KoiPS P01, Harjoitusleiri Eraclea Mare,

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KoiPS P01, Harjoitusleiri Eraclea Mare, 02-08.06.2014"

Transkriptio

1 KoiPS P01, Harjoitusleiri Eraclea Mare, Matkustuspäivä Lähtö Helsinki-Vantaa terminaalista T1. Oli sovittu että paikalla viimeistään 11:30 kun lähtöselvitys aukeaa 13:25, eikä se ollut minuuttiakaan liian aikaisin. Tietokonevian takia lähtöselvitysautomaatit ja baggage-drop olivat jumissa ja viimeiset pääsivät turvatarkastuksen läpi 13:20. Hyvä alku viikolle.. Eka lento sujui mutkitta ja välilasku oli Frankfurtissa. Onneksi ei ollut kun 10min kävelymatka seuraavalle portille. Pientä välipalaa, laskettiin että kaikki olivat mukana ja lentoon aikataulussa 17:05. Sen suuremmitta mutkitta laskeuduttiin 18:30 Venetsian kentälle ja ihme kyllä pääluku täsmäsi edelleen: kaikki 38 matkaajaa + Rossi edelleen mukana Matkatavaroiden saamisessa kesti noin kolme varttia, mutta siihen oli varauduttu. Kun päästin ulos, soitti matkanjohtaja Rossi jonnekin ja yhtäkkiä olikin bussi paikalla. Matkatavarat kyytiin ja kohti Eracle Marea jonne saavuttiin vajaan tunnin ajomatkan jälkeen. Perillä hotellin-omistaja Luca ottikin meitä heti lämmöllä vastaan

2 Rossi oli varoittanut ettei ruoka näin ekana iltana välttämättä ole niin kummoinen, mutta kyllä ruokaa riitti ja maistui kaikille 39 henkilölle. Ensimmäinen lautanen pastaa joko tomaatilla tai jauhelihalla, toinen lautanen pihviä ja perunaa ja jälkkäriksi jätskiä tai tiramisua. Kahden päivän kalorit yhtenä iltana, mutta oli se hyvää En tiedä onko muissa hotelleissa sama käytäntö mutta ainakin meille Hotelli Corallon tapa oli hieman erikoinen: illallisella valitaan jo seuraavan päivän lounas ja illallinen listasta, eli kaikki valitsevat 1-2 lautasta molemmille aterioille. Se oli jo itsessään aikamoinen show, ja kun menu vielä oli Italiaksi ja käännetty englanniksi ilmeisesti google-kääntäjällä niin ihmetystä riitti. Mutta jotenkin saatiin sekin tehtyä, ei vähiten Rossi-kääntäjän avustuksella. Illallisen jälkeen jaettiin huoneet ja yritettiin rauhoittaa poikia ja pikku hiljaa saada nukkumaan. Vielä paikallista aikaa kello kymmenen oli huoneissa kyllä valot mutta hiljaista oli. Seuraavalla kierroksella kello 22:30 oli jo huoneissakin pimeätä. Päivän sairas-saldo oli yksi korvatulehdus, eli ei paha Lyhyt toimaripalaveri alakerran terassilla ja sitten painuttiin pehkuihin.. herätys olikin sovittu 08:00 seuraavalle aamulle

3 Ensimmäinen päivä Italiassa, harkkapäivä Aika huonosti nukutun yön jälkeen lähti Tommy ja Juha kaupunkikierrokselle 06:00 yrittäen löytää paikka mistä saisi kahvia. Se ei ollut helppoa mutta viittomakielellä opittiin että noin kello 07:00 kahvilat avaavat. Yhden toisen hotellin baarista saatiin kuitenkin kahvit juotua. Kierros jatkui rannalle joka olikin isoin ja pitkin missä ainakin itse olen ollut. Paikallisten mukaan rantabulevardi on reilut 6km pitkä ja ensi silmäyksellä tieto pitää varmasti paikkansa, sillä aurinkotuoleja oli niin pitkälle kuin pystyi näkemään. Jokaisella hotellilla on rannassa oma merkitty alueensa mistä saa varata oman aurinkotuolinsa vaikkapa koko viikoksi, ja niin mekin tehtiin. Lähdettiin takaisin hotellille noin 07:30 missä pikku hiljaa muutkin heräsivät ja odottivat aamiaista. Aamiainen onkin sitten hieman meikäläistä versiota kevyempi, mutta kyllä sillä nälkä lähtee (jogurttia, leikkelettä ja leipää, joskus kroissantteja) Aamiaisen jälkeen oli vuorossa ekat treenit. 09:30 suunnattiin autoilla kentälle joka sijaitsi muutaman kilsan päässä. Vanhemmat jätettiin tietenkin hotellille, niin ettei autoja tarvittu kun 5kpl. Toimaritkin toimivat kuiskeina, allekirjoittanut mukaan lukien. Parin tunnin treeni yli 25asteen kuumuudessa oli aika kova monelle pojalle ja muutama joutuikin seuraamaan lopputreenit kentän laidalla kun alkoi päätä särkemään ja tuli kramppeja Loppupeliin osallistui kuitenkin kaikki pojat, ja paikalle olleet toimaritkin. Huomenna onkin molemmilla peliryhmillä pelit samaisella kentällä, joten oli hyvä päästä saada tuntumaa paikkaan. Verrattuna tuttuun Kotitekikseen, oli alusta todella huono. Kova ja täynnä koloja/kuoppia mutta tällä mennään.

4 Treenien jälkeen kaikki suihkun kautta hotelliin ja lounaalle. Tosin paluumatka hotellille oli ihan eri kun mitä aamulla kentälle päin mennessä ja syy tähän oli kuulemma että poliisit oli nähty kylässä. Miksi niitä piti välttää, ei selvinnyt meille.. Lounas seurasikin sitten jo tuttua kaava, ensimmäinen lautanen, toinen lautanen ja jälkkäri. Ihan kaikki eivät nytkään jaksaneet jälkkäriä koska sen verran tuhdit olivat ruuat Kun muu kylä rauhoittui kolmen tunnin siestaan, suuntasimme kaikki 39 henkeä rannalle. Kävelymatkaa on ehkä 300m ja on kuten jo mainitsinkin, muutaman kilometrin pituinen kaistale. Vesi on aivan kirkasta ja hiekkapohja. Ihanaa. Uitiin, pelattiin rantalentistä ja löhöttiin 3 tuntia ennen kuin ekat alkoivat väsähtää. Takaisin hotelliin tultiin noin 17:30 ja jokainen sai vapaa-aikaa tehdä mitä halusivat. Käydä kaupoissa, kävelemässä tai miksei uida hotellin altaissa 19:30 tuttu asia, eli illallinen joka sekin sujui jo tutuksi tulleen kaavan mukaan. Noin 22:30 oli taas rauha laskeutunut Hotelli Coralloon. Sairaslistalle ei muita paitsi muutamalla pientä päänsärkyä y.m.v.

