Pasilan uutiset. Aika vaikuttaa. Vaalipaneeli Pasilassa 1/2015. Valoisaa ja vaikuttavaa kevättä kaikille pasilalaisille! Tervetuloa mukaan toimintaan!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pasilan uutiset. Aika vaikuttaa. Vaalipaneeli Pasilassa 1/2015. Valoisaa ja vaikuttavaa kevättä kaikille pasilalaisille! Tervetuloa mukaan toimintaan!"

Transkriptio

1 Pasilan uutiset 1/2015 Pasila Seura-Böle Samfundet r.y. Aika vaikuttaa Huhtikuun 19. on tärkeä päivä Suomelle. Silloin valittava eduskunta aloittaa työnsä vähintäänkin haasteellisissa olosuhteissa. Epävarmuutta on ilmassa sekä oman yhteiskuntamme arjessa että kansainvälisessä tilanteessa. Silti, tai juuri sen takia, ei kuitenkaan pidä antaa periksi. Vaikka moni kokee, ettei äänestämisellä voi vaikuttaa, on äänestämättä jättäminen täysin vaikutukseton teko. Suomella on jatkossakin 200 kansanedustajaa. Olethan mukana päättämässä keitä he ovat. Jos et ole vielä valinnut ehdokastasi, niin Pasila Seuran järjestämä vaalipaneeli 8.4. tarjoaa mahdollisuuden tulla tutustumaan eri puolueiden ehdokkaisiin. Valtakunnan päätöksentekoon vaikuttamiseen lisäksi on tärkeää toimia myös omalla alueella, naapurustossamme. Muistattehan siis toukokuussa vietettävän naapuruusviikon, josta kerrotaan lisää tässä lehdessä. Valoisaa ja vaikuttavaa kevättä kaikille pasilalaisille! Tervetuloa mukaan toimintaan! Vaalipaneeli Pasilassa Pasila Seura järjestää vaalipaneelin keskiviikkona 8.4. kello 18 Junailijankujan asumisyksikössä Itä-Pasilassa (Junailijankuja 3). Tervetuloa mukaan kuulemaan ehdokkaiden ajatuksia ja näkemyksiä, sopivasti ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä. Mukana paneelissa ovat: Pentti Arajärvi, SDP Riku Eskelinen, keskusta Max Janzon, RKP Pia Kopra, perussuomalaiset Tiina Larsson, kokoomus Suvi Linjamaa, KD Hanna Mithiku, vasemmistoliitto Lilja Tamminen, vihreät

2 Antti edistää jakamisen kulttuuria Kemistä kotoisin oleva Antti Laukkanen muutti Länsi-Pasilaan kuusi vuotta sitten. Hän on ollut mukana perustamassa Pasilaan Jaetaan -yhteisöä joka järjestää juhlia joihin tullaan siinä mielessä, että oma jaettava asia on kenelle vain tarkoitettu nyyttäripohjalta ilman vastajakamisen velvoitusta. Jakaa voi myös tavaraa. Jaetaan -yhteisö ei ota yhteisönä kantaa tai edusta mitään mielipidettä. Kuitenkin taustalla on syvällisempi ajatus. Vain voittoihin ja kilpailuun keskittyminen on haitallista tasa-arvon ja ympäristön kannalta. Kyse on jakamisen halusta sekä tahdosta edistää ihmisessä olevaa luontaista inhimillisyyttä elää ilman ahneutta ja toisesta saatavaa mahdollisimman suurta hyötyä. Antin edustama yhteisö eroaa kymmenille paikkakunnille syntyneistä aikapankeista, joissa myöskään ei jaeta euroja keskenään. Aikapankeissa ihmiset tarjoavat aikaansa ja apuansa, työtä yhteisön käyttöön ja odotusarvo on, että saa vastaavasti apua jossain itselle sopivassa tilanteessa. Antin pohdintaan liittyy ajatus isommasta, hiljalleen tapahtuvasta muutoksesta jossa nuoret ovat toimijoina. Maksimaaliseen voittoon tähtäävät yhteiskunnat ovat kenties kulkeneet tiensä päähän ja käyneet mahdottomiksi monen nuoren mielestä. On alettu etsiä omaa suhdetta itseensä, ympäristöön ja maailmaan, samalla kestävää kehitystä tukien ja tavoitellen päämäärää, joka turvaa tuleville sukupolville paremmat toimintamahdollisuudet kuin nykyisillä sukupolvilla on. Antti kehuu Pasilaa asuinyhteisönä joka on kiinnostava ja monipuolinen. Hän viihtyy hyvin Pasilassa muun muassa hyvien yhteyksien ja luonnon läheisyyden takia. On hienoa, että kotiovelta pääsee lenkille ja hiihtämään. Anttikin on huomannut, että Pasilassa tapahtuu entistä enemmän. Pasilasta on tulossa trendipaikka. Lapatossuryhmässä virkistyy Itä-Pasilassa samassa talossa asuvat Anneli ja Elli käyvät tiistaisin asukastalossa Lapatossu ryhmässä. Se on Asukastalon ja kotihoidon kanssa yhdessä aikaansaatu ryhmä. Kotihoito tukee kotona selviytymistä, mutta edesauttaa yksinasuvia lähtemään kodin ulkopuolellekin. Ryhmässä käy muitakin kuin kotihoidon piirissä olevia. Ihmisiä, jotka haluavat helpottaa yksinasuvien arkea. Ryhmään tullaan iloisin mielin ja vastaanotto on samankaltainen. Ihmiset kokevat olevansa tervetulleita. Hyvä olo näkyy ja tuntuu kävijöissä; kotona saa olla ihan riittävästi. Asukastalossa tapaa myös maahanmuuttajataustaisia pasilalaisia. Ennakkoluulot katoavat, kun kohtaa muita täällä asuvia kasvokkain. Olen tutustunut moneen mukavaan ja hyväntahtoiseen ihmiseen, kertoo Anneli. Ryhmässä käynnit virkistävät ja vaikuttavat mielialaankin myönteisesti. Muistikin pelaa paremmin, kun mieli on korkeammalla, sanoo puolestaan Elli. Jos tunnet yksin asuvia vanhuksia, jotka haluaisivat välillä kotoa pois, ota yhteys asukastaloon. Pohditaan yhdessä, miten saadaan yksinasuvalle sosiaalisesti virkistävää toimintaa.

