LIIKUNTALATURIN KÄYTTÄJÄKYSELY 2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LIIKUNTALATURIN KÄYTTÄJÄKYSELY 2016"

Transkriptio

1 1 LIIKUNTALATURIN KÄYTTÄJÄKYSELY 2016 Tosi hyvä idea ja hyvät opettajat. Kannustaa nuoria liikkumaan. Hyvä ja paineeton ryhmähenki! Erittäin mukava ajanvietto kavereiden kanssa! Toivottavasti liikuntalaturi pysyy toiminnassa tulevaisuudessakin. Kirsti Siekkinen Virpi Inkinen LIKES-tutkimuskeskus

2 2 Sisällys Taustaa Kyselyn toteutus Tulokset Vastaajien taustatiedot Liikunta-aktiivisuus Kokoontumisaika, -paikka ja ohjaus Yhteenveto... 9 Taustaa LiikuntaLaturi on jyväskyläläisten vuotiaiden nuorten oma maksuton liikuntatuote. LiikuntaLaturin toiminnasta vastaa Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut. Tarkoituksena on tarjota ilmaista tekemistä hyvällä fiiliksellä niin vasta-alkajalle, aktiiviselle liikunnan harrastajalle kuin urheilijalle. LiikuntaLaturin vuoroilla voi harrastaa liikuntataidoista riippumatta eri lajeja eri puolilla kaupunkia, eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista tai sitoutumista. Toimintaa järjestämässä ja mukana yhteistyössä on kaupungin eri toimijatahoja ja useita paikallisia järjestöjä. Toiminnasta on saatavilla tietoa verkkosivujen kautta osoitteessa LiikuntaLaturin käyttäjäkysely toteutettiin keväällä 2016 LIKES-tutkimuskeskuksen toimesta. Aikaisemmin vastaavia kyselyjä on tehty vuosina 2013 ja Tässä raportissa on esitetty kyselyn keskeisimmät tulokset. Keväällä 2016 LiikuntaLaturissa tarjottiin arkipäivisin 14 eri liikuntalajia ja 18 eri toiminta-aikaa. Laturivuoroja oli järjestetty eri puolilla Jyväskylän kaupunkia.

3 1 Kyselyn toteutus Käyttäjäkyselyn sisältö (Liite 1) noudatti pääpiirteissään kahden aiemman kyselyn runkoa. Kysymyksiin ja vastausvaihtoehtoihin tehtiin joitakin tarkennuksia käydyn suunnittelupalaverin pohjalta, johon osallistui kaupungin liikuntapalveluista liikuntalaturikoordinaattori Reeta Jääskeläinen ja LIKESiltä Kaarlo Laine ja Kirsti Siekkinen. Vuoden 2016 käyttäjäkyselyyn lisättiin kysymykset LiikuntaLaturin vuorolle osallistumisen motiiveista, laturivuoron alkamisaikatoiveista ja laturivuoron sijainnin vaikutuksesta laturilajin valitsemiseen. Lisäksi nuorilta kysyttiin ehdotuksia siitä, miten nuoria saisi lisää toimintaan mukaan. Kevään 2016 kysely päätettiin toteuttaa ensi kertaa sähköisenä kyselynä. Etukäteen ajateltiin tämän nopeuttavan ja helpottavan kyselyn toteuttamista. Oletettiin myös, että suurimmalla osalla vuoroilla kävijöistä on nettiyhteydellä varustettu puhelin mukana. Sähköisen kyselyn käyttäminen perusteltiin myös kustannustehokkaammaksi tavaksi toteuttaa datan keruu ja sen käsittely. Osassa ryhmistä päätettiin kuitenkin toteuttaa kysely edelleen paperisena käytännön syistä. Liikuntalaturiohjaajia informoitiin tulevasta kyselystä tammikuun ohjaajapalaverissa. Lisäksi LiikuntaLaturin koordinaattori lähetti tilaisuuden jälkeen kaikille ohjaajille sähköpostin, jossa hän kertoi tulevasta kyselystä. Lähempänä kyselyä lähetettiin yksityiskohtaiset ohjeet kyselyn toteuttamisesta ja nuorten informoimisesta. Viikko ennen kyselyä lähetettiin vielä muistutusviesti kyselyn toteuttamisesta. Kysely toteutettiin maaliskuussa 2016 viikoilla siten, että LiikuntaLaturi-ohjaaja jakoi vuorolla kyselylinkin tai paperikyselyn niille, jotka osallistuivat LiikuntaLaturi-toimintaan kyselyviikkoina. Kyselyn täyttäminen vei aikaa 5 10 minuuttia, ja kysely lähetettiin sähköisenä tai palautettiin anonyyminä ohjaajalle. LiikuntaLaturi-koordinaattori keräsi paperiset kyselyt ja toimitti ne LIKESille datan keruun jälkeen. Kyselyyn vastaaminen oli mahdollista tehdä myös Liikuntalaturin verkkosivujen tai Facebook-sivun kautta samana ajankohtana kuin ryhmissä. Näin nekin nuoret, joilla ei ollut puhelinta mukana, joiden nettiyhteys ei jostain syystä toiminut liikuntatilassa tai jotka eivät juuri ko. viikoilla olleet ryhmissä, pystyisivät osallistumaan kyselyyn. Kyselyt tallentuivat Surveypalverkkopalveluun, joka on tarkoitettu nettikyselyiden tekemiseen. Verkkopalvelusta tulokset saatiin analysoitavaksi Microsoft Office Excel ohjelmalla. 3

4 2 Tulokset 2.1 Vastaajien taustatiedot Kyselyviikoilla kokoontui 16 laturivuoroa. Raportissa esitetyt tulokset perustuvat 14 ryhmästä saatuihin tietoihin. Kahdesta laturivuorosta ei tullut yhtään vastausta (toiminnallinen voimaharjoittelu ja futsal). Kyselyyn vastasi yhteensä 163 nuorta (vuonna vastaajaa). Tyttöjä vastanneista oli 69 % (vuonna %) ja poikia 31 % (vuonna %). Tyttöjen suhteellinen osuus vastaajista oli siis hieman noussut ja poikien laskenut verrattuna kevään 2014 kyselyyn. Ohjaajista 64 % oli sitä mieltä, että laturivuorolla oli kyselykerralla normaalia vähemmän kävijöitä ja 27 %:n mielestä kävijöitä oli kyselyviikolla normaali määrä. Kyselyyn vastanneiden ikäjakauma näkyy kuviosta 1. Reilu puolet (56 %) vastanneista edusti yläkouluikäisiä, vuotiaita nuoria. Vuonna 2014 vastaava osuus oli 47 %. Vanhempien ikäluokkien (vähintään 19-vuotiaiden) osuus vastanneista oli 4,9 %, kun se vuonna 2014 oli 15,6 % ,9% 4,3% 7,4% 12,9% 14,1% 15,3% 19,6% 21,5% 0% 5% 10% 15% 20% 25% KUVIO 1 LiikuntaLaturin käyttäjäkyselyyn vastanneiden ikäjakauma (n=163). Vastanneista nuorista 66 % oli koululaisia ja 31 % opiskelijoita. Kuviosta 2 nähdään vastanneiden asuinalueet. Muu-kategoria sisältää Jyväskylän naapurikuntia.

