KoiPS P01, Harjoitusleiri Eraclea Mare,

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KoiPS P01, Harjoitusleiri Eraclea Mare, 02-08.06.2014"

Transkriptio

1 KoiPS P01, Harjoitusleiri Eraclea Mare, Matkustuspäivä Lähtö Helsinki-Vantaa terminaalista T1. Oli sovittu että paikalla viimeistään 11:30 kun lähtöselvitys aukeaa 13:25, eikä se ollut minuuttiakaan liian aikaisin. Tietokonevian takia lähtöselvitysautomaatit ja baggage-drop olivat jumissa ja viimeiset pääsivät turvatarkastuksen läpi 13:20. Hyvä alku viikolle.. Eka lento sujui mutkitta ja välilasku oli Frankfurtissa. Onneksi ei ollut kun 10min kävelymatka seuraavalle portille. Pientä välipalaa, laskettiin että kaikki olivat mukana ja lentoon aikataulussa 17:05. Sen suuremmitta mutkitta laskeuduttiin 18:30 Venetsian kentälle ja ihme kyllä pääluku täsmäsi edelleen: kaikki 38 matkaajaa + Rossi edelleen mukana Matkatavaroiden saamisessa kesti noin kolme varttia, mutta siihen oli varauduttu. Kun päästin ulos, soitti matkanjohtaja Rossi jonnekin ja yhtäkkiä olikin bussi paikalla. Matkatavarat kyytiin ja kohti Eracle Marea jonne saavuttiin vajaan tunnin ajomatkan jälkeen. Perillä hotellin-omistaja Luca ottikin meitä heti lämmöllä vastaan

2 Rossi oli varoittanut ettei ruoka näin ekana iltana välttämättä ole niin kummoinen, mutta kyllä ruokaa riitti ja maistui kaikille 39 henkilölle. Ensimmäinen lautanen pastaa joko tomaatilla tai jauhelihalla, toinen lautanen pihviä ja perunaa ja jälkkäriksi jätskiä tai tiramisua. Kahden päivän kalorit yhtenä iltana, mutta oli se hyvää En tiedä onko muissa hotelleissa sama käytäntö mutta ainakin meille Hotelli Corallon tapa oli hieman erikoinen: illallisella valitaan jo seuraavan päivän lounas ja illallinen listasta, eli kaikki valitsevat 1-2 lautasta molemmille aterioille. Se oli jo itsessään aikamoinen show, ja kun menu vielä oli Italiaksi ja käännetty englanniksi ilmeisesti google-kääntäjällä niin ihmetystä riitti. Mutta jotenkin saatiin sekin tehtyä, ei vähiten Rossi-kääntäjän avustuksella. Illallisen jälkeen jaettiin huoneet ja yritettiin rauhoittaa poikia ja pikku hiljaa saada nukkumaan. Vielä paikallista aikaa kello kymmenen oli huoneissa kyllä valot mutta hiljaista oli. Seuraavalla kierroksella kello 22:30 oli jo huoneissakin pimeätä. Päivän sairas-saldo oli yksi korvatulehdus, eli ei paha Lyhyt toimaripalaveri alakerran terassilla ja sitten painuttiin pehkuihin.. herätys olikin sovittu 08:00 seuraavalle aamulle

3 Ensimmäinen päivä Italiassa, harkkapäivä Aika huonosti nukutun yön jälkeen lähti Tommy ja Juha kaupunkikierrokselle 06:00 yrittäen löytää paikka mistä saisi kahvia. Se ei ollut helppoa mutta viittomakielellä opittiin että noin kello 07:00 kahvilat avaavat. Yhden toisen hotellin baarista saatiin kuitenkin kahvit juotua. Kierros jatkui rannalle joka olikin isoin ja pitkin missä ainakin itse olen ollut. Paikallisten mukaan rantabulevardi on reilut 6km pitkä ja ensi silmäyksellä tieto pitää varmasti paikkansa, sillä aurinkotuoleja oli niin pitkälle kuin pystyi näkemään. Jokaisella hotellilla on rannassa oma merkitty alueensa mistä saa varata oman aurinkotuolinsa vaikkapa koko viikoksi, ja niin mekin tehtiin. Lähdettiin takaisin hotellille noin 07:30 missä pikku hiljaa muutkin heräsivät ja odottivat aamiaista. Aamiainen onkin sitten hieman meikäläistä versiota kevyempi, mutta kyllä sillä nälkä lähtee (jogurttia, leikkelettä ja leipää, joskus kroissantteja) Aamiaisen jälkeen oli vuorossa ekat treenit. 09:30 suunnattiin autoilla kentälle joka sijaitsi muutaman kilsan päässä. Vanhemmat jätettiin tietenkin hotellille, niin ettei autoja tarvittu kun 5kpl. Toimaritkin toimivat kuiskeina, allekirjoittanut mukaan lukien. Parin tunnin treeni yli 25asteen kuumuudessa oli aika kova monelle pojalle ja muutama joutuikin seuraamaan lopputreenit kentän laidalla kun alkoi päätä särkemään ja tuli kramppeja Loppupeliin osallistui kuitenkin kaikki pojat, ja paikalle olleet toimaritkin. Huomenna onkin molemmilla peliryhmillä pelit samaisella kentällä, joten oli hyvä päästä saada tuntumaa paikkaan. Verrattuna tuttuun Kotitekikseen, oli alusta todella huono. Kova ja täynnä koloja/kuoppia mutta tällä mennään.