3 PÄÄROOLISSA PASILA! Rahma Rage Itä-Pasilassa asuvan Rahman perhe muutti Somaliasta Suomeen ensimmäistä kertaa vuonna Rahma oli ennen lastensa syntymää Somaliassa englanninkielen ja historian opettajana. Perheen asuinpaikka on vaihtunut olosuhteiden pakosta tiuhaan. Vuonna 2003 perhe, johon kuului vanhemmat ja kuusi lasta, muutti Rahman äidin tilanteen takia Kairoon. Kairossa asuttiin vuoteen Siellä ollessa lapset kävivät englanninkielistä koulua. Koulussa he oppivat myös arabiankielen. Kairosta perhe muutti perheen isän työn perässä Lontooseen. Siellä lapset hyötyivät hyvästä kielitaidostaan ja jatkoivat koulunkäyntiään. Vanhin lapsista ehti jo käydä yliopistoakin. Lontoosta muutettiin vuonna 2013 jälleen Suomeen. Suomessa on turvallisempaa kuin Lontoossa. Rahma on työharjoittelussa asukastalossa. Haastattelu sujuu suomenkielellä ja Rahman lapsetkin opettelevat suomea. Tällä hetkellä kaksi lapsista opiskelee Moldovan pääkaupungissa englanniksi lääketiedettä. Rahma, kuten muutkin somaliäidit, tuntee suurta tuskaa siitä, mitä nuoret tekivät Tapanilassa. Kukaan äiti ei haluaisi oman poikansa toimivan niin, tai oman tyttärensä joutuvan väkivallan uhriksi. Vanhemmat toivovat vain hyvää lapsilleen ja rakkaimmilleen. Vaikka osallisina olivat muutamat nuoret, syyttely kohdistuu koko yhteisöön. Kovimmin surua ja huolta tuntevat äidit. Siksi äidit ovat jo lähteneet liikkeelle ja alkaneet puida tuntojaan yhdessä. Vaikean asian edessä ei osaa olla tekemättä mitään. Rahma toivoo kaikille, niin läheisille kuin muillekin, hyvää. Pahan tekemistä ei oikeuta mikään. PÄÄROOLIS TEATTERIESITYS JALKAUTUU PASILAAN TOUKOKUUSSA! Minä olen Pasila. Ja otan siitä kunnian. Perustarpeesi tyydytän ilman mitään hienostelua ja glamouria, sillä kova ja selkeä on tyylini. Ehkä hienohelmat ottavat sen loukkauksena, mutta muuksi en taivu. Olen selkeä ja mutkaton. Ehkä se joidenkin mielestä on synkkyyttä. Minusta se on turvaa ja vakautta. Helsingin Kaupunginteatterin Pääroolissa Pasila projekti on koonnut oman teatteriryhmän! Tämä parikymmenpäinen joukko valmistaa Pasilan naapuruusviikoille korttelidraaman eli ulkotiloissa kiertävän teatteriesityksen. Estradina toimii koko Pasila eli esityksessä katsojat kulkevat kaupunkialueella esiintyjien mukana. Pasilan naapuruusviikkoa ja esityksen ensi-iltaa vietetään toukokuun viimeisellä viikolla. Esityksen valmistusvaiheita voi seurata kotisivuilla tai facebookissa www. facebook.com/paaroolissapasila. Lippuvaraus alkaa toukokuussa. Lisätietoja kotisivuilta ja asukastalolta! Pääroolissa Pasila projektia tukee Helsingin Kulttuurikeskus. Yhteistyössä HKL:n taidelinja. Itä-Pasilan kaupunkiviljely Kaupunkiviljelyä jatketaan tulevanakin kesänä. Säkkiviljelystä siirrytään kuvanmukaisiin lavakauluksiin, eli puisiin kehyksiin. Tarkempaa tietoa viljelymaksuista, viljelyastioiden määrästä ja paikoista ym. saat kevään kuluessa Itä-Pasilan ilmoitustaululta, asukastalolta ja Heidi Jokiselta.