5 5 0% 5% 10% 15% Kypärämäki, Kortepohja, Laajavuori Kuokkala: Kuokkalanpelto, Ristonmaa, Ristikivi, Nenäinniemi, Vaajakoski, Jyskä Keskusta: Kantakaupunki, Lutakko Palokka, Kirri, Haukkamäki Huhtasuo: Kangaslampi, Kangasvuori Keltinmäki, Myllyjärvi, Mäyrämäki, Mustalampi Tikkakoski Kuohu, Vesanka Korpilahti Keljo: Keljonkangas, Sääksvuori, Etelä-Keljo Lohikoski, Seppälänkangas Halssila Säynätsalo Mannila Puuppola Nyrölä Muu: 3,1% 3,1% 2,5% 1,2% 1,2% 0,6% 0,6% 0,6% 0,0% 4,9% 6,7% 6,7% 8,6% 8,6% 13,5% 13,5% 12,9% 11,7% KUVIO 2 Käyttäjäkyselyyn vastanneiden asuinalueet (n=163). Vastanneista nuorista 78 % (vuonna %) ei kuulunut urheiluseuraan (n=163). LiikuntaLaturi-vuoroilla 40 % vastaajista oli käynyt vuodesta 2015 lähtien. Samansuuruinen osuus oli tullut mukaan toimintaan vuoden 2016 aikana. LiikuntaLaturi-toiminnasta oli saatu tietoa eniten kaverilta, ilmoitustauluilta, opettajilta ja vanhemmilta (kuvio 3) ilmoitustaulu 45 opettaja 39 wilma 12 terveydenhoitaja 15 lehti 5 Laturin verkkosivut 27 facebook 13 kaveri 73 vanhemmat/sisarukset 42 muu, mikä 3 KUVIO 3 Tiedonsaantikanavat vastausmäärinä. Kysymyksessä pystyi valitsemaan useamman vaihtoehdon. Kolme neljäsosaa vastanneista (74 %) tuli ryhmiin yhdessä kaverin kanssa (78 % vuonna 2014). Lähes neljännes hakeutui vuoroille yksin. Nuoret tulivat vuoroille pääosin liikunnan vuoksi mutta myös viettääkseen vapaa-aikaa ja tavatakseen kavereita. Muita syitä olivat mm.

6 uuden lajin kokeilumahdollisuus ja porukassa liikkuminen. Muutama oli maininnut myös hyvien ohjaajien houkuttelevan vuoroille (kuvio 4) Kavereiden tapaaminen Vapaa-ajan vietto Liikunta Muu syy KUVIO 4 Syitä osallistua LiikuntaLaturi-vuoroille. Kysymyksessä oli mahdollista valita useampi vaihtoehto. 2.2 Liikunta-aktiivisuus Liikuntaa, jossa hengästyy ja hikoilee, harrasti vapaa-ajallaan vähintään 4 kertaa viikossa 53 % vastanneista (49 % vuonna 2014). Kahdesta kolmeen kertaan viikossa liikuntaa harrastavia oli 32,5 % (36 %) ja kerran viikossa tai harvemmin liikuntaa harrastavia oli 15 % (14 %) (kuvio 5). Runsaasti liikuntaa harrastavien osuus LiikuntaLaturi-kävijöistä oli hieman lisääntynyt ja vähän liikkuvien osuus pysynyt suhteellisen samana vuoden 2014 kyselyyn verrattuna. 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% kerran päivässä tai useammin 23,6% 4 6 kertaa viikossa 29,3% 2 3 kertaa viikossa 32,5% kerran viikossa tai harvemmin 14,7% KUVIO 5 Liikunnan harrastaminen (n=157). LiikuntaLaturi-toiminnan myötä vapaa-ajan liikunnan harrastaminen oli lisääntynyt 74,5 prosentilla vastaajista (63 % vuonna 2014). 25,5 prosentilla (37 %) liikunnan harrastamisen määrä oli pysynyt samana. Kuntosali oli suosituin liikuntamuoto. Kuntonyrkkeily, astangajooga ja uintivuoro olivat myös suosittuja ryhmiä (kuvio 6).

7 7 0% 10% 20% 30% 40% 50% Astangajooga Capoeira Futsal Kahvakuula Keilailu Kuntonyrkkeily Kuntosali AaltoAlvari maanantai Kuntosali AaltoAlvari torstai Kuntosali Kuntomaailma Kuntosali Kuokkala Graniitti Parkour Salibandy Vaajakoski Salibandy Viitaniemi Sirkus Street dance Tanssimix Toiminnallinen voimaharjoittelu Uinti Vaajakoski Säännöllisesti Silloin tällöin Kerran kokeilin KUVIO 6 LiikuntaLaturin liikuntamuodot ja niihin osallistuminen (n=157). Vastaajista 96 % (93 %) oli sitä mieltä, että kevään lajivalikoimasta löytyi mieleinen laji. Uusina lajeina valikoimaan toivottiin mm. telinevoimistelua/voimistelua (10 mainintaa), sulkapalloa (6 mainintaa) ja ratsastusta (4 mainintaa). Itselle uutta lajia oli kokeillut 44 % (46 %) vastaajista. 2.3 Kokoontumisaika, -paikka ja ohjaus Kokoontumisaikaa kysyttiin kysymyksellä Mihin aikaan sinulle sopisi parhaiten Laturiryhmän alkaminen?. Vastausvaihtoehdoista eniten toivottiin alkamisajaksi klo 17 (103 vastausta), toiseksi eniten klo 18 (74 vastausta) ja kolmanneksi eniten klo 16 (50 vastausta). Vastauksia oli yhteensä 274. Laturivuoron ohjauspaikalla on suuri merkitys siihen, minkä lajin nuori valitsee. Nuorista jopa 71 prosentin mielestä vuoron paikka vaikutti osallistumiseen. Lähes kaikki vastaajat, 96 %, pitivät LiikuntaLaturi-ryhmien toimintaa tasoltaan heille sopivana. LiikuntaLaturin ohjaukseen vastaajat olivat erittäin tyytyväisiä. Ohjaajien osaamisen koki hyvänä tai erittäin hyvänä 94 % vastaajista. Ryhmäfiilis oli 74 %:n mielestä hyvä tai erittäin hyvä. Yksilöllisen ohjauksen koki vastaajista hyvänä 54 % ja erittäin hyvänä 33 % (Kuvio 7).

8 8 0 % 20 % 40 % 60 % 80 % 100 % Ohjaajan osaaminen (n=135) Ryhmäfiilis (n=131) Yksilöllinen ohjaus (n=135) Erittäin hyvä Hyvä Ei hyvä - ei huono Huono KUVIO 7 Liikuntalaturin ohjauksen koettu laatu ja ryhmäfiilis. Kysyimme nuorilta ideoita, kuinka saada kaveri mukaan LiikuntaLaturi-toimintaan. Vastaajien ehdotuksia: 1) Sosiaalisen median kautta informointi. Videot youtubessa. Infokäynnit kouluilla. 2) Toiminnan järjestämistä eri puolille kaupunkia (mainittu Korpilahti ja Kuokkala) ja hyvien kulkuyhteyksien varrelle. Korpilahdella asuvana suuri osa aktiviteeteista on liian kaukana. Jotkut tunnin ajomatkan päässä. ja Korpilahdella edes jotain liikuntamuotoja. Monet liikuntalaturin ryhmät ovat liian kaukana minulle, koska kuljen tänne pyörällä. Osa vuoroista ovat niin myöhään, että sinne on vaikea päästä (esim. perjantain salibandy), tai vuorot ovat vaikean kulkuyhteyden päässä. 3) Nuoret toimivat viestinviejinä: kertominen kaverille lajin hauskuudesta, ilmaisuudesta, paineettomuudesta ja uusien lajien kokeilumahdollisuudesta. LiikuntaLaturin käyttäjäkyselyyn vastanneet nuoret antoivat toiminnasta kiitosta toiminnan järjestäjille ja erikseen ohjaajille. Toiminnan toivottiin jatkuvan tulevaisuudessa. Erittäin mukava ajanvietto kavereiden kanssa! Toivottavasti liikuntalaturi pysyy toiminnassa tulevaisuudessakin. Positiivisena koettiin ilmaisuus, hyödyllisyys, hyvä ohjaus ja kannustus mm. seuraavin kommentein: Liikuntalaturi on todella loistava keksintö vähävaraisille perheille ja opiskelijoille. Tosi kivaa, kun pääsee ilmaseks kokeilemaan ja harrastamaan! Hyvät ohjaajat. Capoeiran ohjaajat ovat kaikinpuolin loistavia. Liikuntalaturi on itsessään erittäin hyvä! Parkour on kivaa:^) Oon tykännyt street dance tunneista:)hauskaa ja välillä vähän haastavaa. Kuntonyrkkeilyohjaajalle kiitokset tosi hyvistä treeneistä!!