5 Ensimmäinen pelipäivä Eilinen päivä oli selvästikin uuvuttanut poikia tarpeeksi, koska aamulenkin jälkeen ei yhtään poikaa näkynyt. Aamiainen oli sovittu 8:00, joten mars poikia herättämään. Aamiaisen jälkeen oli vapaata toimintaa aamupäivän, ja kaikki 39 henkilöä suuntasi rannalle. Uintia, ranta-lentistä, korista ja tennis-fudis ohjelmassa. Jotkut innostuivat hiekkalinnojen rakentamisesta ja hiekkaan hautautumisestakin Keskellä päivää takaisin hotellille ja lounaalle. Lounaan jälkeen toimari-palaveri Rossin kanssa missä käytiin läpi huomisen Venetsian-retki, minne mennään ja mitä tehdään Palaverin jälkeen aloitettiin valmistautuminen otteluihin noin tunnin maastokävelyllä, johon osallistuivat kaikki pelaajat sekä reippaimmat vanhemmatkin. Takaisin hotelliin ja välipalalle.

6 Siinä tulikin vastaan pieni haaste kun oli tietenkin SIESTA!!! Ei vielä oltu ihan kartalla näistä kauppojen aukioloajoista, mutta löydettiin kuitenkin jostain hedelmiä, juotavaa joghurttia ja paljon vettä jolla saatiin tankkaus tehtyä Kello 16:00 lähdettiin taas autoilla kohti kenttää ja nyt olivat myös vanhemmat mukana, joten suhattiin aika monella autolla. Ja jos joku ihmettelee millä autoilla tässä liikuttiin niin tässä taitaa olla Hotelli Corallon toinen erikoisuus : luontaisetuna työntekijät saavat lainata asiakkaille oman autonsa ilman minkäänlaista korvausta!!! Paikalla meitä vastaanotti kenttähoitaja joka olikin jo tehnyt molemmat kentät valmiiksi. Sininen ryhmä pelaa 2 ottelua 9vs.9 ja 1x25min (maalialueen paitsio ja veska saa ottaa oman pelaajan potkiman pallon käsiin) Valkoinen ryhmä pelaa vain yhden ottelun 7vs.7 ja 2x20min(ei paitsiota, veskasääntö sama) Sinisten ekassa pelissä vastaan tuli naapurikaupunki Jesolon joukkue. Molemmat jännittivät selvästikin ja peli oli ailahtelevaa. Kenttäkään ei ollut parhaassa mahdollisessa tikissä viikkojen sateiden jälkeen ja tuntui Kotitekikseen verrattuna lähinnä perunapellolta. Pojat valittelivatkin heti alusta että kenttämestarin erikoisia tulee koko ajan. KoiPS sai kuitenkin juonesta kiinni ja hallittiinkin peliä alkua lukuunottamatta. Pelin puolivälin tietämillä teki sitten Veeti voittomaalin kulmapotkusta. HIENOA KoiPS. Loppupeli olikin sitten selvästi meidän hallintaa mutta lisämaaleja ei saatu.

7 Väliotteluna pelattiin Eraclea vs. Jesolo jonka Eraclea voitti 2-0, joten viimeisessä ottelussa oli sitten miniturnauksen voitto Eraclea vs. KoiPS olikin sitten juuri niin jännittävä kuin olettaa saattoi. Kummallakin oli tilanteensa mutta tolppien väliin palloa ei saatu. Lähellä oli takaisku pelin lopussa kun maalivahti Laten piti potkaista kohti tulevaa palloa, mutta pallo tekikin pienen sivupompun yli jalan. Onneksi pallo meni tolpan väärältä puolelta ohi. Huh. Lopputulos 0-0 ja kun tuomari ei antanut ratkaista rankkareilla, ei varsinaista voittajaa saatu selville. Hyviä ja tasaisia pelejä kuitenkin ja historiaa sekin että KoiPS P01 ensimmäinen italiassa pelattu ottelu päättyi VOITTOON. Lauantaina on sitten molemmilla ryhmillä uudet pelit. Valkoisten vastustaja oli Eraclean P01/P02/P03 joukkueista koottu ryhmä joka oli selvästi meidän joukkuetta vahvempi ja pysyttiinkin vain eka erä vastustajan vauhdissa. Toisella puoliajalla alkoivat jalka- ja muut vaivat sekä kuumuus verottamaan meidän poikien liikkumista ja vielä kun ei välillä ollut vaihtomiestäkään niin loppunumerot olivat suurehkot eli 9-0 Eraclealle.

8 Kaikille vastustajille oli myös hankittu hienot KoiPS-pinssit sekä sinivalkoiset Finland-kynät lahjaksi. Paikalliseen tapaan vaihdetaan viirit ja kätellään vastustajia ennen peliä samalla kun mennään riviin tuomarin molemmille puolille ja katsojat saavat ottaa valokuvia. Pojat itse antoivat samalla jokaiselle vastustajan pelaajalle lahjat Sairaslista ei lyhentynyt, mutta ei juuri kasvanutkaan. Marja ja Juha tosin joutuivat tänäänkin ylitöihin paikkaamaan ja lääkitsemään poikia. Ei mitään vakavampaa kuitenkaan.

9 Retki Venetsiaan Tämä päivä olikin kokonaisuudessaan varattu Venetsian retkelle. Aamiaisen jälkeen lähdettiinkin reittibussilla 09:30 kohti PUNTA SABBIONIa, mistä lähti laiva kohti Venetsiaa. Eka pysähdyspaikka oli BURANOn saari joka on vanha kalastajakylä sekä tunnettu pitseistään. Tietenkin kesäaikaan turismi on yksi tärkeimmistä tulonlähteistä. Varattiinkin tunti shoppailuun ja hätäisimmät ehtivätkin siinä ajassa käyttää melkein kaikki käyttörahansa tuliaisiin. Shoppailun jälkeen syötiin eväät jotka saatiin mukaan hotellista, jonka jälkeen otettiin seuraava laiva pääsaarelle.

10 Muutaman pysähdyksen jälkeen (Torcello, Mazzorbo, Murano Faro, Murano Colonna) päästiin perille PIAZZA SAN MARCOON ja jakaannuttiin pieniin ryhmiin. Joku kävi shoppailemassa, gondoliajelulla, syömässä j.n.e. Tosin näin meikäläisen silmin Venetsian romanttisuus ei kyllä käynyt ihan heti selväksi, mutta voi johtua matkaseurasta.. Hauskaa kuitenkin oli ja pojille ja vanhemmille tuli hyvä kokemus ja muisto. Tuli nähtyä Pyhän Markuksen tori, Canal Grande, Marco Polon ja Vivaldin kotitalot ja monta muutakin nähtävyyttä

11 Reilun kolmen tunnin jälkeen keräännyttiin sovittuun kohtaamispaikkaan ja lähdettiin laivalla paluumatkalle. Bussi johon piti mennä tulikin yllättäen täyteen, mutta Luca joka oli matkassa mukana sai sovittua että toinen bussi heittää kierroksen myös Eracleassa. Only in Italy!!! Sitten sama iltarutiini, altaalla oleskelua, illallinen, shoppailua, Tuk-Tuk ajoa ja hiljaisuus 22:30