4 Pasilan virkeät Eläkkeensaajat Vireät ja virkeät Pasilan Eläkkeensaajat ovat saavuttaneet 20 vuoden iän. Tapausta juhlimme Kinaporin Palvelukeskuksessa, jonne oli saapunut runsaasti juhlijoita ja meno oli niin kuin vain 20-vuotiaalla voi olla. Laulu raikasi, nauru helisi ja ystävien tapaaminen oli riemukasta. Ja jos vain aika olisi sallinut, niin varmaan olisi tanssilattiakin täyttynyt. Ohjelma oli pääsääntöisesti viihdyttävää, mutta hieman asiaakin oli mukana. Eläkeläisten tulevaisuutta pohdiskeli puheessaan EKL.n puheenjohtaja Matti Hellsten. Samoin Vanhus- ja lähimmäispalveluliiton puheenjohtaja Vappu Taipale toi persoonallisella ja mukaansa tempaavalla tavalla puheessaan esiin eläkeläisten tulevaisuuden toiveita ja tarpeita, sekä samalla perään kuulutti aktiivista toimintaa. Vapun mottohan on, että Ikäännytään iloisesti ja tätä mottoa me yhdistyksessämme yritämme noudattaa ja löytää iloa moninaisen toimintamme piiristä. Aina kasvavat eläkeläisryhmät ovat tarpeellisia ja sanoisinpa melkeinpä välttämättömiä, heidän panoksensa yhteiskunnan rattaiden pyörittämiseen on varteen otettava voimavara. Yhä enemmän ja enemmän tarvitaan mummoja ja pappoja lastenlasten hoivaamiseen, puhumattakaan läheishoitajuudesta, jossa jokainen kynnelle kykenevä auttaa puolisoaan, naapuriaan, tuttavaansa tai muuten apua tarvitsevaa selviytymään arjen pyörittämisestä. Juhlat tuli juhlittua ja on aika palata arkeen. Tosin meillä arkikin on pientä juhlaa, sillä toimintaa ja menoa meillä riittää. On monenlaista kerhoa ja yhteisiä tapaamisia, teattereissa, taidenäyttelyissä ja elokuvissa käymme säännöllisesti. Aina silloin tällöin piipahdamme teatterimatkalle maakuntiinkin ja silloin tutustumme myös ko. paikkakuntaan paikallisten oppaiden johdattamina. Tulevana kesänä matkaamme Mänttään Serlachius museoihin/taidenäyttelyihin tutustumaan ja käymmepä jopa Savonlinnan Oopperajuhlilla nauttimassa La Traviatan esityksestä. Tervetuloa joukkoomme, vaikkapa kokeilemaan ja löytämään uusia harrastuksia, tai tuomaan omia ideoita ja harrastusvinkkejä jäsenistöllemme. Jäsentapaamisemme ovat aina parillisen viikon tiistaisin klo Itä-Pasilan Seurakuntakodissa Opastinsilta 6. Älä jää yksin kotiin vanhenemaan vaan tulee joukkoomme nuortumaan. Pasilan Eläkkeensaajat Paula Paananen Tiedottaja Yhdistyksen kotisivut:http://pasila.elakkeensaajat.fi/

5 Pysäköintiä Pasilassa Itä-Pasilassa ja Länsi-Pasilassa ison osan pysäköinnistä hoitavat Itä-Pasilan Pysäköinti ja Länsi-Pasilan autopaikat, jotka toimivat keskenään kimpassa. Yhtiöillä on sama henkilökunta ja yhteiset järjestelmät. Ratkaisu on ollut onnistunut toiminnallisesti ja taloudellisesti. Yhtiöt ovat laajentaneet toimintaansa myös alueen ulkopuolelle ja ovat valmiita ottamaan lisää vastuita Pasilan kasvun myötä. Pysäköintiyhtiön omistavat alueen asuintalot ja liikekiinteistöt ja mukana on myös Helsingin kaupunki. Yhtiön omistajat ovat saaneet jopa tuloja omistamastaan yhtiöstä, koska liiketaloudellisesti hinnoitellut pysäköintipaikat ovat kerryttäneet rahaa kassaan. Edut asukkaille Alueen asukkaita yhtiö pitää erityisasemassa, olemmehan me omistaja-asiakkaita. Asukkaille tarjotaan sopimuspysäköintiä edullisella hinnalla. Länsi-pasilalaiset ovat viime vuonna maksaneet autopaikasta 29,10 euroa kuukaudessa. Itä-Pasilan puolella lämpimän parkkipaikan saa 40 eurolla Veturiparkista, jonne jalankulku on Kumpulantieltä, Asemapäällikönkadulta tai Junailijanaukiolta. Ajo tapahtuu joko Ratapihantieltä tai Kumpulantieltä. kokoaa aika ajoin taloyhtiöiden ja liikekiinteistöjen edustajat tapaamisiin. Asuintaloja hallinnossa edustaa Erkki Rantala ja hänenkin kauttaan palautetta voi antaa. Pysäköintiyhtiöiden kesällä 2014 valittu toimitusjohtaja, dipl.-ins. Joni Mikkola toivoo, että aluetta tarkastellaan yhtenä kokonaisuutena. Tärkeätä on luoda koko Pasilan alueelle yhtenäinen palvelujärjestelmä sekä pitää julkinen tila käyttökelpoisena ja hyvässä kunnossa. Erityisesti uuden osan tulee niveltyä sillan länsi- ja itäosassa oleviin aikaisemmin rakennettuihin osiin niin, että kaupunkirakenteelle ominainen kerroksellisuus jää näkyviin. Tämä tuo toimitusjohtaja Mikkolan mukaan arkkitehtuuriin kiinnostavuutta. Jo nyt Pasilaa tullaan katsomaan kaukaakin ja alueen omaleimainen ilme viehättää monia. Uusi rakentaminen tuo uusia palveluja kotipiiriimme, mutta samalla on pidettävä viihtyisänä nykyinen asuinympäristömme. Lisätiedot: Joni Mikkolaa haastatteli Helinä Tuominen Pysäköintiyhtiöiden toimisto sijaitsee Pasilan aseman toisessa kerroksessa. Toimisto myy arvokortteja lyhytaikaiseen pysäköintiin. Tuntiveloitus on 2 euroa päiväsaikaan ja 1 euron kello Kortin voi antaa myös vieraansa käyttöön. Voi ostaa myös viikkokortin. Harva tuntee pysäköintiyhtiön omatoimisille asukkaille tarjoamaa mahdollisuutta autonpesuun. Pesupaikat sijaitsevat lännen puolella, Pysäköintihalleissa P1 Palkkatila, P2 Maistraatti sekä P5 Hannanportti. Näistä P1 Palkkatila on myös muiden kuin lännen sopimusasiakkaiden käytössä. Halliin pääsee maksamalla edullisen lyhytaikaisen pysäköinnin maksun. Noin kymmeneen pesukertaan riittävä lippu maksaa 20 euroa. Toimisto opastaa kortin oston yhteydessä tarkemmin. Sopimusasiakkaat voivat myös säilyttää renkaita lukitussa tilassa maksua vastaan. Pysäköintiyhtiömme ovat kehitysmyönteisiä Oman toimintansa kehittämisen ohella pysäköintiyhtiöt haluavat osaltaan vaikuttaa koko Pasilan kehittämiseen. Yhtiö ylläpitää vuoropuhelua alueen muiden kehittäjien kanssa ja on avoin uusille ajatuksille. Tässä mielessä se

