Atlas Copco. Lauhteen käsittely. OSC & OSD Öljyn-/vedenerotinsarjat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Atlas Copco. Lauhteen käsittely. OSC & OSD Öljyn-/vedenerotinsarjat"

Transkriptio

1 Atlas Copco Lauhteen käsittely OSC & OSD Öljyn-/vedenerotinsarjat

2 Kaikki mahdollisuudet, täysi vastuu Atlas Copco tarjoaa asiakkaan liiketoimintaan sopivat erittäin tehokkaat ja laadukkaat paineilmaratkaisut. Käytössäsi on laaja tuotevalikoimamme, kun haluat räätälöidä juuri tarpeisiisi sopivan paineilmajärjestelmän, olipa kyse sitten paineilman luonnista tai käyttöpaikkaratkaisuista. Kaikki Atlas Copcon tuotteet on suunniteltu toimimaan saumattomasti yhdessä, jotta varmistetaan täydellinen luotettavuus ja energiatehokkuus. Tämän ansiosta Atlas Copco voi huolehtia kaikista paineilmatarpeistasi ja taata parhaan mahdollisen laadun. Koska Atlas Copco on edustettuna yli 150 maassa, voimme tarjota vertaansa vailla olevaa palvelua, jotta paineilmajärjestelmäsi suorituskyky pysyy toimivana ja paranee entisestään. 100 vuoden johtoaseman turvin Atlas Copcon paineilmatuotteet tarjoavat parhaan mahdollisen laadun ja tehokkuuden. Tavoitteenamme on olla First in Mind First in Choice. Tämän vuoksi Atlas Copco on sitoutunut jatkuvaan innovointiin ja pyrkii aina täyttämään ja ylittämään asiakkaan tarpeet. Teemme jatkuvaa yhteistyötä asiakkaan kanssa, ja olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaalle juuri hänen tarpeisiinsa sopivan paineilmaratkaisun. Atlas Copco: Asiakkaan tarpeisiin mukautetut laadukkaat paineilmaratkaisut, jotka perustuvat innovointiin, vuorovaikutukseen ja sitoutumiseen.

3 Lauhteen käsittely kunnioita ympäristöä ja säästä kustannuksia Kunnioita ympäristöä Vaikka prosessi olisikin tehokas, kompressori tuottaa väistämättömästi muutakin kuin paineilmaa. Sivutuotteena syntyy muun muassa runsaasti lauhdetta, joka on emulgoituneen öljyn ja veden seos. Se on erittäin haitallista ympäristölle. Vain käsittelemällä tämän lauhteen oikealla tavalla varmistamme, että siitä ei ole haittaa ympäristölle. Puhdas ja kustannustehokas ratkaisu Jos lauhde käsitellään oikealla tavalla, siitä ei aiheudu ongelmia. Atlas Copcon lauhde-erotinsarja erottaa öljyn tehokkaasti vedestä. Haitaton vesi voidaan poistaa, ja öljy voidaan hävittää ympäristölle ystävällisellä tavalla. Vuosien kokemuksen ansiosta Atlas Copcolla on juuri taitotieto, joka tarvitaan määriteltäessä tarpeet tarkasti ja tarjottaessa juuri oikeat laitteet laajasta ilmankäsittelyn tuotevalikoimastamme. Ainutlaatuinen OSD on komperessoriin täysin integroitu lauhteenkäsittelypaketti, joka pienentää asennuskustannuksia ja yksinkertaistaa järjestelmää. Puhdas vesi poistuu kompressorin tyhjennysventtiilien kautta ja erotettu öljy kerätään reilun kokoiseen öljyastiaan. Uusi patentoitu OSC-teknologia tarjoaa käyttäjille monia uusia etuja. Nämä vapaasti seisovat yksiköt, joissa on monivaiheinen öljyn pidättävä suodatus, pystyvät erottelemaan kaikentyyppiset lauhteet eri teknologioilla toteutetuista kompressoreista ja ovat erittäin suorituskykyisiä, luotettavia ja helppohoitoisia.