12 Toinen harkkapäivä Eilinen Venetsian reissu sekä Tuk-Tuk seikkailut olivat selvästikin uuvuttaneet poikia ja kun vihdoin ja viimein saatiin pojat hiljentymään, nukkuivat kaikki oikein hyvin siihen asti että herätettiin kello 08:00 aamiaiselle Aamiaisen jälkeen oli lähtö harjoituksiin 9:30. Rossi veti harjoitukset tänään ja alustikin harkkaa todella hyvin, kertoi mitä tehdään ja miksi Muuten perusharkka vaikkakin rossi-lisä kyllä kävi pelaajille selväksi kun pelaajat tulivat välillä paikkaamaan kipeitä paikkoja ja aika monella kramppasi Tänään harkoissa oli oikein yleisöäkin kun paikallinen koulu ilmeisestikin piti liikuntapäivän viereisellä kentällä. Ihmetystä riitti ja tyttö-laumat hengailivat pitkäänkin meidän kentän laidalla. Kyllä pojatkin osoittivat kiinnostusta ja aina sopivassa välissä joku kävi jututtelemassa, millä kielellä en osaa sanoa

13 Harkkojen jälkeen hotellille ja lounaalle. Iltapäivän ohjelma koostui ensin parista palaverista, toinen Rossin kanssa ja toinen Tomin kanssa jonka jälkeen suunnattiin taas rannalle. Tänään pidettiinkin rannalla pienet sisäiset kilpailut. Ensin tehtiin maalit veteen ja pojat vastaan vanhemmat ranta-käsipalloa. Tasaista oli ja voiton vanhemmille ratkaisi vahvistuksemme Oona joka teki voittomaalin Vähän vedettiin henkeä ja sitten ranta-lentistä sekajoukkuein eli pojat ja vanhemmat sekaisin. Vanhemmat olivat koko ajan samat mutta poikia vaihtui tiuhaan tahtiin muihin aktiviteetteihin. Vielä tässä vaiheessa on parin metrin rako poikien ja tyttöjen välillä.. Sitten sama vanha rutiini eli hotellille ja altaan kautta pukeutumaan ja valmistautumaan illalliselle. illallisen jälkeen muutettiin ohjeistusta sen verran että Tuk-Tuk ajelulle pitää ottaa yksi aikuinen mukaan vähän hillitsemään menoa. Hyvin sujui sekin eikä poikia haitannut pätkääkään. Kyllä silti päästiin välillä lujaa eteenpäin. Joku kävi vielä kaupungilla, ostoksilla ja sitten 22:30 rauhoitettiin taas tilanne ja pojat nukkumaan. Tosin vielä 11:30 jouduttiin viimeiset sankarit rauhoittamaan..

14 Toinen pelipäivä Aamu rutiini sama kun aikaisemminkin, aamiainen kello 08:00 jonka jälkeen annettiin pojille vapaata lounaaseen asti. Kuka teki mitäkin, rannalle, kaupungille, uima-altaalle j.n.e. Lounaan jälkeen oli kokoonnuttiin kello 14:00 ja toistettiin rutiini ensimmäiseltä pelipäivältä. Lähdettiin porukalla noin tunnin kevyelle maastokävelylle. Takaisin hotelliin pakkamaan pelikamat ja välipalalle. Kohti pelikenttää lähdettiin taas autoilla kello 16:00 Tänään olikin vuorossa Köyhän Miehen Champions League. Tehtiin 4 tasajoukkuetta jotka koostuivat meidän vanhemmista/toimareista, meidän pelaajista sekä Eraclean P01 pojista. Jokaisessa joukkueessa oli suuren piirtein tasan jokaisesta korista jonka arvonnan suoritti Rossi ja Tomi

15 Joukkueet olivat Oranssi, Vihreä, Keltainen ja Sininen. Pelattiin ensin yksinkertainen sarja 1x15min ja 7vs.7 josta Oranssi ja Vihreä selvisivät finaalii. Keltainen ja Sininen ratkaisivat pronssin. Ekat pelit olivatkin aika mielenkiintoiset kun yhteistä kieltä ei ihan heti löytynyt, mutta jotenkin se lähti rullamaan kun pilli soi. Selvästi eniten äänessä olikin Vihreiden joukkueen Mika, ja ei kestänyt kauan niin jopa Italialaiset vihreässä joukkueessa osasivat meidän poikien nimet. Muut joukkueet olivat hieman hiljaisempia Pronssipeli olikin sitten tosi tiukka ja molemmilla olikin tilaisuutensa ratkaista. Keltainen kuitenkin onnistui pari minuuttia ennen loppua tekemään voittomaalin. Keltaiset tekivätkin taktisen muutoksen heti maalin jälkeen, eli bussi parkkiin oman rankkarialueen rajalle. Peli oli siinä ja pronssit Keltaisille

16 Finaalikin oli aika trilleri kun Vihreät ensin pienen puolustusvirheen takia päästivät Oranssit tekemään 1-0 ottelun puolivälissä. Vihreät kuitenkin jatkoivat uurastamista ja kuittasivat ihan pelin lopussa hienolla maalilla. Ratkaisu meni rankkareihin. Tässä Oranssi oli selvästi niskan päällä, ja Timon pari upeata torjuntaa riitti. Oransille KULTAA ja titteli Köyhän Miehen Champions League mestarit 2014 Ryhmäkuvaan ei saatu ihan kaikki pelaajat, kun pronssiottelu oli päättynyt jo hieman aikaisemmin ja osa pelaajista oli jo suihkussa. Mutta jokaisesta joukkueesta on kuitenkin joku

17 Pelien jälkeen kiitettiin vielä kentänhoitajaa joukkueen puolesta. Tina piti puheen ja ojennettiin kaikkien meidän poikien signeeraama pelipaita, kaulahuivi, viiri, pinssi ja joukkuevalokuva kehyksissä. Voi sanoa että vähän silmä kostui kun kentänhoitaja kiitti meitäkin hyvästä käytöksestä ja hyvistä peleistä Pelipaita olikin todella mieluisa lahja ja sitä oli salaa toivottu. Paikkakin paidalle on kuulemma jo katsottu.

18 Taksaisin hotelliin ja normi iltarutiinit illallisineen Illalla kello 22:00 pidettiin sitten vielä hotellin omistajalle Lucalle ja koko henkilökunnalle pieni kiittely tilaisuus jossa taas Tina kiitti viikosta ja ojennettiin Lucalle kehystetty joukkuevalokuva, kaulaliina, viirejä, pinssejä ja kyniä. Lucan pojalle Enriquelle ojennettiin I wish I was in Finland paita Luca puolestaan oli kutsunut paikalle paikallisen hanuri-soittajan ja laulettiin, tanssittiin ja naurettiin yhdessä. Illan kohokohta oli kun Luca sekä osa vanhemmista esittivät oodin italiaksi Lucan johdolla. Mitä laulettiin ei kuulema voi alaikäisille kääntää mutta hauskaa oli. Jopa niin hauskaa että hotellin terassin eteen kerääntyi välillä isokin joukko katsojia ja saatiin myös heiltä railakkaat aplodit. Kaikkea sitä joutuukin tekemään.. Kello olikin jo paljon mutta annettiin vielä poikien olla kaupungilla 24:00 asti, koska huomenna aamulla ei ohjelmassa muuta ohjelmaa kun pakkaamista ja muutamien huoneiden luovutusta.

