Toimintaperiaatteet Helsingin Luistinkiitäjät ry

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimintaperiaatteet 2011-2015. Helsingin Luistinkiitäjät ry"

Transkriptio

1 Toimintaperiaatteet Helsingin Luistinkiitäjät ry

2 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Esipuhe Helsingin Luistinkiitäjät ry:n visio Urheilulliset tavoitteet Taloustavoitteet Olosuhdetavoitteet Varusteita koskevat tavoitteet Kilpailujen ja tapahtumien järjestäminen Tiedotus ja markkinointi Palkitsemiskäytännöt Organisaatio ja toimihenkilöt Liite 1. Kaudella tuloksen tehneet Luistinkiitäjien luistelijat Liite 2. Nuorten pelisäännöt Liite 3. Vastuuvalmentajat Liite 4. Pikaluistelukilpailujen järjestämisorganisaatio Liite 5. Pääkaupunkiseudulla toimivat luistelutuomarit ja lähettäjät Liite 6. Ohjeet nuorille pikaluisteluharrastuksen aloittamiseksi Liite 7. Ohjeet aikuisille pikaluisteluharrastuksen aloittamiseksi Liite 8. Tulostavoitteen saavuttaneet luistelijat... 27

3 2 Esipuhe Helsingin Luistinkiitäjät ry:n toimintaperiaatteet sisältää kuvauksen niistä keskeisistä periaatteista, joihin seuran toiminta perustuu. Asiakirja on laadittu osana Nuori Suomi ry:n Sinettiseurahanketta, ja sen tavoitteena on toimia ohjeena toiminnan kehittämiseksi ja seuran laadun parantamisessa. Seuralla on kunnianhimoiset tavoitteet hyvän urheilujärjestötoiminnan synnyttämiseksi. Tämä sisältää urheiluun, toiminnan eettisyyteen, olosuhteisiin ja organisoitumiseen liittyviä periaatteita ja tavoitteita. Pikaluistelun keskeisenä toiminnallisena ohjenuorana on omien rajojen ja ennätysten jatkuva parantamisen. Tämä ohjenuora on keskeinen periaate myös Helsingin Luistinkiitäjien toiminnassa. Helsinginssä 22. päivänä toukokuuta 2011 Helsingin Luistinkiitäjät ry:n johtokunta

4 3 1. Helsingin Luistinkiitäjät ry:n visio 2015 Helsingin Luistinkiitäjät ry:n tavoitteena on olla v Suomen paras pikaluisteluseura ja tunnustettu luistelukouluttaja pääkaupunkiseudulla. Seuran urheilijana on hyvä harrastaa luistelua.

5 4 2. Urheilulliset tavoitteet Menestystavoitteet Helsingin Luistinkiitäjät ry:n tavoitteena on olla Suomen paras pikaluisteluseura vuoteen 2015 mennessä. Hopealuistinfinaali. Luistinkiitäjillä on v Suomen parhaat Hopealuistin-ikäiset luistelijat ja Hopealuistinfinaalissa 30 luistelijaa. A- ja B-juniorit. Luistinkiitäjillä on v Suomen parhaat A- ja B-junioriluistelijat eli 5-7 juniori-ikäistä mitalistia ja puolet junioreiden MM-kisajoukkueesta sekä junioreiden SM-kisoissa 10 osanottajaa. Aikuiset. Vuonna 2015 Luistinkiitäjien luistelijat ottavat useita mitaleja miehissä ja naisissa sekä spinttereissä että yleisluistelijoissa. Arvokisaedustukset. Luistinkiitäjien tavoitteena on auttaa seuran luistelijoista Sotsin talviolympialaisiin 1-2 edustajaa, nuorten MM-kisoihin yhteensä 4-5 luistelijaa ja Viking Raceen/ikäkausimaaotteluun yhteensä noin 20 luistelijaa Master-luistelijat. Luistinkiitäjillä on aktiivinen master-luistelijoiden toiminta ja runsaasti vuosittain kilpailuihin osallistuvia luistelijoita. Seuran tavoitteena on nostaa vuosittain tuloksen pikaluistelussa luistelevien luistelijoiden määrä luistelijasta luistelijaan v mennessä. Vuonna tuloksen tehneiden luistelijoiden tiedot on liitteessä 1. Helsingin Luistinkiitäjät ry oli v Suomen neljänneksi paras pikaluisteluseura ja toiseksi paras Hopealuistinseura

6 5 Laadulliset tavoitteet Helsingin Luistinkiitäjillä on vuonna 2015 hyvin toimivat ammattimaisesti valmennetut valmennusryhmät kaikille ikä- ja tasoryhmille eli alle 11 v, 11-15v, v ja aikuisille sekä master-luistelijoille. Seuralla on urheilijoiden tukijärjestelmä, joka perustuu urheilijan uran rakentamiseen paikallisesti Helsingin seudulla. Luistinkiitäjät kehittää nuorisotoimintaansa Nuori Suomi ry:n sinettiseurojen ja Luisteluliiton urheilijan urapolku ohjeiden linjaamien suuntaviivojen mukaisesti: Alle 11 v: Hyvin järjestetty valmennustoiminta 4-6 kertaa viikossa yhdessä jääkiekkoseurojen kanssa niin, että pikaluistelujuniorit voivat harjoitella myös muita lajeja (jääkiekko, ringette, yleisurheilu, jalkapallo) v: Laadukkaasti järjestetty tehokas valmennus 4-6 kertaa viikossa niin, että Luistinkiitäjien harjoituksiin osallistuvista nuorista kehittyy hyviä urheilijoita ja teknisesti taitavia luistelijoita. Valmennukseen kuuluu yhteisiä leirejä ja ulkomaan harjoittelu- ja kilpailumatkoja v: Hyvin järjestetty valmennus yhdessä Mäkelänrinteen lukion kanssa niin, että Luistinkiitäjien nuorilla on hyvä valmennus, hyvät varusteet, säännöllinen leiritys nopeissa halliolotuhteissa ja taloudelliset edellytykset kehittyä kansallisesti ja kansainvälisesti menestyviksi luistelijoiksi. Seuran tavoitteena on auttaa myös muualta tulevia luistelijoita halutessaan siirtymään Helsinkiin ja Mäkelänrinteen lukioon. Aikuiset: Luistinkiitäjien tavoitteena on järjestää v aikuisille kilpaluistelijoille edellytykset hyvään päivittäisvalmennukseen Helsingin seudulla ja toimiva valmennus Luisteluliiton maajoukkuevalmentajien kanssa. Lisäksi seuran tavoitteena on luoda taloudellisia mahdollisuuksia seuran luistelijoiden kansalliselle ja kansainväliselle menestykselle. Master-luistelijat: Seuran tavoitteena on luoda toimiva harjoitus- ja kilpailujärjestelmä sekä hyvät harjoitusvuorot, jotka ovat myös master-luistelijoiden käytössä. Matkaluistelijat: Seura pyrkii luomaan hyvät puitteet tavoitteelliseen ja hauskaan matkaluisteluharrastukseen seuran jäävuoroilla Oulunkylässä ja kesävuoroilla Pirkkola rullaluisteluradalla.