9 Kritiikkiä nuoret antoivat kuntosalivuorojen ruuhkaisuudesta ja tilanahtaudesta. Vuorojen toivottiin kestävän kauemmin. Uimahallivuoroja toivottiin Wellamon lisäksi AaltoAlvariin. Osa toivoi lisää ohjausta, ja osa koki ohjausta olevan sopivasti. Ohjaajien toivottiin huomioivan vielä enemmän erityisesti lämmittelyosuuksissa, että ryhmiin osallistuu nuoria, jolla ei ole aktiivisen liikkujan taustaa. Olisi kiva jos uintia olisi myös aaltoalvarissa, sillä en omista bussikorttia --> pyöräilymatka kortepohjasta vaajakoskelle on turhan pitkä... Meitä nuoria vois enemmän opastaa, että oppis keilaamaan paremmin. Sopivan omatoimista, ei siis liikaa henkilökohtaista ohjausta. Onko mahdollista järjestää Liikuntalaturin eri ryhmien ohjaajille opastusta lämmittelytekniikoista, jotka eivät rasita niveliä ja jänteitä äärimmilleen. Liikuntalaturiin tulevien lasten kunto ei ole sama kuin lajin aktiiviharrastajien, joten heidän kehonsa ei kestä samanlaisia harjoitusmenetelmiä kuin enemmän liikuntaa harrastavien. 3 Yhteenveto Kyselyn perusteella LiikuntaLaturi-toimintaan osallistuu tyypillisesti yläkouluikäinen nuori (useimmiten tyttö), joka asuu Kypärämäessä, Laajavuoressa, Kuokkalassa, Ristonmaalla tai keskustassa. Nuori harrastaa liikuntaa 2 3 kertaa viikossa, ja Liikuntalaturi-toiminta on lisännyt nuoren viikoittaista liikuntamäärää. LiikuntaLaturissa kävijä ei yleensä kuulu urheiluseuraan. Toiminnasta nuori on kuullut kaverilta ja käy vuoroilla kaverin kanssa. LiikuntaLaturilainen on erittäin tyytyväinen toimintaan ja ohjaukseen. Toiminnan hän toivoo jatkuvan myös tulevaisuudessa. LiikuntaLaturi-käyttäjäkyselyyn vastasi tänä keväänä 163 nuorta. Kahden vuoden takaiseen kyselyyn (n=223) verrattuna vastaajamäärä väheni 60 vastauksella. Kahdesta ryhmästä ei saatu lainkaan vastauksia. Ohjaajat kertoivat, että kaikissa tiloissa eivät nettiyhteydet toimineet hyvin, vaikka ohjaajia pyydettiin etukäteen testaamaan yhteyksien toimivuus. Yhdessä ryhmässä ohjaaja oli unohtanut ensimmäisellä viikolla toteuttaa kyselyn, mutta teki sen toisella kyselyviikolla. Myös lomien läheisyys saattoi vaikuttaa osallistujamäärään kyselyn ajankohtana (viikot 11 12), vaikka kysely teetettiin viikko hiihtolomaviikon (vk 9) jälkeen. Viikko 12 oli tänä vuonna pääsiäisviikko. Kyselymäärän vähentymiseen saattoi vaikuttaa myös se, että kaikilla ei ollut puhelimia mukana, jolloin vastaaminen jäi myöhemmin tehtäväksi esim. kotona LiikuntaLaturin verkkosivujen tai Facebookin kautta. Koska vastausmäärä jäi kyselyviikkojen puitteissa reilusti edelliskertaa alemmaksi, päädyttiin jatkamaan kyselyiden tekemistä paperisina niissä ryhmissä, joissa tiedettiin käyvän runsaasti nuoria. Näin saatiin lopullista määrää kasvatettua. Netin kautta kyselyyn vastasi 66 nuorta ja paperisena 97 nuorta. Kaveri näyttäisi tämän kyselyn perusteella parhaiten saavan nuoren osallistumaan toimintaan. Voisiko tämä asia olla kampanjan tai mainoksen arvoinen? Saataisiinko 9

10 esimerkiksi Houkuttele kaveri mukaan -kampanjalla uusia nuoria kokeilemaan liikuntalajeja? Ilahduttavaa oli, että eräässä koulussa nuori oli kuullut toiminnasta terveydenhoitajalta. Samasta koulusta oli useampi LiikuntaLaturi-kävijä. Moni nuori oli kuullut toiminnasta vanhemmiltaan, joten monipuolinen tiedottaminen on tärkeää jatkossakin. Myös vuoron pitopaikka vaikuttaa osaltaan nuorten osallistumiseen. 10

11 11 LIITE 1. KÄYTTÄJÄKYSELY KEVÄT 2016 Tämän kyselyn tarkoituksena on kerätä tietoa liikuntavuoroille osallistuvilta nuorilta ja näin kehittää LiikuntaLaturin toimintaa. Mielipiteesi on siis tärkeä. 1. Olen poika tyttö 2. Ikä, vuotta Olen tällä hetkellä koululainen, koulun nimi opiskelija, oppilaitoksen nimi töissä työttömänä

12 12 4. Asuinalueeni Keskusta: Kantakaupunki, Lutakko Kypärämäki, Kortepohja, Laajavuori Lohikoski, Seppälänkangas Huhtasuo: Kangaslampi, Kangasvuori Kuokkala: Kuokkalanpelto, Ristonmaa, Ristikivi, Nenäinniemi, Sippulanniemi Keltinmäki, Myllyjärvi, Mäyrämäki, Mustalampi Keljo: Keljonkangas, Sääksvuori, Etelä-Keljo Halssila Säynätsalo Tikkakoski Nyrölä Palokka, Kirri, Haukkamäki Mannila Puuppola Vaajakoski, Jyskä Kuohu, Vesanka Korpilahti Muu: 5. Täytän kyselyä LiikuntaLaturi-ryhmän yhteydessä, mikä ryhmä Omalla ajallani Facebookin tai nettisivujen kyselylinkin kautta 6. Kuulutko urheiluseuraan? en kyllä, mutta en osallistu urheiluseuran harjoituksiin kyllä ja otan osaa urheiluseuran harjoituksiin

13 13 Kysymyksiä LiikuntaLaturi toiminnasta 7. Mistä lähtien olet käynyt Liikuntalaturi vuoroilla? Vuodesta Vuodesta Vuodesta Vuodesta Vuodesta Vuodesta Mitä tai kenen kautta sait tietoa LiikuntaLaturista? Voit valita useampia kohtia. ilmoitustaulu opettaja wilma terveydenhoitaja lehti Laturin verkkosivut facebook kaveri vanhemmat muu, mikä 9. Tulitko ryhmään yksin kaverin kanssa ryhmän mukana

14 Kuinka usein olet käynyt seuraavissa LiikuntaLaturin lajiryhmissä? En lainkaan Kerran kokeilin Silloin tällöin Säännöllisesti Astangajooga Capoeira Futsal Kahvakuula Keilailu Kuntonyrkkeily Kuntosali AaltoAlvari maanantai Kuntosali AaltoAlvari torstai * Kuntosali Kuntomaailma * Kuntosali Kuokkala Graniitti * Parkour Salibandy Vaajakoski * Salibandy Viitaniemi * Sirkus Street dance * Tanssimix Toiminnallinen voimaharjoittelu * Uinti Vaajakoski * 11. Onko LiikuntaLaturista löytynyt sinulle mieleinen laji?* kyllä ei 12. Minkä lajin toivoisit löytyvän LiikuntaLaturista?

15 Oletko kokeillut jotakin sinulle uutta lajia LiikuntaLaturissa?* en kyllä, mitä? 14. Kuinka USEIN tavallisesti harrastat liikuntaa vapaa-ajallasi niin, että hengästyt tai hikoilet? useita kertoja päivässä kerran päivässä 4 6 kertaa viikossa 2 3 kertaa viikossa kerran viikossa harvemmin kuin kerran viikossa en koskaan 15. Onko vapaa-ajan liikunnan määräsi LiikuntaLaturin myötä? lisääntynyt pysynyt samana vähentynyt 16. Mikä sai sinut osallistumaan LiikuntaLaturi vuoroille? Voit valita useampia kohtia. Kavereiden tapaaminen Liikunta Vapaa-ajan vietto Muu syy, mikä?