6 Messukeskuksen muutosta Pasilaan 40 vuotta Messukeskuksen rakentamisesta Pasilaan on kulunut tasan 40 vuotta. Messukeskus vihittiin käyttöön Ennen Pasilaan muuttoa Suomen Messut järjesti näyttelynsä Mannerheimintiellä, nykyisessä Töölön kisahallissa. Messutoiminnan kasvaessa muutto suurempiin tiloihin kävi ajankohtaiseksi. Uusi tontti löytyi Pasilasta. 70-luvun Pasila näytti kovin erilaiselta kuin nykypäivänä: Messukeskus nousi käytännössä keskelle ei-mitään. Itä-Pasilan asuinalue rakennettiin vuosina Pasila oli kaupungin laidalla, puinen asemarakennus törötti maakerkkinä keskellä peltoja. Lähin kauppa oli Töölössä. Uusien hallien ympärillä leijui usein vieno lannan tuoksu, sillä vieressä toimi Käpylän ravirata hevostalleineen. Hallien valmistuminen meni täpärälle: viimeiset työkoneet ajettiin pihasta pois suurin piirtein samoihin aikoihin, kun Kekkosen musta virta-auto kaarsi pihaan Messukeskuksen avajaisiin. Vuosikymmenten mittaan Messukeskusta on rakennettu uutterasti kansainväliset mitat täyttäväksi tapahtumakeskukseksi. Yritysmuotona on pysynyt osuuskunta, mikä on mahdollistanut ansaittujen eurojen keskittämisen toiminnan kehittämiseen jäsenten ja asiakkaiden eduksi. Nykyinen Messukeskus käsittää 7 näyttelyhallia, 40 erikokoista kokoustilaa sekä 21 ravintolaa ja kahvilaa. Messukeskus on suunniteltu nimenomaan näyttely-, kokous- ja kongressikäyttöön, joten tilat ovat asiakkaiden kannalta erittäin toimivat ja myös huippukuntoiset, sillä ne remontoitiin suurelta osin uusiksi vuoden 2013 aikana. Nykyisin Messukeskuksen tapahtumiin osallistui vuosittain noin näytteilleasettajaa ja yli miljoonaa kävijää. Teksti: Tarja Gordienko Kuvat: Messukeskus

7 Pasila uudistuu Keski-Pasilan Tripla-hanketta koskeva asemakaava sai lainvoiman Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Pasilan keskustakorttelin asemakaavan tammikuussa Asemakaava sai lainvoiman Asemakaavan lainvoimaisuuden myötä Tripla-hanketta jatketaan suunnitelman mukaisesti. Rakennuslupaa hankkeen ensimmäiselle vaiheelle, pysäköintilaitokselle, haetaan kesäkuussa, ja Triplan rakentaminen on tavoitteena käynnistää vuoden 2015 lopulla hankkeen sijoittajan tai sijoittajien varmistuttua. Katutyöt aiheuttavat muutoksia liikennejärjestelyihin Rakennustyöt Keski-Pasilan keskuksen Triplan rakennusalueella sekä sen läheisyydessä jatkuvat katutöillä. Pasilankadun pohjoisosa, Kyllikinportin ja Veturitien välillä, levennetään 2+2-kaistaiseksi. Pasilan Poliisitalon kohdalla louhitaan kalliota kadun itäreunalla kadun levennyksen vuoksi. Tästä aiheutuu ympäristöön lyhytaikaisesti melua ja tärinää. Pasilankadulla, Esterinportin ja Kyllikinportin välillä, saneerataan myös kadun alla kulkevia putkia ja siirretään raitiotiekiskoja. Rakentamisen aikana joudutaan tekemään muutoksia liikennejärjestelyihin. Nopeusrajoituksia tullaan tilapäisesti alentamaan. Muutokset eivät vaikuta bussipysäkkien sijaintiin, mutta työn aikana voi kevyen liikenteen reitteihin tulla lyhytkestoisia muutoksia. Teollisuuskadulla, Ratapihantien ja Jämsänkadun välillä, rakennetaan katuja. Työhön sisältyvät Sähköttäjänpuiston, Jämsänpuistikon, Kuortaneenkadun, Sähköttäjänsillan, Konepajanraitin ja Konepajanraitin sillan rakennustyöt. Rakennustyöt Pasilankadun osalta tehdään vuoden 2015 aikana ja Teollisuuskadun työt vuoden 2016 loppuun mennessä. Ajankohtaista asiaa Keski-Pasilasta -tilaisuus pidettiin 24. maaliskuuta Vanhan läänintalon auditoriossa. Esillä oli asiaa liittyen Triplan rakentamisen aloitukseen, joukkoliikenneterminaaliin ja asemakokonaisuuteen, katu- ja tietöihin sekä läntiseen lisäraiteeseen. Jos et päässyt tilaisuuteen paikalle, voit tutustua esitysmateriaaleihin osoitteessa tai katsoa tallenteen tilaisuudesta osoitteessa Tietoa Pasilan muutoksesta uusipasila.fi yit.fi/tripla facebook.com/pasilauudistuu Pasilan alueen ratatyöt Liikenneviraston sivuilla liikennevirasto.fi/keskipasila Ilmoitustaulu Resiinakujalla Palautetta Helsingin kaupungille voi antaa osoitteessa hel.fi/palaute Tilaa Uusi Pasila -uutiskirje osoitteessa uusipasila.fi