4 Treenien jälkeen kaikki suihkun kautta hotelliin ja lounaalle. Tosin paluumatka hotellille oli ihan eri kun mitä aamulla kentälle päin mennessä ja syy tähän oli kuulemma että poliisit oli nähty kylässä. Miksi niitä piti välttää, ei selvinnyt meille.. Lounas seurasikin sitten jo tuttua kaava, ensimmäinen lautanen, toinen lautanen ja jälkkäri. Ihan kaikki eivät nytkään jaksaneet jälkkäriä koska sen verran tuhdit olivat ruuat Kun muu kylä rauhoittui kolmen tunnin siestaan, suuntasimme kaikki 39 henkeä rannalle. Kävelymatkaa on ehkä 300m ja on kuten jo mainitsinkin, muutaman kilometrin pituinen kaistale. Vesi on aivan kirkasta ja hiekkapohja. Ihanaa. Uitiin, pelattiin rantalentistä ja löhöttiin 3 tuntia ennen kuin ekat alkoivat väsähtää. Takaisin hotelliin tultiin noin 17:30 ja jokainen sai vapaa-aikaa tehdä mitä halusivat. Käydä kaupoissa, kävelemässä tai miksei uida hotellin altaissa 19:30 tuttu asia, eli illallinen joka sekin sujui jo tutuksi tulleen kaavan mukaan. Noin 22:30 oli taas rauha laskeutunut Hotelli Coralloon. Sairaslistalle ei muita paitsi muutamalla pientä päänsärkyä y.m.v.

5 Ensimmäinen pelipäivä Eilinen päivä oli selvästikin uuvuttanut poikia tarpeeksi, koska aamulenkin jälkeen ei yhtään poikaa näkynyt. Aamiainen oli sovittu 8:00, joten mars poikia herättämään. Aamiaisen jälkeen oli vapaata toimintaa aamupäivän, ja kaikki 39 henkilöä suuntasi rannalle. Uintia, ranta-lentistä, korista ja tennis-fudis ohjelmassa. Jotkut innostuivat hiekkalinnojen rakentamisesta ja hiekkaan hautautumisestakin Keskellä päivää takaisin hotellille ja lounaalle. Lounaan jälkeen toimari-palaveri Rossin kanssa missä käytiin läpi huomisen Venetsian-retki, minne mennään ja mitä tehdään Palaverin jälkeen aloitettiin valmistautuminen otteluihin noin tunnin maastokävelyllä, johon osallistuivat kaikki pelaajat sekä reippaimmat vanhemmatkin. Takaisin hotelliin ja välipalalle.

6 Siinä tulikin vastaan pieni haaste kun oli tietenkin SIESTA!!! Ei vielä oltu ihan kartalla näistä kauppojen aukioloajoista, mutta löydettiin kuitenkin jostain hedelmiä, juotavaa joghurttia ja paljon vettä jolla saatiin tankkaus tehtyä Kello 16:00 lähdettiin taas autoilla kohti kenttää ja nyt olivat myös vanhemmat mukana, joten suhattiin aika monella autolla. Ja jos joku ihmettelee millä autoilla tässä liikuttiin niin tässä taitaa olla Hotelli Corallon toinen erikoisuus : luontaisetuna työntekijät saavat lainata asiakkaille oman autonsa ilman minkäänlaista korvausta!!! Paikalla meitä vastaanotti kenttähoitaja joka olikin jo tehnyt molemmat kentät valmiiksi. Sininen ryhmä pelaa 2 ottelua 9vs.9 ja 1x25min (maalialueen paitsio ja veska saa ottaa oman pelaajan potkiman pallon käsiin) Valkoinen ryhmä pelaa vain yhden ottelun 7vs.7 ja 2x20min(ei paitsiota, veskasääntö sama) Sinisten ekassa pelissä vastaan tuli naapurikaupunki Jesolon joukkue. Molemmat jännittivät selvästikin ja peli oli ailahtelevaa. Kenttäkään ei ollut parhaassa mahdollisessa tikissä viikkojen sateiden jälkeen ja tuntui Kotitekikseen verrattuna lähinnä perunapellolta. Pojat valittelivatkin heti alusta että kenttämestarin erikoisia tulee koko ajan. KoiPS sai kuitenkin juonesta kiinni ja hallittiinkin peliä alkua lukuunottamatta. Pelin puolivälin tietämillä teki sitten Veeti voittomaalin kulmapotkusta. HIENOA KoiPS. Loppupeli olikin sitten selvästi meidän hallintaa mutta lisämaaleja ei saatu.