16 16 Kysymyksiä tämänkertaisesta LiikuntaLaturi-lajiryhmästä 17. Onko tämän LiikuntaLaturi-lajin taso mielestäsi? liian helppo sopiva liian haastava 18. Kerro mielipiteesi tämänkertaisen LiikuntaLaturi-lajin ohjauksesta Erittäin hyvä Hyvä Ei hyvä ei huono Huono ohjaajan osaaminen ryhmäfiilis yksilöllinen ohjaus 19. Mihin aikaan sinulle sopisi parhaiten Laturi-ryhmän alkaminen? Voit valita useita aikoja. Klo 15 Klo 16 Klo 17 Klo 18 Klo 19 Klo Vaikuttaako sijainti siihen, minkä Laturi-lajin valitset? ei kyllä 21. Mikä saisi kaverisi tulemaan Laturi-toimintaan mukaan? 22. Vapaa sana. Ruusut ja risut LiikuntaLaturista Kiitos vastauksestasi!

LIIKUNTALATURIN KÄYTTÄJÄKYSELYN RAPORTTI

LIIKUNTALATURIN KÄYTTÄJÄKYSELYN RAPORTTI LIIKUNTALATURIN KÄYTTÄJÄKYSELYN RAPORTTI Mukava, rauhallinen & rento ohjaaja, uskaltaa tehdä ja epäonnistua nolostumatta Kivaa ja rentoa pelailua! Ei liian kilpailuhenkistä. Paljon monipuolisia lajeja,

Lisätiedot

LIIKUNTALATURIN KÄYTTÄJÄKYSELY 2014

LIIKUNTALATURIN KÄYTTÄJÄKYSELY 2014 1 LIIKUNTALATURIN KÄYTTÄJÄKYSELY 2014 Hyvä asia että tälläsiä järjestetään muuten en olis kokeillut mitään Hieno järjestelmä tehty nuorille! Huonoa palautetta ei ole. On vain hienoa, että meille nuorille

Lisätiedot

KAUPUNGINOSA TOIMENPIDE PALVELULUOKKA. A031 Puistotorin toimintapuisto Toimintapuisto Puistola Säilytettävä Talvikunnossapito

KAUPUNGINOSA TOIMENPIDE PALVELULUOKKA. A031 Puistotorin toimintapuisto Toimintapuisto Puistola Säilytettävä Talvikunnossapito UUDEN JYVÄSKYLÄN VIHERPALVELUOHJELMA LEIKKIPUISTOPALVELUT Liite 1 1/6 SÄILYTETTÄVÄT LEIKKIPUISTOT 2010-2020 TUNNUS NIMI PALVELULUOKKA KAUPUNGINOSA TOIMENPIDE TALVIKÄYTTÖ Toimintapuistot A031 Puistotorin

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Tutkimusaineisto koottu puhelinhaastatteluina helmikuun 2009 ja tammikuun 2010 aikana Kohteena 3 18-vuotiaat (vanhemmat vastanneet 3 11-vuotiaiden puolesta ja 12 18- vuotiaat vastanneet itse kysymyksiin)

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEUDUN LIIKUNTAPALVELUT Liikuntapalveluiden kuntalaiskysely 2009

JYVÄSKYLÄN SEUDUN LIIKUNTAPALVELUT Liikuntapalveluiden kuntalaiskysely 2009 JYVÄSKYLÄN SEUDUN LIIKUNTAPALVELUT Liikuntapalveluiden kuntalaiskysely 2009 JYVÄSKYLÄN SEUDUN LIIKUNTAPALVELUT / LIIKUNTAPALVELUIDEN KUNTALAISKYSELY 2009 2 (48) SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ TUTKIMUKSESTA...

Lisätiedot

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Lasten ja nuorten harrasteryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia tuli

Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia tuli KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n VALMENNUSRYHMIEN TYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Valmennusryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

Hyvinvoinnin tilannekatsaus

Hyvinvoinnin tilannekatsaus Hyvinvoinnin tilannekatsaus Hyvinvointikertomus 2014 Tytti Solankallio-Vahteri Hyvinvointikoordinaattori 26.10.2015 26.10.2015 Hyvinvoinnin edistäminen kunnan tehtävänä Kunnan tehtävänä on (Kuntalaki 410/2015)

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS 2018:

LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS 2018: LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS : OIKEUS LIIKKUA Harrastukset ovat tärkeä osa lasten ja nuorten elämää. Suurimmalla osalla lapsista ja nuorista on jokin harrastus, ja he kokevat olevansa varsin tyytyväisiä

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011. Innovaatiopalvelut

Jyväskylän kaupungin yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011. Innovaatiopalvelut Jyväskylän kaupungin yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011 Yhteispalvelupisteiden asiakaskysely 2011 - Asiakaskysely toteutettiin Palokan, Säynätsalon, Tikkakosken ja Vaajakosken yhteispalvelupisteissä

Lisätiedot

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset 1981 2002 Päivi Berg Vuonna 2002 talvella vähintään kerran viikossa liikkui 87 %, kesällä 88 % väestöstä Nuorten kokonaan liikuntaa

Lisätiedot

MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA

MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA Vuorentaan koulun vanhempainyhdistys toteutti yhteistyössä Vuorentaan koulun, Lasten Liikunnan Tuen sekä liikunta-alan toimijoiden kanssa Kaveri liikuttaa hankkeen. Hämeenlinnan

Lisätiedot

10.4.2014 PALVELUOHJAUS

10.4.2014 PALVELUOHJAUS 10.4.2014 PALVELUOHJAUS Miksi palveluohjausta? MUUTAMIA AJATUKSIA PALVELUOHJAUKSESTA: Palveluohjaus on asiakaslähtöinen ja asiakkaan etua korostava työtapa. Sillä tarkoitetaan asiakastyön menetelmää, että

Lisätiedot

TAKUULLA LIIKUNTAA. Mikko Salasuo, Tiina Hakanen, Sami Myllyniemi

TAKUULLA LIIKUNTAA. Mikko Salasuo, Tiina Hakanen, Sami Myllyniemi TAKUULLA LIIKUNTAA Kyselytutkimus toimintarajoitteisten lasten ja nuorten liikunnan harrastamisesta ja vapaa-ajasta Julkistamistilaisuus 10..019 Helsinki Mikko Salasuo, Tiina Hakanen, Sami Myllyniemi Tavoite

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen 19-65-vuotiaiden keskuudessa % Lkm. 1997-1998 14 435.000 2001-2002 16 509.000

Lisätiedot

Kymppi R -palveluverkkoyhteistyö Jyväskylässä: päiväkotiverkkoselvitykset Kymppi-Moni työpaja Anna Isopoussu

Kymppi R -palveluverkkoyhteistyö Jyväskylässä: päiväkotiverkkoselvitykset Kymppi-Moni työpaja Anna Isopoussu Kymppi R -palveluverkkoyhteistyö Jyväskylässä: päiväkotiverkkoselvitykset Kymppi-Moni työpaja 31.5.2012 Anna Isopoussu Taustaa Kuntien yhdistyminen vuonna 2009 (Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän maalaiskunta

Lisätiedot

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely 2017 Hei, vuosi sitten lähetin kouluusi kyselyn, mitä sinä ja muut oppilaat haluaisitte harrastaa koulussa iltapäivisin. Kyselyyn

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018

TUKENA-hanke Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkotien työntekijöille 9/2018 Kysely perheryhmäkodeissa ja tukiasunnoissa oleville nuorille Nuorten kysely lähetettiin yksiköiden esimiesten kautta anonyyminä Surveypal-nettilinkkinä välitettäväksi

Lisätiedot

TULOSLIITE JULKAISUUN

TULOSLIITE JULKAISUUN TULOSLIITE JULKAISUUN Tuija Tammelin, Jouni Kallio, Katja Rajala, Harto Hakonen ja Kaarlo Laine. Muutoksia Liikkuvissa kouluissa 0 0. Oppilaat liikkujina ja koulun ak!vitee"en suunni#elijoina. LIKES-tutkimuskeskus

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki Kotihoidon asiakaskysely

Jyväskylän kaupunki Kotihoidon asiakaskysely Jyväskylän kaupunki Kotihoidon asiakaskysely 2014 20.5.2014 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen keskeisiä tuloksia 3. Vastaajien taustatiedot 4. Tutkimuksen tulokset Sisällys 1 1. Yleistä tutkimuksesta

Lisätiedot

KOULULAISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä

KOULULAISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä KOULULAISET Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä MIHIN TIEDOT PERUSTUVAT? Koululaiset saivat vastata sähköiseen kyselyyn vapaa-ajallaan tai tiettyjen luokkaasteiden kohdalla kouluajalla.

