KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 6/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2012. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 6/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2012. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio."

Transkriptio

1 1 Aika klo Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio. Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä Heikki Eitakari jäsen poissa Markku Huttunen jäsen poissa Heikki Juutinen jäsen läsnä Riitta Kauppinen jäsen poissa Tuula Merjola-Partanen jäsen läsnä Mauri Pesonen jäsen läsnä Marja-Sisko Pihl jäsen läsnä Taina Tammekann jäsen läsnä Maija Taskinen jäsen läsnä Annikki Tiilikainen jäsen läsnä Taisto Toppinen jäsen poissa Upi Heinonen Toppisen varajäsen läsnä Juha Miettinen Kauppisen varajäsen poissa Matti Jantunen Eitakarin varajäsen läsnä Antti Airas Huttusen varajäsen läsnä Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo kirkkovaltuuston Ilkka Raninen puheenjohtaja läsnä, poistui 125 :n käsittelyn jälkeen klo 1700 kirkkovaltuuston Juhani Laurinkari varapuheenjohtaja läsnä Hannu Komulainen vt. kirkkoherra läsnä Reijo Leino kirkkoherra läsnä Jaana Marjanen lääninrovasti läsnä Aulikki Mäkinen kirkkoherra läsnä Ilpo Rannankari tuomiorovasti läsnä Lahja Pyykönen viestintäpäällikkö läsnä Raili Pursiainen henkilöstöpäällikkö läsnä, poistui klo Kokoukseen velvoitetut Timo Korhonen hallintojohtaja läsnä Mika Pulkkinen vt. rekisterinjohtaja läsnä Arja Keränen hallintosihteeri läsnä Kokouksen avaus Puheenjohtaja toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi kokouksen. Kokouksen aluksi puheenjohtaja piti alkuhartauden, jonka aikana veisattiin virsi 125.

2 2 119 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Yhteiseen kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi yksitoista (11) jäsentä ja se on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava vähintään kolme päivää ennen kokousta. Esityslista on postitettu hallintovirastosta Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 120 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAIN VALINTA, PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS JA NÄHTÄVÄNÄOLO Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Taina Tammekann ja Upi Heinonen. Pöytäkirja tarkastetaan välittömästi kokouksen jälkeen ja pidetään nähtävänä hallintovirastossa viraston aukioloaikana. 121 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Muissa asioissa keskustellaan rakenneselvityksen jatkoprosessista. Muilta osin esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. 122 REKISTERINJOHTAJAN VIRAN HOITO Yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli rekisterinjohtaja viran muuttamista yhteisen seurakuntatyön johtajan viraksi. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti äänestyksen jälkeen äänin 9 4, ettei virkaa tässä vaiheessa muuteta yhteisen seurakuntatyön johtajan viraksi, koska seurakuntayhtymässä on käynnistynyt rakenneselvitys. Rakenneselvityksessä on tarkoitus ottaa kantaa mm. seurakuntayhtymän seurakuntien lukumäärään ja yhteisten työmuotojen organisaatiorakenteeseen. Kirkkoneuvosto katsoi, että virkamuutokseen voidaan palata kun rakenneselvitys valmistuu. Yhteisen kirkkoneuvosto määräsi pastori Mika Pulkkinen toimimaan rekisterinjohtajan viransijaisena alkaen toistaiseksi siihen saakka kun rekisterinjohtaja Oiva Voutilaisen virkavapaus kestää. Rekisterinjohtaja Oiva Voutilaisen kuoltua yhteinen kirkkoneuvosto nimesi Mika Pulkkisen rekisterinjohtajan viransijaiseksi saakka ja päätti pyytää hänelle tuomiokapitulilta virkamääräyksen vastaavalle ajalle. Samalla kirkkoneuvosto oikeutti Männistön seurakunnan palkkaamaan sijaisen Mika Pulkkisen tilalle saakka. Kirkkoneuvosto päätti jatkaa rekisterinjohtajan sijaisuuden hoitoa ja nimesi pastori Mika Pulkkisen vt. rekisterinjohtajaksi väliseksi ajaksi. Samassa yhteydessä kirkkoneuvosto päätti pyytää Mika Pulkkiselle virkamääräystä rekisterinjohtajan virkaan ja oikeutti Männistön seurakunnan palkkaamaan sijaisen Mika Pulkkisen tilalle saakka. Kirkkoneuvosto päätti jatkaa rekisterinjohtajan viransi-

3 3 jaisuuden hoitoa väliseksi ajaksi ja päätti pyytää vastaavaksi ajaksi tuomiokapitulilta Mika Pulkkiselle virkamääräystä rekisterinjohtajan virkaan ja oikeuttaa Männistön seurakunnan palkkaamaan sijaisen Mika Pulkkisen tilalle saakka. Alkuperäisenä tarkoituksena oli, että rekisterinjohtajan virka muutettaisiin yhteisen seurakuntatyön johtajan viraksi. Seurakuntayhtymän rakenneselvityksen ollessa edelleen kesken tätä virkamuutosta ei ole kuitenkaan tehty. Myös kirkon keskushallinnossa valmisteilla oleva hiippakunnallisten keskusrekisterien mahdollinen perustaminen samoin kuin kirkon oma seurakuntahallinnon rakennemuutosprosessi ovat siirtäneet päätöksentekoa yhteisen seurakuntatyön johtajan viran osalta. Näistä lähtökohdista rekisterinjohtajan viran täyttäminen vakinaisesti tai sen muuttaminen yhteisen seurakuntayön johtajan viraksi ei näytä tässä vaiheessa perustellulta ja tarkoituksenmukaiselta. Rekisterinjohtajan viran hoito voitaisiin järjestää siten, että vt. rekisterinjohtajaksi nimetään pastori Mika Pulkkinen vuoden 2014 loppuun. Tähän mennessä on todennäköisesti selvinnyt seurakuntayhtymän rakennemuutoksen päälinjat. Myös mahdollisesta hiippakunnallisten keskusrekisterien perustamisesta on todennäköisesti olemassa tarkempaa tietoa. Koska rekisterinjohtajan virka on papin virka, tuomiokapitulilta tulee pyytää virkamääräystä rekisterinjohtajan sijaiselle. 1. että vt. rekisterinjohtajaksi nimetään pastori Mika Pulkkinen väliseksi ajaksi, 2. että pastori Mika Pulkkiselle pyydetään virkamääräys rekisterinjohtajan virkaan väliseksi ajaksi ja 3. että Männistön seurakunta oikeutetaan palkkaamaan sijainen pastori Mika Pulkkisen tilalle saakka. Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin. Merkittiin, että vt. rekisterinjohtaja Mika Pulkkinen poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. 123 TALOUSARVIOLAINAN OTTAMINEN KREMATORION LAAJENNUKSEEN Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi seurakuntayhtymän talousarvion vuodelle 2012 ja toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille Samalla kirkkovaltuusto hyväksyi vuoden 2012 talousarvion investointiosaan sisältyvän krematorion laajennuksen toteuttamisen ja sen rahoittamisen vieraalla pääomalla. Vieraan pääoman käyttäminen krematorion laajennuksen rahoittamiseen sisältyy vuoden 2012 talousarvion rahoituslaskelmaan.