7 6 Tulostavoitteet. Helsingin Luistinkiitäjät kannustaa jokaista luistelijaa parantamaan vuosittain omia tuloksiaan. Omien tulosten jatkuva parantaminen on keskeinen osa seuran kilpaurheilutoiminnan ideologiaa. Tämän kannustamiseksi seura asettaa luistelijoille tulostavoitteet ja palkitsee vuosittain tulostavoitteita saavuttaneita luistelijoita. Eettiset periaatteet. Seuran valmennusryhmiin otetaan jatkuvasti uusia luistelijoita, ja valmennus järjestetään niin, että osallistua voivat monentasoiset urheilijat. Tulostavoitejärjestelmä mahdollistaa eritasoisten urheilijoiden harjoittelmisen ja kilpailemisen yhdessä. Alle 16-vuotiaiden valmennusryhmillä on v laadittu pelisäännöt yhdessä nuorten kanssa (liite 2). Organisointi. Seuran valmennusryhmillä on kaikilla vastuuvalmentaja (v vastuuvalmentajat liitteessä 3). Seuran tavoitteena on, että seuran valmennuspäällikkö on päätoiminen tehtävä, jossa toimii ammattivalmentajatutkinnon suorittanut valmentaja. Seuralla on nimetty nuorisotoiminnasta vastaava johtokunnan jäsen.

8 7 Toiminnalliset tavoitteet Valmentajat ja ohjaajat. Helsingin Luistinkiitäjät ry:llä on vuonna 2015 yksi päätoiminen valmentaja (joko itsenäisesti tai yhteistyössä Luisteluliiton kanssa) ja 4-5 osa-aikaista valmentajaa. Seuralla on aktiivinen yhteistyö jääkiekkoseurojen kanssa. Toimintakauden tavoitteena on rekrytoida 1-2 uutta aktiivista valmentajaa uuden junioriryhmä ja/tai jääkiekkoilijoiden luisteluharjoittelun ohjaamiseen. Luistelijoiden määrä. Seuran tavoitteena on kaksinkertaistaa pikaluistelua harjoittelevien nuorten ja aikuisten luistelijoiden lukumäärä ja kasvattaa seuran luisteluvalmennukseen osallistuvien jääkiekkonuorten määrää. Alle 11 v: Luistinkiitäjien pikaluisteluharjoituksiin osallistuu 3-5 kertaa viikossa nuorta luistelijaa v.: Luistinkiitäjien pikaluisteluharjoituksiin osallistuu 4-6 kertaa viikossa 15 nuorta luistelijaa v.: Luistinkiitäjien pikaluisteluharjoituksiin osallistuu 5-9 kertaa viikossa 10 nuorta luistelijaa. Aikuiset: Luistinkiitäjien pikaluisteluharjoituksiin osallistuun 5-7 aikuista pikaluistelijaa. Luistinkiitäjien valmentajien jääkiekkoilijoille ja ringette-pelaajille pitämiin luisteluharjoituksiin osallistuu v säännöllisesti neljä tai viisi joukkuetta eli 100 nuorta jääkiekkoilijaa. Luistinkiitäjien luistelijoita ja valmentajia osallistuu kansainvälisille luisteluleireille. Ryhmäkuva talven leiristä Berliinissä.

9 8 3. Taloustavoitteet Taloushallinnon tavoitteena on nostaa seuran budjetti noin eurosta euroon vuoteen 2015 mennessä. Tähän pyritään pääsemällä seuraavilla toimenpiteillä: Jäsenmaksut. Tavoitteena on nostaa jäsenmäärä 230 jäsenestä jäseneen vuoteen 2015 mennessä. Kausimaksut. Tavoitteena on nostaa säännöllisesti kausimaksuja maksavien luistelijoiden määrä luistelijasta luistelijaan vuoteen 2015 mennessä. Tapahtumatuotot. Tavoitteena on järjestää 1-2 matkaluistelu/rullaluistelutapahtumaa vuodessa sekä nykyistä tehokkaampi yhteistyökumppanihankinta. Luisteluvalmennusyhteistyö jääkiekon ja ringetten kanssa. Tavoitteena on tehdä yhteistyötä jääkiekko- ja ringetteseurojen kanssa, ja varmistaa tällä tavalla tuottoja luistelukoulutuksesta. Keskusjärjestöjen ja kunnan tuki. Tavoitteena on saada Pikaluistelun Tuelta, Nuori Suomelta, Mäkelänrinteen lukiolta ja Helsingin kaupungilta osuus kustannuksiin vuosittain. Valmennusryhmien oma varainhankinta. Tavoitteena on kannustaa valmennusryhmiä omaan varainhankintaan. Urheilusta riippumaton varainhankinta. Tavoitteena on kehittää vuoteen 2015 mennessä oma luistelu-urheilusta riippumaton varainhankintakeino yhdessä Luisteluliiton kanssa v mennessä.

