Pasilan uutiset. Aika vaikuttaa. Vaalipaneeli Pasilassa 1/2015. Valoisaa ja vaikuttavaa kevättä kaikille pasilalaisille! Tervetuloa mukaan toimintaan!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pasilan uutiset. Aika vaikuttaa. Vaalipaneeli Pasilassa 1/2015. Valoisaa ja vaikuttavaa kevättä kaikille pasilalaisille! Tervetuloa mukaan toimintaan!"

Transkriptio

1 Pasilan uutiset 1/2015 Pasila Seura-Böle Samfundet r.y. Aika vaikuttaa Huhtikuun 19. on tärkeä päivä Suomelle. Silloin valittava eduskunta aloittaa työnsä vähintäänkin haasteellisissa olosuhteissa. Epävarmuutta on ilmassa sekä oman yhteiskuntamme arjessa että kansainvälisessä tilanteessa. Silti, tai juuri sen takia, ei kuitenkaan pidä antaa periksi. Vaikka moni kokee, ettei äänestämisellä voi vaikuttaa, on äänestämättä jättäminen täysin vaikutukseton teko. Suomella on jatkossakin 200 kansanedustajaa. Olethan mukana päättämässä keitä he ovat. Jos et ole vielä valinnut ehdokastasi, niin Pasila Seuran järjestämä vaalipaneeli 8.4. tarjoaa mahdollisuuden tulla tutustumaan eri puolueiden ehdokkaisiin. Valtakunnan päätöksentekoon vaikuttamiseen lisäksi on tärkeää toimia myös omalla alueella, naapurustossamme. Muistattehan siis toukokuussa vietettävän naapuruusviikon, josta kerrotaan lisää tässä lehdessä. Valoisaa ja vaikuttavaa kevättä kaikille pasilalaisille! Tervetuloa mukaan toimintaan! Vaalipaneeli Pasilassa Pasila Seura järjestää vaalipaneelin keskiviikkona 8.4. kello 18 Junailijankujan asumisyksikössä Itä-Pasilassa (Junailijankuja 3). Tervetuloa mukaan kuulemaan ehdokkaiden ajatuksia ja näkemyksiä, sopivasti ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä. Mukana paneelissa ovat: Pentti Arajärvi, SDP Riku Eskelinen, keskusta Max Janzon, RKP Pia Kopra, perussuomalaiset Tiina Larsson, kokoomus Suvi Linjamaa, KD Hanna Mithiku, vasemmistoliitto Lilja Tamminen, vihreät

2 Antti edistää jakamisen kulttuuria Kemistä kotoisin oleva Antti Laukkanen muutti Länsi-Pasilaan kuusi vuotta sitten. Hän on ollut mukana perustamassa Pasilaan Jaetaan -yhteisöä joka järjestää juhlia joihin tullaan siinä mielessä, että oma jaettava asia on kenelle vain tarkoitettu nyyttäripohjalta ilman vastajakamisen velvoitusta. Jakaa voi myös tavaraa. Jaetaan -yhteisö ei ota yhteisönä kantaa tai edusta mitään mielipidettä. Kuitenkin taustalla on syvällisempi ajatus. Vain voittoihin ja kilpailuun keskittyminen on haitallista tasa-arvon ja ympäristön kannalta. Kyse on jakamisen halusta sekä tahdosta edistää ihmisessä olevaa luontaista inhimillisyyttä elää ilman ahneutta ja toisesta saatavaa mahdollisimman suurta hyötyä. Antin edustama yhteisö eroaa kymmenille paikkakunnille syntyneistä aikapankeista, joissa myöskään ei jaeta euroja keskenään. Aikapankeissa ihmiset tarjoavat aikaansa ja apuansa, työtä yhteisön käyttöön ja odotusarvo on, että saa vastaavasti apua jossain itselle sopivassa tilanteessa. Antin pohdintaan liittyy ajatus isommasta, hiljalleen tapahtuvasta muutoksesta jossa nuoret ovat toimijoina. Maksimaaliseen voittoon tähtäävät yhteiskunnat ovat kenties kulkeneet tiensä päähän ja käyneet mahdottomiksi monen nuoren mielestä. On alettu etsiä omaa suhdetta itseensä, ympäristöön ja maailmaan, samalla kestävää kehitystä tukien ja tavoitellen päämäärää, joka turvaa tuleville sukupolville paremmat toimintamahdollisuudet kuin nykyisillä sukupolvilla on. Antti kehuu Pasilaa asuinyhteisönä joka on kiinnostava ja monipuolinen. Hän viihtyy hyvin Pasilassa muun muassa hyvien yhteyksien ja luonnon läheisyyden takia. On hienoa, että kotiovelta pääsee lenkille ja hiihtämään. Anttikin on huomannut, että Pasilassa tapahtuu entistä enemmän. Pasilasta on tulossa trendipaikka. Lapatossuryhmässä virkistyy Itä-Pasilassa samassa talossa asuvat Anneli ja Elli käyvät tiistaisin asukastalossa Lapatossu ryhmässä. Se on Asukastalon ja kotihoidon kanssa yhdessä aikaansaatu ryhmä. Kotihoito tukee kotona selviytymistä, mutta edesauttaa yksinasuvia lähtemään kodin ulkopuolellekin. Ryhmässä käy muitakin kuin kotihoidon piirissä olevia. Ihmisiä, jotka haluavat helpottaa yksinasuvien arkea. Ryhmään tullaan iloisin mielin ja vastaanotto on samankaltainen. Ihmiset kokevat olevansa tervetulleita. Hyvä olo näkyy ja tuntuu kävijöissä; kotona saa olla ihan riittävästi. Asukastalossa tapaa myös maahanmuuttajataustaisia pasilalaisia. Ennakkoluulot katoavat, kun kohtaa muita täällä asuvia kasvokkain. Olen tutustunut moneen mukavaan ja hyväntahtoiseen ihmiseen, kertoo Anneli. Ryhmässä käynnit virkistävät ja vaikuttavat mielialaankin myönteisesti. Muistikin pelaa paremmin, kun mieli on korkeammalla, sanoo puolestaan Elli. Jos tunnet yksin asuvia vanhuksia, jotka haluaisivat välillä kotoa pois, ota yhteys asukastaloon. Pohditaan yhdessä, miten saadaan yksinasuvalle sosiaalisesti virkistävää toimintaa.