Lisätiedot

Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista. Kyselyaika Vastaajia yhteensä 248

Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista. Kyselyaika Vastaajia yhteensä 248 Vaihtaa vai ei? Kysely Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista Kyselyaika 11. 22.5.2017 Vastaajia yhteensä 248 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 237 Nainen 81% Mies 19% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80%

Lisätiedot

Jyväskylän kaupungin kuntalaiskysely viestinnästä Tutkimusraportti, lokakuu

Jyväskylän kaupungin kuntalaiskysely viestinnästä Tutkimusraportti, lokakuu Jyväskylän kaupungin kuntalaiskysely - Tutkimusraportti, lokakuu 2016-1 Sisältö Sivu Johdanto Päätulokset ja yhteenveto Aineiston rakenne Tutkimustulokset 1. Tietolähteet Jyväskylän kaupungin palveluista

Lisätiedot

Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015

Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015 Mäntsälän Voimistelijat Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015 1. TAUSTATIEDOT Kuinka vanha olet? 10 8 6 4 2 58,6 % 31,0 % 10,3 % alle 19 v 19-25 v 26-45 v 45-60 v yli 61 v Kaikki (KA:3.79, Hajonta:0.61)

Lisätiedot

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke 2016-2018 Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Neuvotteleva virkamies Iina Berden, OKM 30.5.2017 Hallitusohjelman kärkihanke:

Lisätiedot

Jyväskylän seudun kauppapalvelututkimus. L o k a k u u

Jyväskylän seudun kauppapalvelututkimus. L o k a k u u Jyväskylän seudun kauppapalvelututkimus L o k a k u u 2 0 1 7 1 Tutkimuksen sisältö Johdanto Tutkimusaineiston kuvaus 1. Kotitaloustutkimus 1.1. Eri kauppa-alueiden asiakaspeitot 1.2. Eri kauppa-alueiden

Lisätiedot

Jyväskylän seudun kauppapalvelututkimus. L o k a k u u

Jyväskylän seudun kauppapalvelututkimus. L o k a k u u Jyväskylän seudun kauppapalvelututkimus L o k a k u u 2 0 1 7 1 Tutkimuksen sisältö Johdanto Tutkimusaineiston kuvaus 1. Kotitaloustutkimus 1.1. Eri kauppa-alueiden asiakaspeitot 1.2. Eri kauppa-alueiden

Lisätiedot

Hyvinvointi, osallisuus ja vapaa-aika Terveys Elintavat

Hyvinvointi, osallisuus ja vapaa-aika Terveys Elintavat 4-5lk Nurmijärvi,(vertailu: Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Tuusula) vastaajia 1061/vastausprosentti 80 % Hyvinvointi, osallisuus ja vapaa-aika Suurin osa on tyytyväinen elämäänsä(87,3 %, vähiten

Lisätiedot

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI

LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI 2013 LIIKUNTAKYSELY RAPORTTI RAUTALAMMIN KUNTA LIIKUNTATOIMI Liikuntakysely Rautalammin kunnan työikäisille (16-64v.) toteutettiin tammi-helmikuussa 2013. Liikuntakyselyn tavoitteena oli kartoittaa työikäisten

Lisätiedot

Nuorten Jyväskylä -palvelun kyselyn tulokset

Nuorten Jyväskylä -palvelun kyselyn tulokset 1/22 Nuorten Jyväskylä -palvelun kyselyn tulokset Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen Nuorten Jyväskylä -hanke toteutti loppukeväästä 2018 verkkokyselyn, jolla selvitettiin nuorten tieto- ja neuvontapalvelu

Lisätiedot

Erilainen tapa ikääntyä hyvin: liikkumisen monet merkitykset

Erilainen tapa ikääntyä hyvin: liikkumisen monet merkitykset Erilainen tapa ikääntyä hyvin: liikkumisen monet merkitykset Hyvää ikääntymistä yhteistyössä seminaari 10.5.2011, Kajaani Arto Tiihonen, FT, LitL Sisältö Erilainen tapa ikääntyä hyvin: esimerkkeinä liikuntaa

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 TUTKIMUS 2009-2010 Miten suomalaiset 19-65-vuotiaat liikkuvat, mitä lajeja he harrastavat, missä he liikkuvat? Liikunnan harrastuskertojen määrä Liikunnan ja kuntoilun luonne Suomalaisten jakaantuminen

Lisätiedot

Wiitaunionin liikuntakysely. Wiitaunionin liikuntakysely toteutettiin loka-marraskuussa 2014.

Wiitaunionin liikuntakysely. Wiitaunionin liikuntakysely toteutettiin loka-marraskuussa 2014. Wiitaunionin liikuntakysely Wiitaunionin liikuntakysely toteutettiin loka-marraskuussa 2014. Wiitaunionin liikuntakyselyssä kartoitettiin Viitasaaren ja Pihtiputaan yli 16-vuotiaiden asukkaiden liikunta-aktiivisuuden

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI LIIKUNTAPALVELUT HINNASTO

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI LIIKUNTAPALVELUT HINNASTO JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI LIIKUNTAPALVELUT Voimassa 1.1.2014 alkaen UUDEN AALLON KAUPUNKI Sisällysluettelo... 1 LIIKUNTAPAIKKOJEN HINNOITTELU JA PERIAATTEET... 3 LIIKUNTAHALLIT... 4 LIIKUNTASALIT... 6 KUNTOSALIT...

Lisätiedot

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset

TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset TOENPERÄN KIRJASTON ASIAKASKYSELYN TULOKSET Paperikyselyn tulokset Asiakaskysely toteutettiin ajalla 2..27 29..27 kaikissa Toenperän toimipisteissä. Kyselyyn pystyi vastaamaan verkossa tai paperisena versiona

Lisätiedot

Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta.

Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta. Nuoria Somettaa Kyselyyn vastasi 55, iältään 8-20-vuotiasta, nuorta. Vastaajien ikävuosien keskiarvo on 14 vuotta. Vastaajien ikäjakauma 16 16 16 16 16 17 17 17 17 17 17 17 18 18 19 20 20 10 10 10 11 11

Lisätiedot

KUOPION NUORI -KYSELY

KUOPION NUORI -KYSELY KUOPION NUORI -KYSELY Nuorten Palvelu ry / Kauppakeskusten nuoret -hanke YHTEENVETO VASTAUKSISTA Kyselyn tausta Kuopion nuori -kysely oli Kuopion keskustassa asioiville ja aikaansa viettäville nuorille

Lisätiedot

Seuraavat kysymykset koskevat itse asiakasta. Mikäli olet omainen/läheinen, vastaa kysymyksiin asiakkaan näkökulmasta.

Seuraavat kysymykset koskevat itse asiakasta. Mikäli olet omainen/läheinen, vastaa kysymyksiin asiakkaan näkökulmasta. Vammaispalvelun asiakastyytyväisyyskysely Vammaispalvelun ensimmäinen asiakastyytyväisyyskysely tehtiin syksyllä 2015. Tyytyväisyyskysely lähetettiin kaikille asiakkaille, joille oli tehty palvelupäätös

Lisätiedot

Keski-Suomen vaalipiiri. 179 Jyväskylä. Harju. s. 1/2. EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 6 Vaalipäivän äänet, tarkastuslaskenta.

Keski-Suomen vaalipiiri. 179 Jyväskylä. Harju. s. 1/2. EDUSKUNTAVAALIT 2015 Laskentalomake 6 Vaalipäivän äänet, tarkastuslaskenta. 001 Kirkkopuisto s. 1/2 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63

Lisätiedot

Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 VESILAHTI VESILAHTI. Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016

Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 VESILAHTI VESILAHTI. Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016 Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 VESILAHTI VESILAHTI Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016 Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere,

Lisätiedot

Kainuun liikuntakysely

Kainuun liikuntakysely Kainuun liikuntakysely Kainuun liikuntakysely Liikuntakysely Kainuun koululaisille. Liikuntakyselyllä kartoitetaan lasten ja nuorten liikunnan harrastamista ja toiveita harrastamisen suhteen. Vastaajat

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI LIIKUNTAPALVELUT HINNASTO

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI LIIKUNTAPALVELUT HINNASTO JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI LIIKUNTAPALVELUT Voimassa 1.1.2015 alkaen UUDEN AALLON KAUPUNKI Sisällysluettelo... 1 LIIKUNTAPAIKKOJEN HINNOITTELU JA PERIAATTEET... 3 LIIKUNTAHALLIT... 4 LIIKUNTASALIT... 6 KUNTOSALIT...

