Kunnanviraston ollessa suljettuna kirjastosta saa myös mm. kuntosalien avainpantteja. AVUSTUS KULTTUURITAPAHTUMAAN Yhdistykset ja eri toimijat järjestävät kulttuuritapahtumia. Tapahtumanjärjestäjiä on tuettu aiemmin jakamalla yhdistysavustuksia vuoteen 2009 saakka, kunnes kunnan linjauksena lähes kaikista harkinnanvaraisista avustuksista luovuttiin. Kulttuuritoimijoita on kuitenkin syytä motivoida erilaisin keinoin. Talousarvioon 2015 on varattu euron määräraha kulttuuriavustuksiin. Kulttuuriavustusta maksetaan 100 euroa / kulttuuritapahtuman järjestäjä / vuosi. Tapahtuman järjestäjän tulee olla kivijärveläinen yhdistys tai muu toimiva ryhmä. Tapahtumasta on tiedotettava ja sen on oltava avoin kaikille. Erillistä hakuaikaa ei ole, vaan avustusta voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella ympäri vuoden. Hakemukset osoitetaan kulttuuritoimelle/toimitetaan kirjastoon. Lisätietoja: Pirkko Oinonen, p AKVARELLIMAALAUSKURSSI MA KE 1.7. Kiinnostaako kokeilla, millaista on akvarellimaalaaminen? Päästä luovuutesi valloilleen kuvataiteilija Laura Hetemäen vetämällä kuvataidekurssilla. Tutustutaan akvarellimaalaustekniikkaan, tehdään erilaisia harjoituksia ja sään salliessa maalataan myös ulkona. Sopii aloittelijoille ja jo pidempään harrastaneille. Kurssilta voi ostaa maalaustarvikkeita tai ottaa omat välineet. Kurssi kestää maanantaista keskiviikkoon, klo 12-15, yhteensä 9 tuntia. Paikka: Tenholan koulu. Alaikäraja 12 v. Ilmoittautumiset Lauralle, p tai laura.hetemaki@karstula.fi YHTEISLAULUJA KARIN SÄESTYKSELLÄ Yhteislauluillat ovat keskiviikkoisin 1.7., 8.7., 15.7., ja klo 19. Laulamme sekä kirkonkylällä että sivukylillä. Varaa lauluilta kylällesi mahd. pian! Lisätietoja Pirkolta, tai pirkko.oinonen@kivijarvi.fi.

3 Kuntatiedote 3 / /22 HEINÄKUUN 2015 TAPAHTUMIA Alustavia tietoja. Muutokset mahdollisia. Tarkat tiedot kirjastosta, kunnan kotisivuilta tai tapahtumien järjestäjiltä. su Konfirmaatiomessu klo 10 kirkossa. Kemppainen, Vainio ma Kuvataidekurssi 1. pv, ilm. etukäteen p ti 30.6 Kuvataidekurssi 2. pv ke 1.7. Kuvataidekurssi 3. pv to 2.7. Hippokisat klo 18 urheilukentällä. Käytännön järj. Kivekkäiden yu-jaosto. pe 3.7. Perinneperjantai klo 10 koulumuseolla. Järj. kulttuuritoimi ja kotiseutuyhdistys. la 4.7. PKS-cup 3. osakilpailu Yamaha-kuha klo 12-22, lähtö satamasta. Järj. Cup & Taimenveikot. su 5.7. Rantakeittojuhla klo 11, Nousulahti. Järj. Lions club ja sotainvalidit ma 6.7. Huomenta rakkaani -parisuhdekomedia klo 19 Hannunkivessä. Järj. Kivijärven kesäteatteri. ti 7.7 Eino Leinoa ja muita klassisia runoja / runomies Reijo Vähälä klo 13 torilla, sateella ksto ke 8.7 Kivijärvi Soi torisoitto Syysserenadista Sateiseen iltaan / Vaskiseitsikko Saaren Soittajat klo 12 (huom. aika) torilla. Vapaa pääsy. Järj. kotiseutuyhdistys. to 9.7. Museopäivä klo viljamakasiinilla (kotiseutumuseo). Järj. kotiseutuyhdistys. pe Perinneperjantai klo 10 koulumuseolla. Järj. kulttuuritoimi ja kotiseutuyhdistys. la Iltaretki Kaustisen kansanmusiikkijuhlille. Esiintyy mm. Katri-Helena. Ilm. kirjastoon. su ma Huomenta rakkaani -parisuhdekomedia klo 19 Hannunkivessä. Järj. Kivijärven kesäteatteri. ti Kivijärvi Soi ukrainalainen etnomus.yhtye Dzerela Karpat klo 19 torilla. Vapaa pääsy. ke to Toritanssit klo torilla. Musiikki Anka-bändi. Järj. kunta/kulttuuri- ja vapaa-aikatoimi. pe Perinneperjantai klo 10 koulumuseolla. Järj. kulttuuritoimi ja kotiseutuyhdistys. Kivijärvi Soi Scarafonin laulajien I konsertti klo 19 srk-talo. Järj. kotiseutuyhdistys. la Kotiseuturetki, alustava suunnitelma. Järj. kotiseutuyhdistys. su Kivijärvi Soi Petri Laaksosen konsertti klo 19 liikuntasalissa. Järj. kotiseutuyhdistys ma Suomen mies isänmaall.komedia klo 19 Hannunkivessä. Järj. Kivijärven kesäteatteri. ti Kivijärvi Soi trubaduuri Tero Tenhunen klo 21 (huom. aika) Hannunkivessä. ke to Kivijärvi Soi Scarafonin laulajien II konsertti klo 19 srk-talo. Järj. kotiseutuyhdistys. pe Perinneperjantai klo 10 koulumuseolla. Järj. kulttuuritoimi ja kotiseutuyhdistys. la Kivijärvi Soi Marja Mattlarin konsertti klo Talviaisten tilalla. su ma Suomen mies isänmaall.komedia klo 19 Hannunkivessä. Järj. Kivijärven kesäteatteri. ti Kesäteatteriretki, kohde avoin (voi esittää toivomuksia kirjastoon!) ke to Karaokeiltapäivä kirjastossa, tule laulamaan klo pe Kukkomarkkinat satamassa, torilla ja Tenholan koulun pihalla. Järj. tekninen osasto. la 1.8. Kivijärven taimenuistelu, PKS-cupin 4. osakilpailu, klo 10-17, siirtymät ½ h. Järj. Taimenveikot. (Kulttuuritoimi koonnut tiedot eri kotisivuilta.)