3 PÄÄROOLISSA PASILA! Rahma Rage Itä-Pasilassa asuvan Rahman perhe muutti Somaliasta Suomeen ensimmäistä kertaa vuonna Rahma oli ennen lastensa syntymää Somaliassa englanninkielen ja historian opettajana. Perheen asuinpaikka on vaihtunut olosuhteiden pakosta tiuhaan. Vuonna 2003 perhe, johon kuului vanhemmat ja kuusi lasta, muutti Rahman äidin tilanteen takia Kairoon. Kairossa asuttiin vuoteen Siellä ollessa lapset kävivät englanninkielistä koulua. Koulussa he oppivat myös arabiankielen. Kairosta perhe muutti perheen isän työn perässä Lontooseen. Siellä lapset hyötyivät hyvästä kielitaidostaan ja jatkoivat koulunkäyntiään. Vanhin lapsista ehti jo käydä yliopistoakin. Lontoosta muutettiin vuonna 2013 jälleen Suomeen. Suomessa on turvallisempaa kuin Lontoossa. Rahma on työharjoittelussa asukastalossa. Haastattelu sujuu suomenkielellä ja Rahman lapsetkin opettelevat suomea. Tällä hetkellä kaksi lapsista opiskelee Moldovan pääkaupungissa englanniksi lääketiedettä. Rahma, kuten muutkin somaliäidit, tuntee suurta tuskaa siitä, mitä nuoret tekivät Tapanilassa. Kukaan äiti ei haluaisi oman poikansa toimivan niin, tai oman tyttärensä joutuvan väkivallan uhriksi. Vanhemmat toivovat vain hyvää lapsilleen ja rakkaimmilleen. Vaikka osallisina olivat muutamat nuoret, syyttely kohdistuu koko yhteisöön. Kovimmin surua ja huolta tuntevat äidit. Siksi äidit ovat jo lähteneet liikkeelle ja alkaneet puida tuntojaan yhdessä. Vaikean asian edessä ei osaa olla tekemättä mitään. Rahma toivoo kaikille, niin läheisille kuin muillekin, hyvää. Pahan tekemistä ei oikeuta mikään. PÄÄROOLIS TEATTERIESITYS JALKAUTUU PASILAAN TOUKOKUUSSA! Minä olen Pasila. Ja otan siitä kunnian. Perustarpeesi tyydytän ilman mitään hienostelua ja glamouria, sillä kova ja selkeä on tyylini. Ehkä hienohelmat ottavat sen loukkauksena, mutta muuksi en taivu. Olen selkeä ja mutkaton. Ehkä se joidenkin mielestä on synkkyyttä. Minusta se on turvaa ja vakautta. Helsingin Kaupunginteatterin Pääroolissa Pasila projekti on koonnut oman teatteriryhmän! Tämä parikymmenpäinen joukko valmistaa Pasilan naapuruusviikoille korttelidraaman eli ulkotiloissa kiertävän teatteriesityksen. Estradina toimii koko Pasila eli esityksessä katsojat kulkevat kaupunkialueella esiintyjien mukana. Pasilan naapuruusviikkoa ja esityksen ensi-iltaa vietetään toukokuun viimeisellä viikolla. Esityksen valmistusvaiheita voi seurata kotisivuilla tai facebookissa www. facebook.com/paaroolissapasila. Lippuvaraus alkaa toukokuussa. Lisätietoja kotisivuilta ja asukastalolta! Pääroolissa Pasila projektia tukee Helsingin Kulttuurikeskus. Yhteistyössä HKL:n taidelinja. Itä-Pasilan kaupunkiviljely Kaupunkiviljelyä jatketaan tulevanakin kesänä. Säkkiviljelystä siirrytään kuvanmukaisiin lavakauluksiin, eli puisiin kehyksiin. Tarkempaa tietoa viljelymaksuista, viljelyastioiden määrästä ja paikoista ym. saat kevään kuluessa Itä-Pasilan ilmoitustaululta, asukastalolta ja Heidi Jokiselta.

4 Pasilan virkeät Eläkkeensaajat Vireät ja virkeät Pasilan Eläkkeensaajat ovat saavuttaneet 20 vuoden iän. Tapausta juhlimme Kinaporin Palvelukeskuksessa, jonne oli saapunut runsaasti juhlijoita ja meno oli niin kuin vain 20-vuotiaalla voi olla. Laulu raikasi, nauru helisi ja ystävien tapaaminen oli riemukasta. Ja jos vain aika olisi sallinut, niin varmaan olisi tanssilattiakin täyttynyt. Ohjelma oli pääsääntöisesti viihdyttävää, mutta hieman asiaakin oli mukana. Eläkeläisten tulevaisuutta pohdiskeli puheessaan EKL.n puheenjohtaja Matti Hellsten. Samoin Vanhus- ja lähimmäispalveluliiton puheenjohtaja Vappu Taipale toi persoonallisella ja mukaansa tempaavalla tavalla puheessaan esiin eläkeläisten tulevaisuuden toiveita ja tarpeita, sekä samalla perään kuulutti aktiivista toimintaa. Vapun mottohan on, että Ikäännytään iloisesti ja tätä mottoa me yhdistyksessämme yritämme noudattaa ja löytää iloa moninaisen toimintamme piiristä. Aina kasvavat eläkeläisryhmät ovat tarpeellisia ja sanoisinpa melkeinpä välttämättömiä, heidän panoksensa yhteiskunnan rattaiden pyörittämiseen on varteen otettava voimavara. Yhä enemmän ja enemmän tarvitaan mummoja ja pappoja lastenlasten hoivaamiseen, puhumattakaan läheishoitajuudesta, jossa jokainen kynnelle kykenevä auttaa puolisoaan, naapuriaan, tuttavaansa tai muuten apua tarvitsevaa selviytymään arjen pyörittämisestä. Juhlat tuli juhlittua ja on aika palata arkeen. Tosin meillä arkikin on pientä juhlaa, sillä toimintaa ja menoa meillä riittää. On monenlaista kerhoa ja yhteisiä tapaamisia, teattereissa, taidenäyttelyissä ja elokuvissa käymme säännöllisesti. Aina silloin tällöin piipahdamme teatterimatkalle maakuntiinkin ja silloin tutustumme myös ko. paikkakuntaan paikallisten oppaiden johdattamina. Tulevana kesänä matkaamme Mänttään Serlachius museoihin/taidenäyttelyihin tutustumaan ja käymmepä jopa Savonlinnan Oopperajuhlilla nauttimassa La Traviatan esityksestä. Tervetuloa joukkoomme, vaikkapa kokeilemaan ja löytämään uusia harrastuksia, tai tuomaan omia ideoita ja harrastusvinkkejä jäsenistöllemme. Jäsentapaamisemme ovat aina parillisen viikon tiistaisin klo Itä-Pasilan Seurakuntakodissa Opastinsilta 6. Älä jää yksin kotiin vanhenemaan vaan tulee joukkoomme nuortumaan. Pasilan Eläkkeensaajat Paula Paananen Tiedottaja Yhdistyksen kotisivut:

5 Pysäköintiä Pasilassa Itä-Pasilassa ja Länsi-Pasilassa ison osan pysäköinnistä hoitavat Itä-Pasilan Pysäköinti ja Länsi-Pasilan autopaikat, jotka toimivat keskenään kimpassa. Yhtiöillä on sama henkilökunta ja yhteiset järjestelmät. Ratkaisu on ollut onnistunut toiminnallisesti ja taloudellisesti. Yhtiöt ovat laajentaneet toimintaansa myös alueen ulkopuolelle ja ovat valmiita ottamaan lisää vastuita Pasilan kasvun myötä. Pysäköintiyhtiön omistavat alueen asuintalot ja liikekiinteistöt ja mukana on myös Helsingin kaupunki. Yhtiön omistajat ovat saaneet jopa tuloja omistamastaan yhtiöstä, koska liiketaloudellisesti hinnoitellut pysäköintipaikat ovat kerryttäneet rahaa kassaan. Edut asukkaille Alueen asukkaita yhtiö pitää erityisasemassa, olemmehan me omistaja-asiakkaita. Asukkaille tarjotaan sopimuspysäköintiä edullisella hinnalla. Länsi-pasilalaiset ovat viime vuonna maksaneet autopaikasta 29,10 euroa kuukaudessa. Itä-Pasilan puolella lämpimän parkkipaikan saa 40 eurolla Veturiparkista, jonne jalankulku on Kumpulantieltä, Asemapäällikönkadulta tai Junailijanaukiolta. Ajo tapahtuu joko Ratapihantieltä tai Kumpulantieltä. kokoaa aika ajoin taloyhtiöiden ja liikekiinteistöjen edustajat tapaamisiin. Asuintaloja hallinnossa edustaa Erkki Rantala ja hänenkin kauttaan palautetta voi antaa. Pysäköintiyhtiöiden kesällä 2014 valittu toimitusjohtaja, dipl.-ins. Joni Mikkola toivoo, että aluetta tarkastellaan yhtenä kokonaisuutena. Tärkeätä on luoda koko Pasilan alueelle yhtenäinen palvelujärjestelmä sekä pitää julkinen tila käyttökelpoisena ja hyvässä kunnossa. Erityisesti uuden osan tulee niveltyä sillan länsi- ja itäosassa oleviin aikaisemmin rakennettuihin osiin niin, että kaupunkirakenteelle ominainen kerroksellisuus jää näkyviin. Tämä tuo toimitusjohtaja Mikkolan mukaan arkkitehtuuriin kiinnostavuutta. Jo nyt Pasilaa tullaan katsomaan kaukaakin ja alueen omaleimainen ilme viehättää monia. Uusi rakentaminen tuo uusia palveluja kotipiiriimme, mutta samalla on pidettävä viihtyisänä nykyinen asuinympäristömme. Lisätiedot: Joni Mikkolaa haastatteli Helinä Tuominen Pysäköintiyhtiöiden toimisto sijaitsee Pasilan aseman toisessa kerroksessa. Toimisto myy arvokortteja lyhytaikaiseen pysäköintiin. Tuntiveloitus on 2 euroa päiväsaikaan ja 1 euron kello Kortin voi antaa myös vieraansa käyttöön. Voi ostaa myös viikkokortin. Harva tuntee pysäköintiyhtiön omatoimisille asukkaille tarjoamaa mahdollisuutta autonpesuun. Pesupaikat sijaitsevat lännen puolella, Pysäköintihalleissa P1 Palkkatila, P2 Maistraatti sekä P5 Hannanportti. Näistä P1 Palkkatila on myös muiden kuin lännen sopimusasiakkaiden käytössä. Halliin pääsee maksamalla edullisen lyhytaikaisen pysäköinnin maksun. Noin kymmeneen pesukertaan riittävä lippu maksaa 20 euroa. Toimisto opastaa kortin oston yhteydessä tarkemmin. Sopimusasiakkaat voivat myös säilyttää renkaita lukitussa tilassa maksua vastaan. Pysäköintiyhtiömme ovat kehitysmyönteisiä Oman toimintansa kehittämisen ohella pysäköintiyhtiöt haluavat osaltaan vaikuttaa koko Pasilan kehittämiseen. Yhtiö ylläpitää vuoropuhelua alueen muiden kehittäjien kanssa ja on avoin uusille ajatuksille. Tässä mielessä se