10 9 Seuran tavoitteena on tehostaa toimintaansa lisäämällä toiminnan ammattimaisuutta ja tehostamalla urheilijoiden tukemista seuraavilla toimilla: Valmentajien palkkaus. Yhden päätoimisen valmentajan ja osa-aikaisten valmentajien kustannuksiin käytetään nykyistä enemmn rahaa. Peruskulut. Toiminnan peruskulut (harjoitusvuorot, välineet) kasvavat jonkin verran. Jos olosuhteiden parantamishankkeet etenevät, jäävuoromaksut kasvavat merkittävästi. Markkinointi. Lajimarkkinointi (ilmoittelu, mediatuotanto, lajikokeilut) kasvavat. Valmennus- ja kilpailukulut. Urheilijoiden tukeminen (kilpailumatkat, harjoitusleirit) lisääntyy merkittävästi.

11 10 4. Olosuhdetavoitteet Helsingin Luistinkiitäjät ry:n tavoitteena on kehittää vuoteen 2015 mennessä luisteluurheilun olosuhteita seuraavasti: Halli tai puolikatettu rata. Helsingin seudulla on 2015 vireillä pikaluisteluun soveltuvan hallin tai vähintään puolikatetun radan toteuttaminen. Rullaluistelurata. Seura jatkaa Pirkkolan rullaluisteluradan kehittämistä yhdessä HTL:n kanssa parantamalla radan olosuhteita. Short track -vuorot. Seuralla on 1-2 short track vuoroa viikossa short track -luistimille yhdessä Helsingin tai sen lähialueen jäähallissa. Luistelukouluvuoro. Helsingin kaupungin kiellettyä luistelukoulutoiminnan pikaluisteluvuoroilla tavoitteena on järjestää 3-4 tunnin vuoroa jääkiekkoluistimilla tapahtuvaa lajitoimintaan viikossa. Oheisharjoittelukeskus. Seuralla on oheisharjoittelukeskuksena toimiva tila, jossa on erityisolosuhteet pikaluistelun oheisharjoittelun tekemiseen. Pitkän aikavälin tavoitteena on parantaa v jäävuorotilannetta niin, että seuran pikaluistelun harjoitusvuorot ovat pääosin klo välisenä aikana (kun v viikossa klo välisenä aikana on 2 h viikossa), ja jään laatu harjoitusvuoroille paranee olennaisesti nykyisestä jään laadusta.

12 11 5. Varusteita koskevat tavoitteet Seuran luistinvarasto. Helsingin Luistinkiitäjät ry:n tavoitteena on ylläpitää nuorille soveltuvaa luistinvarastoa hyväkuntoisia klaps-luistimia, ja kohtuullista määrää pikarullaluisteluun soveltuvia rullaluistimia. Tavoitteena on kasvattaa nykyistä noin 15 parin varastoa 30 pariin vuodessa v mennessä hankkimalla keskimäärin neljä paria úusia luistimia vuodessa. Tämä edellyttää vuokratuottojen lisäksi noin 1000 euron vuotuista investointia. Tila luistinvarastolle. Tavoitteena on saada kunnon tila luistimien säilytystä ja vuokrausta varten. Nykyinen v oleva varastotila Oulunkylässä ei riitä kasvavalle luistinvarastolle. Muiden luistintarvikkeiden saatavuus. Seuran tavoitteena on toimia yhteistyössä kaupallisten yrittäjien kanssa niin, että seuran luistelijoilla on käytettävissään kohtuuhintaan muita luisteluvarusteita. Nykyistä käytäntöä pienen seuran väreissä olevien kilpa-asujen varaston ylläpitämistä on tavoitteena jatkaa. Välinehuoltokoulutus. Seuran tavoitteena on järjestää kerran vuodessa koulutus välinehuollossa eli erityisesti luistinten terotuksessa.

13 12 6. Kilpailujen ja tapahtumien järjestäminen Helsingin Luistinkiitäjät ry:n tavoitteena v on järjestää vuosittain vuosittain pikaluistelun arvokilpailuja ja yksi massatapahtuma talvella (Kalevan Kierroksen luistelu) ja yksi massatapahtuma kesällä (Helsinki Roller Maraton). Kilpailutapahtumat ovat seuraavat: Clas Thunbergin muistokilpailut. Tavoitteena on rakentaa tapahtumasta kansallisesti merkittävä kilpailutapahtuma (Nuorisocupin ja Masterscupin osakilpailu) ja kansainvälinen kilpailutapahtuma, jos maailmancupista kehittyy erillinen B-kategoria. Junioreiden SM-kilpailut ja Hopealuistinfinaali. Tavoitteena on vuosittain järjestää yksi nuorten arvokisatapahtuma. Aikuisten SM-kisat. Tavoitteena on järjestää vuorovuosin Seinäjoen kanssa yleisluistelijoiden SM-kisa ja matkakohtaiset SM-kisat. Tiistaikisat. Tavoitteena on jatkaa kaikille avoimien kansallisten kilpailujen järjestämistä noin kymmenen kertaa vuodessa. Joulua edeltävää kilpailua kutsutaan tonttukisaksi ja maaliskuun tiistaikisa on samalla Helsingin piirin mestaruuskisa. Kilpailujen järjestämisorganisaatio. Kilpailut järjestetään HTL:n kanssa yhteistyössä. Tavoitteena on etukäteen ennen kauden alkua kerätä luettelo käytettävissä olevista toimitsijoista, ja palkita toimitsijatehtäviin osallistuneita. Toimitsijatehtävät on kuvattu liittessä 4. Tuomaritehtävät. Kilpailujen tuomaritehtävissä toimiminen edellyttää peruskoulutusta tehtäviin. Luistinkiiitäjien tavoitteena järjestää tuomarikoulutusta vähintään joka toinen vuosi, ja kannustaa osallistumaan Luisteluliiton järjestämiin vastaaviin koulutuksiin. Pääkaupunkiseudulla toimivat kansainväliset tuomarit v on liitteessä 5. Massatapahtumien järjestäminen. Luistinkiitäjien tavoitteena on järjestää yhdessä HTL:n kanssa kaksi massatapahtumaa vuosittain. Kalevan Kierroksen luistelu (400 osanottajaa) järjestetään Oulunkylässä tammi/helmikuussa. Helsinki Roller Maratonia ei ole järjestetty v jälkeen, mutta tavoitteena on aloittaa sen järjestäminen uudelleen viimeistään kesällä 2012 (osanottajatavoite 500 osanottajaa). Tavoitteena on investoida chip-pohjaisiin ajanottojärjestelmiin niin, että tapahtumien laatu paranee.