4 Kuntatiedote 3 / /22 KIVIJÄRVI SOI 2015 Torisoitto Syysserenadista Sateiseen iltaan ke 8.7. klo 12 Kivijärven tori, Satamatie 2 (huom. aika) Vaskiseitsikko Saaren Soittajat esiintyy kesän torisoittokiertueella Kivijärvellä. Vajaan tunnin vaskituokio kertoo Olavi Virran elämästä sanoin ja sävelin alkaen ensimmäisestä äänityksestä Syysserenadi 1938 ja päättyen viimeiseen levytykseen Sateinen ilta Virran syntymästä tuli 100 vuotta 27. helmikuuta. Yhteistyössä kulttuuritoimen kanssa. Vapaa pääsy. Etnomusiikkiyhtye Dzerela Karpatin konsertti ti klo 19 Kivijärven tori, Satamatie 2 Džerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia Ukrainan länsiosista. Sitä soitetaan ikivanhoilla kansansoittimilla, kuten tsimbaly, nai (panhuilu) ja okariina. Ryhmän ansiosta ukrainalaisen instrumentaali-musiikin helmiin ovat tutustuneet mm. kuulijat Puolassa, Unkarissa, Saksassa, Itävallassa, Makedoniassa, Italiassa, Espanjassa, Romaniassa, Bulgariassa, Kanadassa ja USA:ssa. Yhtye konsertoi Suomessa Yhteistyössä kulttuuritoimen kanssa. Vapaa pääsy. Italialaisen Jenny Anvelt-Scarafonin laulajien konsertti pe klo 19 Kivijärven seurakuntatalo, Keskustie 23 Konsertti on osa kansainvälistä laulajien mestarikurssia, joka pidetään Kivijärvellä Kurssilla opettajana toimii professori Jenny Anvelt-Scarafoni ja konserteissa laulajia säestää tallinnalainen Ivari Ilja, Viron musiikki- ja teatterikorkeakoulun professori ja pianoosaston johtaja. Konsertissa kuullaan tuttuja ooppera- ja operettihelmiä. Liput 15 e. Petri Laaksosen konsertti su klo 19 Kivijärven liikuntasali, Keskustie 32B Laulaja-säveltäjä Petri Laaksosen artistiprofiili on monella tapaa ainutlaatuinen. Hänen tuotteliaasta kynästään ovat lähtöisin niin kansanlauluksi noussut laulu Täällä Pohjantähden alla kuin euroviisuhitit Eläköön elämä, Sata salamaa, Oot voimani mun sekä lukuisa määrä suosittuja iskelmiä, joululauluja, hengellistä musiikkia - klassikkorunoilijoiden teksteihin sävellettyjä laulelmia unohtamatta. Monet hänen julkaisemistaan cd-levyistä, joita on myyty yhteensä yli kappaletta, ovat palkittu kulta- tai platinalevyillä. Liput 15 e.

5 Kuntatiedote 3 / /22 Trubaduuri Tero Tenhunen ke klo 21 Hannunkiven lomakylän kesäterassi, Hannunkiventie 1 Tero Tenhunen on itseoppinut kitaristi, laulaja, säveltäjä, soitonopettaja, kuvainraastaja ja tilataiteilija. Tero on myös näytellyt harrastajateatteriproduktioissa ja dokumentissa Tämän kosken lapset. Teron mielenkiintoni kohteita ovat arkkitehtuuri, tila ja sen vaikutus ihmiseen. Lisäksi Tero on kiinnostunut soittamisesta ja yhtyesoiton ohjaamisesta. Yhteistyössä Villi Peura Oy:n kanssa. Liput 10 e. siintyjänä ja yleisenä käytännön puurtajana. Italialaisen Jenny Anvelt-Scarafonin laulajien päätöskonsertti to klo 19 Kivijärven seurakuntatalo, Keskustie 23 Mestarikurssin laulajien päätöskonsertti. Kurssilla opettajana toimii professori Jenny Anvelt-Scarafoni ja konserteissa laulajia säestää tallinnalainen Ivari Ilja, Viron musiikki- ja teatterikorkeakoulun professori ja piano-osaston johtaja. Konsertissa kuullaan tuttuja ooppera- ja operettihelmiä. Liput 20 e. Marja Mattlarin konsertti la klo Talviaisten tila (huom. aika ja paikka) Marja Mattlar on hartolalainen laulaja ja lauluntekijä, joka on tehnyt pitkän uran sekä esiintyjänä että levyttävänä artistina. Mattlarin musiikki pakenee määritelmiä ja luokituksia. Siinä voi kuulla vaikutelmia niin klassisesta musiikista kuin rockistakin, kansanmusiikkisävyjä unohtamatta. Kitaransa kanssa hän on yli 30 vuoden ajan kiertänyt Suomea konsertoiden niin pienillä kuin isommillakin paikkakunnilla. Esikoisalbumi Pariisi Vuorenkylä tehtiin Pariisissa ja ilmestyi vuonna Yhteistyössä Talviaisten tilan kanssa. Liput ovelta 10 e. Huom. Konsertin jälkeen n. klo 20 T-BBQ:n Teemu Peltonen valmistaa illallisen Talviaisten tilalla. Hinta aikuisilta 25 e (4-14 vuotiailta 10 e.) Illallisliput tulevat myyntiin (konsertti + ruokailu 33 e ennakkoon) avoinmaaseutu.fi verkkokauppaan tai niitä voi kysellä sähköpostitse info@avoinmaaseutu.fi KIVIJÄRVEN KOTISEUTUYHDISTYS JA YHTEISTYÖKUMPPANIT Koulumuseo (entinen Valoharjun koulu) on avoinna keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo heinäkuussa. Valvojina ovat pääosin kotiseutuyhdistyksen johtokunnan jäsenet. Tulossa myös mielenkiintoisia näyttelyitä tiloihin. Perinneperjantaita olet tervetullut viettämään neljänä ensimmäisen heinäkuun perjantaina klo 10 koulumuseolle. Johtokunnan jäsenet muistelevat omia kouluaikojaan ja muutenkin palaamme alustuksin kouluaikoihin entisiin. Aiheina voi olla muitakin, sillä ainakin yhtenä perjantaina muistelemme vielä Kivijärven sairaalan aikoja. Tarkentuvat ohjelmat tulevat aikanaan kunnan kotisivuille, ilmoitustauluille ja mahdollisesti Viispiikkiseen. Museopäivä on torstaina 9.7. klo Viljamakasiinilla (Pappilantie). Työnäytöksiä, arpajaisia ja muuta perinteistä ohjelmaa. Huom. Viljamakasiini on suljettu koko kesän. Kotiseutuyhdistys sai euroa harkinnanvaraista valtionavustusta perusnäyttelyn suunnitteluun ja toteuttamiseen, joten tilat ovat ns. remontissa tämän vuoden. Koulumuseoon voi tutustua myös Kukkomarkkinoilla - Lähetyksen naiset pitävät Valoharjussa kahvilaa.