7 Väliotteluna pelattiin Eraclea vs. Jesolo jonka Eraclea voitti 2-0, joten viimeisessä ottelussa oli sitten miniturnauksen voitto Eraclea vs. KoiPS olikin sitten juuri niin jännittävä kuin olettaa saattoi. Kummallakin oli tilanteensa mutta tolppien väliin palloa ei saatu. Lähellä oli takaisku pelin lopussa kun maalivahti Laten piti potkaista kohti tulevaa palloa, mutta pallo tekikin pienen sivupompun yli jalan. Onneksi pallo meni tolpan väärältä puolelta ohi. Huh. Lopputulos 0-0 ja kun tuomari ei antanut ratkaista rankkareilla, ei varsinaista voittajaa saatu selville. Hyviä ja tasaisia pelejä kuitenkin ja historiaa sekin että KoiPS P01 ensimmäinen italiassa pelattu ottelu päättyi VOITTOON. Lauantaina on sitten molemmilla ryhmillä uudet pelit. Valkoisten vastustaja oli Eraclean P01/P02/P03 joukkueista koottu ryhmä joka oli selvästi meidän joukkuetta vahvempi ja pysyttiinkin vain eka erä vastustajan vauhdissa. Toisella puoliajalla alkoivat jalka- ja muut vaivat sekä kuumuus verottamaan meidän poikien liikkumista ja vielä kun ei välillä ollut vaihtomiestäkään niin loppunumerot olivat suurehkot eli 9-0 Eraclealle.

8 Kaikille vastustajille oli myös hankittu hienot KoiPS-pinssit sekä sinivalkoiset Finland-kynät lahjaksi. Paikalliseen tapaan vaihdetaan viirit ja kätellään vastustajia ennen peliä samalla kun mennään riviin tuomarin molemmille puolille ja katsojat saavat ottaa valokuvia. Pojat itse antoivat samalla jokaiselle vastustajan pelaajalle lahjat Sairaslista ei lyhentynyt, mutta ei juuri kasvanutkaan. Marja ja Juha tosin joutuivat tänäänkin ylitöihin paikkaamaan ja lääkitsemään poikia. Ei mitään vakavampaa kuitenkaan.

9 Retki Venetsiaan Tämä päivä olikin kokonaisuudessaan varattu Venetsian retkelle. Aamiaisen jälkeen lähdettiinkin reittibussilla 09:30 kohti PUNTA SABBIONIa, mistä lähti laiva kohti Venetsiaa. Eka pysähdyspaikka oli BURANOn saari joka on vanha kalastajakylä sekä tunnettu pitseistään. Tietenkin kesäaikaan turismi on yksi tärkeimmistä tulonlähteistä. Varattiinkin tunti shoppailuun ja hätäisimmät ehtivätkin siinä ajassa käyttää melkein kaikki käyttörahansa tuliaisiin. Shoppailun jälkeen syötiin eväät jotka saatiin mukaan hotellista, jonka jälkeen otettiin seuraava laiva pääsaarelle.

10 Muutaman pysähdyksen jälkeen (Torcello, Mazzorbo, Murano Faro, Murano Colonna) päästiin perille PIAZZA SAN MARCOON ja jakaannuttiin pieniin ryhmiin. Joku kävi shoppailemassa, gondoliajelulla, syömässä j.n.e. Tosin näin meikäläisen silmin Venetsian romanttisuus ei kyllä käynyt ihan heti selväksi, mutta voi johtua matkaseurasta.. Hauskaa kuitenkin oli ja pojille ja vanhemmille tuli hyvä kokemus ja muisto. Tuli nähtyä Pyhän Markuksen tori, Canal Grande, Marco Polon ja Vivaldin kotitalot ja monta muutakin nähtävyyttä

11 Reilun kolmen tunnin jälkeen keräännyttiin sovittuun kohtaamispaikkaan ja lähdettiin laivalla paluumatkalle. Bussi johon piti mennä tulikin yllättäen täyteen, mutta Luca joka oli matkassa mukana sai sovittua että toinen bussi heittää kierroksen myös Eracleassa. Only in Italy!!! Sitten sama iltarutiini, altaalla oleskelua, illallinen, shoppailua, Tuk-Tuk ajoa ja hiljaisuus 22:30

12 Toinen harkkapäivä Eilinen Venetsian reissu sekä Tuk-Tuk seikkailut olivat selvästikin uuvuttaneet poikia ja kun vihdoin ja viimein saatiin pojat hiljentymään, nukkuivat kaikki oikein hyvin siihen asti että herätettiin kello 08:00 aamiaiselle Aamiaisen jälkeen oli lähtö harjoituksiin 9:30. Rossi veti harjoitukset tänään ja alustikin harkkaa todella hyvin, kertoi mitä tehdään ja miksi Muuten perusharkka vaikkakin rossi-lisä kyllä kävi pelaajille selväksi kun pelaajat tulivat välillä paikkaamaan kipeitä paikkoja ja aika monella kramppasi Tänään harkoissa oli oikein yleisöäkin kun paikallinen koulu ilmeisestikin piti liikuntapäivän viereisellä kentällä. Ihmetystä riitti ja tyttö-laumat hengailivat pitkäänkin meidän kentän laidalla. Kyllä pojatkin osoittivat kiinnostusta ja aina sopivassa välissä joku kävi jututtelemassa, millä kielellä en osaa sanoa