14 13 7. Tiedotus ja markkinointi Helsingin Luistinkiitäjät ry:n tavoitteena on tiedottaa aktiivisesti toiminnastaan käyttäen seuraavia toimintatapoja. Seuran internetsivut. Seuran internetsivuja käytetään toiminnan jatkuvaan tiedottamiseen. Sivujen sisältöä pyritään jatkuvasti kehittämään. Pirkkolan rullaluisteluradalla ja Helsinki roller Maratonilla on omat sivut Jutut tiedotusvälineissä. Seuran tavoitteena on toimia niin, että seuran toiminnasta ja sen urheilijoista on säännöllisesti juttuja pääkaupunkiseudun medioissa. Jäsenkirjeet. Seuran tavoitteena on lähettää seuran jäsenille 2-3 kertaa vuodessa jäsenkirje, johon sisällytetään Luistinkiitäjä moniste/lehti. Luistinkiitäjä sisältää kulloinkin ajankohtaista tietoa seuran toiminnasta jäsenille. Jakelu on v noin 250 kappaletta. Seuran ilmoitustaulu Oulunkylässä. Seuran tavoitteena on kertoa toimintansa pääasioista seuran ilmoitustaululla Oulunkylässä. Mediatuotanto. Seuran tavoitteena on v mennessä tuottaa seuran järjestämistä arvokisoista ja tapahtumista videokuvaa internetiin, ja selvittää yhteistyökumppaneita toiminnan käytännön järjestämiseen. Lehti-ilmoittelu ja mediamarkkinointi. Luistinkiitäjät käyttää valikoiden lehti-ilmoittelua osana kurssien ja tapahtumien markkinointia. Yhteiset asusteet. Seuralla on yhtenäiset kilpailuasut ja lämmittelyasut. Muiden asusteiden hankkimista selvitetään vuosittain (verryttelyasut, T-paidat).

15 14 8. Palkitsemiskäytännöt Helsingi Luistinkiitäjät ry palkitsee urheilijoitaan vuosittain kauden päätöstilaisuudessa. Palkitsemisiin kuuluu tulostavoitepalkinnot ja parhaiden luistelijoiden palkinnot, sekä muut kulloinkin päätettävät tunnustukset. Aktiiviset valmentajat saavat vuosittain tunnustuspalkinnot, ja tavoitteena on palkita myös aktiivisia toimitsijoita. Seuran tavoitteena on hakea seuratyöntekijöille Luisteluliiton ansiomerkkejä. Vuonna 2011 palkittiin tulostavoitteet saavuttaneet luistelijat (liite 8) luistelijapatsailla ja seuraavat toimitsijat ja valmentajat seuran viirillä: Kimmo Loponen, Toni Korelin ja Ilkka Rahnasto.

16 15 9. Organisaatio ja toimihenkilöt Helsingin Luistinkiitäjät ry:n organisaatiota on tavoitteena huomattavasti kehittää vastaamaan toiminnallisia tavoitteita. Organisaatiossa on ainakin seuraavat roolit: Puheenjohtaja. Henkilön tehtävänä on johtaa seuran organisaatiota ja toimia kokousten koollekutsujana. Nuorisovastaava. Henkilön tehtävänä on vastata nuorisotoiminnan organisaatiosta ja sen toiminnallisesta laadusta. Kilpailu- ja tapahtumavastaava. Henkilön tehtävänä on vastata kilpailu- ja tapahtumatoiminnan toimitsijaorganisaatiosta. Talousvastaava. Henkilön tehtävänä on vastata kirjanpidosta ja taloushallinnosta. Jäsenasioista vastaava. Henkilön tehtävänä on vastata jäsenrekisterista ja jäsenpostituksista. Tiedotus- ja markkinointivastaava. Henkilön tehtävä on vastata tiedotustoiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta. Varustevastaava. Henkilö vastaa seuran varustevaraston ylläpidosta, kunnosta ja kehittämisestä. Seuran johtokunta päättää seuran toimintaan liittyvistä asioista. Tavoitteena on, että seuran johtokunta kokoontuu kuukausittain.

17 16 Liite 1. Kaudella tuloksen tehneet Luistinkiitäjien luistelijat Kauden parhaat tulokset kotimaassa Naiset 100 m 1 Treuthardt Laura Peltonen Miina Rahnasto Johanna Suomalainen Villiina Naiset 1500 m 1 Treuthardt Laura 2: Peltonen Miina 2: Rahnasto Johanna 2:55.64 Naiset 3000 m 1 Treuthardt Laura 5:52.59 Naiset 300 m 2 Rahnasto Johanna 6: Suomalainen Villiina Miehet 100 m Naiset 500 m 1 Puolakka Markus Rahnasto Tuomas Treuthardt Laura Peltonen Miina Rahnasto Johanna Suomalainen Villiina Naiset 1000 m 1 Treuthardt Laura Peltonen Miina Rahnasto Johanna Ahonen Lasse Lanza Andrea Lanza Guglielmo Rahnasto Ilkka Järvinen Janne Suomalainen Samuli Korelin Toni Töyrälä Heikki Nieminen Jesse Nguyen Noah Suomalainen Joona Hult Per 13.26

18 17 15 Numminen Antti Peltonen Onni Suomalainen Tuukka Partanen Aleksi Eskola Antero Mayer Leo Partanen Teemu Reilamo Veeti Kallio Kaj Anthoni Henrik Aarnio Elias Miehet 300 m 1 Lanza Andrea Lanza Guglielmo Suomalainen Joona Nieminen Jesse Peltonen Onni Nguyen Noah Eskola Antero Partanen Aleksi Suomalainen Tuukka Reilamo Veeti Partanen Teemu Miehet 500 m 1 Puolakka Markus Poutanen Mikko Puolakka Miro Poutanen Heikki Rahnasto Tuomas Ahonen Lasse Lanza Guglielmo Eskola Santeri Lanza Andrea Järvinen Janne Töyrälä Heikki Ojala Osmo Numminen Antti Suomalainen Samuli Suomalainen Joona Hult Per Eskola Antero Nieminen Jesse Ahonen Esko Nguyen Noah Virtanen Timo Mayer Leo Kallio Kaj Peltonen Onni 59.86