KIVIJÄRVEN TAPAHTUMIA 2017

KIVIJÄRVEN TAPAHTUMIA 2017 KIVIJÄRVEN TAPAHTUMIA 2017 TOUKOKUU Mestaripyöräilijä 2017 -pyöräilytapahtuma 1.5.-17.9. Suoritusvaatimuksena on 1 000 kilometrin pyöräily. Myös sen alle jäävät pyöräilysuoritukset kannattaa merkitä ylös,

Lisätiedot

KUNTATIEDOTE. ISSN 0782-1719 Kivijärven kunnan kuntatiedote 3 / 19.05.2015. Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin

KUNTATIEDOTE. ISSN 0782-1719 Kivijärven kunnan kuntatiedote 3 / 19.05.2015. Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin KUNTATIEDOTE ISSN 0782-1719 Kivijärven kunnan kuntatiedote 3 / 19.05.2015. Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin Saarikan fysioterapia tiedottaa kesän ajan toiminnoista: Ajalla 29.6. - 2.8.2015

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN TAPAHTUMIA 2017

KIVIJÄRVEN TAPAHTUMIA 2017 KIVIJÄRVEN TAPAHTUMIA 2017 TOUKOKUU Mestaripyöräilijä 2017 -pyöräilytapahtuma 1.5.-17.9. Suoritusvaatimuksena on 1 000 kilometrin pyöräily. Myös sen alle jäävät pyöräilysuoritukset kannattaa merkitä ylös,

Lisätiedot

Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen

Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen Vaski-kirjastojen e-kirjojen lainaaminen Vaski-kirjastojen kokoelmiin kuuluu sekä e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Selkeyden vuoksi tässä ohjeessa puhutaan e-kirjoista, mutta samat asiat pätevät suurimmaksi

Lisätiedot

Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon

Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon Tervetuloa Huittisten kaupunginkirjastoon Lokakuu 2015 Huittisten kaupunginkirjastoon kuuluvat Huittisten pääkirjasto ja Vampulan kirjasto. Huittisten kaupunginkirjasto kuuluu Satakirjastoihin. Satakirjastoihin

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 Sisältö: Seuraava kuntatiedote... 1 Valtuuston kokous... 1 Viemärilaitoksen päivystys... 1 Avoin luento/ Pääasia muistista... 1 MTK-Pyhäntä tiedottaa... 1 Eläkeliitto

Lisätiedot

HIRVENLIHAHUUTOKAUPPA

HIRVENLIHAHUUTOKAUPPA Halsuan kuntatiedote vko 46 / 2018 Seuraavaan ilmoitukset to 22.11.2018 klo 12 mennessä osoitteella kuntatiedote@halsua.fi ilmoitushinta 6,15 /cm ja 92,25 /sivu sis. alv 24 % (hinnat koskevat A4-kokoista

Lisätiedot

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat

Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Laula kanssain Eläkeliiton laulujuhlat 2.-3.8.2013 Joensuu Kutsumme kaikki ikäihmisten kuorot ja lauluryhmät kokemaan laulun voimaa Joensuun laulurinteelle,

Lisätiedot

Kesäkonsertit Summer concerts

Kesäkonsertit Summer concerts Kesäkonsertit Summer concerts Lappeenrannan kesä soi, tanssii ja elää satamatorilla, Marian aukiolla, Joutsenon torilla, pusupuistossa, linnoituksen kesäteatterilla ja radiotalon nurmikolla. Esiintyjinä

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 JUMALANPALVELUKSET Su 30.11.2014 klo 10 Adventin messu Lammin kirkossa klo 18 Adventtihartaus Evolla Pitkäniemenjärven Tuulenpesällä (opastus Evokeskukselta)

Lisätiedot

Nautitaan e-aineistoista

Nautitaan e-aineistoista Nautitaan e-aineistoista - Millaisia kirjoja, lehtiä ja äänilevyjä voit käyttää tietokoneella tai tabletilla? http://kirjasto.mikkeli.fi Mikkelin seutukirjasto 7.12.2018 Tervetuloa tietotunnille! Tunnin

Lisätiedot

Vesivyöjuoksu ja vesijumppa. Vesitreeni tällä viikolla klo (sis. juoksua, jumppaa ja lihaskuntoharjoittelua).

Vesivyöjuoksu ja vesijumppa. Vesitreeni tällä viikolla klo (sis. juoksua, jumppaa ja lihaskuntoharjoittelua). TAPAHTUMAKALENTERI HEINÄKUU 2012 VIIKKO 26 MA 25.6 TI 26.6 KE 27.6 TO 28.6 PE 29.6 LA 30.6 SU 1.7 25.6. zumba/ zumbatoning 2.7.ja 9.7. combatic+core Seniorijumppa klo 9.30-10.00 puisto. Jumppa on maksuton.

Lisätiedot

SÄHKÖKIRJA HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTOSSA. Helsingin kaupunginkirjasto, Marja Hjelt

SÄHKÖKIRJA HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTOSSA. Helsingin kaupunginkirjasto, Marja Hjelt SÄHKÖKIRJA HELSINGIN KAUPUNGINKIRJASTOSSA Helsingin kaupunginkirjasto, Marja Hjelt 23.10.2012 Yhteistyössä HelMet kirjastot yhdessä ja erikseen kaupungeilla omat budjetit sisällöt jaetaan hankinta keskitetysti

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011 SISÄLTÖ Valtuuston kokous. 1 Löydetty silmälasit. 1 Kirpputoritapahtuma.. 1 Sosiaali ja terveyspiiri Helmen kesätiedote. 1 5 Sivistysosasto tiedottaa.. 5 Kirjasto avoinna 1.6. 31.8.2011. 6 Taidenäyttely..