13 Harkkojen jälkeen hotellille ja lounaalle. Iltapäivän ohjelma koostui ensin parista palaverista, toinen Rossin kanssa ja toinen Tomin kanssa jonka jälkeen suunnattiin taas rannalle. Tänään pidettiinkin rannalla pienet sisäiset kilpailut. Ensin tehtiin maalit veteen ja pojat vastaan vanhemmat ranta-käsipalloa. Tasaista oli ja voiton vanhemmille ratkaisi vahvistuksemme Oona joka teki voittomaalin Vähän vedettiin henkeä ja sitten ranta-lentistä sekajoukkuein eli pojat ja vanhemmat sekaisin. Vanhemmat olivat koko ajan samat mutta poikia vaihtui tiuhaan tahtiin muihin aktiviteetteihin. Vielä tässä vaiheessa on parin metrin rako poikien ja tyttöjen välillä.. Sitten sama vanha rutiini eli hotellille ja altaan kautta pukeutumaan ja valmistautumaan illalliselle. illallisen jälkeen muutettiin ohjeistusta sen verran että Tuk-Tuk ajelulle pitää ottaa yksi aikuinen mukaan vähän hillitsemään menoa. Hyvin sujui sekin eikä poikia haitannut pätkääkään. Kyllä silti päästiin välillä lujaa eteenpäin. Joku kävi vielä kaupungilla, ostoksilla ja sitten 22:30 rauhoitettiin taas tilanne ja pojat nukkumaan. Tosin vielä 11:30 jouduttiin viimeiset sankarit rauhoittamaan..

14 Toinen pelipäivä Aamu rutiini sama kun aikaisemminkin, aamiainen kello 08:00 jonka jälkeen annettiin pojille vapaata lounaaseen asti. Kuka teki mitäkin, rannalle, kaupungille, uima-altaalle j.n.e. Lounaan jälkeen oli kokoonnuttiin kello 14:00 ja toistettiin rutiini ensimmäiseltä pelipäivältä. Lähdettiin porukalla noin tunnin kevyelle maastokävelylle. Takaisin hotelliin pakkamaan pelikamat ja välipalalle. Kohti pelikenttää lähdettiin taas autoilla kello 16:00 Tänään olikin vuorossa Köyhän Miehen Champions League. Tehtiin 4 tasajoukkuetta jotka koostuivat meidän vanhemmista/toimareista, meidän pelaajista sekä Eraclean P01 pojista. Jokaisessa joukkueessa oli suuren piirtein tasan jokaisesta korista jonka arvonnan suoritti Rossi ja Tomi

15 Joukkueet olivat Oranssi, Vihreä, Keltainen ja Sininen. Pelattiin ensin yksinkertainen sarja 1x15min ja 7vs.7 josta Oranssi ja Vihreä selvisivät finaalii. Keltainen ja Sininen ratkaisivat pronssin. Ekat pelit olivatkin aika mielenkiintoiset kun yhteistä kieltä ei ihan heti löytynyt, mutta jotenkin se lähti rullamaan kun pilli soi. Selvästi eniten äänessä olikin Vihreiden joukkueen Mika, ja ei kestänyt kauan niin jopa Italialaiset vihreässä joukkueessa osasivat meidän poikien nimet. Muut joukkueet olivat hieman hiljaisempia Pronssipeli olikin sitten tosi tiukka ja molemmilla olikin tilaisuutensa ratkaista. Keltainen kuitenkin onnistui pari minuuttia ennen loppua tekemään voittomaalin. Keltaiset tekivätkin taktisen muutoksen heti maalin jälkeen, eli bussi parkkiin oman rankkarialueen rajalle. Peli oli siinä ja pronssit Keltaisille

16 Finaalikin oli aika trilleri kun Vihreät ensin pienen puolustusvirheen takia päästivät Oranssit tekemään 1-0 ottelun puolivälissä. Vihreät kuitenkin jatkoivat uurastamista ja kuittasivat ihan pelin lopussa hienolla maalilla. Ratkaisu meni rankkareihin. Tässä Oranssi oli selvästi niskan päällä, ja Timon pari upeata torjuntaa riitti. Oransille KULTAA ja titteli Köyhän Miehen Champions League mestarit 2014 Ryhmäkuvaan ei saatu ihan kaikki pelaajat, kun pronssiottelu oli päättynyt jo hieman aikaisemmin ja osa pelaajista oli jo suihkussa. Mutta jokaisesta joukkueesta on kuitenkin joku

17 Pelien jälkeen kiitettiin vielä kentänhoitajaa joukkueen puolesta. Tina piti puheen ja ojennettiin kaikkien meidän poikien signeeraama pelipaita, kaulahuivi, viiri, pinssi ja joukkuevalokuva kehyksissä. Voi sanoa että vähän silmä kostui kun kentänhoitaja kiitti meitäkin hyvästä käytöksestä ja hyvistä peleistä Pelipaita olikin todella mieluisa lahja ja sitä oli salaa toivottu. Paikkakin paidalle on kuulemma jo katsottu.