6 Messukeskuksen muutosta Pasilaan 40 vuotta Messukeskuksen rakentamisesta Pasilaan on kulunut tasan 40 vuotta. Messukeskus vihittiin käyttöön Ennen Pasilaan muuttoa Suomen Messut järjesti näyttelynsä Mannerheimintiellä, nykyisessä Töölön kisahallissa. Messutoiminnan kasvaessa muutto suurempiin tiloihin kävi ajankohtaiseksi. Uusi tontti löytyi Pasilasta. 70-luvun Pasila näytti kovin erilaiselta kuin nykypäivänä: Messukeskus nousi käytännössä keskelle ei-mitään. Itä-Pasilan asuinalue rakennettiin vuosina Pasila oli kaupungin laidalla, puinen asemarakennus törötti maakerkkinä keskellä peltoja. Lähin kauppa oli Töölössä. Uusien hallien ympärillä leijui usein vieno lannan tuoksu, sillä vieressä toimi Käpylän ravirata hevostalleineen. Hallien valmistuminen meni täpärälle: viimeiset työkoneet ajettiin pihasta pois suurin piirtein samoihin aikoihin, kun Kekkosen musta virta-auto kaarsi pihaan Messukeskuksen avajaisiin. Vuosikymmenten mittaan Messukeskusta on rakennettu uutterasti kansainväliset mitat täyttäväksi tapahtumakeskukseksi. Yritysmuotona on pysynyt osuuskunta, mikä on mahdollistanut ansaittujen eurojen keskittämisen toiminnan kehittämiseen jäsenten ja asiakkaiden eduksi. Nykyinen Messukeskus käsittää 7 näyttelyhallia, 40 erikokoista kokoustilaa sekä 21 ravintolaa ja kahvilaa. Messukeskus on suunniteltu nimenomaan näyttely-, kokous- ja kongressikäyttöön, joten tilat ovat asiakkaiden kannalta erittäin toimivat ja myös huippukuntoiset, sillä ne remontoitiin suurelta osin uusiksi vuoden 2013 aikana. Nykyisin Messukeskuksen tapahtumiin osallistui vuosittain noin näytteilleasettajaa ja yli miljoonaa kävijää. Teksti: Tarja Gordienko Kuvat: Messukeskus

7 Pasila uudistuu Keski-Pasilan Tripla-hanketta koskeva asemakaava sai lainvoiman Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Pasilan keskustakorttelin asemakaavan tammikuussa Asemakaava sai lainvoiman Asemakaavan lainvoimaisuuden myötä Tripla-hanketta jatketaan suunnitelman mukaisesti. Rakennuslupaa hankkeen ensimmäiselle vaiheelle, pysäköintilaitokselle, haetaan kesäkuussa, ja Triplan rakentaminen on tavoitteena käynnistää vuoden 2015 lopulla hankkeen sijoittajan tai sijoittajien varmistuttua. Katutyöt aiheuttavat muutoksia liikennejärjestelyihin Rakennustyöt Keski-Pasilan keskuksen Triplan rakennusalueella sekä sen läheisyydessä jatkuvat katutöillä. Pasilankadun pohjoisosa, Kyllikinportin ja Veturitien välillä, levennetään 2+2-kaistaiseksi. Pasilan Poliisitalon kohdalla louhitaan kalliota kadun itäreunalla kadun levennyksen vuoksi. Tästä aiheutuu ympäristöön lyhytaikaisesti melua ja tärinää. Pasilankadulla, Esterinportin ja Kyllikinportin välillä, saneerataan myös kadun alla kulkevia putkia ja siirretään raitiotiekiskoja. Rakentamisen aikana joudutaan tekemään muutoksia liikennejärjestelyihin. Nopeusrajoituksia tullaan tilapäisesti alentamaan. Muutokset eivät vaikuta bussipysäkkien sijaintiin, mutta työn aikana voi kevyen liikenteen reitteihin tulla lyhytkestoisia muutoksia. Teollisuuskadulla, Ratapihantien ja Jämsänkadun välillä, rakennetaan katuja. Työhön sisältyvät Sähköttäjänpuiston, Jämsänpuistikon, Kuortaneenkadun, Sähköttäjänsillan, Konepajanraitin ja Konepajanraitin sillan rakennustyöt. Rakennustyöt Pasilankadun osalta tehdään vuoden 2015 aikana ja Teollisuuskadun työt vuoden 2016 loppuun mennessä. Ajankohtaista asiaa Keski-Pasilasta -tilaisuus pidettiin 24. maaliskuuta Vanhan läänintalon auditoriossa. Esillä oli asiaa liittyen Triplan rakentamisen aloitukseen, joukkoliikenneterminaaliin ja asemakokonaisuuteen, katu- ja tietöihin sekä läntiseen lisäraiteeseen. Jos et päässyt tilaisuuteen paikalle, voit tutustua esitysmateriaaleihin osoitteessa tai katsoa tallenteen tilaisuudesta osoitteessa Tietoa Pasilan muutoksesta uusipasila.fi yit.fi/tripla facebook.com/pasilauudistuu Pasilan alueen ratatyöt Liikenneviraston sivuilla liikennevirasto.fi/keskipasila Ilmoitustaulu Resiinakujalla Palautetta Helsingin kaupungille voi antaa osoitteessa hel.fi/palaute Tilaa Uusi Pasila -uutiskirje osoitteessa uusipasila.fi