Lisätiedot

E-kirjat - sähköiset kirjat

E-kirjat - sähköiset kirjat Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum E-kirjat - sähköiset kirjat Sähköiset eli e-kirjat ovat vielä kehityksensä alkuvaiheessa ja muistuttavat toistaiseksi

Lisätiedot

klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN PORINAPIIRI Lossikuja 3:n hissiaulassa

klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN PORINAPIIRI Lossikuja 3:n hissiaulassa TOIMINTAOHJELMA 30.5.-5.6.2016 Maanantaina 30.5. RUOKASALISSA KANSAINVÄLINEN VIIKKO! klo 10.00 ULKOIL UA klo 12.30 OHJATTU LIHASVOIMAHARJOITTELU Kuntosali, Lossikuja 3 klo 14.00 FANNI- JA JALMARIKODIN

Lisätiedot

Kotikonsertti. Sen jälkeen Mari lauloi Jonnen kitaran säestyksellä Juha Tapion Kaksi vanha puuta. Marin soolo-laulun kertosäe on:

Kotikonsertti. Sen jälkeen Mari lauloi Jonnen kitaran säestyksellä Juha Tapion Kaksi vanha puuta. Marin soolo-laulun kertosäe on: Kotikonsertti Sunnuntaina, 26.1.2014 klo 15.00 oli kotikonsertin aikaa. Konsertti järjestettiin 94-vuotispäivän kunniaaksi. Päivänsankarin vieraina olivat lapset, lapsenlapset ja lapsenlapsenlapset. Mukana

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 3 / 2015

JÄSENTIEDOTE 3 / 2015 JÄSENTIEDOTE 3 / 2015 JYTYN TASKUKALENTERI 2016 - TILAUSOHJEET Vuoden 2016 kalenterissa tulee olemaan laadukas, kuten on ollut aikaisemminkin. AIKATAULUT ja MUUTA HUOMIOITAVAA Aikataulut ovat tänä vuonna

Lisätiedot

Kinaporin palvelukeskus Tapahtumakalenteri

Kinaporin palvelukeskus Tapahtumakalenteri Kinaporin palvelukeskus 10.6.2016 Tapahtumakalenteri Pe 10.6. Virkeänä kohti viikonloppua -tuokio klo 14 Ma 13.6. Tanssit klo 13, Rami s band Ti 14.6. Ulkoilupäivä Pihlajasaaressa. Lähtö Kinaporin aulasta

Lisätiedot

Huom. Hiihtolomaviikolla ei viikkotoimintaa!

Huom. Hiihtolomaviikolla ei viikkotoimintaa! Tapanilan syksy nettiin 2016 Aikuisille Huom. Hiihtolomaviikolla ei viikkotoimintaa! Kamarikuoro tiistaisin klo 18.30-20.30, 6.9-13.12. Olga Mäkinen 050-4616901. Aikuisten sähly ke 13.1. -18.5. klo 19-20.

Lisätiedot

Korson asukaspuisto syksyn 2017 ohjelma

Korson asukaspuisto syksyn 2017 ohjelma syksyn 2017 ohjelma Puisto on avoinna: ma-to klo 8-16 sekä pe klo 8-15 WC:t ja Pöllönpesä (=eväshuone) käytössä puiston aukioloaikoina. Tilat suljetaan siistimisen vuoksi 15 min. ennen sulkemisaikaa. Pihalelut

Lisätiedot

Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle

Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle Ohjeita Heili-kirjastojen Rockway.fi-palvelun käyttäjälle Oppitunteja seurataan nettiselaimilla Youtube-tyylisen video-ohjelman kautta, eikä mitään erillistä ohjelmaa tarvitse asentaa. Palvelua voi käyttää

Lisätiedot

Kivijärven kotiseutuyhdistys ry. TOIMINTAKERTOMUS 2015

Kivijärven kotiseutuyhdistys ry. TOIMINTAKERTOMUS 2015 Kivijärven kotiseutuyhdistys ry. TOIMINTAKERTOMUS 215 (14. toimintakausi) JOHTOKUNTA / KOKOUKSET Yhdistyksen toimintaa suunnittelevassa ja johtavassa johtokunnassa oli puheenjohtajan lisäksi kahdeksan

Lisätiedot

Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? LAPSET FARMILLA ohjelma lapsille ja ILTA FARMILLA ohjelma perheille.

Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? LAPSET FARMILLA ohjelma lapsille ja ILTA FARMILLA ohjelma perheille. Perjantai 21.04.2017 klo 09:00-21:00 Tahko Ski Lift Pitch Jääkö savolaisesta hissipuheestakin vastuu kuulijalle? Musiikkinäytelmä: Sinun vuorosi loistaa Nilsiän Manttu, Vesitornintie 1 Nilsiän lukion musiikkinäytelmä

Lisätiedot

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA

VÄRT SI LÄN TAPAHTUMAKALENTERI MESSU VÄRTSILÄN KIRKOSSA VÄRTSILÄN TAPAHTUMAKALENTERI VÄRT SI LÄN KYL ÄT IEDO T E t alvi 2013 /20 14 www. vart sila.f i Värtsilän kirkossa tapahtuu! 04.12. klo 18 Jouluaskartelu perheille seurakuntakodilla. 08.12. klo 17-19 Myyjäiset

Lisätiedot

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu 10 VEHMAAN KUNTA Vehmaan kirjasto-kulttuurilautakunta

Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu 10 VEHMAAN KUNTA Vehmaan kirjasto-kulttuurilautakunta Viranomainen Kokouspäivämäärä Sivu 10 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirj-kulttltk 14 KunL:n 58 :n 2 mom. mukaan lautakunta on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä

Lisätiedot

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto

Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto Tämä on pääkirjasto. Kokkolassa on myös lähikirjastoja: Koivuhaan, Kälviän, Lohtajan ja Ullavan kirjastot. Keskussairaalassa on laitoskirjasto, joka on potilaiden

Lisätiedot

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013

Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Helsingin tuomiokirkko Kesä 2013 Taas kukkasilla kukkulat, oi Herra, kaikki vyötät ja laumat lukemattomat taas laitumilla syötät. Näin kaikki maa nyt iloissaan sinulle laulaa kiitostaan, julistaa kunniaasi.

