Päivän saarna ma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Päivän saarna 15.12. 2008 ma"

Transkriptio

1 Päivän saarna ma Teksti Psalmi 85:9 Minä kuuntelen, mitä Herra Jumala puhuu. Hän lupaa rauhan kansalleen, omilleen -- älkööt he enää eksykö mielettömyyteen! Suurinta mielettömyyttä on unohtaa Jumala ja hänen hyvä tahtonsa. Tästä mielettömyydestä seuraa kaikki muukin mielettömyys. Kun ihminen alkaa leikkiä Jumalaa ja antaa itselleen vapauksia olla oma herransa, hän pettää itsensä ja tulee pettäneeksi muutkin. Avataanpa tv. Avataanpa netti. Avataanpa päivän lehti. Mitä sieltä löydämme? Onnellisten ihmisten tarinoita? Hymyileviä kasvoja? Niitä toisenlaisia tarinoita ikävä kyllä riittää. Good news is no news. Ihminen ilman todellista yhteyttä Jumalaan kulkee harhaan, kohti pimeyttä. Mennäänpä elokuvavuokraamoon. Missä ovat elokuvat onnellisista ihmisistä? Niitä on kenties pieni kourallinen suuresta säkillisestä. Väkivalta, sodat, onnettomuudet ja vähäpukeisten tai vaatteettomien ihmisten katselemista tarjotaan viihteeksi. Viihde, mitä se lopulta on? Avataanpa naistenlehti tai miestenlehti. Juoruja. Lähtemisiä, tulemisia, pettämisiä, petetyiksi tulleita. Onnetonta käyttäytymistä. Sekoilua. Avataanpa sanomalehti tai sen nettiversio. Vastaan hyökyy pahoinvointi, joka ilmenee masennuksena ja väkivaltana. Siinä vielä alkoholi usein ellei useimmiten mukana. Suurin kuolinsyy suomaisilla: viina. Kohta kaljaa saa kaupasta joka sunnuntai. Onko onnellisen elämän salaisuus Jumalan ja hänen hyvän tahtonsa piilottamisessa selän taakse. Löytyykö onni kieltämällä Jumala, vai löytyykö silloin saatanan, tuon valehtelijan ja petoksen isän juonikas verkko, johon juututaan kuin huomaamattaan. Mutta eihän saatanaa edes olekaan? Valheen, isä sielunvihollinen, tarjoilee meille keittoaan maustettuna milloin minkäkinlaiseksi herkkuruoaksi. Jouluna Jumala onneksi tuli keskellemme tähän kuoleman varjon maahan, jossa olemme eläneet eksyksissä niin kauan ja hän tuli jäädäkseen. Hän ja hänen rakkautensa, armonsa ja lempeä totuutensa loistaa sielumme pimeyden keskellä. Hänen sanomansa on : Herra lupaa rauhan kansalleen, omilleen. -älkööt he enää eksykö mielettömyyteen. Kun Jeesus saa tulla asumaan sydämeemme ja sielumme kammioihin, löydämme rahan ja ilon, jota kukaan ei voi ottaa meiltä pois. Ymmärrämme saaneemme ystävän ja Jumalan, joka ei koskaan hylkää meitä, joka opastaa meitä uskollisesti ja lempeästi elämän tietä eteenpäin. Jeesuksen antamasta tiestä tulee meille vähitellen rakkain polku yli muiden. Rakasta Heraa, Jumalaasi, yli kaiken, ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Ymmärrämme että ihminen ei tule toimeen ilman elävää yhteyttä Luojaansa ja Lunastajaansa. Niin elämämme eheytyy ja löydämme elämälle tarkoituksen. Jumalan luona olemme turvallisesti kotona.

2 Päivän saarna Teksti Psalmi 85: Hän antaa apunsa niille, jotka häntä palvelevat, ja niin meidän maamme saa takaisin kunniansa. Laupeus ja uskollisuus kohtaavat, oikeus ja rauha suutelevat toisiaan. Tulet väsyneenä töistä kotiin. Avaat oven. Pettymys. Sisällä kohtaatkin Ärripurrin ja Ärripurri Turri Murrin. Suut kipristyvät kipparalle ja sanat sinkoilevat molempien suista pitkin seiniä. Entäpä jos oven avatessasi kohtaisitkin suloisen kutsun: Sinäkö rakas puolisoni! Olet varmaan väsynyt. Tule syömään ja ota kuppi kahvia päälle! Sinä vastaisit: Voi miten mukava nähdä sinua taas! Kiitos, minulla onkin kova nälkä. Tässä on kukkia. Onhan sinun toisen nimesi nimipäivä! Silloin laupeus ja uskollisuus kohtaisivat toisensa ja oikeus ja rauha suutelisivat toisiaan. Voiko tämä olla totta? Kyllä, Jumalan avulla, joka tulee luoksemme Jeesuksessa. Kun pyydämme, hän neuvoo, hoitaa ja kasvattaa meitä kärsivällisesti. Hänen armonsa tekee meissä työtään ja Jumalan laupeus ja uskollisuus muokkaavat meitä. Meitä fiilataan ja höylätään. Pääsemme vähä vähältä rauhaan itsemmekin kanssa. Sisimmässämme versoo Jumalan synnyttämänä oikeutta ja sydämellisesti levollista mieltä, kärsivällistä rakkautta itseämme ja kanssaihmisiämme kohtaan. Jumala saa kunnian siinä mitä hän saa vaikuttaa meissä. Annetaan hänelle lupa muokata sisimpämme pelto kasvamaan hyvää hedelmää, rakkautta, iloa ja rauhaa. Jumala ei kyllästy kasvattamaan lapsiaan!

3 Päivän saarna Teksti Roomalaiskirje 16: Jeesuksen Kristuksen saarnan mukaan, sen ilmoitetun salaisuuden mukaan, joka kautta ikuisten aikojen on ollut ilmoittamatta, mutta joka nyt on julkisaatettu ja profeetallisten kirjoitusten kautta iankaikkisen Jumalan käskystä tiettäväksi tehty kaikille kansoille uskon kuuliaisuuden aikaansaamiseksi* EU-maiden johtajien kokouksissa otetaan juhlavia valokuvia ja jos mahdollista, annetaan julkilausumia käsiteltävistä asioista. On tarve sanoa: Me teimme sen! Onnistuimme! Jumala saattoi jouluna julki oman päätöksensä, jonka hän on vakaan harkintansa mukaan tehnyt. Se ei kosketa vain joitain Euroopan kansoja, vaan kaikkia heimoja, sukukuntia, kansoja ja ihmisryhmiä maan päällä kaikkina aikoina. Jo kauan sitten Jumala päätti auttaa synnin ja saatanan valtaan eksynyttä ihmiskuntaa. Jumala kertoo sen 1. Mooseksen kirjan luvussa 3: Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän." * Kun aika täyttyi, Jumala toteutti suunnitelmansa seuraavan vaiheen. Hän valitsi yhden miehen, Aabrahamin Kaldean Ur- nimisestä kaupungista, jonka rauniot on löydetty hiljakkoin. Aabrahamista polveutuu Israelin kansa, jonka tehtävä on ollut tehdä elävän Jumalan nimi tiettäväksi kaikille kansoille. Raamatusta näemme, että Israel lankesi syntiin ja inhimillisesti katsoen epäonnistui tehtävässään. Muinoin heidän kauttaan Jumalan nimi tuli häväistyksi, ei ylistetyksi**. Jumala ei silti hylännyt Israelia, vaan on armahtanut sitä itsensä takia. Kun aika täyttyi, Jumala toteutti suunnitelmansa seuraavan vaiheen. Hän tuli ihmiseksi jouluna 2000 vuotta sitten. Maailma sai Messiaan, joka inhimillisesti katsoen polveutuu juutalaisista. Juutalaisten kautta maailma on saanut kalleimman aarteensa, Jeesuksen Kristuksen. Meillä on aihetta muistaa aina Israelia kiitollisin ajatuksin tästä syystä. Kansana Israel tarvitsee Jeesusta syntiensä sovittajaksi siinä missä muutkin, ja Jeesus saarnasikin ensiksi heille syntien anteeksisaamista hänen ristinuhrinsa ja ylösnousemuksensa kautta. Kaikille Jeesus ei kelvannut. Nyt Israel asuu jälleen omassa maassaan ja on myös löytämässä Messiaansa. Syntyy yhä uusia Messiaaseen uskovia juutalaisia seurakuntia, niin kuin apostoli Paavali Raamatussa profetoi tapahtuvaksi aikojen lopulla. Kelpaako meille ilmainen lahja Jumalalta? Jeesuksessa hän tarjoaa jokaiselle pääsyä synnin, saatanan ja kuoleman vallasta. Jumala tarjoaa meille pääsyä lapsen asemaan. Hän haluaa tulla taivaalliseksi Isäksemme. Sen enempää edes kaikkivaltias Jumala ei voi kenellekään luvata! Rakas Jumala, anna jokaisen ihmisen ymmärtää meille Jouluna antamasi lahjan arvo ja ottaa se vastaan! Tule Rakas Jeesus ja vie meidät sinun Isäsi luo, että hänestä tulisi meidänkin Isämme! *(1938 Raamatunkäännöksen mukaan) ** Hes. 36: 17-38