18 Taksaisin hotelliin ja normi iltarutiinit illallisineen Illalla kello 22:00 pidettiin sitten vielä hotellin omistajalle Lucalle ja koko henkilökunnalle pieni kiittely tilaisuus jossa taas Tina kiitti viikosta ja ojennettiin Lucalle kehystetty joukkuevalokuva, kaulaliina, viirejä, pinssejä ja kyniä. Lucan pojalle Enriquelle ojennettiin I wish I was in Finland paita Luca puolestaan oli kutsunut paikalle paikallisen hanuri-soittajan ja laulettiin, tanssittiin ja naurettiin yhdessä. Illan kohokohta oli kun Luca sekä osa vanhemmista esittivät oodin italiaksi Lucan johdolla. Mitä laulettiin ei kuulema voi alaikäisille kääntää mutta hauskaa oli. Jopa niin hauskaa että hotellin terassin eteen kerääntyi välillä isokin joukko katsojia ja saatiin myös heiltä railakkaat aplodit. Kaikkea sitä joutuukin tekemään.. Kello olikin jo paljon mutta annettiin vielä poikien olla kaupungilla 24:00 asti, koska huomenna aamulla ei ohjelmassa muuta ohjelmaa kun pakkaamista ja muutamien huoneiden luovutusta.

19 Kotimatka alkaa Aamiaisen jälkeen oli vapaata toimintaa lounaaseen asti. Neljä huonetta jouduttiin luovuttamaan heti aamiaisen jälkeen joten toimarit ja vanhemmat auttoivat pakkaamisessa ja tavaroiden siirtämisestä muihin huoneisiin. Muuten pojat tekivät niitä samoja juttuja kuin aikaisemminkin, jotkut kävivät rannalla, jotkut ostoksilla j.n.e. Osa pojista olivat jo viikon aikana selvästikin saaneet huomiota hotellin omistajan tytöstä ja sen kaverista. Siellä oli hieman silmäpeliä puolin ja toisin. Lounaan jälkeen pakattiin ja luovutettiin huoneet, tehtiin pojille palautekysely ja kaikki saivat kirjoittaa noin 5 hyvää ja/tai huonoa asiaa reissusta. Nopealla silmäyksellä, 99% palautteista olivat positiivisia

20 14:30 otettiin vielä ryhmäkuvat sekä pojista että vanhemmista/toimareista ennen kuin Tomi vei kaikki pojat jätskille. Tämän jälkeen ei muuta kun kiitettiin ja käteltiin hotellin henkilökuntaa ja ihan kuin Lucalla olisi ollut pieni tippa linssissä. Ei kai sentään.. - Kaikki bussiin ja ARRIVEDERCI Eraclea Mare. Kivaa oli ja tänne voisi tulla uudestaankin.

21 Yhteenveto Paljon koettiin ja nähtiin viikon aikana. Ohjelma oli juuri sopivan väljä niin että vapaata riitti kaikille sopivasti, vaikkakin harjoitusleirillä oltiinkin. Kaksi harkkapäivää, kaksi pelipäivää, yksi retkipäivä ja kaksi matkapäivää olivat juuri sopiva kombinaatio. Viikko 23 oli muutenkin optimaalinen aika tälle reissulle. Varsinainen sesonki alkaa Eraclea Maressa vasta juhannuksena, joten missään ei ollut vielä liian paljon ihmisiä mutta ilma oli kuitenkin meikäläisille juuri sopiva. Kylä ei ole suuren suuri, mutta sieltä löytyy kaikki tarvittava. Ranta on kävelymatkan päässä ja hiekkaa ja rantatuoleja on niin pitkälle kun näkee. Kun vielä hotellikin on ihan oikea perhehotelli eikä mikään iso ja persoonaton, henkilökunta aivan fantastinen, ei juuri parempaa paikkaa voi toivoa. Ruokaakin oli yllin kyllin ja kaikille löytyi aina jotain. Monelta kuulinkin että tänne olisi kiva tulla oman perheen kanssa lomailemaan. Poikien palautteista voisi mainita seuraavat asiat jotka olivat melkein kaikissa lomakkeissa plussana. Vaikka ei olekaan listassa niin oli siellä jotkut myös maininneet harkat ja pelit!!! o Hotelli o Ranta o Hyvää ruokaa o Tuk-Tuk o Luca (omistaja) o Joukkueen kanssa oleminen Erityiskiitokset vielä reippaille vanhemmille jotka osallistuivat ja auttoivat ja sitä kautta saatiin vielä onnistuneempi matka aikaiseksi. Kiitokset myös toimareille ja tietenkin pelaajille. Myös Eraclean kentänhoitaja oli fantastinen. Kiitos myös Rossi. Huikea viikko, sopivassa määrin harkkaa, pelejä, retkeä ja vapaa-aikaa joten kaikki viihtyivät. Sekään ei haitannut että mukana oli yksi joka osasi vääntää paikallista murretta. Ja pakko vielä kerran mainita Eraclea Marea, hotelli Coralloa, Lucaa sekä koko henkilökuntaa. - ihan mieletön paikka ja tunnelma ja suosittelen lämmöllä muillekin joukkueille - tämän parempaa paikka parantaa joukkueen yhteishenkeä on vaikea kuvitella Hyvää kesän jatkoa kaikille Tommy Andersson P01 Joukkueenjohtaja