Lisätiedot

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa

Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa Syksy 2014 Harjavallan seurakunnassa wwwwwwwww.harjavallanseurakunta.fi DIAKONIATYÖ Keskiviikkokerho parillisina keskiviikkoina klo 13 alkaen 70/75-vuotiaiden juhla su 12.10 alkaen messulla klo 10 Anna

Lisätiedot

Tiistai / Lempäälä. Keskiviikko / Lempäälä LEMPÄÄLÄ

Tiistai / Lempäälä. Keskiviikko / Lempäälä LEMPÄÄLÄ LEMPÄÄLÄ Tiistai / Lempäälä 0550106LV SUPERHEROES AND ANGRY BIRDS LEFFA JA PELIMUSIIKKIA 12.1.2016 10.5.2016 Tiistaisin Klo 16.30 17.15 Hääkivi Opettaja Mikko Kiiski 0530101LV MINIJOUSET 12.1.2016 10.5.2016

Lisätiedot

Syksyn muut muksukirjastopäivät ke 9.9. 7.10. 4.11. 2.12. Merkkaa kalenteriin.

Syksyn muut muksukirjastopäivät ke 9.9. 7.10. 4.11. 2.12. Merkkaa kalenteriin. KOKKOLAN KAUPUNKI TIEDOTTAA Lohtajalainen - Lohtajan aluetoimiston tiedotuslehti 7/2015 9.8.2015 Kokkolan kaupungin Lohtajan aluetoimisto os. Lokaniituntie 1, 68230 Lohtaja Avoinna ma pe, klo 9 11 ja 12

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Aluetoimistot (Lohtaja, Kälviä, Ullava) ovat suljettuina ajalla 7.7.-3.8.2014

Aluetoimistot (Lohtaja, Kälviä, Ullava) ovat suljettuina ajalla 7.7.-3.8.2014 KOKKOLAN KAUPUNKI TIEDOTTAA Lohtajalainen - Lohtajan aluetoimiston tiedotuslehti 13/2014 29.6.2014 Kokkolan kaupungin Lohtajan aluetoimisto os. Lokaniituntie 1, 68230 Lohtaja Avoinna ma pe, klo 9 11 ja

Lisätiedot

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Arimo Helmisaari. Kokouksen sihteeriksi valittiin Tapio Rastas.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Arimo Helmisaari. Kokouksen sihteeriksi valittiin Tapio Rastas. Hallituksen kokous Aika: 27.11.2009 klo 18.00 Paikka: Yläneen kirjasto Läsnä: [x] Päivi Erävesi, [x] Arimo Helmisaari [ ] Timo Hämäläinen [x] Elisa Niittymaa [x] Pertti Peltola [x] Tiina Pihajoki [x] Heimo

Lisätiedot

TORNIOVIIKKO SUOMI 100 VUOTTA

TORNIOVIIKKO SUOMI 100 VUOTTA TORNIOVIIKKO 6. 14.5.2017 SUOMI 100 VUOTTA Ohjelma klo 12.00 La 6.5. Historiallinen Keskikadun kierros. Oppaana vt. museonjohtaja Minna Heljala. Lähtö maakuntamuseolta klo 17.00 SuomiLaav konsertti, Meladonnat

Lisätiedot

Huom! Kirjaston laajennetut aukioloajat eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen aikana :

Huom! Kirjaston laajennetut aukioloajat eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen aikana : KOKKOLAN KAUPUNKI TIEDOTTAA Lohtajalainen - Lohtajan aluetoimiston tiedotuslehti 3/2019 20.3.2019 Kokkolan kaupungin Lohtajan aluetoimisto Metsäpellontie 2, 68230 LOHTAJA puh. 06-828 9111 Digiopastusta

Lisätiedot

E-kirjat sähköiset kirjat

E-kirjat sähköiset kirjat Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum E-kirjat sähköiset kirjat Tavoite: Tutustutaan sähköisiin kirjoihin ja kirjaston lukulaitteisiin. Sisältö Maksuttomia

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008

SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007. Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007. Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 SEKAKUOROLIITTO RY 17.12.2007 Helsinki JÄSENKIRJE 5 / 2007 Sekakuoropäivät Helsingissä 8. 9.3.2008 Sekakuoroliitto järjestää perinteiset Sekakuoropäivät ensi maaliskuussa Helsingissä. Tapahtuma alkaa lauantaina

Lisätiedot

Lauantai 4.5. Klo Espoon Musiikkiopiston lapsikuoro esiintyy, juhlasali Klo 14 Viiden pelin pelit, vet. Timo, juhlasali

Lauantai 4.5. Klo Espoon Musiikkiopiston lapsikuoro esiintyy, juhlasali Klo 14 Viiden pelin pelit, vet. Timo, juhlasali Lehmusvalkaman kuukausiliite ajalle 1.- 31.5.2019 Karviaiskatu 7, 20720 Turku. Puh. 02-2625020. Liikenneyhteydet P1 Palvelulinja, 9,12,99 www.turku.fi/lehmusvalkama Keskiviikko 1.5. VAPPUPÄIVÄ - EI OHJELMAA!

Lisätiedot

Opas e- aineistojen lainaamiseen

Opas e- aineistojen lainaamiseen Opas e- aineistojen lainaamiseen Vanamo-kirjastot Mitä tarvitset? Vanamo-kirjastojen kirjastokortti ja tunnusluku Tietokone, tabletti, lukulaite tai älypuhelin Verkkoyhteys lainojen lataamista varten vanamokirjastot.fi

Lisätiedot

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma

Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskuksen helmikuun ohjelma Taatalan palvelukeskus on avoin kohtaamispaikka. Palvelukeskuksessa voitte saada ohjausta- ja neuvontaa sosiaaliohjaajalta, käydä aterioimassa ravintolassa ja

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

TERVETULOA NAUTTIMAAN KESÄSTÄ TORNIOSSA

TERVETULOA NAUTTIMAAN KESÄSTÄ TORNIOSSA TERVETULOA NAUTTIMAAN KESÄSTÄ TORNIOSSA Tästä esitteestä saat tietoa kulttuuritapahtumista, festivaaleista ja vapaa-ajan viettomahdollisuuksista Torniossa kesällä 2015 MUUTOKSET MAHDOLLISIA KESÄTAPAHTUMAT

Lisätiedot

Kirjasto- ja kulttuuripalvelut LAINAUS muutos muutos% Pääkirjasto ,3. Kirjastoauto ,5

Kirjasto- ja kulttuuripalvelut LAINAUS muutos muutos% Pääkirjasto ,3. Kirjastoauto ,5 Kirjasto- ja kulttuuripalvelut 2017 as.luku 1.1.2018 42 176 1.1.2017 42 024 TILASTOTIETOJA 2017 KIRJASTOPALVELUT LAINAUS 2017 2016 muutos muutos% Pääkirjasto 218 332 233 136-14 804-6,3 Kirjastoauto 71