4 OSD ainutlaatuinen, huipputehokas integroitu paketti OSD on täydellinen lauhteenhallintajärjestelmä integroituna GA-kompressoriin. Tämä ainutlaatuinen yksikkö poistaa öljyn purkautuvasta lauhteesta ja samalla myös huolet ympäristön saastuttamisesta ja tiukkojen ympäristömääräysten rikkomisesta. Öljy ja vesi erotetaan emulsion hajaantumisprosessilla ja painovoimaisella separoinnilla. Pienen pieniä öljypisaroita sisältävä lauhde tulee saostussuodattimeen, joka pidättää suuren osan öljystä. Sen jälkeen osittain käsitelty seos kulkee vesisäiliöön, jossa ominaispainojen eron takia loppuöljy erottuu vedestä. Öljy nousee pintaan ja virtaa öljynpoiston kautta öljyastiaan samalla kun puhdas vesi poistuu yksikköön liitetyn purkausputken kautta. Valvonta ja kunnossapito ovat mahdollisimman helppoja. Kun tulopaine, joka näkyy selvästi mittarissa, saavuttaa arvon 2 bar, on aika vaihtaa helposti käsiksi päästävä suodatinpatruuna. Tämä tapahtuu yleensä kerran vuodessa. GA 22 + FF ja integroitu OSD Integroidun ratkaisun etuja: Vesi ulos Öljy ulos Öljyastia Huipputehokas erotus lauhteen poisto ilman huolia (10 mg/l) Suorituskyky on riippumaton suodattimen iästä Ei tarvitse asennusta, säästät aikaa ja rahaa Öljy +vesi Öljyn ja veden emulsio Öljyn ja veden seos Öljyvesi Ei vaadi lattia-alaa, tilaa säästyy ja sijoittaminen on helppoa Minimaalinen kunnossapidon tarve alentaa käyttökustannuksia Yksinkertainen, nopea ja siisti suodatinpatruunan vaihto Suodatin Erinomaisen erotuskykynsä ansiosta, 10 mg:n öljyjäännös lauhdelitraa kohti, OSD tarjoaa erinomaisen tehokkuuden yhdistettynä minimoituun asennukseen ja erittäin pieniin käyttökustannuksiin.

5 OSC edistyksellistä teknologiaa kaikille paineilman lauhteille Uudessa ja kattavassa Atlas Copcon OSC-sarjassa käytetään patentoitua teknologiaa erottamaan kaikentyyppiset paineilman lauhteet. Moniportainen erotusprosessi, jossa käytetään sekä kelluvia öljyn pidättäviä suodattimia että aktiivihiiltä, varmistaa poikkeuksellisen suorituskyvyn, suodattimen pitkän ja ennalta tiedetyn käyttöiän sekä ongelmattoman toiminnan. 1 Seisovan tai pilaantuneen veden poisjäänti eliminoi mahdolliset terveysriskit ja vähentää siivoustarvetta. 2 Yksikön toiminta ei perustu painovoimaiseen erotukseen ja siksi se ei ole arka tärinälle, iskuille tai loiskumiselle. Sen ansiosta suorituskyky on sekä parempi että vakaampi, eikä elektronisia häviöttömiä lauhteenpoistoja tarvitse käyttää ennen konetta. Vaimennin 9 3 Purkautuva lauhde sisältää niin vähän jäännösöljyä, että se voidaan johtaa viemäriin ympäristöä vahingoittamatta ja tiukkoja ympäristömääräyksiä rikkomatta. Paisuntakammio 8 6 Tilavuudeltaan suuret kammiot pienentävät vuotoriskiä, jos yksikkö sattuu tukkeentumaan tai jos tulovirtaus yhtäkkiä kasvaa voimakkaasti Järjestelmä perustuu enemmän suodatukseen kuin painovoimaiseen erotukseen tai ylisyöksyerotukseen, eli öljyn ominaispaino ei enää ole avaintekijä Synteettisiä öljyjä sisältävien lauhteiden takia ei tarvitse alentaa suoritusarvoja. Tämä tarkoittaa, että oikean mallin valitseminen on helpompaa ja pienikokoisempi yksikkö pienentää investointikuluja. 1 Aktiivihiilirakeet 7 Suodatukseen käytetty öljyn pidättävä suodatinaine varmistaa vakaan ja luotettavan toiminnan, pidentää aktiivihiilen käyttöikää ja pystyy lisäkäsittelyllä eliminoimaan kaikki bakteerit. 8 Yksinkertainen ja vankka rakenne mahdollistaa helpon asennuksen ilman erikoisrakenteita sekä nopean, helpon ja siistin suodattimen vaihdon. 9 Huoltoilmaisin havaitsee tarkasti milloin suodatin pitää Tämän tärkeimpiä etuja ovat: vaihtaa ja poistaa erikoistestien tarpeen. Öljynkeruupulloa ei tarvita, joten järjestelmän mahdollinen toimintahäiriö ei pääse pilaamaan aikaisemmin puhdistettua lauhdetta. Eri öljylaatuja sisältävän lauhteen puhdistaminen on helppoa. Moniglykolilauhde pystytään erottamaan, vaikkakin yksikön suoritusarvoja pitää alentaa suodattimen käyttöiän säilyttämiseksi. Useimmat lauhde-emulsiot voidaan erottaa.