8 Kevättä ilmassa Pasilan asukastalossa pystytetään kevään ja kesän merkkejä! Tule jättämään puumerkkisi esim. runon, ajatuksen, muiston tai virkkuun muodossa. Erilaisia, pieniä yhteisö-/ ympäristötaideteoksia tehdään ulos ja sisälle. Poikkea asukastalolle aukioloaikoina tai maanantaisin klo: Voit tuoda mukanasi nappeja, helmiä, rautalankaa tms. tai oman idean taideteokselle. Lisää infoa asukastalosta ja Facebookista. Naapuruusviikko toukokuussa Euroopan naapuripäivää vietetään tänä vuonna Naapuripäivän tarkoituksena on kannustaa ihmisiä tutustumaan toisiinsa ja keskustelemaan keskenään. Naapuripäivä luo edellytykset toimivalle yhteiselolle ja lisää yhteisön solidaarisuutta ja yhteenkuuluvuutta. Pasilassa pistämme paremmaksi ja vietämme kokonaista naapuruusviikkoa viikolla 22, eli toukokuuta. Naapuruusviikon aikana Pasilan yhteisöt ja toimijat järjestävät tapahtumia, joista tiedotamme tarkemmin myöhemmin. Kaupunginteatterin jalkautuva esiintyjäryhmä kiertää viikon aikana tiistaista torstaihin tapaamassa naapureita. Pasaati VEIKKAUS POSTI FILMTOWN Asemapäällikönkuja 3 puh: arkisin lauantaisin sunnuntai aukiolot vuoden loppuun Osallistukaa kilpailuun! Pasila Seura järjestää haastekilpailun taloyhtiöille, työpaikoille ja muille alueen yhteisöille. Järjestäkää viikon aikana tapahtuma, iso tai pieni, ja ilmoittakaa siitä meille huhtikuun loppuun mennessä. Näin olette mukana luomassa yhteishenkeä sekä osallistutte kilpailuun jossa arvotaan hyviä yllätyspalkintoja. Järjestettävä tapahtuma voi olla esimerkiksi talkoot, pihakirppis, yhteinen grillaushetki tai vaikka futismatsi. Pääasia on, että tapahtumaan on helppo osallistua ja naapuritkin ovat tervetulleita mukaan. Jos haluatte teatterin porukan mukaan tapahtumaanne, niin mainitkaa siitä ilmoittautumisen yhteydessä. PASILAN UUTISET JULKAISIJA Pasila Seura ry. Böle samfundet rf. PÄÄTOIMITTAJA/TOIMITUS- PÄÄLLIKKÖ: Heta Välimäki TOIMITUSSIHTEERI: Veikko Väisänen p TOIMITUSKUNTA: Veikko Väisänen, Raija Hukkamäki, Helinä Tuominen ja Susa Laine. Sähköposti: veikko.vaisanen@kalliola.fi Toimituksen osoite: Asukastalo, Topparikuja 2, Helsinki LIITY JÄSENEKSI! Jäsenmaksu 15, Nordea IBAN FI Oman viitenumerosi saat toimitussihteeriltä. PASILAN Asukastalo Lisätietoja ja ilmoittautumiset tempaukseen tapahtumaviikon yhteyshenkilölle: Veikko Väisänen Pasilan asukastalo, , veikko.vaisanen@kalliola.fi Pasilan Asukastalo on Pasilan asukkaiden kohtaamispaikka, kokoontumistila ja toimintapiste sekä aktiivinen toimija alueen hyvinvoinnin edistämisessä. Asukastalossa on monipuolista toimintaa kaikenikäisille, edullista kahvia/pullaa ja mahdollisuus käyttää nettiä. Perjantaisin on tarjolla edullisesti keittoa ja sämpylää klo Miesten keskusteluryhmä on perjantaisin Kalliolan Nuoret järjestää samoissa tiloissa omaa toimintaa nuorille. Asukastalon tilojen toisessa päässä toimii leikkipuisto Lehdokki. Aukioloajat ma, ti, ke 8-17, to 8-18, pe Tiloja voi varata kokoontumisiin muinakin aikoina. Osoite Topparikuja 2. p Lisää asukastalosta löytyy parhaiten googlaamalla Pasilan asukastalo.

Poimintoja kesän ohjelmasta:

Poimintoja kesän ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry.

Kahvila Elsie. Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Kahvila Elsie Sipoon palveluasumisen tukiyhdistys ry. Hyvät sipoolaiset, Olet saanut käteesi aivan uuden esitteen, joka kertoo Palvelutalo Elsieen perustettavasta kahvilasta. Tämä kahvila avautuu maanantaina

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 Sisältö: Seuraava kuntatiedote... 1 Valtuuston kokous... 1 Viemärilaitoksen päivystys... 1 Avoin luento/ Pääasia muistista... 1 MTK-Pyhäntä tiedottaa... 1 Eläkeliitto

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Petri Kallio Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asiantuntijaryhmän jäsen Petra Tiihonen Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Henkilökohtainen avustajatoiminta Syyskuu 2014

Lisätiedot

MUN TALOUS -HANKE 2014 / KYSELYN KOONTI JULKAISUVAPAA 14.7.2014

MUN TALOUS -HANKE 2014 / KYSELYN KOONTI JULKAISUVAPAA 14.7.2014 MUN TALOUS -HANKE 2014 / KYSELYN KOONTI JULKAISUVAPAA 14.7.2014 Mun talous -hanke teetti toukokuussa 2014 kyselyn porilaisilla toisen asteen opiskelijoilla (vuonna -96 syntyneille). Kyselyyn vastasi sata

Lisätiedot

syksy 2015 kevät 2014

syksy 2015 kevät 2014 syksy 2015 kevät 2014 Kuva Keimiöltä 2014 /Helmi Neuvonen Vuoden tunnus: Armo tulkoon kaikkien niiden osaksi, jotka rakastavat Herraamme Jeesusta Kristusta, armo ja katoamattomuus. Ef. 6:24 Hyvä NNKY-väki

Lisätiedot

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14

kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 kevät 2016 Kuva: Anna Rytkönen Vuoden tunnus: Kaikki, minkä teette, tehkää rakastavin mielin! 1. Kor. 16:14 Tervehdys Turun NNKY jäsen Taas saimme käyntiin uuden toimintavuoden. Tämä vuosi on juhlavuotemme.

Lisätiedot

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Mieletön mahdollisuus Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Tukea lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on sairastunut psyykkisesti Mieletön Mahdollisuus -projektin

Lisätiedot

VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus

VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus Missio Välitämme pelastuksen evankeliumia Jumalan armosta sanoin ja teoin. Visio Seurakuntamme on armon ja rauhan yhteisö, joka tuo ajallista

Lisätiedot

MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen

MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus VASSO MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen Mies Suomessa, Suomi miehessä-luentosarja Helsinki 26.11.2008 MERJA

Lisätiedot

Sadut ja tarinat hanke 2012 sivistys on siistiä Projektiin varattiin rahaa 10 000 euroa mitä sillä saatiin?

Sadut ja tarinat hanke 2012 sivistys on siistiä Projektiin varattiin rahaa 10 000 euroa mitä sillä saatiin? Sadut ja tarinat hanke 2012 sivistys on siistiä Projektiin varattiin rahaa 10 000 euroa mitä sillä saatiin? Yhteensä 25 teatteri- ja musiikkiesitystä (9800 euroa) Kirjakassit (1000 euroa) Kirjakasseissa

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Kesä 2019 Uimahallin aukiolot ja tapahtumat Uimahalli ja kuntosali Toukokuun poikkeusaukiolot ti 30.4. suljetaan klo 18.00 1.5. VAPPU suljettu ke 29.5. suljetaan klo

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 11.6.2018 Piristyspartion toinen viikko lähti käyntiin matkaamalla Rantakylään vanhusten taloille. Kävimme pyytämässä asiakkaita mukaan aamupäivän ohjelmaamme ja saimme kasaan mukavan kokoisen

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013

JÄSENKIRJE 2/2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY 13.9.2013 JÄSENKIRJE 2/2013 13.9.2013 FORSSAN SEUDUN YRITTÄJÄNAISET RY Syksyn tuuli jo puissa puhaltelee ja on tullut aika ryhtyä hommiin. Syksyn toimintakalenteriin on koottu tuttuun tapaan yritysvierailuja ja