19 Kotimatka alkaa Aamiaisen jälkeen oli vapaata toimintaa lounaaseen asti. Neljä huonetta jouduttiin luovuttamaan heti aamiaisen jälkeen joten toimarit ja vanhemmat auttoivat pakkaamisessa ja tavaroiden siirtämisestä muihin huoneisiin. Muuten pojat tekivät niitä samoja juttuja kuin aikaisemminkin, jotkut kävivät rannalla, jotkut ostoksilla j.n.e. Osa pojista olivat jo viikon aikana selvästikin saaneet huomiota hotellin omistajan tytöstä ja sen kaverista. Siellä oli hieman silmäpeliä puolin ja toisin. Lounaan jälkeen pakattiin ja luovutettiin huoneet, tehtiin pojille palautekysely ja kaikki saivat kirjoittaa noin 5 hyvää ja/tai huonoa asiaa reissusta. Nopealla silmäyksellä, 99% palautteista olivat positiivisia

20 14:30 otettiin vielä ryhmäkuvat sekä pojista että vanhemmista/toimareista ennen kuin Tomi vei kaikki pojat jätskille. Tämän jälkeen ei muuta kun kiitettiin ja käteltiin hotellin henkilökuntaa ja ihan kuin Lucalla olisi ollut pieni tippa linssissä. Ei kai sentään.. - Kaikki bussiin ja ARRIVEDERCI Eraclea Mare. Kivaa oli ja tänne voisi tulla uudestaankin.

21 Yhteenveto Paljon koettiin ja nähtiin viikon aikana. Ohjelma oli juuri sopivan väljä niin että vapaata riitti kaikille sopivasti, vaikkakin harjoitusleirillä oltiinkin. Kaksi harkkapäivää, kaksi pelipäivää, yksi retkipäivä ja kaksi matkapäivää olivat juuri sopiva kombinaatio. Viikko 23 oli muutenkin optimaalinen aika tälle reissulle. Varsinainen sesonki alkaa Eraclea Maressa vasta juhannuksena, joten missään ei ollut vielä liian paljon ihmisiä mutta ilma oli kuitenkin meikäläisille juuri sopiva. Kylä ei ole suuren suuri, mutta sieltä löytyy kaikki tarvittava. Ranta on kävelymatkan päässä ja hiekkaa ja rantatuoleja on niin pitkälle kun näkee. Kun vielä hotellikin on ihan oikea perhehotelli eikä mikään iso ja persoonaton, henkilökunta aivan fantastinen, ei juuri parempaa paikkaa voi toivoa. Ruokaakin oli yllin kyllin ja kaikille löytyi aina jotain. Monelta kuulinkin että tänne olisi kiva tulla oman perheen kanssa lomailemaan. Poikien palautteista voisi mainita seuraavat asiat jotka olivat melkein kaikissa lomakkeissa plussana. Vaikka ei olekaan listassa niin oli siellä jotkut myös maininneet harkat ja pelit!!! o Hotelli o Ranta o Hyvää ruokaa o Tuk-Tuk o Luca (omistaja) o Joukkueen kanssa oleminen Erityiskiitokset vielä reippaille vanhemmille jotka osallistuivat ja auttoivat ja sitä kautta saatiin vielä onnistuneempi matka aikaiseksi. Kiitokset myös toimareille ja tietenkin pelaajille. Myös Eraclean kentänhoitaja oli fantastinen. Kiitos myös Rossi. Huikea viikko, sopivassa määrin harkkaa, pelejä, retkeä ja vapaa-aikaa joten kaikki viihtyivät. Sekään ei haitannut että mukana oli yksi joka osasi vääntää paikallista murretta. Ja pakko vielä kerran mainita Eraclea Marea, hotelli Coralloa, Lucaa sekä koko henkilökuntaa. - ihan mieletön paikka ja tunnelma ja suosittelen lämmöllä muillekin joukkueille - tämän parempaa paikka parantaa joukkueen yhteishenkeä on vaikea kuvitella Hyvää kesän jatkoa kaikille Tommy Andersson P01 Joukkueenjohtaja

BIDDY BASKET 2015 / New Orleans 11.-20.3.2015

BIDDY BASKET 2015 / New Orleans 11.-20.3.2015 DAY 1 BIDDY BASKET 2015 / New Orleans 11.-20.3.2015 Matka alkoi kun kokoonnuimme Helsinki-Vantaan lentokentälle 04.30. Härski ja Niko pitivät meille pienen palaverin ja aloimme hoitaa lähtömuodollisuuksia.

Lisätiedot

Savonlinnan seudun erotuomareiden koulutus-/opintomatka

Savonlinnan seudun erotuomareiden koulutus-/opintomatka Savonlinnan seudun erotuomareiden koulutus-/opintomatka 30.3-3.4.2017 Torstai 30.3.2017 Lähdimme klo 17.30 kokeneen tuomarin Juha Raution autolla kohti Vantaata, jossa yövyimme ensimmäisen yön. Ennen lähtöä

Lisätiedot

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012

ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 ESTIEM Nordic Regional Coordination Meeting Lappeenranta 4.- 8.10.2012 Torstaina 4.10. saapuivat osallistujat ympäri Suomea ja Norjan Trondheimista. Illalla kokoonnuimme Kaplaakin kiltahuoneelle, jonne

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

KAKKOS SANOMAT. Tapahtumia: luistelu 2 liikunta 2 Metsäpaja 3 Laavuretki 3 syysloma 4 Mosaiikkia 7 Merimuseo 8

KAKKOS SANOMAT. Tapahtumia: luistelu 2 liikunta 2 Metsäpaja 3 Laavuretki 3 syysloma 4 Mosaiikkia 7 Merimuseo 8 Rauman freinetkoulun 2lk:n luokkalehti 2# lokakuu 2010 KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Tapahtumia: luistelu 2 liikunta 2 Metsäpaja 3 Laavuretki 3 syysloma 4 Mosaiikkia 7 Merimuseo 8 Koulumme 2 4lk:n oppilaista

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Maanatai aamuna 2.11 hyppäsimme Ylivieskassa junaan kohti Helsinkiä, jossa olimme puolen päivän aikoihin. Lento Pariisiin lähti 16.05. Meitä

Lisätiedot

BEST LEIRIKOULU EVER! 2014

BEST LEIRIKOULU EVER! 2014 BEST LEIRIKOULU EVER! 2014 1.päivä Maanantaiaamuna (22.9) koko luokka kokoontui yhdeksältä kellotornille. Jännitys oli ilmassa, lähdemme tänään leirikouluun Saksaan! Tatu oli jakanut meidät edellispäivänä

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa

Timo Martikainen ICT, Varia. Matka Kiinassa Matka Kiinassa Reissu lähti liikkeelle 30.10.2016 Helsinki Vantaa -lentokentältä. Mukaan lähti 7 opiskelijaa ja ensimmäiseksi 1,5 viikoksi kolme opettajaa: Jarno, Arttu ja Heimo. Kaikkia vähän jännitti,