6 OSC parhaan teknologian edut Täydellinen luotettavuus yksinkertaisella kokonaisuudella Helpota elämääsi alkuperäisillä OSChuoltotarvikesarjoilla B A Suorituskyvyn varmistamiseksi ja huoltovälien maksimoimiseksi kannattaa käyttää erityisiä OSC-huoltotarvikesarjoja. Kukin sarja on suunniteltu tekemään elämä mahdollisimman helpoksi ja mutkattomaksi, ja ne sisältävät kaiken nopeaan, siistiin ja ongelmattomaan elementin vaihtoon tarvittavan Yhden vuoden käyttöön tarvittavien kelluvien öljyn pidättävien aktiivihiilipussien lisäksi sarja sisältää täyden valikoiman muita komponentteja varmistamaan helpon suodattimen vaihdon: sarjan ämpäreitä vesitiiviine kansineen, joihin vanhat pussit pannaan suoraan vaihtamisen jälkeen kaksi sarjaa tulovaimentimia ja kaksi höyryn diffuusorisuodatinta; riittävästi vuoden normaaliin käyttöön 1 Lauhde saapuu vaimentimien läpi ja tulee paineettomaksi paisuntakammiossa. kaksi paria käsineitä ja kahdet muovihaalarit suojaamaan huoltajaa öljyroiskeilta 2 Emulgoitunut öljy-vesiseos siirtyy sitten torniin A ja imeytyy öljyn pidättävän valkoisen suodattimen läpi. Suodatin imee itseensä öljyn, mutta ei vettä. Atlas Copco tarjoaa lisäksi täyden valikoiman varaosia jokaista yksikköä varten sekä joukon lisätarvikkeita moniyksikköasennuksia ja ääriolosuhteissa toimintaa varten. 3 Öljyhakuinen suodatin kelluu veden pinnalla ja imee pinnalta itseensä mahdollisen jäännösöljyn. Öljyn aiheuttama painon lisäys saa suodattimen kyllästyessä sen vajoamaan syvemmälle, ja tällä varmistetaan, että puhdas suodatusaine on aina kosketuksissa veden pintaan. Tornin A päällä oleva ilmaisinpuikko kertoo suodattimen tilanteen; kun suodatuskyky loppuu, puikko uppoaa. Suodatin pitää vaihtaa juuri ennen kuin se uppoaa kokonaan. Huomattavasti puhtaampi lauhde virtaa tornista A torniin B. 5 Torni B sisältää pussillisen aktiivihiilirakeita (pussiin pakattuina), jotka imevät itseensä lauhteessa mahdollisesti olevan jäännösöljyn. 6 Puhdas lauhde poistuu tornista B eikä sisällä juuri lainkaan öljyä, joten lauhde voidaan hävittää helposti ja turvallisesti. Varustepaketit kaikkiin tarpeisiin Seuraavat varusteet ovat saatavilla, ja ne voidaan asentaa asennuspaikalla: Kylmän ympäristön sarja käsittää tornien lämmityksen ja lämpöeristyksen Jakotukki helpottamaan useiden lauhdelinjojen liittämistä samaan yksikköön Antiseptiset kelluvat öljynpidätyssuodattimet kaikkien lauhteessa olevien bakteerien eliminointiin Elektroniset hälytysanturit lauhteen ylivuodon ja suodattimen vaihtotarpeen ilmaisuun