4 Saarna to Teksti Roomalaiskirje 16: Jeesuksen Kristuksen saarnan mukaan, sen ilmoitetun salaisuuden mukaan, joka kautta ikuisten aikojen on ollut ilmoittamatta, mutta joka nyt on julkisaatettu ja profeetallisten kirjoitusten kautta iankaikkisen Jumalan käskystä tiettäväksi tehty kaikille kansoille uskon kuuliaisuuden aikaansaamiseksi Sanoilla käskeä ja pyytää on suunnaton merkitysero. Ajattelepa jos sotaväen upseeri käskyn antamisen sijaan pyytää sotilaitaan suorittamaan jonkin operaation. Pyynnön toteuttamista voi harkita, mutta käskyn laiminlyömisestä seuraa ankara rangaistus. Jeesuksessa lain ankara käsky ja vaatimus muuttuu lempeäksi pyynnöksi. Jeesus siirtää luokseen tulleen ihmisen todellisuudesta toiseen, lain alta armon alle, orjan paikalta Jumalan oman lapsen asemaan. Isän lapsi ei ansaitse isänsä suosiota täyttämällä lain käskyt. Hän on lapsi joka elää armosta. Isä rakastaa lastaan, joka on tullut hänen valtakuntaansa Jeesuksen antaessa tällä synnit anteeksi ja Pyhän Hengen tullessa asumaan hänen sisimpäänsä. Jumalan Hengen ja Jeesuksen veren uudistama ihminen on aidosti Isän lapsi. Hänellä on lapsen mieli, joka pyrkii luontaisesti kohti sitä mitä hän näkee Isänsä tekevän. Välillä hän kompastuu ja kapinoikin ja joka päivä hän tarvitsee armoa ja anteeksiantamusta. Isän lapsi elää armosta ja Jumalan armo kasvattaa häntä hioen häntä ja hänen luonteensa särmiä. Tämä on uskon kuuliaisuutta, periksi antamatonta armosta elämistä ja sen varaan rakentamista. Se on hiljaista ja hidasta kasvua Jumalan lapsena, miehenä ja naisena, vanhempana, sukulaisena ja ystävänä. Mukana seuraa jokapäiväinen täysi luottamus Isän läsnäoloon ja armahtavaan rakkauteen. Kaikki uhka ja pelko hylätyksi tulemisesta on ikuisesti väistynyt Isän lapsen elämästä. Taivaan Isä ei hylkää lastaan milloinkaan. Rakas Jeesus, kiitos ettemme ole enää sinulle vieraita emmekä outoja. Olemme sinun rakkaita omia lapsiasi. Aamen.

5 Päivän saarna pe Teksti Johanneksen evankeliumi 1:23 Johannes vastasi: "Minä olen ääni, joka huutaa autiomaassa: 'Tasoittakaa Herralle tie!' Niinhän profeetta Jesaja on ennustanut." Jokaisen luo Jeesus tasoittaa tien. Hän valmistaa ihmisen sydämen ja ymmärryksen pohtimaan, kyselemään, etsimään ja löytämään. Jumalan avaama mieli on otollinen maaperä uskon syntymiselle. Joulun seutu on aikaa jolloin Jumalan Henki liikkuu höllentämässä ovensalpoja ihmissydämen ovessa. Jeesuksen jouluna sytyttämä taivaallinen valo houkuttelee ja vetää puoleensa sydämellisellä lämmöllään ja aitoudellaan myös elämän kolhuissa kärsinyttä ja kyyniseksi muovautunutta kulkijaa. Rakas Jeesus, kun kuulemme sinun olevan tulossa, niin älä anna meidän päästää sinua ohitsemme. Anna meille voima ja rohkeus pyytää sinua jäämään luoksemme koko elämän ajaksi. Aamen.

6 Päivän saarna la Teksti 5. Mooseksen kirja 18: Siksi minä annan heidän omien jälkeläistensä joukosta nousta profeetan, joka on sinun kaltaisesi; minä panen sanani hänen suuhunsa, ja profeetta puhuu kaiken, minkä minä hänen puhuttavakseen annan. Jos joku ei kuuntele niitä sanoja, jotka hän minun nimissäni puhuu, minä itse vaadin tilille sen miehen. Jumalan suunnitelmien aikataulu vaikuttaa verkkaiselta. Moosekselle lausuttu lupaus hänen kaltaisestaan profeetasta toteutui vasta satojen vuosien kuluttua Jeesuksen syntyessä Betlehemissä. Verkkaisuus ei silti ole välinpitämättömyyttä meitä kohtaan. Jumalalla vain on omat ajatuksensa, jotka ovat meille käsittämättömän korkeita tavoittaa. Silti hän on ilmoittanut meille kaiken tarpeellisen. Jeesus on se profeetta, jonka sanojen sivuuttamisesta olankohautuksella Jumala vie ihmisen tilille. Näin on sillä Jeesus puhuu Jumalan nimissä. Hänen äänensä on Jumalan oma ääni. Kun Jeesus puhuu meidän sydämellemme ja ymmärryksellemme, on se suuri etuoikeus. Jumala on silloin tullut luoksemme lahjoittaakseen meille Pojassaan syntien anteeksi saamisen ja iankaikkisen elämän. Jos me torjumme vähätellen Jumalan lahjan, ei meillä ole tuomiopäivänä mitään millä puolustaisimme itseämme. Mutta kun otamme Jumalan lahjan, Jeesuksen Kristuksen vastaan omaksi Vapahtajaksemme ja Herraksemme, niin hän itse puolustaa meitä Jumalan tuomioistuimen edessä. Silloin emme joudu tuomittavaksi. Olemme siirtyneet jo täällä Jeesuksen kanssa kuolemasta elämään. Rakas Jeesus, anna jokaisen ihmisen ymmärtää sinun sanojesi paino ja arvo. Aamen.

