Kurirenspelen i Fotboll Luleå

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kurirenspelen i Fotboll Luleå"

Transkriptio

1 Kurirenspelen i Fotboll Luleå Kilpailusäännöt Kurirenspelen i Fotboll Luleå Kilpailusäännöt Ruotsin jalkapalloliiton säännöt 2014 ovat voimassa jos ei toisin ilmoiteta. 2 Kilpailumuoto Turnaus pelataan lohkopeleinä 7 ja 11 pelaajan joukkueina, päättyen loppupeliin. Jokaisesta ryhmästä parhaat joukkueet menevät loppupeliin. Ryhmien koko riippuu joukkueiden määrästä jokaisessa ikäryhmässä. Paremmuus-järjestys ryhmäpeleissä ratkaistaan saatujen pistemäärien mukaan. Voitto antaa 3 pistettä ja tasapeli 1 pisteen. Jos kahdella tai useammalla joukkueella on sama pistemäärä, ratkaistaan järjestys seuraavasti: 1. maaliero 2. eniten tehtyjä maaleja 3. tulokset keskinäisissä otteluissa 4. arvonta Toisen ja kolmannen sijan määrittelyssä huomioidaan seuraavaa: 1. pisteiden määrä/pelien lukumäärä 2. maalierot/pelien lukumäärä 3. tehtyjä maaleja/pelien lukumäärä 4. arvonta 5 pelaajan joukkueet pelaavat kilpailut poolopeleinä. 3 Loppupeli Parhaat joukkueet jokaisesta ryhmästä menevät loppupeliin. Tasapeleissä ratkaistaan peli rangaistuspotkuilla FIFA:n sääntöjen mukaan. Luokissa G H O P (5-henkiset joukkueet) ei pelata loppupeliä. 4 Ikäluokat Pelaaja ei saa osallistua useampaan joukkueeseen samassa luokassa. Luokka A pojat syntyneet 1999* 11-pelaajaa Luokka B pojat syntyneet 2000* 11-pelaajaa Luokka C pojat syntyneet 2001* 11-pelaajaa Luokka D pojat syntyneet pelaajaa Luokka E pojat syntyneet pelaajaa Luokka F pojat syntyneet pelaajaa Luokka G pojat syntyneet pelaajaa Luokka H pojat syntyneet pelaajaa Luokka I tytöt syntyneet 1999* 11-pelaajaa Luokka J tytöt syntyneet 2000* 11-pelaajaa Luokka K tytöt syntyneet 2001* 11-pelaajaa Luokka L tytöt syntyneet pelaajaa Luokka M tytöt syntyneet pelaajaa Luokka N tytöt syntyneet pelaajaa Luokka O tytöt syntyneet pelaajaa Luokka P tytöt syntyneet pelaajaa 5 Yli-ikäisyys Luokat A-C ja I-K

2 Korkeintaan kaksi (2) yli-ikäistä pelaajaa, ts. yhden (1) vuoden vanhempaa pelaajaa saa osallistua per ottelu. Nämä kaksi pelaajaa on merkittävä jokaiseen kyseiseen ottelu-raporttiin. Luokka D-H ja L-P Enintään yksi (1) yli-ikäinen pelaaja ts. yhden (1) vuoden vanhempi pelaaja saa osallistua otteluihin. Tämä pelaajaa on merkittävä jokaiseen kyseiseen ottelu-raporttiin. Poikkeukset on pyydettävä kirjallisesti ja kirjallisesti myönnetään kilpailu johtokunnalta sisäänkuittauksen. 6 Otteluaika peliaika 11-henkiset joukkueet pelaavat 2 x 25 min 7-henkiset joukkueet pelaavat 2 x 20 min 5-henkiset joukkueet pelaavat 2 x 15 min 7 Pelaajien ja vaihtopelaajien lukumäärä Kaikissa ikäluokissa saa käyttää vapaan määrän vaihtopelaajia. Vaihdettu pelaaja pitää ilmetä joukkue kokoonpanossa joka jätetään pelin tuomarille ennen pelin alkua. Vaihdetun pelaajan saa vaihtaa vapaasti takaisin kentälle niin useasti kuin haluaa. Lentävä vaihto, vaihdetun pelaajan pitää jättää pelikenttä ennen kuin uusi pelaaja voi tulla kentälle. Molempien joukkueiden tulee olla samalla pitkällä kenttäsivulla pelin aikana, ts. pelitekninen alue. Tämä alue on myös vaihto-alue. Molempien joukkueiden penkit on oltava samalla kentän sivulla. Penkkien läheisyydessä saa olla vain pelaajat ja joukkueen johtajat jotka on nimetty joukkuekokoonpanossa. Muut henkilöt (vanhemmat tai muut kannustajat) pitää olla selvän etäisyyden päässä joukkueen penkistä. 8 Joukkueiden kokoonpano Kaikki pelaajat jotka on ilmoitettu joukkuekokoonpanossa, pitää löytyä joukkueen osallistujailmoituksessa joka jätetään ilmoittautumisen yhteydessä ennen ensimmäistä ottelua. Ilmoittautuminen tapahtuu informaatiotiskillä Gammelstadissa, joka sijaitsee katsomon yhteydessä ruohokentän välittömässä läheisyydessä (11-henkisten joukkueiden kenttä) katso kartasta. Osallistujailmoituksessa tulee ilmetä kuinka kilpailujohto voi tavoittaa joukkueen kilpailuiden kestäessä (mobiili numero tai muu puhelin numero sekä majoituspaikka). Osananottajailmoitukseen ei saa tehdä muutoksia turnauksen aikana. Osallistujailmoitus kaavakkeet on haettavissa Kurirenspelen i Fotboll Luleå kotisivulta, ja sitä käytetään! Huomio! Ei saa lainata muiden seurojen pelaajat.

3 9 Ottelun aikana Joukkuekokoonpanokaavake on täytettävä ja jätettävä tuomarille ennen jokaista ottelua. Kaavakkeet löytyvät Kurirenspelen i Fotboll Luleå kotisivulta. Peliä ei voida aloittaa ennen kuin molemmat joukkueet ovat on jättäneet joukkueensa kokoonpanoilmoituksen. Jos ilmoitusta ei jätetä niin se voi johtaa diskvalikointiin tai se antaa vastustajajoukkueelle ns. Walk Over voiton. Kaikkien peliasusteiden on oltava numeroija ja numerot on täsmättävä annetun joukkue kokoonpanon mukaan. Kahdella pelaajalla ei saa olla samaa numeroa pelipaidassa samassa joukkueessa ja pelissä. Joukkueiden pitää olla pukeutuneita asuihinsa viimeistään kymmenen minuuttia ennen pelin alkua. Jos ottelutuomari tuomitsee että toisen joukkueen on vaihdettava peliasua samankaltaisuuden vuoksi, niin silloin vieraileva joukkue on velvollinen suorittamaan vaihdon. Joukkueenjohtajan tehtäviin kuuluu valvoa että koko joukkue on vakuutettu. Jokaisen pelaajan on käytettävä säärisuojuksia. Jos joukkueen johtaja/vanhemmat käyttäytyvät sopimattomasti pelin aikana, voidaan heidät poistaa kentältä tuomarin tai peli-isännän toimesta. Jos häirintä on karkeaa, voi tuomari tehdä ilmoituksen kilpailun johdolle. 10 Ottelun jälkeen Joukkueen johtaja tulee välittömästi loppuvihellyksen jälkeen ottaa yhteys tuomariin allekirjoittaakseen joukkueen kokoonpanoilmoituksen/tuomarikortin, todistaen tällä tavoin pelitapahtumat. 11 Ruuvinappulat Ruuvinappulat eivät ole sallittuja. 12 Yleiset pelisäännöt Kulmapotkut suoritetaan kulmalipulta. Luokissa C ja K saa kulmapotkun suorittaa rangaistusalueen ja kulmalipun väliltä. Paitsio 7 ja 5 henkiset joukkueet (luokat D E F G J K L M N O P) ei käytetä paitsiosääntöä. Varoitukset Varoitiksen yhteydessä (keltainen kortti) käytämme lyhyitä kentältä poistoja NFF:n nuorisojalkapallosääntöjen mukaan. Käytämme sääntöjä myös 5-pelaajan peleissä. Kentältä poistoajat 11-pelaajaa: 7 minuuttia 7-pelaajaa: 5 minuuttia 5-pelaajaa: 3 minuuttia Kentältä poistettua pelaajaa ei saa korvata. Kentältä poiston jälkeen saa pelaaja palata kentälle pelikatkon aikana. Joukkueen johto on vastuussa siitä että pelaajaa jatkaa peliä oikeaan aikaan. Jos sama pelaaja saa varoituksen (keltainen kortti) kaksi kertaa saman pelin aikana poistetaan hänet kentältä pelattavan ottelun ajaksi ja joukkue pelaa rajoitetulla pelaajamäärällä jäljellä olevan otteluajan. Punaisen kortin varoituksen yhteydessä tuomari raportoi kilpailujohtokunnalle, joka tekee päätökset ottelun jälkeen.

4 Pelisäännöt 7 henkiset joukkueet Maalivahti saa joko heittää tai potkaista pallon peliin. Aloituspallossa ei pallo saa ylittää keskiviivaa ennen kuin oma tai vastustajan pelaaja on koskenut palloon tai pallo on poukonnut omalla pelipuoliskolla. Aloituspallossa täytyy pallon ylittää rangaistusalue ennen kuin se pallo on mukana pelissä. Jos oma tai vastustajan pelaaja ottaa pallon ennen kuin se on jättänyt rangaistusalueen, niin maalivahdin pitää tehdä yritys uudestaan. Jos maalivahti heittää pallon omaan maaliinsa silloin kun pallo on ollut kuollut niin maalia ei hyväksytä (uusi ulospotku). Mutta jos maalivahti tekee saman pelissä, niin maali hyväksytään. Maalivahti saa tehdä maalin ulospotkusta tai heitosta, pallo saa mennä suoraan vastustajan maaliin. Taaksepäin peli on sallittu. Pelisäännöt 5 henkiset joukkueet Vapaapotku suoritetaan heti, etäisyys 5 metriä. Maalivahdin tullee rullata tai heittää pallo aina peliin. Jos pallo on ollut kuollut, niin sen pitää jättää rangaistusalue ennen kuin se on pelattava. Maalivahti ei voi tehdä maalia heitosta jos joku pelaajista ei ole koskettanut palloa ennen sen menoa maaliin. Sisään tai ulospotkut eivät ole luvallisia maalivahdin suorittamaksi. Taaksepäin peli on sallittu. 13 Walk over Joukkue joka ei ole saapunut viimeistään 5 minuuttia annetun pelin alkamisajan jälkeen häviää pelin. Vastustajan saa 3 pistettä ja 3 0 maalisuhteen. Jos molemmat joukkueet jäävät pois julistettaan kumpikin joukkue hävinneeksi 0 3 maalierolla ja pisteitä ei jaeta. Joukkue joka jättää WO:n ilman pätevää syytä veloitetaan 500kr/ottelu. 14 Tuomari Koulutetut nuorisotuomarit ovat Luulajasta. Linjatuomareita ei käytetä 11-pelaajan lohkopeleissä. 15 Kilpailujohto Kilpailujohto koostuu Gammelstads IF:n ja NFF:n nuorisoneuvostosta. 16 Protestit ja rangaistukset Protestit on jätettävä kirjallisena kilpailujohdolle tai informaatiotiskille, katso kohta 8, viimeistään 30 minuuttia kyseessä olevan ottelun päätyttyä. Protestimaksu (500kr) maksetaan protestin jättämisen yhteydessä. Protestimaksu palautetaan jos protesti hyväksytään. Kilpailujohto ei käsittele protesteja jotka koskevat tuomioita. 17 Pelikentät Kaikki ottelut pelataan joko ruoho- tai hiekkaruohokentillä Gammelstadissa tai lähiympäristössä. Kilpailujohto pitää oikeuden muuttaa otteluita toiselle kentälle jos olosuhteet niin vaativat (huono sää/huono kentän kunto). Muutoksista ilmoitetaan vastuunalaiselle joukkueen johtajalle. 18 Ottelu ohjelma Kilpailujohto pitää oikeuden muuttaa otteluohjelmaa joka koskee ryhmiä, aikoja ja pelikenttiä. Muutosilmoitukset tehdään jokaiselle vastuunalaiselle johtajalle. Alustava pelin ohjelma ilmoitetaan kotisivullamme, 1 2 viikkoa ennen kilpailuiden alkamista. Lopullinen ohjelma jaetaan joukkueen ilmoittautumisen yhteydessä.

5 19 Pallot Luokat A B C pelaavat pallokoolla 5. Luokat D E F H I J K L M N pelaavat pallokoolla 4. Luokat G H O P pelaavat pallokoolla Joukkue joka jää pois kilpailuista Joukkue joka ei ilmoita poisjäämisestä viimeistään 1/ veloitetaan rangaistusmaksulla 1000 kr/joukkue ilmoitusmaksun lisäksi. 21 Järjestyssäännöt Koulu vuokrataan Luulajan kunnalta. Pyydämme kaikkia jotka asuvat tiloissamme noudattamaan järjestyssääntöjä. Vähintään yksi aikuinen per joukkue täytyy asua ja olla asiuntiloissa pelaajien kanssa, tämä on vaatimus Palopääliköltä. Joukkueen johtajat ovat vastuussa pelaajistaan jos vahingontekoja ilmenee. Kielletyille alueille asuintiloissa ei saa mennä. Alkoholin käyttö tiloissamme on ankarasti kielletty. Tupakointi on kielletty sisätiloissa. Gammelstads IF ei vastaa arvoesineistä. Hiljaisuus Kello , tämä koskee kaikkia tilojamme. Kaikki joukkueet siivoavat yöpymistilansa ja saavat sen tarkastettua ennen kotimatkaa. Joukkue joka ei siivoa ennen lähtöä joutuu maksamaan 1000kr.n siivousmaksun. KILPAILUJOHTO KÄSITTELEE NÄIDEN MÄÄRÄYSTEN RIKKOMISIA, SEURAUKSENA VOI OLLA KILPAILUISTA POIS SULKEMINEN SEKÄ YÖPYMISTILOISTA KARKOITUS.. 22 Vakuutukset Jokainen joukkueenjohtaja on vastuussa siitä, että kaikki osananottajat ovat vakuutettuja niin kentällä kuin ulkopuolella kenttää. Gammelstads IF ei ole vakuutuksia jotka kattavat yhteisesti, sairauksia, varkauksia tai vahinkotekoja. Gammelstads IF ei ole takaisinmaksuvelvollinen taloudellisista menetyksistä tai vahingoista jotka voivat johtua mm. virkamies päätöksistä, työsulut, saarrot tai muut esteet.