7 Tekniset tiedot OSD Kompressorin maksimikapasiteetti Paino Öljymäärä poistovedessä Öljyastian tilavuus Malli l/s kg naulaa mg öljyä/l l OSD OSD < 10 2 OSD OSC Laitteistossa kompressoreita, ilmasäiliöitä, kuivaimia ja suodattimia Laitteistossa vain kompressoreita, ilmasäiliöitä ja suodattimia Kapasiteetti perustuu kompressorin käyntiin paineella 7 bar(e) / 100 psig 12 tuntia vuorokaudessa, ja kaikki lauhde kompressorista, ilmasäiliöstä, suodattimista ja jäähdytyskuivaimesta on johdettu yksikköön. Kapasiteetti perustuu kompressorin käyntiin paineella 7 bar(e) / 100 psig 12 tuntia vuorokaudessa, ja kaikki lauhde kompressorista, ilmasäiliöstä ja suodattimista on johdettu yksikköön. Kylmä ilmasto Lauhkea ilmasto Kuuma ilmasto Malli l/s cfm l/s cfm l/s cfm OSC OSC OSC OSC OSC OSC OSC OSC Kylmä ilmasto Lauhkea ilmasto Kuuma ilmasto Malli l/s cfm l/s cfm l/s cfm OSC OSC OSC OSC OSC OSC OSC OSC Huomautukset 1) Kaikki kapasiteetit on laskettu lähdön öljymäärällä 15 mg/l. 2) Yllä olevan taulukon ilmasto-olosuhteet on määritelty seuraavasti: Kylmä ilmasto: ympäristön lämpötila 15 C suhteellinen kosteus 60 % Lauhkea ilmasto: ympäristön lämpötila 25 C suhteellinen kosteus 60 % Kuuma ilmasto: ympäristön lämpötila 35 C suhteellinen kosteus 70 %3) Jos lauhde sisältää moniglykoleja, kunkin yksikön kapasiteetti tulisi puolittaa. Käyttötunnit Kerro OSC:n FAD-kapasiteetti vastaavalla korjauskertoimella eri käyttötuntimäärille: Käyttötunnit/päivä Korjauskerroin 1,5 1,2 1 0,86 0,75 0,67 0,6 0,55 0,5 Erotuskyky Jos lähdön öljymääränä käytetään arvoa 10 mg/l, eikä arvoa 15 mg/l, kerro yksikön kapasiteetti kertoimella 2/3. Mitat Paino Liitännät (BSP/NPT) A B C Tulo Lähtö Malli mm tuumaa mm tuumaa mm tuumaa kg naulaa tuumaa tuumaa OSC x 1/2 1 x 1/2 OSC x 1/2 1 x 1/2 OSC x 1/2 1 x 3/ OSC x 3/ 1 x 3/ OSC x 3/ 1 x 3/ OSC x 3/ 1 x 3/ OSC x 3/ 1 x 3/ OSC x 1 1 x 3/ A C B

8 Atlas Copcon First in Mind First in Choice -ratkaisu kaikentyyppisiin paineilmatarpeisiin ja muut yhtiön tuotteet ja palvelut lisäävät asiakkaiden liiketoiminnan tehokkuutta ja kannattavuutta. Atlas Copcon toiminnan tavoitteena on jatkuva innovointi, jonka käyttövoimana ovat luotettavuutta ja tehokkuutta koskevat asiakkaiden tarpeet. Teemme jatkuvaa yhteistyötä asiakkaan kanssa, ja olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaalle juuri hänen tarpeisiinsa sopivan laadukkaan paineilmaratkaisun. Älä koskaan hengitä paineilmaa, ennen kuin se on puhdistettu paikallisen lainsäädännön ja säädösten mukaisesti Painettu Belgiassa muutokset mahdollisia ilman etukäteisilmoitusta.

Atlas Copco. Öljytiivistetyt ruuvikompressorit GA 5-11/GA 5-15 VSD. 5 11 kw / 7 15 hv / 5 15 kw / 7 20 hv

Atlas Copco. Öljytiivistetyt ruuvikompressorit GA 5-11/GA 5-15 VSD. 5 11 kw / 7 15 hv / 5 15 kw / 7 20 hv Atlas Copco Öljytiivistetyt ruuvikompressorit GA 5-11/GA 5-15 VSD 5 11 kw / 7 15 hv / 5 15 kw / 7 20 hv Pitkälle kehitetty, monikäyttöinen ratkaisu Atlas Copco GA -kompressorit ovat erittäin suorituskykyisiä,

Lisätiedot

paineilma ja työkalut

paineilma ja työkalut paineilma ja työkalut Oy Atlas Copco Kompressorit Ab:n ja Oy Atlas Copco Tools Ab:n asiakaslehti 2/2008 Maalämmön suosio jatkuvassa kasvussa Atlas Copco vie energiatehokkuuden uudelle tasolle ABB luottaa