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma Tuhkapilvileirikoulu Barcelona 2010 Hermannin koulu 9E Esa Orelma 12.4.2010 maanantai Matkapäivän aamuna minulla oli herätys aamulla klo 6:25. Bussi Saloon lähti 11:20, joskin olin väärällä puolella tietä..

Lisätiedot

JSAST 25-vuotta. JSAST - AUTOSUUNNISTUSTA 25-vuotta Keski-Suomessa. AS-MESTARUUDET PM, SM ja K-S AM vuodelta 2007 ovat valmiit JYVÄSKYLÄNSEUDUN

JSAST 25-vuotta. JSAST - AUTOSUUNNISTUSTA 25-vuotta Keski-Suomessa. AS-MESTARUUDET PM, SM ja K-S AM vuodelta 2007 ovat valmiit JYVÄSKYLÄNSEUDUN JYVÄSKYLÄN SEUDUN AUTOSUUNNISTAJAT JSAST 25-vuotta AS-MESTARUUDET PM, SM ja K-S AM vuodelta 2007 ovat valmiit JYVÄSKYLÄNSEUDUN AUTOSUUNNISTAJAT JSAST - AUTOSUUNNISTUSTA 25-vuotta Keski-Suomessa 2 Hyvät

Lisätiedot

Lentokone nousee ja matka alkaa. Edessä yhdeksän tunnin pitkä lentomatka: onneksi oli elokuvia ja tv-sarjoja katsottavana omasta ruudusta.

Lentokone nousee ja matka alkaa. Edessä yhdeksän tunnin pitkä lentomatka: onneksi oli elokuvia ja tv-sarjoja katsottavana omasta ruudusta. Otto Kananen, Hyria Koulutus Oy Suzhou 1. 28.4.2011 1.4. Lentokone nousee ja matka alkaa. Edessä yhdeksän tunnin pitkä lentomatka: onneksi oli elokuvia ja tv-sarjoja katsottavana omasta ruudusta. 2.4.

Lisätiedot

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Kyösti Vatanen Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009 Kirjoittanut Kari Hirvonen Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Leila Lehikoinen

Lisätiedot

ÅSKpressen. toivottaa lukijoilleen. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2006!

ÅSKpressen. toivottaa lukijoilleen. Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2006! ÅSKpressen toivottaa lukijoilleen Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2006! 2 Sisällysluettelo Puheenjohtajan terveiset... 3 Rollo tapahtuma Turussa 9. 14.6.2006...4 Ryhmien yhteyshenkilöiden esittely...

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi

Rauno Vääräniemi. Hotelli Atli Kusadasi Turkki 2012 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Turkin lomalta. Matkan ajankohta oli 9.8. 16.8.2012. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Turkin Kusadasissa Hotelli

Lisätiedot

Pallo-Pojat Juniorit ry:n virallinen jäsenlehti www.pallopojatjuniorit.fi

Pallo-Pojat Juniorit ry:n virallinen jäsenlehti www.pallopojatjuniorit.fi JunnuLehti Pallo-Pojat Juniorit ry:n virallinen jäsenlehti www.pallopojatjuniorit.fi JunnuLehti Sisällys: Pääkirjoitus... 01 Puheenjohtajalta 02 Edustus... 04 PPJ/2... 08 93... 09 93 Tytöt... 10 95...

Lisätiedot

s.5 s.18 s.24 Kolme viikkoa biitsimiesten Beach volley on yksi MTV3:n kesän päälajeista

s.5 s.18 s.24 Kolme viikkoa biitsimiesten Beach volley on yksi MTV3:n kesän päälajeista s.5 Kolme viikkoa biitsimiesten paratiisissa s.18 Beach volley on yksi MTV3:n kesän päälajeista s.24 World Police & Fire Games 2007 2 Viisi vuotta, eikä suotta Julkaisija Poliisi-Biitsi ry Päätoimittaja

Lisätiedot

PUPILLI. 2/2007 Keski-Suomen Erotuomarikerho ry

PUPILLI. 2/2007 Keski-Suomen Erotuomarikerho ry PUPILLI 2/2007 Keski-Suomen Erotuomarikerho ry Sisältö, 2/2007 PÄÄKIRJOITUS 2/2007...1 KERHON SIHTEERIN TERVEISET...2 4TH EUROPEAN UNIVERSITIES FUTSAL CHAMPIONSHIP...3 POHJOLA CUP 2007...6 EUROOPAN YLIOPISTO-OPISKELIJOIDEN