Lisätiedot

Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8

Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8 Seoulin kansainvälinen kesäkoulu 2010 25.6-4.8 Väkiluku 48,5 miljoonaa Pinta-ala 99 313 km 2 Kieli Korea Valuutta Won Aikavyöhyke GMT +8 Pääkaupunki Seoul Presidentti Lee Myung-bak Etelä-Korea University

Lisätiedot

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. 28.3.2015 C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. PK kesti maalivahti Jose Ylisalon johdolla KPK: n alkuminuuttien rynnistyksen, irtokiekot ja miehet siivottiin tehokkaasti maalin edestä

Lisätiedot

TURNAUSINFO KELLOKOSKEN ALKU T00-02 RUUKKI GIRLS CUP

TURNAUSINFO KELLOKOSKEN ALKU T00-02 RUUKKI GIRLS CUP TURNAUSINFO KELLOKOSKEN ALKU T00-02 RUUKKI GIRLS CUP 15.6.2013 Järjestäjä ja yhteystiedot... 3 Yleistä... 3 Yleiset pelisäännöt... 3 Palkitsemiset... 4 Ohjaajista... 4 Pukukopit... 4 Turnauspaikan palvelut...

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA

VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA VIRKISTYSLEIRI SOMPALAN LEIRIKESKUKSESSA 12. 16.8.2013 Olipa tosi mukava kurssi. Sopivan rauhallinen tempoltaan ja kuitenkin tarpeeksi jokaiselle sopivia aktiviteetteja ja paikka mitä loistavin! Lähdimme

Lisätiedot

FC Honka P09 -turnaus

FC Honka P09 -turnaus FC Honka P09 turnaus Ulkokenttäturnaus Tapiolassa vuonna 2009 syntyneille pojille lauantaina 22.4.2017 klo 9.00 alkaen Tervetuloa turnaukseen! Kun saavutte paikan päälle, käykää ilmoittautumassa turnaustoimistoon

Lisätiedot

Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015

Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015 Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015 13.5. kello 2.45 marttasisar Kaarina soitteli minulle herätyssoiton ja näin tämä Italian matkan alkaminen on todellista.

Lisätiedot

IV ja V Divisioonien sekä Harrastesarjojen playoff- ottelut

IV ja V Divisioonien sekä Harrastesarjojen playoff- ottelut IV ja V Divisioonien sekä Harrastesarjojen playoff- ottelut Huom. Mikäli tilanne on tasan varsinaisenpeliajan jälkeen (kaikki playoff ottelut) suoritetaan voittomaalikilpailu pareittain. Voittomaali kilpailun

Lisätiedot

Patamäen E-tytöt maailman suurimmassa lentopallotapahtumassa POWER CUPissa Raahessa 5-8.6.2014

Patamäen E-tytöt maailman suurimmassa lentopallotapahtumassa POWER CUPissa Raahessa 5-8.6.2014 Patamäen E-tytöt maailman suurimmassa lentopallotapahtumassa POWER CUPissa Raahessa 5-8.6.2014 Pientä 'suurta' jännitystä ilmassa saapuminen majoituspaikkaan liikuntahallille. Makuupaikkojen valinta ja

Lisätiedot

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa. KAUSI 2017-2018 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto järjestelee ja asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan otteluihin.

Lisätiedot

VALTTI CUP. Valtin P03 järjestämä D12 -ikäluokan turnaus 14.5. 17.5.2015

VALTTI CUP. Valtin P03 järjestämä D12 -ikäluokan turnaus 14.5. 17.5.2015 VALTTI CUP 2015 Valtin P03 järjestämä D12 -ikäluokan turnaus 14.5. 17.5.2015 2 VALTTI CUP 2015 VALTTI CUP 2015 3 TERVETULOA VALTTI CUP 2015 -tapahtumaan Pojat 2003 on Valtin yksi suurimmista ikäkausijoukkueista,

Lisätiedot

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI EBK TIKRUCUP..7 YLEISTÄ Tervetuloa Tikrucupiin! Turnauspäivä lähestyy ja alla tarkemmin turnausinfoa sekä linkki otteluohjelmiin. Turnaus järjestetään loistavissa olosuhteissa, toivottavasti myös sään

Lisätiedot

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus

Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus Matkaraportti Viro, Tartto, Kutsehariduskeskus 7.3.2011 17.4.2011 Joni Kärki ja Mikko Lehtola Matka alkoi Oulaisten rautatieasemalta sunnuntaina 16.3. Juna oli yöjuna, ja sen oli tarkoitus lähteä matkaan

Lisätiedot

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga Ry Turku ja Sunnea Oy järjestivat harjoitusleirin Kroatiassa syyskuussa 2011. Matkakohteena oli historiallinen Trogir. lensivät Norwegianilla ja myöhemmin

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

D-tytöt Särkänniemi Cupissa

D-tytöt Särkänniemi Cupissa D-tytöt Särkänniemi Cupissa D-tytöt osallistuivat kolmen päivän Särkänniemi cupiin, pelit pelattiin Pirkkahallin nurmi kentillä! Ensimmäinen peli oli perjantai aamusella TPV:tä vastaan. Tytöt taistelivat

Lisätiedot

JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle

JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle Kentän osia Maalivahdinalue Rangaistusalue Meillä tätä ei vielä erotella Maalipotku annetaan laatikon sisäpuolelta Kulmapotkut annetaan kulmista Keskipiste Peli alkaa

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Kannelmäen peruskoulun lehti

Kannelmäen peruskoulun lehti Kannelmäen peruskoulun lehti Tämä lehti on kannelmäen peruskoulun oppilaiden tekemä lehti Tässä lehdessä esitetään oppilaiden tekemiä eri töitä, piirroksia ja sarjakuvia sekä raportti Super Schools viikosta

Lisätiedot

Ranska, Chamonix TAMMIKUU

Ranska, Chamonix TAMMIKUU Ranska, Chamonix TAMMIKUU Tulin Ranskaan 2.1.2013 Riitan & Katjan kanssa. Oltiin hotelilla, joskus 9 jälkeen illalla. Sain oman huoneen ja näytettiin pikaisesti missä on suihkut ja vessat. Ensimmäisenä

Lisätiedot

Uppgårds Fotisgolf. Tällä radalla pitää potkaista pallo alustalta reikään joka sijaitsee juuri ratalipun kohdalla.

Uppgårds Fotisgolf. Tällä radalla pitää potkaista pallo alustalta reikään joka sijaitsee juuri ratalipun kohdalla. Uppgårds Fotisgolf Yleiset ohjeet kaikille radoille: Jokainen rata alkaa aina pienen keltaisen pöydän kohdalla. Pöydältä näkee myös mite kyseinen rata pelataan. Radan lopussa oleva lippu ei aina osoite

Lisätiedot

Kesämäki 06 Kevätturnaus

Kesämäki 06 Kevätturnaus Kesämäki 06 Kevätturnaus - 29.04.2017 - Littoisten Urheilukenttä - Sippaantie 2, Kaarina Kesämäki 06 Kevätturnaus Tervetuloa Kesämäki 2006 Kevätturnaukseen Littoisten Urheilukentälle Kaarinaan 29.04.2017.