Lisätiedot

Siirreltävät pölynerottimet Ilmanpuhdistimet Imusuojat Vesi-imurit

Siirreltävät pölynerottimet Ilmanpuhdistimet Imusuojat Vesi-imurit 2011 Siirreltävät pölynerottimet Ilmanpuhdistimet Imusuojat Vesi-imurit Dustcontrol 1 Asiakkaat 2 Siirreltävät pölynerottimet 3 Siirreltävät neste-erottimet 4 Ilmanpuhdistimet 5 Esierottimet 6 Imusuojat

Lisätiedot

www.kaeser.com Paineilmatekniikka Paineilmatekniikan perusteet lyhyesti, ytimekkäästi ja helppotajuisesti

www.kaeser.com Paineilmatekniikka Paineilmatekniikan perusteet lyhyesti, ytimekkäästi ja helppotajuisesti www.kaeser.com Paineilmatekniikka Paineilmatekniikan perusteet lyhyesti, ytimekkäästi ja helppotajuisesti Tunnetteko Te paineilmakustannuksenne? Tarkat paineilmakustannuksenne saatte selville tilaamalla

Lisätiedot

2010/2011. Tuoteluettelo Siirreltävät laitteet ja Kiinteät imujärjestelmät. www.dustcontrol.com

2010/2011. Tuoteluettelo Siirreltävät laitteet ja Kiinteät imujärjestelmät. www.dustcontrol.com 2010/2011 Tuoteluettelo Siirreltävät laitteet ja Kiinteät imujärjestelmät www.dustcontrol.com Sisällysluettelo Dustcontrol Asiakkaat Siirreltävät pölynerottimet Siirreltävät neste-erottimet Ilmanpuhdistimet

Lisätiedot

Päästöt PAKOKAASUJÄRJESTELMÄN PÄÄTOIMINNOT. tässä numerossa Pakokaasujen puhdistus: kaikki pakoputkistosta. Päästöjen valvonta.

Päästöt PAKOKAASUJÄRJESTELMÄN PÄÄTOIMINNOT. tässä numerossa Pakokaasujen puhdistus: kaikki pakoputkistosta. Päästöjen valvonta. AJAN TASALLA OLEVAA TIETOA autoalan innovaatioista tekee uudesta teknologiasta läpinäkyvää 3 tässä numerossa Pakokaasujen puhdistus: kaikki pakoputkistosta 1 Päästöt Julkaisu 03 Maaliskuu 2014 EGR: pakokaasun

Lisätiedot

KOMPRESSORItekniikka OY ATLAS COPCO KOMPRESSORIT AB:N ASIAKASLEHTI 2/2014

KOMPRESSORItekniikka OY ATLAS COPCO KOMPRESSORIT AB:N ASIAKASLEHTI 2/2014 KOMPRESSORItekniikka OY ATLAS COPCO KOMPRESSORIT AB:N ASIAKASLEHTI 2/2014 KOMPRESSORItekniikka 2/2014 - Sisältö 3 Pääkirjoitus 4 Atlas Copcon vakuumiratkaisut teollisuusasiakkaile 7 Atlas Copco Rental

Lisätiedot

NIBE Poistoilma. Uuden sukupolven lämpöpumput

NIBE Poistoilma. Uuden sukupolven lämpöpumput NIBE Poistoilma Uuden sukupolven lämpöpumput 2 NIBE Poistoilma + Miksi puhaltaa energiaa ulos kun voit ottaa sen talteen? Poistoilmalämpöpumppu on periaatteessa energiankierrätysjärjestelmä. Se kerää energiaa

Lisätiedot

LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut

LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut Luo tilallesi tulevaisuus www.lely.com innovators in agriculture Lely, Astronaut, Astri, Atlantis, Attis, AWS, C4C, Calm, Caltive, Commodus,

Lisätiedot

Huolto-ohjelmat automaattisille oviratkaisuille. ASSA ABLOY Entrance Systems

Huolto-ohjelmat automaattisille oviratkaisuille. ASSA ABLOY Entrance Systems Huolto-ohjelmat automaattisille oviratkaisuille ASSA ABLOY Entrance Systems Osa kokonaisvaltaista tarjontaa ASSA ABLOY Entrance Systems on täyden palvelun kumppani, joka kattaa kaikki huoltotarpeet. Huoltopalvelumme