4 4 Tarkoitus on rahoittaa n. 1 miljoonan euron investointi talousarviolainalla. Lainasta on pyydetty tarjouksia neljältä rahoituslaitokselta. Yhteenveto tarjouksista on esityslistan liitteenä 1. Tässä vaiheessa tuntuu tarkoituksenmukaisimmalta ottaa laina kiinteäkorkoisena, koska pitkien lainojen korot ovat historiallisen alhaalla. Edullisin on Norden tarjous. 1. että hyväksytään Nordea Pankki Suomi Oyj:n tarjous kiinteäkorkoisesta eurona lainasta ja 2. että hallintojohtaja valtuutetaan allekirjoittamaan lainan nostamiseen liittyvät asiakirjat. Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin. 124 LIISA TIILIKAISEN JA SISKO LAITISEN MATKA - AVUSTUSANOMUS Alavan seurakunnan diakoniatyöntekijät Liisa Tiilikainen ja Sisko Laitinen ovat toimittaneet yhteiselle kirkkoneuvostolle esityslistan liitteenä 2 olevan kirjelmän, jossa he anovat avustusta diakoniatyöntekijöiden Roomaan ja Assisiin järjestettävän opistomatkan kustannuksiin. Opintomatkalla tutustutaan kristikunnan alkuvaiheisiin ja tämän päivän diakoniatyöhön. Matkalla on lisäksi tarkoitus tutustua Caritas Internationaaliin ja Valdolaisen seurakunnan diakoniatyöhön. Opintomatkan järjestäjinä toimivat Kirkon Diakonia ja Yhteiskuntatyö ja diakonityöntekijöiden liitto. Matkan kokonaiskustannukset puolihoidolla ovat euroa. Alavan seurakuntaneuvosto on antanut molemmille diakoniatyöntekijöille oikeuden osallistua työajallaan opintomatkalle. Henkilöstöasian johtokunta on myöntänyt molemmille 150 euroa avustuksen omista määrärahoistaan. Lisäksi molemmat ovat hakeneet Diakoniatyöntekijöiden liitolta matkaavustusta. Diakoniatyöntekijä Leena Vartiainen Järvi-Kuopion seurakunnasta on kolmantena kuopiolaisena diakoniatyöntekijänä lähdössä ko opintomatkalle. Järvi-Kuopion seurakuntaneuvosto on oikeuttanut Leena Vartiaisen osallistumaan työajallaan opintomatkalle ja myöntänyt hänelle 300 euron avustuksen matkakuluihin. Hallintojohtajan käsityksen mukaan Liisa Tiilikaiselle ja Sisko Laitiselle voitaisiin myöntää 300 euron matka-avustus. Samalla heidät velvoitettaisiin toimittamaan matkastaan raportti yhteiselle kirkkoneuvostolle.

5 5 1. että Liisa Tiilikaiselle ja Sisko Laitiselle myönnetään 300 euron avustus Roomaan suuntautuvalle opintomatkalle, 2. että tarvittavat varat, yhteensä 600 euroa osoitetaan yhteisen kirkkoneuvoston käyttövaroista ja 3. että Liisa Tiilikainen ja Sisko Laitinen velvoitetaan toimittamaan raportti matkastaan yhteiselle kirkkoneuvostolle kolmen viikon kuluessa matkan päättymisestä. Keskustelun aikana Maija Taskinen ehdotti, että avustusta ei myönnetä yhteisen kirkkoneuvoston käyttövaroista vaan työntekijöitä ohjeistetaan anomaan avustus paikallisseurakunnalta. Maija Taskisen ehdotusta ei kannatettu. Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin. Todettiin, että henkilöstöasiain johtokunta valmistelee yhteiset ohjeet matka-avustusten maksamisesta. 125 KIRKKOHERRA HANNU KOMULAISEN MATKA-AVUSTUSANOMUS Kallaveden seurakunnan vt. kirkkoherra Hannu Komulainen on toimittanut yhteiselle kirkkoneuvostolle esityslistan liitteenä 3 olevan kirjelmän, jossa hän anoo 300 euron avustusta Järvi-Kuopion ja Kallion seurakuntien yhteisen ystävyysseurakuntamatkan kustannuksiin. Matka suuntautuu unkarilaisseurakuntaan Bacsfaluun Romaniassa ja se on tarkoitus tehdä välisenä aikana. Matkalla on tarkoitus tavata myös toisen ystävysseurakunnan Budapestin Csepelin jäseniä. Hannu Komulainen on saanut Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulilta luvan osallistua työajallaan matkalle. Järvi-Kuopion seurakuntaneuvosto on myöntänyt Hannu Komulaiselle 450 euroa matkakustannuksiin, joiden suuruus on yhteensä 750 euroa. Hallintojohtajan käsityksen mukaan Hannu Komulaiselle voidaan myöntää 300 euron avustus matkakustannuksiin. Samalla voidaan edellyttää, että hän toimittaa raportin matkastaan yhteiselle kirkkoneuvostolle. 1. että vt. kirkkoherra Hannu Komulaiselle myönnetään 300 euron avustus Bacsfaluun tehtävän ystävyysseurakuntamatkan kustannuksiin, 2. että tarvittavat varat osoitetaan yhteisen kirkkoneuvoston käyttövaroista ja 3. että Hannu Komulainen velvoitetaan toimittamaan yhteiselle kirkkoneuvostolle raportti matkastaan kolmen viikon kuluessa matkan päättymisestä.

6 6 Merkittiin, että Hannu Komulainen veti anomuksensa pois. Hallintojohtaja veti ehdotukset pois ja asia jätettiin käsittelemättä. 126 RAPORTTI SEURAKUNTAYHTYMÄN SIJOITUSTOIMINNASTA Yhteisen kirkkoneuvoston tekemän periaatepäätöksen mukaan kirkkoneuvostoa on informoitava säännöllisesti seurakuntayhtymän sijoitustoiminnasta. Yhteenveto sijoitustoiminnan tilanteesta on esityslistan liitteenä 4. Hallintojohtaja esittelee raporttia tarkemmin kokouksessa. - että raportti merkitään tiedoksi. Raportti seurakuntayhtymän sijoitustoiminnasta tilanteen mukaan merkittiin tiedoksi. 127 RAPORTTI SEURAKUNTAYHTYMÄN TALOUDEN KEHITYKSESTÄ Yhteisen kirkkoneuvoston tekemän periaatepäätöksen mukaan kirkkoneuvostoa on informoitava säännöllisesti seurakuntayhtymän talouden kehityksestä. Raportti talouden kehityksestä on esityslistan liitteenä 5. Hallintojohtaja esittelee raporttia tarkemmin kokouksessa. - että raportti merkitään tiedoksi. Raportti seurakuntayhtymän talouden kehityksestä merkittiin tiedoksi. 128 INKERIN KIRKON AVUSTUSANOMUS KAZANIN KIRKON RAKENTAMISEEN Inkerin Luterilainen kirkko on toimittanut Kuopion seurakuntayhtymälle esityslistan liitteenä 6 olevan kirjelmän, jossa se anoo avustusta Kazanin kirkkoprojektiin yhteensä euroa vuosina Inkerin kirkon Kazanin seurakunta syntyi vuonna Se osti vuonna 2003 nykyisen kirkkorakennuksen, joka on sittemmin käynyt seurakunnalle pieneksi. Seurakunnan jäsenmäärä on kasvanut sataan ja heistä 40 % on muslimitaustaisia tataareja.