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

Keski-Pasilan keskus Tripla

Keski-Pasilan keskus Tripla Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt v. 2014 2016 TIEDOTUSTILAISUUS 22.5.2014 ALUSTAVA VERSIO 15.5.2014 1 Keski-Pasilan keskus Tripla Rakennustyön aikaiset liikenteenjärjestelyt

Lisätiedot

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN

MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN MINUN HYVÄ OLONI OSA II: OMAN HYVINVOINNIN POHTIMINEN Tähän vihkoon on koottu kysymyksiä, jotka auttavat sinua miettimään omaa vointiasi. Vihkon kysymykset auttavat sinua myös miettimään, millaista apua

Lisätiedot

- Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä

- Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä - Elämäntilanteen ESY selvittämisen ympyrä Ihmissuhteet Tulevaisuuden tavoitteet ja toiveet Sosiaaliset tilanteet Elämäntilanteen selvittämisen ympyrä Ihmissuhteet Tulevaisuuden tavoitteet ja toiveet Nimesi:

Lisätiedot

Asukastoiminta kannattaa

Asukastoiminta kannattaa Asukastoiminta kannattaa Asukastoiminnan edelläkävijä Asukastoiminta on asukkaiden omaehtoista yhteistoimintaa. Se tukee hyvää naapuruutta ja on omiaan luomaan yhteisöllisyyttä. On tutkittua tietoa, että

Lisätiedot

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018

YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 YHDESSÄ VIREÄ ARKI Keinupuiston lähitorilla elokuu 2018 Keskiviikko 1.8. 13.30-14.30 Puistokonsertti: Lauluryhmä Urhot Laulu kuuluu kaikille, niin myös edelleen tälle seitsenmiehiselle porukalle. Urhoja

Lisätiedot

Vaalan kuntastrategia 2030

Vaalan kuntastrategia 2030 Vaalan kuntastrategia 2030 Mikä on kuntastrategia? Kuntastrategiassa kunnanvaltuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Strategisen suunnittelun tarkoituksena on etsiä

Lisätiedot

Meikäläisiä Satakunnasta

Meikäläisiä Satakunnasta Meikäläisiä Satakunnasta syystiedote 2014 päivitys 17.9.2014 Meikäläisiä Satakunnassa on kehitysvammaisten Me Itse ry:n aktivistien sekä MEKA TV toiminnoissa osallistuvien meikäläisten yhteinen työnimi.

Lisätiedot

Kissaihmisten oma kahvila!

Kissaihmisten oma kahvila! Kissaihmisten oma kahvila! Teksti ja kuvat: Annika Pitkänen Jo ulkopuolelta voi huomata, ettei tamperelainen Purnauskis ole mikä tahansa kahvila. Ikkunalaudalla istuu kissa katselemassa uteliaana ohikulkevia

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

KOTIRUKKANEN työryhmä yhteistyön lisäämiseksi asumisyksiköissä

KOTIRUKKANEN työryhmä yhteistyön lisäämiseksi asumisyksiköissä KOTIRUKKANEN työryhmä yhteistyön lisäämiseksi asumisyksiköissä Mitä Kotirukkasella tavoitellaan? Kotirukkasen avulla tiivistetään yhteistyötä asumisyksikön työntekijöiden, asukkaiden ja läheisten välillä.

Lisätiedot

Olarin koulu ja koti ry n

Olarin koulu ja koti ry n Olarin koulu ja koti ry n "Koko kylä kasvattaa" -pelisäännöt Lisää tietoa OKKY n toiminnasta: www. okky. nettisivu. org Yhteyttä voit ottaa sähköpostitse: kotijakoulu@gmail. com OLARIN KOULU JA KOTI -YHDISTYS

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun.

Kehitysvammaliitto ry. RATTI-hanke. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. RISKIARVIOINTILOMAKE 1. Henkilön nimi Pekka P. 2. Asia, jonka henkilö haluaa tehdä. Haluan lähteä kaverin luokse viikonlopun viettoon ja olla poissa ryhmäkodista koko viikonlopun. 3. Ketä kutsutaan mukaan

Lisätiedot

Kannuksen Kotiseutupäivät Kotiseutupäivillä yhdistystä edustivat Ritva Niemikorpi, Martti Määttä ja Leila Keski-Korpi.

Kannuksen Kotiseutupäivät Kotiseutupäivillä yhdistystä edustivat Ritva Niemikorpi, Martti Määttä ja Leila Keski-Korpi. Jäsentiedote 11.10.2010 Iloiset syksyn toivotukset jäsenistöllemme! Vaikka viimeiset lehdet putoilevatkin jo puista, ei yhdistyksemme siirry talviunille. Porhallamme iloisesti kohti joulua ja syksyn ja

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ!

MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ! MATERIAALIPAKETTI NUORTENILTAAN OLE HYVÄ! Nuortenillan toiminta-ajatus ja tavoite Kahden eri seurakunnan nuoret kohtaavat toisiaan ja tutustuvat seurakuntien nuorisotoimintaan, jakavat kokemuksia, ideoita,

Lisätiedot

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi

Senioribarometri 2006. SEINÄJOEN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUS / HJ www.seinajoki.fi Senioribarometri 2006 Senioribarometrin tarkoitus Päätimme heti pilotoida myös Senioribarometrin, sillä vanhemman väestön tarpeet ja toiveet ovat meille tärkeitä sekä toiminnallisesti että taloudellisesti.

Lisätiedot

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015)

MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) MARIANKADUN KUMPPANUUSTALON TIEDOTE Numero 2 / 2015 (16.4.2015) Valmisteluryhmän terveiset Kumppanuustalon suunnittelu ja valmistelu etenee 1. Kulmassa toteutettiin suunnitteluilta 10.2.2015. Tilaisuudessa

Lisätiedot

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12.1. Liian pieni asunto Fereshten perheessä on äiti ja neljä lasta. Heidän koti on Hervannassa. Koti on liian pieni. Asunnossa on vain kaksi huonetta,

Lisätiedot

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016

UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 UUTISKIRJE TOUKOKUU 2016 HSY:n kompostointikurssi Aiheuttaako kompostointi päänvaivaa? Oletko suunnitellut kompostin perustamista? Tule käytännölliselle ja maksuttomalle kompostointikurssille ma 2.5.2016

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje 1-2016 3.5. 2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Olen uusi Venäjän alueen kummityön kordinaattori Ammi Kallio. Tämä on ensimmäinen kummikirje, jonka kirjoitan teille alueelta.

Lisätiedot

Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin

Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin Tervetuloa Teinilän Lastenkotiin Lapsen nimi: LASTEN OIKEUKSIEN JULISTUS Lapsella on oikeus Erityiseen suojeluun ja hoivaan Riittävään osuuteen yhteiskunnan voimavaroista Osallistua ikänsä ja kehitystasonsa

Lisätiedot

LÄNNEN ALUEVERKOSTO , Lielahtikeskus

LÄNNEN ALUEVERKOSTO , Lielahtikeskus LÄNNEN ALUEVERKOSTO 13.8.2019, Lielahtikeskus facebook lannenalueverkosto Illan ohjelma klo 16.30 klo 17.00 Kahvit ja tervetuloa Kesän kuulumiset ja lyhyt esittäytymiskierros mitä odotan syksyltä? Alueverkoston

Lisätiedot

CADDIES asukaskyselyn tulokset

CADDIES asukaskyselyn tulokset CADDIES asukaskyselyn tulokset Kysely toteutettiin 27.4.-17.5.2009 Kyselyyn vastattiin Internet-pohjaisella lomakkeella osoitteessa http://kaupunginosat.net/asukaskysely tai paperilomakkeella Arabianrannan,

Lisätiedot

Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana. Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013

Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana. Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013 Vanhemmat ja perheet toiminnassa mukana Vanhempien Akatemia Riitta Alatalo 16.4.2013 Vanhempien Akatemia toimivia kasvatuskäytäntöjä vanhemmuuden tueksi Toteuttaja Nuorten Ystävät ry RAY:n tuella Vuosille

Lisätiedot

Kun isä jää kotiin. Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää

Kun isä jää kotiin. Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää Teksti: Liisi Jukka Kuvat: Iida Vainionpää Kun isä jää kotiin Mikko Ratia, 32, istuu rennosti olohuoneen tuolilla, samalla kun hänen tyttärensä Kerttu seisoo tuolista tukea ottaen samaisessa huoneessa.