Lisätiedot

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla.

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla. P02 SYYSTURNAUSINFO 2015 Tervetuloa FC Halikko P02/P03-joukkueiden järjestämään jalkapalloturnaukseen Halikon Aseman Urheilukentälle (Mustamäentie 153). Karttalinkki Turnaustoimisto Pysäköinti Turnaustoimisto

Lisätiedot

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen

Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Pakolaisuus-kurssi Andrew Bowo ja Lassi Taskinen Alppilan lukio on järjestänyt yhdessä Espoonlahden ja Kauhavan lukioiden sekä Europaschule Langerwehen kanssa yhdessä Opetushallituksen osin tukeman kurssin

Lisätiedot

Hanna palkintomatkalla Brysselissä - Juvenes Translatores EU-käännöskilpailun voitto Lyseoon!

Hanna palkintomatkalla Brysselissä - Juvenes Translatores EU-käännöskilpailun voitto Lyseoon! Hanna palkintomatkalla Brysselissä - Juvenes Translatores EU-käännöskilpailun voitto Lyseoon! Jo vuodesta 2007 lähtien Euroopan Unionin Komissio on järjestänyt EU-maiden 17-vuotiaille lukiolaisille käännöskilpailun,

Lisätiedot

PALLO JALASSA VAI HUKASSA?

PALLO JALASSA VAI HUKASSA? Wanuvan toimintapäivä aloitettiin Vauhtikellarissa, erilaisilla leikkimielisillä kilpailuilla. Vetäjänä ja tuomarina kisoissa toimi Eetu Putkinen, joka työskentelee Vauhtikellarissa ja Energy Fitness Clubilla.

Lisätiedot

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia /

Yleinen kielitutkinto, keskitaso, harjoituksia / RUOKA LÄMMITTELY 1. Mitä teet aamulla ensimmäiseksi? Entä sen jälkeen? 2. Mihin aikaan syöt yleensä aamupalaa / lounasta / päivällistä / iltapalaa? 3. Mitä teet iltapäivällä? 4. Mitä sinä syöt usein? 5.

Lisätiedot

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4 SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4 Lohkot: Lohko A: Sampo, Tammerkoski, Linnainmaa,

Lisätiedot

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

TURNAUSSÄÄNNÖT 2014. Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan. OTTELUIDEN PELAAMINEN Ottelut pelataan 4 vs 4 peleinä. Ottelut pelataan puolikkaassa kaukalossa kaukalon suuntaisesti. Maalien koko on 122 cm x 183 cm. Ottelut pelataan mustilla kiekoilla. Ottelut pelataan

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

HYUNDAI-GIRL POWER -TURNAUSINFO 2014 PALLOLIITON 90-VUOTISJUHLATAPAHTUMA

HYUNDAI-GIRL POWER -TURNAUSINFO 2014 PALLOLIITON 90-VUOTISJUHLATAPAHTUMA HYUNDAI-GIRL POWER -TURNAUSINFO 2014 PALLOLIITON 90-VUOTISJUHLATAPAHTUMA Tervetuloa FC Halikko T04 -joukkueen järjestämään jalkapalloturnaukseen 16.8.2014 Halikon Aseman Urheilukentälle (Mustamäentie 153).

Lisätiedot

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA

KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA KITISENRANNAN POJAT SAIVAT ELOKUVAOPPIA IRLANNISSA Lähdimme vappuaamuna 1.5.jännittävälle elokuvamatkalle Irlantiin Kitisenrannan koulun pihalta. Mukana olivat Taneli Juntunen (9b), Joonas Tuovinen (9b),

Lisätiedot

Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia

Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia Muhoksen Kirkonkylän koulu ja Honkalan koulu Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia Vanhemmat 7 13-vuotiaiden lasten osallisuuden edistäjinä Kyselyn toteuttaminen Kysely tehtiin yhteistyössä rehtoreiden

Lisätiedot

REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0

REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0 REIKÄPELIN PELIOHJEET Versio 2.0 en versiot: Versio Pvm Muuttaja / Muutos 1.0 1.5.2004 RRu / luotu 4.5.2004 RRu / Muutokset 2.0 18.5.2015 RRu / JymyGolf versio Sisälysluettelo 1 JYMYGOLF REIKÄPELI... 2

Lisätiedot

Jesse Saarinen & Jaakko Jänis

Jesse Saarinen & Jaakko Jänis Jesse Saarinen & Jaakko Jänis Amazing Race Amazing racessa kilpailijat toimivat joukkueina, joissa on kaksi henkeä, jotka jotenkin tuntevat toisensa. Joillakin tuotantokausilla on ollut enemmänkin henkilöitä

Lisätiedot

Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4

Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4 SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY POIKIEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4 Lohkot: Lohko A: Kämmenniemi, Amuri, Sampola,

Lisätiedot

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 TALVI 2013-2014 2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIVUOROT Harjoitus- ja peliohjelma pojat E10 Päivämäärä Aika Paikka Toiminta ke 6.11. klo 17.00-18.00 Pullerin Säästöpankki

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

P04 21.-22.5.2016 TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE

P04 21.-22.5.2016 TIEDOTE JA OHJEET OSALLISTUJILLE Ajankohta: La 21.5. su 22.5.2016 klo 9-18. Sijainti ja parkkitilat Tapahtumapaikan osoite on Pakilantie 86. Autoille parkkitilaa löytyy kentän viereltä sekä lähialueiden katujen varsilta. Alepan parkkipaikalle

Lisätiedot

Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle

Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle Lapin Martat retki Heinäveden Valamoon ja Imatralle 4.-7.7.2016 Matkalle lähdettiin bussilla maanantaiaamuna 4.7. kahdeksan aikoihin, Tervolan jälkeen jo tutuksi tullut reitti itäpuolen tielle ja Lautiosaaren

Lisätiedot

CHAMPIONS CUP

CHAMPIONS CUP CHAMPIONS CUP 2 16 6.2.2016 Champions Cup 2016 Turnaus pelataan kahdessa sarjassa, kilpa ja haaste, joissa molemmissa on kolme alkulohkoa. Kotijoukkue pelaa puffetin puoleisessa päädyssä ja vierasjoukkue

Lisätiedot

Peliohje 20.4.2011 1(6)

Peliohje 20.4.2011 1(6) 1. Rakentaja Cup, reikäpeli 2 1.1. Yleistä reikäpelistä 2 1.2. Arvonta ja pelaajien sijoittaminen ottelukaavioon 2 1.3. Tasoitukset ja tiit 3 1.4. Pelikentät ja kustannukset 3 1.5. Tuomaritoiminta 4 1.6.