7 7 Tatarian tasavallan väestöstä yli puolet on tataareja, maailman pohjoisimman muslimikansa edustajia. Pääkaupunki Kazan on Venäjän Euroopan puoleisen osan kolmanneksi suurin kaupunki Moskovan ja Pietarin jälkeen. Kaupungissa on n. 1,5 miljoonaa asukasta. Kazanin seurakunta on ensimmäinen Inkerin kirkon seurakunta, joka elää muslimienemmistöisessä tasavallassa ja jossa on huomattavan paljon muslimitaustaisia jäseniä. Kazanista on onnistuttu saamaan hyvä tontti uudelle kirkolle. Kirkon paikka on liikenteellisestikin varsin hyvä. Kirkon rakentamiskustannukset kokonaisuudessaan on arvioitu euroksi. Tästä on toistaiseksi saatu katettua yhteensä euroa. Katettavaa on edelleen euroa. Kazanin kirkon rahoitusta etsitään Suomen kirkon seurakunnista ja järjestöistä, Ruotsista, Norjasta ja Amerikan luterilaisen kirkon Koillis-Minnesotan synodista. Inkerin kirkon kirkkohallitus nimesi Kazanin kirkkohankkeen yhdyshenkilöksi Inkerin kirkon ja hanketta tukevien tahojen välille Sakari Pinolan. Hankkeen tukihenkilöinä toimivat rovastikuntakoordinaattori Jukka Paananen, rakennushankkeiden koordinaattori Jorma Laine ja Uralin rovastikunnan lääninrovasti Juha Väliaho. Inkerin kirkossa Kazanin kirkkohanketta pidetään strategisena investointina Uralin alueella. Kuopion seurakuntayhtymää on pyydetty tukemaan hanketta kolmen vuoden aikana yhteensä eurolla. Hankkeen tukemiseen voitaisiin myöntää euroa/vuosi vuosina että Kazanin kirkkohankkeeseen myönnetään euron avustus vuoden 2012 talousarviosta, 2. että tarvittavat varat osoitetaan yhteisen kirkkoneuvoston käyttövaroista ja 3. että vuosien 2013 ja 2014 talousarvioissa varataan yhteensä euroa Kazanin kirkkohankkeen avustamiseen. Keskustelun aikana Matti Jantunen esitti, että avustusanomus hylätään. Matti Jantusen esitystä ei kannatettu. Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin. 129 ROVASTIKUNTAPASTORI SALLA TYRVÄISEN OPINTOVAPAA-ANOMUS Rovastikuntapastori Salla Tyrväinen on toimittanut yhteiselle kirkkoneuvostolle esityslistan liitteenä 7 olevan kirjelmän, jossa hän anoo virkavapautta väliseksi ajaksi teologian maisterin opintojen loppuun saattamiseksi Helsingin yliopistossa. Rovastikuntapastorin virka, jota Salla Tyrväinen hoitaa, on tällä hetkellä sijoitettu Männistön seurakuntaan.

8 8 Opintovapaalain 4 :n mukaan työntekijällä, jonka päätoiminen palvelussuhde samaan työnantajaan yhdessä tai useammassa jaksossa on kestänyt yhteensä vähintään vuoden, on oikeus saada opintovapaata saman työnantajan palveluksessa viiden vuoden aikana yhteensä enintään kaksi vuotta. Salla Tyrväinen täyttää opintovapaalain opintovapaalle asettamat vaatimukset. Salla Tyrväinen on sopinut asiasta esimiehensä kirkkoherra Aulikki Mäkisen kanssa, joka on puoltanut opintovapaan myöntämistä. Männistön seurakunta tarvitsee opintovapaan ajaksi sijaisen. Johtoryhmä käsittelee asiaa että pastori Salla Tyrväiselle myönnetään palkatonta virkavapautta opintovapaalain perusteella väliseksi ajaksi ja 2. että Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulia pyydetään peruuttamaan Salla Tyrväisen virkamääräys rovastikuntapastorin virkaan virkavapauden ajaksi. Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin. 130 ROVASTIKUNTAPASTORIN VIRANSIJAISUUDEN HOITO Rovastikuntapastori Salla Tyrväinen on jäämässä opintovapaalle väliseksi ajaksi. Rovastikuntapastorin virka on seurakuntayhtymän virka, joka on sijoitettu Männistön seurakuntaan. Männistön seurakunnan toiminnan turvaamiseksi rovastikuntapastorin viransijaisuus on välttämätöntä täyttää. Männistön seurakuntaneuvosto on käsitellyt asiaa Seurakuntaneuvosto päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että rovastikuntapastorin sijaiseksi valittaisiin pastori Marjo Parttimaa, joka vihitään papiksi ja että hänelle pyydetään virkamääräys Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulilta. 1. että rovastikuntapastorin sijaiseksi väliseksi ajaksi valitaan pastori Marjo Parttimaa ja 2. että Marjo Parttimaalle pyydetään Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulilta virkamääräys rovastikuntapastorin virkaan väliseksi ajaksi. Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin.

9 9 131 VS. ERITYISNUORISOTYÖNOHJAAJA PAULA PAAVILAISEN ANOMUS SIVUTOIMILUVASTA Vs. erityisnuorisotyönohjaaja Paula Paavilainen on toimittanut yhteiselle kirkkoneuvostolle esityslistan liitteenä 8 olevan kirjelmän, jossa hän anoo sivutoimilupaa toimiakseen kouluttajana Nuorten keskuksessa ja neuropsykiatrisena valmentajana Tatu ry:ssä. Nuorten keskuksen kouluttajana Paavilainen toimisi n. 6 päivää vuodessa ja Tatu ry:n valmentajana enintään viisi tuntia viikossa. Tatu ry on tapaturmaisesti loukkaantuneiden lasten tukiyhdistys. Kirkkojärjestyksen 6 luvun 5 :n mukaan viranhaltija ei saa ottaa eikä pitää sivutointa, joka edellyttää työajan käyttämistä sivutoimeen kuuluvien tehtävien suorittamiseen, ellei hänelle hakemuksesta ole myönnetty sivutoimilupaa. Sivutoimilupa vaaditaan myös päätoimiselta viranhaltijalta, jolla ei ole kiinteää työaikaa. Sivutoimilupa voidaan antaa myös määräajaksi ja rajoitettuna. Lupa voidaan peruuttaa, kun siihen syytä. Paula Paavilaisen esimies johtava oppilaitospastori Raimo Hakkarainen puoltaa sivutoimiluvan myöntämistä. Seurakuntayhtymässä omaksutun käytännön mukaan vastaavissa tapauksissa sivutoimilupa on myönnetty. - että vs. erityisnuorisotyönohjaaja Paula Paavilaiselle myönnetään sivutoimilupa toimia kouluttajana Nuorten keskuksessa 6 päivää vuodessa ja neuropsykiatrisena valmentajana Tatu ry:ssä enintään viisi tuntia viikossa. Hallintojohtajan ehdotus hyväksyttiin. 132 JÄRVI-KUOPION III YLEMPÄÄ KORKEAKOULUTUTKINTOA EDELLYTTÄVÄN KANTTORIN VIRAN TÄYTTÄMINEN Kanttori Marjatta Piironen on jäämässä eläkkeelle Järvi- Kuopion seurakunnan III ylemmän asteen kanttorin virasta. Marjatta Piironen on hoitanut virkaa osa-aikaisena ( 54 %) ollen samalla osaaikaeläkkeellä. Yhteisen kirkkoneuvosto tekemän periaatepäätöksen mukaan palvelussuhteen tulessa avoimeksi luvan sen täyttämiseen antaa yhteinen kirkkoneuvosto. Järvi-Kuopion seurakunnan seurakuntaneuvosto käsitteli kanttorin viran täyttöä Seurakuntaneuvosto katsoi, että Järvi-Kuopion seurakunnan toiminnan turvaamisen ja mielekkään kanttorin viran hoidon kannalta viran työaika tulisi nostaa nykyisestä 54 %.sta 60 %:iin, jollion viranhoitopäiviä kertyy viikossa kolme.