Lisätiedot

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE Maalämpö Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE-MAALÄMPÖ 2 + Auringon lämpöä maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

Kaapit ja varusteet. Vapaasti seisovat kaapit. Seinälle asennettavat kaapit. Kaappien varusteet. Suojaa ja turvallisuutta pienessä tilassa

Kaapit ja varusteet. Vapaasti seisovat kaapit. Seinälle asennettavat kaapit. Kaappien varusteet. Suojaa ja turvallisuutta pienessä tilassa Kaapit ja varusteet Vapaasti seisovat kaapit Seinälle asennettavat kaapit Kaappien varusteet Tietokonekeskusten jäähdytys Pientoimiston kaapit Kerromme, mitä erilaisia vaihtoehtoja on saatavana Suojaa

Lisätiedot

Hyvä vastine hyvälle ruoalle.

Hyvä vastine hyvälle ruoalle. NEAR jäähdytys ja ilmastointi nro 2, 2007 Hyvä vastine hyvälle ruoalle. On harvinaista, että voimme toivottaa 135 uutta jäsentä tervetulleeksi Alfa Lavalin perheeseen. Näin kuitenkin teimme 12. kesäkuuta

Lisätiedot

NIBE Poistoilma. Uuden sukupolven lämpöpumput

NIBE Poistoilma. Uuden sukupolven lämpöpumput NIBE Poistoilma Uuden sukupolven lämpöpumput 2 NIBE Poistoilma + Miksi puhaltaa energiaa ulos kun voit ottaa sen talteen? Poistoilmalämpöpumppu on periaatteessa energiankierrätysjärjestelmä. Se kerää energiaa

Lisätiedot

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi

NIBE Maalämpö. Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE Maalämpö Lämpöpumppujen uusi sukupolvi NIBE- MAALÄMPÖ 1 NIBE- MAALÄMPÖ 2 + Auringon lämpöä maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

Flygtin repijäpumput REPIJÄPUMPUN KEKSIJÄLTÄ

Flygtin repijäpumput REPIJÄPUMPUN KEKSIJÄLTÄ Flygtin repijäpumput REPIJÄPUMPUN KEKSIJÄLTÄ JOHDANTO Repijäpumppu vaativiin haasteisiin Miksi valita Flygtin repijäpumppu? Tehokas Säätyy todellisten järjestelmän olosuhteiden mukaan tuottamatta erittäin

Lisätiedot

Öljysumunpoistolaite. puhtaan ilman puolesta

Öljysumunpoistolaite. puhtaan ilman puolesta Öljysumunpoistolaite puhtaan ilman puolesta kaasu- ja höyryturbiineihin, vesiturbiineihin, kaasu- ja dieselmoottoreihin, alipainepumppuihin, kompressoreihin, vaihteistoihin jne Franke Filterin esittely

Lisätiedot

Polttomoottori vastapainotrukit

Polttomoottori vastapainotrukit Polttomoottori vastapainotrukit 1.5 5.5 tonnia laatua luotettavuutta vastinetta rahalle laatua, luotettavuutta... asiakkaamme tietävät mitä he haluavat Kun kysyimme, mistä asiakkaat eniten pitävät Mitsubishi

Lisätiedot

966M XE / 972M XE. Pyöräkuormaajat

966M XE / 972M XE. Pyöräkuormaajat 966M XE / 972M XE Pyöräkuormaajat 966M XE 972M XE Moottorimalli Cat C9.3 ACERT Cat C9.3 ACERT Enimmäisnettoteho ISO 9249 222 kw (302 hv metrinen) 232 kw (315 hv metrinen) Kauhojen tilavuudet 2,5-9,2 m³

Lisätiedot

joulukuu 2012 KiL-Yhtiöiden asiakas- ja sidosryhmälehti

joulukuu 2012 KiL-Yhtiöiden asiakas- ja sidosryhmälehti joulukuu 2012 KiL-Yhtiöiden asiakas- ja sidosryhmälehti Puhdasta kerralla - öljyjärjestelmän huuhtelu Yara, Siiliinjärvi Teho irti KLEENTEKistä modernisoinnilla Antioksidantti öljyn lisäaineena Yhteistyösopimus:

Lisätiedot

NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1

NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1 NIBE Maalämpö LÄMPÖPUMPPUJEN UUSI SUKUPOLVI NIBE-MAALÄMPÖ 1 2 NIBE-MAALÄMPÖ + AURINGON LÄMPÖÄ MAASSA VALTAVA ENERGIAVARASTO, JOKA VAIN ODOTTAA HYÖDYNTÄMISTÄÄN. Mitä näet katsoessasi ulos ikkunasta? Kadun?