Lisätiedot

Islannin Matkaraportti

Islannin Matkaraportti Islannin Matkaraportti Olen aina haaveillut työskentelystä ulkomailla ja koulun kautta sain siihen mahdollisuuden! En itse oikein tiennyt mihin maahan haluaisin mennä mutta päädyin Islantiin koska opettaja

Lisätiedot

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Ohessa olemme pyrkineet heijastamaan joitakin tapahtumia ja tunnelmia sukuseuran matkasta. Lyhyellä matkakertomuksellamme tahdomme jakaa hauskan ja antoisan matkamme

Lisätiedot

SAN SEBASTIAN

SAN SEBASTIAN SAN SEBASTIAN 8.-10.10.2016 BASKIMAAN HELMI Köröttelimme paikallisjunalla Bilbaosta San Sebastianiin. Odotusarvomme maisemien ja matkan suhteen olivat korkeammalla mitä tarjonta. No, noin parin tunnin

Lisätiedot

Someron Esan uimarin kilpailuohje kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina

Someron Esan uimarin kilpailuohje kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina EDELLINEN PÄIVÄ: pitää syödä hyvin, että jaksaa. KARKIT JA NAPOSTELTAVA OLISI SYYTÄ JÄTTÄÄ POIS. Hyvä tapa varsinkin ennen pääkisoja, on aloittaa

Lisätiedot

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry To 17. Su 20.5.2012 Saunaretki Karjalaan Sivu 1 / 14 Kotiharjun Saunayhdistys ry:n perinteinen kevätretki Karjalan maisemiin ja sen saunoihin. Entistä Suomea. Heino Tours Finland, Kotka. Venäjän puolella.

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 8 Kuljettaminen II

Harjoitussuunnitelma viikko 8 Kuljettaminen II Harjoitussuunnitelma viikko 8 Kuljettaminen II = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerran

Lisätiedot

TURNAUS INFO ORIMATTILAN PEDOT P02 TRAILERIKESKUS TURNAUS P

TURNAUS INFO ORIMATTILAN PEDOT P02 TRAILERIKESKUS TURNAUS P TURNAUS INFO ORIMATTILAN PEDOT P02 TRAILERIKESKUS TURNAUS P02 2.8.2014 Järjestäjä ja yhteystiedot... 2 Yleisiä sääntöjä... 2 Pelisäännöt... 2 Palkitsemiset... 3 Pukukopit... 3 Turnauspaikan palvelut...

Lisätiedot

Työssäoppimiseni ulkomailla

Työssäoppimiseni ulkomailla Työssäoppimiseni ulkomailla Nimeni on Jenna Virtanen suoritin kuukauden 7.2.-11.3.2015 Pintakäsittely alan työharjoittelusta Espanjassa Fuerteventuran Corralejossa. Työskentelin kauppakeskuksessa nimeltä

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

Raportti TESP 2013 kurssista Sendaissa Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelma Olli Törmänen, olli.tormanen@aalto.fi, 07.10.

Raportti TESP 2013 kurssista Sendaissa Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelma Olli Törmänen, olli.tormanen@aalto.fi, 07.10. Raportti TESP 2013 kurssista Sendaissa Elektroniikan ja sähkötekniikan koulutusohjelma Olli Törmänen, olli.tormanen@aalto.fi, 07.10.2013 Osallistuin Tohokun yliopiston järjestämälle TESP-kurssille (Tohoku

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY

SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY TYTTÖJEN 56 LUOKKIEN FUTSALTURNAUS 2010 Aika: Maanantaina 18.1.2010 Paikka: Pirkkahalli, Dhalli kentät no 3 ja 4, Ahalli kentät no 1 ja 2(jalkapallokenttä, mutta nappikset

Lisätiedot

Kaudella 2014-2015 3-4 laji/liikunnallista treeniä + pelit Harjoituspelit: 1-2 harjoituspeliä per kk kauden aikana per joukkue

Kaudella 2014-2015 3-4 laji/liikunnallista treeniä + pelit Harjoituspelit: 1-2 harjoituspeliä per kk kauden aikana per joukkue VANHEMPAINPALAVERI 5.3.2014 KAUSISUUNNITELMA 2014-2015 JOUKKUEET Koko joukkueen tavoitekoko n. 2+28 (tällä hetkellä 1+22) Dux Titans D2 o Kilpailullisempi ja tavoitteellisempi harjoittelu/pelaaminen o

Lisätiedot

Jakson tarkoituksena on opetella pallon käsittelyä ja harhautusta

Jakson tarkoituksena on opetella pallon käsittelyä ja harhautusta JAKSO 3 Jakson tarkoituksena on opetella pallon käsittelyä ja harhautusta Treenit on jaettu kolmeen n. 15min moduuliin Alkuverryttely, Treeniosio, Peliosio. Jokaiseen moduuliin on 45 eri vaihtoehtoa, joita

Lisätiedot

Kesäkausi, täältätullaan. Me kehitämme - Me menestymme

Kesäkausi, täältätullaan. Me kehitämme - Me menestymme Kesäkausi, täältätullaan Joukkuejako, alkuehdot Poikia 50 kpl Pelaajamäärä kasvanut talvikauden lopussa huomattavasti Röllin suositus pelaajamääräksi otteluun: 10 poikaa Talvikauden kokemus: ilmoittautuneet

Lisätiedot

S/y KAREN (Bavaria 38) Greifswald Puotila 14.-24.6.2012

S/y KAREN (Bavaria 38) Greifswald Puotila 14.-24.6.2012 14.6 S/y KAREN (Bavaria 38) Greifswald Puotila 14.-24.6.2012 Matka alkoi Marolankadulta Lahdesta 07.00 josta taksikyydillä matkasimme Pirkkalan lentoasemalle. Lento Ryan Air:lla Bremeniin josta vuokrasimme

Lisätiedot

Tervetuloa 17. Leppävaara Cup 23.-24.4.2016

Tervetuloa 17. Leppävaara Cup 23.-24.4.2016 Tervetuloa 17. Leppävaara Cup 23.-24.4.2016 Yleisinfo Turnaus pelataan Leppävaaran urheilupuistossa (Vanha maantie 15) kolmella tekonurmikentällä Leppävaaran urheilupuistossa ja Lepa-Areenalla. Kenttien

Lisätiedot

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille.

Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille. Porvoon Akilles 04-joukkue järjestää 17. 18.5.2014 Porvoon pallokentän tekonurmella turnauksen 2004 syntyneiden joukkueille. Tervetuloa idylliseen Porvooseen nauttimaan hienosta jalkapallosta! Aika ja

Lisätiedot

Kesäkisasäännöt Hyväksytty hallituksen kokouksessa 27.11.2013

Kesäkisasäännöt Hyväksytty hallituksen kokouksessa 27.11.2013 Kesäkisasäännöt Hyväksytty hallituksen kokouksessa 27.11.2013 Järjestelyt Kesäkisoihin ilmoittaudutaan paikan päällä riittävän hyvissä ajoin ennen kutakin lajia. Kisoja järjestävä siirtolapuutarha järjestää

Lisätiedot

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA

JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 SÄÄNNÖT TIIVISTETYSSÄ MUODOSSA ALKUPOTKU JA PELIN JATKAMINEN JOKI T97-99 FUTSAL TURNAUS 2010 Ottelun alku Ennen ottelun alkua kenttäpuoli arvotaan kolikon heitolla. Veikkauksen voittaja saa valita kenttäpuolen. Vastajoukkue saa oikeuden

Lisätiedot

Liverpool jalkapallokoulu Valkeakoskella

Liverpool jalkapallokoulu Valkeakoskella Liverpool jalkapallokoulu Valkeakoskella 5.-7.6. Liverpool Jalkapallokoulu Valkeakoski 5.6.-7.6.2015 Liverpool Football Club järjestää lukuisia jalkapallokouluja ympäri mailman koulujen loma aikoina. Valmentajina

Lisätiedot

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton!