10 10 - että Järvi-Kuopion seurakunta oikeutetaan täyttämään III ylempää korkeakoulututkintoa edellyttävä kanttorinvirka siten, että sen työaika on 60 % kokoaikaisen viran työajasta. Hallintojohtajan ehdotus hyväksyttiin. 133 HANNU HILTUSEN OIKAISUVAATIMUS SEURAKUNTAMESTARIN VIRAN TÄYTÖSTÄ Hannu Hiltunen on toimittanut yhteiselle kirkkoneuvostolle oikaisuvaatimuksen, jossa hän vaatii kirkkoneuvostoa kumoamaan kirkkoneuvoston tekemän päätöksen seurakuntamestarin viran täytöstä. Oikaisuvaatimus on esityslistan liitteenä 9. Oikaisuvaatimustaan Hiltunen perustelee sillä, ettei viran hakojoista ole tehty ennen viran täyttämistä ansiovertailua. Hiltusen mukaan viran täytössä tulisi arvioida viran hoidon kannalta vaikuttavat viran yleiset ja erityiset kelpoisuusehdot sekä hakijoiden henkilökohtaiset taidot ja osaaminen. Lisäksi päätöksestä puuttuvat Hiltusen mielestä hallintolain mukaiset virantäyttöön liittyvät perustelut, joissa on ilmoitettava, mitkä seikat ja selvitykset ovat vaikuttaneet ratkaisuun sekä mainittava sovelletut säännökset. Edellä esitettyyn perustuen Hiltunen vaatii, että virka on julistettava uudelleen haettavaksi. Virkaan tulee Hiltusen mukaan valita viran ja sen hakuehtojen mukaisesti sopivin ja pätevin henkilö. Seurakuntamestarin virkaa haki yhteensä 12 henkilöä. Näistä kutsuttiin haastatteluun seitsemän henkilöä. Kirkkoherra Reijo Leino, henkilöstöpäällikkö Raili Pursiainen ja pääemäntä Sinikka Tiirikainen haastattelivat yhtä hakijaa 2.4 ja kuutta hakijaa Haastattelijat päätyivät yksimielisesti esittämään, että seurakuntamestarin virkaan valittaisiin Marja Pentikäinen ja hänen kieltäytymisensä varalle Hannu Hiltunen. Esitystään haastattelijat perustelivat Marja Pentikäisen pitkällä työkokemuksella vastaavista tehtävistä. Järvi-Kuopion seurakuntaneuvosto käsitteli asiaa Seurakuntaneuvosto esitti yksimielisesti Marja Pentikäisen valintaa seurakuntamestarin virkaan. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti yksimielisesti valita avoinna olleeseen Järvi-Kuopion seurakuntaan sijoitettuun seurakuntamestarin virkaan Marja Pentikäisen. Hänen kieltäytymisensä varalle valittiin Hannu Hiltunen. Seurakuntamestarin työalueena on Muuruvesi ja Riistavesi. Hiltunen perustelee vaatimustaan valintapäätöksen kumoamisesta sillä, ettei viran täyttämisestä ole tehty ansiovertailua. Väite ei pidä paikkaansa. Yhteiselle kirkkoneuvostolle on tehty yhteenveto hakijoista. Tämä yhteenveto sisältää mm. tiedot hakijoiden koulutuksesta ja työkokemuksesta. Edelleen Hiltunen katsoo, että viran täytössä tulee arvioida viran hoidon kannalta vaikuttavat viran yleiset ja erityiset kelpoisuusehdot ja hakijoiden henkilökohtaiset taidot ja osaaminen. Juuri näin on tehtykin. Seurakuntamestarin valinta on perustunut hakijoiden kelpoisuuden eli pohjakoulutuksen ja taitojen ja osaamisen eli työkokemuksen arviointiin.

11 11 Viran hakuilmoituksessa todettiin, että kelpoisuusehtona seurakuntamestarin virkaan on soveltuva ammattitutkinto ja/tai käytännön tehtävissä hankittu työkokemus. Mikäli henkilöllä ei ole suntion ammattitutkintoa, on virkaan valitun sitouduttava se suorittamaan. Lisäksi eduksi katsottiin atkperusosaaminen sekä hyvät asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot. Seurakuntamestarin tehtäviin hakuilmoituksen mukaan kuuluvat suntion ja kiinteistöhoidon tehtävät (mm. siivous- ja keittiötyö) sekä hautausmaiden hoitotyöt, hautojen mittaaminen ym. hautausmaatöiden valvonta sekä asiakaspalvelu. Hakuilmoituksessa mainittujen kelpoisuusehtojen suhteen virkaan valittu Marja Pentikäinen täyttää ne erittäin hyvin. Hän on koulutukseltaan kotitalousteknikko ja lisäksi suorittanut suntion ammattitutkinnon. Myös työkokemuksen osalta hän on hakijoista selkeästi monipuolisin ja ansioitunein nyt kyseessä olevaan virkaan. Hän on ollut Nilsiän seurakunnan palveluksessa vuodesta 1987 hoitaen ensin emännän tehtäviä, jotka ovat sittemmin laajentuneet koskemaan myös vahtimestarin ja suntion tehtäviä. Hiltusen vaatimukseen, että virkaan on valittava viran ja siihen liittyvien hakuehtojen mukaisesti sopivin ja pätevin henkilö voidaan todeta, että juuri niin on tehtykin. Seurakuntamestarin virkaan on valittu hakijoista siihen pätevin henkilö. Hallintojohtajan käsityksen mukaan oikaisuvaatimus on edellä esitettyyn perustuen perusteeton ja tulee hylätä. - että Hannu Hiltusen oikaisuvaatimus hylätään perusteettomana. Hannu Hiltusen oikaisuvaatimus hylättiin perusteettomana. 134 VASTINEEN ANTAMINEN MARKKINAOIKEUDELLE FINESS ENERGY OY:N VALITUKSEEN Yhteinen kirkkoneuvosto teki päätöksen krematorion laajennushankkeen toteuttamisesta ja laajennuksen urakoitsijan valinnasta. Krematorion laajennussuunnitelma käsitti polttouuni- ja etuhuonetilan rakentamisen. Kirkkoneuvosto päätti hyväksyä Rakennusliike Lyytinen & Pojat Oy:n tarjouksen laajennushankkeen toteuttamisesta kokonaisurakkana. Finess Energy Oy teki vaihtoehtoisen tarjouksen krematoriouunista, mutta tarjous hylättiin tarjouspyyntöä vastaamattomana. Finess Energy Oy on tehnyt markkinaoikeudelle valituksen, jossa se vaatii seurakuntayhtymää hankintayksikkönä korjaamaan virheellisen hankintamenettelynsä ja hankintapäätöksensä. Lisäksi hankintaoikaisun tekijä vaatii hankintamenettelyn järjestämistä uudelleen hankintamenettelyssä tapahtuneiden vakavien virheiden takia. Laki julkisista hankinnoista (348/2007) velvoittaa seurakuntia kilpailuttamaan hankintansa. Hankintojen kilpailuttamisella pyritään julkisten verovarojen mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön eli siihen, että julkisilla