Lisätiedot

Kirjasto-opas. suomeksi. Tervetuloa Göteborgin kirjastoihin

Kirjasto-opas. suomeksi. Tervetuloa Göteborgin kirjastoihin Kirjasto-opas suomeksi Tervetuloa Göteborgin kirjastoihin Kirjastoista lainaat ilmaiseksi kirjoja, elokuvia, musiikkia, aikakauslehtiä ja tv-pelejä. Järjestämme muun muassa kirjailijavierailuja, satutunteja,

Lisätiedot

Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010

Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010 Liperin kulttuurikalenteri lokakuu joulukuu 2010 Lokakuu su 3.10. klo 18.00 Mikkelinpäivän kauneimmat runot ja laulut Viinijärven kirkossa. Mukana, Sirpa ja Vilma Naumanen sekä Jutta, Minttu ja Pinja Kurki,

Lisätiedot

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 Satuhetki Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

E-kirjan lainaaminen ja lukeminen

E-kirjan lainaaminen ja lukeminen E-kirjan lainaaminen ja lukeminen Missä ne ovat LAKIA-KIRJASTOJEN E-KIRJAT OVAT ELLIBS-KIRJAKAUPAN SIVULLA. VOIT HAKEA NIITÄ KAHDELLA TAVALLA: 1. LAKIA-TIETOKANNASTA ETSIMÄLLÄ TIETTYÄ KIRJAA TAI KAIKKIA

Lisätiedot

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen

VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen VASKI kirjastot: uusi järjestelmä ja uusia kirjastoja 2.5. alkaen Kysymyksiä ja vastauksia (muutokset mahdollisia) Milloin Vaski laajenee? Milloin oma kirjasto on osa Vaskia? Laajentunut Vaski avaa ovensa

Lisätiedot

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka

Audio Guide -tekniikalla toteutettu Aholansaaren esittely. Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka Torstai 29.06.2017 Nilsiän Kotiseutukeskus, museo ja museoka... Perjantai 30.06.2017 Dj Tahko MTB Lauantai 01.07.2017 Yleinen Jo 19. kertaa järjestettävä Suomen suurin ja haastavin MTB tapahtuma tulee

Lisätiedot

lasten kuhmo O le lapsena! Ole lapsen kanssa! Ollaan yhdessä! K U H M O S S A!

lasten kuhmo O le lapsena! Ole lapsen kanssa! Ollaan yhdessä! K U H M O S S A! lasten kuhmo 7 O le lapsena! Ole lapsen kanssa! Ollaan yhdessä! K U H M O S S A! kuhmo lasten 7 koe Kuhmon hilpeä heinäkuu Kuhmon HILPEÄ HEINÄKUU tarjoaa joka päivä iloa, unelmia, ääniä, hiljaisuutta,

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus 1 KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO Kirkkonummen musiikkiopisto on kaksikielinen kunnallinen musiikkioppilaitos, joka antaa opetusta kirkkonummelaisille ja siuntiolaisille lapsille ja nuorille. Musiikkiopistossa

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 HSY:n kompostointikurssi Aiheuttaako kompostointi päänvaivaa? Oletko suunnitellut kompostin perustamista? Tule käytännölliselle ja maksuttomalle kompostointikurssille ma 2.5.2016

Lisätiedot

Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon

Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon Sukelletaan Lummeverkkokirjastoon Asioita Lumme-Finna & verkkokirjasto Lumme-Finnan etusivu Hakutoiminnot Omat tiedot ja lainaustoiminnot Lumme-Finna ja Finna.fi Suomen kansalliskirjasto ylläpitää hakupalvelua,

Lisätiedot

HelMet pääkaupunkiseudun kirjastoverkko

HelMet pääkaupunkiseudun kirjastoverkko Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentrum HelMet pääkaupunkiseudun kirjastoverkko Tavoite Tutustutaan HelMet-kirjastoihin ja niiden palveluihin, kirjaston

Lisätiedot

Yleisöluistelu. Kajaanin jäähallilla Maanantaina klo Maksuton. Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa.

Yleisöluistelu. Kajaanin jäähallilla Maanantaina klo Maksuton. Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa. Yleisöluistelu Kajaanin jäähallilla Maanantaina 16.10 klo 10.00-13.00 Maksuton Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa. Lisätiedot: Reima Korhonen 044 7100 371 Järjestäjä: Kajaanin

Lisätiedot

Juhlaviikon ohjelma

Juhlaviikon ohjelma Päivitetty 24.9.2018 Juhlaviikon ohjelma 24. 30.9.2018 Ma 24.9.2018 - Vesirieha 3 4-vuotiaille uimahallilla tasatunnein klo 16.00 18.00. Vapaa pääsy! Ei ennakkoilmoittautumista. - Elokuvailta Nuorisovintillä

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN KULTTUURIVUOSIKELLO Tapahtumakalenteri 1.1. 31.3.2014 Eurajoki

IKÄIHMISTEN KULTTUURIVUOSIKELLO Tapahtumakalenteri 1.1. 31.3.2014 Eurajoki MIKÄ ON IKÄIHMISTEN KULTTUURIVUOSIKELLO? Kaikille avoin tapahtumakalenteri. Tiedot kalenteriin voi välittää hankekoordinaattorille. Kalenteriin voi jokainen suunnitella toimintaa! Kalenteri kuuluu osana

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN!

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! TAATALAN PALVELUKESKUKSEN JOULUKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

Riistaveden alueseurakunta

Riistaveden alueseurakunta Riistaveden alueseurakunta Kesä 2016 Toukokuu Su 1.5, klo 10, Rukouskirkko, Kirkko. Marjaana Mäkinen ja Riikka Tuura. To 5.5, klo 10, Helatorstain Messu, Kirkko. Viitakko 2-rippikoulun kirkkokäynti, Pystykahvit.

Lisätiedot

Tangoilta, tanssittajina vuoden 2017 Tangokunigas Teijo Lindström ja 2017 Tangoprinsessa Mia Leivo orkestereineen.

Tangoilta, tanssittajina vuoden 2017 Tangokunigas Teijo Lindström ja 2017 Tangoprinsessa Mia Leivo orkestereineen. MAANANTAI 16.7. Pyhäsalmen suurlava klo 19 01 Tangoilta, Pyhäsalmen suurlava Tangoilta, tanssittajina vuoden 2017 Tangokunigas Teijo Lindström ja 2017 Tangoprinsessa Mia Leivo orkestereineen. Liput 16

Lisätiedot

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy.