19 18 25 Suomalainen Tuukka Partanen Aleksi Partanen Teemu Vikman Kalevi Anthoni Henrik Anthoni Henrik 3:58.73 Miehet 1500 m 1 Poutanen Mikko 2: Poutanen Heikki 2: Rahnasto Tuomas 2:19.52 Miehet 1000 m 1 Puolakka Markus 1: Poutanen Mikko 1: Poutanen Heikki 1: Rahnasto Tuomas 1: Puolakka Miro 1: Ahonen Lasse 1: Eskola Santeri 1: Lanza Guglielmo 1: Lanza Andrea 1: Numminen Antti 1: Suomalainen Samuli 1: Töyrälä Heikki 1: Hult Per 1: Ahonen Lasse 2: Numminen Antti 2: Lanza Andrea 2: Lanza Guglielmo 2: Eskola Santeri 2: Töyrälä Heikki 2: Ahonen Esko 2: Hult Per 2: Eskola Antero 3: Mayer Leo 3: Vikman Kalevi 3: Kallio Kaj 3: Anthoni Henrik 6:13.92 Miehet 3000 m 14 Eskola Antero 1: Mayer Leo 1: Nieminen Jesse 2: Suomalainen Joona 2: Nguyen Noah 2: Kallio Kaj 2: Rahnasto Tuomas 4: Numminen Antti 5: Lanza Andrea 5: Lanza Guglielmo 5: Töyrälä Heikki 5:58.99

20 19 Miehet 5000 m Naiset 3000 m 1 Numminen Antti 9: Treuthardt Laura 5: Töyrälä Heikki 11:11.50 Miehet m Miehet 500 m 1 Vikman Kalevi 22: Puolakka Markus Poutanen Mikko Kauden parhaat tulokset ulkomailla Naiset 500 m 1 Treuthardt Laura Peltonen Miina Rahnasto Johanna Naiset 1000 m 1 Treuthardt Laura 1: Peltonen Miina 1: Rahnasto Johanna 1:42.80 Naiset 1500 m 1 Treuthardt Laura 2: Peltonen Miina 2: Rahnasto Johanna 2: Puolakka Miro Rahnasto Tuomas Ahonen Lasse Lanza Guglielmo Eskola Santeri Lanza Andrea Töyrälä Heikki Suomalainen Samuli Numminen Antti Eskola Antero Miehet 1000 m 1 Poutanen Mikko 1: Rahnasto Tuomas 1: Puolakka Miro 1: Ahonen Lasse 1:26.61

21 20 5 Lanza Guglielmo 1: Lanza Andrea 1: Töyrälä Heikki 1: Numminen Antti 1: Eskola Antero 1:46.52 Miehet 1500 m 6 Töyrälä Heikki 2: Lanza Andrea 2: Eskola Antero 2:58.86 Miehet 3000 m 1 Puolakka Miro 5: Lanza Guglielmo 5: Poutanen Mikko 2: Rahnasto Tuomas 2: Puolakka Miro 2: Ahonen Lasse 2:18.95 Miehet 5000 m 1 Töyrälä Heikki 10: Lanza Guglielmo 2:27.26

22 21 Liite 2. Nuorten pelisäännöt Ikäryhmän 7-12 vuotiaat pelisäännöt 1. Pitää kuunnella valmentajaa. 2. Kannustetaan toisia ja korostetan joukkuehenkeä. 3. Noudatetaan aikatauluja. 4. Ei tehdä vilppiä tai huijata. 5. Ei syödä karkkia ja juoda limsaa kilpailuissa. 6. Ei roskata tai rikota jäätä. Ikäryhmän vuotiaat pelisäännöt 1. Otetaan toiset huomioon ja tuetaan kaikkia. 2. Noudatetaan aikatauluja. 3. Keskitytään harjoituksiin ja annetaan kaikille harjoittelurauha. 4. Valmistaudutaan kilpailuihin ja suorituksiin huolella. 5. Pidetään huolta kavereista ja ohjataan heitä oikeaan suuntaan. (Pelisäännöt on nuorten itsensä laatimia Nuoris Suomi ohjeiden pohjalta Pajulahden seuraleirillä )

23 22 Liite 3. Vastuuvalmentajat 2011 Johtokunnan nuorisotoiminnasta vastaava Ilkka Rahnasto Nuorisotoiminnan vastuuvalmentaja Jason Andberg 7-12 vuotiaat Jason Andberg vuotiaat Jason Andberg, Timo Risku, Ilkka Rahnasto Aikuiset Markus ja Miro Puolakka Toni Korelin Esa Puolakka

24 23 Liite 4. Pikaluistelukilpailujen järjestämisorganisaatio Kilpailuorganisaatioon (valtakunnalliset kilpailut) tarvitaan yleensä henkeä. Kilpailujen johtaja Ylituomari (1) Lähettäjä Lähdön avustaja Kaarretuomarit (4) Etusuoran tuomari (1) Ajanottajat (4) Ajanoton sihteeri Sähköinen ajanotto (1-2) Tulospalvelu (1) Kuuluttaja Kierroslaskijat (2) Tehtävänä on varmistaa, että organisaatio on paikallaan Vastaa kilpailusääntöjen tulkinnasta Vastaa lähetyksestä Vastaa hihanauhojen jakamisesta Tarkkailevat ylituomarin apuna rata- ja radanvaihtorikkomuksia Tarkkailee etusuoran ratarikkoja Käsiajanotto Kirjaa käsiajanoton tulokset Vastaa sähköisestä ajanotosta Vastaa tuloksista ja parijärjestyksistä Vastaa kenttäkuulutuksesta Vastaavat jäjellä olevien kierrosten näyttämisestä luistelijolle Tiistaikilpailujen organisaation on vähintään seuraava: kuuluttaja, lähettäjät, ajanoton sihteeri, 2 ajanottajaa.