Lisätiedot

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) ,

JÄSENKIRJE 1/2017. Rauman MTY Friski Tuult ry. Eteläkatu 7 A 4-5, Rauma puh. (02) , JÄSENKIRJE 1/2017 Rauman MTY Friski Tuult ry Eteläkatu 7 A 4-5, 26100 Rauma puh. (02) 821 1065, www.friskituult.fi, friski@friskituult.fi Sisällys Sääntömääräinen Kevätkokous... 2 Kirpputori matka Poriin

Lisätiedot

Kansainvälisyys kotona ja kaukana - kansainvälistymisen mahdollisuuksia nuorisotyössä. Elisa Männistö

Kansainvälisyys kotona ja kaukana - kansainvälistymisen mahdollisuuksia nuorisotyössä. Elisa Männistö Kansainvälisyys kotona ja kaukana - kansainvälistymisen mahdollisuuksia nuorisotyössä Elisa Männistö 14.2.2016 Taustaa Nuorisolaki: 1 Tämän lain tarkoituksena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä,

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Ilolan perhe Ilolan perhe 1 Pentti ja Liisa ovat Reinon, Jaanan ja Veeran isä ja äiti. Heidän lapsiaan ovat Reino, Jaana ja Veera. 'Pikku-Veera' on perheen nuorin. Hän on vielä vauva. Henry-vaari on perheen vanhin.

Lisätiedot

Kodin ja koulun yhteistyö 2.0 vanhempien osallisuus tulevaisuuden koulussa

Kodin ja koulun yhteistyö 2.0 vanhempien osallisuus tulevaisuuden koulussa Kodin ja koulun yhteistyö 2.0 vanhempien osallisuus tulevaisuuden koulussa Kotkan perusopetuksen pajapäivä, 10.10.2015 Tuija Metso Suomen Vanhempainliitto Vanhempainyhdistysten yhteistyöjärjestö noin 1350

Lisätiedot

Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä. 8.2.2010 Paasitorni

Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä. 8.2.2010 Paasitorni Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä 8.2.2010 Paasitorni Verkostot sihteerin ja assistentin työssä ammatilliset yhdistykset kollegat muissa yrityksissä henkilökohtaiset kontaktit

Lisätiedot

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016

UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 UUTISKIRJE HELMIKUU 2016 Satuhetki Saduttaako? Joka kuukauden ensimmäinen tiistai on hyvä aika suunnistaa kirjastoon kuuntelemaan millaisia jänniä tarinoita satutäti Katrilla on tällä kertaa kerrottavana.

Lisätiedot

Anne Niemi. Osaava ja pätevä ja mukava

Anne Niemi. Osaava ja pätevä ja mukava eduskuntaan 2015 Hyvä ystävä, tule kanssani yhteiselle matkallemme tekemään Suomesta parempi paikka yrittää, tehdä työtä ja pitää huoli kaikista. Muutos parempaan alkaa nyt. Seuraa Annea Ota yhteyttä minuun.

Lisätiedot

HARRASTUKSET. Selitä sana. kiinnostunut+ mistä? pitää + mistä? mitä tehdä? tykätä + mistä? mitä tehdä? harrastaa + mitä? harrastus

HARRASTUKSET. Selitä sana. kiinnostunut+ mistä? pitää + mistä? mitä tehdä? tykätä + mistä? mitä tehdä? harrastaa + mitä? harrastus HARRASTUKSET Selitä sana. harrastus harrastaa + mitä? kiinnostunut+ mistä? tykätä + mistä? mitä tehdä? pitää + mistä? mitä tehdä? säännöllisesti joka viikko päivittäin joka toinen päivä soittaa + mitä

Lisätiedot

POWER PARKIIN TÖYSÄN 4H-YHDISTYS. 4H-yhdistyksen kautta saatavana kotipalveluapua siivouksiin. Lasten Lauluilta. Leikkipuistoon! Leikkipuistoon!

POWER PARKIIN TÖYSÄN 4H-YHDISTYS. 4H-yhdistyksen kautta saatavana kotipalveluapua siivouksiin. Lasten Lauluilta. Leikkipuistoon! Leikkipuistoon! Nro 6/2013 TÖYSÄN 4H-YHDISTYS Kotisivumme ovat uudistuneet. Osoitteesta www.toysa.4h.fi löydät tietoa 4H tapahtumista, kerhoista, kotipalvelusta ym. Meidät löydät myöskin Facebookista > Töysän NeljäHoo.

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle)

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) Lapsi Haastattelija Päivä ja paikka 1 LAPSI JA HÄNEN PERHEENSÄ Vanhempasi ovat varmaankin kertoneet Sinulle syyn siihen, miksi olen halunnut tavata Sinua.

Lisätiedot

Uudistuva kylä kaupungissa

Uudistuva kylä kaupungissa Uudistuva kylä kaupungissa Uudistuva kylä kaupungissa hankkeessa etsitään uusia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen käyttäjälähtöisesti ja perinteisiä sektorirajoja rohkeasti ylittäen. Pilottialueina

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

www.lenitatoivakka.fi Vahva vaikuttaja. LENITA KANSANEDUSTAJA TOIVAKKA

www.lenitatoivakka.fi Vahva vaikuttaja. LENITA KANSANEDUSTAJA TOIVAKKA www.lenitatoivakka.fi Vahva vaikuttaja. KANSANEDUSTAJA LENITA TOIVAKKA www.lenitatoivakka.fi Teen enkä meinaa! Jo ensimmäisellä kansanedustajakaudella olen kovalla työllä ja asioihin perehtymällä saavuttanut

Lisätiedot

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli

Lisätiedot

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika.

Tähän alle/taakse voi listata huomioita aiheesta Leikki ja vapaa aika. Leikki ja vapaa-aika Lähes aina 1. Yhteisössäni minulla on paikkoja leikkiin, peleihin ja urheiluun. 2. Löydän helposti yhteisöstäni kavereita, joiden kanssa voin leikkiä. 3. Minulla on riittävästi aikaa

Lisätiedot

Kehitysvammaisten henkilöiden perhehoito - kokemuksia Kainuusta Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / Etunimi Sukunimi

Kehitysvammaisten henkilöiden perhehoito - kokemuksia Kainuusta Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / Etunimi Sukunimi Kehitysvammaisten henkilöiden perhehoito - kokemuksia Kainuusta 23.4.2015 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / Etunimi Sukunimi Kehitysvammaisten lasten ja nuorten palvelut Kainuussa Kainuun

Lisätiedot

Haastattelun suorittaja (1.kerta) Päivä Haastattelun suorittaja (2.kerta) Päivä

Haastattelun suorittaja (1.kerta) Päivä Haastattelun suorittaja (2.kerta) Päivä TULOHAASTATTELU Nimi Nuoren nro Haastattelun suorittaja (1.kerta) Päivä Haastattelun suorittaja (2.kerta) Päivä Tulohaastattelun tarkoituksena on nuoren mielipiteiden kuuleminen ja nuoren tilanteen laajempi

Lisätiedot

Kolmannen luokan luokkalehti

Kolmannen luokan luokkalehti Kolmasluokkalainen 5 Pääkirjoitus 6 Sähkökatkos koulussa 8 Lumiluola 10 Erityisopettajan haastattelu 12 Rehtorin haastattelu 14 Maalivahti Miikka Kiprusoff 16 Kuviskerho 18 3. luokan sarjakuvia 3 Kolmasluokkalainen