7 Päivän saarna su Teksti Matteuksen evankeliumi 1: Jeesuksen Kristuksen syntymä tapahtui näin. Maria, Jeesuksen äiti, oli kihlattu Joosefille. Ennen kuin heidän liittonsa oli vahvistettu, kävi ilmi, että Maria, Pyhän Hengen vaikutuksesta, oli raskaana. Otettuaan vastaan tehtävän tulla Jumalan Pojan äidiksi neitsyt Maria ylisti Jumalaa Pyhän Hengen innoittamana: Minun sieluni ylistää Herran suuruutta, minun henkeni riemuitsee Jumalasta, Vapahtajastani, sillä hän on luonut katseensa vähäiseen palvelijaansa. Tästedes kaikki sukupolvet ylistävät minua autuaaksi, sillä Voimallinen on tehnyt minulle suuria tekoja. Hänen nimensä on pyhä. Luukas1:46 Jeesuksen neitseellisen sikiämistä ja sen merkitystä on vähätelty kautta aikojen. On väitetty että Jeesus on vain Marian ja Joosefin poika, tai että vain Jeesuksen isä olisi jumalallista alkuperää. Yksi väite on sekin että Jeesus olisi hyvän elämänsä vuoksi kuollessaan ja haudasta noustessaan jumalallistettu, tai että pääsiäisenä haudasta nousikin henkiolento eikä lihaa ja verta oleva Kuoleman Voittaja. Tietysti on väitetty myös että Jeesus jäi joukkohautaan nousematta sieltä mihinkään. Sitäkin kuullaan, että monissa muissakin uskonnoissa neitsyt synnyttää lapsen. Unohdetaan, että saatana, petoksen isä, koettaa valheillaan turhentaa elävän Jumalan teon. Kaikki nämä väitteet perustuvat epäuskoon ja siitä seuraavaan kyvyttömyyteen ymmärtää mistä meidän pelastuksessamme on kysymys. Mukana on myös puhdasta haluttomuutta ymmärtää että Jeesus on 100% taivaasta maan päälle tullut Jumalan Poika. Halutaan unohtaa ettei meidän syntiemme sovitusta voi toimittaa geenivirheisten vanhempien geenivirheellinen poika. Meidät voi vapauttaa synnin, kuoleman ja saatanan vallasta vain ihmiseksi tullut pyhä ja kaikkivaltias Jumala. On selvää, ettei Jeesuksen sanoja itsestään voi ymmärtää täysijärkisen aikuisen puheeksi muutoin kuin kahdesta näkökulmasta. Toinen niistä on se, että Jeesus valehtelee. Toinen vaihtoehto on että Jeesus puhuu totta sanoessaan: "Totisesti, totisesti: jo ennen kuin Abraham syntyi -- minä olin." Joh.8:58. Myös Jeesuksen lukuisat sanat Johanneksen evankeliumissa siitä että Jumala on hänen Isänsä käyvät käsittämättömiksi, jos Jeesus ei olekaan Isänsä taivaasta

8 maan päälle lähettämä Jumalan Poika. On karu tosiasia, ettemme voi ymmärtää Jumalaa omalla käsityskyvyllämme. Se on yhtä rajallinen ja vikaantunut kuin mekin. Vain Jumala itse voi sanansa ja Pyhän Henkensä kautta vakuuttaa meidät siitä kuka Jeesus on. Joku kysyy tietysti, että miksi sitten Jumala odottaa meiltä mahdottomia? Ei hän odota mahdottomia. Hän vain kysyy: Tahdotko uskoa? Siis tahdotko ja haluatko? Suhde elävään Jumalaan on kahden persoonan välinen suhde. Joko haluamme olla aidosti avoimia Jumalan suuntaan, tai sitten emme. Toki saamme uskoa myös ymmärryksellämme, mutta sitä annetaan meille ylhäältä vain jos tahdomme. Raamatussa kerrotaan Jeesuksesta: Silloin Pyhä Henki täytti Jeesuksen riemulla, ja hän sanoi: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, siitä, että olet salannut tämän järkeviltä ja viisailta mutta olet ilmoittanut sen lapsenmielisille. Näin sinä, Isä, olet hyväksi nähnyt. Luukas 10: 21. On todella suunnaton riemun aihe meillekin, sinulle ja minulle, että näin on. Sillä jos Jumala ja jumalasuhde olisi muuta, niin Jumala jäisi meille etäiseksi ja pelottavaksi auktoriteetiksi tai hahmottomaksi maailmanhengeksi, johon ei saa otetta. Jeesuksessa Isä Jumala, meidän todellinen Isämme, on kuitenkin tullut luoksemme kertomaan: Kadonneet lapset, tulkaa kotiin! Isä odottaa saadakseen antaa teille jälleen lapsen oikeudet ja pitää teistä huolta. Minä olen tie Isän luo. Suhde Jumalaan on Isän ja lapsen välinen suhde. Lopulta ainut, mikä estää meitä löytämästä Isän kotiin, on oma kapinamieli ja sydämen uhma Isää kohtaan. Se on syntinen halu olla oman elämänsä herra ja vapahtaja. Joulun lapsi, Jeesus, katsoo meitä silmiin ja kysyy: Ethän mene pois? Haluaisin niin mielelläni jäädä sinun, elämän tuulissa haavoittuneen ja kärsineen luokse. Tahtoisin lohduttaa sinua. Tahtoisin parantaa haavasi. Tahtoisin olla voimasi elämän haasteiden keskellä. Tahtoisin luoda sinulle turvallisen ja hyvän mielen, joka seuraa sinua kaikkialle, missä liikutkin. Tahtoisin olla suojamuuri sinun ja kovan maailman välillä.

9 Päivän saarna ma Teksti Psalmi 130:5-8 Minä odotan sinua, Herra, odotan sinua koko sielustani ja panen toivoni sinun sanaasi. Minä odotan Herraa kuin vartijat aamua, hartaammin kuin vartijat aamua. Israel, pane toivosi Herraan! Hänen armonsa on runsas, hän voi sinut lunastaa. Hän lunastaa Israelin kaikista sen synneistä. Moni odottaa tulevaisuutta epävarmoin ajatuksin. Miten käy työpaikkojen? Miten käy oman ja perheen selviytymisen jos maailmanlaaja talouskriisi todella iskee Suomeen? Jeesus kehottaa meitä odottamaan tulevaisuutta turvallisin mielin häneen luottaen. Hän on kaikkivaltias voimassaan ja hän on luvannut antaa lapsilleen jokapäiväisen leivän. Jumala on turvakallio jonne saamme paeta elämän myrskyjä, ja hän rauhoittaa sydämemme läsnäolollaan, kun niin teemme. Hän antaa sisimpäämme suuremman ilon kuin monilla on runsaista rahavirroista. Huomaamme löytäneemme Jumalan ystävyydestä suuremman aarteen kuin raha ja tavara voi koskaan tarjota. Sitä paitsi Jumalalla on valta antaa kaikki syntimme anteeksi ja sitä valtaa hän käyttää mielellään. Jumala lähetti meille Poikansa Jeesuksen juuri sitä varten, että me saisimme sydämeemme rauhan, joka kumpuaa ja saa voimansa sopusoinnusta Jumalan kanssa. Rakas Jeesus, sinä olet elävä rauha. Valtaa sydämemme ja koko elämämme, niin etteivät elatuksen murheet ja muut huolet saa enää pitää meitä vankinaan. Anna meille siunattu Joulujuhla. Aamen.