Lisätiedot

Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 YLÖJÄRVI. Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016

Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 YLÖJÄRVI. Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016 Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 YLÖJÄRVI Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016 Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti,

Lisätiedot

Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 ORIVESI. Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016

Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 ORIVESI. Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016 Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 ORIVESI Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016 Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti,

Lisätiedot

Lasten ja nuorten liikunnan kustannukset. Harrastamisen hinta seuran, kunnan vai harrastajan kukkarosta? ylitarkastaja Sari Virta

Lasten ja nuorten liikunnan kustannukset. Harrastamisen hinta seuran, kunnan vai harrastajan kukkarosta? ylitarkastaja Sari Virta Lasten ja nuorten liikunnan kustannukset Harrastamisen hinta seuran, kunnan vai harrastajan kukkarosta? ylitarkastaja Sari Virta Väestön liikkuminen Organisoitu liikunta Omatoiminen liikunta Harrastaminen

Lisätiedot

FSD2536 Lähiliikuntapaikkojen arviointi 2005: vanhemmat

FSD2536 Lähiliikuntapaikkojen arviointi 2005: vanhemmat KYSELYLOMAKE Tämä kyselylomake on osa Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon arkistoitua tutkimusaineistoa FSD2536 Lähiliikuntapaikkojen arviointi 2005: vanhemmat Kyselylomaketta hyödyntävien tulee viitata

Lisätiedot

Varhainen kasvu ja perusopetus Toimintakate Toimintatulot Perusopetuksen hallinto Toimintakate Toimintamenot

Varhainen kasvu ja perusopetus Toimintakate Toimintatulot Perusopetuksen hallinto Toimintakate Toimintamenot KÄYTTÖSUUNNITELMAT V 2011 KS 2011 Varhainen kasvu ja perusopetus Toimintakate -97 241 200 Toimintatulot 2 950 400 Myyntitulot 1 039 900 Maksutulot 250 000 Tuet ja avustukset 1 540 500 Muut toimintatulot

Lisätiedot

Linkki. Liput, hinnat ja vyöhykkeet. Fiksusti liikkeellä. Jyväskylän seudun joukkoliikenne SUOMI

Linkki. Liput, hinnat ja vyöhykkeet. Fiksusti liikkeellä. Jyväskylän seudun joukkoliikenne SUOMI SUOMI Linkki Jyväskylän seudun joukkoliikenne Liput, hinnat ja vyöhykkeet Fiksusti liikkeellä. Jyväskylän seudun joukkoliikenne Helppoa ja edullista liikkumista Linkillä! Jyväskylän seudun joukkoliikenne

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Ryhmän ehdot: : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmässä lapsenne on mukana) : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu-

Lisätiedot

Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka

Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka TAPAAMINEN Tehtävä Tutki liikuntapiirakkaa ja suunnittele itsellesi oma piirakka. Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka Liikuntapiirakka: UKK-instituutti 34 TAPAAMINEN Oma liikuntapiirakkani 35 TAPAAMINEN

Lisätiedot

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli

Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin. Asiakaspalvelukysely 2012. Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Ystävällistä, selkeää ja ihmisläheistä asiakaspalvelua kehiin Asiakaspalvelukysely 2012 Jyväskylän kaupunki Uusi asiakaspalvelumalli Osallistu kyselyyn ja vaikuta Jyväskylän kaupungin asiakaspalvelun kehittämiseen!

Lisätiedot

Tunti liikuntaa päivässä. Liikkuva koulu -ohjelma valtakunnalliseksi

Tunti liikuntaa päivässä. Liikkuva koulu -ohjelma valtakunnalliseksi Tunti liikuntaa päivässä. Liikkuva koulu -ohjelma valtakunnalliseksi Liikkuva koulu -ohjelma Valtakunnallinen ohjelma, hallitusohjelman kärkihanke: VN: Tunti liikuntaa jokaisen peruskoululaisen päivään.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI LIIKUNTAPALVELUT HINNASTO

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI LIIKUNTAPALVELUT HINNASTO LIIKUNTAPALVELUT Versio 9.12.2010 UUDEN AALLON KAUPUNKI SISÄLLYSLUETTELO LIIKUNTAPAIKKOJEN HINNOITTELU JA PERIAATTEET...3 LIIKUNTAHALLIT...4 LIIKUNTASALIT...6 KUNTOSALIT...7 MUUT SISÄLIIKUNTATILAT...8

Lisätiedot

KOULUTERVEYSKYSELY 2017 TULOSTEN TARKASTELUA

KOULUTERVEYSKYSELY 2017 TULOSTEN TARKASTELUA KOULUTERVEYSKYSELY 2017 TULOSTEN TARKASTELUA KOULUTERVEYSKYSELY Vastaajat Porvoo: Perusopetuksen 4.-5. luokat vastannut 894 kattavuus 72 % 8.-9. luokat vastannut 770 kattavuus 63 % Lukio vastannut 173

Lisätiedot

Koululaiset toivovat lisää harrastetunteja ja omatoimista harrastamista koulupäivän yhteyteen

Koululaiset toivovat lisää harrastetunteja ja omatoimista harrastamista koulupäivän yhteyteen Valtakunnallinen koululaiskysely: Koululaiset toivovat lisää harrastetunteja ja omatoimista harrastamista koulupäivän yhteyteen Neuvotteleva virkamies Iina Berden, OKM Operatiivinen johtaja Janne Jauhiainen,

Lisätiedot

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö

1. Johdanto. 2. Kirjaston käyttö 1. Johdanto Porin kaupunginkirjaston asiakastyytyväisyyttä mittaava kysely toteutettiin vuonna 2006 ensimmäisen kerran Internetin kautta. Kyselylomake oli kirjaston verkkosivuilla kahden viikon ajan 4.12.-18.12.

Lisätiedot

Koululaiskyselyn yhteenveto Lappeenranta. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Koululaiskyselyn yhteenveto Lappeenranta. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Koululaiskyselyn yhteenveto Lappeenranta Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 11.9.2017 Taustatiedot Kysely oli auki 3.5.-31.5.2017 välisenä aikana ja vastauksia pyydettiin 3. - 9. luokkalaisilta.

Lisätiedot

Let s Move It feasibility study, kevät Alkuun. Haastattelurunko interventioryhmän opiskelijoille (harkintaperustainen otanta) / SH.

Let s Move It feasibility study, kevät Alkuun. Haastattelurunko interventioryhmän opiskelijoille (harkintaperustainen otanta) / SH. Let s Move It feasibility study, kevät 2014 Haastattelurunko interventioryhmän opiskelijoille (harkintaperustainen otanta) / SH Alkuun - Noin tunti - Fiiliksiä ja kokemuksista liittyen Let s Move It ohjelmaan

Lisätiedot

Koteja kaikille. JVA:n asuntoesite

Koteja kaikille. JVA:n asuntoesite Koteja kaikille JVA:n asuntoesite JVA lyhyesti JVA on Jyväskylän seudun suurin vuokranantaja 7500 viihtyisää vuokra-asuntoa eri puolilla uutta Jyväskylää Monipuolinen asuntokanta erilaisissa kerros-, rivija

Lisätiedot

Linkki. Liput, hinnat ja vyöhykkeet. Fiksusti liikkeellä. Jyväskylän seudun joukkoliikenne SUOMI

Linkki. Liput, hinnat ja vyöhykkeet. Fiksusti liikkeellä. Jyväskylän seudun joukkoliikenne SUOMI SUOMI Linkki Jyväskylän seudun joukkoliikenne Liput, hinnat ja vyöhykkeet Fiksusti liikkeellä. Jyväskylän seudun joukkoliikenne Helppoa ja edullista liikkumista Linkillä! Jyväskylän seudun joukkoliikenne

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄ. Ystävänpäiväviikon Kaveri mukaan -tunnit Flamenco, sevilannas Opisto to Flamenco, soleá Opisto to

JYVÄSKYLÄ. Ystävänpäiväviikon Kaveri mukaan -tunnit Flamenco, sevilannas Opisto to Flamenco, soleá Opisto to Ystävänpäiväviikon Kaveri mukaan -tunnit 11. 17.2.2019 JYVÄSKYLÄ Flamenco, sevilannas to 17.00-18.15 Flamenco, soleá to 18.15-19.30 Itämainen tanssi Valorinne Itämainen tanssi ma 19.00-20.15 jatkokurssi

Lisätiedot

Syksyllä 2017 toteutetun kyselyn vastaukset

Syksyllä 2017 toteutetun kyselyn vastaukset Syksyllä 2017 toteutetun kyselyn vastaukset Kysely koski lasten ja nuorten harrastuksia ja niihin liittyviä toiveita Pirkkalassa (esi- ja perusopetus sekä lukio). Vastaajia oli 924, joista tyttöjä 52,3%

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry

Halikon vanhustenkotiyhdistys ry Asiakkaiden tyytyväisyys Tammilehdon päivähoidon palveluun 2019 SISÄLLYS 1. PALVELUKESKUS TAMMILEHDON PÄIVÄHOITO 2. ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUKSEN SUORITTAMINEN 3. ASIAKKAIDEN TYYTYVÄISYYS PALVELUKESKUS

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin ja Härmälän asuinalueilla.