25 24 Liite 5. Pääkaupunkiseudulla toimivat luistelutuomarit ja lähettäjät 2011 ISU:n arvokisojen tuomarit ISU:n arvokisojen lähettäjät Ei yhtään pääkaupunkiseudulla asuvaa Ei yhtään pääkaupunkiseudulla Kansainvälisten kisojen tuomarit Raimo Punkkinen (HTL) Esa Puolakka Ilkka Rahnasto Kansainvälisten kisojen lähettäjät Esko Ahonen Jorma Rantanen (HTL)

26 25 Liite 6. Ohjeet nuorille pikaluisteluharrastuksen aloittamiseksi 2011 Näiden ohjeiden tarkoituksena on auttaa nuoria pikaluisteluharrastuksen aloittamisessa. Ohjeet nuorille. 1. Mukaan pääseminen. Seuran harjoitusryhmät ottavat jatkuvasti uusia luistelijoita. Ota yhteyttä rohkeasti vastuuvalmentajiin. Harjoituksia on 4-6 kertaa viikossa, jolloin pikaluisteluharjoituksissa voi käydä esimerkksi 2-3 kertaa viikossa ja jatkaa muita harrastuksia. 2. Luistimet. Seura vuokraa nuorille ensimmäiset luistimet. Koko kauden vuokra on ollut euroa. Omat uudet luistimet maksavat noin 400 euroa tai enemmän. 3. Muut välineet. Pikaluistelun voi aloittaa ihonmyötäisessä tuuliasussa. Ensimmäinen oma varustehankinta on yleensä kilpailuasua, joka maksaa noin euroa. Seuralla on varastossa kilpailuasuja, joita se myy nuorille omakustannushintaan. 4. Maksut. Nuorille pikaluistelijolle on seuraavat maksut (2011): Jäsenmaksu 20 euroa ja kuukausimaksu 25 euroa. Seura hankkii nuorille Luisteluliiton kilpailulisenssin. 5. Kilpailut. Kilpailuja on talvisin noin kymmenen kertaa tiistaisin klo 19 Oulunkylässä. Niihin voi osallistua ja yrittää parantaa aikoja. Nuorille on valtakunnallinen Nuorisocup-kilpailusarja, johon seuran luistelijat osallistuvat ja pääkisana epävirallinen SM-kisa Hopealuistinfinaali helmikuun puolivälissä.

27 26 Liite 7. Ohjeet aikuisille pikaluisteluharrastuksen aloittamiseksi 2011 Näiden ohjeiden tarkoituksena on auttaa aikuisia pikaluisteluharrastuksen aloittamisessa. Ohjeet aikuisille. 1. Harrastuksen aloittaminen. Paras tapa aloittaa luisteluharrastus on tulla Oulunkylään luistelemaan. Pikaluisteluvuorolla on yleensä illan viimeinen tunti varattu matka- ja retkiluistelijoille. Pikaluisteluvuoroilla pitää olla pikaluistimet tai retkiluistimet. Seura järjestää talvella myös tekniikkakursseja, joihin se myös vuokraa pikaluistimet (aikuisten kokoja on vain rajoitetusti). 2. Luistimet. Pikaluistimia ei yleensä myydä urheiluliikkeissä, vaan niitä tuovat maahan lajiin erikoistuneet maahantuojat. Luistinkiitäjät on tehnyt yhteistyötä helsinkiläisen maahantuojan EsaSportin kanssa. Luistimet tilataan yleensä ennen kauden alkua, Esasportilla on talvisaikaan rajoitettu varasto myyntiluistimia. 3. Muut välineet. Kilpaluistelun aloitettaessa kannattaa yleensä hankkia kilpailasu. Seura myy seuran omaa kilpailuasua omakustannushintaan ( euroa). Muiden varusteiden osalta seura tekee yhteistyötä T:mi Timo Riskun kanssa. 4. Maksut. Aikuisten jäsenmaksu on 30 euroa vuodessa. Tekniikkakurssien kurssimaksu ilmoitetaan kurssin ilmoittautumisen yhteydessä. 5. Kilpailut. Aikuisille harrastajille järjestetään kilpailuja Oulunkylässä noin kymmenen kertaa vuodessa tiistaisin klo 19. Aikuisille (eli masterluistelijoille) on myös valtakunnallinen mastercup, mastersarjojen SM-kisat ja kansainvälisiä kisoja ympäri maailman. Kilpaileminen edellyttää Luisteluliiton kilpailulisenssin hankkimista.

28 27 Liite 8. Tulostavoitteen saavuttaneet luistelijat Ahonen Lasse Eskola Antero Eskola Santeri Hult Per Lanza Andrea Lanza Guglielmo Peltonen Miina Suomalainen Villiina Treuthardt Laura 25 Nguyen Noah Nieminen Jesse Numminen Antti Partanen Aleksi Partanen Teemu Peltonen Onni Poutanen Heikki Puolakka Markus Puolakka Miro Rahnasto Ilkka Rahnasto Tuomas Reilamo Veeti Suomalainen Joona Suomalainen Samuli Suomalainen Tuukka Töyrälä Heikki

Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu

Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu Kaustisen Pohjan-Veikot Yleisurheilu Toimintakäsikirja 2012 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 4 Toiminnan perusperiaatteet... 4 Nuorisotoiminta...