10 Päivän saarna ti Teksti Jesaja 29:17-19 Sinä päivänä kuurot kuulevat kirjan sanat, sokeat pääsevät synkästä pimeydestä ja heidän silmänsä näkevät. Kurjat riemuitsevat jälleen Herrasta ja köyhimmät iloitsevat Israelin Pyhästä. Toivo ei ole kuollut. Se heräsi henkiin kun Jeesus jouluna 2000 vuotta sitten syntyi Betelehemissä. Eikä toivo kadonnut silloinkaan kun ihmiskunta lankesi syntiin alkumetreilläään tuhansia vuosia aikaisemmin. Jumala lupasi välittömästi, että hän lähettää maailmaan vaimosta syntyneen Vapauttajan*, joka polkee rikki synnin ja saatanan vallan, joka tuli maailmaan ihmiskunnan lankeemuksen seurauksena. Jouluna se tapahtui ja nyt maailmassa kiertää sana Vapahtajasta joka on tuonut maailmaan armon ja totuuden. Kurjat ja köyhät löytävät hänet. Heille kelpaa Jeesuksen valmistama toivo. Itseriittoiset ja itserakkaat sen sijaan saattavat luottaa itseensä enemmän kuin Vapahtajaan. Heitä varten Jeesuksella on oma tapansa herätellä ja puhutella ja valmistaa sydämet joulun Lapsen tulla niihin sisälle. Se jolla on ystävänä joulun Lapsi, on todellisesti rikas. Hänellä on Jeesuksessa katoamaton aarre. Se loistaa kerran kirkkautta maailman kadotessa pauhinalla ja Jumalan valtakunnan aamuruskon muuttuessa kirkkaaksi päiväksi, joka ei lopu milloinkaan. *Ja minä panen vihan sinun ja naisen välille ja sinun sukusi ja hänen sukunsa välille:* ihminen on iskevä sinun pääsi murskaksi, ja sinä olet iskevä häntä kantapäähän. [Sananmukaisesti: sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille.] 1.Moos.3:15

11 Päivän saarna ke Jouluaaton evankeliumi Luukkaan evankeliumin toisesta luvusta: Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. 2 Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. 3 Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa. 4 Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. 5 Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta. 6 Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, 7 ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa. 8 Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. 9 Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, 10 mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. 11 Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus*, Herra. 12 Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä." 13 Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa

12 Vihdoinkin vuosituhansia jatkunut odotus sai täyttymyksensä! Joulun lasta olivat katselleet kaukaa uskon silmin Mooses ja monet Raamatun profeetat ja kuninkaat. Profeetta Jesaja kirjoittaa: Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.Jes. 9:5. Me täällä kuoleman varjon laaksossa vaeltavat ihmispoloiset saamme kuulla ilouutisen. Meidän kahleillemme on syntynyt katkaisija! Hän kantaa harteillaan valtaa ja voimaa, joka on kaikkia muureja ja kaltereita väkevämpi.. Olivatpa meitä seuraavat varjot sisäisiä ahdistuksia tai pelkoja tai ulkoisia uhkia, tämä yksi on niiden Herra. Hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä! Menkäämme sisimmässämme ja sydämessämme Betlehemin seimen ääreen. Ihastelkaamme ja ihmetelkäämme. Uskokaamme ja ottakaamme Jumalan lahja vastaan! Kahleemme kirpoavat ja pääsemme vapauteen. Kuoleman varjon laaksoon virtaa valo ja voima, joka saa sen puhkeamaan kukkaan siellä missä sydän avataan joulun Lapsen tulla sisälle. Elämä voittaa. Se elämä joka on tullut alas taivaasta ja jää luoksemme tuoden kesän talven keskelle! Rakas Jeesus, joulun Lapsi! Sinulle on annettu kaikki valta ja voima! Kiitos että tulit ja jäät luoksemme! Sinä vapautat sydämemme ja koko elämämme ikuiseen iloon ja vapauteen! Ole tervetullut minunkin sydämeni Vapahtajaksi!

13 Päivän saarna to Teksti Roomalaiskirje 1:2-4 Julistamani evankeliumi, jonka Jumala on profeettojensa suulla edeltäpäin luvannut pyhissä kirjoituksissa, on sanoma hänen Pojastaan. Inhimillisen syntyperänsä puolelta hän oli Daavidin jälkeläinen; pyhyyden Hengen puolelta hän oli Jumalan Poika, jolla on valta, ylösnousemuksessa tähän asemaan asetettu. Hän on Jeesus Kristus, meidän Herramme. Olemme tottuneet siihen että seikkailuelokuvissa sankari, yleensä yksi ihminen, hoitaa homman kotiin ja selvittää asiat ja vaikeat tilanteet ja konnat saavat kyytiä. Elävässä elämässäkin esiintyy aika ajoin kaipuuta sankariin, joka ratkaisee ongelmat puolestamme. Uuteen USA:n presidenttiin esimerkiksi kohdistuu suuria odotuksia ratkaisun tuojana maailmassa vallitsevaan taloudelliseen epävarmuuteen. Henkilökohtaisessa elämässämme me emme sen sijaan kaipaa ketään sotkemaan hienoja suunnitelmiamme. Se että syntynyt Jeesus-lapsi on myös Kristus, Herra, ei saa vastakaikua meidän luonnolliselta minältämme. Kristus on uhka itsemääräämisoikeudellemme. Me tosin unohdamme näin ajatellessamme sen, ettei maailmaan tulommekaan ollut omissa käsissämme. Jos vanhempamme, tai pikemminkin Jumala ei olisi halunnut meidän syntyvän ja jäävän eloon, ei meidän nähtäisi tallaavan Telluksen pintaa jaloillamme. Silti me olemme valmiita ottamaan kuin huomaamatta kunnian omasta elämästämme itsellemme. Siihen ei mahdukaan häntä, jolle olemme kiitollisuudenvelassa jokaisesta hengenvedostammekin. Siksi sanoma joulun Jeesuksesta Kristuksena pistää sisimpäämme. Tarvitaan hänen itsensä väliintuloa ja kosketustaan pakomme ja kapinamme pysäyttämiseen ja sammuttamiseen. Hänet kohdattuammekin on vaikea mieltää Vapahtajaa Herrana, jolla on valta käskeä meitä tekemään mitä tahtoo valtakuntansa eteenpäin menemiseksi ja ihmisten auttamiseksi. Kypsä suhde Jumalaan sisältää hänen herruutensa tunnustamisen, samoin kuin

14 kypsä aikuisuus sisältää ajatuksen kestävästä sitoutumisesta parisuhteeseen, lasten kasvatukseen ja yhteiskunnallisen vastuun kantamiseen. Herra Kristus on aikuisen kristityn Jumala. Hän on ystävä, mutta myös Kuningas, jonka alamaisia olemme. Kristus on kuitenkin meitä ehdottomasti rakastava, hyvä Kuningas, joka ei tee meille koskaan mitään pahaa. Hän valmistaa ja kypsyttää sisimpämme tahtoonsa. Silti hän tekee jossain vaiheessa kysymyksen: "Tahdotko?" Kristus sanoi apostoli Pietarille, että tämä oli kokeva marttyyrikuoleman. Miksi Jumala haluaisi lastensa joutuvan surman suuhun? Ei hän haluakaan, mutta tämä maailma on synnin ja saatanan vallassa. Se haluaa tappaa jokaisen Jumalan lapsen. Elämä ja kuolema on kuitenkin yksin Herran käsissä. Siksi Pietarin kuollessakaan ei hänelle tapahtunut mitään pahaa. Hän pääsi kirkkauteen Jeesuksen luo, ja hän kirkasti kuolemallaan Jumalaa. Näin Kristus profetoi Pietarille. Kristukselle, Herrallemme kuolema on voitettu asia. Jokaisen on sitä paitsi kerran kuoltava. Kun Jeesuksen oma kuolee täältä pois Kristuksen määräämällä hetkellä, kirkastaa se Jumalaa. Miten, sen Herra itse tietää ja määrittelee parhaiten. Jumalattoman, Jeesuksen rakkauden torjuneen ihmisen kuolema on sen sijaan surullinen ja lohduton. Tällainen ihminen kuolee täältä pois joutuakseen sovittamattomien syntiensä takia kadotukseen. Siinä Jumala ei saa kunniaa. Jumalan tahto on kuitenkin pelastaa jokainen ihminen, joka tallaa Telluksen pintaa jaloillaan. Antakaamme hänen tehdä sen. Silloin Jumala saa kunnian meissä ja meidän kauttamme elimmepä tai kuolimme. Pääasia on elää ja kuolla Herran omana. Rakas Jeesus, avaa kaikkien ihmisten sydämet ottamaan sinut vastaan omaksi henkilökohtaiseksi Vapahtajakseen! Poista pelko, poista kapina, poista katkeruus ja viha. Tuo rauha ja sovinto sinun ja lähimmäisten kanssa. Aamen.