Lisätiedot

HARRASTANUT VIIMEISEN 7 PÄIVÄN AIKANA (%)

HARRASTANUT VIIMEISEN 7 PÄIVÄN AIKANA (%) 1 Johdanto Tämän tutkimusyhteenvedon tehtävänä on antaa tietoja kansalaisten liikunnan ja kuntoilun harrastamisesta. Tutkimuksen tarkoituksena on ollut selvittää, missä määrin kansalaiset harrastavat liikuntaa

Lisätiedot

FSD2535 Lähiliikuntapaikkojen arviointi 2005: lapset ja nuoret

FSD2535 Lähiliikuntapaikkojen arviointi 2005: lapset ja nuoret KYSELYLOMAKE Tämä kyselylomake on osa Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon arkistoitua tutkimusaineistoa FSD2535 Lähiliikuntapaikkojen arviointi 2005: lapset ja nuoret Kyselylomaketta hyödyntävien tulee

Lisätiedot

PIDETÄÄN YHTÄ TUTKIMUS

PIDETÄÄN YHTÄ TUTKIMUS PIDETÄÄN YHTÄ TUTKIMUS YLEISTÄ TUTKI- MUKSESTA Tiedon keruu toteutettiin heinäkuussa 2017 CINT AB:n hallinnoimassa internetpaneelissa. Tutkimukseen vastasi yhteensä 990 henkilöä, joista 282 on 15-17-vuotiaita

Lisätiedot

Harjoittelu vuotiaat

Harjoittelu vuotiaat Palautekyselyt 2019 Palautekyselyt 2019 Olympiakomitean laatima Toteutettiin erillisinä kyselyinä n. 10-13 vuotiaille harrastajille keväällä n. 13+ vuotiaille harrastajille keväällä Vanhemmille syksyllä

Lisätiedot

IKÄÄNTYNEET. Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä

IKÄÄNTYNEET. Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä IKÄÄNTYNEET Liikkuuko Pieksämäki projektin väliraportin tiivistelmä MIHIN TIEDOT PERUSTUVAT? Seniorikyselyyn vastasi 89 yli 65-vuotiasta pieksämäkeläistä. Vastaajiksi on valikoitunut liikunnallisesti erittäin

Lisätiedot

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille.

Lisäksi vastaajat saivat antaa vapaamuotoisesti muutos- ja kehitysehdotuksia ja muuta palautetta SOS-lapsikylille ja SOS-Lapsikylän nuorisokodille. 27.3.2014 YHTEENVETO ASIAKASPALAUTTEESTA SOS-Lapsikyliin ja nuorisokotiin sijoitettujen läheiset 1. Kyselyn taustaa Kirjallinen palautekysely SOS-lapsikyliin ja SOS-Lapsikylän nuorisokotiin sijoitettujen

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Ringettekoulu F E D C B 2. Vastaaja isä 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

NUORET HELSINGISSÄ 2011 TUTKIMUS

NUORET HELSINGISSÄ 2011 TUTKIMUS NUORET HELSINGISSÄ 2011 TUTKIMUS Nuoret Helsingissä 2011 -tutkimus on Helsingin kaupungin tietokeskuksen, opetusviraston ja nuorisoasiainkeskuksen yhteishanke. Tutkimuksella tuotetaan tietoa nuorten vapaa-ajasta

Lisätiedot

SEKASIN-CHAT VUOSIRAPORTTI Satu Sutelainen Verkkokriisityön päällikkö Suomen Mielenterveusseura

SEKASIN-CHAT VUOSIRAPORTTI Satu Sutelainen Verkkokriisityön päällikkö Suomen Mielenterveusseura SEKASIN-CHAT VUOSIRAPORTTI 2018 Satu Sutelainen Verkkokriisityön päällikkö Suomen Mielenterveusseura 18% ENEMMÄN YHTEYDENOTON YRITYKSIÄ EDELLISVUOTEEN VERRATTUNA, 22% ENEMMÄN KÄYTYJÄ KESKUSTELUJA Sekasin-chat

Lisätiedot

LIIKUNTAA NUORILLE OULUSSA ACTI N

LIIKUNTAA NUORILLE OULUSSA ACTI N LIIKUNTAA NUORILLE OULUSSA ACTI N SYKSY 2015 KEVÄT 2016 31.8. 13.12.2015 11.1. 15.05.2016 0 Kahvakuula Jatuli 15.15 16.00 Sulkapallo Linnanmaa 16.00 18.00 Aquazumba Oulun uimahalli 20.00 20.45 Maanantai

Lisätiedot

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli

Lisätiedot

Tyytyväisyyskysely

Tyytyväisyyskysely Tyytyväisyyskysely 2012-2013 TYYTYVÄISYYSKYSELY Salon Vilpas Koripallo ry:n junioritoiminnan tyytyväisyyskysely toteutettiin syksyllä 2016. Tyytyväisyyskyselyllä haluttiin selvittää, miten seuran laatukäsikirjaan

Lisätiedot

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Juho Niemelä. Opiskelijakunta JAMKO

JUPINAVIIKOT Palauteraportti Luonnonvara-ala. Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja. Juho Niemelä. Opiskelijakunta JAMKO JUPINAVIIKOT 2019 Palauteraportti Luonnonvara-ala Julkinen Raportti ei sisällä nimi- eikä tunnistetietoja Juho Niemelä Opiskelijakunta JAMKO SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 Johdanto... 3 Palautteiden

Lisätiedot

Liikuntakyselyn yhteenveto, keva t 2013.

Liikuntakyselyn yhteenveto, keva t 2013. Saara Hanhela Liikuntakyselyn yhteenveto, keva t 2013. Itä-Suomen yliopiston sekä Savonia-ammattikorkeakoulun Kuopion kampusten opiskelijoille ja henkilöstölle tehtiin liikuntakysely keväällä 2013. Kysely

Lisätiedot

Turun Seudun Yksinhuoltajat ry KaMu-projekti projektikoordinaattori Marika Huurre p: 044-5757 696 e-mail:kamuturku@luukku.com PERHEEN TAUSTATIEDOT

Turun Seudun Yksinhuoltajat ry KaMu-projekti projektikoordinaattori Marika Huurre p: 044-5757 696 e-mail:kamuturku@luukku.com PERHEEN TAUSTATIEDOT PERHEEN TAUSTATIEDOT NIMI (LAPSEN): OSOITE: IKÄ: ASUINALUE: PUHELIN: HUOLTAJA: E-MAIL: HARRASTUKSET: KOTIELÄIMET: ALLERGIAT: MUUTA HUOMIOITAVAA/TOIVEITA: OPISKELIJAN TAUSTATIEDOT NIMI: OSOITE: IKÄ: ASUINALUE:

Lisätiedot

Viikko 48: 25.11. 2.12.2013 669 vastausta (=12% liikuntamaksun maksaneista)

Viikko 48: 25.11. 2.12.2013 669 vastausta (=12% liikuntamaksun maksaneista) Palautekysely Viikko 48: 25.11. 2.12.2013 669 vastausta (=1 liikuntamaksun maksaneista) Korkeakoulujen vastausprosentit: TTY 9 % (31 % vastauksista) TAMK 19 % (15 % vastauksista) TaY 13 % (54 % vastauksista)