Lisätiedot

Esikoulunopettajan ja huoltajan välinen

Esikoulunopettajan ja huoltajan välinen Esikoulunopettajan ja huoltajan välinen LAPSET PUHEEKSI keskustelu Muokattu työversio 19.8.2015 LAPSET PUHEEKSI KESKUSTELU 1. Esittely, tutustuminen, menetelmän tarkoituksen ja keskustelun kulun selvittäminen

Lisätiedot

FRA. Ihmisten oikeus asua itsenäisesti. Suomen tapaustutkimus raportti *** *** EUROPEAN UNION AGENCY FOR FUNDAMENTAL RIGHTS * *

FRA. Ihmisten oikeus asua itsenäisesti. Suomen tapaustutkimus raportti *** *** EUROPEAN UNION AGENCY FOR FUNDAMENTAL RIGHTS * * *** FRA * * *** EUROPEAN UNION AGENCY FOR FUNDAMENTAL RIGHTS Ihmisten oikeus asua itsenäisesti Suomen tapaustutkimus raportti Sisältö Sivu dlfra... EUROPEAN UNION AGENCY FOR FUNDAMENTAL RIGHTS Johdanto

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Seinät puhuvat asukkaat tekemässä tulevaisuuden tiloja

Seinät puhuvat asukkaat tekemässä tulevaisuuden tiloja Seinät puhuvat asukkaat tekemässä tulevaisuuden tiloja ASPA-palveluiden Koti on enemmän -seminaari 16.4.2013 Tutkija Tuuli Kaskinen Demos Helsinki Twitter: @tuulikas Tavoitteena on tukea kehitysvammaisia

Lisätiedot

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö JHL 015 ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2016. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Helsingin sosiaali- ja terveysviraston henkilöstö :n toimintasuunnitelma vuodelle 2016 :n toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksemme Yhdistyksemme on aktiivinen jäsenistönsä edunvalvonnassa, seuraamalla tarkoin

Lisätiedot

Hämeenlinnan Reumayhdistys ry

Hämeenlinnan Reumayhdistys ry Hämeenlinnan Reumayhdistys ry Jäsentiedote 1/2017 1 HALLITUS V. 2017 Puheenjohtaja Tuiri Iso-Hollo tuiri.iso-hollo@elisanet.fi p. 050-3016043 Varapuheenjohtaja Rainer Paakkonen rainer.paakkonen@pp.inet.fi

Lisätiedot

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN

OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN OPAS TUTORTUNTIEN PITÄMISEEN Opiskelijakunta Lamko 2014 SISÄLTÖ JOHDANTO... 2 Tutortuntien suunnittelu... 2 Tutortuntien sisältö... 3 Jokaisella kerralla:... 3 Ensimmäiset tutortunnit... 3 Teemat... 3

Lisätiedot

Nuorten erofoorumi Sopukka

Nuorten erofoorumi Sopukka 1 Nuorten erofoorumi Sopukka 15.-17.2.2019 IDEA: nuorten ääni mukaan Erofoorumiin! Keitä, mistä, miten? 13 nuorta Pääkaupunkiseudulta ja Oulusta 13 19 -vuotiaita tyttöjä Kasper ry:n, Yhden vanhemman perheiden

Lisätiedot

Kävijäkysely 6.-7.9.2007. Helsingin Messukeskus

Kävijäkysely 6.-7.9.2007. Helsingin Messukeskus Kävijäkysely 6.-7.9.007 S&A päivät ät Helsingin Messukeskus Business to Business Mediat Oy Kävijäkysely S & A päivät 6.-7.9.007, Helsingin Messukeskus Vastaajia 5 Tutkimus toteutettiin internet-kyselynä,

Lisätiedot

1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 4/13 Aika 10.4.2013 klo 17.30 Paikka Urheilukentän huoltorakennus Osallistujat Niina Kivinen (pj), Marke Paavola (si), Katri Paavola, Ari Kankkonen, Ari Pekkarinen, Pekka Nikula, Heli Sorvisto, Marjo Salminen,

Lisätiedot

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy.

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy. ELOKUU TAPAHTUMAT: To 6.8. Klo 11.00-14.30.Virkistyspäivä Pyhännän Ahvenjärvellä. Mukana Anne Happo, Muistiluotsista. Lähtö Haapaveden toimiston pihalta klo 9.00. Mahdollisuus on nousta matkan varrelta

Lisätiedot

Aloituskalvo PASILA. Mainitse Jari ja Petri Mainitse Popa Ari

Aloituskalvo PASILA. Mainitse Jari ja Petri Mainitse Popa Ari PASILA Aloituskalvo projektinjohtaja Niina Puumalainen projekti-insinööri Petri Hoppula ja projekti-insinööri Jari Virmanen Mainitse Jari ja Petri Mainitse Popa Ari PASILA PASILA NYT yli 23 000 työpaikkaa

Lisätiedot

Yhdistysviesti

Yhdistysviesti 1 Yhdistysviesti 5-2018 Tärkeimmät: Onhan ensi syksyn 2019 tilavaraukset kunnossa? Olohuone joulutauolla 13.12.2018-13.1.2019! Onko teillä ideoita ilmassa? Uutiset... 2 Joulutauko 13.12.2018-13.1.2019...

Lisätiedot

RATAPIHAKORTTELIT. Keski-Pasila Ratapihakorttelit. OAS- vaihe toukokuu 2012 Asukastilaisuus Pasilan kirjastossa

RATAPIHAKORTTELIT. Keski-Pasila Ratapihakorttelit. OAS- vaihe toukokuu 2012 Asukastilaisuus Pasilan kirjastossa Keski-Pasila Ratapihakorttelit RATAPIHAKORTTELIT OAS- vaihe toukokuu 2012 Asukastilaisuus Pasilan kirjastossa 30.5.2012 Asukastilaisuus Laiturilla 3.9.2013 Suunnitteluperiaatteet Kslk lokakuu 2013 Keski-Pasilan

Lisätiedot

OSAII. Miten toteutan pedagogista dokumentointia? Videoluento 2. Lapsen ja huoltajien tasot

OSAII. Miten toteutan pedagogista dokumentointia? Videoluento 2. Lapsen ja huoltajien tasot OSAII Miten toteutan pedagogista dokumentointia? Videoluento 2. Lapsen ja huoltajien tasot Tukimateriaalin rakenne OSA I Johdanto pedagogiseen dokumentointiin Videoluento 1: Johdanto, Kirsi Tarkka OSA

Lisätiedot

Jokaiselle mahdollisuus ja intoa vaikuttaa omaan turvallisuuteensa paikallisyhteisöissä

Jokaiselle mahdollisuus ja intoa vaikuttaa omaan turvallisuuteensa paikallisyhteisöissä Jokaiselle mahdollisuus ja intoa vaikuttaa omaan turvallisuuteensa paikallisyhteisöissä Uusi paikallisuus - hanke Uusi paikallisuus on Suomen Setlementtiliiton hanke Hanke alkoi 2011 ja jatkuu vuoteen

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! Mannerheimin Lastensuojeluliitto Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on vuonna 1920 perustettu kansalaisjärjestö edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia

Lisätiedot

Lepola III asuntokortteli OMASSA KODISSA. Yhteisöllisyyttä ja lämpöä keskellä kulttuurimiljöötä. Oman kodin löydät meiltä.