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton! D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton! D13 Valkoiset jatkoivat siitä, mihin lauantaina jäivät. FC Haka Valkoinen JanPa, 4-2. Alku ei lupaillut kovin hyvää kun olimme alussa

Lisätiedot

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi

Sääntö 13 Vapaapotkut. Erotuomarin peruskurssi Sääntö 13 Vapaapotkut Erotuomarin peruskurssi Sääntö 13 - Vapaapotkut 2 Vapaapotkutyypit Vapaapotkut ovat suoria tai epäsuoria. Hyväksyttävä maali: suorasta vapaapotkusta vain vastajoukkueen maaliin epäsuorasta

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

OTTELUOHJELMA POJAT 5 6 LUOKAT:

OTTELUOHJELMA POJAT 5 6 LUOKAT: SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY POIKIEN 5-6 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Torstai 21.1.2010 Paikka:4Pirkka-halli, D-halli kentät no 3 ja 4, A-halli kentät no 1 ja 2(jalkapallokenttä, mutta nappikset

Lisätiedot

Tsekin pelimatka 2007

Tsekin pelimatka 2007 Tsekin pelimatka 2007 Populan harrastejoukkue pelasi pronssia Tsekissä 5.-9.9.2007 Ylivieskalaisen Popula Team-90:n harrastejääkiekkojoukkue teki menestyksekkään maihinnousun Tsekin Klášterecissa 8.-9.9.2007

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 24.10. 31.10.2015 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme

Lisätiedot

MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010

MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010 MARJA-VANTAA TURNAUS 6.-7.2.2010 1. AJO-OHJEET Turnaus on Myyrmäen jalkapallohallissa. Osoite: Raappavuorentie 10, 01601 Vantaa. 2. PYSÄKÖINTI Urheilupuistossa on paljon parkki tilaa. Auton saa jättää

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy JOUKKUE 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00Pojat salibandy YHTEISTYÖKUMPPANI Tutustu lisää klikkaamalla logoa! KAUSIKATSAUS 2011-2012 Uutta pelikautta

Lisätiedot

HANNU 60 vuotta. Yllätys onnistui. Voi teitä minkä teitte mulle!!

HANNU 60 vuotta. Yllätys onnistui. Voi teitä minkä teitte mulle!! TORNIO KÄRPÄT - JOKERIT 2.10.2012 RAKSILA HANNU 60 vuotta Yllätys onnistui Lätkäbussilaisten järjestämä yllätys Hannun merkkipäivän kunniaksi onnistui, vaikka aluksi tuntui mutkia tulevan matkaan, kun

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 7 Kuljettaminen I

Harjoitussuunnitelma viikko 7 Kuljettaminen I Harjoitussuunnitelma viikko 7 Kuljettaminen I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku Harjoituskerran

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Lapin marttojen kylpylämatka Saarenmaalle ja Tallinnaan

Lapin marttojen kylpylämatka Saarenmaalle ja Tallinnaan Lapin marttojen kylpylämatka Saarenmaalle ja Tallinnaan 17.-23.5.2017 17.5. 2017 varhain keskiviikkoaamuna Rovaniemen linja-autoasemalla oli säpinää kun martat tekivät lähtöä kesän etsintään etelään. Klo

Lisätiedot

JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4

JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4 JALOSTAMO VIERAILU BRATISLAVAAN 21.4 24.4 Olimme saaneet kutsun entiseltä Porvoon jalostamon johtajalta Miika Eerolalta mahdollisuuden tutustua MOL öljy yhtiön bratislavalaiseen jalostamoon.eerola oli

Lisätiedot

TURNAUSESITE GIRLS CUP TERVETULOA PUMA GIRLS CUP 2011 tyttöjalkapalloturnaukseen

TURNAUSESITE GIRLS CUP TERVETULOA PUMA GIRLS CUP 2011 tyttöjalkapalloturnaukseen TURNAUSESITE TERVETULOA PUMA GIRLS CUP 2011 tyttöjalkapalloturnaukseen :n järjestämä tyttöjalkapalloturnaus on jo vakiinnuttanut paikkansa Iisalmen kesässä. Turnauksen nimi on vaihtunut vuosien aikana,

Lisätiedot

KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN

KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN Hakan A-poikien Toukokuun Kuukauden subway-pelaajaksi on valittu Eemi Räsänen. Eemi on joukkueen sisällä hyvin rakastettu persoona, hänen persoonallisuutensa hipoo

Lisätiedot

RAVINTO 23.01.2010. Matti Lehtonen

RAVINTO 23.01.2010. Matti Lehtonen RAVINTO 23.01.2010 Ihminen on psyko-fyysinen kokonaisuus: Koulu / työ Koti - perhe Tunteet Minä kuva Ihminen Kaverit Fyysinen kuormitus / rytmitys Ravinto / nesteet Uni Kun kaikki ulkokehän n pallot ovat

Lisätiedot

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta

D98 LEIRIKOULU Vuokatti Palaute osallistujilta D LEIRIKOULU.-.2.2012 Vuokatti Palaute osallistujilta Tässä esityksessä on viikolla Vuokatissa järjestetyn jääkiekon leirikoulun palauteyhteenveto Palaute on kerätty nettikyselyllä anonyymisti Palaute

Lisätiedot

nousukarsinnat Ykköseen

nousukarsinnat Ykköseen nousukarsinnat Ykköseen Jippo Atlantis FC 22.09.2004, 2 1 Atlantis FC Jippo 26.09.2004, 2 1, 4 3 rp OLS Atlantis FC, 29.09.2004, 2 1 Atlantis FC OLS 03.10.2004, 2 1, 1 0 ja Toimitus ja kuvat: Atlantis

Lisätiedot

Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia

Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia Papu-sammakko on Kehitysvammaliiton hanke, jossa leikkimielinen pehmohahmo vie eteenpäin tärkeitä viestintä- ja tunneasioita. Sammakko matkustaa

Lisätiedot

Kenguru 2014 Junior sivu 1 / 8 (lukion 1. vuosikurssi)

Kenguru 2014 Junior sivu 1 / 8 (lukion 1. vuosikurssi) Kenguru 2014 Junior sivu 1 / 8 Nimi Ryhmä Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Väärästä vastauksesta

Lisätiedot

SV/4U P01 harjoitusmatka Italia 17.-25.2. 2014

SV/4U P01 harjoitusmatka Italia 17.-25.2. 2014 SV/4U P01 harjoitusmatka Italia 17.-25.2. 2014 1.-4.3 JJ Matkamme alkoi jo sunnuntaina 16. päivä matkalaukkujen toimittamisella Lufthansan package droppisteeseen, välttääksemme aamuviiden matkalaukku-show

Lisätiedot