Lisätiedot

Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen

Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen Työssäoppimassa Kiinassa: Ville Varjonen 4.4.-5.4. Lentokone laskeutui Shanghain kentälle. Sumu ympäröi lentokoneen. Katselin sivuille, ei näkynyt 30 metriä pidemmälle. Terminaaliin astuttuani en ollut

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI TAPOLA Talvi 2003/04 LEHTI Lumihiutale Sinä valkoinen, hentoinen Pitsinen hohtavainen pieni Kevyt ilmassa leijäten. Alas pilven reunalta Leijailet tänne jonnekin. Loiste, joka valaisee. Läpi pimeyden tuoden

Lisätiedot

KuPS:n riippumaton kannattajalehtiiii/2003. Samaa pachaa loppuun saakka... Näkyykö muita?!

KuPS:n riippumaton kannattajalehtiiii/2003. Samaa pachaa loppuun saakka... Näkyykö muita?! KuPS:n riippumaton kannattajalehtiiii/2003 II/2004 Samaa pachaa loppuun saakka... Näkyykö muita?! Ulkomailla - Maarianhamina/Bukarest Tapaaminen Pannuhuoneella Minne menet suomifutis? 2 Banzine II/04 PÄÄKIRJOITUS

Lisätiedot

Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin

Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin Risto Honkala 1 Moottoripyörämatka Mustallemerelle, Varnaan ja takaisin 28.6-14.7.2011 2 Risto Honkala Risto Honkala 3 SISÄLLYSLUETTELO MOOTTORIPYÖRÄMATKA MUSTALLEMERELLE, VARNAAN JA TAKAISIN... 1 LYHYESTI...

Lisätiedot

Raportti Brasilian työharjoittelusta kesällä 2005

Raportti Brasilian työharjoittelusta kesällä 2005 Heikki Huotari Oulun yliopisto Raportti Brasilian työharjoittelusta kesällä 2005 Kesäharjoittelu Telêmaco Borbassa Klabinin paperitehtaalla oli minulle henkilökohtaisesti todella antoisa kokemus. Kirjoittelen

Lisätiedot

Kerholehti. HONDA Riders of Finland ry 2/2009. Sisällysluettelo

Kerholehti. HONDA Riders of Finland ry 2/2009. Sisällysluettelo Kerholehti HONDA Riders of Finland ry 2/2009 v Sisällysluettelo 1 SISÄLLYSLUETTELO Puheenjohtajan "hörinät"... 3 Reissu Saksaan 12.05 21.05.2009... 4 Ruosteenpoistoa ja rokkenrollia... 7 HRoF Ruosteenpoisto

Lisätiedot

SISÄLTÖ. www.lipidi.fi. Painos 125 kpl Painettu Yliopistopainossa

SISÄLTÖ. www.lipidi.fi. Painos 125 kpl Painettu Yliopistopainossa 1 SISÄLTÖ Päätoimittajan palsta Puhiksen palsta 2. kesätapaaminen Viikissä 14.7. 3. kesätapaaminen Espoossa Fuksien vastaanotto PM-kisat Ruotsissa 18.-23.9. Isäntä Amerikassa onnea etsimässä MMYL fuksiaiset

Lisätiedot

Lohjan Taekwondoseura ry:n toiminta vuonna 2009. Sisällysluettelo

Lohjan Taekwondoseura ry:n toiminta vuonna 2009. Sisällysluettelo Lohjan Taekwondoseura ry:n toiminta vuonna 2009 Lohjan Taekwondoseura ry:n toiminta vuonna 2009 Sisällysluettelo 4 5 6 7 8 9 12 13 Tammikuu, helmikuu, maaliskuu Huhtikuu - kesäkuu Lokakuu, marraskuu Joulukuu

Lisätiedot

Rauno Vääräniemi. Hotelli Nafsika Rodoksen kaupungissa.

Rauno Vääräniemi. Hotelli Nafsika Rodoksen kaupungissa. Kreikka Rodos 2013 Tämä matkakertomus / kuvallinen matkapäiväkirja on kirjoitettu viikon Rodoksen lomalta. Matkan ajankohta oli 28.8. 4.9.2013. Kirjoittaja oli reissussa yksin. Majoituin Rodoksen kaupungissa

Lisätiedot

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta?

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta? 4 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Olen ylpeä teistä! Olette olleet hienosti mukana tämän lehden teossa. Lehteä on tehty yhdessä, juuri niin kuin jäsenlehteä mielestäni

Lisätiedot

Uudet maailmanmestarit

Uudet maailmanmestarit Uudet maailmanmestarit Grenoble s. 4-8 Juniorien EM... s. 16-17 Naisten MM... s. 18-19 Sarjat... s. 20-21 SM Turku... s. 22-25 SM Hlinna... s. 26 Seura-SM... s. 29 PM Tanska... s. 30 Maaottelut... s. 31

Lisätiedot

ILMIÖ. Hanno Möttölä. harteillaan pitkään. Venäjä-ottelun jatkoajalla. kolmen pisteen heiton jälkeen jokainen. Möttölälle merkitsee.