8 Kevättä ilmassa Pasilan asukastalossa pystytetään kevään ja kesän merkkejä! Tule jättämään puumerkkisi esim. runon, ajatuksen, muiston tai virkkuun muodossa. Erilaisia, pieniä yhteisö-/ ympäristötaideteoksia tehdään ulos ja sisälle. Poikkea asukastalolle aukioloaikoina tai maanantaisin klo: Voit tuoda mukanasi nappeja, helmiä, rautalankaa tms. tai oman idean taideteokselle. Lisää infoa asukastalosta ja Facebookista. Naapuruusviikko toukokuussa Euroopan naapuripäivää vietetään tänä vuonna Naapuripäivän tarkoituksena on kannustaa ihmisiä tutustumaan toisiinsa ja keskustelemaan keskenään. Naapuripäivä luo edellytykset toimivalle yhteiselolle ja lisää yhteisön solidaarisuutta ja yhteenkuuluvuutta. Pasilassa pistämme paremmaksi ja vietämme kokonaista naapuruusviikkoa viikolla 22, eli toukokuuta. Naapuruusviikon aikana Pasilan yhteisöt ja toimijat järjestävät tapahtumia, joista tiedotamme tarkemmin myöhemmin. Kaupunginteatterin jalkautuva esiintyjäryhmä kiertää viikon aikana tiistaista torstaihin tapaamassa naapureita. Pasaati VEIKKAUS POSTI FILMTOWN Asemapäällikönkuja 3 puh: arkisin lauantaisin sunnuntai aukiolot vuoden loppuun Osallistukaa kilpailuun! Pasila Seura järjestää haastekilpailun taloyhtiöille, työpaikoille ja muille alueen yhteisöille. Järjestäkää viikon aikana tapahtuma, iso tai pieni, ja ilmoittakaa siitä meille huhtikuun loppuun mennessä. Näin olette mukana luomassa yhteishenkeä sekä osallistutte kilpailuun jossa arvotaan hyviä yllätyspalkintoja. Järjestettävä tapahtuma voi olla esimerkiksi talkoot, pihakirppis, yhteinen grillaushetki tai vaikka futismatsi. Pääasia on, että tapahtumaan on helppo osallistua ja naapuritkin ovat tervetulleita mukaan. Jos haluatte teatterin porukan mukaan tapahtumaanne, niin mainitkaa siitä ilmoittautumisen yhteydessä. PASILAN UUTISET JULKAISIJA Pasila Seura ry. Böle samfundet rf. PÄÄTOIMITTAJA/TOIMITUS- PÄÄLLIKKÖ: Heta Välimäki TOIMITUSSIHTEERI: Veikko Väisänen p TOIMITUSKUNTA: Veikko Väisänen, Raija Hukkamäki, Helinä Tuominen ja Susa Laine. Sähköposti: Toimituksen osoite: Asukastalo, Topparikuja 2, Helsinki LIITY JÄSENEKSI! Jäsenmaksu 15, Nordea IBAN FI Oman viitenumerosi saat toimitussihteeriltä. PASILAN Asukastalo Lisätietoja ja ilmoittautumiset tempaukseen tapahtumaviikon yhteyshenkilölle: Veikko Väisänen Pasilan asukastalo, , Pasilan Asukastalo on Pasilan asukkaiden kohtaamispaikka, kokoontumistila ja toimintapiste sekä aktiivinen toimija alueen hyvinvoinnin edistämisessä. Asukastalossa on monipuolista toimintaa kaikenikäisille, edullista kahvia/pullaa ja mahdollisuus käyttää nettiä. Perjantaisin on tarjolla edullisesti keittoa ja sämpylää klo Miesten keskusteluryhmä on perjantaisin Kalliolan Nuoret järjestää samoissa tiloissa omaa toimintaa nuorille. Asukastalon tilojen toisessa päässä toimii leikkipuisto Lehdokki. Aukioloajat ma, ti, ke 8-17, to 8-18, pe Tiloja voi varata kokoontumisiin muinakin aikoina. Osoite Topparikuja 2. p Lisää asukastalosta löytyy parhaiten googlaamalla Pasilan asukastalo.