12 12 varoilla ostettaisiin hinta-laatusuhteiltaan mahdollisimman edullisia tuotteita tai palveluita. Hankintalainsäädännön velvoitteet ovat menettelytapasäännöksiä eli ne koskevat itse kilpailuttamisprosessia. Laki ei ota kantaa hankinnan sisältöön tai ehtoihin. Hankintayksikkö voi vapaasti määritellä omat hankintatarpeensa sekä sen, mitä se haluaa hankkia. Urakkatarjous pyydettiin antamaan tarjouspyynnön liitteenä olevalla määrämuotoisella tarjouslomakkeella ja käyttämällä yksikköhintaluetteloa. Lisäksi vaadittiin, että urakkatarjoushinta on jaoteltava tarjouslomakkeen nimikejaon mukaisiin osahintoihin. Tarjouspyyntöasiakirjoissa ilmoitettiin, että tarjouspyynnön mukaisen tarjouksen lisäksi urakoitsija voi antaa vaihtoehtotarjouksen. Vaihtoehtotarjous pyydettiin antamaan erillisenä ja siitä piti käydä selvästi ilmi, miltä osin vaihtoehtotarjous poikkeaa tarjouspyynnön mukaisesta ratkaisusta. Tarjouspyyntöasiakirjoissa ilmoitettiin, että tarjous voidaan hylätä, ellei se ole tarjouspyyntöasiakirjojen mukainen tai se sisältää omia ehtoja. Tarjouspyynnössä pyydettiin kokonaisurakkatarjousta sisältäen rakennuksen, lvi- ja sähkötyöt sekä krematorion uunin. Finess Energy Oy on sähköpostilla ja faksilla lähettänyt vaihtoehtoisen tarjouksen krematoriouunista. Vaihtoehtoisen tarjouksen hyväksymisen edellytyksenä on, että se täyttää tarjouspyynnössä esitetyt, hankinnan kohteelta edellytetyt vähimmäisvaatimukset sekä vaatimukset vaihtoehtojen esittämiselle. Tarjouksen tulee olla tarjouspyynnön mukainen. Tämä ehdoton vaatimus koskee niin tarjoajan soveltuvuutta, tarjouksen sisältöä, pyydettyjä asiakirjoja kuin liitteitä. Hankintayksikön velvollisuus on hylätä tarjouspyyntöä vastaamaton tarjous. Finess Energy Oy:n tarjousta ei voida pitää tarjouspyynnön mukaisena, koska tarjous on sisältänyt vain polttouunin ja siihen kuuluvan järjestelmän. Rakennusta tarjous ei ole sisältänyt ja siltä osin tarjous ei ole täyttänyt tarjouspyynnön mukaista vaatimusta kokonaistarjouksesta. Vaihtoehtotarjous olisi pitänyt antaa erillisenä ja siitä olisi pitänyt käydä selvästi ilmi, miltä osin vaihtoehtotarjous poikkeaa tarjouspyynnön mukaisesta ratkaisusta. Finess Energy Oy ei ole antanut ensisijaisena tarjouksena tarjouspyynnön mukaista tarjousta. Finess Energy Oy:n tarjous ei ole sopinut vaihtoehtotarjouksenakaan vertailuun otettavaksi. Finess Energy Oy:n tarjous ei ole tullut tarjouspyynnössä edellytetyllä tavalla suljetussa kirjekuoressa pyydetyllä tarjouslomakkeella eikä se ole sisältänyt yksikköhintaluetteloa eikä urakkaohjelman kohdan 16.2 mukaisia asiakirjoja ja todistuksia. Hankintalain 46 :n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa tavaran, palvelun tai rakennusurakan olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava tarjouskilpailusta. Tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun vuoksi Finess Energy Oy:n tarjous on hylätty tarjouspyyntöä vastaamattomana. Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymä on katsonut, että krematoriorakennuksen laajentaminen ja uunin rakentaminen siihen kuuluvat niin olennaisesti yhteen, että hankinta on päätetty suorittaa kokonaisurakkana.

13 13 Uunin ja rakennuksen yhdistäminen samaan hankintaan on perusteltua koska niiden tulee saumattomasti soveltua ja toimia yhteen. Tarjouspyyntöasiakirjoissa ja rakennusselostuksessa selvitetään hankinnan teknisiä tietoja ilmoittamalla tällä hetkellä käytössä olevan uunijärjestelmän ja sen oheislaitteiden tuotemerkki. Tarjousasiakirjoissa vaaditaan, että uuden öljykäyttöisen uunin järjestelmien sekä liitäntälaitteistojen tulee soveltua täysin nykyisen uunin ja sen liitäntälaitteistojen vastaaviin hallintalaitteisiin ja järjestelmiin. Sen vuoksi rakennusselostuksen useissa kohdissa viitataan nykyiseen tuotemerkkiin mutta ei syrjivällä tavalla. Viittaus nykyiseen tuotemerkkiin on mahdollista siinä tapauksessa jos hankinnan kohdetta ei ole mahdollista riittävän täsmällisesti ja selvästi muuten kuvata. Nykyinen uuni on vuodelta 1983 eikä sen teknisiä tietoja ja piirustuksia ole koko aikana ollut seurakuntayhtymän käytössä, joten hankinnan kohteesta ei ole voitu sen tarkempia tietoja antaa. H.R. Heinicke GmbH / Finess Energy Oy on valituksessaan vaatinut hankintapäätöksen väliaikaista täytäntöönpanokieltoa. Hankintalain 91 :n 1 momentin mukaan markkinaoikeus voi valituksen tultua vireille kieltää, keskeyttää tai sallia hankintapäätöksen täytäntöönpanon taikka määrätä hankintamenettely muutoin keskeytettäväksi väliaikaisesti markkinaoikeuden käsittelyn ajaksi. Markkinaoikeus on katsonut Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymän selvityksen perusteella, että kysymyksessä olevan hankintapäätöksen täytäntöönpanon väliaikaisesta kieltämisestä aiheutuisi hankintalain 91 :n 2 momentissa tarkoitetulla tavalla suurempaa haittaa kuin mitä toimenpiteen edut olisivat. Tämän vuoksi markkinaoikeus on hylännyt H.R. Heinicke GmbH / Finess Energy Oy:n vaatimuksen hankintapäätöksen täytäntöönpanon väliaikaisesta kieltämisestä. Valittaja on vaatinut Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymää maksamaan valittajalle virheellisen hankintamenettelyn vuoksi hyvitysmaksua euroa ja korvaamaan valittajalle asian markkinaoikeuskäsittelystä aiheutuvat oikeudenkäyntikulut korkolain (633/1982) 4 :n 1 momentin mukaisine viivästyskorkoineen. Koska Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymä on krematorion laajennuksen urakoitsijan hankinnassa toiminut hankintalain menettelytapasäännösten mukaisesti, on H.R. Heinicke GmbH / Finess Energy Oy:n valitus hylättävä perusteettomana. Sen vuoksi myös vaatimus hyvitysmaksun maksamisesta on aiheeton. H.R. Heinicke GmbH / Finess Energy Oy:n valitus markkinaoikeudelle siihen myöhemmin tehtyine lisäyksineen sekä seurakuntayhtymän vastine ovat esityslistan liitteessä että Markkinaoikeudelle annetaan liitteen 10 mukainen vastine H.R. Heinicke GmbH / Finess Energy Oy:n valitukseen. Hallintojohtajan ehdotus hyväksyttiin.

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Ma 17.9.2018 klo 16.30 16.41 Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C.

Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Aika Tiistai 6.6.2017 klo 17 Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Kokoonpano ja läsnäolo Ilpo Rannankari Liisa Karjalainen Iris Asikainen Markku Hyvärinen Merja Leppälä Matti Mänttäri

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 Aika tiistai 14.1.2014 klo 18.00 19.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo puheenjohtaja Ilkka Raninen valtuutetut

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika ma 3.2.2014 klo 16.30 16.53 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Keskiviikko 20.9.2017 klo 16.30 18.20 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen poissa

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2014

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 Aika 25.8.2014 klo 16.30 17.20 Paikka Kokoonpano ja läsnäolo Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

Aika: ke klo Paikka: Riistaveden seurakuntatalo, Keskustie 2, Riistavesi Osallistujat: Leino Reijo, puh.joht.

Aika: ke klo Paikka: Riistaveden seurakuntatalo, Keskustie 2, Riistavesi Osallistujat: Leino Reijo, puh.joht. 8/2017-15.11.2017 Aika: ke 15.11.2017 klo 17.00-19.40 Paikka: Riistaveden seurakuntatalo, Keskustie 2, 71160 Riistavesi Osallistujat: Leino Reijo, puh.joht. Huhtala Pauliina Iskanius Raija Julkunen Kaija,

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 6/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 6/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 20.9.2016 klo 16.30 18.47 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen poissa

Lisätiedot

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 Suokatu 22, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 Suokatu 22, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 28.3.2017 klo 17, kahvit ennen kokousta. Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Kokoonpano ja läsnäolo Ilpo Rannankari puheenjohtaja läsnä Liisa Karjalainen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 6/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 21.9.