Lisätiedot

Liikuntajärjestöjen rooli terveyden edistämisessä ja lihavuuden ehkäisyssä

Liikuntajärjestöjen rooli terveyden edistämisessä ja lihavuuden ehkäisyssä Liikuntajärjestöjen rooli terveyden edistämisessä ja lihavuuden ehkäisyssä Lihavuus laskuun seminaari 26.10.2012 Jukka Karvinen, Nuori Suomi ry www.nuorisuomi.fi Miksi liikuntaa? Liikkumaan oppiminen on

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Merituulen koulu

Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Merituulen koulu Aamu- ja iltapäivätoiminnan arviointi Merituulen koulu Inkoon kunta toteutti perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakyselyn lapsille ja huoltajille toukokuussa 0. Vuoden 0 seurantaan liittyvä

Lisätiedot

Opetus-ja kulttuuriministeriön Koululaiskyselyn 2019 tulokset

Opetus-ja kulttuuriministeriön Koululaiskyselyn 2019 tulokset Opetus-ja kulttuuriministeriön Koululaiskyselyn 2019 tulokset neuvotteleva virkamies Iina Berden, opetus- ja kulttuuriministeriö varatoimitusjohtaja Tuomo Lähdeniemi, Fountain Park 3.4.2019 Karakallion

Lisätiedot

Tikkakosken asukaskysely 2010

Tikkakosken asukaskysely 2010 2010 Tikkakosken asukaskyselyn koontia Jyväskylän kaupungin innovaatiopalvelut - Asukaskyselyssä kerättiin tikkakoskelaisten ajatuksia alueen kehittämisestä ja kartoitettiin asukkaiden näkemyksiä Tikkakoskelle

Lisätiedot

Ruoka-apukysely Kemi ja Rovaniemi Marianne Hietaranta

Ruoka-apukysely Kemi ja Rovaniemi Marianne Hietaranta Ruoka-apukysely Kemi ja Rovaniemi 2018 Marianne Hietaranta Ruoka-apukyselyn tarkoitus ja vastaajat Mitä haluttiin tutkia? Keitä ruoka-avussa käy? Millaisia ovat näiden ihmisten kokemukset omasta terveydestä

Lisätiedot

Kuinka tärkeää on, että päättäjät kuuntelevat nuorten mielipiteitä?

Kuinka tärkeää on, että päättäjät kuuntelevat nuorten mielipiteitä? Kuinka tärkeää on, että päättäjät kuuntelevat nuorten mielipiteitä? Ei lainkaan tärkeää En osaa sanoa Ei kovin tärkeää 6% 1% 5% 38% Erittäin tärkeää Useampi kuin joka kolmas kokee erittäin tärkeäksi, että

Lisätiedot

Liite 1 Keuruun nuorisopalveluiden käyttäjäkysely

Liite 1 Keuruun nuorisopalveluiden käyttäjäkysely Liite 1 Keuruun nuorisopalveluiden käyttäjäkysely 1. Sukupuoli: Vastaajien määrä: 98 2. Syntymävuosi: Vastaajien määrä: 93 Minimiarvo Maksimiarvo Mediaani Syntymävuosi: 1947 2002 1975 3. Oletko itse ollut

Lisätiedot

Nappulat kaakkoon mitä tutkimukset kertovat lasten ja nuorten liikkumisesta? Tommi Vasankari, Dos., LT; UKK-instituutti

Nappulat kaakkoon mitä tutkimukset kertovat lasten ja nuorten liikkumisesta? Tommi Vasankari, Dos., LT; UKK-instituutti Nappulat kaakkoon mitä tutkimukset kertovat lasten ja nuorten liikkumisesta? Tommi Vasankari, Dos., LT; UKK-instituutti Sisältö Faktaa lasten/nuorten liikkumisesta? Liikunta Entä liikkumattomuus Ylipaino

Lisätiedot

Kouluterveyskysely Vantaan kaupungin tulokset

Kouluterveyskysely Vantaan kaupungin tulokset Kouluterveyskysely 2017 - Vantaan kaupungin tulokset 4. 5.-luokkalaisten tulokset HYVINVOINTI JA YSTÄVÄT Lähes kaikki (90 %) ovat tyytyväisiä elämäänsä, pojat useammin kuin tytöt. Suuri osa (86 %) kokee

Lisätiedot

Tutkimuksesta Tiivistelmä Vastaajat Kotkassa vierailu motiivit Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa...

Tutkimuksesta Tiivistelmä Vastaajat Kotkassa vierailu motiivit Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa... SISÄLLYS Tutkimuksesta... 2 Tiivistelmä... 3 Vastaajat... 6 Kotkassa vierailu motiivit... 9 Osallistuminen minä päivinä oli tapahtumassa... 10 Kiinnostavimmat ohjelmasisällöt... 11 Tiedonsaanti... 12 Palvelut

Lisätiedot

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Degerby skola

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 2016 Degerby skola Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laadun arviointi 0 toteutti perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan seurantakyselyn lapsille ja huoltajille huhtikuussa 0. Vuoden 0 seurantaan liittyvä kysely

Lisätiedot

KYSELYLOMAKE: FSD2774 TAMPEREEN KORKEAKOULUJEN LIIKUNTAKYSELY 2012 QUESTIONNAIRE: FSD2774 SPORT AND EXERCISE SURVEY FOR TAMPERE UNIVERSITIES 2012

KYSELYLOMAKE: FSD2774 TAMPEREEN KORKEAKOULUJEN LIIKUNTAKYSELY 2012 QUESTIONNAIRE: FSD2774 SPORT AND EXERCISE SURVEY FOR TAMPERE UNIVERSITIES 2012 KYSELYLOMAKE: FSD2774 TAMPEREEN KORKEAKOULUJEN LIIKUNTAKYSELY 2012 QUESTIONNAIRE: FSD2774 SPORT AND EXERCISE SURVEY FOR TAMPERE UNIVERSITIES 2012 Tämä kyselylomake on osa yllä mainittua Yhteiskuntatieteelliseen

Lisätiedot

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ

PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ VOIKUKKIA 03/2017 PALAUTEKYSELY RYHMÄN PÄÄTYTTYÄ Hei hyvä vanhempi! Kiitos osallistumisestasi vanhempien VOIKUKKIA-vertaistukiryhmään. Haluaisimme tietää millaisia tunnelmia ja ajatuksia vertaistukiryhmäkokemus

Lisätiedot

Mediakyselyn tulokset

Mediakyselyn tulokset Teetimme Tammikuussa 2016 kyselyn lasten mediakäyttäytymisestä Kankaan päiväkodin esikoululaisten ja Kankaan koulun 1-4- luokkalaisten vanhemmilla. Kyselyn avulla oli tarkoitus kartoittaa lasten sosiaalisen

Lisätiedot

Perusopetuskysely Koko perusopetus

Perusopetuskysely Koko perusopetus Perusopetuskysely 2018 Koko perusopetus 31.8.2016 Taustatietoja Kysely toteutettiin ajalla 25.4. 11.5.2018 Linkki kyselyyn lähetettiin Helmin kautta 4278 oppilaan noin 8400:lle huoltajalle Kyselyyn vastasi

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun kustannukset tilaisuus 15.5. ylitarkastaja Sari Virta

Lasten ja nuorten urheilun kustannukset tilaisuus 15.5. ylitarkastaja Sari Virta Lasten ja nuorten urheilun kustannukset tilaisuus 15.5. ylitarkastaja Sari Virta Arviointituloksia (VLN 2013) Hallituskaudella (2007-2011) valtion liikuntatoimen resursointi kasvoi 100 milj. eurosta 140

Lisätiedot

RAHA EI RATKAISE. Nuorisotutkimuspäivät 2015 Työryhmä: ALUEELLISET JA TILALLISET NÄKÖKULMAT

RAHA EI RATKAISE. Nuorisotutkimuspäivät 2015 Työryhmä: ALUEELLISET JA TILALLISET NÄKÖKULMAT RAHA EI RATKAISE Nuorisotutkimuspäivät 2015 Työryhmä: ALUEELLISET JA TILALLISET NÄKÖKULMAT Anna Anttila & Eeva Ahtee Hyvä vapaa-aika -hanke Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus Hyvä vapaa-aika -hanke

Lisätiedot