Pasilan uutiset. Hyvä naapuruus

Pasilan uutiset. Hyvä naapuruus Pasilan uutiset 3/2014 Pasila Seura-Böle Samfundet r.y. Hyvä naapuruus Kiireisen ja tapahtumarikkaan syksyn jälkeen on aika kiittää kaikkia kuluneesta vuodesta. Olemme yhdessä saaneet paljon edistyksiä

Lisätiedot

Yhteiskunnallinen yritys, työtä ja palveluja! Asukaslehti Kevät 2011. www.katoppa.fi

Yhteiskunnallinen yritys, työtä ja palveluja! Asukaslehti Kevät 2011. www.katoppa.fi Asukaslehti Kevät 2011 www.katoppa.fi Yhteiskunnallinen yritys, työtä ja palveluja! Aiheesta lisää sivulla 8 Keskusta Raksila Intiö Myllytulli Meritulli Kuusiluoto Hollihaka Leveri Heinäpää Nuottasaari

Lisätiedot

Pasilan uutiset. Pasilalaiset kohtaavat muutokset yhdessä 3/2015. Pasila Seura-Böle Samfundet r.y.

Pasilan uutiset. Pasilalaiset kohtaavat muutokset yhdessä 3/2015. Pasila Seura-Böle Samfundet r.y. Pasilan uutiset 3/2015 Pasila Seura-Böle Samfundet r.y. Pasilalaiset kohtaavat muutokset yhdessä Tervetuloa PASILA SEURAN 40-VUOTISJUHLIIN Rauhanasemalle (Veturitori 3) TORSTAINA 3.9. KELLO 18-20. Mukavan

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

Tervetuloa! Keskustan suuralueen aluekokous tiistaina 29.11. klo 18 kaupungintalon valtuustosalissa. Keskustan suuralueen asukaslehti Syksy 2011

Tervetuloa! Keskustan suuralueen aluekokous tiistaina 29.11. klo 18 kaupungintalon valtuustosalissa. Keskustan suuralueen asukaslehti Syksy 2011 Keskustan suuralueen asukaslehti Syksy 2011 www.katoppa.fi Tervetuloa! Keskustan suuralueen aluekokous tiistaina 29.11. klo 18 kaupungintalon valtuustosalissa. Aiheesta lisää sivulla 7 Keskusta Raksila

Lisätiedot

Eskarin ihana Peppi ja kaverit. uutinen 33. ilman stressiä. uutinen 2 Helppo muutto takaisin Säkylään. uutinen 63 Liikuntapiha tehtiin talkoilla

Eskarin ihana Peppi ja kaverit. uutinen 33. ilman stressiä. uutinen 2 Helppo muutto takaisin Säkylään. uutinen 63 Liikuntapiha tehtiin talkoilla Säkylän kunnan asukaslehti 1/2014 uutinen 2 Helppo muutto takaisin Säkylään uutinen 46 Tarmokas ja tarkka Satu Tietari uutinen 63 Liikuntapiha tehtiin talkoilla uutinen 48 Talo valmiiksi ilman stressiä

Lisätiedot

Asukas- ja henkilökuntalehti 1/2014

Asukas- ja henkilökuntalehti 1/2014 Asukas- ja henkilökuntalehti 1/2014 Sisältö 3 Pääkirjoitus 4 Hoitokoti Päiväkumpu palveluntuottajaksi nuorten aikuisten kehitysvammaisten Käpytikka-taloon 6 Asiakas- ja henkilöstötutkimuksesta erinomaisia

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 1/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 1/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 1/2014 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 2 Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan tervehdys Vuosi on vaihtunut ja haasteellinen kevät 2014 edessä. Yhdistyksemme kevään ohjelmaa on

Lisätiedot

Asumisen turvaa. Asokotien lehti 2/2014. 8 Asuntosäätiö & Asokodit: Haluamme tarjota enemmän vaihtoehtoja

Asumisen turvaa. Asokotien lehti 2/2014. 8 Asuntosäätiö & Asokodit: Haluamme tarjota enemmän vaihtoehtoja Asokotien lehti 2/2014 Asumisen turvaa 8 Asuntosäätiö & Asokodit: Haluamme tarjota enemmän vaihtoehtoja 14 Asopaketti: Äidin ja tyttären Rakkauden sali 29 Uutta! Asoristikko pääkirjoitus sisältö 2/2014

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 4/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 4/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 4/2014 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Lukiessasi tätä syksy alkaa olla jo pitkällä. Yhdistystoiminta pyörii täydellä vauhdilla loppuvuoden ja tästä lehdestä varmasti jokainen

Lisätiedot

Lähellä. innostui. Teemat Omaishoitaja harrastaa Kansainvälisyys. majakoista s. 6. Sirpa Volanen. lehti omaishoitajille ja läheisille

Lähellä. innostui. Teemat Omaishoitaja harrastaa Kansainvälisyys. majakoista s. 6. Sirpa Volanen. lehti omaishoitajille ja läheisille Lähellä lehti omaishoitajille ja läheisille 3 2014 Sirpa Volanen innostui majakoista s. 6 Teemat Omaishoitaja harrastaa Kansainvälisyys Lähellä 3 2014 Tilaa konferenssijulkaisu! Kansainvälisyys sisältö

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 2/2015 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 1 Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan tervehdys Tätä kirjoittaessani kevät lähestyy kovaa vauhtia. Tuleva kevät on tärkeä omaishoitajien

Lisätiedot

Kirkolla askartelua, lypsyrasti, ilmapalloja, kasvomaalausta (1e), lelukirppis ja lähetysväen myyntipöytä.