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy. ELOKUU TAPAHTUMAT: To 6.8. Klo 11.00-14.30.Virkistyspäivä Pyhännän Ahvenjärvellä. Mukana Anne Happo, Muistiluotsista. Lähtö Haapaveden toimiston pihalta klo 9.00. Mahdollisuus on nousta matkan varrelta

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla heinäkuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla heinäkuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla heinäkuu 2018 Sunnuntai 1.7. Maanantai 2.7. 9.30 10.15 Voimaa ja tasapainoa ryhmä TÄYNNÄ ohjaajana Hanna Nikander 13.30-14.30 Puistokonsertti: The Swing Eagles

Lisätiedot

Lauttakylän koulu/ Lautta 1 Iltapäivätoiminnan lukuvuosisuunnitelma 2015-2016

Lauttakylän koulu/ Lautta 1 Iltapäivätoiminnan lukuvuosisuunnitelma 2015-2016 auttakylän koulu/ autta 1 ltapäivätoiminnan lukuvuosisuunnitelma 2015-2016 YY J NEN ÄDENTDT EENEN T T E Tutustumisleikkejä asviksiin liittyvä askartelu asviksiin asviksiin runoja loruja asviksiin lauluja

Lisätiedot

Lappeen Kotiseutuyhdistys ry. vuodelle 2017

Lappeen Kotiseutuyhdistys ry. vuodelle 2017 Lappeen Kotiseutuyhdistys ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Lappeen Kotiseutuyhdistys ry on vuonna 1991 uudelleen perustettu kotiseutuyhdistys, joka toimii Lappeenrannan kaupungissa. Suurin osa jäsenistä

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Kesä 2019 Uimahallin aukiolot ja tapahtumat Uimahalli ja kuntosali Toukokuun poikkeusaukiolot ti 30.4. suljetaan klo 18.00 1.5. VAPPU suljettu ke 29.5. suljetaan klo

Lisätiedot

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017

ASIAKASKOULUTUKSET. Kurssiohjelma Syksy 2017 Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Kurssiohjelma Syksy 2017 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Kursseista

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Huhti-toukokuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuistokeskuksen Lähitorilla heinäkuu 2017 Lauantai 1.7. 12.00-13.00 Iloa musiikista Ohjaajana Marjatta Aarne Sunnuntai 2.7. Maanantai 3.7. 9.30 10.15 Voimaa ja tasapainoa ryhmä

Lisätiedot

Klo 10 Miesten ryhmä, vet. Erik, kirjastohuone Klo Karaoketilaisuus, vet. Marjatta Hokka, juhlasali, tervetuloa!

Klo 10 Miesten ryhmä, vet. Erik, kirjastohuone Klo Karaoketilaisuus, vet. Marjatta Hokka, juhlasali, tervetuloa! Lehmusvalkaman kuukausiliite ajalle 1.- 28.2.2018 Karviaiskatu 7, 20720 Turku. Puh. 02-2625020. Liikenneyhteydet P1 Palvelulinja, 9,12,99 www.turku.fi/lehmusvalkama Torstai 1.2. Senioritanssit, vet. Anja,

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET

Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Lahden kaupunginkirjasto ASIAKASKOULUTUKSET Ohjelma Tammi-maaliskuu 2016 Opettele käyttämään tietokonetta, ota käyttöön oma sähköpostiosoite, kurkista internetiin, tai tutustu tablettiin. Tervetuloa! Asiakaskoulutuksista

Lisätiedot

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014

SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 1 SATEENKAARITALON JÄSENKIRJE 4/2014 Sateenkaaritalon tapahtumia syksyllä 2014 muun muassa: Kuva internetistä. Kuvaaja Teuvo Vehkalahti. BBQ-Elolystit 9.9. klo 10-14 Hietalahden Villassa Sieni- ja marjaretki

Lisätiedot

PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu lokakuulla 2018

PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu lokakuulla 2018 PISPAN PALVELUKESKUKSESSA tapahtuu lokakuulla 2018 1.10. maanantai klo 10 Paprus korttitarvikemyyntiä askartelutilassa klo 12 Maestro -karaoke 2.10. tiistai klo 10 Seniorikerho klo 10 Ikääntymismuutokset

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2010

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2010 Valtuuston kokouskutsu... 1 Kuulutus Leiviskänkankaan kaavasta... 1 Jätevesiasiaa... 2 Vanhustenviikko 3.-10.10.2010... 2 Hiljaiset taiteilijat Siikalatvalla ja Pyhännällä.. 2 Kirjaston aukioloajat...

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Opaste toimistoomme: Jarrumiehenkatu. Käynti pihan puolelta. Junailijankatu Hämeenkatu 7 A. Kela. Kirkko.

SISÄLLYSLUETTELO. Opaste toimistoomme: Jarrumiehenkatu. Käynti pihan puolelta. Junailijankatu Hämeenkatu 7 A. Kela. Kirkko. SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 2 Hallituksen jäsenet 2 Jäsenedut 3 Hoitovuorokausikorvaus 3 Kuntoutus/Kurssitoiminta 4 Tukihenkilötoiminta 5 Keskusteluillat 6 Osaston toiminta 7 Liikuntaa syöpäpotilaille 8 Yhteystiedot

Lisätiedot

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje ETÄPALVELU HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje 19.5.2015 Laitevaatimukset Tietokoneessa tulee olla asennettuna: Web-kamera Mikrofoni ja kaiuttimet tai kuulokkeet Tietokoneen internet selaimen tulee

Lisätiedot

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä

keskiviikko 17.7. Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä POLVIJÄRVI-PÄIVÄT ke - su 17.-21.7.2013 keskiviikko 17.7. klo 18.30 Polvijärvi-päivien avajaisilta Polvijärven museonmäellä Tonkkakuninkaallisten valinta museonmäellä Leikkimielisessä kisassa valitaan

Lisätiedot

ALAJÄRVEN KAUPUNKI SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROT KAUDELLE 2013-2014 URHEILUHALLIN KÄYTTÖVUOROT 2013-2014

ALAJÄRVEN KAUPUNKI SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROT KAUDELLE 2013-2014 URHEILUHALLIN KÄYTTÖVUOROT 2013-2014 ALAJÄRVEN KAUPUNKI SISÄLIIKUNTATILOJEN KÄYTTÖVUOROT KAUDELLE 2013-2014 URHEILUHALLIN KÄYTTÖVUOROT 2013-2014 14.15-15.15 15.15-16.45 Järvi-Pohjanmaan kansalaisopisto/kevennetty kuntopiiri 16.9.2013-2.12.2013