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 6/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 21.9. KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Aika 19.9.2018 klo 16.30 17.55 (tarjoilu 16.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon takkahuone, Ampujanpolku 2 Kokoonpano ja läsnäolo Mäkinen Aulikki puheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 1/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 1/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Torstaina 9.2.2017 klo 16.30-18.30 Paikka Alavan kirkon alasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen läsnä

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2012. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2012. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 20.2.2012 klo 16.30 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja poissa Väinö Matti Miettinen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto 116-125 Aika Tiistai 30.11.2016 kello 17.30 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poistui kokouksesta 122

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2012. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio.

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2012. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio. 1 Aika 16.4.2012 klo 16.30 18.20. Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio. Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 14/2017 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 14/2017

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 14/2017 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Aika Ma 18.12.2017 klo 16.30 17.15 Paikka Hotelli Scandic, Satamakatu 1, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja poissa Upi Heinonen jäsen läsnä

Lisätiedot

JÄRVI-KUOPION SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2019 Juankoskentie 13 B, JUANKOSKI PÖYTÄKIRJA 3/ (6) p SEURAKUNTANEUVOSTO 19.3.

JÄRVI-KUOPION SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2019 Juankoskentie 13 B, JUANKOSKI PÖYTÄKIRJA 3/ (6) p SEURAKUNTANEUVOSTO 19.3. Juankoskentie 13 B, 73500 JUANKOSKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 (6) Aika Tiistai 19.3.2019 klo 17.00 17.45 Paikka Järvi-Kuopion seurakunta, kokoushuone, 2. krs Juankoskentie 13 B, 73500 Juankoski Osallistujat

Lisätiedot

Harjunen Salme Pitkäsen varajäsen läsnä Miettinen Matti Pyykkösen varajäsen läsnä

Harjunen Salme Pitkäsen varajäsen läsnä Miettinen Matti Pyykkösen varajäsen läsnä KUOPION JÄRVI-KUOPION SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2018 1 (5) Juankoskentie 13 B, 73500 JUANKOSKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 (5) Aika Tiistai 19.6.2018 klo 17.00-18.08 Paikka Osallistujat Järvi-Kuopion seurakunta,

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2018 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 8/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2018 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 8/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 1(5) Aika Keskiviikko19.9.2018 klo 16.30 18.40 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 B Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Mirja Kontio varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 9/2016 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 9/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 9/2016 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 9/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Maanantaina 19.12.2016 klo 16.30 17.25 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokouksen jälkeen n. klo 18 jouluruokailu Koivumäen kartanossa. Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja

Lisätiedot

Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16b, 2. kerros Kahvia on tarjolla klo alkaen. Henna Markkanen, ,

Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16b, 2. kerros Kahvia on tarjolla klo alkaen. Henna Markkanen, , KOKOUSKUTSU Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika 14.01.2019 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Osallistujat Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16b, 2. kerros Kahvia on tarjolla klo 17.30

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 9/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 9/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 9/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 9/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 9/2018 1(5) Aika 12.12.2018 klo 16.30 17.05 (tarjoilu kokouksen jälkeen vapaaehtoisten kiitosjuhlassa klo 18.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon takkahuone, Ampujanpolku

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 9/2017 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 9/2017 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 9/2017 Kirkkoneuvosto Kokousaika Maanantai 28.8.2017 klo 16 17.18 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Häyrynen Mirita

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Ma 5.2.2018 klo 16.30 17.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 3/ 2017 Kirkkoneuvosto 24-34 Aika Torstai 28.2.2017 kello 16.00 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Torstai klo Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. Paikka

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Torstai klo Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. Paikka 9-2016 Aika Torstai 24.11.2016 klo 17.00 Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Paikka Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta ASIALISTA 109 KOKOUKSEN AVAUS 110 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2017 1(5) Kellolahdentie 8, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO 7.4.

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2017 1(5) Kellolahdentie 8, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO 7.4. KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2017 1(5) Aika 5.4.2017 klo 16.30 17.25 (tarjoilu 16.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon seurakuntasali, Kellolahdentie 8 Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut

Lisätiedot

Junnila-Savolainen Riitta Kervinen Sinikka, varapuheenjohtaja Liukkunen Helena Pitkänen Pasi, poissa, Salme Harjunen, varaj, läsnä Pyykkönen Juhani

Junnila-Savolainen Riitta Kervinen Sinikka, varapuheenjohtaja Liukkunen Helena Pitkänen Pasi, poissa, Salme Harjunen, varaj, läsnä Pyykkönen Juhani 2/2017-22.2.2017 Aika: ke 22.2.2017 klo 17.00-18.02 Paikka: Juankosken seurakuntatalo, Tehtaankirkontie 5, 73500 Juankoski Osallistujat: Leino Reijo, puheenjohtaja (poistui 24) Antikainen Kirsti Huhtala

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja 7-2013. Aika Keskiviikko 4.12.2013 klo 17.00-19.00. Lappeen neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta.

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja 7-2013. Aika Keskiviikko 4.12.2013 klo 17.00-19.00. Lappeen neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. PL 45, 53101 Lappeenranta P. 040 3126 601, 040 3126 602 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Keskiviikko 4.12.2013 klo 17.00-19.00 Paikka Lappeen neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta ASIALISTA

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Aika Tiistai 21.3.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/

ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/ 3/2017-4.4.2017 Aika: ti 4.4.2017 klo 17.00-18.20 Paikka: Juankosken seurakuntatalo, Tehtaankirkontie 5, 73500 Juankoski Osallistujat: Leino Reijo, puh.joht. Antikainen Kirsti poissa Huhtala Pauliina,

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, Rauhan sali, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula

Lisätiedot

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 Suokatu 22, 70100 KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2016 p. 040-484 8248 SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 Suokatu 22, 70100 KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2016 p. 040-484 8248 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 23.2.2016 klo 17.00 18.30 Paikka Kokoonpano ja läsnäolo Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, C-rappu 2.kerros Ilpo Rannankari puheenjohtaja läsnä Liisa Karjalainen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.00 20.40 Paikka Kirkko, hautausmaa ja virastotalo Läsnä Petteri Hämäläinen vt. kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Aika Tiistai 30.5.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.30 20.10 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka Marjut

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto (5)

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto (5) Kirkkovaltuusto 6.8.2018 1(5) Aika Maanantaina 6.8.2018 klo 18.00 18.37 Paikka Seurakuntatalo Läsnä Frosti-Nenonen, Sirpa Hammaren, Terho Hanhisalo, Jorma, varapuheenjohtaja Hellsten, Jaana Hänninen, Jyrki

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 12.9.2011 klo 16.30-17.25. Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 12/ 2017 Kirkkoneuvosto

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 12/ 2017 Kirkkoneuvosto Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 12/ 2017 Kirkkoneuvosto 118-131 Aika Tiistai 24.10.2017 kello 16.00 17.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkoneuvosto 1/2012 1.3.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkoneuvosto 1/2012 1.3.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) KOKOUSTIEDOT Aika 1.3.2012 klo 17-19.10 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Muraja Asko kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Haikonen

Lisätiedot

Pöytäkirja nähtävillä: Pöytäkirja on nähtävillä Orimattilan seurakunnan kirkkoherranvirastolla

Pöytäkirja nähtävillä: Pöytäkirja on nähtävillä Orimattilan seurakunnan kirkkoherranvirastolla ARTJÄRVEN KAPPELISEURAKUNTA Kirkkotie 23 16200 Artjärvi PÖYTÄKIRJA4/2018 ARTJÄRVEN KAPPELINEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 6.6.2018 klo 17.00 Paikka Artjärven seurakuntakoti, Kirkkotie 23, 16200 Artjärvi