ILMIÖ. Hanno Möttölä. harteillaan pitkään. Venäjä-ottelun jatkoajalla. kolmen pisteen heiton jälkeen jokainen. Möttölälle merkitsee. SUDEN HETKI Yhteisistä iloista ja suruista. Suurista voitoista ja katkerista tappioista. Kovasta kurista ja ansaituista vapauksista. Sinivalkoisesta sydämestä. Niistä on vuoden suomalainen urheilujoukkue

Lisätiedot

Puheenjohtajan Pärskeet

Puheenjohtajan Pärskeet syksy 2010 PRESSEN ÅSKPRESSEN JOULU 2010 UINTIKLUBI TURKU - ÅSK RY Puheenjohtajan Pärskeet Tervehdys kaikille! Taas alkaa olla uintivuosi pulkassa, ja tällä kertaa joululomille siirtyessämme saamme nauttia

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta palkitsee tekijänsä

Vapaaehtoistoiminta palkitsee tekijänsä Maken mietteitä Vapaaehtoistoiminta palkitsee tekijänsä Kesän 2012 jalkapallosarjat ovat täydessä käynnissä. Valolta on SPL:n Tampereen piirinsarjoissa juniori joukkueita mukana seuraavissa ikäluokissa:

Lisätiedot

Viinimatkakertomus 2008. Aitojen kuplien lähteillä

Viinimatkakertomus 2008. Aitojen kuplien lähteillä Viinimatkakertomus 2008 Aitojen kuplien lähteillä Matkan tekijät: 1 Tuija Tyrväinen Heli Pekkala 2. Mace Pöyhönen Joni Anttonen Pinot Meunier Pinot Noir Chardonnay 3. Pentti Nikula Pekka Ruokonen 4. Jukka

Lisätiedot

MAALISKUU 2011. 15.3.2011, Vantaa & Vierumäki

MAALISKUU 2011. 15.3.2011, Vantaa & Vierumäki MAALISKUU 2011 15.3.2011, Vantaa & Vierumäki Kello on puoli kuusi illalla, Jens soittaa. Kysyy, miten ajetaan Vierumäelle. Kuusysillä on tänään Suomen cupin 4. kierroksen ottelu samassa 2-divisioonan lohkossa

Lisätiedot

! " (Jatkuu sivulla 4)

!  (Jatkuu sivulla 4) " (Jatkuu sivulla 4) (Jatkoa sivulta 3) # $ % 51#,6 7,8(9(*768-9 + : & & &&& # & ' ( $) * * # ' + *,-.# ' && /. &#. &&& +. 0 * *,1 / 2 ' 3 $&&4# 5 + (Jatkuu sivulla 7) Luokat 1 2 lukuvuonna 04 05. Kuvassa

Lisätiedot

Pyöräretkeilyä ja junailua Brysseliin ja takaisin

Pyöräretkeilyä ja junailua Brysseliin ja takaisin Pyöräretkeilyä ja junailua Brysseliin ja takaisin Kesällä 2010 tuli pitkästä aikaa mahdollisuus matkustaa junalla pidempi siivu Eurooppaa. Kolme tapahtumaa lomittui peräkkäin siten, että sain aikaiseksi

Lisätiedot

KARVETIN KLUBITALO. niitä silloin tällöin muiden Erkin ystävien. Kaikesta huolimatta lämmintä ja hyvää kesää kaikille. Kristiina Merisaari

KARVETIN KLUBITALO. niitä silloin tällöin muiden Erkin ystävien. Kaikesta huolimatta lämmintä ja hyvää kesää kaikille. Kristiina Merisaari 2 KARVETIN KLUBITALO Julkaisija: Karvetin klubitalo Painopaikka: Hallintoyksikkö Osoite: Karvetin klubitalo Karvetinkatu 1 21110 Naantali Yhteystiedot: Toimisto- ja hallintoyksikkö Puh: 02-4306850 Fax:

Lisätiedot

Harhailua ja ihmettelyä

Harhailua ja ihmettelyä 1 Harhailua ja ihmettelyä - Reppumatka maailman ympäri Antti Halla (Draft 13.12.2013) Sisältö Alkusanat 5 Lähtö 7 Intia 9 Nepal 15 Kiina 21 Merelle 29 Kalifornia 33 Alkusanat Lähdin vuonna 2009 reppumatkalle

Lisätiedot

Junnuille menestystä maailmalla, sivut 4-7

Junnuille menestystä maailmalla, sivut 4-7 Junnuille menestystä maailmalla, sivut 4-7 2 Suomen Petanquelehti 2007 Pääkirjoitus Liittohallitus 2007 & 2008 Matkailu avartaa Taas kerran jouduin tekemään tämän lehden hieman vastahakoisesti, kun ketään

Lisätiedot