Lepola III asuntokortteli OMASSA KODISSA. Yhteisöllisyyttä ja lämpöä keskellä kulttuurimiljöötä. Oman kodin löydät meiltä. Lepola III asuntokortteli OMASSA KODISSA Yhteisöllisyyttä ja lämpöä keskellä kulttuurimiljöötä Oman kodin löydät meiltä. www.masterkodit.fi LEPOLA III Kristillinen asuinyhteisö Järvenpään Lepolassa Järvenpäähän

Lisätiedot

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA

SAUNASEURA /5 TOIMINTAKERTOMUS Perustettu TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su KUNNIA 1/5 TAPAHTUMAT 2018 KOKOUKSET + MUITA ASIOITA - Su 18.2.2018 KUNNIAKIRJA Saunaseura SaunaMafia ry täytti 9 vuotta ja samalla luovutimme savusaunojen lämmittäjälle Atte Salolle Saunamajurin kunniakirjan

Lisätiedot

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA

TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TAATALAN PALVELUKESKUKSEN LOKAKUUN KUUKAUSIOHJELMA TERVETULOA MUKAAN! Taatalan palvelukeskuksen harrastusryhmät ja kulttuuriohjelmat ovat kaikille avoimia. Ryhmät ja tapahtumat ovat pääsääntöisesti maksuttomia.

Lisätiedot

Kompassi pajatoiminta syksy 2018

Kompassi pajatoiminta syksy 2018 Kompassi pajatoiminta syksy 2018 VKO MA TI KE TO PE joka kuun 1.vko Tuija ja Helena Tanssiryhmä Kirsi.J., Verna, Mia 2.vko Maija ja Ritva Kotitalous klo 9.00-13.00 Kirsi.Ku ja Kirsi.J klo 12.00-13.30 Kotitalouden

Lisätiedot

Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka

Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka TAPAAMINEN Tehtävä Tutki liikuntapiirakkaa ja suunnittele itsellesi oma piirakka. Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka Liikuntapiirakka: UKK-instituutti 34 TAPAAMINEN Oma liikuntapiirakkani 35 TAPAAMINEN

Lisätiedot

Tehtävät. ravintoon liittyvät tehtävät 1 4. Opiskelijaelämä ja ruokailu. Oma ruokarytmini. Minkä haluaisin olevan toisin? Oletko tunnesyöjä?

Tehtävät. ravintoon liittyvät tehtävät 1 4. Opiskelijaelämä ja ruokailu. Oma ruokarytmini. Minkä haluaisin olevan toisin? Oletko tunnesyöjä? Tehtävät 1 ravintoon liittyvät tehtävät 1 4 Opiskelijaelämä ja ruokailu Pohdi, miten ruokailusi on muuttunut opintojen aloittamisen jälkeen. 2 Oma ruokarytmini Millainen on oma ruokarytmisi? Oletko huomannut

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

Uutiskirje. Tervehdys Yrittäjä. Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle.

Uutiskirje. Tervehdys Yrittäjä. Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle. Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Uutiskirje 6/2016 Tervehdys Yrittäjä Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle. Menestyksen johdosta

Lisätiedot

Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten

Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten Espoon tuomiokirkkoseurakunta Rippikoulutyö 2018 Ennakkotehtävä Mistä ponnistan? oman elämän ja taustojen selvittämistä rippikoulua varten Käyt parhaillaan rippikoulua. Rippikoulun opetus painottuu intensiivijaksolle,

Lisätiedot

ONNELLINEN ARKI - KYSELY

ONNELLINEN ARKI - KYSELY ONNELLINEN ARKI - KYSELY Keravan kaupunki 2017 KAUPUNKISTRATEGIAN TAUSTAKYSELY Kysely oli auki 4.9.-14.9. välisen ajan. Kyselyyn vastasi yhteensä 583 vastaajaa. Vastaajista 68 % oli naisia ja 30 % miehiä.

Lisätiedot

Ikäihmisten asuminen ja yhteisöllisyys miten yhteisöllisyys voi tukea ikäihmisten toimintakykyisyyttä?

Ikäihmisten asuminen ja yhteisöllisyys miten yhteisöllisyys voi tukea ikäihmisten toimintakykyisyyttä? Ikäihmisten asuminen ja yhteisöllisyys miten yhteisöllisyys voi tukea ikäihmisten toimintakykyisyyttä? TALOYHTIÖN VARAUTUMINEN ASUKKAIDEN IKÄÄNTYMISEEN -seminaari vanhustyön johtaja Oulun kaupunki Oulun

Lisätiedot

Poimintoja syyskuun ohjelmasta:

Poimintoja syyskuun ohjelmasta: Tammelan lähitori Itsenäisyydenkatu 21 B, 1.krs 33500 Tampere Tammelan lähitorin palveluohjaajat: Puh. 050 3379004, lahitori@apukolmio.fi, apukolmio.fi/tammelan-lahitori Perheiden talo: www.tampere.fi/perheidentalo

Lisätiedot

AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni

AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni AIKUISVÄESTÖN HYVINVOINTIMITTARI Minun elämäntilanteeni Ihmisen hyvinvointi on kokonaisuus, jossa on eri osa-alueita. Tämä mittari auttaa sinua hahmottamaan, mitä asioita hyvinvointiisi kuuluu. Osa-alueet:

Lisätiedot

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU

VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU VERBI + TOINEN VERBI = VERBIKETJU 1. Apuverbi vaatii seuraavan verbin määrämuotoon. Lisää verbi luettelosta ja taivuta se oikeaan muotoon. Voimme Me haluamme Uskallatteko te? Gurli-täti ei tahdo Et kai

Lisätiedot

Yleisöluistelu. Kajaanin jäähallilla Maanantaina klo Maksuton. Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa.

Yleisöluistelu. Kajaanin jäähallilla Maanantaina klo Maksuton. Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa. Yleisöluistelu Kajaanin jäähallilla Maanantaina 16.10 klo 10.00-13.00 Maksuton Mukana on nuoriso-ohjaaja Reima Korhonen leikittämässä porukkaa. Lisätiedot: Reima Korhonen 044 7100 371 Järjestäjä: Kajaanin

Lisätiedot

P. Tervonen 11/ 2018

P. Tervonen 11/ 2018 P. Tervonen 11/ 2018 Olen 50 vuotias puhdistuspalvelualan kouluttaja Minun tyttäreni on sairastunut psyykkisesti, hänen ikänsä on 14 v Minulla on mies ja kaksi muuta lasta, toinen heistä on muualla opiskelemassa

Lisätiedot

Vastaajia 93, naisia 60, miehiä 33 Vakituisia asukkaita 80%, kesäasukkaita 20% Vastaajien ikäjakauma 15% 10 % 28%

Vastaajia 93, naisia 60, miehiä 33 Vakituisia asukkaita 80%, kesäasukkaita 20% Vastaajien ikäjakauma 15% 10 % 28% Taustatiedot Vastaajia 93, naisia 60, miehiä 33 Vakituisia asukkaita 80%, kesäasukkaita 20% Vastaajien ikäjakauma 3% 15% 44% 10 % 28% Alle 30-vuotiaat 31-40 -vuotiaat 41-50 -vuotiaat 51-64 -vuotiaat 65-vuotta

Lisätiedot

TÄÄ OLIS TÄRKEE! Lapsivaikutusten arviointi

TÄÄ OLIS TÄRKEE! Lapsivaikutusten arviointi v TÄÄ OLIS TÄRKEE! Lapsivaikutusten arviointi Lapset ja nuoret näkyviksi Kangasalan seurakunnassa info työntekijöille ja luottamushenkilöille v Mikä ihmeen LAVA? Lapsivaikutusten arviointi eli LAVA on

Lisätiedot

Lapsellanne synt. on varattu aika neuvolan

Lapsellanne synt. on varattu aika neuvolan Janakkala- Hattulan perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alue Janakkalan neuvola Lapsi 4 vuotta Arvoisat vanhemmat Lapsellanne synt. on varattu aika neuvolan terveydenhoitajalle / 201 klo. Käynti on osa

Lisätiedot

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi

Perusopetuksen arviointi. Koulun turvallisuus 2010. oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010. Tampere. Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi Perusopetuksen arviointi Koulun turvallisuus 2010 oppilaiden näkemyksiä RJ 26.2.2010 Tietotuotanto ja laadunarviointi Tampere Kyselyn taustaa Zef kysely tehtiin tuotannon toimeksiannosta vuosiluokkien

Lisätiedot