Lisätiedot

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika maanantai 7.11.2011 klo 17.30 Paikka Mikaelinkirkon takkahuone, Emännänpolku 1, Helsinki Läsnä Poissa Häkkänen Martti, puh.johtaja

Lisätiedot

Junnila-Savolainen Riitta, poissa Jorma Räsänen, varaj. poissa. Pyykkönen Juhani. Ruponen Anu-Kaisa. Suominen Erika, varapuheenjohtaja

Junnila-Savolainen Riitta, poissa Jorma Räsänen, varaj. poissa. Pyykkönen Juhani. Ruponen Anu-Kaisa. Suominen Erika, varapuheenjohtaja 1/2017-19.1.2017 Aika: to 19.1.2017 klo 17.00-18.20 Paikka: Juankosken seurakuntatalo, Tehtaankirkontie 5, 73500 Juankoski Osallistujat: Leino Reijo, puh.joht. Antikainen Kirsti poissa Huhtala Pauliina

Lisätiedot

KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015. Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone Toppelius. Läsnä Holma Sisko kirkkoneuvoston jäsen

KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015. Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone Toppelius. Läsnä Holma Sisko kirkkoneuvoston jäsen 1 KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 PL 28, 90441 KEMPELE KIRKKONEUVOSTO p. 08-561 4500 kempeleen.seurakunta@evl.fi Aika Tiistaina 15.10.2015 klo 18:00-19.28 Paikka Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2016 1(6) Kellolahdentie 8, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 8/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2016 1(6) Kellolahdentie 8, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 8/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2016 1(6) Aika 8.12.2016 klo 20-20.25 Ruokailu 18-20 Paikka Ravintola Kummisetä, Minna Canthin katu 44, 70100 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 18.02.2008 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 03.03.2008

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 18.02.2008 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 03.03.2008 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.16 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 5.2.

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 5.2. KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(5) Aika 31.1.2018 klo 16.30 16.50 (tarjoilu 16.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon takkahuone, Ampujanpolku 2 Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.55 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1/2017 1 Aika Ti 24.1.2017 klo 18.00 18.30 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Matti Jantunen, puheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION KALLAVEDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Rauhalahdentie 21, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 4/2018 P SEURANKUNTANEUVOSTO

KUOPION KALLAVEDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Rauhalahdentie 21, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 4/2018 P SEURANKUNTANEUVOSTO KUOPION KALLAVEDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2018 1 Aika Keskiviikko 11.04.2018 klo 18.00 Paikka Kallaveden kirkko, Rauhalahdentie 21 Kokoonpano ja läsnäolo Pentikäinen Matti puheenjohtaja läsnä Ahonen

Lisätiedot

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10)

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) 173 Kokouksen avaus Puheenjohtaja käytti puheenvuoron, jossa hän mm. kertasi kuluneena vuonna käsiteltyjä asioita, ja avasi kokouksen. 174 Kokouksen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Aika Torstai 19.1.2017 kello 16.00 16.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä Reijo

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015 AIKA Tiistai 11.8.2015 klo 18 21.25 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

Kasurinen Maija-Leena jäsen, läsnä Perki-Latvaniemi Eeva-Liisa jäsen. läsnä

Kasurinen Maija-Leena jäsen, läsnä Perki-Latvaniemi Eeva-Liisa jäsen. läsnä Aika Tiistai 29.1.2019 klo 17. Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22 D-ovi. Kokoonpano ja läsnäolo Ilpo Rannankari puheenjohtaja, läsnä Asikainen Iris Husso Jarkko Karjalainen Liisa Kasurinen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2011 1 Kirkkoneuvosto 20.07.2011

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2011 1 Kirkkoneuvosto 20.07.2011 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2011 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.20 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari x Kantola Pentti x Varapj Kiljunen

Lisätiedot

RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/ (5) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA 1/

RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/ (5) Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA 1/ RISTIJÄRVEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 (5) Aika Keskiviikko 2.1.2013 klo 19.00 21.00 Paikka seurakuntakoti Kokoonpano ja läsnäolo Heikkinen Matti jäsen läsnä Heikkinen Mauno jäsen läsnä Juntunen Eino

Lisätiedot

Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C.

Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Aika Tiistai 07.11.2017 klo 17 Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Kokoonpano ja läsnäolo Ilpo Rannankari puheenjohtaja, poissa Liisa Karjalainen varapuheenjohtaja, läsnä Iris

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 17/2009 Kirkkoneuvosto 22.12.2009 185 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 17/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 17/2009 Kirkkoneuvosto 22.12.2009 185 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 17/2009 Kirkkoneuvosto 22.12.2009 185 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 17/2009 KOKOUSAIKA Tiistaina 22. päivänä joulukuuta 2009 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Sari Heiskanen Markku Huttunen Tuula

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ (8) KIRKKONEUVOSTO Kokous Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ (8) KIRKKONEUVOSTO Kokous Keskiviikko klo Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 1 (8) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 10.4.2013 klo 16.00-19.30 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 60 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 61 SIHTEERIN VALINTA

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 16.6.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 22.6.2016-23.7.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 6/2016 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 6/2016 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 14. päivä syyskuuta 2016 klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali ESITYSLISTA 65 Kokouksen avaus 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2016 1(5) Kellolahdentie 8, 70460 KUOPIO PÖYTÄKIRJA 3/2016 p. 040 4848 379 SEURAKUNTANEUVOSTO 21.4.

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2016 1(5) Kellolahdentie 8, 70460 KUOPIO PÖYTÄKIRJA 3/2016 p. 040 4848 379 SEURAKUNTANEUVOSTO 21.4. KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2016 1(5) Aika 19.4.2016 klo 16.30-17.05 (tarjoilu 16.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon takkahuone, Kellolahdentie 8 Kokoonpano ja läsnäolo Mäkinen Aulikki

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Keskiviikko klo Kirkkokatu 10, neuvotteluhuone 3. krs, Lappeenranta.

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Keskiviikko klo Kirkkokatu 10, neuvotteluhuone 3. krs, Lappeenranta. Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Kirkkokatu 10 A, 3. krs. / PL 45 53101 Lappeenranta 040 3126 301 lappeenranta.seurakunta@evl.fi Aika Keskiviikko 7.10.2015 klo 18.00 20.31 Paikka Kirkkokatu

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Kannelmäen seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 18:00-19:45 Paikka Seurakuntakeskus, Vanhaistentie 6

PÖYTÄKIRJA. Kannelmäen seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 18:00-19:45 Paikka Seurakuntakeskus, Vanhaistentie 6 Kannelmäen seurakunnan seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA Aika 10.10.2016 klo 18:00-19:45 Paikka Seurakuntakeskus, Vanhaistentie 6 Saapuvilla olleet jäsenet Sakari Enrold, puheenjohtaja Timo Sahi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 5/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 5/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 30.5.2017 klo 16.30-17.40 Paikka Alavan kirkon seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen Upi Heinonen Sakari Kainulainen Keijo Karttunen Saila Koikkalainen Mirja

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 7/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 7/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 16.5.2011 klo 16.30 18.00. Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

Junnila-Savolainen Riitta Kervinen Sinikka, varapuheenjohtaja Liukkunen Helena, poissa Maija Räsänen, varaj. läsnä.

Junnila-Savolainen Riitta Kervinen Sinikka, varapuheenjohtaja Liukkunen Helena, poissa Maija Räsänen, varaj. läsnä. 6/2017-19.9.2017 Aika: ti 19.9.2017 klo 17.00-18.35 Paikka: Juankosken seurakuntatalo, Tehtaankirkontie 5, 73500 Juankoski Osallistujat: Leino Reijo, puh.joht. Antikainen Kirsti, poissa Antti Ahonen, varaj.