Lisätiedot

Toimintakäsikirja 2010

Toimintakäsikirja 2010 0 2010 1 Sisällysluettelo Johdanto 3 1.Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu..4 1.1 Toiminnan perusperiaatteet 4 1.1.1 Arvot.4 1.1.2 Missio..4 1.1.3Visio 2012..4 1.1.4 Toiminta ajatus 5

Lisätiedot

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU Toimintakäsikirja 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 5 1.1 Mikä on toimintakäsikirja?... 5 1.2 Turun Weikot ry... 5 1.3 Lajiliittojen jäsenyys... 5 1.4 Toiminnan

Lisätiedot

Toimintakäsikirja 2014

Toimintakäsikirja 2014 Toimintakäsikirja 2014 Kaustisen Pohjan Veikot Yleisurheilu 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 5... 5 1.1 Toiminnan perusperiaatteet... 5 1.1.1 Arvot... 5 1.1.2 Missio... 6 1.1.3

Lisätiedot

4.5. Yhteistyötahot... 14 4.5.1. Kaupunki ja yritysmaailma... 14 4.5.2. Poliisi ja muut viranomaiset... 14 5. VIESTINTÄ, MARKKINOINTI, VARAINHANKINTA

4.5. Yhteistyötahot... 14 4.5.1. Kaupunki ja yritysmaailma... 14 4.5.2. Poliisi ja muut viranomaiset... 14 5. VIESTINTÄ, MARKKINOINTI, VARAINHANKINTA 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1. Johdanto... 4 1.1.1. Mikä on toiminnan käsikirja... 4 1.1.2. Seuran historia... 4 1.1.3. Seuran asema alueella... 4 1.1.4. Kattojärjestöt ja lajiliitot... 4 2.

Lisätiedot

Raahen Vesa ry TOIMINTAKÄSIKIRJA

Raahen Vesa ry TOIMINTAKÄSIKIRJA Raahen Vesa ry TOIMINTAKÄSIKIRJA Päivitetty 3/2015 1 Johdanto Raahen seutukuntaan kuuluu Raahen kaupungin lisäksi Pyhäjoen ja Siikajoen kunnat. 35000 asukkaan alue tunnetaan merestä, Raahen vanhasta puutalokaupunginosasta,

Lisätiedot

Toimintakäsikirja LAPUAN VIRKIÄ/YLEISURHEILU

Toimintakäsikirja LAPUAN VIRKIÄ/YLEISURHEILU Toimintakäsikirja LAPUAN VIRKIÄ/YLEISURHEILU Päivitetty 1.2. 2013 Priimaa yleisurheilua SISÄLLYS 1 JOHDANTO 5 2 SEURAN PERIAATTEET 6 2.1 Toiminta-ajatus 6 2.2 Arvolähtökohdat 6 2.3 Missio 6 2.4 Visio 6

Lisätiedot

Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007->

Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007-> Viipurin Urheilijat ry SEURAKÄSIKIRJA 2007-> SISÄLLYSLUETTELO 1. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu 1.1. Toiminnan perusperiaatteet 1.1.1. Arvot 1.1.2. Missio 1.1.3. Visio 1.1.4. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto

Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto Lappajärven Veikot ry Yleisurheilujaosto Toimintakäsikirja 1.3.2015 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Johdanto... 4 2. Seuran strategia, johtaminen ja toiminnan suunnittelu... 5 Toiminnan perusperiaatteet...

Lisätiedot

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA

VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA VANTAAN SALAMAT RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA 2015 1 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 4 1.1 Historia... 4 1.2 Toiminta-alue... 4 1.3 Kattojärjestöt ja jäsenyydet... 5 1.4 Sidosryhmät... 5 2 SEURAN TOIMINTA-AJATUS JA STRATEGIA...

Lisätiedot

Toimintamme periaatteet

Toimintamme periaatteet 21.8.2014 1 Toimintamme periaatteet Nivalan Saukot ry. perustettiin kaupungintalon valtuustosalissa toukokuussa 2005. Uikkouimahallia vasta rakennettiin, kun Nivalan innokkaimmat vesiurheilun ystävät kokoontuivat

Lisätiedot

Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry Toimintakäsikirja

Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry Toimintakäsikirja Lempäälän Kisa Yleisurheilu ry Toimintakäsikirja Sisällysluettelo Johdanto...4 Toiminnanperusperiaatteet...5 Missio...5 Visio2015...5 Arvot...5 Seuranorganisaatio...6 Johtokunnankokoonpanojavalinta...6

Lisätiedot

Kenttäurheilijat-58 ry Toimintasuunnitelma 2014

Kenttäurheilijat-58 ry Toimintasuunnitelma 2014 1 Kenttäurheilijat-58 ry Toimintasuunnitelma 2014 23 Kenttäurheilijat-58 ry:n toimintasuunnitelma 2013 2 / 16 Puheenjohtajan katsaus Kenttäurheilijat -58 on vantaalainen yleisurheilun erikoisseura, joka

Lisätiedot

Ki Ken Tai Icchi ry. Toimintasuunnitelma 2014. Syyskokouksen hyväksyttäväksi 9.12.2014

Ki Ken Tai Icchi ry. Toimintasuunnitelma 2014. Syyskokouksen hyväksyttäväksi 9.12.2014 Ki Ken Tai Icchi ry Toimintasuunnitelma 2014 Syyskokouksen hyväksyttäväksi 9.12.2014 1. Johdanto 2. Seuran järjestämät tapahtumat 2.1. Leirit ja muut tapahtumat 2.1.1. Kendoleirit 2.1.2. Jodoleirit 2.1.3.

Lisätiedot

Haapajärven Pesä-Kiilat. Toimintakäsikirja

Haapajärven Pesä-Kiilat. Toimintakäsikirja 1 Haapajärven Pesä-Kiilat Toimintakäsikirja 2 Sisällysluettelo Johdanto... 1 1 Seuraesittely Haapajärven Pesä-Kiilat, pesäpallon erikoisseura... 2 1.1 Toiminnan perusta... 3 1.1.1 Arvot... 3 1.1.2 Missio...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2012 30.9.2013

TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2012 30.9.2013 TOIMINTASUUNNITELMA 1.10.2012 30.9.2013 Kuopion Reipas ry Toimintasuunnitelma 2012 2013 (1.10.2012 30.9.2013) (hyväksytty syyskokouksessa 26.9.2012) Pankkiyhteys: Pohjois-Savon Osuuspankki Tilinumero:

Lisätiedot

SEURAKÄSIKIRJA KAJAANIN SUUNNISTAJAT RY

SEURAKÄSIKIRJA KAJAANIN SUUNNISTAJAT RY SEURAKÄSIKIRJA KAJAANIN SUUNNISTAJAT RY Päivitetty 21.12.2014 Sisällysluettelo 2. KASU VISIO... 3 3. KASU EETTISET LINJAUKSET... 3 4. KASU SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 3 5. KASU KÄYTÄNNÖN TOIMINTAPERIAATTEET...