Lisätiedot

Tapanilan kirkko. Kevät 2015

Tapanilan kirkko. Kevät 2015 Tapanilan kirkko Kevät 2015 Aikuisille Naisten jumppa maanantaisin klo 18 Kamarikuoro aloittaa ti 13.1 klo 18.30 Merja Wirkkala p. 09 2340 4495 Alfa-kurssi tiistaisin klo 18.30. 20.30 Alkaa 24.2. Tule

Lisätiedot

sappeen kesäteatteri ylpeänä esittää musikaalin iskelmätaivaan legendaarisesta tähdestä!

sappeen kesäteatteri ylpeänä esittää musikaalin iskelmätaivaan legendaarisesta tähdestä! sappeen kesäteatteri ylpeänä esittää musikaalin iskelmätaivaan legendaarisesta tähdestä! Tanssiin jo lähtee toiset, kai kuulet Eva, kun sävel kaunis meille soi..." Kesällä 2019 Sappeen Kesäteatterissa

Lisätiedot

Kaikkien kirjasto. Näin käytät kirjastoa. Selkoesite

Kaikkien kirjasto. Näin käytät kirjastoa. Selkoesite Kaikkien kirjasto Näin käytät kirjastoa Selkoesite Kaikkien kirjasto Tämä esite on julkaistu osana Kaikkien kirjasto -kampanjaa. Kampanjan toteuttavat Selkokeskus, Kulttuuria kaikille -palvelu ja Suomen

Lisätiedot

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012

HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012 HIIHTOLOMAVIIKON OHJELMA KRISTIINANKAUPUNGISSA 2012 Kristiinankaupungin Sivistys- ja vapaa-aikakeskus on koonnut hiihtolomaviikon ohjelmalehtisen, johon sisältyy paljon erilaista toimintaa. Kristiinankaupungin

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari RIPPIKOULUPASSI Rippikoulupassi on sitä varten, että tutustut seurakunnan toimintaan. Siihen keräät merkinnät: 5 jumalanpalveluksesta 5

Lisätiedot

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

Kuukausitiedote huhtikuu 2013. Turuntie 12

Kuukausitiedote huhtikuu 2013. Turuntie 12 Kuukausitiedote huhtikuu 2013 Turuntie 12 Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin

Lisätiedot

Seniorit. Liikuntatarjotin. Työikäiset. Syksy , kevät (ei vko 43, 10) Ilmoittautumiset ryhmiin alkaen klo 8.

Seniorit. Liikuntatarjotin. Työikäiset. Syksy , kevät (ei vko 43, 10) Ilmoittautumiset ryhmiin alkaen klo 8. Liikuntatarjotin Työikäiset Seniorit Syksy 3.9. 14.12.2018, kevät 7.1. 10.5.2019 (ei vko 43, 10) Ilmoittautumiset ryhmiin 27.8.2018 alkaen klo 8.00 Liikuntatarjotin 2 Seniorit, tiedustelut liikunta-asioissa:

Lisätiedot

10 11.30 Näytelmäpiiri 12 13.30 Senioritanssi ohjaa Anja Friari 14 15 Tasapainorymä. Suljettu ryhmä.

10 11.30 Näytelmäpiiri 12 13.30 Senioritanssi ohjaa Anja Friari 14 15 Tasapainorymä. Suljettu ryhmä. 1 SENTRAALI -IKÄIHMISTEN KOHTAAMISPAIKKA Porrassalmenkatu 28, 50100 Mikkeli MARRASKUU 2015 OHJELMA Avaamme ovet aamuisin klo 8.45 MA 2.11. 9.00- Inkerin aamujumppa 10 12 Käsityökahvila 12.15 14.15 Vanhustyönkeskusliiton

Lisätiedot

Tuunaa kirjasto! asiakkaat osallistumassa kirjaston uudistamiseen. Katariina Ervasti ja Paula Puustinen

Tuunaa kirjasto! asiakkaat osallistumassa kirjaston uudistamiseen. Katariina Ervasti ja Paula Puustinen Tuunaa kirjasto! asiakkaat osallistumassa kirjaston uudistamiseen Katariina Ervasti ja Paula Puustinen Mikä ihmeen Hakunila? Vantaan kaupunki, esityksen tekijä 2 8.3.2013 Pari seikkaa Hakunilasta - Vantaa:

Lisätiedot

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015

Rauman MTY Friski Tuult ry. Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Jäsenkirje 5/2015 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5 26100 Rauma puh (02) 821 1065 www.friskituult.fi friski@friskituult.fi RAUMAN MTY FRISKI TUULT RY 1 Sisällys Yhdistyksen

Lisätiedot

Tiedonhaku ja varaaminen

Tiedonhaku ja varaaminen Tiedonhaku ja varaaminen Kyytin verkkokirjasto kyyti.finna.fi 20.11.2018 Tiedonhaku Kirjoita hakukenttään teoksen nimi, tekijä, aihe tai muita asiaan liittyviä hakusanoja. Tarvittaessa katkaise hakusana

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN TAMMIKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN!

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN TAMMIKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! TAATALAN PALVELUKESKUKSEN TAMMIKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

Onnea! Sunnuntain klo 11 messussa siunataan seurakuntamme vapaaehtoistyöntekijät. Hervannan kirkko, Lindforsinkatu 7, p

Onnea! Sunnuntain klo 11 messussa siunataan seurakuntamme vapaaehtoistyöntekijät. Hervannan kirkko, Lindforsinkatu 7, p Kesä 2018 Hervannan kirkko, Lindforsinkatu 7, p. 050 599 7335. 18.6.-1.7.2018 kirkko on avoinna joka päivä klo 9-13. Heinäkuussa kirkko on suljettu muutoin paitsi viikonloppuisin. 1.8.-5.8.2018 kirkko

Lisätiedot

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016

Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Hyvää kesää toivottaa; Vapaaaikatoimi Pyhäjoen LASTEN- JA NUORTEN KESÄLOMATIEDOTE 2016 Ohjattua leikkikenttätoimintaa 6.-30.06.2016 Kielosaari klo 13-16, Vanhatie 73 Saaren koulu klo 10-13, Koulutie 9

Lisätiedot

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu

Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu Rippikoulujen yhteisiä menoja 2015 2016 Naarilan talvilomaripari, Päiväripari, Laskettelu Draamallinen messu Uskelan kirkossa pe 11.12. klo 18 talvileiri, laskettelu la 12.12. klo 18 päiväripari Tästä

Lisätiedot