Kirkolla askartelua, lypsyrasti, ilmapalloja, kasvomaalausta (1e), lelukirppis ja lähetysväen myyntipöytä. 1/2012 Viikkiin vaaditaan uutta nuorisotaloa s. 3 Alueen asukkaat ajavat nuorisotaloasiaa Nutan ritarit -ryhmittymänä. Viikkiin on kutsuttu kaupungin virkamiehiä kertomaan, miksi asia ei etene. Perinteinen

Lisätiedot

uudistuva huhtasuo hoitajavetoinen palvelumalli on saanut paljon kiitosta. Pupuhuhta on pessyt kasvojaan, viihtyisä alue asua.

uudistuva huhtasuo hoitajavetoinen palvelumalli on saanut paljon kiitosta. Pupuhuhta on pessyt kasvojaan, viihtyisä alue asua. Lohikosken palokan vesangan tikkakosken HUHTASUON aluelehti 2/2013 uudistuva huhtasuo Taitoajoa Lohikoskipäivillä sivu 4 Lohikoski päivillä sivu 7 Huhtasuon uusi päiväkoti sivu 9 Huhtasuolle, Kangaslammelle

Lisätiedot

Uusia avauksia kansalaistoimintaan

Uusia avauksia kansalaistoimintaan Setlementti 2 2 0 1 4 S E T L E M E N T T I L I I K E O N I H M I S E N M U O T O I N E N Uusia avauksia kansalaistoimintaan Kansalaisjärjestöt muutoksessa Aluesuunnittelua kehittämiskävelyllä Setlementtiliikkeen

Lisätiedot

In English, p. 17 19 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI. 3.5.2015 www.lappeenranta.fi. Raatihuone kutsuu kävijöitä

In English, p. 17 19 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI. 3.5.2015 www.lappeenranta.fi. Raatihuone kutsuu kävijöitä LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN ASUKASLEHTI Julkinen tiedote, jaetaan kaikkiin talouksiin 3.5.2015 www.lappeenranta.fi In English, p. 17 19 Raatihuone kutsuu kävijöitä Lappeenrantalaiset ovat teatterikansaa s.

Lisätiedot

Heidi ja Asta: Tukisuhde on antanut meille paljon. Nuorisosäätiön asukaslehti 1/2005 2/2004 nro nro 22 21

Heidi ja Asta: Tukisuhde on antanut meille paljon. Nuorisosäätiön asukaslehti 1/2005 2/2004 nro nro 22 21 Nuorisosäätiön asukaslehti 1/2005 2/2004 nro nro 22 21 KUMSIN AKVAARIO ON KOHTAUS- PAIKKA JÄRVENPÄÄSSÄ Arjen Aapinen - elin- voimaa elämään... Talotoimikuntaesittelyssä Vuosaaren Nuorisokylä Nuorisosäätiön

Lisätiedot

2 Oulunkyläinen Pohjoiset esikaupungit

2 Oulunkyläinen Pohjoiset esikaupungit 2 Oulunkyläinen Pohjoiset esikaupungit 28.5.2011 Tartu hetkeen - Carpe diem totesi roomalainen runoilija Horatius oodissaan jo ennen ajanlaskumme alkua. Lausahdus olisi hyvä tänäänkin pitää mielessä, oli

Lisätiedot

Aktiivista palvelu- ja avustustoimintaa. tarkoitettu helppotajuinen opetusmateriaali internet -ympäristön

Aktiivista palvelu- ja avustustoimintaa. tarkoitettu helppotajuinen opetusmateriaali internet -ympäristön No:18 2011 Aktiivista palvelu- ja avustustoimintaa Toteutamme kansainvälisen Lionsjärjestön periaatetta We Serve - Me palvelemme harjoittamalla vapaaehtoistyöhön, palveluihin ja avustamiseen perustuvaa

Lisätiedot

TIEDOSSA BILETYSTÄ! Hyvää joulua & onnellista uutta vuotta 2006. Nuorisosäätiön asukaslehti 1/2005 2/2005 2/2004 nro 22 23 21

TIEDOSSA BILETYSTÄ! Hyvää joulua & onnellista uutta vuotta 2006. Nuorisosäätiön asukaslehti 1/2005 2/2005 2/2004 nro 22 23 21 Nuorisosäätiön asukaslehti 1/2005 2/2005 2/2004 nro 22 23 21 Asukkaan ABC Kuinka menetellä? Hyvää joulua & onnellista uutta vuotta 2006 Tähtää maratonille! Rapeli-yhteisöstä APUA peliriippuvaisuuteen TIEDOSSA

Lisätiedot

Kuluneen vuoden aikana

Kuluneen vuoden aikana 2 Kuluneen vuoden aikana olen tavannut monia ahdistavia tilanteita. Sairaat eivät pääse hoitoon, vanhukset jäävät heitteille, lähellä olevasta päiväkodista ei löydy lapselle hoitopaikkaa... Kun tietää,

Lisätiedot

kumposti Kurkistus Kättärille Teemana Helsingin Kumpulan kylälehti 2.3.2011 1/11 Näkemiin nuorisotalo! sivu 3 Uusi sarjakuva alkaa sivu 22

kumposti Kurkistus Kättärille Teemana Helsingin Kumpulan kylälehti 2.3.2011 1/11 Näkemiin nuorisotalo! sivu 3 Uusi sarjakuva alkaa sivu 22 kumposti Helsingin Kumpulan kylälehti 2.3.2011 1/11 Kurkistus Kättärille sivut 12 15 Teemana LAPSuus Näkemiin nuorisotalo! sivu 3 Leena Nuora sivut 16 17 Uusi sarjakuva alkaa sivu 22 26. vuosikerta ISSN