Lisätiedot

TOIMINTALINJA 2013 2014. Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry

TOIMINTALINJA 2013 2014. Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry 1 TOIMINTALINJA 2013 2014 Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Seuran esittely... 1 2 Seuran visio ja painopistealueet... 1 3 Eettisyys seuran toiminnassa... 1 4

Lisätiedot

Toimintakäsikirja. Vilpas Yleisurheilu

Toimintakäsikirja. Vilpas Yleisurheilu Toimintakäsikirja Salon Vilpas Yleisurheilu Salon Vilpas Vilpas Yleisurheilu päivitetty 16.9.2012 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO 2 SEURAN STRATEGIA, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU 2.1 Toiminnan perusperiaatteet

Lisätiedot

SEURAN TOIMINTALINJA. Mikkelin Luistelijat ry. Päivitetty: helmikuu 2012

SEURAN TOIMINTALINJA. Mikkelin Luistelijat ry. Päivitetty: helmikuu 2012 1 SEURAN TOIMINTALINJA Mikkelin Luistelijat ry Elokuu 2005 Päivitetty: helmikuu 2012 2 SISÄLLYSLUETTELO I JOHDANTO... 5 II STRATEGIA, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU... 6 1 TOIMINNAN PERUSPERIAATTEET...

Lisätiedot

SUOMEN MAASTOHIIHTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.6.2013 31.5.2014

SUOMEN MAASTOHIIHTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.6.2013 31.5.2014 SUOMEN MAASTOHIIHTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.6.2013 31.5.2014 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 1 1.1 Toiminta-ajatus... 1 2 JÄRJESTÖTOIMINTA... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Hallintoelimet... 2 2.3 Hiihtopiirikokous...

Lisätiedot

SalPa Taitoluistelun toimintalinjaus

SalPa Taitoluistelun toimintalinjaus 1 SALON PALLOILIJAT RY TAITOLUISTELUJAOSTO n toimintalinjaus Versio Salon Palloilijat ry Helsingintie 18 24100 Salo 2 SALPA TAITOLUISTELUN TOIMINTALINJAUS Sisällys 1. TOIMINTALINJAUKSEN TARKOITUS... 3

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.7.2013 30.6.2014

Toimintasuunnitelma 1.7.2013 30.6.2014 Espoon Jäätaiturit ry TOIMINTASUUNNITELMA 1 Toimintasuunnitelma 1.7.2013 30.6.2014 1. Taustaa 2. Jäsenet Vuonna 1985 perustetun taitoluisteluseuran sääntöjen mukaan: Seuran tarkoituksena on koota taitoluisteluharrastajia

Lisätiedot

TOIMINTAKÄSIKIRJA SEURATOIMINNAN

TOIMINTAKÄSIKIRJA SEURATOIMINNAN SEURATOIMINNAN TOIMINTAKÄSIKIRJA Tämän toimintakäsikirjan tavoitteena on selkiyttää ja yhtenäistää seuramme toimintatapoja sekä määrittää keskeiset vastuualueet. Toimintakäsikirja vastaa jäsenille ja muille

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MÄNTSÄLÄN URHEILIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 KYLÄOSASTOJEN TOIMINTASUUNNITELMAT URHEILUSEURA AJO, 1963 VOIMISTELU- JA URHEILUSEURA ILVES, 1963 SOUKKION JYSKE, 1913 URHEILUSEURA SÄÄKSJÄRVEN KIISTO,

Lisätiedot

Pallo-Pojat Juniorit ry. Toimintalinja

Pallo-Pojat Juniorit ry. Toimintalinja Pallo-Pojat Juniorit ry. Toimintalinja 2 Esipuhe Tämän PPJ:n toimintalinjan keskeisenä tarkoituksena on linjata seuran toimintaa sekä esittää suosituksia joukkueiden harjoitteluun, pelaamiseen ja muuhun

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.7.2015 30.6.2016

Toimintasuunnitelma 1.7.2015 30.6.2016 Espoon Jäätaiturit ry TOIMINTASUUNNITELMA 1 Toimintasuunnitelma 1.7.2015 30.6.2016 1. Taustaa 2. Jäsenet Vuonna 1985 perustetun taitoluisteluseuran sääntöjen mukaan: Seuran tarkoituksena on koota taitoluisteluharrastajia

Lisätiedot

FORSSAN PALLOSEURAN JUNIORIT RY.

FORSSAN PALLOSEURAN JUNIORIT RY. FORSSAN PALLOSEURAN JUNIORIT RY. JUNNUAAPINEN Jääkiekko JUNIORIJOUKKUEIDEN TOIMINTAPERIAATTEET päivitetty 06/2015 1. Johdanto 2. Lasten ja nuorten vanhemmille 3. FoPS Juniorit on Sinettiseura 4. Seuran

Lisätiedot

TAMMELAN RYSKE RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA

TAMMELAN RYSKE RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA TAMMELAN RYSKE RY:N TOIMINTAKÄSIKIRJA Hiihto Yleisurheilu v4.0 15.09.2012 Tammelan Ryske ry:n toimintakäsikirja v4.0 15.9.2012 2 (21) TOIMINTAKÄSIKIRJAN VERSION HALLINTA 05/06/2009 v0.1 Toimintakäsikirjan

Lisätiedot

SÄKYLÄN URHEILIJAT ry. Toimintasuunnitelma seuran 69. toimintavuodelle

SÄKYLÄN URHEILIJAT ry. Toimintasuunnitelma seuran 69. toimintavuodelle SÄKYLÄN URHEILIJAT ry Toimintasuunnitelma seuran 69. toimintavuodelle 2012 2013 www.sakylanurheilijat.fi Sivu 1 JOHTOKUNTA Seuramme toimintaa johtaa ja valvoo vuosikokouksen valitsema johtokunta, joka

Lisätiedot