15 Päivän saarna pe Teksti Matteuksen evankeliumi 23: "Kuulkaa siis: Minä lähetän teidän luoksenne profeettoja, viisaita miehiä ja lainopettajia. Toiset heistä te tapatte ja ristiinnaulitsette, toisia ruoskitte synagogissanne ja ajatte takaa kaupungista toiseen. Näin te tulette syypäiksi kaikkeen viattomaan vereen, joka maan päällä on vuodatettu, hurskaan Abelin verestä aina Sakarjan, Barakjan pojan, vereen asti, hänen, jonka te tapoitte temppelin ja alttarin välille. Totisesti: tämä sukupolvi joutuu vielä vastaamaan tästä kaikesta! Vastuuseen! Vastuuseen kaikesta! Me joudumme kerran vastuuseen kaikesta pahasta mitä olemme tehneet ja siitä hyvästä minkä olemme jättäneet tekemättä! Tämä koskee koko ihmiskuntaa, ei vain Israelia! Omatuntomme todistaa meille laiminlyöntimme ja ilkeitten sanojemme ja ajatustemme ja tekomme olevan väärin ja syyllisyydestä tulee seuralaisemme. Ja vaikka omatuntomme olisi kuin kuollut, silti tiedämme tekomme. Jumala on pyhä ja hän vihaa syntiä. Meitä syntisiä hän rakastaa. Siksi hän valmisti meille jouluna 2000 vuotta sitten pelastustien, jossa armo sivuuttaa oikeudenmukaisen tuomion. Ainut keino päästä vapaaksi kadotustuomiosta on turvautua Jeesukseen Kristukseen. Tämä sanoma kuulutetaan kaikille ihmisille kaikkina aikoina. Kuolleetkin ovat saaneet kuulla evankeliumin Kristuksesta.* Kun Jeesus koskettaa sisintämme Helluntaina lähettämänsä Pyhän Hengen kautta ja kutsuu meitä uskomaan hänen pelastavat sanansa itsellemme kuuluviksi, meidän tulee silloin kiireesti vastata hänelle: Tule Jeesus minunkin syntieni sovittajaksi! Otan sinut vastaan! Emme tiedä mikä on kuolinhetkemme. Mutta juuri nyt on pelastuksen päivä! Käyttäkäämme se hyväksemme ja astukaamme sisään Jumalan valtakuntaan Jeesus-ovesta! Rakas Jeesus, anna meidän ymmärtää vastuullisuutemme sinun edessäsi! Anna meille armo olla viisaita ja antaa sinulle lupa pelastaa meidät synnin, kuoleman ja saatanan vallasta! Anna meidän päästä kokemaan pelastettujen ilo ja vapaus! Kiitos Jeesus että kuulet pyyntömme! *1.Piet. 3:18-19

16 Päivän saarna la Teksti 1.Johanneksen kirje 3:2 Rakkaat ystävät, jo nyt me olemme Jumalan lapsia, mutta vielä ei ole käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Sen me tiedämme, että kun se käy ilmi, meistä tulee hänen kaltaisiaan, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena kuin hän on. Kasvavaa lastaan ajatellessaan hänen vanhempansa saattavat joskus pohtia sitä mitä lapsesta elämässään tulee. Lapsen kasvua ja kehitystä onkin mielenkiintoista seurata, ja samalla hiljaisesti siunata häntä sydämessään Jeesuksen nimessä. Lapsen tulevaisuus on silmiltämme ja ymmärrykseltämme salattu, vaikka meillä saattaisi olla hänen suhteensa henkilökohtaisia toiveita. Ne on kuitenkin parasta alistaa Jumalan harkintaan, sillä eihän lasta voi pakottaa olemaan vanhempiensa elämän jatke. Jumalan lapsina olemme myös avoimen tulevaisuuden edessä, ja se on jännittävää. Hänen lapsinaan me koko ajan kasvamme ja kehitymme. Niin elämässämme on koko ajan uuttaa ja kiinnostavaa. Kaikessa kasvussamme itse Kristus saa meissä yhä enemmän sijaa ja niin elämässämme rauha ja tasapaino, onnellisuus ja seesteisyys ja elämänilo lisääntyvät. Ne ovat Vapahtajamme ominaisuuksia ja hän siirtää ja luo niitä myös meihin. Sitten kerran näemme elämämme ja onnellisuutemme lähteen Jeesuksen Kristuksen omin silmin. Silloin veli ja sisar katselevat Veljeään, joulun lasta, josta tuli kuoleman voittaja ja murheen karkottaja ja ilon synnyttäjä. Rakas Jeesus, kiitos että saamme olla ominasi aina kasvamassa ja oppimassa uutta ja hyvää, kaunista ja rakentavaa. Sinä lisäät elämäämme sävyjä ja mielekkyyttä aina uusin vivahtein. Aamen.

17 Päivän saarna su Teksti Matteuksen evankeliumi 2: Tietäjien lähdettyä Herran enkeli ilmestyi unessa Joosefille ja sanoi: "Nouse, ota lapsi ja hänen äitinsä mukaasi ja pakene Egyptiin. Pysy siellä, kunnes käsken sinun palata. Herodes aikoo etsiä lapsen käsiinsä ja surmata hänet." Saatana koetti tuhota Jumalan suunnitelman alkumetreilleen. Se otti käyttöönsä vallanhaluisen ja häikäilemättömän paikallisen diktaattorin. Herodes ei saanut tietoonsa Jeesuksen tarkkaa olinpaikkaa ja lähetti siksi sotilaansa liikkeelle. Heidän tehtävänään oli tappaa Betlehemistä ja sen ympäristöstä kaikki kaksivuotiaat ja sitä nuoremmat poikalapset*. Näin mahdollinen Herodeksen kilpailija raivattaisiin tieltä heti synnyttyään. Näin julmaa Jumalan suunnitelmien sammutusyritystä ei nähdä kovin usein tällä hetkellä länsimaissa. Uskon marttyyreja sen sijaan tulee maissa jotka ovat kauempana meistä. Olemme kuulleet ikäviä uutisia Intiasta. Niitä riittäisi kerrottavaksi myös monista islaminuskoisista maista. Täällä Euroopassa saatana toteuttaa erilaista taktiikkaa uskon sammuttamiseksi. Se on tekeytynyt tieteen auktoriteetilla muka olemattomaksi satuolennoksi. Se on saanut myös tieteen muka osoittamaan kansalle ettei Jumalaakaan ole olemassa. Ihmisestä ja hänen järjestään on tehty jumala jonka palvomista ei saisi häiritä puheilla ihmisen syntisyydestä ja julmasta vihollisesta saatanasta. Pitäisi vain sanoa kaiken olevan hyvin vaikka mitä kauheuksia tapahtuisi. Niin tapahtuukin. Suomessa kuolee viinaan suoraan 6000 henkeä vuosittain ja puolet nuorista miehistä käyttää alkoholia kuin alkoholisti tekee. Ennen sanottiin että juoppous on raskas synti joka tuottaa mittaamattomia kärsimyksiä lapsille, puolisoille ja koko yhteiskunnalle ja että viina on tie kadotukseen. Nyt vain hyssytellään ja sanotaan ettei toisen yksityisyyteen saa puuttua. Uskottomuus ja haureus sanottiin ennen synniksi, joka turmelee ihmisen ja vie hänet kadotukseen. Nyt vain jaetaan oppaita siitä miten vältytään sukupuolitaudeilta ja ei -toivotuilta raskauksilta.