Lisätiedot

NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN

NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN + AURINGON LÄMPÖ VALTAVA ENERGIAVARASTO, JOKA VAIN ODOTTAA HYÖDYNTÄMISTÄÄN. Katso ulos ikkunasta. Mitä näet? Kadun? Puita ja peltoja?

Lisätiedot

980M/982M. Pyöräkuormaajat

980M/982M. Pyöräkuormaajat 980M/982M Pyöräkuormaajat 980M 982M Moottorimalli Cat C13 ACERT Cat C13 ACERT Enimmäisteho ISO 14396 313 kw (426 hp) 321 kw (436 hp) Enimmäisnettoteho ISO 9249 288 kw (392 hp) 292 kw (397 hp) Kauhojen

Lisätiedot

Täydellinen pumppu täydelliseen käyttöön. SPX Letkupumput Paremmat prosessitulokset

Täydellinen pumppu täydelliseen käyttöön. SPX Letkupumput Paremmat prosessitulokset Täydellinen pumppu täydelliseen käyttöön SPX Letkupumput Paremmat prosessitulokset VALINTASI MUKAINEN SYRJÄYTYSPUMPPU, SOVELTUU ERINOMAISESTI SEURAAVILLE: Syövyttävät aineet Kuluttavat aineet Leikkausvoimille

Lisätiedot

Energiansäästön taidetta.

Energiansäästön taidetta. NEAR Refrigeration & Air Conditioning Nro 3, 2007 Energiansäästön taidetta. Energiapulan ja ilmaston lämpenemisen aikakaudella teollisuusprosessien tehostamisessa ei ole kyse ainoastaan rahasta, vaan suorastaan

Lisätiedot

LELY LOTUS Pöyhimet. Paras pöyhintä ainutlaatuisten koukkupiikkien ansiosta. www.lely.com. innovators in agriculture

LELY LOTUS Pöyhimet. Paras pöyhintä ainutlaatuisten koukkupiikkien ansiosta. www.lely.com. innovators in agriculture LELY LOTUS Pöyhimet Paras pöyhintä ainutlaatuisten koukkupiikkien ansiosta www.lely.com innovators in agriculture Hyvä ote sadosta Enemmän kuin pelkkä suojus Kaikki suojukset on yhdistetty toisiinsa kestävästi

Lisätiedot

Uutta lämpöä elämääsi

Uutta lämpöä elämääsi Uutta lämpöä elämääsi Sinun taloutesi ja ympäristömme takia IVT lämpöpumppu hyödyntää kallioon, maahan, veteen tai ilmaan varastoitunutta aurinkoenergiaa, tuottaen lämpöä ja käyttövettä taloosi. Hyödyntämällä

Lisätiedot

Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä

Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä Lely astronaut Automaattinen lypsyjärjestelmä Luo tulevaisuus lypsykarjatilallesi www.lely.com innovators in agriculture 2 lely astronaut Sitoudumme auttamaan Sinua luomaan tulevaisuuden lypsykarjatilallesi

Lisätiedot

suuntaan vie aikaa. Jotkin niistä aiheuttavat pysyviä vahinkoja. Aika on siis ankara ja säälimätön piiskuri myös tällä alueella.

suuntaan vie aikaa. Jotkin niistä aiheuttavat pysyviä vahinkoja. Aika on siis ankara ja säälimätön piiskuri myös tällä alueella. LVI-alan uutislehti Maaliskuu 2008 Aika Aika hallitsee kaikkia ja kaikkea. Sanaa on kuitenkin vaikeata määritellä tarkasti ja ajattomasti. Yksi suosikkisanonnoistani on peräisin Groucho Marxilta, joka

Lisätiedot

LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS. Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO. Riippumattomuus

LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS. Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO. Riippumattomuus LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO Riippumattomuus 07 2014 01 2014 Uudistuvat energialähteet. Luonnonläheistä energiahuoltoa. Haluatko

Lisätiedot