Lisätiedot

Ilmoittaudu pikkujouluun, s. 2 Helena Isoniemi, s. 6 Lasten Uumu eli Luumu, s. 8 9 4/2013

Ilmoittaudu pikkujouluun, s. 2 Helena Isoniemi, s. 6 Lasten Uumu eli Luumu, s. 8 9 4/2013 4/2013 Ilmoittaudu pikkujouluun, s. 2 Helena Isoniemi, s. 6 Lasten Uumu eli Luumu, s. 8 9 Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU ry Njur- och leverföreningen i Nyland rf Pikkujoulut lauantaina 30.11.2013

Lisätiedot

kotina Korvensuora Kutsu asukastilaisuuteen Korvensuoran suuralueen tiedote kevät 2010 Kahvitarjoilu! Tervetuloa! Teemana Lähipalvelut kuntoon

kotina Korvensuora Kutsu asukastilaisuuteen Korvensuoran suuralueen tiedote kevät 2010 Kahvitarjoilu! Tervetuloa! Teemana Lähipalvelut kuntoon Korvensuora kotina Korvensuoran suuralueen tiedote kevät 2010 Kutsu asukastilaisuuteen Torstaina 25.3. klo. 18-20 Talvikankaan Monitoimitalon saliin osoitteeseen Tuiskutie 10 Teemana Lähipalvelut kuntoon

Lisätiedot

Tässä numerossa teemana vapaaehtoistoiminta

Tässä numerossa teemana vapaaehtoistoiminta 1. 2009 Vapaaehtoistoiminta ja yhteiskunnan tehtävät Palvelutalo ja yhteisöllisyys Tässä numerossa teemana vapaaehtoistoiminta Vanhustenhuollon Uudet Tuulet 3 Pääkirjoitus 4 Kanttia kaupunkiaisille 7 Vapun

Lisätiedot

-liike on ihmisen muotoinen. Nuoret Lapset Sivistys Miniluotto Köyhät Vertaisyhteisö Innovaatio Mielenterveyskuntoutujat Naisten keskus

-liike on ihmisen muotoinen. Nuoret Lapset Sivistys Miniluotto Köyhät Vertaisyhteisö Innovaatio Mielenterveyskuntoutujat Naisten keskus -liike on ihmisen muotoinen 3 2011 Nuoret Lapset Sivistys Miniluotto Köyhät Vertaisyhteisö Innovaatio Mielenterveyskuntoutujat Naisten keskus 2 11 3 [ pääkirjoitus ] Setlemettisanasto Kaikkea muuta kuin

Lisätiedot

Yksinään yrittävä tarvitsee vahvan verkoston. Sivut 4-5. TalviTYÖJalKiNeeT

Yksinään yrittävä tarvitsee vahvan verkoston. Sivut 4-5. TalviTYÖJalKiNeeT Helmikuu l 1/2014 27 722 Yrittäjillä ja kaupungilla lähentäviä tapaamisia Yksinään yrittävä tarvitsee vahvan verkoston Yrittäjät ja kaupungin edustajat, johtajista alkaen, ovat pohtineet Hämeenlinnan yhteistä

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 1/2015. 250 Tampere. TAMPEREEN HYVINVOINTIPALVELUT JHL ry. Kevätkokous 28.4.2015. Eduskuntavaalit Ennakkoäänestys 8.-14.4 Vaalipäivä 19.

JÄSENLEHTI 1/2015. 250 Tampere. TAMPEREEN HYVINVOINTIPALVELUT JHL ry. Kevätkokous 28.4.2015. Eduskuntavaalit Ennakkoäänestys 8.-14.4 Vaalipäivä 19. JÄSENLEHTI 1/2015 250 Tampere TAMPEREEN HYVINVOINTIPALVELUT JHL ry Kevätkokous 28.4.2015 Eduskuntavaalit Ennakkoäänestys 8.-14.4 Vaalipäivä 19.4 Lehti 2/2015 JHL 250 Tampere nro 2/2015 ilmestyy kesäkuussa

Lisätiedot

Asokotien lehti 1/2014. 4 Tervetuloa teemaseminaareihin ja Asopaketti-infoihin! 30 Räätälöity ratkaisu keittiöön. 35 Saunasta Tilaihme

Asokotien lehti 1/2014. 4 Tervetuloa teemaseminaareihin ja Asopaketti-infoihin! 30 Räätälöity ratkaisu keittiöön. 35 Saunasta Tilaihme Asokotien lehti 1/2014 4 Tervetuloa teemaseminaareihin ja Asopaketti-infoihin! 30 Räätälöity ratkaisu keittiöön 35 Saunasta Tilaihme Iloitse arjesta! pääkirjoitus sisältö 1/2014 Asuminen monimutkaistuvassa

Lisätiedot

Yrittäjätiedote 4 2009

Yrittäjätiedote 4 2009 Yrittäjätiedote 4 2009 KIRKASTUNEET NÄKYMÄT KÄYNNISTIVÄT TOIMITILOJEN KYSYNNÄN KILPAILUKYKYÄ KUUMA-ALUEELLE HYVINVOINTIKAMPUS JÄRVENPÄÄHÄN VUODEN 2009 YRITTÄJÄ YRITTÄJIEN VAKAUTUSNEUVONNALLA ON KYSYNTÄÄ

Lisätiedot