18 Missä on puhe vastuullisesta elämästä ja vastuusta kanssaihmisistä, perheestä ja lapsista. Portoista on tehty tähtiä ja tavallinen ahkera suomalainen nainen ja mies on turhake yhä kyseenalaisempia arvoja kylvävän viihdekoneiston rattaissa. Hänen kuvaamisensa ja asettamisensa esikuvaksi ei myy. Siinä syy. Ja väkivaltaahan saa kylvää viihteen nimissä. Ei sillä ole mitään tekemistä koulumurhien kanssa? Eikä kurittomalla kasvatuksella pahoinpitelyiden ja järjestyshäiriöiden kanssa? Kun Jumalan vaikutus poistamalla poistetaan yhteiskunnasta, jäljelle jää jälkikristillinen maa, joka porskuttaa hetken vanhasta muistista ja sitten kaatuu omaan mahdottomuuteensa synnin tuhoamana. Tätä juuri saatana haluaa. Kadotusta kaikille rotuun ja ikään ja sukupuoleen katsomatta. Onneksi Jumala on pahan yläpuolella ja hän voi puuttua ihmeellisesti myös Suomen tulevaisuuteen antamalla meille herätyksen, jossa tehdään todellista parannusta synneistä. Se on Jumalan mielen mukaista ja sen toteutumista saamme rukoilla. Mahdollisesti tuleva talouslamakin on Jumalan kutsuvaa puhetta siirtyä katoavien tukien varasta elävän ja kaikkivaltiaan Luojan ja Lunastajan siipien suojaan. Jumala tahtoo jokaisen pelastuvan ja pääsevän rauhaan ja tasapainoon. Tasapainoon paitsi Jumalan myös oman itsensä ja kanssaihmistensä suhteen. Rakas Jeesus, sinä tulit jakamaan elämämme taakat. Yksikään meistä ei ole sinulle liian syntinen pelastettavaksi. Sinä rakastat jokaista ja haluat ottaa jokaisen suojaasi, lohduttaa, parantaa ja puhdistaa. Tule Herra Jeesus ja ilmaise meille itsesi ja armahtava rakkautesi. Aamen. *Matt.2:16

19 Päivän saarna ma Teksti Matteuksen evankeliumi 2:13-21 Kun Herodes oli kuollut, Herran enkeli ilmestyi Egyptissä Joosefille unessa ja sanoi: "Nouse, ota lapsi ja hänen äitinsä mukaasi ja palaa Israelin maahan. Ne, jotka halusivat surmata lapsen, ovat kuolleet." Joosef toimi enkelin välittämien viestien mukaan paetessaan kuningas Herodesta, ja kaikki meni hyvin. Enkelit ovat yhä mukana Jumalan suunnitelmissa. Jeesus sanoo jokaisella ihmisellä olevan oman suojelusenkelin, joka näkee koko ajan Jeesuksen Isän kasvot taivaissa*. Mikään ei siis ole Jumalalta salattua, eikä mitään tapahdu sattumalta. On vain sallimusta, varjelusta ja johdatusta. Ei ole olemassa hyvää tai huonoa tuuria. Sanoohan Jeesus opetuslapsilleen että heidän päänsä jokainen hiuskin on laskettu ja että yksikään varpunen ei putoa maahan taivaallisen Isän sitä sallimatta**. Kun turvamme on Jumalassa, olemme turvassa paremmassa kuin on lintu emon siiven alla. Saamme suojan näkymättömän Jumalan todellisuuden kautta. Ehkä vain harvat näkevät enkeleitä fyysisillä silmillään, mutta silti Jumalan enkelivartio seuraa meitä kaikkialle. Tärkeintä on muistaa, että he ovat Jumalan enkeleitä ja toimivat yksin hänen tahdostaan. * Matteus 18:10 **Matteus 10:29

20 Päivän saarna ti Teksti Psalmi 71: Minä en luovu toivostani enkä lakkaa sinua ylistämästä. Minä julistan uskollista hyvyyttäsi ja alati sinun apusi runsautta, jonka mittaa ja määrää en tiedä. Kiusaus katkeroitua vaanii jokaista ainakin joskus. Siihen liittyy kiusaus luopua uskosta Jeesuksen hyvään läsnäoloon ja huolenpitoon omassa tai läheisten elämässä. Silloin on hyvä tiedostaa että on todella kysymys kiusauksesta, jolla on juurensa muualla kuin Jeesuksessa ja Jumalassa. Kysymys on viehtymyksestä oikeuttaa oma viha, kostonhalu, yksin jäämisen tunne tai muut pettymykset sanomalla ettei Jeesus tai Jumala enää kuule. Kun joudumme kohtaamaan katkeroitumisen tai kyynistymisen kiusauksen on syytä katsoa peiliin ja kysyä, olenko tehnyt Jeesukselle tiliä oman vihani ja katkeruuteni perimmäisistä vaikuttimista ja syistä. Ei kai ole kysymys omista synneistä, kuten rakkaudettomuudesta ja anteeksiantamattomuudesta, jotka pimentävät itseltä lähimpien ja kaukaisempien ihmisten halun tulla vastaan ja osoittaa rakkautta ja armahtavaa mieltä katkeroitumista hautovaa kohtaan. Tai jos katkeroitumisen kiusauksessa onkin kysymys halusta määräillä Jumalaa ja vaatia häntä puuttumaan toisten ihmisten asioihin unohtaen oman tietämättömyytensä siitä mistä noiden ihmisten elämän vaikeuksissa ja niiden synnyssä on todella kysymys? Ihmisen sydän, oma mukaan lukien, on petollinen ja pahanilkinen. Me osaamme naamioida omien katalien aivoitustemme syntyjuuret mitä ovelimmin syyksi katkeroitua ja olla armottomia toisiamme kohtaan syyttäen Jeesusta ja Jumalaa välinpitämättömyydestä. Näin saamme valheellisen syyn oikeuttaa oman paatumuksemme*. Siksi meidän jokaisen on rukoiltava yhä uudestaan syntisen rukous: Herra Jeesus Kristus, Jumalan Poika, armahda minua syntistä! Rakas Jeesus, anna minun muistaa ettei armahtava rakkautesi koskaan väisty yltämme. Varjele meitä menemästä ansaan ja tulemasta synnin ja oman katalan sydämemme pettämäksi. Anna meidän kokea huolenpitoasi juuri niin kuin meille on tarpeen, ettemme katkeroidu tai tule kyynisiksi sinun ja kanssaihmistemme suhteen emmekä itsemme suhteen. Auta meitä muistamaan että antamasi kuritus on myös osa armahtavaa huolenpitoasi. Sen avulla sinä herätät meidät näkemään todellisen tilamme ja johdat tulemaan armahdettavaksesi jälleen kerran. Aamen. *Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset. Matt.15:19 *Petollinen on ihmissydän, paha ja parantumaton vailla vertaa! Kuka sen tuntee? Jer.17:9

Päivän saarna 1.7. 2008

Päivän saarna 1.7. 2008 Päivän saarna 1.7. 2008 Teksti 1. Samuelin kirja 15: 22 Samuel sanoi kuningas Saulille: -- Kumpi on Herralle mieleen, uhrit vai kuuliaisuus? Kuuliaisuus on parempi kuin uhri, totteleminen parempi kuin

Lisätiedot

Markku Särelä Pastori, teol. tri h.c. "Rauha teille!" Saarnakirja. osa 3. Pyhän Kolmiykseyden päivästä mikkelinpäivään

Markku Särelä Pastori, teol. tri h.c. Rauha teille! Saarnakirja. osa 3. Pyhän Kolmiykseyden päivästä mikkelinpäivään Markku Särelä Pastori, teol. tri h.c. "Rauha teille!" Saarnakirja osa 3 Pyhän Kolmiykseyden päivästä mikkelinpäivään Kansi: Kimmo Pälikkö Suomen Tunnustuksellinen Luterilainen Kirkko Rajakatu 7, 15100

Lisätiedot

Arkissa matkasi Nooan lisäksi kaikkia maan eläimiä, niin että lajien elämä jatkuisi vedenpaisumuksen jälkeenkin.

Arkissa matkasi Nooan lisäksi kaikkia maan eläimiä, niin että lajien elämä jatkuisi vedenpaisumuksen jälkeenkin. Päivän saarna 16.1. 2009 Teksti 1. Mooseksen kirja 9:12-16 Minä teen liiton ja annan teille lupaukseni: koskaan enää ei vedenpaisumus tuhoa kaikkea elävää, se ei koskaan enää hävitä maata." - - - minä

Lisätiedot

"Rauha teille!" Saarnakirja. osa 1. Markku Särelä Pastori, teol. tri, h. c. Adventista laskiaissunnuntaihin. Kansi: Kimmo Pälikkö

Rauha teille! Saarnakirja. osa 1. Markku Särelä Pastori, teol. tri, h. c. Adventista laskiaissunnuntaihin. Kansi: Kimmo Pälikkö Markku Särelä Pastori, teol. tri, h. c. "Rauha teille!" Saarnakirja osa 1 Adventista laskiaissunnuntaihin Kansi: Kimmo Pälikkö Julkaisija: Suomen Tunnustuksellinen Luterilainen Kirkko Suomen Tunnustuksellinen

Lisätiedot

TAIVAS TOIVOSSA VALMIINA LÄHTÖÖN

TAIVAS TOIVOSSA VALMIINA LÄHTÖÖN TAIVAS TOIVOSSA VALMIINA LÄHTÖÖN Merja-Riitta Savolainen Merja-Riitta Savolainen J O H D A N T O Pohdiskelen elämää, tässä ajassa, Raamatun valossa. Ajatukset, tunteet ja päivät vaihtuvat kirjanteon aikana.

Lisätiedot

Minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle

Minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle N:o 12 Joulukuu Ja te tulette olemaan minun todistajiani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa maan ääriin saakka. Ap.t. 1:8 2010 91. vuosikerta EVANKELISLUTERILAISTEN MAALLIKKOSAARNAAJIEN

Lisätiedot

Kun olet Kristuksen oma, olet myös Kristuksen soldaatti. Hänellä on sekä miesettä naissotilaita. Näin on sillä elämme nyt taistelutilanteessa.

Kun olet Kristuksen oma, olet myös Kristuksen soldaatti. Hänellä on sekä miesettä naissotilaita. Näin on sillä elämme nyt taistelutilanteessa. Päivän saarna 1.3. 2009 su Teksti Markuksen evankeliumi 1:12-13 Heti sen jälkeen Henki ajoi hänet autiomaahan. Neljäkymmentä päivää hän oli autiomaassa Saatanan kiusattavana. Hän eli villieläinten joukossa,

Lisätiedot

MARTTI LUTHER. Evankeliumi yksin ilmoittaa Jumalan Pojan

MARTTI LUTHER. Evankeliumi yksin ilmoittaa Jumalan Pojan 118 Luterilainen 6/2015 MARTTI LUTHER Evankeliumi yksin ilmoittaa Jumalan Pojan Mooses ei ilmaise Jumalan Poikaa, vaan ilmaisee lain, synnin, pahan omantunnon, kuoleman, Jumalan vihan, tuomion ja helvetin;

Lisätiedot

MARTTI LUTHER. Kristus meidän autuutemme. 158 Luterilainen 6/2006

MARTTI LUTHER. Kristus meidän autuutemme. 158 Luterilainen 6/2006 158 Luterilainen 6/2006 MARTTI LUTHER Kristus meidän autuutemme jatkoa edelliseen numeroon Näinhän Paavali sanoo 1. Korinttilaiskirjeessään: Joka (Kristus) on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi

Lisätiedot

KRISTUKSEN SYNTYMÄJUHLAN KUNINKAALLISET HETKET HETKIPALVELUS SUURI EHTOOPALVELUS PYHÄN BASILEIOS SUUREN JUMALALLINEN LITURGIA AATTOPÄIVÄN

KRISTUKSEN SYNTYMÄJUHLAN KUNINKAALLISET HETKET HETKIPALVELUS SUURI EHTOOPALVELUS PYHÄN BASILEIOS SUUREN JUMALALLINEN LITURGIA AATTOPÄIVÄN KRISTUKSEN SYNTYMÄJUHLAN AATTOPÄIVÄN KUNINKAALLISET HETKET HETKIPALVELUS SUURI EHTOOPALVELUS JA PYHÄN BASILEIOS SUUREN JUMALALLINEN LITURGIA 2 Tämän vihkosen tekijät: kanttori Helena Tchervinskij lukija

Lisätiedot

Voisiko tämän päivän tunnuslause päiväämme olla: älä tuomitse, älä tuomitse älä tuomitse.

Voisiko tämän päivän tunnuslause päiväämme olla: älä tuomitse, älä tuomitse älä tuomitse. Päivän saarna 16.8.2009 su Sananlaskut 16:18 Pöyhkeys vie perikatoon, ylpeys käy lankeemuksen edellä. Kolossalaiskirje 3:12 Te, jotka olette Jumalan valittuja, pyhiä ja hänelle rakkaita, pukeutukaa siis

Lisätiedot

MARTTI LUTHER. Lupaus Daavidille (jatkuu) 2 Luterilainen 1/2008

MARTTI LUTHER. Lupaus Daavidille (jatkuu) 2 Luterilainen 1/2008 2 Luterilainen 1/2008 MARTTI LUTHER Lupaus Daavidille (jatkuu) Hän (Mooses) on siis nähnyt, että seuraavaksi on sijaan tuleva paljon loistavampi pappeus kuin Leevin, joka siunaa sekä Aabrahamia että leeviläisiä,

Lisätiedot

Saarna 16.5. 2008 pe. Mitä merkitsee elävän Jumalan tunteminen? Se merkitsee armon ja totuuden tuntemista.

Saarna 16.5. 2008 pe. Mitä merkitsee elävän Jumalan tunteminen? Se merkitsee armon ja totuuden tuntemista. Saarna 16.5. 2008 pe Teksti Jeremia 31:34 Silloin ei kukaan enää opeta toista, veli ei opeta veljeään sanoen: 'Oppikaa tuntemaan Herra!' Sillä kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut, sanoo Herra.

Lisätiedot

Evankeliumin periaatteet

Evankeliumin periaatteet Evankeliumin periaatteet He tulevat tuntemaan Lunastajansa ja hänen oppinsa kohta kohdalta tietääkseen, kuinka tulla hänen luoksensa ja pelastua. 1. Nefi 15:14 Evankeliumin periaatteet Myöhempien Aikojen

Lisätiedot

EVANKELIUMI JOHANNEKSEN MUKAAN

EVANKELIUMI JOHANNEKSEN MUKAAN Jorma Pihkala EVANKELIUMI JOHANNEKSEN MUKAAN JOHDANTO Vanhan kirkon yksimielisen perimätiedon mukaan neljäs evankeliumi on apostoli Johanneksen, Sebedeuksen pojan, apostoli Jaakobin veljen, laatima. Matt.4:21

Lisätiedot

KODIN HYVINVOINTI. Saavuin Golgatalle. Saavuin Golgatalle luokse Jeesuksen. Nostin hiljaa pääni vaiti katsellen.

KODIN HYVINVOINTI. Saavuin Golgatalle. Saavuin Golgatalle luokse Jeesuksen. Nostin hiljaa pääni vaiti katsellen. KODIN HYVINVOINTI JULKAISIJA: SPA-UP Kansainvälinen lähetysseurakunta Suomen lähetysyhdistys ry OSOITE: Satamatie 10 37800 TOIJALA PUHELIN: (03) 542 5100 PANKKI: Sampo 800015-715655 PAINOPAIKKA: Hämeen

Lisätiedot

NRO 11 / 2013 MARRASKUU. Ristin Kansa

NRO 11 / 2013 MARRASKUU. Ristin Kansa NRO 11 / 2013 MARRASKUU JOULUN ODOTUSTA Lumikello Lumi on kiteyttänyt joulun kellon kotimme pihaan. Joulun kello soittaa tänäkin vuonna ihanaa, vanhaa sävelmää elämäämme. Sävel tavoittaa meidät huolien

Lisätiedot

Pyhän kristillisen opin ja uskon Evankeliskatolinen

Pyhän kristillisen opin ja uskon Evankeliskatolinen Pyhän kristillisen opin ja uskon Evankeliskatolinen selitys Muutosoikeudet pidätetään 1. painos Pelasta, Herra, sinun kansasi ja siunaa sinun perintöäsi (ps.28 9.) Anna kirkollesi voitto vihollisista ja

Lisätiedot

MARTTI LUTHER. Haanokin poisottaminen. 106 Luterilainen 4/2012

MARTTI LUTHER. Haanokin poisottaminen. 106 Luterilainen 4/2012 106 Luterilainen 4/2012 MARTTI LUTHER Haanokin poisottaminen Erityisesti merkillepantavat ja syvälle sydämeen painettavat ovat siis sanat siitä, että Haanok on viety täältä ja otettu vastaan, eikä tekijänä

Lisätiedot

Uusi Elämä. Forssan uskovat siunaavat Israelia sivu 7. Opettaja Jumalan koulussa sivu 10. Uskoontulo pelasti avioliittomme sivu 8

Uusi Elämä. Forssan uskovat siunaavat Israelia sivu 7. Opettaja Jumalan koulussa sivu 10. Uskoontulo pelasti avioliittomme sivu 8 Forssa Extra Rakkauden ja toivon sanomaa sivut 3-16 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Nro 3/2011 Pastori Kalevi Jokinen: Forssan

Lisätiedot

Teksti Jesaja 8:11 Lujalla kädellä hän veti minut pois siltä tieltä, jota tämä kansa kulkee.

Teksti Jesaja 8:11 Lujalla kädellä hän veti minut pois siltä tieltä, jota tämä kansa kulkee. Päivän saarna 1. 10. 2008 ke Teksti Jesaja 8:11 Lujalla kädellä hän veti minut pois siltä tieltä, jota tämä kansa kulkee. Mies oli savotassa hevosen kanssa. Reitti noudettavien puiden luo kulki hetken

Lisätiedot

Ristin Kansa. Toimitus ja toimituskunta toivottavat lukijoille Siunattua ja Rauhallista Vapahtajamme syntymäjuhlaa

Ristin Kansa. Toimitus ja toimituskunta toivottavat lukijoille Siunattua ja Rauhallista Vapahtajamme syntymäjuhlaa Ristin san Kan u l u o J 2013 Ristin Kansa Toimitus ja toimituskunta toivottavat lukijoille Siunattua ja Rauhallista Vapahtajamme syntymäjuhlaa PÄÄKIRJOITUS Ristin Kansan HE TULIVAT JEESUKSEN LUO Juhana

Lisätiedot

On aika puhdas kirkko

On aika puhdas kirkko On aika puhdas kirkko Kun Jumala kutsui minut ministeriön Hän näytti, että visio tulevista asioista, että olisin paljastaa kolme suuret täplät Kristuksen ruumis. Hän sanoi tuolloin, "He ovat malleja."

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Tohmajärveläinen Tanja Jääskeläinen:

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Tohmajärveläinen Tanja Jääskeläinen: Tohmajärvi Extra sivut 3-10 Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Numero 5/2012 Huutavan ääni erämaassa sivu 12 Leena Kataja: Mitä

Lisätiedot

5. SUNNUNTAI HELLUNTAISTA 4.7.2004 ARMAHTAKAA! LUUK. 6:36-42. TUKIT SILMILLÄ APOSTOLIEN PÄIVÄ 11.7.2004 HERRAN PALVELUKSESSA LUUK.

5. SUNNUNTAI HELLUNTAISTA 4.7.2004 ARMAHTAKAA! LUUK. 6:36-42. TUKIT SILMILLÄ APOSTOLIEN PÄIVÄ 11.7.2004 HERRAN PALVELUKSESSA LUUK. 5. SUNNUNTAI HELLUNTAISTA 4.7.2004 ARMAHTAKAA! LUUK. 6:36-42. TUKIT SILMILLÄ Vankilaevankelista Reijo Klinu Loikkanen sanoo olevansa kahdesti armahdettu. Istuessaan murhasta elinkautista tuomiotaan vankilassa

Lisätiedot

Sinulle. Sanoma 2013 MAJAKKA. Ristin Ristin Kansan Kansan EVANKELIOIMISNUMERO 2013 painos 2011 50 000 kpl www.helluntaikansa.fi

Sinulle. Sanoma 2013 MAJAKKA. Ristin Ristin Kansan Kansan EVANKELIOIMISNUMERO 2013 painos 2011 50 000 kpl www.helluntaikansa.fi Sinulle Sanoma 2013 n n EVANKELIOIMISNUMERO 2013 painos 2011 50 000 kpl www.helluntaikansa.fi MAJAKKA Myrskyjen keskellä majakka on, se siinä luo valoaan. Myrskyjen keskellä majakka on, se Jumalan Sana,

Lisätiedot

Uusi testamentti. Evankeliumin oppi -luokan opettajan opas

Uusi testamentti. Evankeliumin oppi -luokan opettajan opas Uusi testamentti Evankeliumin oppi -luokan opettajan opas Uusi testamentti Evankeliumin oppi -luokan opettajan opas Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko Kannessa: Carl Blochin maalaus

Lisätiedot

Elämän. Sanoma 1/07. Elämää, iloa, rauhaa ja vahvuutta Jeesuksessa Kristuksessa 1

Elämän. Sanoma 1/07. Elämää, iloa, rauhaa ja vahvuutta Jeesuksessa Kristuksessa 1 Elämän Sanoma 1/07 Elämää, iloa, rauhaa ja vahvuutta Jeesuksessa Kristuksessa 1 Sisältö: 3 Pääkirjoitus Aktiivisuus palkitaan. 4 Tunteet vai totuus Yliluonnollista totuutta elämääsi. 5 Idols Kenen kaltainen

Lisätiedot

KARMA JA SAIRAUDET RUUSURISTIN KIRJALLISUUSSEURA R.Y.

KARMA JA SAIRAUDET RUUSURISTIN KIRJALLISUUSSEURA R.Y. PEKKA ERVAST KARMA JA SAIRAUDET RUUSURISTIN KIRJALLISUUSSEURA R.Y. II painos (Näköispainos v. 1946 ilmestyneestä laitoksesta) Digitalisoitu näköispainos 2006 Arvi A. Karisto Osakeyhtiön laakapaino Hämeenlinna

Lisätiedot

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Pirkko Jalovaara: Päältä terve, sisältä kipeä!

Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net. Pirkko Jalovaara: Päältä terve, sisältä kipeä! Rakkauden ja toivon sanomaa Uusi Elämä Riippumaton, yhteiskristillinen herätyslehti - Uusi Elämä, PL 755, 20101 Turku - www.uusielama.net Kiinalainen pastori, veli Taivaallinen kehottaa: Huuda ääneen Jumalan

Lisätiedot