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) KIRKKONEUVOSTO 2/ 2012 7.3.2012 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 6 ) Aika Tiistai 7.3.2012 klo 9.05 9.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Eija Nurminen puheenjohtaja Jarmo Heinonen Hannu Hyttinen Riitta

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 15/2009 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 15/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 15/2009 Kirkkoneuvosto KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 15/2009 Kirkkoneuvosto 26.11.2009 166 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 15/2009 KOKOUSAIKA Torstaina 26. päivänä marraskuuta 2009 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo JÄSENET Sari Heiskanen 191-201 Markku Huttunen Tuula Kauppinen,

Lisätiedot

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen

2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 3. Työjärjestyksen hyväksyminen. 4. Pöytäkirjan tarkistajien valitseminen VIRTAIN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA 19.12.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntatalo, toimitusten huone 1. Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KUOPION KALLAVEDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/ Rauhalahdentie 21, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 7/2018 P SEURANKUNTANEUVOSTO

KUOPION KALLAVEDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/ Rauhalahdentie 21, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 7/2018 P SEURANKUNTANEUVOSTO KUOPION KALLAVEDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2018 1 Aika Keskiviikko 29.08.2018 klo 17 Paikka Kallaveden kirkko, Rauhalahdentie 21 Kokoonpano ja läsnäolo Pentikäinen Matti puheenjohtaja läsnä Ahonen Johanna

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 10/2017 Kirkkoneuvosto Tiistai 14. päivä marraskuuta klo 13:00 alkaen Kahvitarjoilu 12:30

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 10/2017 Kirkkoneuvosto Tiistai 14. päivä marraskuuta klo 13:00 alkaen Kahvitarjoilu 12:30 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA Tiistai 14. päivä marraskuuta klo 13:00 alkaen Kahvitarjoilu 12:30 Seurakuntatalo/takasali 121 Kokouksen avaus 122 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 123 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Ti klo 18.30 20.20 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 10/2009 Kirkkoneuvosto 29.7.2009 108 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 10/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 10/2009 Kirkkoneuvosto 29.7.2009 108 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 10/2009 Kirkkoneuvosto 29.7.2009 108 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 10/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 29. päivänä heinäkuuta 2009 kello 10.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET Seurakuntatalo Sari Heiskanen Markku Huttunen Tuula Kauppinen,

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Kirkkoneuvosto. 11 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Kirkkoneuvosto. 11 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 15.2.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ROVANIEMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kirkkoneuvosto 17.2.2015 18.2.2015. kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A

ROVANIEMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kirkkoneuvosto 17.2.2015 18.2.2015. kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A Kirkkoneuvosto 1722015 1822015 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika ti 1722015 klo 1700-2035 Paikka Läsnä kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A jäsenet: Kari Yliräisänen, vs kirkkoherra puheenjohtaja Terttu

Lisätiedot

ROVANIEMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 27.5.2014 2.6.2014. kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A. varajäsen (Simo Rahtu)

ROVANIEMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 27.5.2014 2.6.2014. kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A. varajäsen (Simo Rahtu) Kirkkoneuvosto 2752014 262014 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika ti 2752014 klo 1700-1850 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Rauhankatu 70 A Läsnä jäsenet: Jouni Riipinen Terttu Lehtola Hannu Erola Leena Järventie

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.30 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalon Valon Sali, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Paula Paavola Jaana Rusko-Laitinen

Lisätiedot

3/40 Vaajakosken alueseurakunnan Toiminta-ja taloussuunnitelmat LIITE. 3/41 Talousarvion toteutuminen. Liite jaetaan kokouksen alussa.

3/40 Vaajakosken alueseurakunnan Toiminta-ja taloussuunnitelmat LIITE. 3/41 Talousarvion toteutuminen. Liite jaetaan kokouksen alussa. AIKA 08.06.2014 klo 17:00 PAIKKA Sivu / Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/37 Työjärjestyksen hyväksyminen 3/38

Lisätiedot

Pöytäkirja Lappeenrannan kirkon alasali, Mannerheiminkatu 1, Lappeenranta (HUOM! PAIKKA)

Pöytäkirja Lappeenrannan kirkon alasali, Mannerheiminkatu 1, Lappeenranta (HUOM! PAIKKA) 5-2016 Aika Torstai 26.5.2016 klo 17.00 (kahvit klo 16.45) Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Paikka Lappeenrannan kirkon alasali, Mannerheiminkatu 1, Lappeenranta (HUOM! PAIKKA) ASIALISTA

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto N:o 1/2018 Sivu 1

Kirkkoneuvosto N:o 1/2018 Sivu 1 N:o 1/2018 Sivu 1 Kokousaika Torstai 15.2.2018 klo 18.00-18.46 Kokouspaikka Seurakuntatalo Saapuvilla olleet jäsenet ja varajäsenet Jäsenet Malinen Oiva, kirkkoherra, pj Saastamoinen Matti, vpj. Ikäläinen

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali.

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali. KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 16.00 18.05 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet Gärdström Keijo pj. Ainali Päivi Kenttälä

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2016 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 4/2016 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA keskiviikkona 22. päivä kesäkuuta 2016 klo 18.00 alkaen tarjoilua klo 17.30 18.00 Seurakuntatalo/takasali ESITYSLISTA 42 Kokouksen avaus 43 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

18.3.2013 Kokous 2 /2013 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 18.3.2013 klo 18.00 19.45

18.3.2013 Kokous 2 /2013 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 18.3.2013 klo 18.00 19.45 18.3.2013 Kokous 2 /2013 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 18.3.2013 klo 18.00 19.45 Jäsenet Poissaolosta ilmoittaneiden tilalle kutsutut varajäsenet Posti Timo pj Elonsalo Raimo

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Marjut Niemelä. Aira Pöllänen Marjo Ruokolainen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Marjut Niemelä. Aira Pöllänen Marjo Ruokolainen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86 Aika Keskiviikko 5.7.2017 kello 16.00 18.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Rossi

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 11/2009 Kirkkoneuvosto 12.8.2009 114 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 11/2009 Kirkkoneuvosto 12.8.2009 114 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2009 12.8.2009 114 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 12. päivänä elokuuta 2009 kello 10.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET Seurakuntatalo Sari Heiskanen Markku Huttunen Maija Jakkula Tuula Kauppinen,

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Tiistai klo Piiluvan leirikeskuksen sali, Taipalsaarentie 476, Lappeenranta.

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Tiistai klo Piiluvan leirikeskuksen sali, Taipalsaarentie 476, Lappeenranta. 10-2016 Aika Tiistai 20.12.2016 klo 17.00 Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Paikka Piiluvan leirikeskuksen sali, Taipalsaarentie 476, Lappeenranta ASIALISTA 123 KOKOUKSEN AVAUS 124 KOKOUKSEN

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) KOKOUSTIEDOT Aika 10.5.2011 klo 17-17.52 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Vähäsarja Vilho vs. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj.

Lisätiedot

KESKI-PORIN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016. Seurakuntien Hallintoviraston kokoushuone, Hallituskatu 9b (2. krs)

KESKI-PORIN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016. Seurakuntien Hallintoviraston kokoushuone, Hallituskatu 9b (2. krs) KESKI-PORIN SEURAKUNTANEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 Aika: ti 16.2.2016 klo 16 19.00 Paikka: Seurakuntien Hallintoviraston kokoushuone, Hallituskatu 9b (2. krs) Läsnä: Erkkola Kari puheenjohtaja Aalto-Setälä

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN Pöytäkirja SEURAKUNTA Nro 6/2017

HÄMEENLINNA-VANAJAN Pöytäkirja SEURAKUNTA Nro 6/2017 1 HÄMEENLINNA-VANAJAN Pöytäkirja 3.10.2017 SEURAKUNTA Nro 6/2017 DIAKONIATYÖN JOHTOKUNTA Kokousaika Tiistai 3.10.2017 klo 17.30 19.45 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, 3. krs kokoushuone, Rauhankatu